Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

AOW-leeftijd eindelijk omhoog gestemd

f_1504.jpeg Nederlanders worden inmiddels gemiddeld ongeveer 103, waarvan de laatste twintig jaar met doorligplekken, fysiek functiefalen en mentale slijtage. Nederland is tevens onlangs begonnen aan een pensioengolf des doods omdat de naoorlogse sprinkhaangeneratie die we babyboomers noemen massaal de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. En die oudjes hebben echt niet allemáál een lucratief commissariaatje bij een multinational, de meesten moeten gewoon hun handje ophouden voor een AOW'tje. Potentieel miljardenprobleem met faillissementsdreiging voor de BV Holland dus. Je kan nou eenmaal niet met een steeds kleiner wordende groep werkende Nederlanders op blijven draaien voor de kosten van zorg, onderwijs, veiligheidsapparaat, infrastructuur, immigratie & uitkeringen terwijl je ook nog eens een onevenredig grote groep pensionado's van eten, drinken & schone luiers moet voorzien. In een volledig tegennatuurlijke beslissing heeft de politiek daarom besloten om een constructieve oplossing eens een keertje níet voor zich uit te duwen, maar voor het eerst in 55 jaar de pensioensleeftijd te verhogen naar 67 jaar. Vannacht stemde de Eerste Kamer met 37 versus 31 stemmen (en lichte tegenzin) vóór het voorstel uit het Kunduzakkoord van Minister Kamp (Sociale Zaken). De grootste babyboomerpartij bij uitstek, de PvdA, meteen in een kramp natuurlijk, net als de vakbonden. Waarmee beiden weer eens onderstrepen dat de jaren '70 voorbij zijn zonder dat iemand het hen uitgelegd heeft. Die AOW-leeftijdsverhoging werd namelijk hoog tijd. Zo houden we tenminste wat wisselgeld over om Zuid-Europa op de been te houden. Win-win, toch?

Reaguursels

Inloggen

Badderbeest! | 11-07-12 | 21:39 | + 0 -
Je zit er helemaal naast. Wij zijn van de twee-salaris-generatie om rond te komen. Mijn vrouw heeft dertig jaar gewerkt en tegelijk vier kinderen opgevoed, alle vier atheneum+hbo of gymnasium+universiteit. Alle vier citotoets advies volbracht, alle vier geen studieschuld gemaakt want diploma op tijd gehaald. Ik had altijd bovenmodaal inkomen, we hebben altijd voor 2 personen AOW premie betaald, meer dan we ooit zullen ontvangen. Waren anders nu multimiljonair geweest met dienstbodes en tuinman. Mijn ouders hadden die wel, wij niet meer.
-
Om dit te bereiken had mijn vrouw nooit eigen auto, deed alles op de fiets. Nu heeft ze wegenbelastingvrije auto en rijden we samen dubbel zoveel km's als met een auto, dus wel degelijk 275gram CO2/km met 43 euro wegenbelasting i.p.v. 186 gram CO2 met 119 euro wegenbelasting.
-
Wij kunnen broek niet zelf ophouden want alle lasten lopen gewoon door en stopt de bank met overboeken.
- AOW komt niet uit de staatsruif maar van het volk, het is een volksverzekering.
-
Wat jij allemaal zegt over wijven, bedoel je dan je moeder en je tantes?
-
Jij bent vast en zeker iemand die als hij twee euromunten in zijn portemonnaie heeft, eentje uit 2002 en eentje uit 2012, dat de waarde van dien munten gelijk aan elkaar is en evenveel koopkracht hebben. Het begrip contante waarde van de AOW- en pensioenpremies is aan jou dan dus niet uit te leggen.

Twee Jeetjes | 13-07-12 | 00:48

Veel Vaak | 12-07-12 | 08:44 | + 0 -
-
Je kan er niet meer naast zitten, ik heb geen schulden, nooit gehad en ik zal ze nooit hebben. Tenminste.... Ik heb 1 dikke, vette schuld waar ik geen invloed op heb. € 50.000,- drukt op mijn schouders via de staatsschuld. Met de vriendelijke complimenten van de staatsruifvreters en de babyboom generatie. Voor moeders de vrouw geldt hetzelfde, dus ons gezin zit voor € 100.000,- euro in het schip. Niet om gevraagd, wel gekregen.
-
De huidige generatie is het kind van de rekening. Wij mogen betalen wat de babyboom boven haar stand heeft geleefd. En dat hebben ze. Sommigen moesten inderdaad ieder duppie drie keer omdraaien, maar als generatie hebben ze het slecht gedaan. Ondanks dat ze een gigasteun genaamd gas en oliebaten in de rug hadden. Die voorraden zijn inmiddels voor 80-90% op, weg en verkwanseld. Voor habbekratsen aan het buitenland. Het werd voor minder geexporteerd als de eigen bevolking moest betalen.
-
Natuurlijk ben ik kwaad. Dagelijks word ik genaaid zonder te zoenen. En als driekwart van onze bevolking niet van die lamzakkerige lapzwanzen waren zoals jij (niets mankeren, toch niet werken, en een beetje hobbyplaatjes draaien werken noemen) zou ik morgen nog met privé-geld het gedeelte aan staatsschuld op mijn schouders aftikken.

Badderbeest! | 12-07-12 | 13:54

@badderbeest
Van deze generatie wordt meer gevraagd stelt u woest. Is het niet zo dat wij meer vragen en alles moeten. Vroeger wisten mensen rond te komen van 1 salaris omdat ze te tering naar de nering zetten met gezond verstand. Onze generatie leeft al 20 jaar boven zijn stand. Zoals ik al eerder aangaf het is maar wat je vraagt in het leven en voor niets gaat de zon op.
We kijken allemaal naar boven en denken dat iedereen op het zelfde niveau moet kunnen leven (dubbeltje die nooit kwartje wordt). Jij hebt ingezet op 2 kwartjes zelfs en bent gedevalueerd tot een stuiver.

Veel Vaak | 12-07-12 | 08:44

@badderbeest (ezel in bad)
volgens mij heb jij wel drie inkomens nodig. jij hebt zelf de fout gemaakt zoveel schulden te maken omdat het allemaal niet op kon. Je bent ook een respectloze droplul met je 'grafbejaarden'. Jij bent boos op de hele wereld en dat stemt me vrolijk daar wordt je namelijk niet oud van wat weer positief is hoeven wij niet te werken voor jouw aow.
Geef je overigens wel gelijk over links en multicul om maar even duidelijk te maken dat ik geen badderbeest basher ben.

Veel Vaak | 12-07-12 | 08:36

ik herinner me de woorden van een groot nederlands socialst de heer marijnissen enkele jaren geleden ( toen de discussie over aow 67 jaat allang gaande was).. hij vond het wel genoeg geweest op zijn 60e hij koos voor wachtgeld en kon het zo precie goe utzingen tot zijn aow ..

punt is; zijn werk vereiste totaal geen fysieke inspaanning en als volks vertegenwoordiger heeft hij totaal geen moeite genomen om de werknemers met zwaar fysiek werk ook gebruik kunnen maken van een of andere regeling ..
en dat terwijl er nog een hoop jongeren werkeloos thuis zitten ..
rara wat gaan deze mensen stemmen .

sparrow | 12-07-12 | 00:26

elevator | 11-07-12 | 21:36
-
De verhoging is prima, het komt alleen te laat. Ze hadden die grafbejaarden op zn minst ook een beetje kunnen laten meebloeden aan hun eigen problemen. Nu mogen ze eerst allemaal met pensioen, daarna gaat de leeftijd omhoog en mag de rest er voor bloeden. Stelletje alles wegvretende sprinkhanen zijn het. Een beetje goede sier maken met de door hen verkwanselde gas- en oliegelden onder het mom van "kijk ons het land is even lekker hebben opgebouwd" Maar wat laat dat PvdA-stemvee ons na ? een gigantisch multicul-probleem dat niet meer is op te lossen, want te lui om zelf viese klusjes te doen, en te sociaal om dat volk weer de deur te hebben gewezen toen het werk op was. Een gigantische staatsschuld, want de gas- en olieopbrengsten als extraatje waren onvoldoende daar moest nog bijgeleend worden. en ga zo maar lekker door. Tuig is het. En maar zaniken dat ze zo zielig zijn.

Badderbeest! | 11-07-12 | 21:45

Twee Jeetjes | 11-07-12 | 21:06
-
Onzin natuurlijk. Je kunt geen twee auto's tegelijkertijd besturen. Dus het CO2 sommetje gaat niet op. Immers wegenbelastingvrije auto's die 275 gram per km uitstoten bestaan niet. Verder moet je niet zo zeuren. 6 maanden van de lucht leven. Natuurlijk, balen. Maar hou je broek ff lekker zelf op. Mag je daarna tot je dood staatsruif vreten. Mooi natuurlijk dat je AOW-premie hebt betaald, maar gewogen naar inkomen en vermogen heb je gemiddeld genomen natuurlijk een habbekratser betaald aan je eigen AOW. Daar komt bij dat je vrouw ook AOW krijgt terwijl (natuurlijk weet ik dat helemaal niet maar ik generaliseer ff je hele generatie) zij nooit heeft gewerkt en dus nooit inkomstenbelasting waaronder AOW-premie heeft afgedragen. Tegenwoordig werken al die wijven ook en betaalt een twee-verdien gezin nu dus twee keer premie waar jij dat maar 1 keer deed. En dan betalen ze ook nog een veelvoud per persoon van wat jij hebt betaald. Stom van die wijven natuurlijk, eerst wilden ze werken nu moeten ze werken. Maar het feit blijft, vroegâh kon men goed leven van 1 salaris per gezin. Tegenwoordig heeft men 2 salarissen per gezin nodig. Ik weet wel van welke generatie meer wordt gevraagd.

Badderbeest! | 11-07-12 | 21:39

Het enigste wat je kunt doen is niet stemmen op partijen die de AOW leeftijd hebben verhoogd .

elevator | 11-07-12 | 21:36

Ik ben 61, hele leven AOW-premie betaald. Nu verlies ik 1 maand omdat het ingaat een maand later dan je 65e verjaardag. En ik verlies 5 maanden van 2013-2016. Totaal 6 maanden dat ik dus van de lucht mag leven.
-
Ik heb het volgende gedaan:
1) auto weggedaan met 119 euro wegenbelasting per maand
2) twee kleinere auto's teruggekocht, 1x wegenbelastingvrij en 1x 43 euro per maand
-
Ik bespaar dus 76 per maand en rij nu twee auto's á 275gram CO2 per km in plaats van 186! Tot m'n AOW bespaar ik 3572 euro. Steek ik lekker in m'n zak!

Twee Jeetjes | 11-07-12 | 21:06

Dat we *ouder* worden...... ik betwijfel het. Als ik in mijn omgeving kijk stoppen heel wat mensen voor hun 70e levensjaar met *roken*. Het punt is er komen steeds meer gelukzoekers deze kant op.
Die hebben aan het eind van de rit ook *recht* op AOW en vergis je niet de jaren die je zogenaamd te kort komt, worden aangevuld door de bijstand.
Hetzelfde geldt voor de zorgtoeslag, mevrouw Winged die indertijd verplicht verzekerd was. Betaalde in het grijze verleden slechts 60 harde guldens per maand aan het ziekenfonds.
Omdat malloten met hun hele familie hier naartoe komen en *ineens* van alles mankeren. Rijzen de kosten de pan uit.
Enfin hoe je het ook bekijkt, we worden van alle kanten genaaid....... niet omdat we ouder worden of gezonder blijven.
Maar door Haagse politici.. die multikul en Europa hoog in het vaandel hebben.

winged | 11-07-12 | 20:22

@KropjeSla | 11-07-12 | 19:31
AOW heeft niet met werken te maken. AOW krijg je aan de hand van het aantal jaren dat je na je 15e in .nl woont volgens de GBA. Waarom denk je dat geen enkele buitenlandse student zich uitschrijft als hij terug gaat en de ASVA studendentkamers heeft gehad waar 600 man op ingeschreven stonden, en verstokte zwervers ook na hun 65e nog geen sociale huurwoning kunnen betalen?

dugo | 11-07-12 | 19:56

Kan iemand uitleggen hoe dit werkt? Ik heb destijds een eindloonregeling gehad en daarin 5% van inverdiend ingaande op 65. De regeling was gebaseerd op
`laatst verdiende loon -- franchise == pensioenuitkering'. Nu de franchise naar 0 gaat is mijn pensioenfonds toch enorm de Sjaak? Die kan niet terug in de tijd om mijn premie aan te passen.
Nog wat, gaat nu ook de leeftijd tot waarop je WW kan ontvangen omhoog? Of moet je maar op een houtje bijten als je werkgever op de fles gaat als je 65,5 bent?
*voor mezelf beginnen gaat*

dugo | 11-07-12 | 19:51

Hoezo niet voor zich uit schuiven? Iedereen wist al heel lang geleden dat de leeftijd omhoog moet, nu het eigenlijk al te laat is doet men het pas.

Een systeem waarbij men aantal gewerkte jaren telt, op 18 begonnen dan met 63 met pensioen, met 25 begonnen dan met 67 met pensioen, of zoiets, is leuk maar duur in de uitvoering (nog meer ambtenaren). Iedereen bij exact dezelfde leeftijd is dan goedkoper.

KropjeSla | 11-07-12 | 19:31

Moeder natuur heeft (zoog)dieren zo gemaakt dat na een grote catastrofe de tekorten versneld worden aangevuld.
Dus na een oorlog, een ramp etc. ziet men een geboortegolf.
Deze golf komt dus al 60 jaar op ons af, en NU PAS worden er door de politiek maatregelen genomen.
Het aardgas, de verborgen schat, die al miljoenen jaren onder Nederlands grondgebied op ons aan het wachten was, is er zeer onverstandig doorheen verbrast (nu al voor 50% op).
Ontwikkelingshulp, gebleken ineffectief, werd gewoon voortgezet.
De massale immigratie van kansloze andere culturen is ook totaal tegennatuurlijk en onlogisch.
Hebben turken en Marokkanen geen eigen land?
Voor Surinamers en Indo's kan uiteraard een uitzondering worden gemaakt, hoewel Surinamers hebben ook hun eigen land, wat in theorie rijker is dan Nederland qua bodemschatten en landoppervlakte.
Dan nog als laatste stommiteit: het onbeperkt steunen van banken, de veroorzakers van de grootste crisis in jaren.
Met een klein beetje nuchter boerenverstand had elke Nederland gewoon op zijn 60e lekker met staatspensioen gekund.
Maar helaas, het spel is verloren.
Wat ik in de toekomst zie, is een vergrijsde arme bevolkingsgroep, die zeker schrijnende gevallen van armoe en verwaarlozing en misbruik zal laten zien.
Ze zullen bijvoorbeeld diep in de buidel moeten tasten en hun zuurvergaarde centjes moeten afstaan voor een beetje humane hulp.
Hun huizen zullen massaal op de markt komen, daardoor de huizenprijzen verlagen.
Begrafenissen en huisuitruimingen zullen ook een groemarkt worden, evenals medische hulpmiddelen.
Er zijn al bedrijven zat die hier een booming business in zien (weet je wat men vraagt voor een electrische "sta-op" stoel? Meer dan duizend Euro soms.
Al met al hebben de jongeren van de toekomst de macht, en laten dat nu net een heleboel allochtone jongeren zijn.
Dus in de toekomst zul je zien dat Achmed best wel bij oma Ingrid van 75 wil komen schoonmaken, maar dan tegen een woekertarief, omdat oma Ingrid weinig keus heeft, en jongeren een schaars goed zijn...

King of the Oneliner | 11-07-12 | 19:04

Weer waardeloze rol van de Eerste Kamer. Staan elkaar vliegen af te vangen over hun partijprogramma's. Moet wetsvoorstellen toetsen en niet meewerken aan het er door jassen van prutswerk van een demissionair kabinet.
Maar kennelijk regeert er hier al een Kunduz junta.
Op naar een volgend dieptepunt.

Schmalz | 11-07-12 | 18:56

Ik vind dat er hier sprake is van wanbeleid.
Al veel eerder heeft iedereen kunnen zien aankomen (ook nog eens bevestigd door statistieken van CBS, en noem zo maar op) dat de vergrijzing in rap tempo onbetaalbaar wordt. Lekker makkelijk om de rekening bij de generaties die na de pensionado's zijn gekomen neer te leggen. Laten zij zelf ook maar bijdragen aan de kosten van de vergrijzing. Zij zijn immers zelf de grootste veroorzaker. Maar hun kostje is gekocht, vaak met een riant pensioen. Solidariteit is leuk, maar is nu volledig uit belans en slaat door naar de werkenden en de generaties die nu opgroeien. Wie van de huidige pensionado's heeft tot zijn 65 gewerkt?? En hoeveel jaar premie betaald???
In die tijd waren er regelingen te over: met 40 dienstjaren eruit, VUT, uitstroom in WAO etc.
In mijn situatie betekent het 49 jaar (!) werken voordat ik met pensioen mag (als er tenminste dan nog iets in het potje zit). Met daarbij nog eens zorgen voor ouders en tante. Familie en buren moeten immers meehelpen om de ouderen van nu zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Wanneer krijg ik dan eindelijk eens tijd voor mijzelf?
Laten ze ook meewegen hoe lang iemand heeft gewerkt. Na 45 jaar werken moet het genoeg zijn!

carousel | 11-07-12 | 18:26

Valt wel op dat de media en de politiek een vergelijking van NL met de andere EU landen op het gebied van belastingdruk en sociale voorzieningen vermijden. Pas toen Frankrijk de aow leeftijd verlaagde moest men dat wel brengen, maar verder wil men ons onwetend houden en rustig.
Hoe erg hebben de Grieken en Spanjaarden het nu echt? Een hoge btw klinkt flink tot dat je leest dat er maar weinig echt binnenkomt.

Pierre Bezuhov | 11-07-12 | 17:51

Zoek het verschil..... Frankrijk verlaagt weer naar 60 Nederland verhoogt naar 67.
Veel Vaak | 11-07-12 | 15:39
.
Maakt niet uit, het gaat erom wat er ooit belooft is en aan die Fransen was 60 jaar belooft. Die werkten overigens ook al 40 jaar hoor.

Leo_154 | 11-07-12 | 17:11

1. We zijn weer het braafste jongetje in Europa met deze hoge leeftijd
2. De babyboomers ontspringen de dans grotendeels, pas vanaf geboortejaar '56 mis je de volle 2jaar aow
3. Er is structureel teveel arbeidskracht in Europa dus verhoging aow leeftijd is contraproductief
4. De geboortegolf was een tijdelijk fenomeen, deze maatregel is permanent (en raakt zoals gezegd juist jongeren).
5. Werk is er niet voor 50+ ers dus is het een ordinaire belastingmaatregel.

Het enige positieve is dat we nu veel kunnen bijdragen aan landen waar de mensen al veel eerder aow krijgen.

Pierre Bezuhov | 11-07-12 | 16:59

Sorry ging mis

Leo 154

Zoek het verschil..... Frankrijk verlaagt weer naar 60 Nederland verhoogt naar 67.

Veel Vaak | 11-07-12 | 15:39

-weggejorist-

Veel Vaak | 11-07-12 | 15:36

Wat klagen jullie nou allemaal?

Jullie waren er niet over te spreken dat in Frankrijk de pensioen leeftijd terug werd gedraaid naar wat die mensen ooit belooft was maar nu het hier gebeurt is het alleen maar geklaag.

Leo_154 | 11-07-12 | 15:27

Prima, maar iedereen die 40 of van mij part 45 jaar aantoonbaar heeft gewerkt zou wat mij betreft met pensioen moeten kunnen gaan.

P. Pantoffel | 11-07-12 | 15:21

Hahaja. Die hardnekkige mythe van de vergrijzing toch. Ze blijven er maar mee uitpakken.

Tricephalus | 11-07-12 | 15:21

We volgen (zoals altijd) de Duitsers:

www.ser.nl/nl/publicaties/overzicht%20...

Raar om voor meer arbeidsparticipatie juist een beroep te doen op mensen die niet zo gezien zijn in organisaties en bedrijven.

CynischeAmbtenaar | 11-07-12 | 14:47

Ik draai het gewoon om: nu genieten en als ik 65+ ben ga ik weer werken.

scootah rijdert | 11-07-12 | 14:47

@je 14.27
Ziek melden gaat het helemaal worden.
Kan nu bij 59 jaar en 10 maanden, meestal 70 % v/h salaris tot 65, opgelost.

Uw Verzekeringsadvis | 11-07-12 | 14:43

@La Bailaora | 11-07-12 | 12:31

Zoals je weet hebeen de punten waar ik het over heb niets met de kunduz-coalitie te maken.

pius | 11-07-12 | 14:36

Proficiat Henk Kamp, je hebt je pond vlees. Ga je schamen.

Conan de Rabarber | 11-07-12 | 14:28

Het heeft allemaal niks met werk te maken.
Je krijgt gewoon twee jaar later je geld waar je al een groot gedeelte voor betaald hebt.
Dat doorwerken zal nooit gehaald worden in veel beroepen. Kortom, ordinair de boekhouding rechttrekken.

je | 11-07-12 | 14:27

Ik vind het een shit-maatregel, afkomstig van politici, oftewel mensen die nog nooit echt gewerkt hebben. Boven de 45 ben je al bijna-aangeschoten wild op de arbeidsmarkt, laat staan als je 60+ bent. Solliciteren boven de 60 jaar is ridicuul qua slagingskans. Ze zien je al aankomen: hallo ik ben Jan, pas 64 jaar oud en ik zou graag meedoen als jonge enthousiaste medewerker in jullie moderne, dynamische team.

JanRap | 11-07-12 | 14:24

@holla hezbolla Die boekhoudingen zijn vermoedelijk ook beter.

De Geus | 11-07-12 | 14:19

me,myself and IK | 11-07-12 | 13:45
Dat zie je verkeerd, na ontslag versoepeling, zullen werkgevers eerder geneigd zijn wat risico te nemen.

Uiteraard zal de keuze nooit vallen op werknemers die voor extra vakantiedagen en extra ziekte risico een hoger loon willen hebben, daas duidelijk.

vanhetvarken | 11-07-12 | 14:14

Johannes D. | 11-07-12 | 13:36

de 55 plussers zijn volledig de vernieling in gedraaid door de babyboomers, die door hun getal altijd de doorslag gaven. Dat zal nog een poosje zo blijven, hen korten op hun pensioen is electoraal niet aantrekkelijk.

Om de babyboomers te bedienen, zal de rest van NL moeten bloeden, de 55 plussers werden heel hun leven al hiervoor leeggezogen, tragisch.

vanhetvarken | 11-07-12 | 14:06

Mark van Leeuwen | 11-07-12 |
Juist!!

Holla Hezbollah | 11-07-12 | 13:52

@mark van leeuwen

Moet dat van leeuwen niet rutte zijn ?

Veel Vaak | 11-07-12 | 13:51

De jackass lifestyle is de way2go. Spanning,sensatie en lol en ruim op tijd de andere kant van het gras bekijken. Heb je ook geen last van rollatorterrorisme. win-win-win.

lichtpunt | 11-07-12 | 13:51

"... heeft de politiek daarom besloten om een constructieve oplossing eens een keertje níet voor zich uit te duwen, maar voor het eerst in 55 jaar de pensioensleeftijd te verhogen naar 67 jaar."

Eh, niet voor zich uitschuiven betekend morgen voor iedereen de leeftijd omhoog. Maar nu gaat dat gefaseerd. Bepaalde groepen moeten nog even beschermd worden.

Mark van Leeuwen | 11-07-12 | 13:50

Holla Hezbollah | 11-07-12 | 13:45
LOL!
me,myself and IK | 11-07-12 | 13:45
Zie ik nu al gebeuren.

cugel | 11-07-12 | 13:48

Als we straks een versoepeling van het ontslagrecht krijgen houdt geen enkele werkgever nog personeel in dienst ouder dan 55+.

me,myself and IK | 11-07-12 | 13:45

Laatste nieuws; ik heb gehoord dat Europa zo populair is dat zelfs Ghana er nu bij wil. En Zimbabwe. En Kenia. En Swaziland. Hun boekhoudingen zijn allemaal goed bevonden.

Holla Hezbollah | 11-07-12 | 13:45

Grachus | 11-07-12 | 13:24
Dat ontken ik ook niet. Mijn (Ierse) vrouw van 1957 denkt dat wij echt een gelukkige generatie zijn geweest, qua muziek oa; en ze vindt het ook niet slecht dat ze heel simpel op het Ierse platteland is opgegroeid rond Killybegs in het Noordwesten van Ierland.
Maar nogmaals:
vorige.nrc.nl/article2556371.ece
De financiele klappen zijn het hardst aangekomen bij de geboortes van 1963, maar iedereen van na 1950 dus ik ook is fors gepakt. Dus vind ik Van Rossem inderdaad een BoeHoeHoe figuur.
En ja, uit het feit dat ik op GS reaguur blijkt al dat ik de verwording van onze Nederlandse maatschappij ook helemaal niet zie zitten; inderdaad omdat ik nog de goede tijd heb gezien.
Geen wonder dat Geert Wilders stemmen krijgt door de thema's van Islam, import en Europa.
Ook mijn zoon ziet met 22 al dat vroegah alles beter was.

cugel | 11-07-12 | 13:44

Opnieuw laat de Nederlandse overheid zien een onbetrouwbare partner te zijn, waar je als burger niet op kunt bouwen.

Nu worden (vaak werkeloze) 55 plussers in de problemen gebracht en ook nog afgezeikt, omdat zij profiteurs zouden zijn.

Johannes D. | 11-07-12 | 13:36

Grachus | 11-07-12 |
Je zegt een boel, maar wat bedoel je nou?

Holla Hezbollah | 11-07-12 | 13:32

cugel2 | 11-07-12 | 13:17
Bedankt voor dit stukje. En nogmaals mijn reactie; ik snap niet dat iedereen dit maar laat gebeuren! Tuurlijk we kunnen kiezen op 12 Sept., maar zoals het er nu uitziet worden we daar ook niet veel wijzer van. Dictators66 staat in de peiling op 18 zetels. Je zou haast zeggen dat Europa hier achter zit, want laten we eerlijk zijn, welke normale Nederlander stemt er nog D66 en is dus voor het (UIT)DELEN van zijn zuurverdiende geld. Wat een ongelooflijke miskleun dat Europa. Gewoon een overeenkomst tussen een paar hardwerkende landen en een aantal nietsnutten ui Zuid Europa. Wie heeft dit ooit bedacht??? Hoe heeft het zo mis kunnen gaan.

Holla Hezbollah | 11-07-12 | 13:30

Van Rossem vergeet blijkbaar dat pensioen 'uitgesteld loon' is, waarover de babyboomers dus nog gewoon belasting moeten betalen.

damnschreeuwer | 11-07-12 | 11:19

Als ze nou gewoon eens even per persoon uitrekenen, wat iemand heeft ingelegd en op basis daarvan bepalen, hoeveel iemand krijgt uitgekeerd.

Gaat allemaal mis vanwege het verworden van het pensioen naar een omslag systeem.

vanhetvarken | 11-07-12 | 13:28

De mensen daarvoor hadden een aanzienlijk minder rijke jeugd. Dat zijn dus de mensen die nu GS voltypen over hoe slecht ze het wel niet hebben.

De jaren '70: de BoehHoeHoe generatie!
cugel2 | 11-07-12 | 11:40 | + 0 -

U kunt alleen denken in eenzijdige materiele termen. Ten eerste was de staatsschuld vele malen lager voor de generaties daarvoor. Daarnaast lag het welzijn vele malen hoger. Er bestond nog sociale cohesie, er was geen importtuig, subsidie was er alleen voor dorpsfaciliteiten als de sporthal en de muziekschool ipv semi-zieligerds, linkse nietsnutten en hun organisaties en er bestond nog integriteit. Allemaal zaken die de babyboomers grondig hebben verwoest.

Grachus | 11-07-12 | 13:24

Holla Hezbollah | 11-07-12 | 13:02
Inderdaad, zie mijn reactie van 13:08. U bent echt nog meer de lul dan ik: u -550 euro, het absolute dieptepunt, per jaar voor de rest van uw leven. Ik -400 euro per jaar voor de rest van mijn leven. Volgens de grafiek bij dit artikel:
vorige.nrc.nl/article2556371.ece

cugel | 11-07-12 | 13:17

daytripper | 11-07-12 | 11:30 |we worden allemaal ouder....." Waar hebt u die wijsheid vandaan? U kakelt gewoon de politiek na. We worden amper ouder.

Inderdaad en de jaren die we wel ouder worden, worden evenredig gevuld met zwakheid en ziekte.

Grachus | 11-07-12 | 13:15

@brunoalaska

Heb je totaal gelijk in, het gaat me overigens niet om de punten ook al is het wel fijn als je inhoud wordt geplust. Die onderlinge strijd is verevelend om te lezen en dat zie ik ook in.
Ik had mijn emotie aan de kant moeten zetten en rationeel kunnen concluderen dat het zinloos is met communisten te discusseren.

Veel Vaak | 11-07-12 | 13:12

vorige.nrc.nl/article2556371.ece
Uit dit artikel:
" Veertigers en vijftigers worden het zwaarst getroffen. Zij leveren gemiddeld 550 euro per jaar in, gerekend over de rest van hun leven."
Ik ben van 1952 en uit het bijbehorende grafiekje (wel bij het uitgeknipte kranten artikel, niet in de link, ik weet niet waarom niet) blijkt dat als je in het begin van de jaren '60 geboren bent je er het sterkst op achteruit gaat. -550 euro.
Ik, 1952, ga er -400 euro op achteruit.
En inderdaad: dat is vergeleken met de generaties van 1910 tot bijna 1950. Daarna stort de grafiek stijl omlaag naar een dieptepunt bij de 1963 generatie ongeveer waarna hij weer langzaam uit het dal klimt om vanaf 2010 af te vlakken op ongeveer -200.
Dus, ja, ik had het fout: in de jaren '70 ga je er ongeveer net zo veel op achteruit als ik in 1952.

cugel | 11-07-12 | 13:08

@baddereend

Ik denk dat u aan mijn frustratie over uw opmerking wel op kunt maken dat ik zeker wel over trots een eergevoel beschik. Had mogelijk beter niet in kunnen gaan op de onzin die u uitkraamt. Dat spijt me. Ik had me niet uit de tent moeten laten lokken door een communist.

Veel Vaak | 11-07-12 | 13:06

Meeste mensen takelen redelijk snel af na hun 65ste. Als ze het al halen.
Gewoon leugens om de geldstroom weer een beetje meer richting de graaiers te geleiden.
De graaiende gristenhonden willen het liefst een maatschappij naar Chinees voorbeeld. Dat was vroeger al zo en daar is niks aan veranderd. Toen konden ze alleen onwilligen martelen of levend in de fik steken als voorbeeld.
Het voordeel nu voor de zelfbenoemde elite is dat hun zeer toekomstige slaven staan te juichen om te kruipen voor hun meesters. Omdat ze denken straks in de buit te kunnen delen.
Overbodig toe te voegen dat dit niet gaat gebeuren.

oplichter | 11-07-12 | 13:04

Gewoon weer ff vooroverbukken en het ff pijn laten doen..... stelletje lutzers.... Ze weten niks anders te verzinnen....

Bello de Hond | 11-07-12 | 13:04

cugel2 | 11-07-12 |
Inderdaad, ik ben dus zo iemand van net boven de 50. Altijd gewerkt, heel veel zelfs, omdat ik de laatste 10 jaar een eigen bedrijfje heb. Nauwelijks pensioen opgebouwd de laatste 10 jaar. Daarvoor wel maar dat levert niet zo veel op natuurlijk. Mijn huis heeft nauwelijks overwaarde; mijn vrouw is 4 jaar jonger waardoor ik pas op 71 jarige leeftijd van m'n kleinkinderen kan gaan genieten. Iets regelen tegen dit inkomensverlies kan niet meer, terwijl ik wel altijd heb betaald voor VUT-premie, pensioengat, prepensioen etc. Alles weg!! Geweldig land dat Nederland! En maar betalen voor die Zuid-Europese nietsnutten. En iedereen laat t maar over zich heen komen! D66 in de peiling op 18 (!!) zetels. Nou Fuck Europa. (Die stickers heb ik ook laten drukken en daar rijd ik nu mee rond)

Holla Hezbollah | 11-07-12 | 13:02

@Veel Vaak | 11-07-12 | 12:46 |

Misschien had je het beter bij die twee eerste comments kunnen laten als het je gaat om de punten.

Bruno Alaska | 11-07-12 | 13:02

@je
sorry kreeg een server error wil zeker niet dubbel posten.

Veel Vaak | 11-07-12 | 13:00

@Veel Vaak | 11-07-12 | 12:53 |

U doet uw naam eer aan of doet de servert vervelend?

je | 11-07-12 | 12:58

@baddereend

Nu ik dat stappenplan van u heb gelezen moet ik helemaal lachen. Welke nazi moet uw plannen gaan uitvoeren. Heb ik volgens u geen ambitie, stel ik dat u geen realist bent.
Uw uiterst niet uitvoerbare communisten plan zuigt pas big time.

Veel Vaak | 11-07-12 | 12:53

@baddereend

Nu ik dat stappenplan van u heb gelezen moet ik helemaal lachen. Welke nazi moet uw plannen gaan uitvoeren. Heb ik volgens u geen ambitie, stel ik dat u geen realist bent.
Uw uiterst niet uitvoerbare communisten plan zuigt pas big time.

Veel Vaak | 11-07-12 | 12:53

Uit de metro van ongeveer een jaar geleden:
Pensioengat. "Met name mensen van boven de 50 jaar hebben het moeilijk. Hun pensioen is veel minder waard geworden en zij hebben eigenlijk geen tijd meer om dit pensioengat te herstellen. Ik verwacht dan ook dat deze groep de hand steeds meer op de knip gaat houden, om later toch rond te kunnen komen."

cugel | 11-07-12 | 12:48

@klokkeluider | 11-07-12 | 12:32 |

Kijk, zo zie ik het dus ook.
-
Ze hebben het over doorWERKEN. Daar gaat het helemaal niet om. Dat werk is het probleem niet.
-
Er wordt je aan twee kanten een bak geld afgepakt wat 'verpakt' wordt in het woord: doorwerken.
Ze hoeven je twee jaar geen uitkering te betalen en tegelijk mag je nog wel twee jaar betalen. Zo zit het in elkaar en is buiten gewoon smerig gespeeld. Je hebt er namelijk al voor betaald.

je | 11-07-12 | 12:47

Meneer jansen scoort -4 met zijn walgelijke opmerking ik stond al op +10.
Waarvoor dank allen !!
Wat een walgelijke provocerend figuur is meneer Jansen.
Als u echt Jansen heet schiet ik ook erg in de lach daar zijn er zoveel van ik heb tenminste nog een unieke naam en stamboom die 14 generaties terug gaat waaronder een president. Mijn genen zijn beter Jansen ondanks het feit dat ik slechts laag ben opgeleid heb ik een uitgebreide IQ/persoonlijkheids test gedaan en scoorde globaal universitair werk en denk niveau.

Veel Vaak | 11-07-12 | 12:46

@badderbeest (alias van zeg maar jansen)

Jaloers ? had niet eens gemeld dat mijn meisje ook nog eens 10 jaar jonger is.
Nou de groeten he jansen.

Veel Vaak | 11-07-12 | 12:45

spazwart | 11-07-12 | 12:36
Juist! En dan de bijstand zo verlagen dat iedereen na zijn 55ste uit de vuilnisbak moet eten, want het zijn toch maar nietsnutten.

cugel | 11-07-12 | 12:40

Stoppen met Europa: +400 miljard
Stoppen met bank bailouts: +30 miljard
Stoppen met JSF: +100 miljoen, op termijn miljarden
Stoppen met Afghanistan: +2 miljard
Stoppen met wachtgeld politici: vele miljoenen

Politiek is nog nooit zo makkelijk geweest.

OudeNederlander | 11-07-12 | 12:37

Nu nog het ontslagrecht aanpakken.
Dan kunnen we gezellig van 50 T/M 67 genieten van de bijstand.


spazwart | 11-07-12 | 12:36

Veel Vaak | 11-07-12 | 12:27 | + 0
-
Ik ben het met Jansen eens. Je bent een lapzwans en amper een fatsoenlijke vent te noemen. Heb je geen trots of eergevoel ?

Badderbeest! | 11-07-12 | 12:36

/Care

Over een paar jaar ben ik geld maken in een van de BRIC landen als kleine zelfstandige. De enige manier om over 40 jaar geld te hebben is door het zelf te sparen.

¿Ya tu Sabes? | 11-07-12 | 12:33

@z,.e.,g ma.,.,ar.,.,.jan,sen.,.?!
Heb niet zo'n hoge opleiding als u meneer jansen maar dat boeit me totaal niet. Was ook een beetje ontdaan door de opmerking over mijn non ambitie. Concentreer u zich op de puntjes en komma's ga ik wel verder met leven.

Veel Vaak | 11-07-12 | 12:33

Ik snap daadwerkelijk niet dat wij dit zomaar pikken door deze maatregel loopt dus iedereen onder 55
18153 euro (alleenstaand) of 26055 euro (echtpaar) mis, dit bedrag krijg je dus niet uitgekeerd, niemand kan toch met goed fatsoen op een partij van het KUNDUZ akkoord stemmen

klokkeluider | 11-07-12 | 12:32

@pius | 11-07-12 | 12:23
Jij noemt de kunduz-coalitie 'rechts'? GL, D66, CDA en zelfs VVD met lastenverzwaringen kun je moeilijk rechts noemen.

La Bailaora | 11-07-12 | 12:31

Gelukkig neemt het bedrijfsleven ook graag 60+ers in dienst en keilen ze die straks niet eruit wanneer het ontslagrecht versoepeld is. Oh wacht...

Per saldo levert dit helemaal niks op en kost het juist geld, in plaats van in de AOW gaan ouderen dan in de bijstand zitten, wat nauwelijks minder oplevert dan de AOW maar wel wordt er dan werkverschaffing geschapen voor een leger ambtenaren die 60 plussers (en ook 40 en 50 plussers, die ook nauwelijks nog aan de bak komen vanwege de "oud is uit" mentaliteit van het bedrijfsleven) op de huid moeten gaan zitten om ze te "prikkelen" tot arbeid.

Maar de rijksoverheid kan het probleem dan wel mooi naar de gemeenten verschuiven.

JoranVanderdood | 11-07-12 | 12:30

cumshaft | 11-07-12 | 12:22 | + 0
-
U noemt het raar. Ik noem het problemen benoemen en afhandelen voordat ze nog groter worden.
-
Wie zijn billen brand moet niet gaan zitten maar aan de slag gaan.

Badderbeest! | 11-07-12 | 12:29

Veel Vaak | 11-07-12 | 12:27 Je interpunctie zuigt.

zeg maar jansen | 11-07-12 | 12:29

@vetkleppert | 11-07-12 | 12:26

Ja. Die waren zo gek nog niet;)

pius | 11-07-12 | 12:28

zegmaarjansen| 11-07-12 |11:32| -4

Ik geen ambitie ik heb een geluidsstudio ik fotografeer. Ik kan heerlijk koken en ik heb reeds de nodige arbeid geleverd. Mag ik verdomme zorgen dat mijn zoon een fijne jeugd heeft of kan dat alleen met 3 vakanties per jaar en te dure auto's voor de deur.
Ik werk sinds mijn 15e jaar (vroege leerling) ik had op mijn 20e mijn reeds 30.000 gulden gespaard en reeds een goed begin gemaakt met 2 sl1200 + D&R mixer veel platen. 5 dagen per week stappen. Ik werkte 70 uur per week destijds. Nu produceer ik alleen nog maar omdat DJ teveel van mijn priveleven opslokte. WTF geen ambitie ik loop er van over maar moet keuze maken nu is mijn ambitie een goede vader zijn en partner.
Je hebt trouwens mijn vriendin impliciet voor HOER uitgemaakt. Omdat zij gestudeerd heeft en goed verdient is het volgens mij niet zo gek dat ik voor de kleine mag zorgen.
Zij hoeft trouwens ook maar 4 dagen te werken. We kunnen heel goed leven hebben alsnog twee auto's en we doen niemand pijn. Behalve jou blijkbaar want we moeten allemaal een betaalde baan hebben. Wie voed jouw kind op later ?

Veel Vaak | 11-07-12 | 12:27

@zeg maar jansen | 11-07-12 | 12:25

Dank u jansen;)

pius | 11-07-12 | 12:27

@pius | 11-07-12 | 12:25
En de fokpremie. Ook bedacht door de nazis.

vetkleppert | 11-07-12 | 12:26

pius | 11-07-12 | 12:23 Mooie uiteenzetting Pius.

zeg maar jansen | 11-07-12 | 12:25

Zeggen dat Henk kamp een nazi is dat is een belediging voor de nazi's.

Die hebben het sociale stelsel uitgevonden immers.

pius | 11-07-12 | 12:25

Bent u beneden de 55 en hebt u een uitstekend aanvullend pensioen?
Stem dan VVD want die zijn het meest rigoreus in het verhogen van de AOW leeftijd.
Gek hè?

daytripper | 11-07-12 | 12:24

Zo'n leeftijds-verhoging voor AOW-ers is natuurlijk net zo ineffectief als de Raboploeg in de Tour de france je hebt als 65 plusser namelijk net zo veel kans om aan een baan te geraken als Taeke Teakema heeft om naar de Olympische spelen te gaan.

Pure symboliek dus en een gevalletje broekzak vestzak bovendien. De rechtse politiek heeft zich de afgelopen twee jaar bewezen als nog wereld-vreemder en misplaatster dan een PVV-lid op een Taliban-reünie.

Voorbeelden daarvan zijn O.A. de wietpas die de jeugd een nieuw perspectief op werk en een variëteit aan bereikbare en betaalbare drugs heeft gegeven en de straatoverlast laat ontploffen. En niet te vergeten nogal wat belastinginkomsten scheelt die de eigenaren van coffeeshops niet meer op kunnen brengen omdat ze langzaam failliet gaan.

Maar ook de scheef-woonaanpak die van een gezin dat van 43000 euro bruto moet rondkomen ' rijke huurders' maakt die 5 procent meer huur moeten betalen omdat dit ze zal dwingen een huis te gaan kopen en een berg huurhuizen in de verkoop gooien terwijl er al een crisis is op de huizenmarkt zodat de prijzen nog verder zakken, enfin, zo kan ik nog wel even doorgaan.

En wat dacht je van het aanpassen van het ontslagrecht met als een van de kern-argumenten dat dit de arbeids-mobliteit en kansen op werk van de , ja je leest het goed, 'oude werknemer' zal verbeteren. Dat is zoiets als elke dag bij MC Donald' s gaan eten en stoppen met sporten omdat je gezonder wil gaan leven.

De Rechtse politiek heeft dus bewezen net zo geloofwaardig te zijn als Kim Holland die beweert dat ze niet van pijpen houd en als Guus Hiddink die niet voor het geld naar Ahnzi ging.

Leve de rechtse politiek!

pius | 11-07-12 | 12:23

Wat een apparatsjik is die Henk Kamp. Kun je verwachten van een FIOD inspecteur.

waarzeggertje | 11-07-12 | 12:23

@Expert Homo | 11-07-12 | 12:15
Maar geloof maar niet dat ze het dan terugdraaien.

Che_cuevara | 11-07-12 | 12:22

het is te gek voor woorden dat mensen hierboven het hebben over het nationaliseren van pensioenpotten. dat doen ze alleen in bananenrepublieken zoals argentinië of hongarije.

cumshaft | 11-07-12 | 12:22

cugel2 | 11-07-12 | 12:12 | + 1
-
Eenvoudige problemen vragen om eenvoudige oplossingen. Vergelijk het huishoudboekje van Nederland met het huishoudboekje van een willekeurig gezin. Welke oetmoet heeft er nu een creditcardschuld van 1000 euro, terwijl men op een andere rekening 1500 euro spaargeld heeft wat geen droppie oplevert.

Badderbeest! | 11-07-12 | 12:21

Pure Slavernij. ! Kijk naar de meeste EU-landen, zoals Frankrijk. Daar gaat men op 60-jarige leeftijd met pensioen. En wij mogen dat betalen. Wat fijn toch dat wij een EU hebben. De zegeningen van ons Establishment. Stem je straks maar fijn arm op de de Kunduz partijen.

waarzeggertje | 11-07-12 | 12:21

Enorm balen natuurlijk, dat je als regering je overheidstekorten die veroorzaakt zijn door o.a. banken,financiële instellingen nu terug gaat dringen over de ruggen van de zwakkeren in onze samenleving.

De verzinners ervan kunnen zelf wel eerder stoppen met werken omdat ze een dikkere bankrekening hebben.

Ook de kunduzcoalitie denken hier mooie sier mee te maken. En willen doen vergeten dat deze zelfde coalitie doodleuk de miljarden waarmee ze zuid europese landen als Griekenland en Spanje overeind houden en als een molensteen op onze overheidstekorten drukken, daar de mensen op een aanzienlijk lagere leeftijd van hun pensioen kunnen genieten. Dus de drogreden m.b.t. dat de werkende groep kleiner wordt hoeven ze bij mij niet mee aan te komen, hiervan waren ze al kort na de tweede wereldoorlog van op de hoogte en de mensen die nu de pineut zijn en altijd hebben gewerkt en hun pensioenpremie,s hebben betaald worden bestolen.
De huidige minister president is een wolf in schaapskleren die louter zijn eigen naad schuurt, ik kijk uit naar 12 september, maar geen partij van de kunduzcoalitie zal mijn stem krijgen.

herodus | 11-07-12 | 12:20

Bruno Alaska | 11-07-12 | 12:12
Volgens mij hadden ze doorgerekend wat ze al gehad hadden en wat ze konden verwachten op grond van wat al vastlag.
Ik meen dat zij de piek generatie waren terwijl daarvoor en daarna er minder geld beschikbaar was. Verder zou ik het natuurlijk met je eens zijn: je wilt geld hebben tegen de tijd dat je een huis moet kopen.
Ik ga de uitgeknipte kranten artikelen stapel even doorkijken. Misschien kan ik dan een linkje op internet vinden.

cugel | 11-07-12 | 12:20

Tegen de tijd dat de AOW leeftijd daadwerkelijk omhoog is, is de crisis wellicht allang voorbij.

Expert Homo | 11-07-12 | 12:15

Che_cuevara | 11-07-12 | 12:09 | + 0
-
Dat heeft ze nog nooit tegengehouden. Ik zeg annexeren die hap voordat de EU het via een gedrocht van een constructie voor ons doet. Kwestie van tijd zeg maar. Verder krijgt de pensioenbetaler er ook iets voor terug. Meer AOW bijvoorbeeld. En zodra de grijze golf uitdunt blijft er meer geld over om de belastingen voor de werkenden te verlagen. Deze hebben dan meer slagkracht om zelf een appeltje voor de dorst op te bouwen. Ik zie de pensioenen altijd als een mooie wortel die je wordt voorgehouden. Maar je kan er niet van op aan. Je moet er altijd van uit gaan dat de pot leeg is als je zelf aan de beurt bent.

Badderbeest! | 11-07-12 | 12:13

Badderbeest! | 11-07-12 | 12:05
Klinkt nog niet zo gek. Buiten de doos denken. Zou doorgerekend moeten worden.

cugel | 11-07-12 | 12:12

@cugel2 | 11-07-12 | 12:00 |

Dat is een beetje vreemd artikel, de levensloop van de jongere als hij oud is is nl nog niet bekend. Kan evt alleen concluderen dat ze een rijkere jeugd hebben gehad. Maar als je moet kiezen tussen arm in de jeugd en rijk als volwassene of rijk in de jeugd en arm als volwassene? Is die 'babyboomer' dan over het algemeen niet rijker geweest dan het vooruitzicht van de jongere nu?

Bruno Alaska | 11-07-12 | 12:12

Kunt U niet de politiek in gaan?
Mijn stem heeft U.

joemiejas | 11-07-12 | 12:10

@Badderbeest! | 11-07-12 | 12:05
En hoe wil je de pensioenen annexeren?
Pensioenen zijn niet van de staat maar opgebracht door werknemers en werkgevers.
Dat geld is niet van hun.
Maar ja, stelen van de burger kunnen ze dan weer wel goed.

Che_cuevara | 11-07-12 | 12:09

Zomaar een ideetje;
-
De totale NL pensioenpot is (gelogen) 900 miljard waard. In werkelijkheid wordt hier gerekend met onwaarheden zoals de waarde van waardeloos vastgoed. De werkelijke waarde zal dus een miljardje op 500 zijn. De totale NL staatsschuld is ATM 450 miljard o.i.d.
-
Als de staat de pensioenen nou ff annexeert voordat die knoflookvreters via europese regelgeving de pot leegjatten, kunnen we met dat geld de totale en complete NL staatsschuld in één klap aflossen. Scheelt ons een miljardje of 15 per jaar aan rentebetalingen Die keren we uit aan de pensionado's (komt neer op gemiddeld € 410,- per maand EXTRA bovenop hun AOW (das een toeslag van 40%) Kunnen die bejaarden prima van leven. Vervolgens schaffen we een wettelijk verbod op het aangaan van staatschulden aan.
-
Voordelen:
Staatschuld foetsie
1)Schuldencrisis in Nederland opgelost
2)Pensioenpot is weg dus kan niet meer gestolen worden
3)We hebben 50-450 miljard (afhankelijk van de betrouwbaarheid van de berekeningen van de pensioenfonden) knikkergeld cash in handen om inkomstenverhogende investeringen mee te doen. Kopen we een paar winstgevende multinationals mee die we inzetten als cashcow-staatsbedrijven.
4)De pensionado's hebben absolute zekerheid dat hun oudedagvoorziening is gewaarborgd.
5)De graaiers pissen naast de pot.
6)We zijn geen schuldslaven van het systeem meer
7)We lachen de rest van wereld uit.
8)We stappen met een grote lach op ons gezicht uit Europa en de Euro.
9)AAA-status tot in de eeuwigheid, maar daar vegen we onze reet mee af want we verkopen uberhaupt geen staatsobligaties meer. HAHAAHAHAH suffe ratingbureau's zijn voor landen met schulden.

Badderbeest! | 11-07-12 | 12:05

Koninging Beatricks | 11-07-12 | 11:51
Mijn ouders en ik hebben nooit schulden gemaakt. Hun huis konden ze kopen van wat mijn vaders vader ze naliet die zijn hele leven als boer gewerkt had. Ik woon in een huurhuis omdat ik het geld niet heb om een koophuis te financieren. Ik heb mijn hele leven ook gewoon belasting betaald, nu ben ik 60 en zeggen ze dat ik maar een jaar langer moet werken (waar ik niets op tegen heb) maar dat mijn pensioen opbouw bij deze stopt omdat ik mijn baan binnen de komende maanden kwijt ga raken.

cugel | 11-07-12 | 12:04

Ah, dus terwijl de aandacht werd afgeleid met een onzinnig relletje tussen de Kamer en Beatrix troffen de Eurofielen in de Senaat voorbereidingen om dit wetsvoorstel over het verhogen van de AOW-leeftijd erdoor te jassen.

harbi | 11-07-12 | 12:04

People who cannot escape a system are likely to defend the stutus quo. Van Rossem die alleen nog kan denken dat dit de enige oplossing is, kan daarbuiten niet denken en gaat daarmee deze ontzettende onzin nog verdedigen ook.

trippert | 11-07-12 | 12:03

En op welke leeftijd denkt Dhr Henk Kamp en andere Politici met pensioen te gaan?

geje2 | 11-07-12 | 12:03

Mijn vader is van 1946, en tering wat heeft die vent een mazzel gehad. Kon op zijn 48e (!) naar huis ( hij was electricien) met 80% van laatstverdiende loon for life+ pensioen. Hoe bedoel je lalala?

Het is hem gegund hoor, heeft altijd hard gewerkt, maar teeeeering.

Hij woont nu in La douce France op een boerderijtje. La la la lala la.

bello | 11-07-12 | 12:02

damnschreeuwer | 11-07-12

Meneer schreeuwerd, u doet uw naam eer aan; de jeugdwerkloosheid in NL is 7,5%.(leeftijd 15/25) Ga nu eerst es wat lezen bv CBS-cijfers voor dat u gaat kakelen.

daytripper | 11-07-12 | 12:02

kunnen we de aow niet gewoon afschaffen? het is geen pensioen, mannen & vrouwen hebben tegenwoordig gewoon een 'loopbaan', als mensen hun aow-premies zelf kunnen beleggen krijgen ze ook nog eens een beter rendement.

cumshaft | 11-07-12 | 12:00

De Geus | 11-07-12 | 11:55 | + 0 -
+200

swassannuf | 11-07-12 | 12:00

Bruno Alaska | 11-07-12 | 11:49
Nee, ik heb een kranten artikel gezien, waarschijnlijk heb ik het hier nog op de stapel "economie" liggen, waaruit blijkt dat zij het rijkste leven hebben gehad. Ik zeg niet dat ze ervoor verantwoordelijk zijn, maar wel dat ze moeten stoppen met huilen en de schuld geven aan de babyboomers. Die kunnen er ook niks aan doen dat hun moeders bij de bevrijding massaal dachten: we gaan een kind maken.

cugel | 11-07-12 | 12:00

Niks doen en toch vangen,mooiste dat er is!
Kwestie van beroepskeuze jaren 70.
Mijn topbaan (uiteraard niet van 9 tot 17 want dat is nooit een topbaan)is al 4 jaar overgenomen door een dertiger.
Ook kwestie van zelfde beroepskeuze jaren 90.
Ik word natuurlijk wel voor 14 ruggen door die pepermuntzuigers genaaid vanwege uitgesteld AOW.
Steken ze maar in der kanaal.Heb genoeg verdiend,gekregen en overgehouden.....
Gelukkig hebben we geenstijl nog,houden we toch ook weer mensen van en aan het werk.

swassannuf | 11-07-12 | 11:58

Trouwens hoe willen jullie dat gaan rijmen met een Hollande die in Frankrijk naar de pensieonleeftijd 60 jaar wilt? Wij langer werken, zodat ze in Frankrijk eerder kunnen stoppen. Zeker ook nog niet over nagedacht stelletje Oelewappers. Wat lopen er toch een hoop domoren rond die hier de dienst uitmaken en wat zijn er toch een hoop domoren die erin geloven. Hun wereld niet de mijne. En als ze me gaan dwingen dan hebben ze helemaal een probleem.

trippert | 11-07-12 | 11:58

En het voornaamste effect zal zijn dat de erfenissen over 25 jaar vele duizenden euro's lager uitvallen. Gefeliciteerd.

De Geus | 11-07-12 | 11:55

@damnschreeuwer | 11-07-12 | 11:48
Dat was inderdaad ongeveer de situatie.

rara | 11-07-12 | 11:54

vetkleppert | 11-07-12 | 11:45
Mee eensch.

En ik had tot de moord op Theo van Gogh dat ook niet door. Alles leek kits in Nederland. Het is door de economische crisis na 2008 dat we nu hoe langer hoe meer zien dat de zaak niet meer houdbaar is.

cugel | 11-07-12 | 11:54

De 2e kamer is "morrend" akkoord gegaan met de verhoging..... lol
Troost is gelukkig dat vanmorgen te lezen viel dat de euthenasie-aanvragen het afgelopen jaar zijn gestegen tot meer dan 9000 op jaarbasis.

daytripper | 11-07-12 | 11:53

GEWELDIG, leuk doorwerken tot je 67 ste. Echt goed geregeld maar niet heus. Belachelijk geen worden voor schande...... Stelletje kantoorpikkies wacht maar tot je ouder wordt dat je nog zo denkt .... Bah, had gvd mij de keuze gegeven dat ik zelf mocht gaan sparen voor mijn pensioen en aow.... En niet na onnozel beleggingsproblemen afschuiven op mij. En nu niet gaan zeuren met zijn alle dat het nu eenmaal zo is. Stelletje klotehommels in den haag. Kom eens een dagje met mij mee werken en bepaal dan zelf of je tot je 67 ste kan doorwerken. Onze zogenaamde hoog opgeleiden hebben er gewoon een tering bende van gemaakt en nu beslissen we allemaal maar ff dat we langer door kunnen werken omdat "we" gezonder leven.... Wat is dat nu voor een kul verhaal, goed zo door gaan met zijn alle en we hebben vanzelf weer meer mensen uit het buitenland halen om hier het zware werk te doen, want de gewone nederlander wilt echt niet meer zijn handen uit zijn mouwen steken.Stelletje hufters... babyboom generatie met hun 57ste al met de VUT sturen, ambtenaren met vervroegd pensioen, enz enz enz .. Iedereen tot zijn 67ste doorwerken behalve mijzelf. bah wat een flutmentaliteit.....

Bello de Hond | 11-07-12 | 11:52

daytripper | 11-07-12 | 11:36
onzin, we hebben juist een hele lage werkloosheid.
En de jeugdwerkeloosheid is alleen hoog onder marokaantjes en een bepaalde groep antillianen.

damnschreeuwer | 11-07-12 | 11:51

@cugel2 | 11-07-12 | 11:48 "Hij is geboren in de tijd van de grootste overvloed ooit. En dan maar klagen!"

Overvloed uit het maken van enorm veel schulden. Die de jongere generatie van nu terug moet betalen. Mét rente.

Koninging Beatricks | 11-07-12 | 11:51

Ik doe ook niet eens me best meer om 80 te worden...

Doc Damage | 11-07-12 | 11:50

@cugel2 | 11-07-12 | 11:40 |

Om die redenatie te volgen bedoelt u dus dat kinderen in de jaren '70 rijk waren, iets waar ze dus , als kind zijnde, geen enkele verantwoordelijkheid voor hebben kunnen dragen en geen enkele invloed op hebben gehad. Dat ze dus eigenlijk met, door de generaties daarvoor, voor hun geleende rijkdom zijn grootgebracht zonder dat erbij werd verteld dat ze dit later zelf moesten terugbetalen. Dat noemt u de boehoe generatie?

Bruno Alaska | 11-07-12 | 11:49

nu de hyptheekaftrek ontmantelen en we zijn op de goede weg

istawa | 11-07-12 | 11:49

Mijn ouders hadden rijke ouders aan 1 kant, sappelaars aan de andere kant, mijn vader was ingenieur en heeft zijn hele leven hard gewerkt. Ik ben geboren in 1952. We hadden het helemaal niet zo breed.

van Rossem van de BOEHOEHOE, WAT BEN IK ZIELIG, generatie vindt het makkelijk de babyboomers de schuld te geven. Hij is geboren in de tijd van de grootste overvloed ooit. En dan maar klagen!

Ik ben net bezig mijn slecht betaalde baan kwijt te raken. En dan mag ik met 60 zien een andere baan te vinden. Ik heb twee kinderen waarvan 1 een heel enrnstige ziekte heeft waardoor het nooit goed met hem zal komen. Geef mij over 10 jaar maar een pil van Drion dan ben ik van die huilebalken als Van Rossem verlost.

cugel | 11-07-12 | 11:48

Fijnstoffer | 11-07-12 | 11:34
maar dan had helemaal niemand gewerkt in de jaren '70 - begin '80.

damnschreeuwer | 11-07-12 | 11:48

Het enige wat er straks gebeurd is dat mensen eerst een paar jaar in de bijstand bivakkeren voordat ze AOW krijgen. Het zal vast goedkoper zijn. Ik heb een paar keer met "oude baasjes" gewerkt en mijn ervaringen waren niet echt positief, alleen maar zeuren, er zat geen tempo meer in. En hoe zit dat met zware beroepen, mogen die eerder stoppen of sta je straks met je rollator nog achterop de vuilniswagen?

SatchRules | 11-07-12 | 11:48

@cugel2 | 11-07-12 | 11:40
Wie in de seventies is geboren was precies op tijd om alles te zien bezwijken onder links, de immigratie en de ouwe knarren.

vetkleppert | 11-07-12 | 11:45

De BabyBoom generatie, breek me de b*k niet open!

Zelf belachelijke uitkeringen ontvangen, een studiebeurs van bijna 1.500 gulden! p/maand ontvangen, en nu de studenten aanpakken.
Tevens hebben die lui zelf voor pampus gelegen met hun drugsgebruik, terwijl ze al blowend in hun jeugd door de flower-power tijd heen la-la-la-den. En nu de jeugd niet eens een biertje gunnen.
Zelf een villa kopen voor een habbekrats, om daarna deze met mega-winst aan hun eigen kinderen te verkopen.

En nu moeten wij werken tot we neervallen, terwijl ze voor zichzelf de mooiste regelingen om eerder met pensioen te gaan hebben gemaakt!

Shame on you!

The Thinker in ME | 11-07-12 | 11:44

pyramide ... sorry

daytripper | 11-07-12 | 11:43

Bruno Alaska | 11-07-12 | dank :)
Mijn bron:
( )http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/article/detail/1447133/2006/01/04/Zoveel-ouder-worden-we-niet.dhtml

Diezelfde "Trouw" die nu met een bevolkingspyramine komt.

daytripper | 11-07-12 | 11:42

Nederland heeft als enige een iets anders pensioen systeem dan de rest van Europa,heel vaak hebben afgegeven dat als ze het niet als Nederland doen er problemen kommen.

En toch is Nederland het enige land waar ze er vaak over zeuren en als eerste de leeftijd gaat verhogen ?

expat | 11-07-12 | 11:42

@daytripper | 11-07-12 | 11:36
Heb jij de politiek ooit al betrapt op logica?

Che_cuevara | 11-07-12 | 11:42

De Geus | 11-07-12 | 11:26 | + 2
+100

swassannuf | 11-07-12 | 11:42

Gelukkig zijn de regels nog net afgestemd op de Babyboomers. Geboren in 1946 ? gefeliciteerd, u mag met 65 met pensioen. Geboren in 1955 ? gefeliciteerd, u mag met 66 met pensioen. Geen babyboomer ? HAHAHAHAHAHAHAH u bent stom ! u gaat maar lekker werken tot 67.

Badderbeest! | 11-07-12 | 11:41

Als je kijk t naar wie vooral het financieel goed heeft gehad dan zijn het de mensen die geboren zijn in de jaren '70!

De mensen daarvoor hadden een aanzienlijk minder rijke jeugd. Dat zijn dus de mensen die nu GS voltypen over hoe slecht ze het wel niet hebben.

De jaren '70: de BoehHoeHoe generatie!

cugel | 11-07-12 | 11:40

En wat ik ook niet snap: over 20 jaar zijn de meeste boomerts via natuurlijk verloop geneutraliseerd...

Doc Damage | 11-07-12 | 11:40

'de Eerste Kamer is dinsdagavond morrend akkoord gegaan .. ' .. belangrijke besluiten worden doorgedrukt of tegengehouden in de avonduuren en in de vakantieperiode.. o ja.. en natuurlijk 'MORREND' whahahaha

(c)ZWITSUL | 11-07-12 | 11:38

Onvoorstelbaar dat al die planners en statistici dit niet hadden zien aankomen. Het is toch vooruit zien is regeren? Nu lijkt het wel regeren is reageren... En geld weggeven door het niet in eigen land te inverteren!

Doc Damage | 11-07-12 | 11:37

De jeugdwerkloosheid is al groter dan ooit en neemt nog meer toe momenteel.Tegelijkertijd moeten de oudjes langer doorwerken.
Het lijkt me dat hier iets niet geheel logisch is.

daytripper | 11-07-12 | 11:36

@daytripper | 11-07-12 | 11:30 |

Daar had ik 2 minuten langer voor nodig en hij is nog minder duidelijk ook.

Bruno Alaska | 11-07-12 | 11:36

gozahtje | 11-07-12 | 11:16 | + 1 -
En ik maar denken dat het om de reïntegratie van Shawshank gevangenen ging!

Rikketiktik | 11-07-12 | 11:36

En het rampzalige is dat al die babyboomers die er zo'n rokende puinhoop van hebben gemaakt in dit land nog steeds stemrecht hebben. En dus tot het graf doorgaan met stemmen op de partijen die er zo'n ongelofelijke teringzooi van gemaakt hebben.
Want die grijsaards komen allang niet meer buiten. Die hebben hun ideeën al dertig jaar niet meer hoeven toetsen aan de realiteit.

vetkleppert | 11-07-12 | 11:35

@ joemiejas | 11-07-12 | 11:26
Ik zou er zelf voor tekenen. Ik zou niet willen werken tot mijn 67e en liever op mijn 35e met pensioen gaan. Leven na een bepaalde leeftijd hoeft voor mij ook niet. Oud, verlept, dement; neuh, hoeft voor mij niet.

Aangezien veel mensen dit niet met mij eens zijn en het onuitvoerbaar is zit er voor mij niks anders op dan zo hard mogelijk te werken, zodat ik wellicht ietwat vervroegd met pensioen kan...

barrymossel | 11-07-12 | 11:34

Denk u toch eens in dat wij geen massa-immigratie, geen mutikul, zieligheids-industrie en geen crisis-karavanen hadden gehad waaraan we al onze gasbaten hebben verspild. En dat wij niet via de euro vastgeklonken zaten aan kutbanken en faalstaten. En geen D66 Kunduz-coalitie die ons verder het EU-moeras in duwt.
Dan hadden we poen zat gehad om 3 generaties baby-boomers tegelijk te onderhouden.

Fijnstoffer | 11-07-12 | 11:34

pvda ook blij met verhoging aow leeftijd,logisch,kunnen de uitgestelden (ook wel uitgekotsten) meer sparen,meer dood kapitaal op de spaarrekening,meer extra belastinginkomsten.Dat wilde Diederik toch?

swassannuf | 11-07-12 | 11:33

@Veel Vaak | 11-07-12 | 11:30
Verstandig. Met alles wat je meer verdient dan het strikt noodzakelijke sponsor je alleen maar alles waar je niks dan last van hebt in dit strafkamp.

vetkleppert | 11-07-12 | 11:32

@Juustem | 11-07-12 | 11:11 |

We worden helemaal niet 'allemaal' ouder. De gemiddelde leeftijd waarop wij sterven kan bijvoorbeeld worden bijgesteld door minder dodelijke kinderziektes. Er sterven daardoor minder mensen jong waardoor er gemiddeld meer 'oud' worden. Dit betekent NIET dat wij langer leven. Er zijn simpelweg meer mensen die ouder worden, dat hoeft niet eens heel oud te zijn.

Bruno Alaska | 11-07-12 | 11:32

Veel Vaak | 11-07-12 | 11:30 Gebrek aan ambitie. Dat is wat jij hebt.

Hoeren neuken, nooit meer werken is alleen maar een liedje.

zeg maar jansen | 11-07-12 | 11:32

@zeg maar jansen | 11-07-12 | 11:15
Ik ziet nu moggelijkheden voor mezelluf. Kwestie van oefene.

rara | 11-07-12 | 11:31

Ik verwacht maximaal 67 te worden de stats wijzen dat in mijn geval wel een beetje uit.
Ga mooi niet tot de dood er op volgt werken. Ben al een beetje aan het stoppen wordt vader en ben het zat om nutteloos werk te doen voor geld wat ik vervolgens naar de kinderopvang kan brengen. Mijn meis verdient voor twee en we hebben de tering naar de nering. Licht hypotheekje kan morgen zonder pijn mijn huis verkopen als het moet. Ik zeg neem je maatregelen zelf en vertrouw niet op de schijnzekerheid die ik 25 jaar heb gevoeld.
We zijn verwend en afhankelijk gemaakt van shit, dure energie, hoge woonlasten, straks de boodschappen die duurder worden en we zijn klaar. Kut politiek heeft het harde werk van onze ouders teniet gedaan met de europese droom.

Veel Vaak | 11-07-12 | 11:30

Juustem | 11-07-12 | 11:11
" we worden allemaal ouder....." Waar hebt u die wijsheid vandaan? U kakelt gewoon de politiek na. We worden amper ouder. Het punt is dat de gemiddelde leeftijd omhoog gaat. Omdat bv de kindersterfte veel lager is dan 40 jaar geleden en infectieziekten e.d. beter kunnen worden bestreden al op jonge leeftijd. Nog steeds halen 15 van de 100 mensen de 65 niet en de verwachting is dat dit spoedig naar 17 gaat. Mensen dus die hun hele leven pensioenpremie hebben betaald voor Jan met de korte achternaam. Het probleem is dus niet dat " we ouder worden" maar dat het er door de na-oorlogse geboortegolf ( tijdelijk) teveel zijn.

daytripper | 11-07-12 | 11:30

Het levert de haagse graaiers 4 miljard euro op. Opa en oma moeten langer gaan werken zodat zij hun kleinkinderen die dan geen baan kunnen vinden kunnen gaan onderhouden. Wordt tijd dat de jeugd een revolutie gaan beginnen, zoals de Franse revolutie toen werden de edele graaiers naar het schavot gedeligeerd.

Groetjes van Opa.

Peter4751 | 11-07-12 | 11:28

Als al die oude mannetjes in de Eerste Kamer er mee instemmen krijg ik het idee dat ze toch een "na mij de zondvloed" karakter hebben.

Zelf hebben ze het al. En wie na hun komt zoekt het maar uit.

zeg maar jansen | 11-07-12 | 11:27

Helaas vergeet de schrijver dezes dat hij nu zelf ook tot zijn 70ste stomme GeenStijlstukjes moet blijven schrijven en dat hij met een lichte premieverhoging op zijn 64ste van die ellende af had kunnen zijn.

De Geus | 11-07-12 | 11:26

Hoe kan het toch dat GS niet durft op te komen voor vrijheid en welvaart? Waarom blijven ook zij in oude patronen steken? Hoe kan GeenStijl propageren dat wij, het volk zou moeten doen wat ons opgedragen wordt? Zij willen dat wij langer werken en GeenStijl denkt nog dat het echt waar is ook. Dit is een systeem waarin je vast zit. Waarom zouden we niet kunnen denken aan minder werken en waarom zou je niet aan die oudjes kunnen verdienen. Zij willen service, verzorging en welvaart. Het enige dat we als land kunnen is ze hun geld afpakken, langer laten werken en dit geld in verotte systemen pompen. En het mooiste van alles is nog dat er bij de vleet wordt gepoft op conto van toekomstige generaties. Dus zij zitten straks als ze oud zijn helemaal zonder geld.

Geenstijl Stop eens met achter de stoet aanlopen en domme dingen schreeuwen en kom een op voor het volk. Zowel de oudjes en de jeugd en laat je eens niet misleiden door deze nepsocialistische verzorgingsstaat waarin de VVD gaat zeggen dat we allemaal langer moeten werken. Zeker om te concurreren met kinderarbeid in India en China en geld sluizen naar de mislukte opzet van Europa.

Ga verdomme eens nadenken man Van Rossem!!!

trippert | 11-07-12 | 11:26

necrosis | 11-07-12 | 11:19 | + 1 -
Een uitzondering voor fysiek zware beroepen is niet verkeerd, alleen krijg je dan oeverloos gezeik over wat nou wel fysiek zwaar is en wat niet.

Juustem | 11-07-12 | 11:26

@ barrymossel: jij lijkt met je ideeen wel op dat duitse manneke met die snor en die stijve arm.

joemiejas | 11-07-12 | 11:26

@rara , zelf als je 50 bent heb je al een probleem. Het gaat voor een deel alleen om een verschuiving van de potjes. We leggen de druk gewoon nog wat langer bij de gemeentes nee (Bijstand) dan houden we als rijk nog een paar centen extra over en kunnen we zeggen dat het tekort lager is. Voor de oudjes maakt het toch niet uit waar ze hun geld vandaan krijgen, het is in beide gevallen geen vetpot.

wimbro | 11-07-12 | 11:25

Van mij mag 't!
Babyboomers hebben altijd de wind mee gehad, nu is het klaar!

konijnvandeburen | 11-07-12 | 11:25

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 11-07-12 | 11:24 Teun van het Tuinpad zien we ook nooit meer hè?

Zou ie werk hebben gevonden?

zeg maar jansen | 11-07-12 | 11:25

Weg uit de EU, de grenzen dicht, en alles wat hier als gelukszoeker aanwezig linea recta retour afzender, en de echte Nederlanders kunnen gewoon op hun 60e stoppen met werken, en nog genieten van het vrije leven.
Toen we niet in die rot EU zaten gingen medewerkers die jaren in een zwaar 4-5 ploegendienstrooster hadden gewerkt er nog met 57,5 uit.... en nu??
Straatmakers die niet meer rechtop kunnen lopen moeten maar door werken, wat een schandalig land is dit geworden sinds die rot EU en euro.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 11-07-12 | 11:24

damnschreeuwer | 11-07-12 | 11:19 Gewoon?

Tegen half tarief.

zeg maar jansen | 11-07-12 | 11:23

@vetkleppert | 11-07-12 | 11:13
Inderdaad.
Ze ontmoedigen het roken steeds meer en maken het duurder zodat steeds minder mensen gaan roken zien dan niet aankomen dat we nog langer gaan leven.
Nu zijn het de babyboomers die de schuld krijgen maar binnen 20 30 jaar moeten ze weer de leeftijd verhogen omdat er te weinig mensen roken. Krijgen de niet-rokers weer de schuld,

Che_cuevara | 11-07-12 | 11:21

@ Petey Morris | 11-07-12 | 11:14
En Arend-Jan (lekker stigmatiserend ook) heeft dat doorgaans zelf verdiend. Net als de ondernemende slager die een groothandel is begonnen, of de allochtoon die keihard rechten heeft gestudeerd en partner is geworden bij een groot kantoor.

barrymossel | 11-07-12 | 11:20

En de socialisten van PvdA, SP en PVV bijten weer in het stof.

WaarDeWindWaait | 11-07-12 | 11:20

Van Rossem vergeet blijkbaar dat pensioen 'uitgesteld loon' is, waarover de babyboomers dus nog gewoon belasting moeten betalen.

damnschreeuwer | 11-07-12 | 11:19

@Juustem | 11-07-12 | 11:11
Heb jij wel eens bouwvakkers gezien van 65+?
Dat we ouder worden is een feit, dat we daardoor nog vitaal genoeg zijn om te kunnen werken tot 67 is nog maar de vraag!

necrosis | 11-07-12 | 11:19

Speciaal voor onze pensioenen heeft men al die nieuwe Nederlanders binnengelaten. Want zij gaan van hun uitkering onze pensioenen betalen.
Neem me niet kwalijk dat ik weinig moeite doe om oud te worden.

vetkleppert | 11-07-12 | 11:19

Het gore van het verhaal is 'per 2024 aow naar levensverwachting'. Lekker vaag, ruim opgezet en dus op vele punten toe-pasbaar.

bijstandsmoeder | 11-07-12 | 11:18

In een welvarend land met toekomstperspectieven ging de AOW leeftijd naar beneden en hadden de oudjes goed verdiend, zodat zij met hun zorg en oude dag een economie op zich konden vormen waar de jonge generatie weer volop aan kon verdienen, zodat ook zij weer eerder met pensioen konden. Maar ik geloof dat het nog wel even duurt voordat het volk hard genoeg genaaid is om dat te begrijpen. Hoe meer ik me persoonlijk van deze deformatie en neergang afzet des te eerder ik met pensioen kan.

trippert | 11-07-12 | 11:18

We willen de Grieken en alle zuidelijke landen toch niet later met pensioen sturen.
Dus ik mag tot mijn 67 doorgaan.
Hadden die ouders van de babyboomers maar wat minder geneuqt, zaten we nu niet in de puree

Che_cuevara | 11-07-12 | 11:17

of we laten zuid europa eens effe kapot vallen en dan houden we wat miljarden over?

BozeHenk | 11-07-12 | 11:17

Rikketiktik | 11-07-12 | 11:13
Dadelijk hebben we ook dergelijke banen in Nederland zoals ze nu al in de VS hebben, daar zetten ze bejaarden bijvoorbeeld in bij beurzen om je op je kaartje te controleren en staat er een bejaarde aan de kassa om je te vragen of je je boodschappen in een papieren of plastic zak wilt hebben...

gozahtje | 11-07-12 | 11:16

tegen de tijd dat ik zo oud ben is er helemaal geen pensioen meer, misschien zijn er wel geen mensen meer. Ik ben er in elk geval niet meer..

Idontgiveafunk | 11-07-12 | 11:16

@ vetkleppert | 11-07-12 | 11:13
Inderdaad! Pensioenleeftijd naar 35. Pensioen tot je 45e. Daarna euthanasie of zelf betalen!

barrymossel | 11-07-12 | 11:16

Allemaal in Spanje of Griekenland gaan wonen. Tsja.

rechtvaardigerechter | 11-07-12 | 11:15

Goh, exact 67 jaar na de geboortegolf de AOW naar 67 tillen.

Aszeran | 11-07-12 | 11:15

rara | 11-07-12 | 11:12 Probeer maar eens werk te vinden als 50 jarige.

Want als je door de crisis of omdat je baas de spullen voortaan in China laat maken je baan verliest als 50 jarige kun je dat net zo goed je pensioen noemen want ergens anders zal het heel moeilijk worden.

Tenzij je gebrekkig Nederlands spreekt, een vrouw bent en/of gehandicapt. Die worden nog gesubsidieerd namelijk.

zeg maar jansen | 11-07-12 | 11:15

Ja, jammer maar helaas, het zal nou eenmaal moeten. Ook als dat geld niet naar onze Zuid-Europese *kuch* vrienden zou worden gestuurd, hadden we er niet onderuit gekund. Iemand moet toch opdraaien voor de financiele chaos waar de bankiers on in gestort hebben, met toestemming van de VVD? Ik bedoel, dat kan je wel proberen te verhalen op cultuur, onderwijs en zorg, maar dan zit je nog bij lange na niet aan de miljarden die door het bankiersrapalje in de gootsteen zijn gestort door hun gokspelletjes. En dus zullen Henk en Ingrid moeten boeten en doorsjouwen tot hun 67e, terwijl Arend-Jan al op zijn 50e op de golfbaan staat te pensioeneren van zijn met belastinggeld betaalde bankiersbonus. Bedankt Mark!

Petey Morris | 11-07-12 | 11:14

Laten we wel even eerlijk blijven van Rossem. PvdA is ook voor verhoging AOW leeftijd, maar houdt liever vast aan gemaakte afspraken tussen werkgevers en werknemers in het pensioenakkoord.

Wat ik in de hele discussie overigens niet snap is dat er niet wordt gekeken naar dienstjaren. Waarom kan iemand die op zijn 18e is begonnen met werk niet stoppen met 63 terwijl iemand die op z'n 25e begint werkt tot 70?

RooibosU | 11-07-12 | 11:14

Onze democratie is een wassenneus. Je stemt op een politieke partij gebaseerd op een partijprogramma waar maar slechts een paar onderwerpen aanbod komen. De meeste zaken die een kabinet regelt stonden helemaal niet in het partij programma, waardoor je dus ook niet kon weten dat de partij waarop je stemt dat van plan was. Mensen die denken dat we in een democratie leven zijn wat mij betreft dan ook erg naief!

gozahtje | 11-07-12 | 11:13

Als we nog gewoon konden roken, zouden we ons niet nog jarenlang achter de gerania de touwtyfus hoeven vervelen terwijl ons leven allang afgelopen is. En ondertussen kunstheupen, rollators en containers vol pillen consumeren op andermans kosten.
Laat die laatste paar jaar toch zitten. Daar is toch niks aan. Je leeft nu. Hoewel... Dit hele land is een groot bejaardentehuis aan het worden.

vetkleppert | 11-07-12 | 11:13

Nu nog banen voor die leeftijd creëren. Lijkt mij het grootste probleem aangezien de afgelopen 20 jaar iedereen boven de 50 nergens meer aan de bak komt. Maar ach, realiteit is iets anders dan politiek...

Rikketiktik | 11-07-12 | 11:13

slavernij!

Bluebook | 11-07-12 | 11:13

Is wel makkelijker als ze het ontslagrecht ook gelijk op de helling zetten.

reageerbuis | 11-07-12 | 11:12

En dat hadden ze niet aan kunnen zien komen hè? Die golf bejaarden met recht op AOW.

Alles wordt bijgehouden bij het CBS maar dit komt als een verrassing.

Stelletje stoethaspels.

zeg maar jansen | 11-07-12 | 11:12

Symboolpolitiek. Probeer maar eens werk te vinden als 64-jarige.

rara | 11-07-12 | 11:12

We worden allemaal ouder, dus een paar jaar langer doorwerken hoeft helegaar geen probleem te zijn.
Eerder stoppen is prima, maar dat betaal je maar lekker zelf.

Juustem | 11-07-12 | 11:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl