Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

FELI. Weer een uitkeringenrecord gebroken!

oie_1152426nq8VDvGS.gifMan, weet u nog hoe we toeterend door de straten gingen toen we in juli 2012 het Nederlands record bijstandsuitkeringen verbraken? Toen vonden we 317.000 bijstandsuitkeringen nog poepveel. Maar wat dacht u van de ww-uitkeringen? Die stonden begin 2013 nog op 340.000, maar de UWV verwacht dat dit eind 2014 zo rond de 440.000 zal liggen. Highfives en drie zoenen voor je moeder, we zijn lekker bezig, mensen. Hang de ontslagslingers op en blaas de afgewezen sollicitatiebriefballonnen vol met zuurstof. Dit is wel een feestje waard. Gaat ergens rond de belachelijk en de absurd veel euro's kosten, al die ww-uitkeringen, maar dan heb je wel een leger aan gesubsidieerde thuiszitters dankzij de crisis. Dus. 317.000 bijstandsuitkeringen (in 2012), 340.00 ww-uitkeringen (in 2013), 230.000 Wajongers (in 2013), 3,1 miljoen AOW-uitkeringen (in 2013) en zo kunnen we nog wel even doorgaan, zodat we uitkomen op 34,8 miljard euro aan uitkeringen in het eerste kwartaal van 2013. Dus ongeveer 137,6 miljard voor dit jaar. Aan uitkeringen. En ons Bruto Binnenlands Product in 2012 was 607 miljard. Dus. Het totaal aan uitkeringen is gelijk aan een kwart van ons Bruto Binnenlands Product. En het is groeiende. Niet zo gek dat de UWV een tekort van 5,4 miljard verwacht. Dat gelukkig niet ten koste gaat van de uitbetaling van uitkeringen, uiteraard. Hoe lief en vriendelijk en beschaafd kun je zijn als land? Goed bezig, lui. Weet u weer waar u precies voor werkt. Gelukkig hebben we een kabinet dat deze crisis met de klauwen uit de mouwen aanpakt en geen geld over de balk smijt richting bijvoorbeeld JSF's en de EU. O nee, wacht.. Fuck.. flopkabinet. Daar zou iemand eens een massaprotest tegen moeten organiseren.

Reaguursels

Inloggen

ftr: ik heb diploma's en ik solliciteer veel en breed en accepteer ook werken in een fabriek en soortgelijke banen, zo zijn er veel. De mensen waarmee ik sollicitatie training had, waren stuk voor stuk mensen die alle werk accepteerden en graag willen werken, maar ook die blijven hangen in oproepcontracten en vergelijkbare onzin. Het beeld wat geschetst is over hoe bijstandtrekkers zijn is echt niet voor iedereen waar. Er zijn er bij inderdaad die niet willen, maar niet zo veel als men denkt. Veel mensen hebben alleen aanvullende bijstand. Als je dan denkt: jaa maar als je je bewijst krijg je wel een contract: NEE. Bij die fabriek waar ik werkte werkte heel erg veel uitzendkrachten die al jaren lang in drukke tijden 3 dagen per week max en in rustige tijden 1 dag per week werden ingepland. JAREN! naar volle tevredenheid van de opdrachtgever. Zo werkt het dus niet meer!

Ohja | 03-07-13 | 13:25

Nee, weet je hoe het echt zit? (Nu hoor je het van een bijstandstrekker die Wil Werken). Ze willen niet dat je gaat werken!! Je wordt verplicht om op kansloze oproep dingen en part time baantjes zonder toekomstperspectief te reageren. MOET. Dus ik werkte dan bij de post (3-13 uur contracten, gaat sowieso niet meer worden), in het buitenland en in een frituurfabriek. Altijd onder de meest naaiende voorwaarden, om te voorkomen dat je tijd hebt om afspraken te maken voor een fulltime baan krijg je random suffe trainingen die je niet nodig hebt, op het laatste moment verzoeken om langs te komen wat niet zozeer een vraag is en krijg je reservelijstoproep banen om te voorkomen dat je ooit een gemaakte sollicitatie afspraak kunt nakomen, na 2x afzeggen heeft het gemiddelde uitzendbureau er doorgaans genoeg van je nog voor te stellen. M.a.w. ze gaan zichzelf niet overbodig maken. Ze willen je best houden om onder naaiende voorwaarden als oproep/reserve/part time werknemer voor baantjes waar zelfs Polen nog huilend van terug naar Polen gaan de wanhopige werknemers pimp te spelen voor grappige ideetjes met samenwerken met een eigen uitzendbureauding intern enzo. Want dan krijgen mensen sneller werk (waar..) en komen mensen sneller uit de bijstand (NIET waar..). Liever heb ik een zeer tijdelijke 4x zo hoge uitkering, dan regel ik het zelf wel. Of een bank die het bedrag wil lenen, maar kennelijk kun je pas lenen als je geld hebt (ja want dan heb ik het dus niet meer nodig..). Dus. En ik zou dus wel komkommers zijn gaan plukken als ze dat vroegen, zo een bijstandtrekker ben ik. Al helemaal als het fulltime is en ik er dan ook nog wat aan over houdt. Want dat er 0 onderscheid wordt gemaakt tussen zij die alles weigeren en zij die alles aannemen slaat ook nergens op.

Ohja | 03-07-13 | 13:05

Geen grondstoffen, geen noemenswaardige industrie want die is naar Azie verhuist.

Beetje diensten aan elkaar verlenen dat kan toch alleen maar klappen als een hoogconjunctuur ten einde komt.

Boeren en vervoeren zijn de pilaren die nog overeind staan. De rest teert in op de geld-rond-pomp-machine die alleen maar kapot kan gaan.

boomchirurg | 03-07-13 | 00:37

-weggejorist-

bier hier | 02-07-13 | 19:30

Niet zo vreemd als je bedenkt wat het gevolg is van bezuinigingen op:
- Kinderopvang
- Subsidies arbeidsplaatsen mindervaliden
- thuiszorg
- Sociale werkplaatsen
- Inburgeringscursussen
- etc..

Dat soort bezuinigingen levert op papier vast geld op, maar je genereert vooral meer uitkeringstrekkers.

kobuskuch | 02-07-13 | 12:25

Als werkgevers per werknemer er een extra moeten betalen die nooit komt opdagen en dus geen reet kunnen verdienen aan een werknemer, komen er geen banen bij. Allemaal vrij logisch hoor.

vanhetvarken | 02-07-13 | 11:51

Pindakees | 02-07-13 | 11:35

Klopt ook! Was meer een cynisch grapje.

Mijn punt is dat mensen zoals ik zich meer gaan ergeren aan mensen die profiteren als we het met z'n allen met minder moeten doen door de geniale plannen van de overheid: bezuinigen. Ze bezuinigen nl. zoals ik dat zou doen: zorgen dat er meer binnen komt. Alleen jammer dat wij dat dan moeten opbrengen.

Ben er echt een beetje klaar mee.

Ik ga nu maar weer is zorgen dat er wat geld verdient wordt.

Luctor et Evèrgo | 02-07-13 | 11:46

Luctor et Evèrgo | 02-07-13 | 11:08
Da is ook, maar das natuurlijk met een heleboel dingen. Banken, Fyra's, Joint Strike Fyra's...

Pindakees | 02-07-13 | 11:35

Excuus, ik keek in de verkeerde tabel.

Bijstand in 2012 was minder dan 4.6 miljard, op 140 miljard totaal aan sociale voorzieningen. Nog geen 3,5% dus.

Nick da Prick | 02-07-13 | 11:21

Wanneer gaan we publiekelijk erkennen dat een zak geld tegen een probleem gooien dat probleem niet oplost, maar het juist groter maakt? Voordat dat geld bij het probleem is aangekomen heeft iedereen er weer een graantje van mee heeft gepikt. Wat in een notendop dus betekend, problemen leveren geld op, hou ze daarom in stand.

Lekker veel WW-ers als WAO-ers verklaren, dan kan Europa mee betalen, inplaats van de gemeentes zelf. En als er ergens veel verspilt word is het het logge UWV. Waar de 9 tot 5 mentaliteit heerst en vriendjespolitiek aan de orde van de dag is.

Het is allemaal niet zo moeilijk, volg het geld. Overigens zit het echte probleem in de mens zelf, het egocentrische egoïsme uit zich door zelfverrijking in alle lagen van de bevolking, Rutte hoeft immers zelf ook niet te bezuinigen.

Ziek word ik ervan, kom maar op met die WAO-uitkering.

Durereaguurder | 02-07-13 | 11:18

eerstneukendanpraten | 01-07-13 | 21:19 | + 110

Het is dom racisme wat je zegt en dan zoveel +en krijgen, intens treurig.

Als je denkt dat Somaliers hier het probleem zijn, dan ben je echt de weg kwijt. Jij ligt wakker van de bijstand, maar als je de tabel waarnaar wordt verwezen erbij pakt zie je dat bijstand minder dan 9& van de kosten is. WW (hardwerkende mensen die ontslagen zijn) en AOW (mensen die hun hele leven hebben gewerkt) dat zijn de kosten.

Dit is geen buitenlanderprobleem maar een economisch probleem.

Nick da Prick | 02-07-13 | 11:16

Pindakees | 02-07-13 | 11:03

Profiteurs nemen niet toe, maar worden wel lastig in crisistijd. Er gaat nl. geld naar toe wat ook aardig voor andere zaken gebruikt kan worden.

Voor een nieuw windmolenpark bijvoorbeeld.

Luctor et Evèrgo | 02-07-13 | 11:08

Bedank de rechtste meuk van VVD/PVDA (CDA/D66/SGP/CU/BruinRechts) maar weer. Die hebben hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk werkeloosheid te creeëren.
Er is in principe niks met de welvaartstaat. Profiteurs heb je overal, maar die nemen niet toe met crisistijd.

Pindakees | 02-07-13 | 11:03

HALLLLOOOOOOHOOOOOOOO!!!!
nog iemand die wakker is? Nadenkt? Af en toe iets opzoekt in de wet? >> Vast wel.

De reden waarom de uitkeringen zo oplopen heeft maar voor een klein deel te maken met de werkgelegenheid.
De ECHTE reden die erachter schuilt is GELD.

Werkgevers hebben massaal ontdenkt dat er geld te besparen is op de loonkosten van zo ongeveer IEDEREEN die een uitkering heeft. Lees voor de grap artikel 47 Wet financiering sociale verzekering (wfsv) eens. En de artikeltjes erna.
Gewoon, als voorbeeld dus. Gelezen? Ja?

In NL hebben we het minimumloon. Daar moet de werkgever zich aan houden. Hij is verplicht dat te betalen. Of anders het loon volgens de voor die werkgever geldende CAO.
Maar werkgevers vinden dat te duur.
Ze willen minder betalen. Ze willen onder het minimumloon of cao-loon uit kunnen betalen.

Een van die manier is de buitenland- of Polen-constructie. Het in dienst nemen van een buitenlandse pseudo-ondernemer die een rit rijdt of oogst plukt voor een bedrag waar de meesten hier hooguit een week of zo kunnen leven (300-400 euro bedoel ik).

Een andere manier is de re-integratie.
Uitkeringsgerechtigde 50+ ers, gehandicapten, langdurig werklozen ... op al die groepen is geld te verdienen, want (lees anders nog eens de wfsv) gedurende een periode (3 jaar) na indienstnemen krijgen ze een fikse korting op de te betalen heffingen die ze moeten betalen voor hun personeel.
Hoeveel?
Mwah ... 7000 EURO per jaar.
De meeste lage lonenklassen betalen dat nog niet eens aan inkomstenbelasting per jaar!!!!
Dus dat betekent GRATIS personeel! Dus dat betekent dat werkgevers belang hebben bij een zo grote mogelijk bak met werklozen annex bak met uitkeringsgerechtigde werkzoekenden. En daarom worden het er dus zo veel.

En dan heb ik het nog niet eens over alle gewonen banen van vroeger die nu zijn vervangen door het vrijwilligerswerkt.

En dan heb ik het ook nog niet over de constructie van werken voor een uitkering. Da's nog goedkoper voor een werkgever. Dan wordt er slechts 70% van de uitkering betaalt (en die is weer 70% van minimumloon voor een alleenstaande, en 90% voor samenwonenden zo uit mijn hoofd).

Wel jammer natuurlijk voor de groep huismoeders die weer wil werken. Die hebben geen uitkering. Dus is er niks te besparen op ze. Er valt niks te verdienen op ze. Deze groep en andere NUGgers komen noep is.u dus echt niet aan een baan. Terwijl dit juist de meest gemotiveerde gr

SNAP U HET NU!!
Werkgevers (en overheid) hebben belang bij een zo groot mogelijke bak aan uitkeringstrekkers.
Er is geld aan te verdienen/besparen.
DAAROM zijn er nu meer uitkeringstrekkers dan ooit te voren.

gaffelbaard | 02-07-13 | 10:59

Niet zeuren we hebben een nieuwe koning en de rest gaat gewoon naar Brussel.

rechtsdwalendeautist | 02-07-13 | 10:54

antilinks | 02-07-13 | 10:29

Da's fijn. Maa wat gaat nu iets oplossen? Iets in me zegt dat (alleen) reaguren hier dat niet doet!

Luctor et Evèrgo | 02-07-13 | 10:36

Luctor et Evèrgo | 02-07-13 | 10:20
Kan het alleen maar volledig met je eens zijn.

antilinks | 02-07-13 | 10:29

Wajong is voor mensen tot 30. De groep van 20 t/m 30 is ongeveer 2 miljoen groot, 230.000 hiervan hebben een wajong uitkering. Wajong krijg je als je tijdens je studie arbeidsongeschikt raakt.
conclusie: "Studeren kan de gezondheid ernstige schade toebrengen"
antilinks | 02-07-13 | 10:10 | + 0 -

Wajong kun je aanvragen tot het 30e levensjaar. Is dus ook een uitkering voor gehandicapten die echt niet kunnen werken. (maar wel zorgverzekering, eigen bijdrage enz., enz. moeten betalen). Is in wezen een goede voorziening. Net als WAO. En de WW. En de WWB (bijstand) als vangnet als je geen WW meer krijgen of andersinds buiten de boot valt. Het enige nadeel van al deze wetten is dat ze compleet worden uitgewoont door profiteurs. Ze hebben ook nog de letter van de wet aan hun kant! De geest van de wet is echter: werken is gezond. Het gaat dus meer om opvoeding en moraal dan om de wet. Alleen kan de overheid weinig doen aan opvoeding en moraal. Dus: strenger aan de grens en bij de beoordeling of je recht hebt en vervolgens de handhaving van de wetten.

Denk bijvoorbeeld aan de 50+ die wel wil werken maar niet aangenomen wordt omdat Poolse ZZP-ers goedkoper zijn.

Kortom: de overheid moet strenger optreden en werkgevers moeten verantwoordelijkheid nemen. Anders komt 't niet goed.

Luctor et Evèrgo | 02-07-13 | 10:20

Wajong is voor mensen tot 30. De groep van 20 t/m 30 is ongeveer 2 miljoen groot, 230.000 hiervan hebben een wajong uitkering. Wajong krijg je als je tijdens je studie arbeidsongeschikt raakt.
conclusie: "Studeren kan de gezondheid ernstige schade toebrengen"

antilinks | 02-07-13 | 10:10

@Fisccon | 02-07-13 | 09:45

Arbeidsmigranten zijn een teken van economische voorspoed. Geld geven aan corrupte en failliete regeringen een teken van tegenspoed. Wie de schuldige is, is onduidelijk, maar de huidige koers van Europa is er een van de afgrond.

Als je een volledig objectief beeld wenst, zit je op de verkeerde site. De meeste mensen zijn zich dat hier bewust. Ik kan je dan eigenlijk alleen maar aanraden om meerdere nieuwsbronnen te bekijken. Zerohedge is een interessante op financieel vlak. En als je wilt weten hoe je beinvloed wordt, is thelastpsychiatrist interessant. Understandingwar lees je voor de werkelijke drijfveren achter oorlogen. Hetgeen je op het nieuws ziet, is vaak zorgvuldig samengestelde propaganda. Je moet dan per onderwerp niche sites gaan lezen.

Toch schiet geenstijl vaak raak, vooral op zaken die normaal gesproken door de policor filters worden schoon geveegd.

decadent degeneraat | 02-07-13 | 10:05

Welles! Nietes!
Ja, joh. Alle ellendert is natuurlijk een andert z'n schuld. Eerst waren het de moslims, toen de MOE mensen nu de EU. Het rare is dat toen onze economie nog als een tierelier liep waren er ook al moslims, MOE landers en de EU. Beetje raar dat dat nu plots de oorzaak van alle onheil zou zijn.

Fisccon | 02-07-13 | 09:45

De bouw verliest IEDERE DAG 125 banen en IEDERE DAG gaan er 7 bedrijven failliet. Dat is 625 banen en 35 bedrijven per week. Dat zijn 2719 extra WW-uitkeringen per maand en 32.625 extra WW-uitkeringen per jaar. (dat is meer werknemers als bij de hele ING werken. en VEEL meer dan bij de ABN-amro werken. Maar de bouw... Ach laat dat maar om zeep gaan. Het is tenslotte maar de meest lokale sub-economie in ons land.
-
www.bouwnouop.nl

Badderbeest! | 02-07-13 | 09:37

WW is een verzekering, waarvoor je flink betaalt. En het is nog een kudt product ook. Ik ken geen enkele verzekeringsmaatschappij die zomaar opeens de voorwaarde durft te veranderen, nadat je 20 jaar hebt betaald.

@Finn | 02-07-13 | 07:46

Op het gevaar dat ik als paranoide wordt bestempeld, maar in Amsterdam mag je binnenkort alleen nog op kenteken parkeren. Ik vind de vermoedelijk ongeziene consequenties daarvan treurig, maar wel van belang.

Stel je voor, dat je het kaartje wilt delen met iemand, omdat je teveel tijd hebt ingeschaald; dat is binnenkort niet meer mogelijk. Daarnaast is het blijkbaar belangrijk, dat de overheid weet waar je parkeerd.

Het zijn allemaal kleine voorbeelden, die optellen tot een maatschappij, waarin eigen belang en egoisme worden bevorderd. Alles moet gepersonaliseerd.

Het zal me ook niets verwonderen als dit opgeslagen wordt, de infrastructuur ligt er al en de programmeur zal dit ongetwijfeld voorgesteld hebben. Ik ben zelf programmeur, ik weet dat mensen in mijn veld alles willen opslaan, hoe gevaarlijk dit voor de privacy ook is.

Volgend jaar zegt een minister, een slimme crimineel rijdt op de fiets. Maar natuurlijk komt er ook voor de fiets een nummberbord, dat is al losjes als proefballon opgelaten. Dan mag de slimme crimineel gaan lopen. Dat klinkt goed in de oren van de burger, het gaat immers om de veiligheid, daarmee leveren we weer een stukje privacy in. En natuurlijk kost het de crimineel niets, die jat gewoon een scooter.

Ik vraag me af, wanneer mensen worden opgeroepen als getuige op basis van hun ov gegevens. Het juiste moment is natuurlijk als er een kind is vermist. Niemand kan daar tegen zijn.

Treurig genoeg, wordt de veiligheid van een kleine overheid in zijn geheel vergeten. Dat zal wel niet per ongeluk gaan.

decadent degeneraat | 02-07-13 | 09:10

gedigt

Leeggezogen land van ons.
Gevuld met vele vreemden.
Die slecht leven als subsidie spons.
Het maakt van ons ontheemden.

Ondertussen is de macht vergeven.
Aan dwazen met dictatoriale trekken.
Willen wij zo verder leven.
Of laten we ze gewoon verrekken.

Welles! Nietes! | 02-07-13 | 09:06

"Daar zou iemand eens een massaprotest tegen moeten organiseren."

Ik zou zeggen; Jullie zijn een zeer geschikt podium voor iets dergelijk. DOE EENSCH WAT!

John Dough | 02-07-13 | 09:05

Krijg je er van als je op VVD stemd...

dr.spider | 02-07-13 | 09:01

Het verschil tussen bijstandsuitkering en minimum loon is te klein. Een of ander simpel baantje via het uitzendburo is altijd nog beter dan een uitkering, maar het loont niet, zeker niet als je niet fulltime kunt werken.

ano niem83851942 | 02-07-13 | 08:59

Angelica | 02-07-13 | 08:44

Klinkt plausibel. Wist overigens niet eens dat dat bestond, een AIO-aanvulling. Komt er dus op neer dat je gewoon van de wieg tot het graf onder de pannen bent, zonder ooit een wederprestatie te hoeven leveren.
Wie ademt, krijgt geld.
Ja, dan gaat het hard.

Magdatkandat | 02-07-13 | 08:52

INH.30CL | 02-07-13 | 02:25 |
Ik ben ervoor!

Gijssie | 02-07-13 | 08:52

Angelica | 02-07-13 | 08:44 | + 1 -
Helaas mag ik maar een KUDO geven Dus ++++++++++

Sjeng de helle | 02-07-13 | 08:47

De WW is een gewone verzekering waarvoor men premie betaald. Net als een brandverzekering. Zodra de gebeurtenis zich voordoet, moet er worden uitbetaald. En wat de AOW betreft, daar had een regering die vooruitziet maatregelen voor kunnen treffen.

Overigens: bijna alle migranten hebben een AOW-tekort. Bijna niemand weet hoeveel de overheid aan AIO-aanvulling kwijt is. Dat wordt gewoon uit de bijstandpot betaald, omdat praktisch alle migranten het te duur vonden om zich er voor te laten verzekeren.

Ons hele sociale stelsel was in tot de jaren 1990 betaalbaar en heel wat luxer dan tegenwoordig. Maar omdat hele volksstammen vanaf 1975 tot nu naar Nederland kwamen, er geen cent aan meebetaalden maar er wel volop en zelfs meer dan gemiddeld van profiteerden, werd het onbetaalbaar.

Ga daar over zeuren JQ! De AOW en WW zijn in principe hele mooie regelingen die zeker niet zouden moeten verdwijnen.

Angelica | 02-07-13 | 08:44

Aktivist | 02-07-13 | 07:54 | + 1 -
Mogge,
De AOW wordt inderdaad een vet probleem omdat dit een omslagsysteem is, daarvandaan dat het beleid om langer te werken ook deze pot aanvuld en niet alleen de pensioenen, die in feite ingelegd spaargeld zijn waar de inleggers geen fluit over in te brengen hebben gehad.

Sjeng de helle | 02-07-13 | 08:43

@duite herder
Klopt, is inderdaad naar aantal inwoners. Je bedoelt dat de cijfers dan een nog slechter beeld laten zien? Of juist niet? Sorry, nog niet genoeg koffie erin ;-)

Claude Sack | 02-07-13 | 08:34

Stormageddon | 02-07-13 | 02:37 |
Je bemoeien met een discussie, waarbij je een discussie uit zijn verband trekt en ook nog een foute conclusie trekt, dat noem ik een stormpje. Kenmerkt je reaguren.

in dit geval ging het om getijdencentrales of kernenergie, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar getijdencentrales. Je sloeg aan op mijn argumenten tegen kernenergie. En direct in een aanval, waar de misplaatste arrogantie vanaf droop. Typisch voor jouw manier van reaguren, aanslaan op 1 tegel en de draad missen. Minder zuipen kan helpen.

Watapatja | 02-07-13 | 08:32

@NiceGuysFinishLast
Je hebt 100% gelijk. Vraag me alleen af hoe Den Haag hier nu op wil/gaat/kan anticiperen op korte termijn. Deze cijfers laten gewoon zien dat dit land echt op het randje van de afgrond balanceert. Eroverheen betekent keihard het diepe in met z'n allen. Het is dan ook echt compleet van de zotte dat de heren/dames nu 9 weken vakantie gaan vieren en daarna eens gaan kijken wat er moet gebeuren.

Claude Sack | 02-07-13 | 08:28

Nog even wat nagerekend en absoluut in shock....... komen ze:
*
3,1 miljoen AOW-uitkeringen (in 2013)
340.00 ww-uitkeringen (in 2013)
*
Provincie: Inwoners:
Overijssel 1.138.571
Drenthe 489.912
Friesland 647.239
Groningen 582.161
Zeeland 381.202
*
Bij elkaar opgeteld zitten dus 5!!! provincies in de AOW. Flevoland (397.772) komt qua inwonersaantal snel in de buurt qua WW-uitkeringen. Zwart/wit gezien leeft dus het halve land op dit moment van een uitkering/toelage etc. Cijfermatig gezien kost het as we speak een kwart van ons BBP. Pure waanzin dit. We kunnen wel concluderen dat binnen nu en niet al te lange tijd de boel ongenadig hard zal klappen.
Claude Sack | 02-07-13 | 07:37 | + 2 -
.
Je berekent kennelijk het aantal inwoners. Maar voor uitkeringen e.d. moet je eigenlijk het hoofd van een huishouding nemen.
Dan kom je aan geheel andere cijfers.

duitse herder | 02-07-13 | 08:26

Volgens mij organiseert Wilders in september een massaprotest, of telt dat niet?

caspert79 | 02-07-13 | 08:22

@NiceGuysFinishLast | 02-07-13 | 08:17
Klopt. En zo bang zijn om op (lange) teentjes te trappen en dus stemmers te verliezen. Wat een droevigheid.

harry poster | 02-07-13 | 08:22

WirMachenMusik | 02-07-13 | 02:47 |
+1
Goed origineel commentaar!
Hier zit ook wel het een en ander bij
en.wikipedia.org/wiki/World_dominatio...

Ergo er wordt voor ons gezorgd.

ecologiste | 02-07-13 | 08:20

harry poster | 02-07-13 | 07:45 | + 3 -
Er is niet op geanticipeerd omdat politici met de waan van de dag leven. Gebeurt nu nog altijd. Er worden beramingen voor volgend jaar gemaakt. Slechts weinigen die zich bezighouden met mogelijke problemen over 20 jaar. En houden ze zich er wel mee bezig willen ze alleen windmolens bouwen.

NiceGuysFinishLast | 02-07-13 | 08:17

Sjeng de helle | 02-07-13 | 07:29
Mogguh Sjeng!
Beetje dom van Kwit weer eens om WW-uitkeringen in dezelfde pot te gooien als de rest. AOW: hadden ze kunnen zien aankomen. Bijstand: Hele bevolkingsgroepen bivakkeren erin. Wajong: Idem dito.
En WW: Tja, wat wil je, als je bedrijf door BTW- en lastenverhogingen op de fles gaat en je ontslagen wordt?

Aktivist | 02-07-13 | 07:54

Lol. JQ I love you.
Ja jongens dit gaat helemaal fout maar dat was ook al het geval met de banken. Zal ik het verklappen? De westerse maatschappij is in diepe crisis. En ja de Club van Rome waarschuwde al eind jaren 60. Eind jaren 60 toen we nog driftig discussieerden over de bevolkingstoename en dat dat niet meer kon. Grenzen aan de groei. Maar nee, wij zijn bezig met volle vaart ergen keihard tegen aan te knallen. The whole shithouse will come down. Rutte blijft de consumentenkaart spelen en Samsom garandeert de uitkeringen. Samen garanderen ze de banken. Dus waar maken wij ons toch zorgen over? En vandaag wordt het zowaar warmer dan 20 graden volgens onze Herriet Hiemstra. Geen vuiltje aan de lucht en dus geen paniek en gewoon doorlopen mensen.

ecologiste | 02-07-13 | 07:53
-weggejorist-
tslerf | 02-07-13 | 07:50

De overhead veinst betrokkenheid bij de Burger maar monopoliseert deze zogenaamde betrokkenheid tegelijkertijd en wendt deze zelfs aan voor het belang van eigen organisatie.

Betrokkenheid tussen burgers onderling wordt op deze manier voorkomen, en de burger verwordt tot een individu die zich in de praktijk enkel nog om zijn eigebelang mag bekommeren.

Verder heeft de staat een blind geloof in grootschaligheid en in grote machtige organisaties zoals zijzelf waardoor de kleinschaligheid wordt verpulverd. Eigen ondernemingszin en nieuwe inzichten worden verworpen als deze niet in het belang zijn van grootorganisationale belangen.

Eenieder dient zich hieraan te conformeren en ondergeschikt te maken op straffe van economische en sociale uitsluiting.

Van een vrije samenleving is inmiddels dan ook geen sprake meer. We leven in een controlestaat met andere regels voor verschillende klasses, een realiteit bepaald door voor de Burger anonieme lobbyisten die wet en regelgeving in het duister in een zeer klein font panklaar aan de regelgevende bestuurslaag aanleveren, die ze ongezien en ongeleze bekrachtigen en tot wet verheffen.

Wat nodig is, is de lof der kleinschaligheid. Het lokale belang, Lang ondergesneeuwd, dient prevalent te worden om het democratisch gehalte in de samenleving te vergroten.

Ook zou een deel van de verplichte belastingafdrachten moeten worden omgezet in een vrijwillige bijdrage, zodat de Burger met zijn centen kan stemmen, ook hier weer om het democratisch gehalte te doen toenemen.

Europa kan alleen een succeess worden als het lokale belang prevaleert boven het internationale belang in voor de lokale cultuir relevante zaken. Verder dragen nationale en provinciale overheden steeds minder bij aan een soepele gang van zaken en zijn zij steeds Meer een sta in de weg, een dure Middle man die landen zelf middels verspilling, onkunde en eigenbelang ten grave dragen en het vertrouwen van burgers in de democratie vermorzelen, terwijl ze in hun controlezucht en machtsbelustheid over elkaar heenvallen.

Minder overhead, is goed. Wat in Brussel kan, hoeft niet nogmaals in ieder land apart en op eigen wijze geinterpreteerd te worden, tenzij het een lokaal, cultureel belang dient waarover democratisch kan worden besloten.

Dwang, verplichte solidariteit en overheidssubsidies in combinatie met open grenzen is de doodsteek voor de culturele eigenheid van een volk, de doodsteek voor kleinschaligheid en lokale bedrijvigheid in het midden en kleinbedrijf.

Het zijn zonder uitzondering 'de grote jongens' onder de organisatie en bedrijven die een onevenredig deel van de taart maar zichzelf toetrekken met alle welbekende desastreuze economische rampspoed van dien. De acteurs op nationaal en provinciaal niveau vullen hun zakken met het verkopen van de burgerbelangen aan de hoogste bieder en zijn de nagel in de doodskist van het mkb.

Een idee is om bijvoorbeeld een keurmerk in te stellen van 100% Nederlands/lokaal fabrikaat, zodat mensen kunnen besluiten om de lokale economie met hun aankopen te steunen.

Finn | 02-07-13 | 07:46

@claude sack: idd pure waanzin, het werkend deel moet dit allemaal maar opbrengen en ondertussen ook nog bezuinigen en lastenverzwaringen accepteren.Dit kan nooit zo goed gaan, we zijn het land van de klaplopers geworden.

extrasaus | 02-07-13 | 07:45

@Claude Sack | 02-07-13 | 07:37
Klopt. Dit is het product van ruim 40 jaar struisvogelpolitiek. De VVD die bij de vorige verkiezingsperiode het hardst riep DE (enige) partij te zijn die ons land economische welvaart kan brengen. Ze vergeten alleen te zeggen dat ze al decennia deel uitmaken van het kabinet en er ook debet aan zijn dat dit land op dit moment een puinhoop is.

Hoe kan het? Dat die babyboom er aan zat te komen wist men 60 jaar geleden ook al. Hoe kan het dat hier nooit op geanticipeerd is?? Waarom worden de schuldigen van dit debacle niet opgepakt en gestraft voor hun partijpolitiek ipv landspolitiek? Ik snap het werkelijk waar niet.

harry poster | 02-07-13 | 07:45

Nog even wat nagerekend en absoluut in shock....... komen ze:
*
3,1 miljoen AOW-uitkeringen (in 2013)
340.00 ww-uitkeringen (in 2013)
*
Provincie: Inwoners:
Overijssel 1.138.571
Drenthe 489.912
Friesland 647.239
Groningen 582.161
Zeeland 381.202
*
Bij elkaar opgeteld zitten dus 5!!! provincies in de AOW. Flevoland (397.772) komt qua inwonersaantal snel in de buurt qua WW-uitkeringen. Zwart/wit gezien leeft dus het halve land op dit moment van een uitkering/toelage etc. Cijfermatig gezien kost het as we speak een kwart van ons BBP. Pure waanzin dit. We kunnen wel concluderen dat binnen nu en niet al te lange tijd de boel ongenadig hard zal klappen.

Claude Sack | 02-07-13 | 07:37

Vindt dit soms wat kort door de bocht. Er zijn namelijk echt mensen die een beroep MOETEN doen op een uitkering, terwijl ze wel alles op alles zetten om weer aan het werk te komen en/of beperkingen hebben waardoor het ze onmogelijk wordt gemaakt.

Wat ik vervolgens niet snap is dat je als gebrekkig/niet nederlands pratende ingezetene je hand op kan houden en je hand rijkelijk gevuld wordt met bijstand en alle toeslagen die je je maar kunt verzinnen. Tel daar dan ook nog eens evt kinderbijslag bij op en je hebt een prima inkomen om iedere maand goed van te leven wanneer je in een goedkoop huurflatje woont.

Nederlandse taal leren is speerpunt nummer 1. Deze taal moet je zowel in woord als geschrift 'goed' beheersen om in aanmerking te komen voor welke steun dan ook. Niet alleen voor de maatschappij, maar vooral ook voor jezelf. Waarom ziet die pauperregering van ons dat toch niet in?

harry poster | 02-07-13 | 07:32

tja kwam zelf ook van school in 1984 was er ook grote werkeloosheid maar ik heb toen wel gewerkt.het waren niet de leukste baantjes btw maar goed heb het wel gedaan of moet iedereen werk hebben waar ze voor geleerd hebben?daar lijkt het wel op he maar goed succes voor de mensen die een baan zoeken

straatkat | 02-07-13 | 07:30

Mogguh @ All,
Dat mensen een uitkering krijgen als ze gewerkt hebben en betaald hebben mag toch niet kwalijk genomen worden. Als je huis in de fik gaat wordt de schade, indienhet huis huis verzekerd is, toch ook betaald. Het probleem zit hem in de fraude met uitkeringen toeslagen etc. en het wanbeleid van de overheid. Gisteren hoorde ik van een kennis dat die ontslagen was na 39 jaar voor dezelfde werkgever gewerkt te hebben, een ander als ICT'er na 15 jaar werk. Het ene na het andere bedrijf gaat over de kop door dit beleid.

Sjeng de helle | 02-07-13 | 07:29

@duitse herder | 02-07-13 | 05:37

Sinds wanneer handelt de overheid als een bedrijf?

BenBinnen | 02-07-13 | 07:26

Van het BBP, dus niet wat de staat werkelijk te besteden heeft, dat is slechts 235.4 miljard!

Westheimer 2.0 | 02-07-13 | 07:26

@mmkk | 02-07-13 | 02:22
Nou, dan verdien je waarschijnlijk niet zo heel erg veel als dat maar 100 euro per maand verschilt. Weet je zeker dat je die 100 euro wel kan missen?

harry poster | 02-07-13 | 07:24

Russ Meyer | 01-07-13 | 21:59
Tijd dus om de uitkeringen die verstrekt worden aan niet Westerse allochtonen, te gaan zien als ontwikkelingshulp en die gelden hier op te korten.

Russ Meyer | 02-07-13 | 06:13

Een bedrijf waarvan 25% van de werknemers niets doen is failliet...

duitse herder | 02-07-13 | 05:37

WirMachenMusik | 02-07-13 | 02:47 |
Even vergeten dat in de reclame, althans in mijn tijd, een pay off niet mocht ontbreken en die wordt dan:
'We worden zowel van links als van rechts belaagd.'
(Eigenlijk te abstract voor een reclame pay off en ontbreekt ook nog eens een actie-aansporing zoals bijvoorbeeld in 'Coalitie VVD en PvdA komt niet zomaar uit de lucht vallen' maar dat zou dan weer meer een heading kunnen zijn ;-)
En tegelijk is dat ook de link met BigiBanaBoy die die die gedachte al eerder plempte.

WirMachenMusik | 02-07-13 | 04:10

Totdat de dag is aangebroken dat producten in West Europa,maar gemaakt zijn door Oost Europeanen in West Europa, niet meer gekocht en betaald worden door West Europeanen.
De Polen,Roemenen,Bulgaren en de rest van de Oost Europeanen kunnen dan weer terug naar hun geboorteland.
Dan worden de rijke graaiers gelyncht en geplunderd(Franse renaissance) of er komt oorlog.
Er zijn teveel hekken achter elkaar open gegooid door de EU.De Oost Europeanen kan je hier de schuld niet van geven,die willen graag iets meer dan ze hadden.De EU gaven teveel landen(Oostblok) en bedrijven die mogelijkheid.
Ik hoop dat ik het mis heb.

020er | 02-07-13 | 03:53

Zeau, inmiddels 10 maanden ww erop zitten. Nog 14 maanden tot de bijstand.

Houtbar | 02-07-13 | 03:28

@Parsons | 02-07-13 | 03:10
Blijf van het licht af! Hoewel... hier komt de zon bijna weer op. Dat is in die negorij waar jij zit natuurlijk anders. Ik vergeef het je.

Stormageddon | 02-07-13 | 03:18

"er zij licht"

*de lichtknop weer indrukt*

neutron | 02-07-13 | 03:13

*het licht uit doet*

Parsons | 02-07-13 | 03:10

@WirMachenMusik | 02-07-13 | 02:47
Na schoonheidsslaap van een uurtje of 6 eens teruglezen gaat.

INH.30CL | 02-07-13 | 02:55

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 22:25 |
EU als project van het bedrijfsleven lijkt mij wat betreft 'bedrijfsleven' wat te algemeen gesteld. Alhoewel ik mezelf niet als bijzonder geïnformeerd beschouw op dat gebied, denk ik (intuïtief) eerder aan een deelverzameling van dat bedrijfsleven. Hoe ik die deelverzameling moet omschrijven is me niet duidelijk maar zo'n inperking is wel van belang voor een goed begrip.
Het betreft waarschijnlijk een in zekere mate centraal gecoördineerde groep met in Europa en op wereldniveau veel macht, die streeft naar homogene wereldmarkten waarbij burgers beleidsmatig grotendeels gereduceerd worden tot consumenten. En een groep die in dat streven de afgelopen decennia een behoorlijk eind weg gevorderd is. Zeker toch voorzover het globalisering van jeugdmarkten betreft.
Belangrijke deelaspecten zijn daarbij internationalisering van wetgeving, media, politieke bestuursstructuren en anti-nationalisme met daarnaast behoeftenhomogenisering door versmelting van oorspronkelijke culturen. Tot zover die deelverzameling van het bedrijfsleven en de noem het maar global marketing factor.
Daarbij valt op dat die deelaspecten, op de concentratie van macht over productiemiddelen na, waartoe dit streven zal leiden, grotendeels samenvalt met socialistische en (crypto)communistische tendenties zoals: internationale oriëntatie, anti-nationalisme en multiculturalisering. Zelfs wat betreft nivellering lijken de 'ideologieën' van socialisme en zeg maar global marketing kapitalisme verenigbaar. Voor de socialisten als doel op zich en voor de global marketeers als optimale verdeling van koopkracht.
Misschien kan bijna paranoide gewaagd zelfs het islamitisch imperialisme nog in die constructie ingebouwd worden. In die zin, dat het voor wie een gehomogeniseerde mondiale cultuur en markt wil, niet veel uitmaakt onder welke hoed consumenten gevangen worden. De keuze voor de momenteel meest vitale (en corrumpeerbare) metafysische bovenbouw is dan niet zo heel onwarschijnlijk.
Blijft dus als schijnbare belangenparadox de concentratie van macht over productiemiddelen. Schijnbaar, omdat het niet uitgesloten is dat de belangen van de socialistische touwtjestrekkers ook op dat hoofdaspect wel eens gemeenschappelijker zou kunnen zijn dan wij in de gaten hebben.
Oké, een hypothetische constructie (van een relatieve leek op het gebied van politicologie) die misschien wel moeilijk te falsificeren zal zijn maar ook niet zonder meer het predicaat 'hoge waarschijnlijkheid' verdient.
Maar stel dat er iets van an is, dan krijgen we de komende decennia te maken met een machtige ultra-elitaire mondiale belangenvereniging die niet mis is. Waarbij dan wel nog de hoop rest dat zulke omvangrijke sociale maakbaarheidsconstructies historisch gezien vaker tot onbedoelde dan tot de bedoelde resultaten leidden.
En nogmaals beschouw het als niet meer dan wat mogelijk inspirerende gedachtenvlagen en vooral ook dat die voortkomen uit nostalgische reminiscenties aan mijn reclametijd.

WirMachenMusik | 02-07-13 | 02:47

@Stormageddon | 02-07-13 | 02:37
Op deze tijd zulke plempsels produceren, dat getuigt van doorzettingsvermogen. Chapeau!

INH.30CL | 02-07-13 | 02:45

@Watapatja | 02-07-13 | 02:07
Heb je ook zo'n lijstje ongelukken van "conventionele" centrales? Wist je dat elk minuscuul ongelukje in een kerncentrale (ook die ongelukken die geen enkele relatie met de reactor hebben - bij wijze van spreken: glijpartijen in de kantine horen daar ook bij) bij het IAEA gemeld moeten worden? Dat dat bij alle andere centrales niet zo is? Dat die statistieken dus een vertekend beeld geven van de risico's?
Krantenartikels van hln en nrc zijn overigens geen wetenschappelijke bronnen. Maar dat terzijde.

Overigens geef ik je de feiten en argumenten met bronvermelding en jij komt met niet met argumenten maar met aanvallen op de persoon (niet gehinderd door feitenkennis over die persoon) en met argumenten die nauwelijks zijn onderbouwd. Als jij zakelijk, op basis van argumenten wil discussiëren: doe dat dan ook in plaats van je te beklagen dat ik dat niet zou doen terwijl ik het tegendeel bewijs.

Maar goed, als je de feiten niet wilt accepteren en niet wilt onderkennen, dan heeft een discussie geen zin. Ik krijg van jou geen argumenten, alleen verwijten dat ik belerend zou zijn. Ik vraag je slechts of je de feiten kent. Jij noemt dat belerend, en tja... als je ze niet kent dat is dat inderdaad zo.

Argumenteren zijn we eigenlijk niet eens aan toe gekomen. En controleerbare feiten zijn gewoon waar, ongeacht of ik het er nou mee eens ben of niet, ongeacht of jij het er nou mee eens bent of niet. Dat is niet mijn waarheid, dat is de waarheid van het universum. Maar goed joh, dan is dat slechts mijn starre onnozelheid. Kan jij ook weer lekker slapen met je eigen gelijk.

Stormageddon | 02-07-13 | 02:37

Nog even en je kan voor je basisverzekering naar het goelag, terwijl thuis de karpatenkoppen je vrouw liggen te skimmen. Want daar gaat dit heen.

LibertasSimplex | 02-07-13 | 02:28

@Gijssie | 02-07-13 | 02:09
En dan gaan we ons zelf weer leren bedruipen. Heerlijk toch! Zo moet het ook zijn.

INH.30CL | 02-07-13 | 02:25

pffff altijd gewoon braaf gewerkt, maar onderhand mogen ze me er wel uitgooien. 0 uren werken of 40 uren werken met een verschil van een paar 100 per maand? uitkering here i come!

mmkk | 02-07-13 | 02:22

Ik zag laatst deze filmpjes en ben er redelijk van overtuigd dat dit een beetje is wat er gebeurd.
www.ted.com/talks/andrew_mcafee_what_w...
www.ted.com/talks/andrew_mcafee_are_dr...

Ga ook een bij jezelf te rade hoeveel mensen er nu achter bureaus zitten die eigenlijk overbodig zijn, dit is als ik me niet vergis ongeveer 30% (en dat is al tientallen jaren zo). Sturen we die ook allemaal naar huis, dan zullen de uitkeringen al minimaal 50% van het BBP zijn.
Kort samengevat, het hele systeem zal moeten veranderen want zoals het er nu uitziet zit anders over een jaartje of 20 één op de twee mensen in Nederland uit zijn neus te vreten en dat is dus de helft van ons allen!
Hoe dit moet en zal gaan gebeuren weet ik niet maar één ding is zeker we gaan het allemaal binnen niet al te lange tijd meemaken.

Gijssie | 02-07-13 | 02:09

@eerstneukendanpraten | 01-07-13 | 21:19
Ik ben geen racist want negers zijn echt heel leuk.
Maar ik ben wel een somalist.
Wat een kudtvolk is dat zeg!

wakkere_nederlander | 02-07-13 | 02:03

@ INH.30CL | 02-07-13 | 01:40 | + 0 -
Grafisch! Nouja, grafisch+, met graag wat functioneel denkwerk eraan geplakt.

Zo ongeveer het meest kansloze beroep, aangezien iedereen Photoshop® heeft hier ;)

SleezerBret | 02-07-13 | 01:47

@SleezerBret | 02-07-13 | 01:35
Dat kan ik begrijpen. In welke tak van arbeid ben jij werkzoekende?

INH.30CL | 02-07-13 | 01:40

@ INH.30CL | 02-07-13 | 01:33 | + 0 -
Ik denk dank je wel. Maar de 'ik wíl' is behoorlijk frustrerend.

Net zoals stilzitten trouwens.

SleezerBret | 02-07-13 | 01:35

@SleezerBret | 02-07-13 | 01:31
Blijven zitten waar je bent, ze vragen er om.

INH.30CL | 02-07-13 | 01:33

Excuses mensen. Vanaf mijn kant dan, sinds 1 januari. Ik wíl wel werken, maar er is niets. Ik kán wel werken, maar dan alleen met aftrek van 60% van mijn WW. En dan houd ik niets meer over, kan ik echt niets meer.

Het zijn niet alleen de subsidies, uitkeringen en bijstand (en uitgaven over de grens) die dit land kapot maken, maar ook de er aan grenzende regeltjes.

SleezerBret | 02-07-13 | 01:31

@Watapatja | 02-07-13 | 00:49
Het zijn gewoon feiten. Harde, wetenschappelijk verantwoorde feiten. Cijfers, data. Die heb ik van jou niet gezien om je mening te onderbouwen. Overigens heb jij geen idee hoeveel uren ik waarmee heb doorgebracht en hoeveel studie ik waarnaar heb gedaan. Onzinnige aanname.

Stormageddon | 02-07-13 | 01:31

Volgens mij staat de oplossing met vette letters in het stukje van Quid.
Ons Bruto Binnenlands Product is te laag!
En daarvoor heeft onze lachende MinPres de oplossing al aangedragen, toch?

necrosis | 02-07-13 | 01:26

De beroepsbevolking bedraagt volgens het CBS 7.3 miljoen personen. Die betalen voor 4 miljoen bankzitters. Ik voorspel dat dit binnen 10 jaar 50/50 is. En dan stort de boel in...

PopperFlopper | 02-07-13 | 01:18

@Watapatja | 02-07-13 | 01:02

Totaal bezopen dat men daar voorafgaand al een cijfer voor heeft aangegeven waar men naartoe wil werken.
Dat gaat ongetwijfeld weer leiden tot een aantal zeer schromelijke gevallen. Dit kabinet pleegt roofbouw over de rug van de zwakkere in de samenleving. Je moet het maar durven om als premier zijnde dit kabinet uit te roepen tot het meest daadkrachtige, al zal dat geteisem in Brussel het volmondige eens met 'onze' goedlachse landverrader.

Desmoulins | 02-07-13 | 01:11

Great! Ik heb nu al enorm veel zin in mijn toekomstige contact met het overheidsapparaat.

davidam0n | 02-07-13 | 01:04

davidam0n | 02-07-13 | 00:59 |
En de echte ellende komt, vanaf oktober gaan ze alle Wajongers herkeuren.

Watapatja | 02-07-13 | 01:02

Ik ben 21 jaar en heb lymfeklierkanker gehad en zit momenteel nogsteeds zwaar vermoeid van mijn behandelijk thuis. Ik vind het bizar hoeveel moeite ik heb moeten doen om een beetje geld te krijgen terwijl ik mensen ken die 'adhd' hebben prima kunnen en zonder moeite gewoon een wajong uitkering kregen.

Nu vind ik niet dat ik meer recht zou hebben op een uitkering dan iemand anders, maar alsnog vind ik dat Nederland slecht is in prioriteiten stellen. Wat ik allemaal aan papierwerk heb moeten inleveren dat ik wel echt kanker heb is fenomenaal.

davidam0n | 02-07-13 | 00:59

@Bigi Bana Boy | 02-07-13 | 00:28
En verder illustreer je je eigen inconsequente gedachtegang. Je bent voor een afgedwongen collectief als de staat en tegen socialisme, dat niet veel meer dan is afgedwongen collectivisme.

Enfin. Houzee. Voor god, koning(in) en vaderland. De rest kan verrekken.

Stormageddon | 02-07-13 | 00:56

Stormageddon | 02-07-13 | 00:42 |
Mijn kennis is gebaseerd op wetenschappelijke rapportages. Een iets andere keuze aan rapportages dan degene die jij eruitpikt. Beide uiteraard om onze mening te bevestigen. Kolencentrales ben ik ook fel op tegen. Getijdencentrales kunnen ons land compleet van energie voorzien, dus mijn voorkeur.

Waar haal je overigens de arrogantie vandaan je weer eens als alwetende voor te doen op basis van bewust gekozen rapportages. Daarbij ook nog eens insinueren dat iemand niets weet van een onderwerp. Heb meer uren in de energiemarkt doorgebracht dan jij ooit zult doen en heb er een redelijk beeld van.

Watapatja | 02-07-13 | 00:49

@Bigi Bana Boy | 02-07-13 | 00:28
Ah. Je bent dus etatist. Hoe groter en sterker de staat hoe beter. Jij krijgt vast een stijfje als je Den Haag binnenrijdt en al die prachtige glimmende gloednieuwe ministeries ziet met al die tienduizenden raamambtenaren met hun reet op designermeubelen.
Part of the problem. QED indeed.

Stormageddon | 02-07-13 | 00:47

@Watapatja | 02-07-13 | 00:21
Je weet dat kolen radioactiever zijn dan een kerncentrale?
www.ornl.gov/info/ornlreview/rev26-34/...
En dat kernenergie het minste dodelijke slachtoffers heeft t.o.v. van *alle andere* vormen van energiecentrales (ook die zogenaamde "groene")?
nextbigfuture.com/2011/03/deaths-per-t...
www.arthurhu.com/index/health/death.ht...
En dat er best oplossingen zijn voor nucleair afval?
www.oecdobserver.org/news/archivestory...
cen.acs.org/articles/90/i52/Technical-...

Tot slot nog even dit:
imgs.xkcd.com/comics/log_scale.png

Ben je bereid toe te geven dat je feitelijke kennis over het onderwerp beperkt is en je mening grotendeels is gebaseerd op niet-feitelijke aannames, politieke propaganda en onderbuikgevoelens?

Stormageddon | 02-07-13 | 00:42

De buitenlanders die hier werken of een uitkering ontvangen lachen zich rot: een huis huren kost in Bulgarije 25 euro per maand, in Polen 40.. Toch moeten ze hier van ons 1000+ ontvangen.. die regelrecht naar de thuislanden gaan. Proost, zeggen ze elders dus !

070 | 02-07-13 | 00:37

Stormageddon | 02-07-13 | 00:09 | + 0 -
Die houding onderbouwt mijn stelling tegen het liberalisme perfect. QED.

Bigi Bana Boy | 02-07-13 | 00:28

Esprit77 | 01-07-13 | 23:57
Ik heb het de afgelopen 15 jaren ook al fout zien gaan.
Het rationele verstand van velen is vervlogen in hebben, hebben, hebben na mij de zondvloed. Dit alles is mogelijk gemaakt door regering en banken.
Eigen huis en tuin deed er nog een schepje bovenop en de hypotheker (jazeker) vertelde je dat je een dief van eigen portemonnee was, als je niet in deze "ratrace"instapte.
The sky is the limit en simpel stemvee, dat is wat Nederland kapot heeft gemaakt.
Het puin ruimen zal nog vele jaren duren, en jammer van het leed dat daar aan verbonden is.
Het waren 15 veul te vette jaren, ik hoop dat het met 10 magere jaren weer gelijk gestreken is, en dat het normale Nederlandse "boerenverstand"weer gaat preveleren.

kneuterzak | 02-07-13 | 00:27

Bob Slee | 02-07-13 | 00:16 |
Die schatting is er niet, we weten wel hoeveel onterechte graaiers er zijn, daar is meer te halen.

Watapatja | 02-07-13 | 00:24

Oh gelukkig kunnen we onze groente en fruit nog wel verhandelen, daar halen we ten slotte binnenkort de roemenen en bulgaren en masse binnen. HiHi whatever

Bill Cosby | 02-07-13 | 00:23

Lol als je die eisen van Groen links/rechts en D66 hoort valt je spontaan de broek uit. Meer geld voor het mileu, meer geld voor onderwijs. Wtf?! Investeer geld in de economie, in bedrijven. Stuur 65 plussers met pensioen en vervang ze door de werkeloze jeugd.
Stop de belachelijk hoge uitgaves naar ontwikkelingshulp en defensie. Nee wij moeten meer belasting gaan betalen zodat ze nog meer moslimscholen kunnen bouwen. En investeren in zonne-energie wat helemaal niet rendabel is. Weet je? Die eikels van D66 en Groen-Links die zijn een stuk erger dan Rutte en Didi. Straks kruipen ze weer in de kont van onze goedlachse vriend in het torentje voor wat windmolens en wat geld voor onderwijs. En Jantje Modaal mag weer door het stof kruipen. Hoelang pikken we dit nog? 21 September naar Den Haag!

Kededian | 02-07-13 | 00:21

Houtbar | 02-07-13 | 00:11 |
We hebben nog steeds geen oplossing voor het nucleair afval en er zijn me iets te veel ongelukken met centrales. Overigens is het wonen in de buurt van een kerncentrale aantoonbaar niet gezond. Met gwtijdencentrales zijn we ook onafhankelijk.

Watapatja | 02-07-13 | 00:21

@watapatja,
Ik vergeet erbij te schrijven dat we natuurlijk enorm veel.geld terug gaan verdienen aan de oliestaatjes dat we we onze centrales 25 x extradubbel beveiligd aan kunnen leggen.

En dan zijn we weer bovenjan hebben de Noordzee weer veur de boeg!

VOC

Houtbar | 02-07-13 | 00:19

Mijn stem ging naar de riool partij, ze stinken toch allemaal naar kak.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/09/...

Volgende stemkaart die ik door mijn brievenbus krijg kak ik onder.

Mike Hawk | 02-07-13 | 00:17

Ik ben erbij 21 september!!

cobie | 02-07-13 | 00:16

Aan de onderkant van het probleem is de vraag niet hoeveel mensen een uitkering krijgen, maar hoeveel mensen onterecht een uitkering krijgen. Daar zou ik wel eens een goed onderbouwde schatting van willen zien.

Bob Slee | 02-07-13 | 00:16

@Watapatja,
Welke risico's? Met al het geld wat we overhouden aan Qatar en omstreken. Het geld wat we betalen aan deze zandhazen kan dan voorlopig worden betaald uit hunnie eigen vergaard goud en zilver.

Voor zichzelf zorgen zijn ze allang verleerd.

Dus de rollen draai je zo maar om...

Houtbar | 02-07-13 | 00:11

@Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 23:59
Sorry, maar ik heb geen zorg om dit land en al helemaal niet om zijn bevolking. Wat heb ik met Sjeng uut Kerkrade, Tjibbe út Makkinga of Theophile uit Hulst te maken? Net zoveel als met François uit Marseille of Heinrich uit Hamburg. Geen reet.

Het is hooguit gedwongen zorg om de besteding van mijn belastingcenten die met de centen van Sjeng, Tjibbe en Theophile in één pot worden gestopt. Maar da's niet mijn keuze. Dat is mij nooit gevraagd. Wat mij betreft wordt de nationale staat morgen opgeheven (en de EU uiteraard ook.)

Stormageddon | 02-07-13 | 00:09

Mag ik alweer?

Godsammekraken | 02-07-13 | 00:08

Als op 1 januari 2014 hordes Roemenen en Bulgaren ons land als een tsunami overspoelen begint het beetje bij beetje pas door te dringen wat we hebben gedaan en toegelaten.
Maar dan is het te laat.
Doei, Nederland.
Het was leuk je gekend te hebben.
Dostranamus | 01-07-13 | 23:49 | + 0

En volgens EU mag je al die nieuwkomers geen bijstands-uitkering weigeren.

meneer Q | 02-07-13 | 00:08

en hoeveel wordt er door NIET nederlanders uit gekeerd de rattevanger van hammelen weet dit wel .
dus 10 % Nederlanders de rest 90 % ontwikkelings hulp hier in den lande zelf .

witchmaster | 02-07-13 | 00:06

Dat zijn nog rooskleurige cijfers, ik denk dat ze er niet vanuit zijn gegaan dat dit kabinet nog even doorregeerd.

* | 02-07-13 | 00:05

De overheid is het probleem.
De Libertarische Partij de oplossing.

mygfisbrazilian | 02-07-13 | 00:05

Mensen van de heeele weareld... komt allen naar Nederland en doe mee met De Grote UitkeringsPolonaise.

meneer Q | 02-07-13 | 00:02

@ Watapatja 23:51
Die kloof zal ook veel groter worden.
Want het interesseert ze gewoon niets.
De eu is het enige waarna ze kijken.
Oh ja en of ze zelf goed zitten.

cobie | 02-07-13 | 00:01

Stormageddon | 01-07-13 | 23:43
Ik laat het er voor vandaag bij want ben één van de weinigen die nog wel werk heeft geloof ik :-) en morgen gaat de wekker weer vroeg. Laten we niet vergeten wat ons, ondanks de andere politieke inzchten, bindt ... de zorg om dit land en zijn bevolking.

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 23:59

@Chiant | 01-07-13 | 23:39 | + 1
In mijn ogen hangt het niet serieus genomen worden niet samen met militaire inspanningen. Integendeel. Het heeft te maken met het feit dat we een klein land zijn en nooit een streep trekken. We zijn het brave sukkeltje. Heel slecht voor het zelfvertrouwen voor de inwoners van NL ook. En ik zie niet hoe dat verandert door mee te doen met militaire missies.

Hans Hillen | 01-07-13 | 23:57

Het is om te huilen. Vroeger was Nederland een sober en net landje met een boekhouding om U tegen te zeggen. We blonken ook uit in onze vreemde talen- en handelskennis. Nu zijn we de risee van Europa aan het worden. De kleding en schoenen die we dragen zijn belachelijk en goedkoop geworden. Onze kapsels een aanfluiting. Fransen en Duitsers staan we voornamelijk te woord in het ..... Engels. Meegesleurd in een peperduur experiment als de EU, spreken we zelfs onze vreemde talen niet meer. Ja, een beetje Amerikaans of wat daar dan op lijkt. Wat een vooruitgang, zeg. Dan heten we Europeaan te zijn geworden. Als dat het is. Vroeger waren we echt meer echte Europeanen dan nu.

Esprit77 | 01-07-13 | 23:57

PIS-Alchimis | 01-07-13 | 23:53 |
Bij de programma's van het kabinet zou de werkloosheid ook minder worden en de economie groeien. Cijfers van het CPB zijn nog nooit uitgekomen, de weersvoorspelling van Piet Paulusma is betrouwbaarder.

Watapatja | 01-07-13 | 23:56

Dit is toch wat het volk hier wilde, kleinere overheid, minder niet-blauwe ambtenaren, afschaffen van subsidies en toeslagen enz.? Dit is het gevolg. De een z'n uitkering is de ander z'n inkomen. Snappen jullie het al? Zo niet, dat wachten we gewoon nog een jaar tot al die WW uitkeringen overgaan in bijstandsuitkeringen. Misschien dan.

Theo van Deursen | 01-07-13 | 23:56

Houtbar | 01-07-13 | 23:48 |
Zolang de risico's niet gewaarborgd kunnen worden is dat onverantwoord. Voor hetzelfde geld bouw je gwtijdencentrales.

Watapatja | 01-07-13 | 23:54

What’s new? De partijprogramma doorberekeningen van het CBP ontvouwen zich. Welke partij had als enige op de korte termijn economische opleving volgens de CPB partijprogramma doorrekeningen? Wat nou, geen oplossingen! Ook de rottende Gutmensch stinkt!

PIS-Alchimis | 01-07-13 | 23:53

Ik doe mee op 21 september. Wie meer?
.
Of vinden jullie het fijn dat de HELFT van je belasting naar de uitkering van anderen gaat?

Rest In Privacy | 01-07-13 | 23:52

cobie | 01-07-13 | 23:47 |
De afstand tussen het Binnenhof en Nederland is erg groot.

Watapatja | 01-07-13 | 23:51

21 september ben ik er bij! Ik heb toch tijd zat...

fritsspits | 01-07-13 | 23:51

@zeg maar jansen | 01-07-13 | 23:46
* @Bijstandskoning missen doet *

Chiant | 01-07-13 | 23:50

Als op 1 januari 2014 hordes Roemenen en Bulgaren ons land als een tsunami overspoelen begint het beetje bij beetje pas door te dringen wat we hebben gedaan en toegelaten.
Maar dan is het te laat.
Doei, Nederland.
Het was leuk je gekend te hebben.

Dostranamus | 01-07-13 | 23:49

Houd nu verkiezingen. Zoveel mensen met uitkeringen worden spontaan allemaal links en de volgende regering bestaande uit SP en PVDA verhoogt de uitkeringen.

flame_me | 01-07-13 | 23:49

Ik zeg kernenergie..

Zal het blijven herhalen: nucleair waste export ipv olie import.

Houtbar | 01-07-13 | 23:48

@KeurMeester | 01-07-13 | 23:35 | + 2 -
Dat verschil is er ook, diegene die gewerkt hebben krijgen 70% van hun laatst verdiende loon via het UWV en diegene die nooit gewerkt hebben trekken steun in de bijstand. 440.000 uitkeringen via het UWV betekend dat deze mensen hun baan in de laatste 2 jaar zijn kwijtgeraakt en voorheen wel gewerkt hebben. En daar ook premie voor hebben betaald. Dus zeker geen luie uitvreters maar meer het slachtoffer van een kabinet dat de lasten blijft verhogen om ons geld te kunnen weggeven aan Brussel en Griekenland.

Osdorpertje | 01-07-13 | 23:48

@ Watapatja 23:43
Blijkbaar wilt de regering die explosieve groei niet zien hé.
Zolang ze zelf maar goed zitten met de hele fucking eu erbij.

cobie | 01-07-13 | 23:47

reageerbuis | 01-07-13 | 23:18 Bakito reageert nooit onder uitkeringtopics.

Ligt teveel voor de hand.

En voor that matter, Kaas de Vies is ook nog niets van te lezen.

Te pijnlijk waarschijnlijk.

zeg maar jansen | 01-07-13 | 23:46

Als het kabinet waarop het volk gestemd heeft het geld liever naar het buitenland/klimaathysterie brengt waardoor de belastingen moeten worden verhoogd met als gevolg een krimpende werkgelegenheid met als verdere gevolg hogere aantallen uitkeringen dan houdt het op.
Dit is volks wil (behalve dat van mij en de PVV'ers).

ProAsfalt | 01-07-13 | 23:43

@Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 23:25
Och ja, het vat van tegenstrijdigheden dat Dalrymple heet. Tegen vrijheid en zelfontplooiing én tegen de verzorgingsstaat. Verlangen naar "traditionele waarden" die intrinsiek noch traditioneel noch waardevol zijn, laat staan een principieel fundament hebben.
Het is wat met die Dalrymple. De ene keer denk je: "goh, hij zegt wat zinnigs" om even later het principiële tegendeel te beweren. Maar goed... Ieder z'n helden.

Stormageddon | 01-07-13 | 23:43

cobie | 01-07-13 | 23:40 |
Dat noemen ze de kaasschaaf. Inmiddels helpt ontkennen niet meer, zie explosieve groei aantal klanten schuldhulpverlening en voedselbank.

Watapatja | 01-07-13 | 23:43

-weggejorist-

.38 special | 01-07-13 | 23:41

Hoi, hallo allemaal. Gaat het een beetje in de panelen?

Als je normaal doet, niet je kop in het zand steekt en niet steeds het slachtoffer in je naar voren laat komen vind je ruimte om te bouwen.

*sjekkie draait*

Houtbar | 01-07-13 | 23:41

@ Watapatja 23:37
Ze kunnen met alle soorten cijfertjes knoeien bij de regering.
Kunnen ze dat ook veranderen toch.

cobie | 01-07-13 | 23:40

@Hans Hillen | 01-07-13 | 23:27
U bevestigt mijn stelling. Nederland wordt inderdaad helaas niet meer serieus genomen. En dat schaadt onze internationale positie. Nederland is een groot middelgroot land en daar hoort een vergelijkbare invloedspositie bij. Maar als een land louter eisen stelt en geen offers brengt, dan gaat dat ten koste van de geloofwaardigheid. Dat is precies wat er in de afgelopen 10 jaar is gebeurd.
"Free rider"-gedrag, door te stellen dat wij ambassades en consulaten kunnen sluiten omdat de EU die taak overneemt. Werkelijk doel is bezuinigen op Buitenlandse Zaken. Werkelijk effect is dat de zogenaamde EU-ambassades bezet worden door de Fransen. En raad eens welke belangen die eerst dienen?
"Free rider"-gedrag door te stellen dat Nederland inmiddels wel genoeg heeft bijgedragen aan internationale (militaire) missies. Daarbij voortdurend onderstrepen dat wij als "klein" land zoveel hebben gedaan. Maar als het dan gaat over onze handelsbelangen, dan zijn wij ineens een "groot" land. Werkelijk doel is bezuinigen op defensie. Werkelijk effect is dat Rutte op een NAVO-top mag spreken als één na laatste: na de Baltische staten en nog net voor Albanië.
En dan vervolgens gaan klagen over het feit dat wij geen ene flikker meer te vertellen hebben binnen de EU, de NAVO, de G20, de OESO, etc?

Chiant | 01-07-13 | 23:39

@ KeurMeester 23:35
Juist!

cobie | 01-07-13 | 23:37

KeurMeester | 01-07-13 | 23:35 |
Wat een onzin. De bijstand is het sociaal minimum, lager kan niet.

Watapatja | 01-07-13 | 23:37

De Partij voor de Allochtonen zal binnenkort wel met een voorstel komen, afgekeken van de belastingdienst, dat er geen uitkeringen gestort worden totdat je bericht van UWV krijgt om met je boekhouding en medische dossiers op gesprek te komen. Uiteraard is dit niet van toepassing op dubbelpaspoorters, haatbaarden en gelukszoekers die hier dagelijks nog binnenkomen en een gespreid bedje en uiteraard wel een uitkering krijgen.
Voor ons blanken is die linkse geitenwollensokkenpartij de Partij voor de Armoede en de Vooraanstaande Verwende Dagobertjes partij doet daar vrolijk aan mee. Elk dubbeltje dat je heb verdient zien hun als een geluksdubbeltje dus pakken ze af. Voor volgend jaar nog ff 6 miljard extra bezuinigen en de broekriem nog ff strakker aantrekken. Die broekriem van mij heb ik moeten verpanden om de rekening voor de eigen bijdrage en/of eigen risico te betalen, dus er valt weinig strakker aan te trekken.
Het hele EU comité zit niet zomaar in Brussel. Dat is een bewuste keuze van die politieke witteboordenoplichters geweest.
In Brussel staat Manneke Pis openlijk te zeiken en wij worden openlijk in de zeik genomen door die oplichters.
Het wordt tijd dat wij (echte) Nederlanders eens voor ons recht gaan opkomen en massaal gaan demonstreren tegen dit pluk en fuck de blanken beleid.
Het wordt tijd dat er een kabinet met ballen komt en al die illegale gelukszoekers een enkeltje retour herkomst geeft, elke dubbelpaspoorter die veroordeeld wordt voor een strafbaar feit waar minimaal 6 maanden detentie voor staat met familie en al uitzet, alle uitkeringen en subsidies per direct stopzet,alle bezittingen in binnen en buitenland in beslag neemt en de opbrengsten van de verkoop daarvan aan de stichting slachtofferhulp doneert.
En zo snel mogelijk die EU shit beëindigen. Dat zinkende schip verlaten en het verlies maar accepteren.
Wedden dat ONS landje er dan een stuk beter voor komt te staan en ik, met mij ook vele anderen, weer een nieuwe broekriem kunnen kopen die we losjes kunnen dragen.

effe vissen | 01-07-13 | 23:36

Terpen-tijn | 01-07-13 | 23:29 |
Ik moet overigens niks van die Speknek en zijn partij hebben.

Watapatja | 01-07-13 | 23:35

Er zou een verschil in uitkering moeten bestaan. Diegene die jarenlang hebben gewerkt zouden meer moeten krijgen dan diegene die nog nooit of amper een poot hebben uitgestoken. Solidariteit zou een grens moeten hebben.

KeurMeester | 01-07-13 | 23:35

O jee, en op 1 januari gaan de grenzen open voor Bulgaren en Roemenen.
Is dit nou allemaal domheid of een vooropgezet plan?

Willem van Rood | 01-07-13 | 23:34

Terpen-tijn | 01-07-13 | 23:29 |
Ben het helemaal met je eens. Ik weet wel dat nog niet zo lang geleden de meeste mensen op GS fel tegen nivelleren waren. De tijden veranderen snel, ik denk met name omdat iedereen het in zijn portemonnee voelt, terwijl een kleine groep nog graait.

Watapatja | 01-07-13 | 23:34

@ klaas6523 23:30
Pensioen moeten ze gewoon met de jatten vanaf blijven.
De mensen hebben ervoor gewerkt en betaald.
Mogen ze een gelukkig oude oude dag hebben of straatstenen eten op hun oude dag?

cobie | 01-07-13 | 23:34

het spijt mij ook vreselijk, 26 jaar !!1! premie betaald, nu sinds een half jaar thuis, het lijken de 80er jaren weer, de universitair opgeleide die kaartjes knipte in de tram... gelukkig is dit tegenwoordig automatisch dus zelfs daar is geen werk in te vinden...
dagelijks aan het solliciteren hier, maar met 300 brieven op 1 vacature hoef je ook geen antwoord te verwachten.
Dus ja, ook ik werkloos, en ben er niet trots op, met 1 groot verschil; ik heb er 26 jaar voor gewerkt!!
(svp. een beetje nuance tussen de diverse gelukzoekers en zij die jaren de pot gespekt hebben opdat de UWV/CWI/GAK kantoren prachtige bouwwerken zijn met nog mooiere inrichtingen)

razwanzel | 01-07-13 | 23:31

AOW wordt onbetaalbaar... Wanneer gaat Krol hier kamervragen over stellen? We moeten minderen gepensioneerden hebben!

klaas6523 | 01-07-13 | 23:30

Watapatja 23:13
Noem het zoals je wilt, maar waarom moet de 1 drie ton verdienen en een ander bijna niks?
Die nog harder en langer moet werken ook.
Klopt niks van, inkomensverschillen moeten veel kleiner worden.

Terpen-tijn | 01-07-13 | 23:29

@Chiant | 01-07-13 | 23:01 | + -1

Ik ben het volledig met je oneens. Nederland een internationale rol spelen?? Laat me niet lachen. We worden als Jan met de korte achternaam gebruikt door grotere landen met meer macht. Binnen de EU en internationaal zijn wij niet meer dan een usefull idiot. Het kost ons geld en we krijgen er echt niks voor terug. En inderdaad: "Een kerntaak van de overheid (beter: dé kerntaak) is het garanderen van de veiligheid van de ingezetenen." Laat ze dan maar eens met de binnenlandse veiligheid beginnen. In NL ben je in veel gebieden echt niet meer veilig, zeker als oudere niet (zie o.a. woningovervallen, pinpasdiefstal etc.). Ik heb liever dat het in NL veiliger is, dan dat een paar bestuurspaljassen op kosten van de belastingbetaler goede sier maken op het internationaal podium. Waar, zoals al eerder gezegd, we écht niet serieus genomen worden.

Hans Hillen | 01-07-13 | 23:27

Ach je kan altijd nog voor geenstijl gaan werken JQ.

Eshek | 01-07-13 | 23:27

Watapatja@In de jaren 60 gaven bedrijven invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, ze investeerden in sociale woningbouw en onderwijs o.a. Tegenwoordig is het een marketingterm.+++++ Totaal mee eens. Het gold trouwens ook nog voor de jaren zeventig. Daarna zijn sommige woningbouwverenigingen veel minder sociaal geworden en hebben zich op de koopmarkt gestort, en zichzelf verrijkende managers aangetrokken. Gelukkig wil de politiek die ontwikkeling nu terugdraaien. Dat doet ze in ieder geval wèl goed. Goed voorbeeld doet goed volgen. Nu de rest nog. De NS, gas en licht, post terug bij de staat. Functioneerde duizend maal beter, ondanks alle mooie praatjes van later. Omdat mensen kennelijk toch te hebzuchtig worden, als ze de kans krijgen. En die kans mogen ze niet meer krijgen. Punt.

Esprit77 | 01-07-13 | 23:26

Stormageddon | 01-07-13 | 22:53
Ik zou het anders benoemen maar je hebt gelijk. Een conservatieve-reaktionair uit de Dalrympleschool ben ik. In mijn ogen te prefereren boven het monsterverbond van vrijheid/blijheiddenkers dat sinds de jaren 60 dat rand naar de afgrond helpt. Kijk om je heen op straat wat 40 jaar ongebreidelde vrijheid heeft opgeleverd. Een land dat van God los is. Maar kennelijk is dit wat wij, de PVV incluis, willen met z'n allen. Mijn zegen hebben jullie maar zeg niet dat ik gewaarschuwd heb.

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 23:25

@ Simonsniep | 01-07-13 | 22:35 |
Aangenomen dat wat je schrijft, waar is: sterkte! Velen met jou hebben natuurlijk het volste recht op een uitkering. Maar de druk op werkenden is nu té groot aan het worden, terwijl hele volksstammen geen flikker uitvoeren. Nogmaals, geen kritiek op jou als ex-mede-belastingbetaler, maar dit systeem is onhoudbaar en gaat zo ploffen. Tijs voor een ander beleid.

Dizzydent | 01-07-13 | 23:23

Lachen toch>> eens komt die dag dat er zelfs voor een graaier niets meer te graaien valt.

Terpen-tijn | 01-07-13 | 23:22

Kijkerstip>> NED1!!!!

Terpen-tijn | 01-07-13 | 23:19

Heeft bakito al gereaguurd of ligt het licht reeds dronken in zijn rukbunker?

reageerbuis | 01-07-13 | 23:18

@raoul_203 | 01-07-13 | 23:11
Is het heel erg gek als ik geen chocola kan maken van uw tegel?

Chiant | 01-07-13 | 23:15

-weggejorist-

simonsniep | 01-07-13 | 23:13

Esprit77 | 01-07-13 | 23:10 |
In de jaren 60 gaven bedrijven invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, ze investeerden in sociale woningbouw en onderwijs o.a. Tegenwoordig is het een marketingterm.

Watapatja | 01-07-13 | 23:13

Ja, kut man. Voel me oprecht schuldig ook. Ben nu 3 maanden werkloos. HTS opleiding, 6 jaar werkervaring, Friese arbeidsethos, etc. T'is drama. Maar goed, als mijn vaste kosten mee konden dalen met het aangeboden salaris voor veel HTS+ banen (lees marktwerking, misbruik maken van) dan had ik eerder een nieuwe baan. Kutzoooooi.

SammyJankis | 01-07-13 | 23:13

Chiant | 01-07-13 | 23:01
We hebben geen krijgsmacht nodig. Stel je voor, op 31 december krijg je een vrijwillige acceptgiro van defensie. 10 miljard delen over 7,5 miljoen huishoudens = 1333 euro. De helft wil hem principieel of kan het niet betalen. Dan is die rekening ineens 2666 euri. Dat gaat door tot de laatste 76 idioten op dat moment in de regering, die het dan nooit kunnen betalen. Opdoeken die overheden, die zijn het probleem.

raoul_203 | 01-07-13 | 23:11

Ik vind dat men de AOW-ers hier buiten moet laten. Dit zijn vaak mensen die het land hebben gemaakt tot wat het nu is. En die nu na 45 jaar hard werken genieten van hun welverdiende pensioen.

Van de andere uitkeringen hoor ik wel eens dat er veel luie mensen inzitten. Daar heb ik zelf geen ervaring mee.

deboerenlul | 01-07-13 | 23:11

Niet ziekte of handicap, maar gezond en baanloos zijn zal straks dé last zijn voor onze portemonnees. Veel gedachten hier zijn allang achterhaald. Het gaat om eerlijke kapitaalverdeling. Winsten zullen nog meer naar de samenleving moeten gaan afvloeien. Dat is nu eenmaal het gevolg van het systeem met erg veel automatisering waar we zèlf voor gekozen hebben.

Esprit77 | 01-07-13 | 23:10

Terpen-tijn | 01-07-13 | 23:06 |
Eigenlijk pleit je dus voor nivelleren. Wie heb ik dat eerder horen zeggen?

Watapatja | 01-07-13 | 23:09

@ Hans Hillen 22:50

De werkloosheid onder allochtonen is vorig jaar sneller gegroeid dan onder autochtonen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Gemiddeld was 15,5 procent van de niet-westerse beroepsbevolking het afgelopen jaar werkloos. In 2011 was dit nog 13,1 procent. Onder autochtonen nam de werkloosheid in deze periode toe van 4,2 tot 5,0 procent.
Afname Volgens het CBS zijn allochtonen al jaren driemaal zo vaak werkloos als autochtonen. Uit het verleden blijkt, zegt het CBS, dat als de economie weer aantrekt, de werkloosheid onder autochtonen ook weer sneller afneemt.

De werkloosheid onder niet-westerse allochtone vrouwen liep sterker op dan onder mannen. Daardoor zijn ze nu even vaak werkloos als niet-westerse mannen.

cobie | 01-07-13 | 23:08

Drukken ze toch gewoon wat geld bij?

Comfortabel | 01-07-13 | 23:08

Dansen op de Brusselse vulkaan. Apres vous..

Jan Passant mk2 | 01-07-13 | 23:07

Zodra tweedeling in een maatschappij te groot wordt heeft werken geen zin meer.
Tenminste.. als je aan de "verkeerde" kant zit.
Wat jij verdient in een maand vreet een ander in 1 dinertje op.

Terpen-tijn | 01-07-13 | 23:06

@Jim Lovell |22:50|
LoL en big smile.
I wish. Maar kmoet zo nog wat gaan verdienen om de zorgpremie te kunnen betalen.
Maar over een uurtje of drie,.. op zeker.
Pret houdt me op de been, pret is wat me redt,.. met of zonder sigaret.
;-)

amin | 01-07-13 | 23:05

Bewijst maar weer dat een socialistisch systeem enkel werkt wanneer het economisch allemaal goed gaat. Op het moment dat een land in de shit zit heb je vrije marktwerking nodig. Alle landen waar mensen arm zijn en beperkt zijn in hun vrijheid hebben baat bij de vrije markt. Kijk naar China, dat hele communisme werkt niet en daardoor zie je dat China nu in principe het staatskapitalisme handhaaft en steeds meer richting het kapitalisme neigt.

Er is geen land dat het leven in armoede en de individuele vrijheid heeft verbeterd dmv socialisme.

Socialistische taferelen werken heel goed, als er maar geld zat is. Zie Noorwegen bijv. Arm land, todat ze olie vonden.

Nu dat het economisch slecht gaat zullen dit ook de eerste dingen zijn die moeten gaan afvallen. Ze vreten als een parasiet aan ons systeem. Het wordt tijd dat mensen gaan beseffen dat niks voor niks komt en dat ze hun eigen verantwoordelijkheid maar eens moeten dragen.

Vip3r | 01-07-13 | 23:05

@jeanmondo | 01-07-13 | 22:47
Oude cijfers, van vorig jaar: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/miljo...
Die JSF wordt afgeschreven over een periode van 40 jaar. Een kerntaak van de overheid (beter: dé kerntaak) is het garanderen van de veiligheid van de ingezetenen. En door bij te dragen aan ("burden sharing") internationale veiligheid en stabiliteit wint Nederland aan internationaal aanzien en invloed. Wat weer bijzonder goed is voor de economische positie van ons land. Wie weet mogen we als 16e economie ter wereld weer ooit eens deelnemen aan de G20. Daar zijn we dankzij de PvdA's opportunisme in 2010 uitgeknikkerd. Dát kost pas geld!
Een land is pas écht doodziek tot op het bot als het meer dan 70% van alle overheidsuitgaven spendeert aan volksgezondheid en sociale zekerheid.
De JSF tot argument maken in deze discussie is onjuist, gemakkelijk, niet ter zake doende, buiten iedere proportie en op zijn minst er populistisch.
Overigens heb ik geen mening over de JSF, maar vind ik wel dat Nederland een geloofwaardige internationale rol moet spelen die past bij onze positie. Mét bijbehorende krijgsmacht, en die kost nu eenmaal geld. Nog los van en naast de kerntaak die deze krijgsmacht vervult voor de overheid en samenleving.

Chiant | 01-07-13 | 23:01

De lust om te werken verdwijnt vanzelf wel als je weet dat een stiefkwartiertje wachten op Schiphol gelijk staat aan een maandsalaris.
Ik me eigen de schompes werken voor een habbekrats en een ander staat vrolijk bakken met geld te incasseren, zonder er wat voor te doen.
Die wij ook nog zelf moeten betalen, via de belastingen, want als zo n mannetje het zelf zou moeten betalen, blijft hij wel bij de balie wachten.

Terpen-tijn | 01-07-13 | 22:58

Het afgelopen jaar hebben we gezien wat er op rode lopers kan gebeuren, zelfs als men staat te juichen:
www.youtube.com/watch?v=NlG76YHYRFU
Gaat straks ook de JSF zo over de rode loper?

Esprit77 | 01-07-13 | 22:58

-weggejorist-

bier hier | 01-07-13 | 22:56

Via accijns komt een groot gedeelte retour, maar tering wat een sloot geld!

ikdenkwat | 01-07-13 | 22:55

Stormageddon | 01-07-13 | 22:40
En varkens houden moet dan verplicht worden,je zult zien dat er dan al een groot deel van het probleem uitkeringstrekkers opgelost word.

Toontje-lager | 01-07-13 | 22:55

-weggejorist-

bier hier | 01-07-13 | 22:53

Terpen-tijn | 01-07-13 | 22:51 |
De rijkste 4% verdeelt 50% van het totale inkomen, zegt genoeg.

Watapatja | 01-07-13 | 22:53

Wat vergeten wordt is dat de productiviteit enorm is gestegen.
1 % van de bevolking kan de alle goederen produceren die nodig zijn. 10-20 % kan de boel distribueren. Het productiesysteem heeft steeds minder mensen nodig. Probleem is wel dat met al die automatisering mensen het contact met de reële economie steeds meer verliezen en daarmee het contact met de maatschappij. Straks zijn er geen cassières meer en loop ja overal alleen nog langs poortjes. Meer niet. Ik vraag me dan wel af of de mensen zich dan nog verbonden voelen met het grotere geheel. En zo niet, welke gevolgen dat zal hebben.

Rest In Privacy | 01-07-13 | 22:53

@Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 22:06
Gatverdamme. Dat is eigenlijk je reinste SGP/KVP-propaganda. Brr... huiveringwekkend. Sociale structuur laat zich niet dwingend vastleggen. Sociale structuur ontstaat vanuit vrijheid. Zodra je dat wilt institutionaliseren is er geen vrijheid meer. Een gedwongen collectief is niets meer dan socialisme. Een maatschappij kun je niet van boven opleggen. Dat lukt in een klein kutlandje als Nederland al amper, laat staan in EU verband (maar dat weerhoudt ze er niet van het te proberen).

Kapitalisme kan niet zonder vrijheid. Kapitalisme laat zich niet opsluiten in landsgrenzen. Terugtrekken achter de dijken en de deur op slot, dat zeg je. Je bent de vleesgeworden karikatuur die socialisten en Eurofielen altijd van EU-critici proberen te maken.
Ik ruik de walm van spruitjes die 2 uur op een petroleumstelletje staan te pruttelen, terwijl moeder de vrouw de luiers wast in de granieten gootsteen uit jouw ideaal.

Stormageddon | 01-07-13 | 22:53

Ok, dat is dus iets meer... 1/10e van het jaarlijkse bedrag aan uitkeringen. Maar dan nog!

jeanmondo | 01-07-13 | 22:52

Vreemd he?! met de jeugd van tegenwoordig.

Smalhout | 01-07-13 | 22:51

Werkeloosheid zou beter te bekostigen zijn, als er niet zoveel graaiers waren.
Want zonder hun zou iedereen maar twintig uur hoeven te werken om toch hetzelfde inkomen te hebben.

Terpen-tijn | 01-07-13 | 22:51

-weggejorist-

bier hier | 01-07-13 | 22:51

de honden blaffen... | 01-07-13 | 22:49 | + 0
Met 1000 euro bovenop je salaris (en ook eventueel voor je partner) kan je aardig investeren hoor!

witte strepen | 01-07-13 | 22:51

@cobie | 01-07-13 | 22:34 | + 0
Ja, en?? Ik mis een conclusie in je verhaal.

Hans Hillen | 01-07-13 | 22:50

@amin | 01-07-13 | 22:32
Al vroeg aan de pretsigaret merk ik? ;)

Jim Lovell | 01-07-13 | 22:50

witte strepen | 01-07-13 | 22:41
Doe dan maar € 3000,-.
Dan kunnen de ideeën van Rutte en Samsom ook uitgevoerd worden, namelijk geld uitgeven.
En het hele ambtenarenapparaat kan en-passant afgeschaft worden.

de honden blaffen... | 01-07-13 | 22:49

Tja, die JSF, dat is toch wisselgeld vergeleken met het geld voor uitkeringen... nog geen 1/137e van het jaarlijkse bedrag aan uitkeringen. Waar hebben we het over? Die paar leuke vliegtuigjes zijn mij meer waard dan het arbeidsschuwe tuig.

jeanmondo | 01-07-13 | 22:47

Mart Smeets is ook verkapte werkeloosheid.
Met name als die serieus wauwelt over de tour.
Hij weet nog niet dat elk woord, elke letter erover hilarisch overkomt.

Terpen-tijn | 01-07-13 | 22:47

-weggejorist-

slaaf_van_de_overhei | 01-07-13 | 22:46

@simonsniep | 01-07-13 | 22:35 | + 3
Ja, zoals jij zijn er ook velen. Helaas. Met dank aan de banken, de Euro, dit kut-kabinet en de EU. En helaas zal ook jij weer lijden onder de 'kwaden'. Hoe kom je trouwens aan bijstand? Hoefde je je eigen huis niet op te eten? Want dat gebeurt ook nog vaak.

Hans Hillen | 01-07-13 | 22:46

@Stormageddon | 01-07-13 | 22:23
Dank voor de informatieve film.

Jim Lovell | 01-07-13 | 22:45

Record gratis geld. Klinkt positief!

ren-forrest-ren-e | 01-07-13 | 22:43

Na het 40e nemen kansen op arbeidsmarkt met forse schreden af. Ondertussen werken wetenschap en overheid er hard aan om de gemiddelde leeftijd van de bevolking op te rekken door allerlei gezondheidsbevorderende maatregelen. Verboden te roken. Kanker te genezen. Met negentig tot honderd jaar betekent dat dan wel straks zo'n 50 jaar of meer uitkeringen van allerlei soort. Dat wordt een dure boel met al die stijgende levensverwachtingen en nul komma nul aan arbeid. Maar de mensen dan maar in dozen laten slapen en kreperen is natuurlijk ook niet fair. Als men alleen maar gezonde mensen wil, hangt ook daar gewoon een prijskaartje aan. Punt.

Esprit77 | 01-07-13 | 22:43

Bij nieuwsuur op dit moment jeugdwerkloosheid.
Alleen maar sjaaltjes waar moeite voor wordt gedaan om aan een baan te komen. En bij gratie godts een autochtoon in beeld. Mirjam Sterk heeft voor slecht 1%, dat is tienduizend jongeren een startersbeurs.

Welles! Nietes! | 01-07-13 | 22:42

-weggejorist-

bier hier | 01-07-13 | 22:41

Iedere Nederlandse 18plusser 1.000 euro per maand geven en alle uitkeringen stoppen. Dan bespaar je 45 miljard...

witte strepen | 01-07-13 | 22:41

@Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 22:27
Een baan in China levert 4 banen op in Nederland/Europa. Die shitzooi die daar wordt geproduceerd moet wel hier naar toe gebracht worden. (Banen in transport/logistiek). Moet hier verkocht worden (banen marketing/groothandel/winkels). En die zooi wordt hier gebruikt om nieuwe producten te bedenken en ontwikkelen. (R&D).

Kapitalisme is ook niet moralistisch, maar het blijkt ook dat het helemaal niet immoreel is. Het is niet immoreel om tegen de laagste kosten te willen produceren om hogere winsten te halen. Het is niet immoreel om productie te verplaatsen.

We kunnen dit land ook opdelen in 10 miljoen keuterijen. Iedereen z'n eigen moestuin en veldje voor een koe, 2 varkens en een kippenren. Heeft iedereen werk, en iedereen te vreten. Kan, maar gaan we niet doen. En als we dat wel doen, dan heb je binnen 10 jaar specialisatie, schaalvergroting, fusies en mensen die heel wat anders gaan doen dan boeren.

Stormageddon | 01-07-13 | 22:40

-weggejorist-

bier hier | 01-07-13 | 22:40

Ikke, ikke ,ikke en de rest interesseert me geen barst. Geen gemeenschapszin.Daar gaat een land maar ook een bedrijf kapot aan. De rekening wordt nu gepresenteerd.
Laat de uitkering zeepbel maar knappen. De goede lijden op dit moment te veel onder de slechte. Controle is het toverwoord. Maar in die kringen is dat een heel vies woord. Geen controle leidt tot chaos.

ip | 01-07-13 | 22:39

Terpen-tijn | 01-07-13 | 22:37
Goedemorgen! Die vrouw is nog maar een paar jaar dood.

Strohond | 01-07-13 | 22:39

BRABANTMAN 21:42 : willige vrouwen.... als ik dat al lees, gadver. Blijf daar alsjeblieft.

Lief meiske | 01-07-13 | 22:39

Nou, dan maar protesteren in september?

funkyd | 01-07-13 | 22:39

Chiant | 01-07-13 | 21:41 | + 11
Ontzettend gelijk heb je.

de euro middenweg | 01-07-13 | 22:38

@Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 22:25
Goed voor bedrijven? Je bedoelt al die bedrijven die werknemers moeten ontslaan of die failliet gaan of gered moeten worden door de staat?
bier hier | 01-07-13 | 22:32 | + 0
.
Bigi bedoelt grote bedrijven. Met het MKB heeft de EU niets. Maar grote bedrijven, multinationals, die spinnen goed garen bij de EU: lage belastingen, één valuta en lagere lonen in de hele EU doordat de hogere lonen gelijk getrokken worden met Oost-Europa. En de managers verdienen steeds meer want marktconform en anders gaan ze naar de VS, zogenaamd. De EU is inderdaad alleen goed voor multinationals. Weet jij één andere groep te noemen (behalve de EU-officials en ambtenaren zelf) voor wie de EU goed is? Echt, geen enkele.

Hans Hillen | 01-07-13 | 22:38

Chiant 22:29
Interessant leesvoer, had het nog niet gelezen, thanks.

Terpen-tijn | 01-07-13 | 22:37

Even voor de duidelijkheid Quid nav die stukjes vandaag. Geert heeft ballen, die van jouw zijn ver te zoeken.

joyriders | 01-07-13 | 22:37

Anno 2013, kennen we de gevolgen ervan.

cobie | 01-07-13 | 22:36

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 22:32
Collectivisme sluit per definitie het individu uit.

Strohond | 01-07-13 | 22:36

Als binnenkort kortingen op uitkeringen onvermijdelijk worden lijkt het mij rechtvaardig om inplaats van een algemene korting, rekening te houden met factoren als arbeidsverleden en twijfels over recht op een uitkering.
En zeker niet iemand die dertig jaar arbeidsverleden heeft hetzelfde te behandelen als iemand met nul-arbeidsverleden, zoals nu nog gebeurt met bijvoorbeeld AOW en bijstand. Daarmee doel ik vanzelfsprekend niet op onmiskenbare gezondheidspechvogels.
WirMachenMusik | 01-07-13 | 22:24 | + 0
.
De uitkeringen worden niet gekort. De belasting gaat omhoog. Of beter: de werkenden gaan weer WW-premie betalen. En als er iets gebeurt met uitkeringen, gebeurt dat voor iedereen gelijk: de fraudeur en de pechvogel worden gelijk behandeld onder het mom van 'gelijke behandeling'. Mooi hm, die overheid. Ze roepen Gelijke Behandeling of Maatwerk, al naar gelang het hen uitkomt.

Hans Hillen | 01-07-13 | 22:35

wordt weer eens tijd om het boek 'aan het volk van nederland' van ene P. Fortuyn uit de kast te halen.

hij pleit daarin voor een 'contractmaatschappij'. dit houdt kort gezegd in dat de overheid een contract met de burgers sluit over de besteding van geld en de te meten resultaten.

levert de overheid niet het afgesproken resultaat? dan is dat contractbreuk met alle gevolgen van dien.

want je ziet waar het nu toe leidt, dat geld uitgeven zonder voorwaarden en dus zonder consequenties. u bent de pineut

standvast | 01-07-13 | 22:35

-weggejorist-

simonsniep | 01-07-13 | 22:35

In de jaren '60 en '70 kwamen er veel arbeidsmigranten naar Nederland. Ze kwamen vooral uit Marokko en Turkije. Nederland werd steeds welvarender. Er werd meer geproduceerd en er was veel werk te doen.

In Nederland waren niet genoeg mensen om al het werk te doen. Vooral voor laaggeschoold werk waren arbeiders nodig. De Nederlandse overheid ging op zoek naar arbeiders uit andere landen. In de landen rondom de Middellandse zee was veel werkloosheid. Er waren genoeg mannen die wel wilde werken in Nederland. Ze konden in Nederland gaan werken. En?Als het werk gedaan was zouden ze weer terugkeren naar hun land, Het waren gastarbeiders.

Maar velen keerden niet terug. Ze waren gewend geraakt aan het leven hier. In hun geboorteland was weinig welvaart en werk dus bleven ze in Nederland.

Nog steeds komen er immigranten naar Nederland. De laatste jaren komt bijna de helft van de immigranten naar ons land omdat ze hier met hun gezin willen wonen of omdat ze trouwen met een Nederlander.

De gastarbeiders uit de jaren zestig haalden vrouw en kinderen naar Nederland. Zo werd het gezin herenigd.

cobie | 01-07-13 | 22:34

WirMachenMusik | 01-07-13 | 22:24
50plus is echt iets voor u. Ook wel babyboomplus genaamd.

Strohond | 01-07-13 | 22:33

bier hier | 01-07-13 | 22:29 |
Volgende keer maar chinees halen.
*moehahaha*

Watapatja | 01-07-13 | 22:32

Een leger aan gesubsidieerde thuiszitters.How convenient!
De oudjes daargelaten maar een deel arbeidsgehandicapten met wia etc. meegerekend en een kans gunnende dus ca 900.000 manschappen (m/v) voor n heus leger. Die met behoud van uitkering + kleine extra vergoeding kunnen gaan strijden om autonoom nederland te redden. Eventueel door te vertrekken en dienst te nemen in een vreemd leger van syrië of wat dan ook om daar ter plekke voorspoed te gaan opbouwen.
900.000 manschappen, ruwe bolsters blanke/lichtgetinte pitten. Een leger van een klein miljoen.
Kannonenvoer en vechters om ons land en onze normen te heroveren, te verdedigen en te handhaven. Waakzaam en dienstbaar.
Voor ons land. Strijdend tegen elke overheerser en/of onderdrukker van onze autonomie.
Een klein miljoen soldaten. Dat moet toch lukken zou je zeggen. Kom op mannen (m/v) , voorwaarts mars. Bevrijd ons land van de boze vijand. Werkenden kunnen het niet alleen. Geen tijd, geen geld genoeg. Vecht voor Nederland.
Op naar 't Haagse en 't Brusselse.
Als leger van t vaderland voor t vaderland de handjes uit de mouwen stekend.
Staat op en handhaaft .

amin | 01-07-13 | 22:32

-weggejorist-

bier hier | 01-07-13 | 22:32

Strohond | 01-07-13 | 22:29
Het één sluit het andere niet uit. Ik stel alleen dat het niet zo kan zijn dat enkel en alleen de belangen van het individu tellen. Want dát is het einde van onze maatschappij. Daarmee is niet gezegd dat vrij ondernemerschap en individuele vrijheid niet heel belangrijk en goed zijn. Alleen dan wel binnen het kader van het collectief (of volksgemeenschap) wat mij betreft.

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 22:32

@roze_bril | 01-07-13 | 22:28
Van de overheid heeft nog nooit iemand geld gekregen voor zijn woning.
Het schijnt wel voor te komen dat mensen met een hypotheek de rentelasten mogen aftrekken tot op zekere hoogte van de belasting.

Chiant | 01-07-13 | 22:32

roze_bril | 01-07-13 | 22:28 |
De HRA wordt wel aangepakt met de bezuinigingen in het najaar.

Watapatja | 01-07-13 | 22:30

@Terpen-tijn | 01-07-13 | 22:27
Ik heb deze link de afgelopen twee dagen al twee of drie keer eerder geplempt, maar ik doen het gewoon nog een keer. Vanwege de actualiteitswaarde i.r.t. het topic en omdat het een waarheid als een koe is: www.theovangogh.nl/antisosialistisch%2...

Chiant | 01-07-13 | 22:29

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 22:06
Wanneer de vrijheid van een individu niet gegarandeerd is, dan is het collectief ook verloren.

Strohond | 01-07-13 | 22:29

De banen machine van Rutte II draait overuren, alleen jammer dat hij 'm per ongeluk in de achteruit heeft gezet.
Sterker IN de crisis.
Tijdens de vorige diepe crisis in de tachtiger jaren lieten Wiegel & van Agt de staatsschuld tot 7,9% oplopen ,hadden we de vut en later de Melkert banen. Nu gaat alles kapot en blijft Rutte keihard lachen. Trieste vertoning.

Frankasd | 01-07-13 | 22:29

-weggejorist-

bier hier | 01-07-13 | 22:29

@ hans Hillen

Ja ik ben fucked want wel eigen huis. In de goede tijd gekocht dat dan nog wel.

Ga me maar inschrijven bij alle uitzendbureau's en alles aanpakken. Maar ik word er goed ziek van als ik zie hoe makkelijk dat zorg geld uitgegeven wordt.

chani | 01-07-13 | 22:29

@ hans Hillen

Ja ik ben fucked want wel eigen huis. In de goede tijd gekocht dat dan nog wel.

Ga me maar inschrijven bij alle uitzendbureau's en alles aanpakken. Maar ik word er goed ziek van als ik zie hoe makkelijk dat zorg geld uitgegeven wordt.

chani | 01-07-13 | 22:29

@Chiant | 01-07-13 | 22:14 |

Net zo min het een overheidstaak is om woningbezit te stimuleren.

roze_bril | 01-07-13 | 22:28

@Hans Hillen | 01-07-13 | 22:19
Maar je snapt mijn insteek toch?
Vroeger kon je met gemak spontaan langs die sloot gaan staan omdat wij al behoorlijk ver waren in het betrachten van hygiëne, maar idd sinds Ali z'n kebab drie keer opwarmde gingen voor autochtone de regels extra nageleefd worden, omdat de boetes aan hen wel opgelegd konden worden.

Welles! Nietes! | 01-07-13 | 22:27

Stormageddon | 01-07-13 | 22:23
Eerst het vreten, dan de moraal. Dus de belangen en de welvaart van Nederland en de Nederlanders gaan voor die van anderen, hoe zielig dan ook. Ik kom daar rond voor uit. Ik wil banen HIER en niet in China, ongeacht of aandeelhouders van bedrijven dat nu leuk vinden of niet.

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 22:27

Hitler had gewoon de oorlog moeten winnen, dan was er geen werkeloosheid geweest..
Geintje..
De werkelijkheid is dat Nederland zit opgescheept met een stelletje nietsnutten, ze willen niks, ze kunnen niks, ze mogen niks en ze doen niks anders dan hun handje ophouden.
Zei de werkeloze..

Terpen-tijn | 01-07-13 | 22:27

@Russ Meyer | 01-07-13 | 22:06 |
Ik geef je - helaas - groot gelijk. Als je ziet hoe in NL met belastinggeld wordt omgegaan ... En onze bestuurders willen niet zien of snappen dat dát de bodem uit de solidariteit slaat. Nee joh, geef het aan kansloze migranten, de EU, de NS, de JSF. En blijf vooral het werkzame deel van de bevolking uitpersen.
.
Als je het je kunt veroorloven, blijf dan zolang in de WW als je recht hebt.In jouw geval helaas maar 18 maanden, maar toch ... Ik zou die 1,5 jaar gewoon meepikken. Even 1,5 jaar niet betalen voor anderen. Ik zie het in mijn omgeving ook hoor: mensen die hun baan kwijtraken balen van hoe het geld door ons bestuur over de balk gesmeten wordt. Hebben ze daar al die jaren belasting voor betaald? Eigenlijk blijft iedereen sinds een jaar of twee de volledige WW-duur uitzitten.

Hans Hillen | 01-07-13 | 22:25

Vergeet nou eens dat gelul van dat de EU een socialistisch/links projekt zou zijn. De EU is een vehikel van het bedrijfsleven. De Euro idem ditto. Altijd al geweest. Vanaf dag één. Beide zijn vooral goed voor bedrijven. Het heeft vanaf het begin gedraaid om slechten van handelsbarrieres, liberaliseren, privatiseren en sinds de laatste vijf jaar het slopen van de verzorgingsstaten binnen de EU. Dat is wat de EU is. Vraagt niemand zich af waarom alleen VNO/NCW nog onvoorwaardelijk achter de EU en de Euro staat ? Waarom zou dat zijn denken jullie ?

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 22:25

Als binnenkort kortingen op uitkeringen onvermijdelijk worden lijkt het mij rechtvaardig om inplaats van een algemene korting, rekening te houden met factoren als arbeidsverleden en twijfels over recht op een uitkering.
En zeker niet iemand die dertig jaar arbeidsverleden heeft hetzelfde te behandelen als iemand met nul-arbeidsverleden, zoals nu nog gebeurt met bijvoorbeeld AOW en bijstand. Daarmee doel ik vanzelfsprekend niet op onmiskenbare gezondheidspechvogels.

WirMachenMusik | 01-07-13 | 22:24

Terpen-tijn | 01-07-13 | 22:18 |
En het vieze werk hier wordt gedaan door Moe-landers.

Watapatja | 01-07-13 | 22:24

@Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 22:09
Tja... wat gingen al die textielarbeiders in Twente en Brabant doen toen de industrie daar ophield? Wat gingen de kompels in Limbabwe doen toen de mijnen sloten?
Nieuwe industrieën, nieuwe technologie... we zijn (nog) niet failliet gegaan in omschakeling van landbouw naar industrie, en niet in de omschakeling van industrie naar diensten. Er is altijd werk te verrichten.

Maar jij wilt dus liever dat Foxconn in Nederland iPads gaat maken zodat het lopende band werk hier weer kan worden gedaan? Ook de naaiateliers uit Bangladesh maar weer terughalen? Laat de rest van de wereld maar verrekken, wij kunnen het hier net zo goed (alleen wat duurder...)

Jij zou dus het liefst zien dat de arme negertjes en arme chinseesjes arm bleven. Negers terug naar het oerwoud en jagen/verzamelen, chineesjes terug naar de rijstvelden. De wereld terug zoals die was in Aardrijkskundeboekjes van de jaren '50 en '60. Gaat niet gebeuren.

www.youtube.com/watch?v=hVimVzgtD6w

Stormageddon | 01-07-13 | 22:23

@Chiant | 01-07-13 | 21:41

Daar heb je eigenlijk gewoon gelijk in.

Boris Poepnagel | 01-07-13 | 22:22

Chiant | 01-07-13 | 22:14 |
Dit sluit aan bij mijn ervaringen, brutalen hebben de halve wereld en de brave Hendrikken gaan eraan kapot. De kinderbijslag afschaffen is 1 stap te ver, maar inkomensgerelateerd voor max 2 kinderen lijkt me wel wat. Feit is dat de rijken nog steeds rijker worden en de armen armer.

Watapatja | 01-07-13 | 22:21

-weggejorist-

bier hier | 01-07-13 | 22:20

@Goldberg | 01-07-13 | 22:16
Pim was tegenstander! kuch!

Welles! Nietes! | 01-07-13 | 22:19

@Welles! Nietes! | 01-07-13 | 22:13 | + 0

Ai, ai, ai - handhavers die je aanpakken voor de verkoop van een kop erwtensoep. Het wordt echt rood voor mijn ogen. En de andere kant opkijken bij een stinkende kebabzaak, ook dat nog inderdaad. Ik vind het trouwens wel knap dat mensen kebab blijven eten, als je weet hoe de hygiëneregels daar worden toegepast. Ik vind Turks eten best lekker, maar de hygiëne ... Echt, mijn maag draait zich om.

Hans Hillen | 01-07-13 | 22:19

Alle kudtbaantjes worden gedaan door onze mede EU genootjes, al het kudtwerk wat verplaatst kan worden staat nu een continent verder en wij krijgen een fijne uitkering.
Prima geregeld toch?

Terpen-tijn | 01-07-13 | 22:18

The Nameless | 01-07-13 | 22:16 | + 0 -

Ik meende het mij te herinneren dat het onderdeel was van de intro: Het is al een tijd geleden dat ik het ( als klein kind) zag.

Wc-kip | 01-07-13 | 22:17

Hé, WWIII is al aangevangen heur.

DANNY3960 | 01-07-13 | 22:17

@Wc-kip | 01-07-13 | 22:15

Klopt!

The Jetsons S12E04 "BYE MONEY!"

The Nameless | 01-07-13 | 22:16

#Snowden Invloedrijke tegenstanders JSF kunnen in vroeg stadium worden kaltgestellt. handig!

Rest In Privacy | 01-07-13 | 22:16

versewind | 01-07-13 | 22:10

Weer een failed state toegetreden tot de EU. Terwijl het ons al tot hier zit dat we Griekenland overeind moeten houden.
Het is alsof de EU tegen ons zegt: jullie houden niet van spruitjes? Hier, krijg je er nog meer.

Rest In Privacy | 01-07-13 | 22:16

chani | 01-07-13 | 22:11 |
.
Wat kut voor je. Als je geen ander werk vindt, dan wordt dat dus voedselbank over een paar jaar. Ik hoop dat je geen eigen huis hebt, met een huurhuis krijg je igg nog bijstand over een tijdje en huurtoeslag. Met een eigen woning ben je helemaal fucked.

Hans Hillen | 01-07-13 | 22:15

bier hier | 01-07-13 | 22:13
En met slechter voetbal.

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 22:15

Dat gifje : Is dat niet een stukje uit een heersende cartoon genaamd The Jetsons?

Wc-kip | 01-07-13 | 22:15

@Watapatja | 01-07-13 | 22:01
Vandaag nog gedaan.
Nummer één: arbeidsongeschikt. Ik sprak hem tijdens het zwart klussen, juist voordat hij zijn tuin wilde gaan wieden.
Nummer twee: werkgever (overheid) wilde van hem af. Heeft twee jaar geleden juridische procedure gestart. Werkgevende overheid heeft inmiddels besloten om hem maar op de loonlijst te laten staan tot pensioen. Was goedkoper en gemakkelijker dan procederen. Lacht zich de ballen uit zijn broek, want krijgt nu dus gewoon poet zonder tegenprestatie.

Waarmee ik overigens zeer zeker niet wil suggereren dat iedereen die een uitkering ontvangt ook een profiterende zakkenvuller is. Natuurlijk ben ik de eerste om te erkennen dat er ook schrijnende gevallen zijn. Maar ook hier geldt weer dat een grote meerderheid het verziekt voor een kleine minderheid.

En ook ik geef ruiterlijk toe dat als ik binnen de grenzen van de wet de kans geboden krijg om uit de staatsruif te vreten, ik het zeer zeker niet zal nalaten. If you can't beat them, join them. Helaas krijg ik die kans niet, want ik behoor tot de categorie eerlijke arbeiders die louter belastingen, heffingen en accijnzen mogen ophoesten. O nee: ik krijg ook nog kinderbijslag. Daar houdt het dan ook mee op. (en dat zouden ze ook moeten afschaffen. Liever minder lasten dan kinderbijslag, want het is IMHO geen overheidstaak, maar mijn eigen keuze om een gezin te stichten).

Chiant | 01-07-13 | 22:14

Er zijn gewoon een paar miljard mensen teveel hiero op aarde om iedereen aan werk te helpen. Vooral hier in Nederland, gratis geld lokt.
Plus nog tig redenen waarom er steeds minder banen beschikbaar zijn.
Of dacht men dat als de crisis over is er vele miljoenen (hier en Europa) aan het werk kunnen?
Wat is eigenlijk het verschil tussen subsidie en een uitkering?
Gesubsideerde bedrijfjes is ook verkapte werkeloosheid, anders zouden ze geen subsidie krijgen.
Vraag maar aan Powned, die weten daar alles van.

Terpen-tijn | 01-07-13 | 22:13

-weggejorist-

bier hier | 01-07-13 | 22:13

De Nederlandse burger wordt verdreven van zijn eigen arbeidsmarkt door instroom vanuit landen uit de Balkan.
Zelfs onze laaggeschoolde hebben moeten wijken voor de islamitische laagopgeleide die geprezen worden door links omdat ze op onze regionale markten de kramen hebben ingenomen van de Hollandse marktkoopman.
Ook zij die een islamitische slagerij annex groentewinkel opende werd wat vergunningen,openingstijden en hygiëne regels geen haar breed in de weg gelegd. Sterker nog... ze kregen hier door de goedgevigheidsregels van bv. een UWV of gemeentelijke dienst zelfs financiële steun in.
Voor Nederlanders van autochtone die nu in een uitkering zitten of komen is men niet zo soepel.
Laat ze maar eens stoppen om mensen die met weinig middelen zichzelf staande willen en zouden kunnen houden te bestoken met regelgeving die belemmeren DAT ze voor zichzelf kunnen zorgen. Probeer voor de gein in de winter lang een dichtgevroren sloot een kop erwten soep en een beker chocolademelk te verhandelen! dat staat binnen 5 minuten oom agent met de strafregels uit Europa voor je neus om een behoorlijke boete van je te innen.
En dit is dan maar een klein voorbeeld van zelfredzaamheid die niet getolereerd wordt in deze zogenaamde verzorgingsstaat.

Welles! Nietes! | 01-07-13 | 22:13

Wauw, bijna 140 miljard aan uitkeringen en andere sociale voorzieningen. Waarvan 61 miljard aan zorgkosten. Dat is veel en veel meer dan ik had verwacht. Ook leuk: op de zorg en studie na heb ik nog nooit van één van die voorzieningen gebruik gemaakt. Ik zie er zelfs voorzieningen tussen staan waarvan ik het bestaan niet kende. De Nederlandse staat krijgt per jaar zo'n 220 - 230 miljard binnen aan belastingen en andere inkomsten. Hoe kunnen we in godsnaam die 140 miljard op blijven hoesten? Dat is gigantisch. Ik maak mij daar toch echt wel zorgen over. Vóór de invoering van het nieuwe zorgstelsel waren de zorgkosten 33 miljard, nu 61 miljard. Het is goed mis gegaan met het plannetje van Hoogervorst en daarna Klink. Gelukkig voor hen dragen bestuurders geen verantwoordelijkheid als ze eenmaal zijn opgestapt en zit Hoogervorst tegen een vorstelijk salaris hoog en droog in Londen en wij met de gebakken peren alhier.
.
Ik ben echt wel geschrokken van deze cijfers. Jezus. Alleen al ruim 10 miljard aan Toeslagen ... * stil is *

Hans Hillen | 01-07-13 | 22:13

Geen gezeik iedereen rijk.
Het kan.

oplichter | 01-07-13 | 22:11

..... ook ik mag me binnenkort gaan melden bij de ww-ers. Zit in de zorg, je zou denken werk genoeg, maar ja wat wil je als zo'n 45 % van het geld maar terechtkomt bij de echte zorg ( en het personeel daarvoor ) en de rest opgaat aan leegstaande gebouwen, overhead en management... Nu volgen er weer bezuinigingen. Op de echte zorg dus, 1 begeleider op 12 cliënten ? Geen probleem, moet kunnen toch ?

Dat is het nieuwe werken..

Ik mag dus als 45+er de WW in, mijn collega blijft achter in een onveilige situatie.

Nederland bureaucratiseert zichzelf kapot...

chani | 01-07-13 | 22:11

Russ Meyer | 01-07-13 | 22:10 |
21-09-2013 that is

Russ Meyer | 01-07-13 | 22:10

Ik ben erbij in Den Haag.
De klere met die klote VVD & PVDA,
wat een blinde knurften, lekker Croatie weer erbij,
super hoor !

versewind | 01-07-13 | 22:10

21-09-2016 staat overigens genoteerd in de agenda.

Russ Meyer | 01-07-13 | 22:10

Stormageddon | 01-07-13 | 22:03
Vriend, en wat gaan al die honderduizenden werkelozen in ONZE maatschappijen dan doen ? Je kunt toch geen maatschappij instand houden zo ? Als je een recpet voor een totale revolutie wilt dan zijn we aardig op weg zo.

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 22:09

@McCain | 01-07-13 | 22:06
En dat zijn alleen de uitkeringen.
Tel daar eens de ambtenarensalarissen en wachtgelden bij op...

Ing. eslapen | 01-07-13 | 22:09

@The Nameless | 01-07-13 | 22:02
Het is natuurlijk heel vervelend wanneer je een uitkering moet aanvragen, maar bij massale wekloosheid zou het goed zijn nieuwe projecten te starten en te laten uitvoeren door uitkeringstrekkers.
Vooral groepen nieuwe nederlanders (ik krijg het bijna niet uit mijn bek) die nog geen rechten hebben opgebouwd, zouden wel wat terug kunnen doen voor al dat gratis geld.

Jim Lovell | 01-07-13 | 22:08

Caturman | 01-07-13 | 21:54 |
Dat zijn al die beleidsmakers en consulenten werk & inkomen. Compleet overbodige functies. We hebben de politiek een nieuw model aangeboden, alleen in de uitvoering van de WWB bespaart het 6 miljard, 20% van het budget. Daarnaast is het minder fraudegevoelig en wordt part-time werken eerder beloond.

Watapatja | 01-07-13 | 22:08

Uit de FD (fd.nl/economie-politiek/231717-1307/ko...

"Het tekort groeit omdat werkgevers structureel te weinig premies afdragen en werknemers sinds 2009 helemaal geen WW-premie hoeven afdragen. Het tekort wordt nu aangevuld vanuit de staatskas, dus met belastinggeld. Daardoor betalen nu alle belastingbetalers en niet alleen werknemers en werkgevers. Dat komt de koopkracht van die laatste twee groepen ten goede. "

Kortom de ZZP'ers en DGA's betalen nu de WW. Hoe gestoord kun je als overheid zijn?

van heinde en verre | 01-07-13 | 22:08

Stormageddon | 01-07-13 | 21:58
Ik geef toe dat het mijn mantra is, maar denk ook dat corporatisme van hetzelfde laken een pak is. Begijp mij niet verkeerd, ik beschouw mijzelf als behoorlijk rechts en zie liberalisme, net als socialisme, beide als progressieve stromingen die beide de potentie hebben een maatschappij te vernietigen. En dit duivelsverbond van VVD/PvdA is precies dát aan het doen as we speak. Ik ben totaal voor kapitalisme, maar niet in de cowboy/VS vorm er van. Als we gezamelijk een maatschappij danwel land willen vormen dan moeten we leren beseffen dat de belangen van het collectief boven de belangen van het individu gaan. Het liberalisme sloopt de sociale struktuur van onze maatschapppij en ik blijf er tegen ageren tot ik neerval. Wat wij nodig hebben is een echt rechts bestuur. Pro-leger, pro-koningshuis, voor een geleid kapitalisme, desnoods protektionistisch, een gematigde en redelijke vorm van nationalisme, anti-liberaal, anti-socialistisch, anti-klerikaal, anti-migratie en zo heb ik nog wel een paar issues.

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 22:06

Ben midden 30. Heb 18 jaar ww-recht opgebouwd.
Hoor zeer binnenkort of mijn contract verlengd gaat worden. Ik hoop het. MAAR; Ik ben inmiddels, met mijn toch wel aardige arbeidsethos, zover dat ik een ww-sabbatical kan rijmen met mijn geweten.
Hele volksstammen roven, met instemming van de Tweede Kamer, de sociale voorzieningen leeg. IK heb daar voor betaald. De solidariteit waarop sociale voorzieningen en ook pensioenen op gebouwd zijn, is een onhoudbaar principe.

Russ Meyer | 01-07-13 | 22:06

Dat is 138,000,000,000 Euries delen door 16,000,000 Nederlanders: 8625 Euro Per Persoon.

Rond de 7,000,000 Nederlanders hebben denk ik een baan (Die betalen hiervoor).

Deel dat Giga uitekering bedrag door al die hard werkende Nederlanders en dan kom je uit op: Euro 19,714.00 per persoon.

Dat is toch maf?! Dat hou je toch niet vol dat is toch niet eerlijk meer?!

Kunnen ze daar in Den Haag niet beter met hun jatten van afblijven?!

McCain | 01-07-13 | 22:06

@Tutanchamon | 01-07-13 | 21:45
De meeste socialisten zitten bij de overheid, die worden hier helemaal niet door geraakt..

Slipsnifter | 01-07-13 | 22:06

Tja, en de rest gaat naar de Zuid Europiaanse banken. Bij mij is de EUforie wel voorbij....

verdacht | 01-07-13 | 22:05

Uhm met Greet protesteren? Wie blies een kabinetsformatie op vanwege de AOW??

martijnberendsen | 01-07-13 | 22:03

@Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 21:58
Chinese arbeid wordt ook al te duur in veel sectoren. Chinese bedrijven orienteren zich al in Afrika en Latijs-Amerika om de productie te verplaatsen. Zo werkt kapitalisme nu eenmaal. En daar is op zich niets mis mee.

Globalisering is goed.
www.youtube.com/watch?v=12YDLZq8rT4

Stormageddon | 01-07-13 | 22:03

De gewone man is altijd het bokkie. Niet de graaiende bestuurders in de semi-publieke sector of de politici in allerlei overbodige bestuurslagen, die niet.

Castle. | 01-07-13 | 22:03

Service | 01-07-13 | 22:00 |
Arbeidsmarktdeskundigen schatten dat de echte klaplopers met zo'n 200.000 zijn.

Watapatja | 01-07-13 | 22:03

@Jim Lovell | 01-07-13 | 21:39

En wat doen we dan met de mensen die nu de kanalen graven en die de bejaarden wassen?

The Nameless | 01-07-13 | 22:02

Het is niet alleen hier natuurlijk dat het economisch niet zo best gaat. Het is wereldwijd, kunnen we gerust wel zeggen.
Hopelijk is het te wijten aan het neo-liberale model van het privatiseren van winsten en het socialiseren van kosten. In dat geval zijn we met een revolutie klaar. Echter, als het de grenzen aan de groei zijn die zich hebben aangediend, zoals voorspel door de club van Rome, moet niet alleen het neo-liberalisme aan de kant, maar moet de mens ook leren leven met schaarste aan levensruimte.

Rest In Privacy | 01-07-13 | 22:01

@ mois | 01-07-13 | 22:00 |
Ja + 50 sorry. ;-)

cobie | 01-07-13 | 22:01

Chiant | 01-07-13 | 21:41 |
Praat eens met mensen irl (ik meen het echt, achter je toetsenbord weg) die het meemaken om afhankelijk te worden van een uitkering. De echte klaplopers daargelaten, het doet mensen geen goed. Met name het negatief stigmatiserende in de media en de toenemende druk van uitkerende instanties zorgen voor veel stress.

Watapatja | 01-07-13 | 22:01

@pitsteen | 01-07-13 | 21:21
hoeveel geld heb je uitgeven aan loten voordat je die prijs ontving?

arie181818 | 01-07-13 | 22:00

Net of al die mensen niet willen werken. Geen mens wil de armoede en onzekerheid van een lage uitkering.

Service | 01-07-13 | 22:00

@cobie,

2550,--

mois | 01-07-13 | 22:00

Ja Quid ik zou maar goed m'n best doen met stukjes schrijven, anders mag je straks ook naar het UWV. Ik neem niet aan dat de baantjes voor het oprapen liggen in de journalistiek momenteel.

Ronman2k | 01-07-13 | 22:00

Veel van die uitkeringsgelden gaan grotendeels naar het buitenland (buiten EU) of worden uitgegeven in een eigen economisch circuit van waaruit de poen ook weer linea recta naar het buitenland verdwijnt.

Russ Meyer | 01-07-13 | 21:59

@ Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 21:58
Ik ben bang dat t nog veel erger word.

cobie | 01-07-13 | 21:59

@Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 21:43
Het is echt een mantra van je geworden hè? Terwijl ik (en anderen) al zo vaak aan je uitgelegd hebt dat de "privatisering" niks met liberalisme en al helemaal niks met "marktwerking" te maken hebben, maar bijna het tegenovergestelde is: corporatisme.

Stormageddon | 01-07-13 | 21:58

In China, waar die banen naar toe gegaan zijn, klagen ze niet. De Westerse bedrijven die hun winst maximaliseren door arbeid en kennis naar lagelonenlanden te exporteren ook niet. Mooi he, liberalisme ?

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 21:58

@Watapatja | 01-07-13 | 21:53
Dat vindt ik eigenlijk veel zorgwekkender nieuws.

Caturman | 01-07-13 | 21:54

Hoorde laatst nog een van die Haagse régisseurs VVD-PvdA kaskraker van de sociaal kapitalistische Economische Untergang 2.0 NL vol trots verkondigen, dat nu al 17% procent werkende bevolking in de z.g. Zorg werkzaam is, niets dan goeds over die lieve menschen welke dag en nacht hier in werkzaam zijn, maar het kost alleen maar de noodzakelijke harde Nationaal Bruto Produkt cash euries brengen ze daar niet binnen tog?

william7055 | 01-07-13 | 21:53

@Chiant | 01-07-13 | 21:41
Je hebt volkomen gelijk, maar daar moet je dan ook wel bij aantekenen dat het niet wordt aangemoedigd om op eigen benen te staan, integendeel.
Je mag eigenlijk niets, tenzij... en dan beginnen de regeltjes: vergunninkje zus, inschrijvinkje zo, BTW-nummertje hier, bestemmingsplannetje daar en ga zo maar door. Je bent als ondernemer de helft van je tijd kwijt aan onproductief papierwerk voor de overheid.

Stormageddon | 01-07-13 | 21:53

En niemand die op het idee komt om de cijfertjes van Johnny te checken. Quid, daar klopt geen zak van, pure stemmingmakerij. Je hebt de uitvoeringskosten ook meegenomen, in de bijstand het 6voudige van wat er uitgekeerd wordt. Idem overigens voor Wajong en WW.

Watapatja | 01-07-13 | 21:53

123 je proeft het zo | 01-07-13 | 21:48 |
Helaas. Woon in het zuiden des lands.
Mijn oeuvre is overigens voor een paar tientjes op Ebay te koop. Kopen! Heb 'm zelf ook :)

Russ Meyer | 01-07-13 | 21:52

@ mois | 01-07-13 | 21:46 |
Waar haal jij dat bedrag van 2500 vandaan voor een 144 uur werken pm???

cobie | 01-07-13 | 21:52

Ik ben blij dat die uitkeringen er nog zijn. Ik heb werk, maar voor hoelang nog?

Stemvee_the sequel | 01-07-13 | 21:52

@ad melkert | 01-07-13 | 21:33
Jij vind het toch niet erg als ik voor de zekerheid dan voor de PVV kies zodat die kans hebben om de grootste te worden ,en zelf eerst kunnen bepalen wie ze aan tafel nodigen voor overleg?
Want eerlijk gezegd zie ik het gebeuren dat als de SP onverhoopt de grootste wordt, dat we straks alsnog weer met een linkse bende eindigen.
Welles! Nietes! | 01-07-13 | 21:38 | + 1 -

.
daar zit wat in. De naiviteit waarmee de SP zich door de PvdA in de luren liet leggen bij de vorige verkiezingn was een van onmetelijke plaatsvervangende schaamte. In Japan pleeg je daarvoor harikiri (op de tv, hou dat vast Roemer). Ik hoop wat dat betreft dat ze de PvdA tzt nog eens goed en dubbel terugnaaien.

ad melkert | 01-07-13 | 21:49

Beetje kort door de bocht genomen zit op dit moment dus de gehele provincie Flevoland in de WW en Friesland en Drenthe aan de AOW. Qua inwonersaantallen dan. Bizar.....

nl.wikipedia.org/wiki/Flevoland

Claude Sack | 01-07-13 | 21:48

@ Russ Meyer

Als je in Hilversum woont
en af en toe een film laat zien ;-)
Iam your man

123 je proeft het zo | 01-07-13 | 21:48

@ Welles! Nietes! | 01-07-13 | 21:46 |
Daar heb je dan wel weer gelijk in.

cobie | 01-07-13 | 21:48

Wat een gezeur, dit is toch juist de vooruitgang ? Van al dat werken wordt niemand wijzer. Lekker vrij zijn en de computers en machines het werk laten doen, dat is de toekomst.

Caturman | 01-07-13 | 21:48

Ik betaal mijn hele leven al premies, dus niet zeuren als ik een uitkering nodig heb. Ik heb er niet om gevraagd om ontslagen te worden en ik heb er zeker niet om gevraagd om iedere keer afgewezen te worden. Het probleem bij de bron aanpakken: dit kabinet en alle vorige kabinetten. Tijd voor een regering met leiders die op hun kennis en kunde worden geselecteerd en op prestatie worden afgerekend.

segalkjesaljksgahbi | 01-07-13 | 21:47

Een deel van de werkgevers is hier natuurlijk ook debet aan...

Maar laten we eerlijk zijn.
2550 in de maand voor 144 uur in 4 weken werken, om 6:30 uur je nest uit om in de file te staan en je vervolgens op je werk de tering te werken en weer in de file terug. Uitgeput op de bank en nergens meer fut voor.

2500 in de maand voor 0 uur in de 4 weken werken en alleen maar de plicht om 4 sollicitaties in een periode van 4 weken te doen, copy and past en er is weer gesolliciteerd. Om 8:30 of 10:00 je nest uit rollen, op je gemak douchen en (straks) bij lekker weer aan het strand liggen, of het park bezoeken om in de middag terug naar huis te gaan en tv te kijken, gewoon kunnen doen wat je wilt.

En die 50 euro extra gedeeld door die 144 uur werken is 0,3472222 euro extra per uur.

Kijk daar doe je het voor, net dat stukje meer.

Toch!

mois | 01-07-13 | 21:46

@Kleine Kutmuis

ja erg jammer

en met zo een nick ,verwacht je geen compassie

123 je proeft het zo | 01-07-13 | 21:46

@cobie | 01-07-13 | 21:41
Daarom moet er deze keer weer helaas strategisch gestemd worden, maar dan voor de PVV en SP en enkele kleinere partijen zoals Dierenpoes (anti Europa) en sgp voor steun op het immigratievlak.

Welles! Nietes! | 01-07-13 | 21:46

En de PVDA en Theo Maassen keken weg en zagen dat het goed was. En iedereen die zich zorgen maakt is een nazi volgens hen. Ach jha. Ook socialisten krijgen de rekening. Alsof wegkijken dan nog helpt. maar wel eerst alles naar de klote helpen. Viesssssss......

Rest In Privacy | 01-07-13 | 21:45

Mijn voor en achtertuin moeten bijgehouden worden...
Heb er zelf geen tijd voor wegens drukke baan...

Russ Meyer | 01-07-13 | 21:45

@Bigi Bana Boy 21:43: Lol. Er is geen liberaal Europa, laat staan marktwerking. Corporatisme en cliëntelisme met een links sausje, dat is wat we hebben.

Muxje | 01-07-13 | 21:44

Dat is twee decennia privatiseren, liberaliseren, globaliseren en markwerking voor je. Onder leiding van de liberale hoogpriesters van de EU. Maar blijf vooral denken dat het een links complot is die EU.

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 21:43

Nederlanders lopen allemaal te kankeren maar doen verder niets. Kijk eens verder dan dat je neus lang is zou ik zeggen. Er zijn voldoende landen in de wereld waar ze hardwerkende mensen kunnen gebruiken. Denk dan ook aan landen buiten de eu. Woon zelf in een Aziatisch land. Mooi weer, willige vrouwen, betaal (legaal)0% belasting. Lastige bommengooiende moslims worden weggeschoten. Woon hier nu 5 jaar, had dit 10 jaar eerder moeten doen.

brabantman | 01-07-13 | 21:42

De verzorgingsstaat maakt ingezetenen bovendien lui en onverantwoordelijk. De noodzaak om te voorzien in eigen inkomsten wordt immers (deels) weggenomen. Dat geldt ook voor de verantwoordelijkheid van mensen om als vangnet op te treden voor naasten.
Nederland is verworden tot een maatschappij waarin blaim-, shame- en cliam-cultuur de boventoon voeren. Bestuurders, angstig voor deze cultuur, kopen verantwoordelijkheden daarom af met gemeenschapsgeld en vegen hun straatje voortdurend schoon door naar anderen te wijzen als er zaken fout gaan.
Het sociale vangnet is geen vangnet meer, maar een hangmat. Iedere discussie daarover wordt door de socialisten gegijzeld door te stellen dat dit leidt tot 'afbraak van de beschaving', terwijl het socialisme in wezen zelf de beschaving afbreekt. Het stelsel is immers niet houdbaar, want onbetaalbaar.
Inmiddels vind iedereen het volstrekt normaal dat de staat betaalt voor de studie van je kinderen en de opvang van je hulpbehoevende ouders. Niemand die mij kan uitleggen waarom het dan niet normaal zou zijn dat mensen zelf zorgen voor hun eigen familieleden en de staat pas om de hoek komt met gemeenschapsgeld als de familie dit zelf echt niet kan ophoesten.
Om nog maar te zwijgen van de vele miljarden die verkwist worden door fraude met uitkeringen, zakkenvullende bestuurders in de semi-overheid, geldsmijterij in de zorg en farmaceutische industrie en megalomane belangenverstrengelingen tussen politiek en financiële sector.
De overheden geven inmiddels bakken met geld uit aan zaken die niet tot de kerntaken behoren, terwijl deze kerntaken voortdurend onderwerp van snelle en gemakkelijke bezuinigingen zijn om de niet-kerntaken te kunnen blijven uitvoeren.
Van een tot op het bot verwend, lui en zich onverantwoordelijk gedragend kind kun je niet verwachten dat het zijn gedrag plotseling aanpast. Dat zal pas gebeuren nadat het kind geconfronteerd wordt met de dramatische consequenties van zijn gedrag. En dan is het te laat. Dat geldt ook voor de burgers / stemgerechtigden van een verzorgingsstaat die gewend zijn vooral rechten te hebben en weinig plichten.
nl.wikipedia.org/wiki/Minarchisme

Chiant | 01-07-13 | 21:41

Uwv is een VVD propaganda machine, cijfers dienen een doel. De Groote jongens uit de wind houden en de arbeider te naaien. Cijfers zijn dus even onbetrouwbaar als niets zeggend. Henkie kamp is hier al meermalen op aangesproken door div instanties.

knut | 01-07-13 | 21:41

Hoor het onze MP nog zo zeggen:
"Banen, banen, banen" -> werkloosheid stijgt
"Werkend Nederland verdient een belastingverlaging" -> belastingverhoging
"Hypotheekrenteaftrek staat als een huis"-> aftrek schommelt als de toren van pisa
"Minder Europa" -> meer EUSSR
Die man is ongeloofwaardiger dan Obama

NiceGuysFinishLast | 01-07-13 | 21:41

@ Welles! Nietes! | 01-07-13 | 21:38 |
Klopt.
Zeker als je bedenkt dat de sp eerst volledig achter PvdA stond. En nu ineens achter de PVV.
Dat is een extreme ommezwaai wat toch mensen aan het denken zet.

cobie | 01-07-13 | 21:41

Laten de uitkeringstrekkers er maar wat voor terug gaan doen. Kanalen graven, die één kilometer hoge berg bouwen, bejaarden wassen etc. etc. Er valt nog genoeg te doen.

nl.wikipedia.org/wiki/Werkverschaffing...

Jim Lovell | 01-07-13 | 21:39

@ad melkert | 01-07-13 | 21:33
Jij vind het toch niet erg als ik voor de zekerheid dan voor de PVV kies zodat die kans hebben om de grootste te worden ,en zelf eerst kunnen bepalen wie ze aan tafel nodigen voor overleg?
Want eerlijk gezegd zie ik het gebeuren dat als de SP onverhoopt de grootste wordt, dat we straks alsnog weer met een linkse bende eindigen.

Welles! Nietes! | 01-07-13 | 21:38

maarten is dood.. jammer.

Kleine Kutmuis | 01-07-13 | 21:37

Ja, gaat 'goed' met Nederland. En de sukkels in Den Haag, gaan nog meer bezuinigen ( lees lasten verhogen).
Koop maar flink wat JSF's. Of FYRA's en natuurlijk meer geld naar Brussel.
koop toch een hui... koop toch een nieuwe auto.... hahaha, de imbeciel.

Gemeen Mosje | 01-07-13 | 21:37

't Nivelleren begint nu pas echt goed uit te pakken. Nog even en we zijn allemaal weer gelijk. Met niks.

EminenceGrise | 01-07-13 | 21:37

Godverdomme.

Een paard | 01-07-13 | 21:36

@ash
Ja straw, not staw. Fucking iPad

gooi en smijtwerker | 01-07-13 | 21:35

Het aantal WWers stijgt zo te zien nog sneller dan een JSF van nul naar Mach 2. Met dank aan ons Eurofiel kabinetsbeleid en andere "geldverkwistenden doch imagoverhogende" hobbies van slechts een paar duizend man hier in Nederland (linkse kerk, koninkshuis+Mabel/Elderwoman, NGO's, multinationals, en nog wat andere gekkies). Vrienden voor vrienden. Stem 4ever SP of PVV. Zolang er nog geld in de kas zit. Want Nederland wordt weer arm en dom.

ad melkert | 01-07-13 | 21:33

@Parel van het Zuiden | 01-07-13 | 21:28
Vergeet niet het glim en schaterlach record van onze MP dat er ook mag zijn hoor! Daar kan de Dailalama niet tegenop.

Welles! Nietes! | 01-07-13 | 21:33

@drs.Nee | 01-07-13 | 21:16
Maar die Nederlandse chauffeurs krijgen netjes allemaal bijstand, dus is er volgens dit kabinet niks aan de hand.

frank87 | 01-07-13 | 21:33

Oh, dacht dat de crisis al ff voorbij was (Hollande) en dacht dat dit het beste kabinet sinds WO2 was... Oh shit, snel weer me virtual reality bril opzetten en second love uuuhhh second live spelen, dit dat alles!!

Latrinalia | 01-07-13 | 21:32

@gooi en smijtwerk 21:22
Goed Engels? The straw that broke the camel's back.
Vrij vertaald: de druppel die de emmer deed overlopen.
Dit terzijde.

AshleyJ"Ash"Williams | 01-07-13 | 21:31

@The Thinker in ME | 01-07-13 | 21:14
Het jammere dat die uitkeringen zo'n deel van de staat geworden zijn, dat ze de economische oplossingen niet meer zien. Alles wordt bekeken vanuit de koopkracht van de gemiddelde Nederlander (binnenkort is dat de uitkeringstrekker). Volgens mij is dat niet de beste meetlat om te kijken hoe de economie werkt.

frank87 | 01-07-13 | 21:31

De geschiedenis leert dat dit extreme straks weer in het andere extreme zal overgaan. Houdt je vast!

Dan8365 | 01-07-13 | 21:29

En maar uitbesteden die banen.

Not Muhammad | 01-07-13 | 21:29

@ pim achtertuin | 01-07-13 | 21:24
Mooie oplossing dat iemand zónder baan een nieuw huis of auto kan kopen en dat anderen zich te touwtyfus werken om hun diesel te kunnen betAlen om aan het kunnen blijven.

cobie | 01-07-13 | 21:29

De middenklasse: de nieuwe slaven. Gaat er iemand sorry zeggen?

Rest In Privacy | 01-07-13 | 21:28

Dit kabinet, en deze Tweede Kamer trouwens ook, houden erg van het zetten van records. Nou, deze is wel historisch. En dan het hoe. Een economie de put in kletsen kan dus wel degelijk. Al heeft het recordaantal aan defacto gesneuvelde akkoorden daar natuurlijk ook aan bijgedragen.

Parel van het Zuiden | 01-07-13 | 21:28

Zou toch leuk zijn als er een werkloosheids polletje aan dit topic hing...

Jan Hagel | 01-07-13 | 21:27

@arie181818 | 01-07-13 | 21:13
Een kleine kans is nog altijd beter dan geen kans.

frank87 | 01-07-13 | 21:27

En daarom hr. quid hebben we gelukkig nog 1 volksvertegenwoordiger die er iets aan wil doen, kom gerust langs 21 september en ga in het midden van het plein verslaggevertje spelen, maybe your lucky.

nightwish | 01-07-13 | 21:25

Er is één positief aan uitkeringstrekkers... ze sparen niet,geven alles uit, en dat is goed voor de economie.En wat dacht je van de werkgelegenheid voor deurwaarders en welzijnwerkers? Dit is de oplossing!

pim achtertuin | 01-07-13 | 21:24

Ach, wat moeten ze anders? Verhongeren? Veel werk is allang naar het buitenland verdwenen of weggegeven aan Polen of Slovaken die hier toevallig even zijn en minder dan het minimumloon vragen. We krijgen nu waar onze leiders al die jaren voor hebben getekend - veel mensen die oprecht geen werk meer kunnen krijgen omdat de 'interne markt' ze oneerlijke concurrentie geeft op de arbeidsmarkt, zeker in tijden van crisis.

En ik ben bang dat dit echt nog niet het einde is van de ellende. Hoe lacherig Mark ook doet, hoe graag Diederik ook wil dat we vertrouwen hebben in de economie, dit gaat zo niet meer. Links stelen ze je geld om vervolgens te vragen of je meer uit wilt geven en rechts vertellen ze je dat je maar hebt te luisteren als zij hun bevelen naar beneden blaffen vanuit de ivoren toren.

Nequebard | 01-07-13 | 21:23

In goed Engels is de vraag: what staw breaks the camel's back? In diverse landen staat het water tot boven de lippen. Wie zorgt voor het einde aan de gekte die euro heet? Het is de euro die voor het dwangverband rondom de economie zorgt. Weg ermee, zodat ieder land weer zelf kan zorgen voor zojn eigen staatshuishouding. Weg met de euro, weg met de EU. Terug met nationale statssouvereiniteit en met een europese economische gemeenschap. Weer eigen financieel beleid met veiligheidskleppen in een eigen valuta en een eigen rente. Wanneer je dit soort veiligheidskleppen dichtsmeert loopt de druk op totdat de boel klapt.

www.zerohedge.com/news/2013-07-01/fren...

gooi en smijtwerker | 01-07-13 | 21:22

@Johnny Quid Hee kan je niet stoppen ?
je lijkt de PVV wel schoppen zonder alternatief.

Door dit soort shit teksten die je er uit schijt
verdeel je de samenleving nog meer

Wat wil je? Gratis voor elke uitkeringstrekker de pil van drion ?
het probleem ligt niet bij de uitkering
het probleem ligt bij de uber rijken
bij de laffe en valse constructies van gesjoemel en ontduiking

123 je proeft het zo | 01-07-13 | 21:21

@Snackbar van Allah | 01-07-13 | 21:16
Geert heeft een gemoedelijk protest van een uur gepland tussen 13.00 en 14.00 op het plein, maar het malieveld is na die tijd natuurlijk wel open om dit protest op eigen initiatief voort te zetten lijkt me.

Welles! Nietes! | 01-07-13 | 21:21

En dan ook nog vrolijk de uitkeringen verhogen, ipv te zeggen jammer jongens, jullie moeten het geld met meer mensen delen, geen nieuwe iphone dit jaar.
Maar ik snap ze wel hoor, die nieuwe steuntrekkers. Je moet ook wel gek zijn om nog te willen werken in dit land, zeker als je met een kutbaantje submodaal verdient. Dan ben je letterlijk beter af met uitkering+subsidies+ontheffingen+toeslagen. Het is dat ik plezier en voldoening uit mijn werk haal, anders wist ik het ook wel. En mocht ik ontslagen worden dan ga ik de eerste jaren ook niet op zoek naar nieuw werk.

panadol | 01-07-13 | 21:21

-weggejorist-

Houtduif99 | 01-07-13 | 21:21

@arie181818|01-07-13|21:12
Weet ik. Maar ik heb al eens een heel leuke prijs gevangen. Niet dat het over hield, maar het luchtte in die jaren wel op.

pitsteen | 01-07-13 | 21:21

-weggejorist-

bier hier | 01-07-13 | 21:20

En dit is nog maar het begin. Ben geen pessimist maar een realist. Meer dan 50% van het budget van de bijstand wordt opgeslokt door niet-westerse allochtonen. Met als stuitend hoogtepunt de Somaliërs. Van de 15.000 asieltoeristen heeft er 13.000 een uitkering. En volgende week een vol vliegtuig naar Mogadishu want de dochter des huizen dient te worden besneden en/of uitgehuwelijkt aan ome Mohammed. De rest van de familie gaat daar dan gewoon op vakantie...

eerstneukendanpraten | 01-07-13 | 21:19

En geen politieke partij in Kuddeland die openlijk durft te stellen dat de sloopkogel tegen de verzorgingsmaatschappij moet wegens onhoudbaar en onbetaalbaar...

Chiant | 01-07-13 | 21:19

Het is niet voor iedereen kommer en kwel. De stijgende hoeveelheid arbeidsreserve heeft een versterkend effect op de loonmatiging en zal leiden tot een vergrote concurrentie kracht in de internationale handel. Bestuurders & aandeelhouders zullen de vruchten plukken van extra dividend.

Bertus Brulbroek | 01-07-13 | 21:18

Vind je het gek als degene die de selectie moeten doen voor wie er wel en wie niet in aamerking komen voor een uitkering uit gaat zitten leggen hoe je het makkelijkste door het systeem rolt. Zanger lichte muziek iemand?

Freddie Stobart | 01-07-13 | 21:18

Nog zo'n klootzak die AOW onder een of andere "niet willen werken" uitkering rangschikt. JQ bijna net zo dom als Ebru.

nightwish | 01-07-13 | 21:18

Ben eigenlijk best trots, dat ik, als werk hebbende, een groot deel van mijn mede-landers financieel mag ondersteunen. En dat dan ook nog eens de komende 40 jaar, voor 40 uur in de week mag doen!

Jan Hagel | 01-07-13 | 21:17

@Muxje|01-07-13|21:13
Nee, klopt niet. Die pot was er wel, maar Lubbers graaide er heel veel geld uit (10 miljard harde guldens). Dus niks gemiste kans, Lubbers nam zijn kansen waar. Toen is óók het grote graaien begonnen.

pitsteen | 01-07-13 | 21:17

PvdA bedankt! kots!

de brave hendrik | 01-07-13 | 21:17

Nederlandse bedrijven lopen door de illegale arbeid van laagbetaalde Oost-Europese chauffeurs jaarlijks miljoenen euro's mis. Vrachtwagenchauffeurs uit Oost-Europese landen stelen op grote schaal binnenlandse ritten.
www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2013/7... …

drs.Nee | 01-07-13 | 21:16

- Daar zou iemand eens een massaprotest tegen moeten organiseren. -

En als Geert Wilders dat voorstelt, kraak ik hem onsamenhangend af met Goebbels vergelijkingen.

Misschien tijd dat jij ook 's aan de uitkering gaat, Quid?

Snackbar van Allah | 01-07-13 | 21:16

AOW is een volksverzekering die voor driekwart verantwoordelijk is voor deze cijfers. Beetje onzin om dat mee te tellen; velen hebben er hun hele werkende leven premie voor betaald (en ja, ik weet dat het een omslagstelsel is).

andalucia | 01-07-13 | 21:16

Nee, Johnny Quid. Nee. Jullie wilden zeiken over de kosten van het koningshuis. Dat was hoeveel procent hiervan ook alweer?

omanders | 01-07-13 | 21:15

Hatsieflatsie. Fantastisch resultaat weer! Als dat geen harmoniseren is met andere Europese economieën, dan weet ik het niet meer. Na de Duitse verkiezingen zal ook Duitsland middels het ESM eraan moeten geloven. Want dat ze die laten vallen mag hopelijk niemand nog (meer)verbazen. Als de kers op taart,zeg maar. Allemaal even arm! Beste kabinet sinds WOII. Bestuurlijk gezien, is dat het waarschijnlijk ook wel. Jammer dat de bevolking daardoor/daardoor door het putje moet.

Arnold9638 | 01-07-13 | 21:14

Het klopt wel, maar veel mensen hebben ook jarenlang ( verplicht!) aan deze verzekering meebetaald. Het is hun goed recht dat ze deze uitkering opstrijken.
( ik praat niet voor eigen parochie, als zelfstandige)

The Thinker in ME | 01-07-13 | 21:14

Over 150 jaar wordt namens de regering spijt betuigd over moderne slavernij door EU, een zwarte bladzijde in onze vaderlandse geschiedenis.

drs.Nee | 01-07-13 | 21:13

Láát t dan maar klappen.
Als armste land te kijk staan.
Dan :
1 blijven de gelukszoekers weg.
2 gáán de gelukszoekers weg.
3 zal de regering volledig te gronde gaan.
4 zullen er weer banen voor Nederlanders vrijkomen omdat de Polen, Bulgaren enz enz lang niet krijgen wat ze willen.

cobie | 01-07-13 | 21:13

@pitsteen | 01-07-13 | 21:12
staatslot? Laat jij je ff goed besomedemieteren.

arie181818 | 01-07-13 | 21:13

AOW meetellen is niet helemaal terecht. Hoewel... we hadden destijds natuurlijk een realistische premie moeten heffen en daarmee een buffertje aanleggen, bijvoorbeeld in een AOW fonds of aflossen van de staatsschuld zodat nu bijlenen geen issue is. Gemiste kans.

Muxje | 01-07-13 | 21:13

Olli en v. Romuy smikkelen van deze cijfers met het vooruitzicht dat we misschien eind 2014 of hooguit begin 2015 wanneer menig Roemeen of Bulgaar onze bijstandsloketten hebben gevonden, Bij de Bazen in Brussel moeten aankloppen voor hulp.
Dat zal de dag zijn dat Nederland pas echt verloren is,en nooit meer weg kan uit die EU.
Dus JA laten we maar demonstreren! en laat dat maar beginnen met 1 keer heel beschaafd een uur.

Welles! Nietes! | 01-07-13 | 21:12

Ik kan er niet meer wakker van liggen. Ik hoop het goede staatslot nog eens te kopen, en emigreer dan. Mijn pensioen wordt dan bruto nagestuurd, in het land van ontvangst liggen de belastingen fors lager. Dit land is niet meer ziek, maar bevindt zich in een dodelijke slaap.

pitsteen | 01-07-13 | 21:12

Damn, schreef gewoon "noch' ipv nog. *facepalm*

Claude Sack | 01-07-13 | 21:12

Mijn verbale dwijl is versleten en de kraan staat en blijft wagenwijd open.
Met zo'n gratis-geld-sluizen-beleid duurt het niet lang meer voordat de economie-pomp verbrandt omdat hij droog draait.
Iemand nog geld voor een nieuwe?

Simon de Danser | 01-07-13 | 21:11

zin in een bbq op het binnenhof?? we horen er toch ook bij..

Maco3key | 01-07-13 | 21:11

In het kader van een nog lang uitblijvend massaprotest, tik ik dit ericht vast met mn middelvinget.

Rutte, ongezien de tyfus!

schoon-schip-maken | 01-07-13 | 21:11

Geen zorgen mensen, het misschien wel beste kabinet van de laatste 70 jaar zit er kort op!
.
Na het 9 weken durende reces, that is....

Parel van het Zuiden | 01-07-13 | 21:10

En het goede nieuws is dat de loketten voor de bijstand nu ook open staan voor Polen, Roemenen, Bulgaren en de nieuwste aanwinst, de Kroaten.
Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!

gooi en smijtwerker | 01-07-13 | 21:09

Dit kabinet is zo rampzalig voor dit land. En dan durft die lachende windbuil zich te vergelijken met een figuur als Drees. Drees had Rutte gezien als een brutale vlerk met wie hij snel zou hebben afgerekend. Maar rij maar eens over een willekeurig industrieterrein in dit land, en zie de leegstand. Schokkend.

brutus68 | 01-07-13 | 21:09

-weggejorist-

JAXX | 01-07-13 | 21:09

Grondzettelijk is bezuinigen een slecht idee.
Er wordt alleen veel geld onterecht uitgegeven.
Misschien dat die zaken eens gelijktijdig, los van elkaar kunnen worden behandels

Einde van de Domheid | 01-07-13 | 21:09

Het ergste is noch dat niemand hier van staat te kijken. Hooguit van het tempo waarin de boel klapt....

Claude Sack | 01-07-13 | 21:08

Toch maar geen nieuwe auto kopen maar een E-bike.

Jim Lovell | 01-07-13 | 21:08

als jijzelf, zonder hulpmiddelen, ballonnen vol kan blazen met zuurstof ben je een medisch wonder. Niks werkloos, dan kom je wel aan de bak bij allerlei wetenschappelijke instituten voor allerlei fysiologische experimenten.

arie181818 | 01-07-13 | 21:08

Nederland doet niet minder dan Spanje qua uitkjeringen. Beetje verstopt en verschoven.

DANNY3960 | 01-07-13 | 21:08

Quid, het lijkt mij een beter idee om het systeem van die uitkeringen aan te pakken in plaats van de EU & JSF aan te wijzen als boeman. Daar wordt ook enorm verspild, maar zelfs met het huidige kabinet acht ik ze (nog) niet in staat om daar het kwart van het BNP mee doorheen te jagen.

Pefi L | 01-07-13 | 21:07

Werken loont niet. Laten we daar eens verandering in brengen. Zolang er nog MOE-landers hier de grens over komen maak je mij niet wijs dat er geen werk is. Eerst de Nederlanders aan de bak, scheelt je ook een hoop kapitaal-export. En de kinderbijslag mag er ook wel van af. Waarom moet ik betalen voor het konijnengedrag van anderen? Over de invoering daarvan kom je ook niet zonder Godwin van af...

DreqNeqSchot | 01-07-13 | 21:06

Alle reden om een flinke bbq te organiseren, met zomerreces te gaan en de boel ff lekker de boel te laten.

rman | 01-07-13 | 21:05

Hoeveel van dat geld zal er daadwerkelijk bij mensen met een Nederlands paspoort terecht komen?

Freakster1986 | 01-07-13 | 21:05

Johnny,begin een beetje de weg met jou kwijt te raken,eerst een diatribe over Geert dan weer vreemdsoortig sarcasme,begin werkelijk te denken dat je schyzofreen bent.

Knappe snuiter | 01-07-13 | 21:05

Ik EIS excuses van de Nederlandse regering.
De regering die mij als melkkoe behandeld.
Ik EIS respect van de Nederlandse regering.

* if you can't beat them, join them *

Ing. eslapen | 01-07-13 | 21:05

Nou Quid, toon ballen, en ga met Greet protesteren.

Old_Spice | 01-07-13 | 21:04

Goed... Ik verkoop wel een nier.

VanBukkem | 01-07-13 | 21:04

werken is voor de dommen.

Zwoplka | 01-07-13 | 21:04

Is deze raming inclusief of exclusief Kroaten, Roemenen, en Bulgaren?

Parel van het Zuiden | 01-07-13 | 21:04

Sorry voor de uitkeringen.

ZDEV | 01-07-13 | 21:03

Gratis geld voor de profiteurs. Maar helaas ook voor de slachtoffers van het wanbeleid van Rutte en Didi...

ratelaar | 01-07-13 | 21:03

Sorry.

thapriest | 01-07-13 | 21:03

Dit wordt/ is onze ondergang. En zolang de linkse gutmenschen het hier en in Europa voor het zeggen hebben gaat dit nooit meer goed komen.

Sliptong | 01-07-13 | 21:03

En de PvdA zag dat het goed was.

De SP trouwens ook...

Koninging Beatricks | 01-07-13 | 21:03

Het goede nieuws is dat de socialistische heilstaat zichzelf opvreet. Je had beter geen belastingen kunnen betalen en zelf sparen voor onheil!

raoul_203 | 01-07-13 | 21:02

Waarin een klein land groot kan zijn .

likmegaties | 01-07-13 | 21:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl