Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Faal: jeugdgevangenis slechts bezigheidstherapie

drillsergeant100.jpgBeetje PlayStationnen. Hangen. Ouwehoeren met ander crimineel tuig. Pik trekken. Je de tiefus vervelen. Dat is een vrij accurate samenvatting van het leven in een jeugdgevangenis. Dagprogramma's en goede professionele begeleiding ontbreken meestal, schrijft het AD vandaag in het AD aldus het AD volgens het AD. Dit is het punt: wij roepen hier regelmatig om strengere straffen en hardere straffen en langere straffen. Ten opzichte van schoffelen in het stadspark, bijvoorbeeld. Maar zeker als het om jeugddelinquenten aan komt is simpelweg een jaar of wat in een hok proppen met andere overvallers en moordenaars en reltuig geen straf, noch een oplossing. Zeker juniorschoften hebben professionele begeleiding nodig, stevig onderwijs en een heropvoedingstraining. Niveautje legeropleiding qua drillsergeant, als het even kan. Hebben we gelijk iets om het leger in te zetten. In de gevangenistijd dat tuig compleet afbreken en weer opnieuw opbouwen. Bij jongeren heb je die kans. Maar simpelweg in een cel gooien en dan hopen dat er na een jaar of wat een lesje is geleerd, schiet totaal niet op. Dan zijn het de criminele vriendjes in de nor die de begeleiding doen tijdens de straf, met alle gevolgen van dien. Kortom, als wij hier oproepen tot strenger, harder en langer straffen, bedoelen we dat een gevangenis meer moet zijn dan bezigheidstherapie. Alle jeugdgevangenissen een educatief heropvoedingskamp op militaire leest. Daar hebben we wat pas wat aan, als samenleving. Regel die shit, lui.

Reaguursels

Inloggen

Daarnaast is een jeugdinrichting geen bezigheidstherapie.
Als het dat was,dan was je bezig met iets.
Het is simpelweg een industrie,waaraan advocaten,Justitie en een happy few een leuke boterham aan verdienen.
Geleerd word er dat alles gratis is in Nederland en dat "we" buigen voor terreur,bang voor ons baantje,gezondheid of vredige gezinsleven.
En immers:we weten allemaal waar klokkeluiders eindigen:in een caravan en berooid.
P.S.voor de opportunisten onder ons,ook lucratief:adopteer een probleemkindje,brengt ook leuk geld in het laatje,wel even bij de LOI een pedagogisch papiertje halen.

inspector71 | 18-08-14 | 18:12

benvandaagzovrolijk | 18-08-14 Dat heet dan een JJI

inspector71 | 18-08-14 | 18:05

Er was ooit zoiets als DJI Den Eng in Den dolder, met het zogenaamde socio groeps strategie en maritieme groepen. Merendeels van de groepsleiders waren oud en of ex mariniers en ander defensie personeel. Het zgn experimentele bootcamp gebeuren. Blijkbaar werkte dat niet....

benvandaagzovrolijk | 18-08-14 | 13:58

In het leger leren ze omgaan met wapens en krijgen ze gevechtstraining, lijkt mij geen goede oplossing voor criminelen.

p3xxx | 18-08-14 | 13:56

Zie het al voor me.
Ja ja. Gevangenissen en educatie.
.
- En jongeman/jongevrouw, wat is uw opleiding?
- Nou, ik ben afgestudeerd theedoekenborduurster en gediplomeerd wasknijper-assembleur.

gaffelbaard | 18-08-14 | 13:43

Probleem in deze discussie is het door elkaar halen van de verschillende doelen van straffen: afschrikken, rehabiliteren, preventie (door opsluiting) en wraak/genoegdoening.
Muxje | 18-08-14 | 11:43

ik mis in je opsomming: het beschermen van onschuldige mensen. dat lijkt mij eigenlijk het belangrijkste doel: de maatschappij veiliger maken door criminelen af te zonderen

B. Randnetel | 18-08-14 | 13:17

Eenvoudige snelle oplossingen. Is dat alleen politiek lekker verkoopbaar of heeft Nederland daar echt is aan?

openaccess.leidenuniv.nl/bitstream/ha...

"Indien het beeld en de verwachtingen
die er onder de bevolking leven ten aanzien van een bepaalde interventie worden bevestigd
door de media, dan wordt over het algemeen ook sneller aangenomen dat een dergelijke
aanpak effectief zal zijn. Dit wordt ook wel de sterke face validity van de boot camps en
vergelijkbare interventies genoemd."

"Geheel in strijd met het beeld dat mensen hebben van een boot camp, hoeven de jongens in
Sheffield niet alleen maar te marcheren, drillen en zich fysiek in te spannen. Er komt veel
meer bij kijken."

"verschillende vormen van (groeps)therapie"

"aanleren van praktische basisvaardigheden zoals conflictoplossing, agressietraining en het aanleren van communicatievaardigheden."

"disciplineren van de jongeren"

"Het louter
bijbrengen van discipline en respect zal niet voldoende zijn om de negatieve spiraal waarin
deze groep jongeren zich bevindt, te doorbreken. Naast disciplinering zal er aandacht moeten
worden besteed aan bijscholing, verbetering van kansen op de arbeidsmarkt en zal er tevens
moeten worden stilgestaan bij eventuele onderliggende gedragsproblematiek. Kortom: de vier
pijlers van het Resocialization model."

kloopindeslootjijook | 18-08-14 | 12:45

Ik dacht dat onder de kleine crimineeltjes het maar wat stoer was om in de gevangenis te hebben gezeten.
Is dus geen straf.

Pak ze hun rijbewijs maar af voor tien jaar. Laat ze hun karig loon met hun eeltloze handen verdienen bij een boer voor een jaar of twee.

kloopindeslootjijook | 18-08-14 | 12:26

@Muxje: mooie aanvulling!
Daarbij helpt het ook niet als misdadigers ALLE middelen aan gaan pakken om vooral maar NIET in de gevangenis te komen: gijzelingen, shoot-outs, met mach3 tegen het verkeer in etc.

Types die niets meer te verliezen hebben zijn de gevaarlijkste. Zie ook zelfmoordterroristen. Als je niets hebt om voor te leven, is sterven ook niet meer afschrikwekkend.

klimgek | 18-08-14 | 12:19

@Trompy 11:29: Beide kampen maken zich schuldig aan populistisch geleuter. De onderbuikers hier zien de rehabilitatie falen en menen dat strenger straffen nodig is. De D66'ers onder ons zeggen juist dat strenger straffen "niet helpt". En beide beweringen zijn juist als je er op een bepaalde manier naar kijkt.

Strenger straffen helpt: iemand die lang opgesloten zit is in elk geval van de straat, en kan alleen nog in de gevangenis zelf misdaden plegen. En strengere straffen schrikken wel degelijk af, in tegenstelling tot taakstrafjes of een paar maanden zitten, wat echt geen enkele indruk maakt op die jongens (sterker nog: ze vinden het vaak wel fijn om er even uit te zijn). Een soberder regime helpt dan ook.

Maar strenger straffen draagt inderdaad niets bij aan rehabilitatie, integendeel. En er zit een grens aan de afschrikkende werking: het verschil in die werking tussen een taakstraf of 5 jaar brommen voor een roofoverval is zeer groot. Maar 10 jaar ipv 5 jaar zitten schrikt nog nauwelijks extra af.

Probleem in deze discussie is het door elkaar halen van de verschillende doelen van straffen: afschrikken, rehabiliteren, preventie (door opsluiting) en wraak/genoegdoening. De onderbuikers richten zich slechts op afschrikken; de D66-rechters en die zogenaamde onderzoekers die maar blijven roepen dat streng straffen niet helpt kijken alleen naar rehabilitatie. En ze hebben beide gelijk. Ik denk datwr alle aspecten mee moeten nemen, en het accent leggen waar het nodig is gezien de voorgeschiedenis van de delinquent. First offenders en lui waar je goede kansen ziet op rehabilitatie, die geef je nog een kans. Wie die kans niet pakt en opnieuw de fout in gaat, die gaat wat langer weg onder een strenger regime. En wie zich blijft misdragen sluiten we preventief voor lange tijd op.

Muxje | 18-08-14 | 11:43

Maar waarom is dat percentage zieke werknemers zo hoog?
Ja, je werkt niet met de liefste jongens en meisjes van het land, maar dat wist je van tevoren. Zie je geen resultaten van je werk?
Dan schort er iets aan het programma. Pak dat aan. Mag je niet datgene doen wat WEL indruk maakt op de kansenparels? Dan moeten Den Haag en Justitie aan het werk en de regels veranderen.

Hoewel wraak en bescherming van de maatschappij absoluut elementen dienen te zijn van straf kunnen we niet onze ogen sluiten voor het feit dat dit volk op een goed/kwaad moment weer vrijkomt. Dan heeft de maatschappij er niets aan als de kansenparels enkel NOG crimineler zijn geworden. Wat dat aangaat heb ik idd liever dat ze een vak / ambacht leren zodat zij zichzelf op een betere manier kunnen onderhouden. Trots kunnen zijn op een prestatie, waardering daarvoor krijgen is toch echt een menselijke basisbehoefte. Een baas die je waardeert omdat je een pracht stuk laswerk hebt afgeleverd (niet zijnde een ladder om een koopvaardijschip te enteren bij Eritrea) levert meer voldoening (denk/hoop ik) dan met je matties te hangen bij een winkelcentrum.

Daarbij heeft NL ook ambachtslieden nodig.

Helaas zal je altijd types blijven houden
die weten/denken dat criminaliteit minder moeite kost, en meer geld oplevert dan een gewone baan. Daar tegen werkt vooral een hoge pakkans én keiharde fysieke arbeid in chaingangs, idd duidelijk zichtbaar voor hun matties.
(of werkt hun zieke brein zo dat zij nadien NOG zwaardere/ gewelddadigere misdaden plegen om hun teloor gegane "streetcredibility" weer op te poetsen??

klimgek | 18-08-14 | 11:43

Überhaupt ben ik voor het ont-opschorten van de dienstplicht. Maar dat is o.a. om bewustwording bij ouders te kweken dat al die internationale acties dode zonen en dochters opleveren. Een regering bedenkt zich wel twee keer, mag ik hopen, als ze dan weer onze (in dit geval echt "onze" jongens en meisjes) naar Verweggistan sturen en ze dreigen per body-bag huiswaarts geretourneerd te worden. Moet je kijken welke pleuris dan op Feacesboek, Twitter en elders uitbreekt. Sorry ietsje off-topic.
Salut! Evocatus (Lichting 58/6)

Evocatus | 18-08-14 | 11:40

@BeunDeHaas | 18-08-14 | 11:26
Ja, bovendien vind ik dat iedereen een tweede kans verdient. Er is natuurlijk een wezenlijk verschil tussen iets stelen en doden. Wat mij betreft ken je als dader de risico's van het criminele vak, als je dan zo stom bent alles te riskeren ben je ook te stom kinderen op te voeden en fatsoenlijk zonder overlast te leven.

carramba | 18-08-14 | 11:40

Overigens. Het heeft allemaal met mentaliteit en de maatschappij te maken.
In Nederland zijn veel mensen soft. Zowel de ouders als de begeleiders waar die gasten dan terecht komen.

Wat is de oplossing? Ik denk dat een straf helpt. Gewoon kei-hard aanpakken.
Zoals necrosis zegt; een gat graven ook prima.

Daarnaast zou een goede zijn om in gesprek te komen met een slachtoffer.
Dat zou onderdeel van de (individuele) heropvoeding moeten zijn.

Er is geen uitgesproken oplossing. In een wereld waar crimineel zijn altijd (op korte termijn) meer opleverd.

Nacho_Vidal | 18-08-14 | 11:40

rode peper | 18-08-14 | 10:43
Kan wel zijn, deze types zullen toch weer een keer de samenleving in moeten. Ik spendeer dan liever wat geld zodat ze heel misschien op het goede pad blijven. In plaats van ze maar te laten rotten zodat we daar de 'vruchten' van plukken.
Dan roepen dat iedereen maar levenslang moet krijgen getuigt van weinig intelligentie en realiteitszin. Maar goed, dit is GS dus ik ben benieuwd.

Pieleke | 18-08-14 | 11:38

BeunDeHaas | 18-08-14 | 11:31

*zit mee te tikken*

kwark001 | 18-08-14 | 11:37

Ik heb ook ooit een taakstraf gehad. En dat heeft prima geholpen.

Nacho_Vidal | 18-08-14 | 11:36

Heb wel vaker deze link doorgegeven: bootcamp en vervolgens disciplineren...
https://openaccess.leidenuniv.nl/bitstream/handle/1887/14290/Sancties_PrepCamps_vanderWoude.pdf?sequence=2

matrixbluepill | 18-08-14 | 11:34

@LangeTijdGeleden | 18-08-14 | 10:32
Welja, geef ze een miltaire training. Leer ze omgaan met wapentuig en maak ze tot een getrainde vechtersbaas.

Rest In Privacy | 18-08-14 | 11:32

@ Trompy | 18-08-14 | 11:29
Want al die onderzoeken hebben geleid tot een goede aanpak van jeugdcriminaliteit en dat is foutloos verlopen (zie topic).

*met wijsvinger op voorhoofd tikt*

BeunDeHaas | 18-08-14 | 11:31

Pfffffff... altijd weer dat gejammer dat de 'chaingang' weer terug moet komen. Echt zo een flauwekul! Lees gewoon eens een onderzoekje op dat gebied en houd eens op met die populistische onzin.

Trompy | 18-08-14 | 11:29

@Godsammekraken | 18-08-14 | 11:25
Niet vergeten: de gecertificeerde halal-kok.

Godsammekraken | 18-08-14 | 11:27

@ carramba | 18-08-14 | 11:22
Three-strikes-out werkt daar ook wel vreemd. Als je voor de derde keer voor een dollartje of 40 steelt van een 7-11, kijk je wel tegen ineens tegen 30 jaar tot levenslang aan. Wat zoveel zegt als: na 30 jaar mag je proberen een verzoek in te dienen.
Dat gaat dan wel tegen mijn gevoel in. Ja, je dient ze te straffen, maar is voor in totaal 120 dollar stelen het waard om minimaal 30 jaar te zitten? Zowel van de kant van de dader, als van de overheid.

BeunDeHaas | 18-08-14 | 11:26

@Ars Vivendi | 18-08-14 | 10:35
Groepsleiders, therapeuten, docenten, managers, coaches, begeleiders, psychologen, vertrouwenspersonen, auditors, teamleiders, bestuurders etc. etc.

Godsammekraken | 18-08-14 | 11:25

@Ars Vivendi | 18-08-14 | 10:35
Heeft U wel enig idee hoeveel geld al die computerspelletjes, betaalzenders (HBO, Eredivisie geneuzel en pr0n HD pakketjes) allemaal kosten? Om nog maar te zwijgen over de exquise voorzieningen aldaar.

Sliptong | 18-08-14 | 11:24

@Willianus Wortelus | 18-08-14 | 10:36
Precies, dat is ook mijn theorie. Daarom zijn straffen in de VS ook bijvoorbeeld zo achterlijk hoog, om mensen zo lang mogelijk uit de samenleving te houden. Zodat ze überhaupt geen kans krijgen op voortplanting en meer ellende.

carramba | 18-08-14 | 11:22

Wat dacht je van een uitstapje uit de gevangenis, met een kek pakje aan, ik noem maar wat, Amerikaans oranje, en dan plantsoenen wieden, graffiti verwijderen, onder toeziend oog van dienders die meer weg hebben van een drill sergeant dan van sociologiescholieren met een verbeter-de-wereld-NU-complex.
Er is genoeg werk te doen dat blijft liggen ondanks de werkeloosheid (euh... wut?). Of treinen wassen. Die krengen zijn na een dagje met vertragingen toch wel heel erg vies. Lekker met een emmertje sop de buitenkant kuisen.

Zo steken ze de handen uit de mouwen, ziet de maatschappij, inclusief hun gangstermaatjes, ze ook. En als ze stoer doen tegenover hun maatjes in vrijheid gewoon de drillsergeant eropaf en laat maar opdrukken tot ze over moeten geven.

BeunDeHaas | 18-08-14 | 11:20

We zouden diensplicht kunnen invoeren voor criminele jongeren. Ik denk dat militairen heel wat beter hoe die knullen aangepakt moeten worden dan GroenLinks- of D66-stemmende sociologiemeisjes.

Russells Teapot | 18-08-14 | 11:14

Dit roep ik ook al jaren. Werkkampen. Beetje negatieve associatie maar goed. Beter voor ons maar vooral beter voor die kinderen. Ze MOETEN een ambacht o.i.d. leren.
Zelf snap ik bijvoorbeeld niet dat ze nu pas snappen dat een Top-600 aanpak de enige manier is. Hadden ze in de '90 moeten toepassen.

SammyJankis | 18-08-14 | 11:13

Heb een keer een paar dagen proef gelopen in Huize Alexandra te Almelo. Ik was de 642-ste dat jaar. En het was nog maar juli..
12 keer sleutel draaien voor een WC-bezoek. 1100 x vuur aan een verschillende bewoonsters geven. Ik als man werd geacht de wasdroger leeg te maken en handdoeken vouwen. En er zaten alleen jonge meiden!

Collega's die je aankeken met een blik van: donderop je gaat ons leventje hier niet veranderen want wij hebben hier het voor het zeggen. Het hele systeem is daar verrot. Ik besloot er geen energie in te steken.
Teveel duistere krachten.

Normpje | 18-08-14 | 11:05

-weggejorist-

Realism Is All | 18-08-14 | 11:00

LangeTijdGeleden | 18-08-14 | 10:32
EllaRouvoet | 18-08-14 | 10:34
Laat me raden, jullie hebben zelf nooit in het leger gezeten, want dan zou je niet denken dat het iets oplost.

bintang | 18-08-14 | 10:57

Mogelijk iets met het feit dat Teeven met bezuinigingen op JJI's rekening hield met variabelen als werkgelegenheid in de regio gevangenissen en hoogte van evaluaties v/d inspectie, bv, niet waren meegenomen. Zo vatte ik dat tenminste op, en begreep uit verschillend commentaar van journalisten, uit het grote gevangenis bezuinig'master'plan.

Bod Pa | 18-08-14 | 10:53

Verplichte diensttijd? Mooi niet!

We gaan de vijand toch niet opleiden?

kwark001 | 18-08-14 | 10:52

net zolang totdat ze begrijpen hoe zinloos ze bezig zijn....
necrosis | 18-08-14 | 10:37

ik ben voor! ...
Deze dagbesteding mag ook met een elektronische halsband on teasershots.
heey ... 21st century. Laten we er gewoon gebruik van maken.

Centauri3 | 18-08-14 | 10:50

Tja, de diensttijd, dat was heftig en zwaar.
Veel van geleerd....
Dus.

Aart Z. | 18-08-14 | 10:49

Of lijfstraffen voor onze nieuwe nieuwe Nederlanders zoals in hun vaderland want je stellen toch zo'n prijs op hun eigen cultuur !

RobbieSteA | 18-08-14 | 10:46

Is er iemand verbaasd? Jongeren uit een achterlijke cultuur waar vrouwen alszijnde minderwaardig en broedmachine worden beschouwt, nemen niks aan van een linksch Lindaatje Voortman kloon met een opleiding in pseudologie.
.
Dit weten de leidinggevende en beleidsbepalers ook maar deze willen ons een vals gevoel van veiligheid geven en uiteraard het luizebaantje houden.

pluizigkroeshaar | 18-08-14 | 10:45

Het gaat dus om ziekteverzuim van de medewerkers. Dat nu rond de 7,9% is, het dubbelle van het landelijke gemiddelde. Er zijn dan ook 58% meer klachten van gedetineerden binnen gekomen. Ik denk dat het niet moeilijk te doorzien is waarom de werkers liever af en toe niet op komen dagen. Op scholen is het ook niet beter gesteld, de brutaliteit van de gangstertjes gaat wel onder je huid zitten.

tattooboer | 18-08-14 | 10:44

We moeten ophouden gevangenissen als therapie of leerscholen te zien, iedereen weet dat je van andermans lijf of goed moet afblijven, dat hoef je niet te leren in de gevangenis. Een gevangenis is een plek voor wraak en vergelding en om gevaarlijke figuren zo lang mogelijk op te bergen.

rode peper | 18-08-14 | 10:43

Parsons | 18-08-14 | 10:37
Ruud Lubbers?

jemagookniksmeer | 18-08-14 | 10:38

Weet je wie ook voor heropvoedingskampen pleitte?

Parsons | 18-08-14 | 10:37

Al vaker zei ik het: Kamp in Siberië huren van Poetin.
Salut! Evocatus

Evocatus | 18-08-14 | 10:37

Ik heb het al eerder geplempt wat betreft jeugdige criminelen en ben niet te beroerd om mezelf te herhalen:
Laat ze een kuil van 2x2x2 graven, en zodra ze daarmee klaar zijn, laat ze die kuil weer dichtgooien.
En de dag erop mogen ze opnieuw een kuil van 2x2x2 graven, net zolang totdat ze begrijpen hoe zinloos ze bezig zijn....

necrosis | 18-08-14 | 10:37

De Nederlandse ambtenarij is uitsluitend bezig met hun eigen loonstrook. Worden van hoog tot laag toch nooit ergens op afgerekend, dus waarom zou je iets presteren.

très cool | 18-08-14 | 10:36

Onzin.

Denken dat je criminelen, jong of oud, weer op het rechte pad kan krijgen is net zo'n stupide gedachte als denken dat je allochtonen succesvol kan laten integreren. Dat gaat simpelweg nooit gebeuren.

Het doel van een gevangenis is niet heropvoeden maar de samenleving beschermen tegen tuig en gajes.

Willianus Wortelus | 18-08-14 | 10:36

Werk is meestal een veel grotere straf voor het tuig. Liefst laag gewaardeerd werk, voor de ogen van hun vriendjes.
Schoffelen klinkt dan niet eens zo slecht. Of liever het gras tussen de tegels weg krabben, of scooters bekeuren.

frank87 | 18-08-14 | 10:35

@Godsammekraken | 18-08-14 | 10:33
Waar wordt dat geld aan uitgegeven dan?

Ars Vivendi | 18-08-14 | 10:35

Stel gewoon de gehele dienstplicht weer verplicht in.

EllaRouvoet | 18-08-14 | 10:34

Beetje PlayStationnen. Hangen. Ouwehoeren met ander crimineel tuig. Pik trekken. Je de tiefus vervelen.
Dat is een vrij accurate samenvatting van mijn werkdag.

jemagookniksmeer | 18-08-14 | 10:34

En dat voor de hoogste prijs van alle vormen van detentie. Jeugddetentie is zelfs duurder dan een Extra Beveiligde Inrichting: 500 EUR per dag.

Godsammekraken | 18-08-14 | 10:33

Verplicht dienstplicht voor jeugd criminelen.
Zo moeilijk is het niet.

LangeTijdGeleden | 18-08-14 | 10:32

En dan als reden: ziekteverzuim. Oh, oh, Nederland.

Muggenmepper | 18-08-14 | 10:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl