Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. A. Nanninga over de radicale islam. Bij de EO

yallajaltananninga.jpgMet haar aanstaande vertrek naar de schaduwzijde van Joshua Livestro's gristenconservatieve klaagmuur Jalta, is A. Nanninga definitief ten prooi gevallen aan de tentakels van het geloof. Spijtig, en zeer onverwacht bovendien, maar het is niet anders. Zo kan het dus gebeuren dat u haar zodadelijk LIVE haar onbevlekte opwachting gaat zien maken bij de Evangelische Omroep. In Arena, een programma dat nota bene gepresenteerd wordt door Poephoofd. In dat programma maakt ze deel uit van een panel waarin ook arabist in ontkenning Jan-Rifjaap de Ruijter aanschuift. MAAR NIET GETREURD! ALL IS NOT LOST YET! Onze fiere alsook onverzettelijke A. Nanninga is nog niet weg bij uw favoriete en beslist voor altijd gratis leesbare roze propaganda-orgaan. Ze kan nu nog vrij spreken. En dat gaat ze ook doen. De Arena-uitzending draait namelijk om het thema Is de radicale islam een bedreiging voor Nederland? Dat is voor sommigen blijkbaar nog altijd een vraag, maar voor ons, voor u en voor A. Nanninga een weet. Zo niet voor Okay Pala, Kalifaatpromotor namens HizbutTahrir4Holland. De man die Jeroen Pauw versloeg door de alcoholhoudende drank van tafel te laten wegmetonzen. De man die vanavond ook in de evangelische paneldiscussie aanschuift om in debat te gaan. Ai. Toch niet. Pala is doodsbang voor Bel & blijft weg omdat ze hem onlangs al argumentatief onthoofd heeft. Of omdat het gerucht hem bereikte dat A. Nanninga haar eigen fles Stoli meegebracht heeft, dat kan ook. Hoe dan ook: helaas. A. Nanninga had er zin in. Wij ook. Gelukkig blijft er nog genoeg kanonnenvoer. 21u10. DitIsNederland2. Yallah! TERUGKIJKON: Glaasje stoli er bij? Jijbak-bingo paraat? KLIKKERDEKLIK!

Reaguursels

Inloggen

- Waren het de duivelsverzen ? -
Het waren de duivelsverzen he?

hallevvezool | 25-09-14 | 16:18

If we don't destroy Islam as an ideology it will exterminate us culturally and physically
Islam is an utterly ruthless totalitarian political system disguised as a religion. Islam will literally stop at nothing to achieve its objective of world domination, with all non-Muslims exterminated or enslaved. Muslims who deny this are lying (Muslims are encouraged to tell lies to further the expansion of Islam). Terrorism is an intrinsic and inseparable part of Islam. Consequently, the ideology of Islam MUST be defeated. It must be consigned to the dustbin of history along with those other vicious totalitarianisms - Nazism and Communism. The alternative is our extermination as a civilisation, and the whole world being plunged into an endless theocratic Dark Age.
crombouke.blogspot.nl/2011/03/how-to-d...

Benedict Broere | 25-09-14 | 16:05

@Fenna | 25-09-14 | 14:07
Net zoveel kaalgeschoren mannen die marokkanen uitschelden, als marokkanen die... I wish. Ik bedoel. Die aantallen van marokkanen. Pak een willekeurige straathoek, en spot die bontkraag op een scooter. Draag een kort rokje. En als je als hoer wordt aangesproken, dan weet je genoeg.
Doe hetzelfde, maar spot die kale man, die de marokkaan uitscheldt. De verhoudingen zijn niet hetzelfde.
In de USA krijg je de doodstraf voor een moord die je hebt gepleegd. In arabische (en afrikaanse landen) als je homo, christen of diefstal hebt gepleegd. Of gewoon denkbeelden die je hebt. Groot verschil. Om dat met elkaar te vergelijken, getuigt niet van realisme.
Hoe dan ook, ik ben tegen de doodstraf. Ook in de USA.
Maar je kan dat niet met elkaar vergelijken.
En iedereen mag bezwaar hebben tegen zwarte piet. Of bezwaar van een hoofddoekje. Maar moeten we de hoofddoekjes nu ook verbieden, omdat er mensen zijn die er aanstoot aan geven. Of is dat opeens anders?
Ik zie een hoofddoekje als onderdrukking van de vrouw. Zij als slaaf. Zij als minderwaardig ten opzichte van de man.
Ik zie het als een slaven symbool. Zo ervaar ik het. En velen met mij. Misschien is het helemaal niet als onderdrukking bedoelt vanuit de moslima. Maar zo ervaar ik het wel.
Verbieden dan maar?
Ohnee. Dat niet? Maar wel als het zwarte piet betreft? Gelijke monniken, gelijke kappen. Dat noem ik nou meten met 2 maten.

Wim Venijn | 25-09-14 | 14:28

Toch goed dat de EO dit doet. Dat zie de TROS niet doen.

En gewapende ingreep is misschien onvermijdelijk (hulp leveren) maar uiteindelijk vecht je tegen een idee (het geloof van IS). Hoe gaan we daar iets aan doen?

kloopindeslootjijook | 25-09-14 | 14:12

@Wim er zijn net zoveel kaalgeschoren Hollanders die hier Turken en Marokkanen om niets uitschelden dan Marokkanen die Joden uitschelden. Kijk hier op het internet wat voor taal er wordt uitgekraamd. En dan nog beweren dat ze geen racist zijn.

En echt? Is er tegenwoordig nog steeds een doodstraf in SA? nou, in Amerika ook! Wat is uw punt?

En omdat Suriname Bouterse nog niet heeft aangeklaagd zouden Surinamers in Nederland geen bezwaar mogen hebben ten opzichte van Zwarte Piet?? Man man man.

Iemand hoeft niet persoonlijk als slaaf te zijn behandeld om hier iets van te merken. Hoorde gisteren bij de slager letterlijk een blanke Hollander zeggen "kijk die zwarte aap daar. Zal wel een kolenboer zijn".

Dank je de koekoek dat zo iemand zich dan in een hoek voelt geduwd. Als hij dan ook nog ziet dat een hele natie een witte man verheven op een paard toejuichen die zwarte mensen als hulpje laat rondhuppelen en kunstjes laat doen. Tja.

Dan kunnen wij hem wel als niet racistisch beschouwen, het gaat erom hoe donkere mensen dit ervaren. Bovendien kun je mij niet wijs maken dat de zin "ook al is hij zwart als roet, hij meent het wel goed" niet impliceert dat normaal gesproken zwarte mensen niet deugen. Maar deze wel.

Fenna | 25-09-14 | 14:07

@Fenna | 25-09-14 | 13:19
Dat zijn toch Surinamers, die zo tegen zwarte piet zijn?
Hoe staat het met de decembermoorden van Desi Bouterse. Hebben ze hem al aangeklaagd ervoor?
Ohnee. Ze hebben hem opnieuw gekozen als president van Suriname. Hypocriete huichelaars zijn het.
En slavenijverleden. Alsof ze het aan den lijve hebben ondervonden. Of hun ouders. Of hun grootouders. Ze lezen het. Oh wat erg. En Oh, ik voel die pijn.
Ik voel ook de pijn van mijn voorouders in de tijd van Napoleon. Moeten we nu de achternamen verbieden, omdat het mij herinnert aan de tijd van Napoleon?
Of Nazi duitsland. Moeten we nu de duitse taal verbieden, want ik voel de pijn van de Nederlanders die geleden hebben als ik die taal hoor.
Welja. We jorrissen alle symbolen weg, die we met een beetje fantasie, kunnen associëren met iets slechts.
Wat zijn dat voor prehistorische opvattingen?
Veel bijgeloof in Suriname. En achterlijke handelingen om de geesten af te weren. En in dezelfde gedachtegang moet zwarte piet maar verboden worden.
Als het gedachtegoed er heerst, en er wordt een symbool bij gebruikt, dan heb je een punt. Maar niemand. en ik herhaal niemand, ziet zwarte piet als iets racistisch.

Wim Venijn | 25-09-14 | 13:49

@Fenna | 25-09-14 | 13:01
U verwijt mij dat ik moslims generaliseer, en de volgende zin is van u is 'Natuurlijk willen moslims wel vrijheden en democratie'. Is dat ook niet generaliseren? Of mag dat alleen als het positief is?
Kleine groep noemt u het. De cijfers laten toch andere aantallen zien. 75% van de moslims vindt de koran en de regels boven de Nederlandse wet gaan. En die zijn in tegenspraak met elkaar verzeker ik u. Zelfs 44% is voor de strikte leer van de koran. En dezelfde percentage geeft aan nooit vrienden van joden te kunnen worden, en ze wantrouwen.
Kleine groep? Ik vind het nogal een aantal die dat aanhangen.
Nu kunnen we onze hele geschiedenis en ontwikkeling van ons land erbij halen. Ja, er waren heksen verbrand. En ja, Nederland deed ook aan slavenhandel. En ja, we hadden ook een knuppel om een vrouw neer te slaan om de grot in te sleuren.
We leven in het nu. Denkbeelden die toen heerste, heersen nu bij moslims qua geloof. Ik denk niet dat die mensen die heksen verbranden hier in Nederland kunnen aarden, net zomin als voor moslims met dezelfde denkbeelden.
Dat hier moslims met hoofddoekjes rondlopen. Prima. Zelfde geldt voor christenen met hoofddoekjes. Of joden met een keppeltje. Behalve in de schilderswijk, waar je dan wordt belaagd als jood zijnde.
Wat zijn de westerse normen en waarden? Gelijkheid voor iedereen. Ook voor geloof, of dat nou moslim, christelijk of joods is.
Anders wordt het, als de westerse normen (iedereen is gelijk), met voeten wordt betreden door haat jegens joden of homo's op te roepen. En dat zijn geen incidenten meer, of een kleine groep. Dat is structureel aan de gang.
Als iemand geen varkensvlees eet, of alcohol drinkt. Prima. Niets mis mee. Anders wordt het, als het mij wordt opgedrongen. Of als iemand op een terras zit, wordt uitgescholden, of vervloekt. Daar is de scheidingslijn.
Ik laat die mensen in hun waarden. Ik verwacht, nee ik eis, dat zij hetzelfde doen met de overige mensen in de samenleving. Anders kunnen we nooit met elkaar samenleven.
60 jaar geleden en exact zoals het Midden-Oosten? Werden er toen in Nederland mensen gestenigd of onthoofd? Dat is nog steeds als doodstraf voor christenen en moordenaars die in Saoedi-Arabië wordt gehanteerd.
Misschien 500 jaar geleden komt meer overeen denk ik.

Wim Venijn | 25-09-14 | 13:21

En lekker tolerant en begripvol zijn we hier ook in Nederland. Wanneer donkere mensen zeggen dat ze pijn voelen wanneer ze ons ritueel rondom zwarte piet zien, aangezien wij een verleden hebben waarbij we duizenden donkere mensen als slaaf tot aan hun dood hebben misbruikt, roepen massaal en heel hard in hun gezicht dat ze moeten opflikkeren. Want zo doen we dat al jaren en dat willen we niet veranderen. Fuck de mensen die dit pijn in het hart doet. Als wij maar niet hoeven te veranderen.

Fenna | 25-09-14 | 13:19

@Wim en wat zijn die Westerse normen en waarden volgens jou? Als er één volk goed is in het onderwerpen van hele volkeren dan zijn wij het wel!

Jij ziet alleen dat wat je wilt zien. Het Christelijk geloof gebaseerd op vergeving? Zeg dat tegen al die vrouwen die levend zijn verbrand of verdronken omdat ze een heks zouden zijn. Zeg dat tegen alle anders denkenden die tijdens de vele kruistochten zijn vermoord. Zeg dat tegen al die kinderen die door de kerk zijn verkracht jaar na jaar.

Jij zegt dat Moslims geen democratie willen en kunnen handelen. Nu generaliseer je weer. Natuurlijk willen moslims wel vrijheden en democratie. Alleen verpest een klein groepje extremen het voor de rest. Dat de meeste geen alcohol drinken omdat het je geest vertroebeld, wat is daar erg aan?

Jij hebt kennelijk ook niet door dat ze in het Midden-Oosten 60 jaar achterlopen op onze democratie.
60 jaar geleden ging in Nederland ook 80% van de mensen dagelijks 3 keer naar de kerk en sloeg de leraar kinderen wanneer ze niet deden wat hij zei!
Het geloof werd hier in grote lijnen exact zo beleeft en uitgevoerd als nu in het Midden-Oosten. Hier liepen en lopen nog steeds geestelijke vrouwen (nonnen) ook met hoofddoekjes!!

Fenna | 25-09-14 | 13:01

@Daytripper Je ziet dat tijdens bombardementen ook onschuldige burgers om het leven komen. Kunt u met een stalen gezicht en volmondig ja zeggen wanneer dit onschuldige Nederlandse staatburgers betrof?

1 Bombardement; 14 extremisten dood en 5 onschuldige burgers. Dit is iets meer dan collateral damage.
Op deze fiets jaag je straks zelf duizenden onschuldige vrouwen, opa's en kleine kinderen de dood in. Je moet er maar mee kunnen leven.

Fenna | 25-09-14 | 12:45

@Fenna | 25-09-14 | 11:55
Het christelijk geloof is gebaseerd op vergeving.
Het geloof van de islam is gebaseerd op onderwerping.

Russen werden wantrouwt in de tijd van de koude oorlog.
Die mensen zijn opgevoed met de ideeën die daar lokaal heersen. Andere normen en waarden.
Stel we zappen door de tijdmachine iemand hierheen uit de nazi periode (godwin). Denk je dat zijn ideeën en opvattingen plotsklaps verdwijnen als hij in Nederland is? En gelijk onze democratie, en gelijkheidsbeginsels aanhangt?
Heel mooi streven, iedereen is gelijk. Klopt. Alleen iedereen wordt anders opgevoed. Met andere normen, waarden en moraal.
Moet je die persoon wantrouwen? Ik zou het maar doen. Ze hebben niet dezelfde westerse normen en waarden.
En als ze die hebben, houden ze het niet lang vol in die contreien. Dus als ik daar geboren zou zijn geweest, dan zal ik je adviseren om ook mij te argwanen.

Zoals jij het schetst met ISIS is het niet gegaan. Het is niet zo dat ze denken, we willen mensen onthoofden en moorden en verkrachten, welk geloof kunnen we daarvoor misbruiken.
Het geloof was als eerste. En die dicteert dat soort praktijken voor. Het geloof is de islam. We hebben in Nederland ook moslims, die hetzelfde geloof aanhangen.
Zijn die ook zo extreem? Blijkbaar wel, er zijn mensen afgereisd om zich aan te sluiten bij die groep. Er is zelfs een moslim uit Almere, die met afgehakte hoofden trotst op de foto staat.
Hij is opgevoed met het geloof van de islam. En dat woonde in Nederland. Met de Nederlandse normen, waarden en moraal opgevoed. Nederlandse scholen. Geheel in Nederland opgevoed. Toch kiest hij de koran en zijn geloof als zijn moraal en normen.
Die moslims komen uit Nederland. Logisch toch dat die moslims uitspreken tegen ISIS?
Die stel gekken waar je het over hebt, daarvan komen een aantal uit Nederland. En er zijn nog veel meer van dat soort gekken in Nederland, maar die niet afgereisd zijn.
Hoe daar het nu rommelt. Mee eens. Ze hebben een dictator nodig, geen democratie. Je ziet wat voor rotzooi het wordt, als moslims de vrijheid krijgen.
Dan kan je de Amerikanen en ons de schuld geven dat het een puinzooi is, en dat er vanuit is gegaan dat ze dezelfde westerse idealen erop nahouden.
Grote vergissing dus. Moslims willen dat niet. Dat blijkt.
Dus niet meer met westerse maatstaven de ideologie en normen en waarden meten van moslims.
Ze komen totaal niet overeen.

Wim Venijn | 25-09-14 | 12:43

Waarom aan die Baardmans niet gevraagd : wilt u dat ISIS gewapend bestreden dan wel vernietigd moet worden : ja dan nee !!
Nee, hoor .. dat was een brug te ver voor poephoofd. Nu kon Baardmans kronkelen als een paling in een emmer met snot.

daytripper | 25-09-14 | 12:34

Over de ‘religie van de vrede’, die niets te maken heeft (volgens Obama & Co) met al die terreur elke dag, die begaan wordt met nadrukkelijk verwijzen naar al die korancitaten.
Vormen moslims tussen 2 tot 5 % van de bevolking: opdringerige bekerings-activiteiten, ook in gevangenis en straatbendes. 5 % en meer: continu eisen wat betreft halal-eten, gescheiden onderwijs meisjes en jongens, geen onderwijs in evolutietheorie en Holocaust, eisen wat betreft was- en gebedsruimten, geen alcohol, geen blindengeleidehonden, enzovoort. 10% van de bevolking: rellen, auto’s verbranden, bedreigingen, agressie, wetteloosheid, enzovoort. Meer dan 20%: ernstige rellen, bendevorming, aanvallen van mensen, kerken, synagoges, beelden, enzovoort. Vanaf 40%: slachtingen, terreuraanslagen, rondtrekkende moordenaarsbendes. Vanaf 60%: ongeremde vervolging van ongelovigen, genociden, toepassing sharia en belastingheffing ongelovigen onder grote dwang.
www.examiner.com/article/as-muslim-pop...
Sharia: vrouwen als huisvee, niet-islamitische vrouwen als te groepsverkrachten ‘vlees’, niet-moslims als slaven, straffen in de vorm van stenigen, amputeren, onthoofden, geen mensenrechten, geen wetenschap, geen muziek, geen sport, geen denken, geen vragen stellen, enzovoort.
www.youtube.com/watch?v=Qv6_QcDUpiY

Benedict Broere | 25-09-14 | 12:29

XaleX Natuurlijk speelt olie een rol, niet zo naïef aub.

Het is niet juist dat jongeren in Nederland ontsporen omdat ze geen kansen krijgen. Want een kans moet jezelf creëren. Maar Amerika zit er natuurlijk mede zo kort op omdat ze hun kans schoon zien voordeel te halen uit de olie daar. Vergeet niet. Als er niets gebeurt zijn we over een tijdje allemaal afhankelijk van deze landen en Rusland vwb energie. Als je dat nu kunt voorkomen, dan zullen ze dat niet nalaten.

Fenna | 25-09-14 | 12:06

O ja en Wim. Vergeet even niet dat het onze schuld is dat het daar nu zo rommelt!

Het westen wilde namelijk een democratie brengen in landen waar dit nu niet mogelijk is. Zogenaamde dictators werden met steun van het westen afgezet, waardoor opstandelingen hun kans schoon zagen om op te rukken.

Die mensen en denkbeelden waren er dus altijd al, maar werden keurig netjes in toom gehouden. Dankzij onze arrogantie kregen deze groeperingen vrije baan. En ineens is iedereen uit die contreien een potentieel gevaar volgens ons?

Zo lust ik er nog wel een paar.

Fenna | 25-09-14 | 12:02

De conclusie van die mocro meneer was dus 'komt door het gebrek aan stage plaatsen en het gebrek aan kansen', en ' Amerika en het Westen bombarderen alleen maar omdat ze olie willen'... daarom bombarderen ze dus ook in Pakistan en Syrië dus volgens die mocro meneer.

XaleX_2 | 25-09-14 | 11:55

@Wim Dus omdat een enkeling (0,0001%) bij een pro-Gaza demonstratie aanwezig is, zou de hele moslimgemeenschap zich publiekelijk moeten uitspreken tegen een stel gekken?

Bovendien die enkele ISIS vlag die maanden geleden tijdens een demonstratie wapperde was in de periode dat dit de opstandelingen tegen Assad waren. De Nederlandse politiek stond toen aan dezelfde kant!
Nadat er koppen werden gesneld heeft ook u geen enkele IS of ISIS vlag meer gezien in Nederland.

Allemaal weer normaal doen en rationeel nadenken aub.

IS zijn een groep terroristen zoals die er altijd al zijn geweest. Mensen die ziek zijn en er gekke denkbeelden op na houden. Dat dit over de rug van een geloof wordt gedaan is gewoon slim van ze. Dat deden de Christenen vroeger namelijk ook. Maar doe eens normaal normaal. Een hele groep mensen in dezelfde hoek zetten als moordenaars en terroristen getuigd van zeer weinig intelligentie. Niet elke Christen draagt immers zwarte kousen.

Wim, welke geloof hangt u aan? Of bent u Atheïst? Wat u ook bent, u bent Nederlander. U heeft het geluk geboren te zijn in een welvarende democratie. Met een beetje pech was u in Irak geboren en was u Moslim geweest. Moesten wij u dan argwanen? Omdat u ergens anders geboren bent? Als u dat vindt, dan bent u nu een slecht mens.

Fenna | 25-09-14 | 11:55

@Fenna | 25-09-14 | 10:54
Paashaas heeft nooit gezegd om de ballen af te snijden. Maar de koran zegt wel om mensen te onthoofden. Kromme vergelijking. Wat in de koran staat, voert ISIS uit.
En afkeuren. Waarom niet? Ze staan vooraan bij pro-gaza, aangiften tegen Wilders en t-shirts met 'ik ben marokkaan'.
In datzelfde actieve demonstratie leventje van ze, moet het niet moeilijk zijn voor ze om tegen ISIS te demonstreren.
Daar meten ze wel met twee maten. Jodenhaat, tegen Israël. Met ISIS vlaggen wapperen. Maar als ze er tegen moeten uitspreken blijft het angstvallig stil. Zouden ze toch er voor zijn? Het zijn tenslotte moslims, ISIS.

Wim Venijn | 25-09-14 | 11:25

Nou, om eerlijk te zijn vond ik het een zeer zwak optreden van A. Nanninga. De constante arrogante blik gaf mij het gevoel dat wat de overkant ook zou zeggen, zij er niet voor open zou staan. Beetje zwak als je het mij vraagt.

Daarnaast was haar stelling dat Moslims in Nederland zich moeten laten horen tegen IS natuurlijk je reinste flauwekul. Wanneer een blanke Christen in Amerika een kruis in brand steekt hoef ik toch ook niet mijn afkeuring openbaar te maken! Waarom zouden Moslims dat dan wel moeten doen? Dat is meten met twee maten.

Wanneer doorgedraaide Moslims zich verschuilen achter hun geloof, is dit natuurlijk niet de fout van het geloof in z'n algemeen. Personen zijn verantwoordelijk voor hun eigen daden. Het excuus dat ze gebruiken kan iedereen aanhalen. Daarmee wordt een excuus echter nog niet legitiem. Wanneer ik iemand zijn ballen afsnij en roep dat het uit naam van de paashaas is, is de paashaas dan ineens fout? Heeft mijn daad dan iets te maken met het paasfeest? Dacht het niet.

Fenna | 25-09-14 | 10:54

Vooral de blik van Annabel als ze onzin detecteert is priceless xD

Uitvindert | 25-09-14 | 10:43

Professor Kaoss heeft een punt. Als je als jongeren al de verkeerde houding hebt, je overtuigd blijft van jouw gelijk, je niet wil aanpassen en niet wil luisteren naar kritiek kom je nooit een steek verder.

Flappie2006 | 25-09-14 | 10:31

De islam is een extreme vorm van het een ‘utopie’ willen realiseren via het uitroeien van iedereen die niet mee wil doen aan het uitroeien van iedereen enzovoort. Die utopie is uiteraard een dystopie, een luilekkerland voor de psychopaat-macho-man, met buit en seks aangeleverd door te exploiteren ongelovigen en slavinnen en kinderen en babies. Maar de Obama’s en Jan-Jaap de Ruiters van deze wereld willen het niet weten. Kijken de andere kant op. Bevorderen het sprookje van de religie van de vrede. En werken aldus mee aan een Holocaust die zo traag verloopt, dat nog steeds de meeste mensen denken dat het allemaal wel meevalt.
www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/a...

Benedict Broere | 25-09-14 | 09:57

Wat een enorme wegkijker die JJ de Ruiter. Totaal ongeschikt. Hij voelt zich "gelukkig" duidelijk ongemakkelijk naast die ongemanierde zich verongelijkt voelende islamitische schreeuwlelijk. Zelfs op het eind komt hij "gelukkig" tot de conclusie dat radicalisering een ideologische islamitische oorzaak heeft. Hiermee ondermijnt hij zijn eigen stelling. Er zijn dus nog kansen voor hem. Maar dat zullen zijn broodheren wel voorkomen.

rooie vogel | 25-09-14 | 09:52

-weggejorist-

nerugaer | 25-09-14 | 09:42

Vraag aan moslim meneer: "wat moeten we doen om IS te stoppen?" Moslim meneer zegt: "uuuhhh, van alles en nog wat, behalve vechten..."
.
Wat een lekker ding is die Annabel zeg. Weet ook precies te verwoorden wat de meeste nederlanders denken. De islam is TOTAAL GESCHIFT!!!

PowPow | 25-09-14 | 09:28

Wie schrijft blijft.
Bovendien verkeert Annabel in goed gezelschap: ook Vladimir Nabokov, een van de meest briljante stilisten van de twintigste eeuw, was geen begenadigd spreker.

philia | 25-09-14 | 09:14

Bijzonder genoten, overduidelijk de beste debater, zette dat trio binnen no time als kleuters weg, als je die ogen van haar zag, was dat ook wel te verwachten. De vraag is welke omroep zal hier als eerste zijn vingers aan gaan branden, want overduidelijk zal dit niet haar laatste publieke optreden zijn geweest, dit smaakt naar meer.
Go anabel

happysolo | 25-09-14 | 09:09

Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:40
Je doet je nick eer aan. Respect voor hoe je in het leven staat.
Ik vind het jammer dat de geluiden die jij hier op het forum laat horen niet vaak via andere media de buitenwereld bereiken.
Iedere keer dat ik namelijk een Marokkaan of moslim op tv zijn standpunt zie verdedigen vervalt 'ie in het 'het is allemaal de schuld van een ander'- of 'islam is vrede'-reflex. Iedere keer weer. Monologen zonder ruimte voor een rationele discussie.

De waard zijn gast | 25-09-14 | 09:02

eerstneukendanpraten | 25-09-14 | 08:02
Dan moet je wel erg wanhopig zijn.
Of je valt op "een maatje meer" /eufemisme

Igor Putkin | 25-09-14 | 08:33

McMarx | 25-09-14 | 05:11

Ik wil ook wel eens met haar 'praten'...

eerstneukendanpraten | 25-09-14 | 08:02

JJ de Ruiter heeft het over zo'n 10 duizend moslims in een "grijs gebied" die begrip hebben voor de IS en jihadisme.

Daarmee bewijst hij in feite dat de stelling volledig klopt: 10 duizend is op zich al meer dan genoeg om je grote zorgen te maken in Nederland.

fortz | 25-09-14 | 06:52

-weggejorist-

Stir Glenfarclas II | 25-09-14 | 06:44

Net op Radio1: IS-gelieerde groep dreigt op de Philipijnen 2 ontvoerde Duitsers te vermoorden, hebben ook een Nederlander in handen.

Stir Glenfarclas II | 25-09-14 | 06:44

Het gedrag van de belijdende moslim heeft alles met geweldadigheid te maken.Deze moslim wordt geprikkeld door dat stukje geweld dat hem/haar met de paplepel wordt ingegoten, aangeboden door de koran.
Daar moet wat aan gedaan worden. Er ligt dus een schone taak te wachten op o.a. hen die zich nog moslim noemen, vanuit culturele redenen. ga aan de slag en verwijder die perverse prikkel uit de islam, die geweld veroorzaakt.
De islam zou in psychoterapie moeten gaan bij de therapeut,die gespecialiseerd is in het behaviorisme.
Een enorm karwei gezien de opvliegendheid, die ik iedere keer bij hun aanhangers ontwaar.En het woord vrede dan, ja ja als iedereen denkt zoals ik de belijdende moslim denkt, ook dit veroorzaakt verarming van het creatieve denkvermogen van een samenleving, kijk maar naar die islamitische wereld.
De islam veroorzaakt verstarring in diverse opzichten.

succesvol | 25-09-14 | 06:26

Het AIVD-alert gaat weer eens af.
@Rationele Mocro --> je bent volstrekt ongeloofwaardig.

Rest In Privacy | 25-09-14 | 05:40

@kom hoe heet ie | 24-09-14 | 21:34
"Ik heb wel eens met Annabel gepraat. Zo, nu jullie weer."
.
Informeer eens bij @eerstneukendanpraten of hij je hulp kan bieden.

Rest In Privacy | 25-09-14 | 05:11

Jan Dribbel | 25-09-14 | 04:17

Lezen is ook een vak. Ik zei "kleine haat wereld" en hij zei slechts "haat".
Verder, bladiebladiebla nope, 020.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 04:34

Shareholder II | 25-09-14 | 03:56
Rationele Mocro | 25-09-14 | 04:00
Zijn jullie tweelingsbroeders?
Ik leef in een haat-wereld?, resp. een klijne haat wereld?.
Het zelfde IP-adres?
Rationele Mocro broeder, je bent door de mand gevallen.
Je bent een trol uit de Schilderswijk.

Jan Dribbel | 25-09-14 | 04:17

-weggejorist-

Rationele Mocro | 25-09-14 | 04:00

Jan Dribbel | 25-09-14 | 03:23
Jij hoeft er toch niet te wonen ? Jouw wetenheid is mij stuitender dan al diegenen die je onwetenheid en haat verwijt.

Shareholder II | 25-09-14 | 03:56

PrinsesStoepje | 25-09-14 | 03:33
www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/artic...
De plaag zit overal. Alleen willen de Pecholds dat niet weten.
Wegkijken is niet willen weten. Wegkijken is ontkennen.

Jan Dribbel | 25-09-14 | 03:45

PrinsesStoepje | 25-09-14 | 03:33
nee , niet 9 en een theedoek , gewoon echt om te vechten.

newray | 25-09-14 | 03:36

De ware religie is islam. Islam is de ware religie. Allah schiep de kut omdat de mannelijkheid ergens moet verkeren. Niet dan? Homo's zijn de kappers van de kontharen van de profeet. Gebruiken, en na gebruik wegspoelen. Neem vooral geen afstand van de broeders en zusters die zichzelf opblazen om de boodschap van de profeet (vrede zij met hem) te verkondigen. Als er lichaamsdelen, bloed en organen van kafirs rondvliegen is dat Allahs goddelijke wil. Immers islam is vrede. Niet die rare notie die goddeloze westerlingen van vrede hebben maar vrede volgens het testament overeenkomstig met de heilige toversteen van Mecca; Islamitische orde. D.w.z. weelderige baarden, afgeknipte kittelaars, en bedekte enkels. Gatversedoembah, blote enkels. De hadj is in westerse termen de eerste communie van de islam; Inwijding tot het genootschap van waarlijke moslims. Waarlijke moslims zijn mensen, die mensen die geloven dat het bestaan van Allah een verzinsel is met een haal de keel afsnijden. Ikzelf ben ook een voorstander van het halal slachten van de kafir. Een enkele haal zonder verdoving. Voelen die kafirs helemaal niks van en Allah wordt in een beweging gediend. Weetje wie de ergste vijanden van Allah zijn? De afvalligen. Die zijn erger dan atheïsten of christenen. Als je eenmaal hebt geproefd van de waarheid en toch dwaalt ben je schuldig tot de miljoenste macht. De vraag die islam-studenten me vaak vragen is; 'Oh imam, maar al dat geweld in de jihad is dat wel in overeenstemming met de Koran?'Ik antwoordt dan altijd;'Alle joden eten elke ochtend broodjes gemalen moslimbaby. Denk je dat de koran, of liever onze Schepper van jou afzijdigheid verwacht? Oorlog heeft niks met de islam te maken. Islam is vrede.

dadoorunrun | 25-09-14 | 03:35

-weggejorist-

dadoorunrun | 25-09-14 | 03:35

De ware religie is islam. Islam is de ware religie. Allah schiep de kut omdat de mannelijkheid ergens moet verkeren. Niet dan? Homo's zijn de kappers van de kontharen van de profeet. Gebruiken, en na gebruik wegspoelen. Neem vooral geen afstand van de broeders en zusters die zichzelf opblazen om de boodschap van de profeet (vrede zij met hem) te verkondigen. Als er lichaamsdelen, bloed en organen van kafirs rondvliegen is dat Allahs goddelijke wil. Immers islam is vrede. Niet die rare notie die goddeloze westerlingen van vrede hebben maar vrede volgens het testament overeenkomstig met de heilige toversteen van Mecca; Islamitische orde. D.w.z. weelderige baarden, afgeknipte kittelaars, en bedekte enkels. Gatversedoembah, blote enkels. De hadj is in westerse termen de eerste communie van de islam; Inwijding tot het genootschap van waarlijke moslims. Waarlijke moslims zijn mensen, die mensen die geloven dat het bestaan van Allah een verzinsel is met een haal de keel afsnijden. Ikzelf ben ook een voorstander van het halal slachten van de kafir. Een enkele haal zonder verdoving. Voelen die kafirs helemaal niks van en Allah wordt in een beweging gediend. Weetje wie de ergste vijanden van Allah zijn? De afvalligen. Die zijn erger dan atheïsten of christenen. Als je eenmaal hebt geproefd van de waarheid en toch dwaalt ben je schuldig tot de miljoenste macht. De vraag die islam-studenten me vaak vragen is; 'Oh imam, maar al dat geweld in de jihad is dat wel in overeenstemming met de Koran?'Ik antwoordt dan altijd;'Alle joden eten elke ochtend broodjes gemalen moslimbaby. Denk je dat de koran, of liever onze Schepper van jou afzijdigheid verwacht? Oorlog heeft niks met de islam te maken. Islam is vrede.

dadoorunrun | 25-09-14 | 03:35

Jan Dribbel | 25-09-14 | 03:23
Niet toevallig de nieuwe Westermoskee in de Baarsjes?

PrinsesStoepje | 25-09-14 | 03:33

Qua pica op die website wil ik Annabel bij nader inzien absoluut niet meer doen. Verder prima dat haat haar in de armen van christenen drijft. Zolang ze maar met d'r poten van kinderen afblijft.

Shareholder II | 25-09-14 | 03:29

NCIS.New.Orleans.S01E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION
Amy in minuut 2 zo ik wel voor willen vechten . heurrrr.

newray | 25-09-14 | 03:27

PrinsesStoepje | 25-09-14 | 02:58
De on-wetenheid, ook van, of juist van hoog opgeleide Nederlanders is stuitend.
Iemand van mijn club, vertelde met trots, dat hij een een huis had gekocht, met uitzicht op "de kerk van de moslims". In een buurt, die bekent staat als een bolwerk van islamisten en jihadisten.
Je studeert af aan een TU, en je hebt nog nooit gehoord van jihadisten, radicale islam en het kalifaat.
Hij is geen wegkijker maar wel een totale onnozelaar.

Jan Dribbel | 25-09-14 | 03:23

Professor Kaoss heeft een punt. Als je als jongeren al de verkeerde houding hebt, je overtuigd blijft van jouw gelijk, je niet wil aanpassen en niet wil luisteren naar kritiek kom je nooit een steek verder.

Flappie2006 | 25-09-14 | 03:13

Professor Kaoss heeft een punt. Als je als jongeren al de verkeerde houding hebt, je overtuigd blijft van jouw gelijk, je niet wil aanpassen en niet wil luisteren naar kritiek kom je nooit een steek verder.

Flappie2006 | 25-09-14 | 03:13

-weggejorist-

Gaul Shaarad | 25-09-14 | 03:11

PrinsesStoepje | 25-09-14 | 02:47 Prinsestoepje, dit was slechts een citaat van youtube over hoe ex-moslims er over denken. verder zoals Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 01:11 zegt, stap eruit!

Gaul Shaarad | 25-09-14 | 03:10

Jan Dribbel | 25-09-14 | 02:40
Daarom mogen van mij juist die grachtengordel-Gutmenschen als eerste slachtoffer worden van hun multiculturele droom.
(dwz Nachtmerrie, ik woon in de Baarsjes, ik voel het al)

PrinsesStoepje | 25-09-14 | 02:58

gaffelbaard | 25-09-14 | 02:46

Ik werk nachtdiensten. Misschien weer eens tot na elven.

Rationele Mocro|25-09-14|02:35

Goed gezien. Maar je analogie klopt alleen als ik met het equivalent van een bijl door de straten loop. Ik begeef me als welwillende mocro zonder "bijl" door de menigte en voel mij dus niet aangesproken.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 02:54

gaffelbaard | 25-09-14 | 02:27
En deze niet te vergeten : www.gospel.nl/we-are-n

PrinsesStoepje | 25-09-14 | 02:53

@Gaul Shaarad | 25-09-14 | 01:45
You 're so right! We are coward pussy's and we should proclaim our disgust for islamic barbarity and backwardness on our streets! But then we will be arrested for "racism"....
If GeenStijl was a Swedish website all our IP-adresses would be tracked down and we would be harassed for.... racism!

PrinsesStoepje | 25-09-14 | 02:47

Rationele Mocro|25-09-14|02:35
Als je lid bent van een clubje dat ontbossing hoog in het vaandel heeft staan (Ideologie),dan zou ik je toch adviseren om te bedanken als lid of een anti-ontbossingsshirtja aan te schaffen. Of je moet het met ze eens zijn? Anders krijgen mensen toch een rare smaak in de mond als ze je met een bijl door het bos zien lopen.

viridis | 25-09-14 | 02:46

Rationele Mocro | 25-09-14 | 02:35
'ALs ik voor elke mening een T-shirt moet dragen mag ik een inloopkast aanschaffen. '

Heb jij ZOVEEL meningen dan? Ik weet het niet zeker, maar ik denk zelf dat ik dan aan een stuk of 20 shirts genoeg zou hebben. Denk ik. Misschien een paar meer of minder, maar dan heb je het wel gehad.
Als je dat een beetje handig opvouwt, heb je genoeg aan ongeveer het formaat verhuis-doos. En dan heb je nog ruimte over ook!

Maar hej.. het is laat. Morgen weer een dag. En wie weet discussiëren we dan weer verder. :)

gaffelbaard | 25-09-14 | 02:46

PrinsesStoepje | 25-09-14 | 02:30
De diverse Nederlandse regeringen vonden het jarenlang prima om haat-imams te importeren. Uitgekotst in bv Syrië, Marocco en andere MO landen waren ze welkom in vele Nederlandse steden. Steden met haat-moskeeen.
Maar eigen falen toegeven, dat kunnen Nederlandse politici niet.

Jan Dribbel | 25-09-14 | 02:40

@ gaffelbaard | 25-09-14 | 02:27

Ha, ik voel mij niet geroepen om zo een T-shirt te dragen net zo min ik me geroepen voel om anti-ontbossings T-Shirt te dragen. ALs ik voor elke mening een T-shirt moet dragen mag ik een inloopkast aanschaffen. Het staat ieder ander vrij om het te doen.

Wat betreft je comment over dat je achter de aanval staat. Dan staan we denk ik op dezelfde lijn. Ik claim niet dat je het Arabisch land moet omarmen, ik claim slechts dat het duidelijk is dat de Arabische wereld nog MINDER op een kalifaat staat te wachten dan de westerse wereld.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 02:35

Graaf van Egmont | 25-09-14 | 01:55
Jarenlang had ik een vriendschap met een Marokkaanse schoonmaker. Ik reed vaak met hem mee en nam het waar nodig voor hem op. Nu kwam ik hem tegen bij de moskee en hij was totaal veranderd. Gaf mij geen hand meer en was zeer afstandelijk, terwijl hij zich op 11/9 en 2/11 nog uitvoerig excuseerde. Er is gewoon veel veranderd de laatste tien jaar.

PrinsesStoepje | 25-09-14 | 02:30

Een Rationele Mocro is een contradictio interminus.

Jan Dribbel | 25-09-14 | 02:30

gaffelbaard | 25-09-14 | 02:27
Arabische land
=
Arabische landen

gaffelbaard | 25-09-14 | 02:29

Mijn complimenten voor het sterke optreden van Annabel Nanninga ! Hulde, hulde,. niets dan lof ! Goed betoog,. steekhoudende argumenten en motiveringen.

Daarna gaan de "gesprekspartners" weer in de marge zeuren, niet ingaan op feiten en ontwijken ze de discussie door marginalisering en ontkenning,.

By the way,. mooi schoenen !

Babbelaar | 25-09-14 | 02:28

Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:28
'Je staat dus niet achter de Arabische landen die IS bombarderen? '

Dat is niet hetzelfde. Ik sta wel achter de strijd tegen ISIS. Maar niet achter de Arabische land.
Ik hoef toch ook geen vrienden te zijn met jou, om tegelijkertijd met je te kunnen samenwerken in een of ander bedrijf?

Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:23
'Moet ik een T-Shirt dragen met anti-IS verklaring? '

Hmm. Vind ik eigenlijk niet zo'n slecht idee.
Hier een paar voorbeelden van verklarings-T-shirts.
i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/2012536125...
news.bbcimg.co.uk/media/images/7659800...
image5.spreadshirt.com/image-server/v1...
blogs.independent.co.uk/wp-content/upl...
image11.spreadshirt.net/image-server/v...

En terwijl ik zo bezig was met plakwerk, vraag ik mezelf af: bestaat dat al? Zo'n anti-ISIS shirt? En JA hoor!
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphoto...
thumbs2.ebaystatic.com/d/l225/pict/161...
freethoughtblogs.com/maryamnamazie/fil...

Dus, wat let je?

gaffelbaard | 25-09-14 | 02:27

Sociaal maatschappelijk ondernemer? Een subsidiehoer zal je bedoelen. En afluisteren helpt niet. Nee joh, we moeten witmensen afluisteren. Niet bij jouw 'soort' zijn. Dat zo'n man al een podium krijgt geeft al aan dat de totale hersenloosheid in NL tot ernstige dieptepunten is gedaald. Ik opteer een A-bom op mijn eigen land. Zodat wij geen schade meer kunnen maken voor landen waar nog enigszins de waanzin niet tot kunst is verheven.

Smarties | 25-09-14 | 02:25

Je begrijpt toch wel dat het altijd een beetje eng blijft als mensen vanuit een ideologie wandaden begaan. Een ideologie die door velen wordt aangehangen. Hoeveel, wie, wie niet?

viridis | 25-09-14 | 02:21

En het aller, allergrootste kwaad van de Islam.. Toch nog maar ff de link plempen..(moeten zo veel mogelijk mensen zien.) En wat is dan het grootste kwaad van de Islam?? Dit dus, de demografische oorlogsvoering tegen ons allemaal!! (blanke autochtone Europeanen, de Aboriginals van Europa..) Dit is terrorisme in het kwadraat, en is de meest sinistere vorm, een vorm van etnische zuivering die ongekend zal zijn.. Als we deze politiek van ongebreidelde massa immigratie voortzetten tenminste.(If we can get them out, we breed them out!) Vergeet dit niet, dit is de allergrootste vijand van het vrije Westen. Mijn kinderen moeten in vrijheid en vrede kunnen leven! Zo min mogelijk, islam in ons leven *checkt allochtoon-o-meter* www.youtube.com/watch?v=M27spDwM7zY&a...

Gaul Shaarad | 25-09-14 | 02:21

Graaf van Egmont | 25-09-14 | 01:55

Ik begrijp de angst niet. Jij zegt dat er fundamentele moslims zijn die goedwillende dreigend naar hun kant (zouden kunnen) dwingen. Maar alles wijst uit dat dit niet met dreiging, maar met manipulatie gebeurt, juist omdat ze in de minderheid zijn kunnen die gekken in bijvoorbeeld de schilderwijk weinig moslims intimideren. De meeste gekken worden vrijwillig gek. In feite, ik had enkele weken geleden gelezen (stond zelfs HIER op geenstijl) dat de moslims in de schilderwijk die ISIS idioten weg hebben gejaagd! Het gebeurt dus andersom. De goedwillenden intimideren de idioten. Veel van jullie angsten is gebaseerd op generalisaties. De meeste moslims staan juist aan de rationele kant, maar de manier waarop iedereen maar generaliseert (kijk alleen al in de reacties hier), maakt dat ze zich afkeren van Nederlanders. In enkele gevallen zelfs radicaliseren. Ik heb het zelf zien gebeuren. Een kennis die van hoogopgeleide smooth-boy tot streng-gelovig is getransformeerd en nu een burka vrouw heeft omdat hij zich in het nauw voelt gedreven en zich juist meer identificeert met zijn geloof; conclusie, de moslimfobie is overtrokken en heeft juist een averechtse werking.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 02:18

IDEOLOGIE. Dus geen vergelijkingen meer maken.

viridis | 25-09-14 | 02:17

Annabel ziet er prima uit, maar met de helft minder in gewicht, kan ze ook meedoen aan verkiezing van Miss Nederland / Europa / World.

Rachar | 25-09-14 | 02:10

@Clusterfuck-up | 25-09-14 | 02:06
Iedereen die vriendschap, loyaliteit en trouw verkiest boven zijn of haar ideologie is bij mij welkom.

BigusDickus | 25-09-14 | 02:08

BigusDickus | 25-09-14
Al met al een goeie vraag, die ook wederkerig is.

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 02:06

Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:44
Welkom hier en goed dat je ook nadenkt over de nadelen van de islam. Maar IS streeft de juiste interpretatie van de "pure" islam na. Dat dit klopt kunnen we in de koran/hadith nalezen. Daarom kunnen islamieten zich niet distantiëren van IS. Het verschil met andere b.v. christelijke ideeën (die b.v. hoererij en homofilie ook veroordelen) is dat die zich niet geroepen voelen andersgelovigen daadwerkelijk te straffen c.q. te vermoorden. Hoe denk je daarover?

PrinsesStoepje | 25-09-14 | 02:05

@Graaf van Egmont | 25-09-14 | 01:55
Dat vraag ik mij ook af. je hoort de verhalen van ISIS, als je de koran niet kent is het afgelopen met je.
Wat doet de moslimgemeenschap in Nederland/Europa als het hier zou gebeuren? Reciteren ze de koran of verstoppen ze ons in het achterhuis.

BigusDickus | 25-09-14 | 02:01

Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:40
Ik heb het al vaker gevraagd hier tussen de panelen: wat nu als de fundamentalistische moslims in Nederland in hun wijken de goedwillende marokkanen door middel van intimidatie en dreigementen en aanspreken op hun moslim zijn, naar hun kant dwingen? Zijn de goedwillende Marokkanen daartegen weerbaar genoeg? Zo niet, dan zitten we binnenkort met een gigantisch probleem.

Graaf van Egmont | 25-09-14 | 01:55

@Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:40. Aangezien wat er hier gaande is o.a. qua hoe moslims omgaan met vrouwen en meisjes denk ik dat dit een rationele vraag is waar je je niet beledigd over hoeft te voelen. Als iedere moslim er zo over zou denken als jij, dan hadden we geen problemen gehad. Compliment voor jou!

Maria.1 | 25-09-14 | 01:54

Rationele Mocro = rational. Yes, dat doe ik. Een waar genoegen met jou over dit thema te discussieren, ik zie je.
Jij kunt morgen natuurlijk de hele dag op de bank blijven hangen en reaguren hier, ik moet werken. :-p

Take it easy man

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 01:51


I'm an ex-muslim and live in Europe, i understand you are tired of muslims, but how about you guys get your shit together and say enough is enough, instead of commenting on youtube, go outside and demonstrate, i know the muslim community - they laugh at you, they are laughing of the white race, because you are weak! 
Vertalen Dit komt van youtube lol.. www.youtube.com/watch?v=Q8_GxRFXAaY&a...

Gaul Shaarad | 25-09-14 | 01:45

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 01:38

lol, als je een moslim zich letterlijk wilt horen uitspreken tegen die lui, moet je daadwerkelijk met een moslim praten. Ga eens een theehuis in en gezellig babbelen met wat moslims. Je wordt heus niet onthoofd hoor ;)

Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:44

@ Maria.1 | 25-09-14 | 01:27

Hoewel ik me een beetje beledigd voel dat je zo een vraag stelt, zal ik je antwoorden.
De onderdrukking van de vrouw in de meeste moslimlanden (niet allemaal overigens), is een van de grote redenen van hun achterstand op de rest van de wereld. Vrouwenemancipatie is de nummer één prioriteit. En er worden ook grote stappen gemaakt in vele landen, waar ze bij wet ook gelijk zijn maar in vele achtergestelde steden cultureel stelselmatig worden gediscrimineerd, omdat deze wetten niet strikt genoeg worden nageleefd.
Ik heb helemaal niets tegen homo's. Ben zelfs trots op het feit dat Nederland zo goed en ver vooruit op dit gebied heeft gedacht en dat Amerika - dat zichzelf prijst als de grootste democratie - nog zo verwikkeld is in een achterlijke, religieuze discussie.
Nogmaals, ik neem het niet zo nauw met de religieuze teksten, dus waarom zou ik iets hebben tegen andersgelovigen.
En nee ik ben geen troll. Ik ben een Marokkaan uit een traditioneel, gelovig gezin die op jonge leeftijd toevallig een grote interesse toonde in de wetenschap en daardoor toch al snel door alle fabeltjes prikte.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:40

@Maria.1 | 25-09-14 | 01:30
Dat is het probleem, het is een godsdienst.
Dat betekent vrijheid van religie.
Dus de denkbeelden zijn toegestaan, alleen de uitvoering niet.
Je zou een religie moeten ombuigen naar een terroristische organisatie.
Dan stuit je op het probleem dat andere religies gezien hun verleden ook die beschuldigingen over zich heen krijgen. Sure, verlicht. Maar voor hoe lang.

BigusDickus | 25-09-14 | 01:39

Rationele Mocro | 25-09-14
Je hoeft het niet op een Tshirt te drukken, slechts als mening laten blijken, zoals ik. Maar ja, van mij kijkt niemand ervan op.

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 01:38

Rationele Mocro | 25-09-14
Ja. Ik. Ik weet niet wie jij bent, en waar jouw bed woont. Maar ik lees je, en dat is tegenwoordig ingeveer gelijk aan 'ik hoor je'
Ik vind het niet onhaalbaar voor elke moslim om zich tegen het IS tuig te keren. In gesprek, op straat, in een theehuis, of weet ik waar jullie je ophouden na het donker ;)

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 01:36

Ik ben van mening dat alle jonge jihadisten aanhanger zijn van een ideaal. Samen strijden tegen het verderfelijke westen. Wat zo'n potentiële jihadganger nodig heeft is een leraar, ronselaar of ideëel geschoolde die hem uit de doeken doet, waarom het belangrijk is dat dat decadente westen bestreden wordt, te vuur en te zwaard. Het insructieboek daarvoor is de koran. Daarin staan alle do's en don'ts. Target zijn daarbij Joden, ongelovigen en andersgelovigen. Doel was het stichten van een kalifaat.
Zonder in een godwin te willen vervallen, stel ik dat er op dat gebied niks nieuws onder de zon is. Ook in de 2e wereldoorlog waren er veel jongeren die meenden te moeten gaan strijden tegen het bolsjewisme. Wat daar voor nodig was waren leraren, ronselaars en leiders van fascistische jeugdbewegingen. Het instructieboek waren Mein Kampf en de artikelen in de Völkischer Beobachter. Target daarbij waren de Bolsjewisten, Joden en Slavische volkeren. Doel was het stichten van een duizendjarig rijk onder leiding van de Duitsers.
Eenzelfde verhaal zou ik kunnen houden over de communistische brigades van de communisten ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog.
De conclusie mijnerzijds is dat met een goede propagandistische aanpak duizenden jongeren bereid zijn om te strijden voor hun ideaal. En dat uiteindelijk, hoe je het went of keert dit alles zal eindigen in een dictatuur (van welke kleur dan ook). Men komt uiteindelijk van de regen in de drup wat slechts met een strijd op wereldniveau zal moeten worden uitgevochten, willen we nog iets van democratie overhouden.

Graaf van Egmont | 25-09-14 | 01:31

BigusDickus | 25-09-14
O, O, liever de VS als Mugabe, om maar een greep in het rond te doen. Men moet zich er alleen aan herinneren, dat propaganda iets is van alle media die door de staat gevoedt worden. onze eigen niet uitgesloten.

Liever de VS als elke andere staat, omdat de VS ervoor staat mijn kultuurgoed te beschermen, maar dat word in andere kulturen zeker niet zo gezien, en vandaar het natuurkundige fundament wat je op zulke inmengingen los kunt laten: Actie = Reactie.

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 01:31

@BigusDickus | 25-09-14 | 01:27. Ik begrijp Lewis Lewinsky wel. Islam kun je niet verbieden als zijnde een godsdienst, maar wel als je het niet als godsdienst ziet. Geloven doe je of doe je niet; hoe kan daar dwang aan opgelegd worden?! Iets wat de islam wel doet. Of is dat een verkeerde interpretatie?

Maria.1 | 25-09-14 | 01:30

@ gaffelbaard | 25-09-14 | 01:17

Je staat dus niet achter de Arabische landen die IS bombarderen? Wat heb je liever dan? Dat ze het niet doen ?Ik heb het gevoel dat je elk argument aangrijpt om kritiek te uiten. Want wat denk je dat het verwijt zou zijn als zij niets doen? "zie je wel de Arabische wereld wil dat IS succesvol wordt zodat ze een kalifaat kunnen stichten". Af en toe moet je wikken en wegen. De hele Arabische wereld loopt een eeuw achter op het gebied van mensenrechten, niemand ontkent dat. Maar bijna elk Arabisch land strijd extreem hard tegen terrorisme. Dus ik weet niet of je de suggestie wekt dat zij pro-IS zijn, maar als dat je suggestie is dan zit je er falikant naast.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:28

@Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:23
Je bent moslim in culturele zin? Hoe moet ik me dat voorstellen? Hoe sta je tegenover vrouwen, homo's en andersgelovigen?

Maria.1 | 25-09-14 | 01:27

@Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 01:02
Ik ben absoluut geen fan van de Islam en weet er meer van dan ik ooit gewild had, net als jij. Ik ben alleen van mening dat je de Islam niet als enige religie kan verbieden. Je kan niet vrijheid verkondigen en vervolgens denkbeelden verbieden.

BigusDickus | 25-09-14 | 01:27

longreed.
waarom zijn alle mensen toch in on tevreden met elokaar.
.

newray | 25-09-14 | 01:26

@Stormageddon | 25-09-14 | 01:20
;)

Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 01:26

Islam is geen religie, maar een doctrine. Dit blijkt o.a. uit het feit dat niemand de islam mag verlaten; geen vrijheid van godsdienst dus (overigens tegen artikel 1 van onze grondwet). Een religie predikt geen haat tegen ongelovigen of andersgelovigen, maar juist liefde en respect voor elkaar.

Maria.1 | 25-09-14 | 01:25

@ Rationele Mocro | 25-09-14

Dit vind ik dus het meest interessante uit je plemp: " (als katholiek, met beperkt recht van spreken in dit geval, omdat het vervanm'nbed is)"
Wanneer is een moslim volgens jou een moslim en wanneer moet hij zich dan uitspreken tegen dat terreur? Ik bid niet 5 keer per dag. Ik geloof niet in het Adam en Eva verhaal. Ik ben op geen enkele echte religieuze manier bezig met de Islam afgezien van de Ramadan. Toch noem ik mezelf een moslim, in culturele zin. Moet ik mij dan alsnog uitspreken? Wie gaat dat horen? Wie gaat dit lezen? Als ik jou morgen toevallig tegenkom op straat dan weet jij niet dat ik "Rationele Mocro" ben en ben je misschien nog steeds achterdochtig. Immers, ik lijk op een Marokkaan en dus ben ik een gelovige moslim en (volgens vele reaguurders) automatisch een IS voorstander. Moet ik een T-Shirt dragen met anti-IS verklaring? Het is een beetje onhaalbaar om te vragen van elke moslim om zich tegen de IS te keren. Als er gezaghebbende imams zijn in Nederland die dat doen, dan zou dat meer dan voldoende moeten zijn. Als jij het van mij wilt horen hier, dan zeg ik het met plezier. Roei dat IS tuig uit.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:23

@Lewis Lewinsky | 24-09-14 | 22:50
Uiteraard. Ik heb overal verstand van. Dat mag toch inmiddels genoegzaam bekend zijn.

Stormageddon | 25-09-14 | 01:20

Annabel.... you rule.

Masturwasbeert | 25-09-14 | 01:19

Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:05

Goed dan. Excuus aanvaard en ik heb de moeite genomen toch nog verder te lezen.
Nee, ik kan niet achter de arabische landen staan, want de landen waar we het over hebben zijn allemaal lid van de OIC en ook die heeft een dubbele agenda. Lees een keer hun zogenaamde 'mensenrechtenverdrag', bijvoorbeeld, waarbij ieder recht erin ondergeschikt wordt gemaakt aan de wetten van de Islam.

Ken je het sprookje van roodkapje waarin de wolf een vriendelijke, lieve pseudo-oma speelt?

gaffelbaard | 25-09-14 | 01:17

@Clusterfuck-up | 25-09-14 | 00:58
Is het niet zo dat alle wereldmachten tot nu toe hun gedachtegoed rondstrooien over de wereld.
Ik denk dat je van geluk mag spreken dat het de VS is op dit moment.

En zo als alle wereldmachten proberen ze die macht te behouden. Goedschiks of kwaadschiks.
www.youtube.com/watch?v=qInrNVZhBvw

BigusDickus | 25-09-14 | 01:16

www.dailystar.com.lb/News/World/2014/S... De zoveelste contributie aan de vrede door de religie van de Wrede.. De oorlog tegen de islam zal pas stoppen als wij zelf bekeerd zijn, of hun verslaan of als zij hun geloof opgeven. Maar vermoedelijk blijft het een eeuwige oorlog zonder einde.https://www.youtube.com/watch?v=502yac87Mow&index=5&list=FLjzxa0lHcThywTVHCC0QhMg

Gaul Shaarad | 25-09-14 | 01:15

@ gaffelbaard | 25-09-14 | 01:10

Je kunt wel constant met links smijten zonder enige onderbouwing, maar daar heeft iedereen weinig aan. Wat is je punt? Dat er terroisten zijn die een kalifaat willen opzetten? Geloof je dat dat realistisch is? Heb je je eigen artikel wel gelezen? Dit staat er namelijk ook in.

"And not to mention the terrorist agenda is simply unworkable: the idea that al-Qaida could set up a caliphate in the entire Islamic world is absurd"

Absurd dus.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:15

Rationele Mocro | 25-09-14
Grootste respect voor jou vader, heeft misschien naast mijn vader in een smerige fabriek gewerkt, en heeft jou misschien dezelfde kansen geboden die mijn vader mij gegeven heeft, en ik neem aan dat jij, net als ik, die kansen genomen hebt.

Maar zeggen, zeggen, schreeuwen en herhalen. Ik vind dat niet iets dat schaamte over iemand brengt, ik vind dat meer een eer die iemand zichzelf doet om zich uit te spreken voor wie hij is. Ik zal in ieder gesprek duidelijk doen kennen (als katholiek, met beperkt recht van spreken in dit geval, omdat het vervanm'nbed is) dat ik tegen de IS sta, maar moslims in het algemeen geen slecht hart toedraag.

Het gaat om de uitspraak, om het laten weten, waar je staat. En dan hoef je het niet helemaal eens te zijn waar je staat in die staat, of jij het moeilijker hebt als de ingeborenen. Als jou vader een gulden was in het land waar hij vandaan kwam, maar voor een dubbelje gehandeld werd toen hij naar nederland emigreerde, dan vecht jij ervoor om weer een gulden te worden in nederland. En daar ligt de eer van de volgende generaties van imigranten, niet in het ondergaan in religieuze strubbelingen uit een ver land tot wie men eigenlijk geen relatie meer heeft.

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 01:14

Ene moment zeggen ze dat ze willen leven zoals de profeet, de andere dat IS radicaal is. IS is niet radicaal, IS niet hypocriet, dat kun je ze niet ontzeggen. Het is islam.

Sergeant_Peper | 25-09-14 | 01:13

@irRationele Mocro | 25-09-14 | 01:05
Gewoon uit de islam stappen, Muhammad. Je bent nu niet meer dan een gehersenspoelde zombie. Je wil toch zo graag rationeel zijn?
*verlaat islam, word ex-moslim*

Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 01:11

@ gaffelbaard | 25-09-14 | 01:00

Je hebt gelijk, maar ik heb je niet specifiek een complotdenker genoemd. Alsnog bij deze mijn excuus. Als je verder leest, zie je dat ik aangeef dat er wel degelijk dubbele agendas zijn, maar dat je hetzelfde over Amerika zou kunnen zeggen. Dus de rode draad is nog steeds, iedereen wil van IS af, niet dankzij maar juist ondanks hun dubbele agenda.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 01:05

@BigusDickus | 25-09-14 | 00:48
Verdiep je eens wat meer in de islam, dude. En hou op met zo gemakzuchtig de islam als gewoon één van de vele godsdiensten te zien.

De islam is ongelofelijk gewelddadig. Geen enkele andere religie heeft dat.

Het is zoals Benedict Broere | 25-09-14 | 00:44 schreef: *De islam is terreur vermomd als religie*.

Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 01:02

Rationele Mocro | 25-09-14 | 00:48

Sorry, maar ik verwijs naar een artikel dat ik NIET heb verzonnen, en nou ben IK ineens de complotdenker??????
Dus bij je 1e zin ben ik gelijk al gestopt met verder lezen.

Als je de dialoog niet aankan, en gelijk begint met beledigen, ben ik klaar met je en heb je ieder recht tot verder gesprek meteen verloren.

gaffelbaard | 25-09-14 | 01:00

Op door mij geposte link staat trouwens dat de ontvoerde Fransman in Algerije inmiddels al onthoofd is..

Gaul Shaarad | 25-09-14 | 00:59

@ Clusterfuck-up | 25-09-14 | 00:50

Klopt maar dan moeten we ook het probleem onderstrepen als een specifiek probleem. Want zodra je gaat generaliseren, dan haal je je eigen Nederlandse principes onderuit die jij zou hoog in het vaandel hebt staan, ik ook overigens. Jij kent mij en mijn familie niet, maar denk jij nou echt dat mijn vader, die 30 jaar lang heeft gezwoegd in een fabriek en altijd respectvol is geweest tegen iedereen, zou gaan juichen als een van die nederjihadis iemand verrot zou knallen. Hij zou eerder oproepen deze mensen zo snel mogelijk op te sporen en op te hangen.

Niet generaliseren. Niet doen alsof je aan iemands uiterlijk ook kunt afleiden hoe hij denkt over zeer specifieke zaken.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 00:58

BigusDickus | 25-09-14
En daar komt het ' leren van het verleden'. tegenwoordig komt alles wat ineen verre uithoek van de wereld gebeurt 3 nanaosekonden later op de flatscreen. Er is geen mogelijkheid meer feiten die je ziet te negeren.

Natuurlijk, veel blijft ons onthouden, veel wordt met ideologische propaganda versmeerd,. Maar de heldendaden die in de woestijn gebeuren, het onthoofden, het etnisch zuiveren van landstreken is ideologisch slecht te bewerken. De omvang is te groot.

Hetzelfde als de inzet van giftgas door de strijdende partijen door Assad. Waar er in het begin nog onenigheid bestond over de inzet, is het ondertussen wel duidelijk, dat het regeringslegen de hoofddader is.

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 00:58

ken ff die man ondertitelen.

newray | 25-09-14 | 00:55

DAAROM dus MEER, MEER, MEER Annabel!! Dus GS trek je portemonnee en hou haar alsjeblieft HIERO!

PrinsesStoepje | 25-09-14 | 00:55

meld zich aan voor blinde3 date met nan.

newray | 25-09-14 | 00:51

Rationele Mocro | 25-09-14
Nou, wat saoudi arabie betreft, die hebben zich dus dik in hun eigen lul gesneden. Eerst wapens doorverkopen die zij van Amerika hebben gekocht en dan zien, dat de IS ook in hun eigen koninkrijk voor problemen kan zorgen.

Staten. Staten doen aan politiek. Statelijke verklaringen hebben nix met de wil of het denkbeeld van de burgers te maken. Staten spreken zich uit als hoeren tegen degene die hun geld geven. Acties is wat we willen zien. En daar zelfs Iran zich als bondgenoot van Amerika verklaart tegen IS en dat zelfs Syrie bambardementen tegen IS toestaat zonder zich te verontwaardigen, en daana ook nog een tactische aanval inzet tegen IS, verklaart al dat eigenlijk iedereen zich tegen die hoodensneelers verbonden heeft.

Maar toch blijven wij zitten met het probleem in ons Europaatje dat er terugkeerjihaddis komen die binnen onze grenzen een gevaar kunnen (en zullen - mark my words) vormen, en daartegen moet zich de nederlandse moslimpopulatie uitspreken. Ja, moet.

Ik vind dit ook (vanuit mijn oogpunt) helemaal geen schande om dit te doen, dit zou de mensen sieren. Want wat IS doet gaat in dat geval tegen hun waardigheid als mens. Maar, zoals ik al zei. Het balletje rolt. Langzaam. Hopen we dat dit de opinie aan beide zijden zal beinvloeden.

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 00:50

@Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 00:29
Dat is nu precies het probleem. Andere religies hebben ook geweld gebruikt, daar zal men zich dus op beroepen.
Kan je aankomen met verlichting, dat neemt niet weg dat een moslim ook gematigd/verlicht kan zijn. En op basis van vrijheid van religie weer een eventuele basis kan zijn voor extremisme.

BigusDickus | 25-09-14 | 00:48

@ gaffelbaard | 25-09-14 | 00:43

Sorry maar ik doe niet aan complotdenken. Punt blijft, niemand is gebaat bij de IS behalve de hardliner extremisten. En dat elk van die landen ergens kunnen profiteren, zij het kwa politiek aanzien of kwa grondstoffen etc. dat is niets nieuws en van alle tijden. Iedereen heeft ergens belang bij daar in het Midden-Oosten. Zo zou je ook hetzelfde over Amerika kunnen zeggen. Het feit dat ze vrienden zijn met Sasudi-Arabie, die de broedplaats is van ALLE extremistische stromingen en terroristen, zegt toch ook heel wat over hun dubbele agenda (ra ra ra olie). Maar het neemt niet weg dat ik achter de de VS sta om de IS uit te roeien, zoals jij ook achter de de Arabische landen zou moeten staand ie hetzelfde denken.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 00:48

complimenten voor de EO voor de objectieve discussie op de NPO! over dit steeds groter en dringender maatschappelijk probleem. Jammer dat A. Nanninga relatief kort aan het woord was, terwijl ze duidelijk de meest interessante punten naar voren bracht. Man, man wat kan ik me weer ergeren aan zo'n Marokkaan.. Die eeuwige Argumentum ad hominem discussie stijl. En niet publiekelijk afstand willen nemen van IS, zoals de meeste moslims. En natuurlijk altijd de zelfde Große Lügen (sorry voor Godwin) dat islamitisch terreur niets met Islam heeft te maken. Echt onuitstaanbaar kom op! IS=Islamic State met Sharia en bijbehorende politie=Islam in puurste vorm! www.thereligionofpeace.com/

Gaul Shaarad | 25-09-14 | 00:45

Het langzaam omhoog kruipen van Nanninga's mondhoeken,
nadat Aouriaghel zijn eerste zin uitspreekt: ONBETAALBAAR!!! Zo'n zuivere weergave van kennis, logica en het hebben van 'gelijk' heb ik zelden mogen aanschouwen. Hulde!!!

wouter1804 | 25-09-14 | 00:45

De islam is terreur vermomd als religie. Maar onze grote leiders en intellectuelen willen dit niet weten. Daarmee zal de ellende almaar toenemen. “Violence is in the Koran the ultima ratio for every kind of problem solving whatsoever.” “ISIS is the embodiment as it were of the pure doctrine, and they are anything but what we are continually served up in the Western media; namely, that they are a group of terrorists who are misusing the religion of islam. The opposite is the case.” “…it combines an absolutely hardcore ideology with modern technology, modern communications and the power of mobility.”
www.youtube.com/watch?v=snip9ID59Qc

Benedict Broere | 25-09-14 | 00:44

Rationele Mocro | 25-09-14 | 00:33
Heb het eerder al geplaatst, maar vooruit, dan nog maar een keer.

Dat de arabische landen steun geven aan de strijd tegen ISIS heeft een dubbele agenda.
www.defenddemocracy.org/the-syria-stra...
Maar dat wist je denk ik al.

gaffelbaard | 25-09-14 | 00:43

@ pejoar | 25-09-14 | 00:25

Niet zo slap lullen. Er zijn volledige artikelen geschreven over de rol van de katholieke kerk in de genocide in Rwanda. De kerk heeft decennialang de hele meute geindoctrineerd met het geloof dat het Tutsi ras superierus was. Uiteindelijk zijn zij ook de grote opruiers geweest toen de genocide plaatsvond.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 00:42

*verlaat islam en word mens*

Hoe kan iemand in vredesnaam bij deze sekte des doods en verderf blijven?

Indianaskywalker | 25-09-14 | 00:39

@Clusterfuck-up | 25-09-14 | 00:29
CDA ook bv. waarom bepalen sommige gemeenten dat de winkels op zondag dicht moeten, klokken moeten luiden bij aanvang kerk. Dit krijg je voor elkaar onder het mom, vrijheid van religie. We hebben hier een grondwet vastgelegd, en dat was niet voor niets.

BigusDickus | 25-09-14 | 00:38

Russells Teapot | 25-09-14
hear hear. Helemaal mee eens wat de moderatie van peophoofd betreft (hoe komt hij eigenlijk aan die bijnaam? Het past, z'n hoofd lijkt op een langgerekte drol. Dat geeft waarschijnlijk al het antwoord op mijn vraag.)

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 00:38

@Rationele Mocro | 25-09-14 | 00:33
Stap er gewoon uit, Muhammad. Dat zou rationeel zijn.
*verlaat islam en word ex-moslim*

Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 00:35

@ Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 00:21

Ja ik ben heel bang. Moet je niet terug naar stormfront?

@ Clusterfuck-up | 25-09-14 | 00:24

Oke maar ik weet niet wat "meer" betekent. De VS gaat samen met verschillende ARABISCHE landen IS bombarderen. Lees dat nogmaals terug. Een moslimland dat IS gaat bombarderen.
Zowat elk land in de Arabische liga heeft zich in een gezamenlijke verklaring uitgesproken tegen dat tuig. Ik weet niet wat je nog "meer" wilt, maar als de arabische wereld zelfs militaire steun geeft aan deze operatie tegen de IS, dan hoort dat voor elk rationeeldenkende persoon toch wel meer dan genoeg reden te zijn om zich niet zoveel zorgen te maken over het algemene beeld.

Wat betreft enkele gekken die hier de eerste de beste Nederlander gaan onthoofden, daar kan helaas niemand een garantie tegen geven.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 00:33

Ik vind dit soort programma's altijd buitengewoon ergerlijk, en van een verbijsterend laag niveau.

Tijs van der Brink is een dramatische discussieleider die aan iedereen vragen stelt, maar vrijwel nooit de andere aanwezigen de gelegenheid geeft om op de gegeven antwoorden in te gaan, want de volgende vraag is aan de beurt, en er zijn voor elke vraag nu eenmaal zes mensen die stuk voor stuk hun licht daarover moeten laten schijnen. Met als gevolg dat iedereen monologen houdt waar alleen heel kort en oppervlakkig op gereageerd kan worden, zodat er nooit een echte discussie ontstaat, ondanks dat de aanwezigen staan te trappelen om aan te vallen.

We weten in Nederland blijkbaar niet hoe je als programma een inhoudelijke, verhelderende discussie moet organiseren.

Geef mensen de tijd om op elkaar te reageren, en kap ze niet voortdurend af als presentator omdat jij naar een andere persoon of een ander onderwerp wilt overschakelen. Telkens als het interessant werd, kwam Poephoofd weer tussenbeide door een nieuwe gast te betrekken, of een oppervlakkige vraag te stellen.

Nodig geen zes mensen uit, want als je slechts een half uur hebt, betekent dat vijf minuten spreektijd per persoon, wat net genoeg is voor iedereen om het eigen standpunt te formuleren. Daarnaast gaat natuurlijk ook een hoop tijd verloren als je een controlfreak als commentator hebt die voortdurend tijd opeist om het gesprek de gewenste kant op te sturen.

Nodig gewoon twee mensen uit, geef ze drie stellingen, en laat ze een uur debatteren. De presentator dient ervoor te zorgen dat ze elkaar uit laten spreken, en verder zijn bek te houden. Dit is alleen maar onbevredigend, want je krijgt na vanavond het gevoel dat er twaalf verschillende discussies gestart zijn, maar geen enkele daarvan verder gevorderd is dan de inleidende stelling van persoon A, en de afgekapte reactie daarop van persoon B. En niemand is iets wijzer geworden, ook het EO-publiek niet.

De meeste discussies hier in de panelen hebben meer inhoud en diepgang dan deze NPO-kermis, ik overdrijf niet.

Russells Teapot | 25-09-14 | 00:31

@BigusDickus | 25-09-14 | 00:26
Nu al haalbaar. Geen wetsveranddering voor nodig.

De islam wordt niet verboden omdat het een religie is, maar ondat het een terroristisch ideeënstelsel is dat terreur bevordert.

Zie ISIS, zie Boko Haram, zie Al Shabaab, zie Al Qaeda, zie Taliban, zie nog vele andere mohammedaanse terroristengroepen.
*genoeg is genoeg*

Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 00:29

BigusDickus | 25-09-14
sorry, advocaat van de duivel - gij bedoeld SGP?

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 00:29

@Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 00:14
Dat zou het mooiste zijn, andere religies zijn over het algemeen verdraagzamer vandaag de dag.
Het is alleen wat lastig om de ene religie met privileges en een vertegenwoordiging in de tweede kamer toe te staan en de andere niet.
Niet haalbaar. Scheiding van Kerk en Staat staat gewoon in onze grondwet.

BigusDickus | 25-09-14 | 00:26

vivaldi | 25-09-14 | 00:15

Idd , baardman aan de overkant die snapt er weer geen hol van maar dit is geen verassing meer.

Eurotokkie | 25-09-14 | 00:26

vivaldi | 25-09-14
Ik vond de meneer van de postonline veel zinnigere dingen zeggen dat de duidelijk emotioneel betroffen mevrouw Bel.

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 00:25

Rwanda had niks te maken met kristenen,dat woord is ook nooit gevallen bij dat drama
Maar je hoort wel al 15 jaar of zo de naam van de islam vallen en nooit positief.
laten we gewoon naar de feiten kijken.
er zijn sinds 1945 ongeveer 11 miljoen moslims gedood waarvan 10,1 miljoen door andere moslims (de rest VS,Nato en Israel)
Inteelt is het hoogst bij moslims en veroorzaakt laag IQ en andere problemen.
En altijd maar proberen de zielige slachtofferrol te krijgen en de discussie te laten afdwalen van de pointe.Daarbij hebben ze mazzel dat er zelfs nog kristenen zijn die hun steunen (onbegrijpelijk want hun god predikt liefde en moslims prediken haat)

pejoar | 25-09-14 | 00:25

@vivaldi | 25-09-14 | 00:22
Uitstekende plemp van je. PS Mooie muziek ook!

Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 00:24

Rationele Mocro | 25-09-14
Je hebt gelijk, er zijn genoeg moslims die zich uitspreken tegen de radicale IS. En met behulp van de sociale media worden deze stemmen ook gehood, maar het moeten er meer, meer en MEER worden. We hoorden het van de kaalkop van de postonline. Het gaat niet om de hoeveelheid, het gaat om het gewicht mbt de terugkeerjihadis. Omgekeerd evenredig is het aantal stemmen die verheven worden tegen dit fundamentalisme. Idereen die zich aangesproken kan voelen vauit zijn religieuze achtegrond zou zich ferm moeten uitspreken tegen deze uitwassen van het moslimdom (kom ff niet op het juiste woord :() om een punt te maken dat die zienswijze van deze geradikaliseerde jongeren niet in orde is.

En ik hoop dat de stroom tegenstemmen die op gan gekomen is exponentieel groeit in de toekomst.

Want werkelijk, de 'autochtonen' zij het beu. En er hoeft maar iemand willekeurig op een nederlanse straat de strot doorgesneden te worden door een overgemotiveerde terugkeerling uit irak, en de vlam slaat in de pan.

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 00:24

Wat is een gematigde moslim ?
De gematigde Nazi, daar hadden we ook wat meer aandacht aan moeten schenken in 1933. Dan waren er vast geen erge dingen gebeurd toen. Oh ja ?
Praat me niet over de gematigde moslim van nu. Het doet er allemaal niet toe. De geschiedenis zal zijn loop hebben en die wordt beslist niet bepaald door de 'gematigden'. Als de 'gematigden' de afgelopen jaren hun huiswerk goed gedaan hadden, dan gingen er nu geen malloten naar Syrie als jihadisten. Conclusie : De 'gematigden'hebben het volledig laten afweten of konden het niet tegengaan.

vivaldi | 25-09-14 | 00:22

@Rationele Mocro | 25-09-14 | 00:19
Wacht maar af, Muhammad.

Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 00:21

@ Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 00:14

LOLOLOLOLOL @ ramadan verbieden. Hoe ga je dat bewerkstelligen? Alle moslims vastbinden en dan dwangmatig voeden? Idioterie kent geen grenzen.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 00:19

Nou, Annabel, ik heb net even de uitzending terug gekeken. Jij was de enige die daar af en toe wat zinnige dingen wist te vertellen. En dan moet je je verdedigen tegen zo'n stel idioten als Jan Jaap de Allah-aanbidder en Youssouf de jongerenverkrachter. Verschrikkelijk !

vivaldi | 25-09-14 | 00:15

Moskeeën sluiten, islamitisch onderwijs afschaffen, koranscholen verbieden, islamitische verenigingen ontbinden, ramadan verbieden, enzovoorts.

En natuurlijk moslims aanmoedigen uit de islam te stappen.
*verlaat islam, word ex-moslim*

Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 00:14

Ja de radicale islam is gewoon een zuivere islam daar is niets radicaals aan, zo is de islam nu eenmaal.

Eurotokkie | 25-09-14 | 00:12

Die hele islam compleet verbieden in NL.

Daar ben ik voor.
*islam = terreur*

Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 00:11

@ Clusterfuck-up | 25-09-14 | 00:00

De kkk is inderdaad een wrange vergelijking. Maar waar waren alle Christenen in Nederland om massaal te demonstreren tegen de grootste genocide in de afgelopen decennia, die in Rwanda, gepleegd door Christenen. Nergens.

Bovendien hoef je maar 5 seconden te googlen en dan zie je gnoeg voorbeelden van moslims die zich uitspreken tegen IS. Het is niet dat mensen het niet kunnen zien, het is dat mensen het niet willen zien zodat ze in de waan kunnen leven dat elke moslim een vijand is.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 00:09

-weggejorist-

Vrijnederland | 25-09-14 | 00:08

Goed gedaan, Annabel!

Lewis Lewinsky | 25-09-14 | 00:07

Ik vond die jongerenwerker maar zwak in zijn argumenten. Hij maakt het alleen maar erger met de suggestie van "dubbele agenda". Al is het zo, punt blijft dat die IS terroristen dienen uitgeroeid te worden. De enige reden dat hij zo voorzichtig is, is omdat hij het zelf niet meemaakt. Het overgrote merendeel van de Soenietische moslims in het Midden-Oosten zijn anti- IS omdat ze dagelijks te maken hebben met extreem geweld. Zelfs in Raqqa, hun kalifaatcapital, keren de moslims tegen hen (IS heeft laatst hun verbod op sigaretten verzacht om aan populariteit te winnen).

Die jongerenwerker had overigens wel gelijk over één ding. Het feit dat iedereen maar voor het gemak die rotjochies over één hoop gooit met islam. Alsof er nooit homo's door volbloed Nederlanders in elkaar zijn gepummeld. Is dat dan gerechtvaardigde homohaat omdat dit niet ingegeven is door een mogelijke religieuze overtuiging? Homohaat is homohaat en de wetten gelden voor iedereen. Bovendien zijn diezelfde Mocro homopummelaars aan het blowen en zuipen, gaan naar de hoeren en hebben veelal nauwelijks de moksee van binnen gezien. Maar dat ziet iedereen dan niet zodat ze gemakzuchtig hun religieuze achtergrond erbij kunnen halen.

Rationele Mocro | 25-09-14 | 00:05

@ristretto 22:17
Heb je geen andere grijze plaat.
We hebben het over reële problemen in het hier c en nu. Wat moet ik met die twee armzalige voorbeelden?

Lewis | 25-09-14 | 00:03

D'r stond laatst een postje in m'n feestboek (als vergelijking): moeten de chtistenen zich ook uitspreken tegen de klu klux klan. Tegenover 'moeten de moslims zich uitspreken tegen de IS'.

Natuurlijk een warse vergelijing, omdat de christenen van nu, zich niet meer over de daden van een extremistische, nazistische beweging van 100 jaar geleden hoeven uit te spreken.

Maaer dit is 100 jaar geleden ook nagelaten door de 'moderate' chistenen van toen in de zuidelijke verenigde staten. Hadden zij zich toen verenigd en zich uitgesproken tegen de daden van de kkk, welke ideologie tegen de zin van het christendom inging, hadden de kk hun voedingsbodem waarschijnlijk eerder verloren.

En zo is het nu met de moslims. Ja, als de beleving van de moslim niet datgene volgt wat de IS in daden omzet, MOET je je tegen zoiets uitspreken om het de sociale voedingsbodem te onttrekken.

IS zal ondergaan, een club die zulke strenge regels aanwijdt, zal uiteindelijk door de maatschappij marginaliseerd worden. De vraag is, hoe snel.

Clusterfuck-up | 25-09-14 | 00:00

-weggejorist-

hallevvezool | 24-09-14 | 23:59

Op papier vind ik haar stukken beter, maar ze had meer moeten zeggen, meer de kans moeten krijgen ook van die gristen, ze is te beschaafd... tja, opvoeding.. hollands, geen molsima... :) , gewoon doorheen praten Nanninga, het woord grijpen, de tijd die er is benutten, niet wachten tot die lamzak jankmarokkaan uitgesproken is. Elke seconde telt als iemand op de televee aan t woord is.
Maar oke, je zat er voor de gristen.. dat werkt lamleggend.

Dibe | 24-09-14 | 23:59

koeberg | 24-09-14 | 21:21
Mee eens.
Zit ze daar bij Poephoofd, waarom?
Je ziet wel waar het helemaal mis gaat in de discussie.......... de dialoog!
Het staat diametraal tegenover elkaar en het gaat eigenlijk alleen maar over Israel/Joden.

asylumstreetspanker | 24-09-14 | 23:55

Beginnen ze weer over zaken als "stageplekken bieden". Dan hebben die jongeren een kans, enzo. En er dan nog even achteraan zeggen dat ie zelf zo vaak gediscrimineerd is omdat ie Marokkaan is.
En nou zal ik het ff van de andere (Nederlandse/west-Europese) kant bekijken.
Daarbij spreek ik overigens uit ervaring.
Wanneer je die arme jongeren een stageplaats of werk biedt, gebeurt in veel gevallen dit:
- komen niet op tijd.
- spreken meestal ontzettend beroerd Nederlands, ondanks dat ze hier geboren zijn.
- kunnen ALLEMAAL niet tegen welke vorm van kritiek. Flippen vaak om niks.
- tijdens Ramadan heb je er helemaal niks aan: moe, slap, futloos, afwezig.
- als ze al Nederlands spreken zit er altijd een soort van agressie in hun taaltje, en daar kunnen veel klanten erg slecht tegen. (Koop dan! KOOP DAN! Dat soort shit)
- alles wat misgaat is de schuld van een ander. Is er bewijs tegen je, dan word je gewoon kwaad.

Oftewel: veel werkgevers nemen dat risico gewoon niet meer, omdat keer op keer het vooroordeel bevestigd wordt. En dan gaan ze 'radicaliseren' omdat ze oh zo graag willen, maar niet kunnen? Bullshit. Ze willen om te beginnen al niks. School boeit ze niet, sociale omgangsvormen ook niet, wederzijds respect is ze vreemd, het belang van normale taalbeheersing boeit ze niet, samenwerken kunnen ze niet, laat staan met kritiek omgaan.

Overigens kwam ik als Tukkertje ook voor werk naar 'de grote stad'. And guess what? Ik werd ook 'gediscrimineerd'. Niet vanwege uiterlijk, maar vanwege een hardnekkig accentje.
Meteen vooroordelen, lachen, grappen maken, etc. Ook bij sollicitaties! Totdat ik ze rustig liet weten wat mijn competenties waren, een goede CV liet zien, en welwillend was.
En ja, ook na afwijzing blijf je netjes. Als ik die hele ellende als maatstaf had genomen zoals vooral de mocro's dat steeds weer doen, was ik inmiddels al zwaar geradicaliseerd geweest.
Mijn punt: ze gaan er al op de verkeerde manier in. Ze EISEN dingen, ze VERWACHTEN dingen, en realiseren zich niet dat veel van die zaken nou eenmaal bij de westerse economie en samenleving horen. Maar voor een 'moslim' is het nooi hun eigen schuld, en is het altijd meteen een persoonlijke aanval.

Leer dat slistaaltje af, stop met die eeuwige opgeschoren look, blijf beleefd, en word niet om alles kwaad. En als je DAN op zoek gaat naar serieus werk of stages, kom je een stuk verder. Maar ook dat gaat er weer niet in. Het is en blijft stiekem hoe dan ook de schuld van het 'westen'. En daarom zal het nooit goedkomen met die gastjes.

Professor Kaoss | 24-09-14 | 23:54

Hemus | 24-09-14
nee

Clusterfuck-up | 24-09-14 | 23:48

Aan het begin van de uitzending zag ik 91% van de stemmers die tegen de IS was. Aan het einde was het 86%. Vraag ik me af wie in dit half uurtje nog een bindend stemadvies heeft gegeven om dat percentage van het begin omlaag te brengen.

Ik kan me wel voorstellen wie de sosjale midijaas het laatste kwartier beheerst heeft.

Clusterfuck-up | 24-09-14 | 23:47

iedereen aan de kant van nanninga was scherp. de argumenten van de andere kant werden ook goed onderuit gehaald. de overgebleven argumenten: "je kan isis wel knallen maar je molt de ideologie niet." -> nee de ideologie is de islam dus je roep eigenlijk op tot een totale boycot tegen islam. "de dubbele agenda van de USA" -> de USA is een bondgenoot, het is namelijk ook een verlicht land dat een scheiding der machten kent, wetenschap, tolerantie etc. gaat USA noorwegen bombarderen vanwege de olie? neen. Schaar je toch eens achter de verlichte samenlevingen, je bent er binnen wees blij. "mijn vrouw draagt een burqa en die is niet radicaal" -> groepsdruk. Wie wil er nou de hele tijd in een kleed lopen? Het is niet zo dat allerlei ongelovigen (mensen zonder groepsdruk) dit ook af en toe een maandje doen. Dit is dus wel gewoon radicaal en onderdrukkend. Gelovigen, onverlichte mensen... zucht.. groepspsychose. Ik denk dat de beste oplossing zou zijn om mensen die geen werk hebben het stemrecht te ontnemen, uit de EU te stappen zodat we weer volkssoevereiniteit hebben. Dan komen we er samen wel op een degelijke manier uit. PS. nanninga is hot!

een maffiabaas | 24-09-14 | 23:45

Net teruggekeken.
Ooh wat irritant die moslim jongerenwerker.

Veel respect voor vrouwen, me reet, neukvee is het voor je.
Amerika is slecht, slecht alleen maar om die olie bombarderen ze onschuldige moslims.
Discriminazi, nou man me hele leven alleen omdat ik een marokkaan en moslims ben.

Bel was wel goed trouwens.

Indianaskywalker | 24-09-14 | 23:44

Waarom zou je ergens afstand van nemen. Er gaan dagen voorbij dat ik nergens afstand van neem. De wereld draait echt nog steeds door.

ristretto | 24-09-14 | 23:42

De wereld zou enorm opknappen als de moslims collectief afstand zouden nemen van alle oproepen tot haat en geweld in de islamitische leer. Maar zij ervaren daar nauwelijks stimulansen voor, want onze grote leiders en intellectuelen zien de islam als de religie van de vrede. Zoals men ook steeds maar beweert dat alle overduidelijk islamitisch aangedreven slachting en criminaliteit niets te maken heeft met deze ‘religie van de vrede’. Of dat zelfs al de islamitisch aangedreven terreur een pervertering is ervan, alsof haar ‘liefde en mededogen’ tragisch misbruikt wordt voor de rechtvaardiging van al dat kopafsnijden en sadisme. Maar geen mens die vastzit in een destructieve waan en die alleen maar politiek correct ‘respect respect respect’ ontmoet, zal ook maar enige drang ervaren aan die waan te willen ontsnappen. Of eigenlijk ben je met al dat ‘respect respect’ de gekte alleen maar aan het versterken. Zoals ook het bombarderen van de grote strijders die waan alleen maar zal voeden en zal stimuleren overal weer terug te komen om steeds ernstiger daden te verrichten. Het probleem is dus eerst en vooral dat van onze grote leiders en intellectuelen. Die niets lijken te begrijpen of te willen begrijpen van de relatie idee en werkelijkheid. Het is pathologisch dat wat betreft de islam de relatie tussen tekst en effect niet gezien wordt.

Benedict Broere | 24-09-14 | 23:32

Nee Tobi,

Ze is op tv. Daar moet ze goed zijn als ze uitgenodigd wordt. Haar pen is prima.

ristretto | 24-09-14 | 23:28

Bij de EO? Logisch, Nanninga is God.

Zyprexa20mg | 24-09-14 | 23:20

Best een lekker ding, die Annabel.

The_Master_Bear | 24-09-14 | 23:11

Zie de herhaling, maar Nanninga had wel wat vaker en scherper aan t worod mogen zijn. Vinnik dan.
Dat gelul van die moslimmalloot is werkelijk tenenkrommend.
En die pluishaar ook.

Dibe | 24-09-14 | 23:10

Wat we geleerd hebben van deze uitzending? Dat ANanninga goed ligt bij de GS achterban..

YMMMV | 24-09-14 | 23:06


Fierljepping on ice | 24-09-14 | 23:01

Bestaat er ook een Engelse term voor de jij-bak?

Bocherinelli | 24-09-14 | 23:05

Wat een mens al niet kan weten. Jij-bak; eindelijk de term voor mijn eega's favoriete discussietechniek gevonden. O lordy! Praise Jesus!

Fierljepping on ice | 24-09-14 | 23:01

Dezelfde retoriek, steeds maar weer.
Ja, we moeten extremisme aanpakken maar de invulling daarvan laat nog even te wensen over.
Niet bombarderen, want burgerslachtoffers. Grondtroepen?
Ook dat kan niet zonder burgerslachtoffers, kost wel wat extra levens aan de kant waar wij staan.
De enige daadwerkelijke oplossing durft niemand te benoemen, ook Wilders niet.
Religie moet een prive aangelegenheid worden en niet meer zichtbaar in de samenleving, op geen enkel vlak.

BigusDickus | 24-09-14 | 23:00

@Stormageddon | 24-09-14 | 22:01
Leuke recensie. Ik wist trouwens niet dat je zo op de hoogte was van boksen.

Lewis Lewinsky | 24-09-14 | 22:50

A. Nanninga, wat ben je lekker.

VerseOpinie | 24-09-14 | 22:49

Ja neefjes en nichtjes er was een tijd dat er nog dappere mensen waren zoals mevrouw Nanninga.

Rest In Privacy | 24-09-14 | 22:43

De visie en inbreng van 'de jongerenwerker' bracht de uitzending, overigens tegen verwachting in, toch nog tot grote hoogte! Ja dames en heren, dit heerschap toonde m.i. aan dat hij over alle competenties beschikt die vereist zijn voor een goede en juiste uitoefening van zijn functie. Vreemd dat veel jongeren radicaliseren?

Hemus | 24-09-14 | 22:40

Goedverdoemme GS, ik had wel even eerder willen weten dat ANanninga er zo goed uitziet!

Petskast | 24-09-14 | 22:38

"Radicale Moslims" is een verzinsel van naïeve westerse multiculturalisten die in een poging hun vrijwel direct falende multiculturele samenleving met de islam goed te praten.
Het waren maar een "paar" radicale moslims die voor alle problemen in Nederland zouden zorgen.
Nee, zelfs in heel Europa!

Moi2 | 24-09-14 | 22:29

Je zou toch denken nadat zelfs de NPO moest toegeven dat Wilders gelijk had dat een forse meerderheid van de Nederlandse moslims achter de gewapende islamitische strijd staat, wat minder gemakkelijk "deskundigen" mogen oreren dat al die radicalisering en geweld maar bij een "kleine" groep vandaan zou komen.

73% is geen klein deel. www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/...

Feynman | 24-09-14 | 22:29

Lieve Annabel,
Sorry dat ik zo laat reaguur, maar ik heb er heel lang over nagedacht en mijn moeder vindt het ook goed...
Wil je met mij trouwen?

Klik_hier | 24-09-14 | 22:28

@wakkere_nederlander | 24-09-14 | 22:19
Hoe verzin je het ? ik ben zelf geen allochtoon absoluut fel anti-ISIS maar ben niet bang voor de radicale islam.
De radicale moslims willen allemaal gaan vechten in de zandbak, laat ze lekker hun gang gaan, waarom zou je ze tegenhouden? dan loop je juist de kans dat ze hier rottigheid gaan uithalen.

francisca van jole | 24-09-14 | 22:27

@ ristretto / 22:20
Zolang heur pen maar goed is, en daar hoeft niet te worden getwijfeld
Bert Brussen is op televee ook wat minder dan op papier, maar who cares

Tobi | 24-09-14 | 22:25

-weggejorist-

Number3 | 24-09-14 | 22:22

Ik vind Annabel qua uiterlijk niets. Duidelijk niet mijn type. Maar wat opvalt is dat ze goed luistert. En goed ingelezen en gedocumenteerd is. Vakvrouw. Qua spreken is ze een stuk minder dan haar onvolprezen schriftelijk taalgebruik.

ristretto | 24-09-14 | 22:20

@wakkere_nederlander | 24-09-14 | 22:19
*Aluhoedje zoeken doet*

carramba | 24-09-14 | 22:20

@wakkere_nederlander | 24-09-14 | 22:01
Welnee, het kan ik vijf minuten: Onderschrijf je de rechtstaat of niet? Zo nee: opzouten naar zandbak van keuze.
Het kan nog korter: Sharia? Enkele reis met visum. Gratis.
Hoeft niet zo moeilijk te zijn.

Stormageddon | 24-09-14 | 22:19

@Ommezwaai | 24-09-14 | 21:58
Als 86% de radicale islam als gevaarlijk ziet dan wil dat zeggen dat 14% er totaal geen problemen mee heeft.
Reken maar eens uit: dat komt precies overeen met het getal van 74% van de moslims in Nederland die pro-ISIS is!

wakkere_nederlander | 24-09-14 | 22:19

@carramba. Dat lijkt maar zo. De christenen hebben ook hun issues met hun imaginaire vriendje en kunnen slecht opschieten met andere meningen. Kijk naar Noord-Ierland en Servië in de recente geschiedenis.

ristretto | 24-09-14 | 22:17

Maar goed. Wat is A. Nanninga een goddelijke verschijning.

Jan Passant mk2 | 24-09-14 | 22:16

Gezien het feit dat er geen enkel islamitisch land op de wereld bestaat waar andere religies als gelijkwaardig wordt gezien kan je gerust stellen dat niet alleen de "radicale islam" een gevaar voor ons is maar IEDERE vorm van islam.

Moi2 | 24-09-14 | 22:14

In een programma wat twintig minuten kort is zes mensen uitnodigen om te discussiëren is bij voorbaat al kansloos.
Desalniettemin aardig om die CU-gast bezig te horen en eens een echte blik op Annabel te kunnen werpen (haar argumenten zijn hier genoegzaam bekend).
Enige echt zinnige opmerking kwam toch van mevrouw Esma, nl. dat men zich niet moet richten op hun 'idealen' maar meer moeten integreren. Dus de mores van het land overnemen.
Indirect zegt ze dan m.i. ook 'Minder Islam' in je leven.

Petrus Poortwachter | 24-09-14 | 22:13

www.youtube.com/watch?v=ZZZ7k8cMA-4
Is een beter programma over body-language. Gek eigenlijk dat maar weinig mensen weten over dit fenomeen. Mensen, leert dit ook en er gaat een wereld voor u open! Eerlijk waar.

AntiSoof | 24-09-14 | 22:11

@Jan Passant mk2 | 24-09-14 | 22:03
Islam is de pisvlek waar geen wasmiddel tegen bestand is.
Je kan er tegen strijden maar dan wordt het radicaler.
Je kan het met rust laten maar dan gedijt het maar door.
Je kan je overgeven aan de islam en dan zijn ze een ziel rijker.
Het is hardnekkiger dan het ergste virus.

wakkere_nederlander | 24-09-14 | 22:11

Het lijkt mij een kuldiscussie. Ik woon in het buitenland dus ik mag van de NPO niet kijken, maar hoogstwaarschijnlijk wordt er geen invulling gegeven aan het woord ‘radicaal’ of ‘radicale islam’ (wat meestal gebeurt bij dit soort discussieprogramma’s), waardoor de discussie niet op gelijke grond wordt gevoerd. Het lijkt mij onmogelijk om de radicale islam niet te bestempelen als een gevaar voor de samenleving. Een radicaal past zijn regels (of de regels die hij uit andere bronnen haalt) op een drastische manier toe, zonder rekening te houden met de ander. De ander wordt gebruikt als object om het doel van de radicaal te behalen. Iemand gebruiken als middel zonder in te zien dat je een ander subject voor je hebt, kan niet gezien worden als een juiste handeling. Radicalen die de toepassing van hun regels op grote schaal willen opleggen aan anderen, verliezen het andere subject uit het oog. Zij behandelen de anderen niet als doel op zich, maar zien de ander louter als middel om hun regels op te leggen aan een grotere gemeenschap. In de Koran zijn er regels die oproepen om haar vijanden met geweld te onderwerpen, juist dit soort handelingen gaan in tegen het correct handelen of hetgeen wat we in Europa zien als juist handelen. Elk iemand die binnen de gemeenschap met dwang of geweld visies op wil leggen of legt, moet worden gezien als gevaar. Doordat ik niet anders kan concluderen dan dat de koran regels heeft die oproepen tot geweld, kan ik niet anders dan iemand die de radicale islam aanhangt als een gevaar voor de samenleving zien. Er zijn radicale moslims met een Nederlands paspoort, daardoor loopt Nederland gevaar door de radicale islam. Daarnaast moet er een duidelijk onderscheidt worden gemaakt tussen radicale moslims en orthodoxe moslims (alleen de radicalen willen op een drastische manier uitvoering geven aan de regels van de Koran. Vind ik persoonlijk toch anders dan moslims die vinden dat de regels die in de Koran ‘goed’ zijn (al kan ik het niet inzien hoe je alle regels uit de Koran als goed kan beschouwen)).

Immanuel K. | 24-09-14 | 22:10

@ristretto | 24-09-14 | 22:05
Er is maar een iemand die recht kan doen in de ogen van moslims en dat is hun imaginaire vriendje ergens in de wolken. Daarom zullen ze onze rechtstaat nooit respecteren en als wat krom is recht proberen te lullen vanuit hun overtuiging. Ik noem het de ultieme joker.

carramba | 24-09-14 | 22:09

HizbutTahrir klinkt als het geluid wat ik maak als bij mij de koolzuur uit een blikje Fernandes Green Punch naar boven komt als ik een Roti Speciaal gegeten heb.

Bigi Bana Boy | 24-09-14 | 22:08

Kijken sjullie maar naar dat EO programma Gremlins versus Nanninga, kijk ik wel naar Feyenoord in weer een aflevering: Van hoe alles voor 010 weer tegen zit!

william7055 | 24-09-14 | 22:07

@Moriarty | 24-09-14 | 22:04
"gematigde moslims" willen leven. Daar zien zij geen enkele kans meer op als zij in "debat" gaan. Adolf Hitler had ook geen oppositie.

Jan Passant mk2 | 24-09-14 | 22:06

Nemen we er allemaal even notie van dat de EO hier een geweldig programma heeft afgeleverd?
Op de eerste plaats om het goed geleide debat, en niet zoals bij de VARA een 1 tegen 100 hit-job of pandemonium.
Verder zijn de deelnemers uitstekend gekozen. Zonder al te bekende gezichten, met uiteenlopende meningen.
.
Allerbelangrijkste: Doordat de discussie niet in geschreeuw is ontaard konden argumenten gehoord worden die op radio en tv minstens zeldzaam zijn; Ik denk dat niemand hier een programma kan noemen waar de discussie een keer níet ophield op het moment dat die Syrië-gangers als slachtoffer van sociaal-economisce omstandigheden werden gezien. De EO verdient er een groot compliment voor dat die mythe eindelijk eens op - nota bene - de NPO is doorgeprikt, dat de jihad-reiziger niet uit wanhoop maar uit overtuiging handelt.
.
Ik hoop dat de EO (als een van de weinige omroepen uit overtuiging niet gefuseerd) nog lang doorgaat met deze uitstekende, excentrieke en onderzoekende manier van programmamaken. Hulde!

waskuip-admiraal | 24-09-14 | 22:06

Ik heb respect voor Nanninga! Net gezien. Ze had alleen nog even de belofte van Mohammed voor de rechsstreekse ticket naar het hemelse bordeel met 72 houri's voor alle martelaars moeten benoemen. Want ik weet zeker dat dat een enorme stimulerende drijfveer is voor deze afreisjihadies. Wat dacht je eerst lekker met machineguns en tanks lekker ongewapende mensen afslachten, dan lekker megalomaan iedereen jouw wil opleggen, dan wat oorlogsbuit jezidivrouwen verkrachten en als je dan het lootje legt als beloning meteen voor eeuwig gratis naar een luxueus tropisch bordeel.

agram | 24-09-14 | 22:06

De Islam (a.k.a. Koran) is het probleem. Niet haar 80.000 verschijningsvormen.

President Babboe Bab | 24-09-14 | 22:05

Naar mate er meer gematigde moslims in beeld komen valt het op dat geen van allen behalve Marcouch en Abuthakeb de argumenten van de rechtsstaat respecteren. Het is ontwijken en ontkennen en vooral maar jullie. Jullie? Er is maar een bevolkingsgroep die een probleem in haar midden heeft en er vervolgens niets aan doet. Weet mevrouw Esma wel dat de Surinaamse en Antilliaanse bevolking het qua armoede en kansen slechter heeft? Toch zie ik geen Surinamer of Antilliaan ontsporen en radicaal gelovig worden en vooral dreigen om ongelovigen te vermoorden. Aan de drank raken, zwanger worden, drugs straatroof enz. Geen klein bier, maar geen radicale geloofsfanaat.

ristretto | 24-09-14 | 22:05

@Kaas de Vies | 24-09-14 | 22:00
'Ze hebben haar make up verneukt.'

Ik vond haar desondanks woest aantrekkelijk.

wakkere_nederlander | 24-09-14 | 22:05

@Ommezwaai | 24-09-14 | 21:58
Ik denk dat 100% van de kijkers tegen de radicale islam is.
De vraag was echter "Is de radicale islam een bedreiging voor Nederland?" en dat kwam uit op 86%. Gestemd hebben een handje vol trouwe kijkers van dit programma en een horde reaguurders die de poll hebben verneukt, een absoluut nietszeggend getal.

francisca van jole | 24-09-14 | 22:05

@wakkere_nederlander | 24-09-14 | 22:01
Kom op zeg daar betalen we toch geen kijk en luistergeld voor, nondedju.

carramba | 24-09-14 | 22:04

Wat zou ik graag eens een debat zien tussen 'gematigde' en 'ongematigde' moslims...

Moriarty | 24-09-14 | 22:04

Segers (CU) was ook scherp: "Hoezo stageplekken of geen kansen? Juist ook hoger opgeleiden stonden achter pakweg 9/11". Oftewel: beste jongerenwerker, u praat peop.

henkvaningrid | 24-09-14 | 22:03

De islam is een altijd maar groter wordende pisvlek.

Jan Passant mk2 | 24-09-14 | 22:03

Geloof niets van de poll. Hele tijd op 96, en toen sprong naar 89. Klopt niets van. Ze fucken hun eigen poll. En dat is ons werk. They took our jobs!

Wim Venijn | 24-09-14 | 22:03

Ik vond het een goed debat. Wat een verademing na alle politieke correctheid van het afgelopen decennium. Nanninga +1, lekker chubby.

pluk-87 | 24-09-14 | 22:01

@carramba | 24-09-14 | 21:57
'Flutprogramma duurde 20 minuten?'

En dat terwijl om deze ingewikkelde materie in zijn geheel te bespreken en uit te praten toch minimaal 39842602345245 minuten nodig zijn.

wakkere_nederlander | 24-09-14 | 22:01

Optreden van Annabel was goed. Het was net zoals Arnold van der Leijden vroeger bokste: gewoon rustig puntjes scoren. Tikje op de kin, tikje op de lever. Tikje op de zij, tikje op de neus. En voor je het weet heb je gewonnen. Het was wel een verademing vergeleken met dat geschreeuw bij Pauw eerder deze week. Dat dan weer wel.

Stormageddon | 24-09-14 | 22:01

Ze hebben haar make up verneukt.

Kaas de Vies | 24-09-14 | 22:00

Weer goed lopen opwinden, kan eigenlijk beter geen tv kijken denk ik, de policor wordt steeds stuitender.

Bocherinelli | 24-09-14 | 22:00

@Cuyahoga | 24-09-14 | 21:54
Ik zou Annabel best van shirtje willen zien wisselen.
*gniffel*

wakkere_nederlander | 24-09-14 | 21:59

En die Marokkaanse jongerenwerker maar weer de schuld afschuiven.
Ja, de ware aard kwam alweer een paar keer naar boven met zijn agressieve toontje.
.
Maar goed, 86% van de kijkers (was 96%) is tegen de radicale islam.
Ik denk eerder dat deze mensen gewoon tegen de islam zijn, want we weten het hier inmiddels... De gematigde moslim is een utopie.

Ommezwaai | 24-09-14 | 21:58

Jan Passant mk2 | 24-09-14 | 21:55
Al die besneden eikels die ons land kozen als veilig toevluchtsoord terwijl zij ondertussen bleven dromen over moord en doodslag en daarmee hun kinderen vergiftigden -1.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-09-14 | 21:58

Flutprogramma duurde 20 minuten?

carramba | 24-09-14 | 21:57

"Jongerenwerker" is de nieuwe naam voor Sturmbahnfuhrer van de Hitlerjugend?

Jan Passant mk2 | 24-09-14 | 21:57

Is niet te bekijken vanuit het buitenland. Lan iemand dit even op dumpert zetten aub. Dank.

Freddie Stobart | 24-09-14 | 21:56

"Radicale islam" (=pleonasme, zoals Wilders ook al zei)
Als die mensen dat nou eens zouden inzien, dan kan je toch niet meer zo zalvend erover praten?!?
 
En Nanninga btw: Mooie intelligente meid(!) en ik vond ook wel, dat ze goed het goed deed qua performance. Het is ook niet eenvoudig om tussen dat 'politiek correcte' kliekje te zitten...

saintinel | 24-09-14 | 21:55

@Van Duyvenbode | 24-09-14 | 21:51
Precies. De problemen in Syrië en Irak hebben ALLES te maken met de islam. De islam kan niet bestaan zonder oorlog en strijd, dus laat ze die oorlog en strijd onder elkaar houden en geef eens wat minder subsidie aan de ploerten die HIER de boel net zo willen vernaggelen als in hun eigen land.

Jan Passant mk2 | 24-09-14 | 21:55

Niks met de islam van doen, alles met stageplekken. Ja duh, daarom zijn er begin jaren 80 ook zoveel jongeren geradicaliseerd. En de leader van het journaal brabbelt weer wat over volkenrechtelijke onderbouwing... Wat een stel flapdrollen lopen er hier toch rond in Nederland. Ik ben er klaar mee. Thumbs up voor onze Amerikaanse bondgenoten!

Rest In Privacy | 24-09-14 | 21:55

Godverdoemme, ze zijn al klaar en ze laten het shirtje wisselen niet meer zien.

Cuyahoga | 24-09-14 | 21:54

Trouwens: Annabel is sexy.

wakkere_nederlander | 24-09-14 | 21:54

Doe even de proef op de som:
-zet een keppeltje op en loop door Amsterdam, Utrecht, Gouda.
-loop als homo hand in hand op straat
-maak grapje over koran, allah of mohammed door bijv. te lopen met cartoon-T-shirt
Kijk nu hoe tolerant, hoe geintegreerd, hoe vredelievend, hoe sociaal en vredig en gematigd de islam is in Nederland.
Doei! Einde discussie.

King of the Oneliner | 24-09-14 | 21:54

Weet je, Nanninga dat jij gewoon een topwijf bent. En echte kerels horen niet bij slechte stropdasjes. Veel seccus bij Livestro toegewenst. Maar Annabel wij kunnen niet zonder jou!
*dat laatste dan wel weer heel hysterisch aangezet*

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-09-14 | 21:53

Zo dat was hem weer mensen.
Kijk volgende week weer. Dan is de stelling:
Is een tsunami gevaarlijk voor uw achtertuin.

wakkere_nederlander | 24-09-14 | 21:53

Het is OVER! Gered. Wat een kulprogramma zeg.

AntiSoof | 24-09-14 | 21:53

-weggejorist en opgerot-

apigisacop | 24-09-14 | 21:52

Wat een papzak, doe mij maar die zelfhulpmoslim.

301 | 24-09-14 | 21:52

Wat een papzak, doe mij maar die zelfhulpmoslim.

301 | 24-09-14 | 21:52

Die jongerenwerker. Totaal gebrek aan zelfreflectie.

brutus68 | 24-09-14 | 21:51

@Stormageddon | 24-09-14 | 21:48,
Ja joh, het politieke correcte is er werkelijk goed ingestampt. Dat gaat er niet zo 1-2-3 uit.

AntiSoof | 24-09-14 | 21:51

Als ik dan ook even mag: Jeuj! Ik heb ook die kleur schoenen! Ander model, maar toch.

Fierljepping on ice | 24-09-14 | 21:51

Het is een vergissing militair te interveniëren in het M.-O., met dramatische gevolgen. Je moet dat isis gewoon zijn gang laten gaan in die regio, en de landen in de regio zelf de terroristen aanpakken. Vergeet ook niet dat landen daar een dubbele agenda hebben. Gaan wij daar vechten, financieren onze Arabische "vrienden" ondertussen het terrorisme, terwijl ze ook meedoen met de oorlog tegen isis. Het is een wespennest, blijf er uit. En ja, dan blijft het heel lang oorlog daar. Jammer voor ze. Maar zolang moslims daar tegen elkaar vechten, hebben wij ze precies waar we ze willen hebben. Laat ze elkaar maar afmaken in het M.-O., niet onze zaak. Zolang moslims elkaar vermoorden, hebben ze minder tijd om ons aan te vallen.

Rest In Privacy | 24-09-14 | 21:51

Jezus kan dat wijf een keer zn bek houden. Alsof we geen werkloze chinezen, indiers en nigerianen in dit land wonen. Die blazen toch geen andere mensen op? Het zijn alleen die moslims die dit doen.

Bocherinelli | 24-09-14 | 21:49

Abu Bakr al-Baghdadi heeft wel een stage gehad. En zie het resultaat.

Tiberius | 24-09-14 | 21:48

Wel een realistische Mocro die baard, zelf je kansen maken en niet de huilie-huilie kaart trekken.

Onze man in Mockba | 24-09-14 | 21:48

En die 'buurtwerker' is me een beetje te wijs.

AntiSoof | 24-09-14 | 21:48

De aap kwam al snel weer uit de mouw. De rotjochies die "kankerjoden" roepen en blikjes en stenen gooien naar verslaggevers hebben NIETS met de islam te maken. Aldus de moslim aan tafel.
En Jan Jaap gaat er nog even overheen: er zijn verschillende islams. Ach ja... We relativeren ons weer helemaal het graf in.Ook het stageplekken verhaal is er weer. En geen kansen. Man man man.
Alsof ik een discussie op Geen Stijl uit pak 'm beet 2005 zit te lezen. 9 jaar verder, nog steeds dezelfde relativeringskul.

Stormageddon | 24-09-14 | 21:48

Reageerd echt alleen maar vanuit de verdediging die marokkaan. En dat bleke mormel naast is de nieuwe zweefteef van de islam? Kan er niet meer naar kijken...

ley007 | 24-09-14 | 21:48

Wat een éénzijdig beeld zeg. Zo kan je ook een discussie een kant opsturen. Alles voor de moslims liev te laten lijken. Esme heeft al meer gezegd dan Nanninga.

Wim Venijn | 24-09-14 | 21:48

Ah ziet u: Dat onze nedermocro's radicaliseren is UW schuld omdat U als witte ubermensch geen stageplekken aanbied. Stageplekken!1!! UW schuld!!

Ceauceausneaut | 24-09-14 | 21:48

En die krullenbol zit maar te grijnzen.

AntiSoof | 24-09-14 | 21:47

spelfoutjes door emotie...

King of the Oneliner | 24-09-14 | 21:47

Beide moslims aan tafel lullen er mooi omheen, maar geen vn beide lijkt in staat daadwerkelijk uit te spreken dat ze tegen IS, en waar het voor staat, zijn.
Zelfs Annabel ziet dat over het hoofd.

koolteer | 24-09-14 | 21:47

Ja, Nanninga wordt kort gehouden. Jammer. Esma wordt lekker voorgetrokken.

AntiSoof | 24-09-14 | 21:47

Nanninga komt er gewoon niet tussen, het is allemaal weer het verhaaltje dat de islam best wel goed is, en ISIS is niet de echte islam, en ze doen allemaal zo lekker mee.
Ondertussen praten ze nog steeds geen correct Nederlands, en zijn de grote steden totaal verziekt door die islam en de hoofddoekjes en burka's.
Islam; ben er helemaal klaar mee, en wil ook niet meer de discussie aangaan, gewoon oprootten uit Nederland en laat Nederland gewoon eens voor de echte Nederlanders.
Is dat teveel gevraagd? Wie heeft dit land in eeuwen opgebouwd? Met schepjes en kruiwagens en bloed, zweet en tranen uit de modder getrokken?
En dan komt er een horde woestijnsprinkhanen hier de boel kaalvreten, en de boel overnemen?

King of the Oneliner | 24-09-14 | 21:44

Uiteraard is niet alleen de radicale islam een bedreiging, omdat die gedijt in de kweekvijver van de zgn. "gematigde" islam, en niet te vergeten, in de reageerbuis van het policore denken, de erfgenaam van de linkse aanbidders van het totalitaire communisme.

scotthorton.org/interviews/2014/09/18/...

Rest In Privacy | 24-09-14 | 21:43

Ik maak mij zorgen om Annabel. Ik weet intussen hoe moslims en de linkse menschen met Nederlandse helden omgaan en wat ze die willen aandoen.

Jan Passant mk2 | 24-09-14 | 21:43

mede dankzij Annabel heb ik een zwak voor voluptueuze vrouwen gekregen.

1+1 | 24-09-14 | 21:42

endert moet zijn engerd

AntiSoof | 24-09-14 | 21:40

Ik heb het geluid nu uitstaan, kijkt een stuk fijner. Moet je eens op de gebaren letten. Die endert wijst

AntiSoof | 24-09-14 | 21:40

Eerst maar eens een goed debat voeren over wat nu eigenlijk een radicale moslim is.
Zolang er niet één duidelijke definitie is, heeft de rest van de discussie totaal geen zin...

Moriarty | 24-09-14 | 21:39

De gematigde islam is zoiets als de gematigde Duitscher, in 1938. Zeer zeker aanwezig, doch van geen enkele invloed en van geen enkel belang op het vervolg van de geschiedenis.

Jan Passant mk2 | 24-09-14 | 21:38

Annabel ♫ .. ♫ het wordt niets zonder jou.. Annabel ♫

Alien88 | 24-09-14 | 21:38

Eigenlijk is het van de zotte, dat we überhaupt deze discussie moeten voeren in een modern westers democratisch land.

carramba | 24-09-14 | 21:37

Hahahaha!   Zie die gezichten bij "91% ziet de radicale islam als bedreiging voor Nederland"
 
hehe... :)

saintinel | 24-09-14 | 21:36

Radicale islam? Er is maar 1 islam. ISIS is daar het meest zuivere voorbeeld van. Die boze moslim die nu aan tafel met moeite zijn woede kan inhouden en zijn homofobie dreigde te tonen is daar een misleidend voorbeeld van.

Jan Passant mk2 | 24-09-14 | 21:36

De vraag zou moeten zijn: "Is de gematigde islam (voor zover die überhaupt bestaat) ook een gevaar voor Nederland?".

Tapu | 24-09-14 | 21:36

Tussenstand:
Annabel - Jan'first against the wall'Jaap: 91-9

Cuyahoga | 24-09-14 | 21:36

Art Vandelay Ultor | 24-09-14 | 21:31
Ach dat wisten we vanaf minuut 1 toch al? Lekker wegkijken met z'n allen. Hopelijk kan Annabel er nog wat moois van maken.

Ceauceausneaut | 24-09-14 | 21:35

Ik heb wel eens met Annabel gepraat. Zo, nu jullie weer.

Rest In Privacy | 24-09-14 | 21:34

@Art Vandelay Ultor | 24-09-14 | 21:31
Met z n vrind de blonde prof, wegkijker van beroep, 120.000 per jaar.

Uw Verzekeringsadvis | 24-09-14 | 21:34

Wat een stelling ook, "is de radicale islam een bedreiging voor Nederland". Is daar een discussie voor nodig?

carramba | 24-09-14 | 21:34

Die moslim die daar zit. Vreselijk. Hij is het probleem in dit land. Vrouwen die een burka dragen zijn niet radicaal? Rot toch op.

Bocherinelli | 24-09-14 | 21:33

He, sociale media! Dat zijn wij.
Vraag: heeft de FED enigzins van doen met de ellende?
Weten ze niet hè?

AntiSoof | 24-09-14 | 21:33

Nu al niet meer kijkbaar. En dat komt niet door Nanninga, maar door die onwrikbare moslim van een jongerenwerker. Ik kan daar niet naar kijken. Het heeft allemaal niets met de islam te maken en op geen enkele wijze heeft hij behoefte aan argumenten die zijn lulkoek afserveren.

Unwatchable.

Art Vandelay Ultor | 24-09-14 | 21:31

-weggejorist-

Onze man in Mockba | 24-09-14 | 21:31

-weggejorist-

(Behind)Doors | 24-09-14 | 21:28

Annabel weet dingen. Ik denk dat zij 10x meer ingelezen is dan arabist Jan Jaap.

wakkere_nederlander | 24-09-14 | 21:27

Wat een engerds op die televisie! Wat een rare mooipraters! En die lichaamstaal van de ruiter! Let op zijn handen.

AntiSoof | 24-09-14 | 21:27

De wegkijker en de goedprater zijn nog steeds de leidende dominee's in de (linkse) kerk.

Jan Passant mk2 | 24-09-14 | 21:22

godverdulleme zeg..... wat een stoot van een wijf die Nanninga. Ik dacht altijd dat zij er uitzag als de vrouwelijke versie van Eva Jinek.

en dat komt dan uit mijn mond als vrouw zijnde.

beter 1 Nanninga voor de deur dan 10 Jineks in de lucht. De EO is toch maar een vette bofkont.

Go Nanninga.... er zouden er meer van jouw soort moeten zijn. Jammer voor GS.... maar you go girl.

carenza | 24-09-14 | 21:22

Annabel is een beetje nerveus. De hijgerige EO verslaggever praat met een Samsom accent.

Plukkiehaar | 24-09-14 | 21:22

Dus Nanninga is een reliegekkie geworden die bij een omroep van reliegekkies met reliegekkies over reliegekkies gaat praten?
.
Ik sla even over.

koeberg | 24-09-14 | 21:21

@eerstneukendanpraten | 24-09-14 | 21:11
Brutus mag ook mee.

Cuyahoga | 24-09-14 | 21:20

Typisch NPO, omdat ik in het buitenland woon mag ik niet kijken. Zogezegd geen rechten. NPO horizon reikt blijkbaar niet verder dan de grens. Bekrompen! Daarom heb ik mijn NPO abonnement bij C.D. opgezegd.

Doebi Doewah | 24-09-14 | 21:19

Laat ze maar keihard zweten Annabel!

tattooboer | 24-09-14 | 21:19

@eerstneukendanpraten | 24-09-14 | 21:14 : Jawel, wel eerst voorverwarmen in de magnetron.
We willen natuurlijk een warmzachte romige DDD memmenervaring , en dan lekker blub-blub-blub sopsopsop prutprutprut.

King of the Oneliner | 24-09-14 | 21:18

Respect voor Annabel.

brutus68 | 24-09-14 | 21:18

Zij is zo wijs. En dapper.

wakkere_nederlander | 24-09-14 | 21:15

Eindelijk eens de moeite waard om op NPO2 af te stemmen..?

Ceauceausneaut | 24-09-14 | 21:14

Nou. Hup Annabel!

Bocherinelli | 24-09-14 | 21:14

King of the Oneliner | 24-09-14 | 21:12

Een hele liter?

eerstneukendanpraten | 24-09-14 | 21:14

Heb net een propagandafilmpje gezien voor JALTA door Nanninga,op de Dagelijkse Standaard.
WAT. Een. Jetsen!
Daar kan een hele fles babyolie op, en dan nog blijven er plekjes pure blanke huid over...
Maar, dat JALTA trouwens, wordt een sof, want betaalmuur a 7 Euro per maand, wat de gemiddelde boze blanke man (cq ouwe mopperkont in de WAO/AOW echt niet gaat overmaken, want Hollandse krent.
Dus Dat gaat niet werken. Beter gratis maken, en dan adblock erop los laten, haha.

King of the Oneliner | 24-09-14 | 21:12

Bier en chips pakken doet.

Coyote | 24-09-14 | 21:11

Cuyahoga | 24-09-14 | 21:09


Ook gij Brutus!

eerstneukendanpraten | 24-09-14 | 21:11

Voor deze GS-topper ga ik dan eens even extra voor zitten!
*plop*

saintinel | 24-09-14 | 21:11

Annabel, als je straks ons gaat verlaten, mag ik dan met je mee?
*snik*

Cuyahoga | 24-09-14 | 21:09

Eindelijk kan ik de mysterieuze Nanninga in het echt zien! :-)

wakkere_nederlander | 24-09-14 | 21:08

Hallo Annabel, wat doe je nu, necrosis slikt inmiddels antidepressiva...

eerstneukendanpraten | 24-09-14 | 21:08

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland