Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wiet in Denver nu legaler dan in Nederland

uchekuch!!!Denver, Colorado, USA. Vanochtend net na zonsopgang. Sinds vandaag is daar het verkopen & smoken van wiet toegestaan. En niet alleen voor medische redenen. Ook voor "for getting high purposes." Colorado is daarmee dus qua softdrugsbeleid hartstikke modern, vrij & liberaal. Meer zelfs dan Amsterdam en Nederland met haar rare gedoogbeleid. Check die lijst met wietshops dan die vandaag opengaan. Een zeer uitgebreide FAQ staat hier. Chilluuuh!

Reaguursels

Inloggen

@Mortimerr

Gebruikers ontkennen dat niet, net als met alcohol het geval is of bepaalde pijnstillers, is dat je er verslaafd aan kan raken.
Lichamelijk, geestelijk of beide dat is weer verschillend, ook de schade die het toe brengt is verschillend.

Te veel, te vaak of beide maakt vele legale producten, dranken, medicijnen gevaarlijk en niet zelden zelfs dodelijk.

Maar feitelijk en onomstotelijk bewezen is dat alcohol op alle vlakken vele vele en had ik al gezegd vele ? malen gevaarlijker is.
Maar wel legaal...

Ik blow en drink al 12 jaar niets meer, toch zie ik liever alle voetbalsupporters knetter stoned van een jointje in een stadion en na afloop, dan ladderzat, want jij weet ook wel wat daar van komt, of niet dan ?

Om even een voorbeeldje te noemen wat positief is als het om weed en hash gaat.

authentic | 02-01-14 | 17:11

Een beetje jammer dat het vaak de alcoholgebruikers zijn die wijzen naar de blowers, maar dan zelf s`weekends ergens dronken een portiek eronder kotsen.

Alleen al om gezondheidsredenen zou dit gelegaliseert moeten worden. Veel mensen in nederland zijn medicinaal gebruiker en overgelevert aan de criminele sector voor hun medicatie. Daar worden tegenwoordig de meest twijfelachtige methodes en chemische goedjes gebruikt om gewicht kunstmatig te verhogen.

Om diezelfde reden is er ook toezicht op elke andere vorm van rook-, eet- en drinkwaren. Zodat je geen paardevlees krijgt als je biefstuk koopt. Zodat men je Jenever niet aanvult met spiritus en zodat er geen herione op je shag zit om een bepaalt merk verslavender te maken(is met wiet al meer dan eens gedaan).

Zolang de staat verkoop toestaat maar controle en toezicht weigert is elke medicinale gebruiker verplicht te kiezen tussen zelf kweken of russisch roulette spelen met coffeshopwiet.

GhostwriterAvitas | 02-01-14 | 14:15

Ik hoop dat heel wietrokend Nederland nu naar Denver emigreert.

wakkere_nederlander | 02-01-14 | 11:31

Wiet is harddrugs. Het raakt me hard in de portemonnee iedere maand.

Jan Gordelroos | 02-01-14 | 11:07

Zeer mooie ontwikkeling. Tijd zal uitwijzen dat ook deze versoepeling alleen maar voordelen heeft. De criminaliteit zal erdoor uitdunnen en mensen hebben er weer een stukje vrijheid bij om zelf te bepalen wat ze willen doen en laten zonder overheidsbemoeienis.
.
En inderdaad, zoals andere reaguurders al aangaven, de openbare ruimte en de algemene sfeer is in de VS (en ook Australië) wonderbaarlijk. Openbare en gratis te gebruiken barbecues die niet gesloopt worden door baldadige jeugd, wildvreemden waar je nog gewoon een leuk praatje mee kunt houden en die je zelfs helpen, noem maar op.
.
Nederland is kapot.

Le Roi | 02-01-14 | 10:56

Beste dokter Phil, ik rook al meer dan 20 jaar, maar nu hoor ik plotseling dagelijks stemmetjes, is dat normaal?

Jan Gordelroos | 02-01-14 | 10:12

Veel mensen vinden de amerikanen vol uiterlijke schijn en so what, je hoeft toch niet met iedereen vriendschap te sluiten, altijd beter dan de verzuurde waardeloze houding die men hier in Nederland aantreft bij elke restaurant of winkel.

lanexxx | 02-01-14 | 10:00

Even misverstand over de behandeling van o.a. kanker en alzheimer met cannabis rechtzetten: het gaat hierbij om de cannabis*olie*. Niet om het rookspul.

KoninginWildemina | 02-01-14 | 03:18

Ben persoonlijk een groot voorstander van vrijgave van cannabisteelt- en gebruik. Recreatief maar ook medicinaal is het een geweldig goedje. Met name de natuurlijke pijnbestrijdingseigenschappen en medicinale (diverse bewezen anti-carcinogene werkingen) kunnen door geen enkele synthetische drug worden benaderd.

1 puntje van aandacht echter: ik pleit voor een zwaar restrictief cannabisbeleid in het geval van naar linkse sympathieën neigende mannen. Cannabis heeft namelijk de eigenschap van mannen oude wijven te maken wegens de anti-androgene eigenschappen. En als er iets is waar we geen behoefte aan hebben is het aan nog meer zeurende Groenlinkse tofukouwers.

www.ergogenics.org/cannabis-ontmant.ht...

Norman N. Warden | 02-01-14 | 01:46

P.s. Excuus voor de paar spelfouten. Damn auto correct op de ipad. Of zou t de wiet zijn? ;-)

ShameLess | 02-01-14 | 00:20

Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 21:23
Hierin ben ik het dan wel met je eens. Ik ben namelijk voor volledige legalisering, mét kwaliteitslabels, controles, handhaving en belasting, zowel btw als echte inkomstenbelasting. Dit alles over de gehele linie, vanuit verbouw, tussenhandel en consumentenverkoop . Nu stelt de overheid de consument blood aan agrarische producten waarbij geen regels en controles op van toepassing zijn. We weten gewoon niets at onze burgers tot zich nemen. Geen idee. Het wordt namelijk officieel niet verbouwd. En dus ook niet ingekocht. Over elk consumptiegoed ( ook de vele malen schadelijkere, tabak, alcoholische versnaperingen en medicatie) willen we alles weten over het gehele proces en willen we aan alles verdienen, maar aan dit "taboe" wil de overheid z'n vingers niet branden. Dat komt allemaal door struisvogelpolitiek. Er is geen politicus die z'n handen vuil durft te maken, uit angst dat de christelijke en/of grachtengordelelite z'n steun opzegt, voortkomend uit angst voor het onbekende, onderwijl genietend van sigaren en cognac. Besef je dan niet hoe hypocriet het is? Ik ben niet voor een verbod op alcohol, maar het is krom snap je? Alcohol is overal verkrijgbaar, wordt vrijuit gepropageerd en zelfs opgedrongen (want anders ben je zo "ongezellig"), mensen gaan helemaal naar de klote, terwijl bij wiet/hash een reguliere gebruiker prima kan functioneren. Je merkt hooguit dat hij wat relaxter en wat filosofischer wordt, meer niet. Verder is alcohol keihard schadelijk voor je organen en je hersenen, in tegenstelling tot het verdampen (niet roken, dat staat los van de wiet, maar verbrande delen in ademen is pertinent slecht voor je) van wiet, waarbij vrijwel geen schadelijke stoffen vrijkomen en de positieve effecten op de geestelijke gesteldheid en zelfs op het lichaam (als pijnbestrijder, stressverlager en zelfs bestrijder van ziektebeelden) wel degelijk aantoonbaar zijn. Ok, overgebruik en zelfmedicatie door geesteszieken daar gelaten. Maar 15 pakken vanillevla eten is dan schadelijker bij wijze van spreke. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het nu zwarte geld, dat dan ineens weer de gemeenschap in gaat. Criminelen buitenspel, de bewuste gebruiker gezonder (want op een niet schadelijke wijze, gereguleerd verbouwde grondstof), minder onnodige kosten aan gezondheidszorg, politie, justitie en meer inkomsten, terwijl je het zicht op de consumptie houdt en de consumptie daarmee meetbaar maakt. Plus, uit alle onderzoeken blijkt dat legalisering een afname van het gemiddelde overall gebruik ten gevolg heeft. Wat kan hier op tegen zijn?

ShameLess | 02-01-14 | 00:02

343 | 01-01-14 | 23:40 | + 0
Het ging mij meer om een fundamentele discussie over waar vrijheid begint en waar vrijheid eindigt in plaats van of iets wel of niet gelegaliseerd moet worden, want ik denk dat we daar niet eens zoveel verschillen als jij misschien wel denkt.
Vrijheid eindigt als je iemand anders daarmee schade toebrengt lijkt me een goed beginpunt. Deze norm geldt ook voor de aanbieders en verkopers van roesmiddelen. Ik ben niet zozeer voor verboden, want mensen willen altijd toch aan roesmiddelen komen, dus er is altijd vraag en dan ook een aanbod, hoe crimineel ook. Ik ben daarom voor een gereguleerde aanbod en vraag.

Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 23:56

@Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 23:10
Godsamme. Ik dacht niet dat je zo zielig zou zijn om dat aan te halen... maar toch doen, he.

Haal dan ook eventjes deze gegevens aan uit dat onderzoek:
- Overmatig alcoholgebruik is zeer schadelijk, veel schadelijker dan overmatig blowen
- Alleen al in Amsterdam rijdt de ambulance zo’n 2000 keer per jaar uit voor problemen rond alcoholmisbruik.
- Jaarlijks overlijden 4000 mensen als gevolg van ziekten door alcoholgebruik.
- In Amsterdam rijdt de ambulance zo’n 300 (7 keer minder dus dan met alcohol in de wiethoofdstad van Nederland)keer per jaar uit voor mensen die teveel geblowd hebben. De gevolgen van ‘te veel gebruik’ zijn echter lang niet zo groot als bij alcohol.
- Er is echter geen sterfte als gevolg van hasj of wiet. Dit staat in schril contrast tot alcohol.
- Ongeveer 1 miljoen mensen komen door alcohol in de problemen. In het verkeer, met hun gezondheid of op hun werk. Ruim 82.000 mensen raakt verslaafd.
- Voor een cannabisverslaving wordt vrijwel nooit iemand opgenomen.

Cannabis is alleen schadelijk voor de longen. ALS JE HET ROOKT MET TABAK!
Conclusie: Jaarlijks overlijden 4000 mensen door alcohol. Door cannabis geen één. De maatschappelijke ontsporing is bij overmatig alcoholgebruik groter dan bij cannabis.

Wat wil je nu bewijzen joh? Wat ik al zei... wiet is vele malen minder schadelijk dan alcohol.

De cannabis is 'ongezonder' geworden door de heksenjacht op wiet. Zoals de alcohol ook ongezonder werd door de heksenjacht in Amerika ten tijde van de drooglegging met als gevolg nog eens extra duizenden doden erbij door vergiftigde of slechte kwaliteit alcohol.
Oh? Ben je ook voor een verbod op alcohol?
www.bbc.co.uk/news/uk-11660210

Verder een waardeloze vergelijking. Als je een joint rook ontneem ik niemand iets. Vrijheid eindigt als je iemand anders daarmee schade toebrengt.

343 | 01-01-14 | 23:40

Het is toch vrij achterlijk dat het liberalisme en rationalisme dat wij propageerden ons nu links en rechts inhaalt, door het meest conservatieve westerse land out there n.b.. Ja, ome Ivo. De Visionair. Met z'n wietpas. Wij zijn een schijterig bangerikkenrubberentegelvolk geworden. Angsthazen ipv visionairs, pioniers en durfals.

ShameLess | 01-01-14 | 23:28

343 | 01-01-14 | 22:52 | + 0 -
In het onderzoek wat je zelf aanhaalt staat ook:
Wel raken relatief veel cannabisgebruikers verslaafd. Komt nog bij dat in vergelijking met de jaren zeventig de cannabis ongezonder is geworden.
Als door legalisering die problemen beter aangepakt worden, prima dan.
Voor de harddrugs cocaïne en heroine ben ik gewoon voor een verbod omdat het troep is. Je mag ook geen bedorven voedsel verkopen. Het hele argument ik bepaal zelf wat goed is, is een kul argument gebaseerd op hyperindividualisme. Je mag namelijk ook niet stelen, terwijl je dat zelf misschien een prima idee vindt.

Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 23:10

@Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 22:15
Je vroeg er toch echt zelf om: ''Omdat alcohol slechter zou zijn (uit welke onderzoeken haal je dat)''

Ja, prima. Je zet de hele criminaliteit buiten spel als je deze softdrug gewoon legaliseert. Net als de harddrug alcohol.
Als je het verbiedt dan:
1. vallen er meer doden door geweld van concurrerende criminele organisaties.
2. vallen er evenveel of meer doden door gebruikers door de slechte kwaliteit (bij de harddrugs alcohol, cocaïne en heroïne dan. Bij de softdrug wiet vallen er geen doden zoals je nu weet)

Dit zijn feiten. Getoetst door de theorie en door de keiharde praktijk.

343 | 01-01-14 | 22:52

Ik ben heel blij voor Randy March, die woont ook in Colorado tenslotte

Tsjernodebiel | 01-01-14 | 22:49

Alleen jammer dat er in colorado niemand woont...
Het grote geld word verdient bij de grensovergangen,
En in de gevangenissen van de staten eromheen

gimme a beat,rix | 01-01-14 | 22:46

343 | 01-01-14 | 21:45 | + 0 -
Goede link maar het ging jullie en niet mij om het vergelijken van alcohol met cannabis.
Ik ben ook helemaal niet voor nodeloos verbieden, maar wel voor een verantwoorde gereguleerde verstrekking. Iets wat sommige vrijheidslievenden ook maar onzin vinden want die zijn ook voor het vrijgeven van harddrugs met hetzelfde argument: wij willen zelf bepalen wat goed of slecht is. Het gaat er mij om dat de verstrekking en hulpverlening zo in elkaar zit dat mensen een gecalculeerd risico lopen en dat er een adequate hulpverlening is en dat de criminaliteit binnen de perken wordt gehouden.

Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 22:15

Kan me goed voorstellen dat je in zo'n desolate woonomgeving trek hebt in geestverruiming.

Reykjavik | 01-01-14 | 22:02

Gezondheid vs welbevinden. Gezondheid is amper een issue zeker als je het vergelijken wilt met alcohol. Niet zelf kunnen beslissen iets te nuttigen is het probleem. Het is verslavend en drukt een groot stempel op je vrijheid.

Veel Vaak | 01-01-14 | 21:58

@Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 20:51
Ja, inderdaad.
We moeten maar eens af van het verbieden van dingen omdat misbruikers het verpesten voor de normale gebruikers.

Jaja. Ja. Ok. We weten het wel dat cannabis niet goed is.
Inderdaad. Jij hoeft niet voor een ander te bepalen wat goed of slecht is.
En google even. Er zijn al zo verschrikkelijk veel onderzoeken geweest of dat had je zelf kunnen zien op de site waar jij sommige links vandaan haalde:
www.jellinek.nl/vraag-antwoord/alcohol...

343 | 01-01-14 | 21:45

Mensen mogen zelf bepalen als je een joint willen roken en de mate daarvan. Als dit nou goed of slecht is.

De lucrative handel in wiet en harsj is vooral in de handen van buitenlandse criminelen.

De politiek is een toneelvoorstelling voor het volk, de uitbater van het theater heeft het hier voor het zeggen!

Legio Patria Nostra | 01-01-14 | 21:30

Als cannabis wordt gelegaliseerd, dan heb ik dat het liefst met kwaliteitsvoorschriften en een goede regulering van de uitgifte van cannabis. Voor mij is het gezondheidsargument zwaarwegend. Zoals het nu gaat in Nederland, is het ook een scheve situatie helft legaal, helft schemergebied.

Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 21:23

@Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 20:06
Het klopt dat cannabis het geheugen aantast. Gelukkig in positieve zin, zoals nu meer en meer met alzheimerpatiënten wordt bewezen.

Guy Veropzoudten | 01-01-14 | 21:17

BeunDeHaas | 01-01-14 | 20:55 | + 0 -
Ik ben geen arts en ik kan helemaal niet alcohol met cannabis vergelijken. Volgens mij zijn ze allebei hartstikke slecht en mag er ook meer aandacht komen voor alcoholmisbruik. Maar ik heb je wel een aantal linkjes gegeven die te denken geven over cannabis. Ik heb die linkjes gegeven omdat ik uit persoonlijke ervaring weet hoe erg langdurig cannabisgebruik kan zijn voor bepaalde mensen. Maar voor geenstijl is zelfbeschikkingsrecht heilig, ok maar dan zal je dus ook de consequenties daarvan in de gezondheidszorg moeten accepteren, zoals we dat nu ook doen met alcohol, een goedje dat ook meer kapot maakt dan je lief is.

Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 21:02

belgaar | 01-01-14 | 20:33 | + 0 -

Ik ben ook niet altijd met Wilders eens, maar ik stem wel op hem.

Oktoberfest | 01-01-14 | 20:55

@ Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 20:51 | + 0 -
Uit welk onderzoek haal jij dat canabis slechter is dan alcohol? Laat ik de wedervraag maar even stellen.
En welke verslaving heeft lichamelijk en geestelijk de meest verregaande gevolgen?
Natuurlijk speelt hier zelfbeschikkingsrecht mee. Dat lijkt me duidelijk. Maar ik wil even wat feitjes van u horen.

BeunDeHaas | 01-01-14 | 20:55

343 | 01-01-14 | 20:20 | + 0 -
Omdat alcohol slechter zou zijn (uit welke onderzoeken haal je dat) moeten we cannabis ook maar legaal maken. Cannabis is gewoon slecht en een joint bevat steeds meer THC. mens-en-samenleving.infonu.nl/drugs/59...
De meeste geenstijlers geven geen fuck om het gezondheidsargument. Voor hen gaat het om het zelfbeschikkingsrecht te mogen gebruiken wat je wilt. Zeg dat dan.

Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 20:51

CornholioNL | 01-01-14 | 20:40 | + 0 -

Is goedkoper dan de bekleding van je autostoel chemisch laten reinigen.

Borrelende Boris | 01-01-14 | 20:46

343 | 01-01-14 | 20:26 | + 0 -

Bestrijding is een verkeerd toegepast techniek van overheden.
Eerder luiheid van deze. Verbieden is makkelijk en efficient om de schuldvraag ergens neer te leggen van de heersende problematiek binnen een gemeenschap of bij een individu. "Hij zit aan de drugs" is het stopzinnetje waar alles mee verklaard is voor velen. Maar nogmaals: bij 90% van de probleemgebruikers ligt het aan de onwil of onmacht andere problemen op te lossen en de desinteresse van de omgeving om daaraan bij te dragen of de hand in eigen boezem te steken. Helaas kan dit argument gebruikt worden door de overheid om vervolgens te pas en onpas iemands leven uit te vlooien en zijn er altijd van die bloedzuigers die leven van andermans leed.

Het hoofdpunt blijft echter: verbieden van de meeste middelen is dom en feitelijk onverantwoordelijke symptoombestrijding.

Oktoberfest | 01-01-14 | 20:43

Borrelende Boris | 01-01-14 | 20:33 |

*schone onderbroek uit kast haalt*

CornholioNL | 01-01-14 | 20:40

Amerika is een groot land. De term "carjacking" komt niet voor niets uit de U.S.A. In veel gebieden is het zelfs tamelijk onveilig (Ondanks de hoge straffen en het strenge optreden van de local Sheriffs en State Troopers).

Borrelende Boris | 01-01-14 | 20:25 | 0
Uiteraard is het hier ook niet allemaal rozengeur en maneschijn en dan met name in de grote steden niet! Maar toch heb ik in die anderhalf jaar dat ik hier rondrij en.ik kom door heel de USA, nog niets negatiefs meegemaakt!

diashaliz1968 | 01-01-14 | 20:38

diashaliz1968 | 01-01-14 | 20:16
Herkenbaar voor mij. Thans Denemarken... dezelfde strekking. Nederland is identiteitsloos. Haar burger heeft geen affiniteit met zijn buurman.

duitse herder | 01-01-14 | 20:38

Oktoberfest | 01-01-14 | 19:15 |

Ik dacht net dat een verstrenging van het gedoogbeleid op het lessenaartje ligt van Wilders. Weinig "eurofiel", nog minder "crypto-communistisch".

belgaar | 01-01-14 | 20:33

CornholioNL | 01-01-14 | 20:27 | + 0 -

Dan hadden ze het wel "spanking your cars monkey" genoemd.

Borrelende Boris | 01-01-14 | 20:33

Up in smoke
Thats where my money goes
In my lungs
and sometimes up my nose

Rest In Privacy | 01-01-14 | 20:27

Borrelende Boris | 01-01-14 | 20:25 |

Autorukken bekt niet zo lekker...

CornholioNL | 01-01-14 | 20:27

@Oktoberfest | 01-01-14 | 20:20
Precies.
Verbieden helpt geen drol. Kijk verdomme nou eens naar de feiten. En ook naar de gevolgen van het verbieden.
Is echt geen hogere wiskunde, hoor.
Verbieden levert meer criminaliteit op. En meer gebruikers!
Waar ben je dan mee bezig?! Als we nou aan het begin van deze ontdekking stonden, ok.... maar dit is al bijna 100 jaar bekend met de drooglegging in Amerika!
De enige winnaars waren de wapenindustrie en de overheden die de in vergelijking met de harddrug alcohol 5 tot 10 keer minder schadelijk softdrug cannabis moeten bestrijden.

343 | 01-01-14 | 20:26

diashaliz1968 | 01-01-14 | 20:16 | + 1 -

Amerika is een groot land. De term "carjacking" komt niet voor niets uit de U.S.A. In veel gebieden is het zelfs tamelijk onveilig (Ondanks de hoge straffen en het strenge optreden van de local Sheriffs en State Troopers).

Borrelende Boris | 01-01-14 | 20:25

@ CornholioNL | 01-01-14 | 20:07 |
Dat hele kudo-scoren zal mij aan de kanis roesten maar nu het er toch is klik ik wel geregeld op een plusje.

Voor de reaguurders die kudo's willen scoren is het belangrijk om bij de eerste vijf à tien plempsels te komen en een stuk of wat open deuren in te trappen. Dat scoort. Interesseert mij geen hol want ik laat me door het kudo-monster niet de wet en zeker mijn mening voorschrijven. Dan maar minnetjes.

goedverstaander | 01-01-14 | 20:20

343 | 01-01-14 | 20:03 | + 1 -

Het is een open deur maar toch:

Gebruik met mate en drink met je maten.

Van alles een beetje is goed en blijft het een genotsmiddel en daar draait het om. Als je in een middel vlucht heeft dat meestal een andere oorzaak. Uitzonderingen daargelaten zoals knetterharde 99.999% slopers zoals heroine en crackcocaïne. Het verbieden van het overgrote aantal van substanties is daardoor merendeels symptoombestrijding en het wegkijken van de gebruiker en omgeving van de echte problemen.

selfmedication is a bitch.

Oktoberfest | 01-01-14 | 20:20

@Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 20:13
Ja. 'Het kan'. 'Het is mogelijk'. Zo staat er in ieder artikel. Bewijzen kunnen ze het echter niet.
En dan nog in combinatie met tabak.

We hebben het over puur. En het zal echt wel niet goed zijn. Big fucking deal. Feit is dat het veel minder schadelijk is dat de harddrug alcohol. Iedere test van voor en vooral tegenstanders van cannabis geven dat aan.

343 | 01-01-14 | 20:20

diashaliz1968 | 01-01-14 | 20:16 |

Niet zo vreemd met de straffen die men daar hanteert, daar schrikt een D666 rechterT hier zich de pleuris van...

De police daar fuck je niet mee, punt!

CornholioNL | 01-01-14 | 20:19

Hey Brusselmans, jij staat vast op het punt van verhuizen nu..

mase | 01-01-14 | 20:19

Ik rij al een tijdje in Noord Amerika rond en ik vind het hier een stuk.fijner en voel me veiliger dan in.Europa. De rustplaatsen zijn hier superschoon en.zelfs uitgerust met bbq's en geen mens die het in zn hoofd haalt om iets kapot te maken! Respect voor politie en andere hulpverleners is hier heel normaal in tegenstelling tot dat fijne Nederland... er kan van alles gezegd worden over vooral de USA, maar ik ben hier vele malen liever dan in Nederland!!!

diashaliz1968 | 01-01-14 | 20:16

CornholioNL | 01-01-14 | 20:07 | + 0 -

Helemaal mee eens. Zonder Kudo word je geconfronteerd met teksten die je niet aanstaan en word je geprikkeld om er op te reageren i.p.v. achterover te hangen en een nietszeggend minnetje te klikken.

Borrelende Boris | 01-01-14 | 20:11

@Mark Krachtwijk.
Neem nog een biertje..

Wajong | 01-01-14 | 20:10

Helemaal uit de lucht vallen komt dit niet, de VS is niet overal conservatief hetzelfde en wat ik begreep was dat Boulder of hoe die Colorado achtige bergtoestand enzo dan ook heet, aardig progressief is. Tenminste, werd me verteld door mensen die daar wonen, dus zal het wel beetje kloppen.
Amsterdam daarentegen is de laatste decennia volgelopen met uberconservatieve elementen, ook wel moslims genoemd en het werkterrein van de PvdAllchtonen, dus..
Mag ik er ook nog even op wijzen dat de hennepteelt hier ooit gepoot is door met name uit de VS afkomstige pioniers?

ZSU-23-4 | 01-01-14 | 20:10

@Oktoberfest | 01-01-14 | 19:51
Drugs interesseren me niet echt, ik kan me wel voorstellen dat mensen het nodig hebben om het leven minder zwaar of meer plezierig te maken en ik gun het ze.
Ik heb liever alcohol, dat straft af de volgende dag én het is niet zo verslavend als koffie.

Ongeblustekalk | 01-01-14 | 20:07

goedverstaander | 01-01-14 | 19:48 |

Dat hele kudo systeem mag van mij per direct afgeschaft worden... zijn we ook gelijk van die nietszeggende fipo's af...

CornholioNL | 01-01-14 | 20:07

Prima ontwikkeling, Nederland heeft allang niet meer zo'n mondiale voortrekkersrol en Amsterdam holt hierin voorop achteruit. Dat ooit frisse klimaat is gesneuveld onder een benauwd staatsapparaat met een veel te brede agendering, het idee dat je de maatschappij vanuit kunt verheffen door maar geld naar de onderkant te gooien, angst en gesnuffel in alles wat met pret, sex en drugs te maken heeft, in paranoia aangejaagd door calvinisme en islam, en het ontbreken van een echt liberale partij in de kamer.

aceofspades | 01-01-14 | 20:06

Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 19:59 | + 0 -
Eensch!
Weet je wat, blow en drink je suf, het is jouw licham.
Maar doe een ding, begin er pas mee als je 18 bent, dan zijn je hersenen op een punt (volgroeid) waarop je weet wat je gaat doen.
Dan ben je geen voorvechter van vrijheid, gezelligheid, peer pressure.
Mijn God, wat haat ik Matthijs van Nieuwkerk.... *out*

Einde van de Domheid | 01-01-14 | 20:06

Cannabis is gewoon slecht voor de gezondheid, en veel mensen die het roken, zijn juist bijzonder kwetsbaar voor de effecten op langere termijn. Er zijn ook onderzoeken die aantonen dat cannabisgebruik het geheugen aantast.

Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 20:06

Tsja, Nederland is gewoon veranderd in een Idiocracy.
Debiele dinosauriërs zoals Opstelten maken de dienst uit. Geen enkele democratie.

Verder nog even door de enorme gebrainwashte eikels zoals nonkelpommesfrites en andere autistische No_korea-fans.
Even de fact-control.
Doden door alcohol per jaar: duizenden. Door wiet: 0.
Gatewaydrug? De harddrug alcohol. Niet wiet.

Alles wat je verbiedt komt in het criminele circuit terecht. Dus ook dat argument dat wiet criminaliteit uit zou lokken kan de prullenbak in.

343 | 01-01-14 | 20:03

Als ik zie hoeveel accijns er op tabak zit,is het misschien verstandiger voor den gebruiker om niet al te hard om een legalisering van wiet te roepen in een land als NL.

zwellevertje | 01-01-14 | 19:56

@goedverstaander | 01-01-14 | 19:48
Dit is het mooiste en liefst dat ik ooit heb gelezen hier.

Ongeblustekalk | 01-01-14 | 19:56

@James Lastig | 01-01-14 | 19:47


"Colorado is één van de mooiste staten met prachtige landschappen, nationale parken en natuurlijk Amerika's mooiste skigebieden. Industrie genoeg en ruimte zat."


Het waren jonkies dus mogelijk waren ze gewoon wat aan het zeuren. Aan de andere kant: Schiemonnikoog heeft ook mooie landschappen maar dat trekt klaarblijkelijk ook geen drommen jongeren.


Blijft de cruciale tien jaar over: Die moet je niet blowend doorkomen.

omanders | 01-01-14 | 19:55

OT Matthijs van Nieuwkerk.... zucht........
Welbeschouwd is er inhoudelijk geen verschil tussen Gordon en Matthijs, exact dezelfde humor!

Einde van de Domheid | 01-01-14 | 19:53

Dit land is hash zat.

Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 19:51

Ongeblustekalk | 01-01-14 | 19:38 | + 1

Klopt. De slijtage van hun keyboard is eigenlijk een 'blessing in disguise' want geld voor een nieuwe hebben ze niet.

Het enige wat belangrijk is, is dat Denver een goed begin is. Crystal Meth en Mary Jane worden nu gescheiden en daar zouden de Yanks al een goed stuk verder mee geholpen zijn.

Oktoberfest | 01-01-14 | 19:51

Kom op een zomerse dag naar Amsterdam.
Kom op een winterse dag naar Amsterdam.
In grote delen van het centrum hangt op straat een doordringende hashwalm.
Miljarden worden er omgezet.
Er is geen grotere hashmetropool dan Amsterdam.
Het is genoeg Brusselmans...... meer dan genoeg!

Einde van de Domheid | 01-01-14 | 19:50

Oktoberfest | 01-01-14 | 19:38 |
Mij doet het ge-min eerlijk gezegd niet zo veel. Als iemand de moeite neemt om jou een min te geven, betekent het dat hij je reactie gelezen heeft én dat je hem waarschijnlijk ergens mee geraakt hebt. Het bevestigt min of meer dat je reactie doel treft.

Ik was in Haren | 01-01-14 | 19:49

Blijf gewoon samson roken(hoe slecht die shag ook is geworden) ... soms doe ik er wat cacao of koffie doorheen,resultaat is hetzelfde!

pim achtertuin | 01-01-14 | 19:49

@ Ongeblustekalk | 01-01-14 | 19:38 |
Het plussen of minnen gaat bij mij met de muis, dus geen slijtage van het toetsenbord ;)

Overigens min-kudo ik vrijwel nooit. Ik ben namelijk positief ingesteld dus ik deel overwegend plusjes uit aan diegenen die dat met waardevolle bijdragen verdienen. Zelfs al ben ik het niet met hen eens, dat is van ondergeschikt belang. Voor velen alhier geldt dat overigens niet.

goedverstaander | 01-01-14 | 19:48

Discussie nummer 300 over drugs. In NL kun je het gewoon kopen, dus zeur er niet over stel wijven.

Ongeblustekalk | 01-01-14 | 19:48

Tijd om het hier helemaal te gaan verbieden.

Mark Krachtwijk | 01-01-14 | 19:48

Nou nog ook ff in FL en ik begin ook lekker een shop de naam heb ik al .. If it ain't Dutch it ain't much !
Wie kan me alvast wat stekken opsturen met bijbehorende verzorgingstips !

prof Nice | 01-01-14 | 19:47

omanders | 01-01-14 | 19:45
Dat heb je niet goed begrepen van de inboorlingen. Colorado is één van de mooiste staten met prachtige landschappen, nationale parken en natuurlijk Amerika's mooiste skigebieden. Industrie genoeg en ruimte zat.

James Lastig | 01-01-14 | 19:47

Wilders zou het morgen nog verbieden. Stem PVV.

Veel Vaak | 01-01-14 | 19:46

@Mortimerr | 01-01-14 | 19:43
Het is als met drank: alles met mate.
Drankgerelateerde problemen zijn echter veel groter dan die van cannabis. Doden door drank of doden door dronken automobilisten zie je bij wietgebruik bijv. niet.
Echter, 24 uur pd zwaar blowen is inderdaad slecht voor een mens.

Guy Veropzoudten | 01-01-14 | 19:46

Er is overigens weinig anders te doen in Colorado dan blowen, als ik het goed begrepen heb van inboorlingen. Ik gun ze veel plezier, hoor. Alleen jammer dat een tiental jaren die cruciaal voor je leven zijn de meeste van deze vago's op de bank liggend en naar de TV kijkend worden doorgebracht.

omanders | 01-01-14 | 19:45

Misschien moet Opa Opstelten maar eens in Denver gaan uitleggen wat een enorm succes de wietpas in NL is.

En hopelijk sluiten ze hem daar dan gelijk op in een gesticht voor seniele oude mannetjes.

James Lastig | 01-01-14 | 19:45

MichiDutch | 01-01-14 | 19:34 | + 2 -

Onzin. Amerikanen zijn helemaal niet vriendelijker en hulpvaardiger. Dit is slechts etiquette en uiterlijke schijn. Ze zijn zo mogelijk nog meer op zichzelf gericht dan de gemiddelde Nederlandse autist.

Borrelende Boris | 01-01-14 | 19:44

Voormalig baas van de Politiebond Hans van Duijn spreekt heel helder over het NL softdrugsbeleid dat juist criminaliteit schept, over angst in de politietop èn, ik quoteer:
"... er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat cannabis slecht is voor de gezondheid."
www.youtube.com/watch?v=FOJ59as6H0o

Guy Veropzoudten | 01-01-14 | 19:44

Een kennis van mij heeft jarenlang hasj gebruikt met alle schadelijke gevlogen van dien.
.
Hij heeft moeten afkicken in een kliniek wat gelukkig gelukt is.
.
Niemand kan mij wijs maken dat wiet of hasj gebruik geen schadelijke gevolgen heeft (vooral mentaal).
.
Natuurlijk zullen gebruikers dat meestal niet toegeven en het gewoon ontkennen.

Mortimerr | 01-01-14 | 19:43

Je zou bijna denken dat ze met onze eigen medewerking onze wiet geript hebben. De rest volgt snel. De grote leider.

Bluebook | 01-01-14 | 19:39

Ik was in Haren | 01-01-14 | 19:30 | + 2 -

Brrrr. Je hebt nog gelijk ook. De GL-minkudokarma.

Oktoberfest | 01-01-14 | 19:38

@Oktoberfest | 01-01-14 | 19:25
Die minkudo's maken niets uit en de reaguursels ook niet het is niets meer dan het verslijten van een toetsenbord.

Ongeblustekalk | 01-01-14 | 19:38

Slechte zaak. Wiet (of hasj) gebruik is niet gezond. Dat heeft onderzoek aangetoond.
.
Ook is dit beleid niet consequent. Men probeert roken uit te roeien, maar aan de andere kant word dit drugs gebruik toegelaten.
.
De boodschap aan de jeugd moet duidelijk zijn dat drugs gebruik slecht is en niet "gewoon" is als het kopen van b.v koffie.

Mortimerr | 01-01-14 | 19:37

Nederland wordt en is links en rechts ingehaald op economisch, technisch, militair, sociaal en cultureel gebied. Ook in de omgang steken Nederlanders inmiddels schril af. Ga maar eens naar de VS en zie hoe vriendelijk en hulpvaardig men in het algemeen is in de openbare ruimte. En nog steeds kom ik arrogante Hollanders tegen in het buitenland die het even komen uitleggen. Het land van het vingertje (we wisten het ooit allemaal beter) is ontmaskerd.

MichiDutch | 01-01-14 | 19:34

Kan niet wachten tot de volgende nieuwe aflevering van South Park.

pietvanvliet | 01-01-14 | 19:32

Oktoberfest | 01-01-14 | 19:25 |
En die minnen hebben ze helemaal niet nodig. Ze brengen al genoeg negativiteit met zich mee.

Ik was in Haren | 01-01-14 | 19:30

de Voorzittert | 01-01-14 | 19:13 | + -4

Wat een volslagen onzin.

Oktoberfest | 01-01-14 | 19:30

Blowen is zo 2013.

Veel Vaak | 01-01-14 | 19:30

@ CornholioNL | 01-01-14 | 19:24 |
Alle kans. Als je besluit diamanten en goud gratis uit te delen is het rap afgelopen met de overvallen op juweliers.

goedverstaander | 01-01-14 | 19:28

Het was al de "mile high city". Dat "mile" kan er nu dus af.

James Lastig | 01-01-14 | 19:28

Amsterdam en Nederland? Leg eens uit a.u.b.

Sorry, geen dienst | 01-01-14 | 19:28

Parel van het Zuiden | 01-01-14 | 19:04 |
Nederland is van de moslims. Het is een provincie van Saudi-Arabië. Dus wat lul je nu slap.

bolkebeer | 01-01-14 | 19:28

@ Oktoberfest | 01-01-14 | 19:25 |
+1

goedverstaander | 01-01-14 | 19:27

Volgens mij is een gedeelte van de aanwas van nieuwe reaguurders, zoals GU aangaf in zijn eindejaarslijstje, de paar duizend verzuurde Groenlinks-partijleden die aan het trollen zijn met hun minkudo's.

Kom maar op stelletje overtijdse tofuhamburgers :p

Oktoberfest | 01-01-14 | 19:25

Nu benieuwd of de criminaliteit daar ook afneemt...

CornholioNL | 01-01-14 | 19:24

Persoonlijke keuzes maken en je vrijheid om je eigen ontwikkeling te bepalen mag mag steeds minder in Nederland...
Klopt eigenlijk wel met het gevolg : www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/ar...

duitse herder | 01-01-14 | 19:20

En daar gaat de helft van onze toerisme inkomsten!...

MysteryQuest | 01-01-14 | 19:19

In de schaduw van het eurofiele crypto-communistisch beleid van neergang en nivelleringsarmoede in Nederland gaat in dit geval de 'Bokaal van het Vrije Westen' terug naar Amerika, specifiek voor de stad Denver.

Oktoberfest | 01-01-14 | 19:15

Verlichting is ook cyclisch.
Nederland gaat nu gebukt onder de ultracon linkesbabyboom middeleeuwers.

smdyasc | 01-01-14 | 19:14

Duurt allemaal weer lang, Nederland!

B0rat | 01-01-14 | 19:13

en ik maar denken dat ik hip was met mijn e-sigaret...

gedachtespinsel | 01-01-14 | 19:13

Wietrokers zijn rare psychose-zoekers zonder enige bestaanrecht. Ook erg vatbaar voor diverse andere hersenziektes. Niet aan beginnen tenzij je graag met lang haar in lange zwarte leren jassen loopt en toch nooit echt iets te doen hebt.

de Voorzittert | 01-01-14 | 19:13

@Parel van het Zuiden | 01-01-14 | 19:04
Oww man, het is niet te geloven.
Wil je een zakdoekje, jankert?

Jim Lovell | 01-01-14 | 19:12

Waarom zou je moeite doen als wetgever? De meeste Nederlanders denken dat gedogen hetzelfde als legaal is. Er valt niets te scoren bij de kiezers. En verder maak je de EU boos.

Lord Sandwich | 01-01-14 | 19:12

necrosis | 01-01-14 | 19:01 |
Geen idee, maar ik heb wel altijd geleerd dat het gras bij de buren altijd groener is...

Ik was in Haren | 01-01-14 | 19:10

Ik krijg ineens een liedje niet goed uit mijn hoofd: Pink Floyd - The Wall

Ikweethetooknietmeer | 01-01-14 | 19:08

*nog maar eentje in de brand steekt*

CornholioNL | 01-01-14 | 19:08

Alleen kent Amerika de wetten van de staat en de federale wetten. Federaal gezien blijft wiet gebruik, het in bezit hebben van wiet of verkopen van wiet dus strafbaar.

BeunDeHaas | 01-01-14 | 19:07

Voorheen was Nederland een land van vrijheid en blijheid. Ons land stond zelfs bekend om de vrijheden die de inwoners hier genoten.

Inmiddels is Nederland verworden tot een natie waar woorden als betutteling en staatsbemoeienis in steen staan gebeiteld. Kim Jong Un zou aan sommige van de maatregelen nog een puntje kunnen zuigen.

goedverstaander | 01-01-14 | 19:05

In Californië zijn de snelle groeiers nu klinieken waar mensen met cannabis behandeld worden tegen oa kanker en alzheimer. Er worden resultaten geboekt waar geen enkel pharmagoedje tegenop kan.
Bromsnor Opstelten is waarschijnlijk een commissariaat bij een pillendraaier beloofd, dus die zal blijven roepen dat het plantje cannabis schadelijk is. Hij heeft er alleen geen bewijs voor. Geen grammetje.

Guy Veropzoudten | 01-01-14 | 19:05

Bizar. Een behoorlijke conservatieve Amerikaanse staat die overgaat tot legalisering terwijl er in Nederland steeds meer reactionairen weer willen gaan verbieden. Oh man, wat is dit land aan het vallen, en wel op zo'n beetje elk terrein...

Parel van het Zuiden | 01-01-14 | 19:04

Northern Lights!!

En daarna neuken.

Jim Lovell | 01-01-14 | 19:03

En wat kost een gram weet daar?

necrosis | 01-01-14 | 19:01

Met dat kutklimaat zou ik ook gaan schmoken.

crisiswhatcrisis | 01-01-14 | 19:01

Dat het conservatieve 'murica het beter voor elkaar heeft dan Nederland... Nooit kunnen verwachten.

EllaRouvoet | 01-01-14 | 19:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen