Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tsjonge. Windmolens vernietigen banen

winasfalboem.gifHet zijn de Slecht Nieuws Dagen voor de windmolen liefhebbers van Nederland. Hadden we eerder deze week al volstrekt stilstaande windturbines die op magische wijze toch energie zouden produceren, filmpjes van brave burgers die last hebben van een slagschaduw des totaaldoods enplus omgeving Houten die liet weten niet te kunnen slapen van de pestherrie die de windmolens in hun buurt maken. Kompt vandaag nog meer bij. Omdat 'we' in Nederland hebben afgesproken dat we over een aantal jaar 16% van de energieproductie uit duurzame alternatieven moeten halen is het de bedoeling dat er een shitload aan nieuwe windmolenparken komt te verrijzen in Nederland. In zee, welteverstaan. Nog preciezer: best wel dicht op de kust. Dat kost namelijk goedkoper. Althans, dat beweren de voorstanders. Volgens de tegenstanders ligt dat een stuk anders. De windmolens zouden de toerisme-sector aan de kuststreek totaal vernietigen. Kwoot van de NOS: 'Volgens onderzoek door Buck Consultants International in opdracht van de kuststeden kost de komst van windmolens de toeristische sector jaarlijks 100 miljoen euro. Ook zullen er zo'n 3000 banen verloren gaan.' Daarnaast heeft de gemeente Schouwen-Duiveland (hiero) zelf ook nog een onderzoek laten doen waaruit blijkt dat die gemeente alleen al dik twintig miljoen per jaar zou mislopen en 350 banen zou kwijtraken. Enfin. Iedereen boos. Oplossing? De windmolens zouden verder uit de kust moeten worden geplaatst. Lekker duur. Wij betalen wel joh. Geld zat.

Reaguursels

Inloggen

@ postbus51 | 19-02-14 | 13:23
Een windmolen is in 4 mnd terug betaald. Als u uw huiswerk heeft gedaan deel dan uw wijsheid eens met ons.
Laat me raden, de hond heeft net uw huiswerk opgegeten ??
Hoe u er bij komt weet u natuurlijk niet meer.
Als ik nu eens zeg dat de technische levensduur van een windmolen gemiddeld 15 jaar is en de kosten zijn niet eerder gedekt dan na een 30 jaar. Hoe ik er bij kom ??
De hond poept net mijn huiswerk uit, checken gaat niet meer lukken.

said_fred | 19-02-14 | 21:08

Baked air molens, mooie marketing. En bij de Nuon of Essent, ach wat ken ut verotten, hebben ze de perpetuum mobile uitgevonden. Maketels.

Dead Silence | 19-02-14 | 20:44

Gelukkig mag de kerncentrale in Borselle nog 20 jaar open blijven. Dat scheelt toch 35.000 windmolens.

reageerbuis | 19-02-14 | 19:22

.... Doe eens je huiswerk allemaal !!een beetje windmolen is in 4 maanden terug betaald, maar de regering wil dat niet toegeven omdat er nog teveel olie en gas boeren in hun anus zitten!...
postbus51 | 19-02-14 | 13:23

Een windmolen met een vermogen van 5 megawatt (je weet wel, zo'n knots van 100 meter hoog!) kost een slordige 10 miljoen Euro.
Dat ding genereert 5 megawatt/uur = 5000 kw/h aan elektrische energie op vol vermogen maar omdat hier in Nederland de wind zeer sterk fluctueert is het gemiddelde rendement van een windmolen niet hoger dan 25% van het geïnstalleerde vermogen.
1 Kw/h kost de consument 0,24 cent en daarvan is pakweg 13 cent belasting & netwerkgebruik.
1 Kw/h brengt dus 11 cent op voor de leverancier dus laten we dat eens als opbrengst van dat ding nemen.
De opbrengst is dus 5000 x 0,11 cent = 550 Euro per uur.
Dat is dus 13200 Euro per dag.
Dit maal 365 dagen per jaar = 4.818.000 Euro per jaar bij vol vermogen.
Het gemiddelde geleverde vermogen is 25% daarvan en is dus 4818000/4 = 1204500 Euro per jaar.
De bouwkosten zijn 10.000.000 Euro en dus duurt het pakweg 8,3 jaar voordat dit ding überhaupt geld op gaat leveren en dan tellen we de onderhoudskosten nog niet mee.
Huiswerk maken kan iedereen, met rekenen daartegen hebben sommige wat meer moeite.

Obstiopaat | 19-02-14 | 19:20

Onderzoeken zijn onderzoeken, ze zijn niet echt.

purkpurkson | 19-02-14 | 18:11

Nu het geval is dat bijv een GroenLinks van de Grachtengordel in Mokum faliekant tegen tafeltjes op een brugvleugel is. Het waarom heb ik niet echt meegekregen. Het mankeert er maar aan dat ze de binnenstad weer massaal gaan openbreken om de grachten recht te leggen omdat het toch een beetje wanordelijk staat.
Maar windmolens is men in den lande bij GroenLinks helemaal voor lijkt het. Zolang ze maar staan in iemand anders zijn achtertuin dat is. Je bent sociaal of je bent het niet tenslotte als verlopen tenenkaashippie. Net zoals je erg voor een "kleurrijk" Nederland bent en ondertussen in een roomsblanke wijk woont en je kinderen op een roomsblanke school doet.

Nou gooit men het argument op tafel dat niets kan zonder de nodige soepsidie en dat is begrijpelijk vanuit een parasitair standpunt. Dit echter wordt een beetje erg belachelijk als we de vergelijking maken met een iets als nieuwe (generaties) kerncentrales/ kernfusie voor mijn part en hun megalomane windmolentjes.

Soepsidie en kernenergie.
"Al 1 miljard subsidie voor kernenergie" staat boven een "Overzicht kosten kernenergie 1955-1969
31 december 1969"
www.kernenergieinnederland.nl/node/706...

In 2010 zien we staan boven artikelen;
" Verhagen: Geen subsidie voor nieuwe kerncentrales
door Robin van der Kloor 7 dec 2010 "
" Geld van het Rijk krijgen de nog te bouwen kerncentrales niet: die beslissing past binnen het beleid van het kabinet dat energieproducenten zichzelf zoveel mogelijk moeten kunnen redden, aldus Verhagen. Verhagen vindt kernenergie een goed alternatief voor de oude, vervuilende kolencentrales. Hij noemt het een overbrugging op weg naar een duurzame energiehuishouding."
www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2010/1... www.elsevier.nl/Algemeen/nieuws/2010/4...
En dan praten we dus over 1 miljard en niet over tenminste 18 miljard. Met het argument dat de energiemaatschappijen zelf de broek maar moeten ophouden. En nu dan ??

Dan zou ik ook meer gaan voor "Yes, weg met subsidies voor duurzame energie! " een artikel uit 2010 www.elsevier.nl/Algemeen/blogs/2010/3/...
En kunnen we eens kijken naar "Subsidies, belastingvoordelen, accijnzen en groene desinformatie"
www.dagelijksestandaard.nl/2013/10/sub...
www.google.nl/webhp?nord=1#nord=1&...

said_fred | 19-02-14 | 17:51

Waar het een banen kost, creëert het dat in andere sectoren.
Stukje innovatietheorie

Of is die -3000 de netto uitkomst? (Gecreëerd-verloren)

Fred van Ria | 19-02-14 | 16:13

@très cool | 19-02-14 | 09:58
Hoezo gratis? Die molentjes groeien vanzelf uit de grond? Ze hoeven niet te worden geproduceerd? Ze hoeven niet te worden onderhouden? Windmolens zijn niet rendabel te krijgen voor de stroomproductie van een landelijk net. Nooit. Daar moet altijd geld bij.
Ook in Duitsland hebben ze geen gratis elektriciteit. Wat ze wel hebben: overproductie op momenten van weinig vraag en tekort op op momenten van veel vraag. In het eerste geval kunnen ze het aan de straatstenen niet kwijt (en dan lijkt het gratis, maar het is weggeven of weggooien want je kan het niet opslaan; en de kosten lopen gewoon door), en in het tweede geval moeten ze bijkopen uit Frankrijk of bruinkoolcentrales bijschakelen. Duitsers lachen zich helemaal niet de ballen de broek, ze maken zich zelfs ernstige zorgen over een stabiele elektriciteitsproductie.
www.inagendo.com/res/doc/inagendo_stro...

Stormageddon | 19-02-14 | 15:49

@Godsammekraken | 19-02-14 | 08:56
Alle belangrijke bronnen van energie lopen op subsidie. Kerncentrales krijgen gemiddeld zo'n 60 miljoen dollar per jaar subsidie. De oliesector wordt met tientallen miljarden per jaar gesubsidieerd. De gedachte dat alleen groene energie op subsidie draait is onjuist. En dat windmolens per se minder rendabel zijn dan fossiele vormen van energieopwekking is ook in de laatste jaren achterhaald geraakt (en het was natuurlijk vanaf het begin al infantiel conservatief om van nieuwe technologie te verwachten dat die niet door een groeifase heen zou moeten). Lees over de verrassend kelderende kosten en stijgende opbrengst van wind bijvoorbeeld gallery.mailchimp.com/ce17780900c3d223... (van de niet bepaald linkse bron Lazard Ltd.). Kernenergie is te duur, kolen te smerig, zon onvoldoende aanwezig in NL. We moeten op zoek naar alternatieven. Windmolens kunnen voor Nederland een belangrijke bijdrage leveren aan de energievoorziening. Uiteraard door wispelturigheid van de wind kan het niet 100% van de voorziening zijn, maar je kan een heel eind komen. Conservatisme krijgt vrijwel nooit gelijk. Ik werk al vele jaren over de hele wereld in de energiesector, voornamelijk fossiel.

Suubi Musajja | 19-02-14 | 15:41

Windmolens zijn een onrendabel. Dat weten we al lang. Toevallig zijn er een aantal oud-politici en BN'ers betrokken bij de windturbine fabrikanten in Nederland, en verdienen dus bakken met geld met die miljarden euro's aan subsidies die hun kant worden opgeschoven. Het is ordinaire corruptie, zakkenvullerij.

Old_Spice | 19-02-14 | 14:51

Opsommend:

€18 miljard levert 4% schone energie op en daarvoor moet Tennet ook nog eens €80 miljard investeren.

Een groene baan kost €1 miljoen, wat boven de Balkenende-norm ligt, en daar staan 5 banen in de zorg tegenover.

Wat zegt dat over hoe we met de zorg (lees: MENSEN!) omgaan?

#VVD #PvdA #GL #hashtag #redmijnopa

Henk Daalder | 19-02-14 | 14:47

Het die website doet het weer: www.gigawiek.nl

Henk Daalder | 19-02-14 | 14:42

En ondertussen wordt er tussen de 2000 en 3600 GJ/h omgezet naar 'groene' energie in IJmond en Velsen.
En nee, niet met windmolens.

de_tyvus | 19-02-14 | 14:25

Nederland is een land wat langzaam wegzinkt in een gat.
Ooit kreeg smeltend ijs de schuld maar Groningers, als eerste, weten beter. De N.A.M, een soort geheime regering, besloot ooit om twee wieken in èèn klap te vangen. De ene wiek heeft de naam kernsplitsing, de andere Rusland. De juiste man en methode was de figuurlijke windmolen Samsom. Die als kenner van splitsing letterlijk wind als oplossing zag en ziet. Fusie, dankzij de CITO toets, is en was een brug te ver. Vrij vertaald. Als Rusland geen Noord en Zuid stroom gas in de verkoop zouden hebben had er, letterlijk, geen moderne windmolen gebouwd geweest in Europa. Het is een EHBO energie verband en overblijfsel van het verleden. De domste CITO getoetste hoogopgeleide weet dat. De knapste werken hieraan.

biltong | 19-02-14 | 14:19

Duitsland gaat tot 2020 200miljoenmiljard zoals jullie dat zeggen in windwieken investeren, in Schotland komen binnenkort de eerste niet gesubsidieerde windmolens op 60 meter fundatie(extra extra kost veelduur zoals jullie dat zeggen) en die worden betaald door het bedrijfsleven en die hebben allemaal en klap van de molen gehad...?!
Doe eens je huiswerk allemaal !!een beetje windmolen is in 4 maanden terug betaald, maar de regering wil dat niet toegeven omdat er nog teveel olie en gas boeren in hun anus zitten! Het zelfde verhaal als met de zonnecellen Piet!

postbus51 | 19-02-14 | 13:23

Ik ben blij dat Geenstijl veel aandacht besteed aan het leed dat windmolens heet. Als er nu ook nog eens een programma als Zembla of Tegenlicht komt zal het leiden tot Kamervragen. Zodat er misschien eindelijk eens het inzicht komt dat investeren in windmolens zinloos is.

Cirkelred | 19-02-14 | 13:21

Tsja.. Wie nu nog pleit voor windmolens geeft aan dat ie er niks van heeft begrepen.

Topperke | 19-02-14 | 13:12

Piet van het Padje | 19-02-14 | 12:58 |

Lul niet vent. Als je bij de A12 de grens over rijd kom je direct een mega windmolen tegen op Duits grondgebied. Tevens hebben wij in Nederland ook zonnepanelen velden alleen inderdaad wel minder als in Duitsland. Verder moet je denk ik eens de binnenstad uitkomen. Elk huis ligt zowat vol met zonnepanelen tegenwoordig en dat we daarnaast de historische panden ontzien lijkt me alleen maar goed.
Gefrustreerd dat je geen paneeltjes op je stadswoning mocht ofzo?

Kapitein_Koek | 19-02-14 | 13:09

Moet je eens door Duitsland rijden. Elk dorp heeft een paar velden zonnepanelen, en elk individueel huis heeft een zooitje op het dak. Nergens windmolens, maar wel betrouwbare, groene energie.

MAG NIET in Nederland, want zonnepanelen op het dak zou ons iconische, rode stadslandschap verpesten. De overheid bepaalt wat je met je eigen huis doet. Maar het landschap volkankeren met die lelijke, nutteloze gedrochten, dat mag dan weer wel. En dat volledig zonder onderbouwing. Een bobo met twijfelachtige kwalificaties in de Kamer vindt het een goed idee, dus het gebeurt. Het hele land is tegen, en heeft de wetenschap om haar te ondersteunen, maar wordt genegeerd. Met alles van deze windmolens, tot immigratie, tot waterstaat, het is duidelijk dat we niet in een fatsoenlijke democratie leven. Eens in de vier jaar beslissen welke van de Usual Suspects u dit keer in de poepert mag naaien, en terug in je hok!

Piet van het Padje | 19-02-14 | 12:58

Als je aan de kust woont weet je dat alles veel extra onderhoud vergt. Windmolens in zee, dat wordt een hele dure grap. Maar bovenal verpesten ze de horizon.
Het uitzicht, het enige wat al sinds mensenheugenis uniek en nog origineel is in Nederland, wordt verkwanseld ten gunste van het milieu? Een schande!

jarretelli | 19-02-14 | 12:20

Het Deense energiebedrijf DONG Energy heeft het grootste windmolenmodel van fabrikant Vestas geselecteerd voor een uitbreiding van het Burbo Bank-project, een offshore windpark nabij Liverpool.

Met acht megawatt en een rotordiameter van 164 meter is windmolen V164-8.0MW de grootste windmolen die tot nu toe is gebouwd. Dinsdag maakte DONG bekend een bestelling van 32 stuks te plaatsen voor het Britse Burbo Bank-windmolenpark. Er wordt 258 megawatt bijgebouwd, waardoor het 25 stuks tellende windmolenpark wordt vergroot tot 348 megawatt. Het is de eerste bulkorder die Vestas met zijn V164-model weet binnen te slepen.

www.duurzaambedrijfsleven.nl/61576/don...

Hannah | 19-02-14 | 12:14

Gij krijgt wat ge stemt.

ProAsfalt | 19-02-14 | 12:01

Ach, horecauitbaters aan de kust zitten toch altijd te jammeren? En nou hebben ze een rapport besteld dat hun gejammer bevestigt?
Ik geef geen stuiver voor dat rapport.

Djong | 19-02-14 | 11:36

@Mantisomantis | 19-02-14 | 11:23 Het sommetje is nog niet af. Die 4 windenergie kent grote pieken en dalen, dit gaat ten koste van de efficiëntie van gasgestookte centrales. Dit kost nog ca 25% van 4, dus dan resteert nog 3. In Duitsland en Denemarken wordt dit ook steeds duidelijker; ondanks alle windenergie daalt de Co2 uitstoot niet.

witwas | 19-02-14 | 11:28

Nog een verhaaltje. We zetten ons totale energieverbruik op 100 eenheden. Van die 100 gebruiken we er nu 25 voor het opwekken van onze elektriciteit. Van die 25 eenheden wil de groene lobby 16% vervangen door windmolens. 16% van die 25 eenheden = 4.
Dus uiteindelijk zal die peperdure windmolenhandel slechts 4% van ons energieverbruik vervangen.
Hadden we 400 jaar geleden ook niet zo,n soort windhandel? Toen gingen tulpenbollen voor miljoenen over de toonbank. Maar nu hebben we gelukkig CO2.
Als dit sommetje fout is mag je me dat uitleggen.

Mantisomantis | 19-02-14 | 11:23

Over pakweg vijftien jaar een parlementaire enquete naar de plaatsing van de volkomen overbodige windmolens.
Groen links zal dan niet meer bestaan en ons diederikje is dan directeur van een kernfusiecentrale,wedden?
Het wordt hét grote schandaal, internationaal!
Het grootste probleem zal het verwijderen van de betonnen fundamenten zijn,500 ton per molen!Dat gaat een energie kosten!

Foezela | 19-02-14 | 11:12

volgens mij ligt het aan de fallische vorm van windmolens. mannen kunnen het nou eenmaal niet nalaten om het landschap vol te zetten met piemels. in frankrijk is het zelfs de officiële hobby van de president. alleen jammer dat het in nederland piemels van milieugekkies moeten zijn. vrijwel altijd onaantrekkelijke mannen, dus je wilt allemaal niet fantaseren hoe er down under uitziet. milieu is de eschatologie van de 21ste eeuw. een verzameling piskijkers maakt de massa bang met boeman verhalen over het einde der tijden. in de romeinse tijd werd je aan het kruis genageld als je dit soort onzin liep te verkondigen en er teveel van dit soort malloten de marktdagen verstoorden. life of brian was historisch volstrekt accuraat. zelf de hoge-priesteressen van ondergang, de schikgodinnen van de 21ste eeuw zitten via de damesbladen hun achterban bang te maken en groen zieleheil aan te lullen. het is allemaal gelogen, mensen. het is een machtsspelletje dat inspeelt op de diepe angst van de mens voor zijn eigen einde en zijn volstrekte irrelevantie van zijn bestaan op deze planeet. als morgen alle menselijke leven op deze planeet verdwijnt is er in komende 2 miljard jaar die ons rest voldoende tijd om nog minstens 20 keer een mensheid tot ontwikkeling te laten komen op deze planeet. deze versie heeft in ieder geval een bouwfoutje: zijn hersenen zijn namelijk te gemakkelijk te beinvloeden met gelul.

minimá-armezusvan.. | 19-02-14 | 10:57

De windmolen lobby heeft net als de EU lobby schijnbaar onbeperkte budgetten.. dat zie je op alle fora en sociale media terug.
- Alles is te koop.. het grote publiek moet 'opgewarmd' blijven.. trap er niet in.
Windmolens blijven lelijke horizon vervuilende teringherrie makende onrendabele speeltjes van de groen maffia en de subsidie elite, ondanks alle mooie praatjes.

(c)ZWITSUL | 19-02-14 | 10:44

Als er door de windmolens minder toeristen naar de kust komen is dat ook al beter voor het klimaat. Minder auto's die van Duitsland naar Nederland rijden. Minder uitstoot van kolencentrales doordat 16% van de energie van windmolens komt. Ik zie het probleem niet. Ik bedoel, als de zeespiegel verder stijgt dan verzuipen die strandtenhouders, restaurant eigenaren, campinghouders en hoteliers letterlijk in plaats van figuurlijk...
De economische effecten van de klimaatverandering zijn groter dan de (tijdelijke) negatief economische effecten van windmolen parken lijkt me. Door de jaren lijkt het me zullen die ook steeds efficienter worden, waardoor ze steeds meer energie genereren. Goedkope, milieuvriendelijke energie, mooier kan niet!

ratelaar | 19-02-14 | 10:32

Dit flut kabinet heeft zich ten doel gesteld om in 2020 voor 16 procent afhankelijk te zijn van duurzame energie. Voor de Partij van de Arbeid is er alle reden om deze doelstelling te verwezenlijken. En dat kan. In Nederland zijn er voldoende hernieuwbare energiebronnen beschikbaar: wind, zon en aardwarmte. Maar we moeten ze wel volledig benutten. Daarom wil de PvdA de komende jaren investeren in windenergie op zee.
Dat gaat 18 a 20 MILJARD kosten en dat moet we natuurlijk ergens weghalen... want zonder subsidie geen groene betaalbare stroom.

(c)ZWITSUL | 19-02-14 | 10:28

Juist !! geen windmolens op mijn eiland

bob de boarder | 19-02-14 | 10:20

Volgens mij heeft Geenstijl het Don Quichotte syndroom opgelopen

TheStef | 19-02-14 | 10:17

Die 16% gaat niet over ons totale energieverbruik. Het gaat alleen over de energie die wij gebruiken om elektriciteit op te wekken.
De totale energie opwekking voor elektriciteit is hooguit 25% van onze totale energiehuishouding.(transport, verwarming, elektriciteitopwekking=25%, industrie, enz)

Mantisomantis | 19-02-14 | 10:16

Op pagina 3 van dit Kamerstuk staat het zwart op wit: "De huishoudens
in Duitsland en Denemarken betalen de hoogste elektriciteitsprijs van
Europa." Wij dus straks ook, meneer Kampf!

www.tweedekamer.nl/kamerstukken/brieve...

Henk Daalder | 19-02-14 | 10:10

Gasten, windmolens geven gratis energie.
très cool | 19-02-14 | 09:58 | + -1 -

naast windmolens heb je altijd nog de 'gewone' centrales nodig voor als het even niet waait.
die verouderde centrales moeten onderhouden en bemand blijven.
dus 'gratis' bestaat niet en is een grove leugen van de groenmaffia.

(c)ZWITSUL | 19-02-14 | 10:10

Gasten, windmolens geven gratis energie. Al eeuwen. En tot in de eeuwigheid. Nederland is gemaakt met windmolens. Duitsland lacht zich inmiddels de ballen uit haar broek met al die gratis stroom.

Als je dat simpele feit niet kunt erkennen en je staart je blind op dit soort rapportjes of een overheid die met haar onkunde en spilzucht *overal* een veel te dure puinhoop van maakt is dat gewoon een gebrek aan overzicht. Bovendien: het is een miljoenmiljard keer beter om hier subsidie aan stuk te slaan dan de kansloze flauwekul waar het nu aan op gaat.

très cool | 19-02-14 | 09:58

Als die dingen rendabel waren zou het bedrijfsleven toch al lang honderden vergunningsaanvragen bij het rijk hebben liggen om die dingen op eigen kosten te plaatsen? Feit dat de overheid hier zoveel geld in moet stoppen zegt al dat die dingen niets opleveren.

Bugsy Malone | 19-02-14 | 09:57

@(c)ZWITSUL | 19-02-14 | 09:48
Misschien moeten ze gewoon een kap om de wieken bouwen, zoals bij ventilatoren.
Dat kost extra veelduur, maar dan blijven die beschermde schijtmeeuwen tenminste heel.....

necrosis | 19-02-14 | 09:53

necrosis | 19-02-14 | 09:49 | + 0 -

Er zijn altijd mensen die vinden deze windmolens prachtig zolang ze maar niet bij hun in de tuin staan.

Eurotokkie | 19-02-14 | 09:52

Het plaatsen van die windmolens zal een historische vergissing blijken. Over 25 jaar zullen er tientallen rapporten en onderzoeken komen over hoe het allemaal zo fout had kunnen lopen. Een dramatische vernietiging van kapitaal en natuur.

Schuldigen zullen er overigens niet worden aangewezen.

Statler en Waldorf | 19-02-14 | 09:51

@très cool | 19-02-14 | 09:45
Hoeveel procent van de aandelen van die windmolens heb jij?

necrosis | 19-02-14 | 09:49

@LangeTijdGeleden | 19-02-14 | 09:39
Dat klinkt erg als "sluit alle kolencentrales, verkoop alle gas want we hebben binnenkort kernfusie"
Gelukkig hebben ze dat niet gedaan in de jaren 60

frank87 | 19-02-14 | 09:49

Volgens mij zijn er ook plannetjes om windmolens in natuurgebieden te zetten. Iets voor GS om eens uit te zoeken?
keikoud | 19-02-14 | 09:40 | + 0 -

kijk gewoon even bij staatsbosbeheer.. die liften graag mee op die windenergie gekte.
en reppen met geen woord over de tienduizenden vogel slachtoffers die jaarlijks vallen.
-
zolang je de opgewekte energie niet fatsoenlijk kan opslaan is windenergie onzin en kostbaar.

(c)ZWITSUL | 19-02-14 | 09:48

très cool | 19-02-14 | 09:45 | + 0 -

Windmolens kijken , lolbroek.

Eurotokkie | 19-02-14 | 09:47

Die 16% is een misleiden getal. Heeft betrekking op een deel van ons energieverbruik. Waarschijnlijk alleen het huishoudelijk gebruik van elektriciteit. Op het totale verbruik zou het een cijfer achter de komma zijn. Als aluminium fabriek nog zou werken zijn alle windmolens in NL nog niet eens voldoende om de regio Delfzijl van energie te voorzien.

janEnrika | 19-02-14 | 09:46

Er staan bij Wijk aan Zee gigantische windmolens *op het strand*. Heeft niemand last van, sterker nog het is strandtoerisme daar juist enorm opgebloeid. Ergo: flutonderzoek gebaseerd op flutaannames en GS laat zich weer eens voor dit karretje spannen. Dit treurige paniekrapportje is ook al een paar weken oud.

très cool | 19-02-14 | 09:45

Volgens mij zijn er ook plannetjes om windmolens in natuurgebieden te zetten. Iets voor GS om eens uit te zoeken?

keikoud | 19-02-14 | 09:40

Maar ik vind ze wel mooi.
Het is dat ik geen tuin heb, maar anders had er wel één mogen staan.

Sjaak uit Dordt | 19-02-14 | 09:40

Is de oplossing: "Geen windmolens plaatsen en zoeken naar andere 'groene' energie zoals Zonnepanelen" niet goed genoeg in de ogen van Gutmensch achterlijken?

LangeTijdGeleden | 19-02-14 | 09:39

Windmolenliefhebbers? Bestaan die?

Lewis | 19-02-14 | 09:38

Er zijn ook bewijzen dat grote windmolenparken wolkenvelden opwekken. Dit zal tot minder zonnige standdagen leiden, hetgeen de toeristische uitgaven niet zullen bevorderen. Maar ook het klimaat in heel nl zal er ongunstig door worden beinvloed. Maarja de vliegtuige bederven een mooi heldere dag ook regelmatig.

watazooi | 19-02-14 | 09:36

Pff, weer windmolens.... gaaaaap.

Pieleke | 19-02-14 | 09:33

Windmolens draaien op subsidie, maar de grootste alarmbellen gingen af toen ik laatst een radiospotje hoorde om te investeren in windmolens.

Mijn gouden regel is: Als er geadverteerd wordt voor dat soort zaken, of het nou een hoge rente bij Icesave is, vastgoed bij Palm-invest of teak plantages, dan gaat het binnen een jaar STUK.

Lange Neus | 19-02-14 | 09:33

De toeristische sector: de nieuwe naam voor de boomknuffelaar.

frank87 | 19-02-14 | 09:32

@bas ooms53686289 | 19-02-14 | 09:24
Kan de huid tussendoor even koelen. Verbrand je niet zo snel.

frank87 | 19-02-14 | 09:30

Djiezoes krijst die slagschaduw, daar word je toch helemaal gek van. Woon je zo leuk, en krijg je dat voor je kiezen. Zet liever een tredmolen neer, Femke erin, dynamo erop.

Bokito ergo sum | 19-02-14 | 09:29

Is best wel lekker zonnen aan de Maasvlakte hoor.
Wit-bruin-wit-bruin-wit-bruin-wit-bruin-wit-bruin-wit.

bas ooms53686289 | 19-02-14 | 09:24

Verlies Vestas Denemarken... fabriceert windmolens worldwide.

In 2013 verlies 269 miljoen kronen (1 euro is 0,75 kr)
Komt overeen met de jaren daarvoor, verlies 3,6 miljard kronen
www.gp.se/ekonomi/1.2266203-kraftigt-m...

Door nieuwe kapitaal injectie willen ze nu overeind blijven.

duitse herder | 19-02-14 | 09:23

3000 mensen minder om koffie te schenken aan dikke duitsers?
Weet je hoeveel de toeristische sector kost aan niet aangelegde snelwegen, tegengehouden bedrijven, overgesubsidieerde parkjes?
Vernietiging woongenot, te weinig stroom; allemaal argumenten, maar die ene week per jaar dat er een paar buitenlanders hier rondjes komen fietsen is een totaal kulargument.
(Overigens is de grootste toeristische attractie in heel noord-Nederland de IKEA in Groningen: ik zie die nog geen last hebben van windmolens)

frank87 | 19-02-14 | 09:23

In Duitsland hebben ze een zwaar overschot aan duurzame (wind) energie. Kunnen we gewoon afnemen zonder zelf te hoeven investeren. Het is in de EUSSR toch 1 voor allen, allen voor 1? Maar daar geldt ineens de Europese gedachte ineens niet meer voor, welnee NL moet het faal- & overschotwiel zelf weer eens gaan uitvinden, bouwen en vooral niet nodig hebben. Opportunistische prestigepolitiek, zonder gezond verstand of duurzaam doorgerekend beleid, icm de duurzaamheidsmafia en banken, bij voorbaat overbodig en onrendabel. Door onze strot gestampt van onze taxpoet, uiteraard mede mogelijk gemaakt door de Roverheid. Windbuilen!

Rudjen | 19-02-14 | 09:22

Zullen we de kostprijs en verwachte stroomopbrengst van een Thoriumcentrale eens naast die van een windmolenpark leggen?
Het eerste levert veel meer en veel goedkopere stroom en dat ZONDER subsidie.

necrosis | 19-02-14 | 09:20

Zet ze gewoon in Groningen, daar woont toch bijna niemand, en dan kunnen ze zodra het gas op is toch nog een bijdrage aan het land blijven leveren.

Badderbeest! | 19-02-14 | 09:18

@eerstneukendanpraten | 19-02-14 | 09:08
Reactie Femke: ja maar, ja maar, in kolenmijnen en rondom kerncentrales gaan óók mensen dood.

Feit is, dat windmolens gewoon meer kosten dan ze opleveren.
Lever ik mijn werkgever minder op dan ik kost, sta ik morgen op straat!

necrosis | 19-02-14 | 09:13

Nogmaals over Rijkman Groenink:
 
"Naar schatting de helft van de totale opbrengst van de enorme windmolen bij Medemblik bestaat uit subsidies en belastingvoordelen voor de eigenaren."
 
Klootzakken zijn het! En de molen heeft de naam "De Ambtenaar" ... nee, dat is niet vleiend bedoeld, maar symbolisch voor "kijk de overheid eens voor ons zwoegen, la la la geld".

bijscholing | 19-02-14 | 09:12

Tja, Didi moet nu 'leveren'. Essent heeft niet voor niets zijn politieke 'carrière' financieel geboost. En Essent wil een voet aan de grond in de windmolen-sector want veel graties geld van de overheid. En dus heeft Didi met die eeuweige student uit Leiden geregeld dat 'we' afgesproken hebben om dure, niet-rendabele energie nóg meer te gaan subsidieren....

Aktivist | 19-02-14 | 09:12

Sukarno | 19-02-14 | 09:05 | + 0 -

Hallo Diederik, ben je er nu al? Dit zei je namelijk ook al toen de compensatie voor de gaswinning ter sprake kwam. Als de Groningers compensatie voor de gaswinning krijgen moeten ze ook niet zeuren over de komst van windmolens, ze je een paar week terug.

eerstneukendanpraten | 19-02-14 | 09:10

necrosis | 19-02-14 | 09:02 | + 0 -

Er zijn in Nederland inmiddels twee doden gevallen bij het onderhoud van zo'n kutmolen. Twee Barneveldse jongens in de bloei van hun leven kunnen het helaas niet navertellen. Toen het molenhuis vlam vatte en hun terugweg naar de grond was afgesloten is de een naar beneden gesprongen en de ander is de vlammenzee ingelopen. Maar daar hoor je Femke en consorten niet over...

eerstneukendanpraten | 19-02-14 | 09:08

Bij mij ging er een lichtje branden na het artikel over Rijkman Groenink en een groepje medebankiers die investeerders in een windmolen.
 
Het heeft iets met subsidie te maken, als de molen niet voldoende rendeert dat er dan vanuit de overheid geld bijgelegd wordt, om zo duurzame energie te stimuleren.
 
Kijk, dan zijn bankiers er als de kippen bij: gegarandeerd een hoog rendement! Dat krijg je bij normale marktomstandigheden niet.

bijscholing | 19-02-14 | 09:07

Oh en nee ik heb helemaal niets met windmolens, vind die dingen ook spuuglelijk.

Kapitein_Koek | 19-02-14 | 09:06

Ja leuk allemaal, maar dit geloof je toch niet? De toeristische sector heeft veel meer problemen die veel meer geld en banen kosten (bier / voedsel prijs anyone?).

Dit is gewoon gezeik in de marge van die badgasten. Zielig doen in de hoop dat de overheid ze een zak geld geeft of zoiets.

Kapitein_Koek | 19-02-14 | 09:06

Ik stel voor om heel Groningen vol te plempen met'groene stroom' windmolens. Dit als compensatie voor de verminderde gaswinning.

Sukarno | 19-02-14 | 09:05

En daarom: fuck de windmolens!


www.vuk.nu/assets/verkiezingsfolder-20...

Ze staan nu op 1 zetel in de gemeenteraad maar dit zouden er straks ook best wel 2 kunnen worden...

eerstneukendanpraten | 19-02-14 | 09:03

Let's blow the fuckers skyhigh..... Politiek luistert toch niet. Daar hebben we hier in Houten ervaring mee. Standbeeld voor zichzelf oprichten. 'Kijk eens hoe groen we de gemeente Houten hebben gemaakt'. En daarbij komt nog dat dit hele windmolendrama gebaseerd is op een theorie. Een niet bevestigde theorie, die door Al Gore als waarheid werd gepresenteerd en waar elke linkschdraaiende treehugger spontaan binnenbroekse orgasmes van kreeg. Triest is dat een gemeente haar geloof nu opdringt aan haar inwoners. Maar ook het kabinet, dat denkt dat je met windmolens in de energiebehoefte van ons land kan voorzien. Wat een beperkte blik! Een klein rekensommetje laat zien dat als je de totale energiebehoefte deelt op het gemiddeld vermogen van een windmolen er in Nederland ruwweg 17.500 windmolens moeten komen. En dan moet je wel gaan stofzuigen als het waait. Anders is de stroom weg.

De enige betaalbare, constante en betrouwbare stroom komt van kernenergie.

LanzVonLiebenfels | 19-02-14 | 09:00

They Took Our Jobs!

goldsammy | 19-02-14 | 09:00

@ wakkere_nederlander | 19-02-14 | 08:52 |
Nu snap ik ook waarom die Duitsers altijd kuilen graven... dan zien ze die windmolens niet.

Good Meuning | 19-02-14 | 08:59

Ik zag laatst op tv een tegenstander van duurzaam energie. Om de afgesproken 16% te behalen is 30 miljard nodig om troep neer te zetten dat inefficiënt energie produceert. Voor datzelfde bedrag kan je vrijwel alle huishoudens in Nederland isoleren wat zelfs meer oplevert, want minder stoken en dus veel minder energie nodig. En dat is efficiënter dan nieuwe energiebronnen aanmaken. Met nog een bijkomend voordeel is dat alle bouwvakkers die stil zitten per direct aan de slag kunnen. Win win situatie!!!

dk-- | 19-02-14 | 08:58

Waarom in zee? Er is land zat en plekken waar niemand ze ziet. Buiten de discussie of ze überhaupt per saldo wat opleveren. Maar god. Het is wel een master lobby hoor ongelofelijk

ikdenkwat | 19-02-14 | 08:56

Windmolens lopen niet op wind maar op subsidie. Steeds meer subsidie. Op het land zijn ze al niet rendabel omdat ze veel minder vaak draaien dan in de te optimistische schattingen beweerd is. Op land is stroom 1,5-2 keer zo duur en op zee 3,5-4 keer. Volgens nog steeds optimistische schattingen dus.

Godsammekraken | 19-02-14 | 08:56

NIMBY

ecologiste | 19-02-14 | 08:55

Wacht ff... straks 3.000 windmolens op land. In Houten ligt 25% omwonenden wakker... Straks liggen dus 50.000 Medelanders wakker!

Henk Daalder | 19-02-14 | 08:55

windmolens zijn een dead end. ze zijn er alleen maar zodat de regering vriendjes een opdracht kan gunnen en zichzelf op de borst kloppen dat we 'duurzaamheidsdoelstellingen halen'

kees1960 | 19-02-14 | 08:53

Kunnen ze die windmolens niet in de achtertuin van Femke zetten?
Of is die alleen 'groen' als het haar uitkomt?

necrosis | 19-02-14 | 08:53

Als de Duitsers tegen een oerwoud van windmolens aan willen kijken blijven ze wel in eigen land.
Alles wat rendabel is voor de staatskas wordt verkwanselt.
Goed bezig overheid! :-(

wakkere_nederlander | 19-02-14 | 08:52

In Houten kunnen ze niet slapen, in Zijpe staat al 6 jaar en windturbine illegaal en de wethouder doet niets, want... die heeft zelf ook van die dingen in eigendom. BAM!

Henk Daalder | 19-02-14 | 08:52

Die molens die draaien tijdens windstilte lopen op bruinkool en drijven de windmolens weer aan. De stroom daaruit leveren we weer terug aan het net en als dat meer dan 5% is mogen we het groene stroom noemen. Zo verduurzamen we, stelletje zeikerts!

Godsammekraken | 19-02-14 | 08:52

Oke, afbreken die handel. Juist nu.

Klaus Herzog | 19-02-14 | 08:51

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl