achtergrond

Geenstijl

Olympische Spelen? Nee, dank u...

mag ik even vangen...Minstens acht miljard euri hebben de Olympische Spelen gekost. Wim-Lex lees je even mee: acht miljard! De duurste Olympiade ooit gehouden. Griekenland zit compleet aan de grond en speelt financieel hoog spel door de keiharde feiten voor de Europese Unie weg te moffelen. Het duurt naar verwachting zeker twintig jaar voordat de 11 miljoen Grieken dit schadepostje helemaal hebben verwerkt.


Natuurlijk de Grieken hebben een nieuw vliegveld en een nieuwe sneltram, maar daar moeten ze de komende jaren nog voor krom liggen. De tol is op de nieuwe wegen nu al verhoogd en de nieuwe belastingheffingen gaan door het dak heen. Een hoge prijs voor een paar weken wereldwijde aandacht. Never nooit doen dus zo’n evenement!

Maar daar dacht onze Prins Pils (de bijnaam hebben de atleten ooit voor hem bedacht) deze zomer toch heel anders over. Hij had amper zijn laatste biertje in het Holland House achterover getikt of hij meldde doodleuk: "Met een goed concept zou ook een Nederlandse stad internationaal kunnen meedingen." Wim-Lex, doe ons een lol en denk eens twee minuten aan het bedrag van acht miljard euri. Inderdaad dat is liefst acht keer het vermogen van jou én van je opa, oma, mama én broertjes bij elkaar opgeteld! Wat een boel hè. Dus hou nu definitief op met die onzin en rot op met die Spelen.

Mooi evenement hoor, maar lekker door anderen laten organiseren. Bedenk goed dat er anders ook een mooi reisje aan je IOC-neus voorbij gaat! Niemand zit erop te wachten om de komende dertig jaar nóg meer te betalen voor wonen, parkeren, benzine, wegen, sigaretten, etc. Want natuurlijk worden dan weer dezelfde melkkoeien gemolken.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.