Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

"Niet PVV maar CDA sloopt de kunstensector"

UnknownArtist_HuilieHuilie-oiloncanvas.jpgNog net uit de kattenbak gevist. De best wel prima Televaag-column van politiek analist Paul Jansen vandaag. Artikel steekt een hart onder de riem van Onderbuikend Nederland. Want het was niet Geert (PVV) die *kuch* de kunsten om zeep hielp. Maar Joop (CDA). En die Atsma wordt door Jansen "boze tongen" ook nog eens beschuldigd een hele gemene corrupte zak hooi te zijn door een bevriend orkestje te bevoordelen. (Eh? Onderzoek? Kamervragen?) Jansen verbaast zich terecht over het gebrek aan ruggengraat van Rutte1 nu opeens de vier (4!) omroeporkesten wel weer mogen douchen met de subsidiespons. Afgelopen vrijdag draaide de ministerraad met dank aan koeltoer-minister Marja van Bijsterveldt over de intrekking van de tsunami aan taxpoet voor het muziekcentrum van de NPO. "Daarnaast stuitte het voornemen ook op veel verzet in de samenleving. Daarom mag een deel van het centrum overeind blijven." No shit. "Veel verzet in de samenleving." Dan hebben we het over: nog geen 75.000 schreeuwmensen op het Leidseplein, een weerzinwekkende én slechtbekeken Freek de Jonge-vertoning op de NPO en 1 onbeschoft flashmobje bij Pauw en Witteman. Dat is alles. En daar heeft Columnist Jansen een punt. Toegeven aan een paar protesterende kunstgekkies is als onderhandelen met terroristen. Dat moeten we niet willen. Gehele column HIERRR. Spijker/kop-citaat: Wat moet ons kleine land met 447 theaterzalen en 107 musea voor beeldende kunst? Waarom telt Nederland 96.000 kunstenaars, die een gebrek hebben aan werk en gemiddeld een lager inkomen dan andere hbo-afgestudeerden? En waarom leidt de overheid via zestien hogescholen dan nog altijd duizenden kunstenaars per jaar op? Kunstacademies. In de kachel ermee.

Reaguursels

Inloggen

@aapnbats
Juist!
Ik zei al: 'Er zijn meer aspergestekers dan kunstenaars nodig in Nederland'!

Jaap Cuperus | 10-12-10 | 00:57

@GS Bach
Nou, dan doet de Avro toch eens een keer iets goeds!
Maar het spijt me voor jou, ik blijf schelden op kunstenaars... wie heeft er bijvoorbeeld de miljoenen van Corneille geërfd?
Nou?
En kan alles wat de maniërist Corneille verdiend heeft, en zijn erfgenamen nog gaan verdienen, niet gewoon als soepsidie beschikbaar gesteld worden aan nieuwe kunstenaars?
Simpele vraag, simpel antwoord graag.

Jaap Cuperus | 10-12-10 | 00:37

@said_fred; waar HEB je het over?? Dat hele relaas van je raakt kant noch wal!
We hebben het over de cultuursector.... Gelul over Keynes (heb je de laatste 20 jaar onder een steen gelegen??), de "linkse kerk" en kunstmatig gecreeerde files ?? En dan tot slot zo'n misplaatste opmerking die aan de 2e wereldoorlog refereert??

Als de "ik-schop-gewoon-overal-tegenaan"-mensjes in NL zich nou eens EERST even verdiepen in een onderwerp en dan pas een mening vormen, zou men hele andere misstanden aanpakken. Kunst & cultuur wordt gekort, onderwijs in het algemeen, openbaar vervoer dat op de rand van instorten staat, bejaardenzorg is van een beangtigend laag niveau, ziekenzorg kan net het hoofd boven water houden, en ga zo maar door. Maar wat laten al die schreeuwers gewoon toe? Een politike partij die voor driekwart uit criminelen bestaat, bakken belastinggeld die naar militaire speeltjes en WK-promotie binnen een corrupte organisatie gaan, etc.

Maar dan wel gewoon blijven schreeuwen dat het allemaal de schuld was van de "linkse kerk" en socialisme, omdat ze dat eens ergens hebben gelezen in een artikeltje.
Over kunst zeg je dan gewoon; "allemaal vage manipulatieve troep", want zaken als architectuur, muziek, schilderkunst, film/tv, etc. is dan ineens geen kunst?
Een groot deel van die "kunstenmakers" waar men het steeds over heeft zorgt wel dat je iets te zien hebt op TV en in de bios. En ook voor veel CD-tjes in je kast, design-meubeltjes, je huis, schilderijen aan je muur, inkomsten van toerisme en museumbezoek, je kleding, betaalbare concerten, musicals, enzovoorts!

En praat geen onzin over het onderscheid tussen goede- en niet-goede-kunst.
Zullen we alle prutsende medewerkers die in alle vakgebieden rondlopen dan ook maar meteen op straat gooien? Hoe zit het dan met bouwvakkers die er een zootje van maken, politici die geld uitgeven aan onzin, monteurs die klanten bedriegen, NS die steeds meer kost maar niks voor elkaar krijgt, voetbalclubs en banken die alleen via staatshulp kunnen voortleven???
Of telt dat niet? Dat is weer gewoon "links geleuter" natuurlijk?
Gewoon je kop weer in het zand steken!

aapnbats | 09-12-10 | 12:37

Jaap Cuperus | 09-12-10 | 00:12
"Maar geen soepsidie meer voor vage manipulatieve troep a.u.b."
Nee, natuurlijk niet! Maar àlles wat er uit de kunstwereld komt is geen vage, manipulatieve troep! Kind, badwater. En hou alsjeblieft op met dat hysterische gescheld.
O, en wie organiseert dat Prinsengrachtconcert ook alweer? Juist, de Avro.

GS Bach | 09-12-10 | 10:37

Hier een lieve kunstenares die zichzelf wèl kan redden:

www.youtube.com/watch?v=_W_H2BEJbt0

Jazeker, ze was in Nederland, en Yep, Prinsengracht-concert!
Èn,
IK,
heb haar
gemaild...
En een persoonlijk mailtje van haar teruggekregen
Jaaa!
IK wel!
Stelletje mislukte fappers!
Zo, nou jullie weer, Nederlandse soepsidie-zuigers, annex kunstenmakers, annex gore profiteurs, annex neo-fascisten, annex liefdelozen!

Jaap Cuperus | 09-12-10 | 01:11

GS Bach | 08-12-10 | 22:22
"
van iedere 100€ die u aan belasting afdraagt, gaat nauwelijks 60 cent naar kunst en cultuur.
"

Koetverdoemen, Soveel??? Van 60 cent kan een Afrikaan een diner eten / kan een dito aidswees een cliniclown op bezoek krijgen, kan zo iemand ingeënt worden tegen lepra, kan een bijstandsmoeder hier in ons land een half volkoren in de aanbieding kopen.

Laat kunstenaars die 'hun kunstje' niet kunnen 'verkopen', loodgieter, aspergesteker, ziekenverzorgende, pijpster van een oplichter, ontwikkelingshulp-medewerker, of wat dan maar ook worden.

Maar geen soepsidie meer voor vage manipulatieve troep a.u.b.

Jaap Cuperus | 09-12-10 | 00:12

aapnbats | 08-12-10 | 17:18
Hear hear!
Wat me verder opvalt is dat niemand het erover heeft dat de overheid door de Nederlandse grondwet verplicht is "voorwaarden te scheppen voor maatschappelijke en culturele ontplooiing". En de fout die veel mensen nu maken is "kunst" gelijk te stellen aan "handelswaar", want dat is het nou juist niet. Het is dus ook veel te kort door de bocht om te stellen "goede kunst verkoopt zichzelf" of "als je heel veel talent hebt, kom je er vanzelf". Je komt er dan dus niet vanzelf, integendeel: hoe meer talent je hebt, hoe harder je moet werken om 1) je talent te "ontplooien" en 2) je talent "te gelde te maken".
Overigens, laten we de zaken wel in hun juiste proportie bekijken: van iedere 100€ die u aan belasting afdraagt, gaat nauwelijks 60 cent naar kunst en cultuur. Dat "peperduur" valt dus ook nogal mee. Daarbij, iedereen heeft het over hoeveel de kunst kost, maar niemand over wat het opbrengt; buitenlands onderzoek wijst uit dat kunstsubsidies de overheid uiteindelijk juist geld opleveren, het lijkt me dus een goede zaak dat dat in Nederland ook eens wordt uitgezocht.
En tenslotte: kwaliteit en populariteit gaan niet per definitie hand in hand. De omroeporkesten leveren bijvoorbeeld prestaties van zeer hoge kwaliteit, maar niet in een bijzonder populair domein, namelijk de klassieke muziek. Moeten ze daarom maar opgeheven worden? Of mag een bevolking van zijn overheid verwachten dat deze investeert in kwalitatief hoogstaande projecten, die zowel in materiële als immateriële zin veel opleveren?

GS Bach | 08-12-10 | 22:22

Euh, dat tientallen en tientallen is dus tientallen miljoenen.
Beetje ongelezen erin geplempt, dan krijg je dit soort dingetjes.
.
BTW kwam er bij een hoernaal ook nog een soort demo voorbij.
Een soort congregatie van de Linkse Kerk leek het wel.
Dominee Pechtold hield een preekje, de rest stond er gniffelend bij als een schoolklasje tijdens schoolreisje.
Anja pontificaal in het Midden (hoe ironisch), en dat is toch opmerkelijk getuige dit bericht;
"Waarom komt Anja naar de Eerste Kamer?" keesjemaduraatje.web-log.nl/keesjemadu...
.
"de Senator van Haat en Terreur de afgelopen 7 maanden wel en wanneer ze nu juist niet naar de Eerste Kamer is gekomen om iets te doen voor het vele geld dat ze als Senator verdiend. Neem maar van mij aan, dat ze 90% van de tijd ziek, zwak dan wel misselijk is. Zelfs als wij door middel van fotografisch materiaal aan kunnen tonen dat mevrouw in Gaza zit, staat er nog steeds in de notulen van de Eerste Kamer der Staten Generaal, dat Anja ziek is."
.
"Ismail Haniye en de Palestijnse staat"
anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2010/12/05...
.
En speaking of which; "Financierde GroenLinks-Kamerlid zelfmoordterroristen?"
keesjemaduraatje.web-log.nl/keesjemadu...

said_fred | 08-12-10 | 22:11

@ aapnbats | 08-12-10 | 17:18
"Echt sneu om te zien hoeveel mensen hier steeds weer lopen te zeiken dat kunst en cultuur nergens voor nodig zijn en dus geen subsidie nodig hebben..."
.
Weer erg ongenuanceerd, tendentieus en onnodig kwetsend.
Kunst en cultuur Móét ook echt en aan bezuinigingen valt niet te ontkomen na het na het bekende na ons de zondvloed beleid zoals standaard bij een Partei van den Afgunst.
Er moet juist meer steun zijn ervoor zijn, maar het steunen van "Kunst en Cultuur" dat verder niemand boeit en dus moet men spelen voor lege zalen en dat behoeft geen soepsidie. T'is gewoon tergend slecht en/of totaal overbodig, onzinnig etc.
Die soepsidie kunnen we gewoon weghalen bij een "ontwikkelingshulp" bijvoorbeeld.
De Zwitserse banken, de zieligheidsindustrie en niet te vergeten de lokale Kalasjnikov fabrikant die als het even kan heel pittoresk langs de kant van de weg z'n stalletje heeft stoten we natuurlijk daarmee wel het brood uit de mond.
Zoals ook al voorgesteld door Bolkestein nota bene, Ja
.
Of we schrappen de soepsidies aan de "milieu" clubjes die het belastinggeld enkel gebruiken om de overheid/bedrijfsleven/agrariërs/dierenartsen etc te treiteren/beleid te traineren/een ander bewust het bloed onder de nagels vandaan te halen/terroristische akkefietjes.
Zoals nu met een A4 etc.
Denk daar eens aan als u weer eens in de kunstmatig gecreëerde file staat.
.
Onzinnig repliek heet tegenwoordig dat bezuinigen de economie schaadt. Alleen het hoe en waarom kon ik nog steeds niet vernemen.
Zal wel weer het Linkse Kerk geloof in onze Keynes zijn.
Tuurlijk Joh, zijn theorietjes werkten echt hoor, net zoals het Socialisme al evenzeer een succes was tot nu toe *proest*
.
Beetje jammer wel van die tientallen en tientallen mensen die een ellendige voortijdige dood vonden bij de tig "sociale experimenten" van de totaal doorgedraaide, maniakale massamoordenaars.
.
Maaruuhhh, je kunt nog altijd zeggen "wir haben es nicht gewusst" niet ?

said_fred | 08-12-10 | 21:43

Echt sneu om te zien hoeveel mensen hier steeds weer lopen te zeiken dat kunst en cultuur nergens voor nodig zijn en dus geen subsidie nodig hebben...

Een goed ontwikkelde cultuur zoals die waar we ons in Europa gelukkig mee mogen prijzen hoort ook zorgvuldig om te gaan met haar kunst. Los van al die discussie over beeldende kunst lijkt het gros van de anti-cultuur reaguurdertjes zich niet te realiseren dat onder kunst & cultuur ook muziek/concerten etc. vallen.

Nee, diezelfde mensen lopen wel te schreeuwen dat we rustig een paar miljard extra kunnen betalen voor zoiets als de JSF, of die bodemloze put die Noord-Zuidlijn heet. Want dat heet dan ineens ontwikkeling en investeren in de toekomst.

Net als in ALLE andere vakgebieden lopen er zowel prutsers als genieen rond in de kunstwereld, maar iedereen moet toch zelf kunnen kiezen?
Als we kunstacademies gaan zwartmaken, zullen we dan ook even kritisch kijken naar onzin-opleidingen als "vrijetijdskunde"? Of hoeveel mensen psychologie gaan studeren omdat ze eigenlijk gewoon zelf niet lekker in hun vel zitten? Of al die yuppen die "bestuurskunde" hebbn gestudeerd en eigenlijk alleen leren hoe ze zo snel mogelijk hun zakken kunnen vullen in de top van organisaties?? En zo kan ik nog wel even doorgaan!

Denk na voordat je zoveel onzin verkondigt; de grootste anti-achreeuwers zijn waarschijnlijk ook de mensen met de kleinste fantasie en het cultureel besef van een kameel.

Maar straks allemaal weer lekker klagen dat het concert van Fransje Bauer weer zo gruwelijk duur is....

Ga zo door Nederland; maak alles wat het leven extra kleur geeft maar gewoon kapot, want het gaat toch alleen om de knikkers en het meelopen met de "grote jongens" Kortzichtige bende.

aapnbats | 08-12-10 | 17:18

Wordt hoog tijd voor Provinciale Verkiezingen, kan het chantagebedje stevig opgeschut, en het op oneigelijke mannier gebruikmaken van het stemrecht door de slinksekerk door de kiezers geelimineerd worden! Make my Day!

ONS | 08-12-10 | 16:49

kunst = staatsbaantjesmachine onderhouden door plucheplakkende linkxe dominees en aanverwante nietsnutten

minimá-armezusvan.. | 08-12-10 | 14:57

@ Xinicus | 08-12-10 | 13:20
"Kunst is beschaving. Hier vér te zoeken"
Gut o gut gaan we weer de Moraalridder zonder moraal spelen ?
Heeft iemand met het ethisch besef van een Pinda beschaving ?
Wat die koeltoer betreft; Als een boom omvalt in een bos en er is niemand die dit hoort maakt dit dan wel geluid ?
Als er nu een voorstelling is en de zaal is leeg, heeft het dan bestaansrecht ?

said_fred | 08-12-10 | 14:36

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:11
Geen idee hoeveel mensen amateurvoetbal beoefenen. Ik maakte de vergelijking ook tussen professioneel voetbal en professionele kunsten. Als je echt alle professionele sporten bij elkaar optelt, dan kom je qua aantal bezoeken nog niet eens in de buurt van podiumkunst en musea bij elkaar.

Het aantal beoefenaren van amauteurkunst is zelfs nog wat hoger: 8 miljoen volgens de Kunstfactor (zie op hun website, onder publicaties: amateurkunst, de feiten). Een aantal dat overigens ook in de brief over cultuurbeleid van Halbe Zijlstra staat. Daar zitten waarschijnlijk ook alle embossende en theezakjesvouwende huisvrouwen bij, maar toch...

Pygmalion | 08-12-10 | 14:26

Theodoros | 08-12-10 | 11:31

LOL.
Zag onlangs nog 'You Will Meet a Tall Dark Stranger'die deels van doen had met de kunsthandel en met een schrijver die niet succesvol kan zijn. Liefde was hier het toverwoord. prachtige films met veel zelfspot. Voor mij is dat ook kunst.
In de film kwam een vrouw voor die geloofde in het hiervoor- en hiernamaals, zeg maar eeuwig leven, euwige herkansingen. Zij heeft het probleem dus helemaal opgelost, nog beter dan Dawkins!!

ecologiste | 08-12-10 | 14:16

Kunst is beschaving. Hier vér te zoeken. Na de oorlog komt het allemaal weer goed hoor...

Xinicus | 08-12-10 | 13:20

Zat nog naar een Hoernaal te kijken en wat zijn de Items ?
Een schlemiel van een FNV die meent dat TNT zometeen geen kerstkaartjes gaat versturen (dit is dus een dreigement *proest*)
En een stumperdt van de Partei van de Afgunst die dus tegen meer belasting is op kaartjes voor voorstellingen in theaters etc.
(Iets met Koeltoerdinges)
Als Rutte nou niet subiet in de houding springt voor onze school yard bullie en Jawohl brult gaan we lekker puh helegaar niet instemmen met de bezuinigingsplannen.
Waar die 90 miljoen dan wel vandaan moeten komen, mocht ik niet horen.
En het was echt, echt geen chantage hoor.
.
Hier nog even een definitie voor het woord "chantage";
Van Dale zet "chantage' gelijk met "afpersing" en dit is dus;
.
"Afpersing is het doen afgeven, als gevolg van geweld of bedreiging, van gelden, waarden, roerende voorwerpen, schuldbrieven, biljetten, promessen, kwijtingen, ofwel de ondertekening of de afgifte van enig stuk dat een verbintenis, beschikking of schuldbevrijding inhoudt of teweegbrengt (artikel 470 Belgisch Strafwetboek). Het wordt gestraft alsof de dader een diefstal met geweld of bedreiging had gepleegd.

In het dagelijkse spraakgebruik wordt afpersing vaak als synoniem voor chantage gebruikt. Het onwettig afdwingen van iets door bedreiging met openbaarmaking van ware of verzonnen feiten die de goede naam schade kunnen doen, in juridische zin valt dit echter onder het delict afdreiging."
.
Rest dus de vraag aan onze stumperdt waarom dit dan niet valt onder "chantage" ?

said_fred | 08-12-10 | 11:57

-weggejorist-

dondermuis | 08-12-10 | 11:55

ecologiste | 08-12-10 | 09:25
Je kunt het ook heel dicht bij huis zoeken. Isaac (gespeeld door Woody Allen in de film Manhattan) beschrijft de zin van het leven als volgt:
"Het leven is zinvol vanwege Groucho Marx, Willie Mays (baseball-speler), het tweede gedeelte van de Jupiter symfonie van Mozart, "L'Éducation sentimentale" van Flaubert, Louis Armstrongs opname van de Potato-head Blues, Zweedse films, Marlon Brando, Frank Sinatra, die ongelooflijke appels en peren van Cézanne, de lekkere krabgerechten bij Sam Wo's - en natuurlijk Tracy's gezicht."
Jij ook een mooie dag.

Theodoros | 08-12-10 | 11:31

Kunstenaars die niet hun eigen broek op kunnen houden moeten gewoon een baan zoeken en hun kunst verder als hobby uitoefenen. Net als amateursporters.

Superior Bastard | 07-12-10 | 19:56

Recht uit mijn hart!

B.L.IJ.Datikwegben | 08-12-10 | 10:46

Is er nog een ministerspost over voor Paul Jansen?

max_laadvermogen | 08-12-10 | 10:06

Je bent pas een goede bestuurder, lees minister, als je geen gehoor geeft aan al het geschreeuw van kunstenaars en belanghebbende (Atsma bv) . De plannen moeten doorgezet worden om in theaterland flink te kortwieken.

lanex | 08-12-10 | 09:54

Het is niet de overheid die mensen opleidt, daar kiezen die lui zelf voor. Laat het aanbod van studie beter op de markt aansluiten om zo een overschot aan opgeleide kunstenaars tegen te gaan. Aan de andere kant, we leven in een vrij land, dus laat ze lekker. Als die WIK ophoudt dan moeten ze wel aan de bak.

Flowers | 08-12-10 | 09:41

Rammstein | 08-12-10 | 09:01

Nu heeft het iets lamenteerderigs maar luister gewoon ens een half uur lang naar Jo en misschien komt dan toch de ontroering. Enfin destijds waren er nog geen hard rock bands om maar een zijstraat van de muziekale HOOFDSTRAAT te noemen.

ecologiste | 08-12-10 | 09:29

Theodoros | 08-12-10 | 09:11

Prachtig. Dawkins heeft die aporie bijna onschadelijk gemaakt.
Shakespeare deed de volgende poging:: 'to be or not to be that is the question'.
en '
'The undiscovered country from whose bourn No traveller returns, puzzles the will'
Nog een fijne dag verder.

ecologiste | 08-12-10 | 09:25

Nu aan het werk.
Dag-dag

Theodoros | 08-12-10 | 09:13

Ecologiste:
Sorry, ik houd het laf bij een citaat van Dawkins. Volle agenda vanochtend, en geen inspiratie. (Al was die er ook niet geweest met een lege agenda, vrees ik.) Maar het is naar mijn mening het mooiste en tegelijkertijd eerlijkste antwoord op je vraag. Nooit gedacht trouwens dat ik dit citaat op GS zou zetten; er worden immers geen krakers of moslims in belachelijk gemaakt!

"We are going to die, and that makes us the lucky ones. Most people are never going to die because they are never going to be born. The potential people who could have been here in my place but who will in fact never see the light of day outnumber the sand grains of Sahara. Certainly those unborn ghosts include greater poets than Keats, scientists greater than Newton. We know this because the set of possible people allowed by our DNA so massively outnumbers the set of actual people. In the teeth of these stupefying odds it is you and I, in our ordinariness, that are here. We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?"

Theodoros | 08-12-10 | 09:11

ecologiste | 08-12-10 | 08:58
Zo eenvoudig is het.
Wat mooi. Ik kan niet wachten.
Zonder geluid, dat wel.

Rammstein | 08-12-10 | 09:01

Geenstijl is ook kunst is koeltuur

Boermetkiespijn | 08-12-10 | 09:01

De Eerste Kamer moet zich tot haar taken beperken en geen politiek bedrijven.

Gevaar voor de rechtsstaat? Gevaar voor onze democratie?

Ja, inderdaad. Als iedereen zijn machtspositie misbruikt om zijn voordeel te halen, dan heet dat in het buitenland corruptie. Als het hier onder een mom van redelijkheid om verder precies hetzelfde fenomeen gaat, hoor je niemand.

Verwonderlijk, op zijn minst.

NoMinister | 08-12-10 | 09:00

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:17
ojazekerWel | 08-12-10 | 01:20
necrosis | 08-12-10 | 01:25
ZO IS DAT!

wakkere_nederlander | 08-12-10 | 08:59

Sjeng de helle | 08-12-10 | 08:46

Zo eenvoudig kàn het zijn.
Leve de natuur, dat is pas kunst. We moeten er een paar maanden op wachten, maar dan zijn ze er weer:
www.youtube.com/watch?v=iSKb2eYg4QA&am...

ecologiste | 08-12-10 | 08:58

"Naakte boswachters op het Binnenhof"
Kan een mooi schilderij opleveren.

Rammstein | 08-12-10 | 08:58

Het graaien van de cultuursector zelf heeft ze de das om gedaan.

Tommygunner | 08-12-10 | 08:56

De beeldende kunst is al sinds de jaren '60 nauwelijks veranderd. Dat komt doordat erkende kunstenaars uit die periode jarenlang in de raden en commissies hebben gezeten die bepaalden wie er wel en niet voor subsidie en overheidsopdrachten in aanmerking kwam. Verder zijn nieuwe kunstenaars decennialang opgeleid door de babyboomgeneratie in die 16 HBO-scholen, waar zij hun definitie van wat vernieuwend is er in gestampt hebben. Wie zich niet conformeerde werd weggestuurd, oh ironie. De abstracte kunst die ooit vernieuwend was is nu belegen en oubollig, maar de galerieen hangen er nog vol mee. Prima dat er eens grondig wordt gesnoeid in het dode hout.

Ivoren Toren | 08-12-10 | 08:54

Gaan jullie echt the meaning of life doen, hier ? Nu ?

Rammstein | 08-12-10 | 08:46

ecologiste | 08-12-10 | 08:32
"Joie de Vivre " is een hele kunst.
Heide en Harry vinden dat ook.
Overigens een hartstikke leuk stel mensen.
www.youtube.com/watch?v=28xSu0Pg-NE&am...

Sjeng de helle | 08-12-10 | 08:46

ecologiste | 08-12-10 | 08:39
Antwoord voor 10.00 uur, beloofd. (Overigens is er wel een snel en voor de hand liggend antwoord op die vraag, maar dat antwoord bevalt ons niet. Daarom blijven we ons hele leven zoeken naar een alternatief.)

Theodoros | 08-12-10 | 08:46

Reinaert | 08-12-10 | 08:15

Zoals u de kunstsector beschrijft kunt u alle sectoren uit de NL-maatschappij beschrijven.
Managen is een kunst om van iets niets te maken en daar indrukwekkend veel privaatgeld mee te verdienen terwijl de maatschappelijke kosten nog veel hoger zijn. Echte kunstenaars die managers. Sinds hun intrede in NL is het zoveel beter gegaan, eigenlijk in alle sectoren hahaha.

ecologiste | 08-12-10 | 08:44

ecologiste | 08-12-10 | 08:39
Moeilijk, hier kom ik zo op terug. I didn't have my morning coffee yet!

Theodoros | 08-12-10 | 08:40

Als je je alledaagse leven maar povertjes vindt, geef dan niet het leven de schuld. Geef de schuld liever aan jezelf, omdat er blijkbaar niet genoeg poeet in je zit om de rijkdom van het leven te aanschouwen; voor de creerende mens bestaat geen armoede.
Rainer Maria Rilke

Theodoros | 08-12-10 | 08:39

Theodoros | 08-12-10 | 08:10

Dat is een vraag waar je je hele leven mee bezig kunt zijn en dan nog geen definitief antwoord kunt geven. U hebt wel zo'n mooie naam. Wat is het doel in ons leven, welke zin geven wij eraan?

ecologiste | 08-12-10 | 08:39

Theodoros | 08-12-10 | 08:20 Ik ken er eentje. Een beul van een vent en hij woont op een kamp. Hij is analfabeet, dat ook. Maar de prijs van aluminium weet ie wel. Dat dan weer wel.

zeg maar jansen | 08-12-10 | 08:34

Sjeng de helle | 08-12-10 | 08:06

Goeiesmorgens Sjeng. Sublimeren hoeft geen eurocent te kosten en genieten van natuur ook niet hoewel ik daar graag af en toe een pintje bij drink, dat dan weer wel. Dus ik hoop dat ze de accijnzen niet weer verhoge, anders gaat écolgiste uiteindelijk zelf brouwen en stoken. Overigens die eurocent komt weer terug wat ik je brom (in D nooit weggeweest).
Wat betreft levenskunsten zou de Limburger best wel eens goed kunnen scoren op de lijst van NL provincies. Samenleven is ook een kunst.

ecologiste | 08-12-10 | 08:32

Theodoros | 08-12-10 | 08:20
Gôh.
Allemaal ?

Rammstein | 08-12-10 | 08:31

@Theodoros | 08-12-10 | 08:20

Dat is natuurlijk ook een direct gevolg van het genoten onderwijs. Onze Oosterburen zijn (nog steeds) een beetje zuiniger op hun cultuur en literatuur dan wij.

Reinaert | 08-12-10 | 08:26

(Kampbeulen luisterden naar Bach en lazen Rilke.)

Theodoros | 08-12-10 | 08:20

En excuses voor mijn wat warrige betoog, ik ben nog niet helemaal bij de les zie ik al.

Maar goed, 't lijkt me wel duidelijk hoe ik er over denk. Zo ongeveer dan :-)

*** Koffiemasjien aanslingert voor driedubbeldik bakkie ***

Reinaert | 08-12-10 | 08:19

'Kunst en cultuur verheffen het volk', tja, dat is zo'n sociaal-democratische bewering. Vervelend paternalistische en niet-onderbouwde claim. Kom maar op met de feiten, waaruit blijkt dit???
In een democratisch staasbestel als de onze mag het volk gelukkig zelf kiezen wat het cultureel waardevol vindt. En als dat dan de musical Mary Poppins is ('Poppens'?), Holland's got talent of Oh oh Cherso - so be it.

Theodoros | 08-12-10 | 08:19

@ecologiste | 08-12-10 | 07:37

Even een serieus antwoord tussendoor dan:

Ik heb sowieso nooit begrepen waarom aan een kunstuiting (!) een prijskaartje gehangen moet (en kan) worden. Uiteraard, de kunstenaar moet ook eten, zijn kachel moet ook roken - maar dan nog: het blijft een kunstuiting en het is dus ook maar net "wat de gek er voor geeft" ja.

De hele kunstindustrie is anno tegenwoordig verworden tot een geldmaakmachine met vele tussenlagen en een buitengewoon kostbaar "management" dat uiteraard erg goed voor zichzelf zorgt. Dat geen hond dat nog kan betalen lijkt me logisch, een béétje symfonieorkest heeft naast een stuk of tachtig muzikanten ook nog een zelfde aantal anderen op de loonlijst staan die iets "facilitairs" doen of zich met "management" onledig houden.

Kunst is tot een product verworden, de kunstsector wordt gemanaged als ware het een productiebedrijf maar dat is natuurlijk volstrekt onmogelijk. Kunst is kunst en kunstenaars zijn kunstenaars, geen machines.

Reinaert | 08-12-10 | 08:15

Mega fail van het CDA.
Wat vrinden bevoordelen ten koste van de hele cultuursector.

Denkt Na | 08-12-10 | 08:10

ecologiste | 08-12-10 | 07:37
Wat is eigenlijk 'kunst'? Die vraag schiet me ineens te binnen.

Theodoros | 08-12-10 | 08:10

@Biff Eagleburger | 08-12-10 | 07:32

Nou ja, gezien het rookverbod in de horeca en het overgereguleerde bordeelwezen kunnen wel zo ongeveer vaststellen dat die sectoren al zo ongeveer VERBOTEN zijn.

Zo bezien komen de kunstenmakers er nog goed van af. Geen geld weliswaar maar ook geen kroegen of hoeren om dat geld kapodt te slaan. Win-win situatie, toch?

Reinaert | 08-12-10 | 08:07

ecologiste | 08-12-10 | 07:37
Mogguh Dame,
Dat kon nog wel eens werkelijkheid worden.

Sjeng de helle | 08-12-10 | 08:06

Eén kunstenaarsvereniging, met één ùberkunschtfuhrer.

ojédiaré | 08-12-10 | 08:01

Kunst is hobby.
Gaat gewoon werken,heb je daarna nog zin om wat verf op een doek te smijten,niemand die je tegen houd.
En al dat roestende oud ijzer opstapelen langs de weg en daar het etiket kunst aanhangen??
Zou lekker wezen,ik las wat oude ijzeren bedden aanelkaar en noem het verticaal slapen.,.,oke overheid geld.

1%biker | 08-12-10 | 07:52

Reinaert | 08-12-10 | 07:22

Nee helemaal niet.
Alles draait om geld, maar niet bij een kunstenaar als Vincent van Gogh. Misschien dat hij daarom zo wordt geprezen. Er kan geen grotere tegenstelling zijn tussen materialisten en ware kunstminnaars. Tegenwoordig viert het materialisme weer hoogtij. Kwestie van tijd want er komt een moment dat het gegraai door de banken, de bouwwereld en de staat zoveel armen heeft opgeleverd dat immateriële zaken vanzelf weer boven komen drijven.

ecologiste | 08-12-10 | 07:37

@Reinaert | 08-12-10 | 07:21

En wie lijden daar echt onder? Precies; het horecaf- en bordeelwezen. Want zo zijn ze hè!

Biff Eagleburger | 08-12-10 | 07:32

Het maar wat "de gek" ervoor geeft.

Sjeng de helle | 08-12-10 | 07:28

@ecologiste | 08-12-10 | 07:20

Ja, het is allemaal de schuld van Miep Brons. Waarheid als een halve koe.

Reinaert | 08-12-10 | 07:22

Ik weet ook niet waarom de kunstenmakers in dit land zich allemaal zo druk maken.

Kunst wordt - in tegenstelling tot heel veel andere leuke dingen - niet VERBOTEN namelijk.

De kunstenmakers krijgen alleen geen extragraties zakcentje meer. That's all.

Reinaert | 08-12-10 | 07:21

Toch even ter overdenking. Ons land is vooral goed gebleken in schilderkunst. OK daar was niet veel hoger onderwijs voor nodig, wel artisten met lef en talent en doorzettingsvermogen en niet te vergeten geile kunstverzamelaars en geile geldgrabbelaars. Vooral die laatsten hebben de prijzen flink opgedreven. Arme Vincent hij heeft daar niet van mogen profiteren.

ecologiste | 08-12-10 | 07:20

Een echte kunstenaar loopt met een hongeroedeem op blote voeten door de sneeuw. Echt lijden is pas kunst.

Biff Eagleburger | 08-12-10 | 07:16

Mogguh @ All,
Dat is toch geen kunst zo'n artikel.

Sjeng de helle | 08-12-10 | 06:43

Ik ga maar eens an die arbeit.
Zouden die Kudtstenaars ook moeten doen.

Fijne dag @ all
Later.

Teun van het Tuinpad | 08-12-10 | 05:53

Misschien is het een idee om met 100.000 reaguurders te gaan schreeuwen om 50 K kratjes bier.

Teun van het Tuinpad | 08-12-10 | 05:37

Weg met die Soep Sidie etende bende.
Leven is sowieso een kunst.
Daar hoef je geen Enaar voor te zijn.

Mogge @ all

Teun van het Tuinpad | 08-12-10 | 05:11

*kaarsje doven doet*

*uit*

Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 03:40

Ik bedoel natuurlijk bekwaam

Von Braun | 08-12-10 | 03:17

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 03:05
De natte droom van Sarah Palin.

Prof. D.A.H. Vintik | 08-12-10 | 03:16

.... gemiddeld een lager inkomen dan andere hbo-afgestudeerden?

WTF

Zijn we al zover in NL dat we gaan bepalen voor de mensen wat ze moeten verdienen wanneer ze een bepaald(e) (niveau) opleiding hebben afgerond?

Die mensen kiezen willens en wetens voor een lager inkomen. Daar mag de overheid zich wat mij betreft absoluut niet mee bemoeien.

Leuk ook dat de nationale overheid 22% direct bezuinigt op ''kunst'', stukken hoger dan andere departementen. Is makkelijk hè, die kunstenaars stemmen toch nooit op PVV/VVD/CDA, niets aan verloren.

Ik zeg uitvreters eruit, talentlozen weg, maar maak het mogelijk voor kunstenaars om te ondernemen.

Vriezen en Dooien | 07-12-10 | 19:59

Onwijs mooie uitspraak. Maar lees nu eens wat je zelf zegt. Kunstenaars en ondernemen? Is dit dan niet het fundament waarop het huidige kabinet juist kapt met al deze subsidies? Omdat 'kunstenaren' bijzonder onbekwaam zijn in het NIET ONDERNEMEN? Tja, dan wordt het, bezien vanuit een maatschappij die participatie en economische waarden belangrijk vindt, ook heel makkelijk om te korten op kunst, nietwaar?

Sinds wanneer bepaalt de overheid dat men een bepaald inkomen krijgt per opleiding? Oh, wacht... marktwerking. MOEILIJK! Als je kiest voor een opleiding tot vuilnisman, wordt je vuilnisman, toch?

Je bent een verkapte socialistische commie. Rot op!

Von Braun | 08-12-10 | 03:15

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 03:05
Damn...

Maar nee, het ging nu toch over kundstsupsidie? *in slaperige oogjes wrijven doet*

Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 03:13

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:58
Nee, ik was te goed.

Ja, verbaasde mij ook.

Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:58

@Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:56

Heb je al een kunst soepsidie aangevraagd?

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:58

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:55
Ik gedij op medelijden.

Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:56

@Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:49

Nope, vandaag geen alcohol genuttigd, behalve een rumboon vanaaf bij de koffie.

Ah, ze had medelij met je, dat verklaart veel.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:55

@Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:44
Je hebt smaak!

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:47
Wat Vandelay zegt.

Prof. D.A.H. Vintik | 08-12-10 | 02:54

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:47
Heppie gezopen?

Maar nee, ze had juist medelijden met een arme student.

Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:49

@Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:44

Ze heeft aangifte gedaan tegen parsons en vandelay en niet tegen jou? Wrom wilden die jongens niet betalen en jij wel?

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:47

@Prof. D.A.H. Vintik | 08-12-10 | 02:42

Geile tattoo op heur borst.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:44

@Prof. D.A.H. Vintik | 08-12-10 | 02:42
Zij was het! Ik herken de tattoo.

Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:44

@Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:31
Ik ging eventjes helemaal op in het roadragetopic, daar heeft iemand het hyvesprofieltje van de fokzeug van Bob of McBier geplempt. Smaatje hoor!
94.100.120.179/1103100001-1103150000/1...
En via dat profiel scroll je dan weer langs andere lowlifes, click je daar weer op, enfin je kent het wel.

Prof. D.A.H. Vintik | 08-12-10 | 02:42

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:39
Nee, heur.

Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:42

@Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:20

Meisje? was het DGM niet?

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:39

@drs.Nee | 08-12-10 | 02:23

Laat maar, ik kan het zelf wel bedenken.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:38

Zo, heb ff lekker zitten schijten, is nog wat keboert?

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:37

@Prof. D.A.H. Vintik | 08-12-10 | 02:29
Scherp, maar wel jammer van de 9 minuten.

Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:31

@Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:20
Bij jou voelde ze niks? ;-)

Prof. D.A.H. Vintik | 08-12-10 | 02:29

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:11
SP en Wilders waren pertinent tegen de euro.
Schaf Elsevier weekblad van deze week aan waar een uitgebreid artikel daarover aan gewijd wordt en trek je conclusies.
Onze munteenheid is niet vergelijkbaar met de dollar in de 50 staten in VS waar men meer eenheid heeft.
Wij houden elkaars broek op tot die zakt...?

drs.Nee | 08-12-10 | 02:23

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:20
Last van projectie? ;)

Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:21

@Prof. D.A.H. Vintik | 08-12-10 | 02:19
Ik mocht gaan. Het meisje gaf aan dat ze met mij geen moeite had.

Die andere twee...

Art Vandelay Ultor | 08-12-10 | 02:20

@Prof. D.A.H. Vintik | 08-12-10 | 02:19

Heeft DGM aangifte gedaan dan?

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:20

De kunsten hebben warme banden bij de media en politiek en worden dus ontzien. Tenkoste van diegene die minder in de picture staan. Een nomenclatura in wording.

seven | 08-12-10 | 02:19

@drs.Nee | 08-12-10 | 02:17
Geen idee, het viel me gewoon op.
*onderduiken gaat op werk*

necrosis | 08-12-10 | 02:19

@necrosis | 08-12-10 | 02:14
Schijnen samen met Vandelay opgepakt te zijn ivm een groepsverkrachting.

Prof. D.A.H. Vintik | 08-12-10 | 02:19

@necrosis | 08-12-10 | 02:14

In de kroeg een feestje aan het vieren?

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:19

@drs.Nee | 08-12-10 | 02:15

Goed he? Onze overheid waakt over uw veiligheid want daar betaald u de overheid voor. Ondertussen mag u lekker bukken.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:18

@necrosis | 08-12-10 | 02:14
Na de EO-uitzending ondergedoken?

drs.Nee | 08-12-10 | 02:17

@neemjemoederindemaling..... | 08-12-10 | 02:08
Criminelen kunnen al met naam, adres en woonplaats van iemand bij de Belastingdienst een ander rekeningnummer voor de toeslagen opgeven. De Belastingdienst schrijft vervolgens wel een brief aan de desbetreffende persoon, maar als die niet antwoordt, wordt er van uitgegaan dat het nieuwe rekeningnummer in orde is.
------
Dat bericht had ik ook gelezen en moest denken aan iemand die mij laatst vertelde over de vervuilde adresssenbestanden in de grote steden waar straks weer vele stemkaarten bezorgd worden en ene Mo alias Ali, Heinrich, An, Fatima of wat voor veel voorkomende naam meerdere stemmen uit gaat brengen?

drs.Nee | 08-12-10 | 02:15

Weet iemand waar Parsons en pius zijn?
*nieuwe rol alufolie uit kast trekt*

necrosis | 08-12-10 | 02:14

@drs.Nee | 08-12-10 | 02:07

Nederland en dat kut Europa, wat mij betreft stappen we nog liever vandaag dan morgen uit dat EU gedrocht. Wegwezen en snel ook en aub de gulden zsm terug, wat mij betreft mag het hooguit de Nedermark worden.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:11

@drs.Nee | 08-12-10 | 02:02

Ik heb nooit een bevestiging ontvangen, maar het is sowieso belachelijk dat ik bezwaar moet maken terwijl de zaak andersom had moeten zijn. Wilt u opgenomen worden in het EPD dan moet u een briefje sturen, simpel.

www.telegraaf.nl/overgeld/rubriek/bela...

Laat de staat maar garanderen dat mijn gegevens niet in foute handen vallen.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 02:08

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:57
Opvallend vond ik in dat EPD-schrijven, dat je alsnog toestemming moet geven voor inzage. Dat gaat m.i. moeilijk in geval van een eventueel ongeval als je daartoe niet in staat bent.

drs.Nee | 08-12-10 | 02:07

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:57
Wij hebben daar ruim een jaar geleden bezwaar tegen ingediend en bevestiging daarvan ontvangen.
In geval van nieuw paspoort zou je, door dat niet mogelijk te maken dat kunnen verbinden en ontvang je een reisdocument voor één jaar. Daarna zie je wel weer, toch?

drs.Nee | 08-12-10 | 02:02

@drs.Nee | 08-12-10 | 01:54
En ongelijk is een bult.

drs.Nee | 08-12-10 | 01:58

@drs.Nee | 08-12-10 | 01:54

Yep, en heb nooit geen bevestiging gehad dat ik inderdaad niet ben ingeschreven en als ooit blijkt dat ik toch een EPD heb zal ik niet schromen een rechtszaak aan te spannen tegen de staat.
Volkomen belachelijk dat ik een brief moet sturen als ik niet wil worden opgenomen in het EPD. Verder komt er ook een probleem aan als ik een nieuw paspoort wil want ik weiger om mijn vingerafdrukken af te geven en ik eis wel een paspoort.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:57

@neemjemoederindemaling.... 01:51
Ben jij één van de weinige die bezwaar heeft ingediend tegen het elektronisch patiënten dossier?

drs.Nee | 08-12-10 | 01:54

@drs.Nee | 08-12-10 | 01:43

Tsja, iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan een ander, je weet wel.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:52

@necrosis | 08-12-10 | 01:43

Dat zeg ik.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:51

Pa Cartwright | 08-12-10 | 00:27
Waarom jij nu louter die Freek de Jonge als personificatie van kunstsubsidies ziet, ontgaat mij eigenlijk een beetje.

Heb jij Hem op 22 november niet gezien dan? op vrijwel Avondrovende tv? Onder het motto 'Beschaving'?

Hier kun je het terugzien, meneer simplex:

beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/...

Jaap Cuperus | 08-12-10 | 01:46

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:39
En als iemand gegevens van de staat wil openbaren aan het volk komt interpol eraan te pas, want dat mag niet.

drs.Nee | 08-12-10 | 01:43

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:39
De staat en veilig?
Zoals zij omgaan met computers en USB sticks.....

necrosis | 08-12-10 | 01:43

@drs.Nee | 08-12-10 | 01:31

Als mensen zo dom zijn om van alles over zichzelf te plempen op het web moeten ze dat lekker zelf weten. Veel erger vind ik het dat ik verplicht mijn gegevens moet afstaan aan de staat en dat ik niet kan vertrouwen dat de staat mijn gegevens veilig beheert.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:39

@drs.Nee | 08-12-10 | 01:31
Doe je linkje eens op orde brengen.

necrosis | 08-12-10 | 01:33

APS: Overheid en banken trekken massaal personen na op internet

APS (03-12-2010)

Uit onderzoek van de personenzoekmachine Wieowie.nl is gebleken dat de overheid en banken veelvuldig personen natrekken op internet. Dit blijkt na een uitgebreide analyse van de bezoekers op de site.

''We hebben in de maand november in totaal 1.5 miljoen bezoekers gehad'', aldus een woordvoerder van Wieowie.nl . ''Na grondige analyse van deze cijfers kwamen we aantal opmerkelijke vaste gebruikers tegen.'' Onder deze gebruikers zitten onder andere een aantal ministeries, banken en grote bedrijven waaronder Randstad. ''Wieowie.nl wordt vooral veel gebruikt voor het checken van sollicitanten, mogelijke klanten en concurrenten. Ook zogenaamde backgroundchecks komen vaak voor'', aldus de woordvoerder.

De top 15 van de maand november ziet er als volgt uit:

1. Ministerie van Defensie

2. Rabobank Nederland

3. Getronics

4. ABN Amro Bank

5. Ministerie van Justitie

6. Randstad

7. Ministerie van Verkeer en Waterstaat

8. Publieke Omroep

9. UWV

10. Koninklijke Philips

11. Koninklijke BAM

12. KLM

13. KPMG

14. Deloitte

15. Ministerie van Economische Zaken

De lijst is samengesteld op basis van bezoekcijfers over de maand november en zijn zakelijke gebruikers. Particuliere gebruikers en universiteiten zijn buiten beschouwing gelaten.

Wieowie.nl is een zoekmachine voor personen die in staat is profielen te vinden van personen op sociale media, in zoekmachines zoals Google en op video- en fotosites zoals Youtube en Flickr. ''De site geeft je de mogelijkheid commentaar te geven op resultaten die niet over jou gaan en uit te lichten wat wél over jou gaat'', aldus de woordvoerder. ''Zorg dus dat je online identiteit goed op orde is want grote bedrijven en overheden kijken veelvuldig mee blijkt uit ons onderzoek''.

wieowie.nl

drs.Nee | 08-12-10 | 01:31

@ojazekerWel | 08-12-10 | 01:20
Probeer "dan zal de subsidie niet snel opraken"
Oprapen rijmt niet op maken!
[/taalnazimodus]

necrosis | 08-12-10 | 01:28

@wakkere_nederlander | 08-12-10 | 01:12
Niet alleen voor de staat zijn gewin
Ook voor Nl'ers zonder werk, want geen zin
Kunstenaar worden is dan het devies
Vang je ook geld, maar dan graties
*met dank aan w_n voor de inspiratie*

necrosis | 08-12-10 | 01:25

@drs.Nee | 08-12-10 | 01:23

Sommige vrouwen zie ik ook liever in een burkini........

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:25

wakkere_nederlander | 08-12-10 | 01:12

Het leven is een feest
Totdat de fiscus is langs geweest
Hard werken heeft eigenlijk geen zin
Het is alleen voor de staat zijn gewin

Je kunt nog beter kunst gaan maken
Dan ligt de subsidie voor het oprapen
Gratis geld voor een soort van hobby
Ja dat kunstenaarsbestaan is zo gek no nie

ojazekerWel | 08-12-10 | 01:20

@wakkere_nederlander | 08-12-10 | 01:12

Leve de socialistische heilstaat,
*Uitkering aanvragen gaat.*

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:17

@necrosis | 08-12-10 | 01:09

Had gedacht dat je inventiever was.

www.nugratis.nl/kaarten

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:15

necrosis | 08-12-10 | 00:53
neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:00
matwotje | 08-12-10 | 00:48

Het leven is een feest
Totdat de fiscus is langs geweest
Hard werken heeft eigenlijk geen zin
Het is alleen voor de staat zijn gewin

wakkere_nederlander | 08-12-10 | 01:12

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:04
Dan moet je wel €100,44 overmaken, voor de postzegel!
*in broek pist van het lachen*

necrosis | 08-12-10 | 01:09

@Natte Harrie | 08-12-10 | 01:04

Zo lang ik hem niet hoef te betalen mag hij van mij alle kauwgum van de wereld schilderen.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:08

koenradius | 08-12-10 | 00:05
Als iedereen zelf betaalt voor de kunst die hij of zij de moeite waard vindt krijgt iedereen vanzelf wat hij verdient en waarvoor hij betaalt.

seven | 08-12-10 | 01:05

Ach ja.. Wat nou subsidie. De kunst ligt op straat:
mediamix.punt.nl/?id=535718&r=1&am...
Maar laten we eerlijk zijn. Het is toch mooi dat we die gekken voor een paar centen van de straat houden. Dat creatieve gelul ook altijd...

Natte Harrie | 08-12-10 | 01:04

@necrosis | 08-12-10 | 00:53

Ze zouden eens een bedankje kunnen sturen of een kerstkaartje of zo. Als ik jouw 100,00 overmaak zonder tegenprestatie, stuur je toch ook een bedankje?

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:04

Mijn betere helft heeft de kunstacademie doorlopen (Den Bosch). De enige van haar jaarclub die geld (veel) verdient met haar ding. De rest zit aan de balie bij een Bejaardenhuis o.i.d.

Spin-off van die opleiding: de beste feesten werden gehouden op kunstacademies. By far!

Leo* | 08-12-10 | 01:03

@matwotje | 08-12-10 | 00:48

Hier ook al meer dan 20 jaar de stress vd fiscus, als je denkt dat je de boel betaald hebt krijg je een controle en mag je ff naheffingen betalen met boetes etc. Het ergste is nog dat ik wel werk heb voor meer mensen maar door de mega hoge lastendruk durf ik niemand meer aan te nemen en dus werken we nog maar iets harder met zijn allen. En dan zie ik de heren controleurs tussen de middag rustig 1,5 uur lunchen bij een restaurant............... Vies tuig is het.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 01:00

Ik had niet anders verwacht van de Christen Democratische Ariërs.

Gefundenes Fressen | 08-12-10 | 00:55

@dapperebobo | 08-12-10 | 00:39

Jij een loonslaaf lees ik?

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:55

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:42
Jij gireert, Apeldoorn fileert!
Het is trouwens een hele kunst van Apeldoorn om mensen bijna tot op het bot leeg te zuigen zodat de mensen nog net niet doodgaan.
Misschien moet 'Apeldoorn' ook maar subsidie krijgen?
*oh, eh, wacht eens even....*

necrosis | 08-12-10 | 00:53

@drama | 08-12-10 | 00:42

Ok, wel ff een schuldbekentenis tekenen en als je niet kunt terug betalen ga je gedwongen voor me werken de rest van je leven, deal?

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:53

"Kunstacademies. In de kachel ermee."
Nee, dat hoeft helemaal niet, maar als je een kunstacademie wil bezoeken, dan betaal je dat zelf maar.

Ik herhaal bij een geringe kunstproductie zal de kwaliteit der geleverde kunst hoog zijn, bij een grote productie van kunstwerken zal automatisch de kwaliteit laag zijn.

Maar er zijn natuurlijk wel belangrijker zaken aan te pakken zoals het terugsnoeien van de banken. Dat is vele malen belangrijker, want zij zorgen al tientallen jaren voor allerlei voorgeprogrammeerde crises. Dit gecombineerd met het neo-liberaal-conservatief aanjagen van graaizucht en op Ayn Rand's werk gebaseerde non-medemenselijke sociopathie levert de huidige mondiale heersende teringzooi op, e.e.a. t.b.v het militair industrieel complex.
Ave, Evocatus

Evocatus | 08-12-10 | 00:51

@koenradius | 08-12-10 | 00:37

Ok, doen we dat ook met kunstenmakers, een goede business case en we lenen hem/haar poen, net als die potentiele kroegbaas. Mislukt de boel dan de schuld wel ff terug betalen natuurlijk.

Wat betreft de andere zaken die je noemt, die probleemwijken lossen maar lekker hun eigen problemen op, die gevangenen gaan ook maar lekker met 100 man op een zaal en overdag graag dwangarbeid zodat ze zelf de kosten van hun gevangenschap ophoesten. Ik betaal dan met liefde voor de echt zieken en ouden van dagen.

Btw, 90% vd ambtenaren eruit schoppen lijkt me ook een goed plan. Meer bezuinigen op defensie lijkt me geen goed plan en die jsf dingen kunnen we ook maar beter aanschaffen denk ik aangezien ik vind dat we zo snel mogelijk de EU uit moeten en dan weet je maar nooit. Een sterk leger is sowieso wel een goed idee denk ik.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:50

Pa Cartwright | 08-12-10 | 00:46

Dat het helemoal top zou zijn als er een topic zou verschijnen over het hoe en waarom van een half uur drama op 3 websites en al het geroezemoes oa op twittert omtrent verband met wikileaks mirror.

Ik snap het wel hoor, het is laat, maar toch.

ojazekerWel | 08-12-10 | 00:49

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:42
.
De BD is voor mij ook een constante bron van stress.
Het klamme zweet staat altijd in mijn handen als er weer een blauwe envelop op de mat ligt.
Hoeveel nu weer???
Ik durf vaak geen geld uit te geven daardoor.

matwotje | 08-12-10 | 00:48

Echte kunst is niet in geld uit te drukken. Begin er dan ook niet aan.

drama | 08-12-10 | 00:47

@ ojazekerWel | 08-12-10 | 00:29

En jouw punt is?

Pa Cartwright | 08-12-10 | 00:46

@matwotje | 08-12-10 | 00:37
truste!

deraderendraaien | 08-12-10 | 00:45

Ik haat kunstenaars niet. Ik haat mensen die denken verstand te hebben van kunst en miljoenen neerleggen voor een smerig vingerverf schilderij.

doe nog eens | 08-12-10 | 00:44

@dapperebobo | 08-12-10 | 00:39
.
Nog even dit antwoord afgewacht... wist t wel.
Nee, ik werk niet in een kantoor.
Ben zelfstandige en leg datanetwerken, elektra, alarmsystemen etc aan.
Eenvoudig komt het dus niet aanwaaien...
Ik maak wel kunst met kabels trouwens, kan ik nu ook subsidie aanvragen??

matwotje | 08-12-10 | 00:43

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:34
Met 2 ton moet ik toch wel jaartje vooruit kunnen. Daarna kijken we wel hoe ik me heb ontwikkeld...

drama | 08-12-10 | 00:42

nou jongens veel plezier weer morgen op kantoor! En niet de hele tijd op geenstijl zitten natuurlijk!
en vergeet niet de auto te wassen zaterdag!

dapperebobo | 08-12-10 | 00:42

@dapperebobo | 08-12-10 | 00:36

Dan ben ik geen gemiddelde reaguurder. Ben gek op een vulgair wijf, vol met tattoo's en piercings op alle mogelijke plekken, uiteraard moet ze wel altijd bereid zijn. Verder heb ik liever een paar meer auto's voor de deur, sores aan de kop heb ik als ondernemer meer dan genoeg, met name de fiscus laat me nooit met rust. Ze blijven van me plukken om mijn poen te herverdelen aan allerlei onrendabelen die te beroerd zijn om een poot uit te steken. Onzekerheid heb ik ook voldoende, ook weer te danken aan de fiscus die me bij voorbaat behandeld als een grote crimineel, hoeveel poen ik ook richting Apeldoorn gireer.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:42

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:32
precies!
ik werkte twintig jaar geleden in een verzorgings tehuis in 070 en zat daar aan de receptie, na verloop van tijd was er zo weinig personeel over dat de dementen bejaarde te weinig aandacht kregen en aan de wandel gingen.
ik heb toen vaak achter menig bewoner aan moeten hollen om ze terug te brengen naar de afdeling.

denk dat het er niet beter op is geworden de laatste jaren.

deraderendraaien | 08-12-10 | 00:42

Crematorium-de-Asbak | 08-12-10 | 00:38
LOL, dat bestond 30 jaar geleden nog niet, toen waren we nog blij met een walkie talkie

koenradius | 08-12-10 | 00:41

Ik ga pitten, morgen weer werken om gedwongen kunstsubsidies bijeen te sprokkelen...
Walg.

Veel plezier op het kantoor!

dapperebobo | 08-12-10 | 00:39

@koenradius | 08-12-10 | 00:23
Youp van het Hek ?? Werkt die niet bij T-Mobile ??

Crematorium-de-Asbak | 08-12-10 | 00:38

Ik ga pitten, morgen weer werken om gedwongen kunstsubsidies bijeen te sprokkelen...
Walg.

matwotje | 08-12-10 | 00:37

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:27
Lastige vraag kerel. Daarom stelde ik ook in 1 van mijn eerdere posts dat die subsidie wat mij betreft best een lening mag zijn. Dat zou die kroegbaas van mij namelijk ook best mogen krijgen, mits er een goede business case ligt.

Ik vind in ieder geval dat we in NL bezuinigen op de verkeerde dingen. Wel miljoenen in wijkprojecten, buurthuizen, moskeen etc waarvan je van te voren weet dat het niks oplevert. Paar miljard uitgeven aan wat gevechtsvliegtuigen terwijl als we de 1e raket vuren de beste piloot zich hier voor de rechter mag komen verantwoorden, Als we tot ons 67e moeten gaan werken gaat onze GBL spontaan een tril lipje faken. Gevangen mogen gezellig een eigen kamer voor de privacy en zieken en bejaarden mogen met 6 man op een zaal. en zo kan ik nog wel even door gaan.

Voor wat betreft wat ik wil bijdragen aan die man zijn kroeg? Ik support the locals. Ik breng al genoeg persoonlijke subsidie de plaatselijke kroeg in, in contanten :)

koenradius | 08-12-10 | 00:37

de gemiddelde kunst van de reaguurder is: een nette vrouw, zonder tatoeages, zonder piercings, altijd bereid; een actiefilm, een auto voor de deur, geen sores aan de kop, geen onverwachte dingen, geen dingen waar ze niets van begrijpen, zekerheid, heel veel zekerheid en de collega’s op het werk om de laatste ongenoegens mee door te nemen.

dapperebobo | 08-12-10 | 00:36

@drama | 08-12-10 | 00:31

Hoeveel geld heb je nodig?

*portemonnee trekt*

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:34

@deraderendraaien | 08-12-10 | 00:25

Bijvoorbeeld ja, zou niet gek zijn als zieke, bedlegerige mensen een humaan bestaan krijgen zonder pyjamadag en dat ze hun behoeftes mogen doen op een toilet ipv in een luier.

Elke dag douchen gun ik ze ook van harte.

Wel ff die management lagen er tussen uitsnijden en graag terug naar kleine tehuizen. Gewoon met een meewerkende directeur die ook de handjes laat wapperen aan het bed.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:32

@drs.Nee | 08-12-10 | 00:25
haha! de grote paul viel even niet in de planning, aanmehoela!

kijkcijfer floddertjes moet achteraan sluiten bij de vara.

deraderendraaien | 08-12-10 | 00:32

koenradius | 08-12-10 | 00:23
Ik kan nog niet zo goed kraanvogels vouwen, maar misschien als ik de kans krijg om op te starten...

drama | 08-12-10 | 00:31

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:27
.
Goeie vraag!

matwotje | 08-12-10 | 00:30

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:27

Spijker, kop.

ojazekerWel | 08-12-10 | 00:30

GS online : check. Powned online : check. Spitsnieuws online : check.

Berichtje inmiddels over 502 melding : computer says no.

Jammer.

ojazekerWel | 08-12-10 | 00:29

@mayor_pickwick : Die hoeven we helemaal niet af te schaffen, maar het lijkt me heel goed als mensen zulke opleidingen volledig zélf betalen.

Bella puella | 08-12-10 | 00:29

@koenradius | 08-12-10 | 00:23

Ok, ff een gewetensvraag, stel, ik ben 18 en mijn levensdoel is het beginnen van een goede kroeg, en je weet, het duurt een tijdje voor je een goede kroeg hebt opgebouwd. Hoeveel draagt de Nederlandsche belastingbetalurt precies bij aan soepsidie voor mijn kroeg en hoeveel wil jij persoonlijk bijdragen aan mijn kroeg?

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:27

@ Jaap Cuperus | 08-12-10 | 00:19
Waarom jij nu louter die Freek de Jonge als personificatie van kunstsubsidies ziet, ontgaat mij eigenlijk een beetje.

Pa Cartwright | 08-12-10 | 00:27

Bella puella | 07-12-10 | 20:19
Dan kun je de helft van de opleidingen wel afschaffen, er zijn er zoveel die geen direct maatschappelijk nut hebben.

mayor_pickwick | 08-12-10 | 00:26

@Wat mij betreft stoppen we daar ook als de sodemieter mee, maar dat wist je al.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:16
.
Ik zoek alleen nog een partij die hieraan wil meewerken.
Die moet nog opgericht worden.
Van PVV is niet veel te verwachten heb ik al geschoten.
Er moet eerst een coup plaats vinden vooraleer...

matwotje | 08-12-10 | 00:26

matwotje | 08-12-10 | 00:21
Jep. Tijd voor een grote sanering. maar dat gaat nie gebeuren nie zolang dezelfde poppetjes elkaar blijven bedruipen met geld. Ik ben geen anarchist, maar er zijn van die momenten ...

ojazekerWel | 08-12-10 | 00:26

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:21
ik zeg doen! wat zullen we dan geld overhouden he, om bv onze ouwetjes goed te verzorgen.

deraderendraaien | 08-12-10 | 00:25

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:19

Ik heb zelf een deadend koophut, dus ik ben zeker niet voor afschaffing zonder eerst de boel weer gezond te maken. Daarnaast voorlopig niet afschaffen voor alles beneden 300K m.i.

Vond het alleen wel fair het te vermelden aangezien ik huurtoeslag ook noem.

ojazekerWel | 08-12-10 | 00:24

@matwotje | 08-12-10 | 00:21

Je vergeet de grootste uitkeringstrekkers van 0031.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:23

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:15 Als ik je vertel dat mijn moeder naar Youp van t Hek ging toen hij net begon en er 10 man in de zaal zaten geloof je me dan.Denk je dat hij daarvan kon leven. Een kunstenaar heeft tijd nodig, moet een naam opbouwen en goede kunstenaar (en wat goed of slecht is in kunst is lastig te beoordelen omdat het smaak te maken heeft) komt dan na een tijdje wel boven drijven.

Ik zeg dus NIET dat die subsidiekraan open moet en lekker mag blijven stromen. Ik vind wel dat een kunstenaar de kans moet krijgen op te starten. Oftewel een tijdelijke subsidie om naam te maken en zijn 'zooi' aan de man te brengen. Na een vaste periode kraantje dicht en wie zichzelf dan niet kan bedruipen mag idd net als jij en ik een baan gaan zoeken. We zijn het dus 50% eens, dat is een goed begin al zeg ik het zelf.

koenradius | 08-12-10 | 00:23

Zoals Opa Drama altijd tegen mij zei: kunstenaar word je maar na je dood.

drama | 08-12-10 | 00:22

@Jaap Cuperus | 08-12-10 | 00:19

Laten we gewoon alle soepsidies afschaffen en dan gaan we per bindend referendum kijken of we nog ergens soepsidie voor willen geven.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:21

@ojazekerWel | 08-12-10 | 00:10
.
Oh ja, die lijst is schier eindeloos.
Ga je je daar actief in verdiepen, raak je gefrustreerd en pleegt zelfmoord.
Miljoen ambtenaren.
Milieuclubjes met subsidie
400+ gemeentebesturen...
Waardeloze infrastructuur
EU...
Leger
Inburgering
Reintegratie
Vogelaarwijken

matwotje | 08-12-10 | 00:21

@ojazekerWel | 08-12-10 | 00:18
ik kreeg net op m'n f5je 502 bad gateway

moet niet gekker worden he!

deraderendraaien | 08-12-10 | 00:21

Ooit vond ik kunst leuk... maar sinds een fascistoïde grootbek / overjarige puber / grootverdiener als Freek de Jonge ineens door de publieke omroep en door medewerkers van vieze, droge, nog steeds bestaande, kranten als kunstenaar bestempeld werd, dacht ik al: ophouden met die subsidies. Als het je niet lukt om met 'jouw kunstje' je geld te verdienen, word dan loodgieter, ziekenverzorgende, pijpende vrouw van een oplichter, maar stop in Nederland in Godsnaam met die cultuur-subsidies.
En Freek de Jonge... nog zieliger dan de 'afgang' van Wim Kan... nog zieliger dan... (basisonderwijs-invul-oefening)

Bovenstaande is bedoeld als een kunstuiting... kan ik even vangen???

Jaap Cuperus | 08-12-10 | 00:19

@ojazekerWel | 08-12-10 | 00:10

Hou die hypotheekrente er ff buiten. Niet dat ik niet eens met afschaffing daarvan maar grondprijzen worden kunstmatig waanzinnig hoog gehouden en gemeentes verdienen daar waanzinnig aan. Dus eerst de grondprijzen drastisch omlaag en vergunningen en dergelijke afschaffen en dan de hypotheekrente aftrek eraf.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:19

deraderendraaien | 08-12-10 | 00:15

Eensch. Ik zit mijn wijsvinger helemaal gaar te F5-en voor een verhelderend topic, maar helaas. #dyingtoknow

ojazekerWel | 08-12-10 | 00:18

@matwotje | 08-12-10 | 00:08

Wat mij betreft stoppen we daar ook als de sodemieter mee, maar dat wist je al.

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:16

@ojazekerWel | 08-12-10 | 00:02
moeten wij als reaguurders het niet even overnemen van de redactie, en de titel van dit topic gewoon veranderen in CDA begonnen met slopen van internetsites?

vier uur kunst is echt te veel hoor.

deraderendraaien | 08-12-10 | 00:15

@koenradius | 08-12-10 | 00:05

Ziektekosten zijn een gezamenlijk belang, kunst zeker niet en dan erbij, ik schop graag al die onterechte WAO'ers uit de WAO, iets wat ook snel moet gebeuren.
Als ik graag naar Youp van het Hek of Herman Finkers wil moet ik gewoon zwaar betalen, of is dat gratis tegenwoordig?

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:15

@koenradius : Wie zich "kunstenaar" vindt moet zijn of haar hobby vooral blijven beoefenen, maar wel op eigen kosten. Wie zijn kunst kan verkopen kan zich er full time mee bezig houden. Wie zijn kunst niet kan verkopen moet maar betaald werk zoeken (net als ieder ander) en mag z'n kunsthobby in z'n vrije tijd beoefenen. Wie daartoe niet bereid is en alleen kunstenaar wil zijn als de belastingbetaler hem onderhoudt verdient een schop onder z'n kont, en geen subsidie.

Bella puella | 08-12-10 | 00:14

@koenradius | 08-12-10 | 00:05
.
Als ergens weinig tot geen vraag naar is dan moet je het laten doodbloeden.
De meeste "kunstenaars" in NL maken gesubsidieerd wat braggelwerk.
Daar wens ik niet voor te betalen.
Ga wat nuttigs doen zou ik zeggen.
Iets waardoor geld naar NL toe stroomt.
Maak iets wat iemand wil hebben.
De wijze waarop het nu gaat is totaal fout.

matwotje | 08-12-10 | 00:13

spanarchist | 07-12-10 | 23:58
Gelijk heb je. Maar dat geeft haar nog geen reden om een impala te imiteren. Wat een huppel.

drama | 08-12-10 | 00:12

Groene Draeck

ojazekerWel | 08-12-10 | 00:11

@Pygmalion | 07-12-10 | 23:16

Hahahahaha, nice try. Gewoon ff een klein vraagje, enig idee hoeveel mensen per week de voetbalsport bedrijven en gaan kijken als supporter etc.?

Btw, waar haal je die 7 miljoen amateur kunstenmakers vandaan? Tel je ook iedereen mee die zelf zijn slaapkamer wit?

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:11

matwotje | 08-12-10 | 00:08

Zorgtoeslag, huurtoeslag, hypotheekrenteaftrek, PO..

ojazekerWel | 08-12-10 | 00:10

@neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:01
.
Yep, zo betaal je ook voor:
Zinloze Afganistanmissies
Criminele allochtonen de uitkeringen.
Corrupte politici en klimaathysterici.
Ontwikkelingshulp aan corrupte regimes
Belasting over belasting over belasting
Porno kijkende tbsers,
1,5 miljoen geluk/euh/asielzoekerts
1,5 miljoen uitkeringstrekkers,
Lamme zuipende studenten met een fake uitwonenden beurs.
Zinloze war on drugs
Falend politieapparaat.
Onzinnige bestuurslagen als provincies en waterschappen
E
T
C.

matwotje | 08-12-10 | 00:08

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:01 Ik moet toch ook dokken voor iemand die altijd ziek is terwijl ik zelf nooit ziek ben. Soms moet je geven en soms moet je nemen, zo gaat dat in het leven.

Jij betaalt voor kunst die je niet mooi vind zeg je maar je betaalt ook zeker voor kunst die je wel mooi vind en dat zeg je er niet bij. Of is er geen een caberatier waarom je kan lachen, kunstenaar die je boeit of band waar je graag naar gaat kijken?

Mooi land wordt dat als we dadelijk alleen nog maar dingen kunnen doen waarvan men in de 2e kamer bedenkt dat ik er behoefte aan heb.

OT: Ik ben zelf geen kunstenaar en verdien mijn centen gewoon in de zakelijke dienstverlening om die vraag al vast voor te zijn.

koenradius | 08-12-10 | 00:05

Sorry maar als je echt zo goed bent met je kunst dan kun je je broek toch zelf ophouden hoop ik zo niet dan ben je niet zo goed met je kunst.

reppert | 08-12-10 | 00:04

matwotje | 08-12-10 | 00:00

Ik weet het niet, maar het is wel erg toevallig. Aan de andere kant ... Het zou een kansloze actie zijn gezien de vele mirrors wereldwijd en insurancefiles bij mensen thuis.

ojazekerWel | 08-12-10 | 00:02

koenradius | 07-12-10 | 23:58

Dus ik moet betalen voor een potentiele kunstenaar en als ik zijn werk niet mooi vind maakt dat geen reedt uit maar mot ik gewoon dokken?

neemjemoederindemali | 08-12-10 | 00:01

@ojazekerWel | 07-12-10 | 23:54
.
Volgens mij zijn de United states of Abuse zelf de wikileaks files van de server van GS aan het halen??
Daar zie ik ze toe in staat.
Gister hing mijn internet trouwens ook al enkele uren compleet.

matwotje | 08-12-10 | 00:00

ben nuchter | 07-12-10 | 23:16

Je bent echt een soepsidie vretende kunstenmaker?
Vertel ons eens waarom je soepsidie moet krijgen.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 23:59

Nah, dankzij Wilders is dè Gerard Jolig onder de Amerikakenners, Maarten van Rossem, plotsklaps gemetamorfoseerd in een podiumkunstenaar die in den lande optreedt met een oudejaarsconference, zo hoorde ik net bij P&W.
Met onmiddellijke ingang de subsidie afschaffen svp.

La Vie En Rose | 07-12-10 | 23:59

drama | 07-12-10 | 23:50
Van iemand die Agnes Kant als voorbeeld ziet is ook niet zo veel te verwachten.

spanarchist | 07-12-10 | 23:58

Maak elke ochtend de meest prachtige kunstwerken in de fartroom.
Iemand kopuh?

Bo Dreksma | 07-12-10 | 23:58

spekjee | 07-12-10 | 23:56

Internet moet in de aanval tegen de regeringen.

reppert | 07-12-10 | 23:58

@Bella puella: Beetje kort door de bocht. Echt goede kunst maken (en dat gaat verder dan een beetje vingerverven - ook architectuur kun je als kunst zien) kost tijd heel veel tijd. Ben je het met je eens dat er een hoop troep is. Andere dingen kunnen wij beoordelen als slecht (Freek de Jonge) of niet mijn smaak (Anton Heyboer) maar het is gevaarlijk om er als leek een label slechte kunst aan te hangen, dat moeten andere maar beoordelen. Even een gek voorbeeld maar Vincent van Gogh was ook niet al te populair en verkocht ook bijna niks (jajaja ik weet dat er toen ook geen subsidies waren). Ik zeg dus niet dat we elke dwaas met een kwast onbeperkt geld moeten toe stoppen maar we moeten kunstenaars wel de kans geven die markt waar jij het over hebt te vinden. Zet dus een tijdslimitiet op die subsidie (als die er nog niet is) of maak er desnoods een lening van de staat van maar draai het niet vakkundig de nek om. We kunnen niet overal de stekker uit trekken omdat wij het niet leuk vinden.

koenradius | 07-12-10 | 23:58

@Pygmalion | 07-12-10 | 23:16
Als we negeren dat je kunst in z'n geheel vergelijkt met een enkele sport, dat voetbal ook heel veel in het buitenland plaats vindt en dat toerisme ook van invloed is op musea/theaterbezoek.. Dan nog slaat je verhaal nergens op.

dlseth_ | 07-12-10 | 23:57

naast wikileas nu ook mirros voor geenstijl maken?

spekjee | 07-12-10 | 23:56

Hobbykip | 07-12-10 | 23:52

Maarten van Rossum de Nederlandse Mohammed Enait altijd gelijk willen hebben.

reppert | 07-12-10 | 23:55

Ik vind het echt nodeloos kwetsend wat er allemaal met die serverts gebeurt momenteel.

ojazekerWel | 07-12-10 | 23:54

Godwin alert @P&W

Hobbykip | 07-12-10 | 23:52

Is het CDA nu ook al bezig de servurts van GS te slopen?

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 23:51

En waarom leidt de overheid via 16 hogescholen dan nog altijd duizenden "kunstenaars" per jaar op? Als je ze soms bezig ziet, lijken het eerder "kunstenmakers".

bruine kikker | 07-12-10 | 23:51

Die Manja Smits he, ligt het aan mij, of is die onuitstaanbaar?

drama | 07-12-10 | 23:50

@caravaggio : Wat mij stoort is dat er mensen zijn die denken dat het de plicht is van de belastingbetaler om hun veelal nutteloze hobby te financieren.
.
Wie kunst maakt van enige waarde zal daar ook een markt voor kunnen vinden. Wie die markt niet kan vinden maakt gewoon waardeloze kunst.

Bella puella | 07-12-10 | 23:42

-weggejorist-

Mea Culpa Gump | 07-12-10 | 23:39

En waarom leidt de Overheid via 16 hogescholen nog altijd duizenden "kunstenaars" per jaar op? Als je ze soms bezig ziet lijken het eerder "kunstenmakers".

bruine kikker | 07-12-10 | 23:38

GeenStijl is under attack door Amerika? Wikileaks? Hackers? Het vrije internet gaat eraan? Help! Vragen, vragen!

Mea Culpa Gump | 07-12-10 | 23:37

Wel leuk om te zien welke gezichten er achter de Reaguurders zitten via Twitter... Lol..

Crematorium-de-Asbak | 07-12-10 | 23:36

Het onderwijs is al decennialang waardeloos en dat is 100% de schuld van het huidige kabinet. Aldus van Rossum. En Witteman zit hevig mee te knikken, omdat nu eenmaal elke kritiek op dit kabinet per definitie welkom is.

spanarchist | 07-12-10 | 23:27

Hij ligt er steeds uit hiero. FF testen.

pius | 07-12-10 | 23:26

Pygmalion | 07-12-10 | 23:16

mooi tegengeluid!
Mee eens, trouwens.

relatief | 07-12-10 | 23:24

Bella puella | 07-12-10 | 22:58

nee. heb eenmalig een subsidie ontvangen ( van HM ) en ben hierna maar snel beroemd geworden. -Wat mij stoort is het feit dat er erg gemakkelijk wordt gedacht over het kunstenaar zijn. een kunstenaar is vaak niet uit op subsidie. Dat wordt hem aangeboden. Dat is het probleem. En weet u om welke bedragen het gaat in deze "subsidie"? . Hiervoor wil niwmand zich geestelijk afhankelijk maken of het moet zijn om een project te realiseren , begrijpt u wel?

caravaggio | 07-12-10 | 23:23

Of is Pritt de AES codering van WikiLeaks Insurance met de GS servers aan het slopen?

DeRoyVanZuipensteijn | 07-12-10 | 23:23

Ik was best wel voor kunst... ooit... maar sinds een egoïstische, fascistoïde, harteloze grootbek / verwende overjarige puber, die ondanks zijn huidige hoge leeftijd, nog steeds z'n fatsoen niet kan houden, als Freek de Jonge, een kunstenaar genoemd werd (of nog erger: nog steeds zo genoemd wordt door figuren die niet weten wat manipuleren is) zeg ik: oprotten met die cultuur-subsidies. Maak /doe eens iets waar ik met liefde voor wil betalen, en leer anders een vak. Loodgieters, aspergestekers en ziekenverzorgenden zat nodig tegenwoordig.

Jaap Cuperus | 07-12-10 | 23:23

Hou sop, kudT-Amerikanen!

Jackanders | 07-12-10 | 23:22

Zit Mutsaerts weer met de draadjes van geenstijl te spelen??

Crematorium-de-Asbak | 07-12-10 | 23:22

Detlev Tarnowitz | 07-12-10 | 23:16

Yo dawg. I heard you like to mirror, so I put a mirror on your mirror, so you can mirror while you mirror.

o.i.d. Dus.

ojazekerWel | 07-12-10 | 23:22

Hackers actief op geenstijl? het zal toch niet de amerikaanse overheid zijn op zoek naar wikileaks hiero

liberaalverhaal | 07-12-10 | 23:22

@Ben nuchter: Ik heb het einde van je tekst gehaald, waarschijnlijk omdat ik het ermee eens ben. Zeker die JSF past mooi in het plaatje. Wat zijn we daarover voorgelogen bah bah en je hoort er geen kip meer over. Kan de PVV schreeuwen over linkse hobbies maar over deze rechtse hobby horen we niet. Geen Stijl zou misschien beter eens hier iets over kunnen schrijven dan over een boerende politieman.

Ik ben wel benieuwd wanneer de 1e tokkie in opstand komt als zijn Frans Bauer kaartje ook duurde blijkt uit te vallen.

koenradius | 07-12-10 | 23:19

Krijg SQL server is missing errors op de FP, iets met wikileaks ofzo?

svenk91 | 07-12-10 | 23:17

caravaggio | 07-12-10 | 22:29
Is mooi, heb het ook ooit geplempt. Die jongens van Jackass hebben bij hem de kunst afgekeken he.

Bakito | 07-12-10 | 22:35
Kameraad Jolo heeft al aangeboden een GS mirror op Joop te zetten. Wikileaks verbroedert.

Detlev Tarnowitz | 07-12-10 | 23:16

Die 447 theaters trokken in 2005 (laatst beschikbare cijfers van het CBS) zo'n 16 miljoen bezoeken, de musea trokken meer dan 20 miljoen bezoeken. De eredivisie betaald voetbal trok in seizoen 2008/2009 de meeste bezoeken ooit: krap meer dan 6 miljoen. Wat kost voetbal ons wel niet? Voor de de gemiddelde toneelvoorstelling hoeft de ME niet uit te rukken...
Ow ja, en er zijn meer dan 7 miljoen Nederlanders die (amateur)kunst beoefenen. Denk je dat dat allemaal blijft bestaan als je de professionele kunst weghaalt en de theaters sluit? Slap en ondoordacht stukje van die Telegraafman en kritiekloos overgetikt, Pritt

Pygmalion | 07-12-10 | 23:16

'Server has gone away' Staat nu op de FP.

Mea Culpa Gump | 07-12-10 | 23:16

na een werkdag van 12 uur in een slecht gesubsidieerd theater, ergens in nederland, met uiteraard een navenant slechte beloning; doet het mij elke keer toch wel weer een beetje pijn om de zure reacties te lezen zodra het om cultuur gaat. in europa geven wij al een extreem laag bedrag uit aan cultuur (waaronder ook de dansschool van uw dochter of de muziekschool van uw neefje valt). over het algemeen zijn in deze sector prettige, open-minded, sociale en empatische mensen werkzaam met een drive om aan het welvoelen in onze samenleving een positieve bijdrage te leveren. (ik draag nylon sokken). tegelijkertijd wordt van ons gevraagd om 7 miljard uit te geven aan een aantal vliegtuigen die "HET BESTE VAN HET BESTE' zijn en hoe gaan wij die vliegtuigen gebruiken? onze oorlogen spelen zich af in een zandbak in het midden oosten, bevolkt door baardige eikels die zichzelf opblazen, hun vrouw in een permanente tent laten rondlopen of putjes lopen te spitten voor een bermbom. wat moeten wij daar met dat geile freaky super-oorlogs-tuig ? voor dat geld hebben alle bejaarden in NL een prettige oude dag, is er geld voor cultuur, is er geld om uw kind een betere opleiding / opvoeding / begeleiding te geven en dan houden we nog wat over om wat aan het fileprobleem te doen. fuck war, laten ze het zelf uitzoeken en laten we alsjeblieft eens ophouden met dat gigantisch geldverspillen om "de wereld te redden?". het was een harde werkdag en dan wil je nog wel eens breedsprakig en dominant docerend worden. excuus volhouder die deze tekst nog steeds tot zich neemt.

ben nuchter | 07-12-10 | 23:16

raarrr

gaap | 07-12-10 | 23:14

Zo, weer gereanimeerd kennelijk.

ojazekerWel | 07-12-10 | 23:14

Wajoo. Wat gebeurt er allemaal? GS wordt aangevallen door hackers? Reaguren werkt niet meer?

Mea Culpa Gump | 07-12-10 | 23:14

Interessant die errors inclusief de gateway error. Te weinig verstand van zaken om een oordeel te vellen. Was dit misschien een CDA anti Wiki attack :)

koenradius | 07-12-10 | 23:14

geenstijl was "even" offline. gaat alles wel lekker!?

Druipsteen | 07-12-10 | 23:14

Oeh, een 502!

Phyla | 07-12-10 | 23:14

caravaggio | 07-12-10 | 22:50

En waarom zouden mensen geen brede belangstelling en kennis kunnen hebben en over meerdere zaken kunnen reaguren? Sterker, juist door een brede belangstelling krijg je beter inzicht in hoe de wereld in elkaar steekt. mensen met een brede belangstelling hebben juist vaak ook belangstelling voor kunst en kopen dat wellicht ook.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:59

help het kunstentopic kloont zichzelf

caravaggio | 07-12-10 | 22:58

@caravaggio : U bent dus één van die "kunstenaars" die straks een échte baan moet zoeken ? LOL !

Bella puella | 07-12-10 | 22:58

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:54
Was het maar Zuid Afrikaans, dit is geweaun wartaal meneer. Zet u dat maar in de krant!

Nou ja, zo belangrijk is het nou ook weer niet.

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:58

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:49
Het leven valt ook niet mee.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:54
Grapjas

Moeder Gans | 07-12-10 | 22:57

TP 1984 | 07-12-10 | 22:48

probeer eerst eens op een kunstacademie te komen lutser. Als je niet weet wat je wilt of kunt kom je never op een Rietveldacademie terecht. En o ja, kunst is geen luxe. Het is je geweten wat je achtervolgt.

caravaggio | 07-12-10 | 22:56

TP 1984 | 07-12-10 | 22:48

probeer eerst eens op een kunstacademie te komen lutser. Als je niet weet wat je wilt of kunt kom je never op een Rietveldacademie terecht. En o ja, kunst is geen luxe. Het is je geweten wat je achtervolgt.

caravaggio | 07-12-10 | 22:55

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:49

Dat Zuid Afrikaans valt nog niet mee he?

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:54

* Noteert in agenda: 7-12 is dubbelpostdag * #weereenswatandersdancapslockday

zeg maar jansen | 07-12-10 | 22:53

* Noteert in agenda: 7-12 is dubbelpostdag * #weereenswatandersdancapslockday

zeg maar jansen | 07-12-10 | 22:51

zeg maar jansen | 07-12-10 | 22:43

Kunst amice, pure kunst, als u dat niet begrijpt heeft u geen verstand van kunst.

Detlev Tarnowitz | 07-12-10 | 22:44

Als ik zo'n kunstenmaker als fatwa aan mijn bed had staan had ik de pil van Drion geeist.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:50

even | 07-12-10 | 22:40
eens 7. maar heb soms het idee dat veel reaguurders te veel tijd hebben om te reaguren. Ze switchen moeiteloos van Marokkanen naar kunst en weer naar politiek. Dat vind ik vervelend. Als je iets niet begrijpt moet je niet reaguren toch? Maar u blijft een stabiele factor hier . Hulde

caravaggio | 07-12-10 | 22:50

-weggejorist-

zeg maar jansen | 07-12-10 | 22:50

* Noteert in agenda: 7-12 is dubbelpostdag * #weereenswatandersdancapslockday

zeg maar jansen | 07-12-10 | 22:49

Moeder Gans | 07-12-10 | 22:41
Eerst beweert u dat kunstenaars die geen geld verdienen weg moeten. Vervolgens komt u met: "Kunstacademies. In de kachel ermee."
En dan met "jij snappen niet oorzaak gevolg"

Ik ben hier niet de gans, maar gij!

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:49

Vriezen en Dooien | 07-12-10 | 19:59

Iemand die echt kunstenaar is, heeft geen subsidie nodig. Die is goed genoeg om daar een eigen boterham mee te verdienen. Het merendeel wat op die kunstacademies zit, weet volgens mij na de middelbare school nog steeds niet welke richting ze op willen. En laten we eerlijk zijn, kunst is een grote luxe daar kan best flink in gesneden worden want het is echt geen basisbehoefte.

Als je na je 25e nog steeds niet je artistieke gave hebt ontdekt moet je waarschijnlijk ook geen kunstenaar meer willen worden.

Rest In Privacy | 07-12-10 | 22:49

Vriezen en Dooien | 07-12-10 | 19:59

Iemand die echt kunstenaar is, heeft geen subsidie nodig. Die is goed genoeg om daar een eigen boterham mee te verdienen. Het merendeel wat op die kunstacademies zit, weet volgens mij na de middelbare school nog steeds niet welke richting ze op willen. En laten we eerlijk zijn, kunst is een grote luxe daar kan best flink in gesneden worden want het is echt geen basisbehoefte.

Als je na je 25e nog steeds niet je artistieke gave hebt ontdekt moet je waarschijnlijk ook geen kunstenaar meer willen worden.

Rest In Privacy | 07-12-10 | 22:48

seven | 07-12-10 | 22:40
Kwam alles maar voort uit dat streven, of een ander nobel streven ipv de lust naar geld.
neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:44
Hoi, en doe je moeder de groeten.

Moeder Gans | 07-12-10 | 22:48

seven | 07-12-10 | 22:40
eens 7. maar heb soms het idee dat veel reaguurders te veel tijd hebben om te reaguren. Ze switchen moeiteloos van Marokkanen naar kunst en weer naar politiek. Dat vind ik vervelend. Als je iets niet begrijpt moet je niet reaguren toch? Maar u blijft een stabiele factor hier . Hulde

caravaggio | 07-12-10 | 22:48

seven | 07-12-10 | 22:40
eens 7. maar heb soms het idee dat veel reaguurders te veel tijd hebben om te reaguren. Ze switchen moeiteloos van Marokkanen naar kunst en weer naar politiek. Dat vind ik vervelend. Als je iets niet begrijpt moet je niet reaguren toch? Maar u blijft een stabiele factor hier . Hulde

caravaggio | 07-12-10 | 22:47

@neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:38
ik vind dit etisch niet verantwoord en zelfs egoïstisch van die vrouw.
Een kind dat zodra het puberen reeds aan een hulpbehoevende zoniet dementerend moeder vast zit.

Het is wel een kunst om op je 64e nog een kind te baren.

Rest In Privacy | 07-12-10 | 22:45

Fatwa | 07-12-10 | 22:26
Dat zegt genoeg. Maar het is verdomd nog niet eenvoudig om te sterven tegenwoordig. Vroeger was men er beter in volgens mij. Zonde dat die kennis verloren gaat.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:26
Daar noem je er eentje. Lag zelf in de luiers en kliederde er wat bij. Logisch dat hij geen subsidie kreeg.

Detlev Tarnowitz | 07-12-10 | 22:44

Moeder Gans | 07-12-10 | 22:41

Ach wat leuk, een reaguurder uit Zuid Afrika, welkom hier.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:44

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:06 Als je echt niks te zeggen hebt doe je het gewoon elke minuut?

zeg maar jansen | 07-12-10 | 22:43

Er was laatst een prachtige column over kunst die de meme @ seven | 07-12-10 | 21:36 prachtig verwoordde , beter dan ik zou kunnen. Iemand die de link weet van waar ik op doel?

seven | 07-12-10 | 22:43

@La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:37
Eensch!
;)

Rest In Privacy | 07-12-10 | 22:42

Moeder Gans | 07-12-10 | 22:38

Ja en? Wat wilt u nu precies zeggen met uw tegel?

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:41

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:39
Jij niet snappen oorzaak gevolg

Moeder Gans | 07-12-10 | 22:41

caravaggio | 07-12-10 | 21:49
Kunst en Reaguursels moeten voortkomen uit een innerlijke drang om je inzicht met de wereld te delen, niet vanuit het vooruitzicht op overheidssubsidies.

seven | 07-12-10 | 22:40

Moeder Gans | 07-12-10 | 22:38
Sinds wanneer zijn kunstacademies kunstenaars? Nou, nou?

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:39

@Bakito | 07-12-10 | 21:58
Dat is gunstig voor je, want de subsidiekraan gaat dicht.

Rest In Privacy | 07-12-10 | 22:39

Ik citeer:
"Kunstacademies. In de kachel ermee."

Moeder Gans | 07-12-10 | 22:38

Bakito | 07-12-10 | 22:28

Domme vraag, aan meer openbare kunst natuurlijk.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:37

Moeder Gans | 07-12-10 | 22:34
Kunstenaars moeten helemaal niet weg. Zij moeten hun eigen broek op gaan houden. Dat is toch geheel iets anders, vindt u ook niet?

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:37

lion@night | 07-12-10 | 22:32
Ik heb nooit subsidie gehad. Teveel gedoe.

Bakito | 07-12-10 | 22:36

Staat gs onder ddos attack vw wikileaks mirror? Commentserver heeft kuren.

seven | 07-12-10 | 22:36

De aanval op servers van Wikileaks en sympathisanten is begonnen.

Geenstijl, hou je taai!

Bakito | 07-12-10 | 22:35

Als kunstenaars geen geld verdienen moeten ze maar weg he? Gelukkig houdt de Eerste Kamer die achterlijke BTW-verhoging nog tegen.

Moeder Gans | 07-12-10 | 22:34

@Bakito | 07-12-10 | 21:58
Dat is gunstig voor je, want de subsidiekraan gaat dicht.

Rest In Privacy | 07-12-10 | 22:32

Fatwa | 07-12-10 | 22:26

Ah, gelukkig heb je veel clienten, misschien je prijzen iets opschroeven dan?

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:29

www.youtube.com/watch?v=VuKJ2ekcq2Y

het moment tussen aarde en niet aarde verbeeld. Maar maakt u zich geen zorgen geen bovenmatige subsidies, en op tijd heengegaan in zijn zeilboot.

caravaggio | 07-12-10 | 22:29

Gaat lekker met de comments hierzo. Servertfaal.

Mea Culpa Gump | 07-12-10 | 22:29

blonde slet | 07-12-10 | 22:24
Iets nuttigs. Zoals?

Bakito | 07-12-10 | 22:28

Gaat lekker, die comments hierzo. Servertfaal.

Mea Culpa Gump | 07-12-10 | 22:28

Wat ook irritant is, dat in elke buurt een ku(ns)twerk staat. Allemaal weggegooid geld wat de meeste belasting betaler liever aan iets nuttigs zou willen besteden.

blonde slet | 07-12-10 | 22:27

www.youtube.com/watch?v=VuKJ2ekcq2Y

het moment tussen vallen en niet vallen. Het niets verbeeld. En neeeeeeeeeee geen subsidies .ook bas jan is vroegtijdig heengegaan in zijn zeilboot.

caravaggio | 07-12-10 | 22:26

Detlev Tarnowitz | 07-12-10 | 22:21
Precies. Moma''s i.p.v. stoma's!

Bakito | 07-12-10 | 22:26

Bakito | 07-12-10 | 22:21
Ja heur, ook van dubbel afdrukken, maar dat gaat hier vanavond vanzelluf.
2 voor de prijs van 1 als het ware.

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:26

Detlev Tarnowitz | 07-12-10 | 22:21

Ik ben het met je eens, fatwa moet zich levend zien te houden met het aarschschrobben van demente kudtbejaarden terwijl hij ons leven kan opvrolijken met mooie kunst, van Gogh zou zijn oor hebben afgesneden als hij dat werk had moeten doen.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:26

Wat ook irritant is, dat in elke buurt een ku(ns)twerk staat. Allemaal weggegooid geld wat de meeste belasting betaler liever aan iets nuttigs zou willen besteden.

blonde slet | 07-12-10 | 22:26

Detlev Tarnowitz | 07-12-10
oordeel zelf als je die leeftijd bereikt.
Ik zeg het niet, maar veel van de clienten.

Fatwa | 07-12-10 | 22:26

Onze trots is een schilderij van Johannes Garst, wat mij betreft de enige schilder die subsidie waard is. Al denk ik niet dat hij daarom zou vragen, als hij het al nodig zou hebben, en ik denk ook niet dat hij ooit een kunstacademie van binnen heeft gezien.

mijn zus | 07-12-10 | 22:24

Wat ook irritant is, dat in elke buurt een ku(ns)twerk staat. Allemaal weggegooid geld wat de meeste belasting betaler liever aan iets nuttigs zou willen besteden.

blonde slet | 07-12-10 | 22:24

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:20
Wel eens van een reproductie gehoord?

Bakito | 07-12-10 | 22:23

Fatwa | 07-12-10 | 22:11
Gelijk heb je, het is decadent en sadistisch hoe bejaarden koste wat kost in leven worden gehouden. Er moet een cultuuromslag komen, naar een kort maar krachtig leven met meer kunst en minder luiers.

Detlev Tarnowitz | 07-12-10 | 22:21

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:18
Wel eens van een reproductie gehoord?

Bakito | 07-12-10 | 22:21

Wat me nog het meest stoort is dat zo'n CDA lul uit puur eigenbelang en christelijke naastenliefde voor medechristenen het een en ander in de achterkamertjes er doorheen jast, inclusief een persoonlijke vendetta waar de rest van het land totaal geen interesse in heeft. Hypocriete schijt religieuzert.

Sacha_A | 07-12-10 | 22:20

Bakito | 07-12-10 | 22:14
Voor deze tegel bied ik natuurlijk niets, i.v.m. veel eerder in de draad geplempt, gij smiecht!

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:20

Bakito | 07-12-10 | 22:14
Boeddha beelden of zo iets daar zijn ze bij de Taliban dol op.

CoffeePatch | 07-12-10 | 22:20

Bakito | 07-12-10 | 21:40
Die Jappen komen echt niet voor het gemeentearchief vol met gesubsidieerde kunst. (In de kelder omdat niemand het wil, afval.)
Ze komen vooral voor van Gogh, niet echt een staatssubsidie vanger. Sterker, welke gesubsidieerde kunstenaar die daar ook echt afhankelijk van is, is interessant voor het toerisme? Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn, mooie steden uit de Gouden Eeuw..

seven | 07-12-10 | 22:20

Fatwa | 07-12-10 | 22:11

Hebt u een website waar ik uw kunst kan bekijken?

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:19

Bakito | 07-12-10 | 22:14
Voor deze tegel bied ik natuurlijk niets, i.v.m. veel eerder in de draad geplempt, gij smiecht!

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:18

@keffer : Wie de eigen broek niet kan ophouden bij het beoefenen van een vrijwillige bezigheid mag niet klagen wanneer de maatschappij besluit dat er nuttigere bestemmingen zijn voor belastinggeld dan het subsidiëren van "kunst"

Bella puella | 07-12-10 | 22:18

keffer | 07-12-10 | 22:07

Eensch, die Rembrandt en van Gogh hadden gewoon mazzel dat ze een rijke sponsor hadden. Als toentertijd de subsidie kraan wagenwijd was open gezet hadden we nu miljoenen prachtige schilderijen gehad en honderd duizenden wereld beroemde kunsten makers.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:17

@keffer : Wie de eigen broek niet kan ophouden bij het beoefenen van een vrijwillige bezigheid mag niet klagen wanneer de maatschappij besluit dat er nuttigere bestemmingen zijn voor belastinggeld dan het subsidiëren van "kunst"

Bella puella | 07-12-10 | 22:16

Wanneer het kabinet besluit het belachelijke JSF-project af te blazen, zullen er miljarden guldens vrijkomen om niet alleen slechte, maar ook goede kunstenaars van een redelijke uitkering te voorzien.
Met wapens zal er nooit wereldvrede worden bereikt, dat blijkt wel uit alle mislukte vredesmissies. Misschien moeten we het eens proberen met standbeelden, schilderijen of audiovisuele kunst. De Taliban zijn rare jongens, de kans is groot dat ze erin trappen.

Bakito | 07-12-10 | 22:14

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:08
jazeker.
En belangrijker is het zeker. In ieder geval voor mij wel.
Gelukkig zijn er ook nurses, worden wel schaars, die het als een roeping zien.
Maar dat duurt niet lang meer want het werk wordt door de marktwerking nogal uitgehold.
Dus.... als wij oud zijn, just die.... bespaart je een hoop ongemak.

Fatwa | 07-12-10 | 22:11

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 22:09
Yep :)

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:11

Huh?

Had maar 1x geplempt hoor.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:11

LOL@Bakito
* 1 gulden per tegel bieden doet i.v.m. hoog irritatiegehalte*
Das ook (een) kunst!

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:10

Fatwa | 07-12-10 | 21:54

Goedzo, Kunst is veel belangrijker dan die luier volschijtende bejaarden, kan ik al een kunstwerkje van u kopen?

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:09

90% van alle banen zijn onzinnig. En ja, ook het bank/marketing en reclamegeneuzel. Gokken op de beurs heeft net zoveel waarde als een asbak kleien. Het enige verschil is de beloning die je ervoor krijgt.

oedivats | 07-12-10 | 22:09

Serverfail?

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 22:09

Vraagt zich af of ie al teveel gezopen heeft...

tembacostyle | 07-12-10 | 22:09

Fatwa | 07-12-10 | 22:01

dank. de associatie van veel guurders is he: " kunsttopic=linkse subsidie".
Ik ontving erg veel rechtse subsidies uit homosexuele kerkelijke kringen. Geil toch. Maar puntje bij paaltje werd ik altijd geil en dorstig van dat schilderen. 33 is toch een mooie leeftijd om te sterven? Zouden meer kunstenaars moeten doen die niet zonder subsidie overleven.

caravaggio | 07-12-10 | 22:09

Fatwa | 07-12-10 | 21:54

Goedzo, Kunst is veel belangrijker dan die luier volschijtende bejaarden, kan ik al een kunstwerkje van u kopen?

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:08

Kunst?
Túúrlijk.
Nee, doet u mij nog maar een volkoren boterham met kaas. Mét echte boter. Dat is pas een echte kunst. Een eerlijke boterham met boter en kaas. En dan zónder troep erin hè? Dás pas kunst. Dat gekloot met ijzerdraad en verf, das kleuterschoolhandenarbeid. Nee. Aan goed eten komen, dát is pas kunst.

AntiSoof | 07-12-10 | 22:07

Lol @Bakito
* 1 gulden per tegel bieden doet i.v.m. hoog irritatiegehalte*
Das ook (een) kunst!

La Vie En Rose | 07-12-10 | 22:07

Wederom kan het niet ingeinformeerde volk zijn gal weer spuwen. Kunstenaars ( van de kunstacademies) krijgen slechts geld als ze al geld verdienen. Dat is dan op bijstandsniveau. Gelds voor orkesten en ballet is noodzakelijk om ook maar enigzins op een aanvaardbaar niveau je kunst te kunnen vertonen. Dat cultuurbarbaren niet weten dat de 16 en 17 eeuwse schilders het moesten hebben van rijke opdrachtgevers die hun kunstenaar sponsorden is blijkbaar ook onbekend. Kortom, er gaat meer verloren dan een generatie kunstenaars.

keffer | 07-12-10 | 22:07

-weggejorist-

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:06

Fatwa | 07-12-10 | 21:54

Goedzo, Kunst is veel belangrijker dan die luier volschijtende bejaarden, kan ik al een kunstwerkje van u kopen?

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:05

-weggejorist-

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:04

-weggejorist-

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:02

-weggejorist-

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:02

-weggejorist-

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 22:02

-weggejorist-

Fatwa | 07-12-10 | 22:01

Voor binnenschilderwerk in huizen ouder dan 2 jaar geldt het lage BTW tarief van 6 %

CoffeePatch | 07-12-10 | 22:01

-weggejorist-

Fatwa | 07-12-10 | 21:59

Fatwa | 07-12-10 | 21:54
Ghehe. Als ik geen opdrachten heb, stroop ik ook de mouwen op. Die mentaliteit betaalt zich de laatste jaren steeds meer uit. Voor 2011 stromen de opdrachten binnen.

Bakito | 07-12-10 | 21:58

Hmm hoeveel duizend mensen hadden ook alweer tegen de eu grondwet gestemd ???? Dusss..... gaan we dat ook terug draaien....???

Kipkleppert | 07-12-10 | 21:58

Fatwa | 07-12-10 | 21:54
Ghehe. Als ik geen opdrachten heb, stroop ik ook de mouwen op. Die mentaliteit betaalt zich de laatste jaren steeds meer uit. Voor 2011 stromen de opdrachten binnen.

Bakito | 07-12-10 | 21:58

@Bakito : Oooooooh... Dus als ik mijn zuurverdiende geld liever aan mezelf uitgeef dan het afgeef aan een of andere luie uitvreter wiens enige prestatie is om overal te roepen dat hij een "hardwerkende kunstenaar" is dan ben IK een "egoïst" ?
.
Mijn vraag aan jou blijft dus : Als die kunstenaars zo "hard" werken, hoe is het dan mogelijk dat ze daar zó weinig mee verdienen dat ze door de (écht hardwerkende) belastingbetaler moeten worden gesubsidieerd ?

Bella puella | 07-12-10 | 21:58

Bakito | 07-12-10 | 21:50

En tegenwoordig is dat vaker verschonen ook de grootste flauwekul, er zijn luiers op de markt die met gemak 3 liter vocht kunnen opnemen dus 1x per dag verschonen is meer dan voldoende.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 21:58

Makkelijk scoren dit blogje dat ik eerder zou verwachten op blogs.nl ofzo. Maar het is natuurlijk wel een vorm van gebrek aan inzicht etaleren van Pritt zijn kant.

SantaX | 07-12-10 | 21:57

Bakito | 07-12-10 | 21:46
Dat krijg je door die milieu- en natuurfanaten, dan mag je geen plantje meer plukken om zelf verf te maken.

CoffeePatch | 07-12-10 | 21:56

Bakito | 07-12-10 | 21:50
Hahaha,
Ja, er is inderdaad geen schijt aan. Wekelijks veeg ik de bejaarde aars om rond te komen. Mega- maatschappelijk correct als maar zijn kan en best dankbaar werk.
Maar daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer in de kunstsector en zodra dat beter loopt dan is het tabee!

Fatwa | 07-12-10 | 21:54

Bakito | 07-12-10 | 21:50
Duidelijk, thanx.

Rammstein | 07-12-10 | 21:54

@Fatwa | 07-12-10 | 21:42
Heb er weinig verstand van. Deel slechts plaagstootje uit naar zijn naamgenoot.

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 21:54

@ caravaggio | 07-12-10 | 20:37
Goed om te horen. Mooie nick trouwens, Caravaggio heeft prachtig werk gemaakt.

Petrus de Rewa | 07-12-10 | 21:54

@ Bakito | 07-12-10 | 21:43

Soms, heel soms, nou ja tegenwoordig vaker dan eerst, moet ik erg om u tegels lachen.

De toekomstige armoede als kunstenaar voor u doet nu al zijn creatieve werk.

tembacostyle | 07-12-10 | 21:53

Bella puella | 07-12-10 | 21:48
De belastingbetaler geeft liever geld uit aan zijn eigen wagen of hypotheek. Ik noem dat egoïstisch.

Bakito | 07-12-10 | 21:51

Rammstein | 07-12-10 | 21:46
Er zijn duizenden demente bejaarden die dagelijks hun broek vol pissen of schijten. Die zouden vaker verschoond moeten worden van mijn belastingcenten, terwijl het mij echt niet interesseert of zo'n ouwe van dagen er een beetje appetijtelijk bijloopt of ligt. Persoonlijk zie ik liever een mooi schilderij, als ik dan toch mag kiezen.

Bakito | 07-12-10 | 21:50

seven | 07-12-10 | 21:36

een nutteloos bestaan is een relatief begrip. Grieks, Latijn. sp[ijkerschrift, antropologie, politicologie, rechten, ze vreten subsidies. Maar nutteloos.?
Toptien reaguurder zijn is echter wel een zinvolle bezigheid. Zij zijn niet gesubsidieerd. En.. voorzien de wereld van hun onontbeerlijke commentaar op welk onderwerp dan ook.

caravaggio | 07-12-10 | 21:49

CoffeePatch | 07-12-10 | 21:44

Denk je eens in hoeveel we zijn misgelopen door niet te subsidieren.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 21:49

@Bakito : Als die kunstenaars zo "hard" werken, hoe is het dan mogelijk dat ze daar zó weinig mee verdienen dat ze door de (écht hardwerkende) belastingbetaler moeten worden gesubsidieerd ?

Bella puella | 07-12-10 | 21:48

seven | 07-12-10 | 21:38

Onze graffiti kunstenmakers zijn bij uitstek geschikt om grootheden te worden in de internationale kunstenwereld.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 21:48

CoffeePatch | 07-12-10 | 21:44
Dat was voor de invoering van de euro en het hoge btw-tarief. Bovendien was er toen nog genoeg verf te vinden in de vrije natuur. Dat is nu helaas verboden.

Bakito | 07-12-10 | 21:46

Bakito | 07-12-10 | 21:43
Leg eens uit ?

Rammstein | 07-12-10 | 21:46

Kappen met belastinggeld naar failliete voetbalclubs! JSF schrappen! BTW op tabak en drank naar Noorse tarieven opkrikken. Zomaar wat bezuinigingen waar je niemand over hoort.

Eelcontrast | 07-12-10 | 21:46

Bakito | 07-12-10 | 21:40
Hebben die schilders van al onze wereldberoemde schilderijen dan ook subsidie gehad?

CoffeePatch | 07-12-10 | 21:44

En dan het gezeik dat de toestanden, zoals onderbezetting, in verpleeghuizen een hogere prioriteit hebben. Alsof er iemand komt kijken naar een demente bejaarde wanneer die regelmatig verschoond wordt. Er zijn een hoop drogredenen in het spel om hardwerkende kunstenaars het leven zuur te maken. Ik ben deze vieze spelletjes meer dan zat.

Bakito | 07-12-10 | 21:43

Art Vandelay Ultor | 07-12-10
zeer ondergewaarde schilder, zo gek als een deur dat wel, maar man man. Wat een mooi gevoel voor licht had hij. Schitterend.
Bakito | 07-12-10 | 20:09
Zeker, want mensen gaan liever naar een toffe film, zien liever een Audiovisuele projectie in het straatbeeld dan dat ze gaan staan fappen op een jsf of dode talibs.

Fatwa | 07-12-10 | 21:42

seven | 07-12-10 | 21:36
Al die Japanse toeristen komen nog steeds voor onze wereldberoemde schilderijen en niet voor onze loodgieters of automonteurs.

Bakito | 07-12-10 | 21:40

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 21:34
Graffiti zit anders al voor niks op elke geluidswal.

seven | 07-12-10 | 21:38

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 21:29
Voila, vooruit dan, dan noemen we dit gewoon het talibankabinet. De PVV leek er al op en met kunstkiller Atsma is de boel compleet!

Einde van de Domheid | 07-12-10 | 21:36

Wat voor overheid leidt de jeugd op tot een vrijwel nutteloos bestaan? Er is overproductie aan subsidiekunst. Er zijn tekorten elders. (Beta's bv)

seven | 07-12-10 | 21:36

We kunnen de btw ook wel verhogen naar 21%, is in Belgie ook, scheelt miljarden aan inkomsten en niemand heeft er verder last van.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 21:36

Geen gemaar, iedereen kunstenaar.

Detlev Tarnowitz | 07-12-10 | 21:34

Bakito | 07-12-10 | 21:29

Eensch.

Ook heel dom is het uitbreiden van het wegennet, kost miljarden en de files blijven even lang. Met een creatieve overheid zijn de problemen als sneeuw voor de zon vertrokken. In plaats van al dat asfalt kun je veel beter meer kunst langs de snelweg neerzetten zodat mensen in de file kunnen genieten van kunst en het meer leren waarderen.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 21:34

Bakito | 07-12-10 | 21:29 Lekker ionisch, maar;
Een hardwerkend talent heeft geen subsidie nodig.

seven | 07-12-10 | 21:34

De bezuinigingen zijn sowieso niet nodig. De overheid heeft tal van mogelijkheden om geld binnen te halen om kunstenaars te subsidiëren. Ze kan het aantal reclameblokken bij de publieke omroep drastisch verhogen. Er zou accijns moeten komen op commerciële muziek . De prijs van benzine is relatief veel te laag, ook hier liggen mogelijkheden. De overheid verzuimt zelf creatief te zijn en wentelt dat af op hardwerkende talenten. Dat wij dat als weldenkende mensen allemaal maar pikken, gaat er bij mij niet in.

Bakito | 07-12-10 | 21:29

[x] Ongeschikt | 07-12-10 | 21:24

Juist door de schoonheid van de kunst zal de Taliban beseffen dat ze vredig moeten gaan leven. Ik ben er dan ook voor om kunstenmakers naar Afghanistan te sturen zodat ze het land met hun kunst kunnen gaan verfraaien. Nog beter zou zijn om een kunstacademie op te zetten zodat Taliban leden ook kunsten kunnen leren maken ipv bermbommen, de wereldvrede is nabij, nuff said.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 21:29

Bakito | 07-12-10 | 21:12\
Je ken een gulden (sic) maar 1 keer uitgeven. Dus dat verhaal gaat niet op. Tenzij kunstenaars zich op bijvoorbeeld de Ikea-markt gaan begeven. Kunstzinnige meubeltjes in elkaar spijkeren, beetje graffiti erop, dan houd je het geld binnen de grenzen.

harry pikkel | 07-12-10 | 21:25

@Bakito | 07-12-10 | 20:09 : Met wapens zal er nooit wereldvrede worden bereikt! En met kunst wel? Wapens zijn veelal nuttiger dan een met verf besmeurd doek.
96.000 militairen die het land verdedigen of 96.000 schilders die geld kosten en alleen maar leijke onzin presenteren. Het treurige aan dit verhaal is dat ons leger niet ingezet wordt voor datgene het bedoeld is.

[x]-Ongeschikt | 07-12-10 | 21:24

Btw, kan iemand ff een linkje met de GS extensie van Atmos plempen?
Die extensie, da's pas pure kunst.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 21:24

lion@night | 07-12-10 | 21:17

Dat kan niet, kunstenmakers zijn ver verheven boven het klootjesvolk.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 21:22

Die omroeporkesten.. Peperdure muzikanten met een overhead van 500%. Maar ja, gratis beschikking over miljarden aan Propagandagelden. Vanuit de maatschappij is er helemaal geen druk, maar ze krijgen het toch voor elkaar. Er verandert niets, de subsidie blijft en de belastingbetaler is de klos. Joseph Goebbels zou jaloers zijn op de Staatsomroepen in dit land.

Milton Friedman | 07-12-10 | 21:22

Bakito | 07-12-10 | 21:12

Eensch.

Heb hier nog honderden schitterende onverkochte kunstwerken in de wei liggen. Als mensen nou de schoonheid gaan inzien dan willen ze allemaal zwerfkeien, euh pardon kunstwerken, in de kamer en verdien ik ook een paar cent. Maak ik met liefde 19% OB over richting giro 2445588 te Apeldoorn.

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 21:20

lion@night | 07-12-10 | 21:17
Dan wordt het tijd dat vertegenwoordigers van het grote publiek en mensen uit de kunstsector eens met elkaar rond de tafel gaan zitten. Kijken waar de miscommunicatie optreedt en hoe dat structureel opgelost, maar liever nog, voorkomen kan worden. Het is doodzonde dat door iets als onbegrip schoonheid ten onder gaat. Zowel voor de maker als de gebruiker.

Bakito | 07-12-10 | 21:20

Mijn definitie van kunst is simpel: als mensen er geld voor willen geven heeft het bestaansrecht. Dus je hebt gelijk Pritt: OPTIEFEN met die 100.000 onrendabele geniën die zich vaak ook nog verheven voelen boven hun RENDABELE collega's uit het schnabbelcircuit.

wakkere_nederlander | 07-12-10 | 21:18

@Bakito | 07-12-10 | 21:12
Nee, de kunstenaars begrijpen het grote publiek niet.

Rest In Privacy | 07-12-10 | 21:17

Heel veel kunstenaars krijgen hun werk niet verkocht, omdat het grote publiek het niet snapt. In plaats van te bezuinigen, zou de overheid moeten investeren in kunsteducatie aan potentiële kopers. Op termijn levert dat miljoenen guldens op in de vorm van omzetbelasting. Of deze laatste nu 9% of 16% is doet dan allang niet meer ter zake.

Bakito | 07-12-10 | 21:12

Op de rommelmarkt staan tientallen van de 'meest indidividuele expressies' te verstoffen. Bied een Euro en je mag het meenemen.

Quuick & Dirty | 07-12-10 | 21:12

-weggejorist-

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 21:12

-s

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 21:10

@caravaggio | 07-12-10 | 20:59
Dat is de echte echte en.wikipedia.org/wiki/George_Costanza (kijk bij aliasses).

Iemand bij fok schijnt Seinfeld ook te waarderen.

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 21:09

De BTW en de omroeporkesten waren al ingeruild voordat de bezuinigingen begonnen.
Het traditionele: 'We doen net alsof we een beetje toegeven...'

Einde van de Domheid | 07-12-10 | 21:07

@neemjemoederindemali | 07-12-10 | 20:57
ongetwijfeld lokale huisvrouwen in de menopauze van de handarbeidclub.
Kan ff niet zo snel in Google de kosten van het project vinden.
*wikileaks belt*

Rest In Privacy | 07-12-10 | 21:07

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 20:54
forum.fok.nl/topic/1509180/3/25

sorry kwam je hier tegen, of is dat uw neef in Turkije?

caravaggio | 07-12-10 | 20:59

Bella puella | 07-12-10 | 20:53
Lol.

Superior Bastard | 07-12-10 | 20:58

lion@night | 07-12-10 | 20:27

Vooral die namen van die reaguurders zijn veelzeggend.

Tilleke, Mieke, Saskia, Marcella, Gerrie, Basje.

Btw, wat levert zo'n doodstille steen momenteel op?

neemjemoederindemali | 07-12-10 | 20:57

Ach ja, kunst (?) Dat U er nog gewag van maakt .

Ratzing. | 07-12-10 | 20:57

seven | 07-12-10 | 20:51
ja dat klopt jammergenoeg wel. Maar troost u: er is een sollicitatieplicht als de broek niet na een bepaalde periode opgehouden kan worden. Verder is dit inderdaad van de gekke.

caravaggio | 07-12-10 | 20:56

lion@night | 07-12-10 | 20:31
Ik gok op nieuwe verkiezingen met uitkomst PVV en VVD voldoende zetels.
Wilders MP en Rutte vice president.
Of dit onze redding is weet natuurlijk niemand maar ik zeg doen.
Ik zal dan niet meer klagen, ook niet als het fout gaat.

joopwil | 07-12-10 | 20:56

Waarom niet studeren met een terug te betalen studiebeurs?
Moet je toch "met een klein kunstje kunnen flikken".

bennietboosmaar verd | 07-12-10 | 20:55

@caravaggio | 07-12-10 | 20:52
Wait, what?

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 20:54

@Noorderling : Als u graag opmerkingen maakt over "ongeletterdheid" is het verstandig om woorden als "gemiddelde" goed te spellen.

Bella puella | 07-12-10 | 20:53

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 20:47

lees net dat u geschilderd heeft en nu in eport zit. is dat goed te combineren art? Vanwaar die ommeslag?

caravaggio | 07-12-10 | 20:52

@Bakito | 07-12-10 | 20:48
een paar foto's met moskee's aan de muur is voldoende voor de Vogelaarwijkenbewoners, andersoortige schilderijen vliegen namelijk binnen no-time in de fik.
Laat Ikea dan die schilderijfotomoskee's fabriceren. Goedkoop en zoals de moskee thuis tikt, tikt ie nergens.

Rest In Privacy | 07-12-10 | 20:51

-weggejorist-

ojédiaré | 07-12-10 | 20:48

Er zijn nog duizenden huishoudens, met name in de Vogelaarwijken, die geen kwalitatief goed schilderij aan de muur hebben hangen. Wat dat betreft is er nog werk genoeg voor kunstenaars. Jammer dat dit kabinet zo krenterig is en weigert te investeren in deze wijken.

Bakito | 07-12-10 | 20:48

Iemand enig idee wat alle militaire orkesten bij elkaar kosten? Maar is dit droef hoorngeschal en kortedwarsfluitjegetoeter ons eigenlijk uberhaupt iets waard?
Ze hebben allemaal bijbaantje (muziekschooltje hier, dansorkestje daar). Dikke Mercedes onder de imposante van Reichswege geuniformeerde zitbips, want ook de clavecimbelspecialist scoort een hoge kilomatervergoeding.
Radetzkymars in E-mineur? Jawohl, we can.

ojédiaré | 07-12-10 | 20:47

@Bakito | 07-12-10 | 20:44
Nee, we kunnen GS ook nog vertrouwen.

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 20:47

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 20:42
Nou, ik hoor Jack net zeggen dat Jol toch zelf is opgestapt. Zonder Wikileaks kun je echt niks meer geloven.

Bakito | 07-12-10 | 20:44

De beste kunstenaars zijn arm.
Armoede maakt namelijk creatief.
Hele kunstsector is een uit de handen gelopen experiment van Joop den Uyl.
Gebaseerd op verbranden gasinkomsten.
Noorwegen heeft gespaard, die hebben centen.
Wij hebben een kunstsector aan het infuus.

Denkt Na | 07-12-10 | 20:43

Ongeletterdheid en gebrek aan creativiteit kenmerken de gemiddeldde reaguurder.

noorderling | 07-12-10 | 20:43

Bakito | 07-12-10 | 20:40
Tja, als de dikke padjakker van Gelder het zegt moet het wel waar zijn natuurlijk.

Superior Bastard | 07-12-10 | 20:42

@Bakito | 07-12-10 | 20:40
Even afwachten wat er van dat gerucht klopt.

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 20:42

@Bakito | 07-12-10 | 20:33
Jol is zelf opgestapt. Kan de kunstsector nog lering uit trekken.

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 20:38

Petrus de Rewa | 07-12-10 | 20:24

tsja, wij waren nog van mening dat een beetje kunstenaar de kunstacademie niet afmaakt. Op een kunstacademie leer je veel inderdaad, maar schilderen ho maar. Hier heeft u gelijk in. maar zonder bluffen; mijzelfikke en 3 andere mensen uit mijn afatudeerjaar hebben het gemaakt. Geef nu zelf subsidies aan mensen waar ik iets in zie.

caravaggio | 07-12-10 | 20:37

@caravaggio : Het hoeft ook niet nuttig te zijn, zolang het niet met belastinggeld wordt betaald. Wie onnuttige dingen wil doen mag ze zelf bekostigen. Wie daar erg goed in is kan z'n kunst misschien voor goed geld verkopen. Wie er slecht in is zal op een houtje moeten bijten.

Bella puella | 07-12-10 | 20:35

Ooit hadden we de generatie Rembrandt-Vermeer-Hals, die ons wereldroem brachten. Nog steeds plukken wij als Nederland de vruchten van deze periode. Uit betrouwbare bron weet ik dat er weer zo'n lichting aankomt, die misschien nog wel beter is.
Wie had na de gouden jaren van Ajax in de jaren zeventig verwacht dat Van Gaal ruim twintig jaar later dit kunstje zou herhalen? Zowel de bezuinigingen in de kunstsector als het ontslag van Jol vind ik voorbarig. De kost gaat voor de baat.

Bakito | 07-12-10 | 20:33

-weggejorist-

sallandstrots | 07-12-10 | 20:32

@ Bakito | 07-12-10 | 20:19

*gniffelt*

Bezuinigde wij maar op die manier op K&C. Boem! Vooral bij die omroeporkesten lijkt me dat wel grappig.

tembacostyle | 07-12-10 | 20:31

@joopwil | 07-12-10 | 20:28
eerst het zuur, dan het zoet.
We moeten Rutte wel even de credits geven.
Balkenende ging van zuur naar zwaar bitter.
Buiten dat, welke partij moet dan het voortouw nemen?
De PvdA is funest voor dit land.

Rest In Privacy | 07-12-10 | 20:31

@caravaggio | 07-12-10 | 20:24
Missie?

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 20:28

@Bakito | 07-12-10 | 20:21
als je het zo bekijkt kan ik er weinig tegen inbrengen na mijn plempsel.
;)
Echter, een kunstenaar is een beroep. Schijnt althans.
Daar zit de differentiatie.

Rest In Privacy | 07-12-10 | 20:28

caravaggio | 07-12-10 | 20:15
Niemand. Punt.

Superior Bastard | 07-12-10 | 20:28

Dit hele tyfus kabinet heeft al laten zien wat er komende (4 jaar?) gaat gebeuren.
Een tsunami van voorstellen en veel geschreeuw en niets doordrukken.
Half 2011 zal Rutte melden dat de bezuinigingen van 18K niet haalbaar zijn en dat de belasting en premies verhoogd worden. Einde 2011 zullen we gaan voelen wat dit kabinet gedaan heeft. Wilders stop dit ramp kabinet.
Subsidies gaan gewoon door.
JSF worden al 2 toestellen gekocht.
3000 bromsnorren komen er niet.
Wegen aanleg 20 jaar te laat gaat niet door.
Banken worden met tax poet gewoon gered. Bedankt Kees.
In 2012 komer er minimaal 1.5 miljoen roma in NL wonen.
O,o,o,o wat ben ik vandaag weer negatief.
Waar zijn godverd.... mijn pillen?

joopwil | 07-12-10 | 20:28

Kunst kan een afgeleide van kunde of kunstmatig.
Van kunde is veelal geen sprake in de subsidie-in-peop omzettende cultuurindustrie (www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2010/...). Het betreft hier kunstmatig zweefdromers van handgeld voorzien teneinde ze in hun eigen wereldje te kunnen laten leven. Hoogste tijd om deze onrendabelen te plaatsen in de sociale werkplaats van hun gemeente zodat ze op hun eigen niveau nog wat aan de economie kunnen bijdragen in plaats van goede materialen te verprutsen.

illuvatar | 07-12-10 | 20:27

@ Pritt, Spijker/kop: menig campagne heeft ook de GS HP mogen sieren. Iets met cirkel en rond.

Stolichnaya™ | 07-12-10 | 20:26

Kunstenaars die een uitkering nodig hebben zíjn werklozen.

Superior Bastard | 07-12-10 | 20:25

@ caravaggio | 07-12-10 | 20:15
Ik ben het met je eens over wat Nederland nodig heeft, maar heb je zelf die studenten wel eens gesproken? Het verschil tussen een kunstacademiestudent in NL en in andere landen is groot. In Nederland leren ze te weinig technieken en krijgen teveel theorie.

Petrus de Rewa | 07-12-10 | 20:24

Er zijn ook kunstenaars die wel iets betekend hebben, Of nuttigere dingen er mee doen.

pwaah | 07-12-10 | 20:24

Bella puella | 07-12-10 | 20:19

de kracht van kunst is juist dat het niet nuttig is. maar dit begrijpt u waarschijnlijk niet. Een beetje kunstenaar is 24/7 bezig met zijn missie. Werkloos zijn bestaat niet.

caravaggio | 07-12-10 | 20:24

lion@night | 07-12-10 | 20:20
We geven werklozen toch ook een uitkering? Waarom kunstenaars niet?

Bakito | 07-12-10 | 20:21

Als kunstenaar vlieg ik de heeeele wereld over om voor internationale merken mooie filmpjes te maken. Kunstacademie: +1!

Stolichnaya™ | 07-12-10 | 20:21

@Bakito | 07-12-10 | 20:09
Waarom moeten kunstenaars van uitkering worden voorzien?
Als er kunstliefhebbers zijn mag ik aannemen dat deze lieden ook voor het bezichtigen van kunstwerken willen betalen, nietwaar?
Als er dat te weinig wordt omgezet kun je 3 conclusies trekken;
- er zijn te veel kunstenaars
- er zijn te weinig kunstliefhebbers
- het werk van de kunstenaars is kudt

In mijn ogen zijn veel kunstenaars - juist ómdat zij allen subsidie krijgen - luie flikkers omdat zij te lui zijn om een echte baan te nemen, en daarnaast ons nog eens complete troep door de strot willen duwen.

Rest In Privacy | 07-12-10 | 20:20

tembacostyle | 07-12-10 | 20:16
Dat Boeddhabeeld is terecht opgeblazen. Het had een belabberde vlakverdeling, het miste spanning. Waarom zouden de talibanners niet mogen snijden in de cultuursector? Ik vind dat westerse arrogantie. Bah.

Bakito | 07-12-10 | 20:19

@caravaggio : LOLWUT ? Als er één "opleiding" is die we bij volstrekt gebrek aan maatschappelijk nut per direct moeten afschaffen is het wel de kunstacademie.

Bella puella | 07-12-10 | 20:19

Als ze nu ook nog wat zouden leren op de kunstacademie, dan zou het wat mij betreft best mogen blijven bestaan. Wat ik van de Haagse kunstacademie heb meegekregen was dat het met name om de ontwikkeling van concepten ging in plaats van het concreet aanleren van technieken om een mooie schepping te maken. Ideeen en inspiratie krijg je door een reis om de wereld (Couperus) of door een aantal nachten in de metro door te brengen (Orwell), daar is een kunstacademie niet persé voor nodig.

Petrus de Rewa | 07-12-10 | 20:17

@Pritt,
hulde voor de slotzin van je betoog.
Maar circa 3 van die handarbeidlokalen mogen wat mij betreft wel open blijven, een klein beetje kunst moet kunnen.

Rest In Privacy | 07-12-10 | 20:16

Misschien moeten we het eens proberen met standbeelden, schilderijen of audiovisuele kunst. De Taliban zijn rare jongens, de kans is groot dat ze erin trappen.

Bakito | 07-12-10 | 20:09

Ja dat vinden ze leuk. Dingen die ze op kunnen blazen.

www.youtube.com/watch?v=YQ-oaUqvAS8

tembacostyle | 07-12-10 | 20:16

iedereen kan rechten studeren, of je het nu wilt of niet. mensen die hun eigen naam nog niet kunnen schrijven gaan in godsnaam maar rechten studeren. de ouders spelen hier een belangrijke rol in. Was pas werkzaam in de UVA afdeling rechten, wat een niveau. Om te janken. De toelating voor de kunstacademie daarentegen bestaat uit drie testdagen. van de 100 mensen blijven er 5 over. ( Was dat met rechten maar zo. al die zwakzinnige advokaten ,heb je ook weinig aan ). dan mag je beginnen. Van de 20 basisjaarstudenten blijven er uiteindelijk ongeveer 4 over die de eindstreep halen. Hierna mag je alles weer afleren wat je geleerd hebt op je zolderkamer.Als deze mensen niet gesubsidieerd moeten worden, wie dan wel? de "leven in de ruimte staarders", de amateur voetbalclubs, het wk voetbal? Kunstenaars en verpleegsters, meer heeft NL niet nodig.

caravaggio | 07-12-10 | 20:15

Kunstacademies inderdaad de kachel in. Je bent een kunstenaar of je bent het niet... Je kan niet een opleiding ''kunstenaar'' volgen en je zelf vervolgens kunstenaar noemen. Kunstenaar ben je als resultaat van je oeuvre, als je nog leeft, of als je de pijp uit bent.

Prins_Bernhard | 07-12-10 | 20:14

lol @ dat citaat .. echte kunstenaars deden hun kunst er gewoon bij naast een baan totdat ze er genoeg mee verdienden..

1nfidel | 07-12-10 | 20:14

Bakito | 07-12-10 | 20:09
Lol.
*Ziet soldaten balletdansend en harpspelend door Afghanistan marcheren*

Superior Bastard | 07-12-10 | 20:12

@Bakito | 07-12-10 | 20:09
Jeuh, guldens.

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 20:11

Eén correctie: op de kunstacademies studeren niet alleen 'kunstenaars' af, maar ook grafisch vormgevers, interieurarchitecten, art-directors, fotografen, mode-ontwerpers, illustratoren en nog meer. Dat zijn de mensen die er voor zorgen dat een heleboel zaken die we om ons heen zien ontworpen en gemaakt worden.

artbrut | 07-12-10 | 20:11

Wanneer het kabinet besluit het belachelijke JSF-project af te blazen, zullen er miljarden guldens vrijkomen om niet alleen slechte, maar ook goede kunstenaars van een redelijke uitkering te voorzien.
Met wapens zal er nooit wereldvrede worden bereikt, dat blijkt wel uit alle mislukte vredesmissies. Misschien moeten we het eens proberen met standbeelden, schilderijen of audiovisuele kunst. De Taliban zijn rare jongens, de kans is groot dat ze erin trappen.

Bakito | 07-12-10 | 20:09

@Superior Bastard | 07-12-10 | 20:08
En dat was maar goed ook ;)

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 20:09Schuin tegenover Villa Vogelbeest woont een kunstenaar. De man heeft er nooit 1 dag onderwijs voor gevolgd, wat hij maakt lijk op een kruising tussen iets tussen een auto-ongeluk en iets wat te lang buiten de koelkast heeft glegen, maar hij is internationaal bekend en stukken gaan tussen 3- en 5000,- per stuk.

Kunstenaar BEN je. Daar hoef je niet voor naar school. Kappen met die hap!

Vogelbeest | 07-12-10 | 20:09

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 20:05
Maar kreeg geen subsidie.

Superior Bastard | 07-12-10 | 20:08

En zo is het: de botte bijl erin, en dat het erg zeer moge doen

Tobi | 07-12-10 | 20:08

caravaggio | 07-12-10 | 20:00
*Wacht op argumenten die anders aantonen.*

Superior Bastard | 07-12-10 | 20:06

Tot nu toe valt het best mee, het is wat gemekker maar de orkesten blijven bestaan... en met een beetje geluk is Freek straks permanent van de buis. Daar kan ik geen traan om laten.

Frederik Vijf | 07-12-10 | 20:06

Kortzichtige rukzooi deze post.

Kaascracker | 07-12-10 | 20:05

Goed besluit!

GoodGirl | 07-12-10 | 20:05

@caravaggio | 07-12-10 | 20:00
Caravaggio maakte troep.

Art Vandelay Ultor | 07-12-10 | 20:05

Er zijn 11.000 beeldende kunstenaars in Nederland, het merendeel daarvan verdiend subsidieloos zijn eigen geld., subsidies worden doorgaans aan beginnende of succesvolle kunstenaars gegund. Veel Kunstenaars hebben twee banen en maken beslist meer dan 60 uur., zeikende reaguurders ook?

zesmin | 07-12-10 | 20:03

Er liggen nog voor jaren aan flauwekul kunst in de kelders van de BKR. Daar kunnen wel even mee voort.

He pik | 07-12-10 | 20:03

heelemaal mee eensch..
Mijn leraar handenarbeid (in 1991) adviseerde mij de Kunstacademie, ik was beledigd.

Brakke Obama | 07-12-10 | 20:01

100% btw op kunsten, geen kortingen op onderwijs. Dan komt het vanzelf in de volgende generatie weer goed...

Hethoogsthaalbare | 07-12-10 | 20:00

reaguurders die 8 uur per dag reaguren hebben vaak het meest verstand van hoe de kunstvork in de steel zit. "Reacties afwachten gaat en fileermes slijpen doet"

caravaggio | 07-12-10 | 20:00

.... gemiddeld een lager inkomen dan andere hbo-afgestudeerden?

WTF

Zijn we al zover in NL dat we gaan bepalen voor de mensen wat ze moeten verdienen wanneer ze een bepaald(e) (niveau) opleiding hebben afgerond?

Die mensen kiezen willens en wetens voor een lager inkomen. Daar mag de overheid zich wat mij betreft absoluut niet mee bemoeien.

Leuk ook dat de nationale overheid 22% direct bezuinigt op ''kunst'', stukken hoger dan andere departementen. Is makkelijk hè, die kunstenaars stemmen toch nooit op PVV/VVD/CDA, niets aan verloren.

Ik zeg uitvreters eruit, talentlozen weg, maar maak het mogelijk voor kunstenaars om te ondernemen.

Vriezen en Dooien | 07-12-10 | 19:59

kunst is een drol poepen die rechtop blijft staan

laffe tosti | 07-12-10 | 19:59

Kunstenaars die niet hun eigen broek op kunnen houden moeten gewoon een baan zoeken en hun kunst verder als hobby uitoefenen. Net als amateursporters.

Superior Bastard | 07-12-10 | 19:56

Weet je wat kunst is? De virtuele werelden op mijn PS3, dat vind ik nou kunst.

Wilhelmina Kuttje | 07-12-10 | 19:56

Ja, dat vat het wel zo'n beetje samen ja: +1

synchronicity | 07-12-10 | 19:50

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland