Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LUNCHVIDEO: bewegend vreten op je bord

De Koreaan Minsu Kim heeft een visie voor voedsel. Hij combineert synthetische biologie met moleculair koken om tot een nieuwe eetsensatie te komen: kunstmatig voedsel dat beweegt op het bord. Drilpudding met A.I., zoiets. Zodat je een nieuwe relatie krijgt met je voedsel. Ah, okee. Het ziet er uit alsof je een nog niet helemaal doodgemaakt stuk buitenaards leven op je bord krijgt. En in je mond. Meer iets voor een weddenschap dan als avondmaaltijd. Kortom, dit is helemaal de shit in Michelin-land over een jaar over twee. Aan de andere kant, een diervriendelijke variant van dat speed cooking waarbij je een nog stuiptrekkende slang of vis op je bord krijgt is natuurlijk wel weer fijn. En wie houdt er nou niet van een zachtjes wiebelende smaaksensatie in de mond? Precies. Eet smakelijk!

Reaguursels

Inloggen

Wat een achterlijke cultuur!!!

Grenswachter2 | 09-07-13 | 21:45

Ah, terug naar de oertijd. Ik slacht weleens een kippetje of een konijntje. Is dat de sensatie die Minsu Kim probeert te creeeren? Het bewustzijn dat je eten een levend organisme is/ was?
Kunstenaars, als je iets doms maakt en er slap over kan ouwehoeren, dan ben je er een.

ratelaar | 09-07-13 | 21:03

G.E.W.E.L.D.I.G!
Qulinair met een hele grote "Q"!

Ferran Adrià, eat your heart out...
:-Q

The Gymp | 09-07-13 | 20:18

Dit moet je echt niet gaan zitten vreten na een zegeltje..

NiCeY | 09-07-13 | 20:03

Al die Aziaten in de hete frituur. Problem solved.

niksneem | 09-07-13 | 20:02

Die dieren worden zwaar mishandeld.
Bij die vis worden alle spieren doorgesneden, zodat ie niet meer kan spartelen, maar nog is het niet genoeg.
Nog ff z'n lijf in het hete frituur houden.
Het lijkt wel of er wereldwijd steeds meer sadistische dierenbeulen bij komen.
Geen dier is meer veilig voor het beest, dat mens heet.

Schietmijmaarlek | 09-07-13 | 17:59

Why the fuck zou je bewegend eten willen?
Als ik ooit iets bewegends op mijn bord krijg, synthetisch of niet, maak ik een bezoekje aan de keuken om de hand van de chef even in de hete frituur te douwen. Gewoon om zeker te zijn dat er geen dierenleed is veroorzaakt.

Bewegend eten maken of bewust bestellen duidt op een diepgewortelde zucht naar sadisme. Not on my plate.

Fuck, als in een restaurant aan de tafel naast me zoiets op tafel komt ga ik ook even naar de keuken, na het bewegende eten eerst zorgvuldig uit zijn - synthetisch of niet - lijden verlost te hebben. Gewoon, om zeker te zijn.

Zo. Dat moest er even uit.

Alteidt Glijck | 09-07-13 | 16:48

steven paul|09-07-13|14:11
Sorry voor de late reactie, maar moest even naar het ziekenhuis. De naam van die kaas weet ik niet meer. In 1981 of zo gegeten tijdens een zakenreis naar Genève. Ik was de gast van onze Zwitserse evenknie binnen het toenmalige Volvo-concern.

pitsteen | 09-07-13 | 16:12

@andalucia | 09-07-13 | 14:53

Nou, beesten laten bewegen dmv heet en warm (lees: stoom en ijs) is al zo oud als de baard van Confucius.

Biff Eagleburger | 09-07-13 | 15:48

Willianus Wortelus | 09-07-13 | 15:15
"spelen" met voedsel op dat niveau is een boeiende mengeling van scheppende kunst, toegepaste schei- en natuurkunde en kokstechniek. "nep" lijkt me niet de juiste benaming.

andalucia | 09-07-13 | 15:24

En iedereen stinkt er weer in. Jongens, dit is nep.

Die minsu dinges is een kunstenaar, geen kok.

Willianus Wortelus | 09-07-13 | 15:15

Ik heb een worst die vaak een metamorfose ondergaat.

Kroepoeksclan | 09-07-13 | 15:06

Ik vind het echt supermooi, ik kan zo uren naar mn bord staren, te mooi om op te eten eigenlijk, vooral dat ding met die pootjes die zo wuiven, en die pulserende oogbol.

Causa Sui | 09-07-13 | 15:02

Badderbeest! | 09-07-13 | 14:55
Bah! Ouderwets.

andalucia | 09-07-13 | 14:57

Noem me ouderwets, maar ik blijf voorlopig nog even de ossehaas met champinonroomsaus bestellen.

Badderbeest! | 09-07-13 | 14:55

Paar filmpjes van deze Koreaan aangeklikt. Wat hij maakt is pure kunst, op de grens van ambacht en het creëren van een nieuwe wereld cq ervaring. Heeft verdomd weinig met een bord voedsel te maken maar chapeau! De nouvelle cuisine, het moleculaire koken, de fusiongolf in het westen van de USA, alles is al afgeserveerd door sceptici maar het heeft onze kijk op 'uit eten gaan' drastisch beïnvloed. Een biefstukje bakken doe je thuis, voor nieuwe smaken en combinaties ga je naar een vernieuwend restaurant op 'niveau'.

andalucia | 09-07-13 | 14:53

@Che_cuevara | 09-07-13 | 13:42 Zeg er dan wel bij dat je die sla koopt bij AH. Dat vindt Quid heel fijn.

Treurig varken | 09-07-13 | 14:51

Leuk avondje uit toch ?? Drankje erbij, je eten neerknuppelen.... Ik zeg doen !!

Den_Hertogje | 09-07-13 | 14:34

Leuk en aardig allemaal, maar ik vraag me af of het wel te vreten is. Laat staan dat het te betalen is.

VanBukkem | 09-07-13 | 14:28

Bestel in een chinese snackbar nooit een jos brinkie.

LibertasSimplex | 09-07-13 | 14:27

kick*

de grote Anti | 09-07-13 | 14:20

Ach, als je wat reist kom je de meest maffe dingen tegen. Gebakken cavia, sprinkhaan & aap. Gekookte levende kikker, slangen, nog meer insecten, boomschors, rotte eieren etc etc etc. In het begin is het experimenteren heel stoer, maar uiteindelijk kom je toch uit bij die steak met friet. Fuck it.

Biff Eagleburger | 09-07-13 | 14:20

Crap, drie keer achter elkaar crasht mijn vuurvos bij het aanklikken van de vimeo link.. Ook internet doet al dagen raar. Als ik binnenkort niet meer reaguur zit ik in GITMO waarschijnlijk. Maarja, had ik ook maar niet de nieuwste films moeten streamen hmm.

OT/
Aziaten zijn vreemd met hun bewegend voedsel.
Geeft het een kink dat je 'boven' je voedsel staat ofzo?

de grote Anti | 09-07-13 | 14:19

@Quid

Een visie VOOR voedsel. Man o man. Tokkietaal. 't Is alsof je een stuk van een moderne manager leest.

Pa Ramaribo | 09-07-13 | 14:19

Vannacht bewoog de mossel die ik in mijn mond had ook heel heftig

niksneem | 09-07-13 | 14:16

Zijn we net een beetje voorbij het moleculair koken gedoe, krijg je dit weer. Het echte koken is toch voor eten dat je herkent, weet waar het vandaan komt en ook goed smaakt.
Het is niet voor niets dat chefs uit de grote keukens (Frans, Italiaans, Verre Oosten) altijd alleen maar met traditionele recepten en de beste ingrediënten bezig zijn. Die laten al dit gefriemel aan zich voorbij gaan en concentreren zich op echte smaak.

ole guapa | 09-07-13 | 14:14

@pitsteen | 09-07-13 | 14:06
Hoe heet die Zwitserse madenkaas? In de EU is de Casu Marzu trouwens officieel verboden. Maar Italianen knijpen vaak een oog dicht.

steven paul | 09-07-13 | 14:11

steven paul|09-07-13|14:01|
Het was wel een kwestie van doorzetten, dat wel! Enfin, kaas is om te eten, en niet om aan te ruiken (Elzasser of Mainzer Handkäse) of om naar te kijken (Casu Marzu, en die Zwitserse kaas).

pitsteen | 09-07-13 | 14:06

Als dat voedsel in mijn maag en darmen ook nog zo pulseert dan sla ik het toetje wel over.

De waard zijn gast | 09-07-13 | 14:06

Lunch? Ik heb m'n ontbijt nog niet eens op, Quid.

Gootbalkoning | 09-07-13 | 14:06

1: Dikke made met gelei overgoten
2: Een met stoop overgoten spin
3: Een inheems soort kikkerdril

thomas_ | 09-07-13 | 14:05

Nancho, jij maakt mij gelukkig...(pinkt traantje weg)

jan de patatboer | 09-07-13 | 14:01

Liefde gaat door de maag,ik schotel vrouwen graag een vlezige worst voor die na enig likwerk een zacht ziltig romige sensatie afgeeft.

Knappe snuiter | 09-07-13 | 14:01

In Zwitserland at ik ooit een stukje "friemelende" kaas. Smaakte uitstekend!

pitsteen | 09-07-13 | 13:59

Idioot. Waarom moet er altijd zoveel heisa gemaakt worden over vreten ? Gewoon een bord aardappelen, rijst, vlees en groente, opvreten en klaar toch ?
Waarom moeten we overal lastiggevallen worden door kookhomo's en testosteronprobleempjes als Hans den Blijker met zijn kale eierhoofd ?
Hele zenders kun je langszappen met kookprogrammas waar je knettergek van wordt. Borden met peperdure liflafjes schieten voorbij. Als je dat soort onzin vreet, kun je daarna regelrecht langs de Burgerking om de rest van je maag (50 %) alsnog gevuld te krijgen.

paul de vries9779 | 09-07-13 | 13:58

Er zijn grenzen aan eten. Wanneer het nog beweegt hoeft het voor mij niet. Malle Aziaten.

The real McCoy | 09-07-13 | 13:57

Doe mij maar een steak. How do you want it sir, medium or rare ?
Kap hom sy horings af, dan is hy reg.

hotnot | 09-07-13 | 13:56

Doe mij maar gewoon ouderwets een patatje mayo.
Altijd die ingewikkelde pretentieuze shit.

Nacho_Vidal | 09-07-13 | 13:55

Cuyahoga, 13.52, jij weet tenminste hoe het hoort....

jan de patatboer | 09-07-13 | 13:55

Daar word ik niet gelukkig van nee. *koelkast rubbers controleert...

Rikketiktik | 09-07-13 | 13:54

@Tobi | 09-07-13 | 13:51
Dan is die kaas wel erg vers.

Che_cuevara | 09-07-13 | 13:53

Een keer in de twee weken een friet met pindasaus, mayo en uitjes.
En een bereklauw met curry.
Daar wordt ik echt intens gelukkig van.

Cuyahoga | 09-07-13 | 13:52

Hoop dat ze in texas uitzettende spareribs hebben.

harry poster | 09-07-13 | 13:51

Mijn lunch is niet compleet voordat het plakje kaas zachtjes geloeid heeft

Tobi | 09-07-13 | 13:51

De eerste voorwaarde is wel dat het eten niet meer wegloopt. Achter je eten aanrennen is zó prehistorisch!

bezemkast 1919 | 09-07-13 | 13:50

The hive cluster is under attack!

Rhynchocyon | 09-07-13 | 13:49

Slokdarmreflex laat het eten er in de tegenovergestelde manier er ook uit bewegen in een mooie projectielbaan.

c.onjo | 09-07-13 | 13:49

Kill it with flambé.

blinde kip | 09-07-13 | 13:48

Weleens op een pruim gekauwd met een wormpje er in? Nou, zoiets dus. Getverr.

grote haas | 09-07-13 | 13:47

Er is maar één stuk vlees dat ik licht trillend in mijn mond wil.

Call on the attacker | 09-07-13 | 13:45

Miko, 13.39, en bedankt maar weer....

jan de patatboer | 09-07-13 | 13:44

Vrij luxe opgediend broodje shoarma dus.

dlyslextis | 09-07-13 | 13:43

Als ik commentaar heb op het eten krijg ik altijd een hengst voor m'n harses.

bottlebaby | 09-07-13 | 13:42

-weggejorist-

bier hier | 09-07-13 | 13:42

Op mijn sla beweegt ook wel eens wat.

Che_cuevara | 09-07-13 | 13:42

Bewegend voedsel, nee bedankt. Ik heb liever een dood stukje vlees.

Boerenhoofd | 09-07-13 | 13:42

is weer eens wat anders dan een broodje bapao.

gooi en smijtwerker | 09-07-13 | 13:42

Cultshit, alsof je bij het zien van cellulitis zin in sinaasappelen krijgt.

slakkenzout | 09-07-13 | 13:41

Als ik bij een gemiddelde snackbar ga eten begint mijn eten ook wel eens te bewegen. Im mijn pens wel te verstaan niks nieuws onder xde zon dus.
En dat speed cooking is superranzig.

miko | 09-07-13 | 13:39

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken