achtergrond

Geenstijl

GSTV Live. Het Jozias van Baardsen Spoeddebat

GSTVoorbeschouwing! Op het spoeddebat van hedenavond. Ze snappen er echt helemaal geen zak. Werkelijk geen idee. 'Terugkomen? Van vákantie? Voor een debatje, over een paar vlaggen in de Schilderswijk? Kóm nou toch!' Dat is de teneur in de Haagse witwasbak aan het Spui, waaruit tot op heden geen enkele verklaring heeft geklonken over de heftige sociale onrust die de stad van Vrede & Recht plaagt. De lokale plucheplakkertjes voelen het gewoon niet, wat er wringt onder het volk in Den Haag en heel Nederlandstalig Nederland. Terwijl het patroon zo duidelijk zichtbaar is: 12 juli. Hakenkruizen en ISIS-vlaggen bij een "Pro-Gazademo" op het Spuiplein. Woede op de sociale media. 24 juli. ISIS-vlaggen en openlijk antisemitisme in de Schilderswijk. A. Nanninga (GeenStijl) ontzet door de politie na bedreiging en belaging. Waarop er doodleuk door Van Aartsens PR-mannetjes gesteld werd dat er 'geen grenzen zijn overschreden'. Woede op internet, brede media-aandacht en de steeds luider klinkende vraag: Waar is vakantieganger Van Aartsen? 10 augustus. Pro Patria-demo door de Schilderswijk verstoord door "kankerjoden" schreeuwende moslimjongeren. Journalisten worden met stokken belaagd en met stenen bekogeld, hun camera's vernield. Woede, afschuw en bezorgdheid nemen toe onder een groeiende groep Nederlanders. De NOS zwijgt echter in alle talen, waarop Baas van het Journaal Marcel Gelauff vanaf zijn vakantieadres zelfs laat weten teleurgesteld te zijn in zijn redactie. Van Aartsen laat vanaf zijn vakantieadres echter helemaal niets weten - alweer. Ook het stadhuis blijft doodstil. Twee dagen later laat Van Aartsen in een exclusief interview met GeenStijl weten tóch naar huis te komen voor een spoeddebat in de Haagse raad. Maar het nationale kookpunt is dan al bereikt: Yasmina Haifi, een PvdA-ambtenaar die de Haagse politie bij herhaling van racisme en beroepsongeschiktheid heeft beticht, twittert dat ISIS een 'complot van Zionisten' is. Het wordt een Nationale Rel die dit keer wél het NOS Achtuurjournaal haalt. En zo zijn we bij het Schilderswijk Spoeddebat aanbeland. Van Aartsen zal de politieke dans openen met een verklaring, daarna is het een paar uur vrij schieten, en aan het einde mag hij gewoon blijven. Aftrap om 19:30 uur op de JOZIAS VAN BAARDSEN LIVESTREAM. Ober! Krat bier!
AARTSEN: Voorlopig geen demo's meer in Shariadriehoek. Want daar gaan mensen allemaal internetspelletjes van spelen - of zoiets. Later op de avond (tegen tienen) wilde D66 weten of demo's 'voor het behoud van de bijvoorbeeld de bibliotheek in de Schilderswijk' wel gewoon door mogen gaan. Koekoek.
VIDEO: De 'ik ben gewoon verkeerd begrepen'-verklaring van Van Aartsen na de breek, met als bonusvideo een moslim van de commissie Herstel van Vertrouwen (die van Yasmine Halfie) die de sociaal-economische omstandigheden, Wilders en natuurlijk de media de schuld geeft van alle ellende.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.