Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hollandsche kaas al onder juk Sharia

haatsmeerkaas.jpgLekker dan. De christenen van UitgesprokenEO halen even verwoestend uit naar de collega's uit Mekka. Sommige Nederlandse kaas die u koopt in de supermarkt is halal, zonder dat er op de verpakking vermeld staat dat de kaas halal is. Of beter gezegd; dat de kaas een onwenselijk eng-religieus bijsmaakje heeft. Dat blijkt uit een vanavond uitgezonden reportage van UitgesprokenEO. Gelooft u het niet? We geven het woord even aan een dhimmi met een paarse broek van FrieslandCampina, grootproducent van dergelijke haatkaas. "Bijna alle kazen die wij produceren zoals Frico, Milner, Slankie zijn halal gecertificeerd." WTF? Of beter gezegd. Wel GOEDVERDOEMME! Islamisering van het broodbeleg- gebeuren? En dan ook nog stiekem? Dat moeten we niet willen. Bedenk goed. Elke keer dat u een boterhammetje Slankie voor uw koter smeert, stenigen ze in de Soedan een elf-jarig meisje. Elke keer dat u een plak Milner op uw sesambolletje doet, moet een vrouw in Afghanistan een blauw huispak aan. Iedere keer dat u een blokje Frico Cantenaar oppeuzelt in uw thuisbioscoop, gooien ze in Jemen een homo van een flatgebouw af. Dat u eventjes weet wat u eet. Aflevering vanaf nu te zien op Uitzending Gemist. De Kamervragen van de PVV krijgt u keurig morgenochtend vroeg. Evenals een grootschalige boycot van FrieslandCampina-producten. Is er al een webcare-team voor Halal Kaas?

Reaguursels

Inloggen

Reactie van Campina in de mail...

Er is in Nederland geen aanleiding geweest om specifieke halal kaas te vermarkten. Vanuit de nederlandse markt is bij ons nooit de vraag gekomen om kaas specifiek aan te duiden in wel en niet halal kaas.

Het productieproces voor halal-kaas en niet-halal kaas is identiek.
Ons standaard kaasproductieproces van kaas voldoet dus aan de kwalificatie halal.
Het is ook niet verplicht om dit te vermelden op de verpakking.

Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
FrieslandCampina ConsumentenService

basweetutwel | 17-12-10 | 12:19

Eurotokkie | 14-12-10 | 22:41
Dat is er al!
Weet zo ff niet meer wélke bank het was maar die gaven bij een nieuwe rekening een spaarvarkentje kado.
Die actie is afgeblazen omdat ze er de Muzelmenschen mee op de, te lange, tenen zouden trappen ,misschien, eventueel....................

lilluke halve hoan | 16-12-10 | 15:49

-weggejorist-

Hertog van Alfa | 16-12-10 | 12:55

doenormaal! | 16-12-10 | 00:52
Het gaat mij niet zozeer om de tegenstelling autochtoon-allochtoon of wie het eerst komt wie het eerst maalt. Het gaat mij om het verschil dat kennelijk gemaakt wordt tussen de lange tegen van een gelovige versus de lange tenen van een ongelovige. Ik heb niks tegen lieden die zichzelf wijsmaken dat een Verhevene hen gebiedt allerlei te doen of niet te doen. Ik heb wel wat tegen een samenleving die eenzijdig met dergelijke gevoeligheden omgaat en het kennelijk de gewoonste zaak van de wereld vindt dat anderen zich maar aan die God aan moeten passen. De recente uitspraken van Donner inzake de zondagsrust zijn van eenzelfde orde.
Albert Heijn mag van mij honderd meter schappen inrichten met halal spul, maar ik vind het dan niet juist dat de kaas die verderop in de duivelse schappen ligt zonder dat ik het weet óók erxtra dierenleed heeft gekost omdat de een of andere Verhevene dat van anderen schijnt te verlangen.

Schoorsteenveger | 16-12-10 | 09:31

@Schoorsteenveger | 15-12-10 | 18:18
Amen... ha ha
Mee eens. Iedereen heeft rechten vooral degenen die hier het eerst waren... Dat wil zeggen de hollandse kaasvreters van kaas waarbij het halal produceren nooit, let wel nooit! (al sind mensenheugenis dus) aan de orde is geweest. Laat dat vooral zo blijven. De wens van de oorspronkelijke bevolking mag nooit maar dan ook nooit onderdrukt worden door opportunistische achterlijke (middeleeuwse) reli fanaten die ons hun wil op willen leggen en geen enkel respect hebben voor de mensen in het land waarin zíj de nieuwkomers zijn. Nederlanders in den vreemde passen zich aan en leren de taal. Nederlanders verwachten hetzelfde van de mensen die zij graag willen (wilden) laten delen in hun vrijheid en rijkdom. Ik zeg wilden omdat Nederlanders stank voor dank hebben gekregen voor hun gastvrijheid en ruimhartigheid (criminaliteit, disrespect, terrorisme en sabottage van de Nederlandse cultuur en vrijheid van homo's, vrouwen, Joden en vrijheid van meningsuiting, vrijheid in zijn algemeen... is on ten deel gevallen). Voortgekomen uit het verdorven middeleeuwse gedachtengoed van extreme Moslims die hier de Sharia willen invoeren, zorgen voor een UITERMATE onwenselijke ontwikkeling hier (want achteruitgang en onderdrukking van (de wensen, waarden, verworvenheden en vrijheden van) de autochtone bevolking. Mijn boodschap aan allochtonen is: je accepteert de normen en waarden hier of je zoek je heil maar ergens anders! Maar je gaat niet de boel verzieken ondanks dat er achterlijke partijen zijn als bijv. PvdA, D66 (schreeuwlelijkerd Pechtold) en GroenLinkse Femke, die de allocohtonen graag helpen om Nederland te laten verzuipen in het achterlijke religieuze en onderdrukkende gedachtengoed van religieuzen die de intentie hebben ons allemaal hún wil op te leggen. De tijd van kolonisatie is voorbij. Nederlanders laten zich niet koloniseren door een vreemde religieuze macht die als doel heeft ons de onderdrukken en overheersen en de Sharia in te voeren en daartoe alle prachtige verworvenheden en rijkdommen als vrijheid en respect (en niet halal geproduceerde kaas) wil vernietigen... Ons hun wil opleggen is hun doel. En niets anders! En dat gaat zelfs zó ver als het het zich bemoeien met het produceren van kaas op een niet Nederlandse cultuur eigen manier... en ons de wil opleggen dit ook op de verpakking te vermelden. Opeens wordt onze kaas een religieus geproduceerde kaas. Ieder plakje kaas op je brood herinnert je aan een onderdrukkende religie. Een religie die je er bij ieder plakje kaas aan herinnert dat Joden emigreren, homo's niet meer hand in hand durven lopen en zelfs worden weggepest, vrouwen hinderlijk worden nagehoond etc. etc. etc. Ook zal ieder plakje kaas je confronteren met het feit dat een religie die zich verheven voelt boven Nederlanders zelfs heeft weten door te dringen op het plakje kaas op je brood...

doenormaal! | 16-12-10 | 00:52

Bottomline: Moslims rot nou toch eens op met al dat gezeik over halal.
Pas je aan of ga terug naar je zandbak, dan heb je nergens last van !
Jullie blij en wij nederlanders springen een GAT in de lucht als jullie eindelijk zijn opgehoepeld... Maar dat was inmiddels wel duidelijk dacht ik zo.

Neerlandsbloed | 15-12-10 | 23:51

Schande Schande Schande ! Voor mij geen enkel Campina produkt meer.
Nederland let op uw Saeck ! DIT GAAT FOUT !

Neerlandsbloed | 15-12-10 | 23:08

Het is allemaal ontzettend opgeklopt terwijl het echt niet ontzettend veel voorstelt. Het specifieke aan HALAL kaas is het stremsel (chymosine) waarmee de kaas wordt gemaakt. Als de gemiddelde nederlander er achter komt dat dit wordt gewonnen uit de maagwand van zielige kalfjes(=natuurstremesel) vreten ze de kaas ook niet, wordt in merendeel trouwens in Leeuwarden gemaakt. Datgene wat de HALAL baarden willen, slachten volgens HALAL slachtwijze mag wettelijk gezien namelijk in Nederland niet. HALAL kaas is feitelijk HALAL kaas omdat de HALAL baarden dit als zodanig "gedogen". Stelt echt geen drol voor.

apbiker | 15-12-10 | 21:17

Brunoximus | 15-12-10 | 19:40
"Het zou dus zo maar kunnen dat het kalfje voor dit type kaas met rust wordt gelaten." Nee dus. A;lthans, de meneer van Campina zegt van niet. Je zou de moeite kunnen nemen om je te informeren alvorens je verontwaardiging te laten blijken.
Auto's met het stuur links of rechts is een heel andere kwestie. Als jij naar een dealer gaat zie je aan welke kant het stuur zit, en als je wilt kun je zelfs een auto met het stuur aan de andere kant kopen en nog steeds de weg op. Er is ook geen God die in deze gebiedt, noch een door die God aangewezen pastoor, dominee of imam om die auto te controleren en te zegegen, het is een onderlinge afspraak uit puur praktische redenen. En als die auto leren bekleding heeft dan wil ik alsnog worden geïnformeerd of ik elke dag met mijn reet op een stoel ga zitten die door De Allerhoogste is giedgekeurd of niet. Wellicht dat ik in dat geval alsnog besluit om tot aankoop over te gaan. Zodat ik met mijn ruften en scheten elke dag die Allerhoogste kan loven en eren omdat Hij in zijn opperste wijsheid de bereffende koe extra pijn heeft bezorgd.
Niks oorlog, niks haatbaarden, niks burka, gewoon minimaal geïnformeerd worden door op gewin beluste dhimmies die het fatsoen niet op kunnen brengen om de consument adequaat te informeren.

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 19:56

Ik heb de EO aflevering niet gezien en ik ga deze ook niet zien. Maar.. wordt industriekaas niet met een microbieel goedje gemaakt, ipv echt stremsel? Het zou dus zo maar kunnen dat het kalfje voor dit type kaas met rust wordt gelaten.
Brunoximus | 15-12-10 | 19:40
Het is natuurlijk veel slimmer om met een bord voor je kop rond te blijven lopen dan de documentaire kijken.
Het feit is dat ik als consument wil weten hoe het product tot stand is gekomen. Als hier dieren, volgens de richtlijnen van de sharia, voor zijn geslacht dan moet dat gewoon op de verpakking staan.

Jip van Jannekke | 15-12-10 | 19:55

Ik heb de EO aflevering niet gezien en ik ga deze ook niet zien. Maar.. wordt industriekaas niet met een microbieel goedje gemaakt, ipv echt stremsel? Het zou dus zo maar kunnen dat het kalfje voor dit type kaas met rust wordt gelaten.
Dat maakt de Halal & Kosher certificering al een stuk eenvoudiger, dacht ik zo.

Overigens: Het schijnt dat Jaguar ook auto's maakt met het stuur aan de linkerkant, zodat ze hun auto's in ook Europa en Amerika kunnen verkopen. Schan-da-lig, hoe die Engelsen de wereld omdraaien om een paar auto's meer te verkopen.

Owja, Heb ik het nieuwsberichtje gemist, tussen alle pedoberichten door; Is de oorlog tegen de Islam officieel begonnen?? Is het wij tegen hun? Zijn inmiddels alle islamieten 'om'? Is iedere islamiet haatbaard of terrorist geworden? Enkel-en-alleen uit op de vernietiging van onze maatschappij? Loopt mij dochter volgende week in een Burka? Rot toch op met dit soort opruiende berichtgeving.

Brunoximus | 15-12-10 | 19:40

@Big Bear Hunk | 15-12-10 | 17:34
Het wordt wel degelijk verzwegen en niet zonder reden! Als er op Nederlands voedsel halal komt te staan zal het product door veel mensen uit principe niet meer worden gekocht. Ik ben nog steeds niet bepaald onder de indruk van uw vermogen tot scherp inzicht...

doenormaal! | 15-12-10 | 18:24

Big Bear Hunk | 15-12-10 | 17:34
Ter aanvulling: er wordt inmiddels op europees niveau belastinggeld gespendeerd om recht te lullen wat krom is, i.e. alle mogelijke bezwaren van niet-moslims weg te werken teneinde de natte droom van De Verhevene in vervulling te doen gaan:
www.dialrel.eu/
Maar zelfs dat gaat onze muzelmannen niet snel en ver genoeg natuurlijk:
www.asidcom.org/Religious-Slaughter-in...
En ook onze joodse vrienden verdedigen zich met verve tegen elke aanval op de bevelen van hún God:
www.refdag.nl/opinie/opinie/partij_voo...
De discussie dreigt wat mij betreft ook helemaal af te dwalen van het kernpunt. De vraag is hier niet in eerste instantie of een dier meer of minder lijdt, de primaire kwestie is of de consument het recht heeft geïnformeerd te worden inzake de vraag of bepaald voedsel al dan niet door De Verhevene of door Jehova of door welke God dan ook goedgekeurd is en op basis van welke criteria en praktijken deze goedkeuring tot stand is gekomen.
Laat ik het scherper stellen. Ethisch gezien is mijn gevoeligheid inzake de inmenging van welke God dan ook van evenveel waarde als de gevoeligheid van willekeurig welke ander, ook als ik toevallig niet wens te geloven in deze of gene God. Dat betekent dat mijn uitdrukkelijke wens om géén halal vlees te eten evenveel waard moet zijn als de uitdrukkelijke wens van een ander om dat wél te doen.

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 18:18

Big Bear Hunk | 15-12-10 | 17:34
Geachte Big Bear,
Misschien snapt u mijn probleem m.b.t. halal voedsel na het zien van het volgende filmpje.

www.youtube.com/verify_age?next_url=ht...

Ik vind dat ik als burger recht heb te weten welke producten op deze wijze tot stand zijn gekomen.

Jip van Jannekke | 15-12-10 | 17:43

Big Bear Hunk | 15-12-10 | 17:34
Niemand verzwijgt iets? Het bedrijf verzwijgt wel degelijk -willens en wetens- dat er halal geslacht is om dit product in de schappen te krijgen.
Ik wil weten of ritueel geslacht is, en ik wens mijn normen en waarden niet zonder meer aan te passen aan die van een minderheidsgroep met bepaalde religieuze gevoeligheden.

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 17:41

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 17:06

Elke ethicus zal je uit kunnen leggen dat dit een onzinnige vergelijking is. Niemand verzwijgt iets het is gewoon niet relevant om aan autochtone NL'ers te vertellen dat iets halal is, of kosher. Net zo min dat je op groentesoep hoeft te zetten dat ie vegetarisch is. Toch zal de reform winkel het wel op de verpakking willen zetten omdat er ook groentesoep op basis van kippenbouillon is.
Een overtuigd Moslim zal graag bij produkten waar twijfel over de `halal' waarde kan bestaan op de verpakking zien of het halal is en daar is dus niets mis mee. Tot we dus gedwongen worden onze normen en waarden aan te passen aan de Islam dan houdt het voor mij op. Dus niet onverdoofd slachten.

Big Bear Hunk | 15-12-10 | 17:34

Brunoximus | 15-12-10 | 17:12
U stapt hier iets te gemakkelijk overheen. De betreffende kaas wordt gemaakt op basis van stremsel dat afkomstig is van kalveren die 'halal' geslacht zijn. Dat is méér dan enkel een certificering achteraf.

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 17:23

Wat een 'huilie-huilie' bericht van GeenStijl. Halal is een certificering, net zoals HCCP, ISO en kosher. Ik zal niet vreemd opkijken als die zogenaamde "haat-kaasjes" tevens ook kosher zijn.

Stemmingmakerij... GS gooit de grote roze rubberen dildo in 't kippenhok en de reaguurders glijen er weer lekker overheen.

Brunoximus | 15-12-10 | 17:12

Big Bear Hunk | 15-12-10 | 16:31
"... en dat is hier niet het geval..."
O nee?
Je hebt gelijk als je zegt dat vele producten sowieso al 'halal' zijn, dat vele producten dus, zoder dat er iets mee is gebeurd, met terugwerkende kracht halal verklaard worden. Zoals ik al betoogd heb is daar in principe niks mis mee, dat is een a posteriori beoordeling door een groep en voor een groep waar ik verder geen last van heb of hoef te hebben.
Maar het probleem is uiteraard dat dit niet voor alle producten geldt en dat vanuit degenen die willen beoordelen ook totaal niet relevant is. Dat leidt dus als vanzelf tot situaties waarin productiewijzen wel degelijk eenzijdig worden aangepast.
Of iets tegen onze normen en waarden ingaat is een rekkelijke kwestie en niet simpelweg voor eens en voor altijd te bepalen. Wat hier speelt is dat de gevoelogheden van de ene groep worden afgewogen tegen de gevoeligheden van de andere groep, en dat eenzijdig wordt besloten dat de ene gevoeligheid meer gewicht in de schaal legt dan de andere.
Ethisch gezien zie ik geen onderscheid tussen de volgende twee, logisch gesproken identieke situaties:
1) je verzwijgt dat je goederen 'halal' zijn, zodat je ze even gemakkelijk aan niet-moslims kunt blijven slijten;
2) je verzwijgt dat je goederen 'haram' zijn, zodat je ze even gemakkelijk aan moslims kunt blijven slijten.
Vertel mij maar op basis van welk ethisch beginsel de gevoeligheden van de ene groep in dit geval uit de weg worden gegaan ten faveure van de andere groep.

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 17:06

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 15:58

Nl bedrijven passen hun produkten al eeuwenlang aan de eisen van buitenlandse afnemers aan. Daar zijn we rijk mee geworden als land. Het wordt pas een probleem als we gedwongen worden om productiemethoden te accepteren die tegen onze normen en waarden ingaan en dat is hier niet het geval.
Halal wil lang niet altijd zeggen dat er iets bijzonder met een produkt gebeurd is; heel veel produkten zijn `van zich zelf' halal. Bijna alle kip die we in NL eten komt uit halal gecertificeerde slachterijen.

Big Bear Hunk | 15-12-10 | 16:31

Ella | 15-12-10 | 16:09
Et voila.

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 16:12

Frankrijk is ook ons voorland

Alleen halalburgers bij Franse hamburgerketen
Economie/handel | Gedrag

Frankrijk, januari 2010

Hamburgerketen Quick serveert sinds eind vorig jaar enkel nog halalburgers in acht Franse steden.
Het aangeboden voedsel wordt ook gekeurd door imams die zijn verbonden aan de lokale moskeegemeenschap en de grote moskee van Parijs.

nieuwreligieuspeil.net/node/3277

Ella | 15-12-10 | 16:09

Big Bear Hunk | 15-12-10 | 15:33
Toch is dit een discussie die nog lang niet is afgerond en wat mij betreft keihard gevoerd mag worden.
De zogenaamde bruggenbouwer Tariq Ramadan, niet te boek staand als hardcore imam, is er niet vies van om via zijn web site de gehele moslimgemeenscap op te roepen om zuiver in de leer te blijven, Zie de banner:
www.tariqramadan.com/spip.php?lang=fr
www.halalendanger.com/
Op die halal-petitie-site zelf valt te lezen dat "le terme « halal » renvoie à une notion religieuse encadrée par la jurisprudence islamique" en dat "seule une autorité religieuse" mag beoordelen of iets al dan niet halal is. Dit houdt dus letterlijk in dat religieuze instanties het seculiere recht zouden moeten krijgen om keuringen uit te voeren teneinde vast te stellen of ter plekke al dan niet aan de regels van de Sharia wordt voldaan.
Zo ver zijn we dus. Onze bedrijven besluiten om het gewin om hun productiewijze aan te passen aan de Sharia zonder ons dit mede te delen, en vervolgens daan Ramadan cum suis botweg eisen om binnen die bedrijven letterlijk de Sharia te gaan invoeren.

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 15:58

Trein meisje | 15-12-10 | 14:30

Aantoonbaar niet waar; ook in slachterijen waar halal goedgekeurd geslacht wordt werken vnl. blanke autochtone NL'ers. De meeste nederlandse kuiken- en kalverslachterijen zijn halal goedgekeurd; ze hebben het slachtproces licht aangepast maar verdoven gewoon. Alleen een paar hardcore NL immans eisen dat er onverdoofd geslacht wordt. Voor Saudi Arabïe is dat bijv. helemaal niet nodig.

Big Bear Hunk | 15-12-10 | 15:33

Er moet terstond een verbod komen op de Muppet show want die is niet halal (Miss Piggy en Pigs in Space), daarnaast geen Winnie the Pooh meer (Piglet).
Disney met de 3 biggetjes is zeker verboden.
De hamvraag mag nooit meer gesteld worden.
Wanneer ontnemen we religies eens hun status dan kunnen we gewoon in vrede leven.

Koningsluis | 15-12-10 | 14:35

Het omgekeerde kan natuurlijk ook...
islaam.tv/?p=2696

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 14:32

Wat ik echt kwalijk vind aan dat halalvoer:
als er een Hollander aan dat vreten heeft gezeten is het niet meer halal.
Voorkeur dus voor moslims in zuivelfabrieken en slachterijen.
Ies diescriminazie. Toch?

Trein meisje | 15-12-10 | 14:30

krem | 15-12-10 | 14:12
Dat is ook precies het terechte bezwaar van Ellian. Ik heb er totaal geen bezwaar tegen om voedsel te blijven nuttigen dat door een of andere halve zool met terugwerkende kracht heilig is verklaard. Maar een productieproces moedwillig aanpassen aan de eisen van religieuze halve zolen zonder hier open over te zijn is smakeloos.

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 14:17

@ Schoorsteenveger | 15-12-10 | 14:02

ik weet zeker dat als men het halalstempel op de verpakking zet de verkoop hierin NL drastisch zal afnemen, nog beter zou zijn als er een uitleg bij zou staan wat halal inhoudt.. halal=sharia

krem | 15-12-10 | 14:12

Paul Cohen | 15-12-10 | 14:06
Het geld ligt op straat! Tenminste daar waar de openbare ruimte nog niet is opgeëiste door De Verhevene. Gat in de markt. Voorbesneden Duivelsverse Duivelskaas, lekker pittig. Met Varkenskop-spaarpunten voor een gratis gesigneerd gebonden en ingenaaid exemplaar van De Duivelsverzen, voor op de salontafel.

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 14:12

Ik stel dus voor om het stempel 'goddeloos' in te voeren, of nog beter 'duivels'.

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 14:02

shit, die had ik moeten verzinnen. GOED !!

Paul Cohen | 15-12-10 | 14:06

Paul Cohen | 15-12-10 | 13:55
Nog even en er is nog een klein hoekje over voor voedsel waar geen God zich mee bemoeid heeft. Ik stel dus voor om het stempel 'goddeloos' in te voeren, of nog beter 'duivels'.

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 14:02

ik ga een actie starten.
vraag in iedere winkel waar het hoekje met koosjere producten liggen. als ze al die moeite voor halal doen dan ook voor koosjer !!!!!

Paul Cohen | 15-12-10 | 13:55

Diervriendelijk vlees bestaat niet en hetzelfde geldt m.m. voor kaas. 1ste: we hebben uit voedingskundig oogpunt GEEN vlees nodig (vis is sowieso veel gezonder). Het gaat er echter om hoe ernstig het lijden is van slacht- e.a. exploitatie dieren. Elke cultuur kan mede afgemeten worden aan de wijze waarop deze met dieren omgaat. Ritueel slachten en dan kan 't me GVD geen semitische flikker schelen of dat Kosher of Halal is, moet strafbaar zijn. Minimaal dagelijks tien minuten aan je voeten opgehesen worden terwijl een maffe wouldbe Moslim of Jood met een bot zwaard richting keel zwaait. Zijn we de middeleeuwse sadisten soms nog niet ver genoeg tegemoet gekomen met decenniae van 'knuffel de killers?'. Eis van uw leverancier. EIS! Voedsel met een 'Gegarandeerd niet Ritueel' keurmerk.

blackpeace | 15-12-10 | 13:43

krem | 15-12-10 | 13:10
Exact. Dat is de kern van het probleem. Sommige 'halal'-producten zijn halal omdat ze a priori kennelijk aan die religieuze eisen voldoen. Prima. Dat is a posteriori van een stelletje religieuze idioten een stempel krijgen. Maar het gaat hier om een actieve ingreep in het proces. De kaas wordt voortaan gemaakt met stremsel van islamitisch geslachte kalveren, en dat was eerst niet het geval. Met andere woorden, er wordt een knieval genaakt. Als Friesland-Campina zo nodig de Islamitische markten wil veroveren met khalal kaas, prima, ze gaan hun gan maar. Maar dat ze, puur om economische redenen, het gehele productieproces aanpassen zodat iedereen, niemand uitgezonderd, diezelfde kaas krijgt voorgeschoteld en dat zonder het te weten is onacceptabel.
Dat er een knieval richting Isslam wordt gemaakt is glashelder. En dat een woordvoerder van het CDA, Henk Jan Ormel, een club die vindt dat je zonder geloof niet kunt functioneren, dit nog verdedigt ook is ten hemel scheiend.
"Die kaas is niet aangepast. Want die kaas moet voldoen aan Nederlandse wetgeving. Die kaas moet smaken naar Nederlandse kaas. Dat is gewoon Nederlandse kaas, heerlijke kaas, wereldberoemd die men dus overal wil eten, gelukkig maar. Alleen sommige landen willen daar een extra stempel op. Nou... We eten het stempel niet, we eten de kaas."
Die kaas is wel degelijk aangepast, eenzijdig. Geef een moslim en een noiet-moslim allebei halal kaas en haram kaas te eten, waarbij het enige verschil de slachtmethode van het kalf is, en beiden zullen geen verschillen proeven. Desondanks wordt eenzijdig gekozen voor ritueel geslachte kalveren. Dat is een eenzijdige aanpassing.

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 13:36

@ The Green*Machine | 15-12-10 | 12:40

nee de kaas niet maar het stremsel dat ze gebruiken om die kaas te maken komt van een kalf dat wel de keel zonder verdoving is doorgesneden snap je ?

krem | 15-12-10 | 13:10

First things first, dunkt me. Het lijkt erop dat in Nederland openbare debatten enkel nog mogelijk zijn als die van tevoren halal zijn verklaard.
www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/ar...
fp.dagelijksestandaard.nl/2010/12/deba...
Baliedirecteur Yoeri Albrecht werd vandaag op BNR Radio gevraagd of het debat beveiligd werd. Hij antwoorde dat hij daar, mede op aanraden van de politie (!), liever geen uitspreken over wide doen.
Zo ver is het reeds gekomen. Een open debat over de vraag of de Islam gevaarlijk is, gevaarlijker of minder gevaarlijk dan andere religies, gevaarlijker of minder gevaarlijk dan humanisme of atheïsme hoeft eigenlijk al helemaal niet meer gehouden te worden omdat de vraag stellen al bedreigingen oplevert en beveiliging noodzakelijk maakt.

Schoorsteenveger | 15-12-10 | 13:06

-weggejorist-

Hertog van Alfa | 15-12-10 | 12:49

@Big Bear Hunk | 15-12-10 | 12:36
U kunt niet goed lezen. Ik zeg niet dat het al op de verpakking staat maar dat er idioten zijn die dat wel willen. Leest u aub mijn berichten nog eens goed door. En probeer de reden waarom we geen vermelding van halal op ons voedsel willen hebben aub tot u doordringen. Ik heb overigens de uitzending gezien. U blijkbaar niet.

doenormaal! | 15-12-10 | 12:47

Ik wist niet dat kaas een keel had en dat je die door kan snijden. Of ben ik elke keer als ik met de schaaf een vers blok aanbreek bezig met een rituele slachting, Pritt?

The Green*Machine | 15-12-10 | 12:40

doenormaal! | 15-12-10 | 10:41

Ik stem trouwens al 28 jr VVD. En ik weet best wel het een en ander van halal voedsel.

Big Bear Hunk | 15-12-10 | 12:39

doenormaal! | 15-12-10 | 10:41

Wie is hier nou de sukkel? In het stuk hierboven staat: "Sommige Nederlandse kaas die u koopt in de supermarkt is halal, zonder dat er op de verpakking vermeld staat dat de kaas halal is." Niet dat ik er een probleem mee heb als ze er halal opzetten. Net zo min als ik er een probleem mee heb als ze cafeïnevrij op kaas zetten.

Big Bear Hunk | 15-12-10 | 12:36

-weggejorist-

Hertog van Alfa | 15-12-10 | 12:33

blaster | 15-12-10 | 12:16
Zowiezo is een minimum leeftijd van tenminste 18 een praktisch afdoende wet.

Stel je een ochtend-erectie voor met een pas besneden penis?
Daarom doen ze dit kids-misbruik ook bij heel jonge kinderen.
Die kids durven en kunnen zich nog niet verweren tegen dit geweld, door de arts met het scherpe mes.

Ella | 15-12-10 | 12:23

Stel voro om 'halal' in te voeren voor besnijdenissen. Man moet tenminste 18 zijn en mag niet verdoofd worden. Mag niet van het grote sprookjesboek.. ben benieuwd hoelang die onzin nog volgehouden wordt.... Izze heel hallal... Oogjes even dichgt, duurt maar een hallef uurtje.. hier komt het botte mes... want sgerp mes mag nie van sprookkjesboek...

blaster | 15-12-10 | 12:16

Probleem is opgelost als er bekend wordt gemaakt dat er een paar milligrammen varkensbloed een enkele keer aan de kaas wordt toegevoegd om het stremmen te verbeteren. Alleen kan je aan de buitenkant niet zien welke kaas wel en welke kaas niet. Of alleen eigengemaakte kaas of fabriekskaas. Nou vreet ik sowieso al geen kaas, laat staan halal kaas. Vraag me trouwens af wat er halal, kosher of besneden aan kaas is en of uberhaupt wel smaak aan die kleffe fabrieksmeuk zit. Mijn kat vreet wel gulzig kaas van de markt, maar trekt zijn neus op voor fabriekskaas. Snuffelt eraan en denkt vermoedelijk: "vreet jij die kleffe, smakeloze plastic meuk zelf ff gauw op, kerel" En gelijk heeft ie, voer het maar halal, besneden of kosher op aan wie die meuk wel wil vreten.

blaster | 15-12-10 | 12:11

@ Kruiddamp | 15-12-10 | 10:51
Doe eensch niet zo hysterisch.

baba4oog | 15-12-10 | 12:04

henk janssen3714 | 15-12-10 | 11:57

Om kaas te maken heb je stremsel nodig, dat trek je uit de maag van een (hopelijk geslacht) kalf, de lebmaag, namelijk.
Heb je geen wiki? da's erg handig voor snappen af en toe.

Snerpe Schede | 14-12-10 | 23:26

Ella | 15-12-10 | 12:03

Wat een gezeik..... normaliter maakt het de consument ook niet uit wat deze in zijn/haar mond stopt, de meest chemische shit passeert de revue maar dit kan opeens niet?? Hypocriet...

Sas | 15-12-10 | 12:03

Wat is het probleem???? Halal is toch alleen slecht als het over het slachten gaat (onverdoofd)? Wordt de kaas tegenwoordig gemaakt van melk van dode koeien?? Gaarne uitleg. M.a.w. zijn niet heel veel producten als gewoon standaard halal??? Wat the F is het probleem????

henk janssen3714 | 15-12-10 | 11:57

Jamaar jamaar jamaar, dat is toch ook logisch? Er wordt nog steeds teringveel kaas geëxporteerd naar de Arabirische wereld. Dus dan moet je je kaasjes wel halal laten certificeren. Veel varken zat er toch al niet in.

robot from 1984 | 15-12-10 | 11:57

@Ella | 15-12-10 | 11:47
ja ja "onze leverancier bladiebla bla " ik noem dat een wij van WC eend variant

Amigo1973 | 15-12-10 | 11:53

misant(i)ropie | 15-12-10 | 11:49
Las pas een artikel waarin stond dat voor bijna alle artikelen varkensdelen gebruikt worden tijdens de productie.
We kunnen dus nog heel wat verboden verwachten als de Moslim hier de baas is.

Ella | 15-12-10 | 11:52

In sigaretten schijnt varkensbloed te zitten, in de filters dan. Toch roken de moslims als gekken. Meestal Marlboro, gezien de lege pakjes achtergelaten op de hang/deal-plek hier in de buurt. Of zou Marlboro halal zijn? Filters met geitenbloed?

misant(i)ropie | 15-12-10 | 11:49

Ook bij Jumbo worden de dieren, Halal-dier-vriendelijk geslacht.
Hoe kan dat?
Diervriendelijk en Halal is dat niet een contradictio in terminis?
.
Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw mail betreffende ritueel slachten van dieren.

Jumbo Supermarkten heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Een van onze focuspunten binnen ons duurzaamheidbeleid is dierenwelzijn. We verkopen vlees, vis en eieren en we vinden het daarbij belangrijk dat deze dieren een goed leven hebben (gehad).

Klanten kunnen bij Jumbo voor al hun boodschappen terecht. Dus ook voor Halal producten. Dit is één van de 7 Dagelijkse Zekerheden waarmee Jumbo garandeert dat wat zij belooft ook echt waarmaakt. De dieren van onze leverancier van Halal producten worden op rituele wijze geslacht. Voor de slacht worden de dieren bedwelmd. Dit gebeurt volgens Europese Richtlijnen.

Onze leverancier geeft ons te kennen dat de basis voor de Islamitische wet is dat een dier zonder enige vorm van verdoving moet worden geslacht, maar als het dierenwelzijn in het geding is, is bedwelming toegestaan. Een dier mag volgens de Islam immers niet lijden. Als het welzijn van het dier in het geding is, mag het vlees zelfs niet verwerkt worden als Halal. Onze leverancier bevestigt dat op zorgvuldige wijze verschillende leveranciers heeft geselecteerd. Deze zijn stuk voor stuk gecertificeerd in Halal.

Met vriendelijke groet,

Jumbo consumentenservice

Ella | 15-12-10 | 11:47

Amigo1973 | 15-12-10 | 11:40
Zou best is de reden kunnen zijn, waardoor onze gevangenissen vol besneden-Moslim-mannen/Moslim-verkrachters zitten?

Ella | 15-12-10 | 11:44


Imams dreigen Kentucky Fried Chicken met boycot omdat halal-kip voor slacht verdoofd wordt
Economie/handel | Gedrag

Engeland, april 2010

Om in te spelen op de groeiende vraag naar halal-vlees opende Kentucky Fried Chicken (KFC) in Engeland 86 testfilialen waar alleen maar halal-vlees verkocht wordt.
Maar volgens gezaghebbende imams is de kip niet halal genoeg, omdat de dieren verdoofd geslacht worden.
nieuwreligieuspeil.net/node/3584

Ella | 15-12-10 | 11:42

@Ella | 15-12-10 | 11:36

Een van de redenen dat Moslim mannen zo gefrustreerd zijn , hebben een uitegdroogde minder gevoellige eikel

Amigo1973 | 15-12-10 | 11:40

Charles de Batz | 15-12-10 | 11:34
Oh, ik vroeg me al af waardoor ik zoveel premie moet betalen?
Eikeltjes snijden, wordt zeker ook vergoed?

Ella | 15-12-10 | 11:36

Ook bij Albert Heijn worden de dieren, Halal-diervriendelijk geslacht.
Hoe kan dat?
Diervriendelijk en Halal is dat niet een contradictio in terminis?
.
Geachte heer/mevrouw ,

Hartelijk dank voor uw bericht.

U hoeft zich geen zorgen te maken over het vlees dat in onze winkels ligt. Albert Heijn verkoopt alleen bedwelmd geslacht halal-vlees.
De dieren zijn volledig buiten bewustzijn op het moment dat ze geslacht worden. Hierop wordt ook toezicht gehouden door de VWA (kalf en kip) en door de productieleiding (rund).

Met vriendelijke groet,
Albert Heijn Klantenservice

Ella | 15-12-10 | 11:35

Ella | 15-12-10 | 11:30
Wordt vergoed door de zorgverzekering!

Charles de Batz | 15-12-10 | 11:34

g=l

doenormaal! | 15-12-10 | 11:33

@Ella | 15-12-10 | 11:21
Die "verdoving" is niets meer of minder dan wat regigieus gereutel aan het adres van Allah. Niets diervriendelijks aan.

doenormaal! | 15-12-10 | 11:32

Blijkbaar hebben Moslims wel een moraal.
Een hypocriete dubbele Moslim-moraal, dat dan weer wel.
.
Maagdelijkheidsindustrie booming
Economie/handel | Gedrag

Europa, april 2010

Steeds meer moslima's in Europese landen wenden zich tot plastische chirurgen om hun maagdenvlies te laten herstellen.
Een dergelijke maagdenvlieshersteloperatie kost ongeveer 2.000 euro (€ 1.700), en vindt plaats onder lokale verdoving.
nieuwreligieuspeil.net/node/3615

Ella | 15-12-10 | 11:30

Belachelijk dat 10% van de bevolking, en niet eens de meest kapitaalkrachtige 10% van Nederland het voor de rest mogen uitmaken. Daar zou je in de jaren 70 mee moeten aankomen bij de linkse geitenwollensokken. Dat 10 % van de christenen zo'n invloed habben op de rest. Dan zouden ze moord en brand schreeuwen. Maar als het een godsdient betreft die velen malen fundamentalistischer is als de ergste christenen dan geeft men niet thuis en is men tolerant? Bedankt GL en PvdA.

Charles de Batz | 15-12-10 | 11:30

Doe mij nog maar zo'n haremkaasje hoor! Haram of hallal zal mij toch allemaal worst wezen... Nou oké osseworst dan. Je wil toch je geboerkade, genikaabte, gehijaabde, gechadorde medemens niet voor het gesluierde hoofd stoten!

medusa324 | 15-12-10 | 11:27

Engeland ons voorland.
.
Ascott en Wembly serveren halal.
Halal wijdverbreid in UK; het grote publiek weet van niets.
Economie/handel

Engeland, september 2010
nieuwreligieuspeil.net/node/3929

Ella | 15-12-10 | 11:26

Engeland ons voorland.
.
Speelgoedfabrikant haalt ‘beledigend’ varken uit set boerderijdieren
Economie/handel

Engeland, november 2010
nieuwreligieuspeil.net/node/4015

Ella | 15-12-10 | 11:24

Bestaat er ook zoiets als een keurmerk "NIET HALAL"? Dan ben ik de eerste die het koopt.

Charles de Batz | 15-12-10 | 11:22

Geen Frieslandcampina meer.
Trouwens: FrieslandCampina nam ook afstand van Fitna. Gewoon: om de voeten van de moslims te kussen.
Weg met FrieslandCampina.

En nu is het genoeg! | 15-12-10 | 11:21

Bij Super de Boer worden de dieren diervriendelijk Halal geslacht.
Hoe kan dat?
Diervriendelijk en Halal is dat niet een contradictio in terminis?
.
Beste Klant,

Hartelijk dank voor uw e-mail. Dit stelt ons in staat een en ander nader aan u toe te lichten.

Wij begrijpen dat u zich zorgen maakt na het zien van de undercover opnamen van de onverdoofde slacht in Nederland, maar wij kunnen u geruststellen.

Het Halal-vlees dat Super de Boer centraal aanbiedt is uitsluitend van dieren die bedwelmd zijn alvorens ze worden geslacht. De slachtmethode gebeurt door EEG goedgekeurde slachterijen die door de Voedsel en Waren autoriteit worden gecontroleerd.

Het Halal-assortiment dat Super de Boer centraal inkoopt bestaat hoofdzakelijk uit diepvriesartikelen. Daarnaast zijn er enkele winkels (i.v.m. de vraag in lokaal marktgebied) die een aantal soorten Halal-vleeswaren in hun assortiment hebben.

We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u verder nog vragen hebben, dan vernemen wij dat graag.

Met vriendelijke groet,

Super de Boer

Ella | 15-12-10 | 11:21

@saxas | 15-12-10 | 09:46
Karbonades worden toch echt uit een varken gesneden dus ik denk dat die sowieso niet halal zijn ( zomaar een gok ) .

Amigo1973 | 15-12-10 | 11:20

Lé Big Mac | 15-12-10 | 11:12
Haha, ach een ieder zo zijn eigen taalgebruik. Maar ooit gehoord van 'kunstmatig stremsel'. Zo halal, kosjer, vegetarisch en diervriendelijk als het maar zijn kan. *wordt spontaan vrolijk van boosheid van anderen*

mailor | 15-12-10 | 11:20

@doenormaal! | 15-12-10 | 10:57
+ 1

Amigo1973 | 15-12-10 | 11:17

ik blief geen halal dus geen campina meer

alex.66 | 15-12-10 | 11:16

Onverdoofd, religieus slachten is kudt!
Maar wat heeft dat in godsnaam met melk en kaas te maken?
123tieneke | 15-12-10 | 10:35
Die kaas bevat stremsel van onverdoofd geslachte runderen.

Lé Big Mac | 15-12-10 | 11:14

mailor | 15-12-10 | 11:10
Die kaas die je in je stomme kaaskop stopt bevat stremsel van onverdoofd geslachte runderen. Rund dat je er bent.

Lé Big Mac | 15-12-10 | 11:12

Ik koop alleen maar Zwitserse kaas overigens ;-) Veel lekkerder. En die Zwitsers die zijn tenminste niet achterlijk.

doenormaal! | 15-12-10 | 11:11

om je rot te lachen al die aanstellerige reacties! alsof je proeft/merkt/ruikt dat iets halal is... *voor zoveelste keer hoofdschuddend wegloopt*

mailor | 15-12-10 | 11:10

Ik heb mijn vrouw gevraagd geen NL-kaas meer te kopen totdat er een merk is.
Doodziek word ik van die klootzakken.
Zelf hebben ze bezwaar tegen de cellulose van varkensbeendie om capsules van medicijnen zit.
Ons drukken ze dit letterlijk in onze maag, en ook nog ZONDER het te zeggen.
Kutvolk, en nog erger, het stelletje landverraders dat ze stilzwijgend steeds verder helpt binnendringen.

Lé Big Mac | 15-12-10 | 11:04

Even een belangrijke toevoeging aan mijn schrijven van 10.33 uur. "Dat sommige producten halal zijn zal mij een biet wezen." Dit geldt alleen als die producten dat toevallig altijd al waren. Ik wil niet dat mijn eten nu anders n.l. volgens een halal manier bereid gaat worden omdat er hier teveel moslims wonen. Mensen die halal willen eten moeten maar emigreren naar een Moslimland. Dit is Nederland!!!! Wij zijn niet halal, nooit geweest ook! Wij eten drop en hageslag en gewone hollandse kaas sinds mensenheugenis en geen op brute wijze gedode schapen of runderen. Ik wil ook niet meewerken aan dierenleed veroorzaakt door achterlijk religieus gedachtengoed waardoor een dier onnodig moet lijden doordat het onverdoofd de keel wordt doorgesneden. M.a.w. Ik wil geen halalvlees moeten kopen in de supermarkt! Nergens overigens en dat moet niemand willen.

doenormaal! | 15-12-10 | 10:57

baba4oog | 15-12-10 | 10:29

Straks is het je vrouw die er aan moet geloven.

doenormaal! | 15-12-10 | 10:41

Dat zijn mensen die onderwerpen zich en lijden aan zelfvernietiging. Het zijn de dwazen en ze zitten overal.

Kruiddamp | 15-12-10 | 10:51

Alles draait om HALAL FUCK*NG G*LD

roodisgroot | 15-12-10 | 10:48

Ik heb de kaasjes direct aangeboden bij de buren, de politie heeft aangeboden om morgen mijn horloge en trouwring terug te vragen.

funkyd | 15-12-10 | 10:46

@Big Bear Hunk | 15-12-10 | 10:28
leest u mijn reacties van 10.29 en 10.33 uur svp. We willen het gewoon niet op de verpakking zien! En nu weet u ook waarom ook u dat niet zou moeten willen.
U bent zeker weer een van de sukkels die links stemt en immigratie -en alle meegeïmmigreerde denkbeelden zoals dat homo's met hun hoofd eerst van de moskee moeten worden gegooid, vrouwen geslagen mogen worden, Nederlanders ondersgeschikt zijn aan Moslims etc. etc.- als een verrijking van onze samenleving ziet? En dat wil u dus ook graag eten blijkbaar.

doenormaal! | 15-12-10 | 10:41

Ik moet geen produkten waar dieren voor op een beestachtig pijnlijke en angstige wijze zijn doodgebloed !

Kipkleppert | 15-12-10 | 10:38

Onverdoofd, religieus slachten is kudt!
Maar wat heeft dat in godsnaam met melk en kaas te maken?

123tieneke | 15-12-10 | 10:35

Dat sommige producten halal zijn zal mij een biet wezen. Dat er nu mensen in Nederland zijn die roepen dat dit ook op de verpakking moet komen te staan is veel erger. Dat willen we niet. Nederland is al veel en veel te veel geïslamiseerd. We willen hier gewoon blijven zoals het was en geen half Islamitisch land worden waar dat achterlijke geloof dat geweld en haat predikt zelfs op ons eten zichtbaar is.

doenormaal! | 15-12-10 | 10:33

Wat een potsierlijke uitzending was dat gisteren, much ado about absolutely nothing. Alleen halallofoben gaan dan moeilijk doen over het feit, dat de kaas, naast dat-ie voldoet aan de nederlandse wetgeving, óók halal is. Wat dat betreft zij die qudtgrrrristenen van de EO geen haar beter dan de doorsnee relikoekwaus van streng-islamitische signatuur.

baba4oog | 15-12-10 | 10:29

Nederlands eten is NIET religieus. Nooit geweest ook en ook nu niet. PUNT.

doenormaal! | 15-12-10 | 10:29

Ok een beetje late reactie maar de onwetendheid regeert weer eens; heel veel voedsel kan gewoon halal gecertificeerd worden omdat het van zichzelf al aan de religieuze regels voldoet en dus halal is. Moet alleen even op papier vastgelegd worden. Er hoeven nou eenmaal geen koeien te worden geslacht om melk te produceren.
Volgende keer ff denken voordat je allemaal gaat blaten.

Big Bear Hunk | 15-12-10 | 10:28

de islam regeert alleen wij hebben het niet in de gaten
Als je er iets van zegt dan word je door links afgemaakt.

harob | 15-12-10 | 10:23

Altijd heerlijk om te zien die naïviteit van de linkse kerk. Ze komen zichzelf gewoon weer. tegen. Goede vondst van Pritt; Als u halal producten koopt steunt u islamitische onderdrukking en terreur.

Kruiddamp | 15-12-10 | 10:21

Ik hoop dat die koe in het filmpje stiekum naar het Noorden of Zuiden keek, West kan helaas niet want zover kan hij z'n kop niet draaien.
Waar gebeurd verhaal: Ik had een Turkse collega die tijdens de Ramadan 5 keer per dag wilde bidden, dus ook onder werktijd. Hij mocht niet midden op de werkvloer bidden, dus ging jij met z'n groene kleedje naar de zolder.
Hij nam een kompas mee om te bepalen waar het Oosten was.
Op een dag zag een collega de Tuk bidden, richting het Westen.
De collega vroeg hem later waarom hij dat deed. De Turk zei dat hij gewoon naar het Oosten had geden, want het kompas wees net als de afgelopen 5 jaar dezelfde richting aan.
Wat bleek. Op zolder ston ook de CV installatie/Boiler van het pand.
Het kompas wees dus de plek van de CV aan als het Noorden i.p.v. het echte Noorden. Had de Turk dus 5 jaar naar het Westen zitten bidden.
Hij zat daarna gelijk 6 weken in de ziektewet, zo ziek was hij ervan.

zwerfpaal | 15-12-10 | 10:09

@ redactie | En elke keer dat je die smeerzooi op je toastje smeert heeft ergens een geit pijn aan haar gat! * Thieme-modus uit *

dubbert | 15-12-10 | 10:02

e-mailbommetje naar alle supermarkten lijkt me! Als iedereen ff meedoet, kunnen we kijken of het lukt om dat halal binnen een week te bannen! www.partijvoordedieren.nl/recent/email...

R0gerthat | 15-12-10 | 09:56

saxas | 15-12-10 | 09:53
Laten we samen strijden tegen de Islamisering van NL.

Ella | 15-12-10 | 09:55

je was me net voor Ella!

saxas | 15-12-10 | 09:53

Marianne Thieme stuurt initiatiefwet verbod op onverdoofd ritueel slachten naar Kamer

02-06-2009

Raad van State wil dat pijnlijke slachtmethode toegestaan blijft , met beroep op
.
‘godsdienstvrijheid’
.
www.partijvoordedieren.nl/recent/news/...

Ella | 15-12-10 | 09:51

Ook vlees is stiekum halal. Dat betekent dat als u een carbonaatje eet er toch een beest richting Mekka leeg heeft staan bloeden alvorens het ritueel aan mootjes is gehakt. Daar hoor je de dierenclubs trouwens helemaal niet over....
Maar kipjes moeten kunne scharrelen... tssskkkkk

saxas | 15-12-10 | 09:46

PVV wil Iran aanvallen.
Suggestie: met niet halal-kazen (whatever that may be)

Koos Knak | 15-12-10 | 09:46

Als de medewerkers van Campina nu gewoon af en toe in het kaasmengsel tuffen zijn we van dit probleem ook weer af.

drOetker | 15-12-10 | 09:44


Universiteit Leiden serveert Halal-vlees van onverdoofd geslachte dieren
10-09-2007

Amsterdam, 10 september 2007
Universiteit Leiden serveert dit studiejaar voor het eerst Halal-vlees in haar kantines.
Dit is voor PINK!, de jongerenorganisatie van Partij voor de Dieren, onbegrijpelijk en zij komt hiertegen in actie.
www.partijvoordedieren.nl/recent/news/...

Ella | 15-12-10 | 09:40

Straks blijken de servers van Geenstijl ook nog Halal te zijn! Of alle autos en snelwegen!

Wat wordt de volgende 'scoop'? Dat het grootste deel van de koekjes in de supermarkt ook Halal zijn aangezien ze de meeste daarvan ook al sinds tijden niet meer met dierlijk vet bereiden? Of het grootste deel van de chocolade?
Denk dat zelfs de PVV niet de moeite gaat nemen om hier kamervragen over te stellen. Ook al weet je het nooit met die gasten.

Nyg | 15-12-10 | 09:40

Misschien is dit een idee?

Albert Heijn overspoeld met protestmails halal-beleid
24-10-2006

Amsterdam, 24 oktober 2006 - Albert Heijn wordt overspoeld met protestmails tegen haar halal-beleid.
Een uur na de uitzending van TROS Radar, waarin duidelijk werd dat Albert Heijn vlees van onverdoofd geslachte dieren verkoopt als regulier vlees, náást het halal-schap waarin het vlees van ritueel geslachte dieren herkenbaar is, waren er al 5.000 protestmails verstuurd via de website van de Partij voor de Dieren.
Ook kwamen er bij de partij veel verontwaardigde reacties binnen van mensen die zich bedrogen voelen door Albert Heijn omdat ze zonder het te weten ritueel geslacht vlees hebben geconsumeerd.
Directe aanleiding voor de protestactie was het feit dat Albert Heijn sinds vorige week in 48 vestigingen halal-vlees van onverdoofd geslachte dieren verkoopt en consumenten verkeerd voorlicht over de achtergronden daarvan.

www.partijvoordedieren.nl/recent/news/...

Ella | 15-12-10 | 09:38

Jullie NEEderlanders laten julliezelf in de bek scheidtten door die haatbaarden. Uit angst hiervoor scheidtten jullie jezelf al in de bek. Stelletje slappe bange angsthazen. Alleen achter het toetsenbord zijn jullie leeuwen!

italian bastard | 15-12-10 | 09:37

lol @ campinareclame voor filmpje uitzendinggemist..

R0gerthat | 15-12-10 | 09:35

Rammstein | 15-12-10 | 09:18
Nee,

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 09:35

Het wordt inderdaad tijd voor een Hollands kwaliteitsstempel op allerlei producten. "Dit product is gegarandeerd 100 % NIET-Halal". Misschien moeten we die producten HaLOL noemen.

Aardappeleter | 15-12-10 | 09:33

Theodoros | 15-12-10 | 09:20

''En niks roepen over dierenmishandeling als je zonder morren leeft in het land van de kiloknallers.''

Ik vind het altijd van weinig ambitie getuigen als je iets slechts vergelijkt met iets dat nog slechter/ook slecht is.
.
Of moet ik uit je dubbel-post concluderen dat jij ook halal-slachten afkeurt?

Ella | 15-12-10 | 09:30

Ook in de 2e kamer heeft de Islam het er al voor het zeggen.

"Halal vlees Kamerrestaurant van verdoofd geslachte dieren"
Delen
28-10-2010

De halalproducten die in de restaurants van de Tweede Kamer worden geserveerd zijn afkomstig van dieren die verdoofd ritueel geslacht zijn.
Dit laat Gerdi Verbeet weten in een brief aan Marianne Thieme.
De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren schreef een brief aan het Presidium nadat onduidelijkheid was ontstaan over de gehanteerde slachtmethode van het geserveerde halalvlees in de restaurants van de Kamer.

Ella | 15-12-10 | 09:26

Goed, het is duidelijk:

* Alleen nog varkenskaas koopt *

Balsaq | 15-12-10 | 09:21

Halal-, koosjer- of FSM-bestendig... maakt mij geen f*ck uit. En niks roepen over dierenmishandeling als je zonder morren leeft in het land van de kiloknallers. Peter Singer, take it away.
Merken jullie nou ook dat je door die gure Geert-wind toch wat vriendelijker lacht tegen een moslima als je de deur openhoudt bij de Bijenkorf? Gek is dat.

Theodoros | 15-12-10 | 09:21

Halal-, koosjer- of FSM-bestendig... maakt mij geen f*ck uit. En niks roepen over dierenmishandeling als je zonder morren leeft in het land van de kiloknallers. Peter Singer, take it away.
Merken jullie nou ook dat je door die gure Geert-wind toch wat vriendelijker lacht tegen een moslima als je de deur openhoudt bij de Bijenkorf? Gek is dat.

Theodoros | 15-12-10 | 09:20

Volgens mij worden in NL ook alle lammetjes al Halal geslacht. Dus halal gecertificeerd zijn.

''Slachtdieren worden steeds vaker reversibel (omkeerbaar) bedwelmd omdat het dier volgens de Islamitische voorschriften niet dood mag zijn voor het wordt geslacht.
Vele dieren komen hierdoor weer bij bewustzijn tijdens het slachtproces.
Er moet een onmiddellijk einde komen aan dierenkwellerij door rituele slachtingen en falende bedwelmingen.
Het is een schande dat er in onze beschaving nog dieren bij volle bewustzijn worden opengesneden.''

Ella | 15-12-10 | 09:19

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 09:13
Je bedoelt je mopjes-humor-parade ?

Rammstein | 15-12-10 | 09:18

CDA Mastodonten wilde niet samenwerken met de PVV vanwegen hun verwerpelijk partijpolitiek ten aanzien van de mensenrechten, maaaaar dat het CDA zich conformeert aan de handelsbetrekkingen met deze (Sharia) landen waar mensenrechten echt met voeten wordt getreden, heeft men ineens geen ethische, morele of principiële bezwaren hiertegen! Dit geldt overigens voor heel veel politieke partijen... deze hebben eveneens HALAL Boter op hun hoofd

ONS | 15-12-10 | 09:17

Het voelt net alsof je je verjaardag viert en de visite om andere hapjes vraagt.
*hoofd schudden doet*

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 09:13

Exit einde finito Campina voor mij.Ze moeten het er maar op vermelden als het halal is zodat ik er mijn eigen keuze in kan maken en niet stiekem door mijn strot proberen te duwen.Ik ben nederlander en ik wil absoluut niks eten waar ook maar een vleugje halal of dierenmishandeling aanzit.

huppeltrutje | 15-12-10 | 09:12

Ja EN? Ik proef geen verschil. Hou toch gvd es op dat gestook altijd.

Ozdorp | 15-12-10 | 09:10

Pritt wordt een beetje sneu...... Heb je niet nog een vette scoop over een agent met een kapotte koplamp???

Het Koude Gooi | 15-12-10 | 09:07

Het is niet leuk gasten te hebben die te raar zijn om jouw eten en feestjes te respecteren en toch zelf altijd maar gastvrij de tollerante lul te zijn voor dat xenofobe kutvolk.

Jan Passant mk2 | 15-12-10 | 09:06

Nieuwe reclame voor Campina:
10 bontkraagjes die met vlammenwerpers 3 kilo Jongbelegen in de fik steken.
"Ze smelten de Kazen !'

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 08:59

En wie durft er nog geytenkaas te eten?
fuckje | 14-12-10 | 22:39
Ja ik weet het,ontzettende late reacktie.
Maar ik krijg de [smerige] gedachte van gevulde geitenkaas maar niet uit mijn hoofd.
Hahaha humor heb je wel fuckje.
Eet u smakelijk met de kerst.

1%biker | 15-12-10 | 08:58

Of die mossels bevroren brood verkopen.
Met hal.

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 08:52

Ik weet wat nieuws, ga ik echt rijk mee worden: halalf om halalf gehakt!

*alvast nieuwe Benz bestelt*

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 08:51

Halal bier; kan je halallend over straat.

Schetenwapper | 15-12-10 | 08:47

Creaguurder | 15-12-10 | 08:43
Campina is uit op onze - jawel - onze Oliedollars.
Want al die achterlijke zitten met hun kondt op onze olie.
U hoort het goed.

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 08:46

@Reinaert | 15-12-10 | 08:17

Mwah, ik laat me dan niet zomaar uit het veld slaan. Iets met alcohol is nog sneller klaar ook.

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 08:44

Islamiseren betekend gewoon vet geld verdienen in Nederland.

Campina buit die schijtislam gewoon commercieel uit, En Allah vind dat goed en de PVDA ook.

Creaguurder | 15-12-10 | 08:43

@Hobbykip | 14-12-10 | 22:39
Ja, halal gelachte kalveren. Maar die zijn wel verdoofd geslacht, en in feite komt dat erop neer dat de methode precies hetzelfde is als normale slacht van kalveren. Alleen moet er een of andere pipo Allah machallah roepen voordat het mes erdoorheen gaat. Nou nou nou... daar wordt ik vast ziek van dan.
.
Ik denk trouwens dat FrieslandCampina een zware kluif gaat hebben in het zoeken naar stremsel uit lavermagen die NIET halal geslacht zijn.
.
Dus nog steeds... niets te zien, gewoon doorlopen.

Qippie | 15-12-10 | 08:42

Ik werk nu bij DE in Joure. Daar maken ze automatenkoffie en oploskoffie.
Hier in de gang hangt ook een halal certificaat. En binnenkort is er opnieuw een halal audit.

DingleBerry | 15-12-10 | 08:41

Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:32
Voorzichtig en succes vandaag !
Later.

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 08:41

@TheLuggs | 15-12-10 | 08:27

Je zet me inderdaad aan het denken. Die Senseo-dingen zijn inderdaad wel gemeengoed ondertussen, da's waar. Zouden die mensen dan echt allemaal dat spul drinken?

*** Eigen koffiemasjien nog maar weer eens een slinger geeft ***

Reinaert | 15-12-10 | 08:40

Luitjes tot laters, begeef me weer op gladde wegen.

Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:32

TheLuggs | 15-12-10 | 08:25
Daar zijn we het zeker over eens.

Varkensjuin | 15-12-10 | 08:32

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 08:30
Verdomme ja, dat is ook zo.

Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:31

Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:28
Ze gaan er in ieder geval niet mee voetballen.
Daar hebben ze kranzen voor.

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 08:30

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 08:25
Misschien worden nu wel groene balonnen losgelaten.
( groen = kleur islam) en van Milner.
Je kon wel eens gelijk krijgen met dat gevalletje snel weg.

Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:28

@Reinaert | 15-12-10 | 08:17
Er zijn horden "koffiedrinkers" die dat vrijwillig thuis drinken...

Nee, oploskoffie met een scheut buisman is trefzekerder...

TheLuggs | 15-12-10 | 08:27

Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:17
Ik denk dat deze jongen een heule stille tocht krijgt.
farm4.static.flickr.com/3136/258818592...
Gevalletje snel weg, dat zeg ik je.

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 08:25

@Varkensjuin | 15-12-10 | 08:12
Dat moet ieder voor zich uitmaken... Echter kun je dat alleen indien je correct geinformeerd wordt.

TheLuggs | 15-12-10 | 08:25

@Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:17

Een 62-jarige inderdaad. Die ook nog gewoon z'n werk doet, leest u even mee, dames en heren raamambtenaren? Het kan dus wèl na je vijftigste!

En trouwens.... over VOC-mentaliteit gesproken!

Reinaert | 15-12-10 | 08:21

Ligt het nou aan mij of zijn er écht zoveel simpele zielen dat ze de dubbeldikke satire niet zien?!?
Het niveau heeft hier ooit hoger gelegen.

Rest In Privacy | 15-12-10 | 08:21

Real Opperprutser | 15-12-10 | 08:18
Van de belasting moet ik die voorhuidjes verzamelen en een keer pe rjaar krijg ik daar controle door een complete lul voor terug.

Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:21

Nou heb ik uit betrouwbare bron dat er in de Frico smeerkaas met ham in plaats van ham stukjes voorhuid verwerkt gaat worden. Dit in het kader van de islamitisering

Real Opperprutser | 15-12-10 | 08:18

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 08:12
Klopt het was een salto mortale met losse handen en tanden.

Reinaert | 15-12-10 | 08:12
Weekdieren zijn niet Halal, in elk geval heeft die figuur zijn nek gebroken op een 62 jarige Nederlander.

Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:17

@TheLuggs | 15-12-10 | 08:06

Oploskoffie is zeau 1990. Daar hebben we ondertussen toch de Senseo voor? Warm slootwater zonder smaak in te krampachtige bakkies. Mij verjaag je d'r wel mee!

Reinaert | 15-12-10 | 08:17

Dit slaat in als een bom. Bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle hebben ze vandaag gelijk het werk neergelegd. Dat zal ze leren ons een Halal Kerst op te dringen!

Simon_GS | 15-12-10 | 08:16

@Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:08

Nou ja, 't was in elk geval een marokkaan mèt een ruggengraat, ander had 'ie z'n nek ook niet gebroken. En ik maar denken dat 't allemaal weekdieren zijn. Niet waar dus!

Reinaert | 15-12-10 | 08:12

TheLuggs | 15-12-10 | 07:46
Je hebt een punt. Echter mij maakt het geen reedt uit of koeien nu wel of niet verdoofd geslacht worden. En dat slachten is ook maar het laatste stukje van de martelgang van die beesten in de hele bio-industrie. Ik vind het een zwak argument om een beest uit de bio-industrie te eten, maar je alleen maar druk maken over de wijze van slachten. Niet-gelovigen zijn net zo hypocriet als gelovigen. En ik kan het weten, ik ben zelf geen haar beter.

Varkensjuin | 15-12-10 | 08:12

Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:08
Waarschijnlijk valt die klap onder de 6 % BTW-regeling.
Beeldende kunst.

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 08:12

Kaas zonder stremsel van de lebmaag is reeds zeer oud en dat stremsel kun je vervangen door de Kardoen, zie
nl.wikipedia.org/wiki/Kardoen
Nog een mooie plant ook.

ecologiste | 15-12-10 | 08:08

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 08:04
Een voordeel van de huidige regering is in elk geval binnen, de man zit niet vast.
De dader had beter kunnen duiken, maar dat is niet Halal.
www.youtube.com/watch?v=0rnXP6tGjXY&am...

Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:08

Bespottelijk *koffiemelk & smeerkaas in de vuilnisbak tyft*

De Stramme Kabouter | 15-12-10 | 08:08

@Biff Eagleburger | 15-12-10 | 07:54

Oploskoffie heeft zo zijn nut... Met name om ongewenste gasten buiten te werken. Je bent immers gewoon gastvrij, maar als je een 2e bakkie aanbied moeten ze altijd weer weg....

TheLuggs | 15-12-10 | 08:06

Het is de vertrutting/hysterie van Nederland die al begon jaren geleden toen AH geen fles wijn meer deed in het kerstpakket om de moslimmedewerker niet tegen het hoofd te stoten.... Ik bedoel als een fles wijn niet mag van je geloof geef je 'm aan de buren of gooi je hem weg....

maraboe | 15-12-10 | 08:06

Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:03
Mogge maat.
Hij kwam iemand tegen die de kaas niet van zijn brood liet eten.
Een held, als je het mij vraagt.

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 08:04

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 07:59
De kaas ligt die vent zwaar op de maag,
mogguh maat.

Sjeng de helle | 15-12-10 | 08:03

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 07:46
Vergeet onze eigen Tan niet:
www.medianed.com/wp-content/uploads/20...
gentle giant | 15-12-10 | 07:48
... gaat tie gelijk weer liggen.

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 07:59

Ik voelde mij wel belazerd na het zien van die uitzending. Mag ik als consument niet weten dat mijn voedsel halal is? Andersom komt overigens ook voor: dat men in de fabriek de genetische structuur van vlees weet aan te passen zodat de moslim niet weet dat hij varken eet (zoals de keuringsdienst van waarde een keer heeft aangetoond). In ieder geval moet er zo snel mogelijk een verplicht keurmerk voor halal voedsel komen.

Simon_GS | 15-12-10 | 07:56

aanvulling @ 06:17
Hebben die 500 animalcops van Graus nog een hele kluif an om al die op beestachtige muzelmanwijze gestremselde kazen in beslag te nemen en uit de winkels te verwijderen.
Om nog maar te zwijgen van het sluiten en verzegelen van die dhimmie haatkaasbedrijven van campina en consorten.
Dit zijn dezelfden die zich druk maakten toen Fitna werd vertoond, bang dat ze waren dat ze een order voor een pallet yogidrink an Saoedie-Arabierië zouden misleaupen.
Met krentenwegende kruidenier Wientjes voorop.

Geheimrat Schultz | 15-12-10 | 07:55

@TheLuggs | 15-12-10 | 07:48

Oploswat? Blasfemist! Burn in hell!1!!1!!!

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 07:54

BOYCOTTEN DIE HANDEL! Wie wil er nou een plak kaas op brood waarvoor een koe op barbaarse manier moet worden afgemaakt? Blijkbaar begrijpen deze producenten dat zélf ook prima, anders hadden ze de het religieuze waardeoordeel

Dagelijkse Dosis | 15-12-10 | 07:51

@Biff Eagleburger | 15-12-10
Ligt eraan, ik betwijfel of je in oploskoffie het veschil proeft met leidingwater....

TheLuggs | 15-12-10 | 07:48

@Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 07:44, staat er eens een Marokkaan vroeg op ...

gentle giant | 15-12-10 | 07:48

@Teun van het Tuinpad... je krijgt er 3 euro bij uit.
Stom stukje tekst... moeten ze tegenwoordig al koeien slachten om de melk eruit te halen... en dan ook nog halal... stelletje luie kaasmakerts!

Soep | 15-12-10 | 07:46

Zo pan met spek en ei gaat verorberen en alle zonden die op de plank liggen gaat reactiveren.
Sigarettes and Whiskey and wild wild women.
www.youtube.com/watch?v=yVw96wzmZC8

Sjeng de helle | 15-12-10 | 07:46

@Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 07:32

De helft van de bevolking heet hier zo. Spelling naar keuze ook nog.

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 07:46

@Varkensjuin | 15-12-10 | 07:11
Voor het maken van kaas is stremsel nodig. Stremsel komt uit de magen van koeien.
Daarvoor worden koeien geslacht. In Nederland dienen koeien geslacht te worden volgens een bepaalde methode die het minste leed oplevert voor de koeien. Uitzonderingen worden gemaakt voor rituele slacht. Een facilitering van religies waar ik persoonlijk op tegen ben. De religie moet zich maar aanpassen aan de wet en niet andersom.

Ik en vele anderen met me heb bezwaar tegen het onverdoofd slachten van dieren. Dat die gast die de slacht uitvoert over allah loopt te prevelen maakt mij verder niet uit, kan wat mij betreft niet meer kwaad als meekwelen met gordon op de radio. Als er dus in eten via een religieuze sluiproute anderszins onwettig verwerkte ingrediënten zitten wil ik dat weten.

En die CDA'er in de reportage loopt zo te geilen op zijn eigen religieuze vrijheid om anderen dingen op te leggen, dat hij voorbijgaat aan een simpel feit dat de kaas in het filmpje weldegelijk is aangepast. Er zit immers stremsel in van koeien die geslacht zijn op een methode die in nederland illegaal is ware het niet voor de uitzondering van jawel religie...

TheLuggs | 15-12-10 | 07:46

gentle giant | 15-12-10 | 07:37
De eerste klap is een daalder waard !
Wat kost een losse Telegraaf tegenwoordig ?

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 07:44

*uitsmijter Ham/Kaas zonder Kaas maken gaat*
Omdat het kan.

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 07:41

Nou ja zeg, dat is wel sterk spul! Ik ga er acuut dubbel van posten! *** Plop ***

Reinaert | 15-12-10 | 07:41

@Biff Eagleburger | 15-12-10 | 07:37

Als ik er dan toch al alcohol aan toe wel voegen dan mik ik er wel Cognac doorheen.

Mijn ochtendwater heeft dan weliswaar een stevig percentage alcohol maar op de één of andere manier zie ik toch het niet zitten daarmee mijn koffie op te leuken.

*** Fles Cognac grijpt en naast koffiemasjien zet. Probleem opgelost! ****

Reinaert | 15-12-10 | 07:41

@Biff Eagleburger | 15-12-10 | 07:37

Als ik er dan toch al alcohol aan toe wel voegen dan mik ik er wel Cognac doorheen.

Mijn ochtendwater heeft dan weliswaar een stevig percentage alcohol maar op de één of andere manier zie ik toch het niet zitten daarmee mijn koffie op te leuken.

*** Fles Cognac grijpt en naast koffiemasjien zet. Probleem opgelost! ****

Reinaert | 15-12-10 | 07:40

Wat??? Een commercieel bedrijf dat zijn producten aanpast zodat meer mensen het kunnen kopen.... SCHOKKEND!! Voor je het weet maken ze het ook noot, pinda en glutenvrij zodat die smeerkezen het ook kunnen opeten. Zou het product ook al koosjer zijn in een soort ultiem politiek statement van..... geld willen verdienen? *gaap* is de kerstkomkommertijd nu al weer aangebroken?

linksehobbyist | 15-12-10 | 07:40

Kaas is gemaakt van melk[koeien,geiten,schapen].
De beesten die de melk produceren moeten netuurlijk eten.
En wat eten die dieren?Juist gras.
Gras moet groeien,endus bemest worden.
En waar bemesten we mee?
Juist VARKENSSTRONT.

1%biker | 15-12-10 | 07:40

gentle giant | 15-12-10 | 07:37
Heul erg mooi!

Sjeng de helle | 15-12-10 | 07:40

@Reinaert | 15-12-10 | 07:33

Je kan er in zeiken, maar smaaktechnisch heeft dat wel consequenties.

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 07:37

Geldt alleen voor geitenkaas toch?

Hufter | 15-12-10 | 07:36

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 07:14
Het lijkt de RK kerk wel als pastoor afwezig is,

Sjeng de helle | 15-12-10 | 07:36

Nou ja. laat de kaas maar halal zijn, ik mik er wel een dikke plak ham tegenaan, zeker weten dat mijn broodje ham-kaas vervolgens 100% Reinaert is. En da's héél erg haram!

*** Nog iets moet zien te verzinnen om ook koffie 100% Reinaert te krijgen ***

Reinaert | 15-12-10 | 07:33

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 07:25
Ja.
Nr. 18 is geweldig als vooraf en de TjapTjoi is super.
De bediening ook.
De eigenaar heeft een bloedjee van een dochter- Tan genaamd - die op verzoek 'Wilt u Menu' zegt.
En nee, ze serveert geen kaasplankjes.
;

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 07:32

@Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 07:22

Kijk, daar ben ik nou nog nooit geweest. Hebben ze er wel een Chinees?

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 07:25

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 07:19
Ik kom niet verder dan NieuwVeen.

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 07:22

@Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 07:17

Van een voedselvergiftiging ook, maar New Delhi ga ik ook niemand aanraden.

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 07:19

En Rintje Ritsma verdenk ik ook van het zijn van een Halalloel.

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 07:19

@fleurtje | 15-12-10 | 06:36

Nee muts. Ze verkopen alleen maar meer en meer. Denk je nu echt dat een boycot van Fleurtje uit Kutwratterveen ze wat boeit? Nee dus.

@Sjeng de helle | 15-12-10 | 06:31

Zoals hierboven al gezegd, dat interesseert ze vrij weinig, zolang ze het niet weten, er niet op worden gewezen of als ze alleen zijn. Ken genoeg moslims die wel een slokje lusten , man, vrouw, zodra er geen peer-pressure meer is van mede-gelovigen zijn ze ineens een stuk progressiever.

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 07:14

Prof. D.A.H. Vintik | 15-12-10 | 05:27
Zoals zoveel narigheid.
Kogels, Opwarming, Sharon Dijksma en finnen.
Je kunt er niet eens een lekkere kaasfondue van maken.

Kan ik Mei Li Vos niet krijgen als vrijwilliger om hier hapjes ( kaasies ) en drankjes ( biertjes ) rond te brengen tijdens deze vorstperiode ?
www.gelderlander.nl/algemeen/dgbinnenl...

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 07:14

Ik snap het verband niet helemaal tussen halal kaas en de idioterie die daaraan gerelateerd wordt. Ook niet als het sarcastisch of ironisch bedoeld is. Mocht dat wel zo zijn dat is het op zijn best "niet leuk".
Vanuit de rechtse liberale marktgedachte lijkt me het juist prima. Zo kun je er nog geld aan verdienen ook. En zo worden toch via de belastingen onze hobby's gefinancierd. Links en rechts. Maar dat is natuurlijk niet zo grappig, bedoeld of onbedoeld.

Varkensjuin | 15-12-10 | 07:11

Die gasten kunnen ook geitenmelk en producten kopen, met geiten hebben ze in elk geval ervaring aan de onderkant en de achterkant:
quote:
www.youtube.com/watch?v=AD8TO8hQBZg

Sjeng de helle | 15-12-10 | 07:05

Prof. D.A.H. Vintik | 15-12-10 | 06:57
Da's een goeie,

Sjeng de helle | 15-12-10 | 07:01

@Sjeng de helle | 15-12-10 | 06:47
Een beetje van mezelf en een beetje van Appie.


Ik heb nog een leuke 'zoek de verschillen' voor je:

Vandaag: www.amc.uva.nl/?sid=1170

17 oktober jl.: tinyurl.com/36cbw6l

*staatsjournaal kijken gaat*

Prof. D.A.H. Vintik | 15-12-10 | 06:57

Prof. D.A.H. Vintik | 15-12-10 | 06:44
Mogguh Maat,
Ik heb dus toch de goede lijn te pakken.
Merci,

Sjeng de helle | 15-12-10 | 06:47

Môgguh@Sjeng de helle | 15-12-10 | 06:31
'De Koran schrijft Moslims voor welke dieren geslacht mogen worden en op welke wijze dit moet gebeuren. Producten die in aanraking zijn gekomen met niet-halal vlees zijn verboden. De Moslim mag dieren eten die zelf geen vlees eten.'
www.ah.nl/klantenservice/veelgesteldev...

Die kop ook van die Ormel, aan zijn zenuwenlachje kon je al zien dattie de journalist een 'rat' voor ogen trachtte te draaien.

Prof. D.A.H. Vintik | 15-12-10 | 06:44

Haal lekkere Boerenkaas zo bij de boer vandaan ,zelfgemaakt,heerlijk en niks halal.Laat Campina maar het lazerus krijgen,we leven in Holland
Veel bedrijven vergeten door wie en wat ze heeft grootgemaakt,gaan veranderen,en uiteindelijk zal ze dat opbreken.

fleurtje | 15-12-10 | 06:36

Als het inhoudt dat de kaas bijvoorbeeld niet meer naar traditionele Nederlandse methode wordt gemaakt (door bijvoorbeeld stremsel te vervangen door iets anders) dan hoeven die produkten van Campina van mij niet meer.
Of mocht stremsel wel gebruikt worden en het komt van halal geslachte kalveren, dan hoeft die hele meuk van mij al helemaal niet meer.
Boycot werkt. AH had ook halal vlees in het arsortiment een aantal jaren geleden.
Mensen boycotten AH vlees. Dat hield AH een week vol.
Consumerpower!

Zzzzooooffff | 15-12-10 | 06:35

Mogguh @ All,
Die Ormel van het CDA heeft de wisselbeker verdiend, kan niet verrotten wat er gebeurt als het maar geld opleverd.
Het idiote is dat sommige diervoeders verrijkt worden met slachtafval, waardoor o.a. BSE is ontstaan, met andere woorden van een herbivoor is een carnivoor gemaakt.
Zou dat wel mogen van de Sharia?
Lijkt me toch sterk dat dit mag volgens de Moslim leringen.
Zo bekeken wordt de Moslims ook een oor aangenaaid.
Ormel leg eens uit!

Sjeng de helle | 15-12-10 | 06:31

Môh.
Heb dit programma over het sharia voeder eauk gezien.
Dat ze bij de EO onnozel zijn blijkt wel uit het feit dat de commentaarstem (v.d. Brink meen ik) zei dat het stremsel voor de bereiding van de kazen afkomstig is van.... komt ie:
HALAL VERDOOFDE kalveren.
Eauverigens heb ik onlangs gelezen dat al het kalfsvleesch dat in onze winkels ligt halal is gekeeld.
Dus eauk de kalfsragout in blik voor het pasteitje tijdens de "kuch" Christelijke kerstdagen.


Geheimrat Schultz | 15-12-10 | 06:17

Maarre zijn die koeien dan overdoofd gemolken ofzo?

joajoa | 15-12-10 | 05:17

Prof. D.A.H. Vintik | 15-12-10 | 04:54
"... linker werphand ?"
;

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 04:59

@Teun
"Ook jij kan je eigen commercial maken met Sanne. Upload je grappige of gênante filmpje op www.slankie.nl. Dan maken wij er een echte Slankie commercial van."
www.youtube.com/user/GoedLijfGoedLeven...

Jammer dat de actie voorbij is, anders had je er een leuke steniging achter kunnen zetten. "Gelukkig heb ik altijd nog een goede..."

Prof. D.A.H. Vintik | 15-12-10 | 04:54

Prof. D.A.H. Vintik | 15-12-10 | 04:38
lol
Maar goed, wat 30 jaar Linksch Multi-Culti gedoe niet is gelukt, lukt Campina wel.
Van alle Mossels echte Kaaskoppen gemaakt.
Chapeau !

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 04:47

@Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 04:35
"Is die kaas halal?"
"Alleen de gaten."

Prof. D.A.H. Vintik | 15-12-10 | 04:38

Prof. D.A.H. Vintik | 15-12-10 | 04:30
Ik vind de koppeling meisjes stenigen en Gatenkaas ook wel een leuke.
;)
Mogge !

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 04:35

"Nutricia heeft recentelijk de samenstelling van Nutrilon Pepti veranderd door gebruik te maken van een andere eiwitbron. Dit nieuwe product is Halal, waardoor het ook gebruikt kan worden door Moslims." www.amc.nl/upload/teksten/emmainfothee... (pdf-alert!)

Nutrilon, aanbevolen door tinyurl.com/395lxto . (helemaal naar beneden scrollen!)


Môgguh@Teun
Volgens mij niet hoor, wel is het woord 'kopkaas' vaak gevallen.

Prof. D.A.H. Vintik | 15-12-10 | 04:30

*draadje niet terug leest*
Is de vergelijking met Nazi-Duitsland en CAMPina al gemaakt ?
Nee ?
Dan nu.

Mogge @ all.

Teun van het Tuinpad | 15-12-10 | 04:25

*doet ut licht uit*

Koffiezoetje | 15-12-10 | 04:10

@F. von Zeikhoven | 15-12-10 | 03:58

Boeren worden in een wurggreep gehouden. De coöperaties bepalen wat ze moeten produceren, boeren hebben weinig keus. Als ze niet meewerken vallen ze binnen no time om. Ziek!

Koffiezoetje | 15-12-10 | 04:06

Het wordt pas echt creepy als die Brabo's en Limbanezen mekaar straks met de kaerrenevál groeten met hallaaalf!
/out

F. von Zeikhoven | 15-12-10 | 04:00

Koffiezoetje | 15-12-10 | 03:47
Campina is een boerencoöperatie. Staat hier opt Nationaallandschapseiland in het pittoreske Maasdam -waar nog in geen duizend jaar een kaasmakerijk stond te staan- een MelkunieCampinafabriek. Compleet met Yoghurttoren. Een boer zal op dit eiland geen duppie laten liggen alstie d'r een ziet. Halal, kosjer, u vraagt, zij draaien.
Gisteren nog een rake kenschets gehoord van een vrind. Zat z'n oma op een verjaardag jaren terug, roept zo'n Gerko ineens! "Zonder ons had je in d'noorlog mooi verrekt van d'n honger! Zegt Oma z'eer gevat: Kan wel wezen, maar dan had ik mooi wel nog een kast vol linnen gehad!

F. von Zeikhoven | 15-12-10 | 03:58

Parsons | 15-12-10 | 03:37
Nee joh, dat halalgedoe is een verbastering van Kosjer. En het kosjer-systeem is nou zo'n simpele leeftip waar je gezond oud mee kan worden. Als je even zonder 220V zit en je koelelementjes klotsen je tent uit. Want water blijft in woestijncondities, dus dat is niet Chloorcondities, inderdaad maar een paar dagen goed. Moet je na een dag of drie echt niet meer achterover slaan want je kotst je ingewanden via de plek waar de zon nooit schijnt tòch keihard langs je strottehoofd je bakkes uit. Daar komen dan weer verrekes op af, en die zijn dus ook niet helemaal kosjer. Want vreten net zo makkelijk een mensenlijk als dooie schapenharses. En zonder dat er een haan naar kraait heb je zomaar Kreuzveld-Jacobs. Niet dat je daar zelf nog wat van meekrijgt, want je wordt gek van geluk dat het leven steeds simpeler voor je blijkt te zijn...

F. von Zeikhoven | 15-12-10 | 03:53

@F. von Zeikhoven | 15-12-10 | 03:33

Mij hoef je niet te overtuigen, certificaten stellen te vaak weinig voor. Even een vragenlijstje invullen, of een summier onderzoekje, een bedrag overmaken, en je mag weer een logo voeren op je website.

Mijn plempsel was bedoeld om aan te geven dat er vanuit Campina zijde moeite moet zijn gedaan, en €€ over de toonbank zijn gegaan om zo'n certificaat te bemachtigen. Ik krijg daar geen warm gevoel bij, gezien het onderwerp. Verre van dat.

Koffiezoetje | 15-12-10 | 03:47

Parsons | 15-12-10 | 03:35
Tja, die FricoFriesen... Die bedenken zich nog wel een keer als Galatasaray voor de tweede keer in successie voor de lol de Kaatstitel achteloos inpikt tijdens een trainingsstage in Tietjerk... Ze hadden Foppe den Haan nooit mogen laten gaan naar die Ottomaanse Zwarte Zee retraite....

F. von Zeikhoven | 15-12-10 | 03:47

@F. von Zeikhoven | 15-12-10 | 03:33

Genau. Alsof er een keuringsdienst voor halalshit bestaat. Hoeveel moslims lopen er trouwens niet op varkensleren schoenen of smeren hun gezicht onder met varkensafvalproducten, of eten snoep waarin gelatine is verwerkt? Ik schat alleen de hardcore berggeit in Afghanistan niet. Maar da's alleen omdat ze het daar niet hebben. Toon mij een gelovige en ik toon u een hypocriet.

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 03:47

@seven | 15-12-10 | 02:49
Allemaal leuk en aardig, maar de idiotie die halal heet komt voort uit de sharia seven. Daar gaat het om.

Parsons | 15-12-10 | 03:37

*zich bij deze geheel vrijwillig volonteren doet om als eerste de trekkert van de Familie von Z. MG42 eens lekker aan te halen op de eerste rij...*

F. von Zeikhoven | 15-12-10 | 03:36

@i-synergy | 15-12-10 | 02:42
Kots een eind weg, het topic ging niet over die pedomalloot, maar over Friesland Foods die de sharia een warm hart toe draagt.

Parsons | 15-12-10 | 03:35

@ Koffiezoetje | 15-12-10 | 03:24
een halallogo mogen plakken... Zie je nou zelf niet hoe dom dat staat? Mogen plakken. Al plak ik de hele Kuip dicht met Halalstikkers, geen Halalpolitie die me een halt toeroept.
0031 gaat keihard kapodt aan die schapekoppen die zo lekker volgzaam achter keurmerk Zus en Zo aansjouwen omdat ze anders de Leiding in hun bestaan denken verloren te zijn. Jaja. En wat dan? Sta je toch maar mooi voor l*l in de verkeerde rij...

F. von Zeikhoven | 15-12-10 | 03:33

Qua serieus comment, religie an sich is zo gek nog niet. Biologisch heeft het zelfs een niet onbelangrijke functie. Het houdt in ons onze dierlijke instincten in bedwang die ons Heaumeau S. als soort hebben doen losmaken van die moorddadige Chimpansee's en die Fun Loving Bonobo's.

Wat religie zwaar gecorrumpeerd heeft, en nog steeds doet zolang er een machtstructuur in verankerd is, is het misbruik dat machtswellustelingen al eeuwen weten te maken van dit op goed vertrouwen en lieve (letterlijk) vrede in gezonde harmonie (gelijkwaardigheid) met wat je umfelt maar bevatten kan gebaseerde wijsheidsvehikel.

Religie is geen godsdienst, maar een wijze die de zoekende mens uiteindelijk naar alwetendheid voert.

F. von Zeikhoven | 15-12-10 | 03:28

Alle certificeringen kosten de producenten geld, dat is in alle beroepsgroepen. Het is echt niet zo dat Campina spontaan dat halal certificaat toegewezen gekregen heeft. Dat wordt aangevraagd, en er wordt fors voor betaald. Ik vermoed dat ze zelfs een halal logo op hun kaas en aanverwante artikelen mogen plakken, maar dat nog niet aandurven omdat dat hier nog wat gevoelig ligt (om maar eens een eufemisme te gebruiken).

Koffiezoetje | 15-12-10 | 03:24

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 03:05
Hou het stil voor de eo of biedt andere keuze voor de thuismarkt.
'Over grenzen heenkijken, dynamiek, VOC mentaliteit, toch?' /jpb
When in Rome, do as the Romans do.
Enfin: Dat Pritt ironisch was en de actie vd eo tot in extremo doortrekt ontgaat kennelijk sommigen.

seven | 15-12-10 | 03:22

@Parsons | 14-12-10 | 22:45 |
Smerig inderdaad

atm0s | 15-12-10 | 03:20

@seven | 15-12-10 | 02:49

Ik houd met dagelijks bezig met zogenaamde 'export compliance', in de breedste zin van het woord, en als wij via via op een legale manier aan Myanmar kunnen leveren, dan gaan we dat zeker doen. Sterker nog; we kunnen niet wachten tot de Iraanse markt opengaat. Fuck principes. Geld verdienen is het enige geloof. Als we daarom bij wijze van spreken een kek, nietzeggend, etiketje op onze producten moeten plakken, dan gaat dat zeker gebeuren.

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 03:05

De vraag is hoe groot deel vd moslims zwaar tillen aan niet-halal kaas. Kalferenstremsel blijft rund, das voor velen genoeg om te weten. De fundi's die persé keurmerken willen doen vaak of ze iedereen vertegenwoordigen en daardoor overdrijven bedrijven wellicht omdat die fundi's de beeldvorming sturen.

seven | 15-12-10 | 03:04

@Biff Eagleburger | 15-12-10 | 02:54
vindt? WTF.

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 03:00

@ Biff Eagleburger | 15-12-10 | 02:54
Meer kans op autoreply alstie onderwerp KiddoKopKaas neerplempt. Die KKK is altijd goed voor 'n alerte fronsbrauw, zelfs van Greet...

F. von Zeikhoven | 15-12-10 | 02:59

Bij een Turkse Supermarkt op de Hoefkade in 070 verkopen ze Halal-Haribo. Nou heeftie verdomd lekker broodjes Döner voor wèhnach, dus FvonZ is er regular. Toch maar 'ns gevraagd ghoeshjo ghallalGharibo? Blijkt dat somminge infedels het durven! Gewaun wijngumstuf maken van pork! Vieze verrekkesgelatineshit! Eerlijk waarhoor! Persoonlijk wil ik er nog niet deaud mee gevonden worden, met die gore Haribo. Maar daaar gaat het nou even niet over. Lekker wijngummetje, iemand?

F. von Zeikhoven | 15-12-10 | 02:54

@i-synergy | 15-12-10 | 02:42

Ik weet niet hoeveel je gedronken hebt, maar vooralsnog vindt ik al 4 stukken over die teringpedo en maar 1 over kaas. Je kan tante Greet natuurlijk mailen, maar ben bang dat je geen antwoord krijgt.

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 02:54

Parsons | 15-12-10 | 02:23
Daar is het te laat voor, de aantallen dwingen vrijwel elk groot Europees bedrijf te kijken naar de wensen van die doelgroep. Daarnaast is er de export naar vele typen landen. Ze zijn er nu eenmaal, certificaat scoren voor producten die dat toch al vrijwel vanzelf zijn (stremsel nodig is nog geen 1/10 promille tov hoeveelheid melk en kwam toch vaak uit gist ipv uit kalverenmaag www.kennislink.nl/publicaties/modern-s... (2001) en inspelen op wensen is een logisch gevolg. (Zo kunnen vega's die tegen vlees zijn expliciet kiezen voor plantaardige of genoemde gist stremsel, idem halalslachtmijders De poort tegen islamisatie is immigratie en securalisatie. Halal is niet precies dat onderdeel uit islam waarom de islam gevreest wordt. Focus dus op de bron en niet op bijzaken. Wellicht dat een actie ala GB bij de Mac meer keuze en label qua kaas geeft maar er komt geen moslim minder door in NL.

seven | 15-12-10 | 02:49

-weggejorist-

i-synergy | 15-12-10 | 02:42

er staat wel meer niet op de verpakking wat maar beter is dat we het niet weten
zou wel goed zijn voor het overgewicht in nederland

Tim Grimbek | 15-12-10 | 02:39

♪Smiling is my way out
When I'm lonely or in doubt
Crying doesn't cheer you up
Smiling, keep on walking ♫

Ofwel, 'altijd blijven lachen, gewoon doorlopen'.
Bah! Dhimmitude anno 1982.
www.youtube.com/watch?v=V86Xt4lvpaI

Prof. D.A.H. Vintik | 15-12-10 | 02:29

@seven | 15-12-10 | 02:22
Dat is een benadering, maar ik heb nog zelden in een toelichting voor een diervriendelijk produkt gezien, "dat een boswachter verantwoordelijk is voor het productieproces".
Uit uw bijdrage van 01:59 lees ik, "dat moslims verantwoordelijk zijn voor het productieproces".
Ben ik veeleisend, als ik gewoon een vakslager verwacht en geen gereutel over een actiegroep die zich een productieproces denkt te moeten toe-eigenen?
Althans (en daar wringt bij mij overigens de schoen het meest): in de ogen van de hollandse kaaskop die uit onwetendheid of uit idealisme wil meeveren met iedere hype.

HY78 | 15-12-10 | 02:29

Religie is achterlijk. Buigen voor religie is achterlijk. Bedrijven die buigen voor sharia werken mee aan de invoering er van.

Succes dames!

*het licht uit doet*

Parsons | 15-12-10 | 02:29

Pure marketing. Moslims hebben tenslotte ook poen om uit te geven.
En vanuit het warme Verre Oosten, een oprecht goedemorgen aan koud NL!

Biff Eagleburger | 15-12-10 | 02:27

@An die ARBEIT | 15-12-10 | 02:24
Overheidslink met kopje "Niet-westerse allochtonen krijgen meer kinderen" gemist natuurlijk. Geeft niks hoor, slaap lekker.

Parsons | 15-12-10 | 02:26

Parsons | 15-12-10 | 02:17
Ik heb van pius wat boeken geleend (en gelezen) over Islam in onder andere Nederland. Ja, er zitten creeps tussen. Ondertussen wordt de counterstrike army bijelkaar geneukt in de VS.
www.youtube.com/watch?v=LACyLTsH4ac

dosis | 15-12-10 | 02:25

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 02:12 Tja...'t was in ieder geval genoeg om mijn vertrouwen in dat apparaat volkomen te verliezen en terug is het ook niet meer gekomen.

Ennieweetjes: een paar van die gasten hebben intussen voor moord gezeten of zitten nu nog steeds, maar ik loop nog steeds rond dus who's complaining?

Intussen staat de zon hier hoog aan de hemel, ik ga een kopje koffie scoren. Met een halal creme fraiche taartje, denk ik.

Welterusten straks (@all), 't was weer gezellig.

vraagstaart | 15-12-10 | 02:25

@seven | 15-12-10 | 02:22
Meeliften op het succes van de sharia.

Het is maar waar je je mee wilt associëren als bedrijf.

Parsons | 15-12-10 | 02:24

@Parsons | 15-12-10 | 02:03
Hier wil ik wel even voor terugkomen...

Het grafiekje dat je postte verwijst naar allochtonen, niet Moslims. In de link antivenin.blogspot.com/2008/03/de-isla... spreekt men over 5,6% Moslim in 2008 en komt van een blog. Terwijl je zelf Wiki als een onbetrouwbaar medium noemt, maar vervolgens wel cijfer een blog aandraagt.

Sorry, maar ik zie geen cijfers die de cijfers van Wiki, en dus aannemelijk het CBS tegenspreken. Over het uit de bocht vliegen, daar bedoelde ik het feit mee dat je maar niet op de stelling van Art in wou gaan. Terwijl ik het een sterk punt vond en vind. Ik zie dat je inmiddels wel gewoon de discussie bent aangegaan, dus ik neem het hierbij graag terug.

En nergens stel ik dat we het maar altijd met elkaar eens moeten zijn. ;) Een goede nacht, nogmaals.


En nu echt, heel erg, super, *out*


An die ARBEIT | 15-12-10 | 02:24

@seven | 15-12-10 | 02:14
Zoals ik hierboven al zei, prima reden om die hut te mijden als de pest.

Parsons | 15-12-10 | 02:23

@ vraagstaart | 15-12-10 | 02:02
Hoe dan ook, het blijft klote en ook traumatisch denk ik, om gedurende een aantal weken in deze stress te leven. Zou er graag meer over praten, maar nu even niet *moe, erg moe is*.
Ik wens jou een fijne dag!


@ Parsons
Denk je aan je gezondheid?
Goede voortzetting nog hier.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 02:22

Je kan het ook zien als het halen van het zoveelste keurmerk. Diervriendelijk, scharrel, biologisch, co2neutraal, halal..
Je wilt als bedrijf aan iedereen verkopen en als een in dit geval makkelijk te scoren extra papiertje een extra groep klanten oplevert..

seven | 15-12-10 | 02:22

seven | 15-12-10 | 02:14
Hahaha! LOL!
Als het niet van jou zou komen, riep ik HOAX:)

dosis | 15-12-10 | 02:17

@OneandOnly | 15-12-10 | 02:13
... ons land wordt overgenomen door mannen met baarden....?
ccccc
Ik denk dat Willem van Oranje zich zou omdraaien in zijn graf/

ojédiaré | 15-12-10 | 02:17

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 02:09
"Het onderwerp van discussie is overduidelijk het wel of niet faciliteren van de sharia.".

Faciliteren is te lezen als kaas eten (cq tanken)? Dat is uw stelling.
Mag ik faciliteren ook lezen als "uit naïeviteit of uit een doelbewust streven om geld te verdienen, iemand die misbruik van je (FC) wil maken, geen strobreed in de weg liggen"?

/ot Mooie discussie overigens.

HY78 | 15-12-10 | 02:15

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 02:09
Je hebt mij overtuigd. Niet dat je daar wat mee opschiet, maar toch;)
(ik vond het ook al, alleen met minder woorden)

dosis | 15-12-10 | 02:14

@OneandOnly | 15-12-10 | 02:04
Het volstaat om volgend jaar alleen uw vrouwelijke familieleden te besnijden.
(hoewel de piek al wel vervangen moet zijn door een maantje)

ojédiaré | 15-12-10 | 02:14

@ Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 02:11
Sweet dreams, Art, en ik hoop het voor je.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 02:14

Parsons | 15-12-10 | 01:58
Shell olie voor voedselproductiemachinesmering is halal
"HALAL CERTIFICATIQN SERV|CE FOUNDATEON ISLAMIC CENTRE BERNE
44, L Q
lt is certified that Shell Cassida Products
Produced by Shell Lubricants Switzerland AG.of Bern, Switzerland
is halal according to the Islamic Jurisdiction and fit for the consumption by the
Muslims. These products are completely free from any haram ingredients of
animal origin and I or alcoholic components. The equipment used during the
production does not come in contact with alcohol or any kind of products
andlor by-products of haram origin. The storage facilities are indiscriminately
separate, having no contact, what so ever, to any haram product, which must
be appreciated as such. The producer is comprehensively informed about halal
and haram, and is committed to the halal guidelines." etc www-static.shell.com/static/can-en/dow... pdf halal certificaat (jpg versie docs.google.com/viewer?a=v&q=cache...
Shell Cassida Fluid HF
SYNTHETISCHE HYDRAULISCHE OLIE VOOR GEBRUIK IN DE VOEDINGSMIDDELENINDUSTRIE
"Shell Cassida HF kan worden toegepast bij de bereiding van “koosjer” en “halal” producten. "" www.epc.shell.com/Docs/GPCDOC_Benefrux...

seven | 15-12-10 | 02:14

Het is nu echt zo ver.... ons land wordt overgenomen door mannen met baarden. Onbegrijpelijk dat we het niet hebben zien aankomen..... Vader Abraham loopt hier nota bene al eeuwen in dit land rond! En die is geboren met een baard.

OneandOnly | 15-12-10 | 02:13

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 02:09
Mee eens.

@Parsons | 15-12-10 | 02:10
Onzin.

gebruikert | 15-12-10 | 02:13

@ vraagstaart | 15-12-10 | 02:02
Sjeezzzz, werd je zo erg geterroriseerd? Wat een rotverhaal en wat een Falen met een grote F, inderdaad.
Ik hoor zoveel mensen over falende en door afwezigheid schitterende politie.
Maar ik denk dat die lui zelf ook regelmatig aan handen en voeten gebonden zijn.
Het klopt in ieder geval niet, en het instituut wat ons burgers zou moeten beschermen, wordt zodanig beperkt en aan banden gelegd dat er van die bescherming nauwelijks nog sprake is.
Belangrijker zijn de administratie en de inkomsten.
En het straatje-schoonvegen nadat er wel een keer wordt geschoten of zo.
Doorgedraaid, dat wordt NL onderhand.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 02:12

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 02:09
Mijn olie komt uit Alaska.

Nou goed?

Parsons | 15-12-10 | 02:12

Parsons | 15-12-10 | 02:08
Dat mensen tegen drugs zijn, soit. Maar het kortzichtige denken dat er bij komt kijken.
"Ook denkt hij dat het drugstoerisme zal afnemen door de invoering van de wietpas." Nou, dat denk ik niet. De meeste wiet die wordt gekweekt, gaat naar het buitenland of wordt in Nederlander aan buitenlanders verkocht. Dat gaat echt niet veranderen als je ineens een wietpas moet hebben. Ik hoop dat ze dezelfde leverancier krijgen als de NS voor hun systeem.

dosis | 15-12-10 | 02:12

Kon was dat...... Geen idee

c.onjo | 15-12-10 | 02:11

En nu ga ik slapen.

Wellicht ben ik na een goede nachtrust iets minder gedesillusioneerd dan ik nu ben.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 02:11

Laatst hoorde ik dat je je ook slangen en spinnen kon melken. Misschien is er wel een lekker kaasje van te maken?

c.onjo | 15-12-10 | 02:09

@Parsons | 15-12-10 | 01:58
Nee, dat is echt schandalige semantiek. I won't stand for it.

Het onderwerp van discussie is overduidelijk het wel of niet faciliteren van de sharia. Er wordt gesteld dat FC dat op zijn manier doet en ik stel dat mensen die onverantwoord liters olie er doorheen jagen dat op hun manier doen. Niks appels en peren!

Als het één slecht is, dan is het andere dat sowieso ook. For the sake of argument neem ik nu even aan dat FC de sharia faciliteert binnen onze maatschappij. Dat geeft me de ruimte om te stellen dat onze olieverslaving via Saoedie-Arabië hetzelfde effect sorteert.

Alles staat nu één op één. Het kan dan ook niet zo zijn dat, wanneer we juist *niet* willen dat de sharia zich in onze maatschappij vreet, we na het aannemen van beide stellingen het één wel toelaten en het andere niet. Dat bestaat niet!

Buiten deze theorie is het in de praktijk zo dat ik de eerste stelling verwerp, maar jij niet. Wat ik zeg klopt dus pas niet als je de tweede stelling, die ik wel onderschrijf, zou verwerpen; als je zou toegeven dat onze Westerse olieverslaving niet bijdraagt aan het faciliteren van de sharia. Ik weet dat je dat niet zult toegeven.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 02:09

Parsons | 15-12-10 | 02:06
Het is gewoon een modegril. We hebben jaren achter de States aangelopen, daar is ook weinig goeds van terechtgekomen. En misschien snappen die mosselmannen wel helegaar niet hoe ze die BigBrother-infrastructuur moeten bedienen. Zijn we daar ook meteen vanaf.

dosis | 15-12-10 | 02:08

@dosis | 15-12-10 | 02:00
Hoezo is hij gek geworden dan? Ik kan me wel voorstellen dat mensen voor een verbod op drugs zijn. Of het werkt is een tweede.

Parsons | 15-12-10 | 02:08

@seven | 15-12-10 | 01:59
Met andere woorden - valt er in dit land nog te ontkomen aan islamwaanzin?

Zo erg is het dus al.

Parsons | 15-12-10 | 02:06

@ drs.Nee | 15-12-10 | 01:52
Tergend.
Bah.
Arme meisjes.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 02:05

Parsons | 15-12-10 | 02:02
Emotie is een ziekte, kerel. En daar hebben gewoon medicijnen voor. Hier, neem wat halalpilletjes.
*streng doch overredend kijkt*

dosis | 15-12-10 | 02:04

@seven | 15-12-10 | 01:51
Mooi, hoef ik me niet meer te schamen dat ik daar niet tank.

Parsons | 15-12-10 | 02:04

Het wordt steeds gekker.... volgend jaar moeten we allemaal een halalkerstboom hebben.... let op mijn woorden.

OneandOnly | 15-12-10 | 02:04

@An die ARBEIT | 15-12-10 | 01:52
Hoezo vlieg ik volledig uit de bocht? Alsof je het hier godverdomme altijd klakkeloos met elkaar eens moet zijn? Wat is dat nou weer voor onzin.

En die cijfers heb ik al naar gelinkt. Had ze maar gelezen.

Parsons | 15-12-10 | 02:03

Waarom mag kaas niet halal-gecertificeerd zijn?

gebruikert | 15-12-10 | 02:03

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:51 Ik vraag het maar omdat de politie er in mijn ogen al decennia lang een handje van heeft om er "even" niet te zijn als er dreiging is. Ik heb het zelf mogen ondervinden toen ik aangifte deed na te zijn neergestoken.

Wekenlang geterroriseerd, de politie gaf aan dat het levensbedreigend was gegeven de achtergrond van de daders, maar ze "konden niets doen". De bescherming van yours truly op weg van school naar huis was teveel werk. Dus kon mijn vader me komen halen, met wat vrienden en gewapend - maar dat laatste hebben we maar niet verteld.

Uiteindelijk hebben "we" het zelf opgelost, maar ik had dan nog het geluk dat een paar zeer gewelddadige sportschoolmaatjes het zat waren dat ik daar ook al werd opgehaald door dat schorem.

De politie heeft geschitterd door afwezigheid, ondanks talloze telefoontjes als ze weer met tig man bij school stonden te wachten. Ik mag blij zijn dat ze nooit mijn huisadres hebben achterhaald.

vraagstaart | 15-12-10 | 02:02

@Rammstein | 15-12-10 | 01:52
Het is slechts een voorbeeld die (voor)oordelen bevestigt. In 2010 hebben we er velen gezien, sommige persoonlijk en dicht bij, sommige ver van ons bed, maar oh zo bevestigend.

In concreto heb ik het over iets dat al jaren geleden is voorgevallen en ook toen gold als bevestiging van een (voor)oordeel.

Tot op heden heb ik nog niets gezien, gehoord, meegemaakt en/of gelezen dat het tegendeel bewijst. Sterker nog...

Ach laat ook maar, zullen wel emoties zijn. Toch?

Parsons | 15-12-10 | 02:02

@ Mindy | 15-12-10 | 01:49
Truste liefie!

De Gooise Matras | 15-12-10 | 02:01

Prettige discussie verder, deze kaaskop gaat slapen.

Mindy | 15-12-10 | 02:00

OT. Onno Hoes is gek geworden. Ben ff link aant zoeken.

dosis | 15-12-10 | 02:00

Schandalig! Halalkaas..... what's next? Halalboeren? Moet een boer een jurk aan en zijn baard laten staan. We leven hier in Nederland, niet in Saudi Aranistan!

OneandOnly | 15-12-10 | 02:00

@ Mindy | 15-12-10 | 01:49
Er wordt wat afmishandeld achter de coulissen.
Om droevig van te worden.
En heel terecht dat zulke doorgeslagen ouders uit de ouderlijke macht worden ontzet.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:59

"Naast halal vlees verkoopt Albert Heijn ook halal vleeswaren"http://www.ah.nl/klantenservice/veelgesteldevragen/albertheijn/article.jsp?trg=klantenservice/veelgesteldevragen/albertheijn/article.ah.halal
"100% halal vlees

Het halal vlees van Albert Heijn voldoet aan de islamitische voorschriften. Het vlees komt uit slachthuizen waar alleen halal geslacht wordt en waarbij de dieren bedwelmd worden. Onze leveranciers zijn halal gecertificeerd en worden continu gecontroleerd door halal certificeringinstellingen. Bij de leveranciers zijn moslims verantwoordelijk voor het productieproces. Voor het vervoer wordt het vlees gescheiden en luchtdicht verpakt. Zo weet u zeker dat het vlees altijd vers en 100% halal is." www.ah.nl/halal

seven | 15-12-10 | 01:59

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:53
Nee Art, het heeft er iets mee te maken als de Gasunie Nederlands gas als halal gaat kwalificeren om het te kunnen exporteren naar het MO. Snap je nu waar je redenering mank gaat?

Parsons | 15-12-10 | 01:58

@ An die ARBEIT | 15-12-10 | 01:52
Good night, Sunny Boy!

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:58

@ Parsons | 15-12-10 | 01:47
Dat zou je haast denken, hè?
Doorgedraaid in alle goed-doe-pogingen.
Er zijn zoveel dingen waar ik me boos over kan maken aangaande deze context. Maar dat ga ik niet doen, gezien de tijd.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:57

@Parsons | 15-12-10 | 01:53
Pertinent onwaar.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:54

@An die ARBEIT | 15-12-10 | 01:52
Truste.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:53

@ An die ARBEIT | 15-12-10 | 01:42
Een jaar of wat geleden nuttigde ik dit puur en in redelijk grote hoeveelheden #horecaverleden....

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:53

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:49
Een discussie is prima, maar dient niet gevoerd te worden op oneigenlijke gronden met een drogredenering als basis. Je vergelijkt appels met peren. De ultieme drogreden.

Parsons | 15-12-10 | 01:53

@Parsons | 15-12-10 | 01:49
Nouja, dan niet. Ik kan en wil je niet dwingen.

Laat onverlet dat ik het er niet mee eens ben. Het heeft namelijk alles met het onderwerp (wel of niet faciliteren van de sharia) te maken.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:53

@Parsons | 15-12-10 | 01:45
Spijt me zeer Parsons, maar ik denk dat je morgen dit draadje nog maar een rustig na moet lezen. Dat je je eigen visie op de zaak hebt snap ik, en good for you.

Maar in deze discussie met Art vlieg je volledig uit de bocht.

Daarbij wacht ik nog steeds op cijfers die mijn cijfers ( je weet wel, die van Wiki ) tegenspreken. Maar, wees gerust, ik zal er niet minder door slapen.

Nu dus...

Groeten en kussen voor ieder die ze wil, welterusten.

* out *

An die ARBEIT | 15-12-10 | 01:52

Parsons | 15-12-10 | 01:47
With all possible respect, ik vind je te emotioneel als het op dit onderwerp aankomt.

Rammstein | 15-12-10 | 01:52

@ vraagstaart | 15-12-10 | 01:42
Geen idee wat de rol van de politie is geweest. Ze zullen ongetwijfeld e.e.a. hebben gedaan (denk ik?).
Wat ik begreep van het verhaal is dat ze te weinig gesteund is geweest. En onvoldoende beschermd.
En dat terwijl ze notabene haar werk, voor een hoger doel, aan het doen was.
Het is een zieke wereld met omgedraaide normen en waarden.
Ik word er ziek van.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:51

Die keurige goedgelovige zakenmensen van Frico weten niet wat halal inhoudt. Het is ook heel moeilijk te begrijpen, daarom zal ik zal het even uitleggen. Een product is halal als de verkoper zegt dat het halal is. Bij de joden moeten er speciale bereidingswijzen zijn toegepast, voor de voedsel- en warenautoriteit zijn er ook speciale eisen. Voor halal is er maar één eis, de verkoper of producent moet zeggen dat het halal is, en als de verkoper of de producent vol lijft houden dat het halal is, ook als is hoofdingrediënt geperste varkensstront en is het hoogstpersoonlijk geboetseerd door menstruerende dames van lichte zeden. Zolang men vol blijft houden dat het halal is dan is het ook halal. Dat men dit niet weet is jammer, maar dat is een stuk van het spel. Halal is geen zegening, het is geen reinheid en het is geen speciale formule om iets tot stand te brengen, halal is een predicaat. Het heeft niet meer zeggenschap dan de tekst "Nieuw" en "Nu Extra Lekker" of "Verbeterde receptuur!"
De reden voor deze kolder is gelegen in het feit dat het met de islam te maken heeft, men kan zelden grotere kolder aantreffen dan de zaken die met moslims en de islam te maken hebben. De achterliggende gedachte van de reden dat halal alleen maar een predicaat is en slechts een verkooppraatje is gelegen in het feit dat als een moslim een product zou kopen dat niet halal zou zijn, dan zou die moslim branden in de hel, 365.000.000 keer de oneindige eeuwigheid lang in de genadeloze brandende pijn totdat de huid totaal verschroeid is, en dan nog een keer. Maar omdat een moslim niet mag bloeden voor de handige verkooppraatjes van de oplichtende slager, bakker of kruidenier, daarom is deze regel bedacht, als een moslim iets eet dat niet halal is, maar de verkoper heeft gezegd dat het halal is, dan is het ook halal! Dan kan de moslim niet voor schuldig worden aangewezen voor een zonde die hij niet begaan heeft. Er is dus geen mogelijkheid voor de moslim om te zondigen als gevolg van de kwade opzet van een ander. Handig!
Maar het resultaat is dat de directie van Frico Friesland-Campina is zo onwetend stom dat ze geld hebben uitgegeven voor de certificering die nergens maar dan ook helemaal nergens voor nodig is. De directie van Frico bestaat uit achtereinde van varkens! Hierdoor kan er nooit iets uit de fabriek komen dat echt halal is, alleen maar schijnbaar halal, zogenaamde halal producten. Ik vraag me af hoeveel Frico betaald heeft voor die certificering? Ik weet zeker dat het genoeg is voor een huis ergens in een warm land, ik weet zeker dat er dan daarom ook ergens een huis in een warm land mee betaald is, letterlijk! De achterlijke varkens van Frico zijn bij de neus genomen, en ergens zit een halal-certificeerder te lachten tot Allah een krul in zijn staart krijgt!

vanhetgoor | 15-12-10 | 01:51

Nieuwe stelling van de nacht: waarom zijn er verhoudingsgewijs veel homo's onder de pedofielen? Valt mij erg op.

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:50

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:41
Art, nogmaals - je haalt er iets bij (de grondstof olie die geografisch gezien toevalligerwijs veelvuldig voorkomt in contreien waar haatapen wonen) dat minder dan niks met het onderwerp te maken heeft.

En om die reden ga ik er niet inhoudelijk op in.

Het slaat namelijk nergens op en is bovenal een drogredenering.

Parsons | 15-12-10 | 01:49

@Parsons | 15-12-10 | 01:45
Het is zeker geen drogreden. Dat het je niet aanstaat, dat staat vast.

Welke drogreden is het en waarom heb ik ongelijk?

Jij denkt zeker dat ik dit voor de lol doe, maar ik probeer gewoon mijn punt te maken. Het lijkt me dat ik dat mag, nadat ik hier al meerdere aanvallen op mijn zogenaamde onwetendheid heb moeten doorstaan (daar reken ik Parsons | 15-12-10 | 01:05 onder, maar ik vind dat geenszins erg. Discussies mogen scherp zijn).

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:49

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:40
Dit doet me denken aan begin jaren '90, familie van me zag hun bovenbuurmeisje van een jaar of 15 langs het raam vliegen, totale paniek maar pa was de baas, het kind had tich breuken en werd uit huis geplaatst, ze hebben haar nooit meer gezien...

Mindy | 15-12-10 | 01:49

@ Rammstein | 15-12-10 | 01:31
Nee hè, klinkt wel oké, vond ik ook.
Een ander zou het waarschijnlijk kudtherrie vinden.
Ach ja, ieder zijn ding.


Wat wil je weten?

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:47

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:40
Ik krijg tranen in m'n ogen (letterlijk) van zo'n verhaal vooral omdat ik het dicht bij komt. Geen zin om details te duiden, maar één ding staat als een paal boven water - wij zijn knettergek dat wij dit nog pikken.

Parsons | 15-12-10 | 01:47

*bliep*

buzz fuzz | 15-12-10 | 01:46

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:42
Dat hoor ik graag.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:45

Vraag voor Turrukje, vroeger was Turkije multicultureel met 30% Christenen etc bv, nu 99,8% moslim. Geeft te denken toch?

seven | 15-12-10 | 01:45

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:40
Nee Art, je bent aan het drogredeneren. Dat is vermoeiend en bovenal misstaat het je.

Parsons | 15-12-10 | 01:45

La Bailaora | 15-12-10 | 01:39
Ik verwees zeg maar naar kattenmepper. Meh... kwam niet helemaal over zoals het hoorde. Nvm.

Nietvoordekat | 15-12-10 | 01:44

@vraagstaart | 15-12-10 | 01:37
Eensch!

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:43

@La Bailaora | 15-12-10 | 01:37
Aanvullend: hetzelfde geldt voor die klimaatidioten trouwens.

Parsons | 15-12-10 | 01:43

Ach echte mannen eten sowieso geen kaas

YoungEnoh | 15-12-10 | 01:43

@La Bailaora | 15-12-10 | 01:37
Ja dat denk ik ook. Zelfs als de handen van hun kinderen worden afgehakt omdat ze een snoepje bij de Ethos hebben gepikt zien ze het nog als de actie van eao radicale gek.

Parsons | 15-12-10 | 01:43

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:48
Aha, Wodka dus :)

An die ARBEIT | 15-12-10 | 01:42

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:40 Waarom lees ik niets over *kuch* de politie in dit verhaal?

vraagstaart | 15-12-10 | 01:42

Onderzoek van Beer is wellicht interessanter onderzoek uit 2007 gebaseerd op de cijfers tot 2006 toen oa ten tijden van Verdonk de immigratie sterk afnam en er over het algemeen steeds minder immigratie was. Dat het daarna nadat het kabinet viel weer zou stijgen twitpic.com/3294d9 tegen de toenmalige trend in had Beer niet voorzien.

(fig 2 tot 2006 depot.knaw.nl/5/1/demos-23-09-debeer.p...
Zelfs op basis van die achterhaalde cijfers die gebaseerd werden op een dalende trend qua immigratie en dus totaal lager was dan nu de realiteit is qua immigratie was er al een stijging tot 24,4 % van het aantal moslims in 2050 mogelijk. (Senario 3 Sterke stijging Pagina 4 en 5.)

seven | 15-12-10 | 01:42

@ Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:29
Nou ja. Als je eruit bent, laat maar weten. En als je het overweegt, dan zal ik je steunen. Bij voorbaat al.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:42

geyl, lekkere kaas

neemjemoederindemali | 15-12-10 | 01:42

@Parsons | 15-12-10 | 01:38
Dat vind ik persoonlijk zwak.

Ik zeg niet dat je moet stoppen met autorijden, ik zeg dat het in het licht van het bestrijden van de giftige invloed van de islam geen kwaad kan om *minder* te rijden.

Of zuinger.

Oliedollars doen de vrije wereld meer kwaad dan halalkaas.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:41

@HY78 | 15-12-10 | 01:36
Dank, ben gelukkig niet de enige die dat in ziet.

Parsons | 15-12-10 | 01:41

Aiii fittie Parsons vs Art?

Mindy | 15-12-10 | 01:41

@ Parsons | 15-12-10 | 01:30
Is ongetwijfeld van invloed, ja.
Echter, in deze contreien zie ik ze zelden en ook mijn alarmbellen zijn gaan rinkelen.
Hoorde van de week een zeer akelig verhaal, over een jeugdzorgmedewerkster uit BoZ die een Marokkaans kind uit huis had geplaatst.
Wat denk je? Wraak natuurlijk. Is het ziekenhuis ingestoken (in nek). Na maanden revalidatie en ontslag uit ziekenhuis is ze wederom (door familie) in elkaar gerost, terug het ziekenhuis in. Tweede maal ontslagen uit ziekenhuis, thuis opgezocht door groep, in elkaar geslagen, verkracht, al die akelige dingen.
De hulpverleenster zit nu voorgoed op de PAAZ, hartstikke doorgedraaid. Man en kind blijven achter.
Ik kan hier niets over vinden op het net, vriend van me had ook het idee dat info hieromtrent wat onder het tapijt geschoven werd.
Heeft op zich niets met halal-smeerkaas van doen, maar ik word er wel heel akelig van. En angstig ook. Het is een algemeen gegeven dat die mensen lange tenen hebben en weinig realiteitstoetsing. En als een fabrikant zijn goederen aan gaat passen, betekent dit dat er (te) velen zijn. Bah. En bang. Dat ook.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:40

@Parsons | 15-12-10 | 01:35
Wat nou?

Waarom is het voor die bedrijven niet toegestaan om indirect de sharia te faciliteren en voor overmatig autogebruikers (daar val jij ook onder als hobbyracer) wel? Let wel, ik stel niet dat die bedrijven dat doen, maar jij wel. Zij dus op hun manier en jij op de jouwe.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:40

Parsons | 15-12-10 | 01:38
zo hoor ik het graag.

La Bailaora | 15-12-10 | 01:39

Kunnen ze het hier nu echt nergens anders over hebben. Wat een bekrompen artikelen + volgelingen, ongelooflijk..

Rafapaz | 15-12-10 | 01:39

Nietvoordekat | 15-12-10 | 01:37
Jij ook een blinde kip?

La Bailaora | 15-12-10 | 01:39

@Art
Laat ik er dan toch één heel klein dingetjes over zeggen - als Shell morgen halal-benzine gaat leveren tank ik er niet meer.

Parsons | 15-12-10 | 01:38

Parsons | 15-12-10 | 01:34
Ja natuurlijk, maar er lopen zoveel blinde kippen rond. Volgens mij als mensen als kattenmepper 3 bomaanslagen van dichtbij meemaken zien ze het nog niet. Ze willen het namelijk niet zien.

La Bailaora | 15-12-10 | 01:37

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:33 Alleen al aan propaganda voor de islam in de Dar al Harb geeft de Saoudische regering 6 MILJARD dollar per jaar uit. Idd tijd dat we dat land weer terug laten glijden het stenen tijdperk in.

vraagstaart | 15-12-10 | 01:37

Parsons | 15-12-10 | 01:20
Is al goed, als ik een moslim was zou ik ook boos zijn van dit soort topics.

Nietvoordekat | 15-12-10 | 01:37

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:31
What, what, whààààt ??

Rammstein | 15-12-10 | 01:37

@Parsons | 15-12-10 | 01:30
Voor wat het waard is: er is volgens mij weinig mis met uw blik.
Los gaan op een productieproces, hoe belangrijk ook, is één ding. Maar als er met dit FC voorbeeld iets aangetoond wordt, is het dat principes afgekocht kunnen worden met marktaandeel, en dat het tonen van ruggegraat blijkbaar ook afgewogen wordt tegen de baten in Euro. "Wel zo makkelijk, kan ons het schelen, quasi-VOC-mentaliteit".
Levensgevaarlijk, als dat in combinatie met de Islam wordt vertoond.

HY78 | 15-12-10 | 01:36

-weggejorist-

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:36

Mindy | 15-12-10 | 01:32
Ik weet ook voldoende over keurmerken en garanties en hoe die soms behaald worden. Op een ander vlak, maar ik geloof dat het in iedere tak van sport een wassen neus is.
En tsja, halal, schmalal, als er een stuk glas in je goedgekeurde kroket zit, lul je ook niet meer.

Rammstein | 15-12-10 | 01:36

Kan ik met terugwerkende kracht nog stemmen op "haatkaas" als woord van het jaar 2010?

Zwijgrecht | 15-12-10 | 01:35

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:28
Dude, echt.

Parsons | 15-12-10 | 01:35

Halal, een groeimarkt;
A fifth of European Union will be Muslim by 2050
Britain, Spain and Holland will have an even higher proportion of Muslims in a shorter amount of time, an investigation by The Telegraph shows. www.telegraph.co.uk/news/worldnews/eur...

seven | 15-12-10 | 01:35

@La Bailaora | 15-12-10 | 01:29
En dat denk ik ook gaat niet veranderen.

Hier nog een fijn stukje en oh zo on topic uit een link die ik hierboven gebruikte:

"Vanaf 5% oefenen ze een onevenredig grote invloed uit in verhouding tot hun aandeel van de bevolking.

Ze zullen aandringen op de introductie van halal (zuiver naar islamitische standaard) voedsel, en zo zorgen voor banen voor moslims in de voedingsindustrie. Ze zullen de druk opvoeren op supermarktketens om dit voedsel in de schappen te plaatsen – met dreigementen voor het geval men aan die oproep niet voldoet."

Hoe gelijk kun je krijgen denk ik dan?

Parsons | 15-12-10 | 01:34

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:31
Sorry, was voor u. Al die nicks ook.

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:34

De uiterlijke kant is zeker veranderd en dankzij de investeringen van Saoudi-Arabië in moskeeën met in SA opgeleide haat-imams en in gratis koranscholen wordt het er niet beter op.
vraagstaart | 15-12-10 | 01:28

En hoe kwamen die Saoedies ook al weer aan hun geld?

Zie je, P, ik maak niet zozeer een persoonlijk verwijt, als wel een verwijt aan het hele Westen. Die olieverslaving moet eraan. Ik dank vraagstaart voor het illustreren van het waarom.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:33

@ vraagstaart | 15-12-10 | 01:28
De fundi's are taking all over the islands!
Help!
En jammer.
Arabieren blijven iets extreems houden.
Extreem rijk, extreem gewelddadig, extreem gelovig, extreem intolerant....
Bah.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:33

@Rammstein | 15-12-10 | 01:23
En die keurmerken, te veel, slaan ook nergens op, evenals AID, keurmeesters etc. Te veel geleerd in m'n baan sic world.

@DANNY3960 | 15-12-10 | 01:25
Gek waarom ga je daarheen uit warm landje grinnik.

Mindy | 15-12-10 | 01:32

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:28
je schetst een mooi dilemma. Dat is idd. zeer k*t, maar dat betekent niet dat je nu maar blij haramkaas moet gaan eten en de sharia moet gaan invoeren omdat je anders hypocriet zou zijn. Olie komt ook uit Noorwegen en de Noordzee (nog wel).

La Bailaora | 15-12-10 | 01:32

Niet willen luisteren naar meneer Wilders en precies zoals hij voorspelde krijgen we het nu allemaal op ons bordje.

idopane | 15-12-10 | 01:31

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:21
Het is niet vies ...... ik zet 'm in de play-list !

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:26
Wild. Nog zo'n nekkenbrekert.

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:29
Was voor la Gooische, die is bezorgd.

Rammstein | 15-12-10 | 01:31

@ deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:29
Neem aan dat deze voor mij was...
Ik hoop het niet, ging om o.a. een prostituee zag ik.
Hmm, zorgelijk, that is.
Dank voor het checken!

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:31

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:27
Ja ik heb je tegels hierboven gelezen en het behoeft geen nadere toelichting dat ik het volledig met je eens ben in deze.

Het baart mij zorgen dat velen dat niet zijn.

Maar goed, ik heb de hele dag rondgehangen in Amsterdam, dus het zal mijn door de dag gekleurde blik wel weer zijn of zo.

Parsons | 15-12-10 | 01:30

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:12
Ik twijfel.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:29

Parsons | 15-12-10 | 01:28
wij zijn het wel vaker eens...

La Bailaora | 15-12-10 | 01:29

Rammstein | 15-12-10 | 01:23
Even checken op mijn mobiel... O jee, 7 november voor het laatst gesproken. Is toch wel wat lang. Hij zou toch niet aangespoeld zijn op dat New Yorkse strand?

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:29

@Parsons | 15-12-10 | 01:13
Hoezo drogredenering? Ik verwijt je hypocrisie.

'Door het als halal te duiden (richting buitenland) faciliteren ze de sharia.
Parsons | 14-12-10 | 23:45'

Je stelt dat bedrijven als FC en Suikerunie de sharia faciliteren. Ik stel dat jij dan precies hetzelfde doet door bij te dragen aan onze Westerse olieverslaving. Je bent toch fervent autorijder en hobbyracer? Nou dan.

Jouw euro's gaan o.a. naar Saoedi-Arabië. Ik hoef jouw niet te vertellen wat ze met dat geld allemaal financieren (hoe ze daarmee de sharia faciliteren). En dan heb ik het nog niet eens over Oil for Immigration.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:28

-weggejorist-

GemLan | 15-12-10 | 01:28

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:18 De uiterlijke kant is zeker veranderd en dankzij de investeringen van Saoudi-Arabië in moskeeën met in SA opgeleide haat-imams en in gratis koranscholen wordt het er niet beter op.

De plus-kant: de fundamentalistische partijen hebben flinke klappen gekregen bij de verkiezingen. Maar spannend blijft het, dat wel. Met name als de jeugd op die koranscholen de "islam" van hun ouders verwerpt voor de arabische versie.

vraagstaart | 15-12-10 | 01:28

@La Bailaora | 15-12-10 | 01:26
islam is haram.

Parsons | 15-12-10 | 01:28

@ Parsons | 15-12-10 | 01:23
Dat gevoel becreept mij ook, ja.
Maar daar waren we het al over eens.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:27

Rammstein | 15-12-10 | 01:23
Aan een restaurantje hier verderop. Maken ze heerlijke wild-stamppot.

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:26

@ kweetitwel | 15-12-10 | 01:12
Nou, nou.
Niveautje weer hier.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:26

Halalkaas is het ultieme voorbeeld van creeping sharia.
Parsons | 15-12-10 | 01:23
Halalkaas is haram

La Bailaora | 15-12-10 | 01:26

seven | 15-12-10 | 01:15
En in Duitsland heb je tijdens de India weken varkensvleesburgers.
En de Nürnburger met bratwurst.
En die zijn lekker.
Beetje heet, dat wel.
En zoals alles Mac, slechts één keer doen.

Rammstein | 15-12-10 | 01:25

Hahahaha, ze liegen, ik was net buiten ..... Czestochowa...... slechts -12.

DANNY3960 | 15-12-10 | 01:25

@ deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:16
Idee hoe lang je hem al niet meer hebt gesproken? Sorry voor het aandringen maar ben wat ongerust.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:23

Mindy | 15-12-10 | 01:19
Yer right

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:19
Geslacht en aangeboden aan een shoarma zaak ? Vragen & meer vragen.

Rammstein | 15-12-10 | 01:23

Halalkaas is het ultieme voorbeeld van creeping sharia.

Ik rust m'n koffer.

Parsons | 15-12-10 | 01:23

@ Rammstein | 15-12-10 | 01:15
of misschien hoor ik het helemaal verkeerd, kan natuurlijk ook, hahaha
*twijfel slaat toe*

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:22

La Bailaora | 15-12-10 | 01:18
/proffessionele modus aan
Het is goed beste Bailaora .... rustig ademhalen, diep komt allemaal goed.
/proffessionele modus uit

kattenmepper | 15-12-10 | 01:21

@Nietvoordekat | 15-12-10 | 01:19
Sorry, zat even in de kattenmepper modus.

Parsons | 15-12-10 | 01:21

Gewoon marktwerking. Meer verkopen is meer winst.
Niemand proeft het dat er een of ander voodoo-ritueel op is uitgevoerd.

gebruikert | 15-12-10 | 01:21

@Nietvoordekat | 15-12-10 | 01:19
Racist!

Parsons | 15-12-10 | 01:20

Halal? Dat is toch het keurmerk voor ranzig en hypocriet?

de melkboer | 15-12-10 | 01:20

@Djibriel Farishta | 15-12-10 | 01:06
Ik heb niet zoveel moeite met halal-voorschriften als de stichting die erover gaat verdoofd slachten toestaat. Ook heb ik er weinig moeite mee als bedrijven hun markt verbreden binnen dit soort grenzen (stremsel van verdoofde kalveren dus). Allicht moet onverdoofd slachten wel worden verboden, dat spreekt voor zich.

Die stichting HVV vind ik ook zeker wel dubieus (in de gaten houden die handel!), maar zolang die deze invulling aan het principe van halal geeft, is dat wellicht wel een positieve ontwikkeling. Als onze Nederlandse moslims - die hier zijn om te blijven en nu eenmaal graag halal eten - waarde hechten aan de mening van die stichting en hun goedkeuring geven aan verdoofd slachten, dan is dat wellicht een positieve ontwikkeling. Wie weet hoeveel meer ze uiteindelijk gaan toegeven.

Je laatste opmerking vind ik overdreven. Niet in de laatste plaats vanwege het gebruik van "staart-tussen-de-benen". FC is immers nergens toe gedwongen.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:20

Rammstein | 15-12-10 | 01:15
Of in mijn magnetron in stukjes gesneden. *kwijlt uit mond*

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:19

Het gesleep (veevervoer dus) metdieren van het ene land naar het andere, nee da's lekker.

Mindy | 15-12-10 | 01:19

Bullshit. We gaan toch ook geen halal zetten op haram vlees omdat dan wat meer mensen het kopen? Wees in ieder geval godverdomme duidelijk als iets halal is, dat scheelt al heel wat. En daarbovenop: ritueel slachten is dierenmarteling, en dient verboden te worden. Godsdienstwaanzin heeft al genoeg menselijke en dierlijke slachtoffers geëist. Daar mag een keer een einde aan komen.

Nietvoordekat | 15-12-10 | 01:19

WirMachenMusik | 15-12-10 | 01:17
Ik denk dat je het groter moet aanpakken. Vraag een lijst van alle fabrikanten van halal-produkten.
Veel lees-plezier.

Rammstein | 15-12-10 | 01:18

@ vraagstaart | 15-12-10 | 01:05

Ook op Java en Sumatra? Ik vond ze daar anders behoorlijk actief. Veel hoofddoeken. En ook inzamelacties langs de weg, voor de bouw van een moskee of 150.
Volgens mij ben ik destijds bij de resten van de uitbarsting van de Merapi geweest van een jaar of wat geleden, was redelijk recent. Indrukwekkend om te zien. En buitengewoon klote om mee te maken.
Ik zou er ook gelegenheidsrelifantast van worden als ik meende dat het zou kunnen helpen.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:18

-weggejorist-

Elq10000 | 15-12-10 | 01:18

bedtijd. Veel spreekuren morgen
Goedenacht allen

kattenmepper | 15-12-10 | 01:18

kattenmepper | 15-12-10 | 01:14
jij kan geen statistieken lezen en haalt begrippen door de war.

La Bailaora | 15-12-10 | 01:18

kattenmepper | 15-12-10 | 01:16
Nee, doe mij het kwartje maar, voor het tolpoort mandje. Dat gaat sneller en je hoeft niet te praten.

Rammstein | 15-12-10 | 01:17

Ik zoek een lijst met alternatieven voor Campina/Friesland-producten.

WirMachenMusik | 15-12-10 | 01:17

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:14
Niet zo een-twee-drie.

Rammstein | 15-12-10 | 01:16

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:12
Nou, om eerlijk te zijn ben ik hem ook een beetje kwijt. Ach misschien heeft ie het druk daar en hij is natuurlijk nog van alles voor mij aan het regelen.

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:16

Rammstein | 15-12-10 | 01:14
Gracias .. nu kan ik rustig gaan slapen.. Palin kwartje valt (oops ik bedoel 50 eurocent)

kattenmepper | 15-12-10 | 01:16

-weggejorist-

kweetitwel | 15-12-10 | 01:15

In GB is Mac gezwicht voor kritiek op halal en serveert weer normaal kippevlees.

seven | 15-12-10 | 01:15

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:12
Misschien ligt hij momenteel wel in haar deep-freezer ...... *Twilight Zone Theme*

Rammstein | 15-12-10 | 01:15

La Bailaora | 15-12-10 | 01:10
Ik wens u verder sterkte met uw angststoornis m.b.t. islam- moslims
Ik heb u de statistieken getoond, zij passen u niet, geeft niet ik begrijp het.....
/psycholoog modus uit

kattenmepper | 15-12-10 | 01:14

@ Rammstein | 15-12-10 | 01:06
LOL.
Dat is misschien nog zeldzamer dan het ontbreken van een magnetron in je huishouden.
Ken jij Nitzer Ebb, btw?

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:14

kattenmepper | 15-12-10 | 01:10
Palin gaat naar alle waarschijnlijkheid "runnen" in 2012 en ze probeert haar topografische kennis te vergroten, en dit weer naar aanleiding van "ik kan Rusland zien vanuit de keuken" remark tijdens de campagne met McCain.
Ik zit (figuurlijk) al klaar met cola & chips.

Rammstein | 15-12-10 | 01:14

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:07
Ga je je nou verdrinken in een drogredenering? Ik dacht nog - ik ga er niet op in. Bij deze doe ik dan dus ook niet.

Parsons | 15-12-10 | 01:13

Turrukje | 15-12-10 | 01:07
Dat komt niet omdat Nederlandse vrouwen nu meer kinderen krijgen, in tegendeel, maar omdat Turkse en Marokkaanse vrouwen van de 3e generatie als 'Nederlandse' vrouw worden gezien. Daarom zullen in de toekomst de vruchtbaarheidscijfers bij 'Nederlandse' vrouwen verder toenemen.

La Bailaora | 15-12-10 | 01:13

@ Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:08
Dat heb ik ook al niet.
Zucht.
Dan maar bij mijn leest blijven.
En jij?

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:12

o=e

Kapitein-Ter-Zee | 15-12-10 | 01:12

Art Vandelay Ultor@ Alles wat je zegt ben je zelf KUDT.

kweetitwel | 15-12-10 | 01:12

@ deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:07
Het is een schat. Maar ik en een medereaguurder maakten ons wat zorgen omdat hij zoek lijkt te zijn sinds zijn vertrek oostwaarts. Blijkt niet nodig, oké, gelukkig maar. Doe hem de groeten als je hem weer spreekt, wil je? Thanks.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:12

Koken doe je, net als vrijen, langzaam en zorgvuldig met alle begrip voor de toepasselijke ingrediënten. Een magnotron is daarbij een absoluut overbodig instrument.

Kapitein-Ter-Zee | 15-12-10 | 01:11

weedo | 15-12-10 | 01:08
Kijk, dat vind ik nou lief.

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:08
Dat wist ik niet. Maar nu wel !

Rammstein | 15-12-10 | 01:11

@Djibriel Farishta | 15-12-10 | 01:06
100% eens.

Parsons | 15-12-10 | 01:11

Rammstein | 15-12-10 | 01:08
Yup. Vanuit de positieve invalhoek. Trots op je roots en dat accepteer je ook van van je buurman die uit een ander land komt. Ik heb het over de NL traditie om alles te labelen.
Overigens was mijn verzoek tot verlichting gericht op je mededeling over Sara op Haiti. Daar worstel ik nu mee..

kattenmepper | 15-12-10 | 01:10

Wat ik me nou al de hele tijd afvraag: als varkens haram zijn, is varkensmest dat natuurlijk al helemaal.

En die varkensdrijfmest wordt gebruikt om akkers en weilanden te bemesten.

is het gras van zo'n weiland, dat groeit van die mest, dan ook haram?

En hoe zit het dan met een koe die dat haram-gras eet?

En de melk daarvan?

En de kaas?

En de groente van zo'n haram-akkertje?

Vragen.....

vraagstaart | 15-12-10 | 01:10

wandaag= was vandaag

seven | 15-12-10 | 01:10

kattenmepper | 15-12-10 | 01:03
je haalt weer veel begrippen door de war. Allochtoon ben je niet 'af' via een ja/nee antwoord. Probleem is ook helemaal niet allochtoon/autochtoon. Ooit een probleem gehad met Chinezen, Surinamers, Zuid Amerikanen? Probleem is met islam. Er zijn ook veel Nederlanders islamiet. Dus allochtoon/autochtoon is de issue niet, vandaar ook dat die allochtonen statistieken totaal niet terzale doende zijn. In de toekomst zullen er steeds meer autochtone moslims komen (4e, 5e, 6e generatie). En zolang de vruchtbaarheid bij die mensen boven de 2 blijft liggen nemen zij in aantal toe, zelfs wanneer er geen Turk of Marokkaan, of andere niet'westerse allochtoon bijkomt. Ja, niet in de statistieken, maar wel op straat.

La Bailaora | 15-12-10 | 01:10

Rammstein | 15-12-10 | 01:01
Er wandaag voedingsdeskundoloog op de radio, magnetron en pakje ten onrechte bekritiseert door slowfood ''nazi's' ;) Gebruik maken van de vooruitgang en tijdswinst is volgens haar ook bij koken oké.

seven | 15-12-10 | 01:09

Als een bok nu smegma aan zijn bokkentampeloeris heeft, is dat dan hala of haram kaas.

titsme | 15-12-10 | 01:09

Rammstein | 15-12-10 | 01:06
Klein? Hoe weet jij nou dat ik klein ben?

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:08

Rammstein | 15-12-10 | 01:01
+1 voor het niet hebben van een magnetron. Ik generaliseer niet graag maar het is slecht gesteld met de nederlandse tong en u kunt mij niet vertellen dat hier allemaal mensen komen die zelf hun bouillon trekken en nog echt koken. Ik reken mij niet tot elite maar een beetje van mijzelf en een beetje van maggie komt er bij mij niet in. Hoeveel mensen eten er straciatello vla uit de supermarkt? Die duwen wel nepchocola naar binnen van een kwaliteit dat het wettelijk niet eens chocola mag heten maar chocolabereiding. Zo kan ik nog wel een paar voorbeelden noemen.
In dit geval heb ik het dus niet over u.

weedo | 15-12-10 | 01:08

Nou, in het kader van cultuur op GS, gratis en voor niks (en geheel on topic):

Kaas: Kaasdroom. Kaasfilm. Kaasonderneming. Kaasdag. Kaaskampanje. Kaasmijn. Kaaswereld. Kaasschip. Kaashandel. Kaasvak. Kaasroman. Kaaseters. Kaasmensch. Kaasbol. Kaastrader. Kaastrust. Kaasdraak. Kaasellende. Kaastestament. Kaasfantasie. Kaasmuur. Kaaskwestie. Kaaswagen. Kaasbeproeving. Kaastoren. Kaaswond.

G.A.F.P.A. General Antwerp Feeding Products Association.

Kelder van 't Blauwhoedenveem.

Laarmans' kantoor met telefoon, bureau-ministre en schrijfmachine.

Een tric-tracdoos.

Een mandvalies.

Een groote kaaswinkel.

Een kerkhof.

(Willem Elsschot)

koerbagh ® | 15-12-10 | 01:08

kattenmepper | 15-12-10 | 01:06
Als er één iemand zich aan zijn roots houdt, en vaker wel dan niet weet wie zijn bet-overgrootouders waren en waar zij vandaan kwamen, is het "de" Amerikaan.

Rammstein | 15-12-10 | 01:08

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:06
En veul geld ook nog eens!

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:08

Anno 2004 kreeg een Marokkaanse vrouw uit de eerste generatie gemiddeld 3,28 kind. Turkse vrouwen krijgen 2,26 kinderen. Het lijkt er al met al op dat Turkse en Marokkaanse vrouwen in Nederland in hun kindertal langzaamaan meer gaan lijken op Nederlandse vrouwen.
www.trouw.nl/achtergrond/deverdieping/...
Niet alleen krijgen allochtonen langzaamaan minder kinderen, ook krijgen ze die later. Marokkaanse vrouwen zijn in de negen jaar tussen 1990 en 1999 twee jaar later geworden met hun eerste kind: niet 23,5 jaar, maar 25,5. Turkse vrouwen kregen hun eerste kind in 1990 gemiddeld wanneer ze 21,8 jaar waren. In 1999 waren ze gemiddeld 24,2.

Turrukje | 15-12-10 | 01:07

@seven | 15-12-10 | 00:59
Dank!

Parsons | 15-12-10 | 01:07

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:05
Jawel! Aardige vent hoor, door de telefoon.

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:07

@Parsons | 15-12-10 | 01:05
Maar ben je al van plan om minder benzine te gaan verbruiken, of niet?

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:07

Lekker besnee tje kopkaas

kweetitwel | 15-12-10 | 01:07

@ Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:00
Daar moet je echt een onmetelijke hoeveelheid motivatie en energie voor hebben.
Geduld, ook.
Heb ik alledrie in onvoldoende mate.
Jammer.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:06

Turrukje | 15-12-10 | 00:53
Tsja daar zijn de meningen over verdeeld. Ik zou zelf electrocutie en de ''versnipperaar'' waarschijnlijk prefereren boven het doorsnijden van mijn keel. Het blijft hoe dan ook natuurlijk geen pretje maar er is toch wel een verschil. Ik zie het al gebeuren dat men in de VS, waar de stoel nog wordt gebruikt, een onthoofding als optie voor de doodstraf in zou voeren.. Verdoofd of onverdoofd, het blijft een exteem brute, respectloze methode.

baronbreekijzer | 15-12-10 | 01:06

Rammstein | 15-12-10 | 01:00\
Je bedoelt dat ze anderen aan het genezen is?
Meer alternatieven zie ik niet... maar het is laat dus mogelijk ligt het aan mij
Dus als u mij even aan de hand wil meenemen en het langzaam wil uitleggen?
Please? Pretty please?

kattenmepper | 15-12-10 | 01:06

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:03
Yep.
En ik heb "Titanic" nog nooit gezien. Is ook vrij uniek.

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:03
Wat een grote woorden voor zo'n klein wijffie ???

Rammstein | 15-12-10 | 01:06

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:57
Je geeft hier eerder aan dat het te doen is om winst, inspelen op een nieuwe markt, kapitalisme. Het gaat mij daarbij om het en passant institutionaliseren van halal-voorschriften. Ook teken ik bezwaar aan tegen de religieuze raad die speciale halal-certificaten uitvaardigt en het feit dat het genoemde melkbedrijf hierin meegaat uit schaamteloos winstbejag in een misselijkmakende cocktail met staart-tussen-de-benen-dhimmitude.

Djibriel Farishta | 15-12-10 | 01:06

@kweetitwel | 15-12-10 | 01:04
Brabant ligt anders ook niet in HOLLAND, kut!

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:06

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:57 Gelukkig zijn veruit de meeste moslims hier maar een klein beetje moslim. Onder die moslim-buitenkant zit een hindoe en daaronder een animist. Varkensvlees eten doen ze niet, maar honden is wat anders.

En als de Merapi uitbarst, offeren duizenden "moslims" weer vrolijk tumpengs in de straten van Yogya. Baadt het niet, dan schaadt het niet.....

vraagstaart | 15-12-10 | 01:05

Maar goed, Friesland Foods doet nu dus openlijk mee met de islamisering van onze samenleving en zelfs onze hoog opgeleide academische studenten zien al niet meer in dat dat een gevaarlijke ontwikkeling is.

Het kan verkeren.

Parsons | 15-12-10 | 01:05

@ deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:03
Nu ik jou lees...
(offtopic vraag)
Heb jij nog gehoord van kleingrutter sinds begin november?

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:05

weedo | 15-12-10 | 01:00
halal is geen 'rand'-zaak.

La Bailaora | 15-12-10 | 01:05

@seven | 15-12-10 | 00:56
Waarom stopt het bij 1996? Het is sindsdien alleen maar achteruit gegaan. Daar zijn ook gegevens van.

Turrukje | 15-12-10 | 01:05

Campina:echte hollandse melk,en daarom rijden ze tig keer per dag naar belgie.AAN ME HOELA.

kweetitwel | 15-12-10 | 01:04

Ik ga ze steeds meer haten die moslims, zo voor de kerst.

deoudererijperevrouw | 15-12-10 | 01:03

@ Parsons
Dat filmpje waar je eerder vanavond aan refereerde op standaard.be van dat onverdoofd halal slachten is werkelijk weerzinwekkend. (Ik raad eenieder aan die denkt ach dat zal toch allemaal wel meevallen om deze even te bekijken: www.standaard.be/video/videoplayer.asp...
en probeer er ook eens bij te eten terwijl je kijkt. Is mij niet gelukt.)

Ook ben ik het met je eens dat de halalisering een voorbode/bijproduct/hulpmiddel is van de islamisering. Het zijn inderdaad kleine stapjes. Maar het worden wel steeds méér kleine stapjes. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat niet elke gezonde Hollandse knul/dame dit niet in elk geval een béétje zorgen baart.

Soy yo | 15-12-10 | 01:03

La Bailaora | 15-12-10 | 01:00
Prima plan. CBS stuurt enquete formulier "bent u voor of tegen Sharia?"
Bij Nee wordt je als allochtoon omgezet in een allochtoon. Ineens heel vaal minder allochtonen in de statistiek.
Kan Geert eindelijk naar het beloofde land met staatpensioen van Israel.
GS moet op zoek naar nieuwe onderwerpen.
Uitstekende suggestie. Bedankt
Mogelijk vallen sommige reaguurders in een gat.... maar dat moet dan maar

kattenmepper | 15-12-10 | 01:03

@Dostranamus | 15-12-10 | 01:01
Ik zou vooral huismerk gaan kopen. Wordt ook voor een groot deel door FC gemaakt, maar u weet toch niet welke producten het zijn.

Owja, FC is ook vast niet het enige bedrijf dat deze certificaten bezit. Toch iets om over na te denken.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:03

@ Rammstein | 15-12-10 | 01:01
Ik heb ook geen magnetron en volgens mij maakt dit ons zeldzaam.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 01:03

Friesland Foods zegt het duidelijk: "De markt voor Halal is stijgende en omdat wij daaraan het meetste geld verdienen gaan wij daarvoor."
Het staat er niet zo precies maar ze bedoelen hetzelfde.
Ik eet al jaren geen kaas meer van deze fabriek:
1: Het is verpakt als kaas.
2: Het ziet eruit als kaas.
3: Het kost hetzelfde als kaas.
4: HET SMAAKT NIET NAAR KAAS.
Ik koop mijn kaas van een Noord-Hollanse kaasboer op de markt; Heerlijk en kan ik iedereen aanbevelen.

Kapitein-Ter-Zee | 15-12-10 | 01:02

Toch mooi dat ze die koe halal slachten voordat ze er kaas van maken.

Olé, Olé, islam is oké
Geen gebral, gewoon halal

Intenethoover2 | 15-12-10 | 01:02

kattenmepper | 15-12-10 | 00:58
dat hoeft helemaal niet. En dat zeg ik toch helemaal niet? De koran en de hadiths zijn prima beginpunten, en die kun je op heel veel plaatsen zelf opzoeken. Of ben je te lui om een zelfstudietje te doen en moet het je voorgekauwd worden?

La Bailaora | 15-12-10 | 01:01

weedo | 15-12-10 | 01:00
Ik heb geen magnetron en wat is "uit een pakje" ?
U generaliseert graag ?

Rammstein | 15-12-10 | 01:01

Even een lijstje van zaken die wel halal zijn: spijkerbommen, autobommem, keeldoorsnijmessen, zelfmoordmoslims, stokken om mee te slaan, hijskranen, slavernij, mishandeling, uitbuiting, achterlijkheid en ga zo maar door.

Mokum Kosher | 15-12-10 | 01:01

Dat wordt voor mij persoonlijk dus een boycot van friesland/campina producten.
Hoe diep kun je als bedrijf zinken?
Heel diep, dat blijkt maar weer.

Dostranamus | 15-12-10 | 01:01

Haram of halal, als het maar naar kaas smaakt.

titsme | 15-12-10 | 01:01

@krem | 15-12-10 | 00:38

Ach, ik ben toch geen liefhebber van kaas dus dat moet lukken.

Mr_Tarzan | 15-12-10 | 01:00

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:52
Heel lastig inderdaad, om voor jezelf te beginnen.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 01:00

kattenmepper | 15-12-10 | 00:59
Nóg een keer lezen ....

Rammstein | 15-12-10 | 01:00

Rammstein | 15-12-10 | 00:52
Zeg eens eerlijk: wanneer heb je voor het laatst voer uit de magnetron of uit een pakje gegeten ?
En met jullie bedoel ik : het merendeel van de reaguurders. Die weten niet meer wat lekker is maar wel zeuren om randzaken en niet over smaak.

weedo | 15-12-10 | 01:00

Turrukje | 15-12-10 | 00:55
Nou, dan ken ik hele anderen. Moslims die niet veel aan het geloof doen, en bijvoorbeeld geen sharia willen invoeren, zijn in mijn ogen ook geen moslim. Maar ja, het is maar hoe je het ziet natuurlijk. De scheiding van GW van moslims die wel en niet de sharia willen invoeren vind ik dan ook een hele goede. Maar waarom die kennissen van jou zich dan nog moslim noemen is mij een raadsel. Je wilt je dan toch niet met bom-terroristen ophouden? Ik noem me ook geen kato meer, hoewel ik wel gedoopt ben.

La Bailaora | 15-12-10 | 01:00

ps voor Parsons (note oude cijfers.)

seven | 15-12-10 | 00:59

Rammstein | 15-12-10 | 00:57
Herstellen van wat? Geraakt door een iets te enthousiaste mede jager?

kattenmepper | 15-12-10 | 00:59

Het past wel bij een pakje inferieur bij elkaar gesausde eiwitten. Dat vreet toch geen mens.

de melkboer | 15-12-10 | 00:58

La Bailaora | 15-12-10 | 00:55
Bij een echte expert zoals U?
/effe lachstuip kom zo terug

kattenmepper | 15-12-10 | 00:58

@ Art Vandelay Ultor
'religieus gecertificeerd' moest daar staan...

Djibriel Farishta | 15-12-10 | 00:57

@Djibriel Farishta | 15-12-10 | 00:52
Zolang een stichting als HVV tegen de voorschriften in certificaten verstrekt zodat een bedrijf zijn markt kan verbreden heb ik daar - nogmaals - geen moeite mee. Daar komt nog eens bij dat hier onze prioriteit geenszins zou moeten liggen.

Van het institutionaliseren van de sharia is mijns inziens dan ook geen sprake wanneer tegen de fiqh in juist verdoofd wordt geslacht.

Mocht het zo zijn dat er toch stremsel wordt gebruikt van onverdoofde kalveren, dan zul je zien dat de reactie bij de consument averechts zal werken op enige sharia-aspiraties. Ik verwacht niet dat men vrolijk wordt van het kopen van kaas waarbij niet op de verpakking staat dat voor de bereiding van het product dieren onverdoofd zijn geslacht.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:57

@ vraagstaart | 15-12-10 | 00:52
Jezus wat een rotverhaal. GVD.
Op Sumatra en Java zag ik ook moederhonden op zoek naar hun puppy's.
Is niet halal, hondenvlees.
Eigenwijze Indonesische moslims.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:57

kattenmepper | 15-12-10 | 00:56
Nee, zij is Haïti aan het genezen of zo.

Rammstein | 15-12-10 | 00:57

Rammstein | 15-12-10 | 00:53
Effe denken Sara Palin? Nee doe maar niet....

kattenmepper | 15-12-10 | 00:56

Wie is hier voor de sharia? Ik niet. Ik zie het verband ook niet.

Turrukje | 15-12-10 | 00:56

kattenmepper | 15-12-10 | 00:53
ga jij nou eerst maar eens wat leren over de islam.

La Bailaora | 15-12-10 | 00:55

Geert en zn maten gaan Iran aanvallen, probleem opgelost. Maak je nie druk komt allemaal goed.

pajans | 15-12-10 | 00:55

@La Bailaora | 15-12-10 | 00:52
Ik denk dat je schromelijk overdrijft vooral. In hoeverre zijn alle moslims geflipt? De meeste die ik ken zijn gewoon relaxte mensen die sowieso niet al te veel met hun geloof doen en zo ja dan alleen de vriendelijk aspecten van hun religie. Moslims in NEderland zijn heel erg mild. Los van die geflipte Marrokaanse hangjongereidioten.

Turrukje | 15-12-10 | 00:55

kattenmepper | 15-12-10 | 00:51
maar kom dan niet de boel vervuilen met Turk versus moslim. Een moslim is een moslim en een Turk is een Turk. Niet elke Turk is een moslim, en er zijn tegenwoordig dus steeds meer Nederlanders, ja Nederlanders, die moslim zijn.

La Bailaora | 15-12-10 | 00:54

kattenmepper | 15-12-10 | 00:51
Eén Amerikaan .... welke ?

Rammstein | 15-12-10 | 00:53

La Bailaora | 15-12-10 | 00:46
Dat zegt mogelijk meer over U en uw familie dan de gemiddelde moslim

kattenmepper | 15-12-10 | 00:53

baronbreekijzer | 15-12-10 | 00:49
Bio industrie is factoor 100 keer erger dan halal slachten voor een dier. Kippen worden soort van leven geëlektrocuteerd en mannetjeskuikens gaan de versnipperaar in.
Verder: Niet alle halalslachtingen plaats zonder verdoving, zegt directeur Abdulfatteh B. Al-Salah van certificeringsstichting Halal Correct. 'Het overgrote deel gebeurt tegenwoordig met verdoving.' Dat zijn de gewone halalslachtingen. De onverdoofde variant noemt hij 'rituele slachtingen'.

Turrukje | 15-12-10 | 00:53

Ik bedenkt me ineens een nieuwe naam voor Hollandse kaas.

Boerkaas natuurlijk!

vraagstaart | 15-12-10 | 00:53

Turrukje | 15-12-10 | 00:49
Niet alleen familie. Ik heb ook een aantal jaren met moslims gewerkt. Was het maar waar dat het alleen een paar geflipten waren. Maar goed, dat weet jij maar al te goed als turrukje zijnde, toch?

La Bailaora | 15-12-10 | 00:52

@ Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:41
Of het tzt zelf gaan doen.
Maar de NL-politiek is echt zo'n log apparaat... om moedeloos van te worden.

Hey.
Niet zo lachen jij. Ik schrok me kapot. KudTalmere.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:52

@Art Vandelay Ultor
Ik denk dat ik me hier moet aansluiten bij parsons. Het gaat er daarbij om dat het genoemde melkbedrijf bewust aanstuurt op de islamitische markt door een religieus 'halal' keurmerk te promoten. Natuurlijk is verdoofd of onverdoofd slachten een belangrijke kwestie, maar ook moeten we hier waken voor het institutionaliseren van aan sharia ontleende voorschriften. Hoe was het ook alweer, creeping sharia?

Djibriel Farishta | 15-12-10 | 00:52

weedo | 15-12-10 | 00:50
Vertel eens: wie zijn "jullie" ?

Rammstein | 15-12-10 | 00:52

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:45 Klopt, vrijdag aangekomen. Twee dagen ging het goed en nu lig ik al twee nachten wakker - twee uur slapen op zijn hoogst, ik word er gek van.

Kittens weet ik niet - volwassen honden eten ze trouwens ook. "Ze", dat zijn dan geen Balinezen maar de mensen van Sulawesi en Sumba die hier wonen. Over diervriendelijk gesproken: de te slachten hond wordt eerst een week zonder water opgesloten om uit te drogen. Het gejank is niet te harden, vertelde een vriend waar er eentje naast werd "geprepareerd". Hij heeft het beest uiteindelijk gekocht, maar uiteraard kwam er toen een andere...

vraagstaart | 15-12-10 | 00:52

Voor de duidelijkheid. Het CBS stopt pas met allochtonen label als beide ouders in NL zijn geboren. Dat vindt ik niet zo vreemd. Hoe lang wil je labelen?
Ga eens praten met een Amerikaan over deze registratie. Zijn/haar bek valt open van verbazing. Alsof je alle mensen met voorouders uit Italie allochtonen blijft noemen...

kattenmepper | 15-12-10 | 00:51

@zeg maar jansen | 15-12-10 | 00:49
Griekenland, Portugal en Ierland zijn dus moslimlanden?

Turrukje | 15-12-10 | 00:50

Tjonge jullie blijven maar lullen terwijl 90% het niet eens proeft als ze nep kaas vreten maar wel moeilijk gaat doen omdat iets hala is of niet. Er zijn wel meer producten halal zonder dat je het weet.( met uitzondering van varkensvlees ;)
)

weedo | 15-12-10 | 00:50

Waarom wordt dat halal slachten niet gewoon op Europees niveau verboden?
Het onnodig laten lijden van een levend wezen moet bij uitzondering kunnen omdat een aantal geschifte zielen het zo wilt hebben aangezien het 1000 jaar geleden toevallig de beste manier was om voedsel hygienisch te bereiden?
Het hele halal gebeuren laat precies zien hoe achterlijk gelovigen zijn om alles uit een boek maar letterlijk te nemen en deze kwestie is er zeker niet een om lichtzinnig over te doen.

baronbreekijzer | 15-12-10 | 00:49

La Bailaora | 15-12-10 | 00:46
Dan heb je gewoon een rare familie. Hoef je niet meteen te projecteren en alles en nog wat.

Turrukje | 15-12-10 | 00:49

Turrukje | 15-12-10 | 00:47 Als al die failliete landen die we allemaal steunen met miljarden euro's dan ook van ons zijn wel. Helaas.

zeg maar jansen | 15-12-10 | 00:49

@ An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:34
Dat stoere imago. *kuch*
Niksnietgeengezweef en zo. Dus ook geen witlofthee.
;)

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:48

Ze smelten de kazen!!1!

seven | 15-12-10 | 00:48

@Parsons | 15-12-10 | 00:38
Zwaktebod. Dat er onbetrouwbare info op Wiki te vinden is, betekent niet dat alle info onbetrouwbaar is. En doorgaans wordt er niet naar CBS cijfers verwezen wanneer die niet kloppen.

Link waar het tegendeel uit blijkt, misschien?

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:48

Ik denk dat we in 2020 volgens nieuwe berekeningen van PVV en Geenstijl reaguurders ongeveer 58 miljoen moslims in Nederland zullen hebben.

Turrukje | 15-12-10 | 00:47

"20 september 2004 10:00 Bijna een miljoen islamieten in Nederland"http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking/publicaties/artikelen/archief/2004/2004-1543-wm.htm
Snel voor we de miljoen overgaan (lees dus krantenkoppen 1 miljoen) de definitie aanpassen.
"Naar een nieuwe schatting van het aantal islamieten in Nederland, In het verleden raamde het CBS het aantal islamieten door"

seven | 15-12-10 | 00:47

@Parsons | 15-12-10 | 00:45
Ik heb het over de producten zoals FC-kaas waar niet opstaat dat ze (deels) halal zijn bereid.

Dat gaan een hoop consumente niet pikken, als blijkt dat voor hun kaas kalveren onverdoofd zijn geslacht (wanneer FC liegt dus).

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:47

Hoorde onder de halal kazen ook de OUWE KOPKAAS?

kweetitwel | 15-12-10 | 00:46

Turrukje | 15-12-10 | 00:39
alleen is mijn angst gestoeld op ervaring. Mijn halve familie is moslim, dus ik weet hoe ze denken. Snap-ie?

La Bailaora | 15-12-10 | 00:46

@drs.Nee
Ben je nou echt zo dom dat je zoiets onzinnigs gelooft. 8 miljoen moslims in 2050 right. 50% van de bevolking dus.
Als we worden veroverd door Egypte misschien. Nu terug naar de echte wereld.
Dit is ongeveer 5,3% van de bevolking. Een miljoen moslims zullen er naar verwachting pas in 2017-2023 zijn.[3] Onder gelijkblijvende omstandigheden zou het aantal moslims in 2050 kunnen uitkomen op circa 8% van de bevolking.[4]

Turrukje | 15-12-10 | 00:46

Doe eerst maar eens de bio-industrie afschaffen. Mensen hebben geen idee waar hun vreten vandaan komt, we hebben niet voor niets moslims hierheen gehaald om in de slachterijen te werken.

Detlev Tarnowitz | 15-12-10 | 00:45

@ vraagstaart | 15-12-10 | 00:32
Ben je nog niet omgeschakeld, dan? Dacht dat je vorige week donderdag zou vliegen?
Ach, het is eigenlijk nog maar kort geleden...
Eten ze ook kittens, dat jij weet?
Brrrr, inderdaad!

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:45

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:35
Ja ze maken slim misbruik van de weg met ons mentaliteit. Dat klopt.

Het blijkt dat dieren lijden door ze halal te slachten. Een uitzondering op de wet (hoe ziek is dat?) laat het toe.

Dit is al ja-ren bekend. Tot op de dag van vandaag is daar niets aan gedaan.

Dus in zoverre gaat jouw redenering niet op, wel?

Parsons | 15-12-10 | 00:45

Ik vind 'nu haatkaas, morgen sharia' overigens een geniale slogan. Daar kan Wilders mee scoren.

Flodder | 15-12-10 | 00:44

Voor mij geen Friesland/Campina producten meer.

frisenfruitig | 15-12-10 | 00:44

kattenmepper | 15-12-10 | 00:40
lastig he, het verwisselen van gedaantes (moslim versus turk, marokkaan in de statistieken)... Lees ook het lijstje van drs.Nee | 15-12-10 | 00:40 maar eens. En daar zitten dan de illegalen nog niet eens bij! Er 'verdwijnen' zomaar 100.000 moslims. Laat me niet lachen.

La Bailaora | 15-12-10 | 00:44

@ An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:29
Ik heb wel vaker de neiging om de moed te verliezen als ik een aantal nare verhalen achter elkaar gehoord heb.
En gelukkig vergeet ik het tzt ook weer, dan komt de moed weer terug.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:43

Joh ik zou factor 2 erop loslaten dan zit je zo op 16 miljoen moslims in 2050.
Hogere factor zou ik niet nemen want anders zijn er meer moslims in NL dan inwoners.Dan valt de denkfout wel erg op.

kattenmepper | 15-12-10 | 00:43

Turrukje | 15-12-10 | 00:36
Autochtone NL vrouw 1,5

seven | 15-12-10 | 00:42

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:31
Heel betrouwbaar is het ook niet en een hoop van de ideeën kunnen rechtstreeks de prullenmand in.

Maar veel keuze hebben we niet, of wel? Ik bedoel, zo zie ik het. De gevestigde orde heeft ons al jaren geleden in de steek gelaten.

Een stem op de PVV blijkt sinds 2006 al de beste wake up call.

(LOL @ seniorenpartij)

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:41

kattenmepper | 15-12-10 | 00:37
Moslims worden niet meer geteld slimmerd. Net zomin als de kosten van de massa immigratie. Hoe zou dat nou toch komen. Jij telt alleen Turken en Marokkanen, en dat wordt door het cbs toch echt alleen zo geteld voor de 1e en 2e generatie, 3e generatie wordt geteld als autochtoon (maar toch moslim). Zo houdt ik ook heel eenvoudig de aantallen op 8%. Je hebt statistieken en je hebt statistieken.

La Bailaora | 15-12-10 | 00:41

@Flodder | 15-12-10 | 00:38
De AIVD heeft deze panelen inmiddels voorzien van een volledig geautomatiseerd log- en analysesysteem inclusief een kuchende volautomatische Jorisfunctie met gleufhoed en regenjas voor trollen en zwitsals.

Chiant | 15-12-10 | 00:41

Historisch overzicht
1909: 30 moslims in Nederland.
1960: 1399 moslims in Nederland.
1990: 500.000 moslims in Nederland. (publicatie NRC)
2004: 945.000 moslims in NL op 1-1- (NRC 20-9-04) Verdubbeling in precies 14 jaar.
2009: 1.300.000 (na extrapolatie NRC-data en volgens Islam spokesman)
2009: 1.100.000 CBR neemt de Pechtold Correctie Factor (PCF=0,85) over
2010: 850.000 moslims in Nederland (Pechtold, juni 2010).
2010: 800.000 moslims in Nederland (P&W, dec 2010).

2020: 2.000.000 Moslims (*zonder correcties)
2035: 4.000.000 Moslims
2050: 8.000.000 Moslims geb. cijfer: 6,0 geb. overschot: 4
2050: 8.000.000? Autochtonen geb. cijfer: 1,5 geb. overschot: -0.6
*Het aantal Islamieten onder illegalen en in opvangcentra (55%?) niet meegerekend.

drs.Nee | 15-12-10 | 00:40

La Bailaora | 15-12-10 | 00:37
Lastig die objectieve cijfers? U worstelt nu met uw wereldbeeld?

kattenmepper | 15-12-10 | 00:40

@Parsons | 15-12-10 | 00:28
Dat zou kunnen. Zou ook kunnen dat je het zelf gewoon niet ziet, zoals wel vaker het geval is wanneer men radicaliseert...

Ghehe.

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:40

La Bailaora | 15-12-10 | 00:37
Dat jij zo bang bent voor een groep mensen zegt meer iets over jou eigenlijk. Angst angst angst.

Turrukje | 15-12-10 | 00:39

@An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:35
Ik ben blij dat je dat zegt. Niet vanwege het compliment, maar wel omdat het aantoont dat sommige mensen hun oog nog op de bal blijven houden.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:39

@ Mr_Tarzan | 15-12-10 | 00:30

je kan Campina zowiezo beter boycotten wat kaas betreft.. bahbah

krem | 15-12-10 | 00:38

@La Bailaora | 15-12-10 | 00:26
Uit interesse, waar haal je die cijfers vandaan? Volgens het CBS ging het van 944.000 in 2004 naar 837.000 in 2006. Dit vanwege een nieuwe tel methode.

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:38

@repulse | 15-12-10 | 00:36
Tof, een herkauwer.

Geef je ook melk? Kunnen we lekkere kaas van maken.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:38

@An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:32
Via het CBS? Lijkt me niet en wiki is enorm betrouwbaar inderdaad.

#seven, heb jij die allochtonen krijgen meer kinderen link bij de hand?

Parsons | 15-12-10 | 00:38

LOL@ doorgeflipte islamofoben in de draad
Zijn er een paar goed de weg kwijt. De AIVD zal wel verontrust meelezen. Als the USA voor miljarden aan SA wapens verkoopt hoor je hier niemand, maar o wee die halal kaas. Als je daar niet tegen in opstand komt kan je net zo goed meteen je dochter in een boerka hijsen en je bier uit de koelkast flikkeren. Koe koek.

Flodder | 15-12-10 | 00:38

La Bailaora | 15-12-10 | 00:36
Ik citeer het CBS een stelletje Nerds die alles vastleggen en doorrekenen en geen last hebben van de waan van de dag. Voor mij een betrouwbare bron.

kattenmepper | 15-12-10 | 00:37

seven | 15-12-10 | 00:36
Dan ben ik evenzeer een klapjosti voor het niet herkennen van ironie. Maar sommige reacties hier en daar zijn een beetje triest, dat kunnen we niet ontkennen.

Turrukje | 15-12-10 | 00:37

kattenmepper | 15-12-10 | 00:30
of ben jij er eentje die 3e generatie moslims ineens niet meer als moslims beschouwd omdat het ineens geen Turken of Marokkanen meer zijn? 'De grote verdwijn truc'?

La Bailaora | 15-12-10 | 00:37

@Parsons | 15-12-10 | 00:36
Vroem vroem.

Onthoudt dat maar.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:37

@Parsons | 15-12-10 | 00:31
Maar ga je nu minder autorijden of niet? Of ja alleen FC boycotten en denken dat je dan de ghoede saeck wél steunt?

Kom op zeg.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:37

@Parsons | 15-12-10 | 00:33
Tenzij hij de jonge, universitair opgeleide, seculiere vrouwen uit Istanbul bedoelt. Dan geloof ik het wel.

Chiant | 15-12-10 | 00:36

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:31
*Vol ongeloof nog een keer lezen doet en hoofd schud.*

Nu haatkaas, morgen sharia. Onthou maar dat ik het heb gezegd.

Parsons | 15-12-10 | 00:36

Parsons | 15-12-10 | 00:33
www.youtube.com/watch?v=58LS73WFhsE Ik lieg niet.
Vanaf 1:13. In ieder geval het neemt enorm af. Gemiddelde Turkse vrouw krijg nu 1,9 of 2,1 kinderen als ik me niet vergis. Op te zoeken op het CBS. En het wordt alleen maar minder.

Turrukje | 15-12-10 | 00:36

Turrukje | 15-12-10 | 00:30
Allemaal Ironie (wellicht ook door poster daar mag ik hopen). Lees even de rest van mijn reacties hier, ben redelijk genuanceerd over halal kaas.

seven | 15-12-10 | 00:36

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:32
Nee, je snapt het niet. Je snapt het echt echt echt totaal niet.

Ik ga het ook niet opnieuw voorkauwen ook. Je leest maar gewoon netjes alles opnieuw door.

repulse | 15-12-10 | 00:36

kattenmepper | 15-12-10 | 00:30
er waren er in 2006 1,3 miljoen. Nu zijn dat er 800.000. Er zijn volgens jou ongeveer een half miljoen moslims vertrokken?

La Bailaora | 15-12-10 | 00:36

@ Chiant | 15-12-10 | 00:30
ik heb de uitzending niet gezien maar het kan natuurlijk ook dat er gewoon geen stremsel aan de kaas is toegevoegd, gewoon vegetarische kaas dus waar het stremsel vervangen is daar plantextracten.. no big deal dus.. en aangezien het om Slankie en Milner gaat lijkt me dat hier ook het geval.. het zijn in ieder geval ook light kazen

krem | 15-12-10 | 00:35

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:22
Sorry dat je reet ondertussen wat vol is van veren, maar spijker - > kop

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:35

@Parsons | 15-12-10 | 00:31
En dit is er niet één van. Dit is slechts slim gebruik van een certificaat.

Als blijkt dat producten hier halal zijn zonder dat de consument het weet én dat daarvoor dieren hebben geleden, dan heb je de poppen aan het dansen. Moet jij eens zien hoe salonfähig zo'n product de sharia maakt.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:35

Nou, da's makkelijk. Ik koop voor de zekerheid maar helemaal geen producten meer van Friesland Campina.

Poepdrol43 | 15-12-10 | 00:35

@Turrukje | 15-12-10 | 00:27
Is dat zo? Dat is groot nieuws! Ik zou het verkopen aan het CBS of aan Maurice de Hond.

Chiant | 15-12-10 | 00:34

Parsons | 15-12-10 | 00:33
U is ook verloskundige dat u dat zo goed weet?

kattenmepper | 15-12-10 | 00:34

@seven | 15-12-10 | 00:31
Klopt, Turkije is dan ook niet mijn heilstaat ofzo. Turkije heeft genoeg op haar kerfstok.

Turrukje | 15-12-10 | 00:34

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:21
Is dat witlof? Verklaart een hoop, lussiknie!

En welke reputatie bedoel je eigenlijk :)?

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:34

@Turrukje | 15-12-10 | 00:27
"Turkse jonge vrouwen krijgen momenteel mider kinderen dan autochtone vrouwen."

Ga op de Joop liegen, gek.

Parsons | 15-12-10 | 00:33

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:28 Hoi schat. Ja, weer in de warmte met een gigantische jet lag - maar met Hollandse (dus halal) kaas in de bagage!

En inderdaad: een lekkere hond gaat er hier wel in, vooral in sateh ("sateh RW"). Brrrrr.

vraagstaart | 15-12-10 | 00:32

@repulse | 15-12-10 | 00:29
De sharia krijgt hierdoor op geen enkele wijze meer legitimiteit. Het effect is eigenlijk alleen dat FC meer kaas verkoopt, meer niet.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:32

@kattenmepper | 15-12-10 | 00:30
Bekijk ook dit filmpje. Turkse vrouwen hebben nu gemiddeld minder kinderen dan hun autochtone medevrouwen. Islamisering is een spook. www.youtube.com/watch?v=58LS73WFhsE Ook hebben we in Nederland met Turken en Marokkanen de meest liberale moslims.

Turrukje | 15-12-10 | 00:32

En paprikaas?


LOL@vraagstaart | 15-12-10 | 00:30

Prof. D.A.H. Vintik | 15-12-10 | 00:32

@Parsons | 15-12-10 | 00:20
Het CBS, via Wiki. Onder gelijkblijvende omstandigheden that is.

nl.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Nederla...


Als dit kabinet z''n zin krijgt zullen het er dus zelfs nog minder zijn. Reden voor blijdschap, zou je zeggen. Maar je zal het er wel niet mee eens zijn ;)

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:32

Ik vraag me af of die kaas ook kosher is?

kattenmepper | 15-12-10 | 00:32

@ Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:27
Ik sluit het niet uit. De laatste keer dat ik een stemwijzer (recentelijk) invulde, kwam ik daar op uit.
Maar zo betrouwbaar vind ik het nog niet.
Eens voor de gein die test gedaan voor de gemeenteraadsverkiezingen van Almere (ooit een topic aan gewijd).
Wat denk je?
Ik was een uitstekende stemmerT voor de Seniorenpartij.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:31

Turrukje | 15-12-10 | 00:27
Turkije heeft natuurlijk ook zo zijn zwarte bladzijden. (Ook al mag je ze ze daar niet noemen)

seven | 15-12-10 | 00:31

Zo gaat het in z'n werk Art, zo wordt de islam salonfähig. Nu halalkaas, morgen sharia. Snap je wel?
Parsons | 15-12-10 | 00:26

Parsons toch. Zo simpel is het echt niet.

LuisterT. Als ze die kalveren onverdoofd halal zouden slachten, dan had je mijns inziens een punt. Dan had FC ook een enorm probleem gehad (kan nog steeds, als ze logen).

Dit is echt onschuldig binnen het grote geheel. Keep your eye on the ball!

Slankie maakt de sharia niet salonfähig. Een hoop van de dingen uit Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:14 wel.

#prioriteiten

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:31

Ik hoef die producten niet meer. Zodra ik natuurlijk weet om welke producten het allemaal gaat. Voorlopig Campina boycotten.

Mr_Tarzan | 15-12-10 | 00:30

@krem | 15-12-10 | 00:27
Laat ik voorop stellen dat ik van mening ben dat alle dierproducten ook diervriendelijk verkregen zouden moeten zijn, maar de halsslagaderzaak is dat ik mij WEIGER te conformeren aan islam of sharia. Al heeft het er maar de schijn van...

Chiant | 15-12-10 | 00:30

-weggejorist-

Turrukje | 15-12-10 | 00:30

Bon, m'n zwager snijdt nog een gerookte worst aan schijven, doet nog iets met pivo en Wodka...... in de verte gaat het licht uit................

DANNY3960 | 15-12-10 | 00:30

Tijd voor een lekker halal muziekje, helemaal on topic: vimeo.com/4565743

vraagstaart | 15-12-10 | 00:30

Hoe halal zijn kerststollen en amandelletters enzo?

*Neemt hap van banketstaaf*

zovoklets | 15-12-10 | 00:30

La Bailaora | 15-12-10 | 00:26
1 miljoen moslims zullen er naar verwachting pas in 2017-2023 zijn.[3] Onder gelijkblijvende omstandigheden zou het aantal moslims in 2050 kunnen uitkomen op circa 8% van de bevolking.
Turkse islamieten vormen met bijna 325.000 personen de grootste groep, gevolgd door de Marokkanen met ruim 260.000 moslims. Van de groep 'overige niet-westerse allochtonen' vormen de Surinamers met 34.000 personen de grootste groep, daarna volgen de Afghanen met 31.000 en de Irakezen met 27.000.
Het is algemeen bekend dat immigranten van de 2e generatie bij stijgende welvaart minder kinderen nemen. En fok advies werd meestal door de RK kerk gegeven en dat hielp ook niet. Dus effe je telraam opnieuw instellen

kattenmepper | 15-12-10 | 00:30

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:23
Zucht... nogmaals, ik snap het heel erg goed, jij ben van mening dat aangezien de meeste kazen toch al aan de halal eisen voldoen het alleen maar zakelijk gezien heel goed is om dan het certificaat er voor aan te vragen, aangezien je er niets speciaals voor hoeft te doen.
Het feit dat je hiermee de sharia nog meer legitimiteit geeft, vind je in dit geval ondergeschikt aangezien het een grote markt is.

repulse | 15-12-10 | 00:29

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:22
Volgens mij gaat het hier met name om het principe wat niet deugt. Intolerante religieuze minderheid dringt haar regeltjes op aan de meerderheid.

yacoda | 15-12-10 | 00:29

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:19
Is een verschrikkelijk iets, de moed verliezen. Is me gelukkig al jaren niet meer langer dan een minuut gebeurd. En ik maak me geen zorgen over vlammende kromzwaarden. Het zal sowieso mijn tijd wel duren en ervaring leert dat men nooit bepaald goed is geweest in het voorspellen van de toekomst van de wereld....
Ik zou er niet van opkijken als de zaken er over 150 jaar heel anders uitzien dan hoe WIE DAN OOK van ons het had voorzien.

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:29

@vraagstaart | 15-12-10 | 00:21
In theorie ja. tinyurl.com/35umvr5

Parsons | 15-12-10 | 00:29

Gemeen Mosje | 15-12-10 | 00:27

Wel ff IP blocken aub

reppert | 15-12-10 | 00:29

Halal komt imho voort uit de angst reeds (anders dan tijdens slacht) overleden dieren te eten. (Ook in NL verboden om reeds dode dieren alsnog te slachten) dit omdat je dan een door bv ziekte/besmet dier eet.

seven | 15-12-10 | 00:28

@An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:20
Dan heb je daarvoor niet goed meegelezen.

Parsons | 15-12-10 | 00:28

@ vraagstaart | 15-12-10 | 00:21
Ha, beste! Goede trip terug naar warmere contreien gehad?
En dank voor de info. Ik had me hier nog niet in verdiept. Klinkt heel akelig voor die beesten. Wat een rare ideeën kunnen mensen er toch op nahouden, nietwaar?
In Indonesië zijn ze niet al te halal, meen ik, gezien het grote aantal honden (teefjes) die rondliepen alsof ze dringend puppy's moesten zogen... er waren alleen geen puppy's meer.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:28

@ doemaarniet | 14-12-10 | 22:28

nonsens, bijna geen enkele kaas is halal.. kaas bevat stremsel, dat kan alleen verkregen worden door kalveren te slachten.. je kan halal kaas eigenlijk het best vergelijken met vegetarische kaas want daar wordt ook geen stremsel in verwerkt.. maw, moslims eten vegetarische kaas of kaas met stremsel van halal (op dieronvriendelijke) geslachte kalveren..

krem | 15-12-10 | 00:27

-weggejorist-

Turrukje | 15-12-10 | 00:27

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:22
Kern van de zaak. Mooi want eenvoudig en belangrijk en waar.
Kaas is niet belangrijk, olie is.
M'n broertje en ik zijn tegenwoordig aan het klooien met Sterling-engines voor thuuisgebruik.

dosis | 15-12-10 | 00:27

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:25
Komt rechtstreeks uit het PVV-programma.

Wellicht wil je de volgende keer (bij gebrek aan beter) gezellig met me samen op die partij stemmen?

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:27

Ik stel een DDoS-aanval op de website van Campina voor.... that will teach them.....

Gemeen Mosje | 15-12-10 | 00:27

@Chiant | 15-12-10 | 00:25
*Oekraïense pijplijpmaffia vergeet*

Chiant | 15-12-10 | 00:27

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:14
Huh? Dus alleen als het heul heul heul ernstig erg is mag er over gediscussieerd worden? Dit haatkaas gelul is een rechtstreekse gevolg van almaar verdergaande islamisering van onze samenleving. Ik begrijp niet dat je dat niet (wil) zien.

Zo gaat het in z'n werk Art, zo wordt de islam salonfähig. Nu halalkaas, morgen sharia. Snap je wel?

Parsons | 15-12-10 | 00:26

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:19
ik zie dat je je ook al lekker laat voorliegen over de aantallen moslims hier te landen. In 2006 waren er officieel nog 1.3 miljoen, toen is het tellen van moslims beeindigd (toeval?). Nu zouden er nog 850.000 en volgens sommigen nog maar 800.000 zijn. Half miljoen effe 'verdwenen'. Omdat het niet meer wordt bijgehouden, wordt het een welles nietes verhaaltje, maar ik houd het op eerder 1,5 miljoen, dan op 800.000, en dan zitten we nu al op 8-10%. Aangezien de verdubbeling in de laatste 40 jaar iedere 9 jaar optradt, kun je er dus vanuit gaan dat het aantal moslims in 2050 vele miljoenen betreft, zelfs wanneer er een vertraging van de verdubbeling gaat optreden.

La Bailaora | 15-12-10 | 00:26

Wel godverdoemme stelletje idioten, blijf met je haram takken van de kaas af!
Kan iemand anders even een site(subdomeintje) klussen met al deze waanzinproducten. Weten we ook gelijk wat we moeten boycotten. Stelletje linkse hippies! WTF echt

kut kakker | 15-12-10 | 00:26

@ Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:19
Eens.
Waar kunnen we dit lumineuze idee voordragen en ondersteunen?

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:25

seven | 14-12-10 | 23:48
Dat is humoristisch bedoeld klapjosti

Turrukje | 15-12-10 | 00:25

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:22
*Pannetje worst op het vuur zet en thermostaat hoger zet om Russische Gazprommaffia te spekken*

Chiant | 15-12-10 | 00:25

@vraagstaart | 15-12-10 | 00:16
Lekker!

Maar niet van die haramkaas, die vind ik smerig ;)

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:24

Goedenavond
Ben ik hier aan het goede adres om het moslimbashen te zien?
Zijn er nog plaatsen vooraan?

kattenmepper | 15-12-10 | 00:24

Linkse Vara is weer bezig met koeltoer

reppert | 15-12-10 | 00:24

@repulse | 15-12-10 | 00:20
Nee, je snapt het niet. Je snapt het echt echt echt totaal niet.

Ik ga het ook niet opnieuw voorkauwen ook. Je leest maar gewoon netjes alles opnieuw door.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:23

@ dosis | 15-12-10 | 00:13
Inderdaad, erop.
Echter, is natuurlijk niet mijn echte woonplaats. Die hier onthullen (want = gat) gaat me te ver.
Vond 'm zo leuk te verbasteren.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:23

Shoarma is ook shalom en daar hoor je ook niemand over }:(

Ik weet het beter | 15-12-10 | 00:23

Is er verder nog iets te zeiken? Het lijkt me dat dhr Teeven één en ander heeft losgemaakt. Mijn zegen heeft hij hoor, daar niet van.

DANNY3960 | 15-12-10 | 00:23

Niet gek ook, de supermarkten bij die geiten neukers ligt er vol mee !

Kwatz | 15-12-10 | 00:22

@La Bailaora | 15-12-10 | 00:11
U is een guurder naar mijn hart. +veel

En het ergste is ook nog dat je gelijk hebt.

Parsons | 15-12-10 | 00:22

vraagstaart | 15-12-10 | 00:21
.... in de praktijk, echter ....

Rammstein | 15-12-10 | 00:22

repulse | 15-12-10 | 00:15

Ik heb vroeger mijn boerman weleens geholpen met koeien van de ene naar de andere wei te verhuizen. Een lange riet op zo'n beest kapot geslagen maar geen beweging in te krijgen.
Zo heeft elke echte Nederlander zijn eigen koe-ervaring.

zovoklets | 15-12-10 | 00:22

@Parsons | 15-12-10 | 00:18
Dan steek je nu je auto in de fik, verdoemme!

Sorry, maar ik ben deze kaasbullshit echt beu nu. Finito.

Weet je waarmee je de sharia faciliteert? Met dat benzineverbruik waar wij Nederlanders zo goed in zijn. Hoppakee, miljarden euro's zo naar die haatlanden. Wat ze met dat geld doen is een publiek geheim. (Ik heb er weer een prioriteit bij, zie ik.)

Rot toch op met je halalkaas zeg.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:22

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:14
je lijstje is aardig en ok, maar de islam vereist nou eenmaal 100% aandacht, dus ook voor zogenaamde 'futiliteiten'. Omdat zij dat nou eenmaal inzetten als 'wapen'. Sluipenderwijs een maatschappij omvormen tot het accepteren van verachtelijke ideeen om heel langzamerhand de sharia stapje voor stapje in te voeren. Iedere techniek is voor de islamiet geoorloofd, om de islam weer een stapje verder te brengen. En dat moet je gewoon niet willen. Geen 'gewenning' van dat soort zaken.

La Bailaora | 15-12-10 | 00:21

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:17 Halal slachten gaat zonder verdoving omdat ze zéker moeten weten dat het hart nog klopt als het dier wordt geslacht (en bij verdoving door b.v. electrocutie is dat soms niet zo omdat het beest dan al dood is).

De halssteek moet er overigens wel voor zorgen dat het dier direct het bewustzijn verliest. In theorie.

vraagstaart | 15-12-10 | 00:21

@An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:06
Waar haal je die 8% in 2050 onzin vandaan?

Parsons | 15-12-10 | 00:20

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:15
Ik snap het heel goed, jij wil delen van de sharia omarmen zolang er geldelijk gewin mee te halen is. Dat is goed, dat is een keuze. laten we zeggen dat er nog ongeveer 4 miljard snollen zijn, die nog niet netjes zedig gekleed zijn, dat is een hele hoop omzet. De voc zat toch ook al volop in de zijde?

repulse | 15-12-10 | 00:20

@Parsons | 15-12-10 | 00:16
Ik ga niet eens trachten jou te tonen hoe zwaar je je blind staart de laatste tijd. Het is af te lezen aan je plempsels het laatste half jaar.

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:20

Ik laat me de kaas niet van het brood eten
/melige modus out

kattenmepper | 15-12-10 | 00:20

@ BlackDeathMetal | 14-12-10 | 22:22

het stremsel kan haram zijn aan kaas, dat kan van en zal natuurlijk in 99,99% van de gevallen van niet-halal geslachte kalveren komen.. maw ze gebruiken stremsel van halal geslachte kalveren..

krem | 15-12-10 | 00:19

@ An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:06
Wij westerlingen zijn niet met zovelen en ook planten wij ons beduidend minder voort.
Het zal niet binnen een decennium gebeurd zijn, maar echt, ik heb even de moed verloren.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:19

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:17
Als de markt van moslims hier klein blijft, zal de halalmarkt ook klein blijven. De meeste producten zijn trouwens vanuit zichzelf al halal, dus veel veranderen zal er niet.

Hoe houden we de markt klein? Door het aantal moslims hier laag te houden. Daar ben ik groot voorstander van, die groep is groot genoeg. Grenzen dicht, niet dweilen met de kraan open.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:19

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:14
Ook weer waar. Maar bij ernstige ziektes dienen naast de oorzaak ook de symptomen bestreden te worden.

Chiant | 15-12-10 | 00:19

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:04
Zucht @ verdoofd.

En ik begrijp je standpunt Art, maar het klinkt als een overgave.

Ik geef me niet over, nooit.

Parsons | 15-12-10 | 00:18

@repulse | 15-12-10 | 00:08
Anders ruk je de zaken even compleet uit hun verband.

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:18

*stapt over op varkensmelk en zwijnenkaas.*

Dezenaamhier | 15-12-10 | 00:17

@ Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:06
'Overneemt' in de zin dat de fabrikant op voorhand al rekening houdt met de halal-consumenten, zonder dat de haram-consumenten hier weet van hebben, zonder dat zij een keuze hebben in of zij mee willen doen aan deze gekkigheid, en het idee dat deze zet onomkeerbaar is. Eenmaal bezig met de produkten aan te passen aan een bepaalde religieuze groepering, gaat er natuurlijk meer aangepast worden.


Wat er mis is met verdoofde kalfjes op halal-manier slachten ipv onverdoofd, ik heb geen idee.
Misschien heeft het te maken met indirect beneveld kunnen worden door de verdovende stof die mogelijk nog in het vlees rondwaart?

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:17

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:14
Je vergeet dat de eerste stap op weg naar eeuwige verdoemenis toch het eten van haramkaas is. Over prioriteiten gesproken

Graaf van Egmont | 15-12-10 | 00:17

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:07
Ik neem aan dat jij dezelfde service biedt als ik en een kant-en-klaar linkje kunt presenteren.

Chiant | 15-12-10 | 00:17

Lé Big Mac | 15-12-10 | 00:11

Dat is kort door de bocht. Er zijn ook mee-eters.

zovoklets | 15-12-10 | 00:16

@An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:01
Je wil het maar niet begrijpen heh?

Parsons | 15-12-10 | 00:16

*Applaudisseert voor Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:14*

Biertje Art? Blokje kaas erbij?

vraagstaart | 15-12-10 | 00:16

nis = mis

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:16

We zijn inmiddels gescheiden..

repulse | 15-12-10 | 00:16

@zovoklets | 15-12-10 | 00:13
Gelijk heb je, niks nis met koeien...

Koeien ftw

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:15

zovoklets | 15-12-10 | 00:13
Ik heb wel eens een hele boze koe van dichtbij meegemaakt, das geen pretje kan ik je verzekeren.

repulse | 15-12-10 | 00:15

Boycotten die shit.

Nu zeggen mensen het maakt niet uit. In ieder geval die je in het nieuws zag.
Ik durf te wedden dat mensen het niet kopen als er Halal op komt te staan want zie bijna alle Halal producten in de vitrine liggen hier bij de AH.
Weinig animo voor.

Raffael77 | 15-12-10 | 00:15

@Luitenant Zeikerd | 14-12-10 | 23:59
Wees onverschillig! Heel goed jongen. Weg met ons!

Parsons | 15-12-10 | 00:15

@repulse | 15-12-10 | 00:08
Je snapt het weer eens niet.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:15

frieslandcampina wordt vanaf nu door mij geboycot

dutchy90 | 15-12-10 | 00:15

@DANNY3960 | 15-12-10 | 00:10
Daarmee kun je een hoop stront nog lekker maken.

koerbagh ® | 15-12-10 | 00:15

Lekker. Boterham mekkaas.

vraagstaart | 15-12-10 | 00:15

Fucking hell zeg.

Weet je waar de prioriteiten liggen? Bij het dichtgooien van de grenzen voor mensen uit moslimlanden, bij het afnemen van het Nederlands paspoort van criminelen met een dubbele nationaliteit, bij het tegengaan van gendersegregatie in de naam van het geloof, bij het bestrijden van de hoofddoek als religieus-cultureel dwangmiddel, bij het harder straffen van criminaliteit, bij het verplichten van strenge inburgeringscursussen alsmede het zoeken naar een baan of andere functie binnen de maatschappij, bij het snoeihard aanpakken van Marokkaans straatterreur, bij het tegenwerken van de perfide invloed van de OIC binnen de VN en de EU, bij het uitzetten van haatimams, bij de educatie over de werkelijk schadelijke aspecten van de orthodoxe islam voor zowel jongeren als volwassenen, bij het ter discussie stellen van de dogmatische koran, bij het verbieden van gescheiden zwemmen, gescheiden loketten en het eisen van vrouwelijke artsen voor vrouwelijke patiënten en bij het ondergeschikt maken van de vrijheid van meningsuiting aan allerlei monotheïstische bullshit uit een of andere woestijn. En nog veel meer!

Maar flikker op met je halalkaas, stelletje kaaskoppen! Prioriteiten stellen, dat moet je.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:14

Toch heb ik een zwak voor koeien. Weeg je een paar honderd kilo, doe je alleen vliegen kwaad met de staart.

zovoklets | 15-12-10 | 00:13

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:08
Tholen is toch net als Urk; je woont er op ipv in?
Ben er wel eens geweest. Ligt veel dijk omheen. Houden zo. Keeping 'em out to keep 'em in.

dosis | 15-12-10 | 00:13

Kaas van varkensmelk. Dàt lijkt me wel wat.

vraagstaart | 15-12-10 | 00:13

@ Art Vandelay Ultor, 00:04
Begrip moet bij deze religie echter altijd van één kant komen. Op den duur trekt geen enkele maatschappij dat.
In het kader van de multiculturele verhoudingen in Nederland zou het dan ook een leuk gebaar zijn wanneer Mohammedanen deze barbaarse voedselregels overboord zouden zetten.

yacoda | 15-12-10 | 00:13

@seven | 15-12-10 | 00:05
Ten tijde van de VOC bestond Nederland nog helemaal niet en bovendien deed de VOC maar zeidelings (let op de woordspeling) iets met China. Daarenboven stond de VOC ook bekend om de "I'll make you an offer you can't refuse"-houding in vm. Nederlands-Indië.

Chiant | 15-12-10 | 00:13

@dirknice | 15-12-10 | 00:07
Misschien moet je eens buiten je eigen vriendenkring kijken. Met je error.

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:12

Het mooie van die EO uitzending is natuurlijk dat die godtlovers doorhebben dat ze zo langzamerhand uit de nabijheid van Jezus gejorist worden door dat woestijngeloof

Graaf van Egmont | 15-12-10 | 00:12

@ dosis | 15-12-10 | 00:04
Hahaha, wat een turn-off!
Moet een kerel mee aankomen bij o.g.
Einde interesse.
Arm kind van dat kind, inderdaad. Rijp voor de jeugdzorg over een jaar of wat.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:12

Ik hoorde laatst een verhaal over pus in de melk ofzo. Ben er nog niet overheen en consumeer nu een paar weken geen melk of kaas.
Dat arabieren wel pus mogen spreekt vanzelf. zovoklets | 15-12-10 | 00:07
-
Arabiren ZIJN pus.

Lé Big Mac | 15-12-10 | 00:11

@Lé Big Mac | 15-12-10 | 00:06
Waar haal je die info vandaan?

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:11

Dat is al jaren zo, snap de heibel nu niet. Vragen jullie je dan nooit af wat je in die scheur ramt voor een troep ?
Merendeel van de nederlanders heeft geen smaak meer en vreet alleen grijze meuk voor de massa uit pakjes en zakjes.
Tokkies dat jullie zijn.

weedo | 15-12-10 | 00:11

Nooit. Zelfs niet wanneer zij hier collectief afstand nemen van de koran en ahadith als onveranderbare dogma's.
Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:04
Ik gun ze van alles, alleen gunnen ze (de islamisten) niet-islamisten niets. Ik kan wel met hen samenleven, maar zij niet met mij, tenminste niet als ik geen djidzah betaal en verder m'n bek hou en doe wat ze zeggen. Anders is het voor mij de kufar, een aflopende zaak (en dan hou ik het nog zeer netjes). Overal waar de islam heerst zie je dat ze niet kunnen 'samenleven' met andersdenkenden. Dat is ook logisch, want dat mag ook helemaal niet van de islam. Dat ze zich nu nog gedeist houden komt omdat ze nog niet de kritisch massa hebben bereikt om een putsch te plegen. Maar dat dat gaat komen staat als een paal boven water. Kan 20-30 jaar duren, maar het gaat komen. Dar-al-harb blijft niet altijd zo.

La Bailaora | 15-12-10 | 00:11

koerbagh ® | 15-12-10 | 00:03

Na het toevoegen van Maggi, sambal, Worchestersauce en knofllook is het wel te doen hoor.

DANNY3960 | 15-12-10 | 00:10

@Chiant | 14-12-10 | 23:56
Precies, daar gaat het om.

Parsons | 15-12-10 | 00:10

@Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:04
Wel als je aan het radicaliseren bent. * Zichzelf ontzettend grappig vindt *

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:10

koerbagh ® | 15-12-10 | 00:03
Ah, gatver! M'n hele wangzak voorgekauwde borrelnootjes tegen het beeldscherm! Schavuit, met je koeiensmegma!

dosis | 15-12-10 | 00:09

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:01
Heh wat? * Verward is *

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:08

@ DANNY3960 | 14-12-10 | 23:55
LOL!
Nee, in Moskeehoek (Th).

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:08

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:56
Met het stempel sharia wel ja.

Parsons | 15-12-10 | 00:08

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:53
Ah dus zodra we alle hoofddoekjes in nederland produceren, moeten we direct het kopvod verplicht stellen?
Go capitalism...

repulse | 15-12-10 | 00:08

Ik hoorde laatst een verhaal over pus in de melk ofzo. Ben er nog niet overheen en consumeer nu een paar weken geen melk of kaas.

Dat arabieren wel pus mogen spreekt vanzelf.

zovoklets | 15-12-10 | 00:07

Heb deze aflevering gezien en vind het belachelijk! Ik ga deze producten zeker niet meer kopen, wat een stelletje landverraders. Ik weet zeker dat er tonnen aan botten zich omdraaien in het hun graf voor wat zich hier hedendaags afspeelt.

Om kots en kots misselijk van te worden.

FantaBoy | 15-12-10 | 00:07

@Chiant | 15-12-10 | 00:06
Als je nou eens uitzoekt wat de eisen van de stichting HVV zijn.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:07

Oyibo | 14-12-10 | 23:50 is wel een slimme opmerking. Weet je wel hoeveel varkensmest en andere varkensproducten er over onze graasgronden gaat voor onze zwart-witte dravers? Sterker nog: als een wild zwijn over je halalweide jakkert is deze grond dan nog steeds halal?

Abugreip | 15-12-10 | 00:07

-weggejorist-

dirknice | 15-12-10 | 00:07

@Luitenant Zeikerd:
Het stremsel bij de productie van deze kaas komt van ONVERDOOFD geslachte runderen. Die ook nog met de kop naar het oosten moesten liggen voor het mes erin ging.
N O O I T M E E R C A M P I N A

Lé Big Mac | 15-12-10 | 00:06

@De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:59
Dan moet je me eerst maar een zien te overtuigen van de mogelijkheid dat een over-Westerslijk land als Nederland ooit een Islamitische staat zou worden.

Helemaal nu er steeds harder daar een geluid TEGEN te horen is, hier en in onze buurlanden.
Dit terwijl het in 0031 nog niet eens een optie is, gezien het aantal Moslims in Nederland nu en het geschatte aantal over enkele decennia. (8% in 2050 )

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:06

@An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:55
Misbruik heet dat. Geen gebruik. Ik vind dat een bedrijf zich niet moet inlaten met religieuze stempels en al helemaal niet met de sharia.

Parsons | 15-12-10 | 00:06

@De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:04
In welk opzicht overneemt?

En in welk opzicht is halalvlees slecht als de dieren verdoofd worden geslacht? Wat kan mij verder schelen hoe ze dan slachten.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:06

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:58
Hier een linkje van de site van halalcorrect, de organisatie uit de docu van de EO:
www.halalcorrect.com/articles/actualit...
Een heel betoog over diervriendelijkheid, waarin geen woord gerept wordt over verdoofd slachten of überhaupt over de manier van slachten. Hoe zou dát toch komen...?

Chiant | 15-12-10 | 00:06

sjipsknip | 15-12-10 | 00:03
het is daar snel teruggedraaid toch (not)? Terugdraaien zal met heel veel geweld gepaard gaan. Dat pikken ze namelijk niet. En zo te lezen snap jij nog steeds niet waar die lui dan toe in staat zijn.

La Bailaora | 15-12-10 | 00:05

Chiant | 14-12-10 | 23:56
In de VOC tijd kon NL qua handel een voorsprong nemen omdat ze China niet kwamen bekeren maar alleen wilde handelen.

seven | 15-12-10 | 00:05

@Parsons | 15-12-10 | 00:03
Het maakt niets uit, dáár gaat het om.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:04

@ Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:53
Daar is NL uiteraard wel heel groot mee geworden.
Maar wat nou als 'die markt' uiteindelijk NL overneemt?
Ik ben echt wantrouwend. Mogelijk buitenproportioneel, maar toch. Het moet niet gekker worden en dat zal hoogstwaarschijnlijk wel gebeuren.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:04

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:53
Ja, te gek dat Zeeland. Marathonmis for Jeebus!
Hoewel het me hier ook opvalt dat er flink wat relifanaten rondlopen. Zit je gezellig met drie geile zusjes te kletsen in de kroeg, beginnen ze ineens over dat ze zonder god niet kunnen leven.
Hoezo dan niet?
-Ja, nee, als ik Jezus niet had, dan had ik misschien wel een abortus laten doen. Maar nu ben ik zo blij met mijn kleine meisje...
'
Het kind was drie, het *kuch* volwassen kind was 21. Er was geen papa. Tenminste, die is er natuurlijk wel, maar niet meer in het leven van mevroj. Oh, en het meisje gaat de rest van haar leven gebukt onder de term 'licht-getint'.

dosis | 15-12-10 | 00:04

Pffff, doe mij maar Camembert of Petit Münster. Die Fricampina en weet ik alwat kazen smaken allemaal eender.... Ik zou zeggen eet een plakje ham meer op je tostie.

DANNY3960 | 15-12-10 | 00:04

@La Bailaora | 14-12-10 | 23:59
De consequentie hiervan is dat je hier nooit met moslims zult kunnen samenleven. Nooit. Zelfs niet wanneer zij hier collectief afstand nemen van de koran en ahadith als onveranderbare dogma's. Zelfs wanneer iedere moslim in Nederland zijn geloof zo gaat belijden als een Aboulaleb dat doet, dan nog gun jij ze geen halalkaas van verdoofde kalveren?

Dat is niet constructief. Ik kan daar helemaal niets mee. Het merendeel van die mensen in here to stay en dát is de realiteit.

Ik ben net zo'n tegenstander van de orthodoxe islam als mijn mede-PVV-stemmers, maar je zult toch met oplossingen moeten komen.

Art Vandelay Ultor | 15-12-10 | 00:04

Overigens wist ik helemaal niet dat slankie kaas is. Ik dacht altijd dat het een soort koeiensmegma was.

koerbagh ® | 15-12-10 | 00:03

@La Bailaora | 14-12-10 | 23:54
Eens.

Parsons | 15-12-10 | 00:03

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:54
NOEM het niet zo Art. Daar gaat het om. M'n lul is ook halal, snap je wel?

Parsons | 15-12-10 | 00:03

@ La Bailaora | 14-12-10 | 23:59

Als het helemaal fout gaat in de maatschappij vanwege onze moslim-fanaten zal je zien hoe snel dingen teruggedraaid worden. De UCK lees moslim strijders uit Kosovo hebben gewoon servische gevangenen geslacht voor de onderdelen, dit was ook erg halal.

sjipsknip | 15-12-10 | 00:03

Sinds wanneer maken ze van varkensmelk kaas?

reageerbuis | 15-12-10 | 00:03

Ik gok dat de Slankie Ham niet gecertificeerd is. Voor het overige blijkt dat de kaas van vandaag eigenlijk een komkommer is. Was het echte nieuws op?

Remy Martin Louis 13 | 15-12-10 | 00:03

@Parsons | 14-12-10 | 23:57
Take a happy pill man, je glijdt echt steeds verder af in dit soort zure one-liners.

Ze faciliteren helemaal niks, ze gebruiken deze gekken juist om meer centen te verdienen. Het is maar net hoe je het WIL zien. En of je nog überhaupt de moeite neemt objectief te kijken naar zaken.

An die ARBEIT | 15-12-10 | 00:01

@ An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:52
Witlofthee?
Ben je gek?!
Ik heb een imago hoog te houden.
Sterrenmix-thee kun je krijgen.
Of kersensap.

De Gooise Matras | 15-12-10 | 00:01

Dit is gewoon VOC mentaliteit. Halal, tja als je het gelooft volgens mij worden die moslims gewoon keihard genaaid door dit soort bedrijven grappig toch.

sjipsknip | 15-12-10 | 00:00

Slankie smeerkaas is niet te vreten. Als glijmiddel bij haram sex voldoet het echter prima.

Charles Swietert | 15-12-10 | 00:00

zolang de kaas niet anders smaakt maakt het mij niet uit welke voorschriften ze volgen, zolang ze zich aan wettelijke eisen houden, mogen ze doen wat ze willen, maakt mij niet uit.
Al dat gedoe over halal of niet, als je dat graag wilt is toch mooi dat het er is, als het je verder om de smaak te doen is, wat maakt het dan verder uit wie het certificeert.

Luitenant Zeikerd | 14-12-10 | 23:59

@ An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:50
Jij steunt vanuit ondernemersoogpunt uiteraard hun strategie, en daar kan ik je of hen ook niet echt ongelijk in geven.
Als je naar de betekenis en de mogelijke consequenties op lange termijn gaat kijken, pakt het wellicht een stuk minder rooskleurig uit dan hoe je het nu schetst.
Vreten we straks alleen nog maar halaltroep.

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:59

Parsons | 14-12-10 | 23:52
+10.
@Art: je zult toch nog eens je licht moeten laten schijnen over het islamiserings-proces. Dat is sluipend, maar er is geen weg terug: eenmaal ingenomen onderdelen uit de islam zullen niet meer kunnen worden teruggedraaid, omdat islamieten dat simpelweg niet dulden. En waar dat toe leidt konden we vandaag alweer vernemen:
www.telegraaf.nl/binnenland/8491269/__...

La Bailaora | 14-12-10 | 23:59

@Chiant | 14-12-10 | 23:56
De handel praat niet alles goed. Dat beweert ook niemand (ik niet althans).

In dit geval gaat het om halal geslachte kalveren die - totdat het tegendeel bewezen is - verdoofd zijn geslacht. Dat kan me geen reedt interesseren verder.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:58

@seven | 14-12-10 | 23:50
Ja dat weet ik, moet ik er trots op zijn dat onze boeren de clittenknippers faciliteren met voedsel?

Lijkt me niet.

Parsons | 14-12-10 | 23:57

Niet zo hoog van de toren blazen Pritt...

'Wij', ja, 'WIJ' hier in Nederland, hebben momenteel (in casu 14 december 2010, 23.40 uur), bij de PO-zender Ned1, slechts 4 domme blaaskaken / uitvreters aan het woord:

- Jeroen Pauw;
- Paul Witteman;
- Maxime Verhagen;
- Bart Chabot.

Mèt review van 't amechtig CDA-congres en mèt review van padvinder, annex Kameel, Eurlings die - bedenkelijk - salueert!

Voor Volk en Vaderland?

Of niet?

(Die Limburgse 'gast' heeft al die tijd ongeveer 2 ton per jaar verdiend met z'n gelul over 'schop in de grond' en is nu ineens zelf 'weg').

Da's allemaal nòg beroerder dan Halal-kaas.

Jaap Cuperus | 14-12-10 | 23:57

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:53
Ik wou het kapitalisme al niet halen, maar goed... Dat kan wel :)

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:57

Kapitein Sjaak Mus | 14-12-10 | 23:47

Ja, dat zal wel, maar zit het dan links of rechts van de stuurhut?

DANNY3960 | 14-12-10 | 23:57

koerbagh ® | 14-12-10 | 23:51
Vast P&W gekeken gister waar Teeven de nwe richtlijn, overvallers/inbrekers meppen uit je pand zonder grote kans op arrestatie mocht uitleggen..

seven | 14-12-10 | 23:57

@seven | 14-12-10 | 23:50
Laat die hypocrieten dan voortaan ook hun grote muil houden over mensenrechten in bijvoorbeeld China, als de handel alles goedpraat.

Chiant | 14-12-10 | 23:56

@negers zijn zwart | 14-12-10 | 23:52
Jammer, mooi vrouwke was dat.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:56

@Parsons | 14-12-10 | 23:55
Geld verdienen is krankzinnig?

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:56

@ Parsons | 14-12-10 | 23:49
Met naïviteit zijn er geen oorlogen gewonnen, helaas.

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:56

@Parsons | 14-12-10 | 23:49
Volgens mij gaat het hierom An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:50.

Erg radicaal van je ; )

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:55

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:49
Het is überhaupt te krankzinnig voor woorden dat bedrijven een dergelijk certificaat willen hebben. Laat daar maar eens regelgeving voor komen. Ambtenaren genoeg, me dunkt.

Parsons | 14-12-10 | 23:55

grappig 30 jaar terug wist vrijwel niemand van halal en nu ist reclame..
rara wat geeft dit aan? :)
.. juist...
en nu ist t niet grappig meer.

Causa Sui | 14-12-10 | 23:55

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:53

Laat me raden..... Biggekerke?

DANNY3960 | 14-12-10 | 23:55

@Kapitein Sjaak Mus | 14-12-10 | 23:47
???? is dat uit een boek of zo.

reppert | 14-12-10 | 23:54

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:50
dat klopt, het wordt moeilijk, maar liever honger dan onder de islam.

La Bailaora | 14-12-10 | 23:54

@Parsons | 14-12-10 | 23:52
Maar die suiker was al halal!

Ik begrijp hier echt niks van, P.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:54

@seven | 14-12-10 | 23:48
Ik snap de helft niet.. Lijkt wel Turks.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:53

@De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:45
Is dit aanpassen in een negatieve of positieve zin?

Ik neig naar het laatste (mits die kalfjes maar verdoofd bljven), want waarom doet FC dit? Markt vergroten! Keihard euro's!

Dat is een VOC-mentaliteit. Go capitalism!

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:53

@Kapitein Sjaak Mus | 14-12-10 | 23:47
Fair enough, veel puzzelplezier nog. Ik doe even niet mee.

Parsons | 14-12-10 | 23:53

@ dosis | 14-12-10 | 23:44
Nee, vertoef semi in het gooise, en semi in de oh zo vooruitstrevende provincie Zeeland.
Waar ze nog fanatiek naar de kerk gaan op zondag. Een keer of 3.

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:53

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:47
"Dus de Suikerunie faciliteert ook de sharia omdat ze een halalcertificaat hebben gevraagd?"

Ja. Halal komt rechtstreeks voort uit de sharia.

De Suikerunie associeert zich daar mee.

Moeten ze niet doen.

Parsons | 14-12-10 | 23:52

@De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:46
Doe eens niet zo gek.
Als ik een kop koffie wil moet je ook niet met cichorei aan komen zetten ;)

Dan krijg je een mok naar je bolletje. Met cichorei.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:52

@La Bailaora | 14-12-10 | 23:50
Al lang bij me bekend.

Ik vind slechts dat u overdrijft and that's about it really.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:51

Parsons | 14-12-10 | 23:47
Die nuchtere boeren kijken gewoon naar de opbrengst. Je weet dat NL misschien wel meer dan 90% vd kaas exporteert?

seven | 14-12-10 | 23:50

@De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:45
LuisterT, als Campina dit had gedaan, omdat men bang was arme gevoelige Moslimgevoelens te kwetsen, dan was ik pertinent tegen geweest.
Is echter aan de hand wat ik denk dat aan de hand is, en doet men het om een grotere markt aan te boren, dan zeg ik: More power to them. Dan heeft het niks met aanpassen te maken, is het slechts gebruik maken van.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:50

Maar moeten koeien die de melk leveren ook niet halal voedsel eten ? Anders is toch de melk ook niet halal. (bronbesmetting)
Is gras halal, en wat van de diervoeders die allerlei dierlijke restdelen en eiwitten bevatten (ook van varkens ja).
Een grote poppenkast dat halal geneuzel. Fabrikanten liggen rollend op de grond een varkenskrul in hun lul te lachen.

Oyibo | 14-12-10 | 23:50

@La Bailaora | 14-12-10 | 23:47
Geen suiker van de Suikerunie meer voor u!

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:50

@De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:45
Exact. En daar gaat het om.

Parsons | 14-12-10 | 23:49

@ zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:42
Misschien worden dan ook die baklava, kippeniertjes en schapenmagen wel te nassen.
Of mogen ze dat dan weer niet?
Gebakken bontkraag? Is dat te doen denk je?
Haram of halal?
Zoveel keuzes, zoveel mogelijkheden, zoveel beperkingen....
Zucht.

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:49

hoera \o/ de volgende keer dat ik kaaskop word genoemd vraag ik of er halal of haram kaas wordt bedoelt.

Abugreip | 14-12-10 | 23:49

seven | 14-12-10 | 23:48 Dan smelten we de kazen!

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:49

@Parsons | 14-12-10 | 23:45
Dat wel, maar ik weet niet wat de kwalificaties zijn voor het in aanmerking komen van een halalcertificaat van de stichting HVV.

Wellicht zijn die niet zo strikt.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:49

Chiant | 14-12-10 | 23:38
niet moet, maar t kan gebeuren en dat is ok, en logisch ook, al die slachtende amateurs pogen ze niet voor niets tegen te houden, maar die gaan dan naar speciale slachthuizen voor hun feest- en festijn gerelateerd slachtwerk.
Dat neemt niet weg dat je messentrekkers gewoon nooit moet laten oefenen op het doorsnijden van kelen, ook niet bij dieren.

Causa Sui | 14-12-10 | 23:48

De Turkse studenten vinden het iig prachtig
Topic "Campina: Halal Kaas "
Reactie verderop: 'broeders, vanaf nu is het tijd voor de volgende stap > de jihaaad!' forum.turksestudent.nl/index.php?/topi...

seven | 14-12-10 | 23:48

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:39
alles wat halal is is haram. Snap-ie?

La Bailaora | 14-12-10 | 23:47

@seven | 14-12-10 | 23:44
Eens, moet het daarom ook zo geduid worden?

Parsons | 14-12-10 | 23:47

@ Parsons | 14-12-10 | 23:42
zie chiant 23:41 (aan wie overigens inderdaad de eer van het citaat toekomt)
Overigens heet het aan boord geen punt maar een boeg.

Kapitein Sjaak Mus | 14-12-10 | 23:47

@Parsons | 14-12-10 | 23:45
Dus de Suikerunie faciliteert ook de sharia omdat ze een halalcertificaat hebben gevraagd?

Ik vind dat overdreven. Alsof Suikerunie en FC daarmee de deur open zouden zetten voor bijv. het ombrengen van geloofsafvalligen.

Doe ik niet aan mee.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:47

Borstvoeding door nederlandse moslima's is ook halal.
Van hun mellk kun je ook kaas maken, Campina. Aan inteelt zijn ze toch al gewend. Dan maakt het ook niet uit wiens kaas je eet, als ie maar halal is.

Waaligator | 14-12-10 | 23:47

@Chiant | 14-12-10 | 23:43
Goede vraag. Wie is daar eigenlijk huilie over gaan doen?

De N.O.V.L.N?

( Nederlandse organisatie van liploze negers )

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:46

@ An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:40
Bochtbier, laten we het anders zo noemen.
Daar kan ik jou dus niet blij mee maken?

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:46

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:40
Is dat antwoord op je verdoofd vraag?

Parsons | 14-12-10 | 23:45

@seven | 14-12-10 | 23:44
Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:41

Alleen wist ik toen nog niet dat FC had toegegeven nog dierlijk stremsel te gebruiken.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:45

@ An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:39
LOL
Natuurlijk scherts ik.
Maar om heel eerlijk te zijn vind ik het bizar dat er zovelen zijn die de 'overname' maar voor lief nemen. Het gaat heel subtiel.
En omdat men toch graag smeerkaas of wat voor troep dan ook neemt, wordt dit geaccepteerd.
We / NL / men past zich steeds meer aan, zonder vragen of wat dan ook. Heel vervelend vooruitzicht.

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:45

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:39
Door het als halal te duiden (richting buitenland) faciliteren ze de sharia.

Friesland Foods zou zich op geen enkele manier met religie moeten bemoeien.

Parsons | 14-12-10 | 23:45

@zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:42
Heb me net het 2e glas Glenkinchie ingeschonken.

Aan te raden Lowlander.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:45

"Meer en meer wordt chymosine uit kalvermagen vervangen door goedkoop te produceren microbieel stremsel." Ergo voor steeds meer kaas wordt geen echt stremsel meer gebruikt. Daarbij " Microbieel stremsel is per definitie al Halal"

seven | 14-12-10 | 23:44

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:42
Hier in Arnhem zit wel een chocolatentje, maar die heet niet 'De Gooise Matras', nee.
Ik ben van H'sum naar Arnhem verhuisd - jij ook of zit je elders in het Gelderse?

dosis | 14-12-10 | 23:44

Sprinkhanen mogen ze wel zo eten hoor, staat ook al beschreven, die hoeven niet halal geslacht voor de moslim. We moeten gewoon een schap insecten erbij in de AH, voor onze voormalige woestijnbewoners.

Causa Sui | 14-12-10 | 23:44

@An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:42
Negerzoenen 2.0?

Chiant | 14-12-10 | 23:43

Als me pindakaas maar kosher is

dugo | 14-12-10 | 23:42

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:38 Maltbier is geen bier. Single Malt daarentegen is ook wel erg lekker om je gebraden vlees mee af te blussen. #zokrijgjestraatklinkersnoglekker

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:42

@Kapitein Sjaak Mus | 14-12-10 | 23:37
Wat is je punt?

Parsons | 14-12-10 | 23:42

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:39
Eerder dus gewoon uit commercieel oogpunt. Maar goed, koren op molen voor de die-hard Islamofoob.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:42

@ dosis | 14-12-10 | 23:38
Ja hoor, ben er niet wars van. Maar vraag me af of dat straks nog is toegestaan. Er zal vast iets aan chocola mankeren wat de extreem-georiënteerden onder ons niet zint.
Maar, nog niet van die winkel gehoord, nee. Grappig.
Ik kom alleen nog zelden in H'sum.
Zit er in Gelderland ook 1?

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:42

Bart Chabot : Beatrix winnaar?

reppert | 14-12-10 | 23:41

Gaan we ons nu druk maken om een toevallig keurmerk? Ik haat halal maar er is, gelukkig, niets mis met die kaas.

Peter_S | 14-12-10 | 23:41

@Kapitein Sjaak Mus | 14-12-10 | 23:37
Dat was een citaat van mijn hand en ik ben het met je eens dat na halal de één-na-slechtste vorm van een stukje vleesch op het bord de bio-industrie is.

Chiant | 14-12-10 | 23:41

@Parsons | 14-12-10 | 23:38
Gelezen en nu?

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:40

@De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:38
Halal, dat weet ik niet.

Maar bier is het in ieder geval niet te noemen.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:40

@De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:37
Onze toekomstige wetgevers? * proest * Je schertst, toch D'tje?....

Gewoon gezellig saams oppeuzelen heur. Nomnomnomnom.

Off-t: Bart Chabot komt ziek over.... Sielug.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:39

@La Bailaora | 14-12-10 | 23:32
Dat gedoe tijdens Fitna was inderdaad nogal debiel.

Verder vind ik het enigszins overdreven om te stellen dat FrieslandCampina de islamisering faciliteert. Wellicht is die uitspraak gerechtvaardigd wanneer je stelt dat mede dankzij FC de islamitische methode om te slachten onze oude methode verdringt. Dat is zeker waar.

Maar faciliteert FC ook nog de islamisering wanneer ze overstappen op stremsel van microbiële oorsprong om zo hun kaas halal te maken? (Dit spul wordt ook gebruikt om vegetariërs te pleasen).

Ik vind 'foute club' nogal overdreven. Een boycot van FC raakt alleen maar onze eigen boeren, want dat zijn de eigenaars van het bedrijf.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:39

@ zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:35
In combinatie met boemboes lijkt mij dit toch niet echt een aanrader, maar ik zal aan je tip denken als de gelegenheid zich aandient.
Is maltbier halal, dat je weet?

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:38

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:34
Ben je ook van de chocolade? In de winkelstraat in Hilversum zit een chocolaterie genaamd 'De Gooise Matras'.

dosis | 14-12-10 | 23:38

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:33
Lees even wat die medicus schrijft.

Parsons | 14-12-10 | 23:38

@Causa Sui | 14-12-10 | 23:33
Aha, weer wat geleerd. De managementsamenvatting luidt dus eigenlijk dat halal slachten betekent dat het dier wordt deaudgemaakt door snijbewegingen in de hals en/of althans rondom de nek, met dien verstande dat het dier lijdt totdat het sterft en zijn eigen dood in volle bewustzijn kan en mag althans hoeft en moet meemaken.

Chiant | 14-12-10 | 23:38

watsinneneem | 14-12-10 | 23:29


Oei, dan mag ik hopen dat de ene de andere heeft omgelegd, zoniet zijn die gasten zwaar de sjaak.

DANNY3960 | 14-12-10 | 23:37

Parsons | 14-12-10 | 23:31 schreef:
"Hoe anders is dat bij het levend en onverdoofd doorsnijden van de halsaderen om het dier te laten doodbloeden. Het dier is getuige van zijn eigen dood en lijdt ondertussen vreselijke pijn"

Nou, dan is het toch maar fijn dat het lappie vlees bij de kiloknaller humaan en liefdevol aan zijn eindje is geholpen, vind je ook niet?

Kapitein Sjaak Mus | 14-12-10 | 23:37

@ An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:35
Als ik onze toekomstige wetgevers mag geloven, dienen jij en ik in gescheiden ruimtes te vertoeven.
Ik zal de gemarineerde wezel-sateetjes wel door een luikje aangeven.

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:37

@yacoda | 14-12-10 | 23:29
Precies.

Spijker, kop, raak.

Parsons | 14-12-10 | 23:36

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:32
en nu nog de in 100% de halsslagers ook doorsnijden ipv enkel de luchtpijp en slokdarm, plus verdoven en we hebben halal aangepast aan t westen ipv het slachten aangepast aan de islamiet z'n primitieve reli-wens.

Causa Sui | 14-12-10 | 23:36

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:34 Nou ja, als er ergens staat dat je om een sausje te maken 300 centiliter water moet toevoegen kun je ook 300 centiliter witte wijn nemen. Gaat erg goed.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:35

yacoda | 14-12-10 | 23:29
Juistem. Hoewel... misschien is de bereidingswijze van diverse kaassoorten wel dusdanig zo opgezet, dat het al jaren voldoet aan de Nederlandse eisen, en toevallig misschien ook wel aan die van de islam.
Net als bijvoorbeeld vlaggetjes van de DVC, of schoenen van Bommel, of fietsen van Gazelle of bier van Heineken of nederwiet.
Wie weet?

dosis | 14-12-10 | 23:35

@De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:30
Als ik ondertussen op de bank een glas whisky kan nuttigen en televee kan kijken kan je met mij alle kanten op....

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:35

@Superior Bastard | 14-12-10 | 23:15
Ik radicaliseer helemaal niets. Ik waarschuw alleen voor de gevolgen van het binnenhalen van een van haat doordrongen ideologie.

Zouden meer mensen moeten doen.

Parsons | 14-12-10 | 23:34

@ zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:31
*hips*
Ik? Neuh, hoorrrr. *hips*

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:34

Chiant | 14-12-10 | 23:30
ja maar halsslagers doorsnijden is alleen niet de definitie van halal, dat is ENKEL een optie, het gaat erom dat de luchtpijp en slokdram in 1 a 2 halen door te snijden.
Die misvatting van die aders blijft maar boven komen, maar is onjuist, het is NIET nodig voor halal, het is slechts een OPTIE.

Causa Sui | 14-12-10 | 23:33

@Parsons | 14-12-10 | 23:31
Wat ik denk is dat er werd gezegd dat de kalveren verdoofd zijn.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:33

@yacoda | 14-12-10 | 23:29
Kan allebei. Rare vraag.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:32

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:14
Zie Parsons | 14-12-10 | 23:31

Parsons | 14-12-10 | 23:32

@watsinneneem | 14-12-10 | 23:29
Mooi, en ook nog info waar we iets mee kunnen? Hoe de verwondingen waren ontstaan bv?

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:32

@Causa Sui | 14-12-10 | 23:30
Het lijkt me dat ik dat ook stel.

Let vooral op het stukje: " Gelukkig zijn we ontwikkeld naar een maatschappij waarin we dat [verdoven, red] wel doen."

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:32

@ brx | 14-12-10 | 23:30
Jij bent een veganist?

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:32

Halal, haram, koosjer, hindoeveganistisch, rechtsdraaiend of biologisch-dynamisch bij volle maan geoogst....
't Zal me een zorg zijn.
Is het lekker?
Daar gaat het om.
( onder het motto: van mij mag je geloven wat je wilt, als je mij er maar buiten laat )

Kapitein Sjaak Mus | 14-12-10 | 23:32

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:29
elke club die de islamisering faciliteert is een foute club, nog afgezien van het persbericht dat ze uit deden gaan naar Jordanie tijdens de ophef over fitna.

La Bailaora | 14-12-10 | 23:32

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:10
Wat denk je zelf?

"'Eerst wordt het dier bedwelmd en vervolgens met een scherp mes handmatig geslacht. Daardoor ontstaat een sterke daling van de bloeddruk en stopt inderdaad de zuurstoftoevoer naar de hersens. Het dier is meteen bewusteloos zonder dat er noemenswaardige pijn optreedt.' " Uit: www.vleesmagazine.nl/nieuws/halal-slac...

Lees dit even: bit.ly/esFiv7 naar aanleiding van bit.ly/eGM6VQ

Een medicus die eea duidt.

Parsons | 14-12-10 | 23:31

Chiant | 14-12-10 | 23:30

een banaan is ook halal

Snerpe Schede | 14-12-10 | 23:31

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:30 Jij marineert écht alles in rode wijn hè?

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:31

@ An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:28
Ze moeten dan wel even gemarineerd worden in rode wijn-marinade. Vind je dat bezwaarlijk?

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:30

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:25
omdat iets vroegah zo ging en daarna, met reden, niet meer, betekent het niet dat we weer terug moeten naar vroegah heur!

Causa Sui | 14-12-10 | 23:30

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:25
Klopt. Ik kom uit een boerenfamilie. Mijn grootvader deed nog aan het oude handwerk en dat betekende dat als er een stierkalf geslacht werd hij een "vuistje" (zo'n grote vierkante hamer die stratenmakers en slopers ook gebruiken) uit de schuur ging halen om het beest met één ferme klap naar de eeuwige groene grasvelden te jagen. Overigens steevast nadat hij het kalf met op zijn gemak had gesteld en de deaudsklap uit het niet uitdeelde. Het beest was meteen morsdood en leed geen seconde.

Hoe anders is dat bij het levend en onverdoofd doorsnijden van de halsaderen om het dier te laten doodbloeden. Het dier is getuige van zijn eigen dood en lijdt ondertussen vreselijke pijn.

Flikker op met halal. Ik weiger het principieel!

Chiant | 14-12-10 | 23:30

Waarom geen blauw haarnetje over die zwarte haatbaard?
*Rob Geus bellen gaat*

kneuterzak | 14-12-10 | 23:30

Chiant | 14-12-10 | 23:10
Zoiets ja, heb ook geen zin om het martelen van beesten te sponsoren.

brx | 14-12-10 | 23:30

@La Bailaora | 14-12-10 | 23:25
Foute club?

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:29

2Superior Bastard 23:23
Ik heb het over deze opmerking van Parsons:
"Vind jij het te verteren dat Friesland Foods zich openlijk wenst te associëren met de sharia?"
Waarop jij antwoord dat hij radicaliseert.
En wie radicaliseert hier nu eigenlijk? Degene die zich strikt aan allerlei religieuze regeltjes houdt en dat ook opdringt aan anderen of de niet religieuze die daar liever niet aan mee doet.

yacoda | 14-12-10 | 23:29

ps Microbieel stremsel komt uit kweek en niet uit een maag. Zie wiki.

seven | 14-12-10 | 23:29

@La Bailaora | 14-12-10 | 23:25
Het werkt duidelijk, niks meer van over, dat bedrijf.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:29

off topic:
Zo, overvaller supermarkt overleden

watsinneneem | 14-12-10 | 23:29

toch heb ik vaag het idee dat dit al een jaar eerder op de tv is geweest, ach ja wellicht ander merk.. ze willen zo graag, allemaal, geld id geld immers.

Causa Sui | 14-12-10 | 23:28

@De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:23
Goed te doen in een lekkere mixed grill met tamme-ezelmedallionnetjes en een hyena ruggetje. Als jij de wezel regelt, rijg ik de spiesjes!

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:28

Over de moderne stremsel:"Microbieel stremsel is per definitie al Halal"

seven | 14-12-10 | 23:28

@Amigo1973 | 14-12-10 | 23:25
En dat bevestig ik.

Zoals FrieslandCampina bevestigt dat de kalveren verdoofd zijn.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:27

@Serafijn Lampion | 14-12-10 | 23:25
Kaas kan blijkbaar wel haram zijn, spuit elf.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:27

Serafijn Lampion | 14-12-10 | 23:25
het gaat niet om melk, serafijn, het gaat om het stremsel

Causa Sui | 14-12-10 | 23:27

weesgegroet | 14-12-10 | 23:24

om kaas te maken heb je stremsel nodig, dat trek je uit de maag van een (hopelijk geslacht) kalf. de lebmaag, namelijk. heb je geen wiki? da's erg handig voor snappen af en toe.

Snerpe Schede | 14-12-10 | 23:26

@Chiant | 14-12-10 | 23:23
Of je krijgt in Nederland wel een halalcertificaat wanneer je verdoofde kalveren gebruikt die halal zijn geslacht. Weet jij hoe die regels werken? Nee, ik ook niet.

Het is onzin te zeggen dat dat bedrijf liegt als je dat niet weet. Pure onzin.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:26

down | 14-12-10 | 23:21

Nice one.

DANNY3960 | 14-12-10 | 23:26

Wat een onzin-onderwerp. Kaas is van melk en melk is van een koe of een schaap/geit. Dat zijn grasetende beesten, en dus per definitie halal. De melk van die beesten ook. ALLE gewone kaas is in principe halal, stelletje uilskuikens. Voor moslims die het echt zeker willen weten, komt de imam langs, maar zolang er niet stiekem stukjes ham in zijn gestopt, is er met kaas nooit iets aan de hand.

Serafijn Lampion | 14-12-10 | 23:25

De simpelste weg om al die malloten het land uit te krijgen is alles met varkensbloed aanlengen.
Maar ja, helaas moeten we samen leven vanwege het gehoopte Utopia enzo.
'Beschaving' heet dat, :)

Causa Sui | 14-12-10 | 23:25

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:23
Overzichtelijk geloofje, die Islam. Zelfs kaas is niet vanzelfsprekend.

Gelukkig is er Wiki... Ook al zijn we nu nog niet veel verder. Slankie smaakt in ieder geval nog immer naar meuk.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:25

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:22
Nee dat punt wil ik zeker niet maken .... het gaat om het slacht moment het moment dat het dier gedood gaat worden, ook al leefde het vrij in de natuur dan nog is de mannier waarop het wordt gedood het verschil tussen barbarisme en humaniteid

Amigo1973 | 14-12-10 | 23:25

Sinds 2009 interne verklaring Campina
Waarom halal kaaswei?
De markt voor halal lactose groeit sterk. De vraag naar halal lactose voor halal kindervoeding is veel groter dan het aanbod. De opbrengst van halal lactose die geschikt is voor kindervoeding, is € 0,25 per kilo hoger dan de lactose voor food-toepassingen. Lactose wordt gemaakt van de kaaswei uit o.a. de Campina kaas fabrieken. Daarom willen we onze kaaswei halal laten certificeren.

Van de wereldbevolking is 10 % moslim. In Nederland wonen 1 miljoen moslims. Een van de belangrijke aandachtspunten daarbinnen is voeding.

Voor voeding betekent dit op hoofdlijnen:
- geen varkensvlees en producten die daarvan afgeleid zijn
- geen alcohol
- alleen vlees van een rein ritueel geslacht dier (bijvoorbeeld rund, schaap, kip).
(een halssnede met een scherp mes zo snel en pijnloos mogelijk, in aanwezigheid van een moslim die een gebed uitspreekt )
Wat niet Halal is noemt men Haram (verboden).

Hoe te komen tot certificering?
Stichting HVV (Halal Voeding en Voedsel) zal de kaasbedrijven gaan auditen. HVV wordt wereld-wijd erkend. Het halal keurmerk is: “Halal Tayyib”.
(Het beleid van de stichting en de keuringsdienst staat onder toezicht van de Majlis Al Ifta: een raad bestaande uit schriftgeleerden van onder andere de vier rechtsscholen in de islam.)

De grootste verandering is dat we halal kalverlebstremsel (stremsel van ritueel geslachte kalveren) gaan gebruiken. Vanaf 1 december moeten alle kaasfabrieken over zijn op dit halal stremsel. Voor Tilburg is dit inmiddels geregeld en zijn we overgeschakeld. Microbieel stremsel is per definitie al Halal, dus voor milase is dat geen probleem.

Tijdens de audit wordt een check uitgevoerd op het halal zijn van het hele proces van lactose. Hiervoor wordt gekeken naar grondstoffen, processen en verpakking, opslag, transport en reiniging. Voor de audit worden alle documenten gestuurd naar het HVV. De audits worden uitgevoerd aan de hand van vragenlijsten.

Timing
Het doel is dat de kaaswei 1 februari 2009 halal gecertificeerd is.

De planning van de audits voor de kaasproductiebedrijven is:
Born: 12 december 2008
Bleskensgraaf: 16 december 2008
Lutjewinkel: 13 januari 2008
Tilburg: 20 januari 2009
Rijkevoort : 21 januari 2009

seven | 14-12-10 | 23:25

@ Chiant | 14-12-10 | 23:20
Bedankt!
Morgen meteen Kokkie aan het werk zetten!

Kapitein Sjaak Mus | 14-12-10 | 23:25

ik koop al tijden geen FrieslandCampina producten meer. Zo'n foute club moet je gewoon echt boycotten.

La Bailaora | 14-12-10 | 23:25

@ necrosis | 14-12-10 | 23:17
Heeft er in dergelijke kaas niet eenzelfde proces plaatsgevonden als waar jouw nick voor staat?

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:25

@Causa Sui | 14-12-10 | 23:22
Dezelfde kaas voedt ook ons.

Die kaas werds vroeger ook gemaakt met stremsel van kalveren die verdoofd werden geslacht. Net als nu dus.

Sterker nog, dáárvoor verdoofden wij ook onze kalveren niet. Gelukkig zijn we ontwikkeld naar een maatschappij waarin we dat wel doen. Daar kunnen de muzelmannen nog iets van leren, dat wel.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:25

Ik probeer het te snappen, maar denk dat ik het weet. De melk van de koe is zonder verdoving geslacht. Dat zal het zijn. Belachelijk, dat moet mét verdoving!

weesgegroet | 14-12-10 | 23:24

Wordt het geen tijd om de website van FrieslandCampina eens even op te LOICen?

BensDerdeZus | 14-12-10 | 23:24

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:20
Dan liegt Frieslandcampina.
-Óf het is halal en dan zijn die beesten onverdoofd de halsaderen doorgesneden om deaud te bloeden;
-Óf het is haram en dan zijn die beesten verdoofd geslacht.

Chiant | 14-12-10 | 23:23

yacoda | 14-12-10 | 23:19
Ga fietsen man. Je waar aanprijzen als halal omdat je een bepaalde bevolkingsgroep wilt laten weten dat zij jouw product ook kunnen eten is hetzelfde als steniging en andere barbaarse straffen en kromme rechtspraak verdedigen?
Pritt gebruikt de overdrijving nog als stijlvorm. Bij u vrees ik dat het uit frustratie voortspruit.
Man man.

Superior Bastard | 14-12-10 | 23:23

@ben nuchter | 14-12-10 | 23:12
Wat is er mis met haring, da's vis met gezond vet.
Weet je wat pas ongezond is?
Nederlanders vertellen dat de "Hollandsche nieuwe" doorgaans uit Noorwegen/ Denemarken komt (als overbodig restproduct van hun visvangst).

necrosis | 14-12-10 | 23:23

@ An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:17
Jammer. Ik was zo benieuwd naar wezel-saté.

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:23

@An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:19
nl.wikipedia.org/wiki/Stremsel

'Halal
Het is onduidelijk of stremsel, afkomstig van een niet-halal geslacht rund/geit, halal is. Een deel van de moslims meent dat het halal is, omdat het niet uit vlees, bloed of botten bestaat. Sommige moslims vermijden echter uit voorzorg kaas die gemaakt is met stremsel waarvan de herkomst onduidelijk is. Wel wordt er stremsel uit halal-slachterijen in Nederland geëxporteerd naar moslimlanden.'

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:23

Goed, herziene conclusie:

Slankie is wel halal, maar de zin " halal geslachte verdoofde kalveren " is onzin.

Wat je wel niet voor nutiige info oppikt op GS van tijd tot tijd.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:22

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:20
ik heb er wel moeite mee omdat het reli-malloten voedt en die zie ik liever uitgehongerd het land verlaten op weg naar hun kamelenstremselpaturain.

Causa Sui | 14-12-10 | 23:22

En toch moet het gemeld worden dat het halal bereid is, ik wil dus geen halal bereid voedsel hebben. Je wordt door bv campina gigantisch in de maling genomen, voor mij geen campina producten meer.

lanex | 14-12-10 | 23:22

@Amigo1973 | 14-12-10 | 23:19
Ik begrijp niet welk punt u wilt maken.

Als u wilt beweren dat onze dieren met slachtbestemming hier overwegend een stressvrij leven hebben, dan heeft u het mis.

Een beetje relativeren kan geen kwaad.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:22

Dit verklaart ook meteen waarom ik de laatste jaren zoveel koeien met een hoofddoekje door de de stad zie banjeren.

down | 14-12-10 | 23:21

@ Reckneya | 14-12-10 | 23:12
Het gaat gewoon in het geniep verder.
Totdat we op een gegeven moment nergens meer drank kunnen kopen.
Of wanneer de varkensboeren allemaal naar Canada geëmigreerd zijn.
Opeens is het er. En dan kunnen we niet meer terug.
Of was het inmiddels al zo ver?
Vragen, vragen...

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:21

hahahha allemaal POWNED! Kaaskoppen = Hallalkoppen!

Jeroen Lutser | 14-12-10 | 23:20

@Kapitein Sjaak Mus | 14-12-10 | 23:18
Yep! Dat heet hoofdkaas, ook bekend onder de naam Zure Zult. Of Balkenbrei.

Chiant | 14-12-10 | 23:20

@Superior Bastard | 14-12-10 | 23:18
Wiki rules

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:20

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:17
graag gedaan

zo, de islam blijkt dus het Wereld Natuur Fonds te zijn. dacht ik het niet! die linkse rakkers toch...

Snerpe Schede | 14-12-10 | 23:20

@Causa Sui | 14-12-10 | 23:18
Wut? Allicht is het wel mogelijk om onverdoofd te slachten. Ik ben daar alleen wel tegenstander van.

FrieslandCampina geeft aan stremsel te gebruiken van verdoofde kalveren. Ik heb daar geen moeite mee.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:20

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:05
Okay dan simpele vraag ,,, je strand in Afghanistan en hebt 2 keuzes

1. De Amerikanen zien je aan voor een terorist en een sniper schiet van grote afstand met een .50 door je hersenpan en je bent dood voordat je ook maar iets kunt bedenken ( instant kill , je hersenen liggen op 100 meter verspreid om je lichaam heen )

2.De Taliban vind je en gaat eerst even uitgebreid met je op de video onder het uiten van allerlei bedreigingen , tenslotte pakt een moslim strijder zijn kromzwaard en snijd je strot door zodat jij daar 15 minuten lang happend naar lucht aan het doodgaan bent terwijl om je heen wordt gejoeld van blijdschap

Welke van de 2 manieren zou je kiezen ? en denk je ook niet dat bij manier 2 je waarschijnlijk alles hebt laten lopen ( urine, stront en je lichaam dus vol zit met stress signalen )

Ga hier eens over nadenken en zeg dan nog eens dat het niet waar is

Amigo1973 | 14-12-10 | 23:19

@ Fender:

Nee, dat is niet raar.
Dat is vrij normaal zelfs.
Nou niet direct gaan surfen voor ergens een bomgordeltje te snaaien, want dat hoort wel in het pakket, maar tog even niet doen, svp.

The eimer | 14-12-10 | 23:19

necrosis | 14-12-10 | 23:17 En heel erg lekker. Maak er maar eens een hartige taart van, met spinazie en spekjes. Of smelt het over je gekookte witlof, samen met een plakje ham.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:19

* zaterdag 18-jarig kaasmeisje bij Appie lastige vragen stellen gaat en filiaalhouder erbij roepen doet *

Chiant | 14-12-10 | 23:19

Superior Bastard | 14-12-10 | 23:15
Dat is feitelijk wat ze doen dus waarom zou Parsons radicaliseren, als hij daar commentaar op heeft.

yacoda | 14-12-10 | 23:19

@CoffeePatch | 14-12-10 | 23:14
Ik verneem net dat stremsel altijd halal is.... Blijkbaar

Maar dat verdoofd slachten is per definitie niet halal, als we wiki mogen geloven.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:19

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:17
Mooi ook. Op alfabetische volgorde.

Superior Bastard | 14-12-10 | 23:18

Dus spataderkaas is niet halal.

CoffeePatch | 14-12-10 | 23:18

* zich afvraagt of er ook varkenskaas bestaat *

Kapitein Sjaak Mus | 14-12-10 | 23:18

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:14
vorige maand was het nog mogelijk onverdoofd halal te slachten maar nu niet meer, beweer jij?

Causa Sui | 14-12-10 | 23:18

Er zijn nogal wat Joden die halal kopen omdat ze niet helemaal naar Amstelveen willen voor kosher. En Marokkanen in Zuid of Amstelveen kunnen ook goed overweg met koshere levensmiddelen. De EO is niet bang voor kosher, alleen voor halal. Ga het verschil maar eens aan de (partij van de) diertjes uitleggen.

mokum4all | 14-12-10 | 23:17

De VOC-mentaliteit associeer ik met "mannen met baarden" . Deze mentaliteit
is niet meer zoals vroeger, aangezien de meeste mannen met baarden tegenwoordig in soepjurken lopen.

Cor Rupteling | 14-12-10 | 23:17

@Snerpe Schede | 14-12-10 | 23:12
Thnx for the info.

Voor wie trouwens op jacht gat en twijfelt, deze dieren zijn niet halal:
aasgieren, apen, beren, cheetahs, eekhoorns, egels, gieren, hagedissen, haviken, hazen, honden, hyena's, jakhalzen, jerboa's, katten, kevers, kiekendieven, krokodillen, leeuwen, luipaarden, marters, muizen, muskieten, olifanten, panters, ratten, schildpadden, schorpioenen, slangen, spinnen, tamme ezels, tijgers, valken, varkens, vleermuizen, vliegen, vossen, wespen, wezels, wolven, wormen en zwijnen.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:17

@zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:09
Die dure, blauw ge-aderde kaas heb ik meermaals zien liggen bij de groothandel.
Het 'schijnt' een delicatesse te zijn (en duur!) maar zodra ik dat in mijn koelkast vind, smijt ik die goor uitziende rotzooi direct in de vuiniscontainer.

necrosis | 14-12-10 | 23:17

Nou, bij mij komt die zooi er niet meer in. Straks heeft mijn vrouw ook een snor.

fender05 | 14-12-10 | 23:16

@Causa Sui | 14-12-10 | 23:15
Grotere markt aanboren. Vrij logisch, heur.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:16

Parsons | 14-12-10 | 23:11
Je radicaliseert sneller dan een moslim jongen. Wees eens vrolijk.

Superior Bastard | 14-12-10 | 23:15

* in het verre Polen een zwaar katholiek broodje worst naar binnen werken doet, vergezeld gaande van de beter Wodka*

na zdrowie!

DANNY3960 | 14-12-10 | 23:15

@ Superior Bastard | 14-12-10 | 23:07
LOL, die is leuk!!

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:15

Kaas met stremsel uit lebmagen van *halal* geslachte kalveren? Alleen maar vanwege de moslims?

Causa Sui | 14-12-10 | 23:15

@Parsons | 14-12-10 | 23:11
In dit geval interesseert het me vrij weinig.

Die beesten worden verdoofd geslacht. Als muzelmannen daarvoor willen betalen, dan go capitalism!

Het zou wel netjes zijn als producten met een halalcertificaat even een vermelding daarvan krijgen op de verpakking. Dat wel.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:14

@fender05 | 14-12-10 | 23:12
Zolang je je wijf maar met rechts slaat en je anus met links afveegt is alles halal.

Chiant | 14-12-10 | 23:14

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:11
Waarom doen ze dan eerst bidden en snijden ze dan de keel door van die koe als het toch niet halal is?

CoffeePatch | 14-12-10 | 23:14

@The eimer | 14-12-10 | 23:10
Dat dacht ik aan je laatste plemp af te lezen....

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:13

En dat melke van die koeien gaat dan zó: Pssst, meisje, meisje..

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:13

@ The eimer | 14-12-10 | 23:05
Dat is waar ook. Ellenlange tenen hebben die lui toch.
Als je het woord 'moslim' weggelaten had, zou ik toch zweren dat je over linksmenschen sprak.

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:13

@ De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:33
Ja ik zit dus ook al te denken..

Reckneya | 14-12-10 | 23:12

@Chiant | 14-12-10 | 23:10
En voorts zijn wij tegen de bio-industrie en het ritueel slachten en gaan over tot de orde van de dag.

Chiant | 14-12-10 | 23:12

Heb net maar even de proef op de som genomen en een paar plakjes kaas opgegeten. Ik krijg ineens enorme zin om met mijn reet naat het westen te gaan zitten om daarna even mijn wijf in elkaar te slaan. Is dat raar?

fender05 | 14-12-10 | 23:12

Komt het goed uit dat ondergetekende geen kaas lust.

verraad van links | 14-12-10 | 23:12

gelukkig ben ik atheist en vreet alles wat los en vast zit (behalve haring). krijg aub geen vet hart en vreet uzelfe niet op, wat een kouwe drukte op dit topic.

ben nuchter | 14-12-10 | 23:12

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:09
Dat certificaat zal Allah toch een worst wezen?

Halalworst uiteraard.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:12

von sokkenstopfen | 14-12-10 | 23:07

kut man, alle kaas blijkt halal te zijn, of het nou een keurmerk heeft of niet:

Imaam Aboe Haniefaa , overgeleverd van Imaam Ahmed, stellen dat het stremsel dat afkomstig is van kadavers die niet zijn geslacht volgens de Shari'ah toch rein (taahir) zijn. Dit is tevens de mening die ibn Taymiyyaah als het meest correct beoordeelde in al-Fataawa (21-102), waarbij hij zei: "Het is correct dat hun kaas (van de ongelovigen) halaal is, en dat het stremsel en de melk van dode dieren rein (taahir) is."

Snerpe Schede | 14-12-10 | 23:12

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:07
Vind jij het te verteren dat Friesland Foods zich openlijk wenst te associëren met de sharia?

Parsons | 14-12-10 | 23:11

een bakje smeltzout is het das geen kaas

poetsnoet | 14-12-10 | 23:11

Drommelsch | 14-12-10 | 23:09 Belgische shampoo? Gatverrr.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:11

Conclusie:

Beesten zijn verdoofd geslacht, dus niet halal. Ghehe.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:11

@ An die ARBEIT 23:08:

Eigenlijk iets te jong.

The eimer | 14-12-10 | 23:10

Als overtuigd atheïst wil ik graag ook een haram keurmerk. Een keurmerk dat garant staat voor het niet-islamitisch slachten en op geen enkele wijze beïnvloed is door sharia-sujetten.

Chiant | 14-12-10 | 23:10

Dat je je vlees niet halal wilt kan ik mij voorstellen, maar wat is in vredensnaam halal kaas? De koeien zijn in de richting van Mekka gemolken?

Phoib | 14-12-10 | 23:10

@zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:02
Dan roep ik gewoon "kopkaaskind" terug!

necrosis | 14-12-10 | 23:10

@CoffeePatch | 14-12-10 | 23:08
Nogmaals: verdoofd is verdoofd.

Pas als die beesten onverdoofd halal worden geslacht zul je mij horen.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:10

von sokkenstopfen | 14-12-10 | 23:07 Franse kaas. dan zit je goed. En schimmelkaas, lekker blauw ge-aderd.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:09

Wat een gezeik weer, zeg. Ze produceren iets op een manier waardoor ze een grotere markt hebben om het te verkopen - dat is slim. Of gaan we straks ook lopen huilen om shampoo waar de ingredienten in zowel in het Nederlands als het Frans uitgelegd worden? Azijnpissers...

Drommelsch | 14-12-10 | 23:09

@An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:07
Wellicht is het zo dat je toch een halalcertificaat kan krijgen hier als je verdoofde kalveren slacht voor je stremsel.

Of FrieslandCampina liegt, maar daar mogen we niet vanuit gaan.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:09

@necrosis | 14-12-10 | 23:06
Hmmmm.

Meuk met sambal.... Dat scheelt!

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:09

@The eimer | 14-12-10 | 23:05
Hoe oud ben je?

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:08

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:05
Die uitzending ging niet alleen over kaas maar over allerlei soorten voedsel dat halal wordt gefabriceerd Je hebt dus gewoon kans dat jouw biefstukje ook halal is.

CoffeePatch | 14-12-10 | 23:08

@zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:07
;)

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:08

@GetOfMyCase | 14-12-10 | 23:05
Lees mijn tegels nog eens voordat je me aanpist over kosher.

Dank.

Parsons | 14-12-10 | 23:08

insensitive clod | 14-12-10 | 22:59
Oh is dat kaas dacht altijd dat het een geel laagje plastic was

Amigo1973 | 14-12-10 | 23:08

*Plakje Mekkaas afsnijdt*

Superior Bastard | 14-12-10 | 23:07

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:05
Zou een tip kunnen zijn voor de keeldoorsnijdende Taliban.

adriana65 | 14-12-10 | 23:07

Je haalt geen broodje kaas meer bij broodje van Kootje. Maar een broodje islam bij broodje van Mo-tje

fender05 | 14-12-10 | 23:07

kan iemand niet een lijst maken met welke kaas niet halal is? Want ik wil geen halaltroep vreten.

von sokkenstopfen | 14-12-10 | 23:07

En Old-islamsterdam ???? toch niet hoop ik.... zo'n lekker kaasje

Hydrino | 14-12-10 | 23:07

@Parsons | 14-12-10 | 23:05
Pas alleen op dat je niet gaat overdrijven.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:07

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:03
Same here, maar de conclusie is dus dat die kaas helemaal niet halal is....

Van Wiki:
"Halalvlees dient uitgebloed vlees te zijn van een beperkt aantal toegestane dieren, die volgens de islamitische voorschriften en onverdoofd geslacht worden (dhabiha).En eveneens door de Imam gezegend te worden."

Nou is stremsel dan geen vlees, maar de beesten zouden halal geslacht zijn. Zou daar in die hal een Imam de hele dag stremsel lopen te zegenen ? Lijkt me niet. Geen paradijs voor de Nederlandse Moslims dus... Lekker dan.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:07

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:06 Ja hoor, de groeten. Jij plempte dat.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:07

slankie is best lekker, beter dan goudkuipje.

ben nuchter | 14-12-10 | 23:07

@Hobbykip | 14-12-10 | 22:54
"Ik heb liever niet dat mijn stukkie vlees afkomstig is van een koe die met het hoofd naar Mekka en onder Arabisch gebral haar keel is afgesneden..."

Diep in de polio-zone kennen ze inmiddels ook "Halalluja-vlees" als tegenhanger voor het Islam-gezever: Dan komt een dominee -psalmend zingend- het beest met een hele dikke statenbijbel ter plekke dood slaan. Krijgt het dan het predikaat "ritueel gristelijk geslacht" mee.
Weet niet hoe zoiets met melk en kaas uitpakt, maar ik denk dat het een vreselijke kliederzooi gaat worden.

Bakschuif | 14-12-10 | 23:07

@An die ARBEIT | 14-12-10 | 22:53
Probeer de smeerkaas-sambal variant eens...

necrosis | 14-12-10 | 23:06

@zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:00
Vond Mo, niet ik.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:06

@ Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:00
Samen Nederland overnemen is lollig.
Samen Europa overnemen is nog vele malen lolliger.
Samen lol is oeberlol.
En dat is uiteraard halal.
Gelukkig, de cirkel is weer rond.
Iemand nog een toastje met haram topping?

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:06

Nog niets gehoord over halal-deodoranten.

Nestorix | 14-12-10 | 23:06

GetOfMyCase | 14-12-10 | 23:05 Bij kosher slachten moet er een Rabbijn aanwezig zijn.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:06

CoffeePatch | 14-12-10 | 22:56
Hey, wat grappig!

kersenflap | 14-12-10 | 23:06

Parsons | 14-12-10 | 22:47
Het zit diep hè. Ik lees zo de comments eens door hier, maar volgens mij kun jij wel wat hulp gebruiken bij je trauma. Het feit dat ik u verstandelijk redelijk hoog inschat maakt me niet vrolijker.

Superior Bastard | 14-12-10 | 23:06

@ De Gooise Matras 22:56;

Een beetje moslim maakt geen lol.
Die zeurt altijd van : ik ben een moslim en daarom voel ik mij
aangevallen en beledigd.

The eimer | 14-12-10 | 23:05

zou die kaas niet heel toevallig al halal kunnen zijn geweest, dat niet in al ons eten per se varken enzo hoeft te zitten?

de opkomst van de guerilla-halal voedingsmiddelen: stiekem per ongeluk al halal zoals het was... kut, nou kunnen nooit meer aan een aardappel knabbelen zonder een onwenselijk eng-religieus bijsmaakje.

Snerpe Schede | 14-12-10 | 23:05

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:01
Dat deed ik toch al niet.

Parsons | 14-12-10 | 23:05

@Amigo1973 | 14-12-10 | 23:04
Ik kijk niks. Heb die dingen al 100x gezien.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:05

parsons

filmpje al meerdere malen hier voorbij zien komen. naast halal slachten zien we hier ook koosjer slachten [joods] alleen wordt er gesuggereerd dat het alleen maar om halal slachten gaat. koosjer slachten is net zo ritueel en volgens dezelfde slacht methode [hals open snijden en laten leegbloeden]. dus niet alleen moslims beschuldigen.

GetOfMyCase | 14-12-10 | 23:05

@CoffeePatch | 14-12-10 | 23:02
Er werd niet beweerd dat die koe stremsel voor FrieslandCampina ging leveren. Het waren gewoon (akelige) sfeerbeelden.

FrieslandCampina gaf toe stremsel te gebruiken van halal geslachte edoch VERDOOFDE kalveren. Dat schijnt al genoeg te zijn voor een halal-certificaat.

Ik heb daar geen problemen mee. Verdoofd is verdoofd.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:05

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:02

idd kijk maar hoe de drive-in staat , altijd richting oosten.

Eurotokkie | 14-12-10 | 23:04

@seven | 14-12-10 | 22:56
Voor alle soorten kaas wordt halal stremsel gebruikt?

Parsons | 14-12-10 | 23:04

Wat zijn jullie een EO-meejankers! Hun item ging er over dat er producten werden gemaakt met een religieuze achtergrond, en da magnie! Voortaan ook maar vermelden dat er gristenhonden uw eten hebben bereid? Amerika boycotten omdat daar grote merken vaak standaard kosher zijn?

mokum4all | 14-12-10 | 23:03

@An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:01
Als die kalveren verdoofd worden geslacht kan het mij niet schelen hoe ze worden geslacht.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:03

@dot . | 14-12-10 | 23:01
Durf te wedden dat je met de Pepsi-challenge de mist in zou gaan...

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:03

Veel mensen die halal eten raken in de criminaliteit.... lijkt me wel een onderzoekje waard...

MichieldeMuiter | 14-12-10 | 23:03

Halal-gate.

Rammstein | 14-12-10 | 23:03

En laat de bontkraagelite nou nog maar eens "Kaaskop!" roepen.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:02

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:59
Die koe leek me niet verdoofd, die kon nog gewoon de kooi inlopen.

CoffeePatch | 14-12-10 | 23:02

Elisabeth2 | 14-12-10 | 23:01

idd , neem maar Goudkuipje.

Eurotokkie | 14-12-10 | 23:02

insensitive clod | 14-12-10 | 22:59
Ja, dat is puur en eerlijk plastic.

Elisabeth2 | 14-12-10 | 23:02

Alhoewel toast met een geitenkaasje, honing en zwarte peper....... even onder de grill............. niet te versmaden is.

DANNY3960 | 14-12-10 | 23:02

@insensitive clod | 14-12-10 | 22:59
Ja, de Big Mac is volledig halal

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:02

NewsflashBijna als het supermarktrundvlees is ook halal geslacht.
*Vegetariërsbond krijgt het nog druk met alle bewuste niet halaleters;)*

seven | 14-12-10 | 23:02

@ Hobbykip | 14-12-10 | 22:57
Nee, niet echt, maar het is wel inventief van je.
'Fok' is namelijk een veelvuldig gebruikt woord in bontkragenland.

De Gooise Matras | 14-12-10 | 23:02

@Parsons | 14-12-10 | 22:56
Ga je nu ook geen suiker meer kopen?

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:01

Enfin, als dit betekent dat imams voortaan koeien gaan melken om de halalibiteit te waarborgen kan ik dat alleen maar toejuichen. Wellicht ontstaat hierdoor een constructieve wei/zij-discussie.

Bakito | 14-12-10 | 23:01

Halal is zum kotzen

dot . | 14-12-10 | 23:01

Haha, Hollanders die van kaas eten halal worden

Islamofiel | 14-12-10 | 23:01

@insensitive clod | 14-12-10 | 22:59
Dat is geen kaas

Hobbykip | 14-12-10 | 23:01

insensitive clod | 14-12-10 | 22:59 Als de Big Mac een bontkraagje heeft wel.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:01

Even onder ons gezegd en gezwegen, die kaas van Campina is Niet Te Vreten. Halal of niet.

Elisabeth2 | 14-12-10 | 23:01

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:59
Beest behoort officieel niet verdoofd te zijn....
Maar dat ligt er dus maar weer net aan hoe ver je er in wil gaan.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 23:01

Vanwege mijn Christelijk geloof mag ik niet aan afgoden opgedragen voedsel eten.
www.willibrordbijbel.nl/?p=page&i=...
Het gaat over het eten van offervlees, dat geofferd wordt aan afgoden zoals allah, dat is niet toegestaan. Tja ze hadden toen nog geen slankie, natuurlijk (en stremsel uit kalfsmagen). Als je goed leest mag je niets tot je nemen dat aan afgoden is opgedragen. Ik roep de EO hierbij op tot een boycot.

watergeus | 14-12-10 | 23:00

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:00 Hee!

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:00

-weggejorist-

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 23:00

Elisabeth2 | 14-12-10 | 22:59 Maar, je at het je hele leven al. En je dronk melk. En toch werd je niet bekeerd.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 23:00

@CoffeePatch | 14-12-10 | 22:56
Ja, daar heb ik nog voor gewaarschuwd.

Parsons | 14-12-10 | 23:00

Is de kaas op een Big Mac eigenlijk Halal?

Rest In Privacy | 14-12-10 | 22:59

MichieldeMuiter | 14-12-10 | 22:57
Dat wordt dan hobbykippen gaan houden.

CoffeePatch | 14-12-10 | 22:59

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:47
OMG! *Gelaten osteoperose over zich heen voelt dalen*

Elisabeth2 | 14-12-10 | 22:59

@CoffeePatch | 14-12-10 | 22:53
In het fragment hoor ik: "... dat de kazen gemaakt zijn met stremsel van islamitisch geslachte VERDOOFDE kalveren."

Dat roept bij mij 2 vragen op:
- Is het halal als de kalveren verdoofd zijn?
- Maakt het veel uit als die kalveren verdoofd zijn? Dat verandert voor mij de zaak.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:59

@ zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:56
LOL
Niet zomaar gordijnen, zwarte, of burkablauwe.
Fleurt de foto lekker op, nietwaar?

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:59

Hobbykip | 14-12-10 | 22:57 FOK zegt Nee. Dieplinken vinden ze niet meer goed.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:58

Ach, who cares. Ik wou dat ze kosjere kaas zouden verkopen in de winkels. Is nu bijna niet te betalen én ik moet ervoor naar speciale zaken.

arbanafal | 14-12-10 | 22:58

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:53
Dat is dan voor 2e kerstdag.

CoffeePatch | 14-12-10 | 22:57

Diepvrieskippen hebben trouwens ook een halal keurmerk...

MichieldeMuiter | 14-12-10 | 22:57

@kersenflap | 14-12-10 | 22:54
Stremsel komt uit de maag van halal geslacht kalf werd zojuist verteld , als hij blijkbaar op een humane manier word gedood ( pin direct door hersenpan ) dan is het niet halal meer

Amigo1973 | 14-12-10 | 22:57

Halal eten, niks mis mee als iemand dat per se wil, halal van staat/religie naar religie/staat.. dat niet

larie | 14-12-10 | 22:57

@ kersenflap :

Je vergeet wat, die kazen worden hier door israeljoden ingekocht en doorverkocht
aan die allabieren.
En oja, die zijn ook gek op Geert.

The eimer | 14-12-10 | 22:57

Parsons | 14-12-10 | 22:47
Was woordgrapje. Feit is dat het certificaat een 1 miljoen moslimconsumenten in NL geruststelt en 1mrd moslims erbuiten en de kaas exact hetzelfde blijft zoals hij was.
Halal, Kosher is gewoon een heel ouderwetse voedsel en warenautoriteit. Ontstaan uit de kennis en ervaring van lang geleden en overgedragen via de cultuur. Alle fabriekskaas is halal.

seven | 14-12-10 | 22:56

@ Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:53
En lol maken? Is dat haram of halal?
Ik raak de draad een beetje kwijt.

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:56

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:55 Dan kun je net zo goed foto's maken van de gordijnen.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:56

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:50
In de schappen hier niet, via de achterdeur wel.

Ze doen het nog op een achterbakse manier ook.

Parsons | 14-12-10 | 22:56

kersenflap | 14-12-10 | 22:54
Nu we het toch over nieuwsrubrieken hebben, ik zag je nog voorbij komen bij EenVandaag i52.tinypic.com/14akl05.jpg

CoffeePatch | 14-12-10 | 22:56

@Amigo1973 | 14-12-10 | 22:54
Laat ik voorop stellen dat ik tegen het halal slachten van dieren ben, maar kom niet aan met stresshormonen.

Alsof die beesten die ik elke dag verorber lekker stressvrij hun leven hebben doorgebracht.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:56

Halal afbeeldingen van mensen? Mag dat?

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:55

Eurotokkie | 14-12-10 | 22:43 Het patatje Oorlog in halal uitvoering dien je te bestellen als 'Patatje Intifada' of gewoon 'Kapsalon'.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:55

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:53

Er mag zoveel niet maar toch doen ze wat hun het beste uitkomt.

Eurotokkie | 14-12-10 | 22:55

@zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:49
Elke vorm van het bewust martelen van dieren omdat dat van één of andere toverkabouter zou moeten is achterlijk.

Parsons | 14-12-10 | 22:55

@zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:49
Ik heb liever niet dat mijn stukkie vlees afkomstig is van een koe die met het hoofd naar Mekka en onder Arabisch gebral haar keel is afgesneden...

Hobbykip | 14-12-10 | 22:54

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:50
er wordt dus wel betaald voor het Certificaat en daar betaal jij dus aan mee , het complete productie proces is aangepast , dus jouw nederlandse kaas wordt gemaakt naar Arabisch recept ( stremsel uit de maag van een in doodsangst leeggebloed kalf , met zijn kop richting mekka , met een moslim ervoor die zijn gebed staat te prevelen ) Het is aangetoond dat het vlees van dergelijke dieren vol zit met stress hormonen en dat kan dus ook de smaak beinvloeden

Amigo1973 | 14-12-10 | 22:54

wirbel010 | 14-12-10 | 22:44

nee, het tegenovergestelde. NL zal tussen nu en niet al te lange tijd een nieuw soort varken presenteren. Een halalvarken zogezeid.
www.extreme-machines.nl/forum/viewtopi...

caravaggio | 14-12-10 | 22:54

@ zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:52
Schaaldieren zijn toch niet kosher / haram?

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:54

Wie produceert eigenlijk die Euroshopper kaas?

vander F | 14-12-10 | 22:54

Ik weet niet hoor,
Maar kaas bestaat uit melk, stremsel en zuursel. Is dus per definitie halal.
Kortom: halal certificaatje aanvragen bij Bureau Mo, en je kunt ze met containers tegelijk verschepen naar het Midden-oosten. Ondertussen wel braaf Wilders blijven stemmen natuurlijk. VOC mentaliteit ten top!

kersenflap | 14-12-10 | 22:54

vander F | 14-12-10 | 22:52
Dit gebeurd niet in de Joodse tradities.

Graftak | 14-12-10 | 22:53

God als we Friesland Campina gaan boycotten hebben we nog bijzonder weinig keus in het frisdrankschap...

MichieldeMuiter | 14-12-10 | 22:53

* Lepelt kuipje Slankie leeg *

Proef je anders niks van... Smaakt gewon naar meuk.

An die ARBEIT | 14-12-10 | 22:53

@De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:49
Muziek mag sowieso niet van de orthodoxe islam.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:53

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:52
Die heb ik al twee keer gepost, maar vooruit dan 13:40.

CoffeePatch | 14-12-10 | 22:53

CoffeePatch | 14-12-10 | 22:52 Stijlloze tip: Beenhammetje.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:53

Ik heb die Milnerkaar gelijk weggeflikkerd en verwacht, nee, eis dat Geert morgen een einde aan dat Halal gedoe maakt.

070 | 14-12-10 | 22:52

Onverdoofd gemelkte koeien ?

Bella puella | 14-12-10 | 22:52

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:51 Ja hoor, uit Indonesië? 90% moslimbevolking.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:52

Clittenknipperij vind ik dan weer wat minder kosher.

vander F | 14-12-10 | 22:52

Dat wordt dus varkenshaas met de kerst.

CoffeePatch | 14-12-10 | 22:52

@Amigo1973 | 14-12-10 | 22:49
Ik heb de uitzending nog niet kunnen kijken. Kun je me naar de juiste minuut wijzen?

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:52

adriana65 | 14-12-10 | 22:49 En een vrouwen-kassa en een mannen-kassa.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:52

hargle | 14-12-10 | 22:50

Geld en de Islam bedoel je.

Eurotokkie | 14-12-10 | 22:52

@wirbel010 | 14-12-10 | 22:49
Die strijden ook hier tegen. Een van de weinige punten waar ik het mee eens ben. #thieme

Parsons | 14-12-10 | 22:51

@ zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:49
Halal kroepoek? Kan dat?

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:51

Wat een aflevering, hoe ze de keel van die koe doorsnijden:(... Dit kan veel minder stressvol en pijnlijk! Wilders, Thieme, het kan me niet schelen wie, doe er iets aan! Dit is volstrekt onnodig lijden t.b.v. een aantal religieuzen.

my anal pony | 14-12-10 | 22:50

@ wirbeld010":
Wat denk je van het bier kopen straks?
Die krijg je dan in colaflessen.
Biefstuk?
Ik durf het niet uit te spreken zelfs, dan wijs ik maar naar mijn kont.
Denken ze dat ik een jagende homo ben.
Het is om gek van te worden.
Daarom alleen al haat ik die islam.

The eimer | 14-12-10 | 22:50

@Parsons | 14-12-10 | 22:47
Hoezo wordt het toegegeven? Ik dacht juist dat het probleem was dat het er *niet* opstaat?

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:50

Mensen niet zeuren gewoon door fietsen.
het draait allemaal om geld .

hargle | 14-12-10 | 22:50

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:49 Niet alle komkommers zijn halal. Oorspronkelijk wel maar je hebt kans dat je een ruil-komkommer treft wegens niet passen.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:50

Snap nu ook waarom bitterballen en kroketten kunnen ontploffen.

toetanchamon | 14-12-10 | 22:50

Parsons | 14-12-10 | 22:47 Hoewel Joden en Arabieren elkaar het liefst naar het leven staan zijn de eetgewoontes heel veel hetzelfde. Kosher en Halal, dat maakt niet zoveel uit eigenlijk.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:49

@Elisabeth2 | 14-12-10 | 22:43
Griesmeelpap is sowieso halal. Net zoals een komkommer dat is.

Geweaun eten als je het lekker vindt.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:49

Hebben ze ook halal-muziek, trouwens?

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:49

wirbel010 | 14-12-10 | 22:44
Het wachten is op de kassa in de AH voor haramme producten. Omdat het meisje met hoofddoek achter de kassa en de onverstaanbare mensen achter je in de rij zich anders niet zo fijn voelen wanneer je je biologische ribkarbonades op de band legt. Logisch.

adriana65 | 14-12-10 | 22:49

Parsons | 14-12-10 | 22:45
Allahverdamme; en dat mag zomaar in onze maatschappij?? Waar zin dion graus en marian thieme nu met hun dierenleed?

wirbel010 | 14-12-10 | 22:49

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:41
Ik heb zojuist op TV mogen vernemen dat het stremsel uit de maag komt van halal geslachte kalveren .............
Even voor de duidelijkheid op TV werd dus voorgesteld alsof het een plus was dat het Halal was ( soort van extra positief keurmerk ) wel in mijn huis komt dus vanaf vandaag geen Friesland Campina product meer binnen , ik moet geen produkten die Halal zijn Ik wil geen misdadige regimes financieren( er moet dik betaald worden aan een vage arabische organisatie om het keurmerk te verkrijgen ) Halal geslacht = Dier onvriendelijk en nodeloos lijdend en pijnlijk geslacht vlees . Halal komt er bij mij niet in denk dat ze de bui al zagen hangen en daarom het Logo niet wilde voeren ( halal is ik schijt op de westerse normen en waarden )

Amigo1973 | 14-12-10 | 22:49

@seven | 14-12-10 | 22:47
Kosher is net zo iets zieks, maar daar hadden we het niet over wel?

Parsons | 14-12-10 | 22:47

Kaas haal je bij een goede kaashandel en niet bij deze industriele geldwolven.

torentje_van_spiek | 14-12-10 | 22:47

Wat maakt het mij nou uit wat voor keurmerken het heeft, als het maar smaakt. (En dat doet het niet.)

Bibbel | 14-12-10 | 22:47

Elisabeth2 | 14-12-10 | 22:43 Melk is halal, dus Brinta gaat dan ook niet meer.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:47

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:45
Je grijpt m'n punt niet. Er wordt door deze islamlikkers toegegeven om iets halal te noemen, en ik hoef jou niet uit te leggen waar dat voor staat toch?

Elk bedrijf dat zich op welke manier dan ook hier mee wil associëren maakt zich schuldig aan clittenknipperij en erger (zie woorden van Pritt).

Parsons | 14-12-10 | 22:47

Parsons | 14-12-10 | 22:44
Relax, halal is best wel kosher.

seven | 14-12-10 | 22:47

eo-uitgesproken is satire net zoals moraalridders.

ganzo | 14-12-10 | 22:46

In die uitzending gaat het niet alleen over kaas maar ook over vlees, ff spoelen naar 13:40 en u heeft weer gegeten en gedronken.

CoffeePatch | 14-12-10 | 22:46

Bakito | 14-12-10 | 22:43 Ja, dank je. Eén toestenbord naar de gallemiezen.

*Nieuw drankje halen gaat*

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:45

@Parsons | 14-12-10 | 22:44
Wat zo ver zijn wel al?

Heeft geen reedt met de islam te maken. Vegetariërs willen ook geen dierlijk stremsel, daarom zijn die bacterieculturen gecultiveerd.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:45

nou nou wat een nieuws maar weer... NOT. Iets met spijkers op laag water zoeken ofzo...
FYI de meeste kauwgom is ook halal en kosher.

wosternokke | 14-12-10 | 22:45

Bepaalde producten koop ik dus niet meer.

wijsvinger | 14-12-10 | 22:44

Er komt nog eens een tijd dat Moslims aanstoot nemen aan het zien van haram produkten in een supermarkt. Produkten als ham moeten dan achter een gordijn of een speciaal afgeschermde ruimte.

wirbel010 | 14-12-10 | 22:44

Dat is de Cottagecheese.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:44

@Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:41
Ja, zo ver is het dus al.

Roep al jaren dat we moeten stoppen met dit kansloze islamgelik.

Fuck die haatzaaiers.

Parsons | 14-12-10 | 22:44

Cool, mohammedammer!

Bakito | 14-12-10 | 22:43

Parsons | 14-12-10 | 22:41

Maak je niet zo druk , een patatje oorlog halal smaakt best lekker.

Eurotokkie | 14-12-10 | 22:43

Om kaas te krijgen moet je de melk striemen en geselen tot hij stremt, wel eerst een kopje voorvocht erin, maar daarna klaar is klara! Niets halal aan, doen wij al jaren. Wel kinderachtig dat er lieden zijn die dit niet meer tot zich nemen omdat de fabrikant zich halal/kosher heeft laten certificeren... tututut.

De Treinende Rechter | 14-12-10 | 22:43

BlackDeathMetal | 14-12-10 | 22:22
Eigenlijk een heel goede vraag. Ik heb er ALLES voor over om griesmeelpap te kunnen blijven eten.

Elisabeth2 | 14-12-10 | 22:43

Breaking, kraanwater = halal.

seven | 14-12-10 | 22:43

@Merlot | 14-12-10 | 22:32 @down | 14-12-10 | 22:34
Dank, moet zeggen dat ik het halal gebeuren wel een beetje vergezocht vind. Maar ja, mensen die in sprookjes geloven zijn dan ook niet echt voor rede vatbaar.

BlackDeathMetal | 14-12-10 | 22:43

@Crematorium-de-Asbak | 14-12-10 | 22:31
Je vla is veilig, heur.

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:43

@ zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:38
Psst.
Dat was onderdeel van mijn grap. Ham kan niet, kaas kan ook niet meer. Wat rest ons dan? Een geroosterde witte boterham.
Ik kan het wellicht proberen. Je hebt ook vega-leverworst en vega-filet americain.
Halal-ham is voor de moderne moslim.

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:42

Zou mijn kopkaas ook halal zijn?

de vleesgigant | 14-12-10 | 22:42

Flipse66 | 14-12-10 | 22:39 Voor kosher voedsel moet een Rabbijn toezicht houden. Dat komt heel nauw. Voor Halal hoeft er geen Imam bij te zijn, dat is jammer want een baantje aan zo'n lopende band zou ze wel wat leren.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:42

Verder heel begrijpelijk,
NL is kaas exportland, en als je global wil verkopen en je voldoet toch al 99,99% qua product aan de halalstandaard dan is die 0,01% halal-stremsel (enzymen uit kalverenmaag ) een makkelijke keuze.
Wel grappig dat juist Campina een puur (oud) Hollandsche / Nederlandse campagne voerde waar het puur Nederland was wat de klok sloeg.

seven | 14-12-10 | 22:42

Blijf met je gore poten van ons vreten af, smerige islamlikkers! *woedend is*

Parsons | 14-12-10 | 22:41

haatkaas +1 xD

Melk met klonten | 14-12-10 | 22:41

@Merlot | 14-12-10 | 22:32
Waarbij wel moet worden opgemerkt dat het waarschijnlijk zo is dat er geen dierlijk stremsel meer wordt gebruikt door FrieslandCampina (in de genoemde merken in ieder geval). Stremsel kan tegenwoordig makkelijk van microbiële oorsprong zijn.

Als er geen dierlijk stremsel wordt gebruikt, zijn de kazen van FrieslandCampina halal bereid. Vandaar dat ze halal gecertificeerd kunnen zijn. Net zoals een pak suiker in feite per definitie halal is. Of je dat moet gaan vermelden?

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:41

Oh, dan kan de griesmeelpap van Campina ook niet meer *huilt*

Elisabeth2 | 14-12-10 | 22:41

Dank voor de tip. Ik vreet die gore islamkaas niet meer.

Ad337 | 14-12-10 | 22:41

Qippie | 14-12-10 | 22:35

Zo is dat , gewoon doorlopen totdat er een verbod op spaarvarkentjes komt .

Eurotokkie | 14-12-10 | 22:41

Extra Jong zal dan wel KDV gecertificeerd zijn...

MichieldeMuiter | 14-12-10 | 22:41

Ik schilder nu met bontkwasten op een geprepareerde burka. loopt al storm

caravaggio | 14-12-10 | 22:40

FrieslandCampina in de ban dus
Volgende week sturen we wel een haram bomauto, maar alleen als het weer meezit

Tobi | 14-12-10 | 22:40

En wie durft er nog geytenkaas te eten?

fuckje | 14-12-10 | 22:39

Zal de EO zich ooit druk maken over alle producten die 'stiekum' als zijnde kosher op de kashroet lijst staan? Dat verwacht ik dan toch weer niet...

www.nik.nl/category/kasjroetlijst-nede...

Flipse66 | 14-12-10 | 22:39

@ zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:35
Met een niqab natuurlijk.
En als het kreng niet luisteren wil, gewoon erop los slaan. Desnoods met hulp van broertjes en neefjes.
Mélk geven zal ze!

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:39

@Qippie | 14-12-10 | 22:35
Dat is niet helemaal waar..... er wordt ook gekeken of de ingrediënten wel halal zijn. In dit geval gaat het om het stremsel. Dit moet blijkbaar van halal geslachte kalveren zijn.

Hobbykip | 14-12-10 | 22:39

Friesland Foods komt er hier niet meer in.

Parsons | 14-12-10 | 22:39

Qippie | 14-12-10 | 22:35
Zeker niet gekeken naar uitzending gemist, spoelen naar 13:40

CoffeePatch | 14-12-10 | 22:38

Ach ja halal kaas , halal shampoo , halal mobieltje we zijn al jaren voorbij het Point of no return.

Eurotokkie | 14-12-10 | 22:38

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:36 Ham? Op je halaltostie? Je moet dat meisje met de hoofddoek in de Appie eens vragen waar de halal-beenhammetjes liggen. Kan best zo voor de feestdagen.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:38

Goed, exit Slankie, Frico en Milner dus. Nog genoeg andere kaasmerken om je geld aan uit te geven. Verder: kunnen die gasten eens kappen met dat halal gelul? Ga dan lekker ergens anders wonen, ipv hier iedereen te verplichten voedsel te nuttigen dat volgens hun normen bereid is.

rhythm | 14-12-10 | 22:37

Qippie | 14-12-10 | 22:35 Dat zeg jij nou wel, volgens mij ligt die kaasfabriek naar het oosten.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:37

What's next?
Halal fruithapjes (ritueel gestaafmixed).
Halal friet (richting het oosten geplante aardappels).
Halal wijn (druivensap).
Halal tostie ham-kaas (geroosterde witte boterham).
.....

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:36

seven | 14-12-10 | 22:33 Jammer hè? Dat varkens geen melk geven.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:35

Het is een groot overtrokken onderwerp. Ze hebben gewoon een halal (en overigens ook kosher) certificaat, omdat ze zo'n pipo van de Halal-keurders en een joodse kosher keurder laten rondkijken en die zien dan dat er niets gebeurt in het NORMALE PRODUCTIE PROCES, dat tegen de regels van Halal/Kosher is. En dus krijgen ze een certificaat. Wordt niets bijzonder religieus mee gedaan, gewone methode die altijd al gebruikt werd. Niets te zien mensen, gewoon doorlopen.

Qippie | 14-12-10 | 22:35

' dat moeten we niet willen'
stomste uitdrukking van de laatste 10 jaar

watsinneneem | 14-12-10 | 22:35

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:33 Het gaat er om hoe de koe de kaas vangt.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:35

Is het nog te vroeg voor een semi-Godwin met Reinheitsgebot en bier, of hou ik die nog even vast?

Weest gegroet | 14-12-10 | 22:34

Ik vind de islam hardstikke haram.
Weg ermee.
In naam van Marianne Thieme: weg zeg ik u, verdoemde vlek, weg!

Merlot | 14-12-10 | 22:34

Wat ik mij dan afvraag, wat kan er haram zijn aan kaas?

BlackDeathMetal | 14-12-10 | 22:22

Het stremsel in de kaas is, geloof ik, gemaakt van kalverenmaag, dit is haram als het beest niet halal geslacht is.

down | 14-12-10 | 22:34

Ik wil geen halal; doe eens verplichten dat te vermelden! Maar Frieslandcampina zat altijd al vuistdiep in de handel naar het midden-oosten. Ik denk dat ze die blikjes met het hollandse meisje erop maar wát geil vonden daar.

wirbel010 | 14-12-10 | 22:34

bartmannetje | 14-12-10 | 22:32 De 230-6 uit 1974 is uitermate halal ja. En Toyota-busjes zijn het nadat er een rood kruis op geschilderd is.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:34

Sorry hoor.
Maar hoe kan kaas nou weer halal zijn?
Door de koe ritueel te melken?
Zucht.
Islam is taking over. We kunnen er niet meer omheen.

De Gooise Matras | 14-12-10 | 22:33

De melk is halal geslacht? Ach, zolang het allemaal maar koosjer is vind ik het best.

BlitzFlicker | 14-12-10 | 22:32

Dat is toch de VOC mentaliteit en destijds ons pluspunt? Alles verkopen aan iedereen zonder je te laten beperken door geloof.

Weest gegroet | 14-12-10 | 22:32

BlackDeathMetal | 14-12-10 | 22:22
Stremsel.

Merlot | 14-12-10 | 22:32

Volgens mij zijn die oude sloop mercedissen ook halal.

bartmannetje | 14-12-10 | 22:32

Ik hoef geen Halal zooi, FrieslandCampina komt er bij mij niet meer in.. Doei..

Crematorium-de-Asbak | 14-12-10 | 22:31

Wat? Is die kaas zonder verdoving geslacht? Neeeeeeeee

thefonz | 14-12-10 | 22:31

Mijn favoriete halalkaas is de Hamaazdammer gatenkaas. Niet gebruiken voor kaasfondue, grote kans dat ie ploft!

down | 14-12-10 | 22:31

Rustig Pritt, rustig.

Jean | 14-12-10 | 22:30

Onze kaas halal ? Dus we verdienen geld in landen waar we de schurft aan hebben of die we moreel veroordelen ?
Goed Hollandse handelsgeest toch !

empyrus | 14-12-10 | 22:30

Ongelofelijk, wat een gezeik. Als we ons daar al druk over gaan maken (lag een kaas wel richting Mekka toen ie ingepakt werd?) dan is het afgelopen met deze Ka-wereld. Rottogop, stelletje plompezakkers.

Ben Gestoord | 14-12-10 | 22:30

En sgijtekaas? Dat is natuurlijk helemaal verdacht.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:30

Zo gauw ik weet over welke producten het gaat,zal ik ze niet meer kopen. Rot op met je schijt- halal.

Nifelheim | 14-12-10 | 22:29

Mooi, binnenkort toch een gesprek met de cateraar over vernieuwing van het contract, weten ze direct wat er niet in de schappen hoeft te liggen.

vagehond | 14-12-10 | 22:28

Ik moest wel altijd een haartnetje dragen in de fabriek, maar dat was dus een verkapte hoofddoek?

*zich schamen doet*

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:28

Dat is ook echt pas 10 jaar bekend... Bijna alle Hollandse kazen zijn Halal, omdat de wijze waarop ze bereid worden nou eenmaal aan de Islamitische voedselvoorschriften voldoet,

doemaarniet | 14-12-10 | 22:28

BlackDeathMetal | 14-12-10 | 22:22
Wellicht dat het gemaakt is van melk. Misschien dat dat haram kan zijn. Maar goed ben geen expert dus ik probeer ook maar mee te denken…

playboii | 14-12-10 | 22:28

Nog meer dan veel kaas dus. En aandelen Campina, ook kopen.

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:27

"Elke keer dat u een boterhammetje Slankie voor uw koter smeert, stenigen ze in de Soedan een elf-jarig meisje."

OK, Stift, zo kan 'ie wel weer.

Arrabinekoeterine | 14-12-10 | 22:27

Dus als ik kaas eet gaat er minimaal een moslim dood door de hand van een andere moslim?

*Kaas inkoopt, veel kaas*

zeg maar jansen | 14-12-10 | 22:26

Yep heb het gezien......... Boycot ??

Hobbykip | 14-12-10 | 22:26

Dan zal ik maar niet vertellen dat ik zes zomers op rij vakantiewerk heb gedaan bij Campina...

Art Vandelay Ultor | 14-12-10 | 22:24

Wat ik mij dan afvraag, wat kan er haram zijn aan kaas?

BlackDeathMetal | 14-12-10 | 22:22

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl