achtergrond

Geenstijl

Lokkers!

Hé pssst, snoepje?Ze verdienen een nekschot: hobbypappa's die een routertje installeren zodat dochterlief zonder toezicht vanuit haar eigen slaapkamertje onbeperkt kan surfen, terwijl vader zelf liever rukt op pr0n in de studeerkamer. Want wat doet de gemiddelde 7 tot 15-jarige daar alleen achter internet? Die begint een een Cu2-paginaatje, waar naar hartelust illegaal gegokt kan worden. Cu2, u weet wel, dat bedrijf dat eveneens kinderneukersvereniging Martijn van sponsorgelden en mentale ondersteuning voorziet. Vervolgens gaan die kinderen op zoek naar een leuk forum, bijvoorbeeld het -blijkbaar- razendpopulaire Kindertent.nl. Laten we eens kijken in het forumonderdeel 'Liefde'....

Dat moet toch leuk zijn om te zien; dat uw semi-kleuter al op een volwassen niveau kan communiceren over liefde: "wie vingerdt zich wel eens?" vraagt ene 'Timmetjeisthebest' aan wat -hopelijk toch- zijn leeftijdgenoten zijn. In zijn profiel staat namelijk dat hij 29 jaar oud is, iets wat niet hoeft te kloppen natuurlijk, maar met schijnbaar verzonnen kindertaal zoals 'zelefbevrediging' vrezen we het ergste. "Ik ken een vriendin van die doet het maar wat wil nje er over zeggen of praten", antwoord de 11-jarige 'Medinadolfijn'. Een 11-jarig meisje dat in haar profiel haar echte naam, haar woonplaats en school heeft staan. Alleen de oppikplaats ontbreekt...
Om het nog even bij deze discussie te houden: De 13-jarige Bahadir van de Hofstad Mavo te Den Haag voegt er aan toe: "ik ben een jongen dus ik kan nie * maar ik zou het wel bij een meisje willen doen" let wel, er zijn duizenden van dergelijke praatjes te vinden, schuttingwoorden worden vervangen door een *, maar met de zoekmachine zijn de woorden wel terug te vinden. In een aantal gevallen lijkt het erop dat een volwassene een gesprek aan knoopt met kinderen, dit is makkelijk omdat de beheerders toestaan dat kinderen constant 'voeg me toe op msn' tegen elkaar mogen zeggen bijvoorbeeld.
Toegegeven, zelfs onder de 10- en 11-jarigen is sprake van enige zelfregulatie. Wie begint met de vraag "Heb jij het al eens gedaan?" Kan van de 10-jarige Roos een keihard antwoord verwachten: "Ik vind het een beetje dom om zo'n bericht in een kinderforum te zetten", zegt ze dan.
Kortom, Kindertent is een foute en ranzige site en wat ons betreft een tijdbom. De moderator is zelf slechts 15 jaar oud, en moet toezien de discussies waar zelfs een modern volwassen mens met enige verbazing naar kan kijken. In de profielen bij Kindertent wordt vooral opgeroepen om je echte naam, je woonplaats, je feauteau en je school op te geven. De beheerders zijn slechts per e-mail te benaderen, wie op 'contact klikt, krijgt slechts een formuliertje om technische fouten te melden. De site wordt dagelijks door tussen de 30- en 40-duizend kinderen bezocht.
Ja, elders zijn de nieuwe kinderlokkersparadijzen al in oprichting terwijl in Amsterdam en Den Haag subsidiesponzen en ambtenaren zich liever druk maken om GeenStijl. Wij zeggen:wordt nu godverdomme eens wakker! Pak onze talloze voorzetten op, ga op pedojacht, zet wat criminelen achter de tralies, stop per direct de subsidie van het Meldpunt Discriminatie Internet, haal eens wat excuusmiljoenen weg bij Trudy en stop dat geld bijvoorbeeld eens in zaken die echt belangrijk zijn: lesmateriaal voor internetonderwijs op lagere scholen om maar wat te noemen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.