Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Potsierlijk

bassiehof100xxx.jpgAchterbaksheid, ijdelheid en eigenwaan zijn politici eigen. Tegenover deze Haagse drie-eenheid staan natuurlijk ook meer positievere zaken zoals idealisme, de wil en drang om zaken te veranderen en beter te maken en een oprechte betrokkenheid met de staat van het land. Maar dan zit je al snel in de hoek van windmolens, lastenverlichting en parkeerbeleid. Daar gaat deze Bassiehof niet over, deze richt zich op dat derde element: eigenwaan. Want WTF voor triest toneelspel zagen wij afgelopen week opgevoerd in de Nationale Vergaderzaal? Ik heb het natuurlijk over het debat aangaande 'de recente opmars van IS in Irak' (ik blijf ze ISIS noemen, dat nieuwerwetse IS leidt alleen maar tot misverstanden met bewapende drones en Internationale Socialisten (IS). Eendrachtig (op SP en PVV na dan) werd geslagen op de oorlogstrom: Nederland moet een steentje bijdragen aan de oorlog tegen ISIS. Het is wrang dat de Kamer afgelopen zomer minder daadkrachtig was toen een kleine 200 landgenoten in de weilanden van Oekraïne lagen. De eenzame roep van Louis Bontes om de crashsite veilig te stellen met Nederlandse militairen werd niet gehoord. Maar nu lag het anders. Nederland was namelijk niet gevraagd voor de anti-ISIS coalitie. En dat kan niet want Nederland moet ook op het wereldtoneel een woordje meespreken. Mark Rutte was met lege handen van de NAVO-top teruggekeerd. Schande! Daarmee ging de Kamer er aan voorbij dat Rutte met lege handen naar diezelfde NAVO-top is gestuurd. De jarenlange bezuinigingen op Defensie wreken zich nu. De missie in Mali redden we nog net, de Patriots in Turkije moesten echter worden teruggetrokken. De bijdrage aan de afronding van de NAVO-operatie in Afghanistan is minimaal: 100 man. Er zijn kortom meer jihadgangers uit Nederland vertrokken dan het kabinet militairen naar Afghanistan stuurt. De Koerden moeten het doen met wat scherfvesten en helmen. En dan is de koek op. En dat brengt ons op die eigenwaan. Die enorme grote mond dat Nederland mee moet doen aan de strijd tegen ISIS. Opeens was de Kamer gevuld met generaals van de Blauwe Zetel. Minister van Defensie Jeanine Hennis maande de Kamerleden zich niet teveel te verliezen in de militaire details: het Kabinet zal daar later op terugkomen. Het is nu wachten op die plannen, dat ze gebaseerd zijn op zéér beperkte middelen weten we echter zeker. Ondertussen blijkt uit de gelekte stukken van de Miljoenennota dat er 375 miljoen euro extra naar asielzoekers gaat en dat er 570 miljoen euro bij komt voor noodhulp. Da's bijna een miljard euro. Defensie krijgt volgend jaar 50 miljoen euro extra. Da's niets. Put your money where your mouth is. Want dit is potsierlijk.

Reaguursels

Inloggen

@rdoetjes  | 14-09-14 | 16:12
Mag ik meedoen want je plan klinkt goed.

Dhr. de Wit | 15-09-14 | 07:37

"Achterbaksheid, ijdelheid en eigenwaan zijn politici eigen. Tegenover deze Haagse drie-eenheid staan natuurlijk ook meer positievere zaken zoals idealisme, de wil en drang om zaken te veranderen en beter te maken en een oprechte betrokkenheid met de staat van het land."

De "positievere zaken"? Kul. 't Is gewoon in de eerste plaats machtswellust niets meer en niets minder. Trouwens handig als je ook nog een "bedrijfsideologie" hebt die je door 's mensen geestelijke strot wil proberen te duwen.
Salut! Evocatus

Evocatus | 15-09-14 | 01:30

Bassie is weer es een wees in Den Hagabad. De 'moslims', de "asielzoekers" en de "vluchtelingen" zijn het Brut und Butter voor de criminelen in Den Hagabad die zich "politicus" laten noemen. Doordat zij over ons hoofd heen kunnen regeren door deze groepen tussen ons en henzelf in te plaatsen. Anders gezegd, geen moslims of geen asielzoekers meer en de "politici" hebben geen werk en MILJARDENINKOMSTEN meer (zie stijging overheidsuitgaven). Hun politieke biotopen ploffen dan als pudding in elkaar en rest hen slechts een enkele reis Neurenberg. Je ziet de gespeelde domheid al aan mongool "politici" als pechthölz en slop: imbecielen hard napraten en dan ich habe es nicht gewusst spelen. Dat zal ze niet helpen want alles staat op band en hoeven de processen niet lang te duren (10 minuten).
Isis aanvallen is dus snijden in eigen vlees en Bassie loopt lang genoeg mee om te weten dat de 'mensenrechten' en 'eerlijker en socialere' Kaliefs en Groot Viziers in Den Hagabad liever de economie en haar dijken doorprikt dan dat ze op hun eigen inkomsten gaan bezuinigen.
Anders gezegd, alles is al opgegaan aan de Vereniging Van Dieven JSF lobby waar Rötte nu mee binnnenloopt, hij moet nog 2 jaar zn act volhouden maar dat lukt hem moeiteloos, en het leger wordt de ingevlogen Brussel nepblondje Hot Lips de das omgedaan.
Isis, what Isis?...

G. Raayer | 14-09-14 | 17:50

@Moi2 | 14-09-14 | 13:29
@Premier Trutte | 14-09-14 | 14:15
@rdoetjes | 14-09-14 | 16:30
Ik verzin het niet, zo werkt het systeem. Dat er geen r**t van klopt ben ik met iedereen eens. Lees punt 4 even van www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2014/3... ze zijn in de wereld creatief aan het boekhouden, zodat ze weer wat meer kunnen lenen.

Watching the Wheels | 14-09-14 | 17:01

@Watching the Wheels dat heet dus een overbetaalde Melkert baan!

Ik ben een NGO (Nofuc) Jij geeft mij 1000 euro.
Ik geef een werkloze 700 euro om voor iemand de boodschappen te doen.
En die 300 euro aan overhead ben je kwijt want dan ben ik also NGO.

Prorato heb je dus niets bijgedragen aan de economie. Is alleen broekzak vestzak.
Zo gaat het in overheidsland ook en maar denken dat ze werkgelegenheid creeeren.
Werkgelegenheid dat netto niet meer extern geld weet binnen te halen dan jou onkosten is dus gefingeerde werkgelegenheid.

rdoetjes | 14-09-14 | 16:30

Je zou toch denken dat de ontwikkelingen de laatste 5 maanden juist voor het verschuiven van geld van ontwikkelingshulp naar defensie had moeten leiden.

Die mongool van een Putin die niet te vertrouwen is.
Radicale debielen in binnnen- en buitenland.

Maar ja Nederland doet het weer zoals in de jaren 30. Heel naief blijven roepen: "Wij zijn neutraal ons gebeurt niets." Tot die nacht van de 10de Mei 1940.

Ik ben geen oorlogs liefhebber, maar soms moet je vechten voor je vrijheid, volk en levenswijze. Dat hadden we wat mij betreft al bij MH17 moeten doen om even een groot punt te maken in de wereld dat als het om onze mensen gaat wij schijt hebben aan politieke correcte bullshit.
En het land waar Rutje bang voor was, had exact hetzelfde gedaan in die situatie.

Het wordt tijd dat Nederland weer het Nederland van Michiel de Ruyter wordt. Ónafhankelijk! Zelfstandig! Hard! Onverstoorbaar! Kom je aan ons komen wij aan jou! En niet dat slappehoopje ellende dat wij zijn sinds 1900.
Wij moeten weer geloven in ons land, in ons kunnen, in onze zelfstandigheid, vindingrijkheid, zelfvoorziening, ontwikkeling en vooruitgang!
En ja wij willen best samenwerken met de rest van de wereld maar wij willen geen onderdeel van jullie neo-liberalistisch, politiek dogmatisch ziekelijk klote-systeem zijn!
Wij zijn een land met de potentie om een superstaat te worden zoals het geweldige Noorwegen en Zwitserland.

Hoe? Een eenvoudig 20 jaren plan. Wij ontwrichten eerst de euro door in het geheim weer een eigen valuta te drukken en het nieuws een dag voor de openbaring te lekken. Currency markt raakt in de stress omdat 1 van de grote netto betalers weggaat. Euro zakt onze nieuwe valuta stijgt gelijk 10-20% in waarde.

Wij richten een bankgeheim op.

Wij verlagen de invoerheffingen via onze havens tot onder de grens van de EU (die gelden gaan nu toch naar de EUSSR dus kunnen wij lijden).
Wellicht kunnen wij zelfs afspraken maken totdat wij technologie hebben ontwikkeld om in onze eigen energie te voorien (volgende item) kunnen wij wellicht voor goedkopere olie complete invoerheffingen weg strepen voor olie staten.

Wij investeren in beta onderzoek door beta studies 100% te betalen, alpha wetenschappers hebben we niet nodig die flim flam betalen maar hun eigen studie voor 100% -- communicatie wetenschap HA! Philosophie PFFFFF! Business en Recht NIET NODIG!

Uitvinders en ontdekkers die helpen de Staat der Nederlande zelfstandig te zijn krijgen door meer uit te voeren krijgen flinke belasting vrijstelling van de in Nederland omgezette winst en in een staffel 10-25% van buitenlandse winst vrijstelling.

Wij zorgen dat wij weer een wapen industrie hebben van betekenis zoals Engeland, Frankrijk, VS. Wij produceren weer onze eigen gevechts en passagiers toestellen. Fokker wordt weer helemaal in ere hersteld (domste fout van de overheid afgelopen 20 jaar door die failliet te laten gaan).
Wij moeten een bedrijf hier krijgen dat wedijvert met Boeing en Mcdonnel Douglas.
Wij bouwen wederom de beste onderzeeers en gevechtsschepen daar waren wij goed in maar is allemaal naar Oostblok en Azie gegaan door onze WANBELEID.

Wij kunnen weer een Nederland worden waar we trots op zijn!
Wij kunnen weer een Nederland worden waar mensen tegenop kijken!
Wij kunnen weer een Nederland worden van vrijheid, stabiliteit en innovatie.
Wij kunnen weer een Nederland worden!!!

Viva la Revolution.

rdoetjes | 14-09-14 | 16:12

Het zal ons net als met Oekraïne wel weer heel veel geld gaan kosten. Maar wie wordt daar nou telkens rijk van?

Rest In Privacy | 14-09-14 | 15:42

Dit prutskabinet heeft dit land verkocht aan de EUSSR. Een leger hebben we niet. De toestand is erger dan voor de tweede oorlog. Maar ze hebben wel een grote mond. Maar dat is dan alles. Geen geld voor de verdediging van het land. Geen geld voor de politie, ergo voor veiligheid. Geen geld voor de zorg. Maar wel geld voor de EUSSR, noodhulp, ontwikkelings hulp en kansloze opvreters. Wie worden er eigenlijk gediscrimineerd. Deze regering is ziek, ernstig ziek.

Rest In Privacy | 14-09-14 | 15:37

roffel 15:03
het Nederlandse "leger" telt 33.000 man en vrouw.Er zijn 98 generaals. De hoogste van hen verdient 139.000 euro Er zijn tien luitenant-generaals die 130.000 euro verdienen en 23 generaal-majors met 112.000 euro. Er zijn 31 burger-miltairen die respectievelijk 111.000 tot 139.000 euro verdienen. Bijna honderd generaals voor nul tanks, enkele tientallen CV90's , vier Howitzers 2000 enz enz. Zelfs het Mexicaanse leger zou zich hiervoor schamen.

Jan Boule | 14-09-14 | 15:30

Wij sturen Playmobil.... dat zal ze leren!

Schietmijmaarlek | 14-09-14 | 15:25

Nederland kan ook zonder militairen te sturen het voortouw nemen op het wereldtoneel. Door de meest effectieve bestrijder van islamofascisten te steunen: Assad. Gewoon lekker VOC-mentaliteit zoals we dat vroeger ook in de Oost deden. Tegen de NAVO en Amerika in, we zijn toch godverdomme een soeverein land.

vansuyle.com | 14-09-14 | 15:04

Het grootste deel van het defensiebudget gaat op aan salarissen, het is gewoon een veredelde sociale werkplaats. Dienstplicht invoeren asap en de helft vanher management er uit.

Roffel | 14-09-14 | 15:03

Niet te vergeten die 4 miljard die onterecht is gedclareerd door ziekenhuizen. Dat geld mag men gewoon houden van minister Schippers. Beetje wrang ten aanzien van die 18 mld bezuinigingen die doorgevoerd is. Bij 25 van elke honderd euro die je onthouden is, is dus gewoon daar achtergebleven.

netniet | 14-09-14 | 14:57

Nederland stuurt reserve-korporaal Van Baal. Die wordt dan op een kruispunt gezet om het verkeer te regelen. Want die kan zwaaien met zijn armen, de Oekraïners kijken er nog steeds scheel van.

Morgenhout | 14-09-14 | 14:45

dadoorunrun 13:25
dank voor dit feitelijke en prettig leesbare stuk. Want het is waar. Onze dienstplichtige gemobiliseerde soldaten hadden de beschikking over een Hembrug model 1895 karabijn en geweer ( uw musketten)in de meidagen van '40.Hun Duitse leeftijdgenoten bij de PeelRaamstelling, de Grebbeberg en de Moerdijk waren behangen met patroonbanden en tassen voor hun machinepistolen en machinegeweren. On hen heen zwermden de Panzers en boven hen de Stuka's. We hadden zegge en schrijven één tank , een Renault FT17. Dezelfde schandalige houding als in de 30-er jaren waart rond in de Haagse burelen.Dat maakt mij woest.
Mijn vader is postuum gedecoreerd vanwege zijn moed met zijn musket bij Mill,10 mei 1940.

Jan Boule | 14-09-14 | 14:38

Het verhaal van minister Timmermans dat er geen groter zaaltje ter beschikking was, moet hij nog steeds terugnemen, bij mijn weten. Zit het parlement te slapen of zo? We hadden nog wel zo onze goede wil getoond aan de Koerden. scherfvesten: stapel er vier op elkaar en je hebt een handig tafeltje te velde. Helmen: onmisbaar voor een kopje thee of het opwarmen van je prakje. Timmermans moet met een beter verhaal komen.

t.zeefje | 14-09-14 | 14:28

7.62x39
Uw cynische oneliner nodigt mij uit u te beantwoorden President Roosevelt gaf het bevel Rusland te helpen de nazi's te kunnen blijven bestrijden door enorme hoeveelheden voorraaden via de Atlantische Oceaan en Perzië te sturen en ook zag hij de noodzaak om Amerika uit het isolationisme te halen wat anno nu weer opgang doet. Zo stuurde hij 3.700 bommenwerpers, 11.500 jachtvliegtuigen, 2000 locomotieven, 51.000 jeeps , 361.000 Gmc en Cadillactrucks ( waarop de Stalinorgels werden gemonteerd) en 22 miljoen artilleriegranaten , vlees in blik en tarwe. Hierdoor kon Stalin 600.000 manen vrouw vrijmaken voor de daadwerkelijke strijd tegen de nazi's.Het was in eerste instantie Amerika's belang Duitsland uit te schakelen. En natuurlijk, de VS en GB waren op de hoogte van Stalin's dubbele agenda. En dankzij die "aardige bijeenkomst"zoals u dat meldt ben ik er anno nu en u dus ook uw cynisme ten spijt.

Jan Boule | 14-09-14 | 14:19

Wat een negativiteit weer Bas. Onze legertop is ondertussen als geen ander bedreven in het schuiven met Lego en Duplo poppetjes.
www.briksets.nl/i/7595-1.png

Conan de Rabarber | 14-09-14 | 14:17

Watching the Wheels | 14-09-14
beetje kromme redenatie dat ontwikkelingshulp export oplevert. Even simpel gezegd. Jij geeft mij 1000 euro, dan huur ik jou in voor 600 om mijn huis te schilderen. Heb ik je toch mooi aan een baan en inkomen geholpen.... hahaha... tis maar hoe je het uitlegt....

Premier Trutte | 14-09-14 | 14:15

Binnen tien jaar groeit er jeugd op die niets beter weet dan jihadstrijd in hun eigen buurtje. Jan Modaal heeft standaard een blaffer onder zijn bed en elk zichzelf respecterende villa bouwt een muur op zijn tuin incl honden, camera's, gewapende buurtwacht en her en der een wachttoren met verlichting. Politie durft niet te schieten, de politiek geeft niet thuis, het leger is uitgehold en door 50 jaar niet of nauwelijks weerstand te bieden tegen de islam, tegen rovende moe-landers en halftam tokkievolk in uitgaansleven gaan we de prijs betalen. Een burgeroorlog, versie 2.0. De vijand zit overal en nergens. En de Tweede Kamer maar lekker debatteren...

de Voorzittert | 14-09-14 | 14:13

Nederlandse bijdrage aan vernietiging van ISIS: Logistiek van materiaal van andere landen

Abu Koop Dan | 14-09-14 | 14:04

See the blind man
Shooting at the world
Bullets flying
Mmmm taking toll
If you've been bad
Lord I bet you have
And you've not been hit
Oh by flying lead
You'd better close your eyes
Ooohhhhhhh bow your head
Wait for the ricochet

Dhr. de Wit | 14-09-14 | 13:59

dadoorunrun | 14-09-14 | 13:25
In WO ll was slechts een kleine minderheid van het gemobiliseerde smaldeel met musketten op weg naar het front. Het merendeel zocht - net als hun leidinggevenden - een veilig heenkomen. Gelijk hadden ze. Je gaat een leeuw ook niet met een klappertjespistool te lijf. En nu maken we ISIS bang met pijl en boog. En ze schijten daar in de broek van het lachen om dat middelbaremeisjesgrijnsporem van Hennis.

Ridde Rogter | 14-09-14 | 13:50

@dadoorunrun | 14-09-14 | 13:25
Ondanks de treurnis die je beschrijft leest het weg als zoete koek, dank!
Is er dan nu echt geen aanleiding te vinden om dit poppenkastkabinet weg te sturen?
We worden gewoon hard van achteren genomen zonder glijmiddel, als het bloedt, dan glijdt het toch?
Kutverdomme!

Dhr. de Wit | 14-09-14 | 13:45

Zolang Nederland bestuurd wordt door volstrekt incompetente bestuurders valt dit land sowieso niet serieus te nemen. Dat snappen ze in het buitenland heel goed.

Jippie | 14-09-14 | 13:35

Watching the Wheels | 14-09-14 | 12:20
En omdat het in een krant staat is het waar?
-
Btw 1 Euro Ontwikkelingshulp = 70-90 cent toename betekent dus een verlies van 30-10 cent per euro.
En ga er maar vanuit dat dit op werkelijk de meest positieve en in realiteit niet haalbare manier gerekend is.
-
Het meeste geld blijft sowieso in de hulporganisaties zitten en die 16000 banen zijn banen die gefinancierd worden via subsidies en donaties.
M.a.w. het zijn banen die te vergelijken zijn met uitkeringen.

Moi2 | 14-09-14 | 13:29

Jan Boule | 14-09-14 | 13:09
De Amerikanen vochten in Europa om te voorkomen dat we door de Sovjets bevrijd zouden worden. Een Amerikaans belang dus; dat het ook voor ons gunstig is uitgepakt was een aardige bijkomstigheid.

7,62x39 | 14-09-14 | 13:26

Als 'Sweethart of the Forces' cougar Jeanine Hennis niet begin dit jaar de laatste Leopards in de ramsj had gedaan waren we tenminste nog in staat geweest de richting Nederlandse grens oprukkende Russen enigszins tegenstand te bieden. Het ene moment komt ze op Ibiza kotsend uit Rutgers bed gekropen, en je hebt nog niet met je oog geknipperd of het liberale schepsel is gepromoveerd tot minister. Dat ze die tanks voor een zacht prijsje wegdeed aan Finland was logisch want die Finnen dachten vanwege historisch begrijpelijke redenen dat er nog steeds dreiging van de Russen zou uitgaan. Nederland heeft daarentegen stappen gemaakt in het nieuwe internationalistisch denken. Het enige speerpunt van defensie is op dit moment het bevorderen van de internationale rechtsorde. Nederlandse is echter al eeuwen geen oorlogsland meer. Tijdens WO I bleven we veilig neutraal. Miljoenen stierven een onnodige dood in een onnodige oorlog. Wij hadden, zeker in retrospectief, de juiste keuze gemaakt. In de aanloop naar WO II bestond ons militaire apparaat uit soldaten die met veredelde musketten op de fiets naar het front reden. Nederland heeft dus niks met oorlog en is er ook slecht in. Geen enkele Nederlandse generaal heeft ooit in een echte oorlog gevochten. Maar ook in het bevorderen van de internationale rechtsorde zijn we ontzettende losers. Doet een enkele uitgezonden tokkie in Afghanistan iets wat op vechten lijkt is wordt hij meteen geridderd. Marco Kroon gaat daarom tegenwoordig door het leven als 'Duke Dildo'. In Sebrenica dronk commandant Karremans van onze voornaamste legerbasis Slivovitsj met de generaal Mladic terwijl zijn stoere camouflagepak een extra vlek van ontsnapte angst-urine vertoonde. De honderden mannen die onder bescherming van de Nederlanders stonden werden bereidwillig overgedragen aan de Serviërs waarmee ze door onze nepsoldaten bewust op het pad naar een wisse dood werden geleid. De Serviërs hadden allang door dat ze niet met het Franse vreemdelingen legioen, maar met het Regiment Patatjongeren te doen had. Nadat de Nederlanders zonder dat een enkel schot was gelost op de vlucht sloegen, was de angst onder hun zo groot dat ze bij meerdere gelegenheden met hun pantservoertuigen over onschuldige vluchtelingen reden. Tientallen extra doden leverde al dat onverzettelijke Nederlandse soldatenwerk op. Ondertussen was Prins Pils al naar Zagreb in het veilige Kroatië gevlogen om 'Onze jongens' een hart onder de riem te steken. Dikke pret hadden Prins Bubbels in zijn korte broek met de uit Bosnië weggestuurde patatzakken. Het toekomstige staatshoofd en de wegkijkers hoempa-toempten dat het een lieve lust was. Er was immers daro helegaar niks fout gegaan. Dat zou uiteraard ook de uitkomst van de debriefings-gesprekken worden. Dat kon gewoon niet anders. De debriefings-verslagen werden netjes ontdaan van informatiegevoelige informatie en voor dat probleem van die foto's welke die gek zo nodig van de slachtpartijen moest maken werd ook wel iets inventiefs bedacht. Snel werd een persconferentie geregeld. De woordvoerder van het Ministerie van Defensie: "Een laborant van het laboratorium heeft de avond tevoren te veel gedronken en als gevolg daarvan te veel ontwikkelingsvloeistof gebruikt. Dientengevolge is de ontwikkeling van beide rolletjes volledig mislukt. Ik begrijp dat dit allemaal niet aannemelijk klinkt, maar het is echt waar. Echt waar! Eerlijk waar!

dadoorunrun | 14-09-14 | 13:25

Watching the Wheels | 14-09-14 | 12:37

subtiel, maar ik ben niet gek.

Islamofiel | 14-09-14 | 13:22

Als een beetje grootmacht van Nederland een kolonie wilt maken is dit nu hun kans. Ik voorzie een soort 1940-tafereel, toen NL zich na een dag of wat al overgaf.

Ridocar | 14-09-14 | 13:20

@toetanchamon | 14-09-14 | 13:00
Linksom of rechsom maken die geitenneukende zandapen alles kapodtstuk, zelfs de goede naam van talentvolle lievmeisjes. Moge de coalitie hen hun ballen afsnijden en laten opeten.

Dhr. de Wit | 14-09-14 | 13:09

7.6x39 12:55
Amerikaanse gezinnen bestaan anno nu vaak niet meer uit dan twee kinderen. De Amerikanen zijn steeds minder bereid hun enige zoon ( of dochter) te laten neerschieten op de stranden van Europa of waar dan ook. Nederland staat bij de VS te boek als een decadent land (amper defensie, pedofilie,onbekwame bestuurders etc), ooit was dat anders. Nu precies zeventig jaar geleden dwarrelden duizenden jonge Amerikaanse boerenzonen van pakweg 19, 20 jaar neer op de akkers van Brabant en de Betuwe om vervolgens door geharde SS-ers te worden bevochten.Zo'n negenduizend van hen liggen op o.a. Margraten. Amerika laat het uit het hoofd zulks weer te doen gelet op labbekakkend Den Haag. Obama's onwil om Isis met grondtroepen te bevechten is - kort door de bocht-daar een afgeleide van.

Jan Boule | 14-09-14 | 13:09

@necrosis | 14-09-14 | 12:38
Vergis u niet, ik zit ook regelmatig om hoerentijden al weer bij de weg. Dronken fietsers te ontwijken.

VanBukkem | 14-09-14 | 13:07

@Watching the Wheels | 14-09-14 | 12:37
idd, helemaal mee eens. We moeten ook thuis orde op zaken stellen. Het is anders namelijk sowieso dweilen met de kraan open.

La Bailaora | 14-09-14 | 13:05

Uiteraard wordt Nederland niet meer uitgenodigd. Wat kun je ook verwachten van een leger dat geleid wordt door een opblaaspop?

lulleficatie | 14-09-14 | 13:04

@Dhr. de Wit | 14-09-14 | 12:37
Als je vandaag de dag zegt dat je met Isis hebt gefeest, heb je ineens heel wat uit te leggen aan je omgeving.

toetanchamon | 14-09-14 | 13:00

@ necrosis
Off topic.
Mn zus, 32 jaar gewerkt. Depressie. 1,4 jaar opgenomen. Na jaar gekort naar 70% salaris. Na jaar ook eigen bijdrage opname, 70% van salaris. Naast elkaar, dus inkomen 0.0. Dus, bank verkoopt huis. €70.000 verlies. €40.000 spaargeld, afgepakt. Nu in schuldsanering. Compleet aan de grond. Idd, welkom in het Nederland waar armoede een keuze is.
En de politici naar Afghanistan willen

RoBD=Skullfucker | 14-09-14 | 12:58

De wapenindustrie is een van de grootste, rijkste en invloedrijkste bedrijfstakken. Bijna al het geld dat erin omgaat is als belasting van burgers afgepakt. Een deel van dat geld wordt gebruikt om Brussel en Washington D.C. te lobbyen zodat er meer oorlog wordt gevoerd zodat burgers meer afgepakt kan worden om er meer wapens van te kopen. Paternotte tuint er met open ogen in. ISIS is ons probleem niet. Nederland heeft geen rechtstreeks belang bij inmenging in het conflict. Wij moeten blij zijn dat de VS ons niet gevraagd hebben.

7,62x39 | 14-09-14 | 12:55

@necrosis | 14-09-14 | 12:34
Goed punt, echter vandaag de dag, niet bespreekbaar zonder dat je de 'zwartepiet' krijgt toespeelt. www.isgeschiedenis.nl/historische-uitd...

* beenham aanreikt voor op de bbq *

toetanchamon | 14-09-14 | 12:53

@Polletje Piekhaar | 14-09-14 | 12:39
Zou het volk nou werkelijk zo dom zijn om te beseffen dat D'666 gedoogsteun verleent aan het meest waardeloze kabinet van na de oorlog?
Ik kan werkelijk NIETS positiefs noemen wat Rutte en zijn 40 rovers hebben bewerkstelligd.
En nee, 'Miezerig Mannetje' gaat dit land ook niet opnieuw op de rails zetten.
Ik ben heel nieuwsgierig hoe dit land eruit had gezien als Rutte de juiste conclusies had getrokken en Verdonk de positie had gegund die ze had moeten krijgen op basis van het aantal stemmen.
Nu hebben we een alzheimer-patient als minister van veiligheid, een Schoeversmiep als MinDef en een [MagNie] als MinPres.
Mijn dagelijkse dosis ©tolerantie is nu al uitgewerkt....

necrosis | 14-09-14 | 12:51

Duiding op NSB1 door Paul Jansen: er wordt meer uitgegeven aan defensie, echter is dat een vermindering van de bezuiniging van 300 miljoen die al op stapel stond. Dus het is simpelweg verkapte volksverlakkerij, de modus operandi van de psychotische waanzinnigen die zichzelf volksvertegenwoording noemen.

Dhr. de Wit | 14-09-14 | 12:46

watching the weels 12;20
Inderdaad, vijftienduizend banen is weinig gerelateerd aan het uitgegegeven zuurverdiende geld van de bouwvakkers, loodgieters en ploeterende ZZP-ers.China pakt het anders aan. Daar is het honderd procent investeren en honderd procent terugwinnen. "Investeren"op zijn PVDA-iaans is niets anders dan "spenderen". De Chinese inbreng in Afrika is aanleg van infrastructuur en plantages ( Ethiopië) met Chinese ingenieurs als opzichters en lokale contractors in Congo, Tanzania, Sudan en Angola bijvoorbeeld. De delfstoffen, olie en landbouwprodukten kunnen aldus snel naar China worden vervoerd. Er ontstaat hierdoor in genoemde landen een mddenklasse die op hun beurt de economie aanjaagt. Hoe anders is het met de Nederlandse ontwikkelingshulp. Via NGO's ( Novib, Icco, Cordaid ) worden honderden miljoenen jaarlijks gespendeerd aan zaken die zij van belang achten en aldus een goed gevoel bij hen teweegbrengt. Zo houden zij hun eigen businnes in stand.Mauro's Angola is booming, ons wordt een rad voor ogen gedraaid. De Chinezen houden honderdduizenden banen over aan hun maniet van werken in Afrika en diettengevolge ook de Afrikanen met het hoofd recht want de Chinezen eisen dat ze werken voor hun geld.

Jan Boule | 14-09-14 | 12:43

En kereltje Pechtold ziet zichzelf als toekomstige minister-president. Gezien de verstandsverbijstering onder het linkse kiezersvolk zou dat nog zo maar kunnen ook.
Wat zei van Speijk ook alweer? Dan liever de lucht in en gooide zijn sigaar in het kruitvat. Dit land en dit volk zijn verloren.

Polletje Piekhaar | 14-09-14 | 12:39

@VanBukkem | 14-09-14 | 12:31
Ik werk regelmatig op tijdstippen dat jij je wellicht nog een keer omdraait.
En wanneer jij ligt te vloeken tegen je wekker, ben ik vaak alweer thuis.
Verschil moet er zijn....

necrosis | 14-09-14 | 12:38

Het budget van de krijgsmacht anno 2014 was € 7.602.033.000 nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_krij... .
.
Dat is nog altijd méér dan in 2005, wat ik van de waarde van mijn huis niet kan zeggen ;). www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/overheid-...
.
Die bommen zijn gewoon te duur wegens te weinig concurrentie, te weinig keus?
.
Verder zouden we een keer blij moeten zijn als we na Mali en Afghanistan een keer niet gevraagd worden. Kunnen we ook niet per ongeluk een school met kinderen en ouders die vluchten voor IS doodbombarderen (zie Teletekst).
.
We simpelweg gewoon niet rijk genoeg en de Amerikaanse bommen zijn blijkbaar te duur www.telegraaf.nl/binnenland/22843358/_... . Ons BBP is gebaseerd op geleend hypotheekgeld. Mensen lossen nu schulden af, omdat de nieuwbouw achteraf onnodig duur bleek. Ons BBP wordt kunstmatig hoog gehouden door drugs en hoeren www.nrcq.nl/2014/06/25/vandaag-groeit-... . Daar kun je geen bommen mee kopen.
.
Of je moet 2 miljard van Elco Brinkmans en Maxime Verhagens Bouwend Nederland (wegenlobby) afhalen. Leg je even geen nieuwe strook asfalt door Amelisweerd bij Utrecht als groene compensatie tbv. het aankopen van bommen voor IS.
.
Vraag blijft hoe het mogelijk is dat we met al dat geld die paar conflicten niet kunnen beheersen met alle coalitiepartners nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen... . Saoedie Arabië geeft 8,2% uit aan defensie nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen... en die zie je nooit een bijdrage leveren tbv. stabiliteit?

Watching the Wheels | 14-09-14 | 12:37

@toetanchamon | 14-09-14 | 12:25
Ik ben geen 'u' (je mag 'jij' zeggen) maar weet wel zeker dat ik niet tot de prioriteiten behoor, ik ben één van de hanen met de gouden eieren, en wanneer je die slacht, valt er niets meer te plukken.
Ik ben nog altijd voorstander van het invoeren van censuskiesrecht.
Mensen die de hele dag in een hangmat liggen zouden geen stemrecht moeten krijgen.
Die willen te graag meepraten over besteding van het geld van een ander....

necrosis | 14-09-14 | 12:34

@necrosis | 14-09-14 | 12:24
Nu al aan de barbecue?
Het is nog maar half één 's middags, ieder normaal mens stapt net uit zijn bed.

VanBukkem | 14-09-14 | 12:31

Wel goed dat de eenzame roep van Louis Bontes om de crashsite veilig te stellen met Nederlandse militairen niet gehoord werd, dit heeft veel mensenlevens gespaard.

francisca van jole | 14-09-14 | 12:31

bijna een miljard EXTRA voor nonsense. Bovenop het kapitale fortuin dat daar al heen gaat. en dat in een tijd van crisis. Ongetwijfeld een compromis om maar voroal tot het einde van de rit te blijven zitten.

Bejaarden worden gekort en krijgen een luierdag, de rechtsgang is voro de normale man onbetaalbaar, pensioenen gekort en bijna een miljard EXTRA naar linkse hobbies

kees1960 | 14-09-14 | 12:31

We hebben het al druk genoeg met het indammen van de stroom met fundi's naar die zandbak en terug.
@pietvanvliet | 14-09-14 | 11:37
En dat is sowieso roeien tegen de stroom in:
www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

La Bailaora | 14-09-14 | 12:30

@gijs geluk | 14-09-14 | 12:19
En toch zijn er nog steeds mensen die beweren dat armoede 'een keuze' is in Nederland.
Mensen die dat beweren kunnen van mij ongezien de typhus achter hun oogballen krijgen!

necrosis | 14-09-14 | 12:27

Dus we geven meer geld uit aan het binnenhalen van staatsvijanden en het financiëren van bodemloze putten die nog meer staatsvijanden kweken dan dat we aan defensie uitgeven? Wow!
Moest het even kleuterachtig voor mijzelf recapitculeren, om het nog beter tot mij door te laten dringen.

Ooit waren wij een land van kruideniers met een 10 voor rekenen. Helaas is deze vaardigheid verdwenen bij de policor-elite door besmetting van de hersenstam met Fungus Zielugus Verweggius.

Dhr. de Wit | 14-09-14 | 12:27

IS zeggen is ook een beetje dat kalifaat erkennen. Meegaan met de naamsveranderingen van deze schoften is een vorm van onderwerping. Iedere keer achter IS het riedeltje afsteken van ..'formerly known as Prince ehh ISIS', wat velen blijven doen, begint daarnaast behoorlijk zot te worden. Dus ISIS het is, en blijft.

Ik zou de Haagse vertoning -hoe zot ook- toch niet als 'potsierlijk' omschrijven. Al was het maar vanwege de aard van de onderwerpen waar zot mee wordt omgegaan. Dan denk je eerder aan 'krankzinnig' en 'idioot'.

MansEnGarde | 14-09-14 | 12:26

@necrosis | 14-09-14 | 12:14
'Meer dan een miljoen moslims accepteren onze samenleving, maar het is zuur als je ambitieus bent en toch geen baan krijgt omdat je moslim bent,' zegt Van Aartsen. Ik vrees dat u niet onder zijn prioriteiten valt, mijn best necrosis.

toetanchamon | 14-09-14 | 12:25

@VanBukkem | 14-09-14 | 12:17
Wil je die isis-malloten aub niet verwarren met slagers?
Zonder vakbekwame slagers smijt ik mijn BBQ bij het grofvuil....
*karbonaadje op BBQ smijten doet*

necrosis | 14-09-14 | 12:24

Toen Frank de Grave nog minister was mocht hij tenminste nog eventjes in de lift naar beneden met Colin Powell praten...

gamlakuk | 14-09-14 | 12:23

Zou het zo kunnen zijn dat die bijna 1 miljard onzin uitgave moet je zien als investering van de achterliggende droom om een Europees leger samen te stellen dat op den duur nodig blijkt te zijn omdat Nederland (en ook de rest van de lidstaten) zelf geen militaire capaciteit van betekenis meer heeft? En dat daar de Amerikanen en de NAVO niet blij mee zijn,omdat er dan niet meer 1 op 1 met individuele landen een samenwerking tegen welke vuurhaard aangegaan kan worden.
Daardoor zou dit continent ook nog sterker kunnen worden als geheel.De afwijzing lijkt daarom een stimulans om de eigen Nederlandse defensie eerst weer aan te vullen waardoor de zwakke coalitie van Rutte met de aanvulling van de Europese ideaal dromers de keuze maken om bijna 1 miljard te onthouden aan het Nederlands defensieapparaat.Als dit niet zo is zou deze coalitie idd alleen maar bezig zijn om elkaar te belonen om gezamenlijk op de eindstreep te belanden.

deraderendraaien | 14-09-14 | 12:22

@Muxje | 14-09-14 | 12:00: In dat geval zouden de Amerikanen ons met open armen moeten ontvangen. Wij betalen de ontwikkelingshoofdprijs om een beetje te mogen schreeuwen.
 
Als ik Kerry was, zou ik een blatende Koenders voor lief nemen als ie weer een zak met miljarden meebrengt. Dan draai je toch gewoon zijn microfoon wat zachter?
 
En zolang we linkse watjes (ongeacht de partij) blijven afvaardigen naar New York, nemen die haviken ons helemaal niet serieus. 'Liberaal' is daar een scheldwoord.

pietvanvliet | 14-09-14 | 12:20

Elke euro ontwikkelingshulp die Nederland geeft aan arme landen leidt tot een toename van de export van 70 tot 90 cent. Van die opbrengst draagt 40 tot 55 cent bij aan de Nederlandse economie. Dat levert ongeveer 15.000 banen op. www.telegraaf.nl/binnenland/22817339/_...

Watching the Wheels | 14-09-14 | 12:20

570 miljoen aan ontwikkelingshulp.
Man man man, wat een idioten weetje hoeveel mensen hier in Nederland tegen de armoede grens aan leven.
Het is echt onbegrijpelijk wat voor regering wij hebben, het zijn werkelijk idioten.

gijs geluk | 14-09-14 | 12:19

@toetanchamon | 14-09-14 | 11:51
Ik ook. Laten we het gewoon houden op ISIS:
Internationaal Samenwerkingsverband Islamitische Slagers.

VanBukkem | 14-09-14 | 12:17

@toetanchamon | 14-09-14 | 11:55
Probleem voor van Aartsen: meerdere demonstraties op meerdere plekken in Den Haag.
Je zou toch denken dat inwoners van de aangewezen wijken geen zin hebben om zich te verstoppen in de kruipruimte van hun huis terwijl hun auto in vlammen opgaat?
Als mijn auto in brand word gestoken tijdens een demonstratie, stel ik degene die toestemming gaf voor die demo verantwoordelijk voor mijn (slechts) WA-verzekerde auto.
En van dagwaarde wil ik niets weten!
Zonder auto raak ik mijn baan kwijt.....

necrosis | 14-09-14 | 12:14

Jarenlang hebben onze politici onze eigen verdediging afgebroken om hun fijne Multiculti (lees stemvee import PvdA) en Ontwikkelingshulp hobby's (lees Links geld graaien via subsidieindustrie) mee te financieren.
Nu wordt het belangrijk dat we onszelf gaan verdedigen en Nederland heeft niets meer.
We zijn zelfs dermate waardeloos geworden dan we niet eens meer gevraagd worden mee te doen.
-
Misschien moeten de grachtengordel Gutmenschen maar met hun weldenkende en sociale ideetjes richting IS sturen.
Kunnen die zich uitleven en wij zijn van dat zichzelf moreel superieur vindende zelfverrijkingsschroot af.

Moi2 | 14-09-14 | 12:14

@ Polletje Piekhaar | 14-09-14 | 12:00

Dat heb je met linksen. Een eerste vereiste voor het links-zijn is dat je niets weet.

HoogToontje | 14-09-14 | 12:12

ten tijde van "Srebenica" liep minister Voorhoeve parmantig in zijn camouflagepak in de commandobunker te Den Haag.De Denen, 5.5 miljoen inwoners, hadden in hun toegewezen regio Leopardtanks opgesteld. De Serviérs wisten dat en wisten eveneens dat die Leopards met 1 schot schroot maakten van hun T55's. Ze lieten de Denen dan ook wijselijk met rust. Nederland had al zijn Leopards in de kazernes staan.Ook dat wisten de Serviérs en nadat de enclave was overrompeld konden ze ongehinderd wraak nemen op de moslims die kort daarvoor Servische dorpen hadden uitgemoord. Ook in Afghanistan zetten de Denen hun Leopards in, bij het naderen ervan alleen al nam de taliban de vlucht. De nieuw gevormde alliantie weet dit en haalt schamper de schouders over het labbekak gedrag van Nederland dat zich kennelijk als missie stelt op de slechts 33.000 vierkante kilometer met al 17 miljoen inwoners zoveel mogelijk mensen zich te laten herhuisvesten uit Afrika en Arabié. De ouderen die het land hebben opgebouwd na de oorlog worden met hun gemotiveerde verpleegkundigen en masse in de steek gelaten. Duizenden ontslagen deze weken. De heer Rutte en zijn club zouden zich andere prioriteiten moeten stellen en hij dient zich de ogen uit het hoofd te schamen.De premier misbruikt het mandaat dat de kiezer hem gegeven heeft afgaande immers op de slogans op de verkiezingsbiljetten en zijn ferme taal destijds.

Jan Boule | 14-09-14 | 12:11

@Polletje Piekhaar | 14-09-14 | 12:00
Rutte was destijds toch leraar geschiedenis?
*inmiddels flinke buil op voorhoofd wegens het 'headdesken'*

necrosis | 14-09-14 | 12:08

Ene Laocoon waarschuwde indertijd de trojanen om dat houten paard niet binnen te halen. Ze lachten hem uit en deden het toch. De rest is historie, helaas kennen onze regeerders de geschiedenis niet......

Polletje Piekhaar | 14-09-14 | 12:00

@Fijnstoffer | 14-09-14 | 11:39
Een enkeltje zandbak voor die 'fans' is een stuk goedkoper.
Stel dat er 10.000 'patat-jihadi's' zijn, vermenigvuldig dat met de kosten van een enkele reis kalifaat:
online.destinia.com/online/transports/...
Een retourtje is een kleine €900 (een enkeltje zal wel goedkoper zijn) dus maximaal 900 x 10.000 = 9 miljoen.
Een koopje.....
Uiteraard NL paspoort inleveren bij vertrek!

necrosis | 14-09-14 | 12:00

@pietvanvliet 11:37: Ik vind het ook nogal ongepast om de situatie met de MH17 te vergelijken met een eventuele deelname aan een actie tegen ISIS. Het beveiligen van die crashsite was een politiek en militair volstrekt onhaalbare zaak. Wat mensen droppen en dreigen om iedereen die ook maar in de buurt komt volkomen van de kaart te vegen, dat kan je als VS nog wel maken, maar zelfs zij zullen daar terughoudend mee zijn, en ze zullen die dreiging zeker niet uiten om ons te helpen.

Maar verder ben ik het met de toon van Bas wel eens: altijd een grote bek hebben op het internationale toneel, maar leveren ho maar. Het leuke is dat dat idee dat we internationaal mee moeten tellen nogal selectief wordt toegepast: het is bijvoorbeeld altijd een argument om het budget voor ontwikkelingshulp niet terug te schroeven, want dan verliezen we onze invloed. Maar op militair gebied geldt dat argument blijkbaar niet, en blijven we ondanks onze minimale inzet toch een grote bek opzetten. Wellicht dat de Amerikanen het daar een beetje mee gehad hebben.

Muxje | 14-09-14 | 12:00

Wij moeten helemaal niks, sterker nog, wij helpen de rest v.d. wereld meer door onze handen er vanaf te trekken. Laat al die culturen nou eens zelf volwassen worden, laat ze luieren, kleuteren en puberen. Laat het bloed nou eens metershoog door de straten stromen. Laat het gaan. Tot men er zelf genoeg van heeft.
Dan kunnen we praten.

De enige manier waarop mensen iets leren is door ondervinding. Je ziet aan die maffe Okay Pala met zijn vraag naar de "intellectuele argumenten voor de scheiding kerk/staat"en dat HBO-bakvisje met haar islamocentrische gewauwel over het recht om jihadistische battledress te dragen, dat men er nog helemaal niets van begrijpt, dat men de intelligentie mist om het te begrijpen. Intelligentie is ook iets dat ontwikkeld moet worden. Duurt generaties.

Weet je hoe de blanke man in de rest v.d. wereld gezien wordt?
Als een fokking werkster. "Hèhè, een `witneus" denken ze, "effe zitten".
En als het daarna fout gaat, en dat gaat het altijd, dan heeft diezelfde blanke man het gedaan. Hij greep immers in.
Per saldo zijn we geen reet opgeschoten, behalve dat zij nu een smoesje hebben.

Laat ze hun eigen fouten maken.

Magdatkandat | 14-09-14 | 11:56

@necrosis | 14-09-14 | 11:48
Ik vrees dat het de nodige gedaan zal moeten worden voordat die man tot enig inkeer zal komen. Tussen hem en de spiegel van zelfreflectie staat een hele dikke muur die eerst afgebroken zal moeten worden.

toetanchamon | 14-09-14 | 11:55

Ik vind de afkorting 'IS' helemaal kut.
Nederland 'is' mijn vaderland.

toetanchamon | 14-09-14 | 11:51

@toetanchamon | 14-09-14 | 11:32
"necrosis": na 20 september moet van Aartsen vrezen tot oproep om zijn functie neer te leggen wegens [X] ongeschikt.

necrosis | 14-09-14 | 11:48

@vraagstaart | 14-09-14 | 11:31
Isis zit allang in Nederland, de zogenaamde 'slapende cellen'.
Overigens zijn de meest gevaarlijke onder hun de zogenaamde bekeerlingen, die moeten zichzelf namelijk bewijzen tov hun Arabische broeders.
Neem zo'n engerd als die Arnoud el Doorn....

necrosis | 14-09-14 | 11:46

@eerstneukendanpraten | 14-09-14 | 11:34
Die mensen moeten tegen zichzelf in bescherming worden genomen, een steriele omgeving met weinig prikkels.
"De Parnassia Groep is er voor uw geestelijke gezondheid. Hulp bieden aan mensen die psychisch lijden, dat is waar ons werk om draait." www.parnassiagroep.nl/

toetanchamon | 14-09-14 | 11:44

Wrang dat de 2e kamer minder daadkrachtig was toen Bontes riep om militair in te grijpen....

Van welke planeet kom jij in godsnaam!

gm40 | 14-09-14 | 11:43

"Ondertussen blijkt uit de gelekte stukken van de Miljoenennota dat er 375 miljoen euro extra naar asielzoekers gaat en dat er 570 miljoen euro bij komt voor noodhulp."

Als we van dat geld nu eens al die asielzoekers bewapenen, en ze vervolgens inzetten in een grondoffensief tegen ISIS? Twee vliegen in één klap.

Russells Teapot | 14-09-14 | 11:42

Ik vind de verwarring tussen IS en Internationale Socialisten wel meevallen. Zoveel verschil is er toch niet tussen beide groeperingen?

Ridde Rogter | 14-09-14 | 11:40

Ik word een beetje ziek van dat sinterklazen van de bovenonsgestelden.

HoogToontje | 14-09-14 | 11:40

375 miljoen euro extra naar asielzoekers, waaronder heel veel islamietjes die ISIS kunnen gaan versterken en subsidiëren.
Iets met "dweilen met de kraan open".
Dit landje is zoooo hopeloos verloren.

Fijnstoffer | 14-09-14 | 11:39

Nederlanders hebben toch weinig the zoeken in de woestijn. We zijn in eigen land al niet in staat om klein groepje minderjarige rifapen in bedwang te houden. Laat staan dat we iets kunnen uitrichten tegen tot de tanden bewapende IS strijders. Laat het vechten maar aan de grote jongens over.

Mouth Of The South | 14-09-14 | 11:37

Wacht maar, als wij straks ons 'playmobielpoppetjes des doods' inzetten is IS straks zo voorbij.

Boy Cot | 14-09-14 | 11:37

"Put your money where your mouth is. Want dit is potsierlijk."
 
Dus je weet dondersgoed wat die poppenkast van Bontes was, Paternotte. Alleen al het heen-en-weer-brengen van genoeg materieel om die crashsite veilig te stellen had al 50 miljoen gekost. Laat staan dat we die jongens en meiden dan behoorlijk hadden kunnen bewapenen.
 
En dan moeten we er maar even van uitgaan dat er voldoende mensen beschikbaar zijn om een gebied van tien vierkante kilometer af te grendelen. Quatsch van de eerste orde natuurlijk, want de mensen die dat kunnen, zitten voor Timmermans een baantje te regelen in Mali. En wàt voor baantje... Jezus... Zullen we samen de slingers ophangen?

Natuurlijk gaan we geen mensen naar de Russische grens sturen, dat konden we niet eens betalen. Er moeten immers nog voldoende gutmenschen worden omgekocht om dit kabinet overeind te houden tot de finish. Blijkbaar kost dat ongeveer 950 miljoen euro in 2015. Kun je nagaan hoe duur dat grapje in 2016 wordt en die paljassen mogen ook nog begroten voor 2017.
 
Hoe lang volg je die Haagse Poppenkast nou? Toch zeker lang genoeg om te weten dat het gaat zoals gaat? Nou dan. 
 
Laten we voor deze ene keer eens opgelucht ademhalen dat die hijgerige mafkezen, die levens van ons defensiepersoneel in een hoed gooien alsof het fucking flippo's zijn, een keertje worden gepasseerd. We hebben het al druk genoeg met het indammen van de stroom met fundi's naar die zandbak en terug.
 
Ga nu niet in een column een beetje de grote jongen lopen uithangen. Dat is, hoe zal ik het zeggen, potsierlijk.

pietvanvliet | 14-09-14 | 11:37

Nederland is onomkeerbaar naar de klote.

Ars Vivendi | 14-09-14 | 11:36

@ Toetanchamon 11:32

Die kan samen met opa Ivo naar het bejaardenhuis.

eerstneukendanpraten | 14-09-14 | 11:34

De Nederlandse muis brult weer eens.

VanBukkem | 14-09-14 | 11:34

"...(ik blijf ze ISIS noemen, dat nieuwerwetse IS leidt alleen maar tot misverstanden met bewapende drones en Internationale Socialisten (IS))..."

Een verwarring met een een andere hersenzieke organisatie vind ik persoonlijk minder erg dan een verwarring met ondernemingen en andere onschuldige instellingen die hun bedrijf naar de Egyptische godin hebben vernoemd als je het mij vraagt.

Maar als je echt verwarring wil voorkomen, noem IS dan gewoon het nieuwe kalifaat. Lijkt me het minst verwarrend, en wijst precies aan waar het ALLES mee te maken heeft: de islam.

ZKH EénOog | 14-09-14 | 11:33

Het is nog potsierlijker dat verbale jihadisten in Nederland als handlangers en wegbereiders ongehinderd hun gang kunnen gaan.

Islamofiel | 14-09-14 | 11:31

En? Staan de Nederlandse pantserdivisies inmiddels voor de poorten van Moskou om verhaal te halen voor MH17?

BTW op dit moment rijden er 350 oude militaire voertuigen van Borkel en Schaft naar Veghel om de bevrijding van Zuid-Nederland in 1945 te herdenken. Ik meen me te herinneren dat in de daaraan voorafgaande periode Nederland ook enorm bespaarde op defensie en er van uit ging dat het wel mee zou vallen met die Hitler. En dat dat toch eigenlijk niet zo was.

Mag ik erop wijzen dat ISIS heeft aangekondigd naar Nederland te komen? Zou dat een waarschuwing zijn?

vraagstaart | 14-09-14 | 11:31

Rutte is een slappe zak met een ruggegraat van gestapelde gummiberen (©Rammstein).
Hij had destijds gewoon plaats moeten maken voor Rita Verdonk die meer voorkeurstemmen kreeg dan die lachende/ liegende flapdrol.
Onder haar leiding had Nederland niet zo'n modderfiguur geslagen.
Haar bijnaam 'ijzeren Rita' is in ieder geval een stuk aantrekkelijker dan 'rubberen Rutte'....

necrosis | 14-09-14 | 11:29

Godzijdank, De Rest van Nederland (behalve enkele notoire linksdragende pacifisten en het volledige Kabinet) begint nu eindelijk ook te ontwaken. Waarschijnlijk weer veel te laat, net als in 1936, en te langzaam, net als in 1937, 1938 en 1939, maar toch. Eindelijk.
Verder wat @Bas Paternotte zegt: Put your money where your mouth is. En naar de mouth van onze politici te oordelen betekent dat een miljard of 5, 6 erbij op de defensiebegroting.
Overigens volkomen terecht dat het budget voor noodhulp en opvang in de regio van vluchtelingen wordt opgehoogd. Nu ook nog het in de afgelopen jaren onverantwoord gesloopte internationale postennetwerk repareren en de Nederland, de 17e economie ter wereld, kan weer meedoen internationaal.

Chiant | 14-09-14 | 11:28

Het wordt tijd dat de wapenwet wordt aangepast want de overheid wil blijkbaar deze taak ook maar al te graag bij de burgers neerleggen.

kenny harder | 14-09-14 | 11:27

Ja maar, wij zijn onderdeel van de EU en hebben helemaal geen krijgsmacht nodig want de EU staat voor vrede en welvaart.

Toetsiemonster | 14-09-14 | 11:27

Idealisme is in de meeste gevallen totaal niets positiefs. In 99% van de gevallen is het een religie zonder opperwezen, een onfeilbaar geloof in iets maakbaars, hoe vaak de feiten de idealist ook tegenspreken. Het geloof in een droomwereld, een utopie, die koste wat het kost, maakt niet uit hoeveel levens je ervoor in de afgrond stort, bereikt dient te worden.

Fuck off met je idealisme. Ik zie liever realisten aan het stuur.

ZKH EénOog | 14-09-14 | 11:27

Wat dacht je van dat geld voor noodhulp, asielzoekers EN defensie gewoon niet uitgeven?

En dan erkennen dat we een poppekastlandje zijn en gewoon ons leger, marine en luchtmacht gebruiken voor defensie. Van eigen land. Hier.

En niet uitzenden naar één of andere zandbak omdat daar olie ligt/Amerika het wil/we dan zo lekker meespelen met de grote jongens/allemaal.

Smuts | 14-09-14 | 11:24

Het wordt tijd dat dit kabinet valt. Misschien dat er dan nog iets zinnigs kan gebeuren want zo aan blijven modderen als men nu doet zet nou ook niet echt zoden aan de dijk.

Mastermattie | 14-09-14 | 11:23

Sowieso het enige wat het Westen zou moeten doen is niet-mohammedanen beschermen tegen de mohammedaanse furie, verder moeten ze het onderling maar uitzoeken in dat paradijs van ze. Ze zijn onze levens en geld niet waard en elk verder ingrijpen maakt mohammedanen alleen maar bozer en vastberadener.

rode peper | 14-09-14 | 11:22

Overigens is die 375 miljoen een puur winstgevende investering. Wacht maar tot die groep belasting gaat betalen!

roze_bril | 14-09-14 | 11:21

IJzervreter | 14-09-14 | 11:14
In de lijn daarvan herinner ik me een oude mop:

Wat doet een pascifist wanneer hij op z'n bek geslagen wordt?
Dan laat hij zijn gebroken tanden zien.

brienenoord | 14-09-14 | 11:21

Van die 570 miljoen noodhulp kun je een stukje Syrië beveiligen om alle ISIS-vluchtelingen op te vangen. Kan defensie best als onderaannemer van ontwikkelingssamenwerking doen.
De aan de poort ingeleverde wapens kunnen allemaal naar de Koerden...

frank87 | 14-09-14 | 11:21

De schwanz van Timmerfrans is weer gegroeid, dáár ging het toch om?

Kapitein Stijlvol | 14-09-14 | 11:20

Nederland moet niet "internationaal meedoen". Nederland moet bloeden om de regentenkaste aan fijne buitenlandse baantjes te helpen. Helaas kunnen we dat door binnenlands toedoen van diezelfde regentenkaste niet meer opbrengen.

Godsammekraken | 14-09-14 | 11:20

@roze_bril | 14-09-14 | 11:16
Eens. Wereldvreemdheid meer. Vooral als je dat vermengt met opborrelende vlagen van pragmatisme zoals waar te nemen valt bij Feldmarschall "Kabul" Von Ojik...

Smuts | 14-09-14 | 11:18

De VVD staat weer op 1 dus het volk is tevreden zo.

De Geus | 14-09-14 | 11:18

Idealisme is iets positiefs? Ik denk dat ik een andere mening heb.

roze_bril | 14-09-14 | 11:16

Ik ga maar vast een gebroken geweertje bestellen.

IJzervreter | 14-09-14 | 11:14

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl