Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE: 'Zo moet Zwarte Piet er uit gaan zien'

zwartekindervriend.pngHet is vandaag dinsdag, dinsdag 10 juni 2014 en dat is de dag waarop Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed aan Nederland zal vertellen hoe de Zwarte Piet van de toekomst er uit moet gaan zien. De dag, waarop Ineke Strouken een manier voor gaat stellen om een onschuldige kindertraditie van vreugde, gezelligheid, samenzijn, snoepgoed en cadeautjes aan te passen aan de wens van een bijzonder kleine, schreeuwerige en fundamentalistische minderheid. De dag dus, waarop maakbaarheid en verongelijkt cultuurterrorisme het gewonnen hebben van gezond verstand en door cultuur en historie gevormde tradities. Want het VIE heeft een onderzoek onder wel 20 mensen gedaan om tot een Nieuwe Piet te komen. Is Piet straks niet meer zwart? Heet Piet straks nog wel Piet? Of! Of zou het gezond verstand het toch gaan winnen? Mogen cultuur en traditie nog even bewaard blijven en stelt Ineke Strouken voor dat Zwarte Piet zo zwart als roet dient te blijven? Maar ook: wie denkt dat Centrum voor Volkscultuur eigenlijk dat het is? Hebben ze wetgevende macht? Kunnen ze dwang opleggen? Maken zij de regels voor het Sinterklaasfeest? Sinds wanneer is 'Immaterieel Erfgoed' iets dat je niet slechts kunt documenteren en archiveren, maar ook kunt programmeren? Kortom: waarom zou iemand zich iets van Ineke Strouken d'r Polderpiet aantrekken? We gaan het allemaal zien. Live. Bij Knevel & Piethoofd. Pepernoot: de (Zwarte) Pieten in het publiek zijn geronseld & betaald door de NPO. Update: Links de Oude Piet (met kroeshaar), rechts de Nieuwe Piet. Met steil haar, zonder dikke lippen, zonder oorbellen, MAAR NOG STEEDS ZWART. zwartepietenneppiet.jpg Pepernoot 2: Die 3 zwarte pieten op de achtergrond zijn GÉÉN Zwarte Pieten! neppietpaarsepuinhoop.jpg De Puinhopen van Paars-Piet: een dikke paarse vrouw met rood haar. Het alternatief van Anousha Nzume (Russisch-Kameroense mevrouw die iets tegen Nederlandse tradities heeft - red.). Dat gaat 'm dus ook niet worden. POLL: Het volk heeft gesproken. 89 procent van Nederland WIL HET NIET, die Paarse of Steilharige Piet. Persbericht: Van het VIE. Voor de volledigheid.

Reaguursels

Inloggen

kicktherabbit | 10-06-14 | 23:13
Na een feitelijk incorrect opmerking als "een goedkoop kerstmis aftreksel", kan ik me niet voorstellen dat de rest van je plempsel enig hoogstaande argumenten bevat.

Martijngamer | 11-06-14 | 23:34

DIT is pas discriminatie (ofzo). Ontkennen dat negers bestaan.

Bunkspam | 11-06-14 | 21:41

Gargamel2012 | 11-06-14 | 16:00
Racisme bestaat inderdaad al heel lang, en in vele gedaanten, precies zoals u zegt. De gedaante is slechts de verschijningsvorm van onderliggende haat, en ook een verwisselbare. Vandaag kan iets een uiting van rabiaat racisme zijn, morgen kan het weer volledig onschuldig zijn. Of omgekeerd natuurlijk. Zoals trutje Strouken wil sleutelen aan tradities, zo sleutelt racisme aan beelden en beeldvorming. Het is volkomen naïef om te denken dat je racisme doodt door de woorden of de beelden waar dat racisme gebruik van maakt uit te gummen.
Je mag je, alleen al als gedachtenexperiment, afvragen of de acties van Gario cum suis in de aard der zaak niet kunnen worden beschouwd als ultiem racistisch. De blanke wordt immers consequent tot karikatuur gemaakt, tot een soort neo-neo-koloniaal met een erfzonde en een slecht geweten. Een hele bevolkingsgroep systematisch van racisme, institutioneel racisme en individueel racisme, beschuldigen is op zichzelf racistisch als je het mij vraagt.
En als we het gaan hebben over niet bespreekbaar racisme, laten we dan eens een Koran openslaan of naar de eerste de beste moskee gaan. Racisme bestaat in vele gedaanten.
En of bezwaren al dan niet serieus worden genomen hangt in eerste instantie toch echt af van de aard van die bezwaren. Niet elk geuit bezwaar dient a priori serieus genomen te worden.

Schoorsteenveger | 11-06-14 | 16:37

Altijd dat gezeik over de slavernij door de generaties van nu, over wat eeuwen geleden is gebeurt. Slavernij is altijd fout. Laat het verleden rusten en leef in het heden. Als het er toen niet was geweest hadden ze nu cacaobonen zitten te plukken in Ivoorkust. Op hun 10 jarige leeftijd uitgehuwd of verkocht en verkracht door een vieze oude vent of voodoopriester van 60 en ook nog eens besmet raakt met Aids. In de diamant- en goudmijnen zitten te graven. Of op de film gestaan met Peter r de Vries over de grens.

Masterbe | 11-06-14 | 16:17

Schoorsteenveger | 11-06-14 | 15:42
Ik denk serieus dat u het groepje Anti Piet demonstranten te veel eer geeft als u beweert dat zij dit gecreeerd hebben. Racisme betsaat al heel lang, en heel vele vormen waarvan (blackface-) karikaturen slechts een onderdeel vormen. Het is kolder om te beweren dat Quincy Gario en de zijnen dit hebben gecreeerd, terwijl men al heel lang problemen heeft met het uiterlijk van Piet. Dat deze bezwaren tot vorig jaar niet werden gehoord, danwel serieus genomen, is ook vrij veelzeggend en tekenend voor het probleem van racisme in Nederland, waar schijnbaar nog steeds een groot taboe op rust, want het is niet bespreekbaar.

Gargamel2012 | 11-06-14 | 16:00

Leuk weer dat een handjevol (buitenlandse) jankerTs denkt te weten wat het beste is voor Nederland. Het is allang duidelijk wat Nederland wil: met je poten van Zwarte Piet afblijven!

Stelletje ondankbare eikels. Als het je niet bevalt, donder dan gewoon op.

Pikkestrijder | 11-06-14 | 15:50

Gargamel2012 | 11-06-14 | 14:49
De geschiedenis barst van de zwarte bladzijden, waarvan de meeste nooit zijn omgeslagen. Maar in het Boek van Sinterklaas zit niet één pagina met maar het kleinste zwarte vlekje. Men worstelt hier met een probleem dat er helemaal niet zou zijn als die paar zeurpieten het niet gecreëerd hadden.
Men wil Zwarte Piet helemaal niet aanpassen. Ja, truttebol Strouken wil dat, maar zij vertegenwoordigt "men" helemaal niet, al vindt ze zelf kennelijk van wel, en wordt ze door die moraalridders als woordvoerder naar voren geduwd.
Men worstelt met een Nederland waarin een nieuwe traditie van zeuren aan het ontstaan is, eentje, zo vrees ik, die behoorlijk toekomstbestendig is.

Schoorsteenveger | 11-06-14 | 15:42

@Gargamel2012. Je hebt gelijk hoor; ik dacht 500 jaar geleden nog "als we daar maar geen problemen mee krijgen". Maar nu moeten we toch nog bloeden voor onze wandaden.

Maria.1 | 11-06-14 | 15:31

Wat een onzin allemaal. Prachtig, die oorringen van Zwarte Piet. Ja, zwarte mensen dragen ook oorringen, en het staat ze prachtig. En witte mensen dragen ze ook, en dan staat dat soms goed en soms helemaal niet. Een zwarte Piet met oorringen is een prachtige figuur! Vooral houden.
Voorts: zwarte Pieten zijn geweldige kindervrienden. Dat hoeft niet beter; het is al topperdetop.
Laten die twee mutsen gewoon weer terug gaan naar hun theekransje, in plaats van de gemeenschap carnavalsfiguren door de strot te duwen.
Ophouden met dat gezeur over slavernij, probeer jezelf daardoor niet interessant te maken. Wees je zelf en ontwikkel jezelf, in plaats van je identiteit te verbinden aan en op te krikken met behulp van iets wat in het verleden is gebeurd waaraan jezelf part noch deel had. wees jezelf, wees iemand, stelletje zeurpieten.

ljcoster | 11-06-14 | 15:16

Wat een onzin allemaal. Prachtig, die oorringen van Zwarte Piet. Ja, zwarte mensen dragen ook oorringen, en het staat ze prachtig. En witte mensen dragen ze ook, en dan staat dat soms goed en soms helemaal niet. Een zwarte Piet met oorringen is een prachtige figuur! Vooral houden.
Voorts: zwarte Pieten zijn geweldige kindervrienden. Dat hoeft niet beter; het is al topperdetop.
Laten die twee mutsen gewoon weer terug gaan naar hun theekransje, in plaats van de gemeenschap carnavalsfiguren door de strot te duwen.
Ophouden met dat gezeur over slavernij, probeer jezelf daardoor niet interessant te maken. Wees je zelf en ontwikkel jezelf, in plaats van je identiteit te verbinden aan en op te krikken met behulp van iets wat in het verleden is gebeurd waaraan jezelf part noch deel had. wees jezelf, wees iemand, stelletje zeurpieten.

ljcoster | 11-06-14 | 15:15

Schoorsteenveger | 11-06-14 | 13:07
Waar men mee worstelt is een zwarte bladzijde die maar niet omgeslagen wil worden. En eerlijk gezegd houdt men dit zelf in stand. En nee, men hoeft niet op te houden met "zeuren" als het gaat om racisme, ook al vindt u het niet racistisch. De vorige generaties hebben dit constant onder het tapijt geveegd en de laatste jaren blijkt steeds meer dat de zwarte bevolking zich niet meer zomaar de mond laat snoeren. Zij maken gebruik van dezelfde vrijheden die u heeft, met dat verschil dat zij tegen een gevestigde orde moeten klagen, die graag de status quo in stand houdt.
Wat grappig is is dat door Piet uberhaupt aan te passen men toegeeft dat men diep van binnen weet dat het niet goed zit met zijn verschijning, maar men weet ook dat de rapen gaar zijn als er te drastische veranderingen zouden zijn doorgevoerd. Stiekem is Nederland eigenlijk best wel trots op haar "zwarte bladzijde", het feit dat men er ongestraft mee is weggekomen en vindt men het heel onheus dat ze daarop bekritiseerd kunnen worden. Het braafste jongetje van de klas kan niet zo goed tegen kritiek, maar staat zelf vooraan om anderen terecht te wijzen. Het is zo ironisch.

Gargamel2012 | 11-06-14 | 14:49

Een "toekomstbestendige Zwarte Piet"...
Tradities, zo wordt ons ongevraagd medegedeeld, dienen toekomstbestendig te zijn, allemaal. Geen enkele traditie zal eraan ontkomen onder het vergrootglas der moraalridders te worden gelegd, om te bezien of wellicht iets aanwezig is dat niet voldoet aan de normen der toekomstbestendigheid.
Toekomstbestendig, wat zou dat zijn? Wanneer is een traditie, is een stukje immaterieel erfgoed toekomstbestendig? Komt er een certificaat? Een keurmerk dat ons vertelt welke traditie we mogen voortzetten en welke niet? En voor hoe lang geldt zo'n keurmerk dan? Moeten de tradities om de zoveel tijd worden herkeurd?
In het persbericht wordt maar liefst negen keer het woord "oplossing" gebruikt, maar niet één keer het woord "probleem". Dus, kennelijk wordt er gepleit voor het oplossen van een probleem dat er niet is, of in elk geval van iets dat niet gemakkelijk als probleem kan worden omschreven. Er wordt ook heel wat afgeworsteld, zo leren wij. Het woord "worstelen" komt vier keer voor in het persbericht. Intochtcomité's, scholen en liefhebbers van het Sinterklaasfeest in het algemeen schijnen volop te worstelen, maar, wederom, niet met een probleem, zoals je zou verwachten, maar met een oplossing voor een probleem dat niet benoemd wordt. Drie keer wordt er gerept over een "controverse" tussen partijen, maar wie die partijen zijn wordt niet verhelderd.
Enkel in de tweede zin wordt verwezen naar het eigenlijke, achterliggende, sluimerende probleem: "De een vindt dat Zwart Piet niets met racisme te maken heeft. De ander dat Zwarte Piet een stereotypering is van donkere mensen in een knechtenrol." Er had natuurlijk moeten staan "De grote meerderheid vindt dat Zwart Piet niets met racisme te maken heeft, en slechts een paar zeurpieten vinden dat Zwarte Piet een stereotypering is van donkere mensen in een knechtenrol en gijzelen met hun gezeur en gedram elke vorm van dialoog."
Dat is waar we mee "worstelen". niet met controversiële tradities, maar met zeurpieten die maar niet ophouden met zeuren. Dat er aldus geen oplossing komt geeft het persbericht overigens zelf al aan: "Elke mogelijke oplossing roept mogelijk weer debat op."

Schoorsteenveger | 11-06-14 | 13:07

@ deministerpresident | 11-06-14 | 11:22

Dank U wel... nou ligt m'n lunch over m'n toetsenbord....

Mijnheer Harmsen | 11-06-14 | 12:50

Moet je eens het hoorspel "Het Bureau"van Voskuilen beluisteren... dat was in de jaren 70 als zo'n politiek correct zooitje, vooral die Nicolien, de echtgenote van Maarten Koning....

Mijnheer Harmsen | 11-06-14 | 12:47

"Een oplossing is niet makkelijk" uit het bericht van VIE.
Jawel hoor. Mensen moeten gewoon kappen met zeuren. Sinterklaas heeft een zwarte knecht, klaar. Als je daar niet mee over weg kan als neger, dan verkas je toch lekker naar een bananenrepubliek waar men het wel met je eens is?

Den Heerscher | 11-06-14 | 12:04

Julia | 11-06-14 | 10:40
Ik geef het Suikerfeest een goede kans om de grootste traditie van de Nederlanden te worden.

Schoorsteenveger | 11-06-14 | 11:20

Hallo, kinderen juichen voor negers, wat kan daar nou fout aan zijn?

Behangdelul | 11-06-14 | 11:19

Julia | 11-06-14 | 10:40
Die Anoucha denkt te kunnen claimen, denkt dat er een schuld te vereffenen is, dat er sprake is van onrecht, dat zij lijdt en exact kan aangeven wie haar dat leed berokkent en waarom. Er dient een schuld vereffend te worden, zo zit het in haar hoofd.
Mevrouw Strouken is het type dat zich belangrijker is gaan voelen naarmate de VN en Unesco zich rechtstreekser gaan bemoeien met tradities en erfgoed, en in de illusie leeft dat ze vanwege haar positie ook werkelijk iets inhoudelijks te zeggen heeft over onze tradities en ons erfgoed, of wat nog erger is, dat ze kan afschatten waartoe tradities dienen en hoe tradities zouden moeten zijn.
Gevaarlijk mens, zoals tegenwoordig ook vele politici tot gevaarlijke mensen zijn geworden. Zij verwarren "hoe de wereld is" met "hoe de wereld zou moeten zijn" en matigen zich daarmee een positie aan die tot voor kort enkel was voorbehouden aan priesters, dominees en imams. Zij kapittelen, schrijven voor, oordelen en veroordelen, sturen, kanaliseren, en elke keer als er naar hen geluisterd wordt raken ze er weer een beetje meer van overtuigd dat het hun roeping is om ziener en profeet uit te hangen.
De combinatie is verstikkend. Als mensen die menen dat er een schuld vereffend moet worden zich verenigen met mensen die het als hun taak zijn gaan beschouwen om ons ongevraagd de weg te wijzen, dan moeten we oppassen, zeker als de domme journalistiek een dergelijke symbiose als nieuws, als belangrijk nieuws naar voren schuiven en daarmee heilige olie over een heilig geacht vuur gooien. Helemaal funest als moraalriddels als Knevel en Poephoofd zich geroepen voellen om dit soort nieuws vakkundig aan ons op te dringen.
Over tradities gesproken, er ontwikkelt zich hier iets als een nieuwe traditie, die van het op de pijnbank leggen van tradities.

Schoorsteenveger | 11-06-14 | 11:18

Koelie- en Tsjernobylpiet... Niet echt een vooruitgang.

Latrinalia | 11-06-14 | 11:15

Ook in Duitsland vieren er velen Sinterklaas, en "Schwartzer Peter" mag gewoon meedoen.

A3an | 11-06-14 | 11:10

Lieverds, het Nederlands Centrum van Volkscultuur en Ander Lokaal Gehobby gaat helemaal niet over Zwarte Piet.

Jullie laten je direct in hun frame zetten, stelletje domme sukkels. Of zijn jullie echt zo dom geweest om je automatische recht op het zelf verzinnen van je eigen Volkscultuur uit te besteden aan een stelletje zelfbenoemde deskundologen, die ook nog eens Linkse Gutmenschen zijn?

De neiging tot het direct geloven van een zelfbenoemde autoriteit is bij jullie echte helemaal genetisch geworden.

Jan de Schot | 11-06-14 | 11:05

Julia | 11-06-14 | 10:40

Misschien mis ik ook wel de woede. De woede als in de epische rant van Fortuyn in het appartement van Kay van der Linde. Oprechte zorg om ons land, om onze samenleving.

LJBrinkhorst | 11-06-14 | 10:44

@bakoenin

Ik ga ervan uit dat de kruik net zoveel water kan bevatten tot hij barst... Als het je eigen kinderen gaat betreffen, je eigen woonomgeving, je eigen zorg die gesloopt wordt ten faveure van boze opvreters.

En desnoods zetten we toch om de honderd meter een gratis biertent neer?

LJBrinkhorst | 11-06-14 | 10:41

Ik hoorde dat de erven van Michael Jackson bezwaar hebben gemaakt.

Rest In Privacy | 11-06-14 | 10:41

@LJBrinkhorst
Lol, je gaat helemaal niet winnen. Die zwarte piet die nu zogenaamd veranderd is gaat er komen, kinderprogramma's zullen hun zwarte piet ook veranderen. Een kleine hysterische minderheid speelt de baas over de blanke autochtone Nederlander. Want de blanke autochtone Nederlander is laf en doodsbang dat hij voor racist uitgemaakt wordt, of dat hij aan het discrimineren is. Daardoor buigt hij voor alles. Want Anousha en de rest van de hysterici vinden het namelijk belangrijk dat de getinte minderheid niet mag worden gekwetst, dat de autochtone blanke meerderheid van Nederland gekwetst zal worden wanneer Zwarte Piet veranderd/verdwijnt is niet BELANGRIJK. Want DE Nederlander mag worden worden gekwetst omdat zij stom, racistische, slavendrijvers etc weet k veel allemaal nog meer zijn.
Verder ben je niet tot in lengten van dagen in de meerderheid. Door immigratie en demografische cijfers zul je tot de minderheid gaan behoren. Verder is het niet ondenkbaar dat het Sinterklaasfeest op den duur in zijn geheel zal verdwijnen. Door immigratie/demografie cijfers zullen er steeds meer immigranten zijn. Meestal hebben die minder binding met Nederland en/of vieren zij hun eigen feesten, cultuur en tradities. Ze zullen er dus minder 'mee' hebben, en dus minder erg vinden als iets aan Nederland zal worden veranderd of verdwijnt.

Julia | 11-06-14 | 10:40

De trieste poging van Knevel en vd Brink om nog wat kijkcijfers te krijgen.

doskabouter | 11-06-14 | 10:39

LJBrinkhorst | 11-06-14 | 10:20
Wie zijn wij?
Denk jij nu echt dat je de afgestompte Linda de mol meezinger en oranje vlaggetjes malloot mee krijgt?
Dat lompen proletariaat?
Welnee, alleen als je om de honderd meter een gratis biertent neerzet.

bakoenin | 11-06-14 | 10:34

Je zal maar zwart zijn en kroeshaar hebben..

Rest In Privacy | 11-06-14 | 10:33

Het wordt tijd dat we ons land terug gaan veroveren op degenen die uit puur eigenbelang al onze zorgvuldig opgebouwde waarden willen slopen: moslims, zeurnegers, de politiek correcte gemeente.

En let wel, een van die waarden was in mijn beleving altijd een behoorlijke mate van tolerantie t.o.v. anders denkenden, andere culturen etc. Maar een kind kan zien dat mensen als Quinsy Gario en allerhande 'moslimvertegenwoordigers' het smeulende vuur van de volkswoede alleen maar oppoken.

Want een ding is duidelijk, WIJ, de gastheren die goeddeels het vreten betalen van de ontevreden gasten, zijn nog tot in lengte van dagen in de meerderheid. En wij gaan winnen.

LJBrinkhorst | 11-06-14 | 10:20

Ze kunnen bedenken wat ze willen, maar als de lokale verenigingen de klassieke zwarte piet in ere houden (wat ik wel hoop) dan kunnen ze dat toch niet tegenhouden.

The Unjorisable | 11-06-14 | 10:07

Zullen we het eens gaan hebben over de traditie dat Nederlandse vrouwen meestal geen hoofddoek dragen. Oh wacht...

Iwmac | 11-06-14 | 10:02

Het mag wat gaan kosten,mensen hebben hier geen zin meer in.De detailhandel gaat een strop krijgen van 10tln. miljoenen aan omzet.Laten we kerst ook maar afschaffen,en die chiquita meisjes moeten die bananen ook niet meer gebruiken,want dat lijkt teveel op Italiaans voetbal.Het aantal faillissementen was gedaald,daar kunnen we wat aan doen.Nederland,open inrichting.

Archy Bunker | 11-06-14 | 09:59

het is zeuren om te zeuren en als "we" hier over hebben toegegeven dan komt er wel iets anders.
.
net zolang todat we de hele fucking eilanden aan het steun infuus hebben hangen. (als dat niet al is) en we gaan betalen omdat we 400 jaar geleden zijn over-over-over grootvader op een boot hebben geladen en hebben verkocht.

fifi23 | 11-06-14 | 09:44

Ik heb mij helemaal leeg zitten kotzen vanwege dat politiek correcte geneuzel.... Waarin een klein land toch groot kan zijn..... man,man,man!

Mijnheer Harmsen | 11-06-14 | 09:37

Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed...
In 1984 opgericht met als doel "het beantwoorden van vragen over volkscultuur". Heette ook Informatiecentrum Volkscultuur.
Vanaf 1991, zo lezen we op de website, kwam het accent te liggen op de "bemiddeling tussen het veld en het publiek". En vandaag de dag? "Het adviseert overheden over volkscultuur en immaterieel erfgoedbeleid en stimuleert het debat daarover."
Van informatief naar normatief dus. Eertijds gewoon een clubje dat informatie verstrekte, nu een instantie die als kennelijke functie heeft een debat te sturen.
Wat is er gebeurd met Nederland dat een clubje halve garen ons meent te moeten gaan adviseren of zelfs opleggen wat wij als traditie moeten zien, of zelfs hoe wij die traditie moeten aanpassen? Hebben zij jurisdictie, gezag, zeggenschap?
Hier is alles, letterlijk alles verkeerd aan. Normatief omgaan met traditie, bijsturen, bijvijlen, bijbuigen, vervormen, vervalsen, omdat een paar querulanten een 'debat' willen, en deze normativiteit via een vage instantie als aanpassing opdringen. Hier gaat het mis: "Tradities en rituelen moeten een hedendaagse betekenis hebben, anders worden ze niet meer gebruikt en verdwijnen ze. Daarom is het belangrijk dat immaterieel erfgoed meegaat met zijn tijd."
En wie bepaalt dat? Wanneer kunnen we stellen dat tradities niet meegaan met hun tijd? Wat moet er dan veranderen en waarom? Wie doet dat? En wanneer kunnen we concluderen dat er van een succesvolle verandering sprake is?
Is het aan de halve Garios's om te zeuren dat een bepaalde traditie niet met zijn tijd meegaat? En hebben we dan die club nodig voor de noodzakelijke aanpassingen?
Kennelijk wel, vindt die club zelf. Meegaan met de tijd betekent aanpassen aan zeurpieten. Wij lezen:
"Om een escalatie te voorkomen net als vorig jaar, is het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE) bezig met de meningen te peilen van betrokken stakeholders over de toekomst van het Sinterklaasfeest. Inzet is: hoe kunnen we het Sinterklaasfeest een toekomst geven en daarbij zo goed mogelijk rekening houden met de gevoelens van alle partijen."
Het Sinterklaasfeest wordt langs de morele meetlat gelegd door met "betrokken stakeholders" in overleg te gaan. What the fuck? Traditie en stakeholders?
Eens kijken hoe sterk die traditie, geheel los van al die bemoeials, werkelijk is.

Schoorsteenveger | 11-06-14 | 09:37

Alle jongetjes moeten voortaan Mo heten. Meisjes Fatima. Zo niet, discrimansie. Nog iets gehoord van dat mens uit Caribië ? Of is ze al haar zakken aan het vullen ?

Kamervraag | 11-06-14 | 09:31

Melkboerenhondenhaar, I can live with that. Maar mogen alsjeblieft alle Piethuilbaby's in de zak mee naar Spanje? Of nog verder weg?

Geert Linkers | 11-06-14 | 09:29

Het is weer niet goed als er paarse pieten rondlopen. COPD belangenvereniging over de zeik, iedereen met hoge bloeddruk bij Evil Knevel en Poephoofd, etc. etc. Zwarte piet = zwart.

lillendvleesch | 11-06-14 | 09:29

Verkwansel heel Nederland maar aan alle andere landen en noem dit land voortaan ook maar jutland.

jasser | 11-06-14 | 09:11

Lijkt precies op Gamlakuk's Hindoestaanse buurman. Kom er maar in.......

gamlakuk | 11-06-14 | 09:10

Ik kan hier alleen maar een ding op zeggen: hahahahahaha!!!

Gargamel2012 | 11-06-14 | 09:01

Doe mij maar een echte neger, tuig Quincy maar op , zwarte piet blijft. Zwarte piet!

Wayde | 11-06-14 | 08:55

Om te kokken dit soort lui.

van Oeffelen | 11-06-14 | 08:51

Ik pleit voor: nog meer kroeshaar, nog grotere kettingen in de oren en veel dikkere zultlippen!

kippevlees | 11-06-14 | 08:50

Alle argumenten zijn nu miljoenmiljard maal op tafel gelegd.
Het is duidelijk: Zwarte Piet moet Zwarte Piet blijven.
Van een non-racistisch symbool blijf je af.
Punt.

L.E. Raar | 11-06-14 | 08:49

Nederland = Neo NSBland

knerf | 11-06-14 | 08:42

150 jaar geleden was zware piet zwart en negers bruin. Gingen die kleurenblinde negers iets van 40 jaar geleden ineens vinden dat ze zwart waren en toen had zwarte piet het gedaan, idioten !!!

louis6227 | 11-06-14 | 08:41

Dat heb je met mensen die ergens bij willen horen, maar als dat niet lukt, zetten ze zich tegen de rest van de groep af. Vaak gaat het maar om een kleine minderheid, die desnoods met gerechtelijke hulp hun zin willen krijgen.

Snowy2000 | 11-06-14 | 08:41

Ik zeg: Clarence Seedorf voor Zwarte Piet, hij heeft er nu weer tijd voor...

eerstneukendanpraten | 11-06-14 | 08:39

Als die links-radicalen niet ophouden met zeiken over zwarte piet, her-introduceer ik de anti-Klaas weer.
Degene die een dag later alle cadeautjes weer komt invorderen!
*gnehe*

necrosis | 11-06-14 | 08:33

Dus omdat de voorouders van de negers slaaf zijn geweest, mogen wij geen zwarte piet, tegenwoordig is 90 % van de bevolking een slaaf van de bank en overheid.

Dutch_Holland | 11-06-14 | 08:27

Ik ben geen racist maar begin zo onderhand door dit soort acties een groeiende onverdraagzaamheid te ontwikkelen naar die huilnegers die dit door onze strot willen duwen.

Piet-Porno | 11-06-14 | 08:26

Pieleke | 11-06-14 | 08:20 En zo heb ik bezwaar tegen de jurk van sinterklaas, en het feit dat hij lijkt op een katholieke bisschop.
Dat is heel traumatiserend voor ex koorknaapjes en weeshuis kindertjes.
Wat een ongelooflijke non discussie.
Als morgen de dijken doorbreken en Putin alsnog een kernbom op Den Haag flikkert dan zal de discussie bij de gesubsidieerde gutmenschen nog steeds gaan over zwarte piet.

bakoenin | 11-06-14 | 08:26

ieeeek wat is dat voor paarse heks, komt die langs de deuren met Halloween?

Duracell | 11-06-14 | 08:24

Godsamme, zielepiet, zeurpiet en pietlut zijn dit jaar wel erg vroeg naar Nederland opgestoomd.

medusa324 | 11-06-14 | 08:24

Pieleke | 11-06-14 | 08:20 | | Reageer+
Al die zeikerds *hier*???!! Grapje toch?

aardappelninja | 11-06-14 | 08:24

Ik zag vanmorgen de aankondiging in het nieuws en dacht, daar komt ie dan. De geitenwollensokken parade komt met de nieuwe zwarte piet. Maar het viel mee. Prima oplossing zo. Al die zeikers hier! Ik ben ook voor zwarte piet, maar we moeten wel eerlijk zijn over waar het vandaan komt etc. Een beetje vernieuwing kan geen kwaad.

Pieleke | 11-06-14 | 08:20

Zwarte Piet is deaudt. NPO bedankt. Ook al wordt tie niet weggerassismt, het sp, pvdander, d66 stemmend klootjesvolk zal en masse "de discussie" uit de weggaan door de introductie van Groene Snotpiet, Urine Geelpiet en SP Rooie Piet. Dit komt N O O I T meer goed zonder gedoe.

de Voorzittert | 11-06-14 | 08:20

De hele racisme discussie heeft naar mijn idee trouwens een dubbele agenda. Zo kunnen weinigen (al of niet gesubsidieerd) alle andere geluiden in de media overschreeuwen. Het moralisme van the happy few.

bakoenin | 11-06-14 | 08:20

@Mesmer. Dan krijg je weer de discussie wie er het meest gekwetst zijn....

Maria.1 | 11-06-14 | 08:17

Ze hebben Zowarte Piët geheel cultureel verantwoord omgekat van negert tot indiaan. Dat zal wel helpen. Hebben de Zwartvoet-, Apache- of Comange-indianen al gereageerd?

Psycheltjes | 11-06-14 | 08:16

Dat een handjevol anti-Piet zeikers zo'n enorm platform krijgen. De mensen die daar aan mee doen, zijn diegene die het land in de uitverkoop zetten. We met ons.

Gewoon negeren (pun intended), die soort achterlijke voorstellen.

Billy Balzak | 11-06-14 | 08:16

Met verbazing enkele minuten naar Knevel en piethoofd gekeken. Wat een hemel tergende TV. Het ging werkelijk nergens over en het Nederland met nog een greintje grijze cellen heeft al reeds lang voor de traditionele zwartepiet gekozen. Zolang ergens de racisme en slavernij kaart getrokken wordt staan mijn haren overeind en mijn hakken in het zand en niet zon beetje ook. Wordt het geen tijd de kinderen van die zwarte vrouw uit huis te plaatsen met zon moeder.

Therapietje | 11-06-14 | 08:15

Ik roep 10 juni uit als dag voor de gekwetsten. Heb ik weer een jaar rust.

Mesmer | 11-06-14 | 08:14

Misschien valt het jullie ook op, maar als er even wat door de eerste of tweede kamer geramd moet worden komt deze non discussie weer op de agenda.

bakoenin | 11-06-14 | 08:14

Wat een land worden we toch ... Op vele fronten de VS achterna om alles zo "neutraal" mogelijk interichten.. In de VS willen ze het niet over "man-hours" hebben, want dat kan de woman wellicht aanstootgevend vinden. Ondertussen wordt er een oogje dicht geknepen wanneer het "creeping sharia" betreft .. Want hey een andermans geloof is "heilig", maar een oude Nederlandse traditie mag natuurlijk in minder dan een generatie worden platgewalst ..

Baron bierviltje | 11-06-14 | 08:13

Als Sinterklaas ook zwart wordt geschimkt, is het sprookje compleet.

Rest In Privacy | 11-06-14 | 08:10

Het is echt te gek voor woorden, waarom krijgen die zeikerds weer hun zin?
Ze leven hier in ONS Nederland, dus ze hebben zich maar gewoon aan te passen, en als ze er niet tegen kunnen gaan ze maar terug naar het land van herkomst.

ANGEL70 | 11-06-14 | 08:09

Opgerot, zwarte piet moet blijven. Stelletje landverraders!

BozeHenk | 11-06-14 | 08:09

Waardeloos drammerig mens die Anousha Nzume. Overal wordt racisme, huidskleur en slavermij bijgehaald. Van dat soort mensen wordt je vanzelf rascistisch. Over afrikaanse landen die de slavermij hebben uitgevonden hoor je haar niet. Over Saoudi Arabie waar nog steeds slavernij is hoor je haar niet. Ze klaagt dat haar kinderen op de basis school notabene niet uitgebreid de geschiedenis van de slavernij hebben gehad?? Raar mens dat haar kinderen opvoedt met haat. Een slechte moeder en een slecht voorbeeld voor haar kinderen. Ze krijgt van mij de Zwarte Piet.

denoorman | 11-06-14 | 08:07

En geen aandacht voor Mosul, waar de snorren tegen de baarden gaan vechten? Kom op jongens,dat lijkt me net even iets belangrijker.

hot thing | 11-06-14 | 08:05

Dat hele Sinterklaasfeest kan me gestolen worden en vier ik al tig jar niet meer, maar reken maar dat er de volgende keer een originele zwarte Piet komt! Het moet godverdomme maar eens afgelopen zijn met dat multiculti-geneuzel

Big Swinging Dick | 11-06-14 | 08:05

Maria.1 | 11-06-14 | 07:57
Maar die is toch helemaal niet in gevaar?

Mouth Of The South | 11-06-14 | 08:02

Dus elke kleur kan knecht zijn en werken, behalve die zwarte? Nee, dit werkt niet stigmatiserend nee...

pietje precies | 11-06-14 | 07:59

@Mouth Of The South. Nee, we beschermen zwarte Piet niet, maar onze cultuur.

Maria.1 | 11-06-14 | 07:57

Frappant is het dat men dit een non-discussie noemt, maar het brengt wel de meeste en de heftigste reacties teweeg. Zo'n non-discussie is het dus ook weer niet. Nederlanders beschermen zwarte piet alsof het een soort heilige profeet is.

Mouth Of The South | 11-06-14 | 07:56

@Datzegiktoch. Het grappige is dat de zwarte kindjes hier op de basisschool zich prima vermaakten met zwarte Piet en er niks kwaads in zagen. Dan komt er zo'n stel zure volwassenen die een einde maken aan dit onschuldige vermaak.

Maria.1 | 11-06-14 | 07:55

Volwassen discussie over een kinderfeest grotendeels gedreven door slachtoffer denken en aan de andere zijde jeugdsentiment. Het zal mij aan mijn reet roesten hoe Piet eruit ziet. Zolang de kinders zich maar vermaken. Dat is het enige wat telt. Maar dat lijkt iedereeb uit het oog zijn verloren. Er is geen kind dat met deze discussie meedoet. Waarom? Omdat het ze geen malle moer uitmaakt. Als dat voor de gemoederen ook een paarse of oranje piet moet zijn so be it.

Datzegiktoch | 11-06-14 | 07:51

Als kind was ik bang van zo'n engerd.
*schadevergoedingsaanvraagformulier in gaat vullen en naar afrika versturen*

Rest In Privacy | 11-06-14 | 07:48

@salonsocialist | 10-06-14 | 23:15
Zwarte Miet

SpeurHaan | 11-06-14 | 07:48

@Lewis Lewinsky | 11-06-14 | 02:00
*uitroepteken in schoen Lewis proppen doet*

necrosis | 11-06-14 | 07:45

Grappig ik zie zojuist het Journaal en dit onderwerp komt aan bod , voortaan is zwarte piet dus een type Marokkaan , i.pl.v. licht getint kun je nu nieuwe zwarte piet uiterlijk doorgeven aan de Politie.

Is het idee misschien om onze kinderen te brainwashen zodat zij nieuwe zwarte piet ( lees Finnen ) gaan associëren met iets goeds i.pl.v. de ellende van nu ?

Amigo1973 | 11-06-14 | 07:35

Maar waarom is zwarte piet bruin? Ik wil zwart zien.
Verder is een knecht een helper en geen slaaf. Slaven, toen en nu, zouden een moord doen voor zo'n baan als knecht van Sinterklaas.

polt | 11-06-14 | 07:23

Een maatschappij dat alleen nog maar voor anderen zorgt bestaat niet lang.

Mesmer | 11-06-14 | 07:20

Zwarte Piet is al jaren bruin. Waarom ?
Uit mijn jeugd ken ik zwarte piet als gitzwart. Toen maakten ze hem bruin waardoor het net een neger lijkt. Daar begon het gedonder. Nu is besloten dat zwarte piet bruin moet blijven maar zonder kroeshaar. Krijgen we straks alle bruine mensen met stijl haarfijn de gordijnen in.
Maak piet gewoon weer echt zwart. Echt zwarte mensen bestaan niet net zo min als witte.

Herr Vorragend | 11-06-14 | 07:20

-weggejorist-

Dimitry | 11-06-14 | 07:19

Als de Sinterklaastraditie echt gaat veranderen, dan ben ik helemaal klaar met dat land. En niet eens zozeer met die jankerts als Quincy, maar meer met m'n laffe medemens die dit allemaal maar laat gebeuren. We laten ons deze prachtige oer-Hollandse traditie toch niet afpakken door een paar dombo's die zich onterecht gediscrimineerd voelen? Wat dat betreft heb ik altijd zwaar respect gehad voor Poetin. Denk je dat hij dit soort dingen laat gebeuren? Dan wordt je of A. teruggevonden in een betonblok in de Maas of B. helemaal niet meer teruggevonden. Maar in Nederland gaan we nog serieus luisteren naar dat handjevol jankerts wat gewoon geen geld heeft om cadeaus te kopen voor hun kinderen. Ik stoor me dan ook behoorlijk aan het feit dat de Nederlandse politiek het zo ver heeft laten komen. Die hele discussie had allang de kop ingedrukt moeten worden.

Dimitry | 11-06-14 | 07:19

Verdomme zeg die twee negers achter nieuwe-piet hebben dikkere lippen dan nieuwe-piet! Racisme!!!!

peterdh | 11-06-14 | 07:15

Mooi compromis: als je door de schoorsteen gaat krijg je niet ineens dikke rode lippen en kroeshaar. Maar de kleur zwart moet blijven dat is traditie.

Konijnenkeutel | 11-06-14 | 07:12

Inderdaad. Een kleine groep zwarte fundamentalisten bepaalt een kinderfeest. Welkom in onze open samenleving alwaar ieder zuurtje gehoord wordt.

nukkie | 11-06-14 | 07:08

Een ander belangrijk element van onze 5 december folklore is inmiddels ook al om zeep gebracht, en wellicht is dat zo mogelijk nog veel erger. :
Het is de enige dag dat men elkaar kan kritiseren en dat gaat dan middels een gedicht. Dat zou uniek in de wereld zijn. Dat wordt op de scholen steeds meer weggelaten. Onze traditie is sluipenderwijs via fout pedagogische-academie 'onderwijs' gedegradeerd tot een aftreksel van het mohammedaanse suikerfeest.

Ci Ty33 | 11-06-14 | 06:52

Het zoontje van Anouschka wil niet naar het Sinterklaasfeest. Benieuwd wat zijn moeder hem allemaal verteld heeft. Het verhaal over de slavernij staat gewoon in de geschiedenisboeken van school overigens. Hoe lang moeten wij ons schuldig blijven voelen over iets wat we niet persoonlijk gedaan hebben?!

Maria.1 | 11-06-14 | 06:46

Kom... ik ga nu werken... zouden meer Nederlanders of iets dergelijks moeten doen.

duitse herder | 11-06-14 | 06:10

hahaha wat een intense treurnis, mijn Duitse collega liggen werkelijk in een stuip om dit volstrekte non-issue. Categorie eekhoorntjes brug in den haag, gefeliciteerd Nederland er zijn geen werkelijke problemen meer in het land

Hploos | 11-06-14 | 06:01

En wanneer komt er een suikerfeest zonder suiker, dit ivm met discriminatie van alle suikerpatiënten en dikke mensen?

Bill le Koek | 11-06-14 | 05:24

Werkelijk erg is dat zulke mensen als Ineke Strouken telkens weer een podium aangeboden krijgen, een gesubsidieerd podium welteverstaan.

Flipus | 11-06-14 | 03:33

@BenBinnen | 11-06-14 | 00:09 Je geeft een leuke draai aan je typefoutje, ik moet eerlijk toegeven dat ik je bijna geloofde haha !

Bazip Zeehok | 11-06-14 | 03:07

-weggejorist-

INH.30CL | 11-06-14 | 03:06

-weggejorist-

Pietertje1908 | 11-06-14 | 02:41

De overheid heeft recent twee websites offline gehaald omdat zij er op uit zouden zijn inloggegevens voor DigiD te verzamelen. Een derde site, Digidaanvragen.com, is in het vizier van overheid maar is nog niet offline. De overheidsdienst krijgt de eigenaren van de site niet te pakken. De server van de website bevindt zich in Turkije.

www.nu.nl/internet/3799085/overheid-ha...

A Canuck chick | 11-06-14 | 02:38

Ik heb de uitzending live gezien en de stoom komt nu noch uit mijn oren. Dat mens hoeft alleen maar een pakje aan te doen en ze is zelf zwarte Piet, krulhaar, bruin en oorringen van 5cm doorsnee. Vertelde ook nog even dat Nederland rijk is geworden door de slaven handel.
Nee TRUT! Nederland is rijk geworden door de VOC en niet de WIC. Het eeuwige gezeik over de slavenhandel komt me de strot uit.
Hoever in de geschiedenis moeten we terug gaan met ons schuldig voelen?
Elke keer weer geven we een stukje van onze cultuur weg en het volgende jaar wordt er weer een ander stukje bedreigd.
Wanneer houdt het eens op!

K1100 | 11-06-14 | 02:34

-weggejorist en opgerot-

hetemeid | 11-06-14 | 02:31

gaffelbaard | 11-06-14 | 02:09
De oplossing? In Engeland moest de overheid ook toekijken en ingrijpen. De overheid in het VK keek jarenlang de andere kant op.
Alleen Thatcher heeft een keer ingegrepen toen een stad in midden-Engeland zich tot onafhankelijke moslimstaat wilde uitroepen.
Doe maar, zei Thatcher, dan stuur ik het leger en tanks langs, om de orde te herstellen.
Pas nu Farange pupulair is, worden Cameron en de rest van de Engelsen wakker uit hun wegkijk slaap.

Jan Dribbel | 11-06-14 | 02:21

Dikke lul, 3 bier

croque monsieur | 11-06-14 | 02:20

@tattooboer | 11-06-14 | 02:13
We zien de revolutie ontstaan, of niet :D

gedachtespinsel | 11-06-14 | 02:18

@gedachtespinsel | 11-06-14 | 02:05
jammerlijk gaat dit toch tot handgemeen komen, dat was, is en blijft zo, wie niet luisteren moet maar voelen, wie goed is krijgt zoets, wie stout is de roe. De luizen worden altijd uit de pels geschud uiteindelijk en als het zover is moeten mensen kiezen wie en wat ze zijn. Het enige dat veranderd met de tijd en de technologie is de bewijslast m,aar die zal nooit moeilijker worden als je het gelijk aan je kant hebt. En politie? Doe me een plezier zeg, dat stelletje godsdienaars? Achterhaald zoals we geen draaitelefoons meer hebben.

tattooboer | 11-06-14 | 02:13

Jan Dribbel | 11-06-14 | 01:55
Maar wat is de oplossing dan?
Alle onderwijs weer naar de overheid en bijzonder (religieus dus) onderwijs afschaffen?
Hmm.
Misschien is dat nog niet eens zo'n stom idee.

gaffelbaard | 11-06-14 | 02:09

@tattooboer | 11-06-14 | 01:58
Blijft het bij het handhaven van de grondrechten, en wat ze verder vinden moeten ze maar naar politie brengen of zo. Wie is verantwoordelijk voor de bewijslast wat mij betreft, en in culturele issues laat dat zich niet makkelijk bewijzen. Met andere woorden komt het neer op emo symbool argumentatie. En die wint niemand!

gedachtespinsel | 11-06-14 | 02:05

Tornen aan Zwarte Piet zorgt voor een totale omslag. Nederlanders pikken het gezeik van buitenlanders niet meer!

Lewis Lewinsky | 11-06-14 | 02:03

@necrosis | 11-06-14 | 01:51
Maar laat ze wel döner kopen....

gedachtespinsel | 11-06-14 | 02:02

@necrosis | 11-06-14 | 01:57
Hoofdletter N in zijn schoen gooit.

Lewis Lewinsky | 11-06-14 | 02:00

@gedachtespinsel | 11-06-14 | 01:06
Dat is wenselijk maar dat gaat niet gebeuren, ze zullen hun aanvallen doorzetten.

tattooboer | 11-06-14 | 01:58

*gaat mandje opzoeken*

necrosis | 11-06-14 | 01:57

G. Raayer | 11-06-14 | 01:50
Te laat, te laat in de UK.
www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/articl...
Nu het te laat is krijgen de wegkijkers eindelijk, voorzichtig door, waar ze van wegkeken.

Jan Dribbel | 11-06-14 | 01:55

@slachterskeesje | 11-06-14 | 01:45
Mijn nick schrijf je zonder hoofdletter, en ja, daar ben ik erg gevoelig voor!

necrosis | 11-06-14 | 01:53

@slachterskeesje | 11-06-14 | 01:36
Donner is het type politicus dat zijn eigen kinderen en kleinkinderen laat wonen in een puur Hollandse enclave, ongeacht wat de meerderheid van NL stemt.

necrosis | 11-06-14 | 01:51

@slachterskeesje | 11-06-14 | 01:45
Blijft wel een lastige, hoe maak je daar algemene wet van en wie/hoe bepaal(t) wat bijdrage is?

gedachtespinsel | 11-06-14 | 01:50

Zwarte Piet wordt vastgelegd in de Nieuwe Culturele Grondwet, gericht tegen de islamisering van ons continent waarna de buitenlandse invloeden en hun sympathisanten en reactionairen hun beloofde volk naar huis mogen begeiden, en is Zwart, Neger en Hulpje van de Sint. Punt Uit.

G. Raayer | 11-06-14 | 01:50

Ik kan er gewoon slecht van slapen. Zo dom dat advies. Ze maken júist een negerslaaf van pieteke. Van zwart naar bruin, zie umberto tan. Geen kroeshaar, ja negers laten het ook erg vaak ontkroesen zie oprah. Geen gouden oorbellen, slaven benne arm. Alleen de lippen niet meer zo groot, nou okee dan, niet alle negers hebben grote lippen. Ik heb 1 oplossing. Zwart, écht pikzwart.

Cidiood | 11-06-14 | 01:49

de grote Anti | 10-06-14 | 23:52
En jij gaat even voor anderen bepalen wat wel en geen functie heeft?

Bah.

Nietvoordekat | 11-06-14 | 01:47

@gedachtespinsel | 11-06-14 | 01:39
Dat ben ik met je eens, evenals met de opmerking van Necrosis over het census-kiesrecht.

slachterskeesje | 11-06-14 | 01:45

Ik lollde bij nog steeds zwart aaae.

ministerSinister | 11-06-14 | 01:43

(c)ZWITSUL | 11-06-14 | 01:21
Die kan zo voor Obete Piet spelen.
Het kost wat, zo'n Obeet, opgebracht door de blanke rascisten, maar volgens het Francisco van Jole principe, hebben veelgebruikers in de zorg meer rechten dan minder-gebruikers.
Perez Loy, de vleesgeworden voorman van de anti's.

Jan Dribbel | 11-06-14 | 01:41

@slachterskeesje | 11-06-14 | 01:36
Nee, maar je mag je wel afvragen wat dan democratie voor zou moeten staan. Als dat overheersing is door meerderheid heb ik gegeten en gedronken wat betreft democratie. Sterker nog, basis rechten zoals beschreven in de algemene rechten van de mens mag nooit aan getornd worden.

gedachtespinsel | 11-06-14 | 01:39

necrosis | 11-06-14 | 01:10
“Weet je nog hoe die landverrader heet die de sharia wilde invoeren als een meerderheid VOOR stemt?”
Je bedoelt Donner. Wat hij zei is, dat je in Nederland volledig democratisch kunt kiezen voor een andere staatsvorm, maar dat de weg terug vrijwel onmogelijk is. Dat maakt hem nog geen landverrader.

slachterskeesje | 11-06-14 | 01:36

@necrosis | 11-06-14 | 01:30
Ik maak me doorgaans weinig zorgen, zonde van mijn tijd om me druk te maken over morgen. Zouden meer mensen moeten doen, genieten van het NU, van wat ze hebben en niet lopen kloten over wat ze niet hebben.
 
Ik word zo moe van al die individuen en groepen die maar vinden dat ze 'recht' hebben op. Het word tijd dat mensen eens blij moeten zijn met wat ze krijgen.
 
Maar las net een leuke anecdote, de meeste studenten hebben liever 50 euries in handen als alle anderen er 20 krijgen dan 100 euries als alle anderen 200 kregen. I rest my case.

gedachtespinsel | 11-06-14 | 01:36

@gedachtespinsel | 11-06-14 | 01:25
Daar hoef je je toch geen zorgen over te maken?
Ik herinner me nog een comment over grijs haar en oude knookjes.....
*jawel: grinnik ende grijns*

necrosis | 11-06-14 | 01:30

@(c)ZWITSUL | 11-06-14 | 01:21
Gezien de uitslagen van de verkiezingen, vraag ik me af waarom een PvdA'ert nog burgemeester mag zijn van 020.
Het traditionele rode bolwerk is inmiddels niet zo 'rood' meer....

necrosis | 11-06-14 | 01:26

Hallo!! Stop!! Laten we gewoon geluk en plezier verbieden. Gewoon iedereen moet nu pijn lijden. Al was er een grootoveroveroveropaopaopa (ja, probeer dat maar eens uit te spreken) die ergens, iets verkeerd heeft gedaan. Branden zal u. Paarse Mongolen, Gouden Kamikaze, Bruine Nazi, die rare Egyptenaren en Romeinen. Zonder deze lieden hadden we al lang op Mars gewoond. En waren wij ieder regenboogkleurig.

MonsterKody | 11-06-14 | 01:26

@necrosis | 11-06-14 | 01:22
Geen idee, maar ik zou toch niet graag buiten mijn schuld om werkeloos worden en ineens geen stemrecht meer hebben, of geld dat alleen voor importers?

gedachtespinsel | 11-06-14 | 01:25

Een schoorsteenveger is altijd zwart van het roet. Zwarte Piet (berserker), Krampus etc. moeten blijven net als Sinterklaas. De rest die er aanstoot aan geeft mag wat mij betreft oprotten! Zij begrijpen echt niet hoe oud deze Europese traditie is en zoeken gewoon een excuus om zich gekleineerd te voelen. Gaat heen, het gaat niet om u maar om de vorming van het kind!

Flappie2006 | 11-06-14 | 01:25

Historisch gezien is er geen link tussen zwarte piet en slavernij. Niet op de manier van Quinsy en kornuiten. Juist tegenovergesteld. Maar dan moet je de iets van 50+ levenswerken van Sint Nicolaas lezen om dat te snappen.

Dat een 19e eeuwse leraar ooit dat verband met slavernij legde, dat wordt beweerd althans, klopt niet. Wel dat in de tijd (1850) dat dat bewuste boekje werd geschreven slavernij bestond. Maar niet de historische link tussen Sint Nicolaas en slavernij in de zin dat Sint Nicolaas de slavenhouder, de meester is. En Zwarte Piet zijn slaaf, of knecht. Wat trouwens ook weer ten onrechte wordt gezien als synoniem voor slaaf. Een knecht is namelijk geen slaaf. Die woorden hebben een andere betekenis in onze Nl-se taal.
Goed, het gaat er dus om dat slavernij als onderwerp wel bespreekbaar is. Slavernij bestond en bestaat nog! Het is duizenden jaren oud. En de omvang van de slavernij nu is veel groter dan in tijden daarvoor. Om dat tegen te gaan is dialoog nodig en gewenst, en dat geldt al helemaal voor de moderne slavernij van nu.
Maar ...
de link tussen slavernij en Sint Nicolaas is vanuit historisch perspectief over de figuur Sint Nicolaas niet juist.

gaffelbaard | 11-06-14 | 01:25

@(c)ZWITSUL | 11-06-14 | 01:21
Die dikke pens komt vast niet van het harde werken..

Slipsnifter | 11-06-14 | 01:24

Specy | 11-06-14 | 01:02
"Is dat Stonede Piet of zo?" (2)

Weet je ook meteen waar het woord stoomboot vandaan komt en de Sint op het dak denkt te kunnen lopen.

kloopindeslootjijook | 11-06-14 | 01:23

@gedachtespinsel | 11-06-14 | 01:15
Een baan, belasting betalen en recht hebben op dingen waar je voor betaalt.
Anders dan kansloze import die geen moer bijdragen, netto ontvangen en zeiken over 'onze' gebruiken!
Mensen die het hier zo klote vinden, raad ik aan om te verhuizen.
Wat is daar onredelijk aan?

necrosis | 11-06-14 | 01:22

Waarom heeft iedereen het over zwart als het bruin is!? Dit zijn toch negers? Die zijn bruin. Zwarte piet is zwart, zwart als roet, pik zwart. Maar nee hoor u ziet chocolade op een gezicht en het is zwart. Nee, de oplossing is zwart. Of bestaan er roetzwarte negers? Lijkt ook meteen meer op de krampus..

Cidiood | 11-06-14 | 01:21

Scorsese | 11-06-14 | 01:03
Wat ik niet snap hoe jij nog enige nuance zoekt in een uitzending van een stelletje mafklappers.

sterke koffie | 11-06-14 | 01:17

@necrosis | 11-06-14 | 01:10
Wat moet die bijdrage dan zijn?

gedachtespinsel | 11-06-14 | 01:15

@Zupschufter | 11-06-14 | 01:06
Gratis tip:
Smijt die telefoon in de dichtstbijzijnde sloot, die dingen kosten (icm een abo) geen drol meer.

necrosis | 11-06-14 | 01:13

Specy | 11-06-14 | 01:02
"Is dat Stonede Piet of zo?"

Dat is Wiet Piet. Heeft ook geen roe maar een dikke joint om de kindertjes braaf te krijgen. Werkt uit-ste-kent. Net zoals de space-kulaas.

kloopindeslootjijook | 11-06-14 | 01:13

NEE .. ik voorspel een bloedige straatoorlog, wees een trotse patriot en verdedig je NL cultuur tegen importvolk.. je weet tog

(c)ZWITSUL | 11-06-14 | 01:12

Onvoorstelbaar.
Dat dat soort malloten nog een podium krijgen.
Zelfs Amerigo heeft een hoger IQ.
Zwarte Piet is zwart en hij hoort bij ons.
Klaar. Punt. Uit.
En nou opzouten!

Schietmijmaarlek | 11-06-14 | 01:11

@gedachtespinsel | 11-06-14 | 01:03
'We' hebben inderdaad NOG geen sharia, maar dat zal niet lang meer duren als PvdA aan de macht blijft.
Weet je nog hoe die landverrader heet die de sharia wilde invoeren als een meerderheid VOOR stemt?
Ik ben nog steeds voorstander voor census-kiesrecht.
Geen bijdrage, geen stem!

necrosis | 11-06-14 | 01:10

@Graaf van Egmont | 11-06-14 | 00:59
"Net als bij de Zwarte Pietendiscussie schijnt het echt een probleem te zijn van de Amsterdammer "binnen de ring". "

Zap, goal. Aangezien de meerderheid van 020 niet bestaat uit kaaskoppen, laten we voor 020 de wit geschminkte sint en zijn -jajajaajaja- zwarte knechten invliegen uit suriname of de antillen. Zou het dan wel goed zijn? De rest van nederland gaat daar natuurlijk niet aan meebetalen.

kloopindeslootjijook | 11-06-14 | 01:07

@Mega Mindie 2 | 11-06-14 | 01:01
De Ramadan staat in de agenda van mijn telefoon als Nederlandse feestdag, hoe idioot wil je het hebben?

Zupschufter | 11-06-14 | 01:06

@tattooboer | 11-06-14 | 00:58
Dat laatste hangt af van de argumentatie, maar als mij persoonlijk vraagt wat ik van ZP vind, dan vind ik dat een volksfeest zonder relatie met wat voor verleden dan ook. Dat Quinsy's zijn en anderen die daar anders over denken is prima. Ik heb er geen last noch gemak van. Iedereen heeft wel iets waarin hij symbool kan zien van 'afgrijzen' uit wat voor geschiedenis dan ook. Laat ze eens leven in het NU.

gedachtespinsel | 11-06-14 | 01:06

Maar al die zure koppen hadden weer een prachtavond bij Knekel en Papoeahoofd. Wat stonden ze weer mooi in de spotlights met hun zeikerige linkse sjembekken.
Uit het diepst van mijn hart: Bedankt EO!
Zo, nu weer knippen in natuurdocumentaires zoals we dat van jullie gewend zijn.

Conan de Rabarber | 11-06-14 | 01:06

Dit gaat uit de klauw lopen, let maar op. Foute mensen worden opgehitst.
.
Staat de ME al gereserveerd in Gouda voor november/december 2014?

Zupschufter | 11-06-14 | 01:04

Komende december staan de hindoestanen en zigeuners dus te demonstreren.

Guido | 11-06-14 | 01:04

Wat ik niet snap is dat niemand bij Knevel & van den Brink de werkelijke oorsprong kent van Zwarte Piet. Die vrouw beweert dat Zwarte Piet pas zwart is sinds 1850. Sinds 1850 is het wellicht een Piet, maar het feit dat ie zwart (of in ieder geval donker is) gaat terug naar de tijd van de Germanen. In Centraal-Europa noemt men 'm Krampus. Krampus is een donkergekleurde duivelachtige bok. Of hoe je 't ook wil noemen.

Scorsese | 11-06-14 | 01:03

@necrosis | 11-06-14 | 01:00
Dan bestaat er zoiets als aangifte, het lijkt me niet dat iemand op basis van religie je grondrechten kan ontnemen (we hebben nog steeds geen sharia).

gedachtespinsel | 11-06-14 | 01:03

Hahaha, we zijn allemaal gek geworden. Wat een kutland is het geworden als we buigen voor gastarbeiders en ander ongewenst tuig.

Only the lonely | 11-06-14 | 01:03

@gedachtespinsel | 11-06-14 | 00:57
Wedden dat je uit pure nieuwsgierigheid gewoon op de 'play' knop drukken doet?
*gnehehe*

necrosis | 11-06-14 | 01:02

Is dat Stonede Piet of zo? Manmanman... Heb je een zwarte met uitstraling, ga je de uitstraling weghalen om het probleem op te lossen en er een soort overjarige hippie van maken. Die foto, het had gewoon een typetje van Rick Mayall kunnen zijn...

Specy | 11-06-14 | 01:02

Ongelofelijk dom advies. Een bruine piet.... een piet dus die meer op een neger lijkt. Neen een zwarte, dat is beter dan zo'n umberto tan kleur. Negers zijn toch bruin? Zwart is de oplossing!!

Cidiood | 11-06-14 | 01:01

Suikerfeest moet verboden worden in dit land.
Het is niet van de Nederlandse cultuur en hoort hier dus niet.
Mensen mogen hier wonen maar moeten integreren.
Als je je cultuur wilt behouden moet je vooral niet emigreren!
Emigreer je? dan integreer je!
Punt uit!

Mega Mindie 2 | 11-06-14 | 01:01

A Canuck chick | 11-06-14 | 00:49
Heeft niks te maken met 'Nederlanders' maar met een gezelschap dat Nederland overspoelt met non-discussies zoals deze. Dat de redactie van K&B dit soort tradities de maat neemt op nationale televisie zegt meer over hun manier van televisie maken dan over Nederlanders.

sterke koffie | 11-06-14 | 01:01

@gedachtespinsel | 11-06-14 | 00:52
Mijn grondrechten worden regelmatig opzij gezet vanwege religie.
Ik veeg mijn reedT af met religie!

necrosis | 11-06-14 | 01:00

Net als bij de Zwarte Pietendiscussie schijnt het echt een probleem te zijn van de Amsterdammer "binnen de ring". Uit de rest van het land hoor je weinig tot geen bijdragen aan de discussie. Zo ook vanavond een item gezien over het Nooit meer Auschwitz monument van Wolkers. Willen ze er een muur bij zetten met de namen van 201.000 omgekomen Joden. Het werd gerechtvaardigd door de joodse architect die bloedserieus meedeelde dat het in Amsterdam moest komen, "want daar gebeurde het toch allemaal" Toe vroeg ik me af, die 102.000 joden kwamen die alleen al uit Amsterdam, of werden er in de overige steden ook niet nog eens duizendem Joden afgevoerd? Staan die wel of niet op dat monument vermeldt?

Graaf van Egmont | 11-06-14 | 00:59

@gedachtespinsel | 11-06-14 | 00:35
Als je een land wil ontwrichten dan moet je aan de onschuld van de kindjaren, de jeugd zitten morren, dat is wat er gebeurt, ons word wijsgemaakt dat zelfs onze meest onschuldige periode fout was en zo worden we gekneed om andere culturele "waarheden" te gaan geloven. Het is een strikt geregiseerd stukje indoctrinatie als klaarstomerij voor gepeuter aan onze nationaliteit. wat we gelukkig niet gaan toelaten.

tattooboer | 11-06-14 | 00:58

@necrosis | 11-06-14 | 00:45
Ja, had het gelezen vraag me af naar de zin daarvan. Ook hier weer geldt het feit dat mensen denken gekend te moeten worden. Beeldvorming en aanwezigheid als subgroep is nu eenmaal belangrijk. En laten we wel wezen, het zou zomaar kunnen. Maar de gevolgen.... *zucht*, mag de rest van Nederland dan weer een soort van wedergutmachungssnitzel bakken of zo. Daar wordt ik dan wel weer moe van.
*wenst muzak overwegingen naar prullenbak*

gedachtespinsel | 11-06-14 | 00:57

LOL deze nieuwe Piet lijkt op iemand uit: India, Pakistan of Bangladesh!!!

010_Allochtoon | 11-06-14 | 00:56

ja, als zwarte piet blauw was had die wel pepernoot smurf geheten. Ja de Sint heeft knechten. ja die zijn toevallig zwart vanwege het uitzendburo en dat lag niet in Polen. So what? Waar is de link naar de discriminazi?

kloopindeslootjijook | 11-06-14 | 00:56

Gaan we dus niet doen.
Problemen?
Zoek een ander land!

Mega Mindie 2 | 11-06-14 | 00:53

@necrosis | 11-06-14 | 00:38
Eensch, maar of het nou kerstmis of suikerfeest heet zal mij in beide gevallen een worst zijn. Beide zijn een religieus feest. De uitvoering en oplegging bepaalt in mijn optiek het uitgangspunt. Een cultureel feest mag wat mij betreft best even wijken voor een religieus feest, waarom niet. Maar het kan zeker niet zo zijn dat grondrechten opzij gezet worden zoals nu vastgelegd in de grondwet. Op moment dat het opleggen wordt vanuit een religie dan is er sowieso een probleem in een maatschappij.

gedachtespinsel | 11-06-14 | 00:52

En wie is Ineke Strouken dan wel niet om als Zwarte Pieten autoriteit op te treden over hoe wij Nederlanders ons Sinterklaas-feest moeten ervaren ten faveure van een paar zwart getinte klaagmalloten???
Hoe wil de zwarte medemens anders de hint van "twee miljoen Nederlanders vinden wat anders" doorgekregen krijgen? Welk gedeelte van "pleur op met je zwarte-pietengezeik" was niet duidelijk voor Gario en consorten? En wie heeft neger-NSB-er Ineke Strouken Überhaupt wat gevraagd?

Nederlanddraaitdoor | 11-06-14 | 00:52

-weggejorist-

kloopindeslootjijook | 11-06-14 | 00:50

Het lijdt geen twijfel dat uitzendingen als deze de verhoudingen NOG VERDER zullen verbeteren.

natte krant | 11-06-14 | 00:49

Wat is er toch mis met jullie Nederlanders? Julie laten je het kaas van het brood eten door allerlei mensen die Nederland ernstig willen verminken.

A Canuck chick | 11-06-14 | 00:49

Wat een dom wijf aan tafel. Ik heb plaatsvervangende schaamte als Brabander zijnde voor die domme naïeve vrouw met de bril, tenenkrommend. Die piet aan tafel is daarentegen liev.

pluk-87 | 11-06-14 | 00:48

Deze mensen die deze discussie aanzwengelen hebben echt het benul van een pinda. Een eeuwenoud traditioneel volksfeest in diskrediet brengen op basis van sentimenten die niet leven in de samenleving maar slecht bij een select groepje mensen met een gestoord wereldbeeld en dat krijgt dan ook nog podium bij K&B.

sterke koffie | 11-06-14 | 00:47

Potverdomme het is freaking juni! Ik vond het al een zeer zinloze discussie afgelopen december, maar dat er nu zo net voor de zomer wordt gepraat over iets dat in december plaatsvindt. Alsjeblieft zeg, doe ns niet. Tijdens de novemberdagen mogen wat mij betreft de gekwetste donkeren weer gaan huilen. Mijn grote goedheden, waar gáát dit over.

E-cards | 11-06-14 | 00:46

Mensen uitmaken voor racist is een veel grotere haatzaaierij dan die hele zwarte piet waar nooit iemand een probleem van had hoeven maken.

henkdekanarie | 11-06-14 | 00:46

Wat? Nederland kondigt eenzijdig Zwarte-Piet-richtlijnen af zonder te wachten op Europese consensus? Mag dat zomaar van Brussel?

simpelman | 11-06-14 | 00:45

@gedachtespinsel | 11-06-14 | 00:29
Ben jij ook een voorstander van invoering van de sharia als een meerderheid voorstander is?
Je mag me ondemocratisch noemen, maar sharia houden ze maar lekker in zand van herkomst.
In Nederland zijn we de middeleeuwen ruimschoots gepasseerd en lopen mannen niet meer in berenvellen en een knots op hun schouder.

necrosis | 11-06-14 | 00:38

de grote Anti | 11-06-14 | 00:25
Het is algemeen bekend dat blanke vrouwen graag liefdesreizen naar Ghana maken om zich daar in een hutje aan het strand zich totaal laten uitwonen door zo'n slaaf, die natuurlijk goed voor zijn diensten betaald wordt en daarmee zijn familie onderhoudt.

Graaf van Egmont | 11-06-14 | 00:38

Als dit hele issue belangrijk lijkt in dit land, dan moet het toch wel erg goed gaan met de Nederlander in het algemeen. Alsof er geen andere issues zijn, het is bijna navrant dat het hele media circus weer opgetuigd gaat worden omtrent ZP. Gotspe!

gedachtespinsel | 11-06-14 | 00:35

@gedachtespinsel
Ik heb het dan ook over politici van rooie signatuur.

VanBukkem | 11-06-14 | 00:33

@gedachtespinsel
Ik heb het dan ook over politici van rooie signatuur.

VanBukkem | 11-06-14 | 00:32

@necrosis | 11-06-14 | 00:29
Haha, kon al niks vinden op koekel, een beetje adverteren zou geen kwaad kunnen ;)
Volgende keer heb je mijn stem, promised.

Slipsnifter | 11-06-14 | 00:31

Men heeft een halve eeuw lopen gillen dat Al Jolson en de Black & White Minstrel Show en Sjors & Sjimmie kindertheaterstukken racisme uitdroegen, en nu is het voor blanken weer helemaal koosjer om het op te voeren? Opgefokte faal van 'n land, moge een tsunami de boel eens goed schoonspoelen hier.

dedeurs | 11-06-14 | 00:29

@necrosis | 11-06-14 | 00:27
Snappum wel, ben nog niet zo ver van het padje af ondanks mijn weinige aanwezigheid hier :D
 
Maar stel de school heeft behoorlijk groot aandeel suikerfeestaanhangers, wanneer wel of niet een dag later sinterklaas of suikerfeest?

gedachtespinsel | 11-06-14 | 00:29

Zo is het juist veel aanstootgevender, zo zwart als zwarte piet is is niet mogelijk namelijk. Bruin is andere koek.

Sergeant_Peper | 11-06-14 | 00:29

@Slipsnifter | 11-06-14 | 00:22
Lijst necrosis Nederland, met kleine 'n'....

necrosis | 11-06-14 | 00:29

@VanBukkem | 11-06-14 | 00:23
Volgens sommige uitkeringstrekkers ook....

gedachtespinsel | 11-06-14 | 00:27

De zwarte Pieten discussie heeft één voordeel: Je wordt er altijd zo ontzettend moe van. Heerlijk slapen. Weltrusten.

VanBukkem | 11-06-14 | 00:27

Slipsnifter | 11-06-14 | 00:09
De meeste Nederlandse clubs in die landen vieren wel sinterklaas, maar hebben zwarte piet al lang opgegeven vanwege niet acceptabel.

Mouth Of The South | 11-06-14 | 00:27

@gedachtespinsel | 11-06-14 | 00:18
Ik snap je lol-comment, maar snap je ook wat ik bedoel?
Dit land doet zijn best om het 'vreemdelingen' naar de zin te maken, tegen het zere been van de inheemse bevolking.
Ik heb geen kinderen, maar als de school van mijn kinderen sinterklaas op het tweede plan zet ten faveure van het suikerfeest, haal ik mijn kinderen direct van die school af.
*principekwestie*

necrosis | 11-06-14 | 00:27

@necrosis | 10-06-14 | 23:19
Tis anders aardig druk bij het graf van Sint Nicolaas in Turkije. Dus zouden ze wel een punt hebben.... :D

gedachtespinsel | 11-06-14 | 00:26

@Eurotokkie | 11-06-14 | 00:07
Veel donkere medelanders die met alle liefde en gratis huisvesting, opleiding, computer en taalcursus zijn overdonderd beginnen nu natuurlijk ook langzaam hun mond open te doen. Hoera! Vandaar de discussie lijkt mij. Nederlanders (meer de hippie variant) kunnen ook enorme knuppels zijn. Je kunt niet alles en iedereen africhten, en niet iedereen is bij geboorte een goed mens. Trust me. Mensen zijn niet (altijd) een stukje boetseer-klei. Soms zie je bijvoorbeeld een blanke vrouw van een jaar of 45 in ghana, gestudeerd en belezen, op zachte toon praten met een kaalgeschoren 32jarige ghanese man. Wat een liefde en respect zie je dan. De ghanees kijkt veel naar de grond en LIJKT erg verlegen. Zo schattig. Bijna niemand behalve de focking grote anti ziet dat er een psychopaat in schuilt en hij zich gedeist houdt. Die vrouw zou het geen twee minuten volhouden als hij los zou gaan en de camera weg was.

de grote Anti | 11-06-14 | 00:25

@Eurotokkie
Volgens sommige politici is het het hele jaar Sinterklaas....

VanBukkem | 11-06-14 | 00:23

Het is weer prachtig, vorig jaar begon het verhaal volgens mij pas rond sept, gaat nu al vroeger op gang komen. En wat schetst onze verbazing, er zijn weer heel veel tegengestelde standpunten waar iedereen wel een absolute loopgraaf bouwt. Wat mij betreft zijn beide kampen onderontwikkeld.
 
*moe worden doet van gemier*

gedachtespinsel | 11-06-14 | 00:22

@necrosis | 11-06-14 | 00:19
Wasda?
Ik heb helemaal niet gestemd dit jaar, ik volg het ook niet meer, die polletieke poppenkast.

Slipsnifter | 11-06-14 | 00:22

@necrosis
Ik doe altijd een elastiekje om mijn hoofd voordat ik iets lees op de GeenStijl. Plus een kussentje op de tafel.

VanBukkem | 11-06-14 | 00:22

VanBukkem | 11-06-14 | 00:10
Dit is voor 5 december 2014 , je kunt niet vroeg genoeg beginnen .

Eurotokkie | 11-06-14 | 00:21

Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed kan boven aan de lijst voor het inleveren van subsidie.

Overbodige club die denkt dat zelfs tradities maakbaar zijn.

Opzouten dus!

LieberLiber | 11-06-14 | 00:21

Wat een belachelijk iets is dit, onze cultuur afbreken waar is de moslimpiet met baard en laten ze gelijk de gouden koets van willy over spuiten daar staan ook slaven op afgebeeld.
Onze piet blijft punt!! oww jah introduceer gelijk eff de gihaatpiet.

Maco3key | 11-06-14 | 00:21

Niet te geloven deze discussie. Man, man, man. Wat een armoe. Het geeft wel aan hoe 'intellectueel' Kneveltje en Brink wel niet is. beste redactie van K&B ga je schamen in een diep klein donker hoekje. Losers en incomepetent tuig om een traditioneel volksfeest voor de kleintjes zo af te breken.

sterke koffie | 11-06-14 | 00:20

@Hobbykip | 11-06-14 | 00:14
Die ouwe is inderdaad nogal een nare man, met zijn dochter lijkt me weinig mis.

Slipsnifter | 11-06-14 | 00:20

@Slipsnifter | 11-06-14 | 00:15
Dan had je op LnNL moeten stemmen....

necrosis | 11-06-14 | 00:19

Dat zijn toch van de gekke? Dat zijn Klukkluk!
Ugh!

Djong | 11-06-14 | 00:19

Al geven ze piet alle kleuren van de regenboog , piet zal altijd zwart blijven daar kun je niets meer aan doen.

Eurotokkie | 11-06-14 | 00:19

@necrosis | 11-06-14 | 00:17
Doe je toch dagelijks?

gedachtespinsel | 11-06-14 | 00:18

@VanBukkem | 11-06-14 | 00:10
Een paar jaar geleden kwam een school in het nieuws omdat die het sinterklaasfeest een dag had verzet aangezien het suikerfeest op dezelfde dag viel.....
Toen ik het las, moest ik mijn onderkaak van de straat oprapen en mijn broek weer ophijsen!

necrosis | 11-06-14 | 00:17

@necrosis | 11-06-14 | 00:09
Moe van alle regels, belastingen, parasieten, criminlen, politici met totale schijt aan de burger, gebrek aan democratie, slecht onderwijs, de hoge prijzen, het ruimtegebrek, de tokkies, de ieslaam, de files, en het eeuwige naaien der belastingbetaler.
Plus je kunt je hier helemaal de tyfus werken, maar als je geen crimineel, linksmens, ambtenaar of ander soort staatsinfuuslurker bent is praktisch het onmogelijk om financieel onafhankelijk te worden.

Slipsnifter | 11-06-14 | 00:15

Hoog tijd dat wij ons aanpassen aan de gasten. Ik bedoel maar, je kunt toch niet verwachten dat gasten zich aanpassen? Nee hoor, wij moeten dat doen. Dus nu meteen suikerfeest invoeren en alle andere etnische feesten. Dan ook meteen maar al die oude Nederlandse (bah, wat klinkt Nederlandse racistisch) dagen eruit. Dus niks Zwarte Piet aanpassen, gewoon weg ermee! Als ze mogen blijven zijn ze toch nog discriminerend. Dus mag Zwarte Piet voortaan nog alleen maar gespeeld worden door linkshandige homoseksuele allochtone gehandicapten.

Rest In Privacy | 11-06-14 | 00:14

Zwarte Piet heet voortaan Pierre le noire

TheNox | 11-06-14 | 00:12

Ineke Strouken verwoordde het in haar slotwoord nog het meest dat dit een non discussie is en blijft. Ze had veel mails gehad van kinderenwaaruit bleek dat het uiterlijk van Zwarte Piet voor die kinderen eigenlijk helemaal niet belangrijk was. Nzume zal daartegen wel gaan fulmineren dat kinderen op school ook helemaal geen les krijgen over de slavenhandel. U snapt wel, dat die slavenhandel eigenlijk het onderliggende argument is tegen een Zwarte Piet.

Graaf van Egmont | 11-06-14 | 00:11

Zitten we nou in de nasleep van de zwarte Pietendiscussie van 2013, of zijn dit al weer de inleidende beschietingen voor de grote zwarte Pietenoorlog van 2014?

VanBukkem | 11-06-14 | 00:10

@Slipsnifter | 11-06-14 | 00:03
Waarom?
Als mensen het hier zo vreselijk vinden, donderen ze zelf op.
Ik blijf .... en zwarte piet ook!

necrosis | 11-06-14 | 00:09

@Bazip Zeehok | 11-06-14 | 00:02

Een lijder is iemand die om persoonlijk gewin (zucht naar aanzien, status, macht, ego) graag leider wil worden of iemand die aangesteld wordt 'van boven af' als leider, omdat hij / zij de beste kaarten heeft om de bende te managen. Dat is geen natuurlijk of van onderaf gekozen leiderschap.

Was dus precies bedoeld zoals ik het schreef.

BenBinnen | 11-06-14 | 00:09

@de grote Anti | 11-06-14
Dat was ik niet van plan.
US, Canada, Australie of Nieuw-Zeeland zijn mijn favo`s.
Alleen niet makkelijk om in te komen, maar we doen ons best.

Slipsnifter | 11-06-14 | 00:09

Wat je mevrouw denkt, moet ze allemaal zelf weten. Het zijn haar gedachtes.
Dat we in Nederland ooit nog eens een discussie zouden hebben over Zwarte Piet godbetert het. Niet te geloven. Wat een triest laag, diep en intriest nivo. Ik maak me meer druk over de invasie van veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje. Die krengen zijn ook naar. En die is werkelijk. En naar. Want die krengen stinken en steken.

AntiSoof | 11-06-14 | 00:08

Dat er überhaupt een discussie is ontstaan rond Zwarte piet geeft aan dat Nederland toelaat de weg kwijt is.

Eurotokkie | 11-06-14 | 00:07

Wat boeit het eigenlijk? Kinderen kun je alles wat je maar wil wijsmaken, en traditie, dat is alleen populistisch nationalistisch sentiment.

lsimon | 11-06-14 | 00:06

@Slipsnifter | 11-06-14 | 00:03
Tenzij je gaat emigreren naar azie komen die zwarte pieten je toch wel achterna in hun stoomboot.

de grote Anti | 11-06-14 | 00:06

Dat de nieuwe zwarte Piet maar binnen mag koen. En ten tonele verschijnt een eensoortig pak, een Piet met een zwart gezicht maar zonder oorringen en stijl haar, De vleesgeworden nicht aan zijn maniertjes en glimlach te zien. En dit alles werd oogluikend toegestaan door een zware medelander, Nzume, die godbetert ee karikatuur van de negert maakt MET oorringen in.

Graaf van Egmont | 11-06-14 | 00:05

Of al die verschrikkelijke goedmensen de grens over trappen, dat is ook goed.

Slipsnifter | 11-06-14 | 00:05

tweetybird | 10-06-14 | 23:53 Nederlandse zwarte pieten hebben geen baardgroei. En elke keer als ik er een uitpakte vroeger was het niet eens een Piet.

zeg maar jansen | 11-06-14 | 00:03

E. mi. gre. ren.

Slipsnifter | 11-06-14 | 00:03

Gvd,Gvd... Gaan ze nu weer mijn Sinterklaas feest weer op nieuw
verklootten.

Kn:eukwatrond | 11-06-14 | 00:03

@BenBinnen | 10-06-14 | 23:20

onze lijders??? Ik weet dat onze staatshoofden het moeilijk hebben, maar om nou te beweren dat ze lijden vind ik te ver gaan !

Bazip Zeehok | 11-06-14 | 00:02

En die vrouw met die krullen liegt nog ook . Met pas twee eeuwen. . Zolang wordt het in nederland met regelmaat gevierd. Toch werd het eerder ook al gevierd. En gaan de verhalen over sinterklaas al veel langer terug als twee eeuwen. En daarbij waren altijd zwarte knechten. Dus ze lult.

tweetybird | 11-06-14 | 00:01

Quincy moet in de zak naar Spanje.

Aarstumor | 11-06-14 | 00:01

Dat gore immateriele takkewijf moet haar immateriele takkewaffel dicht houden. Zwarte Piet blijft wie hij is.

vivaldi | 11-06-14 | 00:01

Zwarte piet is zwart en niet bruin en ook niet paars.

Eurotokkie | 11-06-14 | 00:00

Boem! Gewonnen ofzo..

tattooboer | 10-06-14 | 23:57

Dit zijn geen zwarte pieten dit zijn chocolade pieten.

Stolker | 10-06-14 | 23:55

Ik heb altijd gedacht dat zwarte pieten moren waren, die zien er ongeveer zo uit: www.2africa.nl/photobook/mauritania/bi...

Dus Ineke Strouken heeft het verkeerd, de echte zwarte piet ziet er meer uit als ehmmm zwarte piet....

rode peper | 10-06-14 | 23:54

Mischien kunnen we het oplossen door zwarte piet een zwarte lange moslimbaard aan te meten. Sukkels zijn het.

tweetybird | 10-06-14 | 23:53

@Nietvoordekat | 10-06-14 | 23:45
Kijk het kan mij verder ook geen flikker schelen aangezien ik niet aan sinterklaas doe, maar komop zeg.. Volwassen blanke mensen die zich bruin schminken en spaans/turkse satijnen en flanel kleding aantrekken? En zich dan losbandig gedragen? Had ik ooit al eens gezegd dat ik de spanjolen en de spaanse inquisitie nog niet vergeten was. Zo grappig en leuk is het allemaal niet, misschien heeft de traditie een functie maar de meeste tokkies snappen er toch geen reedt van.

de grote Anti | 10-06-14 | 23:52

@Nietvoordekat | 10-06-14 | 23:45
Zelfs in de VS bemoeit men zich met onze tradities (black Pete).
Laten die lui zich lekker bemoeien met het uitbuiten van rendieren....

necrosis | 10-06-14 | 23:51

@ Kapitein Sjaak Mus | 10-06-14 | 23:38: 100 punten, u heeft me tranen met tuiten bezorgd. Waarvoor dank.

Reykjavik | 10-06-14 | 23:51

Dit soort mensen verdienen helemaal geen medium. Compleet opgeblazen.

Als het ooit toch zover is, loop ik als protest een week lang over straat als zwarte piet. Pikzwart.

Rodekool | 10-06-14 | 23:51

Hmm, als dit gezeur nog even doorgaat ga ik ook maar weer aan sinterklaasvieringen doen op 5 december. Met zwarte Piet uiteraard, in een door de Beschaafden aan de andere kant van de Fatsoenskloof afgekeurde en tot "foei" verklaarde uitmonstering.

Jan Passant mk2 | 10-06-14 | 23:50

Na de Pieten nu ook nog halve Zijlstra. Wat een engerd.

Jan Dribbel | 10-06-14 | 23:48

Overigens ben ik het wel eens met het feit dat Zwarte Piet geen waarheidsgetrouw beeld schetst van negroïde mannen. Dat het even niet gezegd wordt dat ik een onvoorwaardelijk voorstander van Zwarte Piet ben, want er horen een paar grote bijschriften bij. Zwarte Piet wordt afgebeeld als een vrolijke kindervriend die cadeautjes aan kinderen geeft en werkt, en ik wil graag met klem benadrukken dat de werkelijkheid onder negers anders is.

Nietvoordekat | 10-06-14 | 23:48

Maar wat iedereen ontgaan is van de zielige bruine vrouw. Ja de gouden koets is gemaakt van slavenarbeid en geld. Hop zwarte piet rassisties. Hop goude koets rassisties.. ik dacht al waar blijft de volgende vinger om te pakken. En zo wordt nu onze cultuur langzaam afgepakt. Nou dat laten we toch niet gebeuren lijkt mij. Ik vind zwarte piet goed zoals hij is. Dus waarvoor er wat aan veranderen. We hebben ons excuus al aangeboden voor de slavernij samen met een dik pak geld en half suriname woont hier. Dus niet zeiken. Wat doe je hier als wij slavendrijvers waren. Ga dan lekker terug naar suriname. Heb je ook geen last van zwarte piet. O het is hier vele malen beter. Zeg dat dan en zeik en zeur niet zo. Pleur nu maar eens op met over alles roepen rassisme. Want het is geen rasisme roepen om rassisme. Maar het wordt geroepen om ons costant vanalles op te dringen. O ja en heb ik al gezegd dat ik hoop dat de pvda gedecimeerd wordt. Dan houd mischien eindelijk dat weg met ons op. Ongelooflijk is het in nederland geworden waar de minderheid alles kan bepalen onder de noemer zielig en rassisme. Terwijl die roepers vaak het meest rassisties zijn van alle mensen in nederland. Maar eigenlijk zijn het engerds. Net als die pvda en groenlinks. Gevaarlijk opruiende partijen. En dat werkelijk met van alles. De heers en verdeel strategie.

tweetybird | 10-06-14 | 23:48

Heb laatst geprobeerd aan een Amerikaanse vriendin uit te leggen wat dat Zwarte Piet-gdoe in NL nou precies inhoudt. Ze had iets opgevangen maar kende de traditie niet. Na mijn uitleg rolde ze schaterlachend over de bank. Haar uiterst relativerend comment: "Dan moten we de rendieren van Santa Claus ook maar afschaffen. Het is vast erg dieronvriendelijk om die beestjes door de lucht te laten vliegen. Worden ze gestrest van: dierenmishandeling. Jullie zijn daar in Holland hartstikke gek". Waarmee de totale onzinnigheid en belachelijkheid van deze hele ZP-discussie door de ogen van de buitenlandse nog eens haarfijn wordt geduid, IMHO.

Reykjavik | 10-06-14 | 23:46

Kunnen we alsjeblieft gewoon van tradities afblijven? Afgerond 0% van Nederland vindt Zwarte Piet racistisch, maar doet vooral mee met het slopen van onze eigen cultuur om maar vooral niet de schijn te wekken dat ze ook maar enigszins politiek incorrect zijn.

Dit soort cultuur-relativisme vind ik heel erg gevaarlijk. Nu is het iets onschuldigs als Zwarte Piet. Zo meteen is het iets dat daadwerkelijk belangrijk is. Secularisme, soevereiniteit, vrijheid van meningsuiting (met name het recht om te kwetsen) bijvoorbeeld.

Het is een gigantisch klein groepje dat Zwarte Piet racistisch vindt. Dan is Zwarte Piet maar niet voor iedereen: blijf met je gore rotpoten van onze gore rottradities af.

Nietvoordekat | 10-06-14 | 23:45

Die Joopers blijven ook lang gefixeerd op 1 onderwerp.

A Canuck chick | 10-06-14 | 23:45

-weggejorist-

Rodekool | 10-06-14 | 23:43

.. deze discussie is een manier om het volk bezig te houden met triviale zaken waardoor de machthebbers ongestoord verder kunnen gaan met hun gefröbel in de EU. Gewoon negeren die hap.

r@zor - InFiDeLz! - | 10-06-14 | 23:42

@Botte Hork | 10-06-14 | 23:20
en volgens mij ook vrouw in dit geval

van heinde en verre | 10-06-14 | 23:42

Het Sinterklaasjournaal gaat er dit jaar ook aandacht aan besteden, lees ik net. Het is té groot en té gevoelig geworden. Ja, als je het eindeloos zo opklopt wordt het vanzelf groot. Die paar anti-pieten hadden gewoon vanaf het begin stelselmatig genegeerd moeten worden, ook door GeenStijl.

Lewis | 10-06-14 | 23:42

Zwarte piet gaat ondergronds

van heinde en verre | 10-06-14 | 23:41

@Hans Kwalzan | 10-06-14 | 23:36
MKB zou hem wel langer willen houden....

necrosis | 10-06-14 | 23:40

Tevens is het omwille van de seksegelijkheid wenselijk de zak aan te vullen met de doos.

Kapitein Sjaak Mus | 10-06-14 | 23:38

Wat zijn negers toch racistisch.

Bluebook | 10-06-14 | 23:37

@Jan Leul | 10-06-14 | 23:24
Is dat die geriatrische patiënt die destijds burgemeester van 020 was?

necrosis | 10-06-14 | 23:36

Blij dat ik niet meer in meer in oo31 woon. Dit is echt ziek......

killermiller | 10-06-14 | 23:36

Waarom is Zwarte Piet eigenlijk alleen rond 5 December welkom in ons land? RACISME!

Hans Kwalzan | 10-06-14 | 23:36

Jaja, een paarse avatar piet. Dat gaat hem echt worden. #NOT

Helsie | 10-06-14 | 23:35

Jah ik bemoei mij niet met deze shidt. Willen mensen zo graag de zwarte piet houden zoals hij/zij was? Hier heb je een zes barbarijse kidnappers in je logeerkamer. Naast die van je blonde dochters. Veel plezier met die onschuldige traditie. Moet het nou kinderen bang maken of stuur je dan eigenlijk een uitnodiging naar die figuren. 'Jaaaaa, wij zijn dol op zwarte pieten!

de grote Anti | 10-06-14 | 23:34

Liggen er al pepernoten in de winkel? De feestdagen beginnen ook steeds vroeger tegenwoordig!

BasBr | 10-06-14 | 23:34

Kom maar binnen Sinterklaas en zwarte Piet (en dan komt er een paars mens binnen; de kinderen schrikken zich een hoedje)

Maria.1 | 10-06-14 | 23:33

Heeft iemand Anousha wel eens verteld dat ze zelf _ook_ zwart is, kroeshaar heeft en oorbellen draagt? SLAVERNIIIIJJJJJ!!!!

Hans Kwalzan | 10-06-14 | 23:33

Typetje werd wel weer goed neergezet door Herman Koch.
Misschien iets te dik aangezet, maar toch, knap gedaan.

Cuyahoga | 10-06-14 | 23:33

En wat hebben die focking tering Smurfen er nou weer mee te maken?
.
Welke is dit trouwens? Het lang verborgen liefdeskind van Grote Smurf en Azrael?

Parel van het Zuiden | 10-06-14 | 23:32

Dan dat kruis ook van die mijter want dat staat voor het katholieke kleuterneuqen

Occipitaalcasibus | 10-06-14 | 23:32

miko | 10-06-14 | 23:03

Dus het boeit je niets maar je geeft toch je meninkje? Nee, logisch..

Topperke | 10-06-14 | 23:31

-weggejorist-

Jan Leul | 10-06-14 | 23:31

Het is een kinderfeest. Vraag anders even aan de kinderen of ze liever een Zwarte Piet of een rode Piet hebben. Lekker interessant want volwassenen hier van vinden. Totaal niet relevant.

kicktherabbit | 10-06-14 | 23:31

@Parel van het Zuiden | 10-06-14 | 23:28
+1

Botte Hork | 10-06-14 | 23:31

wie is die rode-pratende kut met dat yersey-brilletje ???

FredFlinstone | 10-06-14 | 23:29

Ogottegot, ik zie nu pas dat malle Piet-mens met paars smoelwerk en rood haar. Ga. Eens. Iets. Nuttigs. Doen!

Reykjavik | 10-06-14 | 23:29

Gezeik begint vroeg dit jaar!!

Nicseltje | 10-06-14 | 23:29

Tolerantie is een wederzijds begrip.
.
* Eigen tolerantie naar beneden bijstelt *

Parel van het Zuiden | 10-06-14 | 23:28

Dit is weer zo'n moment waarop ik even ga headbangen in het schuurtje. Mevrouw Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoedis godbetere het al sinds oktober vorig jaar bezig om Zwarte Piet "im stapjes" om zeep te helpen (Terugblik: hollandspost.nl/tag/ineke-strouken/). Waar zijn we toch godsgloeiende helemaal mee bezig in dit godverlaten kudtland...

Reykjavik | 10-06-14 | 23:28

@salonsocialist | 10-06-14 | 23:25
Dat is islamitisch dus daar mogen we geen kritiek op hebben.

Slipsnifter | 10-06-14 | 23:27

@shmezbollah | 10-06-14 | 23:25
Na al die antipropaganda op alle staatsmedia inmiddels wel, waarschijnlijk.

Slipsnifter | 10-06-14 | 23:26

Laten we ons liever druk maken over de slavernij in islamitisch afrika en het midden oosten. Buiten dat, zwarte piet symboliseert de duivel. Dus JA, hij moet zwart zijn.

salonsocialist | 10-06-14 | 23:25

Jan Leul | 10-06-14 | 23:24

Maar dat is toch de echte?

Klier van Bartholin | 10-06-14 | 23:25

Zwarte Piet mag niet zwart meer zijn want dat is racistisch.
Zwarte Piet mag geen man meer zijn want dat is rolbevestigend.
Zwarte piet mag niet onderdanig zijn want dat is discriminerend.
Zwarte Piet mag zich niet mooi opmaken want dat is seksistisch.

Kortom, dit jaren vieren we het feest van Sinterklaas en Asha ten Pofbroeke.

Cuyahoga | 10-06-14 | 23:25

alle kinderen, wit, geel, getint, zwart, vinden zwartepiet leuk. zien zij "racisme" in zwartepiet? dacht het van absoluut niet

shmezbollah | 10-06-14 | 23:25

Als de moslims straks de sharia hier invoeren is het toch onmiddellijk gedaan met sinterklaas en zwarte piet.
Dus die komende 10-15 jaar moeten we zwarte piet nog in ere houden.

lulleficatie | 10-06-14 | 23:25

Hoorde van de week ook weer zo`n discussie op de staatsradio, stond aan op het werk dus kon hem niet uitzetten.
Racisme blabla, zwarte piet blabla, slavernij blabla.
Werd er zo chagrijning van dat ik me bijna ziek heb gemeld die dag.

Slipsnifter | 10-06-14 | 23:24

@BloedendeVagina 23:18
Nee dat kan niet, geen wit geschminkte pieten. Dat is precies ook het punt dat je zelf maakt. Er is maar een piet en dat is een neger, niks zwart geworden door de schoorsteen, niks regenboogpiet een echte West Afrikaanse neger, grote rode lippen, bruine huid, kroeshaar.

buitenspeler | 10-06-14 | 23:23

Een land van kommaneukers zijn wij geworden.
Over 10 jaar de transgenderpiet.
*pakt teiltje*.

Klier van Bartholin | 10-06-14 | 23:23

Oh god.. De paarse piet. Monsterlijk.

Botte Hork | 10-06-14 | 23:23

Paarse piet. Verschrikkelijk.

lulleficatie | 10-06-14 | 23:22

Come er maar in Native Americans! ( Of roodhuiden, Indianen, whatever )

LonelyWanker | 10-06-14 | 23:22

A. Deze Pieten zijn bruin en niet zwart. ze moeten roetzwart zijn/
B. Die nieuwe met het steilhaar lijkt wel op een indiaan. Dadelijk zijn de roodhuiden kwaad.

lulleficatie | 10-06-14 | 23:21

Van djoeka naar koelie Hahahhahahahaha WTF

Melkmeisje | 10-06-14 | 23:21

O nee, dat was ik al een tijdje.

Slipsnifter | 10-06-14 | 23:21

"Zooo kort is zwarte piet zwart, nog geen 2 eeuwen"

Jaja, heel veel mensen kunnen zich nog goed herinneren hoe hij er 300 jaar geleden uitzag.

LonelyWanker | 10-06-14 | 23:21

Het lijkt wel een indiaan.

henriette | 10-06-14 | 23:20

Ik begin echt strontziek te worden van dit zeikland..

Slipsnifter | 10-06-14 | 23:20

Houessop met dat gezeik

Grijpgraag&deStier | 10-06-14 | 23:20

De euro ligt aan de intensive care, onze lijders zoeken ruzie met Poetin, de EU ontwikkelt zich als een fascistisch/corporatistische staat en ons land loopt vol met volk wat religieuze conflicten uit de middeleeuwen nog steeds wil uitvechten en we kijken naar een f*ing modeshow voor een gevoelens-neutrale Zwarte Piet?

Man man man wat een land.

BenBinnen | 10-06-14 | 23:20

En die allerlinker Piet? Die zit er toch niet voor spek en bonen?

BloedendeVagina | 10-06-14 | 23:19

Gaan ze dat kruis op de mijter van de sint nou eens een keer verbieden, dat is nodeloos kwetsend voor de halve maan volgelingen!

necrosis | 10-06-14 | 23:19

Als ze maar zwart blijven, kroeshaar blijven hebben, rooie lippen hebben en oorbellen blijven houden vind ik alles best. En natuurlijk ook dr typische Pietenpakken houden :)

We zouden ook die huilies wit kunenn schminken natuurlijk met Sinterklaas.

BloedendeVagina | 10-06-14 | 23:18

Het is bijna zomer, de mussen vallen van het dak en ze zijn nog aan het zeuren over zwarte piet? Get a life of rot op.

voldemort | 10-06-14 | 23:17

Nieuwe zwarte piet is een bruin gesminkte gothic ??

Hobbykip | 10-06-14 | 23:17

Het valt mee, alleen het kroeshaar wordt gejat.

Botte Hork | 10-06-14 | 23:17

amenevernooitniet. Zwarte piet is ZWARTE piet en blijft ZWARTE PIET. Stelletje cultuurbarbaren.

dwangbuis78 | 10-06-14 | 23:16

Belachelijk dat dit allemaal Tatas zijn. Dit moet worden herzien en door eenbhedendaagse kunstenaar, bijvoorbeeld als Quincy Gario, herschilderd worden.
nl.m.wikipedia.org/wiki/Bestand:The_Ni...

hfakker | 10-06-14 | 23:15

Slaven hadden echt geen gouden oorbellen en zeker geen geld voor lippenstift, dat was toen heel erg duur.
Ik ben blij dat hij nog steeds mooi zwart is!

tattooboer | 10-06-14 | 23:15

* beeldscherm onder kotst *

Botte Hork | 10-06-14 | 23:15

We hebben een HOMO piet gekregen

salonsocialist | 10-06-14 | 23:15

@hans kwalzan nou de moord uit 1192 staat op mijn netvlies geëtst

Occipitaalcasibus | 10-06-14 | 23:15

En wat is er zwart aan deze traditionele piet?

Botte Hork | 10-06-14 | 23:14

Achjee ik moet me weer boos gaan maken over dat goedkope kerstmis aftreksel. Typisch wij, dat hele feest en zeiken dat tijden veranderen. Alsof Zwarte Piet nu wel traditioneel gevierd wordt. Boeiend welke kleur het slaafje van de Sint heeft, boeit die kinderen toch niet. Alsof daar ook maar één kind over gaat zeuren en of het ook maar iets veranderd aan dat hele feest. Als je het echt traditioneel wil vieren maak je van Zwarte Piet weer een boze gemene slaaf die stoute kinderen in de zak stopt en met de roe bewerkt. Net als in sommige andere landen. Niet dit blije gedoe. Ik wil de echte Zwarte Piet terug, de boeman, stelletje cultuurbarbaren. Niet die huppelkutjes.

kicktherabbit | 10-06-14 | 23:13

@Botte Hork | 10-06-14 |
Die moet zwarte piet verdedigen.......

Hobbykip | 10-06-14 | 23:13

Wie is die gaylord aan tafel?

Botte Hork | 10-06-14 | 23:11

Oh joepie! Hebben we weer mensen die nog immer last hebben van de slavernij zoals ik last heb van de Spaanse overheersing van weleer?

Hans Kwalzan | 10-06-14 | 23:08

laten we dan maar zijn naam veranderen, ik stem voor zwarte bonito, of misschien, zwarte youssef, of... zwarte muhammed, of zwarte mervin, dat ligt toch dichterbij de verschijdenheid aan namen hier?
Ow, en doe em zo een mooie playerbaardje en wat goud op zijn tandjes, dan ligt het helemaal in lijn met de culturele verrijking alhier!
Moet kunnen toch?

tattooboer | 10-06-14 | 23:08

Zit klaar.

Mammeloe | 10-06-14 | 23:07

De peiling so far:

Het is tijd voor een nieuwe 'Zwarte' Piet.

Ja 11.2 %
Nee 87.8 %
Geen mening 1 %

aantal stemmers: 196

Botte Hork | 10-06-14 | 23:06

Weg met ons!

Botte Hork | 10-06-14 | 23:04

Verder zal Piet me aan mijn reedt roesten net zoals het koningshuis. Tradities die niet meer van deze tijd zijn gewoon afschaffen.
Niet gedwongen maar langzaam uit laten sterven.Hoewel een Nepalese bruiloft wel ok zou zijn voor de oranjes, dat schiet op. Of wat vaker gaan skiën.

miko | 10-06-14 | 23:03

Stelletje pietlutten!

Ghehehe | 10-06-14 | 23:02

Ik zie nog geen pepernoten in de winkel. Vanwaar alle ophef gofferdomme?

Kansleaus | 10-06-14 | 23:01

Ineke strouken? Is dat leny uit de takke straat?
Laat die zich bezig houwe mej Kazan die andere zwarte hond.

miko | 10-06-14 | 23:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl