Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

YES! Upload Tournee bij Pliesie Gelderland-Zuid

pliesieupload.jpgHet is begonnen! U kunt uw knotsgekke oudjaarsfilmpjes uploaden bij de politie. Korps Gelderland-Zuid heeft de primeur. Proficiat. Ook mooi logootje hoor (zie picca ←). Want het was natuurlijk weer een heerlijk gezellig verlopen oud & nieuw feest. Met slechts hier en daar een paar beheersbare incidentjes. Behalve dan in Culemborg, waar Molukkers en Marokkanen elkaar naar het leven stonden een akkefietje hadden, en waar de agenten zich met bivakmutsen hadden getooid. Niet omdat die agenten zo graag als anonieme lafbekjes te boek staan, maar het was natuurlijk gewoon koud. Inwoners van de altijd gemoedelijke en pittoreske plaatsjes Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Geldermalsen, Groesbeek, Heumen, Lingewaal, Maasdriel, Millingen aan de Rijn, Neder-Betuwe, Neerijnen, Nijmegen, Tiel, Ubbergen, West Maas en Waal, Wijchen en Zaltbommel, gaarne uw iPhones, Nokia's, HTC's, Blackberries etcetera even leegtrekken en filmpjes UPLOADEN naar de politie. Gaarne ook een kopietje naar Dumpert aub. Alvast Dank.

Reaguursels

Inloggen

@Burnt: Je kan ALTIJD een klacht tegen de politie indienen om ze te zieken. Het "leukste" wat men kan doen is de klachtbehandelaar (vaak een directe collega van de persoon waartegen jij klaagt) verbaal overrompelen. Je kan ook zeggen geen enkel heil te zien in een 'bemiddelingsgesprek'. De Commissie voor de Politieklachten is een schijnorgaan waar een 3 tal stoffige heren met nog een op Jaws (uit de 007 films) lijkende secretaris ergeren aan het falende politiebeleid en dit op komische wijze proberen te verdoezelen. Vraag voor de grap een jaarverslag op... de politie zal er ALLES aan doen om een FOUT.... te ontkennen. Want de politie staat boven de burger. Zij mogen alles... en het wordt door zo'n Commissie nog goedgepraat ook. Het grappige is... je zet een heel korps aan het werk, inclusief de districtchef... korpschef (kan hij even geen representatiekosten declareren denk ik maar) voor 1 klacht zit men op het bureau UREN bureauwerk te verrichten. Ik lach dan heel hard om alle 'juridische wanteksten' die op schrift worden gezet. Je mag altijd iemand meenemen, dus gaat er gewoon een vriend mee die strafrechtadvocaat is (onder het mom van 'een vriend') Jouw youtubelinkjes dienen feitelijk als kost op school verstrekt te worden. Kortom... KLAAG laat van je horen!

Dat vuurwerk incidentje... die jongens zijn natuurlijk trieste straatschoffies met een trenenkrommend accent (maroqjes??) maar goed, ook ik heb op die leeftijd met strijkers gespeeld. Uiteindelijk heb ik wel een goede opleiding genoten en een mooi leven. Maar als ik de krant opensla springen de tranen in mijn ogen... het machtsvertoon van de politie is zielig. Men krijgt geen respect en dat vreet... ach en als zelfs Ybo Buruma erachter gaat staan en je meld dit bij de Commissie voor de Politieklachten komt werkelijk stoom uit de heren hun oortjes.

www.telegraaf.nl/binnenland/4999491/__... dus het lef toont men door 17 jarige met veel geweld en machtsmisbruik te overmeesteren. Mooie werkdag voor die gastjes...? Ondertussen wint de rechtse politiek enorm veel stemmen.. en de vraag is waarom? Nou ik weet het en jij ook en velen onder ons. Hoog danwel laagopgeleide mensen...

Rest In Privacy | 02-01-10 | 21:50

Een goed advocaat? Iedereen lacht het gehele apparaat recht in het gezicht uit, zowel politie als justitie. Het is eigenlijk om te janken maar dat stadium is menigeen al voorbij. Als je ziet met hoeveel overkill een jochie van 17 word ingerekend omdat hij welgeteld 1 rotje te vroeg afsteekt dan lig je aan één kan in een deuk en anderzijds springen je je tranen in de ogen. Nederland was een vrij land, nu past het meer in een rijtje waartoe wij officieel andere landen rekenen. www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/12/...

Bedankt voor de link overigens.

Burnt | 02-01-10 | 19:55

@Burnt: Kijk even vanaf 25:12 minuut een op de mavo gepest mannetje is op latere leeftijd motoragent geworden. Al zijn frustraties over het leven kan hij nu op u en mij botvieren.

reunie.kro.nl/uitzendingen/2009-3/2009...

Oudcollega's en vrienden van mij zijn strafrechtadvocaten. Werkzaam zijn bij de politie is anno 2010 gewoon een trieste bezigheid. De meeste agenten zijn gefrustreerd en dat is al fout. Dat rechters soms enorm 'kromme uitspraken' doet... geeft al aan dat er in de justiële tak van sport ernstige gebreken waarneembaar zijn. Een goede advocaat lacht zich helemaal suf!

Rest In Privacy | 02-01-10 | 19:25

Beek (Ubbergen) is iig weer veiliger.
Afvalbakmollers, bent op uwer hoede.

Bichon Frisé | 02-01-10 | 12:11

@ Ferrari-racer | 02-01-10 | 01:32
Diensers! HA! Jouw en mij voor 1400,-- in de maand. (meer doet zo’n stakker niet) met een boekje van een ander gaan staan te vertellen wat niet mag (van dat boekje) Main reason overigens om NOOIT met de copperella’s te praten (in moeilijk, ik ram ze ook altijd verbaal in elkaar)

www.youtube.com/watch?v=i8z7NC5sgik&am...

en insider info:

www.youtube.com/watch?v=08fZQWjDVKE&am...

Maar goed, het is bad, bad, bad gesteld met NL en haar vrijheid…

Burnt | 02-01-10 | 11:37

Erg geestig: discussiëren om te discussiëren (guttegut, wat hebben we toch veel reacties), maar niemand die de reacties leest. GeenStijl als plakpaal van 't internet. Weer wat geleerd vandaag.

Jerry Nick | 02-01-10 | 10:43

Zou het niet een mooi idee zijn om het KNIL te heroprichten? Maar nu voor wijken in het eigen land?

Een tricker-happy molukse KNIL brigade in bijvoorbeeld zo een wijk als Oosterwei in Gouda lijkt mij een kek plan.

In dit land zullen wij toch nog een aantal Atjeh-oorlogen uit moeten voeren...

De Bukkake Blaffert | 02-01-10 | 10:27

@de huisregel: een VWO diploma behalen? Haha op dat moment waren je ouders nog wel trots op je.... toen besloot je de illusie na te streven NL een stuk veiliger te maken en jezelf als ambtenaar te bestempelen? Uit de comments lees ik en velen dat je een verdedigende houding aanneemt en hoezo? Jullie zijn toch 'de sterke arm der wet?' Maar echt grip op de zaak krijgen lukt niet... zo is gebleken op een oud en nieuw 'FEESTDAG' dat zelfs dan de relschoppers de overhand blijken te hebben. Immer achter de feiten aanlopen. Moeten jullie het hebben van de 'vele' illigale vuurwerk inbeslagname kilocijfers? Ik heb gister genoten van als dat mooie siervuurwerk van onze oosterburen. Schandalig veel geld uitgeven en knallend het nieuwe jaar in met die rode rollen... wij kennen ze allemaal maar... jij zegt.... dit mag niet?

Het hoort gewoon... kortom dweilen met de kraan open. Mijn buren, vrienden, familie en kennissen hebben genoten van al het moois er de lucht is ingeknald. De politie kon weer geen enkele ordnung krijgen... het is bijna een schande om je heden ten dage nog agent te noemen. Als agent woon je zelfs meestal buiten jouw arrondisement... haha en waarom? Je zal het maar moeten zeggen op een verjaardag: Hoi ik ben 'agent'..... daar maak je vrienden mee!

-1 voor de agenten van tegenwoordig die de orders accepteren vanuit Den Haag. De korpsleiding blijkt zelf tuig te zijn en zegt NOU EN???

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/12/...

Rest In Privacy | 02-01-10 | 01:32

Waar zijn Ratim en onze 'de Huisregel' wanneer je ze nodig hebt?
Heren de Erasmus Universiteit te Rotterdam afronden is echt niet zo moeilijk hoor. Dan krijg je bijna 'vanzelf' een fatsoenlijke baan en ben je in staat om de 'harde' wereld normaal te benaderen. Dit is wederom een enorm failbeleid van justitiële aard. Een paar marokkanen en molukkers en de politie kan het niet aan.....

1. Is het een structureel probleem in Culemborg?

JA.... waar zijn de stoere 1-of meerdere strepers van de maatschappij om dit probleempje te tackelen? Declaraties indienen voor de representatiekosten in de vorm van massageolie van de Hema kan zelfs de leidinggevende...? Is dit uw voorbeeld meneer agent??? Guusje ter Horst bezuinig die stoffige incompetente agentenbende maar weg. Als het te moeilijk wordt zal toch echt de ME aan de bak moeten want de 'gewone' Polizei kan tegenwoordig alleen nog maar bonnen uitschrijven. Respect is er allang niet meer voor de politie hier in NL. Waakzaam en dienstbaar? Dat is echt een leus waar je agenten mee kan pesten totdat stoom uit de oren komt zetten. Een agent is niets meer dan een onopgeleide marionnette pop van hoger geplaatste ambtenaren en gaan enorm gebukt onder rangen en standen. RTLnieuws keert zich inmiddels ook tegen de heren en dames(manwijven met grote bek en kont) keren. Keer op keer gaat de politie af als een gieter. Moorden lost Peter R. op en wat doet de agent tegenwoordig nog? Bonnen schrijven en bureauwerk

Rest In Privacy | 02-01-10 | 01:19

hahahaaaa das mooi..

happy revival toegewensd

;)

-Straatverlichting- | 02-01-10 | 00:17

-Straatverlichting- | 01-01-10 | 23:50
Ik vind het allemaal prachtig!

Berserker Nr. 666 | 02-01-10 | 00:14

Wil hier eigenlijk niet te uitvoerig op ingaan. E.e.a. is immers begonnen met introspectie en verandermanagent t.a.v. onze multiculti-samenleving. Maar goed.. Aha! je bedoelt de inhoud van het woord 'beste' in die wensen. Welnu; wanneer ik mijn besten het beste toewens dan weten zij (en ik) wat ik daarmee bedoel. (gezondheid, liefde, geluk, welvaart, en wat al niet meer zij) Het woordje 'beste' behoeft geen verdere verduidelijking.
Het zou me veel tijd kosten om mijn hele boodschap bij het overbrengen van mijn wensen voor het nieuwe jaar telkenmale geheel onder woorden te brengen. Vandaar: ik volsta met: 'ik wens je het beste'. ('beste wensen')
Andere kennissen, buren, collegae begroet ik met dezelfde woorden. Ik wens de meesten hetzelfde toe als dat ik mijn besten doe. Ik wens het... daarmee 'gun en hoop ik'.
Ongefortuneerde omstanders en andere medemensen moeten het in mijn vocabulaire doen met 'groeten' en '@mijnnaam.nl'.
Hmmm.. met dank voor je nieuwjaarsgroet.. 'kusjes en wijsheid'. Laat ik dat voor het gemak vertalen in 'de beste wensen'
met de beste wensen voor jou.
Kusje

- Straatverlichting-

-Straatverlichting- | 01-01-10 | 23:50

-Straatverlichting- | 01-01-10 | 22:42
'Ik wens je het beste' is al wat beter, hoewel nog steeds vrij shallow. Zelfde nietszeggendheid als iemand 'Het beste' toe te wensen. 'Het beste hè.' Zeg nou zelf dat is toch prut.

'Ik groet je vriendelijk' vind ik drie keer niks.

Veel kusjes en wijsheid voor jou in 2010,

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 22:58

= ' Ik wens je het beste voor 2010"
= ' Ik groet je vriendelijk'

-Straatverlichting- | 01-01-10 | 22:42

Uhm.. HUH? I

-Straatverlichting- | 01-01-10 | 22:39

Overigens is 'de beste wensen' een totaal nietszeggende en daarmee krankzinnige uitdrukking.

Het duidt op een helaas niet zeldzaam soort onverschilligheid en op het ontbreken van elke kritische zin. Wat zijn dat, de 'beste wensen'?

Qua onnozelheid te vergelijken met het (ingeburgerde) 'Met vriendelijke groet', wat makkelijker te typen is dan een werkelijke groet. Ik zou zeggen, hou dan je bek gewoon en zet je naam eronder, klaar.

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 22:37

Maar wel de tijd genomen om de reaguursels van vaste bezoekers aandachtig te bestuderen???

-Straatverlichting- | 01-01-10 | 22:32

Elisabeth2 | 01-01-10 | 21:35
Als je een oplettend lezeresje zou zijn, wist je dat ik niet degene ben die dat doe. Zou dat ook veel te veel werk vinden, schattepetat van me.

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 22:26

@ Berserker Nr. 666

hmmm interessante statements.. Goed voorbereid lijkt me. In ieder geval niet uit de losse pols.
grtz
een rea(meelees)guurderT

-Straatverlichting- | 01-01-10 | 22:25

Merlot | 01-01-10 | 22:10
Freek = socialisties sociaal doen voor je eigen portemonnee.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 22:20

@ Merlot
Inderdaad, Mooie verzameling pluche ballen daar in dat Haagse Hofje.
En dan hebben we nog niet over de erfelijke pluche ballen op het Voorhout.
.
PS. Denk je dat er voor mij nog een mora balletje overblijft?
Ik kan ze namelijk tot hier ruiken. Heerlijk.

Mr. Bator | 01-01-10 | 22:17

Hedie d'Ancona? Leeft die nog?

Burnt | 01-01-10 | 22:16

Nieuw topic trouwens.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 22:08
Ja hoor, ga jij even warm lopen op een 17 jarige bloem?

Burnt | 01-01-10 | 22:15

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 22:08
Preek de Jonge is het levende bewijs dat "socialistisch" en "sociaal" geen synoniemen, maar juist antonymen zijn.

Merlot | 01-01-10 | 22:10

Elisabeth2 | 01-01-10 | 22:08
Dat werd potverdoemme eens tijd....

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 22:09

Merlot | 01-01-10 | 22:02
Freek de Jonge: ironisch, zo'n naam voor iemand die altijd zich als een oude zuurpruim heeft gedragen. Schijnheilig patertje, dat is het.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 22:08

geurtje | 01-01-10 | 21:58
Ik denk dat wij gewoon voluit tweeduizendtien blijven zeggen.

Nieuw topic trouwens.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 22:08

Mr. Bator | 01-01-10 | 22:00
Hier in Nederland hebben de genoeg aan willekeurig welke pluche zetel.
Als iemand er in zo eentje gaat zitten en direct langs zijn neus over "de bevolking" begint te praten, gaan ze er van uit dat hij de juiste ballen voor de baan heeft.
Of zij.
Dit soort ballen komt ook bij zijtjes voor.
Vrij vaak zelfs.
Mijn arvaring is dat de lijst van Ergste Rooie Regenten bezaaid is met Guusjes, Eveliens, Tinekes en Hedies.

Merlot | 01-01-10 | 22:07

Beetje magertjes maar goed, wanneer?

Burnt | 01-01-10 | 22:06

Burnt | 01-01-10 | 22:00
ik ga d'r wat mee doen, merci burny.

geurtje | 01-01-10 | 22:06

Burnt | 01-01-10 | 21:59
Komt er met drie dagen Vagevuur vanaf, mits ze hun communie hebben gedaan.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 22:04

Hoe ironisch! de ene al veel eerder vertrapte gemeenschap knokt met de huidige vertrapte gemeenschap. Voorts schaart de trappende gemeenschap zich achter de reeds eerder vertrapte gemeenschap. Zelfs voor het buitenlandersprobleem heb we buitenlanders nodig om het op te lossen. Dat noemen wij VOC mentaliteit. Chapeu! Jullie hebben Balkie begrepen.

Het beste ermee in 2010.

de nakketikker | 01-01-10 | 22:04

@ ristretto | 01-01-10 | 21:57
Och Jezus, straks moeten ze nog een bestand van beleg afkondigen ook. En daar hebben die jongens van de pliesie helemaal geen ervaring mee. Die zijn binnengehaald onder de criteria kunnen schrijven, rekenen en rechtpraten….

Burnt | 01-01-10 | 22:03

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:56
Preek de Jonge; stichtelijke humor voor den Linkschen Kerk.

Merlot | 01-01-10 | 22:02

Mr. Bator | 01-01-10 | 22:00
Inderdaad, heb hem in mijn jaren als jong kapelaantje mogen zien in Rome. Tis nog een heel fraai geval ook, waar in de Antieke Wereld al heel wat Romeinsche billetjes op hebben mogen kou vangen.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 22:02

geurtje | 01-01-10 | 21:58
Na het jaar van de Berserker volgt nu dan eindelijk twee-tien inderdaad. Of het er nooit kwam zeg.
www.youtube.com/watch?v=kyttgKRt3f0
*out*

Jaap de Paap | 01-01-10 | 22:01

Beste wensen geur.

Burnt | 01-01-10 | 22:00

@ Mijnheer Pastoor
"Onder de pij tasten?"
.
Volgens mij hebben ze daar een speciale Heilige Stoel met gleuf voor.
De zog. pauselijke ballenballotagegluurderstoel!

Mr. Bator | 01-01-10 | 22:00

@ Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:56 En het CDA?

Burnt | 01-01-10 | 21:59

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:55
vette flap terug, recht in je gezicht!
wat dunkt jou, als taalvirtueel, zouden wij twintig-tien gaan zeggen, gaandeweg deze eeuw? twintig-zevenendertig en zo. dat hoor ik die amerikanski steeds maar doen.

geurtje | 01-01-10 | 21:58

Felice Anno Nuovo a tutti! Tante Auguri!
Zo, dat hebben we ook weer gehad.
Op Marokko.nl is al te lezen dat de broeders uit 030 paraat staan om naar Culemborg af te reizen. De Molukkers zijn ook al gemobiliseerd.
Het wordt nog gezellig de komende dagen, weken, maanden....

ristretto | 01-01-10 | 21:57

Aha, daar komen de Mora bitterballen aan, daar ga ik me eens even tegenaan bemoeien.
In huize Merlot wel ballen, hoor!
Zát.

Merlot | 01-01-10 | 21:57

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:51
Voor ketters als Wouter houdt den duvel een speciaal plekje apart in de zwavelputten van de Hel, dicht in de buurt van de gloeiende kachelpoken en boekenplanken vol met het verzameld werk van Freek de Jonge.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:56

*sixth sense gaat voelen op tv*

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:56

geurtje | 01-01-10 | 21:54
Dat er nog maar veel 2010's mogen volgen. En van harte ook, oliebolleke vamme.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:55

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:51
Habemus Woutam; eminentissimum ac reverendissimum eh... dominum, nou ja, watjum dan.

Merlot | 01-01-10 | 21:55

jaaaaah: ik heb het ook gevonden, dat 2010!
geinig jaartje wel alreeds.
geheel vanuit mijzelf de hartelijkst bestste wensen voor iedereen die ik verder vergeten ben.

geurtje | 01-01-10 | 21:54

Mekker | 01-01-10 | 21:52
Jippiee! En insgelijks natuurlijk.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:53

Een ieder een goed 2010 toegewenst! Zeker voor mij in het bijzonder, want ik hoef niet geruimd te worden!

Mekker | 01-01-10 | 21:52

Merlot | 01-01-10 | 21:49
Natuurlijk luidde het antwoord "testes non habet" toen Kardinaal Melkert onder de pij tastte.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:51

Merlot | 01-01-10 | 21:47
Wouter go(t).

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:51

@ Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:50
Meer als W Bos

Burnt | 01-01-10 | 21:51

Graaf van Egmont | 01-01-10 | 21:45
ROFL. Een versnaperig uitstrijkske wordt dat.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:50

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:27
Natuurlijk, de Heilige Linksche Kerk weet bij monde van Paus Pronk I wat het beste voor je is. Eenieder die dat durft te ontkennen is een ketter en dient op den brandstapel gezet te worden.... ligt het aan mij of klink ik nu heel erg als een schuimbekkende Drs. Marcel van Dam?

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:50

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:46
Nou, hij wordt gekozen door de kardinalen van de Ptij.
En de onheilige rooie geest is immer vaardig over hen allen.
Zouden ze Wouter Bos ook aan zijn ballen gevoeld hebben voordat ze hem officieel als gekozen beschouwden?

Merlot | 01-01-10 | 21:49

democratius | 01-01-10 | 21:31
Ja jongen, het is een hard gelach, dat reaguren. Sterke schouders die plempselen kunnen dragen, enzovoort. Vooralsnog lag ik me rot; komt doordat ik niet zo van de zelfkwelling ben.
Gelukkig nieuwjaar trouwens: ik weet niet of ik je dat al had toegewenst.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:48

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:41
De 6e wereldgodsdienst.
Met partijbobo's ipv god(den).

Merlot | 01-01-10 | 21:47

Merlot | 01-01-10 | 21:32
Behalve dat je niet echt kunt zeggen dat de Primus Inter Pares wordt gekozen door bezieling van de Prinsen der Kerk door de H. Geest. Allesbehalve dat wou ik maar eventjes zeggen.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:46

democratius | 01-01-10 | 21:37
Heb jij de bubbels van vannacht nog in je cervix?

Graaf van Egmont | 01-01-10 | 21:45

democratius | 01-01-10 | 21:37
Voor dat puntjepuntjepuntje hè, dat doet het 'm écht.
Dat maakt het zo, zo, je ne sais quoi, oja ik weet het toch: Freekig.

Merlot | 01-01-10 | 21:45

Merlot | 01-01-10 | 21:32
Zoveel analogieën toch. En dan hebben we het nog niet over de parallellen van beknotting zoals beide uitwassen die kennen.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:41

@ Tantelus2009
Tofelemopes? Zou zo maar een locale huisvariant kunnen zijn.
En sowieso, Grootmoeders durf ik nooit tegen te spreken.
Behalve als ze hele grooote oren heeft. Dan vertrouw ik het niet.

Mr. Bator | 01-01-10 | 21:40

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:30
Beef: nee. Het is voor mij amusement met inderdaad als extraatje wat taalliefhebsnuisterijen opdoen. En uiteraard op therapeutische basis, maar dat spreekt voor zich. De schijnbare tegenstelling tussen een schuilnaam als Paap (en het is goed schuilen, mag ik zeggen) en mijn afkeer van opgedrongen verhalen zoals diverse religieën blijft prikkelen; dat wel. Maar omdat nu als bief te bakken: nah...

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:39

Merlot | 01-01-10 | 21:34
Simpel Merlot, we gaan vanaf vandaag eens een jaar lang kritsch positieve opbouwende geluiden horen, waarbij we andersdenkenden in hun waarde laten, en geven de Nederlandse samenleveing weer cachet...

democratius | 01-01-10 | 21:37

@democratius | 01-01-10 | 21:31
gemotoveerd? Wasda?

Cunnilingus | 01-01-10 | 21:36

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:30
Jij zit onder die nieuwe nick om eindelijk eens mensen af te zeiken.
*Kijkt vermoeid*

Elisabeth2 | 01-01-10 | 21:35

democratius | 01-01-10 | 21:31
Laat jij jóuw nieuwe verhaaltje eens horen dan?

Merlot | 01-01-10 | 21:34

Elisabeth2 | 01-01-10 | 21:20

Omdat ik van mening was dat je me terecht wees vanwege 'hete aardappelen uit het vuur'.

Hoe dan ook, ik heb weleens 112 gebeld en toen kwam de politie. De aangifte die ik deed had betrekking op het gedrag van mensen met een bontkraag. Zelf optreden durfde ik niet en dat heeft evenzeer te maken met de onvoorspelbare reactie van het OM op zo'n actie.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 01-01-10 | 21:33

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:27
Sorrycultuur, mejeukolder en zieligemensenhellepen.
Biechten en aflatenverkoop, dus.
De politiek lijkt inderdaad op de Moederkerk.

Merlot | 01-01-10 | 21:32

Teun van het Tuinpad / Fleauxe / Biep / Elisabeth 2 /Tistme /Jaap de Paap
In ieder geval is het in 2010 hier gelukkig nog helemaal 2009. Zelfde stokpaardjes, zelfde geneuzel, zelfde haantjesgedrag, zelfde ouwewijvenkwaaltjes.
Gelukkig maar, er mocht ook eens iets echt veranderen, dan was het hier niet zo gezellig verpozen. Op een goed jaar gemotoveerd doorklagen!

democratius | 01-01-10 | 21:31

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:17
Intrigerende reactie, Jaap.
Intrigerend, dat is.

Je begrijpt dat mijn nieuwsgierigheid alleen nog maar toeneemt. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat jij alleen maar grote delen van je tijd bezig bent met het verzamelen van woordekens en uitdrukkingen. Zo vraag ik me dikwijls af 'Where's the beef?', als het om jou en je plempsels gaat.

*Die nummerverandering, die weet wat*

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:30

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:38

Dan heeft u te weinig van mij gelezen vrees ik, iets wat u geheel vrij staat overigens. Ik ben een man, 41 jaar, Jongerenwerker en Portier van beroep.
Mijn plemsels zijn gebaseerd op mijn ervaringen en inderdaad, ik ben verre van mainstream maar ik begrijp wel waar u op doelt.
Ik vind u misschien wel de meest intrigerende commenter hier maar soms gaat je te ver in mijn ogen, jouw goed recht en het mijne om daarop te reageren vind ik. respect voor je openheid trouwens, daar kan ik iets mee.

pius | 01-01-10 | 21:30

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:23
De politiek lijkt er ook zo mooi op. Je beflikkert alles en iedereen, zegt een keer sorry of lult eromheen en half Nederland strompelt weer kwijlend naar het stemhokske. Prachtig land, Nederland. Wat ik al eerder zei: de regering is nog net zo plak als in 1951, om on topic te blijven.

Je begrijpt, Pastoorken, dat ik dus PvdA stem, omdat dat de enige betrouwbare... sorry, even een emmertje zoeken...

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:27

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:01
Deze move snap ik eerlijk gezegd niet mijn waarde; zeker niet als deze vrijwillig tot stand is gekomen. Er kan maar 1 Berserker zijn BeverT. Imho that is.

darmflora | 01-01-10 | 21:26

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:09
Ieks, zo erg.
De oliebollen komen er van omhoog.

Merlot | 01-01-10 | 21:24

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:19
Zolang je maar wekelijks te biecht gaat, dan mag je zoveel rondneuqen als je wilt.
"Dieu reconnaitra les siens"

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:23

LOL@titsme | 01-01-10 | 21:18

Fleauxe | 01-01-10 | 21:20

Jan-Joris-Jaap-Joop | 01-01-10 | 21:17
Waarom?

Elisabeth2 | 01-01-10 | 21:20

@Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:15: Geef ze een wapen en ze kunnen op pad. Voorts spreek je behoorlijk laatdunkend over ons leger, ik zit toch niet te reaguren met excellentie van Middelkoop?

Fleauxe | 01-01-10 | 21:19

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:19
Verkijk je niet op mijn plempsels. Zo scheef als ik kom je ze zelden tegen. Ook qua geloof.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:19

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:17
Gelukkig bent bent u recht in de leer, of niet, Eerwaarde Pater?

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:19

de kudtkrantenjongen | 01-01-10 | 21:16
Wees gerust, we krijgen straks vast nog wel zo'n zwakzinnig spelletje voorgeschoteld.

titsme | 01-01-10 | 21:18

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:16
Hmmmmmm.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:17

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:16
Nooit.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:17

Elisabeth2 | 01-01-10 | 21:08

Oeps!

*stopt een gloeiend kool in zijn keel*

Jan-Joris-Jaap-Joop | 01-01-10 | 21:17

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:13
Gelukkig hebben we voor zulke types de Heilige Roomsche ,Inquisitie, die kan in heel wat gevallen de mensen wat geloofsijver bijbrengen en hun vroomheid (alsmede hun handpalmen) bijschaven.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 21:16

He boys, wat dachten jullie van een nieuw topic? Please?

de kudtkrantenjongen | 01-01-10 | 21:16

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:14
Jaap, nog even over dat CDA. What's the story?

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:16

Mr. Bator | 01-01-10 | 21:09 Mijn grootmoeder zaliger gebruikte het woord Tofelemopes (of -us) om de paapse kerkgangers aan te duiden. Met een p dat is.

Tantalus2009 | 01-01-10 | 21:15

Fleauxe | 01-01-10 | 21:12
Een leeg leger? Als ik dat interpreteer zie ik een verlaten hazenhol, waarbij de hazen ongelukkigerwijs allemaal in de stoofpot terecht zijn gekomen.

Zou er niet teveel op rekenen, op dat leger van je.

Heb jij een Aaifoon, even O/T?

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:15

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 21:10
Ajeteun, To.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:14

Mr. Bator | 01-01-10 | 21:09
Mrs Bator heeft gelijk: het is immers nog een beetje feest. Tofelemones zeg je: dat is lang geleden dat ik dat hoorde. Ik ken het als Tofelemoon en volgens mij is het de Jiddische aanduiding voor een katteliek, in de zin van 'ondergeschikt gelovige' of zoiets. En ja, die lopen er hier zeker; ondergeschikte gelovigen. Halve ketters zijn het.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 21:13

@Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:09: Zo lang er nog werklozen bestaan heb ik een leger, interpreteer dat zo je wenst. ;

Fleauxe | 01-01-10 | 21:12

Teun = uit
Ajeto.

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 21:10

Fleauxe | 01-01-10 | 21:06
Welk leger? Toch niet die opbouwwerkerTs die op onze kosten in Afghanistan madrassa's bouwen?

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:09

@ Jaap
Sorry dat ik wat laat reageer.
Maar ik mocht van Mrs Bator niet van tafel, totdat de brinta in mijn knieeën gezonken was.
Leuk wilderiaans woord , dat " brintaknieeënpolitiek."
Doet me denken aan een ander mooi woord: "Tofelemone"
Dat wordt op de paardenmarkt gebruikt voor een knol met kreupele kniegewrichten,
Afgeleid van het bargoense woord voor vrome paapse kerkgangers.
Die hebben, vanwege het vele knielen, ook vaak problemen met hun knieeën.
Durf het haast niet te vragen, maar lopen er bij U in de priory mischien ook enkele tofelemones rond?

Mr. Bator | 01-01-10 | 21:09

Jan-Joris-Jaap-Joop | 01-01-10 | 20:59
Het gaat er wel op neerkomen dat die mensen voor ons de kolen uit het vuur gaan halen. Als je als NL-er een aso aanspreekt gaan je ramen en auto eraan, plus dat je dieren niet meer veilig zijn (dat is nog het ergste). Hier in de Haarlemmermeer zijn ze gelukkig wat alerter geworden en wordt iedereen geadviseerd om meteen 112 te bellen, niet alleen bij levensbedreigende situaties, maar ook bij onraad.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 21:08

Sorry ik heb mijn camera weggegeven...
Heeft iemand zonder enige reden een camera gekregen gister? Ik wil hem terug por favor

Opgepit | 01-01-10 | 21:07

@Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:02: Man, ik neem het gewoon zelf over. Mag jij eens raden op welke Berseker ik het leger afstuur.

Fleauxe | 01-01-10 | 21:06

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:04
My bad, ik weet.

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 21:05

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 21:02
Zal er dit jaar beter op letten. Vorig jaar werd ik nogal ziek van dat koffiegezeik en ben toen afgehaakt.

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:04

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:53
Prima, geen soppige beelden voor u.
Verder beroep ik me op mijn tegels van vorig jaar ( oh, tijd vliegt ) en denk dat de Berserker wijs genoeg is om zijn of haar oordeel te vellen.

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 21:02

Fleauxe | 01-01-10 | 21:01
Wel de artiesteningang genomen toch, dat we zo dadelijk niet met nòg een memetisch defect exemplaar opgezadeld zitten?

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:02

Elisabeth2 | 01-01-10 | 20:57
B1 was er niet het type naar om een ban te krijgen. Hij kende zo ongeveer wel de grenzen en zocht in geval van nood heul bij de 'Ratzinger-formule'.

Je kunt gewoon uitloggen, een nieuw google-account aanmaken en opnieuw inloggen onder een andere nick. 't Schijnt nog eenvoudiger te kunnen, maar dit is de manier waarop ik het gedaan heb.

Heb je echt een ban, dan weet ik niet of dat lukt, omdat het IP-nummer van je computerT ws wel bekend zal zijn. Mogelijk dat de moderator van dienst hier iets over kan/ wil zeggen, of iemand anders.

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 21:01

@Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:56: Het was maar een one-night-stand, echt. ;)

Fleauxe | 01-01-10 | 21:01

Je zult toch bijna met een verzuurd geweten de conclusie gaan trekken dat de multiculturele samenleving nog ergens goed voor is. Namelijk dat straks Polen, Surinamers en Molukkers voor ons de hete aardappelen uit het vuur gaan halen want van onszelf zullen we het niet moeten hebben.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 01-01-10 | 20:59

Berserker Nr. 666
Had je een ban als B. nr. 1? Hoe maak je dan een nieuwe nick aan?

Elisabeth2 | 01-01-10 | 20:57

Fleauxe | 01-01-10 | 20:53
Da's nu juist het schijterige, dat mensen hier niet durven zeggen dat ze CDA-fan zijn of met die club sympathiseren. Zodra men daar om heet gaat draaien, weet je in feite al genoeg.

Dat zou zelfs jou, als beginnend ornitholoog, moeten zijn opgevallen. Zoveel verschillen onze gevederde vrienden niet van ons. Ja, ze hebben vleugels, so what?

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:56

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:50
Teun, liever geen romantische beelden. De romantiek is niet meer wat het ooit geweest is, weet je wel, weet je niet.

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:53

@Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:50: Ohhh, ok. Nee dan heb ik niets gezegd.
*gemaakt lacht en rood aanloopt*

Fleauxe | 01-01-10 | 20:53

Biep | 01-01-10 | 20:46
We'll see.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 20:48
We'll see.

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:51

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:44
Hordes ?
Schijt aan hordes.
www.youtube.com/watch?v=wDiUG52ZyHQ

Fleauxe | 01-01-10 | 20:41
Niet als je dat ooit gedaan hebt.
;

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:50

Biep | 01-01-10 | 20:46
LOL.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 20:48

Elisabeth2 | 01-01-10 | 20:41
Lijken me lekkere snelle auto's. ofzeau.
Berserker nr 666 lijkt me meer een stuk gereedschap als een bladblazer. Eventjes een hoop herrie, om vervolgens weer een jaar in de garage te verdwijnen.
Zonder dollen ;)

Biep | 01-01-10 | 20:46

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:38
Je reactie is wat CDA-achtig, Teun. Denken wij dat wij er zo makkelijk mee wegkomen? Remember, de hordes staan aan de poort te dringen.

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:44

Elisabeth2 | 01-01-10 | 20:39
Berserkers zijn een tribe, die nummering is niet zo relevant. Bovendien is tijdens de Oudjaarsvergadering van de Berserkers United besloten om niet langer moeilijk te doen en het de wereld te gunnen, jou dus ook, om zich 'Berserker' te noemen.

Toffe club, wat jij!

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:42

Biep | 01-01-10 | 20:40
Nee, net alsof hier Biep400 of Elisabeth2000 langs komt schuiven.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 20:41

ROFLOL@Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:38: Zou je op dit log een beetje veilig kunnen openbaren dat je op JP gestemd hebt?

Fleauxe | 01-01-10 | 20:41

Elisabeth2 | 01-01-10 | 20:39
Dat wekt inderdaad niet veel vertrouwen.

Biep | 01-01-10 | 20:40

Berserker Nr. 666
Een nick van iemand kopieeren. Tssss.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 20:39

pius | 01-01-10 | 20:33
Er zit wat ironie in m'n plempsel, maar los daarvan denk ik dat je je veel meer mainstream voordoet dan dat je bent. Dat wil niet zeggen dat je altijd maar met de botte bijl zou moeten hakken, maar je omzichtigheid doet vaak denken aan de moeilijkheden die een pastoor soms ondervindt in de omgang met zijn huishoudster - dat gaat ook nergens over.

Korter: ik zie niet vaak 'the real man' (of vrouw, mocht je vrouw zijn, geen idee) in je reaguursels. As said, dat hoeft allemaal niet van dik hout, maar dat hele braverige, dat zijn dingen waar ik wel eens het schijt van krijg.

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:38

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:32
Ik heb ooit een brief naar Ruud Lubbers geschreven.
En nog antwoord gekregen ook.
Dat was het wel zo'n beetje, qua CDA.

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:38

@Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:32: We noemen hem hier stiekem wel eens Jan Peter van het Tuinpad.

Fleauxe | 01-01-10 | 20:35

dosis | 01-01-10 | 20:16 & Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:23

πus, of 3,1415927us.
;

Jackanders | 01-01-10 | 20:33

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:24

Het is natuurlijk altijd mogelijk een lastig jaar.
Maar meerdere berserkers, de een nog genuanceerder dan de ander?
klinkt als een persoonlijkheidsstoornis 'in the making''.
-
U heeft vele kwaliteiten doch nuance hoort daar niet bij vrees ik.
Maar ook u kunt tot inzicht komen natuurlijk.
-
De vraag is natuurlijk waarom het een lastig jaartje voor me kan worden en wat er nodig is voor mij om tot inzicht te komen. Ben erg benieuwd naar uw antwoord.

pius | 01-01-10 | 20:33

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:28
Teun, even off the record en zuiver ter bevrediging van mijn nieuwsgierigheid (antwoorden staat je uiteraard vrij); ben jij niet jarenlang stemmerT of sympathisant geweest van het CDA?

Ik krijg die gedachte maar niet uit m'n hoofd. Zou je antwoord op prijs stellen.

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:32

DANNY3960 | 01-01-10 | 20:29
Dank voor het meedenken.
*grinnik*

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:32

@Krachtmeester | 01-01-10 | 20:22: Nou, omdat je gelijk hebt.
-
@ gerardlenorman | 01-01-10 | 17:41:Beste Gerard, naar mijn mening haal je zaken aan die niet relevant zijn voor dit topic. Ik kan begrijpen dat je door je huwelijk een andere, wellicht meer genuanceerde, kijk op de zaak hebt. Toch deel ik die niet. Het feit dat de Molukse gemeenschap zich met geweld een betere status probeert aan te meten is niet te tolereren, nimmer. Geweld is de oplossing niet, niet nu en ook niet ten tijde van de Punt. Laten we samen hopen dat die wijsheid tot de Molukse gemeenschap door zal dringen.

Fleauxe | 01-01-10 | 20:31

DANNY3960 | 01-01-10 | 20:29
LOL.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 20:30

@Biep 20:22
*kusje*

necrosis | 01-01-10 | 20:29

PIUS.

*ook alles moet uitleggen*

DANNY3960 | 01-01-10 | 20:29

Jongens en meisjes, het is goed. Ik hoop dat de pleuris niet echt uitbreekt in Culemborg, al was het alleen maar voor de betrokken hulpdiensten. Dosis is naar de kroeg. Gelukkig Nieuwhaar.
*out

dosis | 01-01-10 | 20:28

Biep | 01-01-10 | 20:25
Owh.
;)

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:28

Fleauxe | 01-01-10 | 20:22
Geen dank.
Het is gewoon zo, klaar.

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:27

@ Randy McRanderson | 01-01-10 | 14:11 (Bij deze nodig ik de Feyenoord hooligans uit om hun agressiviteit eens voor een goede zaak aan te wenden en de Marokkanen in Terweijde te SLOPEN.)

Stuur ze daarna effe naar Gouda ja?

Echte naam7227 | 01-01-10 | 20:25

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:23
Nee, die telt niet! ;)

Biep | 01-01-10 | 20:25

@JoepMeLoen 20:14
*zwaait*

necrosis | 01-01-10 | 20:24

pius | 01-01-10 | 20:12
Bij mijn weten bestaat Berserker Nr. 1 ook nog steeds en zijn alle tussenliggende nummers inmiddels ook al gereserveerd, door allerlei types, de één nog genuanceerder dan de ander.

't Wordt mogelijk nog een lastig jaartje voor je, tenzij je natuurlijk tot inkeer komt. Die dingen gebeuren. Wie weet wordt 2010 pius' Jaar van Inzicht.

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:24

@ Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 19:23
Ik heb het over langzame processen die gestaag doorgaan. Importbruiden, steeds meer dubbele paspoorten, massa-immigratie; de autochtoon sterft niet uit, maar wordt een minderheid; op lange termijn. Zoiets als in Libanon is hier in wording;
www.spitsnieuws.nl/archives/provinciaa...
langs elkaar heen levende parallelle samenlevingen zijn aan het ontstaan. ’t Zal mijn tijd wel duren; maar ik denk wel aan onze kinderen en kleinkinderen en de generaties daarna. Overigens kunnen ook parallelle samenlevingen vredig in één land wonen. Het gaat er om wat hoe de culturen in elkaar steken; bij onze ‘finnen’ en ‘nieuwe Klein-Aziaten’ speelt een hegemonistische religie helaas een rol (vandaar de vergelijking met Libanon). Van opdringerige en/of rellerige Chinezen en de Molukkers heeft niemand last, want die zijn er niet. Als ze maar met rust gelaten worden, heeft praktisch geen autochtoon moeite met hen.
Heb net het relaas van een Culemborgse ooggetuige gehoord (RTL4 nieuws van half 8): er is daar een odrinaire moordaanslag op Molukkers gepleegd door 4 ‘finnen’ in een auto. Geen wonder dat de twee niet ontkomenen zijn afgerost.
.
@ Parsons | 01-01-10 | 19:25
In wezen zou ik dat ook wel willen, maar ik ben om praktische redenen wat soepeler. Het is beter met iets haalbaars te komen dan te verstarren in een theoretisch, maar niet te realiseren doel. Ik denk ook dat we de hand moeten reiken naar diegenen die wèl hun best hebben gedaan en doen, wèl geïntegreerd zijn en echt in dit land willen blijven. Die zijn er genoeg, maar helaas is hun geluid niet te horen.

Fijnstoffer | 01-01-10 | 20:23

necrosis | 01-01-10 | 20:17
(nog even dan)
Jochie pleegd men Utrecht tegen iedere persoon van het mannelijk geslacht te zeggen, ongeacht leeftijd en sexuele voorkeur, wanneer men het persoon op een amicale manier wenst te benaderen.
Right? niet gillen nou...

Biep | 01-01-10 | 20:22

@Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:32: Ha, bijval. Dankjewel Teun, jij begrijpt het.
@Culemborg: Dank u dank u verry much.

Fleauxe | 01-01-10 | 20:22

Fleauxe | 01-01-10 | 19:17
Flooksmeester, punt is, dat gerardlenorman | 01-01-10 | 17:41 een zorgvuldiger antwoord op zijn openhartige plemp had verdiend. Dat had beter gekund.

Krachtmeester | 01-01-10 | 20:22

dosis | 01-01-10 | 20:00

Ah, u in Arnhem zijn! Leuk dorp. Maar om ff serieus op je vraag in te gaan; het is nu redelijk rustig in Culemborg, logisch ook. Aan blauw op het moment geen gebrek op straat. En zoals ik aan het begin van dit topic al meldde, dit is nog lang niet ten einde en het wachten is naar mijn idee op de eerste dode, als die al niet gevallen. Hoorde een onbevestigde roddel nl. Hopelijk komt de rust snel terug, daar er ook een hoop oudere mensen in Terweijde wonen.

Culemborg | 01-01-10 | 20:22

JoepMeloen | 01-01-10 | 20:14
Deze bal kop ik niet in.

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:20

@Biep 20:10
Jochie?
Maar ik ben ouder dan jij.....
(tevergeefs in ruimte schreeuwt)

necrosis | 01-01-10 | 20:17

JoepMeloen | 01-01-10 | 20:14

U kunt beter carnavalsnummers schrijven denk ik. Of is dit er Een?

pius | 01-01-10 | 20:16

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:12
Pluspunt als het je lukt.

dosis | 01-01-10 | 20:16

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:12

dosis | 01-01-10 | 20:15

Raar toch ? Krijg ineens ''symphatiegevoelens'' voor dat Molukse tuig....
Toch zou het veel beter zijn als beide groepen ''Medelanders'' dit land als de wiederweerga verlieten cq zouden opzouten/oprotten. Desnoods met behoud van uitkering. Als ze maar opdonderen. De Finnen naar het RIFgebergte en dat andere tuig naar de rimboe alwaar Indonesie wel raad met ze weet. En wat doet die politie daar ?
Nog meer parkeerbonnen schrijven ?
Veel anders kunnen die lafaards toch niet. Die staan dom voor zich uit te kijken als je auto in de brand wordt gestoken. Liever achter de boom om autochtone Nederlanders te verbaliseren. Dat is hun kerntaak tenslotte. Lekker safe en simpel.
Misschien kan Femke Halsema daar eens bemiddelen. Tenslotte is het wel haar complete electoraat aldaar wat die ''incidentjes'' veroorzaakt.
Nu maar hopen dat dat deze cultuurgroepen elkaar maar blijven bevechten en elkaar naar het leven blijven staan. Dat is misschien wel de beste oplossing.
Laat de PvdA met die maffe/slappe burgemeester er zich ook niet mee bemoeien aub ?? Dan is alles voor nix geweest!
Doei

JoepMeloen | 01-01-10 | 20:14

Koffie eerst.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 20:14

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:12

LoL

pius | 01-01-10 | 20:14

Biep | 01-01-10 | 19:59
Ik ben al blij dat ik nog kan reaguren.
;)
Daar kan geen blommetje tegenop.

pius | 01-01-10 | 20:05
Ah, dat was het.
Hoe typ je pius zonder punt ?
:)

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 20:12

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:10

Joh, je hebt je naam aan je plempsels aangepast zie ik. Goed gedaan.

pius | 01-01-10 | 20:12

@Biep 20:04
*Doneert een enorme hoeveelheid "moed" in de verzameling*

necrosis | 01-01-10 | 20:10

Dit soort zaken moet je genuanceerd benaderen, Je kunt wel een beetje gaan lopen schreeuwen dat al die Marokkanen het land uit moeten of voor jaren in een werkkamp moeten worden gestopt, maar bedenk dan ook even hoeveel geld dat de belastingbetaler gaat kosten.

Lang geleden stond er in de UK op het vermoorden van een priester een boete van een 50 cent. Je kunt ook in die termen denken. 't Is wel mooi geweest met die mocro's en laat de kwaaien maar onder de goeien lijden.

Op naar een islamvrij Nederland! Dat 2010 daar het begin van mag zijn. Ongezien kudo's voor de MolukkerTs.

Berserker Nr. 666 | 01-01-10 | 20:10

necrosis | 01-01-10 | 20:03
En zo is het jochie!
Fijne avond en de groetjes van Bambi!
*biep*

Biep | 01-01-10 | 20:10

Biep | 01-01-10 | 20:04
Ik houd een plekje in het grote Plempselenboek vrij.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 20:09

pius | 01-01-10 | 20:05

gebruite, tuurlijk.

pius | 01-01-10 | 20:06

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:56

Toen ik begon gebruite ik alleen maar komma's. U wees me daarop. Ik heb dat punt ter harte genomen. Geen Punt dat u het niet meer weet. Ik was net nieuw.
-
U ziet dat uw punt is overgekomen.
Al kreeg ik er wel een beetje een punthoofd van van in het begin, maar toen puntje bij paaltje kwam heb ik uw raad opgevolgd.
U heeft mij geholpen mijn grammatica te verbeteren. Daar kan u een puntje aanzuigen. Dat is het hele punt eigenlijk.

*alle punten behandeld heeft*

pius | 01-01-10 | 20:05

necrosis | 01-01-10 | 20:03
Tijd voor bier, ik hoor het al. Hertog Jan met halalballetjes:)

dosis | 01-01-10 | 20:05

Jaap de Paap | 01-01-10 | 20:01
Prachtig!
Ik broed ook op iets, gestoeld op GeenStijl. Ik moet alleen even wat moed verzamelen.

Biep | 01-01-10 | 20:04

En nog éénmaal voor de mensen die mijn prachtige plemp tbv de ochtendploeg hebben gemist:
Zakt allen neder op de kniëen, met uw reedT naar het oosten en buig nederig uw hoofd voor de Grote Koffiepot!

necrosis | 01-01-10 | 20:03

Biep | 01-01-10 | 20:00
Bijna. Nog 27 woorden, dus ik verwacht het voor 2012 wel te hebben.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 20:01

Biep | 01-01-10 | 19:59
Wisselbokaal toch? Van gefossiliseerde dinosauruspoep?

dosis | 01-01-10 | 20:01

En @ Jaap de Paap
Hoe is het met het woordenboek, zit je al zo'n beetje op de duizend woorden?

Biep | 01-01-10 | 20:00

Culemborg | 01-01-10 | 19:51
Ghehe, goed zo. Hier is de sfeer om te snijden. Oh nee, wacht. De appeltaart is om te snijden, de sfeer is goed en de buitentemperatuur is -4 graden Celcius. Weinig kans op rellen tussen minderheden, geringe kans op dronkenschap en een grote kans op vechtpartijen tussen dronken tokkies op de Korenmarkt.
De rest van de week blijft het koud en winters, met hier en daar wat sneeuw. Dus.

dosis | 01-01-10 | 20:00

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:56
Teun, weet jij dat?
De reaguurder van het jaar 2009, daar was toch ook nog een poll over? Gaat daar nog iets mee gebeuren?
Een digitale huldiging? een prijs? een blommetje?

Biep | 01-01-10 | 19:59

pius | 01-01-10 | 19:51
*punten zoeken gaat*
En erg benieuwd is daar ik niet al mijn tegels onthouden kan.
;)

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:56

@SeriousBusiness 19:49
Het zijn finnen, geen Finnen en wat je ervan vindt moet jezelf vinden....
En is er met 2012, heb ik iets gemist?
*gnehehehe*
@Els2
Mag "gnehehehe" wél?

necrosis | 01-01-10 | 19:56

'Niet omdat die agenten zo graag als anonieme lafbekjes te boek staan, maar het was natuurlijk gewoon koud.'
Dit slaat echt nergens op, agenten willen gewoon niet persoonlijk herkend worden door tuig voor het geval hij ze in prive sfeer en alleen tegenkomt.

Wil de schrijver anders even zonder bivak muts in naam van de politie de orde proberen te bewaren onde een groep marokanen die toevallig ook zn buren zijn? Kijken wie er dan graag anoniem lafbekje had willen zijn.

JDulop | 01-01-10 | 19:54

Als de Brintaknieënpolitiek maar lang genoeg blijft staan, word de politiek vanzelf kei- en keihard!
*naief of niet?*

Biep | 01-01-10 | 19:53

dosis | 01-01-10 | 19:49

Ja, gezellig joh! Net lekker gegeten en verwacht vanavond goede tot zeer goede nieuwjaarssex te hebben!
En daar?

Culemborg | 01-01-10 | 19:51

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:46

Volgens mij is er alvolop gestempt. U gaat ,zo ziet het er naar uit een zogenaamde 'landslideoverwinning 'behalen. Mijn stem heeft u. U heeft me als Newbie ooit op mijn punten gewezen. ik pluk er nog de vruchten van.

*zijn punt gemaakt heeft*

pius | 01-01-10 | 19:51

el mero mero | 01-01-10 | 19:48
Dat betwijfel ik, met de brintaknieënpolitiek die we hebben. Er staat zo weer een volgende groep te vertrappelen om begrepen te worden, is mijn inschatting.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 19:50

Culemborg | 01-01-10 | 19:44
Ah ha, een insider! Hoe is de sfeer daar nu?

dosis | 01-01-10 | 19:49

Het zullen een keer géén Marokkanen zijn, 2012 is coming!!

SeriousBusiness | 01-01-10 | 19:49

@ Jaap de Paap | 01-01-10 | 19:42
Precies, het zou een stuk gezelliger worden zonder die twee.

el mero mero | 01-01-10 | 19:48

dosis | 01-01-10 | 19:39
Das toch al beduidend meer informatie dan waar de gemiddelde treinreiziger op mag rekenen.

Graaf van Egmont | 01-01-10 | 19:47

Culemborg | 01-01-10 | 19:44
Kunnen we al stempen dan ?
Zoja, waar ?

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:46

Biep | 01-01-10 | 19:45
Wie? WIE?

*verschrikt om zich heen kijken doen doet*

Jaap de Paap | 01-01-10 | 19:46

Jaap de Paap | 01-01-10 | 19:43
:) ja, hoor, we zíjn er weer!

Biep | 01-01-10 | 19:45

pius | 01-01-10 | 19:40

ter aanvulling. Ik heb ook regelmatig hockeyfeesten beveiligd. Het zal u verbazen hoe grenzeloos, ascociaal en agressief deze drienaamballetjes waren. En dat was toch de toekomst van ons land, althans volgens hen zelf dan.

pius | 01-01-10 | 19:45

@Biep 19:34
Je voelde je toch niet bedreigt door een kerstboom?
Zo ja: alle kerstbomen in de brand!
*kusje*

necrosis | 01-01-10 | 19:45

@ Fleauxe | 01-01-10 | 19:30

U bent aan het solliciteren voor de titel "reaguurder van het jaar 2010?"

U hard op weg zijn.

Culemborg | 01-01-10 | 19:44

knutsel | 01-01-10 | 19:41
Dank je, en jij ook een handvaardig 2010 gewenst.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 19:43

Ten eerste
~Allen een heel goed jaar~

Wat verschrikkelijk dat dit zich in Culemborg afspeeld. Het lijkt wel een politie staat.
En dan spelen ze nog wel op een soort 'oorlogsinstrument', de doedelzak. Dat is ook wel triest en misschien niet zo slim.

AntiSoof | 01-01-10 | 19:43

knutsel | 01-01-10 | 19:41

En ook voor u natuurlijk!

pius | 01-01-10 | 19:42

el mero mero | 01-01-10 | 19:38
Is ook niet mijn intentie: ik heb niemand iets te leren hier. Ik was, naar aanleiding van je kreet 'laat die elkaar maar uitroeien' benieuwd naar je ideeën daarover. Maar dat was gewoon vanwege de gezelligheid, begrijp ik.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 19:42

dosis | 01-01-10 | 19:39

LOL

pius | 01-01-10 | 19:41

Iedereen gelukkig nieuwjaar.

knutsel | 01-01-10 | 19:41

Rammstein | 01-01-10 | 19:34
Naaldhout mag niet in de houtkachel: teveel hars, word te heet, geeft teveel aanslag in de pijp, met uiteindelijk risico op schoorsteenbrand.
Nee, ik laat die afgetuigde Lady gewoon voor de deur staan. met restjes engelenhaar en een dot nicotineaanslag.
Jammer dan.
(ik werd net 'hertje' genoemt...)

Biep | 01-01-10 | 19:41

JanRap | 01-01-10 | 19:35

Tijdens de jaarwisseling zijn het niet alleen de Marrokanen geloof mij. Toen ik nog aan de deur stond was het Marrokanenprobleem nog niet zo eminent aanwezig als nu. En geloof maar niet dat er geen problemen waren jan, die zijn van alle tijden.

pius | 01-01-10 | 19:40

Marrokanen, Molukkers. Wat maakt het uit. Het gaat er gewoon om dat er altijd mensen zijn die het oud en nieuw verneuken.

Maargoed, ik heb er tot nu toe geen last van.

Klaas Appelmelk | 01-01-10 | 19:40

Het jaar begint goed. Finnen die het met één van de meer gerespecteerde groeperingen in NL aan de stok wil. Kan nog leuk worden de rest van het jaar. En dit kan Wouter natuurlijk niet wegbelasten of door Guusje weg laten controleren. Laat staan door beheersbaar maken door een Gestapo Kassie.

Face the facts: De gevestigde orde spit het onderdelft. Keer op keer…

Lest Rock & Roll…

www.youtube.com/watch?v=-QIFyBAtpGE

Burnt | 01-01-10 | 19:40

Graaf van Egmont | 01-01-10 | 19:34
Beetje kort door de bocht, Graaf. Die treinkaping zie ik er nog niet van komen, althans niet door Molukkers. En ook niet van Marokkanen trouwens. Eerder door teleurgestelde NS-medewerkers.
"Dames en heren, hier een korte dienstmededeling. Deze trein is gekaapt door de machinist en de conducteur. U dient rekening te houden met erstige vertraging. Denkt u bij het verlaten van de trein aan uw persoonlijke bezittingen, vooral handtasjes willen nog wel eens tussen de raampjes blijven hangen."

dosis | 01-01-10 | 19:39

Graaf van Egmont | 01-01-10 | 19:34
Welnee, dat zullen wij wel voorkomen. Immer 'n stapje voor Graaf, da's de kunst.

Strotgrondel | 01-01-10 | 19:39

@ Jaap de Paap | 01-01-10 | 19:35
Ik ben opgegroeid in een dorp met een Molukse gemeenschap, erg gezellig...
En nu woon ik in een stad met veel Marokkanen, ook erg gezellig... ik weet niet precies waar je heen wilt, maar ik denk niet dat er veel is dat je me kan leren over ze.

el mero mero | 01-01-10 | 19:38

Biep | 01-01-10 | 19:36
Iets van het draadje van deze morgen.
Denk ik.
Toch Els ?

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:38

Jaap de Paap | 01-01-10 | 19:36
Nou OK, bambi dan.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:38

Fleauxe | 01-01-10 | 19:30
Zo is dat Fleauxe.

Biep | 01-01-10 | 19:38

@Elisabeth2 19:30
Moet jij je stoma niet laten legen, oud azijnmeisje?

necrosis | 01-01-10 | 19:37

Tokkificatie => dat gaat het woord worden voor 2010.

JanRap | 01-01-10 | 19:37

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:30
Hertje?

Jaap de Paap | 01-01-10 | 19:36

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:30
Tussen de heren, zonet.
Hertje?

Biep | 01-01-10 | 19:36

Het lijkt wel alsof Marokkanen het "rotzooitrappen bij de jaarwisseling" zien als een vorm van integratie. Ze moeten zich alleen nog de juiste stijl eigen maken.
Daarom moeten wij als autochtonen ons ervoor hoeden dat er geen verdere tokkificatie van de samenleving plaatsvindt.

JanRap | 01-01-10 | 19:35

el mero mero | 01-01-10 | 19:35
Aha. En behalve de overeenkomsten die je ziet: ken je de verschillen?

Jaap de Paap | 01-01-10 | 19:35

@ Jaap de Paap | 01-01-10 | 19:31
Ik. En mensen die ook geen behoefte hebben aan zinloos geweld ?

el mero mero | 01-01-10 | 19:35

Biep | 01-01-10 | 19:34
Niet in de open haard ?

Rammstein | 01-01-10 | 19:34

Overal waar in steden en dorpen een grote groep Molukkers en Mocro's leven, daar gaat het mis tussen die twee. En de Molukkers hebben gelijk. Zij liggen nog steeds voor op de mocro's daar waar het terroristische aanslagen betreft. En dat moet zo blijven vinden ze.
*binnenkort wel weer een gijzeling van een trein verwacht, mits trein op tijd.*

Graaf van Egmont | 01-01-10 | 19:34

necrosis | 01-01-10 | 19:27
Tuurlijk mag dat! Jij ook een heel gelukkig nieuwjaar.
Ik heb overigens de kerstboom al afgetuigt, en in stukken gehakt buiten gezet: ongeacht zijn afkomst. Daar kijk ik nooit naar, de boom was al twee weken het middelpunt van bewondering hier thuis en ik heb mijn positie weer teruggenomen.
Wat denkt die takkebos wel niet?

Biep | 01-01-10 | 19:34

Fleauxe | 01-01-10 | 19:30
*iets met "wie het verleden niet kent zal het heden niet beheersen" mompelt*

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:32

@dosis | 01-01-10 | 19:28: Ah, op die fiets. Nee ik woon, God zij dank, niet in Overvecht.

Fleauxe | 01-01-10 | 19:32

@NattePanty 19:26
Je zou eens bij mij in de stad moeten kijken, zat jonge gasten (ook blank) die hun broek half over hun reedT dragen en steeds de boel weer iets optrekken voordat die van hun reedT zakt.
Ze zien er zo verschrikkelijk "street" uit, ik zou er haast bang van worden.....

necrosis | 01-01-10 | 19:32

el mero mero | 01-01-10 | 19:28
Wie zijn wij?

Jaap de Paap | 01-01-10 | 19:31

@Biep | 01-01-10 | 19:27: Ach je hebt gelijk ook. Jij ook een gelukkig nieuw jaar gewenst. Dat het mag uitpakken zoals je hoopt en heel veel plezier samen met je kroost mag inhouden. Geniet ervan.
PS: Spreekwoorden zijn helemaal tha bomb, zoiets verjaard niet. Ja!

Fleauxe | 01-01-10 | 19:30

Biep | 01-01-10 | 19:25
Welke pennenstrijd, hertje

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:30

NattePanty | 01-01-10 | 19:26

Het blijft plat.

pius | 01-01-10 | 19:30

Lekker plaatsje dat Culemborg, mijn schoonzus heeft 10 jaar een winkel in de binnenstad gehad. Altijd overlast door die Finnen, ieder weekend staan ze tegen je etalage te pissen, en andere overlast en bedreigingen. Die slappe plaatselijke overheid doet dus helemaal niets. Ze zijn met winkel en al lekker verhuisd, en leven nu in een normale stad, en zijn blij dat ze uit dat getto weg zijn.

Fuck a Duck | 01-01-10 | 19:30

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:21
Niks hoor, grenzeloos. M'n schoonmoeder is al 'gedateerd', zeg maar. Laten we er maar over ophouden.

Strotgrondel | 01-01-10 | 19:30

Marokkanen en Molukkers, twee volkjes met een sterk gevoel voor saamhorigheid en agressie in groepsverband.
Laat die elkaar maar uitroeien, als wij er maar geen last van hebben.

el mero mero | 01-01-10 | 19:28

@Fleauxe | 01-01-10 | 19:20
Man man, ik weet toch hoe een huis er uit ziet. Ik dacht gewoon wat conversatie te maken, gebaseerd op het vuurwerk. Niet op jouw leefomstandigheden. Bovendien had je bij vrienden kunnen zitten op 6hoog - ik dacht dat je sowieso in Overvecht woonde.
@iedereen die maar gelukkig nieuwjaar blijft wensen:
Jahaa. En jij ook.

dosis | 01-01-10 | 19:28

NattePanty | 01-01-10 | 19:21
Wel een prachtige nick, waarvoor hulde.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 19:28

Graaf van Egmont | 01-01-10 | 19:22
Ja, natuurlijk dat blijft. Maar dat loslaten als ze eenmaal getrouwd zijn en er een ander is die jouw verantwoordelijkheid overneemt geeft ook rust.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:27

@Biep 19:18
Gelukkig geen geloof! (behalve anti-geloof, zie mijn 19:13 comment)
Mag ik je virtueel even stevig omhelzen en je de beste wensen doen toekomen?
Bij deze.

necrosis | 01-01-10 | 19:27

Fleauxe | 01-01-10 | 19:22
Ik lees er vooralsnog geen bijzonderheden in. Het gezegde opzich is alleen zo hopeloos ouwbollig: zeker niet 2010-waardig.
Hee, kan je nog lachen?

Biep | 01-01-10 | 19:27

NattePanty | 01-01-10 | 19:21

flauw, clichematig en gespeend van humor, denk ik dan.

pius | 01-01-10 | 19:2

Heb je ze wel eens zien lopen die gasten dan...? Ze lopen net door de stad of hun deodorant hard is geworden en ze hun armen niet omlaag kunnen doen.... of zouden ze echt denken dat ze breed zijn en cool lopen .....

NattePanty | 01-01-10 | 19:26

@Fijnstoffer | 01-01-10 | 19:18
Er moet dwingend worden opgelegd dat men eindelijk een keuze gaat maken: Nederland of Marokko, maar niet beide.
.
Dat gaat mij niet ver genoeg als ik eerlijk ben. Je moet een kind ook niet laten kiezen tussen jam of hagelslag, je meldt gewoon dat er vandaag pindakaas op het brood zit, en daarmee basta.

Parsons | 01-01-10 | 19:25

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:21
Jij ook madame!
Toch ongelooflijk dat aan het einde van de eerste dag in het nieuwe jaar de pennenstrijd weer lustig gevoerd word! mooi hoor, pennenstrijd doet geen mens kwaad.

Biep | 01-01-10 | 19:25

@ Biep | 01-01-10 | 19:22
Ik heb volop (sterke) drank in huis maar mag er voorlopig niet aan.
Das pas erg en kijk eens hoe vriendelijk ik ben.
Godverdomme.

Oja, en u een gelukkig Nieuwjaar.

verraad van links | 01-01-10 | 19:25

Biep | 01-01-10 | 19:22

van hetzelfde!

pius | 01-01-10 | 19:24

Fijnstoffer | 01-01-10 | 19:18
Als morgen ineens alle 16 miljoen Nederlanders allemaal tegelijkertijd dood neervallen, anders denk ik dat het allemaal wel mee zal vallen met dat "vreemdeling in eigen land".

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 19:23

NattePanty | 01-01-10 | 19:21

flauw, clichematig en gespeend van humor, denk ik dan.

pius | 01-01-10 | 19:22

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:15
Daar geloof ik niet veel van. Een kind blijft een zorg... de rest van je leven. Du moment dat er iets verkeerd gaat, lig jij weer 's nachts wakker. Toch?

Graaf van Egmont | 01-01-10 | 19:22

@Biep | 01-01-10 | 19:18: Als je daarin een oproep tot ´raszuiverheid´ leest kun je alle hulp gebruiken die geboden wordt.

Fleauxe | 01-01-10 | 19:22

Waar het topicwise op neer komt is dat sommige mensen de kans op een feestje domweg laten schieten doordat ze meer waarde hechten aan hun kwetsbre opgeblazen egootjes, misplaatste trots en de zucht naar fysieke agressie.

Ik bedoel: ik heb geen druppel wijn meer in huis, alles is op en ik zit nu toch weer gezellig met jullie te klessebessen! :)
nog maar eens: Gelukkig nieuwjaar y'all!

Biep | 01-01-10 | 19:22

Biep | 01-01-10 | 19:18
Hoi Biep, jij ook een heel goed nieuwjaar gewenst.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:21

Strotgrondel | 01-01-10 | 19:18
De uwe wel ?

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:21

necrosis | 01-01-10 | 19:13
Bedankt, jij en je dierbaren ongezien hetzelfde toegewenst

Graaf van Egmont | 01-01-10 | 19:20

@dosis | 01-01-10 | 19:16: Dat eerste wist ik niet, dat tweede klopt niet. Heb genoten op m´n steiger. Heerlijk. Kom een keer langs, zie je ook eens hoe een echt huis eruit ziet.

Fleauxe | 01-01-10 | 19:20

Krachtmeester | 01-01-10 | 19:15
'Mijn paal in jouw perk'. En dat met harde hand...

dosis | 01-01-10 | 19:19

Fleauxe | 01-01-10 | 18:34
CoJoNeS hoeft toch geen (spreek) woorden boek erbij te halen om te weten hoe ouwbollig de uitspraak .. twee geloven op één kussen daar slaapt de duivel tussen, is voor een jonge vent als je bent.

Biep | 01-01-10 | 19:18

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:14
Hè gatverdamme da's smerig. Uw fantasie kent geen grenzen geleauf ik..

Strotgrondel | 01-01-10 | 19:18

@Parsons | 01-01-10 | 18:53
Weet ik. Maar degenen die de banden innig willen houden, mogen dan vertrekken. Er moet dwingend worden opgelegd dat men eindelijk een keuze gaat maken: Nederland of Marokko, maar niet beide. Als Turkije en/of Marokko niet meewerken, dan Nederlands paspoort afpakken en remigratie-processen in gang zetten voor al het dubbelpaspoortig tuig dat zich niet gedraagt; en voor islamisten die hier alleen maar bezig zijn hun xenofobe godsdienst uit te breiden.
.
@Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:55
Ik hoor vaker verwijzingen naar wetten. Okee, maar die kunnen worden gewijzigd. Onze Haagse slampampers zouden daarin nu eindelijk eens hun werk moeten gaan doen. Anders optiefen; dan moet Geert het maar gaan doen. Maar de tijd dringt. Zoals gezegd: reeds meer dan een miljoen 2paspoorters, en ze hebben allemaal stemrecht. We worden een minderheid in eigen land.
.
@dosis | 01-01-10 | 18:57
Ja, zoiets moeten we ook hebben. Er is een gezond nationalisme mogelijk waaraan niets verkeerds is. Zoiets heeft zelfs onze opperslampamper/landverkwanselaar/miljardenverbrander gezegd (Wouter Bos), februari 2009. Dat hij er minder dan niets van bakt als zelfbenoemd leider van de integratie, is een ander verhaal.
.
@ Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 18:57
Mooi gezegd.

Fijnstoffer | 01-01-10 | 19:18

necrosis | 01-01-10 | 19:13
U2

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:17

@CoJoNes | 01-01-10 | 19:04± Beste CoJoNes, wij hoeven ook geen vrienden te worden. En ik wil ook wel toegeven dat m´n reactie wat kort was, ik had beter helemaal niet op die meneer kunnen reageren. Maar om daar gelijk een verlangen naar ´raszuiverheid´ uit te menen kunnen opmaken, sorry maar wat een zieke geest heb je dan. Het spreekwoord luidt, ´twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen´. Je kunt het over veel zaken zeggen, ook als geloof er niet toe doet. Dat Ajax en Feijenoord niet samengaan, bijvoorbeeld. Om van het gezeur af te zijn -oh ironie- om aan te geven dat ik vind dat hij iets te anti-Hollands is geworden onder invloed van eega. Daarom schreef ik het. Alles wat jij daar aan andere zaken in meent te moeten lezen zijn toch echt voor jouw rekening. In plaats van te vragen naar het hoe en wat scheld je er maar even op los. Hopelijk heeft het je opgelucht, reageer je het misschien niet op je gezin af.

Fleauxe | 01-01-10 | 19:17

Fleauxe | 01-01-10 | 19:05
Ghehe. Dat zal je leren, koop nooit iets van een Bart. Zelfs geen bakkerijproducten van een zelfverklaard Bakker. Bovendien is Bakker Bart volledig eigendom van marktkramer 't Stoepje, misschien dat daar het probleem zit?
Fijn om te lezen dat het goed met je gaat. Genoten van het vuurwerk op 6hoog in Overvecht?

dosis | 01-01-10 | 19:16

Graaf van Egmont | 01-01-10 | 19:13
Ik ben dolblij dat iemand anders de zorg op zich genomen heeft. Ik hoef niet meer te zorgen en leef feestend verder.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:15

Daar moet met harde hand paal en perk aan gezet worden.
Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:09

Las ik toch zomaar eerst 'met harde paal hand en perk'. Freudiaans indeed. Maar wel lekker.

Krachtmeester | 01-01-10 | 19:15

necrosis | 01-01-10 | 19:13

same 2 you

pius | 01-01-10 | 19:14

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:05
Mijn schoonmoeder is, volgens mij, stiekem verliefd op me en ik geef haar geen ongelijk.
;)

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:14

Fittie tussen finnen en Molukkers?
Hier de bijpassende soundtrack:
www.youtube.com/watch?v=OfCHwsp9bSc
En IEDEREEN de beste wensen, niemand uitgezonderd.

necrosis | 01-01-10 | 19:13

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:09
Ik vermoed dat jij wel de leeftijd hebt om ook iemands schoonmoeder te zijn. Hoe doet die over jou denken doen?

Graaf van Egmont | 01-01-10 | 19:13

Fleauxe | 01-01-10 | 19:01
Vraag het liever aan BerserkerT, gij dwalende.
Die heeft 't door. koerbagh en botthond zijn al verzuurd.

Strotgrondel | 01-01-10 | 19:10

@Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:05
Die van mij kan echt ongezien te tiefus krijgen hoor.

Parsons | 01-01-10 | 19:09

Graaf van Egmont | 01-01-10 | 19:07
Daar moet met harde hand paal en perk aan gezet worden. Daarna zijn het lammetjes.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:09

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:05
Je verwart bemoeizucht met verwennen dunkt me

Graaf van Egmont | 01-01-10 | 19:07

@CoJoNes | 01-01-10 | 19:04
Zet gewoon even Ned 1 op. Kom je wellicht tot rust.
.
*verder kijken doet*

Parsons | 01-01-10 | 19:07

@ Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:01
Thanks!

verraad van links | 01-01-10 | 19:06

@dosis | 01-01-10 | 19:03: Nou, toevallig had ik ze dit jaar van Bakker Bart, was beslist geen succes. Voor de rest is alles in orde, fijn dat je het vraagt. ;

Fleauxe | 01-01-10 | 19:05

Teun van hetTuinpad | 01-01-10 | 18:46
Schoonmoeders zijn bijna altijd liefjes, snap niet waar hun slechte naam vandaan komt. Altijd iedereen die hun kind eindelijk uit hun handen heeft genomen verwennen en vertroetelen.

Elisabeth2 | 01-01-10 | 19:05

Fleauxe | 01-01-10 | 19:01
Nu klink je bijna zo zuur als Van Jeaule, weet je dat? En dan hou ik zelf best van een beetje cynisme op zijn tijd, maar dat is me echt te gortig.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 19:05

@Fleauxe
En juist dat maakt jou zo'n gevaarlijk mannetje, je bent slim genoeg om het zo te schrijven dat je je eruit kunt draaien. Nergens heeft @gerardlenorman | 01-01-10 | 17:41 het over geloof. Nergens. Een goede verstaander heeft aan een half woord genoeg, Fleauxe. Succes met je politieke aspiraties, een collectivistische, socialistische en nationalistische partij op basis van zero tolerance en van staatswege de kop ingedrukt individualisme. Wij zullen nooit vrienden worden.

CoJoNes | 01-01-10 | 19:04

*halve liter #2 openrukt en hopen doet dat houten kop vertrekt*

Parsons | 01-01-10 | 19:04

Fleauxe | 01-01-10 | 19:01
Wat klink je zuur vandaag, man. Oliebollen in azijn gebakken?

dosis | 01-01-10 | 19:03

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:59
Nog niet eens zo gek, zo'n jas.

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:03

dosis | 01-01-10 | 18:59
Leveren ze er ook een papieren zak en foto van juffrouw Kroes bij? Anders neem ik wel een van mijn eigen huishoudsters mee.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 19:02

@Fleauxe | 01-01-10 | 19:01
LOL

Parsons | 01-01-10 | 19:02

verraad van links | 01-01-10 | 18:57
Heb met je te doen.
*drankje halen gaat voor vvl*

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 19:01

@Parsons | 01-01-10 | 18:58: Weet je wat, we vragen het aan reaguurder CoJoNes. Die weet vast hoe het moet...

Fleauxe | 01-01-10 | 19:01

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:52
Dat kan natuurlijk ook. Of ik die geheel tegen hun zin in vanavond nog meekrijg naar Culemborg staat echter nog niet vast. Daar ga ik dus eerst maar eens een flinke wortel voor zoeken.
Kan ik je niet bekoren met Carolien Tensen? Die is op zon- en feestdagen halve prijs...

dosis | 01-01-10 | 18:59

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 18:57
Laten we er een jas van maken dan.
Burgerinitiatief ofzeau, Ondergetekende Eminentie tekent wel.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:59

@Fleauxe | 01-01-10 | 18:56
Volgens mij moet je ze het eerst maar lekker zelf uit laten zoeken in Culemborg. Gewoon hek om die wijk heen, en eind januari komen we weer eens kijken.

Parsons | 01-01-10 | 18:58

Fijnstoffer | 01-01-10 | 18:51
Dubbele nationaliteit is de beer op de weg naar integratie.

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 18:57

@ Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 18:51
Ik proef vooral oliebollenvet.
Not very nice...

verraad van links | 01-01-10 | 18:57

Fijnstoffer | 01-01-10 | 18:51
In de VS kennen ze al heel lang het Nationalisatieproces. Je moet verplicht Staatskunde, Engelse Taal en nog wat zaken leren. Aan het einde van de rit is er een ceremonie met veel kabaal en de uitreiking van het bewijs van Amerikaan Staatsburgerschap. Hier is alles maar een beetje vrijblijvend, zonder toeters en bellen, zonder toezicht en zonder 'beloning' voor een succesvol geïntegreerd immigrant.

dosis | 01-01-10 | 18:57

@Parsons | 01-01-10 | 18:53: Op een klein percentage na hoeven ze ook helemaal niet terug. Het is aan de overheid om ze rigoureus te heropvoeden, taalonderwijs te geven en de arbeidsmarkt op te schoppen. Daar eenmaal aangekomen zijn het soms nog best hele sympathieke mensen. Dat is mijn ervaring, hoewel ik het wijken als die in Culemborg somberder inzie. Volgens mij moet je dat in ene justitieel traject stoppen.

Fleauxe | 01-01-10 | 18:56

2de comment dit jaar, valt mee.

gentle giant | 01-01-10 | 18:56

Fijnstoffer | 01-01-10 | 18:51
Het probleem ligt in het geheel niet bij Marokko of Turkije, maar bij 's Neerlands Wet. De Wetgever is degene die aan te wrijven is dat ze de mogelijkheid voor een houder van een dubbel paspoort om een publiek ambt te bekleden niet hebben geëlimineerd of tenminste hebben dichtgetimmerd.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:55

Fleauxe | 01-01-10 | 18:50
Idem Flooks.
Dat 2-0-1-0 maar alles mag brengen wat goed is.
Elisabeth2 | 01-01-10 | 18:51
Welnee, ze is liev.
Maar dat hangen we niet aan de grote klok, dat begrijp je.

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 18:54

@Fijnstoffer | 01-01-10 | 18:51
Bedenk wel dat als je de banden met Turkije en Marokko doorsnijdt, de kans dat ze teruggaan dan helemaal klein wordt.

Parsons | 01-01-10 | 18:53

@Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:50: Daar spreekt u een wijs woord, aan mij zal het niet liggen.

Fleauxe | 01-01-10 | 18:53

dosis | 01-01-10 | 18:50
Ik ben eigenlijk meer van de onbevlekte-bevallige-net-meerderjarige-nonnetjes.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:52

dosis | 01-01-10 | 18:43
Sgoe. Zorg ik voor een goede fles jidder.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 18:52

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:48
Breek me de bek niet open.
verraad van links | 01-01-10 | 18:49
Dacht zo iets al te proeven.
;

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 18:51

@ Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:02
Ik vertrouw geen enkele dubbelpaspoortige regent die verplicht onderdanig is aan de koning van Marokko. Maar de schuld hiervan ligt primair bij Marokko, en bij de dwazen boven ons (“Den Haag”, de meeste politieke partijen, "Brussel") die accepteren dat Marokko aan deze ‘nieuwe Nederlanders’ blijfft zuigen, van nu aan tot in eeuwigheid. Turkije idem dito. Daarom zie ik het als kolonisatie (Nederland is stervende, want nu reeds meer dan een miljoen dubbelpaspoortigen); en met het enge aspect dat er ook een groot staaltje islamisme bij komt kijken vanuit Ankara en Rabat. Ik ben er van overtuigd dat als de banden met Turkije en Marokko worden doorgesneden (weg met die achterlijke dubbele nationaliteit) dat het dan wel goed kan komen (integratie), omdat dan de kans op secularisatie vele malen groter is. Maar nu is het dweilen met de kraan open.

Fijnstoffer | 01-01-10 | 18:51

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 18:46
Was het zo erg bij je schoonmoeder?

Elisabeth2 | 01-01-10 | 18:51

Fleauxe | 01-01-10 | 18:43
Laten we geweaun eensch blij seyn met elkander!

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:50

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:45
Maakt niet uit, voor ieder wat wils!
*twee kleine jongetjes van straat plukt voor Mijnheer Pastoor

dosis | 01-01-10 | 18:50

@Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 18:46: Gelukkig nieuw jaar Teun, dat je maar veel mag verkopen.

Fleauxe | 01-01-10 | 18:50

Parsons | 01-01-10 | 18:48
Ja, lekker.
En ook een moggûh voor jou.
*bier open plopt*

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 18:49

@ Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 18:4
De sfeer is uiterst gespannen ja, en dat al op 1 januari...
*Teun vriendelijk welkom heet*

verraad van links | 01-01-10 | 18:49

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 18:46
He leuk dat je er bent Teun, al bij de schoonmoeder langs geweest?

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:48

Klaas Appelmelk | 01-01-10 | 18:41
Een van de spannendste zaken vind ik toch de chip in het 'nieuwe' paspoort. Het is al niet zo heel nieuw meer, maar toch. Altijd en overal uit te lezen. Als je in Colombia wordt ontvoerd door de FARC weet de CIA precies waar je zit, handig bij een eventuele reddingsactie.
Volgens de alu-hoedjes is de chip effectloos als je het paspoort inpakt in (jawel) aluminiumfolie. Pleurt op! Ik wil leuke stempeltjes in m'n paspoort, niet allerlei aantekeningen in m'n AIVD-dossier.

dosis | 01-01-10 | 18:48

@Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 18:46
Koffie?

Parsons | 01-01-10 | 18:48

*voorzichtig de arena betreden doet*

Teun van het Tuinpad | 01-01-10 | 18:46

dosis | 01-01-10 | 18:43
He bah, ik blief geen geytenvleesch.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:45

@Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:38: Je moet me geen woorden in de mond leggen die ik niet gebezigd heb. CoJoNes kwam er mee aanzetten. Meneer kent de Nederlandse spreekwoorden niet zo goed, vergeef het hem maar. Ik bedoelde te zeggen dat de meneer, aan wie ik schreef, een beetje vreemd reaguurt. In tegendeel tot wat de *kuch* zeer succesvolle *kuch* uitvinder CoJonEs meent te zien ben ik juist heel blij voor de man en zijn huwelijk. Begrijp alleen niet wat dat het met de discussie te maken heeft. That´s all.

Fleauxe | 01-01-10 | 18:43

@Jaap de Paap | 01-01-10 | 18:38
Van hetzelfde!
Enneh, ramptoerisme is in sommige kringen een zeer gewaardeerde zondagmiddagbesteding. Mag je zelfs de mis voor missen. Nou mis ik die sowieso wel (heet niet voor niets 'mis'), maar daar mis je toch niks aan.
Zal ik vanavond halalballetjes meenemen? Anders krijg je dát gezeik weer...

dosis | 01-01-10 | 18:43

@ Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:41
Daar moet op gedronken worden!
*glas heft*

verraad van links | 01-01-10 | 18:43

Parsons | 01-01-10 | 18:40
Neen, maar ironisch genoeg wel een grofgebekte Vlaamsche kabouter en een zekere Tovergieter. (check youtube maar als je em niet vat)

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:42

Jerry Nick | 01-01-10 | 18:31
Het gaat nu heel rap, met hoe de overheid alles kan bijhouden. Mobieltjes, google earth, bodyscans en spionagevliegtuigjes. Ook het vragen om particulier beeldmateriaal. Camera's op politie auto's en politieagenten. De zogenaamde 'Bodycams'.

Ik houd het niet meer bij........

Klaas Appelmelk | 01-01-10 | 18:41

verraad van links | 01-01-10 | 18:38
Altijd hartvertederend om te zien dat je het met iemand eens bent die zich er zelf ook eens goed voor achter de oortjes heeft gekrabd.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:41

@Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:36
Was de toverkabouter ook bij dat gesprek aanwezig?

Parsons | 01-01-10 | 18:40

dosis | 01-01-10 | 18:37
LOL. Gooi jij nog even wat papeda op het vuur. Schurk. En gelukkig nieuwjaar gewenst natuurlijk.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 18:38

Fleauxe | 01-01-10 | 18:34
Gatverdamme Fleauxe, Raszuiver is een HEEL vies woord.
Ik mag graag een bakje baklava gaan halen bij de plaatselijke Surinaamse Afhaalchinees.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:38

@ Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:36
Ik heb er geloof ik niets aan toe te voegen.

verraad van links | 01-01-10 | 18:38

@allen
Heren, heren. In plaats van zielloos op internet elkaar de huid vol te schelden, kunnen we ons vanavond beter vervoegen in Culemborg. Op z'n minst als ramptoerist, en wellicht als behulpzame omstander bij eventueel spontaan bloedverlies.
Vind het trouwens vervreemdend om te zien dat de discussie over het uploaden van filmpjes resulteert in over-en-weer geroep over of Molukkers nou wel of niet een treinkaping hadden mogen doen. It's quite beside the point.
En denken we ook in 2010 weer allemaal aan de -d's en -t's op de juiste plek? Dank u.
*Stoli opentrekt*

dosis | 01-01-10 | 18:37

verraad van links | 01-01-10 | 18:28
Mijn punt is geweaun dat we van die hele Partijtop-politiek af moeten. Welke partijtop heeft tegenwoordig nog echt voeling met het volk? Daarom moeten we misschien een stompe stok als het Duits model zoeken om de heren politici te dwingen meer voeling te krijgen met de Burgerij. Natuurlijk krijgen we met een Brits model een heel eng systeem van maximaal 3 grote stromingen, en zouden we met enkel PvdA, VVD en CDA volksvertegenwoordigers zitten opgescheept, hetgeen ook ongewenst is. Iedere burger moet nog steeds in de gelegenheid worden gesteld om een nieuwe politieke partij te beginnen, maar het is wenselijk dat deze wel brede steun moet genieten onder de medeburgers. Ik wil de Partij voor de Dieren, SGP en TON niet echt sieraden van ons stelsel noemen, aangezien ze geen substantieel deel van het electoraat aan zich weten te binden.
Daarom kwam ik na een avond sigaren roken in mijn studeerkamer met de kapelaan tot de "conseclusie" dat mijns inziens het Duitsch Model als compromis valt te prefereren. Wat een goede fles miswijn al niet doet.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:36

En dan Koenders geld laten geven waar ze dan wapens van kunnen kopen.

Parsons | 01-01-10 | 18:35

Maar anyways, wat is er op tegen om een hek om deze wijk te zetten en ze het lekker zelf uit te laten vechten?

Parsons | 01-01-10 | 18:35

he leuk, de eerste fittie van het nieuwe jaar is een feit... fleauxe heeft iets te veel aan de schultenbrauer gezeten.

cumshaft | 01-01-10 | 18:35

Merlot | 01-01-10 | 17:22
Voor jou en mr. M. ook een top 2010 gewenst!

Jaap de Paap | 01-01-10 | 18:34

@CoJoNes | 01-01-10 | 18:28:Raszuivere huwelijken? Man, pak er eens een Nederlands spreekwoordenboek bij alvorens zo hoog van de toren te blazen. De rest van je tegen beschouw ik als ongeschreven. Je kunt jezelf niet helpen, denk ik maar.

Fleauxe | 01-01-10 | 18:34

@fokkinalien | 01-01-10 | 18:29
Of je klikt op het luidsprekertje, eej.

Parsons | 01-01-10 | 18:33

@Klaas Appelmelk | 01-01-10 | 18:25: Inderdaad. M'n kop er af als tussen die actie met de spionagevliegtuigjes in hetzelfde gebied en 't uploaden van die beelden geen verband blijkt te zitten. M.a.w: we worden op manieren in de gaten gehouden die niet publiekelijk bekend zijn. Ondanks dat 't hier om een legitiem doel lijkt te gaan, komt onwillekeurig het woord 'politiestaat' bij mij op. Vooral om dat e.e.a. zich in 't geniep lijkt te voltrekken. Onbewust heeft GeenStijl hier waarschijnlijk een hele hete kastanje te pakken. Ik hoop ook dat de redactie serieus deze comments leest.

Jerry Nick | 01-01-10 | 18:31

@ fokkinalien | 01-01-10 | 18:29
Staat uitgeschakeld; ik had hetzelfde.
Inschakelen dus.

verraad van links | 01-01-10 | 18:31

Het geluid van dat filmpje doet het niet. Wat heb ik er dan aan ?????

fokkinalien | 01-01-10 | 18:29

@ Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:26
Dat ben ik met u eens.

verraad van links | 01-01-10 | 18:28

@Fleauxe | 01-01-10 | 18:25
Ik ben klaar met mensen die voor segregatie staan en voor raszuivere huwelijken. En dat uit het toetsenbord van een soutenerende flikker. De gotspe!
Een fijn 2010, Fleauxe! Voor jou en je de blanke jouwen!

CoJoNes | 01-01-10 | 18:28

@Fleauxe | 01-01-10 | 18:10
dat is inderdaad een domme reaktie, ben je echt 24?
.
Treinkapingen zijn niet goed, maar Molukkers zijn inderdaad niet goed behandeld na aankomst in 031.

Onderbuik | 01-01-10 | 18:27

verraad van links | 01-01-10 | 18:16
Perfect compromis zo leek mij dus.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:26

@CoJoNes | 01-01-10 | 18:23: Nou die Russische drankjes sorteren hun effect, waarvan akte. Ik wacht nog steeds op een onderbouwing. Gaat dat nog lukken vandaag? Of gaan we op de scheld-tour?

Fleauxe | 01-01-10 | 18:25

Jerry Nick | 01-01-10 | 18:20

Krijgt rillingen van spionage methoden. Die op het filmpje te zien zijn.

Klaas Appelmelk | 01-01-10 | 18:25

@Fleauxe | 01-01-10 | 18:10
Dat meen je niet. Bij deze heb je jezelf wat mij betreft volledig gediswalificeerd. Wat een belachelijke, aanmatigende en vooral grenzeloos domme comment.
Evolutionair misbaksel. (zul je het ongetwijfeld mee eens zijn, past prima in jouw denktrant)

CoJoNes | 01-01-10 | 18:23

@Bert op Safarie | 01-01-10 | 18:19: ah, je meent zoiets te zeggen als ´het is hypocriet om boos te zijn over X, want BANAAN´ Nou Bert, jij komt er wel. Wat een logica.....

Fleauxe | 01-01-10 | 18:22

Gvd, serieus: zie hier het gebied dat tijdens de Nieuwjaarsnacht door de Raven spionagevliegtuigjes in de gaten is gehouden: maps.google.nl/maps/ms?hl=nl&ie=UT... en vergelijk dat eens even met 't lijstje van plaatsen waar om beelden van delicten op datzelfde moment wordt gevraagd. Big Brother was watching us...

Jerry Nick | 01-01-10 | 18:20

@Fleauxe
iets met pot, ketel, boter, hoofd, balk, oog, splinter.

Bert op Safarie | 01-01-10 | 18:19

@ Bert op Safarie | 01-01-10 | 18:12
Ik lust best een kopje thee, op zich.

verraad van links | 01-01-10 | 18:17

@ Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:05
Dat is waar, maar vergist u zich er niet in dat de zetelverdeling van de Duitse Bondsdag gewoon via evenredige vertegenwoordiging wordt gekozen (1e stem).
(Slechts) de helft van de zetelindeling van de Bondsdag wordt via het districten stelsel gekozen (2e stem).

verraad van links | 01-01-10 | 18:16

@Bert op Safarie | 01-01-10 | 18:12: En wat is je punt?

Fleauxe | 01-01-10 | 18:15

Bert op Safarie | 01-01-10 | 18:12

Het probleem lost zich vanzelf wel op , hek erom en over 2 maanden even een kijkje nemen.

Eurotokkie | 01-01-10 | 18:14

... en waar blijven nu de kamervragen van de PVV? Wanneer er in Gouda wat jongeren lopen te klieren moet het leger er op af worden gestuurd, maar nu? Moeten we nu het leger niet de wijken in sturen? Moeten we niet de Nederlandse Gemeenschap ter verantwoording roepen? Moeten we geen pastoor of dominee bij Pauw en Witteman aan de tand voelen? Of moeten we het maar weer toedekken met het argument dat het wel de Nederlandse cultuur zal zijn.... kopje thee iemand?

Bert op Safarie | 01-01-10 | 18:12

nee meneer agent,ik kan niet verklaren waarom ik 10 km te hard reed........

lachen | 01-01-10 | 18:11

Ah. Helder. Ze kunnen die database met delicten fijn koppelen aan de beelden die het Raven vliegtuigje van defensie zijn geschoten in -oh, toeval- EXACT hetzelfde gebied: www.spitsnieuws.nl/archives/tech/2009/...

Jerry Nick | 01-01-10 | 18:10

@gerardlenorman | 01-01-10 | 17:41: Twee geloven op een kussen....

Fleauxe | 01-01-10 | 18:10

@@Merlot | 01-01-10 | 17:21 : Goedenavond Merlot, jij ook een fijn nieuw jaar gewenst.
Wat leest mijn oog, welk een vreugde, ben je een aanhanger van de predestinatie geworden? Welkom bij de club. Dat gezegd hebbende wil ik je er op wijzen dat deze levenshouding je niet ontslaat van enig pragmatisme. En natuurlijk verneem ik graag van je welk een breed scala aan varianten tussen het collectivisme en het individualisme bestaan. Noem maar eens een goed te implementeren variant, ik hang aan je lippen.

Fleauxe | 01-01-10 | 18:09

Lewinsky | 01-01-10 | 18:05
Je begrijpt donders goed wat ik bedoel. Den Brabander heeft weinig gemeen met de Randstedeling, dat is iets wat keer op keer bevestigd wordt, doch op sommige momenten lijkt men een volk. Net zoiets als België, dat is ook zo kunstmatig als wat. Wel kudo's voor de mooie draai aan mijn woorden.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:08

@Eurotokkie | 01-01-10 | 18:06

Hier zijn de treinkapers ook ter plekke afgeschoten hoor..

kippeNeukert | 01-01-10 | 18:08

Zou het korps Gelderland-Zuid al veel fimpjes hebben gekregen, of zijn de mensen toch een tikje bang geworden nadat bleek dat je niet echt anoniem bent bij "bel anoniem".

Elisabeth2 | 01-01-10 | 18:07

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:02

idd hier lopen die treinkapers vrij rond en vertellen vol trots wat
ze gedaan hebben, bah

Eurotokkie | 01-01-10 | 18:06

verraad van links | 01-01-10 | 18:02
Ik heb mij er enigszins in verdiept en dat sprong er mijns inziens toch wel uit.
Men maakt het in het hele land populaire politicus niet onmogelijk zijn populariteit uit te buiten in eens landslide, edoch heeft men ook geëngageerde politici die zich inzetten voor het wel en wee van hun district.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:05

@Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 17:58
Je zegt het zelf al: een amalgaam van volkjes. Een amalgaam. Dat betekent dat de volkjes zou met elkaar verweven zijn dat je ze niet meer uit elkaar kan halen. Ergo: geen districtenstelsel.

Lewinsky | 01-01-10 | 18:05

Eurotokkie | 01-01-10 | 17:59
Moet je eens proberen in Rusland, dan krijg je drie kilo lood in je kloten. Wordt je wel een heel gewichtig man van, dat dan weer wel.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 18:02

@ Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 17:54
Aha ok, u weet wel dat het Duitse kiesstelsel zeer ingewikkeld is?

verraad van links | 01-01-10 | 18:02

Neukgraag | 01-01-10 | 17:50

Misschien moeten Nederlanders in een ander land maar eens
een trein kapen daar krijgen ze kloten van.

Eurotokkie | 01-01-10 | 17:59

Lewinsky | 01-01-10 | 17:52
De Nederlanden zijn een amalgaam van verschillende volkjes. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo zijn. Moet jij maar eens over de Moerdijk klimmen en aan de Brabanders vragen hoe "Hollandsch" ze zich voelen, idem dito voor Friezen en Tukkers. We zijn enkel een koninkrijk bij het voetballen, of wanneer een gek in de bus van de majesteit rijdt. Maar dat duurt een paar dagen en dan is het weer vervlogen. Ik voel mij per slot van rekening op een heel andere manier Nederlander dan mijn buurman. Amerikanen kennen dat gevoel veel meer, evenals Fransen.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 17:58

Ik steek liever vuurwerk af op oud en nieuw dandat ik andere mensen ga aanrijden.

Heppie nieuwjaar iedereen!

Mr. Monobrauw | 01-01-10 | 17:58

verraad van links | 01-01-10 | 17:50
Och een systeem zoals in Duitsland zie ik nog wel zitten. Met een Brits systeem wordt het al snel eentonig in het politiek landschap. De Belgen hebben een vast aantal zetels per provinciale kieskring, valt ook wat voor te zeggen, maar het Duitsch model spreekt mij het meest aan.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 17:54

@Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 17:46
De gedachte achter het districtenstelsel is dat we uit verschillende volkjes bestaan. Ik vind dat NL één volk moet zijn. Het principe achter het districtenstelsel vind ik dus onjuist.
Bovendien vind ik het een onpraktisch stelsel. Stel ik zit hier in het district Amsterdam. Dan kan ik wel op de pvv gaan stemmen, maar die haalt het nooit, want ik ben de enige pvv-stemmert in 020. Om toch enige invloed te hebben zou ik dan op een vvd'ert kunnen stemmen, om te verhinderen dat onze Amsterdams kamerlid een pvda'ert wordt. Dus je kan al niet meer stemmen op de juiste partij. Onhandig.

Lewinsky | 01-01-10 | 17:52

@ verraad van links | 01-01-10 | 17:50
Welke dus.

verraad van links | 01-01-10 | 17:52

@ Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 17:46
Welk vorm van het districtenstelsel: absoluut of relatief?

verraad van links | 01-01-10 | 17:50

Molukkers hebben veel meer kloten dan nederlanders. Zou nederland gered worden van de islam en marokkanen door de Molukkers? In ieder geval ironisch te noemen in de context van de tweede wereldoorlog met betrekking tot de KNIL. nederlanders zijn bangbroeken die nu zelfs hun eigen land laten verkwanselen.

de tandarts | 01-01-10 | 14:55 // Vind het erg om te zeggen, maar u spreekt waarheid!
Gelukkig zijn er ook nog Nederlanders die niet over zich heen laten lopen, dat dan weer wel.

Neukgraag | 01-01-10 | 17:50

Lewinsky | 01-01-10 | 17:42
Waarom? De parlementsleden denken hier alleen aan andere belangen dan die van hun achterban. Bovendien elimineer je met het districtenstelsel heel wat kleine partijtjes uit de kamer, en vergroot je de betrokkenheid van Kamerleden met hun electoraat in hun district.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 17:46

@Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 17:32
Districtenstelsel vind ik dan weer een slecht idee, eerwaarde.
Ik wel wel op de pvv kunnen stemmen.

Lewinsky | 01-01-10 | 17:42

FLEAUXE-!!-,.. met alles wat je tot nu geschreven hebt,... schaam je,met je opmerkingen,over treinkapingen,en wat daarna-had-moeten gebeuren,.. als ik goed begrepen heb ben je net 24-jaar!!!!,.. goed ik ben 48-jaar,.. dat zegt niets,.. maar jouw gedachten over molukers en jouw mening daarover,.. schaam je,.. ik ben getrouwd met een molukse-lieve-vrouw,.. geboren in kamp erica,.. je leest het goed,.. het vroegere kamp uit de oorlog,.. ook had je kamp vught,.. veel mol.van rond de veertig zijn geboren in kampen,.. vergeet dat niet,.. nederland heeft hun ouders zeer slecht behandeld,maar deze mensen zijn vaak altijd blijven lachen,en gingen door met hun leven,.. en dat en meer dingen-waar ik je nu niet mee wil lastig vallen-heeft bij mij en vele mensen om mij heen een groter respect als de marocanen hier in nederland,.. enne,.. ben jij wel eens mol. tegen gekomen die geen nederlands praten,.. ik niet,.. soms moet je een keuze maken in het leven,.ik maak mijn keuze,.ik kies voor mol.,.. jij praat als de regering,.. geen keuze willen maken,maar compromis willen sluiten,.. zo-als een echte nederlander helaas is,.. vandaar dat nederlanders ook niet trots op zichzelf of het land zijn,.. je hebt het hier zo goed in nederland,dat je medelij met je zelf krijgt,..

gerardlenorman | 01-01-10 | 17:41

Beuningen +1!

Zetta | 01-01-10 | 17:36

@Gorgias | 01-01-10 | 14:17
Welk filmpje?

Parsons | 01-01-10 | 17:36

Lewinsky | 01-01-10 | 17:29
Dat en het districtenstelsel invoeren. Districtenstelsel bindt een parlementslid met handen en voeten aan zijn electoraat, en dwingt hem tot totale verantwoordelijkheid nemen en afleggen. Verder natuurlijk de betrokkenheid van de burger promoten door volksinitiatieven aan te moedigen. Je hoeft ze natuurlijk niet te honoreren, maar je oor te luisteren leggen kan nooit geen kwaad.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 17:32

@Merlot | 01-01-10 | 17:21
Een keer per jaar verkiezingen zou helpen.
Een keer per jaar verkiezingen voor alle bestuurlijke functies: niet alleen de tweede kamer, gemeenteraden en provinciale raden, maar ook eerste kamer, burgemeesters, commissarissen der koningin, mp, etcetera.
Vaker verkiezingen betekent meer democratie.
Gelijk afrekenen met de corruptelingen.
*
@allen: Gelukkig nieuwjaar!

Lewinsky | 01-01-10 | 17:29

Merlot | 01-01-10 | 17:21
Bravo! Dat bedoelde ik nu met Volkssoevereiniteit. Merlot, u heeft mijn stem.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 17:28

-weggejorist-

Nicolaks | 01-01-10 | 17:23

En toch: gelukkig nieuwjaar iedereen!

Merlot | 01-01-10 | 17:22

Fleauxe | 01-01-10 | 17:07
De suggestie dat er slecht een keuze bestaat tussen collectivisme (staatsmacht) of "niks regelen" (anarchie, recht van de sterkste), is een bijzonder doortrapt stuk desinformatie.
Zeg maar: alsof we slkechts te kiezen hebben tussen de Staat, of niets.

Maar in een goed functionerende democratie hoort de Staat er juist voor te zorgen, dat de macht van de burger/kiezer altijd de grootste blijft, zodat het electoraat zowel het bedrijfsleven als de Staat de wet kan voorschrijven.

Onnodig te zeggen dat de geen enkele van de huidige democratieen dit niveau op dit moment nog haalt.
De meeste landen die aan het begin van de 20ste eeuw jonge democratieën waren, zijn nu (staats-)oligarchieën.
Met bestuurlijke elites, die het soort soort ranzige totalitaristische desinformatie als ik hierboven beschreef, door hun mediaroeptoeters over de bevolking laten uitkotsen.

Macht corrumpeert.
Altijd.
Daarop volgt breed volksverzet, daarna ontbinding van de regulerende systemen (chaos, soms oorlog), en daarna wederopbouw.
Ook altijd.
En daarna corrumpeert de boel weer.
Etcetera, etcetera.
Want hoewel de mens zichzelf "sapiens" durft te noemen, blijkt hij nauwelijks in staat van zijn eigen fouten te leren.

Merlot | 01-01-10 | 17:21

Biep | 01-01-10 | 16:55
Jij ook gelukkig nieuwjaar Biepke!

wakkere_nederlander | 01-01-10 | 17:21

Er gebeurt potverdeurie wel verdomd weinig op GS op deze nieuwjaarsdag. Ik word er een beetje depressief van.

Korporaal Banaal | 01-01-10 | 17:17

Fleauxe | 01-01-10 | 17:07
En toch zou iets meer van die Amerikaanse zelfredzaamheid 's Neerlandsche trotsche Natie geen kool stoven. Geen mensen aan hun lot overlaten natuurlijk, maar bepaalde groepen iets minder aan het handje naar het gemeenteloket nemen.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 17:14

@Fleauxe | 01-01-10 | 17:07: ´stompjes in de mond´ moet dat zijn.

Fleauxe | 01-01-10 | 17:08

@CoJoNes | 01-01-10 | 17:02: Zijn dat voorbeelden van collectivisme? Nee dit meen je toch niet echt hé? Om er eens een pareltje uit te pikken ´kinderbijslag´. Als je straks weer bekomen bent van je Russische zuiperij, mag je me uitleggen hoe je dat aan het collectivisme wou koppelen. Of neem de -kennelijk door jou verfoeide- collectieve verzekering. Daarmee bewijs je mijn punt, in een ultiem individualistische wereld zou dat niet bestaan. Dan krijg je Amerikaanse toestanden. Werkende mensen met stompjes in hun tanden omdat de tandarts te duur is. Nou CoJones, proost, neemt d´r nog eentje.
Ga ik ook even een hapje eten. *out*

Fleauxe | 01-01-10 | 17:07

Rammstein | 01-01-10 | 17:01
Aha, thanx. Een druppel is genoeg voor me: gelijk dronken.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 17:05

CoJoNes | 01-01-10 | 17:02
En dan nog preekt Balkenende dat we nog saamhoriger moeten zijn.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 17:04

Nu echt *OUT*

CoJoNes | 01-01-10 | 17:02

@Fleauxe | 01-01-10 | 16:53
-Collectieve zorgverzekering
-Belastingtarieven
-Onderwijs
-Accijnzen
-Reddingsplan ABN
-Formulieren Brigade
-AWBZ
-Kinderbijslag
-etc

CoJoNes | 01-01-10 | 17:02

Dank dank allen. Mijn leven is nooit meer hetzelfde. Glukkig nieuwjaar Biep.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 17:01

-weggejorist-

Sociopaatje | 01-01-10 | 17:01

CoJoNes | 01-01-10 | 16:50
Cheers !

Jaap de Paap | 01-01-10 | 16:52
Is heerlijk, gewoon doorslikken.

Rammstein | 01-01-10 | 17:00

Fleauxe | 01-01-10 | 16:48
Ik weet het niet, ik verdenk het gepeupel ervan best gehecht te zijn aan Regenten.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:57

Heren en enkele dame:
Gelukkig nieuwjaar!
*biep*

Biep | 01-01-10 | 16:55

@Jaap de Paap | 01-01-10 | 16:52: Dat is een, met begrip voor Wilders, doodgemartelde sidderaal. Op een toastje, dat dan weet wel. De kapitalist! ;

Fleauxe | 01-01-10 | 16:55

Jaap de Paap | 01-01-10 | 16:52 Cojones eet russisch.

zeg maar jansen | 01-01-10 | 16:54

Jaap de Paap | 01-01-10 | 16:52
Is gewoon een snee melkwit, joh: laat je niet gekmaken Jaap..

Biep | 01-01-10 | 16:54

@CoJoNes | 01-01-10 | 16:48: Dan ken je de partij toch minder goed dan je zelf denkt.
De PVV is in dat opzicht helemaal jouw partij. Kleine overheid, minder belasting en meer van dat werk. Een soort VVD 1.2 De partij drijft op de anti-islamitische sentimenten in de samenleving, in mijn optiek zonder inzicht in hoe dat zover heeft kunnen komen. Jij stelt dat de overheid zo tergend collectivistisch is geweest, ik daag je uit; geef twee voorbeelden. Die heb je niet.

Fleauxe | 01-01-10 | 16:53

CoJoNes | 01-01-10 | 16:50
En wij maar reaguren. Bofkont.

*geen idee heeft wat een Stolichnaya is*

Jaap de Paap | 01-01-10 | 16:52

... en nu eerst een Stolichnaya met gerookte wilde zalm op toast. Mrs Jones is een engel.

CoJoNes | 01-01-10 | 16:50

@Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:39: Weet je wat, ik fax je die sigarenkoker wel...
Hoef je het ´gepeupel´ niet onder ogen te komen ook, iedereen blij. ;)
@Strotgrondel | 01-01-10 | 16:39: Ha, zo kun je het ook zien.

Fleauxe | 01-01-10 | 16:48

@Fleauxe | 01-01-10 | 16:44
Zolang jij weigert in te zien dat het collectivisme (en niet het individualisme) de sociale structuren in dit land volledig naar de verdommenis heeft geholpen, denk ik dat ik begrip voor het PVV standpunt kan opbrengen. En dat is redelijk uniek te noemen, aangezien zelfs de PVV een neo-collectivistisch bastion is met zwaar socialistische trekken.

CoJoNes | 01-01-10 | 16:48

Fleauxe | 01-01-10 | 16:44
Ik vind Individualisme nog zo slecht niet. Ik vind het verkeerd om uit een misplaatst begrip van Solidariteit mensen saamhorigheid op te dringen.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:48

@CoJoNes | 01-01-10 | 16:36: Hahaha, niet te licht hoor. Zo bezien zou niemand die nu op de PVV-Almere-lijst staat erdoorheen gekomen zijn. Probleem was dat ik stelde dat niet de Islam maar het individualisme de grootste bedreiging vormt, en problemen zodoende in die volgorde moeten worden behandeld. Daar ben ik nooit boos over geweest, wel teleurgesteld, dat spreekt. Maar dat speelt niet mee in de politieke ambitie, die was er uberhaubt al. Mijn kritiek op Geert is dat hij zijn principes in de uitverkoop zet, letterlijk. Een hoofddoek wil hij verbieden, maar als je geld hebt knijpt de PVV een oogje toe. Dat klopt toch niet?

Fleauxe | 01-01-10 | 16:44

Fleauxe | 01-01-10 | 16:35
Maar even serieus, Wilders is allesbehalve mijn Politieke Heiland.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:41

Molukkers zijn een voorbeeld voor de maatschappij hoe intergratie ook kan zijn!! Niks dan lof over deze mensen.

The Patriarch | 01-01-10 | 16:40

Fleauxe | 01-01-10 | 16:29
Och ik lees je graag en soms heb je gelijk. Een natuurlijk tegenwicht zeg maar.
Dat maakt de boel enigszins gezond hier.

Strotgrondel | 01-01-10 | 16:39

Fleauxe | 01-01-10 | 16:35
Gatverdamme, ik doe het niet minder dan een zitje in de Senaat. Dat sigarenroken daar staat mij wel aan. In de Tweede Kamer moet je potverdoemme verantwoording afleggen aan het kleautjesvolk, mij mooi niet gezien.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:39

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:34
Ik kom nooit in een kerk, dus wat mij betreft geen extra. Ze zijn op een vieze manier verneukt destijds. Dat schrijnt wel eens als ik zie hoe de uitvreters van tegenwoordig, blank, bruin, geel en rood, worden gestimuleerd tot een schier onhoudbaar slachtofferschap.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 16:38

"ey jaap, ik heb een leuk ideetje voor dat filmpje van jou en die pliesiebuz!"

huust siroop | 01-01-10 | 16:37

Tantalus2009 | 01-01-10 | 16:32
Maar wel mede eigenaar van een hotelketen en onafhankelijk van alles en iedereen.
Lekker vrij ondernemerschap met een goede boterham.

kleingrutter | 01-01-10 | 16:36

@Fleauxe | 01-01-10 | 16:29
Kan me nog herinneren dat je voor Wilders' PVV in de Almeerse raad wilde en dat Wilders je min of meer te licht heeft bevonden.
Ik begrijp je frustratie en begrijp dat je Wilders als een " ... ook maar wat {...} roepende idioot zonder daadwerkelijke oplossingen' wegzet.
Frustratie en rancune zijn vervelende drijfveren en ze vreten energie. Sterkte, jongen.

CoJoNes | 01-01-10 | 16:36

@Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:25: Misschien heeft Geert nog wel een plekje voor je in de Tweede-Kamer. Naar ik begrepen heb gaat wordt hij wethouder in Den Haag. ;)

Fleauxe | 01-01-10 | 16:35

Jaap de Paap | 01-01-10 | 16:29
Het zijn in ieder geval kerkgangers, dat zal de Eerwaarde Pater vast deugd doen.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:34

CoJoNes | 01-01-10 | 16:32
Ja, ik zag dat we min of meer hetzelfde schreven. Hoe dan ook: er kan wat mij betreft niet genoeg bekendheid aan worden gegeven, ook weer aan de jongeren.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 16:34

kleingrutter | 01-01-10 | 16:25 klein van geest, grut zogewenst en verstoken van enige vorm van verstand. Verwaarloosbaar.

Tantalus2009 | 01-01-10 | 16:32

@Jaap de Paap | 01-01-10 | 16:29
Psies

CoJoNes | 01-01-10 | 16:32

1951 wordt nog steeds beleefd door de oudere Molukkers, die geleerd hebben te zwijgen. Pemuda (de jongeren) nemen dat mee. Destijds al een laffe regering in Nederland, en nu nog steeds. Wat overigens geen kaping kan goedpraten.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 16:29

@Strotgrondel | 01-01-10 | 16:21: Altijd jammer om te horen, enfin. Wacht nou nog heel even tot het manifest klaar is, volgens mij zul je blij verrast zijn. Sure, als maatschappelijk betrokken individu ben ik soms best gefrustreerd over wat er in de samenleving speelt. Behoorlijk zelfs. Maar vergeet daarbij niet dat GS voor mij de plek is waar je dat even ongebreideld kunt laten gaan. Of dat verstandig is, waarschijnlijk niet, maar een mens moet wat. Toch heb je een punt, wie zo hard roept als ik moet op een gegeven moment laten zien wat hij zelf waard is. Er wordt hard aan gewerkt, al een tijdje zelfs. Maar man, wat is dat nog een tijd-geld en energie rovende klus zeg.
Kun je inderdaad maar beter op GS zitten... ;)

Fleauxe | 01-01-10 | 16:29

Strotgrondel | 01-01-10 | 16:21
Gefrustreerd? "Verschillig" noemen ze dat tegenwoordig naar het schijnt.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:29

Alsof dat mocrotuig ook maar één reden heeft om pissed off te zijn tegenover de Nederlandse staat. De Molukkers zijn op een schandalige manier genaaid door de staat, dat ze een milde vorm van afkeer ontwikkelden is begrijpelijk, uiteraard waren de Punt en Smilde belachelijke excessen.
Lijkt me toch een vrij wezenlijk verschil in deze discussie.

CoJoNes | 01-01-10 | 16:27

Fleauxe | 01-01-10 | 16:16
Goh, met een beetje gepraat over directe democratie en volkssoevereiniteit was je ook al een heel eind gekomen heur. Ik zou persoonlijk maar wat graag het onderwijsch en de staatsstructuur zelf willen hervormen. Sowieso moeten we van die landelijke kieslijsten af, en terugkeren naar kiesdistricten a la Amerika. Dat zal die volksvertegenwoordigers leren volksverlakker te spelen, want op die manier worden ze gedwongen voor de belangen van hun achterban op te komen, willen ze ooit nog herkozen worden. En natuurlijk de Republiek herinvoeren, dat ook.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:25

Tantalus2009 | 01-01-10 | 16:15
Interesseert me totaal niet.
Deaudschieten door doodseskaders zou een goede oplossing kunnen zijn.

kleingrutter | 01-01-10 | 16:25

Een jaar geleden zag ik nog heel andere oplossingen.
Nu haat ik ze. Ik kan geen enkel respect opbrengen meer voor Rif-tuig.
Alle kansen hebben ze gehad. Ook de ouders die geen flikker doen om hun kroost binnen te houden maar wel handje ophouden elke maand.

kleingrutter | 01-01-10 | 16:23

Fleauxe | 01-01-10 | 15:36
Dat weet ik, dat besef ik. Sigaretten halen op nieuwsjaarsdag is hele bedoening.

Over 't algemeen vind ik je eenzijdig en te wrang om zelfs maar mee 'n discussie aan te gaan. Meestal neem ik de moeite niet, doch enige kanttekeningen.
Ik lees jou en reaguur al drie jaar en ik vind je gevaarlijk. Je balanceert op 't randje. Je bent te gefrustreerd en gedreven. Eerlijk gezegd hoop ik niet dat je de politiek in gaat. Blijf maar op Geenstijl.

Strotgrondel | 01-01-10 | 16:21

BTW, Politie rayon Gelderland-zuid treft hier ook enige blaam:
Toen een aantal jaren terug de Rayons (her)ingedeeld werden, is Culemborg bij Gelderland-zuid gekomen. Dit heeft als consequentie, dat wanneer er in het weekend een melding komt, de dienstdoende auto helemaal uit Nijmegen moet komen!(voorheen uit Tiel). Let op EEN auto voor het hele rayon! De agenten zelf geven toe, dat ze alleen in de wijk Terweijde al meer dan een auto nodig hebben in het weekend.
Mede hierdoor hebben raddraaiers jaren vrijspel gehad, en is menig autoradio van eigenaar verwisselt, waardoor het langzaam verpauperde..

kippeNeukert | 01-01-10 | 16:21

Zijn we hier in Culemborg weer eens flink op de kaart gezet. Terwijde, bedankt!

Yoast92 | 01-01-10 | 16:17

@Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:08: Nou, zo snel gaat dat nog niet hoor. Opschudden wil ik helemaal niets, hervormen des te meer. Met name het maatschappelijk middenveld, dat zou ik toch zo dolgraag onder de loep willen nemen. Weg met al die geconsolideerde 'zorgaanbieders', in plaats daarvoor één instantie -desnoods een ministerie- dat alle hulpvragen in behandeling neemt en doorverwijst naar specialisten. Een soort CWI maar dan voor het maatschappelijk middenveld. Dat bekt lekker weg, zo even op een forum, in de grote mensenwereld is daar toch echt zeker twee jaar voor nodig. Denk alleen maar aan het hervormen van de opleiding tot SPW'er of het opnieuw indelen van de hulpverlenende instanties. Die zullen op hun achterste poten staan, de verwende zonnekoningkjes met hun dikke bonussen.
Of wat de denken van de uitkeringen, het belastingstelsel of de toenemende individualisering. Er is, nog los van die eeuwige Islam, zoveel te doen.

Fleauxe | 01-01-10 | 16:16

kleingrutter | 01-01-10 | 16:03 Infaam en abject, dat vind ik van je voorstel, waarmee meneer Pastoor een medestander heeft.

Tantalus2009 | 01-01-10 | 16:15

kippeNeukert | 01-01-10 | 15:47

kan gebeuren, kan ik me ook iets bij voorstellen, en ik ben het er ook helemaal mee eens dat die gastjes goed aangepakt dienen te worden!!

kwaakblaak | 01-01-10 | 16:11

Fleauxe | 01-01-10 | 16:06
Als je met nog een beetje mooie standpunten komt zou ik me nog wel kunnen voorstellen op je te stemmen. Mits je de boel eens grondig wilt opschudden en hervormen natuurlijk.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:08

Fleauxe | 01-01-10 | 16:06

Dank je wel, dat ben ik ook wel een beetje hoor.

pius | 01-01-10 | 16:07

@Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:02
Dat zou je kunnen stellen. VB: Het gros van de ''rellende'' Molukkers vanacht, zijn gewoon halfbloedjes. Meer dan de helft van de generatie van hun ouders is gewoon met Hollanders getrouwd. Wellicht komt dat omdat de wijk hier wat kleiner is dan de meeste Molukse wijken elders in het land.

kippeNeukert | 01-01-10 | 16:07

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:04
Ja en?

kleingrutter | 01-01-10 | 16:06

@patjepejer | 01-01-10 | 15:52: Tsja, ik chargeerde natuurlijk maar wat. Zoals ik al schreef, geweld is geen oplossing. Dus moeten we het ook zéker niet cultiveren. Ook net vanuit de staat. Probleem is dat ik er een beetje moe van wordt, het is zo uitzichtloos. Je zou zeggen, stem op de PVV. Maar face it, op de keper beschouwd is Wilders ook maar een wat roepende idioot zonder daadwerkelijke oplossingen. Op deze manier stevenen we af op een groot onoplosbaar conflict of een plutocratie. Dan maar zelf een politieke partij oprichten...
@sjaakdeslinksesul | 01-01-10 | 15:51: Het is zo simpel als wat. Sociale controle herinvoeren, desnoods vanuit overheidswege. Sociaal vangnet koppelen aan maatchappelijke status en gedwongen heropvoeden dan wel scholen. Maar daar hoor je niemand over. Het is maar een begin, ik geef het toe, maar toch. Stukje bij beetje komen we er dan wel.
@pius | 01-01-10 | 15:46: Knap dat je het zover hebt geschopt. Wees trots op jezelf. Dat meen ik.

Fleauxe | 01-01-10 | 16:06

welkom bij de zelfregulerende maatschappij..

E. Nigma | 01-01-10 | 16:05

kleingrutter | 01-01-10 | 16:03
Infaam en abject, dat vind ik van je voorstel

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:04

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:02
Zoiets. Alleen dan met 100 keer beter eten :)

patjepejer | 01-01-10 | 16:04

Rammstein | 01-01-10 | 15:55

Zeer zeker, het geheugen is kort.

pius | 01-01-10 | 16:04

Alle kansleauze Finnen moet ze afschieten onder het mom:
"Niet geschikt om te participeren in de maatschappij".

kleingrutter | 01-01-10 | 16:03

kippeNeukert | 01-01-10 | 15:59
Eigenlijk zijn ze dus ondertussen verworden tot een soort van Oost-Indische Friezen?
Fijnstoffer | 01-01-10 | 15:59
En toch vertrouw ik Abouthaleb voor geen cent als het aankomt op het daadwerkelijk aanpakken van dat schorem.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 16:02

@ Rammstein | 01-01-10 | 15:43
Hopelijk niet. Maar heden lijkt Aboutaleb de enige PvdA-regent en de enige Marokkaan te zijn die snapt dat er een einde moet komen aan de tyfus-zooi die 17-jarig Marokkaans reltuig hier trapt.

Fijnstoffer | 01-01-10 | 15:59

@Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 15:53

De Molukkers in Culemborg, geloof me, zijn gewoon Hollanders.. Nooit problemen, 100% vrienden met 'blanke' Hollanders. (waaronder ikzelf)
Ze hebben alleen wat betreft hun familie een meer hechte band, daar moet je niet aankomen, dan helpen ze elkaar. Te begrijpen ook.

kippeNeukert | 01-01-10 | 15:59

Rammstein | 01-01-10 | 15:55
Daarom vraag ik mij ook af beste juffer - hoeveel de Nederlandsche Staat nog in den melk te brokken heeft in de Molukse wijken.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 15:58

wo ist der bahnhof | 01-01-10 | 15:52
Aan de andere kant hadden de Nederlanders geweaun stug moeten volhouden en de overzeese rijksdelen in den Oost nooit moeten opgeven. Was in ieder geval beter geweest voor de Papoea's en alle niet-Islamieten daar, die nu worden gepest.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 15:56

RP (Re-Plemp): Hou een sop met al die hersenleauze geweldsoproepen. Trots laat zich niets leren.

Krachtmeester | 01-01-10 | 15:56

@patjepejer | 01-01-10 | 15:52

Yep, ik ook..
-Nog een cruciaal punt in dit verhaal:
Nogmaals, er werd gedreigd hun kerk in de fik te steken, dit terwijl ze al gedurende een half jaar bezig zijn dmv handtekeningen en geld in te zamelen, een moskee midden in de wijk te realiseren..

kippeNeukert | 01-01-10 | 15:55

patjepejer | 01-01-10 | 15:52
Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 15:53

Er is toch een tijd geweest dat Molukkers tegenover den 'Ollander stonden (Zaanstreek anyone ?) en dat zij de Finnen van die tijd waren ?

Rammstein | 01-01-10 | 15:55

Molukkers zijn toch vaak "afstammelingen" van oud KNIL militairen? Alleen daarom al +1

Onderbuik | 01-01-10 | 15:54

patjepejer | 01-01-10 | 15:52
Probleem is, wat heeft de Nederlandsche Overheid nog te zeggen in de wijk van die Molukkers?

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 15:53

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 15:43
Klopt en het grappige is dat de jongere generatie daarover het fanatiekst is. Met hun RMS tatoo's en molukse vlaggetjes op bomberjacks. Maar het is meer een soort van statussymbool geworden, om je zo ergens tegen af te zetten(Nederland). Want je gelooft toch niet dat die gasten het ook maar één week volhouden op hun eilandje wat ze zo graag willen hebben. Geen internet, stroom en een gat in de grond voor een toillet. Maar ja, dat kun je ze niet wijs maken.

wo ist der bahnhof | 01-01-10 | 15:52

Fleauxe | 01-01-10 | 15:48
Ik moet toegeven origineel. Probleem is echter dat er vele wijken zijn waar deze problematiek speelt. Nu zijn het molukkers die zelf optreden om dat ze niet accepteren dat hun wijk wordt gerelt, ook de aard van het beestje. Ik heb respect daarvoor.

patjepejer | 01-01-10 | 15:52

Fleauxe | 01-01-10 | 15:48
Ik hoorde dat er in de VS sci-fi boekjes rondzwerven over de US Navy die opstoomt naar Rotterdam om de door de Hollanders bijeengedreven afstammelingen van Barbarijse Zeerovers terug te brengen naar Afrika. Misschien iets van literatuur voor je?

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 15:51

Fleauxe | 01-01-10 | 15:48
Wat denk je van die plannen voor aso-wijken? 80 a 90% in zo'n buurt deugt op zich (of durft niet als ze opeens alleen komen te staan), haal die 10% a 20% er tussenuit en je hebt je prachtwijken.

sjaakdeslinksesul | 01-01-10 | 15:51

waarom willen ze dit dan... en wie gaat nou in godsnaam zijn filmpjes daar uploaden.. volgens mij is die politie alleen maar luit.

wtfgebeurdhierdan | 01-01-10 | 15:49

Fleauxe heeft gewoon gelijk, zonder aanziens des persoons (molukkers, marokkanen of voor mijn part blanke hoolies) de matrak erover en sla er maar wat beschaving in. Ik hoef niet lastig gevallen te worden door de politie, omdat ik IRL mensen vriendelijk bejegen zoals het hoort. Dan moet de overheid mij niet lastig vallen met hun stomme beschavingsoffensieven of doen alsof ik de tegenstellingen in dit land aanwakker, richt je liever op die 5% daders die steeds maar weer tot slachtoffer worden gebombardeerd. Hier ook weer: "een marokkaan stak een auto in de fik..", "molukkers sloegen een vader in elkaar..", ja en... moet je dan daarna je agressie botvieren op de politie die er niets mee te maken had? Kansloos kutvolk.

sjaakdeslinksesul | 01-01-10 | 15:49

@patjepejer | 01-01-10 | 15:42: Die slag hoeft ook niet te worden gewonnen. Kwestie van alle Hollanders ertussenuit halen, elders huisvesten en de elementen hun slag laten slaan. Laat de marechaussee de wijken afsluiten en het lot is binnen een week beslecht. Dat noemen we naar de buitenwereld een ´periode van bekoeling´, kan de internationale gemeenschap ook niet zeuren, en klaar is Kees. Het liefst zou ik ze allemaal helpen, opleiden en succesvol zien worden. Maar goed, het zit nu eenmaal niet in de aard van het beestje. Jammer, serieus, echt jammer. Ze hebben DERTIG JAAR lang hun kans gehad. Een keer is het afgelopen.

Fleauxe | 01-01-10 | 15:48

ik dacht dat we hier die vliegtuigjes voor hadden, nog iemand gelukt er een uit de lucht te schieten?! Een beloftevol 2010 gewenst! *popt kurk*

Ja zeet ie | 01-01-10 | 15:47

@kwaakblaak | 01-01-10 | 15:44

Ja, ik lees het met pijn terug.. Het zal de opwinding zijn denk ik, daar ik persoonlijk behoorlijk betrokken ben.

kippeNeukert | 01-01-10 | 15:47

Fleauxe | 01-01-10 | 15:41

Jazeker, maar ik was 15 .Dat kon ik nog helemaal niet overzien toen. Ik was toen allee bezig met overleven.
Nu denk ik er anders over maar het heeft me ook inzicht gegeven in hoe bepalend de omgeving voor kinderen en hun toekomst kan zijn.
En ik heb al 14 jaar geen Poot meer uitgestoken naar iemand.
-
Terwijl ik in een omgeving werk waar ik regelmatig getest en uitgedaagd word. Vechtsport heeft mij gepacificeerd, het klinkt krom maar het is echt zo. Ik ben geen miljonair haha, maar wel van ver gekomen, van heel ver.

pius | 01-01-10 | 15:46

Fleauxe | 01-01-10 | 15:43
Probleem is dat de Burgerij niet echt het idee heeft dat de Overheid nog aan hun kant staat. Je zou dan naar Amerikaans voorbeeld gewoon zelf keihard kunnen ingrijpen.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 15:45

@patjepejer | 01-01-10 | 15:42

Idd.. dat tuig spreekt maar een taal, en is dus ook maar met een taal te beantwoorden: Die van de harde hand!

kippeNeukert | 01-01-10 | 15:45

kippeNeukert | 01-01-10 | 15:28
je hebt een punt, maar mijn god, ga alsjeblieft naar school om je geschreven Nederlands te verbeteren, want dat is dramatisch zeg

kwaakblaak | 01-01-10 | 15:44

Fleauxe | 01-01-10 | 15:41
De Molukkers hebben nog altijd het idee dat Nederland ze wat schuldig is, namelijk een eigen land. Daar denken ze in Indonesië heel anders over, maar dat hou je toch.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 15:43

Fleauxe | 01-01-10 | 15:41
Jij gaat de politiek in ?

Rammstein | 01-01-10 | 15:43

@Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 15:37: Te duur en te omstreden. Kort ze op de uitkeringen en voer een ´drie keer veroordeeld, land uit´ wet in. Lopen ze vanzelf in het vangnet.

Fleauxe | 01-01-10 | 15:43

Fijnstoffer | 01-01-10 | 15:40
Hè ja, tof. Laten we net zoals die Afrikaanse landen worden, af en toe een los hoofd langs de weg of iemand met wat brandende autobanden om zijn nek en een machette in de rug.

Rammstein | 01-01-10 | 15:43

@Fleauxe | 01-01-10 | 15:17
Je vertrouwen in de nederlandse rechtstaat, politie justitie (en straks Wilders) inzake de (mocro) straatterroristen is ontroerend, doch met die politieke correctheid en afwachtende houding wordt de slag die zich in deze wijken afspeelt niet gewonnen.

patjepejer | 01-01-10 | 15:42

@kippeNeukert | 01-01-10 | 15:28

Riep ik 5 jaar geleden al, helemaal mee eensch!!

The Patriarch | 01-01-10 | 15:41

@pius | 01-01-10 | 15:34: Die dankbaarheid siert je, dat moet gezegd. Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat deze mensen je hebben gegradeerd. Van redelijkheid tot vechtersbaas is toch een ander verhaal dan van krantenjongen tot miljonair. En natuurlijk begrijp ik dat omstandigheden je kunnen dwingen, maar heb je dan nooit gedacht over de aard van de bewoners van die wijk. Dat je om je heen keek en dacht, ´wat doen die mensen hier´? En waarom willen ze niet deugen?
Stoort het je niet dat deze mensen stiekem om ons lachen en ons ellende toewensen, onderwijl profiterend van al onze sociale voorzieningen? Dat zijn toch geen waardige figuren?

Fleauxe | 01-01-10 | 15:41

Gezeik met het Marokkaanse straattuig, overal.
Het begon in 2009 ook al fout:
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/01/...
En nu weer gezeik in Culemborg. We moesten allemaal het Molukse voorbeeld maar gaan volgen? Als de politici niet gaan ingrijpen, wat ze al jaren niet doen, lijkt dat op termijn de enige optie.

Fijnstoffer | 01-01-10 | 15:40

Fleauxe | 01-01-10 | 15:31
Geweaun weer Exercitiekorpschen oprichten en de straten schoonvegen.
Verder het herstel van de macht van de Republiek, herstel van medezeggenschap uit de tijd van voor de Unie van Utrecht. Nederland heeft behoefte aan de Patriotten van weleer.

Mijnheer Pastoor | 01-01-10 | 15:37

@Strotgrondel | 01-01-10 | 15:31: Zonder onderbouwing heet doorgaans ongenuanceerd te zijn, zoals jouw tegel zeg maar. En wat nou ´nuance is ver te zoeken´. We zijn de laatste tijd juist té genuanceerd geweest. Zero-tolerance voor hen die de wet niet respecteren. Als je dat niet begrijpt behoor je waarschijnlijk tot de doelgroep.

Fleauxe | 01-01-10 | 15:36

kippeNeukert | 01-01-10 | 15:34

Ghe,dat lijkt me een subjectieve conclusie inderdaad.

pius | 01-01-10 | 15:36

@chekaz | 01-01-10 | 15:09
Sorry, maar het IS een hele groep. Hoe jammer ook.
Dit alles komt van treitereien, intimidaties van het rifvolk, nogmaals de meeste NL-ers zijn al vertrokken. Nu hadden ze vooraf gedreigd de Molukse kerk midden in de wijk(voor hun een doorn in het oog), in de brand te steken. Ja, dan gaan de Molukkers zich mobiliseren, terecht.

Ik deed navraag bij de goed geintegreerde maroc-werkster van mijn moeder. Reactie: Alles lag aan de molukkers, wat rotvolk was. de Marokanen waren lieve jongens die niks te verwijten vielen.. Yeah right.

kippeNeukert | 01-01-10 | 15:34

Fleauxe | 01-01-10 | 15:31

Ik begrijp wat u bedoelt. Ik ben ook niet voor geweld.
Maar waar ik woonde kwam je met redelijkheid niet ver. Daarvoor was ik een en al redelijkheid en werd ik door iedereen geterroriseerd. Ik ben ze dankbaar, geloof me.

pius | 01-01-10 | 15:34

Is dat het nieuwe unox-meisje, op 1.47 in het filmpje?

titsme | 01-01-10 | 15:34

@ Fleauxe | 01-01-10 | 15:04
AMEN!!!

Chantrovic | 01-01-10 | 15:32

Fleauxe is er ook zo een. Enige nuance is ver te zoeken.

Strotgrondel | 01-01-10 | 15:31

@pius | 01-01-10 | 15:28: Zo zo, dus je hebt leren meppen ipv van redelijkheid betrachten. Zo he zeg, wat een enorme verrijking moet dat zijn geweest. Weet je, vroeger opende ik een deur met een deurklink. Tot er een wijze wintiman voorbij kwam die zei dat je ´m ook kunt intrappen. Nou, waar lullen we dan nog over...
*diep zucht*

Fleauxe | 01-01-10 | 15:31

Sjaak, je bent een kansloze tokkie....

Kenkerhenk | 01-01-10 | 15:30

pius | 01-01-10 | 15:28

Typoexcuses

pius | 01-01-10 | 15:30

@ zeg maar jansen | 01-01-10 | 15:16
Ook een pluspunt ja.

verraad van links | 01-01-10 | 15:29

Het verhaal gaat als volgt.
Een auto vloog in brand (lees: een barrel van een of andere kansloze tokkie zou vroeg of laat toch in de fik gevlogen zijn). De Molukkers vermoedden dat het een Marokkaan was (lees twintig dronken kansloze tokkies stonden kansloos te wezen).
Een Marokkaanse vader (lees: een andersoortig kansloze tokkie) ging de straat op om zijn kinderen thuis te roepen (da's dan ook voor het eerst), nadat hij hoorde dat er een auto in brand was gevlogen (omdat ie al een donkerbruin uhhh lichtgetint vermoeden had dat zijn kansloze tokkiekids daarvoor verantwoordelijk waren).
De Molukkers (lees: kansloze tokkies) hebben hem (moeten kansloze tokkies een reden hebben) uit boosheid (boos op alles en iedereen) mishandeld (dat geloof ik dan weer wel) waarop een groep Marokkanen (nog kanslozere tokkies) werd gealarmeerd (met gejatte mobieltjes). Daarop escaleerde het hele gebeuren (Lees: mocht de politie de scherven weer eens opruimen voor het kansloze gedrag van kansloze tokkies en waarschijnlijk komt de burgemeester straks zijn excuses maken voor het hardhandige optreden van de politie).
Zo ging het toch @ Chantrovic | 01-01-10 | 15:05?
2010 zou het jaar moeten worden waarin er schoon schip gemaakt wordt met onaangepast straattuig, maar het zal wel weer neerkomen op het fouilleren forensen en winkelende bejaarden.

sjaakdeslinksesul | 01-01-10 | 15:28

Cortes | 01-01-10 | 15:19

Helder betoog. Nederlanders laten inderdaad over zich heen lopen, en sterker ze komen niet voor elkaar op bij problemen. Ik heb twee jaar bij een Indisch pleeggezin gewoond. 6 broers en 5 zussen.
4 Broers stonden aan de deur. Vader was de pater familias en deed elke donderdagavond een ceremonie met krissen. dan moest iedereen het huis uit.
-
Mijn pleegbroers zeiden tegen mij, als ooit wegloopt als we ruzie hebben en je loopt weg slaan we je het ziekenhuis in.
Het is ook een 'wij 'cultuur.
-
Ik heb daar veel meegemaakt maar ik vond het ook wel wat hebben. Voordat ik daar ging wonen was ik een laf mannetje. Toen ik er vertrok was ik gehard. Een prettige zaak voor mij gezien de omgeving waar ik woonde.

pius | 01-01-10 | 15:28

@Fleauxe | 01-01-10 | 15:01

De molukkers valt hier niks te verwijten. Ik ben een local, dit was voorheen de molukse wijk, waar sinds de jaren 70 al geen problemen meer zijn. Altijd vrede met de hollanders, samen vliegeren, voetballen enz. Totdat onze rifvrinden midden jaren 90 neerstreken. De nederlanders zijn inmiddels allemaal vertrokken, maar de molukkers laten zich niet intimideren. Zij stellen hier juist dat de nederlanders hun moeten komen helpen, omdat hun een x WEL opstaan tegen dat tuig!
Ik ben het met hun eens. Mijn zege hebben ze, al ben ik vannacht lekker binnen gebleven..

Reken er maar op dat we dit soort taferelen steeds vaker mee gaan maken in menig stadje in ons landje. Het word tijd om partij te trekken, en gezamelijk een vuist te maken. Klinkt bizar, maar is denk ik onvoorkomelijk.. Hoe langer we wachten, hoe moeilijker het word.

kippeNeukert | 01-01-10 | 15:28

Cortes | 01-01-10 | 15:19
Stel je niet aan, onze generatie en kinderen zijn niet weerloos. En reken maar dat ze bewust zijn. Ik zou eerder zeggen dat 't aan mensen als jij ligt.
Zeurpiet.

Strotgrondel | 01-01-10 | 15:27

Ik weet niet welke bevolkingsgroep nou het ergste is: 2.023.000 Nederlanders die naar ik "Hou van Holland" kijken op RTL Bier, of Marokanen die in een groepje Molukkers in rijden.

Oh ja, gelukkig nieuwjaar allemaal en vrolijk Pasen hebben we dat alvast gehad.

IsNikSon | 01-01-10 | 15:27

@Cortes | 01-01-10 | 15:19: Je hoeft mij de zonde van de vorige generatie niet uit te leggen. Thans zijn die kleine huftertjes geen haar beter. Oppakken, behandelen en/of uitzetten. Uitkering van de ouders stopzetten of beslag leggen op bezit en inkomsten. Het is nu al zolang gaande, wat mij betreft maken ze het alleen maar erger. Hoe slechter ze zich gedragen hoe harder Geert ongestraft kan optreden.
Ik kan niet wachten....

Fleauxe | 01-01-10 | 15:27

*van schans rolt*

gentle giant | 01-01-10 | 15:22

Trouwens Geert, je MOET meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Culemborg. Ik vind het prachtig dat ie in Den Helder of wat dan ook meedoet maar hier is het echt nodig.

Randy McRanderson | 01-01-10 | 15:21

Cortes | 01-01-10 | 14:47

hear hear, zo is het maar net!

pius | 01-01-10 | 15:18

@patjepejer | 01-01-10 | 15:12: Goddank gehoorzaamt de meerderheid het principe dat we hier niet voor eigen rechter spelen. Dat zal voor vele achtergebleven volkeren niet te bevatten zijn, wellicht omdat ze taal niet machtig zijn, toch doen we het hier zo. Wat had je dan graag gezien, dat we hier met de riek in de hand Marokkanen gaan uitdrijven? Alsjeblieft zeg, laten we dan gelijk ook de heksenverbranding weer invoeren. En schaf dat internet ook maar af, met rooksignalen kun je ook prima communiceren. Daarbij, Nederlanders komen afdoende in opstand. Ze stemmen op Geert Wilders en die lost het probleem wel op. Waarschijnlijk op een doodenge manier, maar dat heeft het tuig dan echt he-le-maal aan zichzelf te danken.

Fleauxe | 01-01-10 | 15:17

verraad van links | 01-01-10 | 15:13 En mooiere meisjes, dat ook.

zeg maar jansen | 01-01-10 | 15:16

Wat zeg maar jansen (15.07) zegt.

verraad van links | 01-01-10 | 15:13

Ik moet denken aan Jeruzalem als ik dit hoor, en dat is niet goed op een Nieuwjaarsdag..

Zeeschuimer | 01-01-10 | 15:13

@fleauxe
Wanneer lees ik eens in de krant dat Nederlanders tegen buurtterroriserende (mocro's) optreden?
Molukkers komen op voor de eigen buurt en familie. Rotte appels heb je natuurlijk overal.

patjepejer | 01-01-10 | 15:12

@Balzakius | 01-01-10 | 15:10: ´masterlijk´ (copyright Nalden) dat je het inziet en toegeeft. Kudo!

Fleauxe | 01-01-10 | 15:12

En voor toet le monde: eem goei 2010.

Oncle Ouvert | 01-01-10 | 15:11

Fleauxe | 01-01-10 | 15:07
Ook goedemorgen! Nee klopt, ik ben in een irritante bui en dat komt door het overmatige drankgebruik van een paar uurtjes terug.. Dit is ook helemaal niet het juiste moment voor mij om te gaan reaguren..

Balzakius | 01-01-10 | 15:10

@koerbagh ® | 01-01-10 | 15:04
Nederlanders springen ook niet schans. Tenminste niet vrijwillig.

ristretto | 01-01-10 | 15:10

@ Randy

Ik snap dat kut is, jij werkt (hoop ik) hard voor je centen, en die ben je, samen met je vrije tijd, kwijt aan reparaties als een stel mogole randebielen je auto vernielen. Want dat zijnhet zeker! Opsluiten of heropvoedingskampen wat mij part.

Maar vind het zo jammer dat mensen zich dan niet kunnen bedwingen en meteen een hele groep beschuldigen...

chekaz | 01-01-10 | 15:09

@Balzakius | 01-01-10 | 15:04: Ga jij maar aan de kant van het tuig staan, ik ben dolblij dat de Politie de burgers consulteert. Met je ´band om de arm´, ga je diep schamen jij.
@Chantrovic | 01-01-10 | 15:05: Geweld is geen oplossing, wanneer leren die idioten het nu eens?

Fleauxe | 01-01-10 | 15:07

Stel dat ik moet kiezen waar de sympathie naar uit moet gaan, dan is het zonder aarzelen de Molukse kant.
Aangepast? Enigszins.
Geassimileerd? Veelal.
Heb je er last van zoals je last hebt van Marokkanen? Nee.

zeg maar jansen | 01-01-10 | 15:07

Het verhaal gaat als volgt.

Een auto vloog in brand. De Molukkers vermoedden dat het een Marokkaan was.
Een Marokkaanse vader ging de straat op om zijn kinderen thuis te roepen, nadat hij hoorde dat er een auto in brand was gevlogen.
De Molukkers hebben hem (zonder regen) uit boosheid mishandeld waarop een groep Marokkanen werd gealarmeerd. Daarop escaleerde het hele gebeuren.

Chantrovic | 01-01-10 | 15:05

-weggejorist-

Balzakius | 01-01-10 | 15:04

@Cortes | 01-01-10 | 14:47: Het is wel goed met ze. De oudere generatie bestaat doorgaans uit vriendelijke mensen, vanaf 50 zeg maar. Maar alles daaronder, uitzonderingen daargelaten, mogen wat mij betreft naar Vlieland worden uitgezet. We hebben gewoon over ons heen laten lopen na die kaping.

Fleauxe | 01-01-10 | 15:04

Marokkanen doen niet aan schansspringen. Molukkers trouwens ook niet. (Zomaar een observatie.)

koerbagh ® | 01-01-10 | 15:04

Dit bewijst het gelijk van de multiculturele samenleving. Ze maken elkaar wel af.

azijnseikerT | 01-01-10 | 15:02

@patjepejer | 01-01-10 | 14:58: Ja, Molukkers weten zich altijd wel te laten gelden. Daar kunnen de slachtoffers van de terroristische aanslag bij De Punt over meepraten.

Fleauxe | 01-01-10 | 15:01

Randy McRanderson | 01-01-10 | 14:35
Dat kan genuanceerder, 'Noord-Afrikanen' bijvoorbeeld.
Weet toch iedereen dat je de 'usual suspects' bedoelde.

zeg maar jansen | 01-01-10 | 15:00

@cortes
Een zeer groot verschil is dat je als NL dame rustig onder molukkers kunt begeven, langslopen zonder voor h*er uitgemaakt te worden.
Feit is inderdaad wel dat als je problemen zoekt/krijgt met molukkers je een flink probleem hebt. Weglopen of de andere kant opkijken, zoals helaas vele nederlanders, zul je een molukker niet zien doen. Mataklap.

patjepejer | 01-01-10 | 14:58

chekaz | 01-01-10 | 14:50
Ey, dat word je vanzelf als je autoschadebedrijven onder de speed dial van je telefoon moet zetten. En daarbij ik zit hier op internet te kletsen, ik probeer geen mensen dood te rijden met mijn auto.

Randy McRanderson | 01-01-10 | 14:58

Molukkers hebben veel meer kloten dan nederlanders. Zou nederland gered worden van de islam en marokkanen door de Molukkers? In ieder geval ironisch te noemen in de context van de tweede wereldoorlog met betrekking tot de KNIL. nederlanders zijn bangbroeken die nu zelfs hun eigen land laten verkwanselen.

de tandarts | 01-01-10 | 14:55

't Is ook al-tijd wat met die Malokkers en Morukkanen.

Krachtmeester | 01-01-10 | 14:55

@ Randy McRanderson

Hollands next top racist?

chekaz | 01-01-10 | 14:50

Hou een sop met al die hersenleauze geweldsoproepen. Trots laat zich niets leren.

Krachtmeester | 01-01-10 | 14:45

Mislukkers die Marokkies aftuigen +1

Dr.Zeldenrust | 01-01-10 | 14:43

-weggejorist en opgerot-

obimk1 | 01-01-10 | 14:40

Op tv Gelderland hebben ze het altijd over "groepen jongeren" die voor onrust zorgen. Nee, het zijn MAROKKAANSE TERRORISTEN. MAROKKANEN. Benieuwd wat ze er bij de NOS van maken.

Randy McRanderson | 01-01-10 | 14:35

jankaas | 01-01-10 | 14:11
TBS6, ghe, nog niet geheurd, wel leuk.

Ashtrey | 01-01-10 | 14:34

@jankaas | 01-01-10 | 14:11

Wil ik nog niet eens dood gevonden worden! Wijchen thats the place to NOT be

Deicide-rulezz | 01-01-10 | 14:33

Wellicht een idee om een nieuw departement van de KNIL in te stellen in die regio: belanda's and molukkers samen tegen de mocro's.
Klewang en kris uit 't vet.

patjepejer | 01-01-10 | 14:32

Onze hele regio draait tot nader order 12-uurs diensten i.v.m. de onrust in C'borg. Ik moet komende nacht al opdraven.
about 1 hour ago from web
Reply
Retweet

Het is behoorlijk uit de hand gelopen in Culemborg Voor details moet ik jullie helaas verwijzen naar de persberichten.
about 1 hour ago from web
twitter.com/Jerommeke65

(R)evolutie | 01-01-10 | 14:32

de kudtkrantenjongen | 01-01-10 | 13:49

Als het je zwager is die je vrouw bruut verkracht tegen haar wil in is het bewijsmateriaal. Go for it!

doskabouter | 01-01-10 | 14:32

Altijd gezellig dat oud en nieuw.
(dan te bedenken dat ik nog 16.000 reaguursels heb te gaan....)

kapotte_stofzuiger | 01-01-10 | 14:31

www.politie.nl/gelderland-zuid/nieuws/...
'Aan het einde van de nacht vond er een ernstig incident plaats in Culemborg.
Hierover volgt later aparte berichtgeving.'
Even goed nadenken hoe ze dit naar buiten brengen zonder dat er meteen sprake is van een onrustige nacht.

Niemands Knegt | 01-01-10 | 14:30

Ik mag die molukkers wel

Kingeef1975 | 01-01-10 | 14:29

Heeft iemand gisteren die randdebiel Javier Guzman op tv gezien? Hij zei iets in de trand van dat er zijn net zoveel diabetisie in nederland zijn als moslims en waarom we dan van de moslims wel een probleem maken en de diabetisie niet. Humzz Javier, voor zover ik weet trekken diabetisie niet in groepen over straat om autos in brand te steken en mensen de schedel in te gooien met stenen.

Randy McRanderson | 01-01-10 | 14:26

Onderweg geen politie tegengekomen, wel strooiwagen.

juriste | 01-01-10 | 14:25

Nieuwe regel dit jaar;
Bij strafzaken mag je bij de rechtbank een tegen-onderzoek eisen!!
(vinden de chronisch psychotische OvJ's helemaal niet leuk) het vermelden waardt, me dunkt.)

ooltgie | 01-01-10 | 14:23

Zeau... uit de serie koppijn, de gedicht 'Nieuwjaar-kater'...

Auw
tot
zover
de
kwaliteitschampagne

Rest In Privacy | 01-01-10 | 14:22

Ja Goebbels was weer lekker bezig bij het ANP, alles rustig verlopen en toch overal een teringbende.

Ariel | 01-01-10 | 14:21

Dat is geen politie, dat is het leger! Kijk maar in het filmpje "veel politie in Culenburg" 00:17 , voor op de auto staat duidelijk: Marechaussee. Kortom een rustig Oud en Nieuw betekend tegenwoordig, leger op straat en defensie vliegtuigjes in de lucht!

Gorgias | 01-01-10 | 14:17

Randy McRanderson | 01-01-10 | 14:11 Hooligans slopen al voldoende zonder uw aanmoedigingen, onsmakelijk plempsel

Tantalus2009 | 01-01-10 | 14:16

Treinkapers versus bontkraagjes 2-0....

brutus68 | 01-01-10 | 14:13

Ben je strafbaar als je daar porno upload?

de kudtkrantenjongen | 01-01-10 | 13:49

Niet als je het met de jaarwisseling heb gefilmd (-:

gewoon ikke | 01-01-10 | 14:12

@de kudtkrantenjongen | 01-01-10 | 13:49 wellicht obstructie van opsporing, geen idee, zwarte kip waar ben je?

..zapper | 01-01-10 | 14:12

bij tbs 6 bieden ze er meer voor

Dukenburg de gekste !!!

jankaas | 01-01-10 | 14:11

Bij deze nodig ik de Feyenoord hooligans uit om hun agressiviteit eens voor een goede zaak aan te wenden en de Marokkanen in Terweijde te SLOPEN.

Randy McRanderson | 01-01-10 | 14:11

Vreemd, ik lees niks over arrestaties...

SODEP | 01-01-10 | 14:09

Molukkers in Culemborg + veel

Stiekeldroad | 01-01-10 | 14:08

"Volgens buurtbewoners zouden Marokkaanse jongeren in de wijk Terweijde met een auto zijn ingereden op een groep Molukkers. Twee Marokkanen zouden daarna zijn afgetuigd."

Mooi zo, dat mag ik graag zien.

eye | 01-01-10 | 14:06

@ Randy McRanderson | 01-01-10 | 13:55

klopt idd, vervolgens zijn de Marokkanen die in die auto zaten, ff letterlijk afgetuigd! Geloof me, dit gaan de marokkanen niet winnen en volgens mij is het einde nog lang niet in zicht!

Culemborg | 01-01-10 | 14:04

Als je nog geen racist bent dan moet je in Culemborg komen wonen. Het is namelijk vrij vermoeiend als je auto ieder weekend beschadigd word. GEERT WILDERS 2011!

Randy McRanderson | 01-01-10 | 14:00

echt hulde voor de politie dat ze met hun tijd meegaan

broker20 | 01-01-10 | 14:00

@de kudtkrantenjongen
nee, alleen kinderpron

broker20 | 01-01-10 | 13:59

Ik heb met vrouw Paap op de bank gezeten. Sorry: geen filmpje van.

Jaap de Paap | 01-01-10 | 13:59

Happy newyear everybody! Heb zelf een kerstboom in de fik gestoken (geen filmpje) en een berg Vuurwerk laten knallen waar je eng van word. Het leven is zo mooi als je weer 15 bent.

pius | 01-01-10 | 13:57

Eerst de filmpjes uit de drones zien.

zeg maar jansen | 01-01-10 | 13:55

w00t ik woon in Culemborg maar ik kijk wel uit om me in Terweijde te vertonen. Marokkanen zouden met een auto op een groep Molukkers zijn ingereden.

Randy McRanderson | 01-01-10 | 13:55

@H.A. Ram | 01-01-10 | 13:51
Nee, ze hadden de veiligheid van omstanders en (quote) 'die twee rassen' (unquote) moeten garanderen en jou even lekker de goot in moeten knuppelen.

Dikr | 01-01-10 | 13:53

Vies vuil stasi gebeuren. Gelukkig nieuwjaar allemaal. *gooit sterke drank open*

sufkut | 01-01-10 | 13:53

Pliesie en ME loopt hier nog steeds in de wijk ter weide rond(culemborg)
Respect voor de Molukkers die zich NIET weg laten jagen door dat riftuig die de gehele wijk verpaupert hebben.

kippeNeukert | 01-01-10 | 13:52

welke baas stouwt er 100gig horseporn heen?

lokado | 01-01-10 | 13:51

@de kudtkrantenjongen | 01-01-10 | 13:49
Nee hoor, het wordt zelfs zeer gewaardeerd.

Dikr | 01-01-10 | 13:51

Politie had alleen de veiligheid van onschuldige omstanders moeten waarborgen, ze hadden die twee rassen lekker moeten laten doorgaan.

H.A. Ram | 01-01-10 | 13:51

Wijchen de gekste!

De_Kerstman | 01-01-10 | 13:50

Ben je strafbaar als je daar porno upload?

de kudtkrantenjongen | 01-01-10 | 13:49

Ach... je kunt het die gasten toch ook niet kwalijk nemen dat ze eens lekker gek willen doen met zo'n mutsje.

chekaz | 01-01-10 | 13:49

Ow wacht, dit is geen open dirretje ofzo, dit is een bmovfilter die rechtstreeks eindigt in een vervolgreklamespotje op bellen met 112...

..zapper | 01-01-10 | 13:47

Mijn gebeden zijn verhoord!

..zapper | 01-01-10 | 13:45

Bivakmutsen +1. Die Hermandadsharia komt er toch wel.

Krachtmeester | 01-01-10 | 13:45

Vooral naar dumpert sturen, die andere boeven zoeken de filmpjes hier maar uit.

Mr aarsch | 01-01-10 | 13:42

Boete gehad onlangs Pritt? De pliesie blijft maar een doorn in je oog he.

Bram de emmer | 01-01-10 | 13:42

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl