Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Europarlement graait vlak voor de verkiezingen nog snel even tientallen miljoenen voor zichzelf

ohneinyoudidnt.gif Woedende Daniël van der Stoep (Artikel 50) in de mail. Wij parafraseren: 'NONDEJU! Kijk ik net in mijn Rabo app. Zomaar 1092 euro gratis geld gekregen van de Europese Unie. Wat blijkt? Is het die compensatie van 0,8% over 2012. Je weet wel. In 2012 gaf het Europarlement zichzelf een jaartje geen loonsverhoging uit solidariteit met die miljoenen werklozen dankzij hún eurocrisis. Maar dat hebben ze dus laatst heel sneaky teruggedraaid, en dat geld kreeg ik nu bijgeschreven. Voor alle Europarlementgraaïers is dat dus 766 x 1092 euro = bijna een MILJOEN PIEK gratis geld, 1 week voor de verkiezingen. ON-FUCKING-VOORSTELBAAR'. Alle 55.000 Europese ambtenaren (bron: EU) krijgen deze compensatie ook. En aangezien minstens 10k van die lui meer verdienen dan onze eigen MinPres, lopen de kosten voor dit graaigrapje dus in de tientallen miljoenen. En allemaal zwijgen ze er over, want met zo'n bericht is het lastig stemvee lokken op 1 week voor de verkiezingen. Zonder Stoepmans had niemand dit geweten. Over 'niet mogen weten' gesproken: zie ook de 4300 euro (!) aan declaraties voor paperclips en printerinkt die EP'ers per maand (!!) mogen indienen. Totaal: 40 mio per jaar. Nadat Wim 'De kiezer moet zijn bek houden' van de Camp (CDA) zei dat we daar niet over mochten zeiken, deden de eigenwijsjes van RTL Nieuws tóch een onderzoekje. Wat blijkt? Tweederde van de Nederlandse Europarlementariërs weigert inzage in de onkosten. Goh. Je verwacht het niet... Maar ook hier weer een kudo voor Artikel 50: "Van der Stoep heeft niet het maximum van 4300 euro aangevraagd, maar slechts 400 euro per maand. Aan dat bedrag heeft hij voldoende." Dat is ongeveer net zo bescheiden als de SP, het links-transparant alternatief voor Artikel 50, die óók heel open zijn over de bizarre vergoedingen voor Europarlementariërs. Dát is je kiezer serieus nemen. In tegenstelling tot - bijvoorbeeld - de VVD, waar Hans van Baalen van mening is dat iedere kiezer (u dus) een staatsdebiel is.

Reaguursels

Inloggen

Is dit wel echt zo`n probleem, 0,8 inflatiecorrectie die met twee jaar vertraging uitbetaald wordt?

Heel wat mensen die hier kankeren zouden zelf klagen als ze pas nu hun inflatiecorrectie van 2012 zouden ontvangen.

En waarom moeten we slikken dat hier de beeltenis van Hitler boven staat? De lezer wordt hier niet hoog aangeslagen!

Pace | 19-05-14 | 15:09

Ik stem artikel 50...

Maar pica? Wie is dat? Den Uyl?

BarneyBoner | 17-05-14 | 22:15

Ik lees over allerlei solicitatie procedures voor onze eu graaiers , over hoe goed ze zijn en wat ze allemaal wel niet kunnen . Nu ga je toch niet met droge ogen beweren dat Henk van der kramp verder is gekomen dan zijn veterstrik diploma ? Ik denk dat de enige kwalificatie die je nodig hebt is geen schaamte

K Wakkie | 17-05-14 | 13:49

Dit is voor mij ook de druppel. Ik stem artikel 50.

wroah | 17-05-14 | 13:18

@Gerard Numan | 16-05-14 | 19:40
En dan? Wordt t voor andere gure doeleinden door Brussel gebruikt?

Terugstorten naar alle inwoners waar t van gejat is.

Nederlandse gulden ƒ | 17-05-14 | 13:06

De zogenaamde wazige voordelen van de euro blijken ook op drijfzand gebaseerd te zijn,sterker nog de instantie's liegen en bedriegen er massaal over...

www.telegraaf.nl/dft/22634501/__CPB_ov...

The real Flex | 17-05-14 | 10:31

Maar je bent een racist als je niet voor de EU bent. Een xenofoob, een neo-nazi en je viert dan ook ongetwijfeld zwarte piet erbij. Ja want je kan natuurlijk nooit tegen de EU zijn die zo met geld van belastingbetalers omgaan.

Moonwarrior | 17-05-14 | 09:58

Nou, kunnen ze mooi een auto van kopen.

aap-noot-mies | 17-05-14 | 07:41

wgqef
Afgelopen zomer werd in de internationale pers (zie google) een discussie gevoerd over de voor veel kleinere landen kwalijke braindrain die wordt veroorzaakt door de idioot hoge salarissen bij de EU.

Wij vinden het al buiten proporties, maar in landen zoals Roemenië is het helemaal absurd. In een land waar een gepensioneerde leeft van 130 euro en een salaris een paar honderd euro is, is een salaris van 10.000 euro een miljonairsloon (om nog maar niet te spreken over de 20 K per maand voor een EU commissaris), nl 30 x c.q. 60 x meer dan normale burgers. Die mensen kunnen er ieder jaar in hun thuisland een of meerdere nieuwe villa's van kopen.

Daar komt nog bij dat een dergelijke goudmijn nog meer corruptie in de hand werkt in die landen, waar corruptie toch al endemisch is. Wat een verschil met ons of de Britten waar objectiviteit en integriteit altijd voorop hebben gestaan.

Nog veel ernstiger is de situatie t.g.v. de Europese Centrale Bank ECB te Frankfurt. Zoals bleek uit allerlei artikelen in de FAZ - dus niet alleen een nationale maar ook de lokale krant - maakt de Duitse regering zich ernstig zorgen over de braindrain door de ECB, niet alleen omdat zoals overal elders, de mindere goden over blijven in de directies van de Duitse banken (hoewel dat nog enigszins meevalt wegens de relatief bescheiden salarissen bij de ECB in vergelijking tot die bij sommige handelsbanken), maar ook omdat het belangrijke informele informatie circuit hun beste mensen moet ontberen, omdat mensen die bij een centrale bank werken begrijpelijker wijs door extra geheimhouding en extra prudentie gebonden zijn.
Kortom ook hier wegen de positieve aspecten niet op tegen een veelheid van negatieve aspecten.

Oh ja, wgqef, waar blijft nu toch uw lijstje met de tien zegeningen van de EU met zaken die we allemaal graag wilden en waarvoor de EU de conditio sine qua non was/is?

Ci Ty33 | 17-05-14 | 06:56

Nog een paar dagen en de rieken en de hooivorken kunnen weer uit het vet : ... Oooo wacht

likmegaties | 17-05-14 | 06:32

@wgqef, u bent een ongelooflijke lul, ik ken ambtenaren, die in Brussel werken, ze zijn inderdaad van de allerhoogste kaliteit en dan bedoel ik in corrupt en kruipend gedrag.
U bent een vam die verkopers van Brussel ingezet om op internet het volk met propaganda te amuseren.

succesvol | 17-05-14 | 05:52

Zwijnen...

duitse herder | 17-05-14 | 05:38

@wgqef
Nog vier dagen.....

swassannuf | 17-05-14 | 05:18

Slechts 10% vragen van wat je mag eisen... Netjes heur. Zouden meer mensen moeten doen. Maarja... Politici... Hahaha! Ik zie die italiaan al expres dit een paar duizend keer per maand uitprinten: www.newstalk.ie/content/000/images/000...

Liroy | 17-05-14 | 05:17

Alles draaid om de euro's, ... zucht.. hadden we ze maar niet..

Verbelgd | 17-05-14 | 03:06

@wgqef, stukje voor je gevonden op zonnewind.be:
mooi man, 12% belasting,

De geldverslindende Europese Unie zorgt goed voor zijn handlangers: 37 topambtenaren verdienen meer dan de minister-president, 5.461 EU-bediendes krijgen meer dan 10.000 per maand. Daarnaast is er een overschot aan vakantiedagen beschikbaar, betalen de EU-medewerkers slechts 12% belasting en gaan ze maximaal op hun 61e op een luxe-pensioen van €12.600.

Een verzoek van de Oostenrijkse EU-afgevaardigde Martin Ehrenhauser onthulde het best bewaarde geheim in Brussel: wat verdienen eigenlijk de 23.186 EU-medewerkers? Hoe lang werken ze? En wat is hun pensioen?

Het resultaat overtrof de stoutste verwachtingen. De bureaucratie in Brussel heeft veel weg van een zelfbedieningswinkel met volkomen abstracte salarisstructuren. Daarnaast mogen de Europese ambtenaren zich verheugen over tal van extra voordelen. Een totaal aan 100.000 dagen 'bijzonder verlof', op je 61e met pensioen, vette pensioenen, royale kinderbijslag en tal van toelages en bonussen. En uiteraard de hallucinante belastingvoordelen die voor de 'gewone' burgers van de EU niet weggelegd zijn.

Topsalaris € 24000 per maand
Volgens de informatie die Ehrenhausr kreeg krijgen 37 topambtenaren in Brussel €24.000 per maand (en dat is meer dan menig minister-president of staatshoofd krijgt. Het basissalaris van de zogenaamde EU-topambtenaren ligt tussen de €16.601 en €18.025 per maand. Daar komen dan nog tal van toelages bij. Zo is er een speciale 'buitenlandtoelage' (die dus bijna alle medewerkers krijgen) van 16%, een huishoudtoelage van 0500 euro per maand en kinderbijslag van 300 euro per kind per maand.

Een op de vier medewerkers krijgt €10.000
Maar ook op de lagere etages in Brussel hoeft men geen honger te lijden. Precies 5461 ambtenaren krijgen meer dan 10.000 euro per maand. Dat betekent dus 23,55% van de Eurocraten, ofwel bijna een op de vier EU-medewerkers gaat met meer dan 10.000 euro naar huis.

Droombaan: EU-secretaresse
Blijft het beperkt tot de hogere etages? Welnee! Ook 'doodgewone' medewerkers graaien flink in de door de Europese belastingplichtigen gevulde ruif. Zo krijgt een beginnend secretaresse €2.550,-.

Netto.

Nauwelijks belasting
Opdat er natuurlijk iets overblijft van die vette salarissen hebben de eurocraten speciale belastingwetten voor zichzelf gecreëerd. Volgens de belastingexperts betalen EU-medewerkers nauwelijks belasting. Een ambtenaar met een basissalaris van €7.600 mag precies 900 euro aan de staat geven. Dat is net geen 12%. De gemiddelde EU-inwoner betaalt het driedubbele! Daarbij zijn alle toelages die de ambtenaren boven op hun vette salarissen krijgen belastingvrij. Ter vergelijking: in België betaalt een arbeider 60% belasting op toelages voor weekend- of avondwerk.

100.000 dagen 'bijzonder verlof'
Omdat veel EU-medewerkers ver van huis werken krijgen ze bovenop hun dikke salarissen ook nog eens royaal bemeten 'bijzonder verlof'. Per jaar vallen in Brussel 100.000 werkdagen uit. Uiteraard heeft dat geen enkele invloed op het inkomen.

Pensioen: 12.600 euro
En omdat vooral topambtenaren natuurlijk zo hard werken hebben ze ook recht op een appeltje voor de dorst wanneer ze op hun 61e 'op rust' gaan. Opdat het luxe leventje ook na de 'actieve' jaren kan worden voortgezet, kan bijvoorbeeld een Algemeen Directeur van de EU maandelijks bruto 22.000 euro tegemoet zien.

En ze willen uiteraard meer.

De personeelsvertegenwoordigers van de eurocraten hebben bij het Europees Gerechtshof in Luxemburg een klacht neergelegd over het tegenhouden van een serieuze loonsverhoging.

In 2009, midden in de crisis, hadden de hardwerkende EU-ambtenaren een extraatje van 3,7% voor zichzelf in gedachten. De Duitse bondskanselier Merkel en haar Oostenrijkse collega Werner Faymann spraken hun veto uit tegen de verhoging, maar dat pikten men niet in Brussel.

Terwijl in Europa miljoenen vrezen voor hun baan en hun broodwinning en keiharde besparingsmaatregelen moesten slikken, drukte de Europese Commissie er toch een verhoging van 1,85% door. En daartegen klagen de 'armoedzaaiers'. Ze willen met terugwerkende kracht ook de rest van de salarisverhoging.

Indien de rechters in Luxemburg hun collega's in het gelijk stellen kost dat de Europese belastingbetaler nog eens 170 miljoen aan achterstallige lonen.

Alle andere - kleinere - loonsverhogingen meegerekend zou daarmee het salaris van een EU-medewerker in drie jaar tijd met 7,2% gestegen zijn.

Zwijggeld is nu eenmaal duur...

allah snackbar | 17-05-14 | 02:45

Alsof je van kakkerlakken af wil komen door op vlooien te gaan stemmen.
@ viridis
NIET stemmen zal geen donder uitmaken, kijk naar de nationale verkiezingen daar is de opkomst al jaren dalende en geen bobo die zich daar druk om maakt, Nee stemmen op een partij die een kritsch geluid laat horen naar die megalomane types als Barroso, Verhofstad en Schultz, Als iedereen in die DIT Europa niet ziet zitten gaat stemmen dan zijn partijen als UKIP,(PVV of Art. 50)Front National of Bzö zeker geen vlooien meer. Alleen door je stem te laten horen kan de Eurowaanzin gestopt worden, je kan ook niet gaan stemmen maar dan straks niet zeiken als Brussel onze (en ook dus die van jou) pensioen pot komt leegroven.

allah snackbar | 17-05-14 | 02:18

Criminelen zijn een heel eenvoudig volk. Ze willen NIET werken en willen zo snel mogelijk rijk worden en doen dit liefst zo snel mogelijk of zo langzaam mogelijk (verborgen) maar gebruiken de maximale mogelijkheden. Ze zijn echter meestal zo gericht op hun misdaad dat ze ALTIJD wel een foutje maken en zich verspreken. U kent de serie Columbo uit de jaren 70 vast nog wel. De dader lult een uur in het rond maar maakt op een gegeven moment een denkfout en hup, Columbo die al die tijd deed alsof hij hem geloofde, slaat hem in de boeien. Game over. Het probleem nu is dat we geen 1 misdadiger hebben maar vele DUIZENDEN, en ze pretenderen 'het land' of 'Europa' te vertegenwoordigen, maar zitten er voor zichzelf en om zich onzichtbaar te maken hebben ze de 'rechtsstaat' opgericht. Het zijn zogn 'politici'.
Wim-cda capo-Campf zegt dat hij 'door hard werken' ELK JAAR een nieuw paradepaardje, een motor uit de 50.0000 euri klasse, kan kopen. Daar bedoelt hij dus mee dat hij elke maand het maximale declareert en geeft daarmee dus aan dat er HELEMAAL NIET 'GEWERKT' wordt, UBERHAUPT niet door deze 'politici', zie ook v Baalen's nieuwe campagne.
Ze zitten alleen maar te stelen en de burger moet dus vanzelfsprekend zn bek houden. 50.000 kogels voor Brussel is eigenlijk te veel luxe voor dit steelgajes, die echter nog een zeer grote voorhoede heeft, de MSM. PVV denkt nog steeds dat de burger zn gezond verstand krijgt maar dat is letterlijk uitgesloten: de burger/kiezer is totaal hersenloos en volgt alleen maar de meningen die door de MSM, de aljaVARA en de MPO dus (moslims propagandaomproep) voor de volledige 100%. Diezelfde MSM blèren nu ook lustig dat de kiezer niet komt opdagen, terwijl het lot wat over hun beslist in de EUSSR de Wahnseeconferentie overtreft. Maar de MSM heeft beslist dus blijft iedereen thuis. ZO zal de geldcaroussel tot in eeuwigheid in de zakken van onze, zich "politicus" noemende staatscriminelen, blijven stromen

G. Raayer | 17-05-14 | 02:18

wgqef | 16-05-14 | 23:26
Jij vergeet een simpel ding.
Ambtenaren worden betaald door werk volk. Brengen geen reet op, behalve regels verzinnen zodat het werk volk meer moet betalen.
De hele crisis is voorbij gegaan aan twee groepen bevolking. Bijstandslurpers en ambtenaren.
Arbeiders worden leeg gezogen tbv die super eu.
Jij vind het allemaal super. Of jij bent ambtenaar of bijstandslurper. Ik ken helaas een paar mensen die al 30 jaar gewerkt hebben, waar nu de muizen met spandoeken voor de koelkast lopen. Allebei baan kwijt, huis weg en op gelijke voet beginnen net als een asielzoeker. Idd heel sociaal. Als jij die eu zo mooi vind, leg mij is uit waarom Frankrijk nog steeds niet aan die 3% procent van de begrotingsnorm zit? Wij maar bezuinigen, als een van de weinige, en als kleinste lidstaadje. Laten we de A2 maar smaller maken, zogenaamd voor het milieu. Maak gvd nieuwe autoos betaalbaar voor iedereen, rijden we allemaal zuinige en schonere autoos. Allemaal nep onzin waar niemand op zit te wachten. Het draait allemaal om macht, denk je nou echt dat de usa zit te wachten op concurentie?
Die willen bepalen, hoe de wereld draait, ook allemaal macht. En wij moeten maar geloven dat de 766 malloten bepalen wat er gebeuren moet. Die van Baalen en die stomme Belg in de Oekraïne gezien?? Hou toch op, zogenaamde democraten die vooraan staan. Walg van die maffies. Als we die peggold aka smeagol moeten geloven, gaan we allemaal dood als we nie mee doen.
We kunnen als eu prima samenwerken zonder die elite uitzuigers, dat is het hele probleem, die maffies zijn levensgevaarlijk. Het ergste van die hele eu is, dat kleine landen niks hebben te zeggen, we kunnen wel tegen zijn, helaas de meeste stemmen gelden. Dus dansen we simpel naar de pijpen van Duitsland en Frankrijk. Dat moet zelfs jij toch wel snappen.

klote land | 17-05-14 | 02:13

@dr no
met alle respect maar daar heb ik nog nooit van gehoord, alexander sassen van elsloo van art. 50 heeft goed onderbouwde bezwaren tegen de Euro, bankenunie en eurobonds, van die club van jou heb ik nog nooit iets vernomen. Lees maar eens wat stukjes van hem op het internet.

allah snackbar | 17-05-14 | 02:05

Dandruff | 17-05-14 | 01:09
Top betoog!!

crk | 17-05-14 | 01:27

@wgqef,

Je doet steeds alsof EU-ambtenaartjes een elite zijn die bijna net zo vakbekwaam is als de gemiddelde toiletjuffrouw. Maar stel nou eens dat die EU-ambtenaren werkelijk dezelfde capaciteiten zouden hebben als het schoonmakersgilde; waar blijkt dat dan uit?
- Hebben ze bijvoorbeeld kunnen voorkomen dat de EU al 19 jaar geen kloppende jaarstukken inlevert?
- Hebben ze kunnen voorkomen dat de EU op die manier zomaar 6 miljard euro per jaar kan "kwijtraken"?
- Nog los van de gigantische miljardenbedragen die worden uitgetrokken voor fraude, wanbeleid en nepotisme?
- Overigens nog lang niet zo schandalig als de miljardenbedragen gereserveerd voor buitenlandse dictators (hamas, moslimbroederschap) en binnenlandse propagandadoeleinden?

Je zegt dat de EU naar verhouding minder ambtenaren in dienst heeft dan een gemeente als Amsterdam, en dat zal best kloppen. Maar je lost een teveel aan ambtenaren in Amsterdam niet op met een extra ambtenarenapparaat in Brussel. We hebben naast onze eigen deels overbodige, en sowieso veel te grote bestuurslagen + bijbehorende ambtenarenapparaten gewoon een extra bestuurslaag gekregen; + bijbehorend ambtenarenapparaat.
Dat kan nooit een verbetering zijn.

En dat is het dus ook niet, nog los van de kosten.
Afgelopen dagen bleek weer dat de EU met regeltjes komt die schaapherders verplicht om honden aan te lijnen, en filebestrijding verbiedt omdat files meer luchtvervuiling opleveren en dat is weer goed voor het milieu (of zoiets).

Dat lijkt lachwekkend, maar eigenlijk speelt er een veel ernstiger probleem. De EU is zoals je weet volkomen ondemocratisch en wordt uitsluitend door goedbetalende lobbyisten geleid. De ambtenaren die de politici begeleiden in het aannemen van de juiste steekpenningen zullen onze ondergang worden. Jouw Brusselse schoonmaak-elite houdt zich namelijk niet alleen bezig met dwingende non-issue-wetgeving over de vorm van bananen en komkommers, of het vetgehalte in chocola en gehaktballen. Ze gooien helaas net zo goed olie op het vuur bij bloedige conflicten in Oekraïne en Syrië vanwege de gasbelangen van bepaalde lobbyisten. Dat "onze" bemoeienis met een conflict in de Oekraïne (waar pakweg de helft van de bevolking Russisch is) ook tot een oorlog met wereldmacht Rusland kan leiden vind ik best wel een groot probleem, eigenlijk. Zeker gezien de decennia van bezuinigingen op defensie in Nederland en Europa.

Er is een eenvoudig ezelsbruggetje over de EU.
Alles wat de EU-lobby zegt is altijd onjuist of irrelevant; en meestal allebei.
Als jij 1 uitzondering op die regel weet hoor ik het graag.

Dandruff | 17-05-14 | 01:09

@wgqef | 16-05-14 | 23:15
Die ondermijnen het project? De ambtenaren laten het gebeuren en worden gekocht.

'Daarnaast spreek ik over de 0,8% salarisverhoging voor de ambtenarij, die verdedig ik'
Jammer dat iedereen (nou ja sommige maken juist meer geld) moet inleveren maar zij vinden blijkbaar van niet. Geen greintje solidariteit of beter gezegd, solidariteit spijtoptant.

Bad Ass Justice | 17-05-14 | 01:05

Nou zou je kunnen zeggen “dom om dat te doen voor de verkiezingen” maar misschien is het wel slim want zijn veel kiezers toch zo dom dat ze gewoon pro-EU stemmen. Want ja Europese samenwerking (alsof dat een en het zelfde is).

DerUnterMensch | 17-05-14 | 01:05

Het zijn en blijven mega bedriegende Graaiers! In een normale staat zouden ze al lang achter de tralies zijn beland! En hier krijgen ze zelfs Carte Blanche Dom volk...

Predictor | 17-05-14 | 00:38

PVV wilt uit de EURO.

meneer Q | 17-05-14 | 00:05

Natuurlijk verdienen ze belachelijk veel, dat geld zorgt ervoor dat ze netjes meewerken om al de plannetjes er snel doorheen te drukken en tijdens het stemmen vóór kiezen.

BlatendCrude | 16-05-14 | 23:37

Hans van Baalen is weer eens op de TV, bij P&W.
Wat een OEN is die man.

Jan Dribbel | 16-05-14 | 23:34

Allah snackbar|16-05-14|23:19

haha 22mei??? Wat gebeurt er dan? gaan we ze verdelgen? Of bedoel je dat we dan niet op ze gaan stemmen?,,,,,, Alsof je van kakkerlakken af wil komen door op vlooien te gaan stemmen.

viridis | 16-05-14 | 23:33

@wgqef. Ok, dit is je kans. Geef ons 3 redenen om in de EU te blijven. Succes!

knutsel | 16-05-14 | 23:31

alleen van die naam al doen de europarlementariers het in hun broek !

dr no | 16-05-14 | 23:27

allah snackbar... antieuropartij.nl lijst 14 hoe vaak moet ik dat nu nog zeggen ?!

dr no | 16-05-14 | 23:26

22 mei kunnen we met ze afrekenen, na de arabische lente nu ook de europese lente. ik kijk nu al uit naar de beteuterde en verontwaardigde gezichtjes van die lui. PVV of Art. 50 het zal mij een zorg zijn. Als die eurofiele parijen maar afgemaakt worden.

allah snackbar | 16-05-14 | 23:19

nieuws voorpagina telegraaf.... saudi arabia werpt boycot op voor nederlandse bedrijven wegens wilders

dr no | 16-05-14 | 23:19

heel vreemd

dr no | 16-05-14 | 23:17

@The real Flex | 16-05-14 | 22:51
Wat je over de ambtenarij zegt klopt, daar spreek ik al de hele tijd over. Daarnaast spreek ik over de 0,8% salarisverhoging voor de ambtenarij, die verdedig ik. Maar de vergoedingen van het EP-leden en EC-commissarissen zijn overdreven en ondermijnen het project, daarom zal ik die vergoedingen voor deze mensen ook niet verdedigen. Zeker, omdat de vergoedingen voor de EP niet transparant zijn.

wgqef | 16-05-14 | 23:15

The real Flex | 16-05-14 | 22:51
Je zult wgqefje wel niet meer horen nu.
Deze cijfers die jij geeft zullen hopelijk nog lang nadreunen. Plus het feit dat we nog steeds niet weten waarom we zoveel EU ambtenaren nodig hebben. Waarschijnlijk om al die overbodige regels te verzinnen.

ZZP-er | 16-05-14 | 23:15

De SP is verre van open over de vergoedingen, tenminste, waar ze het aan uitgeven. Zo beweert Dennis de Jong dat hij jaarlijks 50.000 doneert aan "goede doelen". Welnu, die "goede doelen" is een stichting van de SP, en het vestigingsadres is het woonhuis van de penningmeester van de SP, Rosita van Gijlswijk. Die stichting wordt gebruikt om op 'legale' manier toch de afdracht van haar europarlementariërs te cashen, omdat de EU de gebruikelijke afdracht 'regeling' (terecht) verbiedt. Meer: sptransparant.wordpress.com/2014/05/11... SP'ers doen het niet om het geld? In tegendeel, met allerlei rechtse belastingtrucs wordt zo veel mogelijk publiek geld naar de partijkas gesluist: zo'n 3 miljoen euro per jaar.

Antira | 16-05-14 | 23:12

Ik stem Daniël. Want hij brengt tenminste HET EERLIJKE VERHAAL. Kudtbrussel.

LangeTijdGeleden | 16-05-14 | 23:11

Elders gelezen:
Op 22 mei is het weer zover. Nederland
moet naar de stembus voor de
Europese verkiezingen. Ik heb een
advies deze keer en dat is: stem
PVV. Niet dat ik ‘Wilders-minded’
ben (integendeel, ik ben tegen discriminatie),
maar de PVV is als enige
partij duidelijk in haar EU-verhaal.
Ondanks het feit, dat onder
meer het Nederlandse volk al eerder
‘nee’ heeft gestemd tegen een
verdere machtsuitbreiding van
Europa, dramt de Europese Unie
maar door. Dat de macht van de
EU in de wereld nog niets voorstelt,
hebben we onlangs kunnen
ervaren met de act van de
Kiev-clowns. Ook maakt het nog altijd
kwakkelende financiële beleid
van de EU een zwakke indruk. Bovendien
hebben wij er niet om gevraagd
om de grenzen voor alle
Oost-Europeanen open te stellen.
Verder vraag ik me af of er iemand
is die kan zeggen hoeveel de EU
kost en hoeveel ze ons oplevert. De
bevolking wordt niet geïnformeerd
en bij geen enkel besluit betrokken,
waardoor er mijns inziens geen
sprake meer is van democratie.
Laat uw stem niet verloren gaan en
stem eenmalig op de PVV. Een duidelijkere
proteststem kan mijns inziens
niet!

Rest In Privacy | 16-05-14 | 23:11

@necrosis | 16-05-14 | 22:52
Waarom zou de ui geen sjalotje hebben?
Vreemd.

miko | 16-05-14 | 23:08

Volksgericht.... gaat er komen.. zeker weten. Komt altijd als sommigen meer gelijk zijn dan de rest.

s.o.i.a. | 16-05-14 | 23:01

@wgqef | 16-05-14 | 21:07
Waarom zouden ze het zo zwaar maken? Om de belachelijke salarissen te verdedigen?

miko | 16-05-14 | 22:59

@Chiant | 16-05-14 | 22:13
Nu ja de coke is nog altijd veel goedkoper in Amsterdam.

miko | 16-05-14 | 22:55

@dr no | 16-05-14 | 22:42
Ui (zonder ui), gedraag je!
*zwaait#

necrosis | 16-05-14 | 22:52

wgqef | 16-05-14 | 20:27

U 'vergeet' het een en ander ?
Alleen al de onkosten(bonnetjes niet nodig) die het salaris overstijgen is het vermelden al waard.

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/05/...

De PVV ageert tegen de hoge salarissen van EU-ambtenaren en politici.
Hieronder een overzicht van de Europese ambtenaren en hun salarissen gebaseerd op aangeleverde en publiekstoegankelijke informatie van de Europese instellingen.

Europese instellingen
In totaal werken er circa 55.000 mensen over de hele wereld voor alle Europese instellingen.
Van hen werken er ongeveer 33.000 voor de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, van wie 22.000 in Brussel.
Bij het Europees Parlement werken circa 6660 ambtenaren en tijdelijke werknemers.
714 van alle EU-ambtenaren heeft de Nederlandse nationaliteit.

De EU-ambtenaren
Het maandsalaris van EU-beleidsambtenaren loopt van circa 4300 euro tot maximaal 18.370 euro voor een directeur-generaal.
Daarnaast zijn er toeslagen net als in Nederland voor onder meer kinderen.
Ook krijgen de ambtenaren een zogeheten ontheemdentoeslag en eenmaal per jaar een vergoeding om naar het land van herkomst te gaan.

De 27-koppige Europese Commissie
Het maandsalaris van de EU-voorzitter -dat is nu de Portugees José Manuel Barroso- bedraagt 25.351 euro.(Nelie Smit Kroes met totale onkosten 31.044 euro)
De EU-buitenlandchef , nu de Britse Catherine Ashton, krijgt 23.882 euro per maand. De vice-presidenten, acht in totaal onder wie Neelie Kroes (Digitale Agenda), krijgen 22.963 euro per maand.
De andere Europees commissarissen krijgen 20.667 euro per maand.

De Europese Raad
De voorzitter van de Europese Raad, ook wel de EU-president genoemd, Herman Van Rompuy, verdient 1,38 keer het salaris van een ambtenaar die in de hoogste trede zit.

Dat maandsalaris bedraagt 18.370 euro.
Daarmee krijgt de Belg maandelijks 25.351 euro, gelijk aan het salaris van Barroso.

Het Europees Parlement
Er zijn 736 Europarlementariërs, onder wie 26 Nederlanders.
Het salaris van een Europarlementariër bedraagt 7956,87 euro bruto per maand.
Na aftrek van (Europese) belasting komt het nettobedrag uit op 6200,72 euro per maand.

6200 ,72 euro PER MAAND NETTO.

Dat salaris wordt aangevuld met tal van vergoedingen.

Zo zijn er vergoedingen voor reiskosten naar vergaderingen, kunnen leden jaarlijks 4343 euro vergoed krijgen voor werkgerelateerde reizen en worden 24 heen- en terugreizen naar hun eigen lidstaat vergoed. Daarnaast is er een dagvergoeding van 304 euro voor elke dag waarvoor de Europarlementariër vergadert en daarvoor een presentielijst ondertekent.(En dat hebben we gezien bij Pow, schandalig! )

Daar komt nog een algemene kostenvergoeding van circa 4300 euro per maand voor de huur van een kantoorruimte, telefoon- en portokosten en computers bij.

6200.72 + 4300 = 10.500 .72 netto per maand..

Bovendien wordt van Europarlementariërs twee derde van hun medische kosten vergoed.

Weggef Nooit van ,minder ,minder ,minder gehoord zoals het voor de burgers de afgelopen 8 jaar ook al zo minder was .

The real Flex | 16-05-14 | 22:51

wgqef | 16-05-14 | 20:27

U 'vergeet' het een en ander ?
Alleen al de onkosten(bonnetjes niet nodig) die het salaris overstijgen is het vermelden al waard.

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/05/...

De PVV ageert tegen de hoge salarissen van EU-ambtenaren en politici.
Hieronder een overzicht van de Europese ambtenaren en hun salarissen gebaseerd op aangeleverde en publiekstoegankelijke informatie van de Europese instellingen.

Europese instellingen
In totaal werken er circa 55.000 mensen over de hele wereld voor alle Europese instellingen.
Van hen werken er ongeveer 33.000 voor de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, van wie 22.000 in Brussel.
Bij het Europees Parlement werken circa 6660 ambtenaren en tijdelijke werknemers.
714 van alle EU-ambtenaren heeft de Nederlandse nationaliteit.

De EU-ambtenaren
Het maandsalaris van EU-beleidsambtenaren loopt van circa 4300 euro tot maximaal 18.370 euro voor een directeur-generaal.
Daarnaast zijn er toeslagen net als in Nederland voor onder meer kinderen.
Ook krijgen de ambtenaren een zogeheten ontheemdentoeslag en eenmaal per jaar een vergoeding om naar het land van herkomst te gaan.

De 27-koppige Europese Commissie
Het maandsalaris van de EU-voorzitter -dat is nu de Portugees José Manuel Barroso- bedraagt 25.351 euro.(Nelie Smit Kroes met totale onkosten 31.044 euro)
De EU-buitenlandchef , nu de Britse Catherine Ashton, krijgt 23.882 euro per maand. De vice-presidenten, acht in totaal onder wie Neelie Kroes (Digitale Agenda), krijgen 22.963 euro per maand.
De andere Europees commissarissen krijgen 20.667 euro per maand.

De Europese Raad
De voorzitter van de Europese Raad, ook wel de EU-president genoemd, Herman Van Rompuy, verdient 1,38 keer het salaris van een ambtenaar die in de hoogste trede zit.

Dat maandsalaris bedraagt 18.370 euro.
Daarmee krijgt de Belg maandelijks 25.351 euro, gelijk aan het salaris van Barroso.

Het Europees Parlement
Er zijn 736 Europarlementariërs, onder wie 26 Nederlanders.
Het salaris van een Europarlementariër bedraagt 7956,87 euro bruto per maand.
Na aftrek van (Europese) belasting komt het nettobedrag uit op 6200,72 euro per maand.

6200 ,72 euro PER MAAND NETTO.

Dat salaris wordt aangevuld met tal van vergoedingen.

Zo zijn er vergoedingen voor reiskosten naar vergaderingen, kunnen leden jaarlijks 4343 euro vergoed krijgen voor werkgerelateerde reizen en worden 24 heen- en terugreizen naar hun eigen lidstaat vergoed. Daarnaast is er een dagvergoeding van 304 euro voor elke dag waarvoor de Europarlementariër vergadert en daarvoor een presentielijst ondertekent.(En dat hebben we gezien bij Pow, schandalig! )

Daar komt nog een algemene kostenvergoeding van circa 4300 euro per maand voor de huur van een kantoorruimte, telefoon- en portokosten en computers bij.

6200.72 + 4300 = 10.500 .72 netto per maand..

Bovendien wordt van Europarlementariërs twee derde van hun medische kosten vergoed.

Weggef Nooit van ,minder ,minder ,minder gehoord zoals het voor de burgers de afgelopen 8 jaar ook al zo minder was .

The real Flex | 16-05-14 | 22:51

@Brimstich | 16-05-14 | 21:38
Als loyale bitch van onze Staats-tv is het verschil tussen anti Europa en anti EU u niet euvel te duiden. Slechts medelijden rest.

Ayatollah Oink-Oink | 16-05-14 | 22:45

een trol is nog teveel eer voor een dergelijk persoon. ik zou het bijna een fascist noemen.

dr no | 16-05-14 | 22:42

@wgqef, ik heb nog even getwijfeld maar maar nu weet ik het zeker, jij bent een trol in dienst van de gedachtenpolizei van de EU. Jouw enige bijdrage op dit forum is argumenten aandragen dat het allemaal wel meevalt. Daarbij heb jij minsinziens veel teveel detailkennis en wanneer jij geconfronteerd wordt met slimme tegenargumenten reageer jij zo ineens niet meer.

therealbraindump | 16-05-14 | 22:33

jawelhoor... europese uren... die zijn 10 minuten lang

dr no | 16-05-14 | 22:28

@gedachtespinsel | 16-05-14 | 22:13
*propje schiet*

@wgqef | 16-05-14 | 20:27
Je lult, niemand werkt 37.5 uur per dag en zekers geen 40

miko | 16-05-14 | 22:20

@tipo | 16-05-14 | 22:11
Hulde voor uw tegel!
En ik twijfel nog steeds waarop ik zal stemmen, maar omdat de VVD klaarblijkelijk denkt dat ik een total retard ben, gaat mijn stem daar dus zeker NIET heen. Stelletje idioten.

Chiant | 16-05-14 | 22:19

@dr no | 16-05-14 | 21:45
Hou een sop!

necrosis | 16-05-14 | 22:14

@miko | 16-05-14 | 22:05
oh oh oh, beste jongetje van de klas.... ;-)

gedachtespinsel | 16-05-14 | 22:13

De Zwitsers en de Noren beklagen zich tegenwoordig bij mij over de schandalig hoge prijzen in Amsterdam. En over het zeer onbeschofte gedrag van de taxichauffeurs, maar dat terzijde.
Als de Zwitsers en Noren klagen over veel te hoge prijzen... dan is er serieus iets grondig mis!

Chiant | 16-05-14 | 22:13

Chiant 22:00
De overheidsgrootte tov de gehele economie in Zwitserland is 38% en in Nederland 51%.

Een modaal inkomen in Zwitserland is 60.000 euro en in Nederland 35.000 euro.

De overheid is hier dus 34,2% duurder dan in Zwitserland. Een gemiddeld inkomen is hier 42% lager dan in Zwitserland.

Maar ik vond het grappig dat de Hans van Baalen van alle nadelen van Zwitserland enkel kon verzinnen dat een Happy Meal 1,77 duurder was dan hier.

Afgezet naar het gemiddelde inkomen is een Happy Meal overigens even duur in beide landen. Ze hebben dan ook dezelfde 'Big Mac Index'.

tipo | 16-05-14 | 22:11

FUCK FUCK FUCK EU!
Ik stem tegen deze oplichters!

Mega Mindie 2 | 16-05-14 | 22:10

wgqef
Ja duuhh als jong persoon kom je er nooit tussen,
De meeste zijn ouwe uitgerangeerde oud politici.
Veel met denkbeelden van 40 jaar terug. Het laatste eind station om je zakken te vullen.
Word is wakker man, en bekijk het is zonder, knalroze bril. Mensen die tegen de eu zijn worden fascisten, populisten, enz enz genoemd.
het zijn echte democraten hoor, als je maar doet wat hun willen. Landen waar het een financieel zooitje is, worden geholpen. De landen die alles op orde hebben, die worden kaalgeplukt. Kleine landen zoals Nederland hebben geen reet te vertellen. 500 miljoen burgers bestuurd door 766 graaiers. Nog ff gaat een deel van ons pensioen, naar een Griek die stopt met 54 jaar, terwijl jij nog aan het werk bent tot 67. Waanzin!!!!!

klote land | 16-05-14 | 22:09

@appeltjesgroeneweide | 16-05-14 | 19:59
*vinger opsteekt*

miko | 16-05-14 | 22:05

@tipo | 16-05-14 | 21:44
Dat van die Happy Meal vind ik allemaal erg gezegend en vooral ontroerend. Vooralsnog stel ik vast dat een Happy Meal geen eerste levensbehoefte is. Brandstof voor het woonwerkverkeer is dat wel. In dier voege constateer ik dat een liter Euro95 in Kuddeland 1,81 kost en in Zwitserland 1,42 (adviesprijs) www.brandstofprijzen.info/brandstofpri...

Chiant | 16-05-14 | 22:00

tipo | 16-05-14 | 21:44
Zwitserland is tegenwoordig erg duur, maar de salarissen zijn meer dan evenredig hoog. Mooie is dat Zwitserland geen lid is van de EU.

ZZP-er | 16-05-14 | 21:56

Hé, dat is die 1000 euro van Rutte, met rente...
Lief, toch nog woord gehouden.

HoerenSloep | 16-05-14 | 21:54

Er is geen controle, er zijn geen sancties, ze worden nergens op afgerekend. Vind je het gek dat ze dan graaien?

Schoorsteenveger | 16-05-14 | 21:52

-weggejorist-

dr no | 16-05-14 | 21:45

-weggejorist-

tipo | 16-05-14 | 21:44

De VVD voert campagne met het argument dat een Hsappy Meal in Zwitserland 45% duurder is dan in Nederland.
Zie: watwerktvoornederland.nl/moet-nederlan...

Hoeveel Happy Meals moet ik mijn vierjarige dochter dan geven om break even te spelen, als het redden van de Euro elk Nederlands gezin een ton kost?

En overleeft mijn dochter dat wel?

In Nederland kost een happy meal 3,95 Euro
In Zwitserland 5,73 Euro (volgens de VVD althans)

Per Happy Meal bespaar ik dus 1,77 Euro. Om de 100.000 euro terug te verdienen, die het redden van de Euro mijn Nederlandse gezin kost, moet ik mijn dochter dus 56.498 Happy Meals geven. Dat betekent elke dag een Happy Meal voor mijn dochter voor de komende 155 jaar.

Nee, dat overleeft ze niet.

tipo | 16-05-14 | 21:44

Om Europees ambtenaar te worden moet een concours worden gevolgd, die zwaarder is dan die van het NL bedrijfsleven. Van de ruim 12.000 deelnemers die slagen, krijgt circa 1 procent een baan.
wgqef | 16-05-14 | 21:20

: en nou is het genoeg geweest

vanvandaag | 16-05-14 | 21:39

-weggejorist-

Brimstich | 16-05-14 | 21:38

wgqef | 16-05-14 | 21:30
Een kunstmatig gecreëerde elite dus.
En als je dan eenmaal binnen bent meen je ook gelijk dat je zoveel beter bent dan al die anderen en dan ga je dit soort uitwassen normaal vinden.

ZZP-er | 16-05-14 | 21:36

en als ze vrij hebben staan ze ook nog in de rij voor de voedselbank, stelletje oplichters!!!

thepinkpainter | 16-05-14 | 21:31

@raskol | 16-05-14 | 21:05
Ook iemand die op de postkamer werkt, dient eerst door het concour te raken. Van de zo'n 45.000 aspirant-ambtenaren die in 2012 aan het Concours begonnen, bleven er uiteindelijk slechts 233 overeind. Daarnaast duurt de selectieperiode 9 maanden. Zie ook voorbeeld vragen bij het VK artikel www.volkskrant.nl/vk/nl/11304/Vonk/art...

wgqef | 16-05-14 | 21:30

wgqef | 16-05-14 | 21:20
Ze kunnen dus wel genoeg krijgen. Lijkt me ook met die salarisvoorwaarden.

ZZP-er | 16-05-14 | 21:30

@wgqef | 16-05-14 | 21:17. Thx. Dat was het antwoord wat ik had verwacht van je want dat is precies wat me zorgen baart. Snap je me? (klein zuchtje)

Beaulefermier | 16-05-14 | 21:27

Inderdaad kan men 4300 E declareren. Net als Stoep heeft ook de PVV heeft (volgens het AD-onderzoek over declaraties) 400Euro gebruikt ipv de 4300Euro. Het CDA,VVD en SGP wilden geen inzage geven in hun declaratieboekhouding.

rien6139 | 16-05-14 | 21:25

Hoe komen we in godsnaam ooit van dit kwaadaardige gezwel af? Wat een gruwel!!!!!!!!!

Arnold9638 | 16-05-14 | 21:24

@wgqef | 16-05-14 | 21:20

Sorry, maar ik geloof je gewoon niet. Je hebt kennelijk geen flauw benul van het Nederlandse bedrijfsleven, maar probeer jaar eens binnen te komen bij een grotere organisatie op een functie vanaf 2 keer modaal.

Het enige wat voor een EU functie wat lastig kan zijn is beheersing van een aantal vreemde talen. Hou toch op met dat gelul alsof EU ambtenaren een elite zijn die qua niveau ver boven normale werknemers uitsteken.

raskol | 16-05-14 | 21:23

22 mei. Meer wil ik er niet meer over kwijt.

L.E. Raar | 16-05-14 | 21:23

he lerrative... wat een ontzettende strassbourg naam heb je trouwens. zet je oogkleppen af

dr no | 16-05-14 | 21:22

we moeten iedereen ook n beetje wakker schudden

dr no | 16-05-14 | 21:20

@raskol | 16-05-14 | 21:09
Om Europees ambtenaar te worden moet een concours worden gevolgd, die zwaarder is dan die van het NL bedrijfsleven. Van de ruim 12.000 deelnemers die slagen, krijgt circa 1 procent een baan.

wgqef | 16-05-14 | 21:20

Hey @dr no ga ergens anders propageren joh. Laat ons lekker Artikel50 stemmen.

lerrative | 16-05-14 | 21:19

@wgqef | 16-05-14 | 20:42
Als je toch zo positief bezig bent kun je misschien ook nog wel even uitleggen waarvoor die 50.000 ambtenaren nodig zijn.

ZZP-er | 16-05-14 | 21:19

Ik ben tegen die verhuiswaanzin (Strassbourg-Brussel) die jaarlijks 220 miljoen euri kost.
Alle partijen die daartegen zijn worden ge-vetoed door Frankrijk.
Een democratie waar iemand veto kan zeggen, is geen democratie.
Ik stem niet.

boasatlas | 16-05-14 | 21:18

@Beaulefermier | 16-05-14 | 21:02
Ik heb het over de werknemers van de EU, niet over de parlementariërs.

wgqef | 16-05-14 | 21:17

het volledige salaris van een gekozen antieuropartij.nl/ europarlementarier gaat naar het nederlandse kankerfonds. financiering doet deze club zelf.. heeft men nederlands belastinggeld niet voor nodig !!

dr no | 16-05-14 | 21:17

antieuropartij.nl...
dr no | 16-05-14 | 21:08

Ik wil ook wel naar jou luisteren. Dan moet je wel iets interessanters posten dan een link alleen. En niet zo schreeuwen zoals in je vorige post. Als die er nog staat. Ik hoop het eigenlijk wel. In capslock hier over een andere EU-partij lopen schreeuwen, daarmee lok je wel reacties uit.

Organische evolutie | 16-05-14 | 21:16

Lol@topicpica

Chiant | 16-05-14 | 21:15

Stem tegen mensen,het zijn alleen maar uitvreters die daar zitten.

fleurtje | 16-05-14 | 21:12

@wgqef | 16-05-14 | 21:07
En welke 'ontheemdingstoelage' krijgt de arbeider in Nederland wiens baan bestolen is door een EU-import?

smdyasc | 16-05-14 | 21:11

@wgqef | 16-05-14 | 20:42

Bij een gewone baan in het Nederlandse bedrijfsleven (je weet wel, waar je gewoon moet werken en een salaris krijgt dat bij de functiewaardering hoort, i.t.t. de EU-graaiers) is een sollicitatietraject van 3 á 4 gesprekken, intelligentietest, assessment en rollenspel vrij gebruikelijk. Zeker in tijden van een krappe arbeidsmarkt hebben werkgevers het voor het uitkiezen. Wat is je punt nou? Zo bijzonder zwaar is een EU-ambtenarenbaan echt niet. En zo goed zijn EU-ambtenaren ook helemaal niet.

raskol | 16-05-14 | 21:09

-weggejorist-

dr no | 16-05-14 | 21:08

@du Roi Soleil | 16-05-14 | 20:51
De toeslagen van EU-ambtenaren bestaan voornamelijk uit de ontheemdingstoelage: ambtenaar buiten zijn vaderland krijgt 16% op zijn basissalaris.

Daarnaast kan hij gebruik maken van een aantal gezinstoelagen om de kosten van gezinsonderhoud in het buitenland te dekken, deze zijn afhankelijk van de gezinssituatie. Zo is er onder meer een kostwinnerstoelage, een gezinstoelage, een toelage voor schoolgaande kinderen en een toelage voor nog niet leerplichtige kinderen. Eenmaal per jaar een vergoeding om naar het land van herkomst te gaan. Maar er zijn ook toelages die hij niet krijgt bijvoorbeeld autogebruik, vakantiegeld of eindejaarsuitkering. Dus je moet ook niet overdrijven over de hoeveelheid vergoedingen die ambtenaren krijgen.

Ik zeg trouwens niet dat ze slecht verdienen, ik zeg alleen dat Artikel 50 net zoals andere partijen mooie sier lopen te maken terwijl ze niks vertellen over de echte cijfers. Daarnaast stemmen de nationale parlementen en de regeringsleiders altijd in met verhogingen van salarissen.

wgqef | 16-05-14 | 21:07

Ik was serieus niet van plan om te stemmen. Maar Daniel kan er nu weer 1 stem extra bijschrijven!

redje70 | 16-05-14 | 21:07

@niceGuysFinishLast.20.42u. Daniel wil nu eenmaal graag in Brussel blijven zitten en hoopt hierdoor op stemmen. Leuk allemaal, maar hij gaat die zetel nooit halen. Overigens las ik net dat Farage in 10 jaar zowat 3 miljoen Euro voor dit soort geintjes zoals hier boven heeft "gedeclareerd".

rien6139 | 16-05-14 | 21:07

Dit was de druppel. Ook een van bewondering.

Ik voel me een wereldburger; als we dan toch één leger moeten hebben, dan een van 'het westen' (met de Benelux als aardige pilot); ook andere grensoverschrijdende kwesties moet je m.i. grensoverschrijdend aanpakken en ik ben voor sterk lokaal/burgerbestuur, maar toch, toch ga ik www.artikel50.nl/ stemmen.

Deze unie, deze bureaucratie, deze graaierij, dat kan echt niet. Ze moeten buigen of barsten. Zoals het nu gaat, werken ze datgene in de hand wat ze zeggen te voorkomen: oorlog. Ja, oorlog wordt het niet als alles in één zit. Burgeroorlog wel. Modelletje Majdanplein, februari '14 Oekraïne. En wat erna kwam/komt.

Dit huis van de Unie opblazen om - wat mij betreft - de plek bouwrijp te maken voor een beter en transparanter verhaal, dat werkt niet. Niet door op een anti-partij te stemmen, niet door weg te blijven. Het systeem, dit systeem helemaal, is te massief. Ik twijfelde over de Piraten (wat is hun standpunt hierover trouwens?) maar dit was dus de druppel. Het systeem kan alleen maar stuk als het van binnenuit rot. Rotten deed het al, maar door inmate Van Der Stoep wordt het getoond. Dank dus daarvoor. Ook mijn stem heb je. (If needed, by all means: gebruik m'n referentie.)

Dit is een lont(je?) in het kruitvat. We weten inmiddels dat oorlog verschillende verschijningsvormen kent.

Ook revolutie maar een woord.

Organische evolutie | 16-05-14 | 21:05

@wgqef | 16-05-14 | 20:27

Iemand die als ambtenaar bij de EU op de postkamer werkt, krijgt al ruim 4.000 euro bruto. Daar heb je dus ab-so-luut geen unieke of hoogwaardige skills voor nodig. Daarbij zit je huilie huilie te doen over een 40-urige werkdag (ik neem aan dat je werkWEEK bedoelt, maar ik ben slechts een provinciale stumper dus zeker weten doe ik t niet), wat voor veel werkenden al jaren de gewoonste zaak van de wereld is.

EU ambtenaren en politici zijn de adel van de 21e eeuw: inhalig, arrogant, misplaatst gevoel van suprematie t.o.v. de burger die zijn/haar luxe leventje mag betalen.

raskol | 16-05-14 | 21:05

wgqef | 16-05-14 | 20:42
Jij bent gezakt voor de test?

ZZP-er | 16-05-14 | 21:03

-weggejorist-

dr no | 16-05-14 | 21:03

wgqef | 16-05-14 | 20:42

You amuse me :-) ik lees je verhaal en denk daarbij aan Hans van Baalen of die volkomen losgeslagen Verhofstadt. En dat is het aller-allerbeste wat "we" hebben? Gescreend. Getest. Het vuur aan de schenen gelegd? Ha. Ha.Ha. Ik vrees dat de toelatingsexamens gestolen waren hoor.

Beaulefermier | 16-05-14 | 21:02

antieuropartij lijst 14 geeft compleet salaris op... die 1000 euro van daniel zetten geen zoden aan de dijk. er blijft nog steeds 8000 netto over voor op een bankje zitten

dr no | 16-05-14 | 21:01

Ze zijn wel slim bij de EU, ze doen het in hele kleine stapjes. Stel je is voor dat er geen EU was, NL was nog een echte soevereine staat.

In 1 klap kwam er een samenwerking met 27 andere landen, waarvan 16 halve 3e wereld landen. We moesten miljarden overmaken, ongekozen 'leiders' bepalen de wetten, hitsen een land op tot burgeroorlog, en als klap op de vuurpijl bepalen ze hoe lang en krom een komkommer moet zijn. Ondertussen verdienen 10.000 leden van deze samenwerking meer dan onze MP. En mogen daarnaast voor 4.000 euro kantoorartikeltjes kopen.

Het land zou te klein zijn, demonstraties, rellen, volkswoede.

Doordat het in zulke kleine stappen gaan wordt het volk immuun voor de geldverspilling en machtsoverdracht naar de EU.

Comablower | 16-05-14 | 21:00

Het zijn geen lieverdjes daar in Brussel. Het is viezer en gaat verder terug dan men pleegt te denken: www.eu-facts.org/en/background/dark_ro... Extrapoleer et voilà. Niks nieuws onder de zon.

Plap | 16-05-14 | 20:59

AnimalFARM punt.

BitchSuperSoaker | 16-05-14 | 20:51

@wgqef | 16-05-14 | 20:27
Betaalde EU troll? Waarom neem je alle 'onkostenvergoedingen' niet mee in je berekening waarom de EU-parlementariërs en ambtenaren toch zo wanstaltig slecht verdienen?
Wat verdien jij als EU-troll per posting?

du Roi Soleil | 16-05-14 | 20:51

-weggejorist-

dr no | 16-05-14 | 20:50

-weggejorist-

donbass | 16-05-14 | 20:49

@wgqef | 16-05-14 | 20:42
Kwaliteitseisen en rabiate eurofilie moet je niet door elkaar halen.

smdyasc | 16-05-14 | 20:47

@ZZP-er | 16-05-14 | 20:33
Ik snap je reactie niet helemaal. Maar toch een reactie. De EU hanteert zeer strenge kwaliteitseisen. Je hebt een zeer moeilijk examen waar je door moet raken, daarna proeven met interviews, taaltesten, case studies, redeneertesten etc., mocht je daar door raken dan ben je nog steeds niet zeker van een baan, alleen de allerbeste krijgen een baan aangeboden. Mocht je niet binnen een jaar na het examen afleggen een baan krijgen, dan moet je weer van voor af aan beginnen.

die 5000 euro is een modaal salaris, je hebt dus mensen die meer en minder verdienen dan die 5000 euro p.m. burto.

wgqef | 16-05-14 | 20:42

Van der Stoep is een held!

NiceGuysFinishLast | 16-05-14 | 20:42

de www.antieuropartij.nl lijst 14 geeft volledig salaris aan het nederlandse goede doel.. zie ANP nieuwsbericht.. dat zijn nog eens daden en geen woorden !! want de andere lijsttrekkers blijven toch forse bedragen binnen harken !!

dr no | 16-05-14 | 20:40

wgqef | 16-05-14 | 20:27

Now ask me if i give a shit. Weet je wat ik MOET inleveren en al heb gedaan? Leuk verhaal van je maar je bekijkt de wereld net zo eenzijdig als dat ik doe. Ga leren en dan praten please?

Beaulefermier | 16-05-14 | 20:40

@Premier Trutte | 16-05-14 | 20:30
Ik heb er zin in. Eerst stemmen, en dan wachten tot we gaan tellen. Cola en chips mee. Geen bier, want ik wil ze geen excuus geven om me buiten te zetten wegens alcohol. Het wordt vast gezellig.
"Ik geloof er niks van! Ik eis een hertelling!"

VanBukkem | 16-05-14 | 20:40

Theo Maassen zei eens: Terwijl de gewassen op het land aan het rotten zijn, heeft de fanfare gloednieuwe instrumenten. Rara, hoe kan dat.

kovariant | 16-05-14 | 20:35

Lijkt me inderdaad dat het de beste ambtenaren zijn, anderen zouden het niet voor elkaar hebben gekregen zichzelf zo schaamteloos te verrijken.

knutsel | 16-05-14 | 20:35

wgqef | 16-05-14 | 20:27
Je kunt me absoluut niet wijs maken dat er zoveel ambtenaren moeten zijn met dit salaris.
Bij ons verdient ook niet iedere ambtenaar 5.000 euro. En dat het de beste ambtenaren van het continent zijn, waar haal je die onzin vandaan.

ZZP-er | 16-05-14 | 20:33

En welke linkse journalist (pleonasme) durft dit nu eens op de staatstv aan de kaak te stellen? Onze journalisten zijn fascisten. Laffe honden. Het is werkelijk Zum kotsen.

lekker wijf | 16-05-14 | 20:31

ik zou wel willen stemmen. Maar je moet eerst een stempas aanvragen, ophalen... en dan later nog naar een stemhokje zoeken, daar uitzoeken hoe het werkt en het potlood zoeken.
Laat maar.

Premier Trutte | 16-05-14 | 20:30

bas ooms53686289 | 16-05-14 | 19:40
Ik ga uiteraard wel stemmen, artikel 50 of PVV.
Ooit moet er toch een einde aan deze schaamteloze vertoning komen. Een revolutie zal er (helaas) nooit meer komen, dan maar via het stembiljet.
Doe mee!

ZZP-er | 16-05-14 | 20:30

Ach Artikel 50 wil weer stemmen/aandacht hebben en laat maar weer eens zien hoe open en transparant ze wel niet zijn. Het is gewoon een zeer eng clubje conservatieve neoliberalen. Maar laten we het maar weer eens uiteenzetten.

Ten eerste zijn de werknemers van de EU niet zomaar ambtenaren, het zijn de beste ambtenaren van het gehele continent. Deze zullen meer moeten verdienen dan een normale Nederlandse ambtenaar. De salarissen van de EU-ambtenaren zijn in 2011 gedaald met 7,6%, mede door de blijvende ‘solidariteitsheffing’. In 2020 moet het hele bezuinigingspakket op het Europese ambtenarenapparaat 2,7 miljard euro aan besparingen opleveren, en op lange termijn nog eens 1,5 miljard euro. Toch verdient een EU-ambtenaar 5000 euro brute p.m. gemiddeld. Daarover betalen deze ambtenaren geen belasting aan het herkomstland, maar direct aan de EU, waarbij het tarief van 8% kan oplopen tot 45% (+7% solidariteitsheffing). Verder is een EU-ambtenaar ook onderworpen aan sociale zekerheidsbijdragen (voor de pensioenen, ziektekostenverzekering en ongevallenverzekering). Ook draagt een EU-ambtenaar 10,25% van z’n basissalaris af om later pensioen te ontvangen. De stijging van lonen is afhankelijk van het loonniveau van nationale parlementen, wat meestal overeenkomt met een inflatievergoeding. In 2011, 2012 is van deze verhoging afgezien door bijzondere ‘omstandigheden, waardoor ze 1,7% salarisverhoging misliepen. Uiteindelijk is toch besloten om de verhoging van 0,8% te geven in 2014, wat overeenkomt met de verhoging die nationale parlementsleden ontvangen. Ook zijn de EU-ambtenaren meer gaan werken, werkdag is verhoogd van 37,5 naar 40 uur, zonder financiële compensatie buiten die 0,8%. Daarnaast is ook de pensioenleeftijd gestegen voor nieuwe ambtenaren van 63 jaar naar 66 jaar, waarbij de pensioenleeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting. Als we dit in NL doen, dan zal de hel op ons landje neerdalen. Kortom Artikel 50 moet niet proberen stemmen te winnen over de rug van de ambtenaren.

wgqef | 16-05-14 | 20:27

Op de een of andere manier weet de VVD de schijn op te houden dat ze eurocritisch zijn.
Ik heb naast mezelf ook veel VVD stemmers in mijn omgeving, en ze willen allemaal op de automatische piloot VVD gaan stemmen deze 22ste. Bij een paar inmiddels gelukt duidelijk te maken wáár ze dan op stemmen en dat Artikel50 de eurosceptische liberalen zijn en niet de VVDers.. maar het gaat er niet echt in.

frickY | 16-05-14 | 20:26

@Allemamachie | 16-05-14 | 20:16
De vraag stellen is hem beantwoorden.

VanBukkem | 16-05-14 | 20:26

roverheid | 16-05-14 | 20:23

Eurotokkie | 16-05-14 | 20:26

Dat aantal ambtenaren, dat kan toch niet kloppen?
Iemand in de zaal die de echte getallen heeft?

ZZP-er | 16-05-14 | 20:25

Ik zou van schaamte de hele dag met een zak over mijn hoofd rondlopen als ik europarlementariër was. (Maar ik zou het geld wel houden, dat begrijpen jullie zeker ook wel.)

VanBukkem | 16-05-14 | 20:25

Ondanks deze verbijsterende en schaamteloze graaipraktijken zullen er volgende week toch weer heel veel klootjesvolk die wel met een afgepast salaris iedere maand thuis komen, toch weer op de VVD, D66, CDA, GL stemmen.

Je kunt je afvragen wat natuurlijk verwerpelijker is. Een Europarlementariër die schaamteloos zijn zakken vult, of het kuddevolk die hier - middels zijn stem op 22 mei a.s. - geen MASSAAL verzet tegen biedt.

roverheid | 16-05-14 | 20:23

Ik heb er nu echt stevig de baalen van.

Rest In Privacy | 16-05-14 | 20:19

-weggejorist-

Allemamachie | 16-05-14 | 20:16

Benoite | 16-05-14 | 20:12

Idd , Nederland kan zelf niets tegen de EU doen maar ze kunnen wel uit de eurozone stappen , we hebben iemand met ballen nodig en niet die watje van nu.

Eurotokkie | 16-05-14 | 20:15

@ the handyman . Ter info . Juncker is een Luxemburger , dezelfde pot nat dat dan weer wel .

likmegaties | 16-05-14 | 20:15

Het kan ze inderdaad geen flikker schelen wat de burger vindt... Alles gewoon in your face, schaamteloos!
En al weer on topic: nederlanduiteu.wordpress.com. Stuur de link door via social media en je e-adressen, zodat ook anderen dan de al geïnformeerden hun middelvinger omhoog gaan steken richting Brussel.
En GS, sorry voor het steeds posten van de link, maar ik doe wat ik kan om de bandieten in Brussel en Den Haag uit hun hok te jagen. Dat zouden meer mensen moeten doen!

Benoite | 16-05-14 | 20:12

Ik ken nog iemand die 1000€ beloofde.

__dictatuur | 16-05-14 | 20:12

Als ik zie hoe met name de PvdA en de SP hier in een niet nader te noemen durp in het zuiden des lands sommige straten werkelijk VOL geplant hebben met 'city boards' en andere verkiezingspropaganda, heb ik wel een vermoeden waar al dat geld naar toe gaat. Hier verderop op de drukste doorgangsweg staat letterlijk bij elke lantaarnpaal een city board...

Le Roi | 16-05-14 | 20:11

"If voting made a difference, they wouldn't let us do it." (Mark Twain)
Democratie schmemocratie. We kunnen hier wel allemaal boehoehoe huiliehuilie doen maar zolang er zich hier geen brede anti-EU volksbeweging organiseert zal er niets maar dan ook niets veranderen. Powerelite heeft dikke, dikke schijt aan burger, zoveel is intussen toch wel duidelijk? GS doe er iets aan! Reaguurders verenigt U nou es!

Plap | 16-05-14 | 20:10

Ze voelen zich onaantastbaar , kijken of dit na 22 Mei nog zo is.

Eurotokkie | 16-05-14 | 20:09

juncker 1 van de parlementsleden van duitsland vertelde ook al dat je gewoon schijt moet hebben aan het volk gewoon wetten maken en als er niemand protesteert dan is het goed en ga je weer een stapje verder net zo lang tot er geen weg terug meer is dit waren zijn woorden in het duits uiteraard stel je voor dat je je aan past en ineens engels gaat praten ! als je kijkt naar eu voorzitter schultz die heeft een staf van 37 man ! aan personeel ! hij heeft zelfs een assistent die een assistent heeft en die een secretaresse ! stem tegen de eu stem pvv artikel 50 of een andere eu kritische partij!

the handyman | 16-05-14 | 20:05

Ik heb een keer in Brussel in een kroeg zitten zuipen met twee Esten of Letten die tolk waren aldaar. Die gasten lachen zich dus echt de ballen uit de broek van alle belastingvrijheid en douceurtjes bovenop hun spectaculaire salaris. En van dit soort randfiguren zijn er dus heel, heel veel daaro. Als het motto nou ergens 'Portemonnee van de Ander' is, is het wel in Brussel. Afschuwelijk. Alhoewel ik wel erg gelachen heb met die gasten.

très cool | 16-05-14 | 20:03

Ik zou graag willen weten hoe de massa van de reaguurders erover denkt, maar dat mag niet meer want plus en min bestaat niet meer , waardoor ik toch het gevoel heb wat in de ruimte te lullen. Kent u dat?
Niet iedereen heeft namelijk zin een stukje te schrijven. Zouiden ze dat weten bij de redactie?

daytripper | 16-05-14 | 20:02

Nu moeten we het hebben van Artikel50 voor wat inside information over de EU, maar na de verkiezing zitten er heel wat meer euro sceptici in het EU parlament, het zal toch moeilijk worden de kluit te belazeren. Denk aan de partij van Farange uit de UK , Le Pen uit Frankrijk en ik hoop inderdaad dat Artikel50 voldoende stemmen krijgt voor NL, anders maar de SP of PVV.

Zomaariets | 16-05-14 | 20:01

Met het door Europarlementariërs in de afgelopen decennia bij elkaar gegraaide geld zou je in een veeg de Europese schuldberg kunnen wegnemen.
.
Zo goed hebben deze mensen het met u voor.

Parel van het Zuiden | 16-05-14 | 20:00

.. maar goed. Dankzij de EU wordt ons geld met een sneltreinvaart minder waard. Het kan niet de bedoeling zijn dat de mensen die dat veroorzaken zelf OOK moeten bezuinigen.

Jan Passant mk2 | 16-05-14 | 20:00

Tja.. wat moet een mensch nog zeggen van die roversbende daar.
Het kan allemaal kennelijk. Wat zou er nog meer moeten gebeuren voor de massa van de bevolking in actie komt?
Wat ooit als samenwerking na de oorlog begon is verworden tot een schandalige graaiersbende.
En wij maar reageren hier en verder?
We drinken een glas en doen een plas?

daytripper | 16-05-14 | 19:59

Wie gebruikt eigenlijk die Gs- plugin alhier?

appeltjesgroeneweide | 16-05-14 | 19:59

We kunnen wel blijven praten, maar als je dit onzin vind, net als ik, stem dan anti-eu in plaats van niet te stemmen. Daar heeft Nederland wat aan. En ga al helemaal bij de volgende landelijke verkiezingen stemmen op een partij die anti-eu is, dan komen we namelijk ergens.

Predec | 16-05-14 | 19:58

Daarom zijn die eurofiele rupsjes-nooit-genoeg erop gespind om Europese belastingen in te voeren.
Niet openlijk, maar stiekem worden de leden van het Brusselse Rijk verrijkt over de rug van onwetende belastingbetalers. Terugdraaien en aanpakken die maffiose praktijken! Petje af voor klokkenluider Van der Stoep dat hij dit openbaart.

drs.Nee | 16-05-14 | 19:57

.. met zoveel gratis geld voor "onze volksvertegenwoordigers" is het wel te begrijpen dat een dikke 95% van die lui natuurlijk alleen maar nog applaudisseren voor de plannen van de varkens van George Orwell. Uit solidariteit groeien ze allemaal stopcontact-neuzen en knorren hun Eurofile geluiden voor iedereen die het niet horen wil.

Ik zie een Pechtold al op zijn bankje staan om Rijkscommissaris Hermann von Rompuy van het Vierde Rijk toe te juichen.
Een beetje klappen levert snel miljoenen.

"Wij" betalen die miljarden graag, "wij" krijgen daar een fantastisch bestuur voor terug. En vrede en welvaart en handel, natuurlijk.

Jan Passant mk2 | 16-05-14 | 19:57

Precies waar de EU eigenlijk voor bedoeld is en waarom Eurofielen op villeine en onbehoorlijke wijze elke vorm van oppositie bestrijden. De eigen portomonnee.
.
Daarom hebben ze de echte beslissingen zorgvuldig buiten het bereik van echte democratische controle gebracht.
.
" Impunity reigns. "

Parel van het Zuiden | 16-05-14 | 19:57

Meedoen met de aankomende stemmingen bevestig je de status van het EU als "leider" van Europa... Ik doe niet mee aan dingen die ik niet erken, en ik erken de EU niet.. optiefen!!

WellusNietus | 16-05-14 | 19:56

@bas ooms53686289 | 16-05-14 | 19:40
Ik zou ook liever niet stemmen, maar aangezien de EUrocratie rustig doorgaat met zakkenvullen al stemmen ze op het laatst alleen zelf nog maar, maakt het toch noodzakelijk om wél te gaan stemmen. Anti-EU uiteraard.
Artikel 50 wordt het!

du Roi Soleil | 16-05-14 | 19:55

Wat mij betreft zijn de SP en Artikel50 de enige 2 opties voor de eurospectici op 22 mei.

Linksstemmers SP, rechtsstemmers Artikel50

frickY | 16-05-14 | 19:55

Totaal van de pot gerukt dit. Dus ambtenaren in Nederland hun loon is bevroren en niet gecompenseerd, en dat van de Eu dat even 8% over begroting gaat wel.

Als er binnen nu en 5 jaar niet aanzienlijke veranderingen plaasvinden ga ik een soort van Sea shephard vs EU oprichten of sponsoren.

Leyolm | 16-05-14 | 19:54

Doodziek die EUSSR. Voor de microfoon roepen ze dat het : Transperanter en democratischer moet worden.
Maar als je dan vraagt waar ze die € 4200,00 /mnd aan uitgeven, weigeren ze dat te zeggen. Lekker 'transperant' dus.
Ons mooie Nederland met al zijn/haar gebreken zijn de eurofielen in rap tempo aan het verkwanselen. Ongelooflijk

Gemeen Mosje | 16-05-14 | 19:50


Bron: elsevier 16-5-2014:
Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad blijkt dat 157.000 volwassen Nederlanders ook een paspoort uit een ander EU-land hebben.

Deze groep krijgt naast de stempas van hun Nederlandse gemeente, ook een pas van hun tweede thuisland toegestuurd. Daarmee kunnen ze eventueel per post of op hun ambassade stemmen.

Hoewel dubbel stemmen in Nederland volgens de Kieswet verboden is, valt dit voor overheden nauwelijks te controleren. Kiezersgegevens moeten hiervoor gekoppeld worden en dat mag volgens Europese regels nog niet. Daarnaast vermoedt Plasterk dat ook niet alle landen hier zin in hebben.

Overtreders riskeren een straf van maximaal een maand cel of een boete van 4.050 euro.
---
oké, dus 157000 x 4050 is hoeveel ook al weer?
Met andere woorden, het zoveelste schandaal dat aan de EU kleeft.

appeltjesgroeneweide | 16-05-14 | 19:48

Ein Volk, ein Reich, eine EU.

smdyasc | 16-05-14 | 19:48

Het is het Ancient Regime all over again.
Het volk kan heel lang dom gehouden worden en blijven worden uitgezogen, maar niet voor eeuwig.

du Roi Soleil | 16-05-14 | 19:47

Minder, minder, minder EU!

EUSSR | 16-05-14 | 19:44

Zelfs voor een lousy 1000 euro zijn ze niet beroerd, om de kiezer te een loer te draaien. Verhofstad verdiend 230.000 bij, gewoon naast zijn "heel belangrijke werk" in Brussel. Lobbies, corruptie, geldhonger, schaamteloos geëtaleerd, ze hebben compleet lak aan de burgers. De EU staat er al niet al te best op, je zou mogen verwachten dat de kopstukken schoner dan schoon zouden zijn, al was het maar om de schijn op te houden, maar zelfs dat niet.

Zomaariets | 16-05-14 | 19:44

Als heel Nederland nou gewoon PVV stemt. Het is een druppel op een gloeiende plaat. Maar onderhand komt de stoom bij menig Nederlander wel uit zijn oren.

Bijltjesdag komt steeds meer nader.....

reageerbuis | 16-05-14 | 19:44

Hadden jullie werkelijk iets anders verwacht?
Kudos voor artikel50, was al van plan op ze te stemmen en dit bevestigd het weer.

Banco Suivi | 16-05-14 | 19:43

Heeft ie het niet mis? is dit niet die 1000 euro van Rutte, met rente?

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 16-05-14 | 19:42

Zo jammer dat niemand in NL, behalve die paar geenstijllezers, van Artikel50 heeft gehoord. Ik denk niet dat art50 ook maar 1 zetel krijgt.

rode peper | 16-05-14 | 19:42

Voor het Europarlement zijn de kiezers niets dan een ongemak.

smdyasc | 16-05-14 | 19:42

En terecht, men verricht daar goed werk! Onze winnaars van de Nobelprijs voor de vrede.

Northman | 16-05-14 | 19:41

Waar kan ik aangifte doen van deze forse diefstal?

reageerbuis | 16-05-14 | 19:41

Vroeger moest men er voor vechten " fur lebensraum " nu blijkbaar niet meer .

likmegaties | 16-05-14 | 19:41

Europe .. lost it.. snap het niet meer.. ga tegen stemmen..

Long Horn | 16-05-14 | 19:41

Waar het geld is is het graaien. Punt is dat zelf hun eigen graaigeld kunnen regelen. En zeg nou zelf, je vindt zelf toch ook dat je meer verdient dan dat je krijgt....

gedachtespinsel | 16-05-14 | 19:40

Wiens brood men eet diens woord met spreekt. Alleen is het brood van ons allemaal eigenlijk. Die politici worden omgekocht daar.

stipjes | 16-05-14 | 19:40

Hij blijft het doen die Van der Stoep, dat levert stemmen op, mijne in ieder geval!

Allemamachie | 16-05-14 | 19:40

Mijn stem heb je, Daan.

Gootbalkoning | 16-05-14 | 19:40

Wilde eigenlijk gaan stemmen maar hoor steeds meer misstanden. Is het niet van een "gerenommeerd CDA politicus (pleur op met je commentaar onkosten) nu weer dit.
Dat houdt in dat ik ZEKER NIET ga stemmen.
Krijg de pleuris maar EU.

bas ooms53686289 | 16-05-14 | 19:40

Je verwacht het niet.

polletjepiekhaar | 16-05-14 | 19:40

Maar heeft ie het ook teruggestort?

Gerard Numan | 16-05-14 | 19:40

Mijn stem heb je Daniel! Goed dat iemand dit soort zaken naar buiten brengt.

Comablower | 16-05-14 | 19:39

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl