Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GRATIS! Win een gratis Slowaakse arbeider

oie_laqS55GBANsV.gifAltijd al een gratis MOE-lander willen hebben voor uw land- of tuinbouwbedrijfje? Kan! Op een seminar in Leusden worden tien gratis arbeidskrachten verloot (mirror). Ondernemers kunnen de arbeiders bekijken en dan inschrijven op welke ze willen hebben. Vervolgens gaan er tien gelukkig winnaars naar huis met een gratis Slowaakse arbeider. Heel gek, maar de FNV is dus piswoest over deze arbeidersloterij. Geen idee waar ze het vandaan halen, maar FNV associeert de loterij met de 18e eeuwse Amerikaanse slavenmarkt. Kan niet, want we hebben Quinsy hier niet over gehoord, en volgens ons hebben alleen Gariofielen het recht om te bepalen wat slavernij is en wat niet. Zwarte Piet is slavernij, maar een verloting van gratis arbeidskrachten om zware landbouwarbeid te verrichten niet, natuurlijk. De loterij wordt georganiseerd door The People Republic of Lugera. Wat wij een hele dubieuze naam vinden voor een uitzendbureau dat handelt in mensen uit het voormalige Oostblok, dat vervolgens ook nog eens gratis arbeiders gaat zitten verloten. Zitten wij ons zorgen te maken om het sharia-kalifaat, schoffelen die Bolsjewieken via de achterdeur ongezien de communistische heilstaat naar binnen. Ach ja. Het is maar hoe je het bekijkt. Wij schrijven ons in ieder geval in. Zo'n gratis MOE-lander komt altijd wel ergens voor pas. Taalfoutjes plukken, reaguursels wieden, hatertjes achter een IP-ban stucen. Ideaal, met gratis arbeid kunnen we dit land uit de crisis krijgen!

Reaguursels

Inloggen

jan-lul-de-behanger | 10-11-14 | 10:19
€2,25 per uur?? Waar vind ik die? Doe me er dan maar 4!

Geile Markeerstift | 10-11-14 | 23:37

@gaffelbaard | 10-11-14 | 14:42
.
- "Maar WIE is die overheid eigenlijk? Al dertig jaar lang voornamelijk een belangenbehartiger van het bedrijfsleven, wat onder Lubbers al duidelijk was, en onder Rutte duidelijker dan ooit te voren."
.
Zou de overheid een belangenbehartiger van het bedrijfsleven zijn, dan zou ze er natuurlijk niet alles (directieven, wetten, torenhoge belastingen, personeel duur maken) aan doen om bedrijven het bestaan nagenoeg onmogelijk te maken, maar er alles aan doen om het bedrijfsleven te laten floreren.. Ergo: Vooral uit de weg blijven! Bedrijven zijn niets anders dan belastinginningsmachines voor de Staat. Uw stelling overleeft zelfs de meest basale vorm van logisch redeneren niet.
.
Dan heb je ook gelijk de reden te pakken van het waarom deze polenconstructie nu al 20 jaar lang voortduurt. Het belang van werknemers op gelijke arbeidskansen en een zeker bestaansminimum is ondergeschikt gemaakt aan het op het immer meer winst jagende bedrijfsbelang.
.
Nope. De hele Polenconstructie -net als de Turken en Marokkanen constructie- dient geen ander doel dan een eens homogene samenleving compleet versplinteren en in tegenstellingen laten verkeren. Er bestaat geen enkele economische reden (noch heeft die ooit bestaan) die de massale import van wezensvreemden kan verklaren.
.
- "Maar het is net als met het misbruik door Gemeenten van gratis arbeid. Uiteindelijk levert het niks op en zijn we allemaal alleen maar slechter af."
.
Er bestaat niet zoiets als "gratis arbeid". Er bestaat slechts de vraag wie de rekening betaalt...?
.
- "Voorbeeld daarvan is Wilders' polenstandpunt destijds. Hij wilde de grenzen dicht houden, waarschuwde voor misbruik en verdringing van NL'se werknemers, werd uitgemaakt voor weet-ik-niet-wat en het zou allemaal niet waar zijn en zo, maar vorig jaar werd wel bekend dat 53% van de werknemers in de bouw allemaal vervangen zijn door MOE-lander flexwerkers. Hij heeft dus wel gelijk gekregen."
.
U verwijt dit ondernemers, waar u dit de Staat zou moeten verwijten! Nederlandse werknemers zijn door toedoen van de Staat (minimumloon niet in het minst) zo schreeuwend duur geworden, dat het inhuren van buitenlands personeel voor veel bedrijven een overlevingskwestie is geworden... Ook hier richt u dus uw problemen niet op de schuldigen (de staat), maar op de slachtoffers van de schuldigen (ondernemers).
.
- "Niet dat NLse arbeiders wat aan deze feiten hebben hoor. Jammer, en Te Laat! Het bedrijfsleven lacht zich ondertussen een breuk om die domme arbeiders die iedere keer weer in de gebruikelijke retoriek stinken en dan toch maar weer CDA, PvdA en VVd stemmen."
.
U denkt toch niet serieus dat men er in het bedrijfsleven blij mee is dat men lager geschoolde en de taal niet sprekende MOE landers moet inschakelen om te overleven in deze economie die langzaam door de Staat verwoest wordt! Ik weet zeker dat IEDERE werkgever Nederlandse werknemers prefereert.
.
Daarnaast maakt het geen moer uit op wie u stemt hoor... Ook de PVV is van hetzelfde laken een pak. Een socialistische eenheidsworst, met als enig verschil dat men socialisme enkel op een landelijke schaal wil toepassen. Ook de PVV is voorstander van collectivisme, minimumlonen, een gigantisch sociaal stelsel, een overheid die ieder detail van burgers beheerst, massieve belastingen, roof, dwang en onderdrukking.
.
Ook u haalt oorzaak en gevolg door elkaar. Nederlandse werknemers zijn voor veel bedrijven onbetaalbaar geworden door toedoen van de Staat der Nederlanden. Dus zou u niet uw pijlen op ondernemers moet richten en deze wegzetten als een zooi moreel failliete onmenselijke op winstbejag gerichte mensen, maar uw houders van staatsmacht.

De Libertariër | 10-11-14 | 17:23

@La Bailaora | 10-11-14 | 15:05

- "Natuurlijk, Marx zoog dat allemaal uit zijn duim natuurlijk..."
.
Inderdaad. Op basis van logisch en consequent redeneren kunnen dergelijke non-theorieën als die van Marx dan ook niet tot stand komen natuurlijk.
.
- "Niet dat ik het met de communistische oplossing eens was, maar de wantoestanden hebben nou juist geleid tot de revoluties in oa. Rusland en de opkomst van het communisme."
.
Wat was erger? De situatie voor het communisme of erna? Neem vooral de bodycounts even mee in uw overweging. Bovendien was het natuurlijk juist het etatisme (tsaristische regimes) in de eerste plaats dat grote delen van de ellende al in de eerste plaats had veroorzaakt. U haalt oorzaak en gevolg door elkaar.
.
- "Marx had de analyse deels goed, maar zijn oplossingen waren nog erger."
.
Marx had helemaal niets goed, maar was een psychopaat die een gevaarlijke theorie had ontwikkeld die geen ander doel had dan het tot stand brengen van een totalitair regime.
.
- "Mijn familie had het in de 20e eeuw goed, zijn uiteindelijk ondernemers geworden, maar ze hadden het in de 19e eeuw superslecht. Waren zeer arme mensen, en dat is geen sprookje. Werkten om te overleven."
.
Dat zegt helemaal niets over de juistheid of onjuistheid van welke theorie dan ook. Slechts dat uw ouders (net als de mijne) keihard hebben moeten werken om te overleven.

De Libertariër | 10-11-14 | 16:56

@ProAsfalt | 10-11-14 | 14:23

- "Het boeiende is dat juist door het afschaffen van het minimumloon zoals u wenst - doordat er geen schaarste is aan arbeid - men geen vrije tijd meer over heeft om reden dat men voor 1 cent per uur dag en nacht door dient te werken om een brood te kunnen betalen.
.
Het is zo omdat het zo is redeneringen kan ik vrij weinig mee. Het is zo logisch als een klontje: Het opheffen van het minimum loon zal resulteren in het gegeven dat meer arbeiders worden aangenomen. Dat maakt arbeidsmiddelen zo schaars dat de lonen (mits de overheid eens stopt met massaimmigratie) dat de lonen het minimumlonen zullen overstijgen. Bovendien zal productie goedkoper worden (en dat laat u natuurlijk geheel buiten beschouwing), waardoor ook de koopkracht voor lage loners ook zal toenemen.
.
- "Wat is het verschil om in de vrije natuur dag en nacht te moeten jagen op wild om te kunnen overleven dan wel dag en nacht in een muffe herrieschoppende fabriekshal te moeten arbeiden om te kunnen overleven?"
.
U zou moeten kijken naar de overeenkomst. Beiden zijn voor velen noodzakelijk om het leven in stand te houden. En wie daar in faalt zal afhankelijk zijn van anderen om het leven in stand te houden. Beroving en afpersing van productieven (en daar begon de discussie mee) is in zulks geval geen goed idee... Want als de productieve jager stopt met het vangen van prooi om de non-productieve jager in leven te houden, dan houdt het voor beiden op... Bedreiging laat dit volkomen onverlet.
.
Ik hoop dan ook dat de werkgevers van Nederland gewoon eens een maand of twee stoppen met produceren. Eens kijken wat er over blijft van uw "recht" op minimumloon.

De Libertariër | 10-11-14 | 16:48

@gaffelbaard | 10-11-14 | 14:42
Helemaal eens.

La Bailaora | 10-11-14 | 15:07

Dat is een socialistisch sprookje.
@De Libertariër | 10-11-14 | 13:56
Natuurlijk, Marx zoog dat allemaal uit zijn duim natuurlijk...

Niet dat ik het met de communistische oplossing eens was, maar de wantoestanden hebben nou juist geleid tot de revoluties in oa. Rusland en de opkomst van het communisme. Marx had de analyse deels goed, maar zijn oplossingen waren nog erger. Zo'n revolutie was niet mogelijk geweest als het in oa. Rusland zo goed ging.

Mijn familie had het in de 20e eeuw goed, zijn uiteindelijk ondernemers geworden, maar ze hadden het in de 19e eeuw superslecht. Waren zeer arme mensen, en dat is geen sprookje. Werkten om te overleven.

La Bailaora | 10-11-14 | 15:05

La Bailaora | 10-11-14 | 13:03

Natuurlijk heeft de overheid schuld. Ik heb niet gezegd dat dat niet zo was. Het is immers ook onze overheid, en de EU (waar onze overheid ook deel van uitmaakt), die de verdragen sluiten die deze constructies mogelijk maken. En precies daar komt ook de meer recente roep uit veel landen om dan maar uit de EU te stappen en er afscheid van te nemen.
Maar WIE is die overheid eigenlijk? Al dertig jaar lang voornamelijk een belangenbehartiger van het bedrijfsleven, wat onder Lubbers al duidelijk was, en onder Rutte duidelijker dan ooit te voren.
Dan heb je ook gelijk de reden te pakken van het waarom deze polenconstructie nu al 20 jaar lang voortduurt. Het belang van werknemers op gelijke arbeidskansen en een zeker bestaansminimum is ondergeschikt gemaakt aan het op het immer meer winst jagende bedrijfsbelang.
Maar het is net als met het misbruik door Gemeenten van gratis arbeid. Uiteindelijk levert het niks op en zijn we allemaal alleen maar slechter af.
De tekenen daarvan zien we allemaal ook al 20 jaar lang, maar er zijn er nog te weinig die het verband tussen ene en het andere zien. En degenen die dat wel doen of durven, worden met kreten als bijv 'rechts', 'extreem-rechts' of 'xenofoob' gelijk monddood gemaakt. Voorbeeld daarvan is Wilders' polenstandpunt destijds. Hij wilde de grenzen dicht houden, waarschuwde voor misbruik en verdringing van NL'se werknemers, werd uitgemaakt voor weet-ik-niet-wat en het zou allemaal niet waar zijn en zo, maar vorig jaar werd wel bekend dat 53% van de werknemers in de bouw allemaal vervangen zijn door MOE-lander flexwerkers. Hij heeft dus wel gelijk gekregen. www.nu.nl/economie/3405896/tienduizend...
Niet dat NLse arbeiders wat aan deze feiten hebben hoor. Jammer, en Te Laat! Het bedrijfsleven lacht zich ondertussen een breuk om die domme arbeiders die iedere keer weer in de gebruikelijke retoriek stinken en dan toch maar weer CDA, PvdA en VVd stemmen.

gaffelbaard | 10-11-14 | 14:42

@De Libertariër | 10-11-14 | 13:56
"In het geheel niet mee eens!! Juist de gewone man profiteerde hiervan. Op reis, vrije tijd, nette huizen, hygiëne enzovoorts enzovoorts; Nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid heeft de gewone man zulke grote stappen kunnen maken... Waar het leven voordien 24-7 in het teken van overleven stond (het vergaren van primaire levensbehoeften), was het in deze tijd dat er vrije tijd over was en zelfs luxe ontstond. "

Het boeiende is dat juist door het afschaffen van het minimumloon zoals u wenst - doordat er geen schaarste is aan arbeid - men geen vrije tijd meer over heeft om reden dat men voor 1 cent per uur dag en nacht door dient te werken om een brood te kunnen betalen.

Wat is het verschil om in de vrije natuur dag en nacht te moeten jagen op wild om te kunnen overleven dan wel dag en nacht in een muffe herrieschoppende fabriekshal te moeten arbeiden om te kunnen overleven?

ProAsfalt | 10-11-14 | 14:23

@ProAsfalt | 10-11-14 | 13:05

- "Onze oosterburen, Bondsrepubliek Duitsland, kent zoals u wenst geen minimumloon. Volgens uw stelling zou dit land uit moeten blinken in welvaart. Wat blijkt? Duitsland doet het een tikkeltje beter dan Nederland, echter er is maar een hele kleine groep die profiteert."
.
U bent geheel abuis. Duitsland is VELE malen rijker dan Nederland. Kijk maar eens naar de private schulden, de overheidsschulden en het netto bezit per inwoner. Nu schrijf ik dit niet enkel toe aan de absentie van een minimumloon, maar het is natuurlijk geen toeval dat Duitsland op technologisch vlak een van de meest innovatieve landen in de wereld is....
.
- "Zoals gezegd: kennelijk wenst u terug te gaan naar de tijd van de industriële revolutie. Iedereen voor nop aan de slag, behalve de elite."
.
En u wenst kennelijk de 20e eeuw nog eens over te doen... Socialisme eindigt per definitie in een bloedbad. Dit omdat socialisme met al haar "rechten" geheel berust op de non-gedachte dat de productieven wel in deze rechten (wat geen rechten zijn, maar plichten voor productieve) blijven voorzien. En zoals altijd gebeurde, zal ook nu gebeuren. Er komt een dag dat de productieven het zat zijn en het bijltje er bij neerleggen... En dan zal ik u met een vette grijns heel veel succes wensen bij het verzilveren van uw *kuch* rechten bij uw overheid.
.
- "ProAsfalt kan alleen maar hopen dat het niet zover komt maar ziet dat het steeds verder afglijdt. U zult ongetwijfeld feestvieren wanneer het zover is."
.
Hopen doe ik enkel op de WC. Een ieder met ook maar een gram gezond verstand begrijpt dat de huidige weg naar een regelrecht bloedbad leidt.. En natuurlijk vier ik geen feest wanneer dit zal geschieden, aangezien ik het juist probeer te verhoeden. Het is de reden dat ik oproep om ALLE macht weg te nemen van de overheid en terug te geven aan het individu.
.
- "De slaven kunnen tegen die tijd nog geen brood kopen, laat staan beleg. Dan is feestvieren er al helemaal niet bij."
.
Nope. Voor u al helemaal niet, aangezien het UW schuld is. U wilde minimumlonen. U wilde een Staat die van wieg tot graf voor u zorgde, op kosten van een ander. U wilde meer dan u recht op had. U wilde dat een ander het voor u betaalde. U wilde socialisme. En u zult uw bloedbad krijgen ook.

De Libertariër | 10-11-14 | 14:04

@La Bailaora | 10-11-14 | 13:12

- "Daar ben ik het niet mee eens. Ook in die tijd was er een chronisch gebrek aan nou juist vrije markt. Die werd gecontroleerd door een stel oligarchen van megabedrijven."
.
Dat is een socialistisch sprookje. Tuurlijk, er waren een aantal zeer machtige industriëlen, maar daar gaat u er volledig aan voorbij dat er ook een aanzienlijk netwerk aan toeleveranciers en toeleveranciers van de toeleveranciers was. Het MKB floreerde eveneens in die tijd. Dat heeft niets te maken met de absentie van een vrije markt.
.
- "Dat de welvaart voor die superbedrijven toenam kwam omdat die elite geluk had dat nou juist in die tijd belangrijke uitvindingen werden gedaan."
.
Dat heeft niets met geluk te maken, maar alles met het eenvoudige gegeven dat vrije mensen creatief, geïnspireerd en gedreven zijn. Als de overheid Edison een pistool op zijn kop had gezet met het gebod om "iets" uit te vinden, dan was de kans groot dat hij niets zou hebben uitgevonden. Het was juist de enorme vrijheid in die tijd die de motor achter die uitvindingen was... Stop een nachtegaal in een kooi en hij zingt niet. Laat hem vrij en aanschouw.... Het is ook de reden waarom er al 40 jaar geen echt grote innovaties meer zijn.
.
- "Het duurde helaas veel en veel te lang voordat de gewone man daarvan mocht profiteren. En dat kwam nou juist vooral door een gebrek aan vrije markt, het bestaan van oligopolies."
.
In het geheel niet mee eens!! Juist de gewone man profiteerde hiervan. Op reis, vrije tijd, nette huizen, hygiëne enzovoorts enzovoorts; Nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid heeft de gewone man zulke grote stappen kunnen maken... Waar het leven voordien 24-7 in het teken van overleven stond (het vergaren van primaire levensbehoeften), was het in deze tijd dat er vrije tijd over was en zelfs luxe ontstond.
.
- "De ziekte van de 19e eeuw was te vergelijken met wat we nu zien: corporatisme. Vandaag de dag is dat vermengt met een veel te grote overheid dat heeft geleid tot een vermenging van overheid+corporatisme. En daar bestaat een ander woord voor: fascisme."
.
Het is omgekeerd. Niet de 19e eeuw stond stijf van het corporatisme, maar de 20e en 21e eeuw!! Er was toen geen zorgstelsel (beheerd door overheid + corporaties). Er was geen financieel stelsel (beheerd door overheid + corporaties). Er was geen opleidingsstelsel (beheerd door overheid + corporaties). Er WAS geen overheid die 80% van iedere munteenheid stal en herverdeelde.
.
Het is juist vandaag de dag waarin we in een fascistoïde samenleving wonen. De houders van staatsmacht wereldwijd hebben geleerd. Waar men vroeger koos voor een flat out en in your face hardcore dictatuur, kiest men nu voor een verkapte dictatuur in de vorm van een sociaal-democratie.

De Libertariër | 10-11-14 | 13:56

@La Bailaora | 10-11-14 | 12:58

Inderdaad. De overheid is hier de vleesetende ziekte, zoals een overheid niets anders kan zijn dan een vleesetende ziekte. Een overheid verwoest per definitie welvaart, al was het enkel en alleen maar om de doodeenvoudige reden dat een overheid niets produceert, maar wel van producerenden afneemt.
.
Oplossing is dan ook niet om de overheid het probleem op te laten lossen, maar om de overheid iedere vorm van macht te ontnemen door individuele eigendomsrechten in te stellen, in plaats van de huidige collectivistische eigendomsrechten.
.
Lonen kunnen enkel stijgen waar arbeid schaars is. Een overheid zorgt voor niets anders (bekijk de afgelopen decennia in Nederland maar eens) dan dat er een overschot aan arbeid is.... Exact zoals een overheid het wenst. De nachtmerrie van iedere overheid is een volledig werkzame en welvarende bevolking.

De Libertariër | 10-11-14 | 13:44

@La Bailaora | 10-11-14 | 13:12
En daar is de EUSSR wel het beste voorbeeld van.

Dat is ook de reden dat stofzuiger met groot vermogen worden verboden door de lobby van Europese(Nederlandse) stofzuigerfabrikanten.

Voor het milieu hoef je het niet te doen tenzij stofzuigen een dagelijkse langdurige bezigheid is.

En niet te vergeten: de gloeilamp (en de rest wat de media niet heeft gehaald).

ProAsfalt | 10-11-14 | 13:19

Nooit gedacht dat de tien kleine negertjes verhuisd waren naar Slowakije.

Guido | 10-11-14 | 13:18

De levensstandaard voor de mens nam gigantisch toe en echt niet alleen voor de industriëlen...
@De Libertariër | 10-11-14 | 12:43
Daar ben ik het niet mee eens. Ook in die tijd was er een chronisch gebrek aan nou juist vrije markt. Die werd gecontroleerd door een stel oligarchen van megabedrijven. Dat de welvaart voor die superbedrijven toenam kwam omdat die elite geluk had dat nou juist in die tijd belangrijke uitvindingen werden gedaan. Het duurde helaas veel en veel te lang voordat de gewone man daarvan mocht profiteren. En dat kwam nou juist vooral door een gebrek aan vrije markt, het bestaan van oligopolies. De ziekte van de 19e eeuw was te vergelijken met wat we nu zien: corporatisme. Vandaag de dag is dat vermengt met een veel te grote overheid dat heeft geleid tot een vermenging van overheid+corporatisme. En daar bestaat een ander woord voor: fascisme.

La Bailaora | 10-11-14 | 13:12

@De Libertariër | 10-11-14 | 12:43
Onze oosterburen, Bondsrepubliek Duitsland, kent zoals u wenst geen minimumloon. Volgens uw stelling zou dit land uit moeten blinken in welvaart.
Wat blijkt? Duitsland doet het een tikkeltje beter dan Nederland, echter er is maar een hele kleine groep die profiteert. De rest wordt uitgebuit.
Reportages te over.
Zoals gezegd: kennelijk wenst u terug te gaan naar de tijd van de industriële revolutie. Iedereen voor nop aan de slag, behalve de elite.

ProAsfalt kan alleen maar hopen dat het niet zover komt maar ziet dat het steeds verder afglijdt. U zult ongetwijfeld feestvieren wanneer het zover is.
Echter het feestvieren zult u alleen in uw eigen elitaire kring kunnen doen.
De slaven kunnen tegen die tijd nog geen brood kopen, laat staan beleg. Dan is feestvieren er al helemaal niet bij.

ProAsfalt | 10-11-14 | 13:05

@gaffelbaard | 10-11-14 | 12:24
Waar ik de libertarier wel gelijk in geef is dat het probleem de overheid is. Die zorgen voor deze wantoestanden. Waarom? Omdat het door het verhogen van de belastingen en het geld uitgeven daar waar het niet de economie ten goede komt (door het putje), zorgt voor het verdwijnen van banen. Tevens door het opheffen van grenzen, zodat de markt overspoeld wordt met mensen, dusdanig dat er niet genoeg banen zijn. Dat is weer overheidsbeleid. En dat leidt tot deze wantoestanden. Wantoestanden, die niemand wil, en ik wil niet in een land wonen waar dit soort slavenarbeid plaats vindt. soms heb je geen andere keus natuurlijk.

Wat ik wil zeggen is dat ik het met je eens ben dat je het opneemt voor de FNV die hier terecht kwaad over wordt, dat heeft met inleven te maken met die arbeiders. Maar met de analyse van de libertarier dat de overheid deze problemen schept ben ik het ook eens.

La Bailaora | 10-11-14 | 13:03

@De Libertariër | 10-11-14 | 12:32
Ik vond je eerste reactie niet goed, maar ergens heb je een punt. Het probleem met de lage lonen ligt wel degelijk bij het overheidsbeleid. Die zorgen voor het verdwijnen van banen, via het verhogen van belastingen (mensen hebben dan minder om te investeren en uit te geven), en het bevoordelen van eigen 'vrindjes' en lobyisten van het groot kapitaal, de corporatisten. Dit leidt tot:
1) meer corruptie ('gemeensschapsgeld': 'och wat zou het, niemand die het merkt als ik er een klein deel van gebruik...')
2) verhogen van subsidies aan zaken waar de markt niet van gediend is, omdat het anders geen subsidies nodig zou hebben (geen vraag). Dat leidt altijd tot verdwijnen van geld.

Door het verdwijnen van banen gaan mensen in hun wanhoop om te overleven vreselijke zaken accepteren, inclusief 'slavenarbeid'. Ik ben het echter wel eens met ProAsfalt dat deze praktijken niet kunnen, en dat je de schuld niet bij deze arme arbeiders neer kunt leggen.

Dit overheidsbeleid drukt ook de lonen van de Nederlandse werknemers uiteindelijk. Met het beleid van kom maar binnen met je knecht kun je op je klompen aanvoelen dat dat ook de lonen drukt en uiteindelijk tot dit soort slavenarbeid leidt.

In onze rijke maatschappij zou dit soort slavenarbeid echter niet mogen bestaan, vreselijk, en we zouden er alles aan moeten doen om dat tegen te gaan. Ik ben het met je eens dat de oorzaak van het bestaan van deze vreselijke wantoestanden bij de overheid ligt. De overheid is de laatste 40 jaar uitgegroeid tot een vreselijk monster.

La Bailaora | 10-11-14 | 12:58

@De Libertariër | 10-11-14 | 12:32
Ik kan het niet beter verwoorden dan hetgeen de reaguurder @gaffelbaard | 10-11-14 | 12:24 heeft geschreven.

ProAsfalt | 10-11-14 | 12:57

@McMarx | 10-11-14 | 12:42

- "Niks geleerd zeker van de sociale geschiedenis die ons land tot de rijkste maken voor de gehele bevolking en niet enkel voor de paar uitverkorenen."
.
Uw logica is onjuist. We zijn niet rijk DANKZIJ sociale voorzieningen, maar ONDANKS de sociale voorzieningen. Een kind van 3 begrijpt dat als je de productieven in een samenleving niet beroofd en onderdrukt ten faveure van de non-productieven, dat de uiteindelijke productieopbrengst veel hoger zal liggen...
.
De vraag is dan ook niet of we rijk zijn geworden door sociale voorzieningen, maar hoe rijk we wel niet hadden geweest als die sociale voorzieningen er niet waren... Je creëert geen rijkdom door de productiemiddelen van de productieven in te perken. Godsonmogelijk...

De Libertariër | 10-11-14 | 12:47

@Charles de Batz | 10-11-14 | 12:21
.
- "Gek hè, dat de mensen die roepen om het afschaffen van het minimumlonn zelf nooit dat loon verdienen."
.
In het geheel niet. We leven in een doldwaze wereld waarin nagenoeg iedereen gelooft recht te hebben op meer dan de eigen economische inspanningen vertegenwoordigen... Socialistische indoctrinatie heeft wonderen gedaan. Voor de socialisten dan.
.
- "Misschien moet je eens pakweg 150 jaar terug Toen was er ook geen minimumloon, dat werkte zoveel beter, niet?"
.
Inderdaad! Nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid maakte de mens zulke groten stappen in het beheersen van het leven op aarde, als in die periode. De levensstandaard voor de mens nam gigantisch toe en echt niet alleen voor de industriëlen... Juist de arbeidersklasse profiteerde gigantisch van de ongekende welvaartsmachine die de industriëlen hadden gecreëerd. Goedkoop voedsel, goedkoop transport, goedkope huizen, alles en iedereen profiteerde van deze machtig mooie periode.
.
Stel je eens voor dat er in die periode een overheid al la de Staat der Nederlanden was, die de industriëlen dwong om arbeiders een veel hoger salaris te betalen... En om nog eens 50% van hun inkomen te stelen. En ze te vertellen wat wel en niet geproduceerd mag worden en aan wie dit al dan niet verkocht mag worden. Dan hadden we heden ten dage nog steeds in de industriële revolutie gezeten...
.
Schaf de minimumlonen en alle(!) overheidsbemoeienis in het bedrijfsleven af en er zal een welvaartsboom komen die zijn weerga niet kent....

De Libertariër | 10-11-14 | 12:43

Tip voor de redactie:
www.lugerarepublic.nl/lugeranlFiles/ho...

Dit is een lekker stelletje slavenhandelaars.

Lees:

1. Lugera kan niet garanderen dat nieuwe uitzendkra
chten ook daadwerkelijk goede
uitzendkrachten zijn.

Daarom hoeft u NIETS te betalen als u ze binnen 2 dagen wegst
uurt,

Daarom hoeft u maar 50% van het uurtarief te betalen als u
ze binnen een week
wegstuurt.
2.
Lugera heeft met nieuwe klanten meestal 1 seizoen n
odig om tot een heel goede ploeg
te komen die echt hard en goed werkt.

Wij kunnen de uitzendkrachten snel vervangen en bouwen voor u een gr
oep
uitzendkrachten op die steeds beter wordt.
3. Om voor u een scherpe prijs te kunnen maken hebb
en wij de volgende informatie van u
nodig:

Hoe hoog is het bruto uurloon van uw uitzendkrachten?

Hoeveel wordt er netto ingehouden voor huisvesting?

Hoeveel wordt er netto ingehouden voor ziektekostenverzekering?

Hoeveel wordt er netto ingehouden voor andere kosten?

Wat houdt volgens u de uitzendkracht netto over na aftrek van al
le kosten?

Neem dit bedrag X 2 plus huisvestingskosten en u heeft ons uurtarief
en dat is
ongeveer € 3,- lager dan uw huidige uitzendbureau.
4. Polen en Tsjechen en Slowaken verlonen wij het li
efst via Slowakije:

In Slowakije is Lugera NEN 4400-2 gecertificeerd,

In Slowakije is Lugera VCU gecertificeerd,

In Slowakije is Lugera ISO 9001 gecertificeerd,

In Slowakije hebben wij een Nederlandse G-rekening en een loonhef
fing nummer,

Via Tsjechie en Polen kunnen wij ook verlonen maar zonder NEN en
VCU.
5. Het overnemen van uw Oost Europese werknemers (Pol
en, Tsjechen, Slowaken,
Hongaren)

Als deze mensen overgaan op onze payroll en dus niet meer op een
Nederlandse
verloning staan dan worden er geen sociale lasten meer voor ze
in Nederland
afgedragen

ManiacsHouse | 10-11-14 | 12:42

@De Libertariër | 10-11-14 | 12:32
Niks geleerd zeker van de sociale geschiedenis die ons land tot de rijkste maken voor de gehele bevolking en niet enkel voor de paar uitverkorenen.

Rest In Privacy | 10-11-14 | 12:42

@ProAsfalt | 10-11-14 | 12:16
.
- "Dan bent u voor slavenarbeid."
.
Integendeel natuurlijk (zie mijn nick). Zoals een werknemer geen slaaf van zijn werkgever zou moeten zijn, zou een werkgever ook geen slaaf van een overheid of zijn werknemer moeten zijn. Ik ben voor gelijke behandeling van ieder mens. En daar hoort iets verschrikkelijks als een minimumloon natuurlijk niet in thuis.
.
- "Iedereen voor 1 cent per uur aan de slag, behalve de heren en dames politici en bazen. Immers, voor iedere werknemer zijn er tientallen anderen wat een neerwaartse spiraal tot gevolg heeft qua loonvorming voor de werknemer."
.
U haalt oorzaak en gevolg door elkaar. De overheid heeft beschikbare arbeidsplaatsen schaars gemaakt om overheidsafhankelijken te scheppen. Megabelastingen, sociale lasten, lokale belastingen, BTW, minimumlonen etc etc... Arbeid is door de overheid schreeuwend duur gemaakt, waardoor werkgevers minder productief kunnen zijn en daardoor dus minder mensen kunnen aannemen. Het afschaffen van het minimumloon draait dit om, waardoor arbeid schaars zal worden en de prijzen die werknemers voor het verrichten van de arbeid kunnen vragen omhoog zullen gaan.... Enkel diegenen die het laagst geschoold zijn of de minste inspanning leveren, zullen wellicht niet kunnen groeien in een dergelijk systeem. Maar die hebben het dan ook niet verdiend.
.
- "Het mag leiden dat u straks voor 1 cent per uur aan de slag moet. Zal mij benieuwen of u dan ook nog zo enthousiast bent."
.
U heeft kennelijk zware overdrijvingen nodig om uw punt te maken. De realiteit is dat in een vrije markt iedereen precies krijgt waar hij recht op heeft... Loon naar werken.
.
Het is dan ook niet ik die voor slavenarbeid is, maar u. U wenst werkgevers te dwingen om een gigantisch loon te betalen voor het leveren van een economische inspanning die in veel gevallen het loon niet rechtvaardigt. Daarmee dwingt u dus de werkgever te betalen, waarmee hij slaaf wordt van lieden die geen enkel recht hebben op de vruchten van zijn inspanningen.
.
U geeft extreme en bizarre voorbeelden om uw punt te maken. Mijn beurt. Wat nu als alle werkgevers in Nederland weigeren nog langer werkgever te zijn....? Benieuwd waar u uw "recht" op een minimumloon gaat verzilveren... U ziet. Er kan niet zoiets als een recht op minimumloon bestaan, aangezien er altijd een partij moet zijn die hier voor opdraait. Het recht op minimumloon IS dan ook geen recht, maar een PLICHT... Voor de werkgever om precies te zijn. De PLICHT om in veel gevallen meer te betalen dan de geleverde dienst waard is.
.
Het is U die voor slavernij is. Niet ik....

De Libertariër | 10-11-14 | 12:32

Van de site: (Noord Korea kan het niet beter verwoorden).
.
"Ik ben ontzettend trots op Lugera The People Republic. Sinds onze oprichting zijn wij bijzonder. Altijd hebben wij en zullen wij de dingen beter, kreatiever, sneller en innovatiever doen dan wie dan ook. Iedereen mag van ons verwachten dat we meer doen, dat we het sneller doen, dat we het beter doen en dat wij er enorm veel plezier in hebben. Het helpen van mensen met hun carriere en hun bedrijven heeft onze volledige aandacht. Dit is wie wij zijn. Wij ademen dit, wij dromen dit,
wij leven dit. Ik wens je daarom een prachtige tijd in onze geweldige
republiek. The People Republic!

Gerard Koolen, Lugera - The People Republic’s President

Charles de Batz | 10-11-14 | 12:24

Dat vraag-en-aanbod-idee stamt uit de middeleeuwen. We leven in 2014 inmiddels. Het idee is leuk, maar werkt niet omdat beide partijen ongelijk zijn in macht en mogelijkheden om te onderhandelen over een goede prijs.
Bedrijven zijn rijk, voor jou 10 anderen, zeggen ze. Dus gaat de werkzoekende al snel akkoord met een laag loon, waar het niet van rond kan komen en 12 uur per dag zes dagen per week voor moet werken. En dan moeten vrouwlief en de kinderen (ik hoop dat je er veel hebt) dan ook nog werken, want anders zit het hele gezin alsnog in de armoede.
Dat was de situatie rond de eeuwwisseling van rond 1900, en precies waarom we nu zoiets kennen als een minimumloon, CAO's en ontslagbescherming.

gaffelbaard | 10-11-14 | 12:24

De Libertariër | 10-11-14 | 11:46
Gek hè, dat de mensen die roepen om het afschaffen van het minimumlonn zelf nooit dat loon verdienen. Misschien moet je eens pakweg 150 jaar terug Toen was er ook geen minimumloon, dat werkte zoveel beter, niet?

Charles de Batz | 10-11-14 | 12:21

Igor Putkin | 10-11-14 | 10:21
Het ligt niet aan de (over)bescherming. Het ligt aan dat werkgevers proberen onder de wet uit te komen.

ProAsfalt | 10-11-14 | 11:21
Klopt. De FNV heeft eerder ook al gezegd dat Gemeente gratis arbeid van uitkeringstrekkers misbruikt. pwdegids.nl/artikel/fnv-gemeentes-misb...

gaffelbaard | 10-11-14 | 12:17

@De Libertariër | 10-11-14 | 11:46
Dan bent u voor slavenarbeid.
Iedereen voor 1 cent per uur aan de slag, behalve de heren en dames politici en bazen.

Immers, voor iedere werknemer zijn er tientallen anderen wat een neerwaartse spiraal tot gevolg heeft qua loonvorming voor de werknemer.

Het mag leiden dat u straks voor 1 cent per uur aan de slag moet. Zal mij benieuwen of u dan ook nog zo enthousiast bent.

ProAsfalt | 10-11-14 | 12:16

Ook deze uitzendkrachten moeten ze het NL's minimumloon of loon volgens geldende CAO betalen. En voor de uitzendbranche geldt hier in NL een CAO. Waar ook Lugera zich aan zal moeten houden.
En de bedrijven die de 'verlote slaven' voor zich laten werken, lopen (financieel) risico. U is gewaarschuwd.

Overtredingen uitzend-CAO melden kan hier: www.sncu.nl/nl/opdrachtgever

gaffelbaard | 10-11-14 | 11:53

- @ProAsfalt | 10-11-14 | 11:18
.
- "Voor het geval dat u het niet door heeft: het gaat om het minder betalen dan het Nederlandse Wettelijk Minimumloon."
.
Ik geloof dat u even uw leesbril op moet zetten, want daar gaat het dus in het geheel niet om. Dit komt niet eens voor in het artikel(!), dus waar u dit vandaan haalt is me een raadsel... Het gaat de bond om de verloting... Niet om de hoogte van het loon.
.
Overigens heb ik he-le-maal niets tegen het minder betalen dan een minimumloon. De vergoeding voor arbeid zou wat mij betreft via een 100% zuiver vraag en aanbod moeten verlopen. Een minimumloon is een socialistische gruwel die niets anders teweeg brengt dan verminderde innovatie en verminderde economische groei. Het minimumloon dient te worden afgeschaft.

De Libertariër | 10-11-14 | 11:46

Niet doen. Ook niet de dames. Allemaal met zwart ongewassen haar of met stoppels.

goedemorgennederland | 10-11-14 | 11:32

@Kaas de Vies | 10-11-14 | 11:03
***Non-recoverable Error 127 in reality.sys

***Please reboot and reinstall Universe

***System halted...

rara | 10-11-14 | 11:27

Nee bedankt, ik heb net al wat slaven gekocht bij de dealer in de moskee om de hoek.

Jan Passant mk2 | 10-11-14 | 11:26

Regelen ze ook gratis toeslagen voor familie en dorpsgenoten?

gebrokenvleugel | 10-11-14 | 11:21

Zelfs het minimumloon is al niet meer heilig. Dat blijkt ook uit de tewerkstelling vanuit de bijstand voor nop.

ProAsfalt | 10-11-14 | 11:21

Bij de sociale dienst kun je ook gratis slaven en bijna gratis slaven halen. Die mogen niet weigeren want dan wordt hun uitkering stop gezet. De werkgever zegt dat hij iemand op een proefplaatsing wil voor het minimumloon. De sociale dienst levert die persoon. En zet een schijnconstructie op met een vaag uitzendbureau waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Het uitzendbureau krijgt vervolgens de helft van het minimumloon vergoed van de sociale dienst. Begrijpelijk dat die vage uitzendbureaus in de rij staan. Ze hoeven geen moeite te doen en krijgen een half jaar lang €5 per uur voor iemand die ze nooit gesproken of gezien hebben.
En dan heb je ook participatie plekken waar je met behoud van je uitkering kunt werken.
En studenten kunnen ook gratis werken op stage plekken en die hebben geeneens recht op een uitkering.
Kortom er zijn genoeg mogelijkheden om in Nederland een gratis slaaf te krijgen.

Osdorpertje | 10-11-14 | 11:21

Haha wat weer een leuk stuk! Je weet dat GSvhierop zal gaan reaguren. Maar hoe en wat precies blijft toch weer ontzettend leuk. Noujaah ontzettend...

potverdrie | 10-11-14 | 11:20

@De Libertariër | 10-11-14 | 10:44
Voor het geval dat u het niet door heeft: het gaat om het minder betalen dan het Nederlandse Wettelijk Minimumloon.

ProAsfalt | 10-11-14 | 11:18

Iedereen voor e 1,59 per uur aan de slag behalve de heren en dames politici en de bazen.

ProAsfalt | 10-11-14 | 11:14

Toch prachtig ? Als gepensioneerde baby-boomer kan ik er dan een butler op na houden en zal niet meer protesteren als ik nooit geen inflatie-correctie meer krijg.Wat een paradijs hier.

Dolphi | 10-11-14 | 11:13

En nu aan het werk loon- en baelastingslaven, of de zweep gaat er over (en nee, niet die je in het weekend gebruikt).

TheseDays00 | 10-11-14 | 11:09

De kaartenbak bij het UWV is net zoiets.

deoudererijperevrouw | 10-11-14 | 11:04

@rara | 10-11-14 | 10:56
-=does not compute=-
-invalid argument not from #user'Bakito'-
-divide by marxism=-

Kaas de Vies | 10-11-14 | 11:03

@Willem van Rood | 10-11-14 | 10:45

- "Brussel heeft ons allemaal slaaf gemaakt dus waar maken jullie je druk om?"
.
Nope. Dat heeft de Nederlander helemaal zelf gedaan. Door te stemmen en hiermee de eigendomsrechten over uw lijf en goederen te transfereren naar de Staat der Nederlanden. De houders van staatsmacht hebben vervolgens alle zeggenschap over uw bezit en lijf overgedragen naar Brussel.
.
Brussel is een symptoom. De Staat der Nederlanden ook. De werkelijke ziekte heet collectivisme. Meer dan 95% van de Nederlanders WIL simpelweg geen recht op zelfbeschikking en eigendomsrecht, maar heeft liever dat een politicus voor hun beslist wat er met hun leven gebeurt... Tja, dan moet je er niet gek van kijken dat de helft van uw inkomen wordt gestolen, uw homogene samenleving wordt verwoest middels een sociaal experiment (multiculti) en u wordt onderdrukt door non-democratische internationale criminele organisaties.
.
De Nederlander doet het allemaal zelf. Brussel is een gevolg. Geen oorzaak.

De Libertariër | 10-11-14 | 11:00

@Kaas de Vies | 10-11-14 | 10:48
Het is maandag vandaag, Kaas.

rara | 10-11-14 | 10:59

@Kaas de Vies | 10-11-14 | 10:48
Een discussie winnen is iets anders dan gelijk hebben. Hoe gaat jouw script daar mee om?

rara | 10-11-14 | 10:56

De inlener hoeft het uitzendbureau niet te betalen. Het uitzendbureau neemt de kosten op zich. Niets mis mee hoewel het kennelijk wat ongelukkig wordt gebracht. Voor de volledigheid: het uitzendbureau is de werkgever en betaalt het loon. Dat loon wordt alleen nu niet bij de inlener in rekening gebracht.

Bixier | 10-11-14 | 10:55

LibertasSimplex | 10-11-14 | 10:36

Denk dat je abuis bent, die lui komen uit een totaal ander taalgebied want het is een Slavische taal die zij normaal bezigen en het is voor hen net zo moeilijk om Nederlands te leren als voor ons om Slovaaks te leren. Als voorbeeld heb ik je vorige plemp even in het Slovaaks laten vertalen, daar is toch geen soep van te koken?


Domnievam sa, že by otrok slovenský užitoèné pre GS. Môžete ho necha na Zaujímavosti, ako písa lepšie kúsky v slušnej Dutch.

eerstneukendanpraten | 10-11-14 | 10:54

@Parel van het Zuiden | 10-11-14 | 10:23
Mond houden en aan het werk, jij.

rara | 10-11-14 | 10:51

@Kaas de Vies | 10-11-14 | 10:48
Hoe staat het de bouw van je standbeeld - schiet dat een beetje op?

Rest In Privacy | 10-11-14 | 10:50

@rara | 10-11-14 | 10:44
Ik weet alleen niet welke dag, naarling.
Ik win toch elke discussie, zo niet krijg je een permaban.
Tja dat zijn de voordelen van de geenstijl-bot te zijn ontwikkeld door Joris de Lognazi en NASA

Kaas de Vies | 10-11-14 | 10:48

Brussel heeft ons allemaal slaaf gemaakt dus waar maken jullie je druk om?

Willem van Rood | 10-11-14 | 10:45

@BraadWorstLul | 10-11-14 | 10:41
Schandalig.

Kaas de Vies | 10-11-14 | 10:44

@Kaas de Vies | 10-11-14 | 10:42
Dan weet je dat ik een Kaascup heb. Vanwaar dan nog die vraag?

rara | 10-11-14 | 10:44

- "Geen idee waar ze het vandaan halen, maar FNV associeert de loterij met de 18e eeuwse Amerikaanse slavenmarkt."
.
Wel, dat komt van de non-gedachte dat alle arbeiders -ongeacht afkomst- hetzelfde betaald zouden moeten krijgen... Het werkelijk schizofrene aan deze gedachte is dat het FNV de werkgevers als slavenhandelaren bestempeld, maar ZELF compleet voorstaat dat de werkgever tot slaaf wordt geknecht.... Een werkgever zou volgens het FNV tenslotte verboden moeten worden om goedkope arbeid op de markt te betrekken. Het FNV wil werkgevers dwingen om iedereen hetzelfde te betalen.
.
Het FNV is een socialistisch instituut dat de vernietiging van welvaart nastreeft, werkgevers ketent en vrijheid verwoest.
.

De Libertariër | 10-11-14 | 10:44

Ik zoek nog wat programmeurs. Wanneer worden die verloot?

deEerlijkeLeugenaar | 10-11-14 | 10:44

En dat alles in samenwerking met de KvK Nederland.
Die zien een gouden toekomst in de samenwerking met het UWV voor het verloten van gratis arbeiders die te werk gesteld worden door gemeenten.

BekiekUtMoar | 10-11-14 | 10:43

Misschien heeft één van die Slowaken zin om minister-president te worden? Want we zitten hier al een tijdje zonder echte leider. (Die koekwous die nou aan het hoofd van onze regering staat, Mark 'ik zal niet rusten voordat' Rutte, heeft het momenteel even te druk met het oplossen van de MH17 zaak.)

VanBukkem | 10-11-14 | 10:42

@rara | 10-11-14 | 10:21
Hoezo je hebt de FiPo dagwisselbokaal gewonnen ook al de KaasCup genoemd.

Kaas de Vies | 10-11-14 | 10:42

Wat dacht je van die glasvezelsleuventrekkers?
Die werken zes weken tegen OostEuropese tarieven in plaats A. En dan mogen ze naar huis, maar in plaats van te vertrekken werken ze voor een tweede zetbaas zes weken lang in gemeente B.

Bij maximaal 48 uur per week werken tegen 2 a 3 euro kun je de thuisreis ook niet betalen. Dus dat wordt bijklussen door navigatiesystemen te scoren.

BraadWorstLul | 10-11-14 | 10:41

Die lui kunnen op de burelen alleen maar onkruid wieden, verder kunnen ze niks.

eerstneukendanpraten | 10-11-14 | 10:38

Ik dacht dat dat www.lugerarepublic.nl/ een grap was. Maar het is helemaal echt. Allemachies !

Pater Piet | 10-11-14 | 10:37

Dat geloof ik, dat een Slowaakse slaaf handig zou zijn voor GS. Je kan hem vanalles laten doen, zoals betere stukjes schrijven in fatsoenlijker Nederlands.

LibertasSimplex | 10-11-14 | 10:36

Slowaken zijn een Slavisch volk dus geen probleem.

Rest In Privacy | 10-11-14 | 10:36

@Abu al Uitkering | 10-11-14 | 10:29
Uiteraard. Als jij er een wint kun je 'm naar eigen inzicht zwart schminken.

koeberg | 10-11-14 | 10:33

@Bakito | 10-11-14 | 10:29

Slow-waaks?

Laat dat die MOE-landers maar niet horen, voor je 't weet is je huis leeggehaald!

Reinaert | 10-11-14 | 10:31

Zijn ze bereid om zich zwart te schminken en Sinterklaas te helpen?

Abu al Uitkering | 10-11-14 | 10:29

Mijn hond is slowaaks.

Bakito | 10-11-14 | 10:29

Naar dezerzijds immer bescheiden mening komen al die -dronken- Polen en overig MOE-tuighlingen hier uit eigen, vrije, beweging naar toe. Dat ze zich vervolgens tegen betaling laten verloten is leuk en toch ook weer vreemd maar met slavernij heeft het natuurlijk niets van doen.

De echte slaven in dit land zijn de ontvangers van blauwe enveloppen.

Reinaert | 10-11-14 | 10:28

Dus G-Unite is weggejorist?

the Raging Potato | 10-11-14 | 10:27

Die republiek kan hun naam beter wijzigen in Luguberia...

BurgerSpionageNummer | 10-11-14 | 10:27

Een ander voor niets laten werken voor jouw rijkdom.
Dat is toch de VOC mentaliteit waar Nederland zo trots op is?

jemagookniksmeer | 10-11-14 | 10:27

Slavernij is alleen een issue wanneer het vele generaties geleden betreft, toch?

Parel van het Zuiden | 10-11-14 | 10:23

Is er een moslim of kleurtje bij betrokken? Nee? Geen kamervragen.

fingers | 10-11-14 | 10:23

@Kaas de Vies | 10-11-14 | 10:17
Geen enkele, ik kan niet voetballen. Hoezo?

rara | 10-11-14 | 10:21

Dit krijg je dus als je je eigen werklozen vertroetelt en je werkenden overbeschermt met CAO's en ontslagbescherming.

Igor Putkin | 10-11-14 | 10:21

Polen zijn niet zwart, dus Gario hoor je hier niet over.
Slavernij komt zowiezo alleen onder zwarte mensen voor. Als je niet zwart bent kun je geen slaaf zijn. Kan gewoon niet.

koeberg | 10-11-14 | 10:20

Ik laat ze vrij en begeleid ze tot aan de grens. Wie dat niet zou doen is een racist en een slavendrijver en zal over 300 jaar met de Quinsy's van dan te maken krijgen.

TheseDays00 | 10-11-14 | 10:20

Het niet-geïnteresseerd zijn in het wel en wee van het individu, maar enkel geïnteresseerd zijn in de effectiviteit dat een arbeidskracht/productiemiddel ten dag legt. Laat maar weer eens zien hoe we de mens zien, de mens gereduceerd tot niks meer dan een middel.

Schopenhauer 2 | 10-11-14 | 10:20

Ze zijn wit en man, kunnen dus nooit slaaf zijn.

Sadomassochristus | 10-11-14 | 10:19

een afgestudeerde Pool kost 2,25/uur. Is niet gratis, maar veel scheelt het niet. Dus wat zeuren ze nou?

jan-lul-de-behanger | 10-11-14 | 10:19

Niets is ooit echt gratis.

7,62x39 | 10-11-14 | 10:18

@rara | 10-11-14 | 10:16
Welke cup heb je?

Kaas de Vies | 10-11-14 | 10:17

Quinsy Gario komt alleen op voor zwarten, want hij is net als ik een institutioneel racist.

Kaas de Vies | 10-11-14 | 10:17

Waar kan ik inschrijven voor secretaresses?

rara | 10-11-14 | 10:16

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland