Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Cursus graaien in gezondheidszorg, deel 2

rsz_1afbeelding_5.jpg Goed, gisteren in les 1 van onze cursus "hoe graai ik zoveel mogelijk pecunia bij elkaar op kosten van de belastingbetaler" hebben we geleerd dat de zorgsector de beste plek is om schaamteloos te grabbelen en graaien. Die AWBZ is er tenslotte niet voor niets. Vandaag les 2: zorgmanager worden. De zorgmanager is meestal een “sociaal betrokken” babyboomer, die zoveel mogelijk handen van het bed afhoudt en de zorginstelling zo ondoorzichtig mogelijk tracht te maken. Adri van den Berg is zo iemand. Om toch met de VUT te kunnen terwijl die is afgeschaft maakte Adri zoveel mogelijk ruzie met de medische staf van het Albert Schweitzer-ziekenhuis in Dordrecht. Resultaat: een oprotpremie van 215.000 euro zonder Balkenende-norm bij vrijwillig vertrek van Adri. Kassa! U moet weten dat het in de zorg wemelt van de exorbitant hoge vertrekregelingen. Daarom zijn er ook zorgmanagers, die functie is namelijk bedacht door dezelfde mensen die ook de vertrekregelingen in de zorgsector bedachten. Winwin, dat is Latijn voor babyboomer. Moraal van deze les: belastinggeld is altijd beter besteed aan u als manager dan aan creperende patiënten. Die doen toch niks leuks met dat geld. Tot de volgende les!

Reaguursels

Inloggen


Geld te kort in de gezondsheidszorg de burger maar betalen voor die graaiers wat een schoften zijn dat wat een slecht contracten worden er gemaakt weg met al die smerige graaiers het zijn dieven meer niet en maar belasting en alles betalen voor dat gespuis.

bernhardes | 08-08-10 | 20:53

Minister Klink , u zegt dat de gezondheidszorg onbetaalbaar wordt????!!!!!
Weet u nu hoe dat komt of leest u deze artikelen niet?
Stop met die idiote uitkeringen aan die mislukte managers en we kunnen de premies weer verlagen en stop met alle verbouw en aanbouw van ziekenhuizen die er net staan dan houden we geld over!!!!!! En stop met al die vergaderingen en urenlang geklets en ga werken, net als vroeger!!!

piet de hond | 07-08-10 | 14:42

Men heeft de uitvoering van de AWBZ kapot gemaakt.

Pietje Bell1 | 07-08-10 | 13:02

Ik heb een aversie tegen het negatief gebruik van de term "babyboomers" de volgende tekst is niet van mij,maar sluit me er wel bij aan:

Ze zijn overigens in goed gezelschap, want Balkenende heeft vanaf zijn start deze beschuldiging in het zadel gezet en voortdurend herhaald. Maar nu wordt het al te gek.

Een vijfentwintigjarige die beweert dat de babyboomers alleen maar geprofiteerd hebben van de voorzieningen moet de geschiedenis overdoen. Zo had de babyboom geen studiefinanciering. Integendeel, de meerderheid van de babyboom studeerde niet omdat arbeiderskinderen moesten werken voor het onderhoud van het ouderlijk gezin en ze werden geblokkeerd door de sociale orde of kerk die het ontstijgen aan een lager/modaal milieu verwerpelijk vonden.

Ook de geneugten van vrijheid en opstand bleven beperkt tot een kleine bovenlaag. Bij alle andere voorzieningen past nuance. De babyboom betaalde bijvoorbeeld solidair voor ouderen die nooit AOW-premie betaald hadden. De babyboom zat ook in de oliecrisis (met wurgende rente op hypotheken) ook in de crisis van tachtig, ook in werktijdverkorting waarvoor geen werkgelegenheid terugkwam, ook in alle bezuinigingen sinds de jaren tachtig, ook in de omslag naar middenloonpensioen.

Maar deze discussie is onvruchtbaar. We kunnen geen lijstjes maken van wat de ene generatie wel kreeg en de andere niet. De babyboom kan ook niet zitten mokken over de latere generaties met wel studiefinanciering, kinderopvang, jaartjes backpacking of vrijheden en sociale mobiliteit die wel in de jaren 60-70 zijn voorbereid maar die vooral gevierd zijn door latere generaties. Dat geldt ook voor overschatte welvaart.

Generatiedenken is een vloek. De generatie babyboom was gewoon een generatie die op een bepaald moment geboren is en het wel en wee van een tijdvak meemaakte zoals het iedere generatie vergaat.

Wat die twitterende pruilende halftwintigers en dertigers aangaat; zij vertonen vooral verwend gedrag en de kortzichtigheid van de gegoede klasse. Zij beseffen niet dat de babyboomgeneratie net zoals iedere generatie voor 70% bestaat uit minimum tot modaal met het financiële pensioenplaatje wat daar bij hoort.

Een bevroren AOW, een niet-geïndexeerd zelfs eventueel verlaagd pensioen, een ingezette fiscalisering, een verhoging van zorgkosten, verhoudt zich al lang niet meer met de afspraken. En trouwens wie gaat er profiteren van eventuele babyboomreserves als straks de successie omlaag gaat?

Of de grens van de AOW verhoging eerlijk is, kan ik niet beoordelen. Ergens valt een snijpunt zoals dat met alle veranderingen is en waarin begrepen moet worden dat de wet voor ingrijpende wetswijzigingen overgangsperioden moet inbouwen. Ook gelijke behandeling is niet makkelijk te hanteren als de mensen niet in gelijke omstandigheden verkeren.

Of de inhoud van de nieuwe AOW-wet eerlijk zal zijn, is een andere vraag. Voorlopig lijkt het erop dat de malus betaald wordt door kleine lieden met minder levensverwachting en beroepssatisfactie en dat de bonus terecht komt bij de geprivilegieerde 30% van onze maatschappij. Als de twitterende opstandelingen daarover willen protesteren vinden ze waarschijnlijk het overgrote deel van de babyboom strijdbaar aan hun kant. Maar ik vrees dat de meeste pruilende twitters tot de bonusgroep behoren. Zijn het trouwens vooral jonge vrouwen in het kielzog van Mei Li Vos?

Ik haat de babyboomgeneratie, hoorde ik laatst zo’n juffer op tv zeggen. Dat mag je zeggen in Nederland. De babyboom zelf reageert niet; die is bang en voelt zich gecriminaliseerd. Leuk om zo de ouderdom ingestuurd te worden.

Maar erger is de algemene teneur. Al we in Nederland een sociaal of economisch ‘probleem’ hebben, schijnen we een groep te mogen criminaliseren. Zo voeren we, overigens ook sinds de start van Balkenende, al jaren een onsmakelijke discussie over allochtonen. Nu is de babyboom de zondebok. En morgen? De geestelijk gehandicapten, de IVF-ouders, de kankerpatiënten, de kleuterjuffen? Roept u maar.

Laten we ons hernemen. En als onze bestuurders gebruik willen maken van ongenuanceerde, ordinaire, onethische ezelsbruggetjes om democratisch niet gedragen doelen te bereiken, laten wij hen dan niet volgen

houjewaffelman | 07-08-10 | 12:43

There will be blood...

Patrick Zweedsey | 07-08-10 | 11:00

noem het gewoon stelen. dief.

cabbit | 07-08-10 | 09:53

Die Bart komt zo steeds beter in vorm. Goed dat je expliciet de babyboomer noemt, de graaierTgeneratie

azijnseikerT | 07-08-10 | 08:25

Snappen jullie nu waarom de zorgpremie (ook weer verplichte winkelnering) ieder jaar >10% stijgt? Die managers en het personeel hebben gewoon recht op deze bonussen. Vooral als je slecht presteert in deze sectoren, kan je het meeste binnenhalen. Zo ook bij de Hogescholen, gesubsidieerde stichtingen enzovoort.

Milton Friedman | 07-08-10 | 07:59

Het probleem zit hem in het arbeids- en ontslagrecht in dit land. Daardoor kunnen miljoenen uitvreters opkosten van belasting- en premiebetalers tot aan hun riante (pre)pensioen vegeteren. Slappe en/of corrupte 'insiders' betuurders en toezichthouders maken het alleen maar erger. Iedereen in de collectieve sector weet dat als je je rond je 40e voorgoed 'ziek' meldt, je tot aan je 65e volledig salaris + alle andere 'rechten' kunt houden, danwel opeisen. Mensen, wel allemaal netjes je belasting en premie betalen hoor. Dat geld wordt goed besteed voor jullie. Die Gutmenschen zijn heel betrokken bij de samenleving. Verplichte winkelnering is de pest van elke samenleving.

Milton Friedman | 07-08-10 | 02:44

Die 21500,- die krijgt hij wel per jaar tot aan zijn riante pre-pensioen. Zo zit het arbeidsrecht gewoon in elkaar in dit land, alleen voor de publieke sector natuurlijk. Daar zijn de bestuurders en toezichthouders (PvdA/CDA (o.a. Doekel)/D66/GL) onderdeel van het complot om met zo weinig mogelijk inspanning zoveel mogelijk van de belasting- en premiebetaler te stelen. Betuurder bij de ene Stichting en directeur bij de andere en vise-versa. Elkaar de bal toespelen heet dat. Voor wat hoort wat.

Milton Friedman | 07-08-10 | 02:31

-weggejorist-

saxas | 07-08-10 | 00:36

Een palliatieve afvloeiregeling past beter bij dit soort onbeschaamde types.

PG4161 | 07-08-10 | 00:33

@ Kapitein Sjaak Mus,

ook een goeie!

InSmithereens | 07-08-10 | 00:07

"Cursus graaien in gezondheidszorg, deel 2". Whoa, een "manager". Oud nieuws. Een managers functie wordt vaak overschat en teveel betaald.

Er zijn zovele goede mensen in de zorg. Petje af!!. Helaas bevestigen de enkele uitzonderingen de regel. Maar wie zegt dat het altijd managers zijn (meestal wel de logische keus wat mij betreft)? en wie zegt dat het altijd ten koste gaat van de belastingbelater en niet rechtstreeks de client?
Food for thought. Feiten genoeg. Althans, bij mij wel.

InSmithereens | 07-08-10 | 00:05

Die veelgesmade managers zijn toch maar de olie in de machine.
Zonder deze deskundigen lag de hele gezondheidszorg al lang op z'n bips. Dat geldt ook voor de medisch specialisten die na een lange studie recht hebben op een redelijk inkomen. Vier ton is nauwelijks kostendekkend om een praktijk te kunnen draaien.

Neen, de echt onnodige kosten worden gemaakt door al dat lagere personeel en die zogenaamde hulpverleners.

Ezelsbrug: "Een raad van bestuur kost niet duur, maar therapeuten kosten kluiten".

Ik som even op: (zonder volledig te willen zijn) Verpleegkundigen, nurse practitioners, fysiotherapeuten, manueel therapeuten, Mensendiecktherapeuten, Cesartherapeuten, diabetesverpleegkundigen, diëtisten, klinisch psychologen, verbandmeesters, wijkverpleegkundigen, prikzusters, thuiszorgmedewerkers, ergotherpeuten, mondhygiënisten, verloskundigen, bezigheidstherapeuten en meer van dat soort types die uit de ruif meevreten -van uw belastingcenten- maar geen wezelijke bijdrage aan de volksgezondheid leveren. Schoon stromend water heeft meer mensenlevens gered.

Ik ga voorbij aan alternatieve lieden, omdat die veelal persoonlijk betaald dienen te worden en daarmee niet op het door de overheid gefinancierde gezondheidszorgbudhet drukken.

Het wordt tijd dat wij weer genoegen leren nemen met een ouderwetse, gedreven, mannelijke huisarts (geen deeltijdvrouwtjes die "het erbij doen maar vooral thuis voor de kinderen willen zijn") met een 7x24 roeping en een grote pot met beproefde pillen (een pijnstiller, een antibioticum en immonium). Desnoods voor de crepeergevallen een snijdend specialist in het ziekenhuis en voor de wanhopigen een kruidenvrouwtje.

Dan kunnen we al die mulo'ers die doktertje spelen afschaffen.
Een baan laten zoeken, werken voor je geld.

Kapitein Sjaak Mus | 06-08-10 | 23:49

Adri blijkt ook predikant geweest te zijn ?!?!?!?!?!!? wtf
O Heer, laat uw toorn op hem nederdalen.....

DrVandy | 06-08-10 | 23:36

@havanaaan - volgens mij is iedereen het vooral erg zat met die laag graaiende managers in de zorg en niet zozeer met de verpleegkundigen en artsen. Ik weet van menig medisch specialist dat ze het bloed wel kunnen drinken van die laag loze managers die veel met vergaderen hebben en weinig met geneeskunde of zorg.
En doe niet zo boos, havanaaan.

Maar goed Geenstijl. Iedere keer stukjes plaatsen is wel leuk hoor. Valt iedereen er weer overheen. Bladibla. Tot het volgende topic. Kunnen we er niet gewoon iets aan doen? Ik ben er namelijk wel klaar mee, met dat navrante gebrek aan integriteit.

RepubliekNederland | 06-08-10 | 23:24

'Topman ziekenhuis bedreigd' (05/12/08)

,,Dit soort kwetsend bedoelde opmerkingen op internet moet je naast je neerleggen,’’ zegt Van den Berg.
,,Het is de prijs die veel bestuurders in deze tijd moeten betalen. Het gaat erom wat mensen in evaluaties tegen je zeggen en daar kwam déze kritiek geenszins aan de orde.’’
www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/articl...

Prof. D.A.H. Vintik | 06-08-10 | 23:20

Kunnen al die IQ's van ongeveer 36 a 39 hun bek eens houden. Als je zoveel tijd hebt om te reaguren dan heb je zeker geen recht om mensen die echt werken in de zorg (de verpleegkundigen en artsen) zo af te zeiken. Jezus dit is zo Nederland. Werk je de ballen uit je broek, gaat een IQ van 36 zijn gram halen. Haal alsjeblieft een paddo, spring uit een raam op een terras in Amsterdam en doe het goed. Geen levenslange invaliditeit maar gewoon deaud. Simpele zielen, als je ooit een beademingstube nodig hebt krijg je hem van mij overdwars in je mik met een PEEP van 30+. Weet je niet wat PEEP is hou dan maar helemaal op.

havanaaan de | 06-08-10 | 23:13

Ziet er naar uit dat er in de zorg (en onderwijs en andere publieke sectoren) zo ontstellend veel geld omgaat dat het niet meer te beheersen is en graaien te gemakkelijk gemeengoed is geworden.
Er zit gewoon veel te veel geld. 18 miljard bezuinigen moet ruimschoots te halen zijn. Per jaar, alles bijelkaar.
Maar dat wordt moeilijk, want de graaiers en hun ambtelijk ondersteuners zitten nou net op de posities waar de beslissingen worden genomen.

Zoetwaterpanharing | 06-08-10 | 23:03

@pwman | 06-08-10 | 22:19
"In deze periode heeft Van den Berg tevens de studie Bestuurskunde aan de Universiteit Tilburg afgerond."
www.asz.nl/professionals/nieuws/2008/1...

Prof. D.A.H. Vintik | 06-08-10 | 22:59

Welke regering doet hier nu eindelijk eens wat aan?
Denk zowel links als rechts niet want ze doen lekker mee met het spelletje.
En het volk heeft geen steil om zich kwaad te maken en leest morgenochtend weer lekker de telegraaf.Slaap lekker allemaal,straks begint de voetbal competitie weer hoor.

H.Erman | 06-08-10 | 22:32

Ik kan uit eigen ervaring mededelen dat het sterft van dit soort tuig in de zorg; de zogenaamde managers die door groei en ancienniteit op dit soort plekken terecht zijn gekomen. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar de diploma's van deze Van den Berg: half afgemaakte studie geschiedenis wellicht en verder niks??

pwman | 06-08-10 | 22:19

weet niet wat triester is.. dit gevalletje of degene die dit hebben goedgekeurd o.a de raad van toezicht, raad van comissarissen en meer van die clubjes.
Ging ook al fout bij deel 1 van dit onderwerp.
En dan hebben we het nog niet over alle andere gevallen waar de commisarissen en toezicht houders falen.

Blijft om te kotsen en zolangzamerhand heb ik niet het idee dat dit ook maar door iemand opgelost word zonder eens flink met de rode pen te gaan werken. Mensen die fout gaan op deze manier op een zwarte lijst en nooit meer aan het werk in de publieke sector..

DutchFIX | 06-08-10 | 22:10

Managers, het grootste tuig!

pe4444 | 06-08-10 | 22:03

Zoals ik bij het vorige topic schreef: hoog tijd voor de GS zomertoer langs alle graaiers. We komen naar je toe deze zomer! Persoonlijk, met z'n allen...

ZDEV | 06-08-10 | 21:12

En zo is het maar net, het is toch fijn om te weten dat je, je BMW bij kale kindjes met kanker hebt weggegraaid.

Ariel | 06-08-10 | 21:06

Kan niet wachten op deel III. Heb namelijk nog een appeltje te schillen met die zorg-maffia.

kitspuit | 06-08-10 | 20:41

Kijk daar hebben we de echte uitvreters! Als je alle aandacht richt op dit soort lieden in plaats van die enkele bijstandstrekkers die maar niet aan het werk willen, dan bespaar je veel meer!

lauwebal | 06-08-10 | 20:35

Niet alleen Adri:
De ontslagen topmannen Haijo Pietersma en Leen Pijpers van het Albert Schweitzer ziekenhuis beurden vorig jaar samen meer dan 1,1 miljoen euro aan salaris, bonus en ontslagvergoeding in 2009.
Adri kon wat stoerdere praat xerkondigen op de nieuwjaars borrel 2010. War jullie samen verdienen doe ik in mijn eentje. Knap he?

wILL | 06-08-10 | 20:28

215k per jaar op kosten van de belastingbetalert!
Meneer de babyboomert zal ook wel een pensioen tegen eindloonregeling hebben
dus het feest gaat nog wat langer door.

Ted de la Koers | 06-08-10 | 19:56

Geenstijl hinkt op twee gedachten. Als je propageert dat de maatschappij het beste loopt als iedereen graait en graait, dan moet je niet zeuren als het toevallig van jouw centen is. Je weet toch zo goed dat dit het superieure systeem is? In de rechtse bijbel staat nergens dat je overal mag stelen behalve van de belastingcenten. Kijk maar naar de hypotheekrenteaftrek. Leve de dieven.

vanessa sch. | 06-08-10 | 19:50

Opeens weet je het, je wordt manager! Kom, laten we allen manager worden in de publieke sectoren, dan hebben we niets meer te klagen.

Eagle_Eye | 06-08-10 | 19:44

Interessante serie begint dit te worden.
Goedgekeurd graaien van publieksgeld als actief bestuurder (manager etc.) geeft al reden tot vraagtekens en verontwaardiging. Zorgpremies zijn opgelopen, dekkingen afgezwakt en eigen risico (tegenover eerst nog compensatie bij geen aanspraak op zorg, medicijnen) is geïntroduceerd, met groeiend gehalte.

Wat hier speelt, vertoont een structuur.
De bestuurders onderling krijgen ruzie en dankzij dik geïsoleerde contracten kunnen ze opstappen zonder verlies van welstand. Ergo, in zo'n situatie mag er een schep bovenop.
Interim-lieden komen de boel tegen eveneens royale facturen opvangen (soms jarenlang - hoezo interim?) en zijn na hun klus niet meer verantwoordelijk.

Wie denkt dat het zo selectief lucratief blijft, nu de PVV (Fleur Agema in het bijzonder op dit dossier) in de boardroom van BV Nederland zit, vergist zich.

Kudtkip | 06-08-10 | 19:31

Dikke vette salarissen horen niet in de zorgsector en alle sectoren wat uit gemeenschapsgeld wordt betaald. Alles moet openbaar om deze uitwassen te stoppen
Reykjavik | 06-08-10 | 17:43
De toezichthouders maw commissarissen zijn de schuldigen, het is allemaal 'the old boys network' (CDA) wat dit bewerkstelligt.

lanex | 06-08-10 | 19:27

Schandalig dit. Smerige graaiers.
Voor 215.000 euro moet ik een hele ochtend hard werken.

Prins_Bernhard | 06-08-10 | 18:38

Geeft niks. Als VVD en CDA het uit gaan maken is er straks sowieso geen 'zorg' meer.

panadol | 06-08-10 | 18:38

Is toch bekend? Er wordt wat opgelicht in dit land.
Ergste is: NIKS AAN TE DOEN.

grote haas | 06-08-10 | 17:56

Walgelijk.

Rest In Privacy | 06-08-10 | 17:52

Het moet gezegd worden: het meeste van dit tuig is CDA-er. Velen Christelijken hebben hun C verwisseld voor Crimineel. Ze zien dat zelf anders natuurlijk. Het wordt tijd dat ledenlijsten van politieke partijen openbaar worden. Dan kan iedereen zien wat de leden van een partij uitvreten en hoe zij zichzelf subsidie geven, wanneer ze twee petten op hebben.

kriep | 06-08-10 | 17:45

Heren, heren, heren,

De PvdA en Groen Links regeren over delen van de publieke sector, het CDA over banken, andere delen van de publieke sector en vernield het buitengebied en de VVD bestrijkt de private sector. D'66 zit overal waar veel poen valt te verdienen.
Het is echt helemaal democratisch verdeeld. Kortom, niet zijken. Als u verder wilt komen in het leven moet u gewoon lid worden van een dezer partijen en zich aanpassen door likken en vlijen.
De zielepoten van de PVV en de SP begrijpen gewoon niet hoe het in elkaar zit en de reaguurders van GS begrijpen er helemaal niets van. Stellertje jaloerse loosers.
Toon eensch wat VOC-mentaliteit i.p.v. dat morele gedoe over normen en waarden. Graaien is slim en u heeft er recht op als u de juiste keuzes maakt.

Jarre Tell | 06-08-10 | 17:44

Geachte heer Van den Berg.
Gelezen hebbende over uw meer dan schandalige oprotpremie ad ruim twee ton per jaar ben ik van mening dat:
- u zich driemaal in de rondte dient te schamen
- u dit waarschijnlijk niet doet omdat u anders die regeling niet zou hebben geaccepteerd
- ik derhalve een diepe minachting jegens uw persoon tot uitdrukking zou willen brengen
- hetgeen ik bij deze dan ook vol overtuiging doe.
Moge de u resterende levensdagen bewolkt zijn...
Hoogachtend,
Reykjavik.

Reykjavik | 06-08-10 | 17:43

Adri is een hypocriete kleautzak. Hij bevestigt het beeld dat ik heb van de rechtgeaarde PvdA-lul: een achterbakse profiteur.
.
Kijk in de spiegel Adri en geef dat belastinggeld terug. Arrogante droplul.

FreshClash | 06-08-10 | 17:30

koerbagh ® | 06-08-10 | 16:22
Hoe dan ook kost het een hoop geld om te zeggen dat de handen aan het bed niet hard genoeg wapperen. Heel erg vind ik dat.

Trein meisje | 06-08-10 | 17:30

P.v.d.A. lid!

baanaru | 06-08-10 | 17:20

@SausMaster | 06-08-10 | 17:13
Schreeuw niet zo.

koerbagh ® | 06-08-10 | 17:16

-weggejorist-

SausMaster | 06-08-10 | 17:13

Regering denk effe na voor je investeert in de zorg.
Klink krab effe op je kop voor je weer poep gaat praten.

jankaas | 06-08-10 | 17:08

De oplossing is zo simpel: versoepel het ontslagrecht.

The Keymaker | 06-08-10 | 17:01

@Johnny Redt | 06-08-10 | 16:35
Doe geen moeite een zwitsal wordt toch nooit serieus genomen

25TaLife | 06-08-10 | 17:00

jezuz | 06-08-10 | 16:54
Nonsens. Hij is VVD-lid, vriend van Zalm en ze hebben dit besproken op het kantoor van de DSB.

Johnny Redt | 06-08-10 | 16:59

@TerraceCasual | 06-08-10 | 16:10
Euh, wie?

Lampekop | 06-08-10 | 16:57

Is lid van de PVDA en een grote vrind van Bos.Hebben dit besproken tijdens een etentje in Hilversum,verweg van de werkplek.Hij krijgt nog veel meer,allemaal nabetalingen van uitgaven tijdens zijn dienstverband.ongeveer 200.000 eurotjes.

jezuz | 06-08-10 | 16:54

Graaien doe ik ook graag met die 2 meiden op de pica.

Lampekop | 06-08-10 | 16:53

Ach ja, helaas is 215.000 neit zo erg veel in het top-management wezen van de zorgsector. Er worden nog veel exorbitanter bedragen weggegeven. 132 euri per maand zorgpremie zal spoedig niet meer voldoende zijn om de huidige dekking te houden, vrees is.
Als wij als decadente NL'ers nu toch eens de barricades op zouden gaan om ons weerzin hiervan uit te spreken tegen de mastodonten in DH.. maar nee, daarvoor moet het eerst zover de spuigaten uitlopen er geen redden meer aan is.
Ik persoonlijk heb mijn buik vol van die banale zorg premies, hoge eigen bijdrage en lachwekkend lage dekking (helemaal voor tandheelkunde is het om te huilen). Graag saneren die zorg en het oude zorgstelsel terug!

Kaposi_Sarcoom | 06-08-10 | 16:51

Werkers hebben de handen aan het bed, graaiers hebben de handen in de kassa. Natuurlijk ten koste van de handen aan het bed. En als u nu maar weet dat het graaien verschrikkelijk veel tijd, inspanning en creativiteit kost, dan begrijpt u misschien ook waarom daar een bovenmatig salaris, perfecte emolumenten en toekomstzekere bonussen tegenover moeten staan. De handen aan het bed vallen daarbij in het niet en zullen de graaiers dan ook een zorg zijn.

Bedotje | 06-08-10 | 16:49

DeGriek | 06-08-10 | 15:38

Je kan veel zeggen van de Grieken, maar daar doen ze het tenminste open en bloot iedereen kan het zien. Hier in Nederland gebeuren dit soort zaken stiekem.

LijstG | 06-08-10 | 16:47

Beste reaguurders,

Wat deze man doet is geheel volgens het ambtenarenrecht. Dat is dus heel legaal. Net zoals het stelen via hypotheekverstrekking, verzekeringen e.d. De echte slimme dieven stelen binnen de regels van de wet.
Verder zorgen ze er voor via de politiek dat de regels zo zijn dat ze daarbinnen naar hartenlust kunnen graaien. Zo eenvoudig is het. Hoeveel denkt u dat uw verzekeringsmaatschappij, uw beleggingbank, of uw hypotheekverstrekker via "kosten" geheel legaal binnen harkt?

Jarre Tell | 06-08-10 | 16:46

Zou Geert dat ook weten, of mag dat niet verteld worden van bijv.
Alexander Pechtold?

jasser | 06-08-10 | 16:41

pius | 06-08-10 | 16:34
Die met het bordje "doodsgevaar" achter haar? Misschien wil ze met je hyven. ;)

aardappelninja | 06-08-10 | 16:37

-weggejorist-

Poso | 06-08-10 | 16:37

-weggejorist-

boxertje | 06-08-10 | 16:36

aardappelninja | 06-08-10 | 16:25
Het is een misbaksel. Maar wel één met recht op dit stupide bedrag.
Nogmaals, degene die dat contract heeft geaccodeerd en getekend moet je aanpakken.

kleingrutter | 06-08-10 | 16:36

25TaLife | 06-08-10 | 16:29
Volgende keer zal ik het even melden als ik het ironisch bedoel.

Johnny Redt | 06-08-10 | 16:35

@ koerbagh ® | 06-08-10 | 16:19
Een vriend van mij promoveerde twee jaar geleden; hartchirurg. Zijn huidige salaris is weinig opzienbarend. Echter, toen ik hem vorig jaar hielp met het vinden van een nieuwe woning, flikkerde ik welhaast van m'n stoel.

Ronduit absurd. Dat een hypotheekverstrekker kijkt naar groeipotentieel van een carrière kan ik duiden, maar bij chirurgen gaat men er klaarblijkelijk instant vanuit dat hij of zij sowieso 350K p/jr. gaat toucheren. Manmanman.

Pa Cartwright | 06-08-10 | 16:34

pius | 06-08-10 | 16:32

Aargh. Die linkse bedoel ik.

pius | 06-08-10 | 16:34

aardappelninja | 06-08-10 | 16:27

Die rechtse gaat wel toch ;

pius | 06-08-10 | 16:32

@ Johnny Redt | 06-08-10 | 16:19
Precies en aangezien meneer 59 jaar is en om één of andere reden waarschijnlijk graag pas met 67 jaar met pensioen gaat kost dit "akkefietje" de belastingbetaler dus:
8 x 215k = 1.720.000 EURO.
Bijna 2 miljoen dus... kan het graaien NOG erger ?
Ik zeg korten die 2 miljoen op de subsidie die dat ziekenhuis krijgt.

25TaLife | 06-08-10 | 16:29

Heel triest, zeker als je weet dat verpleging in een ziekenhuis of verzorgingshuis voor een jodenfooi moeten aantreden.........

woefdrammer | 06-08-10 | 16:29

Gevolg van de zogenaamde 'privatisering' van de zorg. Prima op zich zij het niet dat 'toezichtt' geen toezicht te noemen is. Vanuit VWS moet er gewoon een CAO voor dit soort lui komen met het inkomen van de MP als plafond en de gewone kantonrechtersformule bij ontslag.

BovenGemiddeld | 06-08-10 | 16:28

pius | 06-08-10 | 16:23
Ze is inderdaad erg lelijk. ;)

aardappelninja | 06-08-10 | 16:27

Terug de zorg inmeppen, die Adri. Maar dan wel aan de ´zorgzijde´

MarkieParkie | 06-08-10 | 16:27

kleingrutter | 06-08-10 | 16:19
Van een predikant die zich opwerkt tot "manager" mag je natuurlijk niet verwachten dat hij het doet uit ideologie maar ook de ethiek is ver te zoeken. Lekker hoor, zo'n figuur als zorgmanager.

aardappelninja | 06-08-10 | 16:25

pius | 06-08-10 | 16:17
Klopt, publiek geld is gelijk aan zakkenvullen. je kan niet direct aanwijzen wie er het slachtoffer van is en het gaat om zulke grote bedragen dat kleine beetjes (lees tonnen) hier en daar wel gemist kunnen worden, vraag je volgend jaar toch om meer budget?

gozahtje | 06-08-10 | 16:25

Deze dominee is van God los... *wacht op bliksemschicht* De hand van God rijkt dus via deze weg in je portomonee... ik bekeer meteen!

Manager | 06-08-10 | 16:23

TerraceCasual | 06-08-10 | 16:10

Ik druk bij hoge uitzondering op knopjes, huizenhoge zelfs. Dit is er zo één. Dan weet je dat.

pius | 06-08-10 | 16:23

Achterlijke graaiers die fucking zorgmanagers. Nieuwe regering doe er wat aan!!

Jordert | 06-08-10 | 16:22

@Trein meisje | 06-08-10 | 16:19
Nee, ze weten alleen dat het totaal van de loonkosten te hoog is en stellen een manager voor een ton per jaar aan om die naar beneden te krijgen. En die weet vervolgens precies wat een verpleegster verdient en dan komt jouw verhaal van stagiaires en assistenten.

koerbagh ® | 06-08-10 | 16:22

Gelukkig zijn er mensen die thuis zitten met een minimum uitkering die aan het werk worden gezet in de gezondheidszorg...

da wizard | 06-08-10 | 16:20

@Leiphuizen | 06-08-10 | 16:17: Een heleboel, ik betaal er mijn hypotheek/GWE/boodschappen/ziektekostenverzekering/auto's/ etc mee ...

minck | 06-08-10 | 16:20

En terecht!! Ik bedoel: hij verdient dan wel nu geld met niets doen bij het Albert Schweizer, maar wie zegt me dat er straks niet een andere zorginstelling komt die hem daarvoor meer geld biedt? Dan vertrekt ie, en zit Albert Schweizer met de gebakken peren, want dan hebben ze geen manager om te zitten. En als je ergens anders meer kan krijgen, welke gek is dan nog bereid om voor 215.000 een jaar niets te doen? Dank je de koekoek. Vergeet niet dat een directeur ten eerste ook veel belasting betaald en dat daarvan dan ook nog een gedeelte naar de zorg gaat. Hij betaald in feite gedeelte zichzelf... Een storm in een glas water dus.

Willem4246 | 06-08-10 | 16:20

Ooit (nog niet zo heel lang geleden) betaalde je 2 tientjes (in guldens) ziekenfondspremie. Nu meer dan 100 euro met minder dekking. Het is wel duidelijk waar dat geld blijft.

koerbagh ® | 06-08-10 | 16:19

Ik zeg; BIBOBBEN die zorgsector.

Die gangster is lid van een criminele organisatie.

__Het bureau BIBOB valt onder het ministerie van Justitie en onderzoekt op verzoek van een bestuursorgaan of er een kans bestaat dat een vergunning, subsidie of overheidsopdracht misbruikt wordt of misbruikt zal worden voor criminele activiteiten. Bureau BIBOB onderzoekt de aanvraag en degene die de aanvraag heeft gedaan. Is de aanvrager eerder betrokken geweest bij criminele activiteiten? Heeft de aanvrager gefraudeerd? In welke branche is de aanvrager werkzaam? etc. Het onderzoek mondt uit in een BIBOB-advies, waarin de kans op malafide praktijken wordt weergegeven als: geen gevaar, enig gevaar of ernstige mate van gevaar.__

zovoklets | 06-08-10 | 16:19

@ koerbagh ® | 06-08-10 | 16:11
Volgens mij zie je dat helemaal verkeerd. Misschien weten ze niet precies wat een verpleegster kost. Ze weten wel dat die verpleegster veel te duur is. En dat ze 'tijd verspilt' met het babbelen met 'klanten'. Daarom hebben ze liever verpleegsters in opleiding. En assisitentes van de dokter die het werk van de dokter doen. En arts-assistenten die hele afdelingen runnen. Helaas is de hele samenleving verziekt met de parasitaire ziekte die manageritus heet. En dit kost ons ook handen vol geld.

Trein meisje | 06-08-10 | 16:19

'Staat in het contract' zeggen ze dan.

Transformatorhuisje | 06-08-10 | 15:42

Diegenen die zo een contract weggeven er als eerste wegwerken, die zijn de bron. Maar wedden, dat de opvolger van de heer vd Berg, precies zo een zelfde zo niet lucratiever contract krijgt. (en neef/partijgenoot is van 1 van de contract verstrekkers).

De La Puerco | 06-08-10 | 16:19

aardappelninja | 06-08-10 | 16:17
Zie ook 16.10

kleingrutter | 06-08-10 | 16:19

25TaLife | 06-08-10 | 16:17
scherp

Johnny Redt | 06-08-10 | 16:19

Het is geen vreemde situatie. Dit is redelijk volgens de oude kantonrechter formule. Hij heeft er wel erg lang gewerkt. En hij is boven de 50.
In praktijk konden ze niet goedkoper van die man afkomen. Dat is gewoonweg niet echt mogelijk.
Dat de afvloeiiingsregeling nu wijzigt om dit soort uitwassen te voorkomen is natuurlijk wel goed.

Stefan Hoogland53078 | 06-08-10 | 16:18

Zorgmanager? Secretaresse van de verzamelde dokters: "Daar was hij secretaris van de medische staf."
Waar moet hij zijn mond over houden?

Synecdoche | 06-08-10 | 16:18

gozahtje | 06-08-10 | 16:13

Heb niet het idee dat ik noem maar wat de 'van Baalens' van deze wereld hier minder schuld aan hebben. Totaal niet zelfs.

pius | 06-08-10 | 16:17

kleingrutter | 06-08-10 | 16:02
Je hoeft natuurlijk niet alles aan te pakken wat je aangeboden wordt. Ik zou me, met de problematiek in de zorg in het achterhoofd, bijzonder ongemakkelijk voelen om zo'n bedrag aan te nemen, wat de afspraken ook waren. Mooie kans ook om een signaal af te geven aan andere graaiers voor zo'n integere, betrokkene zorgmanager.

aardappelninja | 06-08-10 | 16:17

Slimme vent...

Cidel Fastro | 06-08-10 | 16:17

Eigen risico maar weer omhoog dan.

HotPotato | 06-08-10 | 16:17

wat heb je nou aan geld?

Leiphuizen | 06-08-10 | 16:17

Wacht even beste Bert Brussen het is NOG erger. Geen oprotpremie van 215K euries éénmalig maar 215K PER JAAR. Daar moet hij dan wel wat voor doen natuurljk namelijk werkeloos thuis zitten !

Zodra hij een baan krijgt (yeah sure !!) gaat zijn salaris van die 2 ton af.
Kortom zoals ik het leest wordt meneer tot aan zijn pensioen aangevult tot 215.000 eurie.

25TaLife | 06-08-10 | 16:17

koerbagh ® | 06-08-10 | 15:59
Dat is geen oprotpremie dan. Dat is op non-actief zetten voor 6 jaar, met behoud van salaris. Omgerekend zouden Henk en Ingrid daarvan ongeveer 35 jaar kunnen leven.

Johnny Redt | 06-08-10 | 16:14

Dit zijn dezelfde lui die ons vragen om offers te brengen in naam van de "solidariteit" of voor een "beter miljeu".

JoranVanderdood | 06-08-10 | 16:14

Hij was dus ziekenhuispredikant in het UMCG Bron : kerkblad 2009

Eurotokkie | 06-08-10 | 16:13

Daarom kan iedereen de tering krijgen die vind dat ik "eerlijk" moet delen. Ga je eerst eens hier druk om maken Femmie en Jobje, waardeloze sekreten.

gozahtje | 06-08-10 | 16:13

TerraceCasual | 06-08-10 | 16:10

Niet zomaar iemand zijn hyves plaatsen. Of ben je liebeman soms.

pius | 06-08-10 | 16:13

Voorbeeldje gezondheidszorg anno 2010. Ik kom in ziekenhuis voor echo van de knie. Ben al onder behandeling van orthopeed (onthou dat). Uitslag echo is bekend en die stuurt men naar mijn huisarts die mij zal doorsturen naar orthopeed. Mevrouw, als ik mijn pupil draai dan zie ik de orthopeed zitten en die wekt niet de indruk het druk te hebben. Stuur me ff door nu naar hem dat scheelt weer tijd en geld. Nee kan niet, mag niet, wil ik niet...... Kom ik een week later bij huisarts. "Zo meneertje, dat wordt een orthopeed. Ik stuur u door". Doktertje van me, die orthopeed keek ik een week geleden in de ogen terwijl hij zijn banksaldo aan het checken was. Ik wilde naar hem toe maar kon niet, mocht niet, wilde niet blabla.
Nu kan ik dus pas over een maand naar de orthopeed die weer foto hier, kiekje daar gaat maken. Heel die gaat nadenken tegen 150 euri per uur en na 3 bezoekjes waarschijnlijk pas iets gaat doen. Ondertussen pleurt mijn knie er bijna af, kan ik nauwelijks lopen blablabla.
Goddomme aan dit soort bureaucratische gezeik gaat dit land naar de klote. Kom je met dezelfde klachten in België dan krijg je in de ochtend een onderzoek en in de middag weet je waar je aan toe bent.

Van die dingen ja!

recessieloos | 06-08-10 | 16:12

@CultureVulture Inc. | 06-08-10 | 16:06
Dat komt omdat raden van toezicht en commissarissen die dat goedkeuren volzitten met lieden die dat soort salarissen gewend zijn als top-ambtenaar en politicus. Die knipperen niet met de ogen bij dergelijke bedragen voor veredelde secretaresses omdat ze ook geen vergelijkingsmateriaal hebben van lager personeel. Dat wordt afgehandeld door de afdeling HR/P&O en ze zien slechts het totale bedrag van loonkosten op de balans/jaarrekening, maar ze hebben geen idee wat een individuele verpleegster verdient.

koerbagh ® | 06-08-10 | 16:11

Bijna iedereen maakt een fout in deze m.i.
De man is manager en wie zegt dat hij dat doet uit ideologie?
Dat het toevallig nu de zorg betreft is gevoelsmatig misschien niet correct maar dan moet je dit maar niet mogelijk maken. Dan scheidt je het kaf van het koren wel.

kleingrutter | 06-08-10 | 16:10

-weggejorist-

TerraceCasual | 06-08-10 | 16:10

Vreselijk irritant dit soort Adri van den Bergen en Johan van Praeten. Wat potentieel terrorist | 06-08-10 | 15:58 zegt.
Er is een alternatief. Het zou zo gemakkelijk kunnen zijn. Een meerderheid van partijen in het parlement timmert snel een gelegenheidswet in elkaar om al deze eikels kaal te plukken en verder gegraai te voorkomen. Maar ze doen het niet, die lakse parlementsleden. Dus zij zijn allemaal net zo schuldig aan deze verspilling van gemeenschapsgelden.

Fijnstoffer | 06-08-10 | 16:07

Maar de bottom-line is toch: wie is de capo di tutti capi van deze abjecte smeerlappen?
Wie staat dit keer op keer op keer weer toe?
Waarom zijn er geen verregaande repercussies, zoals volledige terugbetaling met boete, gevangenisstraf, intrekken burgerrechten?
Of geldt de Omerta ook voor hem/haar?

CultureVulture Inc. | 06-08-10 | 16:06

Het is GODVERDOMME niet te geloven. Zorgmanager mon cul!

Masturwasbeer | 06-08-10 | 16:04

Eurotokkie | 06-08-10 | 15:49
aardappelninja | 06-08-10 | 15:52
Dat klinkt heel mooi maar ik zie het gewoon als een zakelijke overeenkomst.
Dat degene die deze voorwaarden mogelijk heeft gemaakt iets verkeerd heeft gedaan kan je hem niet kwalijk nemen.
Ze hebben beiden in overeenstemming getekend.

kleingrutter | 06-08-10 | 16:02

Kijk ook eens naar het onderwijs. Het belastinggeld gaat naar stichtingen met een bestuur dat aan niemand verantwoording af hoeft te leggen. Rectoren noemen zichzelf directeur, al dan niet met interim ervoor.
Zelf werkzaam in die sector ben ik helemaal niet blij als er extra geld naar onderwijs gaat omdat je weet dat het alleen maar meer stront oplevert...

adriana65 | 06-08-10 | 16:02

Ik mag toch hopen dat zo langzamerhand iedereen wel duidelijk is dat er gruwelijk gegraaid wordt in onderwijs en in de zorg. 10% procent bezuinigen daar is geen enkel probleem zonder dat dat ten koste gaat van de patiënt. De truc is om het aantal managers met 75% te verminderen.

vandezijlijn | 06-08-10 | 16:00

@Johnny Redt | 06-08-10 | 15:52
Tot zijn 65e dus. En daarna het pensioenfonds leegtrekken voor 70% van dat bedrag.

koerbagh ® | 06-08-10 | 15:59

Overigens: ik heb niets tegen een dik salaris. Maar dan moet je er wel voor werken. En niet ergens weggaan omdat er stront aan de knikker is en vervolgens je hand ophouden.

Pouline | 06-08-10 | 15:59

1 woord : Witteboordencriminaliteit.
nog 1 woord : nekschot.

potentieel terrorist | 06-08-10 | 15:58

Die gast was ziekenhuispredikant, ghe

Eurotokkie | 06-08-10 | 15:58

en kan niks meer aan gedaan wordt. stond in het contract namelijk.

minimá-armezusvan.. | 06-08-10 | 15:57

Echt om te janken dit gegraai. Welke incompetente randdebiel in de Raad van Bestuur gaat hier mee akkoord? Oh ja wacht, die plaveien alvast de paden voor als ze zelf vertrekken. ...

Pouline | 06-08-10 | 15:56

DANNY3960 | 06-08-10 | 15:53
Nederlanders zijn altijd jaloers. Als jij met een lekker ijsje loopt op een hete dag zijn ze al jaloers.

gozahtje | 06-08-10 | 15:55

Ik hoop dat hier kamervragen over komen. Dat zal 'm leren!

Even inbreken | 06-08-10 | 15:54

Ik begrijp echt niet waarom er zo weinig mensen trek hebben in een baan in de zorg, moet je kijken wat een fantastische doorgroei mogelijkheden!

gozahtje | 06-08-10 | 15:54

Dat heeft die man netjes voor mekaar, ik durf te wedden dat er velen jaloers zijn.

DANNY3960 | 06-08-10 | 15:53

nu kan hij als interim manager weer terug aan het werk bij het albert schweitzer ziekenhuis.

cumshaft | 06-08-10 | 15:52

Het lijkt me dat hier in de gehele tweede kamer toch wel identiek over gedacht wordt.
Als er zo enkele rondlopen hebben we die 18 miljard zo bij elkaar gesprokkelt.
Kunnen we er in ieder geval voor zorgen dat de mensen die dit land opgebouwd hebben, niet de hele week in bed moeten blijven liggen vanwege geldgebrek.

Blijkt dit verachtelijk sujet ook nog een predikant te zijn geweest.
De gristelijke normen en waarden zullen dit dan wel weer zijn.

vrij naar Jacobse en van Es.
'mogen wij even overgeven'

Prof. Drs. Klavan | 06-08-10 | 15:52

215.000 euro. Jaarlijks, staat in de Televaag. Tot wanneer is niet bekend. Ik neem aan dat er met de Balkenende norm meteen een wet is ingevoerd om alles daarboven terug te vorderen. Zo nee, dan graag alsnog. Met terugwerkende kracht.

Johnny Redt | 06-08-10 | 15:52

kleingrutter | 06-08-10 | 15:45
Hij kan natuurlijk ook zeggen dat zo'n bedrag, zeker in deze tijden, niet netjes is en iets minder ook goed is zodat er meer geld overblijft om patienten te helpen want dat is natuurlijk het allerbelangrijkst. Ik zou me hier als ziekenhuismanager niet echt lekker bij voelen. Hoe kan zo'n figuur zichzelf aankijken in de spiegel. Ik snap er echt niks van.

aardappelninja | 06-08-10 | 15:52

Ja, ik wil weer namen, rugnummers, hyves. facebook, golfclub, rotary, schoolbank.nl, kerk enz. hier weer benoemd hebben. De digitale schandpaal zoals internet bedoeld is. Kom op mensen, wat kunnen wij over dit heerschap te weten komen. Wat met Tokkies lukt moet ook voor deze meneer kunnen.

Charles de Batz | 06-08-10 | 15:51

Of zou dit van een andere "poëet" zijn:
Ongerepte sneeuw -
alles is nog mogelijik
op Nieuwjaarsmorgen.

Untouched as yet the snow -
anything may happen still
on New Year's morning.

-Adri van den Berg

Een vierkanje zon
ligt op versleten stoelen
in de wachtkamer.

A square of sunlight
resting on the worn-out seats
of the waiting room.

-Adri van den Berg

www.ahapoetry.com/tsgerant.htm

dr. De Wit | 06-08-10 | 15:50

Dit kan een lange serie artikelen worden, want zoals Adri lopen er nog minstens 1000 in Nederland rond. Allemaal betaald uit belastinggeld dat bedoeld is voor zorg, maar wat uitgekeerd wordt aan dat soort lapzwansen.

koerbagh ® | 06-08-10 | 15:50

kleingrutter | 06-08-10 | 15:45

Je hebt ook nog zoiets als een eigen verantwoording , je kunt wel naar Den haag wijzen of naar andere.

Eurotokkie | 06-08-10 | 15:49

Meneer was voorheen predikant.....

LHC | 06-08-10 | 15:47

Het gaat wel om 215.000 PER JAAR.
Deze manager is ook voorstander van doorwerken tot 67, eigenlijk liever 70. Daarna valt ie terug op een schamel pensioentje waar u en ik slechts van kunnen dromen.

prikkel123 | 06-08-10 | 15:47

LET OP: dit is een jaarlijkse uitkering!

Aanpakken die handel

parabels | 06-08-10 | 15:47

Prof. Drs. Klavan | 06-08-10 | 15:45
Eens. Goed ook dat dit publiekelijk aan de kaak wordt gesteld.

Superior Bastard | 06-08-10 | 15:47

Wat een Ontzettende Tiefuslijer. Zou me niets verbazen als dit sujet ook nog op allerlei Rene Danen-lijstjes te vinden is.

Symmachus | 06-08-10 | 15:46

Ik vind dat ze degene moeten aanpakken die dit mogelijk maakt. Je kunt hém geen ongelijk geven.

kleingrutter | 06-08-10 | 15:45

Ach, naast de zgn "interim" graaiprofessionals die bij het bijna failliet laten gaan van hun ziekenhuis vrolijk verder beleid mogen voeren tegen absurde salarissen, zijn de zwaar overbetaalde artsen met allen hun eigen koninkrijkje in zo'n, daardoor totaal niet efficiente, ziekenhut evengoed een immense kostenpost. Tel daar de handjes aan het bed bij op die steeds meer als ZZPer gaan werken om toch nog een beetje een redelijk salaris te ontvangen en je hebt een absolute succesformule wat kostenverspilling en kwaliteitsvermindering betreft. Tja en dan heb je het niet eens over het gepamper van alle medewerkers die eigenlijk geen zin meer hebben en daardoor op allerlei nietszeggende luizebaantjes die niets aan de zorg toevoegen worden gezet, met behoud van het opgebouwde management salaris uit het verleden natuurlijk. Wat blijft er over? Medewerkers die echt willen, die worden in no-time murw geslagen door het gegraai en gepamper om ze heen... Iets met neerwaardse spiraal geloof ik.

CrazyBertje | 06-08-10 | 15:45

managers: 't zijn net konijnen , zet er 2 op een willekeurige afdeling , kom je een jaar later terug zijn het er 40 . ze vinden zichzelf fantastisch

hooliganica hollandi | 06-08-10 | 15:45

Superior Bastard | 06-08-10 | 15:42

Geeft niet, wordt het alleen maar duidelijker voor de lezers.
vroeger riep ik nog wel eens 'hier krijg ik huilbuien van', maar hier wordt ik ook nog een misselijk en deaudziek van.
Dit is een crimineel van het ergste soort.

Prof. Drs. Klavan | 06-08-10 | 15:45

Volgens Klink zijn het de specialisten, de leipo

Kaas de Vies | 06-08-10 | 15:45

Eigenlijk ben ik gewoon jaloers, dat ik niet zo slim was.

brienenoord | 06-08-10 | 15:44

Captain Mango | 06-08-10 | 15:41
Slechte jeugd gehad?

Superior Bastard | 06-08-10 | 15:44

Which reminds me: zijn er geen NAW gegevens beschikbaar van deze persoon? Want ik zou hem toch wel eens een paar vraagjes willen stellen...

dr. De Wit | 06-08-10 | 15:44

Maar van Klink mogen medisch specialisten (die er voor geleerd en geïnvesteerd hebben) geen 215 K per jar verdienen. Overheid en semi-overheid moet aangepakt worden.

Brakke Obama | 06-08-10 | 15:43

Wat een stelletje gore uitzuigers zijn het ook in de zorg he?! Godver! Die gasten verdienen gouden bergen terwijl iedere gek deze baan naar behoren kan uitvoeren! En de verpleegsters op het laagste niveau maar hard doorbikkelen omdat het anders niet meer te betalen is! Aanpakken dit tuig! Gewoon terugzetten naar modaal.

stijllozemeister | 06-08-10 | 15:43

Zo gaat dat in Manageria. Niets nieuws onder de zon. Maar blijvend het vermelden waard. Dat dan weer wel.

pius | 06-08-10 | 15:43

da's dus minimaal 6x €215k = €1.25M, afgerond, en dan nog een paar leuke handdrukken erbij. Kun je idd mooie dingen van kopen! Eens kijken hoe de belastingbetaler zijn spullen gaat "lenen"?

dr. De Wit | 06-08-10 | 15:42

Ik weet nog een zeker bejaardentehuis in een zeer gristelijk dorp waar zeker drie directeuren met soortgelijke (maar dan nog riantere) regelingen weggebonjourd zijn..
'Staat in het contract' zeggen ze dan.

Transformatorhuisje | 06-08-10 | 15:42

Prof. Drs. Klavan | 06-08-10 | 15:39
Schoorsteenveger | 06-08-10 | 15:39
Sorry, had nog niet gef5t.

Superior Bastard | 06-08-10 | 15:42

EPIC stuk weer Bert Brussen!

Sterf babyboomers Sterf! Dat schaamteloze gegraai, het moralistische D66/GL en PVDA gezever en die valse 'sociale betrokkenheid' kan het liefst gisteren nog de mestput in. Gluiperig volk, gatver.

Captain Mango | 06-08-10 | 15:41

paradoxical | 06-08-10 | 15:34
Helemaal niet en dat is precies wat er mis is, mensen hebben geen ethiek meer. En als je de mensen er op aanspreekt gaan ze wijzen want die anderen doen het ook en zij hebben het toch zeker veel slechter en veel meer verdiend. Bah!

aardappelninja | 06-08-10 | 15:41

Enne wat kost eenmalig een huurmoordenaar ??

Jimmy Mc Clure | 06-08-10 | 15:41

Juist, die 215K is per jaar dus hè.

Superior Bastard | 06-08-10 | 15:40

Bert, volgens mij gaat het om 215.000 euro per jaar voor niksdoen, en niet om een eenmalige oprotpremie van 215.000 euro.

Schoorsteenveger | 06-08-10 | 15:39

Even voor de duidelijkheid.
Deze oprotpremie krijgt de heer van de Berg jaarlijks toegezonden.

Prof. Drs. Klavan | 06-08-10 | 15:39

En maar janken als er bezuinigd gaat worden op de zorg.... en ik als die blauwe jongen weer op de deurmat komt te liggen....

Hr. J. Ceasar | 06-08-10 | 15:38

Een zorgmanager is toch gewoon iemand die voor zich zelf zorgt over de rug van mensen die echt zorg nodig hebben.

Eurotokkie | 06-08-10 | 15:38

En maar zeiken over de corrupte Grieken...

DeGriek | 06-08-10 | 15:38

En toch ben ik elke keer weer blij als GS aandacht aan dit soort dieven besteed. Ze lopen misschien niet met pistolen te zwaaien, maar het zijn en blijven criminelen.

rara | 06-08-10 | 15:37

ja het gaat slecht met de gezondheidszorg.

instijl64 | 06-08-10 | 15:37

What else is new. Nederland graailand!

Ashtrey | 06-08-10 | 15:37

En die vent zit dus thuis voor dat geld.

negers zijn zwart | 06-08-10 | 15:37

@paradoxical | 06-08-10 | 15:34
Zoals de waard is...

rara | 06-08-10 | 15:36

Die dames daarentegen, daar zou ik dan wel weer eens in willen graaien.

Ondernemer | 06-08-10 | 15:34

Iemand nog wat gehoord van Rita Verdonk?

Tomonic | 06-08-10 | 15:34

Daar moet ik 2 jaar keihard voor werken ...!

minck | 06-08-10 | 15:34

En jullie zouden allemaal hetzelfde doen. De mens is nu eenmaal niet beter.

paradoxical | 06-08-10 | 15:34

Geert, dioe er wat aan!

Ondernemer | 06-08-10 | 15:33

Managers maken de gezondheidszorg en het onderwijs kapot.

BlackDeathMetal | 06-08-10 | 15:33

Heeft ie goed voor elkaar

reinaarden | 06-08-10 | 15:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl