Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Von Jolo: ‘Cartoongate Joop schuld GeenStijl’

francisco.jpgWel verdammt! Huisvriend van GeenStijl Franz-Josef von Jolo krijgt vandaag ruim baan in Spits (soort papieren Hyves) om te praten over hoe Paul de Leeuw het heus niet meende dat Jolo ontslag moest nemen vanwege een Godwincartoon. Hij werd door Pauw, Witteman, Beelen & De Leeuw (e.v.a.) openlijk afgezeken en 'nadat die bedreiging kwam, hebben we de beslissing binnen vijf seconden genomen' om de cartoon te verwijderen, vertelt Jolo. Zo gaat dat bij de VARA. De grootverdieners geven de voorzet, het bestuur kopt binnen en Jolo mag daarna in de krant 'Ik ben wel principieel, maar niet dogmatisch' zeggen. Lach maar, het staat er echt. Er is trouwens niet gesproken over het voortbestaan van Joop. Cartoongate is namelijk eigenlijk de schuld van GeenStijl: “Die gebruiken dezelfde tactiek [als Wilders] om mensen monddood te maken. GeenStijl zegt niet ‘wij zijn het niet met je eens’. GeenStijl zegt ‘jij moet je bek houden’.” Om zijn eigen fuckup definitief in onze schoenen te schuiven, knalt Von Jolo er uit met een soort roze Godwin: “In het Kralingse Bos werden in de jaren tachtig veel homo’s in elkaar geslagen. […] ‘Als we iemand in elkaar geslagen hebben, krijgen we een tientje van omwonenden’, vertelden die potenrammers. Die buurtbewoners staan in mijn ogen voor de media die het eigenlijk wel prachtig vinden wat GeenStijl allemaal doet.” Wij halen onverschillig de schouders op, verwijzen naar onze verschillige disclaimer en gaan vandaag de vrijheid vieren. Voor de liefhebbers: interview met Franz-Josef 1 en 2.

Reaguursels

Inloggen

............. | 05-05-11 | 19:55
Er lopen méér mensen naar de rechter omdat we steeds minder goed weten wat fatsoen is. Balkenende probeerde het nog met zijn knullige normen-en-waarden-offensief, maar dat was belegen christelijke retoriek, niet meer passend in een kleurrijke wereld waarin we de dag in dag uit van de weldenkenden te horen krijgen dat we flexibeler moeten zijn, inschikkelijker, verdraagzamer, tammer, braver, en dat we al die fatsoensnormen en religieuze waarden van die anderen moeten begrijpen, ook als die haaks staan op wat wij gewend zijn, dat we omzichtig moeten zijn, ruimte maken, weglopen, omlopen, wegkijken, omdraaien, opdat we nooit maar dan ook nooit op de lange tenen van diep gelovigen gaan staan en de verdenking op ons laden dat we willen kwetsen, dat we haat willen zaaien.
En als we niet braaf zijn, als we niet buigen, dan lopen diezelfde weldenkenden te hoop, definiëren ze zichzelf als benadeelden en lopen ze zo snel als ze kunnen naar de rechter, vin de verwachting, nee met de eis dat die bij wet zal gaan onderstrepen dat hun kijk op de wereld, hun moraal een dwingende is.
Herijking van vastgelegde normen, inderdaad, dat is hard nodig maar gebeurt geenszins. Herijking van de verhouding tussen absolute waarheden en relatieve waarheden, tussen Goddelijke wet en seculiere staat, maar dan wel beginnen bij het begin. Wilders parasiteert op een gecorrumpeerde politiek die het ten enen male verdomt om de eigen normen en waarden te onderzoeken en blind is voor de scheve effecten die deze lankmoedige houding oplevert. Grenzen durven trekken die niet als vanzelf samenvallen met de grenzen die door God en gebod getrokken worden.

Schoorsteenveger | 06-05-11 | 10:26

@redactie
Koop eens een fatsoenlijke scanner!
#goedverdoemme

KingLear | 05-05-11 | 21:17

Schoorsteenveger | 05-05-11 | 16:59

Ik denk dat men de neiging heeft om eerder naar de rechter te gaan omdat men nu vaker het gevoel heeft dat er wetten worden overtreden op dit gebied. Dat gebeurt nu denk ik inderdaad meer dan vroeger, omdat juist dat fatsoen waar jij het over hebt, bij een hoop mensen niet meer aanwezig is: "alles moet toch gezegd kunnen worden". En mensen vinden dat Wilders dat fatsoen niet heeft, dat hij haat zaait. Wilders vindt dat hij de waarheid spreekt.
Dan lijkt het mij logisch dat mensen een (her)ijking van de vastgelegde normen willen. Kun je ze dat kwalijk nemen?

............. | 05-05-11 | 19:55

............. | 05-05-11 | 15:03
Ik denk dat we een beetje langs mekaar heenpraten. Uiteraard is het uiteindelijk de rechter die bepaalt of een bepaalde uitspraak al dan niet strafbaar is. Dat is evident.
Maar de vraag die hieraan voorafgaat is of alles maar gezegd moet kunnen worden. Mijn argument is dat men de laatste tijd eerder de neiging heeft om aan de rechter te gaan vragen of een bepaalde uitlating al dan niet strafbaar is, en dat meneer de rechter dus beslissingen moet gaan nemen waar hij ze vroeger niet hoefde te nemen. De wet is (nog) niet veranderd, maar men spreekt de wet anders en eerder aan.
Voorts horen we steeds vaker dat het een kwestie van fatsoen is om bepaalde dingen niet te zeggen, dus dat we 'eigenlijk' onszelf beperkingen op moeten leggen. Hier spreken we onze moraal anders en eerder aan.
Een rechtsstelsel drijft op een samenleving die er een bepaalde moraal op nahoudt. Wetgeving komt niet uit de lucht vallen maar is de resultante van een traag voortschrijdend beschavingsproces. Maar het lijkt erop dat die samenleving het allemaal niet meer zo weet en de wetgever niet als eindpunt en last resort ziet maar als ijkpunt van onze moraal.
Een rechter is geen moraalbrenger, geen richtinggever, geen profeet, geen ziener, een rechter moet een knoop doorhakken als we zelf niet in staat zijn om die te ontwarren.
Via de rechter je gelijk halen als het om morele kwesties gaat is bedenkelijk. Er begint zoiets te ontstaan als een 'opiniedelict'.

Schoorsteenveger | 05-05-11 | 16:59

wat is het gironummer van jolo. ik wil een tientje naar hem overmaken?

Bamzaaiert | 05-05-11 | 16:00

Grappige vent die Joop, moeten jullie het vaker over hebben.

Fatbirdsdontfly | 05-05-11 | 15:17

Zware Guy | 05-05-11 | 14:46

Natuurlijk kunnen wetteksten op verschillende manieren worden uitgelegd, net als Bijbel- of Koranteksten.
Alleen kun je tegen een rechterlijke uitspraak (een hele hoop keren) in beroep, waarbij andere rechters bekijken of de betreffende uitleg mogelijk en juist is.

En daarmee zijn ze dus juist a-politiek en onafhankelijk en totaal verschillend van uitspraken van geestelijken. Tenzij je natuurlijk uitgaat van "het grote complot der (slinkse) D'66-rechters"...

............. | 05-05-11 | 15:16

Wat betreft van Joleaux en z'n "Joop" zag ik ook al slecht nieuws voor hun voorbijkomen;
.
Eerst het opwekkende'"Joop-redacteur monstert aan op Grettaboot"
.
"Een nieuwe ‘vredesactivist’ heeft zich aangemeld voor de Nederlandse boot naar Gaza. Ze werkt voor de VARA, maar betaalt haar reis met het Freedom Flotilla 2 uit " eigen zak", zo liet ze mij zojuist weten. De jongste opvarende van de Grettaboot – vermoedelijk niet meer dan een Grettakajuit op een Italiaans schip – is niemand minder dan Joop-redacteur Hasna el Maroudi.

Vanmiddag maakte ze haar beslissing bekend in een column onder de titel
‘Fuck Hamas, fuck Israël en fuck de blokkade’.
www.carelbrendel.nl/2011/04/28/joop-re...
.
En vervolgens dus, O teleurstelling' (oud NEWS, ik weet het)
"Qaradawivloot vaart uit zonder Grettaboot", "De Grettaboot vaart niet uit.
Dat brekende nieuws stond gisteravond verpakt in een kort nieuwsbericht op de Telegraaf-website. Een woordvoerder van de Stichting Nederland-Gaza, de coalitie van Nederlandse deelnemers aan het Freedom Flotilla 2,"
.
"Bij de Nederlandse delegatie zijn onder meer Stop de Bezetting, Stichting Palestina, het Nederlandse Palestina Komité en Een Ander Joods Geluid betrokken."
www.telegraaf.nl/binnenland/9631984/__...
.
Gretta had ik in de gauwigheid niet voorbij zien komen, wel een bekende haatbaard "Amin Abou Rashed "
"BREAKING NEWS: Gaza Flotilla Organizer Part Of Dutch Hamas/Muslim Brotherhood Network In The Netherlands" globalmbreport.org/?p=3106
"Palestina Festival levert bijna 10.000 euro op voor Nederlandse boot naar Gaza"
www.nederland-gaza.nl/nl/?aid=260
.
"Abou Eenarm eerste opvarende op Grettaboot"
www.carelbrendel.nl/2011/02/25/abou-ee...
.
"De organisatie bestaat volgens zichzelf uit ‘een breed platform aan christelijke, islamitische, joodse en seculiere organisaties’. Met andere woorden: het gaat om de bij dit soort acties gebruikelijke mix van extreemlinks en politieke islam, aangevuld met naïeve christenen. Natuurlijk ontbreken de Internationale Socialisten niet op het appèl. De trotskisten worden terzijde gestaan door de zelfvernietigers van Een Ander Joods Geluid. Op de lijst staan verder het Nederlands Palestina Komitee en Stop de Bezetting van Gretta Duisenberg, die trouwens wél antisemiet mag worden genoemd."
.
Weet u ook meteen welke gure linkse/collectivistisch wind/moerasgas uw gezicht geselt.

said_fred | 05-05-11 | 15:12

GeenStijl is ook nog lang niet zo fatsoenlijk als Joop!
Pas wanneer GeenStijl cartoons plaatst van Cohen die door een Marokkaans schandknaapje genomen wordt, of haatcolumns van directe familie van Femke Halsema over Femke Halsema, dan pas lijken ze op Joop

sjongejonge123 | 05-05-11 | 15:09

Schoorsteenveger | 05-05-11 | 14:41

Jij vraagt mij wie mag bepalen en afdwingen waar de grenzen liggen, ik geef je mn antwoord: de rechter. Jij roept "kolder", maar geeft me uiteindelijk gelijk: aan het eind bepaalt een rechter waar de grenzen liggen, wat er wel en niet gezegd had mogen worden, wat eventueel wel en wat niet strafbaar is.

En verder bepaalt iedereen natuurlijk zelf wat hij wel of niet zegt, maar of het al dan niet strafbaar is bepaalt een rechter.
En ik ga je niet vertellen of iets haat zaaien of niet is, daar is dus de rechter voor. Ik heb er wel een mening over, maar die doet juridisch niet ter zake.

Dat er veel mensen met lange tenen rondlopen: Ja, mee eens.
Dat daar veel religieuzen onder zijn die vinden dat er voor hun een uitzondering gemaakt moet worden mbt hun godsdienst: klopt.
Ben ik het daarmee eens: nee, iedereen zou gelijk moeten zijn voor de wet.

............. | 05-05-11 | 15:03

@............. | 05-05-11 | 14:20
Leuk theoretische verhaaltje, maar de rechter volgt bij rechtszaken over de vrijheid van meningsuiting niet zozeer de wet, en veel meer de mores van de huidige politieke elite. Nog niet zolang geleden werd een politicus veroordeeld om een uitspraak als "Vol = vol", tegenwoordig doet zoiets nauwelijks een wenkbrauw fronsen, laat staan dat daar een veroordeling uitrolt. En zoals je zelf al aangaf, is de wet op dat punt nauwelijks veranderd - maar de gemiddelde mening van politici en burgers wel, en dus ook de mening(!) van rechters.

Al dit soort rechtszaken zijn per definitie politiek tot op het bot, juist omdat de rechter de wetboeken kan interpreteren zoals een dominee de Bijbel: in alle tijdgebonden vrijheid.

Zware Guy | 05-05-11 | 14:46

............. | 05-05-11 | 14:20
De rechter mag dat bepalen? Wat een kolder. De rechter mag bepalen wat uiteindelijk, als we het er allemaal over eens zijn, bij hoge uitzondering niet gezegd mag worden. En onze samenleving is een gezonde samenleving wanneer een en ander tot een uiterst minimum wordt beperkt. Nee, aan de wet is in formele zin niets veranderd natuurlijk, maar aan de interpretatie van die wet wordt getornd, en er worden wel degelijk pogingen ondernomen om de wet te wijzigen.
Overigens, volgens mij staat er nergens in de wet dat we de Koran niet kritisch zouden mogen bejegenen, maar desondanks hoeft er niet veel te gebeuren of men probeert je met het wetboek in de hand te verbieden om dat te doen.
En, kun jij mij precies vertellen wanneer er sprake is van haatzaaien? Hebben we daar een objectieve maat voor, een haatzaaimeter of zo? Nee meneer. Rn wanneer mag iemand zich beledigd voelen, of benadeeld? Moeten we voor elke scheet naar de rechter om dat voor ons uit te gaan zoeken?
Nee, die rechter komt helemaal achteraan. Vóóraan hebben we te maken met een wereld waarin we bepaalde grapjes niet meer maken, bepaalde discussie maar niet meer voeren, bepaalde ergernissen maar inslikken, bepaalde onfatsoenlijkheden maar accepteren omdat we anders voor fascist worden uitgemaakt.

Schoorsteenveger | 05-05-11 | 14:41

Schoorsteenveger | 05-05-11 | 14:08
"En wie mag in onze zo prachtige pluralistische multicilturele samenleving dan gaan bepalen en afdwingen welke grenzen er zijn? En wat zijn de criteria op basis waarvan we samen die grenzen trekken?"
De rechter mag dat bepalen, gelukkig hebben we die daar al enige tijd voor in dienst.
En de rechter gaat uit van wetten die zijn ingevoerd door een meerderheid in 2e en 1e Kamer. Welke criteria verschillende mensen hebben gebruikt om tot hun afweging te komen om voor of tegen bepaalde wetten te stemmen weet ik niet, maar doet dat nu ter zake?

"... nieuwe, plotseling getrokken grenzen..."
"... nieuw ingevoerde fatsoensnormen niet bekritiseerd mogen worden."

Is er iets aan de wet mbt vrijheid van meningsuiting iets veranderd? Heb ik wat gemist?

............. | 05-05-11 | 14:20

............. | 05-05-11 | 13:35
Ach ja, gooi het maar weer over die boeg. Vrijheid van meningsuiting kan niet 'grenzeloos' zijn, we moeten snappen, aanvoelen, invoelen, aan zien komen wanneer we een grens passeren, wanneer we een grens passeren die we niet over mogen. En wie mag in onze zo prachtige pluralistische multicilturele samenleving dan gaan bepalen en afdwingen welke grenzen er zijn? En wat zijn de criteria op basis waarvan we samen die grenzen trekken?
Natuurlijk, er zijn fatsoensnormen, maar die zweven, die zijn veranderlijk en buigen mee, telkens als wij een nieuwe vorm geven aan onze wereld. En dan komen we er meestal samen wel weer uit. Maar de laatste jaren wordt het lastig omdat de kaart van 'geloof' of de troef van 'godsdienst' te pas en te onpas wordt getrokken om af te dwingen dat bepaalde nieuwe, plotseling getrokken grenzen door niemand overschreden mogen worden en bepaalde, nieuw ingevoerde fatsoensnormen niet bekritiseerd mogen worden.
Doe je dat alsnog, dan ben je racist, fascist, enge PVV-aanhanger of white trash en staat het vast dat je niet wilt deugen. En voor je het weet word je door een groep 'benadeelden' voor de rechyter gedaagd die dan tegen zijn zin moet gaan rechtspreken.

Schoorsteenveger | 05-05-11 | 14:08

Bij de weg; wel lekker bekkende kop.
" 7 jarige Oorlog " met Geen Stijl.
Hilarisch.
Roept meteen allerlei Godwinmetaforenop waar je A4tjes mee kunt vullen. Gaan we niet doen.
Het is 5 mei.
Je bent "verschillig, sociaal betrokken etc" of je bent het niet tenslotte.

said_fred | 05-05-11 | 13:56

Schoorsteenveger | 05-05-11 | 13:03

"Ik zou graag de vrijheid genieten om dergelijke kwesties aan te kunnen blijven roeren zonder bang te hoeven zijn neergestoken te worden dan wel voor de rechter te komen staan."

Dat van dat niet neergestoken willen worden snap ik. Maar ik begrijp niet waar wie nou in de fout gaat. Wil je pleiten voor grenzeloze vrijheid van meningsuiting? Wil je alles kunnen zeggen zonder dat je daar ooit voor een rechter voor hoeft te verschijnen?

............. | 05-05-11 | 13:35

Zag meneer Joleaux ook al voorbijkomen op het News onlangs.
Meneer werd gevraagd naar de kompleet van de pot gerukte/absurde/krankzinnige vergelijking die men tegenwoordig elkaar dom nablaat als "verschillinge" lutsers zijnde en wel de Wilders - Hitler vergelijking.
Meneer vond het niet smakeloos zei ie.
.
Geeft ie meteen aan op welke "Niveautje" men zich intellectueel begeeft.
Een kleuter in een willekeurige zandbak oreert nog zinniger dingen en streeft de zielige stumpertdjes ver voorbij en is ook nog in staat tot enig empathisch vermogen.
.
Vraag wordt dus; wat is er in godsnaam gebeurt tijdens den socialisatie-periode van dit soort totaal de weg kwijte lutsers ??
.
Liefdeloze jeugd ? Psychische/lichamelijke mishandeling ?
Waterboarding, 187 keer ??
Vragen, vragen. Waarom is een gestoord figuur gestoord ??

said_fred | 05-05-11 | 13:29

marxistje | 05-05-11 | 11:18
Ik kan me niet voorstellen dat Volkert van der Graaf op Geert Wilders stemt, Jij wel?

PietjePuk | 05-05-11 | 13:14

............. | 05-05-11 | 11:05
Kijk, en daar gaan we in de fout. Het eventuele wangedrag van Wilders of de hele PVV heeft niets maar dan ook niets te maken met de puur formele kwestie of wij een Koran direct mogen vergelijken met Mein Kampf. Inmiddels zijn wij in een wereld beland waarin het 'not done' is, voor wie dan ook, om dergelijke vergelijkingen te maken. Ik zou graag de vrijheid genieten om dergelijke kwesties aan te kunnen blijven roeren zonder bang te hoeven zijn neergestoken te worden dan wel voor de rechter te komen staan. Wat de motiveringen van ene Wilders zijn om zijn uitspraken te doen doet daarbij helemaal niet terzake.
Voorts is de vraag hoe scheef een vergelijking is een vraag waar geen absoluut en zeker geen bindend antwoord op mogelijk is.

Schoorsteenveger | 05-05-11 | 13:03

Van Jole liegt over zijn kut-blogje joop.nl.
Reacties worden vooraf gemodereerd, en iets wat niet past in hun extreem-linkse gedachtegoed wordt weggehaald. Terwijl hun huisregels zeggen dat iedereen welkom is (links en rechts).
Van Jole doet dus weinig anders dan liegen.
Betaald door belastinggeld, dat dan wel weer.

En nu is het genoeg! | 05-05-11 | 13:03

Hoe weinig zelfkennis heeft die man! Zou van Jole niet door hebben dat het niet GeenStijl was die de bedenkelijke spotprent heeft geplaatst, maar Joop.nl die zich heeft schuldig gemaakt aan wanmaak. Ik herinner mij die spotprent nog goed, er stonden een paar kinderen op, een man met een Turk uiterlijk (met baard) en naar ik meen een of twee vrouwen met een hoofddoek. Het onderwerp van het plaatje was de tuigdorpen waar zwak-socialen zouden moeten worden gehuisvest. Een huisvesting aan de rand van de stad waar anderen er geen last van hebben. (Een oud PvdA-voorstel) Tuigdorpen waar alle zwak-socialen net zo veel muziek mogen maken en bier mogen drinken als ze willen. Omdat er toch geen buren zijn die zich er aan hinderen. Maar bij Joop.nl had de cartoonist geen tuig afgebeeld maar een Turkse familie, met hoofddoekjes en baard (de man niet de vrouwen). Dus bij Joop.nl was een cartoonist die veronderstelde dat alle Turken tuig zijn. Daar is wel wat kritiek over gekomen, het is wel zo dat er onder de Turken relatief veel tuig zit, maar niet alle Turken zijn tuig!

Ik ging in het verleden ook goed om met mijn Turkse buren, maar nadat ik op staat ben aangevallen door mijn Turkse BUURMAN heb ik ook liever dat hij gaat verhuizen naar een Tuigdorp. Mijn buurman heeft mij aangevallen op straat omdat ik te kennen heb gegeven dat ik het niet prettig vind dat hij en zijn familie overlast veroorzaken. Ze gooiden sigarettenpeuken en andere troep in mijn tuin. Ze schreeuwen en smijten met de deuren. Tuig is het, maar ik woon dan ook in een kansen-buurt, geen tuigdorp.

Van Jole heeft geen enkele inzicht in wat hij zelf op zijn eigen site publiceert. Dat er op het plaatje een op Wilder lijkende kampbeul staat die Turken naar de douches wil sturen dat wekt bij mij geen associatie op, ik zie in Wilders geen volksmenner die Turken in kampen wil opsluiten. Van Jole moet gewoon toegeven dat het plaatje niet leuk was, het is niet grappig! Daarbij zitten er in het plaatje bedenkelijke ondertonen. Verstopte Turkenhaat, Adriaan Soeterbroek zal zelf ook wel eens een keer te veel wat met Turken om handen hebben gehad. Maar ik kan zeggen voor elke Turkse asociaal zijn er twee of drie zie zich uitstekend gedragen. Maar Van Jole ziet niet in hoe tendentieus hij zelf is en hoe vooringenomen.

vanhetgoor | 05-05-11 | 12:52

Jole is een onbeduidende mislukte TV-medewerker die na zijn mislukking alleen goed genoeg was voor de Internetafdeling. Nu wordt hij door GS zo vaak belicht dat hij een onbedoelde importantie krijgt toebedeeld. Door de eerste DWDD-optredens en GS ken ik die man en wat heb ik daaraan? Wat heeft hij dan ooit gepresteerd?

dubbert | 05-05-11 | 12:21

Mede-reaguurders! Klaarblijkelijk beschikken wij over grote macht, namelijk de macht om mensen monddood te maken. Ikzelf was mij van geen kwaad bewust, zeker gezien het feit dat ik voorvermelde macht om monddood te maken nooit effectief schijn te kunnen gebruiken bij mijn kinderen.

Maar goed. Nu het officieel is gemaakt (Jole is immers de Maat der Dingen [tm]) dat ik, samen met u allen wel degelijk over deze macht beschik moet ik bekennen dat ik al een hele dag een vreemde, en best wel lekkere tinteling voel. Vooral in het onderbuikse, ja. Zo'n macht nodigt natuurlijk uit tot schaamteloos misbruik. Vandaar mijn vraag: Wie gaat er nog meer voor de bijl!? Wie willen wij op de lijst hebben?

fapowitz | 05-05-11 | 12:02

@marxistje | 05-05-11 | 11:18
"We weten hier allemaal..." ???
Heb je ook een bron waaruit kan blijken dat het aantal (geweldadige) idioten bij de PVV groter zou zijn dan bij andere politieke partijen? (bv GroenLinks).

Onderbuik | 05-05-11 | 11:36

wcrol | 05-05-11 | 11:11 | + -1 -
Ben ik het niet mee eens. Cartoons die mensen moedwillig willen beschadigen zijn belachelijk. Als ik morgen een cartoon maak waarin ik jou als pedo neerzet ga ik toch ook niet roepen dat je maar moet uithuilen in een donker hoekje. Zo is ook de ongepaste vergelijking Wilders-Hitler.

brabandertje | 05-05-11 | 11:26

Toch mooi, dat je op een dag als deze, andersdenkend kan zijn, kan afzeiken, zonder dat je uit je huis getrokken word en zonder proces een kogel in je borst krijgt... Proost!

Oberst | 05-05-11 | 11:23

Van Jole moet kunnen zeggen wat hij wilt, Geenstijl moet zeggen wat ze willen, iedereen moet kunnen zeggen wat ze willen. Vrijheid van meningsuiting.
Waar ligt de grens? Bij het opzetten tot haat tegen een bevolkingsgroep op basis van etniciteit of geloof. Nu is in het geval van Wilders daar de rechterlijke macht mee bezig dus ik ga daar geen uitspraken over doen.
Om gelijk maar even het NSB element bij te halen, we weten hier allemaal dat behalve protest-stemmers daar behoorlijke idioten tussen bevinden die geen problemen hebben om de, implicitiete, partijpolitiek al dan niet met geweld te ondersteunen. Vandaar de link met de NSB.

marxistje | 05-05-11 | 11:18

@Schoorsteenveger | 05-05-11 | 10:13
Ja dat is een mooie foto, typerend voor types als van Jolo, lekker de sociaal bewogen mensch uithangen en als het te dichtbij komt als eerste eieren voor je geld kiezen.

www.2525.com/log/img/rushdie.jpg

Onderbuik | 05-05-11 | 11:17

Ik snap het hele gezeik van de cartoon niet.
Politiek cartoons zijn karikaturen om mensen aan het denken te zetten. Je hoeft het er immers niet mee eens te zijn. Een karikatuur die niet schromelijk overdrijft mist gewoon zijn werking, en is daardoor nutteloos.
Het verbieden van welke cartoon ook, is een verarming van het debat, zowel voor anti Islam als anti Wilders.
En degene die dan gekwetst zijn, moeten maar uithuilen in een donker hoekje

wcrol | 05-05-11 | 11:11

GeenStijl zegt inderdaad niet: ik ben het niet met je eens.
GeenStijl overigens eveneens niet: houd je bek.

GeenStijl zegt: kijk mensen, dit/dat is geen stijl in deze maatschappij vandaag de dag.

En dan meldt zich daar JOOP, met zijn smerige Godwins.

Een beetje intellectueel zou zich toch met gemak voor moeten kunnen stellen, dat onnozele Godwins (die nog totaal irrelevant zijn ook), bij verbaal zwakke mensen (en daar zijn er massa's van op deze planeet) tot een wanhoopsdaad van geweld kan lijden, hoe afkeurenswaardig ook. Maar hoe maken ze anders duidelijk, dat ze het getreiter en gesar (het Godwinnen dus), gedreven door zieke linkse zelfvergenoegde hersenspinsels, nou eens zat zijn?

ZKH EénOog | 05-05-11 | 11:11

@Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:30
Vervolg op vorige commentaar, zie: doenormaal! | 05-05-11 | 10:46

doenormaal! | 05-05-11 | 11:07

@Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:30
En dat is nou precies waar links Nederland niet toe in staat is.

doenormaal! | 05-05-11 | 11:05

Schoorsteenveger | 05-05-11 | 10:55

Van mij mag je die vergelijking maken, maar of dat iets bijdraagt aan de discussie is de vraag: zie de bijdrage doenormaal van 10.58

............. | 05-05-11 | 11:05

Links censuur ipv jij moet je bek houden, jij nazi .
mmmmhh
Die alicia hobbel heeft wel humor: van die type's die potentieproblemen krijgen als de buurman een grotere auto koopt. LOLO

lidlbier | 05-05-11 | 10:59

@............. | 05-05-11 | 10:47
............. | 05-05-11 | 10:49
Er rust geen taboe op het maken van vergelijkingen, dat kan gezond zijn voor een discussie maar wanneer je in het maken van je vergelijking heel erg scheef gaat met de opzet geen open discussie te voeren maar louter om iemand zwart te maken. ja, dan ben je verkeerd bezig.

doenormaal! | 05-05-11 | 10:58

Lewinsky: Bent u dogmatisch, meneer van Jole?
Van Jole: Nee. Waarom zou je een star standpunt innemen, als je daar mensen leed mee berokkent?
Lewinsky: U bent een goed mens.
Van Jole: Inderdaad. Was iedereen maar zoals ik.
Lewinsky: Bedankt voor dit interview.
Van Jole: No problemo. Hier, een tientje, als je erin zet dat GeenStijl een stelletje nazi's zijn. Of NSB'ers. Nee, wacht, doe maar Gestapo. Of kampbeulen. Of eigenlijk, kies zelf maar. Ik ben daar niet dogmatisch in.

Lewis Lewinsky | 05-05-11 | 10:57

............. | 05-05-11 | 10:47
Wat dacht je van het taboe rond de Koran en Mein Kampf? Is dat een heel ander soort taboe in een heel andere wereld waar niet inhoudelijk gedebatteerd mag worden, of mis ik hier iets?

Schoorsteenveger | 05-05-11 | 10:55

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:35
Het is op zich geen slechte ontwikkeling, dat godwinnen. Straks zijn we in een situatie beland waarin de toonzetting der weldenkenden nog een paar graadjes bedenkelijker is geworden dan die waarvoor Wilders gedagvaard is. En dat is winst. Laten de von der Dunks, Ramdassen en Jeauleau's maar lekker doorgaan met 'beledigen' en 'haatzaaien'. Komt de boel weer lekker in evenwicht, en mogen we misschien weer de juiste vragen aan onszelf en elkaar stellen, nietwaar?

Schoorsteenveger | 05-05-11 | 10:52

doenormaal! | 05-05-11 | 10:46

Dank je voor het bevestigen van mijn bijdrage van 10.47.

............. | 05-05-11 | 10:49

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:27

Vele mensen maken vergelijkingen tussen de PVV en WOII, niet alleen het 'linkse kamp', maar ik begrijp intussen dat wie die vergelijking dan ook maakt: omdat je die vergelijking gemaakt wordt behoor je hier tot het linkse kamp.
Ik vind het erg jammer dat vergelijkingen niet inhoudelijk bestreden worden, maar direct naar de prullenbak verwezen worden OMDAT het vergelijkingen zijn met WOII. Daarmee is de discussie dus doodgeslagen.

En dat was natuurlijk het onderwerp van de lezing van van der Dunk: het taboe dat er momenteel rust op het maken van vergelijkingen. En als je de reacties hier een beetje naloopt kun je alleen maar concluderen dat hij gelijk heeft.

............. | 05-05-11 | 10:47

@............. | 05-05-11 | 10:23
Wie vergelijkt Wilders hier nou eigenlijk met gebeurtenissen uit het verleden door hem als nazi af te beelden. Dat is pas ziek! En het tegendeel van waar Wilders voor strijd namelijk: een leven in vrijheid voor jou en mij. Maar kennelijk zijn er in Nederland mensen die liever niet in vrijheid leven, die liever iemand kapot maken dan dat zij moeten toegeven verkeerd te zitten. Zelf al gaat dat ten koste van de vrijheid voor hun kinderen... Hoe dom kun je zijn?

doenormaal! | 05-05-11 | 10:46

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:25

Hmm, nu schrijf je al "hij reageerde" ipv "hij antwoordde", je hebt dus intussen ook gezien dat de reactie inhoudelijk nergens op sloeg.
Ik blijf dus volhouden dat zijn stelling "Wij gedenken inderdaad op 4 Mei mensen die gedood zijn door socialisten. En dat is en blijft een waarheid als een koe." een, op zn zachtst gezegd, falsificatie van de werkelijkheid is.
En dat zijn argument mbt Korea om deze onzin te ondersteunen belachelijk is.

............. | 05-05-11 | 10:39

"Dus, Michael Blok (voormalig voorzitter van GroenLinks Amserdam-Oost, red.) maakt op de JOOP een vergelijking tussen Wilders en Hitler en Wilders schuift hem meteen de moord op Fortuyn in de schoenen door te stellen dat de kogel van links komt. Zo sla je elk debat dood."

Eh.

En door Wilders en Hitler te vergelijken sla je het debat niet dood?

Als je ferme statements maakt, dan moet je niet gaan huilebalken als er ferme reacties op komen. Dat gaat zowel van Jole als Wilders nogal slecht af. In het geval van Wilders vind ik dat toch wel jammer, aangezien hij volksvertegenwoordiger is. Wat van Jole vindt zal me worst zijn.

dopinie | 05-05-11 | 10:37

Haha wat een sukkel, jullie alles een beetje in de schoenen schuiven. Zielig hoor. Z'n columns zijn bovendien lang niet zo goed als jullie stukjes.

bigstra | 05-05-11 | 10:35

@Schoorsteenveger | 05-05-11 | 10:13
Touché!

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:35

Aan van Jole geen aandacht meer besteden, niet interessant, zijn zgn.linkse vriendjes hebben het inmiddels ook in de gaten.Maak me alleen zorgen over Felix Meurders die blijft maar slijmen met die nul, laat je eens checken zou ik zeggen.

hagelkruis | 05-05-11 | 10:35

Een bijzondere constatering van Jolo, aldaar Geenstijl het juist moet hebben en humor maakt van mensen die 'te' veel praten. Beste Jolo, doe maar praten, vriend!

Methylfenidaat | 05-05-11 | 10:35

@An die ARBEIT | 05-05-11 | 10:28
I pass...

Art Vandelay Ultor | 05-05-11 | 10:34

@Superior Bastard | 05-05-11 | 10:30
LOL

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:32

doenormaal! | 05-05-11 | 10:17
Zie 10:30.
En wees inderdaad blij dat je hier leeft.
De groeten.

Superior Bastard | 05-05-11 | 10:31

@doenormaal! | 05-05-11 | 10:24
Dus moet je hopen dat ieder weldenkend mens daar doorheen prikt. Maar door delen van de discussie te censureren, bereik je ook niets. Dan verberg je alleen maar wat mensen echt denken.
Nu kun je nog met iemand de discussie aangaan en zeggen dat die vergelijking niet terecht is.

En in het kader van een open discussie: misschien hebben zij wel gelijk en jij niet? Als je eerlijk en open een discussie ingaat moet je van te voren bereid zijn je mening aan te passen als de argumenten goed zijn...

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:30

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:18
Dank. Uw reactie maakt de mijne overbodig. Ik had er toch al niet zoveel zin in, aangezien de reisadviezen naar Shariastaten altijd zo armzalig staan in een discussie.

Superior Bastard | 05-05-11 | 10:30

@Art Vandelay Ultor | 05-05-11 | 10:21
Dat moet je maar op de koop toe nemen, wanneer je een audiëntie met Neal aangeboden krijgt.

An die ARBEIT | 05-05-11 | 10:28

De rode babyboomers hebben de samenleving zo gammel gemaakt dat er met prio 1 gezocht moet worden naar daders - niet zijnde rode babyboomers of hun knechtjes.

Jammer voor ze dat geschiedenisboekjes nog jaren later geschreven worden, wanneer een blinde achteraf kan zien hoe het allemaal kwam. En door wie.

Jan Passant mk2 | 05-05-11 | 10:28

@Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:27
gezecht? wtf?

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:27

@............. | 05-05-11 | 10:23
En dat verwijt is terecht. Maar ik hoop dat jij je realiseert dat 'het linkse kamp' hetzelfde doet door o.a. die vergelijking met WOII te maken: daardoor luistert niemand meer naar wát er wordt gezecht, alleen naar wíe het zegt. En dan verliest de democratie.

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:27

@Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:19
Inderdaad.
Van sommige kortstondige ex-reaguurders zou ik het nog wel kunnen geloven, maar die zijn niet voor niets ex.

vetkleppert | 05-05-11 | 10:25

@............. | 05-05-11 | 10:19
Nogmaals, hij reageerde op jouw stelling. Niet meer niet minder.
Jij haalt er vervolgens totaal wat anders bij en speelt dan verontwaardigd. Dat was mijn probleem, verder niets. Doe er wat mee (of niet).

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:25

@Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:18
In een gezonde discussie baseer je je op feiten. Meteen iemand zwartmaken getuigt van zwakte en toont aan dat degene die de discussie probeert te winnen door de ander zwart te maken niet het vermogen heeft en niet beschikt over voldoende integriteit om in staat te zijn een open en gezonde discussie te voeren. Door een cartoon te plaatsen waarin je Wilders met een Nazi vergelijkt laat je duidelijk zien hoe slap je eigenlijk bent en hoe verachtelijk want: vuile laffe tactiek.

doenormaal! | 05-05-11 | 10:24

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:18

En dat is wat ik nou juist de PVV, Wilders en bv een Hero Brinkman verwijt: ze maken de discussie juist monddood: je mag denkbeelden/uitspraken van PVV-ers niet vergelijken met gebeurtenissen uit het verleden.

............. | 05-05-11 | 10:23

@An die ARBEIT | 05-05-11 | 10:17
En hoe groot is de kans wel niet dat er een rapedrug in de thee zit?

Art Vandelay Ultor | 05-05-11 | 10:21

@vetkleppert | 05-05-11 | 09:33
Er is een groot verschil tussen lezers en reaguurders...

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:19

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:03

Mijn 'probleem' is dat mensen niet inhoudelijk ingaan op kritiek. Inderdaad is lezen een vak apart. In Korea waren het communisten en helaas voor jou is dat een andere stroming dan die socialisten aanhangen. Dus zijn antwoord sloeg wederom nergens om nav mijn vragen. Naast lezen is het ook wel makkelijk als je iets van de geschiedenis weet.

Wat is jouw probleem?

............. | 05-05-11 | 10:19

@doenormaal! | 05-05-11 | 09:58
De vergelijking is ongevaarlijk. Het gevaar zit hem in de gekken van deze wereld die niet het geestelijk vermogen hebben om het onderscheid te maken tussen een papieren discussie en de realiteit.
Maar die hebben een cartoon niet nodig om tot die daad te komen.
Die cartoons zijn het topje van de ijsberg die je waarschuwen dat er (groot) gevaar kan loeren onder water. Maak je de discussie monddood, dan zul je nooit weten wat er leeft.

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:18

Ik kan niet begrijpen waarom die gasten het altijd hebben over bedreigingen "van PVV'ers", maar dat NEIMAND van hen ooit iets zegt over het feit dat Wilders permanent beveiligd moet worden omdat hij anders keihard wordt kalstgestellt. Dat vind ik gewoon de grootste aanfluiting van onze democratie: iemand zegt iets dat iemand anders niet bevalt en moet vervolgens serieus vrezen voor zijn leven. En iedereen zwijgt stil alsof dat normaal is......

God Zelf | 05-05-11 | 10:18

@Art Vandelay Ultor | 05-05-11 | 10:15
Heb je al een log-in gemaakt op Krapuul? Als je namelijk een half jaar lang constant gelijk hebt, word je bij Neal Lachman uitgenodigd voor een kopje Marokkaanse thee en een kano...

An die ARBEIT | 05-05-11 | 10:17

@Superior Bastard | 05-05-11 | 10:06
Wat jij blijkbaar niet begrijpt is dat er een heel erg groot verschil is tussen de Islam en Wilders (Nederland). De Islam wil het Westen overnemen als zij daar de kans toe zou krijgen. "Niet moslims mogen worden gedood" staat in de Koran. Wilders en andere mensen met een gezond verstand willen liever niet dat een religie/cultuur die vrouwen onderdrukt, homo's discrimineert, dieren mishandelt en gedijd bij onderdrukking, hier invloed krijgt. Maar als jij liever in landen leeft waar mensen niet in vrijheid leven ga dan alsjeblieft naar Syrie, Egypte, Marokko of Libanon etc. etc. etc. Je bent zo verwend dat je niet eens meer beseft hoe goed je het hebt om in een land te wonen waar we in vrijheid kunnen leven. Er is bijna geen enkel land ter wereld dat zoveel vrijheid en gelijkheid kent als Nederland en persoonlijk wil ik dat graag zo houden.

doenormaal! | 05-05-11 | 10:17

Kom op GS: aandacht voor Jolige Frans heeft een hoog WC-eend gehalte. Wordt tijd voor iets nieuws

Fly like an eagle | 05-05-11 | 10:16

@An die ARBEIT | 05-05-11 | 10:11
Ik heb de laatste tijd zoveel gelijk dat ik eigenlijk voor Joop.nl zou moeten gaan schrijven.

Art Vandelay Ultor | 05-05-11 | 10:15

In elk woord wat ik lees van die vent komt de stommigheid en de achterlijkheid van die kerel naar boven.

Opvallend dat van die babyboomers ze allemaal zo hersendood als de pest zijn geworden...

Sjnuffel | 05-05-11 | 10:13

Dit durft meneer van Jole vandaag niet meer:
www.2525.com/log/img/rushdie.jpg
Zegt wat mij betreft genoeg als het gaat om "jij moet je bek houden".

Schoorsteenveger | 05-05-11 | 10:13

-weggejorist-

PIS-Alchimis | 05-05-11 | 10:11

@An die ARBEIT | 05-05-11 | 10:05
Precies mijn punt.

@............. | 05-05-11 | 10:02
Geloof me; ik hoef echt geen PVV plaat te draaien. Ik ben er alleen van overtuigd dat als iedereen zou luister naar wát er wordt gezegd ipv door wíe het wordt gezegd, we het veel vaker met elkaar eens zouden zijn.

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:11

@Art Vandelay Ultor | 05-05-11 | 10:09
Je hebt gelijk, plus 1.

En nu je snor kammen, sofort!

An die ARBEIT | 05-05-11 | 10:11

Weet iemand bij benadering wat van Jole *verdient*?
Lees: steelt van de belastingbetaler...

eerstneukendanpraten | 05-05-11 | 10:10

Heb ik iets gemist? Weet iemand of de discussie Geenstijl-van Jeaulaux omtrent Stivoro ergens nog online te bewonderen is?

Suriboy | 05-05-11 | 10:09

@Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:08
Waarmee reactionair links laat zien dat het zelf racistisch denkt.

Betuttelracisme.

Art Vandelay Ultor | 05-05-11 | 10:09

Raad_maar_raak! | 05-05-11 | 09:58

Als je het maar laat. Hoef van jou geen plusje!

eerstneukendanpraten | 05-05-11 | 10:09

@EUgenio | 05-05-11 | 09:44
Het echt leuke daarvan is dat JIJ dus die conclusie trekt.
"In elke provincie moet een ’tuigdorp’ komen voor overlastplegers die herhaaldelijk in de fout gaan."
Hij had het over mensen die in twee jaar tijd meer dan 3x over de schreef gaan.

Het was en is de oppositie die daar een etnische link aan heeft verbonden en dus eigenlijk de boodschap de wereld inbrengt dat veelplegers per definitie Marokkaans zijn.

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:08

Ad Melkert stuurt zichzelf een kogelbrief, Mei Li Vos maakt zichzelf uit voor moffenhoer en Van Jolo stuurt zichzelf mailtjes. Maar het is altijd de schuld van een ander, de psychiatrie heeft daar vast wel een passende term voor.

Hansopje | 05-05-11 | 10:08

Luie Ambtenaar | 05-05-11 | 09:03

Als ambtenaar ben jij vandaag natuurlijk ook vrij zeker? Ik zal je loon wel weer betalen hoor!

eerstneukendanpraten | 05-05-11 | 10:08

De snor van die gast in de pica is niet vierkant!

eerstneukendanpraten | 05-05-11 | 10:07

doenormaal! | 05-05-11 | 09:58
Net zo gevaarlijk als de koran met mein kampf vergelijken. Ongevaarlijk dus.

Superior Bastard | 05-05-11 | 10:06

@............. | 05-05-11 | 10:02
Dat werkt andersom ook, Joop e.d beroepen zich altijd op fatsoen en meer van dat soort dooddoeners, terwijl sinds de opmars van de PVV het fatsoen bij de linkse opinie-breiers ver te zoeken is. Inderdaad, met de onderbouwing: " Hullie doen het ook! "

Hypocrisie in alle kampen, de lol en het niveau zijn al tijden ver te zoeken.

#treurnis.

An die ARBEIT | 05-05-11 | 10:05

@vraagstaart | 05-05-11 | 10:00
Dank :) Het zou toch echt triest zijn als er zulke trollen rondzwemmen

Rest In Privacy | 05-05-11 | 10:04

Als ik mensen als van jolo en ml vos hoor dan word het met de dag erger met die PVV.
Lijkt mij langzaamaan tijd worden om daar direct wat aan te doen.
Het eerste wat dan logisch zou zijn is dat ze eens met bewijzen voor wat ze claimen naar de politie gaan, tenslotte onderschrijven van jolo en ml vos toch ook dat we in een rechtsstaat leven, en bedreiging, belediging en mishandeling zijn alle 3 strafbare feiten.
Behalve als ze vinden dat de politie een onderdeel is, of althans ondersteuning zou verlenen aan die verachtelijke PVV.
#beterkanstoppenvoordiegodwinvoorbijkomt

Henkiemaardannietgek | 05-05-11 | 10:04

@............. | 05-05-11 | 09:49
Quote:"@Reinaert | 05-05-11 | 09:23
"Vergelijkingen met de holocaust maak je niet."
Zo'n prachtig hypocriet voorbeeld. Zeker niet geprotesteerd tegen het verkiezingsprogramma van de PVV waarin de zinsnede over de Dodenherdenking was opgenomen mbt (nationaal) socialisme?"

Antwoord van Reinaert:" @............. | 05-05-11 | 09:28 Het socialisme heeft anders doden genoeg gekost hoor. Tegen wie vocht de Nederlandse soldaat in Korea? Niet tegen nationaal-socialisten heur!"

WTF is jouw probleem? Hij geeft antwoord op jouw vraag/stelling tav het verkiezingsprogramma v/d PVV en jij begint te zeiken dat het niets te maken heeft met " de hypocrisie van Wilders en aanhang aangaande het proberen monddood te maken van mensen?"

Ga lekker buiten spelen en laat het discussieren aan de grote mensen over die wel kunnen lezen.

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 10:03

Hypocriet gedrag

Davidson | 05-05-11 | 10:03

Hypocriet kent geen grenzen bij onze linkse vrienden... Het is weer begin mei en we worden als vanouds om de oren geslagen met Godwin dat, Godwin dit, Godwin zus en Godwin zo.
Von Jolo is een gedateerde fossiel die zich telkens weet te overtreffen...

Davidson | 05-05-11 | 10:03

Che_cuevara | 05-05-11 | 09:54

Geen idee wat Greta denkt. Interesseert me ook niet echt.

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 09:55

Volgens mij ging het interview nou juist over het aan de kaak stellen van de hypocrisie van de PVV en Wilders: anderen mogen niks zeggen maar zij zelf wel. En ook jij begint weer met de grammofoonplaat: maar hullie doen het ook!

............. | 05-05-11 | 10:02

@Itastijl | 05-05-11 | 10:00
Inderdaad, tot dat niveau zou men zich hier ook niet moeten verlagen. Helaas is de geest reeds uit de fles en is het "no-hold-barred-principe" inmiddels toegepast.

Wat de discussie an sich geenszins goed doet.

An die ARBEIT | 05-05-11 | 10:02

@Raad_maar_raak! | 05-05-11 | 09:58 Bij deze retour ;-)

vraagstaart | 05-05-11 | 10:00

@Reinaert | 05-05-11 | 09:23
links de schuld geven van de concentratiekampen van ww2 mag wel? 'slachtoffers van het (nationaal-)socialisme herdenken' Je hebt woordgrapjes en cartoongrapjes.

Itastijl | 05-05-11 | 10:00

Ergens triest dat hij zich wanhopig afvraagt op welke manier je Wilders moet bestrijden.
Hint: als muv groenlinks blijkt dat de meerderheid van de stemmers op een partij het niet eens is met het partijstandpunt (bv bij dubbele nationaliteit, EU, zwaarder straffen) en toevallig is Wilders de enige die wel het meerderheidsstandpunt onder de bevolking vertegenwoordigt, maakt dat de bevolking racistisch of weten die partijen gewoon niet wat hun achterban beweegt? En hoe zou een democratie ook alweer moeten werken?

sjaakdeslinksesul | 05-05-11 | 09:59

Het wordt allemaal wel erg kolderiek nu. Ben benieuwd wanneer de VARA de eerste hitsquads erop uit stuurt...

Säuberung, moet Jolo denken....

An die ARBEIT | 05-05-11 | 09:59

@Pastor Sippenhaft | 05-05-11 | 09:52
Inderdaad, dat argument 'zij begonnen'.

Meestentijds klopt daar geen reedt van, maar het grappige is vooral dat die huilies - die zichzelf zo enorm 'goed' vinden - het dus niet eens kunnen opbrengen om zichzelf niet te verlagen tot het niveau dat ze verachten. Verachten!

De pretenties van links komen zo enorm vaak met volle snelheid terug in hun eigen gezichten geslingerd, ik kan me daar heel erg om verkneukelen.

Zo'n Frontaalnaakt is bijvoorbeeld één brok pretentievolle digitale hypocrisie. En ze zien het niet, ze zien het niet.

Art Vandelay Ultor | 05-05-11 | 09:59

@Superior Bastard | 05-05-11 | 09:50
Ah, ik begrijp het: vrijheid van meningsuiting... Dus haatzaaien door Wilders met een Nazi te vergelijken mag van jou? Vind je niet gevaarlijk?

doenormaal! | 05-05-11 | 09:58

*Geeft iedereen een plusje om die Linkse min-NSB'ers te compenseren*

Rest In Privacy | 05-05-11 | 09:58

Hey Von Jolo
Wat vindt je hiervan: "Und Ihr habt doch Gesiegt"
Ben ik nou een fascist of verwijs ik naar kunst?
Leip fossiel, je probeert je krampachtig de nieuwste media eigen te maken en gaat daar prat op. Maar je hele wezen is gemaakt in de tijd van de verzuiling, je riekt naar oude dogma's. Jouw gedachtegoed en onze internetgeneratie gaan niet samen, jouw tijd is geweest je hoort hier niet. Je bent geen klokkenluider, je bent niet vernieuwend en al helemaal niet bij de tijd. Je snapt ons niet omdat je nooit zoals ons geleefd hebt. Ga terug naar je Vondelpark en laaf je aan de andere verloren zielen die hun tijd gemist hebben.

Durotar | 05-05-11 | 09:56

@............. | 05-05-11 | 09:25
Prima interview van iemand die een demonstratie geeft van het spreekwoord: De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 09:55

@............. | 05-05-11 | 09:25
Nee, Greta denkt dat ook.
Maar voor de rest....?

Che_cuevara | 05-05-11 | 09:54

Van Jolo, je wordt niet gesubsidieerd om je politieke standpunt aan anderen op te dringen. Noch om smakeloze cartoons te plempen uit penisnijd. Als je een flinke vent bent, ga je eens een dagje bij wat voedselbanken uitleggen hoe je ons belastinggeld er doorheen jaagt. Zonder 'vingertje wijzen'. Met je linkse rechtvaardiging.
Typisch gevalletje links lullen, rechts vullen. En ik weet het Van Jolo: zij begonnen...

Pastor Sippenhaft | 05-05-11 | 09:52

Biff Eagleburger | 05-05-11 | 09:46
Daarom zijn het ook dooddoeners.

Superior Bastard | 05-05-11 | 09:52

Aan alle minnetjes te zien is het linkse zuur ook vandaag weer niet bepaald PH neutraal.

doenormaal! | 05-05-11 | 09:51

doenormaal! | 05-05-11 | 09:47
Ja hoor. Ik doelde meer op het verbieden van sites..

Superior Bastard | 05-05-11 | 09:50

Reinaert | 05-05-11 | 09:41

Als het er helemaal niks mee te maken heeft, geef je geen antwoord, maar draai je alleen je grijs gedraaide grammofoonplaat weer af. Standaard PVV-tactiek, niet ingaan op de vraag maar domme stellingen debiteren als waarheid.

............. | 05-05-11 | 09:49

@Reinaert | 05-05-11 | 09:23
Dat groot onderhoud is nutteloos.
Rijp voor de sloop is beter.

Che_cuevara | 05-05-11 | 09:48

De Hitler Jugend van Joop.nl is ook weer gearriveerd om minnetjes uit te delen.
Over vrijheid van meningsuiting gesproken...

Onderbuik | 05-05-11 | 09:48

JOOP trekt geen mensen en denkt Jole dat als hij zijn persoonlijke haatzaaisite maakt er meer mensen komen.

Nu dit gebeurt nog steeds niet het zijn steeds dezelfde personen met andere namen die er reageren en de beter bekende opinimakers laten zich er niet zien.

ben6834 | 05-05-11 | 09:48

Herr doctor Von Jole, bitte maul halten.

funkyd | 05-05-11 | 09:47

@Superior Bastard | 05-05-11 | 09:33
Oh, dus de Duitsers die de Joden in concentratiekampen vergasten waren geen Nazi's?

doenormaal! | 05-05-11 | 09:47

@stating the obvious | 05-05-11 | 09:20
Dat van dat links begrijp ik.
Maar die koffie, of ben je daar op de koffie geweest?

Che_cuevara | 05-05-11 | 09:46

@Superior Bastard | 05-05-11 | 09:44

Argumenten als "ze zijn zielig en "ik heb ook werk nodig" verliezen nogal snel hun waarde.

Biff Eagleburger | 05-05-11 | 09:46

widtvoet ® | 05-05-11 | 09:44
Was dat het account met de exota-achtergrond..? ;)

Superior Bastard | 05-05-11 | 09:46

@Pastor Sippenhaft | 05-05-11 | 09:17+1
Ik ga er toch voorzichtigheidshalve van uit dat u een eiland op de rand van een tectonische instabiele plaat of een soort "razende bol" bedoelt?

Hollander01 | 05-05-11 | 09:46

@necrosis | 05-05-11 | 09:23
Is dat zo, moderatie vooraf?
Dan kan er toch ook geen sprake zijn van een discussie.

Che_cuevara | 05-05-11 | 09:45

@Joost Maghetweten | 05-05-11 | 09:43

Tja, propaganda en agitatie kunnen soms niet zonder provocatie.

En nu ga ik echt buiten spelen! Baai baai.

Reinaert | 05-05-11 | 09:45

@Petrus de Rewa | 05-05-11 | 09:37 De tactiek is al decennia oud. Eerst jezelf klem zetten door de Prinzipienreiter uit te hangen en dan, als je de wind tegen krijgt, de andere partij beschuldigen van agressie. Om zodoende alsnog je keutel te kunnen intrekken met een goede smoes ("het gaat om de kinderen van Paul tenslotte") en je daarmee tot martelaar te laten verklaren.

En extra voordeel: de uitsluitend in de fantasie van de Vara-medewerkers bestaande PVV-knokploegen krijgen er weer een kluit modder bij.

vraagstaart | 05-05-11 | 09:45

@Dagelijkse Dosis | 05-05-11 | 09:37
Geertje doet aan godwin (WW2 is de schuld van de communisten) in zijn partijprogramma en Mei Li greep de kans om de bal terug te kaatsen. Niet slim want zo krijgt 4mei steeds meer een politieke kleur maar wie begon er met stront smijten?

Itastijl | 05-05-11 | 09:45

Reinaert | 05-05-11 | 09:35
Als iedereen nu eens zou beginnen om zijn mening niet te vormen als tegenwicht, maar puur op basis van eigen argumenten zouden mensen als Jolo, Duisenberg, Groenteman etc. en hun tegenhangers al heel snel geïsoleerd komen te staan, en kunnen we weer normaal gaan werken aan de problemen in het land.

Superior Bastard | 05-05-11 | 09:44

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 09:39

Het is logisch dat mensen de spot drijven als juist de PVV pleit voor tuigdorpen. Er gaat gezien de aard van de PVV namelijk de implicatie vanuit dat Marokkanen en andere moslims naar die tuigdorpen moeten, ook al zal de PVV ongetwijfeld beweren dat het om alle criminelen gaat.

EUgenio | 05-05-11 | 09:44

@Superior Bastard 09:30

Van Jole is een naar gefrustreerd ventje met rare ideeen maar mag kwa invloed en vileine linkspropaganda nog niet in de schaduw staan van Übermensch Van Dam.

Beetje lullig van Marcel trouwens dat hij bijna anderhalf jaar na het aanmaken van "zijn" twakkount deze alsnog heeft laten blokken. Dacht dat Twitter openlijke parodie gewoon toestond en al te gek heb ik 't in die luizige vijfentwintig a dertig tweets toch echt niet gemaakt maar soit. Eens een zure lul altijd een zure lul.

widtvoet ® | 05-05-11 | 09:44

Waarom nou die vergelijking met tientjes voor het meppen van kralingse homo's en niet met klassiek duits Kopfgeld? Vond zelfs jolo dat een beetje onsmakelijk ten tijde van dodenherdenking en bevrijdingsdag?

aardappelninja | 05-05-11 | 09:44

Ik ga maar weer eens een tijdje werken. Als ik dat niet doe kunnen de oitkeringen en soepsidies aan 't eind van de maand weer niet uitbetaald worden.

En dat willen we met z'n allen niet hebben toch?

Reinaert | 05-05-11 | 09:43

@Reinaert | 05-05-11 | 09:39
Wat wel weer de deur open zet voor aandachttrekkerts die dus weer door zichzelf te bedreigen hun puint kracht bij proberen te zetten.

*diep zucht en koffie gaat zoeken*

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 09:43

@Joost Maghetweten | 05-05-11 | 09:33
Net niet ;)

Che_cuevara | 05-05-11 | 09:42

Ik ben afgehaakt bij de opmerking dat de lezing van thomas van der dunk verboden werd. De typische stellingname dat iedereen die niet meewerkt aan het verkondigen censureert. Als je opdracht krijgt om een niet partijpolitieke lezing te schrijven en je gaat vervolgens de pvv met de nsb vergelijken dan heb je je niet aan de opdracht gehouden. Het is dan ook vrij normaal dat de organisatie je lezing schrapt. En dat heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken. Vrijheid van meningsuiting wil niet zeggen dat iedereen je een platform moet geven om die mening te uiten.

TheLuggs | 05-05-11 | 09:42

Wat een hufter is die man toch.
Ik word al misselijk als ik z'n kop zie, maar er zullen wel meer zijn met dat verschijnsel.

GeflipteVlaflap | 05-05-11 | 09:42

@............. | 05-05-11 | 09:38

Helemaal niets, ik geef alleen een antwoord op hetgeen jij stelt. Wij gedenken inderdaad op 4 Mei mensen die gedood zijn door socialisten. En dat is en blijft een waarheid als een koe.

Reinaert | 05-05-11 | 09:41

@ widtvoet ® | 05-05-11 | 09:27

Volgens mij zit Van Jole gewoon onder @2525. Toch?

People Who Annoy You | 05-05-11 | 09:41

@Reinaert | 05-05-11 | 09:36
Nee hoor, niet doen. Een goeie Godwin op z'n tijd maakt ruimte voor een 'vrije' discussie. Dan hoef je namelijk niet met dichtgeknepen billetjes te typen, want de eerste is toch al gemaakt!

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 09:41

Geenstijl dat zijn bekendheid ontleent aan Van Jole

Stoicist | 05-05-11 | 09:40

widtvoet ® | 05-05-11 | 09:27
Valt nog mee dat hij niet zegt dat hij zich heel goed kan identificeren met holocaustslachtoffers omdat hij zelf ook slachtoffer is van een hetze. ;)

sjaakdeslinksesul | 05-05-11 | 09:40

@EUgenio | 05-05-11 | 09:20
Grappig. Want toen de PvdA voorstellen deed voor de invoering van tuigdorpen een paar jaar eerder hoorde ik je niemand. Dus eigenlijk interesseert het je niet wát er gezegd wordt, maar alleen door wie.

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 09:39

@EUgenio | 05-05-11 | 09:35

Bij iedere partij in 0031 lopen wel een paar minder handige figuren rond. Helaas. Maar we leven nu eenmaal in een tijd die politiek gezien van de snedige oneliners aan elkaar lijkt te hangen en helaas is niet iedereen daar even bedreven in. Waarvan akte.

Bedreigen is sowieso droevig, linksom of rechtsom, want je bereikt er toch niets mee behalve dat je olie op het vuur gooit en daarmee de standpunten alleen maar doet verharden.

Reinaert | 05-05-11 | 09:39

Reinaert | 05-05-11 | 09:32

En wat heeft dat te maken met de hypocrisie van Wilders en aanhang aangaande het proberen monddood te maken van mensen?
Probeert Korea Wilders stil te krijgen, roept de SP op om de PVV te verbieden of met geweld te bestrijden?

............. | 05-05-11 | 09:38

Van Jole: de man die zijn bekendheid ontleent aan geenstijl.

SjiekDeFriemel | 05-05-11 | 09:37

@vraagstaart | 05-05-11 | 09:30
Net als het geladen pistool in het postvakje van Rosenmüller indertijd. Dat heeft ook alleen in het hoofd van Paul en de media bestaan.

Petrus de Rewa | 05-05-11 | 09:37

Hebben we deze week de babbelende paspop Mei Li Vos kunnen aanhoren, die wel even vertellen zou wie er nou wel en niet mocht herdenken. Nu is het de beurt aan minkukel van Jole. Het dringt maar niet tot de sociaal-democraten door dat de achterban blijft krimpen, dus blijven ze hoog van de toren blazen. Maar niemand luistert. Beide rode babbelaars zagen hoe hun grote voorbeelden deze week vanaf de voorste rij volgevreten en -gegraaid de Internationale inzetten ter eren van het vijfenzestig jarig bestaan van de partij die staat voor een "eerlijker verdeling". Ik begrijp de frustratie!

Dagelijkse Dosis | 05-05-11 | 09:37

Moreel superieuren zoals van Jolo c.s. zullen nooit toegeven dat ze ongelijk hebben, ook hun mening herzien is er niet bij.
Gevolg hiervan zou namelijk zijn dat ze van hun ivoren torentje af moeten komen en dat is te eng...

Onderbuik | 05-05-11 | 09:36

@Joost Maghetweten | 05-05-11 | 09:34

Tja, als ik de naam Jolo zie dan moet ik Godwinnen. Al is het maar omdat Jolo zelf niets anders doet. Shit happens.

Maar ik beloof me te laten behandelen hoor! Echt waar!

Reinaert | 05-05-11 | 09:36

@necrosis | 05-05-11 | 09:23
Een hele eer. Bewijst wel hoe laf en fascistisch ze zijn.

doenormaal! | 05-05-11 | 09:36

Reinaert | 05-05-11 | 09:30

Zelf kan ik wel lachen om de PVV. En ze hebben een punt dat ze kritiek leveren op de middeleeuwse islam. Maar ik kan er ook wel om lachen als de PVV zelf ook regelmatig gepakt wordt, want het blijven een stel amateurs.

Maar mensen bedreigen vind ik echt sneu. Dat geldt zowel voor degenen die Wilders bedreigen als degenen die Peter R de Vries en VARA-medewerkers bedreigen.

EUgenio | 05-05-11 | 09:35

@widtvoet ® | 05-05-11 | 09:27

Jolo is compleet de weg kwijt. Repsectloze drol. Waggelt van Godwin naar Godwin en heeft ondertussen geen enkele zinvolle bijdrage aan welke "discussie" dan ook. Bah!

Reinaert | 05-05-11 | 09:35

Stel dat hij gelijk zou hebben en GS en Wilders de tactiek hanteren om tegen onwelvallige personen, groeperingen, websites etc. te zeggen dat ze hun bek moeten houden - hetgeen naar mijn mening overigens overduidelijk bezijden de waarheid is - dan valt dat altijd nog stukken te prefereren boven de tactiek die door crypto-fascisten als Jolo, Krapuul, Breedveld c.s. wordt gehanteerd.

Die zijn ook niet zo van het 'we zijn het niet met je eens', maar veel meer van het 'je bent een nazi en het zou voor alles en iedereen beter zijn als je er niet meer was!'.

De moreel verhevenen en hun Grote Leider Anil Ramdas zijn nogal van het 'goed' en het 'fout'. Als ze eenmaal voor jou een fout-stickertje hebben gereserveerd is alles geoorloofd. Geeft ze wat macht en ze stoppen je, naar voor hen interessant historisch voorbeeld, in een gesticht. Omdat je 'anders' bent; andersdenkend. Wat een leuke parallel weer!

Enfin, als ik mocht kiezen dan wist ik het wel. Laat mij dan maar lekker een keer onverschillig afgezeken worden op GS of Dumpert.

Stuk veiliger.

Art Vandelay Ultor | 05-05-11 | 09:34

Politiek ben ik het totaal niet eens met Jolo maar in dit artikel zegt hij wel een paar zinnige dingen. Het zou wel prettig zijn om weer eens gewoon een normale discussie te kunnen voeren met andersdenkenden zonder dat het gelijk peop gooien wordt.

Mike Oxlong | 05-05-11 | 09:34

Ik moet toch telkens wel een beetje lachen als Von Jolo zich weer eens hard maakt voor de vrijheid van meningsuiting, dat, terwijl hij zelf een weblog runt waar structureel meningen van worden geweerd die in strijd zijn met het aldaar zo populaire gedachtegoed.
-
Als misstanden in de berichtgeving op Joop worden aangekaart in een reactie, komt deze reactie per definitie niet door het Joop-censuur-Gestapo, als een reactie kritiek heeft op Joop.nl wordt deze steevast niet geplaatst, als er in een reactie kritiek wordt geuit op het censuurbeleid kun je het helemaal vergeten. Op mails waarin om opheldering wordt gevraagd wordt is nog nooit geantwoord.
-
Toch blijft Von Jolo volhouden een groot voorstander te zijn van de vrijheid van meningsuiting, en heeft zich meerdere malen uitgelaten tégen censuur, nu weet ik dat een stukje hypocrisie de Joop.nl-redacteuren niet vreemd is, maar zijn verhaaltjes zijn wel heel erg schaamteloos.

SH- | 05-05-11 | 09:34

@Reinaert | 05-05-11 | 09:08
Ok, te laat zie ik.

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 09:34

@Reinaert | 05-05-11 | 09:14
Pas op! Bijna de eerste Godwin...

Joost Maghetweten | 05-05-11 | 09:33

Ik heb er moeite mee te geloven dat geenstijl lezers linkse droeftoeters zouden bedreigen. Alsof ze nog niet zielig genoeg zijn. Het smaakt een beetje naar taktiek.
Maar mocht dat wel zo zijn: ga eens deaud.

vetkleppert | 05-05-11 | 09:33

doenormaal! | 05-05-11 | 09:31
In je eerste zin ga je al nat. Ik heb dan ook niet verder gelezen.

Superior Bastard | 05-05-11 | 09:33

Volgens mij heeft GS nog nooit "jij moet je bek houden" tegen Fransicko van Jeauleau gezegd. En dat zou ook niet handig zijn. Hoe vaker die sukkel iets roept, hoe nadrukkelijker hij zichzelf etaleert als de volslagen onbenul die hij is. GS geeft hem hoogstens alle touw dat hij nodig heeft om zichzelf op te knopen.

Magnum Force | 05-05-11 | 09:33

@............. | 05-05-11 | 09:28

Het socialisme heeft anders doden genoeg gekost hoor. Tegen wie vocht de Nederlandse soldaat in Korea? Niet tegen nationaal-socialisten heur!

Reinaert | 05-05-11 | 09:32

Altijd dat gezijk over de PVV en geweld, pure zwartmakerij van links. Tot nu toe komt het geweld van linkse figuren, dan wel van hun Noord Afrikaanse vriendjes.

WaarDeWindWaait | 05-05-11 | 09:31

Een site die niet beseft dat het vergelijken van Wilders met een Nazi absoluut een misselijkmakende en zieke vergelijking is die zeer misplaatst is, staat wat mij betreft gelijk met een extreem links haatzaaiende organisatie die verboden moet worden. Het zijn de linksmensen van Joop.nl die een gevaar vormen voor de samenleving. Zij schromen niet om mensen die het gevaar van de Islam zien (En met Wilders zijn er gelukkig velen die dit wel durven te zien; mensen die er een gezond zelfbehoud op na houden en die strijden om het enorme grote goed vrijheid geheten te beschermen voor henzelf voor hun kinderen en zelfs voor het behoud van de vrijheid van de kinderen van compleet ziek fascistische linksmensen die vol zitten met haat.) Het zijn de linksmensen die de nazi's zijn van Nederland. Zij geven (fundamentalistische) aanhangers van een religie/idiologie (Islam) die van Nederland het liefst een Moslim land zouden maken, alle ruimte en zij verguizen en demoniseren degenen die de vrijheid van Nederland niet willen laten inperken door een kwaadwillenden.

doenormaal! | 05-05-11 | 09:31

-weggejorist-

vvt349 | 05-05-11 | 09:31

Om misverstanden te voorkomen, ik vond het een zeer treffende cartoon.

* | 05-05-11 | 09:30

widtvoet ® | 05-05-11 | 09:27
Ach als menschen als Jolo boos op je zijn, weet je dat je best aardig bezig bent.
Wat een verachtelijk mens. Waardig opvolger van van Dam.

Superior Bastard | 05-05-11 | 09:30

Smakelijk begin van deze feestdag. Hij maakt zich weer compleet belachelijk.
Maar laten we dansen! Het is vrede!

Rest In Privacy | 05-05-11 | 09:30

@EUgenio | 05-05-11 | 09:27

Yeah, sure. Er zijn ongetwijfeld overeenkomsten te vinden. Maar zo redenerend zijn ook alle wegenbouwers die momenteel met het onderhoud aan onze vaderlandse Autobahnen bezig zijn handlangers van de Nazi's, die betreffende Autobahnen immers uitgevonden en aangelegd hebben.

Zo lust ik er nog wel een paar. Spijkers, laag water?

Reinaert | 05-05-11 | 09:30

"Onder bedreiging" Moet hij ook 24/7 bewaakt worden door 4 bewakers ?

Kamervraag | 05-05-11 | 09:30

@EUgenio | 05-05-11 | 09:20

Als een partij als de PVV voorstellen doet voor tuigdorpen, dan kun je cartoons over de holocaust verwachten.

Als een partij als de PVV voorstellen doet voor één paspoort voor ministers, dan kun je cartoons over de holocaust verwachten.

Als een partij als de PVV voorstellen doet voor verzwaring van de keuring van auto's, dan kun je cartoons over de holocaust verwachten.

Als een partij als de PVV voorstellen doet voor het uitzetten van criminelen, dan kun je cartoons over de holocaust verwachten.

En natuurlijk moesten er sneue mannetjes gevonden/bedacht worden die VARA-medewerkers bedreigen - wat voor smoes moesten ze anders bedenken om die cartoons te verwijderen en er nog als verzetshelden uit te komen óók?

vraagstaart | 05-05-11 | 09:30

@ | 05-05-11 | 09:25 |
De PVV heeft helemaal niemand monddood gemaakt. Dat maakt Jolo er zelf van.

@ EUgenio | 05-05-11 | 09:27 |
Criminele en nationaal-socialistische Duitsers waren destijds ook niet welkom. Niks bijzonders, gewoon gezond boerenverstand.

Ivoren Toren | 05-05-11 | 09:29

@widtvoet
zooo, jolo geht's los

ed.. | 05-05-11 | 09:29

Reinaert | 05-05-11 | 09:23
"Vergelijkingen met de holocaust maak je niet."

Zo'n prachtig hypocriet voorbeeld. Zeker niet geprotesteerd tegen het verkiezingsprogramma van de PVV waarin de zinsnede over de Dodenherdenking was opgenomen mbt (nationaal) socialisme?

............. | 05-05-11 | 09:28

Ik wil die aangifte wel eens zien van die keer dat jolo op zijn bek geslagen is 'omdat hij links zou zijn'. Geloof er namelijk geen flikker van.

sjaakdeslinksesul | 05-05-11 | 09:28

Reinaert | 05-05-11 | 09:23

Ik weet niet hoor, maar de PVV heeft ervoor gepleit om criminele en orthodoxe moslims uit Nederland/Europa te zetten en immigratie van moslims te willen voorkomen. Dit is een soort Hitler-light en gewoon discriminatie, dus vergelijkingen met de nazi's gaan gedeeltelijk wel op.

EUgenio | 05-05-11 | 09:27


Jolo is geboren uit het gezamelijke stront wat Hitler, PolPot, Stalin, Idi main, Rooie kmer, Farc en Kim Yong Ill bijelkaar op een hoop gescheten hebben.

Creaguurder | 05-05-11 | 09:27

Prima interview waarin van Jole duidelijk aangeeft hoe hypocriet Wilders en zijn PVV opereert: Anderen proberen monddood te maken en zelf de grootste huiliehuiliemond hebben. En hij is natuurlijk niet de enige die dat allang heeft geconstateerd.

............. | 05-05-11 | 09:25

Ze kunnen er bij links maar moeilijk aan wennen dat hun godwinmonopolie voorbij is.

Ivoren Toren | 05-05-11 | 09:25

Typisch, gelijk met het vingertje wijzen. Is niet mijn schuld maar van hullie van GS. Grow up van Jolo, gefrustreerde kleuter.

Capy | 05-05-11 | 09:25

Wat Bert Brussen zegt: "Stiekeme rat. Bah".

Fijnstoffer | 05-05-11 | 09:23

@doenormaal! | 05-05-11 | 09:18
Waarom zou je een nick aanmaken op Joop, ze stellen "gezonde kritische tegengeluiden" niet op prijs.
Je comments worden niet geplaatst (moderatie vooraf) en je krijgt direct een permaban.

necrosis | 05-05-11 | 09:23

@EUgenio | 05-05-11 | 09:20

"Als een partij als de PVV voorstellen doet voor tuigdorpen, dan kun je cartoons over de holocaust verwachten."

Als jij een dergelijke reactie normaal vindt dan moet je toch echt groot onderhoud aan je bovenkamer laten verrichten want een dergelijke reactie is NIET normaal. Vergelijkingen met de holocaust maak je niet. Niet zolang je nog maar een greintje waardigheid bezit.

Reinaert | 05-05-11 | 09:23

Ik vind die: 'anderen over Jole' wel een mooie afsluiting van het artikel.

MalteseKnight | 05-05-11 | 09:23

En toch is het zielig dat hij in de jaren tachtig niet ongeschonden het Kralingse bos uit kon. Verklaart wel het een en ander, dat dan weer wel...

Lucifer | 05-05-11 | 09:22

Zwijg die malloot toch eens dood. Dan heb je haar pas echt bij zijn kleine pikkie te pakken.

conqueror | 05-05-11 | 09:22

Als een partij als de PVV voorstellen doet voor tuigdorpen, dan kun je cartoons over de holocaust verwachten. So far so good. Maar dat er vervolgens sneue mannetjes zijn die VARA-medewerkers bedreigen, is natuurlijk het echte probleem. Anders was die cartoon gewoon bij Joop blijven staan en was er niets aan de hand geweest.

EUgenio | 05-05-11 | 09:20

Joop is gewoon slappe koffie. Heel slap. En links.

stating the obvious | 05-05-11 | 09:20

@Pastor Sippenhaft | 05-05-11 | 09:17

Welk eiland? Noorderhaaks neem ik aan? Prima plan!

Suggesties? Breek me de bek niet los!

Reinaert | 05-05-11 | 09:19

Pff, word ik op deze mooie dag wakker, staat die rotkop alweer op geenstijl. Leuk begin van de dag.
En tja, groot gelijk die van Jolo want "verantwoordelijkheid" is zo'n naar woord. Gewoon doorschuiven.

Boembox | 05-05-11 | 09:19

Joop.nl is een laffe site. Bewijst mijn aanmelding (vanzelfsprekend voor gezond kritisch tegenwicht) gevolgd door een falend systeem. Na het klikken op de link die mij werd gestuurd ter bevestiging van mijn inschrijving wilde ik inloggen. Gevolg: Wachtwoord onbekend etc. Ik dus geprobeerd mijn wachtwoord te laten sturen naar mijn e-mail adres. Dit werkte niet. Geprobeerd mij opnieuw in te schrijven waarop ik kreeg te horen dit e-mail adres is al in gebruik en deze nick ook. Tot twee maal toe de helpdesk van Joop.nl gemaild om dit te melden. reactie tot op de dag van vandaag: Nul.

doenormaal! | 05-05-11 | 09:18

@Kapitein Stijlvol | 05-05-11 | 09:16

Franz-Josef Strauss heeft het wel langer uitgehouden heur. De laatste echte Nazi en de laatste echte Führer van Bayern (nee, niet de FC). Goede vriend van Erich Honecker, hetgeen het cirkeltje weer rond maakt.

Reinaert | 05-05-11 | 09:18

Jolo... zucht... Mei Li... zucht... Gretta... zucht...
Zoek dan een faraway eiland waar je je eigen paradijsje kan stichten. Laat 4&5 mei met rust. Laat NL met rust!

Nog meer suggesties voor wie er op dat eiland mogen?

Pastor Sippenhaft | 05-05-11 | 09:17

Franz-Josef? Dat klinkt als een naam die pakweg 65 a 70 jaar geleden erg populair was.

Kapitein Stijlvol | 05-05-11 | 09:16

@van Jole : Denial isn't just a river in Egypt..

Fratello | 05-05-11 | 09:15

@Che_cuevara | 05-05-11 | 09:11

Figuren als Jolo en Gretta zijn zodanig verblind door hun eigen gelijk dat ze geen enkel repsect meer kunnen opbrengen voor andersdenkenden. Waar kennen we dat toch van?

Ga ik weer....

Reinaert | 05-05-11 | 09:14

Jeauleau, de hedendaagse Potemkin.

Superior Bastard | 05-05-11 | 09:14

Jolo, mmmh, doet mij altijd denken aan een Jojo.

Che_cuevara | 05-05-11 | 09:14

Held had hem laten staan die cartoon en had er nog een leuke
homogeitenneukende Mohammed bijgedaan mietje

Kalaforni | 05-05-11 | 09:11

@Reinaert | 05-05-11 | 09:03
Dus daar was Greta gisteren mee aan het bellen.
Maakt een hoop duidelijk.

Che_cuevara | 05-05-11 | 09:11

de oerzonde, ik was het niet zei Adam, het was Eva, die mij deed eten, waarop zij zei, het was de slang....
.
Hetzelfde gebeurt nu nog steeds, it wasn't me, het was..... (hier invullen wat van toepassing is)

yokiamy | 05-05-11 | 09:10

@* | 05-05-11 | 09:05

Gretta is vast wel een voorstander van stevig roken ja.

Stevig rokende schoorstenen uiteraard. De rest van de Godwin bespaar ik u allen op deze vroege morgen maar. Ik kan het ook niet helpen, als ik aan van Jolo en Gretta denk krijg ik dat. Raar hè?

*** Afkickkliniektherapiedinges belt ***

Reinaert | 05-05-11 | 09:08

" De vergelijking met WOII maakt je bewust van de vrijheid waarin wij leven "

Nee, ongehoord domme rukker: je hebt geen andere argumenten om Wilders aan te vallen en dus verval je maar gewoon in de linkse Pavlov-reflex 'Hitler!'.

Die Van Jole is het toonbeeld van dom en laf links Nederland.

People Who Annoy You | 05-05-11 | 09:08

Jeauleaux woont toch zelf in Kralingen? Die durft alleen op een zonnige zondagmiddag over de Binnenweg te lopen, als er niet zoveel negers kleur bekennen op straat. Ga.Eens.Deaud.

Biff Eagleburger | 05-05-11 | 09:06

Ik zie het 'jij moet je bek houden' wel terug bij GeenStijl, alhoewel niet op de manier zoals het gevalletje beschrijft. Maargoed, dat is nou net dé attitude die gewenst is.

honderjarigeklootzak | 05-05-11 | 09:05

"Von Jolo ben je nu nog niet deaud jij ouwe tyrosaurrier?" - riep iemand gisteravond keihard om 20:00 uur, waarop Gretta hem even belde om te constateren dat haar toekomstige echtgenoot nog steeds rookt en in die zin een doorn in het oog van Stivoro vormt. Goedemorgen, koffie iemand?

* | 05-05-11 | 09:05

Hij vergelijkt zichzelf dus met die homo's in het Kralingse Bos. Diezelfde homo's die nu door Marokkanen in elkaar worden geslagen. Die Marokkanen die... ach, laat maar.

DoOne | 05-05-11 | 09:03

Tuurlijk Jolo. Jij plaatst een zeldzaam gore cartoon en als die er dan af moet is het de schuld van de fascisten van GeenStijl.

Umwertung aller Werte, om het maar eens in een deze dagen populaire taal te zeggen.

vraagstaart | 05-05-11 | 09:03

Hij is; Man met snor.

Luie Ambtenaar | 05-05-11 | 09:03

Als het dan al niet de schuld van Wilders is, dan is het ongetwijfeld de schuld van GeenStijl. Da's rooie logica.

Als Jolo het nou nog even navraagt bij Gretta weten we het zeker: 't is gewoon één groot Zionistisch complot!

Reinaert | 05-05-11 | 09:03

Weer een andere partij de schuld geven. De lutsert.

Cabyon | 05-05-11 | 09:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl