Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

♫ Er is maar 1 wc en we moeten met z'n 2 ♫

pisfile.jpg Wij zijn volledig voor deregeluring van zo'n beetje alles wat er te dereguleren valt. Hoe minder regels, hoe minder bureaucratie & bemoeienis van pennenlikkers, wijsneuzen, bazen, baasjes, onderknuppels en andere steekpenningsgevoelige beroepsgroepen. Maar je kan het ook overdrijven natuurlijk. Zie het nieuwe Bouwbesluit, dat minister Donner er per 1 januari 2012 door wil drukken. Sociale woningbouw wordt dan nog een graadje armoediger. De prefabconstructies die al van binnenuit wegteren als de bouwstraat voor je deur nog geasfalteerd moet worden, moeten van Donner nóg meer gelijkgesteld worden aan hun toekomstige bewoners: eenvoudig en volks. Zo worden de geluidsisolatie-eisen geschrapt. Want sociale huurders luisteren toch allemaal naar Jan Smit en Frans Bauer en zonder isolatie hoeft er nog maar 1 buur uit de rij een dikke stereo te kopen. Doorvalbeveiliging (duur woord voor spijlen voor het raam) is ook niet meer nodig: kinderen moeten gewoon bij het raam wegblijven. Sowieso is hun welzijn een verantwoordelijkheid van de ouders, niet van de glazenwasser. Ook een leuke: als het Bouwbesluit er door komt, is een drinkwaterinstallatie niet meer verplicht. En reken maar dat je vervolgens een héle dikke stapel papierwerk in moet vullen als je een vergunning voor het slaan van een waterput in je achtertuin wil aanvragen. Maar het allermooiste is nog wel dat het straks is toegestaan om per vijf woningen één niet-afsluitbaar toilet te bouwen. Dat geeft de uitdrukking 'de buurt bij elkaar brengen' een geheel nieuwe betekenis. Durf nou nog maar eens te zeggen dat deze regering polariseert en mensen uit elkaar drijft! Wij zijn ff schijten, voordat er straks een rij staat.

Reaguursels

Inloggen

Dit Bouwbesluit ziet op noodwoningen die in leegstaande kantoorpanden gemaakt kunnen worden tegen en fractie van de prijs van een nieuwbouwdoorzonwoning. Dit gaat de woningnood behoorlijk verlichten op een heel korte termijn. Daar kunnen studenten, starters en nieuwkomers (dus iedereen zonder huis en zonder geld) een heel fijn en vooral niet te duur plekkie aan overhouden voor de eerste jaren. Beter dat dan op straat, toch? Ik was er als student dolgelukkig mee geweest.

Het gaat niet over die nieuwe doorzonwoningen, want die worden gebouwd door projectontwikkelaars, en die moeten verkocht worden, en geen weldenkend mens gaat goed geld neerleggen voor een doorzonwoninkje zonder eigen voorzieningen. Die doorzonwoningen blijven hele dure en luxe doorzonwoningen voor doorstromers.

En nou niet meer kankeren op Donner. Dit is een heel slim plannetje waar die man een medaille voor zou moeten krijgen en wat eindelijk eens een keer de woningnood en de debiele huizenprijzen aanpakt.

geeuwhonger | 04-07-11 | 11:01

Het wordt hoog tijd dat Donner onder een spanlaken wordt afgevoerd. Volslagen doorgedraaide regelneef...

Reykjavik | 03-07-11 | 22:01

Is het nou zoveel moeite om voor je een artikel schrijft je even in te lezen? De geluidsisolatie gaat om ruimtes binnen een woning, niet tussen woningen. Heb je dus niks te maken met de dikke stereo van je buurman.

Linksekerk | 03-07-11 | 17:15

Dat nieuwe bouwbesluit is toch heel doorzichtig ? We zitten met een enorm overschot aan ongebruikte kantoor- ruimte ,maar die is niet zo snel geschikt te maken als woonruimte.Ze hebben te weinig toiletten en te weinig water,keukens,douches en nieuwe separatie's zijn nooit zo geluiddicht.Kortom die oude kantoren moeten "acceptabeler" worden,zonder te hoge kosten,dus... gaan ze lijken op oude gehorige hotels met een enkel toilet of douche per verdieping.Even (bouw)besluiten he ? weer een probleem "opgelost".Alles wendt tenslotte.

Dolphi | 03-07-11 | 17:06

@ voldemort
Voedselprijzen zijn sinds de invoering van de Euro nog geen tien jaar geleden ook verdubbeld. Dat kun je niet reeel vinden en heel onrechtvaardig, maar het is wel de realiteit.

geeuwhonger | 03-07-11 | 13:10

@geeuwhonger | 03-07-11 | 11:00
Sinds wanneer is de marktprijs reëel? Dat wordt ook maar bepaald door de banken en de vastgoedmaffia en kunstmatige schaarste.
Huizenprijzen in Nederland zijn keer 6 gegaan in 30 jaar.

voldemort | 03-07-11 | 12:28


Die Hypotheekrenteaftrek kost de schatkist echt niet zoveel. Dat verdienen ze dubbel en dwars terug met 6 % Overdrachtsbelasting, iedere verhuizing werr. En ze vangen heel wat belasingen die gekoppeld zijn aan huizeneigendom, zoals het eigenarendeel van de WOZ, en natuurlijk het Eigen Woning Forfait.

Daarbij is de Hypotheekrenteaftrek al flink beperkt door enkele recente maatregelen, zoals de maximering van 30 jaar en de verplichting om iedere cent hypotheek ook daadwerkelijk in het huis te steken terwijl voorheen de overwaarde nogal eens verzilverd mocht worden waar dan en auto of een boot vor aangeschaft werd. Dat kan nu niet meer.

Verder dragen de mensen die het meest profiteren van het toptarief ook het meest bij aan de schatkist, doordat ze ook inkomstenbelasting betalen tegen het toparief. Bovendien dagen ze door hun hogere afrbeisproduktiviteit bij aan de economie.

De mensen in de sociale huursector krijgen alles gratis door allerlei soepsides, (en niet alleen op woongebied, ik noem als vorbeeld de zorgtoeslag en de studiekostenregeling voor kinderen op de middelbare school) die een normale HRA-profiteur niet krijgt omdat hij teveel verdient. Een sociaal huurwoner krijgt een goedkope goede woning onder kostprijs, hij betaalt nauwelijks inkomstenbelasting en hij draagt nauweljks iets bij aan de economie.

Het is de natte droom van iedere socialist. Robin Hood is er niks bij.

geeuwhonger | 03-07-11 | 12:27

De huidige regels zorgen er tenminste voor dat er de laatste jaren fatsoenlijk gebouwd wordt.
Ik woon in een sociale huurwoning, goed geïsoleerd (lage gasrekening) geen last van de buren, dubbele spouw dus de tv van ze hoor je niet.
En wil iedereen die zeikt over subsidie aan de sociale huur onmiddellijk zijn HRA terugstorten daar gaat veel meer belasting geld in zitten. Alleen de overbetaalde grond is wat goedkoper verkregen dan wat de rest van vinex ervoor moet betalen.

voldemort | 03-07-11 | 11:56

En hoe erg is het eigenlijk om je voorzieningen te delen met huisgenoen? Dat doen ze in studentenhuizn allemaal, en als je een groot gezin hebt moet je ook omstebeurt naar de plee.

Het is een noodgreep om de woningnood op te lossen, net als vlak na de TWeede Wereldoorlog. Toen had je ook getrouwde kinderen die bij hun ouders inwoonden, en samen gebruik maakten van dezelfde keuken. Was dat erg?

Natuurlijk is het leuker om alles voor jezelf te hebben, maar ja, dat zijn lieverkoekjes en die worden niet gebouwd. Als we niet heel snel heel veel extra woonruimte gaan creeeren, dan moet iedereen nog heel lang op zijn kamertje bij paps en mams thuis blijven zitten of in zijn studentenhuis, want asielzoekers moeten binnen 6 weken woonruimte krijgen om plek te maken in het asielzoekerscentrum. En er gaan binnenkort enorm veel asielzoekers uit Noord Afrika komen, waar het nu immers zo rommelt. Ze stromen vanuit Lampedusa nu al Europa in, die mensen moeten toch ergens wonen.

Ik denk dat die heel blij zullen zijn met een kamer in een ex-kantoorpand met een wc op de gang en een gezamenlijke keuken en electriciteit in een veilig land waar ze niet bang hoeven te zijn voor Bijltjesdag.....

geeuwhonger | 03-07-11 | 11:22

Nou zijn het niet de kosten van voorzieningen die bouwen zo duur maken: dat is de prijs van de grond namelijk. Dus als het om besparen gaat kan Donner beter dat aanpakken.

Maar het principe dat je recht hebt op waar je voor betaalt, dat vind ik zo gek nog niet. Bij de supermarkt krijg je ook geen tas vol A-merken tegen Euroshopperprjzen omdat je zielig bent.

geeuwhonger | 03-07-11 | 11:02

Tja, als je zo dom of zi lui bent dat je niet genoeg geld kunt verdienen om zelf een fatsoenlijk huis te kunnen betalen, waarom zou de rest van de maatschappij, die wel slim zijn en hard werken dan aan je moeten GEVEN?

Want dat is sociale woningbouw: wonen onder de marktprijs, want wat jij zelf niet kunt betalen krijg je graties en voor niks. Teren op de zak van de samenleving. (En dat zijn alle andere mensen.)

Als je voor een kwartje wilt wonen, dan hoef je niet op de prijs van een dubbeltje te rekenen. Alle waar naar zijn geld mensen!

De oude "forten" moeten terug. Gewoon met tien gezinnen in een groot complex met gedeelde voorzieningen. Net als vroeger in de Jordaan.

geeuwhonger | 03-07-11 | 11:00

Zelfs een figuur zoals Donner, die met een jaren '30 regenjas en met een herenrijwiel uit dezelfde periode naar zijn werk gaat, kan toch niet zo achterlijk zijn? Dit moet een hoax zijn. Zoniet, dan is een gecapitonneerde cel een prima huurwoning voor Donner...

Aktivist | 03-07-11 | 10:23

Een eerste stap op weg naar wat het volk wil: terug naar hoe het vroeger was. Toen we het nog echt goed hadden. Toen we nog gewoon hun boodschappen deden bij de groenteboer die 2x per week met paard en wagen langs de deur kwam. Toen je nog gewoon ging werken als je 14 was, en niet verder hoefde te leren. Toen de werkgevers nog geen gastarbeiders nodig hadden, omdat er genoeg Nederlanders waren die zelf blij waren met een schoonmaakbaan om zo op vrijdagmiddag toch een biertje te kunnen drinken. Toen kinderopvang geen enkel probleem was, vrouwen mochten immers nog thuis blijven om voor hun 4,6 kinderen te zorgen. Toen gehandicapte kinderen nog op zolder verstopt werden en diarree een veelvoorkomende doodsoorzaak was. Toen er tenminste nog de moraal was om zelf voor je versleten ouders te zorgen, en die in huis te nemen, al werden ze toch nooit oud. Geen vergrijzing, pensioenproblemen, geen verspilling aan zorg, onderwijs en andere softe sectoren, en vooral: geen buitenlanders en files. Zo was het vroeger.

p boos | 03-07-11 | 10:14

Lekker cholera delen met je buren, het komt eraan hoor. Ook fijn die onhygienische toestanden in gemeenten waar mensen hun kinderen niet meer laten inenten. Nou dacht ik dat we een bananenland waren geworden, het is gewoon derde wereld. Nu alleen het warme weer er nog bij en een paar klapperbomen, en je hoeft nooit meer je rugzak in te pakken.

Granaatappel | 03-07-11 | 09:07

@ ZKH Éenoog

"""Maar hoofdstuk 1 van de grondwet bevat grondrechten, waarvan huisvesting er één is. Andere zijn o.a. sociale zekerheis, zorg, onderwijs en werk. En die grondrechten dienen door de overheid gewaarborgd te worden."""
DIXIT ZKH EénOog | 02-07-11 | 18:34
---
Maar beste Hoogheid, dat is een grondwet uit de tijd van Den Uyl. Een SOCIALISTISCH wangedrocht waarin gesuggereerd wordt dat de overheid overal voor moet zorgen. Sociale zekerheid, werk, onderdak, scholing, tsk tsk, het kan niet op.
-
En op op onze huidige indoctrinatie-scholen wordt den kinders dan ook wijsgemaakt dat dit POSITIEVE rechten zijn. De echte rechten (vrijheden van overheidsbemoeienis) worden dan NEGATIEVE rechten genoemd: klinkt ook lekker negatief.
-
Wij leven in een socialistisch land, meneer!
Het feit alleen al dat men iedereen die dit soort overheidsbemoedering wil verminderen ONFATSOENLIJK noemt tegenwoordig (VK, NRC), zegt genoeg.
-
Het is kut, maar het is niet anders. Een SOCIALISTISCH land is dit. Maar de rooie rothonden noemen zich tegenwoordig "sociaaldemocraten". Dat staat netter.
-
Ook VVD-ers vinden dat men iemand met sterke schouders met zwaardere belastingen moet straffen om de onrendabelen te helpen; zij zijn alleen iets feller waar het tegengaan van misbruik betreft.
-
Nee, een vrij land gaat dit nooit meer worden.
En een beetje ranten op GS zal niet helpen. Maar het lucht op. Soms.
-
Welterusten dan maar.

caudillo | 03-07-11 | 02:41

Twee punten:
- Kan zo snel genoemde 'doemscenario'punten niet vinden. Toegegeven, In bepaalde wijken in Chinese steden viel mij inderdaad op dat er redelijk wat openbare toiletten waren en mensen met wc-rollen onder de arm op straat.
- In het bouwbesluit wordt veel verwezen naar NEN-normen en soortgelijk; in mijn geheugen zijn deze allerzins redelijk qua gestelde eisen alsook stringent voor wat betreft eisen aan bouwsels.

Herr Pedor | 03-07-11 | 01:52

@ sitostick-de2e | 03-07-11 | 01:29
bij k&b moest er nog tussen

sitostick-de2e | 03-07-11 | 01:35

zat donner gister trouwens niet te vertellen dat hij 8/9 jaar geleden een huis had gekocht van 9ton?

sitostick-de2e | 03-07-11 | 01:29

Minister Donner? Die seniele ouwe gek moeten ze opsluiten.

Hölzenbein | 03-07-11 | 00:36

Ik vermoed serieus dat dit een handreiking is naar vastgoedbeleggers die niet zonder enorme verbouwingskosten van hun onverhuurbare kantoren afkomen. Gaat om vele miljarden pensioenreserves.....

Sir EnemA | 03-07-11 | 00:30

Het CDA heeft waarschijnlijk gedacht : Wij zetels verliezen = W.C.'s verliezen voor huurders. Oog om oog, tand om tand en zetel om W.C.-pot.

Ik denk dat ik maar eens ga slapen voordat ik nog meer creatieve ideeën bedenk om bruine truien kwijt te raken. Yes !

Titan T. Fox | 03-07-11 | 00:11

Ik denk dat ik een B.V. op ga zetten waar ik plastic emmers te koop aanbiedt met een WC-bril als deksel. Volgens mij ga ik daar schatrijk mee worden *patentje indient*

's Avonds, als iedereen lekker aan het slapen is, dump ik de hele inhoud op de N280. Dus iedereen; winterbanden ook in de zomer. Samen houden we de weg veilig.

Titan T. Fox | 03-07-11 | 00:08

De mensen die dit soort dingen bedenken hebben heus wel gezorgd dat ze zelf niets te kort komen. Er zal geen enkele wet worden ingevoerd die nadelig uitpakt voor hunzelf. Stelletje pluche-klevende NSB-ers.

Hoe heeft Donner zich dat bedacht ? Is het enkel dat er bij nieuwbouw van huurwoningen standaard geen toilet geleverd wordt en je deze zelf moet plaatsen (op zich redelijk kudt maar daar kan ik nog wel mee leven) of is het de bedoeling dat het in geen enkele ruimte meer toegestaan is een eigen toilet te monteren ?

Ik kan me simpelweg niet voorstellen dat een dergelijke wet er door kan komen. Mocht dat toch gebeuren, ga ik voortaan lekker op de honden-uitlaatplaats schijten. Gezellig, samen met m'n twee herders een flinke berg stront dumpen. Betaal toch al € 169 per jaar aan hondenbelasting.

Dat is hygiënischer dan op een toilet gaan zitten waar de halve buurt al met hun EHEC-anus op heeft zitten braaien. En wie gaat die gezamelijke WC schoonmaken ? De gemeente ? Goed, je creëert er banen mee, maar volgens mij kost dat meer geld dan dat iedereen hun eigen toilet heeft.

Daarbij, we betalen toch rioolbelasting ? Als ze de toiletten overal weghalen valt die inkomstenbron ook weg. Alhoewel, zoals ik de heren ministers inschat gaat die belasting met 300% omhoog.

Titan T. Fox | 03-07-11 | 00:03

In India wonen een miljard mensen, en die schijten bijna allemaal gewoon in de vrije natuur. Geen toiletten bouwen kan ook nog. Scheelt ook weer geld. Ach... een beetje Verelendung kan er nog wel bij na al dat gekut met de euro, Griekenland, islam, kredietcrisis. Helemaal geen sociale woningen bouwen, dat is eigenlijk nog het beste. Gaan ze toch lekker op de camping zitten.

Greetje Duisenberg | 02-07-11 | 23:50

@ZKH EénOog | 02-07-11 | 20:26
Nou zeg je alweer dat de overheid voor woningen moet zorgen. "Door ze bij te laten bouwen". Hoe kan dat nou? Is het ooit gebeurd dat de overheid een wet deed uitgaan "graag 50.000 woningen daar, 10.000 daar" alsjeblieft?

Nee, nooit gebeurd. Het enige wat de overheid zo nu en dan doet is zeggen: "Beste lobbyist, ik heb heerlijk gegeten en dat nieuwe zwembad bevalt me prima, waarvoor dank. U MAG nu daar wat huisjes bouwen. We zorgen ervoor dat de andere sukkels geen woning mogen bouwen zodat u er een mooi prijsje voor kunt vangen. Oh ja, kunt u nog eens naar mijn badkamer kijken?".

Arjan | 02-07-11 | 22:11

@Muxje | 02-07-11
Idd, van die dingen.

Arjan | 02-07-11 | 22:05

Leuk ten tijde van buikgriep.

Graftak | 02-07-11 | 21:41

@Arjan 19:50: En daar ligt ook de oplossing voor Donner als hij meent dat de kostprijs van sociale woningen te hoog is: laat die dingen door Duitse aannemers neerzetten. Heeft een vriend van mij ook gedaan met een traditioneel gebouwd vrijstaand huisje. Twee keer zo snel, topkwaliteit, en bijna de helft goedkoper.

Ik ben wel benieuwd naar de exacte inhoud van Donner's voorstel. Het kan namelijk goed zijn om sommige eisen te laten varen. Vroeger moest er bijvoorbeeld een keuken in een nieuwe woning zitten. Dus: de aannemer gaf je de keuze tussen een mooie keuken met 200% opslag, of een basiskeuken (ook met 200% opslag) die jij er dan direct uit liet slopen na oplevering. Want zonder keuken opleveren mocht niet.

Muxje | 02-07-11 | 21:28

En voor zo'n malloot betalen wij ons belasting geld?
Die vent is van de pot gerukt.

Tukkerr | 02-07-11 | 21:20

Ik wil wel graag een Hinderwetvergunning voor de algehele staat van de toestand van de voorgevel, inclusief achterliggende ruimtes, van Donner. Dan wil ik graag een bouwvergunning voor de verbouwing van die dikke jeneverneus van Donner. Ik wil er graag 45 seconden op los timmeren. Onverdoofd.
En dan morgen graag een kleine, gerichte, plaatselijke aardbeving met maximaal effect in de 'bijzondere' hoogbouw. Ach, dromen mag. Nietwaar? Gaat nu in de tuin van de buren schijten.

prikkebeenK | 02-07-11 | 20:52

-weggejorist-

ganjaman555 | 02-07-11 | 20:48

@Mark Levinson | 02-07-11 | 20:30

Is ook niet nodig: er is zo rond de 1 miljoen vierkante meter kantoor onverhuurd in Nederland momenteel, maar door de overheidsbemoeienis in de vorm van bestemmingsplannen, kunnen ze er niets mee, terwijl je er voldoende woningen in zou kunnen bouwen. Al zijn het maar studenten woningen, dan heb je al een begin.

ZKH EénOog | 02-07-11 | 20:34

Wat ook kan is genetisch mensen een stuk korter laten worden en vervolgens bestaande flatgebouwen ruimen, oude vloeren eruit, nieuwe erin korter op elkaar...

Genesis: Get them out by friday
www.youtube.com/watch?v=Kp-TwWnn0dk

Mark Levinson | 02-07-11 | 20:30

Einde van de Domheid | 02-07-11 | 20:24 | + 0 -
Ik ben het wel met je eens dat buiten context geplaatste les over homoseksualiteit niet wenselijk is, maar het ter sprake brengen tijdens de reguliere seksuele voorlichting is niet vreemd of onwenselijk.

Canterwood | 02-07-11 | 20:27

@Arjan | 02-07-11 | 20:22

Alleen een taak om te zorgen dat er voldoende woningen zijn. En dat kan op twee manieren: ze pleuren er wat buitenlanders uit, of laten er woningen bijbouwen, die ze direct verkopen.

Voor de rest hebben ze zich er niet mee te bemoeien.

ZKH EénOog | 02-07-11 | 20:26

Canterwood | 02-07-11 | 18:28 | + 0 -
School moet (als de familie daarvoor kiest) idd ook niets met religie te maken hebben. Klopt.
Hoewel dat helemaal bezijden het punt is.
Of heb je het nou gewoon over biologie?
Voortplanting komt pas aan bod in de brugklas. Lijkt me nog steeds prima!

Einde van de Domheid | 02-07-11 | 20:24

@ZKH EénOog,

Dat jij vindt de overheid hier een "taak" heeft en ik vind van niet.

Arjan | 02-07-11 | 20:22

@Arjan | 02-07-11 | 19:50

Wat zeg je heel veel anders dan ik, over die bemoeienis?

ZKH EénOog | 02-07-11 | 20:17

@Slipsnifter | 02-07-11 | 19:51

Dat zei ik toch al?

ZKH EénOog | 02-07-11 | 20:16

Ik stel voor dat Donner op z'n rug gaat liggen met z'n mond open in een willekeurige flat, om daar dienst te doen als gedeeld toilet.

Als ik Titan T. Fox mag geloven is er in z'n kneiter toch ruimte zat.

Canterwood | 02-07-11 | 20:06

Ik woon gelukkig maar 5 kilometer van de Duitse grens af. Zou me niet gaan verbazen als de halve provincie gaat verhuizen als huurders hun eigen toilet kwijt raken. Ik ben dan in ieder geval weg. Toch al bijna geen lol meer aan om in Nederland te wonen.

Ik bedoel, hoe komt die Donner aan die debiele besluiten ? Zat hij op een ochtend te schijten en dacht "Och, huurders hebben eigenlijk helemaal geen toilet nodig" ?

Persoonlijk stel ik voor eens een CT-scan te laten maken van die holle kop van hem. Volgens mij zit daar een steeds groter wordende tumor in. Een andere logische verklaring heb ik niet.

Titan T. Fox | 02-07-11 | 19:59

@necrosis
Briljant! Je verliest je sleutels nooit meer.
En als je even naar het arbeidsburo bent, kan iemand anders gebruik maken van je woning. Je deelt het toilet met z'n 5en en de woning met een ander.

beiosto | 02-07-11 | 19:52

@ZKH EénOog | 02-07-11 | 19:28
Dat komt ook doordat wij zonodig een paar miljoen cultuurverrijkers het land binnen moesten halen, want dat was heel goed voor het land.
En als het aan ab klink en de pvda ligt komen er nog een paar miljoen bij.

Slipsnifter | 02-07-11 | 19:51

@ZKH EénOog | 02-07-11
Nog een puntje dan. Wat is het verschil tussen Nederland en Duitsland? In Duitsland bemoeit de overheid zich nauwelijks met huizenbouw. Daarom zijn huizen die in de grensstreek 100 meter van elkaar af staan TWEE keer zo duur aan Nederlandse zijde.

Arjan | 02-07-11 | 19:50

@ZKH EénOog | 02-07-11
Voedselreserves aanlegggen, om 1 puntje te kiezen, vind ik ook niet de taak van een overheid. Ook hier: ze kunnen het gewoon niet. (En gelukkig doen ze het ook niet trouwens). De markt is veel beter in het voorspellen van tekorten. Afgelopen winter was het bijvoorbeeld de markt (ook wel genaamd "die vuile speculanten") die wél strooizout hadden.

Arjan | 02-07-11 | 19:47

In wezen kan hij bepalen wat hij wil.
Desnoods 1 toilet voor de hele straat of wijk met 1 gezamenlijk badhuis.
Maar als niemand zo’n hok wil huren, dan bouw je voor de leegstand.
Gelukkig worden de Nederlandse regels ook op de Antillen gehanteerd.
Het is logisch dat ook daar, het dak berekend dient te zijn op 10 cm sneeuwbelasting.

ADO-Le-Cent | 02-07-11 | 19:40

Geen drinkwaterinstallatie?? Dit gaat zoveel gezeik geven met prutsers die dit even zelf gaan maken. 100en doden tot gevolg. Veel plezier.

Shoxxie | 02-07-11 | 19:33

@Arjan | 02-07-11 | 19:19

Ach, als al die ambtenaren niet meer datgene doen wat ze nu doen, is het al nuttig. In zoverre zijn we het dan eens.

Voor de rest over primaire levensbehoeften niet kunnen garanderen: een overheid kan voedselreserves aanleggen voor mindere tijden. Evenzo waterreserves. Om maar voorbeelden te noemen. De kans dat het echt nodig is hier, is klein, maar het is een voorbeeld van een garantie/waarborg.
Evenzo kan een overheid, wanneer er woningnood is, opdracht geven tot bouwen. Doen ze nu ook, maar dan alleen met onnuttige zaken. Een goede overheid zou dat zeker wel kunnen. Onze overheid inderdaad zeker niet. Te veel incompetenten aan het roer.

Het is van de zotte, dat het land, dat WOII verloren heeft, in de jaren 80 al van haar woning nood af was, en wij er nog steeds mee zitten.

ZKH EénOog | 02-07-11 | 19:28

Ik heb een huis met een tuintje gehuurd,in een ozo gezellige buurt.
Het enige wat ik nog mis is een plee ,want die Dixie vind ik maar nix

Jaapioooo | 02-07-11 | 19:23

@ZKH EénOog | 02-07-11
Ik zeg alleen dat een overheid helemaal niks borgt mbt huizen, en dat ook niet moet pretenderen door het in de grondwet te zetten.

Jij begon over primaire levensbehoeften, en dat die gewaarborgd moeten worden door de overheid. Nou, daar verschillen wij flink van mening. De overheid KAN die levensbehoeften helemaal niet garanderen en zit alleen maar in de weg. Het zou stukken beter zijn als de overheid haar arrogante kop eens houdt en ons niet verder lastig valt met die eindeloze bemoeizucht. Bijkomend voordeel is dat al die ambtenaren dan wellicht iets nuttigs gaan doen.

Arjan | 02-07-11 | 19:19

ZKH EénOog | 02-07-11 | 19:09 | + 0 -
Evident vadertje Staat. Wij zijn het dus eensch.

Canterwood | 02-07-11 | 19:12

@Canterwood | 02-07-11 | 18:59

En wie is de schuld van het grootste gedeelte van die bevolkingsgroei, en naar wie wees ik als meest profiterende schuldige aan de kunstmatig hooggehouden huizenmarkt?

Juist.

ZKH EénOog | 02-07-11 | 19:09

@Arjan | 02-07-11 | 18:52

Wat loop je nou kritiek tegen mij te uiten? Ik zeg toch ook nergens dat ik vind dat de overheid haar werk goed doet? Ik gaf toch alleen mijn visie, van wat haar taak ZOU BEHOREN te zijn? En die visie komt toch ook nergens overeen, met wat zich in de realiteit afspeelt?

Nog ff en je geeft mij de schuld van jouw onbehagen. Ga lekker een revolutie starten, ofzo.

ZKH EénOog | 02-07-11 | 19:06

@beiosto | 02-07-11 | 18:54
Waarom niet gewoon de voordeur verwijderen?
Heb je ook geen braakschade na inbraak.

necrosis | 02-07-11 | 19:05

necrosis | 02-07-11 | 18:51 |
.
Met koptelephoon dan.Voor de rest ben volledig voor deregeluring van zo'n beetje alles wat er te dereguleren valt.

Ratzing. | 02-07-11 | 19:02

ZKH EénOog | 02-07-11 | 18:50 | + 0 -
Canterwood | 02-07-11 | 18:55 | + 0 -

Wacht nog even, een kunstmatige schaarste creëren kan alleen als je de enige speler op de markt bent. Anders zal er iemand opstaan die in die marge nog wat geld ziet. Daarbij is het zo dat de vraag naar onderdak met de bevolkingsomvang mee zal blijven groeien.

Canterwood | 02-07-11 | 18:59

@ZKH EénOog | 02-07-11
"Er valt meer geld te verdienen met TE WEINIG huizen bouwen, dan blijft namelijk de vraag hoger dan het aanbod"

En wie precies zorgt ervoor dat huizen altijd gebouwd worden door Bouwfonds? Wie zorgt er voor die kunstmatige schaarste? Die fijne overheid van jou die de hele dag loopt te "borgen".

Arjan | 02-07-11 | 18:58

Er valt meer geld te verdienen met TE WEINIG huizen bouwen, dan blijft namelijk de vraag hoger dan het aanbod.
ZKH EénOog | 02-07-11 | 18:50 | + 0 -

Hmm. Goed punt! *Zienswijze aanpast*

Voor de rest van je comment +1.

Canterwood | 02-07-11 | 18:55

@BYO | 02-07-11 | 18:50
Goed gesproken!
Het volk wil 2 toiletten per huis, doe er je voordeel mee.....

necrosis | 02-07-11 | 18:54

Het weglaten van die spijlen is veel te gevaarlijk. Ik stel voor dat we de ramen weglaten.

beiosto | 02-07-11 | 18:54

@ZKH EénOog | 02-07-11
Je hebt inderdaad niet gezegd dat bedrijven verplicht zijn huizen te bouwen. Maar als in de grondwet staat dat de overheid ervoor moet zorgen dat mensen kunnen wonen, hoe precies "waarborgen" ze dat dan?

Voorzover ik de situatie kan overzien bouwen bedrijven huizen en doet de overheid er juist alles aan dat voorkomen of de huizen in ieder geval zo duur mogelijk te maken. Dat varieert van verboden om te mogen bouwen in een weiland zodat de gemiddelde koe meer ruimte heeft dan een gemiddelde Nederlander, tot nauwkeurige instructies voor de kleur baksteen.

Arjan | 02-07-11 | 18:52

@Canterwood | 02-07-11 | 18:37

Er valt meer geld te verdienen met TE WEINIG huizen bouwen, dan blijft namelijk de vraag hoger dan het aanbod. En daar komt de overheid kijken in dit verhaal: die behoort ervoor te zorgen dat er voor iedere Nederlander een woning beschikbaar is. Een beetje regulering om iedereen minimum primaire levensbehoeften te garanderen, vind ik niet zo erg. En dat, samen met, zoals jij al zei, landsverdediging en wets-/ordehandhaving, zijn de enige zaken waar ik een overheid nodig voor acht.

Niettemin ben ik het met je eens dat de overheid zich op een verkeerde manier met die markt bemoeit. De vraag hoog houden, door asielzoekers in goede woningen te stoppen. Daarnaast op ongezonde en ongewenste manier de huizenmarkt opdrijven middels huursubside en HRA,zodat de overheid hier drievoudig baat bij heeft, middel de drie belastingen die worden vastgesteld aan de hand van de WOZ-waarde, te weten de WOZ, waterschapsbelasting en huurwaardeforfait.

En dat zijn inderdaad allemaal zaken, waar de overheid zich NIET mee dient te bemoeien. Maar het rooft zo lekker, dus gaan ze er maar mee door.
Ben benieuwd of er voor Donner een commisariaatje in het verschiet ligt bij Harry Mens en zijn vriendjes.

Overregulering is enkel baantjes creatie, om het overschot aan hogeropgeleiden bij de overheid wat papierwerk te doen te geven. Dat dit ten koste gaat van de private markt, hebben ze niet eens door.

ZKH EénOog | 02-07-11 | 18:50

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat dit bericht klopt. Ik werk nl in de bouw en het bouwbesluit is normaal gesproken een terrible pain in the ass!

BYO | 02-07-11 | 18:50

@Tegenspraak | 02-07-11 | 18:42
De comments op GeenStijl zijn leuker dan op een SP blog!
*feit*

necrosis | 02-07-11 | 18:47

Net alsof dit ooit werkelijkheid zal worden. Als dit al het plan is van Donner (wat ik betwijfel) dan krijgt hij het nooit door de kamer. De PVV zal er zeker niet mee instemmen en ik zou geen andere partij uit de oppositie kunnen noemen die een dergelijk besluit zou steunen. Dit is gewoon pure stemmingmakerij van de SP. Opmerkelijk dat iedereen hier zo makkelijk in mee gaat.

Tegenspraak | 02-07-11 | 18:46

@necrosis | 02-07-11 | 18:44

Nietes! Da's een dronken Peaul (pleonasme-alert) op een Peaulsche bio-box-bak bouwjaar 2011.

*** Zich niet in de luren laat leggen ***

Reinaert | 02-07-11 | 18:45

@tembacostyle | 02-07-11 | 17:45
In artikel 4.9 van je PDF, of eigenlijk Donners PDF, staat :"2. Op een toiletruimte zijn niet meer dan vijfwoonfuncties aangewezen. Op een dergelijke toiletruimte zijn uitsluitend woonfuncties of een nevenfunctie daarvan aangewezen."

Tommygunner | 02-07-11 | 18:45

Gelijk maar 5 x per dag groepsgewijs verplicht wassen naast die openbare drekdoos.
Het nieuwe Reinheitsgebot (Reinheidsgebod).
Gebedje d´r bij, iets in een of ander
beeldenstormensfeertje.Geen Oosterhuis absoluut geen Huub O.

Ratzing. | 02-07-11 | 18:43

Döner heeft dit "bouwbesluit" gewoon gejat van z'n Grote Voorbeeld Nicolae Ceaucescu. Lekker ruraal met een hele flatgalerij op één pot schijten.

Gelukkig weten we hoe het met Ceaucescu is afgelopen.

Reinaert | 02-07-11 | 18:42

Dit is niets minder dan een blog ( paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/06/30/d... ) van Paulus Jansen van de SP, die hier door Van Rossem in iets andere woorden gekopieerd wordt. Nu is de vraag; hoe betrouwbaar is een column van zo'n vies rood mannetje? De SP heeft er wel vaker een handje van om feiten te verzinnen om de regering in een kwaad daglicht te stellen. Vreemd dat GeenStijl zo'n onbetrouwbare bron klakkeloos kopieert.

Tegenspraak | 02-07-11 | 18:42

Als dan ook de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft, zouden er wel eens héél veel van die nieuwe bouwbesluithuizen bijgebouwd moeten worden!
Maar dat laat een goed gristen natuurlijk niet gebeuren!
CDA = volgende keer twee zetels!!

René from the Café | 02-07-11 | 18:38

Wil iemand me hier even duidelijk maken dat dit een grap is?

yamahaha | 02-07-11 | 18:37

ZKH EénOog | 02-07-11 | 18:34 | + 0 -
Dan nog vind ik niet dat de overheid daar garant voor hoeft te staan. Als er geld te verdienen valt zullen er huizen worden gebouwd, en die zullen marktconform verkocht/verhuurd worden. Waar is de overheid nodig in dat verhaal?

Die poging tot garantie is precies de reden dat er zoveel bureaucratie ontstaat.

Canterwood | 02-07-11 | 18:37

@Arjan | 02-07-11 | 17:54

Nee, er zijn geen wetten die bedrijven verplichten om huizen te bouwen nee. Heb ik ook niet gezegd. Maar hoofdstuk 1 van de grondwet bevat grondrechten, waarvan huisvesting er één is. Andere zijn o.a. sociale zekerheis, zorg, onderwijs en werk. En die grondrechten dienen door de overheid gewaarborgd te worden.

@caudillo | 02-07-11 | 17:57

Zie vorige plemp aan @Arjan. Rechtspraak wordt niet gewaarborgd overigens, maar wetshandhaving. Rechtspraak wordt geregeld door een onafhankelijke macht.

En het daarnaast waarborgen van overige primaire levensmiddelen, zoals water en voedsel, vind ik niets met socialisme te maken hebben. Dat vind ik de eerste zorg van een overheid. Al het overige, daar redden mensen zichzelf veel sneller en langer mee, zolang een ieder maar zijn natje en zijn droogje heeft.

@Canterwood | 02-07-11 | 18:03

Ook jij begrijpt me kennelijk verkeerd: ik zeg nergens dat al die bouwbesluiten an andere overtollige bureaucratie nodig is. Want dat is ook niet nodig, om een ieder een onderdak te kunnen garanderen. Het is nodig dat er voldoende gebouwd wordt. En dat de overheid daar garant voor staat. Niet die rompslomp er omheen.

ZKH EénOog | 02-07-11 | 18:34

Ik schijt sowieso altijd bij de buren. Anders heb ik die lucht in huis.

Jaap de Paap | 02-07-11 | 18:33

@necrosis | 02-07-11 | 18:17
Dat is een veel betere investering dan een rijtjeshuis met een klein tuintje in nederland waar je 3 euroton ex. kosten koper voor neer mag tellen.

Slipsnifter | 02-07-11 | 18:29

@Slipsnifter | 02-07-11 | 18:20
Beter laat je hem loslopen ipv aan de riem, anders laat hij JOU uit!
En ontopic: wanneer gooien ze Donner aan de lijn/ ketting?
*iets mompelt over ouwe valse honden*

necrosis | 02-07-11 | 18:28

Einde van de Domheid | 02-07-11 | 18:23 | + 0 -
Dan mag ik aannemen dat je vindt dat dat ook opgaat op het gebied van religie. Daar heeft de school geen bal mee te maken, toch?

Dus ook op het gebied van veilige seks en de voortplanting heb je liever niet dat kinderen onderwezen worden? Vreemd. Feitenkennis op dat gebied kan een hoop problemen voorkomen.

Canterwood | 02-07-11 | 18:28

Knus. Een huis met een tuin met een dixi.

Jan Passant mk2 | 02-07-11 | 18:27

Je zal maar bij Tofik Dibi in de straat wonen.
Moet je schijten, zie je die dichtgeknepen oogjes terwijl hij wordt gerimd door Pretium.

Cuyahoga | 02-07-11 | 18:27

Parel van het Zuiden | 02-07-11 | 18:12 | + 0 -
True.
Maar geef toe, je kunt dingen gevoelig en minder gevoelig in het nieuws brengen. Er onstaat altijd een 'nou even iets anders' moment.

Einde van de Domheid | 02-07-11 | 18:26

Wie wil er in een huis wonen zonder plee, niemand.

daab | 02-07-11 | 18:25

Canterwood | 02-07-11 | 18:11 | + 0 -
Nee ik heb liever niet dat kinderen in het basisonderwijs gewezen wordt op sexualiteit.
Sterker nog, ik vind dat de school daar geen bal mee te maken heeft.
Dat is een zaak tussen ouders en kinderen.

Einde van de Domheid | 02-07-11 | 18:23

@GeileWillem | 02-07-11 | 18:12
Moehahahahahaha, +1000
*broek volpist van het lachen*

necrosis | 02-07-11 | 18:21

Dat geintje van geluidsisolatie gaat de Nederlandse samenleving (en rijdende rechters in bijzonder) nog veel hoofdpijn bezorgen. Naast de nodige pecunia natuurlijk.

Zookrates | 02-07-11 | 18:21

@necrosis | 02-07-11 | 18:17
Kijk, dat is nou tenminste een HOND :)

Slipsnifter | 02-07-11 | 18:20

mooi, dan ga ik wel in donner zijn tuin schijten, mevrouw sito dumpt er haar gebruikte maandverband. maar dan niet gaan lopen klagen donner, je wilt t zelf!

sitostick-de2e | 02-07-11 | 18:17

@Slipsnifter | 02-07-11 | 18:10
Volgens mij kun je nu al voor een halve Euroton een complete villa kopen in Griekenland.
Ik ga even mijn hond uitlaten in Donners voortuin:
h6img.com/p/4/another-huge-mastiff.jpg...
*grinnik*

necrosis | 02-07-11 | 18:17

Maar even serieus, wat een bespottelijk idee is dit weer.
De boven ons gestelden doen er echt alles aan om dit ooit zo beschaafde en welvarende land te transformeren in een derdewereldland.

Slipsnifter | 02-07-11 | 18:15

Mijn oma heeft ook een buitenwc, dat is toch verdomd handig als er net ff niemand thuis is en jij hebt geen sleutels bij, dat geef ik je mee.

j0shua | 02-07-11 | 18:14

Doet ´n beetje aan 1880 denken zo een gezamenlijk schijthuis, liefst van hout met ´n rond gat in het midden.Gereformeerd schijten met een jeneverneus.
Dichttimmeren en slopen van wat eens Sociaal was.

Ratzing. | 02-07-11 | 18:13

@Einde van de Domheid | 02-07-11 | 18:07 |

Zegt deze constatering eigenlijk niet meer over de media die zienderogen blind op dezelfde onderwerpen overschreeuwen en dus dit soort onderwerpen laten liggen? Zo laat je de zelfbenoemde 'hoeders van de democratie' wel erg makkelijk wegkomen.

Parel van het Zuiden | 02-07-11 | 18:12

Einde van de Domheid | 02-07-11 | 18:07 | + 0 -
Lijkt me niks mis mee, vooral in het bijzonder onderwijs. Of heb je liever niet dat kinderen gewezen worden op het feit dat homoseksualiteit bestaat?

Canterwood | 02-07-11 | 18:11

@necrosis | 02-07-11 | 18:04
LOL mocht het zover komen dan koop ik lekker voor een euroton een vrijstaand huisje over de grens.
MET eigen toilet :-)

Slipsnifter | 02-07-11 | 18:10

Het regerend vooruitzien, en bouwend Nederland een beetje kennende, zal er vast al een huizenblok/ wijk te vinden zijn, waar de toiletten vergeten zijn.

Bar_Type | 02-07-11 | 18:10

Goed dat GS dit meldt.
Veel besluiten worden er snel even doorheen gedruktop 'intelligente momenten'. (Kort voor het reces is favoriet!)
(Zo is verplichte homosexuele voorlichting op de basisschool er doorheen gedrukt na twee tumultueuze dagen van kortingen bij de PO en op cultuur.) Zo rolt de TK!

Einde van de Domheid | 02-07-11 | 18:07

@caudillo | 02-07-11 | 17:57
Helemaal mee eens... ik heb me er altijd al aan geirriteerd maar sinds de EU lijkt het nog veel erger geworden.
Alles wordt duurder en slechter en de bemoeizucht van de overheid neemt alleen maar toe.

Slipsnifter | 02-07-11 | 18:06

@caudillo | 02-07-11 | 17:57 |

Landsverdediging een kerntaak. Wist niet dat er nog een Nederlander was met dat besef. Dat zijn dus nu 2 roependen in de polder.

Om het even on topic te houden: militairen kunnen heel behoorlijke schijtputten slaan (ter land, ter zee en in de lucht). Ik zie in het voorstel van Donner dan ook kloeke poging om de door bezuinigingen afvloeiende militairen van nieuw werk te voorzien.

Parel van het Zuiden | 02-07-11 | 18:06

@Slipsnifter | 02-07-11 | 17:56
Ik hoop dat (als het écht zover komt) iedereen met een gedeeld toilet/ last van acute spuitpoep, zijn/ haar inwendige giertank ledigt over de versgemaaide grassprieten van Donners voortuin.
*25 miljoenmiljard Gigapixelcamera koopt en vooruit lopen doet op toekomstig GS topic: Volk heeft schijt aan Donner*

necrosis | 02-07-11 | 18:04

geloof er niets van, van dit bericht.
Overigens vind ik dat sociale huurwonigen best wat minder luxe mogen. Zo kan het gebeuren dat in appartementencomplexen waarin naast koop ook sociale huurwoningen zijn (dat moet nou eenmaal in Amsterdam), de koopwoningen géén fietsenstalling hebben en de sociale huurwonigen wel. Want dat moet nou eenmaal volgens de wet. De eisen die aan sociale huurwoningen gesteld worden zijn zo hoog, dat op de kosten van de koopwoningen in hetzelfde gebouw bezuinigd moet worden om het sommetje rond te krijgen. Een beetje de omgekeerde wereld lijkt mij. En zo kan het gebeuren dat je in een appartement komt te wonen van amper 80 vierkante meter, terwijl het grootste appartement, waar een werkloos echtpaar met kinderen die inmiddels het huis uit zijn, 140 vierkante meter bedraagt. Op de begane grond uiteraard en mét buitenruimte en fietsenstalling. Een "sociale" huurwoning kost de gemeenschap €700 euro per maand, goed om daar eens wat te bezuinigen.

Andreas B. | 02-07-11 | 18:03

ZKH EénOog | 02-07-11 | 17:39 | + -1 -
Dat is in het geheel geen kerntaak van de overheid, maar een taak van jezelf. Je ziet het maar: Een ambtenarenapparaat op dit soort dingen zetten veroorzaakt verstoring van de markt, achterlijke plannen zoals dit Bouwbesluit, afhankelijkheid van de overheid en het kost bronnen die anders naar de eigenlijke kerntaken hadden gekund. Als libertariër wil ik al die dingen niet.

Canterwood | 02-07-11 | 18:03

Triest. Weer een knieval van dit kabinet voor de bouwwereld. Ten koste van huurders. Een paar jaar geleden werd ingevoerd dat het niet meer verplicht is om een bergruiimte bij een flat te hebben. Zodat tegen lagere kosten gebouwd kan worden. Wat een chaos. Gelukkig teruggedraaid.

Willem4246 | 02-07-11 | 18:02

knight03 | 02-07-11 | 17:17
Een gat in de grond met een geit ernaast die je reet schoonlikt.
Ik denk dat onze linkse politici verrukt zullen zijn over zo`n cultureel verantwoord en progressief detail.

Slipsnifter | 02-07-11 | 17:59

De woningen die er zijn zijn al veel te gehorig. Met toename van volume en geluidsbronnen neemt dit alleen maar toe. Wat echt verstandig zou zijn is het loslaten van het puntensysteem in combinatie met koopmogelijkheden. Een huiskoper is meer betrokken bij woning en buurt dan een huurder. Overwogen kan worden om het systeem dat Adriaan van Duyvestein ooit ontwikkelde daarvoor gebruikt kan worden. Raken we sneller van deze relatief kleinehuizen af en stromen er meer mensen door naar meer sociale betrokkenheid.

Einde van de Domheid | 02-07-11 | 17:58

Standaard SP-niveau: grote bek hebben zonder te snappen wat er echt in het stuk staat en te lui om eerst de lijst met verklarende termen door te nemen. Paulus Jansen is dus net als zijn achterban: lui, dom, verongelijkt en een veel te grote bek.

sjaakdeslinksesul | 02-07-11 | 17:58

Bouwbesluit brandmeld installaties,is dat niet link in Donner zijn handen..... ik bedoel schiphol en zo,

Jaapioooo | 02-07-11 | 17:58

ZKH EénOog | 02-07-11 | 17:39
-
Landsverdediging, ordehandhaving en rechtspraak (contracten moeten afdwingbaar zijn) zijn de enige ECHTE kerntaken van de overheid.
-
De rest is eigenlijk socialisme.
(Maar misschien, Hoogheid, zijt ge een socialist...)
-
Omdat de overheid de afgelopen honderd jaar meer en meer taken op zich is gaan nemen (alsof zij een lieve moeder is en de burgers kinderen zijn waar voor gezorgd moet worden), groeien haar verplichtingen haar ook steeds meer boven het hoofd.
-
Zoadat de ECHTE kerntaken meer en meer verwaarloosd worden. En we niet meer veilig 's nachts over straat kunnen (overdag ook niet altijd). Maar tegen sigarettenrook worden we beschermd. Hiep hoi!
-
Maar het is nou eenmaal zo gegroeid en zonder een echte catastrophe (atoomoorlog of zo - alles kapot, meeste mensen dood) is er geen enkele kans dat we van dit ineffectieve socialistische gemoeder afkomen. Ik weet dit en ween. De EU maakt het erger.
-
Men (linkse en linksige men) zegt dat de meeste mensen dit fijn vinden zo. Ach, wie zou niet weer een kind willen zijn? Pappa weet alles en mamma zorgt voor ons!!! Dat is geluk!!!

caudillo | 02-07-11 | 17:57

Staat er ook bij dat bij gezinsuitbreiding een tweede toilet moet worden bijgebouwd? Of worden sociale huurders verplicht vooraf gesteriliseerd van gemeentewege ?

azoturie | 02-07-11 | 17:57

@Slipsnifter | 02-07-11 | 17:50 |

Natuurlijk.. Vooral een heel hoog hekwerk. Voor je het weet zitten een paar tokkies in je zwembad te schijten.

Parel van het Zuiden | 02-07-11 | 17:56

@wel/niet | 02-07-11 | 17:53
Dat bedoel ik, stel dat je nu met 12 man tegelijk moet schijten, wordt inderdaad een zootje.

Slipsnifter | 02-07-11 | 17:56

@ZKH EénOog | 02-07-11 | 17:3
De overheid "borgt" helemaal niks. Ik heb nog nooit een ambtenaar de ene baksteen op de andere zien leggen, en mij is niets bekend van een wet die bedrijven ertoe verplicht huizen te bouwen.

Arjan | 02-07-11 | 17:54

Volgens insiders heeft Donner er geen goede kijk op. Hij wordt van advies gediend door de juiste mensen maar tich geberut er in het proces waardoor er uiteindelijk niets in beweging komt. Is ook moeilijk, maar substantiele huurverhoging voor, of toeleiding naar verkoop van de 10% die teveel verdiend voor een woning uit het bestand 'sociale huurwoningen' lijkt vooralsnog de enige mogelijkheid. Donner laat een proefballon op want Donner weet dat er bijna geen sociale woningen meer gebouwd worden.

Einde van de Domheid | 02-07-11 | 17:54

Zou Donner zelf ondertussen weer luiers dragen na het nemen van een dergelijk besluit?
Of zal ik DE Godwin van dit topic maar inkoppen?

necrosis | 02-07-11 | 17:54

@Eurotokkie | 02-07-11 | 17:51
Dat bedoel ik dus, heeft die glibber toch zijn zin ;-)

Slipsnifter | 02-07-11 | 17:53

Lekker met zn allen janken over wc's....

Schijtzooi....

wel/niet | 02-07-11 | 17:53

Slipsnifter | 02-07-11 | 17:48 |

Wil je nog een beetje privacy dan loop je toch met een burka naar de wc .

Eurotokkie | 02-07-11 | 17:51

Ik ben benieuwd hoe meneer Döner zelf woont, zal wel iets vrijstaands zijn met beveiliging, een zwembad en een hek er omheen.

Slipsnifter | 02-07-11 | 17:50

verhuurders ugh

Eurotokkie | 02-07-11 | 17:49

Ik stond al zeer te kijken van het "nederland moet nederland weer worden" verhaal van deze meneer Döner.
Normaal gesproken komt er alleen dit soort socialistische crap uit zijn strot.
Ben bang dat er bij het eerstgenoemde verhaal ook wel weer een adder onder het gras zal zitten.
Nederland moet nederland weer worden, maar dan moeten we wel weer een aantal rechten inleveren, of iets in die trant.

Slipsnifter | 02-07-11 | 17:48

Scaldis | 02-07-11 | 17:45 |

Niet echt , het puntensysteem gaat ook weg en huurders kunnen vragen wat ze maar willen.

Eurotokkie | 02-07-11 | 17:48

iedere dag camping-gevoel, heerlijk!

hetluis | 02-07-11 | 17:48

@Satria | 02-07-11 | 17:41

Er zit ook nog wel een afleveringetje 'deadliest catch' in.

Parel van het Zuiden | 02-07-11 | 17:46

Vol met allemaal hele kleine, laffe, gehoorzame en angstige mensjes..

Slipsnifter | 02-07-11 | 17:45

Scaldis | 02-07-11 | 17:39 |

ja klopt het staat er inderdaad. Het was in 2003.

Lid 2.
Een gebruiksfunctie heeft voor elke 125 m² gebruiksoppervlakte of een gedeelte daarvan ten minste een toiletruimte.

tembacostyle | 02-07-11 | 17:45

Gewoon weer ouderwetsch gezellig in de sloot schijten. Door die teringherrie van die kikkers hier, is dat regelmatig een serieuze overweging.

Biff Eagleburger | 02-07-11 | 17:45

Het blijft toch een communistisch/socialistisch kudtlandje, dat NEEderland.

Slipsnifter | 02-07-11 | 17:45

@Eurotokkie | 02-07-11 | 17:42
Jij denk dat met dit kabinet met daarin de VVD, er nog gekeken wordt naar redelijkheid? Ik verwacht dat het eerst volgende punt het vrijgeven van de markt is.

Scaldis | 02-07-11 | 17:45

Volledig van de pot gerukt! Dat ie zichzelf nog durft aan te kijken in de spiegel.

marshmallow | 02-07-11 | 17:44

Het is maar sociale huur... Gelukkig. Straks gaat Donner nog gekke dingen roepen over belangrijke dingen.

dlseth_ | 02-07-11 | 17:43

ZKH EénOog | 02-07-11 | 17:34 | + 0 -

6 weken, meneer eenoog. Gemeenten moeten asielzoekers binnen 6 weken al een geschikte woning aanbieden.
Nieuwe regels van Leers.

meneer-zeikgraag | 02-07-11 | 17:43

De meeste buurten zou een algemeen badhuis om je gezamelijk te wassen wel gewardeerd worden...

jappertje | 02-07-11 | 17:42

Scaldis | 02-07-11 | 17:39 |
Het voordeel is dan je maar weinig punten krijgt voor zo een woning dus kun je voor 50 euro per maand een woning huren dat dan weer wel.

Eurotokkie | 02-07-11 | 17:42

Niet romantischer dan poepgezellig met die ene lekkere buurvrouw de wc delen enne je mag blij zijn dat je geen sociale achterhuissloot met een houten plee erboven krijgt van sociaalbouwend Nederland, dus.

ZSU-23-4 | 02-07-11 | 17:41

discovery gaat dus eerst met 'extreme engineering' naar de juppenbuurten en vervolgens met 'dirty jobs' naar een donner-wijk

Satria | 02-07-11 | 17:41

@caudillo | 02-07-11 | 17:31 & de gouden gulden | 02-07-11 | 17:33

Omdat fietsen en koffiezetters(*) geen primaire levensmiddelen zijn, en dat is onderdak wel degelijk.

En als de overheid voor jou die primaire levensmiddelen al niet kan waarborgen, hetgeen de kerntaak van een overheid is, dan kan je de overheid wel helemaal opdoeken.

ZKH EénOog | 02-07-11 | 17:39

Goed idee, veel regels die sowieso wel worden nageleefd schrappen scheelt regeldruk van ambtenaren. In elk huis wordt toch wel een WC geplaatst. Alleen bij het schrappen van de geluidsisolatie heb ik vraagtekens. Al kun je je buurman toch niet meer hoeren poepen, hij heeft immers geen WC.

Gurbe Douwsma | 02-07-11 | 17:39

Ongelofelijk, maar het staat er echt:
Artikel 4.9 Aanwezigheid
1. Een gebruiksfunctie heeft ten minste het in tabel 4.8 aangegeven aantal toilet-ruimten.
2. Op een toiletruimte zijn niet meer dan vijfwoonfuncties aangewezen. Op een dergelijke toiletruimte zijn uitsluitend woonfuncties of een nevenfunctie daar-van aangewezen.
3. Op een toiletruimte zijn niet meer dan 30 personen aangewezen.
4. In afwijking van het eerste lid kan met een toiletruimte worden volstaan, indien op die toiletruimte niet meer dan 15 personen zijn aangewezen.
5. Op een toiletruimte zijn niet meer dan zes logiesverblijven aangewezen.

Scaldis | 02-07-11 | 17:39

Ik denk dat de bewoners na een week in de bosjes schijten. Want andermans toiletsouvenirs gaat niemand opruimen.

vetkleppert | 02-07-11 | 17:39

Gezamenlijk gebruik van één enkel toilet stimuleert de gemeensschapzin en onderlinge cohesie. Het nivellerende effect van deze maatregel mag ook niet worden onderschat. Op de pot zijn we immers allemaal gelijk en met gelijke potten wordt dat alleen maar beter.

Ik ben dan ook voor. Deze burger deelt nl. liever zijn schijtwalmen met de wat onrendabeler medeburger dan zijn hard bijeengewerkte doekoe!

* Ziet nog wel een uitdaging in de heffing van rioolrechten maar is verder helemaal om *

Parel van het Zuiden | 02-07-11 | 17:38

Laat hij die toiletten zelf maar schoonmaken.

Nicolette | 02-07-11 | 17:37

Artwido | 02-07-11 | 17:33 |
sowieso al een WC in je huis hebben is asociaal
volgens Donner.

Eurotokkie | 02-07-11 | 17:35

Er zijn ook geen regels die verplichten dat je je broek moet uitdoen VOOR het schijten, met de bijbehorende ambtenaren die daar op toezien.

Ik snap sowieso niet waarom er een bouwbesluit moet zijn. Als mensen per se in een krot willen wonen, nou laat ze.

Arjan | 02-07-11 | 17:34

Ach ja, hetgeen waar een overheid zich niet mee moet bemoeien, bemoeien ze zich mee. Internet gaat ze geen flikker aan, en dat verminken ze, zaken waar ze garant voor horen te staan, zoals menswaardig onderdak, daar trekken ze de handen vanaf of verminken dat ook.

Maar goed, ze moeten ook wat, om de woningen binnen een half jaar af te hebben, anders kunnen ze hun nieuwe regeling, waarbij asielzoekers binnen een half jaar een woning krijgen toegewezen niet waarborgen (en dat, terwijl de autochtone starter gemiddeld 7 jaar op de wachtlijst staat).

ZKH EénOog | 02-07-11 | 17:34

Ik heb twee toiletten... boven en beneden ben ik nu asociaal?

Artwido | 02-07-11 | 17:33

caudillo | 02-07-11 | 17:31 |

jij snapt het.

Minder overheid in de markt, altijd +1

de gouden gulden | 02-07-11 | 17:33

Tja vroeger gingen mensen naar de wasserette, 1x week naar het badhuis en kochten elke dag verse spullen bij de groenteboer en de slager. Toen was geluk nog heel gewoon. Waarom moet iemand die niet werkt, drie/vier kinderen op de wereld schopt - 2 wc's hebben? En maar klagen over de hoge waterprijzen en electriciteits rekening.

funkyd | 02-07-11 | 17:33

Snel nog even een hoopje doet

Flushing | 02-07-11 | 17:32

volgens mij heb je in de gevangenis meer privacy

Eurotokkie | 02-07-11 | 17:32

Het doet nogal aan de flats in de USSR denken.
-
Anderzijds: Waarom zou de overheid tot kwaliteit verplichten? Slechte fietsen en koffiezetmachines mogen toch ook gefabriceerd worden...
-
Libertarisch gedacht moet het toegestaan zijn om krotten te bouwen. (Wil niet zeggen dat het ook veel gebeurt! Wie wil nou zo wonen?)
-
Eigenlijk is ook zo'n voorschrift over raamspijltjes ontzettend onliberaal.
Het zou het beste zijn als er helemaal geen regels waren, behalve betreffende stevigheid. (Instortingsgevaar!)
Vrijheid weetjewel.
-
Wordt de maatschappij een beetje ruiger van. Zal tijd worden...

caudillo | 02-07-11 | 17:31

Terug naar de middeleeuwen, met Piethein Döner...
Welkom in de EHEC-buurt.

threewing | 02-07-11 | 17:31

Prima, doe maar. Weg met de regels.
Bouw maar.
Onder de voorwaarde dat wat er gebouwd gaat worden netjes op papier komt te staan, lekker helder en duidelijk op 2 A4'tje.
En de garantie dat de overheid de bouwbedrijven niet meer gaat helpen wanneer er 'tegenvallers' zijn.

Ja ?

Mooi. Doen.
Lekker weinig regels, weinig overheid, meer vrijheid en vrijemarkt.
Iedereen wat meer eigen verantwoordelijkheid, zodat de kinderen straks mooie voorbeelden hebben van hoe het NIET moet. Leren ze vast wel wat van.

de gouden gulden | 02-07-11 | 17:30

Donner is zo gek als een deur.

Eurotokkie | 02-07-11 | 17:25

Ik hoorde dat de inschrijvingen voor deze woningen zijn opgeschort wegens overweldigend succes.
Deze buurten schijnen alleen voor allochtonen te zijn.
gezellie weer als vroeger samen voor de deur in de zon.
Pilsie buurman?

meneer-zeikgraag | 02-07-11 | 17:25

Als het allemaal een beetje'loopt' wordt voor de huurders de OT*-shitkaart ingevoerd.

*Openbaar Toilet

Jackanders | 02-07-11 | 17:24

DANNY3960 | 02-07-11 | 17:13


*maakt* naar boven schopt.

DANNY3960 | 02-07-11 | 17:23

@druif | 02-07-11 | 17:17
Jij hebt het begrepen.

Parsons | 02-07-11 | 17:22

Ah, komen die etnicontainers die daar in 020 zuidoost tegenover de Kliniek voor Intensieve Behandeling staan bij wijze van experimenteelmulticultighetto dan nu toch eindelijk ook beschikbaar voor de rest van den Nederlanden? Zou mooi zijn, hier opt Nationaallandschap kunnen we ook nog wel wat van die verrekesstallen gebruiken heej.? Donner-Eenheden zullen die pseudowoningen wel gaan heten dan trouwens denk ik volgens mij als ik het niet mis heb gedacht...

@ DANNY3960 | 02-07-11 | 17:13 |
Huh? Ben jij al de hele middag het voordrinken ofzeau?

F. von Zeikhoven | 02-07-11 | 17:22

Jesuz,

Zelfs in Roemenië of de binnelanden van Mongolíë hebben ze hun eigen toilet... Het moet niet gekker worden in Nederland

Viezerd_van_Oss | 02-07-11 | 17:20

Dit gaat werkelijk helemaal nergens over. Donners ambtenaren (blijven n.l. gewoon zitten als er een opvolger van Donner komt en zijn opstellers van het bouwbesluit) zijn compleet van het padje af.

Perry Vogelbekdier | 02-07-11 | 17:18

@ BunnyKiller

Gast, Ik vraag het toch alleen? Ik kan niet kopen, veel te duur. Wat je zegt is trouwens nogal overdreven. Misschien is dat zo in de achterbuurt van een stad ja.

Chorizoworstje | 02-07-11 | 17:17

Dat het niet in het bouwbesluit staat wil toch nog niet gelijk zeggen dat er geen toiletten geplaatst worden in huizen?

druif | 02-07-11 | 17:17

Eindelijk,het werd tijd. Het is toch niet meer dan logisch dat we ons aanpassen aan de bouwvoorschriften van het Rifgebergte.

knight03 | 02-07-11 | 17:17

geweldig .. en die stadspompen kunnen ook wel weer in gebruik worden genomen .. kan men in geval van volksoproer of ziektes wat medicatie toevoegen . ja,ja donner is een groot licht .. en wij maar denken dat het een grijze politicus is.
zo .. en nu heb ik de spetterpoep .. hoop wel dat de doos vrij is .. ik ren

meneer der meneren | 02-07-11 | 17:16

Ik vind het tamelijk vooruitstrevende plannen voor een minister die qua gedachtegoed nog in 1350 bivakkeert.

brutus68 | 02-07-11 | 17:15

Super Mario 2 +1

alex4all | 02-07-11 | 17:13

btw, dat gezamenlijk schijten het inburgeren ook eenvoudiger.

DANNY3960 | 02-07-11 | 17:13

@Chorizoworstje, nee geld in een bodemloze put gooien waarvan de helft van de klanten allochtoon is en de andere 40% tokkie ... nee dat houdt steek.

BunnyKiller | 02-07-11 | 17:11

plastic zakje | 02-07-11 | 16:54


In België heet zoiets, groepsex.

DANNY3960 | 02-07-11 | 17:10

Vragen bij huren in Nederland:
"Heeft mijn huis een eigen toilet?"
"Heeft mijn huis stromend water?"
"Heeft mijn huis vier muren en een dak?"

SamKoeman | 02-07-11 | 17:10

Tjah, met een aflossingsvrije hypotheek huur je van de bank. Ik huur liever van incompetente bureaucraten dan van geldwolven.

Canterwood | 02-07-11 | 17:09

Nee dit lijkt me echt een echte hoax.
Een plank met 5 gaten boven de sloot is overigens een beter idee, geen deyr, geen rij, altijd frisse lucht, de regen doet de was en je ziet meteen wie er een besmetting heeft van EHEC, dus vermijd je dat gat of gebruikt het als strafmiddel voor nare buurtgenoten.

Causa Sui | 02-07-11 | 17:09

Wat heeft iedereen hier tegen huurhuizen? Ik wil geen bezit zijn van een bank, en de woningmarkt gaat toch instorten.

Chorizoworstje | 02-07-11 | 17:08

Stapje voor stapje benaderen we het derde wereld niveau. Via de wet van de communicerende vaten.

vetkleppert | 02-07-11 | 17:07

@kapotte_stofzuiger | 02-07-11 | 17:00
Ja en? Als ik in een industriepand wil wonen...? Wie de fuck is de overheid om te bepalen waar ik ga of sta dan?

Parsons | 02-07-11 | 17:07

Van de pot gerukt door een van de pot gerukte minister, mooi man.

Jackanders | 02-07-11 | 17:06

Ik ben geen voorstander van sociale rommel maar is er dan niemand met een beetje realiteitsbesef daar aanwezig ? Ieder mens ziet toch dat dit van geen kanten klopt ?

BunnyKiller | 02-07-11 | 17:05

Klinkt als een tuigdorp.

vetkleppert | 02-07-11 | 17:04

Hopen dat Donnert ooit in zo'n huis terecht komt.

Die Antwoord | 02-07-11 | 17:04

Is dit serieus??

Dhr. Z. Wijn | 02-07-11 | 17:04

Sowieso eens kappen met die sociale woningbouw.
Mensen moeten leren dat ze hun eigen hut moeten gaan betalen.
Subsidie op huizen bouwen, huren en kopen verstoort alleen maar de markt.

ZDEV | 02-07-11 | 17:03

Herman Finkers, Van Zijn Elpee. +1

patsboem | 02-07-11 | 17:01

@Parsons | 02-07-11 | 16:55
Bureaucratie is niet "een woning is pas een woning als er een toilet en waterleiding inzit". Anders wordt koopwoning-wonend Nederland daar niet blij van: elk verlaten industrieterreinpand is vanaf 2012 plotseling geschikt als woonruimte, met dito dalende prijzen als gevolg.

kapotte_stofzuiger | 02-07-11 | 17:00

De waanzin. Ik stel voor Donner eerst 5 jaar verplicht in een dergelijke woning te zetten alvorens hij er over mag besluiten.

doubledope | 02-07-11 | 16:59

Broodje aap? Klinkt niet erg geloofwaardig.

Rest In Privacy | 02-07-11 | 16:59

klinkt als een studentenkot... Goede herinneringen aan.

De Treinende Rechter | 02-07-11 | 16:59

Stopt de verpaupering van nieuwbouw. Kan niet meer erger worden. Pauper.

ik_wil_um | 02-07-11 | 16:59

Dat gooit de markt voor studentenwoningen tenminste weer een beetje open

BlackDeathMetal | 02-07-11 | 16:55

Ja, dat noemen we bureaucratie. Een stel ambtenaren dat zich de godganse dag bezighoudt met een stel andere ambtenaren dat uitlegt waarom het allemaal niet kan waarna het vervolgens in de kamer door een of andere kudtkamercommissie weer wordt afgeschoten zodat het feest weer opnieuw kan beginnen.

Bouwbesluiten zijn hierin geen uitzondering.

Parsons | 02-07-11 | 16:55

@plastic zakje | 02-07-11 | 16:54
Gewoon doorgeven via twitter:
"@buurman2 ik ben nu aan het schijten #toilet"

kapotte_stofzuiger | 02-07-11 | 16:54

Even gezellig samen met de buren poepen, leuk.

plastic zakje | 02-07-11 | 16:54

Huren is voor losers, nietwaar?

kapotte_stofzuiger | 02-07-11 | 16:52

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl