Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het ies weer suikerfeest

houhaarbinnenMoslimvrienden opgelet, jullie hebben het weer gehad! Ramadan is vandaag afgelopen dus ies het feest. Echter, we hebben een tip voor de vrouwtjes. Want ondanks al dat vasten is de kans groot dat de kilo's er aangevlogen zijn. Ies beetje eigen schuld want ramadan maakt dik. Overdag niets eten om 's avonds de boel naar binnen te schrokken is slecht voor de stofwisseling. Het lichaam gaat reserve's opbouwen en die reserves komen als pudding terecht op de heupen, buik en billen. Hoe je dat oplost? Gewoon burka aanhouden, zwart kleedt slank af. Blijf ook vooral binnen en als u toch gezamenlijk boodschappen doet, zet uw man dan niet voor lul en blijf er 15 meter achter lopen. Obesitas? Samen komen we er wel uit! Zalig suikerfeest...

Reaguursels

Inloggen

wie leeft als de profeet is een misdadiger. Wie de geweldsoproepen in de koran als woord van god ziet is een gevaar voor het voortbestaan van onze voorheen vredige en vrije samenleving.

wij moeten de islam ons land uitwerken, voor wij door het geweld van de islam opgeslokt worden...

brullioo | 25-10-06 | 11:35

'Allah's Apostle said, "Who is willing to kill Ka'b bin Al-Ashraf who has hurt Allah and His Apostle?" Thereupon Muhammad bin Maslama got up saying, "O Allah's Apostle! Would you like that I kill him?" The Prophet said, "Yes,"'

de profeet was een rovershoofdman, die zijn volgelingen hitman liet spelen. Wat was de reden voor deze fatwa? Al-Ashraf 'has hurt' de profeet. Hij had klachten geuit over het geweld van de islam. Zijn straf? onthoofding.

mohammed, den eerste terrorist. heeft meerdere malen een moordenaar laten gaan, simpelweg omdat de moordenaar zij dat zijn slachtoffer de profeet beledigde. Dit gaf en geeft moslimmannen all-over-da-world een vrijbrief hun vrouw te vermoorden. Je hoeft alleen maar te murmelen dat ze iets slechts over de profeet heeft gezegd, en je mag in de moslimwereld weer als vrij man rondlopen.

een moslim mag geen andere moslim vermoorden. Ongelovigen zijn vogelvrij.

een moslim mag getrouwde vrouwen neuken, mits ze ongelovig zijn.

een moslim mag slaven houden. Staat in de koran. Een moslim mag vrouwen 'veroveren' en als slaaf gebruiken. Precies, zoals de profeet deed.

de profeet was geen puur man. Het was een zieke moordenaar die stemmen in zijn hoofd hoorde. Hij was een kinderverkrachter, een dief, een leugenaar, en ronduit een van de meest gevaarlijke gekken die ooit op aarde heeft rondgelopen.

maar daar moeten we ons niet druk over maken. Nog even, en dan is nederland moslimland.. met dank aan de linkse landveraders..

brullioo | 25-10-06 | 11:33

@winter
inderdaad, jij weet het

@ach ach
dus jij noemt een maand lang schransen na zonsondergang, gevolgt door een schransfeest 'vasten' heh? whoehahaha
'Dat ze dik worden van de ramadan is ook zo een BULL SHIT.'
nee, dat is een FEIT
'En eerijk is eerlijk jullie kunnen er gewoon niet tegen dat iemand anders is dan jullie'
nee, we pikken het niet dat jij een geloof aanhangt dat oproept ons van de kaart te vegen, dat oproept tot haat en vernietiging van onze verworven vrijheden. Heb je onze posts niet gelezen? staan in de koran oproepen tot geweld? ja, ach ach, dat staat er.

je mag van mij je hoofd blauw verven, geloven in de geyle atheus, geloven dat sinterklaas bestaat, je mag de rest van je leven een heilige steen vasthouden, hymnes zingen, en je in een wit of rood gewaad hijsen. Je mag doen wat je wilt, achach. Maar je mag niet oproepen tot geweld, zoals jou geloof doet. Daar trekken wij de lijn. Stom heh..

'Dus doe AUB niet alsof die vrouwen een probleem veroorzaken in jullie omgeving'
wie een hoofdvod draagt, toont daarmee zich te onderwerpen aan het geweld van de islam. Wij verafschuwen dat geweld, en pissen daarom op hoofddoekjes. Snap je?

'Vasten zullen we toch!!!!!!!!!!!!!!!!'
je volvreten, hoe kan je dat nou vasten noemen? en mag ik je vragen waarom jij een kinderneukende profeet volgt? lees jij wel in de koran? ken jij het leven van je eigen profeet? waarom ben jij moslim, omdat je ouders het waren? zelf zou je er nooit voor gekozen hebben heh? staat het jou vrij je geloof te verlaten, of word je dan vermoord, zoals de koran opdraagt?

'Mensen die hier hun frustraties kwijt typen.'
ik heb homosexuele vrienden. In de jaren 50 moesten zij zich verbergen. Daarna hebben ze met bloed zweet en tranen hun positie in de maatschappij bevrijd. Daarna kwamen de moslims, en sloegen de homos weer terug de kast in. Vrouwenemancipatie, zelfde verhaal. Na de bevrijding van de vrouwen, heb je nu weer hele kuddes moslimas die zich 'vrijwillig' onderwerpen aan de islam.... dit gaat de foute kant op. de gewelddadige islam moet gestopt worden. Wat doen jullie hier? als jullie geen respect voor onze gebruiken kunnen opbrengen, waarom zouden wij dan respect voor jullie gewelddadige geloof opbrengen?

pim was een homo, die het geweld van de islam zat was. Theo was een kunstenaar, die het geweld van de islam zat was. Ze liggen dood op de grond. De islam en de moslimvrinden uit de linkse kerk zullen niet schuwen geweld te gebruiken, en terreur te zaaien, onder iedereen die de waarheid over de gewelddadige islam durft te zeggen.

daar mogen wij ons niet druk over maken van jou?

de oorlog is al begonnen, jullie zijn al begonnen met schieten, maar wij moeten rustig kalm en stil blijven?

GET A LIFE, moslim, en slacht nog maar een schapie halal (lekker lang laten doodbloeden, zo wil allah het), of snij anders in je zoons pik, dat moet ook van allah, of snij je dochter de keel door omdat ze geen hoofddoekje meer wil dragen, want zo wil allah het.

jij hangt een gewelddadig geloof aan. Waarom zouden we jou niet uit ons land gooien? wat is de toegevoegde waarde van de aanwezigheid van de islam in ons land? die is er niet.... wel BAKKEN vol ellende....

jij, islamiet, bent de pest voor ons land. Wij, nederlanders, hebben onze buik vol van de gewelddadige islam en zijn apologeten.

brullioo | 25-10-06 | 11:24

WAT STOORT JULLIE NOU EIGELIJK????????????????????
Ja we doen mee aan de ramadan. SO WHAT. We eten niet van zonsopgang tot zonsondergang BIG DEAL. Het lijkt wel of jullie niets anders te doen hebben dan de moslims in de gaten te houden. Doen ze niets verkeerd dan maken jullie er wel wat verkeerd van. Dat ze dik worden van de ramadan is ook zo een BULL SHIT. De bevolking van Nederland gaat steeds meer op de bevolking van Amirika lijken en geloof me dit heeft HELEMAAL NIETS MET DE RAMADAN TE MAKEN.
En eerijk is eerlijk jullie kunnen er gewoon niet tegen dat iemand anders is dan jullie. Ik draag persoonlijk geen burka en in de islamitische gemeenschap van Nederland is het slechts 1 % die dit wel doet.
Dus doe AUB niet alsof die vrouwen een probleem veroorzaken in jullie omgeving... Het is gewoon angst, Jullie zijn gewoon een stelletje gefrustreerde angsthazen die via deze manier andere zwart gaan maken.
Nou ik zal jullie wat vertellen. JULLIE KUNNEN VAN HOOG TOT LAAG SPRINGEN. Vasten zullen we toch!!!!!!!!!!!!!!!! WE DOEN HIERMEE NIEMAND PIJN en vind het belachelijk en wel heeeeel kinderachtig dat iedereen zich hier zogenaamd aan stoort. Mensen die hier hun frustraties kwijt typen. GET A LIFE

Ach Ach | 25-10-06 | 10:22

Kaan78 . Het duurt nog een jaar of 50. En dan zijn de laatste stuiptrekkingen van de autochtone bevolking gedaan.@

Eerst blaat deze kotslim dat de islam vrede is en dat er niks ergs gaat gebeuren, en daarna zegt hij dit, prachtig altijd weer hoe moslims zich tussen de regels in weer hun ware gezicht laten zien, hierbij bedankt Kaan78! (is 78 je IQ? want dat is het wel van de meeste midden oosten mensen, feiten) want hier door zijn weer meer mensen wakker geworden met je haat tegen autochtonen.

Winter | 25-10-06 | 02:55

Waarom halen mensen altijd het christendom erbij als iemand kritiek heeft op de islam ? nee echt, ik stond op me werk in me anti-christelijke black metal shirt een discussie te voeren met een typische sp stemmer, hij kende me al langer dan vandaag en wist dat ik niks van het christendom moest hebben gezien ik dat vaker had gezegd, toch haalde hij het christendom erbij toen ik kritiek had op de islam...

het is net alsof de linkse kerk WILT dat iedereen die kritiek heeft op de pislam een christen is zodat ze de wereld makkelijker in 2 doosjes kunnen plaatsen, islam/links en rechtse christenen, nou mensjes, de meeste mensen die niks van de pislam moeten hebben zijn alles behalve christelijk, het argument is dus ook gewoon een dooddoener, ik moet NIKS van het christendom hebben en al helemaal NIKS van de pislam! ik weet dat dit pijnlijk klinkt in de oren van de islamofiele mensen, maar zoals men vroeger kritiek had op het gggristendom heeft men nu kritiek op de pislam om precies dezelfde redenen!

dus als jullie het christendom erbij halen om aan te tonen dat die OOK slecht is dan bewijzen jullie zelf dat de islam OOK slecht is!

tada!

Winter | 25-10-06 | 00:05

De hele wereld is op de hoogte van onthoofdingen, autobommen, verkrachtingen, ontvoeringen en uiteindelijk het vermoorden van onschuldige mannen en vrouwen door leden van het islamitische geloof. Hoe is deze gore slachtersmentaliteit te rijmen met de telkens door u, uw wereldvreemde imams en onaangepaste achterban herhaalde taqiyya-truc “islam is vrede?”

Winter | 24-10-06 | 23:59

9:5. Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.

98:6. Voorwaar, de ongelovigen onder de mensen van het Boek en de afgodendienaren zullen in het Vuur der hel geworpen worden, daarin zullen zij verblijven. Zij zijn de slechtste der schepselen.

9:29. Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zign.

9:14. Bestrijdt hen, Allah zal hen door uw handen straffen en vernederen en u tot een overwinning over hen helpen en het gemoed van een volk dat gelooft, verlichten.

8:39. En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt. Maar als zij ophouden dan ziet Allah voorzeker hetgeen zij doen.

9:123. O, gij die gelooft, bestrijdt de ongelovigen die in uw nabijheid zijn en laat hen hardheid in u vinden en weet, dat Allah met de godvruchtigen is.

48:29. Mohammed is de boodschapper van Allah. En zij, die met hem zijn, zijn hard tegen de ongelovigen en zachtmoedig onder elkander. Gij ziet hen zich buigen en nederwerpen (in gebed), Allah's genade en Zijn welbehagen zoekende - Op hun aangezicht zijn de sporen van het zich ter aarde werpen. Dit is hun beschrijving in de Torah. En hun beschrijving in het Evangelie is als het zaad van koren, dat zijn scheut uitspruit, en dien versterkt, waardoor zij dik wordt en op eigen stengel komt te staan, tot vreugde der zaaiers en woede der ongelovigen. Allah heeft aan de gelovigen die goede werken doen, vergiffenis en een grote beloning beloofd.

60:4 4. Er is een goed voorbeeld voor u in Abraham en degenen die met hem waren toen zij tegen hun volk zeiden: "Wij hebben niets uitstaande met u en hetgeen gij buiten Allah aanbidt. Wij verwerpen u en er is tussen u en ons eeuwige vijandschap en haat ontstaan, tenzij gij in Allah, de Enige gelooft." - uitgezonderd het woord van Abraham tot zijn vader: "Ik zal zeker om vergiffenis voor u vragen, ik heb niets van Allah ten uwen behoeve. - Onze Heer, in U stellen wij ons vertrouwen en tot U wenden wij ons, en naar U is de terugkeer.

72. Zij lasteren God, die zeggen: "Waarlijk Allah, Hij is de Messias, de zoon van Maria," terwijl de Messias zelf zeide: "O, kinderen Israëls, aanbidt Allah, Die mijn Heer en uw Heer is." Gewis, voor hem die iets met Allah vereenzelvigt, heeft Allah de Hemel verboden en het Vuur zal zijn verblijfplaats zijn. Er is voor de onrechtvaardigen geen helper.

73. Waarlijk zij lasteren God, die zeggen: "Allah is Eén der Drie." Er is geen God dan de enige God. En indien zij niet ophouden met hetgeen zij beweren, zal de ongelovigen een smartelijke straf overkomen.

Winter | 24-10-06 | 23:58

Islamofilie

In zijn column in Trouw merkte Sylvain Ephimenco vorige week op dat het toch wel erg hypocriet is dat de linkse denkers die altijd zoveel kritiek hadden op het christendom, nu vooroplopen om de islam te verdedigen tegen kritiek. Waar voorheen de achterlijkheid van deze godsdienst keihard werd aangevallen, wordt deze nu enthousiast verdedigd.

Winter | 24-10-06 | 23:57

Bukhari 1 2 28 Vrouwen vormen de meerderheid van de bewoners van de hel. (zie ook volume 7, boek 62, nr. 124, 125)
Bukhari 1 2 28 Vrouwen zijn ondankbaar (zie ook boek 7, boek 62, nr. 125)
Bukhari 1 6 301 Vrouwen zijn dommer dan mannen.
Bukhari 1 6 301 Vrouwen mogen niet vasten en bidden tijdens hun menstruatieperiode.
Bukhari 1 6 301 Vrouwen zijn minder spiritueel dan mannen.
Bukhari 1 6 301 Vrouwen kunnen voorzichtige verstandige mannen van het rechte pad afbrengen.
Bukhari 1 6 301 Door haar gebrek aan intelligentie is een getuigenis van een vrouw maar de helft van de getuigenis van een man waard..
Muslim - 4 1032, 1034 Iemands gebed wordt verstoord of ongeldig als er een ezel, een vrouw of een zwarte hond voorbij gaat.
Bukhari 1 9 490, 493 Vrouwen zijn misschien toch beter dan honden en ezels.
Bukhari 1 9 498, 486 Vrouwen zijn misschien toch beter dan honden en ezels.
Bukhari 2 18 161 De meeste bewoners van de hel zijn vrouwen vanwege hun ondankbaarheid jegens goede daden en hun echtgenoten.
Bukhari 2 21 288 Een vrouw mag alleen op een tweedaagse reis gaan met haar man of een 'Dhi-Mahram' (iemand die niet met haar kan trouwen).
Bukhari 2 22 295 Alleen mannen mogen 'Subhan Allah' zeggen, vrouwen mogen klappen.
Bukhari 2 23 369 Vrouwen mogen niet langer dan 3 dagen rouwen, alleen voor hun man meer.
Bukhari 2 24 541 Een meerderheid van de bewoners van de hel zijn vrouwen.
Bukhari 2 24 541 Vrouwen zijn gebrekkig in intelligentie en geloof.
Muslim - 4 1926 De meeste vrouwen zijn brandstof voor de hel.
Muslim - 4 1982 De meeste bewoners van de hel zijn vrouwen vanwege hun ondankbaarheid jegens hun echtgenoten en goedheid.
Muslim - 8 3240 Vrouwen komen en gaan in de vorm van een duivel.
Muslim - 8 3303 Een vrouw moet instemmen voordat men met haar mag trouwen. Een maagd stemt in door te zwijgen.
Muslim - 8 3366 Als een vrouw een nacht niet in het bed van haar man slaapt vervloeken de engelen haar tot in de morgen.
Muslim - 8 3367 Als een vrouw weigert naar het bed van haar man te komen, is God ontevreden over haar tot haar man dit weer is.
Bukhari 2 20 192, 193 Een vrouw mag niet meer dan drie dagen reizen tenzij ze met haar man is of met iemand waar ze niet mee kan trouwen.
Bukhari 2 20 194 Een vrouw mag niet meer dan 1 dag en 1 nacht reizen, tenzij ze met iemand is waar ze niet mee kan trouwen (zie ook volume 2, boek 21, nr. 288)
Muslim - 7 3096 - 3109 Vrouwen mogen niet alleen reizen voor meer dan 1/2/3 dagen tenzij ze met een mahram (iemand waar ze niet mee kunnen trouwen) zijn..
Muslim - 7 3110 - 12 Niemand mag alleen met een vrouw zijn, tenzij er een beschermer (iemand waar ze niet mee kan trouwen) bij is.
Muslim - 8 3466 - 68 Een vrouw is als een rib, je kan haar niet recht maken en als je haar met rust laat zal er altijd slechtheid in haar blijven.
Bukhari 3 31 172 Een gebrek in het geloof van een vrouw is dat ze niet mag vasten als ze menstrueert.
Bukhari 3 34 264 Een vrouw scheiden en vervolgens aan een vriend 'geven' is mogelijk.
Bukhari 3 48 826 De getuigenis van een vrouw is de helft van de getuigenis van een man vanwege de gebreken in haar verstand.
Bukhari 4 54 464 De meerderheid van de mensen in de hel zijn vrouwen.
Bukhari 4 55 548 Analogie tussen een vrouw en een rib.
Bukhari 4 55 623, 643 Vele mannen hebben de perfectie bereikt, maar slechts drie vrouwen.
Bukhari 5 59 524 Eén van de vrouwen waar Mohammed mee trouwde was óf een concubine/vrouwelijke slaaf óf een volwaardige echtgenote.
Bukhari 5 59 562 Mohammed verbiedt vrouwen te rouwen om gesneuvelde mannen.
Bukhari 5 59 597 Mohammed geeft opdracht de hand van een vrouwelijke dief af te hakken.
Bukhari 5 59 709 Een volk dat door een vrouw geleid wordt zal nooit succesvol zijn.
Bukhari 5 58 124, 125 Verhaal waarin vrouwen tot het bezit van een man worden gerekend.
Bukhari 6 60 408, 409 God vervloekt vrouwen die tatoeëren, tatoeages hebben, gezichtsbeharing verwijderen, ruimte tussen hun tanden maken of vals haar gebruiken.
Bukhari 7 62 33 Vrouwen zijn de grootste veroorzakers van lijden voor mannen.
Bukhari 7 62 113 Analogie tussen een vrouw en een rib.
Bukhari 7 62 121 Vrouwen die hun man in bed niet naderen als hij hierom vraagt worden door de engelen vervloekt tot de ochtend.
Bukhari 7 62 122 Een vrouw die een nacht niet bij haar man slaapt wordt door de engelen vervloekt tot ze bij hem terugkomt.
Bukhari 7 62 126 De meerderheid van de helbewoners zijn vrouwen.
Bukhari 8 73 68 Een man zou zijn vrouw niet zo moeten slaan als hij zijn kameel slaat en vervolgens met haar naar bed gaan.
Bukhari 7 62 132 Mannen zouden hun vrouwen niet zo moeten slaan zoals ze een slaaf zwepen en vervolgens later op de dag sex met haar hebben.
Bukhari 7 62 133 God vervloekt vrouwen die kunsthaar gebruiken.
Bukhari 7 62 139 Een van de vrouwen van Mohammed, Sada, geeft haar beurt om met hem te slapen aan Aïsha.
Bukhari 7 63 181 Mohammed is van een vrouw gescheiden.
Bukhari 7 71 649 Voortekenen doen zich voor in de vorm van een vrouw, een huis of een beest.
Bukhari 7 72 715 In dit verhaal wordt het slaan van een ongehoorzame vrouw toegestaan.
Bukhari 7 63 259 Mohammed vervloekte onder andere vrouwen die tatoeëren en mensen die tatoeages hebben.
Bukhari 7 72 815 God vervloekt vrouwen die tatoeëren, tatoeages hebben, gezichtsbeharing verwijderen, ruimte tussen hun tanden maken of vals haar gebruiken.
Bukhari 7 62 30-32 Slechte voortekenen zitten in het huis, de vrouw een het paard.
Bukhari 7 72 822-831 God en Mohammed vervloeken vrouwen die tatoeëren, tatoeages hebben, gezichtsbeharing verwijderen, ruimte tussen hun tanden maken of vals haar gebruiken.
Bukhari 7 62 120 Een vrouw zou niet moeten vasten, tenzij ze toestemming van haar man heeft, als hij thuis is.
Bukhari 7 62 123 Een vrouw zou niet moeten vasten, tenzij ze toestemming van haar man heeft, als hij thuis is en ze mag niemand het huis inlaten tenzij hij toestemming geeft.
Bukhari 9 87 162 Een zwarte vrouw in een droom staat in dit verhaal als teken voor een epidemie.
Bukhari 9 88 219 Een natie met een vrouw als leider zal niet succesvol zijn.
Muslim - 1 142 De meerderheid van de helbewoners zijn vrouwen, omdat ze teveel vloeken, ondankbaar zijn jegens hun echtgenoten. Vrouwen hebben een gebrek aan gezond verstand en falen in religie omdat ze niet altijd mogen vasten.
Muslim - 4 884-895 Als vrouwen toestemming vragen om naar de moskee te gaan mogen ze niet belet worden.
Bukhari 8 76 456 De meerderheid van de bewoners van de hel zijn vrouwen.
Bukhari 7 62 136 Sex met vrouwelijke krijgsgevangenen wordt niet afgekeurd, maar coïtus interuptus heeft hierbij geen nut.
Bukhari 9 93 506 Mohammed keurt coïtus interuptus bij sex met vrouwelijke krijgsgevangene af (de sex op zich niet).

Winter | 24-10-06 | 23:56

Er zijn zelfs mensen die van mening zijn dat de christelijke inquisitie haar inspiratie uit de islamitische geloofsvervolging heeft via Spanje en Portugal.. Het christendom is immers in haar beginperiode niet verspreid middels geweld en verovering maar via bekering (liefde, gemeenschapszin). De islam heeft binnen honderd jaar na Mohammed's dood het gebied tussen Portugal en Pakistan met geweld en onderwerping veroverd.

Winter | 24-10-06 | 23:55

noem mij maar appie@

typisch dat mensen altijd over pedo's hebben om Nederlanders aan te vallen terwijl mohammed sex had met een 9 jarige, en het in arabie NORMAAL is dat de oude mannen sex hebben met jonge jongetjes om hun sex te leren (altans, dat leren is hun smoes).

Winter | 24-10-06 | 23:53

brullioo, hilarisch!

noem mij maar appie | 24-10-06 | 22:49

@duimdrop
ach tja, dat is zo'n standaard reactie van lieden die geen antwoord hebben op mijn verhaal. ze noemen me nazie, wensen me dood, of vragen of ik mijn medicijnen wel heb ingenomen..

<gaap>

het deert me niet

inderdaad. Maximus, je hebt me overgehaald met je argumenten (proest, rolt lachend over de vloer)

spreken wij dit af, maxi musje, als de koran straffeloos mag oproepen tot geweld, dan mag ik dat ook, akkoord? gelijke monniken, gelijke kappen.

als de islam hier geweld pleegt, mogen wij uiteraard met gelijke munt terugbetalen. Ik roep dan ook op alle moslims de keel door te snijden. Dat mag, want het is poetisch bedoelt, en niet alle nederlanders DOEN het, er zijn ook aardige bij, dus... dan mag het he?

de islam mag het.. dus ik ook.. of niet... misschien mag ik niet oproepen tot geweld, en de islam WEL? of misschien mogen wij allebei niet oproepen tot geweld?

waarom mag de islam oproepen tot geweld? waarom een moslimschool financieel steunen, wetende dat een gedeelte van de afgestudeerden met de haat in de ogen, de koran in de handen, geweld gaat staan zitten plegen..

Stop het geweld. Stop de islam. Noem mij een roepende in de woestijn. Noem mij een gek. Maar weet, dat je gewaarschuwd bent. Jij, maximus, bent vanaf nu gewaarschuwd voor het gevaar van de islam, zodat je na de oorlog niet kan claimen dat jij helemaal van niets wist..

jij weet nu, dat de koran oproept tot geweld, en de moslims de koran als woord van god beschouwen. ik weet nu, dat sommige moslims geen geweld plegen, ondanks de oproepen daartoe in de koran. Boeiend. Wat gaan we doen aan het geweld?

waarom staan wij de koran toe? waarom oproepen tot geweld 'respecteren' en NOG meer moslims ons land inlaten?

als de islam zijn zieke boodschap mag verspreiden, dan mag ik ook oproepen alle moslims ons land uit te kankeren. Dat is nog AARDIG, vergeleken bij de islam... het alternatief is bosnie^2

brullioo | 24-10-06 | 22:41

Maximus 24-10-06 @ 21:21

Ik ben wederom buitengewoon onder de indruk van je argumentatie. Werkelijk briljant!

duimdrop | 24-10-06 | 22:10

gatver die hollanders,
die vergrijpen zich het liefst aan kleine jongetjes. is dat omdat ze hun eigen vrouw zat zijn? of is het nederlandse volk gewoon smerig. denk toch het laatste. oordeel zelf maar.......

noem mij maar appie | 24-10-06 | 21:34

@Brullio
Of je bent onder invloed van drugs of je bent in je jeugd misbruikt geweest,zelf denk ik dat buitenaardse wezens sexuele experimenten bij je gedaan hebben ,Cause you,r talking shitt!!!!!

Maximus | 24-10-06 | 21:21

@kapoerewiet
de islam is een oproep tot geweld, ik zal daar nooit respect voor hebben, en het bestrijden met alles wat ik in me heb.

als de islam geweld blijft hanteren in nederland, dan zullen de nederlanders vroeger of later met gelijke munt terugbetalen. Weet jij wat dat betekent? ons geduld is op.

hoe lief zit je nu suiker te spinnen met je vredige moslimvriend. Je gelooft ook alles. Er zijn videos van moslims die net zo praten als hij (mas rob) en dan later voor eigen publiek een heel ander verhaal houden.

de islam roept op tot geweld. Verbied die kankerzooi in godsnaam. voor het ons hele land verpest.

brullioo | 24-10-06 | 19:50

@kapoerewiet
tuurlijk, we geven het nog een paar honderd jaar, dan zal de islam ook wel vredig zijn.. jammer dat wij dat niet meer meemaken heh?

brullioo | 24-10-06 | 19:44

@Mas Rob

Ben ik toch benieuwd wat jij van de Alevieten-stroming denkt...
Verder hulde voor je niet-rechtlijnige denken, i.t.t sommige figuren hier. Zo kom je tot oplossingen, lijkt mij zo.

@Brullioo - je doet je naam eer aan, maar het is destructief. Het christendom heeft ook een ontwikkeling doorgemaakt van de bloeddorstige kruistochten naar de verdraagzame, humanistische en verlichte vorm die we nu kennen. In Mas Rob herken ik een moslim die op zoek is naar die ontwikkeling, die ruimte zoekt/vindt in zijn geloof voor die ontwikkeling, die zoekt naar wegen om zijn heilige boek te interpreteren zodat het tot redelijkheid en verdraagzaamheid lijdt, zoals Spinoza en Luther dat destijds ook hebben gedaan. Ik ben zelf niet gelovig, net zoals jij. Maar dat betekent nog niet dat ik ophoudt met nadenken.

kapoerewiet | 24-10-06 | 18:56

Mas Rob 24-10-06 @ 17:52

Gewaardeerde (ik meen dit), ik vertrouw jou net zo veel als mezelf.

duimdrop | 24-10-06 | 18:51

@mas rob
prachtig, hoe jij die oproepen tot geweld kompleet kunt negeren als oorzaak van het moslimgeweld. Ik denk, dat er overal op aarde moslims zijn, die geweld plegen, juist vanwege die teksten. De koran. De koran roept op tot geweld.

als dit de openbaringen van 'god' zijn, dan pis ik op die god.

de profeet hoorde stemmen in zijn hoofd, hij dacht dat het demonen waren. Hij neukte kleine meisjes, en roofde vrouwen, vermoorde hele dorpen. DAT noem jij een pure profeet? mohammed de profeet was de eerste moslimterrorist.

jij verbloemt de misdaden van de islam, strooit ons zand in de ogen, intussen verspreid de gewelddadige islam zich tot in het diepst van ons land.

ken je de defenitie van kanker? het groeit zonder stoppen (zoals de islamgemeenschap, zeg maar), het vernietigd gezond weefsel (geweld, aantasting van vrijheden), en het verpreid zich, via de makkelijste weg. Wij, nederlanders, waren het naiefst, het aardigst. Daarom verkankeren nu meer dan 2 miljoen ons vijandig gezinde moslims ons land. o, jij kent er eentje die ons niet vijandig gezind is? dat is dan een leugenaar of een witte raaf.

'normale' moslims plegen geweld, omdat dat moet, van de koran.

fuck islam! als ik niet mag oproepen tot geweld, mag de koran dat ook niet.

wat kan mij het schelen dat er ook aardige stukjes tekst in de koran staan. de minder aardige stukjes zijn aanleiding voor je geloofsgenoten om te moorden en te dreigen. denk je nou echt dat wij dat vrolijk over onze kant laten gaan, omdat er ook hier en daar een 'aardig' stukje in de koran staat?

WAT is de oorzaak van de moord op theo? de koran. Daarin staat, dat je een ieder die de profeet, de koran of de islam beledigt ongestraft mag vermoorden. Mohammed (whats in a name) B deed exact wat de koran hem opdroeg, en hij verkreeg een heldenstatus in moslimkring.

als God je opdraagt in je kind te snijden, als hij je oproept je medemense te haten en vermoorden, denk je dan niet, dat je eigenlijk helemaal niet met de openbaringen van god, maar de hersenspinsels van een gestoorde massamoordenaar te maken hebt?

brullioo | 24-10-06 | 18:31

brullioo 24-10-06 @ 14:48
Ik kan uit de Koran teksten halen die getuigen van vrede en verdraagzaamheid. De Koran bestaat uit openbaringen, het is geen instructieboek. Vraag is natuurlijk wat de betekenis van de diverse openbaringen is, en welk gewicht je aan elk afzonderlijk toekent. Andere vragen zijn hoe het Arabisch van de Koran (met zijn beeldspraak) is te interpreteren en (een filosofische vraag) en wat de diepere tijdloze betekenis is in de Goddelijke openbaring die voor de Arabieren van Mohammed's tijd begrijpelijk diende te zijn.

Een verhelderende tekst is te vinden op: 64.233.183.104/search?q=cache:LGoGXcqR...

duimdrop 24-10-06 @ 16:01
Ha, mijn beste. Je vertrouwt me niet, is het wel?

kapoerewiet 24-10-06 @ 14:26
Jawel, ik ben Moslim. Je vind ze ook overal tegenwoordig..:)

Mas Rob | 24-10-06 | 17:52

Nou Mas Rob. Schrijf jij dan maar eens een interpretatie van de Koran die geschikt is voor Nederland. Tot over duizend jaar he? Toedeledokie.

H_C_Q | 24-10-06 | 17:31

Ik bedoel hiermee dus ook te zeggen dat ik het ook niet goed vind als we ze grond in stampen en belachelijk maken.

duimdrop | 24-10-06 | 17:18

Klaboesterbeer 24-10-06 @ 16:53

Ik vis dit net van het internet en verwoordt precies hoe ik vind dat we mannen als Mas Rob en Kaan tegemoet moeten treden. Niet door hielenlikken en stroopsmeren. Als we dat doen, verachten ze ons, en terecht, maar zo:

"Het krachtigste instrument tot assimilatie is het begrijpen en het trots en overtuigend verkondigen van westerse idealen. Zij (naar Europa gekomen mohammedanen) dienen te begrijpen dat datgene wat het Westen groot maakte individualisme, de rede en het streven naar geluk is - en dat dit objectief superieur is aan het tribalisme, bijgeloof en de materiële ontbering waarnaar zovele moslims proberen te leven en naar Europa te brengen. We dienen het verraderlijke idee van multiculturalisme, dat vindt dat alle culturen gelijkwaardig zijn, te verwerpen. Culturen zijn niet gelijkwaardig: welvaart is superieur aan armoede, geluk is superieur aan ellende, vrijheid is superieur aan slavernij, en een zichbaar gezicht is superieur aan een spleet die twee anonieme ogen onthuld."

duimdrop | 24-10-06 | 17:12

@ duimdrop

Een dode mus maakt nog geen zomer... Maar waar brullioo de moslim gemeenschap ziet als een bos mooie bloemen met 1 granaat erin, ben ik zover dat ik het zie als een bos granaten met 1 bloem erin. Of misschien op z'n allerbest 50/50.
Ik vraag me echt af of er uberhaupt iets bestaat als een 'gematigde of liberale islam'. Hoop doet leven, en soms wil je gewoon eens wat positiefs horen of gewoon horen dat het allemaal zo erg niet is. Want als het gaat om de islam in nederland geld voor mij: I need some good news!!!

Klaboesterbeer | 24-10-06 | 16:53

Wees niet blij met een dode mus Klaboesterbeer.
Het is halal om tegen kafirs te liegen.
Wees dus altijd op je hoede.

duimdrop | 24-10-06 | 16:01

@brullioo

Het zijn inderdaad dergelijke teksten die bij mij de angst om het hart doen slaan als het gaat om de islam. Terroristen halen hun inspiratie inderdaad letterlijk uit dit soort teksten, waar de koran van boven tot onder mee gevuld is. Grootste probleem is volgens mij de letterlijke intepretatie. Een goede molsim hoort (volgens mij) dergelijke teksten allemaal volledig letterlijk nemen... niet echt een geruststellende gedachte.

Maar... Moslims hebben een punt dat er in de bijbel ook geweldadige passages staan. Welliswaar onvergelijkbaar minder en veel minder doelbewust gericht tegen 'ongelovigen' maar toch. Een aantal bijbelquotes wens je niemand toe.

Het gaat nu juist om de interpretatie van dit soort teksten. Ik zou serieus beter slapen als alle moslims in de wereld tegen mij zouden zeggen: joh... maak je niet dik, moet je allemaal met een korreltje zout nemen. Maar volgens mij zullen de meesten dat niet zo snel zeggen, want de koran is heilig en boven discussie verheven.

Daarom ben ik nu ook juist zo prettig verrast hier een moslim te horen zeggen dat hij de koran niet zo letterlijk interpreteert en zelfs iets zegt als 'alle moslims beschouwen de koran als iets waar je zelf invulling aan moet geven'. Dit is voor mij nieuw en ik zou hier graag meer over weten. Het zou mij een wapen geven tegen de echt gevaarlijke mafkezen (waar ik ook wel eens discussies mee heb gevoerd) die weldegelijk denken dat alle westerlingen door moeten.

Klaboesterbeer | 24-10-06 | 15:23

@Mas Rob
hoe interpreteer jij dan teksten als
www.faithfreedom.org/Quran.htm
'4:74 Let those fight in the way of Allah who sell the life of this world for the other. Whoso fighteth in the way of Allah, be he slain or be he victorious, on him We shall bestow a vast reward.'

dus, het kan aan mijn interpretatie liggen, maar als je vecht en sneuvelt voor allah, dan krijg je een enorme beloning. 70 maagden, toch?

kan jij snappen dat sommige moslims hier een oproep tot zelfmoordterrorisme in zien? ik wel hoor.

de koran staat bol van dergelijke teksten.

'2:216 Warfare is ordained for you, though it is hateful unto you; but it may happen that ye hate a thing which is good for you, and it may happen that ye love a thing which is bad for you. Allah knoweth, ye know not.'
ehm, tja, het kan natuurlijk aan mijn interpretatie liggen, maar ik lees hier toch echt een oproep tot oorlog in. Misschien moet ik het poetisch opvatten?

'3:151 We shall cast terror into the hearts of those who disbelieve because they ascribe unto Allah partners, for which no warrant hath been revealed. Their habitation is the Fire, and hapless the abode of the wrong-doers.'
we. de muslims, will cast TERROR into the hearts of those who disbelieve

tja, het zal aan mij liggen, maar ik zie daar toch weer een oproep tot geweld in. Kennelijk is dit een oproep aan alle moslims om met behulp van geweld terreur te zaaien in de harten van de ongelovigen.

maar dat kan aan mij liggen hoor. Ik noem maar een paar suras heh.. er staan er zoveel in jongen, dat is niet meer normaal. Lees het anders zelf even.

sommige haditsh weak? de hele koran is 'weak'

maar stellen dat de oproepen tot geweld voor interpretatie vatbaar zijn, o ja joh? echt waar? goh.. daar kijk ik van op. dus al die aanslagplegers hebben de koran fout gelezen?

3:12 Say (O Muhammad) unto those who disbelieve: Ye shall be overcome and gathered unto Hell, an evil resting-place.

gek, ik lees hier een oproep in om alle ongelovigen te onderwerpen (you shall be overcome) en in de hell te doen belanden. Misschien interpreteer ik het wel fout. Wat denk jij?

3:28 Let not the believers take disbelievers for their friends in preference to believers.

nou, je kan me veel vertellen, maar dit is toch een oproep om geen ongelovigen tot vriend te nemen? die zijn kennelijk minderwaardig?

2:286 ... and give us victory over the disbelieving folk.
pardon? zo gaat het maar door. Wij, de ongelovigen, moeten gedood dan wel onderworpen worden. Dat is geen interpretatiefout. Dat is zo klaar als een klontje.

de islam roept op tot oorlog. Sommige menen dat dat niets met de islam te maken heeft. Denk even na. Het staat in de koran. De moslims hanteren het geweld waartoe in de koran word opgeroepen, de profeet hanteerde veelvuldig geweld.

moeten wij zulks een geloof in ons midden dulden?

brullioo | 24-10-06 | 14:48

@Mas Rob: ben jij zelf moslim? Dan vind ik het tof van je dat je zo'n afstand kan nemen en het verschil ziet tussen de openbaringen en de praktijk van nu. Op de een of andere manier zie je dat niet zo vaak, of het komt niet zo vaak aan de oppervlakte - schuld van de media, die steeds weer die hardliners aan de tafel uitnodigen, of schuld van de teruggetrokkenheid van zulke vrijdenkers.

Dat het huis van de Islam aan grondige renovatie toe is, ja, dat heb ik eerder gehoord. Er zijn er die zeggen dat het al sinds de 12e eeuw mis is gegaan. Ik zou er wel meer over willen lezen, over de geschiedenis van dat proces. Welk boek? En hoe zit het met het feit dat lang niet alle openbaringen op schrift waren toen Mohammed stierf? Wat is jouw visie daarop?
(ik zal er geen vragenuurtje van maken, hoor ;-)

kapoerewiet | 24-10-06 | 14:26

@Mas Rob: vergeet de Alevieten niet. Als ik het geld zou hebben, zou ik de Alevieten sponsoren om de moslimwereld te verlichten. Zij staan voor een vooruitgangsdenken, en laten het regeltjesdenken achter zich. Ze bestaan al bijna sinds de 9e eeuw! Helaas is het voor machtswellustelingen veel te makkelijk om zich achter de regeltjeswoede waar ze hun geloof tot reduceren te verschuilen. En regeltjes zijn natuurlijk ook een veel toegankelijkere manier van geloven dan het echte, filosofische werk...

kapoerewiet | 24-10-06 | 14:15

Klaboesterbeer 24-10-06 @ 12:37
Het aanvaarden van de Koran als Gods woord betekent niet dat de Koran maar voor een uitleg vatbaar is. Ook iemand die de Koran letter voor letter spelt, ontkomt niet aan interpretatie. Wie meent dat zijn uitleg de ultieme wil van god is, bedrijft in mijn ogen godslastering. In mijn beleving kunnen wij Moslims slechts hopen dat wij God verstaan door zijn woord tot ons te nemen. Voor teveel Moslims (en niet-Moslims) is de Koran echter een echoput: wat je erin brengt, hoor je terug.
Voor mij zijn ook andere aspecten van de Koran belangrijk. Niet alleen de inhoud, maar ook de schoonheid van recitatie openbaart God. De Koran kan ook een bron zijn van meditatie, een mystieke weg om God te leren kennen. Dit wordt wel Soefisme genoemd.

In mijn beleving is het niet aan de mens om over andere mensen te oordelen met betrekking tot hun relatie tot God. Dat is het alleenrecht van de allerhoogste.

kapoerewiet 24-10-06 @ 12:49 : 'goed, we zijn 1300 jaar verder, en waar blijft de Luther en de Spinoza van de Islam? Het enige wat ik zie, is meer radicalisering en patriarchisme, de rechtlijnigheid van futiele regeltjes in plaats van de filosofie waar het echt om draait, allemaal gebasseerd op wat deze of gene machtshebber zo uitkomt. En het geweld heerst van de huiskamers tot het wereldtoneel.'

Met de kanttekening dat de Islam wel degelijk zijn filosofen kent, moet ik je voor een groot deel geljk geven. Helaas, het huis van Islam is verwaarloosd en in slechte staat. Een likje verf hier en daar lost niets op. Wat nodig is, is een grondige renovatie, van de fundamenten tot de nok.

Toch zijn overal in Islamitische landen mensen actief die de strijd voor vooruitgang, democratie en mensenrechten (ook vrouwenrechten) en in overeenstemming zien met het geloof. Ondanks de grote tegenwerking van conservatieve krachten horen ook zij tot het huis van Islam.

brullioo 24-10-06 @ 13:12
I rest my case.


Mas Rob | 24-10-06 | 14:08

@kapoerewiet
ik neem de strijd tegen de islam anders behoorlijk serieus, al breng ik het met een lach. Niet boos worden op mij, omdat kaan niet met je wil praten :)

brullioo | 24-10-06 | 14:00

@kapoerewiet
heb jij een beter idee dan, behoudens de moskee eigenhandig in de fik steken, want daar pas ik eigenlijk liever voor...

brullioo | 24-10-06 | 13:58

@brullioo - dus jij noemt deze onsamenhangende onderbroekenlol op internet het brandend houden van de fakkel van Theo. Dapper, hoor. Komen we echt veel verder mee..

kapoerewiet | 24-10-06 | 13:50

@Kaan78
mijn norm is een samenleving zonder geweld. De islam roept op tot geweld, en past dus niet in onze samenleving. Jij weigert verantwoordelijkheid te nemen voor de daden die uit jouw geloof ontspringen. Gek heh. Dat wij nu JOU aanspreken op de misdaden die jou geloofsgenoten plegen, uit naam van jouw geloof, de inspiratie halen ze uit jouw koran. Die jij ook als woord van god beschouwt.

gek heh. dat wij jou over een kam scheren met andere moslimcriminelen. Jij volgt toch dezelfde handleiding? de koran, nietwaar? gelukkig kunnen wij ook lezen wat erin staat, zodat je niet met leugens weg kan komen...

ga maar snel werken voor je baas, moslim, nu het nog kan. Overweeg ook eens om weer naar je zalige moederlandje terug te keren. Daar heerst wel 'respect' (lees: onderdrukking door geweld) voor de islam, en dat wil je toch?

ik ga een film maken, waarin ik de koran onderschijt, terwijl iemand in de achtergrond op jengeltoon de oproepen in die koran voorzingt

(zip!) (kuch) plop. Plopperdeplop. Floets. (pfft!) 'allahu hakbar' (eerste drol ploft op de koran) (op typische islamietische jengeltoon:) 'en vermo-ho-ho-hooord alle ongelo-ho-ho-vigen, waar dat je ze maar vi-hi-hind' (flop, weer een drol op de koran) 'And smite of their necks and fingertips' (blubblub, weer een drol) 'and if your wife does not listen to you, make her a prisinor in her own house, till she dieeesssss' (plop plop plop, drip drip (pissen hoort ook bij schijten)) 'wa-hahah-har is ordained! by allah! hoe akbar! even if you dont like wa-hahah-har! allah knows better! (vies papiertje met remsporen land op de koran) 'en we shall strike terror into the dis-be-hehe-lievers hearts!' (poepdoos klapt dicht, scherm op zwart, kuchgeluidje, flushgeluid)

zoiets. Ik wilde het eerst met theo maken, maar die is helaas door vredige moslims onder handen genomen... ik spreek wel voor hem. Voor elke vrijspreker die de moslims doden, staan er 10 brullioos op die de fakkel brandende houden. gek heh.. hoe kan dat nou?

brullioo | 24-10-06 | 13:35

Kaan reageert nu zo rolbevestigend: ik complimenteer hem met zijn onafhankelijke geest, maar schrijf ook over de uitwassen van de islam in de praktijk, dat eigenlijk geen uitwassen zijn, maar de regel in landen waar de islam regeert, en vraag hem hiertegen stelling te nemen of er in ieder geval een verklaring voor te vinden. Maar hij doet niets met de feiten die ik aandraag: nl die van de rechteloosheid van de helft van de bevolking (vrouwen) in dit soort landen en de schending van de mensenrechten in naam van Islam, en het geweld dat wordt gepredikt in naam van Islam. In plaats daarvan zet hij het op een schelden en tieren, speelt hij het op de persoon. Daarmee onderscheidt hij zich helemaal niet van de heethoofden, waarvan hij zich in een eerdere post van probeerde te onderscheiden.

Sorry: gezakt voor de test van het verlichte, open denken, Kaan.

kapoerewiet | 24-10-06 | 13:30

@kaan

Ik vind je reactie heel, heeel raar. Als je mijn berichtje leest, (die van Brullio is wel van een heel andere toon) spreekt daar toch geen haat uit, en ook geen diaree van non-argumenten. Ik stelde alleen een paar vragen.
Juist jouw reactie getuig nu vol van haat + nonargmenten. Ik dacht dat ik evenwichtig uiteen had gezet, dat ik bewondering voor je heb dat je je als individu opstelt, maar dat ik niet begrijp dat je je niet keert tegen hen, die de islam misbruiken. Ik stelde vragen, jij reageert nu irrationeel.
Ik snap werkelijk helemaal niet wat je bezield, uit mijn bericht blijkt toch wel dat ik de materie wel degelijk nader heb bestudeerd. Maar je gaat er niet inhoudelijk op in. Raar hoor.

kapoerewiet | 24-10-06 | 13:24

@brullioo 24-10-06 @ 12:37
@kapoerewiet 24-10-06 @ 12:49

Veel succes met jullie moslim haat.
Er volgt toch een diarree van non-argumenten.
Als ik hier allemaal een antwoord op zou moeten geven ben je wel een hele dag bezig. Ik veronderschuldig mij dat ik jullie niet van een antwoord kan voorzien. Ik moet deze week veel doen voor de baas.
Als ik vanavond een beetje tijd en zin heb, zal ik wel een reactie schrijven.

Maar neem dit ook maar even mee.
Je beschuldigt ons dat we niet komen met argumenten. Terwijl je die van ons zonder nadere studie in de lucht slaat. Wat ben je dan voor figuur? En waarom zou ik je ter woord willen staan?

Ow ja...
Ik zal even wederkerig respect tonen.
WHahahahahahahahahah
Blijkbaar is dat je norm. (zucht) Maar je kan me nu in ieder geval niet beschuldigen met dat ik geen respect heb voor de autochtone Nederlanders.

Kaan78 | 24-10-06 | 13:17

@mas rob
er zijn 2 soorten moslims: zij, die de koran volgen, en geweld, plegen, en zij, die dat geweld proberen te ontkennen/verbloemen.

jij hoort bij de 2e soort. Als jij, net als ik, de slechtheid van de islam kan zien, waarom noem je je dan nog volgeling?

iedere moslim die de koran als woord van god ziet, is een gevaarlijke crimineel, want hij kan zomaar eens gaan doen waar de koran toe oproept: geweld plegen.

hoe kan jij je moslim noemen? wel eens het leven van de profeet bestudeert? waarom ben je moslim? omdat je ouders dat ook zijn? niet uit vrije keuze heh? want niemand zou de islam uit vrije keuze aanvaarden, omdat het geweld zo tegen de borst stuit heh?

Jij word bijna vervolgd door je geloofsgenoten, omdat je niet meedoet met het geweld, word je bijna zelf slachtoffer van dat geweld. Toch volhard je in je moslim-zijn. Waarom? wanneer word je dat geweld eens zat, en zie je in dat de bron van al dat kwaad de profeet, de koran is?

werp de islam van je af, keur het geweld af, en lach de profeet uit, en je bent hier welkom. Verklaar je echter dat je de koran als woord van god ziet, dan ben je een gevaar voor onze samenleving, en pleit ik ervoor je uit te zetten.

waarom zouden wij 2 miljoen mohamenazies in ons land verwelkomen? omdat er ook een paar geweldloze tussenzitten?

er is geen vredige islam! de islam maakt alleen maar slachtoffers, zelfs onder zijn eigen aanhang..

dat is misschien ook een oplossing: we laten de ene helft van de moslims de andere helft de kop inslaan. Houden wij fijn schone handen.

nederland is de islam meer dan zat. De islam moet echt een poging doen in vrede met ons samen te leven, of anders kunnen de islamieten beter hun koffers pakken, en het elders nog eens proberen..

wij trappen niet meer in de leugens van de islam. wij geven niet toe aan dreigementen en geweld. Als de islam ons nog een slaat

dan slaan wij terug. dat heet zelfverdediging. Denk ik dan net als de islamieten? mooi. Pleur toch op man, met je verkankerde kut geloof. Ga een ander je mooie praatjes over de vredige islam vertellen.

kijk even in de koran, en vraag jezelf af, waarom volg je zulk een verziekt geloof? blader even in de hadiths, en vraag je af, wat voor een klootzak was die profeet eigenlijk? waarom volg ik zulk een poep? omdat je anders vermoord word door je geloofsgenoten?

en dat moeten wij 'verwelkomen'? I think not. De islam is niet langer welkom in nederland.

brullioo | 24-10-06 | 13:12

Mas Rob 24-10-06 @ 12:18

Je hebt een punt wat betreft je weigering je tot de 'jullie' willen scharen. Dat is top, en getuigt van een sterke persoonlijkheid!

Maar als ik een moslim zou zijn, zou ik het erg moeilijk vinden om achter mijn geloof te blijven staan, als ik zie wat er uit naam daarvan gebeurt. Dan kan er wel weer een abstracte leuze van 'Islam is vrede' tegenaan gegooid worden, maar de werkelijkheid en de geschiedenis bewijst het tegedeel. Waar zit die vrede dan? In de liefdadigheid van moslimlanden bijvoorbeeld? Met de Tsunami niets van gemerkt. Noem mij een islamitisch land waar de mensenrechten (en met name die van vrouwen) niet grof worden geschonden. Geef mij een voorbeeld van hoe de Islam andersdenkenden in hun waarde laat: de Koran laat er geen twijfel over bestaan, dat deze mensen (met geweld) bestreden moeten worden. Het ontstaan van die passages zijn erg logisch: het boek diende als oorlogsmiddel, en bij de verovering van nieuw territorium is het natuurlijk makkelijk als je aangeeft dat de weigering van een volk om zich aan de Koran te onderwerpen, een vrijbrief geeft voor oorlog. Toen Mohammed stierf, was er geen complete tekst van de Koran. Je bent er wel erg zeker van, dat wat jij leest, dat dat letterlijk de openbaringen zijn - opgetekend door anderen, dan de profeet. De Bijbel kent hetzelfde probleem.
Maar goed, we zijn 1300 jaar verder, en waar blijft de Luther en de Spinoza van de Islam? Het enige wat ik zie, is meer radicalisering en patriarchisme, de rechtlijnigheid van futiele regeltjes in plaats van de filosofie waar het echt om draait, allemaal gebasseerd op wat deze of gene machtshebber zo uitkomt. En het geweld heerst van de huiskamers tot het wereldtoneel.

Als ik jou zou zijn, dan zou ik de goedheid van mijn geloof, die vrede, met vuur verdedigen tegenover zij die het kapot maken, en dat zijn de radicale jihadisten. Maar dat gebeurt niet. Ik vind het raar, dat moslims daar hun handen van aftrekken: het is toch een grove schoffering van hét idee van de Koran, nl dat het Vrede zou zijn? Andermans kerken worden in brand gestoken omdat een ver land een cartoon over de profeet heeft gepubliceerd, maar met de hele volkstammen die de profeet misbruiken voor geweld wordt zwijgend ingestemd. Er klopt hier iets niet...

kapoerewiet | 24-10-06 | 12:49

Mas Rob 24-10-06 @ 12:18

Als ik tegen mijn familie praat zeg ik ook "jullie".
Als ik tegen mijn vrienden praat zeg ik ook "jullie".
Als ik tegen mijn studenten praat zeg ik ook "jullie".
Als ik tegen mijn kinderen praat zeg ik ook "jullie".
.
Maar jij wilt geen inhoudelijk antwoord geven omdat ik "jullie" tegen jullie zeg?
Zie je wel. Jullie (sorrie, het is nou eenmaal Nederlands,ik wil ook gerust euch zeggen als dat beter klinkt, of vous, of you, of vos, of voi) hebben gewoon veeeeeel te lange tenen.

duimdrop | 24-10-06 | 12:39

@ Mas Rob

Ik zou willen dat ik moslims vaker dingen hoor zeggen zoals jij dat hier zegt! Ik kan me levendig voorstellen dat sommige reacties op pagina's als deze voor mensen als jij niet echt prettig zijn. Hulde dus dat je toch reageert.

Voor nederlanders is het inderdaad vaak moeilijk onderscheid te maken tussen verschillende stromingen binnen de islam. De millitante stromingen hebben duidelijk de boventoon. Bij mij ontstaat daardoor ook een beeld van de Islam waarin afwijkende geluiden geen plaats hebben. Wat ik begrijp van de islam is dat de koran totaal en volledig letterlijk opgevat dient te worden, aan de tekst mag niet worden getwijfeld, het is tenslotte het directe woord van god. Een dergelijke instelling laat volgens mij geen ruimte voor discussie of afwijkende stromingen. Ik vind het prettig om te zien dat er toch moslims zijn die een iets liberalere visie hebben en zou willen dat ik eens wat meer van die stroming zou horen (maar dat had ik geloof ik al gezegd he...)

Klaboesterbeer | 24-10-06 | 12:37

@Mas Rob
moslims scharen zich achter EEN heethoofd: de profeet. Dat sommige moslim hun geloof heel vredig beleven is heel boeiend, maar helpt ons geen zak vooruit in de strijd tegen het geloofsgeweld. De bron, de koran, mag ongestraft zijn haatzaaiende werk doen.

waarom staan wij toe dat de koran mag oproepen tot geweld? snap je dan niet, dat er altijd geweld zal komen uit de hoek van de koran-gelovigen, simpelweg omdat de koran daartoe oproept?

en wat denk je? wat definieert een moslim? een moslim is iemand die de koran als woord van god accepteert, en de profeet als zijn heilige, pure gazant. IEDERE moslim is daarmee een gevaar voor onze vrije samenleving.

wie zegt dat de geweldsoproepen het woord van god zijn, is bezig de ladder van terreur te beklimmen. Wie het pad van de islam volgt, heeft een dikke kans als terrorist te eindigen. Precies, zoals de profeet het wil. De hele wereld onderworpen aan zijn geweld!

o, er zijn ook humanistische stromingen in de islam? zozo.. jaaa, de islam staat bekend om zijn ruimhartigheid, zijn vredelievendheid, en zijn goede behandeling van minderheden en vrouwen. Whahahahahah!

jij liegt heh? moslims mogen liegen tegen ongelovigen heh? en ze de keel vol lood gieten ook heh?

moslims mogen van de koran vrouwen 'veroveren', als slaaf houden, zelfs al zijn die getrouwd 'met een ongelovige' heh? maar vrouwen, die mogen niet met ongelovigen mee heh? dan zijn ze onzedig, en moeten dood, van jou geloof heh? ook als iemand ervoor kiest uit het geloof te stappen is de straf kristalhelder: elke moslim is het toegestaan een afvallige de keel door te snijden. Zelfde geld voor een ieder die de islam 'beledigt' of 'aanvalt' bijvoorbeeld met een cartoon of een kritische kanttekening. Iedereen die de islam op die manier 'aanvalt' kan op een wereldwijde fatwa rekenen.

maar de islam is toch heel vredig? kennelijk niet, beste kaan. Kennelijk ben jij de enige vredige islamiet, en verkankeren jou geloofsgenoten mijn land.

daarom pleit ik ervoor, alle moslims het land uit te trappen. Peanuts, vergeleken bij waar de koran mee wegkomt. Ik noem het gewoon mijn geloof, en dan mag alles heh?

trouwens kaan, ik snij mijn kinderen de oren af als ze 9 zijn, dat moet van mijn geloof, mooi heh? en ik wil mijn vlees graag halal, dus onverdoofd moet het dier een kwartiertje doodbloedend stuiptrekken. Mooi man, islam! zo mooi! zoo mooi! whahahahahah..

vies moslimmannetje.. met je leugenachtige verhalen over de humanistische islam.

wij hebben honderden culturen vredig opgenomen in ons smurfendorp. Alles wat je nodig had was 'vrede' en een handvol respect voor nederland. Maar dat konden de moslims niet opbrengen. Jullie hebben ons vertrouwen geschaad.

de islam is niet langer welkom in nederland. We zien jullie nu als de pest, een kanker, die ons land aan het opslokken is, terwijl wij daartegen niets mogen ondernemen.

als de islam tot geweld mag oproepen, dan sta je mij toch wel toe de islam uit mijn land te wensen? dank u.

sharia in nederland? over my dead body

brullioo | 24-10-06 | 12:37

deryaaakumcu 24-10-06 @ 12:16

Welkom!
Alle volkeren die voor wie dierlijke voedingsmiddelen het belangrijkst waren hebben een of andere manier van vasten in hun cultuur opgenomen. Dit omdat dierlijke voedingsmiddelen nogal wat schadelijke bijwerkingen hebben (cholesterol bijv.) waarvan de effecten door het vasten worden tegengegaan.
Zo ook met volkeren die in de woestijn leefden van voornamelijk schapen- en geitevlees en -melk.
Deze mensen in de prehistorie waren niet achterlijk en hebben dat geconstateerd. Om mensen te dwingen dit gezondheidsprobleem te laten voorkomen is er een religieuze regel van gemaakt.
Allemaal niets mis mee. Alleen is het jammer dat een religieuze regel bijna niet meer af te schaffen. Ook de christenen hebben hiermee geworsteld en Petrus had er een zogenaamde boodschap van God voor nodig om zijn kameraden er van te overtuigen dat diverse religieuze regels afgeschaft konden worden omdat ze niet functioneel meer waren. Misschien ken je dat verhaal van dat laken dat uit de hemel drie keer neerdaalde, waarop allerlei haram voedsel lag wel. lees het anders een keer na, het staat in het bijbelboek Handelingen 10. (Ik probeer geen zieltjes te winnen hoor, ik ben zelf atheïst).
Gelukkig is het het Christendom gelukt om allerlei overbodige ballast over boord te gooien (besnijdenis, ook alleen functioneel als er geen water voldoende is, maar in Europa hebben we water zat bijv.)
Zo is het ook met het vasten. Omdat ons voornaamste voedsel nu bestaat uit koolhydraten is vasten een overbodige ballast geworden.
Van mij mag iedereen natuurlijk vasten zoveel hij/zij wil, maar ik hoop dat bovenstaand schrijfsel van mij de zaken enigszins relativeert.

duimdrop | 24-10-06 | 12:32

@Maximus
Af geven op de eigen historie is zo heerlijk politiek correct en links-verantwoord. Groen links kreeg zowat een collectieve rolberoerte na balkenendes totaal terechte uitspraken over de VOC. Natuurlijk heeft onze geschiedenis zwarte pagina's, net zoals die van duitsland, frankrijk, belgie, spanje, portugal, arabie, china, en zo ongeveer elk ander land ter wereld. Zaken in zijn perspectief plaatsen lijkt me dus terecht. Zwarte pagina's te pas en te onpas gebruiken om maar vooral aan te geven dat wij zelf nergens kritiek op mogen hebben is onzin. Leer van het verleden, maar leef in het heden!

Klaboesterbeer | 24-10-06 | 12:24

@kaan
'superieur'
als jij mocht kiezen tussen een vredige samenleving, of een samenleving waar geweld normaal is, welke vind jij dan 'superieur'? inderdaad. Ik vind de gewelddadige islam inferieur en niet in staat tot het samen leven met lieden die wel snappen wat 'vredig' betekent.

brullioo | 24-10-06 | 12:22

Klaboesterbeer 24-10-06 @ 09:44
Ik denk niet dat veel moslims in Nederland zich kunnen vinden in het geweld van radicale warhoofden. Ik ben het met je eens dat een sterker tegengeluid nodig is. Helaas schieten nogal wat geloofsgenoten in een kramp als Islam onderwerp van discussie is. Een stereotype reactie is bijvoorbeeld dat een Moh. B. geen echte Moslim is. Deze houding begrijp ik wel (veel moslims voelen zich belaagd) maar is niet goed te praten. Ik denk inderdaad dat Nederlandse moslims gedwongen zijn tot herwaardering van het geloof en de plaats van het geloof in de samenleving.

Klaboesterbeer 24-10-06 @ 10:11
Islam betekent overgave (aan god). Het betekent onder andere dat niet de mens het ijkpunt is van moreel handelen, maar god. Voor mij persoonlijk leidt overgave tot vrede met mijzelf en de wereld.

brullioo 24-10-06 @ 09:44
Niet je methoden, maar je wijze van redeneren verschilt niet veel van die van radicale Islamisten. Voor jou bestaat er maar een echte Islam, en dat is de Islam van Al Qaida en andere terroristen/radicalen. Deze laatsten zullen dat volmondig met je eens zijn. Het bestaansrecht van moslims zoals ik wordt ontkend. Islamisten zullen zeggen dat ik eigenlijk afvallig ben, misschien ben ik voor jou een wolf in schaapskleren?

Islam is er in vele vormen. Wat ons Moslims bindt is het geloof in één God, en dat zijn boodschapper Mohammed is. Wij geloven in de Koran als Gods woord en aanvaarden wij de vijf grote plichten die ons zijn opgelegd. Verder bestaat er een grote verscheidenheid. Mijn Islam, de Islam die mij dierbaar is, is een Islam van vrede en gerechtigheid. Ik ben tegen geweld en tegen onderdrukking. Ik geloof in de democratie en de rechtstaat. Helaas denken radicale Islamisten hier heel anders over. Zij presenteren hun opvattingen als dé Islam en halen uit naar andersdenkende geloofsgenoten. Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik eerder een doelwit ben voor Islamistische radicalen dan jullie.

duimdrop 24-10-06 @ 10:44
Je verwijt me dat ik niet inhoudelijk inga op je posting. Ik heb al eerder uitgelegd dat dit weinig zin heeft. Je vragen zijn verre van redelijk omdat je terminologie ('jullie') verraadt dat ik mij zou moeten scharen achter alles wat in naam van de Islam gebeurt. En daar pas ik voor: ook ik heb grote kritiek op veel wat onder de vlag van onze godsdienst plaatsvindt. Ik verwacht niet dat je een andere kant op kijkt, maar wel dat je je realiseert dat Moslims hun geloof op vele manieren kunnen beleven en zich niet automatisch scharen achter radicale heethoofden.

Mas Rob | 24-10-06 | 12:18

Jullie zijn uniek en verheven boven de rest van de menselijke beschaving.
.
Kaan78 24-10-06 @ 12:09
.
Het kan moeilijk ontkent worden dat op het gebied van beeldende kunst, architectuur, muziek, compassie, humaniteit en wetenschap de Westerse beschaving verder is ontwikkeld dan andere beschavingen.
Nu kun je drie dingen doen Kaan:
1. Je kan jaloers en vol wrok en haat gaan zitten mokken op het gegeven feit (Dat doen de mohammedanen).
2. Je kan het goede van de Westerse beschaving imiteren met behoud van de eigen identiteit (dat doen de Japanners, Zuid-Koreanen en nu ook de Chinezen)
3. Je kan meedoen met die beschaving door hier een bestaan op te bouwen en te zorgen dat je voor de maatschappij en je medemensen iets betekent.
.
Aan jou de keuze.

duimdrop | 24-10-06 | 12:18

ik zit pas een uurtje op deze site en alleen maar negatieve dingen over moslims

ten eerste... mensen met gezondheidsproblemen hoeven niet te vasten!
ten tweede.. volgens de bijbel moeten christenen ook vasten??? uuhm...
ten derde.. ik ben zelf 2 kilo afgevallen met ramadan!

onderzoek maar fftjes waarom we vasten... dan zullen jullie begrijpen dat er meer goeie kanten zijn aan het vasten.

voortaan geen bullshit plaatsen voordat je er egt iets over weet.
allemaal gel*l wat er hier staat. probeer islam maar klein te krijgen..
maar ff onder jullie aandacht brengen: vergeet niet dat islam het snelst groeiende geloof is!!

en verder... bla bla bla

deryaaakumcu | 24-10-06 | 12:16

@kaan
aisha was 6 toen ze met de profeet moest huwen, en negen toen ze dat huwelijk consumeerden, lees: neuken. Je kan niet elke keer dat ik in jullie heilige teksten aanwijzingen vind dat de profeet een misdadiger was zeggen: 'jaaa, maar DIE hadith is 'weak', dus DIE telt niet.', want dat is NET even wat te makkelijk, nietwaar? aisha ZELF zegt dat ze 6/9 was. Een of andere baardman maakt daar een paar decennia later 14-16 van.

waarom huwde hij aisha? om het geloof te verspreiden? maar aisha was de dochter van een van zijn trouwste eerste volgelingen (waS! die was juist een beetje boos en verbaasd dat de profeet zijn kleine meid wilde neuken. Maar jah, je doet, wat de profeet zegt, anders gaat je hoofd eraf, dus gaf ie de hand van het meisje aan de kinderneuker.

mag ik daar een cartoon van maken? of zal ik dan bedreigt worden door jou vredige geloofsgenoten?

de lijst gaat maar door: de danseresjes, de kop afgesneden, omdat ze iets lelijks over de profeet hadden gezegd, schatbewaarders doodgemarteld om het geld, hele dorpen met bedrog de keel doorgesneden, mensen die anderen vermoorden weer vrijspreken - als ze de profeet hadden beledigt mocht je de beledigende partij van de profeet gewoon een kopje kleiner maken. Het gaat maar door en door en door. De weduwe. Zo aardig van de profeet, dat hij met haar huwde heh? alleen- hij had net haar man, haar hele dorp uitgemoord! wat is dat voor een profeet!

nee, je kan niet verhullen dat de profeet een ziek man was. De koran roept ook wel degelijk op tot geweld, en moslims all over da world plegen dat geweld ook. Maar dan kom jij, om ons te vertellen dat het allemaal niet waar is, en dat de islam eigenlijk heel vredig is.

whwhhahahahahahahahaha

brullioo | 24-10-06 | 12:12

Kapoerewiet
Ik zie dat je me voor was. Het kan niet duidelijk genoeg gezegd worden. Dank!

duimdrop | 24-10-06 | 12:11

Bush als opperkruisridder brengt wel democratie en vrede wil je zeggen

Kaan78 | 24-10-06 | 12:11

Oosterse humanisme is veel ouder
Kijk maar naar Mevlana.
Of Yunus Emre.
Dat jullie daar geen kaas van hebben gegeten, wil nog niet zeggen dat er geen humanisme bestaat binnen de islam leer.

Veel later ongeveer 150 jaar geleden heeft de Turkse overheid al afstand genomen van de "scherpe" kantjes. Maar dat kennen jullie natuurlijk ook niet. Jullie zijn uniek en verheven boven de rest van de menselijke beschaving.

Kaan78 | 24-10-06 | 12:09

Ik dacht toch te menen dat wij de grootste slavenhandelaren zijn??? en ga maar door en door en door ......... jij bent eng heel eng ,laat je behandelen.

Maximus 24-10-06 @ 11:46

Nou Maximus ga dan eens door?
Maar ga eerst je geschiedenisboekjes eens onder het stof vandaan halen, want het is je reinste flauwe kul dat Nederlanders de GROOTSTE slavenhandelaren waren.
Wie het wel wel waren? De arabieren die al 1000 jaar voor de Europeanen Afrika leegroofden (en dat in het geniep nog doen) en de stamhoofden van de Afrikanen zelf die hun koopwaar maar wat graag aan kwamen leveren bij de handelsposten aan de kust.
Maar hoor ik "links" niet altijd zeggen dat wij het de Duitswers van nu niet kwalijk mogen nemen wat hun vaders 60 jaar geleden hebben uitgevreten (en terecht)? Wat is het dan voor flauwe kul om ons kwalijk te nemen iets wat onze Oudbedovergrootvaders 400 jaar geleden zouden hebben gedaan?
Je argument is wel heel erg zwak, vind je zelf ook niet een beetje?
.
En inderdaad, ik ben opgegroeid in de jaren 50 en Nederland was toen inderdaad (vergeleken met nu) een smurfendorp. Ik heb mijn jeugd doorgebracht in de Afrikaanderwijk van Rotterdam-Zuid. Nu berucht. Maar als kind heb ik nooit gehoord van berovingen, verkrachtingen, moord en doodslag. Ik heb altijd zonder bang te zijn buiten kunnen spelen en van al de zaken die voor de jeugd van nu heel gewoon zijn: fietsen jatten, spullen (mp3 spoelers waren er nog niet, maar we hadden wel een voetbal, knikkers enz.) afpikken, groepsgewijs geweld geweld plegen en ga zo maar door; van al die zaken had ik in mijn heerlijk onschuldige jeugd geen flauw benul.
En met de komst van niet Europese buitenlanders is dat inderdaad veranderd. En als je het niet zien WILT, nou ja dan zijn we natuurlijk uitgepraat. Klamp je dan maar wanhopig vast aan je oude ideeën en wees gelukkig. De samenleving heeft echter niets aan dat struisvogelgedrag, wees je daar wel van bewust.

duimdrop | 24-10-06 | 12:08

@Kaan78
'ook de bijbel is vol geweld'
het oudste nonargument op aarde

wel eens een zelfmoordnon gezien? Wij hebben geleerd van het geweld van de gristenen. Dat geweld niet ok is. Dat wij oproepen tot geweld niet moeten toestaan. Ook 'wij waren vroeger ook niet best' is een non-argument. Wij hoeven niets te doen aan het bloederige moslimgeloof, omdat wij vroeger slavenhandelden? yeah right. Dat noemen wij een smet op ons blazoen.

moslims zijn niet in staat tot vreedzaam samenleven. Omdat de koran oproept tot geweld. Daarom moeten wij de islam uit onze samenleving weren.

@Maximus
'soort smurfendorp ofzo'
nee, elke groep kent zijn gekken. Maar wij hadden hier wel een open, vreedzame cultuur. De koninging kon gewoon tussen het volk handjes geven. Iedereen mocht zeggen wat hij goeddunkte, zonder voor zijn leven te hoeven vrezen. Dat noem ik vrijheid. Dat is voorbij sinds theo. Snap jij dat?

'jij bent heel eng' omdat ik oproep alle moslims het land uit te zetten. Toch is dat nog heel wat vreedzamer als wat de islam met ons land van plan is.

noem mij maar gek. Als ik gek ben, en ongelijk heb, dan is alles toch ok? maar als ik toch gelijk mocht blijken te krijgen, weet dan dat je gewaarschuwd was - en niets deed.

dat je de vijand hielp voet aan de grond te krijgen in ons land. De je de islam helpt hun gewelddadige geloof te verspreiden.

zolang de koran straffeloos mag oproepen tot geweld mag ik oproepen tot het uit ons land flikkeren van alle aanhangers van een dergelijk gewelddadig geloof.

afgesproken?

DE KEIZER HEEFT GEEN KLEREN AAN. DE ISLAM IS GEEN VREDE!

brullioo | 24-10-06 | 12:05

Ik volg idd de profeet. Wat betreft kinderneuken.
Dat is beschreven in een soort verklaring dat ook nog eens "onbetrouwbaar" is.

Dus niet in de koran zelf.
De profeet had heel veel vrouwen van ieder stam / gemeenschap om de religie te kunnen verspreiden. Het trouwen met Aisha was ook om die reden.

Er is nogal uitduidelijkheid hoe oud Aisha was toen ze trouwde. De leeftijden varieren idd vanaf 9 jaar tot veel ouder 17 etc..

Ervan uitgaande dat de profeet de regels zou volgen moest Aisha al puber zijn en had de profeet de toestemming van haar ouders moeten krijgen. En nog een aantal regeltjes. Dit was dan ook een wettige huwelijk.
Tegenwoordig kan je natuurlijk het e.e.a. vinden over de huwbare leeftijd, stenigen, zweepslagen etc... etc...
Voor die tijd was het een wettige huwelijk.

Wat vind je tegenwoordig van Priesters die jonge knaapjes palen en daar nog mee weg komen ook? Zelfs de paus ( Als plaatsvervangend god) is hierbij betrokken? Blijkbaar zie je alleen de dingen die je GRAAG wilt zien. En zijn je ogen voor de rest blind.

Kaan78 | 24-10-06 | 12:03

@Maximus

Op Wikipedia kan je een leuke passage vinden over de islam en de slavernij:

"De Arabische slavenhandel was echter van een omvang die absoluut niet onderdeed voor de Europese. Zij begon al ongeveer 1000 jaar voor de Europese in de koloniale tijd, en eindigde pas meer dan een eeuw later. De profeet Mohammed was zelf een actief slavenhandelaar en maakte bij overwinningen op andere stammen de vrouwen en kinderen van de vermoorde strijders buit en tot slaaf en verdeelde deze onder zijn krijgers, zoals bij de Slag bij Khaybar. Hij keurde ook het houden van slaven in de Koran goed. Uiteindelijk werd de slavernij onder hevige politieke druk van de westerse wereld in de laatste Arabische gebieden in 1980 afgeschaft. Men schat dat de Arabieren zo'n 11 miljoen slaven uit Afrika haalden, hetgeen ongeveer gelijk is aan het aantal slaven dat door Europese landen vanuit Afrika naar hun Amerikaanse koloniën werd gebracht."

Zo, nu jij weer.

kapoerewiet | 24-10-06 | 12:00

je hoeft geen raketgeleerde te zijn om de (vertaalde, duh!) koran te lezen en de geweldsoproepen daarin te begrijpen die de moslimaanslagplegers tot hun daden hebben gebracht.

elke groep heeft zijn gekken, de islam is het enige geloof dat gekken KWEEKT.

heb je mijn parabel met het bosje bloemen gelezen? de islam is als een bosje bloemen, mooie bloemen (vredige moslims) met daartussen een handgranaat (moslims die doen wat de koran ze opdraagt: geweld plegen en ons haten).

wij kunnen de handgranaat niet uit het bosje bloemen halen. Dan kun je nog zo lang blijven wijzen op de schoonheid van de geweldloze bloemen, maar wij hebben liever geen handgranaten in huis. Snap je?

de enige manier om de handgranaten (lees: plofkippen) uit ons land te weren is het hele badje leeggooien. Daarmee smijten we ook de 'mooie bloemen' (lees; vredige islamieten) ons land uit.

maar alles is beter dan ons land willens en wetens blootstellen aan een facistisch kankergeloof dat niet alleen oproept tot geweld, maar dat ook hanteert...

geweld is afkeurenswaardig. Keur daarom de islam af: 'Not ok'. Zet aan tot geweld. Moet verboden worden.

zolang er moslims zijn die geweld plegen in naam van allah, moeten wij de aanhangers van allah uit ons land weren.

islamfobies, eigenlijk heel logisch...

brullioo | 24-10-06 | 11:58

@Maximus 24-10-06 @ 11:46

Nederlanders waren (samen met de portugezen) alleen in de 17e eeuw de grootste slavenhandelaars, (NL had in 3 eeuwen tijd slechts 5% van de transatlantische handel) maar zeker niet de uitvinders van de slavernij - dat waren de Afrikanen zelf. De Arabieren na Mohammed's dood konden er ook wat van.
"En ga maar door en door" ... geen argumenten genoeg om je bewerinkjes te staven? Eerst leren, dan brullen, a.u.b.

kapoerewiet | 24-10-06 | 11:56

Kaan78 24-10-06 @ 11:40

Vrijwel alle Christenen hebben allang en openlijk afstand genomen van die passages in de bijbel.
Heb je wel eens gehoord van het Humanisme? Van de Verlichting?
Juist het pertinent weigeren om kennis te nemen van de achtergronden van de Westerse beschaving zal datgene waar jij van droomt voorkomen.

Mensen die stemmen horen, moeten psychiatrische hulp krijgen en als je zegt dat het daaraan schort in Nederland kan ik het alleen maar met je eens zijn. Maar waarom ga je dan geen psychologie studeren zodat jij deze mensen kan helpen?
Probeer iets te betekenen voor de samenleving waarin je woont en probeer iets te betekenen voor de mensen om je heen.
Als je gelukkig wilt zijn is dat de manier van leven en niet het dommige gebrul van je vriendjes op straat, die er ook wel achter zullen komen maar waarschijnlijk als het te laat is.

duimdrop | 24-10-06 | 11:52

@ Kaan78

Ja kaan, hetzelfde argument voor de 1000e keer. Hetzelfde antwoord dan maar weer. De bijbel wordt niet meer helemaal letterlijk genomen, daar was een beschavingsproces van 2000 voor nodig.

De koran moet nog steeds zeer letterlijk geintepreteerd worden. Afwijken van de letterlijke teksten is absoluut niet toegestaan. Dit verklaart ook islamitisch geweld.

Zodra SGP'ers massaal met bomgordels gaan rondlopen en zich op andere manieren gaan misdragen zich daarbij baserend op de bijbel, zal ik de eerste zijn om de bijbel ter discussie te stellen. Is niet meer dan normaal om dat dan ook met de koran te doen.

Klaboesterbeer | 24-10-06 | 11:49

@kaan

Het fijne is dat de westerse beschaving sinds de verlichting heeft geleerd die passages uit de bijbel (voornamelijk OT) heeft leren relativeren.
Ik kan niets met het argument 'ja maar pietje doet het ook'. En natuurlijk zijn er niet 'Heel Veel' gekken die stemmen horen van God om hun moeder te vermoorden. Dat zijn randverschijnselen, die hier bovendien bestraft worden. Er zijn wel hele volkstammen die met instemming van de plaatselijke wetten vrouwen onderdrukken, aan de ketting leggen, verminken en monddood maken uit naam van de islam. Jouw cultuurrelativisme faciliteert dat.

kapoerewiet | 24-10-06 | 11:48

@Bruillio
Jij neemt je missie wel erg serieus als ik dat zo lees is het eng heeeel eng allemaal wat jij schrijft .Wat is het verschil tussen jou en een extreem moslim ???? o ja jij debateert alleen lees je zelf een keer terug ,ik citeer: ons voorheen vrije en geweldloze landje.......... dus voordat de Islam hier kwam was hier een soort smurfendorp waarin iedereen in harmonie met elkaar leefde??? Ik dacht toch te menen dat wij de grootste slavenhandelaren zijn??? en ga maar door en door en door ......... jij bent eng heel eng ,laat je behandelen.

Maximus | 24-10-06 | 11:46

Triest dat die Belgische mevrouw zich meteen haast om te verklaren dat ze respect heeft voor de islam. De angst zit er goed in, blijkt maar weer. Treurig hoor, dat moslims genoegen nemen met respect dat uit angst voortkomt.
Net het boek van Ayaan gelezen. Dat zet werkelijk een dikke streep door al het cultuurrelativisme. Shocking.

kapoerewiet | 24-10-06 | 11:42

Ook de bijbel is vol met geweld:
home.tiscali.nl/ti112509/geweld.htm

Er zijn heel veel gekken die verklaren dat ze stemmen hebben gehoord van God om bijvoorbeeld hun moeder te vermoorden. Deze mensen komen uit de Christelijke leer. Moeten we nu alle christenen als geesteszieke mensen beschouwen? Is er wel ruimte voor dit soort extremisten en hun aanhang?

Kaan78 | 24-10-06 | 11:40

@Kaan78
'Islam in Nederland is een feit'
stel je voor dat wij ten tijde van de bezetting zouden zeggen: 'ach, het facisme is nu eenmaal een feit'

'Net als andere stromingen moeten jullie er maar even aan wennen.'
geen enkele andere stroming roept op tot geweld, of hanteert dat, behalve jou geloof. Daar wennen wij nooit aan. Gek heh.. misschien moet jij maar wennen aan het idee dat alle moslims op een dag op de tsjoeke tsjoeke naar takkie takkie land terug gezet worden.

jij vind dat wij totaal niets mogen ondernemen aan het geweld, dat wij er maar aan moeten wennen.

je reageert niet op mijn aantijgingen die ik maak jegens de islam, omdat je weet dat ik gelijk heb.

kaan, staan er oproepen tot geweld in de koran? zullen er, zolang je de koran als woord van god vereert, daardoor slachtoffers vallen? wat doe jij tegen het geweld van je geloofsgenoten? niets heh? maar als iemand daartegen protesteert, dan sta jij vooraan heh? om ze te verdedigen. Hoe halen wij het in ons hoofd om de islam als geheel als kwaadaardig te bestempelen? nou, waarde kaan, dat komt, door de daden van de islamieten, en de oproepen tot geweld in de koran. Ook het leven van de profeet doet het ergste vermoeden heh?

waarom volg jij een kindneuker? een rover? Wist jij dat er vertalingen van de koran bestaan, en dat wij die gewoon kunnen lezen, dus kom niet aan met je islam is vrede gewauwel, wil je? we weten EXACT wat de islam hier komt doen: ons overnemen. Dat pikken wij niet. Ga jij lekker in je thuisland je 'gebied' verdedigen, dan doe ik dat hier.

voel jij je nederlander, kaan? of moslim? wist jij dat de profeet een kind van negen neukte? waarom volg je zo'n klootzak? denk je echt dat god praat door de mond van een moordenaar? besef jij, dat door je moslim te noemen, jij je distansieert van alle verworven vrijheden die wij hier hebben moeten bevechten?

jij noemt je moslim. Schaam je je niet voor de daden van je geloofsgenoten? o, je hebt overal wel gekken? maar er is maar EEN gek geloof, wat de gekken HELPT met hun geweld: de islam. Want geweld plegen in naam van god, dat is het hoogste wat een moslim kan presteren.

ik pis op U en Uw geloof. Ik braak van de koran, en zou de profeet terstond in de bek schijten zodra ie probeert iets te zeggen.

flikker toch op met je verkankerde gewelddadige geloofsgenoten, moslimmannetje.

'ik redeneer even als jullie'
wij, nederlanders, mogen oproepen tot het uitroeien van alle moslims, omdat de koran dat ook doet tov ongelovigen, nietwaar?
wij, nederlanders, mogen de moslims terugslaan met alles wat ze ons aandoen, nietwaar? oog om oog, tand om tand, koeje van eigen deeg. Dus als er een moslimbom ploft in nederland, moet je niet raar staan te kijken als er hier en daar een rookpluimpje uit een moskee opstijgt. Dat heet 'koekje van eigen deeg', en als de dode moslims op de grond liggen, mag je ons, nederlanders, natuurlijk niet over een kam scheren.

geef mij een goede reden, waarom wij de misdadige islam in ons land zouden moeten tolerenen... 'omdat er ook goede tussenzitten'?

er zitten significant meer geweldplegers bij de islam, omdat onze cultuur oproept tot geweldloosheid, tot vrijheid van meningsuiting, zonder dat wij elkaar daarna het hoofd inslaan. De islam is echter nog niet zover..

nog 50 jaar, dan zijn we totaal verkankert door de islam. Dan is er geen aboriginal meer over in de grote steden, dan hebben jullie ons land de facto verovert met geweld.

maar daar mag ik NIETS tegen ondernemen, he, kaan? moslimmannetje van me? ga toch lekker bidden, of bladeren in de koran. Wat is de islam toch goed heh? en zo geweldloos heh? en in de koran staat ook niets kwaads, en de profeet was juist heel puur heh? tuurlijk jongen.

als ik je tegen kom spuug ik in je gezicht.

je hebt 2 soorten moslims: zij, die het geweld plegen, en diegenen, zoals jij, die dat proberen te verbloemen...

'Laat de politie zijn werk maar doen. '
en iedere aanhanger van het gewelddadige kut geloof genaamd islam uit ons land verwijderen, zoals de wet verlangt.

joh, ik mag niet oproepen tot geweld? de islam ook niet heh.. verbieden dus.. als de islam niet verboden word, dan mag je kennelijk WEL oproepen tot geweld. In dat geval roep ik op alle moslims de strot door te snijden. Ik mag dat, want de koran mag dat ook. Snap jij niet dat wij geweld niet toestaan?

dat jou geloof daartoe oproept? dat jij met je geloofsgenoten een bedreiging bent voor het voortbestaan van ons voorheen vrije en geweldloze landje?

gekken heb je overal, maar alleen de islam KWEEKT gekken...

brullioo | 24-10-06 | 11:33

Kaan78 24-10-06 @ 11:07

Als je dat zo graag wil, zou ik maar eens beginnen met mijn handen uit mijn mouwen te steken en iets te gaan presteren. Maar als ik zo om me heen kijk dan geef ik je toch weinig hoop, want jullie manifesteren je hier met dezelfde mentaliteit als jullie soortgenoten die in de zandbak achtergebleven zijn: beetje ouwehoeren, hier en daar wat etteren, jullie zusjes (die het trouwens veel beter doen dan jullie, en die over een poosje jullie ver voorbij gestreefd zullen zijn) terroriseren, op school amok maken enz.
Maar iets productiefs komt er niet uit.
Nee joh, jullie zijn net zulke hopeloze gevallen als jullie voorouders die al 1000 jaar stil staan.
Op de uitzonderingen na natuurlijk en die zullen gewoon integreren (zoals mijn vrouw).
De geschiedenis leert dat de Grieks-Romeinse beschaving alle inwijkelingen absorbeert. Denk maar aan de germaanse volken die het Pax Romanorum overstroomden, of de Slaven, Vikingen en Magyaren en zelfs de Hunnen uit de tijd van de Grote Volksverhuizingen.
Laat je handen eens wapperen man!

duimdrop | 24-10-06 | 11:28

@Maximus
gelukkig zijn er vertalingen van de koran, en kunnen wij aan de daden van de aanslagplegers zien dat ik er niet ver naast zit met mijn interpretatie.

De islam roept op tot geweld. Is dat zo? staan wij dat toe?

vroeger had je de priesters die ons vertelde wat er in de bijbel stond, omdat niemand latijn kende. Nu heb je de imam die ons verteld dat de islam vrede is, terwijl zijn geloofsgenoten aanslagen plegen in naam van allah. Dat kunnen jij en ik gelukkig nalezen, want er zijn vertalingen. Je kan een boel zeuren over details, maar de grote lijn van de koran is: 'vermoord alle ongelovigen'.

lees zelf dan! of mogen wij de oproepen tot geweld niet interpreteren als just that: oproepen tot geweld. waarom vermoorde mohammed B theo? zal ik de sura quoten waarom die dat deed? omdat je de profeet niet mag beledigen? dat levert de doodstraf op. Ook heb ik WEKENLANG met imams gepraat, toen ik nog meende dat alle geloven in weze goed moesten zijn. Ik kwam van een koude kermis thuis...

jij gelooft dat de islam vredig is, omdat ... tja, ze je dat vertellen heh?

en dan geloof jij dat heh?

maar barst jouw wereldbeeld niet als er weer iemand vermoord word in zijn naam? en snap jij dat wij Zijn Naam bespotten, en al Zijn volgelingen kwaad aankijken, elke keer als weer iemand DOET wat de koran ZEGT dat ze moeten doen: ongelovigen vermoorden/vernederen/bedreigen?

jij kan dat nalezen in de koran, maar dat doe je niet, omdat je de imams gelooft die zeggen dat dat heeeel moeilijk is, arabies. En diezelfde imams zeggen jou dat de islam vrede is. Daar hoef jij je niet druk over te maken dus! want als ze het zelf zeggen, dan geloof jij dat, zonder het even te checken.

joh, je hoeft geen raketgeleerde te zijn om de oproepen tot geweld in de koran te zien. Gelukkig zijn er vertalingen van de koran. Ik heb 2 versies in het engels, en een in het nederlands. Ik heb ze gelezen. Het was niet best, wat erin stond. Alleen met veel fantasie kan je het 'vredig' noemen.

ook las ik een stapel hadiths. Vooral die, die de misdaden van de profeet beschrijven. Zijn moordpartijen, gebroken beloftes, zijn kindsletje, zijn slavenhandel.

als je wilt weten hoe de islam is, kijk dan naar het gedrag van zijn volgelingen. Tien keer crimineler. Veertig procent haat ons openlijk, tien procent is bereid geweld te hanteren als de profeet belachelijk word gemaakt.

nu vraag ik jou. Moeten wij, omdat er schijnbaar ook 50 procent 'vredelievende' moslims zijn (of ZEGGEN te zijn, sociaal wenselijk antwoord geven heet dat), de haatdragende geweldplegers ook verwelkomen? nee heh..

de enige manier om de haat en het geweld van de islam uit ons land te branden, is om ze: eruit te trappen.

ik mag niets zeggen over de oproepen tot geweld in de koran, omdat ik niets vanaf weet heh?

maar ik weet wel wat de oorzaak is van alle moslimaanslagen: de koran.

lees het zelf dan, of ben je daar niet slim genoeg voor. Trek je eigen conclusies. Lees de koran, en vraag je dan af, of je de oproepen tot geweld in ons land wil tolereren.

kijk naar de slachtoffers van de islam, en besef, dat zolang de koran mag oproepen tot geweld, er nieuwe slachtoffers zullen blijven vallen. En bedenk dan een oplossing. Ik weet er eentje: verbied de islam.

brullioo | 24-10-06 | 11:17

@ Maximus

Je verhaal over het intepreteren van de koran is grote dikke ONZIN. Je praat gewoon PEOP! Ja natuurlijk zijn er koran studies die er jaren over doen om alle (vaak zelf bedachte) diepere lagen eruit te halen, net zo als er bijbelstudies zijn die daar jaren over doen. Maar dat betekent niet dat je niet op het internet over de koran gedeeltelijk of geheel in vertaling kunt lezen. En Ok, vertalingen mogen eigenlijk niet want die schaden meteen al de oorspronkelijke tekst en arabisch laat zich moeilijk vertalen.

Maar, het is onzin te beweren dat wij als leken geen kennis zouden kunnen opdoen van de Koran. Sterker nog, iedereen zou dat juist meer moeten doen. Lees gewoon wat willekeurige stukken van internet of koop een vertaling. Kun je gewoon lezen, is niets moeilijks aan. En natuurlijk kun je dan jaren gaan filosoferen over hoe die eindeloze oproepen tot moord en doodslag geintepreteerd moeten worden, maar uiteindelijk kun je ze gewoon lezen zoals het er staat. Net als de moslims zelf doen, namelijk letterlijk. Is niks moeilijks aan.

Klaboesterbeer | 24-10-06 | 11:14

Ja Brullioo...

Alle autochtone Nederlanders zijn milieu bewakende terroristen.
Ik heb Pim toch niet vermoord omdat hij slechte plannen had m.b.t.. het milieu?
Autochtone Nederlanders wel.
***Alle argumenten die jij hebt over de Islam en waarom dat verkeerd is, wil ik bij deze speciaal voor jou een keer toepassen op de autochtone Nederlandse bevolking*** Jullie zijn een gevaar voor meningsuiting en democratie.
Waarom ik dit wel mag zeggen. Wij hebben Pim niet vermoord!

Ik kan ook wel redenen verzinnen waarom wij autochtone Nederlanders moeten haten omdat ze ONZE PIM hebben vermoord.

Joh, get a live. Islam in Nederland is een feit. Net als andere stromingen moeten jullie er maar even aan wennen. Het duurt nog een jaar of 50. En dan zijn de laatste stuiptrekkingen van de autochtone bevolking gedaan.

In plaats van virtueel oorlogje te spelen, raad ik je aan je tijd en energie wat zinvoller te besteden. We hebben helaas gekken in Nederland. Moslims zijn daarop geen uitzondering. Laat de politie zijn werk maar doen. OF wil je een moslim eenheid die rechtvaardigheid komt brengen in Nederland. Door ook ondermeer "eigen gebieden" te beschermen?

Kaan78 | 24-10-06 | 11:07

@ duimdrop

Links heeft dan ook daadwerkelijk geen idee meer hoe het allemaal moet. Intellectuele armoede is een onderkent begrip in linkse kringen. Linkse intellectuelen zoeken naar nieuwe invulling van het linkse denken, maar kunnen eigenlijk niets vinden.

In discussies op GS eindig ik met linkse mensen vaak met: problemen als uit de hand gelopen verzorgingsmaatschappij en islamitisering bestaan gewoon domweg niet. Wie kan er nu tegenwoordig nog met droge ogen zeggen dat we geen integratie problemen hebben???

Ze hebben geen antwoorden voor de door hunzelf veroorzaakte problemen en zeggen dus maar gewoon dat er geen problemen zijn. Als jij vervolgens zegt dat er misschien wel wat probleempjes zijn met moslims in NL ben je opeens heeeeel dom en is de discussie ten einde.

De gedachte dat dergelijke visionaire types zich via publieke tv, politiek, media, onderwijs enz. overal hebben tussen gewurmd is genoeg om een welkdenkend mens snachts wakker te houden.

Klaboesterbeer | 24-10-06 | 11:06

@Duimdorp
Waar Bruillio mee komt zijn geen argumenten maar uit zijn eigen ervaringen en wat hij hier en daar hoort en daarmee gaat hij in zijn fantasie aan de slag zonder enige kennis van zaken.Hij heeft het over de koran ,maar wil je de koran begrijpen mag je een studie van 10 jaar gaan volgen .Er zijn maar weinig geleerden die de koran echt kunnnen uitleggen (is wat anders dan voorlezen) en opeens is daar Bruillio en hij citeert effe de koran dat is echt knap...... In het buitenland zijn wij Hollanders allemaal klompdragende wiet telende caravanrijdende pedo.s is dat zo????

Maximus | 24-10-06 | 11:05

Klaboesterbeer 24-10-06 @ 10:38

Het valt me steeds vaker op dat reaguurders van de "rechtse" kant veel vaker met argumenten komen dan de "linkse", natuurlijk diegenen uitgezonderd die niet verder komen dan "islam=achterlijk" en zo.
Linkse reaguurders komen zelden verder dan kwalificaties als dom, kaalkopjes, racist, haatzaaien, iq etc. Of ze beginnen met schuttingtaal te schermen.
Je kan het met argumenten eens zijn of niet, maar diverse rechts georienteerde reaguurders komen er tenminste mee, terwijl linksen alleen hun intellectuele en geestelijke armoede ten toon spreiden.

duimdrop | 24-10-06 | 10:53

Mas Rob 23-10-06 @ 22:43

Jammer, ik had een meer inhoudelijk antwoord verwacht. Helaas kom je niet verder dan het eeuwige geweeklaag waar jullie zo goed in zijn. Ik dacht dat ik een paar redelijke vragen aan je gesteld had, maar ik krijg er geen antwoord op.
Je doet dus zelf niet, wat je van ons wel verwacht nl. even een andere kant opkijken.
En daarmee bevestig je weer wat veel Nederlanders al weten nl. dat mohammedanen van anderen verwachten wat ze zelf niet op kunnen brengen.

duimdrop | 24-10-06 | 10:44

@ Maximus

je hebt het recht om het met iedereen oneens te zijn, maar verwijzingen naar intelligentie zijn zoooooo zwak. Kan me voorstellen dat de stijl van brullioo je niet aan staat. Maar kom dan tenminste met argumenten. En als je mij kunt uit leggen waarom hij ongelijk heeft en waarom de Islam WEL vreedzaam is en je mij echt hiervan kunt overtuigen, dan zal ik een gelukkig mens zijn en zal ik een stuk beter slapen. Maar ik vrees met grote vreze dat brullioo in grote lijnen gewoon gelijk heeft en dat bewijzen dat de Islam vreedzaam is hetzelfde zal zijn als als bewijzen dat sneeuw zwart is.

Klaboesterbeer | 24-10-06 | 10:38

@Herr. Rädelsführer
ik groette een keer de buurvrouw. De nacht erop werd op mijn raam gebonst. Door de boerman. Hij sloeg me in elkaar en trapte mij een middenvoetsbeentje kapot. Hij noemde mij haram. Het schuim stond op zijn smoel. Ik zou zijn vreten nog niet willen al had ik net 40 dagen gevast.

@Maximus
hahah! mijn iq weetikniet uit mijn hoofd. Wel bezit ik een gezond portie boerenverstand. En ik vind het echt leuk dat je mijn posts wel humor vind.
hier, kopje rooibosthee voor jou. Gaan we dalijk samen in de koran op zoek naar de oorzaak van het moslimgeweld?

brullioo | 24-10-06 | 10:37

kijk, dat 'collectief straffen' slecht is is een vooroordeel. Neem een klas. Iemand gooit een propje naar de leraar als die niet kijkt. 'wie heeft dat gedaan?' niemand. Dan maar de hele klas nablijven? dat is niet eerlijk heh.. die hebben toch niets gedaan! waarom zouden we die dan straffen?

zelfde klas. De klas VERMOORD de leraar. Wie heeft het gedaan? niemand. De klas staat als een man achter de moordenaar, en wil niet zeggen wie het gedaan heeft. Daarmee worden ze medeplichtig. De moordenaar moet een zeer erntige straf krijgen, en de medeplichtigen moeten van de school AF. omdat wij niet kunnen riskeren dat er dalijk weer iemand uit de klas opstaat om een leraar te vermoorden.

wij kunnen de islam niet riskeren. Het is een te groot risico. Elke brave gematigde islamiet die 10 kinderen krijgt en ze alle 10 de koran als woord van god voorschotelen, kweekt plofkonijnen. De islam is een lange oproep tot geweld. Moeten wij echt telkens wachten tot er eentje flipt en gaat moorden?

de islam is vrede? waarom dan dat geweld? de islam is vrede? waarom dan de geweldsoproepen in de koran? de profeet was puur? en zijn talloze misdaden dan? moeten wij wachten tot er weer iemand vermoord word door de islam, of mogen wij onpopulaire maatregelen nemen om dat te voorkomen?

de islam vermoord mensen. De daders moeten keihard gestraft worden, maar ook de oorzaak, de bron van het geweld moet worden aangepakt. De oorzaak van dat geweld heet: 'islam'

Moeten wij echt de moordenaars verwelkomen, omdat er ook mensen schijnen te zijn die de islam heel vredig interpreteren? ik zeg: jammer voor die goedgelovige sukkels, maar als je geloofsgenoten geweld plegen, moet je niet janken als je preventief uit ons land geruimt gaat worden, als jij ook tot dat geloof hoort.

denk even na. Je arm heffen mag niet, omdat je daarmee aangeeft lid te zijn van een groep die oproept tot geweld. Dat mag niet. Oproepen tot geweld. Maar de islam? die mag dat wel? Huh? wtf!

brullioo | 24-10-06 | 10:33

@Herr. Rädelsführer

Hoebedoelu en wat bedoelt u hiermee? Btw, als u het echt wilt weten, nee kheb niet bij mijn buren gegeten. Wel heb ik in het weekend 2 keer turkse pizza gegeten bij mijn zeer hoog gewaardeerde turkse bakkerij waar een vrouw zonder hoofddoekje achter de balie staat.

Klaboesterbeer | 24-10-06 | 10:32

@brullio
Je hebt het IQ van een schoenzool maar je hebt wel humor.

Maximus | 24-10-06 | 10:29

Hoeveel van jullie heeft lekker gegeten bij onze Marokkaanse buren?

Herr. Rädelsführer | 24-10-06 | 10:21

@Klaboesterbeer
ik kus uw voeten: jij begrijpt het!

brullioo | 24-10-06 | 10:19

@Shadylololol
waar pleit ik ervoor mensen te vermoorden? ik ben niet als de islam. Lees mijn posts nog eens aandachtig door. Ik stel dat een geloof, wat geweld hanteert, niet welkom is in ons land. Ik stel voor ze allemaal ons land uit te kankeren ja. Wat stel jij voor? doodknuffelen? en hoe oud ik ben doet niet ter zake. Dat soort info geef ik hier niet - omdat ik regelmatig bedreigd word, door sommige mindergematigde moslims. Die zouden van die info gebruik kunnen maken om mij de mond te snoeren. Dat gun ik ze niet, en ik ga hier ook niet zitten liegen, dus dat antwoord moet ik je verschuldigt blijven.

mag ik je vragen of je op de hoogte bent van de geweldsoproepen in de koran? vind jij dat mensen dat als woord van god mogen vereren? denk jij niet dat moslimscholen en moskeeën mensen die teksten in het hoofd pompen? lees zelf anders even, wat er in de koran staat, en dan zal je zien dat mijn oplossing: alle moslims het land uitkankeren, nogal vredig is, vergeleken bij de moslims zelf.
www.faithfreedom.org/Quran.htm

Wij mogen geen geweld gebruiken. De islam doet dat wel. Maar wij mogen ze niet over een kam scheren, of een onpopulair geluid laten horen, neen, wij moeten de gewelddadige islam de kans geven ons land totaal naar de knoppen te helpen - omdat er ook aardige tussen zitten.

ik zeg dat wij under attack zijn. De islam valt ons aan. De doden liggen als op de grond. De bedreigingen zijn overal te horen. wij moeten het geweld van de islam respecteren, anders volgt meer geweld. Dat pik ik niet.

ik stel ook niet voor om zelf aan het moorden te slaan, ik stel dat de overheid, die het geweldsmonopolie heeft, dat moet doen. Waarom mogen wij (als land) niet met gelijke munt de islam terugslaan? Moeten wij het geweld maar negeren, en de moslims (inclusief de geweldplegers) ons land binnen laten?

iedereen is welkom in nederland, behalve als je een geloof aanhangt dat oproept tot geweld. Dan kan je maar beter weer opkankeren.

als je mij dan net zo slecht vind als de islam, waarom pak je mij dan wel aan, en de islam niet? Ik heb tenminste een oplossing die werkt. Als de islam zich niet weet te gedragen, dan straf je gewoon de islam, totdat die zich wel weet te gedragen.

de islam na elke vorm van geweld zijn zin geven is een road to hell, een pad naar de sharia. Dat wensen wij, vrije mensen, niet. Dat moeten wij voorkomen. TEGEN ELKE PRIJS.

kan jij mij uitleggen waarom jij toestaat dat de islam zijn oproepen tot geweld elke vrijdag in een onverstaanbaar taaltje van de torens roept, en mij niet toestaat ons daartegen te verweren?

Ik hink op 2 gedachten: wij willen niet moorden, willen geen geweld, en daarom moeten wij de islam verbieden en uit ons land smijten. Aan de andere kant begin ik langzaamaan het idee te krijgen dat wij met gelijke munt mogen terugbetalen. Waarom zouden wij ons niet mogen verdedigen?
moeten wij weerloos toekijken hoe telkens weer een nieuwe generatie mohamenazies ons land verziekt, met de koran in de hand? en mogen wij daar niets tegen zeggen, omdat er ook aardige tussen zitten? yeah right.

ik wil een oplossing voor het moslimprobleem. En niet de gaskamers. Moslims hebben al een groot deel van de wereld verkankert. Laat ze daarheen teruggaan. Marokanen hebben toch allemaal een dubbel paspoort? laat ze lekker teruggaan dan.

een geweldloze oplossing om een gewelddadig geloof uit ons land te werken. Ik vind het wel aardig klinken... wat stel jij voor? de handen in de lucht steken, en zeggen 'ik weet het ook niet', en wachten op de volgende aanslag?

Daarom stel ik voor: de overheid moet na elke aanslag met gelijke munt terugbetalen. Dat heet: verdedigen. Of mogen wij dat ook niet meer? en moeten wij totaal verstart vriendelijk blijven doen tegen een groep die ons openlijk haat en kapot wil maken?

omdat we anders 'net zo slecht worden als de islam'? precies. De islam is slecht. Dat willen wij niet. Weg ermee.

brullioo | 24-10-06 | 10:18

@brullioo

Ik heb op mijn lelie-blanke basis-en middelbare scholen nog geleerd dat Islam vrede betekent. Vrolijke boekjes en overtuigde docenten hebben mij er jarenlang van overtuigd dat dit ook echt het geval was.

Hoe anders wordt het als je zelf eens een pagina van de koran open slaat. Alle verwijzingen naar vrede binnen de islam hebben namelijk zonder uitzondering alleen betrekking op moslims. Ongelovigen wacht slechts een bloederige dood. Pagina na pagina, quote na quote, de boodschap wordt er eindeloos ingehamerd. Ongelovigen moet afgeslacht worden!

Lange tijd heb ik niet goed begrepen waarom moslims ons zo haten en naar het leven staan. De islam is toch de religie van de vrede, zo was het mij toch uitgelegd? Maar extremisten zijn eigenlijk helemaal geen extremisten. Ze volgen de Koran gewoon letterlijk zoals elke moslims dat zou moeten doen. Eigenlijk is het veel verbazingwekkender dat er moslims zijn die wel vreedzaam zijn dan dat er een Al-Quida bestaat. De koran is namelijk ondubbelzinnig duidelijk over wat er moet gebeuren met de ongelovigen. En iets heiligers dan de koran bestaat er niet.

In het onderwijs is nogal wat mis. Recentelijk zijn er wat dingen gepubliceerd over schoolboekjes waarin rechste partijen zonder uitzonderingen worden afgeschilderd als egoisitische graaipartijen. Linkse partijen komen altijd op voor het milieu en de onderdrukten. Ook in deze propaganda ben ik dik ingestonken. Er wordt ons zoveel voor gelogen! En het ergste is dat veel mensen nooit meer los komen van de onzin die ze ooit is verteld. Nederlanders zouden meer kennis moeten nemen van de Koran. Lees het ding eens, begrijp wat er staat, begrijp wat de consequenties zijn. Nederland is nog zo eindeloos naief en onwetend.

Klaboesterbeer | 24-10-06 | 10:11

-weggejorist-

Shadylololol | 24-10-06 | 10:02

@miko
zolang de moslims ons land verkankeren is elke aanleiding om ze voor schut te zetten een goede aanleiding. De strijd tegen de gewelddadige islam gaat immer voort.

behalve seksuele voorlichting moeten kinderen ook weerbaar worden gemaakt tegen de slechte corrumperende invloed van de islam. Kinderen moeten voor hun 8e leren wat besnijdenis is, en er zelf een mening over formuleren, zodat ze niet langer het koude staal in de pik pikken. Meisjes moeten dan het verhaal van aisha horen. Zodat ze gruwelen van de islam. Ook moeten er lessen komen over de misdaden van de profeet, en de misdaden die overal in de wereld worden gepleegd in zijn naam.

als de kinderen niet kunnen lezen, probeer het dan met plaatjes.

je kan de koran niet als woord van god zien, omdat er oproepen tot geweld instaan. Leer onze kinderen dat de islam een ziek gewelddadig geloof is, vergelijkbaar met het facisme. Vraag ze de koran door te nemen, en alle geweldoproepen te onderstrepen. Maak een film over het leven van de profeet en al zijn misdaden. Laat die zien op vrijdagmiddag.

vroeger pleegde de facisten hier geweld. wij zworen: dat nooit meer! en lieten toen de moslims hun geweld plegen. Duh. Wij moeten iets doen aan het geweld van de islam. En goedpraten hoort daar niet bij...

brullioo | 24-10-06 | 09:56

@mas rob
vuur bestrijd je met vuur. Je zegt dat mijn positie een foute is, tegelijkertijd zeg je dat ik lijk op de moslims. Precies. Behalve dat ik geen mensen vermoord, en de islam wel heh..

jij vind die radicale moslims (lees: die moslims die de koran letterlijk nemen, zo'n beetje alle dus) slecht, en waarschuwt mij ervoor precies zo te worden als de moslims. Vrees niet. Ik zal nooit een mens doden, zoals de profeet wel deed, zijn koran wel toe oproept, en zijn volgelingen overal op aarde in de praktijk brengen.

maar het gekke is, je bent wel in staat de splinter in mijn oog te zien, maar je bent totaal niet in staat de dikke moordende balk in de islam te zien. stom van je.

hoe wilde jij de radicale islam aanpakken dan? de moskeeën geld geven? net doen of de profeet een aardige, vrouwvriendelijk hippie was? jij stelt voor toe te geven aan het gedreig en geweld van de islam, in de hoop dat ze dan hun geweld staken?

denk daar nog eens goed over na. En mijn ogen staan wagenwijd open. Ik kijk in de koran, en zie de geweldsoproepen. Jij kan ze ook niet missen, zoek maar in google op 'disbeliever quran'. Lees anders wat hadiths, dan leer je ook veel over de 'goede' profeet en zijn misdadige gedrag.

fight fire with fire mas rob. Als de moslims ons doden, waarom zouden wij de moslims dan niet mogen doden? omdat wij mensen niet doden? daarom mag de islam er straffeloos mee doorgaan??? wtf!

dus, ik mag niet doden, nog daartoe oproepen, maar de islam wel! duh.. dan moeten wij maar iets anders verzinnen wat WEL werkt.. massale uitzetting van geloofsgegeselden. De waarheid over de kinderneukende rovershoofdman moet gezegd worden. Het geweld van de islam ontmaskert, en de aanhangers als lid van die crminele bende ons land uitgezet.

als jij een beter idee hebt, hoor ik het graag. Maar zachte heelmeesters nodigen NOG meer moslims uit om ons land te verkankeren.

wij, aboriginals, moeten zwijgen, braaf knikken, en toekijken hoe de islam ons land verziekt met zijn geweld.

Snap je dat ik dat niet pik? dat ik simpelweg verlang van een geloof dat het niet oproept tot geweld, en als het dat wel doet, en de volgelingen plegen geweld, dan moet het hele geloof maar boeten.

De islam wil geweld, ik wil de islam uit mijn land. Oproepen tot geweld is zo middeleeuws, zo islam, nietwaar? en ik stel voor om de overheid (die totdat de moslims kwamen het monopolie hadden op geweld) keihard te laten terugslaan mocht hier nog een aanslag van de moslims komen. Als er hier een moslimbom ploft, dan moeten wij de kaaba bombarderen, of de koning van marocco omleggen, of een paar moskeeën met de grond gelijk maken.

wij pikken het geweld van de islam niet langer. Als de islam zijn geweld niet staakt, wat wil je dan dat wij doen? geld geven? ik stel voor: terugslaan. Met gelijke wapens. Dat heet 'verdeging'. maar jij zal ongetwijfeld liever ons land uitleveren aan de gewelddadige islam dan dat jij ons voorheen vrije land poogt te verdedigen... sneu... treurig.. jammerlijk... spijtig.. stom...

brullioo | 24-10-06 | 09:44

@Mas Rob

Blij te horen dat er wel islamitische organisaties zijn die zich actief keren tegen de (in mijn ogen vele) misstanden binnen de islam. Misschien zouden zij eens wat meer herrie moeten maken. Het zou veel mensen die zich momenteel zeer ernstig zorgen maken (waaronder ik) ietwat geruststellen.

Momenteel komt het op mij over als de voetbalsupporters-wereld. Ik ken wat voetbalsupporters van het type brave huisvader en burgermansen. Maar op het moment dat de spelersbus van de andere club wordt bestookt vinden ze dat stiekem toch eigenlijk wel erg grappig. En zo zal de ellende nooit worden opgelost. De radicale elementen worden namelijk niet afgestopt door het gematigde deel van de supportersschare.

Trek de parallel zelf maar eens, wordt Mohammed B wel echt keihard veroordeeld binnen de moslim gemeenschap? Hoe denken de meeste moslims echt over vrouwenrechten? Hoeveel moslims in nederland willen de Sharia invoeren? Welk percentage moslims vind de hofstadgroep en Al Quida eigenlijk wel OK, ondanks dat ze zich zelf nooit in bomgordels zullen hijsen. Onderzoeken naar de beleveniswereld van moslims in Nederland zijn zelfdzaam. Ik denk dat dit komt omdat veel mensen de resultaten niet willen weten. De onderzoeken die wel (voorzichtig) gepubliceerd worden, zoals van de AIVD zijn onrustbarend.

Kortom, er is enorme behoefte aan anti-geluid. Veroodeel als Islamitische gemeenschap in Nederland Al-Quida, veroordeel Mohammed B, en laat dat niet volgen door: Ja maar, eigenlijk is het de schuld van Bush/Amerika/Wilders/Verdonk/Joden/het zionistisch complot enz.). Als dergelijke geluiden niet komen, gaan we nog heeeeel erg veel ellende mee maken en dit land...

Klaboesterbeer | 24-10-06 | 09:44

@Mas Rob
paaseieren zoeken, een kertsboom opzetten, of een dier onverdoofd slachten, oproepen tot geweld als gebed, en martelaarsvideos voor het slapen gaan.

de rituelen uit de holbewonertijd zoals het stenigen van ongehoorzame vrouwen, het in een spookgewaad heisen van een vrouw, zodat de geyle moslimmannen er niet geyl meer van worden, de rituele doodsbedreigingen na elke tekening van de kinderneukende profeet, het zijn toch allemaal NET even iets ANDERE rituelen, vooral omdat er iemand ergens PIJN heeft, danwel DOOD word gemaakt.

mag ik in dit verband ook de besnijdenis noemen? hoe barbaars, hoe middeleeuws is het, om in de genitalien van je kind te snijden, wederom onverdooft. Middeleeuwse, barbaarse rituelen.

o, wij zoeken chocolade eieren. Erg heh... stom middeleeuws ritueel.

wij hebben ook carnaval, weer zo'n stom ritueel. Vallen nooit doden bij. We maken alleen maar grapjes. Maar niet over de islam, want dan worden we vermoord. Dat is namelijk een van die middeleeuwse rituelen waar de islam nog aan doet: mensen vermoorden die niet meedoen.

ik weet nog een groep die in staat was mensen te vermoorden die niet meededen. De facisten.

de islam is als een boeketje bloemen (de gematigde moslims) met daarin een handgranaat (de moslims die de koran letterlijk nemen). Je kan nog zo vaak wijzen op hoe mooi de bloemen zijn, ik zal altijd wijzen op de handgranaat die wij met het boeketje ook in huis nemen.

misschien kunnen wij, hoe mooi het boeket er ook uitziet, het beter het raam uitflikkeren.

de islam zal altijd gewelddadig blijven, omdat de koran daartoe oproept, en de profeet zelf ook wel van een slacht-roof-neuk partij hield. Islamieten die geweld plegen, doen dat in opdracht van de islam.

de vraag is, willen wij dat in ons land hebben. Nee. kunnen wij de slechte van de goede moslims scheiden? nee. Elke moslim die in de koran staart kan tot geweld komen. Wat helpt? de koran verbieden. De islam verbieden. We kunnen niet toestaan dat de islam straffeloos mag oproepen tot geweld.

zolang er nog moslims zijn die 'allah akbar' mensen naar het leven staan, moet je niet aankomen met 'de islam is vrede hoor' of 'niet allemaal'.

fijn, dat er ook mooie bloemen tussenzitten. Maar wij willen de handgranaat niet die eraan vast zit met een dik dik touw... wij smijten liever de goede moslims samen met de geweldplegers ons land uit, dan dat wij toestaan de geweldplegers hun zieke moslimse gang te gaan, omdat er ook wel eens een goeie tussen zit..

de islam roept op tot geweld. Waarom staan wij dat toe?

brullioo | 24-10-06 | 09:34

Aktivist 24-10-06 @ 07:12

Grappig. Door jouw posting draag je bij aan 'overmatig veel aandacht'. Ik ken trouwens nog meer middeleeuwse rituelen. Wat dacht je van kaarsjes aansteken in een kerstboom? Of paaseieren zoeken?

Mas Rob | 24-10-06 | 07:42

Is dit nieuws???
Overmatig veel aandacht voor een uitstervende groep holbewoners met rituelen uit de middeleeuwen.

Aktivist | 24-10-06 | 07:12

brullioo 24-10-06 @ 01:44

Je zult het wel niet leuk vinden om te horen, maar je manier van redeneren lijkt nogal op die van radicale islamisten. Ook jij hebt een dichtgetimmerd wereldbeeld dat een open kijk op de samenleving verhindert.

'Open je ogen man' (jouw woorden, 03:12). Ik zou willen dat je je eigen woorden te harte nam.

Mas Rob | 24-10-06 | 06:20

brullioo 24-10-06 @ 03:12

Nee maar dat rammadannen is toch gewoon een vastentijd en daar begint toch ook geen enkel topic over!!momenteel is het zo dat als een topic over de moslim gaat, is het al lang goed en kunnen we de gebrukelijke zandbak commentaren horen.Is er echt niets beters??

miko | 24-10-06 | 04:27

@miko
suikerfeest is een aanval op onze cultuur. Zoals al eerder gezegd moeten wij opdraaien voor het feest. Wij willen geen overheersende islamitische cultuur hier. Wij blijven liever vrij. De ramadan is, net als de rest van de islam, een leugen.

hoe kan je een maand lang brassen, gevolgd door een feest, nou 'vasten' noemen... en wij geven ze daarvoor nog vrij ook... tuurlijk.. wij passen ons wel aan.. nu zij nog.. o wacht.. dat zal nooit gebeuren heh.. want de islam.. is een facistische monocultuur... toch? zo on-topic genoeg?

de islam blijft ons land verzieken, ook als er geen leuke items op geenstijl staan. Daarom blijven er (gelukkig) ook mensen islam-bashen. Want het facistische, gewelddadige moslimgeloof verdient het niet met open armen ontvangen te worden. Open je ogen man. De islam heeft niets goeds in petto.

zoete praatjes maken de zure pap niet tot lekkernij...

brullioo | 24-10-06 | 03:12

Zucht.... een topic over s.a(samirs abteilung)ok maar dit??Tja en na carnaval worden er 9 maanden later meer kinderen geboren en na de braderie in kollum hebben meer mensen een leveraandoening etc etc.Moslim bashen ok maar wel na aanleiding van een fatsoenlijk topic.

miko | 24-10-06 | 02:50

@mas rob
je hebt 2 soorten moslims, zij, die het geweld plegen, en zij, die dat feit proberen te verbloemen...

brullioo | 24-10-06 | 01:44

Wat een smakeloze post

ddvvrr | 24-10-06 | 01:42

@Masturwasbeer
kan dat gemoord in naam van allah nou eens afgelopen zijn?

brullioo | 24-10-06 | 01:41

kijk, als je 1000 liter melk neemt. Dat noemen wij dan de gematigde moslims. Dan pissen we 2 liter pis erin. Dat noemen wij de radicale moslims. Vervolgens moeten wij allemaal een glaasje drinken, terwijl de linkse kerk ons aanraad ons vooral op de goede melk te richten, en net te doen of de vieze pis er niet in zit, want dan valt het best wel mee.

ken je de uitdrukking 'het kind met het badwater weggooien'? Hier is het omgekeerde van toepassing. Met de brave islamieten krijgen we ook een stel plofkonijnen kado waar we niet om gevraagd hadden. Ze zijn onafscheidbaar. Elke nieuwe generatie moslims zal weer zijn deel terroristen hebben, omdat de islam daartoe oproept. Het is dwijlen met de koran open.

brullioo | 24-10-06 | 01:40

@Vodianova
je vergist je

we ergeren ons niet aan alles wat niet uit het buitenland komt. Alleen aan die lieden, die ons moeten haten van hun geloof, daar zeiken we over. Stom heh. Of mag ik van jou ook oproepen tot geweld. Noudan. Waarom de islam dan wel. Kan iemand mij uitleggen waarom wij de islam in ons land tolereren?

waarom word de islam niet verboden? oproepen tot geweld is toch illegaal?

waarom moeten wij miljoenen moslims ons land inlaten, wetende dat ze op ons pissen? waarom schuppen we ze niet weer terug, inderdaad, naar moslimstan, waar ze thuis horen.

geen kwaad woord over welk land dan ook. Alleen het verziekte en verkankerde geloof van de kinderneuker gaat een brug te ver. Geweld hanteren, dreigen, de boel verzieken, we hebben onze buik er vol van. Als het de moslim niet bevalt, dan kan de moslim opkankeren. Capiche?

brullioo | 24-10-06 | 01:35

Ik wil me nergens mee bemoeien maar doe het toch. Mijn vriend moet vandaag werken tegen 100% loon terwijl de rest suikerfeest viert. Zaterdag moet hij extra werken omdat anders het werk deze week niet afkomt.
Oke tot zover kan ik ermee leven. Maar dan....... Als het kerst is mag mijn vriend blij zijn als hij vrij kan krijgen en de moslimmensen die daar werken met de kerst krijgen 300%!!!!!!! uitbetaald met de kerst. Ziet nu niemand dat heel nederland naar de klote gaat en dat de nederlanders gediscrimineerd worden. Als er zoveel commentaar is op het suikerfeest ga je dat toch lekker ergens anders vieren. Maar ja als ik moslima was(gelukkig niet) zou ik ook in nederland blijven met alle goede dingen die je krijgt 300% loon, extra vrije dagen en halalvlees bij de AH.
Voor zover mijn zegje..... de rest zeg ik wel op 22 november in het stembureau... lijst 13
Doeii

Karin70 | 24-10-06 | 00:45

Kan dat gezeik over de islam eens afgelopen zijn?

Masturwasbeer | 24-10-06 | 00:37

Wat een nivo weer op GS, lang niet langs deze site geweest en gereageerd; herinner me opeens weer waarom.
'Jongens en meisjes Taliban, ga ns lekker naar Islamistan met je Suikerfeest' !!!?
Bwahahaha
Kaalkopjes, dr gaat helemaal niemand naar Islamistan.
Pfff wat een achterlijke idioten en GS laat het natuurlijk toe; hoe meer topics gerelateerd aan Islam/ Moslims, des te meer comments.
Face it Islam sells!
For closet-neo-nazi's anyway...
Wel beste Hollandia-drinkende meute, een welgemeend; krijg de tyfus!
mogen de goden van GS u een levenlang de mogelijkheid bieden om u te ergeren aan alles wat van origine niet NL is!
Zo, en nu tijd om me te de-registreren en een Bavaria, want het is FEEST!!!

Vodianova | 24-10-06 | 00:07

@ambtenaartje: Amen aan dat. Ik ben nog vrij recentelijk van m'n Christelijke geloof af gevallen. Ik heb zoiets van wat "God" allemaal in de wereld laat gebeuren met kinderen, dieren, mensen dat klopt gewoon niet. Maargoed, ik zat dus te denken hoe kwam ik in de eerste plaats aan het Christelijk geloof terwijl m'n ouders niet geloven? Juist ja, door de kleuterschool en daarna de lagere Christelijke school....
Ze worden bedankt, 32 jaar gehersenspoelt rond gelopen.

MiRRoRMaN | 24-10-06 | 00:04

@Koning APK-Turk
Lekker hoor. Ben jij trouwens zo'n geintegreerd slachtoffer van discriminatie? Met een dubbel paspoort? Voel jij je boven Nederlanders verheven?

kloodtviool | 23-10-06 | 23:35

Alle religies zijn eng.
De hersenspoeling begint al op de (bijzondere) kleuterschool. Willen we nog iedereen meekrijgen met de vooruitgang dan moeten alle subsidies/budgetten voor bijzonder (godsdienstig) onderwijs worden afgeschaft. Zolang dat niet gebeurt kunnen we hier tot aan het einde der tijden lopen ouwehoeren hoe stom het allemaal is (en dat is het ook). Zolang zelfs vooraanstaande wetenschappers nog moeilijk lopen te doen om het achterhaalde "intelligent design" weer uit de oude doos tevoorschijn te toveren verandert er niks.

ambtenaartje | 23-10-06 | 23:35

Ik vind GS top. Leuk dat ze dit soort topics over moslims openen.
Ik ben altijd bezorgd over het feit dat Moslims, te weinig meedoen in de politiek, onderwijs en in de media.

Gelukkig biedt GS mij de kans om een nog kanslozere deel van de bevolking te aanschouwen. Zo kan je weer alles relativeren. Als je de reacties zo leest op dit topic, kan je wel stellen dat de moslims een goed eind op weg zijn. Waarom anders al die weerstand?

Hoewel ik wel vind dat GS te veel beinvloed wordt door televaag. Is te merken door Turken en moslim bashen. Vind ik het alleen maar goed dat we op zo'n manier de dialoog aangaan. Er zijn ook andere manieren. Zoals 10 of 20 jaar heel vriendelijk doen tegen elkaar en de negatieve gedachten over elkaar behouden. Zonder dit soort ( wat je het ook wilt noemen) negatieve gevoelens te uiten, kan je ook niet ECHT in dialoog gaan.

Het zou mensen alleen sieren als ze wat meer fatsoen zouden hebben. Ik ben voor dat iedereen onfatsoenlijk mag reageren. Maar dat het mag, wil nog niet zeggen dat dit soort reageren ook wenselijk is.

Zonder crises geen vooruitgang. Wat dit betreft schiet het met de integratie ook behoorlijk op. De meeste kinderen weten veel meer over de ramadan en vasten en de Islam dat de hele bejaarden tehuis bij elkaar. Over 50 jaar is het geen probleem meer. Waar de discussie over moet gaan is hoe we de 50 jaar door moeten komen met elkaar.

Kaan78 | 23-10-06 | 23:01

Mas Rob 23-10-06 @ 22:43

Ook een beetje yep.... maar toch de tijd zal het leren... tijd tijd tijd...>

deaardeisplat | 23-10-06 | 22:52

ik dacht al, waar blijft het moslimbashen. Begint erg saai te worden, GS verzin eens wat nieuws...

TS | 23-10-06 | 22:49

-weggejorist-

Mallebroodje | 23-10-06 | 22:44

Klaboesterbeer 23-10-06 @ 21:48
Wat je zegt is niet helemaal waar. In Nederland keren moslim- en migrantenorganisaties zich tegen geweld. Wel is het zo dat moslims hier de neiging hebben om de vuile was binnen boord te houden. Maar dat is niet iets typisch voor moslims. Het zou inderdaad beter zijn als er meer openheid was, en dat er openlijk gesproken werd over de problemen binnen de verschillende migrantengemeenschappen in Nederland. Veel moslims zijn conservatief / traditioneel in hun normen-en waarden. Maar dat maakt hen nog niet tot monsters. Het zijn gewone mensen (saai, he), met gewone zorgen, dromen en angsten.

duimdrop 23-10-06 @ 21:03
Dat bedoel ik nu. Ik word hier aangesproken als een buitenstaander, die niet te vertrouwen is. Maar ook ik ben Nederlander. Waarom zou ik me moeten verantwoorden voor een denkbeeldig leger dat ooit eens Nederland zou kunnen binnenvallen? Waarom zou ik dat moeten doen, als je al zo goed schijnt te weten wat het antwoord is? Stel dat ik zou zeggen dat ik niet springend en zingend me aansluit bij het moslimleger, maar dat ik als Nederlander mijn land zou verdedigen. Je zou me niet vertrouwen.
Dat maakt het zo moeilijk om een gesprek te beginnen. Of ik sterk je in je vooroordelen of je gelooft me niet.

Mas Rob | 23-10-06 | 22:43

-weggejorist-

de grote boze wolf | 23-10-06 | 22:37

-weggejorist-

koning Turk | 23-10-06 | 22:34

-weggejorist-

de grote boze wolf | 23-10-06 | 22:28

Ik heb gehoord dat alle geloven veel op elkaar lijken.
Alleen de namen zijn anders.
Wisten jullie dat niet?nee?
Hoe dom zijn jullie

Bucky | 23-10-06 | 22:27

-weggejorist-

kloodtviool | 23-10-06 | 22:24

-weggejorist-

kloodtviool | 23-10-06 | 22:21

Blij dat het is afgelopen, dan is de andere helft van de kroegen hier in Turkije ook weer open. De komende maand zijn de hoeren wel dubbel zo duur overdag vanwege het overaanbod aan mannen die hun religieuze plicht weer achter de rug hebben. En de mensen zullen ook een stuk minder prikkelbaar zijn. Loop ik vorige week langs een restaurant waar ook voor of na de ramadan nooit iemand eet, zit er een ober pontificaal voor het raam met zijn wijsvinger zijn neus uit te wonen. Dus roep ik naar binnen dat hij tijdens de ramadan niet mag eten. Geintje. In ieder geval weer wat nieuwe woorden geleerd. Goed voor de integratie.

Bugsy Siegel | 23-10-06 | 22:17

@Keutelaer: Is het niet moslima's zijn zo dom geweest zich in gordijnen te laten wikkelen? Ik vind ze als niet islamitische allochtoon behoorlijk lui. Hoog tijd voor feminisme, trek aan die tuinbroekburka! Weg met dat broedkip spelen, werken voor je poen, geen wonder dat ze allemaal dik worden na hun trouwen.

FReeForever | 23-10-06 | 22:06

Keutelaer 23-10-06 @ 21:58

Hehehehehehe... wist je dat op slinks overwegend ex- gristenen met een onverwerkt ideologisch verleden, vrouwen en allahtonen stemmen?

bottehond | 23-10-06 | 22:02

@Klaboesterbeer 23-10-06 @ 21:48

Pacifistisch tegenwicht wordt traditioneel door de vrouw geboden. De moslimmannen zijn zo slim geweest om hun vrouwen mooi in gordijnen te wikkelen en huisarrest te geven. Opgeruimd staat netjes, manlief kan in naam van Allah ongestoord zijn gang gaan.

Keutelaer | 23-10-06 | 21:58

Klaboesterbeer 23-10-06 @ 21:48

Yep!

deaardeisplat | 23-10-06 | 21:52

@Mas Rob 23-10-06 @ 20:15

Als al die moslims in nederland echt zulke brave en vredelievende mensen zijn, waarom hoor ik dan nooit eens een serieus anti-geluid als het gaat om misstanden in de islamitische samenleving. Waarom hoor ik nooit een moslim organisatie krachtig stelling nemen tegen eerwraak, het vermoorden van filmakers en politici, het dreigen met bomaanslagen, tegen de shaia, tegen vrouwenmishandeling enz. enz. enz. Als ik echt moet geloven dat jullie het allemaal zo goed bedoelen, waarom komt het dan elke keer zo rot over en waarom verzet niemand uit de islamitische samenleving zich daar tegen?

Klaboesterbeer | 23-10-06 | 21:48

Als ik al die comments eens lees krijg ik een harstikke dubbel gevoel, aan de ene kant van wat polariserend allemaal, en aan de andere zijde zoiets van er is al zoveel gepraat en enorm veel geld weggegooid aan allerhande niksuithalende projecten, dat ik dan bij mezelf denk het is een keer op die beroemde tolerantie........

morse | 23-10-06 | 21:32

duimdrop 23-10-06 @ 21:03
Inderdaad, weinig aan toe te voegen. Behalve dat die moslimlui f*cking irritant zijn met aan de ene kant alles op hun manier willen en aan de andere kant A-L-T-I-J-D een lulverhaal over zielig en miskend, discriminatie, goed geintegreerd, wij zijn moreel beter enz enz. Die verhalen komen mijn strot uit. Jongens en meisjes Taliban, ga eens naar Islamistan met je suikerfeestjes.

kloodtviool | 23-10-06 | 21:16

duimdrop 23-10-06 @ 21:03
AMEN!

Fapdrol | 23-10-06 | 21:08

Ik volg al 5 jaar een gezond dieet. Dat is dus wat anders dan 2 weken niet eten en je s nachts volstauwen, nee het is zelfs 3 maal daags kleine porties voedsel tot je nemen opdat het gebit niet te hard slijt en de spijsvertering niet meer te verwerken krijgt dan nodig is. Krijg ik nou ook rezpict? En oh ja, als ik bijvoorbeeld iemand anders zie snacken bij de mac of kilo's shoarma naar binnen zie werken, dan hebben we beiden onze bevrediging. Zij hun 'honger' gestild en ik mijn humor weer gehad. Ik zou zeggen, probeer dit maar eens vol te houden.

Den Canckeraep | 23-10-06 | 21:06

Mas Rob 23-10-06 @ 20:15

Je klinkt heel verstandig en ik wilde dat de meerderheid van de mohammedanen zo was en dat ik daarom hetvolgende niet hoefde te typen.
Ik vraag jou ook eens de andere kant op te kijken.
Vind je het vreemd dat veel Nederlanders negatief, boos of lacherig doen over jullie als ze, net als iedereen, dagelijks de beelden zien van als idioten schreeuwende poppen- en vlaggenverbrandende luizenbaarden in soepjurken als ze weer eens een klok hebben horen luiden zonder te weten waar de klepel hangt?
Als er weer als gevolg van jullie humorloosheid kerken en ambassades worden verbrand en christenen en hindoes worden vermoord?
Als eeuwenoud Europees cultuurgoed als de opera Idemeneo op jullie aandringen wordt verboden?
Als kunstwerken moeten worden verwijderd omdat jullie daar zo nodig aanstoot aan moeten nemen?
Als onze dochters niet meer veilig in een zwembad kunnen komen gekleed zoals ons dat goeddunkt in ons eigen land?
Als we ons de beelden herinneren van dansende en gillende vrouwen in Amman en elders op de avond van 11-9 omdat er duizenden mensen de dood hebben gevonden?
Als op jullie aandringen in Italie kruisjes uit de scholen worden verwijderd?
Als jullie continu aanslagen plegen op de vrijheid van meningsuiting die door onze voorouders is verworven?
Etc. etc. etc.
En dan nu een gewetensvraag.
Als het ooit eens zou gebeuren dat Europa door een denkbeeldig moslimleger wordt veroverd, aan welke kant zal jij dan staan?
Ik denk dat jij het antwoord net zo goed weet als ik. We hebben het namelijk als eens eerder meegemaakt toen op 14 mei 1940 de hier wonende rijksduitsters massaal de hakenkruisvlag uithingen.
Mensen, of ze nu een opleiding hebben genoten of niet, voelen dit haarfijn aan en je kan ze dit niet kwalijk nemen want mensen bezitten niet alleen ratio maar ook emotie.

duimdrop | 23-10-06 | 21:03

Als het een vrije dag oplevert dan vindt ik het een prima feest.
Daarna geweaun weer allemaal serieus aan het werk moslim mensjes.

Fapdrol | 23-10-06 | 20:59

En het feit dat de klaterende regen het moslimgedruis in mijn straat doet verstommen is een bewijs dat onze God sterker is dan Allah.

HA!

Anthony_Zeus | 23-10-06 | 20:58

"Ga maar eens in Utrecht wandelen achter de Amsterdamse Straatweg, daar zie je onze pronte Utrechtse dames,"

~fixed~

Anthony_Zeus | 23-10-06 | 20:54

Ga maar eens in Utrecht wandelen achter de Amsterdamse Straatweg, daar zie je onze pronte Nederlandse dames,
Vette konten met putten gehuld in leggings lurkend aan goedkope sigaretten.

bakoenin | 23-10-06 | 20:48

@ssoaass.
Wat een onzin, hier in A'dam oost hebben ze allemaal van die lelijke bolle koppen, haakneuzen en dragen ze van die rare doekjes op hun hoofd.

Anthony_Zeus | 23-10-06 | 20:43

@ssoass 23-10-06 @ 20:08
Jahaa, in A'dam wellicht, waar de Prada-islam welig tiert. In Rotterdam blijven het hobbezakken.

Murdockyoufool | 23-10-06 | 20:15

knutsel 23-10-06 @ 18:50
Ramadhan is ook niet bedoeld als programma om af te vallen.. Het is bedoeld als een tijd van zelfbeheersing, reflectie en aandacht voor je medemensen.

reconquista 23-10-06 @ 18:52
Ik zal niet ontkennen dat de Islamitische wereld veel problemen kent, en dat er onder moslims, in jouw woorden, galbakken te vinden zijn. Maar geloof me, bijna alle moslims zijn 'net gewone mensen', met dezelfde mensenwensen en dezelfde mensenstreken.

Kijk ook eens van de andere kant. Ik kan je verzekeren dat veel poldermoslims zich erg onbehaaglijk voelen bij nogal wat postings hier op GS. Kijk nu eens naar mij: ik ben hier geboren, heb een goede baan en draag mijn steentje bij aan deze samenleving. Maar voor velen blijf ik toch een nepnederlander, want k*tmoslim.

Mas Rob | 23-10-06 | 20:15

Hey wereldvreemde GS nerds... de mooiste, slankste, fitste, best geklede meisjes in Amsterdam zijn Moslima's.
Alsmaar blaten over burqa's dit, vuilniszakken dat.... duidelijk dat jullie óf in een gat wonen, óf gewoon gefrustreerde rukkers zijn die alleen maar kunnen dromen ooit een mooie vrouw aan te raken, en daarom maar overal tegen aan schoppen.

ssoass | 23-10-06 | 20:08

de ramadan is een lachertje. Ze noemen het 'vasten' maar het betekent 'een maand lang je volvreten na zonsondergang, en daarna je eigen helemaal klem vreten aan het einde'.

wat daar 'vasten' aan is, moet je mij niet vragen. Wel is het een wereldwijde aanzet tot geweld. Maar ja, alles in de islam zet aan tot geweld, dus dan valt het bijna niet meer op...

'War is ordained by allah'
'kill all disbelievers, whereever you find them'
'give us victory over the disbelieving folks'

brullioo | 23-10-06 | 19:59

Ik vind ze met de dag lekkerder worden, die jonge moslima. Die goedgelovige meiden zonder hoofddoekje, die doorsnoepen tijdens de ramadan en sporten in in de disco op de Jan van Galenstraat. En, ik kan het niet vaak genoeg herhalen, ze houden misschien schapen op het balkon, maar ze houden in ieder geval niet honden die ze 3x daags op mijn stoep laten schijten. Moslima: de Hollandse man is klaar voor integratie! (nu nog die 2,5 mrd moslims)

JudgeJuly | 23-10-06 | 19:45

@Independ. Ik ben genoeg "policor" (met dank aan botte) om toe te geven dat vrijwel alle godsdienstige rituelen behoorlijk achterlijk op mij overkomen en het stelselmatig ontkennen van -al dan niet wetenschappelijke- inzichten maakt het er niet progressiever op. Bijvoorbeeld: een stevige lunch in plaats van slechts na zonsondergang te eten zou al een stuk verstandiger zijn. Kun jij je voorstellen dat zoiets wordt ingevoerd? Ik niet namelijk. Ze doen maar wat ze niet laten kunnen, daar niet van, maar ik weiger om kritiek voor me te houden omdat het niet van "respect" getuigt want ik tegenstelling tot die dietiste uit het elsevier-artikel heb ik geen respect voor godsdienst.

knutsel | 23-10-06 | 19:44

-weggejorist-

purmerendzuigt | 23-10-06 | 19:31

-weggejorist-

purmerendzuigt | 23-10-06 | 19:29

Kom kom, dan hebben ze zeker in Amerika iedere week suikerfeest
Wat een gedegenereerde vette varkens ,als er ergens een bevolking met overgewicht is.
Trouwens wij gaan ook steeds meer op ze lijken, consumenten vee, vreet vreet, knor knor

bakoenin | 23-10-06 | 19:28

Suikerfeest, wat een Domme naam.

Het hoort te zijn '' Ontbijt feest''

RooKuuU | 23-10-06 | 19:28

Vriendin luisterd nergens naar, gelukkig maakt ze alles goed in bed.

bad to the bone | 23-10-06 | 19:27

-weggejorist-

Stucazzo | 23-10-06 | 19:26

independ 23-10-06 @ 18:44.Ik weet niet waar jij werkt! maar ik zie alleen maar werkeloze allochtonen hier lopen! (haagse binnenstad!!).En inderdaad (topic),boven de 30,is er geen enkele hoofddoek of burka onder de 70 kilo ! brrr (ik heb gelukkig nog een strak vrouwtje van 42)

koekje erbij? | 23-10-06 | 19:21

Binnenkoppertjes. To easy Sir.

Shareholder | 23-10-06 | 19:17

Had bijstand en WW door mekaar gehaald. Wordt tijd dat ik er ook maar beroep op ga doen weet ik tenminste wat al die uitkeringen betekenen. En het is ook niet normaal dat een allochtoon hier nooit gebruik van heeft gemaakt. Ik moet natuurlijk niet een uitzondering worden.

independ | 23-10-06 | 19:06

independ 23-10-06 @ 18:44

"De allochtonen krijgen uit het potje een bedrag dat ligt op bijstandsniveau".

Die hebben dus nooit gewerkt in Nederland(meestal). En dat wordt dus betaald uit de Nederlandse pot van vnl. Nederlandse belastingbetalers.

En als jij genoeg allochtonen ziet werken om je heen, worden zij bij arbeidsongeschiktheid ook uitbetaald naar het laatstverdiende loon, net als bij werkloosheid bij die groep.

Het gaat vnl. om het potje voor de bijstand, independ, snap je?

rosalie | 23-10-06 | 18:59

knutsel 23-10-06 @ 18:50 Als vasten past bij een achterlijk godsdienst dan moet deze personen die hieraan meedoen het zelf weten? Vanwaar dan al het kritiek? Als een moslim excuses aanbied is het een huichelaar zoniet dan is heel NL in rep en roer. Als het een functie uitoefent is het een acherbakse knuffelallochtoon. Nu hebben ze gevast en daarna een feest wat is dan het probleem voor al deze mensen hierboven dat ze de moslims moeten afkraken. Uitspraken als Samen komen we er wel uit! Zalig suikerfeest...(en stik maar vooral voorzichtig) bevordert de integratie.

independ | 23-10-06 | 18:58

@independ 23-10-06 @ 18:44:
WW is ook voor allochtonen 70% van het laatst verdiende loon. Maar goed, dat is een spaarpotje van werknemers en werkgevers, dat noem ik geen belastinggeld maar een collectieve verzekering. We hebben het puur over bijstand. Dat is voor autochtonen ook op bijstandsniveau (gek hè).
Daar hebben we het over, nergens anders over. Overigens: de meeste autochtone vrouwen werken tenminste en ambiëren tenminste een carrière. Dat percentage ligt bij allochtone vrouwen toch een stuk lager. En als je werkt bouw je WW en WIA rechten op en daar betaal je dan ook voor. Tsja...
De WIA is overigens behoorlijk dichtgetimmerd en daar stroom je echt niet zo makkelijk meer in. Dat was vroeger.

koerbagh | 23-10-06 | 18:57

@Mas rob.
ik heb respect voor iedereen.mits ze dat ook voor mij hebben.En daar schort het nog weleens aan bij onze moslim "broeders"En zolang die galbakken die de Islam een slechte naam geven niet worden aangepakt, zal dat bij veel autochtonen onbegrip en mischien wel xenofobische reacties opleveren.

reconquista | 23-10-06 | 18:52

@mas rob. Sinds ik acht sneeen brood mee naar mijn werk ben beginnen te nemen en dus de hele dag de stofwisseling op gang houd, ben ik tien kilo afgevallen. Het is absoluut waar dat slechts eenmaal per dag een heleboel vreten erg aanzet, je lichaam vat dit als het ware op dat deze voedsel-, c.q. energievoorraad voor langere tijd geldt en dus wordt het opgeslagen met als gevolg overgewicht. Ook alleen 's avonds eten, als er geen energie meer verbruikt wordt, is niet erg verstandig. Vasten past dus perfect bij een achterlijke godsdienst, nu jij weer.

knutsel | 23-10-06 | 18:50

Ridge Forrester 23-10-06 @ 18:39

"gerechtvaardig"?

Waarom niet het suikerfeest erbij he? Het leven is toch 1 groot (suiker)feest? Voor sommigen....

rosalie | 23-10-06 | 18:46

@RDJ134 23-10-06 @ 17:33 / @malcolm X 23-10-06 @ 17:31 / @vander F 23-10-06 @ 17:31: 'Beetje' was nogal zacht uitgedrukt he :D. Gewoon triestig dat er zo'n afzeikartikel over de Ramadan en het Suikerfeest moeten staan: ik heb er niets mee als niet-gelovige, maar het lijkt een beetje op natrappen, dit soort onnodig kwetsend schrijven over dat feest. Dat half Nederland inmiddels vindt dat Moslims zich hebben aan te passen is prima, dan kan die discussie toch ook een beetje boven het kleuterniveau gehouden worden lijkt me. GS: kritisch = niet hetzelfde als kinderachtig...

Pepsicle | 23-10-06 | 18:45

rosalie 23-10-06 @ 18:08 Wat een gehuichel zeg met je uitkeringsgerechtigen. Dat potje van jou is veel eerder leeg dan het potje van de allochtonen. De allochtonen krijgen uit het potje een bedrag dat ligt op bijstandsniveau. Bij de autochtonen wordt het betaald naar laatst verdiende loon. Ook was het al lang geleden breed uitgemeten dat autochtone vrouwen eerst een cariere ambieren en zodra ze dan zwanger raken opeens massaal werden afgekeurd (PMS) en de WAO aanvragen omdat WW maar tijdelijk is. En ik weet niet waar jij werkt maar breed om me heen zie ik genoeg allochtonen die wel werken met een goede loon.

independ | 23-10-06 | 18:44

Vrolijk Ied Ul Fitre, bedoeld voor die andere moslims.
Maar het Suiker-feest voor een Gristenfeestdag is mijns inziens gerechtvaardig.

Ridge Forrester | 23-10-06 | 18:39

Blij dat ik niet aan die flauwekul meedoe. Ben al dik genoeg.

Kunera | 23-10-06 | 18:31

zuipen en drugs zijn gezonder dan de verslaving "godsdienst"

King Wasimoo | 23-10-06 | 18:30

reconquista 23-10-06 @ 18:19: "Islam..... sucks"

Deze reactie lijkt exemplarisch voor het bedroevende gehalte van de reacties hier. Zijn er ook nog eh.. 'reaguurders' die iets zinnigs te melden hebben?

Om wat reacties voor te zijn: ja, ik ben moslim, en nee, ik draag geen bomvest of kromzwaard. Ik kan kritiek waarderen, zolang het maar met argumenten wordt onderbouwd. Enne... ook ik waardeer als moslim de democratische rechtstaat.

Nog een prettige Idul Fitri trouwens.

Mas Rob | 23-10-06 | 18:29

Als ik zo de stoere verhalen van Nivea en Malcom X (dat was toch een negert?) lees, kunnen we alle subsidies e.d. aan allochtonen wel schrappen. Scheelt weer een hoop belastinggeld.

Hodja | 23-10-06 | 18:26

Islam..... sucks

reconquista | 23-10-06 | 18:19

@francoise smokeglass 23-10-06 @ 18:05:
Koffiedrinken, roken, eten, lezen... en nog wat dingetjes in de privésfeer -waar ik geen filmpjes van maak, sorry redactie-

Overigens: net op het nieuws, off topic, maar schandalig: Ambtenaren verdienen gemiddeld 10% meer dan in het bedrijfsleven. De overheid en Abva-Kabo zijn dus met recht criminele organisaties.

koerbagh | 23-10-06 | 18:09

francoise smokeglass 23-10-06 @ 18:05

koerbagh is multi, maar dan functioneel.

rosalie | 23-10-06 | 18:08

@koerbagh 23-10-06 @ 18:00

p.s. wat kan jij eigenlijk veel (te gelijk: tv kijken, internetten en wie weet wat nog meer...).

francoise smokeglass | 23-10-06 | 18:05

Nebahat Albayrak is met een charme-offensief bezig. Eergisteren bij TALPA, vandaag bij het vrouwelijk equivalent van Jack Spijkerman op bezoek. Don't mention the genocide.

Ed Cetera | 23-10-06 | 18:04

Nivea 23-10-06 @ 17:49

"Op werk en straat hangen ze de schijnheilige multiculturele zogenaamde weldoener uit!"

Ze hangen dat niet alleen uit, ze zijn het ook voor die multiculturele schijnheilige opvreters en kapotmakers.

rosalie | 23-10-06 | 18:04

@koerbagh 23-10-06 @ 18:00

Is ze wel getrouwd, dan? Anders is het nogal haram, ondanks einde ramadan.

francoise smokeglass | 23-10-06 | 18:04

@francoise smokeglass 23-10-06 @ 17:56:
Nee, het is erg vermoeiend voor ons Tokkies. Gelukkig hebben we de campingzender nog (en Catherine Keijl... Nebahat Albayrak is te gast bij haar, die mag ook weer halal neuqen vanavond.)

koerbagh | 23-10-06 | 18:00


@koerbagh 23-10-06 @ 17:55
Wij, de Tokkies van deze samenleving, kunnen het ook allemaal niet meer bijbenen (net Ado-keepers).

francoise smokeglass | 23-10-06 | 17:56

@francoise smokeglass 23-10-06 @ 17:53:
Oh, ik dacht bruinwerkers. Oh nee, dat zijn ADO-keepers. Pff.. Het moderne leven wordt er niet eenvoudiger op.

koerbagh | 23-10-06 | 17:55

Leuk stukje Chileen, stigmatiserend is niet persé denigrerend.

Moslims houden van zoet, ook na het suikerfeest de lokale Turk heeft inmiddels een hele vitrine met suikerhoudende delicatessen, niet te vreten btw.
Mijn marokkaanse collega is getrouwd met een hollandsche meid, 5 jaar geleden. Mooie meid was het toen, laatst kwam ze haar ega ophalen en zag ik haar sinds een paar jaar: haar omvang is zeker met factor 3 toegenomen, zonder burka afzichtelijk.
(niet dat dit iets toevoegt aan de discussie)

Don Quichote | 23-10-06 | 17:54

@malcolm X,

Loop niet de verkeerde tegen het lijf. Ik blijf lekker thuis vanavond, de deur op slot.

RA | 23-10-06 | 17:54

@rosalie 23-10-06 @ 17:50:
Ik huiver bij de gedachte waar ze het dan wel aan uit geven. Als ik dat zo eens bekijk in het midden oosten: in elk geval niet aan openbare werken, scholing, zorg en openbare orde en veiligheid. Al die landen hebben wel joekels van legers.

koerbagh | 23-10-06 | 17:54

@rosalie 23-10-06 @ 17:50
@koerbagh 23-10-06 @ 17:45

zeg, we hebben het toch over allochtonen? die betalen toch helemaal geen belasting? dat zijn toch 'de zwartwerkers'?

francoise smokeglass | 23-10-06 | 17:53

Nivea 23-10-06 @ 17:49
. Een mooie afsluiting. Ik trek me terug om te gaan rellen op straat.

malcolm X | 23-10-06 | 17:51

koerbagh 23-10-06 @ 17:45

Dat denk ik ook; en daarbij, dat potje van de allochtone belastingopbrengst zal dan echt niet graag door die all. belastingbetalers uitgegeven worden aan uitkeringen aan allochtonen.

rosalie | 23-10-06 | 17:50

Ach malcolm, laat ze! :P Dit is de enige plaats waar ze zich kunnen uiten, hier kunnen ze hun echte gedachten de vrije loop geven! Op werk en straat hangen ze de schijnheilige multiculturele zogenaamde weldoener uit! Hier komen de echte Tokkies tevoorschijn! :p

But that's allright! Keep dreamin people! We keep livin all the dreams! ;)

Nivea | 23-10-06 | 17:49

@ Nivea,

Absoluut heb je gelijk wat het aantal uitkeringstrekkers betreft, al is het een close call. Reletief gezien absoluut niet. Het CBS heeft het uitgerekend en komt op een best wel negatief saldo voor de moslimvrinden.

@malcolm X,

Ik ga niet naar Belgie, ik ben Nederlander. Als Dewinter's politiek mij aanstaat stem ik wel op de partij die er het meest van weg heeft. Het moest niet gekker worden.

RA | 23-10-06 | 17:48

Jullie hebben gelijk niveau&malcolm. Het word tijd dat we eens veranderen...

E. O. D.

Anthony_Zeus | 23-10-06 | 17:47

In Sudan is het tegenwoordig elke dag Ramadan (komt omdat hulpverleners daar geen hulp kunnen verlenen).

@nivea: dat er meer autochtonen een uitkering hebben, komt omdat er meer autochtonen dan allochtonen zijn in NL. Als je het gaat omrekenen in percentages (dus verhoudingsgewijs gaat bekijken), zul je zien dat er meer allochtonen een uitkering hebben dan autochtonen (snap je dat, of ben jij een van de vele allochtone drop-outs?)

francoise smokeglass | 23-10-06 | 17:47

Anthony_Zeus 23-10-06 @ 17:43
hier distantieer ik me van

malcolm X | 23-10-06 | 17:45

@rosalie 23-10-06 @ 17:39:
Precies: EIGEN GELD EERST! Voor de grap zouden we dat eens moeten gaan berekenen: de allochtone belastingopbrengst en de autochtone, en dan het aantal uitkeringen voor allochtonen uit de eerste pot en uitkeringen voor autochtonen uit de 2e betalen. Ik denk dat het eerste potje sneller leeg is dan het 2e.

koerbagh | 23-10-06 | 17:45

Nivea 23-10-06 @ 17:42
Snap je, Nivea...
We're the Kings of the Concrete Jungle. en dan vind ik het wel zo eerlijk dat zij hun mening hier mogen uitten... hahahaha

malcolm X | 23-10-06 | 17:44

Volgens mij koesteren mensen die zich verdiepen in de islam in weze diepe angst voor moslims. En dus likken en slijmen ze eens lekker over die moslimbilnaad om zo hopelijk hun vege lijfje te kunnen redden wanneer straks de sharia de boventoon voert.

Anthony_Zeus | 23-10-06 | 17:43

Hier allemaal grote mond, durven jullie echt veel! Op straat schuilen jullie als muisjes! hahahahhahaa!

Nivea | 23-10-06 | 17:42

Hodja 23-10-06 @ 17:39
Enne.. vergeet niet als een zielig klein kindje huilend weg te lopen

malcolm X | 23-10-06 | 17:42

Ik ben voor de ramadan. Bij voorkeur in juni/juli ten noorden van de poolcirkel.

koerbagh | 23-10-06 | 17:41

I.N.R.I.
Initiate Nail Remove Immediatly.

trespasser | 23-10-06 | 17:40

Enne vergeet niet om vanavond, in het kader van het suikerfeest, je lekker te misdragen in de bioscoop.

Hodja | 23-10-06 | 17:39

Nivea 23-10-06 @ 17:36

Juist, Nivea, de grootste uitkeringsGERECHTIGEN, blijven Nederlanders zelf.

rosalie | 23-10-06 | 17:39

I.N.R.I.

Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum.

Jesus van Nazareth, Koning der Joden.

Dat de Heer hun moge vergeven !!

der_bose_onkel | 23-10-06 | 17:39

@malcolm X 23-10-06 @ 17:22:

Maar dan moet je ook niet gaan janken als men je sollicitatiebrieven ongelezen weggooid en als men je weigert bij een disco.

Hodja | 23-10-06 | 17:38

RA 23-10-06 @ 17:31
Ach, krijg toch het heen en weer, en rot op naar Belgie om je daar bij je vlaams belang aan te sluiten: eigen volk eerst! Whahahahah

malcolm X | 23-10-06 | 17:36

@ RA! Ja je hebt gelijk, jullie geweldige kaaskoppen onderhouden alle buitenlanders :) net als Hannie Tokkie! whahahahaha! Stelletjes loosers hier man! Grootste uitkeringsgerechtigden blijven nederlanders zelf nog wel!

Nivea | 23-10-06 | 17:36

De vroegere geestelijken van welk geloof dan ook, moeten zich achteraf bescheurd hebben om de 'wetten' de ze erdoorheen kregen.
Een arm, hongerig middeleeuws volk voorhouden dat ze reinigend bezig zijn door nóg minder te eten.

trespasser | 23-10-06 | 17:35

@rosalie 23-10-06 @ 17:32
tja, dit land kan zoveel beter.... stemt allen kawouter bos en álles komt goed!

francoise smokeglass | 23-10-06 | 17:34

@pepsicle dat scoort geen hits en leuke racistitsche opmerkingen zoals het meerendeel hier boven aan het doen is. GS staat soms ook voor Goedkoop Scoren. Zoals ik al eerder zei laat de Moslims die Ramadan vieren gewoon lekker in hun waarde zoiets heet respect hebben voor anderen. Maar goed.

RDJ134 | 23-10-06 | 17:33

francoise smokeglass 23-10-06 @ 17:27

En er is meer...er is zoveeel meer....(wat in dit land beter kan) spugen, uitschelden etc..........

rosalie | 23-10-06 | 17:32

@Pepsicle 23-10-06 @ 17:28,
béétje stigmatiserend?

vander F | 23-10-06 | 17:31

Pepsicle 23-10-06 @ 17:28
Dat is wat een ieder met een gezond stukje verstand zou zeggen

malcolm X | 23-10-06 | 17:31

Gek he als je zo iemand als MalcolmX hoort lullen je maar weinig respect voor Moslims kan hebben.

Respect werkt wederzijds. Respect moet je VERDIENEN. MalcolmX vooral blijven blaten, kijk in de historie, Nederlands pikken iets maar voor zolang en dan gaan ze ECHT los.

MiRRoRMaN | 23-10-06 | 17:29

Beetje stigmatiserend stukje GS... had toch ook anders gekund?

Pepsicle | 23-10-06 | 17:28

@malcolm X 23-10-06 @ 17:22
vergeet niet:
je leraar te bedreigen met een mes
vanavond te dealen op de hoek van de straat
zwart te rijden in de tram
met een vals paspoort rond te lopen
en je rijbewijs in jemen te kopen
;-)

francoise smokeglass | 23-10-06 | 17:27

@malcolm X 23-10-06 @ 17:22,
nee, inderdaad, er wonen maar weinig reaguurders in die paar buitenwijken in die paar 'grote' steden.

vander F | 23-10-06 | 17:26

tjah, Als ik het niet zeg, dan pas ik niet in "jullie"plaatje

malcolm X | 23-10-06 | 17:25

malcolm X 23-10-06 @ 17:22

Is wat jij hebt nou de X-factor?

rosalie | 23-10-06 | 17:24

@rosalie 23-10-06 @ 17:18,
nee, ik stouw me zelden vol,
ook s'avonds niet.

vander F | 23-10-06 | 17:23

De Chileen heeft pas respect voor zichzelf als hij respect kan hebben voor anderen. Met blaffers alleen kom je er niet. Bah.

Gripzz | 23-10-06 | 17:22

-edit zit je te trollen David..?!-

malcolm X | 23-10-06 | 17:22

LOL@sjaakdeslinksesul 23-10-06 @ 17:19

francoise smokeglass | 23-10-06 | 17:21

Daarbij vast iedereen maar raak wat mij betreft,
als je gezondheid en maatschappelijk functioneren er maar niet teveel onder lijdt.
Verder heb ik weinig interesse in religieuse hokus pokus,
val mij d'r niet mee lastig.
Dat 'ooh kijk eens wat mooi die ramadan' heeft een hoog Jehova's getuigen gehalte waar ik niet van gediend ben.

vander F | 23-10-06 | 17:20

niet eten overdag zou ik nog wel volhouden. Maar ook geen sex overdag ....... kweenie

Of is het de hele ramadam geen sex?

karel_appel | 23-10-06 | 17:20

@hiddy totum 23-10-06 @ 17:10
"Het valt bijna niet meer op, maar dit is een loepzuiver racistisch stukje. Een nutteloos, onleuk tekstje met discriminerende inhoud."
Ik lees en lees en lees en ja je stukje is niet leuk, maar wat schrijf jij nou op wat dicriminerend zou kunnen zijn?

sjaakdeslinksesul | 23-10-06 | 17:19

vander F 23-10-06 @ 17:14

's Avonds volstouwen en feestvieren....zou dat zijn omdat dat het daglicht niet kan verdragen?

En jij eet regelmatig niet overdag....en ben jij dik? Nee toch?

rosalie | 23-10-06 | 17:18

-weggejorist-

Shadylololol | 23-10-06 | 17:18

@Shadylololol 23-10-06 @ 17:07,
jammer dat dat nou tijdens Ramadan net niet gebeurt.
's avonds volstouwen en feestvieren?

Kijk eens naar de Katholieke vasten,
das pas afzien, 40 dagen lang,
maar goed, bij de papen trekt carnaval dat wel weer 'recht'.

en ik eet regelmatig niet overdag, geen problemen mee.

vander F | 23-10-06 | 17:14

Kerst is heel goed voor de lijn! En Pasen!

Isnatuurlijkookzo | 23-10-06 | 17:13

Shadylololol 23-10-06 @ 17:07

Dus: respect voor mensen die voor hun gezondheid niet alles meer mogen eten en/of doen, enz. Daar heb ik wel respect voor, niet voor vasters die het voor hun geloof doen; das compleet zinloos en dat weet je.

rosalie | 23-10-06 | 17:13

Voor alle moslim lezers : Eik Mubarak ...

JustMe27 | 23-10-06 | 17:10

Het valt bijna niet meer op, maar dit is een loepzuiver racistisch stukje. Een nutteloos, onleuk tekstje met discriminerende inhoud.

hiddy totum | 23-10-06 | 17:10

Jemig. Beetje goedkope manier om reacties uit te lokken zeg. Wat ik wel mooi vind is dat er zo'n stelletje nazi'tjes serieus op gaat reageren haha.
Als mensen ergens in willen geloven, laat ze dat vooral doen. Dan heb ik het dus over alle religies. Want wees nou eerlijk, heb jij er last van als mensen bijvoorbeeld gaan vasten voor hun geloof? Stel je aan! Sta open voor een ander dan krijg je dat respect misschien terug.

Schmoo | 23-10-06 | 17:09

-weggejorist-

Shadylololol | 23-10-06 | 17:07

die verschillende geloven in de wereld maken gewoon alles kapot. Kappen daarmee.

autochtoontje | 23-10-06 | 17:07

@mrXL 23-10-06 @ 15:46
Islam=8erlijk

---------------------------

Mongeaulen met dit soort uitspraken = fucking smacktard

Smacktard = A really irratating bastard usually aged 15 and under. Someone who derives pleasure from destroying other peoples gaming/social experience. Also know as a "waste of skin" (see fucktard).

Gripzz | 23-10-06 | 17:07

Shadylololol
wat is nu het nut van de ramadan dan ? Als je elke dag al bewijst een goed moslim te zijn waarom dan ook nog eens ramadan ? Beetje dubbel toch ?
Doe net als ik geloof in jezelf en nergens anders bijgeloven.

autochtoontje | 23-10-06 | 17:05

@Shadylololol: Waarom zou ik iets moeten proberen dat ik a. al hypocriet vind, en b. totaal niet in geloof? Als ik pooier zou zijn en zou zeggen ga eens achter het raam zitten want je moet het proberen of spuit eens LSD dan weet je hoe junks zich voelen doe jij dat dan ook?
Ik heb mijn EIGEN mening en heb wel zo weinig interesse voor het mohammedaanse geloof dat het voor mij nog lager scoort dan de Teletubbies. De Teletubbies hebben tenminste zo af en toe nog eens wat leuks te melden.

MiRRoRMaN | 23-10-06 | 17:02

@Shadylololol 23-10-06 @ 16:56
ik wil je mooie, ietwat naieve kijk op de wereld niet in kaopt maken, maar zo mooi als jij het schetst, is het in de praktijk niet: veel 'vastertjes' houden het niet vol. sommige meisjes zijn ineens twee keer per maand ongesteld, anderen kunnen de aanblik van eten niet hebben (en vermijden ieder contact met etende mensen) etc. etc. aan het einde van de ramadan zitten velen gewoon stuk.

francoise smokeglass | 23-10-06 | 17:02

Christendom gebaseerd op leugens.

Nivea 23-10-06 @ 15:47

Joh... allemaal leuk en aardig maar wil ik ook nog even horen van je waar islaam op gebaseerd is?

Koekje-dr-bij? | 23-10-06 | 17:00

-weggejorist-

Shadylololol | 23-10-06 | 16:56

Kerst en carnaval in 1, die Ramadan.

vander F | 23-10-06 | 16:56

Die picca!: Harige Bangmaker!@! Eindelijk beeld bij de cryptische naam.

empe04 | 23-10-06 | 16:56

Het is natuurlijk niet zo dat overgewicht wordt veroorzaakt door puur de ramadan. Het is alleen dieet-technisch niet super-verantwoord. Maar dat is bitterballen eten ook niet.

hausmacher | 23-10-06 | 16:55

@Shadylololol: Als ik in Marocco ga wonen moet ik ook niet zeiken dat niemand Sinterklaas snapt of met me mee wil vieren. En ik moet ook niet gaan verwachten dat ze een carnavalswinkel gaan openen in Marocco.

IK vind die Ramadan hypocriet, s'avonds vreten die lui nog meer dan normaal heb het bij m'n buren gezien. Ja nee iesch om mee te voelen hoe een zwerver of bedelaar zich voelt, maar die kunnen ook niet vreten na zonsondergang! Als je het doet doe het dan goed, gewoon een maand niks vreten en stoppen met dreigen en bombarderen dan krijg je misschien m'n respect.

MiRRoRMaN | 23-10-06 | 16:51

HeerThor,
familie van Kouwes?
Typ eens zonder komma's en punten,
nergens voor nodig, leidt alleen maar af...

vander F | 23-10-06 | 16:48

-weggejorist-

Shadylololol | 23-10-06 | 16:46

-weggejorist-

Shadylololol | 23-10-06 | 16:44

Geen wonder dat de hemel voor islamitische martelaren vol zit met maagden. Van al dat gesuikerfeest worden de dijen zo dik dat je de eicel zonder echo-apparatuur niet kunt vinden.

Keutelaer | 23-10-06 | 16:39

borderlijntje 23-10-06 @ 16:12
Thor is een rijkeluizoontje dat met runentekens indruk probeert te maken op kaalkopjesleiders.

gevallenverstand | 23-10-06 | 16:39

Laat die mensen toch lekker hun einde van hun Ramadan vieren, jeez carnaval was oorspronkelijk ook om te vasten maar is verwaterd naar een zuip en neuq feest, mischien dat ooit...wie weet.

RDJ134 | 23-10-06 | 16:38

is het michelin-mannetje ook een moslima?

buchtinpakskes | 23-10-06 | 16:33

geef mij toch maar Tineke Huizinga

petrova | 23-10-06 | 16:32

BenbangdatdeBelgischejuffrouwoookmoetonderduikenwantzezetdeIslamineenkwaaddaglicht.

Mee eens!

Vacca Boia!!! | 23-10-06 | 16:29

T beste medicijn Tegen Overgewicht is en blijft nog steeds : een paar uur in de week sporten , dus hardlopen of zo...

huibie | 23-10-06 | 16:28

De Ramadan is niets als het niet hypocriet is. Ze doen het om te voelen hoe bedelaars en zwervers zich voelen maar bedelaars en zwervers kunnen ook niet na zonsondergang ineens wel vreten in overvloed.

MiRRoRMaN | 23-10-06 | 16:27

@drekzooi 23-10-06 @ 16:25

'inhoudelijk' gaat me wat ver om dat 'vullus' te noemen, maar als het gaat om het in stand houden van vrouwenonderdrukking: dan komt het helaas wel erg dicht in de buurt.

francoise smokeglass | 23-10-06 | 16:27

@koerbagh 23-10-06 @ 16:23
zie www.directedemocratie.eu voor aanmelden.
het ipp (www.ipp.nl) organiseert erediensten (zoals 1 november in leiden).

francoise smokeglass | 23-10-06 | 16:25

@francoise smokeglass 23-10-06 @ 16:21
Zowel uiterlijk als inhoudelijk?

drekzooi | 23-10-06 | 16:25

@francoise smokeglass 23-10-06 @ 16:16:
Lijkt me een uitstekend geloof. Heb je aanmeldformulieren? Wanneer zijn de erediensten?

koerbagh | 23-10-06 | 16:23

De tyfus voor moslims en hun suikerfeest... Ga aub in arabie suikerfeesten en vreet je helemaal de tyfus totdat je Suikerziekte hebt... DAN ben je pas een goede moslimnazi! Sieg Suikerfeest!!!

Lachende Scheerkwast | 23-10-06 | 16:23

@mezelf
tiepen is een kunst; boi=erka's = boerka's

francoise smokeglass | 23-10-06 | 16:22

@ Keutelaer 23-10-06 @ 16:19
ik vind die boi=erka's geen gezicht. net wandelende vuilniszakken.

francoise smokeglass | 23-10-06 | 16:21

"die verder verklaart respect te hebben voor de ramadan vanuit geloofsovertuigingen. "

ies gvd niet normaal, dat moest er natuurlijk even perse bijgezet worden omdat ze anders bang is om op die lange tenen te trappen.

blaffer | 23-10-06 | 16:21

da's grappig. Ik vroeg me de hele dag al af waarom die groepen marokkanen zo luidruchtig/schreeuwerig zijn vandaag. Benieuwd hoeveel sirenes ik vanavond hoor in A-oost.

Anthony_Zeus | 23-10-06 | 16:20

P.S. alleen maar bagger geen feiten over het fijne werelddenken van dat enne geloof dat zichzelf Islam noemt, hoe meer bagger hoe meer ik twijfel of jullie wel weten waar jullie over praten groep acht reageerders die met baggert gooien.

SJIT weer besmet dank u wel.

P.S. nog steeds niets positiefs over die vakantiegangers???
nee lekker de boodschapper omleggen is het net alsof er geen nieuws is geweest toch?

Heer THOR | 23-10-06 | 16:19

ROFL @ mevrouw Thor! Kom eens met iets nieuws, of nog beter: kruip terug onder die steen waar je recent onder vandaan kroop.

Verdwaalde T | 23-10-06 | 16:19

@DA
Bij de praxis zijn ze deze week in de aanbieding.

gigigi | 23-10-06 | 16:17

@RedScorpion De reden is dat er bij elk suikerfeest "incidenten" zijn, waarbij Marokkanen die hetzij niet opgevoed zijn door de ouders, hetzij uberhaupt geen enkel normbesef hebben, aan anderen overlast veroorzaken.

Ik werk niet bij de politie, maar vermoedelijk hebben er bij elk suikerfeest extra agenten dienst.

Tarak | 23-10-06 | 16:16

Heer THOR 23-10-06 @ 16:10:
Wat een frustratie hé.. wat heb jij in het verleden meegemaakt?

Dachthetwel | 23-10-06 | 16:16

@koerbagh
vrijgezel niet, maar wel gelovig (in vrije meningsuiting en in het verbieden van boerka's).

francoise smokeglass | 23-10-06 | 16:16

... Het Ramadanfestival heeft [] Iftar-bijeenkomsten, lezingen en discussieavonden georganiseerd...

Dat staat namelijk modern. Degene die de islam zelf ter discussie wil stellen wordt door de feestende menigte gelynchd.

Ed Cetera | 23-10-06 | 16:16

Nivea 23-10-06 @ 15:47

Yep en in soepjurken lopen doen we alleen met carnaval!

Alexander the Great | 23-10-06 | 16:15

Heer THOR, zou je alsjeblieft een vlammenwerper kunnen huren en hem op je gezicht uit kunnen testen? Dankjewel.

DA | 23-10-06 | 16:15

KOM eens met feiten ipv mij allemaal leuke koosnaampjes te geven....

FIETEN mensen FEITEN, geen lauwe, trieste en zieligge ... ach nu doe ik het ook he alle jezus nog an toe waar je mee om gaat...

groeten voor vandaag en doe maar lekker met bagger gooien, ik hoor niets positiefs over die Klootlims...

of zijn er vandaag wel een paar dood gegaan..?

Nou?

Heer THOR | 23-10-06 | 16:14

Het mooiste aan het suikerfeest voor de muzelmannetjes is natuurlijk dat ze vandaag weer op hun vette vrouwen mogen kruipen. Seks mag ook weer!
Dus als er nog vrijgezelle moslima's zijn... (andere geloven mogen ook!)

koerbagh | 23-10-06 | 16:13

@borderlijntje 23-10-06 @ 16:08
'Strakke burkavrouwen' ???
En waar denk jij die vandaan te halen? De eerste strakke burkavrouw moet nog geboren worden. Als ze 20+ zijn groeit hun schaamhaar al onder hun sandalen vandaan.

drekzooi | 23-10-06 | 16:13

kan iemand die THOR voor me samenvatten? Ik heb nog andere dingen te doen vandaag

borderlijntje | 23-10-06 | 16:12

Wat is het nummer van die schoonheid op dat plaatje?

Multikuli | 23-10-06 | 16:11

-weggejorist-

Heer THOR | 23-10-06 | 16:10

*reserveert alvast 2 kaartjes voor World Trade Centre in Utopolis*

MAXIMO | 23-10-06 | 16:09

Dank Chileen! Kruip ik vanavond wel achter de Xbox 360 ipv een bioscoopje te pikken. En oh ja, zwart kleedT slank af

nieuwmans | 23-10-06 | 16:09

Los van die vetkwabbels: ik zie op straat vandaag al de hele dag moslim-mannen die mekaar lopen te zoenen. Gatver! Gelukkig weten ze daar wel raad mee, met de kop omlaag van de flat. Daardoor komen al die strakke burkavrouwen vrij voor gebruik

borderlijntje | 23-10-06 | 16:08

@Heer THOR

Godverdomme komt van Go Verdoem Mij dacht ik zo

Mikado | 23-10-06 | 16:07

Sonja Bakker maakt dik

Pastoor Poncke | 23-10-06 | 16:06

@Heer THOR 23-10-06 @ 15:54: He Kouwes! Heb je een nieuwe nick?

sammy de moraalridde | 23-10-06 | 16:06

@Tarak 23-10-06 @ 15:54
waarom niet?
Geef is 1 goede reden.
Wel een goede he.
Niet iets gaan opnoemen waar het geen ramadan voor hoeft te zijn.
*pakt spullen in en gaat zich klaar maken om vnv wat extra rondjes te maken in HC*

RedScorpion | 23-10-06 | 16:05

Ik dacht al, ik mis iets. Maar het was het plichtmatige moslim topic op GS!
*dag compleet*

J-One | 23-10-06 | 16:04

De Ramadan is een nobel streven, helaas zijn moslims ook maar gewoon mensen, en mensen hebben rare eigenschappen (lust naar macht en rijkdom)

Mikado | 23-10-06 | 16:04

@INRI Geen idee wat je nu bedoelt.

Tarak | 23-10-06 | 16:03

*gaap*

henkdijkstraal | 23-10-06 | 16:03

hun snor schijnt wel minder snel te groeien..

er-zijn-geen-vrije-n | 23-10-06 | 16:02

Zwart kleedT slank af...

zetje01 | 23-10-06 | 16:02

@Tarak...

zoals jezelf bent, verdenk je een ander ervan... sjappie!

INRI | 23-10-06 | 16:02

Ow lekker geyl, zo'n vadsig moslimwijf van 120 kilogram met een baard in zo'n lekkere strakke boerka waarvan de naad op springen staat... fap fap fap fap fap fap fap

dlseth | 23-10-06 | 15:58

LOL@plaatje
lijkt trouwens wel op de achterbuurvrouw

RedScorpion | 23-10-06 | 15:58

@DA
Haha, zit wat in.....

gigigi | 23-10-06 | 15:58

Dat (God) Allah het zo gewild heeft... kan ik me niet voorstellen. Er is toch helemaal geen plaats in de hemel voor al die volvette muzelmannetjes.
Hier zit iets anders achter. Vast.

koerbagh | 23-10-06 | 15:58

Wat is nou het probleem? De meeste Nederlanders zien de moslims hier het liefste zo veel mogelijk lijden. Werken ze daar een maandje per jaar zelf aan mee, is het nog niet goed.

DA | 23-10-06 | 15:57

@Heer THOR 23-10-06 @ 15:54

hulde

Zwarte Ray | 23-10-06 | 15:57

En dat hele vasten van Ramadan is natuurlijk ook aperte onzin, het is 's avonds één groot vreetfestijn.

Tarak | 23-10-06 | 15:56

Jezus Heer THOR 23-10-06 @ 15:54 probeer eens samenhangend te raaskallen, misschien dat het helpt.

John McClane | 23-10-06 | 15:56

@ Nivea 23-10-06 @ 15:47
"Christendom gebaseerd op leugens."
En de Islam is gebaseerd op het Christendom/Jodendom...
Trek zélf je conclusies!

Patrick Bateman | 23-10-06 | 15:56

Rare lui die moslims! Overgewicht is een seriues probleem!

Otto de Potto | 23-10-06 | 15:56

Mooi is dat he dat hier op GS iedereen kan zeggen wat ze willen: zoals moslims zijn niet gek of juist wel.

Feit blijft dus dat wij straks met een rekening aan 'gezondheids' zorg zitten.
Moslims zijn slecht voor een welvarende westerse wereld... voorbeelden te over...

En ja zeg maar dat ik generaliseer... sommige kunnen idd wel mee draaien en zijn moswesterlims, maar ik heb een betere BEWIJS DAN GVD EN AVD (JAJA ALLA MAG OOK DOOD EN VERDOMMEN) dat het niet zo is en dat pislims WEL goed meedraaien en gewoon maar mensen zijn die net als wij vroeger niets weten!!!!!

bewijs maar dat ze kunnen relativeren en niet gaan rellen om een paar penstreken op papier.

Bewijs maar dat er geen JiHAAT tegen het westen is.

Bewijs maar dat ze niet een SUPERIORITEITS complex hebben tenopzichte van alles dat NIET moslim is,

hu hu hu Nou, dacht ik al.... lekker alles en iedereeen laten betalen en geld weggeven aan leiperts dat is de manier...

Heer THOR | 23-10-06 | 15:54

PARELS VOOR DE ZWIJNEN

INRI | 23-10-06 | 15:54

Ik mis het advies om vanavond de stad niet in te gaan, Hoog Catharijne te mijden en zeker niet naar de bioscoop te gaan.

Tarak | 23-10-06 | 15:54

Joepie, islam bashen. Zucht.

John McClane | 23-10-06 | 15:54

@Nivea 23-10-06 @ 15:47

islam is gebaseerd op een oud jidies gelloof waar het christendom van afstamd,
dus beiden gebaseerd op leugens dus.

Zwarte Ray | 23-10-06 | 15:53

Eet smakelijk! Amen.

Dachthetwel | 23-10-06 | 15:53

@ mezelf

ook i.p.v. oook

Eddie Vedder | 23-10-06 | 15:53

Ramadan maakt dom. Las ik.

Stummy | 23-10-06 | 15:53

Ramadan maakt dom. Las ik.

Stummy | 23-10-06 | 15:52

Bioscopen opgelet, OV-conducteurs en chauffeurs wees waakzaam, beveiligers en portiers wes alert.. het (kleine) groepje kudtmarokkanen zal zich ongetwijfeld weer laten gelden in de centra vd grote steden..

Punta | 23-10-06 | 15:52

Ben bang dat de Belgische juffrouw oook moet onderduiken want ze zet de Islam in een kwaad daglicht.

Eddie Vedder | 23-10-06 | 15:52

verticale streepjes kleden ook af.

pooface | 23-10-06 | 15:50

@Nivea 23-10-06 @ 15:47: Gelukkig is alles wat in de koran staat onomstotelijk waar.

sammy de moraalridde | 23-10-06 | 15:50

Samen komen we er wel uit! Zalig suikerfeest...

(en stik maar vooral voorzichtig)

Alexander the Great | 23-10-06 | 15:49

De hersenen versponsen ook van al dat zoets na het vasten. Na verloop van tijd kan alleen nog een gorgelend ".. arrggall kbah.." worden uitgestoten gevolgd door uitspuwen van een groene klonterige falafel rochel op het trottoir.

Lekker Belangrijk© | 23-10-06 | 15:48

@Traag 23-10-06 @ 15:46: Als het met moslims te maken heeft, is alles 'nieuws' op GS, al heeft het bericht een baard van vijftig jaar.

sammy de moraalridde | 23-10-06 | 15:48

Na hun 30ste zijn ze niet meer om aan te zien

gigigi | 23-10-06 | 15:47

En je krijgt er een dikke snor van (zonder dat daar onderzoek voor nodig is overigens)

Gendthatert | 23-10-06 | 15:47

Geachte reaguurder: Wat voor offer doet u voor datgene waar u in gelooft?

gevallenverstand | 23-10-06 | 15:47

Christendom gebaseerd op leugens.

Nivea | 23-10-06 | 15:47

Dit 'nieuws' was vorig jaar er ook al.

Traag | 23-10-06 | 15:46

Islam=8erlijk

mrXL | 23-10-06 | 15:46

Dus daarom zijn sommige van die Finnen zo lekker als ze jong zijn, maar zijn ze toch allemaal vet wanneer ze achter in de twintig komen!

Devlonir | 23-10-06 | 15:46

' Gewoon burka aanhouden, zwart kleed slank af. Blijf ook vooral binnen en als u toch gezamelijk boodschappen doet, zet uw man dan niet voor lul en blijf er 15 meter achter lopen.'

En zo blijven de stereotypes en vooroordelen door zelfs GS aanhouden :)

Nivea | 23-10-06 | 15:46

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl