Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Johannes de Bultrug is deaud

doeidoeijohannes534.jpgFamiliebericht. Met leedwezen geven wij kennis van het heengaan van een goede vriend. Bultrug Johannes is hedennacht overleden op een zandbank in de Waddenzee, na een overdosis grappen en grollen op twitter en gesol van dierengekkies. Hij was een goede bultrug, die voor altijd in onze gedachten zal blijven. Johannes zal worden bijgezet in museum Naturalis. Alwaar hij met zijn vriendje DominoMus herenigd zal worden. U bent van harte welkom in de aula om nabestaanden te condoleren. Cake en koffie zijn van het huis. *muziek* Update: Na de ceremonie is er een stille tocht met lampionnen over de dijk. Update: Mooie rouwkaart met gedigt voor Johannes. Update: Bedroefde reacties uit het gehele land. Update: Laten wij allen thansch zwijgen in gebed. Update: Gelegenheid tot condoleren ook hierrr. Update: Gemeente! Nu zingen wij psalm 40-45, getiteld "Faith". Update: Sanctus Sanctus Sanctus. Amen.

Reaguursels

Inloggen

Mooi. Nou vissenbeul Lenie 't Hart nog, die miljoenen vissen heeft vermoord, om enkele zwemmende bontjassen drijvende te houden.

Wat is het commentaar van Marianne Thieme hier op?

Ouslender | 17-12-12 | 05:24

Ligt de dominomus niet in het Natuurhistorisch museum in Rotterdam?

Dmitri Dmitrievitsj | 17-12-12 | 00:23

@Kamprat | 16-12-12 | 18:46

Ik zal maar zo brutaal zijn om aan te nemen dat die comment aan mij gericht was.

"Hahha. Duidelijk. Je bent een pro-Israel iemand."

Dat zeg ik nergens. Ik had net zo goed het Amerikaanse leger kunnen noemen of ons eigen leger. De vrouwen van het Israëlische leger waren recent nog in het nieuws, dus is dat makkelijk als voorbeeld te gebruiken om jouw bullshit statement te weerleggen dat vrouwen per definitie onweerbaar zijn.
Maar goed, buiten dat ik dat nergens gezegd heb, mag Israël van mij best blijven liggen waar het ligt. Maar pro ben ik van geen ENKELE staat of land. Zelfs niet van Nederland.

"Kinderen zijn altijd onschuldig!"

Ja. Vraag maar aan veteranen, die een kindsoldaat tegenover zich hebben gehad.

" Jij spoort niet.."

Dank je.

"want een kind dat wordt afgeschoten omdat het een guerrilla-(met dubbel R) kindje is, vind jij dus niet erg."

Dank je voor weer een grammarnazi. Sorry voor de gemiste r. Die staat ook echt in verhouding met de rest van je argument, dat een blatante leugen is, omdat ik nooit ergens heb gezegd dat ik het afschieten van kinderen niet erg zou vinden. Gore fantast.

"Een kind hoort met blokken te spelen en niet gerecruteerd te worden door gestoorde Hamas figuren of welke andere terroristische organisatie ook. En als zo'n kind dan wordt gedood is het inderdaad de schuld van degene die dat kind van een wapen heeft voorzien."

Eens. Neemt niet weg, dat hoe erg ook, er op een normale manier geen weg terug meer is.

"Mijn enige bezwaar tegen jou is, is dat je zo'n puberale opmerking maakt dat het je niets kan schelen dat er onschuldige mensen doodgaan. "

Nee, je enige PROBLEEM, is dat je moeite hebt met begrijpend lezen. Wijs me de exacte tekst in die eerste plemp, waar ik heb gezegd dat ik het NIET erg zo vinden? Ik zei allen dat ik de situatie omtrent de Walvis ERGER vond. Dat sluit het ander niet automatisch uit. Jezus, dat ik je dat zelfs nog moet uitleggen.

Je fantaseert te veel, en richt het daarna op mij.

" maar om beelden op Liveleak waar kinderen in 2 stukken onder het puin vandaan worden gehaald kan je niet omheen."

Ja. Dat kan ik wel. Gewoon niet naar LiveLeak gaan. Omdat ik dat soort beelden kotsbeu ben, en je op je vingers na kan tellen, dat dat soort situaties door scheve berichtgevingen steeds dichter bij huis komen.

"Dus lazer op. "

Krijg zelf ongezien de tyfus, maffe duimzuiger.

"Vertel mij dan hoe een kind van 8 jaar zich kan verdedigen tegen een bom? "

Simpel. Niet. En dat is erg, ja.

"Het is toch een schande dat je een woonwijk platgooit waar weerloze burgers wonen? (vrouwen, kinderen EN mannen). "

En dat is nou het gekleurde: ik woon er niet tussen, ik weet niet hoe weerloos dat ze wel zijn, dus oordeel ik ook niet op die manier. Voor hetzelfde geld zijn het complete gueRrilla wijken. En ja, dat is erg voor de kindertjes, dat ze door hun ouders daar in meegesleurd worden in dat geval. Maar ik ben toch godverdomme Atlas niet?

Maar het allerergste is nog wel: door die gekleurde berichtgeving, vinden mensen als jij het ok, dat er financiële hulp in die richting gestuurd wordt. Geld dat doorgaans bij de verkeerden aankomt, en dit soort conflicten in stand houdt. En ondertussen maar vingertjes opheffen, als je door verkeerd te lezen meent dat een ander iets verkeerds gezegd heeft.

Mafketel!

ZKH EénOog | 16-12-12 | 21:54

Die vijf waarnemingen zijn misschien waarnemingen vanaf land of zo. rondom de shetlands zie ik talloze bultruggen.Dat is niks bijzonders aan.

welterustennederland | 16-12-12 | 20:46

Wikipedia van Heinde en verre, is dat niet die encyclopedie waarvan ik zelf de inhoud kan bepalen? Ik zeg een zeer betrouwbare bron.

welterustennederland | 16-12-12 | 20:40

Hahha. Duidelijk. Je bent een pro-Israel iemand. Nou dat is mooi, ik ook. Maar ik blijf het nog steeds erg vinden als er kinderen doodgaan.. Wie zijn schuld het ook mag zijn! Kinderen zijn altijd onschuldig! Jij spoort niet.. want een kind dat wordt afgeschoten omdat het een guerrilla-(met dubbel R) kindje is, vind jij dus niet erg. Een kind hoort met blokken te spelen en niet gerecruteerd te worden door gestoorde Hamas figuren of welke andere terroristische organisatie ook. En als zo'n kind dan wordt gedood is het inderdaad de schuld van degene die dat kind van een wapen heeft voorzien.

Mijn enige bezwaar tegen jou is, is dat je zo'n puberale opmerking maakt dat het je niets kan schelen dat er onschuldige mensen doodgaan. Je hoeft de media zeker niet te geloven van mij... maar om beelden op Liveleak waar kinderen in 2 stukken onder het puin vandaan worden gehaald kan je niet omheen.

Dus lazer op. Vertel mij dan hoe een kind van 8 jaar zich kan verdedigen tegen een bom? Het is toch een schande dat je een woonwijk platgooit waar weerloze burgers wonen? (vrouwen, kinderen EN mannen). Dat een volwassen guerrilla-strijder omkomt valt gewoon onder 'oorlog voeren'. Dat je dat niet erg vindt is tot daar aan toe..

Dus ik maak alleen onderscheid tussen weerloze mensen in hun huizen en bewapende strijders in de frontlinie.

Kamprat | 16-12-12 | 18:46

@Kamprat | 16-12-12 | 17:54

Wow. Je argumentatie beginnen met ge'grammarnazi' (welke spelfout, wijs hem mij aan, en ik excuseer me er met liefde voor), en dan zelf je hele stuk vol met fouten zetten. Waaronder in het bijzonder je laatste zin, waar je, gezien de rest van je rant tegen mij, hoogstwaarschijnlijk exact het tegenovergestelde van bedoelde.

En weer maak je middeleeuws onderscheid: alsof vrouwen en kinderen PER DEFINITIE zichzelf niet (nooit) zouden kunnen verdedigen, en mannen PER DEFINITIE allemaal evil zijn. Pleurt toch een eind op, met je gutmensch geneuzel.
Voor het mooiste voorbeeld van de vrouwen: bekijk het Israëlische leger eens.
En vergis je niet in de kinderen: in vele guerilla oorlogen, zijn zij het gevaarlijkste levende wapen dat er bestaat. Door wie of wat ze opgestookt zijn, doet dan al niet meer ter zake, daar is het al te laat voor.

Het is allemaal niet zo makkelijk, als jij het voor mijn emoties wel wil doen geloven. En aangezien ik de media niet vertrouw, geloof ik geen woord van wat er gezegd wordt, en zoeken ze het daar maar lekker uit met z'n allen.

ZKH EénOog | 16-12-12 | 18:11

@Kamprat | 16-12-12 | 14:02

[Hoop geouwehoer over gelijkheid van man en vrouw]

ZKH EénOog | 16-12-12 | 14:14 | + 0

Je praat poep. Met je zogenaamd intellectuele woordkeuze (en dan nog een dikke spelfout maken).

Vrouwen en kinderen blijven over het algemeen binnen, de mannen gaan de straat op met hun AK47. De rebellen en de huidige oppositie maken elkaar af (vrijwel enkel mannen). Achter wie je staat is een ander verhaal. Vrouwen en kinderen kiezen er alleen niet voor om deel te nemen in de strijd maar krijgen wel een bom op hun huis.

Opengereten kinderlichamen op straat of een kind die de opdracht van zijn vader krijgt om een andere man te onthoofden is gewoon gruwelijk. Ik maak geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Ik maak onderscheid tussen wie zich kan verweren en wie niet, wie vrijwillig vecht en wie niet.

Hoe kunt niet zeggen dat een walvis zieliger is dan zoveel onschuldige doden.

En ja, iemand die alleen maar 'Allahoe akbar' kan schreeuwen is mijn inziens niet bepaald ontwikkeld. Neemt verder niet weg dat zijn leven minder waard is dan een walvis.

Kamprat | 16-12-12 | 17:54

Maar... Mag ik het onfortuinlijke gedrocht nog in zijn reedt neukon? Vragen, vragen...

threewing | 16-12-12 | 17:14

In verband met het overlijden van bultrug Johannes zijn komend weekend alle viswedstrijden afgelast.

Kees-Flodder | 16-12-12 | 16:57

@welterustennederland | 16-12-12 | 12:14
Ouwe walvisvaarder! Volgens de wikipedia 5 waarnemingen van bultruggen in de afgelopen 5 jaar. Jij zat er elke keer bij!
Voordat je de volgende keer anderen voor poepspuier uitmaakt, tel dan de zeehondjes niet als bultrug. Dat scheelt er een hele hoop.
Nog albatrossen* gezien afgelopen jaar?
* Hint: soort grote zeemeeuw. Komt vooral voor in de Stille Zuidzee.

van heinde en verre | 16-12-12 | 15:55

Waarom het beest nu opeens wel weg gehaald kan worden ?
Misschien omdat hij nu dood is ? Ik neem aan dat een levende bultrug met al zijn kilootjes het niet zo leuk zou vinden om in de takels te hangen. Een dode bultrug zeurt aanmerkelijk minder.
Niets aan de hand, gewoon doorzwemmen !

Mr. Bigglesworth | 16-12-12 | 15:12

Maar half infantiel Nederland is de komende weken in diepe rouw gedompeld begrijp ik?

ZSU-23-4 | 16-12-12 | 14:59

En op Curaçao stak men al uit vreugde vuurwerk af, dus allemaal niet zo negatief graag.
Iedereen gratis een glaasje levertraan!!11

ZSU-23-4 | 16-12-12 | 14:57

--Met leedwezen geven wij kennis van het heengaan van een goede vriend--
Johannes - nog gauw effe tot het Adventisme bekeerd door Marianne? - is niet heengegaan, hij ligt er nog steeds.

dedeurs | 16-12-12 | 14:57

Hier in huis ook, polonaise, gejuich, gebak en felicitaties met mensen die elkaar huilend van vreugde in de armen vielen.

ZSU-23-4 | 16-12-12 | 14:55

@Charles Swietert | 16-12-12 | 14:36

De correcte term is 'murw geslagen'...

ZKH EénOog | 16-12-12 | 14:42

ZKH EénOog | 16-12-12 | 10:06
Omdat je volledig afgestompt bent wellicht ?

Charles Swietert | 16-12-12 | 14:36

fincidentje ?

Charles Swietert | 16-12-12 | 14:33

Waar krijgen mensen toch het dwaze idee van dat als die bultrug terug de zee in was geduwd die het wel overleefd had? Het dier was ernstig verzwakt en Walvissen doen het sowieso al niet zo goed in de ondiepe Noordzee, vandaar dat ze hier in Nederland en Belgie zo vaak op het strand belanden.

Pepin | 16-12-12 | 14:29

De bultrug is nog steeds in leven, hoor. Vandaag diverse malen in het dorpszwembad gezien.

Arhedis-Varkenjaab | 16-12-12 | 14:29

@Kamprat | 16-12-12 | 14:02

Leven is leven. En dood door bureaucratie is in mijn ogen erger, want doellozer dan dood door (vrijheids-)strijd.

Wat erger is, is een vingertje naar iemand wijzen, en dan zelf een waarderingsonderscheid maken tussen de mannen en de vrouwen en kinderen.
Is het dan niet erg, dat de onschuldige mannen platgebombardeerd worden?
Of bestaan er per definitie geen onschuldige mannen in jouw opinie?
En hoe kun je dat nou zeggen in een tijdperk, waar vrouwen en mannen door ons als gelijkwaardig worden gezien, en dan alleen de Syriërs niet helemaal 100% bij de tijd vinden?

Eng mens. Houdt eens een spiegel voor. Misschien ga jij dan ook nog inzien, waarom ik meer om andere dieren in nood geef dan de uit misplaatste arrogante hoogmoed zichzelf zelfredzaam wanende mens.

ZKH EénOog | 16-12-12 | 14:14

Auw, met die sieg-heilende fascisto-nazi bultrug op de rouwkaart zou Johannes zeker weten niet geidentificeerd willen worden.

Zo zien we wat 'dit soort mensen' met een goede nagedachtenis kunnen doen.

Clusterfuck-up | 16-12-12 | 14:03

We kunnen er dan wel semilollig over doen, maar waarom raakt dit me meer dan, ik noem eens wat, Syrië?

RIP Johannes.
ZKH EénOog | 16-12-12 | 10:06 | + 42

---

Hoe kun je zoiets zeggen. Hoe kun je daar +43 voor krijgen? Die mensen in Syrie zijn dan misschien niet helemaal 100% bij de tijd.. maar het is toch vreselijk hoeveel onschuldige kinderen en vrouwen daar worden platgebombardeerd?

Dat raakt mij wel..

Kamprat | 16-12-12 | 14:02

-weggejorist-

king_koba | 16-12-12 | 13:58

Ik heb het dagen geleden al gezegd, we hadden Rutte moeten offeren om de zeegoden gunstig te stemmen.

Shareholder II | 16-12-12 | 13:57

Ze moeten dat beest met een factor 10 uitvergroten en vereeuwigen in beton. En daarna op een sokkel op het binnenhof plempen onder de titel 'besluiteloosheid'.

Boris Poepnagel | 16-12-12 | 13:38

Boeie! Geef es wat meer aandacht aan een echt triest einde. Ik doel op Thunderdome. Das pas echt treurig.

Datzegiktoch | 16-12-12 | 13:29

Gelukkig hebben we Sharon Dijksma nog.

Whitehouse | 16-12-12 | 13:27

Nou, mooi voor dierenhater Quid.

Pindakees | 16-12-12 | 13:25

En morgen gaan er weer 3 bultruggen dood, maar dan zonder dat iemand het ziet, dus dan is het niet erg.

ongelovigehond | 16-12-12 | 13:24

@Parel van het Zuiden | 16-12-12 | 13:02
Ik begrijp je redenering. Feit blijft dat we niet weten of Johannes nog zou leven als hij gered zou zijn. Feit is dat die reddingsactie is gefrustreerd. N.a.w. Johannes heeft niet eens een kans op redding/leven gekregen. En dat is fout.

Daarnaast weet ook jij wel dat hier belangen speelden bij de partijen die over het lot van deze bultrug hebben beslist. En die belangen lagen niet bij een redding van Johannes.

Het dier had een kans op redding moeten krijgen. Was dat niet gelukt dan had hij altijd nog naar Naturalis kunnen gaan. You get my point.

doenormaal! | 16-12-12 | 13:10

Robert u bent een wijs man.

welterustennederland | 16-12-12 | 13:08

doenormaal! | 16-12-12 | 12:38
Inderdaad. Laten we hopen dat na het zieke Naturalis de volgende bultrug wel gered mag worden.

Shareholder II | 16-12-12 | 13:04

@doenormaal! | 16-12-12 | 12:38 |

Hou 's op met die villeine aantijgingen, joh. Lijkt helemaal nergens naar. De discussie over wel of niet redden is een principiële maar dat betekent niet dat mensen die een andere visie hebben als u gecriminaliseerd danwel belasterd moeten worden.
.
Er zijn hele goede argumenten voor de tegengestelde visie. Respecteer de "circle of life". De dood van Johannes is leven voor andere organismen. De vraag of Johannes überhaupt nog gered kon worden gezien de substantiële schade aan organen die een dagje strand liggen bij een bultrug aanricht, etcetera.
.
Dit maakt nog geen onmensen van degenen die zo'n visie aanhangen.

Parel van het Zuiden | 16-12-12 | 13:02

En hup, naar de visafslag met dat kadaver!

BalthasarGerards | 16-12-12 | 13:01

ik vind die Stille Tocht echt wel een goed idee. Weet je wie ik wel eens voor de rechter zou willen slepen? Al die ministers van Financiën van vorige decennia, voor het afschaffen van de Gulden.

Faragefan | 16-12-12 | 12:59

@robert9706 | 16-12-12 | 12:42
Houd uw nichtje vooral lekker naïef.

kapotte_stofzuiger | 16-12-12 | 12:58

*Naturalis van lijstje schrapt*

kapotte_stofzuiger | 16-12-12 | 12:54

@ZDEV | 16-12-12 | 10:11
Sharon Dijksma schijnt nog in het wild rond te lopen.

Sylvester Calzone | 16-12-12 | 12:54

M’n nichtje van 11 las onderstaande quote op internet en vroeg zich af waarom mensen Johannes dood wilde hebben.

AD quote 16 dec
Op Radio 1 zei Lenie 't Hart, oprichtster van het zeehondencentrum in Pieterburen, 'heel verdrietig te zijn. Dit mag nooit meer gebeuren. De mensen die hem dood wilden, hebben gewonnen. Wij hadden het beest kunnen redden. Er was geen dialoog mogelijk'. Ze wil met de politiek om de tafel om te voorkomen dat zoiets weer gebeurt.
Unquote

Superlatieven schieten mij te kort. Ik wil het daarom kort houden.
“ Mevrouw ’t Hart, ik vind u een enge mevrouw.
Heel erg eng.”

Zo, ga nu eerst m’n nichtje uitleggen dat het verhaal wat genuanceerder is.

robert9706 | 16-12-12 | 12:42

Nu Naturalis de buit binnen heeft vraag ik me af, zijn er nog andere liefhebbers van een bultrug? Want dan weten we meteen hoeveel gesaboteerde reddingsacties we nog mogen verwachten.

doenormaal! | 16-12-12 | 12:38

welterustennederland | 16-12-12 | 12:00
Moet jij niet voetballe?

Shareholder II | 16-12-12 | 12:37

Ergens langs de kust van groenland waar geen mensen zijn spoelt een walvis aan.
Gaat dood.. wordt opgegeten door vogels krabben vissen enz..
Not a single f*ck was given.

Nu spoelt een neef van deze walvis aan in Nederland...
Het vervolg laat zich raden.

Actraiser | 16-12-12 | 12:37

Een hoogmis voor Johannes gaat misschien wat ver, maar een stille zwemtocht rond de Razende Bol, of het bombarderen van Naturalis, dat moet lukken.

Shareholder II | 16-12-12 | 12:35

En dan nu weer tijd voor Plofkip! Stelletje kantoor-biologen hier!

welterustennederland | 16-12-12 | 12:30

Triest... maar ondertussen langs (grensrechterslijn) onze voetbalvelden....

dirkieeee | 16-12-12 | 12:29

Bij de eerstvolgende levende aangespoelde walvis dienen de reddingsploegen onmiddellijk toegang te worden verleend en dienen de burgemeester van Texel en Henk Kamp een gebiedsverbod te krijgen.

doenormaal! | 16-12-12 | 12:28

Reactie Marianne Thieme: www.partijvoordedieren.nl/recent/news...
"Marianne Thieme: “het is triest en zorgelijk dat de reddingspogingen zo gefrustreerd zijn, bij gebrek aan een adequaat overheidsprotocol, terwijl er zoveel deskundigen klaar stonden om de helpende hand te bieden”"


"Na tussenkomst van Lenie ’t Hart, de schipper van de Noordgat en ervaringsdeskundigen uit Terschelling, bleek dat er wel degelijk kansen waren om het nog altijd beweeglijke en levendige dier te redden, maar de burgemeester van Texel vaardigde een gebiedsverbod uit, en de minister van Economische Zaken gaf aan twee dierenartsen van het dolfinarium als enige toestemming kregen om de Razende Bol te betreden en een dodelijke c.q. zwaar verdovende injectie te geven."

doenormaal! | 16-12-12 | 12:24

@welterustennederland | 16-12-12 | 12:18
Binnen de gemeente de Marne (Pieterburen), kunnen mensen haar bloed wel drinken dat wijf is knetter en knetter gek.

toetanchamon | 16-12-12 | 12:21

Lenie 't Hart jaagt personeel tegen zich in het harnas
DVHN | Gepubliceerd op 06 september 2012, 08:49

PIETERBUREN - De ingreep die de Raad van Toezicht heeft gedaan bij de Zeehondencrèche in Pieterburen, door de dagelijkse leiding over te nemen van Lenie 't Hart, is een logische stap. De afgelopen jaren namen diverse mensen in leidinggevende functies ontslag bij de Zeehondencrèche, anderen werden ontslagen of meldden zich ziek.

Het meest recent overkwam dat Jeanette Strating, die in februari werd aangesteld als operationeel directeur en zich enkele maanden later ziek meldde. Haar arbeidscontract wordt per 1 oktober vroegtijdig beëindigd.

't Hart wordt door betrokkenen beschreven als autoritair en iemand die geen tegenspraak duldt. Zij zou leidinggevenden geen verantwoordelijkheid geven en hen telkens voor de voeten lopen.

Volgens de voorzitter van de Raad van Toezicht, Ton aan de Stegge, ligt het juist aan de medewerkers dat het vaak botst tussen hen en 't Hart. Geconfronteerd met de kritiek op 't Hart reageert hij: "Als Lenie maar weet dat de crèche goed wordt gemanaged, is er niets aan de hand. Maar ze wil dat haar levenswerk wel een toekomst heeft."

Mensen die in dienst zijn geweest bij de Zeehondencrèche kijken daar heel anders tegen aan.

welterustennederland | 16-12-12 | 12:18

@Simon_GS | 16-12-12 | 12:09
Complottheorieën? Was jij erbij? Heb jij het gezien? Net de tweet gelezen. Zoiets verzin je niet. Doe normaal.

doenormaal! | 16-12-12 | 12:15

Velko | 16-12-12 | 12:11

Niets persoonlijks en ook gericht aan anderen die soortgelijke berichten plaatsten; een dood object kun je makkelijk takelen ja, een levend wezen met kwetsbare ingewanden logischerwijs niet. Is echt niet heel moeilijk te bedenken.

L. Rosenwaeter jr. | 16-12-12 | 12:15

Geld voor reddingsactie Griekenland JA. Geld voor reddingsactie Johannes NEE. Denk eigenlijk dat de laatste iets meer (dan 0 procent) kans van slagen had,

AstralVision | 16-12-12 | 12:15

Van Heinde en Verre, ik vaar al jaren op zee en ik zie ze met enige regelmaat in de Noordzee. Dus praat geen poep.

welterustennederland | 16-12-12 | 12:14

Een bultrug in Nederland is heel bijzonder. Komt normaal alleen in oceanen voor.

van heinde en verre | 16-12-12 | 12:12

'Het kadaver wordt door Rijkswaterstaat van de zandplaat gehaald, in opdracht van museum Naturalis in Leiden'
Dus nu kan het ineens wel?!?

Velko | 16-12-12 | 12:11

Ik lees net ergens dat zo'n bultrug een waarde van €500.000,- vertegenwoordigt. Dat verklaart een en ander.

doenormaal! | 16-12-12 | 12:10

Lenie heeft nu al complot theorieën op twitter losgelaten over mannen in witte pakken die hem hebben omgebracht.

Simon_GS | 16-12-12 | 12:09

Toch wel mooi dat onder de gedichten een advertentie van Wehkamp staat met schoenen van echte walvissenhuid.

Grasshopper66 | 16-12-12 | 12:09

Als Johannes een rat was geweest.. Wat dan?? Een bultrug is geen met uitsterven bedreigd dier maar wel een commercieel interessant object....

welterustennederland | 16-12-12 | 12:02

Bij t gebed.. Hij ligt voor 4/3 in het water.. Lekker niveauuuu! Tis een mooi beest, maar het blijft gewoon natuur!

svenskie | 16-12-12 | 12:01

Joost mag het weten, en zo is het maar net. Jammer dat mensen de waarheid van de natuur niet inzien.

welterustennederland | 16-12-12 | 12:00

Ik had verwacht dat er hier meer rationele denkers waren maar ook hier zitten figuren die net als t Hart alleen maar vanuit emotie kunnen denken. Dood is onderdeel van de natuur. Dit beest was niet van de dood te redden. Hij was niet voor niets daar gestrand. De mens moet zich niet overal mee willen bemoeien.zijn dood is nu een heel vervelende gewordenterwijl hij daar in elke rust alleen had kunnen sterven zonder stress. Daarvoor was hij daar gekomen.

welterustennederland | 16-12-12 | 11:58

Als er zoveel ton tegelijk dood gaat is dat altijd wat anders.
Ik ben blij voor de exploitanten van dierenleed dat zij zo'n groot podium kregen, vlak voor de kust. Zo heeft Lenie weer kans op extra subsidie om jonge zeehonden van het wad te rippen; en misschien krijgt Watson een nieuwe boot.
Johannes is niet voor niks gestorven.

Jan Passant mk2 | 16-12-12 | 11:56

LoL, maar ondertussen in Egypte...

¡Sodeju! | 16-12-12 | 11:47

Joost Maghetweten | 16-12-12 | 11:31
Laat mij er Nou buiten....... het enige ei dat ik doe, is op de plee...... en daar zijn de meningen al over verdeeld, chemisch of biologisch......

wel/niet | 16-12-12 | 11:36

Iemand ooit de film 'Whale Rider' gezien?
Dan is deze scene bijverre het meest indrukwekkende...

youtu.be/UGta4T70C2A

number668 | 16-12-12 | 11:33

Hier rust Johannes de Walvis
Een geultje graven was de laatste hindernis
Hoewel het zeker kon
Laat me nu maar bakken in de zon
En de langzame erosie
Dan eindig ik het jaar met een pracht
BLUBBEREXPLOSIE!

King of the Oneliner | 16-12-12 | 11:31

@necrosis | 16-12-12 | 11:14
Trouwens; ooit wel een van een platypus gehoord? Is een ei-leggend zoogdier. Als je toch de definitie gaat opzoeken dan zal je zien dat het wel/niet ei leggen er niets mee te maken heeft.

Joost Maghetweten | 16-12-12 | 11:31

@necrosis | 16-12-12 | 11:14
En Helmond ligt in Limburg. Laat je toch niet zo opnaaien man!

Joost Maghetweten | 16-12-12 | 11:29

Beste Johannes,
.
Door aan de oppervlakte te komen bracht je tot onbedoeld de totale debilisering van een land aan de oppervlakte. Je lijdensweg naar de dood is de perfecte analogie van de doodsgang van de Nederlandse natiestaat met het verschil dat jij wel de aandacht wist te verkrijgen. Jouw lot kwam in handen van dezelfde machten die onmachtig blijken op een fatsoenlijke wijze het landsbelang te borgen en ook jouw belang onderging hetzelfde lot. Lamlendige bestuurders, door eigen belang gedreven vertegenwoordigers, en een schaapachtig toekijkend volk verzamelden zich ruziënd terwijl jij met de dood worstelde. Nu heb je rust, maar de kakofonie van de holle vaten zal nog even voortduren. Jij zal de teloorgang van dit land niet meer meemaken, maar je hebt de oorzaken van het versterven in ieder geval weten duidelijk te maken. Daar dank ik je voor Johannes. Wie weet zien meer mensen dit, verandert er wat, en heeft jou dood iets zinvols betekend.
.
Rust zacht Johannes...

Parel van het Zuiden | 16-12-12 | 11:27

Misschien moeten we ons in dit land maar eens druk maken om belangrijke zaken.
Het is triest voor dit dier, maar ik ben er van overtuigd, dat het al ziek was. En in de natuur betekent dat meestal dat ze dood gaan.

The_Black_Knight | 16-12-12 | 11:24

@ de Bree 11:15

Je hebt gelijk! Excusez moi...

eerstneukendanpraten | 16-12-12 | 11:23

Een stille tocht voor een vis???!???
Dit land wordt gekker en gekker.....

De Dominae | 16-12-12 | 11:22

Zou Lenie 't Hart weten waar Syrië ligt en wat daar gebeurt?

De Zwijger | 16-12-12 | 11:21

@Arhedis-Varkenjaab | 16-12-12 | 11:10
*gnehe*

necrosis | 16-12-12 | 11:20

Te triest voor woorden dit. Niet zijn deaudt, maar het gelul er omheen. Als een walvis aanspoelt dan is hij niet goed meer. Die zoekt een plekje om rustig te sterven. Net als een kat in een donker hoekje gaat zitten om z'n eind af te wachten. Het laatste waar die walvis op zat te wachten was een bende mileu hippies die hem gingen proberen te redden.
Extra lange lijdensweg en extra veel stress.

Joost Maghetweten | 16-12-12 | 11:17

@eerstneukendanpraten | 16-12-12 | 11:11
ik schreef bewust "ons zonnestelsel".

de Bree | 16-12-12 | 11:15

Rot op, politiek ouwehoeren over zijn bultrug heen. Had heb gelijk naar zee gesleept. Was hij dan nog overleden had je er er in ieder geval alles aan gedaan en was het ook goed geweest. Die beluiteloosheid... Wellus nietus en dat beest intussen maar lijden. Die bultrug symboliseerd het resultaat van hoe we de crisis uit gaan komen dadelijk.

Mark van Leeuwen | 16-12-12 | 11:15

@Lampelul | 16-12-12 | 11:04
Ik wordt die minnetjes een beetje zat, maar hoe vaak heb jij een walvis/ bultrug een ei zien leggen?
Zoek eens de definities van een zoogdier op, je kan het.....

necrosis | 16-12-12 | 11:14

Een schip van 100.000 ton wegslepen is geen probleem maar een bultrug van 20 ton..

Morgenavond organiseer ik een stille tocht voor de paling die ik vanavond ga opvreten. Aanvang 20.00 uur. Na afloop gratis nieuwe haring voor iedereen.

neemjemoederindemali | 16-12-12 | 11:14

@ de Bree 11:02

Hoe kom je daar nu weer bij? De dichtstbijzijnde ster waar eventueel een planeet omheen zou kunnen draaien waar ook leven mogelijk zou kunnen zijn is op 4 lichtjaar afstand. En ietsje verder zijn er zo nog een paar miljard sterren in de Melkweg...

eerstneukendanpraten | 16-12-12 | 11:11

Einde van de Domheid | 16-12-12 | 10:06 | + 7

Het betrof een *zoogdier* geen *vis*. Kunt u uw Nick eens uitleggen?

Arhedis-Varkenjaab | 16-12-12 | 11:10

@de Bree | 16-12-12 | 11:02
Aldus de mens.......
Rot toch op! ;)

toetanchamon | 16-12-12 | 11:08

@necrosis | 16-12-12 | 10:59
Ach, op grote en kleine schaal er zijn teveel voorbeelden om op te noemen.

doenormaal! | 16-12-12 | 11:08

doenormaal! | 16-12-12 | 11:05
Gaap. Whatever.

AshleyJ"Ash"Williams | 16-12-12 | 11:08

Ze brengen je aan wal vis

SpringKier | 16-12-12 | 11:06

de Bree | 16-12-12 | 11:02
Grappig dat juist jij dat zegt, de Bree.

AshleyJ"Ash"Williams | 16-12-12 | 11:05

Henk Kamp is een prutser. Wanneer zien we in dit land ooit eens een keer doortastend professioneel optreden? Ik heb het nog niet meegemaakt hier. En ik vrees dat ik het ook nooit mee ga meemaken.
Ik weet dat het heel anders kan omdat ik in een land heb gewoond waar doortastend, professioneel optreden en een goede dienstverlening in alle gelederen zijn ingebed. Nederland is echt een Hemeltergend zwak prutsland met de PvdA, politie, politiek en justitie voorop! Het is gewoon onze onverschillige luie mentaliteit.

doenormaal! | 16-12-12 | 11:05

@ necrosis 10:59

Wat een triest lijstje zeg...

eerstneukendanpraten | 16-12-12 | 11:04

Een stille tocht voor een dooie vis.
* Soms het leven niet snappen doet *

Lampelul | 16-12-12 | 11:04

Het gekke is: de ziel van een bultrug weegt evenveel als de ziel van een fruitvliegje.

King of the Oneliner | 16-12-12 | 11:03

Sommige gelovigen hebben geen aandacht voor dit soort buitenmenselijke parels. Mensch eerst...

Itastijl | 16-12-12 | 11:02

Face it, de mens is vérreweg het meest intelligente wezen dat ooit in ons zonnestelsel is ontstaan en de rest komt niet eens in de buurt. Not even close.

de Bree | 16-12-12 | 11:02

@zeertegendradig | 16-12-12 | 10:56
Volgens mij is het een kwestie van een goede diepe brede geul graven, zet er desnoods werklozen aan het werk.
Het noordzeekanaal is ook door mensen gegraven...

Onderbuik | 16-12-12 | 11:00

Ik kan er geen levertraan om laten.

Haarkopje | 16-12-12 | 10:57

Toch ben het wel met lenie eens, als we het echt hadden gewild hadden we dat beest wel weer levend de zee in gekregen. Maar het is maar de vraag of 1 dier al die moeite en geld moet kosten, waar er een dikke kans in zit dat die na een week alsnog dood gaat. Toch het was wel een mooie oefening geweest voor de marine, om dat beest de zee in te krijgen.(of op te blazen)

zeertegendradig | 16-12-12 | 10:56

Ah, Naturalis is hier om de hoek.
Ik zal m de stijlloze groeten doen namens alle roze tegelzetters als ie langskomt!

Mastermattie | 16-12-12 | 10:56

Honderdduizenden intelligente varkens elke week over de kling jagen, maar een stille tocht houden voor hun debiele obesitas neefje...

de Bree | 16-12-12 | 10:56

@Schreeuwmeeuw | 16-12-12 | 10:54
Sinds wanneer is een Bultrug een vis?
Niet opgelet tijdens biologie?

necrosis | 16-12-12 | 10:55

Wij hebben geen respect meer voor de wildheid van de natuur.

dulcinea | 16-12-12 | 10:54

Johannes...

Je was een rots in de branding, en koerste recht door zee.

Je trotseerde storm en golven, alleen had je de wind niet mee.

_- ViXXeN -_ | 16-12-12 | 10:54

@necrosis | 16-12-12 | 10:49
Mooi voorbeeld van hoe ziek wij zijn. Dieren doden meestal om te eten of voor sterkere genen. Wij doden uit haat en afgunst en omdat er aan onze hersenen overduidelijk om die redenen een steekje los zit.

doenormaal! | 16-12-12 | 10:54

Stille tocht voor een dooie vis en bij het jaarlijkse haringhapfestijn allemaal weer vooraan in de rij....

Schreeuwmeeuw | 16-12-12 | 10:54

@Itastijl | 16-12-12 | 10:49
Een Bultrug is geen vis maar een zoogdier!

necrosis | 16-12-12 | 10:53

Is er al een commissie in het leven geroepen om de zaak te onderzoeken? Voor 4 ton enzo doet Co Verdaas het wel. Die is toch vrij.

bas ooms53686289 | 16-12-12 | 10:52

Als al die deskundigen en bureaucraten nu eens om de tafel gaan zitten en zorgen dat als er weer eens een walvis/potvis/c.s. aanspoelt ze een plan van actie hebben. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn om een walvis weer terug in zee te brengen.

Onderbuik | 16-12-12 | 10:51

Een stille tocht!?
Die stille tochten depreciëren nog sneller dan de euro.

de Bree | 16-12-12 | 10:50

@doenormaal! | 16-12-12 | 10:45
Mensen zijn abnormaal wrede wezens, ik zie nog liever een haai die doodt om te eten, dan mensen die iemand anders de keel afsnijden vanwege 'geloof'....

necrosis | 16-12-12 | 10:49

We kunnen onderzeeërs uit het water tillen maar geen vis.

Itastijl | 16-12-12 | 10:49

@ristretto | 16-12-12 | 10:43
Precies!!

doenormaal! | 16-12-12 | 10:48

@de Bree | 16-12-12 | 10:44
Ja, maar wel in de vorm van voedsel.

rara | 16-12-12 | 10:46

@Kip_zonder_kop | 16-12-12 | 10:43
De mens is met afstand het meest wrede dier dat ooit bestaan heeft!

necrosis | 16-12-12 | 10:46

de Bree | 16-12-12 | 10:44
Jona?

AshleyJ"Ash"Williams | 16-12-12 | 10:46

@necrosis | 16-12-12 | 10:41
Mensen zijn hebberige, domme wezens. Niet zo ver verwijderd van de aap als we denken.

doenormaal! | 16-12-12 | 10:45

We kunnen nog steeds een napalmbombardement op dat ding uitvoeren, toch?

Biff Eagleburger | 16-12-12 | 10:45

Nosce Orbis | 16-12-12 | 10:39
Dit gaat overal hetzelfde - je denkt toch niet serieus dat in NL de MSM daar het alleenrecht op heeft?

AshleyJ"Ash"Williams | 16-12-12 | 10:45

Bultrug. Boeien.
Ongeveer het laatste waar ik me druk om maak.

Flinders | 16-12-12 | 10:45

Hebben die kudtwalvissen ooit een mens gered?

de Bree | 16-12-12 | 10:44

Oeii natoer is gemeen!

Kip_zonder_kop | 16-12-12 | 10:43

Lach me krom of de commentaren dat dit professioneel had moeten worden aangepakt. De laatste walviskenners leefden als walvisvaarders en commandeurs op Ameland.

Het heeft blijkbaar geholpen om de walvissen te beschermen. Er zijn er meer dus dit gaat veelvuldig gebeuren. Laat de redders hun gang gaan. Als het slaagt ontwikkel je expertise.
Mislukt het dan komen de Naturalis en Dolinarium types aan bod. De volgorde was niet slim.

ristretto | 16-12-12 | 10:43

Ooit van een Ijslandse vriend een kilo walvis biefstuk gekregen. Dat spul is niet voor niks verboden, nooit zo'n lekker stuk vlees/vis gegeten. Wat mij betreft ligt er dus gewoon 12 ton gratis eten over datum te gaan op het wad. Doneer dat ding dus niet aan Naturalis, maar aan de voedselbank.

Bastian | 16-12-12 | 10:43

@doenormaal! | 16-12-12 | 10:29
Sommige dieren hebben exceptionele eigenschappen, iets wat vaak verstoord wordt door mensen.
Af en toe schaam ik me vanwege mijn mens-zijn....

necrosis | 16-12-12 | 10:41

Een man met pijn in zijn teen wordt geoppereerd in zyn hersenen,een andere man krygt te horen dat hy zware hartpatient is geworden en krygt morfine om rustig te sterven terwyl achteraf blykt dat hy alleen maar last had van hoge bloeddruk... en dan nu Johannes:

...... Hahaha wie heeft ook maar 1 seconde gedacht dat deze oelewappwers die garnaal zouden redden???

dirkieeee | 16-12-12 | 10:41

@benerzoeentje | 16-12-12 | 10:33
Je snapt het punt niet. Nobody gives a flying fuck dat het beest dood is. Het gaat hier om de totale incompetentie en faalhazelarij omtrent de dood van deze nepvis. Het dier is doodgemarteld voor geld namelijk en anno 2012 was dat niet nodig geweest. Behalve als je mohammedaan of jood bent natuurlijk, maar dan noemen we het anders.

Parsons | 16-12-12 | 10:40

ben benieuwd wat dan deze week het "nieuws" wordt waar dit landje zich over druk kan maken. Ik krijg steeds meer het idee dat Rutte c.s. de media op een noordkoreaanse manier in handen hebben en telkens dit soort onzin topics hypen om de aandacht weg te houden van de werkelijke problemen....

Nosce Orbis | 16-12-12 | 10:39

@de Bree | 16-12-12 | 10:28

Dat we in een knotsgek landje wonen beaam ik onmiddellijk maar daar kan die bultrug niets aan doen. Mensen associëren zich nu eenmaal sneller met een walvis dan met een broodje haring met uitjes. Dolfijnen zijn natuurlijk niet helemaal per ongeluk immens populaire diertjes: de aaibaarheidsfactor telt mee.

Dat je dan dus dit soort toestanden krijgt laat zich op de achterkant van een bierviltje uitrekenen, zéker wanneer er zich nog een falende overheid tegenaan bemoeit.

Zeezoogdieren zijn marketingtechnisch gewoon een sterk merk.

Reinaert | 16-12-12 | 10:39

Dat mens uit Pieterburen is zo gek als een deur, dus niet alles geloven wat zij uitbraakt.

de Bree | 16-12-12 | 10:37

Dit land heeft een Walvissenprobleem!

ristretto | 16-12-12 | 10:37

Stomme bureaucratische gedoe, we hadden dat dier makkelijk kunnen terug gooien in zee. Er waren zat mensen met de juiste middelen die dit konden doen.

Maar helaas bestaat er een incompetente vrouwelijke burgemeester die niet als een normaal mens kan denken in dit soort situaties. Achja Naturalisme wilde dat dier ook graag hebben..

Swean | 16-12-12 | 10:36

@ZKH EénOog | 16-12-12 | 10:24
Het dier werd geschat op zo'n 20 ton, iets wat het dier pas merkt als hij/ zij in ondiep water terecht komt, zijn organen (zoals de longen) worden verpletterd onder een dergelijk gewicht.
www.youtube.com/watch?v=F27ICZq4mJ4
*toepasselijk muzakje, één van de beste ooit!*

necrosis | 16-12-12 | 10:34

De crematie is van 17 tot en met 27 december...

MichieldeMuiter | 16-12-12 | 10:34

wat een geldverspilling aan zo'n dom beest.
kleine troost voor de dierengekkies: de dood is wel heel duurzaam...

benerzoeentje | 16-12-12 | 10:33

@ZKH EénOog | 16-12-12 | 10:24

Het bultrug-drama komt voor velen waarschijnlijk extra hard aan omdat vrijwel iedereen er vanaf het begin van overtuigd was dat dit probleem wel had kunnen worden opgelost. En dat blijkt dan vervolgens - mede met dank aan bestuurders en hordes deskundologen - dus niet het geval te zijn.

Syrië is in dat opzicht inderdaad een ander geval, daar denk je niet meer in oplossingen maar in beperken van de schade. Da's in emotioneel opzicht inderdaad different koek. En ver van m'n -bed- zandbank.

Reinaert | 16-12-12 | 10:33

*een blikje walvisblubber in kerstpakket verwacht*

de Bree | 16-12-12 | 10:31

Maar gelukkig heeft het moslimbroederschap in Egypte een meerderheid voor de nieuwe grondwet kunnen bewerkstelligen!

eerstneukendanpraten | 16-12-12 | 10:30

Kamervragen!

denoorman | 16-12-12 | 10:29

Johannes had de pech dat zijn achternaam niet Von Amsberg was, dan hadden ze hem koste wat het kost in leven gehouden.
Maar Johannes had de pech dat hij een gewone normale vis was en geen blauw bloed had, en die red je niet terwijl er wel degelijk redding mogelijk was.
Als het Groene Dreackje ergens op een zandbank strand moet je eens kijken wat ze gaan doen om dat schuitje te redden.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 16-12-12 | 10:29

Nieuwe potvis bij Scheveningen aangespoeld, wordt nu richting het Binnenhof gesleept.

Petrus de Rewa | 16-12-12 | 10:29

In Naturalis gaan de onderzoekers die al sinds woensdag lopen te kwijlen, nu bekijken wat de doodsoorzaak van Johannes is. Nou mensen dat is niet zo moeilijk: Dat zijn de mensen die dollartekens in de ogen kregen zodra Johannes aanspoelde. De mensen die zijn reddingsactie hebben gesaboteerd omdat ze Johannes graag in stukken willen snijden. De mensen die hem geen kans op leven gunden: Naturalis, de kuch "onafhankelijke" dierenartsen van het dolfinarium en de "onafhankelijke" "deskundigen" die woensdag zeiden dat Johannes geen kans meer had, toen het dier nog VOL met leven zat! en de overheid.
Wat we hebben gezien rondom Johannes was een hemeltergend immoreel tafereel vol gepruts met een hoop onnodig dierenleed tot gevolg. Bah! Volgende keer dient zo'n walvis direct gered te worden of direct opgeblazen.
Dat is de enige "humane"oplossing.
www.salient-news.com/2010/09/euthanize...
Dat dit niet is gebeurd heeft alles te maken met Naturalis en een PRUTS overheid, immorele dierenartsen en deskundigen. Mij zullen ze bij het Dolfinarium, Ecomare en Naturalis nooit meer zien.
Een ding is duidelijk. Hier moet beleid voorkomen volgens de richtlijnen van The International Whaling Commission.

doenormaal! | 16-12-12 | 10:29

Dan hebben ze wat te vreten bij Naturalis met Kerst. Geniet ervan stelletje Ei**els.

Mr_Pikibelly | 16-12-12 | 10:29

@de Bree | 16-12-12 | 10:19

Waarom mogen we aan geen enkel dier menselijke eigenschappen binden, met uitzondering van het dier mens, terwijl uitgerekend een hoop van deze eigenschappen bestaan uit het meest beestachtige gedrag van het hele dierenrijk?

ZKH EénOog | 16-12-12 | 10:29

Even een helicopterview en een samenvatting van de ontwikkelingen en thema's van de afgelopen week in Nederland door prof de Bree:
Dit land is gestoord!

de Bree | 16-12-12 | 10:28

Overigens weet men nog steeds niet of 'Johannes' een mannetje of vrouwtje was.
Prutsers!

necrosis | 16-12-12 | 10:28

Lieve Johannes,

Juist nu je niet meer bij ons bent, zul je altijd bij ons zijn.

Voor de wereld is hij een van de velen, voor ons was hij de hele wereld.

Maar er is je geen tijd meer gegeven...

In de zee streed jij vol moed en kracht
Lieve bultrug, rust nu maar zacht

_- ViXXeN -_ | 16-12-12 | 10:27

@rechtvaardigerechter | 16-12-12 | 10:15

En dat is je nu pas duidelijk geworden?

Ach ja... Nu ja, beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

ZKH EénOog | 16-12-12 | 10:25

@Reinaert | 16-12-12 | 10:13

Mwah... Zelfs indirect zal nog moeten gaan blijken of Syrië enige invloed zal hebben op me, en dat is dan nog politiek gezien. Op emotioneel vlak, hetgeen ik bedoelde, doet zoiets me werkelijk niets. Of een Darfur bijvoorbeeld, zelfde idee.

Maar met een dier als dit, relatief intelligent, en zoals je al zegt overgeleverd aan het lot van bureaucraten, eerzoekers en ander faalspul... Zo'n lijdensweg gun ik geen enkel dier.

Als daar nou één of andere politicus, bureaucraat of ander faalmens had gelegen, had het me weer geen ruk kunnen schelen. In een zeldzaam geval had ik misschien zelfs gevlagd. Vol stok.

ZKH EénOog | 16-12-12 | 10:24

Johannes de bultrug is dood.
Leve Sharon de potvis !

bardamu75 | 16-12-12 | 10:23

Heeft toch een behoorlijke impact, als je zo de twitters leest:
Texel wordt als vakantieland geboycot.
Naturalis en Dolfinarium worden niet meer bezocht.
Burgemeester moet worden afgezet.
Henk Kamp moet ook opsodemieteren.
Sharon Dijksma voor eeuwig verbonden met bultrug-walvis.
Leni 't Hart heldin van Nederland.
Dierenpartij wordt de grootste.
Weet wel wat je hebt aangericht, Johannes.
Maar blij word ik niet van dit gebeuren, had volgens mij toch wat professioneler kunnen worden aangepakt.

misant(i)ropie | 16-12-12 | 10:22

So long, and thanks for all the fish.

Cuyahoga | 16-12-12 | 10:21

Gewoon laten liggen. De vogels hebben een geweldige Kerst.
Dat schijnt de natuur te zijn. De mensen maken het ingewikkeld.

ristretto | 16-12-12 | 10:20

Een oversized varken of nijlpaard.http://nl.wikipedia.org/wiki/Evolutie_van_de_walvissen Who cares? Verbind er nou geen menselijke eigenschappen aan.

de Bree | 16-12-12 | 10:19

Ik dacht even dat Sharon Dijksma gestopt was met roken.

KenTochNait?! | 16-12-12 | 10:17

Volgende week levertraan in de aanbieding bij de C-1000 kilo knallers afdeling

Hemelterijk | 16-12-12 | 10:16

Bedankt Johannes, dat je ons weer hebt bevestigd dat dit volk onafwendbaar richting totale debilisering koerst. RIP. * snik *

Fijnstoffer | 16-12-12 | 10:16

Dus levend konden ze hen niet van die zandbank krijgen?? En dood wel op transport naar Naturalis???? Mis ik iets?? Het blijft 20-25 ton!!

Koetoenoe_Zwoerd | 16-12-12 | 10:16

Slechts een ding is hier duidelijk geworden, je kan jezelf deskundige noemen zonder er ook maar beetje verstand van te hebben.

rechtvaardigerechter | 16-12-12 | 10:15

Levertranen schieten mij te kort. Oh wacht, pillen gaat slikken tegen de kou...

Ton Plafond | 16-12-12 | 10:13

@ZKH EénOog | 16-12-12 | 10:06

De consequenties van de gebeurtenissen in Syrië raken jou indirect natuurlijk ook, al was het maar de de bijbehorende politieke instabiliteit in een regio die één groot kruitvat is.

Neemt niet weg dat ook ik de afgelopen dagen met stijgende verbazing en bijbehorende woedeuitbarstingen heb zitten kijken naar het gehannes met Johannes. De knulligheid waarmee dit is opgepakt is waarlijk van epische proporties, je waant waarlijk je in een bananenrepubliek in plaats van in een land waar 'we' toch pretenderen verstand te hebben van zeezoogdieren.

Doodsoorzaak Johannes: bureaucratisch gehannes. Pijnlijk.

Reinaert | 16-12-12 | 10:13

Stille zwemtocht al aangekondigd?
Subsidie van Naturalis kan ook worden opgeschort..... krijgen nu zat bezoekers.

wel/niet | 16-12-12 | 10:12

Volgens Lenie (nu op de radio) gingen die zogenaamde deskundigen slechts over de deaud en niet over 't leven. Mensen van het clubje Lenie hebben zelfs boetes gekregen van de pliesie toen ze alles op alles wilde zetten om het dier te redden. Lenie is boos en verdrietig. The End.

AshleyJ"Ash"Williams | 16-12-12 | 10:12

Dieren gaan dood.
Mensen ook.

ZDEV | 16-12-12 | 10:12

Fuck, heb ik net mijn harpoen gevonden... te laat!

ZDEV | 16-12-12 | 10:11

De burgermeester Giskes van Texel schijnt, op het gemeentehuis, vanmiddag een receptie te geven ter viering van de overwinning. Tevens zal zij voorgaan in de polonaise. Kaarten verkrijgbaar bij de ingang van het gemeentehuis. Leden van Naturalis en het Dolfinarium hebben vrije toegang.

VoorZetsel | 16-12-12 | 10:11

Dit raakt me voor geen meter. Ik had het beest al het beste gewenst, maar het was hem niet gegeven.
Ondertussen wordt Egypte een islamitische staat. Wat daarvan de gevolgen zijn laat zich raden.

roze_bril | 16-12-12 | 10:11

Rust zacht Johannes, je was net zo stervende als de Europese Unie. Ook met jou wist men van geen ophouden, maar uiteindelijk komt er toch een einde aan.

Ton Plafond | 16-12-12 | 10:11

Deze week bij C1000: alle blikken kattenvoer in de aanbieding.

Boswachter | 16-12-12 | 10:10

En Willem is ook al dood aangespoeld, Naturalis heeft een hoop werk te verrichten...

eerstneukendanpraten | 16-12-12 | 10:09

We kunnen er dan wel semilollig over doen, maar waarom raakt dit me meer dan, ik noem eens wat, Syrië?

RIP Johannes.

ZKH EénOog | 16-12-12 | 10:06

De verweekte Nederlander is niet meer in staat om een vis te redden. De mond is groter dan ooit (dat dan weer wel!)

Einde van de Domheid | 16-12-12 | 10:06

"U bent van harte welkom in de aula om nabestaanden te condoleren".

Alwéér Sharon Dijksma en Erica Terpstra? Da's te veul van het goede.

Reinaert | 16-12-12 | 10:05

Berichten van dierengekkies die stellen dat het dier nog makkelijk te redden was in 3, 2, 1...
Rip.

FlesjeFanta | 16-12-12 | 10:04

Het is Naturalis eindelijk gelukt om hem te vermoorden.

Parsons | 16-12-12 | 10:04

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen