Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

15K winnen? Verzin iets over media

tryingfailinglol.jpeg Kent u het Stimuleringsfonds voor de Pers? Dat is een grote bak met miljoenen euro's belastinggeld waar media die zelf hun broek niet kunnen ophouden een greep uit mogen doen. Best geinig potje hoor. Sargasso kon dankzij de subsidie van het Stimuleringsfonds de kwaliteitsredactie van dataminers-blog GeenCommentaar voor 14 x de marktwaarde opkopen. Maar iedere handige journo in dienst van een onrendabel krantje kan er een beroep op doen. Zo dat ook in de toekomst er ontzettende vernieuwende videofilmpjes gemaakt kunnen worden, kekke appjes bedacht worden en om te zorgen dat de integratie van MSM met social media en facebook enzo probleemloos (lees: zonder eigen risico) verloopt. Vanzelfsprekend weten media inmiddels van gekkigheid niet meer wat ze moeten verzinnen om hun handje op te kunnen blijven houden voor dit gratis geld. Maar ook bij het Stimuleringsfonds zelf zijn ze door de ideeën heen om van hun taxpoet af te komen. Daarom hebben ze een hartstikke buzzable prijsvraag bedacht. De opdracht luidt: “Hoe ziet de wereld van nieuws, achtergronden en informatie er over tien of twintig jaar uit?" en de winnaar steekt 15.000 europegels in zijn/haar zak. Volgens de reglementen kan uw visie iedere vorm hebben; een essay, website, film – alles mag. Al kliedert u een bierviltje onder, roept u iets in 140 karakters en/of smeert u uw boodschap middels fecaliën op de muur. Iedere mening telt. (oh ja, eigenlijk mogen alleen studenten die een mediaopleiding volgen meedoen, maar aangezien die op al hun vragen reeds antwoord hebben gekregen van Joris neemt het Stimuleringsfonds ook met uw toekomstvisie genoegen.) Reaguur & win!

Reaguursels

Inloggen

TV over 10 jaar, dat zijn een soort internet-portals, waarop je wanneer je maar wil vie internet kan kijken waar je zin in hebt. Op kanalen waarop je je kan abboneren, of gewoon pay-per-view. En als je niet thuis bent, kan je gewoon op je laptop, tablet of polshorloge met lcd scherm, je eigen accounts nog steeds bekijken.
.
Wat inhoud betreft, die wordt steeds meer ge-you-tube-ificeerd... Wat politiek en nieuws betreft, over 10 jaar heb je al een significante hoeveelheid journalisten en politici die zijn opgegroeid met geenstijl e.d. en dit vanuit eigen vrije keuze al lezen en volgen, niet zoals de oude garde politici, journalisten en redacteuren, omdat het nou eenmaal moet, sinds GS een toonaangevend medium is. Maar gewoon, omdat ze het altijd al deden.
.
De publieke omroep bestaat dan alleen nog maar uit de xxxx24-kanalen, en een minimale pot subsidie gaat naar programmamakers met een goed idee, in plaats van naar omroepen. (Ik geloof het eigenlijk zelf niet, maar je kan toch dromen als je met toekomstvisie te maken hebt?)

Qippie | 26-09-11 | 23:15

Hoe de wereld van het nieuws, achtergronden en informatie er over tien of twintig jaar uit ziet is niet bekend. Ook de deskundigen weten het niet, want dan zou men daar nu in geïnvesteerd hebben. Alle grote media concerns wedden op alle paarden tegelijk, en zelfs dat is niet van belang. Er zijn altijd onbekende factoren die nu nog niet meespelen. Met de huidige mogelijkheden van het internet is er niet veel behoefte aan print. De dode bomen zijn dood. Dit zal nog iets erger worden dan nu het geval is als de PDA's beter en kleiner worden. Formaat maximaal een pocketboek, batterijlading voor enige maanden of jaren. Zodra dit electronic paper haalbaar is valt de definitieve genadeslag voor de laatste papieren kranten. Wat er voor de gedrukte media over blijft is een hele kleine markt die vergelijkbaar is met de tegenwoordige handel in olielampen, die anno 2011 nog steeds bestaat, terwijl dat 150 jaar geleden - voor het elektrisch licht - big business was.

Er kan nog een kentering in komen, de Arabische Lente heeft regeringen aan het denken gezet. Als het volk via Facebook een revolutie kan beginnen dan moet er een betere en strengere censuur komen. Dat kan niet met de huidige stand van de techniek, dus er moeten nieuwe systemen komen om het volk in de gaten te houden. Via de Social Media kan elk volk zonder tussenkomst van de door god gegeven overheid zijn eigen nieuws maken en verspreiden. Dat is een groot gevaar voor regeringen die het moeten hebben van hun oncontroleerbare macht.

Persoonlijk ben ik van mening dat over tien jaar overal ter wereld sites zijn zoals GeenStijl. Elke lezer kan zijn eigen mening geven zonder bemoeienis van de overheid. Regeringen moeten zich aanpassen, niet het volk. Maar als het volk macht krijgt kunnen er ook oncontroleerbare dingen gaan gebeuren omdat soms het volk reageert op foute informatie. Denk hierbij aan die school Oude Pekela die afgebroken is omdat er in de kelder onder die school een pedofiele clown kinderen zou hebben misbruikt. Alleen is er nooit een kelder geweest. Of denk aan de Protocollen van de Wijzen van Zion die zijn bedacht ten gunste van de Tsaristische geheime politie, maar de rest van de wereld zag er een reden in om de joden aan te vallen. De mogelijk bestaat ook dat over tien jaar de wereld totaal anders is, en dus ook de wereld van het nieuws. De reden en de aanzet weet men nooit. Of er is overal ter wereld een beter werkende censuur en dan bestaan er geen Social Media meer. Dan is GeenStijl weg of verworden tot iets wat totaal nietszeggend is zoals Sargasso en GeenCommentaar. Of er is juist helemaal geen censuur meer. Dan kan ieder mens het nieuws lezen wat hij wil. Dan kan hij reageren op dit nieuws zonder dat er iemand hem daar van kan weerhouden. Het wordt wel een gevaarlijke wereld. De kans bestaat dat er een kleine groep komt die de maatschappij wil beïnvloeden. Zij doen dit bijvoorbeeld met nieuws over een SM-kelder onder een school, of de nieuwe editie van de Protocollen. Maar zeker weet men het niet, want nog nooit heeft iemand met succes in de toekomst kunnen kijken. Men kan alleen met zijn gezonde verstand beredeneren wat er zou kunnen gebeuren. Wat van belang is dat het volk de macht in handen blijft houden. De politiek moet uitvoeren wat het volk wil. En als het volk er achter komt dat gekozen bestuurders niet deugen (Mariko Peters) of benoemde bestuurders niet goed functioneren (Aleid Wolfsen) dan moet het volk actie ondernemen. Het eeuwige probleem blijft bestaan dat de media manipuleerbaar zijn, Mariko Peters in een clownskostuum en Aleid Wolsen schrijvend aan de nieuwe Protocollen. Eigenlijk zijn de media helemaal niet van belang. Het probleem is en blijft waarheidsvinding!

vanhetgoor | 26-09-11 | 18:20

Ik hoop weggejorised. Alles mobiel.

Neut | 26-09-11 | 17:19

Het geld rolt altijd bij de overheid. Is het op? Joh dan doe je toch net alsof het crisis is en dat de burgers dus meer moeten afstaan... Kom op zeg, die hele crisis is een grote grap, de enige crisis die we hebben is de overvloed aan geldverspilling bij de overheid.
Die hele crisis (plus de lening aan die stink Grieken) hadden ze kunnen financieren door de overheid efficiënt en effectief te maken, er worden op jaar basis echt miljarden euro's verspilt aan van alles. Ik kan na alle berichten van de afgelopen jaren niet anders concluderen. Eigenlijk zou GS eens moeten beginnen met het bijhouden van de bedragen, dus gewoon een excelletje waarin alle bedragen uit de topics netjes onder elkaar gezet worden, met daarbij de daders (individuen die veel terug keren of gewoon de partij) en dit dan eens te overhandigen aan Cohen ofzo. Kijken wat hij ervan vind, aangezien z'n partij waarschijnlijk vaak voorbij zou komen in dat document!
Er worden nu wel veel berichten naar buiten gebracht door oa GS, maar een totaal plaatje zou pas echt effect hebben op al die leugenaars in de tweede kamer!

gozahtje | 26-09-11 | 17:14

Over tien of twintig jaar is het niet veel anders dan nu.

Rest In Privacy | 26-09-11 | 16:39

Over tig jaar is duidelijk dat social media als hyves&facebook&twitter net zo diep buigen vd macht als elke andere media en dus echte rake kritiek dimmen of weren. Kortom de hosannastemming zal een hype bloijken. Facebook/twitter is geen burgerbeweging, maar just a company, like any other, bedoeld om (gerichte) advertenties en (diepe) profielinfo te verkopen en een ongewenst protest of ontwrichtende info van burgers is online zeer eenvoudig in een afgeschermde bubbel te houden of te deleten. Grootste adverteerder? De EU.

seven | 26-09-11 | 16:17

Over 10 à 20 jaar is de mediahappening van het jaar de uitreiking van een grote geldprijs door het Stimuleringsfonds voor de Pers, namelijk de Gouden Versnipperaar. Uitgereikt door SvdP directeur Aleid Wolfsen voor die verstandige hoofdredacteuren en uitgevers die door het weren van tendentieuze en kritische berichten over de overheid,belei)& bestuurders het vertrouwen van de burger in de feilloze democratische &benoemde vertegenwoordiging immer hoog houden.

seven | 26-09-11 | 16:12

@verkaast

umm, midnight?

très cool | 26-09-11 | 16:09

Tim Grimbek | 26-09-11 | 16:01

Dat is dan dé pers...

eerstneukendanpraten | 26-09-11 | 16:06

plaats het op www.denktanker.com en je bent goedkoper uit! Tevens geen onderscheid tussen soorten studenten!

beschuitjekaas | 26-09-11 | 15:54

Ik zie een Cloud een donkere boze nieuwswolk die boven iedere geabonneerde hangt.

Je tikt met een vinger tegen het wolkje aan en het nare donkere nieuws van onze Europese leiders regent zo je woonkamer in.
Af en toe een donderslag om je bij de les te houden en er zeker van te zijn dat je de boodschap hebt begrepen...

irriducibili79 | 26-09-11 | 15:51

Brusselmans, MSM heb ik nog nooit van gehoord (maar ik kom niet op de kama sutra beurs, dus misschien dat het daardoor komt); ik neem aan dat je MSN bedoelt?

Den Meester | 26-09-11 | 15:49

Over twintig jaar heb je elite nieuws en nieuws voor digibeten (arm volk). Elite nieuws zal vooral over de elite zelf gaan en het nieuws voor de digibeten zal overladen worden met haat propaganda tegen de elite. Hackers/piraten zullen proberen de traditie te doorbreken maar werken ongemerkt aan de enige brug van communicatie die ooit nog zal standhouden tussen de twee bevolkingsgroepen. Namelijk de vertaling van analoog naar digitaal dat ze uitzenden over de oude FM band.

Toen kwam Mad Max om iedereen met een grote muil door zijn knieën te schieten omdat zijn hond is overreden door de oldtimer (Hummer) van Gordon en Joling die goed boeren van de herhalingen op het thema kanaal "Uit den ouden kast".

Rikketiktik | 26-09-11 | 15:44

Itastijl | 26-09-11 | 15:34

Kan niet anders! R E M is niet voor niets gestopt...

*nogmaals the end of the world zingt*

eerstneukendanpraten | 26-09-11 | 15:43

En we hebben weer 'aanzeggers'.

gentle giant | 26-09-11 | 15:39

Simpel, dan worden het NRC en de VK gerund door de pijprokende tweeddragers Brussen en Brusselmans.
En de T. door Jhim van Bemmel.

Superior Bastard | 26-09-11 | 15:37

Zouden ze daar in Den Haag dit ook lezen, het komt steeds voorbij op GS, het oeverloos uitdelen van subsidies (maakt niet uit wat voor bedrag). Wie is hier verantwoordelijk voor daar in 's Gravenhage?

lanexxx | 26-09-11 | 15:37

15K is niets... VJ Movement (vjmovement.com is een hopeloze poging op een andere manier nieuws te maken) kreeg bijna 300K van deze club.

Rest In Privacy | 26-09-11 | 15:34

Dan werken we met rooksignalen.

gentle giant | 26-09-11 | 15:33

Over 20 jaar is het woord belasting vervangen door het woord vrijheidsbijdrage, is alle macht geconcentreerd in Brussel, noemen ze Nederland een directe democratie en mag je één keer per week vlees eten.

stating the obvious | 26-09-11 | 15:26

@eerstneukendanpraten | 26-09-11 | 15:22
Ja, en die bomen hebben we dan nodig voor die vele kranten die erbij zullen komen. Dat is namelijk altijd het beste medium met de meest objectieve waarheden van het nieuws.

Pasta-saus | 26-09-11 | 15:24

In 2030 zijn de oudst werkenden (dan 67 jaar) geboren in 1964 en dus opgegroeid rond 1970. De 2e wereldoorlog was toen al wel echt geschiedenis. Aan de andere kant was het nog niet echt het social-media-tijdperk. Maar die 'ouderen' kunnen dan toch wel een beetje met de nieuwe technologie meegaan denk ik.

Expert Homo | 26-09-11 | 15:23

SGP aan de macht, gulden terug en een hek om internet. Zodat we moeten wachten tot dinsdag voor de Miljoenennota, zoals goede burgers dat doen.

Pasta-saus | 26-09-11 | 15:22

Pasta-saus | 26-09-11 | 15:20

En kost minder dode bomen...

eerstneukendanpraten | 26-09-11 | 15:22

Che_cuevara | 26-09-11 | 15:14

Precies! Dat wordt staand douchen...

eerstneukendanpraten | 26-09-11 | 15:21

Als we zo doorgaan voorzie ik een gouden toekomst voor fietskoeriers die geheime gestencilde berichten verspreiden, die door de Democratische Unie der Verenigde Europeesche Landen onwelvoeglijk, subversief en zelfs staatsgevaarlijk worden geacht. Zij weten immers prima wat goed voor ons is.

Biff Eagleburger | 26-09-11 | 15:21

@eerstneukendanpraten | 26-09-11 | 15:13
En zonder WC-papier; dan is een stoma goedkoper.

Pasta-saus | 26-09-11 | 15:20

Over 10 jaar spreekt iedereen hier arabieriesch.
Over 20 jaar sharia in 031.
Zeau, 15 k in ze pocket.
Overigens ben ik van mening dat Nederland weer een republiek moet worden, over 20 jaar, over 10 jaar, nu.

vliegende knorrepot | 26-09-11 | 15:20

Roze holografie,

goodray | 26-09-11 | 15:17

Dat gaat gewoon weer van mond tot mond, de rest is dan al lang verboden.

Jackanders | 26-09-11 | 15:17

@verkaast | 26-09-11 | 15:14
Dit is Geenstijl, niet de Washington Post.

Che_cuevara | 26-09-11 | 15:15

Blik - touw - blik.

De Regeering | 26-09-11 | 15:15

@eerstneukendanpraten | 26-09-11 | 15:13
Maar dan wel zonder ligbad.

Che_cuevara | 26-09-11 | 15:14

i don't always use a meme to accompany my blogpost, but when i do, i don't use it in the right way.

verkaast | 26-09-11 | 15:14

Wie heeft bedacht om deze vraag aan HBO-sgolieren te stellen? Dat is net zoiets als een plan voor de hervorming van het zorgstelsel te laten schrijven door mensen met het Downsyndroom.

ExtreemWeghs | 26-09-11 | 15:13

EURO 15.000,- Daar kun je tegenwoordig net een nieuwe badkamer voor kopen...

eerstneukendanpraten | 26-09-11 | 15:13

Ik ga natuurlijk niet mijn briljante ideeën hier plaatsen.

Idontgiveafunk | 26-09-11 | 15:12

Je zal dit maar lezen net nadat je als invalide je mobiliteit vaarwel kunt zeggen omdat die niet meer gedekt wordt... kosten 3000,- per jaar. Telt niet voor mij hoor, maar ik denk dat er wel wat mensen zijn bij wie het bloed zo langzamerhand aan het overkoken is.

zws-vl | 26-09-11 | 15:12

Over 10 jaar hebben we nog 1 krant, die heet dan De Krant.
Over 20 jaar is er geen papier meer en dus ook geen krant.

Che_cuevara | 26-09-11 | 15:08

Eigenlijk niets nieuws

Bokito ergo sum | 26-09-11 | 15:08

Mag je dan kiezen of je 10 of 20 jaar gaat doen?

très cool | 26-09-11 | 15:08

Lijkt wel een beetje op de echte tentamenvraag: "Wie is Julian Assange". Overigens zal er van die 15k in dit land weinig overblijven..

Pasta-saus | 26-09-11 | 15:07

Voxpop schijnt het echt helemaal te gaan worden...

Zwijneveld | 26-09-11 | 15:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl