Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Politici blokkeren inkorting recht op wachtgeld

politicibelike.jpgSjonge, wat een tragisch ministerschap heeft Ome Roon toch. Afluisterschandalen, een supermislukte superprovincie, corruptieschandalen en een moeizaam draaiende baantjesmolen op de BES-eilanden. Plasterk doet één tour of duty te veel, zo lijkt het. Want ook zijn laatste ijzertje in het vuur wil maar niet zijn kant op buigen: Plasterk wilde de termijn waarin gevallen, gefaalde, opgestapte en/of weggejoriste politici recht hebben op wachtgeld verkorten van een absurde tien jaar naar kortere vijf jaar. Nog steeds onnodig lang, maar vijf jaar is in ieder geval beduidend korter dan tien jaar. Voor de rekenwonders: dat scheelt de helft. Maar helaas Zwarte Piet met de kleur van kaas: dat feestje voor de belastingbetaler gaat NIET DOOR. Het wetsvoorstel zou deze week behandeld worden, maar 1 graaigevoelige Kenau met een onvervalste regentenreflex gooit roet in het eten van Ome Roon. Annemarie Jorritsma, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, schrijft in een blokkeerbrief dat 'het politieke ambt een miljoenmiljard keer belangwekkender en bijzonderder is dan een doorsnee plebsbaantje van het doorsnee plebs'. Dus of die wet even tegengehouden kan worden alsjeblieft dankjewel. Precies het duwtje dat Plasterk nodig had om aan de Kamer te schrijven dat het voorstel voor wachtgeldverkorting niet door gaat (pdf). Pagina 2, onder kopje 'toelichting': 'Sorry, we hebben meer tijd nodig om een 10 in een 5 te veranderen'. Verdomme Ronald. Het had zo mooi kunnen zijn, en wéér stranden de goeie bedoelingen in het zicht van de haven. Of was het allemaal gespeeld? Politici die hun eigen graairechten inperken, het klinkt ook te mooi om waar te zijn natuurlijk. Want de Wet Normering Topinkomens wordt deze week wél aangenomen. Eigenlijk ging er maar 1 ding goed in zijn huidige ministerschap: zijn heimelijke steun aan GeenPeil. Nou ja. Geen dank, en toch nog een beetje roze gloed om trots op te zijn over het mislukte ministerschap. Maar wel te weinig om vervolgens tien fucking jaar lang recht op wachtgeld te hebben. Update: Reactie Plasterk. Dit is dus niet waar, want het onderdeel wachtgeldverkorting is dus juist terúggetrokken uit voorstel.

Reaguursels

Inloggen

Toptalent dat zich voor de publieke zaak wegcijfert en vrijwillig afstand doet van de financiële goudpot die hen in het bedrijfsleven zou hebben gewacht moet kunnen rekenen op een stevig vangnet. Zo moeten we het volgens toptalent A. Jorritsma ongeveer zien.
Stel dat Annemarie nou eens niet voor de politiek had gekozen, was zij dan in de top van Shell of Barclays gevraagd vanwege haar immense kwaliteiten? Annemaries hoogste opleiding is een vakopleiding voor toerisme. Oh ja, ze heeft ook nog steno geleerd bij Schoevers. Ze was voor ze de politieke ladder beklom medewerkster van een vakantiebureau en secretaresse. Dus onvoorbereid en volkomen onbekwaam voor de politiek besloot ze toch maar om op de lijst voor de VVD te gaan staan voor het raadslidmaatschap. Daarna werd ze gekozen voor de Tweede Kamer, waarbij ze vooral opviel door haar inbreng in allerlei onbenullige NCRV-achtige spelshows. Plots werd ze om volkomen duistere reden minister. In haar periode als minister heeft zij een spoor van vernieling achtergelaten. Zij heeft ondermeer een belangrijke rol gespeeld in de debacles van van de HSL en Betuwelijn. Met belastinggeld werden mega-investeringen gedaan in de hoop dat exploitanten minimaal kostendekkend zouden exploiteren. Dat ging natuurlijk niet gebeuren. De lijn lag er, maar de havenbedrijven hadden altijd nog het vrachtwagenvervoer en vrachtvervoer of water als alternatief. Die sluitende exploitatie is er dus nooit gekomen. Tientallen miljoenen moeten er jaarlijks bij.
Eerst zeven miljard belastinggeld steken in de aanleg voor een luxetrein om Brusselse ambtenaren 20 minuten korter te laten forenzen om vervolgens met een jaarlijks exploitatietekort van honderden miljoenen te blijven zitten. De Thylys-kaartjes Amsterdam-Brusselse van ambtenaren worden gewoon door de belastingbetaler betaald. Maar voor ieder ander weegt de 20 minuten tijdwinst niet op tegen de meerprijs. Het zelfde lakeneenpak met de Betuwelijn. Vijf miljard gratis geld steken in een zwaar gesubsidieerd alternatief voor de bedrijven in de Rotterdamse haven om vervolgens te constateren dat in Oost-Nederland een flessehals ontstaat bij de aansluiting op het Duitse netwerk. Door die flessehals kan de vereiste treindichtheid om tot een sluitende exploitatie te komen nooit worden gehaald.
Verder is dit stuk vleesgeworden arrogantie van de macht verantwoordelijk voor de invoering van liberalisering van de taximarkt. Iedereen kon vanaf 2000 een eenmans-taxibedrijf beginnen en klanten moest de hele rij wachtende taxi's afgaan om de laagste prijs te bedingen. Dat heeft tot honderden faillissementen zo veel ellende voor consumenten geleid dat na 10 jaar regels stellen en nieuwe wetgeving het nog steeds een complete rotzooi is. Behoudens in Amsterdam werkte de taximarkt voor de liberalisering redelijk tot goed.
Dit VVD-mens met het IQ van een gemiddelde vmbo-er vraagt niet, maar eist dat die tien jaar wachtgeld voor haar en haar netwerkgenoten in stand blijft. Ik eis dat er een wet komt tegen vriendjespolitiek en baantjescarousels.

dadoorunrun | 16-10-14 | 14:39

Ik zal wel niet de enige zijn die vindt dat die hele regeling afgeschaft moet worden. In de echte wereld krijg je WW voor een korte periode (stelt de politiek vast hoe kort dat is) en in LaLaLand houden de plucheklevende zakkenvullers elkaar de hand boven het hoofd om maar zo lang mogelijk uit de staatsruif te kunnen vreten. Wat een zielig gelul. Ontslag? Ga maar solliciteren. Zie je meteen hoe "gemakkelijk" het is om boven de 40 aan een baan te komen. Totaal geen gevoel van realiteit.

Abu Shabu Shabu | 16-10-14 | 08:48

"Daarmee is het vervullen van een politiek ambt van een geheel andere aard dan een gewone
dienstbetrekking. Daar hoort dus ook een passende specifieke rechtspositie bij, die anders is dan de
regelingen voor “gewone” weknemers."

Gewone varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, varkens, etc., etc. en ongewone, nee, betere varkens.

Jaah, zo kennen we bepaalde politici weer! Naar de stem-slachtbank met dit egotrippend machtswellustig gespuis! Zeug voorop!
Ah! Ça ira, ca ira, ça ira!
Salut! Evocatus

Evocatus | 16-10-14 | 02:53

En dan te bedenken dat die blokkeerbrief in met onze belastingpoet betaalde tijd wordt getikt. Blijkt dus weer dat wij belastinggeld betalen aan politici zodat ze ons hun superkostbare tijd gunnen (voor volk en vaderland tegen kostpijs natuurlijk, ze hoeven er echt niet beter van te worden) om daarin vervolgens onze belangen compleet te verneuken.

denkenisdoen | 16-10-14 | 00:52

De benaming 'wachtgeld' is ook zwakzinnig.

stipjes | 15-10-14 | 21:37

BitchSuperSoaker | 15-10-14
Verkeerde bedrijf begonnen. Je had in de voetbalbusiness moeten gaan.

bas ooms53686289 | 15-10-14 | 21:26

Kan zo'n poletiekioot mij eens uitleggen waarom zij wachtgeld krijgen en ik als ondernemer, die 8 gezinnen te eten geef, als mij tent klapt geen euro uit de staatsruif krijgt als dank voor het feit dat ik die gezinnen heb gevoed?

BitchSuperSoaker | 15-10-14 | 20:48

@ Reaaalist | 15-10-14 | 19:16


Hoe kom je erbij dat ze niet bij de VVD partij hoort. Je bent niet echt een reaaalist. VVD en corruptie is 1 woord. Ze zijn er groot mee geworden. En dat juist onder aanvoering van de koningin van corruptie. O ja en toevallig weer zo'n corrupte oud politicus die baantjes toegeschoven gekregen voor 3 maal het loon wat er voor staat. En laat me raden van welke partij . Yep de corruptie partij de VVD . Grootgraaiers van de nederlandse samenleving. En hoe komt meneer aan die baantjes. Yep via VVD corrupte politici. Die nu bijvoorbeeld roepen dat het een vergissing is. Zeg maar met de nieuwe techniek van de VVD . de opstelten selectieve dementie techniek. Een beproefde techniek die werkt. En plasterk laat weer zien dat dit kabinet pvvda is waarbij bij dit soort onderwerpen de VVD de scepter zwaait. Wat dat betreft gaat die pvda zoiezo de afgrond in. Ze zitten nog op het pluche maar zijn een lachertje in dit kabinet en hebben eigenlijk al geen pleuris meer te vertellen. Die zitten al aan de afgrond. Bij de VVD duurt het nog even maar ook daar wordt de nederlandse bevolking het zat. Er komt een dag dat het niet meer gepikt wordt.

tweetybird | 15-10-14 | 19:44

Als iedereen gelijk is hebben we allemaal recht op 10 jaar wachtgeld

Islamofiel | 15-10-14 | 19:40

Als een kabinet binnen een jaar valt, dan is een beetje wachtgeld wel te verantwoorden. Als je al 2 jaar Kamerlid of Minister bent, kun je genoeg gespaard hebben om het een paar maanden uit te houden.
Een goede bestuurder is binnen een paar maanden weer aan de bak, gewild als hij of zij is.
Als hij/zij binnen een half jaar nog geen andere baan heeft, was hij/zij kennelijk niet zo bekwaam en was de politieke baan eigenlijk onterecht verkregen.
We hebben geen behoefte aan bestuurders die zelfs hun eigen inkomen niet kunnen regelen.

domheid regeert | 15-10-14 | 19:37

O bij nader inlezen is Plasterk een beetje schizofreen.

très cool | 15-10-14 | 19:34

@ Reaaalist | 15-10-14 | 19:16

Jorritsma is helemaal op haar plek bij die club. De VVD is al lang geen liberale partij voor zelfredzamen meer hoor.

très cool | 15-10-14 | 19:33

miko | 15-10-14 | 17:35

wie hij bedoelt nou die vette zeug. De vvd koningin van corruptie. 1 van de grootste walgen van de vvd. Weet je nu wie hij bedoelt. Zeg maar jouw idol.

tweetybird | 15-10-14 | 19:31

Politici? Ordinaire dieven dus.

Pieter V | 15-10-14 | 19:23

Hoe het ook afloopt, punten voor Plasterk voor zijn kordate reactie, ondanks afzeikverhaal op GS. Afzeikverhaal wel op zijn plaats natuurlijk.

très cool | 15-10-14 | 19:22

Jorritsma hoort niet thuis bij de VVD

Reaaalist | 15-10-14 | 19:16

Jorritsma. Weer zo'n type dat zich omhoog heeft gelikt en waar geen enkele belastingbetaler op zit te wachten.

NiceGuysFinishLast | 15-10-14 | 19:11

"Goede rechtspositie nodig voor goede bestuurders"

Lol, als ze zo goed zijn hebben ze juist helemaal geen vangnet nodig toch, iedereen wil graag zulke toppers...

Flipus | 15-10-14 | 18:59

Wachtgeld behoort een 'vangnet' te zijn als je het gelijk zou trekken met de pauper uitkeringen van de burgers. Als je in de politiek hebt gezeten ben je blijkbaar toch meer mens geworden dan het normale volk die verplicht zijn om 5 sollicitaties per week te doen en iedere baan aan te nemen zelfs als het ver onder je niveau en vorige inkomen ligt. Als je in de politiek hebt gezeten en je bent niet zo slim geweest om een netwerk op te bouwen voor verdere toekomstige arbeidsparticipatie dan is dat volledig eigen schuld en niet het schuld van het volk die voor dat wachtgeld moeten betalen. Desnoods laten ze zich maar omscholen voor normaal werk oid, er is geen zinnig excuus te vinden om 10 jaar wachtgeld te legitimeren.

XaleX_2 | 15-10-14 | 18:40

Quote 1: "Met oog op de risico's en onzekerheden van het politieke ambt is een goed vangnet bij eventueel aftreden essentieel."

Quote 2: "Goede rechtspositie nodig voor goede bestuurders"

Hoezo? Het zijn toch van die geweldige bestuurders? Die komen toch zo weer aan de bak? Dit zijn toch diezelfde geweldenaren die hun absurd hoge salaris rechtvaardigen met het argument dat zij in het bedrijfsleven 'nog veel meer kunnen verdienen'? Waarom hebben deze geweldige bestuurders een vangnet nodig van TIEN, godverdomme TIEN jaar?

Bij deze beroepscriminelen verbleekt elke lichtgetinte kansenparel in sneltreinvaart. Komende weken in Opsporing Verzocht maar eens even ruim aandacht besteden aan dit blanke, autochtone graaituig.

Rémy Martin ® | 15-10-14 | 18:30

Godvergeten arrogantie van zo'n omhoog gevallen verpleegster.

Rien7847 | 15-10-14 | 18:30

Geen grotere schoft dan een politicus. En Annemarietje is daar de belichaming van.

Dömper | 15-10-14 | 18:22

MarcS | 15-10-14 | 18:12
Je moet het gewoon maar accepteren, zeggen ze dan, en je moet cv downgraden en je moet jezelf bij uitzendbureau's inschrijven (waar men niet je eens wil inschrijven laat staan dat er fatsoenlijk werk is) en je moet je elevator pitch paraat hebben en je moet netwerken en je netwerk aanspreken en je moet je minstens 1 x in de week melden alwaar mislukte acteurs annex gesjeesde ex-barkeepers op targetbasis ingehuurd als gemeenteconsulent jou wel even 1 voor 1 NLP-geprogrammeerd op de huid gaan zitten en heel verongelijkt gaan doen als je niet direct een minimum loon - 0 uren flexwerk of nog ridiculere bullshit aan wil pakken, zo rollen gemeentes

SickSense | 15-10-14 | 18:21

Bedrijven zitten niet te wachten op ex-politici. Dat zijn mensen die nergens verstand van hebben en overal een mening over hebben. En zo goed beloond worden als in de politiek dat lukt de meeste met hun capaciteiten niet in het bedrijfsleven. Daarom zorgen ze ook zo goed voor zichzelf. OK, er zijn wel eens uitzonderingen, zoals Wouter Bos of Jan Peter Balkenende, maar die werden aangenomen om hun uitgebreide netwerk en niet om hun capaciteiten.

Osdorpertje | 15-10-14 | 18:16

Is Kathleen Ferrier (CDA) nou eindelijk eens aan het solliciteren? Of blijft ze in Hong Kong vakantie vieren tot aan haar pensioen?

Duifmans | 15-10-14 | 18:14

Typefouten, door ongekende boosheid. Zoek ze zelf maar op!

MarcS | 15-10-14 | 18:13

2 + 2 = 5

SickSense | 15-10-14 | 18:12

Om janken dit, net als als de wijze uit het oosten is het geld hier nu ook echt op. 45 door de crisis mijn baan verloren, 'men' zit niet echt te wachten op een ervaren manager die 20 jaar internationale ervaring heeft. Huis onder water en einde WW komt hard in zicht. Grootste probleem is dat ik ook voor 'mindere' banen niet gekozen wordt dit mijn ervaring. Mijn potentiële leidinggevende durft dat veelal niet aan, ondanks beloften mbt in de pas lopen.

20 jaar 50% belasting betalen. 25 jaar nooit in aanmerking geweest voor wat voor toelage of wat dies meer zei. En ze zetten je zo bij het grofvuil. UWV? Laat me niet lachen.

Was ik nu maar gewoon politicus geworden, dan had ik iig minder hard hoeven werken. Betere en goedkopere ziektekosten ten tijde van de particulier tijd. En de komende 10 jaar afdoende geld. Het is namelijk ook niet zo dat ze 70% krijgen, welnee gewoon 100% en ik, ik krijg een dag maximum, wat neerkomt op nog geen 45%.

Had ik moeten sparen? Ja. Kon dat? Niet met dan weer gedaan hebben, maar proberen jullie maar eens baan 45% rond te komen. Oh het eerste jaar wel gewoon 50% belasting omdat je een paar maanden nog een baan had! Huis verkopen? Goed idee kopers zat tegenwoordig.

Ach, paar jaar schuldhulpverlening dan maar, er zit niets anders op. Bedankt politiek! Bedankt.

MarcS | 15-10-14 | 18:12

@eastender
Van haar uiterlijk moet ze het in iedergeval niet hebben. Tjeeminee wat is dat wijf lelijk, 't is net een kip.

Temazepam60milligram | 15-10-14 | 17:59

En als het gelukt is een high five met Plasterk!

Einde van de Domheid | 15-10-14 | 17:57

Annemarie knipt met haar vingers en de PvdA danst?

Einde van de Domheid | 15-10-14 | 17:56

Als een kabinet binnen een jaar valt, dan is een beetje wachtgeld wel te verantwoorden. Als je al 2 jaar Kamerlid of Minister bent, kun je genoeg gespaard hebben om het een paar maanden uit te houden.
Een goede bestuurder is binnen een paar maanden weer aan de bak, gewild als hij of zij is.
Als hij/zij binnen een half jaar nog geen andere baan heeft, was hij/zij kennelijk niet zo bekwaam en was de politieke baan eigenlijk onterecht verkregen.
We hebben geen behoefte aan bestuurders die zelfs hun eigen inkomen niet kunnen regelen.

domheid regeert | 15-10-14 | 17:45

Kan die Fred Flintstone lookalike niet in haar illegaal gegraven waterput donderen?
Vleesgeworden regentendoos dat het er is.

Jackanders | 15-10-14 | 17:44

Ome Roon? Wie verwacht er nou ook maar iets van deze stamelende clown.
Het ontbreekt deze man echt aan alles wat een minister nodig zou hebben om minister te kunnen en mogen zijn. Een oude pony uit de PvdA stal, nog net in staat om kleuters een rondje te laten rijden op de plaatselijke braderie.

appelvink | 15-10-14 | 17:42

Als ze geen dikke wachtgeld peuren is het wel riante bijbaantjes verschaft door dienstdoende regerende partijen en minister.
Zo ook vandaag weer kneus Rosenthal, die door z'n VVD congsi's aan drie dikbetaalde banen geholpen is, verdiend hiermee meer dan minister president.
Ja zo ging dat, zo gaat dat en zo blijft het gaan.

gebrokenvleugel | 15-10-14 | 17:41

Jorritsma weer in haar graaibocht. Hoe die vrouw in het politieke zadel is blijven zitten weten al die honderden ambtenaren die het mogelijk hebben gemaakt. Je kan eindeloos zeuren over integriteit maar 1 Jorritsma is voldoende om van de overheid van een r ervoor te voorzien.

eastender | 15-10-14 | 17:35

@Feynman | 15-10-14 | 17:27
De hele riedel meegemaakt, opsouperen, interen, en inleveren.
En heb je dan weer werk, dan heb je alles zelf betaald. En sta je weer waar je 24 jaar geleden stond.
Met lege zakken en spaarrekening aan het begin van een nieuwe carrière..
En die bijstandstrekker maar lachen met al zijn aanvullingen..

Wijze uit het Oosten | 15-10-14 | 17:35

@bakoenin | 15-10-14 | 17:28
Wie bedoel je?

miko | 15-10-14 | 17:35

Moet er niet iets ingedamd worden een dezer dagen?
Kunnen we Jorritsma gebruiken.

miko | 15-10-14 | 17:34

Ik zeg: Demonstreren! Met z`n allen nu eindelijk eens een keer naar Den Haag! Platgooien die roversbende!

WitteGrunneger | 15-10-14 | 17:33

"Een passende rechtspositie hoort bij het vervullen van een politiek ambt."
Ze hebben deze termijn dus gekozen omdat die nodig is ivm herinneringen die moeten vervagen, na tien jaar is je geklungel wel vergeten en kun je wel weer ergens anders aan de bak.
Afknijpen, wie faalt, betaalt en niet andersom.

Dibe | 15-10-14 | 17:31

Altijd weer die corrupte vette VVD zeug met haar bouwmaffia vriendjes.

bakoenin | 15-10-14 | 17:28

De crux zit hem trouwens in alinea 3, zin 3 uit de brief: "Het openbaar bestuur kan niet functioneren zonder gekwalificeerde mensen voor de bestuurlijke functies."
Dat is correct. Het openbaar bestuur functioneert dan ook voor geen meter en er zijn ook geen gekwalificeerde mensen voor de bestuurlijke functies.
Ik zie echter niet in wat dat met wachtgeld / Appa te maken heeft... Volgens die logica zou de politiek ineens veel beter worden als we het wachtgeld zouden verdubbelen, maar daar heb ik zo mijn twijfels over.
Gewoon afschaffen die hele toestand. Daarna mogen ze bij gelijk of beter functioneren van de staat tegen minder kosten wat mijn part een tiende promille van elke door hun toedoen bespaarde euro houden. Al gauw enkele miljoenen en een incentive om daadwerkelijk eens goed te presteren en WERK te leveren voor ons geld.

Den Heerscher | 15-10-14 | 17:27

Ondertussen is iemand die 10 jaar aaneengesloten gebuffeld heeft in een vinexbunker met wurghypotheek en tweeënhalf kind slechts gedekt met 10 maanden WW uitkering en daarna bijstand met vermogenstoets. Babyboomers krijgen echter een bijstand waar vermogen buiten beschouwing wordt gelaten.

Heeft u gespaard voor een buffer? Mooi dan krijgt u net zo lang geen bijstand totdat de overwaarde beperkt is en uw spaargeld onder de vijf ruggen. Een appeltje voor de dorst is slechts vrijwillig afstand doen van uw volksverzekeringen.

Iemand die enkele maanden in de kamer heeft gezeten krijgt tien jaar mee. Nou beste Jorritsma, Nederland draait niet op die enkele regenten die steeds nieuwe onwerkbare regels uitkotsen, nee het draait op de mensen die `s ochtends hun bed uit komen om hun hypotheek, belasting en pensioenbeloftes af te tikken.

Niet alleen ZZP-ers geven minder uit vanwege risico`s, loonslaven hebben ook geen zekerheid.

Feynman | 15-10-14 | 17:27

tsja, daarom werkt parlementaire democratie niet.

Ron_Paul | 15-10-14 | 17:26

Politici lullen altijd over dat er teveel ongelijkheid is tussen inkomens, maar ze geven zelf geen goede voorbeeld, want wachtgeld deugt voor geen meter en behoort niet aanwezig te zijn. Ze kunnen ook gewoon WW of bijstand krijgen, want ze zijn net zo goed werkloos als een normaal burger.

Nieuws-Lezer | 15-10-14 | 17:25

PvdA is VVD light

(c)ZWITSUL | 15-10-14 | 17:23

Kijk, dit is pas nieuws ipv vorige topic.

Nieuws-Lezer | 15-10-14 | 17:22

De kwaliteit van de gemiddelde politicus is zodanig laag dat zijn/haar (arbeids)marktwaarde in het bedrijfsleven nog geen 20% is van wat men in overheidsdienst verdient.

Ars Vivendi | 15-10-14 | 17:22

Dit wist Plasterk natuurlijk al lang. Gewoon het volk bezighouden en doen of je ergens mee bezig bent waarna het allemaal net niet lukt. Wat wel vaak lukt is de meest zaaddodende ongein op vrijdagmiddag indienen.

Makro777 | 15-10-14 | 17:22

Je dacht toch niet dat ze zouden stemmen vóór inperking van hun eigen douceurtjes ?
Serieus ?

Wijze uit het Oosten | 15-10-14 | 17:20

10 jaar wachtgeld mogen ze van mij houden als we hoofdelijke aansprakelijkheid voor overheidsgefaal er voor terug zouden krijgen.

Den Heerscher | 15-10-14 | 17:20

Strenge regels (en deze handhaven) geldt alleen voor het klootjesvolk.

ProAsfalt | 15-10-14 | 17:19

En als een politicus van een strafbaar feit wordt veroordeeld?

Ars Vivendi | 15-10-14 | 17:18

Mother fuckers vinden zichzelf zo belangrijk, sterf volk we doen toch wat we willen.

Rest In Privacy | 15-10-14 | 17:18

Wachtgeld is een groot goed en als je dat niet snapt ben je fucking debiel. C'est ca tralala.

Hans Gruber | 15-10-14 | 17:17

:(

Ik wacht ook op mijn geld, ik weet hoe vervelend dat is. Ik heb medelijden met de politici, ze zijn zo lief namelijk.

Kaas de Vies | 15-10-14 | 17:17

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland