Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE! Doe de Bijbelquiz bij de EO!

lifeofbrianquiz.jpgBeste Bijbeltekst ooit? Exechiël 23:20 natuurlijk: 'ze verlangde terug naar haar minnaars daar, die zo zwaar geschapen zijn als ezels en hun zaad lozen als hengsten.' Nog zo'n fantastische zin? Exodus 4:25: 'toen nam Zippora een stenen mes en besneed de voorhuid haars zoons, en wierp die voor zijn voeten, en zeide: Voorwaar, gij zijt mij een bloedbruidegom!' Heerlijk altijd, hoe ziek die religieuze boeken altijd zijn. Afijn, u had deze twee teksten geweten, als u in 2010 de Grote GeenStijl Bijbelquiz had gespeeld. Met vragen over Bijbelteksten waar de EO graag van weg kijkt. De EO die tegenwoordig elk jaar een Bijbelquiz uitzendt op televisie, vol BN'ers. Net alsof het een leuk boek is, die Bijbel. In plaats van een genocide verheerlijkend haatboek vol smerige geestelijke manipulatie om goede mensen kwade dingen te laten doen. Gooi er een trendy sausje overheen en de EO weet zelfs van een lugubere marteldood als de kruisiging nog een spetterende Joop van den Ende-productie te maken. Religieuze waanzin, gepropageerd door de NPO, in 2014. Moet maar mogen. Nu natuurlijk de vraag, is uw Bijbelkennis nog een beetje up-to-date (pun intended)? De Bijbelquiz kijken doet u via deze livestream. Geen zin in vragen over een eeuwenoud sprookjesboek? Dan kunt u natuurlijk ook gewoon deze avond gebruiken om de docu 'Wortel van het kwaad' te bekijken van Richard Dawkins, waarin hij onderzoekt wat religies, allemaal, nu zo kwaadaardig maakt. Maar dat is zo confronterend. Beter een gezellige quiz!

Reaguursels

Inloggen

@hfakker | 28-10-14 | 23:40
Weet ik ook wel, dat je dit niet letterlijk moet nemen. Net zoals je het scheppingsverhaal niet letterlijk moet nemen. Wat veel goddelozen overigens wel doen, om het vervolgens als argument op te voeren dat God onmogelijk kan bestaan.

VanBukkem | 29-10-14 | 17:09

@matrixbluepill | 28-10-14 | 22:56
"Maar ook nu blijkt maar weer dat het atheïsme totaal geen zelfreflectie kent als zij het fascisme, communisme en socialisme niet tot haar geestelijke medestanders rekent."

Wat ben jij een lafaard. Ik heb nu al meerdere keren jou persoonlijk uitgelegd waarom dit niet zo is. Daar durf je nooit op in te gaan, omdat je donders goed weet dat je je standpunten niet kunt onderbouwen, maar intussen blijf je wel je aantoonbaar incorrecte onzin als een papegaai herhalen.

Dus nog één keer: fascisme, communisme en socialisme hebben helemaal niets van doen met een "atheistische ideologie." Dat is omdat niet geloven in god geen ideologische overtuiging is, net zoals geen postzegels verzamelen geen hobby is. De dictators waar jij naar verwijst pleegden hun misdaden vanwege hun fascistische/communistische/socialistische idealen. Hun atheisme had daar even weinig mee te maken als hun neiging hun snor te laten staan.

Maar goed, dat is een rationele redenatie. Ik weet dat dat van jou afglijdt als olie van een natte steen.

"Genoemde op atheïstische leest geschoeide politieke systemen hebben meer moorden, totalitaire regimes en onderdrukking op hun geweten dan christendom en islam bij elkaar opgeteld in alle eeuwen."

Wat is de atheistische leest? Definieer dat eens?

En nazi Duitsland was katholiek, maar dat weet een professioneel onbenul als jij natuurlijk niet.

"De atheïst sluit deze historische feiten maar al te graag uit alsof zij het alleenrecht op de "goede ontwikkeling der mensen" bezitten."

Bullshit. Je doet nu net alsof atheisten dit argument negeren en deze "feiten uitsluiten." Als je enige intellectuele integriteit bezat, zou je je doodschamen dat je dit argument durfde te bezigen, want er zijn maar weinig argumenten waar atheisten zo vaak op geantwoord hebben als op deze.

Maar daar durven gelovigen met hun karakteristieke intellectuele lafheid natuurlijki niet op in te gaan, want inhoudelijk maken ze natuurlijk geen schijn van kans als ze dat moeten verdedigen. Dus stoppen gelovigen hun vingers in hun oren en stellen ze, omdat ze geen tegenargumenten meer horen, dat atheisten deze "feiten uitsluiten."

"O.k. Bezoek dan maar uw atheïstische heilstaat Noord Korea en kniel aan de goddelijke voeten van Kim Jong-un het summum van menselijke goedheid en evolutie, oftewel "hoe vermoord ik mijn eigen volk"? "

Ja, want in een atheistische heilsstaat is het niet meer dan logisch dat de leider als een god vereerd wordt en op scholen onderwezen wordt dat diens geboorte met regenbogen en engelenkoren werd aangekondigd. Flikker toch op man.

Nog even en mijn browser crasht omdat die simpelweg niet berekend is op het verwerken van zoveel supergeconcentreerde domheid als jij hier nu produceert.

Maar goed, ook hier zal je wel weer niet op in durven te gaan. Als er iets is waar apologeten doodsbang voor zijn, dan is het een inhoudelijk debat, omdat ze die steevast verliezen.

Russells Teapot | 29-10-14 | 15:40

@Boer Kini | 28-10-14 | 22:54
"Het is nog maar een kwestie van tijd voordat Dawkins het elimineren van individuen met onvoldoende talenten als een morele plicht zal aanprijzen."

Lazer toch op man, met je ongefundeerde paranoide gewauwel. Er zijn enorme ethische verschillen tussen het aborteren van embryo's met genetische afwijkingen en het propageren van moord. Als jij dat niet kunt zien, geef je daarmee alleen maar aan hoe dysfunctioneel je eigen moraliteit is, niet de moraliteit van Dawkins.

"het gros van de 'atheisten' op Geen Stijl heeft net als Quid een bescheiden scholing en heeft geen flauw benul van exacte wetenschappen of de geschiedenis ervan."

In mijn ervaring zijn het juist altijd de Jezusfanboys die zich hier belachelijk maken met hun schrijnende gebrek aan inhoudelijke kennis, zowel van de wetenschap als van hun eigen bijbel, en zijn het de atheisten die keer op keer proberen met inhoudelijke argumenten een zinnige discussie op gang te brengen, waar voornoemde Jezusfanboys uiteraard niet geinteresseerd in zijn.

En over dat sexisme: ik denk dat jij niet op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de "atheist community" de laatste jaren.

Radicale feministen zijn momenteel aan het proberen die beweging om te vormen naar een linkse, politiek correcte "social justice" beweging, en dit doen zo vooral door middel van haatpropaganda en heksenjachten jegens de rationelere atheisten die daar niet in mee willen gaan, zoals Dawkins.

Russells Teapot | 29-10-14 | 15:30

@Lewis | 28-10-14 | 21:09
"De bijbel is een prachtig boek, Quid, en zoals jij ook wel weet is context alles."

Bij dit argument moet ik altijd hier aan denken:

www.youtube.com/watch?v=PK7P7uZFf5o

Russells Teapot | 29-10-14 | 15:23

@Lewis | 28-10-14 | 21:09
"Het blijft nooit bij vergelding/toorn/geweld alleen, altijd volgt er weer vergeving en liefde."

*kucht*
Wel eens Openbaring gelezen? Of vele van de joodse profeten uit het OT? De genocidale geboden van God ten aanzien van de buurvolken van Israel? En het hele idee van de hel is juist dat het eeuwig is, en dat er voor mensen daarin geen vergeving meer mogelijk is.

"En dan het Nieuwe Testament: heb God lief boven alles en je naaste als jezelf als kern van Jezus' boodschap, zo vreselijk is dat toch niet?"

Dat is niet de kern van Jezus' boodschap, maar de kern van de Oudtestamentische wet, volgens Jezus dan.

Mattheüs 22:34-40:
34 Toen de Farizeeën gehoord hadden, dat Hij de Sadduceeën tot zwijgen had gebracht, kwamen zij bijeen, 35 en een van hen, een wetgeleerde, vroeg, om Hem te verzoeken: 36 Meester, wat is het grote gebod in de wet? 37 Hij zeide tot hem: Gij zult de Here, uw God, liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand. 38 Dit is het grote en eerste gebod. 39 Het tweede, daaraan gelijk, is: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf. 40 Aan deze twee geboden hangt de ganse wet en de profeten.

Die tekst over liefde kan inderdaad prachtig klinken als je er van uit gaat dat met "liefde" onze huidige definitie van die term wordt bedoeld.

Uit deze passage wordt echter duidelijk dat Jezus' definitie van liefde nogal anders in elkaar stak. Als de wet+profeten volledig hangen op het gebod van de liefde, dan betekent dat dus dat het stenigen van sabbatschenders als een daad van liefde dient te worden gezien. Dat staat immers in de wet waar Jezus hier naar refereert.

Russells Teapot | 29-10-14 | 15:22

@Desmoulins | 28-10-14 | 20:44
"De geleerde broer van Gerard ontving slechts één schriftelijke, veredelde doodsbedreiging van de door Quid zo verfoeide christenen."

Quid verfoeit de christenen niet, hij verfoeit het christendom. Net zoals er een verschil is tussen kritiek op de islam en haat tegen moslims. Een vrij essentieel verschil.

Hij maakt christenen zo nu en dan wel belachelijk natuurlijk, maar dat is compleet iets anders.

Russells Teapot | 29-10-14 | 15:14

Aan de klagers hierboven: het hoeft niet noodzakelijkerwijs Quid's persoonlijke mening te zijn, de man wordt betaald om te schrijven en reacties uit te lokken...

VerenigingVanDieven | 29-10-14 | 15:13

Quid de halfbakken socialist. Gelukkig is er nog nooit iemand in naam van het socialisme omgebracht/ geïndoctrineerd/ gemarteld. Oh wacht, dit gebeurt nog steeds. Maar dat is natuurlijk volledig in orde volgens Quid.

Ron_Paul | 29-10-14 | 13:16

"Triest dat meneer Johnny Quid zo weinig van de bijbel en christenen weet.
pijproker | 29-10-14 | 08:13"

Quid weet er juist alles vanaf als voormalig christengekkie. Doe lekker zelf wat je anderen aanraadt en lees je zelf in hollandsehufters.blogspot.nl/2012/03/h...

massaal | 29-10-14 | 11:36

Ben nu bezig met het sprookjesboek van Rutte.
"En ieder mensch kreeg 1000 euro"
Eens zien hoe dat afloopt.

Kamervraag | 29-10-14 | 09:14

Gisteravond tijdens het zappen een half uurtje blijven hangen. |Ik vond de meeste vragen maar simpel. De vragen die ik niet wist wist verder ook niemand van het panel. Daarmee wil ik zeggen dat het maar een slap kwisje was. En dat ik er toch redelijk wat vanaf weet is omdat ik vind dat je, om ergens tegen te kunnen zijn, er ook genoeg van af moet weten.

Bazooka Joe | 29-10-14 | 09:08

Triest dat meneer Johnny Quid zo weinig van de bijbel en christenen weet. Jammer van de ruimte die dit onnozele verhaaltje op servers van GeenStijl inneemt. Misschien toch eens proberen een nieuwe invalshoek te vinden Quid. In plaats van steeds op dezelfde versleten trom te slaan. Eerste zin van het verhaal lezen, dan kijken van wie en we kunnen het gevoeglijk overslaan.

pijproker | 29-10-14 | 08:13

@Inka6786: het evangelie is rechtse politiek, wil je zeggen?

Prze***walski | 29-10-14 | 08:05

Het licht schijnt in de duisternis, maar de duisternis heeft het niet begrepen.

postmodernismisdead | 29-10-14 | 07:33

oh ja... dubbelposten is altijd -1

hakbarry | 29-10-14 | 04:12

-weggejorist-

hakbarry | 29-10-14 | 04:09

Prof Dawkins geeft in feite een antwoord op hedendaagse kwesties. Een echte " eyeopener" als ik voorheen niet kon begrijpen waarom het niveau heden ten dage zo bizar laag is, of waarom extremisme nog extremer is dan het al was....

De evolutietheorie staat hier ook flink onder druk, immers zou de mens niet langzaam beter, sterker, slimmer etc moeten worden? of slaan we een paar rondjes over?

Prof. Sawkin + ergveel , zulke geesten moeten we koesteren en wellicht beschermen , zoals de schrijver van de Duivelsverzen voordat er weer een haatbaard een fatwa uitspreekt.

hakbarry | 29-10-14 | 03:56

PrinsesStoepje | 29-10-14 | 01:17 - er lopen nog 'normale' christenen rond, gelukkig wel, maar als de islam, de 666 uit de Bijbel, dit land nog meer gaat overheersen dan zullen de kerken pas echt weer vol stromen. Ondergronds natuurlijk, want hoe het lot wordt van volgelingen van Jezus zien we dagelijks in onder veel meer Nigeria en de IS. Als door de gruwelijkste ellende ooit zelfs de laatste gelovigen dreigen te zwichten dan komt Christus orde op zaken stellen, iets wat de politiek, het leger en welke partij dan ook nooit en te nimmer meer zal lukken.

Inka6786 | 29-10-14 | 02:36

de vertaalde bijbel kreeg er[ nog niet vertaalde adviezen] bij,6 dagen zult ge werken,en de 7 dag rusten
gij zult uw brood verdienen in het zweet des aanschijns.
ga heen en vermeerder u,wel met 1 vrouw
het katolieke geloof was heel barmhartig,ze verzorgden de arm lastigen, maar ook de rijken ,die moesten wel hun bezit afstaan aan de kerk,ze waren dan ook stinkend rijk

soledad | 29-10-14 | 01:39

@Inka6786 | 29-10-14 | 01:01
Ja Mattheus 7:15-23 daar weet ik alles van. Maar goed had toch gehoopt dat er ergens nog normale christenen rondliepen.

PrinsesStoepje | 29-10-14 | 01:17

PrinsesStoepje | 28-10-14 | 23:06 - volgens mij hebben de meeste kerken en kringen niks meer met het christendom te maken, ik heb het dan ook helemaal met ze gehad. Bij de meesten gaat het gewoon om de harde pegels, zeg maar net zoals in de tijd van Jezus, die de geestelijke leiders van toen adderengebroed en witgekalkte graven noemde, van buiten wit en van binnen rot. Gelukkig zijn er nog wel gelovigen, alleen zouden die meer in opstand moeten komen omdat de kerken meer met linkse politiek bezig zijn dan met het Evangelie.

Inka6786 | 29-10-14 | 01:01

Lekker he Sjonnie Quid om christenen te bashen? Ga eens rap het Nieuwe Testament lezen en ga Jezus eens met die malloot Mohammed vergelijken....

G-Klasse | 29-10-14 | 00:17

@Mike Oxlong | 29-10-14 | 00:00
Ik denk dat je zelf ook wel goed weet dat bijbelkennis pur sang niet de beste gelovigen voortbrengt. Hoogstens farizeeërs en zeloten.

hfakker | 29-10-14 | 00:10

Boer Kini | 28-10-14 | 23:54

Ik wil je best onderwijzen in waar religie en Communisme samensmelten en waardoor Fascisme alleen in Katholieke staten kon zijn ontstaan. Of waarom Noord Korea door religieuzen steevast wordt aangehaald als een atheïstische nachtmerrie maar wanneer je even verder kijkt dan de bekropen religieuze neus lang is je zult zien - als je durft- dat het van religie de wonderen, de belofte en onderdrukking heeft gekaapt.
Maar iets zegt me dat je te diep van je denkbeeldige verlosser houd dat dit geen zin heeft. Net als ratten die niet weten dat ze in het doolhof dwalen. Maar mijn punt blijft dat ik jouw bijbel beter ken dan jij. Wedden?

Mike Oxlong | 29-10-14 | 00:00

Mike Oxlong | 28-10-14 | 23:19
Zoals de meeste Geen Stijl-reaguurders heb je de klok horen luiden, maar de klepel....

Want in de jaren '30 was het juist het katholieke volksdeel in Duitsland dat niks van Hitler moest hebben. Dat was ook de hardste noot voor Hitler om te kraken. Literatuur op aanvraag. Of kijk eens op:
nl.wikipedia.org/wiki/Mit_brennender_S...

En de vroege bolsjewieken waren wel degelijk militante atheisten, die de orthodoxe Russen simpelweg gewoon wilden uitroeien, in ieder geval de geestelijken en actieve leken.

Intussen is het boeiend te zien hoe het atheisme steeds woester en onverdraagzamer wordt; een vetvlek als Quid demonstreert dit al, maar wat ik hier lees is werkelijk onthutsend:
tasmedes.wordpress.com/2012/02/29/begi...

"Begint atheïsme een gevaarlijke cultus te worden?

Al eerder is er op dit blog gesproken over een link tussen atheïsme en geweld. Terwijl veel atheïsten naar religie wijzen als een grote bron van ellende in de wereld, is er een groeiend aantal mensen dat begint in te zien dat ook atheïsme zelf fanatieke trekken begint te krijgen. Een verontrustend artikel van de Britse schrijver Bryan Appleyard inThe New Statesman over de nieuwe God Wars lijkt dit vermoeden te bevestigen."

Alain de Botton:
"There have been threats of violence. De Botton has been told he will be beaten up and his guts taken out of him. One email simply said, “You have betrayed Atheism. Go over to the other side and die.”

De Botton finds it bewildering, the unexpected appearance in the culture of a tyrannical sect, content to whip up a mob mentality. “To say something along the lines of ‘I’m an atheist; I think religions are not all bad’ has become a dramatically peculiar thing to say and if you do say it on the internet you will get savage messages calling you a fascist, an idiot or a fool. This is a very odd moment in our culture. Why has this happened? "

Bryan Appleyard beschrijft het “neo-atheïstische project” dan ook als futiel en failliet:
"Religion is not going to go away. It is a natural and legitimate response to the human condition, to human consciousness and to human ignorance. One of the most striking things revealed by the progress of science has been the revelation of how little we know and how easily what we do know can be overthrown. Furthermore, as Hitchens in effect acknowledged and as the neo-atheists demonstrate by their ideological rigidity and savagery, absence of religion does not guarantee that the demonic side of our natures will be eliminated. People should have learned this from the catastrophic failed atheist project of communism, but too many didn’t."

Boer Kini | 28-10-14 | 23:54

-weggejorist-

mijnheerTrooy | 28-10-14 | 23:48

@VanBukkem | 28-10-14 | 21:01
En lees het nu eens met in je achterhoofd bijvoorbeeld de EU. Of ISIS...
Kafka, George Orwell 1984, Lafontaine, Tolkien, etc gebruiken ook metaforen/fabels.

hfakker | 28-10-14 | 23:40

matrixbluepill | 28-10-14 | 22:56

Er zijn geen op atheïsme gestoeld politieke systemen. En de meeste politieke systemen die dan worden aangehaald zijn eerder gestoeld op religieuze systemen. Zoals Communisme en Nazisme. Fascisme komt overigens bijna uitsluitend voor in streng katholieke staten. Doe je huiswerk en praat geen peop.

Mike Oxlong | 28-10-14 | 23:19

Boer Kini | 28-10-14 | 23:00

Ik ben atheïst en blijk telkens de bijbel beter te kennen dan die meeste hiep-hiep-hoera-jubel-christenen. Weet je wie een idioot was? Jeptha!
En weet bijna zeker dat je nu gaat googlen.

Mike Oxlong | 28-10-14 | 23:16

@Inka6786 | 28-10-14 | 22:36
Zijn er ook nog kerken/gemeentes (A'dam) die geen gekkenhuis (rondspringen en zieken "genezen") of spookhuis (u bent voor eeuwig verdoemd) zijn? Lijkt me interessant wat jouw visie daarop is.

PrinsesStoepje | 28-10-14 | 23:06

@Enzo Ishet | 28-10-14 | 21:06
So hé jij bent snel opgerot.

reageerbuis | 28-10-14 | 23:03

Ik dacht Michiel de Kater; kom er maar in, maar hij lijkt van zijn geloof afgevallen...

Paulus de Bk | 28-10-14 | 23:02

boy_wulfe | 28-10-14 | 22:36
Bijna goed. Maar de moderne generatie die geen flauw benul van het christendom en nog nooit een bijbel heeft bestudeerd kan geen atheist worden genoemd: dat ben je pas als je het christendom goed kent maar besluit - op diverse gronden - dat er geen God is. Op eigen kracht, en niet omdat een idioot als Dawkins je indoctrineert.

Boer Kini | 28-10-14 | 23:00

Religie is misdadig en dodelijk, zo wordt beweerd.... zie:
http://www.atheistischebeweging.nl/index.php/component/content/article/34-filosofen/90-hitchens

Maar ook nu blijkt maar weer dat het atheïsme totaal geen zelfreflectie kent als zij het fascisme, communisme en socialisme niet tot haar geestelijke medestanders rekent. Geenstijl spreekt zichzelf tegen, althans haar schrijvers: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/08/hans_jansen_atheisme_is_bloedd.html

Genoemde op atheïstische leest geschoeide politieke systemen hebben meer moorden, totalitaire regimes en onderdrukking op hun geweten dan christendom en islam bij elkaar opgeteld in alle eeuwen. De atheïst sluit deze historische feiten maar al te graag uit alsof zij het alleenrecht op de "goede ontwikkeling der mensen" bezitten. O.k. Bezoek dan maar uw atheïstische heilstaat Noord Korea en kniel aan de goddelijke voeten van Kim Jong-un het summum van menselijke goedheid en evolutie, oftewel "hoe vermoord ik mijn eigen volk"?

matrixbluepill | 28-10-14 | 22:56

VanBukkem | 28-10-14 | 21:02

Geest en ziel, dat komt echt dicht bij mekaar. En het ligt maar net aan welke vertaling je neemt.

eerstneukendanpraten | 28-10-14 | 22:54

Net als Hitler, flirt neo-heiden Dawkins met eugenetica:

"Richard Dawkins has long flirted with eugenics. “If you can breed cattle for milk yield, horses for running speed, and dogs for herding skill, why on Earth should it be impossible to breed humans for mathematical, musical or athletic ability?” he asked back in 2006. “I wonder whether, some 60 years after Hitler’s death, we might at least venture to ask what the moral difference is between breeding for musical ability and forcing a child to take music lessons.”"

www.theguardian.com/commentisfree/beli...

En onlangs kwam hij zeer ongunstig in het nieuws door het aborteren van een embryo, dat ter wereld zou komen als een baby met Down, als een morele plicht te propageren.

Het is nog maar een kwestie van tijd voordat Dawkins het elimineren van individuen met onvoldoende talenten als een morele plicht zal aanprijzen. Atheisten zijn niet noodzakelijk slimmere of moreel betere mensen: het gros van de 'atheisten' op Geen Stijl heeft net als Quid een bescheiden scholing en heeft geen flauw benul van exacte wetenschappen of de geschiedenis ervan.

Intussen blijkt er met de Grote Edelgermaanse Neo-heiden Dawkins nog wel meer aan de hand te zijn: hij is onvervalst sexist.

"Richard Dawkins has lost it: ignorant sexism gives atheists a bad name. He may have convinced himself that he’s the Most Rational Man Alive, but if wants to be the face of a welcoming movement, he’s doing a terrible job"

www.theguardian.com/commentisfree/2014...

Boer Kini | 28-10-14 | 22:54

@rien6139 | 28-10-14 | 20:31
"Weer een anti "Christelijke" topic?"
Dat blijven toch de lekkerste. Met het grafisch duidelijk uitgelijnde Christendom heb ik meer dan met dat koeterwaalse Islam. Waarin de gehoornde Duivel op hoeven en Dante's onderaardse Gruwelpark niet bestaan. Dat zijn juist de leukste stukjes!

dedeurs | 28-10-14 | 22:48

@two ball cane | 28-10-14 | 20:30
"Geen idee wat daarna komt"
Goths kunnen het je haarfijn uitleggen. Kaïn werd de stamvader van het vampierenras. Die huilen 's nachts niet naar de maan maar naar Nibiru, die alleen zij kunnen zien.

dedeurs | 28-10-14 | 22:43

@Boer Kini | 28-10-14 | 21:43

je maakt een grapje zeker? Een heiden is iemand die niet in de gristelijke opperpedo gelooft maar in de oude Goden en Godinnen, terwijl een atheïst in geen enkele god of Godin gelooft.

boy_wulfe | 28-10-14 | 22:36

@Ebert de R | 28-10-14 | 22:11
Nou nee, liever niet. Hans denkt dat het christendom wel jofel is omdat het bij de islam zo goed afsteekt.
Maar het simpele feit dat de islam zoveel erger is maakt het christendom nog niet goed.
Quid heeft dat beter door.

koeberg | 28-10-14 | 22:36

Wouter4730 | 28-10-14 | 21:29 - helemaal met je eens. De uitvinder van een besturingsprogramma gaf ooit aan dat zijn computerdingetje weliswaar hartstikke ingewikkeld was maar dat de menselijke hersenen nog vele malen ingenieuzer in elkaar zitten. Bovendien moest de computer ook nog door iemand worden aangezet. Die man, eerder overtuigd atheïst, is door zijn uitvinding tot geloof gekomen.

Inka6786 | 28-10-14 | 22:36

Kwam die slang nou voor of na de dinosaurus?

El Ahrairah | 28-10-14 | 22:33

Christen zijn is mooi, daar weet Kwit alles van. Ergens onderweg is hij zwaar teleurgesteld in christenen. En terecht want de meeste christelijke kerken zijn een gekkenhuis/spookhuis.

PrinsesStoepje | 28-10-14 | 22:31

@paddy | 28-10-14 | 22:04

Beste paddy.. ooit wel eens atheist met een bomgordel een markt zien opblazen, stenigen, lichams verminkingen bij kinderen, zijn voet tussen de deur plaatsen of zich op straat iritant om je heen hijgen met het heilige woord?

die gene die dit naast gelovigen doen worden aangemerkt als schizofreen.

snap je wat ik ermee bedoel beste paddy

Sumato | 28-10-14 | 22:30

Go Lijkt wel huidige Irak en Syria.

Free Fall-ing | 28-10-14 | 22:20

2,048
Shulgi dies. Marduk moves to the Land of the Hittites. Abraham ordered to southern Canaan with an elite corps of cavalrymen.

2,047
Amar-Sin (the biblical Amraphel) becomes king of Ur. Abraham goes to Egypt, stays five years, then returns with more troops.

2,041
Guided by Inanna, Amar-Sin forms a coalition of Kings of the East, launches military expedition to Canaan and the Sinai. Its leader is the Elamite Khedor-la'omer. Abraham blocks the advance at the gateway to the Spaceport.

2,038
Shu-Sin replaces Amar-Sin on throne of Ur as the empire disintegrates.

2,029
Ibbi-Sin replaces Shu-Sin. The western provinces increasingly to Marduk.

2,024
Leading his followers, Marduk marches on Sumer, enthrones himself in Babylon. Fighting spreads to central Mesopotamia. Nippur's Holy of Holies is defiled. Enlil demands punishment for Marduk and Nabu; Enki opposes, but his son Nergal sides with Enlil.

As Nabu marshals his Canaanite followers to capture the Spaceport, the Great Anunnaki approve of the use of nuclear weapons. Nergal and Ninurta destroy the Spaceport and the errant Canaanite cities.

Free Fall-ing | 28-10-14 | 22:15

Meer hans, minder Kwit graag.

Ebert de R | 28-10-14 | 22:11

Van dat fanatisme van atheisten (gewoon een andere overtuiging) word ik anders ook niet goed.

paddy | 28-10-14 | 22:04

Verbazend hoe weinig bijbelkennis Arie Slob en andere hebben, ze maken best grove fouten.

thp | 28-10-14 | 21:53

Dat mensen slecht luisteren kon betrokkene ook niks aan doen.
Jan Passant mk2 | 28-10-14 | 21:23
Kan zijn. Wie hebben zo al deze verhalen beschreven?

bij gelegenheid | 28-10-14 | 21:44

Dawkins is voor veel vrome atheisten (nieuwe heidenen) een soort profeet geworden. Soms komen de discipelen bij elkaar voor een conferentie en bejubelen dan de Grote Heilbrengende Profeet. Ook Dawkins wordt te pas en te onpas geciteerd door vrome atheisten geciteerd, want neo-heidenen komen zelden zelf op ideeen.

Ook Hitler was een neo-heiden (net als Quid dus), die de vóór-christelijke germaanse godsdiensten wilde herinvoeren. Hij vond het christendom te soft, haatte het (net als Quid dus) en zond veel geestelijken en gelovigen naar de kampen - uit de haat die van het gestoorde stukje van de neo-heiden Quid spat lees ik af dat hij hetzelfde zou willen doen.

Ik zie eerlijk gezegd geen verschil tussen de haattaal van Quid en die van IS.

PS: Quid, de basis voor het christendom is het *Nieuwe* Testament.

Boer Kini | 28-10-14 | 21:43

@Koeberg
Logischer als 1 cel, die splitst in 2 cellen, enzovoort en vervolgens resulteert in de grote diversiteit aan dieren en planten die we hebben. Daarbij is het onverklaarbaar voor de wetenschap dat wij een geest hebben waarmee wij keuzes kunnen maken. Een losse cel die niks kan beslissen was al moeilijk te verklaren...

Ik vind het verhaal van de slang daarom logischer.

Wouter4730 | 28-10-14 | 21:42

@ bij gelegenheid | 28-10-14 | 21:22
Ik heb zelf ook weinig op met religie, hoor. Meer met levend geloof, da's iets totaal anders.

Lewis | 28-10-14 | 21:39

Het mooiste bijbel-verhaal is dat van Adam en Eva, die louter zonen krijgen en waaruit alle mensen zijn ontstaan. Na dit wtf-momentje kun je boek voor altijd en zonder gene ter zijde schuiven.

netniet | 28-10-14 | 21:38

De meesten begrijpen van het geloof niet erg veel...

youtu.be/6Jc61xBfcGI

Bad Karma | 28-10-14 | 21:38

@Wouter4730 | 28-10-14 | 21:29
Het is inderdaad ondenkbaar dat ziekte en dood waar wij onder lijden door iets anders komt dan dat de eerste mens door een pratende slang werd verleidt om een verboden appel te eten.

koeberg | 28-10-14 | 21:32

@Jan Passant mk2 | 28-10-14 | 21:23
Kort en goed: Jezus is beter dan alle andere stichters van religies. Ben ik het persoonlijk wel mee eens, hoewel ik een uitzondering maak voor Boeddha. Die vind ik wel bijna net zo goed als Jezus.

Rest In Privacy | 28-10-14 | 21:31

Niemand die tegengas geeft. Sneu hoor. Dan kunnen we diegene namelijk met zijn allen de kop indrukken.

Zal ik het dan maar zeggen. Dat 'grote sprookjesboek'is waar gebeurd. Juist het atheisme is totaal onlogisch en een groot sprookje. Alleen al als je kijkt naar hoe een mens in elkaar zit met al zijn zintuigen en vermogen om te denken en te bepalen wat goed en kwaad is kun je onmogelijk om een schepper heen...

Denk daar nu eens over na voordat je direct een haatmail terugstuurt.

Wouter4730 | 28-10-14 | 21:29

@Morgenhout | 28-10-14 | 21:11
De Openbaringen zijn geen toekomstvoorspellingen maar beschrijven de aardse machten die het gewone volk onderdrukken. Het Beest waarvan het getal 666 is slaat op keizer Nero. Eigenlijk is Openbaringen een soort linkse liberale maatschappijkritiek gebaseerd op de leer van Jezus en de oud-testamentische profeten.

Rest In Privacy | 28-10-14 | 21:29

De Naardense vertaling is ook leuk: "nadat ze haar in haar jeugd
al beslapen hadden
en zij haar maagdelijke tietjes hadden betast,- "

Petrus de Rewa | 28-10-14 | 21:27

Hoe dikker de bijbel onder de poot hoe rechter mijn kastje staat. Geweldig die bijbel. Is die toch nog ergens goed voor.

tweetybird | 28-10-14 | 21:26

"Alzo hebt gij weder opgehaald de schandelijke daad uwer jeugd, als die van Egypte uw tepelen betastten, vanwege de borsten uwer jeugd " Ez. 23:21

Petrus de Rewa | 28-10-14 | 21:25

,450
Primacy in Sumer transferred to Nannar/Sin. Marduk proclaims Babylon "Gateway of the Gods." The "Tower of Babel" incident. The Anunnaki confuse Mankind's languages.

His coup frustrated, Marduk/Ra returns to Egypt, deposes Thoth, seizes his younger brother Dumuzi who had betrothed Inanna. Dumuzi accidentally killed; Marduk imprisoned alive in the Great Pyramid. Freed through an emergency shaft, he goes into exile.

3,100-3, 350
years of chaos end with installation of first Egyptian Pharaoh in Memphis. Civilization comes to the Second Region.

2,900
Kingship in Sumer transferred to Erech. Inanna given dominion over the Third Region; the Indus Valley Civilization begins.

2,650
Sumer's royal capital shifts about. Kingship deteriorates. Enlil loses patience with the unruly human multitudes.

2,371
Inanna falls in love with Sharru-Kin (Sargon). He establishes new capital city Agade (Akkad). Akkadian empire launched.

2,316
Aiming to rule the four regions, Sargon removes sacred soil from Babylon. The Marduk-Inanna conflict flares up again. It ends when Nergal, Marduk's brother, journeys from south Africa to Babylon and persuades Marduk to leave Mesopotamia.

2,291
Naram-Sin ascends the throne of Akkad. Directed by the warlike Inanna, he penetrates the Sinai peninsula, invades Egypt.

2,255
Inanna usurps the power in Mesopotamia; Naram-Sin defies Nippur. The Great Anunnaki obliterate Agade. Inanna escapes. Sumer and Akkad occupied by foreign troops loyal to Enlil and Ninurta.

Free Fall-ing | 28-10-14 | 21:24

Den Bijbel is best erg. Toch was de profeet van den christenen iemand die vroeg de andere wang te keren wanneer er op de andere wang werd geslagen. Die opdroeg den naaste lief te hebben. Die een erkende hoer als mens accepteerde. Enzovoort.
Dat mensen slecht luisteren kon betrokkene ook niks aan doen.

Kom daar maar eens om bij die andere profeet, een ploert van het aller-onzuiverste afwaswater. Een ploert die opdraagt te doen wat ploerten graag doen: moord en doodslag & vervolging.
Alla Hak Bah!

Jan Passant mk2 | 28-10-14 | 21:23

Haha, die dikke: wij eten... hier wilde ze "Alles!" roepen.

7,62x39 | 28-10-14 | 21:23

Dawkins komt tot de
conclusie dat hij mensen die 'gematigd geloven' het ergst vindt: sommige bijbelverhalen geloven zij wél, andere niet.
Zo worden én de bijbel én het gezonde verstand verraden.

Waarom is dat het ergst? De bijbel verraden vind ik niet erg. En het gezond verstand wordt tot een iets minder absurd niveau verraden dan dat een fundamentalist dat doet. En bovenal gematigden willen mij niet dood hebben.

koeberg | 28-10-14 | 21:22

Het Bijbelboek Openbaring van Johannes doet niet onder voor welk SF-verhaal dan ook. De toekomst die daarin beschreven staat gaat verder dan een Stephen King ooit zou kunnen bedenken.

En Quid, die vroeger liep te leuren met foldertjes over God, is nogal selectief. Deuteronomium 14: 25-26 is erg duidelijk over het offeren;

Zo maak het tot geld, en bindt het geld in uw hand, en gaat naar de plaats, die de HEERE, uw God, verkiezen zal; En geeft dat geld voor alles, wat uw ziel gelust, voor runderen en voor schapen, en voor wijn, en voor sterken drank, en voor alles, wat uw ziel van u begeren zal, en eet aldaar voor het aangezicht des HEEREN, uws Gods, en weest vrolijk, gij en uw huis.

Lekker met het hele gezin BBQen en zuipen ter ere van God. Een opdracht waar je de zure zult Quid nooit over hoort.

Morgenhout | 28-10-14 | 21:11

De bijbel is een prachtig boek, Quid, en zoals jij ook wel weet is context alles. Er staan zat passages in het Oude Testament waar al mijn tenen krom van gaan staan, maar er staan er nog veel meer in die prachtig zijn, die me ontroeren en hoop geven en waar overduidelijk Gods liefde en trouw uit spreekt. Het blijft nooit bij vergelding/toorn/geweld alleen, altijd volgt er weer vergeving en liefde.
En dan het Nieuwe Testament: heb God lief boven alles en je naaste als jezelf als kern van Jezus' boodschap, zo vreselijk is dat toch niet?

Lewis | 28-10-14 | 21:09

@Uw Verzekeringsadvis | 28-10-14 | 20:35
En heb je je hoofd nog?

rara | 28-10-14 | 21:08

Had niet verwacht dat het navolgende ooit zou gebeuren;

Goed stuk Quid!

koolteer | 28-10-14 | 21:08

-weggejorist en opgerot-

Enzo Ishet | 28-10-14 | 21:06

-weggejorist-

Enzo Ishet | 28-10-14 | 21:06

Och, zó doe je nog eens iets vol zingeving (bweueurk) van onze belastingcenten.
-
De EO: erfenis van Barend Biesheuvel, die het alleen al daarvoor verdient om voor eeuwig te verblijven in de onderste regionen van Dante's hel.

bisbisbis | 28-10-14 | 21:06

@eerstneukendanpraten | 28-10-14 | 20:52
Ik dacht dat het de 'eenvoudigen van geest' waren. Maar ik kan mij vergissen.
(Waar is Jezusismijnheer als je hem nodig hebt?)

VanBukkem | 28-10-14 | 21:02

En voor het slapen zal pappa nog even een stukje voorlezen uit den Bijbel. Vandaag lezen we uit den openbaringen van Johannes, hoofdstuk 13: "En ik zag uit de zee een beest opkomen met tien horens en zeven koppen en bladiebladiebla.... En indien iemand met het zwaard zal doden, dan moet hij zelf met het zwaard gedood worden. Amen." Goed, weltrusten nou. Slaap lekker.

VanBukkem | 28-10-14 | 21:01

Vrij gemakkelijke vragen voor wie enige oppervlakkige kennis heeft. Daarvoor hoef je niet op een school met den bijbel gezeten te hebben en evenmin hoeft vroeger thuis na het eten uit de statenbijbel voorgelezen te zijn. De bijbel is de belangrijkste collectie klassieke Hebreeuwse en vroeg-christelijke geschriften. Niet alleen is de literaire waarde van met name de Hebreeuwse geschriften nauwelijks geëvenaard, ook heeft de bijbel de westerse samenleving in grote mate beïnvloed. Typisch dat er tegenwoordig een jaarlijkse quiz aan bijbelkennis wordt gewijd. De bijbel zou op alle scholen gelezen moeten worden. Niet om christenen van de kinderen te maken maar om ze hun eigen cultuur bij te brengen.

7,62x39 | 28-10-14 | 21:00


brutus68 | 28-10-14 | 20:28

Is dat niet die gast die altijd een broodje om zijn worst heeft zitten voor het geval hij weer eens honger krijgt?

eerstneukendanpraten | 28-10-14 | 20:59

Wie anno nu nog in een god gelooft, moet uit humanistische overwegingen onverwijld het land uit getrapt worden.

smdyasc | 28-10-14 | 20:56

Gebruik de Here's naam niet ijdel, sinds gisteren weten we dat Gods belediging moord rechtvaardigt.

gebrokenvleugel | 28-10-14 | 20:55

@Boerenlol | 28-10-14 | 20:35
Vergeet niet dat het uitermate ranzig is dat het entertainmentcentrum direct naast de afvaldump geplaatst is!
 
Bijna alweer drie jaar geleden dat hij gestopt is met roken... Was de beste man er nog maar om iets scherps over de hedendaagse pleuriszooi in de wereld te kunnen zeggen. * beetje nostalgisch zijn doet *

pruimzuur | 28-10-14 | 20:54

Zalig zijn de eenvoudigen van ziel want zij erven het Koninkrijk Gods!

eerstneukendanpraten | 28-10-14 | 20:52

Denk je een geregeld leven te hebben, een vaste baan, een fijn huwelijk, een centraal planbureau, een rationele regering, een democratisch gekozen parlement, internetbankieren... komt er vanuit het niets een clown die je met een bijl de hersens inslaat.

Rest In Privacy | 28-10-14 | 20:52

Kwidt, ken je deze nog?
Johnny 3:16
16 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.

hfakker | 28-10-14 | 20:50

Bedoelde u: Ezechiël 23:20?

King of the Oneliner | 28-10-14 | 20:50

Oh! De píjn! De frustratie!

Bert M. | 28-10-14 | 20:49

Het zou mij niet verbazen dat er figuren zijn die die Bijbel uit hun hoofd kennen...

VanBukkem | 28-10-14 | 20:49

Die dikke was laatst in De wereld draait door.
Ongelooflijk trouwens dat zo veel deelnemers te traag zijn om op de gok een antwood te kiezen.

7,62x39 | 28-10-14 | 20:48

"wanneer kwam Jezus uit de kast", was dat....

ad melkert | 28-10-14 | 20:47

1) De EO heeft weinig met de bijbel te maken.
2) De bijbel heeft soms weinig (of niets) met de bijbel te maken. Editen is niet in deze eeuw uitgevonden.

Einde van de Domheid | 28-10-14 | 20:47

Ik hou niet zo van sprookjes

uit-benen | 28-10-14 | 20:45

@lady blabla | 28-10-14 | 20:38

Karel van het Reve heeft medio jaren tachtig al eens de grond gelijk gemaakt met het oudtestamentische opperwezen. Moet ook kunnen; krijgen ze een dikke huid van. De geleerde broer van Gerard ontving slechts één schriftelijke, veredelde doodsbedreiging van de door Quid zo verfoeide christenen.

www.voxclamantis.nl/1files-sub/slechth...

Desmoulins | 28-10-14 | 20:44

-weggejorist-

Baron Mc White | 28-10-14 | 20:41

Het juiste antwoord is: Ik ben God!

Plukkiehaar | 28-10-14 | 20:41

In hoeveel dagen heeft God de wereld geschapen?

tiswat | 28-10-14 | 20:40

The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully. –

Richard Dawkins

lady blabla | 28-10-14 | 20:38

Ezechiel 25:17
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he, who in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

Montgomery Burns | 28-10-14 | 20:37

Geen tijd voor, heb sinds tijden weer eens een trio. Lekker stukje dub aan en dureks smeersels op een rij, champies en ik wens een ieder een kikke test toe. Oja:
dubieuzebijbelpassages.blogspot.nl/201...
Feestje.
Bye

tattooboer | 28-10-14 | 20:35

Hitchens verwoordt het zo mooi: alle religies hebben moeite met sex en vrouwen. De nood voor bijv. islam om vrouwen hun vagina dicht te hechten, baby's te besnijden en clitorissen weg te halen heeft maar met een ding te maken: je mag niet van sex genieten. En dat terwijl dus de maker (God dus) je zo met voorhuid en al op de wereld brengt. Waarom zou je dit dan moeten corrigeren? Een woord: macht en onderdrukking!

Boerenlol | 28-10-14 | 20:35

Nee dank u, heb net de koran test achter de rug.

Uw Verzekeringsadvis | 28-10-14 | 20:35

Wie God verlaat heeft niets te vrezen.

Rest In Privacy | 28-10-14 | 20:34

Wel allemaal in een sprookjesgod geloven maar dat er die 72 maagden geloven ze blijkbaar niet.Daar moet nog wat aan gesleuteld worden inzake de bevolkingsaanwas in de hemelen.

van stampij | 28-10-14 | 20:33

Kan niet wachten op een castingshow voor goden.

Ik zie het voor me: eentje die aan een kruis hangt dood te gaan, eentje die een klein meisje uit elkaar schreurt en een dikke man die zit te grijnsen.

Kijken of deze concepten het vandaag de dag nog zouden doen.

hangtiet met knoop | 28-10-14 | 20:31

Liever een bijbelquiz dan een koranquiz waarbij een foutief antwoord wordt bestraft met een onthoofding of steniging, zweepslagen.

carramba | 28-10-14 | 20:31

-weggejorist-

rien6139 | 28-10-14 | 20:31

Ga ik toch even de wijsheid uit Genesis 5:9 in de praktijk brengen.
"En de HEERE zeide tot Kaïn: Waar is Habel, uw broeder? En hij zeide: Ik weet het niet; ben ik mijns broeders hoeder?"
Geen idee wat daarna komt maar dat kunnen de valsspelerTs zelf uitvinden op www.statenvertaling.net/.
(niets zo leuk om als devoot atheïst een bijbelspelletje te winnen)

two ball cane | 28-10-14 | 20:30

Bloed- en bloedgeil word ik toch altijd van die besneden bijbelse teksten...

Cummie de Swappert | 28-10-14 | 20:29

Voor geen goud, Godverdomme zeg..

Crematorium-de-Asbak | 28-10-14 | 20:29

Geen tijd Kwit, ik ga naar het evangelie van Roy Donders kijken.

brutus68 | 28-10-14 | 20:28

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl