Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dood door politiekogel. De reconstructie-repo

reconstructieblauw.jpg Goede keus was dat, een abootje nemen op politievakblad Blauw. Keer op keer staat de glossy voor platte petten bomvol met onderkoelde columns over MOE-landers, gave afko's voor beroepsterminologie als 'Rechter-Commissaris' (da's dus gewoon RC, who knew) en de laatste roddels over wie het met wie doet in de meldkamer. Of achterin de paddy wagon. Maar ook serieus nieuws. In de meest recente editie van het politievakblad staat de reconstructie van de moord op danwel ongelukkige dood van Michael Koomen, de 31-jarige amateurvoetballer wiens jolige kampioensfeest in Amsterdam eindigde met een politiekogel in het hoofd, en wiens ouders en broer er van overtuigd zijn dat Fred 'Verzet' Buffing zijn wapen met te veel geweldsbelust enthousiasme op de groep voetballers richtte in een exploderend incident dat 2 minuten en 19 seconden duurde. Fred Verzet moet in mei voor de rechter komen om zijn kant van het verhaal te vertellen. Dat verhaal is deels gebaseerd op camerabeelden (niet gunstig voor Fred) en deels op de reconstructie van de gebeurtenissen aan de Spiegelgracht. Daarin komt Fred naar voren als een geëmotioneerde man met een trauma voor het leven, terwijl zijn collega's hun professionele koel geen moment verliezen. Hoe anders leest deze semi-journalistieke politiethriller tegenover het relaas vol tegenwerking en frustratie van de ouders van Michael. Daarom, wegens GS Fair & Balanced: de reportage van de reconstructie (pdf). Het slotwoord is aan de jury.

Reaguursels

Inloggen

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:41
De "kapotte_stofzuiger" is duidelijk een agent:
Als je iets plaatst moet je het wel volledig doen, en niet alleen de eis van de Officier van Justitie plaatsen.
De rechters hebben bij hun vonnis op basis van de camerabeelden op 2 punten na, alle andere punten van de eis wegens gebrek aan bewijs laten vervallen!

Zebra01 | 04-04-12 | 19:07

@allen
Het is wel duidelijk dat de camerabeelden van het drama en de (gelogen)verklaringen van Fred B nooit openbaar zullen worden.Stel je voor dat heel Nederland te weten komt wat de echte waarheid is. Fred B met een al behoorlijk geweldsdossier,reeds veroordeeld voor geweld,gelogen in zijn verklaringen, moet de hand boven het hoofd gehouden worden. Ook op dit moment loopt er nog een geweldsrechtszaak waar Fred B weer betrokken is! Hij moet iets weten over zijn leidinggevenden/Openbaar Ministerie, die al heel lang zijn gewelddadig gedrag tolereren.
Het artikel wat in het politieblad Blauw is verschenen is het bewijs in wat voor politiestaat wij hier leven... Het gaat zelfs zo ver dat zijn leiding en het Openbaar Ministerie leugens laat publiceren tegenover hun eigen personeel... Gedeeltes van de beschreven reconstructie kloppen niet of worden maar weggelaten, en de gelogen verklaringen van Fred B worden hier gewoon weer bijna letterlijk neergezet terwijl de rechters en de journalisten die de beelden ook hebben gezien al hebben geconstateerd dat het grotendeels leugens waren... Gelukkig zijn er beelden en kunnen journalisten van bijvoorbeeld Zembla, het NRC en de Volkskrant die ook de beelden hebben gezien bevestigen dat deze "gezagdragers" weer allemaal onzin in de media willen plaatsen... Een nutteloos artikel waardoor hun geloofwaardigheid alleen maar nog minder zal worden... Volgens mij vergeten ze even dat er beelden zijn die heel wat anders laten zien....
Zelfs de zogenaamde "onafhankelijke" Rijksrecherche die strafrechtelijk onderzoek doet naar Fred B,doet mee aan dit vuile spelletje door de foto's van hun reconstructie bij het artikel te plaatsen.Ook de "onafhankelijke" Officier van Justitie, die het onderzoek naar Fred B leidt, doet uitspraken in het artikel, waarbij je moet concluderen dat hij niet integer en objectief is. Overigens is de betrokken Officier 18 jaar werkzaam geweest bij de politie Amsterdam-Amstelland, en is feitelijk collega geweest van Fred B. Dus wat heet onafhankelijk! Het lijkt de maffia wel bij het Openbaar Ministerie en de politie! Fred B heeft het gepresteeerd om het hele gebeuren binnen 2 minuten en 19 seconden te veranderen in een enorm drama. Fred B heeft volgens zijn eigen verklaring welbewust en weloverwogen binnen 30 seconden 4x geschoten,was koel en gefocussed, en heeft geen waarschuwingsschot langs de rand van de bus gegeven, maar heeft met zijn gerichte eerste schot op menshoogte Michael Koomen doodgeschoten, en daarna binnen 1 seconde weer geschoten, en met zijn 3de en 4 de schot mensen neergeschoten met zware verwondingen. Op de camerabeelden van 3 bewakingscamera's is niet te zien dat er een meisje is lastig gevallen, of een fiets in elkaar is getrapt, dus wat was de werkelijke aanleiding van Fred B om in zijn eentje zo'n verschrikkelijk drama aan te richten? Of moest Fred B zijn bizarre bijnamen "de Cowboy" en "Fred Verzet" waarmaken? Fred B is gezien zijn geweldsverleden een "agent" die er plezier aan beleeft om mensen te mishandelen. Het is verbazingwekkend dat hij dit met veel plezier jaren lang heeft kunnen doen. Normaal wordt je door het (jarenlang) excessief uitoefenen van geweld,en bij liegen onder ambtseed direct ontslagen.
ontslagen! Waarom Fred B niet?
Fred B zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor zijn daden, en de afschuwelijke gevolgen!

Zebra01 | 04-04-12 | 17:31

er zijn namelijk onafhankelijke getuigen die het verhaal staven van een aanval op een agent.
AAargh | 04-04-12 | 10:45 | + 0 -

Onafhankelijke getuigen zijn het meest onbetrouwbare middel in het hele politie apparaat dat is algemeen bekend daar van uit gaan getuigt van stupiditeit. De camera beelden waarop onomstotelijk een ander verhaal staat vastgelegd, worden gemakkelijke wijze maar even vergeten en mochten door zembla niet worden uitgezonden.

Wat moet je dan? Je laten intimideren en mishandelen door een machtsgeile moordenaar die vroeger teveel werd gepest werd op school en daarna maar het gezag heeft gezocht??

Ik zie het zo, pedofielen zorgen er voor dat ze bij kinderen komen te werken, machtsgeile laag zelfbeeld dragende arrogante kwallen trekken een uniform aan.

SmegmaSmeer | 04-04-12 | 12:55

Tja, een agent aanvallen tijdens je arrest? ja, dan kan je verwachten dat er iets gaat gebeuren, en dan wetende dat agenten in NL een pistool dragen, kan je dus een schot verwachten.
Als agenten helemaal nooit meer zouden mogen schieten, zelfs niet als ze aangevallen worden, waarom zouden ze ze dan nog bij zich dragen??

Ben alleen wel van mening, dat zeker in de nacht, in die omgeving, agenten met z'n tweeen zouden moeten zijn.

S. Quentin Quale | 04-04-12 | 12:44

@ikvaljelastigmet | 04-04-12 | 12:21
Kijk de uitzending van Zembla even terug. In het bloed van een aantal van de verdachte zijn sporen van cocaïne gevonden. Daarnaast was de verdachte die maar geweld bleef gebruiken (volgens de rechtbank ook de aanleiding dat de agent zijn dienstwapen trok) onder invloed van xtc.

hondow | 04-04-12 | 12:41

casagrande | 04-04-12 | 11:47 |

Laten we gewoon Fred vrijspreken en het hele voetbalteam oppakken voor opruien. Want het is nooit de schuld van de politie of ze hebben zelf nooit debet aan een situatie. Stel je voor zeg. De goede naam van de politie, dat die te grabbel worden gegooid.

Het is wel degelijk bekend gemaakt in het nieuws dat Fred niet zo fris was. En jij hebt blijkbaar dit hele verhaal niet vanaf het begin gevolgd in het nieuws. Want anders wist je dat al.

En NEE: Ze hebben niet gesnoven!

Wat een koorknaapjes zitten er hier zeg.

Ik kots echt van een aantal gasten hier. Blij dat ik jou niet in mijn vriendenkring heb.

ik zou zeggen, ga lekker solliciteren bij de politie. Weet je tenminste dat je altijd gelijk hebt. Of er nou dooie vallen of niet.

De overheid redt je wel...

ikvaljelastigmet | 04-04-12 | 12:21

Als het om de doorgesnovenheid van de verdachten gaat is er volgens sommigen geen bewijs, maar tegelijk beweren zij dat de agent onterecht agressief heeft gehandeld en een geweldsverleden heeft. Dat daat nog geen bewijs voor is (want wie heeft die dossiers zèlf gezien) stoort niemand. Als het om vrijpleiten van de agent gaat is het kennelijk al bewezen, als het om vrijpleiten van de andere verdachten gaat niet.

Eén van de verdachten uit de groep zegt terecht en oprecht dat hij beïnvloedt is door de beelden die hij achteraf heeft gezien. De twee anderen verklaren vol overtuiging. En dat terwijl iedereen zegt te weten dat bij stress door adrenaline een tunnenvisie ontstaat waardoor je dingen niet meer waarneemt. Opmerkelijk dat twee verdachten dan alles exact (en emotieloos) zeggen te herinneren. Daar waar zelfs de politieagent zegt zich dingen niet meer precies te herinneren. En dàt lijkt mij dan meer oprecht. Hoewel hij een overtuigende verklaring had kunnen opdissen die hem zou vrijpleiten, maar zo'n verklaring niet aflegt.

En de onzin dat de agent de groep niet in zijn eentje mag aanspreken volgens de opleiding van de politieschool maar assistentie had moeten roepen over de portofoon.

Ik ken iemand die op een politieacademie werkt en zoiets wordt niet geleerd. Dan kan de politie wel stoppen met solo surveilleren, iets wat de politiek juist veel meer wil gaan toepassen.

En assistentie roepen is een noodsignaal en alarm voor alle agenten. Laten we het omdraaien: de agent deed dat niet dus er was geen signaal dat de stemming zou omslaan, totdat de stemming wel omsloeg omdat de groep toesloeg. Omdat zij zich in een overtalsituatie bevonden en deze wilden uitnutten misschien?

Mij intrigeert: waarom bevonden zich niet alleen de aangehouden verdachte(n) zich in de politiebus. Wat deed de rest daar?

casagrande | 04-04-12 | 11:47

@kattenfluisteraar | 04-04-12 | 09:24
Psychopaten en gewelddadige aso's bestaan. Het zijn de leden van de harde kern van hooligans van voetbalclubs, de gasten die in de kroeg ruzie zoeken etc etc. Een voor de hand liggend beroep voor dit soort is politieagent. Het is immers een beroep waarin je mensen in elkaar mag slaan, macht over ze hebt, waar je kortom een klootzak mag zijn. Bovendien hoef je er niet bijster slim voor te zijn. Het is dus te verwachten dat klootzakken en psychopaten oververtegenwoordigd zijn bij de politie. Dat is erg genoeg, maar het is nu eenmaal een gegeven, inherent aan het karakter van het vak. Daarom hoeven we het nog niet gewoon te accepteren, wat u tussen de regels in de voorlaatste alinea van uw comment kattenfluisteraar | 04-04-12 | 06:28 wel lijkt te vinden.

De essentie van die tegel is duidelijk genoeg. U suggereert dat Fred Buffing niets te verwijten valt, dat hij slachtoffer is van een doorgesnoven bende hooligans en zijns ondanks, ja, gedwongen! in noodweer of noodweerexces! een burger moest executeren. Wat vanaf het begin al het beeld is dat zorgvuldig naar buiten wordt gebracht. U gaat er aan voorbij dat klootzakken bestaan en dat er geen enkele reden is waarom de politie er vrij van zou moeten zijn. Volgens u is Sander V de enige psychopaat ooit in de geschiedenis van de mensheid die bij de politie is gegaan. Dat mag u denken. De feiten, de beelden van de surveillancecamera's, de gewelddadige reputatie van Buffing, die zelfs uit de ME-opleiding is gegooid omdat hij te gewelddadig was en die veroordeeld is voor mishandeling van een geboeide arrestant, de verklaring van Buffing zelf, haastig veranderd toen bekend werd dat er beelden bestonden, de twijfelachtige verklaringen over geweld tegen een fietser (nooit gebeurd), verondersteld wangedrag op een rondvaartboot (geen sprake van), dat de voetballers doorgesnoven hooligans zouden zijn (niet waar), dat alles laat een meer genuanceerd beeld zien.

Natuurlijk strookt dit niet met het kinderlijke wensbeeld van de politie als onze beste vriend. Burgers willen de politie vertrouwen. Buffing is een gewelddadige psychopaat die de politie een slechte naam geeft. Het is te hopen dat de rechter dit mee zal wegen.

Dmitri Dmitrievitsj | 04-04-12 | 11:45

De oplettende lezer constateert dat de Officier van Justitie al een voorzet geeft voor afzien van rechtsvervolging.....

Ben zelf een keer volstrekt onterecht door een hondengeleider aan de kant gezet die veel agressieve en dreigende taal uitsloeg. Dreigde rijbewijs in te vorderen en ging er als een haas vandoor toen ik zijn legitimatie vroeg. Toegezegd proces verbaal ook nooit gekregen. Gedrag lijkt erg op het geschetste frustratenkarakter van deze Fred.

Tena Lady | 04-04-12 | 11:08

Tsja, zonder de camerabeelden is t moeilijk echt een oordeel te geven, maar hoe dan ook moet les 1 zijn:

Gewoon luisteren naar oom agent.

ildib | 04-04-12 | 10:59

Kun. Jij. Lezen? www.geenstijl.nl...
Parsons | 03-04-12 | 22:29 | + -1 -

Lutser je leest zelf niet, tevens ben je kortzichtig.

Arhedis-Varkenjaab | 04-04-12 | 10:02 | + -1 -
populistiche pvv taal, je was er zelf niets een bij, er zijn namelijk onafhankelijke getuigen die het verhaal staven van een aanval op een agent.

AAargh | 04-04-12 | 10:45

Klachten worden altijd ongegrond verklaard: de getuigenis van een diender op ambtseed weegt even zwaar als *vier* andere verklaringen.

Voorspelling: Fred Buffing wordt vrijgesproken en de camerabeelden worden nooit vrijgegeven.
Arhedis-Varkenjaab | 04-04-12 | 10:01 | + 0 -

Inderdaad, ik word er dan ook kotsmisselijk van dat men hier de woorden van een agent met een heel lang geweldverleden dan ook maar klakkeloos voor waar aanneemt. Er zitten genoeg rotte appels in het korps met 1 groot minpunt voor u als burger, ze houden mekaar allemaal de hand boven het hoofd want er heerst een cultuur dat men elkaar niet afvalt, anders kon het nog wel eens wezen dat versterking niet op komt dagen en andere kut geintjes. En als je al een klacht indient word deze 99% zeker ongegrond verklaart.

Ik weet niet wat hier gebeurt is maar als je beide verhalen hoort klopt er geen reedt van.

SmegmaSmeer | 04-04-12 | 10:35

Aatje | 04-04-12 | 09:14 | + -1 -

U was erbij, begrijp ik? Zo niet: nergens blijkt uit dat ze tokkies waren, dat ze doorgesnoven waren of zelfs dat ze een meisje lastig vielen.

Zeker is dat Fred Buffing iemand heeft afgeknald en dat de camerabeelden (die nooit liegen) een ander verhaal vertellen dan Fredje de Cowboy.

Arhedis-Varkenjaab | 04-04-12 | 10:02

Doet ie ongevraagd lelijk tegen je dan vraag je zijn nummer en dien een klacht in.
kattenfluisteraar | 04-04-12 | 09:24 | + -1 -

Klachten worden altijd ongegrond verklaard: de getuigenis van een diender op ambtseed weegt even zwaar als *vier* andere verklaringen.

Voorspelling: Fred Buffing wordt vrijgesproken en de camerabeelden worden nooit vrijgegeven.

Arhedis-Varkenjaab | 04-04-12 | 10:01

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:52 | + 2 -

Dat is de tenlastelegging. Als u iets verder leest, blijkt dat verdachte op vrijwel alle punten wordt vrijgesproken. De straffen - gelijk aan het voorarrest - zijn lachtertjes. Wie normaal met zijn vingers aan een agent zit mag drie maanden of meer brommen.

Bovendien is bij beiden bloed afgenomen, maar in het vonnis staat alleen dat ze drugs in bezit hadden, niet dat ze high waren.

Arhedis-Varkenjaab | 04-04-12 | 09:58

Moeilijk om hier een oordeel over te vellen, dat laat ik aan de rechter over. Wat ik wel verbazend vind is dat de agent in kwestie veroordeeld is voor mishandeling van een GEBOEIDE arrestant.
Dan gaat er iets al niet meer goed. Deze agent blijft vervolgens wel in functie en rijd met een busje met hond en pistool rond. Dat vind ik vreemd

Sweepp | 04-04-12 | 09:52

Dmitri Dmitrievitsj | 04-04-12 | 08:14 | + 0 -
Dan heeft u de essentie van mijn tegel niet begrepen.
je hoeft niet om iedere agent heen te lopen.Doet ie ongevraagd lelijk tegen je dan vraag je zijn nummer en dien een klacht in.

Je moet hem alleen niet op zijn muil slaan in een dispuut of als ie je wil arresteren of als toeschouwer gaan staan kijken bij een arrestatie en dan klagen dat je een gummiknuppel in je nek krijgt.
Dan is het wegwezen of je loopt risico.In dit geval een kogel afgevuurd in een situatie van waarschijnlijk noodweer of noodweerexces.(aan de rechter ter beoordeling) die de verkeerde trof.
Als ik de politie belde vanwege agressieve clienten dan deed ik braaf een stapje achteruit als ze kwamen. Want je weet
als ie niet meegaat wordt het knokken. Dan ga je er echt niet tussenstaan.
Die ene echte psychopaat bij de politie zit vast wegens moord op een meisje.

kattenfluisteraar | 04-04-12 | 09:24

Als dat tokkie tuig zich gewoon normaal had gedragen waren er nou geen zielige ouders en broer geweest.
.
Ik hoop dat dat team tokkies nog lang last heeft van het feit dat HUN gedrag, hun teamgenoot het leven heeft gekost. Dat zo'n doorgesnoven klootviool het flink verpest heeft moge duidelijk zijn.

Aatje | 04-04-12 | 09:14

Betweetert | 04-04-12 | 08:49 | + 1 -

U hebt helemaal gelijk. Ook dat moslims de steun hebben van de socialisten is niet zo vreemd, socialisme en islam zijn allebei totalitaire ideologien. In WOII sloten de moslims zich ook bij Hitler aan, de Bisniers collaboreerden met de nazi's tegen de rest van de bevolking en in het M-O vochten ze tegen de geallieerden.

Barbertjehangt | 04-04-12 | 09:00

Een beetje tendentieus artikel: Mediahetze, ouders die "volstrekt ongebruikelijk" worden toegelaten omdat er anders commotie met de pers komt, getuigen die zich achteraf door beeld laten leiden...
Dat het verhaal van F afwijkt van de beelden daar wordt maar niet te diep op ingegaan. Een agent met een geweldadige reputatie en een kort lontje.
Dit is gewoon window-dressing en wordt een glasplaswas verhaal.

Zzzzooooffff | 04-04-12 | 08:43

@BlueTec | 04-04-12 | 08:07
Anders leest u het even.

Dmitri Dmitrievitsj | 04-04-12 | 08:16

@kattenfluisteraar | 04-04-12 | 06:28
Daar raakt u precies aan wat deze zaak zo onrechtvaardig maakt en waardoor reaguurders zo emotioneel worden. Blijkbaar leven we in een land waar burgers bang moeten zijn voor hun eigen overheid. Waar het raadzaam is om met een boog om iedere politieagent te lopen omdat er wel eens een gewelddadige psychopaat tussen kan zitten. Wie niet uitkijkt kan de kans om levend thuis te komen met sprongen zien dalen, waarbij het niet boeit of hij in zijn recht staat. Allemaal logisch voor wie er tien seconden over nadenkt, maar wel verontrustend en zeker niet iets om zomaar te accepteren.

Dmitri Dmitrievitsj | 04-04-12 | 08:14

Trieste situatie met een waarschijnlijk onschuldig slachtoffer. Dood door dronken vrienden en een agent die niet COOL blijft terwijl hij aangevallen wordt door een aantal bezopen voetballers.

BlueTec | 04-04-12 | 08:07

Wat een waardeloze reconstructie. De politie (partij in deze) staat daar even een boel getuigen en slachtoffers te manipuleren en intimideren, zonder dat die een raadsman hebben. Een groot WC-eend-verhaal.

rotweer | 04-04-12 | 07:40

hStripe | 03-04-12 | 21:36 | + 0 -
Ik moet nu erg op mijn woorden passen want volgens Hstripe ben ik hier een undercover popo die alleen komt om de reaguurders te beinvloeden (alsof ze beinvloedbaar zijn) lolololol Was dit geen virtuele bijeenkomst maar een echte dan zat ineens iedereen naar me te kijken en zo het heeeeel stil worden..... Zou het Fred zelf zijn?
Nee ik ben niet van de Popo. Ik schrijf alleen dat ik het stuk over de reconstructie een goed stuk vind. Het beschrijft een nauwkeurige vorm van reconstructie en gaat de emotie rond dit onderwerp niet uit de weg.
Verder ben ik nogal van de feiten en minder van de emotie. Er is een vonnis waaruit blijkt dat broertje en vriend aardig los zijn gegaan. Lullig dat Michael die probeerde te de-escaleren het slachtoffer werd. Fred is geen al te beste agent allemaal waar en had het anders kunnen aanpakken maar zo is het nu eenmaal gelopen in 2.5 minuten die het leven van alle betrokkenen veranderden. Gelukkig hebben we geen juryrechtspraak als je alle emo en drog redenaties hier in de panelen leest. De rechter zal uiteindelijk beslissen op basis van alle feiten. En zo hoort het.
Kan je van de situatie iets leren? Ja Nooit in gevecht gaan met een politieagent. De kans dat jij of je broer levend thuiskomen stijgt met sprongen. Het boeit op dat moment niet of je in je recht staat of niet.
Mijn medeleven voor de ouders ze zijn inderdaad niet goed behandeld door OM maar whats new? Geen medeleven voor broerlief. Die heeft mijns inziens wat soulsearching te doen.

kattenfluisteraar | 04-04-12 | 06:28

Dmitri Dmitrievitsj | 04-04-12 | 02:01 | + 1 -

Standaard worden rechtszaken altijd in het voordeel van de politie besloten. Lees het nieuws. En als er een dader is, dan worden die zo gestraft, dat het eigenlijk niet eens de moeite waard is om een bed voor hun op te maken in een cel.

Algemene gezien, hebben velen het geloof in een zuivere rechts / politie systeem allang verloren.

Bepaalde rechters zitten te lang in het zadel. Net als politie agenten (met name degenen die meer dan 1 mens / politie onwaardige zaken op hun kerfstok hebben) Het begint bijna een uitzondering te worden dat er mensen met gezond verstand, inbeeldingsvermogen, mensen kennis in dat rechtssysteem cq politie apparaat naar behoren functioneren. (zwarte parels tussen al dat zeekraal)

Enfin.

Het maakt niet meer uit. Michael is dood. Het hele voetbalteam is getekend voor het leven. Elke voetbalwedstrijd waar Michael als aanvoerder zou moeten rondrennen, zal voor hun slikken zijn.

Ik heb het stuk nog eens helemaal gelezen en er is geen barmhartigheid naar de ouders toe of inbeeldingsvermogen. Men mocht er bij zijn omdat er anders commotie daarover zou kunnen ontstaan. Dat is de belangrijkste motivatie vanuit het OM.

Blij dat ik niet in het aanbod ben ingegaan om bij de politie te werken. Vind het geen koosjer bedrijf en dat geldt ook voor de meeste van diens dienders.

ikvaljelastigmet | 04-04-12 | 02:19

@Aart Z. | 04-04-12 | 00:17
Hey, anders lees je het even.

Dmitri Dmitrievitsj | 04-04-12 | 02:02

@ikvaljelastigmet | 04-04-12 | 00:54
Het is nog erger. In Nederland vragen en krijgen politieagenten een schadevergoeding van de nabestaanden van burgers die ze hebben afgeknald.

Dmitri Dmitrievitsj | 04-04-12 | 02:01

Soy yo | 03-04-12 als je ziet dat iemand die de boel probeert te sussen wordt neergeschoten en je hebt net wat bier achter je kiezen om dat je echt wat te vieren had als voetbalteam ( en geen tokkies!), denk je dat jij dan meteen rationeel reageert (zonder een opleiding bijv bij de polite academie of ME).. nee, dan ga je los, je wilt veel, weet niet wat maar je voelt wel veel: emotie. Heel veel. Als je maatje voor je ogen wordt doodgeschoten. En twee anderen, ieder, door een politie kogel wordt verwond.

Geldt ook voor Fred, maar Fred heeft wel degelijk cursussen gehad en opleiding genoten. Dat hij overal is weggeschopt / weggestuurt en uiteindelijk in een functie zonder mensen maar met dier terecht komt, zegt genoeg over diens social skills. Protocollen volgen, is nooit zijn sterkste kant geweest.

DIT krijg je dus als je politie agenten die een keer goed de mist in gaan, de hand boven het hoofd biedt, en ze doorschuift elders in het blauwe systeem.

Respect horen zowel burgers als overheids mensen te tonen en als er een iemand de wijste moest zijn, dan is dat wel Fred de flintstone. Want hij had zich gewoon in zijn autootje moeten opsluiten en om assistentie moeten vragen.

Enfin. We krijgen Michael er niet mee terug. Nu alleen nog zien te voorkomen dat de 2 anderen door Fred's incompetentheid niet jaren in de bak mogen doorbrengen. Ik zeg: Fred jongen! Veel plezier met je pensioen. Onthoud een ding: jij bent zieliger dan de rest en degene bij wie jij schade hebt berokkend.

Want zo kom je over op mij. Als een agent die zich huilend de vrijheid tegemoet gaat. Zonder enige blaam dan alleen een trauma die verholpen zal worden door de therapie betaald door de politie.

Gaat Fred ook de therapie betalen voor de ouders van het verliezen van hun zoon. Ik betwijfel het.

ikvaljelastigmet | 04-04-12 | 00:54

@Wil
Er is geen meisje op een fiets lastig gevallen.

jojo1956 | 04-04-12 | 00:39

Aart Z. | 04-04-12 | 00:17 Fred deugde als agent niet. Ook niet bij de ME.. zijn loopbaan is verre van vlekkeloos.

Er zijn weinig agenten met gezond verstand. En Fred hoort daar niet bij.

ikvaljelastigmet | 04-04-12 | 00:32

mag wel minnen, kan me geen ruk schelen. Michael zelf was de rustigheid zelf. Was goed als aanvoerder, iedereen keek naar hem op. Weet altijd opstootjes of dergelijke te sussen. En nee ze waren niet aan het snuiven en niet iedereen is een tokkie omdat die niet bij jou in de straat woont.

en ja, Michael is een bekende. Net zo bekend als dat Fred de boel beliegt en bedriegt. Niet alleen voor de situatie van Michael en tijdens maar nu nog steeds.

Ik wens fred een kut pensioen toe. Dat hij maar slapeloze nachten krijg over alle dingen die hij mis heeft gedaan in zijn loopbaan.

Hier zal hij niet gestraft worden, maar branden in hel zal hij zeker.

ikvaljelastigmet | 04-04-12 | 00:31

Triest, maar denk niet dat die agent zomaar iemand neerschiet, hoewel misschien iets sneller dan de rest maar dat willen we toch juist?

Aart Z. | 04-04-12 | 00:17

Heb niet alle reacties gelezen. Sommige reacties waren meer dan triest. Mag alleen maar hopen dat het niet in diens kringen niet overkomt dat de verkeerde wordt neergeschoten door een politiekogel. De doodgeschoten aanvoerder komt uit mijn stad. Ze waren hun overwinning wezen vieren die avond en waren er helemaal niet op uit om de beest uit te hangen. Degene die is doodgeschoten, kwam juist tussenbeide om de boel te sussen. Vandaar ook alom de verbazing dat juist deze jongen het leven heeft moeten laten. Dit is niet de eerste keer dat meneer agent in een pijnlijke situatie terecht is gekomen. In zijn eentje!

Vind het nogal stom en onkundig van het OM en trawanten om van te voren de filmbeelden te laten zien aan de betrokkenen waardoor deze dus beinvloedt worden bij het vertellen van hun verhaal. Waarbij ook diegene zegt dat hij niet meer zo zeker is van bepaalde details of zich kan herinneren. Die gozer staat daar een partij benauwd te hebben op de plek des onheils.

En ja, het is rond uit schandalig hoe de politie en overheid op voorhand al de beschuldigende vinger bij de groep voetballers legt en degene die is doodgeschoten. Ook de manier waarop de ouders van hun doodgeschoten jongen is en wordt behandeld.

Enfin. Men mag al blij zijn dat er ooit een sorry komt voor hen. En als die er niet komt. Dan zal dat komen omdat de agent niet wordt gestraft. Ja, die heeft een trauma. Dat is veel erger dan iemand het leven ontnemen. Want het is al een straf dat een politie agent daar mee moet leven. En een straf zoals wij burgers zouden krijgen voor hetzelfde delict, dat verdient de agent niet. Alleen een foei! Nu tot aan je pensioen braaf blijven en je mag niet meer alleen zijn, en dan bedoel ik dus niet de hond als zijn maatje maar een mede agent. Weten de burgers tenminste zeker dat als die specifieke agent zich weer tijdens diens diensttijd op straat begeeft dat er geen rare dingen gebeuren maar dat zijn mede agent hem altijd indekt.

Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven.

RIP

ikvaljelastigmet | 04-04-12 | 00:03

Dit ook een keer meegemaakt in jaja Amsterdam binnenstad bij de nieuwmarkt.

Nadat een paar studenten niet direct aan de kant wouden gaan + grote bek hadden tegen een auto die er langs wou ( smalle straat ) springer er 2 man uit (Wat blijkt) deze undercover auto en zeggen dat ze aangehouden zijn. De 2 Studenten reageren door zich uit deze situatie (letterlijk)te worstelen met aardig wat duw en trek werk.

De UC politie mannen pakken hierop maar de wapenstok. Deze 2 studenten zijn alsnog in de boeien geslagen en meegenomen.
De oorzaak? De jonge heren stonden op straat en gingen niet snel genoeg aan de kant + grote bek.

De politie heeft af en toe een behoorlijk kort lontje maar ja als je dronken bent en je je ook nog een behoorlijk gaat verzetten. Dit moet je gewoon niet doen. Je moet al helemaal niet op iemand gaan zitten die een vuurwapen heeft.

Ze zeggen dat de politie zich soft opstelt maar in de binnenstad van Amsterdam moet je uitkijken om even jolig te gaan zitten doen in de nachtelijke weekend uurtjes. Niet alleen tegen de politie overigens. Een erg treurige afloop voor dit voetbal team doordat men met een politieman gaat worstelen. De politieman bij deze zaak was echter alleen. Het is een raadsel waarom hij dan een groep van enkele grote gasten probeert aan te houden. Als deze politieman assistentie had gevraagd of met meer man was geweest was het anders afgelopen.

Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

speedy_con33 | 04-04-12 | 00:01

@Soy yo | 03-04-12 | 23:40
*Zembla kijken doet*

Parsons | 04-04-12 | 00:00

@ZKH EénOog | 03-04-12 | 21:59 | 
Monster tegel, +33

pleurtop | 03-04-12 | 23:59

Kaas de Vies | 03-04-12 | 23:31 |
Er gebeuren heel veel vreemde dingen in de wereld en zo ook met de brein van een mens.

Zo is in den beginne een agent die aan het einde van zijn dienst 2 (schijnbaar in dronken toestand verkerende) jongens voor een taxi ziet dansen en schoppende bewegingen maken naar voorbij rijdende fietsers en ze voor openbaar dronkenschap wil arresteren.

Vervolgens escaleert de situatie....

Strangetown | 03-04-12 | 23:50

Parsons | 03-04-12 | 23:32
Nope, 3 kogels dus, you'll see. #zembla

Die ouders zijn inderdaad zeer schandalig behandeld, zij wijzen in hun stuk ook terecht op het probleem van de dubbele pet van het OM in situaties als deze.

Soy yo | 03-04-12 | 23:40

En dan ook twee dagen voordat ie met pensioen zou gaan...

Montgomery Burns | 03-04-12 | 23:36

@Stormageddon | 03-04-12 | 23:31
Ik help die mensen hopen. Maar ik heb er een hard hoofd in.

Parsons | 03-04-12 | 23:33

@Soy yo | 03-04-12 | 23:24
Ik moet Zembla nog kijken straks, maar ik las elders dat het ging om 4 schoten en 2 jams. In totaal 4 hulzen en 2 kogels dus.

En tsja, dat het ultieme wapen van het OM nu tegen ze wordt gebruikt... je kon er op wachten.

Feit blijft dat de ouders schandalig worden behandeld door het OM. Zegt veel over de staat van onze zogenaamde rechtsstaat.

Parsons | 03-04-12 | 23:32

@ Kaas de Vies | 03-04-12 | 23:29
Don't mention it.

Pa Cartwright | 03-04-12 | 23:31

@Strangetown | 03-04-12 | 23:30 | + 0 -
Uiteraard.
Maar ik heb gewoon mijn bedenkingen, ik vind zoveel dingen vreemd.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 23:31

@Parsons | 03-04-12 | 23:27
Het lijken me ook allemaal zinnige vragen die vooralsnog niet door politie en OM worden beantwoord. Dat hoeft van mij ook niet in het openbaar, als de rechter in deze die vragen maar wel stelt.

Stormageddon | 03-04-12 | 23:31

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:40 |
Hoezo hele grote oeps?

De verklaringen in het Zembla filmpje zijn m.i. op basis van de beelden die ze (eerst mochten?) zien.

Akkoord dat de 1e verklaringen in de beleving van de agent niet kloppen met de (geluidsloze) beelden.
Evenzogoed vind ik de verklaringen van die jongens vanuit hun standpunt bekeken en dat ze (achteraf) in een slachtofferrol kruipen.

Vooralsnog kan ik niet meer concluderen dat een samenloop van omstandigheden eindigde in een vreselijk drama.
Het is uiteindelijk aan de Rechter en het OM om te bepalen of er sprake is geweest van bewust doelgericht schieten met dodelijke afloop.

Strangetown | 03-04-12 | 23:30

@ Parsons | 03-04-12 | 23:2
Zo knaap, nog wat geschoten vandaag humzzzzz?

Pa Cartwright | 03-04-12 | 23:29

@Pa Cartwright | 03-04-12 | 23:27 | + 0 -
Dank.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 23:29

Het kan zijn dat meneer agent in dit verhaal een grootse fout heeft gemaakt en hiervoor gestraft dient te worden...

... dit INCIDENT (nog niet bewezen, maar zou in dit wrede verhaal zo kunnen zijn) neemt vervolgens niet weg dat je respect moet hebben voor de politie. Zonder de man (of vrouw) met de platte pet op straat zou dit land verworden tot één grote anarchistische bende. Een bende zo groot, dat menig op-voorhand-anti-politie-persoon zijn broekje vol zal schijten.

harry poster | 03-04-12 | 23:28

@ Kaas de Vies | 03-04-12 | 23:19
Nou, ieder jaar – maak daar evenwel een half jaar van – staat er hier op GeenStijl wel een mongool op.

En vooralsnog heb ik het vermoeden dat jij dat graag bent voor dit jaar.

Pa Cartwright | 03-04-12 | 23:27

@Stormageddon | 03-04-12 | 23:13
Al die vragen die de ouders stellen zijn nogal relevant IMHO. Al is ook maar de helft waar - zoals ik al eerder zei - dit stinkt en niet zo'n klein beetje ook.

Parsons | 03-04-12 | 23:27

Parsons | 03-04-12 | 22:42
Het dienstwapen weigert 1 keer. Met de overige 3 schoten worden het hoofd van Michael, de benen van z'n broer en de buik van de imho enige van het elftal die (niet reactief) agressief gedrag vertoonde, geraakt.

Ook was er wel degelijk iemand op een fiets (zie Zembla uitzending), maar was er slechts sprake van een baldadige trap richting de fiets en werd deze niet eens geraakt; vandaar ook dat die persoon doorfietste, die heeft waarschijnlijk niet eens gemerkt dat er wat gebeurde.

Die agent komt uit alle stukken niet lekker naar voren, waarom iemand met gezag en een wapen die op grond van alle bewijsstukken niet vies van geweld en trigger happy blijkt te zijn volgens sommigen hier het voordeel van de twijfel verdient, is mij een raadsel.

Het is een schrijnend verhaal. En ook eng. Als dit alles niet op beed had gestaan, waren al die jongens dus veroordeeld op basis van de verklaring van de "gezaghebbende" agent. Hoe cru is het dat de burger in dit geval beschermd wordt tegen de overheid door de door diezelfde overheid geplaatste bewakingscamera...

Soy yo | 03-04-12 | 23:24

@Pa Cartwright | 03-04-12 | 23:21 | + 0 -
Ik heb 49 uur in een dag, hoezo?

Kaas de Vies | 03-04-12 | 23:23

@ Kaas de Vies | 03-04-12 | 23:19
Seg Kaas, heb jij verkansie ofzo?

Pa Cartwright | 03-04-12 | 23:21

@Kaas de Vies | 03-04-12 | 23:19
Pardon?
- Yes, Paarden.

Stormageddon | 03-04-12 | 23:21

@Stormageddon | 03-04-12 | 23:16 | + 2 -
Ik heb een Master Horse Focking
Niemand lacht in Engeland hierom.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 23:19

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 23:10
Rechten en een postdoc bedrijfsmakelaardij. Maar dan in het Engels. Dat vinden we in Nederland tegenwoordig "hip". In sommige kringen (die "The Voice of Holland" en Dancing with the Stars" kijken) is een studie met een Engelse naam veel meer waard dan diezelfde studie met een Nederlandse naam. In Engeland lachen ze er ook om hoor.

Stormageddon | 03-04-12 | 23:16

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 23:10 | + 2 -
Overdrijven is ook een vak.

Rammstein | 03-04-12 | 23:16

@Parsons | 03-04-12 | 23:03
Dat lijkt me toch het eerste wat je doet, als KLPD die dit onderzoekt. Bloed en haar afnemen van de diender die schoot. Al was het maar dergelijke verdachtmakingen te allen tijde te kunnen weerleggen.
Het is toch een publiek geheim dat de politie veel meer drugs in beslag neemt dan ze ter vernietiging bij de vuilverbranding aanbiedt. Dat spul blijft wel ergens.

Stormageddon | 03-04-12 | 23:13

@Stormageddon | 03-04-12 | 23:08
Bedank voor de tip. Mag u even op het uitroepteken drukken bij kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:52 (zelf zojuist gedaan)

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 23:11

@Rammstein | 03-04-12 | 23:07
Uiteraard, 'blank', 'voetbal' en 'vage studie die heel duur klinkt' betekent blijkbaar 'onschuldig'.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 23:10


oh en protocollen my ass. Daar houden de vechterbazen zich ook niet aan.

-Wil- | 03-04-12 | 23:09

Parsons | 03-04-12 | 23:05 | + 0 -
Het ging me niet om d of t tight ass. Het ging om het woord afgeknald, ofwel in koelen bloede ienand doodschieten. Dat was hier dus absoluut niet het geval, vandaar de vertroebeling.

Superior Bastard | 03-04-12 | 23:08

@Parsons | 03-04-12 | 23:05
Opleiding is geen excuus voor gedrag.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 23:08

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 23:04 | + 1 -
Het zit 'm in de details.
Maar, dat hoef ik u vast niet uit te leggen.

Rammstein | 03-04-12 | 23:07

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 23:06 | + 0 -
Ik ben niet echt bekend met drugsgebruik, maar waarom neem je het mee en gebruik je het dan die avond niet?
Lijkt me te kleine hoeveelheid om te dealen.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 23:07

je valt een meisje lastig en de agent slaat je. Wat mij betreft altijd terecht.
dan val je de agent aan en die schiet per ongeluk de verkeerde dood.
Je moet niet een ander de schuld te geven,er was niks gebeurt als ze dat meisje niet hadden belaagd.
Eigen schuld dikke kogelwond.

-Wil- | 03-04-12 | 23:07

@Parsons | 03-04-12 | 23:01 | + -1 -
Het boeit niet hoe slim de jongens zijn, dat er escallatie is is duidelijk. Ik vind het gedrag van de agent niet professioneel. Eigenlijk pareer ik de hele schuldvraag van de voorescalatie.

Agent volgt protocollen niet.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 23:07

@Parsons | 03-04-12 | 23:01
Wellicht heeft die kapitein (als een ware Amsterdams taxi-chauffeur) de heren wel van de 1,55 gram MDMA per persoon voorzien.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 23:06

@Superior Bastard | 03-04-12 | 23:02
Wat mij betreft niets, maar de heren in kwestie worden zonder blikken of blozen weggezet als tokkies, voetbaltuig etc. Dat.

Oh en je geneuzel over deetjes en teetjes...

Zo fucking sneu weer. Had ik al eens gezegd dat ik slechts met moeite kan lezen laat staan schrijven?

Niet? Bij dezen dan. Met n.

Parsons | 03-04-12 | 23:05

Parsons | 03-04-12 | 23:01 | + -1 -
En klaar weer. Succes verder.

Superior Bastard | 03-04-12 | 23:03

@Stormageddon | 03-04-12 | 22:57
Nee. Die vraag stellen de ouders ook.

Parsons | 03-04-12 | 23:03

Parsons | 03-04-12 | 22:56 | + 1 -
Maar wat hebben zijn sociale omstandigheden eigenlijk met dit voorval te maken.

Superior Bastard | 03-04-12 | 23:02

@No guts no glory | 03-04-12 | 22:36
Op de beelden was ook geen meisje te zien.

blinde kip | 03-04-12 | 23:01

@Superior Bastard | 03-04-12 | 22:52
Zou zomaar kunnen ja, vandaar dat Buffing zulke fijne bijnamen heeft incluis een WASLIJST aan aanklachten jegens onnodige geweldpleging en dat hij er bij de ME is uitgetrapt.

Een fijne diender hoor.

Echt iemand om vertrouwen in te hebben. Iemand van je het gewoon niet verwacht dat hij 4 kogels afvuurt op een hoogopgeleid jongeknullenteam dat net kampioen is geworden en jolig met de schaal door het Amsterdamse loopt.

10 minuten eerder heeft de kapitein van de rondvaartboot verklaart dat het een gezellige boel was aan boord en een bier met de mannen gedronken.

Nee, Fredje heeft het goed voor elkaar hoor. Een held.

KOTS.

Parsons | 03-04-12 | 23:01

@Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:57
zoeken.rechtspraak.nl/
en dan dat LJN nummer intikken (linken werkte, even, niet).

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:59

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:52 | + 2 -
Oh wacht je hebt het nummer erbij vermeld. Sorry, zoek het zelf wel op. Liever lui dan moe.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:59

Parsons | 03-04-12 | 22:56 | + -1 -
"Afgeknald".
Jammer dat je woordkeus zoals zo vaak de discussie vertroebelt.

Superior Bastard | 03-04-12 | 22:59

@Superior Bastard | 03-04-12 | 22:56 | + 1 -
Wat we in ieder geval kunnen concluderen.

Doe nooit agressief naar agenten toe

en als agent

Volg de protocollen.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:58

Is Fredje trouwens op drugs getest? Lijkt me ook wel een relevante vraag.

Stormageddon | 03-04-12 | 22:57

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:52 | + 1 -
Heb je een link naar het hele vonnis.

Ik ben niet echt onder de indruk, ik heb hier een hele stapel vonnissen links van me liggen waar ook geen reet van klopt.

Wil graag de rol van het meisje weten.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:57

Het verdriet van die ouders moet toch zo onmetelijk zijn, zo'n onnodig iets, totaal uit het niets, een avondje feesten en *bam* ... wèg is je zoon.

Hoe leeft zo'n agent/dader met zichzelf. Je hebt het leven van iemand ontnomen en diep in je hart, weet je dat het door je korte lontje komt. Dat het niet nodig was. Dat moet toch binnenkomen, wanneer je diep nadenkt en hoe slaap je dan ?

Zo'n man moet toch op zijn knieën sméken om vergeving ?

Wat een hel.

Rammstein | 03-04-12 | 22:56

@No guts no glory | 03-04-12 | 22:45
Zeer hoog opgeleide knul met zeer goede baan wordt afgeknalt door tokkieagent die 2 dagen later vrolijk een voetbalpotje staat de fluiten.

Parsons | 03-04-12 | 22:56

@Artula | 03-04-12 | 22:54
Ah, "Barcelona-AC Milan" is afgelopen?

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:56

Parsons | 03-04-12 | 22:51 | + 0 -
"zegt soms niet alles"

Dit zegt helemaal niets. Ik ken genoeg toppers en slimme jongens, die onder invloed juist geweldige arrogante en agressieve klootzakken worden.

Maar zoals te lezen is was niet Michael Koomen de agressor, maar zijn broer en Diego M.

Superior Bastard | 03-04-12 | 22:56

@Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:44
Ik ga straks op m'n gemak de Zembla uitzending maar eens bekijken. Ook die heb ik nog niet gezien.

Parsons | 03-04-12 | 22:54

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 20:45
Met 'we' bedoel je denk ik 1 partijdige popovriend met vooroordelen.

Artula | 03-04-12 | 22:54

@Superior Bastard | 03-04-12 | 22:42
Nee.

Parsons | 03-04-12 | 22:53

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:41
Eén ding staat vast: Fred is een grotere tokkie dan Michael. Neem dat maar van me aan.

Parsons | 03-04-12 | 22:52

Voor de liefhebbers
LJN: BU4073
LJN: BU4072
"""
hij op of omstreeks 14 mei 2011 te Amsterdam, in elk geval in Nederland met
een ander of anderen, op of aan de openbare weg, op de Weteringschans ter
hoogte van de Spiegelgracht, in elk geval op of aan een openbare weg, openlijk
in vereniging geweld heeft/hebben gepleegd tegen een hondengeleider van de
regiopolitie Amsterdam-Amstelland, welk geweld bestond uit
- (op agressieve toon) tegen voornoemde hondengeleider te schreeuwen en/of
- zich naar die hondengeleider te begeven (waardoor de afstand tussen die
hondengeleider en/of hij, verdachte en/of zijn mededader(s) nog maar gering
was) en/of
- (een of meermaal) (in de richting van die hondengeleider) slaande
beweging(en) te maken en/of
- (met kracht) (een of meermaal) met een (kampioen)schaal, althans een
daarop gelijkend (hard) voorwerp die hondengeleider in/op/tegen het
hoofd/gelaat/gezicht aan te gooien en/of te slaan en/of
- (een of meermaal) (met kracht) die hondengeleider te schoppen en/of te slaan
en/of met een of meer (opgetrokken) be(e)n(en) te duwen in/op/tegen het
lichaam van die hondengeleider (terwijl die hondengeleider zijn wapenstok
wilde pakken) en/of
- (met kracht) (een of meermaal) die hondengeleider een (karate)schop
in/op/tegen het hoofd/gezicht/gelaat en/of lichaam te geven en/of
- (met kracht) (een of meermaal) die hondengeleider in/op/tegen het
gezicht/gelaat en/of rug en/of (boven)lichaam en/of de/het be(e)n(en) te
schoppen en/of te trappen en/of te slaan en/of te stompen en/of
- (met kracht) die hondengeleider te duwen en/of die hondengeleider (bij zijn
keel) (achterover) te trekken (waardoor die hondengeleider op zijn rug in een
(politie)bus terecht komt en/of al liggend op verdachte en/of zijn
mededader(s)) en/of
- (met kracht) (een of meermaal) een (rechter)arm om de keel/nek van die
hondengeleider te brengen en/of houden waardoor en/of tengevolge waarvan de
keel/nek van die hondengeleider werd dichtgedrukt en/of werd dichtgedrukt
gehouden en/of die hondengeleider achterover te trekken en/of
- (met kracht) aan de/het be(e)n(en) van die hondengeleider te trekken,

en welk door hem en/of zijn mededader(s) gepleegd geweld enig lichamelijk letsel (te weten een (schaaf)wond op het (linker)(onder)been en/of in het hoofd en/of een benauwd gevoel) voor die hondengeleider ten gevolge heeft gehad.
"""

"""
hij op of omstreeks 14 mei 2011 te Amsterdam, in elk geval in Nederland,
opzettelijk aanwezig heeft gehad (ongeveer) twee, in elk geval een of meer
wikkel(s) (ongeveer) (een totale waarde van 1,55 gram) MDMA, in elk geval een
hoeveelheid van een materiaal bevattende MDMA, in elk geval een middel vermeld
op de bij de Opiumwet behorende lijst I;
"""

"""
De raadsman heeft dit punt op geen enkele wijze onderbouwd en uit het dossier blijkt niet van een onrechtmatige aanhouding, zodat dit punt geen verdere bespreking behoeft.
"""

"""
Op de camerabeelden is duidelijk te zien dat verdachte, ondanks dat hij telkens bij de agent werd weggehaald door enkele teamgenoten, zelf herhaaldelijk de confrontatie met de agent opzocht en zich op geen enkele manier heeft gedistantieerd. De stelling van verdachte dat hij werd vastgehouden door de agent - na het schieten - en dat hij daarom heeft geslagen om weg te komen, heeft de rechtbank niet kunnen vaststellen.
"""
[excuses Joris, maar met onwillige honden is het slecht hazen vangen]

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:52

Parsons | 03-04-12 | 22:42 | + 0 -
Tuurlijk was er geen aanleiding. Buffing was gewoon ongesteld en chagrijnig.
Jij je zin.
Wat er daarna gebeurde, klem liggen tussen twee verdachten terwijl je je wapenstok bent verloren, was natuurlijk ook zijn eigen schuld.

Superior Bastard | 03-04-12 | 22:52

@Controllos | 03-04-12 | 22:51 | + 0 -
Maar er worden wel rare dingen in gezegd die helemaal niet kloppen met een gedegen procedurele gang van zaken.

Als dit het niveau is van de agenten, dan kunnen ze inderdaad maar beter flitsen.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:52

@Superior Bastard | 03-04-12 | 22:41
Wie weet ja (doet ook niet ter zake). Komt overigens bij dat een bedrijfsjurist die werkzaam is voor SNS Property Finance en bezig is met een Master of Real Estate (postdoc) geen domme jongen is; laat staan tuig in welke vorm dan ook.

Zegt soms niet alles, maar neem maar van me aan dat we het hier niet hebben over dom volk.

Integendeel.

Parsons | 03-04-12 | 22:51

Portemonnee van de A | 03-04-12 | 22:49
Inderdaad. Maar ja, het is een poltieblaadje. En politieagenten dekken elkaar nou eenmaal, of het terecht is of niet. Bovendien zal het artikel wel geredigeerd zijn door een betrokken OM'er.

Controllos | 03-04-12 | 22:51

Misselijk makend verhaal in dat politieblaadje, er wordt voorgedaan of de politieman in de media al veroordeeld was. Niets is minder waar. Direct na het gebeuren werd door de politie en het openbaar ministerie een heel beschuldigend beeld over de voetballers naar buiten gebracht. Hoe het echt is gebeurd weet ik niet, maar ik voel mee met de familie van Michael Koomen, want zij moeten een heel ongelijke strijd voeren tegen een tot het bot valse en eigen straatje schoonvegende overheid.

Portemonnee van de A | 03-04-12 | 22:49

@Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:47 | + 0 -@
Ze stellen uiteraard geen vonnis, zucht....

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:48

@No guts no glory | 03-04-12 | 22:45 | + 0 -
Dat maakt het verhaal zo vreemd, waarom stelt de agent zich zo op, welk stofje in zijn hoofd heeft er voor gezorgd dat hij dacht dat hij, indien zijn verhaal van escalatie helemaal waar is, onoverwinnelijk was, een onemans-army?

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:48

Het verhaal dat die jongens aan de coke waren is achteraf uit bloedproeven ook onzin gebleken trouwens. Ik blijf het vreemd vinden dat in eerste instantie door het OM allerlei berichten de wereld in werden gebracht die achteraf niet waar bleken te zijn. Heel dubieus. En dan wordt in het artikeltje nog gezegd dat de advocaat van de spelers de opinie heeft beinvloedt?! Terwijl het OM daar als eerste mee bezig is geweest, met valse feiten. Ik dacht eerst ook dat het een stelletje doorgesnoven tokkies waren. Tot je eens wat meer leest, en dan verlies je werkelijk al je vertrouwen in OM en poltie.

Controllos | 03-04-12 | 22:47

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:45 | + 0 -
Ja "blauwe" kader.
Rechtbanken verwijten nooit iets, zij oordelen en stellen vonnis. Ze zitten niet in de business van het verwijten.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:47

@Superior Bastard | 03-04-12 | 22:37
Wie begint er met geweld? Arresteren en in de boeien slaan zonder aanleiding is het geweld initiëren. En dan gaan we weer terug naar het begin: Waarom riep Fredje geen assistentie in? Dat is het allereerste wat hij had moeten doen, zelfs al ging hij daarna over tot aanspreken, arresteren. Eerst assistentie inroepen. Ik lees nergens dat hij dat heeft gedaan.

Zoals de feiten liggen: Hij initieert *in zijn eentje* geweld door het arresteren van 2 mensen uit een groep. Dat is op minst al ontzettend onhandig en eigenlijk volslagen idioot in het daglicht, als zo'n groep nuchter is. 's Nachts, en een dronken groep en dan als heldhaftige eenling 2 mensen van zo'n groep arresteren is vragen, nee... smeken om moeilijkheden. Dat is bijna uitlokking.

En dan kun je nog 1000x zeggen... Ja, maar die mannen moeten gewoon luisteren naar bromsnor, je moet gewoon respect hebben voor de mannen in het blauw: dat hebben ze niet. Dat heeft geen enkele Nederlander, zolang de hermandad zich door de overheid als goedkope hoer laat misbruiken bij uithuisplaatsingen, uitzettingen, achterstallige belastingen innen, flitsen etc. etc.

Stormageddon | 03-04-12 | 22:46

@Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:42
@Controllos | 03-04-12 | 22:43
"De rechtbank veroordeelt later op basis van de camerabeelden deze twee mannen voor het plegen van geweld tegen de hondengeleider. Zij verwijt de beide verdachten dat de situatie door hun toedoen is geëscaleerd."
zie het blauwe kader www.geenstijl.nl/archives/images/recon...
en anders zoekt u het lekker zelf op via rechtspraak.nl

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:45

@Parsons | 03-04-12 | 22:39
Jij denkt dateen een agent die in zijn eentje is, voor de lol het gaat aanleggen met een goep van tien tot vijftien personen?
Ik denk het niet.
Normaal kijken ze allemaal de andere kant uit als er iets voorvalt.

No guts no glory | 03-04-12 | 22:45

@Parsons | 03-04-12 | 22:42 | + 1 -
Juist.

Ik kan me nog een hele professionale reactie herinneren van een agent die te zien was bij Powlitie. Oh wat een professional.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:44

@Superior Bastard | 03-04-12 | 22:23
Jemig, zijn we het eindelijk een beetje eens.

Niet helemaal natuurlijk, maar meer dan ooit!

Bart_Bart | 03-04-12 | 22:43

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:40
Zo, dus jij hebt de beelden gezien?

Elke andere die de beelden gezien heeft daar een andere indruk van gekregen(behalve de betrokken politieagent uiteraard). Maar gelukkig weet een kapotte stofzuiger het beter.

Controllos | 03-04-12 | 22:43

-weggejorist-

DeDart | 03-04-12 | 22:43

@Superior Bastard | 03-04-12 | 22:37
Je loopt gezellig met de kampioensschaal door de stad en opeens worden twee makkers aan elkaar geboeid door een doorgesnoven diender. Verbaast mij niets dat de boel escaleerde. Op de beelden is te zien dat er geen enkele aanleiding was om de jongens aan te houden. De agent begint vervolgens om zich heen te slaan en schiet binnen luttele seconden 4 keer, waar nog bij komt dat zijn wapen 2 keer weigert. Enfin, lees die PDf. Klopt. Geen. Fuck. Van het verhaal van Fred.

Dit stinkt.

Parsons | 03-04-12 | 22:42

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:40 | + 0 -
Dat schijnt juist niet uit de beelden de blijken, maar alleen maar uit de PV's van de agent zelf.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:42

Parsons | 03-04-12 | 22:39 | + -1 -
Buffing bedoel ik?

Superior Bastard | 03-04-12 | 22:42

@Parsons | 03-04-12 | 22:34
Het gaat om het standpunt van nabestaanden. Over de doden niets dan goeds.
Als de voetbaltokkies (ik zeg het gewoon) geslaagd waren in hun poging, hadden de nabestaanden van Fred verteld dat het zo'n goede gezagstrouwe politieman was en die tokkies in kwestie levenslang het gevang in moesten.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:41

Parsons | 03-04-12 | 22:39 | + -1 -
Je kende hem?

Superior Bastard | 03-04-12 | 22:41

@Strangetown | 03-04-12 | 22:38 | + 0 -
En toen kwam opeens het filmpje opduiken en toen bleek toch dat het elftal meer bij de waarheid zat dan onze dienaar van de wet.

Hele grote oeps!

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:40

@Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:31
Die agent gedroeg zich niet agressief, de voetbaljongens ("tokkies" ligt echt steeds op het puntje van mijn tong) wel, dat wordt nota bene door de beelden en in de rechtbank bevestigd. Escalatie komt door de Nick, Michael en zijn vriendjes.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:40

@No guts no glory | 03-04-12 | 22:36
De beelden bewijzen dat er geen meisje was. Ze was er *niet*. Geen meisje. Geen fiets. Geen opstoot. Niets aan de hand. Niets te zien op de beelden.

Behalve in het hoofd van Fred. Die zag een meisje op een fiets.

Michael heeft het meisje ook niet gezien. Het laatste wat hij zag was een politiekogel.

Parsons | 03-04-12 | 22:39

@Parel van het Zuiden | 03-04-12 | 22:37 | + 0 -
En ook aantoonbaar gelogen.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:39

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:31 |
Getuigenissen van bezopen om- en medestanders met daarnaast hoofdgetuigen die zich niets meer kunnen herinneren?

In hoeverre zijn die getuigenissen niet door de publieke opinie beïnvloed, anders zou er wel een kopietje gelinkt zijn van opgemaakte proces verbalen.

Strangetown | 03-04-12 | 22:38

Wat vooral duidelijk wordt is dat geheugen een flexibel en moeilijk ding is. Eén getuige is nog zo eerlijk om dat toe te geven.

daniel37 | 03-04-12 | 22:38

@Superior Bastard | 03-04-12 | 22:23 |

Oh ik betwist helemaal niet dat de heren voetballers hun gemak hadden moeten houden.
.
En nee, ik vraag niet om een robocop. Ik belief echter geen losgeslagen vigilante, of om in filmtermen te blijven de 'punisher'. Ik vraag om een professional.
.
Fred Buffing heeft inschattingsfout op inschattingsfout gestapeld met een dode als gevolg, en daar mag hij zich voor gaan verantwoorden.

Parel van het Zuiden | 03-04-12 | 22:37

@ No guts no glory | 03-04-12 | 22:27 |

En jij hebt dat meisje gezien? Is vreemd aangezien er helemaal geen meisje te zien is op de beelden...

Glas Koning | 03-04-12 | 22:37

Stormageddon | 03-04-12 | 22:33 | + -1 -
Helemaal niet, en verbaal kan er wat mij betreft veel. Maar als je geweld gebruikt tegen de politie loop je nu eenmaal een bepaald risico. Zo'n agent kan niet zien of je er 10 of 20 hebt gehad.

Superior Bastard | 03-04-12 | 22:37

@No guts no glory | 03-04-12 | 22:36 | + 0 -
Ik geloof dat gewoon niet.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:37

@No guts no glory | 03-04-12 | 22:33
Nee. Je hebt het niet gelezen dus.

*Nog even voor alle duidelijkheid, er zijn bij onze zoons geen drugs aangetroffen in het bloed!*

En de agent in kwestie is niet getest...

Parsons | 03-04-12 | 22:36

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:33
Nee dat meldt zich niet.
Als ze het verhaal van de dood al leest dan weet ze nog niet dat zij het meisje is waar het om is begonnen.
Meisjes lezen de krant nauwelijks. Die hebben het te druk met jongens, hyves en twitteren.

No guts no glory | 03-04-12 | 22:36

@Superior Bastard | 03-04-12 | 22:25 | + 0 -
Ik bedoel te zeggen dat hij zijn protocol niet volgde. Wellicht moet ik niet nu in metaforen gaan spreken.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:34

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:31
Had deze jongen 7 mensen vermoord (waaronder 3 kinderen) en hield hij zich schuil in een zwaarbewapende bunker?

Dat wist ik niet.

Waar staat dat?

Parsons | 03-04-12 | 22:34

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:29 | + 1 -
Ja, dan was het feest geweest. Maar ook dan was ik het met de agent eens geweest.

Superior Bastard | 03-04-12 | 22:33

@Superior Bastard | 03-04-12 | 22:23
Wat jij wilt is dat mensen op straat als robots handelen en ongeacht hun consumpties eerder op de dag volkomen rationeel reageren op elke aanwijzing van het "bevoegd gezag". Wake up call! Mensen zijn *geen* robots.
Dat is een grotere utopie dan politieagenten die in diensttijd gewoon nadenken voor ze handelen. (Hoewel...)

Stormageddon | 03-04-12 | 22:33

@Superior Bastard | 03-04-12 | 22:23
Misschien moet Fred gaan solliciteren bij de Guardia Civil.
Hier in Nederland dienen agenten zich terughoudend op te stellen wat betreft gebruik van vuurwapens/ geweld.
Dat is zo afgesproken en de MinJus en korpsleidingen zien geen brood in drastische veranderingen.
Het zijn afwegingen die gemaakt worden.
Nederland is geen Spanje, geen VS en geen Syrië.
Soms vind ik dat prima, soms ook niet....

necrosis | 03-04-12 | 22:33

Parsons | 03-04-12 | 22:29
Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is en ik heb een paar dagen geleden het verhaal van de ouders gelezen.
Maar elk verhaal heeft een keerzijde.
Ik geef de agent het voordeel van de twijfel en niet de dronken en doorgesnoven voetballers.

No guts no glory | 03-04-12 | 22:33

@No guts no glory | 03-04-12 | 22:27 | + 1 -
Dat meisje is doorgefietst en niet meer te achterhalen, jij denkt dat zo'n meisje na al deze media exposure zich niet bij het bureau meldt?
Ik vindt het vreemd.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:33

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:29 | + 0 -
Dat is niet waar.

Dat mag een agent zeer zeker wel. En als de jongens zich maf en agressief gedroegen dan is dat gevaarlijk en risicovol gedrag. Maar er stinkt gewoon te veel aan dit zaakje.

Waar is de vrouw die is lastig gevallen, toch wel vrij cruciaal en ligt aan de oorsprong van deze tragedie. Wat doen we met de getuigenissen dat de agent zich vrij agressief opstelde?

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:31

@Parsons | 03-04-12 | 22:29
Huilie huilie brief van nabestaanden. Om het heel zwart te stellen: vergelijkbaar met de vader van Mohamed Benalal Merah, die de Franse staat aanklaagt, omdat hij vindt dat de politie zijn zoon levend had kunnen arresteren.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:31

Nee, Buffing is die avond vast van huis gegaan met de gedachte om de eerste die hem verkeerd aankeek gelijk overhoop te knallen.

Superior Bastard | 03-04-12 | 22:30

@Superior Bastard | 03-04-12 | 22:23
Dat kunnen we blijven herhalen, maar blijkbaar mag een agent geweld niet beantwoorden, behalve in bepaalde omstandigheden al dan niet met betrekking tot bepaalde bevolkingsgroepen.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:29

@Parsons | 03-04-12 | 22:22
Dat meisje is doorgefietst en niet meer te achterhalen.
Toch was de aktie van de voetballers voldoende voor de agent om in te grijpen en op te treden tegen een overmacht.
Dat doe je niet als het niet noodzakelijk is.

No guts no glory | 03-04-12 | 22:27

@ZKH EénOog | 03-04-12 | 21:59

Wat reaguurders beter kunnen dan de rechtbank?
Ik weet het niet, maar niet zelden heb ik het gevoel dat de rechters niet zo heel recht spreken. Maar daar gaat het me niet om.

Waar het mij om gaat, is dat als je weet, dat een zaak als dit veel losmaakt bij het publiek, en je hebt er beelden van, dat het te denken geeft om die beelden niet vrij te geven.

Of, als je er over bericht {kijkt naar boven}, en je meldt dat er beelden van zijn, moet je niet over die beelden schrijven, maar die beelden laten zien.

Zoiets. Nog los van wat ik over rechters denk.

ZKH EénOog | 03-04-12 | 22:27

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:22 | + 0 -
Nee dat is je punt niet. Als je die vergelijking namelijk doortrekt liep Buffing daar namelijk als bijklussende hovenier of iets dergelijks.

Superior Bastard | 03-04-12 | 22:25

Parel van het Zuiden | 03-04-12 | 22:10 | + 0 -
Wat jij wilt is een soort Robocop. Helaas zijn agenten ook maar gewoon mensen, mensen inderdaad met een geweldsmandaat. Men zou er dus verstandig aan doen om het gezag van die mensen te accepteren. Hoe onterecht op dat moment misschien ook. Kun je beter de volgende dag een klacht indienen, minder kansrijk op vergelding van het vermeende onrecht dan een knokpartij. Maar ook minder gevaarlijk voor jezelf.

Superior Bastard | 03-04-12 | 22:23

@Superior Bastard | 03-04-12 | 22:18 | + 0 -
Dat is mijn punt ook.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:22

@No guts no glory | 03-04-12 | 22:15
Welk meisje, op welke fiets en wie is lastig gevallen anders dan de jongens van het team door de agent?

Zoals je ongetwijfeld hebt gelezen namelijk is er helemaal geen sprake van een meisje, een fiets, noch lastigvallen.

Of heb je het niet gelezen?

Parsons | 03-04-12 | 22:22

@Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:15
Wellicht kent de ambulancebroeder wel aftrekposten, waar jij en ik nog nooit van gehoord hebben.
Belastingontduiken blijft volkssport nr. 1.

necrosis | 03-04-12 | 22:21

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:15 | + -1 -
Volstrekt misplaatste vergelijking.

Superior Bastard | 03-04-12 | 22:18

Hmm, ok dan. Het vorgige topic gelezen en de PDF van de ouders. www.geenstijl.nl/archives/images/brief...

Dat werpt zowaar een geheel anders licht op de zaak en zoals Storma terecht aanhaalt - waarom de neuq is de hondenfluisteraar *alleen* gaan handelen. Een vraag die de ouders ook zeer terecht stellen.

Dit riekt naar een megafaal van de agent in kwestie.

Parsons | 03-04-12 | 22:18

Fred is 59, de meeste dienders van die leeftijd zijn hoofdagent, korpschef of iets dergelijks.
Wellicht speelt frustratie een rol?
Bovendien heb ik meerdere berichten gelezen over Fred verzet.
Daarin wordt bevestigd dat hij een nogal kort lontje heeft (geboeide arrestant meppen, niet welkom bij ME).
Ik was er niet bij dus moet ik het doen met berichtgeving uit de media, maar waar ik normaal gesproken 'held' zou roepen, heb ik nu alleen maar vraagtekens over Fred.....

necrosis | 03-04-12 | 22:17

De voetballers vallen een meisje lastig of gedragen zich op een wijze waardoor een agent ingrijpt om de burger te beschermen.
Die burger had ook u kunnen zijn of uw zoon of dochter.
*
Die agent heeft kloten, wacht niet en grijpt in.
Hij durft wat 90% van zijn collega’s niet durven. Die wachten op de ME als de tegenpartij in de overmacht is.
Hadden we maar meer van dit soort agenten.
*
Als iets met het meisje was gebeurd had hier iedereen afgegeven op de agent. Zoals destijds bij dat akkefietje in Spijkenisse waar de agenten niet naar binnen durfden in een huis en daardoor een dode viel.

No guts no glory | 03-04-12 | 22:15

@Superior Bastard | 03-04-12 | 21:55 | + 0 -
Door zijn eigen amateurisme. Het is zijn baan, om deze situaties in te schatten en zoals door anderen gezegd, er zijn 100den protocollen die hij moet volgen. Dat is zijn baan.

Als opeens de ambulancebroeder mijn belastingaangifte gaat invullen weet ik dat er iets niet pluis is.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 22:15

Het is volkomen duidelijk dat Fred nimmer meer in de buurt mag komen van welk wapen dan ook.
Ongezien de tyfus en de bak in met die moordenaar.

2emeREP | 03-04-12 | 22:13

@Superior Bastard | 03-04-12 | 21:48 |
.
Toegegeven, een loodgedreven lobotomie maakt een belager een stuk docieler. Toch mag je verwachten dat een politieagent zijn diensfwapen op een professionele wijze inzet. Dat betekent volgens mij niet in blinde paniek schieten.
.
Los daarvan rammelt het verhaal over de aanleiding van het incident, zoals afgegeven door Fred Buffing, aan alle kanten. Kwade wil of overmand door omstandigheden, het zegt in ieder geval iets over zijn gemoedstoestand. Een gemoedstoestand die niet hoort bij iemand met een geweldsmandaat.
.
Ik vind het prima als een politieagent in zeer bedreigende situatie een belager uitschakelt, maar wel om de juiste redenen en op de juiste wijze. Een geoefend schutter zou bijvoorbeeld in staat moeten zijn een niet dodelijk schot te lossen (ook nog geholpen in deze door het povere dienstwapen dat wij een agent ter beschikking stellen).

Parel van het Zuiden | 03-04-12 | 22:10

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:51 |
Precies en wat dan?
Het is eigenlijk idioot dat GS hier voor rechter gaat spelen.

lanexxx | 03-04-12 | 22:06

@ZKH EénOog | 03-04-12 | 21:59
Wat kunnen reaguurders beter dan een rechtbank?
"De rechtbank veroordeelt later op basis van de camerabeelden deze twee mannen voor het plegen van geweld tegen de hondengeleider. Zij verwijt de beide verdachten dat de situatie door hun toedoen is geëscaleerd."

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 22:05

@Superior Bastard | 03-04-12 | 21:51
Is dat zo? Nou, van mij niet. We leven niet in een politiestaat en dat moet het ook niet worden. Zonder aangifte, aanklacht of redelijke aanwijzing moet je gewoon op straat kunnen lopen, al dan niet luidruchtig zonder dat je gearresteerd wordt en zonder dat er zomaar een politiekogel in je kop wordt geschoten.

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:51
Onvergelijkbare situatie, maar nee: ook dan mag een agent niet zomaar schieten. En ook dan is het allereerste wat agent moet doen: Assistentie vragen. Voordat hij iets doet, hulptroepen mobiliseren.

Stormageddon | 03-04-12 | 22:03

Superior Bastard | 03-04-12 | 21:55 | + 0 -

Door zichzelf , hij had assistentie moeten inroepen .

Eurotokkie | 03-04-12 | 22:02

Er zijn beelden...

LAAT ZIEN DAN. Dan weten we alles.

Dat er voetbaltokkies zijn weten we allemaal. Maar we weten allemaal ook dat je voor 1600 euro hersenloze agenten kunt verwachten, die eigenlijk ook tokkie zouden kunnen zijn.

Laat die beelden gewoon zien, en dan weten we wie de schuldige is. Dat langdradige nodeloze geouwehoer altijd...

ZKH EénOog | 03-04-12 | 21:59

Die Fred Buffing is naar mijn idee een zwaar op geweld beluste idioot met een kort lontje. Een agent van bijna 60 jaar die zich koning waant en in zijn eentje wel even een paar jongens in zijn busje wilde douwen. Na zijn agressieve toenadering stribbelen de jongens wat tegen. Ondanks de overmacht begint hij er met een wapenstok op los te slaan en schiet er uiteindelijk op los.
.
Wellicht waren de jongens fout omdat ze de bevelen van een agent niet opvolgden, maar duidelijk is dat die Fred op alle punten nog veel fouter zit. Hij heeft alle protocollen en werkafspraken geschonden door geen versterking op te roepen maar als een Dirty Harry wannabee erop los te slaan en schieten. Hij heeft in een groep geschoten, met het risico dat een jongen of voorbijganger die niets heeft misdaan dwars door zijn hoofd geschoten wordt.
.
In het verleden is de man uit de ME gezet vanwege zijn geweldadigheid. Hij heeft gelogen in zijn rapportage. Die moordenaar heeft alles misdaan wat een agent ook maar kan en moet per direct worden ontslagen, zodat hij hopelijk eerst zijn celstraf uit kan zitten en daarna nooit meer in de gelegenheid kan komen om als agent zijn geweldslust te botvieren. De idioot.

The Green*Machine | 03-04-12 | 21:56

Eurotokkie | 03-04-12 | 21:53 | + 0 -
En door wie en waardoor kon hij de situatie niet meer overzien?

Superior Bastard | 03-04-12 | 21:55

Superior Bastard | 03-04-12 | 21:48 | + -1 -

Hij heeft zichzelf overschat., kon de situatie niet meer overzien en is in paniek gaat schieten .

Eurotokkie | 03-04-12 | 21:53

@Superior Bastard | 03-04-12 | 21:51
Het is een zwaktebod, maar wel een argument die voor velen doorslaggevend is.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:53

@majorkingkong | 03-04-12 | 21:50
Alleen bij voetbaltokkies, niet bij operaliefhebbers.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:52

Stormageddon | 03-04-12 | 21:45 | + 0 -
En als het nou een groep bontkraagjes was geweest hadden we hier nu 1000 steunbetuigingen voor de agent gehad.

Superior Bastard | 03-04-12 | 21:51

@Stormageddon | 03-04-12 | 21:45
Daarin verschillen we dus van mening.

Als een motoragent in een tokkie/kansenwijk achter een scooter aanrijdt om deze staande te houden (verdachte overval, zonder helm rijden o.i.d.) en alle broertjes/neefjes gaan zich er agressief mee bemoeien, dan zit je in eenzelfde situatie. Mag de agent schieten?

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:51

Het zijn vaak de grootste lafbekken die het hardst roepen dat een kogel door iemand zijn kop schieten de normaalste zaak van de wereld is.

majorkingkong | 03-04-12 | 21:50

Prof_Bukmaar | 03-04-12 | 21:44 | + 0 -

Als er geen beelden waren dan zaten er nu mensen onschuldig in de gevangenis en daar zal Fred geen nacht minder van slapen , dit zegt genoeg over Fred.

Eurotokkie | 03-04-12 | 21:49

@Superior Bastard | 03-04-12 | 21:40
Dat zal allemaal wel, maar van een agent mag je verwachten dat hij weet dat een luidruchtige groep mensen, op een zaterdagavond, in het centrum van Amsterdam, niet geheel nuchter is en dat mensen die niet helemaal nuchter zijn niet rationeel reageren.

Mensen in groepen handelen sowieso niet rationeel, nuchter niet, maar dronken al helemaal niet. Je mag van een surveillant te Amsterdam verwachten dat hij dat wéét en zijn eigen optreden daarop afstemt.

Stormageddon | 03-04-12 | 21:49

Eurotokkie | 03-04-12 | 21:42 | + 0 -
If you can't stand the heat.. Als ze gewoon hadden geluisterd was er geen dode gevallen. Prima dat agenten in voor hen dreigende situaties hun pistool trekken.

Superior Bastard | 03-04-12 | 21:48

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:38
Ik ben dus van mening dat het gedrag van de dogwhisperer primair de escalerende factor is. In je eentje een groep te lijf gaan, dat is het domste wat je kan doen, tenzij het écht, maar dan ook écht niet anders kan. (Lees: In een oorlogssituatie met assistentie op 100 kilometer afstand, tijdens een stroomstoring).

En bovendien vind ik dat surveillanten helemaal geen vuurwapen hoeven te hebben. We hebben in Nederland immers een wapenverbod. In Nederland wordt niemand op straat geacht een vuurwapen te hebben, dus de agenten op surveillance zouden best zonder kunnen. Engelse Bobby's hebben ook geen vuurwapens, alleen een wapenstok.

Stormageddon | 03-04-12 | 21:45

Fred heeft een discutabele reputatie. Had al eens een geboeide arrestant in elkaar gemept en in een proces verbaal zitten knoeien in een andere zaak. Bij de ME pruimden ze hem ook niet; hij nam de oefeningen iets te serieus en mepte zijn collega's 't ziekenhuis in.
Nu valt de eerste dode bij Fred "Verzet" Buffing. Hier strookt het verhaal van Fred niet met de camerabeelden en is het meisje op de fiets nimmer gevonden.

Fred lijkt mij een wiring issue te hebben in de grijze materie die hem niet helemaal geschikt maakt voor zijn job...

Prof_Bukmaar | 03-04-12 | 21:44

-weggejorist-

stadsknurft | 03-04-12 | 21:44

@Superior Bastard | 03-04-12 | 21:38
Precies. Voor de situaties waar je de meeste kans op conflicten met de pliesie hebt, heb je een dashcam draaien.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:43

Fredje..... ach ik zag z'n hond vandaag nog in een topic. Die heeft zo te zien promotie gemaakt.

dwaaassiee | 03-04-12 | 21:42

Superior Bastard | 03-04-12 | 21:38 | + -1 -

Respect door iemand een kogel door zijn kop te jagen.

Eurotokkie | 03-04-12 | 21:42

Stormageddon | 03-04-12 | 21:37 | + 0 -
Eén of tien, je hebt gewoon te luisteren naar de politie. Als je dat niet wilt, loop je een bepaald risico.

Superior Bastard | 03-04-12 | 21:40

Hopelijk leidt dit incident tot meer respect voor de politie in conflictsituaties. Dan is de dood van die voetballer nog ergens goed voor geweest.

Superior Bastard | 03-04-12 | 21:38

@Stormageddon | 03-04-12 | 21:31
De twee cruciale zinnen:

"De rechtbank veroordeelt later op basis van de camerabeelden deze twee mannen voor het plegen van geweld tegen de hondengeleider. Zij verwijt de beide verdachten dat de situatie door hun toedoen is geëscaleerd."

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:38

laatse was @kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:25 |
hij heeft je ook geplust! Of dat heb je zelf gedaan.

hStripe | 03-04-12 | 21:37

@fender05 | 03-04-12 | 21:31
Welke vriendin? Er was niemand lastiggevallen. Maar inderdaad, in dat geval verwacht ik dan dat de politie professioneel optreedt, en met meerdere mensen het hele clubje oppakt en niet dat er één Dirty Harry met een hondje wel even stoer gaat doen.
Dus ja, ik wacht met de agent op zijn assistentie. Het lijkt me ook dat een enkele surveillant agent dat als allereerste doet. Nog voor hij op de jongens afstapt, nog voor hij iets onderneemt, eerst de walkie talkie pakken en assistentie vragen.

Stormageddon | 03-04-12 | 21:37

Ik heb niet alles (kunnen) lezen, maar hoe krijg je het voor elkaar om in de baan van een waarschuwingsschot terecht te komen met je hoofd?

Parsons | 03-04-12 | 21:36

Hmhm, 48 hits op google is niet echt lang aanwezig, toch? Valt ook op dat hij/zij zich iedere keer bij dit soort topics meldt.
www.google.nl/search?client=opera&...

hStripe | 03-04-12 | 21:36

fender05 | 03-04-12 | 21:24 | + 0 -

Het dienstwapen afpakken voordat hij nog meer mensen dood schiet.

Eurotokkie | 03-04-12 | 21:35

@Stormageddon | 03-04-12 | 21:31
Ja, ze hebben geweld tegen de agent gebruikt, dat staat vast.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:33

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:29
Dus dan schiet je er maar eentje dood.

Stormageddon | 03-04-12 | 21:31

Stormageddon | 03-04-12 | 21:25 |
Als jouw vriendin 's nachts word lastiggevallen door een stel dronken gasten, en er is 1 agent die dat ziet, wil jij dan
A) Dat deze agent direct ingrijpt.
B) Dat deze agent eerst rustig gaat wachten tot zijn collega's er zijn?

fender05 | 03-04-12 | 21:31

OT Is er al voetbal op teevee?

jojo1956 | 03-04-12 | 21:30

@Stormageddon | 03-04-12 | 21:25
Dat sowieso, maar dat geeft de voetbalfans (laat ik het even heel netjes zeggen) nog niet het recht de agent te lijf te gaan.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:29

@Kaas de Vies | 03-04-12 | 21:22
Dan nog, ook al had Fred twee willekeurige passanten, die net uit de schouwburg kwamen, onterecht gearresteerd, het gaat om de daarop volgende gebeurtenissen.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:28

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:18
Dat zal allemaal wel, maar van een hoofdstedelijk agent mag je ook verwachten dat die weet dat mensen in groepen, die vermoedelijk meerdere versnaperingen, legaal en illegaal achter de kiezen hebben, zich niet 100% rationeel gedragen en rare dingen kunnen doen. Zelfs veldwachter Guichelaar in Annerveenschekanaal weet dat.
Dan roep je even wat assistentie voordat je handelend optreedt.

Stormageddon | 03-04-12 | 21:25

@hStripe | 03-04-12 | 21:21
Een zwitsal betekent niet dat iemand net een account heeft en gelet op eerdere reaguursels allerminst een politiemedewerker.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:25

Eurotokkie | 03-04-12 | 21:06 |
En wat denk jij dat deze doorgesnoven voetbaltokkies gedaan hadden als ze deze agent 'overmeesterd' hadden?

fender05 | 03-04-12 | 21:24

Hups vrijspraak. Dat het voetbal maar mag verliezen.

pascallo | 03-04-12 | 21:23

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:18 | + 0 -
Tuurlijk is het dom, ik heb ook domme dingen gedaan.

De agent is een professional die situaties moet inschatten. Daar heeft hij voor getrained, daarvoor heeft verschillende wapens. Maar er zijn heel erg veel onduidelijkheden in dit verhaal. Te veel. En wellicht ben ik nog pissig van het verhaal wat ik vandaag heb gehoord en dat ik daarom lekker afreageer, maar ik heb dit "incident" altijd een beetje dubieus gevonden.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 21:22

@kattenfluisteraar | 03-04-12 | 20:48 |
Jij verraadt jezelf snel! Je hebt koud een accountje aangemaakt en ik weet nu al dat je smeris bent. Vertel eens kerel, wat is er integer aan het verhaal.

hStripe | 03-04-12 | 21:21

Excuseer, mijn zin loopt verkeerd, maar de strekking is duidelijk.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:20

@Stormageddon | 03-04-12 | 21:09
@Kaas de Vies | 03-04-12 | 21:10
Dat hondenbegeleider Fred [het is echt cross-topic reaguren vandaag] zichzelf heeft overschat door in zijn eentje 2 teamleden in zijn eentje heeft aangehouden, daar kunnen we het wel over eens zijn. Echter, een gewapende agent te lijf gaan, omdat jij vindt dat de aanhouding onterecht is, is ronduit dom. Bel dan gelijk je advocaat.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:18

@captainobvious | 03-04-12 | 21:12 | + 0 -
Ik zie dat er hele rare foute dingen gebeuren, en daar hou ik niet van.

Ik hoor dit van verschillende bronnen binnen het eigen apparaat, OvJ's en advocaten.

Dan is het niet best gesteld neem ik aan.

Maar ik heb geen hekel aan de politie, ik heb wel een hekel aan een bepaalde hoek die de politie zichzelf laat indrukken. Het innen van belastingen en hun primaire taak als agent verslonsen.
Maar dat is niet de diender op de straat aan te rekenen, maar meer de chefs en de politiek.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 21:16

Die hele reconstructie zou er nooit geweest zijn wanneer er geen camerabeelden van derden waren. Dan was de zaak al lang afgedaan, hadden er 3 mannen in de cel gezeten en had Fredje voor de show ook geen schuldgevoel hoeven faken. Een agent spreekt immers altijd de waarheid..... De sneren in dit artikel zitten hem vooral in de alinea "zwijgen".

faz | 03-04-12 | 21:15

@Niet echt nee... | 03-04-12 | 20:58 | + 0 -
Hoezo zeg je dat?

Kaas de Vies | 03-04-12 | 21:13

Kaas de vries, wat is in godsnaam jou persoonlijke frustratie met de politie?

captainobvious | 03-04-12 | 21:12

Fred of Ferd?

harry poster | 03-04-12 | 21:12

@captainobvious | 03-04-12 | 21:09 | + 0 -
Waar is het het meisje in de reconstructie, is zij getuige?

Ik lees het nergens terug.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 21:11

Fuckin' Fred is a killer cop!

jojo1956 | 03-04-12 | 21:11

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:05 | + 2 -
Vaak genoeg gedaan, vaak genoeg tussenbeide gesprongen in allerlei situaties. Dat maakt mij niet dapper, dat maakt mij meer dom. Maar het is een heel raar beeld dat je daar hebt om te zeggen dat ik (men) alleen maar "reaguur(t)". Ik ken mijn pappenheimers, maar ik ken ook de pappenheimers van de politie.

Ik vind het een raar verhaal.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 21:10

Juryrechtspraak? Dat kennen we toch niet hier?

Petrus de Rewa | 03-04-12 | 21:10

Dronken bende voetbal boertjes valt meisje lastig, krijgt daar problemen mee en valt agent aan die hun probeert aan te houden.
OF: Agent gaat zomaar door het lint na aanhouding van groep vrienden op het ogenblik dat die veilig in het busje zitten.
Kies zelf, en denk aan boeren in Amsterdam na een nacht stappen en zuipen.

captainobvious | 03-04-12 | 21:09

Maar is die Fred Buffing ook nagekeken op cocaïnegebruik? Want hij overschatte zichzelf flink.

blinde kip | 03-04-12 | 21:09

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:05
Er was dus helemaal geen jongedame in nood. Die blijkt een broodje aap. Er heeft zich niemand gemeld als getuige die werd lastig gevallen of van de fiets is getrapt. Maar zelfs dán... Zelfs als dat wél het geval is... dan pak je je walkie talkie, roep je "Breakie Breakie, agenten staande bij? Assistentie gevraagd (etc.)"
Toch? Zo wordt dat geleerd op de Police Academy.

Stormageddon | 03-04-12 | 21:09

@sallandstrots | 03-04-12 | 20:53
Als je het pdf-je nou eerst had gelezen... Daar staat vrij duidelijk dat zowel de broer als een andere getuige zeggen dat ze zich er weinig van kunnen herinneren en hun herinneringen gekleurd zijn door de beelden die ze later hebben gezien. Dus, "die lui" beweren helemaal niet dat ze het het achteraf prima kunnen reconstrueren, dat maak jij er van.

Stormageddon | 03-04-12 | 21:06

fender05 | 03-04-12 | 21:03 | + -1 -

Een Agent overmeesteren is wat anders dan aanvallen.

Eurotokkie | 03-04-12 | 21:06

@Stormageddon | 03-04-12 | 21:02
Hij deed iets waar alle reaguurders altijd toe oproepen: een jongedame c.q. meisje in nood helpen.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 21:05

@Stormageddon | 03-04-12 | 21:02 | + 0 -
Als logica ontbreekt is er vaak een deel van de informatie niet beschikbaar..

Kaas de Vies | 03-04-12 | 21:05

Niet vervolgen. Zodra je (met een groep) een agent gaat aanvallen die met zijn werk bezig is dan loop je het risco dat je een kogel in je lijf krijgt en moet je achteraf niet zeiken.

fender05 | 03-04-12 | 21:03

De belangrijkste vraag wordt in het artikel niet gesteld. Waarom PistolenFredje *in zijn eentje*, met back-up op 500 meter, een voetbalelftal te lijf gaat en overgaat tot arrestaties... *Alleen*. In zijn uppie. Tegen een groep van 10/15 man. Wordt dat tegenwoordig op de politieschool geleerd? Lijkt me toch niet. Waarom doet hij dat dan?
Dat is de meest cruciale vraag in deze zaak, lijkt me.

Stormageddon | 03-04-12 | 21:02

Ze kunnen Fred ook meteen slachtoffer maken , want die richting willen ze op.

Eurotokkie | 03-04-12 | 21:02

"Vanwegen de mediahetze heeft het OM besloten de pers een kijkje te gunnen op plaats incident"

Dus we hebben een "hetze" nodig voor transparantie, interessant.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 21:01

@Kaas de Vies, U is Capo di Capi?

Niet echt nee... | 03-04-12 | 20:58

"de advocaat van de voetballers wist uitstekend de maatschappelijke opinie te beinvloeden"

Rare aanname, we willen altijd en immer duidelijkheid en transparantie. Als een advocaat aan ons jasje trekt om hier eens naar te kijken, dan is dit geen beinvloeding, maar een vraag naar duidelijkheid en transparantie.
Jullie werken voor ons de burger, niet voor je blauwe pet, je carriere of je chef, vergeet dat niet.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 20:57

@brutus68 | 03-04-12 | 20:52
De enige winnaar is het fietsende meisje, zij zal nooit meer lastig gevallen door Nick.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 20:57

Penalty...

overVecht | 03-04-12 | 20:57

@funkyd | 03-04-12 | 20:49 | + 0 -
Dat is zeker zo. Ik hamer er altijd bij mijn omgeving in, is er politie, ga weg, of luister naar de instructies hoe onterecht ook. De bekeuring betaal ik, de tanden vervang ik, maar luister.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 20:55

Heb geen oordeel.
Was er niet bij.
Gelukkig maar!

ZDEV | 03-04-12 | 20:54

"Regisseur van de reconstructie is Jan van Manen van het VRT. Hij zal de betrokkenen tijden de reconstructie interviewen en naar aanleiding van hun herinneringen de acteurs en betrokkenen aansturen in het uitbeelden van hun verhaal"

Zo veel vertaalslagen, kan je zo echt de waarheid reconstrueren?

Kaas de Vies | 03-04-12 | 20:53

@Kaas de Vies | 03-04-12 | 20:49
Nee, leest u het stukje (in donkerblauw): "De aanhouding escaleert in geweld..." De rechtbank acht het wettig en overtuigend bewezen (*gniffel* www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/04/... en www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/04/... ) dat de heren met agressieve tokkiegedrag de agenten in een dusdanige positie hebben gedwongen dat er geschoten moest worden.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 20:53

Ik vind het altijd wel opvallend dat lui die ten tijde van het incident stomdronken en zwaar onder de coke zaten achteraf prima kunnen reconstrueren wat gebeurd is. Dat lukt me zelfs nuchter nauwelijks......

sallandstrots | 03-04-12 | 20:53

Deze casus kent alleen verliezers. Overigens goed artikel in dat politieblaadje.

brutus68 | 03-04-12 | 20:52

@Kaas de Vies | 03-04-12 | 20:42
En de politie is altijd op tijd voor de reconstructie. Fijne gedachte, nietwaar?

blinde kip | 03-04-12 | 20:52

-weggejorist-

Boeriboerivogel | 03-04-12 | 20:51

"Soort wurggreep". Wat moet ik daar nou weer van denken?

blinde kip | 03-04-12 | 20:51

Sinds wanneer is het slotwoord aan de rechtert? Ik meende dat men bij GS een voorstander was van veroordelen tussen neus en lippen door?

Niet echt nee... | 03-04-12 | 20:49

@kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 20:46 | + 0 -
Ja, dat is toch bizar.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 20:49

Extreem vervelend dat die man dood is. Maar welke mongool heeft nou een grote bek tegen een vent met een pistool.

funkyd | 03-04-12 | 20:49

Integer verhaal. Gaat niet over de uitkomst maar over de wijze van onderzoeken. Niks mis mee.

kattenfluisteraar | 03-04-12 | 20:48

Heerlijk vrouwentopic weer tijdens voetbal.

Parsons | 03-04-12 | 20:47

Als wij niet fair en balanced zijn, wie is het dan wel?

Einde van de Domheid | 03-04-12 | 20:47

Kijk toch liever naar Powlitie!

D-AAP | 03-04-12 | 20:47

copy/paste nog een ander wijs reaguursel:
"Ook daagt een agent jou uit, dan moet je zelf de verstandige persoon zijn. In andere beschaafde landen zou er geeneens een onderzoek komen"

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 20:46

Volgens mij waren we (behalve Joris en 307 anonieme lafbekjes) er de vorige keer al over eens: voetbaltokkie krijgt een schot door het hoofd.

kapotte_stofzuiger | 03-04-12 | 20:45

Vandaag weer een verhaal gehoord over de politie. Ik word zo pisnijdig dan, ik bijt op mijn tong denkende, hopende dat 98% van de dienders wel gewoon het beste met ons voor heeft, maar ik word te vaak geconfronteerd met die 2% hoe kan dat.

Dan maar weer tong bijten.

Kaas de Vies | 03-04-12 | 20:44

Reconstrueren is een vakterm voor "liegen"?

Kaas de Vies | 03-04-12 | 20:42

Vechten met de politie behelst een zeker risico...

Earl Hickey | 03-04-12 | 20:40

Gelukkig verdwijnt deze zaak niet in de doofpot maar doet de o.a. de politie onderzoek. Dat stemt enigszins hoopvol.

BlackDeathMetal | 03-04-12 | 20:38

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com