achtergrond

Geenstijl

Taksim, de mürning üftür

Güdemürge. Sapje, croissantje en een livestream op het Taksimplein in Istanbul. Oranje veegwagentjes ontdoen het plein van stenen, tentjes, kartonverpakkingen van Thüüsbüzürgd of de AfhaalTürk, kindertekeningen en de bloemen die meisjes in hun haar droegen. Taksim is leeggeveegd en daar zijn foto's van. De aanbidders van Atatürk hebben zich over de stad verspreid. Verslagje in het Engels hier. De demonstranten claimen 'honderden gewonden' in een 'oorlog tegen de politie' die uitliep op 'misdaden tegen de menselijkheid'. Hedenavond zijn de rollen omgedraaid en houdt Erdogans AK-Partij een tegenbijeenkomst op het Taksimplein Kazlıçeşme plein. Nu de demonstranten weggejaagd zijn, zal dat vast in alle rust gaan verlopen... Meer (ANP) foto's & video na de breek.
Update: Dapper Turken plannen alvast weer een tegendemo. Check ook de rest van die RelFacebook.
Update: Er zat iets in het water(kanon).
turkenoverdebrug.jpg Zaterdagavond. Demonstranten trekken van Anatolië naar Europa in om hun broeders en zusters op het plein bij te staan.
Bekende beeldenL Traangas, leuzen, sirenes, glasgerinkel, waterkanonnen.
Minder bekende beelden: waterkanonnen ín het kampement op het plein. spuitwacht.jpg Stukkie plastic versus waterkanon. Dan ben je nat achter de oren. boemdoetdetraangascannister.jpg Plop, doet de traangas canister. traangasgranaatmetingebouwdecamera.jpg Lijkt wel een drone pica dit. Te zien: man die een waterkanon tegen probeert te houden. Vermoedelijk niet gelukt. traangasmeisje.jpg Mondkapmeisje heeft het zwaar tegen grote wolken traangas in een straat vlakbij Taksim.
Demonstranten zijn het Hilton in gejaagd door de Polis, en daarna wordt de riot police het Hilton uit gejaagd. tumblr_mogt6rdEey1ste7qoo1_1280.jpg Agenten rusten uit na een lange nacht doorwerken. terugnaardebrug.jpg Demonstranten terug de brug op gejaagd. Naweeën van het traangasbombardement uitzweten.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.