Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

KIJKTIP: zielige moeder versus jeugdzorg

nelendurnegenkiddos.jpgTriest verhaal zien? Moet je om 22:45 op Nederland 2 inschakelen bij HollandDoc. Documentairemaakster Margit Balogh is een paar jaar op zoek gegaan naar verloren zielen in Rotterdam (verloren voor de hulpverleningsindustrie) en heeft daar drie puike docu's van gemaakt. Vorige week de verdwaalde jongetjes in Lost Boys, vandaag moeder Nel en haar piekfijn functionerende baarmoeder. Negen kids en counting. Datgene wat zangeres Anouk ooit hoopt te zijn, zeg maar. Op dit moment zitten drie van haar zoons in het kinderdagverblijf voor minderjarige criminelen. De overige zes dreigt ze constant kwijt te raken door jeugdzorg, die Nel niet beschouwt als hulpverleners maar als de vijand: "dossiers rond het gezin bevatten verdraaide feiten. In de film zien we hoe Nel zich verdedigt tegen ernstige maatregelen die tegen haar en haar gezin genomen worden, juist op basis van die verdraaide feiten. (...) Nel bokst tegen dossiers, tegen ongefundeerde conclusies van hulpverleners die ze vrijwel nooit ziet of hoort en die ook afwezig blijven in de documentaire (medewerking geweigerd)." Een trieste, ongelijk opgaande strijd. Alle ellende is de schuld van alles en iedereen, behalve van Nel, uiteraard. Moeder versus jeugdzorg. Kinderen versus een systeem dat niet in eerste instantie om de hulpbehoevenden draait. Moedergevoelens versus bureaucratie. Trailer. Update: Uitzending Gemist? HIERRR.

Reaguursels

Inloggen

@Binx: thanks.

Daisy Bell | 23-07-11 | 01:03

Uitzending gemist gekeken - schokkend en onthutsend.
Moet zeggen dat ik respect heb voor Nel. Machteloosheid en het onrecht dat BJZ haar aandoet, zouden elk redelijk mens tot waanzin drijven. Ik vind oprecht dat ze (in ieder geval gebaseerd op wat we in deze docu te zien krijgen) het beste uit een onmogelijke situatie haalt.

Proud2Bstupid | 22-07-11 | 23:09

Wat ik al helemaal schandalig vind is dat die kerel van jeugdzorg op een gegeven moment zegt: ja sorry ik moet nu ophangen ik moet over 20 min in Zuid zijn. Gaat verdomme wel over een persoon die direct het huis moet verlaten terwijl er geen opvang is geregeld!

Lummel | 22-07-11 | 18:43

GEWELDIGE DOCU. BJZ kan alvast herorganiseren.

sandera64 | 22-07-11 | 18:40

@Tuinlamp | 22-07-11 | 10:11 jij, Eurotokkie en nog een paar anderen wijzen erop dat als Jeugdzorg zich met iemand bemoeit, de opvoeders iets verkeerd doen. En natuurlijk is dat meestal ook zo. Maar wat dan nog. Als ik het ziekenhuis binnen strompel omdat ik wegens onvoorzichtigheid mijn been heb gebroken, dan verwacht ik ook niet dat ze het afzetten en het andere been ook breken en dan dreigen mijn armen ook af te zetten als ik niet 'meewerk'. Ik verwacht professionele en adequate hulp. Jij toch ook?

poppermotje | 22-07-11 | 18:24

We krijgen met deze docu wel een erg eenzijdig beeld voorgeschoteld. Ook omdat Bureau Jeugdzorg weigerde mee te werken aan deze docu. We horen/zien alles maar van 1 kant, die van Nel. En we moeten Nel maar geloven wat zij zegt. Toch barst het van de zorgpunten.
1: Nel blijkt communicatief niet de sterkste te zijn. Dreigt Bureauzorg in brand te steken als ze haar zin niet krijgt etc.... Maar hier zit al een grote fail van Bureau Jeugdzorg. Want in het belang van de kinderen dienen zij ervoor te zorgen dat er communicatie tussen hen en de moeder blijft. Zij zijn de professionals. Het zit in hun takenpakket om die communicatie te waarborgen.

2: Wat een heel grote zorgpunt in deze is, is het sexueel misbruik dat als een rode draad door deze docu heenloopt. Kids mishandeld/misbruikt door de vader. Broers die verdacht worden van sexueel misbruik van jongere kinderen. En dan die Destiny, die al een SOA heeft op 9-jarige leeftijd. (!) Moeder Nel zegt dat ze haar oudere zoons heeft laten testen op een SOA en dat die negatief waren. We zien geen documenten daarover. We moeten Nel geloven op haar woord. Maar we weten ook niet wanneer ze getest zijn. Mogelijk is ook dat ze het wellicht wel gedaan hebben (of 1 van hen; immers slachtoffers van misbruik worden vaak ook daders, dus de jongens hebben mogelijk gedaan wat hen door de vader is aangedaan, en in hun optiek dus is aangeleerd) en nadat ze inmiddels genezen waren van hun SOA getest zijn. Als dit allemaal niet het geval is is ze dus in de instelling waarin ze verblijft misbruikt. Derryl schijnt tijdens zijn 12 jarig verblijf in een instelling ook sexueel misbruikt te zijn. Kevin is ook sexueel misbruikt. En moeder is ook sexueel misbruikt, want zal wellicht onder dwang van die agressieve kerel steeds bezwangerd zijn. Negen kinderen is niet normaal. En in deze tijd met een scala aan voorbehoedsmiddelen (die ze ook zonder dat haar man het weet kan innemen) niet nodig.

3: Wat ook een grote fail van Jeugdzorg lijkt te zijn is de HOA. (Hulpverlening Op Afstand) Niet 1 keer zien we dat Nel door hulpverleners thuis bezocht wordt. Niemand komt eens kijken hoe het er thuis aan toegaat. Alles is afhankelijk van de dossiers en rapporten die Jeugdzorg opstellen. En het lijkt dat die vaak vanuit een vooringenomenheid en vooroordeel door Jeugdzorg opgesteld worden. Rechters moeten uitspraken doen op basis van deze rapporten, zonder dat Jeugdzorg bij het gezin is geweest. Bij OTSen moet sowieso minstens 2 x per week iemand van Jeugdzorg daar komen kijken.

4: Een heel grote fail van Jeugdzorg lijkt de dwang op Nel om Kevin het huis uit te gooien, onder het dreigement om anders de 2 jongste kinderen van haar af te nemen. Wellicht gaat Jeugdzorg er van uit dat de veiligheid van die 2 in het geding is als Kevin in huis is. Dat zou kunnen. Maar dan mag je die 2 niet als wisselgeld gebruiken naar Nel toe. Want Jeugdzorg zorgt dus niet voor opvang van Kevin als die het huis uit is. Zodoende lijkt het dat ze de moeder dwingen een zoon op straat te gooien. Dat is een heel onmenselijke en zelfs wanstaltige daad van Bureau Jeugdzorg. ONMOGELIJK!!!!! Hier zo van bovenaf moeten worden ingegrepen.

Ik zou graag ook het verhaal van Bureau Jeugdzorg willen horen.

5: Wat deze docu ook laat zien is dat er sprake is van een heuse welzijnsmaffia. Zoveel mensen vreten ervan. Advocaten, SPWers, psychologen, consultants, rechters, hulpverleners. Er zijn eenvoudig teveel mensen die hun bestaantsrecht ontlenen aan dit soort instellingen. Dus die instellingen moeten zich in stand houden om die mensen te vreten te geven. Hulpverlenen is niet hun prioriteit. BUREAU JEUGDZORG IS ER VOOR BUREAU JEUGDZORG. VOOR DE ZORG VOOR JEUGD MOET JE BIJ ANDEREN ZIJN!!!

Nel mag natuurlijk nooit 9 kinderen krijgen. Ze heeft absoluut geen grip op de situatie. Wel zag ik ook dat ze de kinderen wel probeert op te voeden. En ondanks de deplorabele situatie waarin het gezin zich bevindt, zie ik ook liefde die Nel aan haar kinderen geeft. Je ziet ook dat de kinderen van haar houden en met respect over en met haar spreken. Ondanks dat we eenzijdig beeld krijgen in deze docu, blijkt de grote fail in dit verhaal bij Bureau Jeugdzorg te liggen. Ook al die part-time baantjes werkt helemaal niet. Mensen zijn ziek of met vakantie of werken net die dag niet. Er zou echt eens een flinke bezem daar doorheen moeten.

schendstok | 22-07-11 | 16:11

Je begrijpt gewoon niet dat een instantie zo veel ellende kan aanrichten zonder dat zij daarop kunnen worden aangesproken. Het laat pijnlijk duidelijk zien wat voor incompetent gedrocht BJZ is. Hoe waar de verhalen zijn die al jaren over hen rondgaan. En hoe weinig prioriteit de hulpvrager voor hen heeft. Als een instantie moedwillig liegt om maar een verhaal tegen de moeder te hebben... Ik vind dat zulke hulpverleners strafrechtelijk moeten worden aangepakt. Laat zo'n Jeugdzorgmedewerker maar aan de rechter uitleggen waarom onafhankelijke rapporten worden verdraaid, gemanipuleerd en genegeerd. Dat meisje Destiny is dus in het gezinsvervangend tehuis seksueel misbruikt. Goh het kind zal zich onder de vleugels van Jeugdzorg lekker veilig voelen. Als ik Nel was, zou ik ook flippen.

Basje1738 | 22-07-11 | 14:23

Wat een éénzijdig beeld krijg je voorgeschoteld! Wat mij nog het meeste opviel; de oudste twee kinderen van Nel zijn het vleesgeworden stereotype Antilliaan.

GodDamage | 22-07-11 | 14:21

@PietGeniet | 22-07-11 | 11:58 als meneer van het goor zich tijdens zijn verblijf in Curaçao jarenlang heeft bekommerd om de kinderen van andere mannen dan is hij daarom toch geen slechte vent? Of snap ik het nu niet?

poppermotje | 22-07-11 | 13:02

Frappant dat bureau jeugdzorg niet mee wilde werken aan deze docu. Je zou toch denken dat ze elke kans willen aangrijpen om van hun negatieve imago af te komen. FAIL

my anal pony | 22-07-11 | 12:33

@vanhetgoor | 22-07-11 | 11:45:
Observatie: de opmerking "Ik heb in de loop der jaren met drie verschillende zwarte vrouwen samengewoond" haalt de rest van je betoog nogal onderuit. Ik mag aannemen, hopen zelfs, dat geen van de vrouwen een kind van jou gekregen heeft?

PietGeniet | 22-07-11 | 11:58

Kan iemand mij even knijpen?
Is dit echt in Nederland?
Ongeloofelijk dat dit zich binnen deze grenzen kan afspelen.
Ik ga nog liever met mijn kinderen op de vlucht naar het buitenland dan ooit maar 1 keer contact te hebben met jeugdzorg.

Tukkerr | 22-07-11 | 11:54

@Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:42 |
Je schreef: "Waarom krijg ik de indruk dat jij een lesbienne bent die ooit door haar Antiliaanse vader in de steek is gelaten?" Jouw vermoeden is niet juist, maar toch heb ik je een plusje gegeven want ik zie het als een compliment, ik ben een onverbeterlijke feminist. Ik kan er niets aan doen, ik hou van vrouwen.

vanhetgoor | 22-07-11 | 11:52

@pius | 22-07-11 | 01:34 |
Je schreef "Je afrikaanse nederlander verwijzing is een dieptepunt in je betoog en neigt naar rascisme." Ik wil daar op reageren. Ik ben niet racistisch, ik heb alleen jarenlang op Curaçao gewoond. Als enige blanke in de straat. Als enige blanke op het werk. Ik weet hoe de mannen daar denken en doen. Ik weet hoe vrouwen door mannen worden bezwangerd en dan aan hun lot worden gelaten. Men stelde op Curaçao altijd dat dit het gevolg was van de slavernij. Dat er kindertjes moesten komen voor de slavenhouder en dat het mannetje dan weer weg moest. Maar dit FUCK argument klopt niet! Zelfs in Afrika waar nooit slavenhouders zijn geweest om de mannen te vertellen dat ze moeten dekken, daar doen ze het zelfde. Neuken en wegwezen! Ik heb in de loop der jaren met drie verschillende zwarte vrouwen samengewoond. En niet één van die vrouwen had een man die voor zijn kinderen zorgde. Alle mannen hebben hun kinderen in de steek gelaten. Er zijn wel zwarte mannen die wèl voor hun kinderen zorgen. Ik sluit ze in mijn hart! Het zijn er alleen te weinig!
Het signaleren dat er iets mis is met de mentaliteit van de zwarte man is alleen maar een observatie, geen racisme! Ik heb alleen iets te veel gescheiden zwarte vrouwen gezien met fantastische kinderen, keurig lief en beschaafd, intelligent met nog van die leuke koppies ook. En dat dan die vader zijn kinderen niet meer wil verzorgen. Onbegrijpelijk!

vanhetgoor | 22-07-11 | 11:45

-weggejorist-

Helligen Hendrik | 22-07-11 | 11:29

Alles even terzijde is en blijft het te bizar voor woorden dat alles in het nadeel van de ouder is en en dat zelfs een onafhankelije gezinsbegeleider door jeugdzorg word verdraait. Heeft iemand hier uberhaupt wel gekeken naar die docu ? Jeugdzorg verdraait dus ook de woorden van haar eigen medewerkers .

BunnyKiller | 22-07-11 | 11:17

@Mindless 10:58

+1
Enige juiste conclusie!

en de enige juiste oplossing is een doorgeladen wapen onder je kussen want je bent op jezelf aangewezen als deze "kansenjeugd" zich zo verder ontwikkeld

Cousin Eddie | 22-07-11 | 11:06

Wat er ook van zij, dit is het enige goede programma waar ik de EO ooit op heb kunnen betrappen. Moet naar beter tijdstip!

Woods | 22-07-11 | 11:00

Makkelijk hier Jeugdzorg neer te zetten als de grote boosdoener. Maar het probleem begint toch echt bij de pauper-moeder die blijkbaar niet doorheeft dat het een goed stom idee is om je 9 keer te laten volblaffen door 5 verschillende Antillianen. Als het 1 keer mis gaat ok, maar als je kinderen 1 voor 1 voor galg en rad opgroeien en je blijft maar door fokken dan ben je volgens mij pas crimineel bezig. En ook nog janken over de steun die je niet krijgt. Zij is het die de maatschappij opscheept met 9 kanslozen en daarvoor op laat draaien. Niet andersom.

mindless | 22-07-11 | 10:58

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:45 |
En waar haal jij die signalen vandaan dat dit voorkomen had kunnen worden? In vele gevallen van kindermishandeling wordt het pas erg laat ontdekt door de buitenwereld. Vaak zijn dit soort dingen bijna niet te voorkomen. Er is in dit geval te weinig informatie beschikbaar om dit te beoordelen. Vond het ook schokkend dat die vader maar 7 jaar kreeg.. Kinderen verkrachten, misbruiken en mishandelen staat voor mijn part minstens 10 jaar op.

PSV Eindhoven #1 | 22-07-11 | 10:56

-weggejorist-

imade | 22-07-11 | 10:53

Het opvallendste vond ik nog dat Nel in de raad van bestuur van Shell zit - maar daar hoor je dan weer niemand over.

Theodoros | 22-07-11 | 10:52

Integratie in optima forma. Petje af voor Nel!
tip van de dag: zet vast 220 op je nieuwe omheining

Cousin Eddie | 22-07-11 | 10:51

@spanarchist | 21-07-11 | 23:35 die is aan de aandacht van Jeugdzorg ontsnapt en vaart inmiddels ergens bij de Fiji eilanden. Ik weet niet wat ik indrukwekkender vind, dat ze die zeiltocht maakt, of dat ze van Jeugdzorg heeft weten te winnen.

poppermotje | 22-07-11 | 10:43

@spanarchist

Het lijkt wel of je zelf in aanraking bent gekomen met Jeugdzorg en je woede daarover niet kan onderdrukken en dus eigenlijk niet kritisch naar je eigen situatie kan kijken.. Praat eens met iemand zonder hier je gal te spuien wat nergens op gebaseerd is.

Ik ken wat mensen die bij Jeugdzorg werken, er zijn gelukkig ook een hoop goede bij.. Maar helaas ook slechte, en laten dat nu net de situaties zijn waarover je veel leest en waarop de media handig inspeelt (EO lijkt in deze situatie op een soort SBS die ook graag de tokkies zielig wilt laten lijken..

deMeer | 22-07-11 | 10:36

Wat de waarheid ook is, 'k wordt een beetje misselijk van de enorme concentratie van ellende. Ongeloofelijk dat deze mensen zo diep in de ellende zitten, dat wens je toch niemand toe? Hoop dat er snel verbetering voor hun situatie komt, want dit kan niemand toch volhouden?

Rest In Privacy | 22-07-11 | 10:33

@Zookrates | 22-07-11 | 09:17
Bij opa en oma kwam meneer pastoor langs om aan te moedigen om zoveel mogelijk kinderen te baren.
Dat was gewoon toen maar dat wil niet zeggen dat het normaal is. De oudste kinderen hielpen mee met de opvoeding van de jongste. Mijn oma moest vervroegd van school om de studie van haar oudere zus te bekostigen.
Die vervolgens heel haar leven op mijn oma neer heeft gekeken omdat zij 'beter' was. Dat soort dingen.

wakkere_nederlander | 22-07-11 | 10:32

@de Bree | 22-07-11 | 09:49
Iets met 1 kam en scheren enzo..
*kotst op compassie*

Larissadepissa | 22-07-11 | 10:30

@de Bree | 22-07-11 | 09:49
*Zoekt in haar eigen plempsels naar compassie maar kan het niet vinden*
Iets met alles over 1 kam sch

Larissadepissa | 22-07-11 | 10:29

@klasos1967 | 22-07-11 | 10:00 |
Maar verder word je gelukkig niet gehinderd door kennis van zaken of enig vooroordeel hé lutser.
Hou je verbale diaree voor je tot je iets zinnigs te zeggen hebt.

BrigadierBlog | 22-07-11 | 10:26

@Reinaert | 22-07-11 | 09:02
Dat wilde ik even horen zo vlak voor het weekend.

Larissadepissa | 22-07-11 | 10:24

Ik hoop dat Nel snel stopt met roken.

Montgomery Burns | 22-07-11 | 10:23

*oooh wat zielig..*

Oh nee! Het is haar eigen dikke schuld.
Dat mens is nog dommer en goedkoper dan een hoer.
Ze heeft geen zin om haar eigen zooi op te ruimen en staat dan nog verbolgen te kijken dat anderen daar ook geen zin in hebben.
Dat dit soort mensen zich mogen voortplanten is een misdaad tegen de mensheid.

Zuigdiert | 22-07-11 | 10:22

@klasos 1967.
Makkelijk afgeven op jeugdzorg. Ze pikken mensen/ gezinnen heus niet uit een telefoonboek. Als ze onderzoek doen falen ze volgens jou, maar als er een kind in stukken gezaagd op een strand wordt gevonden hebben ze ook gefaald. Doen het dus nooit goed.
Het is goed dat de organisatie er is, want het gros van de ouderparen kunnen kinderen niet fatsoenlijk opvoeden, of raken verwikkeld in een 'vecht'scheiding, waar nu gelukkig een keer een goeie campagne aan besteed wordt.

Tuinlamp | 22-07-11 | 10:11

straatkat | 22-07-11 | 10:05

Dan wens ik je veel sterkte toe

pina | 22-07-11 | 10:07

je krijgt wat je verdient karma noemen ze het nooit tegen vechten over je heen laten komen

straatkat | 22-07-11 | 10:05

Negen kinderen! Ik begin begin volgend jaar aan mijn tweede hond en maak me daar al ernstig zorgen over!

De Koreaanse Slet | 22-07-11 | 10:03

Nederland is één groot tokkieparadijs.
Wees blij dat er een instantie is die het nog een beetje probeert te reguleren. En ja, dan gaat er ook wel eens iets fout, dat is niet te voorkomen.

de Bree | 22-07-11 | 10:02

Jeugdzorg is een kwaadaardige tumor ... ze maken meer stuk dan je lief is.

klasos1967 | 22-07-11 | 10:00

Met een naam als Destiny zit er niet anders op dan je lot te aanvaarden.

de Bree | 22-07-11 | 09:57

de Bree | 22-07-11 | 09:53
weer duidelijk een geval van ik heb de docu niet bekeken maar lever wel graag commentaar.Lul niet uit je nek gozer. Die Kerel die hem erin heeft gestoken heeft hem er ook ingestoken bij al die kids... Hij sloeg ze allemaal en heeft vast geen toestemming aan Nel gevraagd voordat hij hem er bij haar instak....

pina | 22-07-11 | 09:56

ZKH EénOog | 21-07-11 | 22:36

Je moet de documentaire wel eerst (goed)kijken voordat je commentaar levert... de kinderen zijn seksueel misbruikt door (stief)pa en doordat buro jeugdzorg te laks is met therapie/hulpverlening ( wel razendsnel met uithuisplaatsingen trouwens) zijn de kinderen ontspoord... gek he!!? Ma Nel heeft 9 kids en is niet de meest perfecte moeder maar ik heb erger gezien in het Gooi. Het enige dat me stoort is dat zij haar dochter destiny niet blijft proberen te zien... Maar ze is ook gewoon murw geslagen door jeugdzorg.

pina | 22-07-11 | 09:54

Het echte probleem is dat er kerels bereid zijn om hun leuter steeds opnieuw in een freak als Nel te steken.

de Bree | 22-07-11 | 09:53

@ de Bree | 22-07-11 | 09:37

Je mist het punt... dit gaat niet om schuldvraag. Wie dit schuld is, is niet belangrijk.

Het punt is dat kinderen de dupe worden van idioterie, bureaucratie en klootzakken die dit systeem compleet uitbuiten.

Kinderen worden misbruikt en dat is blijkbaar ondergeschikt aan secundaire belangen van derden.

Jeugdzorg is de kerk van weleer, over 30 jaar doen al die kinderen die nu op grote schaal worden misbruikt in de instellingen een boekje open... En natuurlijk spreken de betrokkenen van nu in koor: "Wir haben es nicht gewüst".... Maar wij hebben het wel "gewüst" en we zullen het niet vergeten dat ze het nu hebben "gewüst".

POLITIEK SCHOREM

Bjorn77 | 22-07-11 | 09:53

Te gek voor woorden als je zelf aanklopt voor hulp en dat dan vervolgens door de hulpverleners in de problemen komen ..

weg met jeugdzorg of inderdaad wat concurentie voor jeugdzorg,

melaniem | 22-07-11 | 09:50

Mooi om te zien dat mannen en vrouwen totaal anders reageren op dit topic. Vrouwen reageren vanuit het individu en met compassie en op de persoon gericht, het grote beeld verdwijnt naar de achtergrond.
Mannen reaguren vanuit de rede, vanuit het zakelijke, oplossings- en toekomstgericht.
Jammer dat het censuskiesrecht is afgeschaft, dat had veel problemen voorkomen.

de Bree | 22-07-11 | 09:49

ZKH EénOog | 22-07-11 | 08:10
Check! Dank voor het commentaar.

Wedstrijdkrokodil | 22-07-11 | 09:45

Onvoorstelbaar dat dit kan in NL. De uitzending heb ik nog niet gezien maar de reaguursels zeggen alles. Gelukkig heb ik niets te maken met dergelijke instanties, je zult hier echter als gezin mee te maken krijgen. GS doe er wat aan, wat een drama dit.

R@ | 22-07-11 | 09:44

Absurt! Droevig! opdoeken dat Jeugdzorg. Dat gezin wordt niet geholpen maar alleen verder de put in getrapt.

deurknop | 22-07-11 | 09:38

Al dat geklaag over jeugdzorg....
Volgens mij ligt de oorzaak toch echt bij de rondneuqende, asociale en egocentrische moeder.
Kijk. dat een overheidsinstantie kan falen, oké, maar om daar nu de oerschuld te leggen. Die oerschuld ligt m.i. toch echt bij moeders en haar falende neuqvrindjes.

de Bree | 22-07-11 | 09:37

wat een achterlijke hoer, ga godverdomme eens slapen met een pyamabroek aan! kijk eens in wat voor kansloze situatie je je eigen kinderen plaatst. totaal onverantwoordelijk. en dan een beetje de zielige moeder uithangen. geef jeugdzorg groot gelijk dat ze niet mee willen werken aan deze tv soap. ze steken er al veel te veel tijd en geld in.

terazino | 22-07-11 | 09:34

Jeugdzorg is nou typisch zo'n organisatie die in de meeste gevallen pas een probleem erkennen wanneer het al te laat is. Dat geldt overigens voor nagenoeg elke gesubsidieerde instantie in Nederland. Maar wel allemaal zielig doen wanneer het kalf verdronken is. Dan staat men vooraan bij de SBS-camera om te verkondigen dat ze hun best gedaan hebben.

ic3y | 22-07-11 | 09:31

Nel copuleert snel.

de Bree | 22-07-11 | 09:31

Ergens rond het midden van de uitzending hierin terecht gekomen, mevrouw zit rokend op de bank met vijf kinderen om haar heen.... ooh wacht nee het blijken er in totaal 9 te zijn. Geen vaders in beeld en kinderen compleet naar de mallemoer, allemaal. Wie is hier de dupe van, de kinderen. Omdat mevrouw denkt dat iedere potentiele vader wel voor haar en haar kroost zal zorgen, man man wat een triest wijf. Ik dacht echt dat de oudste (die na 12 jaar uit de opvang kwam, waar hij was misbruikt) een goede weg in zou slaan, zo zag het eruit... maar nee helaas, 1 jaar later weer in de bank want meneer had een roofoverval gepleegd, ik werd er stil van. En dat mens dat zich moeder noemt moeten ze verplicht castreren!

cyberbabe | 22-07-11 | 09:27

@Reinaert | 22-07-11 | 08:32 |
Ach ja je moet ook weer niet te snel spreken van hellende vlakken, grondrechten e.d.
Ik denk dat veel leed (in de wereld) veroorzaakt wordt door een "slechte" opvoeding. Om er maar een godwin in te gooien, ook Hitler had een slechte jeugd.
We moeten m.i. af van het feit dat iedereen maar kinderen kan nemen. Ook in het dagelijks leven zie je/ik wel mensen die bv borderline hebben (en juist een bovengemiddeld iq) die toch graag kinderen willen en nemen. Er mag m.i. best meer druk en voorlichting komen van instanties op jonge moeders/vaders, dat het misschien verstandig is om te wachten met kinderen of desnoods helemaal geen kinderen te nemen.

Onderbuik | 22-07-11 | 09:22

Dat arme meisje... wordt uit huis geplaatst omdat ze denken dat ze thuis misbruikt wordt en dan wordt ze (stelselmatig) misbruikt in de instelling, notabene onder toezicht van jeugdzorg.

Bjorn77 | 22-07-11 | 09:20

Nou even samenvatten, moeder min of meer alleen met goede intenties, 9 kinderen, oudsten met strafblad, eentje van 9 jaar met een seksueel overdraagbare aandoening, verhalen van seksueel misbruik, een moeder waarmee jeugdzorg niet kan praten. sjonge, sjonge, sjonge, sjonge...
Blijkbaar leiden de goede intenties van de moeder toch niet tot de gewenste resultaten. Geen reden om hoog van de toren te blazen.
Ik zou dat kind van 9 ook uit dat gezin halen. Anders kan je net zo goed een pakkend filmpje maken over jeugdzorg die niks deed bij bewezen misbruik. Misschien iets proberen te doen aan de communicatie met de moeder. Maar vraag dat niet aan mij, dan kom ik in de volgende 24 uur niet meer vanonder mijn bed uit.

Zyprexa20mg | 22-07-11 | 09:19

@wakkere_nederlander | 22-07-11 | 09:00 |
Doe eens even aan opa of oma vragen met hoeveel ze thuis waren en hoe asociaal dat allemaal wel niet was.

Zookrates | 22-07-11 | 09:17

Van alle kindernamen klopt er helaas maar eentje. Het moet zijn: Johnny, Kees, Kees, Toet en Henkie. (die andere 4 mag je kwamen erna pas)

Fommie | 22-07-11 | 09:17

De documentaire levert trouwens wel een oplossing voor die wannabee crimineeltjes; als ze op krukken lopen kunnen ze een stuk minder rottigheid uithalen.

Mongoose | 22-07-11 | 09:10

jullie kunnen allemaal leuk lullen hierboven maar waarom hoor ik niemand (op 1 na) over het feit dat die destiny IN die instelling een SOA heeft opgelopen, de 2 broers zich hebben laten testen en clean zijn? Lijkt me duidelijk geval van alle alrmbellen aan en via rechter tests voor het personeel afdwingen en uit huis plaatsing terug draaien. want..... die jongste apen zijn "ineens" wel veilig en niet meer onder toezicht maar voor dat meisje gaan ze maar door en willen die nel zelf uit het ouderlijk gezag zetten. Zet 1 hulpverlener op dat mens die eens in de week, 2 weken langs komt. Stuur het mens op sociale interactie cursus. geef der een groter huis in de beverwaard uit de buurt van de zuid antillanen en stuur de rest van de kinderen, duidelijk complete fucked up door mishandeling en misbruik door die Ferr naar therapie. welkom in rotterdam trouwens zo lopen er honderden zoniet duizenden rond in de oude wijken.

waldorf stadler | 22-07-11 | 09:09

@Larissadepissa | 22-07-11 | 08:45 |
Denk na! 0031'ers gaan dat echt niet betalen en aangezien alles bij die tokkies en finnen wordt kwijtgescholden zijn we het haasje als jij je zin krijgt.

Zookrates | 22-07-11 | 09:07

@Larissadepissa | 22-07-11 | 08:51

Nou vooruit dan maar, omdat het bijna weekend is:

J-e b-e-n-t g-e-n-i-a-a-l.

Blij? Mooi zo.

Reinaert | 22-07-11 | 09:02

Negen kinderen! Dat kan niet anders uitgelegd worden dan asociaal. Niemand kan bij negen kinderen elk kind de aandacht geven die het nodig heeft.
Het hebben van zo´n roedel zie je meestal bij, òf christenfundi´s, òf islams of tokkies en zou wettelijk zwaar ontmoedigd moeten worden.
Maar Nederland zou Nederland niet zijn als dat zo was.
Neen, de overheid subsidieert dit gedrag met riante beloningen in de vorm van kinderbijslag.
Zum kotzen!

wakkere_nederlander | 22-07-11 | 09:00

Dalrymple heeft een boek vol geschreven over dit soort mensen. Slachtoffers uit overtuiging.
Bah.

Superior Bastard | 22-07-11 | 08:54

@Reinaert | 22-07-11 | 08:47
Je wilt gewoon niet toegeven dat ik geniaal ben.

Larissadepissa | 22-07-11 | 08:51

@Larissadepissa | 22-07-11 | 08:45

Da's geen kromme vergelijking, ik wil hondentoeslag!

Mijn hond overigens ook, iedere dag biefstuk zuigt. Zegt 'ie.

Reinaert | 22-07-11 | 08:47

het is simpel, de fokpremie moet afgeschaft worden, in ieder geval afgeschaft worden voor meer als 2 kinderen, in plaats daarvan meer salaris en/of belastingteruggave voor WERKENDE ouders, op die manier onmoedig je dat onrendabele konijnengedrag

Bamzaaiert | 22-07-11 | 08:45

@Reinaert | 22-07-11 | 08:39
Door die kromme vergelijking waar je je reactie mee begint ben ik op een redelijk geniaal idee gekomen. Voortaan voor kinderen ook gewoon belasting betalen ipv kinderbijslag ontvangen.
Sjonge jonge, ik ben eigenlijk best briljant!

Larissadepissa | 22-07-11 | 08:45

Lekker wakker worden met Nel de del.
Wat een kansloos "gezin". Niks meer aan doen behalve moeder en kinderen steriliseren.

irma zonderboezem | 22-07-11 | 08:44

Het was beter geweest deze mevrouw te helpen dan de strijd met haar aan te binden.

Kingeef1975 | 22-07-11 | 08:41

@Larissadepissa | 22-07-11 | 08:34

Kinderen zijn anno tegenwoordig niet goedkoop meer (heb ik me laten vertellen, ik heb alleen een hond en daar moet ik ook al belasting voor betalen), dus die kinderbijslag zal echt wel terecht zijn.

Daarnaast geef ik je op een briefje dat de hele falende "zorg" rond dit gezin nog vele malen méér kost dan het gezin aan kinderbijslag ontvangt. Het is met recht een probleemgezin en dat zal het ook altijd blijven als de "zorg" zich er op een dergelijke manier mee blijft bemoeien.

Iets met zachte heelmeesters en stinkende wonden.

Reinaert | 22-07-11 | 08:39

@Reinaert | 22-07-11 | 08:22
Ik vel nergens een oordeel over, ik constateer alleen een feit. Ik heb geen kinderen en derhalve dus ook geen idee wat iemand gemiddeld aan kinderbijslag ontvangt. Dat heb ik, naar aanleiding van dit verhaal, opgezocht en schrik me kapot. Ik betaal een boel belasting en eigenlijk vind ik het belachelijk dat je niet voor de kosten van je eigen kind opdraait.
Dat er meerdere van dit soort gezinnen zijn ben ik me terdege van bewust. Dat de jeugdzorg aan alle kanten faalt is me ook duidelijk. Nogmaals, ik constateer alleen de feiten.

Larissadepissa | 22-07-11 | 08:34

@Onderbuik | 22-07-11 | 08:29

Maar het grote probleem is: hoe bepaal je dat? En wie bepaalt dat? Het al dan niet 'nemen' van kinderen is natuurlijk wel een grondrecht hè, al zou je inderdaad in bepaalde gevallen liever zien dat mensen besluiten het toch vooral maar niet te doen, zoals in dit geval.

Als je voor dit soort mensen gaat denken dan begeef je je op een hellend vlak, want waar houdt dat op? Bied ze maar een goed functionerend vangnet en begeleid ze, meer kun je niet doen.

Reinaert | 22-07-11 | 08:32

@Locutar | 22-07-11 | 08:27

Eensch.

Veroordeelde pedo's behoren sowieso geen rechten meer te hebben. Wie geen respect heeft voor kinderen verdient zelf ook geen enkel respect meer. Pek, veren, strontkar en valbijl. Mooier kan ik het niet maken.

Reinaert | 22-07-11 | 08:29

@Reinaert | 22-07-11 | 08:24
IQ is volgens mij niet zo belangrijk in deze. Het gaat er meer om dat labiele mensen geen kinderen moeten nemen, en zeker geen 9 stuks.

Onderbuik | 22-07-11 | 08:29

@ Onderbuik .. preventief steriliseren? Ik heb liever dat ze die vuilak castreren (die pa). Bijna alle kinderen mishandeld en misbruikt. Eentje zat al 12 jaar in een jeugdgevangenis omdat ie onhandelbaar was (gek als je verkracht wordt door je pa) en dat meisje had al een soa op haar 9de. De kinderen zijn weer de grote verliezers. En dan vinden ze het ook nog vreemd dat normale Nederlanders zo heftig reageren op bijvoorbeeld zo'n clubje als Martijn. Die kids hebben gewoon extra bescherming nodig. Als dat ten koste gaat van de rechten van zo'n pedosexueel, I could care less.

Locutar | 22-07-11 | 08:27

Jeugdzorg mag van mij helemaal worden wegbezuinigd. het liefst met terugwerkende kracht.

watergeus | 22-07-11 | 08:27

@Onderbuik | 22-07-11 | 08:20

Wat is je voorstel? Iedereen met een IQ onder de 120 'knippen'?

Of wat moet ik me daar bij voorstellen?

Reinaert | 22-07-11 | 08:24

@Larissadepissa | 22-07-11 | 08:19

't Is inderdaad geen modelgezin, anders zou de documentaire natuurlijk ook zinloos zijn geweest.

Aan de andere kant moet je je wel beseffen dat er méér van dit soort families zijn, inclusief families die absoluut niet crimineel zijn. Ze bestaan. Maken deel uit van de samenleving en negeren is ook geen optie. Ze zijn van alle tijden overigens, dit is bepaald geen nieuw fenomeen.

De rest van de samenleving moet er mee leren leven. En daar waar nodig een vangnet bieden, en dat laatste mislukt nog al eens (waarvan akte).

Reinaert | 22-07-11 | 08:22

Onwenselijk dat zo iemand 9 kinderen kan werpen, voorkomen is beter dan genezen, dus alsnog maar "preventief" steriliseren aub.

Onderbuik | 22-07-11 | 08:20

@ Reinaert | 22-07-11
Met 3 in de jeugdgevangenis, 1 uit huis geplaatst al een stuk minder dan dat ze allemaal thuis wonen. Plus dat kleding, speelgoed enz. voor meerdere kinderen gebruikt kunnen worden dus niet exclusief voor 1 kind aangeschaft hoeven te worden.
Ik zie dat de moeder rookt als een ketter, dus zal er geld genoeg zijn.
Oudste zoons klussen ook bij trouwens, bijbaantje als overvaller!

Larissadepissa | 22-07-11 | 08:19

@Wedstrijdkrokodil | 21-07-11 | 23:54

Beetje laat misschien, maar ik hoop dat je hem nog leest:

Elk besluit over welk aantal kinderen dat je neemt, is een egoïstisch besluit. Niemand vraagt aan zijn buren, zijn overheid, of wie of wat dan ook, hoeveel kinderen dat ie zal nemen. En terecht natuurlijk, dat is iets wat de rest geen reet aan gaat. Het is altijd een eigen besluit, die jou het beste acht, waarvan jij denkt dat het jou het beste uitkomt (uitzondering van de kinderwensen die niet in vervulling (kunnen) gaan, welke trieste gevallen zijn).

Wat betreft dat bekommeren om de kinderen: Ik kom uit één van de vele grote gezinnen bij mij uit de familie. Allemaal, zowel broers en zussen, als neefs en nichten, zijn gewoon goed op hun pootjes terecht gekomen. Voorwaarde is wel, dat je zowel financieel als opvoedkundig voor je kinderen zorg kan dragen. Maar er is dan ook in alle bijna alle gevallen bewust voor het kind gekozen, op een verassinkje hier of daar na.

Als je het dan over de toekomst hebt: de moeder van alle problemen als iedereen 2 of minder kinderen neemt, is een onvermijdelijke vergrijzing, die je doelbewust op de schouders van je kinderen legt. Alsof ze daar blij van worden. En zo heb je altijd wel wat.

En om die vergrijzing tegen te gaan, verzorgbaar te houden en betaalbaar te houden, hebben we overheden laten besluiten, dat we ons leefoppervlak maar gaan vullen met mensen van buitenaf, omdat wij het anders niet op kunnen brengen. Dan had je dat leefoppervlak net zo goed kunnen besteden aan je eigen nazaten.

ZKH EénOog | 22-07-11 | 08:10

Als je het begrip "totaal falen" in een uur wilt uitleggen, lukt dat perfect met deze docu.
Het totale gebrek aan verantwoording, de hap-snap beslissingen die genomen worden door steeds wisselende part-timers die niet nadenken over de gevolgen van hun handelen.
Er is vast ook een andere kant van het verhaal, maar dat doet niets af aan het totale falen van jeugdzorg. Uiteindelijk is er niemand van het gezin geholpen en kost deze ellende klauwen met geld.
Dit gezin heeft ondersteuning nodig maar de hulp van jeugdzorg maakt veel meer kapot dan het oplost.
Als jeugdzorg dan liegt en bedriegt om haar wil door te drukken, dan lijkt het meer op een criminele organisatie dan op een hulpverleningsbureau.
Als ik directeur was van jeugdzorg, zou ik mijn salaris van het afgelopen jaar terugstorten en ontslag nemen.

domheid regeert | 22-07-11 | 08:06

@Larissadepissa | 22-07-11 | 07:56

Heb je ook even uitgerekend wat zo'n kudde per maand kost?

Reinaert | 22-07-11 | 08:05

-weggejorist-

vlaemsche steenkappe | 22-07-11 | 08:03

Voor de gesubsidieerde stichtingen die ons land arm is zijn er altijd weer nieuwe regels in hun bestand om de cashflow te garanderen. Zo'n Nel is een goudmijn, 41 jaar en negen kinderen die straks ook allemaal voor nieuwe dossiers gaan zorgen.

Jan Passant mk2 | 22-07-11 | 07:51

@Binx | 21-07-11 | 22:43
Dokument laatst was ook kijkenswaardig.
Ging over zwakbegaafde ouders en hoeveel hulpverleners nodig zijn om hun kinderen op te voeden. #triest
.
Weet je de naam/zender/omroep/datum nog?
Of iemand anders?

Daisy Bell | 22-07-11 | 07:48

@holegeluba | 22-07-11 | 07:17

Vroegâh heette dat - als ik het wel heb - heel eufemistisch kinderbescherming. En richtte inderdaad in veel gevallen meer schade aan dan goeds. Wat dat betreft zijn we nog niet echt veel verder gekomen.

Maar dat heb je toch met instanties die voor een ander moeten denken. Dat gaat niet lekker, ondanks alle ongetwijfeld goede bedoelingen.

Reinaert | 22-07-11 | 07:24

Deze instantie zal nooit veranderen:vier broers één daarvan ben ik, zijn ooit uit huis geplaatst door jeugzorg: heette toen waarschijnlijk anders 50 jaar geleden. Na lange strijd weer terug.
Ik werd ondernemer,een ander ingenieur, de ander bedrijfsleider, en delaatste programmeur/systeemanalist.
We leven nog steeds met onbegrip en haat voor deze instantie.

holegeluba | 22-07-11 | 07:17

@jappertje | 22-07-11 | 07:13

Sgrijven kunnen ze ook niet. Mutteen steraliseren! Allemaal!

Lees je plemp na voor je op 't knopje drukt. Dat scheelt.

Reinaert | 22-07-11 | 07:16

Mensen met zo'n zelf sigaretten maak apparaat sowieso allemaal preventief steraliseren.

jappertje | 22-07-11 | 07:13

Wat zijn het toch een lafaards bij bureau jeugdzorg.
Niet willen meewerken aan die docu zegt al genoeg over hun betrouwbaarheid.

Ik heb er gelukkig niet mee te maken, en da's maar goed ook. Je kunt er op wachten dat er een keer toch iets erg's gaat gebeuren met een "medewerker" van bureau jeugdzorg.

Che_cuevara | 22-07-11 | 06:43

@pius

Elke keer als iemand jouw reet likt krijg je er een kilo spier bij ofzo? Dat zou die 120 wel verklaren.

Maar goed. Niemand had mij gewaarschuwd dat Pius hier tegenwoordig de alpha megool is dus neem het mij niet kwalijk dat ik niet meteen in mijn mand dook. *mand*

Canis Spurcus | 22-07-11 | 06:26

29.00min Of staan er pertinent onjuistheden in zoals gewoonlijk +1

De zorgverzekeraar N | 22-07-11 | 06:19

Ik wil niet beweren dat het een stabiel gezin is. Maar rapportages over evt. misstanden binnen gezinnen moeten wel kloppen. Daarbij zou vanuit de hulpinstantie een vast contactpersoon jouw belangen moeten behartigen.
Helaas is in dit land de jeugd overgeleverd aan een frauduleuze instantie die misbruik binnen instellingen aanmoedigt en crimineel gedrag bij jongeren verder stimuleert. Jeugdzorg heeft geen enkel belang om problemen op te lossen. In plaats daarvan is uit huis plaatsen en drogeren met 'kalmeringsmiddelen' een topprioriteit voor ze. Kijk bv. naar het zeilmeisje Laura Dekker. Nog nét goed afgelopen, maar het had haar wel een depressie opgeleverd. Waarom?
Ze krijgen subsidie per aantal opgevangen kinderen. Daar houden ze flink aan over. Zéker de topbestuurders.
Helaas is in dit land de kinderrechter weggebonjourd om plaats te maken voor dit soort mensenhandelaren en kinderverkrachters. Zie de docu: ieder opgevangen kind is nóg een keer misbruikt door jeugdzorg.
Saillant detail: Jeugd'zorg' werkt samen met het Leger Des Heils. Dus Rothshield.........
Trek je conclusies.
Tijd dus voor een échte hulpinstantie die opereert vanuit liefde en compassie. En criminelen straft indien nodig. Graag onder een andere naam. Jeugdzorg is besmet met soa's en kanker.

Eigen_Gereid | 22-07-11 | 05:54

pius | 22-07-11 | 04:38
Ik MOET wat van jou? Toe maar.

Canis Spurcus | 22-07-11 | 05:50

grrr
hoe dan ook

JeBroer | 22-07-11 | 05:36

Bakito | 22-07-11 | 04:54
xd6?
Hoedanook, ik kan het hier niet veranderen.

JeBroer | 22-07-11 | 05:14

Hou eens op met zeiken op dat gezin daar gaat de hele docu niet eens over. Het gaat om het feit dat bureau jeugdzorg liegt en bedriegt en daarmee kinderen in gevaar brengt. Dit was 10 jaar geleden al hetzelfde. Een kind van 9 heeft mogelijk een SOA opgelopen mede dankzij het handelen van bureau jeugdzorg.

Dode_Geit | 22-07-11 | 05:01

IE8xd6

Bakito | 22-07-11 | 04:54

@pius
Dank voor het compliment.
Of het goed komt weet ik echter niet, voel namelijk de aandrang om bij Jeugdzorg te gaan solliciteren.
Wilde trouwens ook plussen, maar zie ze niet in IE8.

JeBroer | 22-07-11 | 04:52

@pius | 22-07-11 | 04:48
Van vraagstaart geleerd, blame on him!

INH.30CL | 22-07-11 | 04:49

Ik ga ook pleitos. tis te vroeg.

laters allemaal en @bakito in het bijzonder.

*zzzzp*

pius | 22-07-11 | 04:49

@vraagstaart | 22-07-11 | 04:45
Bon voyage!

Bakito | 22-07-11 | 04:49

INH.30CL | 22-07-11 | 04:47

Judas gij ook?

pius | 22-07-11 | 04:48

vraagstaart | 22-07-11 | 04:45

Mijn dank is oneindig! En je gezelschap was weer inspirerend ook.

as evah.

pius | 22-07-11 | 04:47

@pius | 22-07-11 | 04:43
Voor het slapen gaan nog snel even + gegeven heeft:-)

INH.30CL | 22-07-11 | 04:47

@Bakito | 22-07-11 | 04:41 Mooi! Veronderstelt dan wel zalm-gedrag en niet lafjes meedrijven met de stroom (en wel roepen "kijk, ik zwem!") natuurlijk.

BTW ik "moet" er uit, ik heb pius beloofd even een boodschap voor 'm te doen.

Welterusten voor straks (@all ook)

*out*

vraagstaart | 22-07-11 | 04:45

vraagstaart | 22-07-11 | 04:39

Nou ja niet alles.

Als iemand je van achteren aanvalt, bewusteloos slaat en ergens opsluit dan heb je weinig keus.

Bijvoorbeeld.

pius | 22-07-11 | 04:44

JeBroer | 22-07-11 | 04:39

LOL.

Een Zalm en scherp.

Jij zet de grizzleys wel op het verkeerde been;)

Komt helemaal goed.

pius | 22-07-11 | 04:43

@vraagstaart | 22-07-11 | 04:39
De mens heeft heel veel kennis om zich heen verzameld. Je moet daar door heen banjeren als een kind in de Efteling. Om vervolgens zelf een carnavalswagen te bouwen. Bij wijze van spreken.

Bakito | 22-07-11 | 04:41

@INH.30CL | 22-07-11 | 04:35 Welterusten! CU next time.

vraagstaart | 22-07-11 | 04:41

@INH.30CL | 22-07-11 | 04:35
Welterusten! Het valt allemaal ook niet mee. Zo'n krat.

Bakito | 22-07-11 | 04:39

@Bakito | 22-07-11 | 04:31 Da's ook weer waar en volgens bijvoorbeeld Epictetus bestaat die absolute vrijheid ("alles is je eigen keuze") dan weer wèl. Als theoretisch concept denk ik dat het wel klopt, maar de moeite die stoïcijnen (moeten) doen om te ont-moeten doet me dan wel weer twijfelen aan de absoluutheid van zijn stellingen.

Al blijven ze uiterst waardevol, dat weer wel. Natuurlijk. Toch. Zeker. Desalniettemin.

vraagstaart | 22-07-11 | 04:39

pius | 22-07-11 | 04:34
Jos of Jeroen? Hoezo, heten je broers zo?

JeBroer | 22-07-11 | 04:39

Canis Spurcus | 22-07-11 | 04:36

Seven is inderdaad ok. Maar voor de rest kan jij beter weer in je mand gaan liggen.

Voor ik een cesarmilliannetje op je reedt ga doen.

pius | 22-07-11 | 04:38

INH.30CL | 22-07-11 | 04:35

Slaap goed mijn beste!

pius | 22-07-11 | 04:36

seven | 22-07-11 | 00:13

Seven, altijd +1

Less power to the idiots!!!1

Canis Spurcus | 22-07-11 | 04:36

@vraagstaart | 22-07-11 | 04:25
Zo denken wij westerlingen inderdaad over vrijheid. Wij kunnen relativeren over het begrip vrijheid op een manier zoals door jou omschreven. Hoe zouden ze dat doen in landen waar dictatuur heerst? Hoe zouden zij denken en voelen? Weet ik veel man, heb te veel 30+ op inmiddels om goed na te kunnen denken, vandaar dat ik een ieder welterusten wens en tot een volgende maal hopelijk!

INH.30CL | 22-07-11 | 04:35

JeBroer | 22-07-11 | 04:31

Een vis die tegen de stroom inzwemt. Mooie beesten. en ben jij Jos of Jeroen trouwens?

pius | 22-07-11 | 04:34

@JeBroer | 22-07-11 | 04:31
Weet je waarom een zalm tegen de stroom inzwemt?

Bakito | 22-07-11 | 04:34

vraagstaart | 22-07-11 | 04:28

wahaha.

Dat zou mooi zijn. Want met deze kindercreche word het een lang seizoen.

pius | 22-07-11 | 04:33

@pius
Wat is een zalm?
Weet wel dat ze gevangen kunnen worden door te trollen.

JeBroer | 22-07-11 | 04:31

Dat je anderen verantwoordelijk stelt voor je eigen vrijheid. Hoe slap ben je dan?

Bakito | 22-07-11 | 04:31

@pius | 22-07-11 | 04:24 Ah, de kathedraal van St. Ronald en zijn 11 apostelen.

Klopt het nu dat psalm 1 daar nu begint met "Hou je hand op, kameraden"? #dtv

vraagstaart | 22-07-11 | 04:28

@TheOne48 | 22-07-11 | 04:20
CU in Vegas

INH.30CL | 22-07-11 | 04:25

@INH.30CL | 22-07-11 | 04:19 Ik denk dat we vrijheid in enige mate van beperking nodig hebben maar dat absolute vrijheid veronderstelt dat we dan ook geen enkele verplichting en verantwoordelijkheid naar anderen (en onszelf) hebben die ons daarin beperkt.

Dat idee alleen al is genoeg om het niet eens te willen, voor mij. Want dat impliceert dan ook dat er niemand is waar je rekening mee wilt houden. Brrr.

Net zoiets als vakantie. Drie weken, zelfs zes weken is leuk. Maar na een half jaar, met de wetenschap dat je je hele leven verder vakantie zult hebben, willen veel mensen toch kruipend terug aan het werk.

Of ze zetten het op een zuipen, dat kan natuurlijk ook.

vraagstaart | 22-07-11 | 04:25

Bakito | 22-07-11 | 04:23

*proest*

pius | 22-07-11 | 04:24

vraagstaart | 22-07-11 | 04:19

LOL again;)

Ik heb geen idee. Ik kom alleen nog op heilige grond als ik in rotterdam ben en nee, dat is geen moskee.

Die ligt een paar meter verder.

pius | 22-07-11 | 04:24

e2-e4

Bakito | 22-07-11 | 04:23

TheOne48 | 22-07-11 | 04:20

Good luck! en van hetzelfde.

pius | 22-07-11 | 04:22

@TheOne48 | 22-07-11 | 04:20
Gok ze!

Bakito | 22-07-11 | 04:22

@INH.30CL | 22-07-11 | 04:19
Om vrij te kunnen zijn moet je helemaal door het slijk. Je weet wel, die lotusbloem en de modder.

Bakito | 22-07-11 | 04:21

Mensen, welterusten, ik ga er nog ff wat $ doorheenjagen op pokerstars, maar hier ben ik out, het gaat jullie goed!!

TheOne48 | 22-07-11 | 04:20

@pius | 22-07-11 | 04:14 Ach, zolang het anoniem kan en jij dus niet weet dat je van mij komen: wat kan me gebeuren, toch?

BTW Is zo'n Nel nou exemplarisch voor Mekka aan de Maas of lopen daar ook baarmoeders rond met hersens?

vraagstaart | 22-07-11 | 04:19

@vraagstaart | 22-07-11 | 04:12
Maar is er iemand die weet wat echte vrijheid inhoudt?
Het is tenslotte een denk/wensbeeld, maar kan de mens in vrijheid leven en blijven bestaan zonder inmenging van derden? We blijven elkaar nodig hebben op welke wijze dan ook. Een leider/politicus/fuhrer zal de mens altijd nodig hebben lijkt de geschiedenis ons te leren.

INH.30CL | 22-07-11 | 04:19

Goed stuk trouwens van die Quid. De hele redactie hier verdient trouwens een pluim. Puur gevoelsmatig dan....

Bakito | 22-07-11 | 04:17

@vraagstaart | 22-07-11 | 04:13
Je maat aftroeven is niet logisch. Wel eerlijk.

Bakito | 22-07-11 | 04:14

vraagstaart | 22-07-11 | 04:08

Potverdorie moest ik nog zo lachen om die ondersteek boven water.

Ga jij me lopen pluskuddowen. Van je vrienden moet je het hebben.


*Kuddo-omzetapparaat kopen gaat*

pius | 22-07-11 | 04:14

@Bakito | 22-07-11 | 04:11 Rotterdams of Amsterdams? Of kraken?

vraagstaart | 22-07-11 | 04:13

@Bakito | 22-07-11 | 04:06 Vrijheid bestaat net zomin als het absolute nulpunt. Ke kunt het benaderen maar nooit realiseren.

Maar alle vrijheid om daar anders over te denken, natuurlijk.

vraagstaart | 22-07-11 | 04:12

@vraagstaart | 22-07-11 | 04:08
Ah, de Nel. Kun je klaverjassen?

Bakito | 22-07-11 | 04:11

@INH.30CL | 22-07-11 | 04:05 Wederzijds, dank u. Ik ben pius vol aan het stoppen met +jes, gewoon omdat het kan en omdat ik weet dat hij er een hekel aan heeft.

Kleine pleziertjes, ze kosten zo weinig.

Dacht Nel ook, tot haar casual wipjes met Oboema 1 t/m 9 meer impact bleken te hebben op haar dan een platinum card op Yolanthe Karbouw van Cashbergen.

vraagstaart | 22-07-11 | 04:08

@Bakito | 22-07-11 | 04:06
Jawel, je definieert het zelf al enigszins.

INH.30CL | 22-07-11 | 04:08

@TheOne48 | 22-07-11 | 04:00
Naastenliefde houdt niet op bij geografische afspraken. Het goede is namelijk onbegrensd. Vrijheid mag m.i. dan ook niet gedefinieerd worden.

Bakito | 22-07-11 | 04:06

-weggejorist-

INH.30CL | 22-07-11 | 04:05

@vraagstaart | 22-07-11 | 04:02
Wat fijn om u weer te treffen. Oppergek zit inmiddels weer in zijn kamertje.... had maar een uurtje ofzo

INH.30CL | 22-07-11 | 04:05

@OpperGek | 22-07-11 | 03:11 Waar komt die anale fixatie vandaan? Had je als nick dan niet beter "OnderSteek" kunnen nemen?

vraagstaart | 22-07-11 | 04:02

TheOne48 | 22-07-11 | 03:56

Snap je niet helemaal, sorry, maar wat bedoel je?

pius | 22-07-11 | 04:02

TheOne48 | 22-07-11 | 03:53

Ik ken nogal wat nederlanders die een uitkering trekken. ja dus.

pius | 22-07-11 | 04:01

@Bakito | 22-07-11 | 03:54
Dat is het laatste waar ik echt voor vrees terwijl ik het hier toch graag ben:-0

INH.30CL | 22-07-11 | 04:00

Bakito | 22-07-11 | 03:55
De afkomst van een arts was niet mijn intake, maar wel blij dat je moeder er baadt bij had, dat wel

TheOne48 | 22-07-11 | 04:00

INH.30CL | 22-07-11 | 03:54

ik ook;)

pius | 22-07-11 | 04:00

pius | 22-07-11 | 03:46
Sterke, was het alweer vergeten

TheOne48 | 22-07-11 | 03:56

pius | 22-07-11 | 03:46
Sterke, was het alweer vergeten

TheOne48 | 22-07-11 | 03:56

@TheOne48 | 22-07-11 | 03:53
Mijn moeder heeft langer geleefd dankzij een Pakistaanse arts. Voor wat hoort wat....

Bakito | 22-07-11 | 03:55

@pius | 22-07-11 | 03:51
Hah ha, snap wat je bedoelt, zonde van de H:-) Maar ik weet waar je bent geweest iig

INH.30CL | 22-07-11 | 03:54

@INH.30CL | 22-07-11 | 03:47
Wanneer kom jij eens naar zo'n bijeenkomst? Anonimiteit is ook zoiets....

Bakito | 22-07-11 | 03:54

Bakito | 22-07-11 | 03:43
Is niet meer op te lossen met de ongeremde import van onrendabelen. Weleens in de wachtruimte van een huisartsenpost/tandarts/ afdeling uitkeringen/subsidieaanvraag etc geweest? Ooit een originele nederlander aangetroffen? Allemaal opvreters die niet te beroerd zijn om in een ziekenhuis met 10 man op bezoek te komen.

TheOne48 | 22-07-11 | 03:53

INH.30CL | 22-07-11 | 03:47

Dat werd het wel uiteindelijk ja.

pius | 22-07-11 | 03:51

@pius | 22-07-11 | 03:46
In Drente?

INH.30CL | 22-07-11 | 03:47

TheOne48 | 22-07-11 | 03:45

Ik heb vd week bijvoorbeeld bakito gezien. Jaja. the one and only;)

En Art vandelay ultor.

Wat dacht je daarvan.

pius | 22-07-11 | 03:46

pius | 22-07-11 | 03:41
Peace!
Ok ik hap, vertel over van de week.

*prima vredespijpje trouwens, GHHHhaahhh*

TheOne48 | 22-07-11 | 03:45

Er zijn altijd percentages die buiten de boot vallen. Je kunt er boos om worden of medelijden mee hebben. Misschien moeten we als maatschappij ons gezonde verstand gebruiken. Hoe lossen we dit op?

Bakito | 22-07-11 | 03:43

TheOne48 | 22-07-11 | 03:38

Ik heb dat van de week nog ondervonden.

*Vredespijp rondpasst*

Peace!

pius | 22-07-11 | 03:41

OpperGek | 22-07-11 | 03:23
Meningen en emoties lijken hier tegenstrijdig maar ik heb hier altijd het gevoel dat we IRL gewoon gezellig een biertje kunnen drinken.

TheOne48 | 22-07-11 | 03:38

TheOne48 | 22-07-11 | 03:26

wat mij betreft wel. ik heb net zoveel boter op mijn hoofd;)

OpperGek | 22-07-11 | 03:29

haha. tuurlijk. Even goede vrienden.

*hand uitsteekt*

pius | 22-07-11 | 03:36

ha ha die internal server error toch:-)

INH.30CL | 22-07-11 | 03:32

OpperGek | 22-07-11 | 03:23
Moet kunnen I guess. Dat is de reden dat we GS zitten.

TheOne48 | 22-07-11 | 03:31

Pius ik krijg maar 5 minuten reaguurdertijd per dag. Vandaag een uurtje omdat het bijna weekend is. Laat mij!

OpperGek | 22-07-11 | 03:29

Pius ik krijg maar 5 minuten reaguurdertijd per dag. Vandaag een uurtje omdat het bijna weekend is. Laat mij!

OpperGek | 22-07-11 | 03:28

Pius ik krijg maar 5 minuten reaguurdertijd per dag. Vandaag een uurtje omdat het bijna weekend is. Laat mij!

OpperGek | 22-07-11 | 03:26

pius | 22-07-11 | 03:22
Rustig nou, Oppergek is vergeten zich op dit tijdstip fatsoenlijk aan te melden en te vragen of hij zich in dit debat kon mengen, lijkt mij een beginnersfout dat hem vergeven mag zijn.

TheOne48 | 22-07-11 | 03:26

Pius ik krijg maar 5 minuten reaguurdertijd per dag. Vandaag een uurtje omdat het bijna weekend is. Laat mij!

OpperGek | 22-07-11 | 03:25

Whisper | 22-07-11 | 03:04

zkr;)

pius | 22-07-11 | 03:25

@OpperGek | 22-07-11 | 03:09
Maar goed, ik wel even inhoudelijk reageren.
9 kinderen neem je niet, die krijg je. Het is voor veel mensen, met name in onze huidige egocentrische leefwijze, niet te bevatten hoe en op welke wijze daar veel liefde en zorg aan te kunnen besteden. Egocentrisch leven en denken zorgt er juist voor dat anderen in een bepaald hokje worden geduwd. Natuurlijk zal deze moeder enige schuld hebben aan de situatie waarin ze verkeert, maar om het allemaal aan haar te wijten gaat me te ver.

INH.30CL | 22-07-11 | 03:25

@OpperGek | 22-07-11 | 03:09
Maar goed, ik wel even inhoudelijk reageren.
9 kinderen neem je niet, die krijg je. Het is voor veel mensen, met name in onze huidige egocentrische leefwijze, niet te bevatten hoe en op welke wijze daar veel liefde en zorg aan te kunnen besteden. Egocentrisch leven en denken zorgt er juist voor dat anderen in een bepaald hokje worden geduwd. Natuurlijk zal deze moeder enige schuld hebben aan de situatie waarin ze verkeert, maar om het allemaal aan haar te wijten gaat me te ver.

INH.30CL | 22-07-11 | 03:24

TheOne48

Dus iedereen mag iets maar 1 keer zeggen? In dat geval had die comment over mijn nick ook wel weggejorist mogen worden ;). Misschien ben ik wat te hard geweest met de bewoordingen maar ik ben nu eenmaal een medogenloze reaguurder I guess.

OpperGek | 22-07-11 | 03:23

OpperGek | 22-07-11 | 03:18

Oww.

Je bent dus een geseizoende reaguurder.

Gek dat ik je nog zo weinig gezien heb. Of hebben ze geen computers in dat gesticht waar je zit.

Dat kan natuurlijk ook.

pius | 22-07-11 | 03:22

OpperGek | 22-07-11 | 03:11
Je hebt je niet goed ingelezen, comments gelezen, in dit topic. Doe dat wel en je zal zien dat velen hetzelfde zeggen als jij maar in iets minder crue bewoordingen. Om er zo frontaal in te komen levert altijd weerstand op al is het maar om de weerstand.

TheOne48 | 22-07-11 | 03:19

Ik ben je schatje niet, dat ten eerste al, daar komt nog bij dat mijn taalgebruik helemaal niet wegjoris-waardig is. U komt net kijken hier of u bent niks gewend? Typhus is een woord dat al sinds het begin gebruikt wordt door geenstijl zelf. Ken uw klassiekers. Verder bepaal ik zelf wel wat voor taalgebruik ik bezig, en bepaalt joris wel of het blijft staan of niet.

OpperGek | 22-07-11 | 03:18

TheOne48 | 22-07-11 | 03:07

Oppergek is een zelfafzeikende entiteit.

Maar evengoed bedankt.

pius | 22-07-11 | 03:14

OpperGek | 22-07-11 | 03:11

Je taalgebruik schatje. Je taalgebruik.

Die grote bek van je.

pius | 22-07-11 | 03:13

@OpperGek | 22-07-11 | 03:11
Ik een grote Joris op U zie afkomen:-)

INH.30CL | 22-07-11 | 03:12

En voor de rest van de kontenlikkertjes van pius: ik hoop dat het lekker smaakt en de typhus.

OpperGek | 22-07-11 | 03:11

@pius | 22-07-11 | 03:02
mij op de een of andere manier aan "" kabouterjes "" doet denken?:-)

INH.30CL | 22-07-11 | 03:11

@pius

Dat mag je vinden, mijn mening is dat mensen die 9 kinderen nemen, denken dat ze die allemaal behoorlijk op kunnen voeden, en als instanties ingrijpen ook nog gaan afgeven op die instanties van mij preventief gesteriliseerd mogen worden.

Wat jij verder tegen mij hebt, aangezien je uit het niets een beetje gaat lopen zeiken op mijn nick, en voor het gemak maar aanneemt dat ik een mongool ben, zegt meer over jou dan over mij. Dikke doei!

OpperGek | 22-07-11 | 03:09

INH.30CL | 22-07-11 | 03:07

dank u;)

allebei trouwens.

pius | 22-07-11 | 03:07

pius | 22-07-11 | 03:04
Dank, ga nou maar weer verder met Oppergek afzeiken.Succes!.

TheOne48 | 22-07-11 | 03:07

@Whisper | 22-07-11 | 03:04
Zolang jij pius geen + geeft vindt ie het prima

INH.30CL | 22-07-11 | 03:07

pius | 22-07-11 | 03:02 |
haha.. leuk. Maar dat laat ik verder ongezegd, akkoord?

Whisper | 22-07-11 | 03:04

TheOne48 | 22-07-11 | 02:58

Jij begon. Maar dit is een mooi antwoord.

Dat moet gezegd.

pius | 22-07-11 | 03:04

OpperGek | 22-07-11 | 03:00

Ik vind dat jij een mongool bent.

En niet de heroische versie van djenghis khan. Nee de hulpverlenersversie zeg maar.

We moeten wel een beetje ontopic blijven natuurlijk.

pius | 22-07-11 | 03:02

INH.30CL | 22-07-11 | 02:58

Liever niet. Maar het is goed bedoeld waarschijnlijk.

Dus evengoed dank;)

pius | 22-07-11 | 03:01

pius | 22-07-11 | 02:55
*heb dat tubetje gevonden* :)
Ja, ik hou er van!

Whisper | 22-07-11 | 03:00

@plus

Dus jij vindt dat dit moet kunnen? Of kom je niet verder dan een potje zeiken over iemand's nick? Sukkel.

OpperGek | 22-07-11 | 03:00

pius | 22-07-11 | 02:51
Nou nou, niet zo vervelend he. Ik ben rijk omdat mijn kinderen op de TU delft kunnen studeren, mijn vriendin geweldig is etc etc etc en ja ook 2x per jaar poosje naar Vegas kan nog steeds maar dat is niet zo belang 'rijk'

TheOne48 | 22-07-11 | 02:58

@pius | 22-07-11 | 02:57
Nu krijg je toch echhies een +

INH.30CL | 22-07-11 | 02:58

@OpperGek | 22-07-11 | 02:56
Weer wat geleerd; een k*t heeft hersenen

INH.30CL | 22-07-11 | 02:57

OpperGek | 22-07-11 | 02:56

Jij komt nog ff je naam eer aan doen op dit tijdstip.

Of ben je een vliegtuig?

pius | 22-07-11 | 02:57

Als mevrouw niet had liggen neuken als een konijn had ze nu niet in deze shit gezeten. Sorry hoor maar 9 kinderen? Doe godverdomme normaal zwakbegaafde kut.

OpperGek | 22-07-11 | 02:56

Whisper | 22-07-11 | 02:53

Ik spreek net -edit aan. Blijk jij dat te zijn.

Is dat wat die automoderatie?

pius | 22-07-11 | 02:55

Whisper | 22-07-11 | 02:32 |
Jezelf - editen - nice.

Whisper | 22-07-11 | 02:53

@TheOne48 | 22-07-11 | 02:50
Hoe rijk?

INH.30CL | 22-07-11 | 02:53

pius | 22-07-11 | 02:51

eerste natuurlijk. Maar dat ziet iedere kniesoor.

pius | 22-07-11 | 02:52

TheOne48 | 22-07-11 | 02:50

Je bedoeld materieel waarschijnlijk. Want geestelijk en spiritueel is het niet veel.

Zo op het eesrte gezicht.

pius | 22-07-11 | 02:51

INH.30CL | 22-07-11 | 02:46

Je vult in. Ik was vragend. En ik vind niet snel iets onethisch. Maar wel humor.

In dit geval.

pius | 22-07-11 | 02:50

pius | 22-07-11 | 02:44
Woww daar kan ik niet tegenop, ik ben alleen maar rijk, thats all

TheOne48 | 22-07-11 | 02:50

Ik heb m gezien en weet niet echt wat ik er van moet denken. Er word in de documentaire niet uitgelicht waarom die kleine uhaubt onder jeugdzorg kwam te vallen.

MUFASABRADDA | 22-07-11 | 02:48

@pius | 22-07-11 | 02:42
cultuurkritische en etnisch waakzamezame houding als repliek op een tegel duidt enigszins op een onethische aanname?

INH.30CL | 22-07-11 | 02:46

Narcisme is een zegen hier.

Echt.

pius | 22-07-11 | 02:45

TheOne48 | 22-07-11 | 02:42

Ik heb geen medestanders nodig.

Ik ben 120 kilo spieren en doe al twintig jaar aan alle mogelijke vechtsporten.

Verder ben ik taalisch zeer begaafd en bovengemiddeld intelligent en heb ik een geweldige vriendin.

En jij?

pius | 22-07-11 | 02:44

INH.30CL | 22-07-11 | 02:41
Op de manier zoals ik het bedoelde wel, maar je kan het ook anders lezen zie ik nu, slordig maar kan gebeuren helaas

TheOne48 | 22-07-11 | 02:44

INH.30CL | 22-07-11 | 02:40

Om zijn woordvoerder te zijn? Wat heeft ethiek daarmee te maken.

Dat vraag ik me af.

pius | 22-07-11 | 02:42

pius | 22-07-11 | 02:38
Jaloers dat je zelf geen medestanders hebt??

TheOne48 | 22-07-11 | 02:42

@TheOne48 | 22-07-11 | 02:38
Uw zin klopt niet helemaal:-)

INH.30CL | 22-07-11 | 02:41

@pius | 22-07-11 | 02:38
In dit geval leek het mij ethisch verantwoord idd

INH.30CL | 22-07-11 | 02:40

INH.30CL | 22-07-11 | 02:35

Ben jij de woordvoerder van die ene 48?

;)

pius | 22-07-11 | 02:38

pius | 22-07-11 | 02:33
Ik heb een afkeer van nieuwkomers die hier de boel ontwrichten en belazeren van mijn (onze) belastingcenten, daar hebben we er zelf al genoeg van.

TheOne48 | 22-07-11 | 02:38

@pius | 22-07-11 | 02:33
Zolang het waakzaamheid betreft is daar niets mis mee.

INH.30CL | 22-07-11 | 02:35

@ -edit

Haal je iets weg omdat het terecht is?

Dat is nogal orgineel. Maar daar hou ik dan wel weer van.

Dat dan weer wel.

pius | 22-07-11 | 02:35

TheOne48 | 22-07-11 | 02:30

Jij hebt een cultuurkritische en etnisch waakzame houding.

Of niet soms?

pius | 22-07-11 | 02:33

TheOne48 | 22-07-11 | 02:30 |
-edit: verdwenen wegens terechte comment -

Whisper | 22-07-11 | 02:32

Bazip Zeehok | 22-07-11 | 02:16
Fatima staat model voor honderden excuusbestuurders die allemaal de boel belazeren, zodra die allemaal een enkeltje thuisland krijgen kan de poll weg. Btw waar is je switsal?

TheOne48 | 22-07-11 | 02:30

Fatime is met verkansie. Die kan helemaal niet weg nu.
Neemt niet weg dat dat allang had moeten gebeuren; /eigen keuze modus/ aan \ uit/
....

Whisper | 22-07-11 | 02:30

En waar is parsons trouwens?

pius | 22-07-11 | 02:29

necrosis | 22-07-11 | 02:20

Hij heeft natuurlijk gelijk.

En misschien kan jij beter ophoepelen. Wegens verregaand cultuurverraad.

Daar kan je Fatima iig niet van betichten.

pius | 22-07-11 | 02:23

@Bazip Zeehok | 22-07-11 | 02:16
Heb jij soms een dikbetaald baantje in Fatima-city?
Ik hoop dat die poll blijft staan totdat ze is opgehoepeld!

necrosis | 22-07-11 | 02:20

JeBroer | 22-07-11 | 02:10
Volgens mij gaat het om de incompetentie van diverse afdelingen / departementen, welke zich allemaal druk maken om de uiteindelijke verdeling van de "pot."
Serieus: ik heb ooit bij GGD een project gedaan waarbij 60k kinderen werden ingeent tegen meningitis-C... Schokkend. Vooral toen ik er achter kwam hoe 'budgetten' werden en, belangrijker, konden worden gemanipuleerd... Je broek zakt er van af...

Whisper | 22-07-11 | 02:18

-weggejorist-

Helligen Hendrik | 22-07-11 | 02:17

necrosis | 22-07-11 | 02:14

Dan ben je net zo'n lul als die blaffende meute dus. Had ik niet achter je gezocht.

Maar ja , internet he.

pius | 22-07-11 | 02:17

Mag die sneue poll over Fatima nou eindelijk eens weg!!!

Bazip Zeehok | 22-07-11 | 02:16

Whisper | 22-07-11 | 02:10

Je kent je klassiekers. En alles wat roest is een soort antiek.

Prima dus.

pius | 22-07-11 | 02:15

@pius | 22-07-11 | 02:07
Geen bier want ik moet zo weer naar mijn werk.
Ik ben tevens geen zwarte Afrikaan (net nog gecheckt onder de douche).
En excuses doe ik niet (meer) aan.

necrosis | 22-07-11 | 02:14

JeBroer | 22-07-11 | 02:10

Je bent een zalm. Daar hou ik wel van.

pius | 22-07-11 | 02:11

Bovendien heeft Nederland een zorgstelsel toch?
Bedoelt voor mensen als in deze docu. en de mensen die er voor gezorgd hebben dat dit mogelijk is laten we nu creperen in hun eigen schijt en pis. (lees bejaardenhuis!)

INH.30CL | 22-07-11 | 02:11

necrosis | 22-07-11 | 02:01

Misschien ben je dan ook niet aan deze zin toe gekomen.

"Neuken is prima, elke week een ander is niets mis mee, maar een kind vaderloos laten opgroeien is de grofste kindermishandeling die men zich kan voorstellen!
vanhetgoor | 22-07-11 | 01:26 "

Maar ja, racisme, dan is elke discussie doodgeslagen.

de honden blaffen... | 22-07-11 | 02:11

pius | 22-07-11 | 02:00 |
Merci. En op u! Het is te danken aan uw loyaliteit en mildheid.
Eén van de bekwaamste keizers uit de geschiedenis van het Romeinse rijk. Pius' zijn lange regeringsperiode van ruim 22 jaar valt in de periode van de adoptiefkeizers. Het was een tijd van vrede en welvaart en het keizerrijk kwam tot grote bloei.
:) Gegroet! (Mijn Latijn is verroest, dat wilt u niet weten...)

Whisper | 22-07-11 | 02:10

Alleen Eurotokkie wist te benoemen dat het belangrijkste probleem het gebrek aan geld is; if you pay peanuts, you get monkeys.
Daarnaast en in eerste instantie is er natuurlijk de eigen verantwoordelijk van ouders.
Hulde voor een instantie als Jeugdzorg, ondanks de fouten.

JeBroer | 22-07-11 | 02:10

necrosis | 22-07-11 | 02:01

Dus wat zeg je dan?

sorry pius, had het verkeerd gezien.

En dan zeg ik;

geen probleem necro, hoelang kennen we elkaar nu al? neem een biertje van me. We zijn toch zeker geen zwarte afrikanen.

Of denk jij van wel?

pius | 22-07-11 | 02:07

@TheOne48 | 22-07-11 | 02:06
yep

INH.30CL | 22-07-11 | 02:06

Wat kost zo'n 'gezin' wel niet? Kinderbijslag, huursubsidie, aandacht Jeugdzorg, justitie en wat ik verder nog vergeet. Ik denk dat ik ook maar slachtoffer van de maatschappij ga spelen.
*stoppen met werken en belasting betalen*

TheOne48 | 22-07-11 | 02:06

@kapotte_stofzuiger | 22-07-11 | 01:53
ha daar woon ik ook
zal zo ff om het hoekje kijken

INH.30CL | 22-07-11 | 02:01

@pius | 22-07-11 | 01:46
Die enorme lap tekst heb ik maar voor de helft gelezen (teveel dramaqueen).
Jouw comment was korter.
Enne... 22-9 is mijn 3e verjaardag op GS.

necrosis | 22-07-11 | 02:01

Whisper | 22-07-11 | 01:58

Proost!

pius | 22-07-11 | 02:00

pius | 22-07-11 | 01:53 | + 1 -
*aan bier gaat* :)

Whisper | 22-07-11 | 01:58

kapotte_stofzuiger | 22-07-11 | 01:53

LOL.

Je hebt wel gelijk trouwens.

Die heb je verdiend;)

pius | 22-07-11 | 01:57

kapotte_stofzuiger | 22-07-11 | 01:47
In december 2009 had ik ook een baan, in 2010 ook en in 1986,1987,1988,1989,1990,1991,1992,1993,1994,1995,1996,1997,1998,1999,2000,2001,2002,2003,2004,2005,2006,enz.Wat is je punt?

boeglul | 22-07-11 | 01:57

de honden blaffen... | 22-07-11 | 01:54

Je kunt toch lezen.

Er staat wat er staat. En ja.

Dat bedoel ik.

pius | 22-07-11 | 01:56

Je bent verstandig wanneer je van al wat wordt gezegd, de helft maar gelooft.
Maar je bent wijs als je weet welke helft je moet geloven.

Whisper | 22-07-11 | 01:55

pius | 22-07-11 | 01:46
Ik stel je een simpele vraag, waarop je het antwoord schuldig blijft.

"het door mij bespeurde waar jij op reageert iets is wat zich ook weleens manifesteert in jou openbaringen"
Dat moet wel iets heel heel verschrikkelijks zijn...

de honden blaffen... | 22-07-11 | 01:54

Voordat de Jeugdzorg zelfs naar 0033 komt: welterusten!

kapotte_stofzuiger | 22-07-11 | 01:53

Bij Transavia hebben ze nog wel een piloot die ervaring heeft met het 'oplossen' van dit soort problemen. Ook met een zekere 'zangeres' (als zij kan zingen, is Frans Bauer een zanger van wereldklasse, kom op zeg).

Teiltjes Tekort | 22-07-11 | 01:53

@pius | 22-07-11 | 01:52
Vandaag? Ik heb u de afgelopen 2 uur amper c.q. niet aangesproken.

kapotte_stofzuiger | 22-07-11 | 01:53

Whisper | 22-07-11 | 01:51

Haha. Noprob. Het staat je sowieso vrij natuurlijk.

Thanx anyway.

pius | 22-07-11 | 01:53

kapotte_stofzuiger | 22-07-11 | 01:50

Moet je mij hebben of zo vandaag.

zuigert;-)

pius | 22-07-11 | 01:52

pius | 22-07-11 | 01:47 |
Daarom 'tegel' ik 'm. Het drukken op + of - is aan mij niet besteed. Bij wijze van uitzondering plemp ik 'm dan. Sowieso aan - doe ik niet, past niet bij me... + kan, maar kost ook moeite... :)

Whisper | 22-07-11 | 01:51

@pius | 22-07-11 | 01:49
Niet om het een of ander, maar heeft u in uw kindertijd ook met Jeugdzorg te maken gehad? ;) ;) ;) ;) ;)....

kapotte_stofzuiger | 22-07-11 | 01:50

@pius | 22-07-11 | 01:49
Dat schijn ik te mogen...

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:50

Dat was hem weer even voor mij. Bonne notte tutti!

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:49

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:46

Jij weet het joost;)

pius | 22-07-11 | 01:49

Anders nog? | 22-07-11 | 01:47

Ghe ghe;)

pius | 22-07-11 | 01:48

Whisper | 22-07-11 | 01:38

Ik haat pluskudo's. Maar waardeer je geste;)

pius | 22-07-11 | 01:47

@boeglul | 22-07-11 | 01:43
Nelletje heeft/had een baan (op gegeven moment in de documentaire, december 2009 "mijn contract wordt niet verlengd").
Dat ze idioot veel kinderbijslag krijgt, is een ander verhaal.

kapotte_stofzuiger | 22-07-11 | 01:47

Hoe komt dat mens aan die kinderen? Ik had mijn hond er nog vanaf geschopt.

Het begint zo langzamerhand wel op te vallen dat Jeugdzorg alleen maar mensen ten onrechte lastig valt. Neem nou zo'n Nel, je snapt toch niet wat Jeugdzorg daar te zoeken heeft? Jeugdzorg lijkt de rechtbank wel: alleen maar ontkennende verdachten die al hun leven lang slachtoffer zijn.

Anders nog? | 22-07-11 | 01:47

necrosis | 22-07-11 | 01:43

Lees necrosis. Voor je tegelt.

Hoelang reaguur je al?

;)

pius | 22-07-11 | 01:46

@necrosis | 22-07-11 | 01:43
beter lezen: vanhetgoor noemt eerst een Antiliaanse man en verwiijst er later naar als 'Afrikaanse Nederlander'. Pius verwijst er slechts naar.

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:46

de honden blaffen... | 22-07-11 | 01:41

Ik heb je net mijn oprechte excuses aangeboden.

Daarop heb je niet eens gereageerd terwijl het geen halsmisdaad was. Daar hou ik niet van. Dus ik heb jou niets meer te zeggen.

Behalve dan dat dat het door mij bespeurde waar jij op reageert iets is wat zich ook weleens manifesteert in jou openbaringen. En dat verklaart je reactei in deze.

Simpel eigenlijk.

pius | 22-07-11 | 01:46

in China weten ze hoe het moet. Voor 1 kind van een ander belasting moeten betalen vind ik overigens meer dan genoeg.Aan de andere kant; Nederland vergrijst, dus te meer kinderen voor mijn pensioen kunnen werken straks, des te beter.

INH.30CL | 22-07-11 | 01:45

@kapotte_stofzuiger | 22-07-11 | 01:41
Of aan Nelletjes?

boeglul | 22-07-11 | 01:43

@pius | 22-07-11 | 01:34 | + -1 -
Sinds wanneer liggen de Antillen in/ om Afrika?
Pak eens een atlas.....

necrosis | 22-07-11 | 01:43

@vanhetgoor | 22-07-11 | 01:26
Schuif je frustraties niet onder stoelen of banken, maar laat ze de vrije loop. Oh wacht, dat deed je al.

Overigens liggen de Antillen niet in Afrika, zomaar voor je info.

Waarom krijg ik de indruk dat jij een lesbienne bent die ooit door haar Antiliaanse vader in de steek is gelaten?

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:42

* krabt aan zijn ballen en gaat slapen*
OUT

Eurotokkie | 22-07-11 | 01:41

Late night reaguursel: waarom verspillen we in Nederland uberhaubt zoveel belastingcentjes aan falende hulpverleners?

kapotte_stofzuiger | 22-07-11 | 01:41

pius | 22-07-11 | 01:34
Hoe zou jij deze waarheid als een koe benoemen, zonder dat er ergens iemand opstaat om de discriminatie/rascisme kaart te trekken?

de honden blaffen... | 22-07-11 | 01:41

pius | 22-07-11 | 01:34 |
Scherprechter "terug!" Merci. +1

Whisper | 22-07-11 | 01:38

vanhetgoor | 22-07-11 | 01:26
Zo'n plempsel moet wel opluchten. Je kunt ook gewoon een boertje laten!

boeglul | 22-07-11 | 01:35

@Ronman2k | 22-07-11 | 01:26
Hoezo is twee genoeg? Of eigenlijk wil ik zeggen: wie ben jij om te bepalen hoeveel kinderen iemand mag/zou moeten hebben? Ok, 14 is wat (te) veel, maar bv drie vind ik heel acceptabel, en zelfs 4 lijkt me leuk. Bij vijf beginnen mijn twijfels, maar dat ben ik.

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:35

vanhetgoor | 22-07-11 | 01:26

Mooi emotioneel stuk. Al is de moeder echt niet alleen slachtoffer en medeverantwoordelijk.

Je afrikaanse nederlander verwijzing is een dieptepunt in je betoog en neigt naar rascisme.

Jammer.

pius | 22-07-11 | 01:34

@Eurotokkie | 22-07-11 | 01:26
Dan kom ik terug op je eerdere tegel:

"Voorkomen is beter dan genezen , hoe eerder je erbij bent hou beter het is voor het kind.
Alleen zijn er mensen die vinden dit bemoeizucht , was er eerder ingegrepen dan wat het misschien helemaal niet tot mishandeling gekomen van hun vader."

Je hebt het duidelijk over ingrijpen vóór er iets is gebeurt. Alles wat jij nú beschrijft zijn symptomen van wanneer het al aan de gang is.

Maar misschien is het probleem wel gewoon dat iedereen het wel anders wil, maar niemand weet hoe het dan wel moet?

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:32

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:18

Tsja. daar zit wat in wat je zegt natuurlijk. alleen wel jammer van die pluskudo.

Maar daar zal ik voor deze keer niet over zaniken;)

pius | 22-07-11 | 01:32

Hmmm.. best redelijke "film." Beetje eenzijdig, maar dat wordt mede door Bureau Jeugdzorg in de hand gewerkt, dunkt me. Opvallend vind ik verder dat omroep EO zich kennelijk buiten het door haar vertrouwde gebied begeeft; geen zwarte kousen iig. Al met al, en ik verbaas mezelf erover, een goede 'film.' Te kort, mede doordat 'Jeugdzorg' kennelijk niet bereid is mee te werken. Verder 'goed' door het uitblijven van een 'bepaalde' inslag die ik wel uit andere programma's herken...
Al met al vind ik dat EO / HollandDoc hier een beste prestatie levert. Ja, het kan meer en beter worden uitgediept, maar daartoe zou een verbond met PowNed wellicht kunnen helpen? *ziet Rutger -bruingebrand- Jeugdzorg benaderen en met feiten om oren slaan*
EO? Ik vond dat 'Bestemming Onbekend' ook wel leuk; maar ook daar haalt men er niet het maximale uit... Weet wel bijna zeker dat dit binnenkort uitgemolken gaat worden op campingzender(s)... Mark my words...
Jeugdzorg? Neem het nog maar een goed onder de loep.
Stinkt aan alle kanten. Maar dat is slechts een mening. De mijne.

Whisper | 22-07-11 | 01:31

Schande!

Randoo | 22-07-11 | 01:30

vanhetgoor | 22-07-11 | 01:26
Kudo.

de honden blaffen... | 22-07-11 | 01:30

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:11 | + 0 -

Er moet zeker een aanleiding zijn , je gaat niet zomaar kinderen uit huis plaatsen.
Soms is het een verzameling van gegevens , van school huisarts en omgeving.
Huisartsen melden soms ook dat ze een vermoeden hebben van mishandeling dit wil echter niet zeggen dat meteen de kinderbescherming voor de deur staat.

Eurotokkie | 22-07-11 | 01:26

Hoe dan ook: Jeugdzorg is een schande voor de meeste hulpverlening. En dat wil in NL nogal wat zeggen tegenwoordig. Heb er beroepsmatig geregeld mee te maken en ik heb nog nooit zo'n onprofessionele tyfuszooi bij elkaar gezien. Onbegrijpelijk. De dingen die daar gebeuren kunnen echt niet door de beugel.

Even buiten Nel en die gehele krankzinnige situatie om. Nel is natuurlijk niet helemaal fris, swa.

Daisy Bell | 22-07-11 | 01:26

Een sterke vrouw. Haar enige twee zwakheden het roken en haar keuze voor mannen. Dat roken is slecht. Maar die kerels in haar leven waren absoluut helemaal niets maar dan ook helemaal niet waard. Een hok vol kindertjes is een beetje veel, maar daar is nog overheen te komen. Alleen dat ze die vrouw hebben laten zitten met die kindertjes dat is een schande. Ik heb maar een gedeelte van de hele docu gezien, ik weet dus niet of ze een paar keer weduwe is geworden, of dat ze die nietsnutten van kerels een schop voor de kloten heeft gegeven. Als zij dat niet gedaan heeft dan moeten ze dat alsnog krijgen.

Ik denk dat jeugdzorg helemaal geen positieve bijdrage heeft geleverd. De vaders van die kinderen ook niet. Als zij was bijgestaan door één man die een vader voor die kinderen had kunnen zijn dan waren die twee jongens niet beiden op rooftocht gegaan. Dan was het geen in en uitlopen van kinderen geweest, dan weer die en dan weer de ander die opgenomen wordt of opgeborgen wordt. Ik denk dat het niet eens haar schuld is dat het is misgelopen. Ik wil hoofdzakelijk de schuld leggen bij die slapjanussen die tijdelijk met haar het bed hebben gedeeld.Neuken is geen kunst dat kan vrijwel iedereen, maar een kind opvoeden dat is vaak te hoog gegrepen. Ik denk dat geen van de mannen in haar leven die vrouw hebben aangekund. Ik heb er geen goed woord voor over. Zakkenwassers, allemaal! Het zal mij niets verbazen als de vader van die oudste kinderen een Antilliaan is, daar is het ook heel normaal een een zwanger meisje aan haar lot over te laten, om dan op zoek te gaan naar de volgende. Die jongens hadden een vader nodig, nu zijn zo volkomen naar de vernieling, tot niets anders in staat dan het zaaien van verdriet en ellende. Die vader van die kinderen kan trots zijn op nageslacht dat net zo min wil en kan deugen als hijzelf. Vlak voor het einde dacht ik nog dat die ene een verstandige jongen was. Eentje die ondanks de ellende waarin hij is opgegroeid het toch nog zou gaan redden, maar bij de aftiteling werd duidelijk dat ook dit weer een mislukkeling bleek te zijn. Net zo'n mislukkeling als zijn vader. Misschien is het woord 'vader' hier niet eens van toepassing, verwekker is beter. Een soort lul zonder hersens, hoe noem je dat ook al weer . . . een Afrikaanse Nederlander.

Allemaal problemen die te voorkomen zouden zijn geweest als er één man in het leven van die vrouw was geweest, een èchte man. Een man met kloten aan zijn lijf! Een man met verstand en een hart. En een pik om een vrouw alleen maar zwanger te maken en dan met de problemen te laten zitten, dat is geen echte man! Dat soort verwekkers van die kinderen verdient het om zonder verdoving te worden gecastreerd. Alle verwoeste levens, alle geknapte hoop en al die gehavende kinderzieltje zijn hun schuld. Neuken is prima, elke week een ander is niets mis mee, maar een kind vaderloos laten opgroeien is de grofste kindermishandeling die men zich kan voorstellen!

vanhetgoor | 22-07-11 | 01:26

@Joost Maghetweten | 22-07-11 |

Je oma leefde in een andere tijd, als je nu 14 kinderen op de wereld zet ben je knettergek. De wereld is al overbevolkt, 2 kinderen is meer dan voldoende.

Tegenwoordig bestaan er voorbehoedsmiddelen

Ronman2k | 22-07-11 | 01:26

@Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:21
Ja ik vind dit droevig, en hoef dat niet te zien, interessanter om de comments hier te lezen maar goed da´s mijn mening hoor.

Mindy | 22-07-11 | 01:24

@threewing | 22-07-11 | 01:21
Ah ja, het zelfde argument dat ze in Afrika gebruiken. Er is hoge kindersterfte, dus nemen ze maar 10 kinderen want redeneert men, de kans dat er dan één het overleeft is groter. Niet erbij nadenkende dat als ze er slechts één kind zouden hebben ze daar meer eten voor zouden hebben, en beter voor zouden kunnen zorgen.

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:24

Nou ja, als er één van deze lieverdjes later nog de Nobel-prijs voor het één of ander krijgt... Is het tóch nog ergens goed voor geweest, nietwaar?

threewing | 22-07-11 | 01:21

Laten we wel zijn; bureau Jeugdzorg is driewerf vlut; dom kids kweken ook. Natuurlijk worden de extremen er weer uitgelicht; eigenlijk wel beter ook.

photto | 22-07-11 | 01:21

@Mindy | 22-07-11 | 01:16
De tegels bevestigen jouw droevigheid? hmmm.

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:21

@pius | 22-07-11 | 01:05
Sorry, heb ik toch per ongeluk een Plusje gegeven. Maar hij was dan ook wel écht verdient deze keer!

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:20

Ik moest er even over nadenken, maar dit is precies de reden waarom ik niet stort op giro 555: dit is symptoombestrijding.

Dat er überhaupt kinderen geboren worden in zulke kansarme omgevingen, dát is het probleem waarop gefocust zou moeten worden. De rest is symptoombestrijding.

Predateur | 22-07-11 | 01:18

@pius | 22-07-11 | 01:10
Tenzij je dat weer heel stijlvol hebt gedaan natuurlijk. Met een ploertendooier ofzo. Die zie je nergens meer.

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:18

Ik kijk niet meer naar dit soort docu´s, word daar zo kwaad en droevig van. De tegels hier bevestigen dat.

Mindy | 22-07-11 | 01:16

@spanarchist | 22-07-11 | 01:02
Ik snap wat je bedoelt, maar de überprincipiele zoals jou vind ik ook eng. Want ik heb nog niets gehoord over waar de grens ligt.

Wanneer wijkt men genoeg van 'de norm' af dat er wel mag worden ingegrepen? Ik vind bv dat wanneer een kind sexueel misbruikt wordt in huis, er zeker uithuisplaatsing moet plaatsvinden. (hetzij de ouder(s) of het kind)

Of wanneer een kind lichamelijk wordt mishandeld. Of geestlijk. Waar ligt jouw grens dan?

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:15

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:11

Toch kan je er soms je klok op gelijk zetten. Maar het is een hele lastige.

Dat zeker.

pius | 22-07-11 | 01:15

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:12

Dank je zeer. Zo hoort het!

pius | 22-07-11 | 01:14

@pius | 22-07-11 | 00:54
aub

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:12

@Eurotokkie | 22-07-11 | 00:52
OK, maar je stelt hier nu zelf: als er eerder was ingegrepen, dan etc.
Ik vraag me dan toch af hoe je dat had gedacht? Ik zou het erg verontrustend vinden als er kinderen uit huis worden geplaatst wanneer er alleen een vermoeden bestond dat iets in de toekomst wel een mis zou kunnen gaan.

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:11

nietzoslim | 22-07-11 | 01:07

Nou ja, stel als iemand je complimenten geeft omdat je net een vrouwtje van tachtig in elkaar hebt geslagen.

Dus altijd is een beetje overdreven.

pius | 22-07-11 | 01:10

Mea Culpa Gump | 21-07-11 | 22:32 |
Triest.

vMuiden | 22-07-11 | 01:09

@spanarchist | 22-07-11 | 01:02
Zou er een gepaste straf zijn voor mensen zoals moi?

boeglul | 22-07-11 | 01:09

Overigens vette kudo's voor de EO voor de opzet van deze documentairereeks. Nu eens niet God, Jezus, geloof vooral in de Bijbel, we houden zoveel van elkaar en aan het einde komt alles goed als je maar gelooft. Dat mag ook wel eens gezegd worden, ondanks het toch wel wat eenzijdige beeld dat de documentaire schetst.

PietGeniet | 22-07-11 | 01:08

@spanarchist | 22-07-11 | 00:54
Nou ja, Oma is deaudt inmiddels en de kinderen volwassen. Ik heb zo'n gevoel dat het bij ons wel los zal lopen...

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 01:07

nietzoslim | 22-07-11 | 00:47
U kreeg net een plusje van mij omdat uw nick zo goed gekozen is.
boeglul | 22-07-11 | 00:51

complimenten altijd goed

nietzoslim | 22-07-11 | 01:07

de honden blaffen... | 22-07-11 | 01:05

Nou in alle eerlijkheid heb ik het niet goed gelezen nee. Maar dat merk ik nu pas. Mijn excuses dus.

De oprechte versie.

pius | 22-07-11 | 01:06

DeGriek | 22-07-11 | 01:03

Klopt ja.

Maar wel goed dat er strenge selectie is voor adoptiekinderen. Anders raken die van de regen in de drup.

En juist die kinderen hebben in de regel net iets meer nodig dan 'reguliere'kids.

pius | 22-07-11 | 01:05

pius | 22-07-11 | 01:01
Kun je lezen?
Er staat wat er staat.

de honden blaffen... | 22-07-11 | 01:05

Probeer eens een kind te adopteren als je ze niet kan krijgen. Dan kan je nog zo'n goed inkomen hebben en/of een stabiel leven hebben ingericht, maar adopteren gaat niet zomaar.
En anderen hokken maar aan als konijnen zonder over de capaciteiten te beschikken om een fatsoenlijke opvoeding te kunnen geven.

DeGriek | 22-07-11 | 01:03

boeglul | 22-07-11 | 00:58
Van mensen zoals jij, die het terecht vinden dat de overheid kinderen van mensen die afwijken van hun norm afpakt, lopen de rillingen over mijn rug.
Levensgevaarlijk ben je, zonder het te beseffen.

spanarchist | 22-07-11 | 01:02

de honden blaffen... | 22-07-11 | 00:58

Gaat het hier over ruifvreten? Ik dacht over nicomas- eletia comp mendis.

maar ja, ik kan het mis hebben natuurlijk.

pius | 22-07-11 | 01:01

Documentaire gezien. Als je kinderen in de klauwen van jeugdzorg terecht komen krijg je ze daar bijna niet uit, al blijkt aan het einde wel dat - op 1 na - de kinderen niet meer onder toezicht staan. Of jeugdzorg zaken verdraait of niet is moeilijk na te gaan op basis van 45 minuten beeld maar dat er zaken goed fout zitten lijkt me evident.
.
Wat me verder opvalt is dat moeder Nel vooral ook deel van het probleem is in plaats van deel van de oplossing. Je kunt wel op alles en iedereen boos blijven maar waar is je eigen verantwoordelijkheid? 9 kinderen van verschillende vaders, nooit van voorbehoedsmiddelen gehoord? Verder kan ik er met mijn verstand niet bij dat je de strijd met de hulpverlening aan wilt over de rug van je kinderen. "dan zie ik Destiny maar helemaal niet meer", dat verzien je toch niet?
.
Het eind geeft een gemengd gevoel. 2 oudste in de bak wegens gewapende overval, 1 kind uit huis geplaatst, andere kinderen niet meer onder toezicht (gaat kennelijk goed) en knul die voor galg en rad opgroeide zit nu in 2e jaar van MBO-opleiding.
.
Voorzichtige conclusie: Nel vs Hulpverlening: 1-1 en in de verlenging.

PietGeniet | 22-07-11 | 01:01

spanarchist | 22-07-11 | 00:48
Tja, ik ben geen specialist maar de kindjes bij deze moeder op de bank laten zitten is volgens mij geen goed idee. Ik zou ook niet weten hoe je dat mens moet helpen maar de kindjes bij haar weghalen lijkt mij alvast een goed beginnetje.

boeglul | 22-07-11 | 00:58

pius | 22-07-11 | 00:54
niveau moet zijn nivea

pius | 22-07-11 | 00:58

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:43
Ik ga even uit van de zelfvoorzienende burger.
Niet van iemand die de consequenties van zijn of haar daden niet overziet, aan de tiet van de van de overheid licht te lurken, en dan dan gaat lopen klagen.

de honden blaffen... | 22-07-11 | 00:58

Mooie docu trouwens. Die de complexiteit van dit soort zaken belicht.

De meest gehuldigde aanpak hier 'gewoon gelijk keihardaanpakken' tsja, Dat klinkt dan gelijk zo hol.

Vind ik dan.

pius | 22-07-11 | 00:58

spanarchist | 22-07-11 | 00:48 | + 0 -

Ik ben de laatste die achter de overheid aanloopt.

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:55

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:51
Pas maar op, na 2 kinderen mag Jeugdzorg de overige kinderen afpakken, met een juichende eurotokkie op de achtergrond.

spanarchist | 22-07-11 | 00:54

Wie heeft er nog minnetjes in de aanbieding?

Plusjes zijn ook zo niveau.

Ga je van zweten.

pius | 22-07-11 | 00:54

oost Maghetweten | 22-07-11 | 00:49 | + 0 -

Ik geef toe dit zal een probleem blijven , het is altijd achteraf van was er maar dit of dat gedaan.

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:52

nietzoslim | 22-07-11 | 00:47
U kreeg net een plusje van mij omdat uw nick zo goed gekozen is.

boeglul | 22-07-11 | 00:51

@Ronman2k | 22-07-11 | 00:50
Hey, mijn oma heeft er 14 op de wereld gezet. Is dat niet een kwestie van vrije keuze?

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:51

Erg eenzijdig beeld in deze docu, echt weer de zieligheidscultuur ten top. Hoe kun je in godsnaam 9 kinderen op de wereld zetten. Warum?!

Ronman2k | 22-07-11 | 00:50

@Eurotokkie | 22-07-11 | 00:45
Ah, hoe vroeg grijpen we in? Moeten alle ouders een preventieve karakterschets laten maken en dan kijken we of de verwachtingen goed zijn? Hoe had je zoiets preventiefs willen doen?

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:49

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:37
Ik geeft het op. Vooral niet zelf nadenken en braaf achter de overheid aanlopen, eurotokkie, dat is het beste.

boeglul | 22-07-11 | 00:40
Eeeh, welke problemen van Nel heeft Jeugdzorg precies opgelost? Dat is me niet helemaal duidelijk geworden.

spanarchist | 22-07-11 | 00:48

van= door

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:48

Ergo, de op voorhand kansloze pogingen tot legitimering van faalorganisaties als Jeugdzorg en de Raad voor de Kindervernietiging kunnen alleen nog 'onderbouwd' worden door een EO-docu over een apert randfiguur. Ondertussen sussen we ons geweten met de wetenschap van laatste Postbus 51 campagne en begrijpen we niet dat er af en toe mensen zijn die door het lint gaan.

nietzoslim | 22-07-11 | 00:47

Destiny, Hope en Joy. Lol.

En dood aan beroepen op authoriteit...

N0Styler | 22-07-11 | 00:47

PSV Eindhoven #1 | 22-07-11 | 00:33 | + 0 -

Voorkomen is beter dan genezen , hoe eerder je erbij bent hou beter het is voor het kind.
Alleen zijn er mensen die vinden dit bemoeizucht , was er eerder ingegrepen dan wat het misschien helemaal niet tot mishandeling gekomen van hun vader.

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:45

@PSV Eindhoven #1 | 22-07-11 | 00:31
Nel's choice?

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:45

@du Roi Soleil | 22-07-11 | 00:20
Wie zegt dat ze de vader kent?

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:45

@de honden blaffen... | 22-07-11 | 00:28
Ja en nee. Je bent een klein vermogen kwijt als je een redelijk salaris hebt. Als je salaris beduidend lager ligt, dan krijg je subsidie voor de meest gekke dingen, zodat je zelf (blijkt dus, ik heb niet gekeken) 9 kinderen zonder vader kunt betalen...

In de UK is het zelfs nog veel erger, daar is het lucratief.

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:43

@spanarchist | 22-07-11 | 00:32
Nel is Maria niet. Hoe zou jij haar problemen oplossen als je werkte bij Jeugdzorg?

boeglul | 22-07-11 | 00:40

@seven | 22-07-11 | 00:26
Check. Thanks.

@The Wall, ik geloof toch niet dat die vergelijking helemaal opgaat...

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:40

spanarchist | 22-07-11 | 00:28 | + 0 -

Als Nel geen verantwoording wil nemen waarom niet , maar Nel neemt geen verantwoording anders zou ze niet
zoveel kinderen op de wereld zetten.
Wat jeugdzorg doet is trouwens symptoombestrijding de oorzaak ligt in handen van Nel, maar die is met andere dingen bezig.
Er zijn mensen op de wereld die krijgen maar 1 kans ,Nel krijgt er veel meer en toch maakt ze er een puinhoop van, knap.

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:37

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:27 |
Volgens mij is het allemaal begonnen nadat aan het licht kwam dat die vader(Fer) die kinderen al tijdenlang mishandelde. Toen ging jeugdzorg er zich mee bemoeien, die moeder heeft haar kinderen nooit mishandelt en/of misbruikt. Als ik het goed begreep was ze ook hartstikke bang voor die vent..

PSV Eindhoven #1 | 22-07-11 | 00:33

de honden blaffen... | 22-07-11 | 00:28
In dit LAND uiteraard.

de honden blaffen... | 22-07-11 | 00:32

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:27
Bij o.a. het CDA zijn ze dol op volgzame kritiekloze mensen zoals jij. "Alles wat de overheid doet is goed, anders zouden ze het niet doen". Jouw naïviteit is aandoenlijk. En tegelijkertijd ergerlijk omdat het aan volk zoals jou te danken is dat dit soort instanties kunnen blijven bestaan. "Jeugdzorg weet heus wel wat ze doet".

spanarchist | 22-07-11 | 00:32

Toch kun je niet beweren dat die Nel een slechte moeder is. Ze houdt van d'r kinderen maar wordt door jeugdzorg voor onmogelijke keuzes gezet. Het ene of het andere kind eruit? Het meest schandalige is nog wel dat er geen één instantie ooit bij haar over de vloer is geweest.

PSV Eindhoven #1 | 22-07-11 | 00:31

mercy | 22-07-11 | 00:14
In de ideale wereld klopt het helemaal wat je zegt.
Maar om in deze tijd in dit een kind op te voeden te kleden, te laten studeren. etc. etc. ben je een klein vermogen kwijt.

de honden blaffen... | 22-07-11 | 00:28

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:23
En daarom mag Jeugdzorg dus een kind uit huis plaatsen?

spanarchist | 22-07-11 | 00:28

spanarchist | 22-07-11 | 00:19 | + 0 -

Wat ik zeg Jeugdzorg klopt niet zomaar aan de deur daar moet je wel wat voor doen.

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:27

@mercy | 22-07-11 | 00:17
Geniaaal! Ik heb een aflevering of wat van de Engelse 'echte' (gedwongen) gezien, maar deze is echt TOP!

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:26

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:18 | Een loi (of nti) cursus (of ook mbo opleiding) www.leren.nl/rubriek/loopbaan/beroepen...
Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:20
*Pink Floyd - The Wall opzet*

seven | 22-07-11 | 00:26

@seven | 22-07-11 | 00:13
Uw cv, kwa liefdesleven, lijkt sprekend op die van een collega.

boeglul | 22-07-11 | 00:23

spanarchist | 22-07-11 | 00:14 | + 1 -

In eerste instantie ligt de verantwoording bij hun ouders om te zorgen voor een behoorlijk opvoeding .
Kun je dit niet zet dan naar je eerste kind niet nog
eens 8 op deze wereld .

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:23

@Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:15
Aflevering is nog niet online helaas.. Maar ik heb wel 'kermis in tilburg' in de aanbieding?
www.hollanddoc.nl/kijk-luister/economi...

de grote Anti | 22-07-11 | 00:21

@Eurotokkie | 22-07-11 | 00:15
LOL@tegel in combinatie met nick

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:21

Waar is de vader eigenlijk? Primair vind ik dat de verantwoordelijkheid bij beide ouders ligt.

du Roi Soleil | 22-07-11 | 00:20

@seven | 22-07-11 | 00:18
Of hoe ze de enige waren met common sense die zeiden, "dit kind hoort op school, niet in een boot".

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:20

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:15
De veroorzaker van wat? Van het feit dat Jeugdzorg willekeurig een kind van haar uit huis plaatst?
Het mag hoor, maar vind je het echt nodig je onnozelheid zo te moeten etaleren?

spanarchist | 22-07-11 | 00:19

@seven | 22-07-11 | 00:13
Sorry for the ignorance, maar wat is SPW & SPH?

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:18

Jeugdzorg, over perverse prikkels gesproken, des te meer (papieren) problemen en gedoe, des te meer subsidie.. Vers in het geheugen, Laura Dekker, hoe de jaloezie van een stel ambtenaren een zeilavontuur en de publieke sympathie voor Laura tracht te slopen.

seven | 22-07-11 | 00:18

@mercy | 22-07-11 | 00:14
of een nanny die dat alles geeft. Dan heb je alleen maar doekoe nodig...

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:16

O2Consumer | 22-07-11 | 00:11 | + 0 -

Ik vind het erg voor die kinderen maar uiteindelijk is er maar 1 de veroorzaker en dat is Nel, of was Jeugdzorg erbij toen deze kinderen werden verwekt.

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:15

Potverrr... Is nu al de tweede avond dat ik thuiskom na harde arbeid, en merk dat ik eerst een filmpje moet kijken voor ik kan meelullen. Even geen zin in, Morgen gewoon weer een inleesstukje?

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:15

de honden blaffen... | 22-07-11 | 00:13

Voor opvoeden heb je geen geld nodig maar normen, waarden, regels en liefde en die kosten niets.

Rest In Privacy | 22-07-11 | 00:14

Eurotokkie | 22-07-11 | 00:02
Ach wat schattig, dat naïeve vertrouwen in de o zo competente mensen van de Jeugdzorg.
Realitycheck: Zo´n 1.000 kinderen zitten op dit moment onterecht in de jeugdgevangenis omdat er in de reguliere zorg, waar ze eigenlijk zouden moeten zitten, geen plaats is, duizenden kinderen die acuut uit huis zouden moeten worden geplaatst moeten onder erbarmelijke omstandigheden thuis blijven wonen omdat er niet voor opvang wordt gezorgd en er niets aan de wachtlijsten gedaan wordt, een groot aantal Roma-zigeunerkinderen ontloopt hun schoolplicht wat oogluikend wordt toegestaan en ga zo maar door.
De vaak net-afgestuurde overwerkte MBO-ers die bij Jeugdzorg de dienst uitmaken kiezen de gemakkelijkste gevallen uit om hun bestaan te rechtvaardigen, niets meer en niets meer minder. En af en toe wordt er met een zeilmeisje-geval de publiciteit gezocht.
En de brave onnozelaars accepteren deze rechtvaardiging.

spanarchist | 22-07-11 | 00:14

@de honden blaffen... | 22-07-11 | 00:08
Misschien is de vader werken?

Joost Maghetweten | 22-07-11 | 00:13

Je moet voor de lol eens de cv's van gemiddelde jeugdzorgmedewerkers lichten. Ex werkeloze bouwvakkers, koelkastmonteurs, mavo mensen uit Turkije die 2 jaar in NL wonen en voorrang kregen bij de selectie. Ex ontspoorde jongeren cq stoners cq grijze wolven die uiteindelijk zelf jeugdwerk inrollen en doorrollen naar jeugdzorg. Vrouwen cq mannen met een mislukte jeugd met spw (Of h) die hun eigen verleden projecteren op een ieder. Denk eens aan degene die je kent die ooit spw of sph gaan 'studeren'. Dommige types die als werk dan maar iets met mensen kiezen.
Jou name it, het werkt er. Het afvoerputje vd maatschappij in NL werkt in NL met de probleemjeugd. De verhalen die ik ken van m'n ex (ja idd) & een directeur van een school en een bevriende kinderarts zijn onvoorstelbaar.
Een advies, heb je ooit hulp nodig voor je gezin loop direct door naar een arts, psycholoog of psychiater en sla de subsidiehunters (probleem=kassa) bij jeugdzorg (&ggz & centra voor jeugd) over, je krijgt immers waarvoor je betaalt & de gratis jeugdzorg heeft indirect uiteindelijk een veels te hoge prijs.

seven | 22-07-11 | 00:13

John Toroflex | 22-07-11 | 00:09
In tegenstelling tot Nel is Anouk dus wel in staat de opvoeding van haar kinderen te bekostigen.

de honden blaffen... | 22-07-11 | 00:13

Dit is een traject van jaren en jaren van praten met maatschappelijk werk. huisarts en uiteindelijk komen ze bij Jeugdzorg waar je ook nog op de wachtlijst wordt gezet.
Eurotokkie | 22-07-11 | 00:02
Met die wachtlijst bedoel je neem ik aan de behandeling? Het uit het huis plaatsen is gek genoeg al WEL 2 jaar eerder gebeurd.
Wat denk je wat er gebeurd als mensen geld toe krijgen (subsidie) en macht (uit huis zetten)? Die stakkers zijn gewoon hun eigen markt aan het creeeren. De behandeling zal ze aan hun reet roesten, daar bereiken ze niets mee. Beter laten ze een tekort ontstaan, zodat ze harder nodig zijn.
Standaard PvdA-gedachtengoed zeg maar.

En dan maar gek vinden dat dat zo loopt..

O2Consumer | 22-07-11 | 00:11

@spanarchist | 22-07-11 | 00:04

Klopt, Nel is de natte droom van Martin Bosma.

boeglul | 22-07-11 | 00:11

@ Eurotokkie | 22-07-11 | 00:02: Misschien niet voor de lol, maar wel voor hun dik belegde boterhammen. Jeugdzorg is een gefeminiseerde moloch, gevoed met onschuldige kinderen door hysterische vrouwen met beangstigende ego's.

wijsvinger | 22-07-11 | 00:11

Als Nel nou nog een beetje kon zingen en rockgekkies zover kon krijgen dat ze haar muziek kopen zou ze ineens een rockbitch zijn en Anouk heten...

John Toroflex | 22-07-11 | 00:09

Negen kinderen, geen vader te bekennen, hoe had Nel gedacht de universitaire studie van haar nageslacht te bekostigen?

de honden blaffen... | 22-07-11 | 00:08

frisenfruitig | 22-07-11 | 00:00
De burgemeester van Rotterdam is op studiereis *kuch* naar Marokko. Bovendien horen Nel en familie nou niet bepaald tot zijn favoriete achterban.

spanarchist | 22-07-11 | 00:04

@Wedstrijdkrokodil | 21-07-11 | 23:54
Wanneer je een onuitspreekbare naam hebt meegekregen bij geboorte schijnt het erg vaak voor te komen dat je zoveel mogelijk kinderen wil..'als man zijnde.

Noem het trots,noem het kinderbijslag,noem het de straat terroriseren.. Geen idee.Niets aan te doen.

de grote Anti | 22-07-11 | 00:03

Dat jeugdzorg hier gigantisch fout zit is wel duidelijk en dat ze geen medewerking wil verlenen zegt ook wel genoeg.. Schokkend ook dat die Destiny dus waarschijnlijk is misbruikt in die instelling, net als die op 2 na oudste zoon.
Hoofdveroorzaker van alle ellende zijn mijns inziens Nel, jeugdzorg en niet te vergeten, Fer, die z'n handjes blijkbaar niet altijd thuis kon houden. Als je niet eens een fatsoenlijke opleiding en/of baan hebt, moet je sowieso niet aan 9 kinderen beginnen. Jeugdzorg lijkt hier vooral aan zichzelf te denken en die vader is gewoon een enorme klootzak. Heb voor niemand sympathie hier, behalve voor die jongste kinderen die dit allemaal moeten meemaken.. Die oudste zoon met z'n 'ik ga lekker werken, leventje opbouwen' kon ook maar weinig van z'n beloftes waar maken.

PSV Eindhoven #1 | 22-07-11 | 00:03

Jeugdzorg. Gewoon dienstplicht weer invoeren. Zijn ze nog nuttig ook voor de samenleving.

Eshek | 22-07-11 | 00:02

spanarchist | 21-07-11 | 23:50 | + 0 -

Om bij Jeugdzorg te komen moet je toch een behoorlijke voorgeschiedenis hebben , denk je dat ze voor de lol kinderen uit huis plaatsen.
Dit is een traject van jaren en jaren van praten met maatschappelijk werk. huisarts en uiteindelijk komen ze bij Jeugdzorg waar je ook nog op de wachtlijst wordt gezet.


Eurotokkie | 22-07-11 | 00:02

Schokkend is de documentaire over Nel, haar kinderen en haar gevecht tegen een fout systeem. Kijken er geen mensen naar met kennis en macht om deze moeder en haar kinderen eindelijk eens echt te helpen. Kijkt de burgermeester van Rotterdam niet of kinderrechters met gevoel in hun donder?

frisenfruitig | 22-07-11 | 00:00

@spanarchist | 21-07-11 | 23:50

Je haalt de woorden uit mijn mond.
Ik heb gewoon tenenkrommend zitten kijken en denk dat het beter is dat een instantie als Jeugdzorg wordt opgeheven.
* Meisje, ik ben boos..... tsssss*

Rest In Privacy | 21-07-11 | 23:59

Gezien haar onverschillige houding betreffende relaties en verantwoordelijkheden zou jeugdzorg haar best in het personeelsbestand kunnen opnemen.

wijsvinger | 21-07-11 | 23:58

ZKH EénOog | 21-07-11 | 22:39
Nou, ik heb er even op doorgedacht. Maar waarom zijn stellen die geen of één kind nemen egoïstisch? Ik doelde natuurlijk over de moeder van alle problemen: de verhouding van het totaal aantal mensen gedeeld door het beschikbare leefoppervlak. Ouders die zich bekommeren over de toekomst van hun kinderen nemen hooguit twee kinderen.

Wedstrijdkrokodil | 21-07-11 | 23:54

Waar de Kinderbijslag tot Fokpremie verwordt beginnen de problemen.
Grote gezinnen zijn hier niet meer nodig, de kindersterfte is te verwaarlozen, hele stadsdelen groeien op voor galg en rad en de kosten lopen gierend uit de klauwen.
En ja, ik heb de docu gezien en ik vraag me af waarom Nel niet na haar tweede kind aan de pil ging. Een vent die je aftuigt, dan stop je toch met broeden en probeer je - als je niet bij hem weg kunt of durft - de schade te beperken?

Graaisnaaiert | 21-07-11 | 23:53

Perry Vogelbekdier | 21-07-11 | 23:47

En boven de twee ton geen hypotheek aftrek. Wij lossen samen de problemen van dit landje op. Toch?

boeglul | 21-07-11 | 23:51

Eurotokkie | 21-07-11 | 23:42
Wie precies mag bepalen hoe ik mijn kinderen opvoed, of hoe jij je kinderen opvoedt, of hoe Nel haar kinderen opvoedt? Bureau Jeugdzorg? Minister Rouvoet? De plaatselijke iman?
Omdat Nel afwijkt van jouw norm is het terecht dat bureau Jeugdzorg een kind afpakt? En waarom slechts één? Als die kinderen mishandeld en/of misbruikt worden, waarom mogen die andere kinderen dan wel bij hun moeder blijven wonen? Van waar deze willekeur?
Of wacht, het is een tokkie dus dan is het terecht dat de één of andere overheidsinstantie gaat bepalen wat goed en wat slecht is. En onnozelen als jij zijn het daar volkomen mee eens.

Te triest voor woorden.

spanarchist | 21-07-11 | 23:50

Artwido | 21-07-11 | 23:45
Dit gezin is waarschijnlijk in de map hopeloze gevallen terechtgekomen.
Als je eens rond gaat kijken in Rotterdam, en het aantal gezinnen dat hulp nodig heeft afzet tegen de capaciteit van jeugdzorg, zul je beseffen dat 'water naar de zee dragen' nog zacht uitgedrukt is.
En dat allemaal omdat signalen uit de samenleving al minstens dertig jaar genegeerd worden.

de honden blaffen... | 21-07-11 | 23:50

Jeugdzorg.......... -1

mmmoon | 21-07-11 | 23:49

@Perry Vogelbekdier
Volgens een lijstje ergens hierboven zou het met 9 kinderen iets van 2700 euri zijn?

de grote Anti | 21-07-11 | 23:49

Man man wat een ellende. Diep respect voor de vechtlust van moeder. Jeugdzorg verdient die naam niet eens als ik dit heb gezien. Vreselijke mensen en ik hoop dat rechters dit ook hebben gezien.

Terpetijnzeikert | 21-07-11 | 23:48

Gewoon te erg voor woorden. Helemaal eens met:
Cor Rupteling | 21-07-11 | 22:42

Boven twee kinderen=Geen Kinderbijslag.

Perry Vogelbekdier | 21-07-11 | 23:47

Artwido, dat wilde de eo ook bereiken.

AIVD-medewerker | 21-07-11 | 23:46

@mezelf,
Ik bedoel uiteraard niet dat dit wel totaal-idioten waren..

de grote Anti | 21-07-11 | 23:46

Deze vrouw wordt echt behoorlijk genaaid door Jeugdzorg. Nee, ze is inderdaad verre van een ideale moeder, maar wat haar en haar kinderen wordt aangedaan klopt echt van geen kant.

Ik heet geen Nick | 21-07-11 | 23:46

Heb deze documentaire gekeken en hoewel deze Nel geen modelgezin runt vind ik de rol van jeugdzorg wel zeer bedenkelijk.
Na het zien van deze docu heb ik het idee dat jeugdzorg mede verantwoordelijk is van de misère van dit 'gezin'.

Artwido | 21-07-11 | 23:45

Was weer bijzonder,

XaaD666 | 21-07-11 | 23:44

mooi einde, de oudste 2 zitten vast voor een gewapende roofoverval.

sitostick-de2e | 21-07-11 | 23:43

Net als met de voorganger 'lost boys' schijnt de bedoeling wederom te zijn sympathie op te wekken bij de kijkers.. pff.

Moeilijke jeugd en omgeving my ass,ik ben toch ook geen totaal-idioot geworden,zo van *kaboem jij bent nu een idioot*,na jarenlange ellende.Ziekte in familie,vreemde talen,vader die de krant las,amsterdam.. Deze mensen weten gewoon niet beter.

de grote Anti | 21-07-11 | 23:42

spanarchist | 21-07-11 | 23:30 | + 0 -

Als je zelf niet voor je kinderen kunt zorgen moeten anderen dit doen , de belastingbetaler moet uiteindelijk de rekening betalen omdat ouders te dom zijn om hun kinderen op te voeden.

Eurotokkie | 21-07-11 | 23:42

Daaaag darryl

AIVD-medewerker | 21-07-11 | 23:42

altruïst (sloeg de l mis)

boeglul | 21-07-11 | 23:39

nog een E naar boven gooit

sitostick-de2e | 21-07-11 | 23:38

spanarchist | 21-07-11 | 23:35
Beter.

de honden blaffen... | 21-07-11 | 23:37

@ Mea Culpa Gump | 21-07-11 | 23:31

als u het topic nog eens leest, ziet u dat jeugdzorg medewerking wigert

sitostick-de2e | 21-07-11 | 23:37

Hoe gaat het eigenlijk met het zeilmeisje?

spanarchist | 21-07-11 | 23:35

Is dit "lost boys 2" ??

DJRetard | 21-07-11 | 23:34

Je zit in een moeilijke positie. In plaats van je kansen te bekijken en je vol in te zetten voor een beter leven, begin je een rapcarrière. Way to go.

willes | 21-07-11 | 23:34

Moeder Nel is een atruïst.

www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

Zonder mensen zoals Nel zijn we reddeloos verloren... denk daar maar eens over na. Kuch.

boeglul | 21-07-11 | 23:33

By the way, die rooie petjes.
Link met vorige docu? Lost boys?

de honden blaffen... | 21-07-11 | 23:33

Even terugkomend op het onderwerp onafhankelijke documentaires, deze is namelijk ontzettend eenzijdig. Je ziet alleen maar het verhaal van o-zo zielige mama Nel, terwijl ieder weldenkend mens ziet en kan bedenken dat zij niet bepaald de beste moeder van de wereld is. Overigens komt er werkelijk geen enkele (semi-) ambtenaar aan bod om verhaal te doen van hun kant van het verhaal. Ondertussen krijgt iedereen die zit te kijken medelijden met Nel, terwijl zij ongetwijfeld een hoop feiten verdraait. Stom 'publieke omroep' gedoe.

Mea Culpa Gump | 21-07-11 | 23:31

Eurotokkie | 21-07-11 | 23:26
Aanpassen en meewerken anders is het terecht dat Jeugdzorg je kinderen af mag pakken? Het is aan gevaarlijke idioten zoals jij te danken dat dit soort instanties dit soort praktijken uit kan voeren, je legitimeert hun aanpak met je domheid.

spanarchist | 21-07-11 | 23:30

Tja, jeugdzorg bestaat ook grotendeels uit een stel ramdebielen die denken dat een mongol slim wordt door het te voeren.. Maar als je 9 kinderen op aarde spuugt, zorg er dan lekker zelf voor. Achterlijke mentaliteit heeft de staat gecreeerd met die subsidie-bagger van ze.

O2Consumer | 21-07-11 | 23:30

Darryl heeft in ieder geval geen skinny jeans

AIVD-medewerker | 21-07-11 | 23:29

Bij de EAuw houden ze wel van veel kids, want overbevolking is geen problem voor godt. Maar goed nu kiezen... Psychomom of jeugdzorg... Ik ga dan toch voor de kinderbescherming.

De Treinende Rechter | 21-07-11 | 23:27

Gewoon een beetje aanpassen dan kan deze moeder gewoon haar kinderen houden , een beetje meewerken is toch te teveel gevraagd.

Eurotokkie | 21-07-11 | 23:26

hoe langer ik het kijk, des te meer ik nel geloof... maar elk verhaal heeft 2 kanten natuurlijk

sitostick-de2e | 21-07-11 | 23:26

Het zijn ook opvallend vaak degenen van wie je het niet hoopt die zich met groot enthousiasme voortplanten.

vetkleppert | 21-07-11 | 23:23

@spanarchist | 21-07-11 | 23:17 ,
zeker,
jeugdzorg is een ondergefinancierd en onderbemand (op de plekken waar het om gaat uiteraard) en ondergestructureerd staats vehikel wat zich kreunend voortsleept.

vander F | 21-07-11 | 23:23

@Pascal A.
Precies.. Was een mooie middag. Nu avond ;)

Morkovich | 21-07-11 | 23:21

wat een takkewijf, je zou er homomosueel van worre...

Montgomery Burns | 21-07-11 | 23:21

Eindelijk een lekkere etappe in de tour, je moet keuzes maken in wat je kijkt hè...

Pascal Aardenaars | 21-07-11 | 23:20

loopt die kevin nu met een joint?

sitostick-de2e | 21-07-11 | 23:19

The Evil One | 21-07-11 | 23:14
Marianne Anker van leefbaar Rotterdam opperde dat ook een aantal jaren geleden.
Onbespreekbaar...

de honden blaffen... | 21-07-11 | 23:19

Lekker tendentieus,
dus meer iets voor SBS 6.

vander F | 21-07-11 | 23:19

Toch frappant dat je een bewijs van kunde moet hebben om te autorijden, een bewijs van financiele zekerheid voor een huis en een bewijs van goed gedrag om mensen te verzorgen... Maar wel ongelimiteerd kunt doorfokken.

Dit wijf heeft nu al 9 levens verpest. Verplicht steriliseren.

dlseth_ | 21-07-11 | 23:18

Ik vraag me altijd wel af, is de pil of een condoom nou zo duur ? Volgens mij kan je redelijk aan je theewater aanvoelen dat je nooit in de Quote 500 komt te staan. Waarom dan negen koters baren.
Verder geen oordelen mijnerzijds want ik moet de docu's nog gaan zien.

Dirrek | 21-07-11 | 23:18

Lijkt mij typisch zo'n gabberteefje van weleer dat al de aandacht van donkere mannen in haar omgeving reuze spannend vond.Zij een dikke middelvinger naar alle donkere dames van wie ze de mannen wegstal,en de negerts een dikke middelvinger naar alle blanke mann..'Ow wacht,ze mogen haar hebben.

Soms vind ik dit soort docu's best aardig gedaan trouwens,maar kan mij toch niet aan het gevoel onttrekken dat de maker(s) ergens op een wolkje ronddrijven.Tja,nederlands hmm.Iedereen willen helpen,maar nooit teveel zeggen,laat de malloten waar je zogenaamd veel resteCp voor hebt maar praten hmm.

de grote Anti | 21-07-11 | 23:18

Treurig dat zelfs ma tokkie op haar eigen manier zo ondubbelzinnig aantoont wat er allemaal mis is aan bureau Jeugdzorg.
Nog triester dat er volk is dat het wel met Jeugdzorg eens is. Hoop dat deze onbenullen begrijpen dat als figuren als Rouvoet of Halsema hun zin krijgen, en er b.v. een EKD komt, het gewoon een kwestie van de de juiste gegevens correleren is zodat Jeugdzorg ook hun kinderen uit huis kan plaatsen.

spanarchist | 21-07-11 | 23:17

Wanneer wordt de fokpremie nou eens afgeschaft? En wordt het niet eens tijd voor overbevolkinsbelasting na het tweede kind of zo?

vetkleppert | 21-07-11 | 23:17

@AIVD
Ik sta er niet van te kijken als het negen verschillende mannen zijn geweest. Etnisch reageer ik maar niet op.
________________________________

9 jaar en een soa? Te triest voor woorden.

Morkovich | 21-07-11 | 23:16

Overbevolking?
Nel: wat zeggie...

de honden blaffen... | 21-07-11 | 23:15


Wedden dat die kids Quincy, Esmeralda, Gwen, Crystal, Jeffrey, Marc-Marie etc. heten? Geen punt verder natuurlijk.

perdido | 21-07-11 | 23:15

@ AIVD-medewerker | 21-07-11 | 23:12
ikke niet

sitostick-de2e | 21-07-11 | 23:14

Een politicus uit het verleden werd verketterd omdat hij bepaalde mensen zich niet liet voortplanten, ok die irrationele jodenhaat daar ging hij wat ver in maar sommige ideën waren zo gek nog niet. Mevrouw gaat straks de samenleving miljoenen euro's kosten met al haar criminele kudtjong. Om nog maar te zwijgen van de CO2 die ze allemaal uitademen!!!

The Evil One | 21-07-11 | 23:14

Wie heeft die tang negen keer geprikt dan?

AIVD-medewerker | 21-07-11 | 23:12

@Mea Culpa Gump | 21-07-11 | 22:43 | + 2 -
Als je goed "inkoopt" zou je best onafhankelijk kunnen zijn. Als je trouwens kijkt wat de PO in Nederland kost en dat vergelijkt met omliggende landen is het gewoon dieptriest dat er zoveel herhalingen zijn en zo weinig kwaliteit!

bomba12 | 21-07-11 | 23:09

oei, die leraar brandt jeugdzorg in 2 minuten helemaal af hahaha

sitostick-de2e | 21-07-11 | 23:08

"Eindelijk een goede documentaire op TV"
"Er mag meer geld naar de PO gaan voor documentaires op TV"
Het is gvd 2011 en u plaatst dit op een website die dankzij internet een TV station begonnen is. Fuck die uitzending: dit had gewoon al lekker op uitzending gemist moeten staan of op een van die andere sites van PO. Screw Joop, geef dat geld uit om gewoon een lekkere nederlandse variant van Snagfilms.com te maken.
Docu's op TV. Het internet is voor meer dan Pr0n of meme's hoor.

Weeraanmelden | 21-07-11 | 23:07

@sitostick-de2e | 21-07-11 | 23:00
Ik ook. Maar die 9 kinderen schijnen van 5 Antilliaanse vaders te zijn. Daar heeft u uw antwoord.

Mea Culpa Gump | 21-07-11 | 23:07

@Schuim
Heb je goed! Dit is KansLoosTV. Op Ned1 EchteMannen..

Dat laatste kijk ik morgen in alle rust, KansLoosTV kan ik bij in slaap vallen ;)

Morkovich | 21-07-11 | 23:06

"Nel is moeder van 9 kinderen van verschillende vaders."

Alsnog aborteren a.u.b. Die moeder bedoel ik dan.

Die kinderen hebben er niet voor gekozen om opgevoed te worden door zo'n labiel figuur die hun levens in gevaar brengt door met van die psycho's te gaan samenwonen.

Wild_Turkey | 21-07-11 | 23:05

Stuur die trudt eens een boete voor onnodig claxonneren.

Tommygunner | 21-07-11 | 23:05

Randdebielen houden nu eenmaal van kindjes maken en kindjes baren.
De macht van het getal begint al goed zichtbaar te worden in NL.......
Neuk maar raak voor een knaak !

Jimmy Mc Clure | 21-07-11 | 23:05

Kinderen niet in de gordel. *zucht*

Morkovich | 21-07-11 | 23:04

@Mork 22:54
Zie al hoe het gaat, moeders zit druk te kompjuuteren, heeft weinig grip op haar kinderen en de instanties krijgen de schuld van alles.
Genoeg gezien, ik ga naar stoere mannen en de Mart kijken.

Zeeschuimer | 21-07-11 | 23:04

.... dan is je uitkering te hoog...
Tommygunner | 21-07-11

Ik kijk ook altijd naar die gratis herhalingen en dan 's nachts als ik goedkopere stroom heb.

ADO-Le-Cent | 21-07-11 | 23:04

Ze doet het voor de kindertoeslag. Wat een tokkie zeg..

Morkovich | 21-07-11 | 23:02

-weggejorist-

Richard1234 | 21-07-11 | 23:02

@Arie Stoteles | 21-07-11 | 22:43

Het is DIE kinderdagverblijf! Is nieuw.

boeglul | 21-07-11 | 23:01

Gravin v Kippenbouth | 21-07-11 | 22:55 |
Binx | 21-07-11 | 22:59 |

Aha. Dat zegt alweer genoeg.

Rammstein | 21-07-11 | 23:01

Als je geld hebt voor een gsm dan is je uitkering te hoog...

Tommygunner | 21-07-11 | 23:01

maaruh de ultieme vraag is natuurlijk: wie zou mamma nel doen?
ik pas.

sitostick-de2e | 21-07-11 | 23:00

Die heeft het begrepen.
Niet zomaar je kinderen de maatschappij inschoppen, maar in de veilige armen van jeugdzorg en justitie. Dak boven hun hoofd, goed te eten en geen zorgen over de contributie van de sportvereniging. Er zijn zat ouders die dat niet voor elkaar kunnen krijgen.

ADO-Le-Cent | 21-07-11 | 22:59

@Rammstein | 21-07-11 | 22:46
Zo'n geval zat er in deze docu ook bij. Hulpverleners begonnen al aan sterilisatie te denken, maarja...

Binx | 21-07-11 | 22:59

mama nel heeft ook echt nederlandse kids, met een bijpassende naam!
concurentie voor anouk

sitostick-de2e | 21-07-11 | 22:58

mijn god 9 kinderen; die vrouw is vast een sgp-importje uit barendrecht.

cumshaft | 21-07-11 | 22:58

Margit denkt dat ze een betere kijk op de situatie heeft dan al die hulpverleners, maar dat is natuurlijk niet zo. Margit kiest positie, is partijdig.

Schoorsteenveger | 21-07-11 | 22:58

-weggejorist-

Uw Verzekeringsadvis | 21-07-11 | 22:55

@Rammstein | 21-07-11 | 22:53
Yep.
God zij met u en met uw geest. Of zoiets.

Gravin v Kippenbouth | 21-07-11 | 22:55

@Schuimer
Uitzendinggemist. Kies zelf maar welke ;)

Morkovich | 21-07-11 | 22:54

spanarchist | 21-07-11 | 22:52 |
Is 't van de EO ?????

Rammstein | 21-07-11 | 22:53

Ergens een werkende internet-stream?

N0Styler | 21-07-11 | 22:53

Dat je tegenwoordig bij de EO moet zijn voor de goede documentaires zet inderdaad wel te denken.

spanarchist | 21-07-11 | 22:52

Een lowlife tegen links subsidie gespuis.

Hier betaal ik dus zoveel belasting door.

Een oplossing zal nooit komen.
Bah.

Kaas de Vies | 21-07-11 | 22:52

Trailer gezien en meteen genoeg gezien.
Moeder heeft vermoedelijk een uitgebreide psychiatrische voorgeschiedenis en jeugdzorg spoort sowieso niet.

Gravin v Kippenbouth | 21-07-11 | 22:51

Vroegah, woonden we met zijn 27-en in een lucifersdoosje, allemaal miljonair geworden.

Uw Verzekeringsadvis | 21-07-11 | 22:51

Ja maar.. Ik kan De Mart toch niet missen..?

Zeeschuimer | 21-07-11 | 22:51

Ah, 9 kinderen van 5 Antilliaanse vaders, die uiteraard weer net zo snel verdwenen zijn als dat ze zijn "gekomen". Achterstands uitschot. Niks jeugdzorg, gewoon de lange lat eroverheen en te werk stellen. Laat ze maar een héél erg lang kanaal gaan graven in het groene hart.

kersenflap | 21-07-11 | 22:47

Binx | 21-07-11 | 22:43 |
Enkele jaren terug een "Zembla" gezien over een echtpaar, niet zwakbegaafd, wel tegen het randje. Iedere keer wanneer een van hun kinderen uit huis geplaatst werd, maakten ze gewoon een nieuwe.
#Diep- en dieptriest.

Rammstein | 21-07-11 | 22:46

Met 9 kinderen verdient deze moederkoe de ellende.

geje2 | 21-07-11 | 22:44

Voor sommige mensen klinkt negen kinderen hetzelfde als negen uitkeringen.. En dan krijg je dit soort gezinnen.

Mea Culpa Gump | 21-07-11 | 22:44

Dokument laatst was ook kijkenswaardig.
Ging over zwakbegaafde ouders en hoeveel hulpverleners nodig zijn om hun kinderen op te voeden. #triest

Binx | 21-07-11 | 22:43

-weggejorist-

Arie Stoteles | 21-07-11 | 22:43

Negen kinderen? Godskolere, als je zelf nog niet het besef hebt dat je met 3 kinderen al je handen vol hebt....

Boer in 020 | 21-07-11 | 22:43

@bomba12 | 21-07-11 | 22:40
Onafhankelijk documentaires en publieke omroep in één tegel. Bijzonder. Absoluut mee eens dat er meer geld naar onafhankelijke documentaires mag. Maar dan kan er nog gekort worden op de PO.

Mea Culpa Gump | 21-07-11 | 22:43

Dit was voorkomen, als de kinderbijslag voor meer dan twee kinderen afgeschaft was geweest. Met als veel meer onopgevoed tuig, dat tegenwoordig onze straten en pleinen 'siert'.

Cor Rupteling | 21-07-11 | 22:42

HollandDoc zou sowieso uitgebreid moeten worden en meer primetime tijd moeten krijgen. Net zoals bij het grote voorbeeld de BBC gewoon lekker op een doordeweekse avond om 8uur op NL 1 een uur lang een goed verhaal belicht krijgen. Daarvoor is de publieke omroep en daarom mag de publieke omroep van mij best wel wat kosten. Helaas denken de net managers alleen maar in kijk cijfer losers zoals Paul de Laauw en DDWD, zo jammer! Er zou meer aandacht en meer geld moeten gaan naar meer onafhankelijke documentaires. Dit is de enige rede waarom ik niet graag zou zien dat de EO opgaat in een of andere samenvoegsel. Dat lijkt bijna de enige omroep die nog weleens een verhaal probeert te vertellen.

bomba12 | 21-07-11 | 22:40

@Wedstrijdkrokodil | 21-07-11 | 22:38

Ieder stel is egoïstisch, of ze nou besluiten geen, 1, 2 of 15 kinderen te nemen. ALTIJD een egoïstische keuze.

ZKH EénOog | 21-07-11 | 22:39

Negen kinderen? Stelletjes die meer dan twee kinderen nemen kan ik al niet uitstaan. Primitieve egoïsten. Ik ga niet kijken. Ik zie dagelijks al zwakzinnig tuig genoeg.

Wedstrijdkrokodil | 21-07-11 | 22:38

Kinderen in de jeugdgevangenis? Dan moet je toch heel erg gefaald hebben met je opvoeding. Als je geen negen kinderen kan onderhouden en opvoeden, moet je eens aan een pil gaan denken, of voor mijn part iets definitievers.

ZKH EénOog | 21-07-11 | 22:36

@Muntstuk | 21-07-11 | 22:35
Die mensen die er werken hebben simpelweg geen idee waar ze mee bezig zijn.

Pasta-saus | 21-07-11 | 22:36

@Morkovich | 21-07-11 | 22:32
Zeker, als echte vrijdenker.

Pasta-saus | 21-07-11 | 22:35

Jeugdzorg. Als iets je gezin kapotmaakt, is dat het wel. Ik zal maar geen verwensingen uiten, anders staat er straks een busje voor m'n huis, maar wat een klootzakken.

Muntstuk | 21-07-11 | 22:35

Ik moet hockeyen helaas.

geenstijlsteengeil | 21-07-11 | 22:34

Als een van de reaguurders nog een werkende (in 0033) TV-link heeft, houd ik me aanbevolen. 'Lost Boys' was inderdaad kijktipwaardig.

kapotte_stofzuiger | 21-07-11 | 22:33

Tijd voor een beetje vrije markt in ze zorg; dat jeugdzorg heeft nog geen probleem verholpen. Met een beetje concurrentie komen er misschien instanties die wel de kids weer op het juiste pad weten te krijgen.

Pasta-saus | 21-07-11 | 22:32

Lostboys was afgelopen week echt een genot om naar te kijken. Enorm gelachen. Hopen dat de aflevering van vanavond weer tranen van het lachen kan opleveren.

Mea Culpa Gump | 21-07-11 | 22:32

Kijk0n, zeker!

Morkovich | 21-07-11 | 22:32

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl