Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gadaffi wilde Lynxcrew ruilen voor straaljagers

lynxstuk.jpg Het heeft weinig gescheeld of de bemanning van de Lynx-helikopter, die vorig jaar na een faliekant mislukte reddingsoperatie door troepen van Gadaffi in beslag werd genomen, was onderdeel geweest van een ordinaire wapenruil. Weet u het nog? Hans Hillen kon zogenaamd de MIVD niet bereiken en zodoende eindigde een Lynx + crew totaal onvoorbereid op het strand van Sirte waar het direct in de val liep van zwaarbewapende Gadaffistrijders. Na veel diplomatiek overleg (Mabel?) kwamen piloot Yvonne Niermans en haar collega's uiteindelijk vrij. Maar dat had bijna twee gevechtsvliegtuigen gekost waarmee Gadaffi vervolgens de NAVO had kunnen bestoken. Een week voor Lynx-affaire besloten twee piloten van de Libische luchtmacht namelijk te muiten (vandaag precies een jaar geleden) en hun Mirages te parkeren in Malta. Gadaffi was hierover uiteraard not amused maar kreeg vervolgens een godsgeschenk in zijn handen geduwd toen hij ineens de beschikking had over een Hollandse chopper inclusief personeel. Volgens de Minister-president van Malta bood het regime direct aan de Nederlanders vrij te laten in ruil voor de straaljagers. Gelijk oversteken: jullie die gare chopper + gevangengenomen militair personeel. Wij die jets terug waar we onze eigen bevolking mee gaan platbombarderen. Uiteraard wees Malta de deal van de hand en redde daarmee de ass van Hillen, Rosenthal en MP Rutte. Was toch lullig geweest als door het falen van dit trio Gadaffi zijn oorlog nog een paar weekjes had kunnen verlengen wegens voldoende militair slagkracht. Zoiets staat slecht op een CV. Overigens gaat Malta de Mirages alsnog teruggeven aan het nieuwe regime in Tripoli. Dat kunnen we niet zeggen van de Lynx. Die staat nog altijd weg te rotten in de zilte Libische zeelucht. (via)

Reaguursels

Inloggen

lezen we het, willen we het leze, weten...

Kop in het zand

mois | 21-02-12 | 21:29

De leugens van de “mensenrechtenorganisaties” werden door de media luid verkondigd. Bloeddorstige “rebellen” werden door hen afgeschilderd als vrijheidsstrijders. In feite was een deel van deze schietgrage Allah Akbar hooligans lid van de door de CIA opgerichte en gesponsorde terroristenbende Al Qaida. Hoewel de inmenging van de NATO in maart al zichtbaar was, deden de media alsof het hier ging om een louter Libische opstand tegen “het wrede regime van de bloeddorstige dictator Gaddafi”. Zeer medeplichtig in deze leugenachtige propaganda waren de in Libië veel bekeken TV-zenders Al Jazeera en Al Arabia. De grootste westerse roeptoeter was de BBC. Wat schetst mijn verbazing toen iemand me vanmorgen een link stuurde naar dit artikel van de BBC:

Inside story of the UK’s secret mission to beat Gaddafi
By Mark Urban

British efforts to help topple Colonel Gaddafi were not limited to air strikes. On the ground – and on the quiet – special forces soldiers were blending in with rebel fighters. This is the previously untold account of the crucial part they played.

The British campaign to overthrow Muammar Gaddafi’s regime had its public face – with aircraft dropping bombs, or Royal Navy ships appearing in Libyan waters, but it also had a secret aspect.

My investigations into that covert effort reveal a story of practically minded people trying to get on with the job, while all the time facing political and legal constraints imposed from London.

In the end, though, British special forces were deployed on the ground in order to help the UK’s allies – the Libyan revolutionaries often called the National Transitional Council or NTC. Those with a knowledge of the programme insist “they did a tremendous job” and contributed to the final collapse of the Gaddafi regime.

Nou breekt me de klomp! Maar let op het valse taalgebruik: Nederland heeft een regering, Libië had een regiem. Libië had ook geen Libisch leger, maar slechts Gaddafi troepen! De Al Qaida hooligans, betaald en bewapend door westerse geheime diensten, worden door Mark Urban van de BBC nog steeds revolutionairen genoemd. Zo werkt de propaganda: Gaddafi troepen verslagen door NTC vrijheidsstrijders! Een beetje waarheid achteraf kan dan kennelijk geen kwaad, zolang het taalgebruik binnen de marges van de propaganda blijft…

De volgende video gaat over het ware gezicht van Gaddafi. De informatie over de Great Manmade River klopt echter niet. Dit project bestond uit een netwerk van pijpleidingen die liepen van het ondergrondse waterreservoir in de Sahara naar de steden aan de Libische kust. De rest van de video is echter wel correct. Omdat Gaddafi Arabisch sprak, was de inhoud van zijn toespraken in ons “vrije Westen” vrijwel onbekend. In deze video wordt een toespraak voor de Arabische Liga ondertiteld in het Engels. Gaddafi neemt daarin beslist geen blad voor de mond!

01/12 Equation News Update ENU: Mr Gaddafi duurt 31 minuten.

Bekijk video in groter formaat
Bekijk video in groter formaat
Bekijk video in groter formaat
Voor wie nog niet heeft begrepen welk spel hier wordt gespeeld, is er een video over de ware gang van zaken tegen Libië. Natuurlijk kunnen we dit zien als een “ver van mijn bed show”, maar wat Gaddafi tegen de Arabische Liga zei, dat geldt ook voor ons: “Straks kan het jullie beurt zijn!” Dat Gaddafi de steun genoot van het grootste deel van de bevolking, doet niet ter zake. Even wat Zwarte Leugens van de Witte Huisneger Obama… op grond van wat leugens van mensenrechtenorganisaties… Daarna kan Russia Today nog zo proberen om deze leugens te pareren, maar de propaganda wordt gesteund door de duizend bommen en granaten van de NATO en het geld van de internationale banken. Het enige wapen dat we in handen hebben, is het verspreiden van de waarheid!

Libya and Gaddafi – TRUTH NOW! duurt 28 minuten.

Bekijk video in groter formaat
Het resultaat van dit NATO-ingrijpen was voorspelbaar, maar het wordt nu ook zichtbaar. Na de moord op Gaddafi is Libië vervallen tot chaos. Milities zijn slaags geraakt met elkaar en niemand weet nog door wie Libië nou eigenlijk geregeerd wordt. Maar de chaos breidt zich uit over de Sahel, waar een hongersnood dreigt, terwijl overal wapens rondslingeren die zijn geroofd van het Libische leger. Omdat deze chaos bewust gecreëerd is door het “vrije Westen”, mag ook hier weer worden gesproken van een genocide!

Libya- descent into chaos Dec. 2011 duurt 24 minuten.

mois | 21-02-12 | 21:28

Muammar Gaddafi was een heer die tijdens zijn leven daden verrichtte waar Olie B. Bommel slechts van kon dromen. In 1969 bevrijdde hij zijn land van de arrogante uitzuigers die de bevolking van Libië in bittere armoede lieten leven. Bij deze staatsgreep vloeide geen druppel bloed! Hij nationaliseerde de oliebronnen en hervormde het politieke systeem, waarna hij in 1977 de macht overdroeg aan de bevolking. Vervolgens probeerde hij de Arabische landen te bewegen tot een onafhankelijke en democratische politiek. Ook hielp hij Afrikaanse landen in hun strijd tegen koloniale uitbuiting en racisme. Hij steunde overal ter wereld bewegingen die zich verzetten tegen de kapitalistische uitbuiting van de bevolking. Dank zij Gaddafi veranderde Libië in 30 jaar tijd van het armste land ter wereld tot het meest welvarende land van Afrika en verre omstreken!

De rijke elite die wel vaart bij een kapitalistische politiek die ten koste gaat van de bevolking, was niet blij met deze wondere weldoener. Gaddafi werd herhaaldelijk vals beschuldigd van terrorisme en Libië werd internationaal geboycot. Het land werd geïsoleerd. Nadat de VS in 2003 Irak binnen viel, Bagdad en andere steden bombardeerde, Saddam Hoessein gevangen nam en vervolgens vermoordde, veranderde de politiek ten opzichte van Libië van koers. In ruil voor concessies op het gebied van kernenergie was Gaddafi opeens overal welkom. Alle Judassen die vorig jaar het land binnenvielen, hebben Gaddafi eerst gekust! Tot slot werd deze grote democraat en socialist op bloedige wijze vermoord door hooligans die door de media werden geportretteerd als vrijheidsstrijders.

De zogenaamde mensenrechtenorganisaties hebben in deze moord op een volk en hun geliefde leider een kwalijk riekende rol gespeeld. Zij verspreidden de bloedige leugens tegen Gaddafi. Toen Amnesty International eind vorig jaar een internetverkiezing hield voor de Held van de Mensenrechten, stond Gaddafi eind december op nummer 1. Daarna was de poll plotseling gesloten en de winnaar werd niet bekend gemaakt!

mois | 21-02-12 | 21:27

Dat met die Lynx was toch een hoax? Geen echte foto enzo? Of haal ik nu dingen door elkaar....

wimster | 21-02-12 | 14:12

@Pa Cartwright | 21-02-12 | 12:13 Mbt het laatste: Libië had natuurlijk veel inkomsten uit olie en gas. Ik kàn me voorstellen (hypothese dus) dat het land ook beschikte over sociale voorzieningen, zoals uitkeringen voor werklozen.

Khadafi was een socialist, btw. En wat ik de kwast moet nageven, is dat hij de gratis medische voorzieningen in Libië en het eveneens gratis onderwijs op een hoog peil had, evenals de positie van vrouwen.

Ik ga 't niet uitzoeken nu, er staat iemand met een hongerige blik naar me te kijken - we moeten gaan eten. Maar thnx voor de dialoog. *out *

vraagstaart | 21-02-12 | 12:19

Off topic, maar misschien toch een aardige parabel.

Hier op het eiland is een Balinees getrouwd met een Javaanse. Ze kregen samen een dochtertje. Zij heeft haar familie willen helpen en nam haar oom en tante in dienst als chauffeur en huishoudster.

Afgelopen weekend zijn man, vrouw en dochtertje door vier huurmoordenaars afgeslacht. De opdracht werd gegeven door... chauffeur en huishoudster.

Wees voorzichtig met hulp aanbieden, wil ik maar zeggen.

En nu gaat ik eten.

vraagstaart | 21-02-12 | 12:15

@ vraagstaart | 21-02-12 | 12:06
Heb ik geen verklaring voor. Derhalve was ik dan ook niet van mening dat jij de plank missloeg...

Overigens kan ik een werkloosheidspercentage van +30%, in combinatie met een weinig sociaal regime, lastig rijmen met een – relatief – laag armoedepercentage.

Pa Cartwright | 21-02-12 | 12:13

@zooishettoch
"Misschien moeten we Belgie maar annexeren, gewoon om een voorbeeld te stellen."
.
Waarmee moeten we dat doen? Dan moeten we toch eerst onze helikopter terug hebben.
Bij de weg, waarom heeft onze regering dat ding eigenlijk nog niet terug gevraagd? Misschien omdat een zekere Hillen niet graag herinnerd wordt aan dit avontuur?

MAD1950 | 21-02-12 | 12:13

@necrosis | 21-02-12 | 12:02
Over al die dingen zou ik het best eens willen hebben, maar het is off-topic en doet weinig ter zake, tenzij ze ze aanvoert om te betogen dat Nederland ook wel wat martelgevangenissen zou kunnen gebruiken. Het enige wat ik wilde was je lofzang op het Khaddaffirégime wat te relativeren.

Dmitri Dmitrievitsj | 21-02-12 | 12:11

@ceeswing | 21-02-12 | 12:07
Het gooien van een waxinelichtje is van een heel andere orde dan de misdaden van Khadaffi die jij en Necrosis aan het goedpraten zijn. Jullie zijn zelf een stel onbenullen!

Da Mul | 21-02-12 | 12:11

@necrosis | 21-02-12 | 12:05
Nee, dat interpreteer je weer helemaal verkeerd.

Zoals gewoonlijk.

Da Mul | 21-02-12 | 12:09

.. ik vind nog steeds dat het tragisch gevandaliseerde ding in zijn huidige staat op een sokkel voor de Staten Generaal moet. Als netto-resultaat-monument voor wat miljarden wegsmijten in derdewereld hellhole's onsch opleverde, door de tientallen jaren heen.
Als herinnering, voor wanneer de regenten weer wat wereld moeten verbeteren.

Jan Passant mk2 | 21-02-12 | 12:08

2 jaar in het gevang als je niet wilt buigen.
Daarop reageren vind jij "Typischer PVV-gedrag is bijna onmogelijk".
@ Da Mul=Onbenul

ceeswing | 21-02-12 | 12:07

Hmmmm, Libië, dat was toch dat nieuwsdingetje van vorig jaar? Ow ja, hoest daar nu? Zijn er al verkiezingen geweest?

Sliptong | 21-02-12 | 12:07

@Reinaert | 21-02-12 | 12:01 Eensch. Kan niet anders zeggen.

vraagstaart | 21-02-12 | 12:07

@Pa Cartwright | 21-02-12 | 11:53 Grappig, beide bronnen baseren zich op dezelfde basisgegevens. Ik stelde de 30% werkloosheid niet ter discussie overigens, wèl het percentage van de bevolking onder de armoedegrens.

En de 7,3% van Libië is toch een stuk lager dan de 20% in buurland Egypte in 2005, of de 19,8% in Spanje in datzelfde jaar.

vraagstaart | 21-02-12 | 12:06

Hoe is het eigenlijk met Thalita van Zon, onze bedoeïenenprostituée ?

Gier | 21-02-12 | 12:05

@Da Mul | 21-02-12 | 11:57
Uit jouw comment maak ik op dat de waxinelichthoudergooier geen rechten heeft in dit land.

necrosis | 21-02-12 | 12:05

@ceeswing | 21-02-12 | 12:02
Reageer eens inhoudelijk.

Da Mul | 21-02-12 | 12:04

Aanvulling: Mabel en Friso woonden in Chelsea Londen naast Saif al Islam Ghadaffi en Alex Voorhoeve (vader van Joris Voorhoeve) heeft Saif al Islam geholpen bij het behalen van zijn doctoraat.

Niemands Knegt | 21-02-12 | 12:03

Maar wat heeft hij wel gekregen voor het vrijlaten van die helikopter crew? Dit wisten we al.

Flodder | 21-02-12 | 12:02

@Da Mul Je kunt beter je nick veranderen in onbenul.

ceeswing | 21-02-12 | 12:02

@Dmitri Dmitrievitsj | 21-02-12 | 11:54
Ik geef eerlijk toe: onder Daffy vonden er genoeg onfrisse praktijken plaats.
Zullen we dan even naar Nederland kijken waar een 'Hofstadgroep' met handgranaten naar de politie gooit?
Een land waar politieagenten worden ontmoedigd om hun dienstwapen te gebruiken?
Een land waar Pedo's openlijk politiek kunnen bedrijven?
Een land waar.. vul zelf maar in.

necrosis | 21-02-12 | 12:02

ik had het gedaan.

Faust1 | 21-02-12 | 12:01

@vraagstaart | 21-02-12 | 11:47

Ik heb eerder in dit topic al fijntjes gerefereerd aan de "knotsgekke" Khadaffi, ik wil de goede man zeker niet gelijkstellen aan een volslagen "foute" idioot annex extreme controlfreak als Ceaucescu maar jouw tegel gaf daar wel even aanleiding toe wegens de analogie.

Plat gezegd: wat mij betreft is Ceaucescu volstrekt terecht geëxecuteerd en Khadaffi domweg vermoord. Zoek de verschillen, zou ik zeggen.

Reinaert | 21-02-12 | 12:01

@Pa Cartwright | 21-02-12 | 11:36

dank je. Denk ik;)

pius | 21-02-12 | 11:59

Is dat niet die man die postuum nog even anaal werd ontmaagd?

eerstneukendanpraten | 21-02-12 | 11:58

Antwoorden zijn in Engels @necrosis

am*dam | 21-02-12 | 11:58

@necrosis | 21-02-12 | 11:51
Khadaffi heeft decennialang zijn land en de regio geterroriseerd. En jij gaat lopen janken over een waxinelichthoudergooier.

Typischer PVV-gedrag is bijna onmogelijk.

Da Mul | 21-02-12 | 11:57

www.youtube.com/watch?v=4Map2wVJmDg&am... Lord James of Blackheath calls for an investigation in the House of Lords in London on February 16 2012, using evidence gathered by the White Hat organization on banking corruption to the tune of 16 trillion dollars. Misschien iets voor onze kamerleden?

am*dam | 21-02-12 | 11:56

@necrosis | 21-02-12 | 11:51
Samengevat: Libië onder Khadaffi was kut en Nederland is kut.
Niet dat de twee te vergelijken zijn, of ook maar iets met elkaar te maken hebben.

Dmitri Dmitrievitsj | 21-02-12 | 11:56

@am*dam | 21-02-12 | 11:52
Heb je ook een versie met ondertiteling in NL, Dui of FR?

necrosis | 21-02-12 | 11:54

@necrosis | 21-02-12 | 11:46
Om marteling af te keuren hoef ik niet in een paradijs te leven. De tekortkomingen van het land waar ik toevallig leef belemmeren mijn oordeel niet in het minst.

Als je nu had aangevoerd dat Nederland medewerking verleend heeft aan de geheime Amerikaanse vluchten in het kader van het extraordinary-renditionprogramma, waarbij de VS terreurverdachten naar bevriende dictaturen vloog waar ze gemarteld werden, ja, dan had je het punt dat het misschien meer gepast zou zijn om eerst kritiek op Nederland te hebben. Maar weet je, die kritiek heb ik altijd geuit. Door te stemmen ben ik misschien een beetje medeplichtig, maar gelukkig heb ik op een eeuwige oppositiepartij gestemd.

Dmitri Dmitrievitsj | 21-02-12 | 11:54

@zooishettoch | 21-02-12 | 11:48
Hebben we al eens een keer geprobeerd.
Is toen niet zo florissant afgelopen.

Che_cuevara | 21-02-12 | 11:53

@ vraagstaart | 21-02-12 | 11:43
Mis? De 30% werkloosheid die ik aanhaalde, geeft jouw bron eveneens weer.
De 7,4% is een schatting uit 2005 en geeft louter het percentage ónder die grens.

O ja, bron: www.indexmundi.com/libya/population_be...

Pa Cartwright | 21-02-12 | 11:53

@Dmitri Dmitrievitsj | 21-02-12 | 11:37
Ik neem aan dat je je ook hevig verzet tegen de omstandigheden van de 'waxinelichthoudergooier' die al geruime tijd opgesloten zit in het vrije Nederland?

necrosis | 21-02-12 | 11:51

Vroegah hadden ze nog ontzag voor ons maar sinds WOII is het de ene fail na de andere. Misschien moeten we Belgie maar annexeren, gewoon om een voorbeeld te stellen.

zooishettoch | 21-02-12 | 11:48

@Reinaert | 21-02-12 | 11:37 Dat eerste is waar maar waar het Libië betreft, wil ik toch nog even verwijzen naar mijn tegel aan Pa Cartwright van 11:43.

Dat Khadafi niet deugde, een dictator was etc.: klopt. Zeker vanuit ons verlichte westers perspectief. Maar een Ceaucescu was hij zeker niet.

Ik zou in deze ook graag refereren aan het doodgezwegen "achtste wereldwonder" dat khadafi heeft laten aanleggen, zónder steun van buitenlandse geldschieters, om zijn volk van drinkwater te kunnen voorzien: en.wikipedia.org/wiki/Great_Manmade_Ri...

vraagstaart | 21-02-12 | 11:47

@Dmitri Dmitrievitsj | 21-02-12 | 11:36
Mag ik vragen wat je vind van een land als Nederland waar een GEKOZEN parlementariër voor het beklaagdenbankje staat?
En mag ik dan gelijk vragen waarom een hoop (ex) burgemeesters nog steeds NIET voor het beklaagdenbankje staan?
Oordeel niet over andere landen, zolang Nederland bepaald geen voorbeeld kan zijn hoe het WEL moet!

necrosis | 21-02-12 | 11:46

Geef nog steeds geen enkel antwoord op de vraag wie
daar nu ineens bevrijd moest worden.
Moet je eens proberen in een ander land, dan bel je de ambassade en dan sturen ze een helicopter.
Staatsleugenaars of gewoon te mooi om waar te zijn.

ceeswing | 21-02-12 | 11:45

Che_cuevara | 21-02-12 | 11:25
De Maltezen (een groot gedeelte ervan) zijn zekers lief, maar de handelsbelangen met Libië zijn heel wat meer waard dan een deal die goed uitpakt voor NL. Het terug geven van de jets nu, geeft Malta de goede start om de handelsbetrekkingen weer op te starten en weer als vanouds een belangrijke partner van Libië te worden (en ondertussen bakken met geld binnen halen!). Die Hollanders? Ja, die zijn ook wel lief...

MalteseKnight | 21-02-12 | 11:45

Hé, pssst, Brusselmans, niet verder vertellen, maar Gaddaffi wilde eigenlijk ruilen voor een paar atoombommen hoor!

klabanus ten Haave | 21-02-12 | 11:43

@ Pon_Max | 21-02-12 | 11:40
Lache, volgende topic dan maar...

Ars Vivendi | 21-02-12 | 11:43

@Pa Cartwright | 21-02-12 | 11:31 Sorry Pa, maar hier sla je de plank toch mis.

Libiërs hadden een inkomen dat in 2010 USD 12.000 per hoofd van de bevolking bedroeg, veruit het hoogste in Noord-Afrika. Het percentage Libiërs dat op of onder de armoedegrens leefde, was 7,4%.

Mede dankzij de openbare voorzieningen (onderwijs, zorg) die van een hoog niveau en gratis waren, hadden Libiërs het economisch relatief goed onder Khadafi.

O ja, bron: www.theodora.com/wfbcurrent/libya/liby...

vraagstaart | 21-02-12 | 11:43

www.youtube.com/watch?v=ppvI2PnF_Xg

Wakker worden mensen de pers is onbetrouwbaar kijk maar naar het nieuws Friso dit Bea dat, man valt en breekt been, bejaarde vind gouden ring.... allemaal voorpagina nieuws@

Pastazeef | 21-02-12 | 11:41

@necrosis | 21-02-12 | 11:37

Wiedergutgemacht. Ik klik nooit op het minnetje, da's tegen mijn natuur, ik plus alleen tegels waarvan ik vind dat ze dat waard zijn. Jammer genoeg zit het minnetje rechts, daar waar ik minnetjes altijd met links associëer. Ziedaar de oorzaak van het probleem.

Reinaert | 21-02-12 | 11:40

@James St John Smythe | 21-02-12 | 11:27
Ja, die tekorten zijn er in Nederland ook.

Che_cuevara | 21-02-12 | 11:40

"Maar dat had bijna twee gevechtsvliegtuigen gekost waarmee Gadaffi vervolgens de NAVO had kunnen bestoken."
-
Pardon? De NAVO had for starters niets te zoeken in die haatbaarden el-lente. Gezien de resulterende situatie waren we met Daffi qua Westerse maatstaven lang zo slecht nog niet af. Ooit was er een war on terror. Vorig jaar hebben we deze terreurcellen juist gesteund. Kortzichtig beleid en de alu-hoedjes waarom Moammar zo snel na zijn vondst de kogel heeft gekregen zullen nog lange tijd uitverkocht blijven.

Puz Pin | 21-02-12 | 11:40

"Nederland wil de helikopter terug en is daarover in overleg met de Libische autoriteiten"

Onbegrijpelijk. Binnen zonder kloppen, complete amfibische landing met mariniers en KCT'ers, beveiligen en weghalen. Zo moeilijk is het niet.

Heau even | 21-02-12 | 11:38

@Reinaert | 21-02-12 | 11:27
Ach, een minnetje is nog te overzien, kijk eens bovenaan het lijstje van atm0s' tooltje.
Raad eens wie er op het extra-foute knopje heeft gedrukt......
*jawel, grrrrrrinnik*

necrosis | 21-02-12 | 11:37

@vraagstaart | 21-02-12 | 11:30

Het Roemenië van Ceaucescu had ook geen centje staatsschuld.

Dat was dan vervolgens dan ook wel te zien en we weten ondertussen wat de consequenties zijn. Niet dat beide landen vergelijkbaar zijn al zijn het allebei wel landen die je mag oormerken met de woordjes "olie" en "dictatuur".

Hoe dan ook: wat er met Libië gaat gebeuren is mij een groot raadsel. Al vermoed ik dat "wij" er op de lange termijn niet echt gelukkiger van worden. Idem dito voor de modale Libische burger overigens.

Reinaert | 21-02-12 | 11:37

Twee straaljagers voor een roflcopter, de theorie dat het Mabel van Bruinsma tot Amsberg was die gered moest worden wordt steeds waarschijnlijker.

Bokito ergo sum | 21-02-12 | 11:36

@necrosis | 21-02-12 | 11:19
En een meedogenloze terreur van overheidswege. Marteling was wijdverbreid en uiteraard niet alleen voor boeven die in een eerlijk proces schuldig waren bevonden aan een misdaad. Een minimale verdenking op een verkeerde mening was in dat soort landen genoeg voor de gruwelijkste mishandelingen. Met dank aan het westen, waar men graag wrede dictators in olielanden had. Daarvan wist je tenminste wat je eraan had. Democratieën kunnen altijd dingen doen die het buitenland niet wil, met het excuus dat het volk het wil.

Dmitri Dmitrievitsj | 21-02-12 | 11:36

@ pius | 21-02-12 | 11:35
Een Gaaikemaatje, aardig.

Pa Cartwright | 21-02-12 | 11:36

Hillen. Om te gillen.

pius | 21-02-12 | 11:35

@ necrosis | 21-02-12 | 11:19
Tevens onder Kadhafi: werkloosheid circa 30%, bij de jeugd 40-50%. Ongeveer 1/3 van de Libiërs leefde op of onder de armoedegrens en een 1/5 van de bevolking was analfabeet.

Pa Cartwright | 21-02-12 | 11:31

De andere kant op kijken doe je uit fatsoen @SpekJood | 21-02-12 | 11:23.
.
Het is onfatsoenlijk om de realiteit onder ogen te zien - mijn hemel, de gedachte alleen al - en dus kijk je uit fatsoen de andere kant op. Begrepen?

Bertus Betonsloper | 21-02-12 | 11:30

Volgens mij was dit verhaal vorig jaar al direct bekend,of komt het dat ik dat al lang wist omdat ik niet alleen het RVD nieuws volg?

K.Zwellever | 21-02-12 | 11:30

@ZDEV | 21-02-12 | 11:25 Die fouten had-ie allang overleefd en was weer vriendjes met het Westen. Maar:

Libië (necrosis noemde het al) was het ENIGE land ter wereld zonder staatsschuld.

Die onafhankelijke positie heeft Khadafi ertoe gebracht te dreigen geen dollars of euro's meer te accepteren omdat hij ook wel inzag dat die munten waardeloos gaan worden, maar een "Arabische Euro" te lanceren, de gouden dinar, waarmee betaald zou moeten worden.

dat zou een enorme geld-transfer met zich meebrengen van de (centrale) banken van de westerse landen die gecontroleerd worden door Rothschild, naar de centrale banken van Libië (en die centrale bank was onder Khadafi staatseigendom, één van de drie laatste ter wereld die NIET onder controle stonden van Rothschild) en eventuele andere Arabische landen.

Dat zou een dreun uitdelen aan de machtspositie van die westerse banken van ongekende proporties. Toen Khadafi ook nog dreigde alvast 25 miljard aan tegoeden op te nemen die Libië in Frankrijk had uitstaan, was de maat vol. Er moest snel worden gehandeld: enter de Moslim Broederschap.

vraagstaart | 21-02-12 | 11:30

Mijns inziens kun je dat vraagteken achter de naam van Mabel weghalen; mevrouw was bevriend met Saif al Islam (het Zwaard van de Islam) de zoon van Ghadaffi. Deze zoon was uitermate populair in het westen vooral dankzij zijn ultieme donaties. Zo accepteerde de London School of Economics een donatie van 1,5 miljoen Britse pond van het Ghadaffi International Charity and Development Foundation. In ruil kreeg zoon Saif al Islam Gaddafi in 2008 een doctoraat in politieke theorie.
Mabel en Saif al Islam zaten beiden in de Young Global Leaders Club.
Met Mabel geraak je in een uiterst interessante geopolitieke richting met dus de volgende namen: Soros - Sacirbey - en dus Ghadaffi.
Genoeg stof voor een (teruggetrokken?) boek.

Niemands Knegt | 21-02-12 | 11:30

Da' s lulkoek alsof Nederland een Schettinootje is... Tuurlijk heeft Libie dat voorgesteld, zou ik ook doen. Maar om nou gelijk te doen voorstellen dat Nederland die straaljagers daadwerkelijk zou ruilen...

ratelaar | 21-02-12 | 11:29

Watvoor deal is er nu wél doorgegaan om de bemanning terug te krijgen?

Expert Homo | 21-02-12 | 11:27

@necrosis | 21-02-12 | 11:19

Ik probeerde je een plusje te geven voor je comment maar drukte per abuis op het andere (foute) knopje. Ik ga het Wiedergutmachen. Want je hebt inderdaad een punt!

Ik vermoed dat Achmed Modaal in Libië ondertussen stiekem terugverlangt naar de knotsgekke maar o zo betrouwbare Muammar Ghadaffi en z'n rariteitenkabinet. Al was het maar onder het motto "zuerst das Fressen und dann die Moral".

Reinaert | 21-02-12 | 11:27

Che_cuevara | 21-02-12 | 11:25
Er is een groot tekort aan 'gekwalificeerde' Lynx piloten op Malta.

James St John Smythe | 21-02-12 | 11:27

ow leuk, Malta in het nieuws. Welleswaar oud nieuws, maar m'n eilandje staat weer even op de kaart..

MalteseKnight | 21-02-12 | 11:26

De grootste fouten van Ghadaffi:
- Lockerbie
- Het onderschatten van de ophitsende macht van extreme moslims

Jaja, de Arabische lente. Van de regen in de drup heet dat. Libië was misschien niet rijk maar had zoals necrosis zegt een aantal dingen beter voor elkaar.

Nu wordt het een extremistisch moslimland. En dat dankzij Westerse telefoons, Facebook en Twitter!

ZDEV | 21-02-12 | 11:25

@James St John Smythe | 21-02-12 | 11:21
En waarom zou Malta een deal sluiten om Nederlanders vrij te krijgen.
Zijn die Maltezen zo lief?

Che_cuevara | 21-02-12 | 11:25

@necrosis | 21-02-12 | 11:19
Ter vergelijking:
Nederland
Typhusdure benzine
Typhusdure zorg
Typhusslecht onderwijs (zie: InHolland topics van Bert)
Een torenhoge staatsschuld.....
Volgens mij was Gadaffi nog niet zo'n slechte vent....

necrosis | 21-02-12 | 11:25

Bezorgdenverjaagster | 21-02-12 | 11:23 |
.
Nou. Vertel.

Bertus Betonsloper | 21-02-12 | 11:25

@ vraagstaart | 21-02-12 | 11:19
Zal die piëteit wel weer zijn. Had Ross het gisteravond ook nog over op Radio1.

Maar onderwijl hoorde God hem grommen.

Pa Cartwright | 21-02-12 | 11:24

wat voor kut propaganda is dit ?
Nederland mag Khadaffi dankbaar zijn, ik had ze nooit terug gegeven ...

iter | 21-02-12 | 11:24

Arabische lente blijkt Fundamentalistische horror winter!
Maar net als nu in Zuid-Afrika kijken de Gutmenschen liever de andere kant op!
Wat is het toch met socialisten en hun hang om de verkeerde regimes te steunen?

SpekJood | 21-02-12 | 11:23

Is die grap waarin Mabel de zieke Prins bezoekt in gezelschap van de dominee, al verteld?

Bezorgdenverjaagster | 21-02-12 | 11:23

@necrosis | 21-02-12 | 11:19
Zou dat niet de bedoeling van het olieverslaafde westen geweest kunnen zijn?
Libie terug jagen naar het stenen tijdperk?

BedrijfsTijgerT | 21-02-12 | 11:22

Che_cuevara | 21-02-12 | 11:16
Die deal zou dan ook buiten 0031 om zijn omgegaan.

James St John Smythe | 21-02-12 | 11:21

Libië onder Gadaffi:
Goedkope benzine.
Gratis zorg.
Gratis onderwijs (en weinig analfabetisme)
Geen staatsschuld!
Mag ik de nu de cijfers van het huidige Libië?

necrosis | 21-02-12 | 11:19

Geen woord over waar prinses Mabel uithing ten tijde van die Lynx-actie? Over haar relatie met Saif-Al-Islam Khadafi? Over de belangen van de Oranjes in het Lybische TamOil?

Goh....

vraagstaart | 21-02-12 | 11:19

Het Nederlandse journaille is overigens verder opvallend stil. En dat is vast niet omdat er niets gebeurt in Libië. Genoeg afrekeningen, martelingen en andere narigheid aldaar. Maar jah, dat past natuurlijk niet in het opgetogen gekir over de arabische lente.

Ars Vivendi | 21-02-12 | 11:18

Eén Lynx maakt nog geen Arabische lente. Waarvan akte.

En dat nog even afgezien van het feit dat die Arabische lente naar dezerzijds bescheiden mening tot op heden niet echt veel goeds gebracht heeft voor de gewone man aldaar.

Reinaert | 21-02-12 | 11:18

Ordinaire wapenruil.

Alsof andere zaken die met wapens te maken heeft verheven bezigheden zijn.

Da Mul | 21-02-12 | 11:17

Jeuh, vliegtuigspotters.

Pa Cartwright | 21-02-12 | 11:17

En daarom zullen wij nooit een oorlog winnen. Zowel binnen- als buitenshuis niet. Een beetje zelfreflectie zou zoveel goeds doen.

BedrijfsTijgerT | 21-02-12 | 11:17

Raar verhaal.
Die straaljagers stonden op Malta.
Voor zover ik weet heeft Nederland daar niet zo veel te vertellen.
Hoe kunnen ze dan een deal sluiten?

Che_cuevara | 21-02-12 | 11:16

Nederland en defensie... het blijft een merkwaardig duo

harry poster | 21-02-12 | 11:16

Voor zo'n schurkenstreek verdien je een stok tussen je bilnaad! ow .. wacht!

deraderendraaien | 21-02-12 | 11:16

Gadaffi heeft nu en gat in zijn Kabaffi

loki84nl | 21-02-12 | 11:15

Met twee Mirage F1s kan je niet de NAVO bestoken. Leuke vliegtuigjes om protesterende mensen op de grond te bombarderen, maar tegen de gemiddelde F-16/Eurofighter/Rafale doet zo'n ding nietsch!

Handige Harrie | 21-02-12 | 11:15

Ik wacht op de foto's van de ondergrondse gifgasfabrieken van Ghadaffi.

Einde van de Domheid | 21-02-12 | 11:15

Toch wel zonder bemanning hopelijk?

Vroomshoopmafia | 21-02-12 | 11:14

-weggejorist-

vettebril | 21-02-12 | 11:14

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl