Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Burgertje pesten. Steeds. Maar. Weer.

suskeenwiskeenhetgratisgeld.jpg Uit de stijlloze mailbox. Ter overpeinzing. "Geachte Geenstijl-redactie. Afgelopen november ben ik op zaterdagmorgen aan de kant gezet door twee snotneuzen van de KLPD in een Volvo. Ze hadden gemeten dat ik 120 reed waar 100 is toegestaan. Dat was half zes in de ochtend met over een lang traject slechts drie auto's die om voor mij onverklaarbare reden allemaal op de meest linkse strook bleven rijden, waar drie rijstroken beschikbaar waren. Niet de linksrijders worden aangepakt in dit kudtland, maar wel degene die uit pure ergernis het gas een beetje opendraait als de karavaan eindelijk opzij is gegaan. Mea culpa natuurlijk, degene die het gas opendraait ben ik zelf, dus hoe hufterig ook van de KLPD-snotneuzen, ik krijg een prent van 176 euro aan mijn broek, waar nog administratiekosten à zeven euro bijkomen. Nou heeft de Nederlandsche staat niet alleen een geweldsmonopolie, maar ook het monopolie op georganiseerde diefstal, dus onder het motto: "Wat lul je, betalen zul je", maak ik het volledige bedrag over naar het CJIB onder vermelding van mijn naam plus kenteken en een iets gemanipuleerd betalingskenmerk. Het CJIB stortte het volledige bedrag terug omdat er 'geen betalingskenmerk' zou zijn vermeld en de boete werd meteen maar met 80 euro verhoogd wegens niet tijdig betalen. Daarop kwam een uitgebreide briefwisseling op gang tussen het CJIB en mijn persoon. Zij houden bij hoog en bij laag vol dat het betalingskenmerk *moet* worden vermeld, ik op mijn beurt zeg dat in het hele wetboek het woord betalingskenmerk niet eens voorkomt. Dus ik hou voet bij stuk. Het CJIB wijst vervolgens op een besluit van rijkswege waarin staat vermeld dat het bedrag moet worden overgemaakt volgens de aanwijzingen van de ambtenaar. Jaja, dus als de ambtenaar gaat zeggen dat ik het geld persoonlijk moet komen brengen in mijn onderbroek, dan heb ik dat maar te doen, oftewel: "Fuck you!" Nou zijn ze bij het CJIB ook weer niet helemaal achterlijk, want op hun eigen website staat te lezen: "Indien het betalingskenmerk niet of niet volledig is vermeld, dan boeken wij het bedrag af op de oudste openstaande vordering, mits uw naam, adres en woonplaats zijn vermeld." Aha! Dus N.A.W. is gewoon genoeg, niks betalingskenmerk voor de fuckers. Als ik een doos funcondooms bestel dan vermeld ik graag een betalingskenmerk maar niet voor de bandieten van de geïnstitutionaliseerde roversbende. Echt, als ik op een ochtend wakker zou worden en me realiseerde dat ik bij zo'n bende hoorde, dan wierp ik mezelf van een hoog gebouw af. Moraal van het verhaal: Wie het betalingskenmerk vermeldt voor het CJIB is een fucker / klootviool. We betalen tenslotte administratiekosten. Nou fuckers, véél plezier met de administratie!" (NAW & mailkenmerk bij redactie bekend)

Reaguursels

Inloggen

Ziek dat er mensen zijn die dit roofgedrag van onze dictastaat nog goedpraten ook.
Ik liep laatst met mijn hondje op de hei. Mini teckel.
Komt er een jonge, veels te brede, sportkneus mijn kant op. Gekleed in leger uniform en bewapend met pepperspray, handboeien en een knuppeltje. Op de hei!
Mocht daar blijkbaar niet lopen en of ik even 90 euro wilde aftikken! Mijn hondje was gevaarlijk voor de kudde grazende dieren die 5 km verderop stonden.
Ik zij dat hij mijn naam niet kreeg waarop hij aangaf gepast geweld te zullen gebruiken. Op de hei!
Hij vertelde mij verder dat ie regelmatig pepperspray moest gebruiken op de hei. Tegen tegensputterende mensen zoals ik.
En ik maar denken dat de hei een plek is waar je tot rust kan komen. Nee hoor, ook daar kunnen de staatsnazi's je vinden.

XanderdeBarmhartige | 13-09-14 | 10:15

Aan alle 'gewoon niet te hard rijden' homo's hierboven, in Nederlandje zijn de limieten stelstelmatig te laag, de wegen expres smal gebouwd, en zijn de verkeersboetes de hoogste ter wereld. En als klapperrr op de vuurpijl, zijn we een rijk land maar door alle autobelastingen en remmende-maatregelen rijden we in gebakjes waar ze het in veel armere landen ook mee moeten doen. Aan diegenen: een tip: ga eens naar het buitenland (op vakantie ofzo), en het maak helemaal niet uit welk buitenland, het moet je opvallen: in Nederland wordt je als automobilist helemaal kaalgeplukt. Dus, bukt u zelf maar even en neem zelf lekker je verlies, en hou je bek over wat een ander moet doen.

Faragefan | 13-09-14 | 09:43

Volgens de politici en dit is het echte gajes, is de hoogte van de boetes bedoeld voor de verbetering van de nederlandse normen. Dat heb ik de bejaarde Poetin van Nederland, Opstelten horen zeggen. Hij bedoelde natuurlijk dat de schatkist gespekt moet worden. Als u naar de recher wil stappen moet u meer griffierechten betalen. Ook dit is bedoeld om de schatkist gevulder te krijgen. Als u verkeerd betaald, moet u boete betalen. Ook dit is voor de schatkist. Pas als u een ambtenaar zijn hersens inslaat, gaat u van de schatkist gebruik maken. Pas als u door dit soort toestanden uit uw dak gaat en wat doet, gaat het de schatkist geld kosten. Opsluiting, gesprekken met hulpverleners etc. Dit land is ogenschijnlijk zo geregeld, maar helaas met allerlei shit. Fuck the system

Daarom leef ik met u mee

wijzijnhetzat | 12-09-14 | 22:47

Volgens de politici en dit is het echte gajes, is de hoogte van de boetes bedoeld voor de verbetering van de nederlandse normen. Dat heb ik de bejaarde Poetin van Nederland, Opstelten horen zeggen. Hij bedoelde natuurlijk dat de schatkist gespekt moet worden. Als u naar de recher wil stappen moet u meer griffierechten betalen. Ook dit is bedoeld om de schatkist gevulder te krijgen. Als u verkeerd betaald, moet u boete betalen. Ook dit is voor de schatkist. Pas als u een ambtenaar zijn hersens inslaat, gaat u van de schatkist gebruik maken. Pas als u door dit soort toestanden uit uw dak gaat en wat doet, gaat het de schatkist geld kosten. Opsluiting, gesprekken met hulpverleners etc. Dit land is ogenschijnlijk zo geregeld, maar helaas met allerlei shit. Fuck the system

Daarom leef ik met u mee

wijzijnhetzat | 12-09-14 | 22:46

Weer zo'n Hollandse stumper die zich zijn 14% bijtelling stationautootje druk maakt over linksrijders.
Get a life,sukkel

Loebas | 12-09-14 | 21:16

Hoe zouden die prutsers van de KLPD 's avonds thuis komen; "Schat ik heb vandaag weer een paar hardwerkende burgerknuppels te pakken gehad hoor. Mijn baas was overigens niet zo blij met me want ik vandaag maar voor 3.500 euro aan bonnen geschreven en je weet wat m'n target is. Misschien ga ik zo nog wel even in burger de weg op om te zien of er nog iemand te pakken is". Ja doe dat lieverd want het gaat tenslotte om de veiligheid.

sjaap.marok | 12-09-14 | 20:21

Allah is groot, Allah is machtig. Te hard is te hard en trollen plus tachtig.

Shareholder II | 12-09-14 | 16:47

Blijft opvallend dat draadjes als deze zolang zijn. Wat drijft mensen om hier zoveel iets over te moeten/willen zeggen....
.
Moeten we ons niet druk maken om echte zaken zoals zwarte Piet?

Ik_simpeleziel | 12-09-14 | 14:12

Snap dan toch, dat linksrijders niet bestraft worden. Linksrijders zijn linkse mensen die rijden en ten alle tijde links rijden. Een soort Engelse ziekte in het verkeer met dank aan de rooie rakkers.

Rest In Privacy | 12-09-14 | 13:50

Wij pakken de roversbende aan door geen nieuwe auto te kopen,dan hebben ze alvast onze btw al niet in hun zak zitten.Gezien de steeds weer dalende verkoopcijfers van de auto branche is duidelijk dat dit pluk ze beleid van de roverheid echt werk.Mensen hand op de knip niet te hard rijden en ze gaan failliet.Dit soort onzin boetes gaat zo meer kosten dan het oplevert.

varkensvleesje | 12-09-14 | 13:03

-weggejorist-

neuk jeus | 12-09-14 | 12:17

-weggejorist-

neuk jeus | 12-09-14 | 12:12

Had 1x wel een aardige ervaring met de verkeerspolitie.. Ik reed 140 waar je 120 mocht, en zag een beetje laat dat ik een politieauto in aan het halen was.

Ik dacht laat ik niet hypocriet remmen, maar gewoon hup er voorbij.

Haalt ie me vervolgens in, en remt op de linkerbaan rustig af tot 120, m.a.w. hint hint, gast rij eens langzamer. Ik keek wel uit natuurlijk (letterlijk en figuurlijk) dus ik vervolgde mijn weg op een iets minder enerverende snelheid van 120km/u.

Geen boete of niks, wel ff laten weten dat het eigenlijk niet mag. Zo kan het ook!

Kan dat trouwens niet ook digitaal? Eerste snelheidsboete of linksrij boete wordt omgezet in waarschuwing?

Wil Palen | 12-09-14 | 12:10

-weggejorist-

neuk jeus | 12-09-14 | 12:08

te hard maakt = te hard rijdt.

Nietvoordekat | 12-09-14 | 12:03

Je krijgt een boete omdat je te hard maakt, en maakt het vervolgens iemand die gewoon zijn werk doet moeilijk door te kutten met het betalingskenmerk. Je krijgt het geld dat je betaald hebt teruggestort omdat ze het niet aan de boete konden koppelen. Vervolgens laat je de betalingstermijn vergaan. En hoe is dit precies de schuld van de overheid?

1. Niet te hard rijden. Anders krijg je boetes.
2. Als je een boete betaalt, ga je dan niet als een kleuter gedragen en betaal gewoon die boete.

Nietvoordekat | 12-09-14 | 12:02

@neuk jeus | 12-09-14 | 10:23,
Daar heb je gelijk in, lussen reageren op de auto's daarop. Echter, die reactie van de automaat achter die lus is vaak erg traag. De automaten staan raar afgesteld. En bovendien kan zo een lus beter op 200 meter van het verkeerslicht liggen. Zolang dat niet zo is blijft rustig rijden m.i. beter. Alhoewel ik besef dat 90 % van de medeweggebruikers het daar niet mee eens is en ik me moet aanpassen aan hen.

AntiSoof | 12-09-14 | 11:47

De overheid verschilt in weinig van de mafia. Je hebt georganiseerde misdaad (de mafia) en je hebt de gelegaliseerde misdaad (de overheid). Tachtig euro "administratiekosten" voor verwerking door een volledig geautomatiseerd systeem!
.
Nu weet ik wel dat ze bij de overheid nog geen boekhoudsysteem voor een frietkraam kunnen kopen voor minder dan 100 miljoen, want er werken alleen maar sukkels die niets snappen en die je dus als gehaaid ICT-bedrijf alles kunt verkopen, maar 80 euro heeft niets met administratiekosten te maken maar alles met dwangsom.
.
De mafia komt, als je niet betaalt, even langs met wat jongens van de sportschool om je gebit te verbouwen en de overheid gebruikt als "aansporing" dwangsommen. Net zolang totdat ook zij het recht menen te hebben om met zware jongens langs te komen om je in de bak te smijten.
.
Maar goed, dat zou op zich allemaal niet zo erg zijn als onze overheid echte criminelen zou aanpakken; daar zijn ze tenslotte voor ingehuurd. Maar dat doen ze niet; ze pakken het laaghangend fruit, het burgermannetje dat minimaal over de schreef gaat en die toch wel braaf betaalt. Al het andere is te moeilijk, te gevaarlijk of teveel werk voor onze overheid.

Brou Is Back | 12-09-14 | 11:28

Ik betaal al jaren zonder deugdelijk nummer.
Of een kwartje te veel ,dat ik vervolgens terug vraag.
Of in 4 overschrijvingen.
Administreren zullen ze !

Nonik Neem | 12-09-14 | 10:54

-weggejorist-

neuk jeus | 12-09-14 | 10:53

neuk jeus | 12-09-14 | 10:27
"De duitsers voerden 70 jaar geleden ook gewoon hun taak uit. Toen was het bijv. verboden om als jood zonder ster over straat te gaan. Bah, jij bent echt een robot."

De Godwin is gemaakt, topic gesloten, doorlopen mensen.

Mr Dixit | 12-09-14 | 10:48

In belastingzaken heeft de Hoge Raad zich hier al over uitgesproken. Vertaald naar deze situatie: je hebt bevrijdend betaald en daarmee is de boete voldaan, maar CJIB heeft onverschuldigd terugbetaald. CJIB heeft daardoor alleen nog een civiele vordering op jou van 176 euro vanwege het feit dat ze die onverschuldigd aan jou hebben (terug)betaald. uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocume...
Los van je juridische gelijk vind ik je een enorme loser, maar dat terzijde.

Billy Idol | 12-09-14 | 10:45

No Mames | 12-09-14 | 09:48 & sinar2 | 12-09-14 | 10:26
Same here, zie m'n vorige reaguursel. Al ruim 5 jaar boetevrij en toch echt wel eens aan de kant gezet.

Mr Dixit | 12-09-14 | 10:42

Ik ben altijd vriendelijk tegen oom agent en het helpt niks

Filippo | 12-09-14 | 10:35

-weggejorist-

neuk jeus | 12-09-14 | 10:32

-weggejorist-

Jan-Paul | 12-09-14 | 10:29

-weggejorist-

neuk jeus | 12-09-14 | 10:27

Aangehouden worden omdat je 15 km te hard rijd kan je vaak wel mee weg komen als je maar vriendelijk bent tegen oom agent en heel schuldbewust doet.
Maar gezien het verhaal zal dit ook wel een opgenaaid type geweest zijn en dan heeft de politie gewoon geen medelijden en schrijft de bon.

sinar2 | 12-09-14 | 10:26

-weggejorist-

neuk jeus | 12-09-14 | 10:23

Toen ik nog in 0031 woonde was ik meer bezig met proberen te achterhalen hoe hard ik ergens mocht rijden, en dan mezelf te verzekeren dat ik de juiste snelheid aanhield. Tevens ging er een hoop aandacht naar het uitkijken voor cameras in de berm. Of dat de verkeersveiligheid ten behoeve komt laat ik in het midden.
.
Nu woon ik in een land waar ik nog geen enkele snelheidsboete heb gekregen in de 7 jaar dat ik hier ben.
.
Nederland is gewoon een kudtland als je autorijdt.

ViagraFalls | 12-09-14 | 10:22

Tja, regels zijn regels!

Cognitief Dissonant | 12-09-14 | 09:59

Tja, je kan je ook gewoon aan de snelheid houden natuurlijk. Waarom het gevecht aangaan met KLPD BOA's die politie zijn geworden omdat ze vroeger gepest werden op school?

/moraalriddermodus uit

DanDatDus | 12-09-14 | 09:57

@plompzakker | 12-09-14 | 09:28
Het CJIB is slechts de incassoafdeling, die bepalen niets.

Wa jij wil... | 12-09-14 | 09:50

Mr Dixit | 12-09-14 | 09:45

Klopt.

In de laatste 4 jaar hier geen bekeuring gehad. En de cruise staat altijd op 150, of de limiter (afhankelijk van de huurbak) op 170.
10 km overschrijding (op GPS) op alle niet snelwegen.
Enkel met een tomtom en live service nothing more.

Kwestie van opletten.

No Mames | 12-09-14 | 09:48

Overigens is 176 euro niet een voorkomend boetebedrag.

Mr Dixit | 12-09-14 | 09:47

Dit snap ik dus niet, of überhaupt dat er nog mensen bekeuringen krijgen in de tijd van Flitsmeister, cruise control, radar detetector detector deflectors in combinatie met gewoon je ogen open houden en bij elke verdachte volvo of beamer een beetje inhouden. Als je een beetje bewust rijdt, vooral op lege snelwegen, kun je doorgaans keihard doorknallen. En zelfs áls je dan wordt aangehouden vanwege 180 in de vroege zondagochtend op een lege snelheid is er niets aan de hand, als je maar een beetje vriendelijk doet.

Mr Dixit | 12-09-14 | 09:45

wapster | 12-09-14 | 09:38

Ach gossie, het knulletje kan niet lezen

"maar wel degene die uit pure ergernis het gas een beetje opendraait als de karavaan eindelijk OPZIJ is gegaan"

Geen rechts inhalen dus, maar gas bijgeven als de baan vrij is.

No Mames | 12-09-14 | 09:44

@Le Roi | 12-09-14 | 09:05

Ik waag het te veronderstellen dat het CJIB iets meer klanten heeft dan jij.

Wa jij wil... | 12-09-14 | 09:43

Ach gossie, meneer kan niet lezen.

"Als u bij uw betaling aan het CJIB geen of een onjuist betalingskenmerk hebt vermeld, dan controleren wij naar aanleiding van uw betaling welke vorderingen op uw naam open staan. Om dit te kunnen vaststellen moeten de naw (naam, adres en woonplaats)-gegevens vermeld zijn bij uw betaling."

"Zijn er bij de betreffende betaling geen naw-gegevens vermeld, dan zijn wij genoodzaakt de betaling terug te storten."

Kortom: meneer is gewoon een lul. Te hard rijden, rechts inhalen (de context is verder niet te controleren), te dom om een betalingskenmerk in te vullen en niet kunnen lezen. Zie die 80 euro extra maar als een stupiditeitsbelasting

wapster | 12-09-14 | 09:38

dolffie | 12-09-14 | 09:35

In acht nemende hoe je over je vrouw schrijft hier... Is de beste actie die je kunt ondernemen, het wegsluizen van je spaarcenten en alle andere zaken veiligstellen voor het tot die echtscheiding komt. Dat bespaard je een boel ellende achteraf.

No Mames | 12-09-14 | 09:38

Alles wordt daar geautomatiseerd afgehandeld. Mijn vrouw was ook iets vergeten zij hadden het keurig teruggestort. En begonnen meteen met aanmaningen te sturen. Mijn vrouw was ind e veronderstelling dat ze betaald had en keek op haar bankafschriften. Volgens haar klopte alles (academisch opgeleid, alpha wetenschappen)

Zelf maar even gekeken en zij wist het verschil niet tussen terug storten en betalen.

totaal heeft zij een grote 300 euro overgemaakt.

Vraag moet ik nu de overheid verantwoordelijk stellen voor het gedrag van mijn vrouw omdat zij het onderwijs aan alle kanten verkloot hebben omdat zij geen kennis heeft van debiteuren/crediteuren?

dolffie | 12-09-14 | 09:35

Als je de to protect and to serve filosofie neemt, dan rijd je bijvoorbeeld ook niet rond met 2 of3(!) man in onherkenbare videowagens. Dan zorg je dat je afdoende gestreepte wagens op de weg hebt om je burger te beschermen tegen de uitwassen. Dat er dus zoveel politie op de weg rijd dat men zich wel aan de regels houd, gewoon omdat je vaak tot constant politiewagens tegenkomt. Er zijn landen daar rijden ze ook nog ALTIJD met de zwaailampen op standje relaxed (dat zijn de gele blinkers welke in een goede lichtbak onder de rode en blauwe zitten) opdat je van ver hun aanwezigheid al opmerkt, en je dus gedraagt.

In dit geval heb je to protect and to serve dus opgezocht.

In het andere is het meer, to sneak and to screw/cash.
Liefst laten ze je ook nog even een tijd rijden "kijken wat je nog meer in je mars hebt, of, hoeveel kunnen we op de bon scoren"

No Mames | 12-09-14 | 09:32

@Le Roi je vergelijkt appels met peren!
Een CJIB heeft duizenden betalingen per maand je misschien maar 20. Bovendien zijn deze duizenden betalingen vaak dezelfde bedragen i.t.t. wellicht jou fakturen. Dus dit argument gaat zo prullenbak in.

Het CJIB heeft hier correct gehandeld de politie ook, alleen bij de laatste kun je je afvragen of 120 op nagenoeg een lege snelweg nou daadwerkelijk de veiligheid bevordert. Ik denk van niet omdat te veel- en verdekt opgesteld bekeuren juist ave rechts werkt.

Het wordt dan gezien als pesterij en veredelde belasting innen.

rdoetjes | 12-09-14 | 09:32

Leuk dossiertje voor onze nieuwe Eurocommissaris ter bestrijding van regelzucht & bureaucratie? Franske, doe je best! zou ik zeggen.

Brulboei_61SB | 12-09-14 | 09:30

Werd onlangs van voren aangereden door een rukker die achteruit rijdt waar vooruit nodig was. Rukker gaat er vervolgens als een haas vandoor. Ik er achteraan natuurlijk om een fotootje te maken van zijn hoofd, zodat ik de verzekering ook nog wat te melden heb.. Al met al gelukt en dezelfde avond aangifte gedaan van verlaten plaats van ongeval.

Echter werd twee weken later duidelijk dat ik tijdens mijn actie om bewijs te verzamelen, omdat ik anders de schade zelf kon betalen, langs een plek ben gereden waar op dat moment wegwerkzaamheden aan de gang waren en blijkbaar ook nog een popo stond te flitsen. Kosten: 220 euro en denk maar niet dat ze ook maar enige coulance toonden bij CJIB. ZAHLEN!

Echt hopeloos triest hoe de overheid is verworden van een instituut voor de burger naar een instituut tegen de burger die hard werkt en voor zichzelf opkomt in plaats van zijn handje op te houden..

plompzakker | 12-09-14 | 09:28

Afgezien van het feit dat het een kneuterig verhaal is, iedereen moet erkennen dat je gewoon gigantisch beroofd wordt door de roverheid. Die bedragen gaan nergens meer over. En argument veiligheid slaat kant nog wal.
Kreeg laatst nog een bekeuring voor 15 km te hard rijden in de bebouwde kom op een doodstille weg. Moest het asociale hoge boete van ........ 25 euro betalen. Met plezier overgemaakt naar Duitsland. Vond het ook niet erg maar goed, tegenwoordig doneer ik graag geld aan Duitsland waar alles ten minste nog normaal geprijsd is.

loser | 12-09-14 | 09:25

Gamlakuk kreeg in een grijs verleden ook eens een bekeuring. Als hij zich 's ochtends vroeg wat meegaander had opgesteld tegen de eveneens ochtendzieke diender had de eenstreper zijn verhaaltje kunnen houden en was verder gereden. Nu ontaardde e.e.a in een procesverbaal en een rechtszaakje. De rechter was daarover zo verbolgen dat de boete 5 gulden hoger werd dan de schikking.

Gamlakuk heeft zo het donkergrijze vermoeden dat betrokkene gezien de stampij die wordt gemaakt door betrokkene,hij niet erg goed is omgegaan met het post-nachtdienst dan wel ochtendziekte syndroom dat zich uit in een spontane en tijdelijke verkorting van de z.g lontjes. Een wijze les: Ga nooit in discussie met een agent en zeker niet 's ochtends vroeg.Meestal kom je er met een waarschuwing vanaf........

Overigens, ASäB en het CJIB idem dito.......

gamlakuk | 12-09-14 | 09:24

Maar u bent ook wel een eikel als u denkt dat zonder betalingskenmerk de bekeuring kan worden afgeboekt.
Denkt u echt dat er een bureaumiep zit die alle betalingen na spit? Dat is onbegonnen werk.

U moet nog blij zijn dat ze het terugboeken!
Ik heb bij de BD wel eens gehad dat ik te weinig BTW had betaald omdat er 1 rekening van mij over het hoofd was gezien bij de boekhouder.
Dus hij een correctie ingestuurd en ik met mijn stommekop een tweede betaling met hetzelfde betalingskenmerk gedaan denkende dat die wel opgeteld worden maar nee.

Ik kreeg een herinnering dat er nog een BTW betaling open zou staan voor 2000+ euro.
Dus ik bellen en geef betalingskenmerk door waarop 2 stortingen zijn gedaan.
Die lieve dame zag dat dat inderdaad het geval was maar ik moest een BRIEF ja ja anno 2013 een BRIEF sturen naar mijn regio kantoor met haar call nummer, de twee betalingskenmerkingen en de twee stortingen.

Dus m.a.w. zelfde geldt krijg je je geld helemaal niet terug als je verkeerd betalings kenmerk hanteert of je had met een beetje pech iemand anders zijn rekening betaald.

Alleen een OEN voert expres een verkeerd betalingskenmerk in.

rdoetjes | 12-09-14 | 09:24

Het gaat eigenlijk al fout, daar waar je een zelf check doet als je een politie wagen ziet. Klopt alles… I.p.v. dat je denkt, ha veilig, politie.

Nou hoeveel denken het eerste en hoeveel de tweede.

[ ] ha veilig

[ ] shiiiiitttt, heb ik alles op orde? Papier, gordel, telefoon, verlichting, snelheid.

No Mames | 12-09-14 | 09:18

Sorry maar het elkaar collectief in slaap stand houden -terwijl we van alle kanten gepakt worden- door elke vorm van initiatief tegen de roverheid af te doen als treurig of janken is gewoon weinig blijk van intelligentie. Wereld verbeteren doet u niet door vanuit de luie stoel protest af te schilderen als dom, maar deze aan te moedigen en ook zelf mee te doen.
.
Ik heb vele malen meer respect voor de man in het topic dan de nog veel zuurdere reaguurders die zich aan alle kanten laten fucken via hun autopiloot.

kovariant | 12-09-14 | 09:18

to protect en to serve.
Zoek ze allebei maar eens op in het woordenboek.

No Mames | 12-09-14 | 09:14

Er zijn landen waar de verkeerspolitie alles laat vallen op gezette tijden… En wel omdat de scholen dan beginnen of uitgaan. ELKE schoolzone kun je vervolgens 1 of 2 verkeersagenten vinden. Niet alleen handhaven die ZICHTBAAR, niet verdekt, de 30 km in deze zones, ze helpen ook de kinderen oversteken. Ik kan me in 10 jaar tijd niet herinneren dat er ooit een kind in die zones is aangereden.

In Nederland laten ze dat soort dingen over aan de vrijwillige moeders. Dit opdat ze zelf kunnen laseren op de 6 baans, want daar is geld te verdienen als je de Max instelt op 80 km/h bijvoorbeeld.

Zolang de algehele insteek deze is, in de polder, kun je mijn respect jegens de gestreepte jongens redelijk vergeten.

No Mames | 12-09-14 | 09:13

@Optelsommetje | 11-09-14 | 23:02
Als je een beetje begrijpend had gelezen dan had je gezien dat ik niet alleen 50 euro, maar ook een X percentage van het te betalen bedrag als boete moest betalen. Die boete die je meteen er boven op krijgt varieert namelijk van 50 (minimum) tot +/- 5000 euro.
.
Maar dat geheel terzijde, het is gewoon van de zotte dat dat op die manier moet. Mede door NSB`ers als jij die dan meteen met het vingertje gaan wapperen en gaan bléren over verantwoordelijkheid nemen, zijn de reden dat Nederland zo'n onprettig, bureaucratisch land is geworden.
.
Het komt heel regelmatig voor dat mijn klanten een betalingskenmerk niet of onjuist gebruiken, kleine moeite voor mij om dan even aan de hand van het bedrag en/of de naam op te zoeken over welke factuur het gaat. En dan zijn dat factuurnummers van 9 karakters. Zou me kapot schamen en weet zeker dat mijn klanten terecht naar een andere club overstappen, als ik ze vervolgens vertel dat ze fout zitten, ga vertellen dat ze hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen en ze meteen een boete aannaai. En zelfs al zou ik dat willen, heeft de Belastingdienst daar het monopoly op. Want ik moet eerst een miljoenmiljard herinneringen versturen.

Le Roi | 12-09-14 | 09:05

Ik word altijd zo boos dat die bosmongolen en liegen en zeggen dat het ze om de veiligheid te doen is. 120 op een lege weg heeft niets met veiligheid te maken.
Ik werd een keer in de VS aan de kant gezet omdat ik 12 Mile te hard reed.mdie agent zei, dat hij iedereen 11 Mile speling gaf maar daarna geen discussie en dokken.
Dus ik zei nog, u staat wel strategisch beneden de heuvel. Hij lacht en zegt eerlijk integenstelling tot onze SS, ik moet ook geld verdienen voor mijn staat.

Ik en zeg dat hij tenminste eerlijk is dat ze in mijn land zouden liegen over veiligheid.
Die man kijkt omzichtig heen en zegt: wat zou je hier moeten raken? Hooguit een verdwaalde alligator voor de rest rijden er 3 auto's per uur.

Dan ben je eerlijk het is onze nazis niet te doen om veiligheid, als dat zo was zouden ze hardrijders in wijken en rond scholen bekeuren maar daarbij je ze zelden of nooit. En daar is hoge snelheid echt gevaarlijk.

rdoetjes | 12-09-14 | 09:03

IPH | 12-09-14 | 08:49

Doe gewoon wat je moet doen.

Ongetwijfeld heeft je vrouw een geweldig leven.

No Mames | 12-09-14 | 09:02

duuusss, je rijd te hard, gaat piepen over boete, gaat deze BEWUST niet correct betalen, en dan piepen over de gevolgen daarvan....

Sounds legit.

themac | 12-09-14 | 09:01

In Rusland betaal je de liquidatiekosten zelf. Stakker.

Armin Langbaard | 12-09-14 | 09:00

Of Romeinse notatie.

No Mames | 12-09-14 | 08:51

"All I ask from living is to have no chains on me". Doe zoals ik en emigreer naar een land waar je graag belasting betaald.

Henk1955 | 12-09-14 | 08:50

Ik lees regelmatig Geenstijl. Maar blijf het moeilijk vinden, te begrijpen waarom sukkels als deze bij Geenstijl een podium krijgen. Misschien omdat GeenStijl zelf ook voor een groot deel uit dit soort recalcitrante dwazen bestaat? Rij je te hard? Dom, sukkel, zeker in Nederland. Accepteer je verlies betaal gewoon en ga verder. Loop niet te zeiken. Zit niet expres de administratie te frustreren met je eigen frustraties maar doe gewoon wat je moet doen en denk voortaan na. Blijkbaar heb je sowieso geld zat, want je liet je voet zaken om zo nog even wat extra euro's te verbranden. Je kunt het blijkbaar makkelijk lijden. Jankert.

IPH | 12-09-14 | 08:49

Wel eigenlijk is het niet lastig, een getal in letters, zolang je maar in HEX notatie blijft dan.

No Mames | 12-09-14 | 08:49

vanhetvarken | 12-09-14 | 03:12
U bent hilarisch. Maar ik hoop u nooit op de weg tegen te komen.

Djong | 12-09-14 | 08:47

Een getal van 16 letters is per definitie knap lastig...
Maak dat cijfers.
De eerste koffie is bijna op... daarna nog even booten, en dan komt het goed, denk ik.

No Mames | 12-09-14 | 08:47

Hahahaha, nou gast dan hebben ze je mooi voor de gek.
Geloof me, bij het CJIB zit niemand die met een getal van 16 letters overweg kan. Puur show dus van die naz... jongens en meisjes.

No Mames | 12-09-14 | 08:46

Wat een zeurpiet. CJIB heeft overigens ook geen gelijk, er is op tijd betaald dus die verhoging slaat nergens op. Gewoon het originele bedrag overmaken dus.

laurens | 12-09-14 | 08:44

@LostSandWich | 12-09-14 | 08:37
Ik begrijp dat ook, maar waarom is onnodig claxonneren duurder dan door rood rijden?
Volgens mij vallen er relatief weinig slachtoffers door het gebruik van de claxon.

necrosis | 12-09-14 | 08:42

@saaymsik | 12-09-14 | 08:26
Een agent verliest alleen maar respect als ze alles gaan zitten afdoen met een bekeuring. En dat respect krijgen ze echt niet terug ook al loop je een jaar met ze mee.

Rest In Privacy | 12-09-14 | 08:41

Van de 5 bekeuringen de afgelopen 10 jaar zijn er 4 geseponeerd omdat de agent in kwestie de formuliertjes niet goed ingevuld hadden of ergens kwijt zijn geraakt. Gewoon altijd bezwaar aantekenen, kost niks en gaat via internet reuze makkelijk.

sinar2 | 12-09-14 | 08:38

@necrosis | 12-09-14 | 07:39
Die door rood rijden begrijp ik dan wel weer

LostSandWich | 12-09-14 | 08:37

En terecht... ik mag op mijn fiets ook niet te hard rijden.
Overigens heeft de regering het geld keihard nodig om de zieligheids-industrie van de nodige miljarden te voorzien.

meneer Q | 12-09-14 | 08:36

1.-Ze moeten in Nederland ook gewoon het "keep your lane" systeem invoeren dan kan onnodig linksrijden en rechts inhalen geschrapt worden. Er komen steeds meer rijbanen bij en dan werkt het gewoon niet meer dat rechts het minst snel is en links het snelst.
2.-Je gaat deze discussie niet winnen bekeurde meneer, mijn advies: betalen, in een hoekje uithuilen en daarna weer genieten van het leven.

bob de boarder | 12-09-14 | 08:33

Mensen mensen, grow up! Toen ik wat jonger was, gaf ik ook af op de politie. Ik had ook het idee dat zij mij best vaker een waarschuwing hadden kunnen geven, i.p.v. direct een boete uit te schrijven. Als je wat ouder wordt en nog wel eens echt het gesprek aangaat met een agent, dan ga je zowaar respect hebben voor die gasten en ga je ook inzien dat ze gewoon gelijk hebben.

Neem nou fietsverlichting. Als je zelf de fietser bent vind je het allemaal niet nodig. Als jij in de auto rijdt dan vloek je zo'n fietser helemaal de typhus omdat je bijna op hem knalde.

Al die kindertjes die hier op de politie lopen te zeiken moeten eens een dagje meelopen met die gasten. Die gasten krijgen het een en ander voor hun kiezen.

Denk aan mensen die in hun armen sterven, scholieren die geschept worden omdat ze per se met zijn vieren naast elkaar willen fietsen, etc. Het gebeurt niet dagelijks, maar ze maken het wel mee.... En dan krijgen ze de dag erna weer allemaal gekanker over zich heen omdat ze een boete uitschrijven omdat JIJ te hard hebt gereden.

Denk gewoon eens na voordat je dingen doet. Houd eens rekening met elkaar.

En voor de briefschrijver, je kunt daar nog gewoon onderuit komen hoor. Als je tenminste een nette brief kunt schrijven...

saaymsik | 12-09-14 | 08:26

aj.... van Rossem, je bent nog heftiger genaaid dan ik, mijn condoleances voor het gemis van je waardepapieren!

plantmaar | 12-09-14 | 08:26

Je rijdt zelf te hard en manipuleert toch zelf het betaalkenmerk? Dan moet je daarna niet huilen omdat je er gezeik mee krijgt. Je klinkt als een onvolwassen puber.

gm40 | 12-09-14 | 08:24

duitse herder | 11-09-14 | 22:16
Maar wel betaald? Want duidelijk vormfout.
Zo heb ik wens met succes een boete laten seponeren omdat de zwaktroommetstrepen mijn witte auto als zilver had opgenoteerd

AsEl | 12-09-14 | 08:21

@kweethetooknietbeter | 12-09-14 | 08:09
Er zijn genoeg regeltjes bij de APK waar ik mijn bedenkingen over heb.
En toch moet je auto voldoen aan de eisen, anders geen APK.
En rijden met een verlopen APK kost je €130 (+7)...

necrosis | 12-09-14 | 08:20

TRIEST!, zo betoog plaatsen waarin iemand volmondig aangeeft sCHULDIG te zijn.... waar hebben we het over.... hij is gewoon FOUT! en GEPAKT! en dat is het risico wat je neemt als je te hard rijdt!
.
Iedereen die vind dat je de regels mag overtreden.... vertrek uit dit land en wordt jihadist ofzo.... stelletje Anarchisten!

bArAbAts | 12-09-14 | 08:18

@necrosis | 12-09-14 | 07:58
Ja, zonder claxon kun je echt niet veilig autorijden!
.
@mr. coffee | 12-09-14 | 08:03
LOL

Rest In Privacy | 12-09-14 | 08:09

@LostSandWich | 12-09-14 | 08:02
De opbrengst van de verkeersboetes is al jaren een vast onderdeel van de rijksbegroting.
Als iedereen zich netjes aan de regels houdt en er amper nog bekeuringen worden uitgedeeld, zal je via een andere manier worden bestolen.

necrosis | 12-09-14 | 08:08

Ik woon in Duitsland en ga elke keer met zwetende handen door Nederland speurend naar borden, camera's en bermpaaltjes waar elke 300 meter een andere snelheid opstaat. Word er zo gek van dat ik er aan denk om een ander kenteken achterop te plakken als ik naar nl moet.

(o ja duitsland is ook niet alles, maar qua rijden wel)

GerMonster | 12-09-14 | 08:07

@vanhetvarken | 12-09-14 | 00:38
ssstt.. breng ze nu niet op ideeeen

LostSandWich | 12-09-14 | 08:07

Overigens vind ik het wel een beetje kinderachtig een boete uit te schrijven als er totaal geen gevaar is.
.
En kotsmisselijk wordt ik van die agentjes die (dan ook nog) gaan preken van. Stel dat u tegen een boom was gereden, stel dat er een ree over de weg was gelopen, dan lag u nu in het ziekenhuis of erger... Dat soort gasten die zullen nooit mijn respect krijgen. Nooit!

Rest In Privacy | 12-09-14 | 08:04

@eerstneukendanpraten | 12-09-14 | 07:44
Dat zijn minstens 7 kratten opdrinkbier......
Je hebt het toch wel ingehouden op haar zakgeld?

necrosis | 12-09-14 | 08:03

kweethetooknietbeter | 12-09-14 | 07:56
En als je daar een antwoord op hebt gekregen een briefje sturen met het verzoek te bevestigen dat de kwestie bij deze is afgedaan.

mr. coffee | 12-09-14 | 08:03

@tjawatmoetjeermee | 11-09-14 | 23:35
Het is ook een trend in Nederland om de de boetes belachelijk hoog maken.
En wij maar braaf betalen, ik vind dit gewoon een vorm van protest tegen idioot hoge boetes.

LostSandWich | 12-09-14 | 08:02

@kweethetooknietbeter | 12-09-14 | 07:50
Als je maar zorgt dat er ook een werkende claxon in je auto zit tijdens de APK.
Een niet-werkende/ ontbrekende claxon is namelijk een APK-afkeur!

necrosis | 12-09-14 | 07:58

Als je trouwens een beetje waar wil voor je 7 euro administratiekosten, stuur je een paar weken na betaling van de boete een brief met de vraag of ze betaling hebben ontvangen.

Rest In Privacy | 12-09-14 | 07:56

Quote:En dan nog iets: bij een overschrijving krijgt de ontvanger doorgaans alleen de naam en het rekeningnummer te zien van de overschrijver. De A. en W. gegevens ontbreken dus.

NNeehoor, zakelijke rekeningen geven dat gewoon weer. Zo kreeg ik een paar keer post nadat ik een paar euro aan serious request had overgemaakt. Denk dat het versturen van die post bijna net zoveel kostte als mijn donatie ;)

Overigens, je kunt ook een euro meer overmaken, dan moeten hun de hele boel weer opstarten om jou het teveelbetaalde bedrag weer terug te betalen. Heb je toch nog wat plezier van de administratieve kosten.

fredjuhh | 12-09-14 | 07:56

Sukkel! Kijk dan ook in je binnenspiegel of er geen politie achter je rijdt.

Jozes | 12-09-14 | 07:53

De Nederlandse overheid heeft sterke vergelijkingen met de Mafia. Ze schieten je nog net niet dood als je iets fout doet voor de rest zijn hun praktijken hetzelfde.

Toetsiemonster | 12-09-14 | 07:52

@ZKH EénOog | 11-09-14 | 23:01
Naar mijn weten rijden auto's en fietsers niet samen op dezelfde weg. Ik woon ook niet in de stad.

Rodekool | 12-09-14 | 07:51

@necrosis | 12-09-14 | 07:39
Ah, dus als je een al toeterend door rood rijdt, heb je een mooi rond bedrag! En ja, 2x 7 euro administatie kosten, dat ook.
.
*Fietsbel op auto monteert*

Rest In Privacy | 12-09-14 | 07:50

@ necrosis ^ ristretto

Dat je voor € 35,- een hoop kaltgestellt Duitsch bier kunt kopen...

eerstneukendanpraten | 12-09-14 | 07:44

@ristretto | 12-09-14 | 07:36
Dat van die sleutels klopt, dat eerste waag ik te betwijfelen.
*gnehe*

necrosis | 12-09-14 | 07:42

Ik ken dit type volk wel. Vlak op iemands bumper rijden en verontwaardig zijn als ze een bekeuring ontvangen. Ik gok tokkie en bmw bestuurder?

Oh en als je uit ergernis het gas opendraait hoor je ook niet op de weg thuis want dan moet iedereen altijd te hard rijden op onze overbevolkte snelwegen.

Longshot | 12-09-14 | 07:39

Uit het boetebestand:
Onnodig claxonneren: €370
Door rood rijden: €230
Kan iemand me dit uitleggen?

necrosis | 12-09-14 | 07:39

Spiegel kijken is een kunst (blijkbaar).

Der Schnitzeljäger | 12-09-14 | 07:37

@necrosis
Het is goedkoper om achter necrosis in de rij van de supermarkt te staan dan de autosleutels laten liggen voor mevrouw endp?

ristretto | 12-09-14 | 07:36

@eerstneukendanpraten | 12-09-14 | 07:26
En wat heeft endp nu geleerd?

necrosis | 12-09-14 | 07:32

Eerst neuken dan betalen,

Frankrijk, twee kilometer te hard. Standaard bedrag. 45€

ristretto | 12-09-14 | 07:28

Elke maand wordt mijn vooraftrek gestort op mijn bankrekening. Per kwartaal wordt de wegenbelasting van mijn zelfde bankrekening automatisch afgeschreven. Mijn resultaat van mijn aangifte belasting wordt op dezelfde rekening teruggestort of afgeschreven.
Ik verkoop en koop een auto.
De belasting voor de nieuwe wordt keurig van dezelfde bankrekening afgeschreven.

Ik krijg een mooie brief dat er voor de oude auto teveel belasting is afgeschreven ( van dezelfde bankrekening) en dat ze het graag terug willen storten.

Alleen: Er is géén bankrekening bij ons bekend.


Tweetelefoontjes plegen en een formulier online invullen , uitprinten en per postduif verzonden, want telefonisch of per email doorgeven kon niet. En ja hoor. Eerst een keurige brief dat ze mijn rekening nummer hadden ontvangen. Daarna kreeg ik keurig een bevestiging dat het restant, €22,50 was gestort.
Ik snap prima waarom er zoveel administratiekosten nodig zijn.

ristretto | 12-09-14 | 07:26

Moest laatst € 35,- aftikken omdat Mevr. Endp 3 (drie) kilometer te hard had gereden. Oftewel, ga eens deaud CJIB.

eerstneukendanpraten | 12-09-14 | 07:26

te hard is te hard.. daarover valt nou eenmaal niet te twijfelen. Die linksrijders hadden overigens ook aangesproken mogen worden.

jj3162 | 12-09-14 | 07:13

@Springbank | 12-09-14 | 06:50
Meneer de schrijverT was boos omdat hij een betalingskenmerk MOEST invullen.
Ik werd gisteren boos omdat ik maar liefst 20 minuten in de rij moest staan bij de kassa van de supermarkt!
*gaat brief naar redactie sturen*

necrosis | 12-09-14 | 07:08

@chiel_tandwiel | 12-09-14 | 06:42
Soms doen flitsapparaten 'rare dingen', zo zou een trekker-trailer combi destijds 239 (!) hebben gereden:
www.omroepwest.nl/nieuws/13-11-2012/vr...

necrosis | 12-09-14 | 06:57

Wat een verschrikkelijke jankbaby zeg. En dan zo'n zielepietestukje naar GS schrijven. Als een kleuter de boel saboteren en als je dan nog geen gelijk krijgt huiliehuilie doen. Als je nou werkelijk denkt gelijk te hebben dan maak je toch gewoon de gang naar de rechter. Zo simpel is 't.

Rest In Privacy | 12-09-14 | 06:50

@tavor | 12-09-14 | 06:18
Heb jij een goede reden om te hard te rijden?

necrosis | 12-09-14 | 06:48

Wat een loser zeg die gast. Tehard rijden, eigen schuld. En dan ook nog het betalingskenmerk "manipuleren".
Tja dan hier huilie huilie komen doen, wat een zeikerd. Dat ie nog maar veel bekeuringen mag krijgen!

chiel_tandwiel | 12-09-14 | 06:42

Mafkees_Deluxe | 12-09-14 | 01:03
Weet ik wel, maar had er geen zin in. Allemaal papieren invullen, dat is voor mij omgaan met domme mensen.

duitse herder | 12-09-14 | 06:23

Mooi, ik heb de pagina uitgeprint. Voortaan betalen zonder kenmerk, laat de ratten maar werken voor hun administratie kosten.

tavor | 12-09-14 | 06:18

Kabel monopolie,gok monopolie,Telecom monopolie ect ect.
Macht corrumpeert,en geen eerlijke concurrentie zet de boel helemaal scheef.
Maar wat maakt het allemaal uit,zolang de Elite de zakken vult.

Torquemada | 12-09-14 | 05:31

Het gebruik van het woord "homo" is gewoon onnodig. Laten we de klager gewoon "een lul met vingers" noemen.
Sinds ik mijn rijbewijs heb (26 jaar) heb ik zeggen en schrijven 4 snelheids boetes gehad. De laatste vorig jaar voor 3km te hard na correctie. Je weet dat je gasvoet soms iets te zwaar is. Deal with it. Koop een klein autootje en niet een patserbak.

nieuwsflits | 12-09-14 | 05:03

@swift1.6 | 11-09-14 | 23:32
dus, als ik zo door redeneer, ben jij zo iemand die vindt dat ISIS en dergelijke groepen geen stro breed in de weg gelegd dient te worden.
------

Met mij, vindt nog 90% van de medeguurders dat...

Vind jij het nuttigter/zinvoller om kosten nog moeite te sparen om geradicaliseerde moslims, die een grondige haat tegen het westen hebben, naar een Islamitische Staat willen verhuizen (wiens principes *regelrecht* indruisen tegen democratie en vrijheid) hier *tegen hun wil* gevangen moeten houden????

ALs je met voorbeelden komt, zorg dan wel dat ze hout snijden ;)

peterdh | 12-09-14 | 04:53

Allemaal voor straf zonder eten naar bed. Jullie allemaal!

Rest In Privacy | 12-09-14 | 04:35

vansuyle.com | 12-09-14 | 04:22
Mogen vliegtuigen wel zonder jouw toestemming over je huis vliegen?

Wedstrijdkrokodil | 12-09-14 | 04:28

Moedeloos word ik van die NSB commentaren. Eigen schuld, moet je je maar aan de regels houden, etcetera.
.
Wiens regels?
.
Beste mensen, er is mij nooit gevraagd om de wetten en regels in Nederland te onderschrijven. U en ik zijn hier geboren onder een bestaand systeem, met een onderdrukkende elite die de regels bepaalt. Dat u het daar mee eens bent is uw recht. Maar u kunt mij niet dwingen mij ook te onderwerpen. Natuurlijk moeten er regels zijn, maar zolang als mij niets gevraagd wordt, heeft niemand het recht mij te bekeuren voor wat dan ook.

vansuyle.com | 12-09-14 | 04:22

INH.30CL | 12-09-14 | 03:28
En door je snelheid te bewaken aan de hand van een GPS die snelheid weergeeft in plaats van je normale snelheidsmeter te hanteren win je ook zomaar een paar kilometer per uur. Veel snelheidsmeters wijzen namelijk net te weinig aan waardoor je onbewust veel marge hebt. Daardoor kun je 110 rijden ipv 100 enzovoort. Ik doe GPS snelheid + 8 km/h = maximum. En als ik harder wil rijd ik achter een groepje aan. Dat zijn dan m'n mijnenvegers. Nog nooit een boete gehad.

Wedstrijdkrokodil | 12-09-14 | 04:04

vanhetvarken | 12-09-14 | 03:25
Laat er geen misverstand over bestaan: Ik haat onze grijpgrage overheid, de vele soorten belastingen die op elkaar gestapeld worden en de boetes voor overtredingen die nergens over gaan. En dat dat pure verrijking is op basis van ongelijke machtsverhoudingen. Juist daarom misgun ik ze iedere cent en iedere vorm van genoegdoening. Daarom zorg ik dat ik zo min mogelijk boetes krijg en ga ik geen kansloze discussies aan.

Ik kan me ook voorstellen dat sommige lieden in de problemen komen om hun normale maandelijkse betalingen te voldoen wanneer er zulke hoge boetes worden uitgedeeld. En dat er dus ook een maatschappelijke kant aan zit. Mensen belanden in de criminaliteit om de gaten te dichten. Ambtenaren dienen verder hun taken uit te voeren die de wetgever stelt, die wij uiteindelijk kiezen, zonder er zelf een mening op na te houden. Ze hoeven dan ook niet ergens begripvol over te zijn naar mijn idee.

Wedstrijdkrokodil | 12-09-14 | 03:52

ging iets fout, sorry.

vanhetvarken | 12-09-14 | 03:35

-weggejorist-

vanhetvarken | 12-09-14 | 03:34

@INH.30CL | 12-09-14 | 03:28

Ik let op Flitsmeister en zo en probeer daarmee de kosten van permanent 35km te snel over de snelweg te matigen, gaat prima. Net als met een paar borrels op niet meer op controle uren 00:00 - 05:00 rondrijden, bespaart hopen overlast en kosten. Als je het maar snapt en verkenners vooruit stuurt.

vanhetvarken | 12-09-14 | 03:34

@INH.30CL | 12-09-14 | 03:28

Ik let op Flitsmeister en zo en probeer daarmee de kosten van permanent 35km te snel over de snelweg te matigen, gaat prima. Net als met een paar borrels op niet meer op controle uren 00:00 - 05:00 rondrijden, bespaart hopen overlast en kosten. Als je het maar snapt en verkenners vooruit stuurt.

vanhetvarken | 12-09-14 | 03:33

Kleine tip: minimaal 5km per uur sneller rijden dan toegestaamn geeft geen boete vanwege correctie van 5 die politie moet toepasen. 10 km per uur te hard rijden geeft weinig problemen. Bij honderd rij ik altijd 110, bij 120 altijd 130 eb bij 130 altijd 140.... gaat prima ook bij flitsteams.

INH.30CL | 12-09-14 | 03:28

@Wedstrijdkrokodil | 12-09-14 | 03:01

Uiteraard snap ik, dat het efficiënt uitvoeren van 'door hen die boven ons staan' gestelde regels ook een belang heeft. Zo heb ik ook altijd begrip voor de mensen van de belastingdienst.

Maar de mensen van overheids organisaties dienen ook zich niet te buiten te gaan aan het weigeren de overlast te begrijpen. Te vaak ziet de Nederlander de grijnzende uitvoerende ambtenaar er plezier in hebben hem te 'naaien'.

vanhetvarken | 12-09-14 | 03:25

@Djong | 12-09-14 | 01:36

U is zo'n potentieel gevaar op de weg, dat slechts let op bordjes aan de kant van/op/boven de weg.

Kunt u mij eens uitleggen, mijnheer snelheids-wetertje, wat het constant op andere zaken moeten letten als het overige verkeer UBERHAUPT kan bijdragen aan extra verkeersveiligheid ?

Duidelijk, max. 0 km per uur overal lijdt to 0 verkeersdoden door overmatige snelheid

Hoeveel mensen krijgen een hart aanval van hun belasting aanslag ? En wat doen we aan dit prangende probleem ?

vanhetvarken | 12-09-14 | 03:12

@TP 1984 | 12-09-14 | 03:07
Niks madness. Daar is een goed Nederlands woord voor, voor die nepadministratiekosten: oplichting.

Lewis Lewinsky | 12-09-14 | 03:09

Gezien het riante designkantoor van het CJIB snap ik die 7 euro administratiekosten helemaal niet.
Eveneens zijn die nieuwe flitskasten volledig geautomatiseerd. Madness!

Rest In Privacy | 12-09-14 | 03:07

Terugfucken kan ook zo. Onterecht gearresteerd worden, 15 uur vast zitten, een rekening sturen voor 15 x 500 = 7.500 euro, en de politie betaalt.
www.youtube.com/watch?v=2mmfi6j3GaQ

Lewis Lewinsky | 12-09-14 | 03:01

vanhetvarken | 12-09-14 | 02:29
Nergens heb ik betoogd dat ik de hoogte van de boetes NL redelijk vind of hoe ze zich verhouden tot onze buurlanden. Ze drijven de prijs maximaal op binnen de bestaande wetgeving door apart admin kosten te berekenen. En dat is een menselijk besluit en geen kostprijs van een of ander systeem wat wordt doorberekend. Verder is het natuurlijk broekzak-vestzak.

Als je niet wilt betalen betaal je niet. Als je wel tot betaling overgaat dan is het gewoon beschaafd om dat op de normale wijze te doen. Stel dat het om cash zou gaan in een winkel. Dan gooi je je geld toch ook niet expres op de grond voor de voeten van de winkelier als je ergens boos om bent? Dan toen tokkies. Leg mij maar eens uit wat het verschil zou zijn met een kenmerk manipuleren.

Ook heb ik niet ergens beweerd dat ik blij ben met het hele boeteapparaat. Maar dat zijn minstens twee compleet gescheiden operaties. De eerste is het constateren van een overtreding met alle apparatuur en mankracht. De andere is het systeem van de betalingen. Die laatste is op geen enkele manier afwijkend. Overal kunnen we metalen op precies dezelfde middelen en wijze met een betalingskenmerk. Dat doe je bij de meeste betalingen. Dat heeft verder weinig met het CJIB te maken. Expres dan die ene instantie van verkeerde kenmerken voorzien is daarom toch een beetje kinderachtig. Het zou hetzelfde zijn als je een hekel aan de TNT hebt dat je expres een verkeerde postcode schrijft. Niemand schiet daar iets mee op.

Wedstrijdkrokodil | 12-09-14 | 03:01

@INH.30CL | 12-09-14 | 02:54

Ik probeer alleen maar naar voren te brengen, dat het nut heeft met zijn allen dezelfde taal te kunnen schrijven, anders wordt het zo'n zootje. Taalnazi's bah overigens.

Kut/Kud/Kudt allemaal prima, bijvoorbeeld idem met reet/reed/reedt. Maar heel soms maakt het wat uit die d/t/dt.

vanhetvarken | 12-09-14 | 02:59

@vanhetvarken | 12-09-14 | 02:52
Ik begreep 'm direct hoor. Verder snap ik je wel maar ook *Zij* daar in Friesland of Limburg?

INH.30CL | 12-09-14 | 02:54

@INH.30CL | 12-09-14 | 02:44

De taal van op straat is het belangrijkst, maar formeel Nederlands is ook nodig. Fonetisch: 'Ik geh je evuh meh je kop stikstief in ut beton sleh', zal wellicht toch bijvoorbeeld buiten de dialect regio te laat begrepen worden.

vanhetvarken | 12-09-14 | 02:52

@Lewis Lewinsky | 12-09-14 | 02:46
Nobody ever told the truth to me about growing up and what a struggle it should be, F.M.

INH.30CL | 12-09-14 | 02:51

@INH.30CL | 12-09-14 | 02:44
Wij begrijpen elkaar. En die belaggeluk hooge verkeersboetes zijn swaar kudt.
*fuck de elite*

Lewis Lewinsky | 12-09-14 | 02:46

@Lewis Lewinsky | 12-09-14 | 02:34
Er zou maar een enkele taal serieus moeten worden genomen en dat is de taal des levens. Wat heb ik in het echte leven verdomme aan een t of een d minder? U moet ook administratie kosten betalen- of U moet ook atminisratie kosten betalen... het bedrag blijft hetzelfde en we snappen allemaal waar het over gaat.

INH.30CL | 12-09-14 | 02:44

@Wedstrijdkrokodil | 12-09-14 | 02:32

Dat gezemel altijd over typefoutjes en dat als argument gebruiken, vindt ik ook altijd wat ergerlijk/denkdenk/ergelijk, houdt alleen maar op bij discussies.

Graag discussieerde ik wat met u over de stijgende ergernis over het CJIB.

De wet Mulder is natuurlijk enig in zijn soort.

De hoogte van de beboeting is zeer discutabel hoog.

De automatisering van het CJIB is kennelijk zo'n beetje het enige wat wel bleek te werken.

Dat zijn zo de dingen waar het over gaat.

Gaarne uw opinie.

vanhetvarken | 12-09-14 | 02:42

@Mark Levinson Taalnazi | 12-09-14 | 02:21
Jij dacht dat taalnazi's serieus genomen werden? Laat ik je dan even uit de droom helpen. Taalnazi's worden niet serieus genomen in de panelen, maar uitgelachen.
*proest*

Lewis Lewinsky | 12-09-14 | 02:34

Mark Levinson | 12-09-14 | 02:21
Liegbeest. Je hebt m'n tegel wel degelijk tot de laatste zin gelezen. En net bij m'n vorige sta je met je bek vol tanden. Maar het was goed bedoeld en ik weet ook zeker dat je wel iets wijzer bent geworden. Het komt er alleen nog niet zo lekker uit.

Wedstrijdkrokodil | 12-09-14 | 02:32

@Mark Levinson | 12-09-14 | 02:21
het was mij iig duidelijk genoeg en ook zonder *stam*boom neem ik zijn plempsel vrij serieus.

INH.30CL | 12-09-14 | 02:30

@Wedstrijdkrokodil | 12-09-14 | 02:17

Als alles toch middels een eenvoudig computer programmaatje gaat, waarom dan die 7 euro administraties kosten ?

U moet mij overigens eens uitleggen, waarom de beboete Nederlander 'blij' moet zijn met de efficiënte CJIB fabriek en de boetes die vele malen hoger zijn dan in de buurlanden.

vanhetvarken | 12-09-14 | 02:29

@j.m.de graaff | 12-09-14 | 02:17

Helaas, als je in een werkdag wat wil doen en daar komt vervoer bij kijken, gaat een werknemer, die 70km over de vierbaans gaat rijden, het niet lang volhouden binnen een prestatie gericht bedrijf.

vanhetvarken | 12-09-14 | 02:21

Wedstrijdkrokodil 02:17
Ik heb niet tot het eind kunnen lezen. Als je de moeder aller spellingsregels "stam plus T" niet snapt kan ik je onmogelijk serieus nemen.

Mark Levinson | 12-09-14 | 02:21

Mark Levinson | 12-09-14 | 00:13
Laat me je eens helpen om een reële voorstelling te maken van hoe zo'n administratieve handeling bij een organisatie zoals CJIB er aan toe zal gaan. Ik kan je vast verklappen: Daar komen voor de bulk geen mensenhanden aan te pas. Dus ook geen kwaadaardige ambtenaren die in hun handjes wrijven en niks beters te doen hebben dan jouw leven te vergallen. Dat beeld houdt je jezelf voor maar heeft geen weerslag in de realiteit. Als er al handen aan te pas komen zijn dat voornamelijk ICT'ers die zich om hele andere dingen druk maken.

CJIB heeft een bankrekening ergens. Die bank levert om de zoveel tijd een computerbestand met ontvangen betalingen. Die worden geheel automatisch aan de uitstaande vorderingen gekoppeld en tegen elkaar weggestreept. Vereffenen heet dat in jargon. Dat kan alleen aan de hand van een bepaald kenmerk, een zogenaamd betalingskenmerk. Dat is een vrij stukje tekst, wat natuurlijk ook uit cijfers kan bestaan. Aangezien nogal veel mensen allerlei soorten fouten maken bij zo'n kenmerk, per post of digitaal, vreemde tekens en tabs gebruiken alsook afwijkende bedragen overmaken is de programmatuur die die kenmerken weet te matchen behoorlijk geavanceerd. Dat een organisatie dit allemaal voor jou in stelling heeft gebracht is pure service. Het is jouw plicht de betaling te voldoen. Dat een organisatie jou daarbij helpt door laagdrempelige middelen daarvoor aan te reiken zou je moeten waarderen. Maar jij kiest ervoor om voor een ordinaire overtreding dit systeem doelbewust te frustreren.

Dus aan de ene kant hebben we een gevoelloos geautomatiseerd systeem, en aan de andere een verongelijkte overtreder met bloeddoorlopen ogen. Dat is al pathetisch. En reken maar dat CJIB dagelijks te maken heeft met hordes mensen die denken dat ze de boel kunnen frustreren. Je komt gewoon in een standaardprocesje terecht.

En wat gebeurd er geen match kan worden gemaakt? Als je digitaal bankiert is het kenmerk zover ik weet al begrenst tot cijfers. En daar rust een of andere elfproef op. Mocht iemand een fout maken dan wordt dat direct duidelijk in plaats dat willekeurige mensen per ongeluk elkaars vorderingen zouden betalen. Het zou daarom interessant zijn om te weten op welke manier je het kenmerk hebt geprobeerd te manipuleren. Mochten ze jouw bankrekening al kennen dan zullen ze inderdaad de betaling weg strepen tegen de oudste openstaande vordering. Veel mensen denken dat er dan echt een fout gemaakt is en dat ze die dan kunnen uitbuiten om alsnog hun gelijk te halen. Ook die komen er achter dat het verloren moeite is.

Wedstrijdkrokodil | 12-09-14 | 02:17

In NL zijn de mensen voor de regels. En de regels zijn er voor de kassa van de machthebbers. En komt er te weinig binnen, dan maakt men gewoon nog wat meer regels.
Eerst was er een bord met max. Nu zijn er na elke oprit borden met zodanig bedachte maxen, dat de scoringskans van de maxmaffia maximaal is. En dan staat onder elk bord ook nog een onbegrijpelijk tijdvenster. En dan hebben we het nog maar niet over de tarieven van deze struikroverij. Het goedkoopste is, je cruise control op zeventig te zetten. Ook voor wat betreft de accijnzen. Laat de maffia de hik krijgen.

j.m.de graaff | 12-09-14 | 02:17

@Mark Levinson | 12-09-14 | 02:09

Ja, idd, bij de postbank, daarna ING, moet je voor overheids gerelateerde zaken perse de acceptgiro code in toetsen bij bepaalde 'leveranciers', zoal belastingdienst en wellicht ook de aanvullende belastingdienst CJIB. Jammer, dat de ING die systematiek van de Postbank bleef bewaren en alle nuttige Postbank zaken overboord kieperde.

Fucken met het Accept giro nummer gaat niet kennelijk dan. Vreemd, een draaifout die per ongeluk leidt tot toch een juiste checksum leidt dan wellicht toch tot voorlopige hechtenis....

vanhetvarken | 12-09-14 | 02:17

@Mark Levinson | 12-09-14 | 01:59
Ah, ik ging daar altijd heen voor een lekker hapje.http://www.restoallegro.com/aalst/nl/

INH.30CL | 12-09-14 | 02:14

Het topic heeft een hoog debiteuren-crediteuren-gehalte gekregen, zie ik tot mijn tevredenheid.
*juffrouw Jannie verwachten doet*

Lewis Lewinsky | 12-09-14 | 02:13

Gewoon een paar euro extra overmaken, dan kan iemand die weer crediteren. Zo houden we elkaar toch lekker bezig. En als je in een leuke bui bent zet je er gewoon achter "voor de moeite" of "keep the change". Je krijgt het toch altijd terug.

Rest In Privacy | 12-09-14 | 02:12

@vanhetvarken 02:06
Het zal misschien per bank verschillen, dat weet ik niet. Ik zit vanaf het eerste uur bij de Postbank, dat overging naar ING.

Mark Levinson | 12-09-14 | 02:09

@Mark Levinson | 12-09-14 | 01:55

Hmmm, begrijp ik niet.

Via de rekening bij de ABN/AMR, betaalt mijn bedrijf boetes voor werknemers. In het omschrijvings veld staat dan hun boete nummer EN een reconciliatie code. Voorbeeld: 1234 5678 9123 KLOTE8723FY.

Aan de hand van KLOTE8723FY weet de software, waar tegengeboekt moet worden.

vanhetvarken | 12-09-14 | 02:06

Oeps ging iets mis... sorry Joris! Maar dit is pas een bekeuring waard en de rest is flauwekul! youtu.be/PWO2mj4Cozg

INH.30CL | 12-09-14 | 02:02

&lt;div id="fb-root"&gt;</div> <script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/video.php?v=635975899796689" data-width="466"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/video.php?v=635975899796689">Bericht</a> door <a href="https://www.facebook.com/infamevs">Paul Mcbride</a>.</div></div>

INH.30CL | 12-09-14 | 02:01

@INH.30CL 01:58
Ah, in de muziek noemen we dat: "Allegro ma non troppo".

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:59

@Djong | 12-09-14 | 01:47

De ergernis van o.a. mij is, dat voor relatief minieme vergrijpen, als paar km te hard op lege 4 baans weg, zoveel meer inzet van middelen voor vervolging wordt gedaan dan aan veel ernstigere delicten. Dat is de ergernis. Hele meutes met winkeliers moeten met gesloten deuren werken, omdat bescherming ontbreekt, omdat de beschermers bezig zijn achter auto mobilisten aan te jagen.

vanhetvarken | 12-09-14 | 01:59

Ik rij altijd snel, maar nooit te hard. Dat vind ik tenminste.

INH.30CL | 12-09-14 | 01:58

@vanhetvarken 01:52
"Hmm, dus je bent verplicht om er voor te zorgen, dat de checksum klopt ?"
Nou, je zal wel moeten, anders houdt het bankieren-programma je betaling al tegen. Het CJIB heeft uiteraard iets meer op zijn verlanglijstje dan een kloppende checksum. (Zoals Jan de Bouvrie meubeltjes :)

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:55

@Mark Levinson | 12-09-14 | 01:39

Hmm, dus je bent verplicht om er voor te zorgen, dat de checksum klopt ?

Ik betaal al jaren van de bankrekening van het bedrijf de (onzin) boetes van de werknemers alhier, dus van bankrekening van het bedrijf aan het CJIB, dat gaat automatisch vermeldend in het omschrijvingsveld, hun nummer en een reconciliatie code (zodat de software in de omschrijving van de bankmutatie bij inlezen kan zien waar te boeken). Gaat al jaren goed, zal nu dus met dat IBAN geduvel wel fout gaan, tragisch.

vanhetvarken | 12-09-14 | 01:52

@Djong 01:50
Yep, QED.

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:51

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:44
Wat elke simpele ziel ook kan:
- zich aan de maximumsnelheid houden;
- een betalingskenmerk invullen.

Djong | 12-09-14 | 01:50

vanhetvarken | 12-09-14 | 01:44
Nog nooit iets te maken gehad met CJIB, dus ook niet pro of contra.
Als je een wet overtreedt en je wordt gepakt (veel te weinig, me dunkt) dan zijn daar consequenties aan verbonden. Is toch niet zo raar?

Djong | 12-09-14 | 01:47

Djong 01:40
Tja, synoniemen opdreunen kan elke simpele ziel.
Toon nou eens aan hoe dat van toepassing is op mijn schrijfsel.

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:44

@Djong | 12-09-14 | 01:40

(T/D)jonge, u bent wel heel erg pro CJIB, wat raar, schijt u daar ook dagelijks op het Bouvrie toilet ?

vanhetvarken | 12-09-14 | 01:44

@vanhetvarken | 12-09-14 | 01:38

Die extra nummers zijn uiteraard referenties voor de conciliatie in de eigen boekhouding, die zeker zo ingewikkeld is als die van het CJIB, vast, geloof me.

vanhetvarken | 12-09-14 | 01:41

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:16
GEJAMMER 1) Bitter geweeklaag 2) Ellende 3) Gehuil 4) Geklaag 5) Gelamenteer 6) Geweeklaag 7) Geween 8) Geeweeklaag 9) Gekreun 10) Huilebalken 11) Uiting van droefheid
Allen van toepassing op uw schrijfsel, met name 5) en 10).

Djong | 12-09-14 | 01:40

@Bob Slee 01:33
Ja, eh nou.. Die papieren meuk invullen en op de bus doen is wel érg jaren zeventig. Ik betaal elektronisch.
Manipulatie werkt als volgt: Op betalingskenmerken wordt een controle-berekening losgelaten net zoals bij bankrekeningnummers. Als je die berekening erbij zoekt kan je een cijfertje links en rechts naar believen wijzigen, mits de checksum maar blijft kloppen.
Voor wie dat allemaal teveel moeite vindt: "1234567" is altijd een geldig betalingskenmerk.

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:39

@Bob Slee | 12-09-14 | 01:33

De beste suggestie vindt ik eigenlijk nog steeds, het CJIB nummer correct vermeld met 12 willekerige cijfers er voor en er na, ga ik eens proberen. Het is gewoon niet mogelijk om met de auto rond te rijden, zonder minimaal per 3000 km een bekeuring ergens voor te krijgen.

vanhetvarken | 12-09-14 | 01:38

vanhetvarken | 12-09-14 | 01:33
Maar sinds wanneer is 'niet te snel rijden' hetzelfde als 'veel te langzaam rijden'?
Je hoeft er echt geen Einstein voor te zijn, hoor. Als aan de kant van de weg een bordje staat met 100 dan kun je met je rechtervoet zorgen dat je - oh technisch wonder - 100 km/u rijdt. Hetzelfde geldt voor 120, 80, 70 en ja zelfs 50!

Djong | 12-09-14 | 01:36

Gaarne zou ik een foto van dit "Iets gemanipuleerd belangskenmerk" zien. Wat betekent dat? Met typex eroverheen gekwakt? Een dikke piemel er op getekend?

Bob Slee | 12-09-14 | 01:33

@Djong | 12-09-14 | 01:03

Veel te langzaam rijden overal is ook gevaarlijk en beboetbaar hoor.

vanhetvarken | 12-09-14 | 01:33

Lijkt me logisch... 01:16
O, dat is je goed recht. Heb je wel de moraal onderaan het schrijfsel gelezen?

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:21

@Djong 01:14
Maar dat komt voornamelijk omdat je over gejammer begint, maar op geen enkele manier kan onderbouwen wat je daaronder verstaat of hoe mijn schrijfsel zich laat vertalen als zodanig.

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:16

Als ik iets betaal zorg ik dat het betaingskenmerk klopt. In andere gevallen betaal ik niet.

Lijkt me logisch... | 12-09-14 | 01:16

@Muxje | 12-09-14 | 00:17
Comment van de draad. Hulde!

Lewis Lewinsky | 12-09-14 | 01:16

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:07
Nou nee, ik vind eerlijk gezegd jouw gejammer wat ongefundeerd.
Verder wat Wedstrijdkrokodil | 12-09-14 | 00:07 zegt.

Djong | 12-09-14 | 01:14

Worst_kaas_scenario 01:05
Eh, precies wat de leverancier vraagt lijkt me zo...

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:08

@Djong 01:06
Ok, je neemt ongefundeerd wel héél erg letterlijk. ;)

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:07

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:03
Ik moet helemaal niks. Zeker niet op dit tijdstip.

Djong | 12-09-14 | 01:06

Maar! De moraal van het verhaal is: wat vermeld je dan als betalingskenmerk als je een doos funcondooms bestelt?

Worst_kaas_scenario | 12-09-14 | 01:05

@duitse herder | 11-09-14 | 22:16
Die had je voor moeten laten komen, was je gratis mee weg gekomen wegens vormfout.

Mafkees_Deluxe | 12-09-14 | 01:03

vanhetvarken | 12-09-14 | 01:00
Geen idee. Ik rij nooit te hard, niet in NL en ook niet in omringende landen. Daar schijn ik dus heel veel geld mee te besparen? Yay!

Djong | 12-09-14 | 01:03

Djong 00:55
Neen, je moet lezen wat er staat.
Als ik bezwaar zou hebben geuit tegen de boete of de administratiekosten, dan had je een punt gehad. Nu niet.

Mark Levinson | 12-09-14 | 01:03

incidentje | 11-09-14 | 22:57
Fijn voor je. Maar ga dan ook niet lopen krijsen als een huilbaby, wanneer de staat die al die snelwegen voor jou heeft aangelegd zijn regels handhaaft. Vooral omdat die regels in dit geval best duidelijk en simpel zijn.
Rij voor mijn part te hard, maar neem dan ook de consequenties (i.c. een boete) als een vent.

Djong | 12-09-14 | 01:01

@Djong | 12-09-14 | 00:55

Het feit dat de boetes in NL enorm veel hoger zijn dan in de omringende landen en het enorme apparaat wat is opgebouwd om die boetes te innen en het aanpassen van de wetgeving, dat verkeersboetes incl. verhogingen zomaar van je bankrekening af geschreven mogen worden, is vreemd en verontrustend.

vanhetvarken | 12-09-14 | 01:00

Als je om half zes 's ochtends al twintig km/u te hard moet rijden om ergens te wezen, dan heb je toch iets verkeerd gedaan in je leven.
Verder is dit net zo'n jankverhaal als van die Finnen die altijd maar naar hullies wijzen.

Djong | 12-09-14 | 00:55

"The state is an institution of theft." - Murray Rothbard

dutchdj | 12-09-14 | 00:54

Mastermattie 00:51
Dat bedoel ik nou. De entree bij die gasten staat al helemaal vol met Jan de Bouvrie -meuk. Die hele administratiekosten gaan helemaal nergens over en zijn niets anders dan een verkapte verhoging van de boete.

Mark Levinson | 12-09-14 | 00:54

@hotmint | 12-09-14 | 00:26

Nou, denk, dat het CJIB, met nul aan inkopen en een miljard euro 'verkopen' best een beetje gezemel kan velen.

vanhetvarken | 12-09-14 | 00:53

Gewoon aanvechten.
Flink wat zand in de molen van CJIB en CVOM strooien. Lekker wobben en bezwaren. Zo zijn ze bij mij ook het ern en ander "kwijtgeraakt".
Het mooiste is om dan de door jou besteede tijd te factureren, inclusief administratiekosten, btw en eventueel dwangsom + rente bij uitblijven reactie.
Vindt die machine niet leuk :)

Mastermattie | 12-09-14 | 00:51

@pim achtertuin | 12-09-14 | 00:30

Toch lijkt u mij niet de persoon, die de verbalisant rustig zijn gang laat gaan met zijn wielklem als uw ene wiel 10cm buiten het parkeervak staat en u daar op staat te kijken ?

Er zijn grenzen aan wat de overheid middels haar ambtenaren haar 'klanten' aan mag doen.

vanhetvarken | 12-09-14 | 00:43

@LostSandWich | 11-09-14 | 23:56

Het is natuurlijk ook van de zotte, die administratiekosten. Als je een appelflap koopt, komt daar ook geen 'uitreik' bedrag bij. 5 Km te hard kost zus en zoveel en aapjes, valt nog mee, dat ze er geen BTW bij doen (en accijns en milieu heffing en en en en...).

vanhetvarken | 12-09-14 | 00:38

Wat een loser,niks beter te doen blijkbaar.Net zo'n loser als degene die reageerde op een mailing van ons administratiekantoor......" ik heb in de afgelopen tien jaar 8 boekhouders versleten,vertrouw jullie beroepsgroep niet,maar zou wel graag een afspraak willen maken" Wat denkt zo'n loser nu? Dat wij zo'n iemand met open armen ontvangen? Nee dus.En deze groep losers wordt steeds groter.Vertrouwen niemand,weten alles zelf beter.Standaardantwoord is Waarom?Hoezoo? Wie?Ikke niet!Stelletje prutsers.Als je auto rijdt weet je dat je bekeurd kan worden.Ook voor zinloze verboden.Anders moet je geen autorijden.Klaar.

pim achtertuin | 12-09-14 | 00:30

@ 7,62x39 | 12-09-14 | 00:24
Niet geheel mee oneens, als ik regels onethisch vind zal ik me er ook niet aan houden. Maar dan gaat het wat mij betreft wel om absolute uitzonderingen, niet bijvoorbeeld om verkeersregels.

Lewis | 12-09-14 | 00:28

@Lewis | 12-09-14 | 00:20

Het is een zootje.

vanhetvarken | 12-09-14 | 00:28

necrosis 00:24
In mijn héle leven heb ik één auto met handgas gezien.
Dat was een Fiat 600... Dus als ik het gas opendraai zal het hoogstwaarschijnlijk geen auto zijn geweest.

Mark Levinson | 12-09-14 | 00:27

Ook 'geinig'. Verkoop je auto aan een auslander die hem exporteert en jij blijft als laatst bekende eigenaar in het RDW bestand staan. Boetes die de nieuwe eigenaar in Nederland veroorzaakt krijg jij binnen. Na een hoop gebel met RDW en CJIB en het opsturen van een vrijwaringsbewijs wordt de boete onder protest ingetrokken. Excuus ho maar.Let je niet op dan sta je voor een ander te betalen

Jan Leul | 12-09-14 | 00:27

(En inderdaad, die extra ambtenaren uren door het geziek eb gezeik van de overtreder worden weer keurig door ons belastingbetalers vergoed. Niet graag gedaan.)

hotmint | 12-09-14 | 00:26

Duitse zakenrelatie stond heel even te lang verkeerd bij een bezoek aan mij, ratseflats boete van 90 euro, de man kan geen Nederlands, drama natuurlijk, inmiddels staat de teller op 250 euro, voor iets wat in Duitsland 10 euro had gekost. De waanzin.....

vanhetvarken | 12-09-14 | 00:26

Lewis | 12-09-14 | 00:20
Het is juist een morele plicht voor burgers om zich níet aan onredelijke of immorele regels te houden. Als de overheid onredelijk of immoreel is moeten burgers ze ondermijnen waar mogelijk.

7,62x39 | 12-09-14 | 00:24

@Mark Levinson | 12-09-14 | 00:08
Ik heb het topic nog maar eens gelezen, die motor kan ik nergens plaatsen....

necrosis | 12-09-14 | 00:24

Err, niet lullen (en zeiken en zieken), betalen zulle...
Typisch gevalletje eigen bult.

hotmint | 12-09-14 | 00:21

Muxje | 12-09-14 | 00:17
Eindelijk iemand die nadenkt. Looft Jah!

7,62x39 | 12-09-14 | 00:20

@ Muxje | 12-09-14 | 00:17
Goeie tegel! Maar dan moet je regels en wetgeving dus aanpassen. Tot die tijd vind ik dat je je in principe aan die regels moet houden, anders wordt het gewoon een zooitje.

Lewis | 12-09-14 | 00:20

Toch weer dezelfde discussie hier: klagers over boetes vs. de "rij dan niet te hard"-crowd. Ik zie het toch wat anders. Ik (en vele rechtsgeleerden) menen dat straffen in verhouding dienen te staan tot de ernst van de overtreding. Daarnaast meen ik dat regels NOOIT een doel op zichzelf mogen zijn, maar altijd een hoger doel dienen: in dit geval de verkeersveiligheid. Wat dat betreft lijkt het me dat de regels, de straffen en het handhavingsbeleid al lang niet meer aan die grondbeginselen voldoen. Boetes en controles zijn gewoon het zoveelste middel geworden om de automobilist uit te zuigen. Het is een makkelijke bron van inkomsten, zo makkelijk dat ze inmiddels op de begroting prijkt. Als het echt om verkeersveiligheid ging zou men gaan flitsen in woonerven en op B-wegen, en blij zijn als de boete-inkomsten teruglopen. In plaats daarvan is het boetes melken op de snelweg of op andere gemakkelijke (lees: onbillijke) plekken, en het resultaat zien we: een verlies van respect voor de wet en haar handhavers.

Muxje | 12-09-14 | 00:17

@Wedstrijdkrokodil 00:07
Nou daar heb je me, ze waren helemaal niet met de Volvo.
Ze waren op de step. ;)

Mark Levinson | 12-09-14 | 00:13

Wedstrijdkrokodil | 12-09-14 | 00:07
Fijne samenvatting van het gehuil. Waardeloos nachttopic. Ik ga het advies van de jankerd opvolgend, lekker slapen: het is bedtijd. Voordat ik weer in herhaling val.

Optelsommetje | 12-09-14 | 00:11

@Lewis voor iemand die zijn land dient heb ik veel respect. Maar voor iemand die de rechtstaat verkwanseld door vrijheden waar onze voorouders voor hebben gevochten, te niet te doen vanwege persoonlijke overtuiging heb ik geen respect. Die mogen van mij een enkeltje China.

Kapt. Kip | 12-09-14 | 00:08

necrosis 00:06
Tja, voor wie heel nauwkeurig leest, ik was op de motor.
Dat lijkt me geen moer aan met cruise control. ;)

Mark Levinson | 12-09-14 | 00:08

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:16
Wijs me er dan op wat ik gemist zou hebben. Even in de derde persoon blijvende: Om te beginnen worden de dienders voor snotneuzen uitgemaakt, en niet in een tweegesprekje maar open en bloot voor de hele wereld hier op dit blog. Terwijl ze slechts hun taak uitvoerden. Vraag 1: Waarom begint de overtreder te schelden op deze handhavers terwijl hij daarna aangeeft het wel eens te zijn met de bekeuring?

Dan volgt een hele reeks compleet niet ter zake doende observaties van de overtreder. Kennelijk moeten die begrip kweken ofzo. Een greep: Er wordt vermeld dat ze in een Volvo rijden. Vervolgens wordt uit de doeken gedaan dat het half zes 's ochtends is. En we moeten lezen dat het een lange weg is. En dat die weg uit drie rijstroken bestaat. En dat er mensen links rijden. Compleet irrelevant. Laat me raden, de weg was zeker ook goed verlicht? Vraag 2: Waarom al deze extra informatie over de toestand ter plaatse?

Dan geeft de schrijver aan opzettelijk het betalingskenmerk te saboteren om de ambtenaren bezig te houden. En trekt aan het kortste eind. Dat kon een kind verwachten. Ik ben blij dat ze stennis-schoppers gauw terug in hun hok weten te trappen want die ambtenaren worden ook door mij betaald. Die kunnen hun tijd veel nuttiger besteden dan een briefwisseling aangaan met iemand die onterecht verongelijkt is. Vraag 3: Wat had ik nou gemist?

Wedstrijdkrokodil | 12-09-14 | 00:07

@Mark Levinson | 11-09-14 | 23:59
Hier nog een gratis tip: koop een cruisecontrol.
Als iedereen dat zou doen, zouden er een hoop mensen bij CJIB werkloos worden.
*ultieme Fuck Off*

necrosis | 12-09-14 | 00:06

@ Kapt. Kip | 12-09-14 | 00:02
Bukken is ook zo wat, maar ik zou willen dat meer mensen in Nederland respect hadden voor een uniform. Dan zou ons land een stuk leefbaarder zijn.

Lewis | 12-09-14 | 00:04

@Optelsommetje | 11-09-14 | 23:50,
Mooi gezegd.
Ik zou er nog aan toe willen voegen, 'haast' is in wezen eigenlijk een beetje ordinair. Wie goed rijdt, die ziet het rode stoplichten al voordat het rood is en matigt zijn snelheid met de mate van het verstand. En toch zijn er van die onwetende rijders die denken dat als ze er maar snel bij zijn, -bij een rood stoplicht dus-, ze ook weer als eerste weg zijn. Weinig natuurkundig inzicht. Maar ja.

AntiSoof | 12-09-14 | 00:03

Een ambtenaar kan vinden wat hij of zei wil, zolang het niet in de wet is opgenomen is het een verzoek, geen bevel. Zolang er nog mensen zijn die niet voor een uniform bukken that is.

Kapt. Kip | 12-09-14 | 00:02

De hoogtes van de boetes in een land zijn een indicatie over de debieliteit van dat volk, want 'boetes' zijn slechts een straf voor dhimmies. De linkse fascisten of neofascisten hebben immers van hun voorgangers geleerd dat ongewensten of minderwaardige mensen, en autochtonen betekenen minder voor onze "politici" van welke snit dan ook op een echte politicus na dan, als een ongelovige voor een ISIS soldaat, AANZIENLIJK minder zelfs, zich mogen vrijkopen. Dat begrepen dat neofascisten wel en zijn de boetes uitgevonden, die dezelfde debielen overgens vrolijk betalen. Tot de NSB'ers in hun volvootjes en volkswagentjes die de hele dag achter hun cameraatjes achter u aanrijden natuurlijk wat casualties gaan oplopen...

G. Raayer | 12-09-14 | 00:01

necrosis 23:57
Oh, daar ga ik me nog op beraden, bedankt voor de tip. ;)

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:59

@Mark Levinson | 11-09-14 | 23:53
Op de acceptgiro staat ook een datum wanneer je de boete betaald *moet* hebben.
Ga je volgende expres een paar dagen te laat betalen om opnieuw een punt te maken?

necrosis | 11-09-14 | 23:57

@ incidentje | 11-09-14 | 22:57
Ik snap je wel, echt, maar als iedereen zelf ging bepalen welke regels hem wel of niet aanstonden en aan welke regels hij zich hoefde te houden, dan zou het wel een aardig zooitje worden, vind je niet?

Lewis | 11-09-14 | 23:57

Ik maak altijd 1 cent extra over, geeft ook een leuke administratie :-)
Kijk als je administratiekosten moet betalen voor een volledig geautomatiseerd systeem op een boete, moet je ze ook administratie geven.

LostSandWich | 11-09-14 | 23:56

Optelsommetje | 11-09-14 | 23:02

Hoe zullen we de passieve -ik buk wel even-houding waardoir deze excessen mogelijk zijn dan noemen?

FreedomFTW | 11-09-14 | 23:54

Optelsommetje | 11-09-14 | 23:02

Hoe zullen we de passieve -ik buk wel even-houding waardoir deze excessen mogelijk zijn dan noemen?

FreedomFTW | 11-09-14 | 23:54

@Optelsommetje | 11-09-14 | 23:02
+ een percentage van het originele bedrag dat betaald moest worden. Dat loopt al gauw snel op.

geomario | 11-09-14 | 23:54

necrosis 23:50
Correct, omdat op de eerste acceptgiro al vermeld staat dat het betalingskenmerk *moet* worden vermeld...
Misschien werpt dat een ander licht op de vraag:
"Wie begint er nou eigenlijk?".

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:53

@Mark Levinson | 11-09-14 | 23:44
Jij begon toch door het betalingskenmerk te 'manipuleren'.....

necrosis | 11-09-14 | 23:50

necrosis | 11-09-14 | 23:47
Goed gezegd :) Haast hebben is zo overrated. Het eindeloze gezanik over die boetes. Hou toch eens op. Ik heb er werkelijk waar nooit één, ondanks dat er een te dikke auto onder de kont zit. Ik rij lekker, en zie overal opgefokte automobilisten. En die een beote krijgen en dan een sneu topic op Geen Stij plaatsen. Zielig. Eh sorry, zieligst.

Optelsommetje | 11-09-14 | 23:50

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:47
Huilie huilie. Steeds. Maar. Weer.

Optelsommetje | 11-09-14 | 23:48

@Supermatthijs | 11-09-14 | 21:48
Vind je het kinderachtig als iemand zich verzet tegen het zich totaal laten naaien door de overheid? Ik niet. Ik vind het zelfs eng dat zo veel Nederlands alles maar gewoon slikken.

Als je trouwens een boete krijgt moet je natuurlijk altijd er bezwaar tegen maken, al is het maar om wat van hun winst af te halen. En zou je in je gelijk worden gesteld dan breng je natuurlijk ook administratieve kosten in rekening a 50 euro per uur.

DerUnterMensch | 11-09-14 | 23:47

Afgelopen week zat ik elke dag om plm 3:15 op de snelweg.
Je mag er 120, ik reed 100.
Gewoon, omdat ik op tijd van huis ga en dus geen haast heb, zelfs niet op een bijna lege snelweg.
Conclusie:
Ik krijg zeer zelden post van CJIB.
*the end*

necrosis | 11-09-14 | 23:47

Optelsommetje 23:45
Wordt het niet allang bedtijd voor je?
Je valt in herhaling.

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:47

Geen medelijden mee. Hou je gewoon aan de regels en je naait ze nog harder dan even geen betalingskenmerk vermelden!

Rest In Privacy | 11-09-14 | 23:46

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:44
Principe? U lijkt wel een ambtenaar...

Optelsommetje | 11-09-14 | 23:45

necrosis 23:41
Als het alleen om het geld ging, ja dan klopt je bewering. Het gaat mij om het principe dat zomaar een ambtenaar geen regels mag uitvaardigen, dat was het hele punt. Die lui maken het zichzelf wel érg graag érg makkelijk... Betalingskenmerk correct is een match in de computer en de 7 Euro is gauw verdiend. Daar gaat het me om.

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:44

Opmerkelijk, dat ze wel in staat zijn het geld zelf van je bankrekening af te boeken, maar toch dat bankrekening nummer niet als identificatie kunnen nemen, bij een onvolledig/fout kenmerk.

Wat doen ze eigenlijk voor die 7 euro administratiekosten.

vanhetvarken | 11-09-14 | 23:41

@Mark Levinson | 11-09-14 | 23:31
Ik neem aan dat je de oorspronkelijke boete wél betaald hebt, incl administratiekosten.
Per saldo ben je er dus geen reed mee opgeschoten, tenzij het je hobby is om brieven te sturen/ krijgen mbt CJIB.

necrosis | 11-09-14 | 23:41

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:39
Precies, maar ad populum is toch sowieso het bestaansrecht van Geen Stijl?

Optelsommetje | 11-09-14 | 23:41

necrosis | 11-09-14 | 23:33
Dan zal het wel goed gaan met die 59 euro! voor 8 km te hard.

koekje erbij? | 11-09-14 | 23:41

Optelsommetje 23:38
Ach kijk nou eens, een argument ad populum, wat stoer. ;)

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:39

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:36
Klopt, en gelukkig is een meerderheid van de reaguurders het met me eens. Veel succes in de categorie 'zieligst'.

Optelsommetje | 11-09-14 | 23:38

Optelsommetje 23:33
Hola, je gaat alwéér voor je beurt.

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:36

De enige reden waarom die administratiekosten er zijn gekomen, is omdat het op een gegeven moment een Trent werd om zonder reden in beroep te gaan. Als iedereen zo zielig gaat doen dan worden de kosten alleen maar verhoogt.

tjawatmoetjeermee | 11-09-14 | 23:35

necrosis | 11-09-14 | 23:33
Zelf invullen kun je al verkomen door met je bank app de acceptgiro te scannen :)

Optelsommetje | 11-09-14 | 23:35

Ik vergat de administratiekosten te betalen (7 euro ofzo). Kreeg prompt een verhoging van 80 euro terwijl ik het boetebedrag wel betaald had. HOLLAND-KLOTELAND!

Sjompie | 11-09-14 | 23:34

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:31
Pff je gelul zou zomaar van een ambtenaar kunnen zijn.

Optelsommetje | 11-09-14 | 23:33

@koekje erbij? | 11-09-14 | 23:26
Bij internetbankieren moet je alles zelf invullen.
Al vraag ik me af hoe lang het nog duurt.
In de toekomst krijg je waarschijnlijk tijdens het reaguren ineens een pop-up (ava van Ivo) met de mededeling dat je nog openstaande boetes hebt die betaald moeten worden.....

necrosis | 11-09-14 | 23:33

incidentje | 11-09-14 | 22:57
dus, als ik zo door redeneer, ben jij zo iemand die vindt dat ISIS en dergelijke groepen geen stro breed in de weg gelegd dient te worden. Zie doen immers niets anders dan zich niets aan trekken van (voor hen) onzinnige regels.

swift1.6 | 11-09-14 | 23:32

@necrosis 23:29
Kijk, dat is een relevante vraag. Neen, in de laatste brief die het CJIB aan me stuurde stond dat ze 'uit coulance' de verhoging introkken.. Fideel van ze hè?
Daar kan een ieder weer zijn voordeel mee doen.
Gelijke rechten voor iedereen nietwaar? ;)

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:31

@Barbier met syphilis | 11-09-14
Die comment maakte mijn dag weer een beetje goed.
+1 voor jou.

Slipsnifter | 11-09-14 | 23:31

Ik wacht nog steeds op de ontknoping van de briefschrijver.
Heeft hij die verhoging nou wél of niet betaald?

necrosis | 11-09-14 | 23:29

gewoon aftikken en je muil houden. Ben je moslim ofzo? betalen voor zinloze dingen in vol vertrouwen , dat is beschaving. deze diensten zorgen er oa voor dat je niet ongestraft over het woonerf crosst met 120.

nick the prick | 11-09-14 | 23:27

Oeps, moest dat op die acceptgiro? Kep de mijne getekend en opgestuurd,volgens mij was alles al voorgedrukt.

koekje erbij? | 11-09-14 | 23:26

Optelsommetje 23:17
Niet zo snel vriend, je liep nog een verweer achter.

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:20

20 te hard, dan is een boete wel terecht, al is het bedrag wel heel stevig. Wat mij betreft:
1) Alle boetes terugdraaien naar de bedragen van 10 jaar geleden.
2) Boetes voor 10km te hard of minder buiten bebouwde kom afschaffen.

Muxje | 11-09-14 | 23:20

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:16
Huilebalk is anders een verdomd goede samenvatting van de Wedstrijdkrokodil.

Optelsommetje | 11-09-14 | 23:17

Stelletje honden zijn het daar bij het CJIB. Ik heb er nog 2 wegens snelheid, zal ze morgen even fucken... Heerlijk!

Glas Koning | 11-09-14 | 23:17

Wedstrijdkrokodil 23:14
Léés dan eerst wat er staat dramkont!
Ik héb helemaal geen bezwaar om de boete plus administratiekosten te betalen. Eerst kijken wat er aan de hand is, daarna mag je conclusies trekken.

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:16

Wat zijn Nederlandse mannen toch een gewillige belastingbetaler geworden. Bijna geen verzet, bijna niemand die 170 Euro voor te hard rijden op een lege weg wel heel erg veel geld vind.
Als ik politie zie op de snelweg, dan geeft mij dat geen veilig gevoel, ik zit dan alleen maar naar mijn snelheidsmeter te kijken.
1 op de 55 inbraken wordt opgelost..... de politie zou hiervoor een bekeuring moeten krijgen.
Makke schapen zijn we geworden, de overheid knijpt ons nog een stukje verder uit, en we laten het toe.

Oerkoendoe | 11-09-14 | 23:16

Wat een huilebalk. 20 km/h te hard rijden kan je een boete opleveren. Dat is bekend. Dat anderen links rijden en hoe laat het is boeit net zo weinig als mijn kleur sokken op dat moment. Wat een sneue stampvoeterige drammer. Ik hoop dat hij zijn lesje heeft geleerd en zo niet, dat hij binnenkort opnieuw tegen de lamp loopt en dan een echt vette boete mag betalen. Met administratiekosten natuurlijk, netjes op tijd en voorzien van een deugdelijk betalingskenmerk.

Wedstrijdkrokodil | 11-09-14 | 23:14

Uiteindelijk wint de roverheid altijd...

Zureregenisbasisch | 11-09-14 | 23:14

Zo raken we op één dag Nanninga kwijt EN komt van Rossem met een totaal irrelevant item. Het gaat hard achteruit hier ineens.

speash | 11-09-14 | 23:11

@tattooboer | 11-09-14 | 23:07

Nog nooit zoveel bijval gekregen in een topic hier plakplaatje.

Supermatthijs | 11-09-14 | 23:10

tattooboer 23:07
Je gaat toch niet beweren dat je daar nu pas achter komt hè? ;)

Mark Levinson | 11-09-14 | 23:09

@Supermatthijs | 11-09-14 | 21:48
Jij bent erg dom.

tattooboer | 11-09-14 | 23:07

incidentje | 11-09-14 | 22:57
Het is te hopen dat je een incidentje blijft. Gewoon door rood rijden en wildpoepen. Wie bepaald wat onzinnige regels zijn. Misschien vind jij wildpoepen wel zinnig.En als je bij de kassa staat en iemand dringt voor ben je boos. is namelijk ook een regel. Weliswaar een ongeschreven, dat dan weer wel.

gladstoned66 | 11-09-14 | 23:05

- 52% inkomsten belasting
- 21% BTW
- Accijnzen op val alles en nog wat; benzine, alcohol, luxe artikelen
- BPM
- Boetes die niet in verhouding staan tot de overtreding

En toch slikken de meeste Nederlanders dit als zoete koek. Komende verkiezingen gaan ze weer braaf op de oude politieke partijen stemmen; "want die zijn wel netjes". Het is een laf volkje.

Revolución | 11-09-14 | 23:04

Le Roi | 11-09-14 | 22:57
Zeuren over 50 euro valt voor mij in de categorie zielig. Je zaakjes niet voor mekaar kunnen krijgen in een meer dan goed geregeld Nederland valt voor mij in de categorie zieliger.
Steeds maar weer zie ik dombo's die hun eigen falen bij de ander neerleggen. U valt hierbij in de categorie zieligst.

Optelsommetje | 11-09-14 | 23:02

@Rodekool | 11-09-14 | 22:51

Serieus? Nou ja, in ieder geval bedankt voor het leggen van het verband tussen breedfietsers en het lege brein.

ZKH EénOog | 11-09-14 | 23:01

Staatje pesten.
Mijn favoriete hobby.
Tenminste nog iets positiefs opgestoken van die hele Volkert affaire.

Lolo rosso | 11-09-14 | 23:01

@Optelsommetje | 11-09-14 | 22:50

Het is makkelijk scoren op een lege snelweg op een zaterdagmorgen om 5.30 uur..... gaat helemaal nergens over natuurlijk, gebeurd alleen in Nederland!

Hier in België al verschillende malen meegemaakt dat ik wat te hard reed en ingehaald werd door de Politie... even claxonneren naar je en met een handgebaar duidelijk maken dat je het wat rustiger moet doen en vervolgens gewoon door rijdt.... zo kan het ook.

Fatwabuster | 11-09-14 | 23:00

@ZKH Eènoog
Volgens mij krijg je eerder een vuile motorkap van fietsers die met 35 kmp op de trappers staan. Gek genoeg vind je dat geen bekeuring waard?

Rodekool | 11-09-14 | 22:59

Optelsommetje 22:55
Nou kijk aan. Als ik aantoonbaar mijn energie nérgens anders aan zou besteden dan het CJIB, dan zou je een punt hebben gehad.

Mark Levinson | 11-09-14 | 22:58

@Lewis | 11-09-14 | 22:45
Ik heb niet een Agreement getekend voor mijn geboorte om aan te geven dat ik eens zal zijn met ieder opgelegde regel in dit land.
Nee ik ben geboren in een wereld vol regels waaronder ook onzinnige regels. Dus negeer ik de onzinnige regels en leef ik hoe ik wil. Ga vooral door met alle regels opvolgen. Als de staat wil dat je 15km/u op de snelweg rijd s'nachts, dan doe jij dat misschien wel, maar ik niet.

incidentje | 11-09-14 | 22:57

"Maar ja, het is zo fijn om iemand anders de schuld te geven in plaats van zelf verantwoordelijkheid te nemen, nietwaar?"
@Optelsommetje | 11-09-14 | 22:48
Pleur toch op man, regeltjesneuker. Mijn verantwoordelijkheid neem ik want ik betaal mijn rekeningen netjes meteen, de kwartaalaangiftes en aangifte inkomstenbelasting incluis. Als de belastingdienst mij netjes een juiste acceptgiro gestuurd zou hebben, waar ik dus meermaals voor deze gebeurtenis al voor gebeld had, dan had ik dat kenmerk niet eens hoeven overtypen en had ik het gewoon bij de bank kunnen laten verwerken.

Le Roi | 11-09-14 | 22:57

@Rodekool | 11-09-14 | 22:49
Ja, na zo'n boete zou ik dat ook maar doen. Zie je, zo heb je er toch nog van geleerd. Goed bezig man!

En nu we toch met illustraties bezig zijn, deze heeft betrekking op wat ik van jouw gezeik vind: uberhumor.com/wp-content/uploads/2011/...

SODEP | 11-09-14 | 22:57

Mark Levinson | 11-09-14 | 22:54
Hahaha, je hebt gelijk. Ik doe dat dan ook in beperkte mate. Maar troost je, ik heb inmiddels ook weer 3 mailtjes verstuurd. Energie = geld, tenminste hier wel.

Optelsommetje | 11-09-14 | 22:55

Administratiekotsen hihi.

Diotima | 11-09-14 | 22:55

"Wat lul je, betalen zul je", maak ik het volledige bedrag over naar het CJIB onder vermelding van mijn naam plus kenteken. En dan komt het. "en een iets gemanipuleerd betalingskenmerk." Voorbedachte rade en achteraf zeiken.

gladstoned66 | 11-09-14 | 22:54

Optelsommetje 22:50
Ehm, energie beter besteden...
Bedoel je zoals reaguren op Geenstijl.nl?

Mark Levinson | 11-09-14 | 22:54

betalingskenmerk altijd verstoppen tussen 100 andere cijfertjes die je vrij staan om in te typen.

Andersom dag | 11-09-14 | 22:54

Zowel de politici als de ambtenaren haten ons burgers. Dat blijkt steeds maar weer.

Goofy Goofball | 11-09-14 | 22:52

Moet de belastingdienst je aangiftes eens kwijtraken, mag je ook direct de buidel trekken omdat ze zelf de administratie niet op orde hebben.

deepblue | 11-09-14 | 22:52

@ZEG Eénoog
Dus hoe leg je precies het verband tussen breed fietsen en een vuile motorkap?

Rodekool | 11-09-14 | 22:51

Mark Levinson | 11-09-14 | 22:47
Pff get a life. Het is een terechte verkeersboete. Besteed je energie beter.

Optelsommetje | 11-09-14 | 22:50

@SODEP dat was een voorbeeld ter illustratie weet je wel. En waar tover je de weet vandaan dat ik geen respect heb voor andere weggebruikers? Zoals ik al zei; bij tegenliggers val ik netjes terug. Dat veel andere scholieren asociaal gedrag vertonen wat dat betreft wil niet zeggen dat ik hetzelfde doe.

Rodekool | 11-09-14 | 22:49

Le Roi | 11-09-14 | 22:44
Ook ik kreeg door een klein foutje een boete van de Belastingdienst. Niet van 50 euro, maar van 2.000 euro.
Het verschil met u is dat ik niet woedend als een debiel heb opgebeld. Mijn adviseur schreef netjes een bezwaar met zorgvuldige uitleg en een week later was de boete kwijtgescholden.
Maar ja, het is zo fijn om iemand anders de schuld te geven in plaats van zelf verantwoordelijkheid te nemen, nietwaar?

Optelsommetje | 11-09-14 | 22:48

Optelsommetje 22:45
Hoezo? Overigens, voor wie het nog niet wist: Een betalingskenmerk '1234567' werkt altijd. Het gaat me om het principe dat de CJIB -ambtenaar de regels niet mag bepalen maar slechts mag uitvoeren, meer niet.

Mark Levinson | 11-09-14 | 22:47

@ Le Roi | 11-09-14 | 22:44
Daar ben ik het wel helemaal mee eens. Als ze kunnen zien dat je betaald heb, is het ridicuul om je te pakken op een verkeerd ingevuld cijfertje.

Lewis | 11-09-14 | 22:47

Én niet vergeten, lieve mede-weggebruikertjes;
áltijd aanvechten en voor laten komen
ook al kom je niet opdraven

Tobi | 11-09-14 | 22:46

Ik mag hier in Frankrijk 130 op de snelweg. Zet mijn cruisecontrole altijd op 124=werkelijkheid 120 en laat me door elke opgefokte Fransoos voorbij jakkeren. Lach en passant nog wat domme gendarmes met een lasergun in de berm uit.
Een snelheidsovertreding kost hier trouwens €45 en 1 punt of €90 en 2 punten als je het te bont maakt of binnen de bebouwde kom.

Graaf van Egmont | 11-09-14 | 22:46

Manmanman, wat een treurig persoon ben je als je het betalingskenmerk bewust foutief gaat manipuleren. Zielig. Als je je tijd nuttiger zou besteden in plaats van dit zielige gedoe dan had je geld zat om de beotes te betalen. Wees een vent...

Optelsommetje | 11-09-14 | 22:45

@ incidentje | 11-09-14 | 22:36
Daar was niet veel voor nodig dan, voor die haat.
Wat is dat toch met mensen die denken dat wetten en regels niet voor hén gelden?

Lewis | 11-09-14 | 22:45

B&W | 22:41
Als je net zo dom bent als je tegel doet vermoeden...
Je kan geen Alfa-numerieke informatie bij het betalingskenmerk vermelden.

Mark Levinson | 11-09-14 | 22:44

De belastingdienst is al net zo misdadig. Toen ik jaren geleden nog maar net ondernemer was ook een boel trammelant mee gehad. De kwartaalaangiftes verzorg ik altijd meteen de eerste dag van het nieuwe kwartaal en dat geld maak ik dan ook meteen over. De acceptgiro's die ik toentertijd kreeg hadden voor een of andere reden altijd mijn privé bankrekeningnummer voorgeprint in plaats van het zakelijke nummer (ook meermaals daarvoor bellen mocht niet baten), dus moest ik maar via telebankieren inloggen en zelf dat betalingskenmerk in typen.
.
En jawel hoor, één keertje schijnbaar een typfout gemaakt. Scheelde één getalletje (ergens een 9 ipv een 8 getypt) en bam, de maand er op zonder pardon of waarschuwing een boete van € 50,- PLUS een X percentage van het bedrag dat ik aanvankelijk moest betalen. Woedend heb ik naar de belastingdienst gebeld maar daar werd alsof ik een of andere debiel was alleen maar gehamerd op het feit dat ik als ondernemer maar moet zorgen dat mijn aangiftes correct en op tijd betaald moeten worden.
.
Wat ik zo misdadig hieraan vindt:
- Ik krijg geen bevestiging dat mijn betalingen binnen is gekomen, ook niet als dat correct gebeurd. Zo zit je elke keer weer in onzekerheid te wachten tot de tweede maand van het nieuwe kwartaal, om er zeker van te zijn of alles wel goed is gegaan.

- Ik krijg METEEN een behoorlijke boete, zonder herinnering, zonder aanmaning, zonder enige melding. Moet je eens kijken wat ik als ondernemert allemaal moet doen als ik een heuse wanbetaler heb. Ben ik eerst verplicht om een herinnering en vervolgens een aanmaning te sturen met ieder weer een eigen betaaltermijn, vervolgens moet ik die wanbetaler in gebreke stellen, en pas dan is er een mogelijkheid om een juridische weg te bewandelen. En dan is het nog maar de vraag of je je centen krijgt. Tegen die tijd ben je, de betaaltermijn van je factuur meegerekend, soms maanden verder.

- De wijze waarop je bij de belastingtelefoon te woord wordt gestaan en behandeld wordt alsof je een of andere mongool bent. Om nog maar te zwijgen over het totale gebrek aan inlevingsvermogen en coulance.

Le Roi | 11-09-14 | 22:44

@ Desmoulins | 11-09-14 | 21:52
Spuit elf (ik dus) was het eigenlijk wel met hem eens.

Lewis | 11-09-14 | 22:43

Ik zag er laatst één op z'n bek geslagen worden in de stad.. moooooi man. Zo rolt het in nl. De politie tegen de burgers. Die pet past ons allemaal. moehaha. Dat was lang geleden.

viridis | 11-09-14 | 22:42

Het CJIB heeft dus gewoon gelijk. Die aap heeft waarschijnlijk 'grappig' commentaar bij het betalingskenmerk gezet en baalt nu gewoon van zijn eigen domme gedrag.

Het is gewoon achterlijk, denk je echt dat je ook maar iemand ermee hebt als je een onduidelijke omschrijving neerzet? Neen, de uitzendkracht die de betaling verwerkt wanneer naam, adres en woonplaats zijn vermeld zal het aan zijn reet roesten.

B&W | 11-09-14 | 22:41

Eerst fucken met dat betalingskenmerk, en dan gaan lopen huilen als het CJIB niet onder de indruk blijkt te zijn van je 'rebelse' actie. Wat een losert.

Rest In Privacy | 11-09-14 | 22:39

SuperRogier | 11-09-14 | 22:35
Nou dan weet je toch wat je te doen staat. Ga inbreken, of durf je niet?

Graaf van Egmont | 11-09-14 | 22:39

Wat een sneu verhaal van deze droeftoeter. Ga lekker uithuilen bij je wijf.

roze_bril | 11-09-14 | 22:38

Al jaren geen boete meer gehad en hou mijzelf dan ook tot ergernis van mede weggebruikers en eenstrepers overdreven aan hun regels
Moet zeggen bevalt me prima het is de enigste manier om ze te fucken die bermkruipers en ze een vinger na te geven

Zeewolf | 11-09-14 | 22:37

Zij zijn de jagers en jij bent de prooi. Zo voel ik op de snelweg.

Mijn 1e boete ooit was ca. 650 gulden op een absoluut lege A4 s'nachts na een nachtdienst waar ik 160 reed met 4 banen voor mijzelf. Toen zag ik de lichten van een auto achter mij vanaf een oprit komen. De enige ander auto op de snelweg. Zij waren dus de ongenadige jagers van de staatskas. Toen ontstond mijn haat voor de politie.

incidentje | 11-09-14 | 22:36

Meneer, deze site steunt Telegraaf en OM pik K. Spee. Zoekt U aub verder.

Piet Karbiet | 11-09-14 | 22:36

Nederland, het land waar je dagelijks zonder het in de gaten te hebben zo'n 37 wetten overtreedt...

Piet_Snot | 11-09-14 | 22:36

@7,62x39 | 11-09-14 | 22:33

Ghe, ghe, ghe. Ik mag jou wel.

Supermatthijs | 11-09-14 | 22:35

De zeikerds die zeuren dat de overtreder een 'jankert' is, het gaat om het principe. In dit land kun je beter inbreken, bedreigen, bedriegen of mishandelen. Waar het namelijk ECHT om laat in dit land is al die proleten in auto's bekeuren. En als de CJIB haar eigen regels niet nakomt, dan slaat dat toch nergens op? Pauperinstantie.

SuperRogier | 11-09-14 | 22:35

@Rodekool | 11-09-14 | 22:27

Je kan tegen SODEP zeiken wat je wilt, maar hij heeft gewoon gelijk. Liever jij en al die andere te breed fietsende, doorgaans motorisch gestoorde, kudtsgolieren een dikke prent, dan ik geld kwijt aan de wasserette om weer een leeg brein van mijn motorkap te laten wassen.

ZKH EénOog | 11-09-14 | 22:35

Als je echt wil fucken. Ga dan langs met een zak vol met 10cent.
Wat loop je nou te miepen met betalingskenmerk

HaagseSkieldah | 11-09-14 | 22:35

Met 20 te hard wordt je normaal gesproken niet van de weg gehaald. Dan moet je toch echt wel wat harder rijden of nog wat andere ongein uithalen.

flashforward | 11-09-14 | 22:35

@redje70 22:31

Tenzij je die overschrijving doet vanaf de ING -rekening. Het commentaarveld wordt weliswaar geblokkeerd bij accept-giro's maar het 'uw kenmerk' -veld is wel bruikbaar én leesbaar voor de ontvanger..
eej, presto.

Mark Levinson | 11-09-14 | 22:34

@Rodekool | 11-09-14 | 22:27
Je wordt in ieder geval een goede les geleerd. Nu maar wachten of je de intelligentie hebt om er ook daadwerkelijk iets van te leren.
Dat jij geen respect hebt voor je medeweggebruikers en dat afreageert op een agent die daar tegen optreedt is niet mijn fout. Je hebt gewoon een terechte boete gekregen, niet janken.
En hitlergroeten hebben hier weinig mee te maken dacht ik zo?

SODEP | 11-09-14 | 22:34

redje70 | 11-09-14 | 22:31
De acceptgiro komt aan, dus ze weten het wel. Fail. Van u.

7,62x39 | 11-09-14 | 22:34

-weggejorist-

7,62x39 | 11-09-14 | 22:33

Bij een bankoverschrijving zien we alleen je N, maar niet je A en je W. fail.

redje70 | 11-09-14 | 22:31

@dwar 22:27
Ja, en ik betaal dus ook én op tijd... Maar wat is nou het punt dat je wil maken?

Mark Levinson | 11-09-14 | 22:31

Redelijkheid is iets wat ik tegenwoordig mis in het politiesysteem.

Rodekool | 11-09-14 | 22:31

Is voor de veiligheid. Op de snelweg zie ik ze ook vaak voorbij komen met 140 km/h. Als ik ze inhaal dan he. Maar door dit soort gekke snelheden onstaan de meeste ongelukken. Niet door verkeerd invoegen of niet opletten o.i.d.. En duidelijk is dat het aantal dodelijke ongelukken de laatste jaren is gedaald. Niet doordat auto's steeds veiliger worden maar doordat iedereen zich aan de snelheid houdt. uhhu. kortom, bekeuren moet. Is goed voor u.

viridis | 11-09-14 | 22:30

IK heb een natuurlijke neiging om alles van het CJIB actief te haten, maar chapeau 'NAW & mailkenmerk bij redactie bekend' u heeft het gepresteerd; ik geef in dit geval het CJIB groot gelijk. U lijkt een gefrustreerd klein burgerlijk mannetje dat niet tegen zijn verlies kan. En verder; drie alleen rijdende auto's die alle drie zeer traag op de meest linkerbaan op een verder lege snelweg rijden? Lijkt me een gevalletje overdrijven zoals mijn vijf jarige zoontje ook weleens doet....

Prof. P. Paardekuth | 11-09-14 | 22:30

@SODEP | 11-09-14 | 22:08
Ik ben het wel met je eens betreft overlast. Ga daarom bij tegenliggers ook netjes naar achteren...

Rodekool | 11-09-14 | 22:30

@Wim Venijn | 11-09-14 | 22:16

64% van de verkeersdoden vallen binnen de bebouwde kom, 34% op de N-wegen, 2% op de snelwegen. 98% van de snelheidsprenten worden op de snelwegen gegeven.

Zie je wel?

Is voor de veiligheid. Echt waar hoor...

ZKH EénOog | 11-09-14 | 22:29

Na zonsondergang lijkt de regel dat je ook op de snelweg rechts moet houden te zijn vervallen. Het gros rijdt op de middelste of linkerbaan. De politie doet daar niks aan.

De Geus | 11-09-14 | 22:29

Der Anschluss.
We zijn er helemaal klaar voor.

jemagookniksmeer | 11-09-14 | 22:29

ZKH EénOog | 11-09-14 | 22:21
Een andere overweging om te blijven staan is dat het in dit land de hoogste prioriteit heeft om burgers het maximale te laten betalen. Wie zich hieraan probeert te onttrekken, bijvoorbeeld door te vluchten, loopt een reëel risico om onmiddellijk in de rug geschoten te worden. Het standaard excuus ("Verdachte probeerde een politiewagen te rammen," "de agent dacht dat verdachte een wapen trok," "agent voelde zich bedreigd, was doodsbang" etc.) wordt er later bij verzonnen. Reden temeer om hard weg te fietsen natuurlijk: hoe verder weg, des te kleiner de kans om geraakt te worden.

7,62x39 | 11-09-14 | 22:28

@Doldwaas | 11-09-14 | 22:27
De politie kan zich wat mij betreft beter met belangrijker zaken bezig houden.

Rodekool | 11-09-14 | 22:28

Supermatthijs | 11-09-14 | 22:26
Ja inderdaad. Maar eigenlijk komt dat omdat wij geen homo's of Miepen zijn.

Graaf van Egmont | 11-09-14 | 22:28

@SODEP | 11-09-14 | 22:08
Ja, je hebt gelijk. Keihard aanpakken dat tuig! Slijp de potloden! Bonnenboekjes in de aanslag!
Maar laat ze maar de Hitlergroet brengen in Den Haag. Spreekt voor zich.

Man man man. Jij bent zo naïef dat je denkt dat het gooien met boetes helpt tegen dit soort overlast?
Waarom denk je trouwens dat er zo weinig respect voor politie is op straat?

Rodekool | 11-09-14 | 22:27

een aanvraag WOB doen !!!!
Is de kans zeer groot dat je er onderuit komt.... moeten ze alle gegevens openleggen die ze hebben.

Duitser1988 | 11-09-14 | 22:27

Wel een jank verhaal, baal er ook van als ik een prent krijg, sterker nog ben minstens twee dagen klere chagrijnig (zonde van het geld) maar bijna altijd is het toch echt mijn eigen schuld. Dus ik betaal gewoon hoe vervelend ook.

dwar | 11-09-14 | 22:27

Volgens mij zijn die administratiekosten strijdig met de wet, je schijnt bij de hoge raad, of het Europese hof-dat weet ik niet zeker- te kunnen procederen.

Mijnheer Harmsen | 11-09-14 | 22:27

Rodekool | 11-09-14 | 21:59
Die agenten hebben gewoon groot gelijk. Jij en je medescholieren kunnen wel denken dat het hele fietspad van jou is en dat anderen die er langs willen pech hebben, maar gelukkig zijn er nog agenten die het niet met jullie eens zijn.

Doldwaas | 11-09-14 | 22:27

domheid regeert | 11-09-14 | 22:22
Domme redenering. Of je betaalt geen inkomstenbelasting en alleen de boetes of je betaald inkomstenbelasting plus die boetes.

Graaf van Egmont | 11-09-14 | 22:27

@Graaf van Egmont | 11-09-14 | 22:24

We zitten weer helemaal op één lijn Graaf. Het is allemaal niet zo moeilijk.

Supermatthijs | 11-09-14 | 22:26

Miep miep.

Geert Linkers | 11-09-14 | 22:25

Wat een gejank allemaal hier. Stap je in de auto: gordel om, gsm weg, let op uw snelheid, zet hem desnoods op cruisecontrole en regel daar je snelheid mee ipv je gaspedaal.

Graaf van Egmont | 11-09-14 | 22:24

@Bosatlas 22:18
Neen, hoe zou ik door hen gefuckt moeten zijn dan?

Mark Levinson | 11-09-14 | 22:23

Hier kreeg iemand 247 euro boete voor een loslopend hondje dat in de berm plaste. Nu ze het idee hebben dat er meer te halen valt, cirkelen de BOA's van de gemeente Zaanstad met enige regelmaat rond de hondenuitrenplek op het industrieterrein om te kijken of er nog mensen zijn die a) geen poepzakjes bij zich hebben en b) hun hond wel aanlijnen op alle plekken rondom de uitrenplek.

FrankVeer | 11-09-14 | 22:23

De overheid wil het geld gewoon hebben.
Dat kan als boetes of als belastingen.
Zo gezien is het eigenlijk prettiger om maandelijks € 1.000 af te tikken als boetes voor te snel rijden dan als inkomstenbelasting.

domheid regeert | 11-09-14 | 22:22

Willem van Rood | 11-09-14 | 22:21
Dat is nog niet verboden in dit land.

7,62x39 | 11-09-14 | 22:22

Ja nu gaan de administratiekosten natuurlijk weer omhoog, bedankt alvast.

knehmoo | 11-09-14 | 22:21

@7,62x39 | 11-09-14 | 22:14

True. Het probleem is alleen dat men, als men dit al weet, toch gewoon stil zal blijven staan bij aanhouding, omdat niemand er in al zijn normale menselijkheid vanuit zal gaan, dat ze het serieus menen hier een prent voor te geven. Een soort overrompelingseffect zeg maar.

Weet je wel wat je te wachten staat, dan gooi je er uiteraard nog een kilometertje of 5 a 10 bovenop, duik je een steeg of een park in, en laat ze ongezien de tyfus genieten natuurlijk.

ZKH EénOog | 11-09-14 | 22:21

Supermatthijs heeft iets tegen homo's.

Willem van Rood | 11-09-14 | 22:21

De arrogantie van de macht.

Willem van Rood | 11-09-14 | 22:19

Dus je bent gefuckt door het systeem dat je dacht te fucken. Moest ik wel om lachen. Kudo's voor het CJIB.

boasatlas | 11-09-14 | 22:18

duitse herder | 11-09-14 | 22:16
Op Deens kenteken? Hard wegrijden. Een beetje Poorsje rijdt de meeste politiewagens er toch wel uit?

7,62x39 | 11-09-14 | 22:18

Laatst ook nog kennis gemaakt met die fuckers. Dagjesmensen op de terugweg van de kust flitsen op N-wegen waar de ene weer 80, dan weer 70 en dan weer 100 staat aangegeven. Dat kunnen ze wel. 13 km te hard rijden: of je ff 113 euro wilt dokken. Terwijl een winkeldief ca 180 euro moet afrekenen voor een misdrijf. Buitensporig hoge boetes in NL voor relatief lichte vergrijpen en werkstraffen of relatief lage gevangenisstraffen voor zware delicten.

matrixbluepill | 11-09-14 | 22:18

Jeetje man, wat stoer, je lijk Rambo wel joh! Helemaal een betalingskenmerk veranderen! Tering wat een lef! Badass motherfucker die je bent! Mag ik je aanrake?

Eikel. Let op je snelheid, zakkenwasser.

Kameroudste | 11-09-14 | 22:17

Ja, de weg is een heel stuk veiliger met de struikrovers om te flitsen en te beboeten. Ondertussen dondert Nederland in elkaar van overvallen, roof en haat prediken. Maar onze dappere politieagenten gaan vrolijk door met het flitsen op een lege weg. Dat is lekker makkelijk, en minder gevaarlijk. Veiligheid? Welnee. Staatskas spekken. Dat zijn de prioriteiten. U mag verrekken. U mag barsten en betalen.

Wim Venijn | 11-09-14 | 22:16

Volgens een agent gaf ik geen voorrang aan hem en zijn dienstauto. Ik zei tegen hem dat ik hem wel degelijk zag en dat het dom is om een politieauto geen voorrang te geven. Niets mee te maken, was zijn reactie en schreef een bekeuring uit. Ik keek op die bon en zag bij merk auto: Porsje.
Laat verder maar dacht ik. Nederland.

duitse herder | 11-09-14 | 22:16

Het zou ze sieren als ze voor die 7 euro administratiekosten tenminste gewoon hun werk deden. Voor dat geld kun je een administratief medewerker minstens een half uur laten uitzoeken bij welke boete de storting hoort.

panadol | 11-09-14 | 22:15

ZKH EénOog | 11-09-14 | 22:10
Al ben je wel een enorme eikel als je zo hard kunt fietsen en je nog staande laat houden. Ik rij gewoon hard weg. In de stad is altijd wel een zijweg waar een politieauto niet kan komen en agenten te voet of op een mountunbaikje rijd je zoek.

7,62x39 | 11-09-14 | 22:14

KLPD bestaat al een tijdje niet meer kinders! En lol @ opzettelijk lopen fucken en gaan huilen over de consequenties. Jammer joh!
@Mesmer | 11-09-14 | 21:50
Boetes gaan nog altijd via het CJIB. Is moeilijk, ik weet het, maar je leert het vast nog wel.

Geluksvogel | 11-09-14 | 22:13

Vroeger vaak zat semi-onterecht beboet. Ik houd me tegenwoordig uit principe zo min mogelijk aan regels opgelegd door de overheid (tenzij dit gevaar voor anderen oplevert). Werkt prima, ben al twee jaar nergens voor beboet.

Geile Markeerstift | 11-09-14 | 22:13

Leuk toch altijd, mensen die denken dat geintjes uithalen met de overheid ergens toe leidt. Nou, anonieme briefschrijvert, volgende keer niet fucken met het betalingskenmerk, en gewoon de boete slikken. Je partner/sex buddy kan je meer over dit proces vertellen.

daniel37 | 11-09-14 | 22:11

Supermatthijs | 11-09-14 | 21:56

Bedankt voor de uitleg, knul.

Swabibi Musampa | 11-09-14 | 22:11

@Rodekool | 11-09-14 | 22:06

Te snel fietsen is al verboden. De snelheidsborden zijn voor alle weggebruikers, dus ook een fietser die 35km rijd in een 30km zone kan gewoon een prent krijgen.

ZKH EénOog | 11-09-14 | 22:10

Je had je kenteken op naam van een Somalische katvanger moeten zetten, dan had je geramd gezeten. Niemand doet je dan wat.

Ridde Rogter | 11-09-14 | 22:10

Dat ze je na -tig acceptgiro's nog niet kennen zegt wel weer genoeg. De blauwe enveloppenbrigade schijnt daar een stuk minder moeite mee te hebben.

shindai | 11-09-14 | 22:09

Honderddrieëntachtig euro boete wegens 120km/h rijden. Op een snelweg. Een nagenoeg lege snelweg. Om half zes 's ochtends. En dan nog schuldbewust zijn, met zijn "Mea culpa natuurlijk, degene die het gas opendraait ben ik zelf." Alsof de immoraliteit van deze banale overtreding van een banale regel vanzelf spreekt. Word wakker, dwaas. Dat geldt ook voor iedere drone die de boete voor deze slachtofferloze misdaad goedkeurt of zelfs toejuicht. Schapen, die kritiekloos accepteren wat er in Wegmisbruikers gezegd wordt.

7,62x39 | 11-09-14 | 22:08

@Rodekool

Nee

Tsjernodebiel | 11-09-14 | 22:08

@Rodekool | 11-09-14 | 21:59
Fiets maar eens elke ochtend tegen een zwerm lawaaiige dwergen in die drie/vier/vijf dik naast elkaar fietsen en niet voor zich kijken.
Elke near-miss zou een waarschuwing moeten zijn om het niet meer te doen, maar dat helpt blijkbaar niet.
Dan maar met boetes.

SODEP | 11-09-14 | 22:08

Als niemand meer te hard rijdt in NL, dan duurt het faillisement niet lang meer.

Oeloeboeloe | 11-09-14 | 22:07

aaah wat een zielig verhaal, gewoon betalen zeikerd, je zat fout!!

h28 | 11-09-14 | 22:07

@Tsjernodebiel | 11-09-14 | 22:04
En zullen we ook te snel fietsen verbieden?
Of aan de verkeerde kant van de weg wandelen?

Rodekool | 11-09-14 | 22:06

Wat heeft die Volvo ermee te maken?

de euro middenweg | 11-09-14 | 22:06

Moet je maar niet te hard rijden. Te langzaam rijden moet ook bekeurd worden trouwens.

Tsjernodebiel | 11-09-14 | 22:04

Als er wat minder zielepoten zouden zijn die zelf wel uitmaken hoe hard ze rijden en zelf wel uit maken hoe ze betalen en zelf wel uitmaken-vul-maar-in dan hadden we heel wat minder regels nodig.
Je wordt bedankt, kneus.

Mike Oxlong | 11-09-14 | 22:04

Drommelsch | 11-09-14 | 21:56

Wat kun je als burger zijnde nog doen?
Wij weten allemaal dat de huidige gang van zaken, dus dat men alleen nog kordaat wenst op te treden bij het geven en innen van boetes, het bloed doet laten koken.
Zelfs zonder het betalingskenmerk moet in staat zijn om de boete te koppelen aan de persoon in kwestie.
De overheid mag nooit en te nimmer rancuneus optreden.
Zij bepalen de spelregels; zij zijn een verlengde van én voor de burgers, en toen ging de wekker...

Desmoulins | 11-09-14 | 22:03

Ondertussen in de rest van de wereld.

* | 11-09-14 | 22:03

Als ik politie tegenkom op de openbare weg heb ik eerder een gevoel van onbehagen dan een gevoel van veiligheid.

Dat is niet goed.

Rodekool | 11-09-14 | 22:02

"... met 80 euro verhoogd wegens niet tijdig betalen..."

Goed, dat 90% van de snelheidsprenten pure struikroof zijn, daar ben ik het volledig mee eens, maar alsjeblieft zeg, de beschikking komt doorgaans 1 a 2 maanden na het feit op je deurmat en dan heb je nog eens minimaal bijna 2 maanden om te dokken, als je géén bezwaar aantekent.

Wie fuckt met de maffia gaat altijd pijn lijden.

En dan nog iets: bij een overschrijving krijgt de ontvanger doorgaans alleen de naam en het rekeningnummer te zien van de overschrijver. De A. en W. gegevens ontbreken dus.

ZKH EénOog | 11-09-14 | 22:01

Ik heb dit gevecht al heel lang geleden opgegeven. Heb een fijne kleine auto (remember, benzine gaat naar dezelfde dieven) en ik tuf nu netjes volgens de borden. best moeilijk nog want iedere paar meter is het weer anders. verder probeer ik alle cameras te spotten maar daar ben ik wel een beetje paranoide van geworden. ik probeer ondertussen ook nog af en toe voor me op de weg te kijken. mocht ik jou per ongeluk een keer van achter aanrijden dan spijt me dat.

Stijlloosadverteren | 11-09-14 | 22:01

Als je dwars bent, dan doen ze dwars terug....

Statler en Waldorf | 11-09-14 | 22:01

"maak ik het volledige bedrag over naar het CJIB onder vermelding van mijn naam plus kenteken en een iets gemanipuleerd betalingskenmerk"
Dus zonder adres en woonplaats.
Ergo, daar gaat de hele argumentatie.

swift1.6 | 11-09-14 | 22:01

mr Fawlty | 11-09-14 | 21:55
Precies wat een verademing is dat -op dit punt minstens- volwassen land. Net 1000 km achter de rug in DE.

Claude_Vieaul | 11-09-14 | 21:59

@SODEP | 11-09-14 | 21:54
Tja... Als je dit soort boetes terecht vindt ben je toch wel heel ver heen.
Een waarschuwing voldoet, een boete heeft op zo'n weg geen enkel effect.
Bovendien typische mierenneukerij.

Rodekool | 11-09-14 | 21:59

Je bent gewoon een heel zielig ventje. 'Ik ga lekker toch niet luisteren.....'. Stomme hardrij-snotneus.

NuanceBestaatNiet | 11-09-14 | 21:58

Wordt je bekeurd door een stel kommaneukers die het nodig vinden je op een lege snelweg de maat te nemen krijg je ook nog te maken met hun regelneukende collega's van het CJIB.
Wat een gefuck. Syph voor het hele zooitje

Barbier met syphilis | 11-09-14 | 21:58

Recent in havanna aan de Waal, nieuwe rotonde, 2 baans aan de rand van de bebouwde kom, blijkt verkeer van rechts ineens voorrang te hebben. Bord gemist, fout gemaakt. Oom agent meteen achter me, tatutatuut, waar komt u vandaan meneer? Nou niet uit havanna aan de Waal! O, dus u kent de situatie niet? Nou ja, geeft niet, want ik rij met een sportauto, dus hoppa toch maar even 2honderdfucking80 euro afrekenen! Say what?!? Ja meneer, €280.
Later nagevraagd bij bedrijf waar ik moest zijn, gaat aan de lopende band fout.

ole guapa | 11-09-14 | 21:58

@Drommelsch | 11-09-14 | 21:56

Dat bedoelde ik ook maar formuleer dat dan minder handig. Sorry.

Supermatthijs | 11-09-14 | 21:57

Had laatst ook een prent voor 19 km te hard. Moest 30 euro overmaken. Naar Duitsland, dat dan weer wel.

witwas | 11-09-14 | 21:56

@Swabibi Musampa | 11-09-14 | 21:51

Die jankerd begint al met zijn gejammer over snotneuzen en nog allerlei niet ter zake doende omstandigheden. Dat homo is hier op GS slechts een ludieke steeds terug kerende kreet waarmee we geenszins kwaad bedoelen. Zal ik er bij deze Miep van maken ?

Supermatthijs | 11-09-14 | 21:56

@Desmoulins | 11-09-14 | 21:52
Hij heeft het overgemaakt met "... een iets gemanipuleerd betalingskenmerk" - opzettelijk dus, om te kutten. Dan moet je dus niet zeiken als je teruggenaaid wordt.

Drommelsch | 11-09-14 | 21:56

Nou nou wat een opstandig boefje

Ronman2k | 11-09-14 | 21:55

Ik weet uit ervaring dat linksrijders ook worden beboet. Me ouwe kwam een keer thuis, helemaal over de rooie. Maarja, eerlijk is eerlijk. Die ouwe heurt eigenlijk ook niet meer op de weg.

Joft | 11-09-14 | 21:55

onnodig links rijden, dat is pas irritant. Ik stel voor dat alle Nederlanders die daar een handje van hebben, dat eens in Duitsland gaan proberen. Moet je eens kijken hoe snel ze dan opeens wel naar rechts kunen.

mr Fawlty | 11-09-14 | 21:55

@Rodekool
Terecht.

SODEP | 11-09-14 | 21:54

Dat er überhaupt nog prutsers in dit land zijn die STEEDS MAAR WEER de staatskas spekken met verkeersovertredingen. Jankerd

Polky | 11-09-14 | 21:53

Supermatthijs | 11-09-14 | 21:48

Jij bent werkelijk te dom voor woorden.
Hij geeft toch volmondig toe dat hij te hard gereden heeft en dat hij de boete direct betaalde...
Dat is het punt niet linkse dwaas.

Desmoulins | 11-09-14 | 21:52

Supermatthijs | 11-09-14 | 21:48

Vanwaar je conclusie? Zeuren homo's altijd? Rijden homo's altijd te hard als de rest eindelijk naar rechts gaat? Of is het iets anders.

Swabibi Musampa | 11-09-14 | 21:51

Zo stoer je vermeld geen betalingskenmerk. Wat de ruk boeit dat, alsof de heren van het CJIB daar iets mee kunnen.

Daanster40 | 11-09-14 | 21:51

Als het aan de 1.000.000 Neederlandsche ambtenaeren ligt dan moet het volk gedeporteerd worden wegens het niet opvolgen van bevelen. Allemaal.

duitse herder | 11-09-14 | 21:51

Ik kreeg laatst ook een boete voor drie breed fietsen, 100 meter van 3 scholen;
90+7 euro boete voor een fucking scholier

Rodekool | 11-09-14 | 21:51

Administratieve kosten zijn sowieso volkomen bullshit. We betalen al het salaris van de agenten via belasting. Maar als ze dan een printje moeten draaien hebben ze weer 7 euro nodig?

Mesmer | 11-09-14 | 21:50

Supermatthijs die "homo" als scheldwoord gebruikt. De wereld op zijn kop.

Boer in 020 | 11-09-14 | 21:49

In Nederland worden boetes gezien als vaste inkomstenbron voor de schatkist

Rodekool | 11-09-14 | 21:49

Jezus man, groei eens op. Met je kinderachtige actie's terwijl jezelf zo stom bent om te hard te rijden. Gewoon als een echte vent dat geld overmaken ipv. nu huilie huilie te doen. Homo !

Supermatthijs | 11-09-14 | 21:48

Van mij krijgen ze geen cent. Ik houd me aan elke regel (voor zover mogelijk, want er zijn nogal wat regels).

ProAsfalt | 11-09-14 | 21:48

Deze hufters flikken het elke keer weer.

In the morning! | 11-09-14 | 21:46

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland