Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Abortusboot aborteert laatste leven uit GroenLinks

00025306-01.jpeg De abortusboot, in de volksmond al beter bekend als de Bassieboot, zorgt voor deining op de woelige baren van de diplomatie. Vergeef ons de tamme woordspeling, maar het relletje rond de door okselharige activistes bemande (haha, beMANde'), illegaal in Marokko aangemeerde Bassieboot staat in de krant en dan dient men beschaafde woordspelingen te gebruiken. Wat nu weer met die opdringerige babymoordboot dan? Vrijdag schreef een ervaren Marokko-mevrouw van de NOS dat de komst van de boot een geregisseerde PR-stunt was. De abortusactivisten lagen al een maand in de haven van Smir ingevlogen activistes te verzamelen tot ze konden gaan rellen met de Mocromarine en dan zou GroenLinks Kamerlid Liesbeth Van Tongeren even wat diplomatieke olie op het vuur gooien. Aldus geschiedde. Gevolg: iedereen boos. Cultureel imperialisme dit, bemoei je met je eigen baarmoeder dat. De actie ontplofte onverdoofd in het gezicht van Women on Waves. Gisteren lichtte onze Bassiehof de rol van @GroenLiesbeth nog even uit. Of de grens tussen Kamerlidmaatschap en activisme niet een beetje te dun is in deze kwestie. Waarop zij haar zondag vulde met het per Twitter weerleggen van de verwijten. Vanmorgen nog eens, in een 'feitelijk stukje' (haar woorden) in de Volkskrant, dat niets met feiten te maken heeft omdat het enkel haar woord tegen dat van NOS-mevrouw + Bassie is. Het enige feit dat wij uit het artikel halen, is dat Women on Waves erkent dat de stunt lekker veel Marokkaanse aandacht heeft opgeleverd voor een reumapil met abortusbijwerking. Voor Van Tongeren blijft het vooral politiek gekluns met breinaalden. Maar goed. GroenLinks lag toch al dood in het water.

Reaguursels

Inloggen

@Zatkniss | 08-10-12 | 11:37
@hangtiet met knoop | 08-10-12 | 12:09 |

Schitterend verwijt dat ik al vele malen langs heb zien komen, dat van de moreel superieure west-europeaan. Als je puur kijkt naar het menselijk lijden en beseft dat mensen abortus plegen ongeacht of er een humane manier is of niet kan je,als je daar behoefte aan hebt, op verschillende manieren meten in welke situatie het lijden zo klein mogelijk is. (vergelijk het maar eens met het onverdoofd slachten). @Hangtiet-Mensen stenigen is een methode die barbaars is, kom met een vergelijking waar er een boot komt die hier iets komt doen op een humanere manier dan wij waar wij op ideologische gronden tegen zouden zijn en je hebt een punt, nu niet. En nee, dat is geen perceptie, o.a.de wetenschap geeft ons middelen te meten wat menselijk is.

Ik begrijp die spastische reactie naar het moeten respecteren van op ideologische gronden gebaseerde culturen en daaruit voortvloeiende wetten dan ook niet en de angst als wij hen daarop aanspreken wij moreel superieur zouden zijn. Die zogenaamde morele westerse verhevenheid tegenover het respect naar random culturen op ideologische grond is slechts bijzaak en in mijn ogen een argument ook gebaseerd op idealen(culturele opvattingen die op niets anders zijn gebaseerd dan toeval en gewoonten in hun waarde laten) en niet op feiten.

De westerse superieure moraal staat er los van, het lijden is leidend. Natuurlijk moet het van binnenuit veranderd worden, ik heb ook andere hobby's dan het veranderen van de politiek en opvattingen daar. Die boot is een druppel op een gloeiende plaat, er zit alleen ontzettend veel ellende achter. De vrouwen die de pech hebben in een land te zijn geboren waar ongewenst zwanger worden gelijk staat aan lijfelijk of sociaal vermoord worden dankzij de cultuur,omdat ideologieën het antwoord en de straf zijn op iedere situatie moeten maar wachten tot de politiek veranderd is, de politiek die compleet gebaseerd is op de culturele ideeën waardoor zij in die situatie gevangen zitten. Ongehuwd / ongewenst zwanger zijn mag niet en heeft verregaande consequenties, abortus mag niet, dan maar met een breinaald heeft consequenties. Door die culturen in hun waarde te laten zijn die vrouwen gewoon kansloos.

Dan maar 'moreel superieur' met hulp van een stel geitenwollen sokken wijven om in ieder geval een aanzet voor iets te geven of iemand een kans te geven.

Bruno Alaska | 08-10-12 | 13:52

En maar zeuren die partij dat het gedoogakkoord met de PVV niet goed was voor de internationale betrekkingen.
Zelfs als marginaal partijtje maken ze meer brokken.

The_Challenger | 08-10-12 | 13:49

@Bruno Alaska | 08-10-12 | 10:32

Begrijp me goed - ik heb er helemaar geen moeite mee dat er abortus gepleegd wordt. Kan er niet mee zitten. Ben niet gelovig en bekijk de wereld vanuit een wetenschappelijk en mondern standpunt.

Waar ik moeite mee heb is het verheffen van je "eigen moralisch heul veul beter positie" om ze anderen op te leggen.

Op deze manier proberen zo bijna alle pressure groups (dierenbeschermerts tegen plofkippen, nertsen-op-straat-stuurderts tegen bont, religekkies tegen abortus/zondagsshopping) anderen de maat te geven.

Het is in deze discussie al een paar keer gezegd, wat wij ervan zouden vinden als het stenigingsboot in Scheveningen aan de pier zou liggen.

Het probleem zit hem er niet in of we wel of geen abortus hebben, het probleem zit er in dat in een discussie mensen zo zeer van hun eigen gelijk overtuigd zijn dat de mening/wetten/opvattingen/plaatselijke gebruiken/etc er niet meer als serieus worden neer gezet.

Ga eens na - tot vrij recent was het in Nederland strafbaar om euthanasie te plegen. We zijn door een moeizaam process met diverse proefprocessen en politieke uitwisseling van ideeen zo ver gekomen dat het onder bepaalde omstandigheden mogelijk was.

Dat hebben we zelf gedaan. Als er in een ander land een probleem is dan moeten ze het maar op hun manier oplossen. Ik ken de situatie in Marokko niet. Heb ik dan recht van spreken? Nee! Maar de WoW club denkt dat ze even langs gaan, paar abortussen op hoge zee uitvoeren en dan de klus af is? Hoe naief kun je zijn?

Abortuswetgeving was hier ook ooit anders. Hebben we (net als in het voorbeeld met de euthanasie) uiteindelijk geregeld.

Dat is mijn punt. Dus laat de Marokkanen zelf uitzoeken hoe ze met hun eigen wetten omgaan. Dat de huidige situatie in mijn ogen totaal ouderwets, oerstom, paternalistisch en mensonterend is, is mijn mening, maar ik heb nog andere hobbies dan de Marokkanse wetgeving te beinvloeden.

hangtiet met knoop | 08-10-12 | 12:09

Bruno Alaska | 08-10-12 | 10:32 | + 0 -
Dus de moreel superieure west europeaan komt ff daar vertellen hoe het moet. Laat die lui lekker. Als ze willen veranderen moeten ze dat zelf doen. Dat kan het westen niet opleggen en als we het toch doen verjagen we een onderdemon en krijgen de duivel terug (irak, libie, afganistan etc etc).
Laten beter de woestijnbewoners in eigen land proberen te beschaven. Dat is al een Herculessiaanse arbeid dunkt me

Zatkniss | 08-10-12 | 11:37

hangtiet met knoop | 08-10-12 | 09:39 |

In dit geval hebben wel of niet verlichte ideeën er weinig mee te maken. Abortus gebeurt namelijk gewoon, al vele duizenden jaren wat welke overheid er ook van vond of welke algemeen maatschappelijk aanvaarde mening hierover ook heerste. De manier waarop wordt alleen gruwelijker naarmate het taboe groter is.

Heb niet het idee dat het nou echt met het opdringen van westerse waarden te maken heeft als je onderkent dat er in sommige landen gewoon echt met breinaalden tekeer wordt gegaan. Het psychische aspect en een eigen of gedwongen keuze maakt het ook te complex om culturen te moeten willen respecteren die abortus altijd als een misdaad zien.

Er zijn meisjes, in minder beschaafde werelddelen dan wij, waar een ongewenste zwangerschap het einde van alles kan betekenen en zij hebben ook niet de mogelijkheden of middelen om zelf die omgeving te ontvluchten. Dat soort mensen toch proberen een veilige uitweg te geven, ook al is het minimaal, ja, waarom niet.

Bruno Alaska | 08-10-12 | 10:32

Niks mis met een goed opgezette PR stunt wat mij betreft. Verder is die abortusboot een restant van de linkse gutmensch cultuur uit de jaren 70. Van wij zullen de wereld wel eens vertellen hoe het allemaal zit.

Bigi Bana Boy | 08-10-12 | 10:29

Ome Azo kan u vanuit Marokko mededelen dat er in de grote Marokkaanse kranten vrijwel geen enkele aandacht aan deze wereldschokkende actie is geschonken.
-
De grote dagbladen - en daar halen de Marokkanen nog steeds ouderwets hun nieuws uit,omdat het TV journaal een slaapverwekkend 'Blauw bloed'gehalte heeft- hadden het in de afgelopen dagen te druk met de 'tragédie Syrienne' en met de 'Message de félicitations de S.M. le Roi au Président de la République du Botswana'
-
Volstrekt zinloze actie - hoeveel soepsidie slurpen die abortusdames trouwens?

azoturie | 08-10-12 | 10:29

Ik vind het simpel. Wij accepteren niet dat Zandbakkiërs ons komen vertellen hoe wij moeten leven (sharia, islam, hoofddoekjes, besnijdenis, skapeslagteopdebalkoen). Dan moeten wij ook niet onze morele superioriteit in andere landen willen prediken. Wat u wilt dat u niet geschiedt,....
Verder ongelofelijk laf om er een politiek slaatje uit te slaan. Bah.

ole guapa | 08-10-12 | 10:25

@Montgomery Burns | 08-10-12 | 10:15

Knoop extra strak aantrekt, surfbabe broek en te klein topje uit te kast haalt.

Met z'n tweeen door een tunnel surfen?

hangtiet met knoop | 08-10-12 | 10:19

@hangtiet met knoop
Surf's up !

Montgomery Burns | 08-10-12 | 10:15

hangtiet met knoop | 08-10-12 | 10:11 | + 0 -

Die heeft nu totaal geen gevoel voor humor!

eerstneukendanpraten | 08-10-12 | 10:13

Afgelopen zaterdag live op Politiek24: de GroenLinks-partijraad. Je weet niet wat ziet zeg! Wereldvreemde, overjarige geitenharensokkenbaarden, in de jaren '70 ingevroren en vorige week ontdooid.
.
En in die gezellie club spindocteren de Wethouders Hekking Van Tongeren en Klaver op jacht naar het leiderschap, maar nu even niet. Eerst mag opa Bram Ojik de rotzooi proberen op te ruimen en dan slaan ze alsnog toe. Denken ze.
.
Jammer dat Women on Waves haar hand heeft overspeeld voor een op zich goede zaak. Wie gaat er in hemelsnaam ook in zee met Liesbeth van Tongeren?

M@verick | 08-10-12 | 10:13

@Montgomery Burns | 08-10-12 | 10:09

Mag ik ook komen?

hangtiet met knoop | 08-10-12 | 10:12

@eerstneukendanpraten | 08-10-12 | 09:59

Joris / hartje mijn picas

hangtiet met knoop | 08-10-12 | 10:11

Women on Waves. Dan denk ik toch aan beach party's, surfer girls en gevulde bikini's.

Montgomery Burns | 08-10-12 | 10:09

très cool | 08-10-12 | 09:05

Vroeger was de abortus boot gecharterd van Rederij Groen uit scheveningen. Of dat nu nog zo is weet ik niet maar zou best kunnen (wazig rederijtje dat vroeger met omgebouwde kotters voer)

MAVO3 | 08-10-12 | 10:09

@watazooi | 08-10-12 | 09:58
De pil van Drion bestaat feitelijk uit 2 pillen, de tweede pil moet je enkele dagen na de eerste innemen, zo heb je namelijk nog een soort van bedenktijd.

necrosis | 08-10-12 | 10:07

hangtiet met knoop | 08-10-12 | 09:39 | + 1 -

Je bent in vorm! Nu nog een mooie pica van de Cup Emmer...

eerstneukendanpraten | 08-10-12 | 09:59

Kan lieve Liesbeth geen Kamermeerderheid regelen voor een neukpasje?
Dan zijn er ook geen abortussen meer nodig en wordt gelijk de overbevolking aangepakt. Ik zeg doen!

Strohond | 08-10-12 | 09:58

Gelukkig is de rol van Uebergutmensch Karin Dekker in Groningen nu volkomen uitgespeeld. Geen hond wil in die stad nog met Groenlinks samenwerken. Zij we eindelijk van de betweterige lispelende geldverspillers af. Wilden de stad een paar jaar op de kop zetten voor een tram waar 75% van de bevolking inmiddels tegen was...

eerstneukendanpraten | 08-10-12 | 09:58

De pil van Drion kan nog uitkomst bieden als op latere leeftijd blijkt dat je beter niet geboren had moeten worden.

watazooi | 08-10-12 | 09:58

@deministerpresident | 08-10-12 | 09:26
Vrouwenbesnijdenis dient geen enkel ander doel dan het bevestigen van haar minderwaardige rol in sommige landen.
Nog los van het feit dat de 'operatie' uitgevoerd wordt onder hygiënisch onverantwoorde omstandigheden.

necrosis | 08-10-12 | 09:39

Als de (anders)gelovigen dmv wetgeving, terrorisme of andere acties je iets willen opleggen, dan is de wereld te klein. Vraag het maar aan de vriendelijke meneer die abortuspoppetjes verspreid, gekkies die hun dakpannen toevallig in een patroon uitleggen dat er een tekst te lezen staat (Je Zus heeft Geen Lul!) of het kapotgestukslopen van boeddahbeelden door haatbaarden.

Maar als we met onze verlichte ideeen in woestijnistan komen dan mag het plotseling wel. Omdat het natuurlijk vanuit de gefeminiseerde abonnement-slachtoffers goed in hun concept past.

Voor Women on Waves hier weer mijn lijfspreuk:

Fighting for somebody elses freedom is like f*cking for viginity!

hangtiet met knoop | 08-10-12 | 09:39

Groenlinks heeft al zo'n lange geschiedenis met extreem linkse activisten en terroristen in het parlement, dat ze gingen geloven dat dit normaal is.
Dat. Is. Het. Niet.

Jan Passant mk2 | 08-10-12 | 09:37

@necrosis | 08-10-12 | 09:31
"Zouden wij het goed van God aanvaarden en het kwade niet", zei Job.
Echt; die relioten denken zó anders dan met gezond verstand begaafden. We hebben geen idee.

Fijnstoffer | 08-10-12 | 09:37

Overigens is de dood van GL helemaal geen goed nieuws voor rechtsdragend Nederland, qua verdeel en heers.

très cool | 08-10-12 | 09:36

Ik heb discussies gevolgd van extreem gggristelijke vrouwen die een abortus weigerden, ondanks het feit dat het ongeboren kind extreem gehandicapt was.
Eén kind zou zonder hersenen geboren worden, een ander ongeboren kind was genetisch zo misvormd dat zijn penis op zijn voorhoofd groeide.
Als je als aanstaande moeder zo fanatiek bent en kostte wat het kost zo'n kind het leven wil schenken, dan ben je in mijn optiek gewoon compleet gestoord...

necrosis | 08-10-12 | 09:31

Tjee zeg wat een domme opmerking van mij, bedacht net in de auto dat natuurlijk Bassiehof wordt bedoelt. Ik dacht clown Bassie, omdat ik clowns eng vind wekt dit vast en zeker abortussen op. Het geeft weer een fijne "insight" in mijn kromme denkwijzes.

Kaas de Vies | 08-10-12 | 09:31

Liesbeth Van Tongeren heeft nu wel bewezen dat ze dusdanig onbetrouwbaar is dat ze wel voorzitster van de Groene Khmer moet worden. Bram van Ojik maakt geen enkele kans meer.

Osdorpertje | 08-10-12 | 09:29

Kunnen we nu ophouden over politieke partijen te spreken die feitelijk niet meer bestaan?

VanDattum | 08-10-12 | 09:27

zeg maar jansen | 08-10-12 | 09:18 |
Het is helaas maar al te zichtbaar.
Bakfiets vastgelopen door schaamhaar in de ketting.

spooked | 08-10-12 | 09:27

Abortus plegen met een Reuma pil..?! Heel erg verantwoordelijke tip zeg…
Tsjek de bijsluiter (PDF alert) db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h16410.pdf
Geen garanties op succes iig. Echt niet oké om mensen daar zelf mee te gaan laten experimenteren.

Botte Hork | 08-10-12 | 09:27

Op de eerste marokkaanse vrouwenbesnijdenisboot wachten doet

deministerpresident | 08-10-12 | 09:26

Ik ben VOOR die abortusboot. Gewoon. Klaar.

verdacht | 08-10-12 | 09:26

-weggejorist-

Virginia Richmond | 08-10-12 | 09:23

GroenLinks, het marginale kutpartijtje dat meeschreef aan het kontneuq-akkoord en daarmee MKB de nek probeert om te draaien.
Ik zal er geen traan om laten als ze eindigen met nul zetels.

necrosis | 08-10-12 | 09:21

Nou, wat een aan elkaar gebreid stukje. Wat wil je nou zeggen, of is dit alleen maar een excuus om iets te schoppen dat toch al halfdood op de grond ligt. Beetje makkelijk.

Uriël Fack | 08-10-12 | 09:20

Beneden de Middellandse Zee is de favoriete techniek voor abortus het hard in de buik schoppen van de vrouw. Alternatieven zijn stompen of de moeder om het leven brengen. Amateuristische technieken zoals breinaalden, zelfvergiftiging en spoelingen met bedenkelijke middelen zijn in opkomst.

Een nette poliklinische behandeling in een gesteriliseerde omgeving door een ervaren en gediplomeerde arts is gewoon onvoldoende barbaars voor dat soort landen. Wat als het fundamenteel islamitische geloof ieder leven wil beschermen, bijvoorbeeld ook het ongeboren kind, waarom gaan ze dan zo scheutig om met de levens van heidenen?

Even fout zijn "activisten" die als minderheid hun wil willen opleggen aan de massa. Kennelijk gelooft Liesbeth van Tongeren zelf niet in het vrije woord of de democratie. Ze voelen zich god, hebben altijd gelijk en beweren voor je op te komen en voor je te denken, maar ze kennen je geeneens.

Ik haat mensen die namens mij willen denken, dat kan ik prima zelf.

Feynman | 08-10-12 | 09:19

bello | 08-10-12 | 09:13 Maar hoe weet jij van dat schaamhaar?

zeg maar jansen | 08-10-12 | 09:18

eDit: van

Bertus Betonsloper | 08-10-12 | 09:17

feministes' van 58 met een verzuurde kop en een enorme bos schaamhaar.
bello | 08-10-12 | 09:13 |
.
Driewerf bah! En nu m'n netvlies.

Bertus Betonsloper | 08-10-12 | 09:16

Als je in de echte wereld zoiets flikt wordt je op staande voet ontslagen en kan je je advocaat gaan bellen dat er een rechtzaak aankomt.
Van Tongeren moet absoluut per direct opzouten wil de Nederlandse politiek haar geloofwa..... oh wacht.

Cuyahoga | 08-10-12 | 09:14

GroenLinks zou er echt wijs aan doen om er gewoon mee te stoppen. Geen hond zal er een traan om laten, behalve een handvol ' feministes' van 58 met een verzuurde kop en een enorme bos schaamhaar.

bello | 08-10-12 | 09:13

@très cool | 08-10-12 | 09:05
Women on Waves is een NGO (NonGovernmental Organisation) en drijft op subsidies/ betaalt geen belasting.
Overigens kan ik beter leven met vrouwen die 'baas in eigen buik' propageren, dan een gggristelijk politicus die beweerd dat je van verkrachting niet zwanger kan worden.

necrosis | 08-10-12 | 09:13

"GroenLinks lag toch al dood in het water", en laat het daar nou ook gewoon eens een tijdje ronddrijven met die 4 zeteltjes.
Niet te vaak porren want dan komt het misschien weer tot leven.

menzo | 08-10-12 | 09:13

Geen beter vermaak dan leedvermaak. Het clubje terroristen, prutsers, luchtfietsers en uitvreters dat had moeten zorgen voor een betere wereld toont zn ware gezicht nog eenmaal. Een fraaiere doodsreutel dan dit gekijf en gekonkel hadik me niet durven wensen.

Godsammekraken | 08-10-12 | 09:10

Groenlinks is als partij so wie so einde verhaal. Op zichzelf is dat goed nieuws. Dus wat ze van zo'n abortusboot denken zal me jeuken.

Een écht nachtmerriescenario ontstaat als Groenlinks zélf in de gaten krijgt dat ze als partij terminaal zijn, en aansluiting zoeken bij de PvdA. Kunnen die twee partijen "fuseren" en hun zetels bij elkaar optellen? Dan wordt GPvdA groter dan de VVD en Samsom dus MP.

Ik hoop dat ik snel weer wakker schrik.

Magnum Force | 08-10-12 | 09:09

@mental K | 08-10-12 | 09:03
GroenLinks had best haar goede punten, zoals het opkomen voor vrouwenrechten of het willen invoeren van toetsingsrecht. Echter, met een ziekenfonds en extra snelwegen waren ook veel mensen blij, om er maar een Godwin in te gooien.

kapotte_stofzuiger | 08-10-12 | 09:08

@très cool | 08-10-12 | 09:05
Wat let je om het op te zoeken.

Nietvoordekat | 08-10-12 | 09:06

Ach, vrouwen.

zeg maar jansen | 08-10-12 | 09:06

Mag wel zijn, maar ik vind het maar wat goed dat de discussie rond abortus hierdoor op gang gebracht wordt. Het wordt verdomme eens tijd dat we religieus ingegeven wetten van ons afwerpen, we zitten toch zeker niet meer in de middeleeuwen?

Nietvoordekat | 08-10-12 | 09:06

Ik wil wel eens weten van wie die boot dan is en van welke pieken betaald enzo.

très cool | 08-10-12 | 09:05

Ik snap hier echt geen barst van. Zijn we nu dan opeens met zijn allen tegen abortus? Gelovig dom geworden ofzo? Dat een politica hieraan mee doet is raarrr, maar nogmaals er zijn veul grotere gevalletjes die het aanpakken waard zijn dan dit akkevietje. Heb een schijthekel aan groenlinks activisme, maar om hier nou zo'n ophef over te maken. Ik zie het probleem niet.

mental K | 08-10-12 | 09:03

Ah daarom was Bassiehof gisteren zo vinnig, dat ding heet de Bassieboot, en dat kan hij niet verkroppen.

Kaas de Vies | 08-10-12 | 09:01

Je vingers in een stekkerdoos steken is ook efficiënte wijze van abortus.

kapotte_stofzuiger | 08-10-12 | 09:01

Groenlinks aborteerde zichzelf. Na verscheidene pogingen daartoe is het eindelijk gelukt.

zeg maar jansen | 08-10-12 | 09:00

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl