Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Geert Wilders wil vrouwen hun kiesrecht afpakken

jageertjevrouwenmogendingen.jpgDe Europese Unie snakt naar een goed, sterk, rechts en vooral eurokritisch politiek blok dat weerwoord kan bieden aan de ondemocratische, zelfvoldane en geoogklepte voorwaartsmars-politiek van de huidige Euro-elite. De grote nuchtere winnaar op rechts, Nigel Farage, heeft gisteren de formatie van zijn groep afgerond door de links-eurokritische Vijfsterrenbeweging van de Italiaan Beppe Grillo aan boord te halen (BBC). Fijn voor Farage. De PVV en het Front National zijn ook nog volop aan het knutselen aan een eigen groep. Het is blijkbaar lastig, want met wat voor randfiguren die nu komen aanzetten..: de Poolse totaalmalloten van het KNP (wiki), met hun vrouwenhatende voorman Janusz Korwin-Mikke. "Women should not have right to vote", roept die al jaren en nog steeds. Want vrouwen interesseren zich niet voor politiek en stemmen daarom allemaal links. DUS moet je hen het stemrecht ontnemen. LOL. Dat is niet alleen ondemocratische nonsens waarmee de Europese Unie geen stap dichter bij het volk komt, het is van een middeleeuwse achterlijkheid waar Wilders moslims altijd zo gretig van beticht. De KNP-voorman is trouwens ook anti-homo. En ohja, volgens Janusz Koekwaus-Gekkie was Hitler helemaal niet op de hoogte van de Holocaust. Nu niet boos worden met z'n allen. Iedereen die bang was voor de Europese opmars van de uitgesproken eurohatende rechtspopulisten zou in opgelucht bulderlachen uit moeten barsten. Die hardcore rechtsgroep wordt een circus en een freakshow waar we de komende vijf jaar nog stapels hysterische topics uit kunnen gaan trekken. Dus hup KNPVV, stoere kerels, echte vrouwenhaters!

Reaguursels

Inloggen

harstef | 19-06-14 | 18:23
Uiteraard ben ik het in grote lijnen met je eens, maar de open grenzen en de EU (niet Europa) zijn de grootste problemen die wij als volk hebben. Laten we dat zo voort gaan als het nu gaat, dan zijn we alles op de duur kwijt. We zijn nu al een stuk armer dan 10 jaar geleden, voedselbanken floreren, en we zijn in de drie grote steden als autochtoon al een minderheid. Nog 20 jaar, en dan zijn we het in dit land als geheel. Hoewel misschien niet direct sharia ingevoerd zal zijn, zullen we in ons dagelijks leven niet onder de invloed van de islam uitkomen. De kans bestaat dat over een jaar of 40 het Nederlands de derde taal zal zijn.

Het is duidelijk dat de EU niet opgewassen is tegen de 15.000 lobbyisten in Brussel, en je ziet al dat veel beslissingen, zoals het toelaten van Albanië en de banken-steun in het belang zijn van de grote corporaties, en niet de burger.

Van primair belang is naar mijn mening om uit de EU te treden, om het behoud van Nederland en de autochtone Nederlandse burger. Als de PVV de enige partij is die dat kan doen, dan zal ik daar op stemmen. Er is niets dat Wilders gezegd heeft dat erger is dan wat de EU ons aan doet.

Rest In Privacy | 20-06-14 | 00:29

Aangezien het om een vorm van excommunicatie gaat (heeft overigens niets met de communie te maken, voor de linguistische analfabeten onder u ) zou het ook een projectje van de faculteit wijsbegeerte kunnen worden.

hawie | 19-06-14 | 18:36

Cornflakey

Er zijn er ook die wel zijn partijprogramma gelezen hebben maar er desondanks niet mee eens zijn (of althans met zijn gevolgtrekkingen & oplossingen).

Iemand die tegen de islam is maar NIETS wilt doen tegen de olie afhankelijkheid van ons land, maar wel (tijdens een crisis) ruzie wilt zoeken met de islamitische landen die ons voorzien van olie vind ik nu niet direct slim. Aangezien hij ook DE partij is, is het wel degelijk zo dat hij bepalend is.

Ik zou hem geheel serieus hebben genomen (en overwogen op hem te stemmen) als hij eerst heel hard zou hebben gelobby'd voor olie-onafhankelijkheid (ipv milieugekkie roepen) en zich vervolgens gericht zou hebben op de fanatieke islamisten ipv elke -ook gematigde, nauwelijks religieuze- moslim, Marokkaan of wie dan ook te richten.

Het veroordelen van groepen (en op basis daarvan collectief straffen) hoort m.i. niet in een Westerse samenleving. Dat dat wel gebeurt in apelanden, dictaturen, maar ik dacht dat hij daarvan weg wilde blijven, dus waarom wel dat verderfelijke gedrag introduceren.

Europa: ik ben op zich niet tegen europa, maar wel in de huidige, politieke, ego, geldverslindende vorm en met de vele vage corrupte landen. Buiten dat denk ik dat het wel degelijk nut kan hebben. Overigens zijn er opvallend veel rechtse blanke mannen die voor europa zijn (mijn prive onderzoek).

harstef | 19-06-14 | 18:23

Voor de duidelijkheid ik ben een vrouw. Ik wil graag blijven stemmen.
harstef | 19-06-14 | 17:51
Dan zult u volgens sommigen hier toch eerst moeten aantonen dat u de juiste afwegingen maakt in het stemhokje...
Goeie opmerkingen verder!

Djong | 19-06-14 | 17:59

Cornflakey
Gevolg van het stemgedrag is dat er meer mannen dan vrouwen in de tweede kamer zitten én in de zittende regering. Hoe toetreding van Albanië de "schuld" is van vrouwen is mij een raadsel. Toetreding van Albanië is onverstandig omdat het land nogal corrupt is.

Hoe meet je politieke interesse? Wellicht door opkomst te meten? In 2010, niet gestemd: 26% vd mannen, 24% vd vrouwen (statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...).

Ik ben trouwens ook benieuwd hoe jij kan zien wie er vrouw of man is op basis van een verzonnen naam. Ook dat zijn nog wel eens onterechte aannames.

Voor de duidelijkheid ik ben een vrouw. Ik wil graag blijven stemmen.

harstef | 19-06-14 | 17:51

Als je "correcte" artikelen in Dtse.Engelse,Franse kranten staat daar over Wilders en hun EU kritische partijen precies dezelfde teksten.
Zit GS redactie in Brasilie onder een palm?

Ik kook ook | 19-06-14 | 17:47

Kom maar met harde data dat mijn stelling onjuist is, dan verander ik onmiddellijk mijn mening.(...)
Verder, is GeenStijl een hangplek voor mannen slechts omdat er niet veel vrouwen zijn, anders was het misschien wel een hangplek voor vrouwen.
CornFlakey | 19-06-14 | 17:07
Nou, volgens mij bent u degene die iets beweert, en ook nogal stellig. Dan lijkt het mij ook aan u die stelling te onderbouwen. Maar verder dan 'privé-onderzoek' komt u niet - wat dat ook moge zijn.
GeenStijl is een plek waar mannen ongegeneerd boeren en scheten laten (ook wel bekend als tegels) en waar de virtuele wanden behangen zijn met plaatjes van blote tieten. Niks op tegen, maar net zo uitnodigend voor de meeste vrouwen als de cabine van een kraanmachinist.

Djong | 19-06-14 | 17:21

BenBinnen | 19-06-14 | 16:59
Juist. Helemaal mee eens, behalve dat ik vermoed dat ze toegelaten worden om de lonen binnen de EU nóg meer te drukken. Dit op laste van de meer dan 15.000 lobbyisten dat Brussel rijk is.

Wij hadden met de verkiezingen in mei een duidelijk signaal kunnen geven dat we het niet eens zijn met de EU. Dat hebben we niet gedaan. De UK wél. Wij hebben slechts 2 partijen die EU-sceptisch zijn: PVV en Artikel 50. Ik heb de laatste gestemd. Wat ik in mijn omgeving merk, is dat (in mijn omgeving) vrouwen een sterk afkeer hebben tegen de PVV vanwege Wilders. Niemand heeft ooit geluisterd naar wat hij écht zegt of het PVV partijprogramma gelezen, maar baseren de mening op wat de MSM ze verteld. Met name dat "minder" van Wilders heeft bij de verkiezingen een rol gespeeld.

Rest In Privacy | 19-06-14 | 17:19

Och sorry Duitse herder, ik heb slecht gelezen en had je woeste aantrekkelijkheid nog onderschat ook!

Overigens kan je je afvragen of het wel de vrouwen zijn die 25uur pd aandacht willen, als jij kennelijk de noodzaak ziet op een website te vermelden dat elke vrouw met je wilt trouwen. Binnen één minuut. Aandacht vragen? Ego strelen?


Als je het wél echt vervelend vindt dat vrouwen binnen 1 minuut met je willen trouwen, moet je misschien wegblijven bij hoerenhuizen in Azie en daar niet je potentiële vriendinnetjes zoeken.

harstef | 19-06-14 | 17:15

Mij om het even. Als het maar partijen zijn die deze eu wegwillen. En hou er verder mee op lullers van geenstijl.

hope | 19-06-14 | 17:08

Djong | 19-06-14 | 15:31
Zoals ik hierboven zeg, harde data over dit onderwerp heb ik niet kunnen vinden, en als het er was, is het niet te vertrouwen. Ik baseer mijn mening (want dat is het) op wat ik de afgelopen jaren constateer. Ik zie graag het tegendeel bewezen. Kom maar met harde data dat mijn stelling onjuist is, dan verander ik onmiddellijk mijn mening.

Verder, is GeenStijl een hangplek voor mannen slechts omdat er niet veel vrouwen zijn, anders was het misschien wel een hangplek voor vrouwen.

En, ik pleit inderdaad voor meer vrouwen participatie,maar heb in het geheel niet de behoefte om te dicteren hoeveel, wél dat ze de gevolgen van het niet participeren aanvaarden. Geen interesse in politiek of landsbeleid? Stem dan niet. Liefst zie ik de mogelijkheid om jezelf uit/in het kiesregister te schrijven, omdat niet stemmen toch meegewogen wordt.

Rest In Privacy | 19-06-14 | 17:07

@CornFlakey | 19-06-14 | 16:52

De toetreding van Albanië is een gevolg van het naar zich toetrekken van macht door de EU, welke mijns inziens een bezettende macht is; wij hebben zeker niet vóór de EU gestemd. Ik zie geen enkele economische of politieke legitimatie voor de toetreding; het berust vermoedelijk enkel en alleen op de waanzinnige uitbreidingsdrang van politieke zendelingen zoals Van Rompuy.

Oplossing: afschaffen EU, decimeren van de nationale overheid, subsidiariteitsbeginsel leidend hanteren en natuurlijk bovengenoemde suggesties.

BenBinnen | 19-06-14 | 16:59

BenBinnen | 19-06-14 | 15:57
Ik ben het helemaal met je eens, behalve 1 ding:
Het is inderdaad zo dat er veel mannen zijn die zich ook niet voldoende in de materie verdiepen, maar dat verandert niets aan mijn stelling.

Er is op dit gebied geen onderzoek, voor zover ik weet, en als die er zou zijn, dan is die te wantrouwen. Over politiek en beleid worden wij grootschalig voorgelogen. Mijn mening over vrouwen en stemmen is gebaseerd op jarenlang privé onderzoek, en de resultaten die we zien.

Vandaag is besloten dat Albanië mag toetreden tot de EU. Wie met gezond verstand kan daar vóór zijn? Het gaat ons miljarden kosten, en duizenden meer werkelozen. De corpocratie dan NL is, is natuurlijl voorstander, vandaar dat de VVD vandaag instemde, maar de reden is waarschijnlijk omdat het een bron is van goedkoop arbeid. Lonen zijn daar het laagst van de hele EU. Dit is het gevolg van stemgedrag.

Rest In Privacy | 19-06-14 | 16:52

Hoe komen ze erbij, de helft van mijn kiezers zijn vrouwen, wat zou ik daar tegen hebben.
Sensatie van de eerste orde.

Rest In Privacy | 19-06-14 | 16:09

Grote onzin zegt hij zelf.

Rest In Privacy | 19-06-14 | 16:08

In de strijd om de EU op te blazen zijn alle partijen geoorloofd die dat ook willen. Wat ze verder willen en denken is totaal onbelangrijk. Immers als NL uit de EU is of de EU helemaal ophoudt te bestaan dan hebben we ook geen boodschap meer aan Poolse Gekkies of Franse Lepennies. Dan is het weer elk land voor zich.

Lichtstadfan | 19-06-14 | 16:07

@CornFlakey | 19-06-14 | 14:39

"Als je stemrecht hebt, dan heb je ook de plicht om een serieuse en afgewogen keus te maken, nadat je je verdiept hebt in de materie."

Helemaal mee eens, maar dat doen een heleboel mannen in mijn omgeving dus eveneens niet. Die stemmen ook maar op basis van een paar oneliners tijdens het verkiezingsdebat en een vaag beginselidee van een partijprogramma. Ik bestrijd dat ingeïnformeerd zijn een typische vrouwenprobleem is. Iedereen heeft tegenwoordig de mogelijkheid om zeer goed geïnformeerd te zijn, maar dit wordt te vaak simpelweg nagelaten. We hebben bijna allemaal de hele dag een mobiele computer op zak, maar in plaats van dat we ontzettend veel wijzer en slimmer worden facebooken, twitteren en kijken we naar filmpjes van katten.

Kiesrecht voor nettobetalers en een begripstoets zijn beide noodzakelijk om staatsafhankelijken en onkundigen weg te houden van het politieke proces. Met de gelijksgedachte die in Europa dominant is zal dit echter nooit van de grond komen. Dit foutieve ideaalbeeld behelst dat iedereen gelijk is, alle meningen gelijkwaardig zijn en iedereen een stem moet krijgen ongeacht de kwalificaties. Nergens behalve binnen de politieke wereld wordt dit een goed idee gevonden.

BenBinnen | 19-06-14 | 15:57

Dat de zekerheid van het westerse maatschappelijke model wordt afgebouwd is inderdaad voor een deel te wijten aan de zich sinds de jaren 60 uitbreidende verwijfdheid. Terloops, vrouwen afkomstig uit culturele paradigmas die hun deelname aan het arbeidsproces uitsluiten, zouden ook geen recht mogen hebben op werkloosheids- of andere uitkeringen.

Tricephalus | 19-06-14 | 15:42

De vraag zal zijn in hoeverre we deze vorm van excommunicatie aan de faculteit der geesteswetenschappen hebben te danken.

hawie | 19-06-14 | 15:34

CornFlakey | 19-06-14 | 14:54
CornFlakey | 19-06-14 | 15:12
Mag ik hieruit concluderen dat alles wat je hierboven beweert over vrouwen, democratie en vermeende emotie niet kunt onderbouwen met harde data? Dat is dan weer niet zo weloverwogen.
Het gebrek aan vrouwen op GeenStijl indiceert hooguit dat dit een hangplek voor mannen is.
Tenslotte pleit je voor meer vrouwenparticipatie. Maar dan wil jij kennelijk bepalen hoe en hoeveel ze moeten participeren. Ik vermoed dat veel vrouwen daar terecht geen boodschap aan hebben.

Djong | 19-06-14 | 15:31

En dan zeggen ze dat de geesteswetenschap het tegenovergestelde is van natuurwetenschap.

hawie | 19-06-14 | 15:27

Ci Ty33 | 19-06-14 | 11:35
Ik ben het met je eens, vrouwen maken vaak andere keuzes. Dat is hun goed recht, maar dan moet ook daar de gevolgen van aanvaard worden.

Ik ben daarom ook tegen quota's voor gelijke aantallen vrouwen in directiefuncties, raden van bestuur, EPC enz., terwijl ik wél graag zie dat meer vrouwen in die functies zitten.

Vrouwen hebben democratisch gezien de macht in ons land. Op universiteiten zijn ze ook in de meerderheid. De praktijk is echter dat ze met hun opleiding en democratisch macht vaak niets doen. Zo zijn in NL slechts ong. 30% vrouwen in full-time banen, en vrijwel geen vrouwen in inmiddels tochwel vrouw-vriendelijke beroepen zoals ICT en andere takken van techniek en bouw.

Voor de duidelijkheid, ik pleit voor méér vrouwen participatie. Stemmen bepaalt echter ons aller toekomst, en daar mag je (naar mijn mening) niet met de pet naar gooien.

Rest In Privacy | 19-06-14 | 15:12

Djong | 19-06-14 | 11:42
Democratisch als ik ben, accepteer ik wat de mensen, inclusief vrouwen stemmen, als er maar echt een weloverwogen keus, gelet op maatschappelijk belang, gemaakt wordt.

De reaguurders op deze site, zelfs supermatthijs, denken na, lezen de tegels en plempen een mening. Het gebrek aan vrouwen op deze site is al een indicatie. Ik respecteer dat.

Rest In Privacy | 19-06-14 | 14:54

BenBinnen | 19-06-14 | 11:23 en anderen die op mij hebben gereageerd.

Ik ben uiteraard ook tegen het afnemen van stemrecht voor vrouwen, laten we daar duidelijk over zijn. Maar met rechten kom ook plichten. Als je stemrecht hebt, dan heb je ook de plicht om een serieuse en afgewogen keus te maken, nadat je je verdiept hebt in de materie. Doe je dat niet, dan verziek je het mechanisme, en dat is wat er naar mijn mening (let op: mening) gebeurt. Die mening baseer ik op gesprekken met vrienden, kennissen, klanten, en zomaar mensen die ik tegen kom.

Ik hoor graag dat ik ongelijk hebt, dus geef aub feedback. Ik pas graag mijn mening aan. Kom alleen niet met "ja, maar ik ken een vrouw die wél met politiek begaan is". Of "en Femke Halsema dan?"

Rest In Privacy | 19-06-14 | 14:39

Rare wereld, van Rossum. Het vrouw - zijn wordt eerst bepaalt door de alfa mannetjes en daarna volgt de selectie door de alfa vrouwtjes.

hawie | 19-06-14 | 14:28

harstef | 19-06-14 | 13:17
1 minuut... vrouw ?

duitse herder | 19-06-14 | 14:17

@duitse herder

Och, je kan het die vrouwen toch niet kwalijk nemen dat jij (kennelijk) zo onweerstaanbaar bent dat ze, alle 34689 vrouwen, binnen 1 uur met je willen trouwen.

Aan je karakter kan het niet liggen, dus je bent of waanzinnig rijk of waanzinnig lekker/knap. Gefeliciteerd!

harstef | 19-06-14 | 13:17

Boeit toch allemaal niet zo veel, zolang we maar van de EU af komen. Dan hebben we daarna ook niets meer met die andere te maken.. Nu door de EU juist wel!

DerUnterMensch | 19-06-14 | 13:14

@Dommelsch

Kijk en daar gaat het mis. Een onnauwkeurige vraag levert verschillende antwoorden.
Ik denk dat je bedoelde te zeggen "wie is de huidige minister president van Nederland"
"Om de hoeveel jaar vinden de Nederlandse 2e-kamer verkiezingen plaats indien een kabinet niet voortijdig valt (afgerond in hele jaren"

harstef | 19-06-14 | 13:10

@ Huh ian

Ok, dus leraren, politieagenten, militairen geen stem, alleem het recht "how high" te zeggen? Maar in het verlengde van je opmerking kan je ook stellen dat hetzelfde geldt voor alle medewerkers van commerciele organisaties die betaald worden voor contracten gefinancierd met overheidsgelden. Bijv de BAM, Heijmans, Ballast Nedam, Ahrend, Sodexo, Ernst & Young.

harstef | 19-06-14 | 12:47

En geen woord in de media over Feminist Initiative, de Zweedse feministenpartij die mannenbelasting wil invoeren en alle mannen verplicht op een klimaatbewustzijnsheropvoedingscursus wil sturen. FI werkt gewoon samen met de PvdA in het Europees Parlement, maakt niet uit voor de MSM...

AgentKrol | 19-06-14 | 12:38

Alsof al onze stemmen nog wat laat veranderen....

Radagast | 19-06-14 | 12:33

Mikke : "Women should not have right to vote", roept die al jaren en nog steeds."
.
Volgens de Poolse grondwet hebben de vrouwen het recht om te stemmen. En dat zal ze ook niet worden afgenomen en helemaal niet in EU. En wat betreft de PVV, die hebben tenminste nog 1 partij nodig. Nu komen ze bij Mikke. Nou ja, dit kan nog, gezien zijn anti-EU. Beter iets, dan helemaal niets.
.

Thoth | 19-06-14 | 12:26

Greet is een wolf in schaapskleren. You never know what you gonna get!

maakdatdekatmaarwijs | 19-06-14 | 12:18

Met de vriendjes van links en Pechold hebben vrouwen helemaal geen rechten meer!!!

Toontje-lager | 19-06-14 | 12:09

Dat kan allemaal wel wezen maar als de politiek de lijn Pechtold zou gaan volgen mag een vrouw binnenkort niet eens meer auto rijden of met zichtbaar hoofdhaar over straat.

Conan de Rabarber | 19-06-14 | 12:03

Best koud hierboven | 19-06-14 | 09:37

Na 34.689 intake gesprekken voor de functie van vriendin:

stopwatch aan... seconden:

00.05 zij: sorry dat ik te laat ben

00.10 zij: wat vind je van trouwen

00.25 zij: samenwonen vind ik ook goed hoor

00.40 zij: hoe heet je eigenlijk

00.55 ik: dank je wel voor je komst... nog een fijne dag

duitse herder | 19-06-14 | 12:00

Zaolang je van hun aanrecht afblijft is er eigenlijk niks mis mee.

Breinbrouwsels | 19-06-14 | 12:00

Ci Ty33 | 19-06-14 | 11:35
Juistem - helemaal eens met dit en uw andere plempsel.

Smuts | 19-06-14 | 11:59

GeefDeWaarheidNKans | 19-06-14 | 11:14
U heeft het artikel gelezen EN het goed begrepen! Helemaal mee eens.

mom van avezaath | 19-06-14 | 11:53

Het gevolg is dat de meeste vrouwen niet met hun verstand, maar met hun emotie stemmen,(...)
CornFlakey | 19-06-14 | 11:01
Dat natuurlijk in tegenstelling tot al die superrationele tegels hierboven van de fanboys van Greet.

Djong | 19-06-14 | 11:42

En de pensioensgerechtigde leeftijd voor vrouwen mag ook wel omhoog want hogere levensverwachting ...

nedertokkie | 19-06-14 | 11:41

CornFlakey | 19-06-14 | 11:01

Vrouwen hebben inderdaad andere belangstelling.
Voorbeeld: In een universiteitsgebouw in een universiteitsstad waar de helft van de studenten meisjes zijn, werd een avondsymposium over handel met China bijgewoond door 60 studenten waarvan slechts 4 meisjes.
En dan zijn er mensen die menen dat vrouwen evenredig vertegenwoordigd zouden moeten zijn in Raden van Bestuur, politiek enz.
In de Eu is overigens besloten dat er een quotum voor vrouwen moet zijn in de Raden van Commissarissen van grote bedrijven. Maar: men heeft expres dat quotum niet verplicht gesteld voor de directie, omdat ondeskundigen in de R.v.C. minder schade kunnen aanrichten....

Ci Ty33 | 19-06-14 | 11:35

Schoorsteenveger | 19-06-14 | 10:09

Er was toch een prachtige naam voor deze paradox? Ik kan er even niet opkomen.

M-Bozz | 19-06-14 | 11:35

Modi | 19-06-14 | 11:02
Die paar beroepswerklozen die er misschien zelfs wel een goede reden voor hebben, dat zijn er niet zo veel. Voor deze uitzonderingen het democratisch systeem aanpassen, lijkt me slechts symboolpolitiek welke alleen nieuwe problemen veroorzaakt. Bedenk bv dat de politieke strijd zich dan waarschijnlijk zal uitbreiden tot op de werkvloer.
Ik zie 'm niet zitten.
.
Ik zit te denken aan een soort van trias-democratica waarbij mensen één keuze mogen maken voor welk belang ze willen meestemmen. Landsbelang, eigenbelang of Jezus.

nedertokkie | 19-06-14 | 11:32

CornFlakey | 19-06-14 | 11:01
En al die sweeping statements kun je natuurlijk ook staven met degelijk onderzoek?

Djong | 19-06-14 | 11:29

@CornFlakey | 19-06-14 | 11:01

Je doet nogal wat aannames: vrouwen participeren te weinig, stemmen teveel met emotie en stemmen vaak niet van harte. Ongeacht of dat waar is of niet is het onacceptabel om dan alle vrouwen het stemrecht maar te ontnemen.

Het zijn vrijwel altijd mannen die oorlogen starten, mannen zijn veel crimineler dan vrouwen en haantjesgedrag staat beleid op basis van argumenten in de weg. Dat komt de samenleving niet ten goede, dus zullen we alle mannen dan ook maar het kiesrecht ontnemen?

BenBinnen | 19-06-14 | 11:23

Zo kort door de bocht is nog nooit iemand gegaan.
-
Wilders en die partij delen dat ze tegen EU zijn. Dat andere standpunt delen ze niet. Maar dat weet de artikelschrijver ook wel.
-
Prima dat ze op basis van het tegen EU zijn een overeenstemming hebben bereikt.

GeefDeWaarheidNKans | 19-06-14 | 11:14

Beter het kiesrecht dan het aanrecht toch?

Makro777 | 19-06-14 | 11:13

Beter: alleen iedereen die bijdraagt aan de inhoud van de schatkist bepaalt mee hoe we potverteren. Dus ook ambtenaren, ministers enz. geen stemrecht.
huh, ian? | 19-06-14 | 10:36

Dat bedoel ik .

een systeem met censuskiesrecht.

Ambtenaren geven een deel terug van het belastinggeld waarmee ze betaald worden. In puur economische zin betalen ambtenaren geen belasting en voegen ze niets toe aan het BBP.

In mijn optiek moet de overheid een dienst leveren aan het volk. Het volk betaalt daar een bepaalde prijs voor in de vorm van belastingen. De overheid dient verantwoording af te leggen over wat ze heeft gedaan en wat dat heeft gekost. Tevens dient zij te berekenen wat eventuele extra diensten moeten kosten zodat de bevolking daarover een beslissing kan nemen. Ambtenaren en uitkeringstrekkers betalen geen belasting en hebben dus geen stemrecht. Dat heeft niets met minderwaardigheid of underdogpositie te maken maar is de logica zelve.

Je zou het toch ook niet normaal vinden dat jouw schoonmaakster en jouw tuinman samen 'democratisch' gaan beslissen wat jij in en om je huis moet doen om jou vervolgens met de rekening op te zadelen?
Of dat de garagehouder en zijn monteur beslissen wat er allemaal aan jouw auto moet gebeuren, dat ongevraagd uitvoeren en jou daarvoor de rekening presenteren?

Waarom vinden we het dan wel normaal dat de belastingontvangende meerderheid 'democratisch' beslist hoeveel de belastingbetalende minderheid nog weer meer moet gaan betalen voor plannen waar die minderheid niets over te zeggen heeft?

Modi | 19-06-14 | 11:02

Helaas is het echt wél zo dat sterk generaliserend gezegd, vrouwen zich niet voor politiek interesseren, en er nog minder over nadenken. Ik wou dat het anders is, maar dat is niet zo. Ze mogen echter toch stemmen, en doen dat dan ook, al is het vaak niet van harte.

Het gevolg is dat de meeste vrouwen niet met hun verstand, maar met hun emotie stemmen, of ze gasn af op een gemanipuleerde kieswijzer. Er wordt dus gekozen voor Pechtold, Rutte, Groen, Windmolens, Dieren, EU, enz. Over de ingewikkelde c.q. Ernstige zaken als de €, werkeloosheid, transferunie, islamisering, inequality enz., wordt in het geheel niet nagedacht, laat staan dat het meeweegt in een stemkeuze.

Maar gezien vrouwen in de meerderheid zijn, bepalen zij wel beleid, met alle gevolgen die we nu zien; het opheffen van de staat der Nederlanden, islamisering, open grenzen, voortschreidend ongelijkheid tussen arm en rijk, steeds meer werkeloosheid enz.

Het is dus op zich niet helemaal onzin om vrouwen het stemrecht te ontnemen. Ik ben er tegen, maar tenzij vrouwen meer participeren, zie ik geen andere keus.

Rest In Privacy | 19-06-14 | 11:01

Maakt niet uit, alles wat Geert doet is heilig. Aldus zijn fanboys die nu druk in de weer zijn om argumenten te verzinnen om deze flauwekul weer recht te lullen. De messias moet immers aanbeden en verdedigd worden.

kicktherabbit | 19-06-14 | 10:58

Bedoel je dan alle Nederlanders uitgezonderd de werklozen?
nedertokkie | 19-06-14 | 10:19

Beroepswerkelozen horen wat mij betreft geen stemrecht te hebben .

Modi | 19-06-14 | 10:55

Ga's jezelf klem zuipen, van Rossem en probeer het daarna nog eens!

Mr_Pikibelly | 19-06-14 | 10:52

mocro's hebben het inderdaad goed op met vrouwen.

Van Nostrand | 19-06-14 | 10:52

Doel heiligt de middelen. PVV'ers hebben toch geen principes, dus Wilders kan lekker zijn gang gaan.

mocroGS | 19-06-14 | 10:48

Goed verhaal, verkeerd publiek. De juichaapjes hier willen van de prins geen kwaad weten.

Bigi Bana Boy | 19-06-14 | 10:46

Ik ben voorstander om alleen Turken in Nederland stemrecht te geven. De overigen hebben een verkeerde mening.

Kaan78 | 19-06-14 | 10:46

Het is fout om je met fascisten te associeren. Wilders is gek.

deoudererijperevrouw | 19-06-14 | 10:41

Moehahahahaha Roflol etc etc

Geert Linkers | 19-06-14 | 10:39

(c)ZWITSUL | 19-06-14 | 10:37
Heb je het aan Wilders gevraagd?

Kaan78 | 19-06-14 | 10:38

Nee Van Rossum.. dat wil Wilders helemaal niet, dat maak jij ervan.

(c)ZWITSUL | 19-06-14 | 10:37

"Persoonlijk ben ik er voorstander van dat alleen belastingbetalers stemrecht hebben." Modi |09:50
Beter: alleen iedereen die bijdraagt aan de inhoud van de schatkist bepaalt mee hoe we potverteren. Dus ook ambtenaren, ministers enz. geen stemrecht.

huh, ian? | 19-06-14 | 10:36

Huh? Wist Hitler wel van de holocaust dan? Ik dacht altijd dat dat een Joods grapje was.

Fopspeen | 19-06-14 | 10:35

-weggejorist-

Mastodont Zombie | 19-06-14 | 10:34

@Schoorsteenveger | 19-06-14 | 10:09
De bedoeling, meneer de bezemman, is dat de overheid zich bezig houdt met kerntaken, denk aan wonen en infra, veiligheid, zorg en onderwijs. Zonder overheid werkt het ook niet. Het slaat alleen door, en de bemoeizucht, de regeltjesdictatuur en eigenbelang (Persoonlijk of partij) vieren hoogtij. We worden in van alles meegesleurd (Denk aan oorlogen of bijvoorbeeld de EU) terwijl ons geld gestolen wordt - voor dat eerder genoemde eigenbelang. Daarnaast is er een ongeschreven beleid dat baantjes aan elkaar toespeelt.

Het moet ophouden, maar helaas ziet de Nederlander nog niet in hoe zij bespeelt wordt.

Jasaanhetiskoud | 19-06-14 | 10:31

@Ci Ty33 | 19-06-14 | 09:26
In echte democratieën komt het inderdaad wel eens voor dat een verbinding niet meteen betekent dat je het 100% met elkaar eens bent.

frank87 | 19-06-14 | 10:30

Wilders moet roeien met de riemen die hij heeft, De Nederlandse partijen buigen allemaal voor Islam, met Timmerfranz voorop. Is die beste man al naar Saudie-Arabie geweest? Gaat Pechholt ook mee, of dat figuur van de CU?
Of hebben ze geen tijd omdat ze naar een plein in Kiev moeten?

Mantisomantis | 19-06-14 | 10:30

Niet alle vrouwen stemmen links.

Trouwens lijkt deze Pool me wel het rolmodel voor Kuba.

U weet wel, de kopschoppende kooiaap.

Van Nostrand | 19-06-14 | 10:28

Persoonlijk ben ik er voorstander van dat alleen belastingbetalers stemrecht hebben .
Modi | 19-06-14 | 09:50
Bedoel je dan alle Nederlanders uitgezonderd de werklozen?

nedertokkie | 19-06-14 | 10:19

De KNP-voorman (niet de partij als geheel) huldigt SGP-standpunten. In Nederland vinden we dat leuk principieel, bij een Pool is het plotseling middeleeuws? Voor het overige heeft Wilders zich met zijn geschreeuw onmogelijk gemaakt bij veel van zijn collega's die er wel bijna net zo over denken maar dat niet zo bot verwoorden. Dat wreekt zich nu.

Synecdoche | 19-06-14 | 10:16

Dan kunnen vrouwen beter moslim worden.

Kaan78 | 19-06-14 | 10:15

Vrouwen hebben 70 rechten: standje 69 en het aanrecht. Nu nog even Pools leren...

Kapitein Stijlvol | 19-06-14 | 10:14

Vrouwen hebben 70 rechten: standje 69 en het aanrecht. Nu nog even Pools leren...

Kapitein Stijlvol | 19-06-14 | 10:14

Nou, ik lach me te barsten.

Rest In Privacy | 19-06-14 | 10:10

Ah ja ... alle democraten beginnen weer te lachen terwijl hun toepassing van democratie minstens zo achterlijk is. Eigenlijk nog achterlijker omdat zij zichzelf progressief durven te noemen.
Niet dat ik vrouwen zonder stemrecht wil hebben maar dat collectief weglachen van alles wat je niet begrijpt is een ziekte in onze cultuur welke vooruitstrevendheid juist in de weg staat.
Democratie zoals het nu bestaat is slechts in het belang van een handje vol elite dat zich niet verbonden voelt met welk volk dan ook. Ik hoop dat democratie in z'n huidige vorm z'n langste tijd gehad heeft.
.
Dus ... respect voor zij die hun mening durven te geven en shame on alle democratische hoogopgeleide d66 weglachers.

nedertokkie | 19-06-14 | 10:09

Vero Legata | 19-06-14 | 09:16
En dan? Je kunt je steeds maar weer slachtoffer voelen en de daders uit de weg ruimen, maar dan zul je vervolgens van voren af aan moeten beginnen. Of ben je zo naïef om te denken dat er dan iets prachtigs anarchistisch ontstaat? Denk aan die zielige vertoning die Occupy werd genoemd. Of denk aan krakers. Overal daar waar met de mond beleden wordt dat er juist géén hierarchieën zijn, geen verticale machtsstructuren zie je ze het eerste ontstaan. En de engerdjes die in dat soort groepjes vanaf dag één de baas willen spelen zijn dictatortjes in de dop.

Schoorsteenveger | 19-06-14 | 10:09

Eerst tegen de Moslims, toen tegen de Marokkanen, toen tegen de Polen en nu tegen vrouwen... wie is de volgende, jij of ik?

maxxxam | 19-06-14 | 10:07

Ik wist niet dat de PVV de standpunten van die Polen onderschrijft. Oh, Dat doet hij ook niet.
Is mevrouw Le Pen van het mannelijk geslacht tegenwoordig?
Bij welke partijen zit de SGP eigenlijk? Weet iemand dat?

Mantisomantis | 19-06-14 | 10:05

@deministerpresident: LOL

woody ropey | 19-06-14 | 10:03

Tja, zonder al die emotioneel instabiele gleufdiertjes zou GroenLinks geen ene zetel halen. Valt toch wel wat voor te zeggen...

Abject | 19-06-14 | 10:01

Politiek is samenwerken zolang als dat nodig is. En daarna wegdoen als dat beter uitkomt. Het is vooral ikke.

van_de_pot_gerukt | 19-06-14 | 09:59

PVV. Echt een partij voor Henk en Ing.. uuhh Henk en Henk, nee ook niet. Alleen Henk dan! PVV, speciaal voor Henk

deministerpresident | 19-06-14 | 09:58

Na Volkert van der Graaf's gewelddadige ingrijpen in onze democratie is Geert Wilders slechts goed gebleken in het marginaal houden van elke populistisch rechtse en Eurokritische invloed hier in Nederland.

Ven1V1d1V1c1 | 19-06-14 | 09:58

@Best koud hierboven | 19-06-14 | 09:41
Met ingebouwde sensor die waarschuwt of de band wel goed zit en niet te strak en een signaal stuurt naar de beheerder van de schoenen die er mee zou kunnen afleiden dat de gezondheid van je voeten in gevaar komt (verhoging van je zorgverzekering) of anarchistische dreigingen vertoond omdat je je klitteband scheef plakt (controle op je internet en telefonie gebruik wordt verscherpt).

LangeTijdGeleden | 19-06-14 | 09:58

"echte vrouwenhaters!"

Mwah,dan zit je bij de SGP toch wat beter dacht ik zo?
Ook de islam bied de vrouwen een achteringang aan van hun moskeeen.
Over de totale vrouw bedekking dan nog niet gesproken.
Veeg èèrst je eigen straatje naar schoon alvorens je over andermans straatje begint te kuchen.

The real Flex | 19-06-14 | 09:57

Wilders heeft schijnbaar een talent om de verkeerde keuzes te maken.

aajjee | 19-06-14 | 09:54

duitse herder | 19-06-14 | 09:24
Terecht... vrouwen willen alleen maar aandacht aandacht en aandacht...25 uur per dag

Is het hok al getimmerd? Dan kan duitse herder er in terug

aajjee | 19-06-14 | 09:53

" De KNP wil vrijwel alle belastingen afschaffen: de overheid moet zich alleen met defensie en openbare orde bezighouden."
Hear hear !

"
Een schijn democratie houdt de menigte in bedwang en voorkomt paleisrevoluties, dat is een les die "the powers to be" wel hebben geleerd de afgelopen eeuwen."

+1

Persoonlijk ben ik er voorstander van dat alleen belastingbetalers stemrecht hebben .

Modi | 19-06-14 | 09:50

Dat komt ervan wanneer er geen echte Europese verkiezingen zijn. Dan hadden al die Europeanen op Nigel Ferage kunnen stemmen. Kennelijk zijn de regels ook nog eens in het nadeel van kleine splinterpartijen zodat zij zich in allerlei bochten moeten wringen om jou stem nog een beetje te laten gelden.

Premier Trutte | 19-06-14 | 09:49

@spuitje11 | 19-06-14 | 09:47
Artikel gelezen? Anders ff doen.

Best koud hierboven | 19-06-14 | 09:48

Wat heeft Wilders d'r nou weer mee te maken?

spuitje11 | 19-06-14 | 09:47

Komkommertijd, geld klaarblijkelijk ook voor GeenStijl.
Eigenlijk laat deze column zien hoe GeenStijl zelf denkt over het intellectuele vermogen van hun lezers.

Jan1091 | 19-06-14 | 09:47

Waar gaat Ingrid de volgende keer op stemmen, Geert?

meneer der meneren | 19-06-14 | 09:45

Alsof stemmen of het recht op stemmen zin heeft. Een schijn democratie houdt de menigte in bedwang en voorkomt paleisrevoluties, dat is een les die "the powers to be" wel hebben geleerd de afgelopen eeuwen.

Dhr. W. Anhoop | 19-06-14 | 09:43

roze_bril | 19-06-14 | 09:39
Misschien niet de beste vraag nu tegenwoordig geen enkel kabinet de vier jaar vol maakt....

Dommelsch | 19-06-14 | 09:42

Greet gaat niet samenspannen met het rapalje van Europa om iets te bereiken maar omdat hij het rapalje is en geen keus meer heeft.

Skunk57 | 19-06-14 | 09:42

@LangeTijdGeleden | 19-06-14 | 09:35
Lang leve klittenband?

Best koud hierboven | 19-06-14 | 09:41

De policor meute zal dit weer aangrijpen om te ontketenen in massahysterie. Gaap.

KoninginWildemina | 19-06-14 | 09:40

@Dommelsch | 19-06-14 |

Om de hoeveel jaar zijn dan de tweede kamerverkiezingen? (niet googlen he)

roze_bril | 19-06-14 | 09:39

Als protest zou niemand meer moeten stemmen. Dit politiek systeem werkt voor geen meter.
De meeste mensen stemmen op de partij waarvan ze de meeste catchfrases hebben onthouden.
Vrouw, of man.. stop meer stemmen, zo kan er een punt gemaakt worden. De meerderheid beslist in een democratie.

Luci.fer | 19-06-14 | 09:38

En Spanarchist +veel

wild geraas | 19-06-14 | 09:38

Deze Poolse gekkie wil alleen het kiesrecht voor vrouwen wegnemen. De EU heeft het kiesrecht voor iedereen weggenomen, effectief. We mogen stemmen maar dan alleen op mensen die er niet toe doen. De echte beleidmakers binnen de EU worden aangesteld en niet gekozen, niet door vrouwen maar ook niet door mannen......

DeSjaak1000 | 19-06-14 | 09:38

spanarchist | 19-06-14 | 09:30
Misschien kunnen we, als we ooit digitaal gaan stemmen, een mini-kennisquiz vooraf laten gaan aan de stem. Gewoon, met twee of drie simpele vragen als "hoe heet de minister-president" of "om de hoeveel jaar zijn er tweede kamerverkiezingen". Een vraag fout? Helaas, u mag niet stemmen...

Dommelsch | 19-06-14 | 09:38

Zucht, diepe zucht.

Jasaanhetiskoud | 19-06-14 | 09:37

@duitse herder | 19-06-14 | 09:24
Jij hebt niet zulke hele goede ervaringen met het vrouwelijk geslacht, is het niet? Dat meen ik vaker uit je posts op te maken. *understatement*

Sommigen zijn soms toch best leuk hoor.

Best koud hierboven | 19-06-14 | 09:37

"No taxation without representation" - als we vrouwen hun kiesrecht ontnemen, dan moeten we ze ook vrijstellen van belastingen ...

wild geraas | 19-06-14 | 09:37

Er zijn heel wat linkse partijen geweest in het verleden die het stemrecht wilde afpakken van het gehele volk. Want het volk "Zou toch niet weten wat goed voor hen is en is te dom om de schoenen te strikken".

Zeer recent nog zelfs.

LangeTijdGeleden | 19-06-14 | 09:35

@GS Durf eens een poll te houden. "Kiesrecht voor vrouwen"
Ik ben benieuwd.

roze_bril | 19-06-14 | 09:35

Op zich is er niets mis mee om mensen die absoluut niet weten waar ze op stemmen geen stemrecht te geven, dat hoeft zich niet tot vrouwen te beperken.

spanarchist | 19-06-14 | 09:30

Moreel dilemma: is die Poolse partij fout, of hun kiezers? En als die kiezers volgende keer op een brave middenpartij stemmen, zijn ze dan ineens wel correcte mensen, of blijven die mensen slecht en wordt de door hun gekozen zg nette afgevaardigde dan a.h.w. besmet?

Overigens gaat die groepsvorming in het EP er alleen om, om er niet voor spek en bonen bij te zitten, want er zijn in het EP allerlei regels die kleine partijen in hun functioneren proberen te belemmeren. Rare amalgamen zijn al vaak vertoond, en een partij als de SGP heeft echt geen principes verloochend of van andere partijen overgenomen door zich om strategische redenen te verbinden met o.a. het Katholieke Lega Nord.

En dan wat speculatiefs: een afgevaardigde van LePen heeft zich aangemeld bij de club van Farage om hem aan het zevende land te helpen. Zou er ook een pendant volgen? Iemand van UKIP die overstapt naar de club van PVV c.s?

Ci Ty33 | 19-06-14 | 09:26

Terecht... vrouwen willen alleen maar aandacht aandacht en aandacht...25 uur per dag

duitse herder | 19-06-14 | 09:24

Het gaat bergafwaarts met Geert en zijn PVV, zoveel is PVV. Op een gegeven moment kan je dit soort vrienden echt niet meer goedlullen. What's next? Jobbik? Dageraad?

Allemamachie | 19-06-14 | 09:20

Wordt het niet eens tijd dat wij als volk massaal gewoon ophouden met ons te laten bestelen door deze criminele klasse.

Een prachtig youtube fimpje genaamd: If You Were King laat zien dat welke heersende klasse dan ook altijd alleen maar ellende en geweld toevoegd aan de maatschappij. www.youtube.com/watch?v=BNIgztvyU2U&a...

Op het moment dat de slachtoffers van deze heersende klasses op Nederlands en Europees niveau. Oftewel wij de Nederlandse belastingbetalers gewoon stoppen met meewerken dan klapt de boel vanzelf in elkaar.

Diefstal mag niet, dat een overheid het belasting noemt maakt het principe niet anders.

Vero Legata | 19-06-14 | 09:16

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen