Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GASTCOLUMN: "Wie stopt de EU?"

hee-eu-houeensop.jpgDie flut anti-islam film komt niet alleen op een goed moment voor marginale opperhoofden met geldingsdrang uit ‘t Midden-Oosten. Het is ook een prachtige bliksemafleider voor megalomane ambtenaren met vuige EU-plannetjes en overig slecht nieuws. Sinds de verkiezingen waren de nieuwsberichten weer heerlijk positief. De NOS meldde gisteren dat de rente in Spanje alweer stijgt (lees: ECB-Bazooka blijkt van Playmobil) en de Grieken meldden één dag na de verkiezingen meer tijd en geld nodig te hebben. Het hof in Karlsruhe heeft godzijdank korte metten gemaakt met het ESM en de krankzinnige opkoopplannen van de ECB. Vandaag zei bankmeister Charles Dallara (wie?) van de ‘internationale bankenvereniging IFF’ ook dat de Grieken meer tijd en geld nodig hebben. Resumerend: het is één grote stinkende puinhoop. Nog los van de structurele (sic) culturele, historische, economische en politieke verschillen die het bestaan van een federale Europese superstaat simpelweg onmogelijk maken, heeft u hierboven in een paar zinnen het democratisch tekort van de EU. Niet politici maar bankiers, technocraten en bureaucraten maken de dienst uit in Brussel. De belangrijkste politici die er wel zijn, missen een democratisch mandaat omdat ze niet gekozen zijn. Goldman Sachs rules the world, met Draghi als zetbaas in Europa. De Verenigde Staten van Europa zullen nooit stand houden en gaan ten koste van de democratie, soevereiniteit en vrijheid van individuele natiestaten en hun burgers. De bevelen commanderende Trojka is het sluitende bewijs; de Magere Hein voor iedere democratie. Dit moeten we niet willen. Maar wie stopt de EU? Wie o wie? In Nederland verliest EU-scepticisme het omdat de aanvoerder ervan (Wilders) inhoudelijk hopeloos tekort komt, en omdat het onderwerp naar de achtergrond wordt gedrukt door de MSM die per se een premier-battle moesten hebben. Toch duidden de zelfverklaard politieke ‘experts’ de verkiezingsuitslag als ‘Pro-Europa’. Lol, ben je dan in de war? Het democratisch tekort is dus niet alleen structureel vanwege het technische ontwerp van de EU, niet alleen tijdelijk vanwege de huidige crisis en niet alleen inhoudelijk vanwege het federale idee achter de EU. Nee, het democratische tekort is ook nog eens politiek. In Nederland is er geen serieus te nemen alternatief. Geen serieuze partij om op te stemmen voor de gemiddelde EU-scepticus. Om de EU te stoppen zal er eerst in eigen land een politicus op moeten staan die op een kundige manier politieke munt weet te slaan uit de vele gebreken van de EU. Een politicus die vervolgens ook daadwerkelijk wat doet met zijn verworven mandaat, ook al heb je een heus leger aan eurofiele bankiers, techno- en bureaucraten tegenover je. Waar blijft die Nederlandse Nigel Farage? VanLeeuwen

Reaguursels

Inloggen

Nederlandse Nigel Farage is denk ik wel Thierry Baudet. Ik zou zeggen: mensen ga de Elsevier lezen dat is een fantastisch Eurosceptisch blad. Een soort van de rechterflank van de VVD.

een maffiabaas | 19-09-12 | 17:29

tipo | 19-09-12 | 09:07 |
Geweldig verwoord dit.

lanexxx | 19-09-12 | 13:11

Heeft Nigel nog antwoord gekregen van v Rompuy? Wir dulden keine Widerrede! De afwijkende mening kost Europees toch gauw ruim 2.900 lalageld.

PIS-Alchimis | 19-09-12 | 12:44

Die laatste zin, "ook al heb je een heus leger aan eurofiele bankiers, techno- en bureaucraten tegenover je", geeft het grootste probleem aan.
De allereerste scene van de film "Inside Job" stipt dit (bijna?) onoverkomelijke probleem ook aan.
Wie daar een oplossing voor vind is de held van deze tijd.

Tavroch | 19-09-12 | 11:12

Die laatste zin, "ook al heb je een heus leger aan eurofiele bankiers, techno- en bureaucraten tegenover je", geeft het grootste probleem aan.
De allereerste scene van de film "Inside Job" stipt dit (bijna?) onoverkomelijke probleem ook aan.
Wie daar een oplossing voor vind is de held van deze tijd.

Tavroch | 19-09-12 | 11:12

RusMor 09:26
Europese eenwording gaat in tegen de Europese lappendeken van culturen en de affiniteit die mensen met het volk uit hun eigen natiestaat hebben. Een transferunie zoals de VS is in Europa onbetaalbaar, omdat wij allemaal nanny-states hebben en de interstatelijke transfers daar nog eens bovenop geteld moeten worden. Bovendien is het verschil in concurentievermogen onoverbrugbaar.

Het percentage slechte leningen in Spanje is 10% van alle leningen en dat stijgt nog elke maand, terwijl doorbovenop een kapitaalvlucht uit Spanje plaatsvindt van 70 miljard/maand. Bovendien stijgt het importoverschot van Spanje uit de EMU-kernlanden ook nog steeds. Spanje heeft voor de komende 20 jaar alle benodigde huizen gebouwd. Er is vrijwel niets te verzinnen waar Spanje haar groei vandaan zou moeten halen de komende 20 jaar. Er zit dus geen rem op de verslechtering in Spanje, maar juist een versnelling. Zeker zolang Spanje in de EMU gevangen zit.

Elke bail out van Spanje is zoiets als tegen een toenemende bankrun in gaan rennen. Het zal waarschijnlijk geprobeerd worden, maar het is op termijn niet vol te houden en net als Griekenland zal Spanje zich niet aan de voorwaarden willen of simpelweg kunnen houden onder deze omstandigheden.

Dat is er tegen Europese eenwording: Misschien is het wenselijk, maar het is schier onmogelijk.

tipo | 19-09-12 | 10:28

@Stormageddon | 18-09-12 | 22:12

Ik zal deze site nooit begrijpen? Ik zal dat ook nooit doen? Ad hominem argumenten. Je verondersteld dat je mij kent? Weet je wat trollen is?

Expert Homo | 19-09-12 | 10:10

@Kaas de Vies | 18-09-12 | 23:25
Ach, bijvoorbeeld waar het gaat om het beschermen van culturele minderheden of minderheidstalen heeft de EU een prima beleid en track record terwijl veel landen daar slecht op scoren (waaronder Nederland, en dan denk ik bijvoorbeeld aan Nederlandse Gebarentaal, NGT). Je kan 'meh' zeggen, maar je zal maar tot zo'n minderheid behoren.

Een mooi gebaar | 19-09-12 | 09:54

Wat is er mis met europese eenwording? Als de armere landen door de financiele markten verdrukt worden, moet er toch een fonds (ESM) komen om ze uit de brand te helpen en tijd te gunnen om hun zaakjes op orde te krijgen? Vergeet niet dat de leiders van dit fonds de ministers van buitenlandse zaken zijn van de EU landen.
Iedereen krijgt klappen in deze moeilijke tijden, de luiaards en belastingontduikers de hardste. Geef 't een generatie. De crisis is wereldwijd en de oorzaken liggen niet in Europa, eerder in een falend economisch systeem van schuld.

RusMor | 19-09-12 | 09:26

Laatste leermomentje van Zerohedge voor vandaag:
"Project Europe is a dead horse and with the exception of the saddle and the tail, it should be sent to the glue factory. The jockey in Brussels however is in denial about the death of his horse and has decided that whipping the horse will somehow improve things, rather than whipping himself for having fed his horse too much bullshit and not enough training."
www.zerohedge.com/contributed/2012-09-...

tipo | 19-09-12 | 09:07

Als je echt van Europa houdt, dan heb je scheit aan de EU. Europa is van een prachtige diversiteit, terwijl de EU er een gestandaardiseerde eenheidsworst van wil maken.
Eén munt?
EU-belasting?
Politieke unie?
Europees leger?
Barosso & Van Rompuy?
In hoeveel talen moet je NEIN roepen voordat het doordringt in Brussel?

Zeddegeizot | 19-09-12 | 08:49

de euro middenweg | 19-09-12 | 08:33

Het is de weg met ons - moraal. Lees eens interviews met politiek-correcte blanken in het huidige Zuid-Afrika. Blanken moeten hun privileges opgeven, overal ter wereld, ook in hun landen van herkomst (Europa). Wat zegt minister Farakhan van de nation of islam: we must end white dominance on this planet.
Welnu, dat is er aan de gang. Blanken worden een in omvang bescheiden etniciteit temidden van anderen. That's it. Ook hier in Nederland. Gaat gepaard met de raciaal-economische variant van de christelijke leer van de erfzonde. Of zoals Toynbee het zie: europa zal eens het kolonialisme terugkrijgen als een boemerang in het gezicht. Dat is het. We zijn inderdaad opgegroeid in een blank-Europese cultuur, waarvan het primaat nu ook in de homeland zwaar onder druk staat. Dus wat zuid-Afrika gebeurt, gebeurt ook hier, overal. Er is één voordeel: in de volgende stammenoorlogen kun je je als man weer bewijzen, wat in de huidige emancipatoire wereld vrijwel is uitgesloten. We kunnen weer de held gaan spelen in komende anarchie. Joepie!

Rest In Privacy | 19-09-12 | 08:47

Bakito | 19-09-12 | 00:01 Ik zie 'm nou pas. Ik maak geen foto's. Je verwarring houdt aan hè?

zeg maar jansen | 19-09-12 | 08:44

Een beetje off-topic maar hetzelfde verhaal is natuurlijk ook van toepassing op de multiculturele samenleving. Er zijn jarenlang massa's kansloze immigranten in Europa toegelaten net zolang totdat terugsturen geen optie meer was.

En dat terwijl
- "gastarbeiders" ook tijdelijke arbeidscontracten hadden kunnen krijgen.
- er geen 5-jaarlijkse "generaal pardon" was.
- de grenzen dicht blijven voor kansarme economische vluchtelingen.
- gezinshereniging in het thuisland kan.
- opvangen van vluchtelingen in de regio kan.

Zouden hier misschien dezelfde politici, technocraten en bureaucraten achter zitten?

de euro middenweg | 19-09-12 | 08:33

Elke dag dus even een berichtje van Zerohedge lezen en na een maand weet iedereen wat er aan de hand is:
Het berichtje van vandaag:
www.zerohedge.com/news/bundesbanks-wei...

"Jens Weidmann (Bundesbank, ECB) said that efforts by central banks to pump money into the economy reminded him of the scene in Faust, when the devil Mephistopheles, “disguised as a fool”, convinces an emperor to issue large amounts of paper money. In Goethe’s classic, the money printing solves the kingdom’s financial problems but the tale ends badly with rampant inflation."

Morgen weer een nieuw berichtje. Het is verplichte kost voor iedere Nederlander en die heeft nogal een informatieachtrstand en nogal wat in te halen.

tipo | 19-09-12 | 08:28

@Godsammekraken | 18-09-12 | 21:25
Hmm, hij heeft het steeds over een federatie, maar wat hij onder die term beschrijft is feitelijk een eenheidsstaat. En dat maakt het hele stuk nogal tendentieus.

lekkurlinx | 19-09-12 | 08:06

Alle info is vrijelijk toegankelijk en beschikbaar.
Parsons | 19-09-12 | 06:48
En er ligt vast nog wel een heleboel info verborgen, die ons onthouden wordt. Ik hoop stiekem op een overloper van het kamp pro-EU, iemand die er erg dicht opzit en opeens vindt dat wij alles moeten weten. Zal wel ijdele hoop zijn.

datzouzomaarkunnen | 19-09-12 | 07:52

Gewoon doorzetten nu. Op naar de Verenigde Staten van Europa. Dan bestaan Griekenland ed niet meer dus hoeft er ook geen geld naar toe. Bovendien regelt de Europese regering dan auomatisch ook het huishouden van Zuid- en eventueel Oost-Europa. Dus van Leeuwen, niet piepen, je hebt een nederlaag geleden. Daar moet je maar tegen kunnen.

Poepluier | 19-09-12 | 07:47

@tipo | 19-09-12 | 01:11
En toch is het het electoraat kwalijk te nemen. We leven niet meer in de '70/'80's waar je alleen nog maar uit schimmige boekjes achter in de bieb wat kon leren...

Alle info is vrijelijk toegankelijk en beschikbaar.

Parsons | 19-09-12 | 06:48

@miko | 18-09-12 | 20:28
Jan Bennink?

Rwpo | 19-09-12 | 06:47

Dacht even dat de auteur bedoelde dat Arthur Docters van Leeuwen de NEderlandse Nigel zou zijn....
Het is in ieder geval een intellectueel zwaargewicht.
www.google.nl/search?q=Arthur+Docters+...

spoilerfreak | 19-09-12 | 02:33

tipo | 19-09-12 | 01:11 |
Verruil Der Spiegel maar voor Die Zeit en voeg de Suddeutsche Zeitung nog toe. Dan heb je de drie belangrijkste Duitse media waar denkers voor denkers publiceren wel gehad.

WirMachenMusik | 19-09-12 | 01:38

tipo | 19-09-12 | 01:11 |

Die verantwoordelijkheid ligt bij de media. De NPO is in dit geval de media die deze voorlichting zou moeten verzorgen samen met de erkende dag -en opiniebladen, maar het geval wil zijn dat zij vrijwel alleen één geluid verkondigen. Natuurlijk wordt er door de één weleens een kritische noot gekraakt, maar de heren zoals Baudet, Sassen van Elsloo genieten niet dezelfde podia als de EU-evangelisten die ons bekend zijn.
Er zit wel een kentering in, vermoed ik, maar zolang dit land de vorm boven de inhoud blijft prevaleren zal er van echte verandering geen sprake zijn. Tenzij ze door realiteit worden ingehaald.

Onze universiteiten falen voornamelijk doordat het kritisch, zelfstandig denken niet meer gepromoot wordt binnen de faculteiten die regelmatig met deze materie in aanraking komen. Er is wel bewegingsruimte maar alleen binnen het dogma, hetzelfde geldt voor eventuele kritiek op de Islam. Je maakt geen vrienden met het verkondigen van een aantal van de welbekende doch onderbouwde standpunten. Idem dito voor het bekritiseren van de Palestijnen, maar dat geheel terzijde natuurlijk.
Het volk wordt niet eens bewust misleid, het is de tijdgeest in combinatie met een regenteske kliek die achter de realiteit aanholt.

Desmoulins | 19-09-12 | 01:28

@Desmoulins 00:56
De Britten en de Duitsers worden in ieder geval beter geinformeerd. Door tientallen professoren van naam en faam die alle ruimte krijgen in de de Der Spiegel, de FAZ en Die Welt. In Nederland hebben we niet zulke professoren (zoals Hankel, Bagus, Kerber, Ebeling) en niet zulke kranten. Dus ja, u heeft gelijk dat onze universiteiten falen.
.
Het grootste gevaar voor de Nederlandse democratie en wetenschap is gebrek aan kennis en inzicht.
.
Wellink, Wientjes, Bos en allerlei andere talking heads worden als experts gezien en vullen alle informatieruimte. De meerderheid van de Nederlanders krijgen enkel flarden mee van wat zij beweren. Dat is de doodsteek voor het functioneren van verkiezingen, want als het electoraat niet over de juiste informatie beschikt, kun je ze moeilijk verwijten de verkeerde keuzes te steunen.

tipo | 19-09-12 | 01:11

tipo | 19-09-12 | 00:51 |

Het gaat veel verder, ook binnen de universiteiten worden er plotseling allerlei vakken gegeven over de Europese identiteit. De propgandamachine komt langzaam echt los. U heeft inderdaad gelijk betreft het trio maar zij worden nog steeds omvoldoende erkend. Het is een interessante en aardig onderbouwde visie zegt men, en ze gaan weer over tot de orde van de dag. Het is een nieuw geloof; onfeilbaar.

Desmoulins | 19-09-12 | 00:56

@Polska 20:48
Euro redden kost 1620 miljard Euro de komende 40 jaar.
(bron: Bruno de Haas, FD)
De Gulden invoeren kost 339 miljard de komende 10 jaar en daarmee basta. Vervolgens heeft Nederland dan een lagere rente op de staatsschuld, een lagere inflatie en hogere economische groei, dan als we de Euro kostte wat het kost redden. (bron: ING-rapport 4 september 2012)

Wist je dat er een bankrun op de PIIGS gaande is van 800 miljard/jaar, 25% van hun totale BNP? Wist je dat dat niet te redden is, omdat je nooit tegen een bankrun in kunt rennen?

tipo | 19-09-12 | 00:56

Polska | 18-09-12 | 20:56 |

Begin eens met een 'Ever Closer Union' van Desmond Dinan, en dan wel de laatste versie. Daar staat ook gewoon zwart op wit dat bijvoorbeeld het federalisme één van de toonaangevende stromingen is binnen de EU.
Evenals de statuten en overige besluitvormingsprocessen die uiteindelijk geleid hebben tot de bindende verdragen.

Desmoulins | 19-09-12 | 00:52

Nederland heeft met Tiery Baudet, Theo Hiddema of Alexander Sassen van Elsoo hele goede mensen die niet anders doen dan uitleggen hoe het zit.

Op www.zerohedge.com hoort iedere Nederlander elke dag even te kijken wat er nu echt aan de hand is.

Verder moet er een verbod op de Publieke Omroep komen.

Maar onze sorry-excuse-for-an-elite is niet uit op kennisoverdracht hoe het echt zit, maar houdt het liever onder de pet en gaat daar vervolgens mee rond, met een pistool als sterkste argument. En er is niets dat we kunnen doen.

tipo | 19-09-12 | 00:51

@Polska | 18-09-12 | 20:48
Alleen een paar miljoen, misschien zelfs alleen maar een paar miljard? Ik zeg doen!
.
In de EU blijven gaat jouw, en de rest van ons alles kosten wat wij hebben (hadden, zoveel al kwijtgeraakt de laatste 10 jaar).

Jasaanhetiskoud | 19-09-12 | 00:46

Deus Absurdia | 19-09-12 | 00:38 |

Je zit er weer helemaal naast met je ''bepaald geloof''.
Leugenachtig, want je weet best dat er een hele rassentheorie was die daaraan vooraf ging. Een die teruggaat naar Gobineau. Het heeft in feite helemaal niets met religie te maken. Zeer typisch dat de zelfverklaarde Eurofiel dat weer als een argument moet aandragen. Het is juist vrijwel geen oorlogen en misdaden tegen de menselijkheid ondanks de EU.
Een geforceerde melting pot leidt tot extremiteiten.

Desmoulins | 19-09-12 | 00:46

@Deus Absurdia | 19-09-12 | 00:38
De EEG was goed, maar de EU gaat nou juist tot oorlog leiden.

Binnen de EEG werd er samengewerkt, maar ging een ieder over het eigen geld.

Binnen EU moet ineens het ene land schulden van het andere land gaan betalen. Zelfs binnen families komen er ruzies van wanneer broerlief uit de spaarpot van de ander zijn wiet gaat oproken.

Dus nu juist met de EU gaan er weer oorlogen komen. We zien dat nu al opkomen.

La Bailaora | 19-09-12 | 00:45

Deus Absurdia | 19-09-12 | 00:23 |

Want Farage schiet inhoudelijk tekort tegenover de Eurocraten, die een heus democratisch mandaat hebben,
toch?

Desmoulins | 19-09-12 | 00:39

@Arjan
Een poging: 70 jaar terug stopten ze in dit zo boven de wereld verheven werelddeel nog mensen in een kamer, draaiden ze de gaskraan open en noemden ze dat de eindoplossing, alleen omdat die mensen een bepaald geloof hadden, een makkelijke prooi en zondebok om de haatgevoelens jjegens hun buurlanden op te botvieren.
Misschien is de achterliggende gedachte van ' Europa' , nl dit soort waanzin voortaan voorkomen door landen onderling economisch afhankelijk te maken van elkaar nog niet zo gek.
Dat er qua uitvoer van die strategie dingen mis gaan is duidelijk. Er zijn ook veel mensen die die Europaboot letterlijk missen.. Te veel afstand tot direct resultaat. Maar omdat jij geneuzel,over condooms aanhaalt als voorbeeld wat voor een 'onzin' Europa is, lijkt het me dat ook jij niet echt veel echte problemen kent..
Zo wel.. Hulde voor het uiteenzetten van je betekenisloze, miezerige leventje dat jij dan moet hebben...

Deus Absurdia | 19-09-12 | 00:38

Voor Europa, dus tegen de EU!
Dat is de enige duidelijke en ware boodschap.

Desmoulins | 19-09-12 | 00:37

Maar ik verlaat deze arena weer. Een stompzinnige grijze verwardheid achter latend. Jammer, maar het is zo. De machtigen lachen om ons plebs die de pyramide trachten te ontwarren en die elkaar ondertussen afslachten. Zielig en triest is het, maar het zij zo. Want de leiders van het spel zijn wetend en ons vlooien zijn zo immens klein en triest. En dan heb ik het nog niet eens over de smerige vunzige valsspelers. De domme vieze puisten.
Tabé.

AntiSoof | 19-09-12 | 00:35

@damnschreeuwer | 18-09-12 | 23:37
Ja, heel goed. En wij maar miljarden aftikken richting het zuiden. Komt wel goed joh.

Dromert.

Parsons | 19-09-12 | 00:28

@Deus Absurdia | 19-09-12 | 00:23
Leegte voel ik bij jouw bijdrage. Nix dan nikserige zwarte leegte. Mat je rare nick.

AntiSoof | 19-09-12 | 00:27

@miko | 19-09-12 | 00:21
Ik snap niet wat je wil zeggen. Leg nog maar eens uit.

La Bailaora | 19-09-12 | 00:25

Binnen 5 regls eerst Wilders op inhoud afkraken, overigens terecht, maar wel roepen om een Nederlandse Nigel Farage.
.
Lees jij eigenlijk wel terug wat je schrijft? Niveau groep 8 basisschool opstel...

Deus Absurdia | 19-09-12 | 00:23

@La Bailaora | 19-09-12 | 00:10
Nee man ,ik mag jouw wel.We gaan samen gewoon andermans hersens inslaan.Maar het brood wel eerlijk delen? Geen EU streken

miko | 19-09-12 | 00:21

La Bailaora | 19-09-12 | 00:10 |
hoho, ik zei niet dat ik dat zou willen. integendeel juist.het was gewoon ter aanvulling op jou info bedoeld.
(Laat de boel maar imploderen in de VS, blijft er alleen maar meer over voor de europese landen. :)

damnschreeuwer | 19-09-12 | 00:19

@Arjan | 18-09-12 | 23:52
Het ligt eraan wie deze geschiedschrijvers zijn. Als ze de wetenschappers zijn die zich nu deskundigen noemen, dan heb je gelijk. Maar als de schrijvers werkelijk mensen zijn, naar moraal en liefde gemeten d.i., dan is dat al een ander verhaal. Weet je. Iemand kan geleerd zijn op een bepaalt gebied, maar of die persoon ook een werkelijk MENS is?

AntiSoof | 19-09-12 | 00:17

@Jens Liegt | 18-09-12 | 21:42
Het goedkope ressentiment/de populistische prietpraat pro EU van Pechtold cum suis is u volledig ontgaan?

Ayatollah Oink-Oink | 19-09-12 | 00:13

@damnschreeuwer | 19-09-12 | 00:03
Ja, VS is het ook niet best. Maarre dat betekent toch niet dat wij in Europa de boel nog moeten gaan verergeren?

Of wil je echt Zimbabwe achterna? Daar hebben ze het nog veel armer namelijk.

En het erge van dit doordrammen is, dat het hier niet bij voedselstamps gaat blijven, maar dat we elkaar de hersens in gaan slaan.

La Bailaora | 19-09-12 | 00:10

De timing.. de crisis.. koopkrachtdaling.. Goldman sachs. De spijker op de kop.
Net is constantijn gepromoveerd, nauwe banden met goldman s... Brussel.. draghi die exact oppert wat alle investeerders hoop geeft.. die EU wordt door onze strot geduwd als een bitter drankje.. voor ons bestwil.. pro Europa geldt voor Nederlandse hielenlikkers die hierin hun eigen toekomst te verzilveren. Iedereen in crisis maar de gemeenschap kan je prima uitknijpen.. bevroren lonen.. slechte pensioenregeling.. mensen in angst kiezen voor de EU en het is allemaal van tevoren bedacht..

To van Haar | 19-09-12 | 00:08

@Bakito | 19-09-12 | 00:01
Welke foto? Doet dat ding dat?

AntiSoof | 19-09-12 | 00:04

La Bailaora | 18-09-12 | 23:56 |
Ik las laatst dacht ik dat 30% van de Amerikaanse gezinnen leeft van food-stamps. VS is indmiddels dus ook al ongeveer een 3e-wereldland.

damnschreeuwer | 19-09-12 | 00:03

@zeg maar Jansen
Een hyperlink naar een foto die je zelf hebt gemaakt en op internet gezet.

Maakt mij verder niet uit hoor, het is echter illustratief voor hoe een triest persoon je bent geworden.

Bakito | 19-09-12 | 00:01

@zeg maar jansen | 18-09-12 | 23:49
Ze kunnen het ook nooit terugbetalen. Een kwart van de Grieken leeft onder de armoedegrens en gaat dagelijks zijn eten halen in de opgezette hulp tenten. In Griekenland is het nu net zo erg als in de grote depressie. Maar heel weinig mensen die dat weten.

La Bailaora | 18-09-12 | 23:56

Zo. bedtijd. De chaos zal er morgen niet minder om zijn denk ik.

zeg maar jansen | 18-09-12 | 23:56

Bakito | 18-09-12 | 23:19 Ik heb geen foto's geplemd. Het was een hyperlinkje.

zeg maar jansen | 18-09-12 | 23:55

@damnschreeuwer | 18-09-12 | 23:28
Nee daar pleit ik niet voor.

Ook al is er voor een EU maar 1 mogelijkheid: en dat is als 1 land: met een fiscale, politieke en monetaire unie. Alleen monetaire unie kan niet. Dat gaat altijd uit elkaar vallen, dat heeft het verleden al vaak genoeg bewezen. Tot zover de theorie. Zover snap je het dus.

Waarom ik er dan toch niet voor ben? Omdat het in de praktijk nooit haalbaar is, een fiscale unie. Ik heb dat al hierboven een aantal keer uitgelegd en ga dat niet nog eens doen. Daarnaast, de volkeren willen het niet, en zolang je dat ook nog eens niet gevraagd hebt, moet je dat niet doen. Want je zult ze echt uit moeten gaan leggen dat Nederlanders bv. permanent een groot deel van hun welvaart zullen moeten inleveren. Nederland is rijker dan de gemiddelde van de Europese landen, en na samenvoegen wordt het dus gladgetrokken. Mijn inschatting is dat er zoveel armere landen zijn dat de welvaart in Nederland met tientallen procentpunten zal zakken. Derde punt waarom ik er tegen ben is omdat de EU anti democratisch is. Het zijn ongekozen idioten die veel te veel macht willen. Daar komt alleen maar onheil van.

Vandaar dat ik terug wil naar een EEG.

La Bailaora | 18-09-12 | 23:54

damnschreeuwer | 18-09-12 | 23:51 Daar gaan wij niet rijker van worden.

Dat is de voorbode van het continu onderhouden van de zuidelijke landen.

zeg maar jansen | 18-09-12 | 23:53

Maar liefst 4000 en nog wat Nederlanders hebben tegen EU, Euro én een belachelijk grote en bemoeizuchtige overheid gestemd door Libertarische Partij te stemmen. Een fractie van een promille. De Tiende Penning leidde ooit tot de Tachtigjarige Oorlog.

De belastingen zijn in een eeuw van 5 naar 60% gegroeid, de bemoeizucht strekt zich inmiddels uit tot gloeilampen en condoomgebruik, en toch stemt vrijwel iedereen alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Het kan bijna niet anders dan dat geschiedschrijvers over 500 jaar deze periode zullen beschrijven als "De Grote Verdwazing". Een verklaring zullen ze niet vinden.

Arjan | 18-09-12 | 23:52

Niemands Knegt | 18-09-12 | 21:38 |
Maar is dat sowieso verkeerd? misschien worden we er wel rijker van als land(en)?

damnschreeuwer | 18-09-12 | 23:51

@damnschreeuwer | 18-09-12 | 23:47
LOL altijd iets anders aanklikken dan dat het is.Maar inderdaad deze actie getuigd van dermate veel moed dat het dit keer wel hartverwarmend is.Zou je niet denken van de Fransen die normaal gesproken altijd hun oorlogen vechten met hun rug naar de vijand toe.

miko | 18-09-12 | 23:50

La Bailaora | 18-09-12 | 23:46 Teruggeven gaan ze nooit doen.

En die rente dus ook niet want de rente over 0% terugbetaling kan niet anders zijn dan 0%.

zeg maar jansen | 18-09-12 | 23:49

@Polska | 18-09-12 | 20:56
In de Euro/ de EU blijven, dat motiveren met tal van drogredenen & dan de tegenpartij beschuldigen van populisme. LOL.

Ayatollah Oink-Oink | 18-09-12 | 23:49

miko | 18-09-12 | 23:41 Zij die zich geprovoceerd willen voelen zullen zich geprovoceerd voelen.

En we weten al wie dat zijn. Maar die raken al overstuur bij het zien van een politiebusje. Dus heel moeilijk kan het niet zijn.

zeg maar jansen | 18-09-12 | 23:46

ze willen geen federaal stelsel maar een feodaal stelsel.
@Kaas de Vies | 18-09-12 | 23:22
Lol :-) So true.

La Bailaora | 18-09-12 | 23:46

@Parsons | 18-09-12 | 23:20
Stond dacht ik in mijn eerste zin :-)

@zeg maar jansen | 18-09-12 | 23:21
ja, lol :-).

En wanneer de rente omlaag is en er weer geld komt weer lekker door uitgeven.

La Bailaora | 18-09-12 | 23:46

@damnschreeuwer | 18-09-12 | 23:42
Uw onwetendheid is u vergeven, want elk mens is onwetend geboren. Ge weet niet beter.

AntiSoof | 18-09-12 | 23:44

AntiSoof | 18-09-12 | 23:39 |
het is volle maan. ga eens gauw een dansje doen buiten.

damnschreeuwer | 18-09-12 | 23:42

@zeg maar jansen
Jawel hoor, als er iemand is die moet incasseren hier, ben ik het wel. Geen punt.

Ik ben in ieder geval niet zo'n verzuurde ouwe bok die gefrustreerd zijn verleden net zich meezeult.

Wordt eens wakker gast en ga leven nu t nog kan. #gratistip

Bakito | 18-09-12 | 23:41

Die van de Kooten en de Bie hebben er destijds dan wel een lachertje van gemaakt en die typjes zullen er heus wel hun zakjes mee gevuld hebben, maar dat wat ze geprobeerd hebben kapot, of tenminste belachelijk te maken is m.i. onze enige (ware) redding; kén jezelf. Want zonder jezelf te kennen ben je als een slaaf die zijn eigen staart afbijt.
Dit mystieke feit is als een glans in een sombere nacht.

AntiSoof | 18-09-12 | 23:39

Parsons | 18-09-12 | 23:24 |
ja hoor, heb ik gezien. Die duitse Jambers maakt het helemaal compleet.
Als er 1 land is wat momenteel moet bloeden dan is het Griekenland. Zoals in die docu te zien is trekken de jonge grieken die iets kunnen naar andere landen waar ze een goede baan hebben en een bijdrage leveren aan de economie. Ikzelf ken inmiddels ook diverse Spanjaarden en Portugezen met een universitaire opleiding die in Amsterdam zijn komen werken. Klote voor Griekenland/Sportugal/Spanje, maar goed voor ons.

damnschreeuwer | 18-09-12 | 23:37

Bakito | 18-09-12 | 23:19 Weet je wat het is met jou? Jij meent iedereen in z'n hemd te mogen zetten maar zelf kun je niks hebben.

zeg maar jansen | 18-09-12 | 23:32

@Stormageddon | 18-09-12 | 22:26
Wat is een niet droog gelegde polder???

miko | 18-09-12 | 23:31

La Bailaora | 18-09-12 | 23:16 |
je pleit dus eigenlijk voor een groter, machtiger EU, naar voorbeeld van de VS. ik had niet verwacht dat je een d66'er zou zijn...
(ps. de meeste plannen voor zonneparken in spanje zijn van afgelopen jaar en zullen in de komende 3jaar gerealiseerd worden volgens de kranten. Niet verwonderlijk dat dus dat je er nog weinig van ziet)

damnschreeuwer | 18-09-12 | 23:28

'T is beurt mensen. 12 september was al sluitingstijd. U krijgt de hartelijke groeten van Van Rompuy. Doet u voor het slapen gaan het licht uit? Dank u.

Rest In Privacy | 18-09-12 | 23:26

@Een mooi gebaar | 18-09-12 | 23:24 | + 0 -
Vooral de EEG-regels werken uitstekend. De rest, meh. Niet echt specifiek een aanwinst.

Kaas de Vies | 18-09-12 | 23:25

@Kaas de Vies | 18-09-12 | 23:22
Ik wil helemaal niks, ik constateer een feit.

Parsons | 18-09-12 | 23:24

Wat een zure flauwekul en welk een kromme duiding van de verkiezingsuitslag. Nee, Europa is niet perfect, maar bijvoorbeeld qua wetgeving en beleid doet Europa het gemiddeld beter dan Nederland, dat is althans mijn ervaring.

En wellicht een frisse gedachte: Je kan denken 'all that is necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing' (onbekende oorsprong) en op die manier heeft al menig leider vrolijk een ideologische oorlog ontketend. Je kan ook denken ´good men are scarce, especially among leaders, and if they do nothing they do little harm'. In dat kader doet het eeuwige geklets tussen allerhande EU-leiders zeer weinig kwaad en komen er zo nu en dan aardige dingen uit voort. Voorwaar nog geen slechte opbrengst nog niet als het gaat om circa 500 miljoen mensen die hun leven aangenaam proberen te slijten en hetzelfde hopen voor hun nageslacht.

Een mooi gebaar | 18-09-12 | 23:24

@Parsons | 18-09-12 | 23:20 | + 0 -
Iedereen maakt steeds dezelfde fout, ze willen geen federaal stelsel maar een feodaal stelsel.

Kaas de Vies | 18-09-12 | 23:22

La Bailaora | 18-09-12 | 23:19 Belofte dit en dat en niet nakomen maar ondertussen hebben ze meer hulp nodig en gaat het waarschijnlijk (zeker) ook wat langer duren met de terugbetaling.

En of die rente dan toch niet nog een beetje omlaag kan.

(De stand van zaken in Jip en Janneke taal)

zeg maar jansen | 18-09-12 | 23:21

@La Bailaora | 18-09-12 | 23:16
Aanvullend: En een federaal belastingstelsel, oftewel een fiscale unie.

Parsons | 18-09-12 | 23:20

@Bakito | 18-09-12 | 23:16
Er zijn maar heel weinig gemeenschappen die de credit card en pincode afgeven.

Samenwerken en handelen daarentegen wel.

La Bailaora | 18-09-12 | 23:20

Parsons | 18-09-12 | 23:10 |
Ik heb die alu-hoedjes docus heel wat jaren geleden al gezien (ver voor de crisis).
Heeft me wel aan het denken gezet. Daarna veel boeken gelezen, studie gedaan en buitenlandse kranten gaan lezen. Dan kom je er toch achter dat het net even iets beter in elkaar steekt dan wordt voorgeschoteld door wat (meestal zwaar religieuze) hobyisten.
Inmiddels vind ik dat soort hyperactieve mensen die net een spannende complettheorie hebben gehoord en een enorme zendingsdrang hebben wel vermeackelijk.


damnschreeuwer | 18-09-12 | 23:20

@zeg maar jansen
Als je foto's gaat plempen, vraag je erom. Vergeet niet dat je zelf ooit begon met privacy-schending en voortdurend op de man spelen.

Jankerd.

Bakito | 18-09-12 | 23:19

@zeg maar jansen | 18-09-12 | 23:14
Precies, dat is zeker wat er ook gebeurt. Al dat geld gegeef maakt ze nou juist ook 'luier' 'corrupter' you name it, want het geld komt toch aanwaaien.

Als ze zelf hun broek op moeten houden wordt ook de corruptie minder, immers er komt geen 'gratis' geld meer.

La Bailaora | 18-09-12 | 23:19

@damnschreeuwer | 18-09-12 | 23:07
ja, en?
staten in de VS met iets meer fiscale discipline schreeuwen nu al moord en brand. Ook al zijn ze in de dollar gekomen op vergelijkbare armoede en na een bloederige burgeroorlog, dat wil nog niet zeggen dat de eenheid op lange termijn blijft wat ie is.
Belgie is wel een heel armzalig voorbeeld. Vlaanderen is jarenlang door Wallonie met een staatsschuld gechanteerd en zou nu nog steeds in meerderheid liever de fout van 1830 willen omkeren. maar het zijn de schulden die binden.
in Duitsland neemt de weerzin van baden wurttemberg en beieren hand over hand toe om de tekorten in saksen af te dekken. en dat is een tendens die nog lang niet uitgewerkt is.
spanje loopt binnenkort tegen de muur, er is domweg niet genoeg geld om de tekorten daar te dekken van de overheden lokaal en op staatsniveau, laat staan van de banken die allemaal en zonder uitzondering niks dan ellende in hun balans proberen te verbergen.
pas wanneer de stront echt in de ventilator komt komen onhoudbare valuta's tot een einde.
in de VS heeft het systeem een beter fundament dan in de eurozone; juist in de eurozone zal op basis van Nash' equilibrium de desintegratie veel eerder plaatsvinden dan in de VS. Maar ook de lange termijn samenhang van de VS staat onder druk, al was het maar vanwege de demografische ontwikkelingen.

gooi en smijtwerker | 18-09-12 | 23:19

U bent de hevig spartelende tonijn in het EU-net hopend op een exit-plan.

Rest In Privacy | 18-09-12 | 23:17

@damnschreeuwer | 18-09-12 | 23:07
In de VS bestaat een fiscale unie. Slimpie. Er is dus 1 staat, waar ongeveer gelijke rechten en plichten gelden. Niet zo in Europa.

Dat Detroit nu arm is wordt opgevangen omdat heel veel van die inwoners gemakkelijk naar staten vertrekken waar weer werk is. Dat gebeurt allemaal niet in Europa. Ten eerste al door de taalverschillen, maar ook cultuur. Dat gaat dus ook nooit gebeuren. Wel mondjesmaat, maar het is veel te weinig. Spaanse jeugdwerkelozen zie je niet massaal in Munchen werk zoeken.

Nee, de Walen waren rijker in de 19e eeuw. Na de oorlog helemaal niet meer, en dus ook 20 jaar geleden niet.

En nee, Spanje wordt nou juist niet volgezet met zonnecellen. Wel wat, maar het is marginaal. Ik kan het weten want ik woon er. Er gebeurt verbazingwekkend weinig op dat gebied.

Wat er wel gebeurt is dat er nou juist relatief heel veel windmolens staan. Maar goed, die zijn helemaal niet zo goed zoals we al weten.

La Bailaora | 18-09-12 | 23:16

La Bailaora | 18-09-12 | 23:11 |
Da's mooi. Gemeenschappen waarin betrekkingen worden aangegaan buiten de familie- of clanstructuren zijn in de regel het meest welvarend.

Bakito | 18-09-12 | 23:16

La Bailaora | 18-09-12 | 22:54 De Nederlandse belastingbetaler onderhoudt de Griekse ambtenaar die belast met belastinginning zich laat omkopen door z'n eigen klantjes.

En dat is het begin van het einde. Voor ons dan want die Grieken houden dat nog wel een poosje vol.

En voor alles wat ze beloven geldt het volgende±

"Veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven."

Denk daar maar eens aan bij de beelden van een J.K. de Jager die blij als een kind de rente die het op zou brengen al had uitgerekend.

zeg maar jansen | 18-09-12 | 23:14

@caspert79 | 18-09-12 | 23:11 | + 0 -
Zou je denken, ik denk alleen dat Finland dat heeft.

Kaas de Vies | 18-09-12 | 23:12

Ik kan alleen maar hopen dat NL, DE en FI in het geheim een exitstrategie aan het beramen zijn. Maar het zal wel niet.

caspert79 | 18-09-12 | 23:11

@Bakito | 18-09-12 | 23:01
Haha, grapjas :-)

Mijn portemonnee in ieder geval niet. Die krijgt mijn broer niet eens, kan je nagaan.

La Bailaora | 18-09-12 | 23:11

@damnschreeuwer | 18-09-12 | 22:30
Dat is nu juist het hele probleem. Dat wordt je zelfs in de brugklas van de HAVO aangeleerd...

Muntje valt?

Parsons | 18-09-12 | 23:10

Bakito | 18-09-12 | 22:58 Jongen, jij hebt hier al naardere dingen over mij geschreven dan ik over jou.

En ik ben niet de enige. Dus. If you can't stand the heat, stay out of the kitchen.

zeg maar jansen | 18-09-12 | 23:10

La Bailaora | 18-09-12 | 22:54 |
In de VS zijn er ook staten die waar al decenia lang aan word gedoneerd. Detroid was nog maar een paar decenia terug industrieel en enorm rijk, nu straatarm.
Wij betalen ook aan Limburg als NL. Berlijn kost de zuidelijke deelstaten van Duitsland elk jaar 4 miljard (of 400mln, weet ik ff niet).
Belgie is helemaal interessant: tot 20 jaar terug waren de Walen rijk en de Vlamingen arm, de Walen hadden (oude) industrie. Inmiddels is die industrie waardeloos en zijn de Vlamingen winstgevend.
Spanje word momenteel volgezet met energie-projecten, zoals (duitse) zonnecellen die energie leveren voor noord Europa; ik bedoel, het kan binnen 10jaar zomaar omdraaien, dat is geen reden om elke 10jaar een andere munt te hebben.

damnschreeuwer | 18-09-12 | 23:07

@Stormageddon | 18-09-12 | 22:56
Dat willens en wetens, dat klopt niet. De meeste mensen hebben geen idéé welk contract ze afgesloten hebben. Dat kun je de mensen ergens niet kwalijk nemen. Dat banken van de onwetendheid gebruik maken is ook te begrijpen. Maar er is maar één woord nodig om uit de crisis te komen; 'rechtvaardigheid'. Dat is mijn idee.

AntiSoof | 18-09-12 | 23:02

gooi en smijtwerker | 18-09-12 | 22:55

Precies! Mensen hopen op de wederkeer van Fortuyn in een nieuwe gedaante. Een dergelijke messianistische verwachting is begrijpelijk, maar Fortuyn is toch echt dood.

Rest In Privacy | 18-09-12 | 23:01

La Bailaora | 18-09-12 | 22:54 |
Gna. Laten we eerst onze bankrekeningen maar eens samenvoegen, om toekomstig gedoe te voorkomen.

Bakito | 18-09-12 | 23:01

@hölzenbein | 18-09-12 | 21:53
Als we zover terug gaan heb jij geen moer te vertellen.Dan behoor je weer tot het buitenland! 1810 dat is een mooie tijd! :)

miko | 18-09-12 | 22:58

zeg maar jansen | 18-09-12 | 22:46
Als een plaat overslaat zoals jou herhalio gezeur, geef ik ook een tikje tegen de naald. Ik begrijp je.

Bakito | 18-09-12 | 22:58

@Eurotokkie | 18-09-12 | 22:41
Nee, je wordt als hypotheekgever niet dubbel gepakt, je hebt jezelf slaaf gemaakt, dus daar moet je dan niet over zeiken. Dat is een verplichting die je zelf willens en wetens bent aangegaan. Dat je dan vervolgens uitgekleed wordt door de bank heb je alleen aan jezelf te danken.

Stormageddon | 18-09-12 | 22:56

@Van Duyvenbode | 18-09-12 | 22:52
een nieuwe Fortuyn zal hetzelfde lot beschoren zijn als de oude. Daar hoef je niet te veel illusies over te koesteren. Ook in dat geval zal Van Rompuy aan het graf de woorden uitspreken: dank u wel Nederlanders. Bedankt voor de financiele dekking.

gooi en smijtwerker | 18-09-12 | 22:55

@Bakito | 18-09-12 | 22:51
Samenwerken? Heel goed idee. EEG niet wat?

La Bailaora | 18-09-12 | 22:54

-weggejorist-

Cross_and_Crown | 18-09-12 | 22:54

@damnschreeuwer | 18-09-12 | 22:49
Ja, natuurlijk. Binnen een interne markt wordt het door de belastingbetaler van de rijkste landen ondervangen. Want op het moment dat het zwakke land niet meer betalen kan, springt de belastingbetaler van het rijke land bij. Vroeger gebeurde dat niet en dus ging de valuta naar beneden.

Maar jij vindt het bon-ton dat die belastingbetaler van het rijke land dus die risico's betaalt. Ik niet, want ze hebben er niet om gevraagd, en ze doen niet mee in het spel van de business van de risico ondernemer.

La Bailaora | 18-09-12 | 22:54

Kunnen we bij de eerstvolgende EU-verkiezingen (wanneer die dan ooit mogen komen) als Nederlanders niet ook gewoon op Nigel Farage stemmen? He's my hero forever...
.
@readactie:
Bij verbodsborden is de dwarse rode streep overbodig; alleen een wond wit vlak met rode rand en daarin de letters EU volstaat. Goed idee om hier een via GeenStijl verkrijgbare sticker van te maken? Ik wil er wel honderd!

Brou Is Back | 18-09-12 | 22:53

Hier vinden ze Wilders te vulgair, te populistisch en dus stemmen ze VVD. Ze wachten op een nieuwe Fortuyn. Ondertussen zegt Van Rompuy en Co.: dank u wel, Nederlanders!

Rest In Privacy | 18-09-12 | 22:52

@zeg maar jansen | 18-09-12 | 22:45
Ja, maar nu is het erger, omdat staten elkaars risico's gaan afdekken, terwijl gewoonlijk burgers nog het idee hadden dat met hun belastinggeld gezamelijk dingen voor de burgers werden gedaan, zoals, zorg, defensie, onderwijs etc...

La Bailaora | 18-09-12 | 22:52

La Bailaora | 18-09-12 | 22:44 |
Schijnt. Je zegt het zelf al.

Het is maar de vraag wat effectiever is om het tij te keren: mijn karikatuur of jouw serieuze analyses. Kunnen we niet gaan samenwerken?

Bakito | 18-09-12 | 22:51

La Bailaora | 18-09-12 | 22:44 |
Schijnt. Je zegt het zelf al.

Het is maar de vraag wat effectiever is om het tij te keren: mijn karikatuur of jouw serieuze analyses. Kunnen we niet gaan samenwerken?

Bakito | 18-09-12 | 22:51

@Stormageddon | 18-09-12 | 22:33
Klare taal.

AntiSoof | 18-09-12 | 22:50

La Bailaora | 18-09-12 | 22:42 |
dit staat los van een zakke of sterke munt hebben. Binnen een interne markt maakt dat namelijk niet uit.

Maar, een sterke (lees 'dure') munt hebben is bovendien niet voordelig.
Het zal je wel niet zijn opgevallen, maar de VS, China en Europa zijn al zo'n 8 jaar bezig een valuta-oorlog te voeren over wie de goedkoopste munt heeft.

damnschreeuwer | 18-09-12 | 22:49

@Nafta78 | 18-09-12 | 21:22
Nigel is een slimme man die de materie begrijpt.Greet ......... nee.

miko | 18-09-12 | 22:47

Bakito | 18-09-12 | 22:45 Als ik een deurtje open zie staan geef ik er een trap tegen.

Zeker in jouw geval.

zeg maar jansen | 18-09-12 | 22:46

La Bailaora | 18-09-12 | 22:42 Een staat zal altijd alle financiële risico's afwentelken op de belastingbetaler.

Belastingen en accijnzen zijn de enige inkomsten van een staat.

zeg maar jansen | 18-09-12 | 22:45

zeg maar jansen | 18-09-12 | 22:39 |
Valt niet mee zeker om je ad hominems te slijten zeker, nu Bert Brussen has left building...?


Bakito | 18-09-12 | 22:45

@Bakito | 18-09-12 | 22:37
Wel raar dan dat je dit soort basisprincipes niet schijnt te snappen...

La Bailaora | 18-09-12 | 22:44

In Brussel lachen ze zich rot. Ze hebben de pot gewonnen. De verliezers hebben nog niet door dat ze schaakmat staan.

Rest In Privacy | 18-09-12 | 22:44

@Parsons | 18-09-12 | 21:15
Indertijd met de sterke gulden kon je daar nog extra voordeel uitslaan.De zuidelijke landen hadden graag Guldens.die bleven immers langer waarde vast.Dat ze in de onderhandelingen een beetje lagere koers moesten nemen namen ze vaak op de koop toe.Transport, dat was de onzekerheid! Om de haverklap die grenzen dicht. Chauffeurs,boeren, douaniers noem maar op. Elk jaar was er wel iets in wat voor land ook waarbij men het nodig vond de zaak dicht te gooien. Met Frankrijk voorop! Als de EU zich eens met vrij verkeer bezig hield in plaats van een monetaire en politieke unie.

miko | 18-09-12 | 22:44

Wie heeft er nu daad werkelijk de kies programmes gelezen??????

Rest In Privacy | 18-09-12 | 22:44

@damnschreeuwer | 18-09-12 | 22:30
Ja, dat klopt natuurlijk, maar nu worden de risico's afgewenteld op de belastingbetaler. Iemand moet die risicos betalen namelijk, want die zijn er nu ook. En dat vergeet je.

Als jij handelt loop je risico's. Dan moet je dat niet doen, al helemaal niet door die risico's te gaan neerleggen bij belastingbetalers.

Het is niet voor niets dat die mensen in die landen een zwakke munt hebben, dat komt nou juist door de risico's, en met een eigen munt liggen de risico's precies waar ze horen te liggen: bij diegenen die er een potje van maken.

En dan begin je nog over brugklas ook. Tjongejonge.

La Bailaora | 18-09-12 | 22:42

Stormageddon | 18-09-12 | 22:33 | + 0 -
En buiten dat betaal je ook nog om de bank overeind te houden of je moet bij de Rabo zitten die kunnen het nog zonder staatssteun doen .
of met andere woorden hypotheekaflossers worden dubbel gepakt.

Eurotokkie | 18-09-12 | 22:41

@Bakito | 18-09-12 | 22:37
een econoom is ook maar een leek met een titel, en wel in "the dismal science". zou er maar niet te veel mee te koop lopen.

gooi en smijtwerker | 18-09-12 | 22:41

@lucifer
En wat werd bereikt met strategisch stemmen denkt u ?

Leuk een grote VVD die de zwaarste belastingverhogingen van de laatste 20 jaar in gaat voeren.

vanhetvarken | 18-09-12 | 22:39

Bakito | 18-09-12 | 22:37 Econoom? Moet je wel zijn om rond te komen in de bijstand. Dat klopt.

Maar dat je daar dan ook meteen een titel aan kunt hangen verbaast me dan wel weer.

zeg maar jansen | 18-09-12 | 22:39

vanhetvarken | 18-09-12 | 22:35 |
Eens, probleem is dat er weinig te kiezen valt. Het ligt allemaal op een grote hoop bij elkaar in bed.

Lucifer | 18-09-12 | 22:39

Duitsland volgen en verder niet zaniken, we komen er wel met of zonder euro

wittemuis | 18-09-12 | 22:39

Old_Spice | 18-09-12 | 22:22
sure, het blijft in de economie, maar het komt wel uit jou portemonee, en je krijgt er niks voor terug.
Maar als je graag geld aan een bank geeft dan kun je het ook gewoon doneren hoor. Ze zullen je met open armen ontvangen als je bereid bent je geld af te staan zonder er iets vor terug te vragen (want dat is in feite wat je doet als je geld wisselt; bij elke transactie steken ze gewoon een paar procent in hun zak).

damnschreeuwer | 18-09-12 | 22:38

La Bailaora | 18-09-12 | 22:29 |
Lieverd, ik ben van huis uit econoom; daarom is de dagelijkse politieke poppenkast ook zo'n kwelling voor me.

Bakito | 18-09-12 | 22:37

Jan Kees zei vandaag dat we het beter hebben dan de rest.

Zelf vind ik dat nog geen reden om het dan maar over de balk in een bodemloze put te donderen.

Want dat vergeet die dikke, de Spanjaarden, Italianen en Grieken gaan nooit genoeg hebben. Ze hebben nog nooit genoeg gehad.

Daarom waren Peseta's, Lires en Drachmen altijd een knaak de kilo. Probleem? Devaluatie. En zo losten ze dat daar op. En dat gaan wij ook doen als we die knoflooklanden er niet meteen uit gooien.

zeg maar jansen | 18-09-12 | 22:35

@lucifer
En wat werd bereikt met strategisch stemmen denkt u ?

Leuk een grote VVD die de zwaarste belastingverhogingen van de laatste 20 jaar in gaat voeren.

vanhetvarken | 18-09-12 | 22:35

Aardig artikel, behalve dat de hoop wordt gevestigd op de komst van een nieuwe messias. Welnu, die messias komt niet. U kunt wachten tot St. Juttemis. Bovendien wordt de suggestie gewekt als zou de Europese integratie vanuit Nederland nog te sturen zijn, ja zelfs gedeeltelijk terug te draaien. Laat ik hierbij u ook uit de droom helpen: dat kan Nederland niet meer, zeker niet meer na het verkiezingsresultaat van 12 september, dat wel degelijk als een pro-EU stem opgevat moet worden. Het proces van EU-isering is niet meer te stuiten. Nederland gaat nog liever helemaal failliet a.g.v. storten in bodemloze putten dan dat het de rem zet op de EU. En de Nederlanders denken er wat dat betreft hetzelfde over als de politiek. Wakker worden, u leeft in de EU-Staat. Wat u daar verder van vindt, is voor u zelf weliswaar zeer belangrijk, maar de EU met zijn bobo's en ambtenaren-apparaat zal dat Bratwurst zijn.

Rest In Privacy | 18-09-12 | 22:33

@Eurotokkie | 18-09-12 | 22:27
Dat mensen een huis huren van een bank vind ik onbegrijpelijk. "Koophuis" is natuurlijk een eufemisme. Dat huis wordt niet gekocht, maar de hypotheekgever (i.e. de huizenkoper) wordt gekocht. Door de bank. Het huis is slecht onderpand en blok aan het been van de hypotheekgever. "Ik heb een huis", denkt de huizenkoper (abusievelijk). "Ik heb een slaaf met onderpand voor de komende 30 jaar", denkt de bankier.
Die laatste heeft het juiste perspectief.

Stormageddon | 18-09-12 | 22:33

Stormageddon | 18-09-12 | 22:26 | + 0 -

Het tapijt van rechts is groter daar past meer onder .

Eurotokkie | 18-09-12 | 22:32

@T2000 | 18-09-12 | 22:28
Inderdaad. Waar is Rutger? Ik zie die vent nooit meer.

Old_Spice | 18-09-12 | 22:30

Iemand toevallig laatstelijk nog verwoede toenaderingspogingen van Turkije richting de EU vernomen? Och nee, daar is het BBP vorig jaar met 11% gestegen.

breakingnews | 18-09-12 | 22:30

Parsons | 18-09-12 | 22:16 |
Wat een rare vraag.
Uiteraard hebben we met zoveel mogelijk landen handelsrelaties, maar het geeft gewoon een groter risico als je met een landhandeld waar veel inflatie is, of wanneer je product er lang over doet om te worden geleverd.
Als je nu door een prijs afspreekt voor een machine die je over een half jaar hebt ontwikkeld en kunt leveren dan is het afgesproken bedrag nog maar 85% waard op het moment van leveren. Andersom zullen zij graag in hun munt betalen (en zo laat mogelijk betalen) want dan krijgen ze het 15% goedkoper als ze pas op het allerlaatste moment hoeven te wisselen. Dit is een risico en hierdoor stagneerd de economie.
Sorry, maar dat is echt brugklas havo economie. Dat zou je moeten weten.

damnschreeuwer | 18-09-12 | 22:30

@Bakito | 18-09-12 | 22:06
Rente komt altijd tot stand door het feit dat mensen bereid zijn een bedrag te lenen.

Bij een dikke duitser met een miljoen op zijn rekening of een groot bedrijf die effe cash nodig heeft, en die een schoon verleden heeft als eerlijke ondernemer, doe ik dat tegen een lagere rente, dan bij een Spaanse werkeloze die geld nodig heeft om zijn huur te betalen. Daar wil ik minstens een hogere rente, omdat de kans dat geld niet meer terugkomt groter is.

Kortom, rente is een risicopremie.

De rente in een land in Spanje gaat omhoog omdat men denkt dat men het niet meer terug gaat betalen, althans dat daarop een groot risico bestaat. Sommigen doen het toch met de kans op hoog rendement. That's all in the game.

Schaf je dat principe af dan beloon je dus niet het goed gedrag van een Duitse ondernemer, maar het slechte gedrag van mensen die liever geld uitgeven. Immers, het maakt niet meer uit wat je doet.

La Bailaora | 18-09-12 | 22:29

La Bailaora | 18-09-12 | 22:23 |
Fuck, toch een typo. En ik had nog zo
goed nagedacht over deze vlijmscherpe analyse. Gelukkig kunnen we elkaar hier corrigeren indien nodig.

Je moet er toch niet aan denken dat al
onze gedachtes op ene hoop worden gegooid?

Bakito | 18-09-12 | 22:29

De meesten die ik ken en die VVD hebben gestemd deden dit puur om een VVD premier te behouden. Wilders kan toch geen potje breken in welke coalitie dan ook en liever Rutte met de Duitse behoudende lijn in het torentje dan Samson met de Franse Hollande 'op-is-op alles-moet-weg' lijn. Simpelweg kiezen tussen de minst kwade van de twee maakt mensen zeker niet pro EU, integendeel.

Lucifer | 18-09-12 | 22:29

Die EU is inmiddels een idee-fixe, er is teveel op geinvesteerd om dat op te geven, wen er maar aan. Een failliet gaande MKB er met een mager verdiensten model, zal ook gewoon tot aan het gaatje gaan, omdat ie de afgelopen 20-30 jaar niet overnieuw kan doen met zijn giga pand om de eens zo succcesvolle plastic hondedrol te verkopen.

vanhetvarken | 18-09-12 | 22:29

@u625030 | 18-09-12 | 22:16
"Wanneer gaat GeenStijl na het eerste opstapje (PowNed) verder als politieke partij? Gewoon... omdat het kan!"
Dat gaat Geen Stijl nooit doen! Punt 1; omdat ze geen ideologie hebben. Beetje overal overheen zeiken en ouwenelen, maar geen idee hebben hoe het wel moet.
Daarnaast is POWNED (blijft een flutnaam) veel te druk bezig met konten likken en belastinggeld innen in Hilversum.

T2000 | 18-09-12 | 22:28

vanhetvarken | 18-09-12 | 22:17 | + 0 -

Idd zie de aflevering van Tegenlicht "De schuld van de bank "tevens een kijkje op Zembla
"Uw hypotheek als melkkoe".
Dat mensen met een koophuis nog stemmen op de
VVD vind ik onbegrijpelijk , of je moet natuurlijk zwemmen in het geld dan is de VVD een goede partij.

Eurotokkie | 18-09-12 | 22:27

@Eurotokkie | 18-09-12 | 22:16
Die rijden vaker een scheve schaats en handelen vaker en sneller in tegenspraak met hun socialistische principes (waarmee vooral wordt aangetoond dat socialisme in tegenspraak is met de menselijke natuur en in wezen criminaliteit van bestuurders en politici aanmoedigt - want zonder belastinginkomsten valt er niets voor ze graaien.)

Dus nee, helemaal toevallig is dat niet. PvdA'ers zijn gewoon vaker inconsequent en hypocriet. Dat ligt in de aard van de ideologie die in tegenspraak is met het egocentrisme en opportunisme van de menselijke natuur. PvdA'ers zijn en blijven gewoon mensen, dat is ze niet kwalijk te nemen, maar als ze dan een ideologie propageren van "Het MOET eerlijker", en zichzelf buitenproportioneel verrijken en dat voornamelijk doen van geroofd geld dan is dat ze wel kwalijk te nemen. Zeer kwalijk te nemen zelfs.

In een beschaafd land zet je die mensen achter de tralies, hang je ze op aan een boom of verzuip je ze in een nog niet drooggelegde polder. Of je zendt ze heen naar een woestijn naar keuze. Maar ja, beschaving is ver te zoeken alhier.

Stormageddon | 18-09-12 | 22:26

-weggejorist-

Hard stuurboord | 18-09-12 | 22:25

@Chiant | 18-09-12 | 22:16
Natuurlijk. Polen doet het goed en laat dat nou juist zo blijven! Dus niet in die euro stappen zou ik ze aanraden. Het is nou juist goed dat ze daar achter zijn. Ze zijn wakker dus in Polen.

La Bailaora | 18-09-12 | 22:24

Lijkt qua genoemde argumenten sterk op wat ik elders al eerder schreef. Zegt het voort.

Ginger Ted | 18-09-12 | 22:24

@u625030 | 18-09-12 | 22:16

En wie moet de kar dan trekken? Een hakkelende Weesies? Ruktor? Tom 'alleen maar leuk als die teveel gezopen heeft' Staal?

Fatwabuster | 18-09-12 | 22:23

@Bakito | 18-09-12 | 22:06
Dus je wilt rente niet meer baseren op risico's?

Dat betekent dat als je dus maar veel schulden maakt en het opzuipt je nog steeds evenveel rente hoeft te betalen als iemand die betaalzeker is en altijd zijn rekeningen kan betalen. Logisch heel logisch. Not.

La Bailaora | 18-09-12 | 22:23

@damnschreeuwer | 18-09-12 | 22:13
Euhm, ben je nou helemaal achterlijk of hoe zit dat? Dat geld blijft toch gewoon in de economie? Sterker nog, omdat wij een stabiele economie hebben die boven het EU gemiddelde presteert, en dus ook een sterke Gulden zouden hebben, zullen wij zelfs verdienen aan de valuta handel.

Old_Spice | 18-09-12 | 22:22

@u625030 | 18-09-12 | 22:16
Ja, dat Powned is zijn beloften nagekomen (NOT). Die hebben ons destijds gelokt met de belofte dat ze de taxpoet verslindende linkse Hilversumse kliek van binnenuit zouden gaan uithollen.
Daar is dus ook geen ene reedt van terecht gekomen. Het verwerd tot een analoge versie van Geenstijl TV met één topic per week.
Verdwijnt binnenkort wegens obsoleet en mislukt.

Chiant | 18-09-12 | 22:22

@Vindefin | 18-09-12 | 22:16
Hun kop houden is tot daar aan toe.

Maar het lijkt me beter dat alle pro-EU stemmers zonder blikken of blozen de lasten dragen en de niet-stemmers met rust gelaten worden.

Het moet eerlijker.

Parsons | 18-09-12 | 22:21

@damnschreeuwer | 18-09-12 | 22:05
Hoe komt dat dat ze 7% rente moeten betalen? Eerst dat snappen, pas dan doorredeneren.

Verder Spanje is totaal failliet joh. Daar doet een toenamen van een % meer export niets meer aan. Dat wordt nog gecamoufleerd door veel te rooskleurige cijfers tav het bankwezen. Er zitten daar nog heel veel lijken in de kast.

La Bailaora | 18-09-12 | 22:21

@La Bailaora | 18-09-12 | 21:02
Die zien ook wel dat de koek op is. :)

miko | 18-09-12 | 22:20

@janneman1977 | 18-09-12 | 22:14 |
Die Omtzigt viel mij ook direkt op, gister. Daar had het CDA heel wat meer aan gehad, dan aan van Haersma Buma.
Gaan we nog veel van horen, vrees ik.

Moriarty | 18-09-12 | 22:20

ik alle reacties niet gelezen maar IK..... IK wil de EU stoppen...... maar daar heb ik uw steun bij nodig.

Dit is een oproep aan alle mensen die het niet langer meer pikken en niet nederland willen laten regeren door andere personen van de EP.
We hebben al eeuwen voor ons zelf gezorgt en laten we dat blijven doen.
Het is gelul dat we afhankelijk zijn van europa..... niet dus ..... wij zijn handelaar en blijven handelaars, ons landje is de grootste economische leerzame land binnen europa en niet het grote duitsland
Ik ga de kies programma,s van de pp nog een keer naast elkaar leggen maar heb wel jullie steun nodig over bepaalde ideeen.
CEEN ONZIN IDEEEN maar ideeen die in een programma neer gezet kan worden en kan worden verdedigd ,die de bevolking van nederland,wit,zwart,geel,groen,blauw of wat voor kleur dan ook weer tot een eenheid kan brengen en op kunnen komen voor onze eigen belangen en niet buigen voor landen die niet mee willen werken als de nood aan de man is......... reakties via de redaktie.
Ik stop met lullen,mijn vingers zijn op......"Dit is echt een oproep naar een partij die niemand anders nodig heeft".

Rest In Privacy | 18-09-12 | 22:19

Enfin, 26 oktober zal een cruciale dag worden, zoals reeds gezegd. Tot die tijd is het koffiedik kijken.

Mark my words!

Bakito | 18-09-12 | 22:19

Maken we even een profile van VanLeeuwen:
Zijn stijl is een mengelmoes van de popie-jopie stijl en would-be intellectualisme (flut anti-islam film contra marginale).
Dus we moeten denken aan iemand die wel enige opleiding heeft genoten boven het nivo VMBO installatietechniek, maar ook weer geen hoogvlieger is, die de Universiteit ook wel eens van binnen heeft gezien.
Dus zeg maar iemand die via de journalistenopleiding te Kampen is doorgestroomd via de lokale politiek helemaal naar het chique Den Haag.
Een echte doordenker is hij (de mystery guest) ook niet echt, want het alu-hoedjes denken is in zijn tekst terug te vinden (De Banken Willen De Wereld Beheersen En Goldman Sachs Is De Ergste En Ze Gaan Ons Allemaal Slaaf Maken), maar een doordrinker wel.
Conclusie: kan niemand anders zijn dan.................. Frits Wester.
Gefeliciteerd nog ouwe!
hofstijl.nl/2012/03/29/frits-wester-50...

King of the Oneliner | 18-09-12 | 22:18

De EU is een bankenunie, alles draait om de banken en de pensioenfondsen. Geef het MKB (60-70% van de reele economie) weer eens de ruimte, betaal die gasten net als vroeger contant, krijg je weer een gezond stuk echte economie, in plaats van dat virtuele gedoe.

vanhetvarken | 18-09-12 | 22:17

Wanneer gaat GeenStijl na het eerste opstapje (PowNed) verder als politieke partij? Gewoon... omdat het kan!

u625030 | 18-09-12 | 22:16

Niemand redt ons van de EU. We hebben net met een overweldigende meerderheid van 80% voor Europa gestemd. We willen het dus kennelijk. Alle pro-stemmers moeten in ieder geval hun kop houden.

Vindefin | 18-09-12 | 22:16

Stormageddon | 18-09-12 | 22:12 | + 0 -

De PVDA komt wel erg veel voorbij maar dit is zeker toeval ?

Eurotokkie | 18-09-12 | 22:16

@La Bailaora | 18-09-12 | 22:09
Ook waar. Maar ik heb gezien hoe Polen vooruit gegaan is sinds het einde van het ijzeren gordijn. Het is werkelijk bijna onvoorstelbaar om te zien hoe de Poolse trots, in combinatie met hun energie en positieve inborst, ertoe heeft kunnen leiden waar het moderne land inmiddels staat.
Ik kom er graag en vaak, het is een prachtig land met een vriendelijk en trots volk.

Chiant | 18-09-12 | 22:16

@damnschreeuwer | 18-09-12 | 22:13
En daarom drijven we geen handel met niet EU landen!?

Parsons | 18-09-12 | 22:16

gisteren heb ik weer eens 1 voor de verkiezingen gekeken, daar zat Pieter Omtzigt dat is een tweede kamerlid van de CDA deze was meer EU-sceptisch dan ik van een CDAer gewend ben
Dit zal ook wel de reden zijn dat hij eerst niet meer op de lijst stond en later op een onverkiesbare plaats is gezet, maar door voorkeurstemmen toch in de kamer komt nos.nl/artikel/351263-cdaer-pensioenra...
-
www.1voordeverkiezingen.nl/
-
Maar ik denk dat er nu in de tweede kamer niemand zit die het eu-sceptische deel van het nederlandse volk vertegenwoordigd, mij dus
ik hoop dat er begin volgend jaar weer verkiezingen zijn
Maar de eerst volgende verkiezingen zullen wel de verkiezingen voor het europese parlament zijn( mei 2014), misschien is dat wel de laatste hoop/kans om de EU te stoppen zonder hooivorken

janneman1977 | 18-09-12 | 22:14

Chiant | 18-09-12 | 22:09 |
Haha. Nee, in tegendeel.

Bakito | 18-09-12 | 22:13

Old_Spice | 18-09-12 | 21:12 |
er zijn weldegelijk miljarden verloren gegaan door geld wisselen. Geld wisselen doe je namelijk bij een bank/wisselkantoor en die vraagt meestal zo'n 5% (afhankelijk van de koers. In Argentinie mag je momenteel 50% betalen als je dollars wilt kopen).
Dat ben je dus kwijt en geef je aan de bank. een omgekeerde bank-belasting dus die wij maar even moeten ophoesten.
Wel zeuren over een half procentje teveel hypotheekrente, maar als ze 5% pakken dan is het ineens wel goed? Dat moet je me dan even uitleggen

damnschreeuwer | 18-09-12 | 22:13

@Kaas de Vies | 18-09-12 | 21:52
Ik vrees ook zeker dat de collectieve bewustzijnsverruiming ruimschoots te laat gaat komen....áls hij al komt.

Moriarty | 18-09-12 | 22:12

@Expert Homo | 18-09-12 | 21:59
Bullshit. "Rechts" wordt net zo vaak op hak genomen als "links" als daar aanleiding voor is. Dat is bij links veel vaker het geval.

Maar iedereen komt aan de beurt hier. Of het nu een VVD-burgemeester van Schiedam is, of een pornobaron van de PVV, of een liegend en stelend PvdA deelraadslid uit A'dam-Zuidoost (take your pick, die hele fractie is crimineel).

Je snapt (zoals zovelen) deze site gewoon niet, je hebt het nooit begrepen en dat zal je ook nooit doen.

Stormageddon | 18-09-12 | 22:12

@Polska | 18-09-12 | 20:48
Enneh hoe doen we dat dan wereldwijd?? Bovendien deed ik voor de euro een hoop zaken in dollars.Maar Europa moest zo nodig een tegenhanger hebben maar was dat echt nodig?
Maar de heren kregen natuurlijk een complete stijve klabanus toen Hugo en achmed van Venezuela en Iran in eens de Euro als internationaal betaal middel wilde.

miko | 18-09-12 | 22:12

Nu alleen nog wachten dat kritiek op de EU en Europa strafbaar wordt.
Tot die tijd , FUCK !! de EU.

Eurotokkie | 18-09-12 | 22:11

@Parsons | 18-09-12 | 22:07

Tof! Bedankt!

Fatwabuster | 18-09-12 | 22:10

@Kaas de Vies | 18-09-12 | 21:52 |

U schendt opnieuw uw eigen afspraken rond uw reaguurselquotum. U lijkt de EU wel. What's next, een Reaguursel Stabiliteits Mechanisme?

Parel van het Zuiden | 18-09-12 | 22:10

Libertarische Partij

thefonz | 18-09-12 | 22:10

@Chiant | 18-09-12 | 21:58
Volgens mij veel meer omdat ze zien hoe een grote faal de euro is. Daar willen ze niet door mee naar beneden worden gezogen.

La Bailaora | 18-09-12 | 22:09

Als alle lobby multinationals het geld dat zij besteden aan alle lobby's in Brussel nu in Europa steken, dan waren we al uit de crisis........

wel/niet | 18-09-12 | 22:09

@Bakito | 18-09-12 | 22:06
U -werkt in- kraakt het pand van Deloitte of Ernst & Young?

Chiant | 18-09-12 | 22:09

Pim had het kunnen zijn...

Rikketiktik | 18-09-12 | 22:07

de EU wordt pas gestopt wanneer de Verelendung echt voelbaar wordt. Wanneer onze pensioenfondsen worden genaast om de tekorten in zuid europa te stelpen. Wanneer de stront de ventilator raakt.
.
nu gaat het allemaal nog te goed, omdat iedereen nog gewoon brood kan kopen (en voor sommigen brood bij de voedselbank kan worden afgehaald.
.
mensen komen pas in opstand wanneer alles verloren is; dan pas verliezen mensen zichzelf en gaan de straat op. Niet eerder dan op dat moment.
.
Het moet eerst echt fout gaan voordat er genoeg woede los komt en de ketens worden afgeworpen.
.
Vandaag heeft hare majesteit in de jaarlijkse belediging aan de oorspronkelijke bewoners van dit land de verdere uitlevering aan de EU nogmaals bevestigd.
.
er is geen geloofwaardige politicus die dit nu kan keren. uiteindelijk zal de wal het schip keren, en dat wordt geen mooi verhaal.
.
en dit is nog mijn positieve voorspelling.

gooi en smijtwerker | 18-09-12 | 22:06

@Kiwi45 | 18-09-12 | 22:02
Aan jou heeft het zeker ook gelegen, want je kon weten dat er geen hond op die mafkezen ging stemmen. De PVV was, of het nou voor 100% aansluit op al je eigen opvattingen of op Europa na verder totaal niet, de enige optie.

Moriarty | 18-09-12 | 22:06

Het zou goed zijn als de Euro een doorstart zou maken met herijking van toenmalige rentestandaarden. De gemiddelde inflatie in de diverse EU-landen doen namelijk vermoeden dat een bail-out van exportoverschotten een gunstige spin-off bieden voor de valutamarkten wereldwijd.

Voorwaarde is dat de banken niet te lang aarzelen met het solvabel maken van de lange termijn hypotheekmarkten. Zie ook "The Converse of Long Stock Targets" van Dwight McFandell.

Bakito | 18-09-12 | 22:06

-weggejorist-

damnschreeuwer | 18-09-12 | 22:06

wat een gezeik. we zijn nog steeds rijk.
Europa is klote voor de zuidelijke landen, maar aan wie denken jullie dat ze nu die 7% rente moeten betalen dan?? niet aan hun eigen buurman iig.
Wetgeving in zuidelijke landen is onder druk in ons voordeel aangepast in de afgelopen 2jaar. Het wordt al een beetje zichtbaar dat het voordeel oplevert (zie toename export van Spanje en ons handelsoverschot www.bnr.nl/programma/bnreuropa/458050-... !!)
Het heeft even tijd nodig voordat de effecten zichtbaar worden, maar het zou stom zijn om op het moment dat het resultaat begint te geven er uit te stappen. Dat kan namelijk altijd nog. We zitten nog steeds in de plus en er is nog steeds groei.

damnschreeuwer | 18-09-12 | 22:05

Knullig geschreven tekst meneer/mevrouw Van Leeuwen.
Open deurtjes, stoplapjes en natuurlijk de sneer naar Geert Wilders.
Is dat een must op HQGS? Zo vaak mogelijk Geert Wilders op inhoudelijk falen afrekenen?
.
Geert Wilders vertelt u al jaren hoe de toekomst met de EU eruit gaat zien. Thatcher vertelde het een eeuwigheid geleden al. Het probleem is dat u niet wilt luisteren en eerst heel erg moet voelen voordat u de boodschap aannemelijk begint te vinden.
De modus operandi van Wilders is een ongebruikelijke in het Nederlandse politieke klimaat en dus moet Geertje hangen want onfatsoenlijk en asociaal.
Weet u wat asociaal is? De MSM die u knollen voor citroenen verkopen. De Haagse gevestigde orde die in complete machtwellust uw belangen verkwanselen.
De EU is een draak van een constructie die bedacht is door verveelde linkse ideologen met te veel tijd en te veel machtsgeilheid.
.
Democratie is een hol begrip. In Egypte is in democratie gekozen voor tirannie. EU heeft niets met democratie te maken. Het heeft niets met de verbetering van het lot der lidstaten te maken. Het is een strategische constructie voor een elite groep die in de wereld aan de touwtjes wenst te trekken.

Miep Scharensliep | 18-09-12 | 22:05

@hölzenbein | 18-09-12 | 21:53
Dan ook direct doorpakken naar de tijd dat de weereldheerschappij der -Nederlandsche- Republiek der Zeven verenigde Nederlanden nog onomstreden was.

Chiant | 18-09-12 | 22:05

Aan mij ligt het zeker niet, ik heb LP gestemd. De enige serieuze partij met een goed antwoord. En dus marginaal gebleven.

Kiwi45 | 18-09-12 | 22:02

@James St John Smythe | 18-09-12 | 20:39
Mali heeft last van oorlogen tussen christenen en moslims. Iets van regen en drup?

Niederländer | 18-09-12 | 22:01

@Dakota85 | 18-09-12 | 21:47 |

Ik word een beetje moe van mensen die pro-Europese Unie zijn en dat niet kunnen of willen onderbouwen. Er is aantoonbaar veel op de Europese Unie aan te merken. De Eurocrisis is slecht een van velen voorbeelden waaruit blijkt dat Europese oplossingen ondoordacht, onbetrouwbaar, en ineffectief zijn. Legt u mij maar eens uit waarom ik burgerrechten, democratische invloed, en rechtstatelijke waarborgen moet opgeven ten faveure van een ontransparante antodemocratische bureaucratie die niet in staat blijkt effectieve oplossingen neer te zetten...

Parel van het Zuiden | 18-09-12 | 22:01

Jens Liegt | 18-09-12 | 21:42 |
Wat zeg je? De kiezers hebben het al door?, man man, ze hebben stomweg zogenaamd strategisch gestemd, opgezweept door de pers en onze statistieken maffia. De Eurosceptici zijn de moedigen die niet zomaar als schapen achter de elite's aanlopen maar kritisch blijven, om tegengewicht te bieden aan deze verschrikking in naam van de EU. Dus voor Europa maar tegen de EU!

lanexxx | 18-09-12 | 22:00

@Stormageddon | 18-09-12 | 21:53
"geen PVV-propaganda site"? Mwa, bijna. De propaganda site van de meest prominente (niet extreme) rechtse partij. Klopt.

Expert Homo | 18-09-12 | 21:59

Raar stukje, er is zeker iemand ineens wakker geworden.
Mosterd na de maaltijd.

Gags Beasley | 18-09-12 | 21:59

@Parsons | 18-09-12 | 21:47
Nee precies, gewoon uit elkaar gevallen net als de euro gaat doen, tenminste als ze ons niet in de armoede en anti-democratie storten.

La Bailaora | 18-09-12 | 21:58

@La Bailaora | 18-09-12 | 20:56
Omdat ze daar misschien wel erg zuinig zijn op hetgeen ze daar in de afgelopen 20 jaar hebben bereikt met hard werken en vaderlandse trots?
Daar kunnen wij Kuddelanders nog wat van leren!

Chiant | 18-09-12 | 21:58

@hölzenbein | 18-09-12 | 21:53

Die Florijn kan ik begrijpen maar de Zuiderzee terug? Bent u op de nostalgische toer?

Fatwabuster | 18-09-12 | 21:55

hölzenbein | 18-09-12 | 21:53

Wanneer u in het bezit bent van een stevige schop, moet die Zuiderzee te doen zijn.

breakingnews | 18-09-12 | 21:55

@Jens Liegt | 18-09-12 | 21:42 |

Misschien wilt u ons dan eens uiteenzetten waarom deze EU zo'n goede oplossing is?
.
"Anders gaat het licht uit." telt niet als argument...

Parel van het Zuiden | 18-09-12 | 21:54

@Parsons | 18-09-12 | 21:48

Wil je die linkjes nog even plempen dan.... ik kan ze zo gauw niet vinden, zal ze zeker op een later tijdstip er aandachtig naar kijken.

Alvast bedankt!

Fatwabuster | 18-09-12 | 21:53

Zal allemaal wel (echt waar joh??). Maar dan wil ik ook de florijn terug en de Zuiderzee.

hölzenbein | 18-09-12 | 21:53

@Expert Homo | 18-09-12 | 21:29
Omdat GS geen PVV-propaganda site is en de EU een tirannieke moloch en een wanstaltig instituut blijft waar ieder Europeaan zich tegen zou moeten verzetten.
Zo simpel is het eigenlijk.

Stormageddon | 18-09-12 | 21:53

@Jens Liegt | 18-09-12 | 21:42
'al dat gepalaver (even naar de Van Dale voor de nitwits)'...
Hoe durf je.
Iemand met minder woordjeskennis zou meer een intellectueel kunnen zijn dan een taalkundige. Ik bedoel, om analyses te kunnen maken hoef je niet veel woordjes te kennen, men is denk ik meer gebaad bij kennis en een goed verstand.
Je zou beter het woord gepraat of desnoods gezeur kunnen hebben gebruikt.
Trouwens lees dat boek dat Prof Smalhout al beschreef, ik gaf het linkje al.

AntiSoof | 18-09-12 | 21:53

@Moriarty | 18-09-12 | 21:51 | + 0 -
Het moet echt goed fout gaan wil de kiezer ingrijpen.

2% meer BTW wordt gewoon geslikt, uitholling van beloofde sociale vangnet waar jaren voor betaald is is in gang gezet. Je bedaalt meer voor minder.

Er komt een breekpunt, alleen duurt dat erg lang en zullen ze hun woede uiteraard weer op de verkeerde richten.

Het volk is vrij dom.

Kaas de Vies | 18-09-12 | 21:52

De Euro is te stoppen door de kiezer.
In plaats van zich iedere keer weer laten misleiden door de verkiezingscampagnes, talkshows en de peilingen, of te wachten op de komst van 'de grote leider', moet men leren strategisch te stemmen op basis van een lange termijnvisie. Waar wil je zijn over dertig jaar en welke prijs ben je bereid je kinderen en kleinkinderen daarvoor te laten betalen.
Als je een welvarend, stabiel, soeverein, onafhankelijk en zelfvoorzienend land wilt worden, zul je daar nu al voor moeten stemmen.
En die mensen hadden dus allemaal op Wilders moeten stemmen, al zijn ze het met alle extreme uitspraken en standpunten van de PVV oneens.

@Polska | 18-09-12 | 20:48
Uit de Euro stappen is zo'n beetje het enige waarvan je nog een beetje kan berekenen wat het zou kunnen gaan kosten. Er in blijven is daarentegen totaal onoverzichtelijk, hoewel evident is dat dit vele malen meer gaat kosten en niet alleen op financïeel gebied.

Moriarty | 18-09-12 | 21:51

@breakingnews | 18-09-12 | 21:47

Bedankt voor de info.... goedenavond!

Fatwabuster | 18-09-12 | 21:50

@Fatwabuster | 18-09-12 | 21:41
Het is heel simpel: schuld is geld. Bekijk de 4 films die ik aanhaalde en jij snapt.

Parsons | 18-09-12 | 21:48

Vond dit wel een aardige uitzending van Buitenhof laatst.. ''De Euro was bedoeld als verzoening maar is steeds meer een' splijtzwam' aan het worden''.. youtu.be/g0i_QMTOnPo

Robertski | 18-09-12 | 21:48

@La Bailaora | 18-09-12 | 21:40
Ook die is niet meer...

Parsons | 18-09-12 | 21:47

Fatwabuster | 18-09-12 | 21:41

Goeie vraag. Veel geld beleggen was in die landen interessanter omdat die eerder ook al slechtere beoordelingen hadden dan bijvoorbeeld de Noord-Europese landen. Slechtere beoordeling betekent dat ze moeilijker geld konden lenen, en dus een hogere rente bereidt waren te betalen, als banken hen wel geld wilden lenen. Op korte termijn leverde dat voor banken en pensioenfondsen dus meer geld op dan te beleggen in veiligere landen of fondsen.

En op zich moet een financieel expert een risico-analyse kunnen maken. En die werden ook gemaakt. Maar in die tijd, lagen risico-analyses op de wc, niet om te lezen, maar om ofwel je reet mee af te vegen of een lijntje poeder mee recht te kunnen leggen.

Rendementsberekeningen, daar werd naar gekeken. En vooral de korte termijn. Want over vijf of tien jaar? Dan was die financieel expert al lang binnen. Dus wat maakte hem dat uit?

Niet dat je het nu beter kan begrijpen, maar je weet de reden. Goedenavond.

breakingnews | 18-09-12 | 21:47

Wat een slechte column. Word sowieso een beetje moe van die EU-haat. En trouwens, Nigel Farage is een clown.

Dakota85 | 18-09-12 | 21:47

De enige partij met een noemenswaardig anti-EU platform in NL wordt met een algemen eenzinssneer weggezet.
Vervolgens een overigens voortreffelijke buitenlandse politicus geprezen, die noch in zijn eigen (EU-sceptische) land noch in het EU-parlement over substantiële electorale aanhang beschikt.
Met als conclusie de roep om een in nog geen velden of wegen te bekennen nieuwe moedige NL-politicus die de eurofiele gevestigde politieke orde moet laten beven. Vast ook in de hoop dat de PO en MSM zo'n politicus niet tot het bot zullen afbreken.
In de Andersen sprookjes heb je meer kans om een effectieve strijdwijze voor herovering van nationale autonomie te vinden dan in wat dit zich Van Leeuwen noemende holle vat hier te berde brengt.

WirMachenMusik | 18-09-12 | 21:46

@Old_Spice | 18-09-12 |
Allemaal waar wat u zegt, maar wat de gastschrijver ook opmerkt, Wilders komt vooral inhoudelijk tekort en daar helpt geen moedertje lief aan.
Het gaat om de combinatie van eruditie,charisma, redenaarstalent en nog een x-factor en al dat is zeer dun gezaaid en maar weinigen gegeven.

daytripper | 18-09-12 | 21:45

There can be only one @nigel_farage Maar dat wil niet zeggen dat er op de achtergrond helemaal niks gebeurt.

superjan | 18-09-12 | 21:42

EU-scepsis lijkt bon ton te wezen. Toch doen we niets anders in de EU dan in de VS gebeurt: slim crisismanagement. Zo doe je dat.

Dat Wilders met zijn goedkoop ressentiment t.o.v. de EU bakzeil heeft gehaald is een teken aan de wand. De kiezers hebben het door: al dat gepalaver (even naar de Van Dale voor de nitwits) over de EUSSR is populistische prietpraat.

Of je nou Van Leeuwen heet of niet.... nou weg met die gast zou ik zeggen. Zo'n bijdrage is meer van hetzelfde en getuigt van het hersenloos optikken van een goedkoop opstel, waarmee bloedeloos - en voor de zoveelste maal - het PVV-effect wordt opgezocht.

Acuut weer lozen, die dilettant.

Jens Liegt | 18-09-12 | 21:42

Ik ben misschien dom en zeker niet financieel economisch onderlegd..... maar waarom hebben de Nederlandse banken en pensioenfondsen zoveel geld belegt in de zuid europese landen?

Ik snap daar helemaal niks van.... een financieel expert die de beleggingen regelt voor banken en pensioenfondsen kunnen toch wel een risico analyse maken?

Fatwabuster | 18-09-12 | 21:41

@Parsons | 18-09-12 | 21:27
De florijn????

La Bailaora | 18-09-12 | 21:40

Luc Coene, gouverneur van de Belgische Nationale Bank, versprak zich in een interview en gaf de strategie bloot van zijn 'meesters': ‘De conclusie is duidelijk: als je de druk van de markt wegneemt, neem je ook de druk op politici weg om te handelen.’
www.express.be/business/nl/economy/coe...
Heel kort gezegd komt het er op neer dat de (financiële) markt wordt ingezet om de politiek te gijzelen.

Premier Monti deed de volgende uitspraak: ‘Als regeringen zich voor hun besluiten volledig afhankelijk maken van hun parlementen, zonder eigen bewegingsruimte voor onderhandelingen te handhaven, leidt dat eerder tot een breuk in Europa dan tot een nauwere integratie’.
www.spiegel.de/spiegel/vorab/italien-r...
Heel kort gezegd komt het er op neer dat regeringen hun parlementen moeten passeren in bepaalde (financiële) kwesties.

Peter Bofinger, lid van de economische adviesraad van de Duitse regering deed de volgende uitspraak: ‘Het probleem in Duitsland is dat op de een of andere manier de publieke opinie zich gedraagt als een kind.’
www.ft.com/intl/cms/s/0/433e3d60-f909-...
Heel kort gezegd kom het er op neer dat de kiezer dom is.

Een steeds dreigende eurocrash is een uitstekend middel om de weerstand van de Europese bevolkingen tegen het verder uithollen van de nationale soevereiniteit te breken.
Kortom, de bovenonsgestelden gaan de economische crisis net zo lang uitmelken en misbruiken tot de EU één financiële, juridische en politieke Unie is en daar kan mijns inziens zelfs een Nederlandse Nigel Farage niets meer tegen doen. Want uit de bovenstaande fragmenten blijkt dat zij zelfs bereidt zijn parlementen en complete bevolkingen kalt te stellen.
Eigenlijk beschreef Noami Klein deze strategie reeds in haar boek 'The Schockdoctrine'. In dit boek geeft zij aan hoe het bepaald financieel beleid wordt opgedrongen aan bevolkingen door middel van angst en 'shocks'. De overeenkomsten zijn navenant.

Niemands Knegt | 18-09-12 | 21:38

Nou ok dan, ik heb ruim een uur gewacht. Maar als niemand zich meldt, wil ik het wel doen.

breakingnews | 18-09-12 | 21:38

nigel farage is van een ongekende kwaliteit en geert moet bij hem in de leer.
kiezers vang je met passie en met de juiste argumenten.
Farage heeft deze Geert heeft deze en terecht met de anti islam rethoriek,maar met europa en euro daar moet hij zijn huiswerk nog eens overdoen en bij Farage in de leer gaan.

het is nl echt de moeite waard om stevig tegengas aan brussel/ecb en alle euro technocraten te geven.

duurt niet lang en is iedereen nl brussels slachtvee.

S.Hole | 18-09-12 | 21:38

GS, misschien een verzoek aan Thierry Baudet doen om zich op te werpen als criticus die het volk kan uitleggen waar het precies voor gestemd heeft, en waar Pechtold als de dood voor is dat dat zal gebeuren.
De leugens moeten toch ergens en door iemand verwoord, en aan het grote publiek verspreid kunnen worden.

lanexxx | 18-09-12 | 21:38

alles sal reg kom

John Doorzon | 18-09-12 | 21:38

@Parel van het Zuiden | 18-09-12 | 21:17
Gelet op de bestaande tegenstellingen in Nederland en Europa zou ik haast willen spreken over een contradictio in terminis als u het heeft over "democratic deflict". Maar tegelijkertijd zou ik ook geen beter alternatief weten.

Ik denk dat we moeten beginnen met de boodschap helder, eerlijk, zonder voorbehouden en met lange termijnvisie uit te dragen. Dus ook de minder leuke berichten. Dat zou op zich wel vernieuwend zijn.

Chiant | 18-09-12 | 21:37

@daytripper | 18-09-12 | 21:33
Dat kan je wel zeggen, maar het is natuurlijk de tweestrijd tussen Samsom en Rutte geweest, al dan niet geïnitieerd door de pers, die Wilders electoraal de das om heeft gedaan. Als iemand zijn eigen ondergang heeft veroorzaakt, is het Roemer met zijn optreden in de debatten. Had Marijnissen daar gestaan, dan was de SP nu de grootste partij geweest. De kiezer wordt zwaar beïnvloed door peilingen.

Old_Spice | 18-09-12 | 21:36

Het monster is uit de kooi ontsnapt en Mario heeft een pistool met één kogel om het beest te stoppen. Mist hij dan is het over en uit met de Euro. Dat is waar we nu staan.

me,myself and IK | 18-09-12 | 21:35

@Nafta78 | 18-09-12 | 21:22 |

Niets is minder waar. Het verhaal van Geert vertoont te veel hiaten en daarom kan hij heel moeilijk draagvlak verwerven.
.
Tegen de EU (hoe) is niet hetzelfde als tegen een samenwerkend Europa (wat). Het blijft onduidelijk hoe hij dit ziet.
.
Uit de Euro gaan is een keuze met verregaande consequenties. Daar moet dan wel een aanpak bij. Doen we bijv. alleen of samen met gelijkgestemden?
.
Zo kan ik nog wel even doorgaan. Nigel heeft wat dat betreft een veel doorwrochter verhaal.

Parel van het Zuiden | 18-09-12 | 21:34

@Nafta78 | 18-09-12 | 21:22
Ik hoop met u op een Nederlandse "Farage", maar helaas... als Wilders 50% van het charisma en redenaarstalent van Farage zou hebben, had ie 30 zetels gehaald i.p.v. 15.

daytripper | 18-09-12 | 21:33

Secret of Oz, Money as debt 1,2 en 3.

Veel meer hoef je niet te weten als basis.

Whatever the fuck happens: We. Are. Fucked. Anyway.

Parsons | 18-09-12 | 21:30

Als Wilders is afgekeurd om zijn anti-EU beleid, waarom gaat GeenStijl er dan mee door?

Expert Homo | 18-09-12 | 21:29

Beetje naïef stukje. Wat je ook van Brussel vind, de kiezer maakt helemaal nergens ter wereld de dienst uit. Bankiers, bureaucraten en multi-nationals doen dat. Hebben ze altijd al gedaan. Al dan niet in cahoots met één of andere religie. Gaat ook niet veranderen. Al hef je morgen de EU op.

En eigenlijk is dat helemaal niet erg. De grootste nachtmerrie begint pas wanneer de stem van het volk het echt voor het zeggen krijgt.

Mike Oxlong | 18-09-12 | 21:28

Een opgedwongen gemeenschappelijke munt is overigens nog *nooit* geslaagd.

Is geschiedenis nog een vak op sgool, of wordt dit feit gewoon overgeslagen?

Parsons | 18-09-12 | 21:27

Het klapt binnenkort natuurlijk ook. Er is al bijna een omslagpunt bereikt. Eerst willen banken dat er veel geleend wordt (achterliggende decennium en langer). Want daar wordt veel aan verdiend. Dan komt er een punt waarop om leningen te kunnen terugbetalen, of zelfs aan de rente-verplichtingen te kunnen voldoen, er geld (fictief dan wel werkelijk) bijgedrukt moet worden. Dat kan ook een tijdje, maar gebeurt ook al even. Meer geld betekent echter ook dat dat minder waard is.

Extreem gesteld, een hypotheek is tegen het nominale bedrag. Zeg dat je een hypotheek van 200.000 hebt, maar het geld wordt steeds minder waard. Met andere woorden, het jaarsalaris van een vuilnisman wordt 350.000 euro waarvoor hij hetzelfde kan kopen als nu. Als hij dan een keer een mazzeltje heeft of een dertiende maand lost hij een kwart van de hypotheek af met geld dat eigenlijk nooit dat kwart van de hypotheek waard was.

Dat omslagpunt gaat er snel komen als ze bij de ECB zo doorgaan. Of de ECB gaat dat voorkomen door nu al te stoppen met die geldkraan. Dan is het nu chaos. Of ze gaan toch door, en blijven geld bijmaken en uitlenen om andere leningen mee te kunnen betalen. Hé, waar heb ik die laatste zin eerder gelezen? Dat zou in een publicatie over het ontstaan van de Grote Depressie kunnen zijn geweest.

En Prozac is dan allang uit het basispakket, dus prepare.

breakingnews | 18-09-12 | 21:27

@Ivoren Toren | 18-09-12 | 21:18
Zo is het, maar door angst-beelden te scheppen bij de burger kunnen ze het geld naar de banken sluizen...

La Bailaora | 18-09-12 | 21:24

De Nederlandse Nigel Farage is allang gevonden. Hij heet Geert Wilders. Of wellicht dat Martin Bosma meer aanspreekt. Maar deze mensen zijn er al. Als je niet op de PVV hebt gestemd, heb je het enkel aan jezelf te danken.

Nafta78 | 18-09-12 | 21:22

@Robertski | 18-09-12 | 21:15
Donderdag neemt Devijfdeag een kijkje in Finland dat fel tegen steun aan Griekenland is. De Finnen trekken hun steun aan de euro nog niet in, maar een groot deel van het land bereidt zich serieus voor op een leven na de euro.
Als er een schaap over de dam is volgen er meer.

drs.Nee | 18-09-12 | 21:19

Polska | 18-09-12 | 21:04
Die eurofiele ondernemers komen ook niet veel verder dan omrekenen en allerhande zaken die ook prima binnen een EEG te regelen zijn, waar je geen Euro of EU voor nodig hebt. Ik was vooral benieuwd naar het hoe en waarom van de particulieren, eigenlijk. Grappig altijd ook dat dat omrekenen er steevast bij gehaald wordt, sluit me wat dat betreft helemaal bij
La Bailaora@21:09 aan.

Willem Hollander | 18-09-12 | 21:19

La Bailaora | 18-09-12 | 21:09
Yep. Het argument voor steun aan Griekenland is altijd: onze pensoeinfondsen zus, onze export zo. Ik roep al maanden: stort die miljarden dan gewoon direct in de Nederlandse pensioenfondsen. Probleem opgelost en geen Griek of bankster die ermee vandoor kan gaan. Waarom die lampies in Den Haag dat nou niet kunnen verzinnen is mij een raadsel. Zal wel niet mogen van Europa of zoiets.

Ivoren Toren | 18-09-12 | 21:18

@BedrijfsTijgerT | 18-09-12 | 21:10
Dat is heel simpel. Er zijn veel schulden. Niemand wil voor elkaar betalen, en als dat toch gebeurt, raken bepaalde volkeren zo aan de armoede dat er revoluties uitbreken. De grootste rede voor ruzie is altijd geld.

Je aan geen enkel volk kunt uitleggen dat als je van de ene belastingzone naar de andere belastingzone geld gaat overhevelen terwijl je niet in die andere belastingzone van de rechten mag genieten (zie ook La Bailaora | 18-09-12 | 21:06), is het wachten op grote problemen.

Dit is trouwens al door meerdere economen voorspeld. Het gaat goed zolang er geen ruzies komen, maar die komen er altijd. De enige vorm waarop zo iets mogelijk is is in een zone met fiscale en dus ook politieke unie.

Dat weten ze ook wel, daarom wil Merkel dat nu doordrukken. Maar ik denk dat ze een aantal inschattingsfouten maakt. Ten eerste onderschat ze de grote culturele en fiscale verschillen binnen de unie. Je kunt niet even morgen aan de Spanjaarden vertellen dat de zorg niet meer gratis is, want die hebben het al zo moeilijk. En andersom kan je niet de zorg in Nederland morgen gratis maken, dan is er een begrotingstekort van hier tot gunder. Kortom, het probleem is gigantisch.

Verder natuurlijk is de EU anti-democratisch, dus dat moet je sowieso niet willen.

La Bailaora | 18-09-12 | 21:17

@Chiant | 18-09-12 | 20:34 |

Waar te beginnen? De Europese politiek heeft er zo'n beetje op elk terrein dat er toe doet een puinhoop van gemaakt en staat niet open voor het kritische denken dat noodzakelijk is om deze puinhopen op te ruimen.
.
Ik zou bijvoorbeeld eerst het "democratic deficit" willen tacklen voor er überhaupt te praten valt over soevereiniteitsoverdracht. Een onderwerp dat de Europese politiek ten koste van alles probeert te vermijden.

Parel van het Zuiden | 18-09-12 | 21:17

Polska | 18-09-12 | 20:48

De Euro gewoon als chartaal geld blijven gebruiken, dus ook uit de flappentap en als muntgeld bij de kassa. Daarnaast de niet vast aan de Euro gekoppelde Guldens als valuta op de bankafschriften.

Voordeel: Geen muntproofs uitwisselen en alle profijt blijft in NL.

De EU vraagt nu ook aan NL om de groei van de export te beperken omdat wij anders teveel uit de pas lopen met de knoflook economieën die overigens al in Wallonië beginnen.

TriestGeval | 18-09-12 | 21:17

Het moet eerst helemaal naar de klote voordat mensen (hier in NL) inzien dat het idd niet heeft gewerkt, die euro. En dat geldt voor bijna alles zo ben ik bang. Het moet eerst naar de klote. Mensen moeten het zelf voelen voordat ze inzien dat 't echt foute boel is, alleen dat is het waarschijnlijk al te laat. Tot die tijd blijven ze liever geloven in sprookjes en willen ze de waarheid (nog even) niet zien.. Natuurlijk niet alle mensen, maar wel erg veel. Dus ik zou zeggen: la maar klappen de boel, hoe eerder hoe beter..

Robertski | 18-09-12 | 21:15

Nee, laat ik als ondernemer maar geen zaken doen met de US, China, Japan, Indonesië, Rusland, het Midden Oosten, Zuid-Amerika, Australië, etc.

Want DAFUQ echt met die valutakoersen.

Dat schrikt me af. #proest

Parsons | 18-09-12 | 21:15

@BedrijfsTijgerT | 18-09-12 | 21:10

Ik denk dat de 'voltooiing' weleens tegen grondwettelijke grenzen aan gaat lopen in de tig landen die lid zijn, kijk alleen al naar het ESM.... ook deels gestrand bij onze Oosterburen.

Fatwabuster | 18-09-12 | 21:14

@ DerUnterMensch | 18-09-12 | 21:06
Bekend worden is niet zo moeilijk hoor. Plaats maar eens een filmpje op youtube waarin je over het lijk van Mohammed heen piest of zoiets. Moet jij eens opletten...

Ivoren Toren | 18-09-12 | 21:14

@Polska | 18-09-12 | 21:04
Op lange termijn is het voordeliger, om uit de EU te stappen en de gulden terug in te voeren. De EU blijft een gebed zonder eind en is een bodemloze put.
Zoek anders maar eens op Tipo, die heeft hierover al heel veel geschreven. Ook op DDS!

CMS | 18-09-12 | 21:12

Het "dan moeten we weer valuta wisselen" argument.

ROFLMAO!

Parsons | 18-09-12 | 21:12

@Polska | 18-09-12 | 20:48
Wat een nonsense. Er zijn nooit miljarden verloren gegaan aan het wisselen van valuta's, sterker nog, het was/is een hele business. Als wij teruggaan naar de Gulden zal de waarde van de Gulden sterk zijn puur en alleen maar omdat wij het gemiddeld gezien beter doen dan de meeste andere Eurolanden. Als wij uit de Euro stappen zal dat de waarde van de Euro zeker geen goed doen. Slecht voor de export zegt u? Geen probleem. Dan koopt de Nederlandse Bank wat guldens in of drukt wat guldens bij. Binnen no time zijn wij van onze staatsschuld af met behoud van onze welvaart. Rotterdam is groter dan de Euro. Rotterdam en het Nederlandse MKB is niet afhankelijk van de Euro, de Euro is afhankelijk van onze stabiele economie. Nederland uit de Euro is een nieuwe crisis voor Brussel, de val van de Euro no doubt. Want denk maar niet dat de Duitsers er dan nog zin in hebben. Zeker niet zolang Hollande in Frankrijk aan het roer zit. Ik durf zelfs te stellen dat de Nederlandse economie flink zal groeien. Als wij de protectionistische EU verlaten, en zelf protectionisme ook niet meer toepassen, worden wij een ware internationale handelspartner voor de hele wereld. En daar zit het geld! En niet in de Europese interne markt. China, India, Indonesië, Brazilië, Mexico, Zuid-Afrika, Rusland, daar zit het geld, daar zijn de afzetmarkten. Nederland zal boomen, terwijl de Eurozone zal blijven kampen met torenhoge staatsschulden met Draghi naast de geldpers.
Vanuit een handelsperspectief, is het krankzinnig om jezelf vast te zetten in een protectionistische unie.

Old_Spice | 18-09-12 | 21:12

Het Romeinse rijk was ook ooit een prima idee, tot de geldontwaarding z'n intrede deed, de barbaren aan de poorten stonden te rammelen en andere barbaren met subsidies werden ingehuurd om de andere barbaren tegen te houden. Dat laatste lukte natuurlijk niet, waardoor de beschaving door alle barbaren gezamelijk werd afgebroken en pas 1200 jaar later weer enigszins het oude niveau had bereikt. Ik heb niet zoveel zin om de geschiedenis nog eens in de herhaling te bekijken.

Petrus de Rewa | 18-09-12 | 21:12

@Polska
Ondernemen met het buitenland heeft toch niets met valuta te maken. Japan heeft geen euro, en de bankjongens zullen toch ook nog wel een paar nieuwe compoeters hebben gekocht. Zakelijk werken met betalingen in vreemde valuta, prima te doen.

Wel de Europese bestuurderslaag, die kost het MKB miljoenen.

Castle | 18-09-12 | 21:11

@Petrus de Rewa | 18-09-12 | 21:07
Laag staat het nog lang niet hoor. Nu instappen en dan wachten tot de grote klap, dat is wel heel erg dom...

Of had je nog niet begrepen hoeveel schulden er in Europa nog moeten worden afgeboekt? Lees je wel eens een krant?

La Bailaora | 18-09-12 | 21:11

Allemaal aandelen Apple gekocht na de dood van Jobs neem ik aan?

Einde van de Domheid | 18-09-12 | 21:11

brutus68 | 18-09-12 | 20:45

Een gehandicapt kind aannemen daarentegen is wel een keuze...

breakingnews | 18-09-12 | 21:10

@ Allen die denken dat de EU kapot stuk gaat:
Kunnen jullie mij eens uitleggen waarom jullie daarvan overtuigd zijn? Ik zie vooralsnog een haarfijn voorop gezet masterplan om met een crisis de EU totaalstaat door te drukken, de midden groep financieel te slopen en alle landen binnen de EU, in een ongekend tepmo, volledig te nivelleren.

Voordat wij financieel aan de hyperinflatiebedelstaf raken zal de EU-Staat al een feit zijn. Die is al bijna voltooid.

BedrijfsTijgerT | 18-09-12 | 21:10

Het gaat er al lang niet meer om hoe het verder moet,maar hoe ze het moeten brengen.

fleurtje | 18-09-12 | 21:10

oplossing:
van irreëel immoreel geld naar open moral financing: maak een bitcoin achtig systeem waarin we langzaam geld kunnen omzetten naar transparantie en een history tradeback hebben naar alle transacties die met dit geld gedaan zijn. En dus een morele index kunnen koppelen aan elke cent die er in omloop is.

Daarnaast even snel door timmeren aan de ITER. Hier ook in Nederland een paar D wave systemen binnen halen of nog beter zelf intwikkelen.

Open medicine, weg met patenten in de zorg.

en als er geld over is zo'n alcubierre drive zodat we ook nog eens leuk op vakantie kunnen gaan naar andere sterrenstelsels.

De EEG kwam uit oorlogs preventie en dat is goed maar de EU is zowaar geldklopperij geworden als ik de bovenstaande dingen wil bereiken is wellicht handiger als het hele stelsel eerst uit elkaar ploft.

We zullen zien en wordt vervolgd...

Nekbaard | 18-09-12 | 21:09

@Fatwabuster | 18-09-12 | 21:07
Dat maakt niet uit. Hij is nog goed bij de pinken.

Conan de Rabarber | 18-09-12 | 21:09

@Polska | 18-09-12 | 21:04
Valutakoersen is peanuts vergeleken bij de bedragen die de euro kosten. Alleen Spanje komt deze week al om 300 Miljard vragen, en dat is bij lange na niet genoeg. Alleen al de banken hebben meer dan 100 Miljard nodig.

Mag jij eens nadenken hoeveel MKB je zou kunnen helpen om de valutakoersen te steunen. Man dan kan je het MKB zelfs rijk mee maken met dat soort bedragen.

La Bailaora | 18-09-12 | 21:09

@La Bailaora | 18-09-12 | 21:02
Dom, dom, dom. Juist instappen als de aandelen laag staan...

Petrus de Rewa | 18-09-12 | 21:07

@Conan de Rabarber | 18-09-12 | 21:05

Theo kan het leuk vertellen maar is volgens mij al behoorlijk op leeftijd

Fatwabuster | 18-09-12 | 21:07

Polska | 18-09-12 | 21:04
Van welke Eurofiele commissie bent u vertegenwoordiger? Als ik zo vrij mag zijn.

Botte Hork | 18-09-12 | 21:07

@Parel van het Zuiden | 18-09-12 | 21:03
Precies, alle drie ontbreken in de EU. Dus ik begrijp werkelijk niet dat er iemand voor kan zijn om het zo door te zetten.

Voor die laatste is ook een fiscale unie noodzakelijk, immers, nu gaan Nederlandse belastingbetalers plichten aan in Spanje door er geld heen te sturen, waar ze geen rechten hebben. Hier in Nederland gaat het eigen risico omhoog, in Spanje is de zorg gratis.

Gaat nooit werken natuurlijk, in tegendeel, daar komt zelfs oorlog van.

La Bailaora | 18-09-12 | 21:06

Hier ben ik. Maar gaat er dan iemand ook op me stemmen? Of willen ze toch een bekende kop?

DerUnterMensch | 18-09-12 | 21:06

Samsom ! Die gaat het verschil maken. Oh nee, wacht..... Hij is de zetbaas van Greenpeace, een van de voornaamste, zakkenvullende lobbyclubjes in Brussel.(de aarde gaat ten onder aan een inferno; yeah right!)

T2000 | 18-09-12 | 21:05

De enige, maar dan ook écht de enige die de rol van een Nederlandse Farage met verve zou kunnen vervullen is the one and only Theo Hiddema.
Maar hij heeft groot gelijk als hij al dat gezeik niet aan de kop wil.

Conan de Rabarber | 18-09-12 | 21:05

Ivoren Toren | 18-09-12 | 20:58
Nog niet. Time will tell. Maar je hoeft er écht geen rockte scientist voor te zijn om te snappen dat het met een pleurisgang achteruit holt in de EU.
En dan, sommige problemen lossen zichzelf op. Laat de boel maar failliet gaan, kunnen we weer bouwen aan een gezonde wederopbouw.

Botte Hork | 18-09-12 | 21:05

@Botte Hork | 18-09-12 | 20:58 | + 1
@Willem Hollander | 18-09-12 | 20:58 | + 0

Uit de Euro stappen is ongunstig voor MKB Nederland, omdat bedrijven nu gunstige handelsstromen kunnen benutten. Er geen valuta omwisselkoersen kosten zijn. Er vrij verkeer van goederen en diensten is binnen Europa. Belastingvoordeel.

Voor een goed overzicht, heeft MKB Nederland een mooie folder opgesteld met alle redenen waarom het MKB Europa en de Euro nodig hebben: google op Nederland leeft van Europa MKB.

Polska | 18-09-12 | 21:04

@Ivoren Toren | 18-09-12 | 21:02
Spanje is een veel groter probleem dan Griekenland.

La Bailaora | 18-09-12 | 21:04

Een visie op Europese samenwerking moet vanuit drie pijlers worden opgezet voor een gerede kans van slagen.
.
Vrijheid - een duidelijke afbakening van de overheid
Democratie - een volksvertegenwoordigende politiek
Rechtstaat - een gebalanceerd kader van rechten, plichten, en verantwoordelijkheden
.
Overigens geldt dit ook voor Nederland zelf...

Parel van het Zuiden | 18-09-12 | 21:03

@ Polska | 18-09-12 | 20:48
Je hebt gelijk. Niet wij moeten uit de euro, maar Griekenland. Stelletje smerige oplichters.

Ivoren Toren | 18-09-12 | 21:02

Na strategisch stemmen ging een verkenner op zoek naar een strateeg. Naar verluidt is dat de socialist die een voorgaand kabinet liet klappen en verruilde voor een vierdaagse werkweek voor 4 ton. Hij gaat meehelpen ons land sterker en socialer maken. Wat een strategie.

drs.Nee | 18-09-12 | 21:02

@Polska | 18-09-12 | 20:56

Landen kunnen alleen op eigen initiatief de Eurozone verlaten, het niet nakomen van verplichtingen of regels leidt enkel tot een boete.... maar ja, van een kale Griek val niks meer te plukken, dus dat schiet niet echt op.

Fatwabuster | 18-09-12 | 21:02

@La Bailaora | 18-09-12 | 20:56
Polen wacht heel sociaal totdat de crisis voorbij is.

drs.Nee | 18-09-12 | 21:01

@Polska | 18-09-12 | 20:51
Dat zijn dan wel heel veel landen, in ieder geval die van de PIIGS. Enne, daar gaat Frankrijk ook onder vallen, en mogelijkerwijs ook nog Belgie. Dan blijft er van een eurozone weinig meer over.

Heb het dan gewoon meteen over een neuro...

La Bailaora | 18-09-12 | 20:58

Polska | 18-09-12 | 20:56
"De financiele gevolgen voor MKB Nederland en particulieren zullen grandioos kut zijn."
Waarom?

Willem Hollander | 18-09-12 | 20:58

Verdeel en Heers.
27% wordt blijkbaar bevoordeeld. En vormen een blok. De meerderheid is blijkbaar hopeloos verdeeld. En delft het onderspit keer op keer.
De Bealderberg weet wel hoe ze de zaken moet aanpakken.

oplichter | 18-09-12 | 20:58

Polska | 18-09-12 | 20:48
Met name het MKB zal er juist op vooruit gaan. Alles draait om de multinationals, die maken het MKB kapodtstuk. De EU in deze vorm is onhaalbaar. De verschillen in de lidstaten zijn daar veel te groot voor. Verschillende belastingstelsels, wetten, salarisschalen, pensioenleeftijden. Ga maar door. Zolang dat op zijn minst niet gelijk gesteld wordt is de ondergang van de Eurozone gewoon een feit.
Dat snapt een kind zelfs.

Botte Hork | 18-09-12 | 20:58

Jammer jongens, de EU is niet te stoppen. Enerzijds omdat de eurocraten zich heel diep hebben ingegraven. Juist door het ontbreken van een democratisch mandaat zijn ze niet weg te krijgen. Anderzijds doordat maar weinig burgers er werk van willen maken. Wie het goed heeft (bijvoorbeeld Nederland) denkt: het zal mijn tijd wel duren en de was moet nog gedaan. Wie het slecht heeft (Griekenland) protesteert helemaal niet want hij krijgt, zoals Godsammekraken (20:32) terecht opmerkt, heroïne van de ECB in de vorm van "leningen" die pas met sint-juttemis terugbetaald hoeven te worden. Als een junk al protesteert dan is het omdat hij meer heroïne wil, niet minder. Het is gewoon te laat, we zijn al te ver de fuik ingezwommen, in slaap gesust door de zalvende woorden van mensen als Lubbers, Kok en tegenwoordig Pechtold. Over twintig jaar zijn wij hier net zo arm als Spanje, en dat gaat niemand tegenhouden.

Ivoren Toren | 18-09-12 | 20:58

@La Bailaora | 18-09-12 | 20:56 | + 0
Als het aan mij ligt stappen ze in de Euro, maar volgens mij wilt de EU nu wachten met nieuwe landen tot de Euro munt toe te laten, totdat de wereldeconomie weer stabiliseert.

Polska | 18-09-12 | 20:58

@Fatwabuster | 18-09-12 | 20:53 | + 0
Nu heb ik geen Europees recht gestudeerd of me gespecialiseerd in Europese Unie statuten, maar het lijkt me stug dat landen niet gedwongen eruit gezet kunnen worden. Als een land failliet is en meerdere malen niet voldoet aan de normen voor lidmaatschap van de Unie dan moet zo'n land er toch uit gezet kunnen worden?

Enfin. Er is natuurlijk veel werk aan de winkel, maar mijn punt is dat uit de Euro stappen erg populistisch en kortzichtig is. De financiele gevolgen voor MKB Nederland en particulieren zullen grandioos kut zijn.

Polska | 18-09-12 | 20:56

@Polska | 18-09-12 | 20:48
Waarom stapt Polen niet in de euro?

La Bailaora | 18-09-12 | 20:56

@Polska | 18-09-12 | 20:51

Landen kunnen niet worden gedwongen om de Eurozone te verlaten, daar is het verdrag niet in voorzien.... 1 van de vele weeffoutjes!

Fatwabuster | 18-09-12 | 20:53

Een volledig federaal Europa zou nog niets eens zo slecht zijn. In theorie een stuk doelmatiger en daadkrachtiger. In theorie zouden we onze identiteit en cultuur niet hoeven opgeven. In theorie kunnen we een aantal bestuurslagen uitdunnen of wellicht zelfs schrappen. In theorie zouden we met veel minder regels kunnen. In theorie zouden de lasten omlaag kunnen. In theorie zou zelfs het democratisch gehalte kunnen toenemen. In theorie zou Europa een (en mogelijk dé) wereldmacht kunnen zijn. In theorie zou ik zelfs fervent voorstander van een federaal Europa zijn.

Maar om die theorie te bereiken ben ik niet bereid om eerst mijn vrijheden in te leveren. Ik geloof ook niet in eerlijk delen van kapitaal met volkeren die op hun beurt niet eerlijk delen in arbeidsethos en -mentaliteit. Ik wil geen federaal Europa opgelegd krijgen door tussenkomst van neo-communisme. Ik wil ook geen federaal Europa na een Europese burgeroorlog tussen noord en zuid (analoog aan de VS). Ik zit niet te wachten op een federaal Europa dat een verlengstuk is van de penissen van grote Europese staten. Ik wens geen baantjesmachine onder het mom van een federaal Europa. Ik wil niet fungeren als klapvee voor lieden die ik niet kan kiezen. Ik wil geen federaal Europa dat zich vooral bemoeit met de details en structureel verzaakt op de wezenlijke hoofdlijnen.

Vooralsnog stel ik vast dat mijn wens en de realiteit mijlenver uit elkaar liggen.

Chiant | 18-09-12 | 20:52

De Europa lik(k)ende regenten vullen hun zakken en beteugelen het hardwerkende volk uit de eens welwillende landen, zich naief en arrogant onbewust van het feit dat met name de Noord-Europese bevolking binnenkort klaar is met binnenvetten.

Pastor Sippenhaft | 18-09-12 | 20:51

@mvdwarsligger | 18-09-12 | 20:50 | + 0
Zoals ik in de laatste zin aangaf, landen die structureel niet voldoen aan de voorwaarden moeten de Unie verlaten.

Polska | 18-09-12 | 20:51

¿ wat moet ik hier nu weer mee?

vanvandaag | 18-09-12 | 20:50

@Polska | 18-09-12 | 20:48
Klinkt allemaal leuk en aardig, dat nauwer samenwerken enzo. Een strop hebben we al of we nu stoppen met de euro of niet. Slechts een vraagje, hoe wil jij balans vinden met landen die structureel een tekort op hun handelsbalans hebben?

mvdwarsligger | 18-09-12 | 20:50

Godver de godver, niet te geloven. De NL banken zijn net van het infuus of ze staan al weer aan de roulette tafel. Valt t rood pakken we een mooie bonus, valt het zwart, bellen we Den Haag.

Castle | 18-09-12 | 20:49

Aan mij ligt het niet.
Ik heb PVV gestemd. Voor de dikke vinger naar pleuropa. Onder andere.
En dat de schrijver van dit stuk dat geen serieuze partij vindt, zal mij mijn derriere oxideren. Ik ben tenslotte toch maar een tokkie. Met mijn vette onderbuik.

vetkleppert | 18-09-12 | 20:49

*schatplichtig aan econoom Lietaer is.*

Einde van de Domheid | 18-09-12 | 20:49

niemand stopt de eu, hooguit de eu stopt de eu

teleshopper | 18-09-12 | 20:48

EU is een goed plan.
Alleen moeten er 3 munteenheden komen.
Een wereldmunt, een zakelijke munt en een lokale munt.
En verder lekker samenwerken, internet EU, trein. EU etc.

Einde van de Domheid | 18-09-12 | 20:48

Uit de Euro stappen is de strop voor MKB Nederland. Terug gaan naar een systeem van talloze verschillende valuta's en wisselkoersen en natuurlijk het omzetten van alle euro munten en briefjes naar guldens zal de belastingbetaler miljoenen kosten en wellicht zelfs miljarden. Kortom de negatieve impact ervan is niet te overzien.

Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die pro Europees zien, die inzien dat wij alleen vooruit kunnen gaan door juist nauwer samen te werken.

Er moet natuurlijk een balans gevonden worden voor de situatie met probleemlanden zoals Griekenland, maar ik denk dat de oplossing ligt in dat zo'n land de Euro / EU verlaat en niet dat wij uit de EU stappen.

Polska | 18-09-12 | 20:48

Op gegeven moment, als er nog meer landen omvallen, wordt het domino effect steeds heftiger. Helaas zullen de Eurofielen hun schaapjes tegen die tijd wel op het droge hebben, en met het bekende, uiterst zwakke argument 'Met de kennis van nu bla bla bla…' komen.

Botte Hork | 18-09-12 | 20:48

Uit de Euro stappen is de strop voor MKB Nederland. Terug gaan naar een systeem van talloze verschillende valuta's en wisselkoersen en natuurlijk het omzetten van alle euro munten en briefjes naar guldens zal de belastingbetaler miljoenen kosten en wellicht zelfs miljarden. Kortom de negatieve impact ervan is niet te overzien.

Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die pro Europees zien, die inzien dat wij alleen vooruit kunnen gaan door juist nauwer samen te werken.

Er moet natuurlijk een balans gevonden worden voor de situatie met probleemlanden zoals Griekenland, maar ik denk dat de oplossing ligt in dat zo'n land de Euro / EU verlaat en niet dat wij uit de EU stappen.

Polska | 18-09-12 | 20:48

Lichtpuntje: het gaat vanzelf fout.

Parsons | 18-09-12 | 20:47

VanLeeuwen toch niet de Van Leeuwen van die spijkers?

CoffeePatch | 18-09-12 | 20:47

Het EU-bestuurlijke apparaat is een technocratische stroperige rugdekkers instituut. Dat kan je niet zonder veel pijn en moeite meer oplossen.

Kaas de Vies | 18-09-12 | 20:46

Griekenland en nog een paar van die patienten zullen altijd brekebeentjes blijven in de EU. We zitten met ze opgescheept, als je een gehandicapt kind krijgt flikker je het ook niet op straat. Enige oplossing is ze onder volledig curatele te stellen, werken ze niet mee is het wegwezen...

brutus68 | 18-09-12 | 20:45

@reactie van 20.42u was voor Raoul van 20.37u Sorry..

rien6139 | 18-09-12 | 20:43

Ik ben best voor een Europese Unie. Dat hoeft wat mij betreft niet te betekenen dat heel Europa in geografische zin daarbinnen vertegenwoordigd zou moeten zijn. Gewoon een Unie van landen die serieus te nemen zijn, zoals overwegend de Noord-Europese landen, maar ook best wel een land als Slovenië; zo open minded wil ik best zijn. Slovenië is misschien wel een Oostblokland, maar doet het economisch erg goed, en is al decennia lang onvergelijkbaar met de meeste andere landen van Oost-Europa. Landen als Griekenland en Italië kunnen het wat mij betreft vergeten. Met de goede helft van Europa zijn we groot genoeg, en andersoortige landen vormen toch alleen maar een blok aan het been.

Ion Susai | 18-09-12 | 20:42

Ik vind Wilders het prima doen.
Dat je gesloopt wordt door BeaBilderbergers en de NOS is een heel ander verhaal en niet echt een schande in een non-democratie als de onze.

Nigel Farrage zou het misschien ook niet redden. Kijk naar het debat met Nigel Farrage hier in Nederland: men zet er twee debiele linkschmensen tegenover en laten hem uberhaupt niet meer aan het woord. Geef het maar op, dit land is reddeloos verloren: helemaal laten afbreken, wraak nemen en opnieuw beginnen.

BedrijfsTijgerT | 18-09-12 | 20:42

En het dan raar vinden dat Wilders kapt met de onderhandelingen. Als hij daar mee had doorgegaan had hij geen 15 zetels over gehouden, maar hooguit 5.

rien6139 | 18-09-12 | 20:42

Beetje mosterd na de maaltijd, na de verpletterende overwinning van de pro EU corporatisten. Wen er maar aan strategisch stemmertje, u heeft u zelve heel strategisch laten nemen de aankomende paar jaar.

bakoenin | 18-09-12 | 20:42

Arthur Docters, u hier?

Tobi | 18-09-12 | 20:40

Die politici zijn nu juist 't probleem, VanLeeuwen.
Wie is u overigens?

vliegende knorrepot | 18-09-12 | 20:39

Ik heb, net als 950K mensen, WEL op PVV gestemd onder meer omdat wij niet eens zijn met onze overlevering aan de ESM.

wimbro | 18-09-12 | 20:39

Het schijnt dat je in Mali geen last hebt van de EU.

James St John Smythe | 18-09-12 | 20:39

De laatste 10 jaar heeft de EU ons meer last dan lust bezorgt en de afgelopen 2 jaar alleen nog maar last, zolang we als land alles blijven slikken wat Brussel dicteert dan zijn we als gedoemd en worden we vermalen tussen de grootmachten Duitsland en Frankrijk....

Kappen met de euro, afbouw van de huidige EU en terug naar de EEG.... economische samenwerking is meer dan genoeg, al het andere is overtollig ballast waar we als burger niks wijzer van worden.

We moeten weer baas worden in eigen land en over onze portemonnee en zelf kunnen beslissen wie er in en wie niet!

Fatwabuster | 18-09-12 | 20:37

Wilders verliest, omdat hij denkt dat zijn aanhang tokkies zijn en meer overheidsbemoeienis willen. In werkelijkheid wilde de Wildersstemmers een stop op paraciterende nieuwe Nederlanders, en zoals in zijn eerste verkiezings programma lagere belastingen. In plaats daarvan kregen we een dieren politie, (nog meer overheid!) en 11000 handjes aan het bed. Er moet iemand opstaan die kan hakken in kosten van de overheid, die is het probleem!

raoul_203 | 18-09-12 | 20:37

De man van de Godwins gaf zijn Europese droom ook pas op toen alles in puin lag en de barbaren zijn bunker naderen.
Daar is nog eens een filmpje van gemaakt.

Jan Passant mk2 | 18-09-12 | 20:37

De huidige situatie is slechts een heel erg duur uitstel van executie. Met de Euro is Griekenland ook nooit meer in staat concurerend te worden. Hoezo een gemeenschappelijke economische handelsunie? www.businessinsider.com/euro-prices-ar...

Ven1V1d1V1c1 | 18-09-12 | 20:37

De Eurozone heeft een 'self destruction' mechanisme.

Botte Hork | 18-09-12 | 20:36

Nigel? De enige zichtbare hoop, anders wordt het wat Botte Hork zegt.

La Bailaora | 18-09-12 | 20:36

@Godsammekraken | 18-09-12 | 20:32
Maar we zijn allemaal junks van de ECB die hun shotjes op de pof hebben gekocht. Nu de detox ingaan betekent wakker worden in de schuldsanering.
*nog een shot neemt*

atheïstisch stemvee | 18-09-12 | 20:35

-weggejorist-

tomdebom007 | 18-09-12 | 20:35

Ik geeft het nog een paar jaar. Dan explodeert de EU bubbel vanzelf.

Botte Hork | 18-09-12 | 20:34

Ik nomineer @Parel van het zuiden.
En ik wil hem daar best in bijstaan.

Chiant | 18-09-12 | 20:34

Uhh ik dacht www.antieuropapartij.nl een goede tegen hanger is lijst18.
Maar vindt zowie wie zo dat de radicale moslims op dit moment verkeert bezig zijn, ze roepen maar wat terwijl ze zelf cristenen en joden etc vermoorden

Soledi Kidswear3995 | 18-09-12 | 20:33

Geldinjecties zijn als heroine. Je denkt even dat het beter gaat en daarna voel je je juist een stuk slechter. De ECB is een afgetrapte junk.

Godsammekraken | 18-09-12 | 20:32

Van leeuwen? Stel je eens voor!

miko | 18-09-12 | 20:28

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl