Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bewijs. Vegetariërs zijn slappe takjes, allemaal

dooeibeestenzijnliev.jpgEen extra bal met sjuu gegeten net? Prima. Want tests bewijzen het: vegetariër zijn is SLECHT. Kijk maar, wetenschappelijk onderbouwd en alles: "our results showed that a vegetarian diet is associated with poorer health (higher incidences of cancer, allergies, and mental health disorders), a higher need for health care, and poorer quality of life." Alstublieft. Tofuknagers en vleesverlatende bleekneuzen zijn lief voor diertjes maar haten zichzelf. Meer kanker, dat is omdat de cellen van het omnivore menselijk lichaam snakken naar vleesch, en dan van pure ellende maar gaan muteren en omliggende cellen verteren. Krijgen ze toch een soort van dierlijk proteïne binnen, klinkt heel logisch, wat u? En dat vegetariërs starnakel geschifte betweters met wereldredderscomplexen zijn, zeggen wij al sinds Volkert van der G. en Roos V., ook dat is nu bevestigd. Het leed van hele veestapels op je ondervoede schoudertjes dragen en altoos vies eten, dan wordt u dus boos op de wereld en de wereld ook op u omdat u een drammende zeikstengel bent. En 'poorer quality of life', moeten we die nog uitleggen? Is toch wel de inkopper du jour he, dat demense niet vrolijker worden van leven op vogelzaad en knijnenvoer. Bij barbecues altijd afgescheept worden met stokbrood en pindasaus. In restaurants altijd een saaie optie hebben en immer met geitenkaas. Miljard keer de vraag "eet je ook geen vis?" beantwoorden omdat wij normale mensen gewoon niet kunnen geloven dat er lieden zijn die het beste deel van alle eetbaardingesen links laten liggen. En dan hadden de doodbeestofoben altijd de joker: "jamaar wij zijn gezonder", blijkt dat ook nog eens niet waar. Vies eten, kutleven, én ongezond. Wij snappen wel waarom vegetariërs zo meeleven met bio-industriediertjes. Ze hebben gewoon enorm veel overeenkomsten.

Reaguursels

Inloggen

Het is nu drie dagen geleden dat Frau Nanninga bovenstaande tirade postte. Voordat dit blogje helemaal in de comments-gesloten e-archieven verdwijnt, geef ik de heisa van gisteren mbt de vleesveiligheid toch nog ff mee:

www.onderzoeksraad.nl/nl/onderzoek/147...

Niet dat ik ook dit zonder meer overneem en als 'waar' beschouw. Voor the sake of argument is het toch wel handig over alle recente info te beschikken.

Overigens ben ik van mening dat de bio-industrie moet worden afgeschaft. En nee, de partij van dierenpoes c.s. is niet de mijne: ONpartij.nl

Organische evolutie | 27-03-14 | 13:06

Maar het punt is dus weer typisch een correlatie vs. causatie discussie. Je kunt echt niets zeggen over de nutritionele kwaliteit van een vegetarisch dieet met deze observationele data. Daarvoor moet je toch echt klinische onderzoeken doen en geen surveys. Het is hier niet te zeggen of vegetarisme = slechtere gezondheid of dat mensen met een slechte gezondheid vaker vegetariër worden. Er staat bovendien ook in het artikel dat vegetariërs ook minder vaak gevaccineerd zijn, dat is ook een indicatie dat we hier misschien eerder met een bepaalde groep mensen waarin vegetarisme veel voorkomt te maken hebben dan dat vegetarisme echt schadelijk is geweest voor hun gezondheid. Ik vind de verschillen waar ze het ook hebben ook redelijk klein, moet ik zeggen.

Hoewel de resultaten van dit onderzoek interessant kunnen zijn voor vervolgonderzoeken waarbij óf ook gekeken wordt naar de achtergrond van deze mensen, of die klinisch verantwoord worden uitgevoerd, kun je hier geen enkele harde conclusie aan verbinden.

red anthrax | 25-03-14 | 19:14

Wat een pestbende daar in Oostenrijk. Stelletje knuffels die een doctoraat proberen binnen te slepen op onzinnige en slecht onderbouwde onderzoeken.
Hoe oud waren die vegetariers, hoe lang zijn zij reeds vegetarier en wat was het motief dit te worden.
Wereldwijd wordt er nu de vraag gesteld hoe kneuzen met een graad dit kunnen publiceren. Uit de pakweg 15000 geinterviewden waren er een stuk of 30 echt vegetarisch. Daarvan liep 20% rond met darmkanker die ze opliepen voor hun vegetarisch dieet en 30% had een torenhoog cholesterol gehalte van het eigeel. Schei toch uit. Sukkels!
Zo. Nou effe lekker een shaggie pieluh.

Canis Ferox | 25-03-14 | 12:30

1,2,tja,tja,tja | 25-03-14
-
Een waarheid als een koe. eeeuh. koeskoes

Badderbeest! | 25-03-14 | 11:49

Dat ze nou het niet eten van vlees relateren aan psychische problematiek, daar kan ik me wat bij voorstellen. maar dan wel andersom. Veel mensen die psychisch niet helemaal lekker tikken worden vegetariër niet andersom...

1,2,tja,tja,tja | 25-03-14 | 11:34

BonjourEncore | 25-03-14 | 10:45 | + 0 -
-
Dat klopt, de Nederlandse consument is vrekkerig. of liever, de linkse kliek knijpt de consument zo hard uit dat er te weinig geld overblijft voor een goed stuk vlees. Daarnaast heeft Nederland een enorm (middels subsidies gecreëerd) zuiveloverschot. Tenminste, overschot... We exporteren het veel. En het bijproduct van zuivel is nu eenmaal kalfsvlees en ouwe taaie melkkoe. Die kunnen we natuurlijk in zee dumpen, maar we hebben het eerste met het tweede gecombineerd en dus eten we en masse oude melkkoe. Waar ziet men tegenwoordig nog kwaliteitsbiefstuk in de wei ? En niet roepen "Oostvaardersplassen" want die Heckrunderen mogen we schijnbaar niet opeten. Die moeten zelf sterven.

Badderbeest! | 25-03-14 | 11:32

Het grappige is dat vegetariërs door het grenzeloze verlangen van de wereldbevolking om zichzelf voort te planten, uiteindelijk gelijk krijgen. Als iedereen in de wereld zoveel vlees gaat eten als de gemiddelde witte wersterse man - die onder veel applaus vd vleesindustrie is wijsgemaakt dat vleeseten stoer is - dan lost alles zich vanzelf op. Ik meen dat Cameron van GB al geopperd heeft dat vlees op termijn niet meer vanzelfsprekend dagelijks op het menu gaat staan. De kosten voor de productie van vlees zijn vele malen hoger dan die van groente. Ik heb nooit veel om vlees gegeven, maar als ik vlees zou eten vind ik het prettig als dieren geen pijn hoeven hebben. Janken om mishandeling van een paard, terwijl het in de bio-industrie niet zachtzinnig aan toegaat omdat we te beroerd zijn om een euro meer te betalen voor een goed-leven-kip, is schijnheilig.
Vertaald: als je vlees wilt blijven eten, is het handiger als je minder - liefst goed - vlees eet. Anders mag jij later als opa de knolselderij aansnijden bij je kleinkinderen. Alternatieve vorm van paardenvlees.

Haagse Tokkie | 25-03-14 | 11:11

& de Shaolin monniken ? bleek mietjes ?

Sedanta | 25-03-14 | 11:05

@Badderbeest! Dat is ook de manier waarop het zou moeten gebeuren. Echter, deze manier van veehouden en de kwaliteit van het vlees kun je niet vergelijken met wat in de bio-industrie plaatsvindt.

BonjourEncore | 25-03-14 | 10:45

echt grasvlees en grasmelk van dieren die dat eten is gezond ,maar er wordt teveel geknutseld met het eten,en dat flikken die hogeropgeleide mensen die zich wetenschapper noemen,en zich verkopen voor geldelijk gewin in opdracht van de producenten.En zo blijven die rapporten en producten(toevoegingen) en bestrijdings middelen komen dat het allemaal onschuldig is geen kwaad kan.

pedro300 | 25-03-14 | 10:15

BonjourEncore | 25-03-14 | 09:45 | + 0 -
-
niet helemaal maar in het geval van veganistische englinkse gutmenschen wel. Breng eens een bezoekje aan het lokale kraakpand. Het liefst doen ze drie hbo/universitaire opleidingen om zich te "bekwamen" in zaken als antropologie

Badderbeest! | 25-03-14 | 09:54

merma84 | 25-03-14 | 09:32 | + 0 -
-
Ik ben 36, eet al 36 jaar vlees en voel me niet alleen 100% gezond, maar ben het ook. Mijn laatste griepje was 14 jaar geleden en duurde amper 24 uur. Kom van de boerderij waar we altijd thuisslacht deden. Verder werd er gejaagd en gevist. Kalfjes/lammetjes slachten vind ik niet zielig. Het zelf doen heb ik ook geen enkel probleem mee, maar je kan ze beter eerst afmesten. Dat is lekkerder en je hebt veel en veel meer vlees van hetzelfde dier. Wij aten met vier man ongeveer 2 jaar van een vleesstier. (zelf grootgebracht met de fles, daarna twee jaar vertroeteld en goed verzorgd. Die beesten waren altijd superlief en tam, tot het moment kwam dat ze ontdekten dat ze een stier waren en 1200 kg pure kracht waren. Dan werden ze levensgevaarlijk en gingen ze in de pan.) Daar kwam ongeveer 700-750 kilogram vlees vanaf. En we aten alles. Van de haas tot de tong. Van de staart tot het wangvlees. Mergpijpen voor de soep en hond. Zielig ? welnee. Verder gingen en nog wat zelfgefokte konijntjes en kippetjes doorheen. Heerlijk.

Badderbeest! | 25-03-14 | 09:52

"Nee hoor, hoger opgeleid in NL betekent vooral dat je lekker lang de tijd hebt genomen om niet te werken." Dat klopt toch niet helemaal.

BonjourEncore | 25-03-14 | 09:45

Dan blijft GS lekker vleesch eten met alle risico's op hart en vaatziektes, darmaandoeningen en kanker. Ik ben 29 en sinds 1,5 jaar vegetarisch en voel me heerlijk, ben een stuk gezonder...(medisch bewezen). Maar als je toch zo van vlees houdt.... slacht dan zelf je kalfje of lammetje.... ohnee dat vinden jullie zielig...

merma84 | 25-03-14 | 09:32

Hoorwederhoor | 25-03-14 | 09:02
-
Vegetariërs zijn hypocriet, allemaal. Niet echt een kenmerk van slimme mensen. Gemiddeld genomen hoger opgeleid ? ik geloof het meteen. Maakt dat ze slimmer ? Nee hoor, hoger opgeleid in NL betekent vooral dat je lekker lang de tijd hebt genomen om niet te werken. En in het geval van vegetariërs hebben ze zich bovengemiddeld vaak bekwaamd in een zinloos "beroep" waar geen werk voor is. Slanker ? Ook dat geloof ik. Maar als u Dolf Jansen slank denkt; dat is niet slank, dat is Auswitsch vel over been. Niet gezond hoor...
-
Met gewoon alles eten, maar niets verspillen bereik je veel meer dan bepaalde voedselsoorten niet tot je nemen. Het is bovendien niet hypocriet en tevens voordelig voor de portemonaiie. Ook moet je niet verwachten dat een stratenmaker productief kan zijn op een dieet van spinazie en tofu. Wil je echt de wereld redden ? Plant je dan niet voort en doe je best dat anderen dat ook niet doen. Probeer ze te overtuigen en wat je ook doet, geef NOOIT geld of hulp aan de negertjes in Afrika. Ieder negertje gered is een mondje te voeden.

Badderbeest! | 25-03-14 | 09:23

Overigens kan ik veganisten nog wel verdragen. Het zijn die hypocriete zure vegetariërs die totaal koekoek verknipt van het padje zijn.
-
Eieren ? Goh, wat zal er toch gebeuren met de haantjes ?
www.nrcnext.nl/blog/2012/05/07/next-ch...
-
Zuivelproducten ? Goh, wat zal er toch gebeuren met de stiertjes ?
melkjekanzonder.nl/de-melkfeiten/melkd...
-
Vis ? (mwoehahahahaaah)
media.npr.org/assets/img/2012/01/30/ma...
-
Landbouwproducten ? www.kennislink.nl/publicaties/landbouw...
-
Soja ? www.wnf.nl/nl/wat_wnf_doet/dossiers/ge...
-
Quinoha ?
www.joop.nl/groen/detail/artikel/18104...
-
Palmolie ?
downtoearthmagazine.nl/milieuvriendeli...
-
Eet u smakelijk!
-
Gemoedsbezwaren ? Doe de allerbeste oplossing voor al het leed in de wereld; maak er een eind aan. Zo niet ? stop eens met je hypocriete gezeik.

Badderbeest! | 25-03-14 | 09:11

Grappig stukje, maar wat een vooroordelen. Wat zeggen de onderzoekers zelf?
'The higher cancer incidence in vegetarians in our study might be a coincidence, and is possibly related to factors other than the general amount of animal fat intake.'
Honderden andere onderzoeken tonen aan dat vegetariërs vele malen gezonder zijn dan vleeseters. En slanker. En slimmer. En beter opgeleid.

Hoorwederhoor | 25-03-14 | 09:02

Logisch. Van vegetarisme krijg je vaginitis.

Willem VanDer Decken | 25-03-14 | 09:02

sparrow | 25-03-14 | 06:21 | + 0 -
-
En waarom misgunnen ze miljarden bioindustrie diertjes een leven op deze aarde. Zonder vleeseters werden die echt niet allemaal geboren hoor.

Badderbeest! | 25-03-14 | 08:49

"our results showed that a vegetarian diet is associated with (-)mental health disorders"
-
duh, vegetarisme en zeker veganisme IS een geestesziekte. De mensch is nu eenmaal niet de top van de voedselketen geworden op een dieet van worteltjes en tofu. Geen vlees eten is pissen in de bek van je voorouderen, devolutionair en je geeft je positie aan de top van de keten er mee op. En geloof de kippen, je wil echt niet een paar tredes lager op dat laddertje staan. Eet of wordt gegeten.

Badderbeest! | 25-03-14 | 08:47

@ole guapa
Precies. Ik ben geen vegetarier maar we moeten ons wel eens afvragen of we de bio-industrie, die 20 keer meer voedsel verbruikt dan ze oplevert, niet wat minder kan in een wereld waar 15% van de mensen systematisch honger heeft en de bevolking gestaag groeit.

BonjourEncore | 25-03-14 | 08:26

@ vegetariers ...
Als je zou van dieren houdt.. waarom eet je dan al hun voer op ??

sparrow | 25-03-14 | 06:21

En trouwens hier vanuit Australie aan het ontbijt... een ozzie onderzoek?!
Austraisch vlees is van zeer goede kwaliteit, vlees/vee wordt niet eerst naar spanje gereden en dan naar Roemenië en dan naar engeland en dan zo hup in de schappen bij de AH..

anyway de industrie is hier best fors en allemaal nationaal en lokaal, dus dan zie je al aankomen al die gezonheidsfreaks die in een keer hun lappen vlees niet meer eten...
Dus is zo'n "onderzoek" een mooie manier om het sentiment onder de mensen een beetje te kunnen keren...

Belangen belangen

deidioteriegevlucht | 25-03-14 | 01:55

Maar als je het goed bekijkt is tegenwoordig van alles wel wat te zeggen. Want bedot wordt je toch wel Door de voedingsindustrie. Of je nou vegetariër bent of vlees eet. Je moet er maar van uitgaan dat het is wat het is. Maar steeds blijkt weer dat het niet is wat het is.

tweetybird | 25-03-14 | 01:32

Sojavreters zijn verantwoordelijk voor de verdwijning van grote stukken tropisch regenwoud.
readbetweenthelines | 24-03-14 | 20:56 | + 5

Check je feiten bro! Dan zal je snel zien dat die sojavreters eigenlijk vee is wat bestemd is voor de vleesindustrie... nog geen 5 procent van de soja industrie is voor de sojavreters en drinkers...

Dus lekker je biefstukje blijven eten man! want je heb er toch geen invloed op het wel een wee van de wereld...

Men heeft in China een onderzoek gedaan naar diverse volkeren uit diverse regionen in het land, en alles samengevat in het boek, 'The China Study'.
Daarin komt mooi naar voren dat volkeren die altijd vlees in hun eetpatroon hadden het kortst leefden en significant minder gezond waren dan hun landgenoten elders in het land die voornamelijk leefden van enkel noten, fruit en groenten.
Maar ja dat is je gezondheid en dood gaan door eten is een ver van me bed show, toch?!

Ik ben overwegend vegetarisch en wanneer het kan vegan, en eens in de 2 maanden haal ik een lekker stuk vlees. Ik eet nauwelijks vlees niet uit vanuit de veronderstelling dat het zielig is... maar vanuit de onderstelling dat het vele malen gezonder is, buiten het feit dt er allemaal zooi zit van antibiotica tot hormonen het gewoon een aanslag is op je lichaam!
Jaja we hebben hoektanden/snijtanden, maar ons darmstelsel is niet uitsluitend gemaakt om vlees te eten, carnivoren hebben een veel kortere darmstelsel zodat het sneller verwerkt kan worden...

Maar goed ook wel fijn om te zien dat er nog mensen die dit ook nog zo zien, en stellig nog geloven dat vlees goed voor je is! Prima!
Ook nog mooier, stellig geloven dat vegetariërs altijd bleek zijn in hun gezicht en vegans ondervoed zijn!

Maar goed dit artikel brengt de nodige humor met zich mee, maar de reaguurders daar is waar je de echte slimmeriken zal vinden...

Soort van een stelletje SBS6-kijkers die een politiek debat aangaan..

Echt een stuk vlees zonder de impact van de huidige vleesindustrie en alle factoren die erin verweven zijn en zonder alle zooi in die dieren zou ik nu ook nog vlees eten...

Volgens mij ben je beter af een Bic Mac te eten omdat er zoveel ander spullen inzit dan vlees wat aan het einde van de rit nog gezonder is dan je hamburgertje uit de vers vlees afdeling bij de AH.

Eet smakelijk! *eet kikkererwtensalade*

deidioteriegevlucht | 25-03-14 | 00:54

Zou een splitsing tussen vegetariër en vegan wel een goed idee vinden, in dit onderzoek worden de vega* op 1 hoop gegooid (van vegetariër tot fruitarian/raw en andere aandoeningen). Alleen de beperkte groepen (een beetje vlees, een beetje vis) komen er op deze manier positief uit omdat daar geen extremen in zitten.

*geen idee waar m'n begin regel heen was*

blacktip | 25-03-14 | 00:20

andere aandoeningen). Alleen de beperkte groepen (een beetje vlees, een beetje vis) komen er op deze manier positief uit omdat daar geen extremen in zitten.

Verder geen echte verassing, als gematigd vlees/vis eter heb je het sowieso een stuk makkelijker om al je voedingstoffen binnen te krijgen en krijg je niet snel teveel calorieën binnen.

blacktip | 25-03-14 | 00:19

varkensboer | 24-03-14 | 22:37
Anna Drijver vegetariër? Ow, daar breekt mijn hart. Toch blijft ze onbeschrijflijk sexy. Hmmm.

7,62x39 | 25-03-14 | 00:18

Doe mij maar een stukkie vlees of vis! Een broodje shoarma gaat er wel in :)

Pauline1978 | 24-03-14 | 23:56

Sterker nog de beginnende mens waren jagers en leefde voornamelijk van vlees. Landbouw is pas veel later gekomen en begonnen. Mensen waren heel vroeger dus meer vleeseter als planteneter.

tweetybird | 24-03-14 | 23:15

@Robertski | 24-03-14 | 20:56
groeihormonen en antibiotica krijgen we pas na het TTIP in het vlees. Het mag allemaal in de States.

frank87 | 24-03-14 | 23:06

Folkert deed ook een beetje vreemd volgens sommigen

Jan5819 | 24-03-14 | 22:54

Folkert deed ook een beetje vreemd volgens sommigen

Jan5819 | 24-03-14 | 22:53

Kijk ook nog eens of een vegetarisch dieet goed is voor je hersenen. Georgina Verbaan, Anna Drijver, Volkert van de Graaf en Katja Schuurman, allemaal vegetarier en aan de prozac.

varkensboer | 24-03-14 | 22:37

Het draait allemaal om verhoudingen. Wij mensen zijn omnivoren en een dieet wat bestaat uit plantaardig en dierlijk voedsel is gewoon het beste voor het menselijk lichaam. Doch, kun je moeilijk Amerikanen als voorbeeld voor de mensheid nemen als het gaat om dieet. Veel te veel Amerikanen eten alleen bewerkt voedsel wat heel erg calorie- en suikerrijk is. Om gezond te leven gaat het erom dat je sowieso niet té veel eet. Je hoeft echt niet iedere dag vlees te eten om gezond te zijn. Al eet je maar eens of twee keer per week vlees, dan krijg je al alle goede voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. In de natuur hebben de meeste omnivorische roofdieren ook niet iedere dag vlees. Het beste dieet is een dieet met zo min mogelijk bewerkt voedsel, niet té veel zout en liefst helemaal geen suiker. Veel groenten, wat minder fruit, noten en zaden. Veel water drinken, maar ook weer niet té veel en vooral veel bewegen! Zitten is slecht voor je gezondheid.

Stijlloze_Heaumeau | 24-03-14 | 22:30

Niet te vroeg juichen!

Het onderzoek toont het aan... maar die resultaten zijn misschien bij toeval gevonden en dienen nader onderzocht te worden.

When analyzing the frequency of chronic diseases, we found significantly higher cancer incidence rates in vegetarians than in subjects with other dietary habits. This is in line with previous findings, reporting that evidence about cancer rates, abdominal complaints, and all-cause mortality in vegetarians is rather inconsistent [5]–[7], [19]–[22]. The higher cancer incidence in vegetarians in our study might be a coincidence, and is possibly related to factors other than the general amount of animal fat intake, such as health-conscious behavior, since no differences were found regarding smoking behavior and physical activity in Austrian adults as reported in other studies for other countries [9], [13], [14]. Therefore, further studies will be required in Austria in order to analyze the incidence of different types of cancer and their association with nutritional factors in more depth.

Alleen de resultaten sectie lezen is niet voldoende voor een blog!

Fransbos | 24-03-14 | 22:20

Thanks! Mooi artikeltje om die tofukauwers mee om de oren te slaan!

Hobbykip | 24-03-14 | 22:20

Niet te vroeg juichen!

De onderzoeksresultatenwijzen uit... maar de resultaten zijn misschien wel bij toeval gevonden!

When analyzing the frequency of chronic diseases, we found significantly higher cancer incidence rates in vegetarians than in subjects with other dietary habits. This is in line with previous findings, reporting that evidence about cancer rates, abdominal complaints, and all-cause mortality in vegetarians is rather inconsistent [5]–[7], [19]–[22]. The higher cancer incidence in vegetarians in our study might be a coincidence, and is possibly related to factors other than the general amount of animal fat intake, such as health-conscious behavior, since no differences were found regarding smoking behavior and physical activity in Austrian adults as reported in other studies for other countries [9], [13], [14]. Therefore, further studies will be required in Austria in order to analyze the incidence of different types of cancer and their association with nutritional factors in more depth.

Fransbos | 24-03-14 | 22:17

Lekker weer veel bbq'en komende zomer. En niet met soja-burgers en courgettes. Maar gewoon lappen vlees.

wo ist der bahnhof | 24-03-14 | 22:15

Nou, net radar gezien, reden genoeg om vegetarier te worden.

Jerry Lundegaard | 24-03-14 | 22:00

Win win situatie dus.. Tofuvreters straks dood is minder GL is minder bemoeien door die club. Ben je van die zure zeikstengels ook af. next!

Steen Geil | 24-03-14 | 21:59

Idd, vooral hard blijven schreeuwen dat vlees eten een must is en stoer en extra man etc. ontken de Genocide maar, ontken het. Idd, check ff paar slachthuisjes. Kijk zo'n anti-biotica zwetend kooi-varkentje nog es in de ogen. Aai het even. En eet het dan op. Tuurlijk zijn vlees de lekkerste varianten van eten. Maar als je het 1x in de maand eet snap je pas echt waarom. Ongezonder? Slapper? Minder mans? Come party with me.., i will show you the power of plants

don patatos jr. | 24-03-14 | 21:58

@Paricutín | 24-03-14 | 21:31
Beweer ik dat het goed is voor je gezondheid? Ik geef aan dat onderzocht populatie te klein is om er iets over te zeggen. Wel goed blijven lezen ja.

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:57

Mensen zijn net als apen gewoon omnivoren. Kun je leuk vinden of niet, maar 't is niet anders.
Dat is natuurlijk niet zomaar het geval. Er zijn in Afrika bevolkingsgroepen die uitsluitend vlees eten (vrij bijzonder ja) en die kunnen overleven omdat ze zich daar aan hebben aangepast.

Ik moet er niet aan denken dat ik een soort herkauwend, grasvetend kalf zou zijn, vreselijk. Temeer als je bedenkt dat kalfsvlees, net als lamsvlees, heerlijk is.
Vooral Texels lamsvlees, zacht al boter. Volgens mij kun je zo'n jong lammetje gewoon uit de wei trekken en rauw opvreten. Bij wijze van spreken dan.

O.k., ik zal eerlijk zijn. Ik haat die tofu-vretende op sandalen lopende vieze stinkende bosneukers.
Zo dan.

Itzamná | 24-03-14 | 21:51

Ah ik zie dat Roos Vonk nu fanatiek vleeseter is geworden :") Je moet gewoon zorgen dat je voldoende bouwstenen binnenkrijgt, voor de rest boeit het geen flikker. Er zijn zowel vleesetende dieren als planten eters die zeer oud worden. Ik heb nooit echt gemerkt dat daar enorme verschillen in zitten. Het belangrijkste zijn vaak gewoon de kwaliteit van de genen en zaken als roken e.a. omgevingsfactoren.

zeertegendradig | 24-03-14 | 21:45

tweetybird | 24-03-14 | 21:13 | + 1 -
Nah, mensenvlees is niet ongezond. Er zijn genoeg gebieden op aarde waar je geen of nauwelijks luchtvervuiling hebt (als dat al een punt is, vreet je de longen niet op of zo).

Dat het onder de wilden ook de functie van machtsvertoon had geloof ik wel. Hoewel, wie konden dat navertellen?
Als je alleen maar de koppen zou afhakken en op een paal zetten zou dat ook wel genoeg indruk maken. Kijk, in dat geval zou ik menen dat het dan zonde is om je de tyfus te jagen achter allerlei klotenbeesten aan terwijl het eten op de deurmat ligt.

Het idee dat je geen mensenvlees zou eten is nog niet zo oud. Eigenlijk is het vrij policor om tegen kannibalisme te zijn. De PvdA heeft dit nog niet in haar programma opgenomen, maar als je vindt dat alle culturen gelijkwaardig zijn (mantra uit de jaren '70) moet je hier ook niet over zeiken.
Enfin, ik hoef de PvdA er niet bij te halen, hoewel die partij nogal cultuurrelativistisch was. Wat op zichzelf weer absoluut is, want dan hou je je eigen cultuur voor superieur omdat je stelt dat alle culturen gelijk zijn. Nou ja, ze weten zelf ook wel beter of zouden beter kunnen weten.

In het nu nog geheime partijprogramma van die stalinisten staat trouwens dat kannibalisme eigenlijk wel o.k. is. Ook zelf-kannibalisme. Zijn ze al mee begonnen.

Kansloos gedoe natuurlijk. PvdA-ers, allemaal 50+, zijn niet te vreten.
Ik dwaal af. Zou je al zo'n bal gehakt op je tafel willen hebben, doe er dan maar een rosé van de Lidl bij. Prima combi.

Itzamná | 24-03-14 | 21:44

@DeDatumEnTijd-> | 24-03-14 | 21:39
Ik bedoel natuurlijk 3 sterren...

DeDatumEnTijd-> | 24-03-14 | 21:39

@tweetybird | 24-03-14 | 21:33

Gewoon zoveel mogelijk ***vleesch kopen, daarmee ga ik ervan uit dat die dieren een redelijk leven hebben gehad.

DeDatumEnTijd-> | 24-03-14 | 21:39

Kreeften levend in kokend water mieteren.

Is er leuker tijdverdrijf?

Nou omdat feit eet ik die dus echt niet. Ik eet wel vlees maar vind dat dieren wel goed behandelt horen te worden. Al weet ik wel dat dat in de vlees industrie ook niet altijd gebeurt. Maar als ik het zou zien,eet ik geen hap meer. Zelfde met ganzelever. Dat eet ik dus echt niet,al krijg ik duizend euro.
De manier waarop vind ik dier onwaardig. Zo weiger ik ook hallal vlees te eten. Ook om de manier waarop. Zonder verdoving en brrr. Nee ik eet wel vlees maar let wel zoveel mogelijk op wat ik dan eet.

tweetybird | 24-03-14 | 21:33

-weggejorist-

Paricutín | 24-03-14 | 21:31

@Itzamná | 24-03-14 | 21:24
Ik ben niet zo'n grote eter. En al helemaal geen vleeseter. Maar een gebakken penis gaat er wel in, denk ik.
Ik woon trouwens drie hoog achter. Dus mijn huis staat voorlopig niet onder water.

VanBukkem | 24-03-14 | 21:31

Overigens is het een Oostenrijks onderzoek, en het collectieve schuldgevoel over AH (niet de grootgrutter) is aldaar nog groot genoeg om er voor te zorgen dat Oostenrijkse wetenschappers niet snel iets positiefs over vegetarisme zouden durven zeggen.

Djong | 24-03-14 | 21:30

Nou nou mevrouw Nanninga. Kijk uit dat het niet heftig om het heftig wordt.

Organische evolutie | 24-03-14 | 21:30

Uit de conclusies: Potential limitations of our results are due to the fact that the survey was based on cross-sectional data. Therefore, no statements can be made whether the poorer health in vegetarians in our study is caused by their dietary habit or if they consume this form of diet due to their poorer health status. We cannot state whether a causal relationship exists, but describe ascertained associations.

Oftewel: een omgekeerd Stapeltje.

Djong | 24-03-14 | 21:28

@Paricutín | 24-03-14 | 21:22
Euh.... argument? Gebaseerd op wat?

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:28

VanBukkem | 24-03-14 | 21:16 | + 0 -
Ben je een groot eter?
Dijen, buik, billen, tieten? Kan ik het wat beter plannen. Penissen kunnen ook, maar die zijn wel aan de prijs, net als vagijntjes.

Screaming Eagle 1992 erbij, wie doet je wat? Prachtnaam trouwens. Kost maar $ 500.000 per fles.
Je huis staat niet onder water, mag ik hopen?

Itzamná | 24-03-14 | 21:24

-weggejorist-

Paricutín | 24-03-14 | 21:22

Ik denk maar zo,met iedere vegetarier maakt dat ik weer meer vlees heb om te eten. Dus het zal mij worst zijn of iemand alleen groente eet. Ieder moet eten wat hij zelf lekker vind of denkt dat goed voor hem of haar is. Wie ben ik om iemand te veroordelen omdat die alleen groente eet. Van mij mogen ze.

tweetybird | 24-03-14 | 21:22

Vegetarian is a native american word meaning 'bad hunter'.

Freddie Stobart | 24-03-14 | 21:22

@Paricutín | 24-03-14 | 21:18
Nee, noem even waar ik niet een punt heb? Conclusies? Beschrijving populatie en variabelen? Waar dan?

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:19

Ommezwaai | 24-03-14 | 21:15 | + 0 -
Weet ik, heb ik maling aan. Het sterft van de palingen.

Je hebt niet eens een dobber nodig, haak met lood op de bodem, worm en in no time trek je ze uit het IJ. Behoorlijke beesten, net als vroeger.

Itzamná | 24-03-14 | 21:19

Ik ken een aantal vegetariërs, stuk voor stuk depressieve bleekneusjes met puisten. En maar volhouden die ongezonde levensstijl.

Rest In Privacy | 24-03-14 | 21:18

Hmm, Soylent Green!

Dr.Klahn | 24-03-14 | 21:18

@dlseth_ | 24-03-14 | 21:15
Doe ik al, hoef ik geeneens sloerie voor te zijn.

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:18

-weggejorist-

Paricutín | 24-03-14 | 21:18

miko | 24-03-14 | 20:59 | + 0 -

'As kuru is the only epidemic of human prion disease in known human history, it has provided important insights into Creutzfeldt–Jakob Disease (CJD) in humans and Bovine Spongiform Encephalopathy (BSE) in cattle.'

Laten we zeggen dat het op elkaar lijkt. You got a point. Je moet die hersenen dan ook niet zomaar een beetje gaan eten. Eerst marineren, flink doorbakken en dan van haphaphap. Smaakt prima verder en ik heb nog steeds geen CJD. Wel allerlei psychische stoornissen, maar dan ik volgens m'n dokter heel oudt mee worden.

Itzamná | 24-03-14 | 21:17

@Itzamná | 24-03-14 | 20:51
Organiseer eens een keer een barbecue ofzo, overtuig ons.

VanBukkem | 24-03-14 | 21:16

@gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:11
Maak me gek!

Sloerie!

dlseth_ | 24-03-14 | 21:15

Itzamná | 24-03-14 | 21:12
Het meenemen van paling is verboten voor sportvissers.
Dus valt dit onder stropen.

Ommezwaai | 24-03-14 | 21:15

@Paricutín | 24-03-14 | 21:12
Oh, hoe kwam ik dan aan de Australian sample? Leer eens speed-reading. Oh, je weet niet hoe wetenschappelijke artikelen te lezen...

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:14

@Kapitein Sjaak Mus | 24-03-14 | 21:05
Eigenlijk zou iedereen als examen dit moeten doen.
www.youtube.com/watch?v=ZhJ-R12wDXo
En dan mag je pas vlees eten!

miko | 24-03-14 | 21:13

Bovendien zien vegetariërs altijd zo bleekjes en mankeren vaak van alles.
Kan dit laatste niet wetenschappelijk staven, maar het valt mij in mijn omgeving wel op..
Ommezwaai | 24-03-14 | 20:44 |
De conclusie is nog voorzichtig, maar dat is dus wel bijna wetenschappelijk bewezen.
Ach, ze moeten het ook lekker zelf weten. Maar blijf wel eerlijk: als je vegetariër bent moet je van alles doen om aan de juiste bouwstoffen te komen.
Carnivoren/omnivoren hoeven dat niet, die krijgen gewoon alles netjes binnen.
Argumenten als "half India is vegetariër" snijden geen hout, want daar is de gezondheidstoestand sowieso om te huilen en hebben vaak geen keus. Bovendien kunnen die nergens supplementen kopen danwel betalen.

datzouzomaarkunnen | 24-03-14 | 21:13

Kortom, hak wat mensen aan stukken en smakelijk eten!
Itzamná | 24-03-14 | 20:51 | + 1 -

Ik heb een tijdje terug over het item kanibalisme een docu gezien.
Daar werd trouwens gesteld dat het hedendaags niet zo'n goed idee zou zijn om mensenvlees te eten. Om dat het zeer ongezond zou zijn. Door luchtvervuiling en ziektes. In de tijd van de kanibalisten speelde dat minder. Er werd nog niet zoveel gereisd,het was dus vaak lokaal en er was minder sprake van luchtvervuiling. Maar zelfs in die tijd was het al niet echt gezond,maar vaak ook noodzaak. Iets anders was niet voorhanden. En het was ook vaak een manier om je van vijandige stammen te ontdoen,en als een soort machtsvertoon. Om angst in te boezemen.

tweetybird | 24-03-14 | 21:13

-weggejorist-

Paricutín | 24-03-14 | 21:12

Wat ook leuk is, is palingen vangen. Die blijven nog zeker een paar uur in je Albert Heyn tas in leven.
Gooi je ze thuis in een emmer met kraanwater, niet te lang want anders gaan ze heel snel dood, en daarna ga je die rotkoppen eraf hakken met een bijl.

Of een motorzaag, net wat je bij de hand hebt. Daarna splijt je je ze van boven naar onder, trekt alle darmen er uit en gooit ze in de vriezer.
Daarna lekke opvreten, prima.

Kun je morele bezwaren tegen hebben, maar weten jullie wel wat die kutbeesten zelf allemaal uitvreten? Nou dan!

Itzamná | 24-03-14 | 21:12

@Ommezwaai | 24-03-14 | 21:09
Eens, en dan is het dus kunst om in gehele scala van mogelijkheden een gebalanceerd dieet samen te stellen.

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:12

@dlseth_ | 24-03-14 | 21:10
Oh gelukkig anders zou ik me bijna verplicht voelen je serieus te nemen. En dan bedoel ik SERIEUS nemen en niet serieus NEMEN.

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:11

Kapitein Sjaak Mus | 24-03-14 | 21:05
Laat ik beide activiteiten nou bezigen.
Ik fileer zo nu en dan een zelf gevangen visje of een zelf geschoten haas of gansje.
Dus geen probleem hier..

Ommezwaai | 24-03-14 | 21:11

@Itzamná | 24-03-14 | 20:51
* tuinboontjes en chianti aanraadt bij de lever *

Kapitein Sjaak Mus | 24-03-14 | 21:10

@miko | 24-03-14 | 21:07
Jij mag dat altijd, dat weet je :D

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:10

@gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:06
Wij zijn een paar tegeltjes geleden al off-topic geraakt. Maar dat boeit niet, want ik klets niet tegen jou voor een inhoudelijke discussie.

dlseth_ | 24-03-14 | 21:10

@Russells Teapot | 24-03-14 | 21:07
Lees nog even eens het hele verhaal, AUSTRALIAN sample. Niet Aziatisch, niet USA.... Ben toch benieuwd hoe de rasopbouw, gemiddeld BMI van hun onderzochte populatie is. Maakt nogal wat uit, weet je.

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:10

Een dag geen dood dier gegeten is een dag honger geleden.

Ares | 24-03-14 | 21:09

De Fore (een stam in Nieuw-Guinea, heet tegenwoordig anders maar in mijn tijd was het gewoon nog een kolonie van NL) vraten de hersenen op van hun tegenstanders.

Kregen, de één na de ander, Creutzfeldt-Jakob. Ik bedoel, je moet wel een beetje letten als je wat in de pan gooit.

Rare lui eigenlijk, die Fore.
Hoewel de Duitsers er ook wat van kunnen:
‘Der Magen der Sau
Das Herz einer Frau
Der Inhalt der Worscht
Bleiben ewig unerforscht’

Saumagen heet die shit. Kijk, dat noem ik nou gewoon 'smerig'. Kun je beter kannibaal zijn.

Itzamná | 24-03-14 | 21:09

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:04
Mensen zijn omnivoren, zo is dat nu eenmaal..
Daar ons gebit en het spijsverteringsstelsel op "ingericht".
Ga je tegen de wetten van de natuur in, dan loop je het ooit een keer op. Teveel is nooit goed, maar het eten van vleesvervangers is ook niet alles...

Ommezwaai | 24-03-14 | 21:09

@Parel van het Zuiden | 24-03-14 | 21:06
Ik gun iedereen datgene wat zhij graat eet! Sterker nog, je hebt mij nergens zien schrijven dat dat niet zo is! Ik geef alleen commentaar op het onderzoek.

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:07

@gedachtespinsel | 24-03-14 | 20:34
In het artikel wordt dus aangetoond dat juist dat niet waar is. En wetenschappelijk onderzoek wordt niet minder geloofwaardig door "flauwekul" te roepen.

Russells Teapot | 24-03-14 | 21:07

@gedachtespinsel | 24-03-14 | 20:45
Veggies verneuken de maatschappij.
Kijk maar naar Roos Vonk!
*lekker gaat generaliseren! *

miko | 24-03-14 | 21:07

@gedachtespinsel | 24-03-14 | 20:34 |

Moest hard lachen. Overtuigingen, principes, goede intenties, prima. Maar even serieus. Ik eet alles, soms ook vleesvervangers. Not even close. Weet u zelf natuurlijk ook. Is ook goed, wat offeren voor die idealen. Maakt het oprecht.
.
Hopelijk bent u er eentje zonder zendelingendrang. Doodmoe word ik van zulke. Bemoei je met je eigen eten!

Parel van het Zuiden | 24-03-14 | 21:06

@dlseth_ | 24-03-14 | 21:05
Euh, ik dacht dat we het hadden over vegetariërs, je bent off-topic.

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:06

Vlees eten?
Ok, maar dan ook:
Zelf schieten / vissen.
Natuurlijk ook zelf de jas uittrekken, uitbenen en portioneren.

Kapitein Sjaak Mus | 24-03-14 | 21:05

@gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:02
Erger dan de bekrompenheid van bijvoorbeeld rooms-katholieken die homofilie veroordelen maar kindermisbruik goedpraten?

Wauw.

dlseth_ | 24-03-14 | 21:05

Even off-topic; staat Hans Jansen nu op de lijst voor de Europese verkiezingen voor de PVV?

Nilfisk | 24-03-14 | 21:04

@Ommezwaai | 24-03-14 | 21:01
Je vergelijking gaat al mank, alsof steak 1 op 1 over te zetten is naar tofu? Verdiep je eens in de materie. En ook smaken kunnen naar verloop van tijd veranderen. Maar ik gun je alle vlees in de wereld.

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:04

@cabbit | 24-03-14 | 20:57
Vis eten zou verboden moeten worden. Zeker die industrieel aangeland word.

miko | 24-03-14 | 21:03

-weggejorist-

Gobbels | 24-03-14 | 21:03

Kreeften levend in kokend water mieteren.

Is er leuker tijdverdrijf?
Die kutbeesten smaken nergens naar, maar dat is dan weer even niet 'the point'.

Verder steun ik de Stichting Varkens in Nood. O.k., uit cynisme, maar... ik heb wel over voor m'n principes.
Al die zeikende alfalfavretende haarboeren, neuh, die zou ik niet in m'n pan willen.

Itzamná | 24-03-14 | 21:03

Overigens, "gezond" is relatief en verschilt gewoon per persoon. Die gouden formule in de vorm van een lijstje wat je per dag precies moet eten en drinken bestaat niet.

Le Roi | 24-03-14 | 21:03

Laat die herbivoren toch met rust. Ze bedoelen het goed.

VanBukkem | 24-03-14 | 21:03

@dlseth_ | 24-03-14 | 20:58
Bekrompenheid van mannen die denken dat elke man een sexist is zijn de ergste.

gedachtespinsel | 24-03-14 | 21:02

@King of the Oneliner | 24-03-14 | 20:54
Niet iedereen is hypocriet.
Beesten moeten nu eenmaal sterven om opgegeten te worden.
Maar ik zou ook voorstanders zijn om iedereen zijn eigen beest te laten slachten.

miko | 24-03-14 | 21:02

gedachtespinsel | 24-03-14 | 20:34
Geloof er geen reedt van... Het genot van een sappige steak (versus een half verrot brok tofu) is door weinig of niets te evenaren.
.
Eten wat je lekker vindt en wat goed smaakt, geeft een voldaan en gelukkig gevoel. En dit gevoel verminderd weer stress enz., enz.

Ommezwaai | 24-03-14 | 21:01

Imports of animals and food of animal origin from
non-EU countries:
ec.europa.eu/food/food/chemicalsafety/...

Provisions of guarantees
equivalent to EU requirements
on residues of veterinary medicines,
pesticides and contaminants

SyntaxError | 24-03-14 | 21:01

@Itzamná | 24-03-14 | 20:51
Kuru, uch.

miko | 24-03-14 | 20:59

@gedachtespinsel | 24-03-14 | 20:51
Stel aan, wijf.

Daarnaast, mensen die zichzelf reduceren tot enkel hun door zichzelf aangemeten voedselhandicap moeten niet zeiken als ik een wat positiever beeld op ze projecteer.

Niet iedere vent is vegetariër, maar wel iedere vent houdt van het ontvangen van een portie stokslobberen.

dlseth_ | 24-03-14 | 20:58

@(c)ZWITSUL | 24-03-14 | 20:49
Als je zwanger wilt worden ,bent of borstvoeding geeft kun je het beste maar geen vis eten.
Nergens hopen PCB's dioxine's en zware metalen zich op dan in vis.

miko | 24-03-14 | 20:58

@King of the Oneliner | 24-03-14 | 20:54
Dat heeft op zich niets te maken met of vlees lekker is,of de behoefte er aan.Gaat meer om het geld,wij willen niet meer er voor betalen en de producenten willen zo veel mogelijk er aan verdienen.

pim achtertuin | 24-03-14 | 20:58

Oplossing: geen vlees eten (of iig niet uit de bioindustrie) en wel af en toe vis en dierlijke producten zoals melk en ei. Dan is het meest gezond, en hoeft geen gemartelde dieren op te leveren.
Dwangmatig biefstuk eten omdat dat mannelijk zou zijn en dogmatisch smakeloze plofkip wegkauwen is al net zo sneu en triest, onzinnig en ongezond als elke dag tofu met een stengel bleekselderij en chia zaadjes en besjes wegwerken.

cabbit | 24-03-14 | 20:57

ole guapa | 24-03-14 | 20:45 | + 0 -

Jawel, maar hier hebben ze wel degelijk een punt. Vleeseten doe ik ook, al eet ik ook geregeld vegetarisch. Verder is veel vlees gewoon bagger geproduceerd zoals plofkippen bv. Verder gaat het mij ook om dierenwelzijn. Als een beestje redelijk goed heeft geleefd is het niet erg om het te eten. Is het een kut leven gehad vol met stress, groeihormonen en antibiotica etc, kun je mij niet vertellen dat dat gezond is..

Robertski | 24-03-14 | 20:56

@Le Roi | 24-03-14 | 20:54 | + 1 -
Zo is het, al ben ik geen vaste sportschoolbezoeker.
Klein beetje overgewicht, maar zeker geen container. Variatie en balans.

Alleen stoppen met roken, dat zou nou eens echt goed zijn voor me :).

TisNieZoMoeilijk | 24-03-14 | 20:56

Sojavreters zijn verantwoordelijk voor de verdwijning van grote stukken tropisch regenwoud.

readbetweenthelines | 24-03-14 | 20:56

Vraag uw eekhoorn waarom...

eerstneukendanpraten | 24-03-14 | 20:56

Ik ben vegetariër, maar ik heb dit stukje met plezier gelezen. Mensen moeten gewoon lekker eten wat ze willen. Voorlopig bestaat er gelukkig geen goede Geenstijl vervanger.

Wetterung | 24-03-14 | 20:56

@Paricutín | 24-03-14 | 20:53
Hoho! Bij Adam en Eva was geen veestapel aanwezig hoor! Alleen maar van die kutappels!

pim achtertuin | 24-03-14 | 20:56

Ach, hier in huize Le Roi leven we met het motto: eten wat lekker is. Juist variatie is lekker. Gisteren nog een heerlijke, medium gebakken biefstuk met champignons gehad, vandaag een roerbakgerecht met veel groente en morgen gaat het waarschijnlijk een visje worden. Als ik 's avonds zin heb in een zak chips of behoefte heb aan een halve liter cola dan pak ik dat gewoon. Heb veel mensen in mijn omgeving die op elke verpakking e-stoffen en calorieën gaan zitten tellen. Erg vermoeiende bezigheid, heb wel leukere dingen te doen.
.
Overigens vaste klant bij de sportschool dus nee, heb geen buik als een container.

Le Roi | 24-03-14 | 20:54

Ok, Nanninga, ga eens kijken bij een slachthuis, of kijk anders even één van de duizenden gore filmpjes op YouTube.
Dan ben je gelijk genezen van je carnivorisme.
Ongelofelijk, hoe er met die dieren omgegaan wordt.
Je weet het wel, maar je wilt het niet weten.

King of the Oneliner | 24-03-14 | 20:54

Ik zeg altijd ja als de slager vraagt Mag het een beetje meer zijn?

pim achtertuin | 24-03-14 | 20:54

Weet je wie ook vegetarier was?

ZonderNaam | 24-03-14 | 20:54

Als kanibaal kan ik zeggen,die vegatariers ,ze zijn niet te vreten,teveel groente te weinig vlees.

tweetybird | 24-03-14 | 20:54

-weggejorist-

Paricutín | 24-03-14 | 20:53

Bier? Check
Wijn? Check
Chips? Check
Nootjes? Check
Coca Cola? Check
Chocola? Check
Roken? Check
Speklappen? Check
Biefstukjes? Check
Gehaktballen? Check
Barbecue? Check
Ontbijtspek met ei? Check
Rosbief met extra peper/zout? Check
Ham/Paté/rookvlees? Check
Gekruiden? Check
Kaas? Check

Warme groenten? Check
Sla? Check
Tomaten? Check
Rauwkost? Check
Yoghurt? Check
Appelsap? Check
Melk? Check
Wandelen? Check
Zwemmen? Check
Actief kind? Check
Drukke baan? Check

Etc.

Variatie!

TisNieZoMoeilijk | 24-03-14 | 20:53

Haha, goede timing dit topic tijdens Radar over mishandelde paardjes. Huhu

deministerpresident | 24-03-14 | 20:52

@dlseth_ | 24-03-14 | 20:49
*walgt van seksisten*

gedachtespinsel | 24-03-14 | 20:51

En ook, als we de koeien niet opeten produceren ze te veel methaan, daarbovenop eten die vega's ook nog de co2 etende planten op. Dat moet een dodelijke mix worden.

ElMatadero | 24-03-14 | 20:51

Misschien moet ik het niet op de interwebs zetten, maar ik ben dol op mensenvlees. Smaakt een beetje naar varken, vandaar dat dit dier in verscheidene religies op de index staat.

Behalve dat 'mens' ook lekker is, ben je naar mijn gevoel ook goed bezig qua oplossing van het demografisch probleem.
Wat het mooie daarbij is, ik durf het haast niet te zeggen, is dat je dan ook helemaal niet hoeft te discrimineren. Ze smaken domweg allemaal hetzelfde, al is jong, mals vlees natuurlijk lekkerder dan oud tanig draadjesvlees.

Volgens mij ben je maatschappelijk verantwoord en ongelooflijk duurzaam bezig. Wat zou de wereld beter helpen dan het mensenoverschot wat in te dammen. O.k., ik vreet er misschien één per week, maar... je moet ergens beginnen.

Kun je lullen tot je een ons weegt, maar kannibalisme is gewoon prima en kwam in heel veel delen van de wereld voor. Het eindigde een beetje met het onnozele geleuter van kortzichtige missionarissen die vonden dat dit niet kon.
En ja, die gingen dan zelf in de stoofpot (waren meestal ouwe zakken).

Kortom, hak wat mensen aan stukken en smakelijk eten!

Itzamná | 24-03-14 | 20:51

Daar hebben ze toch hun edelgistvlokken, blauwe bessen, tarwegras en alfalfa voor, daarom betalen ze ook 14 euro voor zo'n superfoodsmoothie

Tsjernodebiel | 24-03-14 | 20:50

@ole guapa | 24-03-14 | 20:43
Omega 3 fabel zit er ook bij jou goed in?
Japanners worden niet veeeel ouder.Misschien een paar jaar.
Verder krijg je met vis, vooral de apex predatoren een stoot zware metalen binnen van heb ik me jou.

miko | 24-03-14 | 20:50

@gedachtespinsel | 24-03-14 | 20:45
Zolangs ze mijn mannenvlees maar in hun mond nemen, prima.

*niet kauwen!*

dlseth_ | 24-03-14 | 20:49

ole guapa | 24-03-14 | 20:43

Maar was het niet zo dat er in Japan weer meer gevallen van darm- en maagkanker zijn, juist vanwege de grote hoeveelheid vis (correctie: zout eten -> www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9209018). En daarin staat juist dat door een gewijzigd dieet de gevallen van maagkanker met 2/3 kunnen worden verminderd. Wat dan ironisch genoeg weer leidt tot meer 'westerse' ziekten.

FrankVeer | 24-03-14 | 20:49

Kijk eens naar je gebit, met die prachtige hoektanden. Gemaakt om vlees mee te verscheuren. Vooral rauw vlees. Is gezond, en lekker! En als het op de grond valt, gewoon weer oppakken en de mond terug in. Gegegarandeerd nooit ziek!

VerenigingVanDieven | 24-03-14 | 20:49

Het onderzoek vermeldt duidelijk dat er geen oorzakelijk verband is aangetoond tussen een vegetarisch dieet en een zwakkere gezondheid. Om dit eventueel wel te kunnen doen is meer onderzoek nodig.
Therefore, no statements can be made whether the poorer health in vegetarians in our study is caused by their dietary habit or if they consume this form of diet due to their poorer health status. We cannot state whether a causal relationship exists, but describe ascertained associations.

Delaware | 24-03-14 | 20:49

Vlees eten... Wat mij betreft kan het best wel wat minder minder minder! En ik ben best bereid daar wat meer meer meer voor te betalen.

VanBukkem | 24-03-14 | 20:49

Planten hebben ook gevoel!!!

CopyCat | 24-03-14 | 20:49

A. Naninga bedankt voor het woord: doodbeestofoben

luisternueensnaarmij | 24-03-14 | 20:47

@Robertski | 24-03-14 | 20:40 |
Paardenvlees is inderdaad bijzonder lekker. Maar radar is enorm zeikprogramma.

ole guapa | 24-03-14 | 20:45

@miko | 24-03-14 | 20:42
Hmmmm, je lijkt wel iemand die ook hele groepen wegzet, er zijn verschillende manieren vegetarisch te leven.

gedachtespinsel | 24-03-14 | 20:45

Bovendien zien vegetariërs altijd zo bleekjes en mankeren vaak van alles.
Kan dit laatste niet wetenschappelijk staven, maar het valt mij in mijn omgeving wel op..
.
Overigens, zouden de vrouwelijke vegetariërs ook geen mannevlees of mannen geen vrouwenvlees "eten"?

Ommezwaai | 24-03-14 | 20:44

Zo even roken.

van stampij | 24-03-14 | 20:43

Hmmmmm, representitive sample of Australian population. Nee, moet je eens in USA zo'n sample uitzetten waar meer dan de helft een BMI heeft die off the charts gaat.

gedachtespinsel | 24-03-14 | 20:43

Lijkt me stug. Japanners die traditioneel eten (vis, groenten, weinig vlees) zijn erg gezond en worden relatief oud. Recent eten ze meer westers en boem, hartziekten, overgewicht, diabetes. En miljoenen Indiërs die strikt vegetariër zijn?

ole guapa | 24-03-14 | 20:43

Geen vlees eten is je 'wezen' verloochenen.

We hebben nu eenmaal hoektanden en zijn dús vleeseters. net als apen overigens.

JIP! | 24-03-14 | 20:43

Vegetariërs denken dat ze ouder worden, maar ze zien er gewoon ouder oud.

Het Vragevuur | 24-03-14 | 20:42

@gedachtespinsel | 24-03-14 | 20:34
Nee hoor.
En typhus duur.
Verder zijn veggies ook over het algemeen zure mensen die iets teveel moralfag binnen krijgen met hun sesamzaad en quinoa

miko | 24-03-14 | 20:42

Ik ben al de bio-industrie dieren dan ook erg dankbaar dat ze hun leven geven zodat ik een gezond leven kan leiden.

readbetweenthelines | 24-03-14 | 20:42

'Gedachtenspinsel' is dus vegetariër... lol

JIP! | 24-03-14 | 20:42

Overigens heb ik met 'vleesverangers' hetzelfde als met light frisdrank. Hoeveel e-nummers en andere chemische troep moet je erin stoppen voordat het enigzins naar vlees gaat smaken?

vindead | 24-03-14 | 20:41

Nu op radar, paardenvlees.. hmm lekker hoor

Robertski | 24-03-14 | 20:40

Hebben ze het nog niet eens gehad over de "poorer quality of life" van degenen die deze zeikerts in hun omgeving moeten dulden.

Godsammekraken | 24-03-14 | 20:39

Er wordt overigens ook gemeld dat vegetariërs hoger geleid zijn. Dus die zullen wel snel overstappen naar biefstukjes. Ik ga alvast wat extra slachten!

anuz | 24-03-14 | 20:39

Echte mannen eten gewoon vlees... Veel vlees. Net zoals de jagers vroeger. Laat de vrouwen maar heel de dag besjes en vruchten eten, maar mannen moeten gewoon vlees hebben.

vindead | 24-03-14 | 20:38

Van een vleesloos dieet ga je bovendien wetenschappelijk frauderen.

Godsammekraken | 24-03-14 | 20:37

Vegetariërs die geen vis eten?

Hoe komt het dan dat zo veel potten vegetariërs zijn? Lijkt mij wel een kut (of juist niet..) seksleven...

dlseth_ | 24-03-14 | 20:36

PLOSone. Ook niet de minste.

Godsammekraken | 24-03-14 | 20:36

Wat een flauwe kul! Zat vleesvervangers die prima opleveren wat een stuk roodvlees ook kan.

gedachtespinsel | 24-03-14 | 20:34

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl