Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

IMF: Nederland gaat dood

lagarddooo1000.pngO shit: paniek! In een verloren Boxje in een IMF-rapport (pdf) staat het een en ander opgekrabbeld over een eenmalige 'supertaks' (dixit NOS) op spaargeld. Dat zou de met schulden overladen overheden van Europa in één klap uit die schulden helpen. MAAR, staat er ook hartstikke keurig bij: voordat die eenmalige supertaks geheven zou kunnen worden heeft iedereen z'n geld al lang en breed ergens anders heen gemoved. Dus waar hebben we het eigenlijk over? Het is meer een korte historische terugblik dan een theoretisch voorstel. Vooralsnog beperkt de paniek zich grotendeels tot een zekere bankier, volgens DasKapital hoeven we ons niet direct enorme zorgen te gaan zitten te leggen te maken. Ander nieuws uit het IMF rapport: het begrotingstekort en de staatsschuld van Nederland zouden ineens (in april was het IMF nog een stuk positiever) een procent of drie gaan stijgen. Dat is als u de voorspellingen van het IMF gelooft tenminste, het lijkt ons in ieder geval knap lastig om vijf jaar vooruit te kijken. Wie weet hoeveel kabinetten en crises we in die tijd nog verslijten mag het zeggen. In Den Haag zijn er in ieder geval ideeen genoeg om het nakende onheil te keren. Laatste idee: Waterbelasting! Jazeker. De partijen die op dit moment aan het tussenformeren zijn willen de waterbelasting in ruil voor een afzwakking van het grote nivelleren. Mooi toch? Noemen we het gewoon douchetaks, vaatwasserbelasting en/of tuinsproeiheffing: minder nivelleren is wat ons betreft geen reden om gelijk weer zo cynisch te doen. Akkoord, belasting blijft belasting = stom, maar beter iets dan niets.

Reaguursels

Inloggen

dan maar het imf opheffen
scheelt ook geld

it s me | 11-10-13 | 15:48

Ja zag hier al iemand grappen over frisdank belasting. Maar vergeet niet dat deze belasting enkel ophoudt bij douchen of waterdrinken. Waar dacht u dat frisdrank van gemaakt word,waar dacht u dat bier voor het grootse gedeelte van gemaakt word. Alle industrie hier die gebruik maakt van leidingswater uit nederland als grondstof moet daar dus voor betalen. Iets wat die industrie neer zal leggen bij de consument door de prijzen te verhogen. U zult dus niet alleen meer belasting gaan betalen maar ook fors in u koopkracht gepakt worden. Hoe maak je nederland kapot. Houd er ook rekening mee dat het voor sommige industrien goedkoper is om water over de grens te halen of sterker nog om bijvoorbeeld een bierbrouwerij over de grens te verplaatsen,wat weer meer werkeloosheid in nederland zal opleveren. Dit is dus werkelijk weer een maatregel die de economie van nederland kapot maakt met dank aan die EU elite club en d66 ,het hondje van die club. Het word voor nedrlanders steeds interesanter om boodschappen te doen in duitsland. Sterker nog al zou je vanaf hier met het vliegtuig naar duitsland zou gaan om boodschappen te doen bent u dadelijk nog goedkoper uit. Weg met dit kudtkabinet.

tweetybird | 11-10-13 | 12:07

Mijn spaargeld is al gestolen door deze roverheid, en water? Wie heeft dat nou nodig.

Henk9818 | 11-10-13 | 11:40

En ondertussen laat het geweldige kabinet elke maand weer vele miljoenen bij de grens liggen waarom importartikelen niet duurder maken €1.00 per kledingstuk of apparaten meubelen enz......

Soledi Kidswear3995 | 11-10-13 | 11:39

Tuurlijk belasting heffen op 1 van de meest belangrijke dingen voor het leven.
Als u water drinkt gaat u extra betalen ,voor het douchen. Maar daar blijft het niet bij. Het leidingwater is ook nog eens de belangrijkste grondstof voor de dranken industrie en andere industrien. Zij zullen de prijs van die hogere belasting,jawel verhalen op de burger door limonade,bier,tot zelfs shampoo evenredig in prijs te verhogen. De voedingsindustrie,die van nederlsnds kraanwater gebruikt maakt zal dat ook doen. En zo zullen dus tal van prijzen verhoogt worden voor de consument . En dat voor de grillen van de EU club en D66. Wat rutte en samson nog niet helemaal gelukt is maakt pechtold wel even af. Nederland kapot maken. Voor brand bier bijvoorbeeld kan het wel eens zo zijn om bijvoorbeeld beter het water in duitsland te halen om bier te maken omdat dat goedkoper is. Mischien is het zelfs beter om de hele brouwerij te verplaatsen over de grens. Daarvoor vergist u niet,dit is echt wel weer een maatregel die u flink in u koopkracht gaat aantasten. Het houd niet op bij enkel douchen of waterdrinken. U wordt gewoon verneukt.

tweetybird | 11-10-13 | 11:05

Het is toch triest dat de mensen die hun zaakjes wel op orde hebben, altijd de sjaak zijn in Nederland en straks dus ook in Europa.

Laat ik mij ook maar lekker de schulden in werken. Als ze zo doorgaat levert het misschien nog wel meer op, dan dat het mij kost.

Mijn vrouw en ik hebben dit jaar dik €35.000 uitgegeven om de economie een beetje te spekken. Ik betaal al een boete, omdat ons spaargeld boven de vrijstelling zit. Wat moet ik nog meer doen? Ik betaal me scheel aan belastingen, maar ondertussen werk ik wel zo'n 60 uur per week.

Ik heb altijd geleerd dat hard werken loont, maar ik weet allang dat je dit moet omdraaien. Niet werken loont in Nederland. Het is gewoon véél te aantrekkelijk geworden en de pvda doet er nog een schepje bovenop. Laat de werkende man in dit land maar betalen.

Zolang we elektriciteit hebben, water en een zekere vorm van vrijheid, heb ik niet te klagen. Maar het houdt wel een keer op.

saaymsik | 11-10-13 | 10:37

Om te constateren dat Nederland economisch dood gaat hebben we het IMF niet voor nodig.Dat lezen we al 5 jaar elke dag in de krant,al dan niet tussen de regels door.De hopeloos verdeelde Haagse bende is daar dus de afspiegeling van.We maken ons kennelijk alleen nog druk om diplomatieke rellen met Rusland,een land dat geen enkele last van crisis of recessie heeft.Nou ja het is maar goed voor Shell dat ze ook een Engels bedrijf zijn. Kunnen wij ons door blijven wentelen in misplaatst rechtvaardigheidsgevoel en net doen of wij het cultureel maatschappelijke paradepaardje van de wereld zijn.Waarom vervangen we de leeuw in ons wapen niet door een dik wijsvinger ? Kortom: Hoe toch eens op met zeuren en ga werken aan je land.

Dolphi | 11-10-13 | 10:22

Door de berichtgeving van het IMF zou Nederland wel eens in de problemen kunnen geraken. Net als Nederland opkrabbelt, slaat het IMF om zich heen. Bedankt IMF.

Rik80073308 | 11-10-13 | 10:17

Het ene moment lees je dat Nederland opkrabbelt. Vervolgens is dit volgens de IMF niet waar en raakt Nederland steeds verder in de schulden. Wat moet ik onderhand nog geloven? Het IMF kan met haar uitlatingen landen in de problemen brengen!!!!

Rik80073308 | 11-10-13 | 10:07

Al het bij fondsen gestalde pensioengeld opnemen! Bedrijven als Aegon maken het geld toch alleen maar kwijt. Economie uit de drek, staat heft belasting over het vrijgekomen geld en poetst staatsschuld weg. Als men een beetje verantwoordelijk met hun geïnde geld omgaat kan het marmer weer van de voorgevel daar waar het niet hoort te zitten. Nooit meer minder geld krijgen dan ingelegd omdat de fondsen wel hoge kosten in rekening moeten brengen voor het kwijtmaken van jouw geld. Graaiers stukdood, economie gered, overheid uit de schuld, iedereen blij. Opgelost.

De Blijdschapper | 11-10-13 | 10:00

Als dat mannetje Pechtold nu eens niet de grote held wil uithangen en gewoon tegen die Dijsselbloem en Rutte zegt dat ze zelf hun rotzooitje maar op moeten knappen, dan zijn we gelukkig van die misselijkmakende coalitie af.

jasser | 11-10-13 | 09:26

Als dat mannetje Pechtold nu eens vlug zijn biezen pakt dan zijn we van Rutte II af en dat gaat er een frisse wind waaien in dit land.

jasser | 11-10-13 | 09:20

Jezus wat een ontzettend ongelooflijk bizar dom, breinloos ende stupide idee die waterbelasting!

Doe dan verdomme gewoon adembelasting als je dan toch onnozel bezig wilt zijn...

AsEl | 11-10-13 | 08:52

En die lui die hier regerinkje spelen laten hun oren netjes naar IFM en EU hangen. Zelf denken is er hier niet meer nij. Alleen nog maar belasting, belasting, belasting,belast, be, behe, behehehehe

Iwmac | 11-10-13 | 08:10

Las deze week dat een van de voorstellen van de oppositie die op tafel lagen een verhoging van de belasting op drinkwater was. Daar ga je al. Volgende stap: zuurstof? In elk geval is het klimaat hier al verstikkend.

Fast Forward | 11-10-13 | 07:34

Dat IMF plan is om te kotsen. Ik moet (als zelfstandige) mijn inkomsten belasting reserveren (sparen dus). En daar zouden zij 10% van af gaan romen. Lekker dan. Ik ben de sigaar..

upbeat | 11-10-13 | 07:04

gelukkig ben ik momenteel druk bezig met serieuze plannen voor emigratie (weliswaar binnen de eu, maar goed, in ieder geval ergens waar het hoogste tarief 50% is en pas vanaf 60K). ik probeer me niet meer te ergeren (eigenlijk erger ik me niet, ik bedoel dat ik woedend ben zo langzamerhand).

Wat een incompetente, machtsgeile, simpele knuppels zit daar toch in DH. IK heb op onze premier gestemd, maar die is net zo erg, zo niet erger. Allemaal gaan ze voor eigen gewin, zitten vast in een machts-vacuum van allemaal top ambtenaren en ondoorzichtige invloeden en clubjes. De uitkeringstrekkers denken dat ze beter af zijn, maar zijn meestal te stom om te begrijpen dat op lange termijn ook bij de meer succesvolle burger zo niets meer te halen valt. De hardwerkende burger aan de lopende band gooit bij het minste of geringste het bijltje erbij neer omdat het verschil tussen uitkering en minimumloon straks bijna nihil is. De succesvolle dertiger met anderhalf tot 2x modaal, boekt op netto inkomen de laatste 5 jaar nog maar nauwelijks voortgang (inflatie, belastingschijven, , ondanks 2 keer een aanzienlijke verhoging in salaris wegens goed presteren.

En die knuppels gaan maar door en door. FLikker de hele ambtenaren bende eruit, en bouw alles helemaal opnieuw op. Neem nieuwe mensen aan, leidt ze opnieuw op. Neem alleen maar dat aan wat je nodig hebt. Loon naar werken en afrekenen op prestatie / resultaat. Maak het meetbaar. Spreek elkaar aan op verantwoordelijkheden. EN niet zoals het huidige ambtenaren apparaat. Ik heb er 2 jaar (als "junior consultant") mogen vertoeven een jaartje of 8 geleden. Wat een luie flikkers.

Zo, dat lucht op............................. geen tijd meer om dit betoog af te schrijven, want nu naar kantoor ;-)

Dieja Ray | 11-10-13 | 07:02

pfff, zuip sowieso alleen bier.
geile hirsch | 10-10-13 | 21:46 | + -1 -

Tuurlijk joh en iedereen weet toch dat bier voor het meest bestaat uit chocola,in plaats van water. Oeps. Cola daar is het roet of toch water en noem maar op. Tsja de nieuwe lastenverzwaring is weer gevonden om d66 en de euro elite te behagen. En ons het geld uit de zakken te kloppen. Nee ik zou zeggen mensen stem pvda d66 of die rutte pinokkio partij de vvd. Ik stem zelf op de partij die die eu elite club wil opheffen. Hu zag net dat enge miezerige mannetje pechtold weer op tv . Dan heb je al gelijk gegeten en gedronken. Wat een wan gestalte. Een man die nederland verkoopt aan zijn vriendjes de Eu elite club. Een konkelaar. 1 van de grootste griezels uit de politiek. Net zo erg als die melkert toen. Ook zo'n griezel.

tweetybird | 11-10-13 | 02:28

ALLE eurogezinden zitten vast in een droom waaruit ontsnappen nagenoeg onmogelijk is. Het gaat om een mentale staat waarin iets verheerlijkt wordt (eu) ook al weet je eigenlijk niet wat je doet en wat het precies behelst. Maar omdat de mensen om je heen er aanstekelijk enthousiast over zijn denk je dat het wel goed móet zijn waardoor je óók enthousiast wordt. Daarmee steek je vervolgens anderen aan en zo gaat het maar door. Ik moet trouwens ineens aan Nazi-Duitsland denken...

tejootje | 11-10-13 | 01:46

Sandalen belasting.

Lief meiske | 11-10-13 | 00:54

Ik ga ook niet zeggen hoor, dat de mensen hun spaargeld in veiligheid moeten brengen..
:.) :.). :.). :.)

Lief meiske | 11-10-13 | 00:52

Op naar het volgende land redden maar weer,schrapen mensen,kom kom,Brussel moet gepleased worden!

"when does the hurting stop....?!"

Djenghiz_ken_net | 11-10-13 | 00:03

Zuurstoftax! Eén dag van naar adem snakkend Nederland en we zijn voor de komende tien jaar uit de staatsschuldzorgen! Zelfs als we die tax beperken tot de Hijgers; joggers, seksverslaafden en hyperventileerders.

dedeurs | 10-10-13 | 23:32

En wederom komt de grote graaiende klauw op deze manier bij de burger terecht. Ga nou godverdomme eens in je eigen salaris / rekening snijden stelltje teringhufters!

Mastermattie | 10-10-13 | 23:19

De partij die bij de volgende verkiezingen het meest anti Europese geluid laat horen krijgt mijn stem.

Mesmer | 10-10-13 | 22:44

Dus op de EERSTE en belangrijkste vorm van levensbehoeften gaat belasting worden geheven? Dat is een schofterig schandalige daad!!!

eagleye | 10-10-13 | 22:24

-weggejorist-

Goorbatsjov | 10-10-13 | 22:22

-weggejorist-

Goorbatsjov | 10-10-13 | 22:21

@Goorbatsjov | 10-10-13 | 20:28
Als je klaagt en je vlucht voor wat er in Nederland gebeurt dan is het niet zo raar dat Nederland kapot gaat. Ik blijf en ik zal vechten.

343 | 10-10-13 | 22:15

Als ik zie hoeveel ik betaal nog voordat we de haven uit zijn, heb ik het gevoel dat die al waterbelasting al jaren bestaat.

Kapitein Sjaak Mus | 10-10-13 | 22:15

Ben al op weg naar die dijken. Geen nood,effe door prikken ,water zat en nog gratis ook. Zal ze leren. Die EU elite gekken. Zet gelijk effe dat brussel onder water. Probleem opgelost.

tweetybird | 10-10-13 | 21:58

-weggejorist-

geile hirsch | 10-10-13 | 21:49

-weggejorist-

HaagscheHarry | 10-10-13 | 21:48

pfff, zuip sowieso alleen bier.

geile hirsch | 10-10-13 | 21:46

Spekman loopt de hele dag al te feesten: 100% belasting op spaargeld, Jippie 100% belasting op spaargeld.

lulleficatie | 10-10-13 | 21:45

Ik weet wel een easy 7,5 miljoen euro te besparen.... 150 tweede kamerleden de helft minder salaris geven.
Kunnen het bedrag nog eens flink extra besparen als we ze gewoon lekker ww geven als ze uit de tweede kamer gaan...

BonifatiusK | 10-10-13 | 21:38

@ Dostranamus | 10-10-13 | 21:25
Helemaal met je eensch. Hetzelfde is get geval bij gebruik van elektriciteit. Als je zuinig doet, en overal spaarlampen gebruikt, betaal je maximaal energiebelasting. Gebruik je iets meer dan val je in een zeer gunstig tarief waardoor het gebruik van spaarzamen of anderszins zuinig doen eigenlijk niets meer oplevert.

We hebben met ons energiebeleid toch echt een dwaling gemaakt door burgers te straffen voor normaal gebruik. Geen energieverspillend, Ok, maar pas dezelfde regels overal toe en laat niet het bedrijfsleven en de rijken veel minder voor dezelfde energie betalen!

Rest In Privacy | 10-10-13 | 21:36

En dan zullen we het maar niet hebben over de door links populistische slogan "de vervuiler betaald".
De vervuiler wordt door deze partijen uit de wind gehouden.
De afvalstoffenheffing voor bewoning door èèn persoon bedraagt €12,56 per maand per woning.
Woon je met 15 man/vrouw betaal je €18,99 per maand per woning.
Voor een vijftien keer grotere vervuiling betaal je dus maar €6.- meer per maand per woning.
Een grove onrechtvaardigheid die eerst maar eens rechtgetrokken moet worden.
Maar dat zal dit huidige kabinet niet doen.
Die nivelleren liever op zaken waar Nederland kapot aan gaat.

Dostranamus | 10-10-13 | 21:25

Ik word hier echt pislink van.
Belasting op water heeft geen nut behalve de staatskas weer te spekken op een manier dat de "gewone burger" zegt: "Ja, dat is best redelijk, belasting betalen voor het water dat je gebruikt."

Het is echter helemaal niet redelijk. Het is een stiekeme, achterbakse, dure manier om ongemerkt weer de belastingen te verhogen. Duur, omdat er weer een heel administratiesysteem en bijbehorend legertje ambtenaren nodig is om deze tax te innen. Dit moeten wij niet toelaten!

Als de staatskas meer geld nodig heeft, laten ze dat op de normale manier doen, via de loonbelasting, WOZ of whatever. Maak in ieder geval het ambtenarenapparaat niet groter en ons leven weer een stukje ingewikkelder.

In Nederland hebben we geen te kort aan water, het komt met bakken uit de lucht vallen. Er is geen enkele reden om dit te belasten. Er is hoogstens een tekort aan zuiveringscapaciteit. Als dat zo is, bouw er meer van en maak het water gewoon iets duur om die kosten te kunnen maken.

Ik wil niet dat we zuinig hoeven te doen met water omdat ze er in Ethiopië er een tekort aan hebben en wij moeten zonodig meeleven als excuus voor een waterbelasting.

Rest In Privacy | 10-10-13 | 21:13

Op 25 juli mijn afrekening van de waterleidingmaatschappij gekregen.
Verbruik 42 m3
Totaal te betalen € 486,89
Is dus 486,89 : 42 = € 11,59 per m3
Dat is wel inclusief rijksbelastingen, provinciale belastingen, rioolheffing, afvalstoffenheffingen en daarover nog eens BTW.
Maar exclusief de € 162.- voor het waterschap.
Dat komt er dus nog eens bovenop.
Boeven zijn het.

Dostranamus | 10-10-13 | 21:12

@Borakh

Bedankt voor het na-calculeren

6000 liter...
Maargoed een zwembad is ook een bad ;)

Maar dat geeft nog meer aan hoe goedkoop water is.
Je vult een klein zwembad voor 1 euro.

Actraiser | 10-10-13 | 20:54

GL is exemplarisch voor de staat van ons politieke bestuur. Nationaal is GL bv electoraal reeds gedecimeerd maar de (Duitse) groenen in het EP zijn (nog steeds) een enorm machtsblok.

Daarom schurkt van Ojik nog steeds tegen het kabinetsbeleid aan, zonder nationaal electoraal mandaat.

Ven1V1d1V1c1 | 10-10-13 | 20:48

Eureka!
We onteigenen de burgers.
Dat we daar nou nooit eerder op gekomen zijn.
Net op tijd voor de Nobelprijs a.s. maandag

Anijsblokje | 10-10-13 | 20:47

Botte Hork | 10-10-13 | 19:44 |
Stormageddon | 10-10-13 | 19:45 |

Laatste deze, overigens niet al te beste, film gezien getiteld A Dark Truth;
www.youtube.com/watch?v=s3BeQiVcPNU ;
Gaat deels over de privatisering van waterbedrijven en hun lobby.
Het hebben van een eigen geslagen bron (nu al redelijk lastig om officieel/vergunningtechnisch te regelen) en/of watertonnen wordt dan strafbaar, net als het opvangen, zuiveren en bewaren van hemelwater in het algemeen.
De film is fictief, maar ik zie het er in de toekomst nog wel van komen.
Beetje zoals bij de energie;
Wel gewoon 21% aan de Staat aftikken (voor transport/levering)en nog meer betalen dan vóór de privatisering (blabla marktwerking etc..).

Russ Meyer | 10-10-13 | 20:43

Eenmalige supertax?
Daar komen de rovers!

ZZP-er | 10-10-13 | 20:38

@ Irma Zonderboezem 20:25

Als de roverheid het wil dan ben je gewoon gigantisch de klos. Je spaarcenten overboeken naar Tasmanië heeft geen enkele zin, ze gaan gewoon uit van je spaarsaldo van bijvoorbeeld 1 januari 2013 en heffen daar dan 10% solidariteitsheffing op. En zeg dan maar gewoon dag met je handje...

eerstneukendanpraten | 10-10-13 | 20:36

Mijn kosten van het water is nulkommanul, eigen waterput die in alles voorziet... niet in Nederland

duitse herder | 10-10-13 | 20:35

Maar bezuinigen op wachtgeld / verschrikkelijk hoge salarissen / bonussen ho maar...

vincent uit groninge | 10-10-13 | 20:35

@Actraiser | 10-10-13 | 20:26
Dat leidingwater is dan ook precies waar ze u en mij méér voor willen laten betalen.
Hoeveel meer, dat weten ze nog niet.
Dan weet ik genoeg.

Jackanders | 10-10-13 | 20:34

Ik ga voortaan badderen in melk.

Anijsblokje | 10-10-13 | 20:33

Die belasting op spaargeld is er al: inflatie heet. Met dank aan de ECB die de rente historisch laag houdt krijg je bij de gemiddelde bank momenteel 1,5% of maximaal 2% rente over je geld. De officiële inflatie is ook zo'n 2% kun je nu tegenwerpen. Maar wie gelooft dat cijfer nog? Elk jaar hou ik van een licht stijgend loon steeds minder over terwijl ik jaar na jaar toch echt zuiniger ben gaan leven. Neen, die reële inflatie schat ik toch al snel op 3 a 4% wat betekent dat je op je spaargeld dus elk jaar opnieuw 1% a 2% koopkracht verliet. Ondertussen staan er recordbedragen op het spaarboekje (ook na Cyprus, waar iedereen met meer dan 100.000 eur stevig achterlangs is genomen ...). De mensen vragen er echt wel zelf om ...

nog-eenbelg | 10-10-13 | 20:33

Energieakkoord afschaffen. Levert 96 miljard op.

Plusser | 10-10-13 | 20:29

doe maar! Geld heb ik toch niet. Je mag wel 30 % van m'n hypotheek!

dekogelkwamvanlinks | 10-10-13 | 20:29

Actraiser | 10-10-13 | 20:26 | + 0 -
In uw badkuip gaat ruim 6000 liter?

Borakh | 10-10-13 | 20:29

@Eigenaar_IJsland | 10-10-13 | 20:24
Goed dat ze in Ijsland de banken hard hebben aangepakt. Dat gaat hier ook gebeuren wanneer al het oliegeld vlak voor die 10% taks wordt opgenomen door het Midden-Oosten en onze banken omvallen.
Dan is het gedaan met ze.
Daarom wordt die taks ook nooit doorgevoerd.

Ongeblustekalk | 10-10-13 | 20:29

-weggejorist-

Strohond | 10-10-13 | 20:29

-weggejorist-

Goorbatsjov | 10-10-13 | 20:28

Volgend jaar dus extra forse accijns en belastingverhogingen op leidingwater, frisdrank, bier, wijn én sterke drank.

CoffeePatch | 10-10-13 | 20:28

Revolutie. Met z'n allen naar Den Haag, daa4na Brussel en Straatsburg om de nazi's op te ruimen.

Dead Silence | 10-10-13 | 20:28

@ necrosis 20:13

Ik zag de pica en moest direct aan jou denken. Dacht dat jij op iets oudere dames viel. Maar misschien is het meer iets voor Pa Cartwright. Waar is hij trouwens gebleven?

eerstneukendanpraten | 10-10-13 | 20:28


Gewoon stoppen met water in flessen te kopen mensen!

Water uit de kraan kost 0,015 cent per liter!

Dus voor 1 euro vul je een badkuip.

Niet dat ik belasting verhogingen toejuich, maar water is spotgoedkoop in Nederland.

Desalniettemin, ongezien de tyfus voor de roverheid.

Actraiser | 10-10-13 | 20:26

mastrubeertje | 10-10-13 | 20:22 |
Iedereen met een beetje verstand emigreert.

Spiritus Sancti | 10-10-13 | 20:25

Banken waren er ooit om geld veilig op te bergen zodat criminelen er thuis niet meer bij konden. Tegenwoordig zijn banken er om het geld doodleuk af te geven aan criminelen die zichzelf volksvertegenwoordigers noemen. Daarom is het misschien toch verstandiger geld maar weer thuis op te bergen, de kans dat je geld dan wordt gestolen is vele -heel vele- malen lager dan op de bank....

Megalomaantje | 10-10-13 | 20:25

Knappe jongen die aan die paar rotte spaarcenten van mij denkt te kunnen komen.

irma zonderboezem | 10-10-13 | 20:25

Tja, wat dacht je dan, na de frisdrankbelasting. Wat te denken van borrelnootjesbelasting.

Tjemig | 10-10-13 | 20:24

plemp?

dekogelkwamvanlinks | 10-10-13 | 20:24

@Ongeblustekalk | 10-10-13 | 20:20
Dat is gelukkig voor mij ondertussen weer goed afgelopen. Toch wel even een schrikmoment geweest. Maar dat gebeurt me niet nog een keer.

Eigenaar_IJsland | 10-10-13 | 20:24

De overheid wordt steeds duurder en je krijgt er steeds minder voor terug, ieder bedrijf dat zo presteerde zou allang over de kop gegaan zijn.

Borakh | 10-10-13 | 20:23

Mijn geld staat al een tijdje in Thailand, tanken en veel boodschappen doe ik al in Belgie. Nog even en ik ga ook in het buitenland wonen en m'n geld verdienen.
Dan nog het kut volk wat hier alles mag terwijl ik om een natte scheet al bekeurd wordt, zo beu hier.......

mastrubeertje | 10-10-13 | 20:22

@necrosis | 10-10-13 | 20:13
Ach, voor E100 000 ? Waarom niet. Misschien is ze wel erg lief. En na aftrek van alle belastingen hou je toch mooi nog zo'n 22000 euro over.

Eigenaar_IJsland | 10-10-13 | 20:22

Laten we vooral niet vergeten dat "we" dit willen. De burger gaf meer dan honderd Tweede Kamer zetels aan het Eurofiele politieke smaldeel en sanctioneerde daarmee lastenverzwaringen (iedereen had kunnen weten waar de Verzwarende Vijf mee zou komen) en de totale uitverkoop aan de Europese Unie (iedereen had kunnen weten dat de lijn van Eurocratische belangen boven de belangen van de Nederlandse burgers plaatsen zou worden gecontinueerd). Desinteresse, ongeïnformeerdheid, blinde volgzaamheid, de oorzaak maakt niet uit. Zo staan de zaken er voor en "we" kunnen niemand anders de schuld geven dan onszelf.
.
Laat ik maar weer eens mijn dankbaarheid uitspreken richting de PvdA, VVD, CDA, D66, GL, CU -stemmers voor al dit fraais!

Parel van het Zuiden | 10-10-13 | 20:22

Waarom laten ze de banken niet gratis uit hun winsten bijpassen? Dat zou logischer zijn.

peeppeep | 10-10-13 | 20:21

Welk bedrijf produceert de Breeze en Ambi Pur luchtverfrissers? Zeker in investeren gezien de aankomende jaren van ondragelijk stank, omdat mensen een dagelijkse douche- of bad beurt niet meer kunnen betalen.

koter | 10-10-13 | 20:21

correctie: Nederland is dood....

dekogelkwamvanlinks | 10-10-13 | 20:21

Welk bedrijf produceert de Breeze en Ambi Pur luchtverfrissers? Zeker in investeren gezien de aankomende jaren van ondragelijk stank, omdat mensen een dagelijkse douche- of bad beurt niet meer kunnen betalen.

koter | 10-10-13 | 20:21

@Eigenaar_IJsland | 10-10-13 | 20:17
Waarom zou ik naar Singapore gaan? Hoe gaat het trouwens met de schade van Icesafe?

Ongeblustekalk | 10-10-13 | 20:20

necrosis | 10-10-13 | 20:13
Doof eng ja. Maar toch, voor een ton? Even ogen dicht, aan wat anders denken, rammen, cashen en met slippende banden het pand verlaten.

Zo zou ik het aanpakken althans.

Botte Hork | 10-10-13 | 20:20

-weggejorist-

Goorbatsjov | 10-10-13 | 20:19

Word ik weggebonjourd als ik zeg dat je dergelijke mensen die beschikken over onze levens gewoon tegen de muur moet zetten? Hang ze hoog in de boom, gooi ze onder de guillotine, doe ze arsenicum in het voer... enz. Anders kom je nooit van deze heel zieke geesten af en worden miljarden mensen het haasje van hun geesteszieke ideeën en mogen wij uiteindelijk heel hard doodvallen.

Megalomaantje | 10-10-13 | 20:18

@Ongeblustekalk | 10-10-13 | 20:14
Daarom maak je je zin niet af, je bent al onderweg naar de bank om je geld op te nemen.

Eigenaar_IJsland | 10-10-13 | 20:17

@Desmoulins | 10-10-13 | 20:13

maakt dit land soms zeer frustrerend, eikel.

Desmoulins | 10-10-13 | 20:16

Die Supertaks gaat er alleen komen wanneer de europese economie instort en dat gaat nooit gebeuren hoor..

Ongeblustekalk | 10-10-13 | 20:14

Verdom dat, de Nederlandse overheid heft gewoon belasting over het begrotingstekort. Dan verdwijnt ook dat. Werkgelegenheid, economische groei en koopkracht zijn immers ook totaal verdwenen nadat er extra belastingen op geheven werden.

Nequebard | 10-10-13 | 20:14

@Goorbatsjov | 10-10-13 | 19:59

Begrijpelijk, naar ik aanneem een Russisch paspoort?
Ik bezit alleen de Nederlandse nationaliteit ondanks mijn achtergrond die nogal aan diversiteit onderhevig is. Ook het gegeven dat ik volgens de wet een allochtoon van de tweede categorie ben, maakt dit soms land zeer frustrerend.
Ik ben een op en top Nederlander die om zijn vaderland geeft maar de haat en afkeer jegens dit land onder brede lagen van de samenleving is schokkend. Het verwaarlozen van zie ik namelijk ook als een vorm van haat en afkeer. Beschaving is geen proces dat eindeloos naar een hoger plan getild wordt, en juist in tijden wanneer er geen bindende factor meer is; geen gemeenschappelijk referentiekader, zal beschaving slechts een dun laagje vernis zijn.

Desmoulins | 10-10-13 | 20:13

@Botte Hork | 10-10-13 | 20:10
Hoezo bluf?
Ze is eng!

necrosis | 10-10-13 | 20:13

@Ingpe | 10-10-13 | 19:45
.
Ongeveer 39-45%.

Mammeloe | 10-10-13 | 20:12

necrosis | 10-10-13 | 20:02

Bluf!

Botte Hork | 10-10-13 | 20:10

Botte Hork | 10-10-13 | 20:06 |

En vergeet niet dat met een bankenunie de nazi's kunnen pakken wat ze willen.

Megalomaantje | 10-10-13 | 20:09

Leuk he, dat je zo lang kunt sollen met een Hollander ( tje )

dreiner | 10-10-13 | 20:09

Goorbatsjov | 10-10-13 | 20:03 |

Je hebt gelijk, maar wij zijn slaven omdat we dat zelf willen. Geld van de bank halen en laat ze doodvallen, het tuig!....

Megalomaantje | 10-10-13 | 20:07

Megalomaantje | 10-10-13 | 20:01
Precies. Eigenlijk zouden we bijvoorbeeld op iedere eerste maandag van de maand, na of het luchtalarm (dat onthoudt makkelijk) en masse onze bank runs moeten doen. Toch een klein stukje burgerplicht die we onszelf kunnen opleggen.
Dit kabinet en Brussel omver werpen gaat niet vanzelf.

Botte Hork | 10-10-13 | 20:06

Het wordt tijd dat het bezit van de Nederlandse staat in de openbare verkoop gaat. Dat er een grote opruiming gaat plaatsvinden in alle provinciale clubjes. Dat er eens opgeteld gaat worden hoeveel website er door de staat worden betaalt die nergens over gaan er opgedoekt kunnen worden.
Dat geen 1 ambtenaar nog een 'eigen' auto van de staat heeft, er zijn er genoeg die op de fiets kunnen gaan of daar maar aan moeten gaan wennen. Dat politici/ambtenaren zelf voor hun lunch en dinners gaan zorgen en alle staatsrestaurants gesloten worden. Dat alcohol tijdens werktijd voor politici verboden wordt (beroepsalcohollisten), zeker nu duidelijk is geworden dat dat dit soort hufters het niet zo nauw nemen met de mensenrechten van anderen.
Pas als dat is aangepakt wil ik het over water gaan hebben.

toetanchamon | 10-10-13 | 20:05

Nu geld van je rekening halen heeft geen zin meer. Wanneer er 10% belasting geheven gaat worden is de peildatum uiteraard in het verleden, bijv 1 jan 2008, want toen hadden de meeste mensen nog wat spaargeld op de bank staan.

Eigenaar_IJsland | 10-10-13 | 20:05

Zouden landen werkelijk gered zijn met deze belasting? Want wat gaan landen daarna doen? Die gaan natuurlijk gewoon door met hun waanzin begrotingspolitiek, want de zieke EU landen zijn nog niet gered met een 100 procentsheffing, daar is geen zalf aan te strijken.

Megalomaantje | 10-10-13 | 20:05

@Ing. eslapen | 10-10-13 | 20:00
Dat wilde ik dus niet weten!
Die vrouw is eng!

necrosis | 10-10-13 | 20:04

-weggejorist-

Goorbatsjov | 10-10-13 | 20:03

Gelukkig heb ik geen geld en ben ik ook niet van plan dat ooit in NL te verdienen. Screw you guys.

Spiritus Sancti | 10-10-13 | 20:02

@Botte Hork | 10-10-13 | 19:58
Nope, al kreeg ik €100.000 om haar te 'doen'.
Ik zou gewoon keihard weigeren.....

necrosis | 10-10-13 | 20:02

Ik dronk toch al uit de sloot.

Ongeblustekalk | 10-10-13 | 20:01

Overigens, laten mensen gewoon hun geld van de bank halen nu het nog kan. Dan is het tenminste nog enigszins veilig gesteld....

Megalomaantje | 10-10-13 | 20:01

@necrosis | 10-10-13 | 19:57
Christine "Le Duc" Lagarde

Ing. eslapen | 10-10-13 | 20:00

Dat is schending van intellectueel eigendom, want de Nazi's hadden hier het patent op. Overigens is de hele EU gebouwd volgens de Nazi ideologie. En het hele IMF is een Texaanse redneck maffia club die wereldwijd roven volgens het woekerleningen principe...

Megalomaantje | 10-10-13 | 20:00

-weggejorist-

Goorbatsjov | 10-10-13 | 19:59

necrosis | 10-10-13 | 19:57
Maar wel voor het geld toch?

Botte Hork | 10-10-13 | 19:58

Een stomme EU/IMF ideeënbelasting, dat zou wat zijn. Elke politicus die een voor de EU maar voor de burger "budgetneutraal" "nivellerend" of ronduit nadelig besluit neemt gaat zelf voor 150 miljoen (binnen 10 jaar volledig te betalen, geen regeling mogelijk voor uitstel) persoonlijk voor het blok, en dat wordt in de staatskas geplaatst voor de aflossing van lopende schulden.
Bij EU functionarissen die beter zouden moeten weten is het boetebedrag bedrag 300 miljoen euro zonder mogelijheid er onderuit te komen, met als alternatief dwangarbeid met opbrengst die ten goede komt van de nederlandse staat.

Dezenaamhier | 10-10-13 | 19:58

Hoe heet dat grijze mens op de pica?
Ik weet zeker dat ik haar never nooit zou doen!

necrosis | 10-10-13 | 19:57

Mijn niet onaanzienlijke spaargeld ligt in een mooie goeie kluis, ver weg van de grijphandjes van de EU fascisten.

Hulde hoe die nitwits in 15 jaar tijd een puik land op een prima continent zo om zeep hebben kunnen helpen - opknopen zou nog het minimale moeten zijn.

Snackbar van Allah | 10-10-13 | 19:57

@Parsons | 10-10-13 | 19:50
Weet je hoeveel kuub water dat is wanneer een dijk doorbreekt? Ze krijgen daar in DH nu al natte dromen over die miljarden die dan gaan binnenstromen. Want je hebt wel mooi die 200 m3 water in je tuintje liggen.

Eigenaar_IJsland | 10-10-13 | 19:56

Dan is mijn puls toch wel erg handig.. tax het water maar, kan mij de kont roesten :)

WellusNietus | 10-10-13 | 19:53

Het voormalig gratis glaasje kraanwater in de kroeg wordt binnenkort ook 1,50 e.
Ofzo.

Botte Hork | 10-10-13 | 19:53

-weggejorist-

Goorbatsjov | 10-10-13 | 19:53

En daarom heeft de speknek koning dus watermanagement gestudeerd. Waterbelasting.
Ik heb nog wel n paar ideetjes.
Koningshuis (op)heffing
Minister inning
Kamerlidmaatschaps contributie
Lobby bijtelling
Lieg leges
Graai geld overheveling
Of onvrijwillige demmink donatie bijvoorbeeld.

amin | 10-10-13 | 19:53

die RobinHood heffing zal wel in een grote EU pot gaan en worden herverdeeld onder armlastige EU lidstaten.
IDD beginnen we bij de oranjes.. die hebben zoveel grond en landerijen gejat .. kunnen we best is wat van onteigenen.

(c)ZWITSUL | 10-10-13 | 19:52

Supertax dus. Gaat er gewoon komen. Ik open alvast een rekening in zwitserland. Gewoon in een koffertje de grens over sluizen.

postmodernismisdead | 10-10-13 | 19:51

-weggejorist-

Goorbatsjov | 10-10-13 | 19:51

Waterbelasting in een land dat in een rivierendelta ligt.

#KOEKOEK!

Parsons | 10-10-13 | 19:50

Ik weet het goed gemaakt: Die boom hiervoor in de straat die ik water geef in droge periode's die sterft maar.

BedrijfsTijgerT | 10-10-13 | 19:49

@Goorbatsjov | 10-10-13 | 19:41

Ik ga alles op alles te zetten om nog een paar jaar te kunnen cashen ergens in het buitenland. Een paar jaar geleden werd je als een dorpsgek weggezet als je dit scenario schetste als een verlengde van de zaken die toen al speelden.
Dit kan alleen maar leiden tot chaos en ellende, maar misschien is het ze daar ook wel om te doen.
Het is een nieuwe religie geworden dat Europeanisme; gespeend van iedere vorm van realiteit en menselijkheid.

Desmoulins | 10-10-13 | 19:48

@Ingpe | 10-10-13 | 19:45
Met een gemiddeld loon hou je ongeveer 52 cent van elke euro over.
Dit is alleen als je 6% BTW en 42% loonbelasting in de berekening meeneemt.

Ing. eslapen | 10-10-13 | 19:48

@Old_Spice | 10-10-13 | 19:23
Ook omgekeerd: NO REPRESENTATION without taxation. Dus alleen kiesrecht voor wie belasting betaalt, over echt verdiend geld, dus niet uit een inkomen als beleidsambtenaar.

André van Delft. | 10-10-13 | 19:48

Goorbatsjov | 10-10-13 | 19:41
Tja, zet zo'n 150 zwakbegaafden bij elkaar en laat ze de schatkist beheren...

Ommezwaai | 10-10-13 | 19:47

Laten ze eerst 1 miljard bij de familie Van Oranje weghalen, dan praten we daarna wel verder.

André van Delft. | 10-10-13 | 19:46

Fuck al die kutbelastingen. Ik ben er klaar mee. Als ze van alle belasting die ze binnen harken niet op een normale manier kunnen verdelen dan hoef ik niet meer te betalen, ik breng m'n geld ook niet naar een bankier die er geen ruk van kan. Hoeveel hou je eigenlijk netto over van elke verdiende euro (Na loonbelasting, btw, gemeentetaks, Accijnzen, waterbelasting, assurantiebelasting, BPM, wat ik nog vergeten ben.) ??

Ingpe | 10-10-13 | 19:45

Laat ik nu net besloten hebben om zowel een regenton te kopen als een waterput in de tuin te slaan.
Laat maar komen, die watertaks.

Stormageddon | 10-10-13 | 19:45

waterbelasting? das handig voor als straks onder druk van de eu de waterleiding bedrijven allemaal gedenationalisserd moeten worden, kunnen ze in den haag nog harder cashen! wanneer houdt het eens op met dat achterlijke geniveleer enzo

erik712 | 10-10-13 | 19:45

Tijd voor een Nieuwpoort 2.0. Wellicht dat we sommige dingen wat netter kunnen doen, maar wat mij betreft niet echt randvoorwaardelijk...

Parel van het Zuiden | 10-10-13 | 19:45

*regenton buiten zetten doet*

Botte Hork | 10-10-13 | 19:44

Die 'supertaks' gaat er ongetwijfeld komen. De vraag is alleen wat de definitie van spaargeld wordt. Gaat het ook op voor reserves in de vorm van goud, zilver of aandelen? Of in horloges of antieke auto's? En vervolgens is de stap van spaargeld naar pensioengeld natuurlijk niet zo groot meer. Tien procent van bijna 1000 miljard, dat is leuk binnenhalen voor Brussel.

hatari | 10-10-13 | 19:44

-weggejorist-

Goorbatsjov | 10-10-13 | 19:43

Met dat Rusland gelul van de laatste dagen is voor mij heel duidelijk geworden hoe onze politiek regeert. Wat was het standpunt van Brussel op deze kindermishandeling? De rest van Europa. Laffe egoïstische luiaards staan boven alles en iedereen. Onze amesade in rusland staat op de agenda met de oproep de ramen daar in te gooien. En wat gebeurt er hier????
Geen ene flikker.

toetanchamon | 10-10-13 | 19:42

De eerste de beste die met zijn poten aan mijn zuurverdiende spaargeld komt, breng ik op Talibanse wijze om het leven. Dit gaat echte te ver.

Dead Silence | 10-10-13 | 19:42

-weggejorist-

Goorbatsjov | 10-10-13 | 19:41

Dus als je iedere dag even een kwartiertje heel hard huilt, is er nog wat terug te verdienen?

Jackanders | 10-10-13 | 19:41

Weg met democratie. Laat barbaarse tirannen ons geld maar stelen. Zijn we zelf tenminste niet de schuld.

lulleficatie | 10-10-13 | 19:40

www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect... schrijft dat leidingwater nu nog 6% belast wordt.
.
"Het precieze percentage van de verhoging is nog niet bekend." Maar ons vriendelijke kabinet kennende zal het flink zijn, dus hop gewoon naar 21%, of wat het volgende BTW bedrag ook wordt. Net zoals met de belasting op al je verzekeringen, even van 6% naar 21%.

Ageless | 10-10-13 | 19:40

Altijd dat ge-emmer met nieuwe belastingen, het komt toch altijd op hetzelfde neer. Ik geef meer dan de helft van mijn inkomsten af en er is geen opt-out, noem het gaat waarop het slaat: slavernij.

kovariant | 10-10-13 | 19:39

Ja ja....... nu hopen ze zeker dat we al ons geld over de balk gaan smijten? Daar trappen we niet in natuurlijk.

Hobbykip | 10-10-13 | 19:37

Lucht belasting, zonuur belasting, regenbelasting, nachtbelasting, daglichtbelasting... het houdt niet op, niet vanzelf.

whatsinaname | 10-10-13 | 19:36

'werkend nederland verdient belastingverlaging'
ach laat ook maar.

oplichter | 10-10-13 | 19:36

Extra waterbelasting om iets minder te nivelleren.

Geweldig. Ik ben er gewoon stil van.

BedrijfsTijgerT | 10-10-13 | 19:36

Lekker in stand houden die crisis met al dat voor-geprogrammeerde nieuws. Welke berichten heeft het anp en zijn napraters nog meer op het queue-lijstje staan om over ons uit te storten de komende tijd?

drammerd | 10-10-13 | 19:34

Als die spaarders nu eens met zijn allen hun geld eraf halen, niet alleen hier maar overal in de EU. Ach dat mag je niet schrijven, dat is oproepen tot een banken...
Oke ,dan wachten we even tot de Dollar klapt en dan gaat de EURO vanzelf.

nan6896 | 10-10-13 | 19:34

Waterbelasting! Het klotst mij voor de ogen. Alleen het woord al. Maar dat gaan ze niet doen hoor. Openhaardenbelasting! Dat gaat het worden!

pitsteen | 10-10-13 | 19:33

Aandelen vaseline worden het helemaal in 2014 .

likmegaties | 10-10-13 | 19:31

Als we op dezelfde voet garant blijven staan kan 5 jaar nog wel eens een zeer optimistische prognose zijn.
Een extra tax op spaartegoeden, of een belasting op water, als Nederland zijnde nog wel, wie had dit nou voor mogelijk gehouden? Nou juist zij die op alle mogelijke manieren zwart gemaakt worden om vooral de aandacht af te leiden van de ware problemen die spelen.

@ VanLeeuwen

''... te leggen te maken.''

Desmoulins | 10-10-13 | 19:31

Ik betaal al waterschapsbelasting, verontreinigingsheffing, voor m'n drinkwatervoorziening en zelfs voor een arm Afrikaantje dat ook dorst heeft. Ik sla m'n eigen put wel godverdomme.

bottlebaby | 10-10-13 | 19:31

Consuminderen zo hard je kunt. Alleen dan gaan ze uiteindelijk eieren voor hun geld kiezen. Heus, verder gaat u NERGENS meer over.

dreiner | 10-10-13 | 19:30

Om te beginnen moeten we uit de EU. Onze politici slopen dit land blindelings om aan de wensen van Rehn te voldoen. Alles maar ook alles wat dit kabinet doet is verkeerd ze schoppen het land jaren achteruit. We gaan echt eindigen op het niveau van de Grieken, EU missie voltooid, Nederland naar de afgrond!

lanexxx | 10-10-13 | 19:29

gewoon onder de douche pissen dus, net als anders.
arie181818 | 10-10-13 | 19:25

Of gewoon in de wasbak, als je strontlazerus je compound binnen kruipt.

Botte Hork | 10-10-13 | 19:28

Wauw...
 
Reken er maar op dat dit niet "toevallig" naar buiten komt, het is om te kijken wat de reactie is. Dijselbloem begon er tijden Cyprus al over toch?
 
Iedereen wordt even arm
Als je spaargeld hebt; verzilver je geld, letterlijk. Dat is de enige manier om er aan de andere kant van de hyperinflatie goed uit te komen

arikanari | 10-10-13 | 19:27

Tijd voor de PVV om te gaan regeren hier en een paar drastische veranderingen door te voeren. Het loopt uit de hand.

Botte Hork | 10-10-13 | 19:26

gewoon onder de douche pissen dus, net als anders.

arie181818 | 10-10-13 | 19:25

De enige die ze uit moeten spreken doen ze niet. Minder!!!! Uitgeven.

WayneGretzky*99* | 10-10-13 | 19:25

De bijstelling van Nederland door het IMF is, om deze of komende regering te dwingen de 10% spaarbelasting in te voeren.
Onze vertegenwoordigers kennende zal deze 10% spaarbelasting per jaar afgeroomd gaan worden.

Ing. eslapen | 10-10-13 | 19:25

Ach, laat ons maar betalen joh. Da's toch eerlijk? Dat mensen die hard werken betalen voor mensen die daar geen zin in hebben? Zo gaat het al jaren.

Zwijneveld | 10-10-13 | 19:23

We laten ons gijzelen door een IMF en een EU. Het wordt tijd voor een nieuwe onafhankelijkheidsoorlog. NO taxation without REPRESENTATION.

Old_Spice | 10-10-13 | 19:23

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen