Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kabinet: Alle ZZP'ers moeten dood

koem100.pngNounounou. Dood? Waarom nou weer gelijk zo'n fatalistische insteek? Wel, omdat het pure keiharde waarheid is. Bent u zelfstandig en zonder personeel? U moet dood. Volgens het kabinet bent u namelijk een ordinaire parasiet. Volgens een berekening van het FD (*) houdt een ZZP'er met 20k bruto inkomen na aftrek van belastingen & bijschrijving van toeslagen maar liefst 7000 euro meer over dan een loonslaaf. Dan nu de retorische vraag: hoeveel WW en bijstand krijgt de ZZP'er zonder inkomen? Precies: helemaal nul komma niks noppes. Heeft u als ZZP'er geen werk, dan de pleuris voor u en de groeten. Verdient u als ZZP'er wel een beetje poen? Dokken maar, en vlug een beetje. De Bazen gooien steeds hun werknemers eruit om ze vervolgens als ZZP'er weer in te huren, de asociale hufters. Minder belasting willen betalen, flexibeler personeel in willen huren, dat mag helemaal niet van kameraden Rutte (PvdA) en Samsom (PvdA). Het eigenlijke probleem, veel te dure en inflexibele arbeid, oplossen? Welnee, gewoon de flexibele, goedkopere en in barre tijden nauwelijks ondersteunde ZZP'er keihard in de buidel pakken. Dat zal ze leren, die vuige VVD-stemmers, vieze risico-nemers, gore ondernemers. Zo. Is dat gat op de begroting ook weer voor twee weken dicht. Goed gedaan Mark. Jij ook Didi. Fuck. Twee weken verder. Zijn er nog ondernemende types over die we kunnen pakken?

Reaguursels

Inloggen

@Jopie2009 | 06-08-13 | 18:32
in de afbouwsector is men al verplicht om pensioen via het bedrijfsfonds op te bouwen...... heb snel mijn activiteiten laten veranderen op mijn KvK

Kutmaatschappij | 07-08-13 | 10:39

bovenwater 16.28 uur
- er zijn genoeg mensen die hard werken zonder bonusvooruitzichten
- die geen mensen voor de gek houden met allerlei marketingpraatjes.
- daarnaast ga ik niet harder werken om het geld dat door allerlei beursbedrijffiguren via de zogenaamde verheerlijkte onzichtbare hand (Adam Smith)aan het economisch verkeer ontrokken wordt richting privezakken te compenseren of om sterker nog die geldstromingen te onderhouden.
- misschien weet je het niet maar door het universele globalisme, de universele deregulering en de universele sprookjesmantra omtrent de vrije markt met haar faire prijzen die helemaal niet bestaat zijn de mensen in de ons omringende landen er net zo beroerd aan toe.
...
ik geef je gelijk aan de mening over de kutsocialisten.
Want dat zijn de mensen van vroeger niet meer.
Ik zeg ook altijd links en rechts maakt geen bal uit. Iedereen is in de ban van het snelle geld.
Zowel links als rechts.
- ofwel uit eigen belang door een postpolitieke bestuursfunctie in het bedrijfsleven
- ofwel uit igenbelang via allerlei goed betaalde bijfuncties, commisariaten danwel bestuursfuncties.
- ofwel door blind geloof in bovengenoemde vrije markt en eerlijke prijzen mantra
...
je kritiek in de politiek begrijp ik. Alleen denk ik dat je de vinger niet op de zere plek legt en de kutsocialisten kutsocialisten noemt om de verkeerde reden. (no offense by the way)
...
Men zegt wel eens dat de maatschappij uit 2 groepen bestaat:
1. de mensen die de hals niet vol genoeg kunnen krijgen en die andere oplichten waar het maar gaat.
2. de mensen die gewoon een aangenaam leven willen hebben, hun steentje willen bijdragen zonder anderen in de luren te leggen of zonder door anderen in de luren gelegd te worden.
...
En dat het de taak van de overheid is om groep 2 tegen groep 1 te beschermen.
Daar hebben wij immers (volgens Rousseau) ons recht op zelfjustitie voor opgegeven.
Nu blijkt echter dat de overheid bestaat uit mensen van groep 1 (of direct of als stroman van politieke lobbyisten uit groep 1.
En nu wordt de overheid een bedreiging voor de burgers die zich niet weren kunnen tegen het onrecht dat van links en rechts door neo-liberale greed is good mensen over hun afgeroepen wordt.
Nu moet de overheid allerlei kunstgrepen gaan uitvoeren die inbreuk maken op mensenrechten om het systeem in stand te houden.
Echter door de digitale revolutie is het bewustwordingproces van de burgers moeilijk te controleren, vandaar ook allerlei pogingen om het internet te controleren.
...
Nogmaal ik werk voor mijn geld, gewoon fatsoenlijk zoals ik voor mezelf zou werken, zonder het vooruitzicht op een bonus. Dat lijkt me de normaalste zaak van de wereld.
Ik heb geen bonus nodig om "het beste" uit me te halen.
De elite ook niet, want "het beste" bij hun heeft geleid tot de ergste financiele crisis ooit.
En het gelul dat mensen goed betaald moeten worden moet maar eens afgelopen zijn. Want in deze grenzeloze globale wereld met transnationale bedrijven bestaan voor de graaiers helemaal geen grenzen meer.
...
ik werk niet harder om te zien dat links en rechts mensen ontslagen worden en dat boven in het bedrijf de gladjanussen het geld dat de medewerkers gezamenlijk verdiend hebben op hun eigen rekening bijschrijven en aan het economisch verkeer onttrekken.
Ik werk niet voor de jaguar van de tenenlakkende vrouw van een bestuurlid.
Sterker nog, ik ga minder werken, Maar doe dan mijn best in die tijd dat ik wel werk.
...
Let wel even op alvorens je me kapittelt.
Ik heb het met name over de graaiers vanuit de politiek en vanuit het beursbedrijfsleven die er een potje van maken en de maatschappij veranderen in een neo-liberale ratrace.
Maar helaas zijn dat wel de trendsetters daar de anderen wel mee moeten willen zij zich niet uit de markt prijzen.
Mooie vooruitzichten zijn dat.

0.9-FTE | 07-08-13 | 09:56

Gelukkig hoeft shell geen belasting te betalen,alsmede de grootverdieners,want we pakken gewoon de zzp-ertjes...

gimme a beat,rix | 07-08-13 | 08:34

@Willem van Rood | 06-08-13 | 17:53 |
En ZZP-ers betalen geen inkomstenbelasting en premies voor volksverzekeringen, dacht u?

Jopie2009 | 06-08-13 | 18:33

Ik heb het al eerder geschreven, allemaal voorspelbaar wat er gebeurt. Ik zal het je nog sterker vertellen: ZZP-ers gaan binnenkort 'gewoon' ook WAO, ZW en WW-premies betalen zonder dat er recht bestaat op een uitkering. Vervolgens komt er een pensioen solidariteitsbelasting op het vermogen, want dat vermogen zou u wel eens voor uw latere pensioen gaan betalen. En ja, u raadt het al: verplichte deelname, maar geen recht op uitkering.

Jopie2009 | 06-08-13 | 18:32

-weggejorist-

PowPow | 06-08-13 | 17:55

3 Jaar geleden op mijn 52e zzp-er geworden. Min of meer noodgedwongen. En nee, ik werk niet bij mijn ex baas of zo maar werf actief nieuwe klanten zowel in de zakelijke als partikuliere markt, dus ik ben gewoon 100% ondernemer die af en toe nog iemand inhuurt ook. Hetzij via een uitzendbureau, hetzij iemand via onderaanneming. Ik heb maar 1 wens. En dat is dat ze daar in Den Haag eens een keer snappen dat er hard gewerkt moet worden voor al dat belastinggeld dat ze daar binnen krijgen. En dat ze van de overheid een goed geoliede machine moeten maken dat zuinig en efficient is. Ik denk dat die stumpers Rutte en Samsom het wel nooit zullen gaan begrijpen. Die staren zich blind op Europa en wachten rustig op nieuwe orders vanuit Brussel. Wat een waardeloze regering hebben wij en wat nog veel erger is .... zullen we ooit nog een volwaardige regering kunnen krijgen zolang NL lid is van Europa???????? Ik vrees dat we alleen nog maar trekpopppenkabinetten gaan krijgen.

PowPow | 06-08-13 | 17:54

Als ZZP ers niet meebetalen aan het collectief dan gaat het collectief ten onder als er teveel ZZP ers zijn lijkt mij.
ZZP ers mogen dan wel uitgesloten zijn voor WW en bijstand maar wat te denken van onderwijs voor hun kroost en wegen voor hun auto's?

Willem van Rood | 06-08-13 | 17:53

@0.9 fte
Wat is erg aan gemiddelde medewerker vragen om beetje harder te werken en wat ondernemender te zijn? Doen ze in alle landen om ons heen ook, dus zal wel
moeten hier. Veel erger is dat KUTSOCIALISTEN drie decennia voorkeursstemmen hebben gekocht van ambtenaren en andere uitkeringstrekkers, hiermee coalities hebben gedicteerd, daarmee nog meer belastingen hebben opgehaald bij de werkende bevolking en nog meer schulden hebben gemaakt om hun KUTSOCIALISTISCHE idealen en hun eigen baantjes te financieren met andermans geld. Nu blijkt dat deze niet werken klapt de hele boel in elkaar en weet niemand wat ze moeten doen. Simpel:
Overheidsuitgaven halveren in 2 jaar over de hele linie.
25% van alle ambtenaren ontslaan.
Alle subsidies en belastingen 25% omlaag.
Actief stemrecht voor netto ontvangers afschaffen.

bovenwater | 06-08-13 | 16:28

@ kaas
Hoe hoog is jouw uitkering eigenlijk?

123 je proeft het zo | 06-08-13 | 16:03

Ach men moet zzpers gewoon vragen of ze ook genegen zijn om na 17.00 uur te werken om zo een win-win situatie te creeren.
De mensen moeten elkaar toch helpen als de politiek, die gestuurd wordt door het graaiende bedrijfsleven, ze keer op keer een mes in de rug steekt.

0.9-FTE | 06-08-13 | 15:42

Of je wordt een stichting. [kuch] Zonder [kuch] winstoogmerk.

Stormageddon | 06-08-13 | 15:27

@BellaBella | 06-08-13 | 12:20 | + 1 -
Beleid fiscus is 100% toewijzing. Nu jij weer.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 14:39

Ik moet wel even kwijt dat dit al heel lang er aan zat te komen.
De neo-liberalen met de vrije markt hebben de boel verpest.
Mensen worden uitgebuit.
Eerst de werkelozen (zogenaamd allemaal lui)
Dan de ouderen (zogenaamd gebrekkig en dus onrendabel)
De invalide, de gedeeltelijk afgekeurden enz enz.
Dan de werknemers in de grote bedrijven.
Defensie.
Nu de zzp'ers.
Steeds werd en wordt er weer een laag aangepakt door het elitair crapule de luxe dat zichzelf steeds grotere bonussen in de zak steekt ten koste van de gewone burgers.
Al lobbieend de politici beinvloedend met hun waanideeen over eerlijke vrije markten en faire prijzen.
Dat elitair crapule dat beursbedrijven gebruikt als privezakkenvulmachines.
En ondertussen worden de vakbonden nog tegen elkaar uitgespeeld en wordt de eendracht helemaal weggevaagd.
Ten koste van mensen die gewoon hard werken. Ten koste van de mensen die niet werken om welke reden dan ook en die moeten bezuinigen omdat in alle hoeken en gaten geld verwijderd is uit het economisch verkeer richting prive zakken.
En de politiek doet daar hard aan mee, danwel uit blind ideologie, danwel omdat na de politieke carriere een lucratieg bestuursbaantje wacht, danwel omdat ze er zelf middels hun bijbaantjes goed mee verdienen.
Vaker is dit aangekaart, maar zolang het maar kleine groepen betreft en zolang het maar niet de mensen zelf betreft laten ze het maar waaien.
Maar een overheid die zo met zwakkeren omgaat die maakt als het tijd is ook geen halt voor anderen.
Iedereen komt aan de beurt. De leiders van de bananenrepubliek nederland verschuilen zich achter Brussel om u te naaien.
Brussel waaraan ze u verkocht hebben doo Balkenende met zijn Voc mentaliteitgezwets aan mensen als Nellie Smit Kroes met haar paternalistisch gezwets dat de burgers schuld zijn aan de crisis. De meeste burgers weten nog niet het verschil tussen een aandeel en obligatie. De meeste mensen willen helemaal niet mee doen aan de ratrace die voor u georganiseerd wordt tot uw (hopenlijk) 67e.
Tja nu komt het allemaal dichtbij en nu roept iedereen, Maar dit haben wir nicht gewusst.
Tja iedereen wilde de VVD en de PvdA. Nadat die andere pijler van die zwetser met zijn VOC mentaliteit al lang door de mand gevallen was.
De signalen waren er lang, (Wim Kok was al een voorloper voor de PvdA) maar men verkoos er langs te kijken.
..
De mensen zijn melkkoeien geworden van het corporatisme. direct via de dagelijkse ervaringen danwel indirect via de politiek.
..
En maar roepen om een zakenkabinet. En maar roepen dat de vampieren de bloedbank komen organiseren.
Die figuren hebben hele andere belangen als uw welbevinden.
Hopenlijk komt u er zo langzaam aan achter.

0.9-FTE | 06-08-13 | 14:34

Na jaren alleen bezoeker geweest te zijn ben ik reaguurder geworden om dit kwijt te kunnen:

Sinds een paar jaar ben ik zzp-er in de media (video-editor) na een vast dienstverband. Verdiende daar voor 32 uur iets van €2400 p/m, hield zo’n €1600 over. Prima van te leven als niet veeleisende alleenstaande man met gelukkig wat reserves vanwege rijke familie, schaam ik me niet voor.

Na reorganisatie baan verloren te hebben verder gegaan als free-lancer, wat gelukkig succesvol heeft uitgepakt.

Ja, je verdient meer per uur dan in vaste dienst, “nee” zeggen als je het je kunt veroorloven blijft heerlijk, maar het is verder echt niet de hemel op aarde.

Het is stressvoller en vermoeiender, elke klus kan je laatste zijn, je kunt minder een grote mond hebben dan in vaste dienst, de arbeidsongeschiktheidsverzekering die ik toch maar heb afgesloten kost zo’n €1500 per jaar als het niet meer is. Pensioen hoef ik vanwege familie godzijdank niet zo druk om te maken. Verder geen recht op WW, vakantiedagen, uitbetaling bij ziekte, etc. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heb ik ook nog.

Gelukkig heb ik nu een grote opdrachtgever die me tot het einde van het jaar geboekt heeft, maar om een idee te geven:

Mijn uurtarief is €45,- excl. BTW en daarmee zit ik in mijn vak aan de top (!). De diensten zijn gemiddeld 6 uur, als ik 15 diensten in de maand draai, houd ik €4.050 in de maand excl. BTW over. Na inkomstenbelasting (wegens nu nog startersaftrek) ongeveer €3240. Trek daar nog een halve tank benzine van af.

Op zich een leuk inkomen voor een alleenstaande man, maar om (gezien de geschetste omstandigheden) nu te zeggen dat het terecht is om de zzp-er hard aan te pakken? Doe me een lol.

Djengo123 | 06-08-13 | 14:21

OpperGek | 06-08-13 | 10:09 |
Als jij 40 uur in de week vast werkt en je daarnaast een beetje zelfstandig wat opdrachtjes doet ben je lang niet altijd ondernemer en heb je ook lang niet altijd recht op zelfstandigenaftrek waar het hier over gaat. Dan valt het meestal onder inkomsten uit overige werkzaamheden.

kicktherabbit | 06-08-13 | 14:16

Als ze mij die 7000 euro afpakken wil ik er wel sociale zekerheid voor terug. Ow en mijn tarief gaat natuurlijk omhoog. Ik maak al genoeg belastinggeld over zonder dat ik er ooit persoonlijk iets voor terug krijg.

kicktherabbit | 06-08-13 | 14:13

Nou eh 20K per jaar is al een tijdje geleden hoor, het loopt tegenwoordig echt wel beter. Maar ik KRIJG niks voor al die belasting en die BTW die ik aftik. Geen zorg, geen pensioen, nakko. Dus flikker fijn op. Sterker nog, mag het wat minder met die belasting? Zelfs als ik mijn omzet nu zou verdubbelen (en dus twee keer zo hard zou werken) houd ik netto per jaar maar 15000 euro meer over. Dat doe ik dus niet, ik kijk wel uit.

QuelleFromage | 06-08-13 | 14:09

Kaas de Vries 10.31 uur
Precies en voor een groot deel draait het daar om voor wat betreft EU en de politieke lobbies.
Beursbedrijven en politiek onder 1 hoedje.
En degene die dit suggereert wordt een alu-hoedje opgeplakt.

0.9-FTE | 06-08-13 | 14:09

Er was ooit onderzocht welke partij het beste was voor de ZZP-er, jammer dat juist deze partij zijn kiezers keihard gaat aanpakken: www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/20313385/...

Als ZZP-er heb ik ook VVD gestemd, #eigenschulddikkebult, volgende keer niet meer dus.

T-Bone13 | 06-08-13 | 13:50

@Aantastelijk | 06-08-13 | 13:37
Ik ga een soortgelijk mailtje tikken.
Kijken wat de reacties zijn.

hangtiet met knoop | 06-08-13 | 13:42

ben zelf ondernemer.. pakt de belastingdienst je niet.. dan de tussenhandel wel. je geld ben je zowiezo kwijt.. je reinste moderne slavernij.

dewaarheid.nl | 06-08-13 | 13:41

Dit naar VVD gemaild:

Geachte VVD,

Jullie zullen het waarschijnlijk niet eens lezen, laat staan serieus nemen, maar ik wil via deze mail kenbaar maken dat ik nooit maar dan ook nooit meer op de VVD ga stemmen. Vrees niet, hetzelfde telt voor PVDA ( niet dat ik daar ooit op gestemd heb ) maar toch.
Ik heb jullie altijd het voordeel van de twijfel gegeven in het stemhokje. Vooral het “opkomen” voor de belangen van ondernemers/ZZP-ers was voor mij een reden om op jullie te stemmen. Maar naast alle andere verkiezingsbeloftes en waarde van de VVD hebben jullie nu ook dit punt opgegeven.

Deze morgen las ik een artikel over éen of andere ( duurbetaalde ) commissie van Dijkhuizen. Die adviseert om ZZP-ers vanaf 2015 maar eens extra te gaan belasten. Zonder enige uitleg of verantwoording wordt dit advies aangenomen door de coalitie, want *kuch* bezuinigingen lastenverzwaring.

Hoe kunnen jullie hier nu mee instemmen? Is er dan helemaal niemand meer die op durft te komen voor zelfstandige? Is het niet een logisch gevolg van jullie eigen ( domme ) beleid dat werkgevers hun personeel ontslaan en deze vervolgens als ZZP-er weer inhuren? Wat verwachten jullie dan? Zijn er binnen de VVD überhaupt wel mensen de de afgelopen 10 jaar als ZZP-er / ondernemer werkzaam zijn geweest in het MKB?

Een ondernemer of ZZP-er is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen inkomen. Ik hoor het Rutte nog zeggen: “ vrijheid is een belangrijk goed, maar bij vrijheid hoort verantwoordelijkheid”. En zo is het. Wat mij zo aanspreekt aan ondernemers / ZZP-ers is dat ze hun eigen weg gaan. Zelf geld uit de markt halen, zelf producten of diensten verzinnen, zelf pensioen etc.

Door de inzet van ondernemers / ZZP-ers kan de overheid haar handje ophouden. Omdat IK iets goed kan en daardoor geld uit de markt haal, kan de overheid daarvan proviteren middels belasting heffing. En waag het niet om te laat te dokken want dan krijg je nog een boete ook! Dus door MIJN inzet komt er geld binnen bij de overheid. Hoeven jullie he-le-maal NIETS voor te doen.
Ik neem als ZZP-er een risico. (verantwoordelijkheid ) Ik moet nadenken over waar ik mee bezig ben. Ik bouw mijn eigen pensioen op, en dat is maar goed ook. Zou iedereen voor zich zelf moeten doen, maar dat is weer een ander verhaal. Als ik, om wat voor reden dan ook, geen omzet meer kan genereren en dus mijn rekeningen niet meer kan betalen zegt dat overheid: JAMMER JOH!! Geen WW voor u.

Dat is verder prima. Want verantwoordelijkheid. Deze moet je dan ook nemen in mindere tijden. Maar hoe zit het eigenlijk met vrijheid? Is het niet zo dat ik in ruil voor bovenstaande een paar voordeeltjes geniet? Dat er wat regelingen zijn waardoor ik netto ietsje meer mag overhouden dan een werknemer? Zo is het toch? Wat is anders de motivatie om voor jezelf te beginnen?
Vanaf 2015 worden de lasten van ZZP-ers verzwaard omdat ze netto ietsje meer overhouden dan mensen die hetzelfde werk doen in loondienst. Wel risico lopen, geen voordeel genieten. Wel verantwoordelijkheid, geen vrijheid.

Ik ga een grote boodschap doen. Een handeling waar ik trouwens in drievoud belasting over betaal.

Aantastelijk | 06-08-13 | 13:37

Als dit tyfuskabinet nou eens zou beginnen te HERVORMEN in plaats te bezuinigen dan hebben we al een mooie start.
Alles ligt stil in dit land omdat die klootzakken in Den Haag totale incapabele imbecielen zijn die te schijterig zijn om de ECHTE problemen aan te pakken.
Politici zijn tuig, allemaal!!!
De arbeidsmarkt moet open gebroken worden, 2 jaar doorbetalen bij ziekte, welke mongool heeft te verzonnen? Ik werk bij een bedrijf waar we veel uitzendkrachten aannemen omdat de risico's gewoonweg te groot zijn om mensen een contract aan te biedn.
De ZZP'er ligt al op zijn rug, ik zie het van dichtbij en het is heel hard werken voor heel weinig, dat kleine voordeeltje wat er nu is gaat in rook op als je jezelf alleen al moet verzekeren voor arbeidsongeschiktheid.

EthischOnverantwoord | 06-08-13 | 13:26

ZZP'ers hebben vrijwel zeker het meest te lijden onder de crisis. Dat is pas een goede groep om nog eens extra te belasten!

woutrr | 06-08-13 | 12:58

Grappig, hoe langer dit kabinet blijft zitten, hoe meer aluhoedjes gelijk krijgen over hoe dit het plan was vanaf de eerste dag dat het Hitler rijk viel.

LangeTijdGeleden | 06-08-13 | 12:57

Het zou erg veel schelen als ze eens stopten met ZZP-er worden te sponsoren vanuit de WW. Ten eerste zorgt dat voor erg beroerde tarieven in de markt (senior projectmanager IT e50 incl reiskosten wordt er al gevraagd). En daarnaast worden alleen mensen die het aandurven dan zzp-er.

Plantica | 06-08-13 | 12:42

Oh ja nog iets voor de GmbH-oprichters in spe.

Een GmbH in DE kost je nog steeds veel geld.
Van Wikipedia:
die Höhe des Stammkapitals
Das Mindeststammkapital beträgt in Deutschland 25.000 Euro – das Mindeststammkapital der Unternehmergesellschaft (haftungsbeschränkt) beträgt einen Euro.

Juist de Unternehmergesellschaft (haftungsbeschränkt) is met de 1 Euro BV in NL te vergelijken. Helaas mag je het bedrijf dan geen GmbH noemen maar (juist) Unternehmergesellschaft (haftungsbeschränkt). Dit is voor veel Duitsers nicht echt een overtuigend kenmerk. Men hecht daar veel meer aan de waarde van een GmbH.

hangtiet met knoop | 06-08-13 | 12:38

We zijn onderweg naar het grote collectivisme. Zelfstandigheid en individualisme dient vernietigd te worden. USSR 2.0. En we zóuden kunnen weten waar dat op uitdraait.

Rest In Privacy | 06-08-13 | 12:38

dlseth_ | 06-08-13 | 10:44

Zoek maar op wat de mogelijkheden voor per diems en logies in het buitenland zijn. Dan weet je waar ik over praat. Moet je wel in NL wonen en in het buitenland werken ;-)

Voor al de andere zaken mbt het vestigen van een bedrijf in het buitenland hier even my two cents (ik heb dit al met een aantal mensen in binnen- en buitenland besproken.

Binnen de EU zijn er belastingverdragen gesloten. Grondslag van deze verdragen is dat je daar belasting betaald waar je leeft. De grens ligt bij 183 dagen (helft van het jaar). Dus als je in NL woont en je GmbH is in DE of je Ltd. in de UK dan is het mooi en aardig voor je maar de IB en VB betaal je in NL.

Ook geintjes zoals je auto met een buitenlands kenteken in NL te gebruiken vindt de belastingdienst niet grappig (vieze racisten - want er worden geen Polen gecontroleerd die het hele jaar in NL met een pools wrak rond rijden).

Het is dus in principe alleen dan te doen als je ook echt in het buitenland woont. Voor mij komt deze stap continu dichter bij want ik kom oorspronkelijk uit DE, de huizen zijn er veel goedkoper, ik voel me in NL niet meer thuis, er komt geen einde aan het wanbestuur en ga zo maar door.

Gelukkig kan ik door de belastingtruc (zie boven) nu nog veel geld opzij zetten en over een paar jaar (persoonlijke omstandigheden) ben ik weg. Wilde veel eerder maar man en kind hebben nogal wat andere plannen. In de tussentijd zorg ik er wel voor dat MIJN geld uit handen van Rutsom blijft. Oh ja - een voordeel van het werken in het buitenland (zeker als je met de auto heen gaat) is de mogelijkheid om daar boodschappen te doen. Volgens mij kopen we in NL nog alleen maar een paar zaken (melk). De rest komt al uit DE en FR. Koelbox in de auto mee en klaar is Kees. Goedkoper, beter, minder BTW en bij non-food ook nog een VEUL betere kwaliteit!

hangtiet met knoop | 06-08-13 | 12:29

Ik durf toe te geven dat ik bij de vorige verkiezingen VVD heb gestemd. Maar dat de VVD de zzp'er nu ook uitlevert aan de Partij van de Middelmaat doet wat mij betreft definitief de deur dicht.
Ik kan me best voorstellen dat de PvdA niets heeft met zzp'ers, iedereen moet immers in het loonslavenkeurslijf gedrukt worden. Zo haal je maximaal belasting op om hobbyprojectjes te financieren. Maar de VVD? Werkgevers en ondernemerspartij VVD? Rot nou ff gauw op Rutte. Het is precies zoals VanLeeuwen schrijft. Eerst wordt je er als werknemers uitgegooid om vervolgens als ZZP'ers zonder benefits te worden teruggehuurd. En ja, je betaalt minder belasting maar daarvoor krijg je ook geen:

WW, WIA, normale pensioenopbouw, Doorbetaling bij ziekte, etc.

Kutland.

LJBrinkhorst | 06-08-13 | 12:27

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:54 | Ah, dat bedoelt u. Welnu, kort gezegd: dat gaat hoe dan ook niet werken. Men veegt daar de riante derriere mee af, zo gezegd. En wel als volgt: uw massale verzoek wordt afgewezen. OF we plakken er even een wetswijziging tussendoor (dat kan tegenwoordig vrij snel) waarmee dit regeltje afgeschaft wordt. OF u vraagt maar raak, wij honoreren dat wel, en de liquide middelen die we daardoor tekort komen regelen we wel even met een nieuw staatsleninkje. Daar moet intrest op betaald worden, en, lieve burger, uiteraard betaalt u die. Want wij lenen namens u, dat wist u toch? U schiet uzelf dus niet eens in de voet, maar in de rug.

BellaBella | 06-08-13 | 12:20

Overweeg serieus in BRD te gaan wonen.

pe4444 | 06-08-13 | 12:18

De berekening is niet erg compleet. Ik mis de kosten voor de oudedag en arbeidsongeschiktheid. Weliswaar ook fiscaal aftrekbaar, maar het gat wordt aanzienlijk kleiner. Verder gaat men er blijkbaar vanuit dat iedere zzp'r, allemaal, kinderen thuis heeft wonen en in een sociale huurwoning woont. Duh, weer zo'n propaganda berekening.

pe4444 | 06-08-13 | 12:17

Pi Mol | 06-08-13 | 11:09 | + 0
Jij zoekt problemen en boetes van 100% op. Ga maar gewoon zwart werken, dat levert meer op.

KarelMarks | 06-08-13 | 12:11

schattebout | 06-08-13 | 11:36 |
Doorgroeien naar een bv heeft niets met personeel te maken, wel met omzet, vandaar mijn opmerking marginaal. Heb alle respect voor zelfstandigen, geef alleen weer hoe het bedoeld was.

Watapatja | 06-08-13 | 12:03

Ik zag gister een vrij mainstream documentaire van de BBC uit 1997. Erin werden mensen geinterviewd die bang waren dat de banken en overheden zouden samenzweren, om door middel van gecreeerde crises meer centrale macht te krijgen.
-
dit waren toen de meest extreme aluhoedjes, maar als ik het nu terughoor zitten ze er niet zo heel ver naast.

drs.Aeneid | 06-08-13 | 12:00

@Kameroudste
Hear, hear!

Boer in 020 | 06-08-13 | 11:50

@watapatja
Point taken. Ik heb een luxer werkterrein dan dat. Wat dus feitelijk betekent dat het artikel in FD en de bijbehorende houding jegens zzp-ers nóg hondser is.

Boer in 020 | 06-08-13 | 11:49

@watapatja
Point taken. Ik heb een luxer werkterrein dan dat. Wat dus feitelijk betekent dat het artikel in FD en de bijbehorende houding jegens zzp-ers nóg hondser is.

Boer in 020 | 06-08-13 | 11:49

Van de FD-berekening klopt natuurlijk geen reet, maar dat hebben er al meer gezegd. Los van het feit dat wij ons eigen WW en pensioen mogen regelen, zie ik ook nergens mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering terug. Logisch natuurlijk, want dan zou uit dat FD-dingetje ineens blijken dat de gemiddelde ZZP'er veel en veel minder verdient dan de loonslaaf. Met dank aan dit kutkabinet.

En als je nou mocht denken "och, zo'n verzekering, wat kan dat nou helemaal kosten..." - Google maar eens wat.

Kameroudste | 06-08-13 | 11:47

Ik moest me goddomme verplicht bij de KvK laten inschrijven als ZZP-er, alleen maar omdat ik soms een boekje schrijf over geschiedenis - voor mij hoefde het niet. En dan zou ik nou weer verkeerd bezig zijn? Ik moet dringend gaan emigreren zeg.

Truttebol | 06-08-13 | 11:46

Zoekt mogelijkheden met een ltd te werken. Didi en Markie Mark gaan nu alles nu grondig slopen. Hef nederland in godsnaam dan maar per direkt op en lever ons per direkt uit aan Brussel en aan Kampbaas Schultz en aan Gruppenfuehrer van Co-Rompuy.

denoorman | 06-08-13 | 11:44

@Bakito | 06-08-13 | 10:44 |
Ik hou van vrijheid dus kan onmogelijk op D66 stemmen.
Gelukkig is er nu de Libertarische Partij. Die heeft als enige een partijprogramma waar ik het mee eens ben. Lees het eens als je wil weten waar libertarisme voor staat.
.
www.libertarischepartij.nl/partij-prog...

ps 1 sommige mensen denken dat libertarisme asociaal is vanwege het afschaffen van uitkeringen en subsidies. Dat is echter niet waar, het geeft burgers weer de mogelijkheid om zelf te kiezen aan welke doelen ze geld willen geven.
.
ps 2 het zal vast niet zo zijn dat er binnen een paar jaar een kamermeerderheid komt voor de Libertarische Partij, maar een paar zetels om een gezond tegengeluid te laten horen is zeker mogelijk. Iedere kleine stap naar meer vrijheid maakt de wereld een stukje mooier.

de blije libertarier | 06-08-13 | 11:43

@mijntweecent, @hangtiet met knoop, @Dick Luyenlomp, @de blije libertarier
.
Oke, geen VVD. Maar wat is dan wel een geschikte partij voor zelfstandigen?
.
Bij mijn weten zijn alleen VVD en D66 liberaal. Verder heb je alleen links-socialisten (SP), rechts-socialisten (PVV), regenten-socialisten (PvdA), en allerhande christenmeuk.
D66 dan maar?

koeberg | 06-08-13 | 11:39

De Droit | 06-08-13 | 10:57 | + 5 -
Ja, 21 September!

Charles de Batz | 06-08-13 | 11:39

Watapatja
Hoe kom je erbij dat dit het plan was... en dan nog: het is toch mijn eigen keuze om op de manier te werken die ik zelf verkies?
Ik heb nooit een doorstart willen maken omdat ik geen personeel WIL hebben. En ook die keuze mag ik zelf maken.
Loonslaaf ben ik trouwens ook lang genoeg geweest en ik heb altijd gezegd dat als je iets "goed" kunt je het niet voor een baas moet doen, maar voor jezelf. Dat geldt ook andersom. Als iemand iets goed doet, hoeft hij/zij niet voor mij te werken, dan is het gewoon gezonde concurrentie die mij scherp houdt. Ik neem aan dat jij óf een miljoenenbedrijf hebt, óf dat je loonslaaf bent?

schattebout | 06-08-13 | 11:36

glaaf | 06-08-13 | 11:30 |
Fysiek mag je je vestigen waar je wilt met een lmtd, dus in heel Europa.

Watapatja | 06-08-13 | 11:33

Watapatja | 06-08-13 | 11:24 | + 0
ik wil dan ook fysiek weg met de bedrijven, Viersen lijkt me dan een handige uitvalbasis

glaaf | 06-08-13 | 11:30

Maar goed, ZZP'ers zijn de nagel aan de doodkist van de PvdA, want die worden in de regel niet lid van de vakbonden (politiek incestbroertje van de PvdA), stemmen geen PvdA, zijn vrij en niet goed hanteerbaar, lastig te manipuleren, eigenwijs, doorzetters, etc, etc, kortom de mensen waar de politiek weinig vat op heeft.
De PvdA heeft belang bij een zo groot mogelijk aandeel arbeiders, dat zijn traditioneel de mensen die op de PvdA stemmen, hoewel de PvdA tegenwoordig een allochtonen en armoede partij geworden is.
Hoewel de PvdA voor de minder rijke man is en ik ben niet rijk, bestrijdt ik heb toch te vuur en te zwaard wegens de puinzooi die ze overal nalaten.

ZSU-23-4 | 06-08-13 | 11:29

@Pi Mol | 06-08-13 | 11:09 | + 0 -
Ik heb alleen ervaring met BV's en hiervoor is een soort van substantie eis. Je kan niet zomaar een BV in Luxembourg hebben, je moet er ook echt zitten.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 11:28

schattebout | 06-08-13 | 11:18 |
zzp-er was ooit bedoeld om de opstap te maken naar een echt bedrijf, een bv. Als dat na 20 jaren niet is gelukt ben je geen ondernemer maar een marginale krabbelaar die beter in loondienst had kunnen werken.

Watapatja | 06-08-13 | 11:27

Ik ben dit laffe land meer dan zat! Ondernemen is een zware straf: Hoe kom ik hier weg? Als ondernemer ben ik nou net niet prototype baantjesjagerT....

Zoek_ook | 06-08-13 | 11:27

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:02 sloeg helemaal de spijker op de kop. het is in en in-triest om te zien hoe een bende graaiers ons mooie land (wat er nog van over is) kapot maakt alleen omdat ze het kunnen en omdat ze onafhankelijk en onaantastbaar zijn. Deze bende is een veelvoud van de oude graaiers: koning, hofhouding, regenten, clerus.

Hier wat Kaas schrijft:

"Las onlangs een tricolon van geniale teksten:

"Ik zou graag willen dat de overheid niets doet. Gewoon thuis gaat zitten. Ik denk dat de besparing op koffie al 9 miljard in het laatje brengt maar het grootste voordeel is te behalen dat ze geen slechte plannen meer bedenken en kunnen uitvoeren."

""en wordt je misschien ook nog eens verplicht voor je pensioen te versparen"

Ah men wordt verplicht om met nog een pyramidespel mee te spelen. De overheid moet eens met de GGD praten over haar gokverslaving."

"De overheid ontneemt iedereen de kans om voor zichzelf te zorgen om zichzelf te legitimeren.
Noch meer macht, nog meer geldstromen via de staat. Na hun ambtstermijn laten ze Nederland in puin achter, maar dat boeit ze niet."

Ondanks de taalfouten, geniaal".

ecologiste | 06-08-13 | 11:26

glaaf | 06-08-13 | 11:20 |
Een lmtd is goedkoop en gunstig.

Watapatja | 06-08-13 | 11:24

Meer belasting? Dan moet ik me – als ZZP-krabbelaar – toch maar eens ergens als werkzoekende gaan inschrijven. Al is het alleen maar om met de statistieken te fokken.

simpelman | 06-08-13 | 11:22

En wat ook even vergeten wordt, mensen die een onderneming starten verdienen de eerste jaren helemaal niets, daar moet vaak alleen maar geld bij of ze leven op het randje om maar de zaak op te kunnen zetten.

ZSU-23-4 | 06-08-13 | 11:21

Binnenkort onderzoeken wat een GmbH me gaat kosten..
Op 1,5 uur rijden hier vandaan

glaaf | 06-08-13 | 11:20

Ik kan maar een ding zeggen: ik word er stil en verdrietig van... Al vanaf 1993 zzp'er en geloof me, dat is hard werken zonder enige vorm van zekerheid. Het is niks anders dan no cure, no pay. Alle risico's zijn voor jezelf. Het leuke was dat je je eigen salaris min of meer in eigen hand had en de tijd waarop je werkt zelf kunt bepalen. Hier worden lange dagen gemaakt (er moet een gezin van leven) en de weekenden schieten er nogal eens bij in (levertijd), maar het was leuk. Met de klemtoon op: was. De mensen die in dit land hard werken, risico's nemen, worden het hardst gepakt. De mensen met ondernemingsgeest krijgen een lobotomie en we mogen terug naar zakgeldformaat. ZZP'er zijn is niet een baantje voor "erbij". We leven ervan en bovendien zijn wij de mensen die op dit moment de economie draaiende houden. Maar ja, waarom zouden we nog? Laat het land maar naar de verdoemenis gaan. Waar zou je nog aan bouwen...?

schattebout | 06-08-13 | 11:18

ZZP'ers hebben behalve de verantwoording over de eigen pensioenen, de loonderving bij ziekte, geen ww, ook andere nadelen, zoals geen recht op ontslagvergoeding bij geen werk, geen recht op bepaalde kortingen op gemeentebelastingen, grotere reserves nodig om ook weer te kunnen investeren (banken lenen de kleine man niet zo snel iets uit), een onregelmatig inkomenspatroon (dus buffers nodig) en vaak hogere bedrijfskosten en mogelijk andere onverwachte kosten of tegenvallers, die je als vaste loner niet hebt.
Het is dus terecht dat zij wel iets meer overhouden om al die extra kosten te kunnen dekken, maar het verschil moet niet te idioot groot zijn.

ZSU-23-4 | 06-08-13 | 11:15

Bakito wil graag weer dat grote uitzendbureau`s als Atos, CGI .. mensen wegzetten. Zodat zij weer het leeuwedeel krijgen van het uurloon wat zo`n persoon oplevert. Eigenlijk is Bakito voor multinationals met al zijn managers. Niet dat de man die het werk doet daar ook voor beloond wordt.

roze_bril | 06-08-13 | 11:15

Je bent knettergek als je in NL gaat ondernemen, zeker als je een gezin hebt. (zegt een ondernemer)

spelen | 06-08-13 | 11:13

@hangtiet met knoop | 06-08-13 | 11:04 | + 0 -
Ik zeg IB, niet VPB.

Maar dit is wel het voorbeeld dat ik daarstraks met bella bella besprak over zogenaamd iets proberen in Nederland. Je speelt het op de man, ik zeg niet dat mijn plan perfect is, het is een suggestie. Kan je toch ook anders verwoorden.

Het is jouw geld dat verdampt in Nederland, niet dat van mij.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 11:13

Boer in 020 | 06-08-13 | 11:08 |
Een hoop zzp-ers zijn wel zielig, denk maar eens aan de duizenden mensen in de Thuiszorg, die voor de crisis nog een baan hadden. Ik ken zzp-ers die werken voor € 9, 00 per uur in de zorg of schoonmaak.

Watapatja | 06-08-13 | 11:12

Spaties en extra letters naar boven injorist.
Kudt tablet of is het de drank die ik onder de parasol consumeer en de natte vingers van het zwemmen in de pool?

hangtiet met knoop | 06-08-13 | 11:10

Leger, kunt u even ingrijpen, danku.

realiteitswaanzin | 06-08-13 | 11:09

@Kaas de Vies Hoezo 'echt in het land gevestigd zijn'. Een postbus of registratie bij een flexwerkkantoor is toch voldoende?

Pi Mol | 06-08-13 | 11:09

Zo rolt ons kabinet, eerst mensen alle rechten afpakken, daarna de centen. Dubbel genaaid.

Watapatja | 06-08-13 | 11:08

@Kaas de Vies | 06-08-13 | 11:02
nee niet echt....
Het is een prima plan, en ook al duurt het wat langer, het geld pakken ze toch van je af....

Kutmaatschappij | 06-08-13 | 11:08

Wat een waardeloos staatje in het FD. Alsof alle zzp-ers kinderen en een huurwoning hebben. Hm. Toch maar Boerin in 020 eens aanbieden om door te fokken. Levert ons een hoop geld op. Maar voor de rest: wat een kul. ZZP-ers zijn niet zielig, het zijn óf mensen die welbewust het risico hebben genomen de vleugels uit te slaan (waaronder ikzelf), of mensen die zich na ontslag niet laten kisten en in een nieuwe constructie hun werk pogen voort te zetten. Vakantiegeld? Nope. Arbeidsongeschiktheidsverzekering? Onbetaalbaar. Vangnet? Geen, tenzij zelf gecreëerd. Ziektegeld? Rot op. Niet werken = geen geld.
En geloof me, linksom of rechtsom, de doorzetters redden zich wel. Maar het is zó vermoeiend om harder te werken dan loonslaven en er minder aan over te houden.

Boer in 020 | 06-08-13 | 11:08

Letterlijke woorden van Rutte: <<<flexibilisering is hard nodig want in alle landen om ons heen is het veel makkelijker om mensen in te huren en te ontslaan. Nederland is een open economie die moet concurreren in de wereldeconomie dus wij moeten ons aanpassen aan de ontwikkelingen in de wereld om concurrerend te blijven>>>

Waarom dan niet minimum jeugdloon halveren, werkgeverslasten omlaag en ambtenaraensalarissen min 25%. Omdat het allemaal KUTSOCIALISTEN en BAANTJESJAGERS zijn in Den Haag. Ze staan volledig los van de economische werkelijkheid en zouden omgekeerd-exponentieel beloond moeten worden op basis van de groei van de overheidsuitgaven in plaats van steeds naar mogelijke stijging van belastinginkomsten in verband met baanzekerheid van alle ambtenaren te kijken.

Wederom: www.destaatsschuldmeter.nl De overheid kan per definitie alleen maar uitdijen en meer kosten maken dus tijd voor een flinke sanering door een zakenkabinet.

bovenwater | 06-08-13 | 11:06

@kippevlees | 06-08-13 | 10:20
Politicus kan ook beter een deeltijdbaantje worden. Want
1. Nieuwe wetgeving moet niet te vaak gemaakt worden (kost steeds weer een hoop tijd en aanpassingen).
2. Nergens zie je de werking van de regering beter dan met een baan of eigen bedrijf (zie ook 1).

frank87 | 06-08-13 | 11:05

@kaas

Als jij denkt dat dit zoden aande dijk zet ben je idd de fulltime reaguurder die ik al lang in jeheb gezien.

Zo bijna iedere ondernemer vraag al uitstel aan. Jaarrekening opstellen duurt extra lang. Eerst moeten ook de jaaropgaves van het personeel gemaakt worden.

Dus de belastindienst rekent er niet mee dat je voor september betaalt.

Er gaat ook geen politiek signaal van uit.

En da staat kan tegenwoordig heel goedkoop lenen.

Maar als klap op de vuurpijl mag je rente betalen voor de tijd van uitstel, sterker nog je betaalt over de tijd vanaf 1 januari rente.

Puik plan - NOT!

hangtiet met knoop | 06-08-13 | 11:04

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:49 | + 0
Frankrijk, een ex van mij is accountant en regelt de zaken daar. Heb een huis in Zuid Frankrijk en betaal daar de eerste jaren geen btw etc.
Een beetje slim nadenken en ik heb geen zin om hier in Nederland de uitkeringen van die trollen als bakito te financieren.

joyriders | 06-08-13 | 11:03

ZZP'ers zijn wel degelijk ondernemer. Ik ben dat bijvoorbeeld met mijn webbouwbedrijf, al sinds 2004. Ik ben daarnaast ook nog ZZP'er in dienst van PostNL (voor de fitness). Het enige dat daar anders ligt, is dat mijn klant een bedrijf is. In beide gevallen kon ik altijd al doodvallen. Daar waren vorige kabinetten niet anders in dan het huidige.

Chielie | 06-08-13 | 11:02

@Kutmaatschappij | 06-08-13 | 10:59 | + 0 -
Nou ja goed, dan maar een ander plan. Suggesties?

Kaas de Vies | 06-08-13 | 11:02

nederland heeft het fundamentele probleem dat enerzijds de aardgasbaten binnenkort ophouden en anderzijds een volstrekt te ruime broek is aangetrokken voor wat betreft aspiraties. voeg daar aan toe dat het verdienmodel zeer kwetsbaar voor externe factoren, en je hebt een enorme uitdaging voor de zittende politieke klasse. de uitgaven van de overheid blijven maar stijgen en met name in weglekscenario's en domweg lenen om de consumptie op peil te houden. de instroom van uitkeringstrekkers en arbeidskrachten heeft de eigen arbeidsmarkt volstrekt ontwricht waarbij het arbeidsrecht ervoor zorgt dat geen enkele kleine ondernemer nog personeel aanneemt. wat de linksche partijen uitermate dwarszit is het einde van de vakbonden die nog slechts bejaarden vertegenwoordigen. werkgevers daarentegen zijn alleen maar bezig in het buitenland te investeren. het verdienmodel is dus consumptie gefinancierd met schuld. dat laat brussel dus niet toe, dus hoe dan ook worden er maatregelen aan den haag opgelegd. wij gaan dus een interne devaluatie tegemoetzien waarbij de lonen moeten dalen - een ierland, portugal, griekenland scenario - waarbij wij uiteraard wel de afspraken nakomen. tsja, zo dom zijn we ook wel weer. dat houdt in massale uitverkoop via privatisering zodat frankrijk de macht kan uitbreiden. opheffing de facto van eigen begrotingsbeleid en verdere migratie. nederland wordt dus gekoloniseerd vanuit brussel en wordt voortaan een regio waar 17 miljoen mensen een bepaalde consumptie hebben. een soort argentinië gevuld met paupers en eurofiele regenten. heel veel bladgoud op de regeringsgebouwen en huis ten bosch en ontmanteling van de rest van het land.

minimá-armezusvan.. | 06-08-13 | 11:01

Met deze opbrengsten wordt het nieuwe baantje van Mariko ZZPeters gefinancierd.

colonnecinco | 06-08-13 | 11:01

@Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:54
beetje hetzelfde idee als destijds de shell boycotten, maar dan anders...... is ook mislukt, men weet daar ook wel dat men uiteindelijk toch moet betalen

Kutmaatschappij | 06-08-13 | 10:59

Wellicht interessant voor de ZZP-er in Nederland; even een vergelijkje met hier in Frankrijk: dat kan opheldering bieden.

Ik lever hier diensten en producten aan individuele consumenten (en dat is een groot voordeel, zul je dadelijk zien).

De belastingdruk in Frankrijk is vergelijkbaar met die in Nederland, zei het dat de accenten anders liggen.

De belastingMORAAL is echter half noord-Europees (u moet betalen en dat timmeren we dicht) en half zuid-Europees (ach, rommel maar wat aan; als we maar af en toe cijfers van je krijgen).

Een deel van de kosten die ik jaarlijks maak, zijn privé; een groter deel is voor klanten. Toch betaalde ik dat privé (vanuit mijn Nederlandse paradigma). Een mooi voorbeeld: brandstofkosten. De auto is privé, maar ik gebruik 'm veel zakelijk.

Dus ik op enig moment met mijn (Franse) accountant in gesprek: hoe krijgen we de zakelijke kosten ook echt zakelijk (bijvoorbeeld om de winst te drukken en de BTW terug te vragen).

In Nederland moet je dan een kilometeradministratie voeren en dan kun je iets doen (en je wéét dat de halve Belastingdienst langs de kant van de weg ligt met camera's om je te betrappen op dat laatste privékilometertje).

In Frankrijk lachte mijn accountant me uit toen ik dat zei: "administratie van álle gereden kilometers? MDR {mort de rire oftewel LOL}: welnéé man; je boekt gewoon alle diesel op kosten van de zaak en aan het einde van het boekjaar verklaar ik wel dat je een x percentage privé hebt gereden en dat corrigeren we".

Oké.... En hoeveel is dat percentage dan? "nou, dat maakt niet zoveel uit, zolang je maar IETS privé hebt gereden". Oké.... Da's mooi. Dus 40.000 km gereden en dan doen we 1.000 km privé of zo, voor de schone schijn.... "Oui".

In Frankrijk -een in wezen communistische heilstaat- ben je als ondernemer automatisch een halve crimineel; jij wordt immers "rijk" (lolwut) over de rug van de arme, uitgebuite arbeider (lolwut?).

Dus wordt je navenant belast (ik val dan onder het zg. "Régime Social des Independents; de SVB voor ondernemers. Veel betalen naar rato van je omzet [!!!] en nergens recht op; een beetje als een ZZP-er).

De oplossing is simpel: ik zet niet meer om dan pak 'm beet 50k en de rest doen we gewoon zwart. Wazegu? Jawel zwart. En geen haan die er naar kraait als je maar bijtijds je (gefingeerde) cijfers inlevert. En op tijd betaalt.

En weet je wat zo mooi is? Zwart geld is fijn: hier is het hoge BTW-percentage 19,6% en iedere keer dat je iets koopt met zwart geld, dan denk je bij jezelf: "zo, François Nulle betaalt ook lekker 20 procent mee".

Heerlijk gewoon.

Zijn jullie er al op voorbereid dat je binnenkort ook Frankrijk een bail-out moeten betalen? Zal een paar honderd miljard worden denk ik...

Een vaste klant van me is een "investment banker" uit Londen, die me eens de wijze woorden toevoegde: "als de Staat probeert het maximale aan belasting uit de mensen te persen, dan vrágen ze om belastingfraude".

En dat is zo.

Weten jullie nog dat we -lang geleden- in opstand zijn gekomen tegen de Spanjaarden en hen met pek en veren het land uit hebben gejaagd? Weten jullie nog waarom? Omdat de Spanjolen ons de "tiende penning" oplegden; een nominale belastingdruk van 10 (tien) procent.

We zouden nu een gat in de lucht springen met een belastingdruk van 10 procent en de Europese economie zou overmorgen gierend uit de startblokken omhoog schieten met maar 10%.

Komen we eens een keertje in opstand?
Joehoe!?!?!?!!?!

De Droit | 06-08-13 | 10:57

Als ze de ZZP-ers op die manier de nek om gaan draaien kunnen ze rekenen op flink wat werklozen erbij. En veelal uit de leeftijdscategorie boven de 50 jaar. Een groep wiens laatste kans het was ZZP-er te worden omdat ze nooit meer een vaste aanstelling kunnen krijgen. En die, als ze op deze manier nogmaals gepakt worden, wel eens zouden kunnen denken 'na mij de zondvloed, zoek het lekker zelf maar uit'. Hoe verschrikkelijk kortzichtig kun je zijn ??

Der Schnitzeljäger | 06-08-13 | 10:57

@Bakito | 06-08-13 | 10:54 | + -2 -
Ik hou rekening met veel dingen in het leven, maar deze overheid zag ik echt niet aankomen.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:56

@sickstyle | 06-08-13 | 10:55 | + 1 -
Hier gaat natuurlijk keihard misbruik van gemaakt worden, dit snap je ook wel.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:56

Ik wil best als ondernemer meer belasting en toeslagen betalen. In ruil daarvoor wil ik sociale zekerheid, makkelijker en goedkoper verzekeringen voor bedrijf en een vangnestje hebben zoals alle loonslaven.

sickstyle | 06-08-13 | 10:55

Muxje | 06-08-13 | 10:49 | + 1 -
Een echte ondernemer houdt er rekening mee dat er een kabinet kan komen dat zulke beslissingen neemt. De ondernemers dat niet doen, zijn in feite omhooggevallen socialisten.

Bakito | 06-08-13 | 10:54

@BellaBella | 06-08-13 | 10:46 | + -1 -
Het idee is als volgt.

Het is een geweldloos legaal protest.

Als iedereen massaal uitstel vraag voor IB 2014 (liefst op dezelfde dag), geeft dit een signaal aan de overheid dat de belastingbetaler op het kantelpunt staat tot georganiseerde ongehoorzaamheid.

Het is een signaal aan de overheid, tot hier en niet verder. Het is een signaal aan de overheid om eens haar knopen en zegeningen te gaan tellen en hopelijk tot het wijze besluit komt dat dit anders moet.

Het is nu augustus 2013, met voldoende social media geneuzel waar ik geen verstand van heb zou zoiets moeten kunnen. Het is volgens mij volkomen legaal en geweldloos, daarnaast is het lekker makkelijk te doen. Ben zelf vrij lui aangelegd (Syndroom van Bakito).

Uiteraard zijn er mensen die graag 1 april aangifte doen omdat ze geld krijgen van de overheid. Je kan toch uitstel aanvragen en je aangifte 2 april inleveren. Het gaat om het signaal.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:54

Zeker, ZZP' ers hebben ht niet eenvoudig.
Niet in de laatste plaats doordat velen in die positie zijn gedwongen, zonder ondernemer te zijn.
Mag ik daarnaast ook eens een lans breken voor de ZMP'er?
Met name de kleintjes die 1-5 werknemers hebben?
Ik ken er een paar die netto minder overhouden dan hun eigen personeel, en het desondanks vertikken om er één uit te gooien, uit een soort loyaliteit.

Kapitein Sjaak Mus | 06-08-13 | 10:53

ANP - Den Haag, door onze correspondent NACademicus:

Vannacht is ingebroken bij de ruggegraat van ondernemend Nederland en drijvende kracht achter het MKB, de ZZP'er. Daarbij is een fiscaal voordeel buit gemaakt dat was bedoeld als vet op de botten voor als de ZZP'er geen opdrachten verkrijgt. De diefstal is des te schrijnender omdat de ZZP'ers geen gebruik kunnen maken van het social(istisch)e vangnet. Insiders zeggen dat de diefstal mede is ingegeven door frustratie van de dieven over de flexibiliteit van de ZZP'er. De inbrekers zouden juist grote voorstanders zijn van rigide en starre arbeidsverhoudingen die luiheid, onnodige complexiteit en hoge kosten met zich meebrengen. De dieven zouden het hebben gemunt op gleichschaltung van arbeid en de ZZP'er.

De politie heeft drie verdachten op het oog: Mark R. aka "de latente weglachnicht", en Didi S., die bekend staat als "de kale rover". Zij zouden zijn geholpen door een handlanger, de Limburger Frans W. die te boek staat als buitengewoon onhandig en corrupt. De drie zijn bekenden van de politie. De politie verwacht echter weinig te kunnen doen, "omdat de overheid in dit land dit soort diefstal gerechtvaardigd acht en omdat zij nu eenmaal meer oog heeft voor de daders dan voor de slachtoffers", aldus een zegsman van de politie. De ZZP'ers hebben aangifte gedaan maar hebben alle hoop op opsporing en vervolging inmiddels opgegeven omdat de politie hen te kennen had gegeven "andere prioriteiten" (verkeersboetes, red.) te hebben.

NACademicus | 06-08-13 | 10:53

Tis gedaan met Rutte.

louis6227 | 06-08-13 | 10:53

@Jack1000 | 06-08-13 | 10:14
Er is ook de "ondernemersmythe": een goed ondernemer is iemand die veel verdient (hierbij volledig de factor geluk of toeval negerend).

Volgens deze mythe is iedereen die niet goed verdient dus geen goed ondernemer, en een sappelende ZZP'er is in dit wereldbeeld de naam ondernemer niet waardig.

Ik ga denk ik een staatlot kopen, wordt ik misschien ook "echt" ondernemer...

frank87 | 06-08-13 | 10:53

@SIRSMOKEALOTT2 | 06-08-13 | 10:48
de echte zzp'er klaagt niet, maar gaat er gewoon voor.
Je hebt echter ook zzp'ers die zelf nog niet eens een factuur kunnen maken, maar ik geloof dat die inderdaad weer lekker in het hang-vang net zijn gaan hangen, dus mocht er een economische bloeitijd komen is er voor de huidige zzp'er die de crisis heeft doorstaan veel werk aan de winkel!

Kutmaatschappij | 06-08-13 | 10:52

joyriders | 06-08-13 | 10:48 | + 2 -
Wel de lusten, maar niet de lasten. Je bent een landverrader en mag blij zijn dat Joris je geen permaban geeft. #fail

Bakito | 06-08-13 | 10:52

spanarchist | 06-08-13 | 10:26
Als het politieke partijen om hun eigen macht te doen was dan hadden ze ons land niet verkwanseld aan het ondemocratische EUSSR dat nu de dienst uit maakt.

endofdays | 06-08-13 | 10:51

Komt nog bij dat ZZP-ers echt voor hun geld gewerkt hebben, dit i.t.t.al die ambtenaren, die 5 dagen in de week kunnen uitslapen op hun werk.

louis6227 | 06-08-13 | 10:50

Dit schema slaat als kut op Dirk. Gebaseerd op het toeslagen stelsel. En dit omdat iedere zzp-er een alleenstaande ouder met twee kinderen in een huurwoning is? Klinkklare onzin.

Onzinloos_2.0 | 06-08-13 | 10:49

@Bakito 10:04: Op zich ben ik het met je eens (en dat is niet vaak). Wel een kanttekening. ZZP'ers moeten sparen voor het eigen pensioen en WW. Dat ze meer overhouden is terecht, met als kanttekening dat ZZP'ers vaak noodgedwongen wegblijven van de dure pensioenconstructies en het in eigen beheer opsparen, maar bij werkloosheid dan wel gedwongen worden hun pensioen op te eten. Als ZZP'ers gekort worden, dan moeten ze dezelfde sociale verzekeringen krijgen als werknemers. En dat zou wel eens duurder uit kunnen pakken.

Verder is dit, net als veel andere zaken uit de koker van dit kabinet, een op zich goed idee met een afgrijselijk slechte timing. De tijd om ZZP'ers terug naar een vast contract te dwingen is er een van economische voorspoed, als de vacatures er ook echt zijn. In deze tijd is het een ordinaire belastingverhoging die nauwelijks iets aan de arbeidsmarkt gaat veranderen.

Muxje | 06-08-13 | 10:49

@joyriders | 06-08-13 | 10:48 | + 1 -
Als ZZP-er of een BV-achtige entiteit?

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:49

@Pi Mol | 06-08-13 | 10:47 | + 0 -
Indien het grensoverschrijdende diensten zijn in ieder geval geen BTW in de EU. Maar je moet per land bekijken wat de belastingen zijn voor het ZZP-erschap. In ieder geval moet je dan ook echt in dit land gevestigd zijn.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:48

Wat een gezeik. Mensen werden vroeger ZZP'er omdat het meer verdienden en je eigen tijd kon verdelen. Nu is het crisis en gaan ze lopen zeiken dat ze nergens recht op hebben. HALLO dat wisten jullie 10 jaar geleden al. Dus doei.

SIRSMOKEALOTT2 | 06-08-13 | 10:48

Ik sta ingeschreven in het buitenland en bespaar aardig wat knaken. Stond ik hier bij de KVK ingeschreven was ik waarschijnlijk al failliet geweest en aan de geeuwhonger door dit kut kabinet.

joyriders | 06-08-13 | 10:48

@Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:46
Is kenniseconomie. Want die werkloze wat-kauwende negert die geen woord Nederlands spreekt is een waardevolle toevoeging aan de economie. Echt waar!

dlseth_ | 06-08-13 | 10:47

Vriend van mij is ZZP'er. Werkt 80 uur per week. Wordt helemaal leeggetrokken aan belastingen, netto verdiensten waren minder dan de helft van zijn bruto verdiensten. Dan ga je vanzelf wel trucjes bedenken om minder belasting te betalen.

PSV Eindhoven #1 | 06-08-13 | 10:47

Zou het als ZZP'er fiscaal aantrekkelijk zijn om je op papier in een ander land te vestigen? Heeft daar iemand ervaring mee?

Pi Mol | 06-08-13 | 10:47

Dat zooitje ongeregeld uit Den Haag is nog minstens 1 maaqnd op vakantie!

kippevlees | 06-08-13 | 10:46

Was al lang voor de verkiezingen bekend dat dit soort dingen zouden gebeuren met pvda en vvd aan het roer. En iedereen maar verbaasd zijn....

Traanplaat | 06-08-13 | 10:46

@Bakito | 06-08-13 | 10:44 | + 0 -
We zijn niet allemaal asieladvocaat Bakito, daarom neen tegen D66.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:46

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:39 | Als ik zou weten wat dat plan inhoudt dan zou ik mijn gedachten daarover met u kunnen delen. Maar op voorhand, dat kan ik u nu alvast zeggen, ben ik voor de zogenaamde organische belastingverlaging. Dat wil zeggen: lagere overheidsuitgaven leiden tot lagere belastingen. En dus *niet*: lagere belastingen om het volk te paaien die we financieren met oplopende schuld. Sowieso is het netto-effect van belastingverlaging in ons 'economisch' (hihihi, daar kan ik ook nog een boom over opzetten) systeem negatief in diverse dimensies: die nieuwe auto die u koopt doordat u weer 'vertrouwen' krijgt door de belastingverlaging, wordt die in Born gemaakt? Of in frankrijk of duitsland? Ik had eerder geconstateerd dat u niet de domste bent die hier reageert, dus u begrijpt mijn punt, veronderstel ik.

BellaBella | 06-08-13 | 10:46

@tattooboer | 06-08-13 | 10:07
De straat op? ZZP'ers hebben geen stakingsrecht, die moeten elkaar kapotconcurreren van de mededingingswet.

frank87 | 06-08-13 | 10:45

Na 50-plus de ZZP-partij; 800.000 zzp-ers al snel goed voor 10-20 zetels (tot 20 als wederhelft ook ZZP stemt).

louis6227 | 06-08-13 | 10:45

de blije libertarier | 06-08-13 | 10:41 | + 0 -
Tip: als ondernemer kun je tegenwoordig beter terecht bij D66, een partij die niet alleen ondernemers hoog in het vaarwater heeft, maar bovendien investeringen in de kenniseconomie cruciaal acht voor het herstel van onze economie. Alleen op die manier kunnen we de vertaalslag met het buitenland, m.n. China en India, het hoofd bieden.

Win win !

Bakito | 06-08-13 | 10:44

@hangtiet met knoop | 06-08-13 | 10:26
Ik wacht met smart op de uitleg van het leuke truukje!

dlseth_ | 06-08-13 | 10:44

Iedere bevolking krijgt de regering(en)waar ze zelf om gevraagd hebben.Zie de uitslagen van de laatste EU vazalstaten verkiezingen in 2012.

komtdatschot | 06-08-13 | 10:43

@Einde van de Domheid | 06-08-13 | 10:06
Een ondernemerspartij moet wel oppassen niet door de loonslaaf-CEO's van de multinationals overgenomen te worden. Die willen vooral de mogelijke opkomende concurrentie in de kiem smoren.

Een "kleine-" of liever "beginnende ondernemerspartij" zou beter zijn.

frank87 | 06-08-13 | 10:43

Mensen die nu nog VVD stemmen hebben het echt niet begrepen. VVD is absoluut niet liberaal meer.

de blije libertarier | 06-08-13 | 10:41

deze kneuzen verpesten het voor professionals pur sang als ik.
Bakito | 06-08-13

eigenlijk ben jij soms best wel grappig. Je doet me bij tijd en wijle denken aan een blogger... Ach nee, dat gaat ook weer te ver. Maar soms moet ik wel eens glimlachen.

FrankVeer | 06-08-13 | 10:40

Volgens mij vergeet de FD in hun berekening de 4200 euro omzetbelasting die je over 20k betaald... wel een mild verschilletje, 7000 euro of +-2800 euro. Volgens mij is de omzetbelasting ook gewoon belasting die je betaalt aan de staat.

Dan zit je ook nog met dat je een aantal sociale voorzieningen zelf moet betalen, en dat ze voor een 'toevalig gekozen' bedrag zijn gegaan waar het veel scheelt omdat je als ZZP'er nog zorgtoeslag enzo krijgt (ik denk dat veel ZZP'ers daar niet voor in aanmerking komen).

Blasfemie | 06-08-13 | 10:39

@BellaBella | 06-08-13 | 10:38 | + 0 -
Wat vind je van mijn belastinguitstelplan IB 2014?

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:39

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:27 | "Deze vileine oneerlijkheid ontneemt bij veel mensen de lust om leider te spelen" + dat het lang duurt en zo: ik veroordeel u niet, laat dat voorop staan; ik begrijp u wel. Maar tegelijkertijd roepen mensen zoals u, met deze denkbeelden, anderen op om het wel te doen. 'The next best idiot', zo gezegd. Dat is mijn punt: niemand wil iets doen om al dan niet moverende redenen, iedereen roept dat de buurman het maar moet doen. Maar die roept hetzelfde. En dat, mijn waarde, is waarom dit systeem blijft zoals het is. Omdat niemand iets wil doen krijgt elk volk de regering die het verdient. En die regering zit er dus al. Dus stop met roepen, het is er al, het volk is op zijn wenken bediend :-)

BellaBella | 06-08-13 | 10:38

Hoe ontkomen we hieraan?
God Zelf | 06-08-13 | 10:26

Simpel .. je stapt in een auto en je rijdt minstens 150 km naar het Oosten of het Zuiden. Nergens in de hele EU is de belasting- en de regeltjesdruk zo groot als in NL. De buurlanden zien hardwerkende ondernemende types graag komen.

James Lastig | 06-08-13 | 10:37

@Nijs Weus | 06-08-13 | 10:02
Omdat je als loonslaaf geadopteerd wordt door een meester, die volledig voor je zorgt, je aait als je ziek bent, je troost als je moe bent. En ach, veel van de best verdienende Nederlanders zijn loonslaaf( Groenink, de zorgmanagers, etc).
Alleen jammer dat die werkgevers nu en dan die goede zorgen niet meer kunnen of willen betalen.

frank87 | 06-08-13 | 10:37

@0.9-FTE | 06-08-13 | 10:34 | + 0 -
Zo heeft de zorgmanager zijn bonus veilig kunnen stellen. Cost out is gereduceerd dus bonus.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:35

@Biff Eagleburger | 06-08-13 | 10:32

Gaat bij mij niet lukken omdat ik alleen maar voor bedrijven en overheden werk. Niet iedere ZZP'er is een bouwvakker!

hangtiet met knoop | 06-08-13 | 10:35

ha ha het worden steeds leuker, zzp-ers worden niet gezien als ondernemers, zijn het vaak ook niet, en worden nu ook door de politiek nog lekker hard genaaid. ha ha ha

denoorman | 06-08-13 | 10:35

@Bakito | 06-08-13 | 10:11
Wanneer spoel je nu eens weg door dat douche putje?

Che_cuevara | 06-08-13 | 10:34

Is het niet zo dat in de randstad verpleegkundigen in de zorg bijv van 100% naar 50% gaan werken.
En zich voor die 50% die ze opgezegd hebben zich dan laten inhuren als zzp-er om zo meer te kunnen cashen ?
Daartegenover staat dat hun contracten makkelijker opgezegd kunnen worden.
Wordt je ziek dan wordt dat risico gedeeltelijk opgevangen met het vaste contract.
Hebben heel wat mensen gedaan, de zorginstellingen blij, want ze zijn wat vaste contracten kwijt, dat iets meer betalen nemen ze op de koop toe om in moeilijke tijden flexibiliteit te creeren.
Nu zijn er heel veel zzpers, en de tijden worden harder. Zie dan maar weer eens terug te gaan naar je vaste contract.
Dat lukt niet meer.
Toch wel slim bedacht.

0.9-FTE | 06-08-13 | 10:34

@God Zelf | 06-08-13 | 10:32 | + 0 -
Maar de belastingdienst heeft een goed geoliede machine bij niet betalen. Daar ga je het niet van winnen.
Vraag uitstel aan. van 1 april, tot 1 september. Voor deze 3 maanden uitstel van inkomsten moet de overheid de kapitaalmarkt op. Het ministerie van financien gaat dan eens vragen stellen aan de belastingdienst. Een interne paniekerige blame-game tot gevolghebbende.

En volkomen legaal. Wie kan dit regelen, ik heb nooit mijn cursus social media afgerond.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:34

@Kaas:
misschien moesten we dat maar doen. Belastingopstand!

God Zelf | 06-08-13 | 10:32

De eerste ZZP-er die niets zwart doet moet ook nog geboren worden. Dat zou voor mij overigens wel dé reden zijn om uit loondienst te gaan. Neuq de belasting.

Biff Eagleburger | 06-08-13 | 10:32

VVD, was dat niet de partij voor ondernemers?

ottorocket | 06-08-13 | 10:32

Kom Bakito laten we naar het strand gaan, ik weet nog een leuke in Vleuten, neem jij de pilsch mee?

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:32

hangtiet met knoop | 06-08-13 | 10:26
VVD - lees mee: mijn stem krijgen jullie niet meer!
Helemaal eens. Heel mijn leven VVD gestemd, op een enkele uitzondering na.
Nooit meer. Maar dan ook echt NOOIT meer. Wat een zwakke kut partij.
Rechts lullen, links prullen.

Dick Luyenlomp | 06-08-13 | 10:30

OpperGek | 06-08-13 | 10:09 | De doorsnee 'zelfstandige zonder pensioen' behoort niet tot het mkb, maar is, inderdaad, hoe dan ook, een verkapte loonslaaf die een gemarginaliseerd bestaan aan de rand van de samenleving heeft. Dat is prima, daar heb ik geen oordeel over; als dat is wat de 'zelfstandige zonder poen' wil dan mag dat van mij. Het is wel zo, en dat heeft die zzp-er (die zijn meestal niet al te snugger, who can blame them, ze zijn 'hogeropgeleid' (hihihihi) in nederland) meestal niet door, dat de werkgever inderdaad, zoals in het artikel aangehaald wordt, de zzp-er met deze constructie misbruikt. De grap aan dit ondoordachte plan, zoals altijd in dit bananenlandje, is dat het echt niet zo is dat de zzp-er braaf die belasting gaat betalen. Hij komt nu al nauwelijks rond. Dus denkt die zzp-er: 'ik ga wel weer in dienst'. Ware het niet dat die baantjes er in vaste dienst niet zijn. En zo is het netto-effect van deze operatie: minder zzp-ers, minder belasting, en meer uitkeringstrekkers. 'Het beste kabinet sinds wo2'. Ik heb geen hoge pet op van mijnheer lubbers, maar vergeleken met dit circus?

BellaBella | 06-08-13 | 10:29

@God Zelf | 06-08-13 | 10:26 | + 0 -
Organiseer dat volgend jaar iedereen uitstel aangvraagt voor IB als protest. Het is legaal, en geeft een meetbaar signaal als er opeens een verdubbeling van de aanvragen tot uitstel is.

Ik meen het, dit is een goede legale manier van de overheid eens achter de oren te laten krabben.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:28

@BellaBella | 06-08-13 | 10:24 | + 0 -
Ja, je hebt de bewuste treurnis in mijn tegel opgemerkt. Leiders die in Nederland een poging doen om op te staan worden al heel erg snel belachelijk gemaakt, een forum onthouden en als de leider sterk genoeg is, mag hij op het forum staan, maar staat men al klaar met rotte tomaten en taarten vol met pis en kots.

Deze vileine oneerlijkheid ontneemt bij veel mensen de lust om leider te spelen. Met de verstoring van de zuilenmaatschappij hebben de laatste zuilen die nog overeind blijven de macht naar zich toe gekregen. Het is of erg lang bouwen aan je eigen zuil om hier zelf op te gaan staan of je doet het niet.

Zo, Nederland maatschappelijk verklaart, in 3 minuten.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:27

Maak van alle politici zzp-ers
Niks meer fijn balkenende normpje mee naar huis nemen maar declareren en rekening sturen als de klus gedaan is naar tevredenheid van de klant.
Laten we zeggen 25 euro per uur of klus aannemen.
Wel volgens eu regels de klus uitbesteden he.

amin | 06-08-13 | 10:26

Mensen zonder enige relevante werkervaring mogen minister en staatssecretaris spelen en beslissingen nemen over het geld van de anderen. Dan worden dus dit soort beslissingen genomen.
Overigens wonderbaarlijk dat de partijtop van de VVD dit soort maatregelen klakkeloos accepteert. Rutte, toch niet meer dan een vermomde D66-er, is eigenhandig bezig de partij de nek om te draaien en niemand bij de VVD durft er blijkbaar iets van te zeggen.

spanarchist | 06-08-13 | 10:26

Ben zelf ZZP'er geweest. Werd me te duur met 52% ontwikkelingshulp voor debiele politici.

Heb nu een BV met minder lasten. En een heel leuk trukje om me een groot deel belastingvrij uit te keren.

Blijft wel over dat de regering geld pakt waar ze kan. Dus wordt het tijd om bij de volgende verkiezing iets anders te stemmen.

VVD - lees mee: mijn stem krijgen jullie niet meer!

hangtiet met knoop | 06-08-13 | 10:26

Parel van het Zuiden | 06-08-13 | 10:22 Als ZZP-er ben je gedwongen om wit en zwart te mengen tot grijs.

Ze mogen best een beetje hebben maar niet alles.

zeg maar jansen | 06-08-13 | 10:26

Ik wil uitstappen. Iemand een idee? Ik wil gewoon weigeren om nog belasting te betalen. Ik wil niet meedoen met deze tombola van stelen en inperken. Wanneer zijn we het echt zat dat we voor slaaf worden gehouden? Wanneer staat Spartacus weer op om dit stel incompetente idealistische klootzakken met pek en veren het and uit jagen? Het frustreert me zo omdat ik niet weet hoe. Stemmen helpt niet. Democratie is niet meer dan een stelletje slavenkampbewoners die 1x in de zoveel tijd de illusie mogen koesteren dat ze wat te zeggen hebben door hun eigen bewakers te kiezen... meer is het niet. Dit hele verrotte systeem is een grote gotspe en we doen allemaal mee. Hoe ontkomen we hieraan?

God Zelf | 06-08-13 | 10:26

kippevlees | 06-08-13 | 10:20 | + 0 -

Een reces van 12 maanden lijkt me wel wat. Kijk naar onze zuiderburen. Anderhalf jaar zonder kabinet zorgde er daar voor dat de staatsschuld flink daalde.

Borrelende Boris | 06-08-13 | 10:25

Ondernemen is in dit laffe land een zware straf van jaren.

Zoek_ook | 06-08-13 | 10:24

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:04 | U bevestigt mijn punt met uw 'wanneer doen wij hier nu eens iets aan'. Waarmee u eigenlijk aangeeft: u zoekt een leider. Iemand waar u achter aan kunt hobbelen. Iemand die het voor u regelt. Want zelf kunt/wilt/durft u het niet. U vraagt om een regering die voor u voldoet. Ik heb nieuws voor u: die hebt u op dit moment. Elk volk krijgt de regering die het verdient.

BellaBella | 06-08-13 | 10:24

Bakito | 06-08-13 | 10:09 | + -2
Wat zwets je nou over "creatief idee" en "business plan"
Ben je ambtenaar of zo? 99% van de ondernemers is gewoon aan de slag met basale zaken zoals het aanleggen van een weg of het tappen van bier, daar is helemaal geen kretologisch gezeik voor nodig, maar gewoon mouwen opstropen en gaan.

KarelMarks | 06-08-13 | 10:22

Een beetje zelfstandige denker had natuurlijk allang begrepen dat het tijd is om een van de Z's in ZZP te herinterpreteren als "zwart".
.
Voorts ben ik van mening dat dit kabinet ten val gebracht moet worden...

Parel van het Zuiden | 06-08-13 | 10:22

@woutrr | 06-08-13 | 10:22 | + 0 -
Ben ik een www-er?

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:22

Nog even en er zijn alleen maar ambtenaren, www-ers en uitkeringstrekkers om de belasting te betalen waaruit zij weer moeten worden betaald. Dan hebben we een begrotingstekort van 50% en kan niemand om het probleem heen.

woutrr | 06-08-13 | 10:22

Aan het einde van werkelijk *elke* week, bij de overpijnzingen van zaterdagmorgen, denk ik 'zo, het land land is nu wel volledig kapotgemaakt'. Om dan *elke* volgende week nog een nieuwe kapotmaakoperatie te zien waar ik dan de volgende zaterdagmorgen over denk: 'die zag ik niet aankomen, dat kon toch ook nog, dus'. Dat gaat nu al een jaartje of 15 zo door, week na week. Maar gelooft u mij: eens pikt 'de nederlander' het niet meer. Eens staat 'iemand op die er genoeg van heeft'. Ik moet daar altijd kostelijk om lachen. Spiegels, een gat in de markt.

BellaBella | 06-08-13 | 10:21

En dan nog vreemd opkijken als iedereen met nog een beetje ondernemerszin en lef het land met nog grotere spoed als nu al,het land verlaat.
God,wat ben ik blij dat ik die wereldvreemde ambtenaren logica heb kunnen ontvluchten.
Niet dat het elders veel beter is maar er zijn plaatsen waar je je nog een beetje voor dit soort kan verstoppen.

zwellevertje | 06-08-13 | 10:21


@Tattooboer

Gewoon wat minder kleur gebruiken.

Speitoptantje | 06-08-13 | 10:21

Bakito | 06-08-13 | 10:04 De professional pur sang komt om tien uur z'n nest uit om wat bloed te zuigen en kan dat middels minimaal zes keer per dag douchen volhouden tot middernacht. En noemt dat succesvol.

Dixit Bakito.

zeg maar jansen | 06-08-13 | 10:21

Hoelang gebeurt er nog NIKS in Nederland?
Hoelang duurt het nog voor dat Haagse zooitje terug is van vakantie?
Waarom ligt hier in Nederland alles 2 1/2 maand plat op zijn reet?
Worden er geen mensen ziek? Gaan er geen mensen dood?
Zijn er geen urgente zaken waar de politici direct op in moeten springen/ haken?
Als ik naar het journaal kijk dan zie ik dat ze in andere landen (o.a. om ons heen) gewoon doorgaan met regeren.
Niet hier in Nederland, hier ligt alles ruim 2 1/2 maand stil en op zijn reet. Waarom is dat?
O sorry ik heb het maar steeds over de vakantie van onze politici maar ik bedoel natuurlijk "het reces".
"By the way" onze Nederlandse politici zijn de best betaalde politici van Europa en de hele wereld.
De eerste de beste "nobody" die in de Tweede Kamer verkozen is pakt op jaarbasis dik 100000 Euro
(incl. emolumenten)

kippevlees | 06-08-13 | 10:20

-weggejorist-

Sadakat | 06-08-13 | 10:20

Als je als ZZP'er netjes al je inkomsten bij de roverheid neerlegt, dan verdien je niet veel nee. En terecht.

De Nederlandse overheid is een parasitaire organisatie. Een bestuurlijke gezwel dat alles zal vernietigen dat in de buurt komt. En u, als ZZP'er, geeft uw zuurverdiende centen op want dat is wel zo eerlijk. Toch?

Alsof er een Marokkaan in uw huis staat en u geeft vrolijk de sleutels van uw auto mee, het telefoonnummer van uw dochter en u wijst vrolijk de schoenendoos met de sieraden van oma aan, want dat is toch wel zo eerlijk?

En om eerlijk te zijn moet het tuig in Den Haag BLIJ zijn met onze belastingontduiking; ze verdienen eigenlijk gewoon een coup en een publieke executie van het gehele kabinet.

dlseth_ | 06-08-13 | 10:20

Ze hebben weer geld nodig en daarom weer opzoek naar een zondebok.

Parelmoer | 06-08-13 | 10:20

Waarom betaalt de ZZP-er minder belasting? Blijkbaar heeft hij hogere aftrekposten. Dat zijn kosten die ik nergens terug zie. Deze berekening komt op mij over als linkse manipulatie.

lulleficatie | 06-08-13 | 10:19

Oops en ik ben ZZP'er... *Snel een uitkering aanvraagt* Oh nee wacht...

Pi Mol | 06-08-13 | 10:19

ongehoorzaamheid beveel ik aan!

Heisessie | 06-08-13 | 10:19

Lol @ Rutte (PvdA)

Houtbar | 06-08-13 | 10:19

@Cuyahoga | 06-08-13 | 10:12
pvdzzp een idee?

Kutmaatschappij | 06-08-13 | 10:18

Zoeken
Zuigen
Persen

Normpje | 06-08-13 | 10:15

@Dick Luyenlomp | 06-08-13 | 10:09
Mooi gesproken!
Men wil niet inzien dat DIT de groep mensen is, die de nieuwe werknemer gaan worden...... of men is er bang voor.
Hard werken, en niet zeuren, een beetje verkouden gewoon werken.De klant is koning.
Maar nee men heeft liever mensen die lekker het systeem belasten.....
Ik vermoed dat dit een lobby is van de bedrijfsverenigingen en de pensioenfondsen..... dat ze denken zo straks weer wat meer werknemers hun premies te kunnen ontfutselen en daar uiteindelijk een tegenvallend kutpensioen mee op te bouwen

Kutmaatschappij | 06-08-13 | 10:15

@ZDEF: iedere zelfstandige is een ondernemer.

Jack1000 | 06-08-13 | 10:14

@Bakito | 06-08-13 | 10:09 | + 0 -
Hoe hoger de belastingdruk des te meer truukjes kom je tegen. Water zoekt altijd de weg van de minste weerstand. Je moet je afvragen of je systeem wel goed functioneert als er zo'n behoefte aan is om het anders te doen.

En dan kan je nogmaals weer gaan wijzen naar de mensen die dit doen, maar ik denk dat je er verkeerd aan doet.

Belastingontwijking is het, geen ontduiking. Goed punt van de Poolse chauffeurs, deze vaak niet aan de NLse regelgevende verplichtende chauffeurs worden uit geknepen en de kwaliteitschauffeur zit thuis.

Ook weer door de oneerlijke overheid.

p.s.
Is dat jouw lul op de foto?

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:13

Hopelijk snappen de ZZP'ers onderhand dat ze niet op de VVD van Samsom moeten stemmen, maar iets zegt me dat ze bij de volgende verkiezingen weer als jankende lammeren het slachthuis, ik bedoel stemhokje, in lopen.

Cuyahoga | 06-08-13 | 10:12

tattooboer | 06-08-13 | 10:07 | + 1 -
Gewoon beter je best doen, flapdrol. Dat doe ik ook en heb daarom WEL succes.

*douchen *

Bakito | 06-08-13 | 10:11

Erg goed dat de regering de lat wat hoger legt, deze kneuzen verpesten het voor professionals pur sang als ik.
Bakito | 06-08-13 | 10:04

Ik kreeg na mijn laatste feest toch een hoop klachten over die Josti band van je.

Botte Hork | 06-08-13 | 10:10

@tattooboer | 06-08-13 | 10:07 | + 1 -
Niveleerclown Samsom, je ligt op de grond, maar niet van het lachen.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:10

Hhahaha, van die berekening klopt werkelijk helemaal niets. Zo zie ik bijvoorbeeld nergens iets van een AOW verzekering, pensioen of iets van kosten staan. (Je zult toch vervoer van en naar je klant moeten hebben bijvoorbeeld, een telefoon en dat soort zaken.)
Ik ben zelf ZZP-er. Nu heb ik weer geen goed tarief en dito inkomen, maar ik heb ook een aantal jaren voor een schamel tarief gewerkt en ik moest 60 tot 70 uur per week maken om me de luxe te kunnen permitteren die ik gewend was.
Maar goed overheid. Maak jezelf maar wijs dat een ZZP-er netto meer verdient dan bruto, dan kun je deze groep ook nog helemaal kapot maken. Waarom zou je als land toch een groep zelfstandigen willen die hun eigen broek ophouden, nauwelijks ziek zijn, wel WW premie betalen maar hier nooit aanspraak op kunnen maken?

Dick Luyenlomp | 06-08-13 | 10:09

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:06 | + 0 -
Veel zzpers zijn zzper om zo de fiscus te ontwijken, niet omdat ze een ondernemingsplan hebben of een creatief idee.

Door deze belastingontduiking moet de accijns op diesel telkens worden verhoogd, waardoor Nederland als toonaangevend transportland het steeds vaker moet afleggen tegen poolse vrachtwagenchauffeurs.

Bakito | 06-08-13 | 10:09

Was bekend toch. Ik heb me 3 jaar terug ingeschreven bij de KvK, echt binnen 2 dagen(!) had ik mijn eerste blauwe envelop al op de mat liggen. Of ik even binnen 30 dagen mijn omzetbelasting wilde indienen. Als er toch wat te halen valt dan kunnen ze heel snel zijn. Maar als je toch geld terug krijgt van ze, dan mag je even 3 maand op je poen wachten.

Ik vind het wel best. Ik ben ZZP'er maar heb daarnaast ook een baan van 40 uur per week. Heel erg veel opdrachten doe ik dus niet met mijn eigen bedrijf. Simpelweg omdat ik er de tijd niet voor heb. En als ze me daarmee zwaarder willen gaan belasten dan is het heel simpel. Dag eigen onderneming! En zo draait het kabinet het MKB de nek om. Want er zijn erg veel ZZP'ers die het puur en alleen van hun eigen onderneming moeten hebben, en daarnaast niets hebben om op terug te vallen. En dat wordt voor het gemak maar even vergeten. Ze houden meer over per jaar, maar dat geld hebben ze hard nodig mochten ze ziek worden, of een ander incident doet zich voor. Maar onze "leiders" zijn te dom om dat in te zien.

OpperGek | 06-08-13 | 10:09

@Bakito | 06-08-13 | 10:04
Ik zeg het niet graag, maar misschien heb je hier wel een beetje gelijk. Iedereen denkt tegenwoordig als zelfstandige makkelijk kruiwagens met geld naar huis te kunnen dragen. Zo werkt het niet. Het blijft een aanvaarding van risico's en die moet je dan ook voor lief nemen. Hoor ik overigens niemand over zodra de economie als een tierelier draait...

harry poster | 06-08-13 | 10:09

Heeft dit bananenkabinet ook maar een (1) ding wél goed gedaan?
Precies. Op naar de 0 zetels en herverkiezingen.
Snel ook gaarne want dit land verzuipt.

Botte Hork | 06-08-13 | 10:08

Er is in Nederland een hele grote groep zzp'ers, en die maken flexibele arbeid heel goed mogelijk.
Als een normaal kabinet er eens goed naar zou kijken, dan zien ze dat in een maatschappij als deze, vraag en aanbod op elkaar worden afgestemd, dat betekend dus dat als er weinig werk is, de prijzen laag zijn, en als er veel werk is, de prijzen hoog.
In dit geval wil het kabinet dus de prijs voor het goed afstemmen van de markt, heel hoog maken.
Als werkgever is het haast onmogelijk je personeel te ontslaan, je moet zakken geld meegeven, je moet maar accepteren dat sommigen 10 weken per jaar ziek zijn etc....
Kom Nederland, zie in dat de zzp'er een onmisbare schakel is geworden in de huidige markteconomie, en zorg er als kabinet dan gewoon even voor dat een zzp'er zich normaal tegenover ene normale maktconforme prijs kan verzekeren tegen wao, ziektewet, pensioen etc .... dan zullen ze zien dat het verschil niet zo groot is in de inkomsten, maar dat een zzp'er over het algemeen gewoon een hardwerkend iemand is, die zelf initiatieven wil nemen,en zelf wil bepalen wat hij ervoor krijgt, en de markt beslist dan!

Kutmaatschappij | 06-08-13 | 10:08

Als tattooboer ben ik ZZP'er, en ik moet mijn eigen pensioen bij elkaar sparen, krijg geen extraatjes en moet constant eigen bijscholing betalen. Nou komt die vuile communist niveleerclown Samsom met zijn hebzucht aan mijn portemonee, volgens meneer verdien ik 7000 te veel. Hij moet het eens proberen! Ik wil de straat op.

tattooboer | 06-08-13 | 10:07

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:04 | + -2 -
Wat -2!@#!!@# Ze zitten aan mijn kudo's!! Te blinde geleidevarken, voorwaarts naar Den Haag.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:07

Alles onder de hoede van de planeconomie. Geheel in lijn met onze Brusselse bazen. Met dank aan de ooit liberale VVD. Hoe kan ik de eerstvolgende keer op Nigel Farage stemmen? Ah toe, jullie weten zelf dat het ook waarschijnlijk de laatste keer stemmen is.

Godsammekraken | 06-08-13 | 10:06

En maar niet even over de grenzen kijken hoe de economische malaise in de buur- en verdere buitenlanden wordt aangepakt.

Neehoor, gewoon systematisch overal belastingen opkrikken en de hele economie naar de sodemieter helpen. Nederland bungelt nu al achteraan in de EU maar de laatste plaats moet haalbaar zijn.

Inflatie het dubbele van de buurlanden, economische krimp groter dan de buurlanden, werkloosheid rijst de pan uit, overheidsuitgaven nog steeds fenomenaal ...

Maar ga vooral zo verder, dan is binnenkort iedereen volledig van de overheid afhankelijk en dan is de soosjalistiese heilstaat Nee!-DDR-land eindelijk een feit. Honecker, en Ceausescu zouden trots geweest zijn.

James Lastig | 06-08-13 | 10:06

@Bakito | 06-08-13 | 10:04 | + 0 -
De reden dat veel ZZP-ers eigenlijk verkapte "loonslaven" zijn is omdat het standaard arbeidsrechtelijke systeem niet werkt. Je kan er om lachen, je kan naar ze wijzen maar ze zetten de tering naar de nering en lopen extra risico omdat er blijkbaar behoefte aan deze vorm van werken is in tegenstelling door de staat kapotgeduimschroefde standaard arbeidsrelatie.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:06

ze zouden al die kamer leden ZZP-er moeten maken.
Maar het is wel makkelijk lullen voor die eikels die zonder hun vriendjes netwerk geen normale baan zouden krijgen in de echte wereld.
Die gasten zijn alleen goed in debiele plannen bedenken en liegen dat het gedrukt staat.
Ze helpen wel zo een mikado slet weer aan een baan met mega veel salaris maar druk maken om mensen die echt willen werken? tuurlijk niet. zodirect nog meer graaien met meer belasting.

According2Mark | 06-08-13 | 10:06

Ik roep het al heel lang (in ieder geval sinds gekke Rita haar Aap Noot Mies aan IT personeel opdrong..) Dit land heeft een ondernemerspartij nodig.
En. Wel. Heel. Snel!

Einde van de Domheid | 06-08-13 | 10:06

Het is toch vooral ontzettend teleurstellend hoe de VVD veel van haar principes overboord heeft gegooid. Ondernemen is een straf. Wat stelt die partij mij teleur.

mijntweecent | 06-08-13 | 10:05

Zoveelste kut idee. Nee gaat lekker zo.

OverdrevenGeouwehoer | 06-08-13 | 10:05

Ok prima. Na de zieken, na de studenten, na de zusters, na de artsen, na de agenten, na de onderwijzers, na de werkgevers, na de 65+ers, na de WW-ers, nu eindelijk bij de ZZP-ers.

Ik vraag me 2 dingen af.

Hoeveel groepen worden nog geplukt totdat ze bij de enige juiste groepen zijn aanbeland. Profiteurs zoals socialevangnetmisbruikers, onzinbestuurders en ambtenaren.

2 de vraag.

WANNEER DOEN WIJ HIER EENS AAN.

Hey, het is jullie geld. Voor mij is waarde weerloos, zolang ze maar van mijn kudo's afblijven.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:04

Loonslaaf / staatsslaaf, dat willen ze.
De typhus zij met hen.

Botte Hork | 06-08-13 | 10:04

Er zijn inderdaad te veel ZZPers, mensen die eigenlijk als loonslaaf c.q. kaas de Vies in het systeem moeten meedraaien.

Erg goed dat de regering de lat wat hoger legt, deze kneuzen verpesten het voor professionals pur sang als ik.

Bakito | 06-08-13 | 10:04

Je verwacht het niet van dit kabinet * proest *

snakeplisskin | 06-08-13 | 10:04

Gaat dit over die figuren die een paar jaar geleden dachten dat ze het wel zelfstandig konden redden omdat dat meer opleverde, en die nu met hangende pootjes bij hun oude werkgevers terugkeren voor hun oude baan?
Dan snap ik een beetje met wie ik medelijden moet hebben.

P.A. van der Werff | 06-08-13 | 10:03

Ja mensen ondernemen en op eigen benen staan loont niet meer in dit land. We kunnen het beste allemaal ambtenaar worden. Dat maakt alles een stuk makkelijker.

Bobjandeman | 06-08-13 | 10:03

Waarom zou je een loonslaaf willen zijn als je al je meuk zelf kan regelen.

Nijs Weus | 06-08-13 | 10:02

En weer 4 zetels minder voor PVVDA. Op naar de 0 lijn! Zetels niveleren is een feest!

Koettoerk | 06-08-13 | 10:02

Luiheid wordt beloond met een uitkering en toeslagen.... initiatief en werken met torenhoge belastingen!
.
Welkom in Nederland.... kots!!

Fatwabuster | 06-08-13 | 10:02

Las onlangs een tricolon van geniale teksten:

"Ik zou graag willen dat de overheid niets doet. Gewoon thuis gaat zitten. Ik denk dat de besparing op koffie al 9 miljard in het laatje brengt maar het grootste voordeel is te behalen dat ze geen slechte plannen meer bedenken en kunnen uitvoeren."

""en wordt je misschien ook nog eens verplicht voor je pensioen te versparen"

Ah men wordt verplicht om met nog een pyramidespel mee te spelen. De overheid moet eens met de GGD praten over haar gokverslaving."

"De overheid ontneemt iedereen de kans om voor zichzelf te zorgen om zichzelf te legitimeren.
Noch meer macht, nog meer geldstromen via de staat. Na hun ambtstermijn laten ze Nederland in puin achter, maar dat boeit ze niet."

Ondanks de taalfouten, geniaal.

Kaas de Vies | 06-08-13 | 10:02

Kleine correctie. ZZPers zijn geen ondernemers maar zelfstandigen.

ZDEV | 06-08-13 | 10:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen