Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

ISIS onthoofdt Amerikaanse journo Steven Sotloff

sotloff534.jpgDe islamitische moslimvarkens van ISIS hebben hun belofte waargemaakt: als Obama niet zou stoppen met het bombarderen van het Kalifaat, zouden ze een nieuwe gevangene onthoofden. Obama stopte niet met bombarderen. En ISIS beweert nu dat het de Amerikaanse journalist Steven Sotloff (31) heeft onthoofd. Video kijken op eigen risico danwel naar eigen behoefte: klik hier. De beul lijkt - op basis van zijn accent en (linkshandige) houding - dezelfde als van James Foley, twee weken geleden. De locatie wijkt volgens @Brown_Moses wel af van die van Foley's sterfplek. Aan het einde van de video is een derde gevange te zien, die wordt voorgesteld als David Cawthorne Haines (foto - sfw) - een Britse hulpverlener, naar het schijnt. Update: NL oorlogsjourno Hans Jaap Melissen zegt dat ISIS nog (minstens) zeven westerlingen in gevangenschap heeft. Update: De video is niet vrijgegeven door ISIS, maar "ontdekt" door SITE Intelligence Group. De SITE-site heeft wel ff te kampen met rokende servers. Update: Obama had vorige week nog geen idee, maar zijn buitenlandwoordvoerder heeft een strategie voor ISIS: "as quickly as possible" kapotmaken dat tuig.

Reaguursels

Inloggen

@steekmug | 04-09-14 | 07:05
Heb die reacties gelezen en lees vooral veel angst, en sorry ... houd het zelf liever feitelijk.

Watching the Wheels | 04-09-14 | 11:32

Vloek van het "zwarte goud "zal voor rivieren van bloed zorgen!
Sorry voor deze arabische beeldspraak! Zij zijn in hun lyriek dol op hyperbolen (moeder van alle oorlogen)
Lees tip :Het rancuneuze gif -Sybe Schaap

halve pinda | 04-09-14 | 07:41

@Watching the Wheels | 04-09-14 | 05:41
ooit gedacht aan boetedoening voor het oppergod
net als imaginaire getallen in wiskunde
een schuldbedrag is een imaginair getal laat daar nou net heel veel van zijn op de wereld.
schuldbelijdenis en boetedoening voor verlossing door God.

ps. voer het plaatsingsdatum,tijdstip van het onthoofdfilmpje eens in op www.u-site.nl onder colum timestamp bericht uit het verleden???? en lees de reactie's van wim venijn.

steekmug | 04-09-14 | 07:05

@harstef | 03-09-14 | 22:57
Vroeg wakker, dus meteen maar even reageren ...
.
Re alinea 2: Allereerst generaliseer ik nooit, je hebt in elke bevolkingsgroep goede en slechte mensen. Je kunt niet zeggen 'ik vertrouw joodse mensen niet', je kunt wel zeggen 'ik vertrouw ze niet allemaal'.
.
We worden dagelijks belazerd. Als je dat niet ziet, zoals Twan Huys etc., dan ben je erg naïef. Het bedrog destijds vlak voor de inval in Koeweit had journalisten moeten leren dat ze kritischer moeten zijn. Destijds bleek nota bene 10 miljoen betaald aan reclamebureau Hill & Knowlton om de inval in Koeweit aan het publiek te verkopen. Waarom zou dat vandaag de dag anders gaan? Waarom werkt Jack de Vries tegenwoordig bij Hill & Knowlton ? Waarom gaan onze Koningsspelen in zee met een reclamebureau dat in het verleden zo fout bleek? www.hpdetijd.nl/2009-10-20/hoe-fout-zi... en en.wikipedia.org/wiki/Hill_%26_Knowlto... en www.youtube.com/watch?feature=player_... .
.
Re alinea 3: Diverse machtsblokken speelt het in de kaart dat IS aanleiding geeft om in te grijpen. Het appelleert aan een oergevoel, iedereen vindt het verschrikkelijk wat er gebeurt (net als destijds in Koeweit www.youtube.com/watch?feature=player_... ).
.
Het is precies zoals jij in alinea 5 verwoordt, zonder deze vreselijke filmpjes krijgt Amerika meer weerstand (van moslims). De afschuwelijke filmpjes zorgen ook voor eenheid en veel draagvlak in de westerse wereld. Het maakt zowel Amerika als Israël slachtoffer van IS www.thehindu.com/news/international/wo...
.
In reactie op je alinea 6. Die weten van gekkigheid niet wat ze met hun geld moeten en redeneren vanuit hun geloof. Waarom speelt dat geloof zo'n kleine rol in die afschuwelijke filmpjes? Waarom wordt er meer gesproken over Obama en Amerikaanse verkiezingen, dan over de profeet? Is dat logisch voor moordenaars die volgens andere filmpjes en uitingen al mensen vermoorden als deze zich niet bekeren tot de Islam. Hij had nu een joodse man voor zich en repte daar met geen woord over of wel? Zou de Mossad werkelijk geen rol spelen? Daniel Pearl (2002) was ook joods www.thehindu.com/news/international/wo...
.
SA heeft de komende tientallen jaren nog de grootste reserves. Kijk even naar de andere landen (en kijk even waar oorlog heerst). www.alletop10lijstjes.nl/top-10-landen...
.
Denk aan de nieuwe olie- en gaspijpleidingen vanuit Iran en Qatar door Irak en Syrië (ook aftakking naar Israël dat overigens zelf ook een aantal nieuwe velden voor de kust zou hebben gevonden israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/... en www.uitpers.be/index.php/midden-oosten... ).
.
Timmermans had het er 'toevallig' gisteren over www.ftm.nl/exclusive/timmermans-begrij... en hier een link mbt. de pijplijnen www.uitpers.be/index.php/midden-oosten...
.
Niet ondenkbaar is dat 'men' via de films steun zoekt voor hard optreden, vergelijkbaar aan Koeweit en misschien scheelt het wel mensenlevens als ze het met wat steun doen. Je alinea 7 zijn uitspraken voor jouw rekening. Assad, Khadaffi, al-Maliki, Erdogan, Poetin, het maakt toch allemaal niet uit, als de leverzekerheid maar gegarandeerd is, we hebben het te hard nodig om te voorkomen dat onze economie instort door oplopende prijzen tegenlicht.vpro.nl/.imaging/stk/tegenl... .
.
Als die conflicten, al die groepjes, schieten met Amerikaanse wapens of zijn bevoorraad door SA, Qatar etc. 1500 mijard gaat per jaar om aan defensie uitgaven, 4 miljard per dag. Wat gebeurt er met de aandelen van Boeing en Lockheed als er morgen vrede heerst? www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?... en www.telegraaf.nl/buitenland/22771723/_... en israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/... .
.
Kijk je wel eens een speelfilm? James Bond? Waarom zouden dergelijke belangen niet in de echte wereld spelen? Bekend is dat 20.000 lobbyisten in Brussel wonen en meeschrijven aan wetten. Wees toch niet zo naïef allen en die laatste zin van je is opnieuw larie, niemand beweert dat IS deugt, integendeel. Het één sluit het ander niet uit. Het gaat om de macht in die regio, goedkope olie en gas voor onze economie, niet terug hoeven keren naar de grenzen van 1948 nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van... dat soort dingen. Even regelen met zijn allen en tegelijk blijven investeren in wapens (ook door Rusland) en elkaar blijven bevechten. Waarom zou Rusland in Syrië zo hebben lopen tegenwerken? Precies.

Watching the Wheels | 04-09-14 | 05:41

Watching the Wheels | 03-09-14 | 21:37
"Het spijt me dat ik overheden niet meer 100% vertrouw, de belangen zijn te groot."

Interessant genoeg vertrouw je onmiddellijk joodse mensen niet meer. Dat je Israël niet vertrouwd vanwege de Gaza-Israel oorlog, prima. Dat je Israël niet vertrouwd vanwege nieuwe/uitbreidingen op de westelijke jordaan oever, prima.

Maar waarom je denkt dat Israël baat heeft bij totaal-idioten in de achtertuin is mij niet helemaal duidelijk.
Ik zie de relatie niet.

Waarom je gelijk denkt dat het een Amerikaans-Joods complot is is mij ook niet helemaal duidelijk.

Denk je echt dat alle andere landen lievv zijn?
Eerlijk gezegd denk ik dat de VS & EU redelijk in een jam zitten "damned if you do, damned if you don't". Wel ingrijpen en iedereen mauwt over het boze westen, niet ingrijpen en men mauwt over het nalaten van het boze westen. En ondertussen de gewone bevolking de sjaak.

Wellicht gewoon het complot van SA & Jemen: waarom hebben die zo financieel ingezet op de lange islamitische arm? Waarom worden NLse (en EU, VS) moskeeen gefinancieerd (en be-imaamed) met SA geld, met Jeminitische imaams? Misschien omdat SA een ander soort grip op de wereld wil hebben op het moment dat de bodem van de olieput in zicht is?

Ander puntje: waarom vertrouw je de Israeli's niet (2100 doden), maar de Syriërs wel met +-4500 per maand, en niet maar 1 maand, maar al 42 maanden lang, elke maand? Waarom ben je in jouw optiek betrouwbaarder als je meer mensen dood? Of, misschien negeer je het gewoon, maar waarom dan, waarom negeer je al die burgerdoden buiten Israël? Waarom denk je dat Israël verantwoordelijk is voor al die andere doden? Waarom is niet Assad, ISIS of elke willekeurige andere oorlogszuchtige corrupte machtswellusteling verantwoordelijk voor hun daden eigen daden?

Nee, liever ontken je onthoofde journalisten als zijnde Joods-Amerikaans complot.... Want IS is lievvv en onschuldig!

harstef | 03-09-14 | 22:57

Misschien zijn overheden wel te vertrouwen, maar 'de lobby erom heen' niet, waardoor politici gemanipuleerd worden in hun beslissingen.
.
Vanavond in NOS journaal toespraak Obama gezien? Herhaal het stukje vanaf 7:45 tot 8:10 even en let goed op de manier waarop Obama aan het eind uitspreekt dat IS ene bedreiging voor de Verenigde Staten is nos.nl/uitzendingen/20998-nos-journaal... . Hij lijkt moeite te hebben met die woorden. Als je je toch werkelijk aangevallen voelt, komt dat er vloeiender uit (ondanks al die autocue hulpmiddelen). Het zou niet verbazen als hij weet dat de wereld incl. hijzelf gemanipuleerd wordt. Mocht dat zo zijn, kan hij er maar beter het beste van maken. Vorige keer was er 10 miljoen betaald aan een reclamebureau dat momenteel nog steeds voor overheden werkt, zelfs in NL. Jack de Vries werkt bij het reclamebureau dat zorgde voor de spinning rond de Koeweit inval www.youtube.com/watch?feature=player_... . Eerlijk is helaas niemand.

Watching the Wheels | 03-09-14 | 22:35

@harstef | 03-09-14 | 18:50
In reactie op je laatste alinea. Verwacht in oorlogssituatie Joodse mensen geholpen te zullen hebben (ondanks de angst voor ontdekking), irritatie over onrecht wint het waarschijnlijk van de angst (hoewel je dat nooit vooraf zeker zult weten). Hekel aan mensen die burgerslachtoffers maken (2100 doden in Gaza, grotendeels burgers, >600 kinderen, zo'n 350 meisjes jonger dan 17?, 10.000 gewonden?). Nu weer nieuwe nederzettingen op de westelijke Jordaanoever, meer olie op het vuur. Het spijt me dat ik overheden niet meer 100% vertrouw, de belangen zijn te groot.

Watching the Wheels | 03-09-14 | 21:37

Dat filmpje lijkt mij nep . Het slachtoffer is alleen aan zijn handen geboeid en de beul is de enige die erbij is . En de achtergrond heeft meer weg van een studioposter . De filmpjes van Ansar Al Sunha of Al Quaida (trouwens softy's vergeleken bij IS) destijds in Irak waren vele malen heftiger . Daar werd iemand die op deze manier gedood werd altijd door zeker 4 mensen in bedwang gehouden en zowiezo ook altijd gebonden aan de voeten . En dat mes heeft meer weg van een speelgoedmes uit de plaatselijke speelgoedwinkelketen . Dat de goede man dood is daar twijfel ik niet aan maar dat filmpje klopt niet , is nep .

Joris3punter | 03-09-14 | 19:40

Watching the Wheels | 03-09-14 | 15:19
Het is je misschien ontgaan dat de VS schat dat er zo'n 12.000 "Westerlingen" in die regionen rondzwalken, waarvan een aanzienlijk deel bij IS is beland. Jongens die tot voor kort gewoon Amerikaans, Engels en Nederlands "deden" en de taal ervan spraken. Een beetje afhankelijk van de wijk/regio waarin je opgroeit zal je taal zichtbaar zijn in je spraak. Volgens mij leven de islamitische MO vluchtelingen in de VS vrij verspreidt, waardoor ze sneller hun originele accent verliezen. En Amerikaans klinken.

Er is tevens aangegeven dat er niet alleen braindead idioten rondlopen, maar ook jongens met een wat hoger IQ, en zelfs jongens uit betere -ontwikkelde- gezinnen. Jongens die wel wat kunnen, zoals evt media-techniek.

En ja, natuurlijk zou het fantastisch zijn als we allemaal helden zouden zijn.
Het feit is dat we dat niet zijn. Daarom kan je met relatief weinig mensen een land in bezit nemen. Daarom liepen 6 miljoen joden netjes met hun koffertje naar de trein waarvan de meesten wisten dat het een enkeltje was. Daarom graven vele oorlogsdoden eerst hun eigen graf. Daarom zitten alle gevangenen netjes voorovergebogen te wachten op het executieschot. Daarom kijkt half Nederland weg als iemand een ander beroofd. Daarom kijken we toe als iemand aan het verdrinken is. Daarom laten we de ander gepest worden. Daarom doen we allemaal braaf aan wat de mode binnen onze groep voorschrijft.

Daarom. En 2 jaar gevangen zitten bij IS&Co gemarteld worden volgens Gitmo-tactiek(ja, en dat noemen we toch echt martelen) al vele keren denken dat het je laatste moment is... Ja, dan ben je wel wat van je kracht kwijt. Daarom.

Ik vind je suggestie dat Foley ergens een biertje zit te drinken stuitend. Zeker met de "Amerikaans-Joodse" suggestie erbij.

harstef | 03-09-14 | 18:50

Je kan de moslims ook gewoon vragen tijdens een wereldwijd wonder als ze af willen zien van de oorsprong (dus de zegger) van "dhabiha" (daar zit volgens mij het probleem)door middel van zien,beleven,het wereldwijd netwerk van raad van geestelijken en andere gebeurtenissen.
Geloven zijn er in alle soorten en maten in GOD maar extrimistisch geloof en daardoor uitsluiting/uitbuiting/(massa)moord/onwaarheden/verbanning op andersdenkende sociale religieuzen moet voorkomen worden en streng verbannen worden met elk middel!

steekmug | 03-09-14 | 18:11

-weggejorist-

Pijpslons | 03-09-14 | 17:28

Dat de USA hard gaat toeslaan is duidelijk. Kwestie van een paar dagen. Maar wat gaat Europa doen? Het weer voor de zoveelste keer alleen aan de Yanks overlaten? Terwijl het probleem vooral een Europees probleem is. Zitten daar nauwelijks Amerikanen tussen.
Het is tijd voor een 10e kruistocht. Islam is de vijand zelfs voor de blinden.

Black_Crusader | 03-09-14 | 17:26

@Watching the Wheels
maak je geen zorgen alles komt goed dmv vrijwilligers,regeringen,enz,enz je kan gerust slapen.

steekmug | 03-09-14 | 17:17

Als ... -> Al die islamitische ...

(Herverkiezing -> van een Democraat)

Watching the Wheels | 03-09-14 | 17:05

In alles lijkt het het uitdagen van Obama door groepen met belangen, niet perse gelovigen, eerder criminelen.
.
De tekst lijkt als je hem een paar keer leest vooral bedoeld om afstand te creëren tussen Obama en het Amerikaanse volk. Wie heeft daar belang bij?
.
Zou zo'n terrorist in zo'n zandbak werkelijk in de 'wij'-vorm schrijven? 'marching us, the American people, into a blazing fire' en daarna ... een primitief mes pakken? Niet logisch.
.
Ook niet logisch is dat het slachtoffer het geschreven zou hebben.
.
Je zou toch veel eerder verwachten dat ze een eis zouden neerleggen om bijvoorbeeld wereldwijd erkend te worden? Als ze zo ontwikkeld zijn (video editing, autocue, draadloze mic), dan wil je toch ook een land worden dat erkend wordt o.i.d.? Of willen ze de video editing software en camera's zonder handel op den duur zelf gaan ontwikkelen in die zandbak?
.
Amerika hangt boven die zandbak met satellieten en ziet geen cameraploeg met oranje en zwart?
.
En die IS-terroristen maken zich druk om de herverkiezing van een Amerikaanse president? 'nearing the end of your term'. Willen liever iemand die harder optreedt zoals Bush of McCain?
.
Het lijkt op 'uitdagen' ipv. een serieus eisenpakket. Welk doel dient dat?
.
'blazing' gebruiken. Dat is toch Amerikaans, niet Arabisch. Als die islamitische gelovigen gebruiken 100x in een zin de naam van de profeet. Niks van dat alles?
.
Ook 'supposed to be' etc. het zijn Amerikaanse zinnen of zien jullie het anders?
.
“Obama, your foreign policy of intervention in Iraq was supposed to be for the preservation of American lives … so why is it that I’m having to pay the price of the interference with my life? Am I not an American citizen?” “Where is the American people’s interest in reigniting this war? I remember a time when you could not win an election without promising to bring our troops back home from Iraq, from Afghanistan and close down Guantanamo … Here you are, Obama, nearing the end of your term and having achieved none of the above … marching us, the American people, into a blazing fire.”

Watching the Wheels | 03-09-14 | 17:00

@Wim Venijn | 03-09-14 | 14:20
tja welke wikipedia moet je nou geloven....?
en waarom precies bij dit filmpje....?
en zoals je zij als er geen tijd word meegegeven is het 0.00 waarom dan posttijd 01.00

steekmug | 03-09-14 | 15:44

@Rhyme1979 | 03-09-14 | 14:29
Mee eens dat dit oerbeelden zijn, waarmee je binnen no-time draagvlak creëert voor ingrijpen en niet onbelangrijk ... voorkomt dat moslims boos worden als je ingrijpt. De filmpjes zijn te netjes gemaakt met te moderne editing software door iemand die daar te goed mee om kan gaan. Ook die dubbele ondertiteling etc. is allemaal te netjes gedaan, geen verspreking in de tekst (die best ingewikkeld is als je op je knieën in een zandbak zit) en je krijgt het gevoel dat de achtergrond erachter is geplakt, doordat er op geen enkel moment zand opwaait op de achtergrond, geen papiertje, geen plastic zak, geen struikje dat van links naar rechts op de achtergrond door het beeld rolt, geen zandstorm, terwijl er een flinke wind staat.
.
Anderzijds ... als ze dreigen om bijvoorbeeld vrouwen en kinderen te vermoorden als hij niet netjes meewerkt, dan zou dat de reden kunnen zijn van gehoorzamen. Verder zal het oplezen van die autocue boodschap (waar elke nieuwslezer nog iets van kan leren, compleet zonder versprekingen) mogelijk eerder opgenomen zijn. Beste kunnen die mensen er niet aan meewerken als ze gegijzeld worden, ze worden toch gedood, waarom zou je je land tot last zijn door zo'n filmpje in te spreken.
.
Blijft onlogisch, ook door zinnen als 'nearing the end of your term'. Wie heeft er belang bij dat er een Republikeinse president in het Witte Huis komt te zitten? Wie heeft er belang bij het op grote schaal gebruiken van wapens, zodat deze weer aangevuld en vernieuwd kunnen worden. 1500 miljard per jaar wereldwijd aan 'defensie' en een paar van die wilden zijn nog de enigen die die uitgaven zinvol maken.
.
De journalist was een Joods-Amerikaanse man. Het zou niet verbazen als ze ergens op een eiland Bavaria aan het drinken zijn in afwachting van een nieuwe identiteit. Ze willen (en moeten) de macht over de olie- en gaspijplijnen terug veroveren anders zijn onze economieën niet op niveau te houden. Elke euro die extra rond gaat betekende tot dusver meer fossiele brandstof nodig.
.
Overheden zijn helaas niet meer 100% te vertrouwen. Heeft iemand Timmermans excuses horen maken voor die beschuldigingen in de VN? Nee, die krijgt een baan. Zou je zelf excuses maken als je nota bene op het wereldtoneel er zo naast zat? Waarschijnlijk wel. Met onwaarheden kom je er, kunnen ze je gebruiken, kunnen ze je altijd lozen, spreek je de waarheid, kom je nergens. Best goede man trouwens. Systeem is ondemocratisch en 'eng' (en misschien altijd al geweest). Snap nooit dat mensen denken dat alleen in films om geld dingen worden gedaan, in Amsterdam schieten criminelen elkaar ook overhoop om geld en macht, zou raar zijn als dat in die oliegebieden niet zou gebeuren. Zionistisch complot? Nee, gewoon boeven die strijden om de macht, soms gesteund door overheden met parallelle belangen. Het gaat vooral om die nieuwe gasleidingen van Qatar en Iran door Syrië naar Turkije als tegenwicht voor het Russische gas. Prijzen moeten laag blijven tbv. economische groei en dat kost steeds weer tienduizenden mensenlevens.
.
Meest enge is dat die oorlogen nooit kunnen stoppen, omdat de wapenhandel daarna zal krimpen en dat slecht voor investeerders zoals onze pensioenen. K*twereld.

Watching the Wheels | 03-09-14 | 15:19

En ik dacht nog wel dat de schoolvakantie was afgelopen.

commandany Kurtz7541 | 03-09-14 | 14:53

Dit filmpje, net als dat van Foley is enkel propaganda. In scene gezet en niet echt. Als je ooit echte onthoofdingsfilmpjes gezien hebt, weet je dit ook.

Enkel een medium met "oerbeelden" om ons allemaal zover te krijgen in oorlog te gaan met een organisatie die bedacht is door het westen zelf.

Sorry als je het niet geloofd., hoeft ook niet.

Maar als je oprecht wilt weten wat er aan de hand is en hoe ze dit in scene zetten... kijk dan: www.youtube.com/watch?v=_tf1FA3gqWE en je snapt wat ik bedoel.

Rhyme1979 | 03-09-14 | 14:29

@ Wim Venijn | 03-09-14 | 00:00

Unix werd voor het eerst uitgegeven in 1971 bron wikipedia
www.u-site.nl/time_stamp.php

steekmug | 03-09-14 | 14:09

Om onze Westerse waarden te beschermen is wat mij betreft veel geoorloofd. Daar hoort ook bij repatriering van radicale moslims en hun families uit Europa. Als dat niet mogelijk is langdurige opsluiting om ze uit de maatschappij te houden. Openheid en tolerantie is zwakheid voor een aggressieve en intolerante doctrine. Dus voor sommige groepen is het nu klaar met openheid en tolerantie. Het is nu hoog tijd voor de ijzeren vuist in plaats van de fluwelen handschoenen. De linkse elite moet ontwaken uit hun latente superioriteitsgevoel waarmee ze moslims benaderen: nee, het zijn geen zwakkeren in onze maatschappij, de (racicale) islam is een duidelijk en echt gevaar voor onze Westerse maatschappij. Wees trots op onze Westerse cultuur en vecht daar voor.

slackrjack | 03-09-14 | 13:47

En de EU, die beraden zich op sacties tegen IS zeker....

Tjemig | 03-09-14 | 13:42

Het probleem is dat kritiek op de islam nog steeds politiek correct taboe is en dat moslims zelf niet in staat zijn tot zelfkritiek en ook kritiek op de islam niet verdragen kunnen. Aldus heeft de islam alle gelegenheid om steeds groter en machtiger te worden, om navenant steeds meer te eisen wat betreft de islamitische manier van leven en denken en handelen (geen wetenschap, geen discussie, geen onderwijs voor vrouwen, geen bestaansrecht voor sexueel anders geaarden, geen sport, geen muziek, geen alcohol, enzovoort). Wat voor de moderne Westerse cultuur betekent een gestaag verval in vrijwel alles wat wij nu nog als vanzelfsprekend achten: de moderne rechtsstaat, goed functionerende voorzieningen (water, gas, electriciteit, sanitatie, internet), het naleven van mensenrechten, vrijheden voor ontwikkeling van kunst, enzovoort. Het probleem is dus de ontkenning van het probleem. Het probleem dat niet mag bestaan. Het probleem dat daarom helemaal geen probleem is. Er zijn bijvoorbeeld mensen die in het zicht van koran-citerende onthoofders strak volhouden dat het allemaal niets te maken heeft met de ‘religie van de vrede’. Het is net zoiets als zeggen dat er geen enkel oorzakelijk verband is tussen nazisme en de Holocaust.
schepperencotv.ncrv.nl/ncrvgemist/1-9-...

Benedict Broere | 03-09-14 | 13:39

Thorium | 03-09-14 | 12:25
Urban legend is meestal precies dat.

Dat zou willen zeggen dat van 1912 tot 1954 geen islamitische terroristen actief waren geweest. Ik denk dat de Israël(zelf ook niet vies van terroristische activiteiten) zou zeggen "let's agree te disagree".
Ik denk ook dat India (zelf ook niet vies van geweld) zou zeggen "let's agree te disagree".

harstef | 03-09-14 | 13:07

NIET hebben gegeven.

Maria.1 | 03-09-14 | 12:58

Ach en nu zijn die isis lui verbaasd dat het filmpje naar de media is gelekt. Geloof er niks van; dit is met opzet gedaan anders zou die journalist "zijn" boodschap aan Obama hebben gegeven. Het zijn niet alleen laffe moordenaars, maar ook leugenaars.

Maria.1 | 03-09-14 | 12:57

Als Amerika of het Westen wederom aanvalt en wederom voor verdeling zorgt en wederom organisaties als IS de kans geeft om groter te worden door mensen te ronselen die het slachtoffer zijn geworden van collateral damage blijft dit zooitje toch aan de gang? Natuurlijk gaat Amerika niet alles plat bombarderen, natuurlijk zal de UK of wie dan ook dit niet doen. Zo krijg je hetzelfde gedoe weer over een paar jaar en gebeurt er geen reet. Zodra we daar slachtoffers maken door weer ten strijde te trekken zullen mensen het Westen weer meer haten en zullen de Westerse landen organisaties als IS alleen maar helpen in hun recrutering van soldaten.

Overigens laat IS de daadwerkelijke onthoofding niet zien omdat mensen dan gechoqueerd raken en IS niet zullen steunen, iets wat ze (IS) zeker willen voorkomen. Er is namelijk nogal wat steun onder de Irakese bevolking en de landen daaromheen.

Zodra het Westen weer raketten gaat schieten zijn 'wij' weer de boeman en zullen dit soort terreurorganisaties alleen maar minder moeite hebben met het ronselen van soldaten/rebellen/terroristen/onderdanen of hoe u ze ook wilt noemen. Zolang ze niet in alle glorie de onthoofding tentoonstellen maar het filmpje uitfaden op het moment suprême is het minder shocking en zullen mensen minder snel geneigd zijn om IS de rug toe te keren. Maar om nou alleen maar te roepen "bombardeer ze plat" is natuurlijk ridicuul en gezien de afgelopen paar oorlogen in het Midden-Oosten ook een bijzonder slecht idee.

Jspr | 03-09-14 | 12:50

Thorium | 03-09-14 | 12:22
IS-terroristen zijn geen ongewapende kinderen die vastzitten op een eiland. Dat is de specialiteit van lafneus Breivik. Ik heb hem niet de 40+ fanatici - die inmiddels in Syrië vechten- zien aanvallen.

harstef | 03-09-14 | 12:42

@Thorium | 03-09-14 | 12:25
Tijd voor een geheugensteuntje voor die moslims dus.

drekzooi | 03-09-14 | 12:41

One important thing to remember is that Muslims detest pork because they believe pigs are filthy animals. Some of them simply refuse to eat it, while others won't even touch pigs at all, nor any of their by-products. To them, eating or touching a pig, its meat, its blood, etc., is to be instantly barred from paradise and doomed to hell.

Just before World War I, there were a number of terrorist attacks against the United States and it's interests by, you guessed it, Muslim extremists.

So General Pershing captured 50 of the terrorists and had them tied to posts execution style. He then had his men bring in two pigs and slaughter them in front of the, now horrified, terrorists.

The soldiers then soaked their bullets in pigs blood, and proceeded to execute 49 of the terrorists by firing squad.

The soldiers then dug a big hole, dumped in the terrorist's bodies and covered them in pig blood, entrails, etc.

They let the 50th man go. And for about the next 42 years, there was not a single attack by a muslim fanatic anywhere in the world.

Thorium | 03-09-14 | 12:25

Kunnen we Andreas Breivik niet vrijlaten en richting ISIS sturen?

Thorium | 03-09-14 | 12:22

drekzooi | 03-09-14 | 12:13
De tactiek heeft eerder goed gewerkt met General Pershing.
http://urbanlegends.about.com/library/bl_black_jack_pershing.htm
En je kan elke religie een beetje buigen enzo, maar er is geen central gezag in islam dus dat wordt moeilijk. En dat hele varkensbloed gebeuren is vrij fundamenteel harem.

Thorium | 03-09-14 | 12:21

Thee drinken heeft dus niet geholpen!

sjaap.marok | 03-09-14 | 12:16

@Thorium | 03-09-14 | 11:18
Dan gooien ze er wel weer een fatwaatje tegenaan waarin staat dat martelaars niet door varkensbloed gedood kan worden. Je weet toch dat die mongolen ter plekke van alles verzinnen om hun volgschapen onder de duim te houden?

drekzooi | 03-09-14 | 12:13

onze Pechtold d66 weet wel een oplossing!

hunny | 03-09-14 | 12:11

"Dat zag je ook met het linkssletje Femke Halsema"
Thorium | 03-09-14 | 10:55

Tja, dat laat de verbijsterende superioriteit t.o.v. de hoer-roepende 16-jarige Marokkaantjes zien.

harstef | 03-09-14 | 11:28

Pork-laced bullets designed to send Muslims straight ‘to hell’
http://www.faithstreet.com/onfaith/2013/06/21/pork-laced-bullets-designed-to-send-muslims-straight-to-hell

“Jihawg Ammo”- patronen ontwikkeld, een met “varkenskleur” beschilderde munitie, die de vechtmoslims naar de hel moet sturen.
“Met Jihawg Ammo dood je niet alleen een islamitische terrorist, je stuurt hem ook rechtstreeks naar de hel.” Daar zouden de martelaars over moeten nadenken, schrijft de firma volgens de ´Washington Post´”

Thorium | 03-09-14 | 11:18

Deze mensen willen ook dood, als je ze bombardeerd meteen 72 maagden en wat al niet,

Beter is eerst de kogels te dopen in varkensbloed.
Dit is al eerder geprobeert en werkt uitstekend
http://ejbron.wordpress.com/2013/06/25/amerikaanse-firma-varkensmunitie-tegen-islamisten/

Thorium | 03-09-14 | 11:16

Ja het is verschrikkelijk om te zien, maar laten we eerlijk zijn wat zijn een paar mensen levens als je het afzet tegen alle ellende IS en radicale moslims over de wereld uitstorten. Persoonlijk zou ik mij niets van deze propaganda aantrekken en het hele zooitje terug naar het stenen tijdperk bombarderen.

Corwin02 | 03-09-14 | 11:00

Meeste hournalisten zijn linkse multicullers, zolang hun dochters maar niet verkracht worden door de molsim hordes.

Dat zag je ook met het linkssletje Femke Halsema, dondersgoed weten wat vrouwen in de pislam meemaken en dit ook gebruiken om Wilders te tarten "waaneer ga je Saudi Arabia binnenvallen om de meisjes te bevrijden"

Zo ziek ,.., dit is gewoon "chickens comming home to roost" voor de linkse media.

Tuff shit!

Thorium | 03-09-14 | 10:55

Wel lekker makkelijk conflict vind ik. Bij Rusland-Oekraiene weet ik niet wat er allemaal speelt en is er voor beide partijen wat te zeggen. ISIS is een kankergezwel van hondsdolle schizoreliegekkies die opgeruimd moeten worden.

Rucneus | 03-09-14 | 10:33

Tijd om in te grijpen

TiTi_no_ghost_237 | 03-09-14 | 10:25

bruut

bandit | 03-09-14 | 10:09

Dit is té in scene gezet..

ManDeJan | 03-09-14 | 09:55

Reken maar dat de US en UK hun IS targets in kaart aan het brengen zijn. Het is een kwestie van tijd voor dat die hamer neer komt, ik hoop op totale vernietiging van dat tuig.
Hier in Europa is het ook een kwestie van tijd voor dat wij de moslim extremisten eruit gaan gooien. De tijd van het goedpraten en tevredenstellen van moslims in Europa is voorbij. Eruit ermee, hier is geen plaats voor hun. Europa is voor Westerse waarden, jullie mogen jullie zandbak hebben voor jullie middeleeuwse, idiote gedachtegoed.

slackrjack | 03-09-14 | 09:53

Kerken hier worden versneld afgebroken en vervangen door moskeeen.
Het kalifaat wordt hier met open armen ontvangen en ze hoeven er niet eens voor te vechten.

meneer Q | 03-09-14 | 09:49

-weggejorist-

Jaap5157 | 03-09-14 | 09:09

Zwiebert | 03-09-14 | 03:15

Ik heb de indruk dat filmpje uit meerdere delen/tijdstippen bestaat. Ik heb beide journalisten verwoed zien slikken dus heel erg gezellig hebben ze het niet.

Voor wat betreft de tekst opzeggen: niet nieuws onder de zon. Al die lui die zo keurig in een rijtje gaan zitten o geëxecuteerd te worden. Hoeveel mensen hebben er wel niet -letterlijk- hun eigen graf gegraven?
In dit geval weet je trouwens ook niet of ze even een fotootje hebben met maiwand en op de achtergrond kinderen, vrouw of moeder: als jij niet meewerkt snijden we hun de nek door...
Zou gezien de grote achterban best kunnen.

harstef | 03-09-14 | 09:09

Jammer dat die gegijzelden geen ebola onder de leden hebben. Misschien hopelijk een andere enge ziekte en moge dan hun bloedspetters in de ogen van hun beulen komen.

polt | 03-09-14 | 08:12

Alle moslims willen het kalifaat. Dat is onlosmakelijk verbonden met het moslim-zijn. Alle moslims willen ee wereld waarin iedereen moslim is en hebben ook de taak daar aan bij te dragen. Voor alle moslims gaat de sharia boven de wetten van het land waar ze leven. Moslims die het kalifaat willen zijn geen extremisten, geen fundamentalisten. Het zijn gewoon moslims.

Mesmer | 03-09-14 | 07:51

Wat een rotzakken! Journalisten onthoofden. Bah!

Maria.1 | 03-09-14 | 07:47

Misschien denk ik te simpel. IS wil een kalifaat. Waarom niet een gebied aan hen afstaan. Voldoende groot wel te verstaan. Dan een H-bommetje afstoffen en precies in hun midden dumpen. Even letten op de windrichting, et voila.

Van Druten | 03-09-14 | 07:45

'Voordeel' voor Obama is vreemd genoeg dat de oorlogsmoeheid nu snel omslaat in de USA: men wil snel harde actie om dit geteisem van de aardbodem te vegen.

Simon_GS | 03-09-14 | 07:41

Kan Saudi Arabie daar niet wat gaan doen, die zijn ook niet zo moeilijk wat betreft koppensnellen.
Die maken zelf wel uit wat ze doen.

ZichtbaarAfwezig | 03-09-14 | 07:14

Ach al die IS honden hier in Nederland beginnen hem te knijpen,het volk is wakker geschut,maar de regering slaapt nog.het zal dan ook niet lang meer duren voor hier de eerste baard word gescalpeerd.

h.a | 03-09-14 | 05:43

wakkere_nederlander | 03-09-14 | 01:57
"Islam is erger dan der ergste ziekte."
---
Zie hier het eindresultaat waarnaar we streven. Ik mag aannemen dat we er nu ook niet meer aan hoeven te twijfelen dat je onze laatste annexatie op de Westbank hier zult verdedigen?

WirMachenMusik | 03-09-14 | 05:11

Ik tracht me te herinneren wie die chaos in het Midden-Oosten ook weer creeerde? Vervolgens wil ik dan nadenken wie daar nu baat bij heeft. (Want dat er geen plan achterzit lijkt mij onwaarschijnlijk).
Morgen doe ik hetzelfde met de Oekraïne.

WirMachenMusik | 03-09-14 | 04:58

Graftak | 03-09-14 | 03:11
Inside job? Net als 9/11 zeker?
www.youtube.com...

Nee dan moet je bij connogwatsites zijn, Hier alleen feiten graag.
newray | 03-09-14 | 03:15
Ik geloof niet dat 9/11 een inside job was... Absoluut niet!

Graftak | 03-09-14 | 04:44

atoombom Obama.... Please!

INH.30CL | 03-09-14 | 04:29

-weggejorist-

newray | 03-09-14 | 03:53

500 server error. joris maar weer weg, liefs , out/

newray | 03-09-14 | 03:50

-weggejorist-

newray | 03-09-14 | 03:49

Graftak | 03-09-14 | 03:11
Inside job? Net als 9/11 zeker?
www.youtube.com/watch?v=YVDdjLQkUV8


Nee dan moet je bij connogwatsites zijn, Hier alleen feiten graag.

newray | 03-09-14 | 03:15

Toch vraag ik me af hoe ze iemand zover krijgen o dat te zeggen. Als je weet dat je gaat sterven zou ik het ze niet gunnen om dan nog een boodschap in te spreken. Ik zou ze hard uitlachen. Maar dat denk ik van achter mijn pc, weet dus niet wat ik zou doen. Maar ik vind (zonder te oordelen) deze mensen wel heel erg meewerken.

Zwiebert | 03-09-14 | 03:15

Watching the Wheels | 03-09-14 | 02:45
Inside job? Net als 9/11 zeker?
Deze scène is vast en zeker door de zionisten opgezet om de moslims in kwaad daglicht te brengen...
Eyeroll

Graftak | 03-09-14 | 03:11

newray | 03-09-14 | 01:43
Hij hield het hoofd naar boven wat het alleen maar moeilijker maakt. Naar beneden houden en je krijgt een fontein

Graftak | 03-09-14 | 03:08

Premier Trutte | 03-09-14
Ha ha, grapjas. Dat geeft juist eerder aan dat het echt is.

Shareholder II | 03-09-14 | 03:07

Watching the Wheels | 03-09-14 | 02:32
Waarschijnlijk hebben ze een autocar of borden met de tekst die hij moet oplezen. Wat er door je hoofd gaat tijdens het oplezen van die onzin, wetende dat je hoofd afgezaagd gaat worden (want islam=liefde&vrede)....
Naar verluidt deden ze regelmatig generale repetities, misschien dacht hij dat het ook deze keer slechts een repetitie was....

Graftak | 03-09-14 | 03:06

Mwah. Vergeleken met de vorige zie ik net iets beter nekzagen in deze clip. Benieuwd wat meneer Haines aka nummer 3 straks te melden heeft. Overigens, dat hele ISIS bij elkaar opgeteld is nog geen fractie van wat die marionet smeerpijp Obama op zijn kerfstok heeft. De wereld is nu eenmaal verrot. Alles went.

Shareholder II | 03-09-14 | 03:05

Watching the Wheels | 03-09-14 | 02:32
Klopt. de man in het zwart heeft links op de grond een zwarte schaduw, de oranje man niet.

Premier Trutte | 03-09-14 | 02:45

@Watching the Wheels | 03-09-14 | 02:32
Beweer niet dat Obama dit in scene zou zetten, er zijn verschillende andere machtige clubs die belang hebben bij Amerikaans ingrijpen in dat gebied en er zijn ongetwijfeld ook genoeg clubs die liever geen Democraat zien na de volgende verkiezingen. Rare is ... dat het voor ISIS niet beter wordt met een Republikein in het Witte Huis. Vreemd toch dat ze dan zo'n boodschap laten uitspreken of denken ze dat Obama na die video's stil in een hoekje gaat zitten en zich terugtrekt en nooit meer laat zien in die olie- en gasgebieden. Samengevat, het is gewoon niet logisch dat ISIS deze tekst laat uitspreken. Je zou een veel primitievere veel kortere boodschap verwachten.

Watching the Wheels | 03-09-14 | 02:45

Watching the Wheels | 03-09-14 | 02:32
Met oranje en zwarte kleding aan voor het contrast. Valt mee dat Jules Deelder niet in beeld komt met Robijntje.

Watching the Wheels | 03-09-14 | 02:35

Niks vreemds dat onthoofden, Frankrijk deed dat ook tot en met 10 september 1977, maar dan met een Tunesische moslim, Hamida Djandoubi!!!!

rickhol | 03-09-14 | 02:32

Het waait daar als een gek op die video, maar er stuift nergens zand, nergens een struikje dat weg waait, de achtergrond is windstil, het lijkt opgenomen voor een blauwe videowand. 99% stopt met denken als ze zoiets zien. Het is toch raar dat zo'n Joods-Amerikaanse man een heel verhaal houdt over de beloften rond verkiezingen en spreekt over 'het naderen van het einde van Obama's termijn'. Hij zegt ook in alle rust 'dat hij weinig weet van buitenlands beleid'. Op Wikipedia staat dat hij een Jemenitisch telefoonnummer had (heeft iemand zoiets ooit bij Wikipedia zien staan?) en.wikipedia.org/wiki/Steven_Joel_Sotl... . Zijn boodschap lijkt van autocue te worden voorgelezen, hij heeft soms even een kwart seconde extra nodig omdat er geen tekst in beeld is zo lijkt het, geen enkele verspreking, Philip Freriks kan er nog veel van leren. Het zal niet de eerste keer zijn dat ze een aardigheidje verzinnen om een oorlog te kunnen beginnen. Raar zou het niet zijn als ze het zouden ensceneren om een goede reden te hebben en ISIS doet dit soort dingen dus waarom niet. Het zal niet de eerste keer zijn (Koeweit) en mensen een nieuwe identiteit geven is ook al vaker gebeurd. Door destijds te liegen over massavernietigingswapens en die baby's verlies je het vertrouwen. We worden dagelijks gemanipuleerd. Dit filmpje lijkt teveel gestileerd en lijkt voor een blauwe achtergrond opgenomen. Met al die satellieten in de lucht gaan deze lieden met een camerateam in een stuk open woestijn een dagje filmen, geen Amerikaanse satelliet die het ziet. Welterusten allen.

Watching the Wheels | 03-09-14 | 02:32

@lewis(naïef)Lewinsky
Iemand persoonlijk aanvallen omdat je ongelijk hebt in een discussie is zelf vooreen troll ''not done''!

Super Narcist | 03-09-14 | 02:31

oja op de GS is een apestaartje haram.

newray | 03-09-14 | 02:30

Ik ga niet vaak mee met een troll, maar deze zwitsal heeft in principe gelijk, heeft ook nog een narcistisch probleem dus ik tolereer wel wat, maar vragen of ik op joop.nl reaguur is de limit.

newray | 03-09-14 | 02:28

Als ze er nog maar 7 hebben, dan kunnen ze dezelfde boodschap nog 7x brengen. Hop met de geit zou ik zeggen.

De Anaalprofeet | 03-09-14 | 02:25

@newray
Ik laat me niet de kast opjagen!
Nog nooit van joop.nl gehoord bezoek jij die site vaak?

Super Narcist | 03-09-14 | 02:25

@harstef | 03-09-14 | 02:13
Goed gezegd.

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 02:24

@Super Narcist Mietje | 03-09-14 | 02:20
Ik noem jou een imbeciel omdat je dat bent, imbeciel.

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 02:23

Super Narcist
Als je je zo snel de kast op laat jagen , is joop.nl wel een goeie site voor je.

newray | 03-09-14 | 02:22

@lewis(naïef)Lewinsky
Je hebt de video niet bekeken maar je hebt al wel je mening en je eindoordeel klaar staan!
Hoe durf je mij imbeciel te noemen als je zo naïef en onwetend bent haha dit slaat werkelijk alles!

@harstef
Ja ik ben een kenner, wat wil je weten?
Als je de video bekijkt dan weet je al meer dan genoeg!

Super Narcist | 03-09-14 | 02:20

@wakkere_nederlander | 03-09-14 | 02:16
vergeven ook niet.

wakkere_nederlander | 03-09-14 | 02:17

@newray | 03-09-14 | 01:43
Trouwens deze Sesam Straat-achtige 'gezelligheidstelevee' ga ik de NPO nooit vergeten na de oorlog.

wakkere_nederlander | 03-09-14 | 02:16

Ha we hebben een kenner. Super narcist die regelmatig onthoofdingen meemaakt en nu een uitleg geeft over wat we zien.

Is het een montage? Ja. Is het in scène gezet? Ja.
Is het echt -lees: zijn ze onthoofd- ? Ja.

harstef | 03-09-14 | 02:13

@Super Narcist | 03-09-14 | 02:08
Sotloff is dood, imbeciel. Onthoofd door ISIS. Net als Jim Foley en een heleboel anderen.
*islam = terreur*

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 02:10

newray | 03-09-14 | 02:04
IS is erger dan alle ziektes bij elkaar opgeteld +1.

Jan Dribbel | 03-09-14 | 02:09

@lewis
Mijn kop zit er nog helemaal op net als die van Sotloff
Het ontwijken van mijn vragen zegt genoeg over jou als persoon het is spijtig dat je zo naïef en onwetend bent!
Ik geef je nog wel een hele goede tip, verlaat het internet!

Super Narcist | 03-09-14 | 02:08

wakkere_nederlander | 03-09-14 | 01:57
Islam is erger dan den engste ziekte.
Daar zijn het het wel eens met elkaar.

newray | 03-09-14 | 02:04

@Super Narcist | 03-09-14 | 01:55
Je praat als een kip zonder kop, dude. Ga naar bed.

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 01:59

@newray | 03-09-14 | 01:43
'er treed een spasmereflex op bij het doorsnijden van de keel. niet te zien'

Ik zag het wel bij de Homo Sapiens van dit topic net voordat het beeld op zwart ging.

Islam is erger dan der ergste ziekte.

wakkere_nederlander | 03-09-14 | 01:57

@Lewis ''dude'' Lewinsky

Het is inderdaad een propaganda video maar niet zoals jij denkt!
Ontwijk mijn vragen niet!
Ik kan uit jouw reactied afleiden dat jij nog nooit een onthoofding daadwerkelijk hebt gezien ik kan zelfs met 100% zekerheid zeggen dat jij deze FAKE onthoofding van Sotloff niet eens hebt bekeken!

Super Narcist | 03-09-14 | 01:55

Uitroeien dat Isis!!

Roel5856 | 03-09-14 | 01:55

@steekmug | 02-09-14 | 23:02
WTF?
U bedoelt toch niet wat ik denk dat u bedoelt mijn waarde?

wakkere_nederlander | 03-09-14 | 01:49

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 01:46
Klopt, maar wel propaganda en feiten uit elkaar houden.

newray | 03-09-14 | 01:48

Jan Dribbel | 03-09-14 | 01:33 Maakt mij niets uit ik denk toch wat ik zelf wil denken, en wat ik denk wat de waarheid is in mijn ogen en waarneming. Ik laat mij door niemand een mening opdringen. Hoe overtuigend ze ook schreeuwen of schelden. Daarbij moet ik wel zeggen dat Russells Teapot ook vaak hele zinnige dingen zegt op GS, alleen niet op dit topic helaas. En wat u zegt over de moslimramp voor de Europese landen, het grootste onheil van de Islam komt door de demografische oorlog tegen ons. www.youtube.com/watch?v=M27spDwM7zY&a...

Gaul Shaarad | 03-09-14 | 01:47

@Super Narcist | 03-09-14 | 01:43
Het is een propagandavideo, duderino. Het is geen documentaire. Het is geen verslag van de onthoofding. Maar Sotloff is wel degelijk onthoofd. Dat is was ISIS doet. Onthoofden.

Effe je kop d'r bijhouden, dudester.

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 01:46

@Lewis Lewinsky
dude!, heb je de video bekeken?
Of ben je zo naïef,heb je eigenlijk wel eens een echte onthoofding gezien?
ik zie geen druppel bloed en waarom laten ze niet de hele onthoofding zien dit is weer een nep onthoofding!

Super Narcist | 03-09-14 | 01:43

ff ter verduidelijking, er treed een spasmereflex op bij het doorsnijden van de keel. niet te zien. en zagen met een scherp mes, hoort het bloed alle kanten uit te spatten.
www.youtube.com/watch?v=R-xxUtg4ZF8

newray | 03-09-14 | 01:43

@Super Narcist | 03-09-14 | 01:36
De boodschap is echt en Sotloff is echt onthoofd. Wat begrijp jij daar niet aan, dude?

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 01:38

@Lewis Lewinsky
Ja de video is echt maar de boodschap en de onthoofding niet!
Heb je de video Überhaupt bekeken?

Super Narcist | 03-09-14 | 01:36

Gaul Shaarad | 03-09-14 | 01:22
Na dit antwoord staat u nu ook op de zwarte lijst van theepot.
Ik weet wel waarom zoveel mensen hier in NL van de moslims afwillen.
Het is de onmacht.
30 jaar moeten aanhoren van betwetende politici dat moslims braaf en een aanwinst zijn, terwijl het tegengestelde al decennia aan de gang is.
Moslims zijn een ramp voor alle Europese landen.
Nog steeds weten de politici het beter en spreken over incidenten en enkelen.

Jan Dribbel | 03-09-14 | 01:33

Binnenkort bij u op het plein. Dat wil zeggen, als er nog een plein IS wanneer Barrack Osama en de altijd fijne EU klaar zijn met ons in de afgrond te storten. Het is in ieder geval fijn om te weten dat er echt totaal geen hoop is, heel bevrijdend.

More Than Happy | 03-09-14 | 01:32

tegen mijn zin in , na meldingen van fake toch gekeken, .. inderdaad ,.fake.

newray | 03-09-14 | 01:32

@Super Narcist | 03-09-14 | 01:26
Het is een echte video, dude. Of dacht jij dat ie van marsepein was?

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 01:32

Deze video is zo fake, als je dat niet kunt zien kun je beter je computer uitzetten en nooit meer het internet opgaan!

Super Narcist | 03-09-14 | 01:26

Discussies hier over of er gematigde islam is of niet. Wat is nog het nut als 73% van de alhier wonende moslims sympathie heeft voor IS of voor gasten die in Syrië en Irak een Kalifaat willen mede oprichten, met alle duivelse verrichtingen die daar bij horen. Dan hebben die 27% 'gematigde' moslims ook niets meer in te brengen. Zij hebben dan slechts 1 keuze: meedoen of..... Die deksel van de hel daar moet weer opengetrokken worden daar zodat al die Satanisten er weer ingestampt kunnen worden. op deze manier dus.https://www.youtube.com/watch?v=WwlNPhn64TA
en deze link kan ook niet vaak genoeg gepost worden over de fijne religie van de wrede.http://www.thereligionofpeace.com/

Gaul Shaarad | 03-09-14 | 01:22

Zou die poes Obama nog steeds niet in het nauw zijn geraakt,dat hij nu sprongen moet nemen ? En dat met een strategische luchtmacht die in staat is een grote stad in 1 nacht van de kaart te vegen (Vluchten kan niet meer en zonder kernbommen hoor).Hij zal de schrik erin moeten jagen,anders stelt Amerika net zo veel voor als de holle retoriek van die Arabieren.

Dolphi | 03-09-14 | 01:20

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:24
'Knikker de 75% naar het kalifaat en gooi er wat napalm overheen, maar neem de 25% die het afkeurt serieus.'

Na dit comment neem ik -u- jou NOOIT meer serieus.
Dit was de laatste keer OOIT dat ik op iets van jou gereageerd heb. Maar ik zal wel onthouden wat je allemaal hebt uitgekraamd en wat je nog meer plempt hier in de panelen. Ik weet namelijk niet aan wie ik een grotere hekel heb: aan moslims (vaak onwetende arme islamieten die van kinds af aan opgescheept worden met een indoctrinatie waar geen redelijk woord tegen bestand is, ook de 75% die u wilt naplamen) of wegkijkers/goedpraters als u.

WACHT ik weet het wel! Natuurlijk de laatste categorie die sowieso verantwoordelijk is voor de KUDT situatie in Nederland heden ten dage.

#dontreply / ignore = 1 T=9999999999999999

wakkere_nederlander | 03-09-14 | 01:10

harstef | 03-09-14 | 00:57
Je laatste alinea komt precies overeen met die mislukte sukkels uit (voornamelijk) de Schilderswijk.
Makkelijk beinvloedbare idioten die zich alleen in groepsverband durven te profileren maar individueel niet in staat zijn te denken of te handelen. Prima te kneden tot een IS-terroristje.

IS is dan ook niet meer dan voor een groot deel moslim-trash uit de armste wijken van grote steden waar dan ook ter wereld waarvan een leeuwendeel uit Europa.

drekzooi | 03-09-14 | 01:09

@harstef | 03-09-14 | 00:57
Het is allemaal veel simpeler, Harry en Stef. Mohammedanen volgen Mohammed na. Die was rover, massamoordenaar, verkrachter, genocidist, antisemiet, en wat dies meer zij. De isisten doen hem na. Het resultaat kun je zien in de onthoofdingsfilmpjes.

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 01:02

Lewis | 03-09-14 | 00:05
Ik heb meerdere keren met christenen gesproken die een "morele verhevenheid" claimden, mede op basis van de 10 geboden uit het OT. Ik vind het in dat geval nogal relevant dat god in dat zelfde hoofdstuk mensen oproept, nee oplegt, anderen te stenigen.
Ik denk dat je gelovig moet zijn om in het OT liefde te lezen, misschien helpt het ook geen vrouw te zijn. Mijn tenen begonnen zich op pag 3 te krullen en dat werd niet echt minder.

Wat ik wel geheel eens ben: een boek uit een bepaalde tijd en in die context moet je het lezen. Precies zoals dat geldt voor de koran.

Hoe die boeken worden gelezen is geheel afhankelijk van degene die ze leest. Hoe die ze leest. Welke interpretatie hij/zij kiest om in te geloven: liefde & de context van tijdgeest, of de hardliner& het letterlijke woord-geloof.

Dat gaat op voor christenen en moslims.

Helaas is het wel zo dat steeds meer moslims de minder vriendelijke benadering gebruiken, en nog vervelender dan dat: steeds meer de creepy verknipte variant kiezen. Kennelijk heeft het een aanzuigende werking. Mede onder invloed van de lange arm van de financiële steun uit SA etc (hoofddoekjes subsidie, ingevlogen imams etc).

Daarnaast heb ik de indruk, wellicht onterecht, dat veel van de IS-types niet bepaald gelovige brave typejes waren voor hun "religieuze toewijding". Ik heb eerder het idee dat het jongens zijn die zich miskend voelen en met deze geweldsorgie macht (of in straattaal "respect") willen krijgen/nemen. Fucked up assholes die onder vernisje van geloof ordinaire verkrachters & moordenaars zijn omdat ze mislukt zijn in het gewone leven.

harstef | 03-09-14 | 00:57

JagerM | 03-09-14 | 00:29
Dus jij denkt dat Steven Sotloff nog leeft?
Dan zou ik die vreugdevolle wetenschap maar snel met zijn familie delen...

de honden blaffen... | 03-09-14 | 00:49

Cochisejicarilla | 03-09-14 | 00:45

Is Halalsema niet een 'documentaire' in Syrie aan het maken over Hoofddoekjes in het Kalifaat?

G. Raayer | 03-09-14 | 00:48

@JagerM | 03-09-14 | 00:29
Kan mij dat verdommen of die video in een keer of in twee gedeeltes is opgenomen? Feit is dat ook deze man op beestachtige wijze afgeslacht werd door die achterlijke rasmongolen en aanhangers van de meest barbaarse en moordzuchtige religie ter wereld.
Of ga je er nog een spannende draai aan geven dat het de zionisten of amerikaanse agressoren waren die schaterlachend op de montagetafel een film in elkaar knutselden?

drekzooi | 03-09-14 | 00:48

gz | 02-09-14 | 23:51

als je op de video kijkt dan zie je dat hij al dood is als kalifaatmans, zoals we weten is dat gewoon je buurman of buurjongen wat ook verklaart waarom de massaimmigratie Parteien niet in de buurt van moslims wonen, zn hoofd begint af te hakken. d666 heeft hierover al kamerdvragen gesteld over de ARBO omstandigheden voor hun Nieuwe Kroonjuwelen.
Waarschijnlijk is hij gewurgd. Kan zijn dat hem verteld is dat het een fake video is of dat het filmpje niet wordt vrijgegeven ivm de familie, wat de neofascistsiche trollen alhier en neoliberale Edje-voorzitter snuffmovie annex baantjesjagersclub-Nijpels natuurlijk zeer onterecht vinden.
Anders is zijn cooperatie niet te verklaren, hij krijgt waarschijnlijk wat drugs en dan hoppa

G. Raayer | 03-09-14 | 00:45

Assad, Saddam Hoessein ,Gadaffi waren zo slecht nog niet!! Halsema en die grlinkse gekken waren zo blij met de Arabische lente. ze is trouwens al 7 weken niet meer op de social media. Naïef volk die al decennia mensen uitmaakt voor racist als er opmerkingen zijn over multiculti. Grenzen dicht en geen dubbele paspoort!

Cochisejicarilla | 03-09-14 | 00:45

@newray | 03-09-14 | 00:42
Prima eerste zin. Hulde! Heb je er al een baslijn bij?

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 00:44

nuke erop, glasplaat van maken van die zandbak daar, naar olie boren kan ook door glas heen

opactje | 03-09-14 | 00:42

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 00:21
Nou eerste zin,
Abraham werd geboren in uhr kazachstan.

newray | 03-09-14 | 00:42

Ik kijk dit niet, omdat er veel in Hollywood gemaakte meuk tussen al die video's zit. Er zijn forse krachten die daar lekker willen gaan vechten en deze video's moeten daar bij helpen.
Mijn onderbuik zegt vooralsnog: propaganda.

Guy Veropzoudten | 03-09-14 | 00:41

Achtergrondinfo: ‘De Islam. Kritische Essays over een politieke religie’, ‘Eindstrijd. De finale clash tussen het liberale Westen en een traditionele islam’ en: ‘Op, op, ten strijde, Jeruzalem bevrijden! Het ware verhaal van de kruisvaarders’. Zie ook bijvoorbeeld: Peter Sloterdijk. ‘Woede en tijd. Een politiek-psychologisch essay’. Sloterdijk is er niet vrolijk onder: “… de eerste twintig, dertig jaar zouden zich weleens kunnen ontwikkelen tot de noodlottigste periode uit de geschiedenis van de mensheid, gesteld dat de worst case scenario’s werkelijkheid zouden worden … “ (p. 295.)
www.youtube.com/watch?v=KnnfHhOlcKY

Benedict Broere | 03-09-14 | 00:36

Degene die niet zien dat dit fake is hebben poep in hun ogen. groetjes bloemkool en patat eter

JagerM | 03-09-14 | 00:29

@Lewis | 03-09-14 | 00:26
Blijven hopen dat ze er zijn! Die dekselse denkbeeldige anti-ISIS-moslims!

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 00:28

@Lewis L
Nee, het komt doordat ze bang zijn. Of geen zin hebben in gedoe.

Lewis | 03-09-14 | 00:26

Drumvogel | 03-09-14 | 00:19
Volgens mij steunt(de) Turkije ISIS in Syrië volop.
In ieder geval Erdogan steunde ISIS.
En Turkije is ook lid van de NAVO.
Het Midden-Oosten is een grote beerput.

Jan Dribbel | 03-09-14 | 00:26

@rode peper | 03-09-14 | 00:05
Ik heb geen idee uiteraard. Ik vind het alleen malloot dat we de koningsspelen laten begeleiden door een reclamebureau dat 10 miljoen ontving voor het verspreiden van leugens die hebben geleid tot de dood van honderduizenden mensen na de inval in Koeweit op valse gronden en.wikipedia.org/wiki/Hill_%26_Knowlto... en ben dus bezorgd om de authenticiteit van de video's juist om de reden die je noemt. Het zijn 'wilden', het zijn primitieve moordenaars, terroristen, prima, dat geloof ik allemaal. Het gaat er nu alleen om of die video door die primitievelingen gemaakt is met autocue en een bluetooth mic etc. Geen enkele verspreking, alle rust bij de man die zegt dat hij gedood gaat worden. Enige wat logisch zou zijn is dat hij misschien de belofte heeft gehad op een pijnloze dood buiten beeld als hij meewerkt. Iedereen die eerder dit soort narigheid heeft gezien, ziet toch veel meer spanning bij zowel dader als slachtoffer. Ook lijkt het (ondanks dat briesje en die schaduw) voor een achtergrond opgenomen. We zullen het wellicht nooit weten, maar het idee alleen al dat ze voor het beginnen van een oorlog een reclamebureau inhuren is bijna net zo walgelijk als die primitievelingen.

Watching the Wheels | 03-09-14 | 00:25

@newray | 03-09-14 | 00:15
Ga je gang. Veel succes.

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 00:21

Zolang je mafkezen een podium geeft zullen ze zich in dit soort dingen ontplooien. Het is stoer dat je er naar durft te kijken. Maar je wordt pas echt een held als je deze zaken de rug toe keert. Het moet gewoon afgelopen zijn! Ingrijpen met heel de wereld! Iedereen laten zien dat je medogenloos gestraft wordt als je dit flikt. We hebben niet voor niets een NAVO en UN. Aanpakken die hap! Geen centimeter ruimte voor dit soort buitensporig geweld. Boycot zowel qua financiën als andere vormen. Iedereen die ook maar enige vorm van medewerking toont op gebied van geld of middelen moet worden verbannen uit de samenleving. In een gevangenis voor barbaren. Op een eiland in een meer met gemuteerde piranha's en krokodillen. En laat ze onderling maar ruziën over eten. En af en toe iemand gebruiken voor de wetenschap.

Drumvogel | 03-09-14 | 00:19

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:22
De (denkbeeldige) anti-ISIS-moslims kunnen:
1. Demonstreren tegen ISIS.
2. Twitteren tegen ISIS.
3. Op GS reaguren tegen ISIS.
4. Een advertentie in de krant zetten tegen ISIS.
5. Ster-reclame kopen tegen ISIS.
6. Een anti-ISIS-filmpje op youtube/dumpert zetten.
7. Anti-ISIS-t-shirts dragen.
Om maar een paar mogelijkheden te noemen.

Maar dat doen ze niet, hè, ouwe theepot. Komt omdat ze denkbeeldig zijn.

Maakt verder niet uit, jongen. Blijven hopen!

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 00:18

PS, neem eens een kijkje in het Rembrandthuis in Amsterdam. In de etsen van de grootmeester op zolder, werden al spotprenten gemaakt over de (achterlijke) islam. Remrandt waarschuwde ons dus 500 jaar geleden al voor de oprukkende en intolerante islam!!!! En de politici stonden erbij en keken er naar!

rickhol | 03-09-14 | 00:17

Er zal een nieuw testament voor de moslims geschreven moeten worden.

newray | 03-09-14 | 00:15

De waardevrije droom van de postmoderne "Weg met ons cultuur"" heeft ons in politiek correcte nesten gewerkt. Immers wie oude waarden wilde verdedigen werd beticht te bevooroordeeld te zijn. Het vrije woord werd de mond gesnoerd en naar de onderbuik verbannen. Het postmoderne "zelotisme" van de jaren '60 leidde in 1983 tot een, volgens insiders onnodig[13], grondwetsartikel, dat maar liefst allen die zich in Nederland bevinden in gelijke gevallen ook gelijke behandeling garandeert. Discriminatie (onderscheid maken/achterstellen) wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of welke grond dan ook, wordt in ons land niet getolereerd. Cynisch genoeg werd juist door dit nieuwe artikel[14] de deur opengezet voor alle
levensovertuigingen en gezindheden, dus ook voor levensovertuigingen die zelf in hoge mate intolerant zijn jegens andere levensovertuigingen. Een ieder die dit euvel
opmerkte en hierover het vrije woord wilde voeren, werd bevooroordeeld geacht en niet serieus genomen.
(enough said)
Met dank aan Ida.

Bill Cosby | 03-09-14 | 00:14

@ Parsons | 02-09-14 | 20:22
Hier nog zo'n malloot, aangenaam. Ik heb laatst al in een ander topic gezegd dat ik vrees dat de angst bij de gematigden regeert en dat het zeer toe te juichen zou zijn als ze zich meer lieten horen (ondanks het lijstje van Theepot), maar natuurlijk zijn ze er.
Helemaal eens met Theepot.

Lewis | 03-09-14 | 00:13

Wat ik zo knap vind, is dat het westen in staat zegt te zijn om het onderscheid te kunnen maken tussen een IS-moslim en zeg maar een "gewone" moslim. Heel veel succes mensen! Ik zou zeggen, enkele reis zandbak allemaal!

rickhol | 03-09-14 | 00:11

Onbegrensde tolerantie moet leiden tot het verdwijnen van tolerantie. Indien we onbeperkte tolerantie zelfs uitstrekken tot hen die intolerant zijn, als we niet bereid zijn een tolerante samenleving te verdedigen tegen woeste aanvallen van
intoleranten, dan zullen de toleranten vernietigd worden, en.. de tolerantie met hen". Cit. Karl Popper

Bill Cosby | 03-09-14 | 00:10

OMG Bij RTL nieuws mag ex-AEL voorzitter en erkend antisemiet Abdou Bouzerda commentaar geven. Doet RTL niet aan antecedenten?

PrinsesStoepje | 03-09-14 | 00:08

En 2 november 2014 niet vergeten: Varkensnacht (Schweinnacht voor wie de Duitse grundlichheit om dit soort zaken te regelen dierbaar is), wanneer het 10 jaar geleden is dat ONS varken werd vermoord, Nederland in actie komt en alle 20 miljoen varkens vrijlaat en door Nederland laat rennen, waarna NL in een klap haram is.

Boutschefter | 03-09-14 | 00:07

@ harstef | 02-09-14 | 23:31
'Bij de verhevenheid van de christenen', wat betekent dat?
Met de tien geboden is naar mijn mening niet veel mis. Wij vinden sommige van die geboden misschien achterhaald, ik denk persoonlijk dat ze dat niet zijn en dat het voor elk land goed zou zijn als er naar geleefd werd.
Mensen mochten inderdaad niet zomaar mee de berg op met Mozes, nee. Dat heeft met ons echter niets te maken, want door wat Jezus heeft gedaan kunnen wij nu zonder plichtplegingen bij diezelfde heilige God komen. Het Oude Testament speelde en is geschreven in heel andere tijden, daar heb ik eerder in deze draad al iets over gezegd.
Verder haal je teveel dingen door elkaar om daar op een serieus op in te kunnen gaan. Wel kan ik nog zeggen dat er in het Oude Testament een hoop dingen staan beschreven die voor mensen uit onze tijd moeilijk te begrijpen zijn, maar dat er ook heel veel prachtige verhalen in staan en talloze voorbeelden van Gods liefde en trouw. Van vergeving en naastenliefde. Het zou doodzonde zijn om het te verscheuren.
Tot slot: wat de SGP hiermee te maken heeft (en laat staan met mij), ontgaat me volledig, maar als je misschien bedoelt dat je het gebod 'Gij zult niet doden' lastig te rijmen vindt met voor de doodstraf zijn: ook in het Nieuwe Testament zijn geweld en vergelding niet taboe, mits uitgevoerd door de overheid. Soms is geweld helaas de enige oplossing. Bijvoorbeeld als het om het bestrijden van ISIS gaat.

Lewis | 03-09-14 | 00:05

@Watching the Wheels | 02-09-14 | 23:54

Deze beesten zijn de hele dag bezig met martelen, plunderen, verkrachten en moorden van hun eigen mensen. De vele massagraven zijn daar wel bewijs van. Ze draaien hun hand echt niet om nog een westerling gruwelijk te vermoorden. Denk je echt dat Foley en Sotloff nog leven, of dat ze humaan en pijnloos uit beeld van de camera zijn vermoord?

rode peper | 03-09-14 | 00:05

Noch Pauw, noch NOS Journaal durven het onthoofde lichaam van Sotloff te laten zien. Nepsjoernalisten.

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 00:04

slaap lekker allemaal ik doe het wel en in vrede....!

steekmug | 03-09-14 | 00:03

www.hkstrategies.nl/nl was destijds het bureau? Dus die zijn nu ook in Nederland actief. Werken ze voor de overheid? Tamelijk enge wereld aan het worden. Fijn dat er GS is als heerlijk ongeleid zooitje, tenminste ... zo lijkt het (zal ook wel een strateeg achter zitten :) ).

Watching the Wheels | 03-09-14 | 00:03

@Lewis | 02-09-14 | 23:09
Bedankt voor het waarnemen ;).

Jezus was een soort hippie, die wijndronk en rondhing met zijn vrienden (apostelen, mijn neus).

Mohammed daarentegen was een criminele misdadiger, een massamoordenaar, een psychoot, rover, verkrachter, mishandelaar, meisjesrover en antisemiet. Ik vergeet waarschijnlijk nog enkele andere slechte eigenschappen van de nepprofeet.

In de onthoofdingsvideo zie je de hippie op zijn knieeën en de beul die Mohammed navolgt.

Lewis Lewinsky | 03-09-14 | 00:01

steekmug | 02-09-14 | 23:45
1970 is de tijd van het systeem Unix, als er geen tijd wordt meegegeven. 0 dus. Waarschijnlijk rechtstreeks gedumpt op dumpert door de gewaardeerde redactie.
Je kan je alu-hoedje dus weer afzetten.

Wim Venijn | 03-09-14 | 00:00

@ Jaap5157 | 02-09-14 | 21:55
U heerscht...

Boutschefter | 03-09-14 | 00:00

@rode peper | 02-09-14 | 23:34
Cynisch bedoeld of bekijk je het ook met enige terughoudendheid? Het ziet er uit als Gerrit Hiemstra voor de weerkaart, de personen lijken een beetje los te komen van de achtergrond. Ook al die titels zo mooi recht en de Engelse boodschap in grotere letters bovenaan en zoveel moeite doen voor het editen in zo'n primitieve zandbak, waar ze mensen primitief te lijf gaan. Na Koeweit kun je helaas niks meer vertrouwen, destijds zat er voor een paar miljoen dollar een reclamebureau op. Ze moeten een legitieme reden hebben om binnen te vallen: www.youtube.com/watch?feature=player_d...

Watching the Wheels | 02-09-14 | 23:54

@Jaap5157 | 02-09-14 | 21:55
Klasse. Ook de verdere posts + heel veel

Von Mutzenbacher | 02-09-14 | 23:54

Hij leest vanaf een autocue. Die zogenaamde beul is gespeeld. Volgens mij hebben ze hem op een heel ander moment gedood.

gz | 02-09-14 | 23:51

Video niet vrijgegeven door ISIS? Heeft het Miezerige Mannetje van d666 niet onmiddelijk een protest ingediend voor ongeoorloofd filmpublicatie? Is stichting BREIN al in stelling gebracht? Moet niet gekker worden hier....

G. Raayer | 02-09-14 | 23:45


@lewis
en kom maar op met een antwoord van de tijdsmoment (1970) van link filmpje en het niet bestaan van film op dumpert site zelf tewijl alle vorige films wel te zien waren en bloederiger waren

steekmug | 02-09-14 | 23:45

@Lewis
google eens op remote viewing of voice to skull technieken,stanford university wikipedia voorgekomen uit neurowetenschappen.... alleen de laatste jaren verbetert wel kans op hersentumor natuurlijk maar dat is individueel

steekmug | 02-09-14 | 23:41

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:45

Ben geen Hans Jansen, maar ik heb geleerd dat de scheiding tussen kerk en staat begon bij Thomas Hobbes' The Leviathan. Een redelijke samenvatting ervan is terug te lezen op wikipedia.

gaffelbaard | 02-09-14 | 23:40

Sprak een Syrier hier in Angola.
Wat blijkt, dit zijn allemaal Europese fanatici die daar de boel aan t verzieken zijn. Vele Nederlands sprekende zogenaamde 'moslims'.
Dit heeft niets te maken met Islam, maar met moordzuchtende psychoten.

DeGriek | 02-09-14 | 23:36

@Watching the Wheels | 02-09-14 | 23:21
Waarschijnlijk tientallen malen geoefend incl. nep-onthoofding

rode peper | 02-09-14 | 23:34

Search and Destroy! .. asap pls!

slootschurftklootzak | 02-09-14 | 23:32

Wanneer daagt het eens bij de goedmensen, dat IS een kankergezwel is, vragen velen zich af.
Het begint pas te dagen als deze slachters filmpjes publiceren met dieren-mismishandeling.
Dat maakt de inerte massa woedend.
Zo zit Nederland in elkaar, helaas.

Jan Dribbel | 02-09-14 | 23:31

Lewis | 02-09-14 | 23:09
Ja, zo lusten we er nog één. Wordt er bij de verhevenheid van de christenen niet verwezen naar de 10 geboden?
Zijn de 10 geboden niet dat stukje uit het OT, waarbij overigens iedereen die het lef had de berg op te lopen gedood moest worden? Onderdeel van dat stukje tekst waar de heer kennelijk samengevat zei "stenig iedereen (en werp zelf de eerste steen) die iemand afvallig (probeert te) maakt"
Niets over de zo geprezen volgorde (als je zonder zonde bent mag je eerst), ik weet het niet hoor, de echte "NEE" in het NT laat zeer aan interpretatie over.
Als alle christenen nu overeenkomen het OT te verscheuren prima. Maar dat is niet het geval, er wordt te pas en te onpas naar verwezen.

Misschien kan je me gelijk even uitleggen waarom de SGP voor doodstraf is?

harstef | 02-09-14 | 23:31

Hoeven we dan nu EINDELIJK niet meer tolerant te zijn? Dat woord komt me al jaren de strot uit.

EUslappezooi | 02-09-14 | 23:30

-weggejorist-

kopje zwarte thee | 02-09-14 | 23:26

Zet 100:000 boeddhisten in een land er er gebeurt niets,

Zet 100:000 moslims in een land en er word al gauw aan je democratie geknaagd

Jaap5157 | 02-09-14 | 23:25

Filmpje nu wel gezien. Dus ze geven zo'n gegijzelde autocue en dat leest hij in alle rust op?

Watching the Wheels | 02-09-14 | 23:21

Oh, gut... Even naar Pauw gekeken. Hij had het over het waterboarden van de terroristen in de Guantanamo Bay aldaar. Net of dat dit hetzelfde is om een journalist op zo'n manier om te brengen als de IS het deed, door ze daar de strot af te snijden en op de video zetten... Die man is knettergek. Gvd.
.

Thoth | 02-09-14 | 23:21

Waarom hebben we die haatbaarden nog niet uitgeroeid?

BozeHenk | 02-09-14 | 23:20

nou moe....... nog een keertje dan...
@ Jaap5157 | 02-09-14 | 21:55 mooi gesproken
.
Ook in lijn trouwens met wat sommige Hindostanen eeuwenlang beweren. Dat Mohammed een reactie was tegen het Hindoeïsme dat kwetsbaar was voor een dergelijke doctrine door haar passieve vriendelijkheid en toch ook het belemmerende heersende kastensysteem wat de armen "opsluit". Ontevredenheid is een mooie voedingsbodem voor kwaadwillenden. En als veldheer is het logisch dat je alles anders en tegenovergesteld doet, wilt, beweert als wat je wilt bestrijden. Het zijn ook de 2 religies die het meest uit elkaar liggen. Voor zover je Hindoeïsme een religie of way of live moet noemen. Tenslotte moet je Hindostanen in tegenstelling tot islamieten ook met een hoofdletter schrijven. Maar zo kun je ook de islam een doctrine noemen in plaats van een religie. Zoals ook uit jou tekst blijkt.

Premier Trutte | 02-09-14 | 23:20

Premier Trutte | 02-09-14 | 23:12
typisch... tekst was weggevallen.
@ Jaap5157 | 02-09-14 | 21:55 << mooi gesproken
.
Ook in lijn trouwens met wat sommige Hindostanen eeuwenlang beweren. Dat Mohammed een reactie was tegen het Hindoeïsme dat kwetsbaar was voor een dergelijke doctrine door haar passieve vriendelijkheid en toch ook het belemmerende heersende kastensysteem wat de armen "opsluit". Ontevredenheid is een mooie voedingsbodem voor kwaadwillenden. En als veldheer is het logisch dat je alles anders en tegenovergesteld doet, wilt, beweert als wat je wilt bestrijden. Het zijn ook de 2 religies die het meest uit elkaar liggen. Voor zover je Hindoeïsme een religie of way of live moet noemen. Tenslotte moet je Hindostanen in tegenstelling tot islamieten ook met een hoofdletter schrijven. Maar zo kun je ook de islam een doctrine noemen in plaats van een religie. Zoals ook uit jou tekst blijkt.

Premier Trutte | 02-09-14 | 23:18

@Elmauro
Alles is al voorzien dmv verbeterde remote viewing in de toekomst,neurowetenschappen,stanford university en je moet weten dat alle geheime diensten programmabroncode's hebben van oa computersoftware en smartphone's.
ze kunnen zowiezo door herschrijving broncode alles te weten komen alleen ze moeten het filteren om de verdachten te vinden daarom die supercomputers van de NSA

steekmug | 02-09-14 | 23:14

Er klopt iets niet: rustig je verhaal vertellen, terwijl je weet dat zo dadelijk je strot doorgesneden wordt? Iets in de psychologie van de mens dat ik niet ken? Of een fake-vertoning?

Zaadhaan | 02-09-14 | 23:13

26 jaar geleden werkte ik als afwasser en heb daar een Marokkaan leren kennen die nu nog steeds een vriend is.
Hijzelf heeft mij gewaarschuwd voor het gevaar van zijn geloof.
Hij heeft geprobeerd afstand te nemen van de islam maar onder druk van zijn omgeving nu 25 jaar later is hij getrouwd met zijn nichtje en heeft schatten van TEVEEL kinderen.

Als de grens bereikt word waar wij als Nederlandse bevolking voor komen te staan dan kiest mijn oude vriend niet mijn kant.

Jaap5157 | 02-09-14 | 23:12

@ Jaap5157 | 02-09-14 | 21:55 << mooi gesproken
.
Ook in lijn trouwens met wat sommige Hindostanen eeuwenlang beweren. Dat Mohammed een reactie was tegen het Hindoeïsme dat kwetsbaar was voor een dergelijke doctrine door haar passieve vriendelijkheid en toch ook het belemmerende heersende kastensysteem wat de armen "opsluit". Ontevredenheid is een mooie voedingsbodem voor kwaadwillenden. En als veldheer is het logisch dat je alles anders en tegenovergesteld doet, wilt, beweert als wat je wilt bestrijden. Het zijn ook de 2 religies die het meest uit elkaar liggen. Voor zover je Hindoeïsme een religie of way of live moet noemen. Tenslotte moet je Hindostanen in tegenstelling tot islamieten ook met een hoofdletter schrijven. Maar zo kun je ook de islam een doctrine noemen in plaats van een religie. Zoals ook uit jou tekst blijkt.

Premier Trutte | 02-09-14 | 23:12

Ook hier in Noorwegen lopen dus van die gekken rond. Werkelijk, de eerste haatbaard met mes die hier aan de oprit staat gaat neer met een 7.62 tussen de ogen en zo de bruin "groen" bak in... En met wat procentueel hier aan wapens in huis staat.. ben ik niet de enige die zo denkt..

KlopKlop | 02-09-14 | 23:12

@ harstef | 02-09-14 | 23:01
Laat ik maar even voor mijn naamgenoot antwoorden, als hij het niet met me eens is hoor ik het wel.
Die opdrachten uit het Oude Testament waren voor een specifiek volk in een specifieke situatie bedoeld. Het zal je wel bekend zijn dst christenen het Nieuwe Testament als uitgangspunt nemen. De geboden die daar in staan voor gelovigen (voor zover ze er al in staan) zijn van een totaal andere orde. Die gaan hoofdzakelijk over liefde, verdraagzaamheid en vergeving.

Lewis | 02-09-14 | 23:09

wat mij opvalt is dat de beul geen bloedige handen heeft op het moment dat hij de derde kandidaat laat zien.
Ik denk dat hij (de beul) dagen lang de executie met de gevangenen "speelt", zonder dat hun wat gebeurt. op een bepaald moment hebben de gijzels geen angst meer, en dat is het moment waar de beul dan werkelijk snijd. In de video zie je dat de gijzel tot op het moment dat hij werkelijk begint geen paniek vertoont, dus hij verwacht geen situatie waar hij bang voor zou zijn.

thorrie | 02-09-14 | 23:05

steekmug | 02-09-14 | 22:20
wat is volgens jou de reden dan?

Elmauro | 02-09-14 | 23:04

Ebola of nukes; Mag beiden van mijn part. Die IS-schoften moeten weg!

Nederlanddraaitdoor | 02-09-14 | 23:04

@jaap5157
verdiep je eens in dhabiha en vissen vangen en je bent al aardig op weg naar verlichting.
en vergeet het christelijke visje niet mee te nemen in jouw speurtocht naar de waarheid.

steekmug | 02-09-14 | 23:02

kost misselijk van die lui. @Obama: ff snel afmaken die lui... dank u!

Woody_H | 02-09-14 | 23:02

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 22:44

Hij helpt mij iig niet. Misschien kan je gewoon antwoord geven waarom de directe opdrachten van "ik ben de heer.. " uit de bijbel afwijken van de koran.

harstef | 02-09-14 | 23:01

Aboe Obama is zelf verborgen moslim, lijkt wel een beetje Nederland, waar we ook molsims (geen type-o) bij de geheime dienst inhuren om terrorisme te bestrijden. De vijand komt er niet aan, ze zijn er al.

funkyd | 02-09-14 | 23:00

verklaart

LoewieTrompet | 02-09-14 | 22:57

@rode peper | 02-09-14 | 20:29
Inmiddels: *De tweets van @UmmRoudayna zijn afgeschermd*.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 22:56

@ Jaap5157 | 02-09-14 | 21:55
Bedankt voor je duiding, dit verklaard grotendeels wat ik bij moslims waarneem.

LoewieTrompet | 02-09-14 | 22:56

@ rode peper

verklaar dan eens de tijd op de dumpert link en waarom hij niet in de overzicht staat van dumpert....

steekmug | 02-09-14 | 22:55

Jaap5157  | 02-09-14 | 21:55

Ik vind dat je je zwitsal direct mag kwijtraken, retegoeie post man

Abu Koop Dan | 02-09-14 | 22:53

Alweer die zionisten. Verbied de zionistische islam! Islam is zionistisch en pedofeet Mohammed was de grootste zionist. De Quran is een zionistische boek, verbied de Quran.

Sssst, linkse westerse naïevelingen, wanneer worden jullie wakker?! Hoeveel doden moeten er nog vallen?! Zodat jullie eindelijk erkennen dat de islam onze vijand is?! De islam is de grootste bedreiging voor onze vrijheid en democratie, dus wakker worden, en snel a.u.b. Denk aan jullie kleine kinderen.

Wonderful-Life | 02-09-14 | 22:52

@Elmauro | 02-09-14 | 22:13
reken maar dat het echt is, niet dat ik het heb gezien maar ik vermoed dat dit tientallen malen geoefend is en de slachtoffers nu ook dachten dat het weer een nep-executie zou zijn.

rode peper | 02-09-14 | 22:51

Ik hoor al dagen dat 80% van de moslims in Nederland die isis varkens steunen. Bronnen graag? Als dit waar is hebben wij een groot probleem!

Billy Bob | 02-09-14 | 22:49

We zijn straks maar wat blij met de Polen, Grieken Australië. Amerika. Om te strijden tegen de islam.

Frankrijk moet opschieten want die 12% die daar nu moslim is word heel snel 50 %

En een geloof van angst en terreur heeft bij 30% al kans van overwinnen.

Voorbeeld nazi's.

Waarom kan de ME in verhouding grote groepen overlopen. Doordat ze samenwerken om hetzelfde doel te bereiken. .

Jaap5157 | 02-09-14 | 22:48

Las vandaag dat Amnesty IS beschuldigt van een totale etnische en religieuze schoonmaak in het Ghalifaat. Dat is slecht nieuws natuurlijk maar ieder nadeel hep z'n voordeel. Het geeft de VS de mogelijkheid om zonder scrupules terug te slaan. Immers alles wat daar beweegt mag deaud. Mooie gelegenheid om van de voorraad overtollige clusterbommen af te komen. De chemische wapens van Assad milieuvriendelijk te verwerken of om de nieuwe generatie nukes even te testen.

Herr Vorragend | 02-09-14 | 22:48

@ Russels Teapot 21:04
Ik raad u toch echt aan om Brussel-Arabia van Arthur van Amerongen eens te lezen.Het zou u wat meer inzicht verschaffen in de manier waarop "gematigde" moslims u proberen in te pakken.Na lange studies en bijna bekering tot de islam komt hij er achter hoe hij bedonderd is. Januskoppen.. allemaal!!
www.bol.com/nl/p/brussel-eurabia/10010...

Von Mutzenbacher | 02-09-14 | 22:46

Amerika en NATO moeten nu vol inzetten op de Koerden en een onafhankelijk Kurdistan. Alleen zo kan IS gestopt worden. (De Turken doen immers ook niets).

boasatlas | 02-09-14 | 22:45

@kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:30
Je kan een poes niet leren blaffen. Helpt deze parabel je?

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 22:44

Heeft is heb. Mijn telefoon werkt ook niet echt mee.

Jandoedel38 | 02-09-14 | 22:42

Obama heeft geen keus meer, ze halen hem uit het Wiite Huis als hij nu niet optreedt. Vernietigen nu, napalm, daisy cutters, ook die sympathisanten hier moet je preventief ruimen. De tijd van theedrinken is voorbij!!!!

Billy Bob | 02-09-14 | 22:41

@svdb.... hij heeft geoefend....

Dirk III | 02-09-14 | 22:38

Wat een verschrikkelijke beelden weer, bah. Wij moeten ons als Nederlanders eens heftig gaan bezien op onze strategie. Ik denk dat wij een serieus signaal af moeten geven dat het ons nu echt ernst is met de bestrijding van de (extremistische/politieke) islam. Ik ga daarover graag met anderen in discussie op 20 september in den haag. Komt allen, en laat zien dat je voor vrijheid en de rechtstaat staat (of je nu links of rechts bent)!!

Goedemiddag | 02-09-14 | 22:38

@svdb ik heb het filmpje niet gezien, en ik wil het ook niet zien. Dat zal ik die moslimvarkens niet gunnen. Maar ik hoop dat je gelijk heeft en dat hij snel buiten bewustzijn was.

Jandoedel38 | 02-09-14 | 22:38

Type nu op de telefoon. Lastiger

Jaap5157 | 02-09-14 | 22:33

Serious shit dit weer. Weten we zeker-zeker-zeker dat het fillempie authentiek is? Sotloff was missing? Hij is het die onthoofd is en een IS/ISIS/ISIL'er hanteerde het mes?

@tweetybird | 02-09-14 | 21:39
Je hebt een punt, iets dergelijks zie en vermoed ik ook. Dat doet overigens niets af aan de wreedheid. Redenen temeer om het zekersteweten.

Organische evolutie | 02-09-14 | 22:33

-weggejorist-

Jaap5157 | 02-09-14 | 22:32

vivaldi | 02-09-14 | 22:14
"Als deze ISIS-varkens terugkeren in Nederland"
Daar is een wetgeving voor in de maak of zoiets. Dan raak je je paspoort kwijt.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:32

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 22:21
"Als je stopt met projecteren zie je het zelf."
Je weet het dus niet.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:30

Eurotokkie | 02-09-14 | 22:22
Bij IS wel ja, maar in nederland waar het geloof binnen de staatvorm moet blijven, zou dat niet mogelijk moeten zijn. Dan grijpen we in (... eh... dat zou moeten dan he).

Maar eigenlijk zeg je dat gematigde moslims dus wel bestaan?

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:29

Vind het maar vreemd van mij, maar ik heb dat filmpje in slow motion eens goed bekeken. Je ziet dat de enge ISIS man best 'zorgvuldig' snijdt. Ergens links, direct in zijn slagader. Je ziet ook dat Steven Sotloff zo goed als wegzakt direct.(lijkt wel of hij direct buiten bewustzijn raak).

svdb | 02-09-14 | 22:29

Rearden Metal | 02-09-14 | 22:13
"Een prima start is "For the New Intellectual: The Philosophy of Ayn Rand". Haar romans (met name Atlas Shrugged) zijn hoewel gedateerd ook prima te verteren"

thx;
Wiki over "For_the_New_Intellectual"
en.wikipedia.org/wiki/For_the_New_Inte...

Is daar ook iets te vinden wat scheiding van kerk en staat tot gevolg heeft?

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:27

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:12
Dit zijn afvallige moslims of hoe we in het Westen deze groep noemen namelijk gematigde moslims.
Worden ook niet gezien als echte moslims en worden ook door de ISIS vervolgd en gedood.
Moslims moeten de zuivere islam volgen zoals de ISIS dit doet en daar is geen plaats voor Joden , christenen en ongelovigen.

Eurotokkie | 02-09-14 | 22:22

@kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:17
Als je stopt met projecteren zie je het zelf.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 22:21

@elmauro
der zijn in het verleden bloederige films geplaats op dumpert/geenstijl
think twice je hebt anders ook nog de NSFW knop....

steekmug | 02-09-14 | 22:20

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 22:13
"Hou eens op met het christendom op de islam te projecteren."

Nou, leg dan eens uit waarom een christen wel gematigd kan zijn en moslim niet.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:17

Altijd weer een kronkel in m'n maag als ik op schiphol kom vanuit het buitenland en dan weer tientallen hoofddoeken en mannen met baarden in jurken NL zie binnen trekken.
Dan weet je gewoon, die zijn nu hier en gaan nooit meer weg, never-ever.

En dan lees je dat 80% van dat volk ook nog eens begrip heeft voor I.S....... WTF !

Onze man in Mockba | 02-09-14 | 22:17

Moslimvarkens

Kwatz | 02-09-14 | 22:17

@steekmug | 02-09-14 | 22:14
En zou die datum niet misschien juist daarvoor aangepast zijn, zodat ie niet in de overzichten komt en iedereen er ongevraagd mee geconfronteerd wordt?

Elmauro | 02-09-14 | 22:17

Jaap5157
Volgt daar ook uit dat naarmate het individu complexer gedrag kan vertonen en wel effecten in het groot kan zien (bijvoorbeeld auro in de file en de aanleg van meer rijbanen) daar ook weer reactie op komt?

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:15

Lijkt bijzonder dat de schaduw van de kleine struikjes naar rechts wijzen en de schaduw van de beul naar achteren. Beul heeft nieuwe zandkleurige schoenen gekocht of had hij deze vorige keer ook al aan Binnenkant schoen heeft zwarte streep wegens brommer of paard rijden? Waarom is de schaduw van oranje zwarter dan van die zwarte beul? Knieën wel schaduw, voeten beul niet?

Watching the Wheels | 02-09-14 | 22:15

Geert had overigens helemaal gelijk: de islam is een gewelddadige ideologie en geen religie.

Graftak | 02-09-14 | 22:14

Als deze ISIS-varkens terugkeren in Nederland, dienen ze de kogel te krijgen. Geen genade , geen psychologen, geen uitkering, geen huisvesting. Afgelopen moet het zijn met de halfzachte slappe aanpak van dit schorem door de Nederlandse regering. Onze beschaving, onze leefstijl, onze manier van samenleving staat op het spel. Helaas past daar nu slechts één antwoord op : snoeiharde vergelding. Amerika zal isis nu in Irak en Syrie uitroeien middels bombardementen. Waarom dan zouden wij hen nog dulden als ze in Nederland zijn ?

vivaldi | 02-09-14 | 22:14

Is er nou echt nog niemand onder jullie die de datum leest bij het bijbehorende (onthoofd)filmpje (klik hier) 1970???
En dat het filmpje niet op de dumpert overzichtpagina staat.
Stelletje prutsende beinvloedbare reaguurders....!

steekmug | 02-09-14 | 22:14

Het lijkt mij dat deze mensen niet op dit moment vermoord worden, het lijkt me inderdaad stug dat je daar dan zo rustig zit. Waarschijnlijk hebben ze zich wel bij hun lot neergelegd, weten dat ze gaan sterven, misschien wel gebrainwasht, doen het filmpje, daarna voor de show een beetje 'snijden' en op een later moment wellicht op een wat minder wrede manier alsnog vermoord en alsnog het hoofd er afgesneden.

Alles met het doel om het zo dramatisch mogelijk over te laten komen door de slachtoffers op een rustige manier Obama de les te lezen.

Elmauro | 02-09-14 | 22:13

@kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:12
Hou eens op met het christendom op de islam te projecteren.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 22:13

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:59
Een prima start is "For the New Intellectual: The Philosophy of Ayn Rand". Haar romans (met name Atlas Shrugged) zijn hoewel gedateerd ook prima te verteren en boordevol interessante politieke en maatschappelijke ideeën. Joop-lezers denken dat Rand boeken vol schreef over het belang van het privatiseren van nutsbedrijven (en haha zeggen ze dan, dat is geen succes), maar dat is volstrekte nonsens. Haar basisbetoog is dat voortvarend en intelligent voor jezelf zorgen (zonder anderen slachtoffer te maken) je belangrijkste recht en plicht als mens is. En dat de filosofie van het altruïsme, de ander boven jezelf stellen dus moreel verwerpelijk is. Het resultaat daarvan is immers een perverse omkering: wie faalt wordt beloond met hulp, wie slaagt wordt gestraft en zelfs tot slaaf gemaakt van de gefaalden. Enfin, de waanzin van Nederland anno 2014, verklaard en voorspeld in 1938, inclusief de kwaadaardige rol van de linkse intellectuelen die onze grondrechten en het echte intellect letterlijk kapotgenuanceerd hebben: Het genie moet bij ons immers tot een compromis komen met de idioot, want elke mening is evenveel waard. Waarmee we terug zijn bij de gematigden. Wat betekent het als je je halverwege vernietigende haat en beschaving opstelt? Alleen maar dat je het laatste corrumpeert en de deur opent voor het eerste.

Rearden Metal | 02-09-14 | 22:13

Eurotokkie | 02-09-14 | 22:06
"Als de Islam het gevaar is dan zijn alle Moslims ook een gevaar."

Tenzij niet alle moslims alles uit de islam precies volgen. Net zoals christenen dat doen.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:12

Islam emergent!!!

Er zijn zeker moslims die niet goedkeuren wat er om hun heen gebeurd, dat zegt mijn vriendelijke Turkse slager ook.

Jammer genoeg is hij niet sterk genoeg om net als destijds bij de nazi's een grens te trekken en deze openlijk te verdedigen.

Het doel onderwerping is duidelijk ook voor de kleine visjes

Jaap5157 | 02-09-14 | 22:11

wakkere_nederlander | 02-09-14 | 22:07
Mensen die de Islam in stand houden zijn het ergste en die komen bijna allemaal uit het Westen.
Het Westen is de voedingsbodem van de Islam .

Eurotokkie | 02-09-14 | 22:11

Weet je hoe erg islam is?
Als Chuck Norris oog in oog staat met Allah begint Chuck Norris gewoon keihard te janken, zo erg!

wakkere_nederlander | 02-09-14 | 22:07

Een emergent systeem is een complexe entiteit (of: een complexe gedraging) die ontstaat doordat op een lager niveau een hele serie simpele gedragingen plaatsvindt. Bijvoorbeeld: een vis heeft de neiging achter een andere vis aan te zwemmen, uit te wijken voor vissen die van opzij tegen hem aanduwen, en weg te vluchten voor vijandelijke vissen. Daarnaast heeft een vis een vaag idee van zijn "doel"; hij wil bijvoorbeeld in warmer water terechtkomen. Dit zijn allemaal simpele gedragingen, maar zet driehonderd van deze vissen bij elkaar, en je krijgt een school, die zich langzaam maar zeker in de richting van een warme golfstroom zal bewegen. Dit nu is een emergent systeem; de school vissen is een complexe entiteit, ontstaan uit de optelsom van vele simpele gedragingen. Het mooie is dat een enkele vis geen idee heeft dat hij deel uitmaakt van dit grotere systeem; het beest blijft simpelweg zijn eenduidige gedrag volhouden. Dergelijke systemen zijn overal terug te vinden (zwermen van vogels, spinnen die hun web weven, mierennesten), en erg succesvol te simuleren op een computer.

Jaap5157 | 02-09-14 | 22:06

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:02
Als de Islam het gevaar is dan zijn alle Moslims ook een gevaar .

Eurotokkie | 02-09-14 | 22:06

Een emergent systeem is een complexe entiteit (of: een complexe gedraging) die ontstaat doordat op een lager niveau een hele serie simpele gedragingen plaatsvindt. Bijvoorbeeld: een vis heeft de neiging achter een andere vis aan te zwemmen, uit te wijken voor vissen die van opzij tegen hem aanduwen, en weg te vluchten voor vijandelijke vissen. Daarnaast heeft een vis een vaag idee van zijn "doel"; hij wil bijvoorbeeld in warmer water terechtkomen. Dit zijn allemaal simpele gedragingen, maar zet driehonderd van deze vissen bij elkaar, en je krijgt een school, die zich langzaam maar zeker in de richting van een warme golfstroom zal bewegen. Dit nu is een emergent systeem; de school vissen is een complexe entiteit, ontstaan uit de optelsom van vele simpele gedragingen. Het mooie is dat een enkele vis geen idee heeft dat hij deel uitmaakt van dit grotere systeem; het beest blijft simpelweg zijn eenduidige gedrag volhouden. Dergelijke systemen zijn overal terug te vinden (zwermen van vogels, spinnen die hun web weven, mierennesten), en erg succesvol te simuleren op een computer.

Jaap5157 | 02-09-14 | 22:06

ristretto | 02-09-14 | 21:58
"Door bloed, traditie, land en religie verbonden. "

Mag het ook een opvatting over menselijke waarden zijn? Dan hebben dat bloed, traditie, land en religie niet meer nodig.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:05

@Jaap5157 | 02-09-14 | 21:55
Tx. Goeie analyse. Kun je nog even de drie regels kort opschrijven?

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 22:02

Jaap5157 | 02-09-14 | 21:55
"De islam is het gevaarlijkste computervirus voor de menselijke geest."

Tijd voor een mentaal anti-dode dus!

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 22:02

Dit moorden is al 2 jaar bezig en nu wordt het Westen pas wakker , nu het gezwel zo groot is gaan ze er wat tegen doen.

Eurotokkie | 02-09-14 | 22:02

@jaap5157. Test. First post

Jaap5157 | 02-09-14 | 22:00

Rearden Metal | 02-09-14 | 21:54
"Ayn Rand (die al 70 jaar karikaturaal belasterd wordt"

Interesting! Boekentip?

Overigens denk ik wel dat er een balans nodig is tussen rechten en plichten. Vrijheid is immers ook afhankelijk van hoe mensen samenwerken (bv infrastructuur).

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:59

Russels teapot.
Ik wil de 25% niet wegpoetsen. Ze zijn er de gematigde moslims. Maar als puntje bij paaltje komt kies ik voor mijn broeder en zij doen dat ook. Door bloed, traditie, land en religie verbonden.

ristretto | 02-09-14 | 21:58

@frank87 | 02-09-14 | 20:17
Een buisje ebola,........

miko | 02-09-14 | 21:57

Had Wilders nu geen gelijk?
Of moeten we wachten tot Roemer hetzelfde zegt?

Keypadheroe | 02-09-14 | 21:57

Graftak | 02-09-14 | 21:46
Punt. Het wij uber en hunnie unter wordt alleen maar erger bij dat soort gasten.

Veel van die jochies hebben thuis de vrije hand als vader weg is en moeder niets meer te vertellen heeft, dat maakt het ook niet beter. Het is een cliche, maar waar.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:56

-weggejorist-

Jaap5157 | 02-09-14 | 21:55

Had Wilders nu geen gelijk?

Keypadheroe | 02-09-14 | 21:55

@snoover | 02-09-14 | 21:46
Ze hebben het toneelstukje 20x gerepeteerd. Steeds was er geen onthoofding. Tot die wel kwam.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 21:54

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:49
Klopt en wat mij betreft zijn die uitstekend verwoord door Ayn Rand (die al 70 jaar karikaturaal belasterd wordt door links, dus ik zou zeggen: lees en oordeel zelf ). Wat dacht je van:
"Civilization is the progress toward a society of privacy.
The savage's whole existence is public, ruled by the laws of his tribe. Civilization is the process of setting man free from men.
Individual rights are not subject to a public vote; a majority has no right to vote away the rights of a minority; the political function of rights is precisely to protect minorities from oppression by majorities (and the smallest minority on earth is the individual)."
"The spread of evil is the symptom of a vacuum. Whenever evil wins, it is only by default: by the moral failure of those who evade the fact that there can be no compromise on basic principles."

Rearden Metal | 02-09-14 | 21:54

Beetje laf die jurk en koplap, laat je bakkes dan ook zien

Samper | 02-09-14 | 21:53

Volgens de nieuwe rode/groene nazi-doctrine heeft de islam niets met de islam te maken.

smdyasc | 02-09-14 | 21:53

Voor het reutelende theepotje: Russells Teapot | 02-09-14 | 21:14

MikeTheBull | 02-09-14 | 21:53

@wakkere_nederlander | 02-09-14 | 21:45
Prima analyse, wakkere.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 21:52

@ kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:49

Hier is uitgebreid over geschreven door o.a. Popper. Conclusie: om de beschaving te behouden moet je niet tolerant zijn, maar juist intolerant. Het lijkt paradoxaal, maar als je er over gaat nadenken is het het juist niet.

HoogToontje | 02-09-14 | 21:52

Relativeer de pedoprofeet aanhangers tot je een ons weegt. Als de dag komt dat ik jou vrijheid moet verdedigen, ga dan vooral aan de kant staan, zodat je mij niet voor de voeten loopt.

MikeTheBull | 02-09-14 | 21:52

Rearden Metal | 02-09-14 | 21:45
Er lijkt iets contradictioneels te zitten in onze eigen wetgeving zodat het zichzelf kan slopen. Waarschijnlijk hadden we nooit gedacht dat na het aan de ketting leggen van de kerk (cq kapot-checken) er nog zoiets zou opduiken. Daar moet toch iets mee te doen zijn. Maar dan niet te postmodernistisch vaag, zoiets als; een geloof mag zolang het openbare orde niet gaat verstoren (oude wetgeving uit de 19e eeuw of zoiets). We hebben inmiddels humane principes. Dat moet toch te beschrijven zijn.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:49

Iets met Islam ? Niets aan de hand. Doorlopen. Wegkijken. Fatsoen is een keuze.

Rest In Privacy | 02-09-14 | 21:48

snoover | 02-09-14 | 21:46
Zitten onder de drugs .

Eurotokkie | 02-09-14 | 21:48

Ghalifaat, (uitspraak conform Abu al Varkenssnitsel) stichten OK. Zo snel mogelijk door een paar landen laten erkennen, o.a. Nederland. Moorden, verkrachten het moet maar voor een paar weken doorgaan.
Alle van Jihad en andere Moslim idioterie verdachten in Nl kan dan legitiem het paspoort ingenomen worden het land uitgezet naar het Ghalifaat. Als ze er zijn direkt de oorlog verklaren en platbombarderen.
Twee strontvliegen in 1 grote klap.

Keypadheroe | 02-09-14 | 21:47

Maar waarom hebben de slachtoffers geen angst? Zo goed kun je dat niet verbergen toch?

snoover | 02-09-14 | 21:46

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:34
Het zijn er heel veel. Kinderen en volwassenen spijbelen massaal op tijdens Suikerfeest en andere feestdagen, kinderen worden gepest geslagen als ze ham op het brood hebben, kerstdiners wordt niet op nauwelijks gevierd want aanstootgevend voor moslims, jodensterren, Israël vlaggen zijn olie op het booslimvuur, meiden die normale zomerkleding dragen worden lastiggevallen en verkracht etc etc

Graftak | 02-09-14 | 21:46

@Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 21:29
'Zou me niets verbazen als die Engelse beul een gematigde moslim was.'

Natuurlijk was hij een gematigde moslim.
Alle moslims worden gematigd geboren.
Pas als ze afvalligen en ongelovigen gaan doden worden ze door zowel wegkijkers als 'gematigde moslims gezien als ware moslims. Volgens de koran de hoogste eer die je kunt behalen als moslim maar goed.

Alle andere moslims blijven gewoon gematigd.
Wel zo veilig, in alle opzichten.

wakkere_nederlander | 02-09-14 | 21:45

Ik zou het heel aardig vinden als bijvoorbeeld Hans Jansen eens scherp kan uittekenenen waarom we scheiding kerk en staat hebben, wat dat eigenlijk is, waarop die scheiding gebaseerd is en hoe dat is verlopen de afgelopen ... pak em beet ... 500 jaar.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:45

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:41
Het is inderdaad een moeilijk te verkroppen tragedie dat een land met zo'n briljante grondwet het zover heeft laten komen. Toch kunnen we qua persoonlijke vrijheden nog steeds wat van ze leren. En zij hébben tenminste een Tea Party (waarmee je het vervolgens oneens kan zijn of niet). Onze meest "rechtse" partijen hebben het nivelleren tot kunst verheven en nog klinkt er nul protest van rechterzijde.

Rearden Metal | 02-09-14 | 21:45

Barbaren!

Glas Koning | 02-09-14 | 21:42

Rearden Metal | 02-09-14 | 21:29

In de VS zijn ook nog genoeg gebieden waar je als atheist beter niet kunt wonen. Terwijl er genoeg gelovigen zijn die stiekem al zijn afgehaakt. Maar ja, de omgeving he...

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:41

Gewoon niet in moslimlanden komen zo eenvoudig is het ,
zoek je zelf het gevaar op dan en je wordt gepakt dan zoek je het maar uit.
En vooral niet ingrijpen, laat moslimlanden het onder elkaar maar uitzoeken.

Eurotokkie | 02-09-14 | 21:40

Volgens mij zijn de filmpjes een montage. Van iets wat al eerder opgenomen was en een toneelstuk was. De werkelijke onthoofding vindt op dat moment niet plaats. Maar het onthoofde lichaan is er later in gemonteerd. Nadat ze dus pas later op beestachtige wijze zijn afgeslacht. Daarvoor zijn de slachtoffers zo rustig. Schijnbaar omdat het hun op dat moment bekend was dat er een toneel stukje opgevoerd moest worden. En ze schijnbaar toen nog niet wisten dat ze uiteindelijk toch op beestachtige wijze zouden worden afgemaakt. Ik denk zelf dat tussen de booschap en de werkelijke onthoofding weken of mischien wel maanden zit. Mischien is ze toen wel iets voorgehouden zodat ze meewerkte aan het toneelstuk van de boodschap.

tweetybird | 02-09-14 | 21:39

-weggejorist-

Samper | 02-09-14 | 21:37

@ Russells Teapot | 02-09-14 | 21:03

Kijk, gezien de tijd die jij kunt spenderen aan GS, ik heb wel een baan, en daarom geen tijd (en zin) om al je eindeloze epistels te weerleggen. Maar ik ben niet te beroerd om je nog even onder de neus te wrijven dat je voor iemand die niet eens bekend is met de uitvinding van de middeleeuwen door de alfa's van de 'wedergeboorte' (nomen est omen, er moest duidelijk een product in de markt gezet worden) wel een erg grote broek aantrekt bij de duiding van de grote gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis.
-
Gristengekkie heeft overigens nog nooit iemand tegen mij gezegd, en al zeker geen gewezen gristengekkie (alhoewel, gewezen, je hebt de reformatorische zendingsdrang, heb je je zwarte kousjes nog aan?), hoe kan het ook, ik ben het vleesgeworden ongeloof, en kerken bezoek ik alleen met vakantie.

HoogToontje | 02-09-14 | 21:36

Rearden Metal | 02-09-14 | 21:29
Hear hear!

We moeten veel beter ons bewust zijn van die scheiding en wat dat precies is. Waarom we de scheiding hebben en op basis waarvan.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:36

Het valt me op dat bij mijzelf gevoelens boven komen om hetzelfde, zo niet erger, kwaad toe te brengen aan ISIS. Ik lees onder u dezelfde emotie. Toch vreemd dat we dan nauwelijks verschillen van ISIS, behalve dan dat zij ons een emotionele stap voor zijn.

De gematigde moslim komt mij onbekend voor. Het is een grote huichel en angstkoeltoer. Net als andere groepen die hun leven baseren op boeken uit jaar 0. Waar blijft in godsnaam (haha) de ontwikkeling bij deze mensen.

Ik kan u zeggen dat als iemand zich in mijn groep -als daar sprake van is, bijvoorbeeld mijn voetbalteam- misdraagt, dan neem ik daarvan afstand en probeer ik de misdraging te voorkomen.

Waarom gebeurd dit niet bij zogenaamd gematigde moslims? De ene moslim is niet zo gewelddadig als de andere, maar mijn vermoeden is dat de gematigde moslim niet bestaat. Uiteraard bestaan mensen met een moslim-achtergrond die wel wijzer zijn geworden.

LoewieTrompet | 02-09-14 | 21:35

Graftak | 02-09-14 | 21:26
"Lees eens wat minder Joop en kom ook eens buiten de grachtengordel... "

Op de man spelen, beetje schelden, jammer. Joop is een k*t site en ik woon ergens anders. Helemaal mis.

"De islam blijft helemaal niet meer binnen de grenzen van de democratie!"

Nou, vertel maar waar dat in NL gebeurt dan met DE islam. Of heb je het over een paar moslims die raar doen? Dat is iets anders. Er zijn een paar rare gasten die naar Syrie willen. En die gaan dan ook weg.

Maar in de UK bijvoorbeeld heb je van die Somalische dorpen gekregen en willen de sharia invoeren. Die willen dus de normale wetgeving passeren en buiten de democratie gaan zitten. Doodeng.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:34

-weggejorist-

Cochisejicarilla | 02-09-14 | 21:32

Mijn bericht van 21:26 uur. Helaas werkt de eerste link niet maar via de tweede link heeft u ook toegang tot de preek van 29 augustus.

Ni fallor | 02-09-14 | 21:29

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:23
Een beschaving kenmerkt zich door scheiding van staat en economie en van staat en religie. Het is eerste (en daarmee al onze grondrechten) is ons al afgenomen door links, met rampzalige gevolgen. Het tweede wankelt nu ook, met enthousiaste hulp uit dezelfde hoek. Hoe harder mensen praten over altruïsme, respect, begrip, nuance en eerlijkheid, hoe harder je moet rennen voor je leven.

Rearden Metal | 02-09-14 | 21:29

Islamofiel | 02-09-14 | 21:02

Kweenie. Ik denk soms dat je NOG verder moet gaan.
Begin met economische uitsluiting bijvoorbeeld (dat is een idee van de duitsers van toen). Stel quota aan asiel/immigratie (idee van hirsi ali). Verbied de aan de islamreligie uiting gevende hoofddoek (net als dat die ene buschauffeur ook zijn kruisje niet zichtbaar mocht dragen, herinner je je die nog?). Iedere keer weer een stapje erbij, net zolang tot ze zich normaal gaan gedragen. Doen ze dat niet dan kan je altijd nog over gaan tot jouw vergelding, maar dat andere heb je dan in ieder geval alvast in je zak.
Anyway ... net als jij zit ook ik hier maar wat te fantaseren. Wat heb ik nou in te brengen? Niks. Gaat dus nooit gebeuren. Ben niks anders dan een of andere mier. Plebs. Dat is hoe onze regering mensen mensen als jou en mij ziet.

gaffelbaard | 02-09-14 | 21:29

@Russells Teapot | 02-09-14 | 21:14
Natuurlijk zijn er genoeg gelovige die het niet zo nauw nemen met de leer. Maar dat laat de bijbel ook toe. De koran niet. Dat is het verschil. Mo was niet een profeet die namens god sprak. Mo citeerde het woord van god dat via een engel kwam.
Als iemand geen varkensvlees eet, omdat het geloof dat dicteert, is dat hun keuze. Andere geloven zijn tolerant. Ik ben ook tolerant. En geen hekel aan joden, katholieken, christenen of welk geloof dan ook. Behalve moslims. Die zijn intolerant en prediken onverdraagzaamheid. De koran staat het merendeel hoe ze ongelovige moeten behandelen (lees: hoe te vermoorden), dan over hoe ze hun geloof moeten belijden. Zegt wel iets over het geloof. En het is geen geloof, het is een politieke ideologie.
En het is fundamentalistisch, dat geloof van de islam. Dat is juist het hele probleem. Geen tolerantie, geen verdraagzaamheid. Aanslagen, oorlogen, haat prediken, dood aan anderen roepen, het past helemaal bij de islam.
En gematigde moslims bestaan niet. En als ze gematigd zijn, zijn ze geen moslim meer. Er is geen ruimte om in te bewegen. Het is het woord van god volgens de islam. Take it, or leave it.

Wim Venijn | 02-09-14 | 21:29

Zou me niets verbazen als die Engelse beul een gematigde moslim was.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 21:29

Enkele moslims zijn door de veiligheidsdiensten bestempeld tot *gematigde moslims*. Zeg maar gecertificeerd. Viel helemaal niets van te vrezen, schreven de geheime diensters.

In deze categorie vielen bijvoorbeeld Mohammed Atta (vloog heel gematigd het WTC binnen), Mohammed Bouyeri (pleegde een gematigde moord op Theo van Gogh) en Tsarnaev (legde gematigde snelkookpanbommen neer in Boston).

Dan weet je het wel, hè.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 21:28

@wakkere_nederlander | 02-09-14 | 20:05

Je bent niet alleen in deze, put hier troost uit wetende dat duizenden zoniet honderd duizenden jouw denkwijze delen. En er komt een dag dat genoeg genoeg is.

Koning Radboud | 02-09-14 | 21:27

Eigenlijk was Hitler best wel een gematigde nazi.
Hij heeft nooit eigenhandig een jood gedood.

wakkere_nederlander | 02-09-14 | 21:27

islam is voor mij: miniscuul tegeltjes leggers, in zandstormen met wijde jurkjes lopen, sarcofages poetsen, heele lekkere thee zetters ...

iedereen die onder een doekje leeft heeft iets te verbergen ... een vervelende jeugd of een mooi kapsel tegen de regens

en kwaadaardige menschen martelen ook dieren ...

Centauri3 | 02-09-14 | 21:27

@Lewis Lewinsky

Gematigde islam bestaat niet.
Gematigde moslims wel.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:27

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:23
Lees eens wat minder Joop en kom ook eens buiten de grachtengordel... De islam blijft helemaal niet meer binnen de grenzen van de democratie!

Graftak | 02-09-14 | 21:26

Een of twee weken geleden heeft een koepelorganisatie van Nederlandse moskeeën ISIS veroordeeld. De vraag is echter in hoeverre dit voor de bühne is. Ik denk het laatste. Al een tijdje volg ik op internet de preken van een willekeurige moskee nl. de Abi Bakr moskee te Nijmegen. Helemaal willekeurig is deze keuze niet. Deze moskee was in Nijmegen één van de aanjagers van de aangifte-actie tegen Wilders. Bovendien mogen bestuursleden van deze moskee af en toe artikelen in De Gelderlander publiceren. Je mag verwachten dat dit dagblad niet de meest radicale moskee uitkiest..

Welnu, ik heb nog nooit geconstateerd dat de Abi Bakr moskee onvoorwaardelijk en ondubbelzinnig afstand heeft genomen van de genocidepraktijken van ISIS. Zelfs de naam ISIS is nooit genoemd. Soms laten ze op een heel omfloerste wijze weten dat zij niet altijd gelukkig zijn met sommige toestanden in het Midden-Oosten. Maar nooit rechtstreeks, onvoorwaardelijk en ondubbelzinnig. Zij betreuren vooral de verdeeldheid onder moslims.

Oordeelt u zelf. Hierbij een link naar de laatste vrijdagpreek op 29 augustus: moskeeabibakr.nl/docs/vrijdagpreken/20.... U ziet het: geneuzel over een hond maar wel duidelijke en onvoorwaardelijke waarschuwingen tegen de omgang met ongelovigen. Aan het eind van de preek worden slachtoffers van bezetting, onderdrukking en tirannie betreurd. Maar let op! Alleen moslimslachtoffers worden genoemd. Yezidis, christenen en andere niet-islamitische slachtoffers van de genocidepraktijken van ISIS tellen niet mee. Uiteraard geheel in overeenstemming met soera 98:6 uit de koran die ongelovigen typeert als de ergsten onder de schepselen. Hierbij nog een link naar de overige preken: moskeeabibakr.nl/preken.php

Ni fallor | 02-09-14 | 21:26

Eigenlijk moesten ze dat hele gebied ontbossen en laten verpauperen tot woestijn.
Oh kudt iemand is ons voor geweest...

wakkere_nederlander | 02-09-14 | 21:25

Die denkbeeldige gematigde moslims, daar zet wegkijkend Nederland, degenen met de lenige lange nekken, de Timmerfransen, de Ruttes, de Peggolts, zijn geld op. Dom en triest.

Kejje de mop van de gematigde moslim? Die bestaat niet.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 21:24

Ben benieuwd hoe lang ze dit geintje om het Westen op te fokken vol kunnen houden.

Koning Radboud | 02-09-14 | 21:24

Graftak | 02-09-14 | 21:14
Ja, daaro ja.
Maar in een land waar het GELOOF BINNEN DE GRENZEN VAN DEMOCRATIE blijft is dat niet zo. Daar mag het geloof niet meer doen dan van de democratie/wet mag. Dat is bij IS en andere islamitische staten anders. Daar zit de alles BINNEN GREZEN VAN HET GELOOF. Dat zie je in landen waar steeds partijen en kranten en zo worden verboden. Idem communistische landen trouwens. Omdat voor elkaar te krijgen is verlichtingsdenken en humanisme (een andere normering) nodig. Tja.... duurde hier ook even. Brandstapels, boeken in de ban, wetenschappers in de cel, dat werk. Eigenlijk best interessant hoe dat gegaan is.

Gematigde moslims kunnen bestaan waar de fanaten niet de overhand hebben of aan de macht zijn. Dus ... QED.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:23

Stelletje doorgefokte testosteronbaarden.
Schietmijmaarlek | 02-09-14 | 21:21

en zo is het!

Centauri3 | 02-09-14 | 21:23

Ik sla over.
Heb genoeg snijfilmpjes gezien om een mening te kunnen vormen.
Het is barbaars tuig.
Alles en iedereen moet kapot, stuk, deaud.

Vraag me af wat ze gaan doen als iedereen op is.
Geen Toyota's, infrastructuur, huizen, energie, water, iPads, internet, wapens en walkietalkies meer.
Alleen maar puin, zand en niks te vreten.
Nou, veel geluk dan maar.
Stelletje doorgefokte testosteronbaarden.

Schietmijmaarlek | 02-09-14 | 21:21

@ITEACHYOU | 02-09-14 | 21:02

Ach alle begin is spannend, gaat vanzelf wennen. De eerste die openbaar ging in 2004 met een hoop gegorgel was nog wel een eyeopener.

Koning Radboud | 02-09-14 | 21:20

Parsons | 02-09-14 | 20:44

De gematigde islam bestaat net zo min als het gematigde christendom als je de gematigdheid afleest uit het bijbehorende religieuze boek.
De meest charmante stukjes uit de bijbel zijn citaten van God "ik ben de heer..", die citaten gaan o.a. over stenigen en moorden. Om nog maar te zwijgen van het idee dat god zijn zoon aan een kruis liet spijkeren en mensen dat nog steeds mooi vinden. Jezus die een afschuwelijke nare marteldood doormaakte voor hun "zonden". De geboorte van een geloof.

De gematigdheid zit m niet in het boek maar in de mens.

harstef | 02-09-14 | 21:19

Parsons | 02-09-14 | 20:44

De gematigde islam bestaat net zo min als het gematigde christendom als je de gematigdheid afleest uit het bijbehorende religieuze boek.
De meest charmante stukjes uit de bijbel zijn citaten van God "ik ben de heer..", die citaten gaan o.a. over stenigen en moorden. Om nog maar te zwijgen van het idee dat god zijn zoon aan een kruis liet spijkeren en mensen dat nog steeds mooi vinden. Jezus die een afschuwelijke nare marteldood doormaakte voor hun "zonden". De geboorte van een geloof.

De gematigdheid zit m niet in het boek maar in de mens.

harstef | 02-09-14 | 21:19

VS en Groot Brittannië bundel je krachten en gooi al die kutpislamisten plat! Islam heeft nog nooit iets goeds gebracht in de wereld, en dat zal ook nooit gebeuren. Weg met die ellende!

Jandoedel38 | 02-09-14 | 21:19

Gematigd of niet.. Zand erover, voorkomt toekomstige problemen!

TuuT | 02-09-14 | 21:19

@chicago river | 02-09-14 | 20:17
'Blijf in deze al lange tijd geleden compleet verscheurde en geimplodeerde shitlanden gewoon voorgoed weg. Laat je neus er niet zien, kan die er ook niet afgehakt.'

Het wachten is op het moment dat er opeens een bekend of belangrijk Europees persoon vermist wordt en een tijdje later opduikt in een gruwelijk ISIS filmpje.
Deze soapserie des doods is i.i.g. nog lang niet afgelopen helaas en het is echt niet de ver van mijn bed show.

wakkere_nederlander | 02-09-14 | 21:18

@Russels Teapot
"There are two sides to every issue: one side is right and the other is wrong, but the middle is always evil (...) In any compromise between food and poison, it is only death that can win.
The man in the middle is (...) willing to sit out the course of any battle, willing to cash in on the blood of the innocent or to crawl on his belly to the guilty."

Rearden Metal | 02-09-14 | 21:17

indonesie is het grootste moslimland ter wereld. hier wil je geen ruzie mee... en de Witte Hadji's moeten nu gaan opstaan. De bouroboedoer hoef je niet meer te beschermen die is toch decennia geleej al geplunderd

Centauri3 | 02-09-14 | 21:17

+zou, struikjes

Watching the Wheels | 02-09-14 | 21:17

Er bestaan evenmin gematigde moslims als er een gematigde Islam bestaat. Er zijn wel veel passieve moslims en lauwe moslims. Ze kunnen IS niet afkeuren. Het zou betekenen dat ze de koran en Mohammed afkeuren. Dan zou je een afvallige zijn en dat kost je je hoofd.

Islamofiel | 02-09-14 | 21:16

Schaduwen op bovenstaande foto zijn raar, geen schaduw mes? En zo'n raar hoofdje? En die rustige kerel ook bijna geen schaduw? En die schaduw is lang dus dan je ook wat schaduw bij die lage struikje verwachten. En de film is 'ontdekt' door een .com site, 'ontdekt'? Net als met die naaktfoto's, ineens gevonden? Het lijkt op die baby's die bij tientallen uit de couveuses van Koeweit gegooid werden, het maakt iedereen woedend. Platgooien die lui.

Watching the Wheels | 02-09-14 | 21:16

management van wreedheid was gebouwd om de pyramides en allerlei hokus pokus te beschermen

Centauri3 | 02-09-14 | 21:15

De islamitische wereld is woedend na deze schokkende beelden. In het hele middenoosten en ver daarbuiten gaan tienduizenden mensen de straten op en worden ISIS-vlaggen verbrand. Geschokte moslims trekken naar Irak om de huizen van Koerden, Yezedi's en Christenen te beschermen. Saoedie-Arabie, Qatar en Turkije sturen vliegtuigen naar Irak om stellingen van IS te bombarderen. Andere legereenheden uit naburige islamitische landen droppen voedselpaketten en zorgen voor humanitaire steun. De islamitische wereld neemt eensgezind stelling tegen terrorisme en spreekt schande van het lakse westen dat laf de andere kant opkijkt.

mirvink3478 | 02-09-14 | 21:14

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:11
Dat mag je van mij best vinden, maar dat vinden de pure islam aanhangende moslims niet dus ben je een koeffar en moet je deaud!

Graftak | 02-09-14 | 21:14

@Wim Venijn | 02-09-14 | 20:52
"Ja. Als iemand, in naam van mijn ideologie of geloof iets doet, dan ga ik even heel goed nadenken hoe die persoon dat kan denken."

Dus als iemand de westerse beschaving wil beschermen tegen de islam en de linkse elite, en die persoon pleegt een gruweldaad (ik noem maar wat, hij vermoord 69 kinderen op een eilandje in Noorwegen), dan stel jij om die reden je mening bij?

Ikzelf zou dat namelijk nooit doen. Mijn mening is niet afhankelijk van wat andere idioten er van maken.

"Gematigd bestaat niet. 75% is veel. Misschien durfde die 25% zich niet uit te spreken. Echte moslim is helemaal voor de koran."

Je kan wel excuses blijven verzinnen om die 25% weg te redeneren (terwijl in feite die 75% ook verouderde data is). Ik heb al laten zien dat er islamitische demonstraties tegen de IS zijn geweest, en organisaties ze hebben veroordeeld als "inhumaan." Daar kun je je echt niet onder uit wriemelen, dat is gewoon de realiteit.

"Geen varkensvlees. Ze eten het nog steeds niet. Vasten doen ze ook nog. Iets wat de katholieken allang niet meer doen."

Jij zal zo te lezen ook wel een hekel hebben aan joden.

"Noem me één moslim op, die niet vast. En daar heb je de gematigde moslim. Bestaan niet hé?"

Je zal er ongetwijfeld nog nooit van gehoord hebben, maar dit is dus moving the goalposts. Eerst claimen dat er geen gematigde moslims bestaan, dan het bewijs onder je neus geduwd krijgen dat ze wel bestaan, en vervolgens de definitie van "gematigde moslim" bijstellen om alsnog vol te kunnen houden dat ze niet bestaan.

Ik kan nu natuurlijk weer voorbeelden gaan geven van moslims die wel vasten, maar heeft dat zin? Waarschijnlijk tover je dan wel weer een nieuwe extra voorwaarde tevoorschijn, om te kunnen blijven volhouden dat gematigde moslims niet bestaan.

"De wetten in de koran schrijven het voor. Het is niet een keus welke wetten je aan kan houden of niet.
Het is alles of niets. "

Dat klinkt nogal fundamentalistisch. Net als in het christendom en het jodendom, zijn er genoeg gelovigen die het wat minder nauw nemen met de leer.

Russells Teapot | 02-09-14 | 21:14

@ITEACHYOU | 02-09-14 | 21:07
@Koning Radboud | 02-09-14 | 21:07


Ik weet niet ZEKER of er ook echt wat gebeurd. Het zijn slechts reddit- en twittergeruchten. Maar ik dacht, kom, laten we het pasten.

omanders | 02-09-14 | 21:12

Graftak | 02-09-14 | 21:07
"Ben je niet voor de strikte naleving van de sharia dan ben je afvallig en moet je volgens diezelfde sharia dood. Gematigde islam is dus een zichzelf uitsluitend principe. "

Tenzij je gematigd ben en het niet nodig vind de sharia zo strikt na te leven.

Wat jij doet is een cirkelredering. Je bewijst de stelling met zichzelf.

Neemt niet weg dat er wel degelijk gruwelijk fanatieke gelovigen zijn waar de rest bang voor is.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:11

@Russells Teapot | 02-09-14 | 21:05

Nee hoor, ik heb je linkje gelezen.

lady blabla | 02-09-14 | 21:10

Deze beulen drogeren niet, dat is immers niet halal!

Ga er maar gewoon vanuit, dat de beul het slachtoffer van te voren (bij Allah) heeft gezworen, dat ie het beste maar mee kan werken, als ie een uren durende gruwelijke marteling wil voorkomen en pas onthoofd zal worden als ie zijn eigen geslachtsdelen heeft gegeten.

In zo'n geval lees je gewoon je tekst en hoop je op een net geslepen mes!

TuuT | 02-09-14 | 21:10

ITEACHYOU | 02-09-14 | 21:07
Er moet eerst een Franse journalist omgebracht worden. Krijg je eerst een enorme bende in Frankrijk zelf. Le Pen ook weer blij. En daarna kan de kruistocht beginnen.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:09

@Graftak | 02-09-14 | 20:49
"Die 27% zijn vast voor het merendeel sjiitisch"

En die informatie haal je waar precies vandaan?
Russells Teapot | 02-09-14 | 21:04

Ik zei zijn VAST... Dat is dus mijn mening...

Graftak | 02-09-14 | 21:08

De Treinende Rechter | 02-09-14 | 21:04

tnx

Centauri3 | 02-09-14 | 21:08

ISIS niet veroordelen! Kun je nog eens Eurocommisaris worden.

lulleficatie | 02-09-14 | 21:08

Nog een reden om niet te onderhandelen met ISIS:
Ze dreigen met onthoofding, maar na enige media-format onderzoek blijkt dat de slachtoffers allemaal tegelijk (!) onthoofd zijn, op dezelfde dag. Oftwel ISIS is wreed EN onbetrouwbaar. Weten we dat ook weer.

geldmoetrollen | 02-09-14 | 21:08

@omanders | 02-09-14 | 21:05

hear hear, let the wardrums roll

Koning Radboud | 02-09-14 | 21:07

omanders | 02-09-14 | 21:05
Enough is enough, ik snap echter niet dat alleen de VS weer moet ingrijpen. Waar is Europa? Die prstpleuris Fransen gaan maar door met wapens verkopen gadverdamme

ITEACHYOU | 02-09-14 | 21:07

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:29
Ben je een beetje bekend met de islam vriend? Dan weet je dat de islam vereist dat je alleen de pure islam (&sharia) aanhangt.... Ben je niet voor de strikte naleving van de sharia dan ben je afvallig en moet je volgens diezelfde sharia dood. Gematigde islam is dus een zichzelf uitsluitend principe.
(In andere religies bestaan er gematigde stromingen. Deze worden door fanatici niet altijd gesteund of erkend, maar wel gewoon getolereerd en toegestaan... Het komt niet bij hen op vanuit de religie dat de gematigden DOOD moeten..... Dus bestaan er gematigde stromingen in andere religies... Maar NIET in de islam).

Graftak | 02-09-14 | 21:07

@janmetdepet | 02-09-14 | 21:01

Die dag was gister

Koning Radboud | 02-09-14 | 21:06

Ik pleit voor clusterbommen, daisycutters en tapijtbombardementen. Daarna met drones alles wat een baard of wapen heeft opblazen. Zonder waarschuwen.

zeiksmurf | 02-09-14 | 21:06

@lady blabla | 02-09-14 | 20:49
"Ik ben geen wegkijker"

Jawel, dat ben je wel. Je kijkt heel bewust weg voor het deel van de moslims dat deze misdaden wel veroordeelt.

Russells Teapot | 02-09-14 | 21:05

www.reddit.com/r/syriancivilwar/commen...


"BREAKING Turkish choppers visibly going towards Tal Abyad,IS held....


.looks like an assault ....


The story: 20+ #US Black Hawks full of navy seals seen by source in #Turkey flying towards #Syria'n border. This after hostage execution #IS


Atm can't confirm any assault or anything, just black hawks flying towards Syria. 20+"

omanders | 02-09-14 | 21:05

Dit is echt vreselijk. Maar het kan nog veel erger.

Luister nu naar Radio 1: Docu van de VPRO over ISIS en het boek 'Management van Wreedheid' In bureau buitenland.

De Treinende Rechter | 02-09-14 | 21:04

@Graftak | 02-09-14 | 20:49
"Die 27% zijn vast voor het merendeel sjiitisch"

En die informatie haal je waar precies vandaan?

Russells Teapot | 02-09-14 | 21:04

@HoogToontje | 02-09-14 | 20:48
Ik zie dat er nog wat oud zeer zit bij dit gristengekkie? Zielig hoor.

Ik heb met logische argumentaties en feitelijke beschouwingen al jouw onzin en de onzin van Hans Jansen weerlegd. Je kan natuurlijk roepen "dat ik het niet begrijp." Dat is natuurlijk makkelijk om te roepen.

Maar zolang jij niet in staat bent om dat met argumenten te onderbouwen, kan ik dat niet heel serieus nemen.

Russells Teapot | 02-09-14 | 21:03

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:44

Tuurlijk bestaan gematigde moslims wel. Dat zijn moslims die een beetje meehobbelen omdat de familie het wil, maar na het bidden tijden de ramadan een biertje of breezer opentrekken. Die verzin ik niet, zelluf gezien. En O ja, maar een paar % gaat naar de moskee. Je kun heus wel gelovig zijn en de regels wat minder streng volgen, doen christenen ook. Kun je nog steeds gelovig zijn. Moeten ze zelf weten.

Dan zou je zeggen; mooi toch? Maar nee; nu gaan de niet-moslims tegen de moslims zeggen dat ze geen goede moslims zijn. Waarom? Komt het niet goed van pas? Hebben we een anonieme groep nodig om lekker naar te wijzen? Het ging toch of wat iemand doet?

Dat is net zo mal als die gasten in Den Haag die iets tegen DE Joden hadden, en niet tegen mensen die rare dingen tegen mensen omdat ze moslim zijn en toevallig jood zijn. Of andersom. Wat dat betreft kunnen joden en moslims gewoon samen demonstreren. Maar ja. Helemaal gekgemaak natuurlijk. Wij en hunnie. Groepsgedoe.

Ik wou het gewoon een keer over mensen ging die rare dingen doen en niet over welk kleur voetbalshirt je aanhebt.

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 21:03

@TheseDays00 | 02-09-14 | 20:21

Israel is Godzilla

Koning Radboud | 02-09-14 | 21:03

@Madrox | 02-09-14 | 19:34
Misschien werkt het wel rustgevend als je weet dat er tenminste een einde komt aan de erbarmelijke omstandigheden van gevangenschap en dagelijkse martelingen.
Infidelio | 02-09-14 | 20:59

Momento Muri = Gedenk Te Sterven.
De deugden der aller Deugd. Gedenk je eigen sterfelijkheid [
ie naar eigen vrije vertaling]

Centauri3 | 02-09-14 | 21:02

@Gaffelbaard -20.24
We zijn het niet echt oneens. Als je tribalisme begrijpt, begrijp je dat je een vijandige daad niet op je kan laten zitten en terug moet slaan. Vergelding dus. Het is primitief maar dat is het tribale denken ook.
Je voorstel om alles te vergelden spreekt me wel aan. Daar een kerk gesloten, hier een moskee sluiten. Prima, maar uitvoerbaar?
Het zou uitvoerbaar moeten zijn als beleidsmakers beseffen dat je met mensen te maken hebt die tribaal denken. Je moet ze dus in hun taal antwoorden: Titfottat

Islamofiel | 02-09-14 | 21:02

Koning Radboud | 02-09-14 | 21:00
Tering, jij hebt wel heel goed opgelet he engerd

ITEACHYOU | 02-09-14 | 21:02

@ronaldnh | 02-09-14 | 20:10

Dat heet indoctrinatie. Probeer jezelf eroverheen te zetten. Op een gegeven moment geef je er geen fck meer voor.

Koning Radboud | 02-09-14 | 21:01

Er komt een dag dat de haat tegen dit tuig zo groot wordt dat het helemaal uit de hand gaat lopen maar blijkbaar vinden we het nog niet erg genoeg want hier worden de aanhanger en sympathisanten van IS met fluwelen handschoen aan gepakt.
Het moet toch mogelijk zijn om met alle ontwikkelde en beschaafde landen dit tuig uit te schakelen,landen die daar op tegen zijn of bang of het kan ze niets schelen.
Ik vind het een hele enge gedachte dat er hier in ons land van die gasten vrij rond lopen die achter de IS staan als er niet hard wordt in gegrepen staat ons op een dag het zelfde lot te wachten.

janmetdepet | 02-09-14 | 21:01

@Kokhalsreflex
Meerdere mogelijkheden, of het is eerder opgenomen onder valse voorwendselen, door marteling (fysiek en mentaal; hij kan er doorheen zitten, er klaar mee zijn), door het beloven van een gruwelijkere moord als hij niet meewerkt (vraag mij af of hij echt levend onthoofd is, denk het niet), of net als bij de Mexicanen idd door drogering.

Sergeant_Peper | 02-09-14 | 21:00

@Parsons | 02-09-14 | 20:44
"Mag je mij uitleggen hoe een moslim afstand kan nemen van de woorden van het Opperwezen."

Op dezelfde manier als christenen en joden dat elke dag doen. Hun god zegt in hun heilige boek ook dat ze slaven mogen houden en afvalligen dood moeten maken, en toch zijn er maar zeer weinigen die dat doen.

Bij gematigde moslims werkt het op dezelfde manier. Ze negeren de koran, of ontkennen dat dat er staat.

"Elk mens dat twijfelt aan de woorden van het Opperwezen wordt gezien als een afvallige en dient gedood te worden."

Dat is wat elke moslim denkt? Ik vraag me werkelijk waar af waar je deze wijsheid vandaan hebt.

"Levenservaring of niet, ik verzin dit dus niet; ze. zeggen. het. zelf."

Nee, dat doen ze dus niet. Zie mijn eerdere links. Er is een groot deel van de moslims die dat zegt. Dat is heel wat anders.

"En nog zijn er nuttige idioten als jij die denken dat er gematigde mohammedanen zijn. "

Ja, gelukkig wel. Dan kunnen linkse islamofielen in ieder geval niet beweren dat álle islamcritici radicale idioten zijn, alleen sommigen.

Al zijn linkse islamofielen daarin natuurlijk net zo hypocriet als jij. Zoals jij alle moslims verantwoordelijk houdt voor het gedrag van een deel van hen, zo houden zijn alle islamcritici verantwoordelijk voor het gedrag van een deel daarvan. Dat is de essentie van het Breivik-argument.

"Moet ik van die gematigde mohammedanen van jou dan een beetje dood of hoe werkt dat?"

Waarom vraag je het ze zelf niet?

Russells Teapot | 02-09-14 | 21:00

@snoover | 02-09-14 | 20:10

Hij geeft zichzelf totaal over, probeert nog op een reflex zn linker been op te staan en valt direct in foetus als zn zenuw doorgaat.

Koning Radboud | 02-09-14 | 21:00

@Madrox | 02-09-14 | 19:34
Misschien werkt het wel rustgevend als je weet dat er tenminste een einde komt aan de erbarmelijke omstandigheden van gevangenschap en dagelijkse martelingen.

Infidelio | 02-09-14 | 20:59

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 20:54
Ignorance

ITEACHYOU | 02-09-14 | 20:59

Sjeuses. Wat erg. Snap eerlijk gezegd niet dat die mensen daar zo rustig bij blijven zitten. Gedrogeerd..?
Jerry Nick | 02-09-14 | 19:34

Opium.

Kokhalsreflex | 02-09-14 | 20:58

ElHombre | 02-09-14 | 20:34

Je zou ook kunnen fantaseren over economische uitsluiting. Zoek maar op 12 november 1938. Toen deden de Duitsers het met de Joden, wat fout was, btw.

gaffelbaard | 02-09-14 | 20:57

@wakkere_nederlander | 02-09-14 | 20:39
"Russel er waren ook geen gematigde nazi's.
Elke moslim heeft de koran als levenswijzer."

Heeft ook elke christen de bijbel als levenswijzer? Zoniet, waar haal je dan vandaan dat moslims de koran wel allemaal als levenswijzer gebruiken?

"Iedereen met dat vreselijke boek de koran op hun nachtkastje hoort bij de club."

Inclusief de sjiieten en alevieten die uit Irak gevlucht zijn nadat hun complete familie voor hun ogen werd afgeslacht? Die horen bij de club die genocide op ze aan het plegen is?

Heb je werkelijk niet door hoe idioot dat klinkt?

"'Gematigde moslim' vind ik een nog hypocrietere term dan 'Ich hab es nicht gewusst'"

Jij kan een hekel aan de term hebben. De realiteit is gewoon dat een substantieel deel van de islamitische bevolking dit gedrag net zo walgelijk vindt als jij en ik, hoe graag jij dat ook wilt ontkennen.

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:55

Joris.. doe 'ns opletten in de klas.. is al geruime tijd sprake van IS en niet meer van ISIS..

Alien88 | 02-09-14 | 20:55

vander F | 02-09-14 | 20:47
Hoe kom je er bij dat dit onzin is.? Je kunt niet in de harten kijken...

Graftak | 02-09-14 | 20:54

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:50
Op twitter vind je 1000 reacties waarin de onthoofding van Sotloff wordt afgekeurd door niet-moslims. Ga maar kijken. En daar staan maar een paar afkeurende reacties van moslims tegenover. Ga maar kijken. Er staan meer reacties op twitter van moslims die de onthoofding goedkeuren op twitter. Ga maar kijken.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 20:54

Mensuh kom nou! Als toch in het Heilig Boek staat dat het leven op aarde helemaal niet leuk hoeft te zijn is er toch geen goede reden om huilie-huilie te doen om het Kafirbloed dat in de naam van de Profeet zo opwindend rijkelijk vloeit.(Moge Allah hem prijzen). We leven toch uiteindelijk allemaal om in het hiernamaals wijn te mogen drinken van de borsten van Aisha. Nog altijd 9 jaar oud die geile meid. Dus laat die rode pluisbaard groeien en doe gewoon leuk mee met de heilige Jihad tegen de ongelovige varkens!

dadoorunrun | 02-09-14 | 20:54

Alsof een beetje Christen niet volgens de bijbel leeft,
pfff.

vander F | 02-09-14 | 20:53

Vergeet Oekraine. Dit is de ware dreiging voor de wereldvrede en vrijheid. Waarom is europa zo laf!?

doskabouter | 02-09-14 | 20:53

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:40
Het gaat ze niet om die westerlingen die onthoofd zijn, maar om de moslims die ook door IS omkomen. Dat is verboden in islam, maar, ongelovigen niet.
_
Hoe denk je dat het opgevat zou worden als de Westerse pers had gezegd na de bombardementen in Irak: "het bombarderen van Christenen gaat tegen alles in waar het Westen voor staat".

Sergeant_Peper | 02-09-14 | 20:53

Hashtag Rosetta Stone learn Arabic cursus doet

apigisacop | 02-09-14 | 20:52

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:44
Ja. Als iemand, in naam van mijn ideologie of geloof iets doet, dan ga ik even heel goed nadenken hoe die persoon dat kan denken. De Koran schrijft het voor. Het is niet dat ze een keus hebben.
Lees de reactie van @Parsons | 02-09-14 | 20:44
Misschien gaat er een lichtje branden.
Gematigd bestaat niet. 75% is veel. Misschien durfde die 25% zich niet uit te spreken. Echte moslim is helemaal voor de koran. Het is niet de bijbel waar je genuanceerd naar kan kijken. Of aanpassen aan de moderne tijd. Geen varkensvlees. Ze eten het nog steeds niet. Vasten doen ze ook nog. Iets wat de katholieken allang niet meer doen.
Noem me één moslim op, die niet vast. En daar heb je de gematigde moslim. Bestaan niet hé?
De wetten in de koran schrijven het voor. Het is niet een keus welke wetten je aan kan houden of niet.
Het is alles of niets.

Wim Venijn | 02-09-14 | 20:52

@Enderman | 02-09-14 | 20:32,
gaat niet over ISIS,
maar of strijden tegen die dictator van een Assad te billeken is.
Rond die tijd stonden de VS en de hele EU ook achter de opstandelingen.

Nu jij weer.

vander F | 02-09-14 | 20:51

@Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 20:38
Dit is net gebeurd. Natuurlijk zijn die nog niet te vinden op dit moment, het duurt altijd even voor de reacties komen. Morgen om deze tijd zul je er hoogstwaarschijnlijk al een hoop kunnen vinden.

Daarbij is dit een afschuwelijk armoedig argument om je aan vast te klampen. Als er nu zo veel moslims zijn die de moord op Foley veroordelen, hoe waarschijnlijk is het dan dat die moslims een andere mening toegedaan zijn over Sotloff?

Ik heb gelinkt naar een lijst islamitische personen en organisaties die de onthoofding van Foley veroordeelden. Waarmee is aangetoond dat deze uitspraak je reinste kul is:

"De overgrote meerderheid van de mohammedanen is doodstil. Wie zwijgt stemt toe."

Waarom ben jij zo bang voor niet-radicale moslims? Waar komt die drang vandaan om de feitelijke realiteit volledig te ontkennen om je eigen onhoudbare meningen vol te kunnen te houden?

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:50

Dat geweld-cirkeltje zat er aan te komen. En IS vindt het prachtig dat 'Het westen' wil ingrijpen. Hebben ze tenminste een vijand die nog even meegaat.

De haat-motor moet immes ergens op draaien ...

kloopindeslootjijook | 02-09-14 | 20:50

Hurreee for special ops and stanford university!!!!!!!!!

steekmug | 02-09-14 | 20:49

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:10

Aan uw gekrenktheid kan ik lezen dat u het niet met mij eens bent.

Ik ben geen wegkijker, u ziet (of wil niet zien) het gevaar van deze ideologie niet.

Door wegkijkers als u groeit de Islam en sterft mens uit.

lady blabla | 02-09-14 | 20:49

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:38
Die 27% zijn vast voor het merendeel sjiitisch en tja dat is geen pure islam, die worden dus ook massaal door Isis afgemaakt. Vandaar dat zij Isis niet steunen.

Graftak | 02-09-14 | 20:49

vander F | 02-09-14 | 20:47
Eens, totaal debiel

ITEACHYOU | 02-09-14 | 20:48

O, is het inmiddels 74%?

TuuT | 02-09-14 | 20:48

@ Russells Teapot | 02-09-14 | 20:32

Kom je wederom in uiterst langdradige stukken ventileren dat je niets van religie - of eigenlijk groepsdynamiek (want daar hebben we het over) - begrijpt? Het wordt een beetje vervelend.

HoogToontje | 02-09-14 | 20:48

Alweer dat volstrekt uit de lucht geplukte cijfer als zou 73% van de moslims in Nederland achter de daden van IS staan,
kwaadaardig dom gelul en volstrekt onjuist bovendien,
HOU DAAR EENS MEE OP GVD

vander F | 02-09-14 | 20:47

Ik vond deel 1 persoonlijk beter... (Te vroeg?)

ITEACHYOU | 02-09-14 | 20:45

@Wim Venijn | 02-09-14 | 20:33
"Zag er niet erg Nederlands uit. Hoelang heb je moeten zoeken?"

2 seconden.

"Maar weer organisaties die zich tegen die aktie spreken. Logisch, onder druk."

Grappig, dat jij zoveel inzicht hebt in de motieven en drijfveren van organisaties waar je nog nooit van je leven van hebt gehoord.

"Maar de moslim, gematigd bestaat niet, heeft een andere mening. De statistieken bewijzen het. 75% vindt de koran belangrijker dan de Nederlandse wetten."

Er is een verschil tussen 75% en 100%. Als 25% gematigd is, dan bestaan ze dus wel. Ik ken er zelfs een aantal persoonlijk.

"Erg in tegenspraak. Nu wellicht meer geworden. Nieuw onderzoek zal wel erg in hun nadeel spreken."

Want nu het barbarisme beter in beeld wordt gebracht, zullen meer moslims het goedkeuren.

Ja, dat is verdomd logisch, ja.

"Daarbij. ISIS wordt uit naam van het geloof van de islam uitgevoerd. Ik zou gelijk ex-moslim worden, en niets met die barbaren te maken willen hebben."

Ik weet niet of jij ook een religie of een ideologie aanhangt, maar als iemand anders uit naam van jouw ideologie iets gruwelijks doet, zou jij het dan gelijk overboord gooien, ook al ben je het niet met die persoon eens?

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:44

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:27
Mag je mij het volgende uitleggen.

De koran is aan mohammed geciteerd door allah.

Met andere woorden: hetgeen in de koran staat zijn de letterlijke woorden van het opperwezen, genoteerd door de meest perfecte mens die ooit heeft geleefd: mohammed (die overigens honderden Joden heeft onthoofd op bovenstaande wijze).

Mag je mij uitleggen hoe een moslim afstand *kan* nemen van de woorden van het Opperwezen.

In een notendop is dat het hele probleem met de islam. Het is een moordzuchtige oorlogsideologie. Punt.

*Elk* mens dat twijfelt aan de woorden van het Opperwezen wordt gezien als een afvallige en dient gedood te worden.

Levenservaring of niet, ik verzin dit dus niet; ze. zeggen. het. zelf.

En nog zijn er nuttige idioten als jij die denken dat er gematigde mohammedanen zijn.

Moet ik van die gematigde mohammedanen van jou dan een beetje dood of hoe werkt dat?

Parsons | 02-09-14 | 20:44

@Angelica | 02-09-14 | 20:39
Lees even de huisregels. En dan het stukje waarin staat dat je niet uitsluitend met hoofdletters mag reaguren. Of zet Caps Lock uit.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 20:44

word het niet gewoon eens tijd om een totale oorlog in het midden oosten te beginnen namens de navo met een ontzettend groot leger, en de barbaarse staten gewoon van de kaart te vegen?&gt;

Kutmaatschappij | 02-09-14 | 20:43

Atoombom met veel gifgas op die ISIS gasten graag.

JeMotWat | 02-09-14 | 20:41

@Desmoulins | 02-09-14 | 20:34
'Of deze gematigde moslims nog wel echt moslims zijn, vind ik een vraag die de moslims in kwestie alleen zelf kunnen beantwoorden.'

Hahahaha.
Weet je wanneer ze daar achter komen?
Als ISIS bij hen voor de voordeur staat.
Ik hoef u echt niet te verklappen wat het antwoord zal zijn.

wakkere_nederlander | 02-09-14 | 20:41

rode peper | 02-09-14 | 20:29

Ik ga bijna over mijn nek van deze tweets. Dit LEEFT onder ons, in Nederland. Gewoon een vijfde colonne geitenneukers, precies wat Van Gogh al in 1999 riep.

Nederland wordt wakker!

LJBrinkhorst | 02-09-14 | 20:41

Parel van het Zuiden | 02-09-14 | 20:17

Zodra de soldaten van Allah oprukken richting het zuiden, dus de heilige plaatsen Medina en Mekka, zal er geen ontkomen meer aan zijn. Ik denk dat de nucleaire optie nooit uitgevoerd zal worden. Dit kan een impasse opleveren die misschien wel niet te beslechten valt.

Desmoulins | 02-09-14 | 20:41

homo's en alleengaande vrauwen zijn toch nog wel veilig?

Centauri3 | 02-09-14 | 20:40

mja niet dat ik gelijk een fanclub voor die totaalmalloten ga opzetten maar je kunt niet van ze zeggen dat ze zich niet aan hun woord houden. Daar kan ons 'beste kabinet sinds eeuwig' nog een puntje aan zuigen.

jack and friends | 02-09-14 | 20:40

@Sergeant_Peper | 02-09-14 | 20:32
Hoezo hypocrisie? Hij benoemt gewoon dat er ook moslims het slachtoffer worden van IS, zoals sjiieten en alevieten.

Naar die groepen toe is het helemaal onrechtvaardig, om de islam als geheel verantwoordelijk te houden, terwijl zij zelf het slachtoffer zijn van genocide.

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:40

-weggejorist-

Angelica | 02-09-14 | 20:39

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:27
Russel er waren ook geen gematigde nazi's.
Elke moslim heeft de koran als levenswijzer.
De koran roept op tot wat u hierboven te zien is en nog veel, echt veeel meer. Mijoenen doden alleen al afgelopen decennium en ze zijn nog niet eens echt begonnen met hun programma.

Iedereen met dat vreselijke boek de koran op hun nachtkastje hoort bij de club.

'Gematigde moslim' vind ik een nog hypocrietere term dan 'Ich hab es nicht gewusst'

Moslims zijn niet alleen knet-ter-gek maar ook le-vens-ge-vaar-lijk!

wakkere_nederlander | 02-09-14 | 20:39

@Enderman | 02-09-14 | 20:32
"Wat dacht je van een landelijke demonstratie in alle grote steden waarin tienduizenden moslims hun afkeer van IS schreeuwen?"

U vraagt, wij draaien:
countercurrentnews.com/2014/08/muslims...
www.huffingtonpost.com/2014/08/25/norw...
www.cbc.ca/news/canada/calgary/hundred...

Wat is er zo moeilijk aan het gebruik van Google?

"Die demo heb ik zeker even gemist toen ik op mijn kamertje zat?"

Nee, gek genoeg hebben geen van bovengenoemde demonstraties in jouw kamertje plaatsgevonden. Dat is inderdaad nalatig van al die demonstranten.

"Ik wil de moslim zelf horen en die is doodstil. Erger nog: 73% van alle moslims in NL heeft sympathie voor IS:

www.volkskrant.nl..."

Ik weet het van die 73%. Die dienen we ook gelijk het land uit te knikkeren (tenminste, degenen die dat nu nog steeds vinden).

Maar de overige 27% heeft daar natuurlijk niets mee te schaften.

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:38

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:32
Ja. Politiek correcte nonsens. Daar heb je naar gelinkt. En jouw stuk gaat over de onthoofding van Foley. Link s.v.p. naar 1000 reacties van moslims die het oneens zijn met de onthoofding van Sotloff. Dat moet makkelijk kunnen.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 20:38

Niets alleen ISIS, niets alleen Al Qaida, niets alleen Al Shabaab, niets alleen Hamas, niets alleen Hezbollah, niets alleen Boko Haram, maar zet de gehele Islam met al z'n geteisem in vuur en vlam!

TuuT | 02-09-14 | 20:38

@HoogToontje | 02-09-14 | 20:30
Wat grappig dat je dit zo breed kan trekken. Ha ha.

Jim Lovell | 02-09-14 | 20:37

Net alsof de SAS en Seals iets kunnen uit richten in dat kalifaat. Gewoon lekker alles wat maar met een ISIS vlag zwaait platgooien. Waarom je beste grondtroepen in dat wespennest inzetten?

Bubske | 02-09-14 | 20:36

Eens kijken, staat het al op joop.nl? Oh nee, negatieve gebeurtenissen omtrent islam = wegkijken = censuur.

lachenjoh | 02-09-14 | 20:35

Graftak | 02-09-14 | 20:26

Klopt. Er zijn gematigde moslims, maar een gematigde islam is en kan onmogelijk waar zijn. Of deze gematigde moslims nog wel echt moslims zijn, vind ik een vraag die de moslims in kwestie alleen zelf kunnen beantwoorden.
Daarom richting de privé-sfeer met die pseudo-religie.

Desmoulins | 02-09-14 | 20:34

Dit is terreur in zijn puurste vorm.

Bassie B | 02-09-14 | 20:34

Ik fantaseer over een verdomd grote zwerm bommenwerpers, die op de tonen van Richard Wagner's 'Ride Of The Valkyries" dat hele 'Islamitisch kalifaat' doet opgaan in een dieprode vuurzee... om er nadien, wanneer alle botsplinters en assen zijn opgeruimd, een beschermd natuurgebied van te maken.

ElHombre | 02-09-14 | 20:34

@Desmoulins | 02-09-14 | 20:25
Door het gebruik van neutronenbommen heeft Israel geen last van fall-out, want die heb je niet na zo'n aanval.
Maar laten we eerst eens kijken tot hoever die IS komt.

Jim Lovell | 02-09-14 | 20:33

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:28
Zag er niet erg Nederlands uit. Hoelang heb je moeten zoeken? Maar weer organisaties die zich tegen die aktie spreken. Logisch, onder druk. Maar de moslim, gematigd bestaat niet, heeft een andere mening. De statistieken bewijzen het. 75% vindt de koran belangrijker dan de Nederlandse wetten. Erg in tegenspraak. Nu wellicht meer geworden. Nieuw onderzoek zal wel erg in hun nadeel spreken.
Daarbij. ISIS wordt uit naam van het geloof van de islam uitgevoerd. Ik zou gelijk ex-moslim worden, en niets met die barbaren te maken willen hebben.

Wim Venijn | 02-09-14 | 20:33

@Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 20:26
"Hou eens op. Je hebt helemaal niets aangetoond. Hoogstens dat er politiek correcte journalisten zijn die politiek correcte stukken schrijven."

Wat een dramatisch flutexcuus. Dus die uitspraken zijn verzonnen door journalisten, en zijn helemaal niet gedaan door de mensen die met naam en toenaam genoemd worden in dat artikel?

"Overigens is de de meerderheid bij moslims irrelevant. Die doet niet ter zake. De islamclub is namelijk niet democratisch."

Voor de islam niet nee. Voor mij daarentegen wel, en ik mag hopen ook voor jou. Derhalve beoordeel ik een complete groep mensen niet op het gedrag of gedachtengoed van een deel ervan.

"De dienst wordt binnen de islam uitgemaakt door massamoordenaars. Zie ISIS, zie Boko Haram, zie Al Shabaab, zie Taliban, zie Hamas, zie Hezbolla, zie Al Qaida."

Dat klopt inderdaad. Maar dat is niet de schuld van de gematigde moslims in Europa.

"Verstandige moslims verlaten de islamclub. En worden massaal ex-moslim. Dat zou een signaal zijn."

Dat klopt, maar dat is nogal een open deur. Verstandige mensen zijn niet religieus. Maar sommige mensen zijn nu eenmaal niet verstandig. Dat betekent niet automatisch dat die mensen dus ook slecht zijn.

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:32

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:10
Jullie naievelingen snappen het gewoon niet, zelfs het voorbeeld dat je aandraagt verraad alweer de hypocrisie, lees even mee:
_
"In fact, they have killed so many Muslims indiscriminately. Their actions are reprehensible, inhumane and completely contravene all aspects and tenets of Islam."
_
WORDT WAKKER!!!

Sergeant_Peper | 02-09-14 | 20:32

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:22

Wat dacht je van een landelijke demonstratie in alle grote steden waarin tienduizenden moslims hun afkeer van IS schreeuwen? Die demo heb ik zeker even gemist toen ik op mijn kamertje zat? Mijn god, die link naar die 'lijst' die je zelf geeft, meen je dat serieus? Een paar twitterberichtjes en enkele 'Muslim Councils' die hun afkeer laten horen? Ik wil de moslim *zelf* horen en die is doodstil. Erger nog: 73% van alle moslims in NL heeft sympathie voor IS:

www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenlan...

Enderman | 02-09-14 | 20:32

Napalm is niet eens zo'n gekke optie voor deze oversized bateriestam. Affakkelen en een grote IS terrorist brandt langer dan een kleintje, maar branden doen ze.

Barbier met syphilis | 02-09-14 | 20:32

Islam is vrede. Het moet er wel aan liggen dat de uitkeringen in de Islamitische Staat niet hoog genoeg zijn, kortom: een schone taak voor de ontwikkelingswerkers onder ons! Wat dat betreft goed dat Bert Koenders binnenkort minister van buitenlandse zaken is!

HoogToontje | 02-09-14 | 20:30

Madrox | 02-09-14 | 20:21

Een positief effect van de globalisering, zullen we maar zeggen.

Desmoulins | 02-09-14 | 20:30

@Graftak | 02-09-14 | 20:26
Herhaal het nog een keer. Wie weet wordt het dan wel vanzelf waar.

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:29

@Wim Venijn | 02-09-14 | 20:25
"Ik heb nog geen één reactie gezien van een moslim."

Ben je zwakzinnig? Ik heb vijf minuten geleden gelinkt naar een hele lijst. Als je je ogen en oren sluit, zul je inderdaad geen reacties zien of horen nee.

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:28

Of helemaal wegblijven bij deze smeerlappen of snoeihard compleet slopen dat smerig volk. Man, man wat een soft gedoe hier in het westen.

F1802 | 02-09-14 | 20:27

@Godsammekraken | 02-09-14 | 19:32
Wie wordt het deze keer?

wakkere_nederlander | 02-09-14 | 20:27

@Parsons | 02-09-14 | 20:22
"Verbijsterend om te moeten constateren dat er anno 2014 nog malloten zijn die denken dat er gematigde moslims bestaan."

Tja, sommige mensen hebben nu eenmaal meer levenservaring dan jij, en weten dat het stompzinnig en debiel is om aan te nemen dat 1.5 miljard mensen allemaal exact hetzelfde over alles denken. Zeker als 10 seconden van je tijd en een internetaansluiting de enige benodigdheden zijn om bewijs voor het tegendeel te vinden.

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:27

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:20
Hou eens op. Je hebt helemaal niets aangetoond. Hoogstens dat er politiek correcte journalisten zijn die politiek correcte stukken schrijven.

Overigens is de de meerderheid bij moslims irrelevant. Die doet niet ter zake. De islamclub is namelijk niet democratisch.

De dienst wordt binnen de islam uitgemaakt door massamoordenaars. Zie ISIS, zie Boko Haram, zie Al Shabaab, zie Taliban, zie Hamas, zie Hezbolla, zie Al Qaida.

Verstandige moslims verlaten de islamclub. En worden massaal ex-moslim. Dat zou een signaal zijn.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 20:26

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:20
De "gematigde islam" bestaat niet. Er bestaat alleen maar de islam.

Graftak | 02-09-14 | 20:26

Jim Lovell | 02-09-14 | 20:19

Inderdaad, dat is de meest 'ideale' nucleaire optie.
Al is de wind op het Arabische schiereiland de grootste boosdoener betreft de fall out. Zo zal o.a. Israel gedurende die twee weken een gehele volgende generatie degenereren.

Desmoulins | 02-09-14 | 20:25

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:22
Ik heb nog geen één reactie gezien van een moslim. Behalve ISIS = CIA en dat soort crap. Alleen organisaties van moslims hebben uitgesproken. En ze moeten wel, onder politieke druk. Maar behalve het zwaaien van ISIS vlaggen. Dood aan zionisten (joden dus) roepers, heb ik weinig van moslims gehoord.
Vreemd hé? Lijkt wel of ze het er mee eens zijn. Oh... wacht..

Wim Venijn | 02-09-14 | 20:25

De gematigde moslim is een dode moslim, de haat-ideologie is duidelijk.

smdyasc | 02-09-14 | 20:25

Islamofiel | 02-09-14 | 19:37
Nee, ben ik het niet mee eens. Beter, denk ik, is iets vergelijkbaars doen als ISIS in hun kalifaat. Daar is geen plek voor niet-moslims. Draai het om!
Als daar geen plaats is voor niet-moslims, dan is hier ook geen plaats meer voor moslims. O.k., beetje radicaal misschien maar toch .. Gewoon, hop! Huis uitzetten, bezit onteigenen, spaartegoeden ook, op de trein/vliegtuig naar het kalifaat! Ze hoeven niet dood, maar wel weg. Gewoon, omdat er hier, net als ISIS daar, geen plaats meer voor ze is.
Dat betekent wel een enorme volksverhuizing, maar dat hele kalifaat is dan wel in 1 klap overbevolkt. En intern ENORM verdeeld, met die flink wat miljoen hartstikke verwesterde moslims die ze er dan bij krijgen.
Vergelding? Nee, dus. Geloof ik niet zo in. Ik denk dat er ook veel andere manieren zijn.
Ook wat eenvoudigere misschien. Zoals het verbieden van de Hizb ut Tahrir. Deden ze in rusland ook, en aardig wat van die lui schijnen nu te zijn gevlucht volgens dit artikel hier: risu.org.ua/en/index/all_news/other_co...

gaffelbaard | 02-09-14 | 20:24

@Graftak | 02-09-14 | 20:19
Die 75% was van vorig jaar, toen de media de Syrische rebellen als helden presenteerden.

Dat waren inderdaad alarmerende cijfers. Maar ook als dat gelijk gebleven is, dan is het niet redelijk om de overige 25% er ook gelijk maar op aan te kijken. Knikker de 75% naar het kalifaat en gooi er wat napalm overheen, maar neem de 25% die het afkeurt serieus.

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:24

@Desmoulins | 02-09-14 | 20:19
Dat dus.

Parsons | 02-09-14 | 20:23

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:16
Verbijsterend om te moeten constateren dat er anno 2014 nog malloten zijn die denken dat er gematigde moslims bestaan.

Het enige dat bestaat zijn afvalligen.

En daar staat in de islam de doodstraf op.

Parsons | 02-09-14 | 20:22

@Enderman | 02-09-14 | 20:19
Nee, bullshit.

Als je de hele dag op je kamertje zit en alleen GeenStijl leest (waar overigens ook vaak genoeg dit soort reacties worden gepost, alleen worden die meestal genegeerd), wat is dan de mogelijkheid die moslims hebben om jou te bereiken? Wat moeten ze dan doen, bij jou hoogstpersoonlijk op de deur bonken en schreeuwen: "Het spijt me?"

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:22

En toch zijn er mensen die gaan lopen roepen "maar wat er in gaza wordtgedaan door de israelis is veul erger...". Echt, wanneer gaan ogen open wat voor puinhoop dit is en niet veel afwijkt van gaza. Israël is een baken van licht een woestijn. Verder over dit,.. hard maar waar, wat chicago river zegt.

TheseDays00 | 02-09-14 | 20:21

Desmoulins | 02-09-14 | 20:15
Ja u heeft gelijk, de moeilijkheidsgraad is inderdaad niet al te hoog om zulke filmpjes te editen en te filmen. Afin, de mensen daar gaan ook met hun tijd mee.
Misschien moet ik wennen aan het idee dat we vanaf nu kwaliteit filmpjes te zien krijgen.

Madrox | 02-09-14 | 20:21

goed dat dit filmpje op Dumpert staat. De ergste vorm van censuur is zelfcensuur zoals bij het vorige filmpje.

In Engeland was het verboten (bij wet! onder terrorist smoesje) het filmpje zelfs te bekijken en/of in bezit te hebben.

meso1 | 02-09-14 | 20:20

@snoover | 02-09-14 | 20:10,

Ik zou ook niet proberen om die te zien, die van Nick Berg staat mij nog in mijn ogen gegrift

rode peper | 02-09-14 | 20:20

Er zijn natuurlijk van die sukkels die denken dat de meeste moslims tegen onthoofden zijn.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 20:20

@Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 20:15
Ik heb net gelinkt naar een lijst reacties. Hoe kun je dan zeggen dat ze doodstil blijven en zwijgen, als ik net onweerlegbaar bewijs voor het tegendeel heb gegeven?

Door een leugen eindeloos te herhalen, wordt het niet waar. Het klinkt misschien lekker om te zeggen dat "gematigde moslims stil zijn," het geeft waarschijnlijk een prettig warm gevoel van morele verontwaardiging.

Dat is bij linksmensen ook altijd de drijfveer om de realiteit te ontkennen, dus wat dat betreft kunnen jullie elkaar de hand schudden.

Dit soort domme, aantoonbaar incorrecte uitspraken helpen niet. Ze vormen alleen maar een excuus voor de linkse elite om islamkritiek af te doen als ongeinformeerde bullshit.

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:20

@Desmoulins | 02-09-14 | 20:17
Niet met neutronenbommen, dan heb je twee weken na de aanval een bijna stralingsvrije infrastructuur in bezit zonder het vuilnis wat er gewoond heeft.

Jim Lovell | 02-09-14 | 20:19

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:10
Suuuure geloof je het zelf?
75% van de Nederlandse moslims steunt de strijd in Syrië.
Daar komt nog bij dat Isis de pure en zuivere islam nastreeft... De enige moslims die er tegen zijn zijn de sjiieten (rn wellicht de alevieten).

Graftak | 02-09-14 | 20:19

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:10

Alleen al het feit dat je naar afkeurende moslim-reacties moet *zoeken* zegt toch alles?

Enderman | 02-09-14 | 20:19

Parsons | 02-09-14 | 20:10

Ergo: moslims hier kennen de islam helemaal niet zo goed. Binnen het kalifaat zullen het afvalligen zijn.

Desmoulins | 02-09-14 | 20:19

Het ziet er nogal nep uit maar dat zal wel aan mij liggen...

Binnenbaan | 02-09-14 | 20:18

R.I.P. Amerikaan. Tip. Blijf in deze al lange tijd geleden compleet verscheurde en geimplodeerde shitlanden gewoon voorgoed weg. Laat je neus er niet zien, kan die er ook niet afgehakt.
Niet mee bemoeien = ook geen politieke kattesprongen maken. Laat de malloten allemaal in hun sop gaarkoken. Irak, Syrie, Turkije, Egypte, Afghanistan, Tjaad, Eritrea, Zuid Sudan, Mali? Nikste bommen en granaten. Nikste archeologische graafreisjes of duikvakanties. Wegblijven.
Niks ´opbouwen´ (wat opbouwen, alles wat daar ooit enigszins aan constructie deed denken had men zelf al opgeblazen).
Niks ´trainen´ (wat trainen, wordt er soms goud, brons en zilver voor gedane moeite uitgereikt?)
Niks OWS en al helemaal niet met Koenders zn vinger in de gore Afrikaanse pap. Niks verkoop van wapens. Niks kant kiezen tussen de bedoekte kameel of de bedoekte dromedaris.
Blijf er weg.In het beste geval krijgt de lokale bevolking (ja, helaas dodelijke) spirit om eigen land te verdedigen op eigen houtje.
En kom niet aan met ´maar als de US ons niet..´.
De US willen plusminus wat wij in ons dagelijks leven willen.
Een groot verschil.
Houd eigen defensie op peil. Als ze van een afstandje wat proberen, dan gooi je terug. Raak.
Los zaken op in eigen land. Er is genoeg te doen. Me dunkt.

chicago river | 02-09-14 | 20:17

Jim Lovell | 02-09-14 | 20:13

Dat verwacht ik ook niet. Het Westen kan altijd de kastanjes uit het vuur komen halen, maar het zou wel wenselijk zijn. Heb laatst een rapport gelezen dat het Midden-Oosten, gezien een eventuele fall out, de meest slechte plek is voor een nucleaire aanval.

Desmoulins | 02-09-14 | 20:17

@subsidistan | 02-09-14 | 19:32
Lijkt me een idee: iedereen die naar die streken gaat, een buisje ebola meegeven voor het geval dat ze gevangen worden. Ebola moet het echt prachtig vinden bij die koppensnellers.

frank87 | 02-09-14 | 20:17

@Desmoulins | 02-09-14 | 20:09

Inmiddels beschikt het Westen over andere bommen als ten tijde van WO2. Kan prima. Zal uiteindelijk ook wel gaan gebeuren. Tussen nu en dat moment zullen nog honderdduizenden omkomen. Het is eigenlijk wachten totdat IS Jordanie, Koeweit, UAE, en Saoudi Arabie in het conflict weet te trekken.
.
Op een gegeven moment....

Parel van het Zuiden | 02-09-14 | 20:17

@Parsons | 02-09-14 | 20:13
Nee, natuurlijk niet, het is veel waarschijnlijker dat al die verschillende mensen, die ik nog nooit persoonlijk ontmoet heb, allemaal staan te liegen om ons op het verkeerde been te zetten.

Mafkees.

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:16

Het linkse staatsjournaal besteedt precies 45 seconden aan de onthoofding van Sotloff. Typisch.

Enderman | 02-09-14 | 20:15

Reactie uit Den Haag : sorry jongens interesseert ons even niet, te druk met de stoelendans voor incompetenten.

Verwachtniks | 02-09-14 | 20:15

Madrox | 02-09-14 | 20:08

Dat is niet sceptsch, maar ronduit stompzinnig.
Denk jij dat al die westerlingen die daarheen getrokken zijn geen HD-camera's bij zich hadden? Zij geen kennis hebben meegebracht betreft het monteren van filmpjes? En dan laat ik het gegeven dat zulke software en camera's waarschijnlijk al lang en breed gebruikt worden in deze delen van de wereld, of dat het maken van zulke filmpjes een nogal kinderlijke moeilijkheidsgraad heeft, nog buiten beschouwing.
Ken je vijand. Zomaar wat blaten dat vooral kritisch klinkt kan helaas nogal dom overkomen.

Desmoulins | 02-09-14 | 20:15

@Russells Teapot | 02-09-14 | 20:10
Hou toch op. De overgrote meerderheid van de mohammedanen is doodstil. Wie zwijgt stemt toe.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 20:15

Graaf van Egmont | 02-09-14 | 19:56
Ja, dat kakkerlakkenverhaal deed het in de jaren 90 ook goed in rwanda.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 02-09-14 | 19:49
Wat onderscheidt jou van een IS strijder?
Ik hoop dat je niet 'de koran' zegt.

harstef | 02-09-14 | 20:14

Eugene Lury | 02-09-14 | 19:36
Welnee, joh. Dit is precies wat ze willen.
Alle westerse landen uitlokken tot een oorlog op verschillende fronten in hun 'eigen gebied'.
Dat is onderdeel van de zesde fase van Al-Qaeda's zeven-stappen-plan. Daarover werd in 2005 al geschreven. Lees zelf maar: www.spiegel.de/international/the-futur...

gaffelbaard | 02-09-14 | 20:13

@Desmoulins | 02-09-14 | 20:09
Die fall-out, daar merk je niet veel van er zijn tientallen atoomwapens in de atmosfeer ontploft tijdens kernproeven en die moslimlanden gaan niets tegen hun broeders doen, dus dit is nogal onzinnig.

Jim Lovell | 02-09-14 | 20:13

@defrhymz : Ik denk hetzelfde. Waarom die rare montage, vergelijkbaar als bij die vorige? Ik geloof dat die mannen dood zijn, maar waarom zien we die beelden niet van begin tot eind?

rotvoorje | 02-09-14 | 20:12

@ snoover | 02-09-14 | 20:10: Ik vroeg mij zelf ook af waarom de onthoofding eruit wordt geknipt. Ik denk dat dit wordt gedaan zodat ook Westerse media deze filmpjes grotendeels kunnen uitzenden en zodat er minder streng wordt geblocked door videohosting sites op de gevoelige content.

apigisacop | 02-09-14 | 20:12

Het zou verleidelijk zijn om met een paar van hun Westerse sympathisanten hetzelfde te doen. Maar goed, wij zijn beschaafd... nog wel.

jeanmondo | 02-09-14 | 20:11

"De gematigde moslimwereld is weer eens stil en lacht stilletjes achter hun schotelantenne flatjes de beschaafde wereld uit."
@lady blabla | 02-09-14 | 20:00

Flikker toch eens op met die achterlijke onzin. Alsof jij ook maar één seconde de tijd hebt genomen om naar reacties uit de moslimwereld te zoeken.

Ik heb dat wel gedaan, en vond gelijk een hele lijst:
www.ibtimes.com/muslim-world-reacts-is...

Als jij je oren dichtstopt, nee, dan hoor je gematigde moslims inderdaad niet, sukkel.

Russells Teapot | 02-09-14 | 20:10

Het zal aan mij liggen maar ik kan zo'n filmpje niet meer kijken. Ik denk dat ik op iets te jonge leeftijd zulke zooi op het internet ben tegengekomen en begin al te shaken als ik het topic lees :s

ronaldnh | 02-09-14 | 20:10

Waarom blijven die slachtoffers zo rustig? Ze zien er niet echt gemarteld uit ofzo. En waarom laten ze "het" moment van de onthoofding weg? Je maakt mij niet wijs dat IS dit zelf te gruwelijk vind om te laten zien?

snoover | 02-09-14 | 20:10

En de NOS heeft het nu al 9 minuten over Timmerfrans.
Vraag me af of ze er wel tijd aan besteden.

ikkrijgjewel | 02-09-14 | 20:09

Parel van het Zuiden | 02-09-14 | 20:04

De nucleaire optie is dus ook geen optie.
De fall out zal ernstige gevolgen hebben voor Europa en andere gebieden die hier niets mee te maken hebben.
De enige optie is een breed verzet vanuit de andere islamitische landen. Dan kunnen ze ook niet langer framen als een zogenaamde strijd tegen moslims of iets dergelijks. Het punt alleen is dat deze landen wel over het wapentuig beschikken maar simpelweg zo een strijd niet kunnen uitvoeren. Zij zijn slechts uit op machtsconsolidatie dus zal de situatie dusdanig moeten verergeren voordat de Arabische landen hun eigen broedertwisten achter zich kunnen laten en zich verenigen tegen de soldaten van Allah.

Desmoulins | 02-09-14 | 20:09

Desmoulins | 02-09-14 | 20:04
Nou nou, niets mis met een beetje sceptische meningen. Het is toch ook "mooi" gefilmd. Iemand meteen dom noemen is ook weer zo dom.

Madrox | 02-09-14 | 20:08

Toe maar, maak ze maar kwaad die Amerikanen. Vooral zo doorgaan.

VanBukkem | 02-09-14 | 20:07

Het ergste is nog wel dat we erbij staan en er naar kijken. Als dit een moslim was die door westerse religieuze fanatici zou worden onthoofd zou de wereld op zijn kop staan. Rellen, protesten, geweld, heel de politiek op zijn achterpoten.... Maar nu gebeurd er niets, behalve wat lauwwarme afkeuringen hier en daar.

Graftak | 02-09-14 | 20:07

Madrox | 02-09-14 | 19:34

Misschien geven ze ze een of andere drugs ofzo, voordat ze aan die kannibale slachting beginnen. Kan het me ook moeilijk voorstellen. Goed opgemerkt van je, vind ik.

gaffelbaard | 02-09-14 | 20:07

defrhymz | 02-09-14 | 20:01

Ja, ja, dit is natuurlijk een Zionistisch complot......... o.i.d.
En dat hoofd aan het einde van de film is zeker ook nep, net als al die andere onthoofdingen waar youtube vol mee staan.

matrixbluepill | 02-09-14 | 20:07

De ISIS warriors hebben een ongekend goede multi media afdeling, daar zou Amerika een bom op moeten gooien. De verheerlijking van geweld is nog nooit zo goed in beeld gebracht. Als je kijkt naar hun glossy, de Dabiq, dan kan menig large corporate in NL maar ook daarbuiten nog een puntje zuigen aan de stijl en vormgeving. Ook inhoudelijk en redactioneel wordt er aandacht besteed aan alle puntjes op alle i's. Ik verheerlijk hier niets, ik constateer en toon aan: sitemultimedia.org/docs/SITE_IS_HMC_Da... (laden duurt even)

apigisacop | 02-09-14 | 20:06

Varkensvet op ISIS droppen. Vanuit vliegtuigen. Grote hoeveelheden varkensvet.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 20:05

-weggejorist-

wakkere_nederlander | 02-09-14 | 20:05

Napalm over die troep, volledig uitroeien met baard en het kudtgeloof dat alleen maar staat voor haat. Gematigde moslim is hetzelfde als een gematigde terminale kanker. Je gaat aan allebei dood.

Baronwater | 02-09-14 | 20:05

De islam is als een vlek in je kleren.

appeltjesgroeneweide | 02-09-14 | 20:05

Schaduw klopt niet. Kijk maar naar de vegetatie.

soldier-of-fortuyn | 02-09-14 | 20:04

defrhymz | 02-09-14 | 20:01

De zoveelste pipo die zijn zogenaamde kennis even komt delen betreft de authenciteit van deze filmpjes. Tegen zoveel domheid is eigenlijk niemand opgewassen.
Dwaas.

Desmoulins | 02-09-14 | 20:04

Hij praat wel heel rustig in dat filmpje, als je weet wat er je staat te gebeuren, lijkt mij dat je niet zo rustig bent. Vreemd

gz | 02-09-14 | 20:04

Voor mij is alleen een nucleaire interventie bespreekbaar. Tot die tijd moeten we (westen) die beesten elkaar gewoon laten afmaken. Niet ons probleem.
.
Laat Saoudi Arabië, UAE, Qatar, Bahrein, Jordanië zelf de kolen maar uit het vuur halen als er daadwerkelijk zo'n behoefte is aan interventie. Die landen hebben het afgelopen decennium voor miljarden aan Westerse wapens gekregen danwel aangeschaft.

Parel van het Zuiden | 02-09-14 | 20:04

gaffelbaard | 02-09-14 | 20:03
Was in reactie op Schreeuwmeeuw | 02-09-14 | 19:33

gaffelbaard | 02-09-14 | 20:04

Ja, nou en? Ik bedoel, die gasten zijn toch sowieso de sjaak, want eisen zijn binnen islam nogal breed interpreteerbaar. En ik geloof er zelfs in dat ze allang dood zijn en dat dit pre-recorded is.

Sergeant_Peper | 02-09-14 | 20:03

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 02-09-14 | 19:49

Debiel. We hebben het hier over mensen. Lieden zoals u doen de zaak alleen maar kwaad. Door lieden zoals u zal kritiek op de islam nog eens echt strafbaar worden.
De islam is het kwaad, niet zijn verblinde, onwetende, slaafzame aanhangers. Als u het over de moslims heeft die het kalifaat vertegenwoordigen heeft u punt maar weigert u in te zien dat mensen nou eenmaal een neiging hebben tot kwaadaardig, beestachtig gedrag.

Desmoulins | 02-09-14 | 20:03

Die ISIS-rabiaten vergelijken met een zwijn is een belediging voor zwijnen, ja! En een klein beetje ook de Noord-europese historie.
Wist je dat het (ever)zwijn ooit in Europa werd vereerd? Soort van statussymbool. Lekker vlees ook, echt wel!
En zo kan ik nog meer erover schrijven, maar ik denk dat dat even off-topic is nu. Geen geschiedenis-les dus maar even. Alleen deze link. Kijk maar: balkancelts.wordpress.com/tag/celtic-...

gaffelbaard | 02-09-14 | 20:03

@trasiekok | 02-09-14 | 20:00
Misschien is het een idee om wat trassiebommen op die woestijn te gooien.

carramba | 02-09-14 | 20:02

Dit valt toch onder een rascistische moord of heb ik het nu verkeerd??? Of kunnen alleen de blanke menschen rascistische motieven hebben???

IkSchrijfDusIkBen | 02-09-14 | 20:02

@defrhymz | 02-09-14 | 20:01
Rot op, idioot. Wat je ziet is islam.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 20:02

Valt het meer mensen op, dat deze filmpjes wel heel mooi gefilmd en geproduceerd zijn? EN moment suprême eruit is geknipt? Lijkt wel of het uit Hollywood komt.. Wel geld voor mooie HD camera's en nabewerking. Maar geen groter mesje?
Verder lijken de slachtoffers wel heeeel rustig en weten de tekst zo goed?

Dit zaakje stinkt..

defrhymz | 02-09-14 | 20:01

Beesten.

duitse herder | 02-09-14 | 20:00

Wat moet je hier nog over zeggen. Gewoon bizar die achtelijke figuren. Hoop dat de politiek eens wakker wordt. Weg er mee terug naar de woestijn en ga daar lekker je gang. Dan bouwen wij er wel een muur omheen.

trasiekok | 02-09-14 | 20:00

Wat een ontzettend zieke laffe en zinloze daad weer.

Volgens mij willen deze moslims gewoon dat de USA gaat ingrijpen om ze tot pulp te bombarderen.

De gematigde moslimwereld is weer eens stil en lacht stilletjes achter hun schotelantenne flatjes de beschaafde wereld uit.

lady blabla | 02-09-14 | 20:00

beetjemoe | 02-09-14 | 19:55

Wel geteld pas 1 aflevering geweest, azijnzeiker.

Madrox | 02-09-14 | 19:59

Aanvulling: Wel diegene die dit goedkeuren.

corsleutel | 02-09-14 | 19:58

De islam is dus echt de religie van liefde, vrede & respect...

Graftak | 02-09-14 | 19:58

@Ik weet niet wat ik hierover moet tikken maar van mij mag elke moslim op zijn verjaardag sterven dan zijn we er met 1 jaar vanaf.
Robbie van Zon | 02-09-14 | 19:40

Helaas, 4 jaar. maar zolang wil ik ook wel wachten.

corsleutel | 02-09-14 | 19:58

@TM | 02-09-14 | 19:52

U zit in een D(66)-tox programma?

Parel van het Zuiden | 02-09-14 | 19:58

Daarom dus, napalm op die gasten. Bij voorkeur nadat we al hun sympathisanten in het westen ook daarheen hebben gestuurd. Preventief ruimen die hap.

Russells Teapot | 02-09-14 | 19:58

Heeft toch niets met de islam te maken...

Desmoulins | 02-09-14 | 19:56

Volgens Timmermans was dit geen onthoofding.

smdyasc | 02-09-14 | 19:56

-weggejorist-

Nice_Wheels | 02-09-14 | 19:56

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 02-09-14 | 19:49
Kijk uit wat je plempt. Er waren tijden dat bij onze Oosterburen ook een bepaalde bevolkingsgroep werd ontmenselijkt door ze te vergelijken met kakkerlakken en ratten. De afloop moge bekend zijn.

Graaf van Egmont | 02-09-14 | 19:56

En, heeft Jozias al een pro-isis demo goedgekeurd, te houden in het Haagse kalifaat? Alle oprechte moslimfans moeten hier toch helemaal hieper van worden.

jan-lul-de-behanger | 02-09-14 | 19:56

Ontzettende Jan | 02-09-14 | 19:39
Pauw valt ontzettend tegen qua gasten vooralsnog. Je zit de hele zomer met smart te wachten op goede achtergrond info en wat krijg je: fucking schrijvers, politici en regisseurs.

beetjemoe | 02-09-14 | 19:55

Och ja, dit soort dit dingen zijn alleen maar een bevestiging van mijn eindconclusie een paar jaar geleden over dit onderwerp. Alle moslims zijn mijn vijand. Het is wij tegen zij. Daar zit geen nuancering meer tussen.

roze_bril | 02-09-14 | 19:55

Totdat wij als ongelovigen een IS onthoofden... People are gonna lose their shit.

cri0s | 02-09-14 | 19:54

Walgelijk. Stop this!

pro1991 | 02-09-14 | 19:54

@Koning Radboud | 02-09-14 | 19:51
Vuurwerk.

carramba | 02-09-14 | 19:54

Heeft ie een auto cue?

Kan me niet voorstellen dat je deze tekst op zo’n moment nog uit je hoofd (...) kunt voordragen.

basweetutwel | 02-09-14 | 19:52

"They all hate us anyhow
So let's drop the big one now
asylumstreetspanker | 02-09-14 | 19:41"

Exact!

TM | 02-09-14 | 19:52

Heeft Timmermans al gereageerd? De minister van buitenlandse zaken bedoel ik.

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 19:52

Na de Ice bucket challenge ben ik voor de Isis bucket challenge.
Allemaal geld stortten om de grootste/meeste bommen op Isis enclaves te werpen.
We(VS) can't do this alone !
En ipv 27% aan onderzoek nu 97% omzetten in bommen aub.

prof Nice | 02-09-14 | 19:52

De HAAT wordt groter, wat is hier de uitkomst van ?

Koning Radboud | 02-09-14 | 19:51

Die lui hebben echt niet door hoe groot die Amerikaanse bommen zijn. Niet dat grut dat ze tot nog toe hebben gebruikt maar het spul met een A of een H er voor.
Ik zie het nog wel gebeuren als het zo doorgaat. Voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog. En Israel zal zeggen 'geschokt en verbijsterd' te zijn, maar in de achterkamer gaan de flessen open.

Man man man wat ben ik dit gezeik zat.

TM | 02-09-14 | 19:50

Tijd voor de B52's over Raqqa en Mosul.
Eens zien wat de vooruitgang is sinds Dresden.

Black_Crusader | 02-09-14 | 19:50

alles went, deze tereurdaad heeft al wat minder impact dan de vorige. Links moslimlievend nederland houdt zich even gedeisd en laat de storm even overrazen en zodra er weer een moslim is die een goeie daad doet, een oud dametje de straat over helpen ofzo, zijn ze er weer en verkondigen dat islam toch echt liefde is...

otto van den belt638 | 02-09-14 | 19:50

@Air van Boven Dorens | 02-09-14 | 19:48
Geen enkele moslim is een mens.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 02-09-14 | 19:49

Het lijkt wel een film

geur_aars | 02-09-14 | 19:48

Sommige mensen zijn geen moslim. Sommige moslims zijn geen mensen...

Air van Boven Dorens | 02-09-14 | 19:48

@Madrox | 02-09-14 | 19:36

Daar lijkt het inderdaad op

Koning Radboud | 02-09-14 | 19:47

Tapijt bommen nu svp, op die geitenneukende imbecielen

Rest In Privacy | 02-09-14 | 19:47

En nu wil ik beelden zien, wekenlang, van Special Forces die het kalifaat opruimt. In HD. Am I clear?

Bijnavleesjatter | 02-09-14 | 19:47

Het enige wat we nog kunnen doen, maar dat doen we niet omdat onze leiders te slap zijn, is het sturen van de Amerikaanse, Britse, Franse, Duitse en Israëlische luchtmacht om dat kalifaat in drie uur tijd volledig tot stof te reduceren. Er is toch niets van waarde, op een paar kapotte kermisattracties en wat cola na.

Nequebard | 02-09-14 | 19:46

En toch moeten ze dit probleem zelf oplossen in het Midden-Oosten. In het westen was het tijdens de middeleeuwen niet veel anders!

WellusNietus | 02-09-14 | 19:46

@Ome Gijs | 02-09-14 | 19:40
Nee, heeft helemaal niks met de woestijncultuur meer te maken. Die kleine 80% van de moslims die hierachter staan (in Nederland !!!!) zijn grotendeels van een generatie die nog nooit een woestijn of haar cultuur van dichtbij gezien hebben. Het is de islam in haar pure vorm die dit soort achterlijk gedrag en sympathie ervoor mogelijk maakt.

drekzooi | 02-09-14 | 19:46

@Madrox | 02-09-14 | 19:34
Waarschijnlijk waren ze al tijden met hem aan het sollen op deze manier en dacht hij dat dit de zoveelste keer was dat hij zijn gedwongen riedeltje mocht afdraaien. ISIS heeft een veel beter begrip van het gebruik van de media dan hun voorgangers.

Progressie op zn islams...

Godsammekraken | 02-09-14 | 19:46

Laten we Theo van Gogh hier niet vergeten. Sindsdien ben ik helemaal wakker

Islamofiel | 02-09-14 | 19:46

Smerige moslimzwijnen. Ik ben echt alles wat met de islam te maken heeft kotsbeu aan het worden. Het wordt elke dag erger en de gemiddelde nederlander haalt zijn schouders op. Wat gaan we hier nog een spijt van krijgen. Die hele islam is gewoon een geestesziekte, erger dan kanker.

Enderman | 02-09-14 | 19:45

So, dit maakt me wel echt pissed.
Kunnen we nu eindelijk eens laten zien hoe we op deze wereld onze beschaving en onderlinge vredige samenleving behoeden voor dergelijke terreur en intimidatie?! Met dit soort mensen valt niet meer te praten. Ze zijn ernstig ziek. ik zeg: kapotschieten. Allemaal. En overal.

Vreezeau | 02-09-14 | 19:45

Alleen al het feit dat iemand in staat is een ander mens te onthoofden gaat mijn verstand ver te boven.

brutus68 | 02-09-14 | 19:45

Zonde al die bommen en granaten in te zetten. Doe het gelijk goed, gooi een atoombom erop.

Wim Venijn | 02-09-14 | 19:45

Treurige toestanden door deze barbaren.
Mijn oma zaliger voorspelde dit 40 jaar geleden al.

Real Dutch Meat | 02-09-14 | 19:44

-weggejorist-

Astroturfer | 02-09-14 | 19:43

-weggejorist-

whitechocolateface | 02-09-14 | 19:43

-weggejorist-

whitechocolateface | 02-09-14 | 19:43

En een VN mongeaul gaat over een week zeggen: ' dit en ander geweld keuren we af'. Want dat zal ze leren!

whitechocolateface | 02-09-14 | 19:43

Wanneer bent u aan de beurt?

Astroturfer | 02-09-14 | 19:43

En een VN mongeaul gaat over een week zeggen: ' dit en ander geweld keuren we af'. Want dat zal ze leren!

whitechocolateface | 02-09-14 | 19:43

Bubba de Vuystneuqer | 02-09-14 | 19:37

omdat schapen ... nuff said xD

R.B.Bender | 02-09-14 | 19:42

Ik hoop dat deze gruwelijke onthoofding velen in het Westen wakker maakt.
*islam = terreur*

Lewis Lewinsky | 02-09-14 | 19:42

They all hate us anyhow
So let's drop the big one now

asylumstreetspanker | 02-09-14 | 19:41

Blijkbaar steekt de menselijke soort zo in elkaar. Wij dus ook al hebben wij hier een wat softere samenleving. Heeft weinig met religie te maken. Het is meer de woestijncultuur die het mogelijk maakt.

Ome Gijs | 02-09-14 | 19:40

-weggejorist en opgerot-

Robbie van Zon | 02-09-14 | 19:40

Het enige positieve dat ik hieruit kan halen is dat de westerse haat tegenover deze varkens alleen maar toeneemt.

En laten we ze ook geen kalifaat gunnen. Zogauw ze zoiets gaan opzetten is het payback time!

drekzooi | 02-09-14 | 19:39

Ook het afhakken van dit hoofd wordt door beleid gesteund door de islam-apologeten van PvdA/D66/GL/SP/GL, dat u zich niet vergist.

smdyasc | 02-09-14 | 19:39

Itempje voor Pauw vanavond? Zal vast wel niet.

Ontzettende Jan | 02-09-14 | 19:39

@Speertjespunt | 02-09-14 | 19:36. Je slaat idd soort van de spijker op zn kop.... helaas maar waar.

Dieja Ray | 02-09-14 | 19:39

Afmaken deze gasten. Prio 1 voor de navy seals en SAS. Opruimen, geen gevangenen.. tuig

Europa nee | 02-09-14 | 19:39

Ik kan er met mijn hoofd niet bij wat die IS(IS) relimalloten hiernou mee willen bereiken.
Als ik hun was zou ik de YouNaaitMeSteeds niet bij hun conflict willen betrekken..

Wijze uit het Oosten | 02-09-14 | 19:38

Tja dat krijg je he.

Wynardtage | 02-09-14 | 19:38

Ik vond de Van Aartsen picasoep beter.

Parsons | 02-09-14 | 19:38

auw

Centauri3 | 02-09-14 | 19:38

Voorbij beesten.
Een beest moord namelijk niet uit haat.

IS nuken en met wortel en tak uitroeien.

Nacho_Vidal | 02-09-14 | 19:38

Als ze nog een beetje humaan waren geweest... nee gewoon weer lekker snijden.. het zijn een stel onderontwikkelde honden daar bij Ieee Essss... ik zeg USA kom er maar in

HetRodeGevaarLoert | 02-09-14 | 19:37

-weggejorist-

terazino | 02-09-14 | 19:37

Waarom laten die Mexicaanse bendes het moment supreme nou wel altijd zien en deze zorgvuldig geproduceerde filmpjes niet? Vragen vragen...

Bubba de Vuystneuqer | 02-09-14 | 19:37

-weggejorist-

Islamofiel | 02-09-14 | 19:37

Dreigen hoort bij de tribale Islam. Om dezelfde taal te spreken, moet het Westen tot vergelding over gaan.

Islamofiel | 02-09-14 | 19:37

Ik wil niet als een alu hoedje overkomen;

A) het lijkt wel een greenscreen
B) Waarom zie je bij andere filmpjes van dit tuig volledige onthoofdingen en deze niet? Of zal het ge-edit zijn door degene die de filmpjes ontvangen? (Amerika)

Madrox | 02-09-14 | 19:36

mekka zijn geen varkens. varkens zijn lief. mekka's zijn de barbaren en de landverraders van de toekomst. dank u wel

Bill Cosby | 02-09-14 | 19:36

Even ter duiding - 80% van de moslims in Nederland heeft enige sympathie voor dit soort slachters.

Dat u het even weet, ook als u het staatsjournaal niet kijkt.

Snackbar van Allah | 02-09-14 | 19:36

Bestaat er nu niet een héél klein atoombommetje - of een klein neutronengranaatje- om dit geteisem te laten samensmelten met de achtergrond?

bisbisbis | 02-09-14 | 19:36

Naar de hel ermee! Onee kan niet. Satan heeft ze er net uitgeschopt...

Rodekool | 02-09-14 | 19:36

-weggejorist-

segalkjesaljksgahbi | 02-09-14 | 19:36

En we stonden erbij en keken er naar. Overlegje hier, Mja mja... Het is alsof we naar de holocaust in HD zitten te kijken. Dat we zien hoe Joden de gaskamers ingedouwd worden en dat Arie Slob op de vraag dat we dan militair gaan ingrijpen (bij nieuwsuur) zegt:"Ho ho, dat heb ik niet gezegd..." Nee, stel je voor dat we eens daadkrachtig zouden zijn.... Idem met Putin. Nou, nou, eens over nadenken hoor.... Manmanman, wat een volk zijn we toch.

Speertjespunt | 02-09-14 | 19:36

Amerikanen weten het nu wel. Het is aan tegen ISIS. Maar door toe te geven om een BRIT te onthoofden, dat is de domste actie van ISIS tot nu toe. De SAS zal echt niet op zich laten wachten zodra de Britten worden bedreigt. Well done ISIS, you just signed your own death warrant.

Eugene Lury | 02-09-14 | 19:36

@mezelf
*sympathisanten

Ten Einde Raad | 02-09-14 | 19:36

Geen duidelijkere boodschap mogelijk aan het Westen om aan de islamitische barbarij een einde te maken.

smdyasc | 02-09-14 | 19:35

Wanneer gaat de hele wereld daar nu eens full-force heen en roeien ze alle IS figuren massaal uit? Liquideer gelijk ff die IS sympasisanten in Nederland! Die mensen zijn geen fuck waard. Het varken in de kinderboerderij is nog meer waard.

Ten Einde Raad | 02-09-14 | 19:35

Waardig sterven is ook een kunst.

Godsammekraken | 02-09-14 | 19:34

Sjeuses. Wat erg. Snap eerlijk gezegd niet dat die mensen daar zo rustig bij blijven zitten. Gedrogeerd..?

Jerry Nick | 02-09-14 | 19:34

Chantabel worden is geen optie voor Obama. Hij snapt het gelukkig *wel*

Godsammekraken | 02-09-14 | 19:34

Ongelooflijk dat je zo "relax" kunt zijn als je daar op je knieën zit.

Madrox | 02-09-14 | 19:34

Islam is vrede.

ProAsfalt | 02-09-14 | 19:33

Zwijnen.

Schreeuwmeeuw | 02-09-14 | 19:33

Obama, nuke them, please!

LJBrinkhorst | 02-09-14 | 19:33

Stelletje wilden. Ebola on your houses.

subsidistan | 02-09-14 | 19:32

-weggejorist-

Godsammekraken | 02-09-14 | 19:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl