Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Meest zinloze bezigheid in Nederland: aangifte doen

Kerntaak nummer 1 van de politie is voor veiligheid zorgen. Op papier, dat is. Want de prioriteiten van de Nationale Politie hebben de afgelopen decennia een herschikking meegemaakt. Ze zijn nu ongeveer als volgt. PRIO1: Schijnveiligheid creëren om het volk koest te houden, bijvoorbeeld door het schilderen van gele cirkels of het invoeren van veiligheidsfolie. PRIO2: Daadkracht veinzen met het produceren van plaatsvervangend beschamende fietsverlichting-'crashmobs', of door mislukte flutcampagnes van een jaar oud opnieuw te pluggen via nationaal kalmeringskanaal NOS ('succesvol tweedekansenbeleid', heet dat intern). PRIO3: Het bewaken van de openbare orde middels het bekeuren van stoepfietsers, het in de knop breken van ontluikende grootvervuilers en natuurlijk het veroorzaken van flitsfiles ten behoeve van de staatskas. PRIO4: Strafbare feiten opsporen middels het wezenloos staren naar een knipperend Ja Maar Hij Staat Dáár-alarm van een gestolen iMac. PRIO5: Vang & laat vrij spelen met steeltuig van het MOE-ras dat MKB-Nederland chronisch teistert, danwel gratis geld, huizen en baantjes regelen voor omaatjes berovende en gewelddadige overvallen plegende kutmarokkanen in de hoop dat ze sociaal wenselijk gedrag gaan vertonen. Dan een hele tijd niks. En tenslotte PRIO57625: Aangiftes afhandelen van brave burgers. Zoals meisjes die drie jaar geleden in hun eigen huis zijn mishandeld en precies weten wie de dader is en waar zijn huis woont. Maar die laatste prio schiet er nogal eens bij in tegenwoordig. Je kan uiteindelijk maar 1 ding tegelijk hè.

Reaguursels

Inloggen

Nederland is geen rechtstaat. Heb zelf meegemaakt dat de politie tot twee keer toe weigerde een aangifte op te nemen. Na de eerste keer overlegd met een bevriende OvJ: "Ja, dit is een misdrijf en de politie is wettelijk verplicht aangifte op te nemen". Alleen koos de politie er ook de tweede keer voor om zich niet aan de wet te houden. De wet is in Nederland namelijk alleen voor burgers.

Tapu | 30-10-13 | 19:03

-weggejorist-

de vuile werkloze | 30-10-13 | 15:53

Van onze mooie "participerende" volk wordt verwacht dat ze met hulp van het "burger-net" hun eigen veiligheid regelen,zodat politie en ander handhavers de uitwassen en diefstallen alleen hoeven te registreren op aangifte-formulieren,liefst in de vorm van E-mail.Is zoiets eigen rechter spelen ? Nee hoor we zijn geen Amerika met zijn vrije wapenbezit.Wij hebben wel een (haast onbetaalbare) zorgsector,die de slachtoffer en zelfs daders oplapt.

Dolphi | 30-10-13 | 15:15

Tis maar een filmpje. Dat is Rea Lenders, trampolinespringster.

hotnot | 30-10-13 | 13:38

Als je de pliesie wil activeren altijd bellen en daarbij melden dat je iemand zag met waarschijnlijk een pistool, komen ze gegarandeerd en aangifte volgt automatisch vanwege het procesverbaal.

gebrokenvleugel | 30-10-13 | 11:40

Mijn studerende kinderen doen ook allang geen aangifte van fietsdiefstal meer, is verloren tijd.
Direct zelf een fiets terug stelen is veel economischer

gebrokenvleugel | 30-10-13 | 11:29

Risico dat je als getuige optreedt je met naam en adres bekent wordt bij meneer verdachte en je dus stenen door de ramen krijgt. Dat gaat de politie verder niet uitzoeken, hoe weet u dat het de verdachte is, we kunnen niets voor u betekenen?

bijna_raak | 30-10-13 | 11:23

Ik werk zelf als hulpverlener, ben gisteren nog verrot gescholden toen ik mijn auto op de stoep parkeerde om een baby van 8 maanden met een koortsstuip te reanimeren.

Wat voor asociale klootzak ik was om mijn auto zo te parkeren.

Soms denk ik wel eens: Ik kap er mee, bedank er voor om voor dit soort asociale honden mijn leven overhoop te gooien met 30 werkweekenden per jaar, onregelmatigheid, een laag salaris en elke dag mensen om me heen die hun oordeel op voorhand klaar hebben.

Wat is er aan de hand met Nederland? Het land waar de beste stuurlui aan wal staan... Blijf je de rest van je leven met de vinger wijzen reaguurders? Het is zo laag en makkelijk, anoniem boe roepen op Geenstijl vanuit je bureaustoel.

Marianne Thieme | 30-10-13 | 11:17

Eind jaren tachtig heb ik voor het laatst aangifte gedaan van een gestolen fiets. Met mijn aangifte kon ik dan bij "het depot" aan de andere kant van de stad naar binnen om tussen een paar duizend fietsen uit de hele regio mijn eigen fiets te zoeken - als die er zou staan natuurlijk. Sindsdien zijn mij nog wel een kleine tiental andere fietsen ontvreemd en ik moest toch wel een klein beetje lachen toen zo'n politiechef zijn politieke ambities naar voren bracht door te stellen dat de aanpak van fietsendiefstallen werkte. Niemand doet meer aangifte omdat ze geen zin hebben uitgelachen te worden door jouw smurfenbrigade, lamlul.
.
Toch later nog een keer aangifte gedaan nadat een stel schoffies in mijn kelderbox waren geweest. Ik had ze nota bene bijna betrapt, maar mevrouw en meneer agent hadden ruim drie uur nodig om mijn huis te vinden (op vijf minuten achter een looprekje van het bureau). Smalend laat pikomhoog zien hoe ze binnen zijn gekomen en schrijft "insluiping" op zijn rapport dat hij vervolgens aan mij geeft. "Dat is voor de verzekering" drukt de idioot me nog toe. Zak! Dan had je "inbraak" moeten schrijven. Volgende keer zet ik er zelf nog wel even een koevoet tussen.

Pierre Tombal | 30-10-13 | 10:49

Als het om diefstal gaat heeft het ook totaal geen zin om een aangiftebiljet in te vullen. Daar heb je een T-biljet voor nodig .......... en die kennen ze bij de hermandad niet.

taxhond | 30-10-13 | 10:44

Nog zinlozer:
je burgerplicht doen en als getuige optreden...
met bevel mede brenging wordt getuige een dag van zijn vrijheid beroofd terwijl verdacht frank en vrij rechtbank binnenstapt.

whatsnew? | 30-10-13 | 10:17

Zijn er plaatsen waar je veilig kan wonen? In Nederland?
Mijn leefbaarheidsmeter van 16 jaar wonen in Den Haag is: 1 x aangerand, 1 x 2 fietsen uit schuur gestolen, 2 x stoeptegels door voorruit en 1 x insluiping met inbraak. Laatste drie sinds komst shoarmazaak drie jaar geleden dus dat krikt getal op. Is ook mijn schuld omdat wij vragen te handhaven op illegale horeca en in Den Haag is het gebruikelijk dat je stoeptegels door je huis krijgt en dat politie geen deugdelijk onderzoek doet. PvdA en VVD 20+ jaar aan de macht en dan ontstaat er expertise in niet-handhaving bij eigen achterban. Politie-agenten verwijt ik niets, want die voeren slechts uit wat politiek beslist. In Den Haag worden er trouwens oa 190 agenten wegbezuinigd omdat er een 180+70 mln kostend Cultuurpaleis moet worden gebouwd.

Ik heb geen behoefte om geweld te gebruiken, maar ik maak me wel ernstig zorgen over veiligheid en de boosheid en machteloosheid die velen voelen op dit moment. Op een gegeven moment breekt de pleuris uit of komt er een partij met wijze mensen die ons door deze moeilijke tijden heen loodsen. Ik hoop oprecht het laatste.

Haagse Tokkie | 30-10-13 | 09:59

Toch vreemd dat als iemand inbreekt in een dependance van de Russische ambassade er 1. agenten langskomen, 2. sporenonderzoek plaatsvindt, 3 een klopjacht begint met als resultaat dat de dader wordt gepakt. Waarom krijgt niet elke burger deze afhandeling?

de euro middenweg | 30-10-13 | 09:57

Politie is ook dol op het afzetten met linten en belangrijk doen. Incompetente gesloten organisatie in verwarring.

frisenfruitig | 30-10-13 | 09:07

Twee keer een poging ondernomen om aangifte te doen, ook waren de bewijzen overduidelijk, getuigen ect. Maar helaas nooit meer iets van vernomen. Wat heeft het nog voor zin om aangifte te doen? Gek he dat er steeds meer mensen eigen rechter spelen.

pinkelotje | 30-10-13 | 08:49

Ik mis als prioriteit nul die van WO2 om joden te helpen afvoeren richting hun ondergang.

KarelMarks | 30-10-13 | 08:44

Kijkend naar de crisis en de nog komende uiterst negatieve gevolgen daarvan, zijn die aluhoedjes toch zo gek nog niet geweest. Het gaat er toch steeds meer op lijken dat er bewust niet opgetreden wordt tegen het dieven en boevengilde, waardoor de brave burger z'n centjes netjes veilig bij de bank stalt, zodat in de zeer nabije toekomst de roverheid zich dit kan toe eigenen.

NerdAlert | 30-10-13 | 08:26

Ik snap niet dat er nog gerucht wordt gegeven aan deze bevolkingsgroep. Is het niet zo dat zij vroeger gewoon de gepeste jeugd was, nu 'politieagent' zijn geworden om de samenleving te beschermen, maar eigenlijk wraak willen nemen op hun pesters van vroeger door makkelijk hun centjes te verdienen door achter een bos zich te verschuilen als de welbekende struikrover van vroeger om de hardwerkende bevolking nog meer centen uit hun zak te kloppen? Kijk eens voor de lol naar zo'n 'politieagent' in het wild. Als je ze al ziet. Ze moeten zich kapot schamen om zich zo te noemen. Criminilen pakken ze alleen maar als er bekendheid wordt gegeven door de media, want tja, achter hun (waarschijnlijk in beslag genomen) bureau kunnen ze natuurlijk weinig doen. Het is een triest volk met een opleiding van drie keer niks, die zonder hulp van ons belastingbetaler, niks voor elkaar krijgt. Incompetent is een woord wat in mijn gedachte opkomt. Ik durf zelfs te zeggen dat de Nederlandse 'politie' de meest slechtste vorm van 'politie' in de hele wereld is...

LaraBoft | 30-10-13 | 08:25

Ach politie agentjes, je ziet ze in groepjes in winkelcentra als het regent, met motor en al. Ze flitsen zich een chronisch stroboscoop oog, en vragen de burger om hulp.
Jhea right, zelfs met een getuigenverklaring vertrouw ik ze nog niet.

Sexpresso | 30-10-13 | 02:08

Aangifte doen? wtf!? Doen eens niet zo gek!

Kun je daarna ook nog eens gaan verhuizen omdat je de dader nog een keer achter je aan krijgt..

S. Choft | 30-10-13 | 01:30

ik weet dat de politie in duitsland meer oplost dan de nl politie (maar ja daar hebben ze ook minder managers)
misschien ken je dit oude grapje:
een bootrace tussen nl en japan
beiden hebben 6 mensen aan boord.
nl heeft 1 manager en 1 assistent en 4 roeiers
japan heeft 6 roeiers en wint de race.
nl gaat nadenken en veranderd de samenstelling van de boot.
1 manager ,1 assistent 2 stuurmannen en 2 roeiers.
ze verliezen weer
ze gaan weer nadenken en besluiten een andere boot te kopen.

pejoar | 30-10-13 | 00:38

-weggejorist-

thom2401 | 30-10-13 | 00:15

-weggejorist-

Nebuchednezzar | 30-10-13 | 00:05

Deze rechtstaat schreeuwt er om dat we zaken zelf afhandelen.

Hoor vanavond die eikel van Opstelten Bij Pownews over Mein Kampf. Hij weet niet dat dat boek bij wet verboden literatuur is. Opa Opstelten is volkomen dement, weet het allemaal niet, meer incompetentie bestaat niet! Wat een joker regering!

Mega Mindie 2 | 30-10-13 | 00:05

Helaas GS dit artikel klopt niet. Ik eis een update: Prio 1 van de politiedienst is optreden als verlengstuk van de belastingdienst!

denoorman | 29-10-13 | 23:58

ken ook zo'n PRIO57625, gozer slaat iemands pols stuk met een stalen pijp en leeft zich nog even uit op de motorkap en dak van zijn auto. Naam bekend, kenteken bekend, woonplaats bekend, meerdere getuigen op balkons van de plaatselijke ghetto flat.. en dan maakt de politie vervolgens de afspraak dat die gast eerst nog wel 2 weken op vakantie kon voor ie naar het bureau moest komen, tegen de tijd dat ie terug is gaat men ook langs de deuren in de flat, niemand die aangaf vorige maand iets gezien te hebben. Dus als conclusie, geen verdere gevolgen. Bovendien is je arm nu weer in orde en was het een gehuurde auto.. kortom, die mentaal gehandicapte holbewoner komt weg met mishandeling en een paar 1000 euro schade, ziekenhuiskosten en een paar weken verminderde productiviteit op het werk. Boeit ze geen flikker want betaald door de verzekering, hemzelf en zn werkgever. Maar we weten allemaal wat er gebeurd als ze iets op de burger kunnen verhalen, tot op de laatste euro weten ze je over 3 jaar nog te vinden. Desnoods door loonbeslag, waarbij men hun hol afveegt met de beslagvrijevoet. Andere schuldeisers mogen dat niet, omdat je daar niet van kan leven, maar de overheid wel. Ze eigenen zichzelf aan alle kanten geld toe en betalen zullen we goedschiks of kwaadschiks.

noerg | 29-10-13 | 23:30

Als uitgangspunt moet elke aangifte onderzocht worden. Punt. Dat gaat zo verschrikkelijk schelen in de veiligheidsbeleving.

van heinde en verre | 29-10-13 | 23:28

Het meest schaamteloze is nog dat ze eind van het jaar glashard durven zeggen dat alles zoveel veiliger is geworden omdat er zo weinig criminaliteit meer is .... Dank je de koekoek als je het vertikt om het vast te leggen. En inderdaad, ze verdommen het echt, zo weet ik uit meerdere ervaringen.

jan-lul-de-behanger | 29-10-13 | 23:25

Alle privacy regels zijn opgeschort tot nader order en inmiddels leven we in een politiestaat. En de pakkans blijft stabiel onder de 2%. Zeg maar, het percentage criminelen dat zich zelf heeft aangemeld. Waarom is er dan nog politie?

van heinde en verre | 29-10-13 | 23:24

Lullig verhaal zeg, de inbreker bij die Russen hadden ze zo te pakken en zijn zaak zal echt niet onder aan de stapel blijven liggen.
*
Niets mis met de politie, hard werken voor een paar luizige centen. Het is het systeem en de praatjesmakers in Den Haag waar van alles mis mee is. Frauderen Bulgaren worden niet aansprakelijk gesteld omdat Wekers weet dat hij het geld nooit terug zal krijgen, in plaats daarvan haalt hij het op via de automobilisten. Dat is pas diefstal, kunnen we daar geen aangifte van doen? En niet te vergeten het schrikbarend aantal (8 miljoen) vergrijpen, dat is niet bij te houden voor de politie en de rechter. Als agent zou ik ook lachen als je aangifte voor diefstal kwam doen, ze gaan echt je fiets niet zoeken, kost tijd en daarmee heel veel geld. Aangifte kan online en doe je voor je verzekering of als ze je spullen toevallig vinden. Ze gaan echt geen duizenden euro's steken in een fiets van een paar tientjes.

L.ul | 29-10-13 | 23:21

Zo blijven de criminaliteitscijfers laag en kunnen we nog meer gevangenissen sluiten. Overigens werkt het bonnensysteem van de politie wel goed.

doskabouter | 29-10-13 | 23:13

@Barbarous_Relic | 29-10-13 | 22:51

Ja leuk man, een agressieve vriend.

Koninging Beatricks | 29-10-13 | 22:53

De politie weet al dat onze dementerende en wereldvreemde D'66-rechters deze dader nauwelijks zullen straffen.

bruin1 | 29-10-13 | 22:53

Meid, je ziet er leuk uit dus zoek een leuke nieuwe vriend die een beetje fit is en graag die gozer, die jouw tanden eruit sloeg, ff voor je opzoekt. Moet je gewoon willen, geeft je echt een goed gevoel.

Barbarous_Relic | 29-10-13 | 22:51

Nou het kan nog gekker. Bij een oud buurman van mij kwamen ze met 16 man langs omdat hij werd verdacht van verboden middelen in de bodybuildingsport.

Fender253 | 29-10-13 | 22:49

@Eric Blair | 29-10-13 | 21:10
Tien. Tien man werden ingezet om één cartoonist te intimideren.
*prioriteiten*

Lewis Lewinsky | 29-10-13 | 22:40

@de grote Anti

Dat begrijp ik en tuurlijk moeten ze illegale wietplantages ook uitroeien. Maar waar het mij om gaat is dat als het om geld gaat ze wel ineens heel snel zijn, Denk ook aan boetes, Met 40 man sterk vangnetten organiseren voor mensen die een belastingachterstand hebben.

Allemaal heel goed hoor dat ze die mensen aanpakken. Maar als de aangifte met gewone brave burgers te maken heeft waar weinig tot geen geld uit te halen valt, dan heeft de politie geen tijd om actie te ondernemen.

En daar gaat het me om. En dat frustreert veel mensen zodat ze op den duur geen vertrouwen meer hebben en gewoon maar geen aangifte doen, en zelf het recht maar in eigen hand gaan nemen.

En ik kan je verzekeren dat het in de toekomst nog veel meer gaat gebeuren, en dat het vroeg of laat uit de hand gaat lopen als die blauwe verlengstukken van de belastingdienst alleen maar snel zijn als er wat te verdienen valt en de gewone burger laat stikken zoals dit meisje.

Fender253 | 29-10-13 | 22:39

Probleem in een heel groot aantal aangiften is de geringe kans tot het komen tot een verdachte/ veroordeling.

Het strafbare feit moet wettig en overtuigend bewezen worden.
Bij twijfel volgt vrijspraak. Ik ken de casus van deze dame niet, maar in veel huiselijk geweldzaken is het een 1 op 1 verhaal. Daar begint het juridische probleem....

De dame is een jaar geleden mishandeld door haar toenmalige vriend en heeft hier letsel bij opgelopen. De kans dat de vriend bij de politie toegeeft dat hij zijn toenmalige vriendin een pak rammel heeft gegeven is vrij klein.

Op zoek naar steunbewijs dus. Mevrouw heeft foto's.... Klinkt leuk maar elke advocaat veegt dit zo van tafel. Wie zegt dat de verwondingen door mijn client zijn toegebracht??? Mevrouw? ja dat kan maar mijn client ontkent.

Tijdens een heterdaad situatie (net gebeurd) kan de politie kijken naar omstandigheden. Bloedneus/ andere verse verwondingen/ mogelijk hebben buren iets gehoord. Etc etc steunbewijs.

Die buren hoef je een jaar later niet te vragen.

Citzen007 | 29-10-13 | 22:31

Hedge_it | 29-10-13 | 22:14

Dat is nu Comedy Capers.
De klungels hebben toch mooi één zo'n skater aangehouden.

Jan Dribbel | 29-10-13 | 22:27

duitse herder | 29-10-13 | 22:00
Das mooi ofzo.

Canis Spurcus | 29-10-13 | 22:22

@Fender253 | 29-10-13 | 22:11
Een illegale wietplantage is illegaal, en ben heel blij dat een stel halfgare provincialen daar niet ongestraft stinkend rijk van mag worden. Dikke auto's maar nog nooit een koe gemolken. Maar een vrouw die valt op foute mannen is erg lastig. Ergens moet er toch bewijs zijn (dat ze het niet lekker vond bijvoorbeeld).

Pliessie werkt meestal met bewijs, en bij gebrek aan bewijs moet je gewoon nog een paar duizend zandbakbewoners binnenhalen.

de grote Anti | 29-10-13 | 22:21

ProAsfalt | 29-10-13 | 22:17 | + 0 -

Ja hoor, de doodstraf gewoon door iedere willekeurige burger uit laten voeren. Daar zitten we op te wachten.

Supermatthijs | 29-10-13 | 22:20

@myself: Die meneer met die stift aan het eind woont hier om de hoek. Zijn spijkerbroekenzaak op IJburg is net falliet. Bijklussende pliessie, altijd -1
.
NSA belt me net op. Of ik me morgen om 09.15 uur wil melden bij buro Linneausstraat ter hoogte van plaats delict, inzake afslachting. PvdA is aanwezig. HB stop.
.
Deurbel gaat.

.

Mammeloe | 29-10-13 | 22:18

Woningovervallen bij de vleet bij opsporing verzocht.
Maar de overvaller volpompen met lood, dat mag weer niet in dit land.
Als de dader al wordt gepakt dan volstaat een taakstrafje kennelijk al.
In de USA werkt dat wel anders. Daar krijg je een lintje als je de overvaller vol pompt met lood.

ProAsfalt | 29-10-13 | 22:17

Volgens die laatste link wordt slechts 5% van de aangiftes opgelost. Van ruim 75% van de misdrijven in NL wordt al geneens aangifte gedaan. Politie is inmiddels de grootste werkgever in NL, daarmee dus ook direct de minst efficiente.

faz | 29-10-13 | 22:13

brutus68 | 29-10-13 | 22:09 | + 0 -

Ik heb louter goede ervaringen met de politie. Ze werken hard voor een heel gewoon salaris. Ik zou niet graag op al die tokkies afstappen wat zij wel doen en dan 's avonds hier op GS nog een hoop shit over zich heen. En natuurlijk heb je beginnende agenten die het allemaal nog moeten leren. Begrip is dan op zijn plaats. Ouwe...

Supermatthijs | 29-10-13 | 22:12

Bel ze maar es met de mededeling dat je ergens een wietplantage weet. Dan zijn ze er binnen 5 minuten met 5 politiewagens. Als er maar geld te halen is dan zijn ze wel snel. en de gewone brave burger kan stikken.

Fender253 | 29-10-13 | 22:11

De ware crux zit hem in het gebrek aan sociale vaardigheden van onze blauwe vrienden in de lagere regionen. Vaak gemankeerde stakkers waar hun superieuren bij gebrek aan beter ook geen raad mee weten.
Ik heb ooit, jaren geleden, een paar van deze lieden bij mij aan de deur gehad die navraag deden naar een container die bij mij in de buurt stond, en achteraf vol bleek te zitten met wiet. Ik had daar uiteraard niets mee te maken, maar de onbeschofte toon van deze dienders deed mij vragen naar hun dienstnummers, om toch eens in gesprek te gaan met hun leidinggevende over hoe je mensen dient te bejegenen. De boot was aan, en de heren zongen meteen een aantal tonen lager. Het kan, mits je het beschaafd doet. Maar de gemiddelde 1-streper geniet bij mij weinig respect.

brutus68 | 29-10-13 | 22:09

Zit naar Opsporing Verzocht te kijken. Veel moeite wordt gedaan om daders te pakken, die vervolgens met een taakstraf wegkomen of worden vrijgesproken wegens "gebrek aan bewijs". Laatst een roemeens inbrekers-duo. Auto met inbrekers-spullen stond op de hoek, maar de D66-rechter vond dat geen bewijs : vrijspraak en de daders kunnen een schadevergoeding van de staat eisen. Maar o wee als je twee euro te weinig belasting betaald. Schiet mij maar lek, al koop ik liever zelf een pistool.

PrinsesStoepje | 29-10-13 | 22:05

ach wij accepteren het gewoon wij betalen dat zooitje onbenullen dat alleen maar goed is om de gewone burger te beboeten

Gaaaap | 29-10-13 | 22:03

Ik regel het zelf wel.

Fender253 | 29-10-13 | 22:03

Uitstekend initiatief. Wordt er eindelijk wat meer over het (dalende!) oplossingspercentage (hoi politieacademie: www.politieacademie.nl/overdepolitiea...) en pakkans gesproken. De strafmaat is inmiddels grijsgedraaid.

Dit mag wat mij betreft een vast onderdeel worden in jullie interview met Opstelten bij de ministerraad.

Hoen | 29-10-13 | 22:01

Kruisboog is geen goed zelfverdedigingswapen. Zijn al ellenlange discussies over gevoerd.
Canis Spurcus | 29-10-13 | 21:53 | + 0 -
.
Mijn Duitse Herder in Nederland wel. Nu kan hij hier tot rust komen... er is hier niets te doen voor hem.

duitse herder | 29-10-13 | 22:00

Bij dit soort verhalen moet je ook altijd de andere kant van het verhaal kennen. Dit is een losse flodder. Na een jaar aangifte doen, dat is eigenlijk al een raar gegeven.

Wester82 | 29-10-13 | 21:59

Zooo herkenbaar.

mindblender | 29-10-13 | 21:59

de grote Anti | 29-10-13 | 21:56 | + 0 -
Nee! Maar dat wil men hier op één of andere manier maar niet zien.

Mark Smith | 29-10-13 | 21:58

@Graaf van Egmont | 29-10-13 | 21:10

Je moet altijd aangifte doen. Elke aangifte die niet wordt gedaan zorgt ervoor dat het oplossingspercentage stijgt.

Alleen daarom dus: Aangifte doen. Hoe hard ze je ook uitlachen.

Koninging Beatricks | 29-10-13 | 21:58

@ Canis Spurcus | 29-10-13 | 21:53

Ach dat zal de overvaller een worst wezen. Of hij de pijl in zijn hersenschors of in zijn rechtervoet terug vindt, zeer doet het toch wel.

solidstate | 29-10-13 | 21:58

@uwesbeki | 29-10-13 | 21:22 | + 1 -
Hier hetzelfde: ook nog nooit ook maar iets aan de politie gehad. Helemaal nada, niente, niks, noppes. Ik doe overigens alleen aangifte als dat nodig is voor de verzekering, bijvoorbeeld van inbraak. Maar ook dán: nada, niente, noppes. Ik zie de politie als sneue bonnenschrijvers en betaalde ramptouristen. Als er een ongeluk is gebeurd of een misdrijf dan staan ze eerste rang en lopen ze te hollen met rood/witte plastic linten.

Hans Hillen | 29-10-13 | 21:57

@sitzkrieg | 29-10-13 | 21:41
Ik wil niet eens weten hoeveel vrouwen na een focking lange tijd van mishandelingen en verkeerde vriendjes besluiten om maar eens aangifte te doen. Wat denk je dan, dat er een swat-team mee terug naar je huis gaat om die vent een pak rammel te geven?

De pliessie krabt zich natuurlijk ook even achter de oren. Maar toch moet het wel serieus genomen worden.
Het is er ook allemaal niet makkelijker op geworden door middeleeuws volk binnen te halen, die kunnen tegenwoordig zelfs een meisje/vrouw zo bang maken dat zij eerst niet eens aangifte durft te doen. Hoeveel klopt er dan nog van het verhaal.

Hoeveel meisjes/vrouwen worden er trouwens de bosjes ingetrokken en hun id bewijs afgepakt? Die doen dus nooit aangifte. Ja, als je echt een slechte vent bent is het feest in nederland. Maar ligt dat aan de pliessie?

de grote Anti | 29-10-13 | 21:56

fietskettingslot | 29-10-13 | 21:50 | +

Waar ligt de scheidslijn tussen echte en niet echte criminaliteit volgens jou dan?

Herinner me meerdere huiselijk geweld zaken welke toch aardig dodelijk afliepen.

naadschrobber | 29-10-13 | 21:56

@Grote Joop | 29-10-13 | 21:48
Meneer de President spant het paard achter de wagen. Die kut-veelplegers komen gelijk weer vrij omdat rechters veel te laag straffen.

En trouwens, sinds wanneer is verkrachting geen "grote zaak"?

Symmachus | 29-10-13 | 21:56

Parel van het Zuiden | 29-10-13 | 21:40 | + 2
Zeker.

Mark Smith | 29-10-13 | 21:56

solidstate | 29-10-13 | 21:12
Kruisboog is geen goed zelfverdedigingswapen. Zijn al ellenlange discussies over gevoerd.

Canis Spurcus | 29-10-13 | 21:53

Er zal vast een triest verhaal aan vastzitten waarom pas een jaar later aangifte, dat maakt het tot een grijs gebied van wat is waar of niet. In dat opzicht snap ik het dilemma van het OM wel.

brutus68 | 29-10-13 | 21:53

Razend zou je ervan worden, mijn boot is gestolen 8,5 meter lang met een voor de kenners Hemi v8 erin.

Ik vind hem zelf terug binnen een week via een tip, en ga gelijk naar de politie met vermelding adres waar hij zou liggen.

Politie doet niks, want moet eerst aangifte doen?

Twee keer geprobeerd, waarvan 1 keer voor lul naar het buro, agent had vergeten af te bellen want was te druk.

Tweede keer belt agent af, want ziek zwak en misselijk en vooral geen tijd.

Jullie rijden elke dag meermalen langs dat adres wat is het f@cking probleem om even daar te stoppen en te kijken of mijn boot daar ligt???

Hoop dat mijn boot er nog ligt, als ik het recht in eigen hand neem komen ze wel gelijk langs om me op te pakken dat weet ik wel zeker.

naadschrobber | 29-10-13 | 21:50

"De politie" heeft geen reet met je aangifte van doen, dat wordt door justitie en het OM behandeld. Daar hebben ze al jaren een vacaturestop en te maken met enorme bezuinigingen en een tsunami aan werk. De (hulp)OvJ en de RC hebben hun handen te vol aan verkrachtingen, moordzaken en echte criminaliteit om zich bezig te houden met dit soort onzinzaken. "huiselijk geweld" en andere first-world-problems van blanke grachtengordelmeisjes worden direct als niet-opportuun (opportuniteitssepot of haalbaarheidssepot) door het OM afgedaan, en dat is maar goed ook.

fietskettingslot | 29-10-13 | 21:50

het middel is erger dan de kwaal.

Crak-ho | 29-10-13 | 21:49

Zolang politici en spreadsheetmanagers de prioriteiten van dienders bepalen, valt er geen verbetering te verwachten.
Het kwalijke aan dit soort topics vind ik dat de hardwerkende en welwillende diender nogal gemakkelijk over één kam geschoren wordt met de belastingcollectant langs de snelweg, of de (officieel niet meer bestaande, maar wij weten beter) bonnenquota beoordelende leidinggevende.

Ik ben ervan overtuigd dat de gemiddelde diender op straat met de allerbeste bedoelingen en oprecht zijn vak uitoefent. Zoals wij én zij dat zouden willen.

Die nuance wil ik graag aanbrengen. Omdat ik trots ben op de dienders op straat en achter de schermen die het echte politiewerk doen. Daar breek ik een lans voor. Voor die mensen heb ik diep respect. Niet alleen omdat ze boeven (zouden willen) vangen, maar ook omdat dat dezelfde mensen zijn die ook de meest gruwelijke taferelen moeten aanschouwen bij ongelukken en misdrijven.

Verwart u deze échte politie alstublieft niet met die belastingcollectanten langs de snelwegen of met de spreadsheetmanagers die via paarse broeken schijnveiligheid propageren.

Chiant | 29-10-13 | 21:48

29-10-2023:
.
Kerntaak nummer 1 van de politie is voor veiligheid zorgen. Op papier, dat is. Want de prioriteiten van de Nationale Politie hebben de afgelopen decennia een herschikking meegemaakt. Ze zijn nu ongeveer als volgt. PRIO1: Schijnveiligheid creëren om het volk koest te houden, bijvoorbeeld door het schilderen van gele cirkels of het invoeren van veiligheidsfolie. PRIO2: Daadkracht veinzen met het produceren van plaatsvervangend beschamende fietsverlichting-'crashmobs', of door mislukte flutcampagnes van een jaar oud opnieuw te pluggen via nationaal kalmeringskanaal NOS ('succesvol tweedekansenbeleid', heet dat intern). PRIO3: Het bewaken van de openbare orde middels het bekeuren van stoepfietsers, het in de knop breken van ontluikende grootvervuilers en natuurlijk het veroorzaken van flitsfiles ten behoeve van de staatskas. PRIO4: Strafbare feiten opsporen middels het wezenloos staren naar een knipperend Ja Maar Hij Staat Dáár-alarm van een gestolen iMac. PRIO5: Vang & laat vrij spelen met steeltuig van het MOE-ras dat MKB-Nederland chronisch teistert, danwel gratis geld, huizen en baantjes regelen voor omaatjes berovende en gewelddadige overvallen plegende kutmarokkanen in de hoop dat ze sociaal wenselijk gedrag gaan vertonen. Dan een hele tijd niks. En tenslotte PRIO57625: Aangiftes afhandelen van brave burgers. Zoals meisjes die drie jaar geleden in hun eigen huis zijn mishandeld en precies weten wie de dader is en waar zijn huis woont. Maar die laatste prio schiet er nogal eens bij in tegenwoordig. Je kan uiteindelijk maar 1 ding tegelijk hè.

duitse herder | 29-10-13 | 21:48

ja een jaar wachten helpt ook niet echt... als een vent je slaat houd het op punt uit klaar, en moet je alles doen om m de bak in te krijgen... mannen die vrouwen slaan horen daar (het liefst in een cel met buba)

paranoya | 29-10-13 | 21:47

solidstate | 29-10-13 | 21:34
Net weer een negroïde man die een woningoverval pleegt. Opsporing Verzocht neigt naar racisme/discriminatie, op de manier zoals hun programma inkleuren.

wo ist der bahnhof | 29-10-13 | 21:46

@solidstate | 29-10-13 | 21:12 | + 3
AK47 is meer op z'n plaats in dit land.

ProAsfalt | 29-10-13 | 21:44

Politie is inmiddels verworden tot een soort stadwacht. Het oplossen van misdaden gebeurt zelden. Enige oplossing is en blijft het zelf op te lossen. Paar moelanders inhuren voor weinig en de dader de typhus laten slaan. Kost een paar honderd euro, pakkans 0, want moelanders.

Afgeschminkte Bassie | 29-10-13 | 21:44

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

HoogToontje | 29-10-13 | 21:42

Lekker vlot ook weer.... na 2 maanden

Schietmijmaarlek | 29-10-13 | 21:42

Wat een zeikwijf. Doe meteen aangifte, en kies niet zo'n vent, zou ik zeggen. En dat je die prutsers bij de politie achter de vodden moet zitten weet iedereen. Dus niet eens in het jaar even vragen hoe het zit.

sitzkrieg | 29-10-13 | 21:41

Kom erbij! Waarbij? Bij de Politie! ...

deleraarspreekt | 29-10-13 | 21:41

@Mark Smith | 29-10-13 | 21:09 |

Dit soort comments plaatst u inmiddels zo ongeveer dagelijks bij vergelijkbare topics. En dan nog niet opmerken dat er dus een patroon van falen in de Nederlandse ordehandhaving zit.
.
Veel dikker kan de betonnen plaat voor uw kop haast niet, hè...

Parel van het Zuiden | 29-10-13 | 21:40

Die meneeer met die stift aan het eind woont hier om de hoek. Zijn spijkerbroekenzaak op IJburg is net falliet. Bijklussende pliessie, altijd -1.

Mammeloe | 29-10-13 | 21:38

We moesten eens in kaart brengen welke schofterige D66 rechters keer op keer veelplegers blijven vrijspreken of een lachwekkende straf geven en ze genadeloos aan de schandpaal nagelen.

solidstate | 29-10-13 | 21:37

Is niet zinloos om reden dat de aangiften wel worden meegeteld in de criminaliteitsstatistieken.
Stel dat niemand aangifte zou doen dan denken politici dat Koninkrijk der Nederlanden het veiligste land ter wereld is terwijl het tegendeel het geval is.

ProAsfalt | 29-10-13 | 21:36

#opsporingverzocht Weer een lichtgetinte verrijker die een invalide man overvalt .

solidstate | 29-10-13 | 21:34

Mijn ervaring is dat ze een aangifte best 'in behandeling willen nemen' (aanhoren). Het probleem is dat ze er vervolgens NIKS MEE DOEN VERDOMME! (seponeren heet dat met een deftig woord.)

VanBukkem | 29-10-13 | 21:34

Politie is op het moment meer een onderdeel van het belasting heffen dmv boetes. Regering moet het met rust laten. En doen waar ze voor zijn: misdaden met slachtoffers oplossen. Ook drugs criminaliteit mag van mij gelegaliseerd worden. Lost een hoop problemen op. Zeker omdat ik vind dat een ieder zelf mag uit maken wat hij/zij met het leven wil.

upbeat | 29-10-13 | 21:31

Tsja de politie, daar doe ik geen zaken mee.

Ongeblustekalk | 29-10-13 | 21:29

@Mark Smith,
Nee, ze kregen een tip van weet ik veel wie.
Maar 2 agenten hadden deze klus toch ook kunnen doen?
Ik zeg: weet vrijgeven! Scheelt de helft van de misdaad.

fuckje | 29-10-13 | 21:29

Per def . salaris innen.

newray | 29-10-13 | 21:28

Door het leuke meisjes syndroom is dit natuurlijk heel erg.
Durf verder te denken.

Miezerig | 29-10-13 | 21:27

Knap meisje hoor. zou je blij mee moeten zijn als vriend/man in plaats van een tand door de lip te beuken.

brazuco | 29-10-13 | 21:27

fuckje | 29-10-13 | 21:25 | + 0 -
En dat konden ze van de buitenkant zien?

Mark Smith | 29-10-13 | 21:26

'nationaal kalmeringskanaal NOS' : Die houden we erin!

Mazzeltov | 29-10-13 | 21:25

Een kennis van mij werd vorig jaar thuis overvallen en aangehouden door 10 agenten, die kwamen in 4 auto's. Waarom? Iemand had gezegd dat hij een weetplantage had, ze vonden 9 ( NEGEN ) plantjes!

fuckje | 29-10-13 | 21:25

Nederland kent rond de 8 miljoen misdrijven per jaar waarvan slechts 1,2 miljoen leiden tot een aangifte. Slechts 400.000 strafrechtzaken voor de rechter. Vreemd dat in Nederland maar 12.000 mensen vastzitten, waarvan ruim vijf duizend in een uiterst luxueus huis van bewaring.

We zouden de gevangenis populatie instantaan kunnen verdubbelen als we de 15.000 veroordeelde criminelen die zoek zijn weten op te pakken en vast te zetten. www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/150... Laat dat op u inwerken. Nederland heeft meer veroordeelde voortvluchtige criminelen dan criminelen achter de deur.

De gevangenissen staan leeg. Straffen worden geeneens uitgevoerd omdat de verdachte voor het vonnis heengezonden is en verdwenen. Bij een sterke zaak dienen recidivisten en vluchtgevaarlijke mensen zonder Nederlands paspoort vast te zitten tot en met de behandeling van het hoger beroep.

Iedere keer maar weer kom je hapklare zaken tegen die op de plank blijven liggen. Of monster pedofilie zaken waar de dader al jaren in beeld bleek te zijn bij politie. Pedofielen hebben nu last van een waar volksgericht, doordat rechters, ambtenaren, politie en justitie compleet falen. Zorg wordt vervangen door publieke lynch partijen. We mogen niet voor eigen rechter spelen, maar op een gegeven moment worden we wel de enige rechter gemaakt.

Daarnaast voorbeelden die je niet geloofd, "UPDATE – 12 juli 2012 – uitspraak: Jaap is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en 9 maanden voorwaardelijke celstraf wegens vijf inbraken in de school, twee kraken bij Gall & Gall en vier maal diefstal van benzine." robzijlstra.wordpress.com/category/inb... Een zaak waar bij ieder delict het bloed inclusief het DNA van de dader is aangetroffen. En NOG niet achter de deur.

Dat Nederland het zwaarst straft is totaal onzin. Statitisch onjuist. Gemiddeld zitten er in de EU 126 mensen vast per 100.000 onderdanen, in NL slechts 88 mensen. We hebben een lage pakkans en een hele slechte strafmaat voor kleinere criminaliteit.

De rechtelijke macht is met het BOS Polaris systeem op de stoel gaan zitten van de wetgevende macht. Ze hebben bepaald welke straf hoort bij welke manier van delict pleging. Ook al scoor je alle punten die te vergeven zijn in het BOS Polaris systeem, dan nog kom je niet op de maximumstraf.

Dit probleem kent maar 1 oplossing. minimumstraffen. De wetgevende macht, die enige die WIJ kiezen, moet gaan vaststellen, wat de minimale straf is voor een delict. De rechters kunnen het niet. Rechters spreken de verdachte, zijn advocaat en niet de samenleving.

Laat ik een voorstel doen, eerste delict een taakstraf, tweede delict 1% van de maximumstraf zitten, derde delict 2%. Gewoon gaan optellen en de verdachte geen korting meer geven voor veelplegen. Taakstraf krijg je alleen nog maar de eerste keer voor niet geweldadige delicten, zoals het NU al in de wet verankerd is, maar niet wordt uitgevoerd.

Diefstal (artikel 310) is de eerste keer een taakstraf, de tweede keer twee weken, de derde keer vier weken en zo verder. Wordt je op dezelfde dag in drie winkels aangehouden krijg je dus een taakstraf en zes weken detentie. Met het uitzicht om de volgende keer gelijk acht weken te zitten. Hoef je gelijk niet meer gewichtig te gaan doen met voorwaardelijke straffen.

Blijf van mijn lijf huizen zitten vol, omdat politie en andere instanties wachtlijsten hebben. Lekker om vijf uur naar huis terwijl het slachtoffer met een vuilniszakje kleding van onderduikadres naar onderdrukadres trekt. Nomaden die slachtoffer zijn van het systeem.

Misdaad loont, daarom vindt het plaats.

Feynman | 29-10-13 | 21:24

Vroeger bij Hill Street Blues, wanneer de agenten op kantoor de aangiftes probeerden op te nemen, gebeurde er altijd wel iets dat de aandacht afleidde, een worsteling met een arrestant of een stel opgedirkte hoeren die opzichtig voorbij paradeerden. Ik kan me voorstellen dat het saaie kantoorwerk erbij inschiet in zo'n hectische omgeving van een politiebureau.
Die mannen moeten gewoon ongehinderd kunnen jagen op boeven en ze afknallen op straat, 'Judge Dredd' stijl, zonder al te veel bureaucratische rompslomp.

Simon de Danser | 29-10-13 | 21:24

Ze hebben het veel te druk met het handhaven van de steeds benauwdere wetgeving inzake seks, pret en drugs, invallen in Chinese massage salons, razzia's in rosse buurten, volgen van pretdrugsgebruikers, oppakken van scholieren met drank.

aceofspades | 29-10-13 | 21:23

Misschien zijn er mensen met andere ervaringen, maar ik heb in ruim 50 jaar nog nooit iets aan de politie gehad. Altijd braaf aangifte/melding gedaan: fietsendiefstal, autoinbraak, woninginbraak (poging), vernieling, zelfs fout parkeren (niemand kon de wijk meer in of uit). Geen kloot mee gedaan. Never.

uwesbeki | 29-10-13 | 21:22

Humm raar toen ik een keer gamba's meenam (Ik moest ze weg gooien en daar had ik geen zin an) is er ook aangifte tegen me gedaan. Een dag later kreeg ik al een brief dat ik me moest melden.

Ja ik ben gvd veroordeeld voor het meenemen van half ontbonden gamba's die toch al weg gedonderd zouden worden. Maar a fijn, ik had dus beter mijn ex werkgever kunnen mishandelen. Zo als het lijkt doen ze daar gewoon niks mee.

boatfolder | 29-10-13 | 21:21

Afgehaakt bij: "na 1 jaar pas aangifte gedaan nadat ik de moed blabla."

mvrij | 29-10-13 | 21:20

Je zou toch zeggen dat de politie daar wel tijd voor heeft nu ze het burgertje pesten grotendeels hebben uitbesteed aan het immer groeiende leger geuniformeerde randfiguren.

Halve Zoolstra | 29-10-13 | 21:19

Zijn kleinkinderen mogen in de handjes klappen, dat opa er bijna nooit voor ze is.

Jackanders | 29-10-13 | 21:18

Ik voorspel..... nee laat maar. Sorry, het komt nooit meer goed.

Plukkiehaar | 29-10-13 | 21:18

Een " Gooise R " meisje dat onbewogen een verhaaltje over haar mishandeling verteld..
Nederland is ziek!!

Loebas | 29-10-13 | 21:16

Doe een normale sjaal om Maloot.. Vin je het gek dat je uitgekozen bent?

Crematorium-de-Asbak | 29-10-13 | 21:15

Zo'n leuk meisje kan je toch niets aandoen.....

Schalehengst | 29-10-13 | 21:14

Maar pas op met de toeter indrukken. Voor je het weet hang je met je handen aan een hek.

Boerenhoofd | 29-10-13 | 21:14

@ vraagstaart 21:06

Nee, dat mag toch niet? Stel je voor dat iedereen het recht in eigen hand neemt, dan heeft de pliesie toch niets meer te doen. Dat willen we toch niet met zijn allen?

eerstneukendanpraten | 29-10-13 | 21:13

Ik geloof best dat er veel agenten zijn die heel graag goed werk zouden willen leveren. Die echt boeven zouden willen pakken, burgers zouden willen beschermen en de orde zouden willen handhaven. Maar die agenten zitten vast in een disfunctioneel systeem.

Schijnveiligheid inderdaad. Er zijn fietsen uit mijn tuin gejat, hekjes gesloopt en stenen naar mijn ruiten gegooid door de Marokkaanse gemeenschap, en de politie weigerde überhaupt te gaan kijken. Mijn oude moeder is laatst met de dood bedreigd toen ze een foutparkeerder vroeg voor haar auto vandaan te gaan omdat ze ergens heen moest, en de politie weigerde überhaupt te gaan kijken.

Ik weet inmiddels wel beter dan dat de politie, als systeem, er is voor mijn veiligheid. We glijden langzaam maar zeker af naar een Zuid-Afrikaans model, waar de mensen die nog een paar bezittingen hebben een betonnen muur met prikkeldraad om hun huis moeten bouwen en private buurtwachten in moeten huren.

Maar ik wil wel met een positieve noot afsluiten: omdat niemand meer aangifte doet en de politie ook nauwelijks meer onderzoek doet, is de criminaliteit op papier wel gedaald! God, wat mogen we daar blij mee zijn...

Nequebard | 29-10-13 | 21:13

Maar toch zou ik haar doen..;-)

uuuu | 29-10-13 | 21:12

De politie werkt efficiënt, d.w.z. zoekt de makkelijkste veroordelingen.

Daarom is het in Nederland is het inmiddels zo, dat een verkrachte meid ook nog eens een proces aan haar uitgetrokken broek krijgt:

- wegens openlijke geweldpleging als ze zich verzet;
- wegens discriminatie als ze harder gilt bij de penetratie door een Marokkaan dan door zijn Letse kameraad;
- wegens uitlokking van diefstal omdat de fiets waar ze afgeslagen is niet op slot stond;
- wegens uitlokking van die verkrachting wegens het niet dragen van een hoofddoekje;
- wegens medeplichtigheid aan doodslag omdat via haar kapotgescheurde kruis er AIDS is doorgegeven van verkrachter no.4 naar alle daarop volgenden.

vraagstaart | 29-10-13 | 21:12

Kan men zich niet het beste gaan bewapenen?

De politie komt meestal minuten na een criminele daad Het verhinderen van die daad komt toch neer op u op de eerste plaats

bijv Ga als hobby schieten Begin met een luchtdruk pistool en vraag een wapenvergunning aan of schaf een kruisboog aan.

Je weet nooit waar het goed voor is.

solidstate | 29-10-13 | 21:12

Kunnen we ook aangifte doen tegen dit soort idiote praktijken van de politie? Niet dat het zin heeft of zo...

NajeauwBlajeauw | 29-10-13 | 21:12

Maar owee als een politiek figuur aangifte doet of er media aandacht voor is dan rennen ze der achter aan met een heel team.

De politie... waakzaam en NIET dienstbaar. Boetes innen als de beste.

sickstyle | 29-10-13 | 21:11

Hoeveel man politie stonden er ook alweer bij Gregorius Nekschot in de woonkamer?

Eric Blair | 29-10-13 | 21:10

Je moet je toch wel 3 x bedenken voordat je een politiebureau binnenstapt om aangifte te doen.

Graaf van Egmont | 29-10-13 | 21:10

Bla bla bla, flitsboete, bontkraagjes, bla, boeven vangen.

Mark Smith | 29-10-13 | 21:09

Giftig word ik er van.

MacVulpen | 29-10-13 | 21:09

Ik heb in een grijs verleden een keer aangifte gedaan in Den Haag van een gestolen fiets. Ik werd letterlijk uitgelachen door de agent die de aangifte opnam; hij dacht dat ik een geintje maakte door aangifte te doen.

Kloof2012 | 29-10-13 | 21:09

Vandaar dat mijn aangifte tegen de belastingdienst nooit beantwoord wordt.

Jappio | 29-10-13 | 21:08

Maar wèl direct ingrijpen als mensen het recht in eigen hand nemen. Dan staan de helden in uniform binnen een kwartier op je stoep.

Zum Kotzen. Het lijkt wel een complot.

vraagstaart | 29-10-13 | 21:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen