achtergrond

Geenstijl

Feynman - Bang voor de geitenneukers

feynmanenoffeiten1000.jpgTien jaar later, een theedrinkende Job Cohen vindt nog steeds dat hij de grote man is geweest. Goddank dat hij in de Haagse slangenkuil te licht bevonden werd. Of nee, laat ik alvast integreren in eigen land. Dank Allah dat Cohen terug naar huis mocht. Gevolgd door een Eberhard die denkt dat het sluiten van coffeeshops helpt tegen drugsgebruik en denkt dat het sluiten van bordelen helpt tegen illegale prostitutie en vrouwenhandel. Als er 1 ding is wat de criminele sector haar hele bestaan al bewijst, is dat vergunningen en gesloten deuren nogal oninteressante details zijn in de dagelijkse bedrijfsvoering. Theo van Gogh is 1 van de weinige cineasten waar ik echt al zijn werk van heb mogen zien. Ondergewaardeerd puur eigen geluid. Ik heb er van genoten. Zocht de grenzen op van het vrije woord. Zijn geheel ethisch onverantwoorde collectie voor de honger in Afrika bij BN'ers was geniaal. Jammer dat er alleen maar policolor stervensbegeleidende teksten zijn verschenen op TV en elders. Niets is over van de houding die Theo en bijvoorbeeld Hans Teeuwen 10 jaar geleden nog hadden. Niemand durft nog op de tenen van de vijfde colonne geitenneukers te gaan staan.
De burgemeester van Amsterdam praat over dat het nu zo veel beter is in zijn mooie stadje dan toen. Middenin een niet opgeloste liquidatiegolf met AK47's. Misschien ben ik compleet seniel, maar ik kan me niet heugen dat de moord van Theo met volautomatische wapens gebeurde. Het is de PvdA maar, de beste man heeft slechts een opleiding tot jurist genoten, de peilingen wijzen op een snelle dood bij verkiezingen en de partij is Mokum kwijtgeraakt. Dus de PvdA'ers die nog indruk maken in de media mogen alles zeggen om de macht te behouden. Het grote liegen is begonnen, overleven is alles. De man die een cartoon maakte van Allah de barmhartige werd in zijn eigen huis aangevallen met een bijl. Samen met vele andere incidenten is het niet vreemd dat er niet echt een tweede Theo uit de Academie voor de Filmkunst gerold is.
In plaats van de verlichting aan te bieden in de multiculturele samenleving hebben we gekozen voor zelfcensuur, of in mijn persoonlijke geval, om in plaats van mijn eigen naam eentje als een ware crimineel uit de lijsten van de Nobelprijscomité te jatten. Bedoeld als hommage, maar inmiddels snap ik dat Richard roteert in zijn graf als een pulsar. Grote woorden vallen hier dat de gematigde moslim de discussie aan moeten gaan met hun jeugd en hun Syriëgangers, maar ondertussen durven we zelf niet meer op TV, internet of krant aan te geven dat Allah misschien niet zo perfect is. Inclusief ondergetekende. Tien jaar geleden stierf niet alleen Theo, er stierf ook een stukje Nederland. Deze ingelaste Feynman verscheen eerder in de panelen onder Ebru.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.