achtergrond

Geenstijl

Meer geruchten rondom Air Holland: Bouterse!

Ladies en Gentlemen, snort your nosesVanochtend werd Air Exel directeur Harm Prins van zijn bed gelicht. Hij wordt verdacht van witwaspraktijken en valsheid in geschrifte. Air Exel is het bedrijf van investeerder Erik de Vlieger. Prins is vanochtend door De Vlieger direct op non-actief gezet. Nu heeft De vlieger zelf de dagelijkse leiding overgenomen, op zijn weblog schrijft hij: "Ik had toch al niets te doen en nu moet ik het luchtvaartbedrijf runnen". De vlieger noemt Harm P. trouwens H. Prins. Erg grappig is dat Prins columns schreef: "...We waren een echt Antilliaans bedrijf met Antilliaanse mensen in dienst..." Tja, maar is dàt nu juist niet het probleem? Hoewel Prins mede verantwoordelijk was voor de inlijving van wintersportlijn Air Holland bij Air Exel, heeft zijn arrestatie volgens het OM niets met de cokelijn te maken. Yeah right... En nu verder met de afdeling geruchten.


UPDATE: Daarom zijn het geruchten, Kleine zit niet vast, alinea hieronder aangepast.

Norman Kleine is ook betrokken bij deze kwestie. Kleine is ex-minister van Financiën onder Desi Bouterse, voormalig Air-Holland directielid, oplichter bij Veronica, en betrokken bij de oprichting van internetprovider TIP (The Internet Plaza) waarbij hij -hoe kan het anders- provincie Flevoland voor miljoenen tilde en TIP aan zijn vriendin Nina Brink verkocht.

Kleine deed tot oktober 2003 het operationeel Management van Air Holland. Onder zijn leiding zijn de nieuwe routes en locaties in het Caribisch gebied opgezet... Het internetbedrijf CQ-Link waar Kleine toezicht op hield, bracht beveiligde Voice-over-IP diensten naar Suriname en de Antillen: "..waar het hier om gaat, is dat de Nationale Democratische Partij van voorzitter Desi Bouterse en president Jules Wijdenbosch de beschikking krijgt over alle internetconnecties en de mogelijkheden die het biedt voor telefoon, de zogenaamde voice over IP..."

Laat dat nou precies de communicatie zijn die elke moderne druglord graag wil bezitten, gezien het feit dat telefoonverbindingen toch afgeluisterd worden.

Met andere woorden: Met Kleine komen alle elementen van een succesvolle drugslijn tesamen, zo beweren anonieme bronnen: Genoeg wit geld voor initiële investeringen in Voip, glasvezel en wireless, veilig ondergronds communicatienetwerk via internet, een eigen transportlijn, en het allerbelangrijkste: de contacten met de grote jongens. tot 'de Chinezen' aan toe.

Saillant detail: CQ-link verzorgt ook de hosting en connectiviteit van de Nederlands Ambassade te Paramaribo...

En daarmee is de connectie net Bouterse en Air Holland alweer gelegd. Met dank aan enkele hooggeplaatste tipgevers, Meer nieuws over deze zaak is welkom.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.