Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Peter R de Vries publiceert haatmails

peeeetor100.pngFrisse morgen, wat een gezeik allemaal weer. Peter R de Vries, de misdaadverslaggever van SBS, die in een column nogal fors uithaalde naar Geert Wilders, heeft op zijn site emails gepubliceerd van haatmailers. De voormalige politiek leider van de helaas veel te vroeg overleden rechtslinkse populistische partij PRDV noemde in zijn column Wilders een "boosaardige, gevaarlijke volksmenner in de dop". Gisteravond was De Vries aanwezig in het programma Pauw en Witteman, om die column nog eens dunnetjes over te doen. Ook op dat optreden zijn diverse haatmails binnengekomen. De Vries plaatst die mails integraal door, incluis de emailadressen van de haters. Waarschuwing: De nu volgende LINK bevat terminale ziektes, doodsverwensingen, beschuldigingen van landverraad en meer van dat soort zaken. U bent gewaarschuwd. [Update: De server van Peter R(ookt) de Vries trekt het niet. Mirror.]

Reaguursels

Inloggen

Het mag inmiddels duidelijk zijn. De kampen vormen zich. Wie is er Met Wilders en wie is er Tegen Wilders. Men ontkomt er niet meer aan. Echter.. blijkbaar heeft Ook Peter R. de Vries een 'Prem momentje' nodig.. Voor dat hij de waarde in gaat zien.. van wat Wilders zegt. Op dit moment zit Ook hij nog op de steeds kleiner wordende wolk van: "Het komt binnen mijn 'beweeggebied' en belevingswereld niet voor en Dus is het niet waar." Een Prem momentje zal Ook zijn gedachtegang per direct veranderen. Wilders zegt dingen die sommige mensen te ver vinden gaan.. Als men zich dan bedenkt dat de dingen die hij zegt slechts de situatie op straat weergeven..

nicknaam1 | 23-01-10 | 03:16

Tsja,
Peter kennende weet ik dat hij het goed weet te brengen maar de werkelijkheid is anders. Eigenlijk is De Vries een vervelende man die niet tegen kritiek kan en zo nu en dan een goed onderwerp onder de aandacht brengt maar dan altijd wel in een opgeklopte versie, en is allesbehalve een goed presentator. Erger nog, met zijn irritante stem bakt hij er weinig van en gaat zijn voorkeur uit naar het achternalopen van zijn piko en vrouwen. Gemakshalve vergeet hij ook nog even te vermelden dat veel van de informatie waarover hij beschikt van Bram afkomstig was en is. Beiden zijn ( en niet waren ) dikke vrienden en delen behalve wetenswaardigheden ook samen veel pretjes. Lulkoek dus wat we allemaal lezen. Bij de familie Moskowicz was Peter zoals men dat noemt "kind aan huis". En Bram is de huisvriend. Geen wonder dus dat hij over informatie uit de eerste hand beschikt maar daar horen we hem niet over! De oervervelende en de met zichzelf ingenomen dienstklopper is derhalve verbannen naar de kelders van John de Mol omdat men hem daar ook niet bepaald op handen draagt.
Dat Bram Moskowicz Wilders verdedigd is op zich niet vreemd omdat hij goed is in zijn vak en bekend is dat zijn partij de Joodse gemeenschap in Nederland een warm hard toedraagt. Het merendeel van de marokkaanse jeugd is nou eenmaal crimineel en wat dat betreft heeft hij nog onderwerpen genoeg om avondvullende programma's te maken. Moord, doodslag, vernieling, bedreiging, roofovervallen, vrouwenhandel, groepsverkrachtingen, diefstallen en nog wat van die vervelende dingen. Het zijn dus gewoon criminelen die als zodanig behandeld dienen te worden. Onderwerpen genoeg voor je programma De Vries. Toch!

Honest | 23-01-10 | 02:12

Peter toch, dat jij dat nodig hebt knul... Niet al te blind worden voor de werkelijkheid!

sjaap.marok | 22-01-10 | 18:51

Ok dan, P. Rudolf de Vries mag dan wel een pedant overkomend kereltje zijn, maar de mails die hij op zijn website toont getuigen van een een behoorlijk laagstaande moraal van een hoop reaguurders. Wat mij betreft prima dat hij ze met naam en toenaam op zijn website zet.

SecretService | 22-01-10 | 17:56

Pietje Bell1 | 22-01-10 | 15:16

Zou is het wel genoeg Peter , je hebt genoeg accounts aangemaakt op GS.

Eurotokkie | 22-01-10 | 15:50

Leve Peter R., een man naar mijn hart.

Pietje Bell1 | 22-01-10 | 15:16

Wijze uil je bent nachtblind! Noem even die politieke partij die sharia wil invoeren en die in elke peiling blijft groeien. En de duitsers waren een vreemde bezetter in duitsland? Best treurig dat je dingen zo durft om te draaien. HEt enige wat gelijk is aan 1930 is dat een politiek leider alles er aan wil doen om een geloof te verbieden en dat uit naam van het vrije woord. Ik moet kunnen zeggen dat de islam een fascistische beweging is en dat die beesten hun boeken moeten verbranden. En als iemand een dom rap liedje opneemt waarin maar enigszins een bedreiging zit valt dat niet onder het vrije woord.

Als die geert nou eens echt opkwam voor de normen en waarden van een christelijk/ joodse samenleving dan had hij in de bijbel kunnen lezen dat hij zijn naasten lief moet hebben en dat iedereen die gelooft gerespecteerd moet worden op de zelfde manier. Maar nee dat stukje geloof slaan we over. Alle Moslims over een kam scheren en als wij dan metr dezelfde kam over de PVV aanhang gaan liggen ze te janken. Jullie laten alleen de tokkies zien lekker makkelijk scoren ik ben wel slim en stem op PVV. Ja tuurlijk jezelf als superieur zien zijn jullie PVV'ers maar al te goed in

anonieme alcoholist | 22-01-10 | 13:41

Hoe je het ook wil zien, Wilders vertegenwoordigd een hele grote groep mensen en is de enige in Nederland die bewaakt moet worden.

De La Puerco | 22-01-10 | 13:23

Serale | 22-01-10 | 11:28

Was weer een poosje geleden, dat ik een zo tenenkrommend slecht nederlands stukje tekst heb gelezen. Hulde.

De La Puerco | 22-01-10 | 13:19


@linksgeluid
Je bent blind als je de overeenkomsten tussen nu en de jaren '30 niet ziet.

Inderdaad.

Maar...

Wie is de vreemde bezetter vandaag de dag?
Wie gaat er net als Chamberlain telkens thee drinken met Hitler en roept dan dat de vrede weer gered is?
Wie wil er dat hele bevolkingsgroepen gemerkt worden met een ster (hoofddoek)?
Wie wil er dat bepaalde bevolkingsgroepen apart komen te zitten en aparte gemeenteloketten krijgen? Fur Juden Verboten of alleen voor vrouwen?
Wie vervolgen er homosexuelen en Joden?
Wie roept er als Churchill dat hij de agressor zal bestrijden op de stranden, de velden, de straten en de pleinen?

Geef daar eerst maar eens eerlijk antwoord op voor je de vergelijking durft te maken! Daarbij gaven destijds de Joden geen aanleiding tot afkeer. Ze pleegden niet massaal straatroven en stelden zich niet ten doel de wereld te overheersen en alle andere geloven te elimineren.

Wijze Uil | 22-01-10 | 13:07

Het was weer een fraai staaltje Wilders-bashen. Er zat er niet één aan tafel die het opnam voor onze verzetsman. Alleen twee van straat geplukte en onvoorbereide stakkers werden vanuit het publiek ten tonele gevoerd om aan te tonen 'hoe dom de aanhang van Wilders is'.
Als dat die gladjakker van een De Vries fanatiek begint uit te halen vanaf de verhoging naar de arme stakker die daar op zijn stoeltje dat alleen maar over zich heen kon laten gaan, dan is er van enige 'discussie' natuurlij gene sprake. De Vries is de camera's en de spanning van de studio gewend, die arme sukkel op dat stoeltje ziet de studio waarschijnlijk voor het eerst van binnen.
Opmerkelijk is ook dat De Vries zich desondanks vreselijk vergalloppeert. Hij gaat WIlders betichten van het bewust 'verzinnen' van denigrerende termen als de 'kopvoddentax'. De term kopvod was hier bij geen stijl echter al vele maanden gemeengoed en was bepaald geen 'uitvinding' van onze redder des vaderlands.
Niemand die dat wijzelijk opmerkte, want dat zou het rooie showtje dat daar op werd gevoerd mogelijk in gevaar hebben klunnen brengen.
'n Walgelijk stukje linkse haatzaai-journalistiek!

Wijze Uil | 22-01-10 | 12:58

Peter R. de Vries schrijft vandaag dat hij niet bang is voor PVV aanhangers, dat kan ik goed begrijpen, waarom zou hij. Maar meneer de Vries is wel bang van Marokkaantjes, anders had hij allang een item gericht aan het criminele gedrag van die bepaalde groep Marokkanen. Dat durft hij waarschijnlijk niet, die weten hem te wonen en dan zou hij waarschijnlijk wel bang zijn voor represailles.

wateenzooitje | 22-01-10 | 12:53

@Serale, ik hoef helemaal geen respect te hebben naar mensen toe die ik helemaal niet ken, kneus.

JWT Gnoe | 22-01-10 | 12:18

Belachelijk dit, als Geertje Wildert zo mail krijgt staat heel de achterban op jun kop. Wanneer iemand precies hetzelfde doet als Geert (in dit geval Petert) en zijn mening geeft. Dan doen de *achterlijke kenkert* achterban van Geert precies hetzelfde =s.... Tuurlijk zitten er ook normale mensen tussen van de PVV, en wss ook de aanhangers. Maar ik durft te verweddden dat de meesten van die gasten een lager IQ hebben van een aap, en in hun leven flink teleurgesteld zijn. En als je dan toch een bevolking groep de klos moet zijn... Hierbij zeg ik niet dat de moslims goede rakkerts zijn. Die irriteren me ook flink, maar je moet respect naar elkaar toe hebben, en als het zo door blijft gaan in dit Land gaat het nog heeeeeeeel lang duren

Serale | 22-01-10 | 11:28

Dit staat vandaag op de website van de Vries:
-----"Op dertig meter afstand van Geert W.
Lees nu Peters Dagboek van vandaag!"-------

Dat had hij bij Paul en Witteman gedaan moeten hebben!!!!!!

linda4960 | 22-01-10 | 11:23

Normaal gesproken vind ik Peter Rrrrr een vervelend en irritant mannetje, een pedante kwast. De zelfbenoemde scherprechter van de onderwereld, waarin niemand veilig is voor zijn doortastende testosterongevoede actiehelden optredens, behalve natuurlijk als het om zijn eigen vrienden uit die kringen gaat.
Maar dat is normaal gesproken. Nu heeft Peter groot gelijk, over haatpruik Geert W. Nog even en ik Peter goed en leuk vinden!

RoccoGranata | 22-01-10 | 11:01

DasUnterMensch | 22-01-10 | 01:24 Geweldig stuk tekst man! Heb hier weinig aan toe te voegen.
Heb Peter altijd wel gemogen alhoewel hij wel vaak dat moraliserende vingertje had en dan die vreselijke kinderen voor kinderen Rrrr.... maar goed daar mag je iemand niet op beoordelen. Heb ook genoten toen hij een keer kwaad werd in Dwdd op Van Nieuwkerk toen die te weinig aandacht zou hebben geschonken aan zijn boek.
Die haatmails zijn natuurlijk fout alhoewel ik het wel begrijp. Ik vond hem ook agressief over komen en had hem anders ingeschat. Nooit gedacht dat hij links was trouwens.
Nee Peter, ik ga je geen haatmails sturen maar ben het niet met je eens wat betreft Wilders.

abbiedabbie | 22-01-10 | 10:32

Het blijft jammer dat de PVV zich weinig richt op de standpunten van de partij die niet gerelateerd zijn aan het geloof. Laat je niet steeds in die discussie lokken, op een paar punten na hebben ze een sterk idee.
Het zou mooi zijn als de discussie over de inhoud zou gaan, nu gaat het alleen over dit soort onzin.

pressna | 22-01-10 | 09:19

Niet op reageren want zelfs de grootste eikel van Nederland heeft het recht om zijn mening te uiten en dat heeft hij bij deze gedaan.

Martje1 | 22-01-10 | 09:15

Niet op reageren want zelfs de grootste eikel van Nederland heeft recht op zijn mening en dat heeft hij bij deze gedaan.

Martje1 | 22-01-10 | 09:14

@DasUnterMensch | 22-01-10 | 01:24
inderdaad mooi beschreven, ik herken mezelf hier in ieder geval wel in.

Onderbuik | 22-01-10 | 08:48

Bodde | 22-01-10 | 08:00

Nee, hij was zeer zwak. Die verwijzing naar het niveau van de PVV-stemmers, kan je met hetzelfde gemak doen naar de achterban van de PVDA en het CDA.
Bovendien was ook dat gehamer van hem naar die koppevoddentax demagogisch aangezien Wilders dat nooit als programmapunt heeft opgenomen in het verkiezingsprogramma van de PVV. Bovendien heeft Wilders inderdaad toegegeven dat hij daarijn te ver is gegaan.

Raar, dat Peter R de Vries niet het oud-Tweede Kamerlid en huidige burgemeester Wallage opvoert als malloot.
Deze idioot wilde een schone luchtbelasting invoeren voor de burger. Want schone lucht daar hing volgens hem een prijskaartje aan.
Gelukkig vond de 2e Kamer dat voorstel ook idioot.

knerf | 22-01-10 | 08:47

Ik vind Peter R de Vries niet vaak goed maar bij Paul en Witteman was hij toch goed op dreef. +100

Bodde | 22-01-10 | 08:00

Een meesterzet van Peter, de vrijheid van meningsuiting geldt niet alleen voor de Wildersaanhangers. Ik begrijp niet waarom die aanhang altijd maar moet dreigen.

Groot Mufti | 22-01-10 | 07:50

Straksch laat de Vriesch de Chileen nog opdraven om te getuigen dattie Geert Wilders samen met Herman Goering heeft zien zitten in het vooronder van de
U-54.
Dat Blondje van die Herman.

wachtmeester de bruy | 22-01-10 | 06:53

Die Peter R de Vries is wel heel erg in mijn achting gedaald....

Shadow-Judge | 22-01-10 | 02:28

@ DasUnterMensch | 22-01-10 | 01:24

Fantastisch epistel! Je hebt het helemaal helder, de ultieme samenvatting. Je schrijft wat ik denk, alleen kan ik het niet zo goed neerzetten. Dus daarom hulde!

Ik vraag me ook nog steeds af onder welke steen prdv heeft gelegen.... Bram Moszkowicz is een erg joodse meneer en die weet dus dondersgoed dat op dit moment de Islam het meest bedreigend is voor het jodendom. Israel heeft allang de oorlog verklaard aan de Islam. Zoals we allemaal weten is Geert Wilders goed bevriend met Israel.

Ik vind het dus niet zo raar dat Bram Moszkowicz Wilders verdedigd. Dat gaat hij natuurlijk niet melden bij RTL boulevard, maar aan zijn inzet en de manier waarop hij met zijn client omgaat kan je zien dat hij het nou niet bepaald naar vindt om hem te verdedigen.

Dat prdv die connectie niet legt en dan met het nazi toestanden komt op zijn blog vind ik werkelijk onbegrijpelijk

Haagse Muts | 22-01-10 | 01:55

Als die vrouw zegt dat het complete onzin is dat de moslims hier het voor het zeggen krijgen en alle vrouwen hier onderdrukt gaan worden dan klikt Peter vrolijk 'ja' mee. (Overigens geloof ik ook niet dat dat zal gebeuren, wel is waar dat het islam geloof dit in de Koran als doel stelt, en vandaar ook dat Wilders voor het geloof betiteld als potentieel gevaarlijk maar niet alle moslims zelf als gevaarlijk beoordeelt. Daarbij zal dat inderdaad niet gebeuren, stel dat het namelijk al op het punt stond te gebeuren zal er gewoon en burgeroorlog komen die daar een einde aan maakt)
Maar vervolgens doet Peter wel precies het zelfde maar dan de andere kant op. Hij doet alsof Wilders net zo gevaarlijk is als Hitler. En ja dat zegt hij niet, zo slim is hij wel maar als hij verwijst naar het verleden, iedereen met meer als een hersencel dat hij dan daarna verwijst.

En dat is nog onzinniger dan dat het moslim geloof hier dominant word. Wilders heeft namelijk geen gevaarlijke ideeën, het moslimgeloof heeft dat wel.

Vervolgens blijkt dat Peter het nieuws niet goed volgt, want Wilders heeft wel degelijk aangegeven dat hij dat kopvoddentax ook wat te ver vond gaan. Niet publiekelijk maar het is nu wel naar buiten gekomen (met die wetenschap kun je dus niet meer door die opmerking concluderen dat hij gevaarlijk is).

En daarmee verliest hij dus in het feit dat je dat als serieus moet opvatten (en blijkt dat die jongen gelijk had, en niet Peter). Daarbij weet ook iedereen dat het wel degelijk een spelletje is (ook zonder de wetenschap dat Wilders dat zelf nog wat te ver vond gaan) om dat te zeggen, inderdaad om bepaalde mensen van dat geloof te provoceren.

Ook valt op dat de tegenpartij van Wilders (bv Peter) eigenlijk altijd op 2 tot 3 punten blijft steken als het gaat om het commentaar op Wilders en dat is zijn kopvoddentax opmerking, Koran verbieden en het wegzetten van alle moslims. Waarbij de laatste door deze mensen zelf is gemaakt aangezien Wilders dat nog nooit heeft gedaan. Hij zegt altijd duidelijk dat het om de fundamentalistische moslims gaat, die dus dat geloof letterlijk nemen en dan is het inderdaad gevaarlijk.

Nou is het aparte van deze 2 zaken die ze altijd pakken om Wilders op aan te vallen dat 90% van de stemmers op Wilders het ook niet daar mee eens zijn. Maar je bent het nooit helemaal eens met een partij. Het aanvallen op deze twee zaken heeft dus ook weinig nut aangezien de stemmers sowieso al niet naar die twee opmerkingen kijken. Het probleem is dat mensen als Peter en de overige linkse kerk (ja ik reken Peter ook tot links) een totaal misvormt beeld hebben van Wilders en zijn achterban (beetje waar zei juist Wilders en hun achterban van beschuldigen met het beeld over moslims) en daadwerkelijk denken dat juist dit de opmerkingen zijn waar de stemmers op af komen. En dat is dus niet het geval. (iig voor het grootste deel van de stemmers)

Feit is dat mensen die op Wilders stemmen meestal nog niet eens op hem stemmen vanwege het moslimbeleid. Eventueel wel inzien dat het geloof als je het letterlijk neemt gevaarlijk is (iets wat sommige mensen niet inzien, Wilders wilt dus dan ook dit proces gebruiken om dat te bewijzen, is dat even een tegenvaller voor de mensen die de aanklacht hebben ingediend). De reden waarom mensen op hem stemmen is omdat ze vinden dat er niet TE veel buitenlanders hierheen mogen komen(en het er al te veel zijn), en omdat ze willen dat misdragende buitenlanders weg gaan, en omdat ze niet willen dat hun (veelal verouderde) cultuur niet word opgedrongen hier (daar vallen dus ook moskeen onder), en dat ze het belachelijk vinden dat veel van die buitenlanders hierheen komen voor de uitkeringen, daar dan de familie in het land van afkomst ook mee van geld voorzien terwijl ze wel op vakantie gaan en duidelijk niets geven om Nederland, ze Nederland dus gewoon gebruiken. Als je al die zaken wilt dan komt Wilders het korts bij. Aangezien veel van die ongewenste buitenlanders toevallig ook nog eens moslims zijn.

Zou er een partij zijn die juist deze dingen zou zeggen dan zou deze het veel beter doen als Wilders, maar die is er niet. Aangezien er nooit en partij is waar je het 100% mee eens bent pak je altijd de partij die het korst bij ligt, en dat is in deze gevallen toch echt Wilders.

Wat betreft die mails. Ja er stemmen ook sjonny's op Wilders (net zoals op alle partijen die veel geluid maken.) (overigens is het voor de echte uitkeringstrekkers juist beter om op links te stemmen omdat ze dan nog meer geld krijgen, en hier zitten toch nog de meeste jonny’s tussen) en die sturen dan van die mails. Vervolgens scheert Peter wel weer even alle Wilders stemmers over een kam door te zeggen dat die mails aangeven wat voor een stemmers Wilders heeft.

Nou mag hij van mij mensen over een kam scheren, ik verdeel mensen ook in groepen, ik zie ook verschillen. Vrouwen zijn anders dan mannen, Duitsers zijn anders als Nederlanders enz maar dat mag je hier niet doen schijnt het. Het probleem is alleen dat Peter er moeilijk over doet als Wilders dat doen dus dan moet hij het ook niet doen anders is blijft er ook niets meer over van zijn beargumentatie. (daarbij klopt zijn vooroordeel vervolgens dus ook nog eens niet)

Dat valt me sowieso erg op bij Peter, hij zegt dat Wilders gevaarlijk is omdat hij bepaalde dingen doet/zegt terwijl hij precies het zelfde doet de andere kant op. Maakt dat Peter dan ook gevaarlijk? Volgens mij niet aangezien ik Wilders ook niet als gevaarlijk zie maar als ik Peter z'n beredenatie moet volgen en Wilders gevaarlijk is omdat hij mensen over een kam scheert, omdat hij mensen bang maakt met het verhaal dat moslims de boel gaan overnemen en omdat hij bewust de confrontatie op zoekt met deze mensen met behulp van pittige uitlatingen dan zou dat dus betekenen dat Peter ook gevaarlijk is.

Nou heb ik verder niets tegen Peter, heb zelfs wel respect voor hem, Hij is goed in programma's maken en mag zeggen wat hij wilt net zoals Wilders dat mag. Alleen van politiek heeft hij helaas nooit veel begrepen en dat zal ook nooit meer komen als ik het zo volg (net zoals bij een groot deel van de Nederlandse bevolking (Links)). Het is niets voor niets dat zijn poging om een partij op te zetten op helemaal niets uit liep.

DasUnterMensch | 22-01-10 | 01:24

Schoenmaker, houd je bij je leest. Meneer dacht te scoren? Dom en simpele actie die hem niet siert en als een boemerang terug kan komen. Vrees het ergste.

Het zal toch niet zo zijn dat men Peter hiertoe heeft verleid om hem zodoende geënsceneerd te kunnen laten afknallen door een zogenaamde PVV aanhanger, om op die manier Wilders onderuit te kunnen halen?... Leven nu eenmaal in een vreemde wereld, waarbij mensen die achter de schermen werken snode plannen smeden en Wilders op allerlei manieren proberen te takelen... Het is maar een idee...

Megalomaantje | 22-01-10 | 01:14

@Alpine Mountain | 22-01-10 | 00:31

Er iets van maken lukt prima in 0031, sterker nog, het is de reden dat ik hier blijf. Het zijn de angsthazen die wegvluchten, en vanuit het buitenland gaan roepen, Triest hoor, als je zo bang bent, en nog triester als je je dan ook nog blijft bemoeien met sukkels zoals wij.

captainobvious | 22-01-10 | 00:50

Voor al degen die denken dat de partij van Wilders alleen maar uit "mongolen"bestaan vanwege de mailtjes aan de Vries, moet ik wel even op hun hart drukken dat in de reakties die op GeenStijl vermeld worden en zijn "weggejorist" ook niet het boegbeeld van GeenStijl zijn.
.
Peter R de Vries maakt gewoon misbruik om zijn imago op te poetsen met dit soort akties, maar ik vind het getuigen van afgunst, Geert Wilders krijgt meer aandacht als hij en daar heeft hij "iets" op gevonden, althans dat denkt hij, ik denk dat er bij de eerst volgende uitzendingen op SBS6 het aantal kijkcijfers drastisch zal dalen omdat de geloofwaardigheid in hem flink gedaald is, en hij de kritiek op Wilders ook namesn SBS6 doet, en de trouwe kijkers zijn daar echt niet blij mee.

Eerlijkisheerlijk | 22-01-10 | 00:43

Eurotokkie | 22-01-10 | 00:06
Je praat peop, want ik ben niet gevlucht. Ik ben geemigreerd naar mijn favoriete land en bijgevolg ben ik van jullie dieptrieste hollandse ellende af. Er iets van maken wordt in holland per definitie onmogelijk gemaakt, tenzij je islamiet bent natuurlijk.

Alpine Mountain | 22-01-10 | 00:31

lol @ spelfouten eruit halen

polt | 22-01-10 | 00:14

Vrijheid van meningsuiting?

Asocial histerich gedrag van een stelletje psygopaten!
Dat heeft niets met elkaar van doen!

Peter R de Vries is het niet eens met vriend Bram.
Zijn goed recht en dat zoeken ze samen maar uit!

Bram verdedigt zijn daad en niet de persoon Wilders.
Dat weet Peter en dat weet Bram.

Een storm in een glas water.

Vrijheid van mening wat hou je me bezig!

Don Ballin | 22-01-10 | 00:09

Alpine Mountain | 21-01-10 | 23:31

Goed je kunt de bergen invluchten of hier blijven en er wat van maken.

Eurotokkie | 22-01-10 | 00:06

Dom, dom, dom. Worden jullie niet moe van jullie zelf om iedere post weer dezelfde kansloze discussie, argumenten, verwijten, tirades, etc.. te spuien? Lijkt wel een vaag herhaal kanaal. toekomstig programma perspectief van Powned?Totaal non-creatief, zelfingenomen, kortzichtig, schrijnend, kennisloos, radeloos, inconsistent, angstig, etc... Superlatieven schieten te kort om het deze kansloze tijdsverdrijving te schetsen. Varierend van zelfbenoemde intellectuelen, zogenaamde internethoolies, wannabe politiek geengageerden tot echte onderkant maatschappij individuen die zich zelfreflectie alleen kennen van het doortrekken van het toilet. Fuck!Wat is het toch een mooi jeugdhonk hier! Hulde GS!Snik!

Yukuul Huuman | 21-01-10 | 23:58

@mit4all. | 21-01-10 | 23:48
Vrijheid van meningsuiting is ook dat je een ander mag tegenspreken. Dus als Peter R de Vries een haatcolumn schrijft, dan mag je een haatmail terug sturen. Dat mag allemaal. Zo gaat dat met de vrijheid van meningsuiting.

tipo | 21-01-10 | 23:52

Persoonlijk had ik het nooit zo op Peter r. de Vries maar zijn column vond ik zeker niet slecht, alleen enigszins overtrokken maar de argumenten voor die overtrokkenheid vond ik wel gegrond. Wat het mooie is aan zijn column en zijn optreden in P&W, het is zijn mening die hij uit, hoe hypocriet ben je dan als Wilders aanhanger om dat te bestrijden, als je de vrijheid van meningsuiting zo hoog in het vaandel hebt staan.

mit4all. | 21-01-10 | 23:48

Ik denk zelf persoonlijk,dat deze mailtjes gestuurd worden door mensen die zeauooooooooooooo fucking gefrustreerd zijn.
Voor hun is Wilders de grote verlosser.
En laten we eerlijk zijn,wat is er de afgelopen 40 jaar met een coalitie met een rode tint van terecht gekomen.
40 jaar in het stof bijten.IK STEM OOK OP WILDERS.

Dreesbouw77 | 21-01-10 | 23:44

Deze interactieve bedreigingen en verwensingen zijn het kaf van de koren.
Zinloos en totaal respectloos jegens Peter en alle betrokkenen incluis Wilders.
Een daad van frustratie anoniem en vanuit de eigen omgeving, elke tekst zijn eigen onzin bevattend. Laf heel erg laf!

Zover zijn we nu met zijn alle, hoever zakken we !

Don Ballin | 21-01-10 | 23:43

Waar halen mensen toch het idee vandaan dat wanneer je tegen de opruiende geluiden bent van Wilders in één keer een verdediger bent van moslimextremisme. Dat je dan een gereformeerde linksluller bent... Ik snap de logica niet. Het is van hetzelfde bedenkelijke niveau als een Bush die roept: who is not with us, is against us. Holle retoriek van de bovenste plank.
Zalfje | 21-01-10 | 13:44
.
Heel veel kuddo's voor je reactie. Opvallend dat er niet op gereageerd wordt. Erger me ook dood aan die gedachtegang van pvv-aanhangers.

Flodder | 21-01-10 | 23:36

Laat die gast zich gvd bij verslaggeven houden.
Politiek is echt niet zijn ding.
Of stem als nodig Frans, die is ook altijd zichzelf gebleven.

Zo jammer! | 21-01-10 | 23:36

Tikkie laat maar dan toch:
PeterRdeVries, Misdaadverslaggever, SBS6 -1
PeterRdeVries, column 20 januari 2010, +1
PeterRdeVries, P&W 20 januari 2010, +1
PeterRdeVries, Column 21 januari 2010, +100

BennieB | 21-01-10 | 23:32

De Fappen Tap | 21-01-10 | 23:00
En ik ben geemigreerd naar de europese alpen onder andere vanwege het onophoudelijke islamitische geweld waartegen de Nederlandse politie niets doet en niets wil doen en omdat de standpunten van Geert Wilders door links Nederland onheus bejegend worden. Wij hebben tenminste alvast een democratisch gekozen minaretverbod en daar kunnen jullie domme achterlijke platlanders van ons intelligente berglanders nog heel wat van leren. Iedereen die daar niet van wil leren (bijv Peterrrr de Vries), wil niets van de geschiedenis leren.

Alpine Mountain | 21-01-10 | 23:31

pressna | 21-01-10 | 23:12

Wat denk je zelf.

Eurotokkie | 21-01-10 | 23:16

pressna | 21-01-10 | 23:12
Ik heb je bijdrage niet helemaal gelezen (te lang), maar ben je nu je ei kwijt?

ojédiaré | 21-01-10 | 23:14

nutteloos2010 | 21-01-10 | 22:37

Een beetje nutteloze vraag denk je niet.

Eurotokkie | 21-01-10 | 23:12

2e. Misdrijven die door hun aard en/of uitwerking ernstige
overlast veroorzaken voor individuele burgers en/of
onze samenleving

Deze categorie vormt de bulk van het aantal misdrijven dat jaarlijks in ons land wordt gepleegd. Hiertoe rekenen wij bij voorbeeld: diefstal, vernieling, openlijke geweldpleging en mishandeling zonder zwaar lichamelijk letsel, oplichting, verduistering en BEDREIGING.

Voor dit soort misdrijven, pleegt de rechter relatief vaak taakstraffen op te leggen, ook bij recidive (het komt voor dat criminelen meer dan 5x achtereen een taakstraf opgelegd kregen). Het is ook in deze categorie, dat recidive het vaakst voorkomt. Recente cijfers van het CBS over de jaren 2004 en 2005 laten zien dat het aantal gevangenisstraffen het sterkst daalde en het aantal taakstraffen het sterkst toenam .

Groep Wilders / PVV vindt dat deze ontwikkeling niet bijdraagt aan een wezenlijke vermindering van het aantal misdrijven uit deze categorie. Wij willen dat alleen aan first offenders de mogelijkheid van het verrichten van een taakstraf moet worden geboden. Daarna moet dat afgelopen zijn. De recidivist moet de zekerheid hebben dat hij de gevangenis in gaat.

Het is voor de categorie plegers van dit soort misdrijven daarom noodzakelijk en ook maatschappelijk gewenst, dat wordt overgegaan tot de volgende maatregelen:

- bij first offenders van misdrijven uit deze categorie, staat het de rechter vrij om te kiezen voor een onvoorwaardelijke gevangenisstraf, een geldboete of een taakstraf. Hij dient daarmaast echter altijd een voorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen. De minimum-duur van deze voorwaardelijke gevangenisstraf dient 3 maanden te zijn en de proeftijd dient 4 jaren te zijn.

- in geval van 1e recidive binnen een periode van 8 jaren na de eerste veroordeling ter zake van een misdrijf uit deze categorie of na het uitzitten van een vrijheidsstraf opgelegd ter zake van een misdrijf uit de 1e categorie:

- moet de rechter de tenuitvoerlegging van een eerder voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf bevelen (de daartoe strekkende vordering van het OM, kan uiterlijk binnen 3 maanden na het einde van de proeftijd, bij de rechter worden ingediend);
- en moet de rechter een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opleggen met inachtneming van in de wet vast te leggen strafminima

ZOUDEN DEZE DREIGENDE PVV AANHANGERS DIT OOK GELEZEN HEBBEN OP PVV.NL ....???

pressna | 21-01-10 | 23:12

De Fappen Tap | 21-01-10 | 23:00
Wat dacht je van Somalie?

ojédiaré | 21-01-10 | 23:10

Meneer De Vries KONING!!

wawiewah | 21-01-10 | 23:09

borderliner | 21-01-10 | 22:40

Klopt , de mensen die deze regering hebben gekozen worden dom gehouden.

Eurotokkie | 21-01-10 | 23:07

@ De Fappen Tap | 21-01-10 | 23:00
Kan je niet nu al vast gaan?

solidstate | 21-01-10 | 23:05

Floris2202 | 21-01-10 | 22:42

Dit geloof ik pas als de PVV aanhang met een gekaapt vliegtuig de boel bij
Peter R opblaast.

Eurotokkie | 21-01-10 | 23:01

Peerke je bent zo'n baas he..
Wordt zo moe van al die pvv'ers, stelletje haters.. Als Wilders minster president wordt, ga ik echt emigreren, ben dus al op zoek waarheen aangezien de helft Nederland die blonde hater aan de macht wil

De Fappen Tap | 21-01-10 | 23:00

Wat grappig zeg:
Als je zoiets post op Geenstijl krijg je een permaban.
Als je zoiets post naar Peterrrrr, dan krijg je een gratiessss publicatie.

Conclusie:
De reaguurderspanelen van Peterrrr censureert minder dan Geenstijl.
Toch?

Alpine Mountain | 21-01-10 | 22:58

freedom for all | 21-01-10 | 22:47

Dit doet de overheid nu al 40 jaar , laten we het leefbaar maken voor de
moslims zodat ze zich thuis voelen.

Eurotokkie | 21-01-10 | 22:55

@Floris2202 | 21-01-10 | 22:42
Dus Peter R. de Vries moet zich nu met een zwaarder gepantserde auto en met meer persoonlijke beveiligers door de openbare ruimte gaan verplaatsen dan Geert Wilders ? Lulkoek dus dat PVV stemmers extremer zijn dan moslims. PVV stemmers respecteren onze democratische rechtstaat maar dat kun je helaas niet zeggen van veel te veel moslims in ons land.

freedom for all | 21-01-10 | 22:54

@nutteloos2010 | 21-01-10 | 22:37
Gezien de vele moslims die nog steeds vrijwillig naar Nederland komen, kun je niet stellen dat zij bang zijn voor de aanhangers van Wilders . Aan de andere kant, zie ik niet veel autochtone Nederlanders die vrijwillig emigreren naar een islamitisch land. Logisch ook want islamitsche landen zijn volstrekt onleefbaar voor moderne, vrije, westerse mensen terwijl onze moderne, westerse samenleving juist zeer leefbaar blijkt te zijn voor moslims.

freedom for all | 21-01-10 | 22:47

borderliner | 21-01-10 | 22:40
Nog wel.

ojédiaré | 21-01-10 | 22:45

Die peter had groot gelijk. Ik was het met alles eens.
Die mailtjes laten natuurlijk weer het niveau PVV stemmert zien.
Best grappig, extremer dan moslims!

Floris2202 | 21-01-10 | 22:42

@demarokkaan | 21-01-10 | 20:59
Dus ik kan Mohammeds naam door het slijk halen zonder dat er een fatwah over me wordt uitgeroepen? Dat is nog eens goed nieuws.
.
Fuck Mohammed, de pedo.

Parsons | 21-01-10 | 22:41

roch = toch

borderliner | 21-01-10 | 22:41

Het blijkt roch echt waar te zijn, er wonen nog meer domme Nederlanders dan domme Marokkanen in Nederland

borderliner | 21-01-10 | 22:40

Wellicht moet Geert Wilders ook maar eens de honderden haatmails die hij dagelijks ontvangt publiceren op internet. Ik praat daarmee de haatmails tegen PRdV zeker niet goed, maar aan zijn kant van het politieke spectrum zitten ook genoeg lieden die extreem reageren op een mening van een ander die hen niet aanstaat.

freedom for all | 21-01-10 | 22:40

Waar moet je nu banger voor zijn??
Voor de islam of voor de aanhangers van Wilders

nutteloos2010 | 21-01-10 | 22:37

Wat een lompe figuren zeg! Zoiets ga je toch niet mailen, echt ziekelijk.

Klaas Appelmelk | 21-01-10 | 22:27

Die Yasmine Allas zat er wel lekker bij zeg met dr decollete aan tafel bij P&W. Je zag de oogjes stuk voor stuk afdwalen van de mannen aan tafel. Zou ik ook gedaan hebben...

delcapo | 21-01-10 | 22:09

Inguz | 21-01-10 | 21:55

Tuig zit overal, ook bij de PVDA, CDA,VVD etc.
Het is maar wie je interviewt en laat zien.
De NOS maar ook Rutger van GS hebben er een handje van om alleen de onnozelen te laten zien.
Er zijn genoeg integere en verstandige mensen die op de PVV stemmen en zullen stemmen waar ik mezelf overigens (voorlopig) nog niet toe reken. maar dat heeft me heel andere standpunten van de PVV te maken.
Dat eeuwige dedain over PVV-stemmers is nogal kinderachtig.
Ga al die domme keuterboertjes uit Brabant en Friesland maar eens interviewen.Ook kutvolk.

Net als die politiek-correcte prietpraat van al die intellectuelen uit de grachtengordel, Bloemendaal of Wassenaar.

knerf | 21-01-10 | 22:05

Peter is in mijn achting gestegen. Niemand hier kan ontkennen dat het dapper van hem was publiekelijk zijn mening uit te dragen wetende dat hij daarmee zichzelf in gevaar bracht. Wat een hoop ordinair tuig stemt er toch op de Wilders.

Inguz | 21-01-10 | 21:55

ik vind het ditmaal geen geruchtmakende zaak.

dhrat | 21-01-10 | 21:42

volkspopulist + volkspopulist= heel veel onverdiende aandacht.. wat is de wereld toch mooi

kanaltijd | 21-01-10 | 21:40

Dat hoeft Peter toch niet op z'n website te zetten? Hij kan ook gewoon naar de commentaren hier verwijzen, meneer de demagoog.

fjordman | 21-01-10 | 21:27

Peter R de Vries is pas een echte kerel als hij de moord op Christ van de Werke oppakt, misschien bang dat hij bij Volkerd van de G uitkomt dan wordt het heel trikkie dan gaan de hogere machten meespelen!

ONS | 21-01-10 | 21:24

Beste Peter R,
Je had het toch al geprobeerd in de politiek ? Op best wel een goede manier.. Als Nederland mij niet wil, dan stop ik ermee zei je... En dat deed je..
We willen je niet in de politiek Peter. Gewoon lekker op SBS6 blijven, en niet zo gek doen joh.
Naast dat je de plank volledig misslaat met je anti-Wilders betoog, ben je ook nog zeer gevaarlijk bezig..

De hetze die tegen weilen Pim Fortyun werd gevoerd, begon zoals jij dit niet doet.

Semwa | 21-01-10 | 21:22

Merkwaardig dat de Vries Moskowicz verwijt dat hij Wilders verdedigt op grond van zijn (de Vries dus) opvatting dat Wilders mensen in het nauw drijft of woorden van die strekking.
Terwijl naast de Vries een advocaat zit, mr. Plasmans, die notabene de advocaat van de moordenaar van Theo van Gogh, is/was.
Een moordenaar die heeft verklaard dat hij zijn daad zo zou herhalen. Kortom, iemand die dus een gevaar voor de samenleving is en op voorhand door zijn uitlatingen critici van de islam angst aanjaagt of wel ook in het nauw drijft.

knerf | 21-01-10 | 21:08

@ Parsons
Je komt met een website aanzetten die de islam uitlegt; mores-mores.blogspot.com
Ff doorgenomen. quote website:Tevens is de islamitische geloofsbelijdenis – ‘Niemand heeft het recht op aanbidding behalve Allah en Mohammed en Mohammed is Allah’s apostel'
Moslims aanbidden alleen Allah dus dat je er de ballen van afweet, blijkt maar weer.
Ps: jou nemen we niet meer serieus.

demarokkaan | 21-01-10 | 20:59

Ik vind Peter R. de V. maar een rare man, een egotripper met de potentie van een demagoog. Peter is ronduit kwaadaardig bezig. Iemand die een ander ervan beschuldigd dat je voor die persoon moet onderduiken deugt niet. Ik probeer me wel eens voor te stellen hoe zoiets gaat. Eerst hoort Peter van anderen over de oorlog, de NSB en Hitler, wat op zich al verwerpelijk is en een normaal mens het schaamrood op de kaken bezorgt, maar dat was Peter niet boosaardig genoeg. Erger nog: Peter voelde zich door Bram, zijn vriend, buitengesloten in de discussie en dus piekerde hij over een nog grievender en beledigender term voor Wilders. mmm dacht Peter, als ik nu van die wereldoorlog iets neem wat nog niet is gezegd, niet zomaar een benaming maar iets actievers? O. wacht in de oorlog moesten er toch mensen onderduiken? Eureka! dat is het! Ik ga iets over onderduikers zeggen! Wat ben ik toch slim! Kom ik weer in het nieuws!

jodidor | 21-01-10 | 20:47

intrigant | 21-01-10 | 20:31

Ho ho..... niet alle PVV-stemmers zijn per definitie kudtvolk. Zulke diebielen vind je bij elke partij-achterban, dus ook bij de PvdA en SP.

Geert Wilders dankt zijn groeiende achterban vooral aan het CDA en PvdA, met hun beleid. En kiezen wordt niet bepaald gemakkelijk: het CDA pakt je privacy af, D66 roept wel "foei!" maar doet net zo hard mee. De SP aast op je salaris, GL heeft een broertje dood aan werkend NL. En met de PvdA gaan de grenzen wagenwijd open voor gelukszoekers.

Arie van P. | 21-01-10 | 20:46

Eurotokkie | 21-01-10 | 20:40

Geen dank.

Redoutable | 21-01-10 | 20:41

Redoutable | 21-01-10 | 20:38

bedankd voor de tip , dit was me heleemaal niet opgevalen.

Eurotokkie | 21-01-10 | 20:40

Die Ridder Rachid lijkt mij meer een spookridder:
Hij komt en verdwijnt in het duister van de eindeloze woestijn.

knerf | 21-01-10 | 20:39

Eurotokkie | 21-01-10 | 20:34

maatregels=maatregelen; moslims broeders=moslimbroeders; nou=nauw, waren een beetje een weggever.

Redoutable | 21-01-10 | 20:38

Gorgias | 21-01-10 | 20:31
Stuur maar door....

intrigant | 21-01-10 | 20:35

Gorgias | 21-01-10 | 20:30

Nou vooruit dan geen inburgeringscursus maar Nederlands dan toch maar wel..
Ik citeer: "alle die mooie moslimse...""
Dus wat dacht je ervan?

knerf | 21-01-10 | 20:35

Redoutable | 21-01-10 | 20:32

is dat zo duidelijk dan.

Eurotokkie | 21-01-10 | 20:34

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 20:13
Rot op muts!
Zet je PC (laptop) uit en maak je uitkering over aan 555!

Generaal Nguyen Giap | 21-01-10 | 20:34

intrigant | 21-01-10 | 20:31

Ja, laten we hate mails gaan tellen! Ik begin bij maroc.nl, dus tot over een week.

Gorgias | 21-01-10 | 20:33

Eurotokkie | 21-01-10 | 20:27

Volgens mij zit jij ook nog midden in je inburgeringscursus.

Redoutable | 21-01-10 | 20:32

op website PdV:
de heer Kok (cas6000@hotmail.com) stelt: ‘Geert Wilders beledigen? Ik hoop voor jou dat je de meest vreselijke vorm van kanker in je lijf hebt. Ik ga er voor bidden dat jij dit in je hebt’.
Lekker gasten die PVV-ers... op naar de 76 zetels... kudtvolk...

intrigant | 21-01-10 | 20:31

Ridder Rachid

Jij bof kont. Want we weten natuurlijk allemaal hoe vreedzaam en goed georganiseerd alle die mooie moslimse landen zijn, helaas hebben ze lange wachtlijsten voor de immigratie. Of was het nou emigratie?

Gorgias | 21-01-10 | 20:30

@Ridder Rachid | 21-01-10 | 20:19
OMFG, dat je je zo laat kennen.
.
*heerlijk*

Parsons | 21-01-10 | 20:29

knerf | 21-01-10 | 20:24

Ik zou ook niet in zo een zandbak willen leven.

Eurotokkie | 21-01-10 | 20:29

Ach, vrijheid? Welke vrijheid? Jij zult iig veel plezier beleven met je km heffing, camera op elke hoek van de straat, de EU grondwet, internetcensuur, ballin, de christenen, de boeddhisten, de hindu's, etc.
Ridder Rachid | 21-01-10 | 20:19

Je vergeet de moslim 'hufter' te benoemen!

Generaal Nguyen Giap | 21-01-10 | 20:27

Ridder Rachid | 21-01-10 | 20:19

Vergeet ook niet dat de meeste maatregels zijn genomen om je moslims broeders in de gaten te houden die het niet zo nou nemen met hoe we hier in het westen leven.

Eurotokkie | 21-01-10 | 20:27

Ben geen P.R. de Vries-fan maar dit vind ik wel een strakke actie. + een hoop!

Gare Nellie | 21-01-10 | 20:26

Zie ik nou net dat VOC morgen de Sharia in de zeik gaat nemen? Dat wordt lachen. Beveiliging om het BNN gebouw heenzetten stel ik voor.

Parsons | 21-01-10 | 20:25

Ridder Rachid | 21-01-10 | 20:19

Hé zeg? Dus toch maar niet naar dat beloofde land van je?
Of heb je ambities richting 5e kolonne?

knerf | 21-01-10 | 20:24

Ouwe haatzaaiende tot haat aanzettende hater die Peter...
Maar dat mag hè mensen, geen commentaar op Peter!!

waarisdelol | 21-01-10 | 20:23

@Sidi Tamentis | 21-01-10 | 20:13
Nee hoor. Meneer De Vries kan dit gewoon roepen. En dan is het waar.

Parsons | 21-01-10 | 20:22

knerf | 21-01-10 | 20:14

geven ze dan Nederlands les op een inburgeringcursus? Je bent blijkbaar niet goed op de hoogte.

Gorgias | 21-01-10 | 20:21

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 20:13

Raar dat je denkt dat iedereen hier op de PVV stemt omdat men het voor Wilders opneemt. Wat een tunnelvisie heb jij!
En ja, ik doe mee voor Haiti maar ik ga eerst eens kijken hoe en waar ik het geld kan storten.

knerf | 21-01-10 | 20:21

@Chris2005. Precies. GS gaat gewoon dezelfde kant op.

rien6139 | 21-01-10 | 20:20

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 20:13
De PVV is tegen ontwikkelingshulp, maar niet tegen noodhulp. Om die reden heb ik een bescheiden bedrag gedoneerd. Tevreden?

rapunzelklokje | 21-01-10 | 20:19

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 20:19

wawiewah | 21-01-10 | 20:07

Hulde voor die schreeuw om aandacht, ik had meer van Peter verwacht dan zo goedkoop aandacht trekken bij P&W.

Eurotokkie | 21-01-10 | 20:18

Parsons | 21-01-10 | 20:13
En ook weer de sharia overal toepassen. Steniging, handen afhakken, eerwraak uitvoeren en andere islamitische sporten bedrijven.

knerf | 21-01-10 | 20:17

Gorgias | 21-01-10 | 20:07

Zeg Gregorius wordt het niet tijd voor een inburgeringscursus? Dat Nederlands van jou is bedroevend...

A propos, geef meteen even een lijstje van de moorden die Wilders aanhangers hebben gepleegd volgens jou, maar wel met naam en toenaam en in goed Nederlands?
Anders stuur ik je naar een vmbo..

knerf | 21-01-10 | 20:14

Peter R de Vries heeft zich gisteren goedkoop gedragen. Bij hem krijg ik altijd het gevoel alsof ik bij de paardenrennnen zit en wed op de ruin " opportuna" .
Peter is een lepe gokker met succes (hetgeen ik hem van harte gun) die nu op het succes van links gokt (in the end they will win and my income will be secured).
Vol er ingaan op twee duidelijk niet verbaal begaafden is zwak en toont de verkramptheid van de Amsterdamse gordelkliek eens en temeer aan.
Peter beste man voor mij ben je ,door het toch al slechte, ijs gezakt.
Mij ben je kwijt als kijker.

Jokkebrok | 21-01-10 | 20:13

Als de heer de Vries stelt dat de haatmails afkomstig zijn van PVV-aanhangers, dan zal hij dat op zijn minst moeten bewijzen.

Sidi Tamentis | 21-01-10 | 20:13

Gorgias | 21-01-10 | 20:07
Luister, al die haatmailstuurders die geen vlieg kwaad doen (maar steeds weer opduiken in de volkspoltici evolutie) even daargelaten...
Doen julie mee met 555? Of zijn jullie de mensen die niet meedoen?

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 20:13

@Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:54
Geniet nog even van onze vrijheden. Over niet al te lange tijd kun je met je haatvrienden weer tenten opzetten in de woestijn.

Parsons | 21-01-10 | 20:13

Uitstekend, zet die schreeuwende haattokkies maar eens te kijk.

Bulloch | 21-01-10 | 20:11

Ridder Rachid | 21-01-10 | 20:04

Ja bent al behoorlijk gehersenspoeld , maar het is nog niet te laat.

Eurotokkie | 21-01-10 | 20:08

-edit | 21-01-10 | 19:04
Ja die Wilders aanhang is tuig, dat bewijzen die bozen mailtjes maar weer. Die meneer de Vries zal nu wel heel bang zijn voor mogelijk een aanslag. Want hoeveel slachtoffers heeft dat Wilders kamp nu wel al niet gemaakt, het zal niet de eerste moord zijn! En wat dacht je van die terroristen. Alle moslims maken zich met hem toch wel zorgen over een toekomstige aanslag. Of zou er ander vooraanstaand figuur uit hun midden worden geslacht? Kunnen ze nog wel zeggen wat ze vinden? Het is allemaal zeer bedrijgend.

Gorgias | 21-01-10 | 20:07

-weggejorist-

wawiewah | 21-01-10 | 20:07

more ron | 21-01-10 | 19:59

De gemiddeld PVV-stemmer ? Wat is dat? Heb je die koeterwaals pratende, allochtone achterban van de PVDA wel eens gehoord?
Of die knauwende keuterboertjes uit Friesland die op het CDA stemmen?
Of die goedopgeleide intellectuelen, die op D'66 en Groen Links stemmen, met hun politiek-correcte platitudes en hun conventionele geneuzel?

knerf | 21-01-10 | 20:06

Hans Jansen weet het beter dan Pickthal? Hahahaha, en een eerstejaarsstudent natuurkunde weet het beter dan Einstein.
Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:54

Niet alleen Hans Jansen weet meer dan de gemiddelde moslim, 'The lists is long and distinguished'.

Generaal Nguyen Giap | 21-01-10 | 20:05

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 20:04

Is Peter R de Vries soms van enig belang aangaande het proces? Nee!!! Het was er gewoon weer om te doen een voorgekookte smeuïge anti Wilders propaganda te fabriceren.
Peter R de Vries doet een uitspraak dat hij het totaal niet begrijpt waarom uitgerekend Bram Moszkowicz Wilders bijstaat. Wat is die Peter toch dom.... waar ging het nu juist de hele dag over? De relatie tussen koran en Mein Kampf...
Ja domme Peter, het is JUIST meer dan logisch dat Moszkowicz bereid is Wilders te verdedigen. Het was een genante vertoning hoe hij met het schuim op de bek en bloed doorlopen ogen, zonder enige kennis van zaken stond te blaten bij P&W.
Is dat nou journalistiek? Petertje is nog niet eens een pionnetje op het schaakbord. Zelfs Wilders is niet meer dan een figurant in dit spel.
Neem de VN bijvoorbeeld, alle aangesloten islamitische landen ijveren voor een resolutie waarin regeringen worden opgeroepen de vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen. We stevenen mondiaal af op een finale clash tussen het liberale westen en een traditionele islam. Maar nee, de hele linkse kerk kijkt de andere kant op en schijnt de mening van Peterje relevant te vinden.
Als Petertje dan toch een punt had willen hebben, had hij zich beter af kunnen vragen hoe het mogelijk is dat Spong als openlijk homosexueel aan de andere kant van de streep er voor ijvert Wilders veroordeeld te krijgen.
Het lijkt er toch sterk op dat Wilders' tegenstanders inderdaad ook maar enige korankennis ontberen. Dat is een trieste constatering, maar deze keer hopelijk in 't voordeel van Wilders.

rapunzelklokje | 21-01-10 | 20:04

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:55

Ik heb genoeg gelezen , hoe meer ik lees over de Islam hoe duidelijker het wordt wat het doel is en daar wordt je niet vrolijk van.

Eurotokkie | 21-01-10 | 20:02

Pickthall????
Die bekeerde moslim? Die vleesgeworden dhimmi? Dat veiligheidsrisiko zoals hij genoemd werd?
Je kan net zo goed Cat Stevens opvoeren. Ook zo'n bekeerde dhimmi.....

knerf | 21-01-10 | 20:02

@ more ron | 21-01-10 | 19:59
Wat denk je van die lelijk schreeuwer van de Vries !!!!
bah bah!!

linda4960 | 21-01-10 | 20:01

Peter heeft gelijk. Het werd gister weer eens te meer duidelijk: de gemiddelde pvv stemmer bestaat kennelijk voor een aardig deel uit frusten en andere maatschappelijk teleurgestelden. Het enige wat ze kunnen is inhoudsloos hard schreeuwen dat vooral andere mensen hun muil moeten houden. Onder het mom van 'vrijheid'. Fijne toekomst voor NL. Het 'volk' aan de macht. Hoera.

more ron | 21-01-10 | 19:59

Peter R. kan nuttigerige dingen doen. Maar nee, sinds hij die Emmy gewonnen heeft is zijn ego nog gigantischer geworden dan die al was.
Nu moest zie zo nodig bij P&W zijn gelijk halen.... zielige vertoning.

Nu gun ik Peter, net als iedereen, zijn eigen mening. Hij mag vinden van Wilders wat hij wil. Wat mij stoorde was die opmerking was die opmerking over Theo van Gogh. ("Die maakte ook gretig gebruik van de vrijheid van meningsuiting") Waarmee hij suggereert dat van Gogh zijn dood helemaal aan zichzelf te danken heeft.

Peter R. heeft bij deze afgedaan. Laat hem barsten met z'n emmy-award.

Hey Peter! Wanneer besteed je eens zendtijd aan de zaak Joris Demmink? Die pedofiele (ex-)hoofdofficier van justitie? De grootste beerput in NL? Schijterd!

Arie van P. | 21-01-10 | 19:58

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:55

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:54

knerf | 21-01-10 | 19:48

Hans Jansen lult iedereen onder de tafel als het over de islam gaat , daarom wordt
die ook niet meer uitnodigd bij P&W , ze kunnen namelijk geen moslim meer vinden
die met Hans Jansen in discussie wil gaan.

Eurotokkie | 21-01-10 | 19:53

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:47

Ja hoor, tuurlijk. De macht van het getal niet waar? Maar de teksten staan er toch of kunnen al die arabisten geen Arabisch lezen?

knerf | 21-01-10 | 19:51

Kijk niet naar DWDD ik herhaal kijk NIET naar DWDD! Wat een verrekte hoeren!

Canis Spurcus | 21-01-10 | 19:49

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:41

Ach gut, nou deugt de eerder door mij opgevoerde Hans Jansen ook al niet.
Alleen uw imams deugen blijkbaar. En waarom toch zo geirriteerd ,muzelman?
Begint de nederlaag zich af te tekenen?

knerf | 21-01-10 | 19:48

@Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:41
Het spijt me, maar ik heb verschillende versies van het haatboek gelezen. Ik heb geen haatbaard nodig om mij te informeren. Net zoals ik geen pedojurk nodig heb om de bijbel te kunnen begrijpen. Mensen die in waanideeën geloven dienen opgesloten te worden ( schizofrenie nl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenie ).
.
Als je jezelf overtuigend vind over komen omdat jij het je even uit hebt laten leggen door een woestijnrat sla je de plank mis mijn waarde.
.
Hoezo pseudowetenschap? Geloof is een ziekte, heeft NIETS met wetenschap te maken. De wetenschap gaat uit van feiten. Iets is waar omdat het bewezen kan worden hetgeen met geloof per definitie niet kan en derhalve wetenschappelijke nonsens is.

Parsons | 21-01-10 | 19:48

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:45

Valt ook niet mee om een fout boek te verdedigen , je zult toch altijd aan het kortste eind trekken.

Eurotokkie | 21-01-10 | 19:48

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:47

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:45

" Of ga Nederlands leren."

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:18

Bij uw mijn beste ben ik als moslim eind zoek al stond er de shahada op mijn voorhoofd getatoeëerd.

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:36

Het is "u", muzelman en niet "uw" . Niet te snel anderen bekritiseren t.a.v. van het Nederlands zie uw posting van 19.18u.
En wat betreft de uitleg van de koran: blijkbaar alleen die uitleg die in je kraam van pas komt.
A propos, er zijn genoeg korankenners die uw ongelijk bewijzen. 't Is jammer!

knerf | 21-01-10 | 19:45

@Eurotokkie | 21-01-10 | 19:36
Je schrijft het namelijk op alsof het feiten zijn.
Ridder Rachid heeft wel een punt dat wij (ik neem aan jij ook) afhankelijk zijn van inirecte bronnen en zelf het Arabische origineel niet kunnen lezen. Ik ben al behoorlijk wat verschillende interpretaties van koran-teksten tegengekomen, die onderling soms 180 graden verschillen. Daarom zegt mij 'zomaar een los citaatje' niks

-edit | 21-01-10 | 19:44

en wie heeft peterrdevres.nl plat gelegd?

King Wasimoo | 21-01-10 | 19:44

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:41

Beetje geïrriteerd ? , had je zeker niet verwacht zoveel tegenspraak .

Eurotokkie | 21-01-10 | 19:43

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:41

ContaD | 21-01-10 | 19:37

Jij snapt het spel net wat er gespeeld wordt.

Eurotokkie | 21-01-10 | 19:40

@ContaD | 21-01-10 | 19:37
En wie zegt dat de malloten die die e-mails hebben gestuurd aanhangers van de PVV zijn?

Parsons | 21-01-10 | 19:39

*Hans Jansen

Parsons | 21-01-10 | 19:39

Gevaarlijke Geert.. zeker met zo'n aanhang! Sneu zielig niet en toch gevaarlijk.
Peter durft tegengas te geven en zie hier.... Aan de hoogste boom die haat e-mailerts. Lutsers!

ContaD | 21-01-10 | 19:37

-edit | 21-01-10 | 19:28

In sprookjes , wel als ik na de Efteling ga ,al is de Koran nogal een gewelddadig sprookje.
Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:28

Dit heet een bek vol tanden , geef mij 1 tekst uit de Koran waar staat
hoe vredelievend de Islam is en ik geef je er 100 die het tegendeel bewijzen.

Eurotokkie | 21-01-10 | 19:36

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:36

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:35

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:30

Lollig? Of was mijn steekje raak?

knerf | 21-01-10 | 19:33

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:30

Watch out people!

Onze islamitische Ivanhoe, Ridder Rachid, is weer op oorlogspad.
Of zou het toch weer die leernicht Thomas Hermann von der Dunk zijn die, hier op GS als muzelman verkleed, zijn zwaard trekt.
En garde, messieurs!

knerf | 21-01-10 | 19:29

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:28

@Eurotokkie | 21-01-10 | 19:23
En jij gelooft dat allemaal?

-edit | 21-01-10 | 19:28

edit: Frappant dat er nog altijd reaguurders zijn, die glashard blijven ontkennen dat Peturrrr er alles aan deed om Geert te Godwinnen

Houthakkert | 21-01-10 | 19:27

Frappant dat er nog altijd reaguurder zijn, die nog altijd glashard ontkennen dat Peturrrr er alles aan deed om Geert te Godwinnen.

1. op zijn site heeft hij het over 'niet bij Geert willen onderduiken, is niet veilig.
Onderduiken --> wordt door iedereen geassocieerd met Joodse onderduikers in WOII
2. In de uitzending van P&W: herhaaldelijk refereren aan de (Joodse) afkomst van Mosko en ook door hem expliciet Abraham te noemen.

Mensen die dan nog ontkennen dat Peturrrtje blijkbaar de Nederlands kampioen Godwin wil worden, ontkennen nog dat de zon bestaat als de zon hoog aan de hemel staat.

Peturrrtje schrijft een haatstukkie aan het adres van Geert - wat uiteraard mag! - maar speelt dan de onschuldige kleuter als hij daar vervolgens scheldmail - dat is heel iets anders dan doodsbedreigingen (@ linksche boeroeperTs) op krijgt. Als je die dan ook nog eens pontificaal op je site gaat plaatsen, dan spoor je niet!

Houthakkert | 21-01-10 | 19:25

-weggejorist-

realist09 | 21-01-10 | 19:24

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:18

Mohammed:

* had een harem van minstens 9 vrouwen
* had bovendien verscheidene bijvrouwen
* huwde een zesjarig meisje; sliep met haar toen ze negen was
* legaliseerde prostitutie (genotshuwelijk)
* liet zijn tegenstanders vermoorden
* eveneens degenen die met hem de spot dreven
* was roverhoofdman die veel buit behaalde
* was legeraanvoerder die vrijwel onoverwinnelijk was
* beloofde zijn strijders het Paradijs als ze sneuvelden
* gaf de verslagenen de keus: moslim worden of de dood
* was staatsman die verdragen verbrak
* had altijd gelijk, want hij sprak namens God
* paste de wet altijd aan aan zijn eigen verlangens (huwelijksrecht, oorlogsrecht)
* pleegde genocide (op o.m. de Joden van Medina)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En deze man heeft dus dat sprookjesboek geschreven , ghe

Eurotokkie | 21-01-10 | 19:23

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:10

Begrijp ik het nou goed en heb jij een gekuiste versie van de koran?
Of liegen al die arabisten zoals Janssen die uit de koran de gewelddadige teksten citeren?

knerf | 21-01-10 | 19:21

Maar De Vries is toch ook een publiciteitsgeile rat? Een arrogante kwijl van een etterbak die alleen over de rug van anderen heen probeert te scoren en vooral niet tegen zijn verlies kan. Dat is gewoon de waarheid. (En de waarheid kan volgens mij niet strafbaar zijn, zo zei onze Grote Roerganger Wilders het gisteren)

SecretService | 21-01-10 | 19:19

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:18

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:10
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5:60.God heeft van joden apen, zwijnen en duivelsdienaren gemaakt.
7:166. God noemt joden apen en zal ze martelen tot de dag der opstanding
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dit is gewoon een beknopte samenvatting meer niet.

Eurotokkie | 21-01-10 | 19:16

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:13

De enige politicus die nooit maar dan ook nooit meer zonder beveiliging in zijn eigen land over straat kan is Geert Wilders. Peter, wiens goede vriend en crimineel Cor v. Hout een aantal jaren geleden werd vermoord, moet nou niet de moraalridder gaan uithangen. Ik had Peter (een havist) altijd vrij hoog zitten maar nu iets minder, stukken minder zelfs. Ik twijfel zelfs om de boevenvriend ooit nog te bekijken op de campingzender. De niet-intellectueel Peter is in de war, dat mag duidelijk zijn.

van der g | 21-01-10 | 19:10

-weggejorist-

Ridder Rachid | 21-01-10 | 19:10

Iemand die aan zijn simpele naam, Peter de Vries, een abbreviatie (hallo! gewoon afkorting dus) toevoegt, in dit geval een afkorting van zijn tweede voornaam, Rudolf, is natuurlijk een ijdeltuit pur sang.
Peter de Vries was te simpel voor de man die ook nog de pech had in Aalsmeer (of all places....) geboren te worden.
Dus én zijn naam niet mee én zijn geboorteplaats niet én dan ook nog geboren worden als ijdeltuit.
Dan raak je ook nog een gefrustreerd omdat een politieke partij die je opricht door de mensen niet gevreten wordt, terwijl het een blondkop uit Venlo wel lukt om door te breken.

knerf | 21-01-10 | 19:09

een goed artikel:

Peter R. de Vries en de karaktermoord op Moszkowicz
Auteur Tim Engelbart21 januari , 2010

Wat vindt u van het volgende fragment: “Geert W. is fout. Goed fout”? Of van dit stukje prachtproza: “Afschuwelijk, dat we zulke mensen [als Wilders, red.] in ons parlement hebben”? Wellicht denkt u: ‘Is Herman van Veen weer in de pen geklommen?’ Dat is niet het juiste antwoord. ‘Oh, dan is Maarten van Rossem weer bezig’, besluit u allicht vervolgens. Weer mis. Het was deze keer de beurt aan Peter R. de Vries, die blijkbaar vond dat de blonde Venlonaar eens goed de oren gewassen diende te worden. Behalve Wilders was ook advocaat Bram Moszkowicz het mikpunt van een heuse tirade op zijn weblog. De crime reporter was ook niet te beroerd om bij Pauw en Witteman z’n verhaaltje nog even te komen bevestigen.

Want hoe haalt de Amsterdamse strafpleiter het in zijn hoofd om de “ronduit kwaadaardige” PVV-leider juridisch bij te staan? De Vries, die zichzelf roemt als de ontmaskeraar van Joran van der Sloot als moordenaar en als de held die de Puttense moordzaak tot een bevredigend einde wist te bringen, probeert nu zelf een moord te plegen. Een karaktermoord op Bram Moszkowicz, wel te verstaan.

De Vries begint met een zielig ‘vroeger was alles beter’-verhaaltje: och, toen de oude Moszkowicz nog in het vak zat en de jonge misdaadverslaggever wekelijks met hem ging lunchen. “Ik bewaar daar dierbare herinneringen aan. Het waren bijeenkomsten waarin mr. Max mij op bijzondere wijze de nuance tussen goed en fout bijbracht”. Lang voordat “demagogen” als Wilders het politieke speelterrein domineerden… ja, dat waren nog eens tijden. Nostalgisch zwijmelt De Vries zowat weg in zijn eerbied voor Max Moszkowicz.

Het is me niet geheel duidelijk wat de SBS-presentator nu met deze anekdote wil bereiken. Wilders wordt in zijn strafproces namelijk bijgestaan door zoon Bram Moszkowicz, en uitdrukkelijk niet door vader Max. Vader en zoon zijn bloedverwanten, zeker, maar daarom nog niet één en dezelfde persoon. Het is dan ook niet meer dan netjes om ze ook als aparte entiteiten te behandelen. De Vries trekt zich van die wetenschap niets aan en bezigt de uitdrukking ‘vloeken in de kerk’.

Met andere woorden: hij beschuldigt Bram van hypocrisie omdat hij iets doet dat misschien niet strookt met de handelswijze van zijn vader. In dit geval dus het verdedigen van Wilders. Max zou nóóit ‘oorlogsmisdadigers’ verdedigen. Wilders wordt dus en passant ook nog even in de Tweede Wereldoorlogssfeer gedumpt. Regelrechte kolder.

Ook lijkt De Vries te menen dat Bram voor aanvang van de rechtszaak een uitgebreide motivatie had moeten indienen om het maatschappelijk nut aan te tonen van de zaak die hij verdedigt. Het feit dat een verdachte door een raadsman wordt bijgestaan lijkt mij persoonlijk al maatschappelijk nuttig genoeg, maar de misdaadverslaggever vindt blijkbaar van niet: “In diverse kranten heb ik interviews met hem [Bram Moszokowicz, red.] gelezen, maar in geen van die verhalen kan hij mij overigens overtuigen waarom uitgerekend hij dit doet.”

Dit is trouwens om nog een andere reden een idiote stelling, want in de blogpost staat nota bene naast diezelfde zin een afbeelding van een krantenknipsel waarin Moszkowicz uiteenzet waarom hij Wilders verdedigt. ‘Om met een belangrijke zaak de annalen van de rechtspraak in te gaan’, is de strekking. Oftewel: ter meerdere glorie van de eigen persoon. De Vries, die te pas en te onpas met z’n Emmy Award zwaait, zou dit bijzonder bekend en overtuigend in de oren moeten klinken.

Kortom, op dezelfde wijze als dat Peter R. de Vries mensen als Joran van der Sloot en Mabel Wisse-Smit kapot heeft gemaakt, probeert hij nu Bram Moszokowicz te pakken. Het verschil is dat Van der Sloot en Wisse-Smit het aan zichzelf te danken hadden dat De Vries ze op de landelijke televisie te kakken zette. Moszokowicz probeert gewoon op eerlijke wijze zijn vak te beoefenen.

Tim Engelbart

linda4960 | 21-01-10 | 19:09

Site is deaud.

lekkeropdetrekker | 21-01-10 | 19:07

@Gorgias | 21-01-10 | 18:57
Kwoot
‘Heb je enig idee wat die kanker moslims in onze buurten aanrichten? Dat wil zeggen dat je schijt aan de toekomst van onze kinderen hebt… nou dan ook de kanker voor jou met je hele kankerzooitje er bij’.
ontkwoot

Iemand vanachter het toetsenbord de kanker toewensen om zijn mening, komt aardig in de buurt van een haatmail.

Is maar een voorbeeld. En de rest is getuigd op zijn minst van een zeer beperkt IQ en van het onvermogen met andersdenkenden om te kunnen gaan. Dit soort types zegt wel op te komen voor de vrijheid van meningsuiting. Maar in de praktijk kunnen ze er niet op een fatsoenlijke wijze mee omgaan. Laten we eerlijk zijn.

-edit | 21-01-10 | 19:04

Faggot!

Jansen en Jansen | 21-01-10 | 18:59

-edit | 21-01-10 | 18:50

Is dit nu werkelijk een haat mail dan?
"Lekker stoer zitten fucken bij die twee linkse flikkers van Pauw en Witteman. Gereformeerden en motregen daardoor word je bezeken".
Volgens mij is het schelden, maar geen haat.

Gorgias | 21-01-10 | 18:57

@harry pikkel | 21-01-10 | 18:47
Ik zie juist steeds meer mensen die vage verbanden met WOII suggereren die nooit letterlijk gezegd zijn. T'is maar net hoe je het bekijkt. Laatst kreeg iemand al een godwinnetje toen hij het over de kwaliteit van de Duitse Autobahn had in verband met 'iets' met Turkse wegwerkers. Het wordt te pas en vooral te onpas aangehaald. Het noemen van een figuur uit WOII hoeft niet direct een godwin te zijn, namelijk. Mensen zijn dan al snel geneigd niet meer naar de context te kijken.

-edit | 21-01-10 | 18:56

zininho | 21-01-10 | 18:07

idd en dit zijn allemaal Wilders aanhangers, ghe

Eurotokkie | 21-01-10 | 18:52

@Gorgias | 21-01-10 | 18:45
Een haat-collunm? Heb je het gelezen dan? Er valt geen onvertogen woord en een beetje voorstander van de vrijheid van meningsuiting moet daar moeiteloos mee om kunnen gaan.

Maar jij bent van het type dat het prachtig vind als iemand met een andere mening haat-mails toegestuurd krijgt. Zegt wat over je.

-edit | 21-01-10 | 18:50

steve1987 | 21-01-10 | 18:33
Nou doe je hem toch tekort. Hij heeft ook de moord op Kennedy opgelost! Wat de CIA en de FBI al 47 jaar niet lukt, doet Peter in een maandje.

harry pikkel | 21-01-10 | 18:48

Fortuyn werd na zijn dood nog even flink door de modder gesleurd door de Vries, op een bijzonder smerige wijze. Naar aanleiding van één tip. De politie had de tip onderzocht en geconstateerd dat er niets mee gedaan hoefde te worden. Zo niet de Vries, die meer dan een uur lang zijn fantasie op de loop liet gaan over de Goddelijke Kale.

De Vries is een volksmenner, een lijkenpikker, die bereid is de waarheid aan te passen aan zijn politieke ideeën.

WildPlassert | 21-01-10 | 18:48

Chinees: Peter L. de Vries?????

knerf | 21-01-10 | 18:47

-edit | 21-01-10 | 18:30
Nou ja, laat iedereen het zelf maar beoordelen, anders blijven we in cirkeltjes draaien.

Los van De Vries: er zijn me de laatste tijd wat te veel mensen die overal WOII bijhalen, vage verbanden suggereren en vervolgens gaan miepen 'dat ze het zo niet bedoeld hebben' en dat hun 'verhaal uit de context gerukt wordt'. Buitengewoon zwak gedraai. Houd die hele oorlog er dan buiten, of wees een vent en blijf bij je standpunt.

harry pikkel | 21-01-10 | 18:47

Niet te hard over de heer Vries oordelen.
Hij zal wel een moeilijke jeugd hebben gehad.

Sidi Tamentis | 21-01-10 | 18:45

-edit | 21-01-10 | 13:31

De waarheid is natuurlijk dat Peter R. de Vries zelf een haat column heeft geschreven en dat hij dan erg boos doet over de boze scheldt mails die hij daarna ontvangt en dat hij nu vast weer een biertje zit te drinken met een van zijn topcriminelen vriendjes.

Gorgias | 21-01-10 | 18:45

Ben bang dat er een keer is een gek opstaat en 1 van die linkse heurenleupers neerpilt. Al dat gedemoniseer is niet goed voor de gezondheid van bepaalse anti Wilders gasten.

Hij is democratisch verkozen dus let it be loserts...

Dlap Frol | 21-01-10 | 18:41

misschien een aandachtspuntje in het proces Wilders wat ie niet losmaakt en wat voor een tuig Wilders aantrekt

istawa | 21-01-10 | 18:39

peter r de vries is echt een aandachtsjunk, hij denkt dat die de koning is sinds hij de zaak 'natalee holloway' zogenaamd heeft opgelost. Hij wordt tegenwoordig elke week wel ergens in een programma uitgenodigt en erg triest om te zien dat er bijna nooit iemand tegen hem indurft te gaan

steve1987 | 21-01-10 | 18:33

@harry pikkel | 21-01-10 | 18:25
Ja, maar daar kan je alle kanten mee op. Zeker omdat Wilders algemeen bekend staat als vriend van Israel/Joden. Het blijft suggestie.

-edit | 21-01-10 | 18:30

P.R.D.V.(Proleet Ruikt Doorlopend Viezigheid)
Mediageile criminele hotdog, die snel moeten worden afgevoerd vanwege landsgevaarlijke activiteiten, zoals het afblaffen van een simpele bezoeker bij P&W.

geniaal dom | 21-01-10 | 18:29

@harry pikkel | 21-01-10 | 18:22
Ah, ok. Ik kijk nooit boulevard, dus vandaar. Good point.

Laat onverlet dat de connecties die gelegd worden gebaseerd zijn op suggestie. En zijn collunm lezende zie ik een compleet ander verband, aangezien hij het daar heeft over 'goed' en 'fout'. Hoe dan ook: Peter heeft het niet letterlijk zo gezegd, dus het blijven aannames totdat we uit zijn mond horen wat hij er precies mee heeft bedoeld. Altijd gevaarlijk om zonder bevestiging van de meest radicale mogelijkheid uit te gaan.

-edit | 21-01-10 | 18:28

edit | 21-01-10 | 18:22
Ja, hij draait er eerst omheen en vervolgens volgt het Joods/Menten gedeelte. Hoe kun je dat nou ontkennen? Doet me denken aan dat liedje van Shaggy:
"They even had it on camera"
"It wasn't me"

harry pikkel | 21-01-10 | 18:25

edit | 21-01-10 | 18:18
Nee, want toen moest de uitzending van P&W nog volgen, waarin hij het verband wel letterlijk legt.

harry pikkel | 21-01-10 | 18:22

@harry pikkel | 21-01-10 | 17:57
Hij zegt wat meer dan dat.

-edit | 21-01-10 | 18:22

Misschien is het door anderen al opgemerkt maar ik kreeg sterk de indruk dat Peter R de V. Wilders uitlatingen in het verlengde plaatst van Hitlers uitlatingen; het wegzetten van een gehele bevolkingsgroep met alle risico's van dien.
Maar Wilders beweert nu juist dat het karakter van de Islam daartoe kan leiden; het wegzetten van de ongelovige honden en Joden, met alle risico's van dien.

Munitie | 21-01-10 | 18:20

@koerbagh ® | 21-01-10 | 17:55
Ik hoor de Vries toch echt indirect vergelijken met andere advocaten die bepaalde zaken om bepaalde redenen niet aannemen. In de zaak Wilders noemt Peter opjagen en in een hoek zetten. Zegt ie letterlijk. Da's een andere reden dan Max Menten niet wilde verdedigen. De conclusie dat Bram om dezelfde als zijn vader Geert niet zou moeten verdedigen, heb ik Peter niet zien of horen trekken. Dat is en blijft suggestie.

Temeer omdat de andere hoofdrolspeler, te weten Bram himself met geen woord over de vergelijking van Wilders en oorlogsmisdaden rept. www.rtl.nl/(/actueel/rtlboulevard/nieu...

Bram lijkt op dezelfde lijn als ik te zitten.

-edit | 21-01-10 | 18:18

Prima actie van de Vries. Als je ziet wat die idioten allemaal menen te kunnen mailen. Afschuwelijk volk. Zet ze maar lekker te kijk!

zininho | 21-01-10 | 18:07

Je moet toch iets PeterR....
Ach kerel.... Het is overal wat.
Neem nu de PvCdA.
lees: Partij van Christen Democratische Arbeiders is ook niet 'Je van Het' en gebleken is dat alle profileerders in de kamer denken dat zij het wel kunnen maarrrrrrrrr.........
Mocht ie er ooit komen dan stem ik op de PvdE.
Heb ik de interesse van alle reagluurders al gewekt??????
Jabbadabbadoe...... We gaan voor de Partij van de Eunuchs.
Wikipedia geeft wat uitleg over deze partij. Dit voor degene die daarnaast ook geen hersenen heeft.
hmmmm..... Ik realiseer mij nu dat er niemand voor uit zou willen komen om zo'n partij voor wil zitten.
Hè gadver de gadver... even dacht ik de oplossing te hebben.
Jammer.... leek mij wel passend in deze tijd.
Maar beste Peter, er zit wederom iets positiefs in..... Je bent toch weer een keer op de (s)tillefiesie geweest nietwaar, je mocht zelfs meepraten en een soort discussie volgen met het 'pleps'.
Ik was blij dat ik je weer een keer in actie mocht zien.
Graag ff scheren de volgende keer.

de oplossurt | 21-01-10 | 18:06

Ongelooflijk dat dit domme kutvolk nog stemrecht heeft ook. Als ik die reacties lees geef ik Beatrix nog gelijk ook met haar kersttoespraak. Bah.

DouweDabbert | 21-01-10 | 18:03

Peter R is een populist, maar daar is niets mis mee vind ik. Ik hoop dat deze mensen een beetje tot inkeer komen door deze actie, maar ik vrees dat de simplistische woede zo alleen maar aangewakkerd wordt. Idd strijden voor de vrijheid van meningsuiting en iemand anders vervolgens de mond willen snoeren. Veel verstand heb je dan niet.

E-cards | 21-01-10 | 18:03

edit | 21-01-10 | 17:45
Quatsch. De context is: hoe kan iemand met een Joodse achtergrond Wilders verdedigen? Witteman vraagt het hem letterlijk, nadat De Vries het over de achtergrond van Mosko heeft: 'Omdat hij Joods is?"Antwoord: "Ja". Jij bent hier degene die selectief qoute.

harry pikkel | 21-01-10 | 17:57

@-edit | 21-01-10 | 17:45:
Vanwege het feit dat Pa Moszko Pieter Menten nooit zou hebben verdedigd. Indirect vergelijkt Peter R. Geert W. met Pieter M. omdat hij vindt dat Abraham M. Geert W. nooit had mogen verdedigen om dezelfde reden als Max M. Pieter M. niet heeft verdedigd.

koerbagh ® | 21-01-10 | 17:55

@Hansvo286 | 21-01-10 | 17:41

moet je PVV stemmen als je Peter de Vries niet zo mag dan?

sjoddy | 21-01-10 | 17:46

@koerbagh ® | 21-01-10 | 17:05
Filmpje gezien vanaf 14:30. Ik zie nog steeds de connecties niet die Tipo wel ziet. Zie bijvoorbeeld tipo | 21-01-10 | 14:39. Of tipo | 21-01-10 | 14:42. Die connecties zijn alleen met heel veel fantasie en en met weglating van alle context te leggen. Zo kan alles wel verband hebben met elkaar. Dit is simpelweg te zien en horen op het filmpje:

De Vries geeft aan dat iedereen recht heeft op de beste verdediging en dat bepaalde advocaten bepaalde zaken niet aannemen. Vervolgens zegt ie over Pa en Zoon Moszko dat zij als geen ander weten om verbaal opgejaagd te worden en in een bepaalde hoek gedrukt te worden. Hij verbaast zich erover dat Bram hem verdedigd en geeft aan dat Pa Moszko Pieter Menten nooit verdedigd zou hebben. De context is hier: verbaal opjagen en in een hoek drukken.

Oorlogsmisdaden is niet ter sprake gekomen. En waarom zou een man als Peter R de Vries zich niet hardop mogen verbazen dat iemand die hij zegt goed te kennen een bepaalde verdachte bijstaat? Meer zegt ie echt niet. Wat is het hele punt dan eigenlijk?

-edit | 21-01-10 | 17:45

Beetje raar van Peter, zullen immers heus wel nette, beschaafde mails tussen zitten waar kritiek wordt geuit maar voor de beeldvorming wat betreft de "pvv-aanhang" laat Peter deze maar even buiten beschouwing. Op deze wijze draagt ook hij een steentje bij aan de stigmatisering van ome Geert en is Peter geen haar beter dan die linkse elite en doemscenarioschrijvers welke dit land laten afglijden.

Maar hey, Peter heeft wel weer zijn moment of fame gehad. Zonder Geert zat hij immers gister niet in P&W én had geen column kunnen schrijven welke meerdere media zou bereiken. Lekker meeliften, he Peter?

Heeft hij de nathalee-holloway zaak al opgelost? 7 mln kijkers trekken met "EUREKA, DE GRANDE FINAL!" en alsnog geen veroordeling... laat hem daar maar zijn tijd in steken, doet ook HIJ wat nuttigs voor de samenleving, iets waar hij goed in is of in elk geval zichzelf goed in vindt. Schoenmaker blijf bij je leest denk ik dan.

Shag | 21-01-10 | 17:42

Brouhaha | 21-01-10 | 17:36
Juist. En Peter zet de meest asociale reacties op z'n site. De uitwassen, zoals je die overal hebt, en probeert zoals zo velen een beeld te schetsen van de PVV aanhang. Ik denk sowieso dat de lager opgeleide schreeuwerts eerder geneigd zijn om hem te mailen, of bij een demonstratie te verschijnen. De rest heeft wel wat beters te doen: hop, aan 't werk.

Daff | 21-01-10 | 17:41

Wat een hufterige hondekop is die de Vries ook zeker jalours dat het met zijn partij slecht is afgelopen, er had zoutzuur in dat gals wijn moet zitten bij Joran van der Sloot
Stem PVV

Hansvo286 | 21-01-10 | 17:41

@Dundunbanza | 21-01-10 | 14:45
Bedoel je dat er PVV-tokkies op deze website zitten? Wat een gelul; Tokkies worden hier genadeloos gebanned, of gewoon genegeerd. Ze vallen binnen twee regels door de mand vanwege >5 spelfouten per woord, gescheld, en onnavolgbare zinnen zonder leestekens en met teveel hoofdletters.
.
De meeste GS-reaguurders die Geert W. steunen kunnen uitstekend spellen en hebben een actieve woordenschat van +10K, en zijn dus geen PVV-tokkies. Wel jammer dat de gemiddelde GS-reaguurder zich nooit op TV vertoont, terwijl dat bij links geldt voor hun tokkies; die worden echt nooit uitgenodigd bij P&W.
.
Want ook bij links zitten tokkies, en niet zo weinig ook. Die worden echter net zo zorgvuldig buiten beeld gehouden als de "PVV-aanhangers" met een IQ van boven de 100....
.
O, en vergeet niet dat een heel groot deel van de PVV-aanhang afkomstig is van gedeillusioneerde PvdA-stemmers.

Brouhaha | 21-01-10 | 17:36

vrijheid van meningsuiting begint wel een beetje te lijken op het uitschelden van mensen met een andere mening in combinatie met het spotten met kanker

sjoddy | 21-01-10 | 17:33

piemulspitzengefuhl | 21-01-10 | 17:30
Stem dan alsjeblieft maar geen PVV (hoezo "ik stem Geert" trouwens.. stem je op een persoon? Niet op een partij / ideaal?). Hoe dan ook, als je serieus zo denkt over Peter R, ga gerust een andere partij zoeken.
-
Het is jammer dat hij in dit verband in het nieuws komt. Ik had hem net zo lief (misschien nog liever) in een andere situatie gebashed. Wat een loser.

Daff | 21-01-10 | 17:32

ach petuhr hier een goede raad : praat eens wat minder door je neus en wat meer met je verstand.

loewende koe | 21-01-10 | 17:30

@ Daff | 21-01-10 | 17:28

Zo, eindelijk iemand die het goed verwoord.
PRdV is een mediageyle hoear in de categorie P.Paay.

Sociopaatje | 21-01-10 | 17:30

Daad gesteld,nu doorpakken Peter! Er zijn legio ernstige mishandelingen,overvallen en berovingen (met bedreigingen) en moorden die je aandacht vergen. Uitzoeken (plemp de fotos zonder balkjes met naw gegevens erbij op je site),daders opzoeken en laten opsluiten. We bellen!

lichtpunt | 21-01-10 | 17:30

Drs.. Gelul | 21-01-10 | 14:20
Gelullig maal! Wat ben jij dan voor tokkie dat je op mijn taalvouten gaat letten? Gelukkig verdien ik me geld met andere dingen.

MajorPain | 21-01-10 | 17:30

Ik stem Geert, maar ik sla Peter R. nog hoger aan. Trieste figuren die Peter zo liggen te bashen.

piemulspitzengefuhl | 21-01-10 | 17:30

huppeltrutje | 21-01-10 | 17:24
misdaadverslaggever, laat me niet lachen... op een sensatie en kijkcijfers beluste fantast is het. En overal slaat men de deur dicht, want ze willen hem zo min mogelijk vertellen. Op een enkele tokkie na dan.
-
Nee dan John van der Heuvel. Over het geheel genomen neutraal, vertrouwt door penoze en justitie tegelijk. Vormt geen oordeel en kijkt uit met wat hij zegt. Natuurlijk is het een lastige positie, maar John gaat er tenminste professioneel mee om.

Daff | 21-01-10 | 17:28

Triest. Juist dit had ik niet verwacht van mensen die achter een partij staan die op dit moment hard strijdt voor de vrijheid van meningsuiting. Als Peter R. deze mening heeft, mag hij die natuurlijk verkondigen. Ben je het er niet mee eens, jammer dan. Maar verlaag je niet tot het niveau van extremistische moslims en ander hersendood tuig, bedreigingen na kritiek op waar je in gelooft of op wat je vind. En ja, ik stem PVV.

ubiquity | 21-01-10 | 17:27

Ik ga niet eens kijken op zijn site.Maar al die mensen die door PR valselijk worden beschuldigd van misdaden en die openlijk aan de schandpaal worden genageld door de heer PR ,mag dat wel,zonder dat ze veroordeeld zijn en heel vaak ook nooit worden veroordeeld. Maar daar hoor je hem later nooit meer over.En bij Spauw en Witteman komen ook alleen de linkse kliek die denken dat ze het alleenrecht op de waarheid hebben. En dat is ook de reden dat ik niet aaan 555 stort maar aan een zelf gekozen club.Van Jeroen Spauw (die vanavond mee presenteerd)heb ik een enorme afkeer gekregen na een tijdje naar zijn programma gekeken te hebben en PR erbij deed me heel snel besluiten mijn bed in te duiken .

huppeltrutje | 21-01-10 | 17:24

Eh poep. En het zijn natuurlijk allemaal PVV aanhangers die die mailtjes gestuurd hebben. Voor mij waren het zijn vrienden. Hij kent zat van die zwartwerkers. Krijg de indruk dat de Vries publiciteitsgeiler is dan Wilders.
Dat hij meewerkt aan een programma waarin "PVV stemmers" als malloten worden voorgesteld is in en in triest. Hoe zielig moet je wel zijn om daar aan mee te werken.

Fukjoe | 21-01-10 | 17:19

Gadverdamme, Peter R. de Vries. Dat die faalhaas uberhaupt nog op de televee komt. Met z'n grote onthullingen en bekentenissen op video en dergelijke. En wat heeft ie? Niks, keer op keer... nul.

Ik heb kennissen bij de recherche, die gasten zou hem het liefts vandaag nog zien verdwijnen. Met z'n ongefundeerde gebrul verstoort ie meer recherchewerk dan hij claimt op te lossen.

Peterrrr.. ga eens deaud!

Daff | 21-01-10 | 17:18

@koerbagh ® | 21-01-10 | 17:05
Ah. Voor het eerst feitelijkheden
*kijken gaat en er zo op terug komt*

-edit | 21-01-10 | 17:16

@de^mol | 21-01-10 | 17:04
Hoe kan jij nou bepalen aan de hand van een beperkt antwoord binnen een zekere context of iemand er wel of geen 'flikker' van begrijpt? En dan ook nog eens met onwaarheden aan komt zetten dat ik elke kritiek op de islam meteen dood sla met de kreet: "er zijn ook goede moslims". Volgens mij heb ik dat argument nooit op die manier ingezet tegen kritiek op de islam. Omdat ik de Islam an sich sowieso neem zoals ie is. Er is namelijk geen keus mogelijk. Ik kan er kritiek op hebben, omarmen, verafschuwen of zelfs trachten te bestrijden: het zal niets uitmaken. De islam is en blijft wat het is. Zoals het christendom ook is wat het is. Snap je wat ik bedoel?

Het gaat namelijk altijd om hoe de mensen er zelf mee omgaan. Het zal mij een worst wezen wat er in de koran staat. Als mensen het maar uit hun botte hersens halen om naar de letter te leven. Gelukkig snappen de meeste mensen dat ook.

-edit | 21-01-10 | 17:15

@harry pikkel | 21-01-10 | 17:10
Ik heb dan wel een band met een oorlogsslachtoffer, waardoor ik juist dat soort geluiden probeer weg te duwen en er rustig over na probeer te denken. Dat lukte dus met de door jou op een rij gezet geschreven stukje, toen realiseerde ik me pas echt wat hij gezegd had.

Meri59 | 21-01-10 | 17:13

En we vergeten met zijn allen dat Wilders een onderduiker is, die bij de buren van Peter R de Vries in ieder geval niet veilig is.

tipo | 21-01-10 | 17:13

On Topic : Iedereen de nieuwe Nico al gelezen?

www.nu.nl/column-donderdag/2166891/tro...

@Semper Pecunia | 21-01-10 | 16:48 : Neh, ik doe niet aan hacken, da's meer iets voor pubers en werkelozen... En over D66 : tsja, leefde Van Mierlo nog maar. Ik blijf toch moed houden.

TM | 21-01-10 | 17:12

Als we Peter R De Vries nou NEGEREN is er nix aan de hand

weegee | 21-01-10 | 17:12

Ik heb respect voor het werk wat Peter R doet, en hoe hij de politie peper in hun reet duwt. Maar het gejank wat hij nu produceert slaat nergens op: iemand uitmaken voor boosaardige volksmenner en dat normaal vinden, vind ik i.i.g. niet normaal, en ten tweede moet je niet janken als je vervolgens door bepaalde randfiguren ziektes wordt toegewenst.
Verder heb ik gelukkig gister P&W niet gezien, er hangt daar altijd zo'n treurige zwaarmoedige sfeer.

Onderbuik | 21-01-10 | 17:11

MENSEN::::

weegee | 21-01-10 | 17:11

Meri59 | 21-01-10 | 16:47
Ben ook niet joods, noch enige band met oorlogsslachtoffers, maar ik vond het ook niet erg kies om die vergelijking te maken. Omdat die krom is, maar ook om de reden die jij aanvoert.

harry pikkel | 21-01-10 | 17:10

De Vries: "Dat uitgerekend Mosko.., met zijn achtergrond, Wilders verdedigt, verbaast mij."
Pauw: "Je doelt op zijn joodse afkomst?"
De Vries: "Ja"
harry pikkel | 21-01-10 | 16:36
Niets meer aan toe te voegen, je kunt zelf de conclusie trekken.

de^mol | 21-01-10 | 17:09

LOL@ hoe Peter zich - met "uitgerekend Abraham" - onbeholpen om het woord JOOD heen probeert te schrijven.

Gesteld dat men achteraf een genuanceerd beeld neerzet in de geschiedenisboeken ben ik overigens wel benieuwd of Geert daar in zal gaan als een "zeer omstreden maar pro-democratisch" of als "xenofoob en machtsgeil". Ik gok gezien Geerts VVD-achtergrond op het eerste, al proberen de media er met man en macht het laatste van te maken.

Joris Draaksteker | 21-01-10 | 17:07

"De connectie die je tracht te leggen is uitermate vaag."
-edit | 21-01-10 | 16:44 :

Hij zegt het. Hardop. bit.ly/8UNEO2 (vanaf 14:30.)

koerbagh ® | 21-01-10 | 17:05

de^mol | 21-01-10 | 16:17
Ik ken genoeg moslims die nooit de koran lezen, nooit naar de moskee gaan (alleen tijdens de Ramadan) en waar je gewoon een biertje mee kan drinken. Het lijken net katholieken die alleen met Kerst de kerk in duiken, carnaval vieren als de beste, maar waneer je er om vraagt steevast verklaren katholiek te zijn.

I don't care
-edit | 21-01-10 | 16:27
Je snapt er geen flikker van. Ik ook, ik heb zelfs in mijn familie (bier drinken doen die echter niet) moslims die niet naar de moskee gaan, maar ook extremisten, die (nog) niet gewelddadig zijn. Echter, dat heeft geen moer met de islam te maken. Moslims die niet de koran lezen en nooit naar de moskee gaan, sturen de islam niet. Dat doen diegenen die naar de moskee gaan en de imams. De moslims waar jij het over hebt zouden, net als Ayaan, afstand moeten nemen van de islam. Dat doen ze ook niet, ze zouden die gekken eens een keer tot de orde moeten roepen, dan zou geen probleem zijn. Maar doen ze niet (en dus gaan de gekken gewoon door). En jij dus ook niet. In tegendeel, elke kritiek op de islam sla jij dood met er zijn ook 'goede' moslims. Er zijn goede moslims ondanks de islam, niet dankzij. Ook in Iran zijn heel veel goede moslims, waarvan inmiddels (in een groene zee) te zien is dat die ook zuchten onder islam, met al dat geweld waar ze onderuit willen. Je snapt de impact van dat systeem niet, niet voor de individuele moslim, en niet voor ons.

de^mol | 21-01-10 | 17:04

@plakkert | 21-01-10 | 16:55

Leest u met uw oren of met uw ogen ?
Zo ondek je ze nooit natuurlijk.
Ik laat u een stukje zien dat ik als PVV er vindt dat Peter R de Vries alle recht heeft om te zeggen wat hij wilt.
U was toch nog nooit een PVVer tegengekomen die een antiwilders geluid niet accepteerde ?

Uw woorden: "Wat mij opvalt aan de Wilders-stemmers die ik zie/spreek, is dat zij absoluut geen kritiek dulden tegen Wilders of de PVV. Als er ook maar één iemand in zijn hoofd haalt om negatief te spreken over hun grote leider, dan verenigen zij zich massaal om schande te spreken van deze totalitaire beperking van de vrijheid van meningsuiting."

Meri59 | 21-01-10 | 17:03

Peter R de Vries, U bent een aandacht hoer, U wist van tevoren wat de reacties zouden zijn, je lijkt Herman van Veen wel. Huilie huilie.

wateenzooitje | 21-01-10 | 17:03

@-edit | 21-01-10 | 16:44
De context is een column die begint met 'onderduiken' in de titel en volksmenner in de tekst.
Vergeef me dat ik dat, heel wild, associeer met WO2 en oorlogsmisdaden.

De context is dat ieder topadvocaat Wilders begrijpelijkerwijs mag verdedigen, behalve advocaten met de naam Abraham. Vergeef me dat ik dan aan zijn Brams Joodse achtergrond denk. (zie ook bewijsstuk A: @harry pikkel 16:36)

Vergeef me dat ik vind dat Peter R de Vries hier Wilders gelijk stelt met oorlogsmisdadigers zoals Menten.

Vergeef me dat ik, heel versleten, dit een vorm van demonisering vind.

Als Wilders een oorlogsmisdadiger in spee is, dan mag hij uit voorzorg worden vermoord. Dat is wat Peter's column uitstraalt. Misschien niet zo bedoelt, maar zo komt het wel over in de contrei-en Wageningen/Nijmegen.

tipo | 21-01-10 | 17:03

tipo | 21-01-10 | 16:52
Yep. Aardige uitspraak van Godfried Bomans hierover, al weet ik niet zeker of het wel klopt.
"Hitler zou in Nederland geen poot aan de grond gekregen hebben, want iedereen denkt: daar had ik moeten staan."

harry pikkel | 21-01-10 | 17:00

Linkt werkt niet meer :(

lauwebal | 21-01-10 | 17:00

@Meri59 | 21-01-10 | 16:31
Mijn betoog was niet zozeer een reactie op de mening van dhr De Vries, maar ging meer over mijn eigen ondervindingen.

plakkert | 21-01-10 | 16:55

kun je de voorbeelden zo opzoeken van de keren dat D66 juist heeft gepleit voor een veel harder beleid. Ik heb echter de indruk dat iedereen die minder hard reageert dan Wilders automatisch als softie wordt neergezet. En dat vind ik dus lulkoek.
TM | 21-01-10 | 16:34

Jij doelt natuurlijk op dit keiharde voorstel:
www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/25...

Colle Tout | 21-01-10 | 16:53

@harry pikkel 16:37
Klopt, maar Eichmans wens om (zijn eigen) bevelen uit te voeren en respect voor (zijn eigen) wetten van het Derde Rijk was iets groter dan het respect voor Joden. Waardoor zijn 'respect' voor Joden tot de holocaust leidde.

tipo | 21-01-10 | 16:52


@Sjonnie Vaynedamn | 21-01-10 | 13:13
We hebben gisteren gezien op GS waaaruit de aanhang van Wilders bestaat.... I rest my case.

*********
Beetje dom Sjonnie,..
om aan te nemen dat, wat je daar zag, representatief is voor de PVV aanhang.
Wat zegt Anita daarvan ?
De 'sterreporter' heeft ze geselecteerd op snuggerheid of liever de afwezigheid daarvan.
Kun je bij elke partij flikken...

Rest In Privacy | 21-01-10 | 16:52

@ TM | 21-01-10 | 16:34
D66 is niet meer wat het voorheen was. Tegenwoordig is het een linkse partij, terwijl het voorheen (ten tijde dat ik op de middelbare school zat en maatschappijleer had) rechts was. Vandaag de dag zijn het softies. Men is volop bezig te strijden voor abortus, euthanasie en andersoort 'rechten', terwijl men de echte problemen in de maatschappij negeert. Tevens zijn ze gigantisch pro-Europa en willen ze een president, leger etc. Wat een gigantische ramp zal zijn. De Europese landen horen vrij te zijn.

@ TM | 21-01-10 | 16:35
Oh noes! Ik ga nu, als PVV-ert, toch niet gehackt worden?

Semper Pecunia | 21-01-10 | 16:48

@harry pikkel | 21-01-10 | 16:36

Harry, ik zit naar jou geschreven stukje te kijken en zou daar zo graag eens een antwoord op zien van iemand van joodse afkomst. Maar ik weet niet of die hier aanwezig zijn.

In mijn ogen duwt Peter hem hier in een behoorlijke emotionele kant van zijn achtergrond en ik vraag me af of dat wel zo wijs was om dat te doen. Iedereen weet namelijk dat mosco een hoop materiaal door moet spitten waarin joden als eerte verdelgd moeten worden.

Meri59 | 21-01-10 | 16:47

Peter glijdt af naar politiek-correct NL. Jammer, het leek mij zo'n leuke vent.

Recht(s) Overeind | 21-01-10 | 16:46

SBS server deaud?

Sandereau | 21-01-10 | 16:46

@tipo | 21-01-10 | 16:28
Je trekt de zaken uit de context. En je citeert verkeerd. Peter noemt in zijn blog nergens Menten en de verdediging van WIlders in één zin. Dat doe jij, om te beginnen. Je legt hem iets in de mond wat ie niet zegt. Lijkt me een verkeerd uitgangspunt. Laten we dat vanaf nu even duidelijk vaststellen, om de discussie zuiver te houden.

Verder heeft Max ooit aan Peter verklaard Menten niet te willen verdedigen omdat hij deze man 'fout' vond. Het ging in het blog van Peter over goed of fout. Niet over jood - oorlogsmisdadiger. Veel abstracter, dus. Daar maak jij vervolgens van dat Joden van Peter geen oorlogsmisdadigers in spee mogen verdedigen. Dat 'Joden' snap ik. De link met oorlogsmisdadigers is er niet als het gaat om Wilders. Ook niet in het blog van de Vries. Je fantasie is op hol geslagen.

En waarom Peter eerst Bram Schreef en daarna Abraham? Tsja.... Misschien omdat ie zin had in een glas cola? Het is algemeen bekend dat Peter eerst "Abraham" roept als hij dorst heeft..... Oftewel: daar kan je alle kanten mee op.

De connectie die je tracht te leggen is uitermate vaag. En wat mij betreft verre van bewezen. Want het is juist algemeen bekend dat Geert de beste vrind is van de joden? Dat weet zelfs Peter, dus je zoekt het in een hoek waar je logischerwijs niks kunt vinden.

-edit | 21-01-10 | 16:44

Alle in scene gezette shit van deze aandachthoer is van een wanstaltig Panorama en/of Actueel-achtig niveau.
Naar weekdier de Vries valt alleen maar te luisteren wanneer hij wordt nagedaan door Edwin Evers.

R.B.Scott | 21-01-10 | 16:38

@harry pikkel | 21-01-10 | 16:36
Dat schrijf je veel efficiënter op dan ik.
Bedankt.

tipo | 21-01-10 | 16:38

tipo | 21-01-10 | 16:36
Eichmann wel, die had zelfs een zekere mate van bewondering voor joden, maar dat terzijde.

harry pikkel | 21-01-10 | 16:37

tipo | 21-01-10 | 16:28
De Vries: "Dat uitgerekend Mosko.., met zijn achtergrond, Wilders verdedigt, verbaast mij."
Pauw: "Je doelt op zijn joodse afkomst?"
De Vries: "Ja"

harry pikkel | 21-01-10 | 16:36

kijk die peter R(uk) de vries is eigenlijk een veel van zich zelf houdend baasje
een aardig misdaad programma met een prijsje waarvan hij nog steeds een harde plasser van heeft.
Volkomen mislukt in de politiek en zijn interesse om bij 020 voorzitter of zoiets te worden was een lachertje.
Zo af en toe moet hij bij Pauw en lulleman komen opdraven om zijn frustaties te lozen deze keer in het kader van wilders kapot maken.
Het enige waar hij over zat te zeiken waren hoofdoekjes cq slofzakken
dit volslagen opgefokte gelul (weer gedronken jochie) heeft natuurlijk een averechtse uitwerking .Hij had niet door dat om onze vrije mening gaat
arme arme peter R(uk)
Deze enorme campagne van links op dit moment (zie nova, Paul enL. kabouter pechtholt, linkse advocaatjes etc) om geert af te maken zal net als bij
de campagne met melkert en rosenluller tegen pim , eindigen met het conta effect dat geert gaat winnen
Benieuwd wat er vanavond weer valt te beleven welke eikel hebben we nog niet gehad.
Stomme linkse klootzakken ze leren het nooit.

harob | 21-01-10 | 16:36

Wilders zei in de rechtszaal: "Ik heb niks tegen moslims."
Menten zou dat over Joden nooit gezegd hebben.

Dat verschil snapt Peter R de Vries niet. Of hij snapt dat wel, maar heeft even behoefte aan slechte publiciteit. Bij deze.

tipo | 21-01-10 | 16:36

@Semper Pecunia | 21-01-10 | 16:33 : Nee, man! Ik zit overdag te posten dus ik ben ICT-er. What else?

TM | 21-01-10 | 16:35

Ik heb mij ook zitten ergeren aan die aandachtshoer.

winterpeen | 21-01-10 | 16:35

@Semper Pecunia | 21-01-10 | 16:27 : Zoals ik al zei : ik heb geen flauw idee of Wilders wel of niet intelligent is. Gezien zijn standpunten lijkt het me niet direkt de grootste denker van Nederland anno 2010, maar dat is Pechtold uiteraard ook niet...

De PVV heeft de ME niet uitgevonden, die bestaan al decennia en hebben bijvoorbeeld in de krakers-tijd goed werk gedaan. Wat het probleem is, is dat de regering(en daar zit die partij van mij normaliter NIET in) het niet aandurft om harde maatregelen te nemen. En alhoewel het geheugen van de meeste mensen(mij incluis) meestal vrij selectief is, kun je de voorbeelden zo opzoeken van de keren dat D66 juist heeft gepleit voor een veel harder beleid. Ik heb echter de indruk dat iedereen die minder hard reageert dan Wilders automatisch als softie wordt neergezet. En dat vind ik dus lulkoek.

TM | 21-01-10 | 16:34

@ TM | 21-01-10 | 16:21
Aan het werk? Je zit toch niet in de onderwijsbranche??? Wonderbaarlijk! Je klonk namelijk als een typische D66-ert (door het PVV bashen hoogstwaarschijnlijk), maargoed wellicht was dat een vergissing!

Semper Pecunia | 21-01-10 | 16:33

@plakkert | 21-01-10 | 16:22

Hmm, ik vind het nogal meevallen wat Per R de Vries zegt, ik was er niet van onder de indruk. Het is zo van duizenden blogs af te halen. Het enigste wat ik er wel mee hebt het moment dat hij uitkiest. Iedereen weet allang dat Peter een bepaalde mediageilheid heeft en daar ook gretig gebruik van maakt. Maar ook dat is zijn goed recht.

Meri59 | 21-01-10 | 14:56

Aangenaam PVV stemmer, ik begrijp dat ik voor u de eerste ben die als PVV stemmer laat zien dat iedereen een mening mag hebben. Ik hoop u zo wat meer gerust gesteld hebben. Slaap lekker verder....

Meri59 | 21-01-10 | 16:31

@-edit | 21-01-10 | 16:21
Je herhaalt jezelf, maar overtuigd niet.
Peter zegt:
Wilders is een demagoog, een potentiële volksmenner waar je voor moet onderduiken. Het is onbegrijpelijk dat hij door de zoon van een topadvocaat wordt verdedigd, die zelf Menten weigerde te verdedigen.

"Maar dat gezegd hebbende voeg ik er direct aan toe dat het mij zeer bevreemdt dat de PVV-er wordt verdedigd door mr. Bram Moszkowicz. Uitgerekend Abraham Moszkowicz, zeg ik dan."

Waarom zou Peter eerst roepnaam Bram schrijven en dan de nadruk op voornaam Abraham willen leggen?

tipo | 21-01-10 | 16:28

@ TM | 21-01-10 | 16:05
Wilders is helemaal niet intelligent, maar hij verdiend wel onze stem. Hij is namelijk de enige die oplossingen biedt voor de problemen die Nederland heeft met allochtonen en relschoppers. Gewoon door de knietjes knallen dat tuig. Of door het hoofd, nog beter. Wederom; zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Wanneer mensen niet zo stupide waren om op D66, de PvdA, de SP, Groenlinks, CDA, de PvdD en de CU te stemmen hadden we dat soort problemen in Nederland echt niet gehad. Al die hippie tuig en die feministen hebben dit land kapot gemaakt.
Als Wilders slim had geweest had hij de Islam minder gebasht en betere vriendjes uitgekozen, dan was louter de PVV al goed geweest voor een meerderheid in de Tweede Kamer en konden ze nu al niet meer om hem heen. Desondanks is de PVV verreweg de beste partij van Nederland. De regering afslanken, hardere straffen, veel minder ontwikkelingshulp, een lagere Europese bijdrage. Minder Europa, meer Nederland!
Dat economische verhaal was op zich wel offtopic, maar moest er blijkbaar even uit. Sorry about that xD

Semper Pecunia | 21-01-10 | 16:27

@de^mol | 21-01-10 | 16:17
Ik ken genoeg moslims die nooit de koran lezen, nooit naar de moskee gaan (alleen tijdens de Ramadan) en waar je gewoon een biertje mee kan drinken. Het lijken net katholieken die alleen met Kerst de kerk in duiken, carnaval vieren als de beste, maar waneer je er om vraagt steevast verklaren katholiek te zijn.

I don't care

-edit | 21-01-10 | 16:27

BarneyBoner | 21-01-10 | 16:16
Leuk, je bent in Uruzgan een paar moslims tegengekomen.

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 16:23

De meeste mailtjes zijn zeer verwerpelijk.helaas komen die bij alle partijen voor en deze 'sukkels' representeren zeker niet de hele PVV.Overigens waren de kwalificaties van PRDV ook beneden alle peil.

HamVraag | 21-01-10 | 16:22

Ben zelf altijd al een liberaal geweest en heb nooit anders dan VVD gestemd. Ik ben dit overigens ook niet van plan.
Wat mij opvalt aan de Wilders-stemmers die ik zie/spreek, is dat zij absoluut geen kritiek dulden tegen Wilders of de PVV. Als er ook maar één iemand in zijn hoofd haalt om negatief te spreken over hun grote leider, dan verenigen zij zich massaal om schande te spreken van deze totalitaire beperking van de vrijheid van meningsuiting.
Alleen hierom al denk ik dat de PVV geen lang leven beschoren is. Een partij moet het namelijk hebben van vaste stemmers, mensen die de politiek enigzins begrijpen en die met hun hart voor een partij kiezen, niet slechts voor één persoon.
En misschien blijkt over 10 jaar wel dat de PVV ook een gevestigde partij is, maar dan zal het nooit dezelfde PVV zijn als het nu is. Wil de PVV namelijk ooit regeren, dan zal zij toch echt compromissen moeten sluiten in haar standpunten, net zoals elke andere partij die in de regering plaats wil nemen.
Of de PVV moet een absolute meerderheid halen (76 zetels of meer, voor diegenen die maatschappijleer gemist hebben of nog moeten krijgen) of het zal altijd een oppositiepartij blijven.

plakkert | 21-01-10 | 16:22

@linda4960 | 21-01-10 | 16:02 : Fuck zeg, is je keyboard stuk? :)

@kuifje. | 21-01-10 | 16:09 : Waar is de fucking ME als je ze goed kunt gebruiken? Bij een voetbalwedstrijd staan ze te popelen om klappen uit te delen maar van 'allochtonen' moeten ze afblijven. Ik vraag me af wat er zou gebeuren als er in geheel Nederland een zero-tolerance beleid zou worden ingesteld voor geweld tegen bijvoorbeeld hulpverleners en zo. En dan meteen er op los slaan, niks geen waarschuwingen. Daar hoef je geen Wilders voor te heten: daar ben ik als D66-er ook gewoon voor.

@Semper Pecunia | 21-01-10 | 16:11 : Kl ets niet zo man; van jouw hand was de eerste mega-posting. Waar heb je trouwens leren lezen? Want je bakt er niet zoveel van eigenlijk. Je doet nu exact wat de intolernate klootzak pleegt te doen; feiten verdraaien en als dat niet kan verzinnen.

Probeer eens gewoon inhoudelijk te reageren op de letterlijke tekst van mijn posting, in plaats van er je eigen draai aan te geven.

*Gaat weer aan het werk in afwachting van de volgende D66-/geitewollesokken/socialist-die-niet-deugt-opmerking van de heer Semper P.* Soms is het wel heel erg gemakkelijk om te voorspellel wat sommige reaguurders gaan doen.

TM | 21-01-10 | 16:21

@linda4960 | 21-01-10 | 16:02 : Fuck zeg, is je keyboard stuk? :)

@kuifje. | 21-01-10 | 16:09 : Waar is de fucking ME als je ze goed kunt gebruiken? Bij een voetbalwedstrijd staan ze te popelen om klappen uit te delen maar van 'allochtonen' moeten ze afblijven. Ik vraag me af wat er zou gebeuren als er in geheel Nederland een zero-tolerance beleid zou worden ingesteld voor geweld tegen bijvoorbeeld hulpverleners en zo. En dan meteen er op los slaan, niks geen waarschuwingen. Daar hoef je geen Wilders voor te heten: daar ben ik als D66-er ook gewoon voor.

@Semper Pecunia | 21-01-10 | 16:11 : Kl ets niet zo man; van jouw hand was de eerste mega-posting. Waar heb je trouwens leren lezen? Want je bakt er niet zoveel van eigenlijk. Je doet nu exact wat de intolernate klootzak pleegt te doen; feiten verdraaien en als dat niet kan verzinnen.

Probeer eens gewoon inhoudelijk te reageren op de letterlijke tekst van mijn posting, in plaats van er je eigen draai aan te geven.

*Gaat weer aan het werk in afwachting van de volgende D66-/geitewollesokken/socialist-die-niet-deugt-opmerking van de heer Semper P.* Soms is het wel heel erg gemakkelijk om te voorspellel wat sommige reaguurders gaan doen.

TM | 21-01-10 | 16:21

Wat een oppervlakkige analyse weer van dat misdaadverslaggevertje die in zijn programma's over misdaad, altijd graag wilt laten zien dat hij een dikke bmw rijdt. Over klasse gesproken?

Natuurlijk die kopvoddentax daar kun je over vallen, dat kun je verwerpelijk, infaam en abject vinden. Maar als dat het enige argument is in je betoog en dus direct concludeert dat hij dan wel een gevaarlijk man moet zijn. Een demagoog met de potentie van een volksmenner en dus ronduit kwaadaardig. Dan is dat wel een zeer snelle en voorbarige conclusie.

Als je iemand neer wilt zetten als (staats)gevaarlijk tracht dan op zijn minst ook een analyse te geven, waardoor Wilders - ondanks zijn verwerpelijke uitspraken zo nu en dan - zo veel aanhang geniet. Hoe kan het dan een vredelievend land als Nederland de laatste decennia zo verhard is. Dat de onvrede onder de autochtone Nederlanders - ondanks het hoge welvaartsniveau - toch zo is toe gekomen? Waar komt die onvrede vandaan?
Je kunt Wilders immers wel aanpakken en hem beschuldigen van allerlei enge dingen. Daarmee is het probleem (lees: de onvrede onder de autochtone bevolking) niet mee verdwenen. En zo lang die onvrede niet wordt weggenomen, zal Wilders op termijn alleen maar groter worden. Weer spijtig dat een Peter R. de Vries (die ik tot voorkort toch hoog had zitten) dit zelf niet inziet.

poker | 21-01-10 | 16:21

@solidstate | 21-01-10 | 16:12
Maar lieverd, Menten wordt ook niet genoemd in het stuk waaraan ik @ 15:28 refereerde. Kijk zelf maar: www.peterrdevries.nl/cover/de-aanhange...

Gluiperig? Volgens mij hadden Tipo en ik een open en eerlijke discussie onderling. Je bent aan het trollen, niet?

-edit | 21-01-10 | 16:18

Niet alle PVV-ers zijn zo. Doet er niet toe. PVV-ers kiezen er zelf voor de PVV aan te hangen. Bart-Jan Spruyt bijvoorbeeld heeft zich van de PVV gedistantieerd. PVV-ers die dat niet doen staan dus achter de PVV.
-edit | 21-01-10 | 15:41
Juist, -edit, ik sta achter de PVV en schaam me er niet voor. Ik bekritiseer hier in dit draadje die mailtjes, lees ze er maar op na. En ik hoop dat de PVV dat zelf ook gaat doen. Zo hoort dat. Praat me niet over Bart Jan Spruyt, dat is een Judas. PVV heeft standpunten die ik gewoon verdedig, hoewel ik niet voor 100% achter sta. Maar je mag het van mij aan alle kanten bekritiseren, dan gaan we gewoon als volwassen mensen met elkaar in discussie. Een fatwa zal je van mij niet krijgen.

Dusse, nou moslims nog, die zich dus moslim noemen maar zeggen dat ze de koran niet aanhangen.... Dat is namelijk wat je zegtL

de^mol | 21-01-10 | 16:17

@semper pecunia 16:11

Zelden zo'n glasheldere uiteenzetting gelezen.Begrijp ik U wel dan gaat kleine Geert ook de problemen in de USA oplossen en is D66 eigenlijk een soort afsplitsing van de vroegere CPN.

mark twain | 21-01-10 | 16:17

@Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 14:57
Wat een focking bullshit zeg, zit veel tussen de moslims maar reken er maar op dat die meiden die vodden niet voor hun lol dragen. Ok, als jij een beetje de naieve lul wilt uithangen dan geloof je dat maar, maar dan ken je ze niet... Niet echt!...

BarneyBoner | 21-01-10 | 16:16

Goed zo Peter R de Vries, je zegt gewoon wat je wil. Laat niemand je weerhouden jongen!

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 16:14

laat wel weer zien wat er achter de "leider" aanloopt. PVV-tuig dus.

operator_4 | 21-01-10 | 16:13

Peter is de koning van tokkie land (SBS6), dus wat kan het je schelen wat die lamlul in een column schrijft, Freek de Jonge had achteraf toch gelijk ......

Haagse-Geertje | 21-01-10 | 16:12

@ -edit | 21-01-10 | 16:08
Omdat je de suggestie wekte dat het menten niet eens in het stuk vookwam.
Gluiperige methodes hou jij er op na, bah!

solidstate | 21-01-10 | 16:12

@solidstate | 21-01-10 | 16:10
Da's op voorhand nooit uit te sluiten. Het is daarom misschien maar beter gewoon niet te solliciteren.

-edit | 21-01-10 | 16:11

@ mark twain | 21-01-10 | 15:58
Neen, dat hele stuk is de schuld van deheer TM. Iemand die duidelijk nog vastzit in Neerlands naïeve, kinderlijke onderwijssysteem (student/leraar?). Een bureaucratische puinhoop van wollensokkenfiguren die socialisme en communisme goedpraten en tegelijkertijd de problemen in de samenleving met de mantal der liefde proberen te bedekken. Met uitzondering uiteraard van deheer Wilders en het PVV volk. Die 'hersenloze imbecielen' met hun nog idiotere ideeën moeten volgens deze newborn-hippies uiteraard worden vernietigd, omdat ze hun utopische droomwereldje ruw verstoren met de realiteit. En dat is niet liev!

Semper Pecunia | 21-01-10 | 16:11

@ -edit | 21-01-10 | 16:06
Een bedrijf met een turkse manager.
Zal best wel een een corrupt zooitje kunnen wezen daar.

solidstate | 21-01-10 | 16:10

@tipo | 21-01-10 | 16:01
Dat ligt bij advocaten allemaal niet zo simpel. In principe kan Bram over een maand Rene Daanen bijstaan over zijn mening, bijvoorbeeld.

Hoi!

-edit | 21-01-10 | 16:10

@mark twain | 21-01-10 | 16:01

Waarom heb ik jou op die gedachten gebracht ?

Meri59 | 21-01-10 | 16:09

Het gelijk van Geert Wilders weer eens bewezen.
.
Woede over Marokkanenruzie

Dinsdagavond is de Philipsschool in Zaltbommel op bevel van de burgemeester ontruimd. de zaak liep daar namelijk helemaal uit de hand nadat de politie daar op zoek was gegaan naar een winkeldief. Marokkaanse jeugd pikte dit niet en het liep uit op een grote ruzie.

De Marokkaanse jeugd heeft twee auto's vernield en heeft de politie uitgescholden. Toen dit gebeurde besloten de politie en burgemeester Van den Bosch de school te laten ontruimen om verdere escalatie te voorkomen.
.
www.spitsnieuws.nl/archives/provinciaa...

kuifje. | 21-01-10 | 16:09

@solidstate | 21-01-10 | 15:25

Man man, jij lult bananen nog recht.

Biff Eagleburger | 21-01-10 | 16:08

@solidstate | 21-01-10 | 16:05
Ik zou niet weten waarom. Omdat we de dingen anders zien?

-edit | 21-01-10 | 16:08

@YouBastard | 21-01-10 | 16:00
Dat deed Peter in alle openheid. De lafbekjes achter hun toetsenborden meenden het zich te kunnen permitteren de Vries, vanwege zijn mening, met digitale bagger te kunnen bedelven. Dat Peter die rotzooi zonder veel commentaar integraal publiceerd, is het beste wat je tegen dit soort randdebielen kunt doen. Ik zeg: goeie zaak. Je zou toch (bijvoorbeeld) Rob Vrolijk heten en later solliciteren bij een bedrijf met een Turkse manager die kan googelen.. Lijkt me leuk.

-edit | 21-01-10 | 16:06

@Semper Pecunia | 21-01-10 | 15:55 : Sorry, my bad. Ik heb het uitsluitend over politieke slimheid. Ik zou absoluut niet weten hoe intelligent Wilders verder is.

Overigens heb ik ook 'slechts' MAVO als reguliere opleiding genoten en kan ik hier toch niet met goed fatsoen en bescheidenheid mijn IQ neerzetten. Basis opleiding zegt mij echt maar heel weinig.

Je verdere verhaal ach ja : voor het grootste gedeelte ben ik het wel eens met de analyse. Alleen jouw oordeel over Obama zegt mij niks. De man is 1 jaar bezig, na een ENORME TYFUS ZOOI die Bush en Co er van hebben gemaakt, en ook nog eens midden in de grootste economische meltdown van de laatste pak em beet 80 jaar. Zie dan maar eens mooie dingen te bewerkstelligen, die man heeft zijn handen vol aan het dweilen met de kraan nog half open.

Maar goed ; we dwalen een tikkie af geloof ik? :)

TM | 21-01-10 | 16:05

@Semper Pecunia | 21-01-10 | 15:55 : Sorry, my bad. Ik heb het uitsluitend over politieke slimheid. Ik zou absoluut niet weten hoe intelligent Wilders verder is.

Overigens heb ik ook 'slechts' MAVO als reguliere opleiding genoten en kan ik hier toch niet met goed fatsoen en bescheidenheid mijn IQ neerzetten. Basis opleiding zegt mij echt maar heel weinig.

Je verdere verhaal ach ja : voor het grootste gedeelte ben ik het wel eens met de analyse. Alleen jouw oordeel over Obama zegt mij niks. De man is 1 jaar bezig, na een ENORME TYFUS ZOOI die Bush en Co er van hebben gemaakt, en ook nog eens midden in de grootste economische meltdown van de laatste pak em beet 80 jaar. Zie dan maar eens mooie dingen te bewerkstelligen, die man heeft zijn handen vol aan het dweilen met de kraan nog half open.

Maar goed ; we dwalen een tikkie af geloof ik? :)

TM | 21-01-10 | 16:05

tjsa.. als je afkomst van de huidige gedetineerden in NL (lees tipgevers) ziet, dan snap ik die move van De Vries wel.

Vindoe | 21-01-10 | 16:05

@ -edit | 21-01-10 | 15:28

tipo | 21-01-10 | 15:38

En nou jouw excuses aan tipo aanbieden.

Vort....

solidstate | 21-01-10 | 16:05

@linda4960 16:02

Welke hallucinerende middelen gebruik jij?

mark twain | 21-01-10 | 16:04

Ik vraag de het dag al aan het denken. Toen ik zag aan die ogen van De Vries bij Paul en Witteman, vermoede ik dat hij coke gesnoven had (wellicht samen met Van de Eem?) Ik kan het verkeert hebben !

linda4960 | 21-01-10 | 16:02

@Meri 59 15:49

U wilt zoiets als het China onder Mao?

mark twain | 21-01-10 | 16:01

@-edit | 21-01-10 | 15:54
Waar is de tijd gebleven dat mensen zeiden wat ze dachten en deden wat ze zeiden.. ;)

Ik blijf bij mijn mening. Want die heb ik. Gegroet!

tipo | 21-01-10 | 16:01

Dus Peter mag Wilders wel zo omschrijven? Hij is nog niet eens een echte politicus!
Rare jongens die misdaadverslaggevers.

YouBastard | 21-01-10 | 16:00

@ Semper Pecunia | 21-01-10 | 15:55
"Dat getuigt niet bepaald van een hoge mate van intelligentie."
Zegt iemand die in zijn eerste zin al vergeet een vraagteken te gebruiken xD
Voortaan eerst nalezen voor plempen Semper!

Semper Pecunia | 21-01-10 | 15:59

Op de een of andere manier is deVries een stuk slimmer dan die immitatiefortuyn die Wilders is.

Als men zo nodig moet schelden hoort daar ook een naam bij. Het is de vrijheid van deVries om zijn mailbox open te gooien.
Maar ja: het concept vrijheid moet je aan sommigen nog een paar keer opnieuw uitleggen.

HC | 21-01-10 | 15:58

@Semper Pecunia 15:55
En dat is dus allemaal de schuld van Peter R. de Vries?

mark twain | 21-01-10 | 15:58

@Meri59 | 21-01-10 | 15:49
Wat heb jij toch met een overheid die voor iedereen gaat bepalen wat hij/zij wel of niet aan kleding aantrekt? Zou wat zijn als de overheid bepaald dat mijn zoon's haar 5 centimeter korter moet. Of mijn dochter niet in een minirok mag lopen. Ofzo. Wat een bullshit. Wat heeft dat in godsnaam met vrijheid te maken, eigenlijk? Hoe gaan we het handhaven? Zedenpolitie op straat? Lekker beeld van vrijheid heb jij!

-edit | 21-01-10 | 15:57

@ TM | 21-01-10 | 15:05
Waarom beweert links altijd dat Wilders te slim is en van alles doorziet. De man heeft de mavo gedaan en daarna de havo afgerond. Dat getuigt niet bepaald van een hoge mate van intelligentie.
Denk overigens niet dat de economische crisis voorbij is. Het dieptepunt moet nog komen;
Het financiële probleem is van het bedrijfsleven verschoven naar de overheden. Onze overheden hebben zich op Keynesiaanse wijze diep in de schulden gestoken om een tijdelijk, natuurlijke dipje van de economie recht te strijken. Deze rode cijfers moeten worden weggepoetst. Dat is louter mogelijk door de broekriem aan te trekken door als nooit tevoren te snijden in de uitgaven. Belastingen verhogen, wat men nu doet, heeft een averechts effect. Zoals we hebben gezien ten tijde van de slechtste president die de VS ooit heeft gekend: Jimmy Carter. De Westerse wereld zal voelen wat men bedoelt met het spreekwoord 'zachte heelmeesters maken stinkende wonden'.
Het bedrijfsleven lijkt de investeringen in de economie van de overheid over te nemen, maar dat is een illusie. De redenen dat we positieve cijfers zagen (en op het moment ook nog zien) zijn de oprakende voorraden en de honderden miljarden dollars aan belastinggeld die men wereldwijd in de economie heeft gepompt.
Het lijkt of de dollar de laatste tijd aantrekt, maar dat is zeker niet het geval. Het is de euro die in waarde daalt doordat er grote financiële problemen zijn ontstaan in Griekenland.
De VS is financieël gezien een ramp en politiek gezien instabiel. De werkloosheid in de VS lijkt te dalen, maar dat is wederom gekocht van het geld van de belastingbetaler. Daarnaast is het ook nog eens gemanipuleerd. In de VS wordt men na 6 maanden namelijk van het "lijstje werklozen" gehaald. Men gaat er dan namelijk van uit dat je een baan hebt gevonden. In werkelijkheid neemt het aantal banen in de VS neemt nog altijd af. Op het moment wel vertraagd (60k ipv 500k+ per maand), maar dat is dus weer te "danken" aan de miljarden van de regering. Banken in de VS maken weer miljardenverliezen, maar keren toch miljarden uit aan bonussen aan de top (bonussen zijn goed, maar moeten louter worden uitgekeerd wanneer het bedrijf winst maakt en wanneer de bonussen er niet voor zorgen dat het bedrijf zich alsnog in de rode cijfers stort). De bevolking in de VS groeit, maar het aantal banen wordt minder. Normaal gesproken leidt zoiets tot een 'gap' en verminderde groei van het GDP, doordat de economie niet effectief produceert.
Bush was slecht bezig, maar Obama is een regelrechte ramp. Het zal mij niks verbazen wanneer men een negatiever beeld van hem zullen hebben dan van Carter, nadat hij is afgetreden of neergeschoten (wat zeer denkbaar is gezien de instabiele situatie in de VS). Het tekort van de VS is groter dan ooit en de 'gezondheidsplannen' van Obama zullen dat alleen maar verergeren. Het geld drukken en lenen kan niet eeuwig door gaan.
We zullen nog diep door het stof moeten voordat er gezonde groei komt. De green shoots die nu zichbaar zijn worden gefinancieerd door de belastingbetaler. Het is puur artificiële groei. Politici hebben gigantische fouten gemaakt. Het is jammer dat we geen daadkrachtige mensen als Thatcher of Reagan meer hebben, maar louter socialistische lutsers.

Semper Pecunia | 21-01-10 | 15:55

@tipo | 21-01-10 | 15:50
Ik zie er iets compleet anders in. Dat heb ik al uitgelegd @ 15:42. De relatie die jij tracht te leggen is er niet in mijn ogen.

-edit | 21-01-10 | 15:54

@harry pikkel | 21-01-10 | 15:45 : Hypothetisch? Ik denk gewoon graag vooruit, dat voorkomt vaak een heleboel ellende. Ik volg je ''vogel-analogie' maar het omgekeerde is ook waar; soms is het toch echt een vogel.

En ook ik ken PVV-stemmers die nog geen vlieg kwaad doen. Maar over die groep had ik het dan ook zeker weten NiEt.
Lees mijn eerste posting in deze thread er maar op na, daar is geen woord Spaans bij. ;)

En ok; ik zal ophouden over de SA. Maar toch : ook dat was een kleine minderheid van een kleine minderheid. Dus dat argument gaat m.i. niet echt op.


Wat zou de wereld toch mooi zijn als er geen religies zouden bestaan. *zucht*

TM | 21-01-10 | 15:52

@tipo | 21-01-10 | 15:42
Ah, nu komt de aap uit de mouw. Dat is wel heel krom gedacht, ver gezocht en compleet buiten de context, overigens. Nee, je zit er vierkant naast.

-edit | 21-01-10 | 15:52

-weggejorist-

dondermuis | 21-01-10 | 15:52

Roadie68 | 21-01-10 | 15:47
Wow!
Is dit nu zo'n "intellectueel en inhoudelijk sterk onderbouwd links standpunt" waar je altijd over hoort praten?

Merlot | 21-01-10 | 15:51

Maar even alle gekheid op een stoke, waar bemoeid die de vries zich mee, hij is toch programma maker en geen politiek journalist. Zielig hoopje mens is het

Barbabob | 21-01-10 | 15:50

@-edit | 21-01-10 | 15:45
pfff.
Ik stelde het zo bold, omdat je het maar niet scheen te begrijpen.
Peter draait nauwelijks om de hete brei heen met zijn "Uitgerekend Abraham Moszkowicz, zeg ik dan." Let op: het gebruik van de voornaam 'Abraham' ipv de gebruikelijke roepnaam 'Bram'. Bij P&W zei Peter er bij "met zijn achtergrond".

Ik dacht dat jij van de nuance was en dit soort villeine verwijzingen wel direct doorzag.

tipo | 21-01-10 | 15:50

@Roadie68 | 21-01-10 | 15:47
Dat Peter R de Vries campingzenderpubliek kan je ook niet bepaald de bloem der natie noemen.

Lets Kuttekrap | 21-01-10 | 15:49

@-edit | 21-01-10 | 15:47
Dat is dan ook het enigste verschil, geacht of ik die leeftijd nu wel of niet te jong vind.
Betreft hoofddoekjes gaat het hier al om kinderen die maken die keuze zelf niet.

Meri59 | 21-01-10 | 15:49

Peter is een HELD .. peter 4 president

Wilders publiek, wat een simpele zieltjes .. zucht .. vermoeiend

Roadie68 | 21-01-10 | 15:47

@Meri59 | 21-01-10 | 15:41
Daar hebben we een leeftijdsgrens voor afgespoken. Dus dat is niet hetzelfde.

-edit | 21-01-10 | 15:47

Ga misdaad verslag geven joh, en let eens op de afkomst van daders van de 'kleine' criminaliteit, ipv je bezig te houden met politiek, lutserT.

Zo jammer! | 21-01-10 | 15:46

TM | 21-01-10 | 15:35
Ik maak me niet zo druk om volstrekt hypothetische situaties. Nogmaals: er is geen enkel bewijs voor je aannames. Omdat een mens overeenkomsten vertoont met een vogel, is hij nog geen vogel. Daarnaast: ik ken PVV-stemmers in mijn familie en in mijn kennissenkring en die zijn volstrekt geweldloos. Ze zullen in ieder geval niet de eerste steen werpen. De groep waar jij het over hebt, is een kleine minderheid van een minderheid.

harry pikkel | 21-01-10 | 15:45

@tipo | 21-01-10 | 15:38
Ja. En waar staat dan jouw gewraakte zin dat Joden geen oorlogsmisdadigers in spee zouden kunnen/moeten verdedigen? Het staat er echt niet. Ook niet tussen de regels. Het was filosoferen over goed of fout. Niet jood-oorlogsmisdadiger. Geen idee wat jij erin ziet.

-edit | 21-01-10 | 15:45

Peter is de held van de dag! +1

42 | 21-01-10 | 15:43

@2emeREP | 21-01-10 | 15:29
Peter verwees naar gesprekken met Max, de vader van Bram. En dat Max een oorlogsmisdadiger als Menten nooit zou verdedigen is algemeen bekend. Zo stelt hij Wilders gelijk met Menten.

tipo | 21-01-10 | 15:42

Geen argumenten meer? Grappig toch altijd. En dan komen met "niet alle moslims zijn zo...". Doet er niet toe, moslims kiezen er zelf voor de islam aan te hangen, Ayaan bv heeft zich van de islam gedistantieerd. Moslims die dat niet doen staan dus achter de islam. Dat ze nog niet allemaal gewelddadig zijn wil niet zeggen dat ze de islam-visie niet delen. Dat zag wel toen velen openlijk op straat feest vierden bij 9/11...

de^mol | 21-01-10 | 15:33


Niet alle PVV-ers zijn zo. Doet er niet toe. PVV-ers kiezen er zelf voor de PVV aan te hangen. Bart-Jan Spruyt bijvoorbeeld heeft zich van de PVV gedistantieerd. PVV-ers die dat niet doen staan dus achter de PVV. Dat het niet allemaal mongolen zijn, wil nog niet zeggen dat ze de PVV-visie niet delen. Dat zag je wel toen velen openlijk door Rutger gefilmd werden.

Sorry. kon het niet laten.

-edit | 21-01-10 | 15:41

@-edit | 21-01-10 | 15:30
Dat is hetzelfde wanneer jonge meisjes snacht's op de televies zich verkopen aan jou op beeld. Waar jij je lekker bij kunt af trekken op de bank thuis.
Ik vind dat ook te ver gaan, niet in het belang van jou, had je maar een betere vrouw moeten zoeken. Wel van het kind, ook al is het haar eigen keuze.

Meri59 | 21-01-10 | 15:41

@-edit | 21-01-10 | 15:36
Mijn gedacht. Daarom ook dat voorbeeld van die rellende Marokkaantjes.

Lets Kuttekrap | 21-01-10 | 15:40

@Houthakkert | 21-01-10 | 15:27 : Ik neem aan dat je D66 bedoelt? Ok, in dat geval : dat is inderdaad voor mij het minste van de kwaden waar je uit kunt kiezen. Niet bepaald een aanbeveling maar goed.

Overigens heet dat 'kereltje' Pechtold, is niet zo moeilijk te onthouden, toch?

Jij bent zo te lezen een PVV-fan? Dat is het toch vreemd dat ik wel degelijk het partij programma van de PVV heb doorgenomen, maar jij blijkbaar niet dat van D66 hebt gelezen.

En daarbij : D66 is NIET alleen Pechtold, dat zou knap ongezond zijn. Dat zou mij te veel lijken op de PVV.

TM | 21-01-10 | 15:38

@-edit | 21-01-10 | 15:30
Citaat uit column:
"Maar dat gezegd hebbende voeg ik er direct aan toe dat het mij zeer bevreemdt dat de PVV-er wordt verdedigd door mr. Bram Moszkowicz. Uitgerekend Abraham Moszkowicz, zeg ik dan. Dat Geert W. zijn toevlucht heeft genomen tot Moszkowicz snap ik wel, maar dat Moszkowicz hem als cliënt heeft aangenomen vind ik eerlijk gezegd onbegrijpelijk. Iedere andere topadvocaat had hem van mij mogen verdedigen, desnoods drie tegelijk, maar dat Moszkowicz de uitvinder van de ‘kopvodden-tax’ bijstaat, is vloeken in de kerk."

"Peter R. de Vries vindt weliswaar dat Wilders recht heeft op een uitstekende advocaat, maar begrijpt niet dat Abraham Moszkowicz 'deze man, met deze denkbeelden wilde verdedigen.'

Citaat AD: www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/de...
"Peter R. de Vries was bevriend met de vader van Moszkowicz. Max Moszkowicz zou zelfs de leermeester van zijn juridisch gedachtegoed zijn. 'Later kwam de toen nog rechten studerende Bram ook vaak mee met deze college-lunches. We voerden boeiende gesprekken met elkaar en ik kan me nog goed herinneren dat we bij de beoordeling van personen ons vaak afvroegen of je bij hem of haar 'zou kunnen onderduiken', als dat nodig was."

kerncitaat Max Moszkowicz:
"Mijn confrère Gerard Spong is inmiddels bijgedraaid, maar hij had toch, als geen ander, moeten begrijpen dat ik gewoon mijn werk deed. Je kunt de advocaat toch niet gelijk stellen met de cliënt die hij verdedigt? Spong heeft ooit Pieter Menten verdedigd. Nou, ik hoef u niet te vertellen wie dàt is. Ik zou zo'n zaak niet aannemen, maar ik heb het Gerard Spong niet kwalijk genomen dat hij daartoe wel in staat was. Het ligt er maar net aan in hoeverre je er persoonlijk door wordt geraakt."
www.trouw.nl/achtergrond/Dossiers/arti...

tipo | 21-01-10 | 15:38

Peter R de Vries altijd +1

uitgeslapen | 21-01-10 | 15:37

Peter R de Vries.. Was dat niet een mislukte politicus?

koffiepadje | 21-01-10 | 15:37

@Lets Kuttekrap | 21-01-10 | 15:27
Selecteren en beelden vormen. Dat doet de media met elke 'groep'. Meestal blijkt er wel een kern van waarheid in te zitten. Er zijn groepen groot geworden wegens het benoemen van daden van enkelen uit andere groepen. Bleek ook redelijk te kloppen. Zo gaan die dingen.

-edit | 21-01-10 | 15:36

@harry pikkel | 21-01-10 | 15:22 : Erm... Ik had het over de vroege jaren : de SA bestond al in 1915. Volgens mij werd men pas gewelddadig(als in niet ter verdediging van hun eigen bijeenkomsten, waar ze voor waren opgericht, maar daadwerkelijk gericht tegen anderen) in de 20er jaren?

Mein Kampf werd overigens pas heel veel jaren later geschreven(ik meen rond 1927 maar dat weet ik niet meer zo uit mijn hoofd en ik heb geen zin om te googlen op de interwebs...). En daarbij komt dat ik geen enkele behoefte heb om Hitler te gaan lopen verdedigen natuurlijk...

Wat gebeurt er als al dat volk inderdaad Wilders aan de macht helpt? Ik vind dat persoonlijk *wel* een gevaar. Ik vertrouw dat peroxide-hoofd voor geen millimeter. Daarbij : de PVV is een partij bestaande uit 1 man: Wilders. En zolang Wilders geen enkele tegenstand duldt(en dus geen leden wil hebben) is het wat mij betreft een verdekt opgestelde dictator. En yes, ik weet dat Wilders geen leden wil hebben omdat ie bang is voor LPF-toestanden maar in dat geval heeft ie dus de verkeerde leden en moet ie zijn statuten en reglementen aanpassen. QED.

Wordt nog leuk bij de volgende verkiezingen trouwen : met de huidige polls als uitgangspunt is er geen enkele regering meer te vormen. Worden we net zoals Italie! Een nieuwe regering per drie maanden!

TM | 21-01-10 | 15:35

@harry pikkel | 21-01-10 | 15:22 : Erm... Ik had het over de vroege jaren : de SA bestond al in 1915. Volgens mij werd men pas gewelddadig(als in niet ter verdediging van hun eigen bijeenkomsten, waar ze voor waren opgericht, maar daadwerkelijk gericht tegen anderen) in de 20er jaren?

Mein Kampf werd overigens pas heel veel jaren later geschreven(ik meen rond 1927 maar dat weet ik niet meer zo uit mijn hoofd en ik heb geen zin om te googlen op de interwebs...). En daarbij komt dat ik geen enkele behoefte heb om Hitler te gaan lopen verdedigen natuurlijk...

Wat gebeurt er als al dat volk inderdaad Wilders aan de macht helpt? Ik vind dat persoonlijk *wel* een gevaar. Ik vertrouw dat peroxide-hoofd voor geen millimeter. Daarbij : de PVV is een partij bestaande uit 1 man: Wilders. En zolang Wilders geen enkele tegenstand duldt(en dus geen leden wil hebben) is het wat mij betreft een verdekt opgestelde dictator. En yes, ik weet dat Wilders geen leden wil hebben omdat ie bang is voor LPF-toestanden maar in dat geval heeft ie dus de verkeerde leden en moet ie zijn statuten en reglementen aanpassen. QED.

Wordt nog leuk bij de volgende verkiezingen trouwen : met de huidige polls als uitgangspunt is er geen enkele regering meer te vormen. Worden we net zoals Italie! Een nieuwe regering per drie maanden!

TM | 21-01-10 | 15:35

Kijk: dit soort bedreigingen en verwensingen zijn dus hèt bewijs dat De Vries gewoon gelijk heeft. En verder komt het weer schrijnend naar boven wat het niveau is van de (gemiddelde?) Wilders stemmer.

Jippie | 21-01-10 | 15:33

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:08
Geen argumenten meer? Grappig toch altijd. En dan komen met "niet alle moslims zijn zo...". Doet er niet toe, moslims kiezen er zelf voor de islam aan te hangen, Ayaan bv heeft zich van de islam gedistantieerd. Moslims die dat niet doen staan dus achter de islam. Dat ze nog niet allemaal gewelddadig zijn wil niet zeggen dat ze de islam-visie niet delen. Dat zag wel toen velen openlijk op straat feest vierden bij 9/11...

de^mol | 21-01-10 | 15:33

@Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:18
Die bestaat wel. Sterker: ik ken er aardig wat. Ik verwoord slechts de gedachten achter degene die meent dat een hoofdoekjesverbod gelijk staat aan opkomen voor de moslima. Pure bullcrap, dus.

-edit | 21-01-10 | 15:30

@harry pikkel | 21-01-10 | 15:26

Nee, dat wil ik er niet helemaal mee zeggen. Wel het verschil aanduiden wat in beeld is en wat niet.

Meri59 | 21-01-10 | 15:30

@tipo | 21-01-10 | 15:19
Onzin. Je las niet. Hij vindt op basis van de gesprekken die hij met Bram voerde dat die hem niet kan verdedigen.
Nergens wordt naar joden verwezen.
Die verzin jij er bij.
-

2emeREP | 21-01-10 | 15:29

@tipo | 21-01-10 | 15:19
Als we het hebben over deze collumn www.peterrdevries.nl/peter-r.-de-vries... dan lees ik nergens dat Peter R de Vries zegt dat een jood een oorlogsmisdadiger in spee mag verdedigen, noch lees ik over enig verband tussen Wilders en oorlogsmisdaden.

Of jij hebt een ander collumn gelezen dan ik, of jij moet iets tussen de regels door lezen dat ik eenvoudigweg niet zie. Je bent mij nog steeds kwijt, derhalve. Enlighten me, please?

-edit | 21-01-10 | 15:28

@Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:21
Jij zegt het. Maar ik wil het van pepper71 horen, die is nogal goed in groepen mensen te duiden aan de hand van een paar mailtjes en een selectief knip- en plak fillumpie van Rugter.

Lets Kuttekrap | 21-01-10 | 15:27

@Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:23
Met die btw heb je een goed punt. En belasting over winst ook.

Tsja, Wilders wil hoofddoekjes ontmoedigen, zoals aanrechtsubsidie ook bestreden wordt, hoe nobel.

tipo | 21-01-10 | 15:27

TM | 21-01-10 | 15:15

Jij bent toch groot fan - of zelfs partijlid van de partij van - van het kereltje, of niet? Laat hem dan maar niet merken dat je het niet zo hebt op religies; vindt ie vast niet leuk. Hij draait er zelf immers zijn hand niet voor om, om de Armeense Genocide temporarily te ontkennen, als hij daarvoor Turkse stemmen kan ronselen. Ook heeft het kereltje herhaardelijk gezegd dat je een burka moet wegemanciperen. Misschien kun je hem op het volgende partijfeestje eens vragen hoe hij dat ooit denkt te knnen bereiken!

Houthakkert | 21-01-10 | 15:27

Meri59 | 21-01-10 | 15:08
Kijk dan ook nog ff verder om te zien dat ze in de rij staan om tegen Wilders in te gaan. Je gaat toch niet beweren dat moslims lijden onder een gebrek aan steun van de tweede slaapkamer en de rest van de overheid?

harry pikkel | 21-01-10 | 15:26

@demarokkaan | 21-01-10 | 15:13

Hoezo moet het op dumpert marokkaantje, wil je die beelden bewaren ? Want aan de tekst die je plaatst is niets mis mee?

Meri59 | 21-01-10 | 15:26

@ koffiedame jannie | 21-01-10 | 15:19
Dat zijn ook soms gewoon finnen die de PVV in een kwaad daglicht willen zetten.

Meerdere van deze mailtjes lijken mij van kansenjongeren afkomstig aan het taalje te zien.
Hier op GS kom je regelmatig mocro's tegen die zich jantje of pietje noemen maar die eigenlijk gewoon achmed heten.

TAQIYYA

heet dat.

solidstate | 21-01-10 | 15:25

tipo | 21-01-10 | 15:22
Over de hoofddoek wordt ook al BTW betaald. En ook de winst wordt belast. Een extra belasting is niet nodig. De hoofddoek zelf is geen aanleiding om extra te heffen.

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:23

Ik ben het af en toe best wel eens met Peter R., zoals nu bijvoorbeeld.

sjonnie | 21-01-10 | 15:23

TM | 21-01-10 | 15:05
De SA was al in de jaren '20 al extreem gewelddadig. Dat doet er verder ook niet toe, het gaat erom dat je geen enkel bewijs hebt voor de vergelijking, behalve dat 'het geschreeuw van de meute' je doet denken aan de SA. Welke meute? Hitler had trouwens in Mein Kamp al een duidelijke mening over joden, bovendien richtte hij de SA op. Zijn ideeën komen dus echt niet van zijn volgelingen.

Ik begrijp wel dat jij een hekel aan dat 'studipe tokkievolk' hebt, om je eigen woorden te gebruiken. Ik zou ze ook niet op mijn verjaardag uitnodigen. Maar daarom zijn ze nog geen gevaar. Dat zit enkel in jouw hoofd, een gevolg van suggestieve associaties en een rammelende feitenkennis, 'feiten'die je ook nog eens zodanig rangschikt dat ze binnen jouw gedachtewereld passen.

harry pikkel | 21-01-10 | 15:22

@Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:18
Maar net als verpakkingsbelasting kan je toch nog wel een ontmoedigingsbeleid tegen hoofddoeken beginnen? Als je een hoofddoekjebelasting stom vind, hou dan ook op met het heffen van verpakkingsbelasting en accijnsen.

tipo | 21-01-10 | 15:22

Lets Kuttekrap | 21-01-10 | 15:19
De meeste Marokkaantjes zijn ook tuig. Heb je de statistieken er wel eens op nagelezen?

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:21

@Nietvoordekat | 21-01-10 | 15:12
Fijn. Laat de overheid maar bepalen welke kledij we wel en niet mogen dragen. Onder het mom van *kuch* vrijheid.

Jaja..

Misschien is het beter je niet te storen aan de kleding van een ander. Da's namelijk wel vrijheid. Dat we regels stellen aan bedrijfskleding of uiterlijk van mensen in overheidsdienst vind ik een ander zaak. Dat is functioneel. En dat mag ook strakker dan nu. Maar wat mensen in hun vrije tijd aantrekken, daarmee heeft de overheid zich nooit mee te bemoeien.

-edit | 21-01-10 | 15:21

Ah, als er aandacht uit te delen is, moet Pauper R. de Vries natuurlijk ook zijn deel daar van opeisen. De man is een opportunist, die nu met zulk soort verhalen komt om aandacht te trekken. Met z'n Natalee Holloway film.

Lord_Crapsalot | 21-01-10 | 15:21

Overigens maakt Peturrrr er - naar goed linksch gebruik - geen enkel probleem van om de vergelijking Wilders-WOII weer eens van stal te halen. Het woord 'onderduiken' roept bij iedereen hoofdzakelijk associaties op met WOII en dat weet Peturrrtje maar al te goed. Door te stellen dat het niet veilig is om bij Wilders onder te duiken in geval van nood, is de Godwin/WOII-cirkel rond. Peturrrtje heeft zijn werk gedaan.

Houthakkert | 21-01-10 | 15:20

Peter mag zijn mening hebben over Wilders niets mis mee lijkt me, net zoals Wilders zijn mening mag hebben over de Islam. Wel triest als je die berichten leest: Komt alleen maar K*nker dit k*nker dat in voor, zo praten die Finnen ook allemaal dus ik zie nu het verschil ff niet met die mensen en finnen.

koffiedame jannie | 21-01-10 | 15:19

@pepper71 | 21-01-10 | 15:04
Niet meteen alles en iedereen over één kam scheren, vriendelijke vriend.
Jij bent zeker zo iemand die wat rellende Marokkaantjes ziet en dan tot de conclusie komt "dat de meeste Marokkanen gewoon tokkies zijn of zelfs tuig".
Dat is dicriminasie!

Lets Kuttekrap | 21-01-10 | 15:19

@Drs.. Gelul 14:30
Indien er een exponent bestaat van "de plank volledig misslaan" dan heeft u deze gevonden. Nergens leg ik een verband tussen IQ en stemgedrag. Ik stel slechts vast dat wij in de gelukkige omstandigheid verkeren dat intelligentie geen maatstaf is om te mogen stemmen. Voor wat betreft alleen hoogopgeleiden in het parlement, ben ik ernstig op tegen. Wat mij betreft mag het parlement ook wat dat betreft een redelijke afspiegeling zijn van de maatschappij. Opleidingsniveau geeft geen enkele garantie voor gezond en goed toegepast denkvermogen. Wel zou ik voorstander zijn van een soort toelatingsingsexamen voor de politiek. Met als eerste en belangrijkste vraag "zou u bereid zijn om te liegen voor electoraal gewin".....

koolteer | 21-01-10 | 15:19

tipo | 21-01-10 | 15:17
Niets. Ik vind het ook nobel toch?

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:19

@-edit | 21-01-10 | 15:17
Heb je de column van De Vries wel gelezen?
Hij vindt niet dat een jood een oorlogsmisdadiger in spee kan verdedigen.

tipo | 21-01-10 | 15:19

-edit | 21-01-10 | 15:15
Waarom zou die niet bestaan?

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:18

@Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:08
En hij komt op voor zijn eigen portemonnee. Wat is daar op tegen?

tipo | 21-01-10 | 15:17

@tipo | 21-01-10 | 15:10
Je bent me nog steeds kwijt, aangezien ik nergens een vergelijking tussen Wilders en Menten heb genoemd, en volgens mij de Vries ook niet. Waar heb je het in hemelsnaam over?

-edit | 21-01-10 | 15:17

Nietvoordekat | 21-01-10 | 15:12
Je punt komt wel over, maar ik vind het onzin. Dat is wat anders. Er zijn al te veel wetten. Een hoofddoek verbieden is m.i. een extreme vrijheidsbeperking.

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:17

Klassiek voorbeeld van destructief narcisme. De Vries valt zo uit tegen Wilders omdat hij er eigenlijk meer op lijkt dan hij zou willen toegeven. Beide heren zijn boven alles aandachtshoeren en laten geen mogelijkheid onbenut om hun kop in de media te krijgen. Goedschiks of kwaadschiks. Een beetje liegen of overdrijven kan daarbij geen kwaad. Bijvoorbeeld de Nederlandse pers de illusie geven dat het winnen van een *International* Emmy daadwerkelijk iets voorstelt (die prijs gaat zelfs naar derderangs boerendrama's uit Hongarije).

De Vrolijke Kaafir© | 21-01-10 | 15:15

@Nietvoordekat | 21-01-10 | 15:08 : "Alleen moet iemand zich wel aanpassen. Anders is hij geen Nederlander en heeft hier niks te zoeken."

Dus die vrijheid zoals jij die omschrijft is alleen vrijheid voor mensen die denken zoals jij? Die moslim hoeft zich van mij helemaal niet aan te passen! Wat die moslim NIET moet doen is van MIJ eisen dat IK me aanpas. Want dan is ie in oorlog met deze atheist hier.

Ze houden zich maar aan de wet en ze bemoeien zich niet met hoe iemand anders wenst te leven. Dan zijn het net Jehova's Getuigen, en daar hoor je ook niemand over.

Overigens mogen ze wat mij betreft ALLE georganiseerde geloof(oftewel religie) verbieden. Dan mag iedereen nog steeds aanbidden wie hij of zij wil maar krijg je niet van die enge organisaties als de Islam of het Katholicisme. Want in de organisatie schuilt mijns inziens het grote gevaar.

TM | 21-01-10 | 15:15

@Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:08
Da's inderdaad het mooiste gelegenheidsargument. Neem ze hoofddoek af, of laat ze er belasting voor betalen. En neem ze de koran af. Roei de verschrikkelijke Islam uit en we doen het beste voor de moslim vrouw. Want, zo moet de gedachte erachter wel luiden, een vrouw die zich vrijwillig tot de islam bekeerd, of er zeer bewust voor kiest om moslima te blijven, die bestaat niet.

-edit | 21-01-10 | 15:15

wakkere_nederlander | 21-01-10 | 15:08
Als De Vries in de politiek zat, dan was er niet zoiets als Wilders?
Hm.
Peter heeft het de kiezer gevraagd - en die dacht er anders over.

Merlot | 21-01-10 | 15:14

-weggejorist-

Kropsla123 | 21-01-10 | 15:14

Niveau PVV-stemmer bij Pauw & Witteman gisteren.
De Vries geeft zijn mening, lees powned PVV-stemmer.
PVV-stemmer: Ik vind dat meneer de Vries dat bij zichzelf moet houden.
Deze meneer was aanwezig bij de demonstratie voor de vrijheid van meningsuiting.
Ik zeg dumpen in dumpert.
Zal wel niet aangezien geenstijl pro Wilders is.

demarokkaan | 21-01-10 | 15:13

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:04
Wat ik lul, is dat je je te houden hebt aan bepaalde kledingsvoorschriften. Okee er is geen landelijke consensus over hoofddoekjes. Maar mocht er een meerderheid tegen het dragen van hoofddoekjes zijn, dan dient dat gewoon verboden te worden. Net zoals ook een meerderheid tegen het naakt over straat lopen is. Van jou mag het misschien, maar de politie heeft daar een andere kijk op. Typerend dat m'n punt niet overkomt.

Nietvoordekat | 21-01-10 | 15:12

Peter wil aandacht; op deze manier krijgt hij dit volop; want als je iets tegen Wilders heb krijg je van de media een platform om je ongenoegen over Geert Wilders te uiten.

kuifje. | 21-01-10 | 15:12

@Koning_poephoofd 14:18

Dan verschillen we daarin niet van mening.

widtvoet ® | 21-01-10 | 15:11

Hmmm, ik heb het niet echt op die Peter R., maar hij laat hier toch even de hypocrisie van de PVV zien.

Een vorm van hypocrisie die door een deel van de aanhangers, al is het op een iets lager niveau, aangehangen wordt.

Vrijheid van meningsuiting is van ons allemaal. Klaar. Kan ik nu weer verder met mijn zielige leventje...

fat basstard | 21-01-10 | 15:11

@-edit | 21-01-10 | 14:58
Jij ziet in de vergelijking Wilders-Menten niet zo een groot probleem als ik. Terwijl de vergelijking net zo schadelijk als ongegrond zou zijn als bijvoorbeeld de vergelijking De Vries-Dutroux.

De Vries mist met zijn analogie elke grond, terwijl hij ad hominem op Wilders speelt.

Dat mag, maar dan moet hij niet vreemd opkijken dat hij weerwoord krijgt.
(jaja, liefst zonder te schelden uiteraard). 'Val dood' is nu niet echt een bedreiging, maar eerder een verwensing. Dat mag gewoon.

tipo | 21-01-10 | 15:10

Bos Hout | 21-01-10 | 15:09

Inderdaad, peter moet weg gaan :P

tele2 | 21-01-10 | 15:09

Go Peter!

Bos Hout | 21-01-10 | 15:09

@tele2 | 21-01-10 | 14:58
Inderdaad, ik weet alleen niet of hij daar raar van opkijkt, ik volg hem namelijk niet zo.

@harry pikkel | 21-01-10 | 14:59
Ik zou het filmpje van Wilders over de "kopvoddentax" op youtube nog maar eens goed gaan beluisteren en dan vooral goed luisteren hoe er gelachen wordt in de kamer op de achtergrond.... Je kunt iets zeggen en jezelf als schietroos wegzetten, maar nog erger is hetzelfde denken en een ander het voor je op laten knappen. Je kent het wel waarschijnlijk vroeger van school, een groep die loopt te treiteren tegen een scholier. 1 Neemt het voortouw en de anderen willen erbij zijn omdat ze dan ergens bijhoren en het prima vinden wat er gebeurd. Die hield ik persoonlijk altijd het meest in de gaten, want dat zijn de werkelijke stiekemerds.

Meri59 | 21-01-10 | 15:08

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:01
Hij heeft het over de islam, niet over moslims. De islam is puur kwaad en dient uitgeroeid te worden. Dat gezegd hebbende, ik heb niks tegen moslims zolang ze niks tegen mij hebben. Iemand die zich goed aanpast aan hoe het hier is, heeft van mij (en van Wilders ook, of ik moet me vergissen) niks te vrezen. Alleen moet iemand zich wel aanpassen. Anders is hij geen Nederlander en heeft hier niks te zoeken.

Nietvoordekat | 21-01-10 | 15:08

de^mol | 21-01-10 | 15:04
Nu begrijp ik het. Jij komt op voor al die onderdrukte moslima's. Wat nobel van je.

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:08

-edit | 21-01-10 | 15:03
Lafjes via mail reageren met iemand de kanker toewensen of erger, verdient een openlijke publicatie. Dat zal ze leren.

Amen

Nogmaals: als Peter in de politiek zat was er geen plaats voor Geert Wilders.

wakkere_nederlander | 21-01-10 | 15:08

@-edit | 21-01-10 | 15:03 : Een van de betere samenvattingen van vandaag. I agree.

TM | 21-01-10 | 15:08

Vind de programma's van PRDV vaak te langdradig, maar de column is perfect. slaat de spijker op de kop.

jeroentjegouda | 21-01-10 | 15:07

@solidstate | 21-01-10 | 14:59
Hij was wat fanatiek, dat ging mij ook te ver. Maar inhoudelijk had ie hem wel tuk. De man zat daar ook om aan de discussie deel te nemen. Dan moet je tegen tegengas kunnen. Ik heb ook niet de indruk dat de PVV-jongen er zelf erg mee zat, getuige de foto op de site van de Vries waarmee ze samen lachend poseren.

Ik denk dat die jongeman het een stuk volwassener opneemt dan jij. Die gozer moet de PVV inhuren als symbool voor de PVV kiezerT.

-edit | 21-01-10 | 15:07

Miezirig mannetje, die Peterrrrrrr
Als er iemand haat zaait is hij het wel.

Hakkepof | 21-01-10 | 15:07

-weggejorist-

lanex | 21-01-10 | 15:06

Sorry van die dubbelpostings trouwens, ik druk echt maar 1 keer op die Post-knop.

TM | 21-01-10 | 15:06

Peter maakt geen vrienden, ik dacht dat hij intelligenter was, helaas. Je bent gewoon een vies mannetje die er alles aan doet om in beeld te blijven.

Martijn12345 | 21-01-10 | 15:05

@ harry pikkel | 21-01-10 | 14:58 : Dank voor de reaktie.

De verschillen:
- Die SA'ers waren extreem gewelddadig, vanaf de oprichting. Kwamen die demonstranten van gisteren op jou gewelddadig over?

Dat is niet geheel juist beste man; in het begin werd er alleen hard geschreeuwd. Pas enkele jaren later begonnen de gewelddadigheden. En ik zeg absoluut niet dat Wilders een SA aan het oprichten is, ik zeg alleen dat het geschreeuw van die meute me aardig doet denken aan de allereerste dagen van het facsisme.

- Kun je mij 1 voorbeeld geven van geweld ten opzichte van moslims dat het gevolg is van de demagogie van Wilders?

Nee, en dat zal de eerstvolgende tijd ook nog niet lukken ook. Daar is Wilders trouwens Veels Te Slim voor.

- Mocht er een beweging opstaan die ook maar in de verte op de SA lijkt, dan duikt de gevestigde orde er met al haar machtsmiddelen direct bovenop, net als iedereen die het met dergelijke methoden oneens is. En dat is een overgrote meerderheid.

Dat is ook mijn hoop, en in iets mindere mate mijn verwachting. Maar dat verandert niets aan het feit dat het al waanzinnig is dat zo'n 'beweging' kan ontstaan in Nederland in de 21ste eeuw.

- De periodes zijn totaal onvergelijkbaar. De economische crisis van nu is bijvoorbeeld een eitje vergeleken met die van toen. De voedingsbodem voor SA-recruten was mede daardoor veel groter dan nu.

Correct. En ik hoop van harte dat er geen andere voedingsbodem wordt gevonden voor dit soort georganiseerd tuig. Zoals laten we zeggen een nieuwe Volkert van der G, een nieuwe Bouery of hoe die zak ook mag heten.

- De demagogie van Wilders tegenover moslims is niet te vergelijken met de taal die Hitler over joden uitkraamde. Daar hoeft geen linkje bij, toch?

Whoa! Hitler heeft volgens mij pas later de algemene houding van zijn achterban overgenomen, pas laster de Joden van alles de schuld gegeven(en zigeuners en zo trouwens, maar dat terzijde). Daarbij : ik denk niet dat WILDERS zo denkt, ik had het over dat stupide tokkies-volk dat achter hem aan begint te lopen maar wel de eigen standpunten projecteert op Wilders.

TM | 21-01-10 | 15:05

@ harry pikkel | 21-01-10 | 14:58 : Dank voor de reaktie.

De verschillen:
- Die SA'ers waren extreem gewelddadig, vanaf de oprichting. Kwamen die demonstranten van gisteren op jou gewelddadig over?

Dat is niet geheel juist beste man; in het begin werd er alleen hard geschreeuwd. Pas enkele jaren later begonnen de gewelddadigheden. En ik zeg absoluut niet dat Wilders een SA aan het oprichten is, ik zeg alleen dat het geschreeuw van die meute me aardig doet denken aan de allereerste dagen van het facsisme.

- Kun je mij 1 voorbeeld geven van geweld ten opzichte van moslims dat het gevolg is van de demagogie van Wilders?

Nee, en dat zal de eerstvolgende tijd ook nog niet lukken ook. Daar is Wilders trouwens Veels Te Slim voor.

- Mocht er een beweging opstaan die ook maar in de verte op de SA lijkt, dan duikt de gevestigde orde er met al haar machtsmiddelen direct bovenop, net als iedereen die het met dergelijke methoden oneens is. En dat is een overgrote meerderheid.

Dat is ook mijn hoop, en in iets mindere mate mijn verwachting. Maar dat verandert niets aan het feit dat het al waanzinnig is dat zo'n 'beweging' kan ontstaan in Nederland in de 21ste eeuw.

- De periodes zijn totaal onvergelijkbaar. De economische crisis van nu is bijvoorbeeld een eitje vergeleken met die van toen. De voedingsbodem voor SA-recruten was mede daardoor veel groter dan nu.

Correct. En ik hoop van harte dat er geen andere voedingsbodem wordt gevonden voor dit soort georganiseerd tuig. Zoals laten we zeggen een nieuwe Volkert van der G, een nieuwe Bouery of hoe die zak ook mag heten.

- De demagogie van Wilders tegenover moslims is niet te vergelijken met de taal die Hitler over joden uitkraamde. Daar hoeft geen linkje bij, toch?

Whoa! Hitler heeft volgens mij pas later de algemene houding van zijn achterban overgenomen, pas laster de Joden van alles de schuld gegeven(en zigeuners en zo trouwens, maar dat terzijde). Daarbij : ik denk niet dat WILDERS zo denkt, ik had het over dat stupide tokkies-volk dat achter hem aan begint te lopen maar wel de eigen standpunten projecteert op Wilders.

TM | 21-01-10 | 15:05

Peter R. had wel gelijk mbt die kopvoddentaks.
Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 14:49
Dat had hij niet. Zolang de islam vrouwen onderdrukt (weet jij waarom in Antwerpen hoofddoekjes werden verboden op scholen deze zomer?), hoef je voor dat soort lui geen enkel respect te hebben, en is de kopvoddentax een goed alternatief voor de islamitische Jizya... Je moet natuurlijk wel iets weten van de zaak voordat je iets plempt vader!

de^mol | 21-01-10 | 15:04

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:01

Ik geloof best dat er mensen zijn die zeggen de islam aan te hangen, en toch heel vriendelijk zijn. Sterker nog, ik weet het zeker :)

Dat doet niet af dat de islamistische ideologie alles behalve vriendelijk is tegenover alles wat niet islam is.

Daarom ben ik ook voor het statement van Geert Wilders dat we in Nederland niet meer islam moeten hebben. Dat betekend niet dat mensen die hier al wonen allemaal het land uit moeten.

tele2 | 21-01-10 | 15:04

Nietvoordekat | 21-01-10 | 14:59
Van mij mag je naakt over straat en van mij mag die hoofddoek gedragen worden. Er is trouwens helemaal geen landelijke consensus over dit onderwerp, dus wat lul je nou?

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:04

De Vries heeft mijn gedachten over Wilders goed verwoord en ook dat de term kopvoddentax uiteraard opzettelijk grievend, denigrerend en kwetsend was bedoeld, dat Wilders er nooit afstand van heeft genomen, sterker nog, recent heeft hij gezegd er nog steeds achter te staan. Peter vertelt dus alleen maar feiten, waar pvv-ers uiteraard niet mee om kunnen gaan, zoals we hebben gezien en ook hier weer zien.
Dat de meeste pvv-ers gewoon tokkies zijn of zelfs tuig, is ook maar weer eens bevestigd.
.
Er is in Nederland een politieke correctheid: je mag het niet meer zeggen als iemand een racist is.
linksgeluid | 21-01-10 | 13:19
Bingo.

pepper71 | 21-01-10 | 15:04

@wakkere_nederlander | 21-01-10 | 14:57
Hij tijgt niet aan. Hij geeft zijn mening over Wilders. Als dat al volksmennen is, dan vrees ik het ergste voor Wilders' rechtzaak. Gelukkig denk ik dat de wet daar heel anders over denkt.

Punt is: iedereen mag het oneens zijn met de Vries. Lafjes via mail reageren met iemand de kanker toewensen of erger, verdient een openlijke publicatie. Dat zal ze leren.

-edit | 21-01-10 | 15:03

Warren Buffet | 21-01-10 | 14:47
"Denk jij werkelijk dat er een intellectueel iemand een mailtje naar Peter gaat sturen, omdat hij iets heeft gezegd over de tokkie-partij?"

Ja

Vergeet niet dat de achterban van de PVV niet alleen uit tokkies bestaat.
Het zou zelfs zo kunnen zijn dat er misschien een aantal reaguurders op GeenStijl overwegen om op de PVV te stemmen.

wakkere_nederlander | 21-01-10 | 15:03

@ Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 14:57
Geloof me dat ze die dingen dragen omdat ze anders als hoer worden uitgescholden en vogelvrij zijn om verkracht te worden.
Natuurlijk wil je zoiets gaan dragen met het alternatief in het vooruit zicht.

solidstate | 21-01-10 | 15:03

@tipo

Ik zie die nuance ook wel, ik vind het alleen een beetje scheinheilig om nou Wilders neer te zetten als slachtoffer van de Vries zijn uitspraken. Tegen die man zou je zo'n beetje alles kunnen zeggen nu, op bedreigingen na natuurlijk. Trouwens vind ik die hele link met oorlogsmisdadigers ver gezocht, was meer om aan te tonen dat advocaten wel degelijk een afweging maken wie ze verdedigen en wie niet.

@Wijnand Duyvendak

Peter is absoluut een mediahoer. En dat het hier over Peter gaat heb je ook een punt. Ik vind alleen dat de mensen die hier normaal ''Wilders +1'' posten ook moeten kunnen inzien dat Wilders wat dat betreft niet beter is dan Peter en dat het een beetje hypocriet is om die titel nu aan de Vries te geven.

Sieb87 | 21-01-10 | 15:02

de^mol | 21-01-10 | 15:00
Eensch. Wilders legt alleen de vinger op de zere plek, en linksdragend Nederland roept heel hard "AUW!".

Nietvoordekat | 21-01-10 | 15:01

tele2 | 21-01-10 | 14:55
De islam is behoorlijk intolerant, maar er zijn ook nog wel wat gematigde moslims die je hiermee in het harnas jaagt. Ben zelf pas nog in Libie geweest. Gastvrijer kun je ze bijna niet vinden.

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 15:01

@Meri59 | 21-01-10 | 14:56
Ik zou het niet leuk vinden als ik vergeleken werd met iemand die beschuldigd wordt van collaboratie, medeplichtigheid aan moord en diefstal.

tipo | 21-01-10 | 15:01

demarokkaan | 21-01-10 | 13:44
Typisch dat je de reacties niet gelezen hebt. Fin-trol.

Nietvoordekat | 21-01-10 | 15:00

Peterrrrr is aandachtsgeil en vindt van zichzelf dat hij aan de goede - linkse - kant van het spectrum staat. Hoe triest ben je als je dergelijke mails op je site gaat publiceren enkel en alleen voor de media-aandacht? Gisteren bij P&W was in zijn ogen zijn finest hour, maar tegelijkertijd een trieste vertoning omdat hij tegen iemand die net zo goed gebekt is, maar daarnaast ook nog intelligent, volledig nat gaat. Hiddema had geen spaan van hem heelgelaten. Maar daar kijkt Witteman wel voor uit, om die situatie te laten gebeuren. Nee, ze laten Peturrrrrrrrr los gaan op een niet bijster slim knaapje.

Houthakkert | 21-01-10 | 15:00

Het wordt steeds duidelijker: verdachte de heer Wilders/gekke geert heeft zijn beste tijd gehad. Een roeptoeter heeft dan ook geen lang leven.
propper1000 | 21-01-10 | 14:44
Heel erg domme opmerking. Je gilt victorie als Wilders verdwijnt? Dan verdwijnt ook het probleem? Dat zou toch ook gebeuren toen Pim verdween? Shoot the messenger, het heeft nog nooit tot oplossingen geleidt. Ik ben het wel met je eens dat Wilders mogelijkerwijs zijn beste tijd heeft gehad, maar dat is niet om te juichen: De issue is niet Wilders, de issue is islam.

de^mol | 21-01-10 | 15:00

Geen excuus voor dit soort mails en ik ben het veelal roeren met de PVV eens.

Harp | 21-01-10 | 14:59

@ Merlot
Bewijs jij nou eerst dat die haatmeel van linkse rukkers komt. Of ben jij voor de tegenovergestelde bewijsvoering: u bent alvast schuldig, maar bewijs dan maar dat u het niet bent. Enge dingen zeg je, echt.

Drs.. Gelul | 21-01-10 | 14:59

tele2 | 21-01-10 | 14:55
Wat op dit moment "racisme en intolerantie" wordt genoemd, is niets anders dan kritiek op de jarenlange afkalving van de grondrechten van niet-moslims.

Merlot | 21-01-10 | 14:59

Peter r de vries was net adolf h hoe hij die onschuldige man in het publiek bij P&W afblafte.

Hij is wel de laatste die wat mag zeggen over de demagoog in anderen.

solidstate | 21-01-10 | 14:59

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 14:53
Kledingsstukken dragen is een keuze. Als ik naakt over straat ga lopen omdat een onzichtbaar vriendje me zegt dat ik me zo (niet) moet kleden, word ik in een gesticht gestopt. Je behoort je een klein beetje te gedragen. En als de landelijke consensus is dat een hoofddoekje not done is, dan is dat not done. Zo simpel is het.

Nietvoordekat | 21-01-10 | 14:59

@TM
Nog even wat over die kopvoddentax. Natuurlijk krijg je daarover een weerwoord, volledig terecht. Dat is ook de normale gang van zaken. Maar De Vries suggereert dat Wilders ervoor vervolgd moet worden, omdat hiermee een complete bevolkingsgroep wordt beledigd. Hij wil dus iemand het woord ontnemen die hij zelf demoniseert met zijn nazi-vergelijkingen. Typische selectieve verontwaardiging bovendien, voor de zoveelste keer. Als Theo Maassen een bevolkingsgroep wegzet als voorvochtmensen, dan hoor ik De Vries niet. Nee, dan begint de zaal te lachen en is men erg in zijn sas met de eigen vermeende superieure intelligentie.

harry pikkel | 21-01-10 | 14:59

@ Colle Tout | 21-01-10 | 14:53 : Die moet je even uitleggen want die volg ik niet helemaal.

@ sjaakdeslinksesul | 21-01-10 | 14:54 : Oh maar ik mag die hele De Vries voor geen ene millimeter hoor, mij te zelfgenoegzaam en overtuigd van zijn eigen gelijk.
*Wacht* Misschien liggen Wilders en De Vries elkaar DAAROM wel niet? ;)

@Achterdocht | 21-01-10 | 14:47 : Ik volg de Nederlandse Politiek nu al heel veel jaren en ik maak me steeds meer zorgen over het volkomen gebrek aan visie van de laatste 10 a 15 jaar. Het wordt steeds meer een kwestie van managen en hopen dat je geen schandaaltjes meemaakt die je de kop kosten.

Waar zijn die lui die als ze werden uitgekotst gewoon weer in het echte leven gingen werken? Die NIET aan het pluche zaten vastgebakken? En dat geldt ook voor die Wilders want die zit ook al sinds jaar en dag in de politiek. Die zul je niet snel zien vertrekken naar het bedrijfsleven.

Vroeger - Tijjjjjjden geleden - kon een politicus nog uitgroeien tot Staatsman. Die mensen zie ik nergens meer rondlopen in Den Haag. Het is 1 grote baantjes-jagerij geworden.

TM | 21-01-10 | 14:58

@tipo | 21-01-10 | 14:54
Je bent me nu kwijt. Doe ik Wilders met Menten vergelijken of de Vries met Dutroux? Je haalt nu werkelijk van alles door elkaar. Waar wil je heen?

-edit | 21-01-10 | 14:58

@demarokkaan | 21-01-10 | 14:53
Peter r de Vries ziet Wildersals de toekomstige Menten.
Het staat er niet letterlijk, maar hij doelt daar wel op.
Dat zei hij letterlijk in P&W.

tipo | 21-01-10 | 14:58

TM | 21-01-10 | 14:17
Om met je laatste vraag te beginnen: natuurlijk mag iedereen roepen wat hij wil, dat staat buiten iedere discussie wat mij betreft.

De verschillen:
- Die SA'ers waren extreem gewelddadig, vanaf de oprichting. Kwamen die demonstranten van gisteren op jou gewelddadig over?
- Kun je mij 1 voorbeeld geven van geweld ten opzichte van moslims dat het gevolg is van de demagogie van Wilders?
- Mocht er een beweging opstaan die ook maar in de verte op de SA lijkt, dan duikt de gevestigde orde er met al haar machtsmiddelen direct bovenop, net als iedereen die het met dergelijke methoden oneens is. En dat is een overgrote meerderheid.
- De periodes zijn totaal onvergelijkbaar. De economische crisis van nu is bijvoorbeeld een eitje vergeleken met die van toen. De voedingsbodem voor SA-recruten was mede daardoor veel groter dan nu.
- De demagogie van Wilders tegenover moslims is niet te vergelijken met de taal die Hitler over joden uitkraamde. Daar hoeft geen linkje bij, toch?

harry pikkel | 21-01-10 | 14:58

Meri59 | 21-01-10 | 14:56

Jup, maar dan moet Peter ook niet raar opkijken als iedereen hem een mediahoer noemt.

Trouwens. Peter is een mediahoer.

tele2 | 21-01-10 | 14:58

Charme | 21-01-10 | 14:44
Nee ik werd getroffen door de onnozele denkbeelden die je hier te berde brengt.

Randy McRanderson | 21-01-10 | 14:57

Godogod soms vraag ik me echt af wat er in de hoofdjes van dit soort mensen omgaat. Zelf 'strijden' voor de vrijheid van meningsuiting (want dat doet niemand toch meer?) maar zodra iemand het er niet mee eens is hem het graf in wensen. Het is een sneu clubje

pjotr1985 | 21-01-10 | 14:57

-edit | 21-01-10 | 14:43
Helemaal mee eens.
Ik kan me nog herinneren dat ik vervuld was van euforie toen ik vernam dat Peter R. de Vries een politieke partij ging oprichten.
Want ik ben er van overtuigd dat hij het in zijn mars heeft om de ziekelijke bestuurlijke corruptie in dit land te saneren.

En dan...
... dan zou Peter de hele agenda van de PVV kunnen afwerken zonder bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten.

Maar helaas. Peter heeft het af laten weten!
En nu gooit hij zelfs olie op het vuur door de PVV en zijn aanhang af te branden.

Hij verwijt Wilders volksmennerij maar daar maakt hij een denkfout!
Deze openlijke aantijgingen van de Vries werken juist volksmennend.

Mijn advies aan Peter R. de Vries is: stop met huilen en geef de Nederlandse kiezer een gezond alternatief voor de verkiezingen van 2011.
Er liggen minimaal 35 zetels voor het oprapen voor hem.

wakkere_nederlander | 21-01-10 | 14:57

Pieter Arrr de Freeze heeft overduidelijk geen flauw benul van wat gevaarlijk precies inhoudt. Ironisch voor iemand die zoveel met criminaliteit omgaat. Je mening uiten is niet gevaarlijk. Jezelf terecht verweren tegen bedreigingen is niet gevaarlijk. Een gevaarlijke ideologie tegenwerken is NIET GEVAARLIJK! Pas als je toe gaat geven is het gevaarlijk. De ISLAM is gevaarlijk. Wilders is misschien fel in zijn bewoordigen, maar woorden doen geen pijn. Schelden schelden doet geen zeer, en zo voorts.

En mensen die anoniem doodsverwensinkje gaan spelen, verdienen een harde schop tussen de benen. Ik mag het misschien niet eens zijn met Pieter, maar een doodsverwensing is not done.

Nietvoordekat | 21-01-10 | 14:57

solidstate | 21-01-10 | 14:53
Geloof me, de meeste moslima's dragen die dingen omdat ze dat willen. Ik kan het me ook niet voorstellen, maar ze willen het echt. Niet alle draagsters zijn godsdienstwaanzinnigen, maar vaak gewoon gelovigen.

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 14:57

solidstate | 21-01-10 | 14:45
Dank, nu nog graag even deze uitspraak plaatsen in de Nederlandse context anno 2010. Ik help je alvast; deze uitspraak moet in het licht gezien worden van het neo-conservatieve gedachtegoed. En dan met name de relatieve achterstand op sociaal (wat een vies woord) en economisch vlak die de islamitische wereld kent sinds de val van het Ottomaanse rijk. Vanuit het westers denken wordt dat veelal uitgelegd als het bewijs van haar eigen suprematie. Maar het tweede deel van de uitspraak van de good old bastard snijdt geen hout daar het aan een ding echt ontbreekt in de islamitische wereld: een leidende mogendheid in militair of economische zin. maw organiseren en besturen van een land is niet hun sterkste kant. Of kun jij even een land noemen waar de rest achteraan hobbelt zoals het westen (met uitzondering van FR, Du en ach waarom ook niet, Rusland) achter de VS?

Drs.. Gelul | 21-01-10 | 14:56

@tipo | 21-01-10 | 14:51
Hmm, ik vind het nogal meevallen wat Per R de Vries zegt, ik was er niet van onder de indruk. Het is zo van duizenden blogs af te halen. Het enigste wat ik er wel mee hebt het moment dat hij uitkiest. Iedereen weet allang dat Peter een bepaalde mediageilheid heeft en daar ook gretig gebruik van maakt. Maar ook dat is zijn goed recht.

Meri59 | 21-01-10 | 14:56

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 14:53

Geert Wilders heeft geen respect voor de islam, omdat de islam geen respect heeft voor alles wat niet islam is.

tele2 | 21-01-10 | 14:55

Ach ik begrijp Petertje wel, zonder islam is er immers geen stof meer voor zijn programma. Wel betreur ik al die haatmails van bijstandtokkies die het gemiddelde niveau van de Wilders aanhang drastisch doen dalen. Vrijheid van meningsuiting is een recht voor iedereen.. toch?

Demanmetdepet | 21-01-10 | 14:55

Peter R. de Vries normaliter -1
Peter R. de Vries momenteel +2

Elduck | 21-01-10 | 14:55

Herman van Veen was onlangs in het nieuws omdat hij haatmails ontving na zijn uitspraken over Wilders. Ik ga er van uit dat dit voor hem een ongewild effect was. Meneer PeterR is nauwelijks in het nieuws na de zaak Holloway. Daarom hou ik er rekening mee dat hij, naar voorbeeld van Van Veen, graag weer eens de aandacht op zich gericht wilde hebben. Natuurlijk zal De Vries dit ontkennen, feit blijft dat publiciteit voor hem net zo belangrijk is als voor mij een kachel in de winter.

Alexander de Kleine | 21-01-10 | 14:55

Zeau,
mailtje gestuurd aan Peterrrrr...

Rest In Privacy | 21-01-10 | 14:55

TM | 21-01-10 | 14:45
Nee ik ken Peter toch, vandaar dat ik weet dat het een erg foute man is. Misschien heeft hij het niet op Wilders, hij heeft hem al vaker veroordeeld, maar deze aanval op Bram M (ook een lul overigens) is alleen gebaseerd op rancune. Niet voor niets betrekt hij de oude heer M in het verhaal (dat was wel een uiterst aimabele vent).
Bram M stapte op als raadsman van Holleeder bij de eerste het beste opening die hij aangeboden kreeg van het OM. Omdat hij eigenlijk raadsman tegen wil en dank was. Vlak daarvoor had Peter in zijn tv-programma nog zijn nek voor Bram uitgestoken door zijn verdediging van Holleeder 'te staven' (een programma dat toen nog op goedkeuring van veel reaguurders kon rekenen, net als Peter zelf). En dat was achteraf dus allemaal voor niets en zette wat kwaad bloed bij Peter en zijn maffiavriendjes. Dat is dus de achtergrond van deze column en niet zijn diepgaande betrokkenheid bij de Islamitische medemens.

sjaakdeslinksesul | 21-01-10 | 14:54

@-edit | 21-01-10 | 14:48
Wilders is de nieuwe Menten?

Die stelling is net zo houdbaar als dat Peter R de Vries de nieuwe Dutroux is.

tipo | 21-01-10 | 14:54

@Rick200SX | 21-01-10 | 14:44
Nou: het zijn toch ook die mongolen die ook op de PVV stemmen? Geen prettig bericht voor de PVV-aanhang, maar daarom niet minder waar. Prima dat die sneue figuren lik op stuk krijgen. Ik zou hetzelfde gedaan hebben.

-edit | 21-01-10 | 14:54

tele2 | 21-01-10 | 14:50
De kopvoddentaks was bedoeld voor iedere hoofddoekdrager. Er zijn genoeg moslima's die wel respect tonen. Hij vernedert ze allemaal met zijn opmerking.

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 14:53

Ik vraag me af of de reageerders die Wilders verdedigen de column van de Vries wel gelezen hebben. Nergens wordt er een Hitler-Wilders vergelijking gemaakt. Misschien leest men graag wat men wil lezen.

demarokkaan | 21-01-10 | 14:53

@solidstate

Wat een poep lul jij! Dus als je een boek wilt verkopen, mag je bedreigd worden?

Warren Buffet | 21-01-10 | 14:53

@ Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 14:49
Het woord kopvodden bestond al veel langer. De vries is gewoon dom.
Kopvodden tonen geen repect naar infidel vrouwen en de draagsters zijn zelf onbeschofte godsdienstwaanzinnigen.

solidstate | 21-01-10 | 14:53

... haatzaaien draait en zeker niet om de vrijheid van meningsuiting.
Anders nog? | 21-01-10 | 14:39
Wie zaait er haat en wie haat er hier? Haatzaaien doet diegene die zo'n column durft te schrijven, diegenen die haten zijn diegenen die die mails hebben verstuurd. Ik geloof dat je niet helemaal begrepen hebt wat haatzaaien betekent.

Verder, begrijp me niet verkeerd, als je kwaad wordt over dat haatzaaien, moet je erboven staan en je niet door je emoties laten lijden, en dus zijn ook die mails niet goed te praten.

de^mol | 21-01-10 | 14:53

De Vries heeft gelijk: Wilders roept door zijn gedrag en zijn uitspraken op tot geweld. Dat hoeft hij namelijk helemaal niet letterlijk te doen, demagogie werkt in Nederland blijkbaar ook tegenwoordig.
TM | 21-01-10 | 13:53

Grappig!, je stelt Wilders hiermee volledig in het gelijk met zijn bewereing: "de koran roept op tot geweld en zou verboden moeten worden.

Colle Tout | 21-01-10 | 14:53

@Sieb87 | 21-01-10 | 14:44
Peter r De Vries vergelijkt een persoon met oorlogsmisdadiger.
Wilders vergelijkt een boek met een ander boek.

Dat is juridisch een wezenlijk verschil.

Wat Peter doet is bijna smaad. Niet helemaal, want hij vergelijkt Wilders indirect en niet direct met oorlogsmisdadigers. Van mij mag hij dat wel, van de rechter waarschijnlijk ook, maar het is niet gepast.

Wat Wilders doet is twee ideologie-en aan elkaar gelijk stellen: het nazisme en de islam. Er zijn grote overeenkomsten, dus is dat volkomen legitiem. Mochten moslims zich als bevolkingsgroep hierdoor beledigd voelen, dan kunnen ze geen beroep op artikel 137c SR doen, want die stelt enkel DIRECTE groepsbelediging strafbaar.

tipo | 21-01-10 | 14:51

Sieb87 | 21-01-10 | 14:50

Oh dus omdat iemand anders een mediahoer is is Peter opeens geen mediahoer meer of zo ?

Vage redenering.

tele2 | 21-01-10 | 14:51

Anoniem en laf persoonlijke frustraties botvieren op anderen. Via een forum of met een mail. Driewerf bah!
Ga naar buiten en verander wat je niet aanstaat. Geef hooguit een draai om de oren. Huil als je boos bent en laat je troosten door je buren.
Trek je niks aan van mensen in pakken op de TV. Bemin je vrouw alsof je leven ervan af hangt.

Bakito | 21-01-10 | 14:51

Sieb87 | 21-01-10 | 14:50
Maar het ging nu over Peter toch? Of vind je hem geen mediahoer?

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 14:51

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 14:49

Respect is alleen een hoog goed als het wederzijds is.

tele2 | 21-01-10 | 14:50

@Merlot | 21-01-10 | 14:44 : YEAH!!!! IK zat er al op te wachten: Ad Hominem Here We Go!!!

Rot toch op man, denk eens na voordat je nog meer onzin gaat lopen spuien.

Aan de andere kant : door reakties als die van jou voel ik me weer wat intelligenter.

TM | 21-01-10 | 14:50

Waarom is trouwens Peter nou weer een mediahoer?
Jullie dachten toch niet dat Geert Wilders dat niet was? Toch?

óh kom op...

Sieb87 | 21-01-10 | 14:50

@ Warren Buffet | 21-01-10 | 14:43
Herman van veen wilde zijn verlopen carriere een boost geven.

Peter r de vies heeft vast binnenkort iets te verkopen.
Een boek of een DVD ofzo.

solidstate | 21-01-10 | 14:49

Peter R. had wel gelijk mbt die kopvoddentaks. Wilders is soms respectloos, terwijl respect een hoog goed is. Die schoolmeesteractie richting die verlegen PVV-stemmer bij P&W vond ik ook te ver gaan. Met z'n grote bek die verlegen jongen op zijn plaats zetten.

Wijnand Duyvendak | 21-01-10 | 14:49

.. gewoon kapodtnegeren die kijkcijfergeile poser.

slootschurftklootzak | 21-01-10 | 14:49

@tipo | 21-01-10 | 14:42
Volgens mij ging dat niet over joodse advocaten in zijn algemeenheid, maar vooral over de familie Moszkowicz in het bijzonder.
Dat deed hij aan de hand van de opmerking van Max Moszko (Pa van Bram), die verklaarde nooit Pieter Menten te gaan verdedigen. In die context kan ik mij de vraag indenken. Wat is er mis mee, eigenlijk?

-edit | 21-01-10 | 14:48

Merlot | 21-01-10 | 14:35

Heel correct, feitelijk kun je dus alleen maar iets zeggen van de reactie van de Vries op de PVV, en als ik er zo naar kijk is de Vries een beetje sneu en jaloers, maar door het moment van toeslaan is het wel zeker dat de Vries verwacht er beter van te worden.

The_mr.eanske. | 21-01-10 | 14:48

propper1000 | 21-01-10 | 14:44

De negatieve comments komen vooral van mensen die door de linkse kerk betaald worden om hier te posten.
Het zijn vaak dezelfde mensen met meerdere accounts.

tele2 | 21-01-10 | 14:48

TM | 21-01-10 | 14:39
Tja. Helaas waar. Ik vond dat lijstje van na de revolutie ook een teiltje waardig. Mensen met dat soort ideeen, daar kan een Wilders toch niet blij mee zijn? Zo bijzonder onder de indruk ben ik anders ook niet van dhr Wilders zijn partij trouwens, op basis van de partijpunten op zijn website. Zijn persoonlijke vaardigheden (afgezien van een goede babbel in de politieke arena) heb ik verder geen weet van. Ik persoonlijk maak me altijd nog meer zorgen om de combo-gristenpartijen en pvda dan mosselims en/of pvv.

Achterdocht | 21-01-10 | 14:47

Ik ben geen groot fan van PRDV, vind hem ook wel enigszins populistisch, maar deze reactie is ijzersterk. Niet zeiken, gewoon publiceren met email adres en dan weer over tot de orde van de dag.

ReaguurDit! | 21-01-10 | 14:47

1oog | 21-01-10 | 14:39
mag ook. maar het is: actie-reactie.

Von Münchhausen | 21-01-10 | 14:47

@wakkere_nederlander | 21-01-10 |

Denk jij werkelijk dat er een intellectueel iemand een mailtje naar Peter gaat sturen, omdat hij iets heeft gezegd over de tokkie-partij?

Warren Buffet | 21-01-10 | 14:47

@tipo | 21-01-10 | 14:42 : Je hebt gelijk. Maar dat is logisch : als er 1 mediahoer rondloopt in Nederland dat is met Moscowitsch wel. Daar is PrdV nog een kleine jongen bij.

TM | 21-01-10 | 14:47

@ allemaal: Je mag NIEMAND met Hitler vergelijken. Wat is dat voor fucking raar iets zeg.

Rick200SX | 21-01-10 | 14:47

Peter R. of Geert W.
Nou dat is een fijne keus.
Ik wordt maar weer links,
denk ik.

Remus McMillan | 21-01-10 | 14:46

Drs.. Gelul | 21-01-10 | 14:43
Ja, dat kan wel, maar ik zou wel eens bewijs willen zien.

Merlot | 21-01-10 | 14:46

Wilders met Hitler vergelijken, OK. Maar niemand vergelijkt Bos met Stalin. Was ook geen lekkertje

Bwork | 21-01-10 | 14:45

@ Drs.. Gelul | 21-01-10 | 14:37
Zie

"Individual Moslems may show splendid qualities, but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it.
No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith."
(The River War, Winston Churchill)
www.islam-watch.org/AdrianMorgan/Winst...

Merlot | 21-01-10 | 14:39

solidstate | 21-01-10 | 14:45

@sjaakdeslinksesul | 21-01-10 | 14:40 : A) Dat vindt JIJ, het is een mening, en veel belangrijker B) Dus moet ie 'op een lijstje voor na de revolutie'?

Eigenaardig : Ik heb juist begrepen dat dat soort lijstjes alleen worden bijgehouden door Heel Erg Foute Lieden.

Fundamentalistische Moslims bijvoorbeeld. Die opmerking is er dus 1 die gelijk staat aan die van een ultra moslim. Als je OF door de hond OF door de kat wordt gebeten(in casu tegen de muur wordt gezet) : wat is dan nog het verschil?

De Wilders-volgers vergeten even dat je automatisch de strijd hebt verloren wanneer je net zo intolerant wordt als je tegenstander(s).

TM | 21-01-10 | 14:45

@de morokkaan 14:28
En marokkanen (etc) zijn koploper in inteeltzaken..... etc.
Je kan wel gaan mopperen op mijn comment maar zelf maakte je net een kapitale fout: je gebruikte "jullie", dat maakt voor mij duidelijk dat jij (marokkaan?) je geen nederlander voelt.
Ligt dat aan "ons", nee!
Dat ligt aan de superieuriteitswaanzin van hechte gemeenschappen van buitenlandse komaf binnen de nederlandse samenleving die geen consessies willen doen aan de geldende normen en waarden in dit land.
Als Nederland zo'n kutland is, waarom vertrekken de klagers niet naar land van herkomst/ een land waar ze het wél naar hun zin hebben?

necrosis | 21-01-10 | 14:45

Veel mensen die gisteren op de video van Rutger te zien waren, zijn actief op deze website. Hup, Tokkies!!

Dundunbanza | 21-01-10 | 14:45

Peter 'Air' de Vries is ook van alle markten thuis...

p0rn0 | 21-01-10 | 14:45

TM | 21-01-10 | 14:39
Ik vind het ook heel erg dat Volkert van der Graaf stompzinnige en kwaadaardige volgelingen zoals jij heeft.

Merlot | 21-01-10 | 14:44

@Tipo

Dus Peter die een vergelijking maakt met oorlogsmisdadigers kan niet, maar vergelijkingen trekken met ''Mein Kampf'' kan wel?

Dan ben je toch echt met twee maten aan het meten.

Sieb87 | 21-01-10 | 14:44

Randy McRanderson | 21-01-10 | je voelt je nog al aangesproken he haha

Charme | 21-01-10 | 14:44

Het wordt steeds duidelijker: verdachte de heer Wilders/gekke geert heeft zijn beste tijd gehad. Een roeptoeter heeft dan ook geen lang leven.
\
Het valt me namelijk op dat de comments qua percentage steeds meer anti wilders zijn

Tel maar na.

Voor de goede orde, om al te impulsieve reacties te voorkomen:
ik ben niet links
ik ben in NL geboren
mijn ouders zijn NL
ik heb gewoon werk
ik heb geen ziekte

propper1000 | 21-01-10 | 14:44

@ -edit: Zulke mails als die mensen naar Peter sturen vind ik niet kunnen nee. Dat slaat ook nergens op. Peter mag ook zeggen wat hij vind. Maar zulke mensen heb je overal, die zulke mails richting Peter sturen. Er zijn altijd mensen voor of tegen. Wat Peter hier gewoon weer mee wil zeggen is, kijk wat een mongeaulen er op Geert stemmen, en tsja. Jammer dat er inderdaad een aantal zijn die het nodig vinden om zulke kudt mails te sturen, ze halen toch niks uit. De column is al geschreven dus ja jammer dan. Laat Geert het lekker zelf oplossen. Je helpt hem er iig niet mee met zulke IQ loze mailtjes te sturen.

Rick200SX | 21-01-10 | 14:44

@wakkere_nederlander | 21-01-10 | 14:39
Wat Peter R de Vries plaatst is ook geen satire. Hij uitte zijn mening in een collunm op zijn site en op TV. Het integraal tonen van dit soort laag bij de grondse reacties van mensen die zeggen op te komen voor de vrije meningsuiting, is journalistiek uitermate verantwoord. Hij had ook duister aangifte kunnen doen. Ik denk dat dit beter helpt: gewoon plaatsen met tonen van email adres. De verzender dient namelijk eerst na te denken voordat ie op 'send' klikt.

-edit | 21-01-10 | 14:43

Voor deze keer: hulde aan Peter!!

Dit zouden Herman van Veen en alle andere mensen die door de PVV'ers worden bedreigd ook moeten doen!

Warren Buffet | 21-01-10 | 14:43

@ Merlot

Daar ben je weer zoals ik je het liefste zie. Elk negatief aspect, al dan niet vanuit de door jou zo intens gehate linkse kerk, toeschrijven aan die zelfde kerk. Merlot, het zou zo maar eens waar kunnen zijn dat er GW rukkers zijn die die mails hebben verstuurd. Geen conspiracy, geen pact van de linkse duivels, geen groepering, neen, gewoon een GW fan die iets hoort wat niet in het straatje past. Zou zomaar kunnen. Denk je niet?

Drs.. Gelul | 21-01-10 | 14:43

@Merlot | 21-01-10 | 14:35

Goed opgemerkt. Vandaar dat ik dit soort plaatsingen op website's altijd in de midden houdt. Je kan er namelijk niet van uitgaan welke politieke partij dat ze nu werkelijk stemmen. En ja, er zal best een PVV-er tussen zitten die zich niet in kon houden, en behoorlijk "uit de bocht" schiet. Maar als je hier de reaguursels doorleest kom je soms hetzelfde materiaal tegen en nee, dat zijn niet allemaal PVV-ers.

Meri59 | 21-01-10 | 14:42

@ Merlot | 21-01-10 | 14:35
Dat lijkt mij ook.
Anarchistische krakers en oxfam novib medewerkers die hun industrie veilig willen stellen.

Het zal me niet verbazen als geenstijl eauk sommige reaguurders IP adressen gaat natrekken hier ze uit een of ander oxfam novib bastion blijken te komen waar kloon na kloon registreert wordt om het verloop van de draad te sturen.
Socialistische manipulatie principes die leert men niet zomaar af.

solidstate | 21-01-10 | 14:42

@-edit | 21-01-10 | 14:26
Het punt dat Peter R de Vries probeert te maken, is dat hij zich niet kan voorstellen dat Joodse mensen oorlogsmisdadigers verdedigen.

tipo | 21-01-10 | 14:42

Peter for President!!!!!!!!!!

Dundunbanza | 21-01-10 | 14:42

TM | 21-01-10 | 14:39
Het is ook een voudte man.

sjaakdeslinksesul | 21-01-10 | 14:40

@Rick200SX | 21-01-10 | 14:31
Peter laat ze ook in hun waarde door integrale plaatsing. Oordeelt zelf, zou ik zeggen. Ik vind het randdebielen. Overigens lijkt het mij stug dat Peter R de Vries hatemail ontvangt van nog niet opgepakte pedo's. Meestal houden die zich juist koest. Voor je het weet heb je een verborgen camera op je dak.

-edit | 21-01-10 | 14:40

@Von Münchhausen | 21-01-10 | 14:35 Als ik nou zeg dat ik geen van beiden wil?

1oog | 21-01-10 | 14:39

-edit | 21-01-10 | 14:28
Ok daar heb je een punt.
Maar GeenStijl is een satirische site.
Peter R. de Vries is een journalist.
Dat maakt voor mij veel verschil.

wakkere_nederlander | 21-01-10 | 14:39

solidstate | 21-01-10 | 14:34
Die zit.
Kudo's.

"Individual Moslems may show splendid qualities, but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it.
No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith."
(The River War, Winston Churchill)
www.islam-watch.org/AdrianMorgan/Winst...

Merlot | 21-01-10 | 14:39

Toch fijn dat de PVV-aanhang op commando nogmaals bewijst dat het proces tegen Wilders om haatzaaien draait en zeker niet om de vrijheid van meningsuiting. Extreemrechts heeft altijd nog de vrijheid van meningsuiting de nek omgedraaid zodra ze de kans kregen, dus er is niks nieuws onder de zon.

Het is dan ook ronduit hypocriet dat de Wilderianen een beroep doen op de vrijheid van meningsuiting die ze een ander niet gunnen. Maar als je als antidemocraat de democratie misbruikt en een "beweging" begint met een gestolen Kamerzetel dan is het al van aanvang duidelijk welke kant er op wordt gemarcheerd.

Anders nog? | 21-01-10 | 14:39

En maar kankeren over De Vries. In de laatste pak em beet 80 postings kun je hier dit vinden :


- valsnenichtentoer
- Peter R is een grote mediahoer
- Peter, hou je stil en loop door. Alsjeblieft zeg -.-
- Een echte voute man is dat, die staat op mijn lijst (voor na de revolutie).
- Peter R. de Vries, Laffe hond;

Maar WEL allemaal strijden voor de vrijheid van meningsuiting natuurlijk! Vooral die 'die staat op mijn lijst(voor na de revolutie)' is tekenend. En daar moet IK respect en verdraagzaamheid voor opbrengen? My Arse!

Het blijft toch jammer dat een behoorlijk intelligente vent als Wilders zulke stompzinnige fans heeft.

TM | 21-01-10 | 14:39

@-edit | 21-01-10 | 14:26
Peter r de Vries stelt Wilders in die column gelijk met oorlogsmisdadigers. Dat is nogal wat.

tipo | 21-01-10 | 14:39

-edit | 21-01-10 | 14:31
Uhh nee, ik vind het van zoveel onnozelheid getuigen dat mensen de PVV-achterban nu gelijkstellen met bejaarden berovende-meisjesverkrachtende-dvd spelers jattende-straatterroristen omdat meneer De Vries wat lelijke mailtjes binnen heeft gekregen. getthefuckouttahere

Randy McRanderson | 21-01-10 | 14:38

MajorPain | 21-01-10 | 14:14
ik heb geen bedreigingen gezien in dat linkje bij de Vries. Wel verwensingen tot het verkrijgen van de meest ernstige ziektes.

Begrijp me niet verkeerd, ook dat vind ik niet kunnen. Dat die de Vries het totaal niet heeft begrepen, en niet snapt wat een gevaar de islam vormt, laat dat duidelijk zijn, en ik snap ook de emotionele reacties wel een beetje, want je wordt er moedeloos van als je ziet dat je eigen BN-ers en regering zich zelfs tegen hun eigen volk richten. Maar goed, ondanks emoties moet je dat soort mails gewoon niet sturen.

de^mol | 21-01-10 | 14:38

solidstate | 21-01-10 | 14:34
Nou? Wat heeft de oude Winston gezegd? En kun je dat ook even in de context plaatsen? Bijvoorbeeld hoe die uitspraak zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving anno 2010? Ik wacht op antwoord.

Drs.. Gelul | 21-01-10 | 14:37

Schrijf het op mensen, ik voorspel dat de Vries binnen een half jaar een hoge pief is in de zielig industrie, minimum jaarsalaris, 1,5 maal Balkie norm.

The_mr.eanske. | 21-01-10 | 14:37

Om even fair en balanced te blijven tegenover Wilders en aanhang, al da niet tokkie: dit zijn de reacties op een Wilders-dis.

www.youtube.com/watch?v=NpV-_MX88ww
Zegt u maar wie u liever heeft.

Von Münchhausen | 21-01-10 | 14:35

Wat ook erg onsympathiek is van Peter R. de Vries is dat hij onderstaande brief tussen al die ziekelijke verwensingen plaatst:

"U bent een domme dimmy en u heeft voor mij afgedaan. En als SBS6 uw programma op de zender houdt gaat SBS er vanaf. Ik ben het landverraad meer dan zat en breek er volledig mee’."

"Domme dimmy" is niet bedoeld als scheldwoord maar een juiste constatering van deze professor.
Door zijn brief tussen al die andere te plaatsen wordt de boodschap van deze man helemaal uit zijn context gehaald.

Beste prof, u hoeft zich niet te schamen voor deze woorden.
U heeft 100% gelijk!

wakkere_nederlander | 21-01-10 | 14:35

Ik denk dat we die email adressen maar eens goed moeten napluizen.
Misschien is dan een keer aan te tonen, dat veel van die "rechtse haatmail" afkomstig is van onze lieve aksie-idealisten (die vandaag ook weer aanwezig zijn op GS, zie ik, met hun soosjale, lieve, hoogopgeleide, vreedzame en ludieke bijdragen).

Ik heb een aantal klantjes van Eurodusnie uit Leiden eens vrolijk horen opscheppen, hoe ze massaal "rechtse" haatmail hoaxten.
En uiteraard kijken noch media, noch de bevoegde instanties verder dan hun neus lang is.
Want haatmail komt van rechts, rechts is immers heel erg slecht en gewelddadig, "dat weet iedereen" (van de onschatbare indoctrin... eh, informatie die zij via onderwijs/media ontvangen).

Merlot | 21-01-10 | 14:35

@ Drs.. Gelul | 21-01-10 | 14:30
Heb je ooit gehoord wat Churchill zei over de islam.
Dat wil je vast niet met ons delen.

solidstate | 21-01-10 | 14:34

_ILT_ | 21-01-10 | 14:17
maar niemand met gezond verstand stuurt zulke mails....

siske | 21-01-10 | 14:33

@pritt In het kader van de data-mining een stagiere al een cross-check laten doen op de reaguurder-mailadressen alhier?
Dat MOET smeuig materiaal opleveren.

Nee dus! | 21-01-10 | 14:32

ijzersterke actei dit. Peter mag net als geert zegegn wat ie vind. En als er dan een stel lijpo's vind dat dat niet mag en hem mailen mag hij dat publiceren.
Hij had ook naar de politie kunnen gaan en roepen dat het ' heel erg ver' ging wat er gezegd werd. Nu kan iedereen zelf oordelen.
Hulde!

Johnny de Baas | 21-01-10 | 14:32

Pedo partij, pedo profeet; ach wat maakt het allemaal toch uit. Het zijn dingen die worden opgeblazen tot mythische proporties. Ik blijf erbij dat ik -wonend in een middelgrote stad- nog nooit meer last gehad heb van moslims dan van Nederlanders.

matt_maxx | 21-01-10 | 14:32

@ de_lutser | 21-01-10 | 14:28
Waar de kanker termen je om de oren is er meestal sprake van marokkaanse verrijkers.

solidstate | 21-01-10 | 14:32

@Koerbagh ® 14:26
Het is Volkert van deR Graaf, en verders blij dat ik die ® kan posten.
Mogelijk gemaakt door Koerbagh ®

necrosis | 21-01-10 | 14:31

Wat zit jij nou te janken stomme mongool.
@Randy McRanderson | 21-01-10 | 14:23

U is één van de mailers van de Vries? Ik constateer een soortgelijke modus operandus.

-edit | 21-01-10 | 14:31

@boemo | 21-01-10 | 14:22

Joehoe ! Ik ben zo 'n domme PVV tokkie ! LOL Aangenaam kennis te maken :-)

Meri59 | 21-01-10 | 14:31

Wat valt me dit tegen van Peter. Ik vind het goed wat hij allemaal doet, maar dit vind ik echt zwak zinnig zeg. Publiceert hij straks ook de rest van zijn haatmails die die van pedolovers krijgt? Wat voor een klootzak die wel niet is, als hij weer een pedo heeft op gepakt...

Waarom maakt hij niet een mooie column over de pedo partij, volgens mij verdient die het meer. Er moet gewoon wat gebeuren in Nederland. Je bent voor Geert, of je bent er tegen. Laat iedereen eens ff lekker in zijn of haar waarde zeg.

Rick200SX | 21-01-10 | 14:31

koolteer | 21-01-10 | 14:22

Als ik je posts goed heb begrepen stel ik vast dat jij meent dat IQ en stemgedrag geen verband hebben. Ik denk toch dat inzichtelijk vermogen nodig is om politieke programma's en uitspraken te kunnen duiden en de maatschappelijke en economische implicaties te kunnen voorzien. W. Churchill stelde ooit dat het beste argument om tegen democratie te zijn een gesprek van 5 minuten met iemand uit het electoraat is. Ik pleit dan ook voor een parlement waar niemand plaats zou mogen nemen met niet minimaal een afgeronde HBO opleiding. Dat wil niet zeggen dat er geen slimme mensen zonder opleiding zijn, maar die hebben dan iig een gebrek aan discipline. Ook niet wenselijk, dunkt me. Of is dat te Nazi-achtig in uw optiek?

Drs.. Gelul | 21-01-10 | 14:30

Beetje bullshit al die ophef over de tokkie-achterban van Wilders. Ervan uitgaande dat er 1,2 miljoen mensen op hem zouden stemmen kun je er net als bij elke grote partij vanzelfsprekend van op aan dat er een hoop idioten tussen zitten.
En demonstratievolk is per definitie werkschuw tuig dus daar moet men niet op afgaan. Kijk voor de grap eens bij een demonstratie van SP/GL of de pvda. je lacht je deaud.

baronbreekijzer | 21-01-10 | 14:30

@ Ballenman | 21-01-10 | 14:27
Dat valt wel mee. Wilders is voor mij geen messias maar een gewoon persoon die iets zeer goed begrepen heeft in tegenstelling tot peter r de vies.

solidstate | 21-01-10 | 14:30

Petertje, jij als 'man die alles weet' hebt toch ook vast wel de tegenbegroting van Wilders toen der tijd gelezen? Heb jij daar het woord 'kopvoddentax' in terug gevonden? Knappe vent als dat zo is.
En is het niet zo dat Wilders dingen benoemd zoals ze zijn en zoals ze voor veel Nederlands zijn? Alleen wordt de gewone Nederlander nooit gehoord, daar wordt niet naar geluisterd door de linkse elite, want dat past niet in hun multiculturele plaatje. Dit is ook de voornaamste reden dat een man als Wilders is opgestaan. Als de vastgeroeste elite zich serieus zou bekommeren (bekommerd hebben) om het volk, hadden ze geluisterd en hadden ze signalen opgevangen dat een hoop Nederlanders de gang van zaken op het moment, totaal niet waarderen.
En mocht het zo zijn dat de vergelijking die Wilders doet, die tussen de Koran en Mijn Kamf waar is, want die twee boeken moeten nu toch naast elkaar gelegd gaan worden door de rechter, mocht die vergelijking waar zijn, dat zit Nederland toch met een redelijk probleem, bepaalde mensen moeten zich heel erg achter hun oren gaan krabben.

brtnsnwbrd | 21-01-10 | 14:29

@necrosis
.... Wat familiedrama's en incestzaken betreft zijn autochtonen koplopers, hoor jij mij daarover klagen. Jullie hebben zelfs een eigen pedo partij, wees daar maar trots op.

demarokkaan | 21-01-10 | 14:28

Mijn god! Wat een mafkezen zijn die PVV stemmers!

Warren Buffet | 21-01-10 | 14:28

@wakkere_nederlander | 21-01-10 | 14:21
Alsof GS nooit integraal een idiote mail met naam en toenaam publiceert. Maar toen sliep je waarschijnlijk nog.

-edit | 21-01-10 | 14:28

@solidstate
Hoop je dat of heb je daar aanwijzingen voor? Of vind je het gewoon fijn om "mocro's" de schuld van alles te geven? Wel makkelijk zo'n simpel wereldbeeld.

de_lutser | 21-01-10 | 14:28

Vlokkies wil een ban, dát is zeker!
*nog eens hard op [!] mept*

necrosis | 21-01-10 | 14:28

teveel PVV stemmers zien een soort messias in Geert Wilders.... dat is de gevaarlijke ontwikkeling, niet eens zozeer Wilders zelf (die heeft nog best een nuttige functie: met zijn extremistische geschreeuw verplaatst hij het centrum van de politieke mening wat naar rechts, da's best ok).

Ballenman | 21-01-10 | 14:27

tipo | 21-01-10 | 14:09
Als ik dit www.peterrdevries.nl/peter-r.-de-vries... lees, zie ik geen schokkende zaken waarvan ik zeg: "dat zég je toch niet"? Waarom mag de Vries niet schrijven: "Ik vind Geert W. zelf een gevaarlijk man, een demagoog met de potentie van een volksmenner"?

En dan nog: het gaat in dit topic over randdebielen die menen zo te moeten reageren op een onwelgevallige mening. Zeer terecht dat de Vries ze uit de annonimiteit haalt (voor zover mogelijk) en ze integraal publiceert. Zijn opponenten diskwalificeren zichzelf hierdoor. Ik begrijp niet waarom je dat 'koekje van eigen deeg' noemde, maar je lijkt dat te nuanceren.

-edit | 21-01-10 | 14:26

@niet voor de hond | 21-01-10 | 14:11 :
Eh... zegt de naam Paul van der Kolk je iets? Of Peter Janssen? Of Pauline van Tuyll van Serooskerke? Of Volkert van de Graaf misschien?

koerbagh ® | 21-01-10 | 14:26

"Bram moet alleen niet liegen, dat is niet verstandig als je advocaat bent. Hij ontkende dat ik hem een paar maanden geleden een sms had gestuurd (waar hij niet op had gereageerd) over het feit dat hij Wilders bijstond. Natuurlijk heb ik hem die sms wel gestuurd en dat weet hij heel goed!"
Haha, wel een beetje triest om je hier druk om te maken. Wat is het ook een aanstellertje zeg.

[g.i.t] sjon | 21-01-10 | 14:26

Schokkend hoeveel reaguurders er zijn die toch begrip hebben voor dergelijke mails aan de Vries. Er is geen excuus voor zoiets. Je mag het nog zo eens zijn met Wilders, maar als je dan je politieke tegenstanders gaat bedreigen of verwensen plaats je je buiten de discussie. Basta.

niet voor de hond | 21-01-10 | 14:26

Ow, tegelijkertijd, sorry

Meri59 | 21-01-10 | 14:26

Waarom is die vlokkies nog niet weggejorist ? Wat irritant zeg !

Meri59 | 21-01-10 | 14:25

Charme | 21-01-10 | 14:12
Wat zit jij nou te janken stomme mongool. Idd als je als bekende Nederlander Wilders belachelijk maakt dan krijg je wat mailtjes in de inbox. Wat een ramp. Als je als nederlander onenigheid krijgt met een marokkaanse familie dan proberen ze je schedel in te gooien met stenen of je dood te rijden met auto's. Dat staat toch in geen enkele verhouding tot elkaar of wel soms.

Randy McRanderson | 21-01-10 | 14:23

@niet voor de hond 14:11
Zeker nooit oog in oog gestaan met (linkse) AFA/ Antifa's?
En wat betreft staatscontrole/ totalitaire macht, daar is de CU en met name SGP niet vies van.
Volgens jou is Wilders bah en extreemlinks/ extreem grefo niet?
En vlak de "nieuwe nederlanders" niet uit die ten alle tijden hun eigen identiteit boven hun nederlanderschap plaatsen.

necrosis | 21-01-10 | 14:23

Wat leuq. Onze huismongeaul komt weer eens buurten.

Zeker weinig liefde gehad vroeger @Vlokkies of wat?

widtvoet ® | 21-01-10 | 14:23

dat je een hele domme tokkie moet zijn om op Geert W te stemmen staat als een paal boven water. Enig tegengas is dus wel welkom, maar of het nou direct uit die hoek moet komen is de vraag. Hij heeft echter gelijk dat hij die haatmailtjes van die stommelingen online zet met vermelding van naam en @dres; dat is de enige manier om die idioten te bestrijden, iets wat de fatsoenlijke politici niet kunnen en mogen doen.

boemo | 21-01-10 | 14:22

@Von Münchhausen 14:14
Het uitsluiten van minder begaafden was niet specifiek een kenmerk van het Nazisme, wel een van de stokpaardjes van Adolf H. Vandaar ook m'n verwijzing naar de persoon, en niet naar het politieke systeem.
(Excuus voor de WO/Univ, is een naar semiduits trekje van me, aldaar wordt dit vaak gebruikt ter nuance)

koolteer | 21-01-10 | 14:22

Dat is nou het verschil tussen GeenStijl de Peter R. de Vries.

-Geenstijl jorist dergelijke verwensingen weg
-Peter R. de Vries plaatst ze vol trots met naam en toenaam op zijn site...

Wil de echte stijlloze opstaan?

(Dit betekent overigens niet dat ik achter deze walgelijke haatmails sta.)

wakkere_nederlander | 21-01-10 | 14:21

-weggejorist-

Vlokkies | 21-01-10 | 14:21

demarokkaan | 21-01-10 | 14:03 En die moslims kunnen wél zelfstandig nadenken? Dus nadenken ZONDER dat de koran of de imam geraadpleegd moet worden? En moslims lopen niet als 1 man achter iemand aan ('profeet' Mohammed)? Denk nou toch eens na joh voor je domme dingen roept. Je bent zelf al zo gehersenspoeld dat je je eigen spiegelbeeld al niet eens meer herkent.

iwoj | 21-01-10 | 14:21

Vlokkies | 21-01-10 | 14:18
Neem snel afscheid van geen stijl nu het nog kan lutser! want reken maar dat je nu een permaban krijgt!

von sokkenstopfen | 21-01-10 | 14:21

Wel treffend wat hij zegt. PVV-ers komen met name uit voor de vrijheid van meningsuiting en iedereen die ze niet steunt moet dus z'n bek houden want die demoniseert... dus....

matt_maxx | 21-01-10 | 14:20

solidstate | 21-01-10 | 14:18
het zal wel een vette troep zijn met die kilo,s boter op je hoofd

Charme | 21-01-10 | 14:20

demarokkaan | 21-01-10 | 14:13
Oh dus je mot eerst geld en dan pas kom je helpen..?
typisch..

verwilderd | 21-01-10 | 14:20

MajorPain | 21-01-10 | 14:14

Mijn mocro-buurman spelt de Nederlandse taal met minder vauten dan jij.

Drs.. Gelul | 21-01-10 | 14:20

Hoi Vlokkies
Dag Vlokkies

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 14:19

Tsja. Het verrast me wel een beetje. In zijn kortstondige politieke periode, heeft Peter me toch ook niet echt overtuigd om zich op andere dingen dan de volksonderbuik te willen richten. En het PVV electoraat bestaat nou eenmaal voor een groot deel -nee lang niet iedereen- uit onderbuikmensen... Het is natuurlijk ook een spelletje, die fittie tussen Peter en Bram. Peter had heus geen opbouwende essays verwacht van dat gespuis.

matt_maxx | 21-01-10 | 14:19

@demarokkaan 14:13
Prima. Met de kopvoddentaks werd alleen een belasting voorgesteld, geen uitroeiing. Als je Jizya zo een goede maatregel in Marokko vond ter bescherming van Joden, dan kan zo een belasting toch ook voor hoofdoekjesdragers worden ingevoerd? Zodra moslims netto meer belasting betalen dan Nederlanders, hoeven ze van mij niet te integreren. Maar zo ver is het nog niet.

En ja, Nederland heeft een eeuwige morele ereschuld naar het Joodse volk toe. Dat ben ik met je eens.

tipo | 21-01-10 | 14:19

Die mailtjes met kanker erin lijken meer gestuurd te zijn door mocro's die de boel flink willen opstoken.

Dat zijn degene die die terminologie doorgaans bezigen.

Heeft peter r de vies soms een boek die verkocht moet gaan worden binnenkort?
Hij wil hier een herman van veentje doen.
Herman was op verlopen C-artiest die zijn carriere weer nieuw leven in wilde blazen, maar zo ver was peter nog niet afgezakt, toch.
Die was nog wel een B-artiest.

solidstate | 21-01-10 | 14:18

widtvoet ® | 21-01-10 | 14:15
Iedereen heeft het recht tegen Wilders te zijn, net zoals je voor hem kunt zijn. Ik ben het met sommige van zijn uitlatingen eens, maar met de meeste niet. Dat is mijn goed recht. Hem/Peter R. bedreigen is echter een ander varhaal...

Koning_poephoofd | 21-01-10 | 14:18

@de rest van reaguurder,
Lees mn vorige comment.
Bloodzone | 21-01-10 | 14:15

Maar natuurlijk, Bloodzone: zo netjes als je het vraagt, geen probleem. O, en ik zoek zelf wel even welke tijd dat comment was; maak je niet moe.

Jaap de Paap | 21-01-10 | 14:18

kettinghond | 21-01-10 | 14:06
Precies.
sjaakdeslinksesul | 21-01-10 | 14:11
En als ze graties en voor nieks naar de Efteling kunnen, staan ze vooraan.
Hoe bedoel je "Wij geloven in sprookjes"..

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 14:18

-weggejorist-

Vlokkies | 21-01-10 | 14:18

Nogal tendentieus om te stellen dat het allemaal Geert aanhangers zijn; elk persoon met gezond verstand zou het proces tegen Wilders moeten verwerpen. En elk persoon met gezond verstand kan boos worden.

_ILT_ | 21-01-10 | 14:17

@harry pikkel | 21-01-10 | 13:59 : Ik heb/had het over de SA van voor(!) de verkiezing van de heer Hitler tot staatshoofd in 1933, ik had het over de tijd van de bruinhemden-terreur. De domste meest beinvloedbare werkeloze duitsers die uit wanhoop aansluiting zochten en na verloop van tijd in de pas mee marcheerder. Die lui die de joden de schuld gaven van hun eigen pech zonder ook maar 1 behoorlijk argument te geven. Als je maar hard genoeg schreeuwde dan zou men je wel gaan geloven.

En alhoewel ik uiteraard(!) het nodige voorbehoud maakte(lees die post nog maar een keer na) hier dan een direkte extra vraag : Als je mijn vergelijking onderuit wilt halen(en ergens hoop ik best dat dat je lukt) geef dan eens aan waar de daadwerkelijke verschillen te vinden zijn tussen toen en nu.


Joden <-> Moslims
Werkeloze dombos <-> Werkeloze dombos
Van afstand 'sturen' van de aanhangers door demagogiek <-> Van afstand 'sturen' van de aanhangers door demagogiek

Je kunt het nog zo erg vinden dat Wilders met Hitler wordt vergeleken - en uiteraard heeft ie vergeleken bij die idioot nog niet fout gedaan - maar er zijn wel degelijk parallellen te trekken. En hij roept het gewoon over zichzelf af. Whatever de context, maar als je het gaat hebben over kop-vodden tax dan ben je al zo cru bezig dat je niet gek moet opkijken als men jou ook een enorme lul gaat noemen.

For the record : Wilders mag roepen wat hij wil(ik ben tegen dat ridicule proces trouwens) dan mag ik het ook. Lijkt mij?

TM | 21-01-10 | 14:17

@harry pikkel | 21-01-10 | 13:59 : Ik heb/had het over de SA van voor(!) de verkiezing van de heer Hitler tot staatshoofd in 1933, ik had het over de tijd van de bruinhemden-terreur. De domste meest beinvloedbare werkeloze duitsers die uit wanhoop aansluiting zochten en na verloop van tijd in de pas mee marcheerder. Die lui die de joden de schuld gaven van hun eigen pech zonder ook maar 1 behoorlijk argument te geven. Als je maar hard genoeg schreeuwde dan zou men je wel gaan geloven.

En alhoewel ik uiteraard(!) het nodige voorbehoud maakte(lees die post nog maar een keer na) hier dan een direkte extra vraag : Als je mijn vergelijking onderuit wilt halen(en ergens hoop ik best dat dat je lukt) geef dan eens aan waar de daadwerkelijke verschillen te vinden zijn tussen toen en nu.


Joden <-> Moslims
Werkeloze dombos <-> Werkeloze dombos
Van afstand 'sturen' van de aanhangers door demagogiek <-> Van afstand 'sturen' van de aanhangers door demagogiek

Je kunt het nog zo erg vinden dat Wilders met Hitler wordt vergeleken - en uiteraard heeft ie vergeleken bij die idioot nog niet fout gedaan - maar er zijn wel degelijk parallellen te trekken. En hij roept het gewoon over zichzelf af. Whatever de context, maar als je het gaat hebben over kop-vodden tax dan ben je al zo cru bezig dat je niet gek moet opkijken als men jou ook een enorme lul gaat noemen.

For the record : Wilders mag roepen wat hij wil(ik ben tegen dat ridicule proces trouwens) dan mag ik het ook. Lijkt mij?

TM | 21-01-10 | 14:17

@ Vlokkies | 21-01-10 | 14:12
vieze smerige spammert
*op NSB knop klikt voor kudt link*

Rest In Privacy | 21-01-10 | 14:17

tipo | 21-01-10 | 14:14
Ik heb Wilders nergens horen refereren aan de jizya. Bovendien, wat dan nog? Dat doen we in het westen niet. Of we verbieden het of we staan het toe.

Von Münchhausen | 21-01-10 | 14:17

-weggejorist-

Vlokkies | 21-01-10 | 14:16

Petertje R. de Viezerik...
Een echte voute man is dat, die staat op mijn lijst (voor na de revolutie).
Hij schijnt te bepalen wie er wel en niet terecht vastzitten voor moord. Een mediageil typetje die het alleen gaat om centjes verdienen met zijn programma.

Echt deze vouterik wil het DNA van iedere Nederlander in een DB om alle onwenselijke figuren op te kunnen pakken. Iedereen is bij voorbaat verdacht en je hoeft alleen nog maar even de misdaad te plegen eer Min van Justitie PRdV je van je bed komt lichten.

Cinq-Marquis | 21-01-10 | 14:16

Dat Peter R. niet zoveel opheeft met individuele rechten en vrijheid bleek ook al uit het partijprogramma van zijn gelukkig mislukte poging de politiek in te gaan. Sommige onderdelen, zoals de verplichte maatschappelijke dienstverlening door jongeren, vertoonden beslist ongezonde trekjes. Ceausescu zou zich er niet voor geschaamd hebben.

Hansopje | 21-01-10 | 14:16

@Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 14:01
Ja, dat weten we niet. Een advocaat is meestal gewoon iemand die de zaak voor zijn client bepleit. Het zal mij niet verbazen wanneer Bram persoonlijk totaal niks met de zaak heeft, maar het vanwege de publiciteit gewoon doet. Dat zal niet voor het eerst zijn. Maar, zoals gezegd: dat weten we niet. Zal ie ook nooit zeggen, want dat is niet in het belang van zijn client. Daarnaast dient hij alle opties open te houden, omdat je nooit kunt weten welk belang hij volgend jaar moet dienen. De kans blijft aanwezig dat het een compleet tegenstrijdig belang gaat zijn als het belang van Wilders nu. En dat kan prima in het advocatenvak.

-edit | 21-01-10 | 14:15

-weggejorist-

Bloodzone | 21-01-10 | 14:15

Die PVV-ers vinden de vrijheid van meningsuiting inderdaad heel belangrijk,
maar dan alleen als het om hun bekrompen mening gaat.

Wat een losers

Alle Toon | 21-01-10 | 14:15

Ben benieuwd hoeveel van die mailtjes Peter vannacht zélf heeft zitten tikken. Hoe het ook zij, hij staat weer even in de schijnwerpers na zijn trieste duitjes in de grote anti Wilderszak. Was al wat rustig rondom zijn persoontje de laatste tijd, voor een uberijdele man als P. Rudolf de Vries absolute horror.

widtvoet ® | 21-01-10 | 14:15

demarokkaan | 21-01-10 | 14:03
Ja, dat valt mij ook op: dat bij bepaalde acties een huidskleur overheerst. Interessant.

Jaap de Paap | 21-01-10 | 14:15

Wat een tokkie aanhang. Met zulke aanhangers heb je echt geen vijanden meer nodig.

thefonz | 21-01-10 | 14:14

Peter R is blijkbaar ietwat wereldvreemd, maar dat mag en is nog geen reden voor bedrijgingen. Ik sta achter Wilders maar vindt het erg jammer dat er ook aanhangers zijn die zich op deze manier gedragen. Als je gaat drijgen met geweld ben je geen haar beter als de mensen waar Wilders zo tegen is.
Aan de andere kant kan de frustratie natuurlijk hoog oplopen en is een kwade mail misschien een betere uitlaadklep als echt geweld gebruiken.
Net zoals we niet alle moslims over een kam kunnen scheren, kunnen we niet alle PVV aanhang over een kam scheren, gelukkig.

MajorPain | 21-01-10 | 14:14

@Von Münchhausen | 21-01-10 | 14:06
In principe moet je kunstgeschiedenis hebben gestudeerd, om het over kunst te kunnen hebben. En we hebben het hier over kunst, niet over politiek.

Wilders stelt een combinatie van Jizya en verpakkingsbelasting voor, om de draak te steken met de idiote belastingen van dit kabinet en de idiote voorschriften in de Koran. Eenieder die zich hierdoor gekwetst voelt, moet bij zichzelf te rade gaan.

Al ben ik de enige die deze kunstbeschouwing van de performer Wilders aanhangt, dat geeft me nog geen ongelijk.

tipo | 21-01-10 | 14:14

@demarokkaan 14:03
Maar gekleurde nederlanders zijn weer oververtegenwoordigd in "Opsporing Verzocht".
En hoor je mij klagen.....?

necrosis | 21-01-10 | 14:14

Als de redactie van GS nou effe alle haatmails aan hun adres afkomstig van PVDA ers online plempt dan staan we weer gelijk en kan Peter R de Vries ook weer door met zijn werk.

irriducibili79 | 21-01-10 | 14:14

De Vries reageert ad hominem op Wilders. Dat is een teken dat De Vries geen inhoudelijke argumenten heeft.

Sanglier | 21-01-10 | 14:14

koolteer | 21-01-10 | 14:10
Nou, autoritair conservatisme is toch wat anders dan nazisme. Maar enfin, er valt verder niets op je punt af te dingen. Die mensen hebben stemrecht, punt. (behalve dan dit: WO = univ., maar dat terzijde)

Von Münchhausen | 21-01-10 | 14:14

@tipo.

Met knip en plakwerk denk jij even uit te kunnen leggen wat jizya inhoudt. Vertel mij dan waarom ondanks jizya joden hun toevluchtsoord zochten in moslimlanden. Waarom de joden ten tijde van vervolging door o.a. christen hun heil zochten in moslimstaten. Dat kwam omdat moslims hen veiligheid garandeerden en dat moslims vochten terwijl zij dat niet hoefden omdat zij de jizya betaalden.
In Marokko wonen er nog steeds joden die er veilig hebben kunnen leven. Dat kan je van Nederland niet zeggen waar joden voor 15 gulden verraden werden door medelanders.

demarokkaan | 21-01-10 | 14:13

Anderszijds, laat die P de Vries lekker zijn mening hebben, ik ben het ook niet met hem eens, maar dat werkt naar beide kanten in dit land? Toch?

ZSU-23-4 | 21-01-10 | 14:13

Prima actie van Peter. Meer opiniemaker zouden gebruik moeten maken van de vrijheid van meningsuiting om de PVV te ontmaskeren.

Kavafis | 21-01-10 | 14:13

-weggejorist-

Vlokkies | 21-01-10 | 14:12

Over Godwin-klagers: wie begint er hier de Koran met Mein Kampf te vergelijken?
Geert is wat dat betreft geen haar beter dan Petertje.

niet voor de hond | 21-01-10 | 14:12

demarokkaan | 21-01-10 | 14:03
ppv aanhang?

verwilderd | 21-01-10 | 14:12

Wat zijn die PVV,ers toch dommmmmmmmm. zemelen over haatbaarden maar kijk eens............ de één na de andere bekende nederlander wordt met de grond gelijk gelijk omdat hij een vrije mening heeft. Worden straks ook de gewone burgers bedreigt omdat ze wat van de PVV zeggen. Waar herinnerd het mij toch aan....
Strakke aktie van Peter de emailadressen erbij te zetten.

Charme | 21-01-10 | 14:12

niet voor de hond | 21-01-10 | 14:11

Met z'n allen niets.

van Nazareth | 21-01-10 | 14:12

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 14:05
Altijd een grote bek over de vrijheid van meningsuiting en Islam, maar als het er echt om gaat zijn die Marokkanen natuurlijk weer nergens te bekennen. Moeten de Nederlanders weer al het vuile werk voor ze opknappen. History repeats itself...

sjaakdeslinksesul | 21-01-10 | 14:11

-weggejorist-

Vlokkies | 21-01-10 | 14:11

Achterban van PVV staat er weer aardig op. Eerst die randdebielen bij Rutger, nu deze voorvechters van "de vrijheid van meningsuiting zolang die mening niet afwijkt van die van henzelf". Wat krijgen we nog meer?
Kan iemand van de Geert-sympathisanten mij uitleggen waarom afgunst, haat, bedreigingen en openlijke ruzies zoveel naar voren komen bij uiterst-rechtse partijen? Waarom zien we dat in veel mindere mate in het centrum en aan de linkerkant van het politieke spectrum? Wellicht is idealisme toch een betere basis voor een politieke beweging dan angst en woede.

niet voor de hond | 21-01-10 | 14:11

@Terpetijnzeikert 14:06
Voor degenen die het prettig vinden om zich te distantiëren van de PVV-Tokkies, nog even een uitsnede van m'n comment onder het bewuste topic.
"Toch zijn ook de eeuwige "Tokkies" mensen die mogen stemmen in deze democratie. Hoe verheven we ons ook mogen voelen met HBO/WO/Univ, qua stemrecht heeft heeft het IQ gelukkig nog geen enkele invloed. Eenieder die er anders over wenst te denken, staat dichter bij de man met het snorretje dan Wilders ooit gedaan heeft."
Doe er uw voordeel mee....

koolteer | 21-01-10 | 14:10

necrosis | 21-01-10 | 14:08
Aluhoedje galore!

Koning_poephoofd | 21-01-10 | 14:10

Wel geruststellend idee dat die zwakzinnigen uit de repo van Ruktor een e-mail kunnen typen en verzenden. Duidt toch op iets van scholing. Niet veel, maar toch.

Drs.. Gelul | 21-01-10 | 14:09

@-edit | 21-01-10 | 14:05
Erger zou het zijn als Peter R de Vries werd aangeklaagd door Wilders.

Natuurlijk is dat gescheld nergens voor nodig, maar kijk eens wat Peter R de Vries schrijft en zegt. Negeren is het beste, want je kan er bijna geen weerwoord op hebben zonder uit de slof te schieten. Zo gaat dat nu eenmaal met Godwins.

tipo | 21-01-10 | 14:09

@demarokkaan 14:03

Is toch altijd nog minder eenvoudig dan het lijkt een posting in elkaar zetten die niet barst van de taalfouten, niet? Maar even los daarvan: u praat onzin.

widtvoet ® | 21-01-10 | 14:09

VerenigdeNederlanden | 21-01-10 | 13:56
Gelukkig, blij dat meer mensen dat door hebben gehad. Die kopvoddentax was puur ironisch bedoeld als trap naar de overdaad aan subsidies voor saunabezoeken en zo. De reakties daarop waren 2 soorten: die van de dommen die het verhaal niet snapten, en de beledigden die dit voorbeeld van Wilders letterlijk gebruikten om hem een haatzaaier te kunnen noemen. Wilders zelf speelt zelf nog lekker mee om achteraf het niet zo'n verstandige handeling te noemen. Wie dat niet gezien heeft is politiek blind en moet maar niet gaan stemmen of zo.

OoO | 21-01-10 | 14:09

Terpetijnzeikert | 21-01-10 | 14:06
Dat is niet waar, de PVV-aanhang is een redelijke dwarsdoorsnede van de bevolking. De beelden van GS waren selectief en bovendien hebben de mensen uit dat kleine groepje kennelijk de tijd. De rest werkt. En wil misschien niet openlijk met de PV geassocieerd worden.

Von Münchhausen | 21-01-10 | 14:08

Heeft iemand stilgestaan bij mijn gedachte dat die haatmails zijn verstuurd door flitsmeneren/ mevrouwen, die door Peter zijn ontmaskerd als (te) hardrijders?
En al die flitsmensen gingen los op Peter omdat de zogenaamde PVV aanhang de schuld zou krijgen......
Overigens denk ik niet dat Wilders zich graag identificeerd met tokkies, net zomin als met een aantal reacties gisteren op GS.
Zo weigerde Geert een pact met de NVU, en terecht, dat soort SA figuren WIL je gewoon niet als achterban.

necrosis | 21-01-10 | 14:08

MP wilders..
Klinkt godver gewoon nog goed ook..
Misschien, als ie niet overhoop geknald wordt gaat het gewoon nog gebeuren ook.. :-]

verwilderd | 21-01-10 | 14:07

Maar ik zet het er op een andere manier neer.
tagliatelle | 21-01-10 | 14:01

Je manier is dan wat krommig. Behoorlijk krommig.

-edit | 21-01-10 | 14:07

@demarokkaan 14:03
Mwoehaha, "bepaalde groepen overal de schuld van geven". Ja, die kudtchinezen ook altijd. Altijd maar tasjes roven, onrust veroorzaken, vrouwen nasissen, mensen doodrijden op scooters. Ja, ik snap je punt volledig.

koolteer | 21-01-10 | 14:07

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 14:01
Als ik Hiddema gehoord heb zou het wel eens kunnen dat niet de vrijheid van meningsuiting, pvv of wilders terecht staat. De islam staat in het beklaagdenbankje. ik kan me dan wel voorstellen dat Bram iets anders aan zijn hoofd heeft dan PRdV

kettinghond | 21-01-10 | 14:06

@mezelf:
Verneuqen ipv verkeuqen

tjemigdepemig | 21-01-10 | 14:06

@ lilluke halve hoan | 21-01-10 | 14:02
Vrijheid van meningsuitting is ook voor Peter. Niet alleen voor geperxsideerde relnichten en Brabanders. Dus hoe irrelevant jouw betoog dan ook binnen de context en de gegeven beargumentatie van Peter is, jij mag hem lekker geven! Fijn he?

Najie | 21-01-10 | 14:06

hahaha, staat Wilders in de rechtszaal voor zijn vrijheid van meningsuiting en die van alle maatschappelijk teleurgestelden, Peterr gebruikt die, en weer is het niet goed en kan 'ie allemaal enge ziektes krijgen. 't Is ook nooit goed he...

vriendje | 21-01-10 | 14:06

tipo | 21-01-10 | 14:01
Ik kan ook wiki'en. Maar waarom zou De Vries een voorstel tot kopvoddentax niet bewust kwetsend mogen vinden, zonder een compleet referaat te houden (of te kennen) van dit soort randonderwerpen? Mag jij ook pas wat vinden van de Noord-Zuid lijn als je alles weet van de bodem van Amsterdam, het risico van verzakkingen, de precieze eigenschappen van de boor (incl trillingen) etc etc?
Kortom, niet relevant.

Von Münchhausen | 21-01-10 | 14:06

de reacties die Peter heeft gekregen bewijst zijn gelijk. PVV stemmers bestaan voor een aanzienlijk deel uit VMBO tokkies dat kon je gisteren ook duidelijk zien in het item van Rutger.

Terpetijnzeikert | 21-01-10 | 14:06

sjaakdeslinksesul | 21-01-10 | 14:04
Te druk met omaatjes helpen oversteken.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 14:05

@linksgeluid: mensen zoals jij: die zijn gevaarlijk, die verkeuqen het land zodat je in bepaalde wijken sávonds moet "onderduiken" voor dat tuig. En als je het niet geloofd: ga maar eens met je linksgeluid naar rotterdam naar een fijne buurt of naar de bijlmer amsterdam voor een wandelingetje om tien uur sávonds....
Geert Wilders is en blijft de grootste partij van nederland en dat is niet omdat het allemaal zo goed gaat hier in dit land!

tjemigdepemig | 21-01-10 | 14:05

Ach gut, er krijgt iemand meer dan aandacht dan ijdeltuit Peter R. en meneer gaat gelijk op de valsnenichtentoer. Peter Rudolf de Vries, die er met zijn misdaadprogramma voor heeft gezorgd dat Joran van der Sloot nauwelijk meer te veroordelen is. Nee, dan ben je een frisse vent De Vries. Oh ja, had meneer zelf niet ooit politiek aspiraties? En gingen die niet gruwelijk de mist in?

LJBrinkhorst | 21-01-10 | 14:05

@tipo | 21-01-10 | 13:58
Dan constateer ik dat wij hemelsbreed van mening verschillen op dit punt. Valt me zwaar van je tegen. Jammer. Dit soort reacties valt voor geen enkele opvatting goed te praten. Dat staat geheel los van de (on)juistheid van de opvatting zelf. Overigens ben ik het ook oneens met jouw visie op het proces van Wilders. Hopelijk vraag ik daarmee niet om dat soort onzinnige, zwakzinnige reacties. In de trant van: ik vecht voor de vrijheid van meningsuiting, maar jij moet je bek houden. Ongelooflijk.

-edit | 21-01-10 | 14:05

Ach negatief nieuws is ook nieuws moet hij gedacht hebben. Hij is immers al tijden niet meer aan de bak geweeest. Zelfs John van den Heuvel gaat hem glansrijk voorbij.

Persoonlijk vind ik hatemails sturen een beetje triest, maar P de Vries die huilie huilie doet vind ik ook triest.

doskabouter | 21-01-10 | 14:05

demarokkaan | 21-01-10 | 14:03
Ja, waar waren jullie nu?

sjaakdeslinksesul | 21-01-10 | 14:04

@ demarokkaan | 21-01-10 | 14:03

Gek hé in NEDERLAND.

VerenigdeNederlanden | 21-01-10 | 14:04

demarokkaan | 21-01-10 | 14:03
Dan heb je niet goed gekeken.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 14:03

Niet echt een wonder dat Peturrr tegen Wilders is. Stel dat Wilders het voor het zeggen krijgt en alle allochtone criminelen het land uit gooit, dan heeft Peturrr zo goed als geen werk meer. Hij ziet gewoon z'n broodwinning in gevaar komen.

E.e.a. neemt niet weg dat elke loser die haatmailtjes stuurt van mij een weekje hechtenis mag krijgen, dat dan weer wel.

koolteer | 21-01-10 | 14:03

Peter R. + Wildersaanhang= -10000

Maelstrom | 21-01-10 | 14:03

Psssst... Ik stem Wilders...

van Nazareth | 21-01-10 | 14:03

Die PVV-er kwam niet uit zijn woorden, omdat de ppv-aanhang niet zelf na kunnen denken. Het is allemaal achter 1 persoon aanlopen en bepaalde groepen overal de schuld van geven. Typerend was ook dat de demonstranten gisteren geheel uit blanke nederlanders bestond.

demarokkaan | 21-01-10 | 14:03

Peter R is een grote mediahoer die altijd wel weer een podium vind om zn onzin de ether in te slingeren!
Peter weet t altijd beter...........
Zijn hele politieke avontuur spatte vrij snel uit elkaar en ook met die van der Sloot is ie eigenlijk nergens gekomen en nu gaat ie dan maar over op t afzeiken van Wilders!
Hee Peter!, Ge kent de groete uit Brabant krijge ,Kut!

lilluke halve hoan | 21-01-10 | 14:02

Peter, hou je stil en loop door. Alsjeblieft zeg -.-
tagliatelle | 21-01-10 | 13:31

Waar gaat het heen met de vrijheid van meningsuitting. Kennelijk mag je alleen wat zeggen wanneer het strookt met bepaalde meningen. Zielige reactie. Zeg dan dat je het niet met hem eensch was.

-edit | 21-01-10 | 13:33
Excuses, sorry, ik bedoelde "Ik ben het niet met hem eens". Maar ik zet het er op een andere manier neer. Vent, zeur niet.

tagliatelle | 21-01-10 | 14:01

-edit | 21-01-10 | 13:57
Misschien dat Bram zich meer druk maakt over hetgeen waar deze zaak werkelijk omgaat.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 14:01

Het is mij onduidelijk waarom PrdV zich bemoeit met de hetze tegen Wilders. PrdV en politiek gaan niet samen, gezien zijn vroeg gestorven partij. Dus die PrdV kan zich beter bij zijn eigen leest houden, zoals het lastig vallen van wiet rokende pokerspelers.
Ik kan me de felle reakties van de PVV aanhangers wel voorstellen. Heel veel Nederlanders worden dagelijks geconfronteerd met de uitwassen van de multi culti samenleving, of voelen de PvdA en de zijnen elke maand weer in hun portemonnaie graaien. Dan komt de dag dat je uit je voegen barst. Maar autochtone Nederlanders zijn niet in staat dit in gedrag te uiten, zoals bijv. de Molukkers hebben gedaan. Deze hebben een grens getrokken, terwijl Jan met de Pet zich elke dag weer verder laat uitwonen. Ik ken teveel mensen die vanuit het westen hier in Friesland zijn komen wonen om hun kinderen in een normale omgeving te laten opgroeien. Je kunt wel op de allochtonenmeter nazien wat hier onder een normale omgeving wordt verstaan. In zijn geheel tamelijk idyllisch en ik wil er ook nooit meer weg. Maar niet iedereen kan vluchten voor de multi culti waanzin en dan komen er dit soort gefrustreerde mailtjes uit.

koffieboer | 21-01-10 | 14:01

@Von Münchhausen | 21-01-10 | 13:52
In staten waar Islamitisch recht geldt is jizya (een hoofdelijke belasting die wordt opgelegd aan volwassen niet-islamitische mannen die in een leger zouden kunnen dienen[bron?]. In principe wordt de jizya niet opgelegd aan slaven, vrouwen, kinderen, monniken, ouden, zieken[1], kluizenaars en armen, maar in de zogenaamde Geniza-periode (11de tot halverwege 13de eeuw) van de moslimgeschiedenis was deze lijst uitzonderingen niet van toepassing in Egypte door de interpretatie van de daar geldende sjafitische rechtsschool.[2] Niet-moslimse burgers die de belasting betalen mogen hun eigen godsdienst houden en krijgen een zekere mate van gemeentelijke autonomie. Bovendien hebben ze recht op bescherming van moslims tegen bedreiging van buitenaf, en hoeven ze niet te dienen in het leger. Tegenover het betalen van de jizya staat vrijstelling van allerlei vormen van belasting voor moslimburgers.[3][4][5]

De aparte belasting voor niet-moslims is gebaseerd op de Koranpassage Soera 9:29: Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de jizya met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.

In de gebieden die door de islam werden veroverd, bekeerden vele joden en christenen zich tot de islam om aan de djizya te ontsnappen en om zich maatschappelijk te verbeteren.
nl.wikipedia.org/wiki/Jizya

tipo | 21-01-10 | 14:01

Randy McRanderson | 21-01-10 | 13:56
En dat advocaten ondergedoken zitten omdat Nederlanders (Autochtonen) hen bedreigen telt niet? Crimineel zijn is echt geen eigenschap enkel toebedeeld aan 'de allochtoon'.

Koning_poephoofd | 21-01-10 | 14:00

Er liggen er al twee onder de grond die soortgelijke meningen hadden. Is dat niet genoeg voor je?
bandit | 21-01-10 | 13:54

Dan is het statistisch gezien veel, veel veiliger zo'n mening te uiten dan met de fiets naar het werk te gaan. Blijkt.

-edit | 21-01-10 | 14:00

linda4960 | 21-01-10 | 13:31
Ja, die aanval op die jongen was wel heel erg laag.

conqueror | 21-01-10 | 14:00

TM | 21-01-10 | 13:53
Jij maakt dezelfde fout als De Vries. Je gaat uit van een situatie die er helemaal niet is, met die bizarre SA-vergelijking. Met een beroep op wat er mogelijk kan gebeuren, kan ik ook de mafste vergelijkingen maken.

harry pikkel | 21-01-10 | 13:59

Ik moet zeggen dat die mailtjes aan PRdV wel van een extreem laag niveau zijn, maar ik had niet anders verwacht na die repo van gister.
Dit is hetzelfde als met Moslims. daar zijn ook wel goede van, net zoals je ook fatsoenlijke Wilders stemmers hebt, getuige bepaalde reaguursels hier.
.
Ik ben het persoonlijk niet met Wilders eens en zal ook nooit op hem stemmen, maar ik denk wel dat hij een aanwinst voor de politiek is, op een manier dat hij de andere partijen scherp houdt.
.
Verder vind ik dat hij aangeklaagd moet kunnen worden, dat is ook onderdeel van de samenleving waar wij wonen, als je het met iemand niet eens bent, kun je hem/haar aanklagen. Maar ik denk wel dat hij vrijgesproken zou moeten worden.
.
Om dezelfde reden vind ik dat PRdV zijn mening ook moet kunnen ventileren, zoals hij dat gedaan heeft en in bepaalde opzichten ben ik het met hem eens, al gaat het mij op dit moment te ver om de vergelijking met Hitler te maken. aangezien Wilders niet oproept om een bepaalde bevolkingsgroep te deporteren enz.
maar we moeten wel opletten dat het daar ook niet heen gaat, maar ik denk dat dat wel mee zal vallen.
Al de mensen die zich hier aangevallen voelen alleen omdat ze Wilders stemmen en iemand daar kritiek op heeft moeten eens goed nadenken bij henzelf. Want sommige reacties hier slaan echt kant nog wal. als je kritiek hebt, onderbouw dat dan ook een beetje.
.
I rest my case.

Gurb | 21-01-10 | 13:59

-edit | 21-01-10 | 13:57
Over smaak valt te twisten, da's waar.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 13:59

Volgens de Vries,zou Moszkowicz hebben gezegd dat hij b.v. nooit de oorlogsmisgadiger Menten zou kunnen verdedigen.
Logisch toch? We weten wat er gebeurd is met de joden.
We weten ook allemaal hoe de islam over joden denkt, dus waarom zou Moszkowicz Wilders niet mogen verdedigen?
Wat is er nu inconsequent Peter?

Rest In Privacy | 21-01-10 | 13:59

-weggejorist-

Bloodzone | 21-01-10 | 13:58

@bandit
Theo en Pim haden helemaal geen vergelijkbare mening als geert wilders, ze zagen dezelfde problemen maar dachten heel anders over de oplossingen.

En uiteraard is het verschikelijk dat mensen vermoord worden om hun mening.

de_lutser | 21-01-10 | 13:58

Het enigste wat ik bij Peter indrukwekkend vond op zijn site was de foto met de PVV stemmer die hij behoorlijk agressief afkatte tijdens PenW. Hoezo, mediageil ? Alles gebruiken en misbruiken.........

Meri59 | 21-01-10 | 13:58

@-edit | 21-01-10 | 13:51
Afgezien van de doodsverwensingen en het onwelvoegelijke woordgebruik hebben de haatmailers wel een punt.

Beter om dat punt zonder verbale rotzooi te maken, maar Peter lokt dit gewoon uit, jaloers als hij was op de aandacht die Herman van Veen kreeg.

Ik bedoel, Peter heeft geen flauw idee wat hij zegt en waarover het proces tegen Wilders gaat.

tipo | 21-01-10 | 13:58

@Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 13:54
Opzich is dat waar. Maar de Vries vroeg zich, Bram persoonlijk kennende, af waarom juist hij de verdediging van Wilders op zich nam. Omdat veel advocaten persoonlijke grenzen stellen. Ik zie niet in wat er principieel mis is met die vraag. Hij zei ook dat hij elke verdachte de beste verdediging gunt.

-edit | 21-01-10 | 13:57

Ach, flikker nou toch eens op met die kopvoddentax. Niets zeggende Wildersretoriek waar links meteen een mooi propagandaverhaaltje van maakt, waar iedereen dan door geshockeerd kan raken. Zo zat het natuurlijk helemaal niet. Wilders was een betoog aan het houden over allerlei belachelijke belastingen die de burgers in dit land moeten betalen, waarbij hij allerlei voorbeelden noemen en stelde daar simpelweg een eigen belachelijk voorbeeld tegenover om aan te tonen hoe ridicuul de situatie in dit land.
Daarmee wilde hij hiermee benadrukken dat de meeste moslims in dit land en hun nakomelingen gewoon ontzettend veel kosten. Dat is gewoon een feit. Ze zetten het sociale stelsel onevenredig onderdruk en zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteitsstatistieken.

VerenigdeNederlanden | 21-01-10 | 13:56

Dat Wilders ondergedoken moet zitten en met een team special forces over straat moet zegt genoeg over de staat waarin Nederland verkeerd. Als je de Islam tegen de haren instrijkt ben je je leven niet zeker in dit land. Willen we zo'n barbaars volk hier in Nederland hebben wonen? Ik dacht het niet. Maar ik denk dat bij al die linkse figuren/aanhangers eerst hun dochter door een groep marokkanen ge-gangraped moet worden voor de schellen van de ogen vallen.

Randy McRanderson | 21-01-10 | 13:56

-weggejorist-

Vlokkies | 21-01-10 | 13:56

Het aardige van dit soort dingen is dat je - net als bij het straatinterview - heerlijk selectief kunt shoppen in het aanbod. In de jaren '60/'70 stuurden gepikeerde gristenen regelmatig pakketjes met stront naar de Vara of de VPRO als die weer eens op de gevoelige gristenteentjes waren gaan staan. Waren dus alle gristenen tokkies? In die zelfde jaren '70 moest je niks slechts zeggen over 'ome' Joop den Uyl want dan was het niet moeilijk om een arrebeier te vinden die je met graagte de tyfus toewenste of je op je 'teringmuil' wilde slaan. Niks nieuws dus als er nu onder de pvv-aanhang individuen te vinden zijn die er zo over denken. Dus, Peturrrr, ga jij maar lekker boeven vangen in plaats van je met politiek bezig te houden. Daar ligt je talent duidelijk niet.

Hetze Haatstra | 21-01-10 | 13:56

@Parsons | 21-01-10 | 13:32
Joden zijn tenminste nog gelovig, wat staat er over ongelovigen in. . . .?

ghandi | 21-01-10 | 13:55

Peter!wat flik jij nou?

streknek | 21-01-10 | 13:55

@ bidden dat iemand kanker krijgt..... ligt het nu aan mij of klopt er hier iets niet? Het niveau onder de Wilders aanhangers is duidelijk ineens, gelukkig dat ik wel verder gekomen ben dan 2 jaar vmbo.
Fap Fapsen | 21-01-10 | 13:34

Er word héél dikwijls door Alochtonen kankerlul tegen mij gezegd!!
En wat er nog gezegd wordt tegen kennissen die Gay zijn is nog erger!!
Daarom stem ik op PVV

linda4960 | 21-01-10 | 13:55

@Randy McRanderson
Wat er zo erg is aan Geert Wilders? Wat denk je van dit citaat:

De Volkskrant van 8 augustus 2007, "Wilders: verbied de Koran, ook in moskee"
"Een verbod is een verbod. Dus moet niet alleen verkoop, maar ook gebruik is moskeeën en bezit in huiselijke kring worden bestraft. Als dat in de huidige wetgeving niet kan, moet er een nieuwe verbodsbepaling komen."

Wil hij bij mensen in huis gaan controleren welke boeken zij hebben?

de_lutser | 21-01-10 | 13:55

Dit bewijst nogmaals het gedrag van de gemiddelde pvv aanhanger...

N1ckname | 21-01-10 | 13:55

Von Münchhausen | 21-01-10 | 13:47
Ik doel op Peter zijn commentaar op Bram M.
Bram doet gewoon zijn werk, klaar.
Peter vraagt een bakker toch ook niet waarom hij brood bakt ?
Dat was mijn punt.
Niets meer of minder.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 13:54

Ondertussen zitten we nog steeds met een stelletje "bestuurders" die ons wel eens in de vier jaar naar de stembus leiden. Zich dan geen moer aantrekken van afspraken en toezeggingen. En consequent impliceren dat we te dom zijn om onze eigen keuzes te maken zodra die buiten de gewenste kaders van dit zelfde stelletje (dreigen) komen. En Peter R. Ach, hij had al lang niets meer van zich laten horen. Werd dus tijd dat er weer eens gescoord werd. (Over de rug van een ander)

Maximus Cesar | 21-01-10 | 13:54

Ben benieuwd op z'n mailbox eruit had gezien als hij wat zaken uit de Koran had geciteerd. Denk hierbij aan:
5:60.God heeft van joden apen, zwijnen en duivelsdienaren gemaakt.
7:166. God noemt joden apen en zal ze martelen tot de dag der opstanding

Parsons | 21-01-10 | 13:32

Kan Hitler de Koran geschreven hebben. . . .

ghandi | 21-01-10 | 13:54

@de_lutser

Er liggen er al twee onder de grond die soortgelijke meningen hadden. Is dat niet genoeg voor je?

bandit | 21-01-10 | 13:54

Ach, en zo krijgt De Vries alsnog zijn gelijk. Het meest stupide aan die pauper PVV-stemmers(in tegenstelling tot de ook bestaande bewuste beleefde PVV-stemmer) is dat ze zichzelf continue belachelijk maken.

Om eerlijk te zijn : Als ik het tenenkrommende Nederlandsch van deze eikels lees dan vraag ik me af of ze wel zo autochtoon zijn. Ik wil nog in geen honderd jaar lid, donateur of zelfs maar stemmer op de PVV willen zijn. Ik voel me namelijk VER verheven boven dit achterlijke tuig.

De Vries heeft gelijk: Wilders roept door zijn gedrag en zijn uitspraken op tot geweld. Dat hoeft hij namelijk helemaal niet letterlijk te doen, demagogie werkt in Nederland blijkbaar ook tegenwoordig.

Op het gevaar af een Godwin neer te zetten : Zijn er hier mensen die denken dat Hitler alles zelf heeft verzonnen? Of wil men aannemen dat het demagogisch gedrag(!) van Hitler en de zijnen een beweging deed ontstaan? Net zoals Wilders niet zelf een nieuwe SA opricht maar die spontaan ziet ontstaan.

Ik zou toch godverdomme bijna acuut emigreren, als ik dat niet zou beschouwen als een nederlaag.

TM | 21-01-10 | 13:54

Ach, en zo krijgt De Vries alsnog zijn gelijk. Het meest stupide aan die pauper PVV-stemmers(in tegenstelling tot de ook bestaande bewuste beleefde PVV-stemmer) is dat ze zichzelf continue belachelijk maken.

Om eerlijk te zijn : Als ik het tenenkrommende Nederlandsch van deze eikels lees dan vraag ik me af of ze wel zo autochtoon zijn. Ik wil nog in geen honderd jaar lid, donateur of zelfs maar stemmer op de PVV willen zijn. Ik voel me namelijk VER verheven boven dit achterlijke tuig.

De Vries heeft gelijk: Wilders roept door zijn gedrag en zijn uitspraken op tot geweld. Dat hoeft hij namelijk helemaal niet letterlijk te doen, demagogie werkt in Nederland blijkbaar ook tegenwoordig.

Op het gevaar af een Godwin neer te zetten : Zijn er hier mensen die denken dat Hitler alles zelf heeft verzonnen? Of wil men aannemen dat het demagogisch gedrag(!) van Hitler en de zijnen een beweging deed ontstaan? Net zoals Wilders niet zelf een nieuwe SA opricht maar die spontaan ziet ontstaan.

Ik zou toch godverdomme bijna acuut emigreren, als ik dat niet zou beschouwen als een nederlaag.

TM | 21-01-10 | 13:53

Tjonge, het zit de gemiddelde PVV-adept deze week niet mee. Eerst dat filmpje van Rutger en nu dit weer. Het ongeloof en de complot theorieën ………. En nee, de PVV achterban bestaat niet volledig uit dit soort randfiguren maar zij zijn ook de politieke vrienden van Geert. Blijken die opeens net zo asociaal als sommige debielen die op Marokko.nl rondhangen. Da’s ff slikken.

Gilles dela Tourette | 21-01-10 | 13:53

Wat een trieste mensen zijn die PVV aanhangers zeg! Ik mag aannnemen dat Peter de Vries gewoon het beste met het land voor heeft, evenals Geert Wilders, zij het op een andere manier...

Koning_poephoofd | 21-01-10 | 13:53

@Von Münchhausen 13:47
Die PVV-knaap was de zelfbeheersing zelve. Peter R de Vries weet geeneens wat Jizya betekent. Daar kan je dus niet mee praten over dit onderwerp.

tipo | 21-01-10 | 13:50
Nee, die PVV-knaap had gewoon geen houtsnijdend weerwoord, dat is wat anders. En ik weet ook niet wat jizya is. Wat is dat dan?

Von Münchhausen | 21-01-10 | 13:52

lanex | 21-01-10 | 13:48 - bel mij eens 0621205482, wil graag eens babbelen over uw brouwsel.

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 13:52

@ghandi lees zijn partij punten/boekje nog maar eens door. Je kijkt te veel het NOS journaal denk ik.

bandit | 21-01-10 | 13:52

@

Steilloos ten Onder | 21-01-10 | 13:47
ik lijk stoned maar reken maar dat er velen in Nederland zo over denken. De onzinnigheid van het comment komt voort uit het feit dat het klopt.

2emeREP | 21-01-10 | 13:52

@tipo | 21-01-10 | 13:45
Mag ik uit het 'koekje van eigen deeg' concluderen dat jij het prima vindt dat de mening van Peter r de Vries wordt beantwoord met dit soort smerigheid?

Ik hoop vurig van niet, want ik schat je echt hoger in. Dit valt toch niet goed te lullen?

-edit | 21-01-10 | 13:51

Ach, je moet toch echt je best doen Peter serieus te nemen. Wat me wel pijn deed was dat hij Theo van Gogh aanviel en een haatzaaier noemde. Theo met zijn schitterende heldere eerlijkheid en openhartigheid zo wegzetten is ronduit dom. Maar goed, dat is Peter nu eenmaal en daar kan hij ook niks meer aan doen. Ik zeg opnemen of negeren. Ik opt voor de laatste..

Stroopdoos | 21-01-10 | 13:51

NoMinister | 21-01-10 | 13:49
Helemaal mee eens. Dat is het probleem met Wilders en de PVV, ze weten niet waar ze moeten stoppen. En ik ben - net als De Vries - benieuwd of hij echt zijn hele agenda op tafel heeft gelegd.

Von Münchhausen | 21-01-10 | 13:51

@poging7: jammer dat de johnnie's en anita's van NL die ironie niet zien.

yohan | 21-01-10 | 13:51

Waar bemoeid peter zich sowieso mee? Moet hij niet achter grote criminelen aan?

staaf86 | 21-01-10 | 13:51

@bandit
Dat Geert Wilders onder bewaking moet leven is treurig maar toont geen zins aan dat hij geen paranoide waanideen heeft.

de_lutser | 21-01-10 | 13:51

@Sieb87 13:47
Nee.
@Von Münchhausen 13:47
Die PVV-knaap was de zelfbeheersing zelve. Peter R de Vries weet geeneens wat Jizya betekent. Daar kan je dus niet mee praten over dit onderwerp.

tipo | 21-01-10 | 13:50

Is het nog tevroeg voor bier en borrelnootjes??

Braakbal | 21-01-10 | 13:50

Von Münchhausen | 21-01-10 | 13:47

Die kopvoddentax was onsmakelijk en onnodig. Geeft ook p[recies aan waar het gevaar zit bij de PVV, namelijk doorschieten naar de kant waar zoveel weerstand zit. Je duwt en duwt maar je moet ook weten wanneer je opeens moet stoppen. Moeilijk, maar noodzakelijk. Ik heb er wel begrip voor maar vind het toch onsmakelijk. Dat moet gezegd.

NoMinister | 21-01-10 | 13:49

iwoj | 21-01-10 | 13:36
Wat mij betreft heb jij gelijk, Nederlanders zijn de nieuwe joden, maar die Wilders is gewoon een rechts extremistische aandachtshoer. Waarom is er nou geen politicus die gewoon eikels aanpakt ongeacht hun allochtone afkomst zonder een rechts extremistisch tintje. . . .

ghandi | 21-01-10 | 13:49

Wat is er zo eng aan Wilders? Hij wil een Nederland waar marokkaanse straatteroristen niet meer de dienst uit maken op straat. Ja dat klinkt inderdaad als een nachtmerrie. Geen moskeen meer die de skyline van een stad domineren? Wat een ramp. Verschrikkelijke man die meneer Wilders. brrr.

Randy McRanderson | 21-01-10 | 13:49

1oog, applaus.
Op internet heb je dit nu eenmaal, het hele spectrum aan mensen paseert de revu , ontwikkeld en onderontwikkeld en bij onderontwikkeld horen de ziekteschelders bij.

lanex | 21-01-10 | 13:48

-weggejorist-

chris2005 | 21-01-10 | 13:48

Hoe sommige van jullie toch kunnen zeggen dat PVV stemmers zo eng zijn, of dom?

Geert Wilders leeft met bewaking en ondergedoken? Van Gogh en Fortuyn zijn alle twee neergeschoten. Waar gaat dit over? Man, man, man...
Ja die domme PVVers, "wij" de linkse elite zijn zo goed.

bandit | 21-01-10 | 13:48

Als je zelf een boek wilt verbieden, moet je je mond houden over vrijheid van meningsuiting.

Redoutable | 21-01-10 | 13:48

2emeREP | 21-01-10 | 13:46 - tis dat je het in de laatste zin goedmaakt.. anders had ik je een bloemetje gestuurd

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 13:48

Ik was het niet eens met Peter R de Vries maar hier word ik ook helemaal misselijk van, goed dat hij die haatmails publiceert, staan die domme inzenders eens goed te kijk.

websenior | 21-01-10 | 13:47

2emeREP | 21-01-10 | 13:46
Waar heb jij je shit gekocht vriend? Ik wil ook.

Steilloos ten Onder | 21-01-10 | 13:47

tipo | 21-01-10 | 13:45

En zoiets zou Wilders niet doen?

Sieb87 | 21-01-10 | 13:47

demarokkaan | 21-01-10 | 13:44

Zeker gewend het goed voorbeeld te geven? Ga toch weg man. Petertje geeft geen enkel argument behalve zijn mening. Dat mag hij. Zeg ik niets van. Alleen zijn mening - een gevoelsmatige inschattende - staat ver van mij en dan verlies je respect. Ken je wel, toch?

NoMinister | 21-01-10 | 13:47

linksgeluid | 21-01-10 | 13:19
Nu je het er toch over hebt:
Ik heb het lef om de paralel te trekken tussen Wouter Bos en Mao. Mao maakte jacht op de bovenklasse, Bos op bankiers en topinkomens. Mao had zijn Rode Boekje, Bos heeft zijn verkiezingsproramma. Mao maakte iedereen gelijk, en arm, maar zorgde goed voor zichzelf en zijn partijkader. Bos nivelleert het hele volk de armoe in, maar regelt wel dat zijn vriendjes er warmpjes bij zitten. En zo nog wat van die vaagheden. Pleurt toch op.

Zeddegeizot | 21-01-10 | 13:47

Peter was een beetje dom, erg dom.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 13:11
Die PVV'er had anders niets in te brengen tegen De Vries. Stamelde wat over 'jouw waarheid' en 'mijn waarheid'. Die kopvoddentax was een domme en kwetsende zet, klaar.

Von Münchhausen | 21-01-10 | 13:47

ni kijken dus he.. ik bescherm mezelf..

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 13:46

Beatrix is het helemaal met deze actie eens.
We moeten uit de anonimiteit en in gesprek met elkaar!
-
En die paar gekken die zulke mails sturen?
Daar heeft iedere partij last van sinds het gewone volk internet heeft.
Oplossing?
ADSL abos nog slechts na het behalen van een internetbewijs verstrekken.
Bij overtreding van de voorwaarden mbt
sex/politiek/geweld etc wordt het internetbewijs ingenomen.
Zo ging het met auto-rijden ook ooit en dat werkt inmiddels weer prima.

Toen slechts de dokter nog een auto kon betalen waren rijbewijzen/max snelheden etc niet nodig.
maar na Hitler en Drees en iedere ziel zn vierwieler werd reguleren noodzakelijk.
-
Voor het internet geldt precies hetzelfde.
Voor ruimtereizen ook overigens in de toekomst.

2emeREP | 21-01-10 | 13:46

Link deaud, spiegeltje?

Midpitch | 21-01-10 | 13:45

Pure uitlokking.

Haarkopje | 21-01-10 | 13:45

Peter R de Vries vergeleek Wilders met oorlogsmisdadigers in P&W. Hij haalde er geheel misplaatst het oorlogsverleden en achtergrond van de familie Mosco bij. Alsof die niet te combineren is met een enigszins kritische houding t.o.v. een haatcultuur.

Vandaar dat hij een koekje van eigen deeg verdient: Als er nog kopgeld bestond, dan was Peter R de Vries nu miljonair geweest.

tipo | 21-01-10 | 13:45

Waar halen mensen toch het idee vandaan dat wanneer je tegen de opruiende geluiden bent van Wilders in één keer een verdediger bent van moslimextremisme. Dat je dan een gereformeerde linksluller bent... Ik snap de logica niet. Het is van hetzelfde bedenkelijke niveau als een Bush die roept: who is not with us, is against us. Holle retoriek van de bovenste plank.

Zalfje | 21-01-10 | 13:44

iwoj | 21-01-10 | 13:36
rottig zijn bek uit?
Dat valt alles mee.. het is alleen het verkeerd begrijpen van zijn uitspraken..
Dit ligt niet alleen aan islamieten maar vooral aan de geweldige media
-
Ik stem absoluut geen wilders. maar zijn uitspraken kloppen richting de islam

Uw opinie | 21-01-10 | 13:44

Ik vind het uitschelden van mensen via de mail niet echt van beschaving getuigen. Het is echter wel verstandig om reageren hoe dan ook anoniem te doen. We leven nu eenmaal in een land waar je maatschappelijk kapot wordt gemaakt als je aan de elite komt.
Overigens, een van de redenen waarom ik vaak de reaguursels in Geen Stijl lees is dat daar zonder censuur (door de anonimiteit) nogal duidelijk het denken van vele mensen duidelijk wordt. Daar leer je meer van dan van het praten met meel in de mond van de dames en heren politici.

Jarre Tell | 21-01-10 | 13:44

Ah wat zielig, Peter r de Vries powned gisteren een ppv aanhanger en verliest daarmee meteen respect bij een grote groep geenstijl-reageerders. Peter r de Vries ventileerde zijn mening en gaf daarbij argumenten iets wat bij de gemiddelde pvv-er/geenstijl- reageerder ontbreekt. Zoveel reacties inmiddels en het LUKT niemand hier om inhoudelijk op Peter r de Vries te reageren.

demarokkaan | 21-01-10 | 13:44

Triest dat deze man zoveel op lijkt te hebben met slachtoffers maar iets veel belangrijkers mist, namelijk lef om zonder eigen gewin goed te doen.

En ik zie NUL bedreigingen maar veel verwensingen. Ik zou zeggen Petertje (sinds gisteren verkleinwoordwaardig), check eens even de reacties bij de mensen over wiens religie Geert zo zijn bedenkingen heeft. Je weet vast wel hoe.

Maar ik vrees dat Petertje gewoon erbij hoort en een programmaatje heeft. Heeft niets te betekenen, zeker nu ik deze laffe en slecht/niet onderbouwde reactie richting Bram en Geert W. lees.

Peter heeft afgedaan. Petertje is niet wijs.

NoMinister | 21-01-10 | 13:44

de Vries heeft gewoon gelijk Wilders is een enge man en het is goed dat hij tegen hem in gaat.

De Volkskrant van 8 augustus 2007, "Wilders: verbied de Koran, ook in moskee"
"Een verbod is een verbod. Dus moet niet alleen verkoop, maar ook gebruik is moskeeën en bzit in huiselijke kring worden bestraft. Als dat in de huidige wetgeving niet kan, moet er een nieuwe verbodsbepaling komen."

Probeer je maar eens in te beelden hoe geert wilders dat gaat uitvoeren.

de_lutser | 21-01-10 | 13:43

ik heb een alibi. mn ip nummer is 82.168.144.92. nu ff kijken naar kwalbert -2.0

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 13:43

Ondanks dat het een arrogante backstabbing asshole is, mag ook hij zeggen wat hij denkt. Beetje jammer van de PVV aanhangers.

Steilloos ten Onder | 21-01-10 | 13:43

De kantonnier | 21-01-10 | 13:38
Zei ik toch al de hele tijd......... niemand geloofde mij....

Drs. D. | 21-01-10 | 13:43

Ben zelf een PVV stemmer en ik vind dit soort mailtjes nogal triest. Niet doen, helemaal niet nodig, gewoon uitlachen mensen die vergelijkingen trekken met Wilders en Hitler, uitlachen omdat ze blijkbaar niet eens basiseducatie (Geschiedenisles) hebben genoten.

Poepus | 21-01-10 | 13:42

Ik denk dat de Vries zich lekker moet blijven focussen op wat ie goed doet: Mensen irriteren die dit meer dan verdienen!
Daarnaast keur ik alle haatmails aan zijn adres meer dan af! Ik vind het alleen gek dat Wilders keer op keer aangevallen wordt terwijl ik van linksche politici minimaal niet zoveel discriminatie zie/hoor/lees, maar door hun wordt iedereen behalve de moslims gediscrimineerd! Dit gedrag zorgt ook voor de grote verdeeldheid in Nederland en voor de woede bij veel PVV aanhangers. De Linkse discriminatie om het zo maar te noemen!

gozahtje | 21-01-10 | 13:41

@JodelDeBodel | 21-01-10 | 13:40 Hoezo is dat belangrijk dan? Of zie je in Joran wel een potentiële PVV stemmer?

1oog | 21-01-10 | 13:41

De Tokkies zijn even van hun bank gekropen om De Vries te mailen, wat een niveau zeg... ik ben geen Peter R. de Vries fan, maar uit de reacties blijkt toch wel wat een eng volk er op de PVV stemt... het vrije woord zogenaamd hoog in het vaandel hebben, maar als de Fuhrer aangevallen wordt geldt dat niet meer.. en het dan nog over NSB'ers durven hebben ook...

brommerpech | 21-01-10 | 13:41

*gaat maar -gesubsidieerd- naar de sauna*

knier | 21-01-10 | 13:41

JodelDeBodel | 21-01-10 | 13:40
Die reactie van Joran is net zo spoorloos als meisje Holloway.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 13:41

Ik ben een absolute Peter R. uitkotser, maar ik vind t wel een strakke actie van m om die dreigmailtjes uit de anonimiteit te halen.

Trocomolotief | 21-01-10 | 13:40

Wat is nou de koers van GS tegenover de PVV? Het blijft een beetje grijs, staat GS er wel achter of niet?

Ik vind dit duidelijk +1 voor Peter en -1 voor Geert, vind geert sowiezo een domme ezel.

evert999 | 21-01-10 | 13:40

Het blijft een caravanverkoper met kapsones.

Zeddegeizot | 21-01-10 | 13:40

Iemand al een reactie van Joran ergens gespot?

JodelDeBodel | 21-01-10 | 13:40

Peter pownde gister anders wel even heel hard een wilders stemmert

N1ckname | 21-01-10 | 13:39

@iwoj +1 voor je reactie!

bandit | 21-01-10 | 13:38

Simpele ziel. Denkt zomaar de vrijheid te kunnen nemen zijn mening te uiten. Waar haalt hij het vandaan...

poging7 | 21-01-10 | 13:38

Dhr de Vries is schatrijk (miljonair) geworden door het leed van andere in zijn programma's aan de kaak te stellen.
Nu heeft hij bezwaar tegen een Advocaat die ook rijk is geworden door het leed van andere.
Freek zal trots op hem zijn.

Victor Meldrew | 21-01-10 | 13:38

Peter +1
PVV -1
PVV-aanhangers -100

Kraa! | 21-01-10 | 13:37

Ik gun Peter wel een BioStabil.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 13:37

Pethorrrr is an attention whore !

woefdrammer | 21-01-10 | 13:37

Randy McRanderson | 21-01-10 | 13:
Volgens mij zetten die mongolen zichzelf als bedreigende mongolen neer. Dit valt toch niet recht te lullen? Zoiets stuur je ook niet naar Wilders. Die doet er meteen aangifte van. En terecht!

-edit | 21-01-10 | 13:37

Agh wie weet heeft de Vries die reacties zelf leuk geschreven. Je moet niet alles geloven, zeker niet op het internet.

En als je denkt dat Wilders niet van dit soort e-mailtjes krijgt, nou dat denk ik niet. Of zijn die mensen dan eigenlijk PVVers die het nog niet weten? Wilders leeft met bewaking en ondergedoken, ik weet wel zeker dat die e-mailtjes erger zijn.

Aansteller, "onze" misdaadverslaggever.

bandit | 21-01-10 | 13:37

-weggejorist-

Gringo187 | 21-01-10 | 13:37

linksgeluid | 21-01-10 | 13:19 inderdaad, trek lering uit het verleden. Er is een steeds groter wordende groep mensen die het begrip vrijheid en democratie openbaar verwerpt. Een groep mensen die iedereen, die niet zoals zij zijn, die niet geloven in waarin zij geloven, de keel willen doorsnijden. Een groep met fascistoide trekjes dus. Die groep noemen we MOSLIMS. DAT is de les die je uit het verleden moet trekken, sukkel. WIJ, de niet-moslims, zijn de nieuwe Joden. WIJ gaan op de trein als het aan de Islam ligt. Wilders is niet de nieuwe Hitler. De man heeft in de kern gewoon 100% gelijk. Het komt alleen zo rottig z'n bek uit.

iwoj | 21-01-10 | 13:36

Elk geloof bestaat uit gevaarlijke fanaten; of het nou joden, christenen of moslims zijn. Hoe misselijkmakend de Vries ook is; hij heeft deze keer gelijk. Wilders en zijn aanhangers zijn zeer selectief met de vrijheid van meningsuiting, en het aanzetten tot haat tegen mensen met vaak gewoon een Nederlands paspoort zou je inderdaad als NSB-praktijken kunnen bestempelen. Politiek en geloof zouden gescheiden moeten zijn; Wilders houdt zich hier net zoals het CDA en CU ook niet aan...

keizeradmiraal | 21-01-10 | 13:36

We weten inmiddels wel uit wat voor figuren Wilders' aanhang bestaat.

yohan | 21-01-10 | 13:35

Klagen over tig haatmails en er dan een stuk of wat van laten zien inplaats van alles.... het lijkt die Herman van Veen wel.... duizenden haatmails had ie gehad alleen heeft hij er nooit eentje laten zien.

cousin | 21-01-10 | 13:35

Pieter ar de Vie verweet GW dat hij geen excuses had aangeboden voor de term kopvoddentaks. Heeft PrdV zelf al eens zijn verontschuldigingen geuit richting de familie van Heineken over zijn openlijke aanbidding van één van de ontvoerders ?
Moszco werd verweten GW te verdedigen : Heeft PrdV dezelfde raadsman ooit op de vingers getikt over het feit dat hij Bouterse bijstond ?

snuff | 21-01-10 | 13:35

@mezelf Parsons | 21-01-10 | 13:32
Goet Nederlandsch zech.

Parsons | 21-01-10 | 13:35

site ligt er uit. De Vries is eigenlijk gewoon jaloers

svw | 21-01-10 | 13:34

@-edit | 21-01-10 | 13:31
Daar heb je helemaal gelijk in. De opmerking echter dat hij dit soort e-mails aanhaalt om aan te geven "hoe gevaarlijk die partij" is slaat helemaal nergens op.

Parsons | 21-01-10 | 13:34

@-edit | 21-01-10 | 13:33 Vergeefse moeite ben ik bang. Vrijheid van meningsuiting is voor velen slechts de tolerantie voor datgene waar zij mee eens zijn.

1oog | 21-01-10 | 13:34

Parsons | 21-01-10 | 13:32
Ik neem toch aan dat Marianne Thieme nu kamervragen gaat stellen.

kettinghond | 21-01-10 | 13:34

bidden dat iemand kanker krijgt..... ligt het nu aan mij of klopt er hier iets niet? Het niveau onder de Wilders aanhangers is duidelijk ineens, gelukkig dat ik wel verder gekomen ben dan 2 jaar vmbo.

Fap Fapsen | 21-01-10 | 13:34

@Weedy | 21-01-10 | 13:31
Je mist het punt. Laat maar.

-edit | 21-01-10 | 13:34

Parsons | 21-01-10 | 13:32
Wist niet dat dat in de koran stond, jezus....

Drs. D. | 21-01-10 | 13:33

Er zit veel tuig onder Marokkanen net als bij de aanhangers van Wilders, dat tonen ze zo duidelijk aan.

Nieuw ideetje voor een one-issue partijtje; Marokkanen en Wilders aanhangers het land uit. . . .

ghandi | 21-01-10 | 13:33

Peter.. wat een afschuwelijke vent, heeft vast nog wel iets in de kelder

Uw opinie | 21-01-10 | 13:33

Peter, hou je stil en loop door. Alsjeblieft zeg -.-
tagliatelle | 21-01-10 | 13:31


Waar gaat het heen met de vrijheid van meningsuitting. Kennelijk mag je alleen wat zeggen wanneer het strookt met bepaalde meningen. Zielige reactie. Zeg dan dat je het niet met hem eensch was.

-edit | 21-01-10 | 13:33

Ben benieuwd op z'n mailbox eruit had gezien als hij wat zaken uit de Koran had geciteerd. Denk hierbij aan:
5:60.
God heeft van joden apen, zwijnen en duivelsdienaren gemaakt.
7:166. God noemt joden apen en zal ze martelen tot de dag der opstanding

Parsons | 21-01-10 | 13:32

Dat het allemaal linkse personen zijn wisten wij al heel lang! Al die programma's zoals Pauw en Witteman etc. zijn allemaal slijmerds, ze kruipen iedereen in hun h*l.
Dit neemt natuurlijk niet weg, dat je moet spotten met dergelijke ziektes!

Boerke007 | 21-01-10 | 13:32

OT
Briljante radioreclame van Hero Fruit2Day, waar na een paar quotes van JPB hij wordt weggezet als PinokkioPremier. Hoe lang zal die nog uitgezonden worden...
/OT

OoO | 21-01-10 | 13:32

Oke, die reactie's naar Peter R toe slaan nergens op, dat zijn gewoon lui met het IQ van een pinda. Maar die ezel moet zelf ook niet de aandachtshoer gaan zitten uithangen. Peter, hou je stil en loop door. Alsjeblieft zeg -.-

tagliatelle | 21-01-10 | 13:31

@Gorgias | 21-01-10 | 13:27
Vind jij deze mailtjes 'normaal gedrag' dan? Uitermate terecht dat de Vries dit soort bagger integraal publiceert. De waarheid mag ook gezien worden.

-edit | 21-01-10 | 13:31

-edit | 21-01-10 | 13:24
Hoezo? Zegt Wilders en/of de PVV stemmert dan dat alle Marokkanen slecht zijn? Nee... Er wordt wel vaak gezegd dat alle foute Marokkanen slecht zijn, wat een logische redenering is aangezien alle foute blanken ook slecht zijn, en dat er nogal veel extreme fundamentalistische Moslims (niet alleen maar Marokkanen) zijn die er idiote ideologieën op nahouden. Het ondoordachte optreden van Peter R. in zijn column en bij P&W is eigenlijk tenenkrommend. Ik kan me niet voorstellen dat Peter R. daadwerkelijk tegen de vrijheid van meningsuiting is namelijk. Peter R. mengt zich op een vreselijk verkeerd moment in de discussie over G. Wilders.

Weedy | 21-01-10 | 13:31

Ik begrijp volkomen dat velen mensen onthust waren toe Peter R de Vries bij Paul en Wiiteman, bijna de ogen uit zijn kop klapte! Wat een raar figuur is die De vries toch! Wat is het toch eenvoudig toen die nette jonge gozer aangevallen werd door die De Vries! Die jongen heeft geen TV ervaring, en dan zo te keer gaan tegen zo'n jongen?! Ik moet kotsen van die De Vries! Ik begrijp niet die die verwaande kwal telkens bij Paul en Witteman gevraagd wordt. Een idee? kijkerscijfers, Wilders aanpakken door de linkse hoek? Gelukkig was er Mr. Plasman er om in evenwicht te geven. Ik hoop echt dat die De Vries binnenkort van het het scherm is!!!!

linda4960 | 21-01-10 | 13:31

Dit is toch eigenlijk precies wat "we" willen .... vrijheid van meningsuiting.
Alles moet kunnen en zo niet .... laat de rechter beslissen.
Typisch Amerikaanse toestanden dus.
Degene met de langste adem en het meeste geld ( om zijn advocaten te kunnen bekostigen ) wint de Case.

bennietboosmaar verd | 21-01-10 | 13:31

Voor wie het nog niet weet, PR de Vries staat gewoon op de pay-list van het OM, sinds enkele jaren is hij de tegen-"volksstem" bij alles waar het OM het zaakje een richting in wil schuiven. Letwel een verdeeld OM want leugenaar-baas Brouwer houdt het niet veel langer op die positie.

hagelkruis | 21-01-10 | 13:30

Ik was altijd een fan van p.r.d.v. maar dat is nu wel afgelopen..

jowel | 21-01-10 | 13:30

PeterR, lees dit ook even:
.
www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland...
.
Wen er maar vast aan, gereformeerd PeterRtje, dat de Groot-Moefties en Imams straks ook voor jou bepalen hoe de wereld eruit gaat zien. Hopelijk vind je dochter dat straks ook allemaal leuk.
.
Ik ben trouwens tegen iedere vorm van opgelegde religie, en als ik op iemand moet schieten heb ik daar geen ondersteunende Bijbel- of Koranteksten voor nodig. Dus voor mij graag de tekst: "Vreet dit maar, klojo" ingestanst in de loop van m'n Kalaschnikov, maar daar gaat het nu niet om.

Brouhaha | 21-01-10 | 13:30

ik ben wel aardig uit gepetert sins "joran gate"

en laten we eerlijk zijn, ieder zijn politieke partij en de meerderheid zal leidend zijn. groot deel van nederland is bang voor verandering en volgens mij daarom ook voor geert wilders. ik ben het niet eens met geert, maar de andere "huidige" partijen hebben zich de laatste jaren zo voor gelogen dat ze mijn steun nooit zullen krijgen.

1985 | 21-01-10 | 13:30

+ 1 voor peter ...
PVV aanhang ... ultra hypocrieten !

fapz0r | 21-01-10 | 13:30

Waarom loopt hij hiermee te pochen? Probeert hij hiermee de PVV-stemmers als een stel bedreigende mongolen neer te zetten? Ok, maak dan als vergelijkend onderzoek ook wat rake opmerkingen over allah/mohammed en turf de doorgeladen pistolen die je opgestuurd krijgt.

Randy McRanderson | 21-01-10 | 13:30

Ik zeg massaal de inbox van Peter R. De V. naar de kloten helpen. Ik kan me zo voorstellen dat hier een rechtzaak uitkomt. Goed zo Peter, right where you belong.

Triskaidekaphobia | 21-01-10 | 13:30

@apos01 | 21-01-10 | 13:28 Het was al lang bekend dat de Vries links in het politieke spectrum staat..

1oog | 21-01-10 | 13:29

middeleeuwse fanatiekelingen moeten terug naar hun terreur staten krijgen we weer een beetje rust hier en als prtettige bijkomstigheid een begrotings overschot.

jaap1423 | 21-01-10 | 13:29

p.r.d.v. heeft natuurlijk zelf ook haatmailende achterban anders hadden ze hem toch geen mails gestuurd. Deze mensen zijn vermoedelijk teleurgesteld in peter.
Ik ben dat ook. Waarom nam hij toch zo stellig die houding aan? Erg makkelijk om weer op de kopvoddentax te gaan hameren als zijnde complete nonsens, maar er dan niet bij vertellen dat er islamitische landen zijn waar niet-gelovigen extra belasting moeten betalen.
Ik denk dat peter bedreigd wordt door moslims of dat Hirsch Ballin iets tegen hem in de hand heeft. Peter wilde zelf een politieke partij beginnen (ik heb er over gedacht op hem te stemmen) maar is nu misschien wel teleurgesteld dat-ie het niet gedaan heeft. Of zou hij misschien zelfs gepsseerd zijn door Geert? Wie zal het zeggen, maar om daar achter te komen hebben we een goeie misdaadjournalist nodig...

ecologiste | 21-01-10 | 13:29

Peet was toch misdaad journalist ipv politicus??
Hij praat nu net zo dom en achterlijk als Freek de Jonge tegen Peet ooit deed.
Lijkt wel een mongool, waar bemoeit die vent zich mee..?
Aandachtsgeil misschien...

verwilderd | 21-01-10 | 13:28

Terecht dat de mailadressen van die paupers online staan.
Wat een onzin!

Baas-P | 21-01-10 | 13:28

Meneer de Vries is behoorlijk door de mand gevallen. Het viel me vooral tegen hoe die die arme jongen, die bewust door P&W daar was neergezet, aanviel. Makkelijk hoor en vooral laf.
Gisteren liet de linkse media weer eens goed zien hoe smerig het bezig is.

apos01 | 21-01-10 | 13:28

@ linksgeluid | 21-01-10 | 13:23

Voorlopig is Wilders de enige die moet onderduiken en zijn er nog nooit linkse opiniemakers of politici vermoord. Waar haal je het in godsnaam vandaan dat je voor Wilders zou moten onderduiken. Het is totaal nergens op gebaseerd. Sterker nog, het zijn altijd linkse demonstraties die uit de hand lopen. Die demonstratie van gisteren was bijzonder vredelievend ondanks de hoeveelheid minder begaafde mensen die er rond liep. Ga je nou trouwens nog met die overeenkomsten komen of roep je altijd maar wat zonder je ergens op te baseren?

VerenigdeNederlanden | 21-01-10 | 13:27

Er bestaan talloze cursussen sollicitatiebrief schrijven, bureau's die het voor je doen om professioneler over te komen... Volgens mij is er ook nog een markt voor hulp bij doodsbedreigingen. Wat een armoe. Op zich mooi dat die rotzooi eens getoond wordt, maar Peter R(ukker) de Vries praat veuls te veul poep.

Vieze Tonnie | 21-01-10 | 13:27

@parsons
Sluit ik me bij aan.

basje.botervloot | 21-01-10 | 13:27

de emailadressen en namen erbij zetten +veel

Leipe Lennie | 21-01-10 | 13:27

@linksgeluid | 21-01-10 | 13:23 :
Wel vreemd dat degene die nu ondergedoken zit Geert Wilders is en niet Peter Repelsteeltje de Vries.

koerbagh ® | 21-01-10 | 13:27

Adriaantjeeeeeuh | 21-01-10 | 13:26
Bassie!!!!

Drs. D. | 21-01-10 | 13:27

Als er wordt geschreven 'haat mails', dan denk ik aan de soort doodsbedreigingen die Wilders ontvangt en niet aan commentaar als: "Lekker stoer zitten fucken bij die twee linkse flikkers van Pauw en Witteman. Gereformeerden en motregen daardoor word je bezeken". Dat hij deze e-mails, publiceert met adressen geeft maar aan wat voor een klein geestig en zielig mannetje de Vries is.

Gorgias | 21-01-10 | 13:27

En wie bedreigt ook al weer de vrijheid van meningsuiting?
En wie verdedigt haar ook al weer?

janeedantoch | 21-01-10 | 13:26

Wat een achterlijk scheldtuig wandelt er toch in mijn land rond. Blech. Zo moeilijk is het toch niet om zonder of hooguit met een beperkt aantal gerichte krachttermen een stomme mening te fileren? Die de Vries heeft groot gelijk met dat doorzetten van die mails, hoe mis hij ook zou zitten met zijn mening over Wilders. Mogelijk misschien de echte doodsbedreigingen trouwens inleveren bij de pliesie, waar ze horen. Kansloos kuttuig moet vervolgd worden voor kansloze kuttuigacties, niet meer en niet minder.

Achterdocht | 21-01-10 | 13:26

En gelijk heeft ie. Lekker niveautje van dat mail tuig..

Adriaantjeeeeeuh | 21-01-10 | 13:26

Die haatmails zijn dan ook wel erg triest, en de mailadressen erbij zetten is niet erg, moet je maar niet van die domme dingen naar iemand sturen.

JaJijWel | 21-01-10 | 13:26

Waarom mag Peter niet zeggen wat hij van Wilders denkt? Wilders is een publiciteitsgeile vent, Moszkowicz is er eentje en Peter al helemaal... maar je hebt vrijheid van meningsuiting voor iedereen, of je hebt het helemaal niet. Het gaat helemaal niet om wat er gezegd wordt maar om de trieste figuren langs het hele spectrum van de politieke schaal die een ander dat wil ontzeggen. DAT zijn de mensen waar het echte gevaar huist..

1oog | 21-01-10 | 13:26

Wat Peter R doet heeft hetzelfde niveau als GS gisteren.
.
Laat onverlet dat degenen die dit soort e-mails versturen niet goed snik zijn.

Parsons | 21-01-10 | 13:25

De PVV-stemmerT zet zichzelf wel aardig te kijk, zo. Ja, natuurlijk zijn niet alle PVV-stemmers zo, maar dat excuus wordt ook niet van een goede Marokkaan geaccepteerd.

-edit | 21-01-10 | 13:24

Er is geen beter antidepressivum dan haten in groepsverband.

doorzondoorsnee | 21-01-10 | 13:24

Waarom moeten dit soort mensen hun mening ventileren over Wilders? Je hoort nooit eens iemand een linkse politicus afbranden zoals heel veel BN-ers wel doen met Wilders. Aan de hand van het vorige topic valt het minimaal net zo te rechtvaardigen om die politici een veeg uit de pan te geven, maar dat gebeurt helaas nooit!

gozahtje | 21-01-10 | 13:24

De wereld op z'n kop. Die mafketels staan 't hardst te roepen "da je mot kenne zegguh wat je wil in dit land!", maar als iemand dat doet dan moet ie z'n bek houden. Of zelfs dood, wat natuurlijk hilarisch is omdat diezelfde kneuzenkermis staat te miepen over 'de vermoorde democratie' na Pim en Theo. Ik vind mensen maar steeds verwarrender worden. En ik dacht dat ik het toppunt van absurditeit al had gezien toen *na* de aanslag op de koningen mensen met zwarte swifts ineens allemaal als terroristen werden gemarkeerd. Het lijkt wel alsof dit land steeds dommer wordt. Lieve imbicieltjes, vrijheid van meningsuiting is voor iedereen hoor!

Najie | 21-01-10 | 13:23

Wisten jullie trouwens dat Peter een swinger is. Echt waar.....

Drs. D. | 21-01-10 | 13:23

-weggejorist-

dikkemuis | 21-01-10 | 13:23

"Toen ik als jong journalist bij de Telegraaf werkte, zag mr. Max wel wat in mij en jarenlang hebben we zeker één keer in de week geluncht of gedineerd samen (...) Het waren bijeenkomsten waarin mr. Max mij op bijzondere wijze de nuance tussen goed en fout bijbracht en mij spelenderwijs voorzag van vele levenslessen waar ik ook nu nog vaak gebruik van maak.

Later kwam de toen nog rechten studerende Bram ook vaak mee met deze college-lunches. We voerden boeiende gesprekken met elkaar en ik kan me nog goed herinneren dat we bij de beoordeling van personen ons vaak afvroegen of je bij hem of haar ‘zou kunnen onderduiken’, als dat nodig was. Want dat zei eigenlijk alles over iemand.

En juist als ik aan die tijd, die gesprekken en die opvattingen terugdenk verbaast het mij dat uitgerekend Abraham Moszkowicz deze Geert W. verdedigt. Want Geert W. is fout. Goed fout. En bij Geert W. kun je niet onderduiken. Nee, het is veel erger, nog even en voor Geert W. moet je onderduiken…"

Dat bedoel ik. Dat is een geluid wat in Nederland al enige tijd niet gehoord mag worden, en ik ben blij dat iemand de stilte doorbreekt.

linksgeluid | 21-01-10 | 13:23

Nou, ik heb PeterR ook een mailtje gestuurd, maar ik heb het netjes gehouden, dus word ik niet geciteerd. Maar ik heb hem wel verteld wat ik van hem vind. Vroegah vond ik het wel een slimme vent, maar ook zijn hersenen zijn aangetast door het Policor-Niets-Aan-De-Hand-De-Islam-Is-Ook-Gewoon-Maar-Een-Godsdienst-virus.
.
Hopelijk gaat Klein Bang Konijntje Peter de rest van het proces tegen Geert W. ook volgen, en gaat hij alsnog inzien welke adder wij in de vorm van de Islam aan onze borst koesteren.
.
Zo jammer, zo jammer...

Brouhaha | 21-01-10 | 13:23

linksgeluid | 21-01-10 | 13:19
Jij hebt gelijk, de vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op, maar overeenkomsten zijn er wel degelijk te vinden. Deze samenleving is best ziek, of je het nou eens bent met Peter of niet, waarom zulke mails sturen. Laf om iemand anoniem maar lekker allerlei ziektes toe te wensen. Prima dat Peter dit gewoon openbaar maakt, waarschijnlijk het enige middel om op te treden tegen die laffe anonieme bedreigingen.

eMILF | 21-01-10 | 13:22

Had de indruk dat Petertje een nette vent was, maar zoals hij zich bij P&W gedroeg? een fanatieke, demoniserende, haatzaaiende engerd, kortom niet meer naar kijken, zie hem al minder op de tv gelukkig, zal zijn inkomen wel flink hebben zien verminderen, dan gaan sommige zg. bn ers, zich een beetje infaam en abject gedragen.

sterretje | 21-01-10 | 13:22

Grappig om te zien hoe weinig sommige aanhangers van Geert verschillen van de moslims die ze zo haten.

Mr. Blisster | 21-01-10 | 13:22

Peytoorr heeft voor mij afgedaan. Wat een publiciteitsgeile lul. Laat hem lekker Jorannetjes achtervolgen en zich niet bezighouden met politiek. Want daar heeft ie geen kaas van gegeten

Klukkluk | 21-01-10 | 13:22

@ linksgeluid | 21-01-10 | 13:19

Kom maar op met die overeenkomsten... Ben nu toch wel benieuwd.

VerenigdeNederlanden | 21-01-10 | 13:22

Jezus, hij zet de reacties van zwakstromen op zijn site. De intelligente reacties laat ie achterwege. Zo lijkt het alsof elke PVV stemmert een lbo-er is.....

Lord of Acid 055 | 21-01-10 | 13:21

Peter was gister niet slim bezig idd. Wel goed dat er iemand kritisch/objectief blijft, vooral omdat 50% van de NL'ers blind achter de massa aanloopt.

Off topic: Google Earth heeft een nieuwe foto's van Haïti geïnstalleerd (er staat niet veel meer overeind.)

Mikey is #1 | 21-01-10 | 13:21

Tja..... Anoniem reageren is er niet meer bij. Peter R. heeft naar Beatrix geluisterd. Ergens vind ik dit wel in de stijl van GS. Heb je iets te melden? OK, dan met naam en toenaam.

kettinghond | 21-01-10 | 13:20

Jankerd, het lijkt Herman van Veen wel. Zou ie een nieuw boek hebben geschreven?

zeg maar jansen | 21-01-10 | 13:20

Met die vrijheid van meningsuiting is het in dit land nog steeds prima gesteld...

Zalfje | 21-01-10 | 13:20

"Enfin, dat niveau dus en zo kan ik nog wel even doorgaan."
Nou nee Petorrr, het waren waarschijnlijk hooguit 25 emails die je ontving, waarvan er 16 keurig opgesteld waren en alleen de 9 getoonde mails over de schreef gingen. Toon ons anders al die emails eens, je bent toch zo van de waarheidsvinding *kuch*?

sjaakdeslinksesul | 21-01-10 | 13:20

Peter aandachtshoer altijd -1

tele2 | 21-01-10 | 13:20

Beetje dom van je Peturrrr, als er iemand een populistische kneus is dan ben jij het wel.

Vrij_Onverveerd | 21-01-10 | 13:20

Wat laat Peter zich hier toch weer eens kennen. Zijn ego is nog groter dan het mysterie rondom de verdwijning van Nathalee Holloway. OMG, dit flikt hij wel vaker met mensen die hem te kakken zette… Peter, dit siert je niet…..

Drs. D. | 21-01-10 | 13:20

Steilloos ten Onder | 21-01-10 | 13:17
Meer aandacht verdient de man niet, klopt.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 13:19

Peter is een toppper

Semmo | 21-01-10 | 13:19

Ik zou willen dat al die mensen die 'landverraad' roepen als ik ook maar een pot jam opendraai ofzoiets, de daad eens bij het woord voegden: landverraad is gewoon nog steeds een echt strafbaar ding. Dus wees een vent en doe aangifte ofzo, of hou anders die grote fucking scheur dicht.

Niet voor Jan | 21-01-10 | 13:19

Eigenlijk moest ik nooit zo veel van Peter R. hebben. Maar na het lezen van zijn column vind ik het een topvent! Er is in Nederland een politieke correctheid: je mag het niet meer zeggen als iemand een racist is. Naast pechtold is hij nu de eerste die dit doorbreekt, en daar is moed voor nodig (wat dan beantwoord wordt door dit soort leuke mailtjes). Hij DURFT de vergelijking met het verleden te maken, want noem eens een reden waarom je dat bij wilders niet zou doen? Nee, Wilders is geen Hitler, maar we mogen toch zeker wel leren van wat eerder is gebeurd? Je bent blind als je de overeenkomsten tussen nu en de jaren '30 niet ziet.

linksgeluid | 21-01-10 | 13:19

Tsja, dat krijg je. Zou mooi zijn als Wilders nu heel even durft op te houden met zijn "zetelslurpen" en in het openbaar deze bedreigingen durft te veroordelen. Misschien iets in de trend van "Iedereen die dit soort e-mails stuurt het land uit!''?

Sieb87 | 21-01-10 | 13:19

wat een huilebalk is 't toch. je weet dat als je hoofd boven het maaiveld komt in dit land dat je hoofd er met een noodgang af moet...
nu weer over naar de (wa(a)n)- orde van de dag graag.

grote_jongen | 21-01-10 | 13:19

Peeeedorrrr en Chchchêêert. Het lijkt wel een komisch duo voor feesten en partijen.

Biff Eagleburger | 21-01-10 | 13:18

Doe is ff allemaal lievv tegen petert, hij doet ook z'n werk maar...

iTonijn | 21-01-10 | 13:18

En wederom een overleden servert..

de veteraan | 21-01-10 | 13:18

Peterrrr, dat is viiieeesssss!

Mr. Sssh | 21-01-10 | 13:17

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 13:11
Topic kan op slot. Meer valt er niet te zeggen.

Steilloos ten Onder | 21-01-10 | 13:17

Paupers met hun dreigmail. Wat een mongolen.

padlarf | 21-01-10 | 13:17

Zou Joran al gemaild hebben ?

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 13:17

Goed dat hij de e-mail adressen erbij zet.

Fiets | 21-01-10 | 13:17

Peter besteedt z'n hele leven aan het vullen van z'n portemonnee en het strelen van z'n ego.

Frederik Puntdroad | 21-01-10 | 13:16

Mooi dat ie ze één op één doorzet. Stel dat de marokkanen tuig zijn, dan zijn die Wilders aanhangers dat net zo goed. Triest allemaal!

Kiter78 | 21-01-10 | 13:16

ga een moord oplossen meneer de vries ..... hop hop....

peetd2 | 21-01-10 | 13:16

Volgens mij krijgt Peter R. er toch stiekem wel een dikke plasser van.

fuckje | 21-01-10 | 13:16

Doet 'ie goed. Zo is wordt dom volk uit de anonimiteit gehaald. Want dát is gemakkelijk: anoniem zeiken!

Allen All | 21-01-10 | 13:16

is dat niet strafbaar?

eddiekallie | 21-01-10 | 13:16

Peter Rolmops de Vries. Onaangenaam.

Normpje | 21-01-10 | 13:16

Krijg je dat gezeur weer, inbreuk op privacy, mag allemaal niet.. bladiebladiebla.. rechtszaken aan z'n broek et cetera.

Kampo | 21-01-10 | 13:15

Is grappig om het te plaatsen op je site. Maar die Peter R. de Vries is wel heeel blij met zichzelf. Kijk zijn kop eens op de foto's. Man man man

Bill_Gates | 21-01-10 | 13:15

Dikke boeboe voor Peturrrrr. *mompelt iets met hoge bomen en woei*

R.Eques | 21-01-10 | 13:15

Aandachthoer.

aquarius | 21-01-10 | 13:15

Overigens moet je natuurlijk wel heel ziek zijn om mailtjes met enge verwensingen te gaan versturen.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 13:15

Haha de emailadressen en namen erbij zetten, geniaal.

VDS20 | 21-01-10 | 13:14

En deze gehele kwestie is wederom te ere en meerdere glorie van Peter R. de Vries. Geen aandacht aan besteden.

En-el Hak | 21-01-10 | 13:14

Ik vind het zo mooi dat al die mensen het nederlandse volk behandelen als 'domme mensen' die 'beschermd moeten worden' en dat daar best wat 'democratische principes voor opgeofferd mogen worden'.

buurvanurk | 21-01-10 | 13:13

We hebben gisteren gezien op GS waaaruit de aanhang van Wilders bestaat.... I rest my case.

Sjonnie Vaynedamn | 21-01-10 | 13:13

it wasn't me, ik hield me in.

peppievankokkie | 21-01-10 | 13:13

Zorg dat u kijkt, want dan heeft u altijd een alibi

Drs. D. | 21-01-10 | 13:13

Als er een weet wat een boosaardige, gevaarlijke volksmenner in de dop is.

Jan Boel | 21-01-10 | 13:11

Peter was een beetje dom, erg dom.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 13:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl