Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De democratie stikt in accijnsleugens Wiebes

merchantofvenice.jpg Iedereen weet dat FinStas Eric Wiebes (VVD) schaamteloos rommelt en rotzooit met de "officiële" accijnscijfers. CBS en Belastingdienst liegen & hoaxen er op los om het beunbeleid van het kabinet te stutten en Wiebes fluit het eeuwige klotedeuntje over de noodzaak tot bezuinigen om het land weer sterker uit de crisis te krijgen. Ondertussen vallen ondernemers in de grensregio bij bosjes halfdood neer en de VVD laat ze vervolgens gewoon stikken. Het brandstof-debacle leidt inmiddels tot bizarre ontwikkelingen in de nationale vergaderzaal, waar het CDA al maanden om echte cijfers en eerlijke meetmethoden vraagt. Die krijgen ze niet, dus heeft Pieter Omtzigt, de man die de 'C' van 'cunning' in CDA stopt, zich moeten wenden tot een middel dat normaal gesproken nooit aangewend hoeft te worden door de Tweede Kamer: de Wob. Unieke situatie, want het Kabinet heeft eigenlijk de plicht de Tweede Kamer te informeren wanneer het parlement daar om vraagt. “Maar omdat de staatssecretaris weigert álle cijfers naar de Kamer te sturen moet het maar zo”, zegt Omtzigt tegen ThePostOnline. En de huiseconometrist van de gristenpopulisten doet er ook nog een uitgebreide berekening slash beredenering bij die nogal wat vingers op nogal wat zere rekenplekken legt bij Wiebes. De A in CDA staat dus voor Accijnsoorlog. En wat we dachten dat we nooit ever zouden gaan zeggen: de D dus voor Democratieredders. Want het kabinet is 'm keihard aan het afbreken. En dat is, om bij de D te blijven, dieptragisch. Succes, Omtzigt. Om met de Wobwezels van RTL te spreken: Go get the bastards. FRAUDE: Met de toeslagfraudebestrijding wil het ook nog niet zo vlotten. Wiebes stelt de invoering van het '1 rekeningnummer-systeem' met EEN JAAR (pdf) uit omdat de ICT bij de Blauwe Brigade het allemaal nog niet aankan. Maar ja. Wiebes' voorganger Weekers struikelde over dit systeem dus je kan niet voorzichtig genoeg zijn natuurlijk, als plucheplakker.

Reaguursels

Inloggen

Democratie? Waar dan?

Of bedoelde je het eens in de 4 jaar stemmen wat we dan voor de resterende 3.999 jaar nog democratie noemen?

Nederlandse gulden ƒ | 03-06-14 | 12:10

De vraag die we moeten stellen is dat als de belastingopbrengsten minder zijn, Klukkluk dan toch de maatregel niet terugdraait. Ok, het is een vvd'er, die voert liever zn kind aan de leeuwen dan dat ie ook maar een cent terug geeft aan de burger, laten wel wel wezen, maar het lijkt tegenstrijdig en bovendien wil de cijfers niet geven.
Komt nog bij dat de vakanties voor de deur staan en toch wel een miljoen mensen de grens overgaan en dan maar een tientje in Nederland tanken om over de grens de tank vol te gooien, 1 miljoen x 50 liter x2(terugreis)= 100 miljoen GEGARANDEERD verlies waar een vvd dief toch zn hart van moet bloeden. Maar goed, het miljard is het nieuwe miljoen dus dit is peanuts zullen ze vinden.
Ze hebben dus berekend dat het verlagen van de accijns de tanktoeristen die inmiddels ook de winkels hebben ontdekt, niet zal doen terugkeren, tenzij we het kwartje van Kok, die belastingsgeld miljardair, terugkrijgen. Dat zal het verschil in interpretatie kunnen verklaren

G. Raayer | 03-06-14 | 02:03

Het allerergste is dat men denkt dat we deze platte leugens wel zullen pikken.

van_de_pot_gerukt | 03-06-14 | 00:53

Ik word zo ontzettend moet van die kontdraaier en financieel non-valeur Wiebes. Godsamme, is het nou zo moeilijk? Nee dus. Ik leg het nog 1 keer uit, daarna leg ik het moede hoofd in de schoot.

Op 17 maart heb ik onderstaand al eens geplempt in GeenStijl. Omdat Wiebes het kennelijk nog steeds niet begrijpt in de herhaling. Leest u even mee, meneer Wiebes? Komt-ie...

Uit het hele verhaal accijnsverhoging blijkt weer overduidelijk dat Rutte c.s. gewoon niet doordenken over de maatregelen die ze afkondigen. Vanmiddag (dat was dus op 17 maart) wezen tanken in Elten (D), net over de grens bij Beek achter Arnhem. Daarna even wat gerekend...

Euro 95 adviesprijs in NL op dat moment: € 1,76. De dichtstbijzijnde snelwegpomp hanteert die prijs, dus daar ga ik maar even van uit. In Elten (D): € 1,489. Ik heb daar 55 liter Euro 95 getankt = € 15,17 bespaard. Per uur tanken pakweg 100 Nederlanders bij dit tankstation. Het is er de godganse dag beredruk, zo liet de pomphouder desgevraagd weten. Lange rijen, tempo zit er goed in. De beste man heeft extra personeel aangenomen om de drukte aan te kunnen.

We gaan er van uit dat al die 100 NL’ers gemiddeld 55 liter tanken (de ene wat meer, de ander wat minder). Da’s dan 100 x € 15,17 besparing = € 1.517 Euro besparing met dat clubje in 1 uur tijd. De pakweg € 1,50 die je als bewoner van de grensstreek kwijt bent aan het heen en weer rijden naar de Duitse pomp neem je voor lief en laat ik even buiten beschouwing, want in dezen even niet relevant.

De pomp is open vanaf 07:00 tot 22:00 uur. En ja, ook op de vroege en late tijdstippen staan de gele nummerborden in de rij. Da’s 15 uur x € 1.517,00 besparing = € 22.755,00 besparing. Per dag. Bij die ene pomp.

De 0031-klanten bij deze pomp tanken per uur: 100 per uur x 55 liter gemiddeld per klant = 5.500 liter. Per uur. Per dag is dat 15 uur open x 5.500 liter = 82.500 liter Euro 95.

Sinds 01-01-2014 wordt per liter Euro € 0,77 accijns geheven. Da’s dan 0,77 x 82.500 = € 63.325 accijns. Die Rutte/Wiebes misloopt. Bij deze ene pomp. Per dag!

Sinds de invoering op 1 januari zijn we vandaag (dat was dus op 17-03, Reykjavik) 75 dagen verder. Da’s dan 75 dagen * € 63.325 = € 4.749.375,00 aan misgelopen accijns. Bij deze ene pomp!

Doe er eens een foutmarge van 10% overheen schoffelen: het zal niet alle uren 100 klanten zijn bij die pomp. Maar dan nog komt er een astronomisch bedrag uit. En ook wanneer je de prijs in D vergelijkt met prijzen aan de dorpspompen, die gemiddeld as we speak rond de € 1,64 en € 1,68 schommelen. Ik heb het maar niet meer doorgerekend.

En dan durft Wiebes te beweren dat er nauwelijks een negatief effect is?

Reykjavik | 03-06-14 | 00:39

Als die Pieter Omtzigtig lijsttrekker bij het CDA wordt, worden ze de grootste.

Henk Daalder | 03-06-14 | 00:28

Wiebes, uit nood naar boven gehaald, reeds in Amsterdam de boel verneukt, het was ook voor Amsterdam beter dat hij daar verdween, onder het motto van een mooie "promotie" zit de werkende Nederlander hier mee opgescheept. Een grotere charismatislozere lul is er op het Westelijk Halfrond niet te vinden. Een sijbel eersteklas die precies doet wat er van hem verlangt wordt, de boel belazeren in commissie. Opdrachten komen van boven, mocht het te gek worden dan trappen ze deze misgroei er gewoon weer uit, bovenaf blijft uiteraard buitenschot. Kut-Kwiebus is zo'n stomme lul die geilt op het staatssecretaris-zijn, dat hij niet in de gaten heeft dat hij eigenlijk de " kop van Jut is".
Ik ga er van uit dat hij evenals baas " Rutte" alleenstaand is , want ik kan mij niet voorstellen dat er een vrouw is die nat kan worden van dit soort types die mijns inziens ook niet in staat zijn om een vrouw vaginaal of oraal te bevredigen. Anti-mannen.

plywood | 02-06-14 | 23:12

Laat hem nog maar even in zijn eigen leugen geloven. Het was destijds Wouter Bos die de vliegtax kon terugdraaien,nadat het 1,5miljard gekost had,aan passagiers die naar Brussel,Weeze en Düsseldorff uitweken.Als ze ergens moeite mee hebben,dan is het toegeven dat ze een inschattingsfout hebben gemaakt.Dit terwijl ze van te voren gewaarschuwd waren, door oa de Ver van detailisten,en de pomphouders.Haal gewoon uw voordeel,zolang dat voor u interressant is,en laat die dwarsklepels in DH gaar worden in hun eigen sop.Ze hebben nog te veel hobbies,en ze krijgen er steeds meer bij.Dus geniet van uw hobbie,en maak er een mooie dag van.De wal zal het schip keren.!!

Archy Bunker | 02-06-14 | 22:46

Belasting is een parasiet.

Dutch_Holland | 02-06-14 | 22:15

Kijk er komt een moment voor de pomphouders dat het financieel weinig uitmaakt of ze open of dicht zijn. En als de pomphouders dat door hebben dan staat het hele land stil.

BitchSuperSoaker | 02-06-14 | 22:10

de VVD maakt alles kapot wat ons lief is! (en die relnichten van de Partij van de Achterlijken)

Occipitaalcasibus | 02-06-14 | 21:42

@K1100
groot gelijk. laat ze in de stront zakken die idioten

minimá-armezusvan.. | 02-06-14 | 20:53

Zolang er niks tegen de fraude wordt gedaan ga ik ook zoveel mogelijk de grens over. Als wij 1 Euro te weinig opgeven bij de belastingdienst weten ze dat gelijk. Hoe kan dat toch?!
Van de zorgverzekering word je ook niet vrolijk; je scheel betalen en niet eens meer zelf mogen kiezen. Wat zei Hoogervorst destijds ook weer "niemand gaat er op achteruit".

Maria.1 | 02-06-14 | 20:50

Er is een gezegde: Als ze piepen, zijn ze van jou.
Wij doen niets anders als piepen, maar uiteindelijk slikken we alles en blijven betalen.
Het wordt tijd dat we ophouden met piepen en gaan bijten.

Roadblock | 02-06-14 | 20:23

@minimá-armezusvan.. | 02-06-14 | 19:14
Ik woon in 070 en haal mijn shag in België. Scheelt me €23 per slof. €230 per rit. Drie keer per jaar een ritje en tel uit je winst. Terrasje erbij en een leuke dag gehad. Acht liter diesel per keer. Jammer voor de peukenboer maar ik ben geen dief van mijn eigen portemonnee.

K1100 | 02-06-14 | 20:11

Ze lachen ons recht in de bek uit, nadat ze eerst over onze rug hebben gepist. Gewoon VVD blijven stemmen mensen!

funkyd | 02-06-14 | 19:51

En de jerrycans van 20 liter staan ook prominent bij de belgische benzinestations en de nederlanders kopen ze en vullen ze. Het enige wat in de grensstreek overblijft zijn een paar onbemande tankstations. Weg werkgelegenheid, weg service, weg koffie, weg enz. Die werkgelegenheid en extra omzet komt niet meer terug. Beste kabinet sinds de 2e wereldoorlog?? In de 2e wereldoorlog was de regering vast nog beter!?!?

denoorman | 02-06-14 | 19:45

Je hoeft maar de grens over te rijden en je ziet de files bij de benzinepompen met allemaal auto's met nederlandse kentekens, daarna gaan ze drank en sigaretten inslaan. Dat kan zelfs een blinde zien. Voor de ambtenaren van Wiebes is dat te moeilijk, die kijken die hele dag uit het raam van hun kantoor in de randstad..

denoorman | 02-06-14 | 19:39

Het CDA zou hetzelfde hebben gedaan qua accijnzen en belastingverhogingen.

Moonwarrior | 02-06-14 | 19:24

Pieter Omtzigt, zoals ik al vele malen betuigde hier ten Geenstijle. Dat je die naam onthoudt, want grote jongen, apolitiek, voorkeurstem-onderwerp, slim en doortastend, volhardend.
P.O. De nieuwe held!

hfakker | 02-06-14 | 19:20

@ buitenstebuiten | 02-06-14 | 16:42 Je zou de tweede kamer bijna als terroristisch bolwerk benoemen

Doe ik al. Ze zijn net zo erg als verzekeraars, pensioenfondsen en loterijen. Deze verzamelen ook alleen geld en keren niets uit.

bosmaloot | 02-06-14 | 19:17

grappige is dat dit de tweede keer is dat dezelfde fout wordt gemaakt. bij de vorige verhoging van de alcoholaccijns was de ingeboekte meeropbrengst 200 miljoen euro maar bleek een minderopbrengst van 70 miljoen euro. het is namelijk volstrekt onmogelijk voor politici om toe te geven dat ze fouten maken. alleen tien jaar later na een enquete waar dan een slap excuus komt als: met de wetenschap van nu. brandstofaccijnzen worden namelijk hoofdzakelijk buiten de randstad opgebracht omdat de steden vol met uitkeringstrekkers zitten die toch geen auto hebben. aangezien de kosten-baten lijn inmiddels bij abcoude ligt, levert de maatregel volstrekt niets op omdat het werkend deel van nederland uit de provincies buiten de randstad zijn bestedingen niet meer in eigen land doet. geldt ook voor de btw verhoging. de accijnsverhoging op shag moet natuurlijk gecompenseerd worden met meer soepsidie en verhoging van de toeslagen. en zo gaat het schip van staat steeds meer slagzij maken. een steeds grotere groep van inactieven die leeft van de actieven die inmiddels met de voeten aan het stemmen zijn.

minimá-armezusvan.. | 02-06-14 | 19:14

Gisteren in Frankrijk bij de supermarkt diesel getankt. INCLUSIEF wegenbelasting: 1,32 Euro de liter.
-
Wij zijn slaven, horigen, koelakken, lijfeigenen van een opperklasse met onwerkelijke en gevaarlijke hobby's op het gebied van ontwikkelingshulp, immigratiepolitiek en energiewaan.
-

bisbisbis | 02-06-14 | 18:58

Dat is het probleem als je evident liegende bewindspersonen (Plasterk, Opstelten, Teeven) weg laat komen met hun leugens. Wiebes denkt ook wat maakt die Kamer me nou. Allemaal te danken aan die afschuwelijke 41 fopliberalen zonder ruggengraat.

très cool | 02-06-14 | 18:51

Dat 1 rekeningnr gelul klopt ook voor geen meter. Waarom heb ik in hemelsnaam dan een sofi/bsn?

Bassie B | 02-06-14 | 18:49

Ik heb gisteren weer benzine getankt over de grens voor 1,44 per liter. Kassa.

jasser | 02-06-14 | 18:49

We lachten destijds om die gekke minister in Irak die stond te verkondigen dat er niets aan de hand was terwijl achter hem de bommen insloegen, situatie is feitelijk iet veel anders dan toen.

Stelselmatig feiten negeren en je loopt een keer tegen de lamp, en dat kan maar niet snel genoeg zijn met dit kabinet en dito prutsers!

mrXL | 02-06-14 | 18:47

Mijn volgende aangifte doe ik op zijn Wiebus. Dat levert me een enorme besparing op.

DeSjaak1000 | 02-06-14 | 18:43

Kaas de Vies | 02-06-14 | 16:39
Dit zal niet stoppen Kaas, alleen maart erger worden. Dit is inmiddels een onomkeerbaar ziektepatroon geworden.

ZZP-er | 02-06-14 | 18:33

En iedere week maar liefst duizend parasieten erbij die ook allemaal een nieuwe iPhone moeten hebben, kunnen ze mooi met de thuisblijvers bellen hoe knettergek ze hier zijn...

eerstneukendanpraten | 02-06-14 | 18:04

Net naar een (bijna) nieuwe auto gekeken. Vanwege de crisis wordt het dit keer geen Mondeo station meer maar een Fiesta hatchback. In plaats van twee keer tank ik straks nog maar één keer per maand. Stop die verhoogde accijns maar gewoon in je reedT, Wiebelman!

eerstneukendanpraten | 02-06-14 | 18:01

Wiebjes, 't was nox, 't Is nox, 't Zal nooit wat worden....
zegt

gamlakuk | 02-06-14 | 17:58

Het ontbreek me even aan de mogelijkheden (tijd) om het te factchecken, maar was het niet zo dat deze pomphouders (vaak treurige familietoko'tjes) vaak door opa aan de grens zijn opgezet vanwege accijns/prijzen in het voordeel van Nederland destijds? Ging voornamelijk op voor het NL-DE grenssgebied meen ik? Iemand?

cucaracha | 02-06-14 | 17:37

Zo, doet 'ie het weer, die XT uit 1986? Powned was mee onderuit gegaan met GS. Gebeurt anders nooit hè?

Het volk begrijpt de verheven waarheden van de regering niet goed. De waarheid is dat iedereen erop vooruitgaat. Iedereen die pluche aan zijn reet heeft natuurlijk, maar dat had u al begrepen.

Nivelleermarionet | 02-06-14 | 17:27

Politici zijn geboren leugenaars en zolang het belastingbetalende gepeupel alleen maar klaagt en jammert zonder daadwerkelijk actie te ondernemen is voor hen een teken dat de citroen nog veel leger kan worden geknepen....

Fatwabuster | 02-06-14 | 17:14

Er was een tijd dat de VVD opkwam voor de belangen van middenstanders en kleine ondernemers (zoals pomphouders). Die tijd ligt helaas ver achter ons.

Tegenwoordig heeft de VVD nog maar één missie: Iedereen kapot belasten. Omdat de PvdA dat wil. En de EU. Of zoiets.

Lauwe Koffie | 02-06-14 | 17:14

Wiebes spiegelt de lagere verkoopcijfers van diesel aan de eveneens lagere verkoopcijfers van benzine, onder de redenatie dat daar de accijnzen niet van zijn gestegen en dat de daling dus het gevolg moet zijn van een economische trend. Het komt niet bij hem op dat door de accijnsverhogingen op diesel en LPG ook mensen die op benzine rijden wakker zijn geschud. Euro 95 is bij onze zuiderburen 20 cent per liter goedkoper. Eventjes de snelweg af als je over de A58 rijdt kan dus zeer lonend zijn. Bovendien kent België lagere accijnzen op bier en wijn, dus die kan je dan ook meteen inladen.

Pierre Tombal | 02-06-14 | 17:13

CDA ook fijn populistisch de oppositierol innemen. Het (ze zijn) is allemaal 1 pot nat. Het zittende kliekje veranderd pas iets aan de accijns als er verkiezingen komen. Dan krijg je een sigaar uit eigen doos. Dat is de redenatie. Als ze vallen dan is CDA nu alvast spekkoper. Zo wint er altijd iemand daar in die regentenkliek waar ze alleen op elkaar de focus hebben. Dat 'de burger' alsmaar verliest door dit spelletje zal ze een rotzorg zijn. Het is intussen zij en wij geworden met dank aan de ontzettende slechte "staatsman" Rutte. De man kan werkelijk weinig meer dan liegen alsof het gedrukt staat. Daar ligt zijn talentje.

Beaulefermier | 02-06-14 | 17:13

tja VVD en D66 die trekken je wel leeg hoor de zakken vullers

zwartepoema | 02-06-14 | 17:11

ps, was het niet het CDA wat vóór de accijnsverhoging stemde onder Rutte1 ?

wielmoer | 02-06-14 | 17:08

Afgelopen donderdag in de omgeving van Weert en daar staan al de nodige lege benzinestations... triest en ik ben gisteren in Luxemburg wezen tanken voor 1,33 per liter (euro95) en gezien de rij Nederlanders zijn er meer die dit doen... ook maar gelijk wat gedestilleerd ingeslagen á 6,- voordeel per fles

wielmoer | 02-06-14 | 17:07

Twee kratjes, een flesje Jack, een slof peuken en een volle tank. Je bespaart makkelijk 40 eurootjes.

Dack Janiels | 02-06-14 | 17:07

Die PvdA wat een oplichters praktijken.

ohcarol | 02-06-14 | 17:05

Fraude? Doen we een '1 rekeningnummer-systeem' dan is dat ook weer opgelost. Net zoals we sinds de invoering van het kenteken deel III in alle varianten geen autodiefstal meer hebben waargenomen en sinds het cijfertje op de kentekenplaten er wederom geen auto's worden gestolen. Soms is een probleem toch zo simpel op te lossen.

Mees Dismist | 02-06-14 | 17:05

@La Cosa Nostra | 02-06-14 | 16:47
Egotripperij. Macht en reputatie wordt in de politiek gemeten aan de mate waarin je je beleid door weet te drukken, niet of dat beleid ook daadwerkelijk succes heeft. Uitwerking maakt niet uit: als jouw ideeën wet worden, heb je succes. Als dat betekent dat dit land naar de bliksem gaat, pech gehad.

SamKoeman | 02-06-14 | 17:02

Je zou van de weeromstuit toch op Pieter Omtzigt gaan stemmen! Go Pieter go, WOB the motherfuckers.

ole guapa | 02-06-14 | 17:02

LangeTijdGeleden | 02-06-14 | 16:47
Geweldig stukje.
Genuanceerd, op feiten gebaseerd, geen speld tussen te krijgen...............

propper1000 | 02-06-14 | 17:02

Wie had dat gedacht: een veer in het achterwerk van Omtzigt

propper1000 | 02-06-14 | 17:01

@La Cosa Nostra | 02-06-14 | 16:47 Ja, als je denkt dat de overheid incompetent is zou je zo kunnen redeneren. Maar niets is gevaarlijker dan het onderschatten van je tegenstander. Ik voor mij ga ervan uit dat hun beleid precies de uitwerking heeft die ervan verwacht werd: de overheid laten groeien en steeds meer mensen afhankelijk maken. Het maakt het steeds makkelijker voor de overheid het volk te manipuleren en voor haar karretje te spannen.

witwas | 02-06-14 | 16:59

Fraude heeft geen prioriteit, komt altijd terecht bij de arme. Waarom zou de 2e kamer Weekers eruit hebben gegooid??

behangtafel | 02-06-14 | 16:55

Beleid en menselijkheid,gaat net zo min als islam en god .
Democratie betekend,alles wat krom is,recht lulen .

rien8755 | 02-06-14 | 16:54

Ik weet niet hoor,maar ik vind die Wiebus net Jan Klaassen,ik weet alleen niet wie er aan de touwtjes trekt.

Rest In Privacy | 02-06-14 | 16:54

Tsja wiebus heet kwiebus,maar de k heeft zijn vader bij de aangifte vergeten. En dan kun je het nooit meer veranderen. Maar ja we hebben toch niks te klagen de economie gaat als een speer voor de allerrijkste. Vvd missie geslaagd toch. Pomphouders werkeloos net als vele nederlanders. Steeds meer mensen in de schuldsanering. Steeds meer kleine ondernemers de klos. Ja als gewone ondernemer weet je nu in elk geval waar je nooit meer op moet stemmen. De vvd en de pvda. Pluche plakkers.

tweetybird | 02-06-14 | 16:49

Ik kan alleen geen motief bedenken om deze cijfers te manipuleren. Zelfs als alle andere nadelen even worden genegeerd, waarom zou men ooit een verliesgevende maatregel in stand houden die alleen was geïmplementeerd om extra geld te verdienen?

La Cosa Nostra | 02-06-14 | 16:47

Ze kunnen Wiebes beter op een stoeltje bij een tankstation over de grens Nederlandse nummerborden laten tellen. Bammetje erbij en een flesje water.

ElMatadero | 02-06-14 | 16:47

Het hele toeslagensysteem moet worden afgeschaft. Het idee was om mensen inzicht te geven in de kosten van de zorg, nou die zijn sindsdien verhonderdvoudigd en dan tel ik de kosten van het toeslagensysteem niet mee. Dus als ze willen bezuinigen geven ze hun fouten toe en draaien ze die hele kutzooi terug naar hoe het was.

* | 02-06-14 | 16:47

@wirwars | 02-06-14 | 16:44
Elke pluchegeile kudtpartij maakt meer kapot dan je lief is.

Zelfs CDA, die de laatste tijd zo 'goed' in het nieuws staat, vergeet even wie al deze tyfus ellende met toeslagen, privatisering, de door-strotten-geramde-euro en de door-strotten-geramde-EU begonnen is.

2e kamer is een volledige bende aan potten die ketels verwijten dat ze zwart zien.

LangeTijdGeleden | 02-06-14 | 16:47

-weggejorist en opgerot-

Toffuhjonghu | 02-06-14 | 16:47

Inmiddels is wél de ontwikkelingshulp weer geheel op haar oude peil met een extra injectie van een half miljard (!) Euro.

bisbisbis | 02-06-14 | 16:45

"Wiebes stelt de invoering van het '1 rekeningnummer-systeem' met EEN JAAR (pdf) uit" Toch knap dat ik door de invoering van die regeling 4 maanden geen huursubsidie heb gehad. Gelukkig hebben ze na een klacht via de Ombudsman vorige week alles bijgewerkt.

* | 02-06-14 | 16:45

VVD maakt meer kapot dan je lief is.

wirwars | 02-06-14 | 16:44

-weggejorist-

Urtica Dioica | 02-06-14 | 16:42

Heerlijk van het weekend nog even de auto vol getankt voor 70 euro over de grens ipv 90 euro die ik normaal hier in NL zou moeten betalen.

Even mijn solidariteit laten zien met het beste kabinet sinds de 2e WO natuurlijk.

LangeTijdGeleden | 02-06-14 | 16:42

Je zou de tweede kamer bijna als terroristisch bolwerk benoemen.

buitenstebuiten | 02-06-14 | 16:42

maar wat verwacht je nou van een wethouder uit AMSTERDAM.
die hebben het in hun genen om de boel te belazeren

de hele overheid is onbetrouwbaar but they donot give a shit

frenchy | 02-06-14 | 16:40

Dat verhaal ook dat de fiscus niet tot de orde is te roepen omdat er PC's zijn uit 1970 of zoiets.
ONTSLA DE HELE TOPLAAG!

Echt serieus, WTF, als pacifist word je vanzelf revolutionair met zoveel bullshit.

Kaas de Vies | 02-06-14 | 16:40

Wanneer stopt deze WAANZIN!

Kaas de Vies | 02-06-14 | 16:39

En wederom danst een bewindspersoon naar de pijpen van de secretarissen- generaals...( is ook moeilijk,als alle ambtelijke topposities zijn ingevuld door partijgenoten... die ministers en staatssecretarissen hebben zien komen, en weer gaan... en weer komen,en weer gaan...)
-
Ach ja - wethouders van een stad met 700.000 inwoners is ook een ander vak...

bisbisbis | 02-06-14 | 16:36

Grijp ze bij hun ballen, Pieter.

kneuterzak | 02-06-14 | 16:35

De missie naar Mali moest ergens van gefinancierd worden he. Met andere woorden: die pomphouders bekijken het maar, hahaaa!

Pompen of verzuipen...

Rodekool | 02-06-14 | 16:34

Het bewijs dat je met een onvoldoende voor algemene economie ook een lekker betaald baantje kunt scoren.

superlutser | 02-06-14 | 16:34

Als ambtenaren eenmaal een beslissing genomen hebben komen daar niet op terug.

Rest In Privacy | 02-06-14 | 16:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen