Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

En Paars III dan?

Het moet deftigerDe media houden zich angstvallig stil over de mogelijkheid van Paars III. Een combinatie van VVD, PvdA en D66. Opmerkelijk, want bij de laatste peiling van de Politieke Barometer van van Ipsos Synovate (goeie naam ook voor een bedrijf) blijkt dat we vier zetels af zitten van een nieuwe Paarse combinatie. Als je het huidige GroenLinks meetelt heb je een Paars Plus maar dat wil niemand. In dat opzicht is Jolande Sap de nieuwe Hero Brinkman aan het worden: veel geschreeuw maar hard op weg naar de nul zetels. Maar de tendens is er. Vermoedelijk wordt er niet over geschreven omdat de strijd tussen de VVD en de SP veel leuker is, daarbij voorbijgaand aan het feit dat daar niets werkbaars uitkomt. Over de SP gesproken; vond u het interview met Emile Roemer ook zo opvallend? “Als de SP na de verkiezingen in het kabinet komt, zullen de SP-ministers een deel van hun salaris moeten afstaan aan de partij,” zei de Grote Roerganger. Vroeger zeiden de Socialisten nog wel eens dat ministers minder moesten verdienen. Nu de macht lonkt ziet de SP dat geld liever in de partijkas belanden. Enfin, terug naar Paars III. Uiteraard zal het bij een eventuele formatie enigszins gaan wringen op enkele standpunten maar alles in het belang van het land toch? Natuurlijk is het de vraag wat Pechtold en Rutte gaan vinden van de linkse Samsom, het willen investeren in het bedrijfsleven van Samsom cum suis moet hem – en Mark Rutte – toch aanspreken. Ruttes agenda van wet en orde spreekt in ieder geval een deel van de PvdA aan. Uiteraard; wie Paars zegt, zegt puinhopen. Wat niet onverlet laat dat met name onder Paars I het land naar grote economische hoogte steeg. Daarnaast is dat puinhopenverhaal vooral stoffig en al meer dan tien jaar oud. Pim is dood, live with it. De PVV kan het motto ook niet claimen omdat die medeverantwoordelijk is voor de huidige puinhoop. De rechter variant is geprobeerd en het resultaat was nul. De belangrijkste vraag is vooral hoe Mark Rutte de geschiedenis in wil gaan. Als de enige liberale premier in honderd jaar die vervolgens een onbestuurbare natie achterliet of de man die koers zette naar een liberaal en vrijzinnig land. U mag het zeggen. P.S. Dan nog even iets van heel andere orde. Ik zat gisterenavond nog even dat campagnefilmpje van Diederik Samsom terug te kijken. Moet u eens goed kijken wat er op 0:05 gebeurt. De jonge Samsom breekt zowat zijn nek terwijl pa doodgemoedereerd een glas melk drinkt.

Reaguursels

Inloggen

hier moet ik zijn:

wordt lachen, paars in de banken, economie leeft op en de extremen verkruimelen

dan hebben we eindelijk ons oude Holland weer terug.

49 | 16-07-12 | 00:15

@Che_cuevara | 15-07-12 | 12:07

Ja maar de afrikanen zelf hadden er een woestenij van gemaakt. Daarom is er hongersnood.

Zelfs ZuidAfrika

www.news24.com/SouthAfrica/News/Use-la...

Dus maar beter dat er iemand van profiteerd als ze zelf te dom/lui/oorlogszuchtig zijn.

openluchtgevangenis | 15-07-12 | 20:59

Stem PVV!

Tegen een Europese superstaat.
Tegen islamisering van de Westerse wereld.

Belangrijkere onderwerpen zijn er heden ten dage niet. Niet als je gewoon eens je kop uit het zand trekt en je dus wat minder zorgen te maakt om je HTA, je kilometervergoeding en het milieu.

Op de meeste onderwerpen is de politiek 1 pot nat. Maar mogen we aub nog een beetje trots zijn op ons Nederlanderschap en mogen we aub zelf nog over de relevante dingen die met ons geld gedaan worden beschikken?
En dan liever ook meteen vrouwenrechten, seculariteit van de staat en vrijheid van meningsuiting verdedigen!

PVV!

TisNieZoMoeilijk | 15-07-12 | 20:25

Dat wilt niemand nee. Maar de Eu wel dus gaat er een Paars+ komen, of we willen of niet. Bea zal ook wel haar best doen om dit te bewerkstelligen. Zag maar dag tegen onze centen mensen!

Moonwarrior | 15-07-12 | 20:12

Van Cohen kun je zeggen wat je wilt, maar die heb ik zijn zieke vrouw er nooit bij zien slepen.

De Veroorzaker | 15-07-12 | 18:51

@ Jarre Tell | 15-07-12 | 13:32

"Wij zijn overal in de niet Islamitische wereld welkom."

Ook in de Islamitische wereld, bijdehand. Als je maar een aanvulling vormt voor het desbetreffende land. Dat kan in de vorm van geld uitgeven of investeren in de vorm van kennis en hard werken. De Nederlander (allemaal) plooit zich nu eenmaal makkelijk.

Vaak ook te makkelijk want ondanks een hoop gebral zie ik ze nog niet zo gauw echt in opstand komen en laten ze eigenlijk alles wel over zich heen komen. Rookbeleid? Nooit verwacht, toch gekomen. Meer belasting? Makkelijk. Hogere zorgkosten? Doen we gewoon. 24 Miljard bezuinigen en 30 miljard weggeven? Geen enkel probleem, men roept is wat, moppert wat en hoopt dat het voor hen persoonlijk wel mee zal vallen. Dat is het dan weer. Nee, ik ben erg trots op mijn roots, echt een club waar ik bij wil horen.

Mark van Leeuwen | 15-07-12 | 17:09

idopane | 15-07-12 | 16:42
lol, vergeet De Derde Weg niet ...

canardo | 15-07-12 | 16:51

"Daarnaast is dat puinhopenverhaal vooral stoffig en al meer dan tien jaar oud." Mag ik even lachen. Die puinhopen zijn alleen maar groter geworden Bassie. We zitten hier niet bij een mode gevoelige historische tijdslijn perceptie maar een politieke elite die al sinds de jaren 70 de ene fout na de andere heeft gemaakt. Nogmaals de troep en daarmee de puinhopen zijn alleen maar groter geworden. O ja en die grote economische groei was mede opgebouwd door geleend geld lutser. Het is namelijk dezelfde tijd geweest dat Clinton het wonder van de subprime loan installeerde en Kok met broodje Zalm de aflossingsvrije hypotheek op het paard tilden, kneus. Schijnbaar weer vergeten he Bassiehof.

idopane | 15-07-12 | 16:42

Paars, was dat niet van de Nieuwe Economie waarin we alleen nog zouden groeien. Van "onze financiele sector is het exportprodukt, weg met de maakindustrie". Van de woekerpolissen, gvan gore oplichters die allemaal beschermd zijn door "de wet".

Piet van Schwaffelen | 15-07-12 | 16:30

gods...

D.Turpin | 15-07-12 | 16:29

Again the god spread cheeks and ram cock in fucking ass......

D.Turpin | 15-07-12 | 16:29

Ik dank alle reaguurders die met intelligente bijdragen zijn gekomen.
Ik leer een hoop hier.

FreeElectron | 15-07-12 | 15:46

LOL, Bassie die het opmerkelijk vindt dat de media zich angstvallig stil houden bij de laatste peiling van Ipsos Synovate (die de peilingen doet in opdracht van Nieuwsuur) over de mogelijkheid van Paars111, bestaande uit de VVD, PvdA en D66.

Mij lijkt het nogal logisch dat de media geen aandacht aan deze mogelijkheid besteden. Wie denkt dat deze partijen een meerderheid gaan halen omdat de peilingen van Synovate daarop wijzen, maakt zichzelf nogal belachelijk. Bovendien is geen enkele peiling serieus te nemen, maar dit terzijde.

Dan het volgende:

"Uiteraard; wie Paars zegt, zegt puinhopen. Wat niet onverlet laat dat met name onder Paars I het land naar grote economische hoogte steeg. Daarnaast is dat puinhopenverhaal vooral stoffig en al meer dan tien jaar oud. Pim is dood, live with it. De PVV kan het motto ook niet claimen omdat die medeverantwoordelijk is voor de huidige puinhoop. De rechter variant is geprobeerd en het resultaat was nul."

Je gelooft je ogen niet. Komt dit uit de pen van een politiek journalist die voor GS de politieke situatie mag duiden?

Paars 1 duurde van 1994 tot 1998. Die periode was economisch gezien natuurlijk vergelijkbaar met de huidige situatie, zowel in de VS als in Europa. *kuch*
Ow en de PVV kan dat stoffige puinhopenverhaal over Paars niet claimen, althans dat motto niet, want volgens Bassie is de PVV mede verantwoordelijk voor de huidige puinhoop.

Huh? Voor welke puinhoop is de PVV mede verantwoordelijk Bassie? De Puinhoop die is ontstaan na het trekken van de stekker uit het Catshuisakkoord? Of moest dat akkoord er komen i.v.m. de puinhoop in de EU, waar de PVV part nog deel aan heeft, maar wel die partijen die een deel van onze soevereiniteit reeds hadden verkwanseld door het verdrag van Lissabon te ondertekenen en die ons de Euro in de maag hebben gesplitst.

Maar volgens Bassie was de huidige puinhoop kennelijk niet ontstaan als Wilders braaf het Catshuisakkoord had ondertekend.
Edoch, gelukkig was daar een variant van Paars + die de puinhoop waar de PVV volgens Bassie medeverantwoordelijk voor was plotsklaps als sneeuw voor de zon liet verdwijnen: FC Kunduz met dat geweldige akkoord, waar zij op een aantal punten direct afstand van nam.

Manmanman.
En dan nog even refereren aan de uitspraak van Roemer over afdracht deel van het ministerssalaris in de partijkas, mocht de SP mee gaan regeren. Geen opmerkelijk nieuws, want zo doen ze dat al jaren bij de SP. Het zou opmerkelijker zijn geweest indien dit niet voor SP bewindslieden zou gelden.

En tenslotte nog even een link naar zijn eigen stukkie in HP de Tijd van 5 juli 2012. Iets wat allang aan de orde is geweest, zowel dat filmpje van Samsom, als die zg hack van Samsoms twitteraccount, als de column van Luuk Koelman. Ow wacht, Bassie keek gisteravond nog even dat filmpje terug en zag dat de jonge Samsom bijna zijn nek brak. * diep zuchten doet *

Conclusie:
Het ware beter geweest indien Bassie ook het stilzwijgen had bewaard over die peilingen van Synovate en de mogelijkheden van Paars111 en wat hij daar allemaal bij sleept om zijn betoog te onderbouwen.

La Vie En Rose | 15-07-12 | 15:37

@Bruno Alaska | 15-07-12 | 14:41

Kunst moet - in mijn opinie - een spiegel zijn die de samenleving wordt voorgehouden en waarin diezelfde samenleving zichzelf ook herkent. Als de toeschouwer er geen enkele voeling mee heeft dan is het wat mij betreft ook geen kunst (en met toeschouwers bedoel ik mensen die het ook willen zien, niet mensen die zich sowieso niet voor kunst interesseren, die heb je ook nog).

En met broodschilders is niks mis. De musea hangen vol met schilderijen die in opdracht vervaardigd zijn maar waar mensen wel de halve wereld voor over reizen om er ook maar een blik op te kunnen werpen. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor schilders maar voor meer takken van de kunstzinnige sportbranche.

Zelfcensuur hou je toch, da's afhankelijk van de omstandigheden waaronder je als kunstenaar moet werken. Zolang je als kunstenaar maar niet enkel en uitsluitend aan het geld denkt wanneer je met je werk bezig bent vind ik dat allang best.

Reinaert | 15-07-12 | 15:10

zou emiel ook al dat geld van zijn tweede derde en vierde hypotheek aan de partijkas hebben afgedragen? de overheid betaalt haar dienaren een salaris waar zij vervolgens zelf mee kunnen doen wat zij willen. het staat iedereen vrij om alles weg te geven, maar er is geen enkele verplichting om dit te doen. het op deze indirecte manier financieren van een politieke partij, die al overheidsgeld ontvangt!, is laakbaar. het is het eigen belang financieren met belastinggeld.

minimá-armezusvan.. | 15-07-12 | 15:08

zie ik samson nou op 0:44 in dat filmpie met een soort van nazigroet staan ?

thorrie | 15-07-12 | 15:05

Paars III. Mocht het zo ver komen, dan smeer ik mijn knip in met vaseline, zodat het financiele verkrachten wat minder pijnlijk zal zijn.

dlseth_ | 15-07-12 | 14:55

@pius | 15-07-12 | 14:37
Weer een van je nauwelijks verholen dreigementen?

pius | 15-07-12 | 14:27

Je bent niet overdreven hypocriet? LOLZ Delusional.

Zeeppaardje | 15-07-12 | 14:52

@Bruno Alaska | 15-07-12 | 14:41

Die derde zin van onderen is een hele zinnige. Fair is fair.

pius | 15-07-12 | 14:48

@canardo | 15-07-12 | 14:40

Lees het hele artikel. En ik zeg niet dat het de enige oorzaak is. Ik ageer continu tegen 'enige' oorzaken hier namelijk. Verder ben ik een aanhanger van de wet van de onbedoelde gevolgen.

Ook zo'n enige oorzaak;)

pius | 15-07-12 | 14:46

@Reinaert | 15-07-12 | 13:58 |

Gesubsidieerde kunst, gesubsidieerde kunst. Als er dan één maatschappelijke functie van kunst zou moeten zijn, zou het die van kritiek op de samenleving moeten zijn, op alle geledingen, om de boel scherp te houden.

Gesubsidieerde kunst of kunst om de eigen broek op te houden is altijd kunst in dienst van het zelfbehoud, nooit kritisch. Subsidie creëert gecensureerde overheidskunst, om de kritiek te verstommen.

Kunstenaars moeten hun eigen broek ophouden maar niet met kunst als middel, dat creëert kritiekloze kunst in overeenstemming met de publieke opinie.

Combinatie kunst en geld leidt immer tot zelfcensuur.

Hoop dat jullie meelezen, stelletje slappe kutkunstenaars..

Bruno Alaska | 15-07-12 | 14:41

pius | 15-07-12 | 13:44
Ik heb het wikipedia artikel doorgeworsteld over freakonomics, misschien lees ik het boek nog wel eens. Hoe dan ook, het lijkt me dat abortus op zijn hoogst een factor uit vele is geweest. Natuurlijk, het klinkt aannemelijk, kinderen die niet geboren worden plegen ook geen misdaden, maar om dan te zeggen dat dat dus de enige oorzaak van dalende misdaadcijfers is gaat me veel te ver en ik vind het ook een beetje eng, eerlijk gezegd. Je zet de deur open voor allerlei dingen. Wat is het volgende? Gedwongen abortus vanuit maakbaarheidsoverwegingen, we hebben geen politie nodig want we ruimen de potentiele boefjes preventief?

canardo | 15-07-12 | 14:40

-weggejorist-

pius | 15-07-12 | 14:37

Nou Bas, als Rutte de man die koers zette naar een liberaal en vrijzinnig land wil worden, dan moet hij 1. 76 zetels met de VVD halen, en 2. alles precies tegenovergesteld doen t.o.v. afgelopen maanden. Wat een gelul dit. Ik heb zelden een rechtse partij zo links zien worden en liberale gedachten zo verkwanseld zien worden als nu door VVD. Ongekend dit.
Maar goed, Paars III gaat het niet worden, al was het alleen al om de baasspelertjes Samsom en Alexander Bilderberg...

Tommygunner | 15-07-12 | 14:32

-weggejorist en opgerot-

deuZigeZelluf | 15-07-12 | 14:30

@pius | 15-07-12 | 14:15
I can plus that.

LibertasSimplex | 15-07-12 | 14:30

@pius | 15-07-12 | 14:11
Volgens mij ben jij de allergrootste delusional moralfag die hier rondwaart.

Zeeppaardje | 15-07-12 | 14:29

@Zeeppaardje | 15-07-12 | 14:16

Wat bedoel je met anderen afzeiken Zee-ezel?

Volgens mij ben jij ooit begonnen met mij afzeiken maar enfin, dat staat je volledig vrij. Ik heb namelijk vele gebreken maar ben niet overdreven hypocriet.

En dat is al heel wat alhier.

pius | 15-07-12 | 14:27

@Zeeppaardje | 15-07-12 | 14:09
In dat geval zou pius zijn eigen baanzekerheid gaan opgeven.
En vervolgens zelf afhankelijk worden van de sociale sector.

Ing. eslapen | 15-07-12 | 14:24

@LibertasSimplex | 15-07-12 | 14:07

Ik was het eens met je hele tegel. Op dat 'verregaande' liberalisering na dan mijn waarde, dat wou ik nog even melden ter preciszering. Ik ben een evenwichts-asceet in die dingen.

Balance is my peronal Jezus;)

pius | 15-07-12 | 14:23

@Reinaert | 15-07-12 | 14:13

Thnx Vos. Een zo'n tegel van jou is genoeg om weer door te kunnen gaan in de jungle van de reaguurderij.

*Machete pakt en verder trekt*

pius | 15-07-12 | 14:18

@Pius
Mag ik de eerste zijn om je te feliciteren met je eerste plaats in het minkuddoklassement?
Je zal wel apetrots zijn. Wat moet je ook anders zeggen. LOLZ.
Ben je toch nog ergens goed in, en anderen afzeiken, dat ook.

Zeeppaardje | 15-07-12 | 14:16

@LibertasSimplex | 15-07-12 | 14:12

Helder verhaal. En begrijpelijk ook. Ik weet het net zomin als jij en de door jou opgegeven redenen zijn daar ook onderdeel van. Plus nog wat andere bezwaren uiteraard.

Maar daar ga ik jou niet mee vervelen;)

pius | 15-07-12 | 14:15

Als we ze nou maar niet de gelegenheid geven om alsnog rekeningrijden in te voeren...
Een paar van die partijen zijn daar echt gek op
( Laat staan het pvda plan indrtijd voor een internetpaspoort... brrrr....

Ik wens u allen veel geluk en wijsheid.

lustkapper | 15-07-12 | 14:14

@Reinaert | 15-07-12 | 14:08

Wederom eens. Alleen is het van belang waar die wake-up call uit bestaat.

Als ik de idioterieen die hier door een substantieel deel van de guurgemeente worden gedebiteerd lees vraag ik me soms af of we niet beter af zijn met 'all the evils we know'.

Ik vrees de jakobijnen mijn waarde.

pius | 15-07-12 | 14:13

@Zeeppaardje | 15-07-12 | 14:09

Rustig aan, Pius is één van de dorpsgekken van GeenStijl en daar moeten we met z'n allen héél zuinig op zijn anders valt de discussie stil of lullen we met z'n allen nog maar één kant op omdat het zonder dorpsgekken opeens preken voor eigen parochie wordt en dat is nooit leuk.

Neem Pius met een korreltje zout en lees tussen de regels door. Zó veel onzin schrijft 'ie namelijk ook niet. Het is alleen vaak niet wat de goegemeente wil horen maar dat zegt vervolgens ook iets over die goegemeente.

Reinaert | 15-07-12 | 14:13

@pius | 15-07-12 | 13:52
Het zal dus duidelijk zijn dat ik niet weet wat te gaan stemmen, caesare.

LibertasSimplex | 15-07-12 | 14:12

@Zeeppaardje | 15-07-12 | 14:09

Ah. Een moralfag. PVV-stemmer zeker.

pius | 15-07-12 | 14:11

@pius | 15-07-12 | 14:03
Dat bedoel ik. Werk jij niet in de sociale sector? En dan tegen mensen zeggen dat ze beter van een flat kunnen springen dan jou aanspreken. Siert je. Zegt wel wat voor type je bent.

Zeeppaardje | 15-07-12 | 14:09

@pius | 15-07-12 | 14:01

Alle partijen betuttelen tegenwoordig, da's en vogue kennelijk. Den Haag denkt - gezien de regelzucht - dat 99,9% van de vaderlandsche bevolking uit geretardeerde klapmongeaulen bestaat. Tijd voor een wake-up call dunkt me.

Reinaert | 15-07-12 | 14:08

Straks behalen we alleen nog een krappe pro-EU meerderheid met *alle* (voormalige) grote partijen bij elkaar. Paars+ met PVDA, VVD, D66 én CDA. Die krappe meerderheid behalen ze dan ook alleen nog maar van de -babyboomers- gewoontestemmers die dat Europa eigenlijk ook helemaal niet meer ziet zitten.
Dan raken ze zelfs die zetels na die vier jaar ook nog kwijt.

Ven1V1d1V1c1 | 15-07-12 | 14:08

@pius | 15-07-12 | 13:52
Poeh. Voorkeur, voorkeur. Mijn voorkeur gaat m niet worden na de verkiezingen.
Ik zie het zo. De overheid is er voor de overheid en groeit altijd. Ondertussen heb je daar als mens geen fuck aan als het er echt op aan komt.

Oorzaken van die Wet van Simplex en Velen Eerder:

- Politici hebben maar één middel om later herinnerd te worden. Regelen. Onnodig hinderlijk regelen. Buiten dat, snappen de meeste politici niet beter. En linkse zijn het ergst.

- Ambtenaren, die dat *kuch* uitvoeren hebben één, soms twee doelen. RechtspositieSalarisBehoud Onder Slaaptijd, en soms macht.

That's it. Mijn voorkeur gaat uit naar een herstel en verbetering van de rechtsstaat, van de constitutionele monarchie, en verregaande liberalisering.
Dat is goed voor de mens. Ook de nu achtergestelde mens.

LibertasSimplex | 15-07-12 | 14:07

@Gags Beasley | 15-07-12 | 14:04

*deemoedig het hoofd buigt*

Ik zal het nooit maar dan ook nooit meer doen.

pius | 15-07-12 | 14:05

Hr. Bas Paternotte, op uw vraag hoe Mark Rutte de geschiedenis in wil gaan, kan ik u helaas geen antwoord geven.
Ik kan u echter wel vertellen hoe Mark Rutte de geschiedenis in zal gaan, namelijk als de meest incompetente domoor van de van de Nederlandse politiek.
Ik moet daar evenwel aan toevoegen dat dit beslist een opmerkelijke prestatie is, verder mogen we ook de stemmers niet vergeten die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt, aan hen komt ook een groot deel, zo niet het grootste deel van deze eer toe.

Gags Beasley | 15-07-12 | 14:04

Correctie één na laatste zin:
Wie nog meer ideeën heeft, kan zich uiteraard melden.

ProAsfalt | 15-07-12 | 14:03

@Zeeppaardje | 15-07-12 | 14:01

Ik zeg dat je dat beter kan doen als mij lastigvallen. En daarmee suggereer is in het geheel niets.

Ik spreek slechts een voorkeur uit.

pius | 15-07-12 | 14:03

Nu we het toch hebben over NL redden.

Dit is de lijst om Nederland te kunnen redden.
Het komt erop neer dat er geïnvesteerd wordt in goede zaken en flink gesnoeid wordt in onzinnige zaken.
Nadat ik de onzinnige uitgaven heb op genoemd, zullen de linkse "medestanders" wel weer fel uit de hoek komen, maar ja het is niet anders. Ik ga voor de oplossingen terwijl links blijft plakken in hun hobby's. Hier komt ie:
1) ontwikkelingssamenwerking afschaffen
2) Geen geld meer naar Europa, lost tevens probleem genoemd in punt 3 op. Twee vliegen in één klap.
3) Veel snoeien in beleidsambtenaren, zowel als in NL als in Europa.
4a) Snoeien in de hoeveelheid regels die de burgers en ondernemers alleen maar tot last zijn.
5) Snoeien in windmolenparken en andere linkse hobby’s om energie op te wekken. Dus flink snoeien in DUURzame hobby’s.

Voor duurzame economische groei, ja dames en heren, ik gebruik het woord duurzaam. Alleen is het woord duurzaam in deze context dé geldmachine om geld te verdienen, terwijl DUURzaam voor links staat geld wegbrengen (en uiteraard lastenverzwaring).
6) Veel Extra asfalt
6a) Alle snelwegen verbreden van 2 * 2 rijstroken naar 2 * 3 rijstroken. Daar waar nu 2*3 zijn verbreden naar 2 * 4, etc.
6b) In plaats van het secundaire wegennet de degraderen, deze weer promoveren. Drukke N-wegen waar ook nog eens veel ongevallen gebeuren, verbreden naar 2*2 rijbanen, echter geen autosnelwegnormen maar smaller om reden dat dit sneller is te realiseren. Er is veelal ruimte genoeg in de berm.
6c) Autosnelwegen promoveren naar de Duitse normen om vervolgens slechts een adviessnelheid in te voeren. Tijd is geld. Dat links genoeg tijd heeft wil niet zeggen dat rechts dat ook heeft.
Note: Immers daar waar op een fatsoenlijke wijze niets getransporteerd kan worden, kan er ook niets verkocht worden. Geen verkoop is geen brood. (Nu links nog aan het verstand brengen).
7) Veel extra investering in onderwijs en fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. Betaald zich met 10 tot 15 jaar uit. Wij dienen in de top 3 van de wereld te staan in absolute zin ondanks de 17 miljoen inwoners.
8) bouw van 2 of meer kerncentrales. Dit als tussenstap voor punt 9.
9) Extra veel geld naar onderzoek om energie uit kernfusie te halen. Dit moet gewoon gaan lukken! Alternatieven zijn er niet. De wereld draait op goedkope energie en dat moet zo blijven. Links wil terug naar de stenentijdperk. Ik niet. Wanneer het lukt om energie uit kernfusie te halen, dan bestaat er geen energiecrisis meer en het voordeel is dat dit goedkoop zal worden en (relatief) schoon is. Schoon zou links als muziek in de oren moeten klinken.
10) Als mocht blijken uit het onderzoek van de PVV dat de terugkeer naar de Gulden uit eindelijk beter en goedkoper is dan de huidige toestand met de Euro dan gaan wij weer terug naar de Gulden. Overigens Zwitserland doet niet mee met de Euro en dat land staat er uitstekend voor.
11) Maximaal 39% van BBP aan belastingheffing. Dit moet grondwettelijk worden vastgelegd.

Nog extra kaskraker:
12) bankgeheim invoeren á la Zwitserse model.

Wie nog meer iedeen heeft, kan zich uiteraard melden.

Is getekend, ProAsfalt

ProAsfalt | 15-07-12 | 14:01

@Reinaert | 15-07-12 | 13:58

Ik doel meer op de betuttelende zaken in sociale zin. Voor de rest ben ik het met je eens hoor. Ik heb nog nooit iets gekocht van een gesubsidieerde kunstenaar namelijk.

Of het moet een flink blok hasj zijn geweest lang geleden. Maar dat kan ook bij iemand anders zijn geweest.

pius | 15-07-12 | 14:01

@pius | 15-07-12 | 13:47
Zeep combineert uitstekend met water. En jouw suggestie voor mensen die je aanspreken is dat ze maar van een flat moeten springen? Kijkt even naar Joris.

Zeeppaardje | 15-07-12 | 14:01

@Zeeppaardje | 15-07-12 | 13:57

Jan Jaap van der Wal?

pius | 15-07-12 | 13:59

@pius | 15-07-12 | 13:49

Ik omschrijf het ook niet voor niets als een soft-liberaal sausje, wat daar onder schuilgaat is vervolgens een ander verhaal: op een aantal dossiers is de VVD anno tegenwoordig puur links (Kondtneuqakkoord, voilá), op andere dossiers is men inderdaad guurrechts (cultuur en omstreken).

Met dat cultuurdossier heb ik dan overigens ook niet zo veel problemen: ik ben de mening toegedaan dat cultuur ook een tak van sport is die in principe z'n eigen broek op moet kunnen houden. Bied goede opleidingen in die sector aan, faciliteer jonge kunstenaars maar als ze eenmaal zo ver zijn laat ze gaan en hou ze bij die staatsruif weg. 'Gewone' mensen moeten ook hun eigen broek leren ophouden dus ik zie geen enkele reden waarom kunstenaars dat niet zouden moeten leren. Natuurlijk is er nog wel ruimte voor nuance, een kunstenmaker die een buitengewoon bijzonder kunstje beheerst mag wel een extra zakcent ontvangen maar het moet de uitzondering zijn die de regel bevestigt.

Pindakaasvloeren en hun makers kunnen wat mij betreft op de virtuele tsjoek-tsjoek.

Reinaert | 15-07-12 | 13:58

@pius | 15-07-12 | 13:47
Projectie? Ik doel natuurlijk op niks te melden.

Zeeppaardje | 15-07-12 | 13:57

@gooi en smijtwerker | 15-07-12 | 13:48

You know it;)

pius | 15-07-12 | 13:54

Ik word gedemoniseerd hier. Ik krijg zelfs minnetjes op mijn inhoudelijk tegels.

Stelletje Contemporaine dogma-pijpende NSB-ers.

pius | 15-07-12 | 13:53

@LibertasSimplex | 15-07-12 | 13:31

Paars 2 wel maar Paars 1 niet als ik wederom chargeer.

Wat heeft jouw voorkeur dan en ik begrijp dat dit een bij gebrek aan enige werkelijk logisch alternatief is natuurlijk;)

pius | 15-07-12 | 13:52

@gooi en smijtwerker | 15-07-12 | 12:40

"(...) een ander recept voor het stimuleren van innovatie hier is het laten stijgen van de arbeidsbeloning en het verlagen van de belasting op arbeid.
dat stimuleert aan de ene kant de binnenlandse consumptie en het verkleint het overschot op de betalingsbalans dat we hebben. "

Moeten ze alleen niet de BTW omhoog gooien (Kunduz-akkoord). Dan wordt de koopkracht nog steeds niet verhoogd.

ProAsfalt | 15-07-12 | 13:52

@Reinaert | 15-07-12 | 13:44

Een bevredigend antwoord amice maar daar ging ik al vanuit;-)

Op dat soft-liberale na dan want zelfs dat is iets te veel eer voor het beschrijven van de huidige koers. Zeker als je het over het sociaal-culturele gedeelte hebt.

Dat is benauwend conservatief vind ik.

pius | 15-07-12 | 13:49

@canardo

lees voor de lol eens het boek freakonomics van de amerikaanse tegendraadse econoom steven levitt.

gooi en smijtwerker | 15-07-12 | 13:48

@2emeREP | 15-07-12 | 12:36

Ik wijs u er gaarne op het feit dat een land die zijn eigen voedsel niet kan verbouwen straat en straat arm is. Derhalve is het in overal Afrika een teringbende.

Nederland moet derhalve al dan niet gesubsidieerd voedsel blijven verbouwen

ProAsfalt | 15-07-12 | 13:48

@Zeeppaardje | 15-07-12 | 13:43

Als je niks te melden hebt kun je misschien beter van een flat afspringen dan mijn tijd verdoen met onzinnige en onvermijdelijk freudiaans gemotiveerde neuzelarijen.

En paarden horen niet in de zee trouwens. Barbaar.

pius | 15-07-12 | 13:47

@canardo | 15-07-12 | 13:36

Niets is wat het lijkt maar dat is een lastig principe hier in de draden waar het dogma tot kunst verheven word.

Bijvoorbeeld; eenden worden ook gezien als lieve schattige beesten die je gezellig met de kinderen brood gaat voeren terwijl het in werkelijkheid soortgenoot-verkrachtende necrofiele gangbangers zijn.

Maar ik zal je tegemoetkomen deze keer. Freakonomics is mijn bron. En dan het eerste boek in specifieke zin.

Laat me weten wat je ervan vond. En succes met de eendjes;)

pius | 15-07-12 | 13:44

@pius | 15-07-12 | 13:38

De VVD is niet liberaal doch verworden tot een regentenclub met een soft-liberaal aftreksausje. Pluche maakt meer kapodt dan je lief is, dat is met name bij de VVD overduidelijk zichtbaar. De laatste keer dat ik VVD gestemd heb was in - als ik me niet vergis - 1986: een voorkeurstem op de rasliberaal pur sang Theo Joekes, die het óók al niet zo goed met de toen al heersende regentencultuur kon vinden.

Daarna heb ik de VVD links laten liggen. En er moet wel een wonder gebeuren wil dat niet tot aan het einde der dagen zo blijven.

Reinaert | 15-07-12 | 13:44

@Bakito | 15-07-12 | 12:35

neen, ik geloof niet dat ze ervan geleerd hebben. Ik geloof en vertrouw ze niet meer.

schendel | 15-07-12 | 13:43

@pius | 15-07-12 | 13:35
En dat schertste jouw verbazing? Schertsen als in spotten, badineren?

Zeeppaardje | 15-07-12 | 13:43

@Reinaert | 15-07-12 | 13:35

Ik moet chargeren mijn waarde dat begrijp je. Eigenlijk had ik op reacties gehoopt van de wat minder begaafden hier maar enfin. Mijn vraag is hoe jij de ontwikkeling van de liberale signatuur binnen de VVD beoordeeld, daar ben ik wel benieuwd naar.

pius | 15-07-12 | 13:38

Nah liever puinhoop + economische groei (jaren 90 paars) dan puinhoop (PVV).

Maar hier blijven de meeste mensjes om onbegrijpelijke redenen op de populisten van non-partij PVV stemmen... mooie woorden, zelfs enkele aardige punten (in een berg onzin) maar je kan niet regeren met een berg idioten + dictator.

Maar hier blijft 50% gewoon vrolijk PVV stemmen in de poll in ieder geval....

jemoedervangisteren | 15-07-12 | 13:36

pius | 15-07-12 | 13:17
Dus, omdat abortus was gelegaliseerd werd New York weer leefbaar? En Giuliani had daar niets mee te maken? Dat is echt het meest waanzinnige wat ik in lange tijd heb gehoord. Hoe kom je aan die onzin?

canardo | 15-07-12 | 13:36

@Zeeppaardje | 15-07-12 | 13:33

Ik was even in de zoekmachine gedoken om te kijken of wij wel eens van gedachten hebben gewisseld en hoe deze gedachtewisselingen het best te typeren waren.

En wat schertste mijn verbazing. Dus ja.

pius | 15-07-12 | 13:35

@pius | 15-07-12 | 13:17

De rechtse zedenpredikers zijn eigenlijk helegaar niet zo 'rechts'. Het zijn over 't algemeen kleinburgerlijke moralisten met een beperkt wereldbeeld en gigantische oogkleppen. Liberaal zijn ze sowieso niet, dat blijkt keer op keer.

In dit land zet men zwaar in op het bestrijden van de symptomen en vergeet men vervolgens de oorzaken aan te pakken. En die beschuldiging uit ik richting vrijwel de gansche vaderlandse politiek, want ze maken zich er allemaal linksom of rechtsom schuldig aan.

"Niet lullen maar poetsen": dát is een liberale gedachte!
"Pappen en nathouden" werkt niet. Kijk maar om je heen.

Reinaert | 15-07-12 | 13:35

Ondanks paars hebben we economische groei gehad.

Ik word zo moe van die Bassie.

Wayan | 15-07-12 | 13:34

@pius | 15-07-12 | 13:30
Rare draai maar dat zal wel komen door de hersenspinsels.

Zeeppaardje | 15-07-12 | 13:33

@ Mark van Leeuwen | 15-07-12 | 12:29

"Vrij vertaald: weglopen en allochtoon worden in een nieuw land. Kan ook. Hopen dat ze daar dan geen PVV hebben".
.
Nee dombo. Nederlanders nemen hun eigen geld mee en/of gaan keihard werken voor hun eigen zaak. Wij zijn overal in de niet Islamitische wereld welkom.

Jarre Tell | 15-07-12 | 13:32

@pius | 15-07-12 | 13:27
Vriend. Ik denk daar anders over. Ben maar een simpele ziel. Ik zie Paars als de anti-rechts.

Een veelkoppig regelmonster met een liberaal dasje.

LibertasSimplex | 15-07-12 | 13:31

@Zeeppaardje | 15-07-12 | 13:27

Jij vind dus ook dat ze de doodstraf in moeten voeren als straf voor imbeciliteit. Of komt dat allemaal net iets te dichtbij voor je om principieel te blijven.

Wat denk jij?

pius | 15-07-12 | 13:30

@jezouermoevanworden | 15-07-12 | 13:24

*proest*

pius | 15-07-12 | 13:27

@pius | 15-07-12 | 13:17
Hersenspinsels ofwel verzinsels, illusies en waandenkbeelden horen thuis bij de psychiater.

Zeeppaardje | 15-07-12 | 13:27

La Bailaora | 15-07-12 | 13:14
Hoe staat het eigenlijk met onze mooie Leopards? Dat zou echt typisch Nederlands zijn, hebben ze na al die jaren die tanks een keertje echt nodig en wat dacht je wat? Foetsie!

canardo | 15-07-12 | 13:27

@LibertasSimplex | 15-07-12 | 13:20

Paars 1 zou de droom moeten zijn van ieder Rechtsmens. De pioniers van de liberalisering, de privatisering en de vermarkting waar het gaat om onze 'socialistische'natie.

En als je nu hoort hoe ze erop terugkijken.

Zou rechts toch een zwakbegaafder stroming zijn dan links. Is zoiets mogelijk. Wat denk jij?

Sorry voor de versimpelde tegenstellingen in mijn gedachtegang.

Maar soms is dat even nodig.

pius | 15-07-12 | 13:27

@deraderendraaien | 15-07-12 | 12:16
Misschien is de wens de vader van de gedachte. Eén ding zal nu wel wezenlijk anders zijn: de VVD zal de grootste zijn in de nieuwe Paarse regering. En de PvdA de geslagen hond die net een groot verlies geleden heeft. Dat doet mij hoopvol stemmen. En zeker is dat de moslimgekkies met christenen in onze regering nooit tot een halt gebracht zullen worden. Nooit.

jezouermoevanworden | 15-07-12 | 13:27

Hoe zit dat eigenlijk met kudo's, clickaantallen, adverteerders en kudoscriptkiddies? Ook zoiets maakt mij geen fuck uit, maar als ik adverteerder zou zijn zou ik me achter de oren krabben.
Ghe.

LibertasSimplex | 15-07-12 | 13:27

@bakoenin | 15-07-12 | 12:01
U heeft ook een kort geheugen: de VVD heeft de christenmongolen de afgelopen decennia juist vertroeteld. Zónder die gekkies is de VVD gewoon haar liberale zelf.

jezouermoevanworden | 15-07-12 | 13:24

Alsjeblieft geen Paars! Niet dat het een fuck uitmaakt. Maar neger puhlease.

LibertasSimplex | 15-07-12 | 13:20

@normanius

nee, je innoveert niet door te concurreren op arbeidskosten door hier zelf de lonen te laag te houden of door import van kansloos analfabeet arbeidspotentieel uit enig buitenland.
.
vooral niet wanneer in dat laatste alleen wordt gekeken naar de directe kosten en behuizing, familiehereniging, achterstandsonderwijs en religieuze conflicten worden afgewenteld op de samenleving in plaats van te worden gedragen door de veroorzaker.
.
hoe dat laatste werkt moet je maar eens navragen in een middeltuttig stadje als Gouda.

gooi en smijtwerker | 15-07-12 | 13:20

Ik ben benieuwd welke oude lijken de PvdA dit keer op ministersposten gaat zetten. Laat me raden: Wallage, Bert Koenders en Rick van der Ploeg zullen i.i.g weer als vanouds van de partij zijn.

Boer-konijn | 15-07-12 | 13:20

@pius | 15-07-12 | 13:17

Met abortus moet zijn 'van abortus".

pius | 15-07-12 | 13:19

Minhomofielen.

pius | 15-07-12 | 13:18

@Reinaert | 15-07-12 | 13:04

Dat de futiele pogingen niet werken betekent niet dat men het niet probeert.

Deze samenleving word volledig gemoraalhomoot door deze rechtse kliek. En dat is jammer.

Vooral omdat diezelfde guurrechtse stroom zich alleen in woord afzet tegen de fatsoens rigueur maar hem structureel oplegd aan anderen. De paradox-politiek waar ik op doelde in mijn vorige hersenspinsel.

En dat is jammer want dat dit moraalanaalisme niet werkt kun je ten dele zien aan het New York onder Guiliani waar de eer van de afnemende misdaad onterecht werd toegeschreven aan het rechtse zero-tolerance beleid en het opleggen van beklemmend regelnazisme in de publieke ruimte terwijl mensen met enige visie begrepen dat dit voornamelijk met het legaliseren met abortus te maken had.

Guurrechts maakt de verkeerde analyses en komt met de verkeerde oplossingen als antwoord op de linkse naïviteit. We zijn van de regen in de drup beland. Rechts is links geworden.

En al onze verworvenheden worden op de mestvaalt van de rancune gegooid door de rechtse zedenpredikers.

Ik word daar erg droevig van.

pius | 15-07-12 | 13:17

@Kaas de Vies | 15-07-12 | 12:24
Hier een leuke reactie op een Spaans forum, over lastenverzwaringen van de regering Rajoy met betrekking tot het beperken van hypotheek aftrekkosten:
"De donde coño se sacan la fecha de 2006? El que la compró en diciembre de 2005 y lo esté pasando mal lo tiene chungo, pero,

No os preocupeis ni os sintais engañados, os aseguro q el cuento este de las deducciones no acaba aquí, ya estamos en la recta final hacia el "megashock" al que se refirieron en la última reunión Bilderberg, y Sorayita nos lo va explicar de aquí a unos meses con todo lujo de detalles con los tanques corriendo por las calles."

Vertaald door google translate levert dat op:
"Waar de fuck hale ze de datum van 2006 vandaan? Wie kocht in december 2005 is de pineut, maar

Maak je geen zorgen of voel je maar niet bedrogen, ik verzeker u dat het verhaal van de aftrek niet hier eindigt, we zijn in de aanloop naar de "megashock" zoals bedoeld in de laatste Bilderberg vergadering, en Sorayita (Spaanse Minister) zal het ons uitleggen in een paar maanden met veel detail en met tanks die door de straten rollen."

La Bailaora | 15-07-12 | 13:14

"De PVV kan het motto ook niet claimen omdat die medeverantwoordelijk is voor de huidige puinhoop."
-------------------------------
Dan denk je toch: Tja, wat moet ik daar nu op zeggen. Ach ja, het is Paternotte maar.

WirMachenMusik | 15-07-12 | 13:10

@pius | 15-07-12 | 12:59

Law and order? Ivo op Stelten en Fred de Teef? Blaffende honden bijten niet.

Papier produceren en regeltjes verzinnen: dat lukt ze nog wel, maar structureel verandert er op straat geen zier. Het wordt er nog steeds onleefbaarder, ondanks het gegrom van Ivo en het gekef van Fred. Veiligheid in het geding? Hangen we toch gewoon nog een paar camera's meer op!

Als dát law and order is dan is Rambo my middle name.

Reinaert | 15-07-12 | 13:04

@La Bailaora | 15-07-12 | 13:01
Of iedere andere willekeurige winkelier...

Nilfisk | 15-07-12 | 13:03

@ Parsons | 15-07-12 | 12:44
Dat is een voldongen feit.

normanius | 15-07-12 | 13:02

@Nilfisk | 15-07-12 | 12:46
Komt nog bij dat alle 'kruimels' die VVD-CDA de PVV als doekje voor het bloeden hadden toegekend, na de val van het kabinet direct zijn teruggedraaid...

La Bailaora | 15-07-12 | 13:01

Die Paternotte lult ook maar een beetje slap voor zich uit zonder zich te laten remmen door enige realiteitszin. Paars moet het worden want die bewerkstelligden 15 jaar geleden economische groei. Dat is geen appels met peren meer vergelijken, dat is appels met karbonades vergelijken. Je had er toen een stel blinde paarden neer kunnen zetten en dan was er nog economische groei geweest. Sterker nog, dat is gebeurd.

En dan Rutte die mogelijk de geschiedenis in zou gaan als de premier die Nederland koers liet zetten naar een liberaal en vrijzinnig land. In welk sprookjesland leef je dan?

harry pikkel | 15-07-12 | 13:00

@gooi en smijtwerker | 15-07-12 | 12:40

Goedkope arbeid bestaat ook in het zuiden al lang niet meer hoewel de lonen daar inderdaad nog wel op een ander niveau liggen dan hier. Je stelling klopt inderdaad wel maar in het zuiden heeft men ook wel degelijk te maken met een stukje geografie dat mechanisatie - en dus innovatie - een stuk moeilijker maakt: deels slechte grond en veel geaccidenteerd terrein. Wij zijn inderdaad gedwongen om te innoveren en dat doen we dan ook nog steeds, in het zuiden ligt die druk inderdaad een stuk lager, da's waar, maar een totale omschakeling kost tijd, áls die ooit al gaat lukken.

Ik ben geen deskundoloog, ik refereer ook alleen maar aan wat ik met eigen ogen gezien heb daar in dat diepe zuiden en dat is inderdaad relatief primitieve landbouw onder behoorlijk lastige omstandigheden. Of dat met innovatie te verhelpen valt? Wie het weet mag het zeggen.

Reinaert | 15-07-12 | 13:00

Schaarste + kosten leidt tot innovatie. Niet subsidie of medelijden.
gooi en smijtwerker | 15-07-12 | 12:40 |
In de basis heeft u gelijk, echter wanneer die door u gepropageerde innovatie niets anders inhoud dan het met busladingen tegelijk binnen halen van Polen, Roemenen e.d. dan is men mijns inzien niet bezig met innovatie maar met destructie van de interne arbeidsmarkt.

normanius | 15-07-12 | 12:59

Verder is de VVD een der partijen die de law en order-obsessie dusdanig heeft doorgevoerd dat de partij inmiddels net zo liberaal is als een Schip een auto is.

DE VVD is de voorhoede van de nieuwe rechtse moralfagistsiche maakbaarheidsbeweging die onze maatschappij verstikt met kneuterige en paternalistische onzinnigheden. Ze zijn de hoeders van de paradox-politiek in optima forma.

Een uitermate treurigstemmende teneur.

pius | 15-07-12 | 12:59

gooi en smijtwerker | 15-07-12 | 12:40
Je vergeet een belangrijke bron van innovatie: oorlog.

canardo | 15-07-12 | 12:55

Genuanceerd stuk Bas. beter.

Al is deze alinea proest-waardig natuurlijk en dan bij uitstek de tweede zin.

'De belangrijkste vraag is vooral hoe Mark Rutte de geschiedenis in wil gaan. Als de enige liberale premier in honderd jaar die vervolgens een onbestuurbare natie achterliet of de man die koers zette naar een liberaal en vrijzinnig land'

Wat denk je zelf? ;)

pius | 15-07-12 | 12:54

deraderendraaien | 15-07-12 | 12:23 |
Gelukkig, nu weet ik waarop ik moet stemmen!

lanexxx | 15-07-12 | 12:53

@2emeREP | 15-07-12 | 12:36

Je tegel lijkt wel een Stalinistisch Vijfjarenplan: op zich mooie ideeën maar de praktijk is als altijd weerbarstig. Je hebt inderdaad een punt wanneer je stelt dat we planologisch verre van optimaal gemanaged hebben maar dat heeft natuurlijk ook historische oorzaken.

Herinrichten is een mooie optie, levert gigantisch veel werkgelegenheid op maar kost ook een godsvermogen en is niet zó maar terugverdiend vermoed ik. Ik zou dáár wel eens een paar cijfertjes van willen zien ;-)

Reinaert | 15-07-12 | 12:52

gooi en smijtwerker | 15-07-12
Ja leuk he, en dan bang zijn voor het nivellerende gedrag van ene Roemer, terwijl er op dit moment continentale nivellering plaatsvind, en een tranferunie is ontstaan.
Socialistischer kan je het niet bedenken.
Ja, onder aanvoering van onze zogenaamde liberale denkers Rutte en Pechtold.
Gorbatsjov heeft zich achter zijn oren gekrabt laatst, en vroeg zich af: Wij de Russen hebben 70 jaar lang moeten knokken, en knokken nog steeds om een gedrocht af te breken, en jullie bouwen het op.
Onder de voortvarende leiding van Communist Barosso.
Hilarisch gewoon.
In het kort, sinds de invoering van de Euro is het alleen maar slechter gegaan met Nederland, daarvoor waren er pieken en dalen , maar een stabiele economische staat.
De architecten van de bestuurlijke en economische chaos waar we nu in zitten komen uit Paars 1 en 2.
En Bassie wil nog meer van die ellende.

bakoenin | 15-07-12 | 12:51

@Nilfisk | 15-07-12 | 12:46 | + 0
hahaha
de teringzooi is nu nog veel groter man. Met dank aan de PVV hebben we ons "1 of the most favored business partners" status verloren.
Vraag het aan een gemiddeld middelgroot bedrijf of ze last hebben gehad van de PVV.
Allemaal!

2emeREP | 15-07-12 | 12:51

@18konijn | 15-07-12 | 12:31
"1989: Gorbatsjov wil troepen uit Oost-Europese landen laten terugtrekken. In het najaar vallen de communistische regimes in Tsjecho-Slowakije, Bulgarije (Todor Zjivkov), Polen, de DDR en Roemenië (Nicolae Ceauşescu)."
Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Sovjet-Unie

"In augustus 1989 won deze de verkiezingen, de eerste vrije verkiezingen achter het IJzeren Gordijn. Daarna volgde de ineenstorting van alle communistische regimes van de overige Centraal- en Oost-Europese landen, met als symbolisch hoogtepunt de val van de Berlijnse muur."
Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Polen

Oftewel, de regimes in Oost Europa vielen, daardoor viel alles uiteen. Het vallen van de muur was daarna niet meer dan een kwestie van tijd, het sluitstuk van het geheel.

La Bailaora | 15-07-12 | 12:48

Kap toch eens met dat gelul dat de PVV door 1,5 jaar te gedogen medeverantwoordelijk is voor de huidige puinhoop. Zo'n tyfuszooi creëer je niet eventjes in 1,5 jaar en dat weet je best, of je bent echt zo debiel als je eruit ziet.

Nilfisk | 15-07-12 | 12:46

Alleen konijnen geloven in de heil van socialistische heilstaten. Dat de Soviet Unie door de hakken zakte kwam door het wanbeleid en de corruptie die dat soort heilstaten kenmerken. Alle investeringen zaten in militair materieel, waarmee maar op 1 manier winst te maken valt. Vergeten wordt dat die ene manier gedwarsboomd werd door president Reagan met zijn harde woorden en zijn bommen.

Maar goed, de konijnen graven verder en inmiddels staat Soviet Unie 0.2 in de steigers. De EUSSR gaat ons veel van dat oude voorspelbare brengen en zal eindigen in bloed en tranen. Tenzij het monster een houten staak door het hart krijgt.

Jan Passant mk2 | 15-07-12 | 12:45

Het maakt allemaal geen donder uit waar je op stemt, alle partijen bedrijven keynesiaanse, corporatistische oude politiek. "De overheid is er om te reguleren", ik word een keer strontzat van al dat gedoe met die overheid.
Overal waar de overheid haar in insteekt, gaat alles hartstikke kapot.
Ook wil de overheid gaan bepalen wat jij met je leven gaat doen, waar jij je geld moet bewaren, etc.
Het is de complete autoritaire kijk op de samenleving, van sociale controle op rechts, tot economische controle op links, het is allemaal één groot betaald circus.

Ik ga daarom maar LP stemmen, omdat ik die klote overheid helemaal zat ben.
Niet dat zij veel kunnen uitmaken, maar ik zie het als protest stem.
Zoek maar eens Corporatisme op, en zie wat de overheid met ons allemaal doet, reguleren, controleren, betuttelen. Inderdaad ja, the famous 'handjeklap' politiek.

Bah bah bah.

Foxus. | 15-07-12 | 12:45

@normanius | 15-07-12 | 12:36
Je wilt ze niet te eten geven.

Parsons | 15-07-12 | 12:44

@reinart
de beste voedingsbodem voor innovatie is hoge kosten van bijvoorbeeld arbeid of natuur, die door alternatieve productiewijze kunnen worden voorkomen.

omdat het westland een klein gebiedje ingeklemd door een paar grote steden is, werd intensief gebruik van de grond en liever nog niet de klei maar steenwol de voedingsbodem (letterlijk) voor het succes.

In Spanje is er nog steeds relatief veel goedkope arbeid en dus rapen ze de tomaten nog steeds van de grond zoals dat honderd jaar geleden al het geval was.

goedkope arbeid en ook nog laag belast. bij ons, dure arbeid en ook nog hoog belast. dat dwingt bedrijven naar innovatie.

een ander recept voor het stimuleren van innovatie hier is het laten stijgen van de arbeidsbeloning en het verlagen van de belasting op arbeid.
dat stimuleert aan de ene kant de binnenlandse consumptie en het verkleint het overschot op de betalingsbalans dat we hebben. Op langere termijn verminderen we daarmee se interne spanningen in het eurogebied.

In het zuiden hebben ze helemaal geen behoefte aan veel innovatie, want dan hadden ze het al lang gedaan. Schaarste + kosten leidt tot innovatie. Niet subsidie of medelijden.

gooi en smijtwerker | 15-07-12 | 12:40

@Mark van Leeuwen | 15-07-12 | 12:29
Nee, als wij emigreren krijgen we geen sociaal huurwoninkie, uitkering, huursubsidie, fokpremie en respect.
Dan moeten we gewoon de taal spreken en werken.

vetkleppert | 15-07-12 | 12:37

@18konijn | 15-07-12 | 12:31
Onbelangrijk. Ook zonder Kohl waren de massa's gekomen en had geen West Duitser ze tegen kunnen houden. Net zo min als dat kon om de vluchtroute via Hongarije-Oostenrijk of Tsjechie-Oostenrijk tegen te houden.

Ook bij de opstanden in Hongarije (1956), en Tsjechie (1963), sprongen west Europeanen ('broertjes' van Kohl) op de bres voor de Oost Europese broeders en werd er met afschuw gesproken over het neerslaan van de opstanden door Russische troepen. Dus die broertjes van Kohl deden precies hetzelfde als Kohl, zonder resultaat. Dat kwam nou juist doordat in die tijd de harde hand regeerde vanuit Moskou. Omdat de troepen in 1989 thuisbleven implodeerde de zaak, niet door ene Kohl.

La Bailaora | 15-07-12 | 12:37

Als de VVD zich inlaat met zoveel linkse partijen dan is de VVD geen knip voor de neus waard.

Je stemt Rutte en krijgt het Kwartje van Jolande Sap. Bah!!!

ProAsfalt | 15-07-12 | 12:37

@Reinaert | 15-07-12 | 11:56 | + 3
dat kan alleen maar aangepakt worden zonder het cda.
we moeten af van de idee fixe dat we ons eigen voedsel moeten verbouwen

het westland moet definitief naar de periferie van de randstand verplaatst worden in plaats van er middenin.

nederland is 1 grote stad en moet als zondanig gemanaged worden
vasthouden aan middeleeuwse principes als autarkie nastreven is kul.

kijk naar wat defensie al sinds de navo doet: wij doen ons deel maar zijn niet in staat ons zelfstandig te verdedigen.
zo moet het met voedsel ook
weg met die boeren uit gebieden waar schiphol moet groeien, waar rotterdam moet uitbreiden, waar huizen moeten komen

tussen de grootste haven van europa en het regeringscentrum van europa leven miljoenen varkens
die moeten daar weg

2emeREP | 15-07-12 | 12:36

@ Parsons | 15-07-12 | 12:29 |
LOL. Als dat zo zou zijn dan zou iedereen hier wel "Parsons for president" plempen toch ?

normanius | 15-07-12 | 12:36

Bakito | 15-07-12 | 12:13
Waar haal je het idee vandaan dat beter onderwijs alleen maar een kwestie is van meer geld erin pompen? Overheden "investeren" niet, die geven geld uit, geld dat van een ander is. Geld dat onder dwang afhandig wordt gemaakt zodat een stel flapdrollen, vaak op basis van de meest infantiele ideeen (onderwijsvernieuwingen bv), het met bakken tegelijk door de plee kunnen trekken en zichzelf daarvoor ook nog eens rijkelijk belonen.

canardo | 15-07-12 | 12:35

@Schendel
D66 heeft inderdaad geleerd van eerdere fouten en is terecht bezig aan een keiharde comeback.

Maar dat is geen reden om op deze partij te stemmen. In zoverre ben ik het dus niet met je eens. In ieder geval is D66 een goed alternatief voor vergelijkbare partijen. Toch?

Bakito | 15-07-12 | 12:35

Van het CDA wist je nooit welke kant ze opgingen, de VVD of de PvdA. Daarom gingen mensen op de VVD of de PvdA stemmen om het beter te sturen. Maar de regering bleef steeds dingen doen die de kiezer niet wilde. Nu stemmen de mensen op de PVV en de SP om het beter te sturen.
.
Vroeger stemden mensen hun hele leven lang op dezelfde partij zonder eigen nadenken. Eindelijk voor het eerst breekt de jaren '70 flower power generatie door en stemmen mensen wel met eigen nadenken. Het CDA schrompelt in elkaar en de PvdA moet in de SP zijn meerdere erkennen.

Twee Jeetjes | 15-07-12 | 12:34

@rara
Excuses. Ik ging te ver en neem mijn woorden terug.

Laat dit een signaal zijn voor ons allen!

Bakito | 15-07-12 | 12:31

@lekkurlinx | 15-07-12 | 12:26

Ik vermoed dat 'het zuiden' zelf ook graag zou willen innoveren maar dat het domweg niet lukt: veel landbouwproducten uit die regionen moeten nog steeds op een relatief arbeidsintensieve wijze geproduceerd worden, mede met dank aan de geografie aldaar, wij zijn tenslotte gezegend met veel vette klei waar het zuiden een moord voor zou doen, wij hebben ook geen heuvels en bergen die mechanisatie belemmeren, enzovoorts.

Reinaert | 15-07-12 | 12:31

@rara
Excuses. Ik ging te ver en neem mijn woorden terug.

Laat dit een signaal zijn voor ons allen!

Bakito | 15-07-12 | 12:31

@La Bailaora | 15-07-12 | 12:19
U vergeet een hoop (Kohl!), en in elk geval ook een laatste, niet onbelangrijk zinnetje: en die verpauperde oostblokmassa's konden vervolgens hun toevlucht zoeken in de veilige haven van de EU.

18konijn | 15-07-12 | 12:31

PaarsPlus

The worst nightmare on Earth!!!!!

ProAsfalt | 15-07-12 | 12:30

@Bakito | 15-07-12 | 12:13 | + -4 -

D66 liegt hierover. Ze hebben dat meerdere malen met veel tromgeroffel voor de verkiezingen geroepen en hebben zich erna niet hard voor gemaakt. Gewoon laten vallen die eis om maar mee te regeren. Shame on me, ik heb twee keer om die reden op ze gestemd maar tuin daar geen derde keer meer in.

schendel | 15-07-12 | 12:29

@ vetkleppert | 15-07-12 | 12:21

"Emigreren. Stemmen met je voeten. Dat is pas een alternatieve keuze."

Vrij vertaald: weglopen en allochtoon worden in een nieuw land. Kan ook. Hopen dat ze daar dan geen PVV hebben.

Mark van Leeuwen | 15-07-12 | 12:29

@normanius | 15-07-12 | 12:25
Welke versplintering? Iedereen is het met me eens.

Parsons | 15-07-12 | 12:29

@Bakito | 15-07-12 | 12:19
Wil je m'n scheldwoordenboek even lenen?

Ik wil je ook wel verder negeren, hoor. Maar uitsluitend wanneer je dat netjes vraagt.

rara | 15-07-12 | 12:27

@18konijn | 15-07-12 | 12:07 | + -4 -
Macro, Meso en Micro.

Er was geen oorlog in Europa na WO II omdat dat gewoon onmogelijk was. Het hele land lag in puin.
De koude oorlog hield de Europeanen koest, ook eventuele atoomwapens houdt het koest.

En waar moet nu nog oorlog over gevoerd worden, grondstoffen? Die zijn er niet meer. Volgende grote oorlog zal niet in Europa plaatsvinden.

Kaas de Vies | 15-07-12 | 12:27

@Reinaert | 15-07-12 | 12:19
Daar heb jij weer gelijk in.
Gewoon een tussenoplossing uit de losse pols die bij het lezen in me opkwam: zou het dan niet een mogelijkheid zijn op bij het verstrekken van landbouwsubsidies eisen te stellen aan de besteding, bijvoorbeeld door te stellen dat ze besteed móeten worden aan innovatie en efficiëntie? Daarmee dwing je de zuidelijke landen om naar hun productiewijze te kijken terwijl je mogelijk al te grote prijsstijgingen hiero voorkomt.

lekkurlinx | 15-07-12 | 12:26

Ik blijf me verbazen over de versplintering hier in de panelen.
.
Net als tijdens de laatste verkiezingen gaan we wederom prat op de verkiezingsprogramma's en holle electorale kreten over immigratie en EU beleid.
Links, rechts, ergens in het midden, HET maakt geen donder uit mensen.
Verkiezingsbeloften worden straks onder het mom van coalitievorming en de lust naar macht doodleuk weer gebroken en het eindresultaat zal zijn dat de Nederlandse burger zich voor de zoveelste keer niet door haar vertegenwoordigers vertegenwoordigd voelt.

normanius | 15-07-12 | 12:25

Is Hare Majesteit trouwens al bij de familie van Badr Hari langsgeweest met een bloemetje, om haar steun te betuigen in deze voor hun zo zware en roerige tijden? Allemaal de schuld uiteraard van die nare, agressieve politieke pibull van een Wilders, dat spreekt vanzelf [volkomen logisch toch?].
.
Zowel onder de bezielende leiding van de VVD als van de PvdA [immers burgemeesters van veel grote steden], is het steeds slechter gesteld met de veiligheid van de belastingbetalende burger. De mensen voelen zich steeds meer in de steek gelaten. Eerst waren het alleen hulpbehoevende en achtergestelde 'tokkies' die dat zo ervaarden, maar dat is nu denk ik hard aan het veranderen.
.
De regering zal inderdaad wel gevormd gaan worden zonder PVV. Maar dat betekent dus tegelijkertijd riant prijsschieten voor Wilders vanuit de oppositie. Ook kunnen andere partijen gaan opbloeien, misschien wel die LP, maar misschien ook wel ijzeren-vuist-rechts!
.
Rutte gaat zo waarschijnlijk de geschiedenis in als de minister-president ten tijde van toen het echt helemaal uit de hand liep met Nederland, zowel kwa etnische onlusten - balkanisering - als pijn voor de portemonnee van die paar lui die nog wél werkten.
.
Vervolgens wordt het daarna reuze gemakkelijk scoren voor Wilders [of een bloksnor variant]. L'histoire se repète...[?!]

Greetje Duisenberg | 15-07-12 | 12:24

Mijn wijlen vader zei altijd, ga nooit in discussie over voetbal, geloof en over politiek.
Hij had gelijk.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 15-07-12 | 12:24

de wekelijkse anti PVV rant van Bassiehof. ik had gehoopt een lekkere zomer te hebben en naast bandirah weg en Verhaar opgehokt in zijn franse chateau, dat ook Paternotte een sabattical zou hebben genomen.
.
Paars 3. Net als met films is the sequel nog wel eens te pruimen, maar nummer drie een nachtmerrie. Paars 3 dus.
.
Paternotte droomt lekker verder van zijn Janine Heijnis Plasschaert (nee, geen flauwe grapjes over haar naam en Bassiehofs vuige wensen). Hij slaapt waarschijnlijk onder een korenblauw dekbed met gele sterren erop, net als de Bilderberg twins Pechtold en Rutte, samen lekker lepeltje-lepeltje.
.
de huidige puinhopen op het bordje van de gedoogpartner van het minderheidskabinet CDA-VVD schuiven is - wat je mening over de venlonaar ook is - wel wat te kort door de bocht, to put it mildly. Het voorbehoud van PVV op Europa was van te voren duidelijk. De weerzin van de PVV tegen meer Europa werd keihard genegeerd. treffend voorbeeld is het anti-euro rapport, dat op zijn best werd geridiculiseerd en gegodwind, maar nooit serieus besproken. Dat, terwijl de scheuren al in het zeil stonden. En dan ook nog voor het verraad van Kunduz gaan. Dat, dat alleen is de grond voor de puinhopen waar we nu voor staan. De puinhopen van tientallen jaren negeren van bedenkingen uit " het volk ". Het gepeupel.
.
Het is deze weeffout in de Nederlanse elite die langzamerhand tot een afstraffing gaat komen. Ik betwijfel of dat al voor 12 september het geval zal zijn. Misschien, wanneer de vertwijfelde pogingen van Spanje en Italie om zich nog te financieren al deze zomer tevergeefs blijken. Gemiddeld Nederland is nog veel te rijk en volgevreten om de straat op te gaan en voor zijn eigen rechten en belangen op te komen.
.
Ik heb nog geen van lijsttrekkers van de paarse nachtmerrie eerlijk en open horen vertelllen wat nu de kosten en opbrengsten van de euro zijn. En wat onze keuzes zijn wanneer we besluiten om de euro verder te steunen.
.
de kosten van die eurosteun zijn naar schatting eur 40 miljard per jaar, ofwel een bedrag met een contante waarde van tussen de 1620 miljard en de 2000 miljard.
40 miljard per jaar is de helft van de zorgbegroting of meer dan de hele onderwijsbegroting.
ik heb nog niemand horen zeggen dat de keus voor de euro is dat we daar dan maar mee gaan stoppen.
.
De keus voor de euro is een permanente verarming van Nederland.

gooi en smijtwerker | 15-07-12 | 12:24

@La Bailaora | 15-07-12 | 12:07 | + 1 -
Ook in Spanje is de overheid het probleem, niet zozeer de economie of haar burgers.

Kaas de Vies | 15-07-12 | 12:24

Dat er 0,0 bereikt is, is op de eerste plaats te danken aan die hele stekkerdoos oppositie. Of ten minste iedereen (zogenaamd hoog opgeleid) die erop gestemd heeft.
Op de tweede plaats danken wij de regerende partijen CDA en VVD voor hun infantiele rendementloze optreden. Of ten minste iedereen die erop gestemd heeft.
Bedankt allemaal!
Die enege partij met een rechte rug die 1000 maal achter elkaar gelijk heeft/krijgt, maar niet mee mag spelen, want stom kapsel van Geert. Het is allemaal de schuld van die stomme PVV tokkies (zonder aan opleiding ontleende grootheidswaan) dat we nog niet als een hoop dunne stront door het europese afvoerputje zijn gespoeld.
Iedereen bedankt! FU Geert Wilders met je stomme haar!

nedertokkie | 15-07-12 | 12:23

@lanexxx | 15-07-12 | 12:18
Op die fascistische xenofobe populistische anti Europa tokkie partij waar ik ook op stem. de PVV jonguh! ;)

deraderendraaien | 15-07-12 | 12:23

@baanbreker | 15-07-12 | 12:15

Zonder liberalen of liberaal-gedogers? Ach so. En wat doet het CDA dan in jouw lijstje?

Try again.

Reinaert | 15-07-12 | 12:22

@Mark van Leeuwen | 15-07-12 | 12:17
Emigreren. Stemmen met je voeten. Dat is pas een alternatieve keuze.

vetkleppert | 15-07-12 | 12:21

BedrijfsTijgerT | 15-07-12 | 10:22 | + 12
Omdat de SP,net zoals de andere politieke partijen,een ANBI is.Algemeen Nut Beogende Instelling.
(Hulporganisaties kunnen dat ook zijn,daar was het oorspronkelijk voor bedoeld)
Hebben ze een paar jaar terug keurig geregeld voor zich zelf.Dus:geen belasting op verkregen giften (half ministersalaris bijvoorbeeld),en de gever mag zijn gift van zijn belastbaar inkomen aftrekken!
Dubbel op.Slim toch.
Leer mij politici kennen,die hebben het uitgevonden.

swassannuf | 15-07-12 | 12:21

' D66 daalt van zeventien naar vijftien. Pechtold en co doen het volgens De Hond slechter omdat Nederlanders steeds pessimistischer zijn over Europa.'
gelukig is er vandaag ook nog goed nieuws !

(c)ZWITSUL | 15-07-12 | 12:19

@lekkurlinx | 15-07-12 | 12:13

Correct, die subsidies doen het hier ook heel goed maar in een aantal zuidelijke lidstaten zijn ze nog veel belangrijker voor het voortbestaan van hele sectoren. Hier zijn subsidies voornamelijk bedoeld voor innovatie en dergelijke, in het diepe zuiden zijn ze niet meer dan verkapte overheids- en inkomenssteun.

Schaf alle landbouwsubsidies af en de prijzen in Nederland zullen stijgen, in het zuiden daarentegen zullen complete sectoren over de kop gaan omdat de dan te verwachten prijsstijging disproportioneel is.

De olijf wordt duur betaald!

Reinaert | 15-07-12 | 12:19

@18konijn | 15-07-12 | 12:14
Hoe dan ook, het IJzeren Gordijn is niet gevallen door westerse landen, maar door interne politieke veranderingen. Gorbatsjov is een grote oorzaak, met zijn perestrojka en glasnost, van het imploderen van de USSR. Mensen waren ontevreden in het oostblok, en door het loslaten van de harde hand kwamen de massa's in beweging.

La Bailaora | 15-07-12 | 12:19

@rara
Dat maak ik altijd zelf nog wel uit. Bemoei je met je eigen zaken of reageer inhoudelijk. Blaaskaak.

Bakito | 15-07-12 | 12:19

Op welke partij moet je stemmen als je mordicus tegen de EU overname van dit land bent?

lanexxx | 15-07-12 | 12:18

@ vetkleppert | 15-07-12 | 12:11
"Heb je mij horen zeggen dat ik VVD zou willen stemmen dan?"

Heb mij dat horen beweren dan? Ik gaf je een alternatieve keuze.

Mark van Leeuwen | 15-07-12 | 12:17

@Bakito | 15-07-12 | 12:13
Je bent wel consequent. Iedereen die het niet met jou eens is, is automatisch een SBS-kijkende tokkie zonder lager onderwijs en met domme bekrompen meningen.

Deze houding zegt veel over jou, en niets over andere mensen.

rara | 15-07-12 | 12:17

@jezouermoevanworden | 15-07-12 | 11:59
Ow ja natuurlijk! stom.. stom stom!
Dat hebben ze bij die vorige paarse kabinetten ook al gedaan! Daarom hebben we er nu natuurlijk geen last meer van!

Nee .. kom op! ik dol je nu een beetje, maar dat geloof je toch zelf niet toch?

deraderendraaien | 15-07-12 | 12:16

Mogelijkheid die ook onbesproken blijft:
SP-PvdA-CDA-CU-GL

in elke peiling boven de 75 zetels (sinds een half jaar) en in elk geval zonder de liberalen, of liberaal-gedogers.

baanbreker | 15-07-12 | 12:15

@La Bailaora | 15-07-12 | 12:10
"Europese Gemeenschappen" was voor Maastricht de juiste benaming, u hebt gelijk.

18konijn | 15-07-12 | 12:14

@18konijn
Laat ze maar, ze begrijpen het toch niet.

Hopelijk komt D66 in de regering. Die wil namelijk fors investeren in onderwijs. Dat is hard nodig gezien de domme, bekrompen houding van de meeste reaguurders hier.

Bakito | 15-07-12 | 12:13

@Reinaert | 15-07-12 | 11:56
Om Nederland zelf maar niet te vergeten: "In de intensieve, gemechaniseerde land- en tuinbouw werkt weliswaar slechts 4% van de Nederlandse beroepsbevolking, maar er worden door de sector enorme hoeveelheden voedsel voor de voedselverwerkingsindustrie en de uitvoer geproduceerd. Na de Verenigde Staten en Frankrijk is Nederland het derde uitvoerland op het gebied van land- en tuinbouwproducten." nl.wikipedia.org/wiki/Economie_van_Ned...
Mede mogelijk gemaakt door de landbouwsubsidies.

lekkurlinx | 15-07-12 | 12:13

"De belangrijkste vraag is vooral hoe Mark Rutte de geschiedenis in wil gaan. "
-
Nou, dat is zo'n beetje de minst belangrijke vraag die ik op dit moment maar kan verzinnen.

canardo | 15-07-12 | 12:12

@Mark van Leeuwen | 15-07-12 | 12:09
Heb je mij horen zeggen dat ik VVD zou willen stemmen dan?

vetkleppert | 15-07-12 | 12:11

In een Paars samenspel van Wim Kok, Gerrit Zalm en De Nederlandsche Bank-directeur Wim Duisenberg werd de overgewaardeerde euro ons door de strot geduwd. En Bassie wil die 'gouden' combinatie inderdaad de volgende stap laten zetten naar de EUSSR. Inderdaad middels het aanleggen van een zes-baans snelweg.

Slappe wethouders in de grote steden, de regentencultuur in Den Haag en de politisering van de ambtenarij, waar het lidmaatschap van een van de paarse partijen noodzakelijk was wilde men promotie maken richting ambtelijke top (door de belangrijkste politieke functies te reserveren voor de eigen partijgenoten handelt men overigens volstrekt in strijd met het non-discriminatiebeginsel van artikel 1 en 3 van onze grondwet, de wetten die wel eens ter discussie zijn gesteld door een zekere heer uit Rotterdam en door Prof. S.W. Couwenberg die hier in de jaren zeventig al over begon), en ja hoor Bassie geilt op het uiterst regenteske Paarse bewind.
Oude tijden herleven onder Bassie; leve Ad Melkert (PvdA) en Hans Dijkstal (VVD)!
(Bassie lees nog eens het gedicht van Gerrit Komrij 'De zittende politicus' volgens mij geeft dat een bijzonder goed beeld van die paarse lullen.)

Nederland is in de booming nineties een extreem welvarend land geweest dankzij de ingrepen van Wijers, de luchtbel van de huizenmarkt en de naar nu blijkt virtuele internationale economie, niet van Paars.
De stupiditeit van PaarsII (onder druk van rupsje-nooit-genoeg-Melkert) was vooral de misvatting dat die welvaart een natuurverschijnsel is, wat zich progressief noemend nederland nog steeds denkt.

Kortom: sodemieter op met Paars, ik haat die kleur. Paars staat voor technocratie, arrogantie en uitlevering; bah.

Niemands Knegt | 15-07-12 | 12:10

De nieuwe GS peiling laat alweer de PVV als veruit de grootste partij zien, met de VVD als 2e.
Ik moet het allemaal nog maar zien op 1209, Bas Paternotte !

Mazzeltov | 15-07-12 | 12:10

@18konijn | 15-07-12 | 12:07
Dat is sowieso onmogelijk, want in 1990 bestond de EU nog niet, dat was toen nog de EEG.

La Bailaora | 15-07-12 | 12:10

@ vetkleppert | 15-07-12 | 11:34

"Vergeet het maar.
De mensen die ervoor moeten betalen zijn het zat met sociaal."

In dat geval moet je vooral VVD stemmen. Dan weet je zeker bij wie de aangekondigde 24 miljard bezuinigingen komt te liggen terwijl even zo vrolijk wel 30 miljard naar Spaanse banken wordt geschoven. Succes ermee.

Ik verbaas me werkelijk om het stemgedrag van velen. Sociaal betekend niet rekeningen betalen, maar beter verdelen. Er zijn er bij die als veroordeelde op de beul stemmen. Met een mentaliteit van ikke ikke ikke krijg je echt dikke armoede. Maar het zal zijn loop moeten hebben.

Mark van Leeuwen | 15-07-12 | 12:09

@18konijn | 15-07-12 | 12:03
Dat waren dan de peilingen van een paar weken geleden zeker?

Che_cuevara | 15-07-12 | 12:08

@Kaas de Vies | 15-07-12 | 11:56
Ja, het duurt effe, maar let op mijn woorden, de shit is niet ver weg meer. In Spanje werden gisteren algehele (dat houdt simpelweg in: hele land gaat plat) stakingen aangekondigd tegen de lastenverzwaringen. Ook in Spanje zeggen mensen dat lastenverzwaringen het land in grotere ellende brengen en dat de problemen op het hoofd van de gewone man wordt geschoven. Nu ligt men allemaal nog op het strand, maar dat gaat na de vakantie snel veranderen...
www.abc.es/20120713/economia/abci-banc...

La Bailaora | 15-07-12 | 12:07

@Supermatthijs | 15-07-12 | 11:50
"Het afgelopen jaar is er 20 miljoen ha. landbouwgrond in Afrika overgegaan van de oorspronkelijke eigenaars naar bedrijven uit welvarende industrielanden."

Bron: zaplog.nl/zaplog/article/landroof_afri...

Vertel jij de mensen hier nu maar eens waarom wij er nog geld naartoe moeten pompen.

Che_cuevara | 15-07-12 | 12:07

@Kaas de Vies | 15-07-12 | 11:56
Uw bewering dat het oostblok niet gevallen is door de EU is een grove miskenning van de werkelijkheid, met name van de rol die Frankrijk en Duitsland (de centrale EU-as) in het hele proces hebben gespeeld.

18konijn | 15-07-12 | 12:07

@Parsons | 15-07-12 | 12:05

Je doet de poppenspelers tekort wanneer je de 225 poppen niet wilt waarderen.

Reinaert | 15-07-12 | 12:07

@18konijn | 15-07-12 | 11:38
De enige manier om aan vrede te bouwen is om je vijanden uit te roeien of te knechten.

Komt bekend voor, niet?

Populist.

Parsons | 15-07-12 | 12:07

@18konijn | 15-07-12 | 12:03
Nou snap ik er niks meer van. Je zat toch niet zelf heel populistisch allerlei feelgood termen te strooien?
"Verder bouwen aan vrede, veiligheid, welvaart en democratie in een Verenigd Europa is inderdaad de enige reële optie die open ligt in dit tijdsgewricht, en Paars III is daarbij de vanzelfsprekende keuze."

vetkleppert | 15-07-12 | 12:06

@18konijn | 15-07-12 | 12:03
Dan heb je de laatste Maurice de Hoax dus gemist.

Art Vandelay Ultor | 15-07-12 | 12:05

Alsof het één fuck uitmaakt welke 225 randdebielen er namens *zichzelf* in Den Haag rondhangen. #proest

Parsons | 15-07-12 | 12:05

@vetkleppert | 15-07-12 | 11:40
Het is een voorspelling, en vooralsnog wijzen de laatste peilingen erop dat ik aardig in de goede richting zit. Paars stijgt, populisme daalt.

18konijn | 15-07-12 | 12:03

jezouermoevanworden | 15-07-12 | 11:59
Lol, de VVD liberaal, u is kort van geheugen.
Volgens mij hebben ze juist die christen gekkies met alles vertroeteld de afgelopen 2 jaar.

bakoenin | 15-07-12 | 12:01

@18konijn | 15-07-12 | 11:57
Ik word hier al tijden populist genoemd, en dat interesseert me geen reet!

deraderendraaien | 15-07-12 | 11:59

@deraderendraaien | 15-07-12 | 11:51
Nee, daar heeft u een punt! Die moslimhonden zijn net zo eng, of misschien wel enger. Maar dat is nou juist het sublieme van Paars: daar steekt de VVD en misschien wel het liberale deel van D66 een dikke vette stok voor!

jezouermoevanworden | 15-07-12 | 11:59

@18konijn | 15-07-12 | 11:57 | + 0 -
Oh mag ik ook?

2x konijn = 18

Kaas de Vies | 15-07-12 | 11:57

@deraderendraaien | 15-07-12 | 11:47
U zou er een dagtaak aan kunnen hebben hier, met uw lollig opmerkingen over een nickname. Ga vooral zo door!

18konijn | 15-07-12 | 11:57

@2emeREP | 15-07-12 | 11:54

Landbouwsubidies aanpakken? Ga ze dat bijvoorbeeld in Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland en Portugal eens vertellen. Als je die partijen 'om' krijgt lullen we verder.

Reinaert | 15-07-12 | 11:56

@18konijn | 15-07-12 | 11:52 | + 0 -
Kunnen we net zo goed ophouden.

Maar het oostblok is niet gevallen omdat er een EEG of EU was maar omdat de ideologie niet werkte en uiteindelijk door haar eigen hoeven zakte.

Heeft niets met de EU te maken.

Maar klinkt wel herkenbaar. Kosten wat kost een ideologie doordrukken en in stand te blijven houden. Totdat... totdat er iets moet gebeuren. Wat dat iets is, zal wel een burgeroorlog zijn.

Ik proef aan jou dat het doel, dat jij zelf niet zo goed kan schetsen alle middelen heiligt. Dat is dus een verkeerde gedachtegang.

De weg die nu is ingeslagen, pro EU leidt tot onrust, of zie je dat anders en zo ja hoe zie jij het dan? Wat moet de EU nog meer krijgen, eigen politiemacht, fiscus, leger, geheime dienst. Zeg het maar.

Kaas de Vies | 15-07-12 | 11:56

Alsof de politiek in beginsel en als enige verantwoordelijk en afrekenbaar is voor hoe het met de economie gaat. Er kan hooguit gestuurd worden, mede door het polderen wat hier in Nederland zo normaal is. Elke visie op regeringsbeleid wordt nooit ten volle uitgevoerd, omdat er rekening gehouden moet worden met de wensen/ideeën van anderen. De zegen en de vloek van democratie.

Gaarbok | 15-07-12 | 11:56

Che_cuevara | 15-07-12 | 11:49
Nee het gaat erover dat mensen zeiken over een Roemer, terwijl ze zichzelf uitleveren aan een Maffiaclub die een nieuw soort van Monopoly heeft uitgevonden.
Bij het begin is alles al verkocht aan de de banken en corporaties. Overal staan al dure hotels op.
U mag rondjes lopen, en blij zijn als u nog eens een keer op kans komt, of de bak indraaid, verder moet u alleen maar betalen.
En het nieuwe is ook, u mag niet stoppen, met dat spel, u moet blijven rondjes lopen.

bakoenin | 15-07-12 | 11:56

@nightwish | 15-07-12 | 11:44
Daarom moet je dus ook niet op zulke hippie -ideologische mafkuikens willen stemmen.

deraderendraaien | 15-07-12 | 11:56

Al sinds Balkenende 2 kan paars. De rechtse idioten hebben dat van de agenda af kunnen houden maar juist de laatste regeringen hebben aangetoond dat de christenen definitief van het politieke toneel moeten verdwijnen als we verder willen de 21ste eeuw in.
zondagsluiting, economische beperkingen, landbouwsubsidies
het moet allemaal aangepakt voor een betere economie, en dat kan alleen zonder het cda

2emeREP | 15-07-12 | 11:54

@Cuyahoga | 15-07-12 | 10:41
Een beschaafde oplossing, ga ik onthouden.
Krijg zelf altijd de neiging on te gaan schelden als zo een afgekeurde onderwijzer mij een SP papiertje wil geven.

Uw Verzekeringsadvis | 15-07-12 | 11:53

@Kaas de Vies | 15-07-12 | 11:48
Panta rhei, dus af is het nooit...

18konijn | 15-07-12 | 11:52

@Supermatthijs | 15-07-12 | 11:50 | + -1 -
Ontwikkelingshulp werkt niet. Als je zegt tegen die lokalio's in Tringwali dat jij elk jaar braaf 7 miljard overmaakt geloven ze je niet want zij hebben het nooit gezien.

Kaas de Vies | 15-07-12 | 11:52

@jezouermoevanworden | 15-07-12 | 11:41
Voor altijd een regering zonder christenhonden. Want religie, dat doe je maar thuis.

Dus jij denkt dat de PvdA z'n eigen stemvee dingen gaat verbieden?... of krijgen we onder paars juist de vreugde van de sharia, om het maar even over religie te hebben.

deraderendraaien | 15-07-12 | 11:51

@Supermatthijs | 15-07-12 | 11:50
Leefbaarheid betekent toch dat je net niet dood gaat?

vetkleppert | 15-07-12 | 11:51

18konijn | 15-07-12 | 11:48
Yep en rubber kogels koppen in Spanje en Griekenland, en Rusland onder een andere dictatuur.
Oorlog voeren doen we nu ergens anders, dan is het niet zo erg.

bakoenin | 15-07-12 | 11:51

@18konijn | 15-07-12 | 11:48

Je idealisme is ontroerend, repsetc, je naïeviteit daarentegen is stuitend.

Reinaert | 15-07-12 | 11:51

@Arhedis-Varkenjaab | 15-07-12 | 11:46

Gelul. We zijn één van de rijkste landen van de wereld en hebben nog steeds een zeer hoge leefbaarheid. Maar Henk en Ingrid kankeren liever heel de dag en willen dat niet beseffen. Onvrede ? Ga ze dat in afrika eens uitleggen. En vertel dan meteen even dat de PVV de ontwikkelingshulp wil afschaffen.

Supermatthijs | 15-07-12 | 11:50

@rara | 15-07-12 | 11:48 | + 0 -
Rustig maar, hij zet zijn eigen val.

Kaas de Vies | 15-07-12 | 11:50

@bakoenin | 15-07-12 | 11:44
Het ging toch over staatssteun?
Dat ze sjoemelen is een ander verhaal.

Che_cuevara | 15-07-12 | 11:49

tweekeerrechtsislink | 15-07-12 | 11:44
De werkelijke puinhopen van Paars worden nu pas zichtbaar, die Pim heeft dus wel gelijk gehad.

bakoenin | 15-07-12 | 11:49

@18konijn | 15-07-12 | 11:48 | + 0 -
Wat is het einddoel? Wanneer is het af?

Kaas de Vies | 15-07-12 | 11:48

@Kaas de Vies | 15-07-12 | 11:42
Je neemt een paar mooie woorden zoals vrede, tijdsgewricht en democratie, gooit er wat werkwoorden tegenaan en je hebt een zin die indrukwekkend lijkt maar volkomen nietszeggend is. Oude truc.

rara | 15-07-12 | 11:48

@Kaas de Vies | 15-07-12 | 11:42
Zeven decennia zonder oorlog in EEG/EU-staten, Spanje, Portugal en Griekenland en het hele oostblok aan de dictatuur ontrukt, gigantische welvaartsstijging in EU sinds WOII, kortom doorgaan op de ingeslagen weg!

18konijn | 15-07-12 | 11:48

@Ad Fundum | 15-07-12 | 11:39

"Vriendelijke banketbakker" is inderdaad wel een aardige omschrijving. Het is niet iemand waar je snel een hekel aan zal krijgen, er zijn politici waarbij mijn bloed spontaan gaat koken maar bij Roemer is dat - ondanks dat ik het met zijn boodschap vaak niet eens ben - absoluut niet het geval.

Als gezegd: leuke vant. Maarrrrr: [x] ongeschikt.

Reinaert | 15-07-12 | 11:47

@18konijn | 15-07-12 | 11:38
Weet je hoe sommige mensen een eigenwijs konijn noemen?

Een knijnenkop!, zit doorgaan ook weinig bruikbaars in overigens.

deraderendraaien | 15-07-12 | 11:47

@Supermatthijs | 15-07-12 | 11:43
Hehe. Daar is ie dan. De eerste wat hebben we het toch goed hier. En denk toch eens aan al die kinderekinderekindere in de arremelandeeeeeehhhh.

vetkleppert | 15-07-12 | 11:47

Supermatthijs | 15-07-12 | 11:43 | + 0

Rijk in welk opzicht? De staatsschuld is 403 miljard, gaat richting 500 miljard en de leefbaarheid holt achteruit. Bovendien meet je in relatieve verhoudingen. Als het in de rest van de wereld nog slechter gaat, wil het niet zeggen dat het hier goed gaat.

Arhedis-Varkenjaab | 15-07-12 | 11:46

@18konijn | 15-07-12 | 11:38
Voor de rest ben je nog gezond?

Maar het is niet ernstig hoor, een goeie dokter kan er nog wel wat aan doen.

Che_cuevara | 15-07-12 | 11:46

Voor de propagandisten van de LP.
Stukje uit verkiezingsprogramma van de De Libertarische Partij:
"Daarom pleiten wij voor het intrekken van alle beperkingen van immigratie, afschaffing van de vreemdelingenpolitie en de douane, en amnestie voor allen die het land illegaal binnengekomen zijn. Zulks op voorwaarde dat immigranten geen bijstand, subsidies, of privileges van overheidswege genieten, direct of indirect. Wij wijzen deze ondersteuning van overheidswege af, net zoals wij deze voor alle andere mensen afwijzen."
Zo, kan je tenminste op elke straathoek geslacht worden.

nightwish | 15-07-12 | 11:44

Beatrix was laatst met Rutte en Pechtold bij de Bilderberg conferentie. Die horen dus bij 'de club'. De rest nog niet, dus die mogen het land nog niet besturen. Globalisering 2.0

Rest In Privacy | 15-07-12 | 11:44

Het ging ons nog nooit zo goed als onder Paars. Ondanks de er bij ons ingeramde titel van een boek van Pimmetje.

tweekeerrechtsislink | 15-07-12 | 11:44

Che_cuevara | 15-07-12 | 11:37
Rabo heeft samen met o.a. Barclays dus wel gesjoemeld, of volg je het nieuws niet?
Oh wacht, de Nederlandse media zwijgen erover , inderdaad.

bakoenin | 15-07-12 | 11:44

@Arhedis-Varkenjaab | 15-07-12 | 11:41

Goedzo, doe dat maar dan uit onvrede dat we nog steeds één van de rijkste landen ter wereld zijn zeker ?

Supermatthijs | 15-07-12 | 11:43

@deraderendraaien | 15-07-12 | 11:38

Ik heb waarlijk geen idee hoe het met de talenkennis van Roemer gesteld is, en eerlijk gezegd wil ik dat ook graag zo houden door hem geen premier te laten worden. Win-win situatie als je 't mij vraagt!

Reinaert | 15-07-12 | 11:43

Paars III, brr. Paars I heeft ons opgezadeld met puinhopen als "vrije markt" op het spoor en in het zorg. Eurofilie werd ongeneesbaar in die tijd.
Onder anderen.
Liberaal jargon om de socialistische aard van dat geknoei te verbergen en "het kapitalisme" de schuld te kunnen geven bij een gegarandeerde mislukking.
De VVD is daar zeker zo schuldig aan als de gebruikelijke verdachten van PvdA en D66.
Die "vrije markt" zit nu ook diep ingegraven in het bankwezen. Winst door "verkoop" van subsidieregelingen verdwijnt in de bonus; verlies door wanbeleid wordt in rekening gebracht bij de belastingbetaler.

Nee, Nederland heeft Paars III net zo hard nodig als een virulente vorm van AIDS.

Jan Passant mk2 | 15-07-12 | 11:43

Mark van Leeuwen | 15-07-12 | 11:32 | + -1

Zolang Nederland wordt bezet door een combinatie van socialisten en moslims zal het nooit meer gezellig worden. Eerst de multicul afschaffen, dan wederopbouwen.

Arhedis-Varkenjaab | 15-07-12 | 11:43

@deraderendraaien | 15-07-12 | 11:38
"ceur" en "pflöge"

lekkurlinx | 15-07-12 | 11:42

@Bakito | 15-07-12 | 11:35
Daar sta jij dus voor?

Zoiets als een losgeslagen corrupte bende gelijk langetabbetje?

Mn.. man.. man.

deraderendraaien | 15-07-12 | 11:42

@18konijn | 15-07-12 | 11:38 | + -3 -
""Verder bouwen aan vrede, veiligheid, welvaart en democratie in een Verenigd Europa is inderdaad de enige reële optie die open ligt in dit tijdsgewricht"

Leg mij dat eens uit.

Kaas de Vies | 15-07-12 | 11:42

@rara | 15-07-12 | 11:37

Goed nummer, orgineel van Kris Kristofferson overigens.

Supermatthijs | 15-07-12 | 11:42

@18konijn | 15-07-12 | 11:38

Democratie in een Verenigd Europa? Dictatuur in een EUSSR bedoel je!

Ik heb helegaar niks met dat Verenigde Europa en dat Verenigde Europa heeft ook niks met mij, behalve dat het graag een greep in mijn portemonnaie doet en bepaalt wat ik wel of niet mag doen en hoe ik dat moet doen.

Vrijheid? Dat lossen we zelf wel op! Daar hebben we dat stelletje cryptofascisten in Brussel namelijk helemaal niet voor nodig.

Reinaert | 15-07-12 | 11:41

Lang Leve Paars! Liefst dus Paars III, IV, V en dat het maar eeuwig zo door mogen gaan. Voor altijd een regering zonder christenhonden. Want religie, dat doe je maar thuis.
Paars bracht ons veel goeds op het ideële vlak zoals de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor heaumeaux en een puike euthanasiewetgeving. Dat het economisch meezat lag heus niet aan Paars, maar slecht was het ook niet.
Nogmaals: lang leve Paars!

jezouermoevanworden | 15-07-12 | 11:41

Supermatthijs | 15-07-12 | 10:53 | + -8

Twintig jaar terug ging het perfect met dit land. Bedankt voor het sterken van mijn overtuiging om PVV te stemmen.

Arhedis-Varkenjaab | 15-07-12 | 11:41

@Che_cuevara | 15-07-12 | 11:40
Sorry, niet figuurlijk maar letterlijk.

Che_cuevara | 15-07-12 | 11:40

@18konijn | 15-07-12 | 11:38
Wat is dat voor gezwollen populistenretoriek? Waar heb je dat gelezen?

vetkleppert | 15-07-12 | 11:40

@Reinaert | 15-07-12 | 11:35
" maar ik zie hem nog niet aanzitten aan een G20-banquet, ingeklemd tussen Obama en Merkel,"

Als ik zo eens naar Roemer kijk zouden die twee wel eens ingeklemd kunnen zitten. Figuurlijk dan hé.
Voor de rest klopt je analyse wel.

Che_cuevara | 15-07-12 | 11:40

@Reinaert | 15-07-12 | 11:35
Eens. Bij ons thuis hebben we het over 'de vriendelijke banketbakker' als Roemer in beeld verschijnt.

Ad Fundum | 15-07-12 | 11:39

@Reinaert | 15-07-12 | 11:35
En hoe gaat ie "zurg"vertalen in het Engels en Duits.

deraderendraaien | 15-07-12 | 11:38

Verder bouwen aan vrede, veiligheid, welvaart en democratie in een Verenigd Europa is inderdaad de enige reële optie die open ligt in dit tijdsgewricht, en Paars III is daarbij de vanzelfsprekende keuze. Als Rutte, Samson en Pechtold zich daar vanaf nu gewoon keihard en openlijk voor gaan inzetten, zal dat hun een daverende overwinning opleveren op 12 september (de kiezer weet namelijk graag tevoren waar hij aan toe zal zijn!) en dan zal deze datum de geschiedenis ingaan als de dag waarop Nederland eindelijk uit een decennium van verwarring wakker werd en het PVV-populisme, de Europahaterskliek en de anti-euro-hetzers een enorme rotschop verkocht. Ik teken ervoor!

18konijn | 15-07-12 | 11:38

@bakoenin | 15-07-12 | 11:32
Rabo heeft geen steun gehad.

Che_cuevara | 15-07-12 | 11:37

@Ad Fundum | 15-07-12 | 11:29

Roemer heeft het charisma van een verdronken garnaal en het gezag van een tomaat met een groeistoornis.

Ongetwijfeld een aardige man, het is dan ook geen aanval op de persoon Roemer maar wel een aanval op de staatsman Roemer. Emile is prima op z'n plaats in de Brabantse dorpspolitiek maar ik zie hem nog niet aanzitten aan een G20-banquet, ingeklemd tussen Obama en Merkel, het Rode Boekje in de hand om de juiste antwoorden te kunnen geven.

Leuke vent, vast wel, maar géén premier. En zéker geen staatsman.

Reinaert | 15-07-12 | 11:35

@Bart_Bart | 15-07-12 | 11:33
Het valt me gewoon op dat het altijd zo verloopt. Geen idee hoe het komt.

vetkleppert | 15-07-12 | 11:35

Helemaal geen regering zou natuurlijk het allerbeste zijn.

Het land is namelijk al lang af.

Bakito | 15-07-12 | 11:35

@Mark van Leeuwen | 15-07-12 | 11:32
Vergeet het maar.
De mensen die ervoor moeten betalen zijn het zat met sociaal.

vetkleppert | 15-07-12 | 11:34

Vroeger;

Vroeger had je Bep van Klaveren, nu heb je Badr Hari. Voor een goed verstaander is hiermee alles gezegd, tsja.

rechtvaardigerechter | 15-07-12 | 11:33

@vetkleppert | 15-07-12 | 11:29
Is er een verschil tussen 'vroege' stemmers en 'late' stemmers dan?

Dat zou wel bijzonder zijn. Of wilde je suggereren dat Johnny Quid de 'stembiljetten' vervalst ;-)

Bart_Bart | 15-07-12 | 11:33

Datzegiktoch | 15-07-12 | 11:23
En heb je onze miljarden al terug gehad die de VVD zo gul aan de banken schenkt?
Dezelfde banken die dan ook nog een de rente manipuleren zodat jij dubbel mage betalen?
OOk onze geliefde Rabo ja.
Je bent bang voor een mug terwijl je door een olifant genaaid wordt.

bakoenin | 15-07-12 | 11:32

Dus een stem op de VVD, is een stem op de PvdA. "alles in het belang van het land toch?" Ja, maar dat in een zin zetten met "PvdA" erin is een gotspe. Iedereen die pro Euro is, kan niet meer terug, dus meer EU.

funkyd | 15-07-12 | 11:32

@ roze_bril | 15-07-12 | 10:23 |

"Het aantal SP stemmers, dat vind ik nog veel gekker. We praten hier over een groep die gewoon stemrecht heeft! Dus niet over kinderen of geestelijk gestoorden .."

Over dat laatste durf ik mijn handen niet in het vuur te steken, maar ik stem keihard SP. Het is mijn kleur niet, maar ik heb het idee dat NL keihard een duw nodig heeft richting een socialer klimaat waarbij het weer wat gezelliger wordt en je wel op anderen kunt rekenen. Kortom, een gevoel dat je er wel bij hoort. Daarna zien we wel weer verder. Nu gaat het alleen over geld en vooral waar/bij wie je de rekening moeten neerleggen. Dat is heel kort door de bocht waar men nu al een jaar of vier tegen aan loopt. Van regeren zelf komt niet zoveel meer terecht, met denkt alleen aan het aantal zetels en dus welke doelgroep men vooral moet paaien.

Mark van Leeuwen | 15-07-12 | 11:32

Supermatthijs | 15-07-12 | 10:20 | + -27

Vertel eens waarom niet?

Arhedis-Varkenjaab | 15-07-12 | 11:31

Mijn onderbuik zegt dat we ongeacht de uitslag van de aanstaande verkiezingen,
als bevolking verloren hebben. Grootste fout van de afgelopen 20 jaar was in de euro te stappen. Dat valt helaas niet meer terug te draaien, dus we kunnen alleen maar hopen op wat 'damage control' voor de toekomst.

In de eurozone blijven is een ramp, eruit stappen ook. In ieder geval voor de komende 10 a 20 jaar.
Nederland is té klein, en té afhankelijk van Duitsland om met de botte bijl een einde aan deze EU waanzin te maken.

Ik vraag me steeds af hoe lang de bevolking van de hele EU, dus óók de PIGS landen het nog pikken. Noord én Zuid Europa verzuipen langzaam in het moeras.
Mijn voorspelling is dat dit gaat uitmonden in rellen en totale anarchie, startend in Zuid Europa, die vervolgens overwaait naar de Noord Europa.
Maw, álles wat ze nu verzinnen is uitstel van executie.

Botte Hork | 15-07-12 | 11:31

@Bart_Bart | 15-07-12 | 11:25
Dat zal zoals gewoonlijk weer zakken naar 30% en een beetje als er meer dan 5000 mensen "gestemd" hebben, vrees ik.

vetkleppert | 15-07-12 | 11:29

Het is zondag en het regent. Iemand een biertje?

IJzervreter | 15-07-12 | 11:29

Wat moet je in vredesnaam nog van een land verwachten waar een partij als de SP de grootste dreigt te worden?

Misschien moet het wel: premier Roemer. Misschien moet dit land eerst finaal down the drain om na bezinning zich weer langzaam op te kunnen richten.
Jammer van de verloren jaren, dat wel.

Ad Fundum | 15-07-12 | 11:29

@Che_cuevara | 15-07-12 | 11:17
Ik ben het wel gewend om roepende in de woestijn te zijn, en daardoor wil ik ook nog wel eens tegen de wind in rennen.;)

deraderendraaien | 15-07-12 | 11:28

@Bart_Bart | 15-07-12 | 11:25
Binnen de GS-doelgroep dan.

Bart_Bart | 15-07-12 | 11:26

@Cuyahoga | 15-07-12 | 11:15
Zo is het.

20 jaar geleden kon de Nederlandse jeugd nog hun eigen cult clubjes aanhangen op ontwikkelen, beat, soul, punk gabber geen probleem, ze konden zichzelf zijn ipv bontkraag scooterklootzak of tokkie.

deraderendraaien | 15-07-12 | 11:25

De PVV staat trouwens op bijna 43 procent in de Geenpeil TK2012.

Dat is een nieuw record.

Bart_Bart | 15-07-12 | 11:25

Hou die VVD buiten een kabinet deze neoliberalen maken alles kapot

kingorgasmo | 15-07-12 | 11:24

Iedereen mag van mij lullen als Brugman maar onder de streep is er - als de peilingen een béétje kloppen - geen enkele coalitie zonder Eurofiele partij(en) denkbaar.

Hoe je het dus ook wendt of keert: we worden toch wel genaaid door de frontsoldaten van Hermann von Rompuy, of dat nou Korporaal Peggold, soldaat Rutte of dienstweigeraar Samsom is. Euros müssen rollen für den Sieg!

Reinaert | 15-07-12 | 11:23

Ik vind het wel een aardig idee. Als dit de oplossing is om die verschrikkelijke Roemer niet aan de macht te krijgen hebben ze mijn zegen. Roemer ziet er uit als een olijke mollig pretraket maar is eigenlijk een duvels groot gevaar voor ons land. Als de SP aan het roer komt doet NL een stap terug in de tijd. Het sluipende gevaar van links dat met een lach en een zachte G de nederlandse harten veroverd.

Datzegiktoch | 15-07-12 | 11:23

Alle kleuron van de regenboog eens proberen? Tijdens de campagne met zo'n hippie bus de kiezers tegemoet treden. Allemaal bloemetjes in je haar. Peace man! 1.bp.blogspot.com/_uqkJxLgpezs/SYtWOHx...

lichtpunt | 15-07-12 | 11:22

Het maakt niet uit wie er straks op de blauwe stoeltjes komen te zitten. F*cked zijn we toch wel.
.
Zoals ik in het 50+ topic al aanhaal ontvouwt zich bij het ingaan van de kundusakoord afspraken een situatie waardoor Nederland in sneltreinvaart richting de economische afgrond rolt.
De lastenverzwaringen uit het akkoord zullen leiden tot vicieuze cirkel van faillissementsgolven, ontslaggolven en inherente economische krimp.
.
Hier kan geen enkele partij nog wat tegen inbrengen aangezien de afspraken ingaan nog voor een coalitie van welke aard dan ook gevormd wordt.
.
Kortom, Rutte is met de overige kunduzpartijen een pad ingeslagen waar ondanks verkiezingen (met dank aan Wilders)geen goed einde aan komt en heeft daarmee de weg vrij gemaakt voor het faillissement van de BV. Nederland.

normanius | 15-07-12 | 11:22

Kaas de Vies | 15-07-12 | 10:17 | + 22

PVV.

Arhedis-Varkenjaab | 15-07-12 | 11:20

@vetkleppert | 15-07-12 | 11:16
Da's een heel gezonde instelling :-)

Che_cuevara | 15-07-12 | 11:18

In de peiling van De Hoax heeft de Bas' Nattedroom-1 welgeteld 65 zetels.

Dat is elf te weinig en de trend is ook nog eens dalende. Want euroskepsis zal niet meer afnemen.

Bovendien zou de VVD nog minder gevoel van eigenwaarde overhouden dan een heroïnehoertje die net drie mannen onder gepist wordt als ze met de -SP- PvdA gaan samenwerken.

Als de VVD met de PvdA of SP gaat gaat Rutte de geschiedenis in Het Linkse Paard van Troje.

Bart_Bart | 15-07-12 | 11:18

@ONS | 15-07-12 | 11:03
De media zijn nooit onafhankelijk geweest. De omroepen zijn sowieso bijna allemaal ontstaan als verenigingen die een of ander wereldbeschouwing of sociaal-economische opvatting uitdragen. En alle kranten hebben ook altijd het nieuws gebracht vanuit een bepaalde invalshoek, hoewel ze soms wel van kamp veranderd zijn. De Volkskrant, bijvoorbeeld, was ooit "het katholieke dagblad voor Nederland". Heeft tot eind jaren zestig of begin jaren zeventig als ondertitel onder de titel gestaan. Maar is gaandeweg meer en meer naar de sociaal democratische hoek gegaan en vandaar naar een soort van centrum-linksig-liberalismeachtig iets.

lekkurlinx | 15-07-12 | 11:17

@deraderendraaien | 15-07-12 | 11:04
Het is zinloos om dat aan @WaarDeWindWaait uit te leggen.
Zijn nick zegt het al, hij waait met de wind mee.

Che_cuevara | 15-07-12 | 11:17

@Che_cuevara | 15-07-12 | 11:15
Wat ik geloof staat meestal haaks op wat de media me proberen te vertellen.

vetkleppert | 15-07-12 | 11:16

@ZKH EénOog | 15-07-12 | 11:09

We zijn het grotendeels eens. De PVV is ontstaan uit onvrede. Nu zijn er dus mensen die stemmen op een partij populisten die zelf ook zeggen dat het grootste deel van hun programma helemaal niet kan. Die uit electorale overwegingen de economie om zeep willen helpen en steeds weer mensen alleen om hun geloof aanvallen. We zijn er flink op vooruit gegaan.

Supermatthijs | 15-07-12 | 11:16

Supermatthijs | 15-07-12 | 10:53
20 jaar geleden kon je in Amsterdan nog in de tram gaan zitten en iemand 20 seconden achter elkaar in de ogen kijken zonder een klap op je bek te krijgen.

20 jaar geleden zaten de kinderen in de eerste, tweede, derde, vierde, vijfde of zesde klas in plaats van groeps- fase-, module-onderwijs, of whatever de nieuwe staatssecretais van onderwijs dit keer weer bedacht heeft om de zaak te hervornmen. Toen was een VWO of HBO-diploma nog niet gedevalueerd om de achterstandsgroepen óók een kans op een papiertje te geven.

20 jaar geleden kon je 's avonds na tweeën nog rustig in je eentje over straat lopen, speelde Ajax nog europese finales, zaten Roemeense skimartiesten en Bulgaarse straatrovers nog veilig achter het ijzeren gordijn, kon je gewoon een poster van Hunkemöller in elke stad ophangen, was de klimaathoax nog slechts een paar druppels zure regen en kon je nog aardappelen, uien en tomaten kopen die naar aardappelen, uien en tomaten smaakten.

Dus als we een paar dingen uit die tijd terug zouden kunnen draaien, hell yeah.

Cuyahoga | 15-07-12 | 11:15

@vetkleppert | 15-07-12 | 11:10

Bij jou misschien niet, maar bij mij stonden ze 25 jaar geleden al onder mijn raam: "Kom naar buiten kkjood, we maken je dood".
Van 3 tot 63 jaar, met messen. Omdat een jochie van onder de 10 iets onwelgevalligs had gezegd of zo, en toevallig op een reformatorische school zat.

Maar daar mocht je helemaal niets van zeggen, want dan was je een racist.

ZKH EénOog | 15-07-12 | 11:15

@vetkleppert | 15-07-12 | 11:13
Ze willen niet in de Haven werken, ze willen niet in de kassen werken, geloof jij dat ze later onze billetjes wel willen wassen?

Che_cuevara | 15-07-12 | 11:15

Voor wie het niet heeft meegemaakt maar toch wil weten hoe het leven 20 jaar geleden was, kijk op de link, en voer een datum + jaartal in of een onderwerp of trefwoord.
Leuke kranten uit de tijd van toen.
www.dekrantvantoen.nl/index.do

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 15-07-12 | 11:14

Op scholen wordt de EU er ingeduwd als Coca Cola (tm).

Mensen die tegen de EU zijn, of kritische noten plaatsen worden veelal afgedaan als ongewenste paria's...

... Of er wordt gezegd dat je kritiek mag leveren, waar vervolgens niets mee wordt gedaan. (bv Referendum).

Kan het geld dat naar het ESM gaat niet beter worden geinvesteerd (of: niet beter worden geleend en vervolgens geinvesteerd) in herstructureren en verbeteren van het lager, middelbaar en hoger onderwijs? De zorg?

Niet bindend stemadvies: Stem op een partij die zich hardop uit laat tegen alles wat met het ESM te maken heeft. Dwz Voor Nederland, voor minder Europa!

Heiplagger | 15-07-12 | 11:13

@eerstneukendanpraten | 15-07-12 | 10:16
Zo wil PvdA alle gehandicapten voor zich winnen...
Ze laten ze op hun bek vallen, doen niets en daarom moet je PvdA stemmen...

BarneyBoner | 15-07-12 | 11:13

@Supermatthijs | 15-07-12 | 10:53
En dat zou nog zo slecht niet zijn. Dat "20 jaar terug in de tijd"
Met de paars III gaan we terug naar de middeleeuwen.

Che_cuevara | 15-07-12 | 11:13

@îîî ReBeL îîî | 15-07-12 | 11:10
Maar daar hebben ze de cultuurverrijkers toch voor binnengehaald. Om onze pensioenen te betalen van hun uitkering. Of was het nou om onze billetjes te wassen in het bejaardentehuis?
Weet je wat? Ik blijf wel gewoon stevig doorroken. Ik heb geen zin in mijn oude dag in dit land.

vetkleppert | 15-07-12 | 11:13

correctie: parlementatie = parlement

EUgenio | 15-07-12 | 11:12

@Kaas de Vies | 15-07-12 | 11:08
Toen we nog geen islam hadden. Wat was het toen gezellig hier.

vetkleppert | 15-07-12 | 11:10

Paars 3 lijkt me een prima coalitie. Doel wordt dan om het begrotingstekort op een fatsoenlijke manier terug te dringen, en dat wordt ook de insteek namens Nederland in Europa: verantwoord bezuinigen. Het lijkt me ook goed om te bouwen aan een beter Europa. Wat mij betreft komt er een federale regering met een gekozen president die zich beperkt tot een aantal kerntaken, en die wordt gecontroleerd door een volwaardig parlementatie. Zo kunnen we bouwen aan een goede Europese democratie.

EUgenio | 15-07-12 | 11:10

@vetkleppert | 15-07-12 | 11:07
Was er toen geen welvaart?
Waar ik werkte (akzo-nobel dat heette toen nog enka) daar gingen medewerkers die in een zwaar 4/5 ploegendienst rooster werketen er met 55+ al uit (later werd dat 57 1/2), met een super mooie regeling.
Die oudjes van toen hebben nog kunnen genieten van hun oude dag, dat zie ik nu niet meer gebeuren als een bouwvakker tot zijn 67e moet werken.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 15-07-12 | 11:10

@Van Duyvenbode: "zou kunnen", zo kun je alles "bewijzen"

beniknouzoslim | 15-07-12 | 11:09

@Supermatthijs | 15-07-12 | 11:03

Nee, maar de PVV hebben we goeddeels te danken, aan de verguizing van Janmaat en de zijnen, in plaats van dat ze keken waarom er op die man gestemd werd, en waarom die onvrede speelde in de samenleving.
Als ze TOEN al op de signalen ingespeeld hadden, hadden Bolkensteijn, gevolgd door Fortuyn en Wilders, nooit stemmen gehaald op dat punt. Sterker, hadden ze waarschijnlijk niet eens bestaansrecht gehad.

Iets met regeren en vooruitzien...

ZKH EénOog | 15-07-12 | 11:09

@vetkleppert | 15-07-12 | 11:07 | + 0 -
Vroeger toen mijn oma nog over de lijnbaan durfde te lopen.

Kaas de Vies | 15-07-12 | 11:08

Ik wil Herman Wijffels als dictator van Nederland, tot we er weer uit zijn.

ojédiaré | 15-07-12 | 11:07

@îîî ReBeL îîî | 15-07-12 | 11:02
Twintig jaar geleden. Toen een liter benzine nog f 1,30 kostte. En een pakkie peuken f 3,50. En een biertje f 1,75. In een cafe waar je gewoon zonder gezeik kon roken.
Maar bedenk wel dat we al onze welvaart aan Europa te danken hebben.

vetkleppert | 15-07-12 | 11:07

@bakoenin | 15-07-12 | 11:01

Dat kwam pas in 1994. 20 jaar terug betekent dat je nog 2 jaar hebt, om dat te voorkomen. Ideaal dus, toch?

ZKH EénOog | 15-07-12 | 11:06

Bassie schrijft: "De rechter variant is geprobeerd en het resultaat was nul". Wat een onzin. Het begon net lekker op gang te komen. Nu weten we zeker dat die Rotterdamse bijstandtrekkers nooit meer in de kassen gaan werken. Nu weten we zeker dat homeopaten zich weer ongestraft als genezers kunnen presenteren. Nu weten we ook zeker dat we al die broeikas hoax weer als Journaal onderwerp 1 krijgen: "het weer van deze zomer toont aan dat het klimaat steeds extremer wordt". En meer van die volksverlakkerij.

beniknouzoslim | 15-07-12 | 11:06

beniknouzoslim | 15-07-12 | 11:02

Ja, maar Samson bedoelde natuurlijk wat anders. Het zou zomaar kunnen dat de Griekse reders, de grootste ter wereld by the way, in Griekenland geen belasting betalen omdat ze een brievenbus hebben in een belastingparadijs. En dat zou zomaar de Zuid-As kunnen zijn.

Rest In Privacy | 15-07-12 | 11:05

@WaarDeWindWaait | 15-07-12 | 10:54
ACH gut! het wegloop verhaal van Wilders maar weer eens naar voren schuiven, om de kundus club op te hemelen, waar heel Nederland ondertussen overheen valt.

Wilders is weg gestapt omdat hij geen maatregelen aan de Nederlandse bevolking wilde opdringen,waar jij en vele met u straks, als ze ten uitvoer worden gebracht door paars flink voor moeten bloeden in overleg met Brussel.

deraderendraaien | 15-07-12 | 11:04

@Godsammekraken | 15-07-12 | 10:53
Het artikel maakt de regeling niet duidelijker omdat(zo staat er in het artikel) volgens de partijleden de regeling niet duidelijk is. In tegendeel: 'De regeling is niet transparant en wordt te willekeurig toegepast door het partijbestuur, zeggen kritische SP'ers en ex-SP'ers.' Tweede zin van het artikel. Het heeft, zoals ik het artikel lees tenminste, niet zozeer te maken met afgunst als wel met het gevoel van willekeur omdat volstrekt onduidelijk is wie nou wat en hoeveel moet afdragen en waarom.

lekkurlinx | 15-07-12 | 11:04

@ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:57

Niets, we hadden het over terug in tijd gaan. Je had in ieder geval nog geen PVV.

Supermatthijs | 15-07-12 | 11:03

Wel vreemd dat de SELECTIEVEMEDIA de fractieleden van de SP met rust laten en hier geen bom onderleggen (geen PVV hè ) het zal aan de politieke kleur liggen. Hoezo onafhankelijke media!

ONS | 15-07-12 | 11:03

En dan heeft Geenstijl zelf niet eens de enige liberale partij in hun poll staan.
Nu is het kiezen tussen kut en kut met peren...
www.libertarischepartij.nl/

Fapsletje | 15-07-12 | 11:03

@Van Duyvenbode: niet zomaar Samson napraten met kreten als "Nederland belastingparadijs". Check ook de cijfers.

beniknouzoslim | 15-07-12 | 11:02

@Supermatthijs | 15-07-12 | 10:53
Toen had ik persoonlijk, maar ook velen rond om mij heen nog werk, werk wat er nu niet is, nu ik bijna 50 ben.
Toen was er nog het ziekenfonds, toen hadden we geen EU en euro, het openbaar vervoer was openbaar vervoer, de energierekening was te betalen. De postbode was nog de postbode.
20 jaar geleden......

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 15-07-12 | 11:02

Klapmongolen, landverraders, RTL 4 tokkies, relidioten ... Heerlijk, die nuance op de zondagmorgen.

McSnor | 15-07-12 | 11:02

We mogen straks kiezen uit de ruggengraatloze politici die bukken voor Europa van de VVD, de ruggengraatloze politici die bukken voor Europa van het CDA, de ruggengraatloze politici die bukken voor Europa van de PvdA, de ruggengraatloze politici die bukken voor Europa van D66, de ruggengraatloze politici die bukken voor Europa van de SP, of rugrechthoudende politici van de PVV die nee blijven zeggen tegen Europa.
Voor mij is de keuze dan snel gemaakt. Niet dat ik tegen Europa ben, maar omdat ik tegen de totale leegverkoop van Nederland ben, de gevolgen van de leegverkoop zijn namelijk te ernstig en doen alle gevestigde partijen plus de SP (die steeds meer pro Euopa wordt de laatste tijd) voor mij afvallen.
Wat Europa ook wenst Nederland zegt nu altijd ja, of het nu goed voor ons is of (zoals bijna altijd het geval) slecht. Men zegt zelfs al ja voordat een akkoord goed en wel op papier staat, zoals bij het ESM waar bijna de hele kamer voor stemde en waarvan achteraf bleek dat ook bankensteun in het akkoord is opgenomen. Het akkoord stond ten tijde van het stemmen namelijk nog niet helemaal op papier en na het ja van Nederland wordt bankensteun nog even snel toegevoegd. Nu mogen wij dus meebetalen mocht een bankje op Cyprus (of waar dan ook binnen de EU) failliet dreigen te gaan. En Nederland heeft over het feit dat ze daarvoor de buidel moeten trekken niets te zeggen.

me,myself and IK | 15-07-12 | 11:01

ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:57
Niets, en toen kwam Paars, werd de regulering op banken losgelaten en alles in sneltreinvaart geprivatiseerd. Ook werden de weeffouten van de Euro toen gemaakt.
Zou het niet doen, die zijden stropdassen brigade terug.

bakoenin | 15-07-12 | 11:01

Hier betaalt de gewone man en vrouw zich blauw aan belastingen, terwijl NL ondertussen wel dient als belastingparadijs van allerlei multinationale bedrijven: de bekende brievenbus op de Zuid-As. De Zuid-As! Een belastingparadijs beruchter dan de Kaajman eilanden. Ze moeten hier in dit land de politiek echt omgooien, want nu wordt de economie stuk bezuinigd terwijl allerlei koninkrijkjes van bestuurders kunnen woekeren dankzij nepotisme en corruptie, in de zorg, in het onderwijs... het wordt er allemaal niet beter op! Verlaag nou eens verdomme drastisch de belasting op arbeid en handel, stelletje sukkels in Den Haag. En dat Europa en de euro niet werkt zo, wisten we al voordat we eraan begonnen, maar er dan toch stug mee doorgaan hè, tot aan het afvoerputje toe. Jongen, Europa is niet interessant meer voor investeerders, de EU ligt dood in het water. Zelfs de drastische stap van een eenzijdige uittreding van NL uit de EU zou al heel goed zijn voor de economie hier. Want dan zouden we minder afhankelijk worden van het vastgelopen Europa en ons meer kunnen richten op handel met de BRIC landen. Zo, Den Haag, denk daar maar eens over na.

Rest In Privacy | 15-07-12 | 11:00

Je vergeet één ding, Bas, en dat is wat Wilders zijn inzet van de verkiezingen heeft gemaakt: de EU. Rutte kan hoog of laag springen, we kunnen pimpelpaarse kabinetten hebben, maar zolang het Brusselse beambtengilde hier in dit land de dienst uitmaakt,
is wat jij naar voren brengt lood om oud ijzer. Daarom zou ik Geert niet zo snel afschrijven.

Rest In Privacy | 15-07-12 | 10:59

@Bas Paternotte
We hebben al genoeg problemen met banksters, en om ze nu ook nog eens hun favoriete eurofiele clubje te geven...
Zou het niet doen Bas.

bakoenin | 15-07-12 | 10:58

@Supermatthijs | 15-07-12 | 10:53

En wat was er 20 jaar geleden dan zo slecht aan Nederland?

ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:57

De PVV gaat meer zetel halen dan men denkt, de media en hogeremachten dempen de wetenschap..... van de populariteit van de PVV onder het grote publiek, gaat men immers op de zelfde onder de Telegraaflezers een onderzoek doen zoals gebruikelijk Mauries de Hondt en Sinovait dan zal men verbaasd staan over het resultaat en kon de zetel verdeling er weleens heel anders uitzien! ! Maar ja dit verzwijgt de selectieve media doelbewust!!!

ONS | 15-07-12 | 10:57

De versplintering leidt er toe dat het nog maar weinig uitmaakt op welke partij je stemt, de standpunten moeten worden prijsgegeven in de te vormen coalitie met als gevolg dat geen enkel kabinet het nog 4 jaar gaat volhouden. Dat is sowieso schadelijk voor NL en de economie. Misschien moeten we naar een 2 partijenstelsel, is het ook niet zo moeilijk om te kiezen. Als ik het program van de PvdA lees, dan zitten daar elementen in die mij aanspreken, hetzelfde voor wat betreft de VVD en D66 etc. Overall moeten we vooral niet meer op de pof leven en geld alvast uitgeven en maar hopen dat door de groei van de economie het wel weer goed zal komen... te lang hebben we deze truck gehanteerd.. truuk met lenen is misluukt.

pe4444 | 15-07-12 | 10:57

@Bakito | 15-07-12 | 10:46
Je mag de PVV klapmongolen .. achterlijke xenofoob en zelfs RTL4 tokkies noemen, maar waar sta jij zelf eigenlijk voor?

deraderendraaien | 15-07-12 | 10:55

@ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:50
tuurlijk :-)

lekkurlinx | 15-07-12 | 10:55

@lekkurlinx | 15-07-12 | 10:50

Yep. En waar het mij vooral dwars zit, is dat het een multiplechoice dictatuur is, waarbij de partijen hun standpunten aandragen, en jij de voor jou minst schadelijke er uit mag kiezen, IN DE HOOP dat juist de voor jou goede keuzes niet komen te vervallen tijdens het machtsspel dat coalitievorming heet.
Oh, en de macht op zich, waar het allemaal om draait, zint me niets. Een overheid hoort een beheerder van publiek erfgoed en rechtsorde te zijn, GEEN dictator van hoe je je leven moet lijden, en ZEKER geen Big Brother.

ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:54

@Parel van het Zuiden | 15-07-12 | 10:46
Lol. Het is eigenlijk gewoon een feitelijke vaststelling. Ik vind een speciale caviapolitie onzin. Dat zou gewoon een van de taken van de normale reguliere politie moeten zijn. Het ging me meer om die punten die niet gefaald hebben omdat ze gewoon (gelukkig) niet zijn uitgevoerd.

lekkurlinx | 15-07-12 | 10:54

@Bakito | 15-07-12 | 10:46
Da's pas antidemocratisch: grote groepen kiezers willen uitsluiten omdat ze het niet met je eens zijn. Weet je wie daar ook erg goed in was?

rara | 15-07-12 | 10:54

Als Wilders niet was weggeloipen, dan hadden we nu nog gewoon 2 jaar een rechts kabinet gehad. Nu de PVV helaas een SP light is geworden, kunnen we gerust spreken van de puihoop van de PVV waar we nu in zitten.

WaarDeWindWaait | 15-07-12 | 10:54

@lekkurlinx | 15-07-12 | 10:36
Het artikel maakt de regeling niet duidelijker maar is op 1 punt heel helder: socialisme = georganiseerde afgunst.

Godsammekraken | 15-07-12 | 10:53

@Che_cuevara | 15-07-12 | 10:50

De kans is in ieder geval groter dan met wilders, dan ga je sowieso 20 jaar terug in de tijd.

Supermatthijs | 15-07-12 | 10:53

@Bas P: Aangezien ook u het kennelijk geen bezwaar vindt dat de door u voorgestelde coalitie doorgaat met het afbreken van ons land en de machtsoverdracht aan Brussel mag u bij deze het motto van Landverraad 1 uitkiezen.
"Brussel! Brussel! Brussel!" lijkt me wel een treffende keuze, al fitten "Kunduz! Kunduz! Kunduz!" of "Wil De Laatste Nederlander Het Licht Uitdoen" ook de bill.
Ah! Ca Ira! Ca Ira!

Graaisnaaiert | 15-07-12 | 10:51

@Bakito | 15-07-12 | 10:46
Dit land gaat vooruit door al het werk te laten doen door MOE-landers in vakantieparken. Dan kunnen zij de huizen bouwen voor de asielzoekers. En dan blijven de Nederlanders op hun reedt zitten. Evenals de vorige ladingen gastarbeiders, die er inmiddels achter zijn dat ze van uitkering, huursubsidie en fokpremie prettiger leven dan van werk.
En als we dan ondertussen maar genoeg geld lenen om te kunnen weggeven aan zuid-Europese zwijnenstallen, komt het allemaal goed.

vetkleppert | 15-07-12 | 10:51

@Bakito | 15-07-12 | 10:46
"Dit land moet vooruit"

Dat gaat hem niet worden met paars III

Che_cuevara | 15-07-12 | 10:50

@ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:45
Ik weet niet. Het systeem is op zich een redelijk praktisch compromis. Kan altijd beter natuurlijk, maar zo slecht is het ook weer niet. Het probleem bij welk systeem dan ook is dat het ingevuld moet worden door mensen. En daar gaat het regelmatig fout.

lekkurlinx | 15-07-12 | 10:50

@lekkurlinx | 15-07-12 | 10:42

Dat ben ik me ook bewust. Maar dat neemt niet weg, dat dat verschil in falen er WEL is.
Mag ik ook ff makkelijk scoren, zo op de zondagochtend?

ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:50

Paars III betekent weer poldermodelleren met als gevolg regentenpolitiek en toenemend electorale onvrede. Maar tegen die tijd zal paars III NL compleet uitgeleverd hebben aan de EU en dan heeft stemmen helemaal geen zin meer.

Zzzzooooffff | 15-07-12 | 10:49

@ Bakito | 15-07-12 | 10:46

wat wij nodig hebben zijn landverraders van het ergste soort (en blanco cheque ondertekenaars)

(c)ZWITSUL | 15-07-12 | 10:48

@lion@night | 15-07-12 | 10:41

Alleen is de PVV niet rechts. De enige rechtse nee die je vinden kan, is die van de SGP. En of je die nou in het groot wil hebben...

ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:48

Misschien wordt Rutte wel de eerste (liberale) premier die met pek en veren het land wordt uitgejaagd.

Che_cuevara | 15-07-12 | 10:47

Goede zaak. Zolang de klapmongolen van de PVV maar buiten de regering worden gehouden. Dit land moet vooruit en daarbij kunnen we geen achterlijke, xenofobe RTL4 tokkies gebruiken!

Bakito | 15-07-12 | 10:46

@lekkurlinx | 15-07-12 | 10:42 |

In een verkiezingsstrijd waar feitelijk honderden miljarden op het spel staan weet u zich druk te maken over een maatregel betreffende de operationele invulling van de politie. U beschikt over een bijzonder abstractievermogen. Blij dat u tenminste hoofd- van bijzaken weet te scheiden en ook nog mag stemmen.
.
*voelt een traan langs wang neer beneden rollen*

Parel van het Zuiden | 15-07-12 | 10:46

@lekkurlinx | 15-07-12 | 10:32

Oh, dan hebben we aan de huidige drie zenders heus genoeg, je moet alleen al de omroepen ff dumpen.
Maar ik snap je punt wel.

Alleen mijn punt is dat het al een primaire politieke leugen is, om onze particratie een democratie te noemen, en daarmee is alles over de betrouwbaarheid van onze politici op voorhand al gezegd.

ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:45

@Cuyahoga | 15-07-12 | 10:41

Stemmen op een partij met een alles verzengende haat tegen iedereen die geen uitkering heeft lijkt me als werkende ook niet slim.

Supermatthijs | 15-07-12 | 10:45

Rutte, de slechtste min pres die Nederland ooit heeft gehad.. de man zonder visie .. de man die voor Brussel werkt .. nog een keer ?

(c)ZWITSUL | 15-07-12 | 10:45

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rutger Kopjesland lijstduwer van Groen Nix wordt.

Ratzing. | 15-07-12 | 10:45

Zou ook zomaar kunnen dat we straks het Belgisch record 'zonder regering' gaan verbreken. Zie niet zo een twee drie dat een formatie gaat lukken.
Zeker geen paars III. The horror.

Botte Hork | 15-07-12 | 10:43

@ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:26
De caviapolitie krijgt nauwelijks een kans omdat nog niet de helft van het gevraagde aantal agenten is aangesteld en het inmiddels al weer om zeep geholpen dreigt te worden. Die andere punten hebben nog niet aantoonbaar gefaald omdat ze aantoonbaar nooit zijn uitgevoerd. Wat er niet is kan ook niet falen.

lekkurlinx | 15-07-12 | 10:42

@ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:20
In feite zouden er maar 2 partijen hoeven mee te doen aan de verkiezingen aangezien alles de overdracht aan Brussel behelst;
De PVV of de SP.
Een links nee en een rechts nee.

Een stem op een andere partij is JA tegen Europa, daarmee kan in de toekomst dan wel de gehele Tweede en Eerste kamer worden afgeschaft.

Rest In Privacy | 15-07-12 | 10:41

Ik was gisteren in een stadje waar een kraampje van de SP stond.
Drie meneren waren foldertjes aan het uitdelen en toen één van de geestelijk iets minder bedeelde mij er een aanbood zei ik: "dank u, maar ik heb gewoon een baan".
Waarop de heren begrijpelijk naar me knikten om vervolgens elkaar bedenkelijk aan te kijken alsof ze een uitgestorven dodo hadden gezien.

Cuyahoga | 15-07-12 | 10:41

Een stem op Paars III is een stem op Van Rompuy. Dat is op zich een democratisch novum want wie heeft eerder op hem kunnen stemmen...

Parel van het Zuiden | 15-07-12 | 10:41

En wat lult die roemer met zijn partijafdracht we betalen al bijna 70% .
Echt communistisch, grote gebaren en onder de streep 10x meer overhouden.
communisme :idee goed, uitvoering onmogelijk
kapitalisme : idee slecht , enigszins stuurbaar
Duidelijk lijkt me.

lidlbier | 15-07-12 | 10:41

'Pim' is niet dood. Zijn kritiek en oplossingen zijn alles behalve stoffig; en nog steeds giga-aktueel. Neem nou eens een uur, 8 minuten en 25 seconden en leer van de professor, Bassie.
www.youtube.com/watch?v=Dm3sDOcNpjw
Je hebt te lang op Joop gezeten, denk ik.

Fijnstoffer | 15-07-12 | 10:40

het wordt hoe dan ook Rutte 2. Combi over links gaat niet, daar is GL te klein voor. Rechts gaat ook niet, VVD gaat niet weer iets proberen met de PVV. Blijft over Rutte 2, VVD/PvdA/CDA en D66. We hoeven eigenlijk niet eens meer naar de stembus.

maraboe | 15-07-12 | 10:39

@Godsammekraken | 15-07-12 | 10:17
Niet helemaal waar. Althans volgens de VK begin dit jaar. Toen was er ook gesteggel rond die afdracht: www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/...

lekkurlinx | 15-07-12 | 10:36

@necrosis | 15-07-12 | 10:29
Neem een kop koffie, dat heb je nodig.

Ik zei dat het een voordeel was dat er geen relidioten in dat kabinet zaten. Wat heeft dat met de benzineprijzen of met socialisten te maken?

rara | 15-07-12 | 10:36

@eerstneukendanpraten | 15-07-12 | 10:16
Samsom zou zijn eigen moeder nog verkopen als hem dat 1 stem meer opbracht.

Che_cuevara | 15-07-12 | 10:36

@rara | 15-07-12 | 10:33
Ik zit alleen maar te wachten tot Europa explodeert. Dan kan de wederopbouw beginnen.
En dan worden mensen als Balkenende en Peggold eindelijk veroordeeld voor landverraad.

vetkleppert | 15-07-12 | 10:35

@Kaas de Vies | 15-07-12 |

Hoe staat het met lijst Superjan?

roze_bril | 15-07-12 | 10:35

Ik stem 12 september trouwens lijst Feynman\Kaas de Vies.
Dus eventjes tempo maken heren.

BedrijfsTijgerT | 15-07-12 | 10:34

@Cuyahoga | 15-07-12 | 10:28
Peggold kan zonder probleem Rijkscommissaris voor de Nederlandse Gebieden worden.

rara | 15-07-12 | 10:33

@ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:21
Misschien niet. Maar het is wel het meest praktische en het komt nog enigszins in de buurt. Ik moet er niet aan denken dat iedereen die de kamer in wil zijn eigen campagne moet gaan voeren met zijn eigen televeespotje. Dan hebben we aan 30 zenders nog niet genoeg.

lekkurlinx | 15-07-12 | 10:32

@michello | 15-07-12 | 10:31 | + 0 -
Laat het zien. Tot die tijd kan ik het nergens op baseren.

Kaas de Vies | 15-07-12 | 10:32

@Kaas de Vies | 15-07-12 | 10:29
Ik las misschien een zetel.

vetkleppert | 15-07-12 | 10:32

Ik blijf er bij, liever populist dan een (A)socialist!

dani7902 | 15-07-12 | 10:32

Moment, ik ben even een emmer aan het vol kotsen.

neemjemoederindemali | 15-07-12 | 10:31

Pleur toch eens op met dat eeuwige gezeik over die Libertarische Partij.
Dat is niks en dat wordt niks!

michello | 15-07-12 | 10:31

Ik zie nog steeds de Libertarische Partij niet bij de poll staan. Jammer, nog steeds benieuwd hoeveel aanhang ze zouden hebben. Iemand daar wel informatie over?

Kaas de Vies | 15-07-12 | 10:29

Dat iemand alleen nog maar wil nadenken over paars en de geschiedenis wegzet als"is al tien jaar geleden" Geeft aan dat er niet vooruit gedacht wil worden, maar constant teruggegrepen wordt op slechts vier jaar voorspoed gebouwd op valse hypotheek systemen die de banken, en ons nu ook de das om doen.

De nieuwigheid in een nieuw paars is dat er nog meer EU regels aan vast geknoopt gaan worden, om de eigen verantwoordelijkheid van zich af te schuiven.

Dan worden de puinhopen van paars: de puinhopen van Europa. En ze leefde nog lang en gelukkig zonder verantwoordelijkheid!

deraderendraaien | 15-07-12 | 10:29

@rara | 15-07-12 | 10:25
Stond Paars I niet onder Wim Kok?
Die van het 'kwartje'?
*Never nooit op socialisten stemmen doet*

necrosis | 15-07-12 | 10:29

Paars I .... was dat niet die regering met Zalm ons uitleverde aan de Euro. Dus over welke economische spurt hebben we het eigenlijk. Pure indoctrinatie .... alles super laten gaan waardoor we het "allemaal" fantastisch vonden en de leugens geloofden. Vervolgens ons langzaam maar zeker in een enorme crisis trekken om alle macht naar een vierde rijk te trekken.

Dus Bas .... kijk eens verder dan je neus lang is. Aan het einde telt alleen wat onder de streep staat.

BedrijfsTijgerT | 15-07-12 | 10:28

@Wladimir Harkonnen | 15-07-12 | 10:23

Met een exclusieve geldtransportbaan want er is haast geboden. Op termijn kan die dan gebruikt worden om opgeeist voedsel en grondstoffen weg te brengen naar de Unieschuren. Misschien zelfs onze dochters, er zitten bij die Eurocraten wel van die 'Prime Nocte' type mannetjes...

Parel van het Zuiden | 15-07-12 | 10:28

Arrogander Peggold in het kabinet?
Als wat?
Volgens mij hebben we nog steeds geen Ministerie van Binnenlandveraderse Zaken.

Cuyahoga | 15-07-12 | 10:28

Een papieren nobelheid, dat SP politici minder mogen verdienen om zo 'aansluiting' met het proletariaat te suggereren. Uiteindelijk gaan onze belastingcenten toch naar de SP, linksom of rechtsom. Zeg dan: "de SP neemt met minder genoegen, zodat de burger minder belasting hoeft te betalen". Dat zou pas nobel zijn. Nu verdwijnt allen in de SP-kas, zodat ze meer van ons geld kunnen verbrassen aan hun socialistische propaganda. Fuck them, met hun nobelheid.

michello | 15-07-12 | 10:27

@necrosis | 15-07-12 | 10:24
Je negeert alles wat-ie zegt, en komt vervolgens met een vraag die niets met het onderwerp te maken heeft. Ben je nog niet wakker?

rara | 15-07-12 | 10:27

@Supermatthijs | 15-07-12 | 10:20

Wat is er dan mis, met al die punten? Die hebben nog niet aantoonbaar gefaald, de punten die ik opsomde wel.

ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:26

Paars-I was het eerste kabinet zonder relidioten. Dat was wel een voordeel.

rara | 15-07-12 | 10:25

"De jonge Samsom breekt zowat zijn nek"

Uh, Bas, als je dit soort onzin schrijft heb je grote kans dat mensen de rest van de column ook niet meer serieus nemen.

Cuyahoga | 15-07-12 | 10:25

@Kaas de Vies | 15-07-12 | 10:12
Dat is nog beschaafd gezegd.
Je kunt beter zeggen: complete onzin. Als dat het niveau is waarmee Paternotte om zich heen kijkt...
Maar goed: tendentieus, ongefundeerd etc.

lekkurlinx | 15-07-12 | 10:25

Die socialistische vetflikkers van de S.P
Getvre de getvre de getvre...
Moet er niet aan denken.
Prettig dag verderz.

Ratzing. | 15-07-12 | 10:25

@Red mij niet | 15-07-12 | 10:20
Vertel mij eens, wat gebeurt er eigenlijk met de partijkas van SP.
Vloeit dat weer terug richting 'grote broer' China?

necrosis | 15-07-12 | 10:24

@Mark van Leeuwen | 15-07-12 |

Het aantal SP stemmers, dat vind ik nog veel gekker. We praten hier over een groep die gewoon stemrecht heeft! Dus niet over kinderen of geestelijk gestoorden ..

roze_bril | 15-07-12 | 10:23

Die puinhopen van Paars zijn er nog steeds. Lees het boek eens Bassie. Kost bijna niks.
www.bol.com/nl/p/de-puinhopen-van-acht...
Paars staat model voor alles wat er fout is aan en met Nederland.

Fijnstoffer | 15-07-12 | 10:23

En dan kunnen wij wel helemaal beroerd worden van het politiek prostitueren van de dochter van Samson, zo werkt het bij hun doelgroep dus niet.
Socialisten worden nu eenmaal gewoon geil van zielig. Hoe harder de emoporno, hoe minder de realiteit er nog toe doet.

vetkleppert | 15-07-12 | 10:23

Paars III. Dat wordt een nieuwe vijfbaans snelweg aanleggen. Naar Brussel, dit keer.

Wladimir Harkonnen | 15-07-12 | 10:23

De Rothschild Illuminati en Bea hebben het al zo afgesproken met Rutte en Pechtold op de laatste Bilderberg, de slaafse media doet de rest om de kudde die kant op te sturen. Een stem op Rutte is dus niet meer een stem op de SGP maar een stem op een Greenpeace terrorist. Lekker dan.

The Evil One | 15-07-12 | 10:22

Waarom mag ons belastinggeld eigenlijk verdwijnen in de kas van de SP. Ik sponsor ze liever niet.

BedrijfsTijgerT | 15-07-12 | 10:22

Nietszeggende tekst.
En flauw hoor: " Als de enige liberale premier in honderd jaar die vervolgens een onbestuurbare natie achterliet." De vorige liberale premier was in 1913- 1918.
Wat is nou eigenlijk de mening van Paternotte of blijft het bij terloopse opmerkingen?

de Bree | 15-07-12 | 10:22

@lidlbier | 15-07-12 | 10:16

Maar niet democratischer. Maar dat is een partijen stelsel sowieso niet...

ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:21

Diederik heeft wel lekkere tietjes (op 0:28).

Het was kennelijk koud die dag.

Kingeef1975 | 15-07-12 | 10:21

@ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:17

Altijd nog beter dan caviapolitie, kopvoddentax en tuigdorpen. Om over terug naar de gulden en terug achter de dijken maar te zwijgen.

Supermatthijs | 15-07-12 | 10:20

Kereltje in het nieuwe kabinet?
Ik zeg NEE!

necrosis | 15-07-12 | 10:20

Welke samenstelling het ook wordt: Europa krijgt nog veel meer bemoeienis, Europa komt nog veel meer geld jatten t.b.v. puinhooplanden, de instroom van goedkope braafslaven en zogenaamde zielepoten gaat onverminderd door, de automobilisten worden nog weer harder genaaid, en u wordt harder uitgekleed om te mogen wonen in een land waar alles tot in detail zo geregeld is als u het absoluut niet wilt.
Zoals altijd.
Tenzij de babyboomers opeens op magische wijze verdwijnen. Want die blijven tot aan het graf stemmen voor al deze ellende.

vetkleppert | 15-07-12 | 10:20

Op twaalf September ligt een simpele keuze voor. Volledige uitverkoop aan de EU of verzet tegen de EU. Het laat zich raden achter welke banier Paars III zich schaart. Doe het niet mensen. Een uitruil van vrijheid, burgerrechten, en rechtstaat tegen een hypothetische redding van geveinsde welvaart is een duivelse propositie. Eentje waar vooral uw kinderen de prijs voor mogen betalen. Welvaart verloren kan worden terugverdiend, vrijheid verloren kan slechts tegen een bloedige prijs worden herwonnen.
.
Nederland soeverein!

Parel van het Zuiden | 15-07-12 | 10:20

Nadat al die politieke leugenaars de laatste 50 jaar hun politieke idealen hebben kunnen uitwonen is de keus gauw gemaakt.
Niet stemmen.

Ratzing. | 15-07-12 | 10:20

"Vroeger zeiden de Socialisten nog wel eens dat ministers minder moesten verdienen. Nu de macht lonkt ziet de SP dat geld liever in de partijkas belanden."

Je liegt Bas. In hetzelfde interview, en wel direct aansluitend op het afdrachtsprincipe, zegt Roemer nog maar eens dat de SP voorgesteld heeft dat de ministerssalarissen omlaag moesten maar dat andere partijen daar niet aan wilden.

SP bashen: ga je gang Bas maar niet gaan liegen en vervolgens ook nog even een valse verzonnen motivatie voor de leugen de wereld inslingeren.

Red mij niet | 15-07-12 | 10:20

@lion@night | 15-07-12 | 10:14

Wat voor versplintering?
Er zijn maar 4 hoofdopties op 120912: pro-EU, con-EU, blanco of niet. De rest zijn bijsmaakjes.

ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:20

"de enige liberale premier in honderd jaar die vervolgens een onbestuurbare natie achterliet"

En dan zijn er nog hele volksstammen die daar gewoon op stemmen. Maargoed, ik heb wel gekkere dingen gezien zoals tien jaar terug. Toen stemde half Nederland op een (helaas) overleden aankomend premier.

Mark van Leeuwen | 15-07-12 | 10:19

Goedemorgen alweer een dag die begint met het gevoel van wegwezen hier.

De zorgverzekeraar N | 15-07-12 | 10:19

Oh jeuh, Diederik die brood smeert, wat is hij lekker normaal.

Ik verdenk hem er trouwens van dat hij dat hele activisten gebeuren keurig gepland heeft in zijn back-stabbende weg naar boven.

Kingeef1975 | 15-07-12 | 10:19

Het zal wel weer een gezellige formatieronde of 5 kosten voordat er überhaupt een regering gevormd kan worden.

Indates | 15-07-12 | 10:18

Ja ja het zal allemaal wel, uiteindelijk beslist Brussel toch wel wat er hier gebeurd.
Mark my words.
Beste optie is emigreren naar Australië / NZ / Canada, you name it.
Maar weg uit dit strafkamp.

Botte Hork | 15-07-12 | 10:18

@This is huh, wow | 15-07-12 | 10:13 | + 1 -
Nee.

Kaas de Vies | 15-07-12 | 10:17

"De belangrijkste vraag is vooral hoe Mark Rutte de geschiedenis in wil gaan. Als de enige liberale premier in honderd jaar die vervolgens een onbestuurbare natie achterliet of de man die koers zette naar een liberaal en vrijzinnig land."

Ik vind niets liberaal aan de VVD de laatste tijd.
Dit land is onbestuurbaar omdat de bestuurders niet weten wat er op de achterbank gebeurt. Ze kijken niet in hun spiegels, hun tomtom doet het niet, en de ruit is beslagen en hopen door flinkk gas te geven aan te komen op hun eindbestemming.

Brussel

Wat moet ik stemmen als nationalistische humanistische liberaal gevormd door joods/christelijke culturele tradities met een aversie tegen massa immigratie, Islamitische cultuuroverheersing en een EU-machtsblok.

Kaas de Vies | 15-07-12 | 10:17

Paars III? Nog meer JSFs? Nog meer bouwfraude? Nog meer wolmanzouten? Nog meer pillen van Drion? Nog meer vee-genocide? Nog meer geld versmijten en verdampen? Nog meer Europa? Nog meer verloren filmrolletjes?

Nee, dank je.

ZKH EénOog | 15-07-12 | 10:17

Even over die verplichte afdracht naar de partijkas bij de SP. Iedereen draagt ongeveer helft af dus in absolute zin houdt een minister veel meer over dan een fractiemedewerker. Immers allen zijn gelijk, maar sommigen zijn gelijker dan anderen.

Godsammekraken | 15-07-12 | 10:17

Die partijen worden het ook gewoon, samen met CDA of GL. Zal het CDA wel worden.

Één grote middencoalitie; een politieke brij van eurofiele nietszeggendheid. Wordt prijsschieten voor Roemer en Wilders vanuit de oppositiebankjes.

Art Vandelay Ultor | 15-07-12 | 10:17

Zal mij benieuwen wat er gebeurt als een SP-minister dat weigert te doen.

Staatsrechtelijk lijkt mij dat niet af te dwingen, ook niet via een motie van wantrouwen/treurnis.

Kingeef1975 | 15-07-12 | 10:17

Ik krijg acuut braakneigingen van dat PvdA-filmpje met de gehandicapte dochter van Samsom in de hoofdrol. Je misbruikt je zieke kind niet voor electoraal gewin, Diederik!

eerstneukendanpraten | 15-07-12 | 10:16

2 partijenstelsel zou het overzichtelijker maken

lidlbier | 15-07-12 | 10:16

Na de trieste anderhalf jaar met de PVV als gedoger verlang je idd. wel terug naar paars.

Supermatthijs | 15-07-12 | 10:16

Het gaat niet om de kleur van het pluche maar om het comfort. En dat zit heel lekker.

Plukkiehaar | 15-07-12 | 10:16

Ja hoor, dit gaat echt een liberaal land worden onder het juk van Europa. Ben ik nu zo slim of..

roze_bril | 15-07-12 | 10:15

De huidige puinhoop op het bordje van de PVV schuiven is wel makkelijk en ruimt lekker op. Dan laten we gewoon de wereldwijde crisis en het EU verhaal lekker zitten. VVD66 en PvdA, waar alles door wordt verkwanseld aan Europa. Een mooie gedachte voor de stembusgang.

verdacht | 15-07-12 | 10:15

Alsof stemmen nog veel zin heeft in Nederland.
Door de versplintering van het partijenstelsel neemt de mogelijke invloed van een partij of de kans op een groter aantal zetels relatief af.

De noodzaak om tot polderende coalities te komen zal nog groter worden, lees: de structurele problemen zullen nog meer vertraging oplopen qua plan van aanpak.

Daarnaast heeft de regering steeds minder te vertellen door overdracht van de macht aan Brussel.

Leg van tevoren 3 coalities klaar waar we op kunnen stemmen. Dan breng je als kiezer in ieder geval nog een stem uit op een coalitie die je zelf hebt gekozen, en niet een coalitie die in achterafkamertjes en door Bea wordt bepaald.

Rest In Privacy | 15-07-12 | 10:14

@Kees de Vries
Jij wil een Rood kabinet?!

This is huh, wow | 15-07-12 | 10:13

"De jonge Samsom breekt zowat zijn nek terwijl pa doodgemoedereerd een glas melk drinkt."

Nee.

Kaas de Vies | 15-07-12 | 10:12

Ik voorzie een nieuwe bestseller: de puinhopen van nog x jaar paars

PietGeniet | 15-07-12 | 10:12

"De media houden zich angstvallig stil over de mogelijkheid van Paars III."

Dat wordt dan "EU-blauw I" aangezien al de partijen die daar deelgenoot aan zijn pro EU zijn, pro overhevelen van souvereiniteit aan Brussel.

Daarom dus nee tegen Paars III.

Kaas de Vies | 15-07-12 | 10:12

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl