Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeenStijl Gasten van Deze Zomer: Quinsy Gario

Zeurpietgario.jpgHoera, zondag begint het nieuwe seizoen van NPO VPRO NPO Zomergasten op NPO Nederland 2. De eerste gast is NPO VARA coryfee, Neerlands Hoop voor Ouden van Dagen en allround dominee van de linkse kerk Freek de Jonge. Trekt al jaren geen volle zalen meer, omdat niemand nog zit te wachten op het seniele gebrabbel van een zure oude man die alleen nog door zichzelf op handen gedragen wordt. De toon is gezet: Zomergasten wordt weer een lange, trage karavaan van sufcorrecte sujetten. Live televisie is beweging en interactie, geen verstild schilderij uit de oudheid in een lijstje van policor hardhout. Waar zijn de echt actuele, scherpe en liefst een tikje incorrecte gasten die zonder schaduw uit het verleden (of een looprek) hun kwieke opwachting maken? We willen niet het 'vroeger was alles beter'-mantra van Freek, maar het 'later komt alles goed'-sprookje van Sywert. We willen de licht schizofrene twijfelmoslim Ibrahim Wijbenga. Die zou een eerwraak plegen voor een beetje spotlights. Waarom niet eens kijken in de ziel van Geert Wilders? Te boos? Te eng? Te aanmatigend? Vrouwen. We moeten ook vrouwen. Felle vrouwen, zoals Nausicaa Marbe: een vrouw, een moelander bovendien, én een van Neerlands beste columnistes. Dan doen we het zelf maar. GeenStijl zocht zijn eigen favoriete nemesis op voor een GS Gasten van Deze Zomer. Na de breek: de diepere zielenroerselen van Quinsy Gario. Dichter, kunstenaar, activist, neger. GS: Quinsy. Welkom. Fijn dat je mee wilde werken. Alles goed? QG: Jazeker is alles goed! Het is hoog zomer en Zwarte Piet duikt regelmatig op in het nieuws. Nu het nog kan dan hè [lacht]. Maar dat hebben we goed gedaan. Racisme staat eindelijk hoog op de agenda, en draagt het gezicht van Zwarte Piet, da racistische karikatuur. GS: De strijd tegen racisme, dat is je kruistocht. Maar iedere kruistocht begint met een eerste stap. Wanneer zette jij de jouwe? QG: Sja, hoe gaat dat. Je leest Maya Angelou's I Know Why the Caged Bird Sings, je ziet oude beelden van Dr. King, je kijkt Amistad. En Marley natuurlijk. Veel Bob Marley. GS: Marley, dat is het eerste fragment dat je vanavond wilt tonen. Redemption Song. We gaan er naar luisteren.
GS: Zo. 'Emancipate yourselves from mental slavery', dat raakte je? QG: Ja, precies die zin, daar zit de kracht. Slaven in de 19e eeuw hadden geen fysieke vrijheid, maar zwarten vandaag hebben geen mentale vrijheid in het Westen en in Nederland. Je bent altijd ondergeschikt aan de blanke wil, de blanke culturele hegemonie, de blanke mentale onderdrukking. GS: Onderdrukking? Stel je niet zo aan. Je draagt degelijke kleding, hebt een goede opleiding aan een gelauwerde universiteit genoten en je komt als kunstenaar in aanmerking voor allerlei soorten subsidie. De witte man betaalt jouw bestaan zo'n beetje. Wat is daar nou zo verschrikkelijk aan? QG: Jullie zijn blank, je hebt dus geen idee waar ik het over heb. Jullie kunnen dat niet weten. Hoe het voelt, om altijd maar in één adem genoemd te worden met kip en meloen. Als je geluk hebt dan, want steeds vaker is het rijtje 'neger, kelderbox, drugshandel, gestolen BMW...' GS: ...Zwarte Piet? QG: Ah, daar gaan we. Zwarte Piet, ja. Het gemak, het gemák, waarmee mensen de grens tussen vrolijkheid en racisme oversteken, dat doet pijn hoor. We zijn toch zeker niet eeuwen geleden weggerukt van ons continent, als dieren getransporteerd naar de Nieuwe Wereld en als slaven ingezet op de plantages van de Witte Man, om in de 21e eeuw nog steeds te worden neergezet als een walgelijke karikatuur? GS: In november 2011 werd je landelijk bekend als 'Opdegrondligpiet', toen je in een 'Zwarte Piet is racisme' shirtje gearreesteerd werd vanwege het bangmaken van kindjes bij de Sinterklaasintocht in Dordrecht. Wat deed dat met je? opdegrondligpiet534.jpg QG: Net als ten tijde van de slavernij en het kolonialisme heeft het 'wegwerp mens'-concept nog altijd een trouwe schare fans van witte Europese mannen en vrouwen van middelbare leeftijd en mensen die dezelfde privileges en macht nastreven. Vanuit een positie van witte privileges zien zij bepaalde groepen als gebruiksvoorwerpen voor hun eigen plannen. Ik paste niet in dat plaatje en werd daarom weggevoerd uit de openbare ruimte. Door vier agenten, no less! GS: Een jaar later zei je "Mijn kunstproject is geslaagd omdat het zichzelf overbodig heeft gemaakt", nadat GeenStijl je gelijk gaf over het feit dat Zwarte Piet racisme is. Je schreef: "Nederland heeft mijn kunstproject niet meer nodig om oprecht Zwarte Piet als racisme te erkennen en naar te handelen zoals GeenStijl recentelijk liet blijken." QG: Dat was een leugen van jullie! Een smerige trollactie. Jullie vinden Zwarte Piet helemaal geen racisme, jullie zijn dol op karikaturen! Jullie stuurden zelfs Tom Staal nog met pepernoten op me af, om na te trappen! God, wat was ik naïef. En wat leerde ik toen hoe institutioneel jullie racisme is! Tom Staal, in dat pietenpak, mét blackface. Walgelijk. GS: Ahja, ons volgende fragment! Dat was lachen zeg.
QG: Mag ik hier roken? GS: Tuurlijk, het is internet. QG: Man, ik rook niet eens. Laat maar. GS: Pepernootje, anders? QG: Racist. GS: Goed. Een stelling dan. Quinsy Gario is geen verheffer, en ook geen leider of voorganger. Quinsy Gario is een schreeuwer, een fascistische ronselaar en een cultuurterrorist op zoek naar een pot met goud waar een label 'herstelbetalingen' op zit. QG: Mensen willen de menselijkheid van de slachtoffers van de slavenhandel en de slavernij niet zien. Als ze dit namelijk wel zouden erkennen, dan zou ook meteen duidelijk worden wat er mis is met de manier waarop er omgegaan wordt met het Nederlandse koloniale verleden: bijna als jongensboekachtige ‘avonturen’. GS: En daarom wil je geld? Met geld koop je geen erkenning. QG: Waarom willen jullie Zwarte Piet? Omdat het een verdienmodel is. Een karikatuur moet speelgoed en snoep verkopen, zodat er nog meer geld verdiend kan worden. Racisme is een verdienmodel in Nederland! GS: Maar jij gebruikt Zwarte Piet zelf als mascotte voor herstelbetalingen. QG: In de jaren '90 had je Amistad, de film. Daarin zag je de gruwelen van de zwarte slavernij, en daarin gingen de luiken van de rassenverlichting een klein beetje open. Maar dat was schijn. Een paar jaar terug kwam Django Unchained uit en daarin werd weer volop spot gedreven met Afrikanen en slavernij. Er is geen film waarin zo vaak het woord 'nigger' gebruikt wordt! GS: We gaan even kijken...
GS: Right. Wij denken dat je het concept 'ironie' niet begrijpt. QG: Ironie..? Dit is heel duidelijk hipster-racisme. Met een ironische bedoeling iets onderuit halen. Zogenaamd staat het boven de schermutseling en geeft het commentaar op. Ontmenselijkende stereotypen als onschuldige teksthandelingen voorstellen is een definitieve bevestiging van een bevoorrechte positie in onze samenleving van waaruit naar beneden getrapt kan worden. Het is geweld. Net zoals Zwarte Piet geweld is. GS: Heb je nou zelf niet in de gaten hoeveel kwaad bloed je zet met je hetze tegen een onschuldig kinderfeest? Je inciteert mensen, zaait tweedracht en als miljoenen Nederlanders dan zeggen dat ze hun Zwarte Piet willen behouden en dat ze jou een totale lul vinden, roep je: 'Zie je wel, Nederlanders zijn allemaal racisten!' Dat is nogal een vieze cirkel, vind je niet? QG: De rechter heeft ons laatst in het gelijk gesteld. De Sinterklaasintocht in Amsterdam was kwetsend voor zwarte mensen. GS: Dat is te simpel. Vind je het niet bizar dat kwetsgevoelens ineens een rechtsargument zijn geworden? QG: Nee. In 2013 zijn de posities duidelijk gemaakt en 2014 is het zaak om door te pakken. GS: Dus over een paar maanden mogen we hier niet meer om lachen? prettysuretheseareracist534.jpg QG: OK DIT GESPREK IS VOORBIJ. We moeten er juist voor zorgen dat we niet op dwaalsporen worden geleid door treiteraars en mensen die profijt halen uit het ophitsen van mensen. EN MET JULLIE IS GEEN ZINNIG GESPREK TE VOEREN. RACISTEN! HUFTERS! EENDIMENSIONALE PESTKOPPEN! [Gooit met stoel, smijt glas water naar het diaprojectiescherm en stampvoet woest het beeld uit] GS: Goed. Dit was GeenStijl Gasten van de Zomer, een programma van Peter van Ingen. We wachten op de eerste recensie van Bert Brussen. Volgende week: Asha ten Broeke, overbehaarde powervrouw die er rotsvast van overtuigd is dat feminisme een wetenschap is. aft2.gif[cue aftiteling]

Reaguursels

Inloggen

WHAHAHAHA! Op de trandwatchers na, zijn de anti-zwarte pieters wel de meest overbodige Nederlanders! Oh ja ... en die dikke royaltie nicht van rtl4...
Kostelijk stukje dit!

koetje4040 | 17-07-14 | 20:33

Als je een Antilliaan naast een Afrikaan zet, zie je een opmerkelijk verschil: die Antilliaan is stukken lichter. Hoe zou dat komen? Wel, dat komt doordat onder zijn voorouders niet alleen slaven, maar ook slavenhouders zijn. Misschien is het dus een goed idee als die Antillianen aan elkaar herstelbetalingen doen in plaats van ons, als afstammelingen van vissers, keuterboertjes en landarbeiders die nooit een voet op de Antillen hebben gezet, een poot uit te draaien.

MAD1950 | 17-07-14 | 17:18

Mag ik hier als blanke medemens ook protesteren en schande spreken van al die zwarte medemensn met veel te lange en veel te dikke klabanussen die schaamteloos blanke vrouwen, op film(porno) penetreren.
Ik vind dat mens onwaardig en uiteraard is dat '" reversed" DISCRIMINATIE!

kippevlees | 17-07-14 | 15:41

Die foto, kostelijk!

ratelaar | 17-07-14 | 14:53

Die t-shirtjes... Niet handig.

Fratello | 17-07-14 | 13:34

Leuk gedaan van Rossum. Doe er zo nog maar een paar.

Rest In Privacy | 17-07-14 | 11:42

Ben gestopt na Joost Zwagerman als presentator. Met de kennis van nu was dat een wijs besluit. De VPRO staat gelijk aan Freek. Maar door blijven gaan terwijl je kunstje al jaren dood is.

Hector_Popfeauteau | 17-07-14 | 10:44

Ik heb mijn neger maar vrijgelaten. Vond hij niet leuk. Want nu moet hij naar de SM club om aan zijn zweepslagen te komen.

Nivelleermarionet | 17-07-14 | 09:49

Begrijp het niet, nooit komt Zwarte Piet zelf aan het woord.

louis6227 | 17-07-14 | 08:53

O, dat was dus Freek de J die ik op TV zag? Ik dacht dat het een item was over alcoholistische zwervers, aan zijn gewauwel te horen en aan zijn verlopen alcohol-kop te zien. Gelijk doorgezapt naar de Tour.

KarelMarks | 17-07-14 | 08:42

Quicy maakte toch ook reclame voor Lassie rijst, als een soort imitatie van de roetzwarte Uncle Ben, toen koketteerde hij met zijn zwarte huid, blijkbaar draait het hem alleen om geld en aandacht. Triest figuur.

Onderbuik | 17-07-14 | 08:19

-weggejorist-

Ruben Koene | 17-07-14 | 08:11

Waarom is Kwinsie afgebeeld als moderne piet zonder oorbellen en rode lippen?

Ruben Koene | 17-07-14 | 08:11

Gario graait aan alle kanten uitkeringen en subsidies binne, en ondertussen maar janken en zeiken.

Terug naar de Antillen, joh, moven, en wel rap.
Oh, wacht daar doen ze weer lelijk tegen homo's....

Liever hier emmeren en zieken voordat je daar in elkaar gemept wordt door je mede-Pieten.....

mallekater | 17-07-14 | 08:10

Kunnen we geen replica je weet wel boot bouwen en die QG zelf laten terugroeien naar waar die vandaan kwam? Tis daar toch veel beter dan hier toch?

Rene7559 | 17-07-14 | 08:05

QG is helemaal geen neger. Het is een blanke met een iets te opzichtig vuiltje. De enige reden waarom deze man een verbod op verondersteld racistische uitingen van blanken richting negers wil, is omdat hij daardoor binnen het institutioneel racisme dat donker gekleurde mensen eigen is top of the foodchain wordt.

Pierre Tombal | 17-07-14 | 07:50

Martin Luther King werd ook eerst voor z'n muil geschoten voordat hij erkenning kreeg. Als Quincy erkenning zoekt, misschien kunnen we dat regelen ergens.

DanDatDus | 17-07-14 | 07:37

''Quinsy Gario (Nederlandse Antillen, 1984) heeft Theater-, Film- en Televisiewetenschap gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en is begonnen aan Comparative Women's Studies in Culture and Politics. Hij heeft zijn eigen radioprogramma genaamd Roet In Het Eten en is lid van het Pan-Afrikaans kunstenaarscollectief State of L3, het Antilliaans schrijverscollectief Simia Literario, redactielid van Andy's Art & Culture Market en redacteur bij Space Invaders. In 2011 brak hij landelijk door met zijn kunstproject Zwarte Piet Is Racisme.''
.
Dat zijn 5 uitkeringen bij elkaar... netjes.

duitse herder | 17-07-14 | 07:35

Ik wil de hele avond de Brabo neger bij Zomergasten.

luto333 | 17-07-14 | 07:33

alles gaat full hd en 4k,, like.!

newray | 17-07-14 | 05:42

@K1100 | 17-07-14 | 03:08
Dat was niet verstandig........
*out*

necrosis | 17-07-14 | 03:13

-weggejorist-

K1100 | 17-07-14 | 03:08

Ik denk toch wel dat deze avond een dieptepunt in de geschiedenis van ons geliefde GS is.

K1100 | 17-07-14 | 03:04

@necrosis | 17-07-14 | 02:54
Ja dan kom je al snel op 75%, maar dat is toch niet erg. Je helpt er een medemens of drie mee, toch?
*#$&*(@#S!:"&^)*

K1100 | 17-07-14 | 03:00

@K1100 | 17-07-14 | 02:51
42%?
Als je dingen als accijns, btw, gemeentebelasting, waterschapsbelasting, vermogensbelasting etc bij elkaar optelt, kom je dik boven die 42% uit......

necrosis | 17-07-14 | 02:54

@necrosis | 17-07-14 | 02:48
Ik ga jouw muzakjes niet plempen. Maar werk ze straks.

K1100 | 17-07-14 | 02:53

@necrosis | 17-07-14 | 02:45
Wees blij loonslaaf dat je mag afdragen aan onze geweldige maatschappij, die 42% is toch peanuts. Zolang je nog een huis en een auto hebt en Twee uitkeringen onderhoud is er niets aan de hand toch?

K1100 | 17-07-14 | 02:51

@K1100 | 17-07-14 | 02:45
Klinkt aardig, helaas heb ik even geen inspiratie.
Zoek maar even in het tooltje, staan genoeg muzakjes in....

necrosis | 17-07-14 | 02:48

@K1100 | 17-07-14 | 02:40
Over 20 minuten ga ik de deur uit, even een paar uur loonslaven.
Dan wordt het hier nog stiller.....

necrosis | 17-07-14 | 02:45

Laat ik eens rustig beginnenhttp://www.youtube.com/watch?v=qFGSdLb-ELg&list=PL628D698FC3AE4AFF&index=2:

K1100 | 17-07-14 | 02:44

@necrosis | 17-07-14 | 02:36
Nachtbrakers zijn nooit op vakantie, zelfs niet als ze op vakantie zijn.
Wat dacht je van een muzakje? Hier wordt het toch niets meer.

K1100 | 17-07-14 | 02:40

Veel te lang. Wat dat betreft was Quinsy een prima onderwerp - na hoogstens 3 minuten zap je snel weg.

XHannibalX | 17-07-14 | 02:37

@K1100 | 17-07-14 | 02:33
Zouden de nachtbrakers op vakantie zijn?

necrosis | 17-07-14 | 02:36

En daar moeten we het mee doen? Een kut artikel om negen uur en wel zeventig reacties vijf uur later.
Jezus, wat een armoe.

K1100 | 17-07-14 | 02:33

@Graaf van Egmont | 17-07-14 | 02:01
Slavernij is nog steeds niet afgeschaft, ik moet voorlopig nog een paar jaar ploeteren tot aan mijn pensioen.
Tevens wordt mijn zuurverdiende geld door de staat afgeroomd die het vervolgens gratis aan de Quinsy's van dit land geeft......

necrosis | 17-07-14 | 02:09

Occipitaalcasibus | 17-07-14 | 01:28
Sinds wanneer is handel en geld verdienen verwerpelijk? En dan plaats ik het even in die tijd en die opvattingen. Nu denken we er (gelukkig) anders over. Dan kun je onze hele geschiedenis vanaf de 80 jarige oorlog ook wel verwerpelijk vinden. Moeten de protestanten van nu nog steeds boeten voor de martelaren van Gorinchem?

Graaf van Egmont | 17-07-14 | 02:01

@milky bar | 17-07-14 | 01:51
Ik vertrouw hem niet verder dan ik hem kan gooien....

necrosis | 17-07-14 | 01:52

Dikke vette lol @cue aftiteling.
Peter van Ingen is zelf ook lol, maar dan met umlaut....

necrosis | 17-07-14 | 01:51

necrosis | 17-07-14 | 01:42
Dus dat vertrouw je hem wel toe?

milky bar | 17-07-14 | 01:51

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha.
En strooi dan wat lekkers in de een of andere hoek. En dat alles half juli. Ha ha ha!

j.m.de graaff | 17-07-14 | 01:50

@milky bar | 17-07-14 | 01:36
Wij hebben hem toch ook door?

necrosis | 17-07-14 | 01:42

@Occipitaalcasibus | 17-07-14 | 01:28
Slachtoffer spelen?
Ze willen poen, veel poen!

necrosis | 17-07-14 | 01:39

necrosis | 17-07-14 | 01:32
Nou ja, het is hetzelfde maar dan omfloerst. Anders heeft ie me gelijk door.

milky bar | 17-07-14 | 01:36

@milky bar | 17-07-14 | 01:23
Ik zou toch liever vragen of Quinsy zich niet kapot schaamt wegens het niet hebben van een baan, het parasiteren op de Nederlandse samenleving en het feit dat hij zuigt!

necrosis | 17-07-14 | 01:32

ik ben het gezeik helemaal zat, wat onze voorvaderen hebben gedaan verdient geen schoonheidsprijs en dus zeer verwerpelijk, maar val ons daar niet meer mee lastig! hou op met slachtoffertje te spelen, ga godnonderju werken, doe wat zinnigs, en val onze tradies niet aan, zoek nog maar eens op wat en wie die sinterklaas en pieten waren en zijn

Occipitaalcasibus | 17-07-14 | 01:28

Ik mis ook een vraag, of misschien twee, en wel deze: Quinsy, heb je ooit aan een levende Zwarte Piet gevraagd wat hijzelf van zijn baan vindt? Nee? Ben je dan misschien bang dat hij z'n werk ... best oké vindt? Ben je bang voor dat antwoord? Dat een 'bro' van je iets doet voor zijn inkomen, hij er niet eens over nadenkt dat zijn chef een blanke, aardige ouwe gast is die hem waardeert voor zijn inzet, die hem in dienst houdt omdat hij niet z'n hand ophoudt en omdat hij niet steeds loopt te jammeren en zeuren? Quinsy? Heb je het ooit van die kant bekeken?

milky bar | 17-07-14 | 01:23

gaat easyrider kijken.

newray | 17-07-14 | 01:16

Hahaha! MEESTERLIJK stuk!
Hulde van Rossem!

KoninginWildemina | 17-07-14 | 01:07

kunnen ze wel in vijf minuten het eiland rond . Werk. roflol

newray | 17-07-14 | 00:57

Zullen we die fyraas aan Aruba schenken?

newray | 17-07-14 | 00:51

@Graftak | 17-07-14 | 00:28
Ik heb zojuist een melding gedaan, nu rustig afwachten....
*grinnikT*

necrosis | 17-07-14 | 00:38

@Supermatthijs | 16-07-14 | 23:45
Ga je mond spoelen, vlegel!

necrosis | 17-07-14 | 00:36

@Supermatthijs | 16-07-14 | 23:45
Joris heeft een oogje op Nanninga, dit gaat hij dus niet waarderen.

Graftak | 17-07-14 | 00:28

And that's how its done... Goed zo Van Rossem. Nu hoop ik wel dat Quinsy een klacht indient tegen Geenstijl, dat zou dit stukje helemaal vervolmaken. En dan later bekennen dat hij heus wel wist dat het satire was, maar satire is natuurlijk gewoon "hipster-racisme...."

OT : Sinterklaasfeest en Zwarte Piet is een traditie sinds de 14e eeuw. Wetenschapper die dat heeft uitgezocht heeft dat allemaal keurig uitgelegd aan gemeente Amsterdam (en aan wie het maar wil horen), maar de waarheid is natuurlijk het eerste slachtoffer als mensen "discriminatie!" gaan roepen.

Plop! | 17-07-14 | 00:24

Brekend nieuws. De vader van het kind van Anouk is vandaag bekend geworden. Wil zwarte piet nu op staan.

eis | 17-07-14 | 00:23

"Jullie zijn blank, je hebt dus geen idee waar ik het over heb. Jullie kunnen dat niet weten. Hoe het voelt, om altijd maar in één adem genoemd te worden met kip en meloen. Als je geluk hebt dan, want steeds vaker is het rijtje 'neger, kelderbox, drugshandel, gestolen BMW.."

Een politicus zou zeggen: ik kan me hierin niet herkennen. Die associatie slaat voor het grootste deel van de bevolking nergens op. Ik werk met mensen van allerlei nationaliteiten en rassen, maar zulke rare associaties ken ik niet. Dit soort onzin komt volgens mij echt uit slachtofferdenken.

Natuurlijk, er zijn nog lieden die denken dat alle zwarten dom zijn (ik pak maar een voorbeeld), maar het uitbannen van zwarte piet gaat daar niets aan veranderen. Althans niet in positieve zin.

xspalm | 17-07-14 | 00:17

En weer niet vragen naar de acceptatie van homo's de Antillen. Jullie willen het niet snappen hè gs. Of denk je dat Quincy voor je zus gaat ?

Stortkoker | 17-07-14 | 00:16

De parodie is nog hardstikke beschaafd.
Ik denk dat Quinsy zelf veel extremer zou zijn in zijn Witmanshaat en veel minder geduldig.

Graftak | 17-07-14 | 00:13

Vieze cirkel +1

Bluebook | 17-07-14 | 00:03

-weggejorist-

Supermatthijs | 16-07-14 | 23:45

Nanninga op zomergasten, nu!

Zyprexa20mg | 16-07-14 | 23:39

Excuses. Liet me even gaan.

McSnor | 16-07-14 | 23:31

Kunnen alle azijnpissende, domme, weg-met-piet roepende, kleinneukerige goedmensjes misschien eindelijk een keer dood? Ik wil godverdomme helemaal niets meer over zwarte piet horen. Opzouten allemaal, stelletje hersenloze hondenkotsbrokken!

McSnor | 16-07-14 | 23:30

Wij moeten ophouden om de zwarte mens aan de leidraad van de blanke te houden en hun lot te bepalen middels uitkeringen en subsidies. Als we die nu eens allemaal opheffen dan worden ze pas echt vrij. Dank je, Quincy de subsidieslaaf, dat je mij dit inzicht hebt gegeven. Geniet van je vrijheid wanneer je echt kunt doen wat je wilt en je niet meer hoeft te dansen voor de eisen van de blanke subsidieverstrekker.

Osdorpertje | 16-07-14 | 23:30

@--sql error-- | 16-07-14 | 22:37
Tuurlijk snap ik dat. Het is gewoon een vraag, ook een parodie is een podium
@Supermatthijs | 16-07-14 | 22:44
Onzin, reaguren op geenstijl is geen podium, anders zat ik wel 90239023490234 keer bij Kneukel en de Bling

Kaas de Vies | 16-07-14 | 23:05

omwenteling | 16-07-14 | 22:36
De meeste mensen .. eh .. mannen tussen de 40-65 hebben tussen hun 20-40 ook een fulltime baan gehad en hebben dat nog steeds. Dus waar doel je op? Partime werkende klagende vrouwen?

kloopindeslootjijook | 16-07-14 | 22:45

@Kaas de Vies | 16-07-14 | 22:31

Jij krijgt hier ook een podium dus niet zo zeuren !

Supermatthijs | 16-07-14 | 22:44

Wilders in Zomergasten, dat zou te gek zijn. Welke films hij goed vindt en zo. Helaas wil hij zelf niet meerwerken, want dan komt z'n anti-omroep mantra/frame in de problemen. En dat terwijl de VPRO toch een nette docu over gemaakt heeft, zal ie zelf moeten toegeven. Maar doet ie toch niet.

kloopindeslootjijook | 16-07-14 | 22:38

Kaas de Vies | 16-07-14 | 22:31
je snapt het begrip 'parodie' niet?

--sql error-- | 16-07-14 | 22:37

Ik ben Marokkanenmoe, negermoe, Afrikamoe, Antillenmoe, Oostblokkermoe, Turkenmoe, Moslimmoe, vuttersmoe, gepensioeerdenmoe, 60+ersmoe en feministenmoe.
De verongelijkten, de zieligers, de hypocrieten, de profiteurs de eeuwige slachtoffers. Zat, zo verschrikkelijk zat ben ik ze.

De mensen die het meeste gediscrimineerd en gepakt worden in Nederland zijn de blanke mannen tussen de 20-40 jaar met een fulltime baan. De mensen die hier de toko dag in dag uit draaiende houden door keihard te werken. En wat krijgen wij er voor terug? Niks dan gezanik, gezeur en geklaag en graag nog meer belasting betalen.

omwenteling | 16-07-14 | 22:36

Ik heb die oude dingen van Freek wel eens gezien. Freek was vroegah best goed in het maken van lange verhaallijnen met symboliek en een idee erachter. Het was theater. Maar hij is steeds meer gaan preken.
Zoiets als dat we zelf moesten gaan nadenken en niet te braaf moesten zijn en zo. Of dat toen links was, geen idee. Maarre, is niet meer nodig toch?

kloopindeslootjijook | 16-07-14 | 22:33

seven | 16-07-14 | 21:59
het is Europees werelderfgoed, en zou erkend moeten worden door de VN.
Europees werelderfgoed (niet alleen nederlands); in heel veel plaatsen in europa is ergen in december een vergelijkbaar folkloristisch kinderfeest; vaak met monsters en dierfiguren, maar ook vele 'zwarte duivels'. Het is uiteraard ook veel ouder dan de Amerikaanse slavernij, en dus ook niet gerelateerd. Ik heb een verzameling hiervan ergens in m'n boekenkast, als er serieuze interesse voor is kan ik het wel eens inscannen.

--sql error-- | 16-07-14 | 22:33

WTF
Waarom geven ze dit soort mensen een podium.

Kaas de Vies | 16-07-14 | 22:31

wat ik hem wel niet toe wens

cologran | 16-07-14 | 22:25

Hebben we straks eigelijk nog chocolade zwarte pieten? Van die poppetjes met dat zilverpapier eromheen weet je wel.

kloopindeslootjijook | 16-07-14 | 22:17

@pietvanvliet | 16-07-14 | 21:34
Maar moeten ze dan ook de helft betalen?

Renkum0317 | 16-07-14 | 22:17

Kan Maxime geen herfstgasten maken op GS?

kloopindeslootjijook | 16-07-14 | 22:15

We moeten weer zo'n Aje-actie houden en Zwarte Piet tot man van het jaar kiezen .

Roy Bean | 16-07-14 | 22:10

Leuk geschreven, vermoed dat bij Quincy de parodie erg dicht bij de realiteit ligt.
ps FF serieus over Zwarte Piet, iemand uit Amsterdam zou Eberhart vd Laan moeten schrijven dat Sinterklaas & Zwarte Piet een oud katholiek feest is en daarmee onder de vrijheid van religie valt. Die uiterste noodgreep zou wel eens nodig kunnen zijn.

seven | 16-07-14 | 21:59

Niet grappig. Gedraag je een beetje GS. Dit kan toch echt niet...

Kaan78 | 16-07-14 | 21:55

OT
Jessica is terecht, 5 jonge mannen aangehouden in Haagse Schildersbuurt.

fuckje | 16-07-14 | 21:52

Ben een beetje Quincy-moe inmiddels.
Kan die gast niet een keer per ongeluk een trein gaan koppen ofzo?

BloedendeVagina | 16-07-14 | 21:43

Te veel eer voor de verlopen zakenman uit Muiderberg , die ooit in de schaduw van Bram Vermeulen heeft mogen staan .

Roy Bean | 16-07-14 | 21:42

Dat is de druppel.
*tv-abbo opzeggen gaat*

Abject | 16-07-14 | 21:34

@volhouden: Die hebben half zoveel geleden en krijgen dus de helft betaald.

pietvanvliet | 16-07-14 | 21:34

Toch even op de site gekeken of die idioot niet toevallig echt bij Zomergasten zou komen. Ik weet dat GS satire bedrijft en graag de boel opstookt, maar het zou niet de eerste keer zijn dat de werkelijkheid de satire inhaalt.

Gelukkig, het was een grap. Nu even biertje leegdrinken en met een gerust hart slapen. Die Freek daar kan ik nog wel mee leven, Freek is van oudsher een toonbeeld van beschaving. www.youtube.com/watch?v=Niiv3k2mCfg

Boretti | 16-07-14 | 21:33

Dit interview krijgt een extra dimensie als je Quincy zijn tekst hardop of in je hoofd opleest met een Zoewarte Pieten accent, dus bijvoorbeeld oewee oewee i.p.v. WW en koewartje i.p.v. kwartje. Enfin, u heeft het zo te pakken met oewat oefening.

Dhr. de Wit | 16-07-14 | 21:32

GraainegerT, niks anders.

L.E. Raar | 16-07-14 | 21:30

Het is zomer en het zwartepieten is al begonnen.

Rest In Privacy | 16-07-14 | 21:25

Hoe hoog zou Quincy's persoons gebonden budget zijn en komt hij er mee toe? Vragen vragen vragen.

Conan de Rabarber | 16-07-14 | 21:23

Ook kinderachtig om zo maar weg te lopen midden in de uitzending.

van stampij | 16-07-14 | 21:22

Ook kinderachtig om zo maar weg te lopen midden in de uitzending.

van stampij | 16-07-14 | 21:22

Verdienmodel voor je zelluf jongeh.......

lidlbier | 16-07-14 | 21:18

Dat "policor hardhout" .... dat heeft toch wel een -politiek correct/verantwoord- FSC keurmerk hé ?

wielmoer | 16-07-14 | 21:18

En hebben ze Quinsy nog niet eens gevraagd naar zijn mening over al die zwarte kinderen zonder vaders omdat die figuren hun lul niet in hun broek kunnen en waarbij de ballen ontbreken om verantwoordelijkheid te nemen en dus de consequenties te dragen. Arme, arme kinderen. Het immers aangetoond dat kinderen uit éénoudergezinnen het beduidend minder doen in het latere leven.
.
Ach wie hou ik voor de gek. Quinsy is ongetwijfeld precies zo'n lul.

Parel van het Zuiden | 16-07-14 | 21:15

Heel goed, ik mis eigenlijk één onderwerp:
Quinsy, wat voor werk doe je eigenlijk en hoe gaat het met je bijdrage aan de maatschappij?
Vind je baas het goed dat je zoveel tijd aan activisme besteedt?
Wat hoop je over 10 jaar te doen?
Heb je wel een beetje een pensioen kunnen opbouwen?
En wat vind je van al die uitvreters die teren op andermans belastinggeld?

Cuyahoga | 16-07-14 | 21:13

Quinsi is "lache"....,een betere cabaretier bestaat er niet. Een echte parodie op de neger.

geeftnix | 16-07-14 | 21:12

Je hebt geen leven als je op zomeravonden voor een televisie gaat zitten kijken naar mensen die ooit dachten een leven te hebben gehad maar worden uitgenodigd om hun zure leegte via een verouderd medium te delen met lotgenoten zonder leven.

dubbert | 16-07-14 | 21:11

Quinsy is het voorbeeld van de haatneger, racisme is zijn drijfveer.

smdyasc | 16-07-14 | 21:08

Zoewarte piet met een hittegolf, lol

newray | 16-07-14 | 21:07

"Racisme is een verdienmodel in Nederland!" <-- Voorlopig verdienen we er nog steeds geen reet aan en kosten de Quinsy G's ons handen vol geld.

Ik was in Haren | 16-07-14 | 21:07

Herstelbetalingen... Hoe gaan ze dat dan doen met halfbloedjes :-)

volhouden | 16-07-14 | 21:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen