achtergrond

Geenstijl

LIVE. Eerste aankomst Operation Bring Them Home

Het ganse land staat zodadelijk even stil, als de eerste twee vliegtuigen met slachtoffers van Malaysia Airlines MH17 landen op Eindhoven AB. Een Lockheed C-130 Hercules met staartcode G-988 van de Royal Netherlands Air Force heeft 16 kisten met ongeïdentificeerde lichamen aan boord, een Royal Australian Air Force Boeing C-17A Globemaster III staartcode A41-209 brengt 24 lichamen aan de grond in Nederland. Daar worden ze opgewacht door 1200 nabestaanden, een delegatie van de Staten-Generaal en internationale afgevaardigden. Andere vluchten zijn geannuleerd, Schiphol neemt een minuut stilte in acht, treinen staan stil op het spoor, televisiestations zenden geen reclame uit, Lingo is geannuleerd vandaag en de Rijkswegen A2 en A27 worden vrijgemaakt om een ongehinderde doortocht van de slachtoffers naar de Korporaal Van Opheusdenkazerne in Hollandsche Rading te garanderen. Komende vrijdag zouden alle (op dat moment geborgen) lichamen in Nederland moeten zijn. De C-130 met tag nummer NAF22 is inbound op RWY03, in zijn kielzog gevolgd door de RAAF C-17. ETA: 1550 hours. Welcome home.
Touchdown: Beide toestellen kwamen achter elkaar binnen en zijn geland. Nu taxiën richting Last Post en een minuut stilte om 16:00 uur.
Stilte: als de eerste kist uit het vliegtuig wordt gedragen.

ANP-Alarm: OEKRAÏNE, NEDERLAND EN AUSTRALIË WERKEN AAN VN-RESOLUTIE DIE POLITIEMISSIE IN RAMPGEBIED MOGELIJK MAAKT (BRON: OEKRAÏENSE VN-DELEGATIE)
Contrast:
Viaducten:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.