Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nu ook A20-racer BETRAPT

a20racer.jpgGaan we weer. Opnieuw een filmpje van een raggende politiebus, die crimineel snel over 's heerens wegen speert. Eerder deze week maakte u al kennis met de A28-racer. Een VW-Transporter der politie kachelde met 160 over de snelweg richting Groningen, hetgeen gefilmd werd door een wakkere medeweggebruiker. Ophef galore in de pers. Dit weekend communiceerde de politie dat de bestuurder van de supersonische VW-bus geen blaam treft. "WANT zij constateerden een mogelijke overtreding van een bestuurder die voor hen reed en reden daarbij met hogere snelheid conform de richtlijnen." Nuts, Bullshit & Peop. Op een boek van Kluun na hebben wij nimmer zoveel abjecte lulkoek gelezen. Dit is niet goed te praten. Automobilisten financieel qua geld een oor aannaaien voor het rijden met 86 km/h op een volstrekt lege N-weg en dan zelluf met 160 in het uur op een drukke weg de kroketten ter bureau bezorgen, met een smoes. Dat STINKT. Voor het volgende Race Politie Filmpje nemen we u mee naar de A20 ter hoogte van Gouda. We zien opnieuw een politiebusje zonder bijzondere signalen laagvliegen over de snelweg, vastgelegd door een medeweggebruiker: HIERRRR. Disclaimer: Gewoon handjes aan het stuur & maximumsnelheid rijden mensen. Het hunten van racende agenten gelieve over te laten aan ter zake kundige en goed geoutilleerde specialisten.

Reaguursels

Inloggen

Laatste opmerking over dit onderwerp van mijn kant. Ik vindt dat Nederland zo ongeveer is vergeven van de criminelen die maar onder en boven de wet denken te staan, dat de overheid geen grip meer heeft over anarchisten en dat ons land hierdoor extreem onderuit wordt gehaald! Alles wat is opgebouwd in ons land, waar iedereen van mee profiteerd wordt weggevaagd door dit soort berichtgeving. De overheid legt de wegen aan, wij mogen er gebruik van maken, de regering zorgt voor werkgelegenheid, mogen wij een auto van kopen, de regering onderhoud viaducten, kunnen wij er onderdoor racen, de regering voorziet in rijvaardigheids bewijzen, kunnen wij weg racers ontwijken, enz. enz. enz. Totalitaire anarchie op en tot Nederland wegvagen dus... Goed doorgaan met dit soor berichten in de media brengen DOEI!

Mr.C3121 | 20-09-10 | 16:29

Ben benieuwd ofGS ook begrip heeft voor het feit dat de politie te laat komt omdat ze zich aande GS regels hebben gehouden. Houd dit soort lutsers buiten GS onderwerpen. Liever een wasmiddelreclame dan een flutfilpje van zo'n afgekeude.
Wat wel weer leuk zou zijn is dat jullie ze wel toestaan mits deze Koos in Spee figuranten ook het kenteken van hun eigen auto opnemen.

Tjemig | 20-09-10 | 13:57

@zeg maar jansen

Ik ben zeker niet iemand die met petities rondloopt in de buurt. Daar heb ik geen zin in en ook geen tijd voor. De berichtgeving rond Politie Drenthe spreekt voor zich.

denkmetkoosmee | 20-09-10 | 13:15

(Correctie) Ik zou zeggen beste ZDEV "Go see the doctor" (zieleknijpert)

Mr.C3121 | 20-09-10 | 13:04

@ZDEV | 20-09-10 | 08:23 Hahaha, zet jij je zelf FF in de Ze*k! Jijbegint er over dat de politie VMBOert is, en zijn macht daaraan ontleend ! Dus de politie heeft zijn macht OMDAT hij politie is !!!! En niet omdat hij VMBO is ! Ik zou zehhen beste ZDEV "Go see the doctor" (zieleknijpert)

Mr.C3121 | 20-09-10 | 13:00

@Reaguurdanguur.
Wat ben jij een sukkel zeg.
Wanneer je geen verstand hebt van zaken klets dan ook niet mee.

Aan de politie is vrijstelling verleend voor de bepalingen van het verkeersregels (RVV 1990). De politie mag o.a. legaal op de vluchtstrook rijden, door rood licht rijden en de maximum snelheid overschrijden. Dit is wel aan twee voorwaarden verbonden: de verkeersveiligheid mag niet in gevaar worden gebracht en het gebruik van deze vrijstelling moet noodzakelijk zijn voor de opgedragen taak.
Politievoertuigen die gebruik maken van deze vrijstelling zijn niet verplicht daarbij optische- en geluidssignalen te voeren.

Voorbeeld 1
Surveillanten krijgen een melding dat op de autosnelweg, op de andere rijbaan, een auto rijdt waarvan de bestuurder is doorgereden na een aanrijding. Om dit voertuig te kunnen onderscheppen is het belangrijk dat de politie zo snel mogelijk op die andere rijbaan terecht komt. In deze situatie is het gebruik van optische- en geluidssignalen niet vereist omdat er geen sprake is van een levensbedreigende situatie. Het is echter wel van belang dat de politie zo snel mogelijk naar de andere rijbaan gaat.

Als u slachtoffer zou zijn van een dergelijk incident verwacht u ook dat de politie adequaat reageert. Het is niet altijd zichtbaar onder welke omstandigheden de bestuurder van het surveillancevoertuig gebruik maakt van deze ontheffing. U mag er vanuit gaan dat op een juiste wijze gebruik wordt gemaakt van deze vrijstelling.

Voorbeeld 2
Niet alleen bij incidenten rijdt de politie harder dan is toegestaan. Het KLPD heeft ervoor gekozen om inhalende surveillance toe te passen. Immers, als het politievoertuig de toegestane snelheid rijdt, zou het politietoezicht te weinig opvallen. Door inhalende surveillance heeft de politie overzicht en kan al rijdend beter controleren op bijvoorbeeld technische staat voertuigen, gordelgebruik en snelheidsovertredingen.

Optische- en geluidssignalen
De vrijstelling staat los van het gebruik van optische- en geluidssignalen. Het voeren van optische- en geluidssignalen maken het politievoertuig tot een voorrangsvoertuig en weggebruikers dienen dan dit voertuig, onder alle mstandigheden, vrije doorgang te verlenen. Bij het gebruik van optische- en geluidssignalen is het politievoertuig over het algemeen, in opdracht van de meldkamer, onder weg naar een levensbedreigende situatie waarbij elke seconde telt

stemopgeert | 20-09-10 | 10:50

Wat een pro-pettenclub hier.Er bestaan geen wettelijke regels die agenten een vrijbrief geven de maximum snelheid zonder directe aanleiding te overtreden. Waar nodig, dienen de agenten (ook aan de burger) verantwoording af te leggen over de reden van het harde rijden. Transparantie is vereist.

Dat er nu in korte tijd al twee incidenten worden geregistreerd waarbij agenten in overtreding zijn, moet dan ook aanleiding zijn voor nader onderzoek en het formuleren van heldere regels. Juist als agent heb je een voorbaalfunctie en dient overtreding van de wettelijke regels hard te worden aangepakt. Degradatie (bij een eerste overtreding) en ontslag (bij recidive) dient dan ook vuistregel te zijn als agenten worden betrapt op verkeersovertredingen.

This is no Banana Republic!

guurderdanguur | 20-09-10 | 10:10

Bram de emmer | 20-09-10 | 03:37
Jij snapt het, maar gezien het tijdstip van reaguren heb jij waarschijnlijk net zoveel inside information als ik.

Dr.Zeldenrust | 20-09-10 | 08:49

Triest, heel triest dat GS zich nog steeds laat lenen om kudtfilmpjes van kudtstudentjes incl. gaystemmetje hier te plaatsen. En al vroeg Parkinson, of nog de drank van de avond ervoor, dat zou beter passen.
Nogmaals, inhalende surveillance, en wees er maar blij om, dan kun je zelf ook nog doorrijden. Uitleg is al eens gegeven, en ik ga ook niet meer reaguren op dergelijke dom hardleerse topics.

lion@night | 19-09-10 | 10:27
Tuurlijk joh! De meeste inbrekers rijden nu al in een snellere auto, jij wilt echt dat de pliessies alleen nog maar verkeersovertreders pakken!

Dr.Zeldenrust | 20-09-10 | 08:44

Mr.C3121 | 20-09-10 | 01:11
Flauwekul want macht komt voort uit functie niet uit opleiding. Ook een schoolmeester kan zijn functie misbruiken. Een conciërge. Een zwemleraar. Een éénstreper.

ZDEV | 20-09-10 | 08:23

Bram de emmer | 20-09-10 | 03:37
Kom op zeg, deed de politie dit maar. Ik zie ze vooral verstopt in de bosjes liggen. Ik heb nog nooit een agent zo zien rijden, want dan hadden ze hier al die moekes met staar en al die dove opaatjes met stramme nekken van de weg gehaald.

ZDEV | 20-09-10 | 08:21

Heb nu pas het filmpje gezien. Aan de de nono-reacties te zien dacht ik dat er heel wat aan de hand was. Maar jezus hee. GS moet zich gewoon schamen dat ze dit topicwaardig vinden. Al zou het alleen maar zijn vanwege die akelige stem in het filmpje.
PRITT!! met je grote .. (3 letters!). Jij noemt jezelf een journalist maar ik ga je wat uitleggen. Let goed op.
- De politie mag buiten de bebouwde kom altijd 20 km/u harder rijden dan de rest.
- De politie mag binnen de bebouwde kom altijd 10 km/u harder rijden dan de rest.
 
Dat is keihard wettelijk vastgelegd. Al jaren is dat zo. Dat wordt je zelfs tijdens je rijlessen al geleerd. Dit staat bovendien gewoon op internet. Internet weet je wel. Het medium waar iedereen tegenwoordig zijn informatie kan opzoeken of kan controleren.
Dit noemt men, het woord is al gevallen hierboven, "inhalende surveillance". Het heeft geen zin om achter een auto te blijven hangen op de snelweg. Of op een weg van de provincie. Nee, je komt steeds van achteren en haalt telkens langzaam een ander voertuig in. En zo kijk je of alles in orde in is. En dan de volgende en de volgende enzovoorts. Dát is surveilleren. De burger wil dat zo en betaalt indirect voor deze diensten. En de politie haalt op deze manier behoorlijk wat van de weg moet je weten. Wrakken, gestolen auto's, bellers, dronken bestuurders, doorrijders na ongeval, auto's gezien bij inbraken, auto's gezien bij ontvoeringen of geweldszaken en noem het maar op. Elke dag weer. Je hebt niet half het idee wat de politie doet op de weg. Ze zijn alleen maar aan het kijken en aan het zoeken. Want er is zat om naar uit te kijken. Er rijden genoeg verdachte auto's rond die nog gezocht worden voor het een of het ander.
Er is nog zoveel aan de hand waar je nog niet het minste besef van hebt. En misschien maar goed ook. Want je zou gek worden als je alles weet. Maar jij projecteert het alleen maar naar boetes. Want dat spreekt de mensen aan. En dat een beetje smeuig verteld en iedereen trapt er weer in.
 
En vaak is een politievoertuig op weg naar iets. Dan worden snelheden gehaald van 160 inderdaad. Of harder. Waarvan de meeste keren zonder signalen wordt gereden. Maar het wel nodig is om een beetje op te schieten. Als de tuut voor alles de signalen erop moet gooien dan zou je dit de hele dag door horen en zien. De enigste keren dat een auto de signalen er op mag doen is bij ernstige verkeersongevallen, reanimatie en brand. Voor de rest blijft er niet veel over helaas. Als jij wordt aangevallen door een boze buurman onder invloed van coke, sorry, maar de meldkamer geeft daar vaak geen toestemming voor. En dan wordt het ook niet gedaan. En zal de diender besluiten om zonder signalen door rood te rijden bv. Maar soms doen ze het stiekem toch. Als zij het als zodanig inschatten.
Ik ben erg benieuwd hoe jij zal reageren als de politie zich gewoon aan de snelheid houdt als jij een keer nood hebt en ze naar je toe gaan (moeten, bleeeh). Netjes voor rood wachten. Netjes aan de max snelheid houden. Lekker achter de auto voor hen blijven die opeens wél 50 km/u gaan rijden als ze achter hen zitten. Wedden dat je daar weer een topic over kan verzinnen?

Bram de emmer | 20-09-10 | 03:37

Ja hoor, gaan we straks ook filmpjes op GS zetten van:
"politie die een VUURWAPEN draagt, terwijl als ik dat ook maar 2 seconden doe ik een vette boete krijg! Het is een grootschonde!"

@Redactie
Kap eens met die lowlife filmpjes, tenzij het is om de inzenders uit te lachen, maar presenteer het dan ook zo. Het lastigvallen van de politie ivm een mogelijke flitsdode heeft zin, maar dit soort topics zijn niet 'nodeloos kwetsend', maar 'kinderlijk dom' en doodsaai.

O2Consumer | 20-09-10 | 02:10

Jammer dat veel Nederlanders nu een NSB danwel Anarchistische mentaliteit hanteren, was 10 jaar geleden niet zo zichtbaar. Als jij iets doet doe ik het terug effect ! Zielig, zielig, zielig, zielig!

Mr.C3121 | 20-09-10 | 01:53

@ZDEV: "Meneer de VMBOer" ??? Voelt u zich wel goed? Machtsmisbruik is wanneer "hoger" opgeleiden zich verwaant voelen boven de wet te staan! De nuttige midden klasse Nederlander die zich wel aan de regels weet te houden zijn van het VMBO niveau! Back to school dus voor u ! Als de burger nu de wetsdienaar speelt, wie heeft er dan de leiding?

Mr.C3121 | 20-09-10 | 01:11

MichieldeMuiter | 19-09-10 | 10:27
Ik vind het altijd wel lekker als de politie met een rotgang voorbij komt zetten. Mooi op gepaste afstand erachter gaan hangen zonder dat je aangehouden wordt! Ik snap al die filmers niet... mag je een keer hard, ga je het online gooien. Beetje dom. De politie is je beste vriend, ook nu, ze geven hiermee aan, zolang je achter ons aan rijdt gebeurt je niks.

Harris Pilton | 19-09-10 | 23:21

Wat een treurig onderwerp.
En 'Onze belasting centen - reaguurders' -20.000

Of is dit topic eigenlijk een cynisch commentaar op hoe mensen zich niet meer weten te gedragen, iedereen 'expert en rechter is op hetzelfde moment en de ander het fout doet dus zij ook?

Schrödingerskat | 19-09-10 | 23:01

@ stemopgeert | 19-09-10 | 20:30

Ja ja, het is al goed. Politiebusjes zijn natuurlijk keidruk bezig met inhalende surveillance als ze lekker doorkarren. Zou ik ook zeggen als ik achter het stuur zat. Of zeggen dat ik heel in de verte een overtreding meende te zien en dat ik daarom continu moest planken. Druk, ijverig en altijd bereid de dienstleiding glashard voor te liegen.

Adalgar | 19-09-10 | 21:26

GeenStijl, jullie kunnen dit soort bullshit onderwerpen weglaten... de reaguurders interesseert het geen fuck en zijn over het algemeen tegen die zielige filmmakertjes...

watson357 | 19-09-10 | 21:14

Als de politie het over "internet" heeft bedoelt ze GEENSTIJL

drs Marcel van Dam j | 19-09-10 | 20:46

@Adalgar
Daar gaat het juist fout. Burgers menen zich te moeten bemoeien met het werk van de politie. het gaat de burger helemaal niks aan.
Oom agent is met zijn werk bezig. heeft daarvoor geleerd. heeft ook een vrijstelling van de minister.
Daar kan je jaloers op zijn maarhet is nou eenmaal zo.
Het politiebusje in de filmpjes zijn gewoon met hun werk bezig. Dat kan inderdaad een inhalende surveillance zijn. Anders zien oom agent op de snelweg alleen dezelfde bestuurdes om zich heen. Nu kan gecontroleerd worden of de bestuurders die de politie inhaalt wel hun gordel dragen of misschien zitten te bellen. Ik hoop echt dat de volgede filmert een vette prent krijgt voor het overschrijden van de maximum snelheid.
Tijd dat dit ssort bemoeizucht van de burger stopt.
Verteld je tegen de slager ook hoe hij zijn worst moet draaien? Of tegen de metselaar hoe hij zijn cement moet maken?
Laat de politie dan gewoon hun werk doen en bemoei je daar niet mee.

stemopgeert | 19-09-10 | 20:30

@ stemopgeert | 19-09-10 | 19:15

"(...) het gebruik van deze vrijstelling moet noodzakelijk zijn voor de opgedragen taak." www.politie.nl/KLPD/veel_gestelde_vrag...

Jij begrijpt uiteraard dat als er geen sprake is van bijv. de taak 'inhalende surveillance' politie zich net als ieder ander aan de max. snelheid moet houden.

Adalgar | 19-09-10 | 19:27

De politie staat in deze boven de wet, dit i.v.m. opsporing en aanhouding van een snelheidsduivel.
Zeg je eigen kenteken ook eens, dat zie je wel wat gebeurt!

jasser | 19-09-10 | 19:25

@La Bailaora
Achach, de politie is de ene kant en de burger de andere. Is dat hoe je het ziet?

Big brother is watching us? Naja, dat klopt dan wel. Maar de politie, voert enkel de wetten uit die zijn opgelegd. Artikel 2 van de politiewet begint zo: "De politie heeft tot taak in ondergeschiktheid aan het bevoegde gezag en in overeenstemming met de geldende rechtsregels", oftewel, regels opgelegd door de politiek, ben je het er niet mee eens, moet je daar zijn om te klagen, of stemmen op een partij waarvan je weet waar die voor staan.

En een boel van de wetten zijn inderdaad een beetje doorgedraaid. Je mag me op basis van mijn reaguursel best betichten van een animal-farm mentaliteit. Helaas klinkt het vooral leuk in plaats van dat het bij de waarheid ligt.

De quota... Die halen de meesten, behalve vaak de wijkagent, al binnen 2 weken tijd. Daar heeft het weinig mee te maken. Je gebruikt veel populaire termen, maar helaas slaan ze kant nog wal omdat het wel duidelijk is dat je er zelf niks van af weet.

Ik ben het absoluut niet eens met veel van de wetten die ons worden opgelegd. De betutteling van de maatschappij zoals dat tegenwoordig heet. Maar deze situatie, gaat over agenten in een een politie-busje, die volgens inhalende surveillance zoals dat heet, gewoon hun werk uitvoeren. De snelheid die ze hier maken brengt de verkeersveiligheid niet in gevaar. Dus volledig binnen de regels, regels waarvan ik vind dat ze erg logisch zijn.
Dat er wetten zijn die misbruikt worden neemt niet weg dat er ook goede regels zijn. En werkelijk, er tijden teveel hufters op de weg, waaronder de gaylord die praat op deze video. Echter de meesten zijn veel erger. Die behandel je niet met knuffelmethodes, die pak je aan. Tenzij je linksmensch bent natuurlijk. Dan is het inderdaad thee drinken en knuffelen.

Over het wel of niet zo hard mogen rijden van de politie,
,daar gaat deze discussie over. En om binnen deze discussie te blijven, vind ik deze post belachelijk zielig. En de tweede al binnen zo'n korte tijd.

Poofy Cheese | 19-09-10 | 19:22

-weggejorist-

stemopgeert | 19-09-10 | 19:15

luister..... ik betaal die mannen.... ik weet ze hebben een rot baan en verdienen ook nog ruk..... dus laat ze zo af en toe ff lekker scheuren.....

kees_de_bees | 19-09-10 | 18:19

filmer onderweg naar de hockey?

straatjochie | 19-09-10 | 16:55

Gut gut gut... get a life. Politie rijdt harder.. prima, hebben ze vrijstelling voor. Ook zonder blauwe lichtjes en sirene. Kennelijk leiden er hier een paar aan het Calimero-effect... Stumperds.

GSven | 19-09-10 | 16:52

@Pritt
Heb jij echt een boek van Kluun gelezen?

Cookie v. eigen deeg | 19-09-10 | 16:51

-weggejorist-

berend botje000 | 19-09-10 | 16:20

Lijkt me weer een gevalletje voor 'Peter R. De Vries'.
.
Hij heeft een tijdje geleden de politie al meerderen keren behoorlijk te kijk gezet en misschien wordt het tijd voor nog zo'n gevalletje.
.
Ja, de politie mag af en toe de snelheid aan de laars lappen, maar dan moet daar wel een geldige reden voor zijn. Het is dus niet zo dat ze continu alle regels aan hun laars kunnen lappen.
Ik heb het vermoeden dat deze hardrijders dat ook in hun vrije tijd doen en dat maakt hen gewoon mensen zoals ons.

mambo43 | 19-09-10 | 16:06

Toch mag ik dit wel...

Leute | 19-09-10 | 16:03

wilde achtervolgingen wat praat jij nou raar joh, als die knurft die achtervolgt wordt gewoon normaal doet komt er ook geen achtervolging, niet de schuld bij een ander gaan leggen.

En trouwens wat zijn we ineens allemaal heilig zeg, politie rijd harder dan burgers ja weet je waarom, omdat het kan en mag. En indd wij niet want wij zijn geen politie, in de winkel mag je je zelf toch ook personeelskorting geven, doe je toch ook niet voor andere klanten. En zeg nou zelf hoe vaak rijden we wel niet te hard zonder gepakt te worden pffff en dan worden we een keer gepakt tja so be it, doen we toch echt zelf dat gaspedaal intrappen.

Serge30 | 19-09-10 | 15:55

Aan de politie is vrijstelling verleend. Zij voeren hun taak uit, lees ik veel. maar hoeveel dode en gewonden zal het schelen al ze een keer stoppen met wilde achtervolgingen op nederlandse wegen.Als deze beste man netjes 150 rijd gaat helemaal nergens over.

loogman | 19-09-10 | 15:37

-weggejorist-

Razoorsharp | 19-09-10 | 15:35

@Mr Dixit: vandaar ook de ophef over het eerste filmpje? Moest toch even een intern onderzoekje komen en het was iets met 1-0 achterstand... volgens de woordvoerster. De hoge heertjes denken nu geen gezichtsverlies te hebben maar die zijn zelf iedere week onderwerp van gesprek.

De politie in NL is echt verrot. Machtsmisbruikende mannetjes en vrouwen met dikke reten.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 15:27

Het is al eerder gezegd, maar toch: hoe frustrerend ook, maar de hermandad heeft een algemene ontheffing, mits de verkeersveiligheid niet in gevaar wordt gebracht. Dat geldt zelfs voor auto's in burger en agenten buiten dienst die menen een overtreding te bespeuren.

Mr Dixit | 19-09-10 | 15:09

Laat die lui toch lekker hard rijden, het zijn ook maar mensen!

Wipkaboutert | 19-09-10 | 14:55

Wat een zielige kudtagentjes weer. Beetje hard rijden om te laten zien dat zij dat wél mogen en anderen niet en dat voor een salaris waar een normaal mens zijn bed niet voor uitkomt met als smoesje dat er mogelijk een overtreding is geconstateerd. Heb je dan een leven? Agenten altijd -1.

Sanglier | 19-09-10 | 14:55

Het feit dat GS dít soort filmpjes aanmoedigt is bijna reden mijn PowNed lidmaatschap op te zeggen... Stel je toch niet zo aan man. Als het aan GS lag was het nu complete anarchie in het land. Op elke hoek van de straat drugsdealertjes en verkrachtte kinderen. Waarom? Omdat de bevolking tegen de politie in opstand kwam en de politie uiteindelijk zei: Stik er dan maar in! Doe het zelf maar! Adieu! Moeten we niet hebben dacht ik zo.

Scheuryzer | 19-09-10 | 14:45

Flutonderwerp.. krijgen we nu elke keer een racende politiewagen te zien die misschien wel eens echt een goede reden zal hebben?? Dat weet de redactie namelijk domweg niet dus doe es lekker onderwerpjes die wel leuk zijn??

Chow | 19-09-10 | 14:43

Sneu die fimpjes; "pakt telefoon af, tik op de neus".

Stefan!!! | 19-09-10 | 14:27

@McPhart | 19-09-10 | 13:36
---
Je kan best wel iets constateren dat lijkt op een overtreding, een mogelijke overtreding. ;op

Gripzz | 19-09-10 | 14:22

pennestront | 19-09-10 | 11:35
---
Wellicht paste de zeurkous zijn snelheid aan omdat er een of andere mongeaul hem met hoge snelheid volgde. Dit zorgt ervoor dat de verkeersveiligheid in het geding komt en daar moet de zeurkous op anticiperen.

Gripzz | 19-09-10 | 14:19

Mensen, doe verdomme niet zo kinderachtig. Die agenten worden de hele week door uitgekotst tijdens hun werk terwijl de uitgeschreven boetes toch echt niet naar het rekeningnummer van agent X overgemaakt dienen te worden. Laat ze lekker flink op 't gas trappen en accepteer dat jijzelf wèl gewoon een vette boete krijgt wanneer je anderen in gevaar brengt met je asogedrag. Zeg nou zelf, het hebben van een leuke baan heeft toch ook wel voordelen ten opzichte van een leven als politieagent?

vuurwerkramp | 19-09-10 | 14:18

@Koningsluis: Heerlijk dat 'boven de rest' niveau gevoel. U bent te goed voor deze maatschappij, te slim? Na 2 universitaire studies en een HBO... dacht ik dat ook. Ook ik moet nog steeds werken voor mijn centjes. Daarnaast poep ik veelal 2x per dag.... u doet dat niet als Volkskrant lezer gezien uw poepberichten? (gelukkig leest iedere hoogopgeleide die ik ken deze krant en zijn een stukje gezelliger dan uzelf)

Rest In Privacy | 19-09-10 | 13:48

Laten die studenten de misstanden maar eens filmen in hun eigen gelederen...

datzegik69 | 19-09-10 | 13:43

@McPhart | 19-09-10 | 13:36
Kan wel. Dat zijn verdachtmakingen...

Oberschwaffelmeister | 19-09-10 | 13:41

Nederlands is te moeilijk voor de VMBO-agent.
"Zij constateerden een mogelijke overtreding" blablabla.
.
Je constateert een overtreding, of niet. Een MOGELIJKE overtreding kàn helemaal niet geconstateerd worden.... FAIL!

McPhart | 19-09-10 | 13:36

lion@night | 19-09-10 | 13:22
yep, het gaat om de poen...

Muxje | 19-09-10 | 13:02
helemaal eensch...

La Bailaora | 19-09-10 | 13:28

Ja, het moet nou niet te gek worden met gewone burgerts, die ad hoc politiebusjes gaan controleren op snelheid. Politiebusjes waarvan de missie totaal onbekend is. De controle-actie van Peturr (een tijdje geleden) was op z'n minst realistisch: hij controleerde de bemanning van een flitsinstallatie nadat hun dienst erop zat. Kijk, dan zit er een verhaal achter, je weet dat ze aan het einde van hun dienst naar het bureau terugspeerden als een idioot.

JanRap | 19-09-10 | 13:28

Muxje | 19-09-10 | 13:02
Juist, de staat bestaat bij ons aller gratie. Echter brood en spelen verblinden de meute zodat tirannie/dictatuur dreigt, niets nieuws eigenlijk.

Willem Hollander | 19-09-10 | 13:26

We Moeten naar de kerk.. Denk aan het Cda, Cristenjulienie, en SGP... Iedereen naar de kerk man..

Crematorium-de-Asbak | 19-09-10 | 13:24

@Rut Marke | 19-09-10 | 13:21

Je bent zwitsal nummer 3 al in dit draadje met zo'n opmerking.

Nogmaals: reageer dan niet en ga weg!

* moe wordt van dit soort zwitsals *

Rest In Privacy | 19-09-10 | 13:24

@La Bailaora | 19-09-10 | 13:12
Dat gaat ook niet meer goed komen.
Er wordt dan wel geroepen "laten we ons allemaal een week aan de snelheid houden'. Ludieke actie, maar het gevolg is dat de inkomsten van de overheid dan dalen.
En hoe dan ook, dat geld zal ergens vandaan moeten komen.
Als we helemaal 'veilig' gaan rijden, zoals de overheid graag wil, dan nemen de inkomsten aan boetes drastisch af. Dan zal óf de benzine duurder worden, of de wegenbelasting, of gebruik/aanschaf van de auto. Dat kan niet anders.
Kortom; we worden continu genaaid door de overheid.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 13:22

Iedereen die gereaguurd heeft . is Niet naar de kerk geweest.. Het is een schande..

Crematorium-de-Asbak | 19-09-10 | 13:21

Hey GS wanneer komen er weer eens onderwerpen die er toe doen? De komkommertijd is nu toch wel voorbij dacht ik?

Rut Marke | 19-09-10 | 13:21

@ ZDEV | 19-09-10 | 13:12
Ja dat snap ik wel. Als het vanuit dat oogpunt is dan is het een stuk begrijpelijker. En daar moet zeker ook wat aan gedaan worden. (aan het uitmelken)

Integrevenge | 19-09-10 | 13:21

De regenten willen ons laten geloven dat het om de verkeersveiligheid te doen is, maar in dat geval kun je dan grote vraagtekens plaatsen bij deze te hard rijdende politiebusjes.
lion@night | 19-09-10 | 12:58
Precies, en dat is nou waar de hele schoen wringt, en dat ik me vooral erger aan mensen hierboven dat mensen die daar kritiek op hebben, bv. Sydough | 19-09-10 | 11:39 (die zich achter wetjes verschuilt: zijn bijbel) en daar bovenop mensen ook nog eens 'dom' noemt. Wat een gotspe.

La Bailaora | 19-09-10 | 13:12

Integrevenge | 19-09-10 | 13:08
Je snapt echt wel dat het enthousiasme van de automobilist over de overheid op een dieptepunt ligt. En dat het zich uit in studenten die plisiebusjes filmen, misschien sneu, maar ik begrijp het volledig! Ons zwaar uitmelken en afstraffen voor flutsnelheden...

ZDEV | 19-09-10 | 13:12

En? Heeft het pliesiebero al toegegeven dat ze een gesignaleerde Maserati wilden klemrijden met dat busje?

Oberschwaffelmeister | 19-09-10 | 13:09

-weggejorist-

Ploepie | 19-09-10 | 13:09

@ZDEV | 19-09-10 | 13:06
ROFLOL!
Heb toch wel leuke ervaringen met Italiaanse dames, kunnen lekker zoenen.
;)

Rest In Privacy | 19-09-10 | 13:09

@necrosis | 19-09-10 | 11:32
Dit is nu zo een kromme redenering dat wanneer je hard rijdt het per definitie ook gevaarlijk is.

@ ZDEV | 19-09-10 | 11:42
Dat is juist de bedoeling van zonder licht- en geluidssignalen hard rijden, dat het juist niet opvalt. In geval van een inbraak zal een inbreker zich snel uit de voeten maken wanneer hij een sirene hoort. Terwijl je hem liever in de kraag vat en er dus snel bij moet zijn. Om maar wat te noemen.

Ik hoon ook om snelheidslimieten. Maar het feit dat veel boetes onredelijk zijn heeft niets te maken met dat politie wel hard mag rijden zonder licht- en geluidssignalen. Daarom zijn dit soort acties nutteloos en nota bene hypocriet. Het is gewoon kinderachtig en getuigt van jaloezie als je gaat zeggen "als ik het niet mag dan jij ook niet". Politie en burgers zijn namelijk niet hetzelfde en dienen ook niet als hetzelfde behandeld te worden.

Integrevenge | 19-09-10 | 13:08

Dit is PR-wise niet slim van onze dienderers.
Handiger om ff hun menselijk kant te tonen.
En het magische woord gebruiken.
Hint: klinkt als "schorrie" (morrie).

hotmint | 19-09-10 | 13:08

lion@night | 19-09-10 | 12:37
Ach ja Italiaanse vrouwen. Mooi om naar te kijken, maar je kunt ze alleen met tuinhandschoenen aanpakken. En na een dag geschreeuw en getier en kapot servies ben je ze helemaal zat. Wat dat betreft begrijp ik die Italianen niet dat ze geen pickup-trucks hebben. Kun je dat hysterische mens achterin zetten als ze weer een menstruale aanval heeft ;)

ZDEV | 19-09-10 | 13:06

@Willem Hollander 12:40: Waarom denk je dat HB de wet wil aanpassen zodat men geen heimelijke opnames meer mag maken? Niet vanwege onze privacy, maar vanwege dit soort filmpjes. Een wijs man zei ooit dat de staat haar burgers hoort te vrezen en niet andersom, maar we hebben tegenwoordig bedroevend weinig kans als we als individu door een staatsdienaar niet goed behandeld worden. Maar met de alomtegenwoordige cameraatjes in telefoons hebben burgers opeens een bijzonder krachtig wapen gekregen in de strijd tegen onrecht van staatswege. Dat moeten we ons niet laten afpakken.

La Bailaora 12:43: Ook helemaal juist. Al die treurige sukkels die roepen dat we ons maar aan de wet dienen te houden vergeten dat de wet een middel is en geen doel. Als straffen te laag of juist te hoog zijn, of onterecht worden opgelegd terwijl anderen juist de dans ontspringen, dan verdwijnt het respect voor de wet. Aan de andere kant: de bevoegdheid om een sanctie al dan niet op te leggen (politie) of de hoogte ervan te varieren (rechters) bestaat juist omdat de wet niet alle gevallen exact kan voorzien of omschrijven. Dat is een zware verantwoordelijkheid, en eentje waarvan ik helaas niet kan zeggen dat er in Nederland verstandig mee wordt omgegaan.

Muxje | 19-09-10 | 13:02

Sinds wanneer is de A28 tussen Zwolle en Groningen een drukke weg Pritt? Ooit daar geweest?

niet voor de hond | 19-09-10 | 12:59

@Koningsluis | 19-09-10 | 12:52
Maar heeft u nu een Prius?

kapotte_stofzuiger | 19-09-10 | 12:59

@La Bailaora | 19-09-10 | 12:43
Dat was ook mijn verweer, en wellicht heeft de Spaanse justitie dat uiteindelijk gebruikt om de zaak te seponeren. Heb daar nooit meer bericht over ontvangen.

Met je verdere betoog ben ik het volledig eens, handhaven van de verkeersveiligheid is niet doelstelling nummer 1 van de Nederlandse autoriteit, het is het genereren van inkomsten voor de staatskas.
De regenten willen ons laten geloven dat het om de verkeersveiligheid te doen is, maar in dat geval kun je dan grote vraagtekens plaatsen bij deze te hard rijdende politiebusjes.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:58

lion@night | 19-09-10 | 12:52
ja, daar staan altijd flitspalen achter. Juist heel netjes dat ze je er in die landen voor waarschuwen. Dat doen ze in Nederland natuurlijk niet, want dan halen ze hun quota niet.

La Bailaora | 19-09-10 | 12:57

@kapotte_stofzuiger | 19-09-10 | 12:45
Toen stonden die borden er nog niet en bovendien zijn dit borden die worden geplaatst bij vaste trajectcontroles.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:52

@Ferrari racer (blijf dromen)
U gedraagt zich als het gemiddelde van familie doorsnee, maar dan de nageaapte herhaling daarvan, zoals ik noem: het Televaag niveau bij uitstek.
Ga zo door, het wordt nog eens interessant.
Schrijf eens wat over het kwartje van Kok of zo..................

Koningsluis | 19-09-10 | 12:52

La Bailaora | 19-09-10 | 12:43
Nou ?

Rammstein | 19-09-10 | 12:48

-weggejorist-

SubZer0 | 19-09-10 | 12:46

La Bailaora | 19-09-10 | 12:43
Hulde.

Willem Hollander | 19-09-10 | 12:46

lion@night | 19-09-10 | 12:35
De preciese situatie van jou geval ken ik niet. Maar in al die jaren in Spanje is mijn ervaring dat in Spanje de controles vooral zijn gebaseerd op handhaving van verkeersregels en het verminderen van ongelukken. Daar waarvoor ze er zouden moeten zijn. En natuurlijk zijn er dan ook wel eens gevallen dat het onredelijk is of lijkt. Wanneer de politie had gezien dat er een auto in je nek zat, en jij dat heel redelijk had weten uit te leggen, had je een veel grotere kans ermee weg te komen, dan in Nederland waar de quota's gehaald moeten worden. Zo liggen de feiten.
In Nederland heerst er allang een animal-farm mentaliteit (gezien ook al de vele reacties hierboven van bv. Proofy Cheese). Niet denken maar de wet volgen. Het is hun 'bijbel' geworden, waarbij de burgerT verworden is tot een mag-niet-nadenken individu, en wet-is-wet mentaliteit. Dat ook wetten verkeerd kunnen zijn, of misbruikt kunnen worden interesseert deze boven-ons-gestelden, helemaal geen r**t. Het lijken wel religie-fundies: het staat in hun bijbel of koran, dus de burgerT heeft ongelijk en mag er al helemaal geen mening meer over hebben. In welke maatschappijen zagen we vooral die mentaliteit?

La Bailaora | 19-09-10 | 12:43

Altijd leuk zulke filmpjes, wellicht een beetje kinderachtig maar dat is het flitsbeleid ook. Buiten dat zie ik oom agent zo regelmatig bv. een busbaantje meepakken. Dat kan geen toeval zijn. Regels zijn er voor iedereen, als ik ze overtreed weet ik dat ik gepakt kan worden, laat hen die voor naleving zorgen er dezelfde gedachte op nahouden.
Schreeuwerts die meteen beginnen over vrijstelling en slakken met zout zien, niet huilen, een beetje controle houdt oom agent juist scherp. De mensen die moeite hebben met dit filmpje schaar ik onder dezelfde categorie als die lieden welke omtrent privacybeperking altijd roepen dat ze toch niets te verbergen hebben.

Willem Hollander | 19-09-10 | 12:40

@G. Loeidraad | 19-09-10 | 12:36
Je bent vrijwillig hier, jankerT.
Ga dan weg!

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:38

@La Bailaora | 19-09-10 | 12:31
Volgende keer maar eens proberen dan.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:37

@ZDEV | 19-09-10 | 12:29
Dat is helemaal lullig dan.
Heb je de auto opgehaald bij de dealer, zijn die vrouwen in de nacht ontsnapt middels dat hendeltje.
tja.. dan heb je een probleem, want ze zijn wel geleverd.
;)

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:37

-weggejorist en opgerot, prob solved-

G. Loeidraad | 19-09-10 | 12:36

@La Bailaora | 19-09-10 | 12:28
Mijn Spaans is zeer goed, daar ligt het niet aan.
Dat stuk weg; het was een doorgaande weg in een volledig onbevolkt gebied (dus buiten de bebouwde kom). Die weg loopt langs het dorp, direct naast de weg lag een braak liggend terrein en 100 m verderop pas de eerste huizen.
Ik wilde afremmen, maar ik had er al bijna eentje in mijn kofferbak.
Harder afremmen was te gevaarlijk geweest gezien die kleverT achter mij.
Ik werd geflitst op 72 km/h volgens mij, dus uiteindelijk viel het nog wel mee.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:35

Zucht, echt waar... Het was al zielig bij het eerste bericht over 'te hard' rijdende politie agenten, maar dit slaat echt alles.

Politie agenten mogen zonder reden harder rijden dan anderen, get over it.

Zielige kindertjes die net hun rijbewijs hebben zetten dit online. Jaloers dat ze zelf niet harder dan 120 mogen.

En werkelijk, de persoon die dit op geenstijl zet, gaat maar fijn z'n eigen "ooh kijk eens wat de politie nu weer doet" blogje opzetten.

Poofy Cheese | 19-09-10 | 12:33

lion@night | 19-09-10 | 12:25
Je hebt er natuurlijk altijd dienstkloppers onder. De truc is dat je ze altijd het gevoel moet blijven geven dat zij de baas zijn. Altijd onderdanig doen.

La Bailaora | 19-09-10 | 12:31

lion@night | 19-09-10 | 12:26
Ah. Ik vond het al zo stinken...
Maar dat kan het niet zijn. Dit moet volgens Top Gear de ultieme maffia auto zijn. Maar in de kofferbak zit een hendeltje zodat de ontvoerde zichzelf kan bevrijden!

ZDEV | 19-09-10 | 12:29

lion@night | 19-09-10 | 12:22
maar in dat soort dorpen vonden heel veel ongelukken plaats... En dan is 90 km per uur kachelen door een dorp toch echt te hard. Is mij een keertje gebeurd in Frankrijk. Doe ik verder niet lullig over, was gewoon echt te hard punt. Was ook een hele dure prent, en ik vind dat achteraf prima. Een boete die echt veel meer te verdedigen valt dan de 5-10 km per uur flitsboetes op de A2 waar ze de snelheden weer eens verlaagd hebben.

Over het stilstaan bij stopborden. Ja, in Spanje ALTIJD stoppen. Cultureel maken ze zich daar, in Nederlandse ogen, zeer druk over. Waarschijnlijk omdat in dorpen ook daarmee veel ongelukken voorkwamen. Overigens is mij dat meer dan eens gebeurd, dat Guardia's mij voor dat vergrijp aanhielden en een bon wilden uitschrijven. Met een beetje respect voor de politie en het uitleggen dat je het zo niet bedoelde, kom je er in de meeste gevallen zonder boete mee weg. Ik in ieder geval wel. Ik weet niet hoe je Spaans is, maar wanneer dat in orde is in ieder geval wel. Ze hoeven in Spanje geen quota's te halen zeg maar. Boetes zijn nog echt voor verkeershandhaving.

La Bailaora | 19-09-10 | 12:28

Een Nederlander en niets beter te doen....

Dan film je de politie en post je het op geenstijl.

Wat een droeftoeters weer.

Drecks | 19-09-10 | 12:27

@ZDEV | 19-09-10 | 12:20
al in de kofferbak gekeken?
;)

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:26

-weggejorist-

BRT020C | 19-09-10 | 12:25

@La Bailaora | 19-09-10 | 12:20
Ik ging 1x een gesprek aan met zo'n Guardia Civil'er. Sta met hem te praten in het Spaans, vraagt hij opeens "Spreek je Spaans".
'Lul' dacht ik toen. (puur en alleen omdat ik 'buitenlander' was)
Afijn, hij nam me mee naar zijn auto, toen dacht ik nog dat ik misschien wel onder boete uit zou komen. Helaas, hij pakte een boekje en liet de overtreding zien. Toen maar direct cash betaalt, kreeg je nog korting.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:25

En toen de pliesie betrapt was gingen ze braaf 120 rijden. Toen was het ineens niet meer nodig om de zogenaamde bestuurder welke ervoor reed te volgen.
Het is een zeer kwalijke zaak dat de pliesie LIEGT.
Mensen zoveel mogelijk van deze mannetjes op film zetten.

Gemeen Mosje | 19-09-10 | 12:24

@La Bailaora | 19-09-10 | 12:15
Dat valt reuze mee.
Want de Guardia Civil zijn namelijk ook flinke matennaaiers. Van de 3x keer dat ik met de Guadia Civil te maken heb gehad, waren 2 'overtredingen' zeer lullig. Van het nét niet stilstaan bij een stopbord op een volledig leeg kruispunt bijvoorbeeld.

En die ene verjaarde overtreding (ja, is lang geleden), dat was een snelheidsovertreding op zo'n stuk weg langs een dorp waar opeens een bord van 40 km/h staat terwijl je met een gangetje van 90 km/h komt aanrijden.
Staat er zo'n camerawagen nét achter dat bord 40 km/h.
Diep triest noem ik dat.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:22

Gripzz | 19-09-10 | 10:38
Formeel volkomen gelijk (uw nick doet overigens een politzei achtergrond vermoeden) Helaas is de praktijk weerbarstiger. Gewone VW transporters op de snelweg zijn er echt niet voor de controle maar gewoon op weg van A naar B.
Gaat het om achtervolging verkeersmaniakken dan gaan toeters en bellen er heus wel op. Het probleem zit hem in de gemiddelde politieman die even alleen blauw licht aanzet op weg naar een gewone melding en denkt dat ie voorrang heeft op alles (niet dus) zo rij je vrouwen van het zebrapad en sta je ook 120 uur te schoffelen.
Wat ik mis is de voorbeeldfunctie van de politie. Als het niet nodig is dan netjes rijden en niet als een verkeershufter.

kattenmepper | 19-09-10 | 12:21

KevinBeun | 19-09-10 | 12:20
wanneer overheid en politie weer voor de burger gaan werken...

La Bailaora | 19-09-10 | 12:21

lion@night | 19-09-10 | 12:04
Heb ik weer! ;)

ZDEV | 19-09-10 | 12:20

@kapotte_stofzuiger: u deed onderzoek naar uw eigen penis? WTF ;-D

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:20

lion@night | 19-09-10 | 11:58
overigens heb ik ook 1 slechte ervaring met een Spaanse dienstkloper. Mijn licht was kapot en ik had geen reserve in de auto. Zonder pardon een boete, ook al was er natuurlijk geen opzet in het spel en was het onwetendheid. Beetje overdreven vond ik dus. Gewoonlijk kom je er in zo'n geval in Spanje nog met een waarschuwing vanaf, of dwingen ze je tot het kopen van een lamp bij het eerste benzinestation (beste optie). 90% van de gevallen heb ik verder overigens prima ervaring met Guardia's en Policia.

La Bailaora | 19-09-10 | 12:20

Wanneer kappen we hier een keer mee?

KevinBeun | 19-09-10 | 12:20

lion@night | 19-09-10 | 12:10
Van die verjaring zal wel van een tijdje geleden zijn neem ik aan. tegenwoordig laten ze je met een buitenlandse identiteit/kenteken niet vertrekken totdat je betaald hebt. Desnoods rijden ze met je mee naar het volgende dorp om te pinnen. Dus je hebt geluk gehad.
Enne, je zal het wel behoorlijk bont hebben gemaakt zo te horen, en nee, in dat geval vind ik het prima dat er wordt opgetreden.

La Bailaora | 19-09-10 | 12:15

@Koningsluis: Homeaux!! Rijdt zeker een lekker Priusje? Lekker op de kruis-controleknop anders wordt het nat tussen de beentje? Prutser.. en dat is zacht uitgedrukt.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:11

@Koningsluis: Homeaux!! Rijdt zeker een lekker Priusje? Lekker op de kruis-controleknop anders wordt het nat tussen de beentje? Prutser.. en dat is zacht uitgedrukt.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:11

@La Bailaora | 19-09-10 | 12:05
Vaak genoeg gedaan zonder problemen.
De Guardia Civil daarentegen heeft me een aantal keren te pakken gehad.
Gelukkig is het ergste geval reeds verjaard.
;)

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:10

Het beoordelen van andere weggebruikers (w.o. politievoertuigen), wordt door een fors aantal mensen gedaan op met kinderachtige niveau van: hij mag het wel en als ik het doe........................ (bekeuring)
Het verkeer, tja de plek bij uitstek voor velen om zich anoniem te misdragen, hun rechten boven een ander op te eisen, het veel beter te weten en bovenal altijd gelijk te hebben.
En dat blijkt een hele dure hobby te zijn, maar dan kan je altijd nog gaan klagen over de hoogte van de boetes.
Er is maar 1 woord voor, afgezaagd en dom Telegraaf niveau waar je niets mee bereikt.

Koningsluis | 19-09-10 | 12:06

@mijzelf: altijd blijven filmen dit soort wantoestanden van Justitie, hebben zij dagen intern overleg en voeren ze geen ene reet uit om weer het straatje schoon te vegen. Heerlijk hoe zij kunnen liegen... en dingen verzinnen. Zij zagen MOGELIJK een overtreder en gingen even 160km/u rijden. Wat een prutser, weten eerst niet wie er op het bussie reed en daarna.... ja de heren waren HARD aan het werk.... NL weer een stukkie veiliger....

Echt politie IQ = <85

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:06

lion@night | 19-09-10 | 11:58
Moet jij vooral blijven proberen. Policia Municipal (het woord zegt het al, is gemeente politie). Dat hadden wij vroeger ook. Wanneer die je pakken binnen de gemeentegrens, heb je een dik probleem. En wanneer ze je opmerken buiten de gemeente grenzen, dan is een meldinkie richting Guardia zo gemaakt...

La Bailaora | 19-09-10 | 12:05

@ZDEV | 19-09-10 | 11:54
valt ook niet onder de garantie?
*order annuleren doet*

Rest In Privacy | 19-09-10 | 12:00

@La Bailaora | 19-09-10 | 11:27
Ligt er over welke politiemacht je het hebt.
De Guardia Civil zijn wetsdienaars waar je zeker wel respect voor hebt, want daar valt niet mee te spotten.
De Policia Municipal daarentegen stelt weinig voor. Die kun je zonder problemen met 150 km/h voorbij rijden, komen niet achter je aan (want is taak Guardia Civil)

Rest In Privacy | 19-09-10 | 11:58

@Joris: Mijn vrijheid van meningsuiting..... Ik vind de politie een eng orgaan. Dat imago??? je lacht ze gewoon keihard uit.... altijd altijd alles filmen wat die lui zeggen. Laat ze kruipen van zelfschaamte die betweterige ratjes.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 11:58

Financieel qua geld? Beetje dubbel of niet dan? :P

Charrel | 19-09-10 | 11:56

lion@night | 19-09-10 | 11:52
Ja, daar heb ik nog met de dealer over gebeld, maar ze waren op. De viespeuken. Jammer! :-)

ZDEV | 19-09-10 | 11:54

@ La Bailaora | 19-09-10 | 11:27
Ah Spanje, het land waar autorijden nog echt autorijden is en waar de snelwegen nog snel wegen zijn. Waar je tijdens de spits soms wel terug moet naar 100 km/u i.p.v. de wettelijke 120 km/u waar geen hond zich aan houdt. Over een maand of 4 weer naar de Algarve waarvan zeer relaxt een kleine 800 km door Spanje. Ik verheug me er nou al op.

vandezijlijn | 19-09-10 | 11:53

*zucht* Verzuurde HBO-er in zijn nieuwe leaserT (of auto van pappa).

kapotte_stofzuiger | 19-09-10 | 11:53

@ZDEV | 19-09-10 | 11:45
haha...
ik had 'm al gezien, mooie bak.
Alleen die 2 dames zag ik dan weer niet, horen die ook standaard bij de uitrusting?
*catalogus aanvragen doet*

Rest In Privacy | 19-09-10 | 11:52

wat een bull shit, als die A28 racer werkelijk achter een snelheidsovertreder aan zat, waarom volgde er dan geen staandehouding ? Iha is 500m volgen genoeg voor een geldige meting, maar de A28 racer reed kilometers lang veels te hard, waar was de snelheidsovertreder dan waar ze achter aan zaten ? En waarom zo plotseling van het gas af ?
En waarom werd de filmer niet opgepakt vanwege zijn eigen snelheidsovertreding ?
Mijn advies: De Blauwe Horkenlijn op GS, alle overtredingen door Hermandad die worden geconstateerd door de nette burger, digitaal invulformuliertje (plaats, datum, tijd, kenteken, wat gezien), en moet je na 4 weken eens kijken wat je hebt liggen. Stuur dat maar eens aan Tweede Kamer, VVN, Spee enz enz met verzoek om commentaar. Blauwe Horkenlijn was op Tuftufclub zeer succesvol.

Arie62 | 19-09-10 | 11:50

Niks geen Lotus, dit. Gewoon een doordeweekse Toyota of Volkswagen of zo iets. Ook al geen HD. Ja, Hardrijdende Dienstwagen. Maar geen High Definition. Doe 'ns upgraden..!

Jerry Nick | 19-09-10 | 11:50

Aangezien de overheid in drie jaar tijd tot drie keer toe de boetes heeft verhoogd (20% in 2008, 6 euro adminkosten in 2009 en weer 15% in 2010) en het dus erg belangrijk vinden dat we ons aan de lage maximale snelheden houden vind ik het een goede zaak dat dit soort zaken aangekaart worden. Zij ons fucken wij hun fucken! Zodra ze soepeler gaan doen met boetes en gewoon echt politiewerk gaan verrichten kunnen we ze weer serieus nemen en hoeven we niet dit soort zielige filmpjes online te plempen!

gozahtje | 19-09-10 | 11:49

lion@night | 19-09-10 | 11:45
De aanschaf is het punt niet, want eenmalig. Ik ben zo arm, dat ik de benzine niet kan betalen.
*zich voorneemt nu echt hard te gaan werken - nu echt out*

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:48

Het lijkt godsamme de laatste tijd wel een soap "een dag uit het leven van een filmende paupert". To be continued.

Nestorix | 19-09-10 | 11:47

Sydough | 19-09-10 | 11:39
Niemand heeft er een probleem mee wanneer ze op een dringende oproep reageren. Probleem is nou echter dat dat vaak niet het geval is...

La Bailaora | 19-09-10 | 11:46

@Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:39
2e hands zijn die wagens prima te doen.
Oud collega heeft een Lotus op de kop getikt voor nog geen 10K.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 11:45

Sydough | 19-09-10 | 11:39
Nadenkende mensen zijn altijd en overal in de minderheid, is altijd zo geweest, ook op geenstijl. Wat kun je eraan doen?

Ook ik ben het eens met afpilser. En met La Bailaora | 19-09-10 | 11:27.

Ga me nu klaarmaken voor Feyenoord - Ajax. Zenuwachtig.

Een goede dag allen!

*out*
www.youtube.com/watch?v=JNgn7XX6xFg

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:44

Integrevenge | 19-09-10 | 11:18
Het maakt het er alleen niet duidelijker op. Met sirene en zwaalichten, dan weet je dat ze haast hebben. Met zwaailichten alleen ook, maar iets minder.

Maar ook zonder zwaailichten en sirenes rijden politieauto's negen van de tien keer gewoon goed door (zoals het ook hoort) in plaats van zich aan de limiet te houden. Omdat die limiet domweg niet serieus te nemen is. Go with the flow.

Het is alleen zo sneu dat burgers wèl voor een paar KM/h de staatskas moeten spekken terwijl die boetes niet bijdragen aan veiligheid of een betere moraal. Integendeel zelfs, want we worden er alleen maar chagrijniger en opstandiger van, met nog minder respect voor overheid en politie.

ZDEV | 19-09-10 | 11:42

GS worst een beetje Joop-achtig. Ofwel zeikerig.
Pak nou eens niet de politie (uitvoerders van het beleid) maar de politiek aan op die boetes.

Boomschade | 19-09-10 | 11:39

ZDEV | 19-09-10 | 11:32
De standaard reactie die uw wagen bij politie uitlokt is: "Go ahead, punk. Make my day."
*gewoon jaloers is*

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:39

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:30
Nee, ik werk niet bij de politie... Maar ik wordt de laatste tijd erg moe van het domme, rechtse, geschreeuw, hier op GS. Vroegah, toen de bomen nog groen waren en de mensen lievvv, kwamen er op GS steekhoudende topics en werd er op een goed niveau gereaguurd. Inmiddels is het alleen maar dom roeptoeteren geworden....
Ik heb trouwens gewoon het verhaal van Grippz gekopiert (Gripzz | 19-09-10 | 10:38
), geef ik ruiterlijk toe.

Tevens 100% eens met afpilser | 19-09-10 | 11:31 , Gelukkig zijn er nog reaguurders die nadenken hier, dank daarvoor.

Sydough | 19-09-10 | 11:39

Overigens heb ik zo'n uniform niet nodig. Ik rijd 160 of harder waar IK dat verantwoord vind. En als een bon volgt, boekhoud ik creatief.

pennestront | 19-09-10 | 11:37

Die van dat eerste filmpje: daar was dus volgens de politie dus niets aan de hand omdat ze met een mogelijke overtreder bezig waren ? Wat een lulkoek. Want: toen ze de camera zagen zakten ze meteen terug naar 120. Als je werkelijk met een overtreder bezig bent, dan verander je je gedrag niet door een camera maar sta je achter je taak en laat je je niet afleiden. Zeg agentje in die VW; het had je nog enig respect opgeleverd als je het gewoon had toegegeven. Had gewoon gezegd: "had ik niet moeten doen, slecht voorbeeld en ik ga het volgende keer beter doen". Verantwoording afleggen over je daden doet namelijk geen pijn. Zo doen volwassen mensen dat. Nu ben je een laffe leugenachtige mafketel en iedereen die het ziet en doorheeft. Gek he, dat er niemand meer respect heeft voor dat zootje slappe zakken...

Rest In Privacy | 19-09-10 | 11:36

@Gripzz | 19-09-10 | 10:38
Maar als de zeurkous in kwestie schuldbewust zijn veel te hoge maximum snelheid weer aanpast naar de ter plaatse geldende, kan er dus ook nooit een reden geweest zijn om zichzelf zo hoog boven de wet verheven te voelen dat regels niet voor hem zouden gelden.
Macht corrumpeert dus en het uniform wordt blijkbaar beschouwd als een legitimatie van die gecorrumpeerde macht.

pennestront | 19-09-10 | 11:35

lion@night | 19-09-10 | 11:23
Google es op 'vierdeurs' in het Italiaans. Sport GT S. Verslavend ;)

ZDEV | 19-09-10 | 11:32

@Integrevenge 11:18
Ga jij dat eens uitleggen aan de ouders van de jongeman die overleed nadat een "witte muis" hem 's nachts van zijn sokken reed.
Zonder sirene of zwaailicht en veel te snel.
Vanaf de kant van de pliessies blijft het angstvallig stil.
Het zal JOUW kind maar zijn die gezellig een avondje gaat stappen en de dag erop wordt thuisbezorgd in een kist.

necrosis | 19-09-10 | 11:32

Als ik dit zie gebeuren dan zal ik de bus volgen om als goede burger deze agent{en}te helpen de boef te vangen ,zoniet dan ben ik ook snel thuis.Ik zal mijn burgerplicht niet verzaken.kuch.

ruuf | 19-09-10 | 11:32

Tsja, beetje triest om zo'n politiebusje te gaan volgen, omdat ie te hard rijdt. Als ik politie-agent zou zijn en op een dringende oproep zou reageren, zou ik hem ook flink op zijn staart trappen. Zou ook mijn goed recht zijn. Alle toeters en bellen aanzetten op een niet al te drukke snelweg zou alleen maar gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken. Ik zou het kenteken van zo'n eikel achter mij ff noteren en naderhand alsnog bekeuren.

Oftewel, Geenstijl, stop met deze onzin. Richt liever je pijlen op de vreemde prioriteitsstellingen binnen de politie.

afpilser | 19-09-10 | 11:31

@Sydough
Dit weet u vast wel. Iemand die bij de politie werkt hè. Durft die op een feestje nou te vertellen wat hij doet? En hoe reageert zo iemand als hem gevraagd wordt of hij wel eens een boef heeft gevangen? En als hem vervolgens gevraagd wordt of hij dan iemand kent die wel eens een boef heeft gevangen? Dat vraag ik me nou zo af.

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:30

140 op de teller is 130 echte kilometers. Stelt toch geen reedt voor.

Remington.223 | 19-09-10 | 11:29

Gripzz | 19-09-10 | 10:38
Sydough | 19-09-10 | 11:12
Probleem met die wet is dat de 'dienaren' de wet nogal eens 'misbruiken', om bv. boodschappen te doen. Wat hierboven als voorbeeld werd aangehaald over dubbel parkeren zie ik ook met enige regelmaat, bv. patat halen en effe dubbelparkeren.

Tevens, wanneer ik in bv. Spanje dienaren te hard zie rijden maakt mij dat niets uit, in Nederland erg ik me er groen en geel aan. Hoe zou dat nou komen? Omdat je in Spanje het gevoel hebt (en dat komt door praktijkervaring) dat de politie er voor jou is. In Nederland zie je gewoon dat de politie er voor zichzelf en voor de overheid (=belastingambtenaar) is.

La Bailaora | 19-09-10 | 11:27

Maar wat zegt de wet over dit gedrag. Mogen zij zo hart rijden??

salonsocialist | 19-09-10 | 11:26

De regels gelden voor de burger,niet voor de overheidsdiensten.

Bataaf | 19-09-10 | 11:25

@ZDEV | 19-09-10 | 11:16
toch wel benieuwd ben nu welke bak je rijdt
;)

Rest In Privacy | 19-09-10 | 11:23

ZDEV | 19-09-10 | 11:19
En het gebod om zo veel mogelijk rechts te houden en het verbod op rechts inhalen op de snelweg afschaffen. Nog beter: die hele snelheidslimiet afschaffen, behalve waar het aangetoond nuttig is, zie ook Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:05

Oh, als u en ik het toch voor het zeggen zouden hebben in dit land.

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:23

Het zijn net echte mensen!! :o
Weer een gefrustreerd iemand die niet begrijpt waarom juist hij altijd een boete krijgt?
Als je een boete krijgt, gewoon betalen als een echte vent of je anders niet laten betrappen.

Repetitive Beats | 19-09-10 | 11:20

Sydough | 19-09-10 | 11:12
En als aanvulling op voorbeeld 2: ze kunnen natuurlijk ook langzamer rijden dan de rest.

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:19

lanex | 19-09-10 | 10:53
politie bashen? Het is een logisch gevolg van het beleid dat in Nederland gevoerd wordt. In het buitenland is de politie vaak idd. streng, maar wel 'rechtvaardig'. In Spanje bv. moet je ook niet respectloos tegen politie zijn, maar het grote verschil met Nederland is dat ze niet op alle slakken zout leggen. Wanneer je 'normaal' rond tuft, en dat betekent soms 'per ongeluk' effe 5-10 km te hard omdat je niet op je teller keek, dan hoef je niet peentjes te zweten dat er weer een boete op de mat valt. Zeg maar het Nederland van de jaren 80. Heerlijk, wat een verademing.

La Bailaora | 19-09-10 | 11:19

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:17
Nog beter. Faire variabele snelheid. Maar dan wel met verplichte minimum snelheid op de linkerbaan.

ZDEV | 19-09-10 | 11:19

lion@night | 19-09-10 | 11:10
Die was inderdaad mooi. Leuke beelden gaf dat. ;-)

kleingrutter | 19-09-10 | 11:18

Wat een nerds die achter de politie aangaan. De politie mag zonder licht en geluidssignalen harder rijden dan is toegestaan onder bepaalde omstandigheden. Daar jij als nerd niet kan weten wat er gaande is kun je ook nooit weten of ze op eigen houtje te hard rijden. Op zulk soort momenten moet je gewoon accepteren dat je het niet weet en de kwestie te laten zijn voor wat het is.

Integrevenge | 19-09-10 | 11:18

Boeiend topic.

BroodenSpelen | 19-09-10 | 11:18

ZDEV | 19-09-10 | 11:14
Jaah, goed idee! Hoewel dat pacen ook met elektronische signalering kan. Dan kunnen die agenten boeven vangen.

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:17

lion@night | 19-09-10 | 11:15
De auto is goedgekeurd voor de Nederlandse weg. DIe discussie wil ik wel met ze aan.

ZDEV | 19-09-10 | 11:16

Sydough | 19-09-10 | 11:12
Voeg als voorbeeld 3 mijn plemp Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:12 toe, is de meest overtuigende, al zeg ik het zelf.

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:16

@ZDEV | 19-09-10 | 11:11
Op een slechte dag kan men je dan aanhouden wegens het produceren van te veel dB.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 11:15

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:12
Goed punt. Laten we alle bermflitsers die nu liggen te snurken gewoon weer rondrijden, op de snelheid waarvan zij op dat moment vinden dat die acceptabel is. Of het nu 70 is bij wegwerkzaamheden of 180 op een lege snelweg. Een soort van pace-car.

ZDEV | 19-09-10 | 11:14

"Alles wat de politiewagen met te hoge snelheid nadert" moet zijn "iedereen die de politiewagen met te hoge snelheid nadert"

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:13

Beste GS-Redactie, Beste Pritt Stift,

Aan de politie is vrijstelling verleend voor de bepalingen van het verkeersregels (RVV 1990). De politie mag o.a. legaal op de vluchtstrook rijden, door rood licht rijden, over een busstrook rijden en de maximum snelheid overschrijden. Dit is wel aan twee voorwaarden verbonden: de verkeersveiligheid mag niet in gevaar worden gebracht en het gebruik van deze vrijstelling moet noodzakelijk zijn voor de opgedragen taak.

Politievoertuigen die gebruik maken van deze vrijstelling zijn niet verplicht daarbij optische- en geluidssignalen te voeren.

Voorbeeld 1
Surveillanten krijgen een melding dat op de autosnelweg, op de andere rijbaan, een auto rijdt waarvan de bestuurder is doorgereden na een aanrijding. Om dit voertuig te kunnen onderscheppen is het belangrijk dat de politie zo snel mogelijk op die andere rijbaan terecht komt. In deze situatie is het gebruik van optische- en geluidssignalen niet vereist omdat er geen sprake is van een levensbedreigende situatie. Het is echter wel van belang dat de politie zo snel mogelijk naar de andere rijbaan gaat.

Als u slachtoffer zou zijn van een dergelijk incident verwacht u ook dat de politie adequaat reageert. Het is niet altijd zichtbaar onder welke omstandigheden de bestuurder van het surveillancevoertuig gebruik maakt van deze ontheffing. U mag er vanuit gaan dat op een juiste wijze gebruik wordt gemaakt van deze vrijstelling.

Voorbeeld 2
Niet alleen bij incidenten rijdt de politie harder dan is toegestaan. Het KLPD heeft ervoor gekozen om inhalende surveillance toe te passen. Immers, als het politievoertuig de toegestane snelheid rijdt, zou het politietoezicht te weinig opvallen. Door inhalende surveillance heeft de politie overzicht en kan al rijdend beter controleren op bijvoorbeeld technische staat voertuigen, gordelgebruik en snelheidsovertredingen.

Optische- en geluidssignalen
De vrijstelling staat los van het gebruik van optische- en geluidssignalen. Het voeren van optische- en geluidssignalen maken het politievoertuig tot een voorrangsvoertuig en weggebruikers dienen dan dit voertuig, onder alle mstandigheden, vrije doorgang te verlenen. Bij het gebruik van optische- en geluidssignalen is het politievoertuig over het algemeen, in opdracht van de meldkamer, onder weg naar een levensbedreigende situatie waarbij elke seconde telt.

Sydough | 19-09-10 | 11:12

ZDEV | 19-09-10 | 10:59
Het is grappig om te zien hoe politiewagens een soort rijdende wegversperring zijn. Alles wat de politiewagen met te hoge snelheid nadert remt af en in een mum van tijd rijdt de politie voorop in een file. Het zou ook niet goed zijn als de politie het gewoon zou accepteren als ze met te hoge snelheid ingehaald zou worden. De beste oplossing is dat de politie ook te hard rijdt. Het politiebusje in het filmpje is dus eigenlijk goed bezig.

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:12

lion@night | 19-09-10 | 11:07
Ik schep er genoegen in om vlak voor een lasergun-spot terug te schakelen naar zijn 2, wat een enorme plof en veel gebrul veroorzaakt, maar toch onder de 50KMh blijven rijden. Heerlijk om hun gezicht dan even te zien. Ik zwaai dan even vrolijk, want vriendelijkheid maken ze al zo weinig mee met dat werk.

ZDEV | 19-09-10 | 11:11

@kleingrutter | 19-09-10 | 11:05
da's waar.
Doet me denken aan die kerel 'van adel' die over de pis was dat ze hem aanhielden.
Fantastisch fimpje, ook dat filmpje dat Rutger bij hem langs ging.
Prachtig!

Rest In Privacy | 19-09-10 | 11:10

Politie heeft ook een voorbeeld-functie! Ik woon in een redelijk smalle straat in de binnenstad. De politie parkeert dus gewoon het busje op de stoep! Met gevolg dat de anderen denken dat dit dus ook gewoon kan! Ik sprak oom agent erop aan, deze zei dat 'ie daar ontheffing voor had. Kan me niet voorstellen dat dit ook gebruikt mag worden voor gewoon boodschappen doen... Toen ik hem herinnerde aan de voorbeeldfunctie van de politie maakte hij zich snel uit de voeten.... Mensen met rollator of rolstoel kunnen er niet meer langs of moesten over de straat tussen het drukke autoverkeer - levensgevaarlijk! Ga zo door politie, respect voor jullie heb ik inmiddels verloren.

duiny | 19-09-10 | 11:10

@Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 11:05
Veel plezier Teun!

Rest In Privacy | 19-09-10 | 11:08

@Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 11:02
Ik stond op het punt een keer zo'n ventje uit te lachen.
Die hield me staande, maar ik reed niet te hard (stond met z'n lasergun), we hadden de gordels netjes om (nog geen boete), toen liet die lul me blazen (helaas voor hem, niets gedronken) waarop hij mij alsnog niet kon bekeuren.
Toen gooide die lul het op het feit dat ik met 'groot licht' reed.
Ik knipperde idd aangezien er mij een busje tegemoet kwam rijden met groot licht aan, die overigens niet door die lul werd aangehouden.
Daar ageerde ik fel tegen waarop hij zich besefte dat het eveneens een onbegonnen zaak was.
Toen mocht ik gaan.
Ik heb me echt in moeten houden, was woest.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 11:07

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 11:05
Fijne dag Teun!

kleingrutter | 19-09-10 | 11:06

Pak ze allemaal maar! Vrijstelling of niet. Als de struikrovers ophouden met onzin-boetes stoppen wij met de pliesie lastig te vallen met futiliteiten. Go!

DeBruineSter | 19-09-10 | 11:06

lion@night | 19-09-10 | 11:02
Of om zichzelf belachelijk gaat maken met woorden als: "Ik ken nog wel een paar vrinden die bij het OM werken en die ga ik nu bellen".
Meestal gaat zo'n mentaliteit van vader op zoon.

kleingrutter | 19-09-10 | 11:05

Er is niets mis met 140km/h.
Gesteld dat het doel van snelheidslimieten is de veiligheid te verhogen, is het eenvoudig aan te tonen of hard rijden gevaarlijk is of niet. De kans dat hard rijden leidt tot een ongeluk is gelijk aan het aantal ongelukken veroorzaakt door te snel rijden gedeeld door het totaal aantal keren dat iemand te hard rijdt. Je ziet door deze definitie al meteen dat die kans nooit groot kan zijn. Er ligt al een enorme hoeveelheid data om deze kans te bepalen. Van de meeste verkeersongevallen wordt de toedracht vastgesteld, voor de verzekering en voor statistieken(!). Iedere flitscontrôle is ook een meting waarbij geteld wordt hoeveel mensen te hard rijden. Een meting die niet eens geld kost, maar geld opbrengt. We kunnen het risico dat hard rijden leidt tot een ongeluk dus al lang nauwkeurig bepalen.

Als je echt los wilt gaan kun je nog schatten hoeveel manuren voor het handhaven van de snelheidslimiet ingezet moeten worden om één verkeersongeluk / verkeersongeluk met ernstig letsel / verkeersdode te voorkomen, en hoeveel dieven, verkrachters en moordenaars je daarvoor moet laten lopen.

Dat is harde data. Vervolgens kun je er over discussiëren hoeveel moorden, verkrachtingen en diefstallen acceptabel zijn om één verkeersongeluk / verkeersongeluk met ernstig letsel / verkeersdode door te hard rijden te voorkomen.

Dmitri Dmitrievitsj | 19-09-10 | 11:05

Ik ga me als de wiedeweerga scheren en douchen.
Anders moet ik straks met 140 KM p/u over straat om het begin van 020-010 te zien.

Tot laters.
*bier en chips al ruiken doet*

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 11:05

Nou zeg.

Theodoros | 19-09-10 | 11:04

GS, kap eens heel snel met deze onzin.
Er zijn zat situaties denkbaar waarin een politiebus wel door moet rijden maar redenen heeft om geen signalen te gebruiken.
Laat alsjeblieft deze site het niveau van Pownews bespaard blijven. Dan haak ik heel snel af.

Oh en wat heeft die gast een kutstem.

Stilløs | 19-09-10 | 11:03

lion@night | 19-09-10 | 10:59
Ghehe.
;
kleingrutter | 19-09-10 | 10:59
Priceless !

Man, ik kan niet wachten tot ik NSB jr flink in zijn pokdalige gezicht kan uitlachen.
;)

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 11:02

@kleingrutter | 19-09-10 | 10:59
De apotheose zou dan zijn dat Pa zich direct naar het plaats delict begeeft om zoonlief volledig af te blaffen.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 11:02

zeg maar jansen | 19-09-10 | 10:37
Zal die leuk vinden! Nee, ik rijd namelijk in een hybride. Maar helaas dan zo'n variant die niet in aanmerking komt voor BPM korting. Hybride in de vorm van Frari motor maar dan een koetsje van een ander merk. Houd het maar op de sportiefste vierdeurs Fiat.

ZDEV | 19-09-10 | 11:01

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:56
Dat filmen en op Geenstijl zetten lijkt me 10 keer leuker.
Alleen al dat verontwaardige gezicht lijkt me priceless. Hopelijk gaat meneer tijdens het filmen op hoge poten zijn pa bellen. Dat zou dan bonusmateriaal zijn.

kleingrutter | 19-09-10 | 10:59

vandezijlijn | 19-09-10 | 10:48
Ik vind het zo schijnheilig om eerst lekker door te rijden en dan achter zo'n politiebusje te gaan plakken. Ik denk zelfs dat ze daar pissiger van worden dan van iemand die (netjes) doorrijdt. Probleem is dat ik in hun ogen natuurlijk in een patserati rijd en ondanks dat ik heel netjes rijd (nooit drukken, plakken of snijden) wel wat steviger doorrijd dan 145 (waar het kan).

ZDEV | 19-09-10 | 10:59

@Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:55
ROFLOL!

Die kleine wordt de Lick King!

Rest In Privacy | 19-09-10 | 10:59

Weer zo'n homofiel die kennelijk niks beters heeft te doen dan de polities lastig vallen. Gaat nerregens over dit.

Detlev Tarnowitz | 19-09-10 | 10:58

@MichieldeMuiter | 19-09-10 | 10:51
Ik heb jarenlang nooit mijn rijbewijs bij me gehad, puur en alleen vanwege dat onhandige formaat.
Sinds het creditcard formaat heb ik het rijbewijs altijd bij me, ook om te kunnen legitimeren wanneer nodig.

Jij treft alleen vrouwelijke agenten?
(hoewel dat vaak weer potten zijn, schiet ook niet op ;) )

Rest In Privacy | 19-09-10 | 10:57

All animals are equal but some are more equal than others

Gerard6866 | 19-09-10 | 10:56

lion@night | 19-09-10 | 10:52
LOL

kleingrutter | 19-09-10 | 10:56

kleingrutter | 19-09-10 | 10:51
Da's al gauw € 1000,- boete.
Ik zeg doen !

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:56

-weggejorist-

Dhr Van Tast | 19-09-10 | 10:55

lion@night | 19-09-10 | 10:52
LOL !
En zijn hulpje doet mee in een dwergenpronfilm.
Met kistje.
;

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:55

@kleingrutter | 19-09-10 | 10:51
Als ik agent zou zijn, zou ik dat zeker doen.
Als agent heb je dan een snelheidsovertreding kunnen constateren en dat is een reden om de filmers langs de kant van de weg te zetten.
En inderdaad niet handsfree bellen, kortom, even langs de kant zetten levert al snel zo'n 300 € op.
De moeite waard.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 10:55

Dhr Van Tast | 19-09-10 | 10:47
We rijden niet allenmaal BMW heur.
Dit is nou precies wat er bedoeld wordt met geen ontzag meer meer hebben, nu met z'n allen politie bashen, een veeg teken.
Moet je in Frankrijk of Italie en ook nog Engeland komen, heb je niks te vertellen.

lanex | 19-09-10 | 10:53

@Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:48
dan hebben we de artiestennaam al van Koos Spee;
Gooze Clittman.
;)

Rest In Privacy | 19-09-10 | 10:52

lion@night | 19-09-10 | 10:45
nope, sterker nog, ze zijn best wel aardig die pliesies, 5 x aangehouden waarbij ik geen rijbewijs bij me had, nog nooit een boete voor gekregen...

MichieldeMuiter | 19-09-10 | 10:51

lion@night | 19-09-10 | 10:47
Het zou pas echt lachen zijn als die agent even zijn bordje "volgen" aanzet en hem een bekeuring geeft............ en dan gelijk voor alles. Geen rijbewijs bij zich hebben, te hard rijden, telefoon in de hand tijdens het autorijden, etc, etc.

kleingrutter | 19-09-10 | 10:51

kleingrutter | 19-09-10 | 10:47
Misschien heet deze malle jongen wel Roderick, ofzo.

Vincent zou ook kunnen.

Even kansloos.

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:49

@ ZDEV | 19-09-10 | 10:43
Gaat bij mij al jaren goed, cruise op 130 dus ongeveer 124 km/u en ik kachel gewoon door en ben nooit aangehouden sinds ik dat doe, hoewel je wel op moet passen voor medeweggebruikers die dan ineens opvallend in de remmen duiken als ze politieauto zien.

vandezijlijn | 19-09-10 | 10:48

lion@night | 19-09-10 | 10:44
Doen we !

Al zie ik zelf toch meer in een HP-versie.

Met een hoofdrol voor Dhr. K. Spee.

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:48

-weggejorist-

Dhr Van Tast | 19-09-10 | 10:47

@zeg maar jansen | 19-09-10 | 10:44
filmen is inderdaad nog lastig, de kwaliteit van het filmpje is bedroevend.
En dan ook nog het domme commentaar er bij.
Ik vrees overigens dat we nu nog meer van dat soort filmpjes gaan zien.
*zucht*

Rest In Privacy | 19-09-10 | 10:47

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:44
Net zoals die Balle....
Ik denk dat deze wel uitkijkt want hij weet dat ie wordt afgebrand door de reaguurders ;-) We hebben er zin an...

kleingrutter | 19-09-10 | 10:47

denkmetkoosmee | 19-09-10 | 10:35
U bent gewoon een hoer Koos.
Eentje van de spam, zeg maar.

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:46

ZDEV | 19-09-10 | 10:35
Vanuit een Lambourghini kun je toch alleen tegen de velgen van een pliesiewagen kijken?

OoO | 19-09-10 | 10:45

@MichieldeMuiter | 19-09-10 | 10:42
en?
al een 'transactievoorstel' op de mat gehad ivm recidive?

Rest In Privacy | 19-09-10 | 10:45

Er is maar één iemand in overtreding en dat is de filmer zelf, twee keer zelfs. Erg treurig dit soort berichten met bijbehorende filmpjes. De politie heeft (indien nodig) ontheffing van verkeersregels, ook wanneer ze geen optische- en geluidssignalen gebruiken. De maximumsnelheid buiten de bebouwde kom is voor hen 160 km/h. Willen ze harder, dan moeten ze zich bij de meldkamer melden. Deze agent zal ongetwijfeld een goede reden gehad hebben om zo hard te rijden. En mocht je twijfelen, dien dan lekker een klacht in.

pb.ning | 19-09-10 | 10:45

die hele snelheidsdiscussie is niet echt interessant Maar ik vind het wel bijzonder worden als de kit niet alleen vindt dat ze moet reageren maar ook een op voorhand onzinnige smoes verzint. Bedek het falen met liegen denken ze daar kennenlijk nog steeds. Wat doet dat per jaar, persvoorlichter bij de pliesie?

bobdobalina | 19-09-10 | 10:44

Heeft de politie niet wat beters te doen dan hard rijden?
De afgelopen tijd heb ik heel wat ongure tronies voorbij zijn komen op GeenStijl in prima kwaliteit.
Kan Ernesto Hirsch Stalin mij vertellen hoeveel van die duidelijk in beeld gebrachte criminelen zijn opgepakt?
Natuurlijk niet, daarvoor ontbreekt de menskracht bij de pliessies, die moeten flitsen en bekeuren om het gat in de begroting te dichten.

necrosis | 19-09-10 | 10:44

@Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:41
Je hebt weer goud in handen ;)
Suske en Wiske en de snoeihard sjeesende smerissen.
Claimen die titel Teun!

Rest In Privacy | 19-09-10 | 10:44

lion@night | 19-09-10 | 10:41 Ja, die hebben tegenwoordig ook een computer, en cursus om er mee om te leren gaan en zo, dat kun je zien aan de reacties op werkdagen in deze panelen.
En de filmpjes die opgestuurd worden. Dat hebben ze dan net geleerd.

zeg maar jansen | 19-09-10 | 10:44

kleingrutter | 19-09-10 | 10:38
Mogge Grutt.

En nu maar hopen dat dit ventje reaguurt en straks in den draden verschijnt om zichzelf te verdedigen.

Lache !

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:44

vandezijlijn | 19-09-10 | 10:38
Grappig genoeg ben ik daar wel eens mee weggekomen. Ik werd wel eens aan de kant gezet met de tip dit niet te vaak te doen. Maar als je netjes doorrijdt en niet drukt zijn ze best coulant. Tenzij ze die nacht geen sex hebben gehad, of net van de chef hebben gehoord dat het bonnenquotum van de maand nog niet is gehaald.

ZDEV | 19-09-10 | 10:43

Zometeen:
Wiel van Volvo burgermeester Emmen staat op stoep!
Wat denken wij daar van, Rut?

ojédiaré | 19-09-10 | 10:43

2 jaar geleden 30 snelheidboetes in een jaar gepakt, dit jaar nog maar 2 boetes. Het lijkt wel of ze steeds minder controleren want het ligt in ieder geval niet aan mij.... hehehe...

MichieldeMuiter | 19-09-10 | 10:42

@kleingrutter | 19-09-10 | 10:38
morgen Grutt!
Ik zei het ook al, een stakker die enorm geilt op het plaatsen van een filmpje van een te hard rijdend pliesiebusje.
Boeiend! duh...

Rest In Privacy | 19-09-10 | 10:42

@ denkmetkoosmee | 19-09-10 | 10:35
Tja politie Drenthe, daar reed een onopvallende politie Fiat Abarth met achter het stuur de heer van S (rest van de naam bij mij bekend) een motorrijder van de sokken in Havelte omdat hij "dacht" dat die er tussen uit peerde. De vriendin van die motorrijder kon gelijk met minimaal een gebroken been naar het ziekenhuis. De echte politie kwam er ook nog bij, ik heb nooit gehoord hoe dat afgelopen is.

vandezijlijn | 19-09-10 | 10:42

Overigens zal het mij niet verbazen dat de opa van dit ventje zeer vout in de oorlog is geweest.

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:42

Was dat nou de flitsagent, de vorige keer?

Einde van de Domheid | 19-09-10 | 10:42

denkmetkoosmee | 19-09-10 | 10:35 Dossiers aanleggen. Jij bent zeker ook de regelaar van de buurt waar je woont? Altijd met petities in de weer, handtekeningen verzamelen tegen dit en dan weer voor dat.
Doe wat nuttigs met je tijd, ga solliciteren of zo.

zeg maar jansen | 19-09-10 | 10:42

@zeg maar jansen | 19-09-10 | 10:34
lol@dagopvang!

Rest In Privacy | 19-09-10 | 10:41

lion@night | 19-09-10 | 10:27
Mogge Lion !

Kan ook.

Maar ook een verbod op jongetjes die klinken als Heintje Davids met de baard in zijn keel, die filmend achter de Snoeiharde Smerissen aan rijden doet.

*Suske's en Wiske's checken gaat*

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:41

Deze "Brave burger" verdient een bekeuring voor het niet handsfree rijden.

Itastijl | 19-09-10 | 10:38

Onder het motto controleer de controleur? Was zeker wel spannend, 150 rijden en filmen...

Erg sneu, gaan we nu alles filmen wat de politie doet?! Grow up...

ploerdtjen | 19-09-10 | 10:38

Lekker laten rijden. Zij voeren hun taak uit.

Aan de politie is vrijstelling verleend voor de bepalingen van het verkeersregels (RVV 1990). De politie mag o.a. legaal op de vluchtstrook rijden, door rood licht rijden, over een busstrook rijden en de maximum snelheid overschrijden. Dit is wel aan twee voorwaarden verbonden: de verkeersveiligheid mag niet in gevaar worden gebracht en het gebruik van deze vrijstelling moet noodzakelijk zijn voor de opgedragen taak.

Politievoertuigen die gebruik maken van deze vrijstelling zijn niet verplicht daarbij optische- en geluidssignalen te voeren.

Voorbeeld 1
Surveillanten krijgen een melding dat op de autosnelweg, op de andere rijbaan, een auto rijdt waarvan de bestuurder is doorgereden na een aanrijding. Om dit voertuig te kunnen onderscheppen is het belangrijk dat de politie zo snel mogelijk op die andere rijbaan terecht komt. In deze situatie is het gebruik van optische- en geluidssignalen niet vereist omdat er geen sprake is van een levensbedreigende situatie. Het is echter wel van belang dat de politie zo snel mogelijk naar de andere rijbaan gaat.

Als u slachtoffer zou zijn van een dergelijk incident verwacht u ook dat de politie adequaat reageert. Het is niet altijd zichtbaar onder welke omstandigheden de bestuurder van het surveillancevoertuig gebruik maakt van deze ontheffing. U mag er vanuit gaan dat op een juiste wijze gebruik wordt gemaakt van deze vrijstelling.

Voorbeeld 2
Niet alleen bij incidenten rijdt de politie harder dan is toegestaan. Het KLPD heeft ervoor gekozen om inhalende surveillance toe te passen. Immers, als het politievoertuig de toegestane snelheid rijdt, zou het politietoezicht te weinig opvallen. Door inhalende surveillance heeft de politie overzicht en kan al rijdend beter controleren op bijvoorbeeld technische staat voertuigen, gordelgebruik en snelheidsovertredingen.

Optische- en geluidssignalen
De vrijstelling staat los van het gebruik van optische- en geluidssignalen. Het voeren van optische- en geluidssignalen maken het politievoertuig tot een voorrangsvoertuig en weggebruikers dienen dan dit voertuig, onder alle mstandigheden, vrije doorgang te verlenen. Bij het gebruik van optische- en geluidssignalen is het politievoertuig over het algemeen, in opdracht van de meldkamer, onder weg naar een levensbedreigende situatie waarbij elke seconde telt.

Gripzz | 19-09-10 | 10:38

-weggejorist en opgerot-

PietHeyn | 19-09-10 | 10:38

@ ZDEV | 19-09-10 | 10:30
"Haalde hij mij weer in, boos kijkend en wijzend op zijn eigen teller. "
Als je echt slim was geweest had je hem tijdens het inhalen geen blik waardig gegund en gewoon (quasi nonchalant) recht voor je uit moeten blijven kijken. Kan die agent wel druk op zijn teller wijzen maar dat doet hij dan ook voor de kat zijn viool.

vandezijlijn | 19-09-10 | 10:38

Goedenmorgen @ all
Wauw, een pliesiebusje filmen door zo'n kakker die met een air van hier tot tokyo straks via paps wel een leuk baantje krijgt.
Nee, dat is gewoon fout!

kleingrutter | 19-09-10 | 10:38

ZDEV | 19-09-10 | 10:35 Weet Flater wel dat jij z'n Frarie meegenomen had?

zeg maar jansen | 19-09-10 | 10:37

Zou leuk zijn als achter de "brave burger" nog een "brave burger" aan het filmen was. En nog een. En nog een. En dan klagen over privacy... en de big brother maatschijpij.

Itastijl | 19-09-10 | 10:36

MichieldeMuiter | 19-09-10 | 10:33 Daar is die meetcorrectie voor, en als de beambte een ambtsedige verklaring afgeeft ben je de sjaak. Helpt geen moedertjelief aan.

zeg maar jansen | 19-09-10 | 10:35

Politie Drenthe is een criminele organisatie.

Ik heb dossiers vol belastende informatie over Politie Drenthe over gesjoemel bij Politie Drenthe inzake flitsen. Over een niet-bevoegde snelheidscontroleur en de meineed die werd gepleegd om dat te verdoezelen. Toen ik die zaken publiceerde op www.flitsservice.nl vlogen de (meinedige bekeuringen mij om de oren.

En nu is er dan de flitsdode op de A28 bij Pesse, waar de snelheidscontroleur snel zijn cameraset weghaalde.

denkmetkoosmee | 19-09-10 | 10:35

MichieldeMuiter | 19-09-10 | 10:31
LOL, dit zijn geen Belgische DAF-paardjes maar Italiaanse. Zeg maar een soort Fiat want ook vier wielen, koetsje, stuur maar dan net iets anders.

ZDEV | 19-09-10 | 10:35

haha wat een zielige vertoning toch weer...

swift0321 | 19-09-10 | 10:35

bestuurder eerste filmpje kreeg zeker bon want de pliessie bussie reed later achter hem en zal toch kenteken wel hebben genoteerd en is filmen terwijl men 150 rijd niet net zo strafbaar als telefoneren achter stuur of zijn de bonnen nog onderweg

pjotr1932 | 19-09-10 | 10:35

lion@night | 19-09-10 | 10:32 En al z'n vriendjes van de dag-opvang geven hem er dan 'kudo's' voor.

zeg maar jansen | 19-09-10 | 10:34

Gvd, krijgen we dit weer. Autoloze zondagen:
www.telegraaf.nl/binnenland/7693618/__...

Welke raamambtenaar heeft dit nou weer bedacht. Wanneer krijgen we ambtenaarloze dagen, weken, maanden, jaren?

ZDEV | 19-09-10 | 10:33

Quacka | 19-09-10 | 10:31
Als de snelheid van de politiewagen niet geijkt is, kunnen ze volgens mij niet zomaar een boete uitschrijven...

MichieldeMuiter | 19-09-10 | 10:33

@zeg maar jansen | 19-09-10 | 10:28
Inderdaad.
Het komt bij mij over als;
'hé, ik zie nu ook een pliesiebusje hard rijden. Gaaf man! Kan ik ook een filmpje op Dumpert plaatsen'.

Zielig dus.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 10:32

ZDEV | 19-09-10 | 10:30 440 PK? Waar heb ik dat toch eerder gezien?
Ach die blaaskaak van Flater, die is daar ook altijd zo vol van.

zeg maar jansen | 19-09-10 | 10:31

Ik heb inmiddels meer respect voor een hondedrol......

pennestront | 19-09-10 | 10:31

ZDEV | 19-09-10 | 10:30
440 pk is toch niet zoveel voor een vrachtwagen ?..

MichieldeMuiter | 19-09-10 | 10:31

Ben benieuwd hoe de filmers reageren als over een paar weken een bon voor te hard rijden op de mat valt. Immers: de agenten in het busje konden zien dat degene achter zich te hard reed.

Quacka | 19-09-10 | 10:31

A6 vorige week. Politiebusje reed 145KM/h. Ik reed er achter, op de cruise control. Ging hij ineens 120 rijden. Ik er dus voorbij. Haalde hij mij weer in, boos kijkend en wijzend op zijn eigen teller. Ja eh.... had er dan eerder effe op gekeken, meneer de VMBO-ert!

Maar goed, ben netjes achter hem gaan rijden. Totdat ie de afrit pakte. Toen heb ik de 440 paardjes in het vooronder opdracht gegeven de verloren tijd in te halen.

Het gemak waar dat tegenwoordig mee gaat. Niks geen 440 paarden voorspannen. Niks geen suikerklontjes geven. Niks geen zweepjes of 'hup' roepen. Gewoon op het sportknopje drukken en het rechtervoetje omlaag. Pedal to the metal en brullen maar. Heerlijk op zo'n lege snelweg.

ZDEV | 19-09-10 | 10:30

lion@night | 19-09-10 | 10:26 Beetje sneu, dat accentje ook van die filmert in z'n commentaar.

zeg maar jansen | 19-09-10 | 10:28

Wees blij dat ie een beetje doorkachelt, anders hangt er weer een kilometers lange rij hypocrieten achter een pliesiewagen die precies 120 rijdt...

MichieldeMuiter | 19-09-10 | 10:27

Vroeger stelde men wel eens de vraag: "Als hij in de sloot springt, moet jij dat dan ook doen?"
Zoiets is dit ook, je ziet een politiebusje wat harder rijden dan is toegstaan, je weet al dat ze altijd een smoesje hebben waarmee ze dat ineens mogen en toch ga je er dan achteraan met dezelfde snelheid én een gsm in je hand.
Wat zou de filmert in kwestie hebben verklaard wanneer het bij hem fout zou zijn gegaan?
Tip aan de politie, zie je in je spiegeltje iemand aankomen die dezelfde rotgang er in heeft zitten als jijzelf, zet 'm maar aan de kant.
Het filmen zal dan snel gedaan zijn.

zeg maar jansen | 19-09-10 | 10:27

@Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:22
Mogge Teun!

Ik zeg snelheidbegrenzers op bussies...

Rest In Privacy | 19-09-10 | 10:27

Zo langzamerhand kan er een nieuw tv-programma opgestart worden;
'machtsmisbruikers'

Maar goed, vind te hard rijdende politiebusjes filmen een beetje zielig.

Rest In Privacy | 19-09-10 | 10:26

Zo hé, mogguh.. nog niet helemaal wakker:
Paoutparkerende moet natuurlijk Foutparkerende zijn!

Mastermattie | 19-09-10 | 10:25

Jah, typisch... degene welke er iets aan moeten doen komen er mee weg omdat ze zelf in staat zijn dit soort zaken te seponeren.
Hoe vaak hebben we dit nu al gezien...

- Racende verkeershandhavers
- Scheurende voorzitters VVN
- Paoutparkerende burgervaders
- etc...

En wat kunnen we eraan doen, niets... Hooguit online knallen, even media aandacht, glas, plas, was!

Mastermattie | 19-09-10 | 10:24

hahaha... die stem, wat een gaylord...

MichieldeMuiter | 19-09-10 | 10:24

Ook de politie rijd wel eens te hard... en dus? Lekker gevaarlijk al rijdens met een hand en met je rukke mobieltje in je andere hand kijkend naar je schermpje en dat een beetje heel zeikerig van commentaar gaan voorzien? Wie is er dan gevaarlijk bezig?!?

OldSkooler | 19-09-10 | 10:24

Heeft die gast niks beters te doen? Huilie doen over die pliesiebus en zelf 150 rijden met de camera in de hand? Get a life!

3 in rij kassa erbij | 19-09-10 | 10:24

Mogge @ Joris !

U bent zo snel als een pliessiebussie !

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:22

Gewoon boven de toegestane max automatisch zwaailicht en sirene aan. En dan de bestuurder van de pliesiewagen tekst en uitleg laten geven.

OoO | 19-09-10 | 10:22

Hebben de Nederlandse Studentjes niets beters te doen ?

Teun van het Tuinpad | 19-09-10 | 10:21

-weggejorist-

KropjeSla | 19-09-10 | 10:20

-weggejorist-

datzaltochniet | 19-09-10 | 10:20

-weggejorist-

datzaltochniet | 19-09-10 | 10:18

Ook hier zal de pliesie wel weer een antwoord op hebben. Als wij aangehouden worden voor zo'n overtreding en je verteld hetzelfde lulverhaal dan krijg je er nog een prent bij.

Barbatruuk! | 19-09-10 | 10:17

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl