Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

CIJFERS! #GeenPeil tot achter de komma

rgBIA61C.pngIn het kader van de transparantie en omdat we geen laaielichters als Maurice de Hond zijn, spelen we open stemkaart over onze GeenPeil definitieve uitslag. Cadeautje voor de cijferfetisjisten, datajourno's, doe-het-zelf-democraten en alle overige liefhebbers van open data. Loep in de hand, telraam er naast en graven maar in de cijfertjes van dat malle GeenStijl, dat met een uit de hand gelopen oproep tot actieve burgerparticipatie het democratische proces zomaar even naar de next level heeft geshift. Bijgesloten bij dit topic: twee Excelbestanden. De eerste is de Volledige GeenPeil Uitslag met percentages & zetels, inclusief partijen die geen zetel hebben behaald. Duiding door onze Outputman, Bram Fokke (@): "We hebben D66 soeverein als grootste partij. De foutmarge is 1,5%. Dat is wel nieuws, want de exitpollers Ipsos en De Hond voorspellen een dead heat tussen CDA en D66. Bij ons zitten PVV en CDA dicht bij elkaar, met PVV iets groter in de meting. Maar de stijlloze stembureaubezetting in het Westen des lands is wat zwaarder dan in het oosten, dus we neigen er naar die twee om te wisselen: PVV 3 zetels en het CDA 4. Maar het meest gevoelig in onze uitslag is toch wel de ouderenpartij. Ipsos en De Hond hebben 50PLUS op 1 zetel, wij op 0. Maar het is niet ondenkbaar dat 50PLUS bij ons undersampled is. Als die wél een zetel pakken, gaat-ie vermoedelijk ten koste van de SP, die aan de onderkant van 3 zetels zitten." Het tweede Excelbestand is GeenPeil Uitslagen per Gemeente. Bram: "Interessant is de sheet 'relatieve vertegenwoordiging', met daarin het aantal stijlloze stemmentellers per 10.000 inwoners. Landelijk zijn dat er 0,69. Een aantal grote steden is wel oververtegenwoordigd, maar ook zonder dat effect blijft D66 de winnaar. Bovendien missen we een paar grote stembureaus, op bijvoorbeeld stations, waar D66 het traditioneel goed doet. De echte uitschieters zijn niet de grote steden, maar de suburbs & slaapstadjes. Desalniettemin is het 'west-Nederlandse overgewicht' een selectie-bias die we contra-wegen in onze uitslag." Zo. En nu kan iedereen zelf onze scores op zijn eigen uitslagenbord kalken, en er formules op los laten. Update: We tellen nog steeds stemmen. Inmiddels al 1296 bureaus.

Reaguursels

Inloggen

potsenmakkert | 24-05-14 | 02:20
I stand corrected :)
UKIP doet het met hun uitslagenoverzicht ook een stuk gemakkelijker voor de lezer:
www.ukip.org/local_election_results

Zoetwaterpanharing | 24-05-14 | 11:51

Maria.1 | 23-05-14 | 22:46

Bedankt voor de link.
Maar wat vreemd is, dat mijn stembureau er niet bij staat. De lijst is fout voor mijn dorp, alle namen zijn verkeerd en de bijbehorende adressen ook.

Ella | 24-05-14 | 10:03

helemaal mee eens CornFlakey, maar helaas: 'vluchten kan niet meer' De hele westerse wereld verandert, mede door de gigantische overbevolking, in 1 groot bijenvolk.
zoals ze nu al met duizenden malloten uit vrije wil staan te zwaaien voor wat muzikanten, staan onze nazaten dat braaf te doen voor de weinigen die boven hen gesteld zullen zijn en de dienst uitmaken. weg vrijheid, weg creativiteit, weg eigen intiatieven.
overigens: mijn complimenten voor de actie van Geen Stijl. het bijeffect ervan is: die verdacht gemaakte reaguurders blijken hel nette jongens en meisjes waar je je nu toch van gaat afvragen of ze niet ten onrechte door de media zo gevaarlijk en achterbaks zijn afgeschilderd. ik kan me de verbazing ten huize van veel stemlokaalbeheerders voorstellen!

B. Randnetel | 24-05-14 | 09:00

@Harald | 23-05-14 | 16:05
Dat door vergaande samenwerking met de buren de identiteit niet verloren gaat vind ik een vrij sterke stelling, ik voel me toch echt geen 'Gelderlander' meer, terwijl mijn voorouder dit 500 jaar geleden hoogstwaarschijnlijk wel voelde en in veel mindere mate inwoner van 'de lage landen' / 'de 7 provincieen' of hoe men dit op dat moment ook mocht noemen.
.
@De Reaguurder | 23-05-14 | 15:42
Dat ben ik zeker met u eens. Wat dit echter voor mij wel betekend is dat ik hier beter binnen een paar jaar weg kan gaan. In Nederland is kennelijk geen plaats voor mensen met mijn uiterst liberale visie, dus de zoektocht naar een land dat wel met individuele vrijheid en souvereiniteit kan om gaan is in volle gang.
.
@Zoetwaterpanharing | 23-05-14 | 21:06
Correctie, xlsx komt al voor vanaf office 2007. Waarom men overigens niet een paar mooie stata / spss datasets online gooit is mij een raadsel

potsenmakkert | 24-05-14 | 02:20

@BasBr | 23-05-14 | 22:08 - Dank voor de geruststellende woorden... ;^)
Maar daar gaat het niet om. Ik ben nergens "bang" voor. Daar gaat het ook niet om. Waar het wat mij betreft is het recht op zelfbeschikking als volk. Je hebt natuurlijk gelijk, Turkije heeft net iets minder inwoners dan Duitsland, maar als het bij de EU komt, dan krijgt het ongeveer evenveel zetels in het EP. Onze inbreng, en dus mogelijkheid de koers te bepalen, zakt tot net onder de 2%. We tellen dus helemaal niet meer mee, en hebben geen enkel invloed meer op ons eigen toekomst.

Turkije is een land met ongeveer 5 miljoen mensen op ongeveer ons welvaartsniveau, en 70 miljoen ver daaronder. Mijn verwachting is dat ongeveer 2 miljoen hier naartoe zullen verhuizen. Met name omdat er al redelijk veel hier zijn. Ze kunnen dan hier een eigen maatschappij, naast de onze instellen. Wat ze eigenlijk al doen. Ons straatbeeld zal daardoor drastisch veranderen. Niets tegen turken. Ik ben een paar keer in Istanbul voor werk geweest, aardige mensen, maar met een totaal andere stijl van leven dan de onze.

De grenzen blijven open, en er staan miljoenen Afrikanen te wachten om naar de EU, en dan met name naar NL, VK, SE, NO en DE te komen. Daar zit de welvaart, daar zitten de sociale voorzieningen. We zien het nu al. Het word veel erger. Een federaal europa zal streven naar een eenduidig pensionplan. Wij hebben met pijn en moeite 1200 Miljard gespaard. Dat zal opgeslokt worden door de EU en in de centrale pensioenpot verdwijnen. Dat is het plan. Het staat al op papier.

Er zal een centraal rechtssysteem komen, en een centraal leger. De leiding over het legen zullen volk zijn als Guy Verhofstad en Hans van Balen, waar we de huidige crisis in Ukraine te danken hebben.

Ik ben dus niet bang, maar dit wil ik gewoon niet. Iedere weldenkende Nederlander zal dit niet willen. Misschien komt het omdat ik wat ouder ben, en een van de mensen ben die dit land hebben opgebouwd, en dat nu allemaal ziet verdwijnen.

Onze piek welvaart in NL waren eind jaren 80. Daarna zijn we stelselmatig armer geworden. Er zijn natuurlijk mensen die het goed hebben, en misschien ben jij daar een van, maar voor de gemiddelde Nederlander kan je nu niet meer als éénverdiener een huis kopen, of zelfs huren. Een "sociale" huurwoning kost de helft van het minimum loon. Door de massa arbeidsmigratie staan lonen onder druk, en met de EU zal dat nog erger worden. "Flexibilisering" heet dat.

Kortom, ik zie de toekomst in de EU als somber. Ik heb goed geluisterd naar de speeches van de Europarlementiers zoals Juncker, Verhofstad en van Rompuy. De afstand tussen deze mensen en de gewone burger is schokkend.

Rest In Privacy | 23-05-14 | 23:03

Hoor Pechtold nog blaten dat Nederland massaal vòòr Europa heeft gekozen....ahum....euhhh...65% heeft niet gestemd, Alexander....

Nederlanddraaitdoor | 23-05-14 | 22:52

@CornFlakey Ten eerste heeft Turkije maar 76miljoen inwoners. Dat is wel veel, maar niet zoveel als bijvoorbeeld Duitsland. Ze zijn dan het 29ste land op de grote hoop. Niks om je druk over te maken. Daarnaast we zitten samen met Turkije in een militair genootschap. We hebben beloofd elkaar gewapende hand te verdedigen, maar van onze economische zone mogen ze geen lid worden?
Een federatie helemaal niet zo eng. Duitsland is ook een federatie en kent enorme regionale verschillen.
Onze cultuur hoef je ook niet bang voor te zijn. Culturen zijn zo diep geworteld, dat Scotland na 350 jaar deel te zijn van Groot-Brittannië nog steeds zijn eigen cultuur en gewoontes hebben. Ook in federaal Duitsland heeft elke regio zijn cultuur. Fuck it, zet eens een Rotterdammer langs een Amsterdammer.

BasBr | 23-05-14 | 22:08

PVV kiezers dronken een glas en deden een plas en alles bleef zoals het was.

Frankasd | 23-05-14 | 20:51

Ik kan die xlsx%#lx bestanden niet openen hier, wil wel even de boel kunnen controleren!

Mazzeltov | 23-05-14 | 20:50

Geinig. #GeenPeil heeft het ontbrekende sterretje overgenomen.

Zoetwaterpanharing | 23-05-14 | 20:29

Zo bang gemaakt door fuhrer pechtold dat ze hun eigen land op willen heffen.
Ik heb een beter idee!
Spullen pakken jullie en oprotten uit mijn land.

nedertokkie | 23-05-14 | 20:16

@BasBr | 23-05-14 | 18:29
Nee, helaas niet drama queen, realiteit. Je zou wel kunnen zeggen dat andere geen waarde hechten aan de cultuur, sociale voorzieningen, pensioenen enz., zoals wij die in de loop der jaren hebben opgebouwd. Dat kan, dat is een mening.

Ik hecht er wél aan. Ik wil geen federale staat op het model van America, maar dan ondergeschikt, en deze staat geregeerd hebben door het grote geld.

D66 wil wél een federaal Europa, met Turkije erbij. Onze stem in het EU parlement zal dan onder 2% zijn we tellen dan niet meer mee en hebben geen invloed meer. De grenzen blijven open, waardoor nóg een paar miljoen arme oost-europeanen en afrikanen hier zullen komen, waardoor ons sociaal stelsel onderuit gehaald zal worden, en het straatbeeld onherkenbaar zal veranderen.

Het TTIP "free trade agreement" zal getekend worden, waardoor Amerika de baas zal worden over ons bedrijfsleven, en we Amerikaanse producten moeten accepteren, ook die we niet willen, zoals GM voedsel.

Ik kan nog wel een tijdje doorgaan, maar ik vermoed dat het zinloos is. Success ermee.

Rest In Privacy | 23-05-14 | 20:12

PvdD in Dalfsen lijkt geen ruk van te kloppen in het document, verder erg bedankt voor al het rekenwerk en het stemmen tellen ! :)

zeertegendradig | 23-05-14 | 20:02

Overigens ook heel veel kudo's voor alle vrijwilligers die DE HELE DAG (en niet alleen rond 21:00 uur) de stembureaus hebben bemenst. Dát zijn óók helden van de democratie, want zij maken het stemmen überhaupt mogelijk. Respect mensen!

henkvaningrid | 23-05-14 | 19:37

@Predictor | 23-05-14 | 18:43
Helaas is er onder bevolking te weinig draagvlak om die corrupte bende op te heffen.

First Contact | 23-05-14 | 19:23

Wat heb ik de pest erin.
M'n best gedaan om te tellen en mijn uitslag is niet goedgekeurd.
Er stond nergens een stembureaunummer, maar het adres en de naam heb ik genoteerd.
Waarom is dat niet voldoende?
''Nummer stembureau *
Wij hebben het nummer van het stembureau nodig om de totaaluitslagen te kunnen berekenen''
Kan GS dat zelf niet even opzoeken?

Ella | 23-05-14 | 18:56

@CornFlakey Drama queen much?
Verrassing. Andere Europeanen hebben dezelfde belangen als jij en ik. Deal with it.

BasBr | 23-05-14 | 18:29

Ik liep zojuist over een pleintje hier in de buurt, toen een jonge dame vroeg of ik GreenPeace wilde steunen om de oerwoud van de Amazone te behouden.

Ik antwoorde; Nee, geen interesse. Ze vroeg waarom niet? Ik antwoorde; Gisteren is er gestemd om Nederland op te heffen en te geloven in sprookjes. Wat er nu in de rest van de wereld gebeurt, zal me 'n zorg zijn.

Rest In Privacy | 23-05-14 | 17:58

GS fantastisch gedaan! Misschien kunnen jullie nu een referendum organiseren? D66 is zo overtuigd dat we pro EU zijn dat ze daar vast geen bezwaar tegen hebben....

Maria.1 | 23-05-14 | 17:58

Wat wel kut was heren, was dat ik thuis kwam na het controleren van het tellen om 23:15 en dat de livestream dan al zo'n beetje al stopt. Ik zat net met een biertje erbij en dan zetten jullie ons in de kou. Ook die kaart van Nederland met peiling per gemeente had gisterenavond al publiek moeten zijn. Jullie hebben het net 1 uurtje langer uitgehouden dan jullie legertje in het veld.

BasBr | 23-05-14 | 17:26

Mocht je Artikel 50 of Piratenpartij gestemd hebben: niet getreurd. D66, PVV PvdA, SP en Christenunie/SGP danken jullie van harte voor de restzetels!

snotferatu | 23-05-14 | 17:22

Hoop toch sterk dat PVV op 4 komt, dan komt namelijk arabist Hans Jansen in het EP.

Duifmans | 23-05-14 | 17:10

Haha kijk eens naar de gemeente Cranendonck (Budel), waar ze al die Eritreers gedumpt hebben. Meteen PVV 30 procent.

dr. P. von Orno | 23-05-14 | 17:08

Ben eigenlijk wel benieuwd of mijn formulier gebruikt is of niet. Kan ik dat nog ergens terugzien? Heb me prima vermaakt op het stembureau. Ik bedoel.. werken.. joh.. prachtig! Ik mag er altijd graag naar kijken. Maar heeft mijn aanwezigheid zin gehad?

Zware Majesteit | 23-05-14 | 17:00

@suvois | 23-05-14 | 16:41
Wat ik hier zie is veel mensen die zichzelf als slachtoffer gedragen. Het feit is dat we het hier in ons land het zo goed hebben dat we ons over dit soort zaken druk kunnen maken. En zo maken we ons elke week weer over iets anders druk. Veel mensen hier lijken wel verslaafd aan de adrenaline kick van het boos zijn.

Harald | 23-05-14 | 16:54

Geert W is in alle internationale media van Spanje tot Zwitserland en bij de Mof tot populistische verliezer van de verkiezingen uitgeroepen. Bij deze uitslag valt dat nog verdomde mee. Klopt dit wel of hebben Leugenuur, Blauw en Wintermans en De Waerelt Dukt Door te vroeg gejuicht ?

van Oeffelen | 23-05-14 | 16:52

@Harald | 23-05-14 | 15:56

Ik ben blij voor je dat jij het blijkbaar een stuk rooskleuriger inziet. :)

suvois | 23-05-14 | 16:41

@Kaas de Vies | 23-05-14 | 16:34
Dat staat buiten kijf, in Rotterdam lopen ze helaas niet warm voor 2 inch cock.

2 inch cock | 23-05-14 | 16:40

@2 inch cock | 23-05-14 | 16:23
Brummen is de gaafste gemeente ook. Zij vinden mij daar ook gaaf.

Kaas de Vies | 23-05-14 | 16:34

is het mogelijk om nog een keer te updaten? ik heb mijn uitslag pas vandaag verstuurd

Ernhem | 23-05-14 | 16:28

Ideeetje, door me vorige plempsel... ik gooi het even in de groep.
i.p.v. te gaan stemmen, kunnen we beter niet gaan speculeren met de tarwe prijs?

Als Geenstijl een stemtelmachine op gang kan zetten, lukt een gecoordineerde aktie op de beurs ook wel.

Het wordt wel eens tijd voor een europese lente.

Konijnenhol | 23-05-14 | 16:27

zo en nu weer aan het werk, mensen de EU heeft uw geld nodig

metoo1 | 23-05-14 | 16:26

Toch de gemeente Brummen in de top 10 gekregen van het hoogste aantal stemmentellers per 10.000 inwoners. Een gevoel van trots bekruipt mij zoals u begrijpt.

2 inch cock | 23-05-14 | 16:23

@Harald | 23-05-14 | 16:00
Ik snap de redenering, maar tich jammer. Thanks.

Spittertje | 23-05-14 | 16:16

@Mark Smith | 23-05-14 | 15:11
Ik zit niet te wachten op een compliment van een totaal verknipt figuur, opzouten!

AbleArcher13 | 23-05-14 | 16:16

necrosis | 23-05-14 | 15:36
Heeft niets met domheid te maken, maar meer met onwetendheid.
Ze laten zich niet informeren, en als een mak schaap laten ze zich leiden door de publieke opinie naar de slachtbank Europa.

Hou het volk tevreden, en ze mekkeren niet (pun intended).
Brood en spelen, werkte toen met de Romeinen, en het werkt nog steeds uitstekend.

De arabische lente kwam doordat het brood te duur werd door de tarwe prijs.

Maar het WK komt eraan!! Yeah!!
Waar ging deze discussie ook al weer over?!?

Konijnenhol | 23-05-14 | 16:14

Waar blijft onze credit (iig vernoeming op de site)???

zorgan | 23-05-14 | 16:12

@De Droit | 23-05-14 | 16:00
Dat de Nederlandse identiteit verloren zou gaan door Europa is onzin. Identiteit verlies je niet door verregaand samen te werken met je buren. Zie bij voorbeeld de VS, daar heeft elke staat nadrukkelijk nog zijn eigen identiteit.

Dat de EU fouten heeft, dat zullen weinigen ontkennen. Maar als we afscheid zouden nemen van alles waar fouten in zitten dan zaten we nog steeds in een boom.

Immigratie wordt door de EU tegengehouden alleen zijn er internationale afspraken hoe om te gaan met mensen die letterlijk niks hebben en waarvan hun leven wordt bedreigd.

Harald | 23-05-14 | 16:05

Min of meer offtopic: hier wordt veel gezeurd over Frankrijk en de Fransen, maar voor diegenen die een woordje Frans kunnen lezen, zie onderstaande link: er is geen woord Chinees bij:
1) Europa als continent heeft dezelfde culturele en historische basis
2) Aan AL onze grenzen rommelt het
3) Weg met de fouten in de constructies van de EU
4) Weg met Schengen en terug met een nieuw Schengen waaraan alléén zij mogen deelnemen die oeverloze immigratie tegenhouden
5) Ieder Europees land moet zijn eigen identiteit behouden: iedere poging om alles "gelijk te schakelen" zal uitdraaien op een catastrofe.

En het gaat zo nog even door - overigens in zéér prachtig geschreven Frans.

Je gaat goed, Sarko! Er zijn zat Fransen die je weer terug willen als president!

www.facebook.com/nicolassarkozy/posts...

De Droit | 23-05-14 | 16:00

@Spittertje | 23-05-14 | 15:58
Ik heb begrepen dat ze dat niet willen doen om de privacy van degenen die stemmen hebben geteld te beschermen. Terecht denk ik.

Harald | 23-05-14 | 16:00

Zouden we de "raw data" per stembureau ook kunnen krijgen? Aangezien er bij 1 stembureau al een Artikel-50 stem is verdwenen, ben ik benieuwd of dat bij mijn stembureau ook is gebeurd. Zo'n klein 6 vierkante-meter hok waar ze wakkerschrokken toen ik binnenkwam.
P.S. En zo nee, waarom niet? :)

Spittertje | 23-05-14 | 15:58

@suvois | 23-05-14 | 15:48
Ah gossie. Wat vreselijk allemaal. Ga lekker een strandwandeling maken, daarna voel je je gegarandeerd beter.

Harald | 23-05-14 | 15:56

Geenstijl proficiat met deze prachtig uitgevoerde actie!
Verkiezingen zijn nog nooit zo transparant geweest.

koeberg | 23-05-14 | 15:54

Titelblokkade midden in je worksheet is het werk van de Satan.

Den Heerscher | 23-05-14 | 15:52

Ik ben nog altijd kapot van de uitslag. GeenStijl viert feest over hun geslaagde peiling en droomt nu al over de volgende (zolang Brussel dat toe zal laten). Maar ik ben nog altijd aan het verwerken, voor zover dat mogelijk is, dat mensen in het algemeen blijkbaar zo vatbaar zijn voor brainwashing dat ze zelfs hun land VRIJWILLIG laten bezetten, zich geld af laten pakken, belazeren, betuttelen, kleineren etc.

Onvoorstelbaar, maar waar.

Van nature ben ik een rasoptimist, maar inmiddels heb ik weinig hoop meer voor Nederland.

suvois | 23-05-14 | 15:48

Of de verhouding stemmentellers per 10,000 inwoners nou precies de beste indicatie is vraag ik me af.

De meeste D66 stemmers bevinden zich in de verstedelijkte gebieden (waar relatief veel GS-tellers waren) en de meeste PVV stemmers zitten tradtioneel in de Randstad en Brabant/Limburg.

Dus inderdaad best kans dat de gebieden met veel CDA kiezers zoals Overijssel, Gelderland, Friesland nogal ondervertegenwoordigd zijn bij de GS tellers. Dus je zou eerder denken dat het CDA iets beter scoort dan de GS peiling en D66 mischien een tikje slechter.

Outsider-Inside | 23-05-14 | 15:45

'We' kunnen nu wel heel zielig gaan doen dat alles niet eerlijk is en dat 'we' verloren hebben. Maar Nederland heeft gesproken en NL wil meer EU, meer Pechtold, meer CDA en meer Verhofstadt. Verlies accepteren en opnieuw beginnen. De tegenstanders hebben gewonnen en de meerderheid wil deze kant op, die waren blijkbaar toch beter of hadden in het oog van de meerderheid een beter verhaal. Zo werkt de democratie.

De Reaguurder | 23-05-14 | 15:42

Eigenlijk had ik gehoopt op uitslag per stembureau.

Manny Calavera | 23-05-14 | 15:41

@Konijnenhol | 23-05-14 | 15:29
Mensen snappen schijnbaar niet dat de EU een spel is dat over de ruggen van de inwoners wordt gespeeld.
FFM kreeg de ECB, maar dan moest de president een Framboos worden (Trichet, een één-tweetje tussen GE en FR).
Ik begrijp werkelijk niet waarom er ondertussen geen stapels brandende autobanden om 'Brussel' heen ligt....
Ik heb mijn plicht gedaan als stemmer, maar tegen zoveel domheid kan ik niet op!

necrosis | 23-05-14 | 15:36

@WaarDeWindWaait | 23-05-14 | 15:03
Ik heb zo'n idee dat wat jij een PVV wijk noemt door mij een PvdA wijk genoemd zou worden.

Pierre Tombal | 23-05-14 | 15:36

@KlunsJohannus | 23-05-14 | 15:22
Zo werd ook de TK verkiezingsuitslag gekaapt door EU juichaapjes, omdat de VVD en PvdA winst boekten tov de peilingen een dag eerder ten koste van PVV en SP. Dat het vooral een gevolg van (on)tactische stemmers was waren ze compleet blind voor.
Anyway, 1 NL zeteltje hier of daar gaat toch het verschil niet maken, eens kijken wat de rest van Europa stemt.

Harry Turtle | 23-05-14 | 15:33

@AbleArcher13| 23-05-14 | 15:27
Op welke pro-mohammedaanse partij heb jij eigenlijk gestemd, Rachid?

Lewis Lewinsky | 23-05-14 | 15:33

Eindelijk even tijd voor een reactie op alle voorgaande topics en deze, vanuit la douce France:

Hulde voor GS en alle stemmentellers. Helden, allemaal!

Ik heb het allemaal gevolgd vanaf hier. Chapeau voor jullie uitstekende actie. Een andere reaguurder schreef ergens gisteren: dit is 'oldskool GS' en zo is het! Top!

Mijn beurt komt dus a.s. zondag pas en [sarcasme modus] zoals het een échte democratie betaamt kan ik niet stemmen op de PVV of Artikel50 [sarcasme modus uit]. Wellicht dat Marine mijn stem krijgt. Stemmen de Fransen massaal FN en de Duitsers AfD (wat hebben de Engelsen er gisteren eigenlijk van gebakken? Veel UKIP gestemd?), dan komt er misschien toch een flink weerwoord tegen die volgevreten uitvretende patsers in Brussel/Straatsburg.

Niet dat het uiteindelijk veel uitmaakt, want [sarcasme modus] het EP heeft uiteindelijk geen flikker in te brengen in de doordenderende ramptrein die EU heet [sarcasme modus uit].

Ik las in het vorige topic over onregelmatigheden bij het tellen van de stemmen. Aangezien dit tegenwoordig toch in de mode is in Nederland: onmiddellijk aangifte van doen, wat mij betreft!

Hulde voor #GeenPeil en allen die daaraan hebben bijgedragen!

De Droit | 23-05-14 | 15:31

Weer genoeg infantiel gemekker gelezen, terug naar de echte wereld.

AbleArcher13 | 23-05-14 | 15:30

necrosis | 23-05-14 | 15:25
Dat komt door de veto's die elke land heeft.
Of we ontnemen het veto recht van elk land, en laat de EP beslissen.

Of we stappen uit de EU, en laten ze mooi in hun sop gaar koken.

Either way, it's not gonna happen.

Konijnenhol | 23-05-14 | 15:29

ANGEL70 | 23-05-14 | 15:25
Volgens mij staat de PVV vooral achter de PVV.

Simon_GS | 23-05-14 | 15:28

@Lewis Lewinsky | 23-05-14 | 15:13
Niet zo verhit mannetje, dat ben ik al. En mijn hersens werken prima, want heb nog nooit PVV of anders links gestemd.
*sigaret opsteekt*

AbleArcher13 | 23-05-14 | 15:27

@Harry Turtle | 23-05-14 | 15:15
En toch is het niet genoeg, Nederland (en veel andere landen) is die maandelijkse verhuizing naar Straatsburg meer dan zat vanwege de krankzinnig hoge kosten.
Voor de Frambozen is het schrappen van Straatsburg geen optie, voor mij reden om die krankzinnig hoge landbouwsubsidies die Frankrijk opstrijkt eens te halveren.
We praten hier over 'prestige', en daar wens ik niet aan mee te betalen!
Frankrijk dreigde al om inzake 'Straatsburg' dwars te gaan liggen bij (oa) Europol....
Het gaat dus nergens meer over.
Fuck the EU!!!!!

necrosis | 23-05-14 | 15:25

Mooi, de PVV toch op de tweede plaats, laat die domme Dijsselbloem maar lachen, maar Geert staat hoger dan de PVDA.... hahaha.

Maar ik begrijp echt niet dat er zoveel op D66 gestemd hebben, de PVV staat toch veel meer achter Jan met de Pet mensen.

ANGEL70 | 23-05-14 | 15:25

Nok, nok, halloooo! Wakker worden mensen. Euroscepsis heeft GEWONNEN hoor, ten opzichte van eurofilie!! Waarom laat iedereen in de media maar ook hier in de reaguurpanelen D66 zo makkelijk wegkomen met hun uitspraak dat pro-EU heeft gewonnen? Is gewoon niet waar. Er zijn uiteindelijk meer stemmen gegaan naar partijen die zeer kritisch en sceptisch zijn ten opzichte van de EU dan naar de eurofielen van D66, GL en PvdA! Oké, wel meer verdeeld, niet alles naar de PVV (godzijdank), maar WE WON!!

CU/SGP, PVV, PvdD, SP, PVV en artikel 50: gefeliciteerd met jullie gezamenlijke eurosceptische overwinning!

KlunsJohannus | 23-05-14 | 15:22

Nu snap ik die kickbox lesje, sportklasjes en andere activiteiten voor onze medemens. Tenminste niet zo lui om te gaan stemmen voor het linksche gedachtengoed.

De andere stemmers zitten met hun volgevreten reedt, lui op de bank goede tijden, slechte tijden te kijken. En roepen Meh... Europa, en laten nog een boer.

Konijnenhol | 23-05-14 | 15:21

Van tevoren dacht ik: die stemmentellers stemmen boven proportioneel vaak PVV (=mijn vooroordeel) dus zou dat bij de stemmenteller zijn eigen stembureau ook zo zijn voor de stempopulatie ij zijn district? Het is immers mogelijk dat PVV-ers in hun eigen biotoop wonen (met mensen die ook van beledigende stickers houden). We horen het zondag wel en ik vond het een geslaagd experiment.

Simon_GS | 23-05-14 | 15:19

Ondanks alle EU propaganda, leugens en gekleurde staatsmedia zitten we op 50/50 pro/anti bij een opkomst van ongeveer een derde. Pro-Europa m'n reet.

Harry Turtle | 23-05-14 | 15:15

Goed, we kunnen concluderen dat van de 26 zetels er maar net wel of net niet 10 zetels naar de socialisten (pvda, sp en pvv) gaan. Dat lijkt me heuglijk nieuws.

Mark Smith | 23-05-14 | 15:14

@AbleArcher13 | 23-05-14 | 15:10
Met je kop tussen twee stalen deuren gezeten eerder vandaag? Dan werken ie hersens niet meer zo best.
*middelvinger opsteekt*

Lewis Lewinsky | 23-05-14 | 15:13

AbleArcher13 | 23-05-14 | 15:10
Haha, heerlijke vergelijking. Punt.

Mark Smith | 23-05-14 | 15:11

@Mark Smith | 23-05-14 | 15:08
*applausmachine starten doet#

necrosis | 23-05-14 | 15:11

@Lewis Lewinsky | 23-05-14 | 14:51
PVV stemmers zijn te vergelijken met PowNed leden. Te onnozel om in te zien dat het niets van waarde toevoegt en te weinig voorspellend vermogen om in te zien dat het niets wordt.
Die rode draad herkennen ze niet in hun bestaan, linkse kudthippies die in een andere dimensie leven, dat zijn het.
Nutteloos.

AbleArcher13 | 23-05-14 | 15:10

Veel studenten hebben gestemd, vaak ook D66.

Dack Janiels | 23-05-14 | 15:10

@Deus Absurdia | 23-05-14 | 15:03
Het 'fascistische FN'?
Laat Peter het maar niet horen....
*gnehehehe#

necrosis | 23-05-14 | 15:09

4 Stijlloze Stemmentellers in Uden, valt me nog goed mee! Trouwens mijn complimenten aan de bemensing van stemlokaal 11 (OBS de Meent), zij waren zeer behulpzaam en professioneel! :)

Ludootje | 23-05-14 | 15:08

@Osdorpertje | 23-05-14 | 15:02
ja als je te dom en/of te lui bent je ergens in te verdiepen, moet je je maar laten leiden door mensen die dat wel doen. Maar niet weer gaan klagen als het niet gaat zoals je bevalt, eigen schuld dikke bult.

arie181818 | 23-05-14 | 15:08

necrosis | 23-05-14 | 15:06
Hen, heeft.
/taalnazi.

Mark Smith | 23-05-14 | 15:08

@Deus Absurdia | 23-05-14 | 15:03
Je bent aan het demoniseren. Zit Volkert naast je of Bouyeri?

Lewis Lewinsky | 23-05-14 | 15:07

Osdorpertje | 23-05-14 | 15:02
Neen, degenen die het geen ruk uitmaakt zijn massaal thuisgebleven.

Mark Smith | 23-05-14 | 15:07

@Osdorpertje | 23-05-14 | 15:02
Vlak de jongeren tot 25 niet uit, ik vermoed dat nog geen 10% van hun gestemd hebben.

necrosis | 23-05-14 | 15:06

Ik blijf erbij: het belangrijkste feit hier is dat bijna tweederde van de kiezers niet op is komen dagen. Dat is een veel sterker signaal dan welke uitslag dan ook, zeker omdat de meeste mensen die wel gingen stemmen geen idee hadden waar ze precies op stemden.

Nequebard | 23-05-14 | 15:04

PVV in ieder geval verloren! Er is nog hoop voor Nederland! Gelukkig dat negatieve grijsgedraaide toontje van Greetje toch nog bestraft. Hulde Nederland!
Jammer wat betreft artikel 50, de enige partij die een duidelijk punt heeft.

arie181818 | 23-05-14 | 15:04

Gezien Geenstijl voor 75% bevolkt wordt door PVV aanhangers, zullen de stemmentellers ook meer uit PVV wijken komen dan uit Wassenaar, de Grachtengordel of een allochtonenwijk. Hierdoor is het logisch dat de PVV het hier relatief beter doet dan het landelijk gemiddelde. Maar we zullen het zien zondag.

WaarDeWindWaait | 23-05-14 | 15:03

zwartzondersuiker | 23-05-14 | 14:53
Je bent niet fascistisch door de gedrag in een stemlokaal, maar je bent dat door een fascistische partij te ondersteunen.. Zoals bijv, de PVV en haar groep groep in het EP.. ( he ik heb samenwerking met het fascistische FN niet bedacht he)

Deus Absurdia | 23-05-14 | 15:03

Wanneer is de begrafenis voor de carrière van Samsom?

rara | 23-05-14 | 15:03

Slechts 1 op de 5 Amsterdammers is gaan stemmen, landelijk was dat 1 op de 3. De winst van D66 valt wel te verklaren dat hoewel zij maar een klein deel van de bevolking zijn, ze wel massaal zijn gaan stemmen. Het Euro kritische deel van de bevolking is vooral massaal thuis gebleven.

Osdorpertje | 23-05-14 | 15:02

@ Dack Janiels | 23-05-14 | 14:57
Zolang Wim vd Camp elke maand een nieuwe Ducati koopt van zijn EU salaris schaar ik hem niet onder de sceptici.

Harry Turtle | 23-05-14 | 15:01

PVV waarschijnlijk net geen 4 zetels, Art.50 waarschijnlijk net geen zetel.

Ik begrijp dat er kiezers zijn die zich beter vertegenwoordigd voelen door Art.50, maar vanuit een eurosceptisch perspectief is het toch een gemiste kans.

harbi | 23-05-14 | 15:00

Selectie bias.. Switchen... Foutmarge 1,5% bij die enorme steekproef,..
Met andere woorden.. Jullie gokken. Het is ook gewoon Tokkie Bias..
.
Diederik Stapel zou er trots op zijn... :)

Deus Absurdia | 23-05-14 | 15:00

Op de sheet staat dat er in gemeente Cromstrijen 2 stemmentellers waren terwijl er op de live-map 3 stembureaus roze waren. Betekend dit dat iemand die wel is aangemeld uiteindelijk niet op het stembureau is geweest?

Gerard Numan | 23-05-14 | 15:00

Als je CDA bij de sceptici rekent hebben die euro sceptici gewonnen.

Dack Janiels | 23-05-14 | 14:57

GeenStijl heeft de kunst van het duiden duidelijk beter begrepen dan Maurice de Hond of Ipsos. Eerlijk aangeven waar de onzekerheden en vertekeningen kunnen zitten en een hoop nuanceringen. Dit zie ik vanuit een wetenschappelijk oogpunt graag.

Doldwaas | 23-05-14 | 14:55

Tering Geenstijl... 't Is wel een dingetje voor jullie hè?
Overigens volle ResTEcP en *boks* voor jullie, dat dan weer wel

13_Kamikaze_13 | 23-05-14 | 14:55

Een beetje off topic, maar ik wil het toch wel even vermeld hebben: Reaguurders van Geenstijl zijn géén asociale, fascistische nederlanders. Zo wordt er wel naar gekeken volgens de politiek correcte medemens.

In ieder stemlokaal is geen kwaad woord gevallen, iedereen heeft zich geweldig gedragen. Hulde, kudos enz.

Als er wel wat gebeurt was, zou dat zeker breed uitgemeten worden door de zogenaamde keurig nette linksche medemens.

zwartzondersuiker | 23-05-14 | 14:53

@necrosis | 23-05-14 | 14:49

Er zijn veel vrijwilligers betrokken, GS komt op voor democratische principes en transparantie en dit is gewoon een zeer nauwkeurige prognose. Een dergelijke actie heeft recht op publiciteit. En die haal je door een ANP-bericht.

Ebert de R | 23-05-14 | 14:53

Mooi, klaar.
Nu verder weer gewone mensen bashen en vernederen graag. daar kom ik voor.

bastemeijer | 23-05-14 | 14:51

PVV toch vier zetels?
*verheugd is*

Lewis Lewinsky | 23-05-14 | 14:51

Giesbeek (en wij hebben ingeleverd) staat er niet tussen. Of vallen we als verdergewicht onder de vleugels van de Gemeente Zevenaar?

Mr_Pikibelly | 23-05-14 | 14:50

Er klopt het e.e.a. niet. Gemeente Diemen 700k+ inwoners!?

Glas Koning | 23-05-14 | 14:50

Ik heb vanochtend mijn stem nog laten horen toen ik mijn middelvinger tussen een metalen deur kreeg. Gelukkig heb ik er twee (middelvingers, geen deuren).

AbleArcher13 | 23-05-14 | 14:49

@Ebert de R | 23-05-14 | 14:45
Who cares about ANP, GeenStijl heeft (wederom) geschiedenis geschreven.
Ik ben er trots op een reaguurder te zijn!!!!

necrosis | 23-05-14 | 14:49

Een beetja als dit dan dat uitslag.
Zo kan ik het ook.

Miezerig | 23-05-14 | 14:49

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat iemand op arrogander peggold stemp :)

Gelukkig ben ik al weg uit Nederland maar zelfs hier zitten de lange vingers van de EU in de vorm van eos :(

laserbrains | 23-05-14 | 14:48

PvdA NET 5de partij van Nederland. Hopelijk pakt de SP nog net die tiende procent mee en verslaat PvdA.
.
Als PVV, SP, CU/SGP, 50+, A50, anti-EU en PvdD trouwens eurosceptisch zijn dan hebben ze in totaal 37,9% van de stemmen.
.
Aan de andere kant is D66, PvdA en GL weer pro-EU. Zij hebben 35,8% van de stemmen.
.
Dan hebben de sceptici toch gewonnen? (CDA en VVD zet ik even bij de neutralen).

Fred Bastiat | 23-05-14 | 14:47

D66 winnaar... Manmanman, wil Nederland aub niet meer doen alsof ze eurosceptisch is, dit is duidelijk wat Nederland wil.

TyrionLannister | 23-05-14 | 14:47

In het kader van overtreffende trap-transparantie: doen jullie ook aan uitslagen per geteld stembureau?

Nietvoordekat | 23-05-14 | 14:45

Pakt het ANP dit ook op? Ik lees in de reguliere media meer over de telling van de Hond dan over de bevindingen van GS...

Ebert de R | 23-05-14 | 14:45

Als GeenStijl zegt dat D'66 de grootste partij is geworden, geloof ik dat meteen, maar ik ben het er niet mee eens!

necrosis | 23-05-14 | 14:43

Volgende keer weer!

Mwtvz | 23-05-14 | 14:43

PVV vier zetels dus. Net als in 2009. Euroscepticisme galore!

Fred Bastiat | 23-05-14 | 14:42

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland