Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Omroep PowNed verliest duizenden leden

ANP-13644118_534.jpg GeenStijl heeft de hand weten te leggen op het Jaarverslag 2012 van Omroep PowNed ... BREKEND ... Het topsalaris van Dominique 'ja maar ik heb drie banen' Weesie bedraagt geen 213.229 euro zoals eerder werd bericht, maar is sensationeel gestegen naar 226.805 euro ... Dat is dus uw belastinggeld .... Het bedrag klopt want het is door drie accountants gecontroleerd ... Totale salariskosten stegen met bijna een half miljoen euro naar 1.941.744 euro ... Inkomsten uit ledencontributie daalden met ruim 21.000 euro ... Gedeeld door de ledenbijdragen van 5,72 euro betekent dit een verlies van 3688 leden ... Daarmee zakt PowNed nog verder onder de kritieke grens van 50k leden ... De omroep geeft 3700 euro per maand uit aan lease van het wagenpark ... En ruim 9000 aan huur van ElatikHQ ... Het Jaarverslag bestaat uit papieren printjes die zijn ingescand ... Dit maakt Ctrl+F'en in de boekhouding van de netwerkgeneratie helaas lastig .... Bloemen plukken aan de rand van de afgrond mag u dus zelf doen. Hier vindt u de hele pdf ... En hier staat het subtiel verstopte blogberichtje van 1 regel op Powned.tv ... In het voorwoord wordt Andy Warhol aangehaald ... Want het was bij PowNed ... Het jaartje weer wel. Update: Hier, een wél doorzoekbare PDF.

Reaguursels

Inloggen

Ik zeg jullie: HET IS DE SCHULD VAN TWITTER!
Wat een megalomane narcistische mongolen zitten daar de godsgansedag te slowchatten. Hebben die lui nou niks anders te doen? Wat een mislukking als je dan 6 van de 10 artikeltjes op Geenstijl die Twiiterberichtjes gaat citeren. Dan zou je inderdaad de salarissen moeten verlagen, want met journalistiek heeft het geen reedt meer te maken. Pleur lekker op zeg met die onintreressante klote-gesprekjes en gezeik tegen , over en op elkaar. Ga de straat op! Haal nieuws van de straat en niet van een TL. TL? Time Line... Time Line Journalistiek. Sukkels zijn het: ALLEMAAL!

Jan Gordelroos | 03-05-13 | 23:58

Stiekem had ik toch gehoopt dat Powned werkelijk een verschil zou kunnen maken in het omroepbestel. Jammer, gefaald, en nu oprotten.

Pausje | 03-05-13 | 16:51

@CobisTaba 13:37

Hartelijk dank voor je reaktie. Op het statement over de aktieve kommunikatie na -als zou eea. liggen aan desinteresse onder leden, een omdraaiing van zaken mi.- kan ik me prima vinden in je antwoorden.

Belooft een hoop verfrissends voor de komende tijd en je kunt dit lid (uiteraard) binnenkort in de mail en mentions verwachten.

widtvoet ® | 03-05-13 | 14:41

@seven | 03-05-13 | 00:19

Natuurlijk vertegenwoordigd de LR de leden. Dat betekend echter niet dat ik automatisch hetzelfde moet vinden als een beperkt aantal leden in een GS topic of op Twitter ;). Daarom ga ik hier graag de discussie aan over alle kritiek die er leeft zodat ik daar echt iets mee kan.

Ik ben hier dus *niet* om PowNed te verdedigen maar om mijzelf te verantwoorden over wat ik tot nu toe gedaan heb en wat ik vind. Als dat moet verantwoorden dan sta ik daar open voor. PowNed mag zichzelf verdedigen, dat is niet mijn taak.

Wat ik tot nu toe meepik is de terechte kritiek op hoogte salaris en feit dat de belofte (omverwerpen Hilversum e.d.) niet is nagekomen. Die dingen zijn deels uit te leggen (binnen Balkenendenorm - beperkte zendtijd, beperkt geld, etc.) maar dat maakt het niet minder terecht.

@widtvoet ® | 03-05-13 | 00:37
Wat betreft Notulen, dat bedoelde ik anders dan ik het schreef. Er zijn interne notulen maar daar staan ook vertrouwelijke dingen in waarvan iedereen zou snappen dat het vertrouwelijk moet blijven. Wat mij betreft zouden we echter wel gewoon een agenda (vooraf) en verslag (achteraf) kunnen delen waar die paar specifieke punten uit zijn weggelaten. Het meeste moet openbaar kunnen wat mij betreft.

Daar kun je onze voorzitter Mark op aanspreken.

En in de categorie "openheid": ik heb aangegeven dat ik meer georganiseerde communicatie met de leden wil. De meeste leden willen dat echter niet groot aanpakken en vooral op individuele basis doen. Niet mijn keus maar zo zij het, wel is Mark bezig met de ledenraad en Twitter om de communicatie steviger op te zetten.

Aan de andere kant, de interesse bij reaguurders om met de ledenraad in contact te zijn is ongeveer 1 keer per jaar (nu) :P. Dat maakt actief communiceren wel lastig. Zo moeten we nu een evaluatie schrijven over PowNed sinds oprichting en daar is input zeer wenselijk voor. Maar met een oproep op Social Media verwacht ik geen reacties ;). Toch hier eens proberen:

Mail ons dat op ledenraad@powned.tv met AL je punten over de afgelopen jaren PowNed.

CobisTaba | 03-05-13 | 13:37

inmiddels opgezegd hopppaaaa

Tek08 | 03-05-13 | 13:36

Ik had goede hoop en werd lid. Spoedig zag ik dat het de verkeerde kant uitging en annuleerde (gelukkig) mijn lidmaatschap. Hoe komt dit? Volgens mij zit er iets in het drinkwater daar in Hilversum wat tot graaigedrag leidt. Handen af van Omroep Brabant dus want daar drinken ze gewoon Eindhovens kraanwater.

Lichtstadfan | 03-05-13 | 11:29

@CobisTaba | 02-05-13 | 23:11, thnx, duidelijk verhaal, maar inderdaad heul veul verbeter punten.

gentle giant | 03-05-13 | 11:26

Zoek het hele jaar al naar mijn abbo nummer om op te zeggen maar kan hem niet vind gvd oplichters

Tek08 | 03-05-13 | 05:46

@CobisTaba 23:11

Keurige reaktie. Dank daarvoor. Top.

Geloof gerust dat je het goed bedoelt maar zonder nu gelijk uitputtend in te gaan op eea. toch wat bescheiden opmerkingen.

- Die notulen zijn er dus, alleen ga jij er niet over. Bij wie zijn die wél te halen dan.
- Het kommuniceren namens de omroep te laten doen door PowNed zelf lijkt me erg verstandig. Maar dat geldt toch niet mbt. het kommuniceren namens de ledenraad?
- Dat je aangeeft dat de kommunikatie van de ledenraad hier en daar zuigt verder is een prima konstatering. Zou ik maar eens wat aan gaan doen.

Dat ik nog altijd vaak geniet van PowNed doet aan het voorgaande niets af.

widtvoet ® | 03-05-13 | 00:37

CobisTaba | 02-05-13 | 23:11
Iig namens mijzelf bedankt voor je uitgebreide antwoord. Je verdedigd Powned, richting de leden. Snap ik helemaal. Maar wat een LR ook, of juist moet doen is geen pr, maar de leden vertegenwoordigen richting bestuur. Jullie worden nu gebruikt als buffer, maar als het goed is zijn de leden de baas vd vereniging. Kortom, als de leden en namens d leden de LR vindt dat powned iets verkeerd doet hoort, als t bestuur de leden serieus neemt, daarna te handelen.
Dit is natuurlijk theorie, want uit veel geluiden blijkt dat in praktijk zelfs het orginele beleidsplan niet eens een richtsnoer is vd programma's. www.emerce.nl/nieuws/powned-digitale-a...
Maar wil je iig het besef meegeven dat de leden & LR de eindbaas is, ook al lijkt het nu van niet. Ergo, een (gesubsidieerde) vereniging is geen privé BV van bestuurders of een directeur. broadcastmagazine.nl/powned-wil-commer...

'De leden van de vereniging Powned zijn statutair zorgvuldig op afstand geplaatst. Door een getrapte verkiezing, en een ledenraad met maar 20 leden met zeer beperkte bevoegdheden is er geen sprake van echte invloed van de leden. Klein voorbeeldje: de leden van het bestuur worden benoemd door de ledenraad op basis van een voordracht van het bestuur. Het lijkt er op dat de ledenraad straks alleen ja of ja mag zeggen. Sovjetpraktijken, wat mij betreft. ' www.davidrietveld.nl/ledenraad/

seven | 03-05-13 | 00:19

Het is ook wel erg doorzichtig om je leden te werven bij een ontevreden zwakke doelgoep.
Vervolgens verrijk je jezelf, kom je je afspraken niet na, en tot overmaat van ramp ga je op het eind, als het doek gaat vallen, zielig lopen doen en beterschap doen beloven, hmmm, waar heb ik dat eerder gezien?

Aart Z. | 03-05-13 | 00:15

boeie?

DanDatDus | 02-05-13 | 23:59

Eens kijken of op alles reageren gaat lukken... :)

Eerst maar even: dat ik geen actief reaguurder ben wil niet zeggen dat ik GS en PowNed niet volg. Ben alleen niet zo van het berichtjes plempen, mijn nederige excuses ;) Kom hier toch gelukkig bijna dagelijks, maakt dat wat goed?

Maar goed, inhoudelijk dus:

Wat betreft communicatie vanuit de ledenraad:
- Terechte vraag, notulen en verslagen worden niet rechtstreeks gedeeld. Daar ga ik niet over maar dat maakt je punt niet minder terecht. Wel beheerd onze voorzitter Mark Buijnsters onze social media: twitter.com/PowNedledenraad en (recenter) www.facebook.com/PowNedLedenraad?fref...

Om de inkoppertjes te doen:
- Ja er wordt niet heel actief gecommuniceerd. De raad heeft de keuze gemaakt om het communiceren namens de omroep te laten doen door PowNed zelf. Geen gekke keus, maar dat maakt onze activiteit wel lager.
- Ja de FB-page wordt minder gebruikt.

Neemt niet weg dat we op beide wel gewoon delen wat we doen en wanneer we een meeting hebben. Inbreng die je geeft (daar, per mail of per postduif) wordt echt besproken.

Ons mailen kan op ledenraad@powned.tv of mij persoonlijk op lex.sietses@gmail.com - en ja, dan krijg je antwoord.

Doen we nu genoeg aan communicatie? Nee, maar voor de duidelijkheid, ik spreek niet namens de gehele raad (ben geen voorzitter) maar mij persoonlijk kun je aanspreken op mijn taak. Als je wilt dat ik iets doe, bespreek of uitzoek, benader me. Iedereen die dat doet (en dat gebeurd nu ook al) krijgt antwoord en inhoudelijke terugkoppeling. Geloof je me niet? Test het zou ik zeggen :)

Hier trouwens alle leden van de raad. Gewoon met echte naam, verdere info, social media en zo kun je googlen.
www.powned.tv/overpowned/ledenraad.htm...

Wat betreft de verkiezingen:
- De eerste verkiezing is niet afgeblazen, die raad is ongeldig verklaard (was daar al verkozen) omdat de regels niet zijn nageleefd. Terecht dus opnieuw gedaan. Dat is niet breed genoeg gecommuniceerd maar als je een beetje actief lid was kon je het WEL vinden, mij lukte dat tenminste ook gewoon.

Wat betref inhoud en gebroken beloftes:
- Lijkt me vrij duidelijk dat PowNed Hilversum niet heeft laten imploderen en de mobilisatie van het roze leger niet echt geslaagd is *kuch kuch*. Daarom zeg ik ook al dat kritiek wat mij betreft terecht is. Alleen dan wel daarover, dat gezeur over salaris en vriendjespolitiek wordt alleen wat vermoeiend.

Aan de andere kant, de kijkcijfers worden beter. Het feit dat het ledenaantal met nog geen 4k daalt terwijl er nul komma nul campagne gedaan is valt me nog erg mee trouwens. Er is maar een enkel meetmoment voor de omroep en dat is komend voorjaar. Dan zijn leden echt nodig. Opsparen van budget voor gebruik in die campagne is dus heel wat zinniger of niet?

Goed, iets vergeten?

CobisTaba | 02-05-13 | 23:11

Ik schaam me echt dat ik zelfs nog de moeite heb genomen om een aantal familieleden aan te trekken om lid te worden van PowNed. Gelukkig allemaal voor het einde van het eerste jaar opgezegd. Ik hoop dat het hele leed dat PowNed heet van de buis gedonderd mag worden, en dat die Weesie helemaal kaalgeplukt word door de belastingdienst. Want zelf heeft hij altijd geroepen dat het boeven waren bij de publieke omroep, maar inmiddels is hij zelf ook al aardig onderweg om dde al-capone van de TV wereld te worden.

bartjeb1989 | 02-05-13 | 22:56

ik doe het voor een ton, en ik zie er beter uit, en ik heb veel betere nieuwe humor.

Rest In Privacy | 02-05-13 | 22:45

Waar zeg je eigenlijk op? Ik storneer al 2 jaar op rij.

Tobus | 02-05-13 | 21:57

Thankz voor deze reminder. Zou ook nog even opzeggen.

Rest In Privacy | 02-05-13 | 21:20

Mooi Powned heeft lang genoeg geduurd en is al lang niet meer leuk.

Real Dutch Meat | 02-05-13 | 20:54

Dacht je dat die gasten die overal cynisch over waren de publieke omroep even gingen opschudden. Vond je het stoer lid te worden en in het geheim "het verschil te maken". Blijft de omverwerping van het publieke bestel uit. Verdienende gasten goud aan jouw zuurverdiende centjes (en je zuurverdiende belastingcentjes).

En dan ga je nog huilen ook. Ik lach me zoek om al die sneue gasten hier! Moehahaha...

Nobite | 02-05-13 | 20:05

@CobisTaba 18:01

Wat @gentle giant vraagt, waar kunnen we de notulen van de vergaderingen van de ledenraad, eventuele verslagen en jullie inbreng anderszins vinden?

Enneh... is @PowNedLedenraad wérkelijk het twitteradres waarmiddels jullie met de leden kommuniceren?


Met vriendelijke groet,

widtvoet (lid PowNed)

widtvoet ® | 02-05-13 | 19:23

Ow ja, moet nog even die brief opsturen om ook mijn lidmaatschap op te zeggen. Goed dat GS me er aan herinnert.

Moonwarrior | 02-05-13 | 19:05

@CobisTaba | 02-05-13 | 17:59 "1) iedereen kon lid worden van de ledenraad. Niet zeuren over de samenstelling dus. Was niet heel duidelijk aangekondigd maar met beetje interesse had je het gezien."
Bullshit, 1ste ronde was flink aangekondigd, ik heb meegedaan, afgeblazen, laf incrowd verhaal erachteraan.
Maakt me verder vrij weinig uit, kan nog steeds af en toe lachen om Powned, maar kom nou niet weer met mobilisatie van het roze leger, dat gaat 'm niet worden.

gentle giant | 02-05-13 | 19:00

Weesie was toch FLEISCHBAUM hiero??? Powned, Geenstijl, zelfde kleuren, Dumpert, Wakker Nederland, Telegraaf, allemaal 1 pot smurrie toch??
Ennieweej, Weesie, mijn complimenten heb je!!

Martin_rsd | 02-05-13 | 18:58

@CobisTaba | 02-05-13 | 17:59, wie beheerd de social media? Zo ja, twitter.com/PowNedLedenraad waar is het netwerk van de netwerk generatie?

gentle giant | 02-05-13 | 18:55

@CobisTaba | 02-05-13 | 17:59, maar blij dat je erin komt, waar kunnen we de notulen, verslagen enz. vinden?

gentle giant | 02-05-13 | 18:50

Lekker oprotten. Ook ik ben lid geweest van Powned, en het heeft niets opgebracht. Ik ga me in een hoekje zitten schamen en hopen dat het van de buis verdwijnt en Weessie zijn loon weer in de staatskas vloeit.

DrSnuggles | 02-05-13 | 18:50

U reaguurt heel vaak zo te zien.
Kunst apart, geeft niet.

gentle giant | 02-05-13 | 18:47

-weggejorist-

CobisTaba | 02-05-13 | 18:01

Te vroeg enter gedrukt.... kritiek op salaris Weesie is overigens wel logisch maar is binnen de balkenendenorm van moment dat Powned gestart is en kunnen we nu niets meer aan doen.
5) ook inhoud kun je kritiek op hebben overigens. Maar de eerdere punten vind ik wat gezeur ;)

CobisTaba | 02-05-13 | 18:01

Als lid van die verschrikkelijke lexenraad toch eens reageren op een paar punten. Als ik wat vergeet, herriner me dan ff;

1) iedereen kon lid worden van de ledenraad. Niet zeuren over de samenstelling dus. Was niet heel duidelijk aangekondigd maar met beetje interesse had je het gezien.
2) dat bestuur en voorzitter RvT elkaar kennen... wow wat gek. Ze zijn samen aan Powned begonnen. Grootste deel ledenrasd bestaar uit onbekenden (voor Weesie) trouwens. Ook RvT uit recent aantal nieuwe mensen.
3) dat persooneelskosten stijgen komt omdst er meer zelf gedaan wordt en minder uitbesteding dus. Goedkoper en beter...
4) ₩kritiek

CobisTaba | 02-05-13 | 17:59

@jojo1956
" Uiteindelijk worden ze (let op mijn woorden) heel braaf. Nou ja, behalve die halve zool van een Ruktor dan."

Ruktor is heel erg mild geworden, ook wel logisch, anders kom je nml nergens binnen. In die zin is er nog een lange weg te gaan bij Jorritsma, die heeft schijnbaar nog heel wat te verbergen.

Mask | 02-05-13 | 17:54

Het was eenmalig 5,72 dus ze moeten niet janken.
Ik heb braaf het hernieuwde bedrag gestorneerd.
Ruktor hoeft geen champagne te verspillen van mijn centen.

Mask | 02-05-13 | 17:45

Tja, ik had me ook vorig jaar maar opgezegd. Wat een diep trieste boel is het geworden bij Powned. Jammer er zat echt enorm veel potentie in maar het is gewoon meer dan jammer dat ze er dan op zo'n manier misbruik van moeten maken.
Ik hoop dat het programma pownews nog ergens kan doorgaan maar dan bij de CO, late avond van RTL5 of zo iets dergelijks zal perfect zijn? Maar belastinggeld innen en er dan zwaar misbruik van maken, nee!

Colly | 02-05-13 | 17:44

-weggejorist-

Hans_732 | 02-05-13 | 17:32

Ik maak ook nog steeds 5,72 over maar dat komt omdat ik te beroerd ben die machtiging in te trekken.

Want laten we wel wezen, Fleisch heeft meer een hoofd voor bloggen en iedereen wist dat het trucje van Rut een houdbaarheidsdatum had.

Mike Oxlong | 02-05-13 | 16:33

Allen het feit dat Powned icm Geenstijl in grote mate heeft bijgedragen aan het oppakken van de Eindhovense kopschoppers is me het al waard om jaarlijks even die 5,72 over te maken. En ja, meneer Weesie heeft veel geld verdient, maar ik heb dusdanig veel plezier aan zijn producten beleeft dat ik het hem meer gun dan linkse graaiers die Nederland naar de kloote helpen met multi-culti-propaganda op de NPO.
Natuurlijk is Weesie geen heilige, wat dachten jullie dan? Laten we hem de eenogige in het land der blinden noemen dat NPO heet.

etui | 02-05-13 | 16:21

Ik wed dat Weesie niet meer dan 10 uur per week kwijt is aan die 3 "banen" van hem.

1sokkie | 02-05-13 | 16:20

als er gegraaid kan worden, zijn de principes en idealen snel vertrokken. geldt voor iedereen, links en rechts.

zeeman73 | 02-05-13 | 16:17

Mokum Kosher | 02-05-13 | 15:19
Je kan onmogelijk de (verhogingen van de) topinkomens verdedigen als de afgelopen drie jaar de gewone salarissen op de 0 lijn zijn gebleven. Dit valt niet uit te leggen.

ITEACHYOU | 02-05-13 | 16:16

de produkten van deze omroep hebben een zeer deplorabel niveau, vrijwel niemand kijkt ernaar, en er zijn nauwelijks mensen lid van deze omroep. onder het mom van politieke diversiteit in omroepland (ook kansen voor rechtse geluiden) is de regering geneigd de oogjes te sluiten en de omroep te laten voortbestaan. dit is weer zo'n geval van nutteloze subsidieslorpende onzin.

zeeman73 | 02-05-13 | 16:14

@jojo1956 | 02-05-13 | 15:59 : Volgens mij heeft Powned toendertijd ook de verkeerde uitzenduren gekregen, want naar de Avondspits met Joost Eerdmans mag ik altijd graag luisteren, maar dat is van WNL.

Mazzeltov | 02-05-13 | 16:10

Zo heeft iedere 'graaier' een voor zichzelf sluitende reden waarom hij/zijn nu wel recht heeft op meer dan een ander.

Skyeisthelimit | 02-05-13 | 16:10

Diep droevig is ook Powned Radio. Bijvoorbeeld het nachtprogramma: Echte Jannen Een 2 uur durend programma met een snuivende Sanomaloser en ex-Playboyman plus een totaal gestoorde ADHD-idioot. Een stom kwisje. Het Echte Jannen-vraagstuk. Muziek wordt er amper gedraaid, laat staan goede muziek. Vreselijk infantiele nachtradio. VPRO radio anno 1973. Maar dan slechter. Dat daar nog mensen nachtgast willen zijn. Ongelooflijk.

jojo1956 | 02-05-13 | 15:59

Zat net te denken dat het wel erg kewl zou zijn als GS (of powned) weer aan de gumball zou meedoen .. Dus net even gegoogeld, en gumball 2013 is al op 18 mei !!
www.autoblog.nl/route-voor-gumball-300...

Ik hoop aangenaam verrast te worden, maar vrees dat het dan al aangekondigd zou zijn..*sniff*

de grote Anti | 02-05-13 | 15:58

Ja, de Heilige Dominikus lacht zich de ballen uit de broek als hij naar de bank loopt. Ik mag er graag naar kijken.

Conan de Rabarber | 02-05-13 | 15:34

Iedere stuiver die aan Poont wordt uitgegeven is verspild belastinggeld. Of beweert er iemand dat het niet volkomen kut is?

de betaalautomaat | 02-05-13 | 15:30

Pownews komt altijd met nieuws dat op ondere nieuwsprogramma's onderbelicht blijft. Ben benieuwd of ze vanavond ook met dit nieuws komen!

Jammer is het wel. Vroeger mocht ik altijd graag naar Echtejannen luisteren, maar dat is nu al jaren echt vergane glorie.

Rick200SX | 02-05-13 | 15:29

-weggejorist-

M.Rothbard | 02-05-13 | 15:29

-weggejorist-

M.Rothbard | 02-05-13 | 15:29

@Mokum Kosher | 02-05-13 | 15:19
Niet ten koste van belastingcentjes, hoe moeilijk is dat? Pownews got PWND mwhoehaha.

First Contact | 02-05-13 | 15:26

@Mokum Kosher | 02-05-13 | 15:19 Gelul, lees mijn comment 14:47

gentle giant | 02-05-13 | 15:22

In Nederland mag niemand veel geld verdienen. De overheid legt heffingen op, maar elkaar gunnen we ook niets. Dat blijkt wel uit bovenstaande reacties.

Ik gun het hem hoor. Even een paar jaar knallen, om vervolgens nooit meer in Hilversum of Aalsmeer aan de bak te komen en uit arremoede maar een communicatie- en adviesbureau te beginnen.

Mokum Kosher | 02-05-13 | 15:19

Ander leuk feitje. Van iedere 26 euro die de omroep binnenrolt mag Dominique er 1 mee naar huis nemen. Peter Voser van Shell nam weleenswaar 10,5 miljoen mee naar huis op een omzet van 354 miljard euro. Arme Peter neemt dus maar 1 euro mee van iedere 33712 euro die Shell binnenrolt. Daarom stapte hij op.

Dominique doet het dus 1296 keer beter dan Peter.

Feynman | 02-05-13 | 15:12

widtvoet ® | 02-05-13 | 15:05 |
Je bent bij de neus genomen, net als zoveel anderen.
Useful idiots. Take it like a man and never let it happen again.

Miep Scharensliep | 02-05-13 | 15:08

@seven 14:42

Geloof best dat het destijds niet eenvoudig was om die ledenraad te vullen met een doorsnee van de achterban en min of meer kritische mensen maar wat die tot heden gekommuniceerd hebben naar mij als lid toe is ronduit beschamend. Iets elementairs als de notulen van de vergaderingen van de ledenraad of een overzicht van hetgeen de raad inbrengt zijn niet te vinden. Misschien kijk ik met m'n neus maar nu ik weet dat ze ook op de twitters zitten kan de raad de komende tijd heel wat vragen tegemoetzien.

Afsluitend ben ik bang dat de toch wat kleffe opzet van dit "kontrole-orgaan" uiterst bewust is geweest. Op lastige vragen zit nu eenmaal niemand te wachten.


widtvoet ® | 02-05-13 | 15:05

Ars Vivendi | 02-05-13 | 14:59 |
Daar is zelfs Ome Roon ingetrapt dus neem het jezelf niet kwalijk.
Die tweedeling was formeel juridisch nodig anders klopte het allemaal niet met de voorschriften van de Mediawet.

Miep Scharensliep | 02-05-13 | 15:03

@Mazzeltov | 02-05-13 | 14:56
Da's curieus want bij GS laat men geen gelegenheid onbenut om te benadrukken dat met niets met Pow te maken heeft

Ars Vivendi | 02-05-13 | 14:59

Los van salaris en falend Powned, het meest saillante is toch wel dat Weesie door Geen Stijl publiekelijk aan de taas wordt getrokken. Waar is het fout gegaan? Wie trapt wie op de lange tenen en waar zit het kwaad bloed? Uit menselijk oogpunt vind ik dat allemaal veel interessanter. Als je wint heb je vrienden maar blijkbaar niet in GS kringen.

Miep Scharensliep | 02-05-13 | 14:59

Het programma Pownews mag je niet eens meer dagelijks noemen aan gezien het alleen op maandag en donderdag en vrijdag uitgezonden wordt. "Want er is weer voetbal".
Iedere week hetzelfde gelul, "er is voetbal dus we zijn er niet". Ze krijgen het zelfs klaar om een weekoverzicht te geven op vrijdag wanneer ze in een week twee uitzenddagen hebben gehad. "Want het was me het weekje wel weer".
Heb inmiddels ook opgezegd.

tq255 | 02-05-13 | 14:56

@Kaas de Vies | 02-05-13 | 14:54
Huh?

Ars Vivendi | 02-05-13 | 14:56

@Kaas de Vies | 02-05-13 | 14:54 : Andersom idem dito !

Mazzeltov | 02-05-13 | 14:56

@seven | 02-05-13 | 14:51, ben er ook bang voor, maar daar hadden ze zich op een fantastische manier kunnen onderscheiden, pleur die ledenraad een weekend in een bungalowpark en maak er een soort van big brother van of zo iets, en haal je achterban erbij, gemiste kans.

gentle giant | 02-05-13 | 14:55

@Mazzeltov | 02-05-13 | 14:51 | + 0 -
Als je een ban krijgt op powned.tv geldt deze ook op geenstijl.nl. Vreemd.

Kaas de Vies | 02-05-13 | 14:54

@sinar2 | 02-05-13 | 13:55 : Hier nog eentje die geen lid meer van ze is, terwijl ik ook bij die eerste 50.000 zat.
Was nog nooit eerder lid geweest van een omroep als babyboomer, maar zit nu bij WNL.
Reden : sinds de komst van types als Quid hier, met zijn haatstukjes over Wilders, is GS niet meer de site zoals ik ze ooit kende, dan mag GU nog zo vaak tegen mij verkondigen [tijdens enkele gedwongen vakanties hier] dat GS en Powned los van elkaar staan maar daar geloof ik niks van.
Tenslotte is Powned hier ontstaan nietwaar ?

Mazzeltov | 02-05-13 | 14:51

gentle giant | 02-05-13 | 14:47
Juridische formaliteit, eis van het CvdM voor de omroeplicentie. LR is waarschijnlijk bij alle omroepen een wassen neus en een instrument om de leden op grotere afstand te zetten. (Gelaagde democratie enzo)

seven | 02-05-13 | 14:51

ITEACHYOU | 02-05-13 | 14:36 | + -2 -
Waar staat dat ik lid ben of geweest ben dan ?
Ik ben ooit wel eens lid geweest van de donald duck maar die is al jaren geleden opgezegd, dus nee ik ben nergens lid van en ik word het niet ook.

bob de boarder | 02-05-13 | 14:47

Wat een armoede.
www.facebook.com/PowNedLedenraad
Jammer, het maakt me geen reedt uit wat iemand verdiend wanneer hij z'n nek uitsteekt, prima, maar dat laffe gelul over die ledenraad? Heel erg vies bah, puur een lokkertje om reaguurders er bij te slepen als dom tros klapvee, shame on you Weensie, shame on you.

gentle giant | 02-05-13 | 14:47

Mooi om te zien dat op Geenstijl Peter Verhaal wordt ingevlogen om de kredietwaardigheid van de Rabobank te bashen en dat Dominique Weesie dat advies parkeert bij de gemeentereiniging. Bijna al het spaargeld van PowNed staat bij de Boerenleenbank.

Feynman | 02-05-13 | 14:47

ITEACHYOU | 02-05-13 | 14:36 | + 0
Het gaat me niet om het salaris, als ik het niet steeds vergat had ik het na het eerste jaar al opgezegd (toen ik me realiseerde dat de contributie allesbehalve 'eenmalig' was).

FrankieHapsberger | 02-05-13 | 14:44

-weggejorist-

napalmtree | 02-05-13 | 14:44

Vanaf de aankondiging dat GS de publieke omroep in zou gaan heb ik in de panelen geroepen dat dit hypocrisie is en niet eens ludieke hypocrisie. Hoe kun je het legitimeren dat je onderdeel van een systeem gaat uitmaken terwijl je het altijd hebt bekritiseerd? Waarom uit de staatsruif vreten als je commercieel kunt gaan? Het antwoord: Gewoon omdat het kan!
.
Kijk, Weesie is een gehaaid menneke en hij heeft een fraaie zak poen binnengehaald met de verkoop aan het Telegraaf concern en nu weer met zijn bezoldiging. Geen Stijl was dan wel zijn baby, hij heeft er nooit moeite mee gehad om die baby te pimpen en als zakenman was dat de juiste koers.
.
Het heeft me verbaasd dat hij het merendeel van de GS lezers bij de neus kon nemen en dat er maar weinig kritiek was op het hele plan. Heftige kritiek werd overigens indertijd maar matig geduld. Er zijn behoorlijk wat bannetjes uitgedeeld.
De makke schapen der GS lezers maakten braaf een bedragje over en hoopten op een bommetje onder het publieke omroepsysteem. Bottehond anyone? Wat ze kregen was een Moehaha en een hopeloos teleurstellend en tenenkrommend slecht Powned.
.
Verdient Weesie te veel geld? Iedere Euro die in de Publieke Omroep wordt gestoken is er eentje te veel. Verder hoort Weesie niet in beeld te komen. Hij heeft 'het' niet. Lekker achter de schermen rommelen en de poet binnenhalen.

Miep Scharensliep | 02-05-13 | 14:43

widtvoet ® | 02-05-13 | 13:53
Was er een tijd terug al op gestuit, weet niet goed wat de gedachte was. Misschien hadden ze moeite met d Ledenraad vol te krijgen. Tis natuurlijk ook ergens wel logisch dat een vereniging bestaat uit kennissen van elkaar. Maar in dit geval gaat het ook om 35mln subsidie voor 5 jaar dus een beetje onafhankelijk blik kan geen kwaad. Dit kandidaat vd ledenraad heeft iig nooit meer iets over z'n kandidaatstelling gehoord, www.youtube.com/watch?v=ZVP4TltlRBk . Ook het weren van ervaren mensen zoals David Rietveld (de GL mol)leek een grapje, maar wellicht was de behoefte aan ervaren / kritische mensen niet zo groot en is de LR (& RvT) slechts een lastige formaliteit. Een klein clubje (oa TMG) kennissen zonder behoefte aan pottenkijkers.

seven | 02-05-13 | 14:42

@kicktherabbit | 02-05-13 | 14:37
Dat laatste waarschijnlijk. Al het geld moet naar Weensie.

harry poster | 02-05-13 | 14:42

BNN praat graag over drugs en seks..*ooh spannond!* en gaat de wereld rond om zielige mensen te filmen en spannonde dingen te doen, toch?
Natuurlijk mag een parelwit strand en de nodige bikini shots niet ontbreken.
Nee, dan vind ik powned volwassener. Wat die kudtkoters van BNN doen boeit mij en velen anderen waarschijnlijk niet, omdat wij al genoeg van de wereld weten.

de grote Anti | 02-05-13 | 14:41

@Kapitein Stijlvol
Drie vingers in je reet, kom op!

Ars Vivendi | 02-05-13 | 14:41

Het is overigens niet alleen Weesie die na een vertrek bij GS zijn/haar zogenaamde principes overboord gooit en blijkbaar schijt heeft. Maar toegegeven, hij is wel de grootste... altijd afgeven op graaien/graaiers en nu zonder gene je eigen zakken vullen en het nog goed willen praten ook. Man man man.

harry poster | 02-05-13 | 14:39

Ze maken hun imago als hufteromroep wel meer dan waar zeg:

Rob Stenders krijgt officiële waarschuwing van PowNed
www.radiofreak.nl/nieuws/12422/Rob-Ste...

Waar slaat dat op? Rob Stenders mag dus niet aan marketing-vehikels mee doen van de grote baas? Of is het omdat het ingezamelde geld van het marketing-vehikel naar de allerarmsten gaat? Dat moeten we natuurlijk niet willen als "hufteromroep" zijnde.

kicktherabbit | 02-05-13 | 14:37

Hans_732 | 02-05-13 | 14:34
bob de boarder | 02-05-13 | 14:33
FrankieHapsberger | 02-05-13 | 14:30
met welke intentie zij jullie uberhaupt lid geworden vraag ik me dan af? waren jullie niet op de hoogte van het feit dat men bij de PO niet onder de 200k verdient?

ITEACHYOU | 02-05-13 | 14:36

Ruktor bij de voorzitter van de EU is dit geld meer dan waard.
löl met vingers | 02-05-13 | 14:06

Dat was nou net de allergrootste aanfluiting uit de geschiedenis van Powned.
Is die doorgegroeide puber ein-de-lijk met z'n brutaliteit ergens gekomen waar ie echt kan laten zien dat Powned toegevoegde waarde heeft als serieus Euro-kritische omroep, gaat ie een beetje de sneue Henk uithangen met middelbare schoolgrapjes en beledigingen.
Als ie dáár nou z'n kans had gegrepen en een fatsoenlijk doch kritisch interview had afgenomen dan had Powned in één keer bestaansrecht gehad en ook nog Europese bekendheid gekregen.

Nu zijn ze (zoals hierboven al eerder vermeld) het niveau van BNN nooit ontstegen. Sterker: ze blijven er zelfs bij achter!

zeauzitdat | 02-05-13 | 14:35

Ach ja, als je jezelf koning noemt en graait dan is er niets aan de hand. Althans, zo begreep ik twee dagen geleden nog van de meesten hier. Drie vingers in de lucht allemaal, met de W van Weesie.

Kapitein Stijlvol | 02-05-13 | 14:34

Hufter | 02-05-13 | 14:31
jawel, vanmorgen nog

ITEACHYOU | 02-05-13 | 14:34

-weggejorist-

Hans_732 | 02-05-13 | 14:34

@kicktherabbit,
Wat denk jij dat er gaat gebeuren met de burgers die zich niet willen onderwerpen aan de Sharia, als straks de FSA de troepen Assad verslaat?
(Ik praat trouwens niets goed, van mij mogen zowel Assad als de FSA doodvallen, don't really care, as long if they keep there war in Syria).
Want het gaat zoals de laatste tijd, ordinaire om grondstoffen.
Waarbij de Elite dankbaar gebruik maakt van jihadisten die hun vuile werk opknappen, waarom denk je dat de VN en de NATO niet willen ingrijpen?!
Ze hebben niet de middelen dan wel mensen om Syrië binnen te vallen.
De VS zit echt niet te wachten op een tweede Irak.

r04drunn3r | 02-05-13 | 14:33

@ITEACHYOU | 02-05-13 | 14:29 |
Heb je je pilletje nog niet ingenomen?

Hufter | 02-05-13 | 14:31

Alle omroepen commercieel. Eens zien wie die unieke talenten wil betalen als we het gaan verdunnen tot ingestraald water.

@ r04drunn3r | 02-05-13 | 14:14 | + 0 -
goed verhaal man, jij weet echt veel van PRG's wauw... Compleet off topic

TheseDays00 | 02-05-13 | 14:30

Moest even nazoeken of ik nog lid was, helaas wel dus meteen opgezegd. Bedankt voor de reminder GS!

FrankieHapsberger | 02-05-13 | 14:30

Vreemd, niemand legt de schuld bij de PVDA of bij Marrokkanen terwijl het zo overduidelijk is......

ITEACHYOU | 02-05-13 | 14:29

Jan Roos en die kleine libanees springen er uit.
De rest is allemaal inwisselbaar.

Hufter | 02-05-13 | 14:29

You can fool some people sometimes but you can not fool all the people all the time.

Opheffen die hap!

Amsterdamsko | 02-05-13 | 14:28

@brutus68 | 02-05-13 | 14:23
Ja oke, toch ga ik voor de brunette.. hoe heet ze ook alweer, nadia ofzo? Ik zie mezelf niet zo snel in bed liggen met die kleine libanees of jan roos.

de grote Anti | 02-05-13 | 14:26

@gentle giant 14:19

Word hier als lid niet vrolijk van om maar eens met Rob de Geus te spreken.

widtvoet ® | 02-05-13 | 14:26

@rara
John de Mol?

Ars Vivendi | 02-05-13 | 14:25

Ik heb nog wel eens een IP ban gehad toen ik wat lulligs over Pownews schreef, tegenwoordig mag het blijkbaar allemaal.

L.ul | 02-05-13 | 14:25

beste meneer Weesie met je drie banen.
Waar de hard ploeterende gewone werkman met 100,- per dag thuiskomt (8 uur per dag, 5 dagen in de week = 40 uur) zegt u dat het dus verklaarbaar is (met 14,5 uur per dag, 6 dagen in de week = 87uur)om dan met 787,- euro belastinggeld thuis te komen.
PLEUR TOCH OP MAN !
sommige mensen verdienen het wel maar krijgen het niet en jij verdient het niet maar krijgt het wel.
De realiteitszin van sommige ambtenaren is echt heel ver te zoeken.

bob de boarder | 02-05-13 | 14:23

@de grote Anti | 02-05-13 | 14:20

Dat is een groot woord. Die kleine Libanees heeft guts en is op een leuke manier brutaal, Roos vind ik het leuk doen op het Binnenhof.

brutus68 | 02-05-13 | 14:23

Weet je wie ook geld verdiende aan z'n publieke omroep?

rara | 02-05-13 | 14:23

Vakonov | 02-05-13 | 13:28 | + 46 -

Ruktor verdiend niks, hij krijgt het.

Wc-kip | 02-05-13 | 14:23

Misschien een ideetje voor PowNed om een link op de website te zetten om leden te werven?

WestAndSmithson | 02-05-13 | 14:22

Direct opgezegd! Macht corrumpeert altijd en overal lijkt me een betere slagzin dan omdat het kan bij deze slappe zak.

Aerox | 02-05-13 | 14:21

Weensie, Zwagerman... Het is MikedeBoerisering van Nederland. Flikker er een laag make up op en ze denken dat ze er toe doen.

CoJoNes | 02-05-13 | 14:21

'Jan Roos en die kleine Libanees met die grote muil zijn de enige die echt wat bijdragen'
@brutus68 | 02-05-13 | 14:18

Dus met die twee kunt u zich beter identificeren hmm..?

de grote Anti | 02-05-13 | 14:20

Niet zeuren over salaris van Weesie‘
Hij heeft een specifiek talent.
Hij werkt hard, heeft zijn hart verpand aan de publieke omroep en maakt maatschappelijk relevante programma's.
En hij is heel goed’
(vrij naar PdL)

Hufter | 02-05-13 | 14:20

r04drunn3r | 02-05-13 | 14:14 |
Verschil tussen Assad en FSA is dat Assad massaal burgerdoelen bombardeert om de bevolking te terroriseren en de FSA niet. Dat maakt Assad hier in het Westen slecht. Maar is een andere discussie.

kicktherabbit | 02-05-13 | 14:19

@widtvoet ® | 02-05-13 | 14:10 "Na het eerste seizoen op de achtergrond gebleven te zijn, hebben we besloten om meer zichtbaar te zijn als ledenraad. Immers: wij vertegenwoordigen u maar om dat goed te doen willen we ook uw mening weten." Kijk naar wie ze volgen: twitter.com/PowNedLedenraad/following... Mijn God, wat een armoedig lulverhaal.

gentle giant | 02-05-13 | 14:19

Jezus, ruim 5 ton voor freelancende SchoolvoorJounalistiek-mannetjes van 23 jaar. Dit noem ik echt niet normaal!

jojo1956 | 02-05-13 | 14:18

Ik had ook hoge verwachtingen van PowNed. Daar is weinig tot niets van terecht gekomen. Die bolle met die domme lach is allang over zijn hoogtepunt heen, en komt beter tot zijn recht bij SBS Shownieuws, Weesie met zijn lullige "Dit was me een weekje weer wel",staat er nog steeds bij als een lijk annex doodgraver en dan heb je nog dat non-talent met dat nazikapsel. Jan Roos en die kleine Libanees met die grote muil zijn de enige die echt wat bijdragen. Jammer, want het kan beter.
Vooralsnog blijf ik lid, maar enige verbetering is wel wenselijk.

brutus68 | 02-05-13 | 14:18

Weensie is de oprichter van geenstijl toch..
Ook al verbrandt hij een ton terwijl hongerige afrikaanse kindjes toekijken, mij maakt het geen reedt uit. Of had je dat geld liever naar (vul zelf maar in) zien gaan.

de grote Anti | 02-05-13 | 14:17

Je zou toch denken dat die Weesie nu inmiddels wel genoeg geld zou hebben om een fatsoenlijke kam te kopen.

lompe smurf | 02-05-13 | 14:17

Weensie heeft de omroep Powned opgericht om eens goed in de zak met geld te kunnen graaien, daar is hij altijd open over geweest, "gewoon omdat het kan" motto. "Als alle omroepen in het belastinggeld kunnen graaien, dan kunnen wij dat ook." "Even 50.000 handtekeningen binnenhalen en het geld stroomt binnen." We vonden het destijds allemaal prachtig hier op GS...

Tja dat is hem gelukt, hij mag zich eigenaar noemen van een grote zak belastinggeld van de, al dan niet, hardwerkende Nederlander. Ok Weensie, je hebt je punt gemaakt.... *opzegmailtje maken doet*

Grote Joop | 02-05-13 | 14:16

PowNed is leuk maar de Publieke radio/tv moet de vuilnisbak in!

kibambam | 02-05-13 | 14:16

Hoop hebbende gehad in Powned is als stemmen op Greet, uiteindelijk voel je jezelf zwaar bedrogen!

Hoolicool75 | 02-05-13 | 14:15

Staats propaganda is zo 1984.
Mensen, vermijd staats omroepen en commerciële zenders, die hebben altijd andere belangen, u voorzien van de feiten achter de gebeurtenissen is zo....... "nooit geweest".
Informeer u zelf door middel van de InterWebs, creëert u tenminste een redelijk objectief wereldbeeld.
.
Een mooi voorbeeld van hoe de media de feiten een draai heeft gegeven, is het conflict in Syrië.
FSA vs Assad.
FSA staat voor Free Syrian Army.
Wat die lui in werkelijkheid zijn, is Al Qaida gesponsors door het Westen (NATO), NATO voorziet Al Qaida van financiële middelen, waarmee ze vervolgens via Rusland wapens aanschaffen. Zoals bijv. de RPG-29.
.
Waar de VS nu doodsbang voor is dat deze anti-tank wapens gaan opduiken in Afg of Irak.
En aangezien VS geen gepantserde voertuigen heeft die bestand zijn tegen die wapens, zelfs de M1A2 met reactive-armour is easy pray, en daarom poepen ze nu 20 kleuren str0nt in het Pentagon.
So that plan backfired!
(Dit is een van de redenen dat het Iraakse leger alleen RPG-7 mogen aanschaffen van de VS)
.
Maar daar hoor je niets van op het nieuws.
De FSA = goed.
Assad = slecht.
De wereld is lang niet zo zwart wit als de reageersuls die je zo nu en dan tegen komt, je zou bijna blij zijn dat het volk niets te zeggen heeft.

r04drunn3r | 02-05-13 | 14:14

Dit was toch het plan vanaf het begin?

FeastofFriends | 02-05-13 | 14:13

Dit was toch het plan vanaf het begin?

FeastofFriends | 02-05-13 | 14:13

3688 leden weg ..
Welnee ik ben nog steeds lid, maar had er gewoon voor gezorgd dat er geen incasso kon plaatsvinden.
Of wacht, shidt, ben ik dan geen lid meer?

de grote Anti | 02-05-13 | 14:11

seven | 02-05-13 | 14:01
Is inderdaad een marktconform salaris in de tv wereld. Ik snap die obsessie ook niet om salarissen telkens te vergelijken met die van onze minister president. Slaat nergens op die Balkenende norm. Mede door die Balkenende norm wordt er meer en meer uitbesteed aan nog duurdere bureaus omdat de publieke sector zelf geen hoge salarissen meer toe gaat staan en daardoor de juiste expertise niet binnen kan halen. Neem ICT en veiligheid, al jaren een fail binnen onze overheid, maar geen enkele top ICT'er die zijn salaris in gaat leveren om bij de overheid aan de slag te gaan. Zo kun je ook niet voor maximaal 200.000 euro topkwaliteit eisen bij de NPO terwijl Linda de Mol voor wat gehinnik op zaterdagavond een miljoen binnen harkt.

Als iemand zijn salaris waar maakt zie ik het probleem niet. Ik heb ooit eens ergens een berekening gezien dat het programma De Wereld Draait Door de staatskas veel meer oplevert dan dat het ons kost.

Dat Dominique Weesie zijn salaris waar maakt durf ik ernstig te betwijfelen. Daarnaast is hij natuurlijk door eerdere uitspraken enorm hypocriet. Van Nieuwkerk zegt tenminste gewoon eerlijk dat hij vindt dat hij dat hoge salaris waard is. Dat denkt Weesie ook (onterecht), maar hij zegt wat anders. Dan moet hij nu niet gaan zeuren dat veel leden in hem en Powned teleurgesteld zijn.

kicktherabbit | 02-05-13 | 14:10

Je ziet: 1. macht corrumpeert 2. Het establishment neemt ook de rechtse relschoppers over, die passen zich vervolgens in no time aan. Uiteindelijk worden ze (let op mijn woorden) heel braaf. Nou ja, behalve die halve zool van een Ruktor dan.

jojo1956 | 02-05-13 | 14:08

Tegen de tijd dat Powned helemaal verdwenen is, heeft Weensie al miljoenen opgestreken.

Best slim gedaan eigenlijk.

Ronman2k | 02-05-13 | 14:08

Als hij ook daadwerkelijk het werk van 3 man doet dan is het natuurlijk niet zo'n probleem. Als (ik noem maar iets) de VARA het zelfde bedrag betaald verdeeld over 3 personen is het vrij logisch en terecht. Of hij ook echt voor 3 man werk verricht kan ik niet inschatten...

bra-brand | 02-05-13 | 14:07

Maar bij GeenStijl verdiende hij meer... Over graaiers gesproken.

Sliptong | 02-05-13 | 14:07

clickspaan | 02-05-13 | 13:59 | + 0
Dat zullen die koekenbakkers van powned.tv wel zijn.

FrankieHapsberger | 02-05-13 | 14:07

Ruktor bij de voorzitter van de EU is dit geld meer dan waard.

löl met vingers | 02-05-13 | 14:06

Powned op één! Net als de PVV!

Mouhahahahahaaaaa.

An die ARBEIT | 02-05-13 | 14:06

Wat ik echt schandalig vond, is dat ze zelfs die 5, 72 euro van me probeerden te jatten via een automatische incasso, terwijl ik daartoe na 1 jaar lid te zijn geweest, geen enkele toestemming voor had gegeven!!! Dat geld gaat dus naar Weensie!

jojo1956 | 02-05-13 | 14:05

Stiekem zijn al die reaguurders wel rete jaloers op Weesie.
Hij heeft het toch voor elkaar gekregen om zijn salaris veilig te stellen.

reageerbuis | 02-05-13 | 14:05

Tijd om het lidmaatschap op te zeggen. Iets met de pot ende ketel.

_Fly66_ | 02-05-13 | 14:04

Asjemenou?

mezusnol | 02-05-13 | 14:03

Heb ik me in Powned vergist? Of worden er beloften niet nagekomen?

Nooiing | 02-05-13 | 14:03

Plus 1 voor Weessie, graaien maar !

Uw Verzekeringsadvis | 02-05-13 | 14:01

Wel apart om net boven de Balk-norm te gaan zitten. Dan moet je dus openbaren, 10% minder en niemand had gezeurd en toch rond de 200k vangen. Als je dan toch boven Balk gaat zitten kan je beter meteen Nieuwkerk verslaan, nu hebben ze ledengezeik voor die paar k extra. Want wees fair 230k is ook weer niet zo extreem ve directeur/bestuurder/presentator in H'sum.

seven | 02-05-13 | 14:01

Weesie heeft een betere tovenaar(accountant) nodig. Een beetje goede accountant tovert zo 30-40% van je loon af, met slimme boekhoudingstrucs . En dat gebeurt heel veel in de publieke en semi-publieke sector, omdat deze mensen een hekel hebben aan lijstjes in de kranten.

voorbeelden:
1. Iemand werkt er net een half jaar, als jaar inkomen wordt dit half jaar gerekend, waardoor het loon 50% lager uitpakt dan het jaarloon in werkelijkheid is.
2. Hele dure auto van de zaak, na een jaar is deze "zogenaamd" afgeschreven en wordt voor een minieme overnamesom overgenomen.
3. Dure etentjes met vrienden etc. worden onder de noemer "netwerken" weggeschreven.

En ga zo maar door :), meestal tel ik er gewoon 30-40% bij als ik de inkomens van publieke en semi- publieke bobo's zie.

zeertegendradig | 02-05-13 | 14:00

terecht, snel weg met powned, heb mijn lidmaatschap al na het eerste jaar opgezegd, geld verspilling in de puurste vorm, de overige omroepen deels ook, maar powned maat de meeste troep

Russo | 02-05-13 | 14:00

Dat is niet mijn probleem, toch?

Geitenwollensokjuhz | 02-05-13 | 14:00

Weensie wordt eerdaags ook gePOWNED aan de reacties te lezen.
Ze hebben onderhand een nog hoger toppiejoppie BNN gehalte dankzij de grappige of zeg maar gerust respectloze woorden in regelmatig serieuze nieuwsartikelen. Jammer!

Hilversum zal ook nog wel gesloopt worden met die aankomende bezuinigingen. Daar was Powned niet eens voor nodig geweest. Wellicht een van de weinig goeie dingen van dit faalkabinet.

Rest In Privacy | 02-05-13 | 14:00

pagina 24. Ruim 5 ton voor freelancers. Valt Rutger daar ook onder?

clickspaan | 02-05-13 | 13:59

Ik ben gelukkig geen lid, wie betaald er nou geld om een vent zijn pik te zien gezogen te worden door een goedkope crackhoer?

Hassan El Fraudei | 02-05-13 | 13:58

Auditief ingesteld als ik ben zie derhalve weinig tv. Misschien een- of tweemaal die anti-tv-kop van Weesie gezien en de daarbij krassende stem (anti-radio) aangehoord en klaar. Dus wat die man op de buis doet? Geen idee. Weet z'n moeder eigenlijk wel waar ie elke avond uithangt?

Van Dikhout | 02-05-13 | 13:56

kan er meer af, vuile kut oplichters ... maar daarentegen als de overheid het mogelijk maakt, wie zijn wij dan om te klagen ...

iter | 02-05-13 | 13:55

Ben lid geworden vanwege alle beloftes van vernieuwing, luis-in-de-pels enzovoort. Na het een jaartje aangezien te hebben toch maar deze droevenis opgezegd en blijkbaar dachten er velen zo over.

sinar2 | 02-05-13 | 13:55

@widtvoet ® | 02-05-13 | 13:48 Eens, heeft de ledenraad al een twitteraccount? Kom ze zelden tegen.

gentle giant | 02-05-13 | 13:54

226K voor zo'n nitwit, kijk daarom ben ik één van die 3688 afvalligen

rooiebosduivel | 02-05-13 | 13:54

@seven 13:46

Beetje incestueuze opzet. Beetje erg eigenlijk. En ondanks dat ik regelmatig hard kan lachen om PowNews is er van dat Hilversum slopen helemaal niets terechtgekomen idd. Maargoed, geld is lekker en de matrassen in omroepland zijn zacht.

widtvoet ® | 02-05-13 | 13:53

rechts geluid is er al lang vanaf.. d66 bolwerk geworden.

reade romke | 02-05-13 | 13:53

de moslimomroep wil jullie 'template

(c)ZWITSUL | 02-05-13 | 13:49

Meet the new boss. Same as the old boss.

rara | 02-05-13 | 13:49

@The Nameless | 02-05-13 | 13:39
Goh.. Leuk dat u het even meldt.

reageerbuis | 02-05-13 | 13:48

De gemiddelde GS-redacteur verdient ca. 2300 euro/bruto/maand en moet daarvoor 24/7 beschikbaar zijn voor het HQ. Dit ter vergelijking. Verhoudingen zijn compleet zoek....

Bakito | 02-05-13 | 13:48

Ja ik vind dit zoooo jammer.
(Geenstijl)/Pownews had de voorloper kunnen zijn van "het nieuwe" nieuws. Maar helaas, Weesie is geldgeil dus zijn ze netjes achteraan in de rij aangesloten.
En dan nu net doen alsof "ze het er om doen". Zielig hoor. Pownews bestaat over 2 jaar niet meer, jammer genoeg betekend dat alleen maar extra graaien in plaats van het roer omgooien. Immers een paar jaar 2 ton per jaar is toch uiteindelijk meer waard dan daadwerkelijk je "visie" doorvoeren.
Sukkels, meelopers, verraders.

DaJonkel | 02-05-13 | 13:48

@Mark Smith 13:33

Superjan zit in het bestuur van de omroepvereniging. Ik had het over de twintig koppen tellende ledenraad. Sinds de benoeming eigenlijk nooit meer iets van vernomen.

widtvoet ® | 02-05-13 | 13:48

Jammer. Had gehoopt dat Powned anders zou zijn dan andere omroepen. Maar als Weesie zo'n belachelijk salaris toucheert, is het toch echt gewoon hetzelfde als de oude media, en de zakkenvullers die daar bij zitten. Heel erg jammer, en eigenlijk zijn we allemaal onder valse voorwendselen er ingeluisd door Rutger en Weesie met hun Powned campagne toentertijd. Ik vind het echt heel erg jammer dit, ik word er moedeloos van.

Old_Spice | 02-05-13 | 13:47

Rechts lullen links vullen,... dus.

dutchdj | 02-05-13 | 13:47

Waar kun je ergens dj Weesie boeken?

Tim Grimback | 02-05-13 | 13:47

2013 gaat er heel anders uitzien voor Poont. Heb namelijk OPGEZEGD. Weer een extra Happy Meal voor mij.

ChillBill | 02-05-13 | 13:46

widtvoet ® | 02-05-13 | 13:31
De Ledenraad en de Raad van Toezicht bevatten oa M.Pols & S.v Hulst twee vrienden van Weesie zo blijkt uit dit interview. vorige.nrc.nl/binnenland/article218263... met Weesie. Nee, dat toezicht gaat helemaal goedkomen. ;)
Dit soort dingen onthullen (bij andere omroepen, dat wel) dat was toch het oorspronkelijke doel van Powned? H'sum slopen?

seven | 02-05-13 | 13:46

Weesie de conformist. Met z'n radiohoofd (helaas niet in bezit van radio-stem)

panadol | 02-05-13 | 13:46

Salarissen in de tv wereld zijn ook niet mals. Linda de Mol strijkt een miljoen op voor een zaterdagavondje irritant lachen om niet grappige Tijl en bloedirritante Ruben van der Meer. Maar het is alleen zo lekker hypocriet als Powned zijnde. Zeg dan niet: "Als ze op onze salarissen gaan bezuinigen dan ben ik de eerste die inlevert". Dat punt kun je nu namelijk ook al maken. Ben dan gewoon eerlijk dan kunnen ze je ook niet veel maken.

Dominique Weesie: 226.805
Matthijs van Nieuwkerk: 500.000
Linda de Mol: 1.000.000
Jeremy Clarkson: 19.000.000 ;-)

Verbaast me verder niks dat het ledenaantal terug valt. Ik keek er eerst nog regelmatig naar. Het was nieuw en ook wel vermakelijk. Maar het nieuwe is er nu vanaf en het is gewoon gedegradeerd tot platte puber journalistiek. BNN is er niks bij. Er zit totaal geen ontwikkeling in dat Pownews en Hilversum staat al helemaal niet 'op zijn kop'. Lichtpuntje is Rob Stenders. ;)

kicktherabbit | 02-05-13 | 13:44

Grappig trouwens. Het bedrag dat zij uitgeven aan productiekosten is ongeveer even groot als de salarissen van een handjevol mensen. Kunnen ze bij de bank nog wat van leren...

Ars Vivendi | 02-05-13 | 13:44

Weet iemand of er een pdf (of wat dan ook) online staat van het Weesie-graai-artikel in de Nieuwe Revue?

milky bar | 02-05-13 | 13:43

WTF?, ik ben niet lid geworden van PowNed om meneer Weesie meer dan TWEE ton per jaar te laten verdienen! Ik heb PER DIRECT mijn abonnement opgezegd, dat zouden er meer moeten doen. Sterf PowNed, STERF!

AarschVader | 02-05-13 | 13:43

@widtvoet ® | 02-05-13 | 13:31, Pien in de bips gekregen ervan.

gentle giant | 02-05-13 | 13:43

blijft een lelijke gozer

Hannah | 02-05-13 | 13:43

Wellicht kan even in het artikel toegevoegd worden hoe je kan opzeggen?

flame_me | 02-05-13 | 13:42

het geld word beter besteed als het geld dat naar de VARA gaat, maar daar is ook alles mee gezegd.

drs.Aeneid | 02-05-13 | 13:42

Weensie verkoopt eerst zijn aandelen GeenStijl voor miljoenen aan de Telegraaf en redt het om daarna ambtenaar te worden met een salaris van 230 kEUR.

Doet ie goed. Die jongen is binnen.

James Lastig | 02-05-13 | 13:41

Mijn € 5,72 krijgen ze gelukkig al een jaar niet meer.

The Nameless | 02-05-13 | 13:39

Ik ben ook wel uitgekeken op het pownews. Altijd dezelfde trucjes en grapjes, het gaat vervelen.
Van mij mogen ze Hilversum weer verlaten. Of ze gaan commercieel, dat mag ook. Maar dit flutomroepje heeft nu wel genoeg belastingcenten verbrand.

vindead | 02-05-13 | 13:39

geld is toch geen ruk waard dus wat is 226k nou....

Hannah | 02-05-13 | 13:38

Niet alleen de PO maar ook WIJ worden keihard gePOWNED door....
"Weet je wie ik wel eens voor de rechter zou willen slepen??? Degene die verantwoordelijk zijn voor de oprichting van publiekeomroep Pouwnt"
Opdat ons allen duidelijk wordt dat macht corrumpeert. Bedankt, Dominique.

Faragefan | 02-05-13 | 13:38

Als je aan "Fuck the system" je bestaanrecht ontleent is het misschien verstandig daar bijtijds aan te beginnen.

Godsammekraken | 02-05-13 | 13:37

Als hij het niet doet dan doet een ander het wel, hoe dan ook, TV is voor de ouderen, jongeren gebruiken de computer. Zo heel vreemd is het dus niet dat er weinig leden zijn

none6484 | 02-05-13 | 13:36

Het artikel met pdf stond ook niet eens rechts in de lijst met recente artikelen op powned.tv. Ik kwam er alleen via de GS-doorlink-kolom op. Hoe bedoel je stiekempjes??

gyan007 | 02-05-13 | 13:36

Kaas, ik ben geen deskundige op dat 'vlak' maar ben het met je eens: dit wordt dit een nagel aan de doodskist van zijn 'carrière'.

Krassimir | 02-05-13 | 13:34

Weesie kan altijd nog carrière gaan maken als horrorfilmacteur.

Eenzame Gek | 02-05-13 | 13:34

Een omroep is toch net zoiets als een kroning.
Ik bedoel, BNN daar komen we ook nooit meer vanaf!

Einde van de Domheid | 02-05-13 | 13:34

widtvoet ® | 02-05-13 | 13:31
Die heeft het te druk met columns in de Azijnbode en demonstreren op het Binnenhof.

Mark Smith | 02-05-13 | 13:33

De leukigheid is er nu ook wel vanaf. Leuke stunt dat ze in de PO kwamen, maar verder voegt PowNed weinig toe.

paTTs | 02-05-13 | 13:33

Maakt me geen reet uit. Ik kijk er toch niet naar.

Ars Vivendi | 02-05-13 | 13:32

Kom maar gauw terug Fleisch.

Mark Smith | 02-05-13 | 13:32

The power of money

Caspertjuuh | 02-05-13 | 13:32

powned kan en mag weg.
eerst schelden op het geld bij de publieke en dan zelf grootverdiener worden.
flikker op weesie,je bent door de mand geflikkerd en goed ook

pejoar | 02-05-13 | 13:31

Gelukkig hangt er een sterke ledenraad onder PowNed die de boel een beetje in de gaten houdt. Oh wacht...

widtvoet ® | 02-05-13 | 13:31

Harrie Vermegen bewijst dat journalistiek van dit niveau ook bij de commerciële omroep mogelijk is.

Bakito | 02-05-13 | 13:31

Wie is de nieuwe presentator??
Bram of iemand anders...

da wizard | 02-05-13 | 13:31

Ach, voor af en toe wat humor heb ik best een stapel geld over!

Einde van de Domheid | 02-05-13 | 13:31

powned kan en mag weg.
eerst schelden op het geld bij de publieke en dan zelf grootverdiener worden.
flikker op weensie,je bent door de mand geflikkerd en goed ook

pejoar | 02-05-13 | 13:31

226.805 Euro voor een bijbaantje bij een flutomroep bij de publieken. En ik me maar scheel werken voor een hongerloon als zelfstandig ondernemer. Kutland.

Merkava | 02-05-13 | 13:30

Prima dat iemand geld verdient als hij het waarmaakt, maar hij maakt zijn belofte niet waar. Hij zou Hilversum slopen.

Of wij snappen zijn tactiek niet.

En dan ruikt het al snel naar zakkenvullen. Elke communicatiedeskundige kan je vertellen dat dit niet goed is voor je imago.

Kaas de Vies | 02-05-13 | 13:30

Powned is dan ook een aflopende zaak.

Kapitein_Schavuit | 02-05-13 | 13:30

Government corrupts everything it touches.

Godsammekraken | 02-05-13 | 13:29

En hoeveel verdient Ruktor?

Vakonov | 02-05-13 | 13:28

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl