Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rutte: 'Niet rusten' is nu 'Gedaan wat we konden'

Hij zou 'niet rusten' voordat alle daders zijn gepakt & berecht. Dat was op 18 juli. Hierboven, drie weken later op 6 augustus, werd die belofte aan de nabestaanden toch iets bijgesteld. Een tamme dooddoener ('We hebben gedaan 'wat we konden') werd afgesloten met een strijdvaardig klinkend maar nietszeggend en van een duidelijk einddoel ontdane boodschap: "We stoppen nu, maar we stoppen niet." Right. Dat zinnetje betekent op dit moment helemaal niks. Het wachten is nu eerst of Poetin A. Zijn legers ongehinderd Oost-Oekraïne in stuurt nu er geen internationale onderzoekers meer zijn of B. De economische sancties tegen Rusland aan gaan slaan zodat Rutte binnenkort een nieuwe poging kan ondernemen om 'de onderste steen boven' te krijgen. Tot die tijd blijft het helaas bij een onmiskenbaar We have lost, we have lost. Wat zijn we toch een goed land...

Reaguursels

Inloggen

'Visie is als de olifant die het uitzicht belemmert', zei hij, de zaal in wijzend. 'Als visie een blauwdruk voor de toekomst betekent, dan verzet alles wat liberaal is in mij zich daartegen.'

Rutte op 3 9 13.

Met andere woorden: we zien wel. Over de lastenverzwaring heeft hij dan weer wel een heel heldere visie.

Het is werkelijk te triest voor woorden voor de nabestaanden. Ze maken opeens deel uit van het geo- politieke leugen-, bedrog- en belangenspel.

geen blijvende stad | 08-08-14 | 07:45

Schrijf KLM (van Balen Air) ook maar af, die mag straks niet meer over Rusland, terwijl de honderd landen die niet anti-Russisch zijn wel over Rusland mogen vliegen. Dus KLM kan zijn routes naar het verre oosten wel vergeten, die Aziatische carriers zijn nu honderden euros goedkoper. Maar je moet het die Amerikaanse criminelen na geven: wat hebben ze die laffe Europeaantjes toch lekker in de r**t te pakken: even Nuland opstandje organiseren mbv een paar operette-Nazis, die de gekozen regering naar huis knuppelen en vervolgens ethnische zuiveringen gaan organiseren in het oosten, Putin 700.000 vluchtelingen op zijn dak sturen en maar hopen dat hij zich laat provoceren. Maar goed, laat de temperatuur maar oplopen... grote MacDonalds spiegelruit en wham, overal in Europa. Laat de Europese lente maar komen. Die Amerikaanse multikul gaan we echt wel kwijtraken. Met 1.3 miljard Chinezen, 1.5 miljard moslims en 500 miljoen steeds nationalistiser wordende Europeanen plus 100 miljoen Amerikaanse constitutionalisten zou dat toch moeten lukken om de Al Bundy's van het blankse ras en slaafjes van de neocons klein te krijgen. Let the show begin. Die Rasmussen is voor mij, ik zag hem het eerst.

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 03:11

En de informant, maffia-crimineel en zelfverrijker Porochenko heeft de wapenstilstand per 7 augustus opgeheven. Niet dat zijn nazi-bendes zich er serieus aan hebben gehouden, maar toch. Dus het verhaal is: de Nederlanders moesten wegwezen voor militaire plannen (NAVO/Kiev; zie ook commentaar Wurgje de huisboa 00:14).
De speurtocht naar stoffelijke resten en het verdere onderzoek naar de wrakstukken doet er niet toe. Who cares anyway, want het is NAVO/Kiev die dat verordonneert, dus niet mediageniek. Die mogen immers tekeer gaan zonder dat er gepiept wordt, zelfs genocide en verboden wapens (cluster, fosfor) en alles waar een ander meteen sancties voor aan de broek zou krijgen van het Westen.
Anyway. Het is een bevestiging dat Kiev de ramp heeft veroorzaakt, bijgestaan door de VS. De alledaagse hypocrisie en dubbele standaard zal ervoor zorgen dat het nu achter het gordijn verdwijnt. Of een fall-out, dat kan ook. De EU is Vrede, de NAVO en Neocons ook. Halleluja.

ben kokhals | 08-08-14 | 01:51

Een Vandaag liet vanavond een of andere Brit aan het woord die zei dat Putin 'gecrushed' moest worden. Die hele clip was een grote demoniseringcampagne. Het multiculturele westen gaat proberen om Rusland te slopen. Aan de andere kant is het opvoeren van de druk in Europa, dat zonder olie en gas komt te zitten een mooie gelegenheid nu eindelijk eens de confrontatie aan te gaan met links en de multiculties. Ik denk dat het in Frankrijk gaat beginnen.

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 00:14

De waarheid komt ze kennelijk bijzonder slecht uit. Dus de Nederlandse onderzoekers ophoepelen (het ging de NAVO kennelijk alleen maar om een entree te hebben, fijne vrienden zijn dat) en militairen erin. Na de VS eerder vandaag (US European Command Team) nu dit: "It Begins: Canada To Send Military Equipment To Ukraine".

ben kokhals | 07-08-14 | 20:52

Barosso:Yo Poetin,dat geouwehoer aan de grens met Oekraine,support geven aan die lullos die de Malysiesche plane neerhaalden en dat gekut met die gays moet afgelopen zijn!

Poetin:En anders?

Barosso:Eehhh... eeehh.. ahum dan komen er meer sancties!

Poetin:Ohhhh... hmmm... weet je wat?Bij deze verbreek ik alle economische handel met de EU

Barosso:Eehh... wacht even... zo bedoelde ik het niet... We kunnen er toch over praten?

Poetin:Doen we!!... Volgend jaar weer hier om dezelfde tijd?

dirkieeee | 07-08-14 | 20:32

dries62 | 07-08-14 | 16:55 "er is nog nimmer een burger een oorlog begonnen dat waren altijd de zich boven ons gestelden"
.
Pecies. Uiteindelijk is de armoe en rouw altijd voor de burgers, de winst voor de bank en foute vrinden houden gewoon hun overheidsbaantje.
En wat die Bilderbergers betreft, ook graag de CFR erbij, denk aan Nuland en Clitton, en de Trilaterals. Denk aan Kerry, McCain en deze uiterst invloedrijke (Rockefeller eet uit zijn hand) globalist en Obama-adviseur: "Brzezinski Mapped Out the Battle for Ukraine in 1997" original.antiwar.com/chris_ernesto/201... (U weet dit al, maar voor degenen die menen dat zo'n Oekraïne kwestie uit de lucht komt vallen).

ben kokhals | 07-08-14 | 18:12

Bij WO3 leveren we dirct alle Nederlandse bilderbergers uit dan is de vrede zo weer getekend, er is nog nimmer een burger een oorlog begonnen dat waren altijd de zich boven ons gestelden, ruim die op en het is gedaan met kees

dries62 | 07-08-14 | 16:55

Botte Hork | 07-08-14 | 15:29 " Ik riep het al in eerste instantie direct na de aanslag, luchtruim bezetten, special forces erheen en iedereen die het waagt de missie te verstoren krijgt een bom op zijn kanus."

Weet u, beste Botte Hork, toen Timmermans in Kiev met die maffioze crimineel en CIA informant Porochenko aan tafel zat (en de Maleiers met hulp van de bevolking en het verzet al aan de slag waren en twee Herculessen met spullen hadden besteld) had hij alleen hoeven zeggen: "Zometeen gaan we beginnen, haal uw troepen er weg anders worden wij heel boos...". Klaar. Niks onze jongens eropaf.

ben kokhals | 07-08-14 | 15:42

@Kaas de Vies | 07-08-14 | 08:51
Ik had niet veel anders verwacht van zak hooi Rutte, leider van het beste kabinet vóór WOIII. Ik riep het al in eerste instantie direct na de aanslag, luchtruim bezetten, special forces erheen en iedereen die het waagt de missie te verstoren krijgt een bom op zijn kanus. Exact zoals de Amerikanen het gedaan zouden hebben. Voor mijn part hadden we wegens totaal gebrek aan visie en defensiebeleid Amerikaanse legereenheden ingehuurd.

Resumé, laffe hond Rutte heeft de repatrieringsmissie onnodig vertraagd, is mede schuldig in zijn hoedanigheid als MP het bewijsmateriaal weken lang te laten jatten en verdwijnen. Verder staat Nederland dankzij deze slapjanus wereldwijd weer eens volslagen voor lul. Rutte, bedankt voor de vernedering. De nabestaanden zullen je dankbaar zijn...

Tot slot wil graag nog even alle VVD stemmers nog even hartelijk danken voor het meest überkansloze kabinet ooit. De typhus voor jullie. Stelletje imbicielen.

Botte Hork | 07-08-14 | 15:29

@Sleutelplanktovenaar | 07-08-14 | 14:10 "…maar laat dat niet de aandacht verslappen voor de schijtstorm waar we nu ingeluisd worden."
.
Precies! Dat is de hele kwestie. Daar gaat het om, en de schaapjes hebben maar niet door dat ze door de VS (niet de burgers maar de regering, de neocons) een volkomen onnodige confrontatie worden ingelogen en ingezogen. Eéntje die zijn weerga niet kent als het uit de hand loopt. Sukkels.
Daarnaast blijf het stuitend vinden dat er zo onverschillig en leugenachtig met de nabestaanden wordt omgegaan door Rutte & Co. Ongelooflijk, wat een farce.

ben kokhals | 07-08-14 | 14:30

@Flatulent | 07-08-14 | 10:45
So what? Kunstmatig in stand gehouden bedrijven die t niet op eigen houtje kunnen rooien hebben geen bestaansrecht.
Hun poolse werknemers kunnen we ook missen als kiespijn. Subsiedies voor land en tuinbouw ( organisaties ) kunnen aan iets anders besteedt worden. Producten worden goedkoper dus koopkracht gaat vooruit is ook goed voor economie . Maar nee... we moeten doorgaan zoals nu... want het gaat zo goed.
De grootgrutters varen er wel bij.
En producten vernietigen is kapitaalvernietigen. Gewoon niet doen. Zeker als t om voedsel gaat. Schandalig. Als t goedkoper wordt kunnen ook allerlei andere zaken vooruit gaan. Dat ga ik nu niet opsommen u bent zelf slim genoeg om het totale plaatje in te vullen. En dat bestaat uit meer dan alleen kapitalistische rekensommetjes die t positief maken voor grootgrutters en subsiedie zuigers. U als slimme ziel kunt mij niet overtuigen met zulke argumenten dat dat is wat Nederland nodig heeft.

zimmeradel | 07-08-14 | 14:16

ben kokhals | 07-08-14 | 13:11
Juist, hier zouden de vragen over moeten gaan, alle respect voor het verlies van de nabestaanden van MH17, maar laat dat niet de aandacht verslappen voor de schijtstorm waar we nu ingeluisd worden.

Sleutelplanktovenaar | 07-08-14 | 14:10

@Mark van Leeuwen | 07-08-14 | 12:11 "Vraagt dan niemand zich af waarom er een aantal dagen geleden al vijftig vluchten geweest zijn tussen Eindhoven en de Oekraïne and counting?"
.
Aanvullend, een paar uur geleden: "Pentagon Confirms Arrival of US European Command Team in Kiev (to assess, advise, and provide recommendations to the US embassy and their staff there about possible US support to the Netherlands…)."
Dat is niet alleen sancties-waardig (boycotten die VS en EU! Oh wacht...), en een opmaat naar oorlog, maar spreekt ook Rutte tegen.
Nu de "false flag" is mislukt (oplettende burgers hebben het door, en de BBox data spreken het oorspronkelijke verhaal tegen, dus houden ze de ATC data in een laatje bij de CIA in Kiev) gaan ze een nieuwe FF opzetten om te proberen Rusland in de val te lokken.
De neocons en oliebarons willen immers Oekraïne schoongeveegd opgeleverd krijgen, en een einde maken aan de BRICS. En snel, voor Duitsland het zat wordt en overloopt.

ben kokhals | 07-08-14 | 14:02

En niemand begint over NH17?

hanzebal | 07-08-14 | 13:56

@denoorman | 07-08-14 | 12:42
Een lucratieve buitenlandse positie - dat is precies waar zo'n Timmermans het allemaal voor doet. In die zin blijkt hij uitermate geschikt.

Zoetwaterpanharing | 07-08-14 | 13:26

De sancties tegen Rusland (dat voortdurend opgeroepen heeft de strijd te staken en te onderhandelen, wat Kiev niet wil en de EU niet steunt) zijn zogenaamd wegens "destabilizing" en "supplying weapons to the self-defense forces". Allemaal vaag en onbewezen.
.
De EU/VS echter hebben een staatsgreep laten plegen waar Van Baalen brullend bij stond. Dat is nog eens "destabilizing". Ook steunt de VS hun euro-Nazi's met huurlingen, instructeurs, inlichtingen, geld & wapens, in een poging de oppositie te verdelgen en het gebied "schoon te vegen" voor de oliejongens en neocons. Dat is minstens "supplying weapons to the agressor forces".
.
De EU/VS steunen de Kiev-Nazis ook nog eens terwijl die verboden wapens gebruiken tegen eigen burgers (fosfor, cluster), het een genocide aan het worden is en een ware humanitaire ramp (740.000 mensen zijn al op de vlucht geslagen, meesten naar Rusland). De EU/VS zijn dus ook nog eens medeplichtig aan oorlogsmisdaden. Well Well...
.
Uitgerekend die EU/VS hebben dan de arrogantie (of brutale bluf?) om niet zichzelf maar die Russen met sancties te bestoken… Noem het hypocriet, meten met twee maten en/of "ziek in het hoofd", Nederland is medeplichtig. Dat is een feit. Dat worden nog eens wat met die Timmermans op een tribunaal, en daar snikkend vertelt het allemaal niet geweten te hebben.
.
Oh ja, dat de MH17 door een rebellen-"Buk" zou zijn neergehaald is al door experts naar het rijk der fabelen verwezen. Hoewel Kiev het toestel wél had kunnen treffen, vanuit twee posities, zijn er steeds sterkere aanwijzingen dat het air-to-air is geweest.
.
De EU/VS heeft dus samen met Kiev en de rioolmedia keihard staan liegen. Dit kan een reden zijn dat Rutte aan het inbinden is (We stoppen nu…), naast de door de VS/Kiev gewenste escalatie (We stoppen niet), ofwel: oorlog. Dat gaat Van Baalen dan maar in zijn eentje doen, met zijn sabeltje.

ben kokhals | 07-08-14 | 13:11

De uitgezonden personen komen terug naar huis. Ze hebben daar inmiddels een driedubbel salaris ontvangen voor niets doen. En als ze terug zijn nemen ze vast allemaal vakantie of zijn ze overspannen en ziek. Want ze hebben toch wat meegemaakt daar. En het was zo heet, wel dertig graden. Poeh poeh, ze moesten wel 2 liter water per dag drinken. Poeh poeh, geef ze allemaal snel een onderscheiding!!

denoorman | 07-08-14 | 12:49

Putin en de rest van de wereld is vast erg onder de indruk van een minister president die de was door zijn moeder laat doen, geen vrouw en kinderen heeft, in een oude saab rijd en in een klein bovenwoninkje woont!? En een zelfpijpende minister van buitenlandse zaken die jankend mooie speeches geeft. En dan ook nog die mooie televisie uitzending.. De hele wereld is onder de indruk van... zoveel onnozelheid en zoveel slapheid.

denoorman | 07-08-14 | 12:46

Typisch Rutte. Het mag dan misschien waar zijn dat het nu niet mogelijk is, maar hou dan een paar weken eerder je muil over 'we zullen niet rusten'.
Maar zo zit Rutte niet in elkaar, want Mark lult zich er altijd uit. En daarom blijft hij zaken toezeggen die hij nooit kan waar maken.
Persoonlijk vind ik hem een lul eerste klas. Voor mij maakt het niet zo veel uit, maar zijn politieke belofte is een schande voor de families van die 200 doden.

Lafayette | 07-08-14 | 12:43

Ijdelfrans had zelf na een paar dagen zelf in het rampgebied moeten zijn. En niet in Kiev, niet in New York en god weet waar die ijdeltuit nog meer is geweest. Hij had daar moeten staan, op dat terrein. De plaatselijke Ukrainers waren er wel en ze deden het werk. De journalisten waren er wel en deden hun werk. Ijdele Frans schreef speeches en was met name bezig om te laten zien hoe geweldig hij zelf is. En direkt deed de ijdeltuit weer stoere dingen op facebook zetten in plaats van zijn werk te doen. Totaal ongeschikt, snel wegpromoveren naar een buitenlandse positie!!

denoorman | 07-08-14 | 12:42

Even samenvattend: we hebben dus geen lichamen geborgen? Amper onderzoek gedaan? Onze mensen niet weten te beschermen? De wereld laten zien dat we lafbekken zijn! Ons door iedereen en hun zusjes van 5 laten overbluffen! En die sancties tegen Rusland? Helpen die een beetje of mogen we concluderen dat het enige wat er gebeurt is; een fijn baantje in het vooruitzicht voor Timmerfrans? Geen gevolgen voor de daders en als klap op de vuurpijl een hoop boeren in het gedrang de komende tijd omdat Rusland zegt: "fuck you huilbaby's"
Goh wat verassend allemaal!

TiTi_no_ghost_237 | 07-08-14 | 12:28

VVD en PvdA zijn weer voldoende omhooggeklommen in de peilingen. Missie geslaagd en snel wegwezen voor er mogelijk meer Nederlandse slachtoffers vallen die dat weer teniet kunnen doen.

Zoetwaterpanharing | 07-08-14 | 12:13

Rutte is een ongehoorde zak hooi. De slechtste Min.pres. ooit. De VVD heeft duidelijk de verkeerde keus gemaakt toen het ging tussen Rutte en Rita Verdonk

Hans B. | 07-08-14 | 12:12

Vraagt dan niemand zich af waarom er een aantal dagen geleden al vijftig vluchten geweest zijn tussen Eindhoven en de Oekraïne and counting?

Mark van Leeuwen | 07-08-14 | 12:11

Rutte is echt de meest slappe zak patat die hier ooit aan de macht is geweest. Ik hoop oprecht dat hem iets akeligs overkomt, en heel het land op zijn graf schijt.

Piet van het Padje | 07-08-14 | 11:57

sinar2 | 07-08-14 | 11:19
Helaas snappen de meeste niet dat er bewust op een oorlog wordt aangestuurd. En van degenen die het snappen, interesseert een groot deel het niet want "de NAVO is toch sterker dan Rusland" en "Rusland zal toch geen kernwapens inzetten" en nog meer van dat soort stoere taal.

www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/for...

Het komende scenario laat zich voorspellen (net zoals ik ook de Russische boycot en sluiten van het russisch luchtruim al had voorspeld)

Rusland valt Oost oekraine binnen (ook hier wordt door de VN op aangestuurd door bewust niet in te gaan op het verzoek van Rusland naar de VN om zich te mengen in de situatie in Donetst)

Vervolgens gebruikt/misbruikt de NAVO dit om zich niet langer aan de afspraak te houden om geen zwaar materieel in de baltische staten te plaatsen.

Vervolgens stapt Rusland uit de SALT(2), Non-proliferatieverdrag en andere afspraken met het westen en begint de wapenwedloop pas echt goed.

En als het helemaal uit de hand loopt dan ontstaat er een conflict zoals destijds tijdens de Cuba crisis, alleen met grotere gevolgen.

Flatulent | 07-08-14 | 11:47

Het begint nu overal door te dringen in de westerse politieke en media kringen dat de false flag operatie mh17 is mislukt en dat nu wordt geprobeerd om de zaak in de doofpot te stoppen. De oorspronkelijke propaganda coup: "het was Putin's missile" is gelukt, de boobs in the street geloven het, want het was op tv, nu niet meer verder graven naar de oorzaken, inpakken en wegwezen. De werkelijke waarheid is dat mh17 door een Su-25 is afgeschoten, eerst door een R-60, die de motor in brand schoot en daarna, toen de mh17 hoogte verloor, werd het karwei afgemaakt met 30 mm ammo uit het boordkanon, gericht op de cockpit.

deepresource.wordpress.com/2014/08/05/...

Dat was tevens de reden dat Kiev de cockpit-ATC conversaties confiskeerde en nu, drie weken na dato hebben we nog steeds niet de tapes hebben gehoord, die het westen via de black boxes in zijn bezit heeft. Probleempje voor het westen van de timmerfransen is, dat de Russen vier dagen lang de black boxes in hun bezit hebben gehad en natuurlijk een copietje hebben getrokken van de data en nu er op wachten dat het westen zo stom is om een gedokterde versie naar buiten brengen, met de laatste minuten weggestripped, waarna de Russen, in de beste traditie van het vrijgeven van de Nuland-Fuck-the-EU recordings, het westen de Mother of all Embarrassements kunnen toedienen en de ware tapes vrijgeven. Game, set en match Russia. Maar zo stom is het satanische westen natuurlihk niet, dus die gaan nu doofpotten en de situatie in Donbass gebruiken als excuus om het onderzoek af te breken.

Wurgje de huisboa | 07-08-14 | 11:43

Iemand verbaasd over wat Rutte belooft en niet doet???

Lichtstadfan | 07-08-14 | 11:27

@redactie
De missie wordt afgebroken om het Oekraïense leger vrijspel te geven. Niet de Russen!

plf | 07-08-14 | 11:23

@Flatulent | 07-08-14 | 11:15
En als je er iets van zegt dan word je weggezet als Poetin fanboy en stoppen ze hun vingers in hun oren

sinar2 | 07-08-14 | 11:19

Hier nog een bewijs hoe gestoord men bezig is om de opinie te beinvloeden.
Gewoon de zelfuitgeroepen republieken in Oekraine waar je het niet mee eens bent, bestempelen als Terroristische Organisatie...
en.interfax.com.ua/news/general/217013...

En ondertussen vooral zwijgen over het feit dat er alweer (of nog steeds) flinke demonstraties in Kiev gaande zijn en dat er gewapende ordetroepen rond moeten lopen om de bevolking die zo "massaal" achter de huidige regering staat, in toom te houden.

Want alles wat ook maar het zorgvuldig gecreëerde beeld kan verstoren is taboe.

<al sahaf mode>
Mensen in Kiev zijn tevreden, blij en er zijn geen demonstraties en rellen meer.
</al sahaf mode>

www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/s...

www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/onr...

Flatulent | 07-08-14 | 11:15

Kaas de Vies | 07-08-14 | 08:51
Heel de wereld spreekt lof over Nederland hoe de zending van de slachtoffers wordt aangepakt en de identificatie plaatsvindt. Neem nog een fles azijn.

TB2318 | 07-08-14 | 11:13

Het grootste boeventuig is toch wel Oekraïne.
Als Oekraïne een maand had gewacht om de separatisten aan te pakken, dan was de afwikkeling van de vliegramp al gebeurt.
- Wat was de reden om de separatisten toen aan te pakken?
- Wat voor verwerpelijk spel speelt de EU zelf?
- Was er niet genoeg geld en wapens toegezegd door de EU aan Oekraïne?
- waar bestonden die voorraden uit die die Canadese vliegtuigen dag en nacht overvlogen?
- Tandpasta en verbandtrommeltjes?
- die vliegtuigen vervoerden duizenden tonnen aan 'goederen' naar Oekraïne.
- Brengen ze die 'goederen' nu ook weer terug naar Nederland?

Boy Cot | 07-08-14 | 11:09

Als mh17 niet was neergeschoten hadden wij dan ook de sancties de opgelegde sancties geaccepteerd?Ik vind dit nogal ver gaan ,zeker zonder enig hard bewijs.

hebbuh | 07-08-14 | 11:05

Tot nu toe heeft dit beste kabinet sinds de tweede wereldoorlog alles verprutst. Het was wel een mooie televisie ceremonie met denk aan de NOS, bijna net zo mooi als een verslag van een andere nationale gebeurtenis zoals een elfstedentocht. En het gros van de nederlanders was happy en stond massaal langs de snelwegen en zat voor de tv. Dat de hele verdere afwikkeling van de missie en het onderzoek een grote sof is was te verwachten. Alles voor de mooie plaatjes. En Ijdelfrans maar janken en mooie praatjes verkopen voor de buhne.

denoorman | 07-08-14 | 11:05

Dat er acute gevaar dreigt en dat daarom gestopt moet worden met (onder)zoeken soit! Maar verwacht niet dat je na weken/maanden er gewoon weer verder kan gaan. Een beetje bijdehante pief zal de crashsite vernietigen. Einde onderzoek. Einde minimale kans op de volle waarheid.

Maar hoe kun je ooit met droge ogen nabestaande vertellen dat je er alles aan hebt gedaan. De regering ( als een goed huisvader zou betamen) had transparant moeten zijn door te vertellen dat het..... Ach waar maak ik me druk om. Zoveel belangen die zwaarder wegen dan +290 directe onschuldige slachtoffers nog eens +1000 indirecte slachtoffers.

De regering heeft met deze houding haar ziel alweer verkocht...... NL u bent op politiek niveau failliet!

Ik_simpeleziel | 07-08-14 | 10:56

De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 10:47
Rusland gaat daar ook binnenvallen en feitelijk hebben ze nog gelijk ook.
Ze hebben vorige week al aan de VN gevraagd iets te doen aan de situatie in Donetsk en daar wordt niet op gereageerd. (net zoals de oproep van Ban Kimoon naar de VN over Gaza al binnen 48 uur in de prullenbak verdween).

Rusland doet gewoon een kosovotje. Hoe stelde de VS dat ook alweer? "Geen toestemming, maar moreel toch juist." of zoiets?

Nu de VN geen beslissing neemt over Donetsk, kan Rusland zijn gang gaan onder de vlag "humanitaire missie" (ook iets wat ze van het Westen hebben geleerd. Noem het humanitaire missie en je mag ergens met een leger binnentrekken)

Flatulent | 07-08-14 | 10:55

het is triest maar niet anders, de body's die we nu nog missen mag je van uitgaagn dat dat die grotendeels verbrandt zijn.
Blijven en evt onder mortiervuur komen te liggen is onverantwoordelijk.

De NAVO - US weten iets wat wij nu niet weten en dan wil je niet met 100 man knuffelbeertjes zoeken in een graanveld, hoe verschrikkelijk ook.

Iedereen die hier nu gaat verkondigen dat we een stel prutsers zijn, prima, sta op doe je best kunnen we over een paar jaar op jou stemmen.

rooiebosduivel | 07-08-14 | 10:49

@Ars Vivendi | 07-08-14 | 10:34
Hij heeft echt niet belooft dat Igor 'Strelkov' Girkin, Pavel Gubarev, Igor Bezler, Alexander Borodai etc. morgen voor het hekje in Den Haag staan hoor. Hij heeft belooft dat hij alles, maar dan ook alles zal doen om de schuldigen te vinden, slachtoffers terug te halen en de oorzaak vast te stellen. Nou reken maar dat dit nog jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren kan duren. Met een beetje mazzel pakken de Oekrainers ze in de komende weken en kunnen we de laatste restjes terug halen en och de oorzaak staat vrijwel zeker vast. Dat is. Als Rusland niet deze week binnenvalt want iedereen snapt wel dat ze daarom weggaan. Toch?

De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 10:47

@De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 10:40
Het feit dat ik jou hier nogal frequent aantref logenstraft jou tegel nogal ;-)
Ik ga aan't werk. Laterzzz.
Knuffel van Ars

Ars Vivendi | 07-08-14 | 10:46

zimmeradel | 07-08-14 | 10:31
"Das goed voor ons want ,zo werd al gezegd door lto,doordat er hier een 'overschot' aan producten ontstaat zal het goedkoper worden.
Maar dat mag niet van lto dus gaan ze producten uit de markt halen of ze tijdelijk opslaan. Boeoeoe lto, u houdt het duur voor ons... weg met u."

Blijkbaar heb je geen flauw benul hoe dingen werken en wat er gebeurt als prijzen kelderen. Voor simpele zielen moet het als muziek in de oren klinken toch?

Maar wat denk je dat er in Nederland gaat gebeuren met tuinders en telers als bv Polen en andere lagelonen landen hun spul niet meer aan Rusland kwijt kunnen en het tegen bodemprijzen op de Europese markt gaan dumpen?
Dan raken de nederlandse bedrijven, die vaak hogere productiekosten hebben, hun spullen niet meer kwijt of moeten ze beneden kostprijs gaan verkopen.

Voor de burger is het misschien leuk als je in de supermarkt straks bv fruit kunt kopen voor 75 cent per kilo, maar voor de Nederlandse telers die al bv 1 euro per kilo aan kosten kwijt zijn, betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat ze de tent kunnen sluiten en een paar honderd man de straat op kunnen schoppen.

Flatulent | 07-08-14 | 10:45

@jan-lul-de-behanger | 07-08-14 | 10:42
Ja en de Fransen hebben de Katharen uitgeroeid. Blegh. Met dat volk hebben we nou zelfs vrij verkeer van goederen en diensten!!! Brrr.

Smuts | 07-08-14 | 10:45

@Smuts | 07-08-14 | 10:42

Die was ik ff vergeten. Net als die Kia diarreevlekken op de snelweg.
.
Ooooooorlooooog!!!

Parel van het Zuiden | 07-08-14 | 10:45

@Parel van het Zuiden | 07-08-14 | 10:37
Ja en het schijnt dat niet alle Samsung mobieltjes even goed werken.

Prima. Stuur die JSFs maar!één!!!elf!!!

Smuts | 07-08-14 | 10:42

ach, het is een Godwin, maar de Duitsers in WOII zetten Oekraïners in in de concentratiekampen voor het vuile werk, ondermeer omdat die het gewoon leuk vonden om te doen. Met datzelfde volk zijn we nu "vriendjes" omdat van Baalen en Verhofstadt ze graag bij hun grote vierde Reich, Europa genaamd, wilden hebben.

jan-lul-de-behanger | 07-08-14 | 10:42

@Canis Spurcus | 07-08-14 | 10:40
10:41.

De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 10:41

@Ars Vivendi | 07-08-14 | 10:25
Je kan ook iets maken van je leven. Een mooie appelboomgaard (ja het gaat om appels in Polen) beginnen in het prachtige Polen bijvoorbeeld. Dat gemekker is nog nooit iemand beter van geworden.

Ik constateer bijvoorbeeld dat er duizenden mensen zijn in Nederland die steevast niets anders doen dan hele dag dan mekkeren. Als ze werk hebben dan is het zonde van het geld, als ze een uitkering trekken is het zonde van het geld. Ga ik daar dag in dag uit over mekkeren? Nee. Ik heb het veel te druk met iets van mijn leven maken.

De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 10:40

Parel van het Zuiden | 07-08-14 | 10:37
Welnee man. Het is tien over half elf.

Canis Spurcus | 07-08-14 | 10:40

Rutte en beloftes. Dat gaat niet samen dat blijkt nu wel weer eens.

Pjotterke | 07-08-14 | 10:37

@Smuts | 07-08-14 | 10:30

Allemaal! Stelletje oorlogskraaiende gekken daaro. Verzot op oorlog. Wilden niet eens vrede met elkaar tekenen om ten alle tijden zonder formaliteiten weer te kunnen beginnen. Schieten net zo vaak op elkaar als IDF en Hamas.
.
Maar wat ik nog het ergste vind? Ze sturen oorlogskraaiers naar Europa toe om ons in een wereldoorlog te lullen.
.
5 voor twaalf!!1!1!!!!1

Parel van het Zuiden | 07-08-14 | 10:37

En met t risico op n ban (#weekje vakantie Godsammekraken).
Waar blijt t topic over de achterlijkheid van LTO Nederland en hun monopolitische plannen?

zimmeradel | 07-08-14 | 10:36

@Parel van het Zuiden | 07-08-14 | 10:25
LOL ga eens fietsen spermadruppel uit het zuiden.

De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 10:35

@De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 10:21
Natuurlijk kan Rutte niet anders nu. Heb ik hierboven ergens ook reeds aangegeven.
Tegelijkertijd had hij op 18 juli kunnen/moeten weten dat de missie zoals hij die definieerde (terughalen slachtoffers, oorzaak vaststellen, schuldigen berechten) integraal nogal een twijfelachtige kans van slagen had.
Nederland is op internationaal niveau een kleine speler. Dat is geen klagen, maar vaststellen van een feit. M.a.w. hij heeft gewoon een veel te grote broek aangetrokken.

Je moet me wel hebben vandaag zeg ;-)

Ars Vivendi | 07-08-14 | 10:34

Maar wat als daar binnen enkele dagen de pleuris uitbreekt en die hulpverleners ook afgeschoten worden? Dan huilt heel Nederland weer en plakt vlaggetjes op Facebook. Hadden ze die mensen maar nooit gestuurd, en waarom moesten ze daarheen... helden.. huil... en dan als de laatste hulpverlener is neergeschoten, vallen we dan Rusland binnen met 1 tank? Beetje realisme kan geen kwaad, ook niet in dagen van rouw.

pinkelotje | 07-08-14 | 10:32

Nu is Putin aan de beurt. Hij begint met een verbod op onze landbouw producten.
Das goed voor ons want ,zo werd al gezegd door lto,doordat er hier een 'overschot' aan producten ontstaat zal het goedkoper worden.
Maar dat mag niet van lto dus gaan ze producten uit de markt halen of ze tijdelijk opslaan. Boeoeoe lto, u houdt het duur voor ons... weg met u. Ik stel voor dat we lto gaan aanpakken. Schande om ons geen goedkope paprika's etc. te gunnen, schande om de producten uit de markt te halen en ze te vernietigen ( voedsel vernietigen is dikke boe) en schande om ze eerst op te slaan zodat we hetzelfde betalen voor oudbakken zooi die over datum is( geeft dan aan voedselbanken of andere hongerprojecten) . En natuurlijk dikke boe voor Rutte en consorten en ons zelf als we dit accepteren. Weg met ons moet stoppen en is meer dan alleen heulen met de vijand.
Mail naar LTO nederland tot hun server rookt en ze terugkrabbelen net als bij JeeWee van bodopuwpand.

zimmeradel | 07-08-14 | 10:31

@Parel van het Zuiden | 07-08-14 | 10:25
Zou voor de United States of Obama misschien wel een uitkomst zijn.

Hoeven ze niet zo hard hun best te doen om in Ukraine een oorlog te creeeren en laten we wel wezen, die Noord-Koreanen vindt niemand lief.

Aannemend dat u Noord-Korea wil bombarderen en niet Zuid.

Smuts | 07-08-14 | 10:30

Dus onze regering laat onze eigen mensen zo maar uit de lucht schieten.... VERKIEZINGEN!

Gerrit Funny | 07-08-14 | 10:29

@De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 10:15
Yep. Het is inderdaad voor jezelf ook leuker als je ook positieve kanten kan benoemen.

Is niet altijd makkelijk als je ondergedompeld zit in negativiteit.

Smuts | 07-08-14 | 10:28

Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:59
Dat dan weer wel. 298 mensen zaten aan boord van MH17, van de separatisten zijn via de eerste treinrit 200 stoffelijk overschotten teruggegeven. www.theage.com.au/world/mh17-crash-fam... Dan wordt er dus een buitenlandse missie gestart om de andere 98 slachtoffers te vinden.

Bij Lockerbie zijn uiteindelijk twee passagiers en zeven bewoners niet meer teruggevonden. Dat bij MH17 een derde van de slachtoffers niet te bergen zijn geloof ik gewoon niet. Ook al ga je nu alleen nog maar slachtoffers in delen vinden, dan is 1 kist na 1 week ernstig teleurstellend.

In 1 week ga je ook absoluut niet een crashsite van 35 vierkante kilometer zorgvuldig afzoeken.

Feynman | 07-08-14 | 10:26

@De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 10:15
Nou, vooruit dan maar. Meld jij eens iets vrolijks dan.
En verder, voor mij is dit geen klagen. Het zijn gewoon feiten. Voorbeeld:
Jij beschouwt de Polen als helden omdat ze met de ene hand hun eigen peren opvreten. Wat je vervolgens niet vermeldt is dat ze met de andere hand een graai doen in een Europese subsidiepot.
Als je dat constateert is dat toch geen klacht, maar vaststelling van een feit?

Ars Vivendi | 07-08-14 | 10:25

@De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 10:18

Hoe is het daar op het front rond Donesk?
Al wat kwaadaardige Russen aan uw bajonet geregen of kunnen we ervan uitgaan dat uw frustatie over de reaguurders slechts de zoveelste oprisping van uw bipolair syndroom is?
.
Voorts ben ik van mening dat de bombardementen op Korea morgen aan zouden moeten vangen. Maar goed, dat had ik al eens gezegd...

Parel van het Zuiden | 07-08-14 | 10:25

Alles gedaan om Rusland en de opstandelingen zwart te maken, behalve toenadering zoeken en samenwerken.

Revvoyensovyet City | 07-08-14 | 10:21

@Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:57
Het is een zeikstuk. Het is ook ronduit lafhartig om in zo'n moeilijke situatie mensen af te zeiken die overduidelijk onder enorm zware omstandigheden het zo goed mogelijk doen.

Beste stuurlui staan aan wal dat kunnen we wel in dit land. Vaak moet ik erom lachen. Vaak ben ik het met veel dingen eens maar er is werkelijk niemand hier die het beter had kunnen doen dan Rutte gedaan heeft. Niemand. Dat mag ook eens gezegd worden.

De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 10:21

@Kaas de Vies | 07-08-14 | 09:58
Het ligt allemaal aan mensen die lopen te huilen in plaats van de handen uit de mouwen steken. Zoals gezegd wat dat betreft zijn reaguurders net fundamentalistische moslims.

Er is überhaupt iets goed mis met dit land als er zoveel mensen werkloos of niet zoveel tijd hebben om dag in dag uit op alles te janken.

De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 10:18

@Smuts | 07-08-14 | 10:06
Hahaha, ok ik moest er hartelijk om lachen :)

Maar goed het komt me af en toe de strot uit. Vooral de beroepsklagers. Er zitten er een paar tussen die volgens mij niets beters te doen hebben dan zeiken. Dat is droevig.

De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 10:15

@Canis Spurcus | 07-08-14 | 09:41
Inderdaad. Toen hij z'n eerste telefoontje met Vlad pleegde. Zelfde verhaal bij de Kievse Amerik^H^H^H Oekrainers.

Smuts | 07-08-14 | 10:13

@Ars Vivendi
Onder de tafel zitten mag ook. Snelkookpan op het hoofd.

VanBukkem | 07-08-14 | 10:13

Grappig dat je alleen camera's hoort klikken als Rudi Marcus er in kijkt. Eigenlijk zou je alleen maar foto's moeten maken als hij beschaamd zijn spiekbriefje voorleest.

Jos Tiebent | 07-08-14 | 10:11

Waarschijnlijk heeft het kabinet iets meer informatie betreffende het gebied dan de gemiddelde reaguurder hier.
Gelukkig zijn ze er in elkgeval nog een paar dagen geweest.

bob de boarder | 07-08-14 | 10:11

@No Mames | 07-08-14 | 09:26
Ja, het hele vliegtuig is verdampt.

Die brokstukken op de grond zijn natuurlijk geplant door de aliens/Illuminati/lizard people/Elvis.

Smuts | 07-08-14 | 10:10

Mark geen ruggegraat" Rutte.

Bedankt Mark voor je inzet. Het was een genoegen.

heer_rationeel | 07-08-14 | 10:10

@ole guapa | 07-08-14 | 09:19
Geen zin in eerste maar eens met laatste...

Smuts | 07-08-14 | 10:07

deraderendraaien | 07-08-14 | 09:49
Kiev is politiek onschendbaar en valt, net als Israel, onder bescherming van de VS. Die hebben nu een regering daar weten te krijgen die waarschijnlijk straks gewoon schijt aan de bevolking en 2 referenda heeft (beetje net als onze regering) en gewoon alsnog JA zegt tegen de NAVO.

Tegen een dergelijke regering (waar de bevolking overigens ook niet blij mee is gezien de nog steeds doorgaande en weer heviger wordende protesten waarvan we "toevallig" niets in de media zien) mag je natuurlijk niet boos worden, dreigen of het maar in je hoofd halen tegen te spreken.

Gewoon lief doen wat Obami zegt, bukken, vaseline (schijnt Rutte's favoriete bezigheid te zijn) en vooral alle schuld bij de separatisten en Rusland leggen. De eenzijdige media doen de rest wel om de Nederlandse kudde in de juiste richting te krijgen.

Flatulent | 07-08-14 | 10:07

@De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 09:55
Dus wat doe jij? Klagen dat anderen klagen ;)

[grins, ducks & runs]

Smuts | 07-08-14 | 10:06

I'm sorry too, Dmitri. I'm very sorry. All right, you're sorrier than I am. But I am sorry as well. I am as sorry as you are, Dmitri. Don't say that you're the more sorry than I am because I am capable of being just as sorry as you are. So we're both sorry, all right? All right.

*Sprakeloos een filmquote plempte*

hallevvezool | 07-08-14 | 10:06

Ach, wat Rutte roept heeft geen enkele waarde.
De man roept dat wat hem op het moment het beste uitkomt.
Dat heeft iedereen na de verkiezingen zelf kunnen zien. Na 2 weken had hij vrijwel al zijn verkiezingsbeloftes al in de vuilnisbak gemieterd.
-
Zijn laatste volkomen nietszeggende geblaat over antisemitisme?
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/08/...
Vergeet het maar dat hij ook enige echte actie zal ondernemen.

Moi | 07-08-14 | 10:04

Wat is het toch een goede minister-president. *Traantje wegpinkt*

Jos Tiebent | 07-08-14 | 10:03

@Kaas de Vies | 07-08-14 | 09:58
Hou Zee!
Oh nee.

Ars Vivendi | 07-08-14 | 10:02

Met de staart tussen de benen vertrekken we....
En de sancties, tja Rusland laat ons wel even een poeppie ruiken. Wie denken we wel niet dat we zijn met ons kikkerlandje... get real!

Marvin_NL | 07-08-14 | 10:02

Het enige wat Rutte en dit kabinet nog kan redden is een (schijn)huwelijk van Rutte met een vrouw dan wel. En de promotie van Ijdelfrans naar het buitenland. Een fijne schijnpromotie naar een hoge functie in Brussel of bij de VN.

denoorman | 07-08-14 | 10:00

@Feynman | 07-08-14 | 09:56
Bevattende: ledematen van meerdere slachtoffers.

Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:59

@De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 09:55
Het ligt allemaal aan de reaguurders.

Kaas de Vies | 07-08-14 | 09:58

Het waren mooie serumonies. Tog? #WijZuigen

Canis Spurcus | 07-08-14 | 09:57

Weg met ons! Weg met ons! Weg met ons! Weg met ons! Weg met ons! Weg met ons!

AntiBlankeVla | 07-08-14 | 09:57

'Beetje een zeikstuk, van Rossum!'
@Paardenlullenpoetser | 07-08-14 | 09:49
Van Rossem beweert nergens dat Rutte de missie zou moeten voortzetten.

Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:57

Volgens de seperatisten hebben de nederlanse homofiele bordelen opgezet in Donetsk in plaats van het reddingwerk te doen. We zijn natuurlijk bij voorbaat verdacht met Rutte aan het roer. Slimme propaganda. Ga je daar maar eens tegen verweren...

denoorman | 07-08-14 | 09:56

1 Extra kist. De hele missie leverde slechts 1 extra kist.

Feynman | 07-08-14 | 09:56

@Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:48
Mekker mekker mekker mekker. Is het jou ook al opgevallen dat de meeste reaguurders zeikende wijven zijn? Huilen dit, vingerwijzen dat en 'het ligt allemaal aan de ...' dit. Het zijn net moslims.

Hoe houden jullie dat toch vol? Als ik dagelijks met zo'n berg negativiteit door het leven moest gaan had ik al een hele poos geleden een touw en een krukje gehaald bij de Gamma.

Wordt eens wakker. Het leven is niet makkelijk, en het leven is precies wat jij er van maakt. Als je loopt te mekkeren heb jij het dus gewoon slecht gedaan.

Neem toch eens verantwoordelijkheid voor je eigen leven.

De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 09:55

Wat kan Rutte doen met ons bananenkoninkrijk. Niks.
Laat ze eerst de oorlogshitsers van Baalen en Verfobstad maar eens ter verantwoording roepen. Want ik denk, dat door deze mannen Oekraine heeft gedacht nu alles te mogen. En ook alles hebben gedaan. Want we wijzen maar met het vingertje, maar bewezen is er niks. Als we dat doen met verdachten in Nederland, zijn we verkeerd bezig. Nu niet dan.

Rest In Privacy | 07-08-14 | 09:55

Hef nederland maar direkt op. Met zo'n slappe regering en met de EU wordt ons mooie land toch naar de verdommenis geholpen. Met Rutte ga je de spreekwoordelijke oorlog niet winnen..

denoorman | 07-08-14 | 09:53

Geen wonder dat Mark vrijgezel is, SLAPPE LUL!

Methylfenidaat | 07-08-14 | 09:52

@necrosis
Ja hoor. Obama weet hoe hoog de staatsschuld van de VS is. En weet je wat? Het interesseert hem terecht geen zak. In de US zeggen ze met recht. The dollar is our currency and the dollar is your problem. Ha ha ha ha, eat your heart out.

denoorman | 07-08-14 | 09:50

@mallekater | 07-08-14 | 09:34
Zou Brussel die Oekraïne 11 miljard toeschoof,waar wij ook ons deel van neertellen niet in staat zijn of bereid zijn om Kiev te verzoeken tot desnoods een eenzijdig staakt het vuren, zodat we in elk geval duidelijk krijgen wie ons nu echt dwars zit bij het terughalen van wat van ons is?
Daar had Rutte dan op moeten inzetten. Maar Brussel blijft stil.

deraderendraaien | 07-08-14 | 09:49

Beetje een zeikstuk, van Rossum! Als Rutte de missie nu niet afbreekt en volgende week valt Poetin Oekraine binnen en onze mensen zitten als ratten in de val, dan ga jij lopen loeien dat Rutte een paardenlul is die niets begrijpt van internationale politiek! Op dit moment is het afbreken van deze missie het enige verstandige besluit. Of er ooit een vervolg komt van deze missie, hangt van heel veel zaken af waar Rutte en NL geen enkele invloed op hebben.

Paardenlullenpoetser | 07-08-14 | 09:49

'Met zo'n schare aan lafaards win je de oorlog inderdaad niet.'
@De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 09:46
Polen heeft het EU-landbouw-crisis-potje reeds leeg gesnoept. Nee, dat zijn helden...

Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:48

Ben er mee eens dat de VS knettergek is, de meelopers van EU en hun vazallen hebben de orders uitgevoerd en zie het resultaat: sancties waarvan de EU landen grote schade gaan ondervinden, Kiev start gewoonweg WO111. We kunnen constateren dat we een zooitje onbenullen als overheid hebben mensen, we moeten ermee leven!

lanexx | 07-08-14 | 09:48

-weggejorist-

Kabouter Wipneus | 07-08-14 | 09:48

Het gaat precies zoals ik had verwacht. Een grote faal operatie. Nederland had nooit de leiding moeten nemen in dit onderzoek. Deze hele onderneming was tot mislukken gedoemd. Dank voor het organiseren van een paar mooie televisie uitzendingen.Ondanks het amateurtoneel en de tranen van Ijdelfrans heeft deze regering totaal verkeerd gehandeld. Hulde aan de plaatselijke bevolking die wel iets deed. Hulde aan de journalisten ter plaatse die wel iets deden. En nu maar weer braaf wachten of de VN (Ha ha, zwarte piet), de EU (Verhofstadt en van Baalen Ha ha) of de US (Obama Ha ha ha ha) het gaat oplossen.

denoorman | 07-08-14 | 09:47

@Van Duyvenbode | 07-08-14 | 09:41
Zou Obama weten hoe hoog de staatsschuld van 'zijn' USA is?

necrosis | 07-08-14 | 09:47

@me,myself and IK | 07-08-14 | 09:30
Ach dat gezeur. Waarom niet een mooie actie zoals bij de Polen. 'Eet een peer tegen de laffe en leugenachtige Beer'

Man man man wat een volk. Met zo'n schare aan lafaards win je de oorlog inderdaad niet.

De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 09:46

De kans om in de begindagen na de ramp onder VN-vlag een contingent militairen onder onafhankelijk commando (met Nederlanders, Oekraïners EN Russen) de rampplek te laten afzetten inclusief een staakt het vuren, heeft men uit pure ijdelheid voorbij laten gaan.
In plaats daarvan liep het kabinet achter de zakelijke belangen van de zoon van Biden aan door zich richting Oekraïne ziende blind op te stellen, Rusland ongefundeerd en op kinderlijk theatrale wijze te demoniseren en lekker mee te huilen met de oorlogszuchtige wolven in het bos van de VS en EUSSR. Voorlopig eindresultaat is dat een deel van het Nederlands bedrijfsleven naar de knoppen gaat, de Russen op het punt staan om Oekraïne binnen te vallen, her en der nog steeds lichamen liggen weg te rotten en de WO3 als gevolg van de door Van Baalen en Verhofstadt uitgelokte chain of events weer een stukje dichterbij is gekomen.

Nestorix | 07-08-14 | 09:46

De teleurstelling die je wist dat zou komen.
Taalkundig in ieder geval wel een duidelijke lijn

verhaard | 07-08-14 | 09:45

Maar nee. Wij buigen het hoofd weer eens..

Canis Spurcus | 07-08-14 | 09:45

@Kaas de Vies | 07-08-14 | 08:51
Dat is natuurlijk pertinent onwaar. Je kan en mag zeiken en zeuren op Rutte over van alles en nog wat maar dit heeft hij goed gedaan. Timmermans ook trouwens. Er zijn zat andere dingen waar je over kan zeiken.

De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 09:44

Ondertussen krijst een triomfantelijke Obama dat de Russische economie tot stilstand is gekomen als gevolg van sancties.
Deze president van de VS is een gevaarlijke gek.

Rest In Privacy | 07-08-14 | 09:41

'Vlad, wij weten wie hier achter zit'
'Met art 5 in de hand komen wij onze vermoorde burgers halen'
'We zijn zo weer weg'
'Jij kijkt even de andere kant op'
'Even goede vrienden'

Canis Spurcus | 07-08-14 | 09:41

Wat moet Rutte dan doen, het leger erheen sturen ?
Hij kan toch niet anders, het is daar oorlog.
Ingrijpen kan weleens een 3e WO tot gevolg hebben,en dat willen we toch niet ?

ikkrijgjewel | 07-08-14 | 09:39

'Nu er een vliegtuig is neergehaald vernemen we niets van de EU en staat Nederland er alleen voor.'
@me,myself and IK | 07-08-14 | 09:30
Klopt.
De EU is een orgaan waaraan wij ons geld afstaan.
En verder hebben we er niet zoveel aan.
En wat ik al eerder zei: laten we Van Baalen niet vergeten. Als je het vuurtje dat door Poetin is gestookt gaat aanwakkeren ben je gewoon een pyromaan.

Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:39

Jammer dat het weer zo gaat. Begrijp mij goed ik weet dat er geen alternatief was, is behalve de nabestaanden op voorhand eerlijk te vertellen dat de kans dat wij de daders pakken 0 was en is.
Van B en V zijn eikels die per direct het gevang in moeten. Per direct, nu, pronto, subiet. Beetje democratie brengen met loze woorden.

MarcS | 07-08-14 | 09:38

@Van Duyvenbode | 07-08-14 | 09:24
Conclusie is dus dat wij niks te eisen hebben.
Noch aan de Russen,noch aan de Amerikanen.
Fuck Europe! weten we toch?

deraderendraaien | 07-08-14 | 09:38

@mallekater | 07-08-14 | 09:34

Wanneer de Russen Oost Oekraïne binnenvallen is het zeker wel afstel.... die komen daar niet voor een paar dagen, de politieke verhoudingen tussen het Westen en Rusland is dan nog scherper gesteld of zelfs geheel geëscaleerd met alle gevolgen van dien!
Hoe triest deze ramp ook is.... het kan nog weleens een heel stuk erger worden ben ik bang voor.

Fatwabuster | 07-08-14 | 09:38

Respectvol applaus voor de professionele werkers in het veld !!

duitse herder | 07-08-14 | 09:38

@(c)ZWITSUL | 07-08-14 | 09:30
Als de strijders net zo 'geridderd' worden als de mensen van Dutchbat, hou ik mijn hart vast.

necrosis | 07-08-14 | 09:37

De Nederlander en de Nederlandse regering verkeren allebei in een andere wereld. De Nederlander denkt nog steeds dat de Nederlandse regering zijn belangen behartigt en hem zal beschermen. De Nederlandse regering is wat realistischer. Die ziet in dat onze welvaart afneemt. Na jarenlange bezuinigingen op Defensie is er stront aan de paal. De Nederlandse regering is niet meer in staat om Nederland te beschermen. Onze militairen zitten zand te happen om te 'vechten' tegen moslims, waarvan er vast wel een paar moslims in Nederland rondlopen met dezelfde extremistische gedachten. Dan hebben we nog MH17, waar door politiekorps wordt gezegd dat ze in de problemen komen met de misdaden 'oplossen'in NL omdat MH17 veel mensen vergt. Overigens, het oplossingspercentage van de politie is al verschrikkelijk laag. Verder heeft Jeanine gezegd dat de mensen op de Friese waddeneilanden maar naar de pomp kunnen lopen, aangezien Defensie er niet voor is om 38 mensen die acuute medische zorg nodig hadden te vervoeren met een helikopter. Hoe kan het zo zijn, dat een van de meest welvarende landen ter wereld er een zo'n potje van maakt als het gaat om bescherming qua politie en Defensie!???? Wij kunnen niet meer beschermd worden, of onze belangen behartigen, of wanneer er onrecht wordt gedaan bv. diefstal, geweld etc. Welkom in de participatiemaatschappij, probleem is alleen wel dat je bakken met geld moet betalen voor niets.
Het is tijd dat de Nederlander dat inziet en ook stopt met het opgeheven vingertje aangezien hij niks hard kan maken.

Julia | 07-08-14 | 09:36

@necrosis | 07-08-14 | 09:23
Ja da's waar,maar zouden daar ook maatregelen inzitten tegen het openlijk groeiend antisemitisme en de steun die vriendje op het binnenhof geven aan de Gaza barbaren van Hamas,die hier de ISIS vlaggen in onze straten veroorzaken om de joden haat aan te wakkeren,of een procedureverandering om niet naar behoren functionerende burgemeesters per direct een wandelkaart te geven?

deraderendraaien | 07-08-14 | 09:36

kweet niet of ik bijzonder positief uit bed ben gestapt oid maar ik snap wel dat het zo loopt.

Oekraïne wil weer baas in eigen huis zijn, dus die gaan daar met hun tanks langs rijden.. zodra dat gebeurt is gaan ze weer vrolijk verder (het lijkt me duidelijk dat het imploderen van de seperatisten hun militaire zeges overduidelijk bewijs is van het leveren van russische wapens (zelfs ome putin waagt zich daar nu niet verder aan)

TheJesseJ | 07-08-14 | 09:35

@me,myself and IK | 07-08-14 | 09:30
Zo is het precies. Maar helaas gelooft een meerderheid van het volk en reaguurders hier slaafs de propaganda van de westerse landen en vooral Obama. Amerika is dan ook het land dat het meest gaat profiteren van deze situatie door ons tegen de russen uit te spelen.

sinar2 | 07-08-14 | 09:35

herinnert zich nog iets met € 1000,- en eigenlijk alles wat die belooft heeft in zijn pluche periode.

Mr_Pikibelly | 07-08-14 | 09:35

Kaas de Vries e.a. En, wat hadden jullie in gedachten?
Die honderd mensen die daar in idiote omstandigheden hun moeilijke werk doen maar aan flarden laten schieten?
Wat DAT dan genoeg geweest om jullie tevreden te stellen?
Stelletje lutsers.
Er staat daar mogelijk een oorlog op uitbreken en daar mogen best nog eens een slordige 100 man het slachtoffer van worden?
Ik vind het volkomen terecht dat die lui er, voorlopig althans, mee stoppen.
Uitstel is in dit geval waarschijnlijk geen afstel.

mallekater | 07-08-14 | 09:34

He, zo kennen we Markje weer. En nu op naar het Haagsch cafe voor een dagje chillen. Het werk zit erop.

Toverkol | 07-08-14 | 09:34

Luci.fer | 07-08-14 | 09:29

We hebben misschien geen invloed, maar dat ontslaat ons niet van de plicht onze verantwoordelijkheid te nemen.

Rest In Privacy | 07-08-14 | 09:30

@Jamal | 07-08-14 | 09:01
Precies. Volgens mij heeft Van Rossum teveel gezopen gisteren of loopt hij een paar maanden achter. Overigens vind ik dit een ongepast en stijlloos stukje.

Ook apart dat het niemand anders opviel. Het is weer eens tendentieus, ongefundeerd, nodeloos kwetsend schelden op alles wat we zijn en 'weg met ons' geleuter.

De Koreaanse Slet | 07-08-14 | 09:30

Iedereen die dapper gestreden heeft zal warm worden onthaald door Willy en Max en allemaal krijgen ze een lintje en mogen vooraan lopen tijdens veteranendag.
De leiders van de 'missie' worden geridderd.
Dit kabinet is trots op U !

(c)ZWITSUL | 07-08-14 | 09:30

Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:02
Natuurlijk wordt dit weer slim gespeeld door Poetin, in de Betuwe zijn telers massaal overgestapt op het kweken van Peren en die zijn allemaal voor de Russische markt. Binnenkort begint de pluk. Kan allemaal zo de vuilnisbelt op.

Toen de EU met importheffingen op Chinese zonnepanelen kwam (zonnepanelen bestemd voor de Duitse markt) pakte China daarop EU lid Frankrijk aan, door Franse wijn import aan banden te leggen. De Fransen hadden immers via de EU met de Duitsers mee gestemd voor die heffingen.

En nu is Nederland de lul voor het slaafs achter Obama aanlopen.

Ondertussen heeft niet Rusland maar de Oekraïne het onmogelijk gemaakt dat er op de rampplek onderzoek wordt gedaan door daar een offensief te starten.
Achteraf bleek dat de Separatisten de rampplek keurig hadden behandeld, ondanks wat de pers (inclusief GeenStijl) ons in het begin wilde doen geloven (daarvoor heeft Rutte dan nog zijn excuses gemaakt).

Toen extremisten stonden te demonstreren op dat plein afgelopen winter was de EU er als de kippen bij om de demonstranten een EU lidmaatschap voor de neus te houden.

Nu er een vliegtuig is neergehaald vernemen we niets van de EU en staat Nederland er alleen voor. Obama gooit ondertussen nog wat extra olie op het vuur omdat hij zo graag de koude oorlog wil herstarten en de EU loopt slaafs achter hem aan.

En vervolgens wordt Nederland het grootste slachtoffer van al die achterlijke politieke spelletjes als groot investeerder in Rusland. En nu met een importverbod op ons fruit daar bovenop.

me,myself and IK | 07-08-14 | 09:30

@ Van Duyvenbode | 07-08-14 | 09:22

Nu wek je het idee dat nederland invloed heeft op de situatie. Grappig! Nederland en invloed....

Luci.fer | 07-08-14 | 09:29

'dan had hij dus gewoon z'n smoel moeten houden'
@Smuts | 07-08-14 | 09:12
Precies.
Hij had kunnen/moeten weten dat deze kwestie een paar maten te groot is voor hem. En voor Nederland.
En dat ons land hier helemaal alleen in staat, omdat niemand er de vingers aan branden wil.

Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:28

milky bar | 07-08-14 | 09:25

Rusland niet, de navo wel. De navo traint het Oekraïense leger.

Rest In Privacy | 07-08-14 | 09:28

Met het gebroken geweertje en hun 9-to-5 mentaliteit vertokken zij naar het grauwe land van geharde vrijheidsstrijders en vechtmachines.

Resultaat: veel tijd verloren, doelstellingen niet gehaald, overleden landgenoten achtergelaten voor de honden en de hoon van de wereld. De daders konden zo ontkomen. Een schande.

van Oeffelen | 07-08-14 | 09:27

Iedereen die zelf zijn eigen conclusies al getrokken heeft en misschien nog iets wil doen voordat WW3 met dank aan van Balen en Verhofstad echt een feit is kan protest aantekenen via een brief namens Nederlanders die er 'anders' over denken aan president Putin:

ommekeer-nederland.nl/brief-met-excuse...

florisdaboris | 07-08-14 | 09:27

Qua onderzoek is er weinig te doen. Aliens hebben het gedaan. Heel simpel en dat zal ik jullie even uitleggen. Op aarde is er niets wat niet gezien wordt bij afschieten dat een vliegtuig kan doen verdampen. En verdampen is wat er gebeurd is. De zwarte box conclusie (voice recorder) is dat er niets gezegd is, niets. De piloten hadden niets door tot het laatste moment, null.
Luchtdoel raketten welke op 300 feed exploderen om schrapsel te creëren geeft tijd tot nog wat kreten van de piloten. Air to air dito.
M.a.w. minimaal de cockpit is verdampt, de maday kon er niet meer vanaf.
En nu allemaal weer aan het werk verdomme.

No Mames | 07-08-14 | 09:26

Ik zei nog zo tegen onze mindef: go big or go home! Het is dus go home geworden. Hoe verrassend.

Canis Spurcus | 07-08-14 | 09:25

Van Duyvenbode | 07-08-14 | 09:22
Laat je niet bang maken door spierballentaal. Rusland riskeert geen oorlog voor een stuk Oost-Oekraine.

milky bar | 07-08-14 | 09:25

Zou Kiev moeten stoppen van Obama dan denk je?
deraderendraaien | 07-08-14 | 09:22

Nee, Kiev heeft de zegening van Obama. De idioot.

Rest In Privacy | 07-08-14 | 09:24

@deraderendraaien | 07-08-14 | 09:16
Binnenkort is het weer prinsjesdag.
Dan komen Rutte en Dijsselbloem weer met een koffertje vol oplossingen....

necrosis | 07-08-14 | 09:23

Luci.fer | 07-08-14 | 09:19

Ik eis van Rutte dat hij vandaag nog uit de navo stapt èn uit de EU. Ieder alternatief betekent W.W. 3.

Rest In Privacy | 07-08-14 | 09:22

@Van Duyvenbode | 07-08-14 | 09:13
Zou Kiev moeten stoppen van Obama dan denk je?

deraderendraaien | 07-08-14 | 09:22

Grote bek opgetrokken en nu mag de burger betalen voor de gevolgen van het grote politiek spel. Dank je wel. Hoeveel banen gaat dit kosten. Hebben we echte daders al. En wat nu?

ET007 | 07-08-14 | 09:21

@ Van Duyvenbode | 07-08-14 | 09:03
Ja, ik! :)

Maar daar zijn de meeste mensen niet tegen bestand. Aangezien er geen paniek moet ontstaan, zegt de media niks! Ssstttt, straks merken de burgers het vanzelf wel.

Luci.fer | 07-08-14 | 09:19

@Smuts | 07-08-14 | 09:16 : lees artikel op www.ftm.nl/exclusive/mh17-de-russische... en bekijk interview Van Kappen gisteravond op Nieuwsuur. Rutte doet, in de grote gang der zaken, er helemaal niet toe.

ole guapa | 07-08-14 | 09:19

Zoals een Britse Poetin-kenner al zei. Hij en zijn vriendjes waren al een tijdje bezig om een aftocht te realiseren. 1 van de reden waarom ze zoveel vastgoed in Europa kochten. Poetin was verzekerd van zijn val in Rusland en dat hij dan vervolgd zou gaan worden (privatiseren van staatsbedrijven). Nu is hij alleen een bange kat die geen kant meer op kan. Die kans is hem ontnomen en hij heeft derhalve niks meer te verliezen door die boycot. Me dunkt een extreem gevaarlijke situatie.

roze_bril | 07-08-14 | 09:19

Tommygunner | 07-08-14 | 08:57

Gelijk heb je. Het is dat vele landen zich achter de spierballen van Frankrijk en Duitsland kunnen verbergen, anders was Europa en het slappe defensiebeleid allang binnengevallen door ome Vlad.

Van de rest hoef je niet veel te verwachten.

Fratello | 07-08-14 | 09:17

@necrosis | 07-08-14 | 09:13
ROFLMAO ;)

Smuts | 07-08-14 | 09:17

Ach, dat terugroeien was op zeker moment te verwachten van Frutte (wat kan ie toch mooi gespeeld boos kijken!). Focus nu maar op Camille Sleurlinks die namens de KLM vond dat we gewoon lekker over de Oekraine konden blijven vliegen.

milky bar | 07-08-14 | 09:17

Tja... dan ga je natuurlijk niet de komende economische situatie waar we in belanden door de Russische sancties niet benoemen.Je hebt tenslotte ingestemd met sancties tegen de Russen,terwijl je nog niet hebt uitgezocht of het niet toevallig Oekraïne zelf was die de MH17 uit de lucht schoot.Maar wat kan jou het schelen joh,je vrienden v. Baalen en Verhofstad zeggen dat het de Russen waren.. dus dan is het toch zo!Niks meer onderzoeken over de toedracht en de daders,en alles kan weer het vergeetboekje in toch?
Ben ik nu wel benieuwd hoe de volgende problemen door Rutte aangepakt gaat worden.

deraderendraaien | 07-08-14 | 09:16

@ole guapa | 07-08-14 | 09:02
Ja, maar elke idioot kon na de crash al weten dat er in een oorlogsgebied gevochten wordt en dat de spanningen wel 's zouden kunnen oplopen als je Rusland via een propaganda-oorlog de zwarte piet uitdeelt.

Mark heeft toen weer 's bewust staan liegen. Of hij is echt dom.

Smuts | 07-08-14 | 09:16

@DeSjaak1000 | 07-08-14 | 09:10 Hoezeer ik sympathie heb voor NL boeren (was gisteren nog in de Landwinkel, koopt allen de betere groenten en fruit daar!), LTO had maatregelen moeten treffen toen de export nog goed ging. Niet nu janken! LTO is een notoire zeurclub.

ole guapa | 07-08-14 | 09:14

Een oorlogsgebied is een gevaarlijk gebied. Ik denk dat de nabestaande geluk hebben met alles wat wel is gevonden. Nederland heeft zijn best gedaan.het is een gebied in oorlog. Vanaf hier is het niet altijd duidelijk hoe erg de situatie daar is. Ik heb zelf in een land in oorlog gewoond,en ken de gebaren. weggaan is de enige optie voor de nederlanders daar

Luci.fer | 07-08-14 | 09:14

@Mika6101 | 07-08-14 | 09:11
Rutte vult geen gaatjes, RVD heeft het zelf gezegd....

necrosis | 07-08-14 | 09:13

'En als je geen schuilkelder hebt, adviseer ik een Samsonite koffer.'
@VanBukkem | 07-08-14 | 09:08
Ik meen dat 'onder de tafel zitten' ook heel doeltreffend advies is.

Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:13

Rutte moet zich wel terugtrekken. Geen keus.
En hij moet als de sodemieter naar Obama gaan en van hem eisen dat hij Kiev dwingt en beveelt tot een wapenstilstand.
Het is één minuut voor WW 3.

Rest In Privacy | 07-08-14 | 09:13

Er is gedaan wat van hem verwacht werd;
-Niet tegen het publiek vertellen dat onze bondgenoot ons beschoten heeft.

Het Nederlandse volk is weer eens keihard genaaid. En de koninklijke Shell maar lachen, die kan direct beginnen met boren.
Volgens mij heeft de premier ook trouw gezworen aan de koning(in), niet aan het Nederlandse volk. Daar gaat het al mis. Ons koningshuis heeft een verleden misleiding, misbruik en onderdrukking. In mijn optiek hebben ze dat hoofdstuk nog niet afgesloten. Maar goed dat ons koningshuis geen aandelen in de Shell heeft. Anders zou je haast gaan denken dat dit zaakje stinkt...

deEik | 07-08-14 | 09:13

@Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:05
Mark zou toch zorgen dat de schuldigen gestraft zouden worden?

Ik neem aan dat hij daarmee ook bedoelt dat er geen onschuldigen gestraft zouden worden?

En als Mark dacht dat bij het straffen van die schuldigen wel 's onaanvaardbare offers gebracht zouden moeten worden dan had hij dus gewoon z'n smoel moeten houden.

Nee, in plaats daarvan voor de vorm even stoere taal uitslaan en daarna als het hopelijk minder opvalt keutel weer intrekken. [Walg]

Smuts | 07-08-14 | 09:12

Wat moet Rutte dan doen volgens Geenstijl? Lekker door blijven gaan en af en toe even bukken voor inkomende mortieren en kogels? een paar honderd kilometer verderop staat een Russische troepenmacht die groter is dan ons gehele leger, rustig te wachten op het seintje. Ik vrees dat we op de rand staan van een groots conflict. :(

Royk | 07-08-14 | 09:11

En het dan gek vinden dat er zo veel mensen sympathie hebben voor mensen als Poetin? Zou dat kunnen komen omdat Nederlanders zich steeds laten verleiden door mooie woorden van bijvoorbeeld een Timmerfrans met snik in zijn stem "Wat zijn we toch een goed volk" of een daadkrachtig luidende Rutte "Ik zal niet rusten..." Het Nederlandse volk moet opgroeien en volwassen worden. Praatjes vullen geen gaatjes. Geen woorden maar daden!

Mika6101 | 07-08-14 | 09:11

@koosie | 07-08-14 | 09:04 Militaire verwachting is dat Rusland dit weekend de Oekraïne binnenvalt.

ole guapa | 07-08-14 | 09:10

-weggejorist-

Kabouter Wipneus | 07-08-14 | 09:10

@MisterIk | 07-08-14 | 09:05
Ik kan me nog TK verkiezingen herinneren waarin Rita Verdonk meer voorkeurstemmen kreeg dan natte tosti Rutte.
*iets mompelt over de kennis van nu*

necrosis | 07-08-14 | 09:10

LTO moet niet klagen. Als je zaken doet met een schurkenstaat weet je dat zoiets gaat gebeuren.
ole guapa | 07-08-14 | 09:05
.
Eens! Maar wat gaat er gebeuren? Gisteren werd al bekend dat de Polen het opvangpotje in de EU al hadden leeg getrokken dus dat is leeg voor NL tuinders.....
DUS: om de tuinders/boeren te compenseren voor hun ondernemersrisico zal de burger BELASTING moeten betalen. DE partij die er echt helemaal niets mee te maken heeft en er totaal geen schuld aan heeft zal de rekening moeten oppakken.
Hans van B. ontloopt dit natuurlijk want als EU-sukkel betaalt hij geen belasting. Guy ook niet natuurlijk.

DeSjaak1000 | 07-08-14 | 09:10

Sprookjesmode/on
De EU garandeert welvaart, vrede en veiligheid.
Sprookjesmode/off

Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:10

Kijkend naar het landschap zullen nog een aantal lichamen in bossen of landbouwgebied liggen. Deze snelle terugtrekking wijst echter op iets dat er meer gaande is dan wij nu nog weten.

Westheimer 2.0 | 07-08-14 | 09:09

We trekken ons terug nu het nog kan.
Russische invasie in drie, twee, één....
Redde wie zich redden kan. Mark Rutte voorop. Totale pleuris op punt van uitbreken. Iedereen in de schuilkelders. En als je geen schuilkelder hebt, adviseer ik een Samsonite koffer.

VanBukkem | 07-08-14 | 09:08

Nederland: de deurmat van de wereld

MrsRobinson | 07-08-14 | 09:08

Ze hebben iig een aantal vliegtuigstoelen weten te redden.

Santtulainen | 07-08-14 | 09:08

'Leuk ook voor de nabestaanden.'
@Balletje Mayo | 07-08-14 | 08:54
Ik denk niet dat de nabestaanden voorstander zijn van nog meer onschuldige slachtoffers.

Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:05

Politicus zijn is alleen leuk als er geen moeilijke zaken op je bordje liggen.
Dan hoef je ook niet te liegen, draaien en te keren om te laten zien "hoe goed je wel niet bent in je vak".
Veel beloven, weinig geven doet de burger in vrede leven!
Voor nu; glas, plas, was...

30-06 | 07-08-14 | 09:05

(c)ZWITSUL | 07-08-14 | 09:02
Normaal gesproken zijn de technici van Boeing er als de kippen bij om onderzoek te doen.
Ook uit die hoek horen we niets.
Boeing lijkt me in ieder geval een partij om te laten participeren in het onderzoek.
De gemiddelde Marechaussee heef -naar mijn idee- geen kennis van zaken.

Ommezwaai | 07-08-14 | 09:05

Die Rutte dacht lachend en grijnzend zijn tijd vol te maken maar wordt nu geconfronteerd met zijn eigen failliet als leider.

MisterIk | 07-08-14 | 09:05

@Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:02
LTO moet niet klagen. Als je zaken doet met een schurkenstaat weet je dat zoiets gaat gebeuren.

ole guapa | 07-08-14 | 09:05

Op het moment dat de persconferentie gaande was, was er al een bus richting NL vertrokken. Ze hadden behoorlijke haast kennelijk.

koosie | 07-08-14 | 09:04

Hoever zijn we nog verwijderd van een open oorlog met Rusland?
Beseft iemand wel in welk een afschuwelijke situatie wij allemaal zitten?

Rest In Privacy | 07-08-14 | 09:03

Hoe bitter ook, dit is Realpolitik. Frank van Kappen maakte gisterenavond duidelijk dat Rusland inmiddels 60.000 manschappen aan de grens heeft. Al stuur je Lee Towers mee, daar gaan doden vallen onder de onderzoekers. Daar schiet niemand mee op. Het enige dat werkt is jezelf als vrije westen onafhankelijk verklaren van import van olie en gas. Dan stort de machtsbasis van Poetin en het hele midden oosten in. Maar dan heeft Shell een korte termijn probleem....

ole guapa | 07-08-14 | 09:02

Ik vrees overigens dat Nederland meer last heeft van Russische sancties aan ons adres, dan omgekeerd.
LTO-Nederland is reeds vol op het orgel aan het paniqueren.

Ars Vivendi | 07-08-14 | 09:02

geen deskundigen die al naar het wrak gekeken hebben afgelopen week Mark ? waarom niet ..

(c)ZWITSUL | 07-08-14 | 09:02

Wat is die Rutte toch een natte scheet. Je hebt er niets aan, alleen maar last van.

MisterIk | 07-08-14 | 09:01

De Krim in sturen??? Daar zitten ze toch al lang...

Jamal | 07-08-14 | 09:01

Maar is er al een onderzoeker gedood dan? Of gewond misschien? Een schrammetje opgelopen? Zijn haar in de war? Of reizen ze eerst dapper af naar een oorlogsgebied maar aanvaarden ze niet dat ze enig risico lopen. Wat een typisch Nederlands gekarremans allemaal weer, was dan helemaal niet gegaan.

très cool | 07-08-14 | 09:00

Het zou mij niet verbazen als de Russen daar gaan binnenvallen gezien dit abrupte besluit. Ik heb niet eens gehoord wat de Australiërs en Maleisiërs nu gaan doen maar neem aan dat die ook vertrekken?

Simon_GS | 07-08-14 | 08:59

Veel gewauwel maar niets concreets. Gesoebat om onderzoek op PD te mogen doen. De EU oppert dat wellicht eventueel sancties, misschien.
Rusland stopt import groente/fruit uit Polen en hint op boycot van andere EU-landen => EU in complete chaos.....

Zo liggen de verhoudingen!! EU? Het is een papieren muis. Met monumentale kosten, dat dan weer wel maar een papieren muis.

DeSjaak1000 | 07-08-14 | 08:58

De situatie in Oekraïne is momenteel verreweg het grootste gevaar niet alleen voor Polen of zo, maar voor de hele wereld.
Luister eens naar dit interview met de Amerikaanse historicus Stephen Cohen, die laat zien dat het westen - en dan met name de VS - verantwoordelijk is voor deze crisis:
www.youtube.com/watch?v=OQCpV61qHI8

En kijk dan eens naar dit interview met Paul Craig Roberts:
www.youtube.com/watch?v=bHYJpuszMDw

Beide maken de VS uiteindelijk verantwoordelijk voor deze crisis en laten zien wat een zwakke president Obama eigenlijk is. Obama is een wandelend gevaar voor de wereldvrede.

Rest In Privacy | 07-08-14 | 08:58

Nota bene is het door het 'bevriende' Kiev ingezette offensief de grootste factor in het onmogelijk maken van onderzoek het crashgebied.

Daarnaast is er nog steeds geen enkel officieel bericht over de toedracht van de ramp.

Waarom zijn er nog geen stukjes raket gepresenteerd? Zijn die er misschien helemaal niet?

Muggenmepper | 07-08-14 | 08:58

Wat een onzin dit.
Vind je het echt de moeite waard om het leven van een partij niet-militairen op het spel te zetten om een paar doden te bergen?
.
Juiste beslissing. Verder gaan als het weer kan.

- MJ - | 07-08-14 | 08:57

Hieruit blijkt #EU WEDEROM een papieren tijger.
Maar dit maal één die door de papierversnipperaar heen gehaald is...

Tommygunner | 07-08-14 | 08:57

De zwarte stropdas is al vervangen door stemmig donkerblauw. Langzaamaan terug naar the usual. Valt me overigens op dat MR wanhopig probeert te doen als Obama. Van buiten van Teflon, op gekozen momenten de serieuze staatsman. Met als belangrijkste verschil dat het soortelijk gewicht van Rutte nul is.

Boer in 020 | 07-08-14 | 08:57

Hey Mark.... wat moet al dat materieel nu daar dan?

Wat een ongelooflijke faal missie is dit geworden en wat zullen de mensen ter plaatse enorm gefrustreerd zijn!

Fatwabuster | 07-08-14 | 08:57

Wat ik overigens opvallend vind qua berichtgeving:

Vanuit de Gazastrook is ieder getroffen omaatje al tien keer in de journaals voorbij gekomen.

Van de oorlog in Oekraïne zien we nauwelijks iets in de journaals.

Is dat niet vreemd?

Ars Vivendi | 07-08-14 | 08:56

tja we worden weer keihard in onze bakkes uitgelachen, wat een onvoorstelbare slappe zak, internationale blamage

Occipitaalcasibus | 07-08-14 | 08:55

Nog eerder zal het Kalifaat over heel Nederland worden uitgerold dan dat de daders van het neerschieten van MH17 zullen worden berecht. Wedden?

eerstneukendanpraten | 07-08-14 | 08:54

Oppakken is één doorpakken is twee, daar zijn wij niet zo van hier. Het gedraai is weer begonnen. Leuk ook voor de nabestaanden.

Balletje Mayo | 07-08-14 | 08:54

Dit is nu een verlies-verlies situatie.

Oeloeboeloe | 07-08-14 | 08:54

Al iets gehoord van Hans van B? Of van Guy V?

DeSjaak1000 | 07-08-14 | 08:54

1 leugen meer of minder op Mark Rukker zijn C.V valt toch niet meer op.

Wc-kip | 07-08-14 | 08:53

Mij benieuwen wat eerder deze kant op komt. WO3 of Ebola; vanaf Italië is het één rechte lijn deze kant op.

Wedje leggen?

MiGi | 07-08-14 | 08:52

Met dank aan Van Baalen.
Mogen we nooit vergeten.

Ars Vivendi | 07-08-14 | 08:52

Zo lang blijft de premier dus manhaftig. Ben benieuwd wat voor dreigtelefoontje hij van Vladimir heeft gekregen..

Boer in 020 | 07-08-14 | 08:52

Precies zoals verwacht. Kunnen we die hele kliek er niet uitgooien? Krijgen we vast wat beters voor terug... oh wacht.

Smuts | 07-08-14 | 08:51

'We hebben gedaan wat we konden'

Niets dus, prutser.

Kaas de Vies | 07-08-14 | 08:51

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland