Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Geen geld voor zorg. Wen er maar aan

oldhospitalroad.jpg Eigenlijk bleef het qua totaalverontwaardiging nog best stil na de onthulling dat het College voor Zorgverzekeringen medicijnvergoedingen wil gaan schrappen uit het basispakket, waardoor mensen met een zeldzame aandoening ineens onrendabel worden verklaard en ijskoud uit de samenleving worden weggedarwind. Ergens dook een Pompe-patiënt op, Superjan schreef een boze column en in de comments daaronder krijgt Big Pharma alvast de schuld. Maar verder blijft het best stil. Dat komt omdat iedereen eigenlijk wel weet dat de discussie een keer gevoerd moet gaan worden over welke ziekten & welke behandelingen rendabel genoeg zijn om in te investeren. Zorgkosten gaan snoeihard stijgen de komende jaren. Hier, kies je voorkeurskleur in deze grafiek. Of check CBS site & cijfers (pdf). Samenvatting hier (pdf). Alle aanpaksuggesties zijn schijnoplossingen. Kreten als 'meer eigen bijdrage voor hogere inkomens' of 'extra aandacht voor mantelzorg' doen het leuk in verkiezingsprogramma's, maar hebben weinig houdbaarheid na 12912. Mensen met de Ziekte van Pompe zijn nog niet onmiddellijk afgeschreven wegens economisch total loss, maar ze dienen wel als proefballonnetjes voor een discussie die we móeten gaan voeren. Eerst over kleine aantallen lijders aan zeldzame ziekten die veel duur gemeenschappelijk behandelgeld kosten. Tussenstopje nog bij vettax en rokersheffing. Daarna wordt het debatteren over de afschrijving van uit de beschikbare zorgmaat escalerende hoeveelheden ouderen met doodnormale ouderdomsverschijnselen. Maar ieders favoriete oplossing (namelijk: het probleem doorschuiven naar de volgende generatie) wordt heel snel echt onmogelijk. Er moet onderhand toch eens iets anders bedacht gaan worden als we over een paar jaar niet >50% van ons inkomen aan zorg kwijt willen zijn. Maar op Den Haag hoef je niet te rekenen in verkiezingstijd, want slecht nieuws kost zetels. Dus reaguurders: kom maar door met die bittere pil.

Reaguursels

Inloggen

Een vriend van mij -die accountant is en boekhoudingen voor hun voert- vertelde mij dat het een publiek geheim
is dat het WKF, nierstichtingen, hartstichting e.d. hun dure research (wat is opgehaald door collectes) geven aan
onderzoeken. (so far so good) .

Deze research kosten worden echter door pharma doorberekend in hun producten , terwijl hun research
dus wordt betaald door "liefdadige" instellingen.
Vervolgens berekend pharma dit gewoon door aan ziekenhuizen, verzekeraars, patient ( uiteindelijk belasting betaler)

De "golden boys"dus.
Inmiddels heb ik lang genoeg economie gestudeerd om te zien dat pharma eerst de gezondheidszorg om zeep helpt
en tenslotte aan zijn eigen hebzucht ten onder gaat.

onheil8957 | 03-08-12 | 09:13

Ach, zolang wij nog, jaar in jaar uit 9 miljard euro aan de nieuwe migranten uitgeven valt het allemaal wel mee.
Het gaat om de prioriteiten.
En die liggen momenteel niét bij de medische zorg voor de Autochtonen.
Dus let op, waarop u stemt in september?

Ella | 01-08-12 | 19:19

-weggejorist-

Grachus | 01-08-12 | 14:11

Het is allemaal heel erg simpel:
- uit de EU,
- stoppen met ontwikkelingshulp,
- grenzen potdicht voor lui uit Afrikaanse en Islamitische landen.
De miljarden stromen dan binnen en daarnaast zal mede door het 3e punt de levenskwaliteit enorm toenemen.

Grachus | 01-08-12 | 14:11

-weggejorist en opgerot-

geje2 | 01-08-12 | 12:22

Ik vind het tekenend dat er tot nu toe slechts een reactie is (door corentin) die de nazi's noemt.
Paradoxaal genoeg is het sinds de oorlog "not done" om het over mensen als een soort met onvermijdelijk populatieproblemen te hebben, en ontstaan er daardoor juist problemen die de nazi's op een foute manier (ik vermoed in een panieksituatie die te ver was doorgeschoten, zoals nu ook met de Euro) hebben willen voorkomen. En het zichtbaar optreden van de problemen (tot nu toe buiten beeld door economische groei) geeft weer aanleiding tot nieuwe nazi's.

Er moet verder worden gekeken dan geld, dat is maar een middel om op korte en middellange termijn te sturen. Zo ook geloven wij allen in "werk", maar eigenlijk zouden we kunnen leven in luxe en het werk grotendeels aan machines overlaten. Daar waar dat niet kan zou je kunnen denken aan een dienstplicht in de landbouw e.d. Veel huidige banen zijn ook eigenlijk overbodig.
In plaats daarvan kozen we voor korte termijn winst en stuurden op economische groei en maakten de populatie groter. Maar het toverstafje van economische groei en de bijbehorende baan van veertig uur per week is uitgewerkt, het is nu tijd voor economische krimp. De grondstoffen raken op.
Ik hoop van harte dat het nog op tijd is om hier over te beginnen.

Dr.Reinhardt | 01-08-12 | 10:56

Heb je dus je hele leven aan die aasgieren van de zorgverzekering gedokt en dan héb je ze een keer nodig, heb je net de verkeerde ziekte... dat is balen!

kraaghaar | 01-08-12 | 10:54

Enige jaren geleden was er ene Adolf H. die ook, naast de joden en andere bevolkingsgroepen, geestelijk en lichamelijk gehandicapten terminale zorg verleende. Gedwongen dan he. Dat vonden we toen schandalig en schokkend. En Nu? Nu doen we hetzelfde. Bij Adolf ging het om het zuiver maken van het ras.Dat was hoe verwerpelijk ook een principe. Nu gaat het gewoon om geld. Dat vind ik nog veel erger.
Overigens, nationaliseer de gezondheidszorg weer. Zodat de verzekeringsmaatschappijen minder sponsorgeld en bonussen kunnen uitkeren. Kunnen ze dat besteden aan particuliere gezondheidszorg.

Noobster | 01-08-12 | 10:47

-weggejorist-

Willem75431258973453 | 01-08-12 | 10:46

@Dr. Oplul | 31-07-12 | 23:50
Ik gaf een voorbeeld. Als ik had gezegd dat alle melke... eh ID-baners onverklaarbare uitgaven doen had je een punt. Ik had net zo goed WAO-ers, produktiemedewerkers of vrachtwagenchauffeurs neer kunnen zetten.

Ridocar | 01-08-12 | 10:38

komschip.

Canis Spurcus | 01-08-12 | 10:15

Wat doskabouter | 31-07-12 | 21:33 zegt.

Verder zie ik toch een verontrustende agenda achter al die rare proefballontjes zichtbaar worden. Het volk wordt langzaam klaargestoomt voor het idee dat veel mensen overbodig zijn en best wel dood moeten. Dat zijn altijd anderen gelukkig... want JIJ bent natuurlijk een winnaar! Hoop je.

Om artsen de vrije hand te geven moet de eed van hippocrates eraan. Daar hebben we de pogingen inmiddels al van gezien. Sommig leven moet sowieso niet ontstaan en daar is verplichte sterrilisatie voor nodig voor bepaalde groepen, onder het mom van kinderbescherming van kinderen die niet bestaan(!)

Die aluhoedjes zijn misschien zo gek nog niet.
*Iets psychopaten in de zorg, rasveredeling, Bilderbergjes en het getal 500.000.000 mompelt*

Canis Spurcus | 01-08-12 | 10:11

volgens mij heeft niemand hier in het forum of in de pers het voorstel gelzen.

1) de ziekte van pompe heeft een budget impact van 44 mln per jaar.
2) de ziekte valt grofweg uit te splitsen in klassiek (erg veel ziektelast) en niet klassiek(beperkte ziektelast)
3) 85% van de patienten is te classificeren als niet klassiek.
4) de opbrengsten voor de patienten zijn beperkt voor niet klassieke patienten. in QALY's uitgedrukt namelijk als +/- 0.5 mln voor klassiek en !!!15 mln voor niet klassiek. (een QALY is internationaal ruwweg op 50.000 euro vastgelegd).
5) het advies is dan ook om behandeling wel te regelen voor patienten met een klassieke vorm en niet voor patienten met een niet-klassieke vorm.

Dit is een onderbouwd advies wat een discussie zeker rechtvaardigd. De tendens in de media moeten we niet serieus nemen omdat men blijkbaar geen onderscheid maakt naar effect van behandleing wanneer er een snotterende patient of boze arts voor de microfoon staat het partij programma van emiel of greet te verkondigen.

Omdat we het kunnen betekend niet dat we het in alle gevallen zouden moeten doen.

globaal advies zou zijn:
1)Geef behandelingen die een acceptabel effect hebben voor de patient,
2)zorg dat je in het kader van onderzoek selecte groepen patienten wel een behandleing geeft. Dit kader dient dan aangepast te kunnen worden bij het bewezen uitblijven van gewenste resultaten.
3)bepaal opnieuw de grond beginselen van de grenzen van behandelen.
4a) bepaald opnieuw de grenzen van de eigen verantwoordelijkheid voor de gezondheid bij behandelingen die binnen een redelijke grens van de draagkracht liggen (wel geld willen uitgeven aan een grote led tv en vakanties maar niet aan de eigen gezondheid (die moeten anderen maar betalen?)).
4b) bij 4a hoort natuurlijk de notie dat noodzakelijk zorg gedragen moet kunnen worden individueel en anders sociaal. maar dit moet in balans blijven.

There is no free lunch.

content1c.omroep.nl/ed7a7c5115c69ed217...

bruintjekriebelbeer | 01-08-12 | 09:54

er lopen in ons land 400.000 kids rond die laxeermiddelen krijgen voorgeschreven. knotsgekke dokters en ouders die geen nee durven verkopen als hun zoon of dochter klaagt. Geef ze pruimen. Alle geneesmiddelen zelf betalen, dat zal de vraag doen afnemen, gaan de prijzen vanzelf omlaag. De afgedwongen "solidariteit" is veel te ver doorgeschoten. uw pech is niet de mijne, jammer.
Lees Achterhuis over vraag en aanbod !

Moeltasik | 01-08-12 | 09:50

Ik las ergens dat 317000 mensen de hand ophouden bij de staatskas voor een uitkering. Zet deze mensen eens heel snel aan het werk in de zorg. Al veeg je de hele dag de stront van bipsen af, je draagt een steentje bij. Het merendeel van deze werkschuwen is prima in staat hun eigen reet af te vegen dus waarom niet die van een ander. Hupsakee in ene is die bijstand een stuk meer waard ! En als je je steentje wel kunt maar niet wilt bijdragen draaien we de kraan dicht, simpel toch.

ikmagookeenkeer | 01-08-12 | 09:22

Gewoon terug naar af: verplichte ziekenfonds en voor de mensen die meer geld kwijt willen, de particuliere verzekering.
Gevolg: zorgverzekeraars hoeven geen mega-kantoren met een parade managers te hebben; geen reclame-bureaus inhuren om hun product te verkopen. Vervolgens de onnodige dure bestuurders ala Van Boxtel eruit donderen.
Dit is flink kosten besparend en kunnen die zorgverzekeraars zich richten op waar zij voor in het leven zijn geroepen en niet om 1 of andere winstgevend bedrijf te moeten zijn.

loser | 01-08-12 | 09:04
-weggejorist-
Hanz Ziezo | 01-08-12 | 08:56

Als ze willen bezuinigen, dan maar op behandelingen van hartfalen en kanker voor mensen die roken. Dan hoef je ook niet naar extra rokersheffingen te kijken. Het hoeft niet te betekenen dat die mensen geen recht op een behandeling krijgen, of alles zelf moeten betalen. Gewoon een extra eigen bijdrage.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor behandelingen voor mensen met overgewicht die problemen met hun hart krijgen en bijv diabetes krijgen.

Een andere groep is de groep die aan gevaarlijke sporten doet. Neem bergbeklimmers, die zwaargewond raken door een val. Moeten wij die kosten als maatschappij wel op ons willen nemen? Als je zo'n risico met je leven neemt, dan moet je ook de gevolgen hiervan inzien. Ik vind niet dat je naar alle sportblessures moet kijken, omdat sporten in principe heel goed voor de mens is. Natuurlijk levert het ook blessures op die ook weer geld kosten. Het feit is dat extreme sporten een andere categorie zijn. Sommige mensen denken dat ze onsterfbaar zijn, moeten wij daar met z'n allen de dupe van worden?

Een laatste groep zijn dure behandelingen voor mensen boven de 80 jaar. Moet je nog wel een heup gaan vervangen? Moet je wel ernstige ziektes gaan behandelen (excl pijnbestrijding)? Ik denk dat we dit niet meer moeten willen. Of alleen met hoge eigen bijdrage.

Ik vergeet nog een groep: baby's die met zeer ernstige afwijkingen geboren worden en alleen met dure behandelingen in leven kunnen blijven, met weinig uitzicht op een enigszins normaal leven. Moeten we daar veel geld aan besteden? Ook dit is een moeilijke discussie, want wat is dan de grens? Maar als een pas geboren kind de 1e jaar tig operaties nodig heeft en dan uiteindelijk maar een levensverwachting van bijv max 10 jaar heeft: moet je daar dan geld aan besteden?

Het is natuurlijk allemaal niet leuk, maar je zal iets moeten doen om een goed ziektekostenstelsel te houden, die ook nog betaalbaar blijft. Ik zeg niet dat wel alles moeten doen, maar we moeten er wel over nadenken.
Een eigen risico van 500 euro is absurd. Dat betekent voor een deel van de mensen dat ze jaarlijks 500 euro meer kwijt zijn aan zorgkosten, dan gezonde mensen. Gezondheid is meestal geen keuze. Het betekent dat gezonde mensen alleen een ziektekostenverz hebben voor als ze ernstig ziek worden. Immers: als je gezond bent, dan heb je nauwelijks zorgkosten. Dus die kosten mag je dan gewoon zelf betalen (komt niet boven de eigen risico).
En ook de gewone zorgpremie begint gewoon idioot hoog te worden. Ook die groei moet gewoon stoppen. Er zullen keuzes gemaakt MOETEN worden.
En ook moet er iets gedaan worden aan de verspilling in de zorg. Te dure managers, te luxe gebouwen, in elk ziekenhuis dezelfde dure machines, etc.

Quacka | 01-08-12 | 08:17

Bij Achmea zijn weet ik dat zo'n 8 procent serieus GEEN premie betaald. Het college van zorgverzekeraars moet daar grip op krijgen maar geloof mij jaren niet betalen en nog steeds recht op een basis verzekering. Onvoorstelbaar maar wel waar. Dat gaat om heel veel miljoenen aan premie.
15.000.000 aan premie en dan nog alle vergoedingen die betaald moeten worden voor deze groep.

Veel Vaak | 01-08-12 | 08:08

@Chiant | 31-07-12 | 21:35
VN kost geld en levert niets op en is alleen maar een horde dictators en theocraten die manieren verzinnen o m ons het leven zuur te maken.
Buitenlsandse zasken is een lachertje. Buitenlandse politek moet door de EI centraal vertegenwoordigd worden volgens e.o.a. dictaat. Prim aklasse dilomaat, Lady Horseface.
WEU, OESO,ontwikkelingsamenwerking zijn goed voor anderen maar niet voor ons. We mogen wel meewerken maar niet meepraten.

Afschaffen die zooi.

openluchtgevangenis | 01-08-12 | 08:05

Pil van Drion ..

verplichten vanaf 80 en jaarlijks met een jaar omlaag.
Daarbij ook de pensioensleeftijd jaarlijk omlaag tot mimimaal 55 en daar tegenover met 68 eruit. Kan je nog 13 jaar genieten en met een knaller eruit.

doppelkaars | 01-08-12 | 07:28

hiier in Oostenrijk is de medische zorg net zo goed, zo niet beter in Nederland.

De premie is de helft, daarvoor kan je ook nog een af en toe op kuur. Onderzoekingen hebben plaats op dezelfde dag, waar mogelijk binnen een uur. we praten dan over onderzoek, röntgen, echo, functieonderzoek en dan meteen de uitslag. Moet er geopereerd dan gebeurt dat ook. geen lapmiddeltjes, injecties, 25 niet passende braces, fysiotherapie, 6 x terugkomen en 6 x rekeningen schrijven.

In Nederland zijn we echter verslaafd aan nutteloze behandelingen, eerst even wat anders proberen, en rekeningen schrijven.

Zolang er niet efficienter gewerkt wordt blijven de prijzen stijgen.

Verder ben ik van mening dat verzekeringen er zijn om iedereen te verzekeren (die zijn premie betaalt). Verzekeringen willen graag volle premie en geen risico-objecten, vrije marktwerking zou dit moeten voorkomen, zei Dirkje Hoogervorst, één van onze beroepsoplichters.

nu even niet | 01-08-12 | 07:19

In de VS wordt de zorg overgelaten aan de markt. Het gevolg is: peperdure gezondheidszorg en miljoenen inwoners, die de premie niet kunnen betalen.
In Nederland wordt nu geroepen, dat je alles aan de markt moet overlaten, want dan komt het wel goed.
Waarom kijken we nooit naar ervaringen in het buitenland?

Johannes D. | 01-08-12 | 06:25

@2low4zero | 31-07-12 | 22:52
Vrouwen die het hier niet mee eens zijn, maken maar een afspraakje bij Dr. Schumacher.

2low4zero | 01-08-12 | 00:54

@Hans Hillen | 31-07-12 | 23:46
Goh. Dan spring ik er net uit denk ik.
En ik ben pas 46 (maar geen uitzicht op oud worden).

FreeElectron | 01-08-12 | 00:52

Maak de patiënt klant, in plaats van een nummer. Dat scheelt al de helft. Dat legt het respect terug bij de patiënt, en voorkomt onnodige behandelingen. Verhaal dan de schade van roken, drinken en ongezond eten bij de producenten. De schade veroorzaakt door luchtvervuiling bij de veroorzakers. Scheelt alweer een paar honderd miljard.

Schouten weer | 01-08-12 | 00:32

@Qippie | 01-08-12 | 00:11
is er een inschatting te maken van het aantal medicijnen dat onjuist/voorbarig van de markt is gehaald door de fda/efsa?

cumshaft | 01-08-12 | 00:31

@Dr. Oplul | 01-08-12 | 00:14
Hehe thnx! Ach je kan er weinig aan doen, het loopt zoals het loopt. Gelukkig krijg ik mijn eigen ingelegde WW nog, dat verzacht het leed wat ;)

2low4zero | 01-08-12 | 00:29

@frank87
.
Ja, penicilline wordt door genetisch gemodificeerde microorganismen gemaakt... De eerste variant van Myozyme werd gemaakt in genetisch gemodificeerde koeien. Dat stuitte op bezwaar van de dierenliefhebbers, en alle greenpeace freaks, want genetisch modificeren is zo eng. Dat vinden ze niet als het bacteriën zijn die gemodificeerd worden, want die zien er niet schattig uit als baby'tjes.
.
De uiteindelijke myozyme wordt in een cellijn gemaakt van chinese hamster ovary cells (CHO). Als ik voor onderzoek een willekeurig enzym wil laten maken in een CHO lijn, dan betaal ik voor 1 milligram eiwit 3000 euro. Dan hoeft het niet clinisch zuiver te zijn.

Qippie | 01-08-12 | 00:23

@Qippie | 01-08-12 | 00:11
Ok, dank voor de info.

AntiSoof | 01-08-12 | 00:20

@roadblock:
Dat is ook een verhaal wat ik vaak hoor in de media en bij de kapper e.d. Maar ook daar kan je afvragen hoeveel er van klopt.
.
Ja, er zijn artsenbezoekers om die dure medicijnen aan te blijven prijzen. Maar bekijk het eens van de andere kant, Pfizer heeft bijvoorbeeld van 1998 tot 2005 91 miljard in onderzoek geïnvesteerd, gemiddeld 1 miljard per goedgekeurde verbinding. Vanaf het moment dat het goedgekeurd is heb je een korte exclusiviteit op de markt. Daarna mag iedere fabriek in India dezelfde verbinding maken als generiek medicijn, dat veel goedkoper is. Maar dan heeft de farmaceut nog lang niet de productiekosten terugverdiend.
.
Als je de farmaceuten niet de ruimte wil geven voor langere exclusiviteit, omdat je dan sneller generieke en goedkopere medicijnen kan krijgen, moeten ze op een andere manier zorgen dat ze eraan blijven verdienen. Anders kan je geen nieuw medicijnonderzoek meer doen.
.
Farmaceuten zijn heus geen lieverdjes die het voor de goedheid van de mens doen. Maar die monopolypositie is een beetje overdreven. Er zijn veel concurrerende farmaceuten in de wereld, en nog veel meer generieke medicijnboeren die de goedkope versies gaan maken zo gauw er een patent afloopt.
.
Synthon (nijmegen), bijvoorbeeld, zoekt naar goedkopere routes en methodes om medicijnen te maken waarvan bijna de patenten aflopen, en die verkopen die routes dan weer aan concurenten van de originele patenthouder, vaak fabrieken in China of India.

Qippie | 01-08-12 | 00:19

@La Vie En Rose | 31-07-12 | 23:58
wat is een leugen? u denkt dat de overheid ongelimiteerd belasting kan heffen?

cumshaft | 01-08-12 | 00:19

Qippie | 31-07-12 | 23:47 | + 0 -
De industrie is ook slachtoffer van het systeem!!!

Daarom geven ze ook meer aan reclame dan aan onderzoek uit.

De CVZ schrijft overigens over Myozymec, het medicijn tegen de ziekte van Pompe: "De cijfers suggereren dat de investeringskosten inmiddels (bijna) zijn terugverdiend."
Knap als het inderdaad zo'n extra duur medicijn is dat door weinig mensen gebruikt wordt.

(Overigens wordt goedkope penicilline ook met "genetische gemodificeerde microorganismen gemaakt)

frank87 | 01-08-12 | 00:17

2low4zero | 01-08-12 | 00:13

Jij krijgt voor je eerlijke reactie van mij een plusje!

Dr. Oplul | 01-08-12 | 00:14

@Dr. Oplul | 01-08-12 | 00:05
Ik veroordeel je niet jonge, ik ben op dit moment werkloos :).

2low4zero | 01-08-12 | 00:13

@Dr. Oplul | 01-08-12 | 00:05
Klap, klap en een +je.

La Vie En Rose | 01-08-12 | 00:11

@antisoof:
Genzyme website:
.
Product Development Costs
Developing any medication is an expensive endeavor – costing from hundreds of millions to well over a billion dollars. The expenses include early research and development as well as years of clinical trials. For example, Genzyme's investment in Myozyme® has totaled $900 million to date.
.
e have also invested more than $200 million in gene therapy research, an approach that holds promise for LSD patients.
.
We made a $200 million investment to build a manufacturing facility even before Cerezyme was approved,
.
.
En dat zijn kosten zonder de kosten mee te rekenen van overheidssubsidies en resultaten uit andere onderzoeken die ze hebben gebruikt of in overnames hebben buit gemaakt. Ook zijn daar niet de kosten bij gerekend voor registratie kosten en administratieve eisen van FDA en EFSA voor doorlopende goedkeuring van het gebruik van het medicijn.

Qippie | 01-08-12 | 00:11

@kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 22:28
Voor mij wel. Zeker als je bejaard dan wel hoogbejaard bent. Dat is namelijk ook geen leven.

La Vie En Rose | 01-08-12 | 00:06

2low4zero | 31-07-12 | 23:52

Als je het persé wilt weten: Ja!
Ik schaam me er niet voor om er voor uit te komen dat ik al meer dan 14 jaar in een ID-baan zit voor nog geen € 1300 per maand. Ik doe exact hetzelfde werk als mijn collega's die met een maandloon tussen de € 1800 en € 1900 naar huis gaan. Sterker nog: Ik mag sommige van mijn nieuwe collega's inwerken voor datzelfde geld terwijl ik nooit meer zal verdienen dan die € 1300. En waarom? Omdat de gemeente waar ik voor werk maar al te graag de subsidiegelden voor ID-baners in hun smerige zakken steekt!
Kom niet af met het verhaal dat ik dan waarschijnlijk te weinig papieren had of dat ik niet capabel genoeg zou zijn voor een 'normale' baan, want ik heb godverdomme de schrijffouten voor duurder betaalde collega's nog zitten verbeteren...
Het is gewoon niet fair om mensen over één kam te scheren als je niet weet hoe e.e.a. in elkaar steekt.
Ik snap hoe dan ook niet hoe men het altijd weer voor elkaar krijgt om een vermanend vingertje weet te wijzen naar de echte minima wanneer de criminele praktijken van de (semi)overheid aan de kaak wordt gesteld. DAT zijn de echte klaplopers! - Dat zijn de volksverlakkers die dit land naar de kloten helpen!
Voor de rest maak ik er geen woorden meer over vuil... Het zou te slecht voor mijn gezondheid zijn en dat moeten we met onze huidige zorgverzekeraars zeker niet hebben!

Dr. Oplul | 01-08-12 | 00:05

@brutus68 | 31-07-12 | 22:16
Schrijnend hè, dat maar doorbehandelen bij zulke oude mensen, die vinden dat hun leven klaar is.

Het is echt zaak om allemaal een euthanasie verklaring op zak te hebben én een huisarts te zoeken die daaraan mee wil werken.

La Vie En Rose | 01-08-12 | 00:03

King of the Oneliner | 31-07-12 | 23:59 |

Lijkt me iets te simpel...

brutus68 | 01-08-12 | 00:03

Simpele oplossing: iedereen mag per jaar aan pak 'm beet 5000 Euro zorg opmaken.
Gebruik je dat niet, kun je het geld terugkrijgen.
Probleem opgelost.

King of the Oneliner | 31-07-12 | 23:59

Toen Hogervorst betere en goedkopere zorg beloofde en de hele zooi op de schop.. brak er DBC uit. Toen kostte een gesprekje van 5 minuten met de internist ineens net zoveel als een blindedarm operatie.

lichtpunt | 31-07-12 | 23:59

@cumshaft | 31-07-12 | 22:03
Was dat maar zo. Is ook een leugen.

La Vie En Rose | 31-07-12 | 23:58

@kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 22:02
Thnx! Mooi document om zo af en toe een paar mee om de oren te slaan.

La Vie En Rose | 31-07-12 | 23:58

Qippie | 31-07-12 | 23:47
Als weerwoord:
De kosten van sommige medicijnen worden kunstmatig hoog gehouden.
De monopolypositie van de farma zorgt ervoor, dat wij met zijn allen voor medicijnen te hoge prijzen betalen. Een ieder, die wel eens met artsenbezoekers te maken gehad heeft weet, dat artsen met allerlei aanlokkelijke aanbiedingen en 'studie-vakanties' ertoe verleid worden om dure medicijnen voor te schrijven, waarvan ze weten dat er eigenlijk allang een goedkoper alternatief voor op de markt is.

Roadblock | 31-07-12 | 23:57

@Hans Hillen | 31-07-12 | 23:51
Wie weet, maar het zal wel. Het is altijd het zelfde liedje. Alles wordt duurder. Alleen zegt men er niet bij hoe dat komt. Wat daar ligt ook wel een pijnpuntje. Denk ik. Bij dat almaar duurder worden.

AntiSoof | 31-07-12 | 23:57

Er staan ook nog veel Somaliërs op de IND-stoep in den Bosch. Die willen ook gratis zorg en gratis geld en gratis huis en gratis albert heijn en heel veel kinderen die straks ook gratis zorg nodig hebben. Als Allah het wil. En opa, die slecht ter been is, heeft in dit rijke Nederland toch ook recht op het betere model gemotoriseerde kar.

~Johan | 31-07-12 | 23:53

@Dr. Oplul | 31-07-12 | 23:50
Was dat een gevoelige snaar?

2low4zero | 31-07-12 | 23:52

@AntiSoof | 31-07-12 | 23:46 | + 0 -

De medicijnen voor Pompe en Fabry patienten blijven gewoon vergoed worden. Niemand gaat een doodvonnis uitspreken over deze mensen. CVZ gebruikt deze mensen als 1. opmaat voor het verder verhogen van premies en eigen risico 2. aanzwengelen discussie over kosten en baten in de zorg die gaat neerkomen op iedereen boven de 75 onrendabel verklaren.

Hans Hillen | 31-07-12 | 23:51

@doskabouter | 31-07-12 | 23:29
er hangt een prijskaartje aan omdat het een en ander nu eenmaal wordt gefinancierd door belastinggeld.

cumshaft | 31-07-12 | 23:51

Ridocar | 31-07-12 | 23:16

Er zijn ook nog mensen met een Melkertbaan (tegenwoordig ID-baan) die geen auto hebben, ook niet twee keer per jaar op vakantie gaan en godverdomme zelfs nog minder overhouden dan de gemiddelde opvreter die tot twee uur 's middags op zijn nest blijft liggen. Doordat je in een ID-baan maximaal 150% van het wettelijk minimumloon verdiend, kom je ook nog eens niet in aanmerking voor kwijtscheldingen of subsidies. Ik ben het eens dat het begrip Melkertbaan/ID-baan een negatieve bijklank heeft, veelal omdat er ook van die luie teringlijers zijn die gedwongen een dergelijke baan aan moeten nemen en er vervolgens een potje van maken. Maar er zijn er ook die al jaren, sterk onderbetaald, hun kop boven water trachten te houden. Door deze mensen in een adem te noemen met uitschot die te besodemieterd zijn om ECHT een zinnige bijdrage te leveren aan onze zielige waardeloze kutsamenleving, vind ik eerlijk gezegd een beetje kort door de bocht.

Dr. Oplul | 31-07-12 | 23:50

@Qippie | 31-07-12 | 23:47
Ruim een miljard Euro voor het ontwikkelen van een medicijn? Doe eens bewijzen? Ben benieuwd.

AntiSoof | 31-07-12 | 23:50

De schuld wordt wel heel makkelijk bij de farma gelegd. (vooraf, ik werk NIET voor de farma industrie).
.
Als voorbeeld de ziekte van Pompe, de medicijnen daarvoor zijn ontwikkeld in een extreem lange periode. Omdat het medicijn werd geproduceerd in een genetisch gemodicificeerd dier. Dat is onder invloed van de linkse dierenlobby destijds verboden in de clinical trial fase.
.
Dat is pas later rechtgebreid en nu is het eindelijk toegelaten. Kosten voor de totale ontwikkeling over die tijd is ruim een miljard euro geweest. Ze hebben 10 jaar marktexclusiviteit gekregen, waarin je dus de bulk moet proberen terug te verdienen. In nederland gaat het om zo'n 160 patienten, in heel het westen zo'n 2000, dat is de markt waarin ze de ontwikkeling moeten terugverdienen.
.
Het gaat om de productie van een menselijk enzym om een kapot enzym te vervangen. Dit soort productie moet in compatible dierlijke cellen geproduceerd worden. Dus ofwel in transgene dieren, danwel in een celkweek. Beiden geven lage opbrengst met hoge productie en zuiveringskosten.
.
De 200.000 euro per patiënt per jaar die ik op de radio hoorde noemen is helemaal niet veel als je de ontwikkelingskosten EN de productiekosten in acht neemt.

Qippie | 31-07-12 | 23:47

@Robert Irving III | 31-07-12 | 23:22 | + 0 -

Voor jezelf zorgen? Prima! Maar dan ook geen collectieve verplichte premies meer. Veel mensen denken dat ze alleen een zorgverzekering betalen van ongeveer 100 tot 120 euro per maand. Onzin. Want we betalen ook nog AWBZ (via de Belasting) en de Inkomensafhankelijk bijdrage zorgverzekeringswet (via werkgever). Een werkende Nederlander betaalt gemiddeld 8.000 euro per jaar aan zorg. Over een werkzaam leven is dat 320.000 euro. Voor mezelf zorgen is in orde, maar dan wil ik wel die 320.000 euro terug.

Hans Hillen | 31-07-12 | 23:46

Omdat Pompepatienten misschien wel 700.000 Euro per jaar kosten, moeten we besparen. En dan is besparen op kleine dingen voor heel velen makkelijker en minder pijnlijk dan besparen op de enkele. Gaat er maar aan staan. Dit is de bekende psychologische paradox van de Generaal die 10 man zou moeten opofferen ten bate van 100 overlevers. Moeilijk hé?
En omdat deze paradox zo vreselijk moeilijk is zou men ten eerste verwachten dat er eerlijkheid is. Eerlijkheid bij de regering, de verzekeraars, de artsen etc. Maar nu wordt door de marktwerking diezelfde integriteit (eerlijkheid) verkocht voor geld. Snapt u? Dat kan dus niet hè?
Liefde en waarachtigheid zijn niet te koop.
En o.a. daarom zijn we in dit vreselijke dilemma terecht gekomen.
Er is maar één oplossing. Eerlijkheid en medemenselijkheid. En dat vreselijke (groot)-kapitalisme vloekt met zulke termen.
Toch?

AntiSoof | 31-07-12 | 23:46

Hoe rendabel is het verdomme dan om iemand die, notabene door zijn eigen teringschuld, onder een dik pak sneeuw vandaan is gehaald kunstmatig in leven te houden?
Walgelijk pleurisland is dit aan het worden!

We worden met z'n allen genaaid door die smerige uitbuiters!! Of het nu bankiers, zorgverzekeraars, politici of leden van het Koninklijk Huis zijn...
Opknopen al dat tuig!

Dr. Oplul | 31-07-12 | 23:41

Mooi, dus nu gaan we met ons leven betalen voor het instandhouden van banken, bonussen en Zuid-Europa. U krijgt een spuitje, want anders hebben we geen geld meer voor o.a. de EU. De bankiers en politici hadden en hebben al bloed aan hun handen, gezien het toenemend aantal zelfmoorden door schulden. Maar het gaat schaamteloos door.

Hans Hillen | 31-07-12 | 23:39

@brutus68 | 31-07-12 | 23:17
Ik vond het wel typisch dat een Judas iemand een Judas noemt. En dan ook nog met een negatieve connotatie.

Dat is alsof een hond iemand badinerend een hond noemt. Raar toch?

Bart_Bart | 31-07-12 | 23:34

Robert Irving III | 31-07-12 | 23:22

Dat "eigen kracht" gezever zeker. Een VVD manier om te zeggen "zoek het lekker zelf uit".

doskabouter | 31-07-12 | 23:30

@Taggart | 31-07-12 | 21:49
schaf die gordel maar af bij beginnende chauffeurs want die rijden gevaarlijker dan deze "bijna"(55) bejaarde!

lilluke halve hoan | 31-07-12 | 23:29

@vip33 | 31-07-12 | 21:42

Zijn zorgverzekeraar betaalt; ongeacht in welk land hij ligt. Maar ik wil geen discussie starten over Friso en ik hoop net als iedereen dat hij er ooit weer bovenop komt. Ik wil juist aangeven dat een discussie over zorg en kosten niet gevoerd hoort te worden. Wel of geen zorg moet bepaalt worden door artsen en niet door boekhouders.

@cumshaft | 31-07-12 | 21:44
niet prioriteiten in de zorg maar prioriteiten waar je als regering geld aan uitgeeft en waar je bovengrenzen aan verbind. In een beschaafd land hoor je deze discussie niet te voeren. Rollators of anti-conceptie middelen horen daar niet toe. Het gaat meer om mensen die ongeneselijk ziek zijn. Daar mag geen prijskaartje aan hangen.

doskabouter | 31-07-12 | 23:29

@kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 21:49
terug verlangt naar gulden en ziekenfonds......

lilluke halve hoan | 31-07-12 | 23:24

@CoffeePatch | 31-07-12 | 21:46
Nu nog een lijstje met de bijbehorende salarissen en we komen ergens!
Laat ze daar eerst maar eens naar kijken

lilluke halve hoan | 31-07-12 | 23:23

Ons zorgstelsel wordt volledig uitgekleed.
Onze welvaart wordt afgepakt en herverdeeld. En dat wat herverdeeld wordt gaat als eerste naar de bodemloze putten die als banken door het leven gaan.
Ja mensen, dit is de vooruitgang die Europa heet.
Fijn he, dat je geen valuta's meer hoeft te wisselen op vakantie, Ding Flof Bips, haha hoho!

michello | 31-07-12 | 23:22

er moet een postbus 51 spotje komen over 'pech'
iedereen denkt tegenwoordig dat niemand meer pech mag hebben.
maargoed sommige mensen hebben nu eenmaal pech.
EN mensen met pech moeten misschien meer op hun familie kunnen vertrouwen. jagoed, als je geen familie hebt heb je dan weer pech natuurlijk

Robert Irving III | 31-07-12 | 23:22

@negers zijn zwart | 31-07-12 | 21:40
geef eens een advies?...
Want ik weet t niet meer!
*iets mompelt van kat en hond en bijten*

lilluke halve hoan | 31-07-12 | 23:21

@Ridocar | 31-07-12 | 23:16
Dergelijke faciliteiten zullen dan ook zijn mee berekend in de kosten. ;)

2low4zero | 31-07-12 | 23:20

@piet precies | 31-07-12 | 21:35
die heffing is er al en die noemen ze accijns op tabak...

lilluke halve hoan | 31-07-12 | 23:19

Bart_Bart | 31-07-12 | 23:09

Denk daar maar eens over na...

brutus68 | 31-07-12 | 23:17

Iedereen kent wel zo'n familie in een wijk. Weinig geld, melkertbaan, maar wel twee keer per jaar op vakantie en een nieuwe BMW voor de deur. Je vraagt je af, waar doet die vent het van?
Hetzelfde gevoel heb ik bij farmaceutische bedrijven. Ze roepen maar dat ze nauwelijks winst maken, dat de prijzen voor hun medicijnen net kostendekkend zijn. Maar heb je wel eens zo'n pharmafabriek gezien? Of een apotheker? (vooral in Belgie) Waar doen ze het van?

Ridocar | 31-07-12 | 23:16

Iedereen kent wel zo'n familie in een wijk. Weinig geld, melkertbaan, maar wel twee keer per jaar op vakantie en een nieuwe BMW voor de deur. Je vraagt je af, waar doet die vent het van?
Hetzelfde gevoel heb ik bij farmaceutische bedrijven. Ze roepen maar dat ze nauwelijks winst maken, dat de prijzen voor hun medicijnen net kostendekkend zijn. Maar heb je wel eens zo'n pharmafabriek gezien? Of een apotheker? (vooral in Belgie) Waar doen ze het van?

Ridocar | 31-07-12 | 23:16

Leucopterus | 31-07-12 | 21:42 | Dan de numerus fixus afschaffen, dan hebben we er meer dan genoeg en dan doet de marktwerking pas echt zijn intrede. Ik ben als ICT-er nog steeds aan het studeren en zal dat blijven doen. Ik denk niet dat een gemiddelde arts meer boeken heeft gelezen dan ik.

negers zijn zwart | 31-07-12 | 23:09

@brutus68 | 31-07-12 | 22:55
Waarom Judas?

Bart_Bart | 31-07-12 | 23:09

@damnschreeuwer | 31-07-12 | 22:41
als een bedrijf failliet gaat is de investeerder zijn geld kwijt. philips daarentegen zal nooit onderzoek doen naar een product wat maar 1000 mensen kan helpen, daar is de markt nu eenmaal te klein voor, voor philips.

@damnschreeuwer | 31-07-12 | 22:48
nee, de postcodeloterij is een idote instelling. ik zeg alleen dat 'aandeelhouders' niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor onze hoge zorgkosten.

cumshaft | 31-07-12 | 23:08

<a href="https://lists.piratenpartij.nl/pipermail/persberichten/2012-July/000053.html">Zoiets</a>

frank87 | 31-07-12 | 23:08

Betaal nu al 95 piek bij 800 eigen risico... Volgend jaar zal dat wel +100 zijn. Ik zit er sterk aan te denken om mijzelf aan te melden als gemoedsbezwaard voor het betalen van zorgverzekering. Zeker niet uit geloofsovertuigingen!

A New Today | 31-07-12 | 23:07

@Bart_Bart 22:49

Zeur niet zo, Judas. Je zit waarschijnlijk gewoon te kijken...

brutus68 | 31-07-12 | 22:55

@ZKH EénOog | 31-07-12 | 22:50
Hahaha ok kan. Ik heb het zelf niet verzonnen hoor ik kwam het ergens tegen. In andere landen wordt het al gebruikt, maar hier zitten we vast aan die verplichte zorgverzekering.

2low4zero | 31-07-12 | 22:53

En het echte schandaal is wel dat er van zo'n beetje elk overleden of nog levend lid van het Koninklijk Huis wel een of ander fonds is voor juist de kosten van zieken en onderzoek naar medicijnen tegen die ziektes.

En daar lopen ze ook nog voor te bedelen.

Stel je voor, één van de rijkste families van de wereld. En in het eigen land staat vergoeding van medicatie bij zeldzame ziektes ter discussie.

Ze moesten zich doodschamen.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 22:53

@-=PyP=- | 31-07-12 | 21:32
Voor een heel groot gedeelte ben ik het met je eens. Echter heeft dochter- of schoondochterlief helemaal geen tijd om naast haar full-time baan, 3 kinderen en haar sociale leven nog voor opa en of oma te zorgen.
-
Daarom laat de vrouwen nu weer lekker hun taken oppikken en te stoppen met werken, hebben ze ook alle tijd om er voor de kinderen te zijn. Zo komt er weer meer sociale controle in de samenleving, want ja die vrouwen praten nu eenmaal graag. Zo krijgt moeder via andere moeders te horen wat kind allemaal uitspookt op straat.

2low4zero | 31-07-12 | 22:52

Survival of the sickest?

Neut | 31-07-12 | 22:50

@2low4zero | 31-07-12 | 22:34

Kan. Moet je refo worden. Die doen het in groepsverband uit de kerkcollectes. Veel plezier ;)

PS: lenen doen ze dan weer niet. Dan heeft God het zo gewild dat je doodgaat. Ook al was het aan een ingegroeide teennagel...

ZKH EénOog | 31-07-12 | 22:50

Die Mart Smeets zou toch met het schaamrood op de kaken moeten zitten met zijn peperdure talkshow?

Hij zit gewoon onbeschaamd een talkshow te maken met geld dat ook naar patiënten met dure medicijnen had gekund. Een talkshow die bovendien op precies hetzelfde tijdstip bij de commercielen wordt gemaakt. Echter, met veel minder budget, mede doordat Mart heel veel kijkers wegsnoept.

Dit is echt een luxe die niet meer van deze tijd is.

Bart_Bart | 31-07-12 | 22:49

@cumshaft | 31-07-12 | 22:25
en jij gelooft dat?
dan geloof je zeker ook dat de sponsorloterij arme negerkindjes redt en zich inzet voor sport, kunst&cultuur. Net als de rotary en de Lions.
grow up!

damnschreeuwer | 31-07-12 | 22:48

Al willen ze zelf niet.

Crisis hat Crisis ? | 31-07-12 | 22:48

ad melkert | 31-07-12 | 22:47 Succes en gefeliciteerd met je 85ste verjaardag.

En nou?

zeg maar jansen | 31-07-12 | 22:48

Pil van Drion beschikbaar stellen aan mensen die waardig willen uitstappen. Maar ja, die moeten tot elke prijs in leven gehouden worden door de gristenen.

Crisis hat Crisis ? | 31-07-12 | 22:48

Er worden nu ook al jaarlijks medicijnen niet goedgekeurd omdat ze te duur zijn voor de kwaliteit van leven die ze opleveren; het enige nieuwe nu is dat al goedgekeurde medicijnen uit het pakket worden gehaald. Hele goeie zaak dat er eindelijk oog komt hiervoor. Natuurlijk is er een grens aan wat we voor gezondheid willen betalen. Als je twee basisscholen kan bouwen in plaats van een jaar winst van een co-morbide 70+-er, dan moet je die beslissing kunnen maken. Er zijn flink wat voorbeelden van medicijnen die intuitief te duur zijn; die beslissing kan niet genomen worden zonder politieke interventie. Daar lijken we nu eindelijk aan te beginnen.

Suubi Musajja | 31-07-12 | 22:47

Iedereen vanaf 80 of 85 zou trouwens relatief eenvoudig toegang moeten hebben tot "de pil van Drion". Heel veel oudjes vinden het vanaf , zeg 85, wel mooi geweest en zitten niet te wachten op een potentieel bezoek aan een verpleegtehuis.

ad melkert | 31-07-12 | 22:47

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 22:43

Reken maar dat het uit vrije wil was. Die ouwe wist precies hoe het werkte.

brutus68 | 31-07-12 | 22:46

MisterMossel | 31-07-12 | 22:43 Vliegmaatschappijen worden belazerd als je het mij vraagt. Daar kost een mensenleven een miljoen.

Kijk jij eens in je autoverzekering wat die uitkeren bij een overlijden.

Volgens mij een halve ton. Meer niet.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 22:45

@brutus68 | 31-07-12 | 22:35
Zolang die keuze uit vrije wil is. Dat durf ik pas aan te nemen als de zorg c.q. verpleging van ouderen op een utopische wijze beschikbaar is.

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 22:43

@LibertasSimplex | 31-07-12 | 22:30

Het gaat mij om de discussie hoeveel een mensenleven waard is, of het nu de verzekering is van je ziektekosten of van de luchtvaart. Het schandalige van onze economie is tegenwoordig dat elk mens wordt uitgedrukt in geld. Of je bijdraagt of niet, of dat je dood gaat of dat je leeft. Is dat uit te drukken in geld? En als we alles in moeten zetten om mensen in leven te houden dan moeten ook luchtvaartmaatschappijen alles inzetten om (statistisch) ook maar 1 leven extra te redden.

MisterMossel | 31-07-12 | 22:43

@Kaan78 | 31-07-12 | 22:36
Als de werkelijke maatschappelijke kosten van onze geliefde cultuurverrijkers worden doorberekend dan gaat Marokko failliet.

#soundslikeaplan

FreeElectron | 31-07-12 | 22:41

Voor zorg zijn we best bereid veel bij te dragen. Dat betekent echter gewoon dat er bezuinigingskeuzes gemaakt gaan worden. Bijv. op ontwikkelingwerk, op de overkill aan sociaal-culturele clubjes en subsidiesponzen, op lol-opleidingen, op de bijdrage aan de EU, op etc.

ad melkert | 31-07-12 | 22:41

@Kaan78 | 31-07-12 | 22:36
Sympathiek idee, maar:
a) een EU-ingezetene heeft geen verblijfsvergunning nodig
b) juist allochtonen die bijdragen aan de samenleving (bijvoorbeeld Chinese onderzoekers) gaan die kosten dragen, terwijl de niet-bijdragende allochtonen via huwelijk of illegale omweg niets betalen.

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 22:41

@cumshaft | 31-07-12 | 21:51
onzin. waarom richten die bedrijven zich op slechts 1 produkt? om geen verlies te hebben als het niks word, en maximale winst als het wel een succes wordt. En wie betaald de rekening van het failliet?... juist.
Philips is ook zeer groot in de medische apperatuur, maar doet het anders; ze geven heel veel uit aan R&D, maar dat wordt betaald uit hun eigen winstgevende producten; die snappen dus wel hoe hoe je je eigen broek ophoudt als bedrijf zijnde.
De pharma-industrie zijn gewoon gok-automaten waar ze een paar miljoen ingooien en hopen op de jackpot; dat is dus geen bedrijf, maar een loterij.

damnschreeuwer | 31-07-12 | 22:41

Kaan78 | 31-07-12 | 22:36 Kaantje, nu ik er over nadenk. Jouw maatregelen bestaan al.

Of denk jij dat de gemiddelde M*kaan in het 52% tarief zit?

zeg maar jansen | 31-07-12 | 22:41

Alle gelovigen uit de zorg halen. Dat scheelt miljarden.

Gewoon de vraag stellen "gelooft u?" Ja? Mooi! Ga maar bidden voor genezing, want uw god is toch prachtig machtig et cetera?

Mokum Kosher | 31-07-12 | 22:40

Simple.
Default op alle staatsleningen, hand ophouden bij Europa, Duitsland betaald.

NEXT!

poli | 31-07-12 | 22:39

Kaan78 | 31-07-12 | 22:36 "Allen die zich in Nederland bevinden zullen in gelijke gevallen gelijk behandeld worden".

Zegt jou dat iets? Nee? Dat heb je dan met het CVZ mee. Die zegt het ook niks.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 22:38

@Melk met klonten | 31-07-12 | 21:03
U heeft er verstand van. Oprecht. Het eerste dat ik dacht was: 'deden ze dat in Brazilië niet heel anders?'

two ball cane | 31-07-12 | 22:36

Ik stel voor om een autochtonentax in te voeren. De afgelopen jaren waren vele wetgeving doorgevoerd om zogenaamd allochtonen kostendekkend te maken. Zoals een verblijfsvergunning voor niet westerse allochtonen 18 keer zo duur is als voor een spanjaard. 50 euro t.o.v. 900 euro. Ik noem dit allochtonentax. Laten we ook weer autochtonen kostendekkend zijn. Een voorstel kan zijn om autochtonen twee keer zoveel gemeentebelasting te laten betalen. En twee keer zoveel motorrijtuigenbelasting.

Kaan78 | 31-07-12 | 22:36

zeg maar jansen | 31-07-12 | 22:34 Kudt, hij heeft al iets waarvoor niet eens medicatie bestaat.

Hij is Hans Hoogervorst.

(zomaar een gedachte achteraf)

zeg maar jansen | 31-07-12 | 22:35

@Kapotte Stofzuiger 22:28

Dat verschilt van persoon tot persoon. In de casus van mijn grootvader: hij had geen zin in dat circus, was daar te onafhankelijk voor en wist dat het niet meer beter zou worden, eerder slechter. Zo oud worden is niet altijd leuk. Dan moet je iemands keuze respecteren.

brutus68 | 31-07-12 | 22:35

@ZKH EénOog | 31-07-12 | 22:10
Ok duidelijk, ik had het eerder over klein in de zin van een man of 6. Dat jij met een aantal vrienden, familie of kennissen een pot maakt waar je geld in stopt. Hier betaal je gezamenlijk de zorg uit. Bij tekorten kunnen potten dan onderling lenen bijv.
-
Jouw idee klinkt verder ook goed hoor, zolang het maar opgelost wordt en we van de grote graaiers af zijn ;). Sowieso vind ik het niet meer dan fair dat alleen indien je een steentje bijdraagt je mag genieten van alle goodies.

2low4zero | 31-07-12 | 22:34

Overigens mag Hans Hoogervorst van mij wel iets krijgen waarvoor de medicatie niet vergoed gaat worden.

Hij wordt bedankt. De lul.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 22:34

het marktaandeel van de pil van Drion zullen wel stijgen.
Zeer trieste ontwikkeling.

Beelzebob | 31-07-12 | 22:32

@sufkut | 31-07-12 | 22:27
Idem. Ik heb ook moeite om mijn plempsels 'Joris-proof' te maken als het om dit onderwerp gaat.
Ligt me iets te na aan het "hart".

FreeElectron | 31-07-12 | 22:32

@MisterMossel | 31-07-12 | 22:26
omdat mensen vrijwillig in een vliegtuig stappen? een genetische afwijking met bijbehorende ziekte krijg je natuurlijk niet vrijwillig...

cumshaft | 31-07-12 | 22:31

@MisterMossel | 31-07-12 | 22:26
Dan kun je beter met de trein.

U snapt hoop ik dat met een vliegtuig gaan niet, en in leven blijven wel noodzakelijk is voor een mens?

LibertasSimplex | 31-07-12 | 22:30

Dat plan voor een 'elektronisch patiënten dossier', daarvan ga je nu dus de werkelijke bedoeling zien.

Netjes in het dossier opnemen of je rookt, of je drinkt, of je wel regelmatig seks hebt met één vaste partner, wat je voor werk doet en zo meer.

De rendabiliteit uitrekenen en kunnen bepalen of je wel of geen hulp krijgt mocht je ziek worden.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 22:29

@brutus68 | 31-07-12 | 22:24
Laat ik het anders stellen: wie bepaalt of je 'klaar bent met leven', is dat een vrije keuze, of toch sociaal-economische druk?
Als de verzekering c.q. samenleving nu een dialyse-apparaat aan huis, een priveverpleegster en een chefkok vergoedde, was het dan nog steeds zo aantrekkelijk om klaar met leven te zijn?

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 22:28

die mensen gaan dood zonder die medicijnen he. Ik word daar heel boos van dus ik typ maar niks meer.

sufkut | 31-07-12 | 22:27

In de luchtvaart is een mensenleven c.a. 1 miljoen euro waard. Een verbetering van een vliegtuig dat 100 miljoen euro kost met de kans dat daar 50 levens mee gespaard worden wordt niet uitgevoerd. Waarom is daar geen discussie over?

MisterMossel | 31-07-12 | 22:26

dit schreef ik in 2007! toen Wiegel en Lagevorst nog de dienst uit maakte

Total Loss

Nippend aan een goed glas wijn en ondersteund door een goede sigaar stonden de heren van het gouddelvers gilde te keuvelen op hun Nieuwjaars receptie.

Het geheel werd gelardeerd met een buffet, waar de meest exquise kazen en vissoorten rijkelijk voorhanden waren.

Het boegbeeld van zorgverzekeraars Nederland ons aller Hansje Wiegel greep de gelegenheid aan om zijn ongenoegen te spuien over al de wanbetalers die in een iets te grote getale op het gouddelvers gilde afkwamen.

Kijk kerel oreerde hij, dat verzekeren is natuurlijk wel leuk, maar het moet natuurlijk geen geld gaan kosten.

Alle aanwezig riepen in koor, wij kunnen direct onze villa’s en autokosten niet meer bekostigen, er moet tegen opgetreden worden.
Deze wanbetalers zijn niet ons probleem laat de regering dit maar oplossen wij zijn er alleen om geld te verdienen en niet om maatschappelijke problemen op te lossen.
Hier lieten de heren hun ware gezicht zien, het masker viel af.
De schapen bleken wolven te zijn.

Ten burelen van het gilde melde zich een oudere dame om haar beklag te doen.
Achter een iets te groot uitgevallen bureau zat een ontegenzeggelijke vertegenwoordiger van het verzekeraars gilde, zo`n type die je een auto verzekering aansmeert
Het maakte hem niets uit.
Of je nu een auto of zorgverzekering verkoopt, het principe blijft gelijk.
Tegenover deze windjackmanager nam de oudere dame plaats.
Zij kwam klagen, daar haar zorgverzekeraar niet bereid was haar nieuwe heup te vergoeden.
Het ,,menzje,, had in het verleden iets teveel van de zorg geconsumeerd.
De zorgverlener gaf geen toestemming om haar opnieuw te laten aansluiten op de slangen van het ziekenhuis.
Ja, mevrouwtje gezien uw leeftijd en uw broze gezondheid bent u verzekering technisch niet meer interessant voor ons.
In het economische verkeer bent u afgeschreven.
Wij verklaren u dan ook ,,Total Loss,,
Wij zijn niet bereid u verder te verzekeren u bent een te groot risico.
Als laatste service willen wij u nog wel de Drion pil vergoeden.
Lijkbleek en in tranen uitbarstend riep ze, maar wat moet ik dan, ik wil mijn kleinkinderen ook zien opgroeien.
De enigszins uit het veld geslagen leasebak manager stamelde iets van, u kunt nog altijd een beroep doen op het garantie fonds.
De stakker haalde duidelijk twee dingen door elkaar, het was hem niet eens kwalijk te nemen hij had de omschakeling van de autobranche naar de met emotie beladen zorg nog niet helemaal begrepen.
Geheel ontdaan verliet het ,,menzje,, de mise en scene
De verzekeringsman stamelend en verbouwereerd achterlatend.
Hij kon haar nog net zachtjes naroepen ,,Veel sterkte mevrouw Lagervorst”.

Vidicam

vidicam | 31-07-12 | 22:26

@flame_me | 31-07-12 | 22:22
Als farmaceuten alleen maar onderzoek voor de ontwikkeling van blockbusters (o.a. kanker, hartfalen, dementie, reuma) doen, is het ook niet goed.

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 22:25

@Leucopterus | 31-07-12 | 22:11 |

Lol.. nou god, sorry dat ik enig moreel beroep zou doen op mensen die flink verdienen aan allerhande kwaaltjes en hen durf te vragen om te kijken of in de verdeling van het voldoende geld dat er in die markt aanwezig is misschien een verwaarloosbaar gedeelte anders zou kunnen worden aangewend en als ze dat nou slim doen kost het ze misschien nog niets ook.

Maar goed, de vrije markt is de vrije markt daar hoef je van jou geen verantwoordelijkheid te dragen, alle verantwoordelijkheid ligt bij de overheid. Mooie liberaal ben je dan.

Bruno Alaska | 31-07-12 | 22:25

@damnschreeuwer | 31-07-12 | 22:10
grootste aandeelhouder van bijvoorbeeld achmea zijn de klanten zelf!
www.verenigingachmea.nl

cumshaft | 31-07-12 | 22:25

Vooralsnog krijg je de bittere pil wel overal gratis bij, ook bij de extra zorgkosten.

De zorg op zich is niet te duur maar het managen van die zorg.
Misschien moeten de ziektekostenverzekeraars verplicht worden de winsten op die polissen terug te laten vloeien naar de zorg zelf.
Als ziekenhuizen dan ook nog eens verboden wordt winst te maken schiet het al erg op. Aan de andere kant zullen dan de grootgraaiers in de raden van bestuur wel de extra winsten afromen.
Dit tij is niet meer te keren, ook niet door PVV of SP...

paost712 | 31-07-12 | 22:25

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 22:18

Boeiende vraag, maar ook een beetje dom. In dit geval hebben we het over zes jaar terug. Elke dag aan de dialyse, niet meer thuis kunnen wonen, een of ander vreselijk dieet, niet normaal meer kunnen pissen etc etc, dat is geen leuk leven meer.

brutus68 | 31-07-12 | 22:24

Rampen verzeker je en kleine ongelukjes niet.
Wat valt er dan nog te verzekeren?
700k/jaar is overigens wel veel!

ontlullen | 31-07-12 | 22:23

Militaire dienstplicht voor 50-plussers een idee?

Parel van het Zuiden | 31-07-12 | 22:23

Het probleem zit hem in dat er veel onderzoek wordt gedaan naar een medicijn wat veel kost, en daarna wordt het medicijn weinig gebruikt. Om toch de onderzoekskosten terug te verdienen dan is het wel logisch dat de prijs van een medicijn hoog ligt. Echter die hoge prijs wordt ook rustig gehanteerd tot ver na de terugverdientijd. Een erg lastig probleem. De enige manier waarop een fabrikant misschien z'n prijzen moet laten zaken na de terugverdientijd is door het toebrengen van imagoschade. Wat mij betreft gaan de journalisten even flink de fabrikanten onder de loep nemen.

flame_me | 31-07-12 | 22:22

@Spaansche Griep | 31-07-12 | 22:16
Nee want handhaving van regels is niet meer van deze tijd.

TunaTown | 31-07-12 | 22:21

@brutus68 | 31-07-12 | 22:16
Als nierfalen tegen de tijd dat u 98 jaar bent wel uitstekend (maar wellicht duur) is te behandelen. Ook maar doodgaan, terwijl u verder fysiek en mentaal gezond bent?

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 22:18

@FreeElectron | 31-07-12 | 21:55
Laat ik maar ophouden voordat de linksche partijen mijn ideeen overnemen of me een baan aanbieden :-(

Slipsnifter | 31-07-12 | 22:16

@La Vie En Rose 21:59

Mijn grootvader is 98 geworden. Tot het laatst toe fysiek en mentaal gezond, maar op een gegeven moment was zijn lichaam op. Zijn nieren dan. Hij wist wat zijn voorland zou zijn, een verpleeghuis. Dat wilde hij niet. Zijn leven was klaar, hij wilde sterven. Wij als familie deden daar niet moeilijk over, we kenden hem, en wisten dat hij het leven in zo'n verpleeghuis niet wilde. Het kwam er op neer dat zijn wens niet kon worden gerespecteerd door de artsen, en er werd tegen wil en dank doorbehandeld, tegen beter weten in (hoe zinvol is het een man van 98 te behandelen voor nierfalen) Uiteindelijk is hij relatief vredig gestorven, maar het geeft iets aan...

brutus68 | 31-07-12 | 22:16

Wordt er eigenlijk nog iets aan al die wanbetalers gedaan?

Spaansche Griep | 31-07-12 | 22:16

Gewoon heel simpel: alle medische behandelingen (inclusief huisartsbezoek) onder de 5.000 euro voor volwassen zijn niet meeverzekerd. Want je moet pas iets verzekeren als het financieel pijn gaat doen. Bezoekje huisarts oid kan je best uit je eigen zak betalen. Uiteindelijk verzeker je alleen dat wat je niet kan betalen als het je overkomt.

Sjompie | 31-07-12 | 22:16

Er kan inmiddels zoveel om mensenlevens te rekken dat we een balans moeten vinden in betalen om iemands leven een jaartje te rekken en betalen om ons land een beetje aangenaam te houden.

Klinkt logisch maar het wordt verdomd lastig om te accepteren als het familie is die niet geholpen gaat worden omdat het teveel pieken kost.

kobuskuch | 31-07-12 | 22:15

Als we dit nou 20 jaar geleden in de Kamer eens ter sprake hadden gebracht! Maar je toen groeide de bomen nog tot in de hemel, en regeren is kennelijk alleen spreekwoordelijk "vooruitzien" :-(

Prazskoll | 31-07-12 | 22:15

12912 gewoon massaal vvd stemmen dat is nog meer marktwerking in de zorg dat lost alle problemen op, dat is toch zo?

was alles maar zo simpel

Tim Grimback | 31-07-12 | 22:14

@FreeElectron | 31-07-12 | 21:55
O ja, en meer geld naar het koningshuis natuurlijk.

Slipsnifter | 31-07-12 | 22:13

Tja, als je rijk bent maar alles weggeeft word je vanzelf arm. Weet een kind van 3, alleen onze toppers in Den Haag niet. Of ze weten het wel, maar zijn zo'n beetje de enigen die er wel wijzer van worden.

Vindefin | 31-07-12 | 22:12

stormtijd | 31-07-12 | 22:01 |
En als chirurg zijnde kan hij in het buitenland nog veel meer verdienen. Ik ruik jaloezie en afgunst; alleen daarom stemmen mensen op de SP.

Bruno Alaska | 31-07-12 | 21:57
Prima, dan doet u het toch vanuit de goedheid van uw hart? Oh, heeft u daar geen geld voor? Wat jammer. Alleen we vertellen andere mensen wel even hoeveel geld zij mogen verdienen en waarin ze het moeten investeren - omdat het kan.

Noot: de zorgkosten zijn uit de pan gestegen door jarenlang wanbeleid en overheidinterventie. Op artsen/specialisten bezuinigen is symboolpolitiek.

Voor alle mensen die akkoord gaan met de bezuinigen:
en.wikipedia.org/wiki/First_they_came%...

Daarnaast nog wat informatie over privaat vs. publieke zorgverzekeringen: www.youtube.com/watch?v=3S9dwP-fV3o&am...

Ik raad aan om het gehele filmpje te bekijken om inzicht te krijgen in wat fundamentele rechten zijn (free speech, e.d.) tegenover commodities (zorgverzekeringen).

Leucopterus | 31-07-12 | 22:11

@nadenkeniseenkunst | 31-07-12 | 22:08
waar het geld heen gaat? dat is niet zo moeilijk toch, naar verzekeraars en aandeelhouders.

damnschreeuwer | 31-07-12 | 22:10

@2low4zero | 31-07-12 | 21:59

Zie ook @CoffeePatch | 31-07-12 | 21:46

31 kleine peperdure kliekjes met ieder hun eigen zakkenvullers en overige troebele zelfverrijkers, plus bijkomend personeel en overige uit de pan rijzende primaire lasten, die verspreid voor nog geen 13 miljoen mensen (kinderen zijn gratis meeverzekerd) de premies innen.

Terwijl dat ook door één instantie, met voorkeur een totaal transparant ministerie (waar hebben we dat ministerie anders voor) gedaan kan worden.
Het hoort maar één groep mensen te zijn, en dat is iedereen die zijn steentje bij wil dragen aan de maatschappij. Iedereen die dat niet doet, valt daar buiten. Zowel buiten de bijdrage, ALS buiten de zorg.

Maar in ieder geval geen halfslachtige troebele middenweg.

ZKH EénOog | 31-07-12 | 22:10

De discussie en de aanpak moet gericht zijn op het systeem dat faalt in de organisatie en financiering.Dat is bekend en begint met de organisatie van kosten en baten. De kosten groeien enorm maar waar gaan de eigenlijk heen?Waar zitten de knelpunten en hoe zullen die veranderd moeten worden? De kosten voor speciale levensreddende medicijnen zijn geen hoofdprobleem. Ze raken de ethisch kant van het recht op gezond kunnen leven. Dat is een discussie die veel verder en dieper gaat.Veranderingen zijn onvermijdelijk maar de rekening doorschuiven en de deur dicht doen voor levensnoodzakelijk zorg zijn schijnoplossingen.Degenen die dat weten en moeten beslissen over de toekomst van een betaalbare en verantwoorde zorg moeten de moed hebben ook belangen en knelpunten aan te pakken in het huidige systeem. Halve oplossingen,schijnmaatregelen en boekhoudkundige modellen met uitsluitend verhogingen van eigen bijdragen en onbetaalbare voorzieningen zullen er komen als zij en met name de politiek en de zorgverzekeraars blijven kiezen voor een falend systeem.

nadenkeniseenkunst | 31-07-12 | 22:08

en het moge duidelijk zijn dat de 'marktwerking' in de gezondheidszorg in Nederland eea alleen duurder maakt.. stukken duurder.
www.nu.nl/economie/2866370/verspilling...
Denk daar aan als je die Libertariers wel ziet zitten.

(c)ZWITSUL | 31-07-12 | 22:08

SP propaganda, meer is het niet. .

Tjemig | 31-07-12 | 22:08

Ik zou voor een oplossing naar Hans Hoogervorst gaan.
Als er iemand weet hoe je de kosten naar beneden kunt brengen is hij het wel.
Je ontwikkeld een privaat systeem, waarin liberale zorgpiraten snel miljonair kunnen worden, dat bekostigd wordt door de overheid. Je gaat dat geld vervolgens rondpompen via zorgverzekeringen en zorgtoeslagen.
Je ontwikkeld een declaratiesysteem dat zo ondoorzichtig is dat je niet eens weet hoeveel ermee gefraudeerd wordt.
Teveel betaalde zorgtoeslag vorder je nauwelijks terug want dat kunnen de toeslagkrijgers niet terugbetalen.
Je verplicht iedereen, dus ook de zwaksten in de samenleving om een verzekering af te sluiten. Als de mensen, veelal bijstandstrekkers, dat niet doen omdat ze bijvoorbeeld schizofreen zijn, leg je beslag op hun uitkering en laat je ze 30% extra betalen, zodat ze bewust worden van de kosten van zorg.
Verder klooi je vooral aan. Dan weer meer macht voor de instellingen, dan weer meer macht voor de verzekeraars. Als overheid spendeer je miljarden onnodig om de "neuzen maar dezelfde kant op te krijgen", en ondertussen verpats je de ziekenhuizen zoals ook de energiebedrijven verpatst zijn.
Ja, ik zou het gewoon aan de VVD vragen. Die hebben verstand van slopen en saneren en verpatsen van het maatschappelijke kapitaal dat in 60 jaar is opgebouwd.

domheid regeert | 31-07-12 | 22:08

In 1997 werd hiervoor al gewaarschuwd:
esbonline.sdu.nl/esb/images/820702_tcm...
Ook leuk om eens naar hun voorspelling voor 2005 te kijken. 80 miljard gulden dus ongeveer 35 miljard euro. In het echt bleek het 67 miljard euro. Maar goed, struisvogel spelen is ook een leuke hobby.

sjaakdeslinksesul | 31-07-12 | 22:07

@kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 21:49
maar we zijn wel van onze wachtlijsten af! wat zijn we blij.

cumshaft | 31-07-12 | 22:03

@La Vie En Rose | 31-07-12 | 21:59
Merci, blijkbaar kunnen de meeste kiezers/reaguurders/Nederlanders niet verder dan 2 weken in de geschiedenis duiken.
Met dank aan notabene een zorgverzekeraar: www.geenstijl.nl/archives/images/menzi... (pagina 5), in welk jaar namen de zorgkosten met een klap toe? En wat veranderde er toen in Nederland?

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 22:02

@La Vie En Rose | 31-07-12 | 21:59
'Who's next? Reuma- en kankerpatiënten?'

Dus dat. Uiteindelijk zijn we allemaal aan de beurt op die manier.
Niemand die weet of die morgen een hartaanval krijgt of dat er misschien k*nker wordt geconstateerd.

FreeElectron | 31-07-12 | 22:02

Normpje | 31-07-12 | 21:24

Normpje toch, € 115.000,-???
Een familielid van mij is chirurg en verdient voor drie dagen in de week 185.000 euries + allerlei extra's voor de maatschap waarin degene werkt.
Ik ben geen SP fan maar mocht de SP aan de macht komen dan hoop dat een hoop van die excessieve beloningen op de schop gaan en dat modaal tot 3x modaal ontzien worden om risico, opleiding, arbeid en inzet wel voldoende te belonen.
Daarnaast moeten ook nog 2,5 miljoen uitkeringstrekkers en 4 miljoen (semi)ambtenaren van geld voorzien naast die ziektekosten.

stormtijd | 31-07-12 | 22:01

@ZKH EénOog | 31-07-12 | 21:49
Dit snap ik niet zo goed:
"Het zijn al die kleine groepjes met hun eigen mensen die nu één van de geldverslindende problemen zijn."
Het zijn nu toch juist hele grote groepen mensen die d.m.v. premie elkaars kosten dekken?
-
Sowieso ben ik voor volledige transparantie van de overheid.

2low4zero | 31-07-12 | 21:59

Dat prachtige nieuwe zorgstelsel dat uit de hoge hoed van VVDert Hoogervorst kwam en dat op zeker de kosten in de zorg zou terugdringen, is een groot succes gebleken. Voor alle verzekeraars, bestuurders, specialisten en de farmaceutische industrie dan. Niet voor de patiënten en verzekerden.

Laten ze dáár eerst maar eens in gaan snijden.
Gewoon weer terug naar het oude stelsel.
Medicijnen veel goedkoper inkopen en bv mensen in verpleeghuizen niet langer doorbehandelen als ze ernstig ziek zijn. Hun enige vooruitzicht is nog een paar jaar 24 uur in hun eigen uitwerpselen moeten zitten en liggen en verzorgenden die geen tijd hebben voor een praatje of een wandeling.

Toen mijn oma in een verpleeghuis verbleef, werd er een mevrouw van 98 binnengebracht die een hersenbloeding had gehad.Helemaal verlamd, kon niet meer praten en slikken. Meerdere malen per dag moest het slijm uit haar keel worden gezogen. Soms vergaten ze dat. Dan stikte ze bijna. Haar kinderen vroegen zich ook af waarom de artsen in het ziekenhuis - waar zij na de hersenbloeding naar toe was gebracht - direct met behandelen waren begonnen i.p.v. haar rustig te laten sterven. 98 jaar en gewoon gaan behandelen. Je verzint het niet.


En er lagen er nog een paar die er geen enkele weet meer van hadden dat zij nog leefden. Dat gaat natuurlijk overal zo. Waarom moet dat als je al zo oud bent. Wie wil dat voor zichzelf?

Laten ze daar maar eens een discussie over gaan voeren en over snijden in eigen vlees, i.p.v. mensen die aan de ziekte van Pompe en van Fabry lijden de stuipen op het lijf te jagen. Who's next? Reuma- en kankerpatiënten?


En natuurlijk kan het niet bestaan dat er miljarden aan belastingeld in een bodemloze EUput worden gestort om andere landen/banken te redden en je eigen zieke mensen te laten barsten. Mja, er zal wel weer flink op FC Kunduz gestemd gaan worden. Dat dan weer wel.

La Vie En Rose | 31-07-12 | 21:59

-weggejorist-

sloepie | 31-07-12 | 21:58

@Leucopterus | 31-07-12 | 21:42 |

Dat is er dus mis met het principe, die handel zou je wel vanuit de goedheid van je hart moeten doen. Natuurlijk doen ze onderzoek en moet dat betaald worden. We hebben het hier alleen over een nettowinst. Met 0,0009% van de nettowinst van deze ene farmaceut zou je de kosten voor die 2 medicijnen voor Nederland dekken. Het lijkt mij daarom sterk dat eventueel,als die winst toch maximaal moet, door prijsveranderingen in andere medicijnen zo'n gat in overleg met verzekeraars niet te dekken is.

Bruno Alaska | 31-07-12 | 21:57

Verzekeraars moeten verplicht non-profit worden.

Vaste zorgkosten gescheiden worden van incidentele kosten.

Premie moet ook echt premie zijn op basis van risico op incidenten.

Cobalt | 31-07-12 | 21:57

mr. moszko 2.0 | 31-07-12 | 21:50

Vrijwillge stervensbegeleiding kan uiterst goedkoop. Een verpakking van 50 stuks 9 mm parabellum kost hooguit een tientje.

Quid pro quo | 31-07-12 | 21:57

@(c)ZWITSUL | 31-07-12 | 21:54
Het is niet alleen berekend, het is al uitgegeven voor de komende 40 jaar.

FreeElectron | 31-07-12 | 21:56

(c)ZWITSUL | 31-07-12 | 21:55
Nou goed dan, doet ook wat racistisch aan in de gegeven context.

AshleyJ"Ash"Williams | 31-07-12 | 21:56

@ AshleyJ"Ash"Williams | 31-07-12 | 21:54

beslist GEEN broodje aap ..

(c)ZWITSUL | 31-07-12 | 21:55

Best hoor, maar dan ook geen verplichte winkelnering meer in die idiote `zorg`. met al die belachelijke verplichte premies, belastingen, heffingen, etcetera.

Piet van Schwaffelen | 31-07-12 | 21:55

@Slipsnifter | 31-07-12 | 21:48
Zou zomaar uit het D666 verkiezingsprogramma kunnen komen.

FreeElectron | 31-07-12 | 21:55

Iemand kwam ooit op het onzalige idee om allerhande staatbedrijven te gaan privatiseren, ik meen in de tijd van Thatcher, jaren 1980.

Voortaan zouden deze bedrijven gemanaged worden als "echte bedrijven".

Kijk naar het resultaat: de Post, het OV, de zorg, het onderwijs c.q. scholen (failliete leerconglomeraties), wooncorporaties.

Allemaal kapot.gemanaged.door.amateurtjes.

Quid pro quo | 31-07-12 | 21:54

@ mr. moszko 2.0 | 31-07-12 | 21:50

In de nabije toekomst krijg je zelfs een premie voor vrijwillig 'uitstappen, dat is al helemaal berekend en daardoor kan nu het nieuwe, nog te bouwen Olympische stadion luxer worden uitgevoerd.
We moeten als land wel een beetje goed voor de dag komen in de wereld.

(c)ZWITSUL | 31-07-12 | 21:54

(c)ZWITSUL | 31-07-12 | 21:50
Ah, het klassieke broodje aap.

AshleyJ"Ash"Williams | 31-07-12 | 21:54

@mr. moszko 2.0 | 31-07-12 | 21:50
Goed plan, de laatste twee jaar (vanaf pakweg 37 jaar in Angola) vrijwillige stervensbegeleiding i.p.v. ontwikkelingshulp.

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 21:53

@CoffeePatch | 31-07-12 | 21:46
Juist.
Ze geven liever 5 ton uit om voor jou geen 10 mille te hoeven uitkeren.
Maar zo rollen alle verzekeringen.

FreeElectron | 31-07-12 | 21:53

@Leucopterus | 31-07-12 | 21:42
Tuurlijk ligt het probleem niet bij die lui die geld willen verdienen. Probleem onstaat als je aangeeft medicijnen tegen elke prijs te kopen ongeacht de rendabiliteit. Als we nergens elasticiteit in de vraag naar exotische medicijnen inbouwen kunnen ze vragen wat ze willen en hebben we straks geen geld meer over voor verband.

dugo | 31-07-12 | 21:52

@Wayan | 31-07-12 | 21:47
er gaan ook veel biotechbedrijven failliet, dus is het logisch dat biotechbedrijven die wel overleven veel winst maken. ergens moet het risico van failliet gaan worden verdisconteerd, anders zal niemand in dit soort bedrijven investeren!

cumshaft | 31-07-12 | 21:51

probleem: Nu worden er soms 100den-miljoenen winst gemaakt op een medicijn, de kosten worden op de burgers verhaald (via verzekeraars) en de winst wordt weggesluist naar de (buitenlandse) aandeelhouders.
Oplossing: rendementen op investeringen in pharma-middelen verplicht voor 80% herinvesteren in nieuwe medicijnen, op straffe van niet erkennen van een patent.

damnschreeuwer | 31-07-12 | 21:51

Minder managementlagen in de zorg, scheelt ook heel veel geld. Sowieso overal minder managementlagen, het is een verstikkende deken, een soort spint, over onze vrijheid, zelfredzaamheid en economie. En niet zoveel uitlenen aan laissez faire landen. Lijkt me dat je zieke mensen niet aan hun lot mag / kan overlaten, dan is de beschaving zoek. Kwestie van prioriteiten stellen.

pe4444 | 31-07-12 | 21:51

iets wat ik laatst opving :
Zoon woont in Nederland en Ma in Suriname.
Ma is ernstig ziek maar wordt daar niet geholpen, niet goed verzekerd ect.
Zoon betaald ticket.. Ma komt op vrijdagavond aan en zoon belt zaterdagmorgen een ambulance.
Ma wordt met spoed hier geopereerd en opgenomen.
En inmiddels weer terug.
-
zou dit meer voorkomen ?

(c)ZWITSUL | 31-07-12 | 21:50

En die van Leeuwen heeft dus wel gelijk. Meer ouderen, meer kosten per patiënt, steeds duurdere behandelmethoden en steeds minder mensen die die toenemende kosten kunnen bekostigen. Laat staan genoeg geld en handen om een aanvaardbare zorgpeil te garanderen. Groot probleem, ga je niet zomaar oplossen met uit de euro stappen, weg uit Kunduz, extra migratie, de PO weg en alle andere oplossingen die hier geopperd worden.
Uiteindelijk dient er een politicus op te staan die durft te zeggen dat er een grens is aan wat je aan zorg kunt leveren. En wie meer wil zal daar dan dik voor moet betalen. Het is niet anders.

sjaakdeslinksesul | 31-07-12 | 21:50

Vrijwillige stervensbegeleiding kan in de toekomst uitkomst bieden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de zorgkosten drastisch stijgen in de laatste twee jaar van een mensenleven; tevens blijkt dat de kwaliteit van leven in die laatste twee jaar drastisch omlaag gaat. Hoewel de generatie die nu hoogbejaard is onwelwillend staat tegenover vrijwillige stervensbegeleiding zullen toekomstige generaties, althans naar ik denk, daar anders tegenover staan.

mr. moszko 2.0 | 31-07-12 | 21:50

@Quid pro quo | 31-07-12 | 21:48
O ja, we hebben ook meer dikbetaalde managers nodig.
En hogere bonussen voor de bankiers natuurlijk.

Slipsnifter | 31-07-12 | 21:49

Wat de nazi's niet voor elkaar kregen, het uitroeien van onrendabelen, nuttelozen en ander gespuis, begint in Nederland anno 2012 zo heel langzaam aan toch nog werkelijkheid te worden. De neo-nazi's zijn hier aan de macht. Wie zijn de volgende slachtoffers: zwakzinnigen, COPD patiënten, of wat lastige groepen in de samenleving. Bedenk dat de aanschaf van 1 of 2 JSF's minder het hele probleem laat verdwijnen als sneeuw voor de zon.
corenti

corentin | 31-07-12 | 21:49

Twee maatregelen die onmiddellijk winst opleveren:
1. Accijns voor alcohol en tabak afschaffen voor 65-plussers. Illegale handel kun je beperken door quota-stelling per bejaarde.
2. De autogordel-plicht afschaffen voor 65-plussers. Het is sowieso een onzinnige regel, want een gordel beschermt alleen jezelf. Maar aan bejaarden opgelegd is deze regel juist nadelig voor de samenleving.

Let wel: beide maatregelen houden geen verplichting in, maar juist een inperking van bestaande restricties. Kleinkinderen die opa willen houden kunnen daar rechtstreeks bij betrokkene voor pleiten, maar de wetgever helpt niet meer mee.
Uit-de-doos-denken mensen!

Taggart | 31-07-12 | 21:49

@Wayan | 31-07-12 | 21:47
Pharmaceuten zijn/waren nooit een probleem, de zorgkosten in Nederland maakten in 2006 in een klap een grote stijging mee, driemaal raden wat er toen veranderde.

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 21:49

@2low4zero | 31-07-12 | 21:34

Het zijn al die kleine groepjes met hun eigen mensen die nu één van de geldverslindende problemen zijn.

Als je het gezamenlijk doet, dan op één overzichtelijk centraal punt, voor iedereen, waarbij het hele reilen en zeilen voor iedereen openlijk inzichtelijk is, tot en met de totale inkomensgegevens van de uitvoerende beheerders.

Zoiets als het ministerie van volksgezondheid zou bijvoorbeeld een goede optie zijn.

Daarnaast kan de beveiliging van alle persoonsgegevens verzorgd worden door een speciale ICT afdeling van defensie. Die zijn er ten slotte voor onze beveiliging, is het niet?

ZKH EénOog | 31-07-12 | 21:49

Het is tegenwoordig blijkbaar " Pompe of verzuipe " omdat een belachelijk deel van het geld voor de zorg gaat naar diverse managementlagen in de zorg.

Mannetjes die net zoals bij wooncorporaties mee willen doen met de "de echte jongens" en het geld verkeerd besteden.

Quid pro quo | 31-07-12 | 21:48

Ik heb de oplossing!
1: Meer immigranten (bij voorkeur streng gelovig)
2: Meer geld naar de EU
3: Meer geld naar "ontwikkelingssamenwerking"
4: Meer geld naar onze overzeese eilanden
Dan komt het vast wel goedt.

Slipsnifter | 31-07-12 | 21:48

Verhoog de belasting maar tot 100%.... dan heeft de overheid alles om de euro en de half-zandbaklanden te redden.... want dat gaat er gebeuren,zuid europa is straks gered,en wij zijn failliet....

pim achtertuin | 31-07-12 | 21:47

En waarom durven onze politici de Pharmaceuten niet aan te pakken met hun exorbitante winsten en patenten.
Zeker om dezelfde redenen waarom ook de banken niet aangepakt durven te worden.

Wayan | 31-07-12 | 21:47

weggedarwined hadden ze natuurlijk allang moeten zijn, qua evolutie dan, echter zo'n beetje alles en iedereen moet en zal in leven gehouden blijven worden dus dit probleem wordt alleen maar groter met de meest exotische ziekten die onder normale evolutie allang weg was geweest.
En een medicijn ontwikkelen voor een handje vol mensen is een kostbare zaak.

Andersom dag | 31-07-12 | 21:47

31 zorgverzekeraars www.homefinance.nl/zorgverzekering/zor... met elk een dikbetaalde directie, raden van bestuur, juristen, reclamecampagnes, overhead en medewerkers die 31 keer hetzelfde doen.
Zorgverzekeraars, die zorgverleners opzadelen met een zodanige enorme administratieve rompslomp dat het invullen van de documenten in veel gevallen langer duurt dan de behandeling.

CoffeePatch | 31-07-12 | 21:46

@Wayan | 31-07-12 | 21:41
als de zorg 'geprivatiseerd' zou zijn zouden specialisten en medici veel meer verdienen relatief aan het andere personeel, wat niet het geval is.

cumshaft | 31-07-12 | 21:46

Als we dan toch een waarde aan mensenlevens willen hangen: een Nederlandse 70-jarige vind ik meer waardevol dan een Griekse 12-jarige of een Afrikaanse baby.

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 21:46

Geen geld ? leugens van de mensen die erop zitten

jakobdepastoor | 31-07-12 | 21:45

Geld is niet het probleem, maar de prioriteiten.
Dat zien we terug in alle facetten van de samenleving; van politie die burgers lastig valt met onzinboetes i.p.v. achter criminelen aan te gaan, tot politici die hun eigen belang voor landsbelang laten gaan.

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 21:45

Dit soort zaken wordt bij voorkeur behandeld als ze zeker weten dat heel Nederland met de bouwvak is. Cq in een ander land vertoeft. Dat is deze week. Zaterdag is dat al weer afgelopen. Dus als je shit te melden hebt, doe het dan uiterlijk woensdag, dan hoort/leest de helft van de bevolking het niet en krijg je ook geen weerwoord.

Dima Beeline | 31-07-12 | 21:44

@doskabouter | 31-07-12 | 21:33
als er geen afweging in kosten gemaakt mag worden, hoe kun je dan prioriteiten stellen?

cumshaft | 31-07-12 | 21:44

@Chiant | 31-07-12 | 21:32
I know darling. ;-)

FreeElectron | 31-07-12 | 21:43

@-=PyP=- | 31-07-12 | 21:32

Exact. En als je dan toch bezig bent: de AOW in kindsdelen (met een max van 3 om te snelle overbevolking ook weer niet te stimuleren) uitbetalen.

Geen kinderen? Dan was de vergrijzing je eigen schuld. Werk dan maar door tot je dood.

Nuancepuntje: tenzij je om medische redenen geen kinderen KON krijgen met de techniek van toen, uiteraard.

2e nuancepuntje. PUNT eigenlijk. Het klinkt leuk. En eerlijk voor een omslagstelsel. Maar dit mag je nooit meer invoeren voor de huidige generaties, ook al is onze overheid meester in het wijzigen van de spelregels tijdens het spel. Maar het is nochtans iets om over na te denken voor de volgende generaties.

ZKH EénOog | 31-07-12 | 21:43

We organiseren het WK nordic walken in Flevoland en dan steken we de dijken door.

sjaakdeslinksesul | 31-07-12 | 21:43

Overigens wordt onze prints Friso nu kunstmatig in leven gehouden, misschien moeten ze dat eens uitrekenen. Zouden ze dat bij mij ook doen?
doskabouter | 31-07-12 | 21:33 | + 0 -
Friso ligt in London, niet in NL. Hij is ook geen lid meer van het Koninklijk huis. Hij was financieel directeur bij Urenco, dus zal goed verzekerd zijn en anders heeft ie wel genoeg geld. Dus er hoeft hier niets uitgerekend te worden.

vip33 | 31-07-12 | 21:42

Bruno Alaska | 31-07-12 | 21:36
Het kost deze bedrijven klauwen met geld om een medicijn op de markt te brengen dat werkt. Hier gaan tientallen jaren overheen voordat een medicijn is ontwikkeld en adequaat getest is. De mensen die dit geld voorschieten om medicijnen te ontwikkelen doen dit niet vanuit de goedheid van hun hart. Ze doen dit om geld te verdienen en dat zou ik ook doen. Daar ligt het probleem niet.

negers zijn zwart | 31-07-12 | 21:37 |
Artsen en specialisten (8-12 jaren studeren) verdienen peanuts in vergelijkingen met artsen in het buitenland. Hierop bezuinigen is geen goede beslissing; het talent zal dan op zoek gaan naar banen in het buitenland. Bezuinig liever op de bureaucratie en de managerlagen in de zorg.

Leucopterus | 31-07-12 | 21:42

@Chiant | 31-07-12 | 21:35
Dan vind ik 10 miljard behoorlijk veel, tenminste het niet-defensie deel. OS is een grote banencarrousel voor de Nederlandse niksnutter, VN en OESO bijdragen moeten eerder omlaag dan omhoog.

Over ambassades kan ik niet veel mening hebben, lijkt mij 'ok' om die te hebben, net als BZ. Denk wel dat daar ook nog wel wat op te bezuinigen is, maar dat ten tweede. Schuif die 5 Miljard van OS maar richting defensie zou ik zeggen.

La Bailaora | 31-07-12 | 21:41

Principeel met van Rossum oneens.
Draai eerst de privatisering maar terug want dat heeft de kosten alleen maar opgedreven. Flikker 80% van de managers eruit want die zijn overbodig.
Pak lieden aan die niet willen werken ook de migranten, iedereen die kan moet premie gaan betalen.
van Rossum predict hier het neoliberale credo net zoals Bassie en Verhaar.

Wayan | 31-07-12 | 21:41

Leucopterus | 31-07-12 | 21:36 | De oplossing is zo simpel, weet waar je op stemt op 12 september.

negers zijn zwart | 31-07-12 | 21:40

Of je onteigend die pharmas gewoon van hun patenten ten behoeve van het nut van het algemeen. Dan kosten die pilletjes maar een dubbeltje. Zo geneest India ook half Afrika van HIV/AIDS.

dugo | 31-07-12 | 21:38

Normpje | 31-07-12 | 21:24 | en als artsen en specialisten eens zouden ophouden met zichzelf torenhoge salarissen toe te kennen, zou dat ook al een flinke slok op een borrel schelen. Wie zei dat laatst dat steeds meer artsen zich als zelfstandige verhuren aan het ziekenhuis? Een salaris van 115000,- per jaar is zo geen uitzondering meer. Een gemiddeld ziekenhuis heeft zo 50 artsen in dienst, dat is 5750000,-. 30 managers in de zorg: zeg 3500000? Raad van bestuur: 400000,-. Sub-personeel: 80 x 75000,- = 6000000,-. Verplegend personeel: 100 x 25000,- = 25000000,-. Overig voetvolk: 2000000,-. En dan heb je nog niets speciaals. En dat is dan allen nog maar het salaris. Dan heb ik het nog niet over het ziekenhuis zelf, de materialen, de medicijnen waar big pharma van moet vreten...

Maar goed, het ligt aan mij, als ik met een verkoudheid naar de huisarts ga. Dat die huisarts verdomme 85,- per consult van nog geen 5 minuten rekent is het probleem, niet dat mensen ziek worden!

negers zijn zwart | 31-07-12 | 21:37

Bezuinigen op zorg voor mensen die A) er niets aan kunnen doen, en B) mensen die ons land hebben opgebouwd? Check.

Jaarlijks tienduizenden kansloze migranten binnenhalen (nog afgezien van de criminaliteit die zij veroorzaken) om solidariteit uit te stralen? Check.

Onderbuiktaal? Jazeker.

Waar is de rechtse c.q. Liberale partij met een reëel plan die ons door deze donkere tunnel kan loodsen voordat het te laat is?

Leucopterus | 31-07-12 | 21:36

Cijfers van een niet nader te noemen willekeurige farmaceut:

'Het bedrijf haalde een nettowinst van ruim 1 miljard dollar (670 miljoen euro). Een jaar eerder was de winst 299 miljoen dollar. De omzet steeg met 200 miljoen dollar naar 11,6 miljard. '

Ergens in de keten klopt er iets niet, de fabrikant wordt lachend rijk, voor de eindgebruiker zijn de middelen te duur.

Bruno Alaska | 31-07-12 | 21:36

@landlopertje | 31-07-12 | 21:25
Er zijn ook vieze oude mannen van dertig die eens zouden moeten nadenken of ze de Pil van Drion niet pakken.

No guts no glory | 31-07-12 | 21:36

We worden niet ouder.
We worden langer in leven gehouden.

Nonkel Frituur | 31-07-12 | 21:36

onze huisartsenpraktijk declareert ook werkelijk alles. normaal gesproken merk je dat niet als Nederlander, maar m'n vriendin zit bij een Duitse zorgverzekeraar en moet dus alles contant afrekenen en indienen (leve Europa!)
dan zie je ineens wat ze declareren: elk telefoontje, elk consult, elk medicijn, alles. grap was namelijk... praktijk maakte een foutje, bellen ze voor excuses en zelfs dat tel. wordt gewoon gedeclareerd (ze kreeg daarvoor een nota)
oh ja en als je 2 dingetjes hebt, denk dan niet... ik prop alles in dat ene bezoekje van 10m. nee dat kan natuurlijk niet, voor elk wissewasje moet je een extra 10m laten reserveren. 1x raden waarom ;)
doe bovenstaande x patienten per huisartsenpraktijk x praktijken in NL en je hebt weer tientallen zoniet honderden miljoenen bespaard.
en dit is maar 1 punt, er wordt zoveel onterecht gedeclareerd

vip33 | 31-07-12 | 21:35

Rokersheffing? Hoezo? Er zit al 4 euro tax op 1 pakje sigaretten. Gaat dat allemaal in een grote zak naar zuid europa? Stort dat maar in de pot medicijnvergoedingen.

nightwish | 31-07-12 | 21:35

@La Bailaora | 31-07-12 | 21:23
Buitenlandse zaken, VN, ambassades, Defensie, WEU, OESO, ontwikkelingssamenwerking, consulaten, etc.

Chiant | 31-07-12 | 21:35

een heffing voor de rokers en de niet rokers een extra a.o.w.heffing = win win (voor de schatkist dan)

piet precies | 31-07-12 | 21:35

@ZKH EénOog | 31-07-12 | 21:08
Nou idd, zoals ik gister ook al opperde weg met die verplichte zooi, wij regelen het zelf wel in kleine groepjes.

2low4zero | 31-07-12 | 21:34

ancho_Sanchez | 31-07-12 | 21:01

Wat een triest gelul zeg! Waarom moet er een afweging in kosten gemaakt worden als iemand buiten zijn schuld ongeneselijk ziek is? En waarom moet er een afweging gemaakt worden of deze persoon gered moet worden? Het is meer een kwestie van prioriteiten stellen. Zorg moet zonder discussie voor elke nederlander die zorgpremie betaalt beschikbaar zijn. Ik wordt nog pissiger als ik lees hoe makkelijk de miljarden worden gestort als het gaat om de terminale patient die EU heet. Of hoe veel mensen gaan janken als men op de ontwikkelingshulp wil bezuinigen. Zorg hoort niet te gaan over geld maar over het redden van mensen en het zorgen voor zieken. Maar dat krijg je als je managers onze zorg laat regelen. Bovendien zie ik nergens hoe die hoge zorgkosten zijn opgebouwd. Is het de schuld van de patient? Nee, het is de torenhoge overhead waar niemand wat research op wil doen. We gaan echt de verkeerde kant op in dit land. Overigens wordt onze prints Friso nu kunstmatig in leven gehouden, misschien moeten ze dat eens uitrekenen. Zouden ze dat bij mij ook doen?

doskabouter | 31-07-12 | 21:33

@poepkop | 31-07-12 | 21:25
Er is echt nog wel een groot verschil hoor, of krijgen er ambtenaren in Nederland deze maand ook geen salaris meer.

Ik snap overigens wel wat je zegt, ook Nederland heeft heel veel schulden, maar in Spanje kan men ook al niet meer lenen, en heeft men ook geen liquiditeit meer, daar is het echt de peop die de fan raakt hoor.

La Bailaora | 31-07-12 | 21:32

@FreeElectron | 31-07-12 | 21:22
My point being...

Chiant | 31-07-12 | 21:32

De natuur is hard, geen kinderen om voor de ouderen te zorgen omdat het "in" was in de jaren 60 om kinderloos te blijven? Dan blijft de consequentie doodeenvoudig => niemand kan voor je zorgen, dus je gaat eerder dood. Waarom hebben we anders de verzorgingshuizen uitgevonden, omdat het lekker efficient is, 20 bejaarden op 1 verzorger. En maar zeiken op dit systeem, maar het gaat helaas niet anders.

-=PyP=- | 31-07-12 | 21:32

Direct de salarissen van alle zorg medewerkers verlagen tot onder een kamerlid salaris en dan ook echt alle medewerkers die met de zorg te maken hebben van managers in de zorg instelling tot managers bij de zorgverzekeraars en wanneer ze toch meer geld krijgen 110% belasting heffen op het boven die grens.

Heel het begrotingstekort is ineens weg denk ik zo.

menotyou | 31-07-12 | 21:31

@Normpje | 31-07-12 | 21:24
Vergist u zich niet in de mensen die juist te laat gaan.
Die zijn er ook, en kosten daardoor een veelvoud van wat het zou kosten als ze wèl op tijd naar de dokter waren gegaan.

Jackanders | 31-07-12 | 21:30

Het is eigenlijk ook typisch Nederland. Alle verantwoordelijkheid bij de overheid leggen. Niet voor je vader en moeder willen zorgen. Wel 'goed regelen' dat ze bijvoorbeeld een traplift in hun huis krijgen en 1x per week een hulp en dan gaan zeiken over dat het zo duur is.

Kutmug | 31-07-12 | 21:30

@Bakito | 31-07-12 | 21:12
Ga jij je eens heel erg rap verdiepen in de wereldwijde defensieuitgaven, brandhaarden en last nut not least: vaderlandse geschiedenis.
In de jaren 1795-1810 dacht men ook dat de Spanjaarden zo'n dreiging niet meer vormden. In de jaren 1930-1938 dacht men ook dat de Fransen zo'n dreiging niet meer vormden. Inmiddels denkt men ook dat de Russen niet zo'n dreiging meer vormen,

Man, lees jij wel eens het nieuws? Kijk jij wel eens verder de toekomst in dan de jaren 70 van de vorige eeuw?
Als er over 25 jaar een parlementaire enquête komt naar de val van Nederland in 2019 en waarom onze ene resterende compagnie infanterie (reservisten) de vijand niet heeft weten te weerstaan, dan kom ik met dit topic en onderhavige tegels om *JOU* c.s. aan te klagen wegens hoogverraad met voorbedachte rade. Verzachtende omstandigheden vanwege alom heerstende stupiditeit, kortzichtigheid en gebrek aan historisch besef wijs ik bij dezen af: verdiep u in de werkelijkheid! Volg het nieuws, ken de feiten en toets de idealistische (mooie, doch onwerkelijke) linkse dogma's daaraan!

Chiant | 31-07-12 | 21:30

De oplossing is zo simpel, kleinere overheid.

In Nederland is de zorg al jaren veel te duur. Vergeet niet het werkgeversdeel premie dat bovenop de nominale premie + eigen risico komt.

Verzekeren in USA is goedkoper!

raoul_203 | 31-07-12 | 21:29

@Dagobert D. | 31-07-12 | 21:26
Geloof me, die artsen en zelfs specialisten zijn de kosten niet.

FreeElectron | 31-07-12 | 21:28

@Bakito | 31-07-12 | 21:15

Heeft niets met migrantenhaat van doen, maar met de onvrede met het feit, dat iedereen dezelfde rechten meent te hebben, zonder de tegenovergestelde plichten te voldoen, namelijk een bijdrage leveren aan onze maatschappij (waardoor je automatisch meebetaalt) of anderszins zelf betalen voor je zorg.

En de onvrede, dat dit ontstane beeld van onterechte 'gelijke recht', nog wordt ondersteund door onze beleidmakende belangenverstrengelde machten ook.

En bovenal een schurft aan het domme gepeupel, die de wanbeleidvoerende machten nog hun volmachten geven dit te doen ook.

ZKH EénOog | 31-07-12 | 21:27

Wat directeurtjes en ander debiel personeel op de keien zetten en er is geld genoeg in de zorg!Een verpleegkundige weet heus wel wat ie doet,daar hoeft geen duur mannetje of vrouwtje achter te staan!Dat is het probleem in de zorg!

pim achtertuin | 31-07-12 | 21:27

Medische Frima's passen de prijs van hun medicijnen aan... aan de KOOPKRACHT van een Land!! Wij hebben een hoge koopkracht daarom zijn deze medicijnen 20 to 200 keer duurder dan in... bijvoorbeeld Kenia.. of Ghana!! Ik heb met de medische Industrie te maken gehad... dus ik weet waarover ik praat!! Kijk maar eens (intern) naar het hoofdkantoor van SmithKleineGlaxo in Zeist! www.gsk.nl/ ..... het zal je verbazen!!

stadsknurft | 31-07-12 | 21:26

enige wat werkt is een complete reorganisatie. Gewoon artsen een max loon geven en niks geen bonussen op medicijnen, aantal behandelingen etc etc.

Dagobert D. | 31-07-12 | 21:26

Maar hoe kan dat nu? Vroeger met het ziekenfonds vergoedden ze alles. En kostte het me een derde van wat ik nu betaal. Sinds de privatisering vergoeden ze bijna niets meer. Waar ligt het dan aan? Niet aan ziekere mensen. Mensen zijn nog net zo ziek als 10 jaar geleden. Maar ineens zijn er met de privatisering allerlij belanghebbende partijen tussen gekropen. Met op de eerste plaats verzekeraars, die wel geld willen vangen maar zo min mogelijk willen uitbetalen. Hoe kan je dan verwachten dat het goedkoper wordt? Zelfs een particuliere verzekering kostte me voor 2001 nog geen 100 gulden. Dankjewel Hans Hoogervorst.

negers zijn zwart | 31-07-12 | 21:26

@La Bailaora: Het geld is overal op, gezien we allemaal een staatsschuld hebben.

poepkop | 31-07-12 | 21:25

De mentaliteit van onze jonge bejaarden veranderen: in een bejaardenhuis of een verpleeghuis zitten moet je gewoon niet willen: middels creatieve toneelvoorstellingen deze mensen ervan overtuigen uit vrije wil de Pil van Drion te pakken.

landlopertje | 31-07-12 | 21:25

Als we nou eens ophielden om voor een simpel verkoudheidje naar de dokter te rennen en niet bij ieder consult een second opinion aan te vragen, dan ging het al stukken beter. Maar we willen alles waar we menen recht op te hebben. Want wij zijn net zo belangrijk als de buurman tegenover. Als je niet kunt vertellen over de MRI-scan hoor je er niet meer bij op de verjaardag. Dat uit de klauw lopen doen we zelf.

Normpje | 31-07-12 | 21:24

Onze internationale invloed, waarmee wij onze boterham verdienen, is ons inmiddels niet meer waard dan een kleine 10 miljard Euro.
@Chiant | 31-07-12 | 21:16
Welke internationale invloed bedoel je hier? De bijdrage aan de ESM, die aan Griekenland, de OS? Of nog een andere 'invloed'?

La Bailaora | 31-07-12 | 21:23

Een supermens kweken.
Uiteraard Tokkie-genproof.

BP Richfield | 31-07-12 | 21:23

@Chiant | 31-07-12 | 21:16
"Onze zorg kost inmiddels bijna 90 miljard Euro. Dat is bijna 40% van het BBP. Dat Kan, mag en móet beduidend veel minder worden. Linksom of rechtsom."

Hoeveel van dat bedrag wordt *werkelijk* aan directe zorg besteed?
Dus handen aan het bed, operaties en medicijnen?
Ik denk dat je nog zal schrikken wat er aan de strijkstok blijft hangen. #onderbuik

FreeElectron | 31-07-12 | 21:22

Voordat we Nederlanders laten doodgaan eerst maar eens stoppen met ontwikkelingshulp en, het zal hierboven vast al gezegd zijn, geen geld meer naar kansenlanden in Zuid-Europa.

Hommel | 31-07-12 | 21:22

Tja, in Catalonie is het geld geheel op, de salarissen worden deze maand waarschijnlijk niet meer uitgekeerd:
www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/126603...

Er zullen dus nog veel meer miljarden heen moeten, want politieagenten, verpleegsters, ze krijgen geen salaris meer. In Nederland zal er dus binnenkort nog veel minder geld zijn.

La Bailaora | 31-07-12 | 21:20

De oplossing is: iedereen trekt aan de kar. Wie wil, maar tijdelijk of lange tijd niet kan, mag meerijden, maar wie niet wil, dondert maar op of gaat van de kar en die blijft achter.

smdyasc | 31-07-12 | 21:20

Als we dood gaan wat vanzelfsprekender zouden vinden, dan hoefden we niet ontzettend veel geld uit te geven aan het verder in leven houden van mensen met een heel beperkte levensverwachting en een belabberde levenskwaliteit. Waarom maken we die keuze niet individueel? Je draagt dan meer af voor zorg als je dat toch nodig vindt en minder als je dat niet nodig vindt.
Prenatale diagnostiek verfijnen kan verder ook helpen om kinderen met rampzalige en dure aandoeningen te vermijden.
Maar dan moeten we wel af van het belachelijke idee dat het leven heilig zou zijn. Leven als het kan, niet omdat het moet.

Zyprexa20mg | 31-07-12 | 21:20

Wat dat betreft hoop ik wel eens dat ik zo rond mijn 75ste gewoon dood neerval, want het is onvermijdelijk: op een paar uitzonderingen na worden we allemaal een keer hulpbehoevend op een bepaalde leeftijd, of het nu Alzheimer of iets anders. Ik voorzie een situatie waar de huidige, al schrijnende toestand in de ouderenzorg bij zal verbleken. Zeker wat betreft de handen aan bed....

brutus68 | 31-07-12 | 21:19

Waarom wordt er geen onderzoek gedaan waarom het middel Myozyme tegen de ziekte van Pompe in Nederland jaarlijks tussen de €400.000 en €700.000 kost en in Amerika ongeveer de helft waar ze omgerekend €245.000 betalen?
nos.nl/artikel/401001-hoop-voor-zieken...

drs.Nee | 31-07-12 | 21:17

@drs.Nee | 31-07-12 | 20:59
Dus dat.
Als we het hebben over "de rekening naar de volgende generaties doorschuiven" ...

FreeElectron | 31-07-12 | 21:17

Dat krijg je met bedrijven, hun moeten nl. ook een x aantal monden vullen en dikke bonussen uitkeren natuurlijk.

2low4zero | 31-07-12 | 21:16

Ga eens in een ziekenhuis kijken Geenstijl!! Wat je daar ziet is een ongelofelijke riedel Derde-wereld verrijkers die een huisarts niet bevatten en dus derhalve direct naar de Eerste hulp in een ziekenhuis rennen en daar op HOGE POTEN HULP eisen!!
Ook kan je in een ziekenhuis heel veel bedden bezet zien door 'onze' derde wereld 'elite' die om het minste of geringste worden opgenomen vanwege allerlei INTEELT ziektes waaraan ze lijden!! Komt ervan als je je nicht naait en daar rare, zieke,of gekke kinderen van komen!! Die uiteraaaard.. (ziekenhuis)hulp nodig hebben!!! We zijn NU het moment aangekomen dat we geen geld meer hebben voor ons EIGEN!!

stadsknurft | 31-07-12 | 21:16

Het geld voor *onze* zorg is al gepotverteerd door de socialisten c.s.
Met korter werken, ADV, vakbonden, uitkeringen, kansloze import, de sterkste schouders, de hoogste lasten, kraaktuig, milieu en weet ik niet wat voor andere waanzin hebben zij het kapitaal voor de komende decennia al verbrand. Met schuld en rente.
Nederland had analoog aan Noorwegen zo rijk en schuldenvrij kunnen zijn. Maar de socialisten kregen greep op de staatskas...
En, God verhoede, 12 september staat mogelijk een enorme ramp voor de deur. Het Kuddevolck is namelijk kortzichtig, hardleers en gespeend van historisch besef.

Bovendien saneren wij iedere investering in toekomstig kapitaal door alles wat niet direct tastbaar resultaat oplevert weg te bezuinigen. Nederland is immers klein (als het de beurs moet trekken) maar Nederland is groot (als het gaat om voetbal of de wens tot politieke invloed)

Onze zorg kost inmiddels bijna 90 miljard Euro. Dat is bijna 40% van het BBP. Dat Kan, mag en móet beduidend veel minder worden. Linksom of rechtsom.

Onze internationale invloed, waarmee wij onze boterham verdienen, is ons inmiddels niet meer waard dan een kleine 10 miljard Euro. Nog geen 5% van het BBP. Dit ter vergelijking.
Iedere ondernemer weet dat je de kip met de gouden eieren pas als laatste slacht.

Chiant | 31-07-12 | 21:16

@ Tuna Town: Ga je gang zou ik zeggen.
Niemand zal je tegen houden lutser.

joemiejas | 31-07-12 | 21:15

Maar goed, ik zie dat de obsessieve migrantenhaters de wijsheid wederom in pacht denken te hebben.

Tijd voor wat polygame activiteiten mijnerzijds

Adieu.

Bakito | 31-07-12 | 21:15

Het is allemaal zo triest, en zo lang al voorspeld. En niet alleen door mij. Zucht.

Kaas de Vies | 31-07-12 | 21:15

Tja, volgens mij riep ik al een tijdje geleden dat we ouderen te lang in leven houden voor soms wel tonnen per jaar (en soms ook nog tegen hun eigen zin in)... Is ook hard om daar op te sparen, maar dat is wat anders dan een Pompe-patiënt van in de 40 maar laten creperen.

poepkop | 31-07-12 | 21:14

Subsidie op tabak en alcohol. Dan wordt het een stuk gezelliger en dan worden mensen minder oud. Maar wel op een veel prettigere manier.
En opium voor bejaarden. Dat is in andere culturen heel normaal. Dat vegeteert een stuk minder ellendig achter die gerania. Scheelt een hoop eenzaamheid, verveling en misere.

vetkleppert | 31-07-12 | 21:14

Dat hele doomscenario over de zorg is gewooon weer een bangmaakverhaal om ons meer geld uit de zak te kloppen. Ook van Rossem trapt er in. Er gaan miljaren om in de ziekte-industrie. Zeg dat ze 100 euro in de zorg steken. gestoken. Dan gaat er 50 euro naar specialisten, 40 euro naar 'zorg-managers' en andere nutteloze bobo's die PGB's 'handiger inzetten' of 6 verschillende instanties om probleemfamilie inzetten omdat het schuift. Met het fooitje dat overblijft worden de 'de handen aan het bed' afgescheept. Diezelfde mensen die ze nu wijs maken dat we allemaal meer moeten gaan betalen voor onze zorg. Yeah sure. Praat eens met specialisten die zich voor 400.000 op jaarbasis laten wegkopen. Organiseer het maar eens beter en flikker al die middenmoot en 'persvoorlichters van ziekenhuizen' op straat.

Kutmug | 31-07-12 | 21:13

We hebben gewoon teveel immigranten die te vaak een uitkering ontvangen en te vaak in de criminaliteit zitten.

Bovendien zie je exotische Nederlanders veel te weinig terug op de universiteiten. Hoeveel Nederlandse exoten zie je bijvoorbeeld bij de faculteit Natuurwetenschappen?

Er zitten genoeg aardige, brave en intelligente Nederlandse exoten tussen, maar als groep zorgen ze voor grote nivellering. Vooral omdat de groepen zo groot zijn, en steeds groter worden.

Dan kom je dus in geldnood, en gaan je voorzieningen, zoals de zorg langzaam deaudt.

Bart_Bart | 31-07-12 | 21:13

Kunnen we misschien eerst de ruim 300.000 (driehonderdduizend!) wanbetalers die geen zorgpremies afdragen maar wel zorg ontvangen aanpakken?

Armenakis | 31-07-12 | 21:13

Verder kan ons overbodige leger worden afgeschaft, nu duidelijk is dat de Russen niet konen. Met die weggegooide miljarden kun je een hoop kneuzen in leven houden. Winwin.

Bakito | 31-07-12 | 21:12

Nu zelfs het grootste goed (onze gezondheid) onderdeel dreigt te worden van margandering, hoe kunnen we dan in godesnaam al die inheemse uitvreters met dubbel paspoort hier nog tolereren. Laat staan verantwoorden?

abc_mentaliteit | 31-07-12 | 21:11

@Jackanders
Tuurlijk. Wie een beetje kan reïncarneren, let daarop.

Bakito | 31-07-12 | 21:10

@ Parsons

Die open deur is ongeveer 1 kilometer breed, maar daarom niet minder waar...

eerstneukendanpraten | 31-07-12 | 21:09

herstel : beschikbaar "stellen"

taxhond | 31-07-12 | 21:09

Migranten zijn vaak niet verzekerd, maar ook mensen die niet verzekerd zijn hebben recht op gratis medische zorg. Ouderen die wel hun leven lang zorgpremie betalen wil men apart behandelen.
Opgelegd door de EU?
De Britse regering besluit naar verwachting in 2013, uiterlijk in 2014 definitief over de financiering van de zorg. Degenen met een vermogen van minder dan 14.250 pond krijgen al hun zorg betaald. Voorgesteld wordt om ouderen gedwongen 100.000 pond te betalen voor zorgkosten, koppels betalen dan het dubbele.
www.independent.co.uk/life-style/healt...

drs.Nee | 31-07-12 | 21:08

Minder geld naar de zorg is minder kutsmoezen voor Alexander Pechtold om de halve Islamitische wereld naar Nederland te halen om "te werken" in de zorg.

xxIxx | 31-07-12 | 21:08

Laten we eerst maar eens beginnen met het voor iedereen beschikbaar van de pil van Drion, dan lost de rest zich vanzelf wel op.

taxhond | 31-07-12 | 21:08

Leuk en aardig dat zo'n medicijn zogenaamd verliesgevend is en dat er geen geld voor is maar dat kan je in deze 'vrije markt' natuurlijk gewoon dekken met de medicijnen die wel winstgevend zijn. Iets met belangen van aandeelhouders zeker.

Bruno Alaska | 31-07-12 | 21:08

Om te beginnen is zorgtoerisme onrendabel. Hordes mensen uit pauperorden in verre landen komen hierheen, om eerst geholpen te worden, en weer opgerot te zijn op het moment dat de betaling ter sprake komt.
Ten tweede wordt de zorgverzekering onrendabel gemaakt, door dit aan private partijen over te laten. Dit kost honderden onnodige mensen inclusief waanzinnige hoeveelheden kantoorruimten, energie, apparatuur, sanitair, etc om nog maar te zwijgen van de honderden bonusmiljoenenverdampende lieden als Rogier van Boxtel (Menzis) en Frits Bolkesteijn (Herinnert zich iemand 'Beste Els,' nog?) die hier hun zakken stevig aan vullen of vulden.

Pak die misstanden eerst eens aan, en kijk hoeveel van ons eigen geld je overhoudt, om onszelf als eerste goed en menswaardig te verzorgen, of de aandoening nu zeldzaam is of niet.

ZKH EénOog | 31-07-12 | 21:08

Roep ik al jaren. Prioriteren in de zorg heet dat. Meeste gezondheidswinst voor het grootste aantal mensen is gerechtvaardigd indien er schaarste is aan liquide middelen. Dit is verre van een ideale situatie, maar welke situatie is nu ideaal in deze wereld?

ZwoemBat | 31-07-12 | 21:07

Ik ken een aantal medicijnen die in de afgelopen 30 jaar niet duurder zijn geworden, sommige zelfs goedkoper! Maar die koop je ook niet bij de super of via de roverheid natuurlijk.

DijenkletserT | 31-07-12 | 21:06

ik werk nou al een tijdje maar heb het gewoon jaarlijks breder, het gaat continu voor de wind, ben ik nou apart?

teleshopper | 31-07-12 | 21:06

@Bakito | 31-07-12 | 21:00
Wel eerst even zorgen dat je uit een moeder zonder erfelijke ziektes komt vallen, die het op haar beurt weer heeft gedaan met een vent zonder datzelfde.

Jackanders | 31-07-12 | 21:05

De kosten van de zorg vallen in het niet bij de bodemloze put Europa.

ESM, iemand?

Flikker op met het geneuzel over de zorg - het is in het licht der Europa een non-item.

Parsons | 31-07-12 | 21:04

Weer iets naar de kloten, wat vroeger normaal was. Tsja.

rechtvaardigerechter | 31-07-12 | 21:04

We hebben dus te weinig geld? Nou, dan zou mijn oplossing zijn:
1. Zeven miljard weggegeven aan slecht presterende (Afrikaanse) landen
2. Eén klein miljard spenderen aan televisieprogramma's voor de elite (de NPO)
3. Heel veel kansarme, miljarden aan belastinggeld kostende immigranten blijven binnenlaten
4. Duizendmiljoen miljard -lenen- geven aan Griekenland, Spanje en Portugal.

Bart_Bart | 31-07-12 | 21:04

Tijd om gewoon lak te hebben aan de patenten van Big Pharma en die medicijnen namaken. Kijk naar brazilie, die hebben destijds schijt gehad aan het patent van Roche. Resultaat: goedkopere medicijnen.

Melk met klonten | 31-07-12 | 21:03

@Landlopertje - Niks tegen Castro, maar met dat weer daar, die mooie oude Amerikaanse auto's en die goede zorg, zou je bijna communist worden.

Rainbowwarrior | 31-07-12 | 21:03

@Rainbowwarrior | 31-07-12 | 20:59
Verhuizen maar.... dit lijkt mij eerder een (verkapt)stemadvies voor de SP.

landlopertje | 31-07-12 | 21:01

Het probleem is de weigering een mensenleven in geld uit te drukken. Je mag niet spreken van waarde, maar je wordt wel geacht een beslissing over kosten te maken. Dat is waanzin.

Pancho_Sanchez | 31-07-12 | 21:01

Pil van Drion ..

TunaTown | 31-07-12 | 21:01

Ik gebruik wel een hoop medicijnen die ik zelf betaal: koffie, thee, bier, single malt wiskey en jenever...

eerstneukendanpraten | 31-07-12 | 21:00

Voor wie gezond wil blijven, zijn er genoeg goedkope alternatieven. De reguliere zorg wordt geregeerd door maffia en geldgraaiers. Blijf er ver vandaan. #feit

Bakito | 31-07-12 | 21:00

Nou vooruit, niet de eerste keer vandaag maar wel gepast: The problem with socialism is that you eventually run out of other peoples money.

Godsammekraken | 31-07-12 | 20:59

Andere oplossing; niet voorhanden. Probleem zit in de prijzen, dus moet daar iets aan gebeuren, maar pharma en zorginstellingen hebben macht, lastig...

In Cuba hebben ze trouwens redelijk goede (naar Westerse maat) zorg. Gratis of bijna gratis. Dus... Verhuizen maar.

Rainbowwarrior | 31-07-12 | 20:59

Schandalig dat met hetzelfde gemak wel miljarden naar het buitenland wordt gepompt.

drs.Nee | 31-07-12 | 20:59

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com